Toon posts:

The Lord of the Rings Online - Deel 13 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 36.358 views

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Nu online
The Lord of the Rings Online: Mines of Moria

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/deel13.jpg
Welkom bij alweer een nieuw deeltje uit de serie :).

In dit deel:
Naar boven


http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/vol1_soa.jpg
In het eerste deel van deze MMORPG, genaamd "The Shadows of Angmar", bevindt de speler zich in het gebied Eriador. Via vele quests zal je veel van dit deel van Midden-Aarde zien. Je ontmoet verschillende beroemde personages uit de boeken, waaronder Tom Bombadil, Barliman Butterbur, Radagast, Elrond, Bilbo en natuurlijk de leden van 'The Fellowship'. Van de drukke straten van Bree en de kalme, vreedzame velden van de Shire tot de bevroren toendra in Forochel en de majestueuze pieken van de Misty Mountains, overal zal je het gevaar van Angmar tegen komen.

Angmar, het voormalige koninkrijk van de heer der Nazgul, de Witch King. Sinds de nederlaag van de Witch King, kort nadat hij het noordelijke koninkrijk Anor vernietigd had, was het een verlaten, verrot land, De machtige forten en vestingen vernietigd. Met de komst van Mordirith, de Steward of Angmar, groeit het kwaad. De vestingstad Carn Dum is herbouwd en Angmar is klaar om de vrede te bedreigen.

In diverse uitbreidingen, ook wel boeken genoemd, zijn de gebieden sinds de oorspronkelijke lancering flink uitgebreid en opgepoests. Zo zijn de gebieden Evendim, Forochel, Annuminas en Tal Bruinen toegevoegd. Angmar is volledig herzien, waardoor je nu nog meer het idee krijgt dat je in het hart van het kwaad bent. Talloze verbeteringen en extra mogelijkheden zijn toegevoegd aan het spel. Denk hierbij aan huizen voor spelers, een muzieksysteem, een hobbysysteem en nog veel meer. Ook hebben de raid-instances Helegrod en The Rift het daglicht gezien, waarin je uiteindelijk respectievelijk een vreselijke tot leven gewekte draak moet doden en het op neemt tegen een van de oudste verschrikkingen van Midden-Aarde, een Balrog.

Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/vol2_mom.jpg
Deze uitbreiding op Shadows of Angmar is op 18 november 2008 gelanceerd. Met deze uitbreiding kunnen spelers de Mines of Moria betreden, en zullen zij aan de andere kant van de mijnen Lothlorien vinden. Het gebied wat hierbij speelbaar wordt is volgens de ontwikkelaars minstens zo groot als het deel uit Shadows of Angmar.

The Fellowship is vertrokken uit Rivendell, begonnen aan hun lange tocht naar Mordor om voorgoed een einde te maken aan het kwaad van de Ring. Na onze verwoedde pogingen om het kwaad in Eriador te bestrijden, zullen we nu ook Moria betreden. Dit doen we nadat Gandalf en de anderen Moria zijn betreden, na de dood van Durin's Bane, de Balrog.

Met de dood van de Balrog is er iets losgemaakt in Moria. Nu de macht van deze verschrikking ten einde is, zijn andere krachten wanhopig bezig dit vacuum op te vullen. De troepen van Angmar willen hun greep verstevigen, de Dwergen willen Moria terug. Wie weet wat er nog voor verschrikkingen liggen te wachten in de diepten van Moria?

Behalve het ontdekken van nieuwe gebieden heeft ontwikkelaar Turbine nog veel andere leuke dingen voor ons gemaakt. Zo is het zogenaamde Legendary Item concept bedacht. Tijdens de release van Moria zullen we dit systeem toegepast zien op wapens. Deze wapens kunnen wij als speler zelf verder door ontwikkelen, in level laten stijgen en krachtiger maken. Wie maakt een zwaard wat kan wedijveren met Glamdring, of Sting?

Naast al dit lekkers heeft Turbine ook twee nieuwe classes toegevoegd aan het spel; de Warden en de omstreden Rune-Keeper. Meer over deze classes lees je hier.

Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/editions.jpg
In dit overzicht is gekozen om enkel de Mines of Moria games te tonen. Voor enkel Shadows of Angmar kan je in The Lord of the Rings Online - Deel 8 terecht, of voor de actuele prijs: bekijk de Pricewatch. De Compilation Pack is je beste value for money wanneer je net begint.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/packs/spacer.jpg
Dit pakket heeft de volgende specificaties:
 • Losse expansion pack, originele spel benodigd.
 • Volledige toegang tot alle nieuwe Moria inhoud
 • Bonus item in het spel
Actuele prijs: Bekijk de Pricewatch
http://coppermine.muer.nl/got/deel9/packs/spacer.jpg
http://coppermine.muer.nl/got/deel9/packs/spacer.jpg
Dit pakket heeft de volgende specificaties:
 • Lord of the Rings: Mines of Moria expansion pack
 • Lord of the Rings: The Shadows of Angmar game bijgesloten
 • 60 dagen gratis speeltijd (voor zowel nieuwe als bestaande spelers)
 • Where the Fellowship Walked kaart
 • Nep-gouden “One Ring” in velours-achtig tasje
 • Elven mantel broche
 • CD met de soundtrack
 • 6 "buddy-key" kaarten
 • 3 keuzes uit 8 bonus items in het spel
Actuele prijs: Bekijk de Pricewatch
http://coppermine.muer.nl/got/deel9/packs/spacer.jpg
http://coppermine.muer.nl/got/deel9/packs/spacer.jpg
Dit pakket heeft de volgende specificaties:
 • Lord of the Rings: Mines of Moria expansion pack
 • Lord of the Rings: The Shadows of Angmar game bijgesloten
 • 30 dagen gratis speeltijd (voor enkel nieuwe spelers)
 • Volledige toegang tot alle nieuwe Moria inhoud
 • 2 bonus items in het spel
Actuele prijs: Bekijk de Pricewatch

Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/kosten.jpg
Om het spel te kunnen spelen, heb je allereerst een Codemasters Online Gaming (COG) account nodig. Deze maak je hier. Om de game te kunnen spelen heb je ook een License Key nodig. Deze vindt je in de doos van de game. Het uitproberen van de game kan via een trial account. Hiermee krijg je 14 dagen lang vrijwel onbeperkte toegang tot de game. Met vrijwel onbeperkt wordt bedoeld dat je geen gebruik kan maken van mail ingame, noch kan je andere spelers tells sturen en dergelijke.

Je hebt uiteraard een game client nodig als je wilt spelen. Aangezien we een aantal patches hebben gehad, is downloaden de snelste optie. Let wel, met de release van Mines of Moria staan alle patches tot en met de release datum (18 November 2008) op de MoM discs. De downloads vind je hier.

De maandelijkse kosten voor dit spel zijn er natuurlijk ook. Naast maandelijkse kosten bestaat er ook de mogelijkheid om een "Lifetime" lidmaatschap te kopen, waarmee je eenmalig betaalt en daarna nooit weer.
PeriodePrijs
1 maand € 12,99
3 maanden € 35,97
6 maanden € 65,94
12 maanden € 119,88
Lifetime€ 220,-


Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/races.jpg
De wereld van Midden-Aarde wordt door veel rassen bevolkt. Aangezien The Lord of the Rings Online zich niet bezig houdt met de "slechte" kant, zijn enkel de "goede" rassen te spelen.

http://coppermine.muer.nl/got/lotro/dwarf.jpgDwarves
Dwergen zijn harde werkers, extreem koppig en niet makkelijk af te schrikken. Door hun aard zijn het sterke en onvermoeibare vechters.

Classes: Champion Guardian Hunter Minstrel Rune-Keeper

http://coppermine.muer.nl/got/lotro/elf.jpg

Elves
Elven zijn van nature elegante wezens, in harmonie met de natuur. Ze zijn uitstekende boogschutters, bedreven met het zwaard en hebben een diepe kennis van de natuur.

Classes: Champion Guardian Hunter Loremaster Minstrel Rune-Keeper Warden

http://coppermine.muer.nl/got/lotro/hobbit.jpg

Hobbits
De Hobbit is een levensgenieter. Klein van postuur, maar onvermoeibaar. Ze kunnen vaak ongezien rondgaan en aan hun moed valt niet te twijfelen.

Classes: Burglar Guardian Hunter Minstrel Warden

http://coppermine.muer.nl/got/lotro/human.jpg

Men
De mens, de alleskunner. Vechtersbazen, boogschutters en grote leiders.

Classes: Burglar Champion Captain Guardian Hunter Loremaster Minstrel Warden


Classes
We kennen momenteel negen classes in The Lord of the Rings Online.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/burglar.pngBurglar
De Burglar is voornamelijk een debuffer. Hij is de grootste bron van zogenaamde "Conjunctions" of Fellowship Manouvres, speciale acties. Zoals een Burglar betaamt kan hij ongezien rondsluipen om zijn prooi een mes in de rug te steken. Door de natuur van de Burglar is deze class enkel te spelen door Hobbits en Men.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/champion.png

Champion
De Champion is een vechtmachine. Zwaar bepantserd en bewapend trekt hij ten strijde om zo veel mogelijk schade aan zoveel mogelijk doelwitten tegelijk toe te brengen. Wanneer nodig kan de Champion ook de rol van Tank vervullen. Deze class is voor alle rassen beschikbaar.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/captain.png

Captain
De Captain is een leider in het veld. Zijn banieren inspireren de rest van de groep tot nog betere prestaties, een schreeuw van de Captain laat het bloed van allen sneller stromen. Hun voornaamste rol is buffen, maar ook off-tank is niet vreemd voor ze. Deze class is enkel voor Men beschikbaar.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/guardian.png

Guardian
De Guardian is de heavy tank. Met zware bepantsering en een groot schild zal de Guardian alles doen om zijn vrienden te beschermen. Deze class is voor alle rassen beschikbaar.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/hunter.png

Hunter
De Hunter is een scherpschutter. Waar de Champion het effectiefst is tegen meedere doelen, is de Hunter de onbetwiste meester op een enkel doelwit. Ook hebben zij de mogelijkheid hun groep naar diverse locaties in het spel te teleporteren. Deze class is voor alle rassen beschikbaar.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/loremaster.png

Loremaster
De Loremaster is een geleerde. Met een intieme kennis van de natuur kan hij beroep doen op de elementen om hiermee een voordeel te behalen. Ze fungeren voornamelijk als crowd-control en debuffers. De Loremaster is speelbaar als Elf en Man.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/minstrel.png

Minstrel
De Minstrel is de healer. Door hun muziek en zang blijft de moraal in de groep hoog. Ook kunnen zij de groep naar een hoger niveau tillen met de vele buffs die tot hun beschikking staan. Deze class is voor alle rassen beschikbaar.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/runekeeper.png

Rune-Keeper
De Rune-Keeper is een zogenaamde glass cannon. Deze gebruiker van oude runen heeft de mogelijkheid te wisselen tussen healen en damage, waarmee hij behalve een goede off-healer ook zeer geschikt is als extra damage. De class is enkel beschikbaar voor Elves en Dwarves, aangezien Men en Hobbits geen oude runen gebruiken.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/warden.png

Warden
De Warden is een nieuwe blik op tanken. Zonder dat de Warden zich achter lagen staal verschuilt, kan de Warden met zijn snelle bewegingen en lichtere, leren bepantsering gemakkelijk staande houden. Met de mogelijkheid tot het combineren van verschillende aanvallen, de zogenaamde Gambits, is deze class uitermate geschikt als tank. De class is beschikbaar voor Men, Elves en Hobbits.


Naar boven


http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/legendary-items.jpg
Dit stuk is een zogenaamde "stub". Er is nog veel te ontdekken over Legendary Items, dus als er fouten in zitten, corrigeer me gerust via een Direct Message.

Legendary weapons vind je altijd in de vorm van ongeidentificeerde items. Ze zijn er in 3 types, Rare (paars), Legendary (blauw) en Epic (Goud/bruin). Per class zijn er 2 soorten te vinden. Zo heeft een Hunter een boog en mainhand wapen, een Loremaster een Staff en een Book, een Captain een Wapen en een Relic, etc. Rare wapens vindt je vrij gemakkelijk door wat goblins en ander gespuis van level 51+ af te maken. Dit zijn de zogenaamde "Third Age" wapens. Legendaries komen uit de "Second Age". Ik laat het aan je verbeelding over uit welke age de Epics dan komen.

Behalve de DPS (in het geval van een wapen) en type-afhankelijke bonussen (denk aan hit chance bij een zwaard), weet je nog niks over dit item. Je moet hiervoor eerst naar een Forge-Master. Deze vind je in elke quest-hub in Moria. De Forge-masters in Rivendell en Thorin's Hall werken alleen wanneer je Vol. II, Book 1 aan het doen bent. Bij de Forge-master wordt je item geidentificeerd, waarmee de legacies zichtbaar worden. Dit zijn tussen de 2 en 4 legacies, ongeacht welke age het wapen is.

Als een item geidentificeerd is, kan je deze op je Legendary Item panel slotten. Zodra je dit hebt gedaan, zal het item IXP (Item Experience Points) gaan verzamelen. Je hoeft het item dus niet te slotten op je character om het te levelen. Je moet het echter wel in je inventory hebben zitten. Voor elke level wat je haalt met je wapen, krijg je een aantal zogenaamde legacy points. In het begin 10 per keer, later 12 en wie weet nog wel meer.
Om de 10 levels moet je met een item terug naar de Forge Master. Daar kan je de naam veranderen, de relics die je er op geslot hebt terughalen en de legacy points terughalen. Je item zal geen IXP verzamelen als het wacht op een reforge!

Legacies zijn een soort bonussen. Deze kunnen bijvoorbeeld een skill sneller laten resetten, je critical chance verhogen, je power cost beinvloeden en zo voorts. Je komt ze tegen in 6 niveau's: Brons, Zilver en Goud. Dat zijn er maar 3! Ja, maar alle drie hebben ze weer 2 rangen :p Het verschil tussen de niveau's zit hem enkel in de kosten om ze omhoog te brengen. Je zal meer Legacy Points nodig hebben. De toewijzing van legacies aan een item, en de niveaus van de legacies, is geheel willekeurig.

Hoe werkt dat IXP nou precies? Heel simpel. Je krijg evenveel IXP als dat je normale XP krijgt bij het doodmeppen van een NPC. Sommige quests geven ook IXP. Let wel op: Bonus XP (ook Rested XP genoemd) telt niet mee. Als je dus 120XP krijgt zonder bonus XP, krijg je ook 120 IXP. Krijg je 120XP met bonus, dan wordt het 240XP voor je character, maar nog altijd maar 120IXP.
Wanneer je meerdere wapens geslot hebt, wordt de IXP die je krijgt verdeeld volgens het fellowship XP systeem. Hieronder een voorbeeld:
XP en IXP wordt verdeeld volgens deze formule: XP ontvangen = (Basis "solo" XP * Bonus modifier) / aantal wapens
De bonus modifier is gebaseerd op het aantal wapens: 2 wapens = 18% bonus, 3 wapens = 46% bonus, 4 wapens = 62% bonus, 5 wapens = 82% bonus, 6 wapens = 116% bonus.
Bij het ontvangen van 120 IXP met 4 wapens krijg je dus: (120 * 1,62) / 4 = 49IXP per wapen.

Deconstructen van items die je niet wil hebben doe je bij de Relic Master en levert je Settings/Runes/Gems op, de zogenaamde "Relics". Deze dingen kan je in een Legendary Item slotten, zodat ze je een buff geven op stats zoals agility of vitality, block chance, noem het maar op. Hoe hoger het level van een wapen, en hoe beter de kwaliteit (Age), des te meer zal je terugkrijgen. Vanaf level 11 is er een goede kans om naast deze settings ook ItemXP terug te krijgen. Dit is tot maximaal 50%, maar wel random. Het kan dus ook minder zijn.
NB: Er is ook een kleine kans dat je een Legendary Shard terugkrijgt. Het doel hiervan is me nog niet helemaal duidelijk.

Relics zijn ook te Forgen tot hogere tiers. In den beginne zijn deze vaak tier 1, maar je kan ze tot tier 9 krijgen. Die doe je ook bij de Relic Master. Je hebt 5 relics van een tier nodig om te reforgen. Ook hier is kans op een critical success, waarmee je in plaats van 1 of 2 relics heel veel terugkrijgt. Hoe hoger de tier, hoe beter de buffs.

Een iets uitgebreidere verhandeling is ondertussen te vinden op mijn blog, al is het in het engels.
Naar boven


http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/pvp.jpg
PVP wordt hier gespeeld in de vorm van PvMP (Player versus Monster Player). Aangezien deze game zich erg strak aan de Tolkien lore moet houden, is het niet mogelijk om tegen andere spelers te knokken. De uitzonderingen hierop zijn spars (een one on one combat tegen iemand anders, een oefengevecht eigenlijk) en Monster Play.

Bij monster play kan je vanaf level 10 een Monster aanmaken. Dit kan zijn een Orc Reaver (Melee), Uruk-hai Warleader (Healer), Uruk-hai Blackarrow (Ranged), Weaver (Semi-ranged, spin) of Warg Stalker (Stealth Melee). In de PvMP zone Ettenmoors vecht je met deze monsters ("creeps") tegen de Free Peoples ("freeps"). Vanaf level 50 kan een speler met zijn/haar normale karakter dit gebied in. Het is erg aan te raden hiermee te wachten tot je level 57+ bent, want je wordt onder de level 57 gezien als smakelijk hapje dat elke creep wel even wil verorberen tussen de echte tegenstanders door. De monsters zijn namelijk stuk voor stuk level 60.

De Ettenmoors is een gebied waar elke zijde een basiskamp heeft. Het Creep kamp heet Gramsfoot, het Freep kamp Glain Vraig. Deze zijn beschermd door een "Wall of Death". Dat wil zeggen, er staan een aantal NPCs voor die je met 1 schot doodmaken, niet komen dus. Verder zijn er 5 keeps die worden bewaakt door een flink stel NPCs, met als baas een Tyrant of Captain General. Wanneer deze baas wordt verslagen is de keep onder de controle van jouw kant, waardoor extra quests beschikbaar worden. Wanneer meer dan de helft van deze keeps is overgenomen door je factie, krijg je ook toegang tot de Delving of Fror. In dit gebied (in boek 12 geintroduceerd) kan je als Creep nieuwe skills en traits verzamelen, als Freep een nieuwe set armour of jewelry.

Naast de 5 voorgenoemde keeps en 2 basiskampen zijn nog 3 andere plekken het vermelden waard. In het zuidwesten van de Ettenmoors bevindt zich een dorpje genaamd Hoarhallow. Hier woont een kleine gemeenschap Hobbits. In dit dorp zijn vaak Creeps te vinden, aangezien een flink aantal quests zich hier laten oplossen. Verder zijn er nog 2 keeps, Dar-Gazag en Ost Ringdyr. Dar Gazag is onder permanente Creep controle, Ost Ringdyr voor de Freeps.

In dit deel van de TS zijn veranderingen sinds Mines of Moria niet meegenomen, aangezien ik ze nog niet heb ontdekt.

Naar boven


http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/tweakers.jpg
Om nieuwe spelers een idee te geven wie waar zit, een kort overzichtje. Wil je er bij komen staan, stuur even een Direct Message met daarin je server en characters.

Je kan sommigen van ons ook op IRC vinden: http://irc.tweakers.net/lotro

Laurelin
MueRRhyaewald, Rhyaehar, Arakasi, Melagil
RainkingMaisha, Rainkingdor
ThorgremThoranius
The Flying DutchmanHalendur, Linrohir
Madg0blinAikanaron, Aikrandir
maartendErawen
ResuCigamResuwob, Resurehtona, Resu
HurtebiseBluntor, Blotrun, Rublont
dragonspiritHelsatorin
RexcoreRexcore & Rexandir
Simon VerhoevenFredric
RynjiLhadriel
BaRFHambarf
Snowbourn
Bobbie1980Soim, Achi
vageBhordan, Gentho
RfceTiberivs, Tiberia
BozZkeFirgil, Firmin
jvalksyager, valhir, valkie
LointjeLointje, Loinaghal
SandsOfArrakisTylmerande
Eldar
rik86Thrabath, Doderadoc, Thramir
dragonspiritdragonspirit, shocka
nitrokeNitrophor
botooCranck, Araukuldar, Myrne, Runatic, Mailservice,
Azteque, Idem, Critmats, Pesky
Evernight
LtjeFrenya
dragonspiritTinybig, Gindilf, Gloorfindel, Irelina
MOAWNirin, Thenor, Yikes, Elianne, Oar, Grimdin, Oarin
HiawattaThyrsa, Mishkah
DejerreDralack, Brubar, Fredigaor
Thrace GrumbleKarana
Gilrain
RonnieB82Dwergie
WiertzWiertzard, Wiertzus, Armarth
blacktarantulaXMormegill


Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/patches.jpg
Shadows of Angmar
Stand-alone game client (7.7GB)
Mines of Moria
Mines of Moria EU Installer (2.87GB, Shadows of Angmar client nodig)Mines of Moria EU Release day patch (465.63MB)
Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/links.jpg
Officiele websites & fora
LOTRO Nuttige Info
Mappen / Kaarten
Crafting
Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/prevs.jpg
 1. [MMORPG]Lord of the Rings Online
 2. [MMORPG]Lord of the Rings Online Deel 2
 3. [MMORPG]Lord of the Rings Online Deel 3
 4. [MMORPG] Lord of the Rings Online: deel 4
 5. [MMORPG] Lord of the Rings Online: deel 5
 6. [MMORPG] Lord of the Rings Online: deel 6
 7. [MMORPG] Lord of the Rings Online: deel 7
 8. The Lord of the Rings Online - Deel 8
 9. The Lord of the Rings Online - Deel 9
 10. The Lord of the Rings Online - Deel 10
 11. The Lord of the Rings Online - Deel 11
 12. The Lord of the Rings Online - Deel 12
Naar boven


Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • GeleFles
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online

GeleFles

What's in a bottle?

Anoniem: 191619 schreef op donderdag 30 juli 2009 @ 12:44:
Heeft iemand de tactics voor end boss HoM?

1) moet je in het licht / donker staan op de mirror?
2) als de adds weg zijn, dan blijft de morroval op 25K steken en healed haarzelf (grd/grd/rk combo gisteren en meerdere stances uitgeprobeerd > Overpower grd /healing rk, DoT RK etc)

Ofwel ik kom niet verder op 25K? Iemand een mooie tut?

alvast thanks
Ik heb hem zelf pas 1x gedaan, maar wel gehaald. We deden niks anders als dps'en op de boss, en zodra de adds komen, guard de meeste aggro laten pakken, en rondkiten.
Adds gaan dan weer weg, en de boss kan weer aangepakt worden.
Dit even volhouden tot de boss down is, en klaar :) (duurde bij ons trouwens best even)

Gisteren met een hoop allies even great barrows gedaan, iedereen had wel een alt rond lvl22-27, dus reden genoeg om even naar binnen te duiken.
Een ongelovelijk rare groep, maar we hadden gelukkig geen problemen (grd, 3 burgs, champ en LM, geen healer dus :P)
Wat na book8 wel erg relaxed is, is dat je nu great barrows niet meer uithoeft om de key te forgen. Er is nu in de great barrows een forge, waar je zelf de key kan forgen. Nog best pittig, want op het moment dat de eerste begint met de forge, dan komt er een lading met mobs tevoorschijn :)
Iig erg leuk om die instance weer eens gedaan te hebben, en zonder hoge level chars erbij.

[Voor 29% gewijzigd door GeleFles op 30-07-2009 13:49]


Anoniem: 31556

Ik kreeg een mailtje van de welcome back week. Wilde wel weer eens kijken. Alleen weet m'n username en password niet meer en wachtwoord restoren kan blijkbaar alleen via een "geheime vraag" waar ik destijds onzin ingevuld heb... :S

Of is het zo dat ik ook echt pas vanaf 3 augustus weer bij mijn cogaccount kan? Lijkt me niet toch?

Laat maar, kan wel gewoon. Heb na veel zoeken een mail gevonden waar een URL in vernoemd stond waar mijn username in voorkwam ;-). Ben er nu weer in

[Voor 36% gewijzigd door Anoniem: 31556 op 30-07-2009 14:12]

WBT de HoM boss denk ik dat je wat DPS te weinig hebt met 2 grds en een RK. Je moet in principe DPS-en tot ze omhoog vliegt en op dat moment komen de kleine adds en moet iedereen gewoon rondjes rennen.. niks meer... van de damage die je krijgt wordt ook weer 50% gehealed dus dood gaan doe je haast niet. De RK kan dan bijvoorbeeld wat HoTs erop gooien. Dit kun je best lang volhouden zo maar er is nog 1 lastigheidje... de boss spawnt af en toe zo'n spirit die je een behoorlijke berg dread geeft. Als je niet zo veel rad gear hebt dan kun je coweren en als dit op de healer gebeurt kan het lastig worden. Hoop dat het zo lukt :)

Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something


Anoniem: 191619

JohnnyV76 schreef op donderdag 30 juli 2009 @ 15:32:
WBT de HoM boss denk ik dat je wat DPS te weinig hebt met 2 grds en een RK. Je moet in principe DPS-en tot ze omhoog vliegt en op dat moment komen de kleine adds en moet iedereen gewoon rondjes rennen.. niks meer... van de damage die je krijgt wordt ook weer 50% gehealed dus dood gaan doe je haast niet. De RK kan dan bijvoorbeeld wat HoTs erop gooien. Dit kun je best lang volhouden zo maar er is nog 1 lastigheidje... de boss spawnt af en toe zo'n spirit die je een behoorlijke berg dread geeft. Als je niet zo veel rad gear hebt dan kun je coweren en als dit op de healer gebeurt kan het lastig worden. Hoop dat het zo lukt :)
Precies,

Rad gear (niet iedereen heeft alles) + token + destiny points hope is voldoende. Zonder dat gloom je, sta je stil en de morroval adds maken je af.

Grd/grd/rk is niet echt ideaal in dps, aangezien de boss toch op de MT damage doet, moet de RK wel in heal gaan. Echt snel (1x steadyhands) switchen gaat niet echt om echte DoT erop te gooien. de GRD in overpower is ook niet.

Maar waar wij tegen aanliepen was, dat wij langzaam waren in de dps maar wel progressie boekte, maar gewoonweg niet voorbij 25K kwamen. De self heals waren te sterk van haar. Interrupt skills, corruption removals waren geen oplossing. Na 6 rondjes rennen en bashen op 25K, ben ik als RK in dps gaan staan. 1 GRD ging snel onder, daarna de ander en toen mijn Chuck Norris krachten op de RK gezet, maar dat was geen succes.

 • Rexcore
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 09:41
die self heals kun je dan weer oplossen door haar in het licht te houden. Dan doet ze namelijk geen self-heals.

Anoniem: 284918

Ik heb HoM nog niet anders gedaan dan met 2 grd's en een RK en inderdaad het gaat niet zo snel. Voordeel is dat de grd's zichzelf aardig op de been kunnen houden en de rk ook damage kan doen. Haar in het licht houden is essentieel als je niet al te veel dps hebt. Nog een paar keer en ik heb de eerste 15+ rad gear. Ik hoorde dat deze buiten de 15+ niet veel bijzonders is, iemand die de gear al heeft en meer daarover kan zeggen?

 • GeleFles
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online

GeleFles

What's in a bottle?

Ik heb gisteren toevallig even gekeken bij de barter in lothlorien, en de +15 radiance is niet beter dan de +10 radiance. De stats van de +10 radiance zijn net een tikje hoger.

Ik denk ook dat ik die +15 gear alleen ga gebruiken als de radiance echt nodig is, dus bij de watcher en de nieuwe 12man instance.
De +15 rad gear is echt bagger ja zeker omdat de +10 items bij een set horen en je leuke bonussen krijgt voor het hebben van een aantal set items. Voor mij is het ook pure noodzaak. Hoop zo snel mogelijk een +20 piece te krijgen zodat die 15 weer snel gedumpt kan worden.

Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something


 • DutchEZmoder
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 16-03 14:27
Hey allemaal ik kom hier best vaak even kijken, veel onzin hier allemaal, maar dat vind ik leuk om te lezen dus dacht laat ik me eens registreren. :P
Ik ben een ervaren speler op Laurelin dus als er vragen ofzo zijn dan is hier weer 1 mannetje die wellicht antwoord kan geven. :)

 • Ltje
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 06-11-2015
JohnnyV76 schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 09:23:
De +15 rad gear is echt bagger ja zeker omdat de +10 items bij een set horen en je leuke bonussen krijgt voor het hebben van een aantal set items. Voor mij is het ook pure noodzaak. Hoop zo snel mogelijk een +20 piece te krijgen zodat die 15 weer snel gedumpt kan worden.
Nog leuker is, dat de 20 radiance gear óók bagger is. :P

Heb sinds gister mn boots gehaald (je moet toch wat met je DKP, als je al 1st ages hebt), en ik ga ze echt niet dragen, behalve in DN zelf. Qua stats zijn ze gelijkwaardig/heel klein beetje slechter (hangt er vanaf wat je wilt in welke situatie), alleen er zit 10 radiance meer op.

Maargoed, toch maar sparen voor het hele setje, de 5set bonus is namelijk wel erg leuk voor een burglar (-10% melee skill power cost).

Het setje is wel érg lelijk overigens. :')
Denk eerlijk gezegd dat FA's een beetje overrated zijn. De kans om een goede FA te krijgen (dus met goede legacies) is klein. Ik heb nu een RK stone gevonden met +11% fire skill damage en +11% fire damage over time en een satchel met Tier6 essence of flame damage en writ of fire damage (op max zouden ze op 20% extra damage komen maar daarvoor is max level 40 dus net te laag. Het heeft me wel heel wat speurwerk en geluk gekost om goede fire legacies met hoge tiers te vinden maar het tikt lekker aan :)

Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something


 • Anoniem: 181786
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Komende week is welkomterugweek (of hoe het da ook mag heten, elke inactieve speler krijgt een weekje gratis). Ik ga hier gebruik van maken en heb er best zin in. Is er veel veranderd de laatste tijd?
hangt er een beetje vanaf wat je met "de laatste tijd" bedoelt. Als je nog van SoA bent dan is er behoorlijk wat verandert ja :)

Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something


 • Anoniem: 181786
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
JohnnyV76 schreef op zondag 02 augustus 2009 @ 09:11:
hangt er een beetje vanaf wat je met "de laatste tijd" bedoelt. Als je nog van SoA bent dan is er behoorlijk wat verandert ja :)
Nee, ik heb Moria nog gespeeld en ben lvl 60. Toen ik stopte kon je een klein stukje Moria uitlopen aan de kant van het elvenbos, maar verder niet.

 • TAA
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 01:33

TAA

Liever IRC

Nieuwe content na MoM is B7+B8:
+ Lothlorien (vooral non-combat questing)
+ B7 (solo book)
+ B8
+ 2x 3man instance met ieder een +15 radiance armourpiece
+ 1x 6man instance met +15 radiance armourpiece
+ 1x 12man raid met +20 radiance set (6 pieces)
+ 1st age drops zijn vervangen door barter tokens (zelf kiezen)
+ crafting overhaul -> nieuwe/extra crit items, rep recipes etc.

Anoniem: 218701

Ik heb nog ongeveer een kwart level te gaan om level 60 te halen en mijn Runekeeper doet goed zijn best. Momenteel heeft hij zelfs meer power dan morale, dat heeft overigens wel eventjes geduurd. Momenteel heeft hij zo'n slordige 2950 power en da's best veel volgens mij. Zijn morale hangt rond de 2890 ofzo...dus ook best redelijk.

Wordt binnenkort tijd om eens voor Radiance gear te gaan, tot nu toe heb ik alleen de schoenen, dus dat schiet niet echt op. Dan ook een aantal van de legendary skills afmaken die ik nog niet heb, waaronder eentje die een power buff geeft voor (als ik het goed heb onthouden) de hele fellowship. :)

 • TAA
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 01:33

TAA

Liever IRC

Gisteravond hadden we eindelijk Vrouwe Fortuna weer eens aan onze zijde...

Met 1 Hunter de Watcher is best te doen; moet hij alleen niet dood gaan tegen het einde. Vervolgens was onze Champ de last man woman standing en clobberde de Watcher dood :+ Sweet taste of victory.

Op naar DN; troll twins gingen heerlijk, zeker het eerste stuk. Samen met een Warden (*waves to MueR) de trollen tanken ging (wederom) een stuk gemakkerlijker als met een 2e Guardian. Geen aggro battles, gewoon wat taunten en lekker voor jezelf houden. Laatste stukje was wat rommelig met de mushrooms maar ook hier ging het net goed.

Hier en daar werd het wat roekeloos; proberen om zoveel mogelijk trash uit de weg te gaan waar mogelijk en op naar bosses 2, 3 en 4. De eerste 2 waren geen probleem maar na een wipe op 9k bij de crawler boss hield de groep het voor gezien; slaap en repairs waren te hard nodig. Het was mooi geweest. Het ziet er nu in ieder geval naar uit dat we de Watcher en de eerste 4 bosses van DN op 1 avond kunnen doen. Beetje bijslijpen nog en we zijn klaar om te beginnen aan wat de moeilijkste boss moet zijn, de Blind One.

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Nu online
* MueR zwaait TAA
Vanavond toch maar even mn PC schoonmaken. Die crashes vond ik niet zo tof. Wel heel blij met mn shoulders (eindelijk) :P

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!

Anoniem: 218701 schreef op maandag 03 augustus 2009 @ 09:07:
Ik heb nog ongeveer een kwart level te gaan om level 60 te halen en mijn Runekeeper doet goed zijn best. Momenteel heeft hij zelfs meer power dan morale, dat heeft overigens wel eventjes geduurd. Momenteel heeft hij zo'n slordige 2950 power en da's best veel volgens mij. Zijn morale hangt rond de 2890 ofzo...dus ook best redelijk.

Wordt binnenkort tijd om eens voor Radiance gear te gaan, tot nu toe heb ik alleen de schoenen, dus dat schiet niet echt op. Dan ook een aantal van de legendary skills afmaken die ik nog niet heb, waaronder eentje die een power buff geeft voor (als ik het goed heb onthouden) de hele fellowship. :)
Mijn Runey heeft nu ongeveer 4650 morale en tegen de 4100 power aan. Je zult dus nog aanzienlijk omhoog gaan met betere gear, betere jewelry en goede settings voor in je LI. Ben de afgelopen dagen bezig geweest de 30 rusted dwarf tools en 60 khuzdul tablets die ik nog had om te zetten in wapens en te deconstructen en hoewel ik niet voor een tier 8 setting ben gegaan heb ik toch erg leuke Tier 6 en 7 settings erin. Wat volgens mij ook best helpt is de 2 settings met elk +5% incoming healing. 10% extra healing vinden de minstrels vast wel leuk :)

Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something


Anoniem: 218701

Ja, dat ik nog flink omhoog kan gaan geloof ik meteen ;) Ik was niet al te lang geleden nog blij met 2600 Morale en 2100 power, dus ik ben al behoorlijk gestegen en heb momenteel bijvoorbeeld nog maar +10 radiance, ook mijn settings in mijn LI zijn maximaal lvl 5, hoger dan dat is me nog gewoonweg niet gelukt. Ik ben nu ook bezig om de wapens die ik geslot heb naar lvl 21 of 31 te levellen zodat ik er ook meer uit krijg.

Alleen de second agers die ik nu heb hou ik even actief, tot ik een andere 3rd age runestone wat hoger heb. Die lijkt namelijk veel meer te gaan doen. Qua damage is die initieel al hoger dan de 2nd age die ik nu equipped heb.

 • Anoniem: 181786
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Vandaag even teruggekeerd naar LOTRO in het kader van de welkom terug week. Blijkt dat die vervloekte elven hun stukje bos afgeschermd hebben en mij, meester dwerg Thoranius, zonder enige waarschuwing omgelegd hebben. En niet in een eerlijk 1 tegen 1 gevecht, neen de pijlen kwamen overal vandaan. Mij is groot onrecht aangedaan, zeker ook omdat Khazad-dûm wel vrijelijk toegankelijk is voor elke vriend van de dwergen.

Anoniem: 218701

Anoniem: 181786 schreef op maandag 03 augustus 2009 @ 16:28:
Vandaag even teruggekeerd naar LOTRO in het kader van de welkom terug week. Blijkt dat die vervloekte elven hun stukje bos afgeschermd hebben en mij, meester dwerg Thoranius, zonder enige waarschuwing omgelegd hebben. En niet in een eerlijk 1 tegen 1 gevecht, neen de pijlen kwamen overal vandaan. Mij is groot onrecht aangedaan, zeker ook omdat Khazad-dûm wel vrijelijk toegankelijk is voor elke vriend van de dwergen.
Och arme meester dwerg ;) Je liep zeker al luidkeels brallend dat je ogen scherper waren dan die van een adelaar etc door de bossen daar, vind je het gek dan? ;) De elven zouden je al van kilometers afstand horen komen, en hebben het niet zo op die opschepperige dwergen. ;)

Anoniem: 284918

Anoniem: 218701 schreef op maandag 03 augustus 2009 @ 14:56:
Ja, dat ik nog flink omhoog kan gaan geloof ik meteen ;) Ik was niet al te lang geleden nog blij met 2600 Morale en 2100 power, dus ik ben al behoorlijk gestegen en heb momenteel bijvoorbeeld nog maar +10 radiance, ook mijn settings in mijn LI zijn maximaal lvl 5, hoger dan dat is me nog gewoonweg niet gelukt. Ik ben nu ook bezig om de wapens die ik geslot heb naar lvl 21 of 31 te levellen zodat ik er ook meer uit krijg.

Alleen de second agers die ik nu heb hou ik even actief, tot ik een andere 3rd age runestone wat hoger heb. Die lijkt namelijk veel meer te gaan doen. Qua damage is die initieel al hoger dan de 2nd age die ik nu equipped heb.
Als ik je een advies mag geven, level die wapens tot level 3 of 4, je krijgt dan geen xp rune maar de settings zijn niet veel minder dan op level 11,21,31. Als je snel betere settings wilt zou ik het zo doen.
Doe dan level 2 :)
Er zit geen verschil tussen 3,4, 8 9 of dus 2... pas op lvl11 gaan ze betere settings geven

Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something


Anoniem: 218701

JohnnyV76 schreef op dinsdag 04 augustus 2009 @ 08:03:
Doe dan level 2 :)
Er zit geen verschil tussen 3,4, 8 9 of dus 2... pas op lvl11 gaan ze betere settings geven
Dat is dus ook de reden dat ik ze tot minimaal lvl 11 opwaardeer, gaat op zich ook redelijk snel, dus zo erg is dat niet. Alleen level 21 begint toch wel lang te duren.

Ga overigens mijn level 30 2nd age nog doorlevellen tot level 40 en dan deconstructen, ik heb namelijk een betere 3rd age gevonden, en ik heb er ook al een voor level 60 :)

 • GeleFles
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online

GeleFles

What's in a bottle?

Afgelopen weekend hebben we eindelijk voor het eerst sinds book7 the lost one neergehaald.
Moet wel zeggen dat ie na b8 wel wat makkelijker is geworden, geen vervelende globsnaga adds meer, en de mushrooms lijken minder damage te doen.

Wel duurde het even tot we het doorhadden, we hadden nogal veel last van de bugs... Toen hebben we een poging gedaan door mij (guardian) de bugs te laten kiten, en dat ging bijzonder goed :)

http://www.youtube.com/watch?v=-0qURgjS2Os

Uiteindelijk rollde ik erg slecht voor de shoulders, maar we gaan binnenkort vaker naar binnen nu het gelukt is om hem neer te krijgen!

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
RonnieB82 schreef op dinsdag 04 augustus 2009 @ 13:02:
Toen hebben we een poging gedaan door mij (guardian) de bugs te laten kiten, en dat ging bijzonder goed :)
Zo doen wij het ook meestal.... gisteren eindelijk eens een pug gevonden voor GS QM... ik heb al alles af indaar behalve de quest voor t killen van de devoted (en dan zijn t dus in totaal 4 quests).
Anyway na 3 kwartier ronsellen konden we beginnen, de helft was nog nooit binnen geweest, maar ach zo moeilijk is ie nu ook weer niet. We hadden cc genoeg, maar kennelijk snapte de champion én de loremaster niet wat aoe dammage is :+, waardoor we vaak tegen een whipe aanzaten. Anyway alles gecleared, Beast eens gedaan met die trommels, en op naar Igash, van te voren afgesproken op te letten, want anders wordt de devoted gekilled en is die quest failed..... 3x raden wat mis ging :| :| .
Och jah, toch maar eens een kin-run voor inplannen.

euh...ja


 • GeleFles
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online

GeleFles

What's in a bottle?

Rfce schreef op dinsdag 04 augustus 2009 @ 13:53:
[...]

Zo doen wij het ook meestal.... gisteren eindelijk eens een pug gevonden voor GS QM... ik heb al alles af indaar behalve de quest voor t killen van de devoted (en dan zijn t dus in totaal 4 quests).
Anyway na 3 kwartier ronsellen konden we beginnen, de helft was nog nooit binnen geweest, maar ach zo moeilijk is ie nu ook weer niet. We hadden cc genoeg, maar kennelijk snapte de champion én de loremaster niet wat aoe dammage is :+, waardoor we vaak tegen een whipe aanzaten. Anyway alles gecleared, Beast eens gedaan met die trommels, en op naar Igash, van te voren afgesproken op te letten, want anders wordt de devoted gekilled en is die quest failed..... 3x raden wat mis ging :| :| .
Och jah, toch maar eens een kin-run voor inplannen.
Laatst hebben wij ook GS QM gedaan, alles netjes gehaald, behalve inderdaad het stuk met igash... Gelukkig had ik die quest voor het killen van de devoted al een keer eerder gehaald, door het falen van de HM (aggro op de devoted en vergeten reflective armor te deslotten..) :+

Het scheelt trouwens wel een berg ruimte in de quest tracker, heb nu weer een beetje speelruimte :)

Afgelopen zaterdag en zondag zijn we naar helegrod gegaan, helaas kwamen we er zondag achter dat de lock nu nog maar 12 uur is... :P (we hadden tot thorog gecleard)
Alsnog opnieuw begonnen, maar omdat we slechts 14 man hadden, kwamen we weer tot hetzelfde punt, en toen was het alweer te laat om door te gaan. Wel wat helegrod quests kunnen afronden op mn lvl50 rune-keeper, dat leverde toch weer erg leuke armor op!

Anoniem: 256728

Gisteren weer eens naar de Watcher, kreeg ik voor het eerst te horen dat ik toch echt een bow met Beleriand damage op mijn hunter moest hebben anders zou ik bijna geen damage doen bij de Watcher.

Weet iemand daar iets van?

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
Anoniem: 256728 schreef op woensdag 05 augustus 2009 @ 07:11:
Gisteren weer eens naar de Watcher, kreeg ik voor het eerst te horen dat ik toch echt een bow met Beleriand damage op mijn hunter moest hebben anders zou ik bijna geen damage doen bij de Watcher.

Weet iemand daar iets van?
Ik dacht juist Ancient Evil damage.

euh...ja


Anoniem: 218701

En mijn Runekeeper is eindelijk level 60. :) Nu wordt het dus tijd om flink aan mijn LI's te gaan werken, armour, traits, dat soort zaken.. :)

Anoniem: 256728

Rfce schreef op woensdag 05 augustus 2009 @ 09:29:
[...]

Ik dacht juist Ancient Evil damage.
Weer een andere damage type :)

Kreeg gisteren wel 15 keer te horen dat ik de verkeerde damage deed, na elke wipe een keer of 5 - was daar uiteindelijk wel klaar mee :X

Communicatie gaat elke keer zo, dus dit was de laatste keer met deze groep voor mij - een raid zou ook met wipes gewoon leuk moeten zijn toch?

/Sorry voor de rant O-)

 • Anoniem: 181786
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Anoniem: 256728 schreef op woensdag 05 augustus 2009 @ 10:06:
Communicatie gaat elke keer zo, dus dit was de laatste keer met deze groep voor mij - een raid zou ook met wipes gewoon leuk moeten zijn toch?
Dat ligt er een beetje aan hoe het gebeurd. Ik heb met een PUG wel eens meegemaakt dat het puur onkunde en ongeduld was van een enkeling wat er voor een wipe zorgde. 1 keer is nog niet zo erg, maar als iemand dan een aantal keren hetzelfde doet ondanks dat dat van tevoren zeer uitgebreid is doorgenomen dan is dat vrij frustrerend. Temeer ook omdat iedereen eigenlijk een wipe wil voorkomen.

Gebeurd het per ongeluk of gewoon door dom toeval dan makt het mij weinig uit. Zo ben ik met een kin groep op hetzelfde punt meerdere malen gewiped, achteraf simpelweg omdat we niet krachtig genoeg waren of niet de juiste samenstelling hadden of de juiste uitrusting bij ons. Ja ach, dan kun je daar wel hartelijk om lachen.

 • Hurtebise
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 20-03 12:56
Is er nog plaats in een goede Engelstalige kin op Laurelin? Die van Muer ofzo 8). Ben beetje uitgekeken op Rangers of the North. Leiding begint wat te verzwakken na ceo-wissel. Onenigheid aan de top. Plus een ton officers zonder echte (goede) taakverdeling, die zich ook niet al te actief opstellen.

Mijn chars:
Bluntor, lvl 57 guard
Blotrun, lvl 56 captain
Brunolt, lvl 28 mins
nog wat lagere chars < lvl 20

Ben meer casual speler dan die-hard-raider. Geen tijd voor lange gamesessies (instances/raids) atm.

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Nu online
Och, je kan altijd een kijkje nemen of onze kin bij je past: http://www.raidsrus.com/forum/forumdisplay.php?f=35

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Anoniem: 181786
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Tot nu toe vermaak ik me wel weer met de welkom terug week. Aankomende maandag ga ik weer voor 3 manden bij betalen. Leuk om te zien dat mijn kinship tegenwoordig de planning van de raids veel professioneler aanpakt.

Zijn er nog meer mensen die gebruik hebben gemaakt van de welkom terug week? En hoe beviel dat?

 • EdwinB
 • Registratie: September 1999
 • Laatst online: 16:27
Ik speelde vorig jaar veel met een vriend van me maar hij had deze week geen tijd om weer eens mee te spelen (en daarnaast heeft hij geen MoM). Ik heb een tijdje terug een lifetime abo afgesloten dus ik was al voorzien :)

Anoniem: 218701

Idem, al voorzien van een lifetime...kan spelen wanneer ik wil en was ook niet van plan om er mee te stoppen.. :)

Anoniem: 142689

Kan iemand me een (leuke) grote kin aanraden op Snowbourn die actief raiden? De kin waar ik in zit is casual en ik wil wel eens beginnen met raiden, en gewoon instances doen zonder daarvoor PUGs vol egoisten te moeten joinen..
element zero is een goed raid guild... ze hebben de laatste boss in de nieuwe raid al neer.

Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something


 • Anoniem: 181786
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Er is nu een lifetime offer. Althans voor mij. Voor 110 euro. Is dat een leuke deal? Hoe lang gaat het spel eigenlijk nog door? Straks betaal je dat bedrag en wordt de stekker eruit getrokken over 3 maand.

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Nu online
Daar zou ik je geen zorgen over maken.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Stronkie
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 00:02

Stronkie

Where wind is Trouble

Anoniem: 181786 schreef op vrijdag 07 augustus 2009 @ 23:21:
Er is nu een lifetime offer. Althans voor mij. Voor 110 euro. Is dat een leuke deal? Hoe lang gaat het spel eigenlijk nog door? Straks betaal je dat bedrag en wordt de stekker eruit getrokken over 3 maand.
Waar haal je die lifetime dan

 • Anoniem: 181786
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Stronkie schreef op zaterdag 08 augustus 2009 @ 15:50:
[...]


Waar haal je die lifetime dan
Gewoon bij Codemasters. Als je daar inlogt bij je account waar je betalingen regelt krijg je die optie.

 • Stronkie
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 00:02

Stronkie

Where wind is Trouble

ja maar is het die lifetime for 110 euro?

 • TAA
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 01:33

TAA

Liever IRC

Is een comeback aanbieding geloof ik... gelding tot 10 augustus...

 • Hurtebise
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 20-03 12:56
Echt totaal geen geld.

 • Anoniem: 181786
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Nou 110 euro in 1 keer is natuurlijk best een bedrag voor een spel. Maar in vergelijking met de normale kosten valt het natuurlijk mee.

Ik ben op het aanbod ingegaan en heb nu dus lifetime. Wat voor mij positieve punten waren om dit te doen;
-eenmalig een bedrag.
-de game zal nog zeker jaren doorgaan inclusief steeds nieuwe uitbreidingen (betaald en onbetaald).
-soms heb ik het gehad voor een paar maand, maar daarna speel ik weer actief.
-in mijn ogen al langer dan een jaar veruit de beste PvE MMORPG met de nadruk op RPG.

Dus ik weet haast wel zeker dat ik het eruit haal (waarschijnlijk al binnen nu en een jaar, laat staan op de lange termijn). In het verleden heb ik al meer aan abbo geld betaald voor dit spel dan deze eenmalige storting.

 • Freelance
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 15:58
JohnnyV76 schreef op vrijdag 07 augustus 2009 @ 17:04:
element zero is een goed raid guild... ze hebben de laatste boss in de nieuwe raid al neer.
Momenteel heb ik een lotro pauze ingelast, maar ik zit ook in Element Zero

Element Zero is inderdaad echt een raiding kin, maar ze doen ook veel andere dingen zoals events organiseren. Een paar events terug kregen we zelfs ondersteuning van de gm's. Ik zit ook in het events team, leuke afwisseling van het raiden en instances doen.

Verder over het raiden; ze zijn momenteel bezig om de vele mains naar 70 radiance te krijgen zodat we met twee groepen DN in kunnen. Momenteel (of tenminste drie weken terug toen ik tijdelijk gestopt ben) waren er nog niet voldoende mensen twee DN raids te organiseren. Er is wel een groot aantal vaste raiders, maar sinds ze DN op farm hebben switchen ze vaker raidmembers om anderen ook de kans te gunnen.

Als je echt gericht bent op raiden dan zit je bij EZ wel goed, 5/6 dagen in de week worden er wel raids georganiseerd, of je een plekje krijgt hangt natuurlijk af van inschrijven etc, etc.

(...)


 • TAA
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 01:33

TAA

Liever IRC

Gisteravond voor het eerst eindelijk naar de Blind One! Eerst de Watcher neer voor een helm en shoulders, toon nog een orc boss opruimen en wat adds cleanen. De eerste poging was een vlotte wipe; de tweede gaf al wat meer inzicht en de derde poging was een wipe net iets onder 200k. Eens kijken wat dat gaat brengen de komende tijd! Leuk om tactics uit te vogelen...

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Nu online
Houd je nu voortaan je mond over warden tanking? :P

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • TAA
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 01:33

TAA

Liever IRC

Tuurlijk. Ik zal ook niemand vertellen dat we je zoveelste poging om de Watcher te tanken uiteindelijk ondanks de gemiste taunt op miraculeuze wijze wisten te overleven :P Nu je je kunsten bewezen hebt kun je gewoon weer je huntard meenemen; kan ik lekker voor de Black Pearl gaan :+

Dat we samen nog heel veel loot mogen scheppen 8)

 • rik86
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 20:01
ben terug van vakantie en m'n halve kin is weg, niet zo heel motiverend om kin-leader te blijven om eerlijk te zijn...
al was ik er eerlijk gezegd al een beetje bang voor, activiteit is te laag, helaas

ik twijfel nu dus of ik zal blijven, zijn er mensen op eldar die een kin weten aan te raden waar nog wel activiteit is en ook regelmatig geraid wordt?

Anoniem: 284918

@rik 86

Ik zit op Eldar bij the crusaders of light. Geen grote kin die elke dag bol staat van de raids maar wel een high level kin die elke dag leden on-line heeft die het één en ander samen doen. We zijn bezig om de nieuwe (voor ons dan) 12 man raid te ontdekken. Na de vakantie gaan we ons daar op focussen.
Wij hebben allerlei nationaliteiten van Nederland to Zuid Afrika.
Srry voor deze propagande maar dan weet ke ongeveer wie we zijn je kunt ook de page checken www.thecrusadersoflight.webs.com

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Nu online
TAA schreef op maandag 10 augustus 2009 @ 14:08:
Tuurlijk. Ik zal ook niemand vertellen dat we je zoveelste poging om de Watcher te tanken uiteindelijk ondanks de gemiste taunt op miraculeuze wijze wisten te overleven :P
Hey, doe eens fair zijn. Een paar pogingen zonder LMs of Burgs waren nou niet bepaald de ideale omstandigheden :P

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • TAA
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 01:33

TAA

Liever IRC

Kijk, daar sla je de spijker op z'n kop! Zonder LM/burg is geen ideale omstandigheid. En ik denk eerlijk gezegd dat met een Warden de Watcher tanken ook geen ideale omstandigheid is... Maar evengoed wel fun om te zien dat het kan!
Nemen sommigen van jullie op snowbourn toevallig soms pug-tanks (guardian hier) mee naar watcher of DN? ^^ Ik zit in een geweldige kin, maar sinds de komst van radiance raken we niet vaak aan de nummers voor een watcher run, laat staan DN. En blijven we dus telkens weer die dwaze turtle doen. Ik heb al tweemaal deels DN meegepugd (drie bazen gedood) en ik zou graag eens die watcher neerhalen.
Ik weet dat de kans klein is, maar ik dacht: ik probeer maar even. Ik ben een tank die wel weet wat hij doet, die goed kan luisteren en ik heb 60 of 70 radiance zonder DP (heb twee 15 rad pieces liggen maar doe die enkel aan in DN).

Ik ben niet van plan om momenteel van kin te veranderen, maar ik zou gewoon graag eens meegaan om wat deeds/quests te voltooien :)

Voor de rest is mijn LM lvl 60 geworden. ally met de galadhrim. Als ik al een tweede char met radiance zal voorzien, zal het deze zijn.
Denk niet dat we in DD zo snel een PUGgie meenemen naar DN of Watcher. We hebben altijd genoeg inschrijvingen dus er moeten al kinmembers afvallen. Als er spontane 3 of 6 mans instances gedaan worden kan het nog wel eens zijn dat er een niet-kinnie mee gaat.

Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something


 • The Flying Dutchman
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 06:22
2nd agers craften?

Zie patch notes voor B8 patch 1 (morgen):
# New legendary weapon and class item recipes are available for the following guilds:

* Jeweller's Guild
* Metalsmith's Guild
* Scholar's Guild
* Tailor's Guild
* Weaponsmith's Guild
* Woodworker's Guild.


# These recipes allow crafters to produce Reforged 2nd Age weapons and class items.
Verder wat bug fixes en we kunnen weer overal in Carn Dum komen.

The Flying Dutchman


 • rik86
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 20:01
ja, en ook erg goede nieuwe jewelry en nieuwe craftable armour die praktisch gelijk is aan radiance armour, alleen geen radiance en set-bonus heeft

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
Hier wat pics vd nieuwe craftitems, erg nice:

Cooldown zal wel een week zijn, gelukkig heb ik al wat stackjes voor mn tailor en tinker klaar liggen :9

Vandaag eens HoM gedaan, mede voor het boek, erg leuke instance met een mooie puzzel. Daarna HoC er achteraan, ook deze is wel aardig, maar niet meer dan groep-mods killen. Bosses stellen niet zoveel voor. Jammer er dropte geen anvil, was wel mooi geweest voor mn burglar.
Anyway, weer een raffel quests af ;)

euh...ja


 • rik86
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 20:01
Zo, 2 armlets, 4 bands en 4 hoops geprobeerd en gecrit :D

Dus m'n Champ en Burglar bij, nu alleen nog necklace voor m'n burg en de nieuwe tactics voor m'n minstrel
burglar heeft 800 morale d'r bij...

alleen 't tools craften voor m'n burg was wat minder succesvol

 • Anoniem: 181786
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Ik kan sinds vandaag muziek spelen! :)
Best grappig.

(en ja, dat is een prestatie voor mij, ik dacht altijd dat het heel moeilijk was en daaromw as de drempel wat hoog voor me)

 • GeleFles
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online

GeleFles

What's in a bottle?

Hoe zit het met die 2nd age recipes? Moet ik me suf gaan craften op m'n weaponsmith, of valt het mee? ;)

 • rik86
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 20:01
valt mee, als je maar kindred bent met je guild

 • The Flying Dutchman
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 06:22
RonnieB82 schreef op donderdag 13 augustus 2009 @ 18:17:
Hoe zit het met die 2nd age recipes? Moet ik me suf gaan craften op m'n weaponsmith, of valt het mee? ;)
Heb even een 2nd ager voor m'n captain gemaakt:
 • Je moet kindred met de weaponsmith guild zijn.
 • 2 mithril infused steel-ingots (1 mithril flake + 2 khazad-steel ingots + 1 lump of rich coal is voldoende voor 3 mithril infused steel-ingots).
 • 5 legendary shards (gelukkig heb ik deze toch altijd bewaard).
 • Nog wat normale componenten.
Oh: week cooldown.

The Flying Dutchman


Anoniem: 284918

Gisteravond een hoop heisa op Eldar. Een kerel genaamd Vispilia had de coins van de turtle geninjad.
Helaas zat die sukkel sinds 2 weken in mijn kin, nu dus niet meer.
Ongeveer de hele server was binnen 5 minuten op de hoogte en de commentaren die ik binnen kreeg waren niet van de lucht (en terrecht).
Wat doet die vispilia kerel doodleuk, hij vraagt een LFF voor een GS run!!!!
En even later vraagt hij in de OOC "hoe zal ik mijn nieuwe 1st age weapon noemen?".
Wat een mafketel, wees gewaarschuwd als je op Eldar zit, hij zal wel op zoek zijn naar een andere kin.
Ben blij dat ik nieuwe members eerst 4 weken op recruit laat staan, anders waren onze kin vaults leeg geweest denk ik.
Anoniem: 284918 schreef op vrijdag 14 augustus 2009 @ 08:08:

Ben blij dat ik nieuwe members eerst 4 weken op recruit laat staan, anders waren onze kin vaults leeg geweest denk ik.
Dat is ook een regel bij ons. 4 weken recruit, dan pas member. Officer alleen door 'verkiezingen'. Wij praten ook altijd eerst met mensen voor we ze recruiten. Ik snap niet hoe sommige kins meteen kinship-> invite doen. Dan heb je toch geen idee wat je binnenhaalt. (niet dat je met een gesprek van 3 min alles weet, maar je hebt een eerste indruk, je hebt kunnen uitleggen waar je kin voor staat en dat is al een begin).

Anoniem: 284918

Wij werken ongeveer op dezelfde manier lointje, eerst een gesprekje met een officer en akkoord gaan met onze code of conduct. Maar helaas er blijven minder prettige personen in de game rond hobbelen.
Ik vond het wel leuk dat ik nadat ik hem gekicked veel tells van 'vreemden' kreeg die zeiden dat ze mijn kin er niet op aankeken maar de persoon zelf. Gelukkig zijn er veel meer leuke spelers dan mafketels.

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Nu online
Was hij nieuw op Eldar? Zo iemand is namelijk net van Laurelin verdwenen. Hij heette bij ons Bigtam/Nidhog en had een char Foreverwind. Hij stond er om bekend items te ninjaen, zoals coins voor HM instances. Hij heeft een guardian in zn kinship (waarvan ik een aantal members goed ken, ze zitten in mn raidgroup) gebruikt om een First Age te jatten. Zei dat het zn alt was.Hij heeft op laurelin geen kans meer dit te doen, zijn naam is daar door het slijk gehaald (en terecht).

Hier het hele verhaal, en een reactie van een kinmember van hem.

[Voor 20% gewijzigd door MueR op 14-08-2009 09:58]

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Anoniem: 181786
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Ik ben best wel verbaasd. Ik heb dit werkelijk nog nooit meegemaakt in LOTRO. In sommige instances is er in het begin nog onduidelijkheid hoe er gerold moet worden, maar dat is na de eerste mobs wel duidelijk. Voor de rest gaat eigenlijk altijd alles in goed overleg.

Zelfs bij het hakken van hout of het minen naar metalen is men heel beleeft als je tegelijkertijd bij een grondstof komt.

Aan de andere kant geeft de reactie van mensen ook wel aan dat zulke acties absoluut niet geaccepteerd worden. In een hele grote en bekende MMORPG zijn zulke vervelende gebeurtenissen aan de orde van de dag en heeft men er daar mee leren leven. Goed om te zien dat iedereen zich ertegen keert, laat het een waarschuwing zijn voor alleen die zulke snode plannen in hun hoofd halen.

Anoniem: 218701

Anoniem: 181786 schreef op vrijdag 14 augustus 2009 @ 10:01:
Ik ben best wel verbaasd. Ik heb dit werkelijk nog nooit meegemaakt in LOTRO. In sommige instances is er in het begin nog onduidelijkheid hoe er gerold moet worden, maar dat is na de eerste mobs wel duidelijk. Voor de rest gaat eigenlijk altijd alles in goed overleg.

Zelfs bij het hakken van hout of het minen naar metalen is men heel beleeft als je tegelijkertijd bij een grondstof komt.

Aan de andere kant geeft de reactie van mensen ook wel aan dat zulke acties absoluut niet geaccepteerd worden. In een hele grote en bekende MMORPG zijn zulke vervelende gebeurtenissen aan de orde van de dag en heeft men er daar mee leren leven. Goed om te zien dat iedereen zich ertegen keert, laat het een waarschuwing zijn voor alleen die zulke snode plannen in hun hoofd halen.
Niet iedereen is even beleefd hoor ;) Maar ik ben zelf in ieder geval wel zo...zie wel eens mensen staan naast een mine die ik dan eigenlijk wil hebben, als iemand zomaar ernaast staat stuur ik vaak wel even een pm...kan iemand zijn die afk is, dan mine ik hem wel...soms staat iemand te vechten naast een mine, dan wacht ik even tot ie daarmee klaar is om te zien of hij van plan was om die mine te pakken...maar lang niet iedereen is zo netjes..

 • rik86
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 20:01
er werd binnen onze kin wel om gegrinnikt dat die nog 't lef heeft om te vragen hoe die z'n first age moet noemen, en volgens mij weet inderdaad praktisch de hele server ervan.

weet niet of 't ook al op 't eldar forum staat, maar 't zou me niet zoveel verbazen

Anoniem: 284918

Ik weet niet hoelang die gozer al op Eldar zit, ik was hem niet eerder tegengekomen. Maar inderdaad zoals jullie zeggen in 99% van de gevallen ontmoet je aardige mensen die zelfs ore teruggeven als ze niet in de gaten hadden dat jij om de hoek stond te knokken (weet ik uit eigen ervaring:))
Nou ja in de gaten houden die gast en mensen waarschuwen. welk forum lees jij rik86 over Eldar? Ben benieuwd of het er al op staat.

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Nu online
Als het op het CM forum gestaan heeft, is dat niet lang geweest. Je mag dit soort etterbuilen daar niet benoemen.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Anoniem: 284918

Wat ik erg krom vind, laat maar zien wie er loopt te klootviolen en de rest loopt te zieken.

 • Anoniem: 181786
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Anoniem: 284918 schreef op vrijdag 14 augustus 2009 @ 11:53:
Wat ik erg krom vind, laat maar zien wie er loopt te klootviolen en de rest loopt te zieken.
Het lijkt me moeilijk om te bepalen waar de grens ligt.
Het zou bijzonder vervelend zijn als je al door het slijk wordt gehaald omdat je eens door een onhandigheidje voor een wipe hebt gezorgd. Dan krijg je dus nooit een tweede kans of mogelijkheden om verder te leren hoe je je karakter het beste kan gebruiken.
Hehe woutolas, ik heb ook ooit perongeluk een node geninja'd. Maar ik moest heel snel beslissen, en die persoon stond vrij ver te vechten (kwam omdat hij een hunter was en natuurlijk de mobs naast de node van ver geschoten had). Ik, met 6 mobs in een treintje achter mij dacht dat hij nog te ver was, dus als guardian doe je een pledge en mine je die ore. Uiteindelijk hebben we die ore 4 keer over en weer gestuurd via mail omdat ik geen ninja-er wou zijn, maar hij vond dat hij overgereageerd had toen hij mij zag minen.

Wij hadden ook een ninja geval bij de turtle in onze kin de voorbije week. We hebben de persoon die de first age coin is mislopen wat goud opgestuurd van ons kin-fonds en al de rest heeft een verontschuldiging gekregen.

Anoniem: 284918

Daar heb je helemaal gelijk in maar in dit geval vind ik het zelfs nodig dat een server voor dit soort figuren gewaarschuwd wordt.

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Nu online
Mijn rank 10 kinship inclusief kinhall en alles is weg :'( Ik zou ineens niet genoeg members hebben, terwijl er 10 characters in zaten.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Anoniem: 181786
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
MueR schreef op zaterdag 15 augustus 2009 @ 14:58:
Mijn rank 10 kinship inclusief kinhall en alles is weg :'( Ik zou ineens niet genoeg members hebben, terwijl er 10 characters in zaten.
.... Dan moet je even contact opnemen denk ik. Dat kan toch niet zomaar zonder waarschuwing?
Als je nog een karakter nodig hebt dan zijn er vast nog wel mensen die er een alt in willen plaatsen.

 • MADG0BLIN
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 14:30
Minimum was toch 5? Wat vreemd zeg, ik heb eventueel nog wel 3 low levels als het toch nodig is. Misschien moeten er meerdere accounts bij betrokken zijn en niet alleen alts?
Als je leader 60 dagen niet online komt, dan kan de XO leadership claimen. Na 10 dagen kunnen alle officers dat, en na nog eens 10 dagen kunnen alle members dat. Als er dan nog niemand leadership claimt (of de leader online komt), verdwijnt je kinship denk ik. (de dagen zijn gegokt en ongetwijfeld niet het juiste aantal dagen :)) Je moet eens opzoeken wat de juiste nummers zijn.

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Nu online
Sinds ik de kinhall heb gekocht, is geen van die members meer online geweest Lointje. Het waren 2 prive accounts die ik verder niet gebruik. Je kinship mag niet "zomaar" verdwijnen, dat heeft de GM me al wel verteld.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!

Volgens het lorebook:
quote: lorebook
"If the leader does not log in for more than 35 days or cancels his or her account, the successor receives a mail indicating the availability of the Usurp option. The successor can click the Usurp button in the Kinship panel to become leader. If the successor does not usurp leadership within 10 days, all officers of the kinship receive a mail informing them that any officer can usurp leadership. If no officer usurps leadership within 20 days, all members of the kinship receive a mail informing them that any member can usurp leadership. If a kinship goes 65 days without a new leader, the kinship will automatically disband."
Het verdwijnt niet "zomaar", maar als er niemand in heel het kinship zich aanmeldt, zal het natuurlijk wel verdwijnen zonder dat je het merkt.

Ik vind het stom voor jou, maar dat zou wel een verklaring kunnen zijn.

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Nu online
Mjah, maar dat strookt niet met wat er aan de hand is. Dat kinship zit al maanden (en dan heb ik het over bijna een jaar) "zonder" leader.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Anoniem: 284918

Misschien zijn ze met een update/schoonmaak bezig?

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Nu online
Ach, ik weet het niet. Ik wacht wel af wat de GMs er van zeggen als ze klaar zijn met hun onderzoek.

Op vrolijker noot:
Gisteravond Watcher/DN gedaan. De Watcher ging echt gruwelijk makkelijk. Slechts een dode door lag bij een shout, voor de rest niks. Dertien minuten na het poppen van hope waren we klaar. Snelste run tot nu toe. TAA was er dit keer niet bij, hij is op vakantie. En wat dropt er? De Black Pearl. Daar zit ie al heel lang achteraan. Ik ook, maar ik vind het wel jammer dat ie er niet eens op kan rollen. In ieder geval is dat pareltje nu in goede handen.

Daarna door naar DN, ik ben voor het eerst als maintank in DN. De offtank was een Champion :p Bleek al snel niet heel erg goed te gaan op de trollen. De Champion kon er gewoon niet eentje de baas blijven. Dus zaten ze binnen no time op mij. Op zich was dat ook geen punt, alleen net in die 2 seconden dat ik geen anti-stun had (LM was aan het powerdrainen) een knockback stun. Uiteraard ook precies dan komt er een acid pool onder me te liggen. Dood. Gelukkig een rappe rez gekregen van de captain. Uiteindelijk waren beide trollen dood met nog ongeveer de halve cave open. Dat ging dus ook erg lekker.

De drie Globsnaga's gingen ook zonder moeite neer. Flagit (die met die steentjes) is wel vervelend tanken met zn reduced aggro from taunts. Op de crawler boss ging er maar 1 constant dood; een burglar die er met DP hope enzo rondliep. Had nauwelijks de radiance, laat staan de gear. Vervolgens kondigt ie wel aan dat ie voortaan met zn Burglar mee wil ipv Hunter of Champ. Daar hebben we dus wel even een stokje voor gestoken. Dat ie hem eerst maar even gaat gearen.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Anoniem: 284918

Die black pearl is inderdaad een leuk hebbeding, ik heb hem ook nog op mijn verlanglijstje staan:) DN moeten we nog helemaal gaan ontdekken met mijn kin, veel mensen door de vakantie afwezig dus ik hoop snel naar binnen te kunnen. De drops schijnen erg interessant te zijn en ik heb ook zin in het plezier die het ontdekken van een instance met zich mee brengt.
Dan heb ik ook geen idee :-)

Heb zaterdag een pug-watcher run begonnen. Ik was heel eerlijk over mijn ervaring met de watcher toen mensen het vroegen (nooit neergehaald, ken de taktiek wel en eerste keer dat ik het ging puggen), dus daardoor zijn er sommigen niet meegegaan. Begrijpelijk natuurlijk.
We hebben 4 keer geprobeerd.
Eerste keer ging het mis in fase 3. (slechte positioning)
Tweede keer waren die neer, maar waren de shaking tentacles niet genoeg getankt (beetje mijn fout, beide hunters schoten op zelfde shaking, was vergeten ze te assignen).
Dan in de 3e poging waren we goed bezig tot de minstrel en captain achteruit worden gegooid in zo'n carrouselding en sterven. En op dat moment ging de andere minstrel dood door een terror of the deep (vraag me niet hoe dat kon). Watcher was toen op 290k. Laatste poging was de watcher op 250k, maar die tentacles gingen zo traag omlaag, dat een nieuwe spawnde toen de oude op 15k was, vervolgens op 20k. Ik denk dat sommigen gewoon continu op de watcher sloegen of zo (moeilijk te zien als tank met zo'n beest voor u). Uiteindelijk begon hij te healen en toen liep alles mis :)
De groupbuild was zeer goed: 1 guardian, 1 warden, 2 champions, 2 hunters, 1 lm, 1burglar, 2 minstrels, 2 captains. Dus daar lijkt mij het probleem niet te zijn. Heeft iemand nog tips hiervoor? Ik hoorde altijd dat mensen tijd hadden om op de watcher te slaan na de tentacle tot 10k te brengen maar daar hadden wij dus geen tijd voor.
Al bij al was ik heel tevreden, de groep luisterde goed, elke keer dat we dood gingen, zei ik wat anders moest en dat werd ook gedaan. Hierdoor geraakten we elke keer verder. Ondanks een heel onervaren groep, dus toch redelijk ver geraakt. En doordat iedereen voelde dat we telkens verder geraakten, was iedereen nog goedgezind, zelfs na de 3e wipe. Bij de 4e was het gewoon te laat :)
Als iemand dus nog tips heeft voor die laatste fase, dan hoor ik die graag! Dan kan ik ze commanderen en haal ik misschien de watcher neer met een pug-groep, of de kingroep.

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Nu online
Fase 3:
[list]• Zorg dat alle non-melee classes midden op de burg staan, aan de buitenkant (liefst bijna in het water).
• Wijs 1 hunter aan die altijd direct de nieuwe tentacle oppikt.
• Zorg dat mensen die door een tentacle gegrepen worden direct neergaan. Laat de burglar zijn FM gebruiken als het een vitale class is (LM, Minstrel, Tanks)
• Zorg voor goede corruption removal. Bij 2 corruptions moeten ze echt weg zijn. Een Warden zou de meeste weg moeten krijgen, een LM/RK/BRG kan altijd inspringen. Na 50% ook hunters zo veel mogelijk Merciful Shot er op gooien.
• Wanneer de Watcher zijn induction doet, zorg dat iedereen aan de buitenzijde van de brug is. Knockbacks naar land zijn onnodig.
• De tank moet blijven waar hij is

Dat zou je iets op weg moeten helpen.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • rik86
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 20:01
Wij doen de watcher de laatste tijd met een captain die 1 van de 2 tentacles tankt, en die tentacle laten we dan ook met rust, maar het gaat niet echt succesvol. Is het om en om neerhalen inderdaad veel simpeler?

Nu is het wel zo dat omdat m'n eigen kin inmiddels net te klein is om zelf te kunnen raiden we 't nu samen doen met de andere NL kin op de server en die hebben hem nog nooit neergehaald. En eigenlijk elke keer gaat 't tot aan 't laatste deel probleemloos. De enige keer dat we die 12 kleintjes niet succesvol neerhaalden was toen we met 3 ipv 1 champion waren :P

Ik ben er nog niet helemaal uit wat nu de optimale samenstelling is, volgens mij is het 't snelste met 1 guard, 2 mins, 2 capt, 1 champ, 1 lm, 2 hunters, 1 rk, 2 burglars.
Ik weet alleen niet wat de kans is dat de corruption remover van de guard raakt, maar die zou 't in principe alleen moeten kunnen redden

 • Anoniem: 181786
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Lointje schreef op maandag 17 augustus 2009 @ 11:40:
Dan heb ik ook geen idee :-)

Heb zaterdag een pug-watcher run begonnen. Ik was heel eerlijk over mijn ervaring met de watcher toen mensen het vroegen (nooit neergehaald, ken de taktiek wel en eerste keer dat ik het ging puggen), dus daardoor zijn er sommigen niet meegegaan. Begrijpelijk natuurlijk.
Dat is natuurlijk voor ieder een eigen keuze. Maar zo'n keuze zal ik zelf niet maken. Als er slechts 1 of 2 van de groep nieuw is dan lijkt me dat geen probleem en een mooie gelegenheid om te gaan oefenen.
Zelf heb ik nog nooit een watcher run gedaan (heb hem nog nooit voor de derde keer verslagen of daar een poging toe ondernomen) simpelweg omdat ik de uitrusting er niet voor heb (daar groepen voor vinden is al lastig genoeg). Heb ik echter de uitrusting dan neem ik aan dat ik wel een keer de kans krijg (binnen de kin zeker) om mee te gaan. Voor ons allemaal is immers een eerste keer.

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Nu online
rik86 schreef op maandag 17 augustus 2009 @ 12:29:
Wij doen de watcher de laatste tijd met een captain die 1 van de 2 tentacles tankt, en die tentacle laten we dan ook met rust, maar het gaat niet echt succesvol. Is het om en om neerhalen inderdaad veel simpeler?
Je krijgt die tentacle nooit op tijd neer. De Watcher zal altijd gaan healen. Je wil echt om en om neerhalen. De ene doodmaken, de ander naar 6k, dan watcher als je kan. Bij nieuwe tentacle, die 6k er af en de nieuwe tentacle naar 6k. Rinse and repeat.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • rik86
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 20:01
Je weet dat je een tentacle ook niet neer hoeft te halen?

Er wordt alleen geheald als er op het moment van checken 2 tentacles leven

[Voor 8% gewijzigd door rik86 op 17-08-2009 13:27]


 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Nu online
Dat weet ik. En ik weet ook dat 48k (of hoeveel ze precies hebben) minder snel neer is dan 6k ;) Je verkleint je foutmarge er gewoon mee.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • rik86
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 20:01
Dat is waar ;)

 • Anoniem: 181786
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Ik was vandaag weer voor het eerst bij een legandary weapon uitdeler. En tot mijn verbazing zag ik dat hij tegenwoordig ook first-age wapens heeft. Daarvoor heb je een viertal tabletten/muntstukken nodig. Iiemand enig idee waar ik die kan krijgen?

Anoniem: 284918

Bij de turtle, Watcher en in DN
Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee