The Lord of the Rings Online: Mines of Moria

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/deel11.jpg
Welkom bij alweer een nieuw deeltje uit de serie :).

In dit deel:
Naar boven


http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/vol1_soa.jpg
In het eerste deel van deze MMORPG, genaamd "The Shadows of Angmar", bevindt de speler zich in het gebied Eriador. Via vele quests zal je veel van dit deel van Midden-Aarde zien. Je ontmoet verschillende beroemde personages uit de boeken, waaronder Tom Bombadil, Barliman Butterbur, Radagast, Elrond, Bilbo en natuurlijk de leden van 'The Fellowship'. Van de drukke straten van Bree en de kalme, vreedzame velden van de Shire tot de bevroren toendra in Forochel en de majestueuze pieken van de Misty Mountains, overal zal je het gevaar van Angmar tegen komen.

Angmar, het voormalige koninkrijk van de heer der Nazgul, de Witch King. Sinds de nederlaag van de Witch King, kort nadat hij het noordelijke koninkrijk Anor vernietigd had, was het een verlaten, verrot land, De machtige forten en vestingen vernietigd. Met de komst van Mordirith, de Steward of Angmar, groeit het kwaad. De vestingstad Carn Dum is herbouwd en Angmar is klaar om de vrede te bedreigen.

In diverse uitbreidingen, ook wel boeken genoemd, zijn de gebieden sinds de oorspronkelijke lancering flink uitgebreid en opgepoests. Zo zijn de gebieden Evendim, Forochel, Annuminas en Tal Bruinen toegevoegd. Angmar is volledig herzien, waardoor je nu nog meer het idee krijgt dat je in het hart van het kwaad bent. Talloze verbeteringen en extra mogelijkheden zijn toegevoegd aan het spel. Denk hierbij aan huizen voor spelers, een muzieksysteem, een hobbysysteem en nog veel meer. Ook hebben de raid-instances Helegrod en The Rift het daglicht gezien, waarin je uiteindelijk respectievelijk een vreselijke tot leven gewekte draak moet doden en het op neemt tegen een van de oudste verschrikkingen van Midden-Aarde, een Balrog.

Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/vol2_mom.jpg
Deze uitbreiding op Shadows of Angmar is op 18 november 2008 gelanceerd. Met deze uitbreiding kunnen spelers de Mines of Moria betreden, en zullen zij aan de andere kant van de mijnen Lothlorien vinden. Het gebied wat hierbij speelbaar wordt is volgens de ontwikkelaars minstens zo groot als het deel uit Shadows of Angmar.

The Fellowship is vertrokken uit Rivendell, begonnen aan hun lange tocht naar Mordor om voorgoed een einde te maken aan het kwaad van de Ring. Na onze verwoedde pogingen om het kwaad in Eriador te bestrijden, zullen we nu ook Moria betreden. Dit doen we nadat Gandalf en de anderen Moria zijn betreden, na de dood van Durin's Bane, de Balrog.

Met de dood van de Balrog is er iets losgemaakt in Moria. Nu de macht van deze verschrikking ten einde is, zijn andere krachten wanhopig bezig dit vacuum op te vullen. De troepen van Angmar willen hun greep verstevigen, de Dwergen willen Moria terug. Wie weet wat er nog voor verschrikkingen liggen te wachten in de diepten van Moria?

Behalve het ontdekken van nieuwe gebieden heeft ontwikkelaar Turbine nog veel andere leuke dingen voor ons gemaakt. Zo is het zogenaamde Legendary Item concept bedacht. Tijdens de release van Moria zullen we dit systeem toegepast zien op wapens. Deze wapens kunnen wij als speler zelf verder door ontwikkelen, in level laten stijgen en krachtiger maken. Wie maakt een zwaard wat kan wedijveren met Glamdring, of Sting?

Naast al dit lekkers heeft Turbine ook twee nieuwe classes toegevoegd aan het spel; de Warden en de omstreden Rune-Keeper. Meer over deze classes lees je hier.

Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/editions.jpg
In dit overzicht is gekozen om enkel de Mines of Moria games te tonen. Voor enkel Shadows of Angmar kan je in The Lord of the Rings Online - Deel 8 terecht.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/packs/spacer.jpg
Dit pakket heeft de volgende specificaties:
 • Losse expansion pack, originele spel benodigd.
 • Volledige toegang tot alle nieuwe Moria inhoud
 • Bonus item in het spel

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/packs/spacer.jpg
http://coppermine.muer.nl/got/deel9/packs/spacer.jpg
Dit pakket heeft de volgende specificaties:
 • Lord of the Rings: Mines of Moria expansion pack
 • Lord of the Rings: The Shadows of Angmar game bijgesloten
 • 60 dagen gratis speeltijd (voor zowel nieuwe als bestaande spelers)
 • Where the Fellowship Walked kaart
 • Nep-gouden “One Ring” in velours-achtig tasje
 • Elven mantel broche
 • CD met de soundtrack
 • 6 "buddy-key" kaarten
 • 3 keuzes uit 8 bonus items in het spel

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/packs/spacer.jpg
http://coppermine.muer.nl/got/deel9/packs/spacer.jpg
Dit pakket heeft de volgende specificaties:
 • Lord of the Rings: Mines of Moria expansion pack
 • Lord of the Rings: The Shadows of Angmar game bijgesloten
 • 30 dagen gratis speeltijd (voor enkel nieuwe spelers)
 • Volledige toegang tot alle nieuwe Moria inhoud
 • 2 bonus items in het spel
Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/kosten.jpg
Om het spel te kunnen spelen, heb je allereerst een Codemasters Online Gaming (COG) account nodig. Deze maak je hier. Om de game te kunnen spelen heb je ook een License Key nodig. Deze vindt je in de doos van de game. Het uitproberen van de game kan via een trial account. Hiermee krijg je 14 dagen lang vrijwel onbeperkte toegang tot de game. Met vrijwel onbeperkt wordt bedoeld dat je geen gebruik kan maken van mail ingame, noch kan je andere spelers tells sturen en dergelijke.

Je hebt uiteraard een game client nodig als je wilt spelen. Aangezien we een aantal patches hebben gehad, is downloaden de snelste optie. Let wel, met de release van Mines of Moria staan alle patches tot en met de release datum (18 November 2008) op de MoM discs. De downloads vind je hier.

De maandelijkse kosten voor dit spel zijn er natuurlijk ook. Naast maandelijkse kosten bestaat er ook de mogelijkheid om een "Lifetime" lidmaatschap te kopen, waarmee je eenmalig betaalt en daarna nooit weer.
PeriodePrijs
1 maand € 12,99
3 maanden € 35,97
6 maanden € 65,94
12 maanden € 119,88
Lifetime€ 149,99


Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/races.jpg
De wereld van Midden-Aarde wordt door veel rassen bevolkt. Aangezien The Lord of the Rings Online zich niet bezig houdt met de "slechte" kant, zijn enkel de "goede" rassen te spelen.

http://coppermine.muer.nl/got/lotro/dwarf.jpgDwarves
Dwergen zijn harde werkers, extreem koppig en niet makkelijk af te schrikken. Door hun aard zijn het sterke en onvermoeibare vechters.

Classes: Champion Guardian Hunter Minstrel Rune-Keeper

http://coppermine.muer.nl/got/lotro/elf.jpg

Elves
Elven zijn van nature elegante wezens, in harmonie met de natuur. Ze zijn uitstekende boogschutters, bedreven met het zwaard en hebben een diepe kennis van de natuur.

Classes: Champion Guardian Hunter Loremaster Minstrel Rune-Keeper Warden

http://coppermine.muer.nl/got/lotro/hobbit.jpg

Hobbits
De Hobbit is een levensgenieter. Klein van postuur, maar onvermoeibaar. Ze kunnen vaak ongezien rondgaan en aan hun moed valt niet te twijfelen.

Classes: Burglar Guardian Hunter Minstrel Warden

http://coppermine.muer.nl/got/lotro/human.jpg

Men
De mens, de alleskunner. Vechtersbazen, boogschutters en grote leiders.

Classes: Burglar Champion Captain Guardian Hunter Loremaster Minstrel Warden


Classes
We kennen momenteel negen classes in The Lord of the Rings Online.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/burglar.pngBurglar
De Burglar is voornamelijk een debuffer. Hij is de grootste bron van zogenaamde "Conjunctions" of Fellowship Manouvres, speciale acties. Zoals een Burglar betaamt kan hij ongezien rondsluipen om zijn prooi een mes in de rug te steken. Door de natuur van de Burglar is deze class enkel te spelen door Hobbits en Men.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/champion.png

Champion
De Champion is een vechtmachine. Zwaar bepantserd en bewapend trekt hij ten strijde om zo veel mogelijk schade aan zoveel mogelijk doelwitten tegelijk toe te brengen. Wanneer nodig kan de Champion ook de rol van Tank vervullen. Deze class is voor alle rassen beschikbaar.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/captain.png

Captain
De Captain is een leider in het veld. Zijn banieren inspireren de rest van de groep tot nog betere prestaties, een schreeuw van de Captain laat het bloed van allen sneller stromen. Hun voornaamste rol is buffen, maar ook off-tank is niet vreemd voor ze. Deze class is enkel voor Men beschikbaar.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/guardian.png

Guardian
De Guardian is de heavy tank. Met zware bepantsering en een groot schild zal de Guardian alles doen om zijn vrienden te beschermen. Deze class is voor alle rassen beschikbaar.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/hunter.png

Hunter
De Hunter is een scherpschutter. Waar de Champion het effectiefst is tegen meedere doelen, is de Hunter de onbetwiste meester op een enkel doelwit. Ook hebben zij de mogelijkheid hun groep naar diverse locaties in het spel te teleporteren. Deze class is voor alle rassen beschikbaar.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/loremaster.png

Loremaster
De Loremaster is een geleerde. Met een intieme kennis van de natuur kan hij beroep doen op de elementen om hiermee een voordeel te behalen. Ze fungeren voornamelijk als crowd-control en debuffers. De Loremaster is speelbaar als Elf en Man.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/minstrel.png

Minstrel
De Minstrel is de healer. Door hun muziek en zang blijft de moraal in de groep hoog. Ook kunnen zij de groep naar een hoger niveau tillen met de vele buffs die tot hun beschikking staan. Deze class is voor alle rassen beschikbaar.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/runekeeper.png

Rune-Keeper
De Rune-Keeper is een zogenaamde glass cannon. Deze gebruiker van oude runen heeft de mogelijkheid te wisselen tussen healen en damage, waarmee hij behalve een goede off-healer ook zeer geschikt is als extra damage. De class is enkel beschikbaar voor Elves en Dwarves, aangezien Men en Hobbits geen oude runen gebruiken.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/warden.png

Warden
De Warden is een nieuwe blik op tanken. Zonder dat de Warden zich achter lagen staal verschuilt, kan de Warden met zijn snelle bewegingen en lichtere, leren bepantsering gemakkelijk staande houden. Met de mogelijkheid tot het combineren van verschillende aanvallen, de zogenaamde Gambits, is deze class uitermate geschikt als tank. De class is beschikbaar voor Men, Elves en Hobbits.


Naar boven


http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/legendary-items.jpg
Dit stuk is een zogenaamde "stub". Er is nog veel te ontdekken over Legendary Items, dus als er fouten in zitten, corrigeer me gerust via een Direct Message.

Legendary weapons vind je altijd in de vorm van ongeidentificeerde items. Ze zijn er in 3 types, Rare (paars), Legendary (blauw) en Epic (Goud/bruin). Per class zijn er 2 soorten te vinden. Zo heeft een Hunter een boog en mainhand wapen, een Loremaster een Staff en een Book, een Captain een Wapen en een Relic, etc. Rare wapens vindt je vrij gemakkelijk door wat goblins en ander gespuis van level 51+ af te maken. Dit zijn de zogenaamde "Third Age" wapens. Legendaries komen uit de "Second Age". Ik laat het aan je verbeelding over uit welke age de Epics dan komen.

Behalve de DPS (in het geval van een wapen) en type-afhankelijke bonussen (denk aan hit chance bij een zwaard), weet je nog niks over dit item. Je moet hiervoor eerst naar een Forge-Master. Deze vind je in elke quest-hub in Moria. De Forge-masters in Rivendell en Thorin's Hall werken alleen wanneer je Vol. II, Book 1 aan het doen bent. Bij de Forge-master wordt je item geidentificeerd, waarmee de legacies zichtbaar worden. Dit zijn tussen de 2 en 4 legacies, ongeacht welke age het wapen is.

Als een item geidentificeerd is, kan je deze op je Legendary Item panel slotten. Zodra je dit hebt gedaan, zal het item IXP (Item Experience Points) gaan verzamelen. Je hoeft het item dus niet te slotten op je character om het te levelen. Je moet het echter wel in je inventory hebben zitten. Voor elke level wat je haalt met je wapen, krijg je een aantal zogenaamde legacy points. In het begin 10 per keer, later 12 en wie weet nog wel meer.
Om de 10 levels moet je met een item terug naar de Forge Master. Daar kan je de naam veranderen, de relics die je er op geslot hebt terughalen en de legacy points terughalen. Je item zal geen IXP verzamelen als het wacht op een reforge!

Legacies zijn een soort bonussen. Deze kunnen bijvoorbeeld een skill sneller laten resetten, je critical chance verhogen, je power cost beinvloeden en zo voorts. Je komt ze tegen in 6 niveau's: Brons, Zilver en Goud. Dat zijn er maar 3! Ja, maar alle drie hebben ze weer 2 rangen :p Het verschil tussen de niveau's zit hem enkel in de kosten om ze omhoog te brengen. Je zal meer Legacy Points nodig hebben. De toewijzing van legacies aan een item, en de niveaus van de legacies, is geheel willekeurig.

Hoe werkt dat IXP nou precies? Heel simpel. Je krijg evenveel IXP als dat je normale XP krijgt bij het doodmeppen van een NPC. Sommige quests geven ook IXP. Let wel op: Bonus XP (ook Rested XP genoemd) telt niet mee. Als je dus 120XP krijgt zonder bonus XP, krijg je ook 120 IXP. Krijg je 120XP met bonus, dan wordt het 240XP voor je character, maar nog altijd maar 120IXP.
Wanneer je meerdere wapens geslot hebt, wordt de IXP die je krijgt verdeeld volgens het fellowship XP systeem. Hieronder een voorbeeld:
XP en IXP wordt verdeeld volgens deze formule: XP ontvangen = (Basis "solo" XP * Bonus modifier) / aantal wapens
De bonus modifier is gebaseerd op het aantal wapens: 2 wapens = 18% bonus, 3 wapens = 46% bonus, 4 wapens = 62% bonus, 5 wapens = 82% bonus, 6 wapens = 116% bonus.
Bij het ontvangen van 120 IXP met 4 wapens krijg je dus: (120 * 1,62) / 4 = 49IXP per wapen.

Deconstructen van items die je niet wil hebben doe je bij de Relic Master en levert je Settings/Runes/Gems op, de zogenaamde "Relics". Deze dingen kan je in een Legendary Item slotten, zodat ze je een buff geven op stats zoals agility of vitality, block chance, noem het maar op. Hoe hoger het level van een wapen, en hoe beter de kwaliteit (Age), des te meer zal je terugkrijgen. Vanaf level 11 is er een goede kans om naast deze settings ook ItemXP terug te krijgen. Dit is tot maximaal 50%, maar wel random. Het kan dus ook minder zijn.
NB: Er is ook een kleine kans dat je een Legendary Shard terugkrijgt. Het doel hiervan is me nog niet helemaal duidelijk.

Relics zijn ook te Forgen tot hogere tiers. In den beginne zijn deze vaak tier 1, maar je kan ze tot tier 9 krijgen. Die doe je ook bij de Relic Master. Je hebt 5 relics van een tier nodig om te reforgen. Ook hier is kans op een critical success, waarmee je in plaats van 1 of 2 relics heel veel terugkrijgt. Hoe hoger de tier, hoe beter de buffs.

Een iets uitgebreidere verhandeling is ondertussen te vinden op mijn blog, al is het in het engels.
Naar boven


http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/pvp.jpg
PVP wordt hier gespeeld in de vorm van PvMP (Player versus Monster Player). Aangezien deze game zich erg strak aan de Tolkien lore moet houden, is het niet mogelijk om tegen andere spelers te knokken. De uitzonderingen hierop zijn spars (een one on one combat tegen iemand anders, een oefengevecht eigenlijk) en Monster Play.

Bij monster play kan je vanaf level 10 een Monster aanmaken. Dit kan zijn een Orc Reaver (Melee), Uruk-hai Warleader (Healer), Uruk-hai Blackarrow (Ranged), Weaver (Semi-ranged, spin) of Warg Stalker (Stealth Melee). In de PvMP zone Ettenmoors vecht je met deze monsters ("creeps") tegen de Free Peoples ("freeps"). Vanaf level 50 kan een speler met zijn/haar normale karakter dit gebied in. Het is erg aan te raden hiermee te wachten tot je level 57+ bent, want je wordt onder de level 57 gezien als smakelijk hapje dat elke creep wel even wil verorberen tussen de echte tegenstanders door. De monsters zijn namelijk stuk voor stuk level 60.

De Ettenmoors is een gebied waar elke zijde een basiskamp heeft. Het Creep kamp heet Gramsfoot, het Freep kamp Glain Vraig. Deze zijn beschermd door een "Wall of Death". Dat wil zeggen, er staan een aantal NPCs voor die je met 1 schot doodmaken, niet komen dus. Verder zijn er 5 keeps die worden bewaakt door een flink stel NPCs, met als baas een Tyrant of Captain General. Wanneer deze baas wordt verslagen is de keep onder de controle van jouw kant, waardoor extra quests beschikbaar worden. Wanneer meer dan de helft van deze keeps is overgenomen door je factie, krijg je ook toegang tot de Delving of Fror. In dit gebied (in boek 12 geintroduceerd) kan je als Creep nieuwe skills en traits verzamelen, als Freep een nieuwe set armour of jewelry.

Naast de 5 voorgenoemde keeps en 2 basiskampen zijn nog 3 andere plekken het vermelden waard. In het zuidwesten van de Ettenmoors bevindt zich een dorpje genaamd Hoarhallow. Hier woont een kleine gemeenschap Hobbits. In dit dorp zijn vaak Creeps te vinden, aangezien een flink aantal quests zich hier laten oplossen. Verder zijn er nog 2 keeps, Dar-Gazag en Ost Ringdyr. Dar Gazag is onder permanente Creep controle, Ost Ringdyr voor de Freeps.

In dit deel van de TS zijn veranderingen sinds Mines of Moria niet meegenomen, aangezien ik ze nog niet heb ontdekt.

Naar boven


http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/tweakers.jpg
Om nieuwe spelers een idee te geven wie waar zit, een kort overzichtje. Wil je er bij komen staan, stuur even een Direct Message met daarin je server en characters.

Laurelin
MueRRhyaewald, Rhyaehar, Arakasi, Melagil
RainkingMaisha, Rainkingdor
ThorgremThoranius
The Flying DutchmanHalendur, Linrohir
Madg0blinAikanaron, Aikrandir
maartendErawen
ResuCigamResuwob, Resurehtona, Resu
HurtebiseBluntor, Blotrun, Rublont
dragonspiritHelsatorin
RexcoreRexcore & Rexandir
Simon VerhoevenFredric
T!m0nRheanyr
Snowbourn
Bobbie1980Soim, Achi
vageBhordan, Gentho
RfceTiberivs, Tiberia
BozZkeFirgil, Firmin
jvalksyager, valhir, valkie
LointjeLointje, Loinaghal
Eldar
Legolas_1973Ellendras, Amberlin
rik86Thrabath, Doderadoc, Thramir
dragonspiritdragonspirit, shocka
nitrokeNitrophor
botooCranck, Araukuldar, Myrne, Runatic, Mailservice,
Azteque, Idem, Critmats
Evernight
LtjeFrenya
dragonspiritTinybig, Gindilf, Gloorfindel, Irelina
MOAWNirin, Thenor, Yikes, Elianne, Oar, Grimdin, Oarin
HiawattaThyrsa, Mishkah
DejerreDralack, Brubar, Fredigaor
Thrace GrumbleKarana
Gilrain
RonnieB82Dwergie
WiertzWiertzard, Wiertzus, Armarth
blacktarantulaXMormegill


Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/patches.jpg
Shadows of Angmar
Stand-alone game client (7.7GB)
Mines of Moria
Mines of Moria EU Installer (2.87GB, Shadows of Angmar client nodig)Mines of Moria EU Release day patch (465.63MB)
Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/links.jpg
Officiele websites & fora
LOTRO Nuttige Info
Mappen / Kaarten
Crafting
Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/prevs.jpg
 1. [MMORPG]Lord of the Rings Online
 2. [MMORPG]Lord of the Rings Online Deel 2
 3. [MMORPG]Lord of the Rings Online Deel 3
 4. [MMORPG] Lord of the Rings Online: deel 4
 5. [MMORPG] Lord of the Rings Online: deel 5
 6. [MMORPG] Lord of the Rings Online: deel 6
 7. [MMORPG] Lord of the Rings Online: deel 7
 8. The Lord of the Rings Online - Deel 8
 9. The Lord of the Rings Online - Deel 9
 10. The Lord of the Rings Online - Deel 10
Naar boven


[Voor 3% gewijzigd door MueR op 02-04-2009 11:27]

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!

Noper schreef op woensdag 28 januari 2009 @ 12:06:
Nog een tweetal vraagjes dan maar... Wanneer krijg je die summoning skill van de captain? Kan ´m nu nog niet vinden namelijk...
Level 40. Zie ook de Lorebook, daar staan alle skills op ;)
Tweede is wat lastiger.. Ik merk dat ik het overzicht van mijn quests een beetje begin kwijt te raken. Komt misschien omdat ik vrij grondig te werk ga (als in, alles accepten :+ ). Daarnaast heb ik een aantal vrienden in andere regio´s bezocht en daardoor ook daar quests geaccepteerd. Hoe organiseren jullie de quests? En het onderscheid in een FS-quest en een solo-quest wordt ook niet altijd even duidelijk gemaakt volgens mij. Soms wordt er wel gerefereerd aan het meenemen van anderen, maar een soloquest in de Barrows is nu ook nog wat te hoog gegrepen... Iemand tips over wat wel/niet te doen?
Organiseren? Ik doe gewoon 1 area per keer. Als ik daar klaar ben of geen heil meer in zie, ga ik naar een volgend gebied en cancel ik de huidige quests (meestal maar een of twee, op groen of grijs niveau).

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • bstard
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 01-05 18:38

bstard

---------------

rik86 schreef op woensdag 28 januari 2009 @ 12:03:
ja, dat vind ik persoonlijk ook hoor; maar je speelt een instance niet zoals die bedoelt is of zo...
Threadje 11 variant :

Still as Death heeft 20minuten cooldown, en er is geen LI legacy voor om dat te verlagen. Misschien als je met 5 minstrels een isntance ingaat zou exploiten mogelijk zijn, ik kan me namelijk niet voorstellen dat je steeds op die 20min gaat staan wachten.

Blub

@rik, ja ik weet dat ze fellowship leaven als exploit zien, daarom zei ik toch ook: dat is het enige dat we wel doen (en dan alleen maar op de hoogste verdieping) maar het is zo te omzeilen... (en dan de uitleg).
Ik zou het zeker niet erg vinden om alles zonder exploits te doen. Vele instances zijn trouwens leuker zonder exploits, beetje meer challenge maar nog altijd doenbaar.
Ik heb de meesten zelf ook met exploits gedaan, maar er zit dan weinig uitdaging in.
Al kan ik 't bij FG wel begrijpen, 't is een erg leuk idee, maar je staat zo enorm lang te niksen...

 • The Flying Dutchman
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 27-05 17:37
bstard schreef op woensdag 28 januari 2009 @ 12:49:
[...]


Threadje 11 variant :

Still as Death heeft 20minuten cooldown, en er is geen LI legacy voor om dat te verlagen. Misschien als je met 5 minstrels een isntance ingaat zou exploiten mogelijk zijn, ik kan me namelijk niet voorstellen dat je steeds op die 20min gaat staan wachten.
Ik weet niet over welke instance het gaat, maar als je Grand Stair gaat farmen zou je deze skill maar 1 keer in ongeveer 20 minuten nodig hebben (nogmaals, ik weet niet of deze skill daar toepasbaar is, ik kan me voorstellen dat het mogelijk is).

The Flying Dutchman


 • bstard
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 01-05 18:38

bstard

---------------

The Flying Dutchman schreef op woensdag 28 januari 2009 @ 13:19:
[...]


Ik weet niet over welke instance het gaat, maar als je Grand Stair gaat farmen zou je deze skill maar 1 keer in ongeveer 20 minuten nodig hebben (nogmaals, ik weet niet of deze skill daar toepasbaar is, ik kan me voorstellen dat het mogelijk is).
Neu want de minstrel kan de party dadelijk na die fixes ook niet meer verlaten, en in bv GS heb je dan 5x incombat res nodig om de party weer op de been te hebben. In scumfill zou het kunnen , mits je party members niet te naab zijn en snel dood gaan. Kost hun hoop repair money, en ik weet niet of die lui dan niet liever alle spinnen dood meppen. Kortom, party-leaven fixen en het exploiten met de deuren en de 6mans zijn prima.Ik ben benieuwd of dan nog veel mensen een Dark Delving halen ;)

Blub

bstard schreef op woensdag 28 januari 2009 @ 16:35:
[...]


Neu want de minstrel kan de party dadelijk na die fixes ook niet meer verlaten, en in bv GS heb je dan 5x incombat res nodig om de party weer op de been te hebben. In scumfill zou het kunnen , mits je party members niet te naab zijn en snel dood gaan. Kost hun hoop repair money, en ik weet niet of die lui dan niet liever alle spinnen dood meppen. Kortom, party-leaven fixen en het exploiten met de deuren en de 6mans zijn prima.Ik ben benieuwd of dan nog veel mensen een Dark Delving halen ;)
Opnieuw, Dark delving is niet zo moeilijk. De tweede baas is de moeilijkste, maar eens je het daar doorhebt is dat zeker doenbaar. De laatste baas mept superhard maar zoals ik eerder zei: een deftige tank met een deftige minstrel kan het lang genoeg uithouden. Wij hadden DD een 12tal keer op de normale manier gedaan alvorens we te weten kwamen van die deur. Ik vind 16th moeilijker omdat je daar die irri kevertjes hebt die je niet mag neerslaan. Paddestoelen die vertragen, en een acid om u tegen te zeggen.

 • Hiawatta
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 26-05 10:48
Dat klinkt wel allemaal als behoorlijk heftige instances.
16th hall baas is relatief makkelijk. Een captain en hunter kunnen die in principe doen. Misschien een RK/MNS voor wat heals, maar veel is er niet voor nodig.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Hiawatta
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 26-05 10:48
Ach ja we gaan het wel zien, ben nu eerst bezig om m'n deed/triats op orde te brengen, dat is ff wat saai grindwerk, maar ja je kunt je charcter er wel door zien groeien.
Laatst ook Red Pass gedaan trowuens, met 4 man, was goed te doen, was wel 11 lvl's boven par, maar goed hij is nu wel klaar.

 • Rynji
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 05-05 12:26
Mijn hunter is nu level 10 en het bevalt me goed :)
Ik heb al eerder (paar maanden terug) de 14day trial gedaan maar toen kon je pas crossbow op level 20 (of 30?) Maar nu zag ik dat ik hem al veel eerder had.
Als de 14day trial over is activeer ik mijn 30day code en kan ik eindelijk traden, dus mats traden die ik nodig heb voor mijn 1e crossbow, want dat lijkt mij lekkerder schieten.

5800X3D - RTX3080 - 1440p@270Hz Inventaris

Dan zal je waarschijnlijk een guardian hebben gehad in je trial. De crossbow is sinds launch al op level 7 voor de hunter (al heb ik de skill nog altijd niet gekocht, crossbows zijn bagger). Overigens kan je die 30 dagen gewoon toevoegen hoor, dat wordt er bij opgeteld. Zodra je de game activeert kan je namelijk ineens ook gaan traden, mailen en chatten ;)

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Noper
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 17-05 14:23

Noper

That's a noper...

Is het gebruikelijk dat er enorm gespammed wordt om mensen maar lid te laten worden van een kinship? Kan door de server (Eldar) komen natuurlijk, maar ik zie echt enorm veel reclame voorbij komen in de chat. Heeft dit met het level te maken?

Het is al 3x voorgekomen dat ik out of the blue een invitation voor een kinship krijg zonder enige vorm van introductie. Heb ´m nog een keertje geaccepteerd ook (midden in combat, dan klik je alles weg :)) maar na even rondkijken ook weer vertrokken. Voor een leuke kinship houd ik me dus nog steeds aanbevolen...
Err, ja, er zijn kinships die dat doen. Die geven niet veel om wie ze in de kin opnemen en willen enkel heel groot worden. Ik zou eigenlijk graag zien dat ze daar een apart channel voor maken in de chat, dan kan het tenminste uitgezet worden, want sommige kins maken het erg bont. Gewoon niet accepteren en eventueel kinship invites uitzetten in je options (weet even niet waar precies). Kan je weer aanzetten als je een leuke kin gevonden hebt.

Ik heb gewoon al heel de week niet gespeeld. Veel te druk met andere dingen. Morgen komt mijn vriendin aan vanuit Polen en ik wil ons huis voor die tijd grotendeels ingericht hebben. Druk druk druk.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • qntal
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 16-05 11:37

qntal

Omlet du fromage!

Noper schreef op vrijdag 30 januari 2009 @ 09:47:
na even rondkijken ook weer vertrokken. Voor een leuke kinship houd ik me dus nog steeds aanbevolen...
Ik zit in Serenity op Eldar...Erg leuke kin, niet zo groot, erg gezellig, willing to help. Mn char Morendeth is vanavond online. Stuur maar een /tell als je een invite wil.
Website: www.serenityforum.tk

Anoniem: 260458

Noper schreef op vrijdag 30 januari 2009 @ 09:47:
Voor een leuke kinship houd ik me dus nog steeds aanbevolen...
Zit zelf by Slayers, Engelstalige kin met enkele Belgen. Ken ook heel wat leden van Lorebreakers en daar zitten enkele Nederlanders bij

Kijk gerust even rond, bepaal wat je zelf verwacht van een kin en probeer er dan enkele (plaats er een alt en kijk even aan hoe het er aan toegaat in kin-chat ed)

Anoniem: 260458

Heb gisteren m'n nick (Whorin Storin :)) weer alle eer aangedaan bij een DD run. Kin-mate wou een run doen om zijn bracelet of the moon te halen en had nog een healer nodig om 6/6 te worden.

Bij het rollen voor de loot was m'n laagste roll 86 en dus kwamen de coin, xp runes en settings mijn kant uit :) op de bracelet gepast zodat kinnie ook nog had waar ie voor gekomen was O-)

Mijn healer is nu ook 5/6 Radiance en voor de shoulders hebben we enkele runs gepland op zaterdag en zondag.

 • Hiawatta
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 26-05 10:48
Gisteren weer gewerkt aan Deeds/Traits, zodra m'n maatje terug is uit de avonddienst gaat er weer geleveld worden. Het is wat saai werk, maar wel de moeite waard. Tussendoor zo heel af en toe een questje binnenpakken. ben nu in Dol Dinen bezig, daar is altijd wel een FS te vinden.
Er zijn op Eldar inderdaad een paar kins die flink spammen.

Wat betreft kins op eldar, er zijn 3 nederlandstalige kins op dit moment:
- Dutch Alliance, weinig lvl 60's aanwezig, daardoor een stevige focus op spelers die lager lvl hebben
- Dutch Peacekeepers, vermoedelijk de grootste nederlandstalige kin op dit moment, redelijk grote groep lvl 60's, wat ik van het niveau heb gehoord is dat 't vrij middelmatig is, maar dat is van voor dat MoM uitwas
- Dutch Legends, alle mains lvl 60, redelijk gefocussed op raiding en een best wel strict toelatingsbeleid

Daarnaast nog een hoop niet-nederlandstalige kins, waar héél grote, maar ook héél kleine kins bijzitten.
Random invites zal je blijven houden en een /tell in OOC dat je een lvl 60 minstrel bent die een kin zoekt, is vragen om belachelijk veel tells en invites.

Als ik jou was zou ik gewoon eens kijken op 't forum, daar staat in ieder geval over een aantal kins informatie en die dan gewoon voorlopig joinen en kijken of 't bevalt.

 • The Flying Dutchman
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 27-05 17:37
Hehehe... patch notes van gisteren:
Noble Mark will no longer generate 40 times the intended threat. Yes, I said 40 TIMES.
Dat is nogal een verschil zeg!

The Flying Dutchman


Anoniem: 284918

Ik zit ook op Eldar en een goede maar vooral aardige speler kunnen we altijd gebruiken. Wij zijn internationaal maar wel met een aantal nederlanders (de Kin bestaat uit zo'n 30 spelers die regelmatig on-line zijn)). De meeste mains zijn lvl 60 en we hebben de eerste voorzichtige stappen richting de watcher gezet.
We doen regelmatig een raid maar een avond slap ouwehoeren gebeurd ook nog wel eens, een beetje de insteek van niets moet maar er kan veel. Mijn kin heet 'the crusaders of light'. ik ben vanavond laat wel on-line anders send me een mail.

 • Trinsec
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 09:35

Trinsec

Huffi-Muffi-Guffi

Net even een lekkere sessie gespeeld samen met een buddy. Ik als Warden, hij als Runekeeper. Even de trolls van Harloeg geplaagd.

Ik merk wel dat hij wel heel erg makkelijk aggro krijgt, waarna ik een paar keer moet gaan Goaden om zijn leven te redden. Heeft men nog wat tips naast Goad zodat ik z.s.m. de aggro terugkrijg? Ik zit gewoonlijk op mana regen, en neem voordeel uit het eten, de healing stone van de RK, en mijn eigen healing spells om mijn morale enigszins op peil te houden. Mijn leven ben ik dus wel wat meer zeker dan de zijne. ;) De trolls zijn best wel makkelijk te tackelen, though, zolang er niet zomaar eentje in ons midden respawnt of de 2e erbij komt lopen (omdat de healing stone ook aggro kan hebben).

when the Darkness fell upon us
when the Evil Ones came!
Creatures from the darkest pits of hell they were.
Trinsec's Journal


Anoniem: 259925

het is met de warden erg moeilijk om de agro te pakken ook al heb je genoeg skills om je treath te verhogen maar daar gaat veel tijd overheen.
het is erg belangerijk als je als warden agro wilt hebben om de eerste klap uit te delen. de warden maar ook de runekeeper vallen een beetje buiten de buiten de boot bij instances met een volle fellowship (6 man dus) hoewel ze erg nuttig kunnen zijn maar er zijn nog maar weinig groepen die om kunnen gaan met een warden in de groep gewoon omdat de warden een ander speel stijl heeft.
probeer tijdens het vechten als je 4 of 5 gambits heb ook de korte gambits te gebruiken...daar zit veel kracht in zowel voor het healen als agro krijgen
Als je snel aggro wilt, moet je Precise Blow (Fist Spear) een paar keer spammen.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Trinsec
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 09:35

Trinsec

Huffi-Muffi-Guffi

Ik doe meestal de eerste aanval met Ambush zodat ze mooi plat liggen terwijl we het dan lekker aanvallen. Als het een ranged mob is dan neem ik vaak hiermee de kans om naar de mob toe te rennen voordat 'ie de ranged attacks kan uitvoeren. (Ranged is trouwens wel handig, want als 'ie mijn RK buddy gaat aanvallen, blijft 'ie tenminste op een plek staan! :P)

Ik doe inderdaad vooral lange gambits, ik moet echt eens de tijd nemen om rustig elke voordelen en nadelen van elk gambit te bekijken. Ik zal Precise Blow de volgende keer meer proberen om te zien of dat wat meer uithaalt dan Goad. Meestal gaat het wel goed, maar de RK is toch wel een paar keer defeated. Over het algemeen vind ik onze Warden-Runekeeper combo wel makkelijker spelen dan onze vorige Hunter-Champion combo. Waarschijnlijk omdat beiden (zichzelf) kunnen healen? ;)

when the Darkness fell upon us
when the Evil Ones came!
Creatures from the darkest pits of hell they were.
Trinsec's Journal


 • motormuis
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 28-05 14:39
Weet iemand wat het life time nu kost? Op de intropage van dit topic staat 149 euro, op het membership staat 219 euro, dat scheelt nogal? Weet iemand hoe het zit?

Kan je ook met een andere munteenheid betalen? dollar en pond koersen kunnen nogal gunstig zijn tegenwoordig.

9 x 270Wp Yinlgi, Power-One 3.0.


 • Bobmeister
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 08:15
Lol, dr staat op snowbourn een 1st age spear op de AH met een buyout van 500G :D :p

 • Hiawatta
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 26-05 10:48
Dat is een hoop geld zeg. Gisteren lvl 43 aangetikt, ben nu maar bezig met wat quests in Forochel en Angmar. Forochel is wel lastig en eigenlijk net iets te hoog allemaal, maar als je met z'n tweeen bent kan dat net. Vanavond maar eens een flink stuk uit de 44 happen en dan hopelijk eind van de week de 45 aantikken.
tot nu toe verveelt het nog steeds niet.

 • Trinsec
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 09:35

Trinsec

Huffi-Muffi-Guffi

Zolang je een buddy hebt om mee te spelen, verveelt het ook niet erg gauw. Als je erg lang solo speelt, dan kan het na een tijd vervelen.

Ik heb de Precise Blow toegepast. Het gaat wel beter, ja. Als ik een groep moet aggro'en, dan doe ik de Goad nog wel, of soms War Cry. Dus wat dat betreft, gaat het wel beter. Bedankt. ;) RK Buddy gaat ook steeds vaker naar healing attunement als alle kleine adds zijn gekilled en we alleen nog de grote eindbaas hebben. Dan ga ik erop los hakken, mana regen stance, en hij me steeds healen. Hij leert het steeds beter. :D

Agamaur is alleen nog wel wat te hoog gegrepen voor ons. Au! :P Ik ben level 27, hij 26. We proberen juist zo min mogelijk in andermans fellowships te zitten. Met de PUGs gaat alles te snel en krijgen we geen nette tijd om dingen te voorbereiden. Een Loremaster dat de aanval start enzo, tuurlijk ga ik die gek niet makkelijk helpen. Sommige mensen snappen er niets van.

Vanavond of morgen wellicht in North Downs de grote queestes doen. Kijk er al naar uit.

when the Darkness fell upon us
when the Evil Ones came!
Creatures from the darkest pits of hell they were.
Trinsec's Journal


 • Hiawatta
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 26-05 10:48
het spel kan je inderdaad behoorlijk lang bezighouden, zeker als je ook nog even een paar alts opstart.

 • maartend
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 09:27
Hiawatta schreef op maandag 02 februari 2009 @ 12:22:
het spel kan je inderdaad behoorlijk lang bezighouden, zeker als je ook nog even een paar alts opstart.
Geloof me, ook zonder alts werkt het erg lang. Ik heb 1 karakter en thats it en die zit pas op 51

 • The Flying Dutchman
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 27-05 17:37
motormuis schreef op zondag 01 februari 2009 @ 17:34:
Weet iemand wat het life time nu kost? Op de intropage van dit topic staat 149 euro, op het membership staat 219 euro, dat scheelt nogal? Weet iemand hoe het zit?

Kan je ook met een andere munteenheid betalen? dollar en pond koersen kunnen nogal gunstig zijn tegenwoordig.
Die prijs op de intro page is alleen als je Mines of Moria in de preorder hebt gekocht of als je een bepaalde versie van Shadows of Angmar hebt (misschien ook bij de special edition van Mines of Moria?). Wat het normaal kost weet ik niet precies, als in je cog account 219 staat, dan zal dat wel kloppen (hoewel ik dacht dat het 189 ofzo was).

Ik las ergens in dit topic dat iemand zijn land had veranderd van NL naar Groot Brittannie (in je cog account settings). Dan kun je via paypal in britse ponden betalen en met de huidige wisselkoers is dat heel voordelig. Ik weet alleen niet wat Codemasters ervan vind als je verkeerde informatie opgeeft daar. Wellicht zullen ze er nooit achter komen, maar volgens mij staat er wel ergens zo'n disclaimer dat je geen verkeerde informatie mag invullen.

The Flying Dutchman


 • Trinsec
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 09:35

Trinsec

Huffi-Muffi-Guffi

maartend schreef op maandag 02 februari 2009 @ 12:37:
[...]


Geloof me, ook zonder alts werkt het erg lang. Ik heb 1 karakter en thats it en die zit pas op 51
Pas?!

Mijn hoogste level is nog steeds 48. Granted, ik ben ook snel afgeleid met al die alts. Maar toch! :P

when the Darkness fell upon us
when the Evil Ones came!
Creatures from the darkest pits of hell they were.
Trinsec's Journal


 • maartend
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 09:27
Trinsec schreef op maandag 02 februari 2009 @ 13:06:
[...]

Pas?!

Mijn hoogste level is nog steeds 48. Granted, ik ben ook snel afgeleid met al die alts. Maar toch! :P
Oja, ik speel al sinds de Beta. Nu konden die characters niet mee, maar gelijk met de start ben ik begonnen.
Ik heb gisteren met een lvl 60 runekeeper gegrouped. En hun aggro is veel minder dan ik dacht. (okay hij was wel nog maar 10 minuten 60 dus mist nog wat de goede stuff). Ik heb zelf een lvl 50 runekeeper en ik dacht dat smouldering wrath gigantische aggro ging trekken maar mijn guardian had geen moeite om aggro te houden.

Ik heb ook de indruk dat de damage output van de runekeeper niet evenredig stijgt in vgl met de andere klassen. Tot lvl 40 is dat nuken, van dan begint het zo wat te verminderen (missch beeld ik het me in).

Voorlopig lijken runekeepers dus nog niet de aggromagneten die hunters of champs kunnen zijn. (hoewel ik moet zeggen dat ik sinds ik wat getest heb met aggro ik weinig problemen heb deze te behouden).

 • bstard
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 01-05 18:38

bstard

---------------

Hoop dat book7 snel komt, anders wordt 't weer een breekje van Lotro voor wat maandjes. Alles 6mans instances kan ik wel dromen, meeste deeds in Moria klaar, Watcher is gaap en een belachelijk klein beetje raiding content. Nahja, voor 10,- EQ2 op steam, misschien eens gaan kijken.

Blub


Anoniem: 219289

bstard schreef op maandag 02 februari 2009 @ 13:44:
Hoop dat book7 snel komt, anders wordt 't weer een breekje van Lotro voor wat maandjes. Alles 6mans instances kan ik wel dromen, meeste deeds in Moria klaar, Watcher is gaap en een belachelijk klein beetje raiding content. Nahja, voor 10,- EQ2 op steam, misschien eens gaan kijken.
Same.

Ben een RK begonnen, tot 55 gekregen, maar kan het me nu echt niet meer boeien, omdat je echt bizar weinig damage doet voor een class cannon.

Mn subscription loopt nog, doe nog mee met kinfeestjes en Watcher raids, en voor de rest houd ik het ook gezien tot boek 7.

 • Hiawatta
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 26-05 10:48
Al enige aanwijzing wanneer die gaat komen dan? Jullie hebben dan wel snel overal doorheen gespeeld, of is er gewoon naar verhouding weinig bij gekomen?

Anoniem: 218701

Lointje schreef op maandag 02 februari 2009 @ 13:38:
Ik heb gisteren met een lvl 60 runekeeper gegrouped. En hun aggro is veel minder dan ik dacht. (okay hij was wel nog maar 10 minuten 60 dus mist nog wat de goede stuff). Ik heb zelf een lvl 50 runekeeper en ik dacht dat smouldering wrath gigantische aggro ging trekken maar mijn guardian had geen moeite om aggro te houden.

Ik heb ook de indruk dat de damage output van de runekeeper niet evenredig stijgt in vgl met de andere klassen. Tot lvl 40 is dat nuken, van dan begint het zo wat te verminderen (missch beeld ik het me in).

Voorlopig lijken runekeepers dus nog niet de aggromagneten die hunters of champs kunnen zijn. (hoewel ik moet zeggen dat ik sinds ik wat getest heb met aggro ik weinig problemen heb deze te behouden).
Ik heb voorlopig voornamelijk de rol als healer wanneer ik als Runekeeper rondwandel. Mijn damage output is op level 37 totaal niet zo hoog dat anderen mij zouden willen laten aanvallen en healenderwijs kan ik erg goed mee. Dol Dinen quests zijn voor mij eigenlijk standaard healing quests geworden, iets anders krijg ik simpelweg de kans niet voor daar, want Minstrels in de groep is een zeldzaamheid geworden.

 • Wiertz
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 07-05 22:54
The Flying Dutchman schreef op maandag 02 februari 2009 @ 13:04:
[...]

Ik las ergens in dit topic dat iemand zijn land had veranderd van NL naar Groot Brittannie (in je cog account settings). Dan kun je via paypal in britse ponden betalen en met de huidige wisselkoers is dat heel voordelig. Ik weet alleen niet wat Codemasters ervan vind als je verkeerde informatie opgeeft daar. Wellicht zullen ze er nooit achter komen, maar volgens mij staat er wel ergens zo'n disclaimer dat je geen verkeerde informatie mag invullen.
Dat was waarschijnlijk ik. Je hoeft zelfs niet eens paypal te gebruiken, maar gewoon Ideal(raar he, in engeland wonende :P en dan Ideal(nl only) gebruiken). Maar goed, ze komen er waarschijnlijk nooit achter. Het scheelt trouwens best veel geld. Ik heb 1 euro - 1.02 pond betaald. Als je dan maar 20.02 euro voor MoM moet betalen in plaats van 30 euro en 25 euro voor 3 maanden subscription, dan scheelt dit enorm.


PS: En mocht CM dit zien, Ik woon echt in de UK :P

 • bstard
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 01-05 18:38

bstard

---------------

Hiawatta schreef op maandag 02 februari 2009 @ 14:10:
Al enige aanwijzing wanneer die gaat komen dan? Jullie hebben dan wel snel overal doorheen gespeeld, of is er gewoon naar verhouding weinig bij gekomen?
Dat laatste. In eerste instantie leek de expansie heel uitgebreid, maar nu 10 weken later blijkt dat toch wat tegen te vallen. Deze post vat het goed samen IMO: click-click.

Blub


Anoniem: 260458

Er is echt wel veel bijgekomen, maar indien je maar één character hebt lijkt het me ook misschien een beetje karig.

Voorlopig ben ik nog druk doende mijn alts te levelen (60-60-60-58-51) en alle crafts naar tier 6 te brengen en de crafting rep te vergaren.

Ik kan nog steeds veel plezier scheppen in het levelen van alts omdat het toch telkens weer een andere aanpak vraagt om quests te completen. Ook de 6-man instances kunnen me nog steeds boeien omdat je toch telkens een heel andere rol te vervullen krijgt.
Het probleem is dat mensen zich door de 6mans exploiten waardoor die nog 10 minuten duren, en de watcher is ook geen lange raid. Waar je vroeger in de rift ettelijke uren zat (toch zeker in het begin) en dus vaak twee avonden per week kon gaan, hebben de kins die watcher kunnen verslaan nu nog 40 minuten nodig. Daardoor (in combinatie met de lock) lijkt het weinig end content te zijn. Doe de instances op de normale manier, ga nog eens naar rift/helegrod, zoek wat nieuwe challenges (ik heb treasury onlangs met 3 man gedaan bv).

Op zich is moria heel groot, maar de end-content is niet urenlang. Naar wat ik gehoord heb komt er in boek 7 een nieuwe langere raid. Het is ook zo dat mensen meestal tss 2 boeken klaar zijn voor de 2maandelijkse update. Doordat moria wat groter was, duurt het nu iets langer tot het volgende boek.

Vind het wel zielig dat mensen klagen dat moria zo weinig is, ook al hebben ze nu 2.5 maand elke dag/avond lotro gespeeld. Vind maar eens een andere hobby waar je voor zo weinig geld zo veel kan doen. Of een ander spel waar je zo lang content hebt, en dan "gratis" tweemaandelijks content bijkrijgt. Grappig hoe mensen altijd de slechte dingen onthouden, maar terwijl ze klagen alle goede dingen vergeten.

 • Thrace Grumble
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 16-05 18:42

Thrace Grumble

XB: Thrace Grumble

Na de vele topics gevolgd te hebben hier @GoT, vraag ik me ondertussen af op welk systeem je nu eigenlijk LotRO voluit kan draaien op een 22" TFT monitor. Zit er aan te denken om een nieuwe PC samen te stellen, en heb zo'n beetje een budget van E1050, incl randapparatuur. Het zou tof zijn als ik met een dergelijk systeem LotRO voluit kan spelen op max. resolutie van de desbetreffende monitor. Is dit bijvoorbeeld mogelijk met een Radeon 4850 of 4870 en 4GB, tamelijk standaard geheugen en een AMD Phenom II X4 920? Heb zelf al flink lopen te snuffelen in de best buy guide van januari, maar die wordt me toch net iets TE prijzig. Aan de andere kant zijn de dual core systemen daar niet echt toekomst proof, dus moet ik al snel aan een Phenom II of i920 denken, maar dus tegelijkertijd ook concessies doen mbt de videokaart.

Oftewel: welke set-up draaien jullie? Ik snap dat dit topic niet vervuild dient te worden, dus PM-en is ook welkom :P

[Voor 19% gewijzigd door Thrace Grumble op 02-02-2009 16:40]

XB: Thrace Grumble | FFXIV: Riku Neneh @ Moogle (SnR) | Switch (o.a. MHGU): SW-1221-6759-0029 | Steam: thracegrumble


 • bstard
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 01-05 18:38

bstard

---------------

Lointje schreef op maandag 02 februari 2009 @ 16:17:
Het probleem is dat mensen zich door de 6mans exploiten waardoor die nog 10 minuten duren, en de watcher is ook geen lange raid. Waar je vroeger in de rift ettelijke uren zat (toch zeker in het begin) en dus vaak twee avonden per week kon gaan, hebben de kins die watcher kunnen verslaan nu nog 40 minuten nodig. Daardoor (in combinatie met de lock) lijkt het weinig end content te zijn. Doe de instances op de normale manier, ga nog eens naar rift/helegrod, zoek wat nieuwe challenges (ik heb treasury onlangs met 3 man gedaan bv).

Op zich is moria heel groot, maar de end-content is niet urenlang. Naar wat ik gehoord heb komt er in boek 7 een nieuwe langere raid. Het is ook zo dat mensen meestal tss 2 boeken klaar zijn voor de 2maandelijkse update. Doordat moria wat groter was, duurt het nu iets langer tot het volgende boek.

Vind het wel zielig dat mensen klagen dat moria zo weinig is, ook al hebben ze nu 2.5 maand elke dag/avond lotro gespeeld. Vind maar eens een andere hobby waar je voor zo weinig geld zo veel kan doen. Of een ander spel waar je zo lang content hebt, en dan "gratis" tweemaandelijks content bijkrijgt. Grappig hoe mensen altijd de slechte dingen onthouden, maar terwijl ze klagen alle goede dingen vergeten.
Fanboy post ^^ :P Ik klaag niet, ik post een mening. Ik begrijp dus niet waarom het zielig zou zijn als ik van mening ben dat de expansie tegenvalt. Ik en anderen hebben gewoon geen intresse of verslaving om dezelfde content over-n-over again te doen. Verder lijkt het alsof ik een rusher ben, die nooit genoeg content krijg. Ook van die standaard onzin die je op forums steeds ziet, je hebt geen idee hoeveel ik speel. Dat valt best mee, ik werk, heb een huishouden te doen en een RL. Excuses voor de toon van me post, maar ik denk dat wat critiek juist helemaal geen kwaad kan. Handen op 1 buik, elkaar schouderklopje geven wordt al genoeg gepost. Ik speel al jaren MMO's en Lotro is een van de betere PVE'ers, maar MoM valt gewoon tegen endgame. Dol Dinen met flink wat bossjes en een paar reputation fractions zouden al snel wat goedmaken. Maar dat gaat niet in book7 komen ben ik bang; alles wat daarvan nu bekend is zijn PvMP aanpassingen en Rune-keeper fixes. Een raiding instance zou allang gelekt zijn.

Blub


 • Bobmeister
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 08:15
Thrace Grumble schreef op maandag 02 februari 2009 @ 16:38:
Na de vele topics gevolgd te hebben hier @GoT, vraag ik me ondertussen af op welk systeem je nu eigenlijk LotRO voluit kan draaien op een 22" TFT monitor. Zit er aan te denken om een nieuwe PC samen te stellen, en heb zo'n beetje een budget van E1050, incl randapparatuur. Het zou tof zijn als ik met een dergelijk systeem LotRO voluit kan spelen op max. resolutie van de desbetreffende monitor. Is dit bijvoorbeeld mogelijk met een Radeon 4850 of 4870 en 4GB, tamelijk standaard geheugen en een AMD Phenom II X4 920? Heb zelf al flink lopen te snuffelen in de best buy guide van januari, maar die wordt me toch net iets TE prijzig. Aan de andere kant zijn de dual core systemen daar niet echt toekomst proof, dus moet ik al snel aan een Phenom II of i920 denken, maar dus tegelijkertijd ook concessies doen mbt de videokaart.

Oftewel: welke set-up draaien jullie? Ik snap dat dit topic niet vervuild dient te worden, dus PM-en is ook welkom :P
met dat budget red je het makkelijk ;)

Ik draai hem op ;
E8400
9800GTX
4gig ram

Makkelijk dx10 op het hoogst! Lag nog niet gezien :)

 • Rynji
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 05-05 12:26
Ik draai hem ook op z'n hoogst met dx10 op 20" widescreen met :
E5200 (naar 3.33Ghz van 2.50)
4gb ram
sapphire hd3870 512mb

5800X3D - RTX3080 - 1440p@270Hz Inventaris


Anoniem: 219289

Lointje schreef op maandag 02 februari 2009 @ 16:17:
Het probleem is dat mensen zich door de 6mans exploiten waardoor die nog 10 minuten duren, en de watcher is ook geen lange raid. Waar je vroeger in de rift ettelijke uren zat (toch zeker in het begin) en dus vaak twee avonden per week kon gaan, hebben de kins die watcher kunnen verslaan nu nog 40 minuten nodig. Daardoor (in combinatie met de lock) lijkt het weinig end content te zijn. Doe de instances op de normale manier, ga nog eens naar rift/helegrod, zoek wat nieuwe challenges (ik heb treasury onlangs met 3 man gedaan bv).

Op zich is moria heel groot, maar de end-content is niet urenlang. Naar wat ik gehoord heb komt er in boek 7 een nieuwe langere raid. Het is ook zo dat mensen meestal tss 2 boeken klaar zijn voor de 2maandelijkse update. Doordat moria wat groter was, duurt het nu iets langer tot het volgende boek.

Vind het wel zielig dat mensen klagen dat moria zo weinig is, ook al hebben ze nu 2.5 maand elke dag/avond lotro gespeeld. Vind maar eens een andere hobby waar je voor zo weinig geld zo veel kan doen. Of een ander spel waar je zo lang content hebt, en dan "gratis" tweemaandelijks content bijkrijgt. Grappig hoe mensen altijd de slechte dingen onthouden, maar terwijl ze klagen alle goede dingen vergeten.
Ik zal me proberen in te houden, maar dit was een goede post om mij pissig te krijgen.

Impliciet word ik ten eerste in het vakje van exploiters gestopt, wat gewoonweg niet waar is, simpel. Ik heb alle GS en Skumfil (de instances waarbij de HM de instance inkort, de andere instances is HM gelijk aan de normale versie, alleen moeilijkere gevechten) ettelijke keren normal modus gedaan, zeker Skumfil, maar GS ook een redelijk aantal keer (tel daar 100+ HM runs bij op voor alle instances), inmiddels 5x gerift sinds MoM (een raid waar ik niets te doen heb, maar die we simpelweg uit pure verveling doen), een Helegrod raid is opgezet, maar helaas gecancelled vanwege te weinig mensen.
Vrijwel alle quests gedaan, en bijna alle deeds, en ook al wat instances op challengemodus. Tuurlijk, ik had het rustig de afgelopen tijd, en vrij veel gegamed (college stelde niets voor afgelopen blok), maar ik heb simpelweg niet gerushed of ge-exploit. Get your facts straight voordat je mensen in een hokje duwt.

In boek 7 komt er idd een volledige raid, teminste dat is ons beloofd. We zullen zien.

En ook fijn dat ik gelijk in het hoekje van klagers wordt gedrukt. Ik weet zelf ook wel dat MoM opzich een redelijk goede x-pac is, en heb Turbine daar ook echt wel credits voor gegeven, maar toevallig had ik geen zin om dat allemaal alleen maar hier in dit topic te doen.

 • The Flying Dutchman
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 27-05 17:37
Om heel eerlijk te zijn begrijp ik ook niet dat mensen klagen over te weinig content. Wat ik me wel kan voorstellen is dat mensen die graag raids spelen klagen, ze zijn er inderdaad nogal karig vanaf gekomen. Maar zover ik begrepen heb zal dit met B7 gefixed worden.

Moria en Eregion bij elkaar zijn enorm groot, zeker vergelijkbaar met een paar grote content updates in één keer. Voor mij was dit ongeveer wat ik van Moria verwacht had en ik vind dat ze het ontzettend mooi uitgewerkt hebben.

Ondanks dat ik gigantisch veel gespeeld heb, ben ik nog niet door de content heen. Ook zijn er wel verbeteringen mogelijk in veel opzichten, maar wat wil je als je een compleet nieuw legendary item systeem erin gooit? Een beetje logisch is het wel dat het nog een beetje moet vormen tot het 100% goed werkt.

The Flying Dutchman


 • Wiertz
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 07-05 22:54
Shadow of Angmar all of again. Dezelfde klachten als toen men max lvl in SOA was. Er waren te weinig raids en te weinig endgame content. Ik ben bang dat dit:
1: de bedoeling is van Turbine, ze stellen andere prioriteiten.
2: Ook niet veel beter wordt, kijk nu maar naar endgame in SOA.

En uiteindelijk word het weer wekenlang farmen in Ettenmoors totdat ze weer leaven en AoC of zo gaan doen :P

In ieder geval, als je het idee hebt dat je niks meer te doen hebt, je je verveelt, niet meer leuk vindt. Stop dan met "klagen" en ga even iets anders doen, een andere MMO, of RTS whatever. Even ertussen uit zodat wanneer je terugkomt er weer genoeg content is die je nog niet gezien hebt. Zo zie ik het tenminste want klagen heeft toch geen zin, de content zal echt niet vlugger komen.
Je moet dat allemaal toch niet zo persoonlijk nemen. Het is gewoon mijn algemene indruk van de link waarnaar hier gepost werd. "that's it?" post op CM forums. Sorry als het leek alsof het op de mensen hier bedoeld was. Ik zeg ook niet dat alle mensen exploiten maar het wordt veel gedaan en dat kan dan een gevoel geven dat er weinig te doen is. Ik gaf ook wat voorstellen wat je kan proberen. En waarom ga je niet naar helegrod met 12 man of minder. Je bent toch lvl 60, je geraakt waarsch erg ver. Wij zijn ook naar de rift gegaan met 8 man onlangs, ging perfect en geeft het iets meer challenge.

Ik zei toch ook dat de endgame niet zo groot was als de SoA endgame, maar vergeet niet dat de rift uiteindelijk ook pas in een later stadium werd toegevoegd, en dat er een raid aankomt in boek 7.

Ik stoor mij gewoon bijzonder hard aan de CM forums, want je hebt er 98% mensen die klagen, die dreigen dat ze hun subscriptie gaan cancellen maar als het puntje bij paaltje komt het toch (helaas) niet doen. Guardian zou zogezegd geen aggro kunnen behouden, en niets kunnen overleven, maar ik hou aggro van champs en hunters zonder al te veel problemen en ik kan alle spinnen in spiders nest pullen en het overleven. Maar als je dan tips post, word je door de whiners de grond in geboord. (opnieuw, NIET iedereen is zo, maar het zijn wel die mensen die het luidste roepen). Het is ook de reden waarom ik er niet meer ga.

En mijn excuses naar Ltje dan, want als ik niet op die link hierboven had geklikt, had ik je ook nooit pissig gemaakt :p

Ik ben ook klaar met de moria content (alleen nog watcher doden). Al een tijdje zelf, maar dat had ik vroeger ook, ik heb zelfs alle IB quests gedaan ooit. Ik zoek mezelf altijd nieuwe challenges, of speel met een alt tot het nieuwe boek er is, dat was wat ik, misschien wat ongelukkig verwoord, wou zeggen in men vorige post. Maar ik vind niet dat Moria een mislukking is qua uitbreiding en te weinig nieuws heeft gebracht (zoals men in die draad op CM forums zei). B13 gaf bv ook een mooi nieuw gebied, heel forochel. Maar uiteindelijk ging je ook weer naar de rift. Niet elke update kan nieuwe end-game opbrengen. Dit was eerder om mensen naar 60 te brengen, met een groot aantal iets kortere instances. Volgende boek geeft (hopelijk) de grote nieuwe end-content.

 • Hiawatta
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 26-05 10:48
Ok dan dan is me nu dus wel duidelijk dat er een beetje twee kampen zijn, de raiders en gewonen spelers. Qua raids valt het dus wat tegen. Daar ben ik gelukkig nog niet mee bezig, dus ik kan nog wel ff, heb ook pas 2 characters, dus daar moet er nog minimaal eentje bij. Zal wel een minstrel worden. Vanvond maar eens even de simpele quests in Angmar afmaken en dan weer aan m'n traits werken.

Anoniem: 218701

Ik vind raids zelf ook hardstikke leuk, het nadeel ervan vind ik dat ze vaak ontzettend veel tijd kosten en die tijd heb ik niet altijd.

 • TAA
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 09:49

TAA

Liever IRC

Gisteravond voor de tweede keer (in twee weken :+) de Watcher down... Het was een bewogen gevecht!

Zondagavond hadden we tijdens onze normale run te veel pech; de hunter met aggro kreeg een disconnect. Met wat kunst en vliegwerk kregen we de boel weer op de rit. Tot dat de hunter terugkwam, instant aggro kreeg, dood ging en in de paniek die ontstond resette de Watcher doordat de hunter met auto-retreat buiten de instance terecht kwam :( Veel zin hadden we toen niet meer O-)
spoiler:
Gisteravond een nieuwe run (farmen nu Thorog voor Minardant) en het verhaal herhaalde zich op wonderbaarlijke wijze. Weer een disconnect van diezelfde hunter maar dit keer had ik met mijn hnt alt naast de offtank tentacle duty ook al aggro op de watcher opgebouwd. Na de disconnect kreeg ik de aggro en de andere hunter een schop onder z'n kont de raid uit >:) Ik moet zeggen dat het wel lang duurde... erg lang! Elke spawnperiode kon ik maar zo'n 8-12k damage doen op de Watcher... Op 80k ging het nog even mis; per ongeluk gingen beide tentacles down waardoor de respawn zorgde voor 150k extra morale op de Watcher. Een misstap van een mistrel (3,5k damage van de zwemmers) zorgde voor nog een recovery period van 10 minuten.

Uiteindelijk, 1,5 uur nadat we Rivendell verlaten hadden was de Watcher weer down! Omdat mijn main een gdn is en ik niet voor de lol mijn hunter meeneem naar de Vile Maw kon ik gewoon rollen op de 1st Age Guardian Club tegen onze andere tank en won hem nog ook. Geen super wapen qua legacies (niet mijn speelstijl) maar het blijft 1st Age en dus maar naar lvl50 tillen en kijken wat het brengt.

Nog maar (minimaal) 10 runs te gaan :+

 • Hiawatta
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 26-05 10:48
Dat is in ieder geval dan nog een mooie reward er aan over gehouden.
Wij hebben hem helaas nog steeds niet neer :(

phase 1 en 2 gaan probleemloos, phase inmiddels binnen 1 minuut zelfs :), maar phase 3 wil nog niet echt vlotten.

We zijn laatste keer ook met de volgende groep geweest:
- 1 guard
- 1 burg
- 2 lm
- 2 mins
- 2 capt
- 2 champ
- 2 hunt

en dan merk ik toch dat we of iets niet goed doen, of gewoon te weinig dps hebben

iemand tips/advies over phase 3, met name wat betreft wie waar op moet meppen/staan?
spoiler:
want ik ging dood dankzij een shout, maar van iedereen waarvan ik tactieken hoorde heb ik daar niets van gehoord...
we stonden met melee dps bij tentacles, hunters ranged watcher tanken, wij tentacles omlaag meppen en als die laag genoeg zaten dps op watcher

 • The Flying Dutchman
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 27-05 17:37
Afgelopen zondag heb ik met mijn kin de Grand Stair farming voltooid. Het ging erg lekker. De laatste run waren we in 8,5 minuut bij de poort en toen we die boss ook neer hadden zaten we op 9 minuten en 40 seconden :D. Als je het éénmaal een beetje onder de knie hebt daar is exploiten alleen maar een nadeel ;) (het duurt langer).

De gehele instance hadden we in 36 minuten gecleared (met wat minder strikte loot verdeling dan we eerder deden). Daarin disconnecte er ook nog iemand in de tussentijd en als we nog iets makkelijker hadden gedaan over het verdelen van de loot, dan hadden er zeker nog wel een paar minuten af gekunt.

Erg veel lol gehad. Nu eens zien of er nog andere kinmembers zijn die we aan de boots moeten helpen, anders gaan we binnenkort een andere instance opzoeken.

The Flying Dutchman


Anoniem: 219289

Die groep moet Watcher wel neer kunnen halen, alhoewel je niet uitzonderlijk veel dps hebt, zou het genoeg moeten zijn. Wat gaat er precies?
spoiler:
Watcher shout btw als hij geroot is, of melee aggro heeft. Maar dat zou idd nooit voor moeten komen.

[Voor 3% gewijzigd door Anoniem: 219289 op 03-02-2009 15:02]

Anoniem: 219289 schreef op dinsdag 03 februari 2009 @ 15:02:
Die groep moet Watcher wel neer kunnen halen, alhoewel je niet uitzonderlijk veel dps hebt, zou het genoeg moeten zijn. Wat gaat er precies?
spoiler:
Watcher shout btw als hij geroot is, of melee aggro heeft. Maar dat zou idd nooit voor moeten komen.
spoiler:
We vermoeden dat onze guard een shout heeft gedaan en dat zal ook wel de reden zijn geweest waarom de watcher begon te shouten. En daardoor ging de helft dood en vanaf dat moment ging 't mis, omdat we tussen phase 2 en 3 te veel rezzes nodig hadden dus die waren op, ook door vorige wipes.
Hoe doen jullie dat eigenlijk? Wij splitsen op in 2 groepjes, rennen daarna naar elkaar, leggen ene groep op en daarna andere groep, alleen onze capt presteert 't telkens 't loodje te leggen, al kwam dat ook omdat z'n last stand te snel is uitgewerkt

 • TAA
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 09:49

TAA

Liever IRC

Over Phase 2 en 3...

spoiler:
Aan het einde van phase 2 verzamelen wij aan de linkerkant bij het eilandje. Voordat de laatste massive tentacle neergaat zorgen we dat alle kleintjes weg zijn. Op de laatste 1k van de massive LS/IHW van een van de captains (we hebben er 2 bij ons). Zodra de tentacles spawnen rennen we terug naar de ingang, regroupen en halen de tentacles neer (2x chm, 2xhnt). Op het moment dat het einde in zicht komt gaat de hunter tank alvast rechts staan en neemt de watcher onder handen.

In de laatste fase van het gevecht hebben we 2 fellowships gesplit; 1 met 2/3 hunters, mns, cpt en chm. deze staan rechts van de watcher, zo dat de hunters BEIDE shaking kunnen targetten. de ene hunter blijft op de watcher, de andere hunter haalt de tentacle neer zolang de raid assist met de andere shaking bezig is. zodra er 1 tentacle is gaat de shaking hunter ook op de watcher. bij de respawn gaat de hunter op de nieuwe tentacle totdat de melee klaar is met de oude. uitzondering is als de oude tentacle >15k over heeft, dan wordt eerst geholpen om de oude neer te krijgen en de nieuwe naar 35k. Op deze manier is het met 2 hunters goed te doen; aggro van de watcher en 1 van de tentacles is altijd op de 2 hunters. de minstrel/cpt in de dps group moeten de chp/gdn/wdn in leven zien te houden :+

We zijn bezig met een combat analyse; ik kreeg gisteren 450k healing van de mns in mijn group, 300k van de minstrel in melee group en 250k van de cpt (!!) in mijn group... HNT MT op de watcher dus... Als ik gedetailleerdere info heb over het gevecht zal ik deze t.z.t wel posten. FRAPS is ook in de maak ;)

 • bstard
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 01-05 18:38

bstard

---------------

Lointje schreef op dinsdag 03 februari 2009 @ 08:55:Ik stoor mij gewoon bijzonder hard aan de CM forums, want je hebt er 98% mensen die klagen, die dreigen dat ze hun subscriptie gaan cancellen maar als het puntje bij paaltje komt het toch (helaas) niet doen.
'helaas', en dan erger jij je aan 'die' mensen? Ik heb mijn account gestopt, verder niets bijzonders, en ga zodra boek7 er is weer verder. Realiseer je dat in elke MMO heel veel verslaving aanwezig is, dat maakt mensen zo hard aan het zeuren over hun classe, waar ze vele uren ingestoken hebben. Dat maakt ook dat velen niet objectief critiek kunnen acepteren of discusseren, en dat vind ik wel jammer. Ik vind nog steeds dat die link welke ik eerder poste naar het CM forum veel waarheid bevatte.

Blub


 • ratz
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 20-05 16:09

ratz

Mac.Nikon Powered

Trinsec schreef op maandag 02 februari 2009 @ 11:27:
Met de PUGs gaat alles te snel en krijgen we geen nette tijd om dingen te voorbereiden. Een Loremaster dat de aanval start enzo, tuurlijk ga ik die gek niet makkelijk helpen. Sommige mensen snappen er niets van.
Erh, sorry?
Een loremaster is juist de aangewezen persoon om met sticky tar, rootpull en mez een aanval te starten. Een goede loremaster kan 5-8 mobs pullen (afhankelijk van class traits), waarvan er maar een de groep bereikt. Misschien niet op lvl 27, maar hogere lvl LRMs zijn altijd degene die een aanval starten. Samenwerking met hunters is dan iets wat versterkend kan werken, gezien de CC mogelijkheden van een hunter. Maar de LRM is en blijft de belangrijkste CC-er in LOTRO (mijn lvl 59 LRM doet dat altijd in instances)

[Voor 0% gewijzigd door ratz op 03-02-2009 18:03. Reden: typo]

Nikon D300s ||| iMac 27" 3.4GHz i7 (2012) ||| QNAP TVS463 ||| XS4ALL ||| Ubiquiti UniFi & Protect ||| Homey Pro ||| Philips Hue ||| Jan Janssen Venom Ultegra Di2 ||| Wahoo ELEMNT ||| 4375 Wp ZZO SolarEdge


Anoniem: 218701

Wat was het gisteravond impressive op de Eldar server. Een van de spelers op die server "Stevidas" was kort daarvoor overleden en dus kwamen gisteravond heeeeeel veel mensen tegelijk samen bij de West Gate van Bree, van daaruit werd gelopen naar de Bree Homesteads. Daar werd eerst geprobeerd om een minuut stilte te houden, maar dat bleek simpelweg niet te doen. In plaats daarvan zijn we toen naar de wijk gegaan waar het huis van Stevidas staat. Hier gingen echt ontzettend veel mensen naar binnen. Iedereen ging zitten terwijl zijn in game zoon en zijn real life verloofde wat meer over hem vertelden. Kippenvel...

Anoniem: 284918

Dit klinkt waarschijnlijk ernstig stom maar hoe komt het dat ik de spoilers niet kan zien/lezen? Ze zijn 1 groot zwart vlak.

Ik was gisteren niet on-line maar een kin member belde me over de bijeenkomst voor Stevidas. Ik kende die jongen niet zelf maar ik vind het indrukwekkend dat zoveel mensen in een game hun respect tonen.

 • Trinsec
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 09:35

Trinsec

Huffi-Muffi-Guffi

ratz schreef op dinsdag 03 februari 2009 @ 18:01:
[...]


Erh, sorry?
Een loremaster is juist de aangewezen persoon om met sticky tar, rootpull en mez een aanval te starten. Een goede loremaster kan 5-8 mobs pullen (afhankelijk van class traits), waarvan er maar een de groep bereikt. Misschien niet op lvl 27, maar hogere lvl LRMs zijn altijd degene die een aanval starten. Samenwerking met hunters is dan iets wat versterkend kan werken, gezien de CC mogelijkheden van een hunter. Maar de LRM is en blijft de belangrijkste CC-er in LOTRO (mijn lvl 59 LRM doet dat altijd in instances)
De Loremaster in onze PUG was de laagste level van onze groep, en was level 19. Hogere levels zou 'ie ws effectief kunnen mezzen enzo, en dat zou ik dan ws gezien hebben en ervan geleerd hebben. Hier mezzed hij echter heel soms, en vaker dan niet zitten de mobs gewoon op hem in te hakken met zijn beertje erbij. :? We hadden -2- Wardens in de groep, level 26 en 27, lijken me toch wel iets beter aangewezen om de mobs te aanvallen?

P.s. Ik wist niet dat loremasters normaal een gevecht beginnen enzo, en waardeer het om dit te leren. :) Het is alleen dat deze het dan wel heel erg slecht deed dat ik hem meer moest redden dan dat hij ons de moeite bespaarde. :P Van onze PUG ging er maar 1 dood... juist, die loremaster. Als je nog meer tips weet, laat het me weten!

[Voor 13% gewijzigd door Trinsec op 04-02-2009 09:26]

when the Darkness fell upon us
when the Evil Ones came!
Creatures from the darkest pits of hell they were.
Trinsec's Journal


 • GeleFles
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online

GeleFles

What's in a bottle?

Vooral met grote groepen tegenstanders, heb ik liever dat ik (guardian) de tegenstanders pull.
Zo is de eerste aggro voor mij, en hoef ik geen vage trucs uit te halen om de hele groep tegenstanders van andere gasten af te halen. De LM mag dan op het moment dat de groep aan komt rennen natuurlijk best wat spells erin gooien om ervoor te zorgen dat ze op afstand blijven. Zodra ze loskomen gaan ze wel naar de LM, maar als iedereen ze verder netjes met rust heeft gelaten, dan pak ik zo weer aggro terug.

Vooral in GS kan het bijvoorbeeld erg chaotisch zijn, en dan wil ik zeker niet dat een hele groep orcs de groep inrent, als de hunters of ministrel daar een paar goeie tikken krijgen, liggen ze snel plat.
Anoniem: 284918 schreef op woensdag 04 februari 2009 @ 08:55:
Dit klinkt waarschijnlijk ernstig stom maar hoe komt het dat ik de spoilers niet kan zien/lezen? Ze zijn 1 groot zwart vlak
Selecteer de tekst eens. Het idee is juist dat het een groot zwart vlak is, zodat je het niet automatisch hoeft te lezen. Het is een spoiler :p

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


Anoniem: 284918

Dank je 8)7

 • Hiawatta
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 26-05 10:48
Inderdaad heel erg indrukwekkend.

ben gisteren lvl 44 geworden, angmar is wel leuk questen. Ik ben een guardian, maar heb nog steeds geen class item, heb ik een quets gemist waarbij ik die wel krijg, of meot ik gewoon mazzel hebben met drops?

 • qntal
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 16-05 11:37

qntal

Omlet du fromage!

Class items krijg je bij je lvl 45 class quest

 • The Flying Dutchman
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 27-05 17:37
qntal schreef op woensdag 04 februari 2009 @ 10:15:
Class items krijg je bij je lvl 45 class quest
Bedoelt hij niet zo'n item dat je in je class slot kunt plaatsen? Hunters en loremasters kunnen daar een boek in plaatsen, dat kan gecraft worden door scholars. Volgens mij kan een jeweler iets maken voor runekeepers en zo zullen weer andere professions wel weer andere dingen voor andere classes kunnen maken?

The Flying Dutchman


 • Rexcore
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 29-05 19:55
The Flying Dutchman schreef op woensdag 04 februari 2009 @ 10:24:
[...]


Bedoelt hij niet zo'n item dat je in je class slot kunt plaatsen? Hunters en loremasters kunnen daar een boek in plaatsen, dat kan gecraft worden door scholars. Volgens mij kan een jeweler iets maken voor runekeepers en zo zullen weer andere professions wel weer andere dingen voor andere classes kunnen maken?
klopt, maar die boeken voor bijvoorbeeld de loremaster of de stachels voor de runekeeper kun je ook gewoon kopen bij je loremaster/runekeeper trainer. Al zijn ze dan niet heel goed, je hebt wel wat in je slot. Voor betere dingen kijk je gewoon ff op AH.
Gisteren watcher weer geprobeerd, we waren deze keer bij onze 3e poging goed in phase 3 aangeland, daar een half uur staan meppen, maar blijkbaar deden we toch wat mis, want na het half uur heeft die op z'n best op 480k morale gestaan :P

spoiler:
We stonden in 3 verschillende groepjes, 3 hunt en capt rechts in de hoek, 2 mins, lm and rk recht voor watcher zodat ze iedereen konden healen/power geven, waarbij lm/rk en capt de adds doodmaakten bij beide groepjes en dan 2 champs, 1 capt en 1 burg in melee range.
1 hunter continue op watcher, andere hunters op tentacle waar melee niet op zat, totdat er maar 1 over was die op 5k zat, dan iedereen op watcher. Kwam er een tentacle bij, melee die van 5k neer, terwijl hunters op de nieuwe gingen; maar op de 1 of andere manier ging alles veel te traag neer :(
En ik vermoed dat we iets niet helemaal goed doen
bstard schreef op dinsdag 03 februari 2009 @ 17:30:
[...]


'helaas', en dan erger jij je aan 'die' mensen? Ik heb mijn account gestopt, verder niets bijzonders, en ga zodra boek7 er is weer verder. Realiseer je dat in elke MMO heel veel verslaving aanwezig is, dat maakt mensen zo hard aan het zeuren over hun classe, waar ze vele uren ingestoken hebben. Dat maakt ook dat velen niet objectief critiek kunnen acepteren of discusseren, en dat vind ik wel jammer. Ik vind nog steeds dat die link welke ik eerder poste naar het CM forum veel waarheid bevatte.
Wat ik bedoel is het volgende:
Je hebt mensen die dreigen dat ze hun subscriptie gaan cancellen als dit of dat niet aangepast wordt. Toch kom je ze continu tegen in game, en de volgende vijf issues maken ze dat dreigement telkens weer. Dan had ik liever dat ze gewoon stopten met spelen.
Cancellen en dan wachten tot het volgende boek snap ik zeker als je niets te doen hebt, weinig tijd hebt, of echt geen plezier meer beleeft door een aanpassing. Je goede recht!

Het geklaag op de fora heeft vaak een grond van waarheid, maar het is er gewoon over. Enerzijds moet je je ergens kunnen aanpassen en niet bij elke verandering klagen. In de EULA staat dan ook "gameplay / game experience may change" of iets in die aard. Als het echt de gameplay verstoort of je bent niet zeker of dat de bedoeling was, kan je wel vragen op het forum, of hints vragen/geven. Constructieve kritiek kom je nog zelden tegen.

Ik heb een aantal posts/draden gemaakt in guardian gedeelte. Ik heb zelfs een draad gemaakt over hoe aggro te houden sinds moria, met verschillende tips, alternatieven, trucs die ik gevonden heb. De eerste 4 posts waren: "a champ can do it better" (wat niet eens waar is) of: we're broken, ... Vandaar dat ik niet meer enthousiast ben over de fora.

Maar nu ben ik aan het klagen over de klagers, en dat is misschien nog het ergste van al :)

-------

Rik, dat lijkt me de juiste taktiek, ben je zeker dat iedereen snel genoeg switchte van target indien nodig? Anders iemand meevragen die het wel al heeft gedaan zodat hij misschien kan zien waar het fout gaat?

Anoniem: 284918

Ik heb eigenlijk niet zo'n last van verveling. Ik speel maar met 1 karakter en toch al vanaf 2 maanden na SOA.
Ik speel elke dag, soms een uur soms 8 (de weekenden of vrije dagen) en eigenlijk vermaak ik me altijd wel. Scheelt misschien dat ik in een kin zit met veel mensen die alts hebben en dus regelmatig een handje kunnen gebruiken.
Is dit niet zo dan doe ik een deed 9ook al heb ik hem niet echt nodig) ga een stapel ore of hides farmen, probeer 5g bij elkaar te harken enz enz.
en heb ik geen zin dan speel ik een paar dagen niet totdat het weer begint te 'kriebelen'

Over agro en LM's: meestal spelen wij het zo dat de LM eerst root/stunned en alles wat los komt pak ik op (guardian). Gaat eigenlijk altijd zonder noemenswaardige problemen.

 • Hiawatta
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 26-05 10:48
The Flying Dutchman schreef op woensdag 04 februari 2009 @ 10:24:
[...]


Bedoelt hij niet zo'n item dat je in je class slot kunt plaatsen? Hunters en loremasters kunnen daar een boek in plaatsen, dat kan gecraft worden door scholars. Volgens mij kan een jeweler iets maken voor runekeepers en zo zullen weer andere professions wel weer andere dingen voor andere classes kunnen maken?
ja die bedoel ik inderdaad ja, je hebt een class slot en ik zie wel voor minstrels wat spul voorbij komen, maar voor een guardian heb ik nog niks gezien. Wat is die quest op lvl 45 dan? krijg je daar zo'n class slot item?

 • ratz
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 20-05 16:09

ratz

Mac.Nikon Powered

Anoniem: 284918 schreef op woensdag 04 februari 2009 @ 13:28:
Over agro en LM's: meestal spelen wij het zo dat de LM eerst root/stunned en alles wat los komt pak ik op (guardian). Gaat eigenlijk altijd zonder noemenswaardige problemen.
Precies zoals ik het graag zie.. In de Moria instances (Grand Stairs, Dark Delvings ect) is het het meest effectief om zoveel mogelijk mobs vest te zetten, zodat je op een of 2 targets kan concentreren met al het dps geweld. Een loremaster kan 2 mobs perma-stunned houden in een gevecht; meestal doe ik dit met de archers, die pas op het einde omgelegd worden.

En het is waar, een lvl 19 LRM heeft niet zoveel crowd control capaciteiten als een hogere level. Een het spelen van een LRM is, net zoals een MNS niet zo straightforward; er zijn vele manieren om te spelen, ook vele slechte manieren.

Ik heb in ieder geval veel plezier met m'n loremaster, heb er al 1300 uur inzitten.
Ik speel op [EN-RP] Laurelin trouwens.

Nikon D300s ||| iMac 27" 3.4GHz i7 (2012) ||| QNAP TVS463 ||| XS4ALL ||| Ubiquiti UniFi & Protect ||| Homey Pro ||| Philips Hue ||| Jan Janssen Venom Ultegra Di2 ||| Wahoo ELEMNT ||| 4375 Wp ZZO SolarEdge


Anoniem: 219289

Gisternacht was er weer een devchat, en ik was erbij.

http://mmeow.net/2009/02/developer-chat-log/


En na die devchat heb ik het even helemaal gehad met LotRO tbh. De opmerking over FM's is gewoon te bizar voor woorden, en daarnaast briljant weer hoe ze belangrijke vragen kunnen ontwijken, en alleen ontwijkend ingaan op nutteloze vragen. Bah.

 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 16-05 09:35

Knaak

It's me, Mario!

(jarig!)
De devchats zijn al zo'n 8 maanden hetzelfde. 90% noob vragen, 100% noob antwoorden. :)
ja, enige is dat we weer een bevestiging hebben dat er een 12-mans raid aankomt (watcher nr.2 of zo ;) )

en volgens mij doen we in m'n kin nog steeds iets fout, al hadden we hem vijf minuten geleden naar 460k :P

 • Hiawatta
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 26-05 10:48
Hmmz geen echte antwoorden inderdaad.

[Voor 38% gewijzigd door Hiawatta op 05-02-2009 09:44]


 • bstard
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 01-05 18:38

bstard

---------------

Lointje schreef op woensdag 04 februari 2009 @ 13:14:
Maar nu ben ik aan het klagen over de klagers, en dat is misschien nog het ergste van al :)
Hehe neu ik begrijp je wel hoor. Klagers heeft iedere MMO, en die kan je splitsen in zeikerts en spelers met een enigsinds gefundeerde mening ;)

@Devchat: 'I've just started playing.. Can we get a wizzard class?'

Gaap!

De PvMP, class en andere tuning/aanpassingen zien er goed uit, raiding content kan interesant zijn. Ik mis alleen nog de het onderwerp crafting.. Turbine zal hard aan de bak moeten om de tier6 crafting weer op de rails te krijgen. Tier1 t/m 5 zit goed inelkaar, maar 6 is, zoals keertje eerder hier de revu gepasseerd, niet best op dit moment. Ik heb wat van die info verzameld op me kin forum, heeft geen login nodig.

Blub


 • superbassie
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 01:45
Ik wil LOTRO ook eens proberen en ik hoorde ergens dat er ook een soort huizen systeem in zit.
Wat moet ik me daarbij voorstellen? Elke speler kan een eigen huis kopen in dorpen/steden? En wat is het nut ervan?

 • Trinsec
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 09:35

Trinsec

Huffi-Muffi-Guffi

Tja, wat is het nut van huizen...

Maar hierbij krijg je ook een opslagplaats voor al je rotzooi. En als je meerdere karakters heb, kan je zo makkelijk dingen delen met elkaar, of zelfs met vrienden en dergelijke zolang ze op je toegangslijstje zitten.

when the Darkness fell upon us
when the Evil Ones came!
Creatures from the darkest pits of hell they were.
Trinsec's Journal

superbassie schreef op donderdag 05 februari 2009 @ 16:45:
Ik wil LOTRO ook eens proberen en ik hoorde ergens dat er ook een soort huizen systeem in zit.
Wat moet ik me daarbij voorstellen? Elke speler kan een eigen huis kopen in dorpen/steden? En wat is het nut ervan?
Je kunt op 4 plekken ingame huizen koper... ze hebben het zo gemaakt dat er in elk startgebied een appart gedeelte is wat je naar een house-instance brengt. Zodra je erdoor heen loopt, kun je je neighbourhood kiezen en dan kom je daar uit. Daarbinnen is een klein dorpje gemaakt (met bank en vendors), waar plaats is voor ongeveer 20 huizen en 4 kin-huizen. Elk spelersaccount (character dus, incl al je 7 toons) kan een klein of een groot huis kopen naarmate hoe rijk hij is :P. De kinleader kan nog een kin-house kopen (hij kan er dus in principe 2 kopen).
Voor elk huis moet je wekelijks geld betalen (tussen de 50 en 350s, valt dus mee).

In je huis heb je plek om items te plaatsten, die kun je overal kopen en of (laten) maken. Daarnaast kun je bij grote bosses trophies krijgen, die kun je ook weer hierin plaatsten. Er zijn ook normale mobs die incidenteel iets droppen, hiermee kun je bijv. een beer opzetten (is ook wel leuk). Je hebt ook een tuin, waar je weer out-door items in kunt plaatsten. Verder kun je de kleur van je vloer en muren aanpassen, schilderijen ophangen en een leuk deuntje af laten spelen.

Echt effectief is je huis dus niet, op je max. 2 housing-chests na waar je in ieder 30 items kunt storen. Je hebt ook nog een mailbox bij je huis staan (maar goed die vind je overal). Tot slot kun je elk uur naar je huis swift-travellen. Dit is ook een handige optie om snel vanuit de wildernis in town te geraken.
Over dat klagersverhaal, die heb je inderdaad altijd en overal. Vraag me eigenlijk af hoe je nu al kunt klagen... dan moet je dus echt mega-veel spelen.
Ik speel afwisselend met meerdere charecters, maar het meeste met mn main. Die is nu pas lvl56 en heeft een aantal gebieden in Moria gezien, maar ik ben nog LANG niet klaar.

Diegene wat klagen zijn zover ik het zie, mensen die snel door de game heen rushen en er dus niet echt van genieten of diegene wat 24/7 lotro spelen enjah dan heb je het in 2 à 3 maanden wel gezien :z

[Voor 13% gewijzigd door Rfce op 05-02-2009 19:55]

euh...ja


 • superbassie
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 01:45
Ah merci, handige info :)
Ben hem nu aan het downloaden om die 10 dagen trial te proberen.

Anoniem: 219289

Ik speel meer dan jou dus ik rush. Mooie logica Rfce. =/

Ik vraag me ook echt af wat je dan allemaal doet als je nu pas 56 bent. Zelf heb ik geen behoefte aan alts, daar vind ik niet echt een lol aan (ondanks dat ik uit verveling een 55 RK heb :P ). Naar 60 lvlen koste mij 2 weken tijd, en dat was echt niet snel. Toen nog met een klein groepje kinnies de nieuwe instances gedaan, waarbij we elkaar aan de gear hielpen. Dus elke avond een instance 6 keer, en je bent ook weer klaar. Daar deed ik ook 2 weken over in totaal (14 dagen 5 avonden instance runs). Dus half december heb je het wel gezien. Toen had je alleen nog de watcher, dus een aantal avonden die geprobeerd, en toen was ie ook weer neer.
Dus feitelijk heb ik sinds half december ofzo de meeste content al weer gezien. En nu zo'n anderhalve maand later heb ik echt alles gezien. Dus mensen klagen dat de content niet goed genoeg is om lang te boeien (ja, dat waren de specifieke klachten, niet de standaardklacht dat het te weinig was, behalve raids dan). Maargoed, dan komen de casual players weer om de hoek, en ons gelijk weer in het hoekje te duwen dat we rushen, en niet van content genieten. Want immers, iemand die sneller/efficienter/meer gamed dan hen rushed, zo simpel is het toch?

 • Anoniem: 181786
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Vind je zelf ook niet dat als je elke avond een instance 6 keer doet en dat 14 dagen achter elkaar dat je veel en veel meer speelt dan de gemiddelde speler? Ik bedoel, het is prima als dat is wat je wenst, maar daar is gewoon geen content tegen te maken. Dat houden ontwikkelaars nooit bij, tenminste niet als ze het goed willen doen. Je bent het type spelers wat Baldurs Gate waarschijnlijk ook binnen een week of 2 had uitgespeeld inclusief alle sub quests. En dat is prima, maar voor spelers zoals jij kan gewoon niet genoeg content ontwikkeld worden.
Wellicht moet je je aandacht spreiden over meerdere MMO's om aan je trekken te komen.

Anoniem: 219289

Nee, ik bedoelde dat ik over 14 dagen verspreid 5 van mijn avonden zo had besteed. Daarnaast wilde ik aangeven met het feit dat deze klachten anderhalve maand later komen. Dus dat ik die 5 avonden over een nog veel langer tijdsframe had kunnen besteden.

EDIT: daarnaast zou je misschien gelijk kunnen hebben dat ik veel heb gespeelt. Ik flip alleen altijd een beetje als mensen gelijk gaan roepen dat ik dus door de content heen ben gerushed, en er niet van genoten heb, dat is gewoon niet waar.
Teminste, ik vond de main story line (en andere questlines erg tof), ik heb stilgestaan om landschappen te bewonderen, de tijd genomen om alle quests te lezen, de tijd genomen om op internet achtergrondinformatie te zoeken over characters (vroeg me af wie Azog was), uitgebreid alle instances gedaan om anderen te helpen, en zelf alle tactics voor alle gevechten uitgezocht, en dan gaan mensen roepen dat ik er niet van genoten heb? Dat komt bij mij de geloofwaardigheid niet ten goede zegmaar.

[Voor 59% gewijzigd door Anoniem: 219289 op 05-02-2009 22:03]

Ltje, dan speel je ook gewoon heel veel hoor, ik heb zelf hetzelfde, heb de instances inmiddels ook wel gezien, maar ik weet ook dat ik erg veel speel.

Als je daarnaast ook nog eens redelijk efficient speelt gaat het inderdaad echt snel hoor. En in 2 weken van 50 naar 60 is ook echt snel, ik heb 10 dagen nodig gehad waarbij ik volgens mij 3 dagen de hele dag heb gespeeld en op m'n server tot lvl 55/56 altijd ongeveer de enige was in de regio waar ik liep. Of je dan rusht, nee, dat denk ik niet, maar je speelt gewoon veel, en dat zegt hij ook, of je rusht, of je speelt veel.
En jij speelt veel. Ik ook en dan heb ik inderdaad alle content gehad.

't grote probleem is ook niet de weinige content, was bij SoA ook zo, geen raid aan 't begin, maar deels de manier waarop het gedesigned is, we missen iets als carn dum, een grotere instance met locks die je maar eens in de 3 dagen kan. Op het moment dat je nu een instance door hebt, duurt zelfs een instance als 16th hall, welke 1 van de langste is, maar zo'n 3 kwartier. En als je om 7 uur begint, dan kan je die zo 4/5 keer op een avond doen en dan ben je in 2 weken door alle content heen en heb je het ook echt gezien.
Daarnaast zou een wat opener communicatie over uitbreidingen een hoop schelen, want ze brengen bk7 als een redelijk grote update, (nieuw gebied, nieuwe 3-mans instances, nieuwe 12-mans raid) maar van wat ik begreep waren punt 1 en 2 al in de beta aanwezig en dus al zo goed als af.

Anoniem: 219289

Als reply to Rik: zie mn edit. Ik heb best wel wat gespeelt, dat is zeker waar. Maar ik flipte even van het feit dat mensen weer is gingen roepen dat ik Rushte en er niet van genoot...

 • Anoniem: 181786
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Anoniem: 219289 schreef op donderdag 05 februari 2009 @ 22:05:
Als reply to Rik: zie mn edit. Ik heb best wel wat gespeelt, dat is zeker waar. Maar ik flipte even van het feit dat mensen weer is gingen roepen dat ik Rushte en er niet van genoot...
Dat kunnen anderen natuurlijk maar moeilijk zeggen. Een ieder speelt op zijn eigen manier, en wel de manier waarop diegene het prettig/leuk vindt spelen.
Ik ken ook mensen die in een weekje van lvl 50 naar 60 waren, maar die hebben daar wel een weekje vrij voor genomen. Die mensen hebben zeker ook genoten van alles. Maar maken gewoon veel langere sessies dan iemand als ik die elke week een paar uurtjes speelt. Daarnaast verdoe ik mijn tijd regelmatig door wat rond te dwalen op plekken waar ik niets te zoeken heb, quests niet goed te lezen enz. Echt efficiënt ben ik niet. Daarvan kan ik me ook voorstellen dat iemand dat geen leuke manier van spelen vindt. Iedereen heeft gewoon zijn eigen manier van spelen.

 • maartend
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 09:27
Nou, vanavond voor het eerst in een PUG gezetn met iemand van dat beroemde Legion van eriador. Ik vond al dat hij bout speelde voor dat ik het wist. Rende rond als een kip zonder kop, pulde, aggrode en meer van dat ding. Heb je een elite voor je knar, pult ie er nog een. Volgt ons niet, maar verdwaalt.

Men o men o men, zijn dat soms afgehaakte kids uit WoW?

 • garathane
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 28-05 18:40

garathane

l'enfer, c'est les Autres

Anoniem: 181786 schreef op donderdag 05 februari 2009 @ 22:15:
[...]

Ik ken ook mensen die in een weekje van lvl 50 naar 60 waren, maar die hebben daar wel een weekje vrij voor genomen.
Hal-lo, het lijkt wel werk ! Een weekje vrij nemen om in een game een character 10 levels te geven ?? Ongelooflijk....

 • Hiawatta
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 26-05 10:48
Dat gebeurt echt heel veel en niet alleen in LOTRO hoor, maar ok WoW. veel gamers gebruiken dan die week om het grootste gedeelte al te zien en goed te kunnen ervaren. tevens is er natuurlijk altijd de rush naar de eerste lvl 60 van elke class etc..

 • Thrace Grumble
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 16-05 18:42

Thrace Grumble

XB: Thrace Grumble

maartend schreef op donderdag 05 februari 2009 @ 23:05:
Nou, vanavond voor het eerst in een PUG gezetn met iemand van dat beroemde Legion van eriador. Ik vond al dat hij bout speelde voor dat ik het wist. Rende rond als een kip zonder kop, pulde, aggrode en meer van dat ding. Heb je een elite voor je knar, pult ie er nog een. Volgt ons niet, maar verdwaalt.

Men o men o men, zijn dat soms afgehaakte kids uit WoW?
Rofl, sorry, maar ik MOEST er gewoon ff om lachen.. Tis natuurlijk wel balen als je zo iemand in je fellowship hebt..:(

XB: Thrace Grumble | FFXIV: Riku Neneh @ Moogle (SnR) | Switch (o.a. MHGU): SW-1221-6759-0029 | Steam: thracegrumble

Niet alleen bij MMORPG's hoor, ook bij release dates van andere spellen nemen mensen verlof. En waarom ook niet.

En ik ga akkoord dat er geen enorm grote end content is, maar dat was niet de bedoeling van moria expansion. Dat is om nieuwe klasses uit te proberen, nieuw legendary systeem te initialiseren en nieuwe 10 lvls te stijgen. De langere end content komt in boek 7. Logische beslissing vind ik, het is gewoon onmogelijk om ALLES in die release te steken :) En ik vind dat met alle instances en de watcher ze toch een heleboel mensen die snel 60 waren lange tijd bezig hebben kunnen houden. Je zoekt altijd andere taktieken om die fights beter te maken, doet ze gewoon voor het plezier om een avondje te vullen.
Zo waren er ook geen grote raids when SoA uitkwam, omdat de focus dan nog op het levelen ligt.

Ik gok dat boek 7 eind deze maand/begin volgende maand komt?
het gerucht ging begin februari, maar dat geloof ik inmiddels niet meer zo ;)

ik verwacht zelf ergens halverwege maart, omdat we nog vrij weinig erover gehoord hebben
Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee