Toon posts:

[MMORPG] Lord of the Rings Online: deel 7 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 26.116 views

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 21:56

Welkom bij deel 7

Er staan waarschuwingen aan het einde van deze topicstart.
Een vriendelijk verzoek je te hieraan houden aub!
 
 

Spelinformatie

Na lang wachten was het op 24 April 2007 eindelijk zover: The Lord of the Rings Online - Shadows of Angmar werd officieël gelanceerd in Europa. Ontwikkelaar Turbine en Europees uitgever Codemasters brachten met deze MMORPG de langverwachte wereld van Tolkien naar ons toe. Ontwikkelaar Turbine kennen we onder andere van Asheron's Call.Codemasters is onder andere uitgever van een aantal andere MMORPGs zoals Archlord.

De game is gebaseerd op de originele verhalen (ook wel Lore genoemd) van J.R.R. Tolkien. De vertolking van Peter Jackson's filmtrilogie is het zeker niet. Ben je op zoek naar een game met veel elementen uit de films, zijn de games van EA misschien meer jouw ding.

We schrijven de Derde Era, het jaar 3018. Het is onrustig in het anders redelijk vredige Eriador. Grote groepen goblins, orcs, trollen en andere onsmakelijke types beginnen onrust te veroorzaken in de landen. Vanuit Angmar sijpelen de dienaren van de Witch King langzaam de kalme gebieden zoals de Shire in. Vreemde, angstaanjagende ruiters in het zwart worden gezien in het gezelschap van bandieten.

Hoe je eigen avontuur verloopt, is afhankelijk van het ras van je keuze. Na een korte inleiding wordt je losgelaten in de wondere wereld genaamd Midden Aarde. De verschillende gebieden van Eriador zullen voor je geopend worden naar mate je verder komt in de wereld. Zo zul je in het begin vooral bezig zijn in gebieden als de Shire, Bree-land en Ered Luin. Later zullen je avonturen je onder andere brengen naar Rivendell en Angmar, de bron van het kwaad.

Het verhaal speelt zich af in de vorm van boeken. Deze "Epic" boeken beginnen met een proloog, deze is per ras verschillend. Na de proloog zal je beginnen aan het tegenwerken van de troepen van de Witch King. Je ontmoet verschillende karakters uit de boeken en films, zoals Aragorn, Radagast, Gandalf, Frodo en vele anderen.

 
 
 

Uitbreidingen

Het spel is uitgebracht met 8 Epic boeken, de proloog niet meegerekend. Op het moment van schrijven zijn we ondertussen aanbeland bij het twaalfde boek. Deze gratis uitbreidingen hebben al diverse nieuwe gebieden, features en content gebracht.

Een kort overzicht van de uitbreidingen:

Boek 9 - The Shores of Evendim

Dit gebied, vroeger deel van het koninkrijk Arnor, wordt gedomineerd door een enorm meer. Vele ruines van vroegere tijden zijn in dit gebied te vinden, evenals tombes van oude koningen. Met het verstrijken van de jaren sinds het afbrokkelen van dit rijk, is het overlopen met ongure types zoals grafrovers. Er is echter nog een enclave Dunadain welke streven naar het herstellen van de ruines naar hun oude glorie.

In deze uitbreiding werd het voor spelers tussen hun 28e en 40e level een stuk gemakkelijker. Waar je eerst gedwongen was om nogal wat tijd door te brengen met het omleggen van beesten en gespuis, boden de quests in dit gebied een prettiger manier om het felbegeerde level 50 te halen. Ook maken we in dit boek kennis met Amarthiel, de kampioen van Angmar.

Boek 10 - The City of the Kings

Nog altijd zijn we in Evendim. Aan de zuidkust van het grote meer staan de ruines van Annuminas. Amarthiel, met wie we in boek 9 kennis hebben gemaakt, heeft zich met haar troepen naar deze stad begeven. Aan ons dus de taak om haar soldaten voor eens en voor altijd uit de stad te gooien.

In dit boek is er een nieuw Reputation systeem toegevoegd. De diverse facties in de wereld hebben elk hun eigen unieke winkel, waar je speciale items kan kopen. De vier basis facties, Men of Bree, Elves of Rivendell, Thorin's Hall en de Mathom Society (Hobbits), een speciale ruimte waar een extra werkplaats is ingericht. Zo vindt je in Michel Delving, mits je er naar binnen kan, behalve de unieke winkel ook nog een Superior Study.

Boek 11 - Defenders of Eriador

Amarthiel heeft Annuminas verlaten. In de Palantir dacht ze te zien waar haar ring zich bevindt en nu probeert ze verwoedt deze te pakken te krijgen. Wederom is aan ons de taak toegevallen haar op zo veel mogelijk manieren te hinderen.

Naast de voortzetting van de Epic quest serie, vinden we in dit boek ook nieuwe gebieden. Het zuidelijke gedeelte van de Trollshaws is geopend. Voor level 40 tot 45 een zeer geschikt gebied om te spelen. Ook zijn de passen in een deel van de Misty Mountains gaan dooien, waardoor we nu nog een nieuw gebied tegemoed zien. Degenen onder jullie die fan zijn van het boek "The Hobbit" zullen zeker op prijs stellen dat zij nu kunnen ronddolen door de gangen van Goblin Town.

Naast nieuwe gebieden bracht dit boek ook de felbegeerde huizen voor spelers en kinships. Elk ras heeft een woongebied met diverse soorten huizen. Uiteraard zijn dit alleen maar thema's. Voor meer informatie over huizen, kijk je hier eventjes.

Boek 12 - The Ashen Wastes

Voor allen die hoopten op de opening van Moria was dit boek een teleurstelling. Voor de meesten was het echter een feest. Uiteraard werd er een nieuw boek toegevoegd aan de Epic serie, maar ook kwam iets waar voornamelijk de RolePlayers lang op hebben gewacht: kleding!

Nou hoor ik je denken, "Hebben jullie al die tijd naakt gelopen dan?". Nee, niets van dat. Maar voorheen waren wij allemaal te zien in de wapenrustingen die wij droegen. Met boek 12 heeft Turbine 2 nieuwe lagen kleding toegevoegd. Deze maken het mogelijk om je vrijetijdskleding te dragen, zonder te hoeven inboeten aan stats. Ook zijn de karakters stukken expressiever en gevarieërder geworden.

Naast deze eye-candy werd ook Angmar grondig op de schop gegooid. Na vele klachten dat het te zwaar zou zijn, zijn een groot aantal quests opnieuw opgezet, zodat het nu makkelijker is om door dit gebied heen te komen.

 
 
 

Kosten & Spel edities

The Lord of the Rings kent momenteel 3 edities van het spel. Alle drie deze edities geven je toegang tot hetzelfde spelletje, alleen de inhoud van de doos verschilt nogal. Hieronder een korte samenvatting. De genoemde prijzen voor de edities zijn adviesprijzen en kunnen varieëren.

Standaard editie

(ongeveer € 15,-)
 • DVD met de game
 • Handleiding van het spel
 • 30 dagen gratis lidmaatschap

Special Edition

(ongeveer € 35,-)
 • DVD met de game
 • Luxe gebonden handleiding van het spel
 • 45 dagen gratis lidmaatschap
 • 7 dagen buddy code (trial key)
 • Cloak of the Wayfarer voor al je karakters
 • Kaart van Angmar

Gold Edition

(ongeveer € 50,-)
 • Luxe stalen behuizing
 • DVD met de game
 • Handleiding van het spel
 • 45 dagen gratis lidmaatschap
 • 7 dagen buddy code (trial key)
 • Bree Horse
  Dit paard geeft je de mogelijkeheid om op level 25 al rond re rijden met je eigen paard. Het is wel langzamer en minder stevig als de "gewone" level 35 paarden.
 • Pocket item "Lucky Horseshoe"
  Dit item geeft je +5 Fate bonus en nogmaals +5 Fate wanneer je deze activeerd.
 • 5 Scented Candles
  Deze kaarsen geven je +1 Hope bonus. Na gebruik verdwijnen ze wel.
 • Welcome Mat
  Een deurmat voor je huis.

Lidmaatschap

Codemasters heeft regelmatig acties waarbij deze prijzen worden verlaagd, dus controleer altijd even de website.

 • 1 maand - € 12,99
 • 3 maanden - € 35,97
 • 6 maanden - € 65,94
 • 12 maanden - € 119,88
 • Lifetime lidmaatschap (onbekend)
  Dit type lidmaatschap houdt in dat je eenmalig een bedrag betaalt, voor een onbeperkt lidmaatschap.

Account

Om dit spel te kunnen spelen en je CD key te activeren, heb je een account nodig bij Codemasters. Zo'n account maak je aan op de COG Account Page.

Via het account panel kan je vervolgens je CD key activeren, waarmee je volledige toegang krijgt tot het spel.

LOTRO proberen

Uiteraard kan je dit spel ook gratis proberen. Met een trial key kan je 7 dagen lang spelen. Dit is wel een beperkte toegang. Zo kan je bijvoorbeeld geen mail versturen of ontvangen. Je kan geen goederen ruilen met anderen en ook geen IM berichten sturen, tenzij zij een gesprek met jou beginnen.

Wanneer je, na deze trial, besluit een lidmaatschap te kopen, maak dan geen nieuw account aan. Wanneer je namelijk een nieuw account aanmaakt, ben je het karakter wat je al hebt kwijt.

Let op: Het is belangrijk om de Europese versie van het spel te downloaden. Met de Amerikaanse versie kan je niet spelen op de Europese servers!

Het aanvragen van een trial key doe je op deze pagina.

 
 
 

Races

Dwarves


De standvastige dwergen zijn bekend voor hun gedrevenheid, sterkte en hun toewijding aan alle dingen die verborgen zitten in de diepste plaatsen van Middle Earth. Ze leven een teruggetrokken bestaan in hun huizen, gelegen onder grote bergen en zijn experts wanneer het aankomt op mijnen en het bewerken van steen en staal.

Trots en gedreven, vechten de Dwergen mee met de Vrije Volkeren van Middle Earth, hoewel er al eeuwen een onenigheid is tussen dwergen en elven.

Dwergen zijn veel kleiner dan de mensen en leven vaak 250 jaar of langer.

ElvesDoorheen de tijden zijn de verwezenlijkingen van het nobele elvenras altijd verbonden geweest met de geschiedenis van Middle Earth. Zij herinneren zich nog de verwoesting door het Kwaad dat het land overschaduwde. Voor hun is de oorlog niet slechts een legende, ze hebben hem meegemaakt. En nu is de schaduw terug...

Eeuwen geleden, splitsten de elven zich op in verschillende groepen en verspreiden zich over heel Middle Earth, vooral in de oude beboste gebieden, waar ze momenteel nog wonen. Elven hebben altijd al een diepe affectie voor de natuurlijke wereld rondom gehad.

Elven sterven niet in een manier die mensen begrijpen. Ze leven vaak duizenden jaren in Middle Earth zonder geplaagd te worden door ouderdom of ziektes, hoewel een elf wel kan sterven in een oorlog of dergelijke. Eens hun tijd op Middle Earth ten einde loop, trekken de elven naar onbekende gebieden, ver voorbij de westerse zee.

Lang geleden waren de elven opgetogen over de jongere rassen die Middle Earth begonnen te bevolken en ze werden bondgenoten wanneer de nood het hoogst was, maar eeuwen van oorlog en verraad heeft hen gedreven naar een meer gesloten gemeenschap.

Maar nu dat de Third Age ten einde loopt en de War of the Ring nabij is, moeten de elven terug hun beboste gebieden en verborgen valleien verlaten om een bondgenootschap te sluiten met de Vrije Volkeren van Middle Earth.

Hobbits


Er zijn maar weinig geschreven verwezenlijkingen van hobbits tot laat in de Third Age van Middle Earth, en zo hebben ze het graag. Hobbits zijn een eenvoudig, stil volk, die liever rondzwerven in kleine huizen, deels ingebouwd in de heuvels van de Shire in het westen van Eriador.

Sommige noemen hen Halflings vanwege hun relatief klein grootte in verlijking met de mensheid.

Het favoriete tijdverdrijf van dit kleine volk bestaat uit eten, geschenken uitwisselen en hun velden bewerken. Ze houden zich niet graag bezig met de gevaarlijke zaken die zich afspelen elders in Middle Earth (met mogelijke uitzondering van de legende van hobbit boogschutters in de oorlogen in Fornost).

In deze donkere dagen echter, zijn het de hobbits die met hun, vaak verrassende, aanleg voor zowel woord als daad een grote impact zullen hebben op de oorlog tussen de Vrije Volkeren en de alsmaar groeiende Schaduw in het Noorden.

Men
Hoewel zij het minst lang leven van alle rassen in Middle-Earth, zijn zij toch voorbestemd om het land in de jaren na de Third Age, te besturen.

Hun sterfelijkheid werd beschouwd als een unieke gave, maar op de duur werd het "The Doom of Men" en de bron van veel gejammer & geweeklaag.

De mensheid is een een heel uiteenlopend ras, van de grote Dunedain van het Noorden tot de getalenteerde ruiters van Rohan, van de trotse soldaten van Gondor tot de mysterieuze Haradrim van het verre oosten. Ze kunnen een enorme moed en eer aan de dag leggen, maar vallen gemakkelijk prooi aan ambitie, deceptie en verraad.

De hobbits noemen ze gewoon "Big Folk", omdat mensen gekarakteriseerd worden door hun grote en sterke gestalte en een wilskracht geboren uit het besef van hun korte levensduur.

 
 
 

Classes

Burglar

De Burglar is de standaard dief, en ideaal voor spelers die graag gebruik maken van allerlei slinkse truukjes om zo je tegenstander uit te schakelen. Het schuilen in de schaduw is geen ongewone manier van vijanden tegemoet te komen, evenals het in de ogen schoppen van zand.

Captain

De Captain is veelal de leider van een groep, die voor de nodige bonussen kan zorgen. Maar ook hij kan zijn mannetje staan tijdens een gevecht, en zelfs het houden van een pet is hem niet vreemd.

Champion

De Champion is de vechter van het geheel, en is toegespitst op Damage Per Second, en Area of Effect Damage. Een klasse waarmee mensen die vooraan in de strijd willen staan zeker uit de voeten mee kunnen.

Guardian

De Guardian is eveneens een klasse dat zich goed voelt tijdens een gevecht, ware het niet dat hij vooral geschikt is als tank. Hij neemt dus veelal alle schade op zich, en ook deze klasse is zeer handig.

Hunter

De Hunter is de lange afstandschutter van het spel welke door iedereen die ervan houdt om door middel van een grote keus aan zelfgemaakte vallen de vijand op een afstand kan houden gebruikt kan worden. Ook kunnen ze de overlevingskansen van een groep vergroten door hun uitgebreide kennis van de natuur.

Lore-Master

De Lore-Master daarentegen is de magiër in het gareel, geschikt voor mensen die graag grote groepen voorziet van veel schade. Ook deze klasse heeft de mogelijkheid om een eigen dier te houden. In tegenstelling tot wat veel mensen roepen, is Gandalf geen Lore-master.

Minstrel

Als laatste hebben we nog de Minstrel, de healer van de groep. Door muziek te spelen kan deze zijn teamgenoten voorzien van de nodige extra levenspunten, maar ook hun moraal weer opkrikken. Dit doet hij, of zij, door op een luit of een klarinet te spelen.

 

Een aantal klassen, zoals Guardian, Hunter, Minstrel en Champion, hebben boven hun Auto-Attack knop een speciaal balkje staan. Bij de Guardian staat het voor Reactive Skills, dat aangeeft welke tegenaanvallen hij of zij in kan zetten nazoveel keer geblocked, ontweken of geparried te hebben. De Hunter kan door middel van Focus, welke door low-level aanvallen wordt vergroot, nog meer moves uitvoeren die een stuk destructiever zijn. De Champion heeft op zijn beurt weer Fervour, dat ook groeit na het uitvoeren van bepaalde moves.

 
 
 

Player versus Monster Player

PVP wordt hier gespeeld in de vorm van PvMP (Player versus Monster Player). Aangezien deze game zich erg strak aan de Tolkien lore moet houden, is het niet mogelijk om tegen andere spelers te knokken. De uitzonderingen hierop zijn spars (een one on one combat tegen iemand anders, een oefengevecht eigenlijk) en Monster Play.

Bij monster play kan je vanaf level 10 een Monster aanmaken. Dit kan zijn een Orc Reaver (Melee), Uruk-hai Warleader (Healer), Uruk-hai Blackarrow (Ranged), Weaver (Semi-ranged, spin) of Warg Stalker (Stealth Melee). In de PvMP zone Ettenmoors vecht je met deze monsters ("creeps") tegen de Free Peoples ("freeps"). Vanaf level 40 kan een speler met zijn/haar normale karakter dit gebied in. Het is erg aan te raden hiermee te wachten tot je level 47+ bent, want je wordt onder de level 47 gezien als smakelijk hapje dat elke creep wel even wil verorberen tussen de echte tegenstanders door.

De Ettenmoors is een gebied waar elke zijde een basiskamp heeft. Het Creep kamp heet Gramsfoot, het Freep kamp Glain Vraig. Deze zijn beschermd door een "Wall of Death". Dat wil zeggen, er staan een aantal NPCs voor die je met 1 schot doodmaken, niet komen dus. Verder zijn er 5 keeps die worden bewaakt door een flink stel NPCs, met als baas een Tyrant of Captain General. Wanneer deze baas wordt verslagen is de keep onder de controle van jouw kant, waardoor extra quests beschikbaar worden. Wanneer meer dan de helft van deze keeps is overgenomen door je factie, krijg je ook toegang tot de Delving of Fror. In dit gebied (in boek 12 geintroduceerd) kan je als Creep nieuwe skills en traits verzamelen, als Freep een nieuwe set armour of jewelry.

Naast de 5 voorgenoemde keeps en 2 basiskampen zijn nog 3 andere plekken het vermelden waard. In het zuidwesten van de Ettenmoors bevindt zich een dorpje genaamd Hoarhallow. Hier woont een kleine gemeenschap Hobbits. In dit dorp zijn vaak Creeps te vinden, aangezien een flink aantal quests zich hier laten oplossen. Verder zijn er nog 2 keeps, Dar-Gazag en Ost Ringdyr. Dar Gazag is onder permanente Creep controle, Ost Ringdyr voor de Freeps.

Gatecamping en pitcamping

Deze termen zal je, als regelmatige bezoeker van de Ettenmoors, jammer genoeg gaan tegenkomen. Gatecamping betekent niets anders als met een grote groep Freeps danwel Creeps bij net voor de poort van Gramsfoot of Glain Vraig gaan zitten, alles dodend wat naar buiten komt. De ongeschreven regel is om dit te vermijden, blijf weg van elkaars basis. Als mensen niet naar buiten kunnen, is de zone leeg en heb je niks te doen.

Pitcamping is waar mogelijk nog lager dan gatecamping. Vlak voor Gramsfoot liggen de zogenaamde Slugpits. Hier zitten Blood Leeches, welke quest items droppen voor Creeps. Dit is het gebied waar voornamelijk "groentjes" te vinden zijn, aangezien het de eerste quest is die een nieuwe Creep krijgt.

Wanneer je als pitcamper wordt gezien, heb je grote kans dat er plots een stuk of 30 creeps op je af komen rennen. Veel Creep kinships (Tribes) hebben als staande orders om alles te laten vallen waar ze mee bezig zijn en deze camper direct af te maken. Ook heb je goed kans dat je botweg wordt geweigerd in fellowships wanneer je eenmaal bekend staat als vaste pitcamper.

Doe Freeps en Creeps een plezier. Hou PvMP gezellig, ga niet pitcampen of gatecampen.

 
 
 

Housing

Met de komst van boek 11 werd housing geintroduceerd. Sommigen van ons (oudjes) kennen het van Ultima Online, waar huizen op de meest onlogische plaatsen tevoorschijn kwamen. Turbine heeft met deze feature de harten van velen gewonnen. Eindelijk niet meer stapels resources via de mail oversturen naar je andere karakters, maar gewoon via de kist(en) in je huis.

Elk ras heeft een eigen woonwijk. Dat wil zeggen, er is een woonwijk met een thema van dat ras. De Dwergen hebben hun woningen gebouwd in een enorme spelonk, terwijl je de Elven vindt in een mooie vallei. De Hobbits hebben hun holen in de heuvels gegraven, waar de mensen een vlak terrein hebben gekozen om hun huizen te plaatsen. Deze themas zijn uiteraard niet bindend. Je mag als Dwerg kiezen een huis bij Bree (Man theme) te kopen als je dat wilt.

Om een huis te kopen moet je level 15 zijn. Ook heb je wat goud nodig. Het plaatsen van meubelen en andere spulletjes in je huis is natuurlijk aan jou, jij bepaalt hoe je dit huis inricht.

Er zijn drie typen huizen. Twee voor spelers, een voor kinships. De spelers hebben de keuze uit een Small House of een Deluxe House. Het eerste kost je ongeveer 1 goudstuk aanschafprijs en 50 zilverstukken per week aan upkeep. Het Deluxe House kost je rond de 7 goudstukken en 150 zilver per week upkeep. Een Kinship House kost rond de 17 goudstukken, de upkeep rond de 300 zilver.

In elk huis vindt je een of meer kisten (los te koop). Een Small House heeft 1 kist, Deluxe 2 en een Kinship 3. De toegang tot deze kisten bepaal jij, als eigenaar van de woning. Je kan je vrienden dus ook in je huis of kisten laten.

Wanneer je een huis hebt, krijgen al je karakters de skill "Travel Home". Met deze skill (eens per uur te gebruiken) wordt je karakter naar huis getransporteerd. Bezit je kinship ook nog een Kinship Hall, krijg je ook voor dit huis een travel.

 
 
 

Nuttige links

Vorige delen

Officieële websites

LOTR Nuttige Info Links

Mappen / Kaarten

Crafting

 
 
 

Nuttige links

Volledige downloads (game incl. patches t/m book 11)

Standalone patches

Book 12 - The Ashen WastesBook 11 - The Defenders of EriadorBook 10 - City of the KingsBook 9 - Shores of Evendim
 
 

Waarschuwing

Lompe vergelijkingen maken met World of Warcraft is niet alleen nutteloos maar ook verstoort het de sfeer in het topic, dus indien iemand graag de ins en outs van World of Warcraft wil bespreken is het WoW-topic daar veel beter geschikt voor. Inhoudelijk nuttige vergelijkingen zijn natuurlijk wel bespreekbaar.
 
 

Indien je vragen, opmerkingen of aanvullingen op deze topicstart hebt, kan je me een Direct Message sturen. Gelieve dit niet in het topic te doen.

Met dank aan Stronkie voor de originele topicstart en Rfce voor de patch locaties.
Tevens dank aan het World of Warcraft topic voor de copypaste van hun waarschuwingsblok

 
 

[Voor 199% gewijzigd door een moderator op 01-05-2008 16:04]

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 03-02-2017
botoo schreef op donderdag 01 mei 2008 @ 12:23:
[...]
Als de serverstatus aangeeft dat de servers weer online zijn, dan probeer ik ook in te loggen. Ook als dat eerder is dan aanvankelijk geplanned is.
Servers zijn nu online, maar de update loopt nog niet.... ff wachten :)

euh...ja


 • The Flying Dutchman
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 05-04 14:48
Is het misschien een idee om in de topicstart een lijstje te zetten van ingame characters van GoTters die dat ok vinden? Op die manier kun je eenvoudig ingame contact met hen opnemen om iets te vragen of samen een quest te doen oid (misschien ook leuk om startdatum van character erbij te zetten om idee te krijgen op welk level het character zit).

Mocht dit iets zijn voor de topicstart: mijn ingame character heet Halendur (een human captain, momenteel level 18). Iedere gotter die graag eens een quest wil doen en mijn skills goed kan gebruiken (waarschijnlijk momenteel voornamelijk beginnende spelers, aangezien ik dat zelf ook nog ben ;)) moet me maar vragen.

The Flying Dutchman


 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 19-05 08:57

Knaak

It's me, Mario!

Ter verduidelijking: Die pagina zegt niets over de serverstatus, alleen of die up of down is. De server is momenteel "locked" tot 2 uur, maar hij is dus wel online.

Je kan beter F5 rammen op je client. ;)

Anoniem: 191619

het was toch 13.00 uur (UK) en dus 14.00 wij?

Nu staat er 14.00 (UK).

Laatste keer waren ze zo aan het kutten dat het 16.00 (UK) werd.

Zonde dat het juist nu op deze vrije donderdag down is.

Gelukkig zit GTA IV in de xbox.

[Voor 8% gewijzigd door Anoniem: 191619 op 01-05-2008 13:51]


 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 19-05 08:57

Knaak

It's me, Mario!

Anoniem: 191619 schreef op donderdag 01 mei 2008 @ 13:50:
het was toch 13.00 uur (UK) en dus 14.00 wij?

Nu staat er 14.00 (UK).

Laatste keer waren ze zo aan het kutten dat het 16.00 (UK) werd.

Zonde dat het juist nu op deze vrije donderdag down is.
Don't forget that today is maintenance day. The servers are currently offline whilst our engineers tune them up and update them to apply Book 13 - Doom of the Last-king. They'll be back online at approximately 13.00 hours, UK time (BST).

Bij mij staat dat er niet hoor.

 • The Flying Dutchman
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 05-04 14:48
MOAW schreef op donderdag 01 mei 2008 @ 13:51:
[...]
Bij mij staat dat er niet hoor.
Op de site:
May 1st 2008, 08:00 | Maintenence today, servers are currently offline. Extended to 14.00 BST

Don't forget that today is maintenance day.
Maintenence has been extended for an hour until 14.00 BST

[Voor 24% gewijzigd door The Flying Dutchman op 01-05-2008 13:52]

The Flying Dutchman


Anoniem: 191619

Maintenence today, servers are currently offline. Extended to 14.00 BST01-May-2008[Update] Due to some additional work that needs to be performed, we will be extending today's scheduled maintenance window by one hour. We apologise for this extended outage and will get the servers back online as soon as possible. Thank you for your patience.

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 19-05 08:57

Knaak

It's me, Mario!

Lame :S kunnen ze nu nooit eens iets op tijd doen?!

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 21:56
The Flying Dutchman schreef op donderdag 01 mei 2008 @ 13:47:
Is het misschien een idee om in de topicstart een lijstje te zetten van ingame characters van GoTters die dat ok vinden? Op die manier kun je eenvoudig ingame contact met hen opnemen om iets te vragen of samen een quest te doen oid (misschien ook leuk om startdatum van character erbij te zetten om idee te krijgen op welk level het character zit).

Mocht dit iets zijn voor de topicstart: mijn ingame character heet Halendur (een human captain, momenteel level 18). Iedere gotter die graag eens een quest wil doen en mijn skills goed kan gebruiken (waarschijnlijk momenteel voornamelijk beginnende spelers, aangezien ik dat zelf ook nog ben ;)) moet me maar vragen.
Dat worden er een beetje te veel hoor. Ik alleen heb al 10 karakters :P

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Anoniem: 191619

MOAW schreef op donderdag 01 mei 2008 @ 13:54:
Lame :S kunnen ze nu nooit eens iets op tijd doen?!
Inderdaad Lame. Kunnen ze mij niet sms-en als het online is. Dan hoef ik niet constant heen en weer te lopen en in te loggen.

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 19-05 08:57

Knaak

It's me, Mario!

Zou me niets verbazen als het toch weer 5 uur word zoals gewoonlijk. Zal wel weer een of andere moffo een kabeltje eruit hebben getrokken. :'(

 • Ltje
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 06-11-2015
Bleh. En ik probeer me al die downtijd er toe te zetten wat nuttigs te doen, maar zelfs als ik niet kan spelen lukt het nog niet echt... >.<

Nu maar hopen dat 1 keer uitstellen genoeg is, en MOAW een keertje niet gelijk heeft. :P

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 03-02-2017
Hij is nu aan het updaten :)

euh...ja


Anoniem: 191619

Ik kan niet meer connecten... en na 3 keer weer wel.

1/3996 haha

[Voor 45% gewijzigd door Anoniem: 191619 op 01-05-2008 14:25]


 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 21:56
Ik had mezelf gisteravond al voor de deur geparkeerd, dus ik vermoed dat ik straks tussen zo'n 50 anderen sta in te loggen :P

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 19-05 08:57

Knaak

It's me, Mario!

yay zit erin :D

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 21:56
Ik ook :D

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 03-02-2017
update is done, ik ga inloggen :P
wouw, net ingelogged, dat noorderlicht is alvast erg mooi gemaakt!

[Voor 50% gewijzigd door Rfce op 01-05-2008 14:57]

euh...ja


 • Rynji
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 18-03 07:59
Ik had die stand-alone patch geïnstalleerd toch gaat die updater nog lekker lang aan't werk met updating game files

Edit: Nog een keer die patch gedaan, nu plakt hij alleen de ge-preloadde files erop.

[Voor 35% gewijzigd door Rynji op 01-05-2008 15:21]

i7 8700k @ 5GHz - GTX1080Ti - 1440p@144Hz Inventaris


 • Rexcore
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 22-05 09:23
zo.. net gelijk maar even monsterplay gedaan. en zo dacht iedereen die veel monsterplay aan het spelen is. Want er was gewoon een bijna 100% defiler populatie :P iedereen als een gek aan het rond rennen om die grams map te halen. Maar wel leuk nieuw character erbij. nu zullen de warlords wat meer ontlast worden in de battle's en de aandacht van de freeps zal nu voornamelijk naar de defilers gaan ben ik bang. (wat trouwens wel opviel dat er geen enkele freep in ettenmoors te bekennen was.. Allemaal te vissen ofzo? :P)

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 03-02-2017
Onderstaand nog de links voor de patch van book13 en een torrent voor book12:

Book13
GameZone
Fileplanet
Internode
Ausgamers
Filefront
Clubic
Torrent

Book12
Torrent

euh...ja


 • MADG0BLIN
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22:01
Scheelt dat ik de hele dag weg was. Updaten gaat hier nu als een trein. :P
Kijken of we vandaag weer wat extra levels kunnen halen. Zit momenteel op 19. Gister weer wat quests gedaan met een fellowship. Vind ik toch altijd de leukste. Dit keer in de lone-lands de goblin leader en die spider quest. Wordt trouwens de XP ook meer en meer hoe hoger je komt. Het zat normaal gesproken rond de 6/700. Heb nu regelmatig meer als 1000/1200.

 • Stronkie
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 08-05 18:42

Stronkie

Where wind is Trouble

en hoe is het nieuwe boek en het vissen ? :) kan helaas niet proberen ben niet thuis.:(

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 03-02-2017
MADG0BLIN schreef op donderdag 01 mei 2008 @ 19:05:
Wordt trouwens de XP ook meer en meer hoe hoger je komt. Het zat normaal gesproken rond de 6/700. Heb nu regelmatig meer als 1000/1200.
Ja XP loopt op, zoook het aantal XP wat je nodig hebt voor een lvlup.

euh...ja


 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 19-05 08:57

Knaak

It's me, Mario!

Defiler valt toch erg (lees: heel erg) tegen in mijn ogen, het zal wel niet mijn type class zijn. Heb net wel veel op mijn Warleader gespeeld, die werd toch aanzienlijk met rust gelaten. :P

Forochel bekijk ik wel als mn pc goed is, want op low is het verschrikkelijk lijkt me :P

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 03-02-2017
MOAW schreef op donderdag 01 mei 2008 @ 22:01:
Forochel bekijk ik wel als mn pc goed is, want op low is het verschrikkelijk lijkt me :P
Nou ik kan je 1 ding zeggen, hier op snowbourne is het MEGA druk, eigenlijk niet leuk meer.... ben na 30min dan ook elders gaan spelen, je liep maar rondjes voor 12 wolven te killen :(.

Vandaag ook al mijn eerste vis-trophy gevangen :-) met mn lebethron fishing pole. Kennelijk zit er een max aan het aantal skillpoints wat je op ene dag kan vergaren, hogen dan 11 kwam ik nl niet.

EN wat mega-irri is, gedeeltes van je map zijn blank. Bijv. heel evendim, tal bruinen... de oude "nieuwe" gebieden dus.
Ik zag btw dat er nu ook een ingezoomde map van the old forrest is, dat is wel weer handig.

[Voor 10% gewijzigd door Rfce op 02-05-2008 00:49]

euh...ja


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Ltje
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 06-11-2015
Boek 13 afgemaakt zojuist. :)

Forochel is een ontzettend mooi en gaaf gebied, maar de epic questline zuigt. Het verhaal is niet interessant, en je moet alleen maar heen en weer reizen om te praten. Alleen de instance op het eind is wel leuk, en de reward is opzich ook wel goed, maar ook niet subliem ofzo...

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • botoo
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 22:16
Rexcore schreef op donderdag 01 mei 2008 @ 16:19:
zo.. net gelijk maar even monsterplay gedaan. en zo dacht iedereen die veel monsterplay aan het spelen is. Want er was gewoon een bijna 100% defiler populatie :P iedereen als een gek aan het rond rennen om die grams map te halen. Maar wel leuk nieuw character erbij. nu zullen de warlords wat meer ontlast worden in de battle's en de aandacht van de freeps zal nu voornamelijk naar de defilers gaan ben ik bang. (wat trouwens wel opviel dat er geen enkele freep in ettenmoors te bekennen was.. Allemaal te vissen ofzo? :P)
LOL, zit jij ook op Eldar? Daar was het complete Defiler-raids, maar bijna geen freep te bekennen.

Ik heb 25K dp geinvesteerd, wat silver gegrind en alles geslot, Grams-map gehaald en sta op 6 punten infamy :+

Best een grappige class zo'n defiler, ik kon als greendot redelijk probleemloos 2 coldfels champions aan.

Shrek op een ezel . . .


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 19-05 08:57

Knaak

It's me, Mario!

Het positieve is dat de Warleader nerf enorm meevalt, Tactical skills worden door alles en iedereen resist. Dus ook loremasters etc hebben hier last van.

Maargoed, gister van rank3 naar 4 gegaan. :P

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • TAA
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 15:30

TAA

Liever IRC

Gisteravond onze wekelijkse Rift run gedaan; wat een drama is dat Disarm voor Guardians zeg! Ik kan onderhand beter gewoon in Overpower gaan anders loop ik de hele tijd de block stance in de gaten te houden... Aardige bijkomstigheid is meteen de repair bill - hoger dan ik de afgelopen maanden voorbij had zien komen :( Als ik het goed begrepen heb komt er een fix op deze nerf; weet iemand daar meer over?

Wel een hoop lol gehad gisteravond met het nieuwe fluitje; ga gezellig bij de pony staan met 6 mensen en dan *net* niet mounten 10x achter elkaar... Ik hoop dat we dit volgende week weer kwijt zijn :X

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 19-05 08:57

Knaak

It's me, Mario!

Dat fluitje hebben ze gedaan om het moeilijker te maken in de ettenmoors. Creeps horen horses nu heel goed aankomen. :P Leuke bijkomstigheid hehe.

En disarm (hoe het nu werkt) had al in de game moeten zitten vanaf de release, dus stop met zeuren en pas je aan de situatie aan. ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 218701

Ik heb nog maar heel even gespeeld sinds de update online is gegaan. In ieder geval is de quest log nu al een stuk overzichtelijker. Zag ook dat je nu deeds aan je tracker kunt toevoegen, kan ook handig zijn..hoef je niet iedere keer in je deed log te kijken hoeveel van die wargs je nu nog moest slachten voor de volgende trait.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • TAA
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 15:30

TAA

Liever IRC

MOAW schreef op vrijdag 02 mei 2008 @ 09:05:
En disarm (hoe het nu werkt) had al in de game moeten zitten vanaf de release, dus stop met zeuren en pas je aan de situatie aan. ;)
Ach ja, het zal wel even wennen zijn :| Net zoals de powercost voor Shieldwall |:(

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 19-05 08:57

Knaak

It's me, Mario!

Anoniem: 218701 schreef op vrijdag 02 mei 2008 @ 09:08:
Ik heb nog maar heel even gespeeld sinds de update online is gegaan. In ieder geval is de quest log nu al een stuk overzichtelijker. Zag ook dat je nu deeds aan je tracker kunt toevoegen, kan ook handig zijn..hoef je niet iedere keer in je deed log te kijken hoeveel van die wargs je nu nog moest slachten voor de volgende trait.
Quest log ZUIGT!!!, het is groot, lelijk en onoverzichtelijk. 8)7 Monster-side that is. :/

Ze hadden daar echt wat beter naar het design mogen kijken, want hier krijg je gewoon oog-ziektes van.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • The Flying Dutchman
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 05-04 14:48
Anoniem: 218701 schreef op vrijdag 02 mei 2008 @ 09:08:
Ik heb nog maar heel even gespeeld sinds de update online is gegaan. In ieder geval is de quest log nu al een stuk overzichtelijker. Zag ook dat je nu deeds aan je tracker kunt toevoegen, kan ook handig zijn..hoef je niet iedere keer in je deed log te kijken hoeveel van die wargs je nu nog moest slachten voor de volgende trait.
Deeds aan je tracker toevoegen deed ik vorige week ook al, dus dat is wel langer mogelijk. Verder gisteren niet heel erg veel kunnen spelen, vanavond maar weer :).

The Flying Dutchman


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Rynji
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 18-03 07:59
Ik ben nu op dag 2 van me (15dagen :? ) Trial (er stond 15-dagen left bij me Codemasters account, nou best) en ik kom van WoW, ik vind dit spel wel heel erg leuk :)
Over die quest dat die groot is, daar ben ik het mee eens :P

i7 8700k @ 5GHz - GTX1080Ti - 1440p@144Hz Inventaris


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Nu online
Updating as we speak.

Ligt het aan mij of heeft iedereen er last van:
Gisteren de nieuwe book geupdate via het login scherm. Dan wordt er een bestand gedownload maar als ik die run dan krijg ik een melding dat het geen Win32 applicatie is ofzo. Het vreemde is, als ik die nog een keer download en dan gewoon het spel opstart gaat ie wel netjes downloaden en installeren. Dan heb ik wel een onbruikbare file die ik daarna maar weer weggooi.

Deze update gaat echter geheel automatisch. Vreemd een beetje.

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 21:56
Dat is de magie van Gandalf TroonStaal.

Die giftboxes zijn gaaf! Kheb uit mn eerste een Beryl Shard gekregen.

[Voor 48% gewijzigd door MueR op 02-05-2008 10:36]

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Vrijdag
 • Registratie: Januari 2005
 • Nu online
:D ! Ja, dat kan ook. Hoewel het bij mij denk ik vooral die pestgoblins zijn die mijn installs elke keer saboteren :P

Alleen een kwaliteitspost begint met: "Let wel", "In mijn optiek", of "Je vergeet dat...". Jíj bent die kwaliteitsposter!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 19-05 08:57

Knaak

It's me, Mario!

MueR schreef op vrijdag 02 mei 2008 @ 10:35:
Dat is de magie van Gandalf TroonStaal.

Die giftboxes zijn gaaf! Kheb uit mn eerste een Beryl Shard gekregen.
Komen daar echt BS uit? :o

Ik heb gister 115 van die dingen ingeleverd en wat kreeg ik:

Glimmering Spirit Stone (3x)
Rank 9 Morale pot (8x)
Rank 9 Power pot (12x)

Wat dus enorm zuigt :(

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DingieM
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 27-06-2021
Dat vissen is wel grappig.
Toch wel met het duurste aas meeste en snelste succes gehad, met een standard fishing pole gekocht van Nokki de fishmonger nabij Noglond :-)
Alas bleef de xp op 11/200 steken meer mocht ik niet omhoog gister.

Zijn er mensen die erover denken om fishing te gebruiken als cook?
Cook (Tinkerer) + Fishing + Hunter lijkt me best een goede combinatie. Beste utility class denk ik.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 21:56
Daar komen echt beryl shards uit ja :)

Vissen is grappig. Kheb ruim 2 uur staan vissen. Ondertussen gooi ik de trophies gewoon weg. Na 8 Giant Goldfish, 7 Magnificent Mirrows en 5 2 Pound Salmons had ik er genoeg :x

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • TAA
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 15:30

TAA

Liever IRC

Waar heb je die Salmon gevangen? Ik had er zo een in TH... In Bree en de Shire heb ik tot nu toe alleen Goldfish en Mirrow trophies gevangen. Die zien er trouwens wel erg klein uit eenmaal op die enorme plank gespijkerd :D

Weet iemand al tot hoever fishing vandaag gaat?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DingieM
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 27-06-2021
Denk 11 punten per dag...

Iemand die een gerucht weet over de 2 nieuwe classes die met Mines Of Moria dit najaar uitkomt?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 21:56
Ik weet hoe ze heten?

Overigens werd ik in Forochel HELEMAAL GESCHIFT van al die mongolen die geen patchnotes lezen, of idioten die gewoon het IQ van een goudvis hebben. "Why isn't the level cap gone?", "Why can't I fish yet?" (lees je fucking character panel!).. om nog maar te zwijgen van die idioten die direct heel boek 13 voor ze voorgekauwd willen hebben.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 19-05 08:57

Knaak

It's me, Mario!

DingieM schreef op vrijdag 02 mei 2008 @ 11:30:
Denk 11 punten per dag...

Iemand die een gerucht weet over de 2 nieuwe classes die met Mines Of Moria dit najaar uitkomt?
Worden wss 2 dwarf-only classes. Omdat het allemaal om dwarfs draait en dwarfs maar 4 classes hebben.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DingieM
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 27-06-2021
MOAW schreef op vrijdag 02 mei 2008 @ 11:35:
[...]


Worden wss 2 dwarf-only classes. Omdat het allemaal om dwarfs draait en dwarfs maar 4 classes hebben.
Dacht ergens heel snel de benamingen Rune Master en Warden tegen te komen...

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 19-05 08:57

Knaak

It's me, Mario!

DingieM schreef op vrijdag 02 mei 2008 @ 11:42:
[...]


Dacht ergens heel snel de benamingen Rune Master en Warden tegen te komen...
Goh :+ Dat stond zelfs in de announcement van Turbine zelf @Connect'08

Wel jammer dat ik tegen die tijd toch al ben gestopt. :'(

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Hurtebise
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 08-05 21:23
MOAW schreef op vrijdag 02 mei 2008 @ 09:32:
[...]


Quest log ZUIGT!!!, het is groot, lelijk en onoverzichtelijk. 8)7 Monster-side that is. :/

Ze hadden daar echt wat beter naar het design mogen kijken, want hier krijg je gewoon oog-ziektes van.
Vind de stijl te modern en gewoon niet in de sfeer en de stijl van de game passen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 19-05 08:57

Knaak

It's me, Mario!

Hurtebise schreef op vrijdag 02 mei 2008 @ 19:40:
[...]

Vind de stijl te modern en gewoon niet in de sfeer en de stijl van de game passen.
Modern is goed, alleen de kleurcombo's zijn door de grootste moffo ter wereld gekozen. Ik doe zelf de opleiding Media & Design (Multimedia) dus vind het best triest om dit soort zaken te zien. :'(

Maargoed, ze mogen wel eens wat doen aan het crafting panel, die is echt te klein. :(

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MADG0BLIN
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22:01
MOAW schreef op zaterdag 03 mei 2008 @ 08:33:
[...]


Maargoed, ze mogen wel eens wat doen aan het crafting panel, die is echt te klein. :(
*Eens. Veel en veels te klein. Je kan amper zien wat je kan maken.
Gister weer extra level erbij, 20. Kan je eindelijk heavy armour en een bow dragen. Moet wel zeggen dat een goede bow veel scheelt. Voordat dat iemand bij je is is hij al behoorlijk gehavend. :P

Nu vlug omhoog met mijn crafts en dan kan ik mijn recepten eindelijk lezen, loop al een tijdje met iets van 15 recepten te zeulen. :P

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 21:56
Recepten zijn een hel. Ik heb een heel karakter vol met single use tailoring recepten als opslag :x

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 19-05 08:57

Knaak

It's me, Mario!

Vandaag heb ik de freep side vaarwel gezegd, ik ga niet meer gewoon questen en raiden. Alleen nog monsterplay totdat mijn subscriptie afloopt.

Het was een hele mooie game, maar door Turbine zijn rare fratsen en persoonlijke problemen heb ik geen reden meer om dit spel te spelen. Maargoed, ik heb nog 1,5 maand! :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MADG0BLIN
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22:01
MueR schreef op zaterdag 03 mei 2008 @ 16:17:
Recepten zijn een hel. Ik heb een heel karakter vol met single use tailoring recepten als opslag :x
Dat is inderdaad wel een idee, om ze morgen eens te mailen naar een andere char van me. Wat kost mailen eigenlijk? Heb het nog nooit gedaan.
Net weer level omhoog, op 21. Nog 1 barrow downs quest en dan is die ook klaar. :9 Alleen malin nog.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • The Flying Dutchman
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 05-04 14:48
Zo, vandaag flink aan het spelen geweest. Van level 18 naar bijna 21. Vanavond was vooral leuk, toen met een fellowship in the barrows zowel `find Malin' als `defeat Boneman' als `ruins of cardonan' (of iets wat erop lijkt) en ondertussen nog wat gemakkelijkere quests in de barrows die ik al had gehaald, maar die een ander fellowmember nog niet had.

Nu moet ik alleen nog weer wachten tot het donker wordt, zodat ik bij die geest langs kan.
Wanneer en waar kan ik eigenlijk een paard kopen? Ik meende dat dat vanaf level 20 kon, maar het kon niet bij een stable master, dus het zal nog wel niet kunnen denk ik?

The Flying Dutchman


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 21:56
Paarden kan je vanaf level 35 kopen (of je moet die vervloekte gold edition hebben, dan krijg je er een, bedankt codemasters...)

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • The Flying Dutchman
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 05-04 14:48
Ah, dat wordt nog even flink doorspelen dan! (Maar helaas niet vandaag)

The Flying Dutchman


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 03-02-2017
MADG0BLIN schreef op zaterdag 03 mei 2008 @ 23:53:
[...]
Nog 1 barrow downs quest en dan is die ook klaar. :9 Alleen malin nog.
En daarna de great barrow instance in :P >:)

euh...ja


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 19-05 08:57

Knaak

It's me, Mario!

MueR schreef op zondag 04 mei 2008 @ 01:39:
Paarden kan je vanaf level 35 kopen (of je moet die vervloekte gold edition hebben, dan krijg je er een, bedankt codemasters...)
De bree-town steed waar jij naar wijst is wel zo'n 15% sloomer als de normale lvl35 horses he. :P

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Rexcore
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 22-05 09:23
Nog frustrerender is dat je eindelijk level 35 bent (nu 36) en dat je tijdens een auction house rondje niet rekening gehouden hebt dat je eigenlijk voor een paard aan het sparen was.. :( zit nu met 1g en 500s en dat sparen gaat traaaag... :(

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 21:56
MOAW schreef op zondag 04 mei 2008 @ 11:16:
[...]


De bree-town steed waar jij naar wijst is wel zo'n 15% sloomer als de normale lvl35 horses he. :P
Dat is het punt niet. Turbine heeft dat paard gemaakt als cadeau voor hun lifetimers en founders. Codemasters moet het weer commercieel doen, en heeft tot op de dag van vandaag niets gedaan voor deze groep mensen.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MADG0BLIN
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22:01
Was weer een goede avond voor de quests. Met een leuke groep uit de kinship de buurt van trestlebridge verkend. Ging weer lekker en weer level omhoog. :)
Daarna nog even voor iemand uit de groep wat extra armour gemaakt. Sommige recipes zijn best aardig.

[Voor 26% gewijzigd door MADG0BLIN op 04-05-2008 22:38]


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 191619

De info is handig maar het microsoft design met grote Windows Mediaplayer knoppen, vind ik niks. Daarbij is mn overzicht een beetje kwijt en scroll ik me lam tussen de quests.

Forochel ziet er goed uit. De Shivering Beaks / Grim Beaks zien er goed uit. Het gebied is goed te doen en veel quest bosses zitten op 4K. Daarbij 3 BS gevonden ( 2 beren en een Guaradan omringed door 3 fierce wolves) (ziet er goed uit).

Kreeg een BS en een Glorious Edhel Token als present.

LM doorgeleveld naar 23, kortom leuke vrije LOTRO dagen gehad :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • GeleFles
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online

GeleFles

What's in a bottle?

iemand in forochel die mega mammoet al tegengekomen? ik was een beetje de boel aan het verkennen, spawnt er ineens z'n mammoet een paar meter naast me, lvl52 met dik 50k morale. Ook iets van 10 van die guaradan's er omheen, ben dus snel doorgelopen :)

Het vissen is wel aardig, vind het alleen een beetje te snel gaan.
met 10-15 minuten vissen zit je al aan 10 levels, de cap per dag... (en dat met de standaard rod)

In FFXI deed ik er meer dan 2 uur over om 1 level omhoog te gaan...

[Voor 32% gewijzigd door GeleFles op 05-05-2008 12:44]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 19-05 08:57

Knaak

It's me, Mario!

Die 50K Mammoth is door een LRM op de US servers gesolo'd. :P

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 21:56
Kheb hem ook al gespot ja. Ik moet hem nog doodmaken, hij dropt een crafting item voor me waarmee ik de Torahammas Cloak can maken.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • botoo
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 22:16
Ik heb ondertussen al 3 Beryl Shards als present mogen incasseren, en dat terwijl ik maar weinig (niet ei'k) naar tokens aan het grinden ben. Slechts wat ik tegengekomen ben met book 13 afraffelen en enkele drops in de Rift.

Creepside presents zijn crap, niet meer dan een paar silver waard en/of te hoog geclasseerde dingen (kan ik zelf wel gebruiken, maar er zijn genoeg lagere rank creeps die er niets aan hebben).

Nu met de map vrijwel altijd rood (meeste freeps zijn Forochel aan het verkennen) heb ik wel lekker de rust om stevig rocks te grinden en stapels potions aan te schaffen (die er weer net zo hard uitgaan met die chainstunners, maar dat ter zijde). Leuke bijvangst is dat ik nu meer dan 1 gold op mijn warg heb niet echt nodig maar altijd handig :+ ).

Ik word helemaal gek van de freep CC, het is tegenwoordig heel normaal om 5 CC's icm debuffs tegelijk te mogen ontvangen waarvan de kortste 30 sec duurt en de langste 2 minuten (!). Eea stackable op natuurlijk :( Soms lijkt het wel of ik helemaal geen movement meer heb, slowmotion tot het maximum :(

Er zijn momenteel zwermen met Defilers, je zou denken dat je als warg/reaver/BA in een gouden schaaltje zit, maar helaasch denkt 90% van de Defilers dat ze dps zijn en zich in melee-range moeten zijn . . .
Er zijn al verschillende raids gewest waar niet meer dan 4 Defilers mee mochten.

Bijkomend voordeel is dat er ook greendot Defiler farming Freeps in EM komen, en dat zijn vaak niet de meest ervaren EM freeps (denken bv dat je in EC volkomen veilig bent, of dat je als LM geen stun-immunity nodig hebt :D ).

Mooi staaltje meegemaakt toen tijdens de stille uurtjes een LM z'n pet op de npc Orcs afstuurde _O- , tja dan vraag je om een pak slaag en wegrennen naar EC als er een Warg in de buurt is helpt je dan echt niet meer :) 'your mighty blow topples Loretard :Y)

Zelf ook een Difiler aangemaakt en met wat kinnies meegehobbeld als er weinig Difilers aanwezig waren. Dat iedereen in de gaten houden om te healen is nog niet zo makkelijk en mijn stealth mode mis ik wel heel erg (om niet te spreken van het gebrek aan maps :'( ). Toch redelijk vlot naar R1 geduwd en bij elkaar al 50K dp gespendeerd. Ik zal m'n Defiler zo nu en dan wat buiten laten spelen om te kunnen ranken, ik heb nog genoeg dp om signature te maken zodra ik R3 ben :).


Zaterdagavond eerst in de Rift bezig, gezellig babbelend over EM met een R6 hunter waar ik vaker mee Rift en Helegrod doe en maakte ik 'm een complimentje dat ik 'm nog geen DF heb zien doen (doe ik 2 keer per uur vertelt 'ie me dan, maar wacht iig niet op cd :+ ). Vraag ik 'm of hij me aan het spamtracken is de hele tijd. Jazeker, want jij rolt met Angbands vertelt 'ie dan, bedank ik 'm vriendelijk en vertel dat ik wel steeds wist wanneer de freep-raid er aan kwam :D .

Na de Rift weer met mijn warg verder en jahoor, daar is mijn favo hunter weer, eerst onsnapt 'ie met DF (terecht, want z'n fellows waren alweer aan het rennen en hij had mee belangstelling dan goed voor 'm was :P , maar wat later toen 'ie blijkbaar wel op z'n fellows rekende, had ik 'm toch te pakken :Y

Ik maak mezelf mateloos populair bij de freeps. Naja, de ene hand wast de andere zullen we maar zeggen :) En zolang het met enig respect en skill gaat heb ik er geen probleem mee. Zo zag ik op een gegeven moment een (bij creeps goed bekend staande) burg vanaf de Tol-brug het water inspringen. Ik er achteraan omdat ik verwachtte dat 'ie achter een gewonde creep aanzat maar geen combat te zien in het water. Nu zijn burgs nagenoeg niet te verslaan 1v1 maar tegen deze wilde ik het toch wel proberen omdat ik er op rekende dat 'ie niet gelijk om z'n fellows zou gaan roepen. Het gevecht duurde toch wel even maar ik kreeg 'm niet verder dan halverwege z'n morale. Natuurlijk kon ik op disapear drukken en veilig wegkomen maar in zo'n situatie misgun ik iemand z'n renown niet, dus deed ik disapear en double/pounce om daarna het onderspit te delven. Verdiend is verdiend.
Later probeerde ik dezelfde burg in een raid alsnog te verschalken, het is me nog niet gelukt maar krijgen zal ik 'm :P

Shrek op een ezel . . .


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Hurtebise
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 08-05 21:23
Ondertussen is mijn Captain lvl 22 geworden (sig nog aanpassen zie ik 8) en is hij in een heavy armor (crafted leggings, helmet, chest, …) gehesen. Meer armor, lekkere bufs. Toch slaag ik er omzeggens niet in om pakweg solo een groep van meer dan 1-2 mob(s) van gelijke level aan te vallen, zonder erg gehavend of dood uit de strijd te komen. In party gaat het moeiteloos en kan je een erg belangrijke bijdrage leveren, ook al is er geen minstrel bij.

Valt dus niet mee als je een guard gewoon bent.

Welke tips heb je naar armor attributes plusjes (fate, agi, will, might), wapens (1H/2H), shield, spells en skills. Gebruik nu een 1H + shield. En een lvl 20 banner die might en power bijgeeft. Of komen er later skills bij die je makkelijker laten solo'en.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 19-05 08:57

Knaak

It's me, Mario!

Gister trouwens nog Scy, de eerste Rank 4 Defiler van de EU servers, gekilled. Hij had 0 deaths en rond de 600 kills. Totdat ik een ranger rollde. :+ Die gozer was zo pissed. :P

Maargoed, toen ik hem vertelde dat ik het was kon die er wel om lachen, want hij gaat toch wel een keer dood. :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • botoo
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 22:16
Volgens mij telt een kill van een troll/ranger niet, net zo min als van een npc, je ranking heeft er iig niet onder te lijden.

Ik heb het niet zo op die ~lamerangers die er zo vaak op Eldar te vinden zijn en niets anders doe dan de combats verkloten door doelloos creeps te targetten. Meestal negeren we zo'n lamstraal en soms, als blijkt dat het niet alleen een ~lameranger is maar ook nog een bange scheitert, en als de situatie de ruimte geeft, dan pletten we 'm keer op keer.

Rangers en trolls moeten zich bezig houden met keep-taking of steun bieden als er een te groot onbalans is.
't Is best wel lame om door een nutteloze ~lameranger van 90% morale berooft te worden en dat er dan een leecher met de kb aan de wandel gaat.

~lamerangers (en dan bedoel ik dus degenen die lame spelen) kunnen er op rekenen dat ze wat extra aandacht krijgen op het moment dat ze weer met hun normale freep EM inkomen. Dat weten ze echt wel en die 'helden' zie je dan ook zelden terugkomen na hun ~rangersessie.

Het zijn niet alleen ~lamerangers maar net zo goed ~lametrolls die zo nu en dan he tspel komen bederven.
Gisteren ook zo'n 'heldhaftige' troll: We waren Toll-bridge aan het verdedigen tegen een veel te grote overmacht. Freeps durven meestal niet zo door te douwen als het er op aankomt dus viel het een beetje stil. Komt er een ~droll die na wat klappen gaat staan schuilen en vraagt of wij het soms zo leuk vinden om dood te gaan :? :? Ik was met m'n Defiler en zijn morale was amper onder de helft gekomen tijdens de gevechten.
Gelukkig waren de freeps net zo bang voor de 'schuilende' (nee een troll achter een boompje zie je niet _O- ) ~droll als de ~droll voor hun |:(

Shrek op een ezel . . .


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 21:56
Mijn captain (level 30 momenteel) wandelt rond met een 2h weapon en improved banner of hope. Ik persoonlijk ben richting Might/Will/Fate aan het kijken, aangezien captains wel erg power-hungry zijn.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 19-05 08:57

Knaak

It's me, Mario!

botoo schreef op maandag 05 mei 2008 @ 16:40:
Volgens mij telt een kill van een troll/ranger niet, net zo min als van een npc, je ranking heeft er iig niet onder te lijden.
Die gozer liep heel de tijd te roepen: "Yay! Still no deaths even after 600+ kills". En aangezien hij nederlander is en ook nog eens in dezelfde stad woont als mij, wat erg toevallig is, ging ik maar eens mijn laatste tokens erdoorheen helpen.

Verder heb ik alleen wat rank7-8 creeps lopen vervelen, omdat ze allemaal wisten wie het wel moest zijn. :P

Maar ik begrijp je verhaal wel, vaak zijn het noobs die rangers/trolls in gaan zetten terwijl het net zo lekker gaat met raids vs raids. :'(

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • botoo
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 22:16
Opscheppen met 600+ kills 0 deaths is idd niet bijzonder slim en dan kan/mag/moet je wel een tegenreactie verwachten :)
Overigens is 600 vs 0 imho een duidelijk signaal van leechen :r

Shrek op een ezel . . .


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 19-05 08:57

Knaak

It's me, Mario!

botoo schreef op maandag 05 mei 2008 @ 17:09:
Opscheppen met 600+ kills 0 deaths is idd niet bijzonder slim en dan kan/mag/moet je wel een tegenreactie verwachten :)
Overigens is 600 vs 0 imho een duidelijk signaal van leechen :r
Nee hoor, ik heb de laatste 3-4 dagen met hem gegrouped en hij speelt toch aardig aggresief, hij is dan ook de eerste die rank4 was en 7.5K morale haalde. Maar er zijn ook erg veel defilers die alleen leechen en melee doen. 8)7

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 21:56
botoo: Hoe is mijn 1974 kills vs 6 deaths dan ? :D

Ik bedoel, ik heb nota bene staan zwaaien naar Bosszah, maar hij wilde me constant niet aanvallen.

[Voor 50% gewijzigd door MueR op 05-05-2008 17:26]

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • botoo
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 22:16
Jij bent een leeching, DF'ing Huntard MueR :P ;)
hij speelt toch aardig aggresief,
Netjes :Y) dat zie je echt bijna nooit, aggressief en toch hoge rating. Iig is dat nagenoeg onmogelijk op Eldar, als je in de kijker loopt (of domweg veel sterren hebt) dan wordt er op je gejaagd.

Shrek op een ezel . . .


Acties:
 • 0Henk 'm!
Wordt wel een beetje gek van al die defilers hoor.
Bij ons op snowbourn komen de freeps langzaam weer een beetje terug maar de map is nog de hele dag rood. Afgelopen dagen gemerkt dat de freeps zich voornamelijk ophouden in HoarHallow. Ik vermoed om greendot defilers (o.a.) om te kunnen leggen. Beetje lame zo tussen de npc's maar goed... leuke uitdaging. Vanochtend in een raid terecht gekomen waar zon beetje 16 van de 24 man defiler was. Verder was er niemand online dus vooruit. Was een groep van ongeveer 10 a 15 freeps waaronder een stuk of 7 burglars. We hebben ze na een paar waves weggejaagd omdat ze toch een beetje zelf gefarmed werden :)

Ik riep via voice chat wanneer iedereen moest chargen en op dat moment stunde ik de freep die het meest vooraan stond (geen burg). Zo hebben we toch nog wat infamy weten te scoren maar van mij mogen de freeps weer terug komen. Nog 5,5k voor rank 6.

Van het weekend nog een leuke actie gehad..

We hadden een kleine warg groep en waren wat freeps aan het lastig vallen tot er een halve raid ons achterna kwam. Op een of andere manier was ik altijd het doelwit en op een gegeven moment lette ik niet goed op, werd gedazed of gestunned of wat ook maar in ieder geval waren al mn icoontjes grijs en kon dus niks doen. Op dat moment gooit de lm sticky tar om me heen, de 2 captains zetten hun banner naast me neer en samen met de rest gingen ze in een cirkel om me heen staan. Da's niet fijn om te zien want je weet dat je heel hard gezerged gaat worden en je kunt niks doen. Ze wilden het echter iets te mooi doen en toen ik "los" kwam was het disappear en kon ik snel uit de tar komen. Terwijl ik in stealth achterom keek zag ik ze beteuterd in een cirkeltje om de tar heen staan. _/-\o_

Lekker gevoel zo :P

Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MADG0BLIN
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22:01
Weer leveltje omhoog. Met 2 van dezelfde groep als gister wat simpele quests gedaan. Gaat toch stuk makkelijker met wat meer mensen. :) Vergiste me alleen in een eerdere quest. Denk zal die kist pakken in barren-downs. Kwamen er ineens iets van 6 van die wights. Was net iets teveel voor mijn lvl 22 mannetje. :P

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Ltje
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 06-11-2015
Burglars zijn écht overpowered solo. :P

Zojuist Fools Crown gedaan op lvl 39 in mn eentje. Een lvl 40 elite giant en een normal lvl 39 bear. Daarnaast had ik ook nog een add van een lvl 39 normal gauradan. En ik ben levend uit het gevecht gekomen zonder hulp van buitenaf. :| Dat is opzich best wel godmode. :P
Nu had ik wel een klein beetje mazzel, ik was bijna door mn morale heen en skills en pots op cooldown, en ik dacht dat ik wel dood zou gaan, toen de giant zo lief was mij te stunnen. :) Find footing for the win. :P
Voor de rest was hiet niet eens heel moeilijk, je moet een beetje weten wat je doet, en gewoon váák de giant stunnen. En dus geen dot erop gooien zoals ik de eerste keer per ongeluk deed, waardoor ik doodging. :P

Inmiddels gedingt naar level 40, gaat best hard. Maar burglars zijn dan ook gewoon ubercool. :D

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 03-02-2017
Ltje schreef op dinsdag 06 mei 2008 @ 02:54:
Burglars zijn écht overpowered solo. :P

Find footing for the win. :P
Nou, je moet wel goed opletten hoe je speelt, alleen hopen dat een mob je stunned kun je echt niet van op aan en is meer een mzzltje.
Ik vind hem dan ook niet echt overpowered, maar je kunt wel goed overleven, je hebt meerdere opties om toch net de battle te winnen, of als dat niet lukt om te maken dat je weg komt.
Met een burglar moet je gewoon goed je targets kiezen, er zijn wel meerdere quests wat ik solo heb gedaan. In Goblin town bijv. heb ik op lager lvl veel solo kunnen doen, door te sneaken :-)

Gisteren btw lvl49 bereikt op mijn burglar, samen met een andere burglar nog in angmar veel elite turtles samen gekilled, ging erg lekker en heel rap, de conjunction vlogen om de oren, zo ook de drop van de crit-items, sommige drotpe er 3 tegelijkertijd

euh...ja


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 218701

Onlangs voor het eerst tot en met level 14 undefeated. Kijken hoe lang ik het nog vol ga houden, maar hij gaat lekker. Ook gisteren een rare bug ontdekt. Ik ging even vissen en daarna was het wapen wat ik daarvoor hanteerde gewoon verdwenen. Spoorloos! Ik snap er niks van, maar ik heb in ieder geval maar een ticket erover gestuurd.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 03-02-2017
Anoniem: 218701 schreef op dinsdag 06 mei 2008 @ 09:12:
Ik ging even vissen en daarna was het wapen wat ik daarvoor hanteerde gewoon verdwenen. Spoorloos! Ik snap er niks van, maar ik heb in ieder geval maar een ticket erover gestuurd.
Darn dat is balen, ik wil mijn huidig wapen echt (nog) niet missen.

Mij was ook al een bugje opgevallen, ik kon bijv. mijn small barrow treasures niet barteren, die optie mist de barter NPC gewoon in bree crfting hall.

euh...ja


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 19-05 08:57

Knaak

It's me, Mario!

botoo schreef op maandag 05 mei 2008 @ 18:40:
Jij bent een leeching, DF'ing Huntard MueR :P ;)


[...]

Netjes :Y) dat zie je echt bijna nooit, aggressief en toch hoge rating. Iig is dat nagenoeg onmogelijk op Eldar, als je in de kijker loopt (of domweg veel sterren hebt) dan wordt er op je gejaagd.
Natuurlijk ben je op Evernight ook 1# target. :P Alleen had die 4 WL's (waaronder mijzelf) en 10 andere defilers in de raid. En hoge, gewaardeerde creeps krijgen goede bubbles + HoT's. Natuurlijk werkt het ook Vice-versa voor mij als tanking WL/raidleader. (ik geef niets om sterren, en sta nooit achterin de raid)

Is alleen wel vervelend als je de raid een beetje aan het sorten bent, je opeens 3 Burglars om je heen hebt staan. Smerige AFK gankers. :/

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • botoo
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 22:16
Burglars zijn god-mode, daar is niet echt discussie over mogelijk. Je ziet dan ook steeds meer man burgs (voornamelijk vanwege de 'ik win' button) in EM. Het zijn voornamelijk book 12 burgs, de burglars die voor book 12 hun toon naar lv 50 gewerkt hebben wisten nog niet veel van de class (vandaar dat er destijds zo weinig waren) en moesten alles zelf uitvogelen.
Juist vanwege die idiote god-mode doe ik met mijn burg geen EM ook al zou ik ei'k wel graag van die stomme 'esquire' rank afwillen (klinkt mij een beetje te gay :+ ). Ik vind het al vervelend genoeg dat er zulke goede gear te halen is voor een hunter, daar zal ik er toch eens aan moeten geloven, maar voorlopig schuif ik dat nog steeds voor me uit.


Dat sommige barrow treasures niet te barteren zijn was mij ook al opgevallen, da's vervelend maar niet ernstig/urgent, maar dat je je wapen kwijtraakt door vissen is wel behoorlijk :X :X :X
Ik zal iig mijn wapens handmatig in mijn pack stoppen voortaan voordat ik mijn hengel pak.

Overigens was het een poosje dikke flauwekul pret bij on in kinchat toen iemand met een hengel van mijn woodworker bezig was. 'I'm using Azteque's pole in Rivendell' :+ :D

Shrek op een ezel . . .


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 19-05 08:57

Knaak

It's me, Mario!

botoo schreef op dinsdag 06 mei 2008 @ 11:14:
Juist vanwege die idiote god-mode doe ik met mijn burg geen EM ook al zou ik ei'k wel graag van die stomme 'esquire' rank afwillen (klinkt mij een beetje te gay :+ ). Ik vind het al vervelend genoeg dat er zulke goede gear te halen is voor een hunter, daar zal ik er toch eens aan moeten geloven, maar voorlopig schuif ik dat nog steeds voor me uit.
Je gaat niet met je Burg de 'Moors in, maar je vind het vervelend dat er goede Hunter gear te halen valt? Ben je niet een beetje door de war. :P

óf je hebt het erg onduidelijk beschreven.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • The Flying Dutchman
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 05-04 14:48
Over bugjes: zo nu en dan loop ik gewoon over een pad, geen water te bekennen en dan hoor je plotseling het geluid alsof je character in een flinke plas water stapt. Zou kunnen dat je het ook ziet (dat hij iets lager lijkt te stappen), maar dat weet ik even niet meer zeker. Heb het al een aantal keren gehad, ik weet niet meer precies waar allemaal, maar in ieder geval op het pad vanaf Bree-Town richting the Shire.

The Flying Dutchman


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • botoo
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 22:16
Mss :+ niet helemaal duidelijk geschreven nee :o

Ik vind het vervelend om met m'n hunter EM te doen om die gear te bemachtigen, ik zou liever met vergelijkbare moeite zulke gear in pve halen. Ik ga gewoon niet graag EM als freep, maar om mezelf tekort te doen en niet de EM spullen te halen is ook weer niet fijn.

Het zal duidelijk zijn dat ik nogal wisselend denk over EM :+

Shrek op een ezel . . .


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 21:56
Gisteren kwamen wat mensen van de raidgroep naar me toe toen ik op mijn level 46 Loremaster aan het spelen was. Of ik meeging naar Carn Dum om even de Slime of Helchgam voor me op te halen :+ Dat korte tripje naar helchgam leverde me een dikke 10% van mn level op aan XP.

Nu alleen nog de Emblem of Ritual, dan ben ik ook weer klaar met mn class quests en mag ik mn Eagle ophalen :D

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MADG0BLIN
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22:01
The Flying Dutchman schreef op dinsdag 06 mei 2008 @ 11:22:
Over bugjes: zo nu en dan loop ik gewoon over een pad, geen water te bekennen en dan hoor je plotseling het geluid alsof je character in een flinke plas water stapt. Zou kunnen dat je het ook ziet (dat hij iets lager lijkt te stappen), maar dat weet ik even niet meer zeker. Heb het al een aantal keren gehad, ik weet niet meer precies waar allemaal, maar in ieder geval op het pad vanaf Bree-Town richting the Shire.
Hier hetzelfde probleem, ook in die richting en om bree heen. Maar ach, tis niet heel storend.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Knowuse
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 08-05 00:31
Als een ranger het nodig vindt mij te one-shotten kan ie er op rekenen dat als ie op freep terug is hij extra aandacht krijgt. Echt jammer dat het weavers web hebben generfd want dat hielp altijd voor een beetje payback })
botoo schreef op maandag 05 mei 2008 @ 16:40:
...
Ik heb het niet zo op die ~lamerangers die er zo vaak op Eldar te vinden zijn en niets anders doe dan de combats verkloten door doelloos creeps te targetten. Meestal negeren we zo'n lamstraal en soms, als blijkt dat het niet alleen een ~lameranger is maar ook nog een bange scheitert, en als de situatie de ruimte geeft, dan pletten we 'm keer op keer.
...
Ik heb het in de moors wel eens gehad dat je loopt en dan zomaar wordt gedefeated door val damage, denk dat dit gebeurd bij zone overgangen.
The Flying Dutchman schreef op dinsdag 06 mei 2008 @ 11:22:
Over bugjes: zo nu en dan loop ik gewoon over een pad, geen water te bekennen en dan hoor je plotseling het geluid alsof je character in een flinke plas water stapt. Zou kunnen dat je het ook ziet (dat hij iets lager lijkt te stappen), maar dat weet ik even niet meer zeker. Heb het al een aantal keren gehad, ik weet niet meer precies waar allemaal, maar in ieder geval op het pad vanaf Bree-Town richting the Shire.

Shuttle st20g5


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 21:56
Evengoed met die ~lametrolls hoor botoo. Trollen en Rangers hebben PvMP verkloot.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • botoo
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 22:16
Volledig mee eens MueR, het is vooral het ~lame deel van de troll/ranger wat pvp verkloot.

Gisteren (of moet ik zeggen vannacht :+ ) vlak voordat ik wilde loggen hoorde ik dat er wat freeps met twee ~rangers bij Tyrant waren, met nog 5 wargs van Angbands Shadow pack en met hulp van enkele aanwezige creeps konden we daar mooi een stokje voor steken. Zodra de eerste ~ranger het loodje gelegd had en de aanval op de freeps wat steviger ingezet werd was het al gauw rennen voor de helden maar de meesten zijn niet ver gekomen :Y)

Wel vervelend dat de leukste gevechten zo laat 's nachts plaatsvinden, maar blijkbaar zijn er dan relatief meer serieuze spelers online.

Iig lijkt het er op dat de meeste freeps hun book 13 afgewikkeld hebben en er is weer regelmatig volk aan beide zijden aanwezig. Ook de Defiler aantallen lopen wat terug en degenen die blijven beginnen rank en skills te krijgen en weten daar ondertussen een stuk beter mee om te gaan.

Shrek op een ezel . . .


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 21:56
Het verbaasd me niks. De meeste defilers zullen mensen zijn geweest die het beestje even wilden proberen, maar healing toch maar niks vinden. Misschien moet ik ook maar weer eens teruggaan naar de Moors, kijken of ik Bosszah nog een keer op de killing blow kan krijgen :+

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Ltje
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 06-11-2015
Rfce schreef op dinsdag 06 mei 2008 @ 08:48:
[...]


Nou, je moet wel goed opletten hoe je speelt, alleen hopen dat een mob je stunned kun je echt niet van op aan en is meer een mzzltje.
Ik vind hem dan ook niet echt overpowered, maar je kunt wel goed overleven, je hebt meerdere opties om toch net de battle te winnen, of als dat niet lukt om te maken dat je weg komt.
Met een burglar moet je gewoon goed je targets kiezen, er zijn wel meerdere quests wat ik solo heb gedaan. In Goblin town bijv. heb ik op lager lvl veel solo kunnen doen, door te sneaken :-)
Mja, dat van FF was idd wel een mazzeltje om mijn fout goed te maken dat ik op het verkeerde moment stunimmunity erop had gekregen door een verkeerd getimede andere stun. Anders had ik hem kunnen riddle-en en was het ook goed gegaan. ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 03-02-2017
Ltje schreef op dinsdag 06 mei 2008 @ 14:50:
[...]
Anders had ik hem kunnen riddle-en en was het ook goed gegaan. ;)
idd, riddle, dust, glee ;)

euh...ja


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 19-05 08:57

Knaak

It's me, Mario!

Dust breekt toch mez? Je kan in dat geval beter disable gebruiken. :P (of was het andersom? :/ )

Maargoed, burgler is een leuke class idd.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 03-02-2017
Nou nee, voor book13 was het zo dat zodra je perplexing riddle geslot had, de eerste 5 sec van de stun (daze) de mob niet out of stun kwam, je kon dus mooi, riddle, dust/enrage , glee doen. 45 sec wachten zodat glee van CD is, weer een riddle enz enz. Kennelijk is dit nu gewijzigt merkte ik gisteren :(. De tricks halen je mob nu ook in de eerste 5 sec uit stun, darn.
Ik heb nog niet getest hoe het met de stun van confound zit, maar neem aan dat hiervoor het zelfde geldt.

euh...ja


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 21:56
Zo, gisteren Urugarth in geweest voor mijn laatste class quest item voor de level 46 Loremaster. Behalve de Emblem of Ritual waarmee ik nu mijn Eagle heb, ook nog even een dikke 50% van mijn level gehaald. Een avondje Helchgam en een avondje Urugarth heeft ook meteen het eerste deel van mijn Uruk Slayer deed in Angmar afgerond. Tijdens het farmen van de laatste Bubbling Droplets ook nog 2 sharddroppers afgemaakt in Angmar :)

Vanavond ga ik met haar Forochel maar eens in, dan kan ik misschien een kist in mijn vault leegmaken :| Ik heb een volledige set Exquisite Radiant Elven Armour liggen voor haar, samen met 3 staffs.

[Voor 8% gewijzigd door MueR op 07-05-2008 09:45]

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 191619

MueR schreef op woensdag 07 mei 2008 @ 09:44:


Vanavond ga ik met haar Forochel maar eens in, dan kan ik misschien een kist in mijn vault leegmaken :| Ik heb een volledige set Exquisite Radiant Elven Armour liggen voor haar, samen met 3 staffs.
Ook voor mij LM staan drie staffs klaar als hij op fatsoenlijk lvl is, waaronder de Ornate. Mooi vooruitzicht. Weet je trouwens de lvl 45 quest items die je kan verzamelen, dan kan ik daar rekening mee houden.

Fantastische class de LM, nu alleen wat will/fate gerichte light armor maken met mn minstrel voor deze LM met de wederom insane naam: Asphirriallianna lvl 24,5
Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee