Toon posts:

[MMORPG] Lord of the Rings Online: deel 6 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 27.194 views

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 01-06 22:36

Welkom bij deel 6

Er staan waarschuwingen aan het einde van deze topicstart.
Een vriendelijk verzoek je te hieraan houden aub!
 
 

Spelinformatie

Na lang wachten was het op 24 April 2007 eindelijk zover: The Lord of the Rings Online - Shadows of Angmar werd officieël gelanceerd in Europa. Ontwikkelaar Turbine en Europees uitgever Codemasters brachten met deze MMORPG de langverwachte wereld van Tolkien naar ons toe. Ontwikkelaar Turbine kennen we onder andere van Asheron's Call.Codemasters is onder andere uitgever van een aantal andere MMORPGs zoals Archlord.

De game is gebaseerd op de originele verhalen (ook wel Lore genoemd) van J.R.R. Tolkien. De vertolking van Peter Jackson's filmtrilogie is het zeker niet. Ben je op zoek naar een game met veel elementen uit de films, zijn de games van EA misschien meer jouw ding.

We schrijven de Derde Era, het jaar 3018. Het is onrustig in het anders redelijk vredige Eriador. Grote groepen goblins, orcs, trollen en andere onsmakelijke types beginnen onrust te veroorzaken in de landen. Vanuit Angmar sijpelen de dienaren van de Witch King langzaam de kalme gebieden zoals de Shire in. Vreemde, angstaanjagende ruiters in het zwart worden gezien in het gezelschap van bandieten.

Hoe je eigen avontuur verloopt, is afhankelijk van het ras van je keuze. Na een korte inleiding wordt je losgelaten in de wondere wereld genaamd Midden Aarde. De verschillende gebieden van Eriador zullen voor je geopend worden naar mate je verder komt in de wereld. Zo zul je in het begin vooral bezig zijn in gebieden als de Shire, Bree-land en Ered Luin. Later zullen je avonturen je onder andere brengen naar Rivendell en Angmar, de bron van het kwaad.

Het verhaal speelt zich af in de vorm van boeken. Deze "Epic" boeken beginnen met een proloog, deze is per ras verschillend. Na de proloog zal je beginnen aan het tegenwerken van de troepen van de Witch King. Je ontmoet verschillende karakters uit de boeken en films, zoals Aragorn, Radagast, Gandalf, Frodo en vele anderen.

 
 
 

Uitbreidingen

Het spel is uitgebracht met 8 Epic boeken, de proloog niet meegerekend. Op het moment van schrijven zijn we ondertussen aanbeland bij het twaalfde boek. Deze gratis uitbreidingen hebben al diverse nieuwe gebieden, features en content gebracht.

Een kort overzicht van de uitbreidingen:

Boek 9 - The Shores of Evendim

Dit gebied, vroeger deel van het koninkrijk Arnor, wordt gedomineerd door een enorm meer. Vele ruines van vroegere tijden zijn in dit gebied te vinden, evenals tombes van oude koningen. Met het verstrijken van de jaren sinds het afbrokkelen van dit rijk, is het overlopen met ongure types zoals grafrovers. Er is echter nog een enclave Dunadain welke streven naar het herstellen van de ruines naar hun oude glorie.

In deze uitbreiding werd het voor spelers tussen hun 28e en 40e level een stuk gemakkelijker. Waar je eerst gedwongen was om nogal wat tijd door te brengen met het omleggen van beesten en gespuis, boden de quests in dit gebied een prettiger manier om het felbegeerde level 50 te halen. Ook maken we in dit boek kennis met Amarthiel, de kampioen van Angmar.

Boek 10 - The City of the Kings

Nog altijd zijn we in Evendim. Aan de zuidkust van het grote meer staan de ruines van Annuminas. Amarthiel, met wie we in boek 9 kennis hebben gemaakt, heeft zich met haar troepen naar deze stad begeven. Aan ons dus de taak om haar soldaten voor eens en voor altijd uit de stad te gooien.

In dit boek is er een nieuw Reputation systeem toegevoegd. De diverse facties in de wereld hebben elk hun eigen unieke winkel, waar je speciale items kan kopen. De vier basis facties, Men of Bree, Elves of Rivendell, Thorin's Hall en de Mathom Society (Hobbits), een speciale ruimte waar een extra werkplaats is ingericht. Zo vindt je in Michel Delving, mits je er naar binnen kan, behalve de unieke winkel ook nog een Superior Study.

Boek 11 - Defenders of Eriador

Amarthiel heeft Annuminas verlaten. In de Palantir dacht ze te zien waar haar ring zich bevindt en nu probeert ze verwoedt deze te pakken te krijgen. Wederom is aan ons de taak toegevallen haar op zo veel mogelijk manieren te hinderen.

Naast de voortzetting van de Epic quest serie, vinden we in dit boek ook nieuwe gebieden. Het zuidelijke gedeelte van de Trollshaws is geopend. Voor level 40 tot 45 een zeer geschikt gebied om te spelen. Ook zijn de passen in een deel van de Misty Mountains gaan dooien, waardoor we nu nog een nieuw gebied tegemoed zien. Degenen onder jullie die fan zijn van het boek "The Hobbit" zullen zeker op prijs stellen dat zij nu kunnen ronddolen door de gangen van Goblin Town.

Naast nieuwe gebieden bracht dit boek ook de felbegeerde huizen voor spelers en kinships. Elk ras heeft een woongebied met diverse soorten huizen. Uiteraard zijn dit alleen maar thema's. Voor meer informatie over huizen, kijk je hier eventjes.

Boek 12 - The Ashen Wastes

Voor allen die hoopten op de opening van Moria was dit boek een teleurstelling. Voor de meesten was het echter een feest. Uiteraard werd er een nieuw boek toegevoegd aan de Epic serie, maar ook kwam iets waar voornamelijk de RolePlayers lang op hebben gewacht: kleding!

Nou hoor ik je denken, "Hebben jullie al die tijd naakt gelopen dan?". Nee, niets van dat. Maar voorheen waren wij allemaal te zien in de wapenrustingen die wij droegen. Met boek 12 heeft Turbine 2 nieuwe lagen kleding toegevoegd. Deze maken het mogelijk om je vrijetijdskleding te dragen, zonder te hoeven inboeten aan stats. Ook zijn de karakters stukken expressiever en gevarieërder geworden.

Naast deze eye-candy werd ook Angmar grondig op de schop gegooid. Na vele klachten dat het te zwaar zou zijn, zijn een groot aantal quests opnieuw opgezet, zodat het nu makkelijker is om door dit gebied heen te komen.

 
 
 

Kosten & Spel edities

The Lord of the Rings kent momenteel 3 edities van het spel. Alle drie deze edities geven je toegang tot hetzelfde spelletje, alleen de inhoud van de doos verschilt nogal. Hieronder een korte samenvatting. De genoemde prijzen voor de edities zijn adviesprijzen en kunnen varieëren.

Standaard editie

(ongeveer € 15,-)
 • DVD met de game
 • Handleiding van het spel
 • 30 dagen gratis lidmaatschap

Special Edition

(ongeveer € 35,-)
 • DVD met de game
 • Luxe gebonden handleiding van het spel
 • 45 dagen gratis lidmaatschap
 • 7 dagen buddy code (trial key)
 • Cloak of the Wayfarer voor al je karakters
 • Kaart van Angmar

Gold Edition

(ongeveer € 50,-)
 • Luxe stalen behuizing
 • DVD met de game
 • Handleiding van het spel
 • 45 dagen gratis lidmaatschap
 • 7 dagen buddy code (trial key)
 • Bree Horse
  Dit paard geeft je de mogelijkeheid om op level 25 al rond re rijden met je eigen paard. Het is wel langzamer en minder stevig als de "gewone" level 35 paarden.
 • Pocket item "Lucky Horseshoe"
  Dit item geeft je +5 Fate bonus en nogmaals +5 Fate wanneer je deze activeerd.
 • 5 Scented Candles
  Deze kaarsen geven je +1 Hope bonus. Na gebruik verdwijnen ze wel.
 • Welcome Mat
  Een deurmat voor je huis.

Lidmaatschap

Codemasters heeft regelmatig acties waarbij deze prijzen worden verlaagd, dus controleer altijd even de website.

 • 1 maand - € 12,99
 • 3 maanden - € 35,97
 • 6 maanden - € 65,94
 • 12 maanden - € 119,88
 • Lifetime lidmaatschap (onbekend)
  Dit type lidmaatschap houdt in dat je eenmalig een bedrag betaalt, voor een onbeperkt lidmaatschap.

Account

Om dit spel te kunnen spelen en je CD key te activeren, heb je een account nodig bij Codemasters. Zo'n account maak je aan op de COG Account Page.

Via het account panel kan je vervolgens je CD key activeren, waarmee je volledige toegang krijgt tot het spel.

LOTRO proberen

Uiteraard kan je dit spel ook gratis proberen. Met een trial key kan je 7 dagen lang spelen. Dit is wel een beperkte toegang. Zo kan je bijvoorbeeld geen mail versturen of ontvangen. Je kan geen goederen ruilen met anderen en ook geen IM berichten sturen, tenzij zij een gesprek met jou beginnen.

Wanneer je, na deze trial, besluit een lidmaatschap te kopen, maak dan geen nieuw account aan. Wanneer je namelijk een nieuw account aanmaakt, ben je het karakter wat je al hebt kwijt.

Let op: Het is belangrijk om de Europese versie van het spel te downloaden. Met de Amerikaanse versie kan je niet spelen op de Europese servers!

Het aanvragen van een trial key doe je op deze pagina.

 
 
 

Races

Dwarves


De standvastige dwergen zijn bekend voor hun gedrevenheid, sterkte en hun toewijding aan alle dingen die verborgen zitten in de diepste plaatsen van Middle Earth. Ze leven een teruggetrokken bestaan in hun huizen, gelegen onder grote bergen en zijn experts wanneer het aankomt op mijnen en het bewerken van steen en staal.

Trots en gedreven, vechten de Dwergen mee met de Vrije Volkeren van Middle Earth, hoewel er al eeuwen een onenigheid is tussen dwergen en elven.

Dwergen zijn veel kleiner dan de mensen en leven vaak 250 jaar of langer.

ElvesDoorheen de tijden zijn de verwezenlijkingen van het nobele elvenras altijd verbonden geweest met de geschiedenis van Middle Earth. Zij herinneren zich nog de verwoesting door het Kwaad dat het land overschaduwde. Voor hun is de oorlog niet slechts een legende, ze hebben hem meegemaakt. En nu is de schaduw terug...

Eeuwen geleden, splitsten de elven zich op in verschillende groepen en verspreiden zich over heel Middle Earth, vooral in de oude beboste gebieden, waar ze momenteel nog wonen. Elven hebben altijd al een diepe affectie voor de natuurlijke wereld rondom gehad.

Elven sterven niet in een manier die mensen begrijpen. Ze leven vaak duizenden jaren in Middle Earth zonder geplaagd te worden door ouderdom of ziektes, hoewel een elf wel kan sterven in een oorlog of dergelijke. Eens hun tijd op Middle Earth ten einde loop, trekken de elven naar onbekende gebieden, ver voorbij de westerse zee.

Lang geleden waren de elven opgetogen over de jongere rassen die Middle Earth begonnen te bevolken en ze werden bondgenoten wanneer de nood het hoogst was, maar eeuwen van oorlog en verraad heeft hen gedreven naar een meer gesloten gemeenschap.

Maar nu dat de Third Age ten einde loopt en de War of the Ring nabij is, moeten de elven terug hun beboste gebieden en verborgen valleien verlaten om een bondgenootschap te sluiten met de Vrije Volkeren van Middle Earth.

Hobbits


Er zijn maar weinig geschreven verwezenlijkingen van hobbits tot laat in de Third Age van Middle Earth, en zo hebben ze het graag. Hobbits zijn een eenvoudig, stil volk, die liever rondzwerven in kleine huizen, deels ingebouwd in de heuvels van de Shire in het westen van Eriador.

Sommige noemen hen Halflings vanwege hun relatief klein grootte in verlijking met de mensheid.

Het favoriete tijdverdrijf van dit kleine volk bestaat uit eten, geschenken uitwisselen en hun velden bewerken. Ze houden zich niet graag bezig met de gevaarlijke zaken die zich afspelen elders in Middle Earth (met mogelijke uitzondering van de legende van hobbit boogschutters in de oorlogen in Fornost).

In deze donkere dagen echter, zijn het de hobbits die met hun, vaak verrassende, aanleg voor zowel woord als daad een grote impact zullen hebben op de oorlog tussen de Vrije Volkeren en de alsmaar groeiende Schaduw in het Noorden.

Men
Hoewel zij het minst lang leven van alle rassen in Middle-Earth, zijn zij toch voorbestemd om het land in de jaren na de Third Age, te besturen.

Hun sterfelijkheid werd beschouwd als een unieke gave, maar op de duur werd het "The Doom of Men" en de bron van veel gejammer & geweeklaag.

De mensheid is een een heel uiteenlopend ras, van de grote Dunedain van het Noorden tot de getalenteerde ruiters van Rohan, van de trotse soldaten van Gondor tot de mysterieuze Haradrim van het verre oosten. Ze kunnen een enorme moed en eer aan de dag leggen, maar vallen gemakkelijk prooi aan ambitie, deceptie en verraad.

De hobbits noemen ze gewoon "Big Folk", omdat mensen gekarakteriseerd worden door hun grote en sterke gestalte en een wilskracht geboren uit het besef van hun korte levensduur.

 
 
 

Classes

Burglar

De Burglar is de standaard dief, en ideaal voor spelers die graag gebruik maken van allerlei slinkse truukjes om zo je tegenstander uit te schakelen. Het schuilen in de schaduw is geen ongewone manier van vijanden tegemoet te komen, evenals het in de ogen schoppen van zand.

Captain

De Captain is veelal de leider van een groep, die voor de nodige bonussen kan zorgen. Maar ook hij kan zijn mannetje staan tijdens een gevecht, en zelfs het houden van een pet is hem niet vreemd.

Champion

De Champion is de vechter van het geheel, en is toegespitst op Damage Per Second, en Area of Effect Damage. Een klasse waarmee mensen die vooraan in de strijd willen staan zeker uit de voeten mee kunnen.

Guardian

De Guardian is eveneens een klasse dat zich goed voelt tijdens een gevecht, ware het niet dat hij vooral geschikt is als tank. Hij neemt dus veelal alle schade op zich, en ook deze klasse is zeer handig.

Hunter

De Hunter is de lange afstandschutter van het spel welke door iedereen die ervan houdt om door middel van een grote keus aan zelfgemaakte vallen de vijand op een afstand kan houden gebruikt kan worden. Ook kunnen ze de overlevingskansen van een groep vergroten door hun uitgebreide kennis van de natuur.

Lore-Master

De Lore-Master daarentegen is de magiër in het gareel, geschikt voor mensen die graag grote groepen voorziet van veel schade. Ook deze klasse heeft de mogelijkheid om een eigen dier te houden. In tegenstelling tot wat veel mensen roepen, is Gandalf geen Lore-master.

Minstrel

Als laatste hebben we nog de Minstrel, de healer van de groep. Door muziek te spelen kan deze zijn teamgenoten voorzien van de nodige extra levenspunten, maar ook hun moraal weer opkrikken. Dit doet hij, of zij, door op een luit of een klarinet te spelen.

 

Een aantal klassen, zoals Guardian, Hunter, Minstrel en Champion, hebben boven hun Auto-Attack knop een speciaal balkje staan. Bij de Guardian staat het voor Reactive Skills, dat aangeeft welke tegenaanvallen hij of zij in kan zetten nazoveel keer geblocked, ontweken of geparried te hebben. De Hunter kan door middel van Focus, welke door low-level aanvallen wordt vergroot, nog meer moves uitvoeren die een stuk destructiever zijn. De Champion heeft op zijn beurt weer Fervour, dat ook groeit na het uitvoeren van bepaalde moves.

 
 
 

Player versus Monster Player

PVP wordt hier gespeeld in de vorm van PvMP (Player versus Monster Player). Aangezien deze game zich erg strak aan de Tolkien lore moet houden, is het niet mogelijk om tegen andere spelers te knokken. De uitzonderingen hierop zijn spars (een one on one combat tegen iemand anders, een oefengevecht eigenlijk) en Monster Play.

Bij monster play kan je vanaf level 10 een Monster aanmaken. Dit kan zijn een Orc Reaver (Melee), Uruk-hai Warleader (Healer), Uruk-hai Blackarrow (Ranged), Weaver (Semi-ranged, spin) of Warg Stalker (Stealth Melee). In de PvMP zone Ettenmoors vecht je met deze monsters ("creeps") tegen de Free Peoples ("freeps"). Vanaf level 40 kan een speler met zijn/haar normale karakter dit gebied in. Het is erg aan te raden hiermee te wachten tot je level 47+ bent, want je wordt onder de level 47 gezien als smakelijk hapje dat elke creep wel even wil verorberen tussen de echte tegenstanders door.

De Ettenmoors is een gebied waar elke zijde een basiskamp heeft. Het Creep kamp heet Gramsfoot, het Freep kamp Glain Vraig. Deze zijn beschermd door een "Wall of Death". Dat wil zeggen, er staan een aantal NPCs voor die je met 1 schot doodmaken, niet komen dus. Verder zijn er 5 keeps die worden bewaakt door een flink stel NPCs, met als baas een Tyrant of Captain General. Wanneer deze baas wordt verslagen is de keep onder de controle van jouw kant, waardoor extra quests beschikbaar worden. Wanneer meer dan de helft van deze keeps is overgenomen door je factie, krijg je ook toegang tot de Delving of Fror. In dit gebied (in boek 12 geintroduceerd) kan je als Creep nieuwe skills en traits verzamelen, als Freep een nieuwe set armour of jewelry.

Naast de 5 voorgenoemde keeps en 2 basiskampen zijn nog 3 andere plekken het vermelden waard. In het zuidwesten van de Ettenmoors bevindt zich een dorpje genaamd Hoarhallow. Hier woont een kleine gemeenschap Hobbits. In dit dorp zijn vaak Creeps te vinden, aangezien een flink aantal quests zich hier laten oplossen. Verder zijn er nog 2 keeps, Dar-Gazag en Ost Ringdyr. Dar Gazag is onder permanente Creep controle, Ost Ringdyr voor de Freeps.

Gatecamping en pitcamping

Deze termen zal je, als regelmatige bezoeker van de Ettenmoors, jammer genoeg gaan tegenkomen. Gatecamping betekent niets anders als met een grote groep Freeps danwel Creeps bij net voor de poort van Gramsfoot of Glain Vraig gaan zitten, alles dodend wat naar buiten komt. De ongeschreven regel is om dit te vermijden, blijf weg van elkaars basis. Als mensen niet naar buiten kunnen, is de zone leeg en heb je niks te doen.

Pitcamping is waar mogelijk nog lager dan gatecamping. Vlak voor Gramsfoot liggen de zogenaamde Slugpits. Hier zitten Blood Leeches, welke quest items droppen voor Creeps. Dit is het gebied waar voornamelijk "groentjes" te vinden zijn, aangezien het de eerste quest is die een nieuwe Creep krijgt.

Wanneer je als pitcamper wordt gezien, heb je grote kans dat er plots een stuk of 30 creeps op je af komen rennen. Veel Creep kinships (Tribes) hebben als staande orders om alles te laten vallen waar ze mee bezig zijn en deze camper direct af te maken. Ook heb je goed kans dat je botweg wordt geweigerd in fellowships wanneer je eenmaal bekend staat als vaste pitcamper.

Doe Freeps en Creeps een plezier. Hou PvMP gezellig, ga niet pitcampen of gatecampen.

 
 
 

Housing

Met de komst van boek 11 werd housing geintroduceerd. Sommigen van ons (oudjes) kennen het van Ultima Online, waar huizen op de meest onlogische plaatsen tevoorschijn kwamen. Turbine heeft met deze feature de harten van velen gewonnen. Eindelijk niet meer stapels resources via de mail oversturen naar je andere karakters, maar gewoon via de kist(en) in je huis.

Elk ras heeft een eigen woonwijk. Dat wil zeggen, er is een woonwijk met een thema van dat ras. De Dwergen hebben hun woningen gebouwd in een enorme spelonk, terwijl je de Elven vindt in een mooie vallei. De Hobbits hebben hun holen in de heuvels gegraven, waar de mensen een vlak terrein hebben gekozen om hun huizen te plaatsen. Deze themas zijn uiteraard niet bindend. Je mag als Dwerg kiezen een huis bij Bree (Man theme) te kopen als je dat wilt.

Om een huis te kopen moet je level 15 zijn. Ook heb je wat goud nodig. Het plaatsen van meubelen en andere spulletjes in je huis is natuurlijk aan jou, jij bepaalt hoe je dit huis inricht.

Er zijn drie typen huizen. Twee voor spelers, een voor kinships. De spelers hebben de keuze uit een Small House of een Deluxe House. Het eerste kost je ongeveer 1 goudstuk aanschafprijs en 50 zilverstukken per week aan upkeep. Het Deluxe House kost je rond de 7 goudstukken en 150 zilver per week upkeep. Een Kinship House kost rond de 17 goudstukken, de upkeep rond de 300 zilver.

In elk huis vindt je een of meer kisten (los te koop). Een Small House heeft 1 kist, Deluxe 2 en een Kinship 3. De toegang tot deze kisten bepaal jij, als eigenaar van de woning. Je kan je vrienden dus ook in je huis of kisten laten.

Wanneer je een huis hebt, krijgen al je karakters de skill "Travel Home". Met deze skill (eens per uur te gebruiken) wordt je karakter naar huis getransporteerd. Bezit je kinship ook nog een Kinship Hall, krijg je ook voor dit huis een travel.

 
 
 

Nuttige links

Vorige delen

Officieële websites

LOTR Nuttige Info Links

Mappen / Kaarten

Crafting

 
 

Waarschuwing

Lompe vergelijkingen maken met World of Warcraft is niet alleen nutteloos maar ook verstoort het de sfeer in het topic, dus indien iemand graag de ins en outs van World of Warcraft wil bespreken is het WoW-topic daar veel beter geschikt voor. Inhoudelijk nuttige vergelijkingen zijn natuurlijk wel bespreekbaar.
 
 

Indien je vragen, opmerkingen of aanvullingen op deze topicstart hebt, kan je me een Direct Message sturen. Gelieve dit niet in het topic te doen.

Met dank aan Stronkie voor de originele topicstart.
Tevens dank aan het World of Warcraft topic voor de copypaste van hun waarschuwingsblok

 
 

[Voor 7% gewijzigd door Anoniem: 12316 op 16-03-2008 11:59]

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Stronkie
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 28-05 14:05

Stronkie

Where wind is Trouble

Yeahhhhhh Yeahh Yeah/

Nieuwe deel Nieuwe kansen.. Ben benieuwd wat de tijd ons zou brengen.. Maar geen level cap verhoging :)/// Te laat...

(o eerste post)

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 01-06 22:36
-- loos --

[Voor 119% gewijzigd door MueR op 16-03-2008 09:17]

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • rik86
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 16:23
Ik moet zeggen dat het er wel erg mooi uitziet zo, dus ik hoop dat je toch zin krijgt ;)

Hebben jullie ook problemen met registreren op die moria-website?

 • Stronkie
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 28-05 14:05

Stronkie

Where wind is Trouble

nice one :)
rik86 schreef op vrijdag 14 maart 2008 @ 20:57:
Ik moet zeggen dat het er wel erg mooi uitziet zo, dus ik hoop dat je toch zin krijgt ;)

Hebben jullie ook problemen met registreren op die moria-website?
welke website

[Voor 92% gewijzigd door Stronkie op 14-03-2008 21:22]


 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
deze: http://www.unlocktheminesofmoria.com/

btw dat is volgensmij al de eerste quest ;), vul bij de datum: 1-1-1995 in en je kunt je wel registreren.

[Voor 24% gewijzigd door Rfce op 14-03-2008 21:38]

euh...ja


 • Stronkie
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 28-05 14:05

Stronkie

Where wind is Trouble

Nou niet veel te zien daaro :)

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 01-06 22:36
Ik ben zelf niet zo happy met de level cap raise. Dit maakt instances zoals de Rift en Helegrod een eitje. 6 level 60s meenemen en je kan in 1 run makkelijk je complete Rift gear krijgen.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • PacinoAllstars
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 10:29
Ik heb de waarschuwing gelezen over WoW, maar vraag me toch wat dingen af.

In welk opzicht onderscheid deze mmorpg zich van WoW?, ben best geïnteresseerd, maar twijfel of ik nog zal beginnen aan een mmorpg als deze. WoW heb ik een jaar of 2 gespeeld ( voor het laatst 2 jaar geleden aangeraakt) en best wel die hard, dus alles eruit gehaald toen der tijd mc, bwl en wat er beschikbaar was.

Vraag me af of deze mmorpg ook zo één is dat dat je de beste gear alleen kan krijgen door 40 man te gaan raiden of what ever een dkp systeem te gaan hanteren.

Is dit dus meer een guild mmorpg of ook prima speelbaar in je eentje. Hoe zit het met pvp t.o.v. WoW?

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 01-06 22:36
Die waarschuwing geldt meer voor posts als "Wat een kutgame, WoW is veel gaver, daar is tenminste <feature x>!". Je vraag is hier gewoon inhoudelijk, dus maak je geen zorgen :P

PVP wordt hier gespeeld in de vorm van PvMP (Player versus Monster Player). Aangezien deze game zich erg strak aan de Tolkien lore moet houden, is het niet mogelijk om tegen andere spelers te knokken. De uitzonderingen hierop zijn spars (een one on one combat tegen iemand anders, een oefengevecht eigenlijk) en Monster Play.

Bij monster play kan je vanaf level 10 een Monster aanmaken. Dit kan zijn een Orc, Uruk, Spider of Warg. In de PvMP zone Ettenmoors vecht je met deze monsters ("creeps") tegen de Free Peoples ("freeps"). Vanaf level 40 kan een speler met zijn/haar normale karakter dit gebied in. Het is erg aan te raden hiermee te wachten tot je level 47+ bent, want je krijgt anders echt je kont op een zilveren plaatje aan je teruggegeven als je op level 40 gaat knokken.

Qua speelbaarheid in je eentje is het redelijk te doen. Voor de Epic quests moet je wel echt een groep hebben van tijd tot tijd. Ook voor sommige normale quests trouwens. De beste gear is toch wel verborgen in raid instances, variërend van 12 tot 24 man. Met een actieve kinship kan je dit meestal wel halen, of in een raid alliance (waar ik bij zit). Gear die door spelers is gemaakt is ook erg goed trouwens, maar mist de setvoordelen die je bij deze raid gear kan krijgen.

DKP ben ik persoonlijk geen fan van. Ik vind het niet eerlijk. De raidgroep waar ik bij zit hanteert een ander systeem, waar iedereen mag rollen op de items die ze nodig hebben, de beste wint. Wel is er een limiet van 1 epic item (raid gear) en 1 blauw item (de beste items doorgaans) per persoon.

Wat ik je kan adviseren, download de trial eens. Stuur me een keer een Direct Message met je naam (mits je op Laurelin een character maakt), dan voeg ik je toe aan mijn friends list, kan je tenminste met me praten. Ik help je wel een beetje op weg.

edit:
Ik bedenk met net dat ik dit ook in de TS moet verwerken. PvMP mist er nog in.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • buzz
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 01-06 10:58
Ben het toch echt weer aan het installeren. Ben gestopt op 34 geloof ik omdat er niet echt meer gesoloed kon worden, begrijp dat het nu verbeterd is en aangezien ik toch een lifetime membership heb kan ik maar net zo goed gaan spelen :)

Zit nu alleen te twijfelen of ik door wil met m'n champ, naja komt wel goed, zie jullie in-game wel!

 • Postius
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 25-08-2021
PacinoAllstars schreef op zaterdag 15 maart 2008 @ 01:47:
Ik heb de waarschuwing gelezen over WoW, maar vraag me toch wat dingen af.

In welk opzicht onderscheid deze mmorpg zich van WoW?, ben best geïnteresseerd, maar twijfel of ik nog zal beginnen aan een mmorpg als deze. WoW heb ik een jaar of 2 gespeeld ( voor het laatst 2 jaar geleden aangeraakt) en best wel die hard, dus alles eruit gehaald toen der tijd mc, bwl en wat er beschikbaar was.

Vraag me af of deze mmorpg ook zo één is dat dat je de beste gear alleen kan krijgen door 40 man te gaan raiden of what ever een dkp systeem te gaan hanteren.

Is dit dus meer een guild mmorpg of ook prima speelbaar in je eentje. Hoe zit het met pvp t.o.v. WoW?
Gameplay wise is het moeilijk, maar ik vind dat Technisch gezien LOTRO net wat beter in elkaar steekt. Al voelde wereld nog wat leeg aan op sommige gebieden in het begin(net als bij wow de barrens/de hordequests waren gewoon saai en leeg). Maar met het technische aspect bedoel ik dat sommige dingen gewoon hier weer wat verder geevolueerd zijn, het deed boek vind ik een goed voorbeeld. Het zijn van die kleine dingen maar omdat het spel toch een stuk later dan wow uit is gekomen hebben ze gewoon tijd gehad om een betere techniek te gebruiken IMO.

GoT Warhammer Community op steam http://steamcommunity.com/groups/got40k


 • Stronkie
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 28-05 14:05

Stronkie

Where wind is Trouble

Ik ben het ook eens met de level cap.. Ik hoop niet dat dat te veel gaan opdringen.. want dan zijn we tegen het begin dat me in mordor zijn zo level 100.. HMMZZ :(

Ik lul maar wat.. Ik ben vanavond nog wel effe online

 • PacinoAllstars
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 10:29
MueR schreef op zaterdag 15 maart 2008 @ 02:36:
Die waarschuwing geldt meer voor posts als "Wat een kutgame, WoW is veel gaver, daar is tenminste <feature x>!". Je vraag is hier gewoon inhoudelijk, dus maak je geen zorgen :P

PVP wordt hier gespeeld in de vorm van PvMP (Player versus Monster Player). Aangezien deze game zich erg strak aan de Tolkien lore moet houden, is het niet mogelijk om tegen andere spelers te knokken. De uitzonderingen hierop zijn spars (een one on one combat tegen iemand anders, een oefengevecht eigenlijk) en Monster Play.

Bij monster play kan je vanaf level 10 een Monster aanmaken. Dit kan zijn een Orc, Uruk, Spider of Warg. In de PvMP zone Ettenmoors vecht je met deze monsters ("creeps") tegen de Free Peoples ("freeps"). Vanaf level 40 kan een speler met zijn/haar normale karakter dit gebied in. Het is erg aan te raden hiermee te wachten tot je level 47+ bent, want je krijgt anders echt je kont op een zilveren plaatje aan je teruggegeven als je op level 40 gaat knokken.

Qua speelbaarheid in je eentje is het redelijk te doen. Voor de Epic quests moet je wel echt een groep hebben van tijd tot tijd. Ook voor sommige normale quests trouwens. De beste gear is toch wel verborgen in raid instances, variërend van 12 tot 24 man. Met een actieve kinship kan je dit meestal wel halen, of in een raid alliance (waar ik bij zit). Gear die door spelers is gemaakt is ook erg goed trouwens, maar mist de setvoordelen die je bij deze raid gear kan krijgen.

DKP ben ik persoonlijk geen fan van. Ik vind het niet eerlijk. De raidgroep waar ik bij zit hanteert een ander systeem, waar iedereen mag rollen op de items die ze nodig hebben, de beste wint. Wel is er een limiet van 1 epic item (raid gear) en 1 blauw item (de beste items doorgaans) per persoon.

Wat ik je kan adviseren, download de trial eens. Stuur me een keer een Direct Message met je naam (mits je op Laurelin een character maakt), dan voeg ik je toe aan mijn friends list, kan je tenminste met me praten. Ik help je wel een beetje op weg.

edit:
Ik bedenk met net dat ik dit ook in de TS moet verwerken. PvMP mist er nog in.
thx for the intell , ben die trial aan het downloaden... (wist niet dat die er was)

Hoe zit het met het levelen? Gaat dit zoals het tempo van WoW? Of bijv meer Lineage 2? Zijn er items die vrijwel onmogelijk zijn om te halen of die echt superveeeeel tijd vergen? Of valt dat wel mee in deze game.

Anyway, ben benieuwd morgen maar eens spelen.

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 01-06 22:36
Tja, het tempo ligt aan jezelf. Ik loop al lang rond (sinds de beta) dus ik ken de quests ondertussen wel. Dat heeft het voor mij mogelijk gemaakt level 24 binnen een dag te halen met mijn meest recente karakter. Ik ken ook spelers die heel rustig aan meerdere karakters omhoog levelen. Het ligt een beetje aan je speelstijl.

As for lastig te krijgen items.. tja, in een raid heb je kans iets te winnen. Een complete set Rift armour gaat je wat tijd kosten bijvoorbeeld.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 01-06 22:36
_O_ Terr _O_
De nieuwe topicstart is er :)

[Voor 9% gewijzigd door MueR op 16-03-2008 04:45]

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Stronkie
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 28-05 14:05

Stronkie

Where wind is Trouble

heeft terr je geholpen???. ja zie het al

en je mist bv de uitgave van de collectors edition

[Voor 57% gewijzigd door Stronkie op 16-03-2008 13:38]


 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
Mooi aangepaste TS, de links werken alleen niet als je op de classes klikt.
Daarnaast zouden onderstaande links ook wel handig zijn, plaatsen waar men de gameclient en patches kan downloaden (kopie van forum lotro):
Volledige Game Client

Book 11 Game Clients (install t/m Book 11 compleet)
Gebruik deze voor een clean install.
(ps: Als men deze gebruikt is het niet nodig de patches appart te downloaden.)
Gamers Hell
Ausgamers
Internode Games Network

Game Clients
Release versie, nogal wat patchwerk nodig ;)
Mirror 1
Mirror 2
Mirror 3
Mirror 4
Torrent
Stand Alone Patches
Read me first - standalone patch instructions

Book 12 - The Ashen Wastes
Clubric
Internode
Gamershell
Fileshack
Ausgamers
Gamezone
MMOSite
Filefront

Book 11 - The Defenders of Eriador
Gamershell
Fileplanet
Internode
Ausgamers
K-files
Clubic
Torrent

Book 10 - The City of the Kings
Gamespot
BoomTown
GameZone
Fileplanet
Filefront
Clubic
Torrent

Book 9 - Shores of Evendim
Gamespot
Filefront
BoomTown
Gamezone
Clubic

euh...ja


 • Asskicker
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 05-03 22:16
Heb het spel deze vrijdag gekocht, en man wat is het mooi! En speelt ook leuk :)

Spijtig genoeg kan ik het momenteel alleen meer op low draaien (Dankzij deze videokaart: Geforce 6600)

Dinsdag heb ik mijn 8800GT, zal ik dan alles op Ultra High kunnen spelen?
Rest van men specs: 2GB RAM, Intel Core 2 CPU 6400 @ 2.13Ghz

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 01-06 22:36
Ligt aan je resolutie :) Op mijn 8800GTX kan ik dat meestal zelfs op 1920x1200 :)

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Asskicker
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 05-03 22:16
1280 op 960, zal moeten lukken dus? :)

 • EdwinB
 • Registratie: September 1999
 • Laatst online: 31-05 11:54
asskicker2 schreef op zondag 16 maart 2008 @ 15:27:Dinsdag heb ik mijn 8800GT, zal ik dan alles op Ultra High kunnen spelen? Rest van men specs: 2GB RAM, Intel Core 2 CPU 6400 @ 2.13Ghz
Mijn specs:

8800GT 512MB, AMD X2 4600+, 2GB, XP-PRO

Draai op 1680x1050 op Ultra High en dat gaat prima. Het enige probleem wat ik heb is dat in gebieden met veel beweging (in Bree bijvoorbeeld) nog wel eens last heb van schokkerig beeld/lag/??? Lijkt soms ook wel alsof mn HDD het niet kan bijhouden want op zulke momenten knippert mn HDD led niet meer maar brandt hij continu. Speel trouwens op Snowbourne.

[Voor 13% gewijzigd door EdwinB op 16-03-2008 18:45]


 • Asskicker
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 05-03 22:16
Bedankt :D

 • The_Bash
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 18-12-2022
Zit er aan te denken om mijn subscription maar eens opnieuw te activeren. Ben in november vorig jaar redelijk abrupt gestopt met spelen, maar heb wel weer zin om eens door Middle Earth te dwalen. Ik zag dat Codemasters tegenwoordig Click & Buy gebruikt. Duurt het enkele dagen voordat een payment met CC er door is? Of is het, net als voorheen, betalen en gelijk spelen. Wil het namelijk wel voor de paasdagen weer actief hebben :)

Zie trouwens dat Annon Amarth tegenwoordig op Laurelin zit. Is Snowbourn nog een beetje actief?

404 error: File not found | PSN: The_Bash


 • Baserunner
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 24-05 21:04
The_Bash schreef op zondag 16 maart 2008 @ 19:41:
Zit er aan te denken om mijn subscription maar eens opnieuw te activeren. Ben in november vorig jaar redelijk abrupt gestopt met spelen, maar heb wel weer zin om eens door Middle Earth te dwalen. Ik zag dat Codemasters tegenwoordig Click & Buy gebruikt. Duurt het enkele dagen voordat een payment met CC er door is? Of is het, net als voorheen, betalen en gelijk spelen. Wil het namelijk wel voor de paasdagen weer actief hebben :)

Zie trouwens dat Annon Amarth tegenwoordig op Laurelin zit. Is Snowbourn nog een beetje actief?
Credit card payments zijn altijd instant...

 • The_Bash
 • Registratie: December 2004
 • Laatst online: 18-12-2022
Baserunner schreef op zondag 16 maart 2008 @ 19:50:
[...]


Credit card payments zijn altijd instant...
De payment wel idd, maar vraag me af of de account ook gelijk weer actief is!

404 error: File not found | PSN: The_Bash


 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 01-06 22:36
The_Bash schreef op zondag 16 maart 2008 @ 19:41:
Zie trouwens dat Annon Amarth tegenwoordig op Laurelin zit. Is Snowbourn nog een beetje actief?
Wij zijn er gestopt, maar ik weet dat er nog wel wat actieve mensen zitten, al natuurlijk niet van de AA kin.

[Voor 5% gewijzigd door MueR op 17-03-2008 01:22]

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • tntkiller
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 29-05 10:42
ik heb een vraagje over goud krijgen in lotro

sinds ik gestopt ben met wow en lotro ben gaan spelen is goud een probleem voor mij, in Wow dat was gewoon te makkelijk(7000 goud in 1 week was makkelijk) in lotro is dat een stuk lastiger

ik ben nu explorer maar mijn ingots en hout verkoopt nou niet echt super

geef me wat tips :P als lvl 50 minstrel wil ik flink gaan raiden maar raiden is niet echt goedkoop dus heb ik een inkomen nodig :D

Iseci


 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 16-05 09:35

Knaak

It's me, Mario!

The_Bash schreef op zondag 16 maart 2008 @ 19:51:
[...]


De payment wel idd, maar vraag me af of de account ook gelijk weer actief is!
Binnen 5-10minuten kan je spelen, zodra je payment geaccepteerd is kan je meteen beginnen. (meestal 10sec na je payment) Dus in totaal ben je net 5min kwijt, wat erg meevalt. :)

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
tntkiller schreef op maandag 17 maart 2008 @ 08:51:
ik ben nu explorer maar mijn ingots en hout verkoopt nou niet echt super
Wat versta je onder super, en welk hout en ingots verkoop je nu? Welk level ben je nu?

Als explorer kun je je zelf goed voorzien van de mats.. Je kunt hout zo verkopen of getreat, daarnaast kun je ook hides normaal verkopen of geboiled. Daarnaast kun je de ore wat je mined los verkopen of eerst ingots ervan maken. Tot slot kun je van je boiled hides kleding maken, cloaks lopen goed normaliter.
Kortom voor een explorer zijn er genoeg werkzaamheden en kom je makkelijk aan gold. Zet de boel dus op AH zou ik zeggen.
Daarnaast kun je als je een van je tailor-tiers hebt gemastert makkelijk gecritte items maken, deze leveren ook extra geld op.

Zlef ben ik gisteren lvl45 geworden met mijn main, die 50 komt in zicht ;-). Ik ben bezig met angmar onveilig te maken. Ik weet niet hoe het voor book12 uitzag, maar moeten zeggen dat het een schitterende omgeving is :-)

euh...ja


Anoniem: 218701

Zijn er hier toevallig ook mensen die een EVGA Geforce 9600 GT SSC draaien met LOTRO? Ik krijg met Lotro en deze kaart regelmatig een zwart scherm en mijn monitor valt dan dus gewoon uit. Enige wat dan helpt is een reboot van het systeem. Dit is echter alleen met LOTRO, en dat vind ik toch wel verdomd vervelend, want dat speel ik het liefst. Gisteren heb ik het uit wanhoop zelfs opgegeven, want om de 5 minuten sloeg mijn scherm op zwart soms nog sneller zelfs.

 • tntkiller
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 29-05 10:42
Rfce schreef op maandag 17 maart 2008 @ 10:56:
[...]

Wat versta je onder super, en welk hout en ingots verkoop je nu? Welk level ben je nu?

Als explorer kun je je zelf goed voorzien van de mats.. Je kunt hout zo verkopen of getreat, daarnaast kun je ook hides normaal verkopen of geboiled. Daarnaast kun je de ore wat je mined los verkopen of eerst ingots ervan maken. Tot slot kun je van je boiled hides kleding maken, cloaks lopen goed normaliter.
Kortom voor een explorer zijn er genoeg werkzaamheden en kom je makkelijk aan gold. Zet de boel dus op AH zou ik zeggen.
Daarnaast kun je als je een van je tailor-tiers hebt gemastert makkelijk gecritte items maken, deze leveren ook extra geld op.

Zlef ben ik gisteren lvl45 geworden met mijn main, die 50 komt in zicht ;-). Ik ben bezig met angmar onveilig te maken. Ik weet niet hoe het voor book12 uitzag, maar moeten zeggen dat het een schitterende omgeving is :-)
ik ben lvl 50 niet ver meer van GM prospector en forester, aan tailor heb ik eerlijk gezegd nog niet veel gedaan en idd die gecrite items gaan aardig in de AH.

het is mischien wel omdat de AH zo lang kapot was dat ik wat minder verkoop iedereen heeft natuurlijk zijn opgespaarde items in een keer gedumpt nu de AH weer gefixed is..ik zal eens aan tailor gaan welken :)

Iseci


 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
tntkiller schreef op maandag 17 maart 2008 @ 11:06:
[...]
ik ben lvl 50 niet ver meer van GM prospector en forester
Ooow je bent al lvl50, dan weet je ook hoe het werkt ;). Raar dat je niet naar je tailor hebt gekeken, nu moet je weer al die hides verzamelen. De eerste 3, 4 tiers gaan wel, maar vervolgens die exceptional, pfffff (daar zit nu bij mij de tijd in, ben nl ook explorer).

Ik moet btw zeggen dat tijdens de AH-bug, ik toch geregeld meuk kon verkopen.

euh...ja


 • tntkiller
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 29-05 10:42
Rfce schreef op maandag 17 maart 2008 @ 11:12:
[...]


Ooow je bent al lvl50, dan weet je ook hoe het werkt ;). Raar dat je niet naar je tailor hebt gekeken, nu moet je weer al die hides verzamelen. De eerste 3, 4 tiers gaan wel, maar vervolgens die exceptional, pfffff (daar zit nu bij mij de tijd in, ben nl ook explorer).

Ik moet btw zeggen dat tijdens de AH-bug, ik toch geregeld meuk kon verkopen.
tja me eerste char he :P dan mis je veel dingen die je nu komt te leren...net als virtues :P pas op lvl 50 kwam ik hier een beeje achter hoe,wat,waarom en dus ben ik nu als een gek aan het rondrennen en die virtues aan het verhogen :D

ik zal nu flink welken aan tailor..ex hide heb ik gespaard dus dat zal wel helpen en ik moet me warg virtue nog halen in MM dus dat levert ook wel weer wat hides op

Iseci


Anoniem: 230357

Exceptional hides zijn makkelijk te verkrijgen. In Angmar, helemaal in het Zuid-oosten, de valley richting de drakes, zitten allemaal van die ... geen idee meer hoe ze heten...kleine beesten iig. De droppen allemaal exceptional hides, en zijn heel makkelijk te killen, ook geen adds aanwezig.

 • Dakreal
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 14-04 08:28
Nog een keer proberen:

Hey mensen, ik heb gister de Exlusive Special Edition gekocht. Daar stond op dat ik 45 dagen free play heb. Echter als ik me product wil registreren * om in te kunnen loggen * dan zegt ie dat ik toch eerst moet betalen of een founders code invullen.. Iemand enig idee wat ik kan doen? Wil het graag eerst testen voordat ik ga betalen.

--------------------------------------------------------------------------------
Geplaatst op zondag 09 maart 2008 15:42
Acties:

--------------------------------------------------------------------------------
Door: SpoTs
Bekijk myReact van SpoTsBekijk de gallery van SpoTsBerichten: 554
Reg. datum: 22 mei 2006
--------------------------------------------------------------------------------
Als ik die code in wil vullen, dan krijg ik juist de melding dat ik of een founders code in moet vullen of ga betalen.

klik link voor meer info:

http://mail.google.com/ma...w=att&th=118940218eef690f

dit is trouwens na dat ik mijn LOTR code heb ingevuld.

[Voor 5% gewijzigd door Dakreal op 17-03-2008 12:32]

Specs - Q9550 Cooled with CM V8 @ 3.6 Ghz, Kingston HyperX 8gb, MSI GTX660 Ti Power Edition, Samsung 128GB SSD 830 series.


 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 16-05 09:35

Knaak

It's me, Mario!

Anoniem: 230357 schreef op maandag 17 maart 2008 @ 12:29:
Exceptional hides zijn makkelijk te verkrijgen. In Angmar, helemaal in het Zuid-oosten, de valley richting de drakes, zitten allemaal van die ... geen idee meer hoe ze heten...kleine beesten iig. De droppen allemaal exceptional hides, en zijn heel makkelijk te killen, ook geen adds aanwezig.
Cave-claws? ;)

Anoniem: 230357

Jaaah, die ja :) Easy killing ! 8)

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 16-05 09:35

Knaak

It's me, Mario!

Dan vind ik isendeep nog beter, daar heb je een stukje waar alleen maar Cave-claws spawnen. Dan grind je je echt suf binnen 4 uur (500-1200 hide's) >:).

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
MOAW schreef op maandag 17 maart 2008 @ 12:40:
[...]


Dan vind ik isendeep nog beter, daar heb je een stukje waar alleen maar Cave-claws spawnen. Dan grind je je echt suf binnen 4 uur (500-1200 hide's) >:).
Heeijz goede tip, moet ik daar maar eens op zoek gaan, ik moet er nl nog een hele raffel....

euh...ja


Anoniem: 230357

SpoTs schreef op maandag 17 maart 2008 @ 12:30:
Nog een keer proberen:

Hey mensen, ik heb gister de Exlusive Special Edition gekocht. Daar stond op dat ik 45 dagen free play heb. Echter als ik me product wil registreren * om in te kunnen loggen * dan zegt ie dat ik toch eerst moet betalen of een founders code invullen.. Iemand enig idee wat ik kan doen? Wil het graag eerst testen voordat ik ga betalen.

--------------------------------------------------------------------------------
Geplaatst op zondag 09 maart 2008 15:42
Acties:

--------------------------------------------------------------------------------
Door: SpoTs
Bekijk myReact van SpoTsBekijk de gallery van SpoTsBerichten: 554
Reg. datum: 22 mei 2006
--------------------------------------------------------------------------------
Als ik die code in wil vullen, dan krijg ik juist de melding dat ik of een founders code in moet vullen of ga betalen.

klik link voor meer info:

http://mail.google.com/ma...w=att&th=118940218eef690f

dit is trouwens na dat ik mijn LOTR code heb ingevuld.
Eeeuh , ik heb geen idee wat er precies fout gaat. Heb je al contact opgenomen met de winkel waar je het spel hebt gehaald, of misschien een mail gestuurd (of gebeld) naar de support van lotro?

Ik snap je verhaal ook niet echt...:

Als ik die code in wil vullen, dan krijg ik juist de melding dat ik of een founders code in moet vullen of ga betalen.

en

dit is trouwens na dat ik mijn LOTR code heb ingevuld.
-----------------

Heb je nu de code wel of niet ingevuld? :?

Misschien dat wanneer je wat screenshots erbij doet, het iets duidelijker wordt. (uiteraard wel zorgen dat je code er dan niet instaat).

Anoniem: 230357

MOAW schreef op maandag 17 maart 2008 @ 12:40:
[...]


Dan vind ik isendeep nog beter, daar heb je een stukje waar alleen maar Cave-claws spawnen. Dan grind je je echt suf binnen 4 uur (500-1200 hide's) >:).
Misschien wanneer je mijn Reaver Boszzah niet tegenkomt, anders blijft het bij een paar huiden >:)

 • Dakreal
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 14-04 08:28
zal het even stap voor stap neerzetten:

Je maakt een account aan op COG. Vervolgens moet je subscriben voor 1 van hun games.
In dit geval dus Lotr.

Om Lotr te kunnen spelen moet je een active subscriptie hebben.
Op de doos stond vermeld dat er een 45-dagen freeplay code bij zat.

Als ik inlog op mijn COG account. En vervolgens op Subscriben druk om die 45-dagen freeplay key te gebruiken, vul ik alle gegevens netjes in. Vervolgens kom ik op het scherm van vorige screenshot.
Hier moet ik dus voor een betalingsmogelijkheid kiezen voordat ik de subscriptie kan voltooien.

Screenshot

Ik heb mijn code al geprobeerd in te vullen bij die founders code. maar dit wil dus niet ( resulteerd in de melding op de screenshot )

Hoop dat het zo een beetje duidelijk is.

[Voor 18% gewijzigd door Dakreal op 17-03-2008 13:06]

Specs - Q9550 Cooled with CM V8 @ 3.6 Ghz, Kingston HyperX 8gb, MSI GTX660 Ti Power Edition, Samsung 128GB SSD 830 series.


Anoniem: 230357

Ik weet niet precies hoe dit allemaal in zijn werk gaat, maar het lijkt mij logisch dat de 45 dagen free play alleen maar te verkrijgen zijn wanneer je ook echt een abbo neemt. Anders zou iedereen op deze manier heel makkelijk een 45 dagen trial kunnen creeren. Dus misschien ben je wel verplicht op al je gegevens alvast op te geven, om dit aktief te maken ?

 • Dakreal
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 14-04 08:28
Anoniem: 230357 schreef op maandag 17 maart 2008 @ 13:11:
Ik weet niet precies hoe dit allemaal in zijn werk gaat, maar het lijkt mij logisch dat de 45 dagen free play alleen maar te verkrijgen zijn wanneer je ook echt een abbo neemt. Anders zou iedereen op deze manier heel makkelijk een 45 dagen trial kunnen creeren. Dus misschien ben je wel verplicht op al je gegevens alvast op te geven, om dit aktief te maken ?
Mja als dat zo is dan ben ik goed een oor aan genaait :) want ik heb namelijk geen creditcard. Dus dan houd het op. Als er nog iemand ideeen heeft dan hoor ik het wel.. Iig bedankt voor de input.

Specs - Q9550 Cooled with CM V8 @ 3.6 Ghz, Kingston HyperX 8gb, MSI GTX660 Ti Power Edition, Samsung 128GB SSD 830 series.


 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 16-05 09:35

Knaak

It's me, Mario!

Moet gewoon werken, en anders even bellen naar COG. Ze hebben niet voor niets een klantenservice :P

Anoniem: 191619

De level cap naar 60, uh oh, dat wordt 4 chars van 50 naar 60 tillen :)

Op zich moet de level cap wel naar boven, want als moria een open gebied is met, vast, een berg quests, dan heeft het daar weinig zin om alleen maar lvl 50 chars rond te lopen. Ik wil wel wat xp verdienen.

Ik vraag me dan wel af hoe Helegrod en Rift zich ontwikkelen, want een nieuw level cap betekent nieuwe gear&items en vast hogere traits. Met 24 level 60 Helegrod doorlopen is alsof je met 6 level 50érs Garth Aragwen of Fonost doorknalt. In Wow hebben zich natuurlijk ook level cap verhogingen plaatsgevonden, maar ik weet niet hoe zich daar instances hebben ontwikkeld. Ik heb Wow ook nooit gespeeld, dus wellicht dat iemand daar een uitspraak over kan doen?

Daarbij mn champion naar 48,5 getild. Nog steeds bewapend met 2 normale carved black ash hammers met light damage. Heb ik nu 5 miscrits gehad op een Ornate Black Ash hammer. Sign..

Ik heb zoveel fate en powerregen dat ik vrijwel nooit zonder power zit. In runs hack and slash ik met een goede healer vele GRD en CPT voorbij qua power en kan ik lekker doorgaan. Klinkt raar, maar een champ is veel leuker in een groep, dan solo, want solo is het best een kansloze dps-er. Een hunter heeft zn zaken met een beetje CC en ranged veel beter voor elkaar. Een captain blijft langer leven, maar daarvan is de dps een stuk lager.

Ben ook erg blij met de repair van de AH. Alle posts worden nu weer lekker verkocht. Ik zet ook steeds meer spullen op de AH, zoals class quests items. Die verkopen altijd wel lekker, mits je goede prijzen hanteert. Rep items kunnen ook goed gaan zoals de well kept mathoms en de elvish relics.

Vrijdag een Urugarth run kunnen organiseren en ik mocht ook nog leiden. Ging eigenlijk heel erg goed. Geen wipes, geen deaths en iedereen had wel iets gewonnen wat hij/zij nodig had aan class quest ( Sigil of war, Insignia of Battle x 2, Goblin badge of Rank, Lundgrien Scale en nog een). Dat zijn de leukste runs. Drie uur bezig, iedereen blij en voor twaalf uur klaar.

Volgende dag Book 7 chap 8 tot en met Book 8 chap 5 afgerond. Ging erg makkelijk met vrijwel alleen maar alts van ervaren gasten. Daarbij was de tank een vrouw uit Duitsland en kon bijzonder goed tanken en engels spreken. Wat wil je nog meer, hehe...

Anoniem: 218701

Ik heb volgens mij gewoon alleen de code ingevuld van mijn gekochte versie en klaar was klara...geen probleem mee gehad, daarna later een keer mijn founder code en lifetime geregeld (overigens heb je geen credit card nodig, game card of betaling via een of andere dienst waarvan ik nu even de naam niet kan herinneren kan ook)

 • Dakreal
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 14-04 08:28
Met wow heb je bij de verhoging van lvl 60 naar lvl 70 een groot aantal nieuwe instances erbij gekregen. Tevens zijn alle wapens en harnassen e.d. verbeterd passend bij deze nieuwe lvl reeks.

Alle oude endgame-instances dus <60 * voor de expension * zijn vrijwel nutteloos geworden. En worden ook bijna niet meer gedaan.

Specs - Q9550 Cooled with CM V8 @ 3.6 Ghz, Kingston HyperX 8gb, MSI GTX660 Ti Power Edition, Samsung 128GB SSD 830 series.


 • Dakreal
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 14-04 08:28
Anoniem: 218701 schreef op maandag 17 maart 2008 @ 13:22:
Ik heb volgens mij gewoon alleen de code ingevuld van mijn gekochte versie en klaar was klara...geen probleem mee gehad, daarna later een keer mijn founder code en lifetime geregeld (overigens heb je geen credit card nodig, game card of betaling via een of andere dienst waarvan ik nu even de naam niet kan herinneren kan ook)
Hier dus niet vreemd genoeg :/ De reden dat ik die 45-day trial heb gekocht is omdat ik ooit ook is de beta heb gespeeld. Maar door brakke pc en beta-phase was ik vrijsnel afgehaakt. Nu heb ik een betere pc en is de game al enige tijd uit. Dus nog geen zin om geld te betalen voor iets waarvan ik niet zeker weet of ik het langer dan die 45 dagen wil spelen.

Specs - Q9550 Cooled with CM V8 @ 3.6 Ghz, Kingston HyperX 8gb, MSI GTX660 Ti Power Edition, Samsung 128GB SSD 830 series.


Anoniem: 230357

Anoniem: 191619 schreef op maandag 17 maart 2008 @ 13:19:
Ik vraag me dan wel af hoe Helegrod en Rift zich ontwikkelen, want een nieuw level cap betekent nieuwe gear&items en vast hogere traits. Met 24 level 60 Helegrod doorlopen is alsof je met 6 level 50érs Garth Aragwen of Fonost doorknalt. In Wow hebben zich natuurlijk ook level cap verhogingen plaatsgevonden, maar ik weet niet hoe zich daar instances hebben ontwikkeld. Ik heb Wow ook nooit gespeeld, dus wellicht dat iemand daar een uitspraak over kan doen?
Zoals al eerder genoemd heb ik hiervoor eq2 gespeeld, diverse level cap verhogingen meegemaakt: van 50 naar 60, en 60 naar 70. (momenteel zitten ze al weer op 80).

In eq2 wordt er bij een level raise, ook een heel nieuw gebied geintroduceerd incl raid instances. De oude zullen dan uiteraard minder worden gespeeld. Wat wij met onze guild deden, was de lagere raidzones doen met minder ervaren raiders (en ook minder hoog geleveld) zodat zij ook konden raiden, en alvast ervaring opdoen voor de hogere raidzones.

 • GeleFles
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online

GeleFles

What's in a bottle?

SpoTs schreef op maandag 17 maart 2008 @ 13:15:
[...]


Mja als dat zo is dan ben ik goed een oor aan genaait :) want ik heb namelijk geen creditcard. Dus dan houd het op. Als er nog iemand ideeen heeft dan hoor ik het wel.. Iig bedankt voor de input.
kun je bij dat betaalscherm niet voor gamecard kiezen?? iets staat me daarvan bij, dat ik dat heb gekozen, zodat ik eerst mn trial kon doorlopen zonder verdere aankopen te doen.

Anoniem: 130184

Nu ik dit topic weer zie herinner ik me dat ik dit spel ook eens geprobeerd heb. Ik vroeg me toen wel iets af (wat ik nu ga vragen) dus excuus als het wat rommelig over komt :)

Ik begon toen in een gebied waar in het noorden sneeuw lag (met beren). Naar het oosten toe had je een brug naar een ander gebied. In dit gebied had je quests voor pakweg level 1 tm 15 (voorbeeld). Echter als je een beetje door wilde gaan met je houthakkers skills en dat soort zaken dan kwam je op den duur op een hoger level uit dan waar de quests in dat gebied eigenlijk voor waren. Hetzelfde "probleem" had je als je naar een ander gebied ging naar het oosten toe. Als je al te hoog in level was dan waren de quests eigenlijk niet geschikt meer.

Heb ik iets niet helemaal goed begrepen ofzo of hoort dit zo? :?

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 01-06 22:36
Op level 15 hoor je ongeveer naar de Lone Lands te vertrekken en in de Barrow Downs/Old Forest te questen. Vooraan in dit eerste gebied zitten quests die je naar level 20 ofzo kunnen tillen, zeker samen met de BD. Daarna is het afwisselen tussen North Downs en het oostelijke stuk van de Lone Lands.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
Tjah je haalt wat dingen door elkaar denk ik zo.
Je hebt je char level en je vocation (beroep) level.
Als je de questlijnen volg en ook rustig aan mee craft, zou dit gelijk moeten lopen... In het begin kan het echter zo zijn dat je bijv. met prospecter al rap koper en barrow-iron erdoor heen hebt gejaagd, en je dus aan Goud toe bent terwijl je pas lvl18 bent... Ik zou me in het begin daar niet zo op focussen, dat volgt vanzelf wel.

Over de Area's, je bent waarschijnlijk een dwarf of een elf gestart, deze starten in Ered Luin (dat sneeuwgebied), als je lvl15 ofzo heb bereikt ben je denk ik door de quests heen, tegen die tijd heb je de epic proloog er ook op zitten en wordt je naar Bree gestuurd (je slaat The Shire, het start gebied van de hobbit, dus over). Bree is het start gebied voor Men, naast de lowlvl quests die dus overbodig zijn voor jou, spelen er ook wat +lvl15 quests zich af (meeste in Barrows Down). Je zult vervolgens snel naar De North Downs of The Lone Lands kunnen gaan (+lvl18/20).

euh...ja


 • Dakreal
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 14-04 08:28
RonnieB82 schreef op maandag 17 maart 2008 @ 14:28:
[...]


kun je bij dat betaalscherm niet voor gamecard kiezen?? iets staat me daarvan bij, dat ik dat heb gekozen, zodat ik eerst mn trial kon doorlopen zonder verdere aankopen te doen.
Zal vanavond even kijken of dat wil lukken. thx voor de tip :)

Specs - Q9550 Cooled with CM V8 @ 3.6 Ghz, Kingston HyperX 8gb, MSI GTX660 Ti Power Edition, Samsung 128GB SSD 830 series.


 • tntkiller
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 29-05 10:42
Anoniem: 230357 schreef op maandag 17 maart 2008 @ 12:29:
Exceptional hides zijn makkelijk te verkrijgen. In Angmar, helemaal in het Zuid-oosten, de valley richting de drakes, zitten allemaal van die ... geen idee meer hoe ze heten...kleine beesten iig. De droppen allemaal exceptional hides, en zijn heel makkelijk te killen, ook geen adds aanwezig.
ja dat is zo...al is de MM bij de goblin town heb je die ruines met wargs..voordeel, je grind meteen je virtue bij elkaar :D

Iseci


 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 01-06 22:36
De afgelopen twee dagen ben ik druk bezig geweest om de raid groep weer leven in te blazen. Ik moet zeggen dat het aardig gaat. Zondag zou onze eerste raid in een maand zijn. De raidleader kwam ineens even melden dat ie van zn nieuwe kin niet meer mocht gaan raiden buiten hun om, dus weg raidleader. Fijn, zo'n regel. Maargoed, ik zou de leiding van die raid dan wel overnemen, dan beslisten we daarna wel wat we met de groep gingen doen.

Dus zondagavond druk aan het recruiten geweest om onze groep aan te vullen. Met een halve PUG gingen we op weg. Onderweg naar Barz hadden we erg veel pech toen zowel de slave master als de slave tegelijk een stun resisten, waardoor we een wipe kregen. Verder geen noemenswaardige dingen tot Barz. Daar aangekomen een korte uitleg en gaan. Zonder problemen ging Barz neer. Ik zat even achter mn oren te krabben eigenlijk. Een PUG die Barz neerhaalt zonder wipes...

Nou ja, op naar Zurm dan maar. Ook onderweg naar Zurm hadden we geen geluk met de stuns. Weer twee EMs die resisten, weer een wipe. De keer daarop hebben we ze wel goed neer kunnen halen, dus nu Zurm dan maar. Als we bij Barz niet wipen, dan hier vast wel. Een paar minuten later moest ik mijn onderkaak toch weer van de vloer af halen; geen wipe. Zelfs niet 1 death.

"Doen we baas 3 ook nog?" Ja ging het in koor. Nou goed dan, doen we die ook nog even. Ik was eventjes bezorgd dat we deze niet gingen redden, aangezien die vervelende adds vanaf de trap hem zo dik healen. Maar aan de andere kant, ik had 4 hunters (mezelf incluis) en een champion, dus DPS genoeg om die adds dood te maken. Enkele minuten later lag ook Furz dood aan onze voeten. Rollen op de gloves gem... helaas, bagger roll; 11. Nou ja, morgen weer een dag was het idee.

Dus gisteravond ben ik weer iedereen gaan roepen. Bijna de hele groep was er weer, op 3 man na. Vervangers waren snel gevonden, dus we gingen verder naar baasje 4. Eenmaal in de instance kwamen we bij de giants aan. Onze captain was echter aan het slapen. Ze ging koffie halen, haar toon achterlatend tussen de deuropening en de giants. Daar ja, waar die 6 Gashfra Butchers uit komen, die level 52 Nemesis. Maar uiteindelijk hebben wij er 2 afgemaakt en de rest voor de Giants gelaten. Op naar Zogtark!

Ik zal het langzame doodmaken van de trash NPCs jullie daar besparen, dat kan je je vast wel indenken. Einde van het liedje was dat een van de Elder Drakes al dood was voor ie goed en wel aan het lopen was. De ander kreeg vervolgens 4 kwade hunters op zich, dus die was ook snel gereduceerd tot karkas. Zogtark zelf is een eitje, dus ook hij dood. Gem roll :D Ik rollde al heel de raid crappy, dus dit keer hoopte ik op... jammer, 4. Weer niet ! Een andere hunter (uit mn kin) won hem. "Geef maar aan Rhy" zei die :) Dus nu heb ik al 3 van de 6 stukjes.

We zijn verder gelopen naar baasje 5. Dit is een van de minst uitdagende, zolang je die darklings maar weg houdt van het midden. Maar met 4 hunters is dat geen probleem. De twee meest ervaren hunters op de darklings, de andere twee als backup wanneer we power moesten pakken. Na een minuutje of 5 was ook baasje 5 dood.

De nare verassing kwam bij Shadow-Eater en Stone Biter. Deze spawnden veel meer adds dan ik ooit heb gezien bij ze. We kregen ze wel dood, maar de ruim 10 world eaters maakten het onmogelijk te overleven. Wipe dus. Wel de lock gehaald.

Na het teruglopen zijn we verder gegaan naar Thrang. We hadden alleen geen geluk met de Shamans. Die liepen alle 4 naar hetzelfde groepje toe, in plaats van 2 naar elk, zoals ik graag had gezien. Dat was dus vrij rap over. Maar, we hebben onze lock nog 2 dagen, dus wie weet :)

Niet slecht vond ik zelf, voor de eerste keer als volledig raid leader, en dan ook nog eens met een halve pug.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 16-05 09:35

Knaak

It's me, Mario!

Als iemand bij ons in de raid zijn gem aan een ander geeft mag die gewoon simpelweg 7 runs niet meer meerollen. Je rolled, of je rolled niet.

Ook is boss 5 vrij lastig, vanuit een tanking perspectief. Die gozer doet echt gruwelijk veel damage in een zeer korte tijd. Laat staan dat die je telkens wounds geeft die een -1200 armour value bebuff hebben.

Laatst had ik 5 van die wounds in 10sec gekregen, en toen had ik een armour value van rond de -3000. Dan heb je je pots/lrm's echt hard nodig.

Thrâng is voor ons een eitje, we killen ze gewoon met 3-4 bij elkaar. Gewoon 100% dps op de champ's target + conj's. Natuurlijk proberen we ze met Triple-Traps/Sticky Tar te scheiden/vertragen alleen werkt dit niet altijd 100%.

Enigste probleem wat wij als kin hebben zijn Thaurlach en Thorog, de enige 2 bosses in de game die we niet down hebben gekregen tot dusver.

Maarja, book13 en Book14 hebben echt gruwelijk vette feature's. Laat staan Mines of Moria. Ik raad iedereen aan om eens op youtube naar het filmpje te kijken waar ze het bekend maken. Erg vette dingen worden er besproken. (War-Mammoths in book 13 bijvoorbeeld)

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
^^ je bedoelt deze filmpjes :) :
Part 1
Part 2
Part 3

euh...ja


 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 01-06 22:36
MOAW schreef op dinsdag 18 maart 2008 @ 09:36:
Als iemand bij ons in de raid zijn gem aan een ander geeft mag die gewoon simpelweg 7 runs niet meer meerollen. Je rolled, of je rolled niet.
Mwah, de hele raid was het er mee eens, dus het is geen probleem.
MOAW schreef op dinsdag 18 maart 2008 @ 09:36:Ook is boss 5 vrij lastig, vanuit een tanking perspectief. Die gozer doet echt gruwelijk veel damage in een zeer korte tijd. Laat staan dat die je telkens wounds geeft die een -1200 armour value bebuff hebben.

Laatst had ik 5 van die wounds in 10sec gekregen, en toen had ik een armour value van rond de -3000. Dan heb je je pots/lrm's echt hard nodig.
Goede minstrel op de tank, LM die de wounds in de gaten houdt. Eitje :)
MOAW schreef op dinsdag 18 maart 2008 @ 09:36:Thrâng is voor ons een eitje, we killen ze gewoon met 3-4 bij elkaar. Gewoon 100% dps op de champ's target + conj's. Natuurlijk proberen we ze met Triple-Traps/Sticky Tar te scheiden/vertragen alleen werkt dit niet altijd 100%.

Enigste probleem wat wij als kin hebben zijn Thaurlach en Thorog, de enige 2 bosses in de game die we niet down hebben gekregen tot dusver.
Mjah, nieuwe raidgroep he. Van alle mensen die ik mee had was er 1 hunter die Thrang down had gekregen ooit. De Balrog niemand. (behalve ondergetekende, kheb elke boss in de rift nu een paar keer gehad)

Thorog ben ik nog niet geweest. De meeste andere Helegrod bosses heb ik nu toch wel gedaan.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 01-06 22:36
Overigens, leest dit topic eens van het "Legioen van Eriador". Kheb me een breuk gelachen over de domheid van die gasten.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 16-05 09:35

Knaak

It's me, Mario!

Rofl, dan ben je echt dom bezig als je je gegevens op het forum zet/doorverteld.

@Rfce, inderdaad, daar worden erg leuke dingen verteld. (player lights, war mammoths, world-changing events, weer wat je morale aantast etc)

 • Dr. Strangelove
 • Registratie: Februari 2001
 • Nu online
Ik ben ook met het spel begonnen, ik kon een SE bij Bart Smit meepikken voor een tientje.

Vergeef me de vergelijking met WoW maar dit is mijn enige referentiekader. Ik twijfel een beetje of ik met LotR aan de slag ga of dat ik mijn WoW subscriptie ga vernieuwen. Ik neig naar het eerste, maar:

- Is crafting een wat nuttigere bezigheid dan in WoW? De meeste professions zijn gewoon money sinks daar.
- Hoe kan je een profession oppikken? Ik ben nu level 5, net klaar in Archet. Wat zijn handige professions om mee te starten?
- Is het housing deel een beetje goed uitgewerkt? Wat gebeurt er als je de upkeep niet meer kan betalen (ik speel soms weken niet).

These are my principles. If you don't like them, I have others.


 • vage
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 20-02 19:56
Zelf heb ik tijden WoW gespeeld.

Ik heb het idee dat bij LOTRO craften nuttiger is, minder duur en meer opbrengst, dat is zo mijn ervaring. Ik ben nu lvl 42 en merk dat het wel veel mats kost (ben armsman( weaponsmith)).

De profession oppikken kan als je in combe komt, je krijgt in achat dacht ik een quest dat je iemand moet spreken en die staat voor de crafting hall, wandel daar naar binnen en je kan na een babbeltje en de keuze van start.

Housing heb ik geen ervaring mee.

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 01-06 22:36
Als je de upkeep van je huis niet betaalt, raak je het kwijt. De inhoud van je kisten en je meubels kan je ophalen bij de vaultkeepers in de grotere steden en housing areas. Je kan tot 6 weken vooruit betalen, dus een week of 4 niet spelen moet kunnen.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Hurtebise
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 11:09
Wat zijn de main stats voor een guard tank? Als er verschillende types bestaan, wil ik dat ook graag weten. Vind het moeilijk een keuze te maken tussen might/vitality/will. Ik zou als guard voornamelijk tank zijn, minder dps gericht, 1H weapon + shield.

Soms lees ik dat guard goed met 2H overweg kan, maar dat lijkt mij wat zonde voor de vele block/parry/shield-abilities die je zo moet missen.

Anoniem: 191619

MueR schreef op dinsdag 18 maart 2008 @ 10:38:
Overigens, leest dit topic eens van het "Legioen van Eriador". Kheb me een breuk gelachen over de domheid van die gasten.
Het Legioen van Eriador (LvE). Zit daar iemand van GoT daar? Ik vind het maar aparte lui en als ik soms in /say iets in het nederlands zeg, krijg ik geen reactie, of een grote bek. Plus vind ik het vreemd dat je als kinship adverteert met +180 members naar meer. Bij +180 members is natuurlijk maar de vraag of de helft daarvan geen lvl 1 alts of mules zijn. Daarbij gaat het mij om de kwaliteit en niet om de kwantiteit van een kin.

In sommige kins van zo n grootte is iedereen zo anoniem, waarbij er nauwelijks events als een raid plaatsvind. Maargoed, wellicht geldt dit niet voor LvE.

In tegenstelling tot Muer ben ik helemaal niet zo meer bezig met raiden. Eerlijk gezegd komt dat omdat ze laatste tijd niet meer vrijdag/zaterdag vallen, maar op zondag/maandag. Mij komt dat veel slechter uit, dus houd ik het nu op Uru/CD en Book runs. Compact, easy en gezellig. Ik mis de grote gem rolls wel heel erg.

Gisteren Book 5 chap 5 tm Chap 8 afgerond en daarmee boekreeks 1-8 afgerond. Kreeg ik 12.000 xp voor en dat vind mijn champ 48,5 wel aardig. Daarbij dropte de twee laatste pagina's van Tome of Swords en de laatste pagina van Joy of Battle. Artisan Blade had ik al dus nu bijna alle leg traits compleet. Ik wil nu wel graag de Sigil of War hebben. Ik heb een Crimson Gorthorog horn in mn hunter inventory, dus als iemand de Sigil of War wilt ruilen tegen deze, of een Gorthorog Teeth, dan houd ik me aanbevolen. Anders plan ik weer een Uru run as vrijdag.
Nu met Tome of Swords en Artisan Blade heb ik twee massive AoE skills met leuke animaties en geluiden. Het maakt de klasse nog meer hack and slash :*)

Daarbij nog een vraag: weet iemand een goed gebied voor de vonst van Tier 3 Scholar items? Dit zijn Faded Sindarin pages en Torn Scholar book?? :?

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 16-05 09:35

Knaak

It's me, Mario!

Hurtebise schreef op dinsdag 18 maart 2008 @ 12:36:
Wat zijn de main stats voor een guard tank? Als er verschillende types bestaan, wil ik dat ook graag weten. Vind het moeilijk een keuze te maken tussen might/vitality/will. Ik zou als guard voornamelijk tank zijn, minder dps gericht, 1H weapon + shield.

Soms lees ik dat guard goed met 2H overweg kan, maar dat lijkt mij wat zonde voor de vele block/parry/shield-abilities die je zo moet missen.
Ik zou zeggen vitality (morale, 1 vitality = 3 morale + *%mitigation), maar ook might is belangrijk. Ookal vind ik dat might meer iets voor een champion is.

Anoniem: 191619

Als je met je muis over de basic stats gaat dan krijg je al gauw het gevoel dat je alle stats nodig hebt. Volgens mij heeft agility ook iets met dodging te maken geloof ik. Ook heb ik weleens minstrels met een hoge agility gesproken.

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
Anoniem: 191619 schreef op dinsdag 18 maart 2008 @ 13:19:
[...]
Daarbij nog een vraag: weet iemand een goed gebied voor de vonst van Tier 3 Scholar items? Dit zijn Faded Sindarin pages en Torn Scholar book?? :?
Je bedoelt de faded sindarin passages en torn craftsman's diarys. AH is een mooie maar dure plek uiteraard.

De passages droppen bij de dourhands in het noorden vd North Downs, de undead in het westen van de fields of fornost, en volgensmij ook bij wat goblins in het zuiden van Evendim. De droprate is vrij laag, meeste suc6 had ik bij de undead.

De diary's droppen voornamelijk bij die trollen in harloeg, LoneLands. Soms droppen ze ook bij bovengenoemde dourhands en undead.

euh...ja


Anoniem: 230357

MOAW schreef op dinsdag 18 maart 2008 @ 13:28:
[...]


Ik zou zeggen vitality (morale, 1 vitality = 3 morale + *%mitigation), maar ook might is belangrijk. Ookal vind ik dat might meer iets voor een champion is.
Ja en Nee, might is voor een guard ook wel belangrijk, meer schade doen is toch weer iets meer agro. Maar aangezien lotro geen echte resist armor heeft ( wat ik nog steeds jammer vindt ) zou ik ook Vit op 1 zetten, met Might als goede tweede.

Two handed ( inc alle bijbehorende skills ) zou ik alleen doen bij grinden voor hides etc etc , ofterwijl solo mobs, en in Ettermoors (PvMP).

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 16-05 09:35

Knaak

It's me, Mario!

2H + Overpower is ook handig als je 3e tank in de Rift hebt. Zoals wij ieder weekend weer :P

Anoniem: 230357

MOAW schreef op dinsdag 18 maart 2008 @ 14:19:
2H + Overpower is ook handig als je 3e tank in de Rift hebt. Zoals wij ieder weekend weer :P
Ja ..okey :P . Wanneer je niet tankt ga je uiteraard 2 handed :)

-------------------

Hmm kom toch al dicht bij rank 6 met mijn reaver... ! Ettermoors is zoveel beter als creep zijnde :), geen repair bills, geen campers, geen starhuggers. Gewoon echte taktieken en stategieen. En als reaver zijnde gewoon.....kamikaziiii !!! Ben al meerdere malen met charge langs een freep raid ( die weer eens stond te slapen/campen bij TR ) voorbijgerend, zo richting de CG, altijd lachen. Speel mijn creep nu ook steeds vaker dan mijn freep. De creep community is naar mijn mening zoveel beter.
8) ~Boszzah~

Anoniem: 191619

Rfce schreef op dinsdag 18 maart 2008 @ 13:51:
[...]


Je bedoelt de faded sindarin passages en torn craftsman's diarys. AH is een mooie maar dure plek uiteraard.

De passages droppen bij de dourhands in het noorden vd North Downs, de undead in het westen van de fields of fornost, en volgensmij ook bij wat goblins in het zuiden van Evendim. De droprate is vrij laag, meeste suc6 had ik bij de undead.

De diary's droppen voornamelijk bij die trollen in harloeg, LoneLands. Soms droppen ze ook bij bovengenoemde dourhands en undead.
dank je wel man, hier kan ik wat mee :) :)

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 01-06 22:36
Anoniem: 191619 schreef op dinsdag 18 maart 2008 @ 13:19:
Het Legioen van Eriador (LvE). Zit daar iemand van GoT daar? Ik vind het maar aparte lui en als ik soms in /say iets in het nederlands zeg, krijg ik geen reactie, of een grote bek. Plus vind ik het vreemd dat je als kinship adverteert met +180 members naar meer. Bij +180 members is natuurlijk maar de vraag of de helft daarvan geen lvl 1 alts of mules zijn. Daarbij gaat het mij om de kwaliteit en niet om de kwantiteit van een kin.

In sommige kins van zo n grootte is iedereen zo anoniem, waarbij er nauwelijks events als een raid plaatsvind. Maargoed, wellicht geldt dit niet voor LvE.
Helemaal mee eens hoor. Voor zover ik weet accepteren ze iedereen, zolang ze maar nederlands praten. Dat bevalt me niet aan een kinship. Ik wil met mensen spelen, niet met member #185.
Anoniem: 191619 schreef op dinsdag 18 maart 2008 @ 13:19:In tegenstelling tot Muer ben ik helemaal niet zo meer bezig met raiden. Eerlijk gezegd komt dat omdat ze laatste tijd niet meer vrijdag/zaterdag vallen, maar op zondag/maandag. Mij komt dat veel slechter uit, dus houd ik het nu op Uru/CD en Book runs. Compact, easy en gezellig. Ik mis de grote gem rolls wel heel erg.
Je bent welkom als je een keer mee wil hoor :D

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Knowuse
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 11-04 00:13
Welcome to the darkside })

Reaver met charge is echt erg leuk om te spelen, het mooiste is om midden in een freep raid een target uit te schakelen en dan levend weg te komen omdat iedereen focust op die grote groep creeps een eindje verderop :P

Ben nu bezig om een warleader naar rank 5 te brengen zodat ik een tweede shout krijg. Vond een WL eerst niet zo interresant, toch maar 1 je gestart om dat stones te kunnen farmen in DoF. Toch erg leuk om een WL te spelen, andere creeps in leven houden geeft meer voldoening dan ik eerst dacht. Denk dat 1vs1 een WL na rank 5 bijna onverslaanbaar is. Met de juite traits kan ik in de DoF zelfs de Elite Masters solo aan voor de mooie blauwe stones (duurt wel even, maar het lukt wel)
Anoniem: 230357 schreef op dinsdag 18 maart 2008 @ 14:52:
[...]


Hmm kom toch al dicht bij rank 6 met mijn reaver... ! Ettermoors is zoveel beter als creep zijnde :), geen repair bills, geen campers, geen starhuggers. Gewoon echte taktieken en stategieen. En als reaver zijnde gewoon.....kamikaziiii !!! Ben al meerdere malen met charge langs een freep raid ( die weer eens stond te slapen/campen bij TR ) voorbijgerend, zo richting de CG, altijd lachen. Speel mijn creep nu ook steeds vaker dan mijn freep. De creep community is naar mijn mening zoveel beter.
8) ~Boszzah~

Shuttle st20g5


 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 16-05 09:35

Knaak

It's me, Mario!

Anoniem: 191619 schreef op dinsdag 18 maart 2008 @ 15:06:
[...]


dank je wel man, hier kan ik wat mee :) :)
Die dingen kan je beter farmen in Agamaur en zo'n ruïne tussen Weathertop en Amon Ros. Altijd een stuk of 2-3 nodes die je lekker kan farmen. (moet je natuurlijk wel scholar zijn :P)

 • The End
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 09:17

The End

!Beginning

Rfce schreef op dinsdag 18 maart 2008 @ 13:51:
Je bedoelt de faded sindarin passages en torn craftsman's diarys. AH is een mooie maar dure plek uiteraard.

De passages droppen bij de dourhands in het noorden vd North Downs, de undead in het westen van de fields of fornost, en volgensmij ook bij wat goblins in het zuiden van Evendim. De droprate is vrij laag, meeste suc6 had ik bij de undead.

De diary's droppen voornamelijk bij die trollen in harloeg, LoneLands. Soms droppen ze ook bij bovengenoemde dourhands en undead.
Toevallig was ik van de week de deeds in de North Downs aan het doen en kwam ik een paar van die Faded Sindarin pages tegen. Ik had overgens het meeste geluk bij de dourhands.

Van alle professions valt Scholar mij het meeste tegen. Deze pages zijn nergens te vinden en kosten een vermogen op de AH. Ik kan maar een recipe vinden met 'juicy blackberries' waarmee ik ook de expert tier kan levelen.

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 01-06 22:36
Dye heeft mijn scholar GM laten halen hoor :)

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • The End
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 09:17

The End

!Beginning

MueR schreef op dinsdag 18 maart 2008 @ 16:45:
Dye heeft mijn scholar GM laten halen hoor :)
Welke dye? Ik kan namelijk geen andere recipes vinden op de AH. Die juicy blackberries zijn ook nauwlijks te krijgen. (Het gaat om de expert tier)

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 01-06 22:36
Juicy Blackberries kan je farmen. Het is een drop van blackberry fields (Master tier Farmer), net als Blackberry Honey (MD reputation voor cook).

Mijn LM/Scholar heeft enkele uren op de farm doorgebracht met het farmen van Blackberries en Green Onions (Onion Skins, Dark Green Dye, Artisan)

[Voor 33% gewijzigd door MueR op 18-03-2008 17:01]

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • The End
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 09:17

The End

!Beginning

MueR schreef op dinsdag 18 maart 2008 @ 17:00:
Juicy Blackberries kan je farmen. Het is een drop van blackberry fields (Master tier Farmer), net als Blackberry Honey (MD reputation voor cook).

Mijn LM/Scholar heeft enkele uren op de farm doorgebracht met het farmen van Blackberries en Green Onions (Onion Skins, Dark Green Dye, Artisan)
Ik heb mijzelf tot artisan master farmer weten te krijgen om 'straw' voor mijn weaponsmith te maken. Dit heeft tot gevolg gehad dat ik een week niet heb kunnen spreken wegens een aanval van acute hersendoodheid.

Farmen doe ik nog wel, maar dan 1-2 veldjes voor mijn cook.

Ik ga proberen om navy dye te krijgen en dan met woad plants te levelen... :) Die kom ik ten minste nog tegen als ik gewoon aan het rondwandelen ben...

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 01-06 22:36
Ach joh, tijdens het farmen heb ik iig een mooie startpost in elkaar kunnen draaien :D

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • The End
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 09:17

The End

!Beginning

MueR schreef op dinsdag 18 maart 2008 @ 17:18:
Ach joh, tijdens het farmen heb ik iig een mooie startpost in elkaar kunnen draaien :D
Haha, hij is wel mooi geworden! :) Is farmen toch nog ergens nuttig voor...

Ik heb gisteren het navy dye recipe gekocht (en 6 faded sindarin pages voor 10s! :P ). Dan kan ik ook woad planten gebruiken om te lvlen.

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
Ik vind het toch nuttiger om scrolls te maken ipv dyes. Deze kunnen goed gebruikt worden als battle of wardening scroll, of als crafting scroll.

Wat betreft de weaponsmith, waar gebruik je het stro dan voor? Voor de hunter-traps? Dan moet je toch ook nog woodworker materiaal verkrijgen of mis ik iets. Anders ga ik ook eens flink wat stro maken met de farmer, ik moet de weaponsmith nl ook nog flink opkrikken.


Gisteren btw Thieftakers Bane gedaan in Evdendim... hebben ze de quest makkelijker gemaakt? Het was echt een eitje. We hadden ons opgedeeld in 3 groepjes, 1 hunter+tank in het zuidelijke kampje, 1 hunter (me) + tank in het noordelijk kampje en de minstrel met en captain in het midden.
Op een gegeven moment stond ik alleen in het bovenste kampje, geen probleem die elites vielen om alsof het nix was. Wat ik me dan af vraag is of ze bijv. Tomb of Elendin ook makkelijker hebben gemaakt (en dan heb ik het over die turtle).

[Voor 39% gewijzigd door Rfce op 19-03-2008 10:32]

euh...ja


 • The End
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 09:17

The End

!Beginning

Rfce schreef op woensdag 19 maart 2008 @ 10:27:
Ik vind het toch nuttiger om scrolls te maken ipv dyes. Deze kunnen goed gebruikt worden als battle of wardening scroll, of als crafting scroll.

Wat betreft de weaponsmith, waar gebruik je het stro dan voor? Voor de hunter-traps? Dan moet je toch ook nog woodworker materiaal verkrijgen of mis ik iets. Anders ga ik ook eens flink wat stro maken met de farmer, ik moet de weaponsmith nl ook nog flink opkrikken.
Deze is het geloof ik: http://lorebook.lotro.com/wiki/Recipe:Cunning_Lure_Trap De short black ash shaft en de long black ash shaft kan je kopen van de vendor.

Die werd gebruikt om Weaponsmith te levelen. Echter krijg je er nog maar 2 punten voor en het straw kost nogal veel tijd om te maken. (Als je gecritte Winterbarley maakt, dan heb je volgens mij rond de 40% kans dat er een straw dropt.) De shafts kosten ongeveer 12s per trap in totaal.

 • GeleFles
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online

GeleFles

What's in a bottle?

Rfce schreef op woensdag 19 maart 2008 @ 10:27:
Ik vind het toch nuttiger om scrolls te maken ipv dyes. Deze kunnen goed gebruikt worden als battle of wardening scroll, of als crafting scroll.

Wat betreft de weaponsmith, waar gebruik je het stro dan voor? Voor de hunter-traps? Dan moet je toch ook nog woodworker materiaal verkrijgen of mis ik iets. Anders ga ik ook eens flink wat stro maken met de farmer, ik moet de weaponsmith nl ook nog flink opkrikken.
sinds book 12 heb je dubbel zoveel stro nodig, en krijg je nog maar 2 punten per gecraft item.

dat betekend dus 1 craftpunt per strotje, en dus behoorlijk pittig als je nog een hoop punten nodig hebt (zoals ik helaas :( ), en daarnaast het je ook nog eens een hoop NPC items nodig.

Anoniem: 218701

Ik kan momenteel helaas gewoon echt niet spelen.. :S Ik kan het spel starten, maar binnen een minuut valt mijn monitor uit sinds ik een Geforce 9600 GT SSC heb. Ik heb verschillende dingen geprobeerd en mijn haar valt bijna uit van ergernis, alleen bij LOTRO is dit een probleem namelijk en dat is nu net hetgeen ik het liefste speel.

Kan zijn dat het mijn voeding is die het niet trekt (400 Watt) maar aangezien ik al meer berichten heb gezien dat het beeld op zwart slaat van mensen met een geforce 9600 GT, ook met veel meer Watt power supplies, is dat niet mijn eerste gedachte. Aan oververhitting heb ik ook gedacht, Rivatuner dat eens laten bijhouden, maar boven de 52 graden komt mijn gpu nooit.

Nu ga ik sowieso binnenkort eens kijken naar een zwaardere voeding en wat meer koeling, maar toch...dat zou het dus niet moeten zijn.

Anoniem: 230357

Anoniem: 218701 schreef op woensdag 19 maart 2008 @ 11:33:
Ik kan momenteel helaas gewoon echt niet spelen.. :S Ik kan het spel starten, maar binnen een minuut valt mijn monitor uit sinds ik een Geforce 9600 GT SSC heb. Ik heb verschillende dingen geprobeerd en mijn haar valt bijna uit van ergernis, alleen bij LOTRO is dit een probleem namelijk en dat is nu net hetgeen ik het liefste speel.

Kan zijn dat het mijn voeding is die het niet trekt (400 Watt) maar aangezien ik al meer berichten heb gezien dat het beeld op zwart slaat van mensen met een geforce 9600 GT, ook met veel meer Watt power supplies, is dat niet mijn eerste gedachte. Aan oververhitting heb ik ook gedacht, Rivatuner dat eens laten bijhouden, maar boven de 52 graden komt mijn gpu nooit.

Nu ga ik sowieso binnenkort eens kijken naar een zwaardere voeding en wat meer koeling, maar toch...dat zou het dus niet moeten zijn.
Wat bedoel je precies met: valt mijn monitor uit? Gaat de pc rebooten, of is het echt alleen de monitor die uitslaat? Dit laatste lijkt mij niet...

Om zeker te zijn dat het geen oververhitting is, zet je kast open, zet er een tafelventilator voor, en kijk of het dan beter gaat. Zo nee, dan is het vrijwel zeker geen oververhitting.

 • Hurtebise
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 11:09
Rfce schreef op woensdag 19 maart 2008 @ 10:27:Gisteren btw Thieftakers Bane gedaan in Evdendim... hebben ze de quest makkelijker gemaakt? Het was echt een eitje. We hadden ons opgedeeld in 3 groepjes, 1 hunter+tank in het zuidelijke kampje, 1 hunter (me) + tank in het noordelijk kampje en de minstrel met en captain in het midden.
Op een gegeven moment stond ik alleen in het bovenste kampje, geen probleem die elites vielen om alsof het nix was. Wat ik me dan af vraag is of ze bijv. Tomb of Elendin ook makkelijker hebben gemaakt (en dan heb ik het over die turtle).
Arghh, die quest, al meermaals geprobeerd - een hele tijd geleden - steeds de tanden erop stukgebeten... De questlevel is/was onderschat.

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 01-06 22:36
Gisteren mijn warg deed in Angmar afgerond *O* Nu alleen de Circle of Despair en mn laatste 80 trolen in de Misty Mountains nog even doen, dan heb ik mijn traits gemaxed.

Gisteren heb ik ook een hunter in mijn kin meegesleept naar omgeving Garth Forthnir. Hij zat al weken op 49, was al naar de rift geweest enzo.. Dus we hebben even wat questjes gedaan daar, hij 50 :)
Mijn horror begon toen ik hem inspectte, hij droeg nog de armour uit de trollshaws! Dat wordt iets nieuws maken. Hij had huiden liggen, dus ik kreeg een stapel huiden en 4 Turtle Claws van hem. Licht twijfelend gooit hij er ook 2 beryl shards bij, met de melding "kijk maar wat er van komt", en 100 mathoms als bedankje voor het craften _O_

Ik begon de components te maken, 4 crits. Ik had echt zoiets van wtf, nu mis ik de rest. En inderdaad, de helm (normal) ging mis. Weg claw. Nou ja, dan maar een single use armour. Crit! Woei! Dan maar single use shoulders... Crit! Woei! De rest van zn armour ook gecrit zonder missers.

2 crits achter elkaar, dat is lekker. Nou dacht ik, laat ik een beryl shard verspillen aan een miscrit. Maar schijnbaar vond de server dat ze mij nu vaak genoeg hadden uitgelachen met missers, dus ook de derde single use critte!

Anyhow, vanavond Thrang en Rog doodmaken. Kzoek alleen nog een Captain. Jorgasme, interesse? ;)

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Anoniem: 191619

Ik heb vanav cursus van mn werk, dus dat wordt niks. Maar bedankt voor het vragen Muer!

Gisteravond eigenlijk 4 uur lang niks gedaan online. Klein goblin fire pot questje in MM en 2 uur lang een LM uit onze kin geholpen. Ook vanwege het feit dat hij ons met zijn GRD lvl 50 altijd helpt.

beetje gecraft maar niets opgeschoten.

Ik heb een beetje zuur gevoel bij het craften de laatste tijd. Ik heb 5 miscrits op de Exquisite radiant cloak en 5 miscrits op de Ornate Black Ash Hammer gehad. Ik voel me gebruikt, vies, ik wil douchen en huilen op de badkamervloer...

[Voor 73% gewijzigd door Anoniem: 191619 op 19-03-2008 13:09]


 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
@9600 GT verhaal.
Wat vreemd, welke andere games kun je wel spelen dan? Laat mbv RivaTuner eens je Fan op de GPU 100% draaien, dan weet je snel of het een koelingsprobleem is. Kun je wel weer terug komen op de desktop of crashed de PC? Daarnaast welke drivers gebruik je?? Ik had ter test bijv. vorige maand de laatste beta drivers van Guru3D gedownload icm mijn 8800GT, na 5 min. CRASH... reboot, na 5 min weer CRASH in LOTRO. Daarop de driver geïnstalleerd en de laatste nieuwe bij NVidia gedownload -> geen probz meer.

Weaponsmith stro verhaal:
Nou ja dat kost in verhouding qua punten wel erg veen tijd met dat stro. Ik ga wel ore minen met mijn main.

euh...ja


Anoniem: 218701

Ik speel onder andere Guitar Hero 3 probleemloos, Dungeons & Dragons Online is ook probleemloos, zie bij die laatste wel af en toe een fps-drop voorkomen, maar hij crasht niet.

Wat er gebeurd is het volgende. Ik log in, zolang ik in het options scherm of dergelijke schermen zit..niks aan de hand. Ga ik echter verder dan kom ik in Middle Earth terecht waar het verder niet uitmaakt wat ik doe, maar na niet al te lange tijd gaat het beeld op zwart en verliest mijn monitor simpelweg het signaal, alt-tab werkt niet, ctrl-alt-del doet niks en het enige wat eigenlijk werkt is een reboot van de pc. (Bij vergelijkbare problemen waar ik over heb gelezen start de pc na een tijdje zelf opnieuw op, daar wacht ik persoonlijk liever niet op)

Ik heb eerst de drivers gebruikt zoals die op de bijgeleverde CD stonden, dat duurde in eerste instantie redelijk lang voor het verkeerd ging, maar uiteindelijk toch een zwart scherm. Daarna de officiele drivers van de Nvidea site gedownload...zelfde laken een pak...alleen ging het nu al wat sneller mis.

Nu inmiddels ook de Forceware drivers geprobeerd (van Guru3D) afkomstig, en weer hetzelfde.

Ik heb Rivatuner geprobeerd in te stellen voor 100% van de fan, maar ik kan die setting niet wijzigen...geen idee waarom niet eigenlijk (RivaTuner 2.08)

Persoonlijk begin ik meer en meer te denken dat mijn probleem te maken heeft met de voeding..dat op de een of andere manier LOTRO meer van de voeding vraagt dan andere games, waardoor de videokaart geen power meer krijgt en dus zichzelf uitzet. Maar dat blijft speculeren tot ik er een zwaardere voeding in zet.

 • Hurtebise
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 11:09
Hang je scherm aan een andere pc waar Lotro ook op draait.

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 01-06 22:36
Schaamteloze backtrack van mn Tweakblog:
Al enige tijd maak ik deel uit van de Raids'R'Us raid alliance.Met deze groep heb ik mijn eerste Rift ervaring op de Laurelin server opgedaan, welke vooral de eerste keren erg productief was.

Lees verder »
Lezen dus! Commentaar mag :P

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Anoniem: 218701

Hurtebise schreef op woensdag 19 maart 2008 @ 14:52:
Hang je scherm aan een andere pc waar Lotro ook op draait.
Dan moet ik wel een andere PC hebben waar LOTRO ook op draait.. ;) Ik heb er maar 1...maar het zit niet in mijn monitor, maar absoluut in de videokaart. Toen ik nog met mijn 8600 GT draaide ging het namelijk wel goed...alleen ben ik over de performance van die kaart niet tevreden... ;)

Ik kan natuurlijk tijdelijk teruggaan naar mijn oude kaart, maar dat vind ik eigenlijk gewoon geen optie...daarvoor koop ik natuurlijk geen nieuwe.. ;)

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 16-05 09:35

Knaak

It's me, Mario!

Je had je kaart ook meeten terug kunnen brengen :P

Anoniem: 218701

MueR schreef op woensdag 19 maart 2008 @ 15:08:
Schaamteloze backtrack van mn Tweakblog:

[...]


Lezen dus! Commentaar mag :P
Op naar Zurm dan maar. Deze baas is vergelijkbaar aan Barz, dus behoefde weinig uitleg. Na het opruimen van het losse puin wat er rond liep, ging ook Barz snel ten onder.
Zurm ging ten onder dus.. ;)
Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee