Toon posts:

[MMORPG] Lord of the Rings Online: deel 5 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 21.388 views sinds 30-01-2008

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 22:23
http://coppermine.muer.nl/got/lotro/header.gif

Er staan waarschuwingen aan het einde van deze topicstart.
Een vriendelijk verzoek je te hieraan houden aub!

http://coppermine.muer.nl/got/lotro/header-gameinfo.gif

Dit spel is al meerdere jaren in ontwikkeling en staat pas sinds (relatief) korte tijd in de aandacht van de pers en fans van zowel de Lord of the Rings boeken + films en gamers. Voorging het spel door onder de naam Middle Earth Online, maar sinds ongeveer het laatste jaar van de ontwikkeling van de game is de naam veranderd in Lord of the Rings Online
Het spel is gebaseerd op de verhalen van J.R.R. Tolkien, dus niet op de films. Het wordt niet door EA gemaakt, maar door Turbine (oa. van Asheron's Call) en de maker heeft niet de rechten om de overbekende beelden uit de films en daarbij behorende muziek te gebruiken. Het spel is ondertussen uit en bevalt de mensen goed.

Het spel is ondertussen nu een meer dan een maand uit en het is een groot succes te noemen.. Beelden en locatie met tevens de mooie muziek doet je werkelijk denken dat je in Middle Earth bent. De mooie heuvels van de Shire tot de donkere gebieden van Angmar.... Alles is er bij inbegrepen.

LOTRO speelt zich af gedurende de Third Age, precies op het moment dat Frodo en kompanen hun eigen reis aan het voltrekken zijn. Uiteraard is het verhaal van LOTR nooit bedoeld als alleenstaand geheel, nee, Middle-Earth en de landen die de wereld rijk is vormen een prachtige achtergrond waar ook Gandalf, Elrond en alle andere belangrijke personages maar een kleine spil zijn in het geheel. Lord of the Rings is meer, het is een levende en ademende wereld waar iedereen een grote reis kan voltrekken in hun strijd tegen het kwaad. En het kwaad komt niet alleen voor in de vorm van Sauron, maar ook zeker in de vorm van de Witch King, de eerste koning gegrepen door de macht van de eeuwenoude en bijna onoverwinnelijke tovenaar.

Het is ook hier dat we de strijd aangaan met de directe onderdaan, een van de Nazgûl, van Sauron. Leuk is dat het aanzien van de Nazgûl, en andere angstaanjagende wezens je inderdaad angst aan jagen. Door gebruik te maken van Spirit in de vorm van Hope en Dread worden je gevechtscapaciteiten enorm beïnvloed. Heb je veel Hope, dan krijg je extra bonussen om zo meer schade te berokkenen of om je health en mana regeneratie sneller te laten verlopen. Vecht je in zeer zware gebieden, of tegen een van de Nine Riders, dan kan het zijn dat je Moral enorm wordt verminderd waardoor de kans op slagen die mis slaan een stuk groter worden. Een leuke bijkomstigheid, en eentje waar je zeker rekening mee moet houden.

Als speler krijg je een korte introductie waarin de basis van het spel snel duidelijk wordt gemaakt. Zo'n introductie is een indicatie van wat je zoal kan verwachten op het gebied van instances en dergelijke quests. Deze worden namelijk op een redelijk filmische manier weergegeven, zoals de introductie van de Elven waarin de stad Edhelion wordt aangevallen door de Dourhand Dwarves in samenwerking met trollen en goblins. Als Elf maak je dit bewust mee, ook al is het honderden jaren geleden op het moment dat je de introductie hebt gehaald. Elven kunnen namelijk niet dood, zoals de mens, door ouderdom.

Het verhaal ontvouwt zich in zogenaamde epic quests.. Deze quests Books genaamd vormen de rode draad door het spel. Je bent niet verplicht deze te volgen maar het helpt je wel aardig om het verhaal te leren begrijpen. Het spel laat Book 1 tot en met 8 Spelen. Book 9 komt met de nieuwe update die er nu al is. De gehele community hoopt dat de volgende updated ook gratis zullen zijn. Tijd zal het leren.

http://coppermine.muer.nl/got/lotro/content-bottom.gif


http://coppermine.muer.nl/got/lotro/header-book9.gif

Sinds begin Juni 2007 is de spelwereld in The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar uitgebreid met een nieuw gebied. Precies op het moment dat de eerste écht grote golf aan gamers level 30 aan het bereiken is, opent Codemasters het gloednieuwe 30+ gebied Evendim. Een groot meer, een oude, vergane stad en een hoop nieuwe vijanden; uitdaging genoeg in deze mooie omgeving.

Om de regio goed te kunnen omschrijven is een kleine geschiedenis op zijn plaats. Evendim is een gebied dat vooral in oudere tijden belangrijk is geweest. Aan de oevers van Lake Evendim ligt namelijk Annúminas, de oude hoofdstad van het koninkrijk Arnor. Dat verklaart de aanwezigheid van verschillende Koninklijke grafzerken, die inmiddels flink begroeid zijn met planten. Door heel Evendim vind je dan ook allerlei koninklijke beelden en gebouwen. Dat is eigenlijk de beste manier om Evendim te beschrijven: koninklijk.

Zoals gezegd is Evendim een 30+ gebied. Dat is, als je vanuit de North Downs komt, een logische overgang. Ten westen van de Fields of Fornost, dat voornamelijk wordt bevolkt door Oathbreakers, ligt namelijk een doorgang naar Evendim. Dat is fijn, want zodra je de stallen in Evendim hebt ontdekt, kun je per paard van en naar Thestlebridge en Esteldin reizen. Evendim is trouwens ook te bereiken via The Shire; door The Shire in het noorden te verlaten, kom je Evendim via de zuidkant binnen. Daar zitten trouwens ook de laagste vijanden.

Die vijanden zijn voor een groot deel bekend. Zo kom je in Evendim opnieuw spinnen, wolven, wargs, beren en meer bekende beestjes tegen. Er zijn echter ook nieuwe vijanden. Zo wordt het noordwesten bevolkt door een zooi verwilderde mensen, kom je in het zuiden een nieuwe draken/wormsoort tegen en lopen er – jawel – een paar vijandige herten rond. Ook zul je in Evendim een hoop ‘gewone’ mensen tegenkomen en dat is best al even geleden. Wat ga maar na, in de Lone Lands en de North Downs waren er nergens slechte mensen te bevechten en die zijn er in Evendim dus wel weer.

Een nieuw gebied betekent uiteraard ook weer een wagonlading aan nieuwe quests. Verwacht daarbij niet al teveel vernieuwingen, maar toch zijn er onder de pakweg 100 nieuwe quests genoeg aardige opdrachten te vinden. De belangrijkste quests zijn echter de quests die samenhangen met Book 9, waarin je Aragorn moet helpen een artefact uit de ruines van Annúminas te halen. Ook is er nog de raid met 24 man die je kunt spelen om de draak Thorog te verslaan. Tijdens en na die quests kun je trouwens weer een boel nieuwe items vinden, waaronder zeven nieuwe setjes van Epic armour.

Behalve de nieuwe regio brengt de update nog een aantal andere veranderingen. Zo zijn enkele menu’s qua layout iets veranderd, worden namen groter weergegeven en ga zo maar verder. Het zijn allemaal kleine aanpassingen die LOTRO weer net even iets fijner maken. Slotconclusie mag dus zijn dat Turbine LOTRO-fans – zo kort na de release al – een fantastisch extraatje heeft gegeven. En de volgende staat al voor de deur: op 20 juni begint het Summer Solstice Festival. Je kunt dan twee weken lang allerlei spelletjes doen, prijzen winnen, speciale items kopen en ga zo maar door. Reden genoeg om voorlopig lekker in Middle-Earth te blijven dus.

Officiële release notesScreenshots
http://coppermine.muer.nl/got/lotro/thumbs/evendim/Evendim1.jpg http://coppermine.muer.nl/got/lotro/thumbs/evendim/Evendim2.jpg http://coppermine.muer.nl/got/lotro/thumbs/evendim/Evendim3.jpg
http://coppermine.muer.nl/got/lotro/thumbs/evendim/Evendim4.jpg http://coppermine.muer.nl/got/lotro/thumbs/evendim/Evendim5.jpg http://coppermine.muer.nl/got/lotro/thumbs/evendim/Evendim6.jpg
http://coppermine.muer.nl/got/lotro/thumbs/evendim/Evendim7.jpg http://coppermine.muer.nl/got/lotro/thumbs/evendim/Evendim8.jpg http://coppermine.muer.nl/got/lotro/thumbs/evendim/Evendim9.jpg


http://coppermine.muer.nl/got/lotro/content-bottom.gif


http://coppermine.muer.nl/got/lotro/header-book10.gif

Op 13 augustus van dit jaar werd boek 10: The City of the Kings aangekondigd door Turbine. The City of the Kings gaat verder met het verhaal en voegt meer dan honderd nieuwe quests en aanzienlijke verbeteringen voor "monster play" en de nieuwe reputatie- en onderhandelsystemen toe. Later zal blijken dat deze verbeteringen op Monster Play juist helemaal niet zo aanzienlijk waren :)

Nieuwe kenmerken:

Het verhaal gaat verder!
Amarthiel, geïntroduceerd in Book 9: Shores of Evendim, heeft de palantir van Carn Dûm opgeëist en is nu van plan om van Annúminas haar nieuwe uitvalslocatie te maken, terwijl ze verder zoekt naar haar verloren ring: Narchuil. De Dúnedain werken haar tegen terwijl de Rangers een laatste wanhopige poging wagen om de palantir uit de greep van Amarthiel te bevrijden. Voordat Amarthiel op zoek kan gaan naar Narchuil doet zich echter een gevaarlijke mogelijkheid voor die de Dúnedain het voordeel kan geven om het oog van Angmar te verblinden.

Legendary Play
Eenmaal in de Ettenmoors kunnen spelers "monster play" op een totaal nieuwe manier ervaren door hun Destiny Points in te wisselen om als een Ranger of the North of Troll te spelen. Hiermee kunnen ze hun bevriende spelers een strategisch voordeel bieden in het gevecht om de heerschappij over de Ettenmoors.

Critter Play
Vriendelijke boerderijdieren vinden het heerlijk om rond te dwalen in het landschap, de kippenren te bekijken, op wormen te jagen en nog veel meer! Spelers kunnen Midden-Aarde nu vanuit een ander, soms onverwacht, oogpunt bekijken. Bijvoorbeeld als kip, de eerste van de vele toekomstige speelbare dieren die toegevoegd worden in het spel.

Nieuwe reputatie- en onderhandelsystemen
Book 10: The City of the Kings introduceert reputatie- en onderhandelsystemen. Het reputatiesysteem stelt spelers in staat om een positieve of negatieve status op te bouwen bij de verschillende rassen en groeperingen in Midden-Aarde, gebaseerd op het aantal voltooide quests en verslagen monsters. Het onderhandelsysteem stelt spelers in staat trofeeën die gewonnen zijn in de strijd te ruilen tegen beloningen als wapens en items.

Meer dan honderd nieuwe quests
Het verhaal gaat verder terwijl spelers de Fellowship blijven ondersteunen en zich in nieuwe avonturen storten en nieuwe kerkers en ruim een dozijn nieuwe monsters ontdekken.

Verbeterde User Interface
De interface van het spel is nu volledig naar eigen wens aan te passen. Naast de mogelijkheid je interface van een skin te voorzien voor een unieke stijl, stelt Book 10: The City of the Kings spelers in staat het formaat van de verschillende interface-elementen te veranderen in het 'Opties'-paneel.

"We werken hard om de meeste content en de beste ervaringen te bieden en het is ongelofelijk bevredigend om een groeiend aantal spelers mee te zien doen in Midden-Aarde," voegde Anderson nog toe. "We gaan steevast door onze gevestigde reputatie met betrekking tot het leveren van frequente en omvangrijke updates, na te leven met de release van Book 11 deze herfst. Hierin bieden we gamers de mogelijkheid hun eigen huis te bezitten in Midden-Aarde!"
Officiële release notesScreenshots
http://coppermine.muer.nl/got/lotro/thumbs/cityofkings/book10-1.jpg http://coppermine.muer.nl/got/lotro/thumbs/cityofkings/book10-2.jpg http://coppermine.muer.nl/got/lotro/thumbs/cityofkings/book10-3.jpg
http://coppermine.muer.nl/got/lotro/thumbs/cityofkings/book10-4.jpg http://coppermine.muer.nl/got/lotro/thumbs/cityofkings/book10-5.jpg http://coppermine.muer.nl/got/lotro/thumbs/cityofkings/book10-6.jpg
http://coppermine.muer.nl/got/lotro/thumbs/cityofkings/book10-7.jpg http://coppermine.muer.nl/got/lotro/thumbs/cityofkings/book10-8.jpg http://coppermine.muer.nl/got/lotro/thumbs/cityofkings/book10-9.jpg
http://coppermine.muer.nl/got/lotro/thumbs/cityofkings/book10-10.jpg http://coppermine.muer.nl/got/lotro/thumbs/cityofkings/book10-11.jpg http://coppermine.muer.nl/got/lotro/thumbs/cityofkings/book10-12.jpg


http://coppermine.muer.nl/got/lotro/content-bottom.gif


http://coppermine.muer.nl/got/lotro/header-book11.gif

Een van de grootste en meest gevraagde toevoegingen in Book 11 was zonder twijfel player housing. De huizen zijn in de stijlen van de verschillende rassen, maar als je een mens bent kun je ook gewoon een dwergenhuis kopen. Je huis kun je dan weer inrichten met tal van items, zoals een deurmat waar in de Elfentaal ‘Welkom’ op staat. Wat waarschijnlijk een stuk interessanter is, is het feit dat je ook samen met je Kinship een huis kunt kopen. De perfecte plaats om met elkaar af te spreken! De huizen staan niet zo maar overal in Middle-Earth, maar er zullen speciale buurten voor ingericht worden.

The Ettendeep zou worden toegevoegd in deze patch, jammer genoeg is dit opgeschoven naar boek 12. The Ettendeep is een enorm gangenstelsel onder het PvP gebied The Ettenmoors. Dit gebied is alleen voor hoge level spelers en draait om Area Control. Hier is een constante strijd gaande tussen het goede en het kwade. Als het kwade aan het overwinnen is, zul je meer moeite in het gebied hebben dan als het goede de overhand heeft. Hoe kun je dit oplossen? Simpel, door mee te helpen het slechte te verslaan. Area Control was al bekend uit het PvP systeem genaamd Monster Play, en ook in Book 10 zit een gebied waar dit al buiten de PvP zone wordt ingezet. In Book 11 zullen we er dus meer van zien.

De Misty Mountains wordt ook uitgebreid. Onder de naam ‘The Northern High Pass’ zul je ook hier weer tegenstanders tegen komt die je alleen op hoge levels aan kunt. Dit gebied heeft sterke invloeden van het boek ‘The Hobbit’, en het zal de eerste keer in de game zijn dat je Gollum tegen zal komen. Daarna krijg je nog iets te zien wat je misschien niet verwacht had, een heuse Balrog. Het vurige beest zal een Epic tegenstander zijn. Voor iedereen die meteen roept "Maar Gandalf heeft de Balrog verslagen!", Balrogs waren er meerdere. Nooit veel, maar wel een handvol.

Officiële release notes
http://coppermine.muer.nl/got/lotro/content-bottom.gif


http://coppermine.muer.nl/got/lotro/header-betaling.gif

Standaard editie
De standaard editie bevat alles wat je nodig hebt om de wereld van Midden Aarde te betreden:
 • DVD met de game
 • Game handleiding
 • 30 dagen gratis lidmaatschap
Retail adviesprijs: € 49,99 (al bieden sommige winkels hem ondertussen goedkoper aan)


Gold editie
De standaard editie bevat alles wat je nodig hebt om de wereld van Midden Aarde te betreden:
 • Stalen behuizing
 • DVD met de game
 • Game handleiding
 • 45 dagen gratis lidmaatschap
 • 7 dagen Buddy Code, een trial key die je aan een vriend kan geven
 • Bree horse/pony. Dit paard kunnen je karakters gebruiken wanneer zij level 25 worden. Het is langzamer en minder bestendig tegen aanvallen, maar het kost je niks.
 • Pocket item "Lucky Horseshoe" - Dit item geeft je +5 Fate en wanneer geactiveerd zelfs nog een extra +5 Fate.
 • 5 Scented Candles - Deze items geven je +1 Hope wanneer ze gebruikt worden. Na gebruik is het item op.
 • Welcome Mat - Een deurmat voor je huis.
Retail adviesprijs: (onbekend)


Lidmaatschap
CodeMasters geeft regelmatig kortingen op de abonnementen, dus deze prijzen kunnen wijzigen.
 • 1 maand - € 12,99
 • 3 maanden - € 35,97
 • 6 maanden - € 65,94
 • 12 maanden - € 119,88
 • Lifetime membership - € ----

  Dit lidmaatschap houdt in dat je een eenmalig bedrag betaalt, en vervolgens nooit meer omkijken hebt naar je lidmaatschap. Codemasters heeft tot nog toe niks speciaals gedaan voor leden van dit type, maar onlangs hebben ze bevestigd wel bezig te zijn met extra voordelen voor deze leden.

Account aanmaken
Het aanmaken van een account kan je doen op de COG Acoount Page: https://cogaccounts.codemasters.com/
Wanneer je in het bezit bent van een retail key (via een van de bovenstaande edities) kan je direct een subscription voor LOTRO aanmaken. Heb je geen retail editie van het spel (bijvoorbeeld via je trial), dan kan je een retail key kopen via deze pagina.

Let op!
Heb je via een trial key gespeeld, maak dan geen nieuw account aan! Gebruik dezelfde account, anders ben je het karakter kwijt!

http://coppermine.muer.nl/got/lotro/content-bottom.gif


http://coppermine.muer.nl/got/lotro/header-races.gif


Humans
http://coppermine.muer.nl/got/lotro/human.jpg"Then he told them that these blades were forged many long years ago by Men of Westernesse: they were foes of the Dark Lord, but they were overcome by the evil king of Carn Dûm in the Land of Angmar."

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, "Fog on the Barrow Downs"

Hoewel zij het minst lang leven van alle rassen in Middle-Earth, zijn zij toch voorbestemd om het land in de jaren na de Third Age, te besturen.
Hun sterfelijkheid werd beschouwd als een unieke gave, maar op de duur werd het "The Doom of Men" en de bron van veel gejammer & geweeklaag.

De mensheid is een een heel uiteenlopend ras, van de grote Dunedain van het Noorden tot de getalenteerde ruiters van Rohan, van de trotse soldaten van Gondor tot de mysterieuze Haradrim van het verre oosten. Ze kunnen een enorme moed en eer aan de dag leggen, maar vallen gemakkelijk prooi aan ambitie, deceptie en verraad.

De hobbits noemen ze gewoon "Big Folk", omdat mensen gekarakteriseerd worden door hun grote en sterke gestalte en een wilskracht geboren uit het besef van hun korte levensduur.

Klassen die een mens kan kiezen
 • Burglar
 • Champion
 • Captain
 • Guardian
 • Hunter
 • Loremaster
 • Minstrel
http://coppermine.muer.nl/got/lotro/content-bottom.gif


Elven
http://coppermine.muer.nl/got/lotro/elf.jpgDoorheen de tijden zijn de verwezenlijkingen van het nobele elvenras altijd verbonden geweest met de geschiedenis van Middle Earth. Zij herinneren zich nog de verwoesting door het Kwaad dat het land overschaduwde. Voor hun is de oorlog niet slechts een legende, ze hebben hem meegemaakt. En nu is de schaduw terug...

Eeuwen geleden, splitsten de elven zich op in verschillende groepen en verspreiden zich over heel Middle Earth, vooral in de oude beboste gebieden, waar ze momenteel nog wonen. Elven hebben altijd al een diepe affectie voor de natuurlijke wereld rondom gehad.

Elven sterven niet in een manier die mensen begrijpen. Ze leven vaak duizenden jaren in Middle Earth zonder geplaagd te worden door ouderdom of ziektes, hoewel een elf wel kan sterven in een oorlog of dergelijke. Eens hun tijd op Middle Earth ten einde loop, trekken de elven naar onbekende gebieden, ver voorbij de westerse zee.

Lang geleden waren de elven opgetogen over de jongere rassen die Middle Earth begonnen te bevolken en ze werden bondgenoten wanneer de nood het hoogst was, maar eeuwen van oorlog en verraad heeft hen gedreven naar een meer gesloten gemeenschap.
Maar nu dat de Third Age ten einde loopt en de War of the Ring nabij is, moeten de elven terug hun beboste gebieden en verborgen valleien verlaten om een bondgenootschap te sluiten met de Vrije Volkeren van Middle Earth.

Klassen die een elf kan kiezen
 • Champion
 • Guardian
 • Hunter
 • Loremaster
 • Minstrel
http://coppermine.muer.nl/got/lotro/content-bottom.gif


Dwergen
http://coppermine.muer.nl/got/lotro/dwarf.jpgDe standvastige dwergen zijn bekend voor hun gedrevenheid, sterkte en hun toewijding aan alle dingen die verborgen zitten in de diepste plaatsen van Middle Earth. Ze leven een teruggetrokken bestaan in hun huizen, gelegen onder grote bergen en zijn experts wanneer het aankomt op mijnen en het bewerken van steen en staal.

Trots en gedreven, vechten de Dwergen mee met de Vrije Volkeren van Middle Earth, hoewel er al eeuwen een onenigheid is tussen dwergen en elven.

Dwergen zijn veel kleiner dan de mensen en leven vaak 250 jaar of langer.

Klassen die een dwerg kan kiezen
 • Champion
 • Guardian
 • Hunter
 • Minstrel
http://coppermine.muer.nl/got/lotro/content-bottom.gif


Hobbits
http://coppermine.muer.nl/got/lotro/hobbit.jpgEr zijn maar weinig geschreven verwezenlijkingen van hobbits tot laat in de Third Age van Middle Earth, en zo hebben ze het graag. Hobbits zijn een eenvoudig, stil volk, die liever rondzwerven in kleine huizen, deels ingebouwd in de heuvels van de Shire in het westen van Eriador.

Sommige noemen hen Halflings vanwege hun relatief klein grootte in verlijking met de mensheid.

Het favoriete tijdverdrijf van dit kleine volk bestaat uit eten, geschenken uitwisselen en hun velden bewerken. Ze houden zich niet graag bezig met de gevaarlijke zaken die zich afspelen elders in Middle Earth (met mogelijke uitzondering van de legende van hobbit boogschutters in de oorlogen in Fornost).

In deze donkere dagen echter, zijn het de hobbits die met hun, vaak verrassende, aanleg voor zowel woord als daad een grote impact zullen hebben op de oorlog tussen de Vrije Volkeren en de alsmaar groeiende Schaduw in het Noorden.

Klassen die een hobbit kan kiezen
 • Burglar
 • Guardian
 • Hunter
 • Minstrel
http://coppermine.muer.nl/got/lotro/content-bottom.gif


http://coppermine.muer.nl/got/lotro/header-classes.gif

Burglar - Primaire taak: Debuffer
http://coppermine.muer.nl/got/lotro/icons/burglar.gifDe Burglar is de standaard dief, en ideaal voor spelers die graag gebruik maken van allerlei slinkse truukjes om zo je tegenstander uit te schakelen. Het schuilen in de schaduw is geen ongewone manier van vijanden tegemoet te komen, evenals het in de ogen schoppen van zand.

Captain - Primaire taak: Buffer / pets
http://coppermine.muer.nl/got/lotro/icons/captain.gifDe Captain is veelal de leider van een groep, die voor de nodige bonussen kan zorgen. Maar ook hij kan zijn mannetje staan tijdens een gevecht, en zelfs het houden van een pet is hem niet vreemd.

Champion - Primaire taak: Area of Effect damage / Short-range DPS
http://coppermine.muer.nl/got/lotro/icons/champion.gifDe Champion is de vechter van het geheel, en is toegespitst op Damage Per Second, en Area of Effect Damage. Een klasse waarmee mensen die vooraan in de strijd willen staan zeker uit de voeten mee kunnen.

Guardian - Primaire taak: Tank
http://coppermine.muer.nl/got/lotro/icons/guardian.gifDe Guardian is eveneens een klasse dat zich goed voelt tijdens een gevecht, ware het niet dat hij vooral geschikt is als tank. Hij neemt dus veelal alle schade op zich, en ook deze klasse is zeer handig.

Hunter - Primaire taak: Nuker / Ranged DPS / Taxi
http://coppermine.muer.nl/got/lotro/icons/hunter.gifDe Hunter is de lange afstandschutter van het spel welke door iedereen die ervan houdt om door middel van een grote keus aan zelfgemaakte vallen de vijand op een afstand kan houden gebruikt kan worden. Ook kunnen ze de overlevingskansen van een groep vergroten door hun uitgebreide kennis van de natuur.

Lore-Master - Primaire taak: Crowd Control / pets
http://coppermine.muer.nl/got/lotro/icons/loremaster.gifDe Lore-Master daarentegen is de magiër in het gareel, geschikt voor mensen die graag grote groepen voorziet van veel schade. Ook deze klasse heeft de mogelijkheid om een eigen dier te houden. In tegenstelling tot wat veel mensen roepen, is Gandalf geen Lore-master.

Minstrel - Primaire taak: Healer
http://coppermine.muer.nl/got/lotro/icons/minstrel.gifAls laatste hebben we nog de Minstrel, de healer van de groep. Door muziek te spelen kan deze zijn teamgenoten voorzien van de nodige extra levenspunten, maar ook hun moraal weer opkrikken. Dit doet hij, of zij, door op een luit of een klarinet te spelen.


Een aantal klassen, zoals Guardian, Hunter, Minstrel en Champion, hebben boven hun Auto-Attack knop een speciaal balkje staan. Bij de Guardian staat het voor Reactive Skills, dat aangeeft welke tegenaanvallen hij of zij in kan zetten nazoveel keer geblocked, ontweken of geparried te hebben. De Hunter kan door middel van Focus, welke door low-level aanvallen wordt vergroot, nog meer moves uitvoeren die een stuk destructiever zijn. De Champion heeft op zijn beurt weer Fervour, dat ook groeit na het uitvoeren van bepaalde moves.

De Minstrel heeft nog wel de meest opvallende van alle vier, namelijk Tier 1, Tier 2 en Tier 3 uitvoeringen. Deze 'uitvoeringen' bestaan uit het spelen van muziekstukken om zo Tier 2 stukken te kunnen gebruiken. Mocht de speler in Tier 3 zitten, en terug naar Tier 1 willen, dan kan deze een Anthem spelen om zo de boel weer te resetten.

http://coppermine.muer.nl/got/lotro/content-bottom.gif


http://coppermine.muer.nl/got/lotro/header-kinships.gif

Annon Amarth
Tot recent waren wij nog aanwezig op Snowbourn, ondertussen verhuisd naar Laurelin.
Contactpersonen: Rhyaehar (MueR), Stronkie (Stronkie), Henbryt, Mundgo, Iluve
Server: [EN-RP] Laurelin
Website: http://www.annonamarth.eu/

http://coppermine.muer.nl/got/lotro/content-bottom.gif

Aina Alda
Een Snowbourn kinship, voortgekomen uit de Variags of Khand, wat tijdens de BETA voornamelijk vanuit hier ontstaan is.
Contactpersonen: Haldrin, Palonto, Tarahilwen
Server: [EN] Snowbourn

http://coppermine.muer.nl/got/lotro/content-bottom.gif


http://coppermine.muer.nl/got/lotro/header-links.gif

Vorige Delen:Officiële websitesLOTR Nuttige Info Links:Trial-keys: http://www.lotro-europe.com/trial.php

MappenCrafting
http://coppermine.muer.nl/got/lotro/content-bottom.gif


http://tweakers.net/ext/f/dysR7X2PapZ0j3ZskpbuDo2B/full.gif

Waarschuwing

Lompe vergelijkingen maken met World of Warcraft is niet alleen nutteloos maar ook verstoort het de sfeer in het topic, dus indien ieamand graag de ins en outs van World of Warcraft wil bespreken is het WoW-topic daar veel beter geschikt voor. Inhoudelijk nuttige vergelijkingen zijn natuurlijk wel bespreekbaar.


Plaatjes en outdated info worden zsm aangepast, DM me maar als er iets is wat volgens jou onjuist is en/of verbeterd kan worden.
Aub via DirectMessage omdat anders het topic te veel vervuilt.

Met dank aan:
- Stronkie voor het deels schaamteloze C&P vanuit zijn deel 3 en 4.
- Het World of Warcraft topic voor de schaamteloze C&P van hun waarschuwingsblok.

[Voor 25% gewijzigd door MueR op 04-02-2008 14:29. Reden: Screenshots boek 9&10 toegevoegd]

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 22:23
Om een kinship te listen, geef het volgende even door via DM
 • Kinship naam
 • Server naam
 • Officers en Leader waar mensen contact mee op kunnen nemen
 • Een omschrijving is leuk
Changelog topicstart
 • 04-02-2007
  • Prijzen van lidmaatschappen toegevoegd.
  • Topic warnings verduidelijkt
 • 21-12-2007
  • Screenshots van boek 9 & 10 toegevoegd.
  • Icons toegevoegd bij elke class
 • 20-12-2007
  • Topic geopend met nieuwe graphics

[Voor 46% gewijzigd door MueR op 04-02-2008 14:26]

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Crash
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 21-03 11:47
Open op verzoek van Stronkie en andere topic dicht.

Modbreak:Gelieve hier ontopic te blijven en niet gaan discussieren wie het topic geopend heeft!

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
OK, dan weer verder in dit topic.
Hele mooie aangepast startpost MueR, zoals ik het oude topic ook al aangaf.
Ga zo door :P

Gisteren eindelijk mijn onderdelen binnen gekregen, na opbouwen ben ik nu de PC aan het installeren, daarna natuurlijk direct LOTRO erop.
Kijken hoe dit gaat draaien op een Q6600 met een 8800GT ;)
(was een p4 met een radeon9800 gewent)

euh...ja


 • Tjirp
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 02-01 00:32
Rfce schreef op donderdag 20 december 2007 @ 21:28:
OK, dan weer verder in dit topic.
Hele mooie aangepast startpost MueR, zoals ik het oude topic ook al aangaf.
Ga zo door :P

Gisteren eindelijk mijn onderdelen binnen gekregen, na opbouwen ben ik nu de PC aan het installeren, daarna natuurlijk direct LOTRO erop.
Kijken hoe dit gaat draaien op een Q6600 met een 8800GT ;)
(was een p4 met een radeon9800 gewent)
word dat met of zonder vista;) (dx10 ftw tbh:P)

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
Tjirp schreef op vrijdag 21 december 2007 @ 08:28:
[...]
word dat met of zonder vista;) (dx10 ftw tbh:P)
Daar was ik over aan het twijfelen, heb uiteindelijk maar SP3 RC geslimstreamed in XP, en deze geïnstalleerd. Daarna direct LOTRO erop en draaien... alles op very High en het loopt als een tiet. Toch een mega vooruitgang qua grafics :P. Misschien dat ik nog eens Vista op zet, maar mogelijk wordt dat pas na SP1.

euh...ja


Anoniem: 230357

Zeker een mooie startpost! Ziet er erg strak uit, bedankt hiervoor :*).

 • The End
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 07:06

The End

!Beginning

Transcript van de dev-chat van gisteren staat hier:
http://community.codemast...m/showthread.php?t=244408

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 22:23
Ik ben zeer benieuwd naar de Ettendeeps. Ik ga er denk ik meteen een Monster voor aanmaken om even te kijken.

Eindelijk gaan we in boek 12 ook een travel to home krijgen voor alts. Hopelijk hebben ze er ook aan gedacht om de mailbox toegankelijk te maken voor alts.

En eindelijk een positieve update voor de Hunter :D

[Voor 9% gewijzigd door MueR op 21-12-2007 10:21]

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Anoniem: 230357

MueR schreef op vrijdag 21 december 2007 @ 10:21:
En eindelijk een positieve update voor de Hunter :D
Bedoel je hiermee dat de optie om een boog te gebruiken, zodat er niet meer vroegtijdig agro kan worden gepulled en daardoor de hunter minder dood zal gaan, wordt disabled? :Y)

Anoniem: 209587

Is de Lore-master een Dps-class? Wat is precies zijn rol in groups, gewoon nuken?

 • Tjirp
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 02-01 00:32
Anoniem: 209587 schreef op vrijdag 21 december 2007 @ 10:50:
Is de Lore-master een Dps-class? Wat is precies zijn rol in groups, gewoon nuken?
lore master is je jack of all trades, vergelijk hem met een druid zonder bear form van wow:)

Anoniem: 230357

Anoniem: 209587 schreef op vrijdag 21 december 2007 @ 10:50:
Is de Lore-master een Dps-class? Wat is precies zijn rol in groups, gewoon nuken?
De Loremaster heeft ook een Pet ( die kan tanken/dps), zelf hebben ze ook nukes, en kunnen ze mobs mezzen. Zelf heb ik geen LM dus weet niet alles van deze class helaas.

Anoniem: 218701

Lore-Master kan erg veel damage dealen, maar is vooral ook heel belangrijk voor crowd control, qua wat de Lore-Master aan damage kan handelen is ie maar zwakjes, dus eigenlijk moet je met behulp van je crowd control ervoor zorgen dat je niet te dicht in de combat hoeft te komen. Je pet kan er dan bijvoorbeeld voor zorgen dat je zelf niet al te dichtbij hoeft te zijn, want dat is je pet dan al. ;)

Anoniem: 209587

Spreekt me wel aan denk ik... Een beetje als Gandalf zijn is natuurlijk super cool ;)


Ik moet dit spel nu echt es gaan kopen, hehe...

 • bibroni
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 21-12-2021
LM's zijn een stuk sterker geworden, zeker op hoog level (heb een lv50 LM). In het begin was het wat zwak. Vooral prettig dat je tegenwoorde kunt reviven...

There's no point in being grown up if you can't be childish sometimes.


 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 22:23
Anoniem: 209587 schreef op vrijdag 21 december 2007 @ 11:18:
Spreekt me wel aan denk ik... Een beetje als Gandalf zijn is natuurlijk super cool ;)


Ik moet dit spel nu echt es gaan kopen, hehe...
Gandalf is geen goede vergelijking met een Loremaster. Gandalf is een Wizard. Wizards zijn mensachtigen buiten de classes zoals ze in Lord of the Rings Online zijn.

In een groep is de rol van de Loremaster voornamelijk crowd control. Het stunnen en rooten van groepen wezens, zodat ze in kleinere golven over je heen komen. Een nuker is het zeker niet, dat is de Hunter.

Edit:
Waarom is Gandalf geen Loremaster? Wizards zijn, volgens de boeken van Tolkien, wezens van buiten Arda (Midden-aarde). Volgens mij zijn het zelfs legendarische wezens, zoals ook de Balrogs en Sauron, In de films is dit het beste te zien aan het feit dat Gandalf meegaat op het schip naar Valinor.
Een Lore-Master in LOTRO gebruikt natuurkrachten om bepaalde acties uit te voeren. Zo gebruikt de Minstrel zang om te genezen (wat een zeer belangrijke betekenis heeft in de Silmarillion). Het is misschien wel afgeleid van Gandalf, maar dat is volgens mij meer om de non-lore spelers in ieder geval het idee te geven dat ze een echte Wizard spelen.

[Voor 34% gewijzigd door MueR op 21-12-2007 11:52]

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Anoniem: 209587

Ok... maar die Gandalf vergelijking staat dus in de class omschrijving hier...

Foutje dus(?)

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
Naast CC kan de Loremaster je ook van power en moral voorzien, vooral power is dan handig.

euh...ja


 • botoo
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 00:24
The Month of the Guardian has a number of improvements to the Guardian's current tank role, and the addition of a new DPS focused stance.
. . .
The Guardian will also be gaining the ability to protect a single target by transfering all incoming damage to themselves
Ik hoop dat ze de repairkosten tegelijk aanpakken, want die zijn voor een tank onredelijk veel hoger dan voor andere classes en zullen nog hoger worden als je de damage van je protected target ook nog eens vangt :o

Maar bij elkaar wel aardig voor een Guard, maar meer dps is wel weer wat l*llig voor de Champions, dps is immers het enige wat ze echt goed kunnen.

Gisteren met een spar een (ook volledig paarse) Champion verslagen, niet heel overtuigend maar toch wist mijn Guard45 de Champion46 te kloppen, geeft imho toch een beetje aan dat ze op moeten passen met meer dps voor de Guardian.

FXDLS 'torque brute'


 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 20-03 19:50

Knaak

It's me, Mario!

Hmm, mijn half jaar lange abbo is verlopen, en net een dag erna had ik dus heel de dag geen ruk te doen. Dus ik mis het nu wel een beetje. :'( Misschien toch maar eens abbo verlengen, wil mijn lvl31 loremaster op 50 krijgen. :9~

Alleen is Evernight best dood in mijn ogen, is dat bij andere servers ook zo? :?

 • Tjirp
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 02-01 00:32
botoo schreef op vrijdag 21 december 2007 @ 12:03:
[...]
Gisteren met een spar een (ook volledig paarse) Champion verslagen, niet heel overtuigend maar toch wist mijn Guard45 de Champion46 te kloppen, geeft imho toch een beetje aan dat ze op moeten passen met meer dps voor de Guardian.
probleem is dat 1class tegen 1 class vergelijken die allebei een hele andere rol hebben en op een andere manier schade doen geen zin heeft.

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 22:23
Anoniem: 209587 schreef op vrijdag 21 december 2007 @ 11:57:
Ok... maar die Gandalf vergelijking staat dus in de class omschrijving hier...

Foutje dus(?)
Dat was nog een oude omschrijving vanuit de eerste delen. Ik heb de class omschrijving meteen even aangepast.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 20-03 19:50

Knaak

It's me, Mario!

[21:48] PatienceTurbine: The results we've achieved with Thorin's Hall Homesteads have driven some exciting new tech developments that you'll be seeing in the coming months. And it is a great way for us to practice before we get to a certain other big cave. :)
Hehe, dat moet Moria zijn. :) Ben benieuwd wat ze daarvan gaan bakken.

Anoniem: 230357

Grrr ik kan op mijn werk de lotro site niet benaderen :'(, ben wel benieuwd naar de guard up(down)grades!

Anoniem: 218701

MOAW schreef op vrijdag 21 december 2007 @ 12:10:
Hmm, mijn half jaar lange abbo is verlopen, en net een dag erna had ik dus heel de dag geen ruk te doen. Dus ik mis het nu wel een beetje. :'( Misschien toch maar eens abbo verlengen, wil mijn lvl31 loremaster op 50 krijgen. :9~

Alleen is Evernight best dood in mijn ogen, is dat bij andere servers ook zo? :?
Evernight dood? Ik weet niet hoe je daarbij komt, maar ik zit er regelmatig en het is druk zat hoor...

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 20-03 19:50

Knaak

It's me, Mario!

Anoniem: 218701 schreef op vrijdag 21 december 2007 @ 13:37:
[...]


Evernight dood? Ik weet niet hoe je daarbij komt, maar ik zit er regelmatig en het is druk zat hoor...
Nouja dood niet, alleen bedoel ik meer dan het niet echt zoveel leefde als eerst, na de release.

Maarja, misschien even op een andere server een burglar aanmaken en dan eens een leuk kindship joinen. Alleen zitten de financiën niet mee. :X

Nu eens gaan zoeken welke server het drukst bevolkt is. :P

 • Tjirp
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 02-01 00:32
MOAW schreef op vrijdag 21 december 2007 @ 15:10:
[...]


Nouja dood niet, alleen bedoel ik meer dan het niet echt zoveel leefde als eerst, na de release.

Maarja, misschien even op een andere server een burglar aanmaken en dan eens een leuk kindship joinen. Alleen zitten de financiën niet mee. :X

Nu eens gaan zoeken welke server het drukst bevolkt is. :P
meeste tweakers zitten gloof ik op laurelin, athans, de mensen die hier posten
Is Snowbourn niet van oudsher de drukste server?

Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something


 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 22:23
JohnnyV76 schreef op vrijdag 21 december 2007 @ 18:38:
Is Snowbourn niet van oudsher de drukste server?
Ja, maar ook meteen degene vol met de meeste ninja's, lamers en aso's imho.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • maartend
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 21:29
MueR schreef op vrijdag 21 december 2007 @ 22:01:
[...]

Ja, maar ook meteen degene vol met de meeste ninja's, lamers en aso's imho.
Juist misschien wel eens leuk om daar een character aan te maken en dan heerlijk stom mee te gaan doen. Lijkt me echt leuk.

Anoniem: 66797

MOAW schreef op vrijdag 21 december 2007 @ 12:21:
[...]


Hehe, dat moet Moria zijn. :) Ben benieuwd wat ze daarvan gaan bakken.
yep, daar ben ik ook erg benieuwd naar :P

 • vage
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 20-02 19:56
Ben net aan het downloaden geslagen van de trailversie. Lijkt me eens leuk het in de vakantie te proberen.
Ik heb een tijdlang WoW gespeeld maar kon het high end raiden niet meer opbrengen. Wat ik nu zoek is wat "relaxter".
heb 2 vragen:
1. Welk van de classes kan je zelfstandig spelen (in WoW heb ik rogue en mage gespeeld). Kan iemand eens wat meer uitweiden over de classes, in de TS is de info vrij summier, of een linkie natuurlijk :)

2. wat zijn racials die de rassen hebben? ik heb het (zo snel) niet kunnen vinden.

Nog 7 uur downloaden met 150 k en morgen kan ik denk ik eens beginnen :P

 • maartend
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 21:29
(...)

Als de servers down zijn hoef je dat hier niet te melden, als jij een technisch probleem hebt hoort dat -uitgebreid- in Spielerij - Problemen & Vragen. Hier niet dus.

[Voor 75% gewijzigd door TheZeroorez op 22-12-2007 16:50]


 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 20-03 19:50

Knaak

It's me, Mario!

vage schreef op zaterdag 22 december 2007 @ 16:25:
Ben net aan het downloaden geslagen van de trailversie. Lijkt me eens leuk het in de vakantie te proberen.
Ik heb een tijdlang WoW gespeeld maar kon het high end raiden niet meer opbrengen. Wat ik nu zoek is wat "relaxter".
heb 2 vragen:
1. Welk van de classes kan je zelfstandig spelen (in WoW heb ik rogue en mage gespeeld). Kan iemand eens wat meer uitweiden over de classes, in de TS is de info vrij summier, of een linkie natuurlijk :)

2. wat zijn racials die de rassen hebben? ik heb het (zo snel) niet kunnen vinden.

Nog 7 uur downloaden met 150 k en morgen kan ik denk ik eens beginnen :P
Je weet dat je na de client nog zo'n 2-5gb aan patches/content updates moet downloaden? O+

Ik zou zeggen dat Burglar en Loremaster vooral op zichzelf spelen, aangezien Burglar sneaked en de Loremaster met zijn pet het land onveilig maakt.

Je ziet toch meestal dat champions - guardians - minstrels en captains het snelste een groep gaan vormen. (vooral Player versus Monster Player)

Dus misschien is een Burglar wel een leuke keus, rustig overal doorheen sneaken en mocht het verkeerd gaan, dan sneak je gewoon weer weg. :+

 • vage
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 20-02 19:56
MOAW schreef op zaterdag 22 december 2007 @ 18:53:
[...]


Je weet dat je na de client nog zo'n 2-5gb aan patches/content updates moet downloaden? O+
:| daar ben ik ff blij mee.... kan je die ff mailen :+

Magoed bedankt over de tip over burglar/loredude.
die champion is dat nog wat voor solo spel ?

 • maartend
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 21:29
maartend schreef op zaterdag 22 december 2007 @ 16:35:
[mbr](...)

Als de servers down zijn hoef je dat hier niet te melden, als jij een technisch probleem hebt hoort dat -uitgebreid- in Spielerij - Problemen & Vragen. Hier niet dus.[/mbr]
Servers waren niet down, was op zoek of ik de enige was. Kwam erna gelijk achter; proxy stond weer eens ingesteld. En dan weigert LotRO

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 20-03 19:50

Knaak

It's me, Mario!

Toch maar mijn abbo met 3 maanden verlengd voor nu, en net was het wel heel erg tof in de Ettenmoors. Toch altijd leuk om wat burglars te mollen als warg zijnde.

Alleen zit ik met een kleine vraag, weet iemand of er al is gezegt wanneer de main creep healer class zal komen? :) Die hebben ze toch wel nodig onderhand.

 • Ltje
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 06-11-2015
Ben sinds gister ook weer aan het spelen. :D 26 euro voor drie maanden is niet gek namelijk. ;)

Gister lekker de hele dag met mijn inmiddels lvl 36 minstreel bezig geweest in Evendim. En de nieuwe skills gekocht uiteraard (ja, zolang heb ik al niet gespeelt). En ik ben echt geschokt door het enorme dps vermogen met warspeech. Geniaal gewoon. Gewoon willekeurige mobs killen was gewoon zo leuk, echt perfect. Bovendien zien die nieuwe animaties er heel erg mooi uit, met name van de twee aoe-attacks.
Dat het allemaal toch weer wennen is aan hoe alles ook al weer ging was ook wel duidelijk, drie keer achter elkaar dood gegaan in Barad Tharsis. Ik moet echt weer even goed onthouden wat je in noodgevallen kunt doen. Ik vergat bijvoorbeeld mijn instantheal een keer, en de moralepots. Of ik aggrode 5 mobs tegelijk, altijd handig. :)

Ga nu weer lekker verder spelen, heb er zin in. :D


Mensen op Evernight kunnen me altijd een bericht sturen als ze willen, mijn naam is Frenwe. Lvl 36 minstreel, en altijd wel in om een groepsquest te doen. :)

 • Anoniem: 168502
 • Registratie: Februari 2006
 • Niet online
Sinds kort toch weer begonnen aan lotro met stel vrienden. Het is wel leuk een aardig, maar ik ben WoW gewent, dus dat betekend dat ik een enorme PVP freak ben.

Zou er met de update's PVP komen? ik weet dat er PVMP is, maar wie wil er nou niet (netzoals in de movie) tegen die orken bij rohan of die andere city vechten.

Zou er zoiets komen, alvast bedankt voor de reactie.

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 20-03 19:50

Knaak

It's me, Mario!

Anoniem: 168502 schreef op zondag 23 december 2007 @ 19:19:
Sinds kort toch weer begonnen aan lotro met stel vrienden. Het is wel leuk een aardig, maar ik ben WoW gewent, dus dat betekend dat ik een enorme PVP freak ben.

Zou er met de update's PVP komen? ik weet dat er PVMP is, maar wie wil er nou niet (netzoals in de movie) tegen die orken bij rohan of die andere city vechten.

Zou er zoiets komen, alvast bedankt voor de reactie.
Nee, nu niet, nooit niet.
Dat zou imo ook volledig tegen de Lore ingaan, aangezien je niet met een Orc even naar Bree toe kunt gaan. En wat is het nut nog van PvMP als je gewoon PvP zou hebben?

Wél komen er nieuwe gebieden voor PvMP en nieuwe klassen, alleen is hier nog niet al te veel over bekend.

Anoniem: 230357

Anoniem: 168502 schreef op zondag 23 december 2007 @ 19:19:
Sinds kort toch weer begonnen aan lotro met stel vrienden. Het is wel leuk een aardig, maar ik ben WoW gewent, dus dat betekend dat ik een enorme PVP freak ben.
Bedoel je hiermee dat het ganken een kwestie van gewenning is ? :*). Blaaah, ik zal nooit wennen aan die zielige personen die zichzelf "uber" vinden wanneer ze tegenstanders die 10 levels lager zijn continue spawncampen etc etc. Nu zeg ik niet dat jij zo bent, maar ik heb diverse mmorpg's gespeeld en het is overal hetzelfde. Fully twinked alts die nieuwe low level spelers het level zuur maken.....leuk hoor?!

Nu vindt ik dit in lotro velen malen beter geregeld, wanneer je "pvp" wilt, ga je naar de Ettermoors, en kies je of 1 van de level50 creeps om te spelen en te tunen, of je gaat met je eigen character ( wanneer je boven een bepaald level zit ). Op die manier ben je van het ganken af, en kan je toch plezier hebben met pvp.

En wanneer je gewoon lekker wilt questen met je kinshipmaten en of andere spelers, ga je niet naar de Ettermoors, en kun je in alle andere gebieden lekker je gang gaan zonder dat je iedere keer door een player tegenstander van 10 levels hoger wordt gekilled. Want zeg nu zelf, wat is daar nu leuk aan ? 8)7

Anoniem: 218701

Amen Tank-a-Holic, daar ben ik het helemaal mee eens. Dat vond ik ook 1 van de grootste bezwaren van WoW. LOTRO heeft niet die nadruk op PvP, en dus veel meer het behulpzame van elkaar helpen tijdens quests.

 • Tjirp
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 02-01 00:32
Anoniem: 218701 schreef op maandag 24 december 2007 @ 08:50:
Amen Tank-a-Holic, daar ben ik het helemaal mee eens. Dat vond ik ook 1 van de grootste bezwaren van WoW. LOTRO heeft niet die nadruk op PvP, en dus veel meer het behulpzame van elkaar helpen tijdens quests.
WoW = wat jij wil
PVP, ga op een PVP server zitten, PVE, ga op een PVE server zitten. makelijk zat dus als je dan geganked word door iemand die 10 lvls hoger dan jou is, ga naar een PvE Server ;(

Daarnaast vind ik persoonlijk wel dat ik in het begin twijfels had bij monster play, ik ben bij release eigenlijk meteen begonnen met spelen en toen was het nog zeer onbekend, nieuwe formule, maar hobbits op elven zien inhakken was ook zoiets;)

Nu vind ik het een 'redelijk' goed systeem, maar eigenlijk niet anders dan een PvE server met battlegrounds ;)

Anoniem: 218701

Nou Tjirp, dat is dus niet helemaal waar, want ik zat op een PvE server en nog werd ik regelmatig geganked door dat soort types. Waarom zal me een rotzorg zijn, ik vond het alleen bijzonder irritant. Ben je net begonnen en denk je eens rustig de wereld te gaan doorzoeken wordt je continue weer aangevallen door van die wanhopige types die het niet kunnen laten. Waardeloos die types. Maar goed, ieder zijn ding. Over de Ettenmoors kan ik nog niet echt meepraten, ben er nu 2x geweest, om eens te kijken.

 • Freelance
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 21-03 15:58
gister enorm uit de brand geholpen door onze mede tweaker Johnnyv, ik had een nieuwe set t5 critted light armour nodig voor m'n LM. Maar door omstandigheden waren allebei onze gm tailors in onze kin voor een aantal dagen afwezig.

Ik stond dus al een tijdje te wachten in estendil bij de workbench op een gm tailor die voorbij kwam die me wilde helpen. En daar was johnnyv! Loop nu rond in complete fine-radiant armour. De exquisite radiant wil ik zelf gaan critten wanneer ik gm ben geworden.

Nogmaals bedankt Johnnyv!

(...)


Anoniem: 218701

Gisteren via Click & Buy (bedankt voor de tip nog) Lifetime membership betaald. Nu hoef ik er nooit meer naar te kijken of ik betaald heb...heerlijk.. :)

Tis effe een smak geld, maar ik kan dit spel blijven spelen..

 • Tjirp
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 02-01 00:32
Anoniem: 218701 schreef op maandag 24 december 2007 @ 10:28:
Gisteren via Click & Buy (bedankt voor de tip nog) Lifetime membership betaald. Nu hoef ik er nooit meer naar te kijken of ik betaald heb...heerlijk.. :)

Tis effe een smak geld, maar ik kan dit spel blijven spelen..
graag gedaan (die tip dan).

om weer naar wow te gaan, PvE server in Wow zijn non-pvp, BEHALVE als iemand zichzelf voor pvp flagged (met /pvp) of een andere factie char aanvallen die al /pvp heeft.

Maar goed, genoeg wow, het is lotr, veeeeel leuker:D

ben nu lvl 9 met me burglar, gestopt met me guardian. een Human dit keer, aangezien ik nog nooit in combe was geweest vind ik dat wel prettig, moet wel zeggen dat het een van de vervelendste starting areas is,

voor zowel de dwergen als elven geld: Je gaat van stadje naar stadje om uiteindelijk op lvl15+ in bree te komen.

Voor hobbits vond ik het al vervelend, maar nu voor humans, meerdere dorpjes + Bree naast elkaar, vreselijk groot gebied + redelijk moeilijke quests (1 quest gedaan, kill persoon X, persoon X is geguard door persoon Y en Z) Persoon X stunned je voor 10 seconden, ondertussen word je afgeslacht door Y en Z, zelfs met touch en go aan ging ik dood binnen 10 seconden:S

[Voor 37% gewijzigd door Tjirp op 24-12-2007 10:38]

Geen dank.
Je hebt zelf alles aangeleverd, ik heb alleen op wat knopjes gedrukt :P

Je had het niet veel later moeten vragen want dan was ik met de kin in Helegrod geweest.
Voor het eerst deze instance gedaan en we hebben het voor elkaar gekregen om met 24 man puur uit Dutch Dunedain te gaan... een prestatie op zich.

Dat is trouwens erg cool als je 24 man de berg op ziet rennen naar Helegrod. De 5 grote bazen (voor degenen die ze kennen) hebben we om gekregen en ook die grote Giant loopt vandaag wat moeilijk denk ik.

Nog een leuk screenie gemaakt.... een mega grote Giant die knielt voor een klein dwergje :)
(mede mogelijk gemaakt door "Turn the tables")

http://img526.imageshack.us/img526/5687/screenshot00034ls0.th.jpg

Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something


 • botoo
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 00:24
5 grote bazen in Helegrod?
Coldbear, Storvagrun, Zaudru, Grisgart en Thorog?

Wij hebben die eerste 4 gisteren gedaan met de 'Eldar Raid Alliance' (ERA). ERA is een initiatief van NOES om samen met andere kins raids te organiseren. Samen mat ander kins gaat net iets georganiseerder dan pug omdat je een aanspreekpunt hebt per kin. Gisteren was de eerste ERA en het was een succes te noemen ondanks het feit dat er erg veel newbie raiders bij waren.


Afgelopen dagen bezig geweest om mijn Guard naar GM metalsmith te tillen en vervolgens grof aan de bak gegaan met de vele onderdelen die ik daarmee gemaakt hebt.
De crits vlogen me om de oren :D Alle eerder genoemde rants ten spijt zit ik ruim boven de 50% met als resultaat dat ik een volledig blauwe (mirrored) armour-set in de vault heb liggen voor mijn volgende lvl en dat er een ritsje blauw op AH staat. Nadeeltje is wel dat de verkopen uiterst traag gaan, maar ik ga dan ook niet meteen als goedkoopste zitten.

Met een beetje geluk ben ik binnenkort een rijke stinkert :D

FXDLS 'torque brute'


 • Ltje
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 06-11-2015
Woah. Gister een hele hoop lol gehad in Fornost. :D

Na het avondeten begonnen met quests around fornost (dat bears en aurochs enzo killen) met een aantal lui, tot er op een gegeven moment een lvl 50 LM bij kwam. Daarmee, 2 tanks en een lvl 33 hunter fornost binnen gegaan. We gingen lekker snel door de elites met zon 50 LM. Al snel bij die fell spirits ofzo met dat water dat je silenced. Oervervelend. Maar was verder goed te doen. Toen eerste boss gedaan, en daar werd redelijk erg gehakt van gemaakt. Hij dropte voor mij hele mooie purple light gloves, waar ik erg blij mee ben. :D
Doorgelopen naar toren/boss 2, terwijl we ondertussen wat verdwaalden en een heleboel elites platstampten. Boss 2 is die troll die stenen van het plafon laat vallen. Ging allemaal goed, totdat er een steen op mij viel, waardoor ik in 1 klap dood was. Dat was wat jammer, maar die LM in combinatie met een goede tank zorgten voor niet al te veel problemen.
Toen was het al een uur of 11 schat ik, dus beide guards verlieten ons. Redelijk lastig. Ook omdat onze gear toen al vrij erg gebroken was. De hunter probeerde wat extra mensen te krijgen, terwijl de LM ging repareren. Er kwamen alleen niet echt extra mensen, dus zijn we maar met zn 3en verder gegaan.
Al snel kwamen we 2 Elite Masters tegen, en we waren met zn 3en. Wonder boven wonder kwamen we daar makkelijk doorheen zonder dat ik weer is dood ging (dat had ik tussendoor namelijk al een paar keer gedaan :P ), met name dankzij die supergoede LM. Op een ander moment hadden we bijvoorbeeld 5 elites tegelijk op ons, waarbij ik al snel doodging. (ik was aan het healbotten, en als LM is het wat lastig aggro op 5 mobs tegelijk te houden. :P ). Die gast speelt het klaar om toch gewoon nog dat gevecht (met veel moeite) te winnen. :)
Ondertussen een lvl 43 champion gevonden, waarmee we boss 3 gingen doen. Die gast met dat vuur. Binnenin die toren een paar keer verdwaald (en doodgegaan in mijn geval, gotta love the LM rez :P ). De toren onderaan in de fik gezet, toen die boss gedaan. Je wordt daar omsloten door vuur. Dat was niet echt praktisch, aangezien als je daarin komt, je vrij snel doodgaat, het is geen normaal vuur. De hunter ging dood, daardoor kwamen we daarachter. Ook de champion ging er aan dood, maar toen ging de boss in een bug, waardoor de LM en ik hem konden aanvallen zonder dat het terug aanviel :)

Toen was het al vrij laat, maar toch maar doorgegaan voor boss 4. Weer lastig om daar te komen, doodgaan enzo. :P Eerst kwam de elite master met de 3 honden. Daar gingen we vrij makkelijk doorheen. Ik helemaal blij dat we het gehaald hadden, was dit slechts de pre-boss. Toen kwam er dus nog die nemesis met 35k hp en 6 dread en adds.
In onze overmoed toch maar naar binnen gegaan, met een 37 minstrel, 33 hunter (de boss was paars voor hem :P ), 43 champion en een 50 LM. Simpel gezegd, we waren binnen 10 seconden platgestampt. :P
De hunter wilde heel graag die boss, omdat die een blauwe epic boog voor hem kon droppen, maar zag ook wel dat dit niet ging lukken. Dus die logde in op zijn lvl 50 captain. De LM kon nog een 50 hunter vinden, en ik ging even mijn quests inleveren en gear repareren en naar 38 dingen. :)

Met deze 5 ging het ontzettend makkelijk die laatste boss, behalve dat de captain die zou tanken vrij snel doodging. :P Ik zou hem healen, maar ik had lag, én ik was stunned. Geen goede combo om te healen. Maar de DPS van de hunter was insane, dus uiteindelijk toch een makkie.
Heel erg helaas geen blauwe drop, alleen een purple item dat niemand heel graag wilde.

Die laatste boss staat op een terras heel hoog boven fornost, dus wat is er dan leuker om als afsluiting op je paard te zitten en naar beneden te sprigen? :D We gingen een beetje dood, maar wel een hoop lol gehad. :D


Al met al was het 3 uur toen ik stopte, wat betekende dat ik 8 uur onafgebroken fornost quests heb gedaan. :P Erg leuk, maar niet iets wat ik regelmatig zal gaan doen. ;)
Wel een heleboel lol gehad en nieuwe vrienden gemaakt, dus ik ben weer blij. En heb zin om nu verder te spelen. :D

Anoniem: 230357

botoo schreef op maandag 24 december 2007 @ 11:23:
Afgelopen dagen bezig geweest om mijn Guard naar GM metalsmith te tillen en vervolgens grof aan de bak gegaan met de vele onderdelen die ik daarmee gemaakt hebt.
De crits vlogen me om de oren :D Alle eerder genoemde rants ten spijt zit ik ruim boven de 50% met als resultaat dat ik een volledig blauwe armour-set in de vault heb liggen voor mijn volgende lvl en dat er een ritsje blauw op AH staat. Nadeeltje is wel dat de verkopen uiterst traag gaan, maar ik ga dan ook niet meteen als goedkoopste zitten.

Met een beetje geluk ben ik binnenkort een rijke stinkert :D
Gefeliciteerd ! *O*

En mijn rant gind over mijn GM tailorship ;), ik ben met hetzelfde character ook GM Metalsmith en daar heb ik ook een +/- 50% crit range. Mijn eigen blauwe set had ik dus ook snel ( ben Guard ).

Ik probeer alleen ook een set te maken voor een goede vriend, gratis en voor niks, en alle onderdelen gemaakt met een, denk ik, 30% crit gemiddelde. Alleen de Westernesse Superb Galadhrim Shoulder Guards willen gewoon NIET critten. Het is niet eens voor mijzelf bedoeld, ook niet voor de verkoop, maar een kadootje voor iemand.... en ik zit nu ( na tussendoor helemaal niets anders te hebben gemaakt btw) aan de 18 pogingen...!?! Achttien !! Voor 1 item :'( :'( . Heb dus ook een ticket aangemaakt , want ik zal wel gebugged zijn >:) , een andere reden kan ik niet bedenken hiervoor.
botoo schreef op maandag 24 december 2007 @ 11:23:
5 grote bazen in Helegrod?
Coldbear, Storvagrun, Zaudru, Grisgart en Thorog?
Ik doelde meer op die 5 iron crowns van ongeveer 130k morale die daar binnen staan. Daar hadden we meer moeite mee dan figuren als coldbear en die Storvagrun. Grootste probleem was denk ik dat we maar 1 Loremaster hadden dus weinig crowd control.

50% crit rate kan ik alleen van dromen. Ik zit gemiddeld nog op 1 uit 5 oftewel 20%. Met de huidige prijzen voor gecritte spulletjes is het geen vetpot meer.

Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something


 • botoo
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 00:24
Ltje schreef op maandag 24 december 2007 @ 11:31:
. . . toch maar doorgegaan voor boss 4. Weer lastig om daar te komen, doodgaan enzo. :P Eerst kwam de elite master met de 3 honden. Daar gingen we vrij makkelijk doorheen. Ik helemaal blij dat we het gehaald hadden, was dit slechts de pre-boss. Toen kwam er dus nog die nemesis met 35k hp en 6 dread en adds.
./
Heel erg helaas geen blauwe drop, alleen een purple item dat niemand heel graag wilde.
./.
Die laatste boss staat op een terras heel hoog boven fornost, dus wat is er dan leuker om als afsluiting op je paard te zitten en naar beneden te sprigen? :D We gingen een beetje dood, maar wel een hoop lol gehad. :D
Die pre-boss dropped o.a. een blauw item (naam ff kwijt) wat je kan gebruiken om de toortsen aan te steken op het terras om zodoende de dread een beetje te temperen, en een hope pot kan ook geen kwaad (ook al kan je wel zonder als je een paar high-lvl's in je groep hebt :).
./.
Daar heb ik een unique worm-tonge/tooth vandaan (pocket-item) die ik nog steeds zo nu en dan gebruik, zal er binnenkort een pica van tonen.
./.
Met een heel klein beetje handigheid ga je daar niet dood van, kwestie van etages springen :) (daarna ga je wel dood als je de weg kwijt raakt en als lvl 38 Guard moet soloën :+)
Anoniem: 230357 schreef op maandag 24 december 2007 @ 11:31:
. . . 18 pogingen...!?! Achttien !! Voor 1 item :'( :'( . . .
auwauwauw
JohnnyV76 schreef op maandag 24 december 2007 @ 13:39:
Ik doelde meer op die 5 iron crowns van ongeveer 130k morale die daar binnen staan
Dat zijn sub-bosses, die droppen ook niets (interessants) en ze vluchten als ze onder een bepaalde morale komen, je komt ze later weer tegen o.a. bij Zaudru en dan gaat het wel tot het gaatje :).

Overigens was het best leuk dat gisteren één Burg de kb op Storvagrun had en ik met mijn Burg de kb op Zaudru (Burgs ftw! :Y ). Loop ik al me tde titel 'hated by Zaudru' rond (vind ik één van de leukste titels :Y) ) die je krijgt als je al z'n offspring afgemaakt hebt, nu zal 'ie helemaal een hekel aan me hebben door de toevoeging in mijn bio van 'Your mighty blow defeated Zaudru' :D

FXDLS 'torque brute'


 • Brian
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 14-03 22:51
Heeft iemand enig idee wat een goedkope/de goedkoopste shop is om LOTRO te kopen? Ik was net even bij de Makro en daar was hij 40 euro, terwijl ik hem bij play.com voor de helft heb gezien. Het probleem is alleen dat ik geen creditcard heb. Dus weet iemand nog een goedkope plek om deze game te kopen, dan wel in de winkel of online.

Trouwens, op welke server zitten de meeste GoTters?
Brian schreef op maandag 24 december 2007 @ 15:57:
Heeft iemand enig idee wat een goedkope/de goedkoopste shop is om LOTRO te kopen? Ik was net even bij de Makro en daar was hij 40 euro, terwijl ik hem bij play.com voor de helft heb gezien. Het probleem is alleen dat ik geen creditcard heb. Dus weet iemand nog een goedkope plek om deze game te kopen, dan wel in de winkel of online.

Trouwens, op welke server zitten de meeste GoTters?
Als je slim bent koop je er gewoon eentje via marktplaats. Heb ik zelf ook 2 versies vandaan voor mijzelf en mn vrouw en met een beetje geluk en goed zoeken vind je nog een koopje ook. Zo had ik er een gevonden gesealed + 60 dagen gamecard lost erbij (dus totaal 90 dagen) voor 35 euro. Voor ongeveer 25 a 30 euro kun je er wel eentje vinden en dat scheelt toch weer.

Qua server weet ik het niet meer zo... Snowbourn is de drukste server denk ik maar als je dit topic leest zul je zien dat ook een aantal mensen naar Laurelin zijn gegaan.

Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something


Anoniem: 230357

JohnnyV76 schreef op maandag 24 december 2007 @ 16:28:
Als je slim bent koop je er gewoon eentje via marktplaats. Heb ik zelf ook 2 versies vandaan voor mijzelf en mn vrouw en met een beetje geluk en goed zoeken vind je nog een koopje ook. Zo had ik er een gevonden gesealed + 60 dagen gamecard lost erbij (dus totaal 90 dagen) voor 35 euro. Voor ongeveer 25 a 30 euro kun je er wel eentje vinden en dat scheelt toch weer.
Eeek, ik zou persoonlijk het risico niet nemen ;) Aangezien de registratiecode in de verpakking zit, en tegenwoordig bijna iedere keuken een seal-ding heeft 8).

 • Brian
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 14-03 22:51
JohnnyV76 schreef op maandag 24 december 2007 @ 16:28:
[...]


Als je slim bent koop je er gewoon eentje via marktplaats. Heb ik zelf ook 2 versies vandaan voor mijzelf en mn vrouw en met een beetje geluk en goed zoeken vind je nog een koopje ook. Zo had ik er een gevonden gesealed + 60 dagen gamecard lost erbij (dus totaal 90 dagen) voor 35 euro. Voor ongeveer 25 a 30 euro kun je er wel eentje vinden en dat scheelt toch weer.

Qua server weet ik het niet meer zo... Snowbourn is de drukste server denk ik maar als je dit topic leest zul je zien dat ook een aantal mensen naar Laurelin zijn gegaan.
Nee bedankt, ten eerste is hier niks in de buurt (~50km) en ten tweede vertrouw ik dat niet helemaal. Heeft iemand anders nog suggesties?
Wat een vertrouwen weer zeg... :P

Waar is de kerstgedachte?

Maar serieus, je moet niet gelijk je geld overmaken naar de eerste de beste die je tegenkomt maar het is heus wel veilig hoor. Ik heb die van mij gewoon op laten sturen. Maar hey, als je liever meer betaalt dan hou ik je niet tegen.

Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something


 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 20-03 19:50

Knaak

It's me, Mario!

Ik word echt totaal pisneidig van sommige mensen op Evernight. :( Mensen zijn taal gaan verbeteren, dingen ontkennen die ze wél hebben gezegt. Mobs taggen voor mensen zijn neus. Tyrant taggen voor een raid zijn neus. :(

Ik ga maar eens op Eldar een char aanmaken, want dit is echt niets. Aan het aantal AH items is ook te zien dat Evernight niet meer hetzelfde is als maanden terug. Ongeveer 60% minder auctions, en sommige dingen loeiduur en de rest echt te cheap gewoon. (10 beryl shards voor 1.2G :/)

Vind ettenmoors nog het enige intressante op dit moment, de meeste kindships zijn te bazig en willen alleen lvl50's recruiten. Terwijl ik pas lvl30 ben met mijn Loremaster. :'(

Hebben jullie trouwens ook elke week enkele mails van die Goldsellers? 8)7

 • Ltje
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 06-11-2015
Tyrants taggen is wel een naaistreek ja zeg... :S

Ik heb nog niet veel mensen op Evernight gesproken, maar vond het ook niet heel slecht. Ook niet op AH gekeken overigens. :P
Maar als je hulp wilt met je LM, kun je altijd mij (Frenwe, 38 minstreel) een tell sturen. :)

Anoniem: 218701

Brian schreef op maandag 24 december 2007 @ 16:58:
[...]

Nee bedankt, ten eerste is hier niks in de buurt (~50km) en ten tweede vertrouw ik dat niet helemaal. Heeft iemand anders nog suggesties?
Als ik het goed zag dan zag ik hem van de week bij de Dynabyte voor 27 euro...maar ik kan me vergissen...

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 20-03 19:50

Knaak

It's me, Mario!

Dat zou wel leuk zijn inderdaad, aangezien ik al 3 maanden non-stop word getijsterd door alle negatieve dingen die je in een MMO kan tegenkomen. Ik zal je straks wel adden. :)

En over die Tyrant, tja, ik behoor zelf tot de Tribe Stalkers. Stalkers bestaat uit meer dan 200 leden die allemaal rank 3 of hoger zijn (meeste zijn rank 5-6-7).

Het ergste is dan altijd, dat er een slecht georganiseerde Raid van creeps even snel de Tyrant tagged. Hierdoor kunnen wij, als groep van 5-6 man, totaal niets meer. En ja, wij zijn in staat om met 5-6 man Lug, Tirith, Lumber en Isen te veroveren. Ookal wil Tol pas met 8 man lukken.

Hebben sommige van jullie ook in de gaten dat Vista Lotro totaal niet leuk vind? Ik crash echt minimaal 5x per dag, alleen maar in slechte situaties. :P

- edit: voor degene die de game willen aanschaffen, is het niet beter om de trail te downloaden en daarna je abbo gewoon verlengen? Dat kost je maar 26 euro voor 3 maanden op dit moment. Ook kan je een pre-order kut halen als je het dvd schijfje wilt hebben. ;)

[Voor 14% gewijzigd door Knaak op 24-12-2007 18:00]


 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
MOAW schreef op maandag 24 december 2007 @ 17:58:
- edit: voor degene die de game willen aanschaffen, is het niet beter om de trail te downloaden en daarna je abbo gewoon verlengen? Dat kost je maar 26 euro voor 3 maanden op dit moment. Ook kan je een pre-order kut halen als je het dvd schijfje wilt hebben. ;)
Volgensmij heb je dan nog steeds een retail nodig uit de winkel

euh...ja


Anoniem: 218701

Rfce schreef op maandag 24 december 2007 @ 18:50:
[...]


Volgensmij heb je dan nog steeds een retail nodig uit de winkel
Ja, de trialcode is niet genoeg om het volledige spel mee te spelen...

 • Pensmaster-B
 • Registratie: November 2002
 • Niet online
Brian schreef op maandag 24 december 2007 @ 15:57:
Heeft iemand enig idee wat een goedkope/de goedkoopste shop is om LOTRO te kopen? Ik was net even bij de Makro en daar was hij 40 euro, terwijl ik hem bij play.com voor de helft heb gezien. Het probleem is alleen dat ik geen creditcard heb. Dus weet iemand nog een goedkope plek om deze game te kopen, dan wel in de winkel of online.

Trouwens, op welke server zitten de meeste GoTters?
29 euro bij mediamarkt, tenminste dat is die in Enschede

 • Moraxv
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 25-12-2022

Moraxv

<GoT> Baratudor#2651

Pensmaster-B schreef op maandag 24 december 2007 @ 21:41:
[...]
29 euro bij mediamarkt, tenminste dat is die in Enschede
Mediamarkt Utrecht verkocht helemaal niets meer van LotRO.. ;(

 • Brian
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 14-03 22:51
Anoniem: 218701 schreef op maandag 24 december 2007 @ 17:52:
[...]


Als ik het goed zag dan zag ik hem van de week bij de Dynabyte voor 27 euro...maar ik kan me vergissen...
Bedankt, ik zal hem daar wel even gaan bestellen. _/-\o_

Trouwens, Laurelin is toch een RP wereld? Nouja, ik zal wel zien hoe dat uitpakt.

Edit: Is er ook een GoT kinship op Laurelin?

[Voor 5% gewijzigd door Brian op 24-12-2007 21:54]


 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 20-03 19:50

Knaak

It's me, Mario!

Net heel de tijd met Ltje samen een hoop quests doorgespit, en inmiddels alweer lvl31. Toch wel weer leuk, aangezien ik een hoop kan skippen omdat ik weet wat makkelijk is en wat niet. :P

En sorry Ltje, ik crashte op het laatst, maar de quest was wel complete :)

@Hierboven, ja, Laurelin is een Role-Playing server. En zover ik weet is er geen GoT kin.

Anoniem: 218701

Die is er wel.. ;)

Die heet (en hopelijk zeg ik het dit keer wel goed) Annon Amarth (please zeg me dat ik het nu wel goed deed. :P)

 • Evano
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 06:56
Hmm.. eigenlijk heb ik best wel zin om mijn lvl 27 accountje nu voort te zetten, vooral met DX10 support erbij, maar aan de andere kant word je echt dik hard afgezet door de europese tak van LOTRO...

In de VS is het maandelijkse bedrag $14,99. Omgerekend in euro's (d.m.v. Google) is dat 10,43, terwijl LOTRO Europe (Codemasters natuurlijk weer 8)7 ) er €13,99 voor vraagt :X

Dan heb ik al zoeits van laat maar..

 • Stronkie
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 21-03 00:02

Stronkie

Where wind is Trouble

got kin is er wel. Lees TS maar es

 • Ltje
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 06-11-2015
MOAW schreef op maandag 24 december 2007 @ 22:37:
Net heel de tijd met Ltje samen een hoop quests doorgespit, en inmiddels alweer lvl31. Toch wel weer leuk, aangezien ik een hoop kan skippen omdat ik weet wat makkelijk is en wat niet. :P

En sorry Ltje, ik crashte op het laatst, maar de quest was wel complete :)

@Hierboven, ja, Laurelin is een Role-Playing server. En zover ik weet is er geen GoT kin.
Dat idee had ik al inderdaad. Je was helaas wel een beetje dood geloof ik. :P

Maar was leuk om samen zo te questen. :)

 • Ltje
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 06-11-2015
blacktarantulaX schreef op dinsdag 25 december 2007 @ 15:20:
Hmm.. eigenlijk heb ik best wel zin om mijn lvl 27 accountje nu voort te zetten, vooral met DX10 support erbij, maar aan de andere kant word je echt dik hard afgezet door de europese tak van LOTRO...

In de VS is het maandelijkse bedrag $14,99. Omgerekend in euro's (d.m.v. Google) is dat 10,43, terwijl LOTRO Europe (Codemasters natuurlijk weer 8)7 ) er €13,99 voor vraagt :X

Dan heb ik al zoeits van laat maar..
Ik moet zeggen dat ik de aanbieding van 3 maanden voor 26 euro toch niet gek vind... Ik heb er iig heel veel plezier mee, en vind het na een paar dagen spelen mijn geld al meer dan waard. :)

Maargoed, de VS hebben een soortgelijke aanbieding voor nog goedkoper dan weer natuurlijk. Maargoed, aan zulk soort vergelijkingen heb je toch niet zoveel, aangezien je er niets aan kan doen. Gewoon paar eurotjes betalen en lekker spelen.

En ik ben een superarme student, en zelfs ik kan het betalen. Nouja, ik kan het helemaal niet eigenlijk, maar doe het gewoon. :P

Anoniem: 218701

blacktarantulaX schreef op dinsdag 25 december 2007 @ 15:20:
Hmm.. eigenlijk heb ik best wel zin om mijn lvl 27 accountje nu voort te zetten, vooral met DX10 support erbij, maar aan de andere kant word je echt dik hard afgezet door de europese tak van LOTRO...

In de VS is het maandelijkse bedrag $14,99. Omgerekend in euro's (d.m.v. Google) is dat 10,43, terwijl LOTRO Europe (Codemasters natuurlijk weer 8)7 ) er €13,99 voor vraagt :X

Dan heb ik al zoeits van laat maar..
Dat heeft niets te maken met CodeMasters hoor...dat is met al die dingen zo...Echt omrekenen doen ze maar zelden...

Ik ben in ieder geval reuze blij met mijn lifetime abo...nooit meer betalen...heerlijk!

 • Evano
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 06:56
Ltje schreef op woensdag 26 december 2007 @ 14:06:
[...]

Ik moet zeggen dat ik de aanbieding van 3 maanden voor 26 euro toch niet gek vind... Ik heb er iig heel veel plezier mee, en vind het na een paar dagen spelen mijn geld al meer dan waard. :)

Maargoed, de VS hebben een soortgelijke aanbieding voor nog goedkoper dan weer natuurlijk. Maargoed, aan zulk soort vergelijkingen heb je toch niet zoveel, aangezien je er niets aan kan doen. Gewoon paar eurotjes betalen en lekker spelen.

En ik ben een superarme student, en zelfs ik kan het betalen. Nouja, ik kan het helemaal niet eigenlijk, maar doe het gewoon. :P
@ dat laatste, daar gaat het niet om. Geld speelt voor mij geen rol, het gaat me om het principe. Als ik goed door ze word behandeld ben ik bereid daar veel voor uit te geven, maar als ik word afgezet ten opzichte van mensen uit andere werelddelen, kunnen ze m'n rug op. Gewoon uit principe.

 • maartend
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 21:29
Anoniem: 218701 schreef op woensdag 26 december 2007 @ 14:52:
[...]

Ik ben in ieder geval reuze blij met mijn lifetime abo...nooit meer betalen...heerlijk!
Ik ken dat gevoel, heerlijk

 • Evano
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 06:56
Anyway, ik ben na book 10 niet meer actief geweest, heb nu net book 11 geinstalleerd, maar mijn launcher doet het niet.
Hij start wel op, maar blijft hangen bij "Getting datacenters". Hij gaat na 20 seconden wel verder tot in de echte console, maar je ziet dan niet de gebruikelijke velden voor gebruikersnaam en wachtwoord, maar dit:

http://img293.imageshack.us/img293/1923/launchermg0.th.png

Wie weet hier een oplossing voor?

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 20-03 19:50

Knaak

It's me, Mario!

Reinstall vrees ik, je hebt onderin bij versie nummer ook niets goeds staan, dus ik vermoed dat er iets mis is gegaan met de installatie. Het kan ook zijn dat de login servers eruit hebben gelegen, alleen dat lijkt me stug.

Edit: er moet Version: 1.05 staan.

[Voor 7% gewijzigd door Knaak op 26-12-2007 17:50]


 • maartend
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 21:29
MOAW schreef op woensdag 26 december 2007 @ 17:50:
Reinstall vrees ik, je hebt onderin bij versie nummer ook niets goeds staan, dus ik vermoed dat er iets mis is gegaan met de installatie. Het kan ook zijn dat de login servers eruit hebben gelegen, alleen dat lijkt me stug.

Edit: er moet Version: 1.05 staan.
Mijn idee, en volgens precies dezelfde redering.

 • Stronkie
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 21-03 00:02

Stronkie

Where wind is Trouble

gewoon de update nog een keer uitvoeren

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
jips, en anders gooi ook ff alles weg van turbine (en lotro) onder my documents, application data en local settings.

euh...ja


Anoniem: 218701

Afgelopen kerst (er was toch niets aan in mijn eentje) nog even zitten spelen. Tinybig mijn Minstrel is na een zware strijd ten zuid oosten van Gath Forthnir eindelijk level 50 geworden. Dat ging absoluut niet makkelijk want in dat gebied wemelt het van de level 50, 51 en 52 signatures. Binnenkort maar eens de laatste skills kopen, maar eerst wat extra geld verzamelen, want dat is er vrij hard doorheen gegaan ivm reperatiekosten.

 • Evano
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 06:56
Ik heb het probleem gevonden. Ik heb overigens ook een reinstall gedaan, maar dat hielp niet.
Toen ging ik op de US LOTRO forums kijken, en er stond dat je bij sommige firewalls de toegestane LOTRO files moet verwijderen en opnieuw erinzetten, omdat die bestanden door alle updates van grootte veranderen kunnen sommige firewalls ze niet meer herkennen. Zo ook mijn Outpost firewall, blijkbaar. Ik vind het raar, want bij eerdere updates hoefde het helemaal niet :?

Anyway, moet ik nu alle updates nóg een keer installeren? 't Lijkt of ie ze ondanks de reinstall nog heeft, omdat het versie nummer 1.05 is...

Anoniem: 214579

Ik ben ongeveer 6 maanden terug gestopt met LOTRO. Het was het beste online spel die ik heb gespeeld, beter dan WoW zelfs in mijn ogen, maar op een gegeven punt kon ik na een systeemherstel van mijn computer niet meer LOTRO opstarten, ik kreeg errors. Opnieuw geinstalleerd en alles, maar niks hielp. Nu baal ik echt dat ik gestopt ben. Ik zal straks nog eens proberen te installeren..en op te starten maar zou iemand een andere oplossing weten?

Anoniem: 214579

Deze error geeft hij aan :

Fatal execution error ( 0x7927e03e)
Dan klik ik op oke en dan krijg ik de boodschap:
Application has generated an exception that could not be handled

Anoniem: 218701

Pooh...da's een lastige...ik zou even een mailtje naar support doen. Ze zullen er vast wel hun best voor willen doen om hun klanten te behouden, dus lijkt me dat een goede optie. Je zult misschien wat logfiles en dergelijke moeten verzamelen.

Is er misschien iets veranderd in je computer behalve het systeemherstel? Succes in ieder geval. Ik geniet in ieder geval nog met volle teugen van het spel en hoop voor je dat je dat binnenkort ook weer zult kunnen doen.

Anoniem: 230357

Anoniem: 214579 schreef op donderdag 27 december 2007 @ 11:17:
Deze error geeft hij aan :

Fatal execution error ( 0x7927e03e)
Dan klik ik op oke en dan krijg ik de boodschap:
Application has generated an exception that could not be handled
Ben je zelf ook al op onderzoek gegaan ? Als ik google op deze error, lijkt het erop dat je MS.Net Framework corrupt is geraakt. Misschien dat het deinstalleren en hierna opnieuw installeren hiervan de oplossing is. Maar ik heb ook al reacties gezien van mensen die hun hele OS opnieuw moesten installeren....dus..... 8)7.

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 22:23
Wat ook wil helpen (op Vista) is even kijken naar de TurbineLauncher.exe.conf. Hierin staat standaard een referentie naar .NET framework 1.1, die op vista gewoon niet werkt. Standaard wordt 2.0 meegeleverd. Dit heb ik zelf aangepast. Ik zal thuis even de volledige conf doorspitten en posten.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Anoniem: 230357

*O* *O* HOERA !! *O* *O*

Na Tweeëntwintig pogingen voor de Westernesse Superb Galadhrim Shoulder Guards ( alles op 35% ), heb ik ze vanochtend eindelijk weten te critten ! Voordat ik op weg moest naar mijn werk ;)

Nu nog even de shoulder guards , en de rekening voor 22 pogingen (hahahahaha) , overhandigen aan de gelukkige eigenaar. :X

 • Tjirp
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 02-01 00:32
Anoniem: 230357 schreef op vrijdag 28 december 2007 @ 08:34:
*O* *O* HOERA !! *O* *O*

Na Tweeëntwintig pogingen voor de Westernesse Superb Galadhrim Shoulder Guards ( alles op 35% ), heb ik ze vanochtend eindelijk weten te critten ! Voordat ik op weg moest naar mijn werk ;)

Nu nog even de shoulder guards , en de rekening voor 22 pogingen (hahahahaha) , overhandigen aan de gelukkige eigenaar. :X
Feliciteerd:)

Ik heb alleen 1e kerstdag nog even gespeeld, verder gister en 2e kerstdag druk met familie geweest, ben een burglar begonnen op laurelin, guardian vond ik echt niet fijn. nu level 14 op zn weg naar buckland en the forbidden forest, en ik moet zeggen, burglars are awesome.

Het is zo grappig na een gevecht te zeggen "Tjongejongen ik heb wel 9 cooldowns gerbuikt" en dan mensen te zien kijken :D

Heb wat gepartyd met een loremaster en een captain wat redelijk leuk is, me naam is eonarra btw voor de geintereseerde, en MueR, ik heb je nog steeds niet online kunnen vinden, klopt je nick die ik heb wel ;)?

Anoniem: 230357

Tjirp schreef op vrijdag 28 december 2007 @ 09:17:
Feliciteerd:)

Ik heb alleen 1e kerstdag nog even gespeeld, verder gister en 2e kerstdag druk met familie geweest, ben een burglar begonnen op laurelin, guardian vond ik echt niet fijn. nu level 14 op zn weg naar buckland en the forbidden forest, en ik moet zeggen, burglars are awesome.

Het is zo grappig na een gevecht te zeggen "Tjongejongen ik heb wel 9 cooldowns gerbuikt" en dan mensen te zien kijken :D

Heb wat gepartyd met een loremaster en een captain wat redelijk leuk is, me naam is eonarra btw voor de geintereseerde, en MueR, ik heb je nog steeds niet online kunnen vinden, klopt je nick die ik heb wel ;)?
Dank je wel :)

Ik zit trouwens ook op Laurelin (Marscha 50 guard). Enne..."guardian vond ik echt niet fijn", waarom niet ? Guards rock!! En na de update zijn ze ook nog eens "nuttig" in pvp 8).
't is waarschijnlijk lucky craft dag vandaag dan want ik heb voor het eerst meerdere items op rij gecrit. 3 stuks maar liefst. Woohoo.

22 pogingen is wel heel erg.

Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something


Anoniem: 230357

JohnnyV76 schreef op vrijdag 28 december 2007 @ 10:33:
't is waarschijnlijk lucky craft dag vandaag dan want ik heb voor het eerst meerdere items op rij gecrit. 3 stuks maar liefst. Woohoo.

22 pogingen is wel heel erg.
Whooo gefeli !!

Hahahaha 22 is best veel inderdaad ;). Ik heb ook diverse tickets ingestuurd, hehe. De eerste reactie van ze was, ja...ik ( de gm zelf) heb ook wel eens 4 keer op rij gemist. Toen had ik zoiets van, hallooooo...4 is toch niet hetzelfde als 22 8)7.

Anoniem: 191619

Er zijn meer mensen die GRD niets vinden. Weinig dps, moeilijk solo-baar op hoger niveau en vergeleken met andere klassen saaier.

Dat hoor ik echt vaak, maar ik heb er zelf geen een, dus echt oordelen kan ik niet.

Anoniem: 230357

Hmm...ik heb eerlijk gezegd helemaal geen problemen om mijn guard solo te spelen op hoger niveau. Ik kan behoorlijk sterke mobs neerkrijgen, mobs waar ik andere mee zie stuntelen.

In goblin town kan ik ook gerust 4-5 goblins pullen en ze 1 voor 1 afslachten (solo). Nu weet ik niet of andere classes dit beter doen, ofterwijl meer adds kunnen handlen, maar ik ben er tevreden mee.

En in de guard update komt onder andere een dps stance. :*). Ook een nieuwe spell die damage intercept die de groupmate anders zou krijgen is erg welcome. Deze is ook in pvp te gebruiken, dus handig voor het in leven houden van bv de minstrel.

Uiteraard is mijn damage niet te vergelijken met de echte dps classes en zal er dan ook langer over doen om een mob te killen, maar das niet erg ;). Het terugrennen van de revive spot kost anderen weer extra tijd _O- , die ik dan weer bespaar. :Y

Anoniem: 191619

Je hebt ook helemaal gelijk hierin. Ik zie soms guards zo verschrikkelijk sterk , dat ze idd een heleboel mobs een voor een afmaken, maar wel heel traag vanwege dat dps verschil. Ik zie zelfs dat er dan nauwelijks morale is afgegaan van zulke spelers en dat ze gewoonweg niet kapot te krijgen zijn en dat waardeer ik heel erg. Ik vind het prachtig om te zien hoe zij vooraan de mobs naar zicht toe trekken / eisen.

Ik vind het vaak oneerlijk dat we na een instance / quest de GRD zo n hoge repair bill zie aftikken, daar mag missch ook wel iets aan gedaan worden. Als de LM / HNT / MNS niet te vaak doodgaan, dan zie je vaak verhoudingen van 1:3 in repair bill prijs.

Anoniem: 230357

Anoniem: 191619 schreef op vrijdag 28 december 2007 @ 13:25:
Ik vind het vaak oneerlijk dat we na een instance / quest de GRD zo n hoge repair bill zie aftikken, daar mag missch ook wel iets aan gedaan worden. Als de LM / HNT / MNS niet te vaak doodgaan, dan zie je vaak verhoudingen van 1:3 in repair bill prijs.
Aahhh, daar maak ik me dan niet zo druk om. Ik speel een guard omdat ik het leuk vindt om te tanken, en een groep door een instance te krijgen. Om de een of andere reden verwachten mensen vaak ook dat je een instance of gebied goed kent, omdat je een guard bent o.O.

Nu snap ik ook wel dat andere classes ook vaak wel weten hoe een bepaalde instance of raid te doen, alleen zul je zien dat wanneer een guard geen idee heeft wat ie aan t doen is het sneller opvalt dan wanneer iemand staat te slacken op dps gebied. Al dit soort elementen maakt het spelen van een guard voor mij interesant. Mensen hebben vaak hoge verwachtigen, en die probeer ik zoveel mogelijk waar te maken :D.

En de repair bill?... Tsja , thats a small price to pay for being the most powerfull class ! :X

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 22:23
Om mezelf niet te gaan herhalen, een verzoekje: zouden jullie dit topic op het Codemasters forum eens door willen lezen en jullie visie hierop willen geven in dat topic of hier (of beide :+)

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Anoniem: 230357

MueR schreef op vrijdag 28 december 2007 @ 13:49:
Om mezelf niet te gaan herhalen, een verzoekje: zouden jullie dit topic op het Codemasters forum eens door willen lezen en jullie visie hierop willen geven in dat topic of hier (of beide :+)
Bleh.....ik kan die site niet bekijken op mijn werk ! Kun je geen korte beschrijving/stelling geven ?
Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee