Toon posts:

The Lord of the Rings Online - Deel 12 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 29.326 views

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 19:00
The Lord of the Rings Online: Mines of Moria

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/deel12.jpg
Welkom bij alweer een nieuw deeltje uit de serie :).

In dit deel:
Naar boven


http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/vol1_soa.jpg
In het eerste deel van deze MMORPG, genaamd "The Shadows of Angmar", bevindt de speler zich in het gebied Eriador. Via vele quests zal je veel van dit deel van Midden-Aarde zien. Je ontmoet verschillende beroemde personages uit de boeken, waaronder Tom Bombadil, Barliman Butterbur, Radagast, Elrond, Bilbo en natuurlijk de leden van 'The Fellowship'. Van de drukke straten van Bree en de kalme, vreedzame velden van de Shire tot de bevroren toendra in Forochel en de majestueuze pieken van de Misty Mountains, overal zal je het gevaar van Angmar tegen komen.

Angmar, het voormalige koninkrijk van de heer der Nazgul, de Witch King. Sinds de nederlaag van de Witch King, kort nadat hij het noordelijke koninkrijk Anor vernietigd had, was het een verlaten, verrot land, De machtige forten en vestingen vernietigd. Met de komst van Mordirith, de Steward of Angmar, groeit het kwaad. De vestingstad Carn Dum is herbouwd en Angmar is klaar om de vrede te bedreigen.

In diverse uitbreidingen, ook wel boeken genoemd, zijn de gebieden sinds de oorspronkelijke lancering flink uitgebreid en opgepoests. Zo zijn de gebieden Evendim, Forochel, Annuminas en Tal Bruinen toegevoegd. Angmar is volledig herzien, waardoor je nu nog meer het idee krijgt dat je in het hart van het kwaad bent. Talloze verbeteringen en extra mogelijkheden zijn toegevoegd aan het spel. Denk hierbij aan huizen voor spelers, een muzieksysteem, een hobbysysteem en nog veel meer. Ook hebben de raid-instances Helegrod en The Rift het daglicht gezien, waarin je uiteindelijk respectievelijk een vreselijke tot leven gewekte draak moet doden en het op neemt tegen een van de oudste verschrikkingen van Midden-Aarde, een Balrog.

Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/vol2_mom.jpg
Deze uitbreiding op Shadows of Angmar is op 18 november 2008 gelanceerd. Met deze uitbreiding kunnen spelers de Mines of Moria betreden, en zullen zij aan de andere kant van de mijnen Lothlorien vinden. Het gebied wat hierbij speelbaar wordt is volgens de ontwikkelaars minstens zo groot als het deel uit Shadows of Angmar.

The Fellowship is vertrokken uit Rivendell, begonnen aan hun lange tocht naar Mordor om voorgoed een einde te maken aan het kwaad van de Ring. Na onze verwoedde pogingen om het kwaad in Eriador te bestrijden, zullen we nu ook Moria betreden. Dit doen we nadat Gandalf en de anderen Moria zijn betreden, na de dood van Durin's Bane, de Balrog.

Met de dood van de Balrog is er iets losgemaakt in Moria. Nu de macht van deze verschrikking ten einde is, zijn andere krachten wanhopig bezig dit vacuum op te vullen. De troepen van Angmar willen hun greep verstevigen, de Dwergen willen Moria terug. Wie weet wat er nog voor verschrikkingen liggen te wachten in de diepten van Moria?

Behalve het ontdekken van nieuwe gebieden heeft ontwikkelaar Turbine nog veel andere leuke dingen voor ons gemaakt. Zo is het zogenaamde Legendary Item concept bedacht. Tijdens de release van Moria zullen we dit systeem toegepast zien op wapens. Deze wapens kunnen wij als speler zelf verder door ontwikkelen, in level laten stijgen en krachtiger maken. Wie maakt een zwaard wat kan wedijveren met Glamdring, of Sting?

Naast al dit lekkers heeft Turbine ook twee nieuwe classes toegevoegd aan het spel; de Warden en de omstreden Rune-Keeper. Meer over deze classes lees je hier.

Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/editions.jpg
In dit overzicht is gekozen om enkel de Mines of Moria games te tonen. Voor enkel Shadows of Angmar kan je in The Lord of the Rings Online - Deel 8 terecht, of voor de actuele prijs: bekijk de Pricewatch. De Compilation Pack is je beste value for money wanneer je net begint.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/packs/spacer.jpg
Dit pakket heeft de volgende specificaties:
 • Losse expansion pack, originele spel benodigd.
 • Volledige toegang tot alle nieuwe Moria inhoud
 • Bonus item in het spel
Actuele prijs: Bekijk de Pricewatch
http://coppermine.muer.nl/got/deel9/packs/spacer.jpg
http://coppermine.muer.nl/got/deel9/packs/spacer.jpg
Dit pakket heeft de volgende specificaties:
 • Lord of the Rings: Mines of Moria expansion pack
 • Lord of the Rings: The Shadows of Angmar game bijgesloten
 • 60 dagen gratis speeltijd (voor zowel nieuwe als bestaande spelers)
 • Where the Fellowship Walked kaart
 • Nep-gouden “One Ring” in velours-achtig tasje
 • Elven mantel broche
 • CD met de soundtrack
 • 6 "buddy-key" kaarten
 • 3 keuzes uit 8 bonus items in het spel
Actuele prijs: Bekijk de Pricewatch
http://coppermine.muer.nl/got/deel9/packs/spacer.jpg
http://coppermine.muer.nl/got/deel9/packs/spacer.jpg
Dit pakket heeft de volgende specificaties:
 • Lord of the Rings: Mines of Moria expansion pack
 • Lord of the Rings: The Shadows of Angmar game bijgesloten
 • 30 dagen gratis speeltijd (voor enkel nieuwe spelers)
 • Volledige toegang tot alle nieuwe Moria inhoud
 • 2 bonus items in het spel
Actuele prijs: Bekijk de Pricewatch

Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/kosten.jpg
Om het spel te kunnen spelen, heb je allereerst een Codemasters Online Gaming (COG) account nodig. Deze maak je hier. Om de game te kunnen spelen heb je ook een License Key nodig. Deze vindt je in de doos van de game. Het uitproberen van de game kan via een trial account. Hiermee krijg je 14 dagen lang vrijwel onbeperkte toegang tot de game. Met vrijwel onbeperkt wordt bedoeld dat je geen gebruik kan maken van mail ingame, noch kan je andere spelers tells sturen en dergelijke.

Je hebt uiteraard een game client nodig als je wilt spelen. Aangezien we een aantal patches hebben gehad, is downloaden de snelste optie. Let wel, met de release van Mines of Moria staan alle patches tot en met de release datum (18 November 2008) op de MoM discs. De downloads vind je hier.

De maandelijkse kosten voor dit spel zijn er natuurlijk ook. Naast maandelijkse kosten bestaat er ook de mogelijkheid om een "Lifetime" lidmaatschap te kopen, waarmee je eenmalig betaalt en daarna nooit weer.
PeriodePrijs
1 maand € 12,99
3 maanden € 35,97
6 maanden € 65,94
12 maanden € 119,88
Lifetime€ 220,-


Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/races.jpg
De wereld van Midden-Aarde wordt door veel rassen bevolkt. Aangezien The Lord of the Rings Online zich niet bezig houdt met de "slechte" kant, zijn enkel de "goede" rassen te spelen.

http://coppermine.muer.nl/got/lotro/dwarf.jpgDwarves
Dwergen zijn harde werkers, extreem koppig en niet makkelijk af te schrikken. Door hun aard zijn het sterke en onvermoeibare vechters.

Classes: Champion Guardian Hunter Minstrel Rune-Keeper

http://coppermine.muer.nl/got/lotro/elf.jpg

Elves
Elven zijn van nature elegante wezens, in harmonie met de natuur. Ze zijn uitstekende boogschutters, bedreven met het zwaard en hebben een diepe kennis van de natuur.

Classes: Champion Guardian Hunter Loremaster Minstrel Rune-Keeper Warden

http://coppermine.muer.nl/got/lotro/hobbit.jpg

Hobbits
De Hobbit is een levensgenieter. Klein van postuur, maar onvermoeibaar. Ze kunnen vaak ongezien rondgaan en aan hun moed valt niet te twijfelen.

Classes: Burglar Guardian Hunter Minstrel Warden

http://coppermine.muer.nl/got/lotro/human.jpg

Men
De mens, de alleskunner. Vechtersbazen, boogschutters en grote leiders.

Classes: Burglar Champion Captain Guardian Hunter Loremaster Minstrel Warden


Classes
We kennen momenteel negen classes in The Lord of the Rings Online.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/burglar.pngBurglar
De Burglar is voornamelijk een debuffer. Hij is de grootste bron van zogenaamde "Conjunctions" of Fellowship Manouvres, speciale acties. Zoals een Burglar betaamt kan hij ongezien rondsluipen om zijn prooi een mes in de rug te steken. Door de natuur van de Burglar is deze class enkel te spelen door Hobbits en Men.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/champion.png

Champion
De Champion is een vechtmachine. Zwaar bepantserd en bewapend trekt hij ten strijde om zo veel mogelijk schade aan zoveel mogelijk doelwitten tegelijk toe te brengen. Wanneer nodig kan de Champion ook de rol van Tank vervullen. Deze class is voor alle rassen beschikbaar.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/captain.png

Captain
De Captain is een leider in het veld. Zijn banieren inspireren de rest van de groep tot nog betere prestaties, een schreeuw van de Captain laat het bloed van allen sneller stromen. Hun voornaamste rol is buffen, maar ook off-tank is niet vreemd voor ze. Deze class is enkel voor Men beschikbaar.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/guardian.png

Guardian
De Guardian is de heavy tank. Met zware bepantsering en een groot schild zal de Guardian alles doen om zijn vrienden te beschermen. Deze class is voor alle rassen beschikbaar.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/hunter.png

Hunter
De Hunter is een scherpschutter. Waar de Champion het effectiefst is tegen meedere doelen, is de Hunter de onbetwiste meester op een enkel doelwit. Ook hebben zij de mogelijkheid hun groep naar diverse locaties in het spel te teleporteren. Deze class is voor alle rassen beschikbaar.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/loremaster.png

Loremaster
De Loremaster is een geleerde. Met een intieme kennis van de natuur kan hij beroep doen op de elementen om hiermee een voordeel te behalen. Ze fungeren voornamelijk als crowd-control en debuffers. De Loremaster is speelbaar als Elf en Man.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/minstrel.png

Minstrel
De Minstrel is de healer. Door hun muziek en zang blijft de moraal in de groep hoog. Ook kunnen zij de groep naar een hoger niveau tillen met de vele buffs die tot hun beschikking staan. Deze class is voor alle rassen beschikbaar.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/runekeeper.png

Rune-Keeper
De Rune-Keeper is een zogenaamde glass cannon. Deze gebruiker van oude runen heeft de mogelijkheid te wisselen tussen healen en damage, waarmee hij behalve een goede off-healer ook zeer geschikt is als extra damage. De class is enkel beschikbaar voor Elves en Dwarves, aangezien Men en Hobbits geen oude runen gebruiken.

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/classes/large/warden.png

Warden
De Warden is een nieuwe blik op tanken. Zonder dat de Warden zich achter lagen staal verschuilt, kan de Warden met zijn snelle bewegingen en lichtere, leren bepantsering gemakkelijk staande houden. Met de mogelijkheid tot het combineren van verschillende aanvallen, de zogenaamde Gambits, is deze class uitermate geschikt als tank. De class is beschikbaar voor Men, Elves en Hobbits.


Naar boven


http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/legendary-items.jpg
Dit stuk is een zogenaamde "stub". Er is nog veel te ontdekken over Legendary Items, dus als er fouten in zitten, corrigeer me gerust via een Direct Message.

Legendary weapons vind je altijd in de vorm van ongeidentificeerde items. Ze zijn er in 3 types, Rare (paars), Legendary (blauw) en Epic (Goud/bruin). Per class zijn er 2 soorten te vinden. Zo heeft een Hunter een boog en mainhand wapen, een Loremaster een Staff en een Book, een Captain een Wapen en een Relic, etc. Rare wapens vindt je vrij gemakkelijk door wat goblins en ander gespuis van level 51+ af te maken. Dit zijn de zogenaamde "Third Age" wapens. Legendaries komen uit de "Second Age". Ik laat het aan je verbeelding over uit welke age de Epics dan komen.

Behalve de DPS (in het geval van een wapen) en type-afhankelijke bonussen (denk aan hit chance bij een zwaard), weet je nog niks over dit item. Je moet hiervoor eerst naar een Forge-Master. Deze vind je in elke quest-hub in Moria. De Forge-masters in Rivendell en Thorin's Hall werken alleen wanneer je Vol. II, Book 1 aan het doen bent. Bij de Forge-master wordt je item geidentificeerd, waarmee de legacies zichtbaar worden. Dit zijn tussen de 2 en 4 legacies, ongeacht welke age het wapen is.

Als een item geidentificeerd is, kan je deze op je Legendary Item panel slotten. Zodra je dit hebt gedaan, zal het item IXP (Item Experience Points) gaan verzamelen. Je hoeft het item dus niet te slotten op je character om het te levelen. Je moet het echter wel in je inventory hebben zitten. Voor elke level wat je haalt met je wapen, krijg je een aantal zogenaamde legacy points. In het begin 10 per keer, later 12 en wie weet nog wel meer.
Om de 10 levels moet je met een item terug naar de Forge Master. Daar kan je de naam veranderen, de relics die je er op geslot hebt terughalen en de legacy points terughalen. Je item zal geen IXP verzamelen als het wacht op een reforge!

Legacies zijn een soort bonussen. Deze kunnen bijvoorbeeld een skill sneller laten resetten, je critical chance verhogen, je power cost beinvloeden en zo voorts. Je komt ze tegen in 6 niveau's: Brons, Zilver en Goud. Dat zijn er maar 3! Ja, maar alle drie hebben ze weer 2 rangen :p Het verschil tussen de niveau's zit hem enkel in de kosten om ze omhoog te brengen. Je zal meer Legacy Points nodig hebben. De toewijzing van legacies aan een item, en de niveaus van de legacies, is geheel willekeurig.

Hoe werkt dat IXP nou precies? Heel simpel. Je krijg evenveel IXP als dat je normale XP krijgt bij het doodmeppen van een NPC. Sommige quests geven ook IXP. Let wel op: Bonus XP (ook Rested XP genoemd) telt niet mee. Als je dus 120XP krijgt zonder bonus XP, krijg je ook 120 IXP. Krijg je 120XP met bonus, dan wordt het 240XP voor je character, maar nog altijd maar 120IXP.
Wanneer je meerdere wapens geslot hebt, wordt de IXP die je krijgt verdeeld volgens het fellowship XP systeem. Hieronder een voorbeeld:
XP en IXP wordt verdeeld volgens deze formule: XP ontvangen = (Basis "solo" XP * Bonus modifier) / aantal wapens
De bonus modifier is gebaseerd op het aantal wapens: 2 wapens = 18% bonus, 3 wapens = 46% bonus, 4 wapens = 62% bonus, 5 wapens = 82% bonus, 6 wapens = 116% bonus.
Bij het ontvangen van 120 IXP met 4 wapens krijg je dus: (120 * 1,62) / 4 = 49IXP per wapen.

Deconstructen van items die je niet wil hebben doe je bij de Relic Master en levert je Settings/Runes/Gems op, de zogenaamde "Relics". Deze dingen kan je in een Legendary Item slotten, zodat ze je een buff geven op stats zoals agility of vitality, block chance, noem het maar op. Hoe hoger het level van een wapen, en hoe beter de kwaliteit (Age), des te meer zal je terugkrijgen. Vanaf level 11 is er een goede kans om naast deze settings ook ItemXP terug te krijgen. Dit is tot maximaal 50%, maar wel random. Het kan dus ook minder zijn.
NB: Er is ook een kleine kans dat je een Legendary Shard terugkrijgt. Het doel hiervan is me nog niet helemaal duidelijk.

Relics zijn ook te Forgen tot hogere tiers. In den beginne zijn deze vaak tier 1, maar je kan ze tot tier 9 krijgen. Die doe je ook bij de Relic Master. Je hebt 5 relics van een tier nodig om te reforgen. Ook hier is kans op een critical success, waarmee je in plaats van 1 of 2 relics heel veel terugkrijgt. Hoe hoger de tier, hoe beter de buffs.

Een iets uitgebreidere verhandeling is ondertussen te vinden op mijn blog, al is het in het engels.
Naar boven


http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/pvp.jpg
PVP wordt hier gespeeld in de vorm van PvMP (Player versus Monster Player). Aangezien deze game zich erg strak aan de Tolkien lore moet houden, is het niet mogelijk om tegen andere spelers te knokken. De uitzonderingen hierop zijn spars (een one on one combat tegen iemand anders, een oefengevecht eigenlijk) en Monster Play.

Bij monster play kan je vanaf level 10 een Monster aanmaken. Dit kan zijn een Orc Reaver (Melee), Uruk-hai Warleader (Healer), Uruk-hai Blackarrow (Ranged), Weaver (Semi-ranged, spin) of Warg Stalker (Stealth Melee). In de PvMP zone Ettenmoors vecht je met deze monsters ("creeps") tegen de Free Peoples ("freeps"). Vanaf level 50 kan een speler met zijn/haar normale karakter dit gebied in. Het is erg aan te raden hiermee te wachten tot je level 57+ bent, want je wordt onder de level 57 gezien als smakelijk hapje dat elke creep wel even wil verorberen tussen de echte tegenstanders door. De monsters zijn namelijk stuk voor stuk level 60.

De Ettenmoors is een gebied waar elke zijde een basiskamp heeft. Het Creep kamp heet Gramsfoot, het Freep kamp Glain Vraig. Deze zijn beschermd door een "Wall of Death". Dat wil zeggen, er staan een aantal NPCs voor die je met 1 schot doodmaken, niet komen dus. Verder zijn er 5 keeps die worden bewaakt door een flink stel NPCs, met als baas een Tyrant of Captain General. Wanneer deze baas wordt verslagen is de keep onder de controle van jouw kant, waardoor extra quests beschikbaar worden. Wanneer meer dan de helft van deze keeps is overgenomen door je factie, krijg je ook toegang tot de Delving of Fror. In dit gebied (in boek 12 geintroduceerd) kan je als Creep nieuwe skills en traits verzamelen, als Freep een nieuwe set armour of jewelry.

Naast de 5 voorgenoemde keeps en 2 basiskampen zijn nog 3 andere plekken het vermelden waard. In het zuidwesten van de Ettenmoors bevindt zich een dorpje genaamd Hoarhallow. Hier woont een kleine gemeenschap Hobbits. In dit dorp zijn vaak Creeps te vinden, aangezien een flink aantal quests zich hier laten oplossen. Verder zijn er nog 2 keeps, Dar-Gazag en Ost Ringdyr. Dar Gazag is onder permanente Creep controle, Ost Ringdyr voor de Freeps.

In dit deel van de TS zijn veranderingen sinds Mines of Moria niet meegenomen, aangezien ik ze nog niet heb ontdekt.

Naar boven


http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/tweakers.jpg
Om nieuwe spelers een idee te geven wie waar zit, een kort overzichtje. Wil je er bij komen staan, stuur even een Direct Message met daarin je server en characters.

Je kan sommigen van ons ook op IRC vinden: http://irc.tweakers.net/lotro

Laurelin
MueRRhyaewald, Rhyaehar, Arakasi, Melagil
RainkingMaisha, Rainkingdor
ThorgremThoranius
The Flying DutchmanHalendur, Linrohir
Madg0blinAikanaron, Aikrandir
maartendErawen
ResuCigamResuwob, Resurehtona, Resu
HurtebiseBluntor, Blotrun, Rublont
dragonspiritHelsatorin
RexcoreRexcore & Rexandir
Simon VerhoevenFredric
T!m0nRheanyr
Snowbourn
Bobbie1980Soim, Achi
vageBhordan, Gentho
RfceTiberivs, Tiberia
BozZkeFirgil, Firmin
jvalksyager, valhir, valkie
LointjeLointje, Loinaghal
Eldar
Legolas_1973Ellendras, Amberlin
rik86Thrabath, Doderadoc, Thramir
dragonspiritdragonspirit, shocka
nitrokeNitrophor
botooCranck, Araukuldar, Myrne, Runatic, Mailservice,
Azteque, Idem, Critmats
Evernight
LtjeFrenya
dragonspiritTinybig, Gindilf, Gloorfindel, Irelina
MOAWNirin, Thenor, Yikes, Elianne, Oar, Grimdin, Oarin
HiawattaThyrsa, Mishkah
DejerreDralack, Brubar, Fredigaor
Thrace GrumbleKarana
Gilrain
RonnieB82Dwergie
WiertzWiertzard, Wiertzus, Armarth
blacktarantulaXMormegill


Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/patches.jpg
Shadows of Angmar
Stand-alone game client (7.7GB)
Mines of Moria
Mines of Moria EU Installer (2.87GB, Shadows of Angmar client nodig)Mines of Moria EU Release day patch (465.63MB)
Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/links.jpg
Officiele websites & fora
LOTRO Nuttige Info
Mappen / Kaarten
Crafting
Naar boven

http://coppermine.muer.nl/got/deel9/headers/prevs.jpg
 1. [MMORPG]Lord of the Rings Online
 2. [MMORPG]Lord of the Rings Online Deel 2
 3. [MMORPG]Lord of the Rings Online Deel 3
 4. [MMORPG] Lord of the Rings Online: deel 4
 5. [MMORPG] Lord of the Rings Online: deel 5
 6. [MMORPG] Lord of the Rings Online: deel 6
 7. [MMORPG] Lord of the Rings Online: deel 7
 8. The Lord of the Rings Online - Deel 8
 9. The Lord of the Rings Online - Deel 9
 10. The Lord of the Rings Online - Deel 10
 11. The Lord of the Rings Online - Deel 11
Naar boven


Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • MADG0BLIN
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 19:44
Als reactie op TAA uit het vorige topic, hebben ze de turtle weer vrijgegeven dan?

Anoniem: 295049

Ja, in de VS is ie weer open. Wij moeten nog wachten op de patch daarvoor (b7 patch2) dus dat zal op z'n vroegst morgen worden, maar CM kennende eerder volgende week.

 • rik86
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 17:07
nee, volgende week pas, staat ook op CM forums, moet een exploit bij waardoor afgelopen dinsdag de servers in de vs binnen een uur weer neer moesten, omdat 't helemaal mis ging.

En over die turtle, dat is een probleem wat ze niet kunnen fixen, de locks worden namelijk ontlopen door op tijd te leaven. En om eerlijk te zijn, als het nog mogelijk is zou ik dat eigenlijk ook doen, niet zo extreem, maar wel doen. 't is een gevecht van 4-7 minuten met daarvoor erg leuke drops. Moeten ze 't maar anders ontwerpen. Een raid als de watcher ga je niet op 't zelfde character continue doen, omdat 't al wat langer duurt, moeilijker is en saai is. Iets als de rift/helegrod duurt nog veel langer, dus daar is het niet nodig, maar hier kan je door daar slim mee om te gaan de instance gewoon vaak doen.

 • TAA
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 27-03 09:42

TAA

Liever IRC

Patch 2 is een enorm fiasco geworden in de US; massive crashes van servers en inlog problemen. Na een emergency rollback van een deel van de stability fixes is de boel weer online gebracht. Dit gebruikt CM nu als reden om patch 2 (en dus het openen van de Turtle instance) uit te stellen tot minimaal volgende week donderdag.

De eerste berichten op de US forums geven aan dat er al volop gefarmed wordt; de instance is in 4 tot 10 minuten te doen waarna 11 mensen de raid leaven en er slechts 1 de locks krijgt... Ik verwacht vandaag opnieuw sluiting van de instance en een lange, lange wachttijd totdat Turbine een nieuwe lock mechanisme geimplementeerd heeft... Dit is DIRECT het gevolg van een (raid) instance die zo snel te clearen is. Het probleem is overigens niet nieuw; leaven om locks te voorkomen is al lang mogelijk maar met de LI lotterij is het nu wel heel verleidelijk om 1st ages te farmen. Zeker als je per uur 5 of 6 drops kunt doen.

Ik keur dit natuurlijk niet goed maar zie het als een gevolg van ontbreken van fatsoenlijke endgame content voor een bepaalde groep mensen... Zolang mensen zich vermaken gaan ze niet op zoek naar allerlei exploits en manieren om dingen 'dragelijk' te maken. Wat dat betreft heeft Turbine met Moria gewoon een hele grote fout gemaakt met betrekking tot tiered content. Als ze de 6 armour instances op een of andere manier verknoopt hadden tot multi-boss raid stages had de wereld er heel anders uit gezien... Maar ja, as is verbrandde turf...

 • rik86
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 17:07
ik ben ook erg benieuwd wat ze gaan doen met die raid, dan heb ik eigenlijk nog liever een hotfix waardoor die geen 1st age meer dropt totdat ze de locks goed hebben. Dan is 't niet zo'n ramp dat die gefarmd wordt/ geen noodzaak meer voor

 • Hiawatta
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 28-03 12:39
Ik had inderdaad ook gisteren al gehoord dat we de patch niet zouden krijgen en als ik dit zo lees mogen we heel blij zijn als we hem volgende week wel krijgen. Ach ja geeft me weer meer tijd om kindred te worden :P.

Het is inderdaad wel een beetje grinden geworden nu, toch maar m'n alt weer eens oppakken dan.

 • botoo
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 23:56
Book 7 Patch 2 - Information
[ENGLISH]

Greetings all,

Due to stability issues caused by the Patch 2 update, we can confirm that we will not be going live with Patch 2 this Thursday as previously anticipated.

The issues found cause multiple client crashes and character lock ups which severely impact a player’s experience.

We are now currently tracking 30th April for Patch 2 to be deployed on the EU servers along with a new Hotfix that addresses these latest issues.

We apologise for any inconvenience this may cause and thank you for your patience.
Maw voorlopig nog geen europese turtle . . .

FXDLS 'torque brute'

Allemaal wel jammer. Vroeger bij de balrog had je dat niet want als 11 man zich uit de raid gooide bij de laatste 5k had je alsnog een wipe :)

En een raid die je in 4 minuten kan doen is wel heel bizar, zelfs 10 minuten. Het duurt langer om alles uit te leggen of een groep te vinden. Het is ergens goed om end-content te hebben die niet uren duren voor de casual gamer maar dit is jammer. En ik kijk als guardian al een tijdje uit naar de heer schildpad :)

We zien wel hoe het loopt.

 • rik86
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 17:07
Schildpad schijnt geen zak voor te stellen, ook qua tactics niet.

spoiler:
2 of 3 heavyarmours die aggro kunnen pakken en hem op tijd doorgeven, 2 zou eigenlijk voldoende moeten zijn. rest bij elkaar onder de schildpad staan en hem doodmeppen. Minstrel houdt iedereen in leven.
probleem zijn stacking wounds op degene die aggro heeft en een AoE shout.

 • TAA
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 27-03 09:42

TAA

Liever IRC

Over de Turtle tactics...

spoiler:
Stacking wounds zijn geen probleem vanwege een unintended feature van Shield Wall... 100% DoT negating... 2 Guardians die wisselen tussen block en threat stance met Shield Wall up is genoeg dus.

 • EdwinB
 • Registratie: September 1999
 • Laatst online: 20:16
Rfce: Wat was de naam van je ingame char?

Berilas

 • Yokidrink
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 14-03 17:41
zijn er eigenlijk nog andere plaatsen waar de client kan worden gedownload? gamershell is wel heel erg traag (15kb momenteel)

 • EdwinB
 • Registratie: September 1999
 • Laatst online: 20:16
http://ftp.snt.utwente.nl/pub/games/lotro/

Niet schrikken van de snelheid :)

 • Hiawatta
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 28-03 12:39
Gisteren boek 6 chapter 8 gedaan, gewoon vol DPS op de baas en dat ging erg mooi, nu nog naar Kindred met galadhrim en dan kan ik verder met radiance gear en m'n alt.

jammer dat we de turtle niet krijgen, maar goed liever een werkende instance dan een die bugged is.

Anoniem: 260458

Ben begonnen met m'n 6de en 7de alt te levelen want Lorien zuigt echt hard, dat is echt een gebied dat ik met al mijn alts liever wil skippen ...

Mijn 5 characters naar lvl60 brengen in Moria met elk 6 radiance items en de epic questline afwerken tot en met volume 2 boek 6 was zeer onderhoudend, maar het flauwe boek 7 en het mind-numbing rep grinden in Lorien kan ik echt niet opbrengen. Enkel mijn main is naar Lorien gegaan en is zelf nog niet eens kindred.

Ook met het craften hebben ze de bal weer eens flink misgeslagen, doe je alle moeite on SM metalsmith en kindred bij de metalsmith guild te worden, blijkt dat de drops in de Moria instances beter zijn dan welke gear je ook maar kan craften. Met Lorien is er eindelijk een schild dat de moete waard is, maar dan blijkt dat je geen guaranteed crit kan maken (waarom metalsmith guild dan ???) en als klap op de vuurpijl is het +crit chance item voor de recipe niet eens in-game beschikbaar ...

Daarom dus de main en de alts op R&R gestuurd en weer maar eens van vooraf aan begonnen tot er weer nieuwe end-game content die de moeite waard is ...

Anoniem: 295049

Gisteravond weer eens een poging op de Watcher gedaan, maar jammerlijk gefaald. Was nog niet eerder met deze groep mee, maar ze waren niet echt goed... keer op keer ging er minstens 1 iemand dood op de Vile Scream... *zucht*

Vier keer tot aan het gevecht met de Watcher zelf gekomen maar telkens ging of de tank dood of hadden de hunters teveel aggro en gingen die dood, waarna de tentacles de minstrels kapot mepten. Ziet er niet naar uit dat ik binnen afzienbare tijd calamares kan eten :'(

Kan ik niet een keertje met jou mee Loin? Of is dat een kin-only run?

[Voor 7% gewijzigd door Anoniem: 295049 op 24-04-2009 11:00]


 • Hiawatta
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 28-03 12:39
Volgens mij maakt het niet uit waar bij je mee gaat hoor, want hij is geloof ik nog bijna nergens neer. OF issie al ergens gedowned. heb er nog niks over gehoord.

 • TAA
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 27-03 09:42

TAA

Liever IRC

Op Laurelin is er minimaal 1 kin die Watcher 2.0 op farm heeft... Zelf zijn wij fase 3 aan het polijsten; corruption removal en debuffs lopen nog niet lekker omdat we geen "perfecte" samenstelling hebben en het ontbreekt aan routine. Volgende week swappen we de 2e gdn en 3e champ voor een extra burglar en loremaster. Dan zal het vast lukken. Bij Watcher 1.0 zijn we ook begonnen met 4 hunters terwijl we net voor B7 het met 2 hunters en 1 minstrel deden...

Anoniem: 295049

Op Snowbourn heeft Fate of Norns hem al een paar keer afgeslacht, weet niet zeker of ze 'm nu elke keer doen maar zij zijn in ieder geval de enigen tot nu toe. Wat betreft de samenstelling: er is niet echt een perfecte setup, maar 2 guardians en 3 champs is zeker overbodig, je hebt maar 1 en 2 nodig, respectievelijk.

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 19:00
Behalve 12 man heb je niks "nodig". Dat heb ik ondertussen al lang uitgevonden. Je kan elke instance met bijna elke setup wel doen. Het zal misschien wat andere tactieken vergen en wat meer tijd en inspanning kosten, maar met een goede groep van wat dan ook, kan je elke instance aan.

Ik hoop in ieder geval dat de loot die ik uit de Turtle raid heb horen komen, niet representatief is. Het zou voor mij erg prettig zijn als er bijna altijd een Warden item komt, maar voor de rest wordt het wat saai.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • GeleFles
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online

GeleFles

What's in a bottle?

Op Gilrain is de watcher ook al een aantal keer neergegaan.

Wij doen hem nog niet, nog lang niet iedereen heeft zijn radiance set compleet, en een hoop mensen zijn nog bezig in lothlorien. (voor mij is het ook alweer 2 weken geleden dat ik een radiance-armor instance gedaan heb)
Anoniem: 295049 schreef op vrijdag 24 april 2009 @ 10:59:


Kan ik niet een keertje met jou mee Loin? Of is dat een kin-only run?
Het was inderdaad een kin-only run en we moesten 2 mensen helaas vragen om iets anders te doen (die mogen wel volgende keer zeker mee)

Van mij mag je mee, maar wij hebben hem zelf nog niet gedowned. Fase 1 gaat normaal wel niemand dood, behalve één minstrel omdat hij een lange animatie bezig was.

Verder zitten we rond fase 3-4. 3 begint wel te lukken maar nog niet helemaal zoals het hoort en bij fase 4 moeten we nog de routine vinden. Als je dus een goede groep zoekt waarbij het waarsch gaat lukken weet ik niet of je bij ons al aan het goede adres bent, dat zal ngo wel een aantal attempts duren.

Turtle binnenkort hopelijk.

 • Hiawatta
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 28-03 12:39
MueR schreef op vrijdag 24 april 2009 @ 12:04:
Behalve 12 man heb je niks "nodig". Dat heb ik ondertussen al lang uitgevonden. Je kan elke instance met bijna elke setup wel doen. Het zal misschien wat andere tactieken vergen en wat meer tijd en inspanning kosten, maar met een goede groep van wat dan ook, kan je elke instance aan.

Ik hoop in ieder geval dat de loot die ik uit de Turtle raid heb horen komen, niet representatief is. Het zou voor mij erg prettig zijn als er bijna altijd een Warden item komt, maar voor de rest wordt het wat saai.
Dat geloof ik niet, als geen loremasters/burglars etc meeneemt kun je het volgens mij wel shaken, de corruptions stacken dan veel te snel, maar goed.

Er wordt op sommige servers dus al wel gefarmed, grappig dat het op andere servers dan maar niet wil lukken.

Anoniem: 295049

Lointje schreef op vrijdag 24 april 2009 @ 13:05:
[...]
Als je dus een goede groep zoekt waarbij het waarsch gaat lukken weet ik niet of je bij ons al aan het goede adres bent, dat zal ngo wel een aantal attempts duren.
Mwah gaat me er meer om dat ik eens met een wat solidere groep zou willen meedraaien. Maar doe vooral geen overgrote moeite voor mij... meer als er nog een plekkie is dat je aan me denkt :*)

Anoniem: 295049

Hiawatta schreef op vrijdag 24 april 2009 @ 13:36:
[...]Dat geloof ik niet, als geen loremasters/burglars etc meeneemt kun je het volgens mij wel shaken, de corruptions stacken dan veel te snel, maar goed.

Er wordt op sommige servers dus al wel gefarmed, grappig dat het op andere servers dan maar niet wil lukken.
Klopt, je hebt wel degelijk een LM nodig (om power te voorzien en om evt corruptions te verwijderen) en minstens een burg of warden, voor corruption removal. En natuurlijk 2 healers, liefst Minstrels. En eigenlijk moet je ook wel 2 hunters hebben om de tentacles te tanken.

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
:) Lifetimers hebben een mooie cloak erbij gekregen sinds vandaag: Cloak of the Cold Well


Kennelijk al eens eerder uitgegeven, maar wel een leuk extraatje eens.

[Voor 45% gewijzigd door Rfce op 24-04-2009 14:48]

euh...ja


Anoniem: 295049

Whoa sweet! Had nog niet ingelogd, maar die gaat zekers op een paar characters in m'n cosmetic slot :D
Muer heeft gelijk hoor.

Minstrels zijn trouwens enorm overrated. Op lvl 50 bv, toen dat nog de cap was, hebben wij met onze kin meermaals Carn dum voltooid zonder minstrel. Rift tot en met thrang gedaan met 1 minstrel en 1 tank (ik) (en geen captains), ook meermaals. (Rift was toen vrij challenging). Dat ging allemaal heel vlot. Geen class is ooit echt nodig, maar hem meehebben kan het wel eenvoudiger maken. Voor elke klasse heb je wel alternatieven. Champ voor clobber nodig? warden kan ook snel interrupten, en anders neem je beurten.

Neem nu corruptions. Elke klasse kan ze verwijderen. Een LM of RK doet er 3 weg maar moet dan wel 30s wachten. Een guardian doet er elke 10s een weg. Spamming champs hebben grote kans om snel corruptions te verwijderen. Alleen bij een gevecht als the watcher kan een hunter dit niet echt doen, omwille van de 50% limiet van de skill (om maar te zwijgen van de focus).

Voor zo'n raid als de watcher is het wel superhandig om tank, minstrels, ... te hebben maar 100% nodig is het nooit. Loremaster voor power? Een tank of burglar zal wel voor een conj zorgen. 3B 3G en je hele fellowship is weer volledig bevoorraad.

Het is trouwens zo dat als je geen healer meehebt (dan niet bij watcher maar een andere instance) leer je vaak beter de limieten van je eigen klas kennen, heb ik toch ondervonden als tank.

Ik wil nu ook niet zeggen dat minstrels overbodig zijn, integendeel, als guardian apprecieer je ze zeker (guardian + mincer is nog steeds killer combo), en ze maken vele gevechten zoveel simpeler, maar geen class is ooit nodig :)

EDIT: mooie cloak :)

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 19:00
De beste corruption removal class is toch echt de Warden, gevolgd door de Loremaster. Ik heb ongeveer 3 seconden nodig om een corruption te verwijderen, met 1 seconde cooldown op mn "execute gambit" skill. Dat is dus 10 corruptions in de tijd dat een LM er 3 verwijderd. Champions kunnen dit in principe ook, maar dan verlies je te veel DPS.

En tja, mensen verklaarden ons vroegah voor gek toen we zonder guardians de Rift in gingen. We hadden 3 champions mee, waarvan 1 met heavy shield. Toch alles tot aan de Balrog neergekregen, zonder deaths. Waanzin zei men. Je hebt Guardians nodig. Onzin zeiden wij, en bewezen we.

Waanzin, riep men, toen wij met allemaal med/light armors de Battle of Lorien deden. 2 hunters en 2 LMs in de aanvalsgroep gaat je nooit lukken. Stil waren ze, toen wij de Legendary Challenge op deze manier afrondden.

Natuurlijk, het is handig en zelfs aan te raden om een Minstrel mee te nemen naar de Watcher. Een Guard is ontzettend handig. Maar het hoeft niet. Dat is het punt wat ik wil maken. Het idee dat je voor $instance perse $class nodig hebt, is achterhaald. Ga met 24 Hunters naar Thorog en die draak is dood hoor. Ga met 12 Hunters naar de Watcher (pre-B7 dan) en je loopt naar buiten met een flinke portie sushi. Het kan wel, maar je moet wel goede mensen hebben en vooral veel geduld.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Yokidrink
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 14-03 17:41
thanks, hij zou over een kleine 2 uur binnen moeten zijn, vanavond maar eens installeren. ik heb het vorig jaar een maandje gespeeld maar teveel crashes dus terug gegaan naar wow. nu een nieuw systeem sinds een paar maanden dus hopelijk draait ie nu wel stabiel.
ik ga in elk geval op laurelin spelen; enige suggesties welk char type ik het beste kan nemen?

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 19:00
Wat je leuk vindt. Heel lastig om dat voor iemand te zeggen. Ben je liever een tankend type, dan de Warden of Guardian. Voor healing, de Minstrel of RK. DPS? Champion of Hunter. Beetje van alles? Captain. Crowd Control? Loremaster of Burglar.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • maartend
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 22:45
Rfce schreef op vrijdag 24 april 2009 @ 14:46:
:) Lifetimers hebben een mooie cloak erbij gekregen sinds vandaag: Cloak of the Cold Well

Kennelijk al eens eerder uitgegeven, maar wel een leuk extraatje eens.
Hoe heb je die gehad? Gewoon ingelogd en POEF , het was er?

Anoniem: 295049

maartend schreef op vrijdag 24 april 2009 @ 15:51:
[...]
Hoe heb je die gehad? Gewoon ingelogd en POEF , het was er?
Ik wel in ieder geval. Net ingelogd om te checken en hij zat gewoon in m'n inventory. Geen mail, niks, gewoon zomaar een cloak in je bags :*)

 • Xyzer
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 21:06

Xyzer

Valid XHTML & CSS.

Hieperdepiep, hoera! Lord of the Rings Online is 2jaar oud! *O*

edit:
Anoniem: 295049 schreef op vrijdag 24 april 2009 @ 15:59:
[...]

Ik wel in ieder geval. Net ingelogd om te checken en hij zat gewoon in m'n inventory. Geen mail, niks, gewoon zomaar een cloak in je bags :*)
Ik heb hem ook inderdaad sinds net :)

[Voor 75% gewijzigd door Xyzer op 24-04-2009 16:02]

Hier komt ooit nog wat te staan..


 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
maartend schreef op vrijdag 24 april 2009 @ 15:51:
[...]
Hoe heb je die gehad? Gewoon ingelogd en POEF , het was er?
Ja inderdaad, na login direct in je bag, voor al je chars.
Zover ik weet voor alle lifetimers (en/of founders).
Daarnaast krijgen deze na de festiviteiten een token voor een passive skill, die je 20% korting geeft op alle travelrouters :P

euh...ja


 • maartend
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 22:45
Rfce schreef op vrijdag 24 april 2009 @ 16:15:
[...]

Daarnaast krijgen deze na de festiviteiten een token voor een passive skill, die je 20% korting geeft op alle travelrouters :P
Ook voor de travels die hunters kunnen doen? Dat zou helemaal vet worden.

Anoniem: 295049

maartend schreef op vrijdag 24 april 2009 @ 17:28:
[...]
Ook voor de travels die hunters kunnen doen? Dat zou helemaal vet worden.
Nee je krijgt 20% korting bij Stable-masters, dus geldt niet voor travel rations :+

 • EdwinB
 • Registratie: September 1999
 • Laatst online: 20:16
Hmm nog geen aanbiedingen te zien op de COG page :(

Zou toch wel leuk zijn tijdens het 2-jarig jubileum

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 19:00
Zo zeg, ging Laurelin net even dik op zn gat tijdens het event. Niemand kon iets doen. Classes met pets kregen alle kills, die krengen liepen wel. Op een gegeven moment heeft Faya gewoon wat chests gespawned, einde event :/

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • rik86
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 17:07
bk8 in juni en inderdaad dit jaar ook lvl cap omhoog, benieuwd of we in sept nog een bk 9 krijgen voordat ´t nieuwste deel uitkomt...

 • Hurtebise
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 27-03 22:58
Rfce schreef op vrijdag 24 april 2009 @ 14:46:
:) Lifetimers hebben een mooie cloak erbij gekregen sinds vandaag: Cloak of the Cold Well
[afbeelding]

Kennelijk al eens eerder uitgegeven, maar wel een leuk extraatje eens.
Deze cloak heeft identiek dezelfde stats als de cloak die ik op het begin heb gekregen. Maar was dat nu gekoppeld aan bepaalde versie van het spel? Weet het niet meer (pre-order, ...).

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
Hurtebise schreef op zaterdag 25 april 2009 @ 09:37:
[...]
Deze cloak heeft identiek dezelfde stats als de cloak die ik op het begin heb gekregen. Maar was dat nu gekoppeld aan bepaalde versie van het spel? Weet het niet meer (pre-order, ...).
stats heb je idd niets aan, is puur cosmetic. Wat ik begrepen heb is dat elke founder er een krijgt voor zijn chars.
Gisterenavond op snowbourn een leuk event, vanaf de partytree in 1 lange lijn naar bree, geordend op ras. Was echt lol, en een MEGA-lag natuurlijk. Gelukkig was er een GM bij om het nog werkbaar te houden.... Toen we bree inliepen spawnden er opeens elite-orcs enzo rond adso's camp.... was ook lachen. Heb wel het eea gemist omdat mn client door de lag waarschijnlijk 5x is gecrashed :P.
Daarna is de hele meute de etenmoors in gegaan.

euh...ja

Je moet die stats niet onderschatten hoor op die cloak. Voor hoog level is het brol, maar als je een nieuwe alt start heb je die cloak ook, en 52 armour (of hoeveel is het) is dan een verdubbeling(!) van je huidige armour ongeveer de eerste levels. Hierdoor gaan je mitigations enorm de lucht in. De out of combat regen (+120) is ook heel handig op dat level om tussen gevechten te regenereren. Vanaf een bepaald lvl is het inderdaad alleen nog maar handig voor cosmetics.

 • rik86
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 17:07
shit, watcher net op 35k toen ging tank dood, hit van 7.5k :(

spoiler:
we staan in 2 groepen, groep 1 op de kant (champ/guard) die de watcher tankt/adds daar omlegt en de rest kan dan tentacles/watcher doden ,evt kan je vanaf de helft terug wisselen naar melee, dan kunnen hunters corruptions weghalen en zijn de melee buffs zo weg

 • rik86
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 17:07
YES, NEER :D

met waarschijnlijk een record aantal melee corruptions op hem (minimaal 120), en dat had blijkbaar geen positieve invloed op de loot :P

 • Moraxv
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 19:46

Moraxv

<GoT> Baratudor#2651

Mooi zo Rik! :D
Was die 7.5K hit puur pech of liepen jullie toen achter met corruption-verwijdering?
(oftewel: is het gevecht uiteindelijk toch een loterij of niet..)

 • maartend
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 22:45
Oke, klein vraagje

Gisteren met 2 kinnies de library in eregion gedaan, maar ik liep steeds tegen een klein probleempje op.

Ik ben hunter en kan dus poison ongedaan maken.

Nu zitten er in die lib steeds gasten die timed poison doen. Ik moet die dus onschadelijk maken voor de timer afloopt (logisch). Maar hoe kies ik op de snelste manier mijn target? Nu klik ik op zijn poppetje en dat gaat in eeen chaos of als ik net ergens anders sta niet snel genoeg. Kan ik iets met de avatar doen? Of hoe anders? Snelheid is een must daar.

Wel volbracht, maar het was voor mij kantje boord.

Anoniem: 295049

Gefeliciteerd Rik! Een hele prestatie :*)

@maartend: je kunt klikken op de vitals in het fellowship window, of je kunt de F-toetsen gebruiken. F1 ben je zelf, F2 is de eerstvolgende in je groep, F3 de derde... etc

 • maartend
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 22:45
Anoniem: 295049 schreef op zondag 26 april 2009 @ 11:00:
@maartend: je kunt klikken op de vitals in het fellowship window, of je kunt de F-toetsen gebruiken. F1 ben je zelf, F2 is de eerstvolgende in je groep, F3 de derde... etc
Alvast bedankt.

FS-window open is wat lastig in een combat, maar die f1,2,3 enz lijkt me wel wat. Nog een vraag daarover.

Wordt de keuze gemaakt volgens het afstandsysteem of is dat gewoon de volgorde waarop men als avatar op je scherm staat?

1ste = variabel dus en daardoor ook lastig, 2de zou perfect zijn.

 • GeleFles
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online

GeleFles

What's in a bottle?

maartend schreef op zondag 26 april 2009 @ 11:27:
[...]


Alvast bedankt.

FS-window open is wat lastig in een combat, maar die f1,2,3 enz lijkt me wel wat. Nog een vraag daarover.

Wordt de keuze gemaakt volgens het afstandsysteem of is dat gewoon de volgorde waarop men als avatar op je scherm staat?

1ste = variabel dus en daardoor ook lastig, 2de zou perfect zijn.
we je zelf zegt inderdaad, het is op volgorde van avatar, dus zoals ze gerangschikt staan aan de linkerkant van je scherm ;)

 • maartend
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 22:45
[b]
we je zelf zegt inderdaad, het is op volgorde van avatar, dus zoals ze gerangschikt staan aan de linkerkant van je scherm ;)
is dus perfect

 • rik86
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 17:07
Moraxv schreef op zondag 26 april 2009 @ 08:10:
Mooi zo Rik! :D
Was die 7.5K hit puur pech of liepen jullie toen achter met corruption-verwijdering?
(oftewel: is het gevecht uiteindelijk toch een loterij of niet..)
we waren eigenwijs en hebben 't zonder corruption removal gedaan. Staat op 't eldar forum ook een screenshot, op een gegeven moment 120 melee en 16 ranged corruptions erop toen die nog zo'n 10k had.
je hebt alleen wel een probleempje als windlore dan mist ;)

Anoniem: 295049

@ maartend: wat ik alleen niet begrijp is waarom je niet gewoon op de vitals van je kinmates klikt... die staan toch allemaal keurig op een rij links in je scherm? En daar kun je ook aan zien wie er de heals nodig heeft. Maar goed, F1 t/m F6 werken ook prima :)

 • Moraxv
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 19:46

Moraxv

<GoT> Baratudor#2651

rik86 schreef op zondag 26 april 2009 @ 14:17:
we waren eigenwijs en hebben 't zonder corruption removal gedaan. Staat op 't eldar forum ook een screenshot, op een gegeven moment 120 melee en 16 ranged corruptions erop toen die nog zo'n 10k had.
je hebt alleen wel een probleempje als windlore dan mist ;)
Dus een kwestie van geluk.. :+
Maar als je sowieso geluk moet hebben tijdens het gevecht dan is de gebruikte tactic ook minder belangrijk.. ;)

 • maartend
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 22:45
Anoniem: 295049 schreef op zondag 26 april 2009 @ 16:43:
@ maartend: wat ik alleen niet begrijp is waarom je niet gewoon op de vitals van je kinmates klikt... die staan toch allemaal keurig op een rij links in je scherm? En daar kun je ook aan zien wie er de heals nodig heeft. Maar goed, F1 t/m F6 werken ook prima :)
Drukken op de vitals? Wat bedoel je? Is dat wat ik de avatars noem?

[Voor 3% gewijzigd door maartend op 26-04-2009 17:06]


 • rik86
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 17:07
nee hoor, we hadden 2 lm's bij ons, dus dan is 't meer een kwestie van pech/niet goed opletten, maar dat kan elke strategie verknallen
maartend schreef op zondag 26 april 2009 @ 17:01:
[...]


Drukken op de vitals? Wat bedoel je? Is dat wat ik de avatars noem?
Ik denk het ja. Links heb je de lijst van mensen in je groep. Bovenaan sta je zelf, daaronder de rest. Als je op hun hoofd (of boom op low graphics)/morale/... klikt, selecteer je ze. (indien ze dicht genoeg staan). De volgorde waarin ze daar staan is ook de volgorde van F1...F6. Indien je een pet wil selecteren, kan je ook tweemaal op de Fx knop duwen. Bv, als je Loremaster bent, en je hebt je pet uit, kan je deze selecteren door twee keer op F1 te duwen, eerst selecteer je jezelf, daarna je beest.

 • maartend
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 22:45
Lointje schreef op maandag 27 april 2009 @ 08:49:
[...]


Ik denk het ja. Links heb je de lijst van mensen in je groep. Bovenaan sta je zelf, daaronder de rest. Als je op hun hoofd (of boom op low graphics)/morale/... klikt, selecteer je ze. (indien ze dicht genoeg staan). De volgorde waarin ze daar staan is ook de volgorde van F1...F6. Indien je een pet wil selecteren, kan je ook tweemaal op de Fx knop duwen. Bv, als je Loremaster bent, en je hebt je pet uit, kan je deze selecteren door twee keer op F1 te duwen, eerst selecteer je jezelf, daarna je beest.
Oke, we hadden het over hetzelfde. Maar zelf ga ik liever voor de shortcut. Ik moet toch al op een key drukken om die poison te verwijderen. Iig bedankt, zal de volgende keer goed helpen.

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
Nou ik was op een van mn alts eens lekker Books aan het doorlopen van Volume1 en kwam aan bij "Book12, Chapter 3: Barad Tironn". Hiervoor moet je met Forchon praten (Tinundir). Samen met hem reis je af naar Annuminas.
Zodra de instance start is ALLES zwart, ik kan alleen de lucht, de questNPC en mn fellowship member zien. Het vreemde is, is dat men fellowshipmember hetzelfde probleem ondervond. Sterker nog, in Book11 (of 10) kom je ook op deze plek om de de Palantir te stelen, ook tijdens deze quest is alles zwart (deze hebben we wel gecompleet omdat ik blind de weg kende en ik de quest kon dromen). Bij deze quest weet ik dus niet meer wat ons te wachten staat, en eigenlijk heb ik geen zin om de quest te doen waarin je niets ziet.
Ik weet 100% zeker dat dit pe-moria niet het geval is, gezien ik deze testijd op mn main heb gedaan zonder problemen.
De ham-vraag.... herkennen jullie dit probleem en is er eventueel een oplossing voor?
quote: EdwinB
Rfce: Wat was de naam van je ingame char?
Berilas
Tiberivs - lvl60 Hobbit Burglar, en mn in-kin alt is Tiberia - lv60 Elf Hunter.

[Voor 11% gewijzigd door Rfce op 27-04-2009 11:26. Reden: image toegevoegd]

euh...ja


 • MADG0BLIN
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 19:44
Wat zegt de GM?

Gisteravond met RRU members Fil Gashan gedaan en daarna Dark Delvings. Die hebben ze toch wel redelijk aangepast na B7. De eerste 2 bosses zijn zo ongeveer een walk in the park, maar de laatste is toch echt heel pittig vond ik. Een keer of 5, 6 gewiped. En dan voornamelijk doordat zijn debuff niet onderbroken werd. Ik heb het gevoel dat de champ toch zeer zeker nodig is om te clobberen of kennen jullie nog andere tactieken?

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
MADG0BLIN schreef op maandag 27 april 2009 @ 10:35:
Wat zegt de GM?

Gisteravond met RRU members Fil Gashan gedaan en daarna Dark Delvings. Die hebben ze toch wel redelijk aangepast na B7. De eerste 2 bosses zijn zo ongeveer een walk in the park, maar de laatste is toch echt heel pittig vond ik. Een keer of 5, 6 gewiped. En dan voornamelijk doordat zijn debuff niet onderbroken werd. Ik heb het gevoel dat de champ toch zeer zeker nodig is om te clobberen of kennen jullie nog andere tactieken?
Ik heb 2 bugreports aangemaakt, maar zal er inderdaad ook eens een ticket voor aanmaken

Wat betreft de Dark Delving, we hebben het hier over Gurvand neem ik aan :P (zijn koppie hangt inmiddels bij me thuis op). Champ of burglar is inderdaad een must hier. Waar je ook voor op moet letten is de reflecting dammage buff wat hij heeft.... val op dat moment HEM vooral niet aan, maar bekommer je op dat moment om zijn adds. Wat ook handig kan zijn, is om een gegeven moment de tank express dood te laten gaan (hij heeft wel treat op dat moment hè). Zijn reflect-dammage buff reset dan. Zorg wel voor een incombat rezz ofc ;-)

euh...ja


 • defiler1974
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 26-12-2022
Even een paar snelle vraagjes:

Hoe lang duren de bosses/instances/dungeons (sry, weet lotro term niet precies) om te completen met een group op het end-level?Ik kom nu zelf van wow af en daar kan je makkelijk 3 uur bezig zijn met een raid-instance, hoe vergelijkt dat met lotro?

Is de minstrel nog steed het meest gevraagd in groups en makkelijk te levellen?

Welke server is volgens jullie het beste om op te beginnen?

 • maartend
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 22:45
Instances kunnen duren van 5 minuten tot enige uren.

minstrell wordt no altijd veel gevraagd, maar is niet heilig

Laurelin is een leuke server, RPG-server zonder daar overdreven n te zijn

 • MADG0BLIN
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 19:44
defiler1974 schreef op maandag 27 april 2009 @ 11:07:
Even een paar snelle vraagjes:

Hoe lang duren de bosses/instances/dungeons (sry, weet lotro term niet precies) om te completen met een group op het end-level?Ik kom nu zelf van wow af en daar kan je makkelijk 3 uur bezig zijn met een raid-instance, hoe vergelijkt dat met lotro?

Is de minstrel nog steed het meest gevraagd in groups en makkelijk te levellen?

Welke server is volgens jullie het beste om op te beginnen?
Er waren tot level 50 een tweetal raid instances. De ene, de Rift, was 12 man voor benodigd en de andere 24, Helegrod.
Daar had je minimaal een uur of 4 a 5 voor nodig toen.

Momenteel zijn die instances te doen in 3 uur doordat de level cap omhoog is gegaan. Uiteraard moet je wel de weg en tactics goed weten om het zo snel te doen. :)

Op level 60 is er maar 1 12 man raid en dat is maar 1 boss. Die was voor de vorige patch in 25 minuten te doen. Hij is nu een stuk lastiger geworden. Er komt wel een nieuwe 1 boss 12 man instance maar die is bugged. Hopelijk komt die binnenkort vrij.

Daarnaast zijn er 6 instances voor 6 man. Die zijn te clearen in 25 minuten tot anderhalf uur. Ligt aan de instance en de groep waarmee je bent. Ze verwachten wel een nieuwe raid voor 12 man maar wanneer die uitkomt kan niemand je vertellen.

Ik heb een champ en een minstrel op level 60. Ook nog een captain op level 45. Ik moet zeggen dat de minstrel veruit het lastigst was om te levelen. Hij wordt wel vaak gevraagd in groepen dus meestal zijn er genoeg dingen te doen.

 • defiler1974
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 26-12-2022
Bedankt voor de replies.
Ben nu klaar met wow en ga mischien met Lotro beginnen. Heb redelijk goed geraid met wow, maar wil nu een game wat minder gefocussed is op raiden.

Ik twijfel nog tussen lore master en minstrel, een van mijn doelen is toch wel met een hoop groups mee te kunnen.
Eigenlijk is er in LOTRO niet echt een class die altijd nodig is. Elke class heeft wel z'n nut in een groep. Ik zou ook niet een class gaan spelen omdat je dan veel gevraagd wordt. Je kunt beter de classes eens rustig bekijken en er een paar uitzoeken die je aanspreken. Je kunt in een paar uurtjes tot lvl10 komen en dan beslissen of je die class leuk vindt of niet.

Over Laurelin heb ik ook veel positieve dingen gehoord. Zit zelf op Snowbourne en ik begrjip dat deze server op dit moment de grootste is. Heb in een aantal weken mn runekeeper naar lvl34 gehaald en telkens als we (mijn vrouw speelt ook) wat fellowship quests moeten afhandelen hebben we binnen 5 minuten een groep.

Meestal zijn dit vriendelijke spelers die weten wat ze doen... er zit er altijd wel een tussen die altijd op ALLES need maar daar doe je niks aan.

Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something


 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
JohnnyV76 schreef op maandag 27 april 2009 @ 12:03:
er zit er altijd wel een tussen die altijd op ALLES need maar daar doe je niks aan.
Voor de duidelijkheid; needen betekend dat je kosten wat kost het item wilt hebben, als iemand constant zit te needen, komt dit arrogant en egoistisch over, want het kan bijv niet zo zijn dat een Mincer (light armour) gaat needed op een heavy armour shield, wat hij niet kan dragen.
Je hebt hierin 3 keuzes als Fellowship-leader:
1) Roll/pass, lijkt me duidelijk, je rolled met iedereen, de hoogste wint, tenzij je passed dan laat je het item liggen
2) Roll/pass met masterloot, de leader krijgt een popup en kan zelf bepalen wie een item krijgt. Meestal wordt er dan middels een /roll door iedereen gerolled die het graag wil hebben.
3) Need/Greed/Pass, need; je wilt het perc. Als iedereen need, vindt er automatisch een roll plaats. Als iedereen greed en 1 iemand need, krijgt diegene wat need, het item. Greeden doe je normaliter op items die je niet perc nodig hebt, maar tochel raad mee kunt. Is er bijv niemand in de groep die perc scholar-items wilt hebben, greed je erop (mocht je ze willen).

euh...ja

Dat zwarte instance gedoe hadden wij ook rfce, op ALT-F10 geduwd om zelf wat licht uit te stralen zodat je toch de weg rondom je wat ziet. Het was grappig, maar wel iets moeilijker. Ongetwijfeld een bug :-) Onze kin maalde er niet echt om.

Ik zit ook op snowbourne, is een heel grote server, geen RPG, en heeft een vrij grote PvP community. Voor RPG is laurelin wel redelijk populair. Maar uiteindelijk heb je op elke server leuke mensen en een paar idioten.

En greed betekent normaal: heb het niet nodig dus ik geef het weg/verkoop het aan de vendor. Need: ik kan het gebruiken. Hoewel ik need/greed vroeger beter vond doe ik nu enkel nog roll/pass. Wij geven toch continue craft items weg, of we vragen het gewoon: zou ik die items mogen hebben, dan past iedereen, of geeft hij zijn gewonnen items op het einde. Class only items wordt op gepast, en bij BoA wordt eerst gekeken of men het kan gebruiken. Altijd handig zo'n kin waar men weet wat men doet. (en bij een groot deel van de pugs gebeurt dit ook wel).
Ik vind zelf need/greed/pass het beste, zeker in PUGs (Pick Up Groups). Bij roll/pass zullen mensen sneller geneigd zijn roll te kiezen op items waar ze normaal op zouden greeden. Gevolg: de hunter gaat er met een heavy armor piece vandoor die jij had kunnen gebruiken.

Pass: die meuk wil ik niet, zelfs niet om een paar silver aan te verdienen
Greed: och als niemand het nodig heeft verpats ik het wel
Need: Ik wil het ik wil het ik wil het

Van het weekend met een groepje kinnies Fornost gedaan. Wij waren level 32 (RK en Warden) en de rest 60. Je doet dan wel een beetje voor spek en bonen mee (missed, missed, missed, resisted) maar het is toch wel lachen. Ben maar gaan healen als RK om toch nog nuttig te zijn. Wel cool dat we in een paar uurtjes een heel level gestegen zijn. We waren net 32 geworden en tegen het eind van de instance allebei 33 gedinged. Nu halverwege 35 dus bijna paardjes tijd...eindelijk. Nog wel even wat gold van mn main doorsluizen want kom net wat te kort :)

Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something


 • The Flying Dutchman
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 27-03 15:33
rik86 schreef op zaterdag 25 april 2009 @ 00:19:
bk8 in juni en inderdaad dit jaar ook lvl cap omhoog, benieuwd of we in sept nog een bk 9 krijgen voordat ´t nieuwste deel uitkomt...
Eerlijk gezegd denk ik dat het meer dan een jaar duurt nog voordat we een nieuwe betaalde uitbreiding krijgen. Na Mines of Moria en alle problemen die deze expansie met zich meebracht, zie ik niet alweer een nieuwe betaalde uitbreiding komen aan het einde van dit jaar, maar eerder eind 2010.

En wat mij betreft wachten ze tot eind 2010 voordat er een nieuwe betaalde uitbreiding komt, zolang we iederen 3 a 4 maanden een mooie content update krijgen, hoeft er van mij eind 2009 nog geen nieuwe betaalde uitbreiding te zijn. Laat ze eerst alle bugs maar eens verwijderen, met zo nu en dan een nieuw gebied erbij. Er zijn wat zaken die voor mijn gevoel nog steeds maar half af zijn, ik hoop dat Turbine zich daar eerst op richt voordat ze aan een Riders of Rohan uitbreiding denken.

The Flying Dutchman


 • Hurtebise
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 27-03 22:58
Vraagje dat ik graag wil voorleggen: ligt het aan mij of lopen er minder burglars rond? Zowel startgame als endgame heb ik de indruk. Speel op Laurelin. Is wat anders dan op het begin. Toen waren ze precies met veel meer.

 • Moraxv
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 19:46

Moraxv

<GoT> Baratudor#2651

The Flying Dutchman schreef op maandag 27 april 2009 @ 13:58:
Eerlijk gezegd denk ik dat het meer dan een jaar duurt nog voordat we een nieuwe betaalde uitbreiding krijgen. Na Mines of Moria en alle problemen die deze expansie met zich meebracht, zie ik niet alweer een nieuwe betaalde uitbreiding komen aan het einde van dit jaar, maar eerder eind 2010.

En wat mij betreft wachten ze tot eind 2010 voordat er een nieuwe betaalde uitbreiding komt, zolang we iederen 3 a 4 maanden een mooie content update krijgen, hoeft er van mij eind 2009 nog geen nieuwe betaalde uitbreiding te zijn. Laat ze eerst alle bugs maar eens verwijderen, met zo nu en dan een nieuw gebied erbij. Er zijn wat zaken die voor mijn gevoel nog steeds maar half af zijn, ik hoop dat Turbine zich daar eerst op richt voordat ze aan een Riders of Rohan uitbreiding denken.
Helaas... Zie http://forums.lotro.com/s...ostid=3637200#post3637200
Ook expansion staat voor dit jaar op de planning...

 • Evano
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 28-03 09:43
Ik ben het met The Flying Dutchman eens, ze zouden nu juist weer veel gratis updates moeten geven. Moria was de grote expansion, daarvoor hebben we betaald; wat hebben we gekregen? Content die half af was/is en erg gericht op grinden. Als goedmaker zou ik dan wel wat gratis updates willen zien, in plaats van dat we weer voor moeten betalen voor een nieuwe expansion...

 • defiler1974
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 26-12-2022
Kreeg laatst een mail binnen dat ik een digitale download van lotro + moria kon kopen voor 9,95.
Maar daar staat bij dat ik inwoner van amerika voor moet zijn, (dat ben ik dus niet). Om het volledige spel hierte kopen in europe, kost ongeveer 35 euro.

Heeft iemand al ervaring met die digitale download? Kan ik deze gewoon in europa gebruiken?

 • MueR
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 19:00
Een client die je van Turbine download (of elke andere versie die niet specifiek zegt dat het om de EU versie gaat) kan je hier niet gebruiken. Die zijn geconfigureerd voor de US servers.

Anyone who gets in between me and my morning coffee should be insecure.
Breng nu uw applicatie naar de kloot. Dat is veel beter! Nu samen met klootopslag. Voor maar €9,95. Doei doei!


 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
Hurtebise schreef op maandag 27 april 2009 @ 19:38:
Vraagje dat ik graag wil voorleggen: ligt het aan mij of lopen er minder burglars rond? Zowel startgame als endgame heb ik de indruk. Speel op Laurelin. Is wat anders dan op het begin. Toen waren ze precies met veel meer.
In de begin dagen zag ik op Snowbourn zelfs heel weinig burglars, gezien ik deze als main had gestart, kreeg ik vaak in fellowships de melding; "Nice, a burglar in the party". De laatste tijd zie ik er juist wat meer verschijnen, mede doordat dit alts zijn van mensen die 1 of meerde chars al bespelen.
Ik kaniet zeggen dat het minder wordt iig.

euh...ja

Op snowbourn zijn het inderdaad meer aan het worden, net als captains ook iets meer gezien worden nu dan vroeger.

En om aan te vullen bij Muer, je kan ze in principe we hier 'gebruiken', maar enkel om op de US servers te spelen en dus niet op de EU servers. Wat betekent dat je kans hebt op lag, maar voornamelijk dat als jij speelt, velen nog aan het werk zijn in de US. Als er daadwerkelijk EU op staat, kan je op de EU servers spelen.
Ik heb ook wel het idee dat er minder burglars rond lopen. Heb de afgelopen weken mn runekeeper gelevelled (gister 35 geworden) en ik moet eerlijk zeggen dat ik er geen of weinig ben tegengekomen. Heb wel het idee dat er vorig jaar meer rondliepen, zeker toen bleek dat ze "God-mode" hadden in ettenmoors. Captains zie ik eerlijk gezegd ook haast niet. Wellicht in de hogere gebieden wel maar dat zal ik wel zien straks :)

Was even vergeten hoe tergend de horse quest was 8)7
Na een uur de halve wereld over gegaan te zijn had ik hem dan toch te pakken en mocht ik wederom 4,25G aftikken voor mn knol.

Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something


 • The Flying Dutchman
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 27-03 15:33
Ik heb nog altijd veel plezier van mijn main die captain is. Ik ben al een tijdje lvl 60, dus inderdaad endgame. Als je naar de actieve characters mijn kinship kijkt, dan zijn er meer captains dan guardians, loremasters, minstrels en burglars. Op zich valt het met captains nog wel wat mee dus.

Mijn tweede char is een loremaster (lvl 46), maar ik vind hem toch minder leuk dan mijn captain (misschien puur omdat mijn captain mijn eerste char is waarmee ik middle earth helemaal ontdekt heb). Ik overweeg om ook nog eens een burglar of misschien een minstrel te rollen... weer eens wat anders en altijd welkom in een FS ;).

The Flying Dutchman

Gisteren boek 15 ch 12 met een hoogst ongewone build gedaan.
60 hunter, 60 minstrel, 60 minstrel, 60 lm, 54 lm, 53 burglar. MaW, onze hunter was de beste 'tank' :) Ging allemaal heel vlot, veel healing, en genoeg CC om alles levend te houden, en dan rustig doden (vooral die lvl 60's doen wel veel natuurlijk). Het was wel grappig en eens iets anders.

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
Lointje schreef op dinsdag 28 april 2009 @ 10:31:
Gisteren boek 15 ch 12 met een hoogst ongewone build gedaan.
60 hunter, 60 minstrel, 60 minstrel, 60 lm, 54 lm, 53 burglar. MaW, onze hunter was de beste 'tank' :) Ging allemaal heel vlot, veel healing, en genoeg CC om alles levend te houden, en dan rustig doden (vooral die lvl 60's doen wel veel natuurlijk). Het was wel grappig en eens iets anders.
Tjah das idd lol, maar zoals je wellicht zelf weet, is bijna alles te doen met een willekeurige fellowship. Als iedereen maar goed oplet en doet wat is afgesproken. Al waren deze allen op lvl50 (pre-modia) zou de quest denk ik ook gelukt zijn :P.

Gisteren magnificent hides lopen te farmen (met die instances heb je een overvloeg aan exceptional, maar mis je de andere van tier6). Iemand een betere farm-plek dan die library bij de dolven-view?

euh...ja


 • MADG0BLIN
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 19:44
Gisteravond weer even verder gegaan met mijn captain. Hij is nu 46. Bevalt me nog steeds prima moet ik zeggen, erg leuke en veelzijdige class.

Ook met de captain en een lvl 60LM vol1 Boek 5 chapter 5. Ging net goed, maar toch leuk om die instance met zijn tweeën te hebben gedaan. Had eerst niet gedacht dat het zou lukken. :)

Anoniem: 295049

Rfce schreef op dinsdag 28 april 2009 @ 10:38:
[...]Gisteren magnificent hides lopen te farmen (met die instances heb je een overvloeg aan exceptional, maar mis je de andere van tier6). Iemand een betere farm-plek dan die library bij de dolven-view?
Nee, dat is voor mij de ideale plek (als je er ten minste in je eentje bent). Je kunt daar blijven killen, hoeft geen moment stil te staan... echt ideaal :*)

 • Hiawatta
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 28-03 12:39
Bij welke instance krijg je exceptional hides dan? Ik krijg altijd extraordinary daar in die crafting instances.

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
Hiawatta schreef op woensdag 29 april 2009 @ 10:14:
Bij welke instance krijg je exceptional hides dan? Ik krijg altijd extraordinary daar in die crafting instances.
Dat was een tikfout, ik haal die vaker door elkaar, sorry.... uit de crafting instance haal je alleen extraordinary hides, gezien de mobs daar +58 zijn. Exceptional is tier5, die droppen niet in Moria.
Goede farmplekken zijn de wargs in Maethad (Angmar). En de Kilpa-kita op dat eilandje, westelijk van Länsi-Mâ (Forochel), direct ook goed voor je deed.

euh...ja


 • Hiawatta
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 28-03 12:39
ok dan ga ik daar eens buurten, heb er nog een flink aantal nodig voor m'n tailor.
Voor exceptional ging ik altijd naar Angmar, helemaal zuid-oost hoek. Daar heb je een gebied vol draken. Net voor dat gebied (in de vallei al) heb je heel veel cave-claws en die dropten ze gelijk zot. Als je wat alts hebt echter, stromen de hides binnen zonder te farmen. Nu heb ik onlangs 500 excep hides weggegeven, nu zitten er nog 500 in mijn vault.

Gisteren ettenmoors geweest met de kin. Was heel goed! Twee raids aan beide kanten, enorm mooie gevechten en een slot aan DG waar de creeps ineens allemaal gegroepeerd werden. De freeps weerden zich kranig en het werd heen en weer geloop van jewelste. Echt heel leuk om de moors weer hersteld te zien! Paar keer gestorven wel, omdat we gewoon aan het lachen waren over voice, en dus ik niet altijd doorhad als mensen retreaten (twee raids die achteruit lopen en jij doet net een charge). Zelfs als guardian overleef je dat niet ^^

Oh en die BA dots zijn echt wel heavy. Shield wall ftw :)

 • Ltje
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 06-11-2015
rik86 schreef op zondag 26 april 2009 @ 18:05:
nee hoor, we hadden 2 lm's bij ons, dus dan is 't meer een kwestie van pech/niet goed opletten, maar dat kan elke strategie verknallen
Netjes. Ons is het ook 1 keer gelukt, op first try. Daarna nog 8 keer geprobeerd, maar nooit meer gelukt. 7.5k hit mét windlore deed ons concluderen dat het puur geluk is of deze strategie lukt.

Anoniem: 230357

Even een vraagje tussendoor. Ik zat eraan te denken om mijn account weer te activeren, echter zie ik nu maar 2 opties staan : Paypal en ClickandBuy. Is het nu niet meer mogelijk om gewoon met mijn creditcard te betalen?

Zo nee, dan moedigen ze de mensen niet echt aan om terug te komen :X , want ik heb echt geen zin om ook nog eens een account aan te maken voor clickandbuy.....mijn ervaring is: hoe meer tussenstations, des te groter de kans op fraude.

Had nog zo gehoopt Bosszah uit de klei te trekken :).

 • Hiawatta
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 28-03 12:39
Ik doe clickandbuy met creditcard, werkt goed.

 • GeleFles
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online

GeleFles

What's in a bottle?

Anoniem: 230357 schreef op woensdag 29 april 2009 @ 16:11:
Even een vraagje tussendoor. Ik zat eraan te denken om mijn account weer te activeren, echter zie ik nu maar 2 opties staan : Paypal en ClickandBuy. Is het nu niet meer mogelijk om gewoon met mijn creditcard te betalen?

Zo nee, dan moedigen ze de mensen niet echt aan om terug te komen :X , want ik heb echt geen zin om ook nog eens een account aan te maken voor clickandbuy.....mijn ervaring is: hoe meer tussenstations, des te groter de kans op fraude.

Had nog zo gehoopt Bosszah uit de klei te trekken :).
Ach, fraude zullen ze echt niet plegen, ik vertrouw deze partijen wel. (Ik gebruik paypal minstens 2 of 3 keer maand, en die schrijven het bedrag automatisch af van mn CC, dat gaat al 5 jaar goed)

En als je echt niet zou willen, dan is een gamecard misschien nog een uitweg. (die je eventueel online koopt via ideal of CC)

Anoniem: 230357

Hmm...misschien moet ik me dan maar toch eens verdiepen in clickandbuy... ;)

Misschien zie ik jullie nog wel ingame, iig bedankt voor de feedback !

 • bangkirai
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 23:41
Ben ik blij, dat ik ooit is lifetime abbo gekocht hebt voor deze game :D
Laatste paar dagen nog is paar uurtjes gespeeld.
Ben nu al sinds het spel is uitgekomen lvl 20 en amuseer me kostelijk met te proberen alle questen en deeds te doen in breeland en in de shire.

Alleen jammer genoeg, dat haast niemand je in kinship wil hebben, want die stellen altijd van die belachelijke hoge deelname tijden :D
En ik ben ZEER casual.

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
bangkirai schreef op woensdag 29 april 2009 @ 17:59:
Alleen jammer genoeg, dat haast niemand je in kinship wil hebben, want die stellen altijd van die belachelijke hoge deelname tijden :D
En ik ben ZEER casual.
Welke server speel je? Binnen Dutch Dunedain (Snowbourn) hanteren we gewoon het beleid: hoe meer zielen, hoe meer vreugde O-) ... En het is aan iedereen zelf hoe vaak je wilt spelen. Min lvl is 15 en je moet nl-sprekend zijn, dat zijn de enige eisen.

euh...ja


 • bangkirai
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 23:41
Grijns, maar jullie hebben 30 dagen limiet :D

En ik ben zeer casual :D

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
bangkirai schreef op woensdag 29 april 2009 @ 21:25:
Grijns, maar jullie hebben 30 dagen limiet :D
Nee dat betekend als je meer dan 30 dagen niet van je laat horen, maar als je vooraf op het forum aangeeft casual te zijn en je een tijdje afwezig bent en dit ook in je kin-note zet zal je hierdoor niet gekickt worden.

[Voor 4% gewijzigd door Rfce op 29-04-2009 22:55]

euh...ja


 • maartend
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 22:45
@ Bankira

Of anders op Laurelin bij The Sanctuary gaan. Ik ben wel eens een paar maanden weggebleven. Enoge dat ik te horen kreeg was ; "Hee Erawen , Welcome back"
Ik wou ook net reclame maken voor onze kin, maar wij hebben een 40 dagen limiet. Het is wel zo dat we soms wat lui zijn en mensen er niet meteen uitgooien na 40. Ook mogen inactieve mensen terugkomen wanneer ze willen. Maar als je echt zo casual bent dat je vaak 30 dagen niet speelt, dan zoek je missch beter iets anders :)

 • Rfce
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 11-03 21:45
OF start natuurlijk je eigen kinship: "The casual Travelers" ofzo ;)

euh...ja

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee