Toon posts:

Het grote motortopic deel 18 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 104 Laatste
Acties:
 • 302.227 views

Onderwerpen


 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 31-03 17:00

Chakotay

Lick here to continue

Topicstarter
Mede-auteurs:
 • DinX
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 19:33

DinX

 • Hooglander1
 • Registratie: September 2003
 • Niet online

Hooglander1

Het grote motortopic deel 18

"Beginnersvragen?!"
Dit topic is langzamerhand van een topic over een paar beginnersvragen uitgegroeid in de vast hangplek voor allerlei verschillende motorrijders. Ondertussen zitten hier dus ook gevorderden, met 20 jaar en duizenden kilometers motor ervaring.

Maar, in dit topic is geen enkele motorgerelateerde vraag te gek. Van "hoe doe ik lucht in mijn banden", "waarom beslaat mijn helm" tot het verschil tussen koppel en vermogen, hoe komt het dat banden blijven plakken op de weg.

Van slowchat tot aankoop hulp, van nieuwe gadgets of upgrades, van supermooie tot ronduit slechte motorritten,.... voor onze ongezouten motor-mening kunt u hier terecht!
Houd je kop erbij
Op straat valt er niets te winnen, enkel te verliezen

Veel van de posters hier hebben redelijk wat asfalt kilometers achter de kiezen en enkele hebben het asfalt van dichtbij kunnen inspecteren. Het motorrijden is een leuke bezigheid maar het is belangrijk om te weten wat de motor kan en vooral wat jij kan. Om het met een Joe Bar wijsheid te illustreren: "Je hebt minder te vrezen van de honderd paarden onder het zadel maar van de ezel die erop zit." Velen gaan de bocht door met de knie op de grond, trekken wheelies van enkele honderden meters, maken een stoppie van 100m maar dergelijke dingen zijn absoluut niet de bedoeling als je pas je rijbewijs hebt. Je bent geen god, je bent niet Valentino Rossi, je bent een gewone sterveling.

Gebruik je verstand tijdens het rijden en heb lol. Maar ga nooit boven je kunnen rijden.
Reeds gegeven tips!
 • Vermogen zegt weinig. Je kan beter op een trage fiets snel wezen dan met een snelle fiets traag. Motor rijden betekent onherroepelijk bochten maken en daar kan je beter je techniek op gaan verbeteren en daar heb je geen supersnelle GSX-R1000/ZZR1400 voor nodig maar een makke en betrouwbare motor welke je vertrouwen geeft en niet plots uitbreekt door het overdaad aan koppel.  Waar wel rekening mee gehouden moet worden is met de A1, A2 en A categorieën.  Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.  Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar. Je moet minimaal 2 jaar rijbewijs A1 hebben. Met ingang van 31 december 2013 kun je het rijbewijs A2 ook rechtstreeks halen. Dus zonder dat je eerst rijbewijs A1 hebt gehaald. Ook in dat geval is de minimumleeftijd voor rijbewijs A2 20 jaar.  Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. Je moet minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.  De "afgevoerde" fietsen hebben over het algemeen de voorkeur. Deels omdat je die ook nadat je van je beperkte rijbewijs af bent weer zou kunnen "opvoeren" en kunnen blijven rijden, maar ook omdat ze meestal nog wel een beetje vermogen over hebben.
 • Welke motor moet ik hebben?
  Je moet een motor kiezen welke je mooi vindt, wij kunnen je niet zeggen welke fiets je moet hebben. Je moet gaan proefrijden om uit te maken welke motor je het beste vindt rijden. De ander prefereert een koppelmotor zoals een dikke Twin (RSV Mille, TL1000R aka "the widow maker"), de andere wil zich een koning op de weg voelen (BMW R1200GS), de andere wilt weer de ultieme hooligan zijn (NX250 :+ ) en iemand anders wilt graag op een chopper rijden (Savage 650 :+, of erger nog, een virago! ) proefrijden is gewoon hier het advies.Vragen om advies over verschillende motoren is uiteraard mogelijk :)
 • Bandenkeuze: Battlax, Supercorsa, BT010, BT012SS, Metzeler Roadtec Z6, Diablo Strada... Laat je niet gek maken als beginner. Als beginner ga je toch als een dweil door de bocht (je hebt immers nog te weinig ervaring om met 160km/h met de knie aan de de grond en het handje zwaaiend naar de camera te rijden) en heb je geen nood aan supersnelle circuit banden maar aan degelijke band met een iets wat hardere middenstuk en een zachtere wang welke jou vertrouwen en voldoende feedback geeft. Zulke banden zijn de Bridgestone BT020NT, de Metzeler Roadtec Z6 en de Diablo Strada. Je kan zacht rubber (BT010, Continental 208, Michelin Pilot Powers,...) gaan monteren maar het zou zonde zijn om zo'n toch niet al te goedkope band vierkant te rijden.
 • Kledij: beschermende kledij is mijn ogen een must. Je hebt in grote lijnen 2 soorten materialen ter beschikking: textiel en leder. In het algemeen is leder een betere keuze. Leer is stugger en wappert niet bij hogere snelheden en zit beter om je lichaam geklemd. Nadeel van leder is dat het niet waterdicht is en je daarom ook een additioneel regenpak moeten bij hebben. Textiel is eveneens goed maar deze werkt als een parachute bij hoge snelheden op de motor wanneer je het pak iets te ruim hebt gekozen. De betere pakken hebben dus ook klittenband strookjes waarme je de flapperstukjes wat strakker kan zetten. Voordeel van textiel is dat deze waterdicht is en in geval van GoreTex ook ademt (verdampt zweet kan naar buiten maar regen niet naar binnen). Textiel is ook geschikter voor gebruik in alle seizoenen omdat deze veel wamer is dan leer.


  Textiel is over algemeen goedkoper en als beginner zeker een goede investering maar de voorkeur gaat toch naar leer. Hein Gericke levert goede pakken voor een goede prijs welke toch voor een beginner toch een rol speelt.
 • Helmen: Je kent die dingen wel, die zorgen ervoor dat niemand je verschrikte gezicht ziet bij die tankslapper of die wheely die iets te hoog ging... :+
  Helmen worden gemaakt van 2 materialen, polycarbonaat en glasvezel. Als je een helm koopt van polycarbonaat dan moet je kijken naar de houdbaarheidsdatum. Ja op een helm _kan_ een houdbaarheidsdatum staan en in geval van polycarbonaat helmen zeker omdat de buitenschil uitdroogt en dan zal de helm kapot springen in stukjes wanneer je valt. In geval van een glasvezelhelm heb je geen houdbaarheidsdatum omdat deze niet uitdroogt.


  De helm moet goed zitten en in het begin zit alles goed strak maar na een enkel manden rammelt deze al los op je kop dus laat je goed informeren en pas enkele helmen. Probeer eventueel een proefrit te versieren om de kwaliteiten van de helm op het gebied van lawaai uit te testen. Heb je een goede motorzaak, zal dit geen probleem zijn. Testen op efficientie bij vallen hoef je niet te doen, dat hebben ze al gedaan en de helm hoort ook een keurmerk te hebben in dat geval. Een helm welke is gaan stuiteren moet je normaal weggooien omdat het schokabsorberend materiaal onder de schil al is ingedeukt en is uitgewerkt. Er zijn fabrikanten(shoei en arai, de duurdere merken van helmen) welke de helmen kunnen testen of je gevallen helm nog veilig genoeg is om je kersenpit te beschermen :+  Een helm online kopen via het internet kan een miskoop zijn omdat die voor specifieke markten zijn gemaakt ivm de hoofdvorm, er zal geen verschil zijn (hoop ik toch :+) tussen een helm welke bedoeld is voor de Belgische, Nederlandse of Duitse markt.Er zou een wezenlijk verschil kunnen zijn tussen een Nederlandse helm en een Aziatische helm qua pasvorm
 • Motorrijden is lekker goedkoop.
  Vergeet dat maar snel. Het hangt af van welke motor je berijdt, hoe je rijdt en wat voor soort aandrijving.

  Bij cardan hoef je maar eens in de zoveel tijd de splines in te vetten en de cardan olie af te laten. Bij ketting moet je de ketting soms gaan vervangen in combinatie met de tandwielen en dat is geen goedkope zaak, kan 200 euro kosten maar misschien ook 400 euro voor een bepaalde motor. Riemaandrijving kan zelfs 1000 euro kosten (staat wel tegenover dat die bij normaal gebruik 100 000km meegaat)  Een achterband, BT010 (zacht rubber voor een sportmotor) in de maat 160/60-17, kost bijvoorbeeld 206.02 euro ex montage. Een Metzeler Tourance (onroad gerichte band voor een enduro) 130/70-17 kost ongeveer 130 euro, net als een BT45.  En je kan voor 1000 euro een pekelhok kopen, en er dan achter komen dat, wil je een beetje veilig kunnen rijden, er voor nog een keer 1000 euro onderhoud aan zit te komen. Ook een mooi opgepoetste frisse fiets bij in een showroom kan een geïmporteerde schadebak zijn met een schimmig verleden. Heb je er geen kijk op, neem dan iemand mee die dat wel heeft....  Kortom: motorrijden kan jezelf zo duur maken als je wilt. Wil je een racer rijden dan mag je ook rekening houden met de verhoogde slijtage van de banden en de ketting, rijd je een tourmotor dan loopt het allemaal niet zo hard met de slijtage. Maar je kan niet vanuit gaan dat motorrijden goedkoop is, vooral niet met wanneer je nog kledij en een helm moet aanschaffen maar je krijgt er ook een hele hoop lol en plezier voor terug.
De wat technischere zaken
 • Ketting spannen:

  Naargelang je de kilometers vreet met de motor zal de ketting ook langer worden. Je zal deze dan moeten spannen. Het beste om deze te spannen in wanneer de het voorste tandwiel, de as waar de achterbrug om draait en het achtertandwiel in lijn staan. De ketting is dan op zijn maximale lengte. Je moet de speling van de ketting gaan meten op het strakste deel van de ketting (dan heb je de minste kettingspelling). Hoeveel de kettingspeling moet bedragen moet je raadplegen in de handleiding. Ik hanteer 1cm wanneer de ketting op zijn maximale lengte staat.  Als de ketting te strak zit dan ga je het lager aan het voorste tandwiel en de keerring sneller doen verslijten en zal de versnellingsbak gaan uitlodderen in het motorcarter. Zorg dat de ketting nooit te strak staat! Je kunt het ook voelen in je linkervoetsteun in de vorm van een trilling wanneer de ketting te strak staat.
 • Ander uitlaatje monteren

  Veel mensen monteren een aftermarket uitlaat voor wat meer geluid, niets is mooier om je motor te horen brullen ;) Maar wanneer je een andere uitlaat monteert dan standaard dan beïnvloed je de werking van de motor en kan de motor arm gaan lopen waardoor deze intern veel warmer wordt welke kan resulteren in motorschade. Het is dan ook raadzaam om dan de motor op een testbank te zetten in welke mate de motor arm loopt en wat er moet gedaan worden om de motor zo optimaal mogelijk te laten werken. Wanneer je echter het volledige uitlaatsysteem gaat veranderen dan moet je 90% zeker je motor opnieuw laten afstellen.
 • Dynojet, Powercommander, Factory Pro, Rapid Bike.... ik word gek

  Om de motor af te stellen zijn zijn er verschillende setjes op de markt te verkrijgen. Voor motorfietsen uitgerust met carburateurs zijn er de Dynojet en Factory Pro kitjes te verkrijgen welke bestaan uit andere gasnaalden, sproeiers en eventueel andere veren. Voor motorfietsen met injectie zijn er de Powercommander en de Rapid Bike module verkrijgbaar. Bij de montage van die kitjes zal men de motor op de testbank moeten laten afstellen.
 • Rare bandenslijtage:

  Wanneer de band erg raar slijt ondanks het feit dat je goed plat door de bocht gaat dan ligt het aan je vering. Hier kun je beter vanaf blijven als je niet met deze materie bekend bent. Wil je toch eraan werken dan moet je voor 2 dingen zorgen: doe het op een weg welke je heel goed kent omdat de motor plots heel anders kan reageren in de bocht en schrijf alles op wat je hebt aangepast zodat je terug kunt keren naar een bepaalde (begin)situatie. Als je niet weet wat je doet dan moet je eraf blijven
Handige links!

[list]
www.hein-gericke.com voor goedkoop en degelijk motorkledij en helmen
www.motor-forum.nl Goh, wat voor een vage site zou dat toch zijn? 8)7
http://baatsen.com/dealerinfo.php Site met ervaringen van motordealers
www.mobile.de Duitse verkoopsite waar je motoren in (hoe raad je het toch :P ) Duitsland kan zoeken.
http://www.knmv.nl/ De KNMV - opleidingen en meer.
http://www.mag-nl.org/ Dé belangenvereniging voor motorrijdend Nederland.
http://www.mag.be/ En de belgische variant.
http://www.fehac.nl/ voor als je oude troep rijdt..
http://www.louis.de/ Net geprijsde motorspullen
http://www.bikenet.nl/ een dealer-occasion site
http://www.roukama.nl/ portal van motorsloper roukema; enorm veel nieuwe en goede gebruikte onderdelen van vnl. japanse fietsen.
http://www.2dehands.be/ Belgische website waar je 2de handse motofietsen kan zoeken
http://www.kapaza.be/ Een andere Belgische website waar je 2de handse motofietsen kan zoeken.
http://motorparts-online.com Grote verzameling van motorslopen, erg veel onderdelen te vinden met een makkelijk opzoek-systeemVorige delen
DeelGestart opTopicstarter
123 mei 2005Reveller
217 augustus 2005Breadfan
315 oktober 2005Chevy454
411 februari 2006Chevy454
524 Mei 2006teacher
611 september 2006IKKE86
73 november 2006StarWing
85 januari 2007Chevy454
94 maart 2007Chevy454
1011 april 2007Chevy454
119 mei 2007FragDaddy
1211 Juni 2007StarWing
1314 Juli 2007shaggy8675
143 oktober 2007Chakotay
1529 september 2013teacher
1610 januari 2015teacher
174 november 2015Hooglander1
Chatten over motoren :?

Sinds DinX zich openlijk verveelt heeft hij uit pure verveling (je moet toch wat :P ) een channel op de irc servers van tweakers.net geopend. Alle motorgerelateerde zaken er mogelijk dus voor wat slowchat is dit de plek :P

server: irc.tweakers.net
channel: got-motor
Klik
Veel plezier in dit nieuwe deel!


Schaamteloos gejat van teacherHooglander1's vorige startpost :P


Woon-werkverkeer met de motor in België door DinX
We zitten hier allemaal als motorrijders onder elkaar, dus niemand zal het hier gek vinden dat we veel plezier beleven aan het motorrijden. Daarbij levert de motor gebruiken om naar het werk te gaan nog andere voordelen op. Het gaat in de eerste plaats sneller (minder last van files), je hebt meestal geen probleem met parkeren, het is leuker dan in een koekblik zitten,...

Voor de Belgen komt daar nog een groot extra voordeel bij kijken: het is mogelijk motorgerelateerde kosten aan te geven als werkelijke beroepsonkosten in België. Hoe dat in zijn werk gaat leggen we hier kort uit.
Inhoudsopgave
Forfaitaire beroepskosten <> werkelijke beroepskosten
In België kan m'n voor de beroepsonkosten kiezen tussen de forfaitaire vergoeding en de werkelijke beroepsonkosten. De forfaitaire beroepsonkosten werken met bepaalde percentages bij bepaalde schalen van inkomen. Voor inkomens boven de €18.880 euro bedraagt dit 3% met een maximum van €3.950.

Voor we onze belastingbrief invullen moeten we dus weten of onze werkelijke kosten boven deze €3.950 uit komen. Wanneer je het merendeel van je kilometers doet voor woon-werkverkeer ga je hier al snel boven zitten zal je dadelijk in het voorbeeld zien.

Bij de werkelijke beroepsonkosten gaan we echt alles aangeven wat gebruikt wordt voor het werk. In de praktijk gaat dit zelfs verder dan de motor alleen in dit voorbeeld. Dat kan in sommige sectoren gaan van werkkledij die zelf dient aangekocht te worden, een bepaald percentage van je thuiscomputer als je na je uren thuis nog voor de baas werkt,... Vergeet zulke zaken dus niet wanneer je toch bezig bent om je werkelijke kosten te bewijzen als je de motor aangeeft.
Wat mag aangegeven worden?
In de praktijk is deze vrij simpel samen te vatten: alles wat ook maar iets te maken heeft met de motor kan je aangeven als beroepsonkosten. Je moet natuurlijk niet overdrijven, maar er zijn zaken bij waar je niet meteen aan zou denken
 • De motor zelf
 • Inschrijving
 • Verzekering
 • Kledij
 • Accessoires
 • Wegenhulp
 • Parkeerplaats
 • Onderhoud
 • Banden
 • Benzine
 • ...
Er is 1 onderverdeling die gemaakt kan worden tussen de zaken die je gaat aangeven als beroepsonkosten. Er zijn éénmalige/lopende kosten en kosten die je over een bepaalde duurtijd kan afschrijven. Daar bestaan officiële regels rond, maar in de praktijk kan hiervan afgeweken worden. Daar komen we later op terug.

Eenmalige/lopende kosten zijn dingen zonder specifieke levensduur: inschrijving, verzekering, wegenhulp, bepaalde accessoires, onderhoud,... Die betaal je of 1 in het begin, of om de zoveel tijd maar vallen niet af te schrijven. De bedragen zijn daarbij ook niet altijd gelijk.
Dingen die je gaat afschrijven zijn zaken zoals de motor zelf en kledij. Dat koop je om de x tijd aan en gaat x tijd mee.

Een speciaal deeltje is misschien de garage. Dit is simpel als je een garage huurt, dat is x euro per maand. Maar ook wanneer je eigenaar bent van een eigen woning met garage, of garagebox kan je dit aangeven. Heb je bijvoorbeeld een hypotheek op je woning kan je het gedeelte van de intrest dat voor de garage wordt betaald aangeven als parkeerkosten.
Hoe mag je het afschrijven?
Dingen die afgeschreven worden zijn in de praktijk voornamelijk de motor zelf en de kledij. Hier bestaan officiële regels rond over wat algemeen aanvaard wordt. Je kan daar wel van afwijken, daar komen we later op terug.

Voor de motor gaat men er bij de belastingdienst van uit dat deze wordt afgeschreven op een periode van 5 jaar.
Voor de kledij telt men standaard een afschrijving over 3 jaar.
Bij bepaalde accessoires kan je eventueel ook kiezen voor een afschrijving. Dingen als een topkoffer die je nadien gekocht hebt, een rugzak die je specifiek voor op de motor gebruikt,...

Bij de afschrijving kan je kiezen voor een degressieve afschrijving of een lineaire afschrijving. Bij een degressieve kan je bijvoorbeeld kiezen om het eerste jaar 40% af te schrijven, het tweede jaar 25%, het derde jaar 15%, het vierde jaar 10% en het vijfde jaar 10%. Bij de motor zijn dat bijvoorbeeld normale bedragen. Het moment dat die motor de motorzaak uit rijdt is hij 1km verder al een heel deel van z'n waarde kwijt.

Hoeveel mag aangegeven worden?
De belangrijkste factor in heel de berekening gaat de verhouding zijn tussen het aantal beroepskilometers. Het totaalbedrag van onkosten gaat verrekend worden naar deze verhouding. Hier zit natuurlijk een "common sense" verhouding in. Als je aan de belastingdienst een verhouding aangeeft van 90% beroepskilometers zullen ze hun wenkbrauwen wel eens fronsen. 75% is in de praktijk al een realistischer aantal. Maar, je gaat dit moeten berekenen.

Woon je bijvoorbeeld 50km enkele rit van je werk, en ga je 200 dagen per jaar met de motor werken dan heb je 20.000 km gereden naar en van je werk.
Als je dat jaar totaal 25.000km hebt gereden heb je dus 80% van je kilometers gedaan met woon-werkverkeer. Die 80% ga je nadien gebruiken op de eindsom. Dat totaal aantal kilometers ziet men gewoon op de facturen van de motorzaak. Daar wordt meestal welde huidige tellerstand op vermeld.

Een wat moeilijker geval is het bedrag van de motor dat je gaat afschrijven. Officieel is het bedrag dat kan afgeschreven worden van een voertuig de aankoopprijs - de restwaarde. Laat die restwaarde nu moeilijk berekenen op voorhand. Je weet na een tijd wel min of meer hoeveel kilometers je totaal doet per jaar en hoe je motor eruit ziet na die jaren, maar zeker weet je het nooit. Je kan bijvoorbeeld 4 jaar lang netjes je woon-werk kilometers doen (misschien maar 5.000km woon-werk op 8.000 totaal), amper op reis gaan, het ding elk weekend mooi in de was zetten,... Dan heb je een motor die er nog nagelnieuw uit ziet, een nog hoge verkoopwaarde heeft,... Als je in dat 5de jaar besluit een halve wereldreis te maken, het ding 8 x tegen de grond laat gaan, een hele winter door de pekel rijdt,... De verkoopwaarde gaat dan waarschijnlijk heel wat minder zijn.

Daar dien je weer common sense te gebruiken. Ikzelf weet dat in mijn geval de motor vaak echt wel op is na die jaren. Vorige motoren hadden vaak nog een inruil van 1.500 euro ofzo. Niet echt de moeite dus. De laatste die ik verkocht had had dan weer een overname van enkele duizenden euro's.
In de praktijk komt het hier neer op hoe "correct" dat je wil zijn richting de belastingdienst. Je kan bijvoorbeeld bij de aankoop van een volgende motor aan de belastingdienst laten weten "ik heb m'n vorige wel helemaal afgeschreven, maar heb er uiteindelijk toch nog €x.000 voor gekregen, ik zal dat van het bedrag van m'n volgende motor aftellen".

Voor al de rest is het gewoon heel het bedrag dat je gaat aangeven. Factuurtjes bijhouden en alles optellen.
Officieel vs praktijk
Als je al het bovenstaande al gelezen hebt zal je waarschijnlijk al de indruk gekregen hebben dat veel dingen niet geheel zwart-wit zijn.
Om te beginnen heb je al de afschrijftermijnen (5 jaar voor de motor, 3 jaar voor kledij), je hebt het aantal dagen die je met de motor bent gaan werken (valt moeilijk te bewijzen),...

Ik kan hier louter mijn eigen ervaringen vertellen.

In de eerste plaats loont het om een keer op bezoek te gaan bij de belastingdienst zelf. Het zijn echt geen enge mannetjes die je op alle mogelijke manieren willen tegenwerken opdat je zo weinig mogelijk voordeel zou krijgen. Je kan gewoon een afspraak maken, al je papierwerk meenemen en je persoonlijke situatie voorleggen. Ze overlopen dan samen me jou je aangifte (of het gedeelte beroepsonkosten).

In mijn geval was de motor zoiets. Voor de belastingdienst was het geen probleem dat ik de motor op 3 jaar af schrijf. Ik koop in de praktijk echt niet elke 3 jaar een nieuwe motor (de laatste wel moet ik zeggen). Of het nu over 3 jaar wordt afgeschreven of over 5 jaar maakt op het einde van de rit dus niet zoveel uit voor vadertje staat. Die motor wordt gewoon "op" gereden. Wat je dan wel krijgt in de praktijk is dat je 3 jaar lang zeer veel beroepsonkosten hebt en daarna enkele jaren wat minder.

De kledij is een soortgelijk geval. Ik schrijf die gewoon in 1 jaar af (als ik me goed herinner). Je gaat hier in de praktijk geen misbruik van maken door elk jaar een nieuw pak te kopen. Een pak is ook op voorhand moeilijk te schatten hoe lang het gaat meegaan. Maak je een keer een schuiver da dien je sowieso een nieuw pak te kopen. Soms koop je er 2 op een jaar (winterpak en zomerpak). Soms gaan ze jarenlang mee, en soms vallen ze na anderhalf jaar uit elkaar.
Bij mij komt kledij dus gewoon samen op het hoopje met standaard facturen terecht.

Ook het aantal werkelijke kilometers woon-werk met de motor is zoiets waar je gewoon common sense moet gebruiken. Je kan heel erg eerlijk zijn en elke dag bijhouden of je met de motor, auto of trein was. Maar uiteindelijk moet je het pas het jaar erop aangeven. Wie kan dat dan nog bewijzen? Ikzelf maak daar gewoon een schatting. Als je 220 werkdagen hebt gehad, het een strenge winter is geweest met wekenlang sneeuw en je het jaar erop op je aangifte zet dat je 220 dagen met de motor bent geweest zal de controleur wederom z'n wenkbrauwen fronsen.
Maar wederom: laat de belastingdienst maar het tegendeel bewijzen. Ikzelf maak daar een eerlijke schatting. Vorig jaar gaat het waarschijnlijk daadwerkelijk 220 dagen met de motor worden (op hier en daar een dag met de auto na) wegens de zachte winter. Gaat het wekenlang sneeuwen zal ik bijvoorbeeld 180 dagen aangeven.

Uiteindelijk staat het iedereen vrij om te kiezen wat hij/zij daarmee doet. Ik kan enkel zeggen dat de kans zeer groot is dat ze de documenten opvragen of dat je zelfs uitgenodigd wordt om op bezoek te komen om je verhaal te doen. In mijn geval kom ik soms net niet aan de 10.000 euro beroepsonkosten (de jaren dat ik de motor afschrijf). Dan gaat er echt wel een lampje branden bij de belastingdienst en kan je beter zorgen dat je het kan verklaren allemaal.
Ik weet niet of het in dit geval op dezelfde manier werkt als bij andere belastingfraude. Maar vaak komt dat neer op 5 jaar terugbetalen.

Eerlijkheid brengt je dus het verst in dit geval denk ik. Want je gaat sowieso een keer gecontroleerd worden met zulke bedragen.
Voorbeeld
Een voorbeeld maakt het misschien snel duidelijk. We gaan er hier uit dat alles nieuw gekocht is en het het eerst jaar is dat het aangegeven wordt.

• Motor inclusief accessoires: aankoopprijs €15.000
• Inschrijving: €250
• Verzekering: €500 per jaar
• Kledij: aankoopprijs €1.200
• Benzine: gemiddeld €1,4296 in 2015
• Garage: €150 intrest
• Wegenhulp: €70 per jaar
• Onderhoud met nieuwe banden: €400

In dit voorbeeld gaan we uit van een totaal van 25.000km in 2015 en een afstand tot het werk van 50km enkele rit en dit 200 dagen.

• Eerst berekenen we de verhouding woon-werk ten opzicht van het totaal. 20.000 km van de 25.000 is 75%
• De motor schrijven we af over 5 jaar en houden geen rekening met een restwaarde (125.000km na 5 jaar) om het makkelijk te houden. 5 jaar lang schrijven we dus een bedrag van €3.000 af per jaar.
• De kledij schrijven we af over 3 jaar. 3 jaar lang komt dit neer op €400 per jaar.
• Benzine: We gaan hier uit van een gemiddeld verbruik van 6,5l/100km. Je mag hier gerust het echte gemiddelde verbruik van je motor rekenen (praktijk). 25.000 / 100 * 6,5 = 1.625 liter x €1,4296 euro = €2.323
• De rest zijn allemaal variabele kosten, ditjes en datjes die niet afgeschreven worden. Een totaal van €1.370

Dat komt uiteindelijk op een totale som van €7.093. We hebben 75% van onze kilometers gedaan met woon-werkverkeer. Op onze belastingbrief vullen we dus een bedrag in van €5.319,75.
Dit is ruimschoots boven het maximum forfaitair bedrag van €3.950.
Opmerkingen
• Eerlijkheid brengt je het verst
• Vraag een factuur in de winkel in plaats van een kassabonnetje. Kassabonnetjes zijn vaak thermisch en zijn na een jaar niet meer leesbaar (of je moet er meteen een kopie van maken). Op kassabonnetjes staat vaak ook geen naam. Bij een controle willen ze natuurlijk zien dat je het zelf betaald hebt.
• Hou echt alles bij, hoe klein ook. soms denk je "Het is maar 20 euro", maar ik denk dat de meesten zichzelf wel herkennen in het feit dat je meestal wel met iéts buiten komt als je bij de motorzaak passeert. Vele kleine bonnetjes maken op een jaar tijd toch nog een mooi bedrag.
• Ga eventueel de eerste keer dat je zo'n "dossiertje" maakt eens langs bij de belastingdienst. Bel ze even op, leg uit dat je je motor wil inbrengen als beroepsonkosten en dat je het voor de eerste keer een keer samen met hun wil overlopen. Je hebt dan meteen ook iemand z'n naam om de volgende jaren in je "dossiertje" te zetten ("Naar analogie van jaar x, toen nagekeken door <controleur>"). Ze bijten heus niet.
• Rekenmodule: http://static.tijd.be/gel...roepskosten2011/motor.htm

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • JanPedaal
 • Registratie: November 2003
 • Niet online

JanPedaal

Coureur extraordinaire

Woeii, nieuw deel! *O*

Release your inner hooligan - With great power comes great responsibility, with horsepower comes no responsibility


 • Napsju
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 03:37
Nu nog een beetje beter weer... ;) >:)

Lekker!


 • Maegrim
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 30-03 21:03
:w

 • JanPedaal
 • Registratie: November 2003
 • Niet online

JanPedaal

Coureur extraordinaire

Napsju schreef op woensdag 10 augustus 2016 @ 13:38:
Nu nog een beetje beter weer... ;) >:)
Woon-werk gaat anders prima, bijna geen files. Wel beetje winderig en nat maar daar kan je je op kleden :)

Release your inner hooligan - With great power comes great responsibility, with horsepower comes no responsibility


 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 31-03 17:00

Chakotay

Lick here to continue

Topicstarter
De hagel (of heel harde regen?) vanochtend was wel een beetje pijnlijk op mijn armen :P

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • harley
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 30-03 20:24
Zal me ook maar (weer) eens melden en gaan volgen.

AMD Ryzen 7 5800X, ASRock B550M Steel Legend, 32GB Kingston Fury Renegade RGB (2x16GB), ASUS ROG Strix Radeon RX 6650 XT OC Edition RGB, Gelid Solutions Tranquillo Rev.5, Sharkoon REV220 Case, Sharkoon SilentStorm Cool Zero 650W, Lexar NM620 1TB SSD


 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 31-03 17:00

Chakotay

Lick here to continue

Topicstarter
harley schreef op woensdag 10 augustus 2016 @ 13:51:
Zal me ook maar (weer) eens melden en gaan volgen.
Dat is lang geleden, welkom terug :)

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • harley
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 30-03 20:24
Chakotay schreef op woensdag 10 augustus 2016 @ 13:54:
[...]


Dat is lang geleden, welkom terug :)
klopt, heb je toevallig net ook maar eens op FB een PB gestuurd ;)

AMD Ryzen 7 5800X, ASRock B550M Steel Legend, 32GB Kingston Fury Renegade RGB (2x16GB), ASUS ROG Strix Radeon RX 6650 XT OC Edition RGB, Gelid Solutions Tranquillo Rev.5, Sharkoon REV220 Case, Sharkoon SilentStorm Cool Zero 650W, Lexar NM620 1TB SSD


 • GeeMoney
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 21:51
Lekker een nieuw deeltje mensen!

Ik heb uit het laatste deel nog net even mee kunnen pikken dat er een nieuwe mobiele navigatie app is: Scenic .
Vooral voor de Apple mensen onder ons eindelijk een app die .GPX kan exporteren en importeren!
Hij is ook nog eens Nederlands en bied offline maps in de app aan. (Nederland is gratis, je krijgt een "tegoed" van 5 muntjes en de NL map is 4 muntjes. )

De app kost 8,99 euro per jaar om van de GPX import/export gebruik te kunnen maken (onbeperkt) .

 • Will_M
 • Registratie: Maart 2004
 • Niet online

Will_M

Intentionally Left Blank

Is Teacher met vakantie? Ik had eigenlijk wel verwacht dat hij zou gaan aandringen/aansporen op het aanmaken van een nieuw topique :+

Boldly going forward, 'cause we can't find reverse


 • ROFLASTC
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 31-03 15:55

ROFLASTC

Faça valar uma vida!

TVPtje incl obligatoir plaatje:Edit: Ik heb overigens een Carbon bak voor onderhet motorblok van mijn replicaatje. Dubbellaags met een soort honingraat vormige mat ertussen voor de stevigheid.

[Voor 33% gewijzigd door ROFLASTC op 10-08-2016 16:06]

And it goes BRAAAAAPP!


 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 13-09-2022
hoi


 • ROFLASTC
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 31-03 15:55

ROFLASTC

Faça valar uma vida!

Dat doet me eraan denken, d'r staat hier in Leiden zo'n BMW met zonder windscherm, zonder slot en niet op t stuurslot een beetje te rotten naast het grofvuil. Staat er pas een week of wat. Op MF staat niks gestolen aangegeven en op politie paginas ook niet. Iemand een idee? Kvind het zonde.

And it goes BRAAAAAPP!


 • [Mad Max]
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 31-03 17:04
Cool, nieuw deel. Klaar voor alle vakantieverhalen van een ieder die straks terugkomt van de hopelijk zeer geslaagde vakantie met de motor.

 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 13-09-2022
ROFLASTC schreef op woensdag 10 augustus 2016 @ 14:28:
Dat doet me eraan denken, d'r staat hier in Leiden zo'n BMW met zonder windscherm, zonder slot en niet op t stuurslot een beetje te rotten naast het grofvuil. Staat er pas een week of wat. Op MF staat niks gestolen aangegeven en op politie paginas ook niet. Iemand een idee? Kvind het zonde.
Sja, ze zijn geen reet meer waard. Zit er nog een kenteken op?

 • ROFLASTC
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 31-03 15:55

ROFLASTC

Faça valar uma vida!

418O2 schreef op woensdag 10 augustus 2016 @ 14:50:
[...]

Sja, ze zijn geen reet meer waard. Zit er nog een kenteken op?
ja dat wel. ML-09-BX dacht ik

And it goes BRAAAAAPP!


 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 13-09-2022
ROFLASTC schreef op woensdag 10 augustus 2016 @ 14:51:
[...]


ja dat wel. ML-09-BX dacht ik
Ook nog wel verzekerd.

Wel zonde. Het is zeker geen spannende motor, maar ik vind het wel lekker om hem er bij te hebben

 • harley
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 30-03 20:24
Heb hier nog en BMW K100 staan. Niet moeders mooiste is laatste paar jaren als woonwerk verkeer motor gebruikt voor de wintermaanden. Heeft inmiddels voor een 15 jaar jongere plaats moeten maken.

AMD Ryzen 7 5800X, ASRock B550M Steel Legend, 32GB Kingston Fury Renegade RGB (2x16GB), ASUS ROG Strix Radeon RX 6650 XT OC Edition RGB, Gelid Solutions Tranquillo Rev.5, Sharkoon REV220 Case, Sharkoon SilentStorm Cool Zero 650W, Lexar NM620 1TB SSD


 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 13-09-2022
harley schreef op woensdag 10 augustus 2016 @ 14:59:
Heb hier nog en BMW K100 staan. Niet moeders mooiste is laatste paar jaren als woonwerk verkeer motor gebruikt voor de wintermaanden. Heeft inmiddels voor een 15 jaar jongere plaats moeten maken.
Het is ook mijn winterfiets. Of markt-fiets als ik naar de markt ga op de motor. Heb alleen wel het idee dat er voor iets mis zit (wiellager?), dus moet er even mee heen.

 • GenjiBlade
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 17-02 15:24
ohaiik heb echt zo'n hekel aan foto's van mezelf op dat ding. :F

 • spruit89
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 21-03 11:06
Hallo!

[Voor 93% gewijzigd door spruit89 op 10-08-2016 15:21]


 • Dryhte
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 23-03 07:07


Mijn motor werd recent gestolen door twee olijke kwajongens :)

 • kazzzdafke
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 31-03 18:12
Ook weer aanwezig!

BMW S1000R sold! Hello SPEED RS :)


 • Maegrim
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 30-03 21:03


niet mijn motor helaas :+

 • JanPedaal
 • Registratie: November 2003
 • Niet online

JanPedaal

Coureur extraordinaire

Oh ja ik had een foto bij mijn eerste post moeten doen.. snel herstellen :9

Release your inner hooligan - With great power comes great responsibility, with horsepower comes no responsibility


Anoniem: 387913

We moeten gewoon in de topic start de fotos laten opnemen ;)

dat scheelt ook weer +1 klikken :)


Anoniem: 387913

GeeMoney schreef op woensdag 10 augustus 2016 @ 14:03:
Lekker een nieuw deeltje mensen!

Ik heb uit het laatste deel nog net even mee kunnen pikken dat er een nieuwe mobiele navigatie app is: Scenic .
Vooral voor de Apple mensen onder ons eindelijk een app die .GPX kan exporteren en importeren!
Hij is ook nog eens Nederlands en bied offline maps in de app aan. (Nederland is gratis, je krijgt een "tegoed" van 5 muntjes en de NL map is 4 muntjes. )

De app kost 8,99 euro per jaar om van de GPX import/export gebruik te kunnen maken (onbeperkt) .
Dus de kaart van nederland is "gratis" maar gebruik van de app is toch betaald?
is "Nokia go" of "here we go" of hoe het moge heten dan niet een beter alternatief?

 • Tylen
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 06:53

Tylen

Dutch ProClass 1000 #56 ⭐⭐⭐⭐⭐

Present :)

http://www.tyl.nl/wp-content/gallery/the-race-academy-2011/11-ra1-1268-207.jpg

“Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.”


 • Stacheldraht
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 14-04-2020

Stacheldraht

Frankfurt am Main

Interessant test :)

* Stacheldraht kiest voor de versys of tracer 700

http://www.motorfreaks.nl...lasse-adventurebikes.html

Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei


Anoniem: 387913

Het is dat ik maar 1x +1 kan zeggen, maar elbow down is natuurlijk plus "keiveul"

 • BartW
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 19:34
Na tijden zal ik ook eens wat actiever gaan worden

 • EBOOZ
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 21:04
Ik slurp ook al een tijdje hier, maar eigenlijk nog nooit een feauteautje gedeeld O-)

18 mei jl. mijn rijbewijs gehaald en twee weken later een R6 gekocht. Foto's hieronder zijn van een ritje in de Ardennen 1,5 week geleden.

[Voor 38% gewijzigd door EBOOZ op 10-08-2016 17:07]


 • it0
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 15-09-2022

it0

Mijn mening is een feit.

Vanavond kan ik eindelijk mijn rijbewijs ophalen, krijg er gratis tractor bij? Ik heb alles behalve een motor, die kan ik van het weekend hopelijk lenen! Eerst dacht ik niks te kopen maar nu begint het toch wel heel erg te kriebelen.

 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 00:03

Ethirty

Who...me?

Dat is best plat :D


Geen foto van mij op de trix helaas. Zondag dagje rijden op een Tracer 700 (gehuurd), beetje hopen op fatsoenlijk weer.

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 31-03 17:00

Chakotay

Lick here to continue

Topicstarter
Anoniem: 387913 schreef op woensdag 10 augustus 2016 @ 15:48:
We moeten gewoon in de topic start de fotos laten opnemen ;)

dat scheelt ook weer +1 klikken :)

[afbeelding]
Dat hadden we vroeger wel, maar de 1e pagina van het topic word dan zo'n gedrocht om in te laden :P

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • GeeMoney
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 21:51
Anoniem: 387913 schreef op woensdag 10 augustus 2016 @ 15:51:
[...]

Dus de kaart van nederland is "gratis" maar gebruik van de app is toch betaald?
is "Nokia go" of "here we go" of hoe het moge heten dan niet een beter alternatief?
Gebruik van de app is tot nu toe gratis gebleken. Alleen exporteren en importeren van routes en .GPX files is betaald.

 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 31-03 17:00

Chakotay

Lick here to continue

Topicstarter
Ook nog maar een plaatje van een van mijn brommers dan, vorig jaar in de Dolomieten:

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • MikeyMan
 • Registratie: Februari 2003
 • Nu online

MikeyMan

Vidi, Vici, Veni

Zit eens even te zoeken, maar ik heb geen enkele foto waar ik op de motor zit :D

 • Ethirty
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 00:03

Ethirty

Who...me?Toch nog een oud plaatje gevonden, al weer 5 jaar geleden.

#team_UTC+1

An investment in knowledge always pays the best interest - Benjamin Franklin
You can call me McOverloper  Mini '12 i7/16/256  Air '13 i5/8/256  iPad mini 5 64GB  iPhone SE 128GB


 • PilatuS
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
En aanwezig.


 • DragonSlayer666
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 17-03 21:50


Als we dan toch allemaal bezig zijn, met velen dank aan caesar1000!

Never ride faster than your guardian angel can fly.


 • PilatuS
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
Als we dan toch bezig zijn :P


 • DragonSlayer666
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 17-03 21:50
Oké PilatuS, jij wint! _/-\o_
Ik krijg net een update van de TomTom Go App binnen. Naast smart destinations zit er nu ook extra routeopties bij! Niet meer op zandpaden terecht komen met je SS door bochtige wegen *O*

Never ride faster than your guardian angel can fly.


 • Secsytime
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 23:04

Secsytime

Automagisch

Ik zal dan ook even een fotootje dumpen van men dushi (:


 • SvenBravo7
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 04-07-2022
Ik had ook nog een paar foto's tegoed:Met de nieuwe spiegels en rem/koppelingshendels :D

[Voor 31% gewijzigd door SvenBravo7 op 10-08-2016 18:32. Reden: volgorde en beschrijving]

Drop a gear and disappear


 • caesar1000
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 24-06-2022

caesar1000

U want some?

Als eerste nog even een foto van mijn nieuwe pakkie. 8)En als tweede een andere foto van mijn KTM.Helaas nog zelf geen foto's van mijn motor kunnen nemen op een mooie locatie. Hopelijk in september. :P

She asked me to tell her three words every girl wants to hear, so I whispered: "I Ride KTM"


 • Napsju
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 03:37
Vroemmm!

Honda CB650F 2016 met Akrapovic S-H6R12-HAFT.

Lekker!


 • joshje
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 02-03 08:03


Bij :)

 • Bluepenguin
 • Registratie: Juni 2011
 • Niet online
Leuk al die foto's! :)

denk ik..... of zoiets. >> Het blijft maar een mening tenslotte ;)


 • Edd
 • Registratie: Januari 2001
 • Nu online
Zal ik dan ook maar een fototje van de mijne plaatsen..Ohja, ik heb ook nog een Kawa Z750 in het oranje, maar daar kan ik niet zo snel een foto van vinden :+

EDIT:
Toch nog eentje op mijn Dropbox gevonden van toen ik hem kocht. Zit nu een "ruitje" op en andere spiegels en uitlaat.

[Voor 30% gewijzigd door Edd op 10-08-2016 20:34]

-


 • Bergie
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 30-03 15:47

Bergie

Lekker belangrijk...

Dan doe ik ook ff mee :)
Let niet op het zelfgemaakte bagagerek :+

[Voor 21% gewijzigd door Bergie op 10-08-2016 20:33]

Yamaha MT-09


 • DrivinUCrazy
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 00:34

DrivinUCrazy

Vechte, valle en opstoan

Fijn, al die foto's. Ik zit hier op vakantie op een brakke wifi en de pagina laadt maar voorde helft. De foto van mijn baby houden jullie dan ook tegoed. :)

't Is een kwestie van geduld, rustig wachten op de dag, dat heel Holland Limburgs lult.


 • MandaloR
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 31-03 07:35

MandaloR

MandaloRNog geen kilometer oud hier. Samen met Volkel Air Base op de foto O+

Link naar, indien afbeelding niet werkt.

jB


 • GeeMoney
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 21:51
En dan ook maar even een plaatje van mijn CBR600F4i :


 • Jeltel
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
Geen foto van mijn Versys, maar wel een bericht dat ik lekker een weekendje Sauerland ga doen met een vriend van me :) Zin an.

Nog hints voor leuke hotels in Sauerland. En dan niet de masale motorhotels het liefst. Motorvriendelijk is natuurlijk wel ene pré :)

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020

Joopieboy

No smoke, no poke

/me Koos motorloos meldt zich ook weer *O*

Even een trip door memorylane:

Eerste F:

En mijn laatste F:

8)

En waarschijnlijk wint mijn gevoel het toch van verstand, begin september kijken bij een 2002 Aprilia SL1000 Falco :$

[Voor 91% gewijzigd door Joopieboy op 10-08-2016 22:22]

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Anoniem: 86389

Ik lees hier veel mee en zag vandaag tot mijn vreugd eindelijk eens wat fietsen voorbij komen :) Hierbij mijn Mille R. • JunkieVirus
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 31-03 18:55
Ook officieel een motor gekocht.
De kawasaki z800 sugomi editie!

nu slapeloze nachten tot ik hem volgende week kan ophalen _/-\o_


You act like you've never seen a German U-boat in the jungle before


 • Jazzy
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 22:16

Jazzy

Moderator SSC/PB

Moooooh!

Zal me ook maar eens voorstellen, rij een Can-am Outlander 1000 Max XT-p uit 2014. In de zomer vooral om te toeren en georganiseerde ritten te rijden, van de herfst tot het voorjaar met probeer ik zoveel mogelijk OTR-ritten mee te pakken. En op dit moment lekker bergweggetjes verkennen in Tirol. :)
Verder voor het onthaasten nog een Suzuki GT50 uit 1979 en ben een Yamaha FS1 Sherif aan het restaureren, beiden brommers dus.

[Voor 11% gewijzigd door Jazzy op 10-08-2016 22:52]

Exchange en Office 365 specialist. Mijn blog.


 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 31-03 17:00

Chakotay

Lick here to continue

Topicstarter
Jazzy schreef op woensdag 10 augustus 2016 @ 22:44:
Zal me ook maar eens voorstellen, rij een Can-am Outlander 1000 Max XT-p uit 2014. In de zomer vooral om te toeren en georganiseerde ritten te rijden, van de herfst tot het voorjaar met probeer ik zoveel mogelijk OTR-ritten mee te pakken. En op dit moment lekker bergweggetjes verkennen in Tirol. :)

[afbeelding]
[afbeelding]

Verder voor het onthaasten nog een Suzuki GT50 uit 1979 en ben een Yamaha FS1 Sherif aan het restaureren, beiden brommers dus.
Ik wil je niet ongerust maken, maar volgens mij heeft iemand 2 extra wielen onder je motor geschroefd.

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • Jazzy
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 22:16

Jazzy

Moderator SSC/PB

Moooooh!

Fuck, ik hoopte dat niemand het zou zien. :|

[Voor 4% gewijzigd door Jazzy op 10-08-2016 22:56]

Exchange en Office 365 specialist. Mijn blog.


 • Maegrim
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 30-03 21:03
Snel maar weer terug naar de motoren...

De Cb1300, als de VFR weer betrouwbaar is ga ik em te koop zetten denk ik.

Blauw heb ik nu, rood was van mij maar daar rijd m'n vader nu op. Helaas is er iets mis met de elektronica en doe ik er geen woon-werk mee tot dat gefixed is.

 • specops0i0
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 22:41
Ook ik lees al een tijdje mee :)

Als het lekker weer is fiets ik ergens in rond in Groningen of ergens anders in (noord)Nederland

Dit is m'n eerste fiets, ongeveer een jaartje m'n A2 rijbewijs


 • R0y.
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 23:30
DrivinUCrazy schreef op woensdag 10 augustus 2016 @ 20:34:
Fijn, al die foto's. Ik zit hier op vakantie op een brakke wifi en de pagina laadt maar voorde helft. De foto van mijn baby houden jullie dan ook tegoed. :)
Het brakke WiFi netwerk hier in Bangkok vind het ook minder!!

Over paar dagen weer thuis en dan zal ik ook een foto posten :Y

 • Secsytime
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 23:04

Secsytime

Automagisch

SvenBravo7 schreef op woensdag 10 augustus 2016 @ 18:31:
Ik had ook nog een paar foto's tegoed:

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

Met de nieuwe spiegels en rem/koppelingshendels :D
Hoe bevallen die bar end spiegels? Heb de bar ends van Triumph zelf geprobeerd, maar dat was geen succes.. die zaten er voor mijn gevoel dan alleen maar op voor de sier. De spiegels die jij hebt lijken groter, en dus hopelijk meer nut.

 • pagani
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online
Jazzy schreef op woensdag 10 augustus 2016 @ 22:44:
Zal me ook maar eens voorstellen, rij een Can-am Outlander 1000 Max XT-p uit 2014. In de zomer vooral om te toeren en georganiseerde ritten te rijden, van de herfst tot het voorjaar met probeer ik zoveel mogelijk OTR-ritten mee te pakken. En op dit moment lekker bergweggetjes verkennen in Tirol. :)

[afbeelding]
[afbeelding]

Verder voor het onthaasten nog een Suzuki GT50 uit 1979 en ben een Yamaha FS1 Sherif aan het restaureren, beiden brommers dus.
Stond je toevallig een week of wat geleden bij een terras in Schoonhoven?
(Redelijk zeldzaam zo'n can am )

 • Bommes
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 22:28

Bommes

Capo del formaggio

Op herhaling, foto van afgelopen juni:
* Bommes op de Etna*O*

[Voor 6% gewijzigd door Bommes op 11-08-2016 09:24]

Mijn nieuwste reis verslag lees je hier-<klik klik>- - Adventures are not always fun while you're having them


 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 31-03 17:00

Chakotay

Lick here to continue

Topicstarter
Wie had er hier ookalweer een elektrische brommer? Ik krijg stiekem steeds meer interesse in zo'n ding voor woonwerk-verkeer :) Benzine-motor blijft er sowieso wel bij voor plezier-ritjes en vakantie, dat schiet niet op als je na 150km niet meer verder kan.

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • Jazzy
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 22:16

Jazzy

Moderator SSC/PB

Moooooh!

pagani schreef op donderdag 11 augustus 2016 @ 07:35:
[...]

Stond je toevallig een week of wat geleden bij een terras in Schoonhoven?
(Redelijk zeldzaam zo'n can am )
Nee, dat was ik niet. :)

Exchange en Office 365 specialist. Mijn blog.


 • Hooglander1
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Chakotay schreef op donderdag 11 augustus 2016 @ 09:37:
Wie had er hier ookalweer een elektrische brommer? Ik krijg stiekem steeds meer interesse in zo'n ding voor woonwerk-verkeer :) Benzine-motor blijft er sowieso wel bij voor plezier-ritjes en vakantie, dat schiet niet op als je na 150km niet meer verder kan.
antonboonstra

antonboonstra in "Het grote motortopic deel 17"

:)

Lid van de Tweakers Kenwood TTM-312 club.


 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 31-03 17:00

Chakotay

Lick here to continue

Topicstarter
Ohja, hij was het :)

@antonboonstra, als je dit toevallig leest: Hoe ver komt die SR op de snelweg bij 'normaal' gebruik voor een motor?

Onder normaal gebruik versta ik goed het gas erop bij het invoegen, en net wat boven de maximum snelheid aanhouden zodat je niet continue iemand op je achterwiel hebt :P

De range van 160km klinkt als prima, maar als daar een kwart vanaf gaat als je boven de 110 kph komt, en nog een kwart als het koud is buiten, dan red ik het niet op en neer naar het werk op 1 lading.

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Nu online
Dan doe ik ook maar een keer mee. Ik rij nu 4 jaar ZX7R. Ik weet niet hoe lang ik hem nog heb, loop al een tijdje met de gedachte om een VTR 1000 SP2 te halen.
De CB1 is van mijn vriendin.Zijn er hier trouwens nog meer mensen die voor elke rit, hoe klein ook, alles aantrekken? Al moet ik 15km rijden, mijn rugprotector gaat ALTIJD aan. Zelfde met mijn oordopjes :)

 • cyntax
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 23:23
Chakotay schreef op donderdag 11 augustus 2016 @ 09:49:
[...]


Ohja, hij was het :)

@antonboonstra, als je dit toevallig leest: Hoe ver komt die SR op de snelweg bij 'normaal' gebruik voor een motor?

Onder normaal gebruik versta ik goed het gas erop bij het invoegen, en net wat boven de maximum snelheid aanhouden zodat je niet continue iemand op je achterwiel hebt :P

De range van 160km klinkt als prima, maar als daar een kwart vanaf gaat als je boven de 110 kph komt, en nog een kwart als het koud is buiten, dan red ik het niet op en neer naar het werk op 1 lading.
Op Spritmonitor staan twee Zero SR's in de database. Daar zou je ook de data uit kunnen halen en dan van dat een conclusie trekken. Het hangt er namelijk ook van af welk model je kiest, volgens mij zijn er drie accugroottes.

 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 31-03 17:00

Chakotay

Lick here to continue

Topicstarter
Jas, helm, handschoenen, laarzen & broek (op zn minst motorjeans) gaan altijd aan hier. Oordoppen laat ik soms uit op het laatste stukje van het tankstation naar huis <2 km). Rugprotector ben ik wat lakser mee, die gaat alleen aan als ik mijn volledige leren pak aan doe.

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • Dryhte
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 23-03 07:07
lolgast schreef op donderdag 11 augustus 2016 @ 09:58:
Zijn er hier trouwens nog meer mensen die voor elke rit, hoe klein ook, alles aantrekken? Al moet ik 15km rijden, mijn rugprotector gaat ALTIJD aan. Zelfde met mijn oordopjes :)
Ik rijd wel eens een paar km zonder motor jeans door tijdsgebrek, maar heb er meteen spijt van als ik dat doe (voelt namelijk onveilig, net als autorijden zonder gordel). Verder hebben beide motorjassen een rugbeschermer, en heb ik nog nooit zonder helm of handschoenen gereden - en heb ik altijd OF motorschoenen, OF hoge veiligheidsschoenen aan (die helaas de enkel niet voldoende beschermen - maar ik heb klanten die vereisen dat ik veiligheidsschoenen aandoe en mijn motorschoenen voldoen daar niet)

Oordopjes: ik kan niet zonder. ik word zot van het geraas van de wind...

 • Tankiej
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 31-03 17:44
lolgast schreef op donderdag 11 augustus 2016 @ 09:58:
[...]
Zijn er hier trouwens nog meer mensen die voor elke rit, hoe klein ook, alles aantrekken? Al moet ik 15km rijden, mijn rugprotector gaat ALTIJD aan. Zelfde met mijn oordopjes :)
Ja, alleen oordopjes wil ik nog wel eens achterwege laten als het nog een kort stukje is naar huis toe (bijvoorbeeld vanaf tankstation/supermarkt/winkel). Korte ritjes vanaf huis doe ik eigenlijk nooit, als ik ga rijden zijn het eigenlijk nooit ritjes korter dan 50km, en dan gaat alles aan :)

 • SvenBravo7
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 04-07-2022
Secsytime schreef op donderdag 11 augustus 2016 @ 06:10:
[...]


Hoe bevallen die bar end spiegels? Heb de bar ends van Triumph zelf geprobeerd, maar dat was geen succes.. die zaten er voor mijn gevoel dan alleen maar op voor de sier. De spiegels die jij hebt lijken groter, en dus hopelijk meer nut.
Ik wilde een set spiegels hebben waar ik niet teveel "spiegel" voor hoefde op te offeren. Kwam uiteindelijk deze tegen, maar dan andersom gemonteerd, dus de spiegel aan de onderzijde van het stuur. Dat bleek voor mij uiteindelijk niet fijn te zijn. Ik ben nogal lang en met volledig insturen gingen m'n knieën tegen de spiegels aan.

Als je ze zo monteert als ik, dan heb je veel overzicht, meer dan met de originele zelfs, omdat ze toch verder naar buiten zitten. Ik moest wel andere stuurgewichten erbij nemen, want de originele liepen taps toe en daar kunnen de spiegels niet op.

Drop a gear and disappear


 • steveman
 • Registratie: Mei 2001
 • Laatst online: 00:04

steveman

Comfortabel ten onder

Eens in de zoveel tijd maak ik even een ritje met de cbr, omdat deze een wat bijtgragerige rem heeft dan m'n hornet, lineaire veren en geen ABS, maak ik gelijk na vertrek wat proefremacties...Kan me niet herinneren ooit eerder een zwarte streep te hebben getrokken met de vóórrem :o

"Take the risk of thinking for yourself. Much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way." -Christopher Hitchens | In memoriam? 🏁 ipv kruis!


 • Stacheldraht
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 14-04-2020

Stacheldraht

Frankfurt am Main

lolgast schreef op donderdag 11 augustus 2016 @ 09:58:
Zijn er hier trouwens nog meer mensen die voor elke rit, hoe klein ook, alles aantrekken? Al moet ik 15km rijden, mijn rugprotector gaat ALTIJD aan. Zelfde met mijn oordopjes :)
Ik trek altijd alles aan hoe kort de rit ook is :) Vriend van mij is met zijn FJR1200 met 30km/h en een spijkerbroek onderuit gegaan en dat zag er niet zo lekker uit :(

[Voor 14% gewijzigd door Stacheldraht op 11-08-2016 10:31]

Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Nu online
Ik heb zelf gelukkig nog niemand echt een schuiver oid zien maken, maar door alleen de verhalen uit eerste hand al heb ik besloten dat ik liever €150 uitgeef aan een rugprotector die ik misschien nooit nodig heb, dan bij een ongeluk extra risico loop op letsel.

 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 13-09-2022
Ik zag laatst een meisje op haar brommer onderuit glijden met 30km/u, die had haar broek ook al helemaal aan gort. Gelukkig verder niets

 • Jeltel
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
Dinsdag 9-8 reed ik zoals vaker van werk naar huis. Het is erg druk in de binnenstad van Arnhem want de Willemstunnel is dicht voor onderhoud. De omleidingsroute is langs de tunnel, maar wel één baan ipv twee baans. Ik ben met de motor dus ga langs de auto's. Het wordt wat krap naast de tunnel dus pak de stoeprand mee (beetje trial-rijden lukt met de Versys prima ;)).
Vooraan gekomen staat er een verkeersregelaar. Die kijkt eerst wat verbaast en vraagt dan hoe ik hier ben gekomen. Ik antwoord iets in de trant van nou over de stoeprand. En hij geeft aan dat dat niet mag. Dus ik vraag of iemand er last van heeft. Ja zegt de verkeersregelaar, zij hebben er last van.
Uiteindelijk wordt het groen, maar de verkeersregelaar staat midden op de weg, dus ik vraag of ik er langs mag. Hij twijfelt en geeft toch maar toestemming.

Hieronder de beelden, helaas zonder geluid, want mijn microfoon is al een tijd kaput :(


Nu is de vraag, die stoeprand, hoort die bij de weg? Mag ik die gewoon gebruiken?

(crosspost met wegmisbruikers topic: Jeltel in "Het Grote Wegmisbruikers Topic! Deel 14" Gemengde reacties daar.)

 • 418O2
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 13-09-2022
Lijkt me niet...

 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Nu online
Nee die mag je niet gebruiken.. Als fietser (uit mijn hoofd) ouder dan 11 moet je er al bij vandaan blijven.

 • SvenBravo7
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 04-07-2022
Jeltel schreef op donderdag 11 augustus 2016 @ 10:56:
Dinsdag 9-8 reed ik zoals vaker van werk naar huis. Het is erg druk in de binnenstad van Arnhem want de Willemstunnel is dicht voor onderhoud. De omleidingsroute is langs de tunnel, maar wel één baan ipv twee baans. Ik ben met de motor dus ga langs de auto's. Het wordt wat krap naast de tunnel dus pak de stoeprand mee (beetje trial-rijden lukt met de Versys prima ;)).
Vooraan gekomen staat er een verkeersregelaar. Die kijkt eerst wat verbaast en vraagt dan hoe ik hier ben gekomen. Ik antwoord iets in de trant van nou over de stoeprand. En hij geeft aan dat dat niet mag. Dus ik vraag of iemand er last van heeft. Ja zegt de verkeersregelaar, zij hebben er last van.
Uiteindelijk wordt het groen, maar de verkeersregelaar staat midden op de weg, dus ik vraag of ik er langs mag. Hij twijfelt en geeft toch maar toestemming.

Hieronder de beelden, helaas zonder geluid, want mijn microfoon is al een tijd kaput :(
[video]

Nu is de vraag, die stoeprand, hoort die bij de weg? Mag ik die gewoon gebruiken?

(crosspost met wegmisbruikers topic: Jeltel in "Het Grote Wegmisbruikers Topic! Deel 14" Gemengde reacties daar.)
Lijkt me ook niet, anders had het wel de "wegrand" geheten. Het is de rand van de stoep en op de stoep mag je niet rijden.

Drop a gear and disappear


 • Reloader
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 31-03 15:19
mag niet, is namelijk geen weg/rijbaan

 • Jeltel
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
Hoort deze 'stoeprand' bij een stoep dan?

 • Martinusz
 • Registratie: December 2006
 • Nu online
Jeltel schreef op donderdag 11 augustus 2016 @ 11:01:
Hoort deze 'stoeprand' bij een stoep dan?
Jep, de rand van de stoep :) de rijbaan ligt ernaast.

Float like a butterfly, sting like a bee.


 • steveman
 • Registratie: Mei 2001
 • Laatst online: 00:04

steveman

Comfortabel ten onder

Als van die stoeprand valt tegen een auto aan, wat zegt je WA-verzekering dan?

-Ok, we keren uit.
-Dikke vinger, je liep te klooien.

"Take the risk of thinking for yourself. Much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way." -Christopher Hitchens | In memoriam? 🏁 ipv kruis!


 • Jeltel
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
martinusz schreef op donderdag 11 augustus 2016 @ 11:03:
[...]

Jep, de rand van de stoep :) de rijbaan ligt ernaast.
Welke stoep? Ik zie alleen gras.
steveman schreef op donderdag 11 augustus 2016 @ 11:04:
Als van die stoeprand valt tegen een auto aan, wat zegt je WA-verzekering dan?

-Ok, we keren uit.
-Dikke vinger, je liep te klooien.
Mag ik hopen van niet. Vaak als je een ongeluk begaat zit er iemand te klooien (geen voorrang geven bijvoorbeeld). Als verzekeraars dan al niet gaan uitkeren, kan het hebben van een auto/motor een hele dure aangelegenheid worden.

[Voor 57% gewijzigd door Jeltel op 11-08-2016 11:10]


 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 31-03 17:00

Chakotay

Lick here to continue

Topicstarter
Mag niet, kan wel :+

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • lolgast
 • Registratie: November 2006
 • Nu online
Laten we het anders benaderen dan: Ziet het eruit alsof het bij de geasfalteerde weg hoort? Stel je rijdt daar met je auto, zou het dan in je opkomen om tijdens het rijden de verhoging op te gaan en vervolgen met je allerbeste charmes proberen om meneer de agent te overtuigen dat je niets fout deed als je werd aangehouden?

 • Ronster
 • Registratie: September 2013
 • Laatst online: 31-03 09:29
OK thanks. Realiseerde me dat deze wss ook wel op de Chinese markt te koop zijn.
Heb er nu 1 voor 50 cent besteld :+
Ik zie wel of het wat is...
Afgelopen week binnen gekregen en zondag een tourtje gemaakt van 270 km.
Ben er erg blij mee. Scheelt een hoop kramp in mn rechter poot :)
Nu even afwachten hoe deze zich houdt.
Als hij versleten is eens kijken of de 'echte' kwalitatief beter is.
Maar zelden zo blij geweest met een prul van 50 cent :+

Hij is nu overigens weer 49 cent :P

XBox: Ronsterrrrr || PSN: Ronster_Jona


 • Martinusz
 • Registratie: December 2006
 • Nu online
Jeltel schreef op donderdag 11 augustus 2016 @ 11:09:
[...]
Welke stoep? Ik zie alleen gras.
Dat er gras ligt, wil nog niet zeggen dat het geen deel uitmaakt van de stoep. Of in jouw redenatie, omdat er gras ligt, maakt het nog geen rijbaan.
De verhoging is duidelijk aanwezig en is dus niet bedoeld om op te rijden. De rijbaan is gemarkeerd door lijnen of in dit geval door verhogende rand. En waar dien je te rijden? Juist op de rijbaan.

Float like a butterfly, sting like a bee.


 • Chakotay
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 31-03 17:00

Chakotay

Lick here to continue

Topicstarter
Als je met de auto filtert word je ook raar aangekeken... Ik zie dit als iets vergelijkbaars, het gebruiken van de voordelen van een motor :)

Live for today, screw yesterday, hope for tomorrow...
Stichting eth0 | Twitter | Motorspul


 • Reloader
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 31-03 15:19
Maverick! schreef op donderdag 11 augustus 2016 @ 11:19:
[...]

Afgelopen week binnen gekregen en zondag een tourtje gemaakt van 270 km.
Ben er erg blij mee. Scheelt een hoop kramp in mn rechter poot :)
Nu even afwachten hoe deze zich houdt.
Als hij versleten is eens kijken of de 'echte' kwalitatief beter is.
Maar zelden zo blij geweest met een prul van 50 cent :+

Hij is nu overigens weer 49 cent :P
laat even weten als ie binnen is :)

 • BioHazard
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 31-03 10:12
Ik lurk hier al een tijd, maar ik zal in het nieuwe topic mn apparaat ook eens posten.2011 Kawasaki ER6N. :)

Ryzen 5600X-RTX3070 Gamebak // iPhone 13 Pro // HP zBook Studio G8
2021 Ford Fiesta ST-Line MHEV // 2017 BMW R1200R


 • Jeltel
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
lolgast schreef op donderdag 11 augustus 2016 @ 11:14:
Laten we het anders benaderen dan: Ziet het eruit alsof het bij de geasfalteerde weg hoort? Stel je rijdt daar met je auto, zou het dan in je opkomen om tijdens het rijden de verhoging op te gaan en vervolgen met je allerbeste charmes proberen om meneer de agent te overtuigen dat je niets fout deed als je werd aangehouden?
Nee, met de auto zou dat niet in mij opkomen. Dan zou ik me gigantisch aan het ergeren zijn. "Waarom heb ik geen andere route gekozen?"

Dit alles gezegd hebbende, had ik gelijk al besloten dat ik, zolang de tunnel dicht is een andere route ga zoeken. Want handig en relaxed is het allemaal niet.
BioHazard schreef op donderdag 11 augustus 2016 @ 11:22:
Ik lurk hier al een tijd, maar ik zal in het nieuwe topic mn apparaat ook eens posten.

[afbeelding]

2011 Kawasaki ER6N. :)
Foei, stoep :p
Mooi oranje is niet lelijk :)

 • Ronster
 • Registratie: September 2013
 • Laatst online: 31-03 09:29
Reloader schreef op donderdag 11 augustus 2016 @ 11:22:
[...]


laat even weten als ie binnen is :)
Zoals ik al schreef is ie al binnen >:)
En naar volle tevredenheid gebruikt, waaronder een 270 km rit.

XBox: Ronsterrrrr || PSN: Ronster_Jona

Pagina: 1 2 3 ... 104 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee