Murkmans schreef op dinsdag 7 maart 2023 @ 22:26:
[...]
Hier zit ie er al 3,5 jaar niet tussen. geeft geen krimp. Volgens mij heeft het te maken met welk materiaal je er op aansluit (koper/messing/rvs/kunststof etc.) Dit staat in de handleiding:
[...]
Bij mij zit hij er ook niet tussen. Ik vond wel het volgende over contactcorrosie:
https://www.google.com/ur...Vaw2IpFc4eT2AdCbCOwWfVPFa
"Reeds veel jaren worden de combinaties van roestvast staal, koper, koperlegeringen en geschutbrons succesvol gebruikt, zowel voor koud- als voor warmwatertoepassingen in leidingen, koppelingen en tanks, zonder beschadiging door galvanische corrosie"
(Blz11)
De Auer tank is rvs, nietwaar?
(Edit)
Ook denk ik te lezen op blz3 dat het onderlinge potentiaalverschil tussen koper en rvs ervoor zorgt dat ALS het gaat corroderen, het koper dan corrodeert, gezien RVS dan het meer edele materiaal is. Maar ik kan me vergissen, eea is ook afhankelijk van het oppervlakte van de anode tov kathode is verderop te lezen.
Een heel andere vraag:
Zijn er mensen die hun setpoint temperatuur en afkoeltemperatuur bewust wat
dichter bij elkaar zetten, om te voorkomen dat de Auer te lang draait en per run teveel energie uit het systeem haalt? Ofwel, ervoor zorgen dat de Auer tijdens de eerste douchebeurt al direct aan slaat?
Vroeg me af of dat een potentiële oplossing zou zijn mocht de thermische massa in de vloer toch te klein zijn (ivm geen vloerverwarming).
Benieuwd of dat veel zou schelen in de uiteindelijke retourtemperatuur en of het extra stilstand verlies oplevert. Verschil is nu 5 graden als ik me niet vergis.
Is dit overigens gemakkelijk in te stellen via het installateur menu?
[Voor 10% gewijzigd door scarfoot op 07-03-2023 23:37]