Toon posts:

The Lord of the Rings Online - Deel 10 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 25.852 views

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-05 11:45
The Lord of the Rings Online: Mines of Moria

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/deel10.jpg
Welkom bij alweer een nieuw deeltje uit de serie :).

In dit deel:
Naar boven


http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/vol1_soa.jpg
In het eerste deel van deze MMORPG, genaamd "The Shadows of Angmar", bevindt de speler zich in het gebied Eriador. Via vele quests zal je veel van dit deel van Midden-Aarde zien. Je ontmoet verschillende beroemde personages uit de boeken, waaronder Tom Bombadil, Barliman Butterbur, Radagast, Elrond, Bilbo en natuurlijk de leden van 'The Fellowship'. Van de drukke straten van Bree en de kalme, vreedzame velden van de Shire tot de bevroren toendra in Forochel en de majestueuze pieken van de Misty Mountains, overal zal je het gevaar van Angmar tegen komen.

Angmar, het voormalige koninkrijk van de heer der Nazgul, de Witch King. Sinds de nederlaag van de Witch King, kort nadat hij het noordelijke koninkrijk Anor vernietigd had, was het een verlaten, verrot land, De machtige forten en vestingen vernietigd. Met de komst van Mordirith, de Steward of Angmar, groeit het kwaad. De vestingstad Carn Dum is herbouwd en Angmar is klaar om de vrede te bedreigen.

In diverse uitbreidingen, ook wel boeken genoemd, zijn de gebieden sinds de oorspronkelijke lancering flink uitgebreid en opgepoests. Zo zijn de gebieden Evendim, Forochel, Annuminas en Tal Bruinen toegevoegd. Angmar is volledig herzien, waardoor je nu nog meer het idee krijgt dat je in het hart van het kwaad bent. Talloze verbeteringen en extra mogelijkheden zijn toegevoegd aan het spel. Denk hierbij aan huizen voor spelers, een muzieksysteem, een hobbysysteem en nog veel meer. Ook hebben de raid-instances Helegrod en The Rift het daglicht gezien, waarin je uiteindelijk respectievelijk een vreselijke tot leven gewekte draak moet doden en het op neemt tegen een van de oudste verschrikkingen van Midden-Aarde, een Balrog.

Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/vol2_mom.jpg
Deze uitbreiding op Shadows of Angmar is op 18 november 2008 gelanceerd. Met deze uitbreiding kunnen spelers de Mines of Moria betreden, en zullen zij aan de andere kant van de mijnen Lothlorien vinden. Het gebied wat hierbij speelbaar wordt is volgens de ontwikkelaars minstens zo groot als het deel uit Shadows of Angmar.

The Fellowship is vertrokken uit Rivendell, begonnen aan hun lange tocht naar Mordor om voorgoed een einde te maken aan het kwaad van de Ring. Na onze verwoedde pogingen om het kwaad in Eriador te bestrijden, zullen we nu ook Moria betreden. Dit doen we nadat Gandalf en de anderen Moria zijn betreden, na de dood van Durin's Bane, de Balrog.

Met de dood van de Balrog is er iets losgemaakt in Moria. Nu de macht van deze verschrikking ten einde is, zijn andere krachten wanhopig bezig dit vacuum op te vullen. De troepen van Angmar willen hun greep verstevigen, de Dwergen willen Moria terug. Wie weet wat er nog voor verschrikkingen liggen te wachten in de diepten van Moria?

Behalve het ontdekken van nieuwe gebieden heeft ontwikkelaar Turbine nog veel andere leuke dingen voor ons gemaakt. Zo is het zogenaamde Legendary Item concept bedacht. Tijdens de release van Moria zullen we dit systeem toegepast zien op wapens. Deze wapens kunnen wij als speler zelf verder door ontwikkelen, in level laten stijgen en krachtiger maken. Wie maakt een zwaard wat kan wedijveren met Glamdring, of Sting?

Naast al dit lekkers heeft Turbine ook twee nieuwe classes toegevoegd aan het spel; de Warden en de omstreden Rune-Keeper. Meer over deze classes lees je hier.

Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/editions.jpg
In dit overzicht is gekozen om enkel de Mines of Moria games te tonen. Voor enkel Shadows of Angmar kan je in The Lord of the Rings Online - Deel 8 terecht.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/packs/expansion.jpghttp://coppermine.muer.nl/got/deel9/packs/spacer.jpg
Dit pakket heeft de volgende specificaties:
 • Losse expansion pack, originele spel benodigd.
 • Volledige toegang tot alle nieuwe Moria inhoud
 • Bonus item in het spel

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/packs/spacer.jpg
http://coppermine.muer.nl/got/deel9/packs/special.jpghttp://coppermine.muer.nl/got/deel9/packs/spacer.jpg
Dit pakket heeft de volgende specificaties:
 • Lord of the Rings: Mines of Moria expansion pack
 • Lord of the Rings: The Shadows of Angmar game bijgesloten
 • 60 dagen gratis speeltijd (voor zowel nieuwe als bestaande spelers)
 • Where the Fellowship Walked kaart
 • Nep-gouden “One Ring” in velours-achtig tasje
 • Elven mantel broche
 • CD met de soundtrack
 • 6 "buddy-key" kaarten
 • 3 keuzes uit 8 bonus items in het spel

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/packs/spacer.jpg
http://coppermine.muer.nl/got/deel9/packs/compilation.jpghttp://coppermine.muer.nl/got/deel9/packs/spacer.jpg
Dit pakket heeft de volgende specificaties:
 • Lord of the Rings: Mines of Moria expansion pack
 • Lord of the Rings: The Shadows of Angmar game bijgesloten
 • 30 dagen gratis speeltijd (voor enkel nieuwe spelers)
 • Volledige toegang tot alle nieuwe Moria inhoud
 • 2 bonus items in het spel
Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/kosten.jpg
Om het spel te kunnen spelen, heb je allereerst een Codemasters Online Gaming (COG) account nodig. Deze maak je hier. Om de game te kunnen spelen heb je ook een License Key nodig. Deze vindt je in de doos van de game. Het uitproberen van de game kan via een trial account. Hiermee krijg je 14 dagen lang vrijwel onbeperkte toegang tot de game. Met vrijwel onbeperkt wordt bedoeld dat je geen gebruik kan maken van mail ingame, noch kan je andere spelers tells sturen en dergelijke.

Je hebt uiteraard een game client nodig als je wilt spelen. Aangezien we een aantal patches hebben gehad, is downloaden de snelste optie. Let wel, met de release van Mines of Moria staan alle patches tot en met de release datum (18 November 2008) op de MoM discs. De downloads vind je hier.

De maandelijkse kosten voor dit spel zijn er natuurlijk ook. Naast maandelijkse kosten bestaat er ook de mogelijkheid om een "Lifetime" lidmaatschap te kopen, waarmee je eenmalig betaalt en daarna nooit weer.
PeriodePrijs
1 maand € 12,99
3 maanden € 35,97
6 maanden € 65,94
12 maanden € 119,88
Lifetime€ 149,99


Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/races.jpg
De wereld van Midden-Aarde wordt door veel rassen bevolkt. Aangezien The Lord of the Rings Online zich niet bezig houdt met de "slechte" kant, zijn enkel de "goede" rassen te spelen.

http://coppermine.muer.nl/got/lotro/dwarf.jpgDwarves
Dwergen zijn harde werkers, extreem koppig en niet makkelijk af te schrikken. Door hun aard zijn het sterke en onvermoeibare vechters.

Classes: Champion Guardian Hunter Minstrel Rune-Keeper

http://coppermine.muer.nl/got/lotro/elf.jpg

Elves
Elven zijn van nature elegante wezens, in harmonie met de natuur. Ze zijn uitstekende boogschutters, bedreven met het zwaard en hebben een diepe kennis van de natuur.

Classes: Champion Guardian Hunter Loremaster Minstrel Rune-Keeper Warden

http://coppermine.muer.nl/got/lotro/hobbit.jpg

Hobbits
De Hobbit is een levensgenieter. Klein van postuur, maar onvermoeibaar. Ze kunnen vaak ongezien rondgaan en aan hun moed valt niet te twijfelen.

Classes: Burglar Guardian Hunter Minstrel Warden

http://coppermine.muer.nl/got/lotro/human.jpg

Men
De mens, de alleskunner. Vechtersbazen, boogschutters en grote leiders.

Classes: Burglar Champion Captain Guardian Hunter Loremaster Minstrel Warden


Classes
We kennen momenteel zeven classes in The Lord of the Rings Online. Met de Mines of Moria expansion komen er twee bij. Aangezien er nog te weinig bekend is over deze classes, zal dat in een volgend deeltje moeten worden toegevoegd.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/burglar.pngBurglar
De Burglar is voornamelijk een debuffer. Hij is de grootste bron van zogenaamde "Conjunctions" of Fellowship Manouvres, speciale acties. Zoals een Burglar betaamt kan hij ongezien rondsluipen om zijn prooi een mes in de rug te steken. Door de natuur van de Burglar is deze class enkel te spelen door Hobbits en Men.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/champion.png

Champion
De Champion is een vechtmachine. Zwaar bepantserd en bewapend trekt hij ten strijde om zo veel mogelijk schade aan zoveel mogelijk doelwitten tegelijk toe te brengen. Wanneer nodig kan de Champion ook de rol van Tank vervullen. Deze class is voor alle rassen beschikbaar.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/captain.png

Captain
De Captain is een leider in het veld. Zijn banieren inspireren de rest van de groep tot nog betere prestaties, een schreeuw van de Captain laat het bloed van allen sneller stromen. Hun voornaamste rol is buffen, maar ook off-tank is niet vreemd voor ze. Deze class is enkel voor Men beschikbaar.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/guardian.png

Guardian
De Guardian is de heavy tank. Met zware bepantsering en een groot schild zal de Guardian alles doen om zijn vrienden te beschermen. Deze class is voor alle rassen beschikbaar.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/hunter.png

Hunter
De Hunter is een scherpschutter. Waar de Champion het effectiefst is tegen meedere doelen, is de Hunter de onbetwiste meester op een enkel doelwit. Ook hebben zij de mogelijkheid hun groep naar diverse locaties in het spel te teleporteren. Deze class is voor alle rassen beschikbaar.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/loremaster.png

Loremaster
De Loremaster is een geleerde. Met een intieme kennis van de natuur kan hij beroep doen op de elementen om hiermee een voordeel te behalen. Ze fungeren voornamelijk als crowd-control en debuffers. De Loremaster is speelbaar als Elf en Man.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/minstrel.png

Minstrel
De Minstrel is de healer. Door hun muziek en zang blijft de moraal in de groep hoog. Ook kunnen zij de groep naar een hoger niveau tillen met de vele buffs die tot hun beschikking staan. Deze class is voor alle rassen beschikbaar.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/runekeeper.png

Rune-Keeper
De Rune-Keeper is een zogenaamde glass cannon. Deze gebruiker van oude runen heeft de mogelijkheid te wisselen tussen healen en damage, waarmee hij behalve een goede off-healer ook zeer geschikt is als extra damage. De class is enkel beschikbaar voor Elves en Dwarves, aangezien Men en Hobbits geen oude runen gebruiken.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/warden.png

Warden
De Warden is een nieuwe blik op tanken. Zonder dat de Warden zich achter lagen staal verschuilt, kan de Warden met zijn snelle bewegingen en lichtere, leren bepantsering gemakkelijk staande houden. Met de mogelijkheid tot het combineren van verschillende aanvallen, de zogenaamde Gambits, is deze class uitermate geschikt als tank. De class is beschikbaar voor Men, Elves en Hobbits.


Naar boven


http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/legendary-items.jpg
Dit stuk is een zogenaamde "stub". Er is nog veel te ontdekken over Legendary Items, dus als er fouten in zitten, corrigeer me gerust via een Direct Message.

Legendary weapons vind je altijd in de vorm van ongeidentificeerde items. Ze zijn er in 3 types, Rare (paars), Legendary (blauw) en Epic (Goud/bruin). Per class zijn er 2 soorten te vinden. Zo heeft een Hunter een boog en mainhand wapen, een Loremaster een Staff en een Book, een Captain een Wapen en een Relic, etc. Rare wapens vindt je vrij gemakkelijk door wat goblins en ander gespuis van level 51+ af te maken. Dit zijn de zogenaamde "Third Age" wapens. Legendaries komen uit de "Second Age". Ik laat het aan je verbeelding over uit welke age de Epics dan komen.

Behalve de DPS (in het geval van een wapen) en type-afhankelijke bonussen (denk aan hit chance bij een zwaard), weet je nog niks over dit item. Je moet hiervoor eerst naar een Forge-Master. Deze vind je in elke quest-hub in Moria. De Forge-masters in Rivendell en Thorin's Hall werken alleen wanneer je Vol. II, Book 1 aan het doen bent. Bij de Forge-master wordt je item geidentificeerd, waarmee de legacies zichtbaar worden. Dit zijn tussen de 2 en 4 legacies, ongeacht welke age het wapen is.

Als een item geidentificeerd is, kan je deze op je Legendary Item panel slotten. Zodra je dit hebt gedaan, zal het item IXP (Item Experience Points) gaan verzamelen. Je hoeft het item dus niet te slotten op je character om het te levelen. Je moet het echter wel in je inventory hebben zitten. Voor elke level wat je haalt met je wapen, krijg je een aantal zogenaamde legacy points. In het begin 10 per keer, later 12 en wie weet nog wel meer.
Om de 10 levels moet je met een item terug naar de Forge Master. Daar kan je de naam veranderen, de relics die je er op geslot hebt terughalen en de legacy points terughalen. Je item zal geen IXP verzamelen als het wacht op een reforge!

Legacies zijn een soort bonussen. Deze kunnen bijvoorbeeld een skill sneller laten resetten, je critical chance verhogen, je power cost beinvloeden en zo voorts. Je komt ze tegen in 6 niveau's: Brons, Zilver en Goud. Dat zijn er maar 3! Ja, maar alle drie hebben ze weer 2 rangen :p Het verschil tussen de niveau's zit hem enkel in de kosten om ze omhoog te brengen. Je zal meer Legacy Points nodig hebben. De toewijzing van legacies aan een item, en de niveaus van de legacies, is geheel willekeurig.

Hoe werkt dat IXP nou precies? Heel simpel. Je krijg evenveel IXP als dat je normale XP krijgt bij het doodmeppen van een NPC. Sommige quests geven ook IXP. Let wel op: Bonus XP (ook Rested XP genoemd) telt niet mee. Als je dus 120XP krijgt zonder bonus XP, krijg je ook 120 IXP. Krijg je 120XP met bonus, dan wordt het 240XP voor je character, maar nog altijd maar 120IXP.
Wanneer je meerdere wapens geslot hebt, wordt de IXP die je krijgt verdeeld volgens het fellowship XP systeem. Hieronder een voorbeeld:
XP en IXP wordt verdeeld volgens deze formule: XP ontvangen = (Basis "solo" XP * Bonus modifier) / aantal wapens
De bonus modifier is gebaseerd op het aantal wapens: 2 wapens = 18% bonus, 3 wapens = 46% bonus, 4 wapens = 62% bonus, 5 wapens = 82% bonus, 6 wapens = 116% bonus.
Bij het ontvangen van 120 IXP met 4 wapens krijg je dus: (120 * 1,62) / 4 = 49IXP per wapen.

Deconstructen van items die je niet wil hebben doe je bij de Relic Master en levert je Settings/Runes/Gems op, de zogenaamde "Relics". Deze dingen kan je in een Legendary Item slotten, zodat ze je een buff geven op stats zoals agility of vitality, block chance, noem het maar op. Hoe hoger het level van een wapen, en hoe beter de kwaliteit (Age), des te meer zal je terugkrijgen. Vanaf level 11 is er een goede kans om naast deze settings ook ItemXP terug te krijgen. Dit is tot maximaal 50%, maar wel random. Het kan dus ook minder zijn.
NB: Er is ook een kleine kans dat je een Legendary Shard terugkrijgt. Het doel hiervan is me nog niet helemaal duidelijk.

Relics zijn ook te Forgen tot hogere tiers. In den beginne zijn deze vaak tier 1, maar je kan ze tot tier 9 krijgen. Die doe je ook bij de Relic Master. Je hebt 5 relics van een tier nodig om te reforgen. Ook hier is kans op een critical success, waarmee je in plaats van 1 of 2 relics heel veel terugkrijgt. Hoe hoger de tier, hoe beter de buffs.

Een iets uitgebreidere verhandeling is ondertussen te vinden op mijn blog, al is het in het engels.
Naar boven


http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/pvp.jpg
PVP wordt hier gespeeld in de vorm van PvMP (Player versus Monster Player). Aangezien deze game zich erg strak aan de Tolkien lore moet houden, is het niet mogelijk om tegen andere spelers te knokken. De uitzonderingen hierop zijn spars (een one on one combat tegen iemand anders, een oefengevecht eigenlijk) en Monster Play.

Bij monster play kan je vanaf level 10 een Monster aanmaken. Dit kan zijn een Orc Reaver (Melee), Uruk-hai Warleader (Healer), Uruk-hai Blackarrow (Ranged), Weaver (Semi-ranged, spin) of Warg Stalker (Stealth Melee). In de PvMP zone Ettenmoors vecht je met deze monsters ("creeps") tegen de Free Peoples ("freeps"). Vanaf level 50 kan een speler met zijn/haar normale karakter dit gebied in. Het is erg aan te raden hiermee te wachten tot je level 57+ bent, want je wordt onder de level 57 gezien als smakelijk hapje dat elke creep wel even wil verorberen tussen de echte tegenstanders door. De monsters zijn namelijk stuk voor stuk level 60.

De Ettenmoors is een gebied waar elke zijde een basiskamp heeft. Het Creep kamp heet Gramsfoot, het Freep kamp Glain Vraig. Deze zijn beschermd door een "Wall of Death". Dat wil zeggen, er staan een aantal NPCs voor die je met 1 schot doodmaken, niet komen dus. Verder zijn er 5 keeps die worden bewaakt door een flink stel NPCs, met als baas een Tyrant of Captain General. Wanneer deze baas wordt verslagen is de keep onder de controle van jouw kant, waardoor extra quests beschikbaar worden. Wanneer meer dan de helft van deze keeps is overgenomen door je factie, krijg je ook toegang tot de Delving of Fror. In dit gebied (in boek 12 geintroduceerd) kan je als Creep nieuwe skills en traits verzamelen, als Freep een nieuwe set armour of jewelry.

Naast de 5 voorgenoemde keeps en 2 basiskampen zijn nog 3 andere plekken het vermelden waard. In het zuidwesten van de Ettenmoors bevindt zich een dorpje genaamd Hoarhallow. Hier woont een kleine gemeenschap Hobbits. In dit dorp zijn vaak Creeps te vinden, aangezien een flink aantal quests zich hier laten oplossen. Verder zijn er nog 2 keeps, Dar-Gazag en Ost Ringdyr. Dar Gazag is onder permanente Creep controle, Ost Ringdyr voor de Freeps.

In dit deel van de TS zijn veranderingen sinds Mines of Moria niet meegenomen, aangezien ik ze nog niet heb ontdekt.

Naar boven


http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/tweakers.jpg
Om nieuwe spelers een idee te geven wie waar zit, een kort overzichtje. Wil je er bij komen staan, stuur even een Direct Message met daarin je server en characters.
Laurelin
MueRRhyaehar, Melagil, Arakasi, Rhyaendor, Toltobrand
RainkingMaisha, Rainkingdor
ThorgremThoranius
The Flying DutchmanHalendur, Linrohir
Madg0blinAikanaron, Aikrandir
maartendErawen
ResuCigamResuwob, Resurehtona, Resu
HurtebiseBluntor, Blotrun, Rublont
dragonspiritHelsatorin
RexcoreRexcore & Rexandir
Simon VerhoevenFredric
Snowbourn
Bobbie1980Soim, Achi
vageBhordan, Gentho
RfceTiberivs, Tiberia
BozZkeFirgil, Firmin
jvalksyager, valhir, valkie
Eldar
Legolas_1973Ellendras, Amberlin
rik86Thrabath, Doderadoc, Thramir
dragonspiritdragonspirit, shocka
nitrokeNitrophor
Evernight
LtjeFrenya
dragonspiritTinybig, Gindilf, Gloorfindel, Irelina
MOAWNirin, Thenor, Yikes, Elianne, Oar, Grimdin, Oarin
HiawattaThyrsa, Mishkah
DejerreDralack, Brubar, Fredigaor
Gilrain
RonnieB82Dwergie
WiertzWiertzard, Wiertzus, Armarth


Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/patches.jpg
Shadows of Angmar
Stand-alone game client (7.7GB)
Mines of Moria
Mines of Moria EU Installer (2.87GB, Shadows of Angmar client nodig)Mines of Moria EU Release day patch (465.63MB)
Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/links.jpg
Officiele websites & fora
LOTRO Nuttige Info
Mappen / Kaarten
Crafting
Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/prevs.jpg
 1. [MMORPG]Lord of the Rings Online
 2. [MMORPG]Lord of the Rings Online Deel 2
 3. [MMORPG]Lord of the Rings Online Deel 3
 4. [MMORPG] Lord of the Rings Online: deel 4
 5. [MMORPG] Lord of the Rings Online: deel 5
 6. [MMORPG] Lord of the Rings Online: deel 6
 7. [MMORPG] Lord of the Rings Online: deel 7
 8. The Lord of the Rings Online - Deel 8
 9. The Lord of the Rings Online - Deel 9
Naar boven


[Voor 221% gewijzigd door MueR op 21-01-2009 12:41]

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Ltje
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 06-11-2015
Mooie OP weer. :)


Anyway, over de burglar legendary items:

http://spreadsheets.googl...y=p62_lewYQv4ASOkIAKLIkVg

Dat is voor alle legacies op burglar legendarys. Ik vind er niet zoveel leuks tussen zitten.

Ik vind de sheet niet overzichtelijk, snap niet alles, maar het is iig wel een lijstje met alle legacies. ;)

Ik ga iig voor critical response skill damage, +riddle range, en +% voor surpise strike, maar de eerste heeft de hoogste prioriteit. Deze 3 vind ik als enigste de moeite waard, de rest vind ik niet eens de moeite.

Oh, ik zie nu dat +trick range er niet bij zit, dus dit lijstje is dus niet helemaal compleet. ;) (komt uit beta). Maargoed, ik heb daarnaast geen andere legacies gezien, en zeker geen legacies die de moeite waard zijn.

Dus nu maar hopen dat ik een 1st age mace vind ooit met die 3 legacies erop, die tot lvl 50 lvlen, en dan ben ik klaar ermee. :)
En tussendoor nog andere legendaries lvlen om te deconstructen voor uiteindelijk t8 relics. :)


Er staat bij burglar tools ook bij dat er 1 is met positional damage multiplier. Nog nooit gezien, maar die moet ik echt hebben. :P

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-05 11:45
The Flying Dutchman schreef op donderdag 27 november 2008 @ 11:42:
Meestal deconstruct ik wapens (voor m'n eigen class natuurlijk) pas op lvl 10. Hoewel dat toch nog wel vrij lang duurt.... misschien moet ik het terug schroeven naar lvl 5 of 6. Dan kun je er 4 equippen en na een uurtje questen zijn ze wel op dat lvl aanbeland. Scheelt een aanzienlijke hoeveelheid tijd als je het vergelijkt met lvl'en tot lvl 10. En zeker als je er 20 gaat barteren om er één uit te kiezen die je wilt gaan gebruiken en de rest voor de relics... als je ze alle 20 tot level 10 wilt brengen... dan ben je aan een lvl 57 wapen toe voordat je klaar bent ;).
Je moet altijd pas op level 11 deconstructen! Vanaf 11 krijg je namelijk IXP er voor terug.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Tyranium
 • Registratie: December 2003
 • Niet online

Tyranium

Ero-sennin

Is de Maintenance vandaag tot 3 uur? Ik dacht namelijk dat het tot 1 uur is, ik hoop van wel iig. :P

 • The Flying Dutchman
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 25-05 09:49
Hey, ik dacht dat je wel een geupdate sectie over Mines of Moria er in zou zetten, of komt dat nog? Zoals het er nu in staat is de uitbreiding nog niet uit en is nog niet eens bekend wanneer dat zou gebeuren, dat is toch wel een beetje achterhaalt. Ga je de startpost later nog updaten?

Verder ziet het er natuurlijk wel weer keurig uit!
MueR schreef op donderdag 27 november 2008 @ 12:57:
[...]

Je moet altijd pas op level 11 deconstructen! Vanaf 11 krijg je namelijk IXP er voor terug.
Hmm... dat zou betekenen dat ik nog langer werk heb! Maar IXP terug is ook wel weer welkom... lastig lastig.
Tyranium schreef op donderdag 27 november 2008 @ 12:57:
Is de Maintenance vandaag tot 3 uur? Ik dacht namelijk dat het tot 1 uur is, ik hoop van wel iig. :P
Nee, het is langer dan normaal. Het is tot 15.00u (Nederlandse tijd).

[Voor 47% gewijzigd door The Flying Dutchman op 27-11-2008 13:02]

The Flying Dutchman


 • Ltje
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 06-11-2015
Tyranium schreef op donderdag 27 november 2008 @ 12:57:
Is de Maintenance vandaag tot 3 uur? Ik dacht namelijk dat het tot 1 uur is, ik hoop van wel iig. :P
14.00 GMT. Dus 3 uur NL tijd. Helaas.

 • Simon Verhoeven
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 30-08-2018

Simon Verhoeven

The trial never ends.

Damn, als ik die spreadsheet bekijk zit er inderdaad niet veel nuttigs tussen.

Voor wapen:
x% Critical Response Skill Damage
Surprise Strike Crit Chance

tools:
glee pulse modifier
Stealth Level
Off-Hand Crit Chance
movement speed

 • Lointje
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 23:21
Vanaf lvl 11 deconstructen is een goed idee. Je krijgt er gemakkelijk 10k - 15k exp tokens van, die je op je echte wapen kan stampen. Levelen tot 21 is dan weer een andere klus (zeker als je altijd 6 items hebt geslot). Momenteel heb ik al mijn punten ongeveer in DPS gestoken van men main. 30+ DPS is geen overbodige luxe voor een guardian. :)

 • The Flying Dutchman
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 25-05 09:49
Jorgasme schreef nog in het vorige topic:
Even een vraagje,

Bij het unlocken van een Third age wapen, dan zijn sommige legancies grijs in je wapen pop up. Worden deze nog gekleurd? Zijn ze werkzaam?

Anyhoe, hoe werkt dit>

edit

ik verplaatst m wel even muer :). lukt niet vanwege dubbele post :(
Als de legacies grijs zijn, dan hebben ze een lage tier (hou je muis over de legacy, dan kun je zien wat de tier is). Een lage tier betekend dat je meer punten nodig hebt om die legacy naar een hogere rank te tillen. Kortom, het is dus nadelig als de legacy die je graag wilt ranken een lage tier heeft. Het kan zijn dat een tier hoger wordt bij het reforgen van een wapen, maar dat weet ik niet meer helemaal zeker.

The Flying Dutchman


 • Icephase
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 27-05 03:00

Icephase

Alle generalisaties zijn FOUT!

Weet je, die discussie over legacies, tiers, wapens, legendary, items etc etc is voor iemand die niet al lvl 50 is/MoM heeft (zoals ik dus ;)) absoluut NIET te volgen...

Kunnen jullie eens duidelijk uitleggen hoe e.e.a. werkt? Dus wanneer krijg je een legendary weapon, hoe lvl je deze, wat kun je 'slotten', wat kun je deconstructen, hoeveel leg. weapons kun je hebben etc?

 • Ashrah
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 22-05 14:06
Wat Woelders zegt ^^, ik snap er niks van, kan iemand het wat duidelijker maken voor de nieuwelingen?

Anoniem: 218701

Ik heb er ook nog geen, maar ik denk dat het zichzelf wel zal wijzen op het moment dat je die krijgt.

In ieder geval heeft een legendary item de beschikking over drie slots waar je dus extra eigenschappen in kunt plaatsen. Levellen van die items gaat als het goed is automatisch, terwijl je quest.

 • Simon Verhoeven
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 30-08-2018

Simon Verhoeven

The trial never ends.

je krijgt een legendary wapen van volume 2 book 1.
Voor de rest geraak je eraan via monster drops.

Je levelt deze door het te gebruiken (equipen of in legacy slots stoppen) of experience items gebruiken of quests doen die item experience geven.

Er zijn 3 type van items die je erin kan plaatsen, runes, relics en nog iets.

Je kan legendaries deconstructen voor items.

Legendary weapons kan je onbeperkt in je inventory hebben, maximaal 6 legendaries in een soort van slots zetten zodat ze meelelvelen.
Equipen: max 1 mh wapen/boog & 1 andere legendary item tool/wapen

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-05 11:45
Ik ben nog bezig met een uitgebreid stuk over legendary weapons voor de TS. Maar omdat ik het zelf ook nog aan het ontdekken ben..

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Icephase
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 27-05 03:00

Icephase

Alle generalisaties zijn FOUT!

Nog aan het ontdekken? Je bent al lvl 57 ;)

@Simon Verhoeven: duidelijk verhaal tot zover, maar de items die je ontvangt als je hem deconstruct, dat verandert dus naar gelang het level van het wapen? En hoe zit het dan met de legacies en tiers?

 • MADG0BLIN
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 21:53
Spoiler over legendary items in het kort.

spoiler:
Legendary items. Nieuwe wapens die droppen van mobs en die je kan verkrijgen door Barter Items.
Je moet eerst Volume 2 Book 1 voltooid hebben wil je ze kunnen dragen.
Er zijn verschillende soorten items. Wapens en een item wat bij je Class past.
Voordat je hem kan slotten moet je hem laten identificeren. Dat kan bij een ?Relic Master? volgens mij. Exacte naam weet ik zo niet.
Zodra dat gebeurt is krijg je de stats van het wapen te zien. Deze stats zijn heel divers.
Zodra je er 1 geslot hebt kan je hem levelelen, net als je character. Voor elk monster dat je killt krijg je XP voor je wapen. Hierdoor levelt hij ook omhoog. Als dat gebeurt krijg je punten waardoor je hem weer beter kan maken.

Ook kan je relics's, runes en een derde item slotten met extra stats. Hoe hoger de Tier van deze relic's hoe beter. Al zitten er ook tussen die niet zo geweldig zijn.
Je kan 6 items tegelijk dragen / levelen.

Om de 10 levels moet je ze reforgen voordat je ze verder kan levelen, dan kan je ook alle relics en dergelijke er weer uit halen en vervangen door betere.
Wapens kan je ook deconstructen en hiervoor krijg je ook weer legacy items. Hoe hoger het level van je wapen is, hoe beter die weer zijn vaak.

Hoop dat het zo een beetje duidelijk is, misschien dat anderen aanvullingen hebben.

[Voor 3% gewijzigd door MADG0BLIN op 27-11-2008 13:40]


 • Simon Verhoeven
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 30-08-2018

Simon Verhoeven

The trial never ends.

Ja, dat verandert.
Legacies: soort van bonussen. vb -zovel seconden cd op skill y
En hoe hoger de tier hoe minder punten (die krijg je per legendary level) dat het kost om die legacy te levelen. (levelen != tier verhogen)

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-05 11:45
Oke, dan maar even een kort stuk.

Edit: verplaatst naar de topicstart :)

Poeh, ik zou een klein stukje schrijven... Verder nog vragen?

[Voor 92% gewijzigd door MueR op 27-11-2008 16:53]

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • vage
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 01-04 13:45
MueR schreef op donderdag 27 november 2008 @ 14:28:
Oke, dan maar even een kort stuk.

Heeeeeel lang stuk

Verder nog vragen?
Volgens mij duidelijk genoeg :)

Die legendary shards zijn dacht ik voor craften. Net zoals je vroeger beryl shards nodig had.

(Over de topic start, ehm ik mis de warden en rune keeper nog ?)

 • MADG0BLIN
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 21:53
Zijn dat geen Mithril Flakes voor Tier 6 ipv beryl shards?

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-05 11:45
Inderdaad madgoblin, de Mithril Flakes zijn de shards vziw. Legendary Shards zijn inderdaad ook voor het craften. Je kan er legendary items mee maken. Ik heb echter geen "hands-on" daarmee, dus hou ik mijn mond daar nog even over. Ik sta al genoeg voor aap door te zijn wie ik ben :+

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Anoniem: 191619

@Muer

Prachtige en duidelijke tekst jongen. Dit mocht CM wel in een MoM dvd hoesje stoppen :)

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-05 11:45
Ik zal het in mijn eigen tijd even verwerken tot iets duidelijks voor de TS. Nu zit ik in de baas zn tijd, en de baas leest ook GoT :P

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Tyranium
 • Registratie: December 2003
 • Niet online

Tyranium

Ero-sennin

Server down tot 5 uur en om 6 uur moet ik werken ;(

 • The Flying Dutchman
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 25-05 09:49
MueR schreef op donderdag 27 november 2008 @ 14:54:
Inderdaad madgoblin, de Mithril Flakes zijn de shards vziw. Legendary Shards zijn inderdaad ook voor het craften. Je kan er legendary items mee maken. Ik heb echter geen "hands-on" daarmee, dus hou ik mijn mond daar nog even over. Ik sta al genoeg voor aap door te zijn wie ik ben :+
Volgens mij klopt dat inderdaad. Ik ben tot nog toe één mithril flake tegengekomen en die dropte van een named elite mob in de mijnen. Dus de mithril flakes zijn volgens mij de `nieuwe shards'. Ik heb ondertussen al een stuk of 4 legendary shards, die heb ik verkregen door oude wapens te deconstructen (en volgens mij kun je deze gebruiken om later legendary items te craften). Met mithril flakes kun je mithril infused ingots maken (onder andere) die ongetwijfeld als zeer speciaal ingredient dienen voor iets, maar voor wat precies weet ik niet (misschien ook wel legendary items...).

The Flying Dutchman


Anoniem: 251423

Heb een trial gespeeld, moet zeggen: fantastisch spel! Ik hoor dan wel overal dat het een PvE spel bij uitstek is, maar ik moet zeggen dat ik een geweldige tijd heb gehad met Ettenmoors. Ik hoorde ook nog wat over een Rohan update in de toekomst, en ook wat ideeën (maar niks van de devs) over wat er kan gebeuren als LOTRO eenmaal bij Mordor en dergelijke aankomt: speelbare evil races, en Age of Conan achtige border kingdoms die dan gefocussed zijn op PvP ala Ettenmoors. Klinkt fantastisch als je het mij vraagt, maar ook zonder dat krijg ik geweldige zin in die game :D Jammer dat ik niet 2 subs kan betalen, misschien in de toekomst.
Kom ik overigens ook nog video's als dit, dit en dit. Dat is echt TE cool :D

 • vage
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 01-04 13:45
dit pik ik van lotro.com:
Legendary Shards – Legendary Shards can be used by crafters to create new Legendary Items. Like normal Legendary Items, they must be identified at a Forge-master to reveal their Legacies.

wie weet komen we er ooit achter of het waar is ^^

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-05 11:45
Overigens TS een klein beetje aangepast met info over de Warden en Rune-keeper.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Anoniem: 181786
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
MueR schreef op donderdag 27 november 2008 @ 16:20:
Overigens TS een klein beetje aangepast met info over de Warden en Rune-keeper.
Ik wou het al bijna aangeven dat je iets vergeten was. :)
Ziet er weer mooi uit. Ik ben toch wel nieuwsgierig hoe de nieuwe klassen spelen, dus ik denk dat ik er vanavond 1 ga aanmaken. :)

 • Simon Verhoeven
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 30-08-2018

Simon Verhoeven

The trial never ends.

vage schreef op donderdag 27 november 2008 @ 15:24:
wie weet komen we er ooit achter of het waar is ^^
9/10 dat ze gebruikt worden door master supreme weaponsmiths voor het maken van legendary weapons met recipes die ze kopen van de weaponsmith guild als ze de kin status hebben gehaald.

Met andere woorden: nog niet voor meteen

 • The Flying Dutchman
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 25-05 09:49
Anoniem: 251423 schreef op donderdag 27 november 2008 @ 15:23:
Ik hoorde ook nog wat over een Rohan update in de toekomst, en ook wat ideeën (maar niks van de devs) over wat er kan gebeuren als LOTRO eenmaal bij Mordor en dergelijke aankomt: speelbare evil races, en Age of Conan achtige border kingdoms die dan gefocussed zijn op PvP ala Ettenmoors. Klinkt fantastisch als je het mij vraagt, maar ook zonder dat krijg ik geweldige zin in die game :D.
Die ideeën heb ik ook gelezen op het lotro forum, maar reken er maar niet op dat Rohan PvP wordt. Lotro is een PvE spel en de PvP die erin zit, zit in gebieden die voor de verhaallijn niet belangrijk zijn, zoals de Ettenmoors. Lotro moet zich namelijk ook houden aan de lore van Tolkien. Ik betwijfel dan ook of je ooit een evil race (buiten PvP om) kunt spelen, aangezien je dan tegen de lore van Tolkien in gaat (je zult in het spel nooit the fellowship kunnen verslaan... misschien hooguit Boromir...). Ik verwacht zelf dus (en ik hoop eigenlijk ook, aangezien ik een échte PvE speler ben ;)) dat de PvP in voor de verhaallijn onbelangrijke gebieden blijft.

The Flying Dutchman


 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-05 11:45
Stukje over legendaries toch maar even direct naar de TS gekopieerd. Feedback en correcties mogen via Direct Message http://tweakimg.net/g/forum/images/icons/dm.gif

[Voor 12% gewijzigd door MueR op 27-11-2008 16:55]

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Anoniem: 218701

*ik sta in de TS* :D

Anoniem: 234252

Wat ik me vooral afvraag is of het nu al mogelijk is om op je eentje te levelen en het levelen ging ook zo traag.
Ik weet dat dit een groepspel is en dat je moet groepen voor je legendary quests en voor de story quests dat snap ik, maar om gewoon te levelen?

(let wel, nu heb ik het over het allerbegin)

Het spel was voor derest wel echt af mooi, vlot, leuke classes, tolkien wereld (l), lore,... Leuke pve (in tegenstelling tot Warhammer) enkel spijtig dat ik levelen zo haat :)

 • MADG0BLIN
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 21:53
Je hoeft echt niet perse te groepen om te levelen. Kan prima in je eentje en er zijn zat quests hiervoor. Gaat alleen inderdaad wat langzamer. Je kan eventueel de fellowship quests prima overslaan, al vind ik ze altijd wel leuk om te doen.
Al moet ik zeggen dat ik wel meestal samen speel, maar vind het altijd wel gezellig met meerdere mensen. :)
Welke server zit je?

 • Anoniem: 181786
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Anoniem: 234252 schreef op donderdag 27 november 2008 @ 18:10:
Wat ik me vooral afvraag is of het nu al mogelijk is om op je eentje te levelen en het levelen ging ook zo traag.
Ik weet dat dit een groepspel is en dat je moet groepen voor je legendary quests en voor de story quests dat snap ik, maar om gewoon te levelen?

(let wel, nu heb ik het over het allerbegin)

Het spel was voor derest wel echt af mooi, vlot, leuke classes, tolkien wereld (l), lore,... Leuke pve (in tegenstelling tot Warhammer) enkel spijtig dat ik levelen zo haat :)
Ik ben een speler die graag alleen speelt en zo nu en dan een gelegenheidsgroepje vorm om een moeilijke quest te doen. Ik heb me moeiteloos naar lvl 50 kunnen tillen.
Voor de grotere instances en voor enkele quests van boeken heb je een groep nodig, maar instances doe ik zo min mogelijk (tot lvl 50 had ik er maar 1 half gedaan) omdat het gewoon zoveel tijd kost. En boeken doen is wel leuk, maar een optie, het hoeft niet.
Dus je kan probleemloos en zonder grinden lvl 50 worden, althans mij is hetgelukt en ik heb vele quests niet afgemaakt, sommige gebieden ook niet of bijna niet bezocht (zoals the Shire).

Anoniem: 274511

Aangezien ik over paar maanden een Macbook pro(aluminium:2.4GHz Intel Core 2 Duo,NVIDIA GeForce 9600M GT graphics processor; and NVIDIA GeForce 9400M graphics processor with 256MB of DDR3 SDRAM shared with main memory3) ga kopen voor me studie en gelijk LOTRO er bij wil, heb ik wat vragen.

Na een tijdje gegoogeld te hebben kwam ik er achter dat het mogelijk is dat je lotro kan spelen op een mac.
Wat ik nog niet weet loop het wel goed?Ik kan het spel nu ook gaan kopen maar op mijn pc draait het spel maar op middium/low(+lage fps stotteren enz..).Dat bederft het speel plezier dus.

En is de lifetime voor altijd verkrijg baar?Want heb gehoord toen het spel net uitkwam dat er een beperking was aan lifetime lidmaatschappen.

[Voor 12% gewijzigd door Anoniem: 274511 op 27-11-2008 18:46]


 • Anoniem: 181786
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Anoniem: 274511 schreef op donderdag 27 november 2008 @ 18:29:
Aangezien ik over paar maanden een Macbook pro(aluminium) ga kopen voor me studie en gelijk LOTRO er bij wil, heb ik wat vragen.

Na een tijdje gegoogeld te hebben kwam ik er achter dat het mogelijk is dat je lotro kan spelen op een mac.
Wat ik nog niet weet loop het wel goed?Ik kan het spel nu ook gaan kopen maar op mijn pc draait het spel maar op middium/low(+lage fps stotteren enz..).Dat bederft het speel plezier dus.

En is de lifetime voor altijd verkrijg baar?Want heb gehoord toen het spel net uitkwam dat er een beperking was aan lifetime lidmaatschappen.
Ik draai op een iMac met bootcamp en dat werkt prima. Overigens zijn de grafische kaarten in de consumenten mac's niet echt top of the line, hou daar rekening mee. (in de MB Pro weet ik zo niet wat voor een kaart daar inzit)

Lifetime kun je altijd nemen. Voor founders kost dat 150 euro en voor anderen iets van 180 geloof ik.

Anoniem: 251423

The Flying Dutchman schreef op donderdag 27 november 2008 @ 16:49:
[...]


Die ideeën heb ik ook gelezen op het lotro forum, maar reken er maar niet op dat Rohan PvP wordt. Lotro is een PvE spel en de PvP die erin zit, zit in gebieden die voor de verhaallijn niet belangrijk zijn, zoals de Ettenmoors. Lotro moet zich namelijk ook houden aan de lore van Tolkien. Ik betwijfel dan ook of je ooit een evil race (buiten PvP om) kunt spelen, aangezien je dan tegen de lore van Tolkien in gaat (je zult in het spel nooit the fellowship kunnen verslaan... misschien hooguit Boromir...). Ik verwacht zelf dus (en ik hoop eigenlijk ook, aangezien ik een échte PvE speler ben ;)) dat de PvP in voor de verhaallijn onbelangrijke gebieden blijft.
Nou ja, als je evil races speelt hoeven die de fellowship ook niet persee te verslaan lijkt me :P In ieder geval lijken die border kingdoms, dan voor wat uitgebreidere PvMP,niet instanced. Belang voor het verhaal? Nah is ook niet nodig toch? Hoewel er in het LOTR universum toch een oorlog aan de gang is :P

[Voor 7% gewijzigd door Anoniem: 251423 op 27-11-2008 19:38]


 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-05 11:45
Het verhaal maakt LOTRO juist zo uniek in vergelijking met andere games. Een Blizzard kan gewoon verzinnen wat ze willen voor WoW, terwijl Turbine zich echt moet houden aan de verhaallijn van Tolkien.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Anoniem: 181786
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
MueR schreef op donderdag 27 november 2008 @ 20:23:
Het verhaal maakt LOTRO juist zo uniek in vergelijking met andere games. Een Blizzard kan gewoon verzinnen wat ze willen voor WoW, terwijl Turbine zich echt moet houden aan de verhaallijn van Tolkien.
Godzijdank dat ze zich aan een verhaallijn moeten houden. Ander was het misschien net zo'n RPG gedrocht geworden als bijvoorbeeld WoW.
Begrijp me niet verkeerd, WoW is een vermakelijke spel, maar dat RPG stelt weinig meer voor.

Anoniem: 251423

Anoniem: 181786 schreef op donderdag 27 november 2008 @ 20:38:
[...]

Godzijdank dat ze zich aan een verhaallijn moeten houden. Ander was het misschien net zo'n RPG gedrocht geworden als bijvoorbeeld WoW.
Begrijp me niet verkeerd, WoW is een vermakelijke spel, maar dat RPG stelt weinig meer voor.
Muah, moet zeggen dat ik me meer vermaak met de verhaallijnen dan ooit. Eindelijk eens goed verweven met het levelen en de instances, hebben ze grote vorderingen in gemaakt. Maar goed, als Tolkien nog geleefd had, had hij ook kunnen verzinnen wat hij wilde :P Verhaal is verhaal, dat kan iedereen zo omgooien. Moet natuurlijk wel goed gebeuren. Ik bedoel, waarom zouden er niet hoofdstukken aan een verhaal kunnen worden toegevoegd? Uitbreiden is toch niet per definitie slecht? Tuurlijk gaat dat niet op voor LotR, aangezien Tolkien dood is, maar goed.
Anyway, volgens mij sluit de Tolkien lore dergelijke border kingdoms niet uit. Moet wel voorzichtig mee worden omgesprongen, maar onmogelijk lijkt me het niet.

[Voor 15% gewijzigd door Anoniem: 251423 op 27-11-2008 21:13]


 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 19-05 08:57

Knaak

It's me, Mario!

Voor in de TS even mijn chars op de server Evernight:
Nirin, Thenor, Yikes, Elianne, Oar, Grimdin, Oarin

Anoniem: 218701

Gisteren weer samen verder gegaan en met mijn warden level 17 bereikt en de titel "Unscathed" gehaald. Bone Man was echt een koud kunstje, alleen kon qntal het toch weer niet helemaal laten om met zijn hunter de aggro te trekken voor ik de kans had die op me te nemen. Ach ja, maakt niet uit, zolang hij maar niet dood gaat en dat scheelde even niet heel veel. Gelukkig was daar nog onze rune-keepster en werd hij levend gehouden. Terwijl ik, nadat we weer gestopt waren mijn tailor quest ging inleveren zodat ik verder kan gaan levellen, viel mijn oog ineens op mijn gambit balk, die was er eentje langer geworden. Ik kon nu combo's gaan maken met drie skills, dat had ik nog niet gezien. (Nu was ik ook vergeten om op level 16 mijn nieuwe skills te gaan halen, dus ja... ;))

Voorlopig gaat het dus lekker met mijn warden en kan ik er ook steeds beter mee overweg. Vind het wel moeilijk nog om de aggro te grijpen en vast te houden. Zeker als onze hunter begint te pullen, die doet toch meer damage en krijgt daarmee sneller de aggro op zich. Weet overigens niet zeker of ik het goed zag, maar het leek gisteren alsof de Rune-keeper ook al aggro kreeg op het moment dat de fiery ridicul werd gecast...nog voordat die daadwerkelijk raakte...dat was me nog niet eerder opgevallen en als ik zelf een rune-keeper speel is het in ieder geval ook nog niet voorgekomen. Zal wel gewoon te dichtbij hebben gestaan waarschijnlijk...

 • rik86
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 00:02
Moria is de eerste regio geweest waar 't in een groep spelen echt veel makkelijker en sneller was dan solo, helemaal met m'n champion. Waar ik voorheen meerdere mobs moeiteloos tegelijk aan kon, ligt in MoM solo de max echt op 3 van 't zelfde lvl, en van een aantal types is 2 normal al op het randje. Maar dat maakt 't spel juist leuker, dat 't moeilijker is geworden.

Gisterenavond SM geworden met m'n metalsmith. Ben 't ore farmen ook helemaal zat, maar de rewards waren wel de moeite. Ik had de spullen voor 3 single use recipes en 3x gecrit :D daarnaast nog lvl 45 tools voor mijn broertje gemaakt waarvan ook 2 van de 3 een crit waren. Ik kan met 5 uit 6 bij 38% kans best leven ;)

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-05 11:45
Ik moet nog een half level op mn Hunter, dan is ie 60. Ondertussen ook Supreme Tailor geworden. Ik wordt alleen wel een beetje ziek van de Delicious Honey and Oats recipe. Die heeft volgens mij de Major Warden Herald Armaments vervangen als "drop elke 2e kill" reward.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Simon Verhoeven
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 30-08-2018

Simon Verhoeven

The trial never ends.

Wordt er ook gek van, ben de tel al kwijt van hoeveel ik er al verkocht heb.
Hopelijk dit weekend lvl 55 zodat ik een nieuwe mace kan equipen.

Weet iemand hoe je het verschil kan zien tussen een bronzen & gouden legacy?

En uit nieuwsgierigheid, is er al enige zekerheid dat je pas vanaf lvl 11 experience runes krijgt?
Want persoonlijk zou ik eigenlijk vanaf lvl 10 verwachten omdat dan de eerste reforge is.

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 03-02-2017
MueR schreef op vrijdag 28 november 2008 @ 10:28:
Ik wordt alleen wel een beetje ziek van de Delicious Honey and Oats recipe. Die heeft volgens mij de Major Warden Herald Armaments vervangen als "drop elke 2e kill" reward.
Lol dat was me ook al opgevallen, en dan speel ik tot dusver alleen in Eregion.
En wat rik86 aangeeft dat het moeilijker is geworden vind ik persoonlijk ookwel fijn. Nu moet je weet goed van te voren opletten wat je gaat doen, en niet blind ergens doorheen gaan rushen.
Daarnaast de vraag wat jullie met de leg-items doen die niet voor je classe zijn? Gewoon vendoren, verkopen op AH of deconstructen? Ik doe tot nu toe dat laaste.

euh...ja


 • Simon Verhoeven
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 30-08-2018

Simon Verhoeven

The trial never ends.

Ik deconstruct ze, vanaf dat ik 2nd age of zo vind zal ik ze wel AHen.

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-05 11:45
Simon Verhoeven schreef op vrijdag 28 november 2008 @ 10:32:
Weet iemand hoe je het verschil kan zien tussen een bronzen & gouden legacy?

En uit nieuwsgierigheid, is er al enige zekerheid dat je pas vanaf lvl 11 experience runes krijgt?
Want persoonlijk zou ik eigenlijk vanaf lvl 10 verwachten omdat dan de eerste reforge is.
http://lotroimages.akamai.lotro.com/media/article_images/Dev_Diary/LI_System/image008.jpg
Van links naar rechts, tier 1 t/m 6. Bij level 10 items heb ik nog nooit XP runes gezien, bij 11 altijd.

Oh en ik deconstruct mn wapens gewoon. Kansloze figuren die Third Age wapens op de AH gaan zetten...

[Voor 8% gewijzigd door MueR op 28-11-2008 10:43]

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 03-02-2017
MueR schreef op vrijdag 28 november 2008 @ 10:42:
[...]Oh en ik deconstruct mn wapens gewoon. Kansloze figuren die Third Age wapens op de AH gaan zetten...
Ja dat d8 ik al, en eigenlijk zijn het kansloze figuren die die 3th age wapens kopen van AH ;). Ze droppen namelijk in overvloed.

euh...ja


 • Anoniem: 181786
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
MueR schreef op vrijdag 28 november 2008 @ 10:42:
[...]

[afbeelding]
Oh en ik deconstruct mn wapens gewoon. Kansloze figuren die Third Age wapens op de AH gaan zetten...
Wie ze koopt weet ik niet, maar het levert me toch al snel een leuke 200 zilver per wapen op. Dat tikt aardig aan als je ziet hoe vaak ze droppen. :)
Ik moet me trouwens nog wel even in gaan lezen over de nieuwe wapens enzo.

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 03-02-2017
Voor de geintreseerde; een nieuwe site met een dynamic map (incl Moria :))

http://dynmap.ruslotro.com/

euh...ja


 • Icephase
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 27-05 03:00

Icephase

Alle generalisaties zijn FOUT!

Zo zeg! Werd me d'r net toch uitgeknald! En ook de lorebook site ligt plat?
Ligt het aan mij of hebben jullie dit ook?

/edit:
Ligt inderdaad niet aan mij; de servers liggen plat...

[Voor 21% gewijzigd door Icephase op 28-11-2008 12:05]


 • qntal
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 20-05 15:52

qntal

Omlet du fromage!

mn vriendin klaagde er net ook over ja...werd eruit gegooid en kan nu niet meer inloggen. lijkt erop dat de loginserver platligt

 • The Flying Dutchman
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 25-05 09:49
Anoniem: 181786 schreef op vrijdag 28 november 2008 @ 11:12:
[...]

Wie ze koopt weet ik niet, maar het levert me toch al snel een leuke 200 zilver per wapen op. Dat tikt aardig aan als je ziet hoe vaak ze droppen. :)
Ik moet me trouwens nog wel even in gaan lezen over de nieuwe wapens enzo.
Ik zou ze toch houden (lees je maar eens in ;)). Waarom? Omdat de wapens die droppen je relics opleveren (identificeren bij een forge master, vervolgens deconstructen bij een relic master). Die relics ga je combineren. Met 5 relics van tier 1, krijg je meestal 1 of 2 relics van tier 2. Met 5 relics van tier 2 krijg je meestal 1 of 2 relics van tier 3. Ga maar na hoeveel relics je nodig hebt om een beetje een deftige relic van tier 4 of 5 te krijgen. Dan heb ik nog niet eens verteld dat er volgens mij 8 of 9 tiers zijn ;).

The Flying Dutchman


 • Simon Verhoeven
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 30-08-2018

Simon Verhoeven

The trial never ends.

Leuke link Rfce, was naar iets nieuws op zoek omdat mehq al lang niet meer geupdate is.

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 19-05 08:57

Knaak

It's me, Mario!

Hoogste tier is vooralsnog 8.

 • rik86
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 00:02
d'r zijn inderdaad 8 tiers, kan nu bijna een tier 6 relic maken ;)

Het spelen van instances helpt trouwens wel flink mee, want die droppen items die meestal 4-8 tier 1 relics geven. gisteren paar keer de 3-man instances in eregion gedaan en daardoor zo'n 60 tier1 relics erbij :)

 • Anoniem: 181786
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
The Flying Dutchman schreef op vrijdag 28 november 2008 @ 12:00:
[...]


Ik zou ze toch houden (lees je maar eens in ;)). Waarom? Omdat de wapens die droppen je relics opleveren (identificeren bij een forge master, vervolgens deconstructen bij een relic master). Die relics ga je combineren. Met 5 relics van tier 1, krijg je meestal 1 of 2 relics van tier 2. Met 5 relics van tier 2 krijg je meestal 1 of 2 relics van tier 3. Ga maar na hoeveel relics je nodig hebt om een beetje een deftige relic van tier 4 of 5 te krijgen. Dan heb ik nog niet eens verteld dat er volgens mij 8 of 9 tiers zijn ;).
Thx voor de tip. Voortaan zal ik je advies braaf volgen. :)

 • The Flying Dutchman
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 25-05 09:49
Anoniem: 181786 schreef op vrijdag 28 november 2008 @ 12:08:
[...]

Thx voor de tip. Voortaan zal ik je advies braaf volgen. :)
:P

Ieder zijn eigen manier van spelen natuurlijk hoor. Maar ik denk dat het wel handig is om ze gewoon zelf te gebruiken, die relics kun je niet kopen, wat heb je dan aan het geld dat je krijgt voor die legendary weapons? En volgens mijn rekenvoorbeeld heb je voor een tier 5 relic (ik heb er zelf nog geen, wel een stuk of 6 of 7 tier 4 relics) al 5 x 5 x 5 x 5 = 625 tier 1 relics nodig... Ik neem aan dat er op een gegeven moment ook wel wat hogere tier relics van wapens af komen (hoewel je anders ooit aan tier 8 relics komen? 5^(8 - 1) = 78125 tier 1 relics verzamelen? :S

The Flying Dutchman


 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-05 11:45
Hoe hoger het wapen wat je deconstruct, zoals je kan lezen in de topicstart, hoe hoger de kans dat je meer en betere relics terugkrijgt. Mijn hoogste relics zitten momenteel op tier 6. Dat wil niet zeggen dat ze perse goed zijn overigens :+

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-05 11:45
Tussendoor, de patch notes voor patch 1 heb ik even van dat baggertrage CM forum gehaald, je vindt ze hier.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • rik86
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 00:02
Ja, had ze al gelezen, ik hoop wel dat die snel uit gaat komen, kom regelmatig nog bugs tegen
en 't wordt tijd dat ze een beter manier implementeren om bugs te rapporteren, ik ga me er niet voor registreren

En gelukkig zijn ze de Champion vergeten in deze patch...

Anoniem: 218701

Voor de mensen die het nog nooit gezien hebben... Kevin Smith over Lord of the Rings ;)

http://www.youtube.com/wa...g4W_mPUDI&feature=related

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-05 11:45
Zojuist level 60 gehaald *O*

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Anoniem: 181786
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Van harte gefeliciteerd. :)
Ik ben momenteel net voo lvl 53. :) Heb de afgelopen dagen weinig gedaan en de Rune-Keeper en Warden uitgeprobeerd. Wat is het toch jammer dat een dwerg geen Warden kan zijn, nu speel ik noodgedwongen een elf...

 • The Flying Dutchman
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 25-05 09:49
Congrats!

Ik ben vandaag flink bezig geweest met mijn legendary wapen. Een stuk of 10 lvl 55 captain's greatswords gebartered bij de legendary captain trader en vervolgens maar bekijken wat voor legacies ze hebben. Bij de laatste was het raak :)
 • +226 tactics: relentless attack critical rating buff, tier 3 (deze tactic heb ik altijd aan staan)
 • +2% blade of elendil damage, tier 4 (gebruik ik ook in ieder gevecht)
 • +2% routing cry damage, tier 5 (gebruik ik heel vaak)
 • +20 defensive strike armour buff, tier 3 (gebruik ik ook altijd)
De andere wapens heb ik (en ben ik nog mee bezig) gelevelled tot level 11 en daar kreeg ik inderdaad mooie item xp op terug! Over de eerste drie gemiddeld zelfs bijna 50%! Hiermee kon ik mijn nieuwe wapen in één klap op lvl 10 brengen (ondertussen is lvl 14 behaald). Verder nog drie van die item xp quests gedaan. Met de boeken ben ik nu aanbeland bij Boek 3, hoofstuk 6. Morgen maar weer eens verder ;).

The Flying Dutchman


 • Hurtebise
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 25-05 22:41
Gisteren flitste er een lvl 45 warden voorbij in Pembar.

 • maartend
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 19:56
Hurtebise schreef op zaterdag 29 november 2008 @ 09:52:
Gisteren flitste er een lvl 45 warden voorbij in Pembar.
Zo, heeft die zijn computer wel los gelaten de afgelopen tijd?

 • Hurtebise
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 25-05 22:41
maartend schreef op zaterdag 29 november 2008 @ 10:13:
[...]


Zo, heeft die zijn computer wel los gelaten de afgelopen tijd?
Of een chineesje betaald.

 • Trinsec
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 27-05 18:47

Trinsec

Huffi-Muffi-Guffi

Pfft, moet er niet aan denken nu al een level 45 Warden te zijn. Ben nog maar pas level 17, en wil graag gebruik blijven maken van de bonus XP, en heb echt niet zoveel tijd meer de laatste tijd... Ben eigenlijk al wel een beetje te ver geleveld, moet nu wachten op mijn buddy tot hij ook tijd heeft om te spelen zodat we samen kunnen questen. Hij is nog maar level 12 of zo. Ik help hem dus vooral en doe de lowlevel quests in de andere gebieden zodat ik ook de deeds daarvan kompleet heb. :) Hij vervloekt me wel eens omdat ik Forced March heb, hehehe. Hij vond het leuker toen ik mijn Hunter speelde. :P

when the Darkness fell upon us
when the Evil Ones came!
Creatures from the darkest pits of hell they were.
Trinsec's Journal


 • Anoniem: 181786
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
maartend schreef op zaterdag 29 november 2008 @ 10:13:
[...]


Zo, heeft die zijn computer wel los gelaten de afgelopen tijd?
Dat duurt eigenlijk nog best wel lang. Niet dat ik het erg vind, lotro is niet gemaakt om zo snel mogelijk het maximale lvl te bereiken.

 • Ltje
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 06-11-2015
Hurtebise schreef op zaterdag 29 november 2008 @ 09:52:
Gisteren flitste er een lvl 45 warden voorbij in Pembar.
Kinmate van mij is nu een lvl 47 warden. En ja, dit lijkt gestoord, maar het valt best mee. Hij heeft namelijk gewoon een baan, en speelt alleen savonds. Hij valt alleen in de categorie goede spelers die ontzettend snel kunnen levelen. Hoe hij het precies doet snap ik ook niet, maar hij kan het gewoon heel efficient en snel. :)

Loopt bij ons ook al een lvl 55 runekeeper rond, maar die is tot lvl 45 volledig gepowerlvled, dualboxing en bij zn lvl 50 champ op follow, dat is dan wel weer lame. :P

 • Simon Verhoeven
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 30-08-2018

Simon Verhoeven

The trial never ends.

Misschien nog een tip voor de topicstart: ik vind gamershell altijd goed voor patches.

 • rik86
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 00:02
Gisteren m'n lvl30 axe gesloopt, kreeg d'r onder andere 130k ixp, dus mijn nieuwe geslotte wapen is al lvl 20 :)

Inmiddels al 5 van de 6 lvl 58 armour pieces gecrit, alleen gloves was niet bij de 1e poging raak (en 2e poging ook niet, toen waren m'n spullen op). Ik moet er nog ff achter komen hoe ik deze hoeveelheid geluk afdwing en dan zal ik 't jullie ook vertellen :)

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-05 11:45
Een waarschuwend woord:
Wanneer je een quest in een instance moet doen met je fellowship, zorg dan dat je met de questgiver praat en via hem de instance in gaat. Gebruik de pool niet! De quest complete niet wanneer je de pool gebruikt, en de GMs zullen geen quest voor je updaten, want volgens hun werkt dit "as intended". Dit heeft mij gisteravond een uur instance voor niks gekost.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Trinsec
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 27-05 18:47

Trinsec

Huffi-Muffi-Guffi

MueR schreef op zondag 30 november 2008 @ 15:21:
Een waarschuwend woord:
Wanneer je een quest in een instance moet doen met je fellowship, zorg dan dat je met de questgiver praat en via hem de instance in gaat. Gebruik de pool niet! De quest complete niet wanneer je de pool gebruikt, en de GMs zullen geen quest voor je updaten, want volgens hun werkt dit "as intended". Dit heeft mij gisteravond een uur instance voor niks gekost.
Woh? Waar zijn die pools dan goed voor?

when the Darkness fell upon us
when the Evil Ones came!
Creatures from the darkest pits of hell they were.
Trinsec's Journal


 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-05 11:45
Voor wanneer je iemand wil helpen met een quest die jij al gedaan hebt.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Simon Verhoeven
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 30-08-2018

Simon Verhoeven

The trial never ends.

Om eerlijk te zijn geef ik de GM wel gelijk.
Omschrijving van de pools ingame is relive past experiences.
En ik dacht dat dit al algemeen geweten was, het is nu niet alsof viewing pools nieuw zijn.

 • Trinsec
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 27-05 18:47

Trinsec

Huffi-Muffi-Guffi

Simon Verhoeven schreef op zondag 30 november 2008 @ 17:06:
Om eerlijk te zijn geef ik de GM wel gelijk.
Omschrijving van de pools ingame is relive past experiences.
En ik dacht dat dit al algemeen geweten was, het is nu niet alsof viewing pools nieuw zijn.
Ik wist niet dat je quests dan niet zouden meetellen. Trouwens, je kan ook makkelijk anderen helpen door naar de questgiver te gaan als je in de fellowship zit, en dan mee te doen met andermans quest. Nu lijken de pools me nog minder waarde te hebben.

when the Darkness fell upon us
when the Evil Ones came!
Creatures from the darkest pits of hell they were.
Trinsec's Journal


Anoniem: 218701

pools hebben zeker wel waarde...maar het lijkt me logisch dat wanneer je de quest zelf nog moet doen, je dus ook met die quest persoon moet praten en dus niet via de pool moet gaan, want dan heb je een quest objective niet gehaald.

 • Simon Verhoeven
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 30-08-2018

Simon Verhoeven

The trial never ends.

Trinsec, de pools zijn meestal wel iets gemakkelijker bereikbaar dan de questgivers in kwestie.
Wat ik wel raar vind is dat je via de pool een quest kon doen die je nog niet gedaan had, ik dacht dat ze pas beschikbaar werden als je ze gedaan hebt.

Anoniem: 218701

Gisteren met mijn Rune-Keeper de class quest gedaan. Had al gehoord dat hij best lastig was, en daar was inderdaad niets aan overdreven. Heb hem wel in 1x gehaald, maar niet op een standaard manier denk ik. Eerste orcs waren een peuleschilletje, maar de laatste twee werden toch wel erg lastig. Het meest vervelende was wel dat ik geen tijd had om een rune stone te plaatsen. Dus de automatische healing moest achterwege blijven. Tot 4x aan toe heb ik op minder dan 20 morale gezeten, maar ik overleefde het toch. Veel gebruik gemaakt van mijn stuns, waaronder de skill met een soort armour om je heen die een stun kan veroorzaken.

Leuke quest daar bovenop weathertop en ook echt weer iets anders dan de andere class quests. Na het inleveren van de class quest was ik nagenoeg level 16. Toen dus nog maar even 1 boar geslacht en toen was het zover. Jammer dat er geen trainer is bij de Forsaken Inn.. ;)

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-05 11:45
Simon: Voorheen waren de pools ook al beschikbaar om een instance in te gaan die je nog moest doen, mits er al iemand van je fellowship binnen was. Je quest update dan ook gewoon. Sinds Moria is dit veranderd, zonder melding. Tegen de tijd dat je bij Vol 2, Boek 5 Chapter 5 aankomt begrijp je mijn frustratie wel :) Dat zijn die instances die je moet doen, behoorlijk tricky, en kosten je in totaal 2,5 uur. Het zijn timed instances, dus je kan ze niet eens sneller doen.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Lointje
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 23:21
Pre moria was het zo dat als iemand de quest begon bij de queststarter, iedereen via de pool kon joinen. (of zelfs: iemand start bij de pool, iedereen joint bij de pool, quest update normaal). Dus hartelijk bedankt voor de tip muer. Was vroeger handig voor bv book 14, ch 1 als mensen in aughaire stonden en geen swift naar GF hadden.

Ik ben nu level 56 guardian, en mijn runekeeper 13. Moria is echt geweldig. Heb wel wat moeite om items over men rift set te plaatsen. Laerdan's defender is uiteindelijk toch overboord gegaan. Nu ik begonnen ben met de boeken in moria, zullen die rift-set-items wel langzaam veranderen in moria stuff.

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-05 11:45
De cloak die je vook het completen van book 6 krijgt is in ieder geval erg gaaf. Momenteel gebruik ik echter op level 60 nog steeds mijn volledige Rift set. Voor vanavond heb ik een Grand Stair run staan, paar keer op hard-mode farmen voor de boots.

Overigens is Hard-mode enkel een timer. Bij de Grand Stair is het te halen door binnen 10 minuten de twee Orcs te doden die je aan het begin van de instance ziet. De overige instances weet ik nog niet.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Imlac
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 24-05 19:17
Moet zeggen dat Moria zeer mooi is, die hallen alleen al!
Voor de rest niet zo heel actief in lvlen, ben meer een beetje alles aan het verkennen. Voor zover dat lukt, vind het some toch wel een beetje te doolhofachtig. Ga me in Moria zeker wel vermaken.

Ben wel blij met mijn dagger die +% pos dmg, +% suprise strike crit chance heeft, daarnaast ook nog een tool met +%crit modifier als legacy heeft :P

Zit trouwens in de zelfde kin als Bhordan/Gentho!

[Voor 6% gewijzigd door Imlac op 01-12-2008 09:44]


 • Rainking
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 09-03-2020
Anoniem: 218701 schreef op maandag 01 december 2008 @ 08:07:
Gisteren met mijn Rune-Keeper de class quest gedaan. Had al gehoord dat hij best lastig was, en daar was inderdaad niets aan overdreven. Heb hem wel in 1x gehaald, maar niet op een standaard manier denk ik. Eerste orcs waren een peuleschilletje, maar de laatste twee werden toch wel erg lastig. Het meest vervelende was wel dat ik geen tijd had om een rune stone te plaatsen. Dus de automatische healing moest achterwege blijven. Tot 4x aan toe heb ik op minder dan 20 morale gezeten, maar ik overleefde het toch. Veel gebruik gemaakt van mijn stuns, waaronder de skill met een soort armour om je heen die een stun kan veroorzaken.
Ik had vooral met die een na laatste wat moeite. Ben toen gewoon rondjes gaan rennen met die elite orc achter me aan, onderwijl mezelf healend, net zo lang totdat mijn groene balkje weer helemaal vol was en ik geen probleem meer had om het karwei te klaren. Daarna de laatste afgemaakt met een runestone naast me. Het was inderdaad een zeer leuke class quest moet ik zeggen en die nieuwe runestone doet het bijzonder goed. :)

 • Rexcore
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 27-05 09:01
Anoniem: 218701 schreef op maandag 01 december 2008 @ 08:07:
Gisteren met mijn Rune-Keeper de class quest gedaan. Had al gehoord dat hij best lastig was, en daar was inderdaad niets aan overdreven. Heb hem wel in 1x gehaald, maar niet op een standaard manier denk ik. Eerste orcs waren een peuleschilletje, maar de laatste twee werden toch wel erg lastig. Het meest vervelende was wel dat ik geen tijd had om een rune stone te plaatsen. Dus de automatische healing moest achterwege blijven. Tot 4x aan toe heb ik op minder dan 20 morale gezeten, maar ik overleefde het toch. Veel gebruik gemaakt van mijn stuns, waaronder de skill met een soort armour om je heen die een stun kan veroorzaken.

Leuke quest daar bovenop weathertop en ook echt weer iets anders dan de andere class quests. Na het inleveren van de class quest was ik nagenoeg level 16. Toen dus nog maar even 1 boar geslacht en toen was het zover. Jammer dat er geen trainer is bij de Forsaken Inn.. ;)
Hij is best wel pittig ja. Mijn runekeeper heeft em gehaald door als een gek rondjes te rennen op wheatertop en zodoende maar te wachten totdat ik weer wat morale en power had, of dat er weer een CD afgelopen was. De classquest is volgens mij ook niet op de "standaard" manier te halen. Hiervoor ben je gewoon domweg te zwak en heb je niet de juiste spells. Ik ben nu lvl 28 met mijn runekeeper en als ik hem nu moest doen was het wel wat makkelijker geweest. Heb in die tussentijd een paar mooie spells erbij gekregen.
Blijf het een mooie class vinden!

 • Simon Verhoeven
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 30-08-2018

Simon Verhoeven

The trial never ends.

Ben zelf vrij verbaast dat ik nog zoveel mensen zie rondlopen in 2 deeltjes rift gear of zo en rest lvl 50 teal/paarse items.
Ik heb zelf al een redelijk deel vervangen.

 • The Flying Dutchman
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 25-05 09:49
Simon Verhoeven schreef op maandag 01 december 2008 @ 10:59:
Ben zelf vrij verbaast dat ik nog zoveel mensen zie rondlopen in 2 deeltjes rift gear of zo en rest lvl 50 teal/paarse items.
Ik heb zelf al een redelijk deel vervangen.
Ik heb nog geen paarse dingen die ik in Moria gekregen heb geslot, maar bij een aantal twijfel ik wel. Ze lijken vaak bijna beter dan mijn blauwe items (geen rift gear overigens, ben nog nooit de rift in geweest), hoewel ze wel goedkoper zijn. Ik vind dat toch een beetje vreemd.

The Flying Dutchman


 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-05 11:45
Je vergeet even dat dit spul uit een nieuw gebied komt, waar het gaat mikken op level 50-60 FD :) Ik heb bijvoorbeeld bijna al mn Jewelry al vervangen voor voornamelijk paars spul. Ook Elrond's Cloak uit boek 12 is naar de vendor gegaan.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Uhmmie
 • Registratie: Januari 2000
 • Nu online
Rexcore schreef op maandag 01 december 2008 @ 10:34:
[...]


Hij is best wel pittig ja. Mijn runekeeper heeft em gehaald door als een gek rondjes te rennen op wheatertop en zodoende maar te wachten totdat ik weer wat morale en power had, of dat er weer een CD afgelopen was. De classquest is volgens mij ook niet op de "standaard" manier te halen. Hiervoor ben je gewoon domweg te zwak en heb je niet de juiste spells. Ik ben nu lvl 28 met mijn runekeeper en als ik hem nu moest doen was het wel wat makkelijker geweest. Heb in die tussentijd een paar mooie spells erbij gekregen.
Blijf het een mooie class vinden!
Ik zag mijn vriendin gisteren ook rare sprongen maken om die quest te halen zonder dood te gaan...

Maar de game bevalt ons weer prima.. Eindelijk een class gevonden die ik echt leuk vindt (tot nu toe was er niet echt een class die mij super goed beviel).. Het rare is alleen dat ik verwacht had dat runekeeper me perfect zou bevallen, en ik nu toch veel meer plezier beleef aan mijn Warden.

Daarnaast helaas wel alweer een paar vervelende mensen tegen gekomen die nodes voor je neus wegkapen terwijl jij alles erom aan het clearen bent.. Of zoals bij book 1 chapter 10.. Wij hadden die quest getriggered, maar in eerste instantie zijn alleen de kraaien targatable.. Dus wij stonden nog die kraaien te killen en vervolgens komt er iemand anders ff doodleuk de "baas" npc dood meppen, zodra die targatable was..

Maar het toppunt was echt gisteren avond.. In Lonelands heb je een npc genaamd pengiun oid die je moet bevrijden.. Dus wij stonden daar te wachten tot hij zou spawnen en ondertussen stonden we alvast wat goblins te killen voor een deed (vooraf clearen heeft daar geen zin ivm de snelle respawns van mobs).. Op het moment dat die npc dan eindelijk spawned komt er een gast aan rennen die hem voor onze neus triggered en vervolgens een paar minuten later sterft omdat ie het niet alleen red.. Net voor de npc weer gerespawned is, komt die kerel weer aan rennen en flikt hij hetzelfde geintje..

Dus wij lopen verder voor een andere quest en komen 15 minuten later terug, triggeren de npc en op dat moment komt dat vervelende kereltje weer aan rennen en spamt mijn tells vol met INVITE INVITE INVITE!!! Maar ik had dus echt geen zin in hem, dus ik negeer hem en ga verder met de escort quest (die is al hectisch genoeg was op dat moment)..
Vervolgens pulled die kerel een van die goblins waar onze npc net opzat en zet hem op een rennen.. Dus onze escort NPC rent er achter aan, maar voor dat ik die goblin dood had, stonden we al een stuk buiten de standaard route.. Vervolgens gaat onze escort NPC dood leuk alle beestjes stuk voor stuk af waar we langs zijn gerend of die ook op wat voor een manier dan ook in zijn buurt zijn geweest..

Uit eindelijk weer op de standaard quest route aangekomen.. Komt die eikel weer aanzetten en flikt opnieuw hetzelfde geintje.. Ik stond al klaar om de goblin terug te taunten, maar op een af andere manier kreeg ik die goblin weer niet van die andere kerel af.. en voordat we het wisten stonden we weer 5km verder op in lonelands.. Uit eindelijk heb die gast het nog 2x geflikt voordat ie het opgaf omdat ie zag dat we het toch wel overleefde, maar op deze manier waren we dus wel gewoon bijna 45 minuten bezig met een escort quest die eigenlijk maar 5 tot 10 minuten hoort te duren, omdat een of andere puber op zijn pikkie was getrapt.. Een voordeel ondertussen hadden we ook onze goblin slayer deeds voltooid :P..

Maar aan zulke dingen erger ik me dus echt kapot.. Zowiezo merk ik vaak dat als er meerdere mensen op een spawn oid aan het wachten zijn en je ze probeert te inviten dat ze "declinen".. Waarom is het nu zo moeilijk voor mensen om gewoon een beetje samen te werken ipv dat achterlijke gedrag zoals hierboven beschreven?

Maarja gelukkig zijn er ook een hoop relaxte mensen die het wel leuk vinden om samen te werken ;).. Ondertussen ook de kinship "Dutch Peace Keepers" gejoined en dus druk opweg om weer op hetzelfde level te komen zoals mijn oude chars zodat ik wat van de nieuwe content kan bekijken :D.

Currently playing: MTG Arena (PC)


 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 27-05 11:45
Het gedrag van die kerel bij de escort quest zou hem op een ticket voor harassment komen te staan als ie dat bij mij flikt. Verder gaat er een bloemrijk berichtje naar zn kin officers (if any) en gaat ie op de permanente shitlist.

Nodes wegkapen, tja.. er zijn altijd trieste figuren die dit doen.. Sommige mensen geven er nou eenmaal niks om. Best triest.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • MADG0BLIN
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 21:53
Moet eerlijk zeggen dat ik dit ook nog nooit heb meegemaakt. Gelukkig maar trouwens, wat een eikel... :r

 • Uhmmie
 • Registratie: Januari 2000
 • Nu online
Vroeger heb ik zo vaak griefers, exploiters, etc gereport in DDO (ook van turbine/codemasters) en daar gebeurde ook nooit niks mee.. Dus ik heb het opgegeven om dit soort mensen bij Turbine/Codemasters aan te geven :S..

Currently playing: MTG Arena (PC)


 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 03-02-2017
Uhmmie schreef op maandag 01 december 2008 @ 13:13:
[...]
Irritant en dwaze gast verhaaltje
Jeezz, op welke server zit je? Wat een achterlijke idioot zeg... Voor die gast had ik zeker weten ook een ticket aangemaakt. Zoiets heb ik gelukkig nog nooit mee gemaakt.

In het begin gebied van Moria is/was het flink druk, iedereen hetzelfde doen enzo, maar het gros pakt die quests tochwel in groepjes op zodat niet alles 10x door iedereen gedaan moet worden doordat alle mobs weg zijn :P.

Node-verhaaltje; tjah daar doe je niets aan. hierover hebben we het vaker al gehad in dit topic en de meeste die ik tegenkom tellen/immen gelukkig altijd ff of je voor de node aan het vechten bent ofniet. Dat doe ik ook als er een gast zit te vechten met 4 wargs rondom een rich ancient silver ore. Is wel zo sociaal.

euh...ja


 • The End
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 21:59

The End

!Beginning

Ik heb nog altijd het meeste last van mensen die je mob taggen, terwijl je aan het vechten bent. Gisteren had ik in Moria een guardian die rondjes aan het rennen was (in de buurt van die indoor tuin) en telkens tijdens het voorbij rennen mijn mob tagde. Volgens mij puur om te zieken ofzo? Als het een keertje gebeurd vind ik het niet erg, maar als iemand het continue doet, dan verpest het de sfeer nogal.

 • Lointje
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 23:21
Ik was in eregion (eerste week moria) aan het vechten tegen een elite baas, zelfde level. Ging het duidelijk met gemak halen. Komen er drie groepen voorbij van min 3 man in elke group en van elke groep was er eentje die wel een hit op de mob moest doen. Met mijn enhanced exp kreeg ik slechts 18xp... dank u mensen :-) Vooral dat taggen en node-stealing gebeurt veel de eerste dagen/weken in een nieuw gebied, dan is het af en toe een irritante kerel.

Zo erg als in die escort quest gelukkig nog niet gehad. Anders zet je de naam hier, dan kan ik meteen een /ignore add ... doen :)

Voor de rest, ik begin steeds meer van moria te houden! Die enorme hallen zijn echt te gek, leuke quests, interessante legendaries en al genoeg bewezen dat guardians nog steeds super zijn! Ook forgotten treasury geprobeerd en glansrijk geslaagd. Laatste gevecht is best hard, maar ik heb het als guardian overleefd. De rest van de groep zijn samen zes keer doodgegaan, maar volgens de minstrel die mee was is dat een stuk beter dan ie ooit had gedaan (beta + nu). Men bijltje is nu ook lvl 23 al dus dat gaat ook lekker :)

BTW, niet in de waterput springen bij chamber of crossroads, behalve als je een binnenweg wil naar ergens (zoek zelf maar uit ;))
Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee