Toon posts:

XMS Glasvezel ervaring - XV Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 27 Laatste
Acties:
 • 115.318 views

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 21:15


XMS glasvezel ervaring topic - deel 15
Vorige delen XMS glasvezel ervaring topic

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14

Over xms

Even voorstellen. XMS, aangenaam, een jonge energieke organisatie, een provider die huishoudens voorziet van radio en tv, telefonie en internet. Wij doen het alleen: anders. We zijn een provider nieuwe stijl. Ten eerste
leveren wij alle diensten uitsluitend via glasvezel. Dat reikt tot in uw huis. Ten tweede gaan bij ons klantvriendelijkheid en gebruiksgemak voor alles.

AanbodAanvullende Diensten

Bij XMS is er naast het standaard pakket ook een mogelijkheid je pakket uit te breiden.
Zie voor de mogelijkheden de tabellen hieronder.


internet
abonnement:Omschrijving:Prijs:Meer info:
Vast ipEen vast ip adres. €24,95 eenmalig


Telefonie
abonnement:Omschrijving:Prijs per maand:Meer info:
Tweede telefoon lijnTweede telefoon nummer.€4,95
Onbeperkt bellen NederlandOnbeperkt bellen naar vaste
telefoonnummers in Nederland
€9,95Interactieve televisie (iptv)

abonnement:Omschrijving:Prijs per maand:Meer info:
Digitale TelevisieHaarscherpe digitale televisie.
(analoog radio en televisie en internet is vereist)
€4,95
Plus pakketMaar liefst 43 extra zenders in digitale kwaliteit.€9,95
HD Pakket10 zenders in HD kwaliteit.€5,95
Star TV pakket4 zenders: STAR Plus, STAR Gold, STAR One, STAR News.€16.00
Universe TV 22 extra zenders die vooral Turkse zenders bevatten.€24,95
Gemist PakketProgramma's terug kijken tot 10 dagen terug.€4,95
Eredivisie Live4 extra voetbal kanalen.€16,95
Contact


Website:
Omschrijving:web adres:
Officiële XMS websitehttp://www.xmsnet.nl
Mijn XMS (WGDO klanten)https://mijn.xmsnet.nl/
Mijn XMS (WMP+ klanten)https://mijn.xmsweb.nl


E-mail:
Onderwerp vraag:E-mail adres:
Algemeen en support vrageninfo@xmsnet.nl
Ondersteuning vragensupport@xmsnet.nl
Vragen over contract en wijzigingenprovisioning@xmsnet.nl
Vragen over factuurfactuur@xmsnet.nlWebcare:
Naam:E-mail:aanwezig op:
Sophiewebcare@kantoor.xmsnet.nlwerkdagen van 9:00 tot 17:00
Timwebcare@kantoor.xmsnet.nlwerkdagen van 9:00 tot 17:00


Telefonische Helpdesk:
Omschrijving:Telefoonnummer:Openingstijden:
Telefonische helpdesk088 - 555 2 555- werkdagen van 8.00 - 22.00 uur
- Zaterdag van 10.00 - 16.00 uur
Storing dienst088 - 555 2 555- werkdagen van 22.00 - 8.00 uur
- Zaterdag van 0.00 - 10.00 uur
- Zaterdag van 16.00 - 0.00 uur
- Zondag van 0.00 - 0.00 uurXMS glasvezel ervaring topic - deel 15
XMS - Planningsvragen


In de meeste nieuwe trajecten zijn speciale voorzieningen getroffen om nieuwe klanten te voorzien van een correcte planning. Per regio stelt XMS een regio service manager aan die de oplevering van glasvezel in een gebied zal coordineren. In de meeste gevallen zijn deze mensen gewoon telefonisch bereikbaar en zal het nummer via de helpdesk gecommuniceerd worden.

Maar: Houd aub wel rekening met het feit dat de aanleg van een glasvezelnetwerk een project is dat niet makkelijk in te plannen is. Vaak heeft een aannemer te maken met onverwachte vertragende factoren en is niet duidelijk te zeggen wanneer een specifieke woning aangesloten zal worden.(In ieder geval niet ruim vooraf). De reden dat de aanleg van het netwerk zo complex is heeft vooral te maken met het feit dat het netwerk nog gebouwd moet worden. ADSL (koper) of Coax-netwerken zijn natuurlijk al lang aanwezig in de meeste gemeenten/woningen, dus een abonnement aanvragen op één van deze netwerken is een kwestie van een dienst activeren. Voor het opleveren van een glasvezelnetwerk zal het complete netwerk eerst aangelegd moeten worden.

De aanleg hiervan bestaat per wijkdeel/stad uit een aantal fasen:
In de eerste fase worden de centrales geplaatst en legt men het 'core netwerk' aan.
In de tweede fase begint men met het legggen van de glasvezel naar de straten/woningen.
In de derde (en laatste) fase sluit men de woningen aan op de glasvezel en worden de diensten geactiveerd.

XMS - Glasvezel Modems


Afbeelding:Naam:Poort verdeling:
PacketfrontPoort 1: Internet
Poort 2: IPTV
Packetfront (DRG 600)Poort a: Internet
Poort b: IPTV
Genexis CPSPoort 1: Internet
Poort 2: IPTV
Genexis CPS V2Poort 1: Internet
Poort 2: IPTV
Genexis core advancedPoort 1: Internet
Poort 2: IPTV

Note: Werkt de dienst niet als je utp kabel aansluit? In sommige gevallen zijn de diensten op de poorten om gedraaid. Probeer eerst de aansluit kabels te wisselen. Mocht het dan nog steeds niet werken, bel dan naar het service nummer om na te gaan op welke poorten de diensten staan.


XMS - Internet

XMS levert standaard een symmetrische glasvezelverbinding van 100/100Mbit voor 42,50 per maand. Optioneel is tegen een meerprijs een 200/200mbit abonnement. Dat is op dit moment alleen in Zeewolde beschikbaar.Dankzij de koppeling die XMS heeft op de AMS-IX (via het netwerk van InterNLnet) halen in alle gevallen klanten ook daadwerkelijk deze snelheid. Dit in schril contrast met bvb bestaande DSL/Coax netwerken waar de snelheden vaak lager uitvallen dan geadverteerd.

Bij het internet abonnement zitten natuurlijk email faciliteiten (100Mb mailbox) en persoonlijke hosting (100Mbyte). Ook zitten een spamfilter en een email-virusscanner in het abonnement.

Neemt men XMS af dan krijgt men op een centrale locatie een glasvezelaansluitpunt aangesloten waarop men de computer aan kan sluiten. Belangrijk hierbij is wel dat het aansluitpunt wel voorzien is van 4 (of 8 ) UTP-poorten, maar in de praktijk zal slechts één van deze poorten voorzien zijn van een internet verbinding. Wil je meerdere computers aansluiten dan zul je dus een router moeten plaatsen.

Belangrijk:Let bij de aanschaf wel op of de router echt in staat is om 100/100Mbit verkeer te routeren, in de praktijk blijkt dat veel modellen dit niet kunnen.. en dus ergens op de 20-30Mbit blijven steken. Dit ondanks het feit dat men de routers verkoopt als 100Mbit router. Of een router de doorvoersnelheid (throughput) van 50Mbit of 100Mbit ook werkelijk aankan is terug te vinden op www.smallnetbuilder.com. Let hierbij vooral op de LAN/WAN throughput.

XMS heeft een aansluiting op de Nikhef. De status van de Nikhef vind je hieronder:XMS - Telefonie

De telefoniedienst van XMS is gebasseerd op het platform dat ook voor Optibel gebruikt is (www.optibel.nl). Deze dienst is meerdere keren als een kwalitatief uitstekende dienst getest in bvb Computer Totaal. In de praktijk zullen er dus geen verschillen zijn tussen het vertrouwde analoge telefonienetwerk en XMS telefonie. In tegenstelling tot veel andere VoIP diensten heeft XMS het volledige netwerk qua QoS onder controle dus van standaard VoIP problemen (jitter/echo/etc) is er geen sprake.

Elke telefoonlijn heeft een eigen gereserveerd gebied binnen het netwerk en is dus onafhankelijk van up/download gedrag van XMS klanten.

Op het XMS aansluitpunt zijn 2 telefoonlijnen aan te sluiten (de 2e is voor een meerprijs/maand af te nemen via het klantenportal), maar dit zijn wel analoge telefoonlijnen. ISDN telefoons zullen dus niet werken.

De XMS telefoniedienst bied ondersteuning voor alle gangbare STS-functionaliteiten, bvb wisselgesprek, 3-way calling, callfwd, etc. Een overzicht hiervan is te vinden op www.xmsnet.nl.

XMS - Analoge televisie

Op het glasvezelaansluitpunt zit ook een aansluiting voor analoge televisie. Doormiddel van een F-connector is een traditionele coax-kabel aan te sluiten op deze aansluiting en kun je je bestaande coax-installatie aansluiten op het analoge signaal van XMS.

In de huidige vorm geeft XMS via het analoge signaal 39 Televisie, en 35-40 radiozenders door (note: Dit kan wel per regio verschillen, kijk voor het actuele overzicht op www.xmsnet.nl) die zonder settop-box te bekijken zijn. Het signaal komt binnen via een 2e glasvezel en is dus niet van invloed op de snelheid van het XMS internetverkeer.

XMS - Digitale televisie (IPTV)

Het is ook mogelijk om bij XMS gebruik te maken van interactieve digitale televisie. Voor het gebruik hiervan is echter wel een zogeheten Settop-box nodig die men los moet kopen. Een voorwaarde voor het afnemen van digitale televisie is echter wel dat men een abonnement heeft op XMS-analoge televisie en internet. Voor het ontvangen van digitale televisie zal 4,95 per maand in rekening worden gebracht.


Beeldkwaliteit Digitale TV

De beeldkwaliteit van digitale televisie zal natuurlijk een stuk hoger liggen dan bij analoge televisie doordat wij de NOB-mediagateway streams 1 op 1 doorgeven (8Mit/kanaal). De meeste streams zijn echter wel gewoon in het SD(PAL)-formaat, dus verwacht geen HD-kwaliteit. Dit hangt puur af van het feit dat de zenders niet uitzenden in HD.HD TV
XMS bied voor 5,95 per maand een HD pakket aan met 14 HD zenders. Zonder het HD pakket is het mogelijk om 14 zenders te bekijken o.a de publieke omroep, RTL zenders de Belgische publieke omroep en de Duitse publieke omroep. De HD settopbox is wel noodzakelijk om in HD te kijken ;) .
Voor de geïnteresseerde:
De HD streams komen rechtstreeks van de mediagateway van Technicolor af. Hierdoor is de gemiddelde bitrate van een HD zender 11 tot 16 mbit. De hoogte van de bitrate is afhankelijk van de zender die uitzend. Als de uitzending niet in HD uit gezonden word, zal het signaal SD zijn en is de bitrate 8 mbit bedragen.VideoOnDemand diensten

Met XMS digitale televisie is het ook mogelijk om gebruik te maken van een aantal VoD diensten. Dit zijn interactieve diensten zoals bijvoorbeeld uitzendinggemist, RTL gemist, Veronica gemist, Net 5 gemist. Een verschil met de websites van deze diensten is natuurlijk de beeldkwaliteit, in de meeste gevallen zal dit bij de VoD-diensten van XMS een stuk hoger zijn dan bij de webbased-varianten (4Mbit versus 0.5Mbit).
Naast de huidige VoD diensten zijn er natuurlijk nog een groot aantal in ontwikkeling, maar hierover kan ik nu nog weinig vertellen.Electronische programma gids (EPG)
De epg die xms levert zit natuurlijk de informatie van wanneer het programma start en wanneer het eindigt maar ook uitgebreide programma informatie. Tijdens het programma is het ook mogelijk om te kijken hoe lang het programma bezig is maar ook welke programma's erna komen.Mozaïek scherm

Nieuw op het iptv platform is het zogenaamde "Mozaïek scherm". Het mozaïek scherm stelt je in staat om in 1 oog opslag 9 zenders tegelijkertijd te bekijken. Handig als je bijvoorbeeld iets leuks zoekt op tv om naar te kijken. Ook is het mogelijk om het geluid van zender te beluisteren.


Personal video recorder (PVR)
Sinds december 2010 is het mogelijk om bij xms jouw tv avond zelfs in te plannen. De 532 en de 540 maken dit mogelijk. Zo kun je onder andere een programma live pauzeren, opnemen of handmatig de opnamen inplannen. Ook is het mogelijk om via de epg de programma's op te nemen.


Moviemax Videotheek
De Moviemax Videotheek is een interactieve applicatie waarmee je via het Digitale televisiemenu films kan huren en direct kan bekijken op de televisie. In de Videotheek vindt je SD of HD films in verschillende categorieën. Via de zoekfunctie vind je eenvoudig jouw favoriete film. Ben je benieuwd naar een film, dan kan je gratis de trailers van alle beschikbare films bekijken!


XMS - IPTV Settopbox vergelijker


XMS heeft op dit moment twee type Amino's.
Door de keuze van de juiste settopbox iets gemakkelijker te maken kan je onderstaand schema gebruiken.
Een settopbox kun je door op de volgende link te klikken: https://mijn.xmsnet.nl/instellingen.php?wat=iptv aanschaffen.
XMS ondersteunt op dit moment maximaal 3 settopboxen en is in elke mix te gebruiken. (bijvoorbeeld 3 keer de pvr box)HD box

PVR box
TypeAmino A140Amino M540
Prijs
€4,95 per maand.
€99,- éénmalig
+
€4,95 per maand.
Als tweede digitale box€150,- éénmalig€249,- éénmalig
Aansluit mogelijkhedenscart, coax en hdmi
en
spdif digitaal out
scart en hdmi
en
Analoog stereo audio out
Stereo and Dolby 5.1 surround via SPDIFan
SD digitale zenders
(Basis pakket)
7272
HD digitale zenders
(Basis pakket)
1818
Gemist pakket mogelijkheid.http://xms.pbservers.nl/image/vink.jpghttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpg
MovieMax Videotheekhttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpghttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpg
PVR functies (opnemen)http://xms.pbservers.nl/image/kruis.gifhttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpg
Grootte harde schijfhttp://xms.pbservers.nl/image/kruis.gif 250 gigabyte
XMS - DVB-C VS IPTV


Sinds december 2010 is het voor XMS klanten mogelijk om gebruik te maken van het dvb-c signaal. Maar naast het dvb-c signaal is er natuurlijk ook een keuze voor IPTV. Om een keuze te maken welke je wilt gaan gebruiken kan je onderstaand schema gebruiken. Natuurlijk is het ook mogelijk om beide signalen naast elkaar te gebruiken.

DVB-C

IPTV
PrijsGratis bij het pakket "Analoog radio en televisie" (€16,95 per maand) €4,95 per maand
+
(€5,95 per maand voor HD pakket)
SD digitale zenders39*72
HD digitale tv419
Bitrate SD zenders+/- 8 mbit+/- 8 mbit
Bitrate HD zenders+/-16 mbit+/- 16 mbit
EPGhttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpghttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpg
Mozaïek schermhttp://xms.pbservers.nl/image/kruis.gifhttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpg
Gemist pakkethttp://xms.pbservers.nl/image/kruis.gifhttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpg
Plus pakkethttp://xms.pbservers.nl/image/kruis.gifhttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpg
PVR functies (opnemen)http://xms.pbservers.nl/image/kruis.gifhttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpg
MovieMax Videotheekhttp://xms.pbservers.nl/image/kruis.gifhttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpg* Alleen het analoge pakket krijg je in digitale kwaliteit.

XMS - DVB-C

XMS koopt het televisie signaal in bij Glashart media.
Met het televisie signaal van Glashart Media heeft u de mogelijkheid al uw televisietoestellen in huis vrij eenvoudig aan te sluiten. Het analoge televisiesignaal kunt u via uw interne netwerk zonder problemen verdelen over de kinderkamer, slaapkamer of werkkamer, zonder dat u hiervoor extra betaalt. XMS biedt u analoog signaal met 39 populaire tv zenders en 40 radio zenders. Doordat de aanvoer via glasvezel plaatsvindt, profiteert u van een optimale beeld- en geluidskwaliteit, zonder storingen van weer of verkeer. De zenders in het standaardpakket verschillen per gemeente, dit komt doordat de Mediawet voorschrijft dat in elke gemeente lokale zenders worden aangeboden. Glashart Media volgt maar mogelijk de adviezen van de programmaraden op.

In veel gebieden levert XMS als handige overstapservice ook het volledige analoge pakket op DVB-C.
DVB-C: DIGITALE TELEVISIE via coax
Het volledige analoge pakket wordt door XMS, inclusief programmagids, ook aangeboden in digitale vorm op het analoge netwerk. (DVB-C) Om te genieten van ons digitale DVB-C signaal is een settopbox/decoder zonder smartcard voldoende.


Algemene instellingen DVB-C :
 • Frequentie: 304Mhz (vaak in te vullen als 304000(khz)
 • Aantal symbolen: 6875 (op sommige ontvangers 68750)
Netwerk-id instellingen:
Plaats: Netwerk-id
Almere8200
Amersfoort3900
Arnhem3900
Deventer7461
Leiden1000
Leusden3900
Hilversum3900
Nijmegen3900
Soest3900
Twello7461
Utrecht3900
Veenendaal3900
Wijchen3900
Zeewolde8200Om het DVB-C signaal op te vangen heeft u een kastje (ontvanger) nodig. Ontvangers met het DVB-C standaard logo kunnen gebruikt worden. XMS levert de Ziggo-kastjes zelf niet uit, maar zijn te koop in de betere elektronicawinkels. Daarnaast worden veel nieuwe platte tv' s uitgerust met een ingebouwde DVB-C ontvanger.
XMS kan niet garanderen dat elke DVB-C ontvanger op het netwerk te gebruiken is. De volgende ontvangers zijn in het verleden succesvol aangesloten op het netwerk:
 • Sagem ICAD81HD
 • Samsung DCB-B270R
 • Samsung DCB-H360R
 • Cisco 8455 DVB
 • Humax IR-FOXC
 • Panasonic TU-DC40RD
 • Samsung DCB-9401-R
 • Philips DCR2020/03
 • Samsung DCB-P850RS
 • Humax HDR-505C
 • Eye TV Hybrid USB module
 • DIGI1 STB 85 IR


Versie: 3.0.0

[Voor 255% gewijzigd door White_Collar op 12-05-2012 12:09]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 21:15


FAQ
 • [b][u]Telefonie:[/u][/b] [hr]
 • :? Help, de eerste twee seconde van een telefoon gesprek valt weg.
 • Bel het service nummer. XMS moet dit probleem oplossen.
  Internet:

 • :? Ik heb een vast ip aangevraagd, echter als ik de gegevens invoer werkt het niet. Wat moet ik doen?
 • De helpdesk bellen. De helpdesk moet zeer waarschijnlijk de diensten op jou lijn opnieuw erop zetten ;)


 • :? Ik heb met speedtest X getest maar ik haal 10-70 mbit van de 50 of 100 mbit.
 • In de meeste gevallen ligt het aan de speedtester zelf dat hij een lage waarde aangeeft.
  Verstandig is om de snelheid te testen door een kabel rechtstreeks aan te sluiten op het modem.
  Speedtest websites worden afgeraden om mee te testen zoals bijvoorbeeld: speedtest.net.
  de snelheidstests van speedtest.net zijn onbetrouwbaar voor het meten van glasvezel snelheden. Gebruik een FTP of newsserver om het te testen (bij voorkeur met 3 of 4 sessies tegelijk) en niet de speedtest websites.
  Onderstaande websites zijn ook nog een optie om jouw snelheid te testen.  Mirrors 100mb en 1000 mb files:
  1. Server Reggefiber: http://speedtest.reggefiber.nl/beta/
  2. Server XMS: http://home.xmsnet.nl/speedtest/100mb.bin

 • :? Mijn verzonden mail komt terug met de melding: reason: 554 5.6.0 Your mail message was flagged as spam. Message not accepted.
 • Het lijkt erop dat de webmail server op de spam list is beland, Bel even met xms zodat ze ervan weten. Zodat ze een verzoek indienen om xms er weer vanaf te halen.

 • :? Jullie bieden 50 mbit aan, maar haal je dit daadwerkelijk ook?.
 • In de meeste gevallen haal je de 50 mbit gewoon, het komt voor dat de 50 mbit niet word gehaald, meestal ligt dit probleem aan de router , doordat deze de 50 mbit net niet kan routeren naar de wan. Om te controleren of het inderdaad de router is die hier de boos doener is, is het verstandig om de pc rechtstreeks aan te sluiten op het modem en vervolgens een speedtest uit te voeren. Ook kan het voor de zekerheid handig zijn om een andere utp kabel te gebruiken om te testen, je weet maar nooit ;) Heb je dit allemaal al uitgeprobeerd dan is er nog maar 1 oplossing: bellen met het service nummer. Er is waarschijnlijk iets mis met jouw fiber verbinding.

 • :? Wat voor ping tijden kan ik verwachten met glasvezel?.
 • Bij speedtest kan je makkelijk 2ms tot 5ms halen.
  Een voorbeeld van een willekeurige XMS gebruiker:

  In de praktijk zijn de pings in games als: bad company 2 en Black ops iets hoger. Bij bad company 2 haal je ongeveer een ping van 80 en bij black ops een ping van 20 a 25.
  Zelf een gameserver hosten resulteert in ping tijden vanaf een ADSL of kabel aansluiting binnen Nederland naar jou glasvezel verbinding in 10 tot 50 ms.

  IPTV:

 • :? Mijn Animo 110 reageert nauwelijks tot niet, op mijn afstandbediening.
 • Dit komt meestal doordat de batterijen bijna leeg zijn. In sommige gevallen ontstaat dit probleem na het kopen van nieuwe televisie. Dit probleem ontstaat doordat de TV de infrarood overdracht verstoort tussen afstandbediening en de Animo 110. Waardoor de commando's die je intoetst in de afstandbediening niet aankomen bij de Animo 110. Om dit probleem te verhelpen raden we je aan on contact op moeten nemen met de service desk van XMS of een paar handige standaard oplossingen proberen die Mojo gepost heeft in dit topic.


 • :? Ik heb Settopbox X besteld, wanneer kan ik mijn pakketje verwachten?
 • Als je de Settopbox hebt besteld en het abonnement is al ingegaan dan kan de settopbox in het gunstigste geval binnen 3 a 4 werkdagen op jou deurmat liggen, officieel staat er 14 werkdagen voor.
  Is je abonnement nog niet actief? Dan word de settopbox orde verstuurt naar BNS op het moment dat je abonnement laat ingaan. De boven genoemde termen gelden hier ook. • :? Kan ik ook andere settopboxen gebruiken i.p.v de animo op het IPTV platform??
 • Nee dat is niet mogelijk


 • :? Waar is de optie apparaten toevoegen voor in het menu?
 • Om een koppeling te maken met de glashart media app op de ipad.
  Aanleg/oplevering:

 • :? Ik heb mij ingeschreven bij XMS, hoe lang duurt het totdat ik gebruik kan maken van de diensten?
 • Zodra de monteur het glasvezelmodem heeft opgeleverd in de meterkast kan je meestal binnen 48 uur gebruik maken van de diensten. De monteur komt binnen 20 werkdagen bij je langs om het modem op televeren.

[Voor 99% gewijzigd door White_Collar op 03-07-2012 19:30]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 21:15


Handleidingen + Zender overzichtenAlgemeen:
OnderwerpDownload link
Installatie HandleidingklikInternet

Telefonie:
OnderwerpDownload link
Telefonie HandleidingklikDigitale IPTV
OnderwerpDownload link
Handleiding Animo 110 inc. tv codesklik
Handleiding Animo 130m inc. tv codesklik
Handleiding Animo 140 inc. tv codesklik
Handleiding Animo 532 inc. tv codesklik
Handleiding Animo 540 inc. tv codesklik
Handleiding MovieMax videotheekklik

Of kijk hier even: http://glashartmedia.nl/Diensten/Handleidingen/

Zender overicht
OnderwerpDownload link
Zender overzicht Analoog en DVB-Cklik
Zender overzicht IPTV (digitale tv)klikDeze links verwijzen op dit moment nog naar oude locaties, deze worden worden nog geüpdate!

[Voor 101% gewijzigd door White_Collar op 06-05-2012 21:25]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 21:15


Change log first postDatum: Versie: Verandering:
6/05/12V3.0.0- Oude info geüpdatet naar de nieuwe situatie
- Oude info verwijdert
- Pakket overzicht geüpdatet
- Oude lay out aangepast naar nieuwe van XMS
13/10/11V2.6.4- Topic start een klein beetje op geschoond door oude info.
- Links naar zender overzichten geüpdatet.
31/08/11V2.6.3- Naam wijziging van extra pakketten in "Digitale Televisie:"
- Informatie over extra iptv pakketten gewijzigd naar de nieuwe situatie (HD pakket enPlus pakket) in "Digitale Televisie:".
- Kopje "Service punten" gewijzigd naar de nieuwe situatie.
- kopje "HDTV" onder "XMS - Digitale televisie (IPTV)" gewijzigd naar de nieuwe situatie.
- Tabel in "XMS - IPTV Settopbox vergelijker" gewijzigd naar de nieuwe situatie.
- Tekst toegevoegd bij "XMS - DVB-C"
- FAQ uitgebreid uitgebreid met 2 nieuwe vragen
- FAQ geordend op onderwerp
- IPTV zender overzicht geupdate naar de nieuwe versie van glashart media
- Analoog radio/televisie overzicht geupdate naar de nieuwe versie van glashart media
5/07/11V2.6.2- Nieuw Turks pakket toegevoegd.
2/07/11V2.6.1- Verzorging gebied bijgewerkt.
- DVB-C netwerk id's toegevoegd van nieuwe plaatsen.
- Extra pakket toegevoegd.
- Settopbox vergelijker tabel geüpdate naar de nieuwe situatie.
- Nieuwsbrief toegevoegd van 1/7/11.
22/04/11V2.6- IPTV tabel informatie toegevoegd.
- DVB-C VS IPTV tabel informatie toegevoegd.
- klik knopje voor meer informatie aangepast.
- Handleiding kopje toegevoegd.
- Achtergrond kopje toegevoegd.
- FAQ vragen toegevoegd.
25/02/11V2.5- Dekkingsgebied kaartje gemaakt en toegevoegd.
- Alle plaatjes lokaal gehost + gelinkt.
- Meer info knop toegevoegd + goed gelinkt.
- Stukje in "XMS - Glasvezel Modems" herschreven.
- "XMS - Digitale televisie (IPTV)" plaatjes toegevoegd en stukken herschreven.
- Kopje "XMS - DVB-C VS IPTV" geschreven.
- Uitgebreide FAQ toegevoegd. (komt zeer binnenkort)
- Change log toegevoegd.
- Download link toegevoegd naar de nieuwsbrief.[Voor 103% gewijzigd door White_Collar op 06-05-2012 21:16]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 21:15


Tot slot:

Officieel ben ik niet lid van het webcare team van xms. Ik ben werkzaam geweest voor XMS in de periode 25-12-2009 tot 5-5-2012.
Omdat ik niet meer werkzaam ben, is het voor mij niet meer mogelijk om klant gegevens op te vragen in het centrale systeem. Hierdoor zul je bij problemen het webcare team moeten contacteren bij problemen. :)
Maar natuurlijk wil ik graag mijn kennis die ik in de afgelopen 2.6 jaar heb opgedaan graag met jullie delen!

[Voor 106% gewijzigd door White_Collar op 06-05-2012 21:33]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 21:15


De 5 laatste berichten van het vorige draadje waren:
swima schreef op zondag 06 mei 2012 @ 12:55:
Hetzelfde hier (Nijmegen) met een Amino 540 ...
MiK schreef op zondag 06 mei 2012 @ 13:34:
Ik heb voor de zekerheid nog even een beeld fragment geschoten zodat XMS_Webcare dit probleem ook daadwerkelijk ziet.

Je ziet trouwens dat als ik weer terug zap dat ik toevallig bij NED3 weer langer moet wachten voordat er beeld komt.

(mocht je je afvragen wat je ziet in de spiegeling links op de tv als het beeld zwart is, dat is onze kat Ravi die voor oud vuil ligt)


[video]
Geurt-kun schreef op zondag 06 mei 2012 @ 14:30:
@webcare, bericht van AVM support aangaande nummerweergave op de Fritzbox doorgestuurd. Gaarne uw reactie.


[...]

Succes met zoeken man.
Bubba76 schreef op zondag 06 mei 2012 @ 19:18:
[...]


Grappig dat steeds meer mensen er last van krijgen,ik heb het probleem aan geslingerd en ik moest van webcare met de Amino en bekabeling en afstandsbediening naar het XMS huis om uit te sluiten dat het aan de Amino lag,ik heb daar nog geen tijd voor gehad.
Ik vraag me ook af nu er meerdere mensen last van krijgen en een enkeling ook al gemeld heeft dat het na een software update is begonnen,er actie word ondernomen.
Rekenblok schreef op zondag 06 mei 2012 @ 19:36:
Nope, ligt waarschijnlijk niet aan de Amino. Ik had overigens ook al maanden last van dit kleine probleem. Maar vond het niet echt nodig om die paar extra seconde maar als "storing" aan te melden.

[Voor 167% gewijzigd door White_Collar op 06-05-2012 21:21]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 21:15


Belangrijk bericht vanuit het webcare team van xms

Disclaimer:

Het webcare team reageert alleen op e-mails die op ons verzoek worden verzonden naar webcare@kantoor.xmsnet.nl. E-mails die hier zonder verzoek naar worden verzonden worden niet gelezen. Je kunt je vraag dan beter sturen naar support@xmsnet.nl. Het webcare team reageert niet op lopende officiële klachten.

[Voor 228% gewijzigd door White_Collar op 09-05-2012 23:50]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • fast-server
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 19-03 14:57
Mooie en uitgebreide nieuwe TS :)

PV Output SolarEdge SE5000H, 12x Jinko JKM390N-6RL3 Tiger> 4,68 kWp, Helling 42°, Oriëntatie 196° (ZZW)


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • boswandeling
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 19:11
Complimenten voor Rekenblok!

Om even terug te komen om het probleem met 5 sec zwart scherm:

Ik vind het toch wel waard als storing, omdat het nooit zo is geweest, ik vindt het best wel lastig, het zappen is nogal traag maar acceptabel. maar die 5 sec erbij vindt ik best wel hinderlijk.

Persoonlijk vindt ik iets laten testen in een XMShuis toch wel een lastig iets.

1- de huizen gaan verdwijnen
2- mij werd het eigenlijk ook met klem aangeraden(in een andere case), maar ik woon minimaal een uur rijden
van een XMShuis logisch dat ik daar niet aan begin.

Toch vraag ik me steeds af, dat als iets eindelijk vrijwel zonder problemen werkt, dat er na een tijd zich toch weer problemen voor gaan doen. het is IP en dat blijft toch altijd iets lastigs hebben.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 21:15
Muha, ik denk dat het webcare team aan zoveel cases wel een groeps ticket kan forceren bij Reggefiber.
Dat moet Reggefiber ook wel opvallen als er opeens een ticket of 15 met het zelfde probleem binnen komt :P

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • boswandeling
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 19:11
Rekenblok schreef op zondag 06 mei 2012 @ 21:46:
Muha, ik denk dat het webcare team aan zoveel cases wel een groeps ticket kan forceren bij Reggefiber.
Dat moet Reggefiber ook wel opvallen als er opeens een ticket of 15 met het zelfde probleem binnen komt :P
Daarom is dit ook een perfecte plek om dit soort problemen aan te geven, zelfs eventueel met beeldfragment.
Daar heeft een helpdesk ook meer aan, dan individuele telefoontjes met verschillende personen van de helpdesk.

We gaan zien of het opgepakt gaat worden, maar het kan bijna niet anders.

EDIT

Ik zit trouwens even naar de grafiek te kijken in de topicstart, ik zie dat er tussen 0.00 en 04.00 dus rond 02.00 een totale dip is te zien ?Iemand een idee wat dat was ? het is niet lang geweest, en opsview heeft mij ook niets geraporteerd (ik monitor om de 15 minuten een stuk of 30 adsl lijntjes), dus het zal wel een paar minuten geweest zijn.

[Voor 26% gewijzigd door boswandeling op 06-05-2012 21:54]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Gangster93
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22:48
MiK schreef op zondag 06 mei 2012 @ 21:48:
[...]


Daarom is dit ook een perfecte plek om dit soort problemen aan te geven, zelfs eventueel met beeldfragment.
Daar heeft een helpdesk ook meer aan, dan individuele telefoontjes met verschillende personen van de helpdesk.

We gaan zien of het opgepakt gaat worden, maar het kan bijna niet anders.
Als je(iedereen met dit probleem) even belt met de helpdesk kunnen zij een melding doorzetten naar reggefiber ;)

edit: Hier weer problemen met XSnews, meer mensen problemen met de newsserver?
edit2: Werkt weer met 10,1 MB/s :>

[Voor 9% gewijzigd door Gangster93 op 06-05-2012 21:55. Reden: problemen XSnews]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • boswandeling
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 19:11
Gangster93 schreef op zondag 06 mei 2012 @ 21:52:
[...]


Als je(iedereen met dit probleem) even belt met de helpdesk kunnen zij een melding doorzetten naar reggefiber ;)

edit: Hier weer problemen met XSnews, meer mensen problemen met de newsserver?
edit2: Werkt weer met 10,1 MB/s :>
Zowel zonder als met SSL geen probleem, alle 20 lijntjes open alleen de snelheid blijft steken rond de 8.0 MB/sec met alles pvr`s uit. Normaal haal ik dan 10 a 11 MB/sec

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Gangster93
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22:48
MiK schreef op zondag 06 mei 2012 @ 21:56:
[...]


Zowel zonder als met SSL geen probleem, alle 20 lijntjes open alleen de snelheid blijft steken rond de 8.0 MB/sec met alles pvr`s uit. Normaal haal ik dan 10 a 11 MB/sec
Staan de pvr's op standby of uit(stroomloos)?

edit: het maakt volgens mij verschil als ze volledig van de stroom af zijn. ;)

[Voor 11% gewijzigd door Gangster93 op 06-05-2012 22:18]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • boswandeling
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 19:11
Standby-uit maar niet stroomloos.....

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DharmaSingh
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 15-04-2018
Top Rekenblok dat je toch aan nummer XV bent begonnen.

Ik heb helaas de kunde en tijd er niet voor, maar ik hoop dat toch nog iemand zich aanmeldt om het van je over te nemen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 419977

@Rekenblok
Misschien is het handig om het Universe TV pakket nog binnenkort uit de topicstart te verwijderen, ze konden namelijk GHM niet meer betalen en zijn per direct verwijderd.

Maar verder hele nette TS! :)

[Voor 11% gewijzigd door Anoniem: 419977 op 07-05-2012 00:20]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • EricJH
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 01:47
Dank voor een nieuw topic met een verse topic start. :Y

Ik heb een kleine aanvulling voor je. De analoge R/TV aansluiting op de Genexis Core Advanced is bij ons een coaxaansluiting; er is een verloopstuk van F plug naar coax opgeschroefd. Ik weet niet of Genexis dat meeleverde of XMS of Reggefiber.

Is het een idee om de Reggefiber speedtest server in de TS te vermelden: http://speedtest.reggefiber.nl/beta/ ?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Camiel
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 00:07
Volgens mij is Hilversum toegevoegd aan de upgrade.. 92 Mbit strak op de speedtest.. :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • j1nx
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 23-03 22:01

j1nx

Geek - Enjoying life

@rekenblok;

Er is een gezegde; "Als je wilt dat iets goed gebeurd, kan je het beter zelf doen" _/-\o_

Top man, dat je hem uiteindelijk toch weer oppakt. Ik beloof dat wij (alle klagende knurften alhier) voor het eind van deze tot een oplossing hebben gekomen om het weer van je over te nemen. Aan de andere kant, alsof je nu nog zo veel te doen hebt ;)


EDIT: Oh ja en hier, Leiden oud portaal = 100 MBit

[Voor 7% gewijzigd door j1nx op 07-05-2012 09:41]

Technical enthousiast on a budget - DiY Tutorials, How-To's and Information on how to do things yourself, better & cheaper - The Dutch way.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • dôh
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 21-03 16:54
Leiden is naar 100Mbit

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
wget http://85.17.128.2/100mb.bin
--2012-05-07 10:32:47-- http://85.17.128.2/100mb.bin
Connecting to 85.17.128.2:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 104857600 (100M) [application/octet-stream]
Saving to: `100mb.bin'

100%[======================================>] 104,857,600 11.2M/s  in 10s

2012-05-07 10:32:57 (9.80 MB/s) - `100mb.bin' saved [104857600/104857600]

Polestar 2 | Honda S2000


Acties:
 • 0Henk 'm!
Kijk eens naar de nikhef van vandaag, vannacht om 2 uur:

Zag het toen ik de startpost zat te lezen, dit gebeurt trouwens de laatste tijd echt vaker, liever 's nachts dan overdag uiteraard.

[Voor 11% gewijzigd door Nick39 op 07-05-2012 11:38]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • fast-server
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 19-03 14:57
Het is niet echt 100Mbps, als ik hier kijk wat de meesten mensen halen +/- 11.3MB/s x 8 = 90,4Mbps
De hoogste snelheid die ik ooit heb gehaald was 11.7MB/s = 93.6Mbps maar meestal is het rond de 90Mbps

Ik heb alleen internet en telefonie, maar dit kan natuurlijk ook aan de packetfront CPE's liggen.

PV Output SolarEdge SE5000H, 12x Jinko JKM390N-6RL3 Tiger> 4,68 kWp, Helling 42°, Oriëntatie 196° (ZZW)


Acties:
 • 0Henk 'm!
fast-server schreef op maandag 07 mei 2012 @ 11:37:
Het is niet echt 100Mbps, als ik hier kijk wat de meesten mensen halen +/- 11.3MB/s x 8 = 90,4Mbps
De hoogste snelheid die ik ooit heb gehaald was 11.7MB/s = 93.6Mbps maar meestal is het rond de 90Mbps

Ik heb alleen internet en telefonie, maar dit kan natuurlijk ook aan de packetfront CPE's liggen.
Er zijn wat zaken gereserveerd door de QOS in het modem/packetfront, o.a. voor telefonie en iptv.
Ik vind het zelf niet zo handig, ik gebruik geen digitale tv en 10 mbits voor een telefoongesprek is wat teveel, het zou mooier zijn als dit dynamisch gebeurt : zodra de dienst nodig is, even snelheid verlagen, maar blijkbaar werkt dat niet goed ( zoals een aantal mensen merkten, flink downloaden en je beeld was weg) dus reserveert men blijkbaar maar wat.
Men had beter ( als dat mogelijk zou zijn) internet op vezel 1, aanvullende diensten op vezel 2 kunnen zetten en dit dan vanuit de POP regelen maar dat vereist een totaal nieuwe opbouw van het net.
Het wachten is op overal 1 GB modems/packetfronts, dan heb je er geen last meer van.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Venga AB
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 04-03 16:37
Nick39 schreef op maandag 07 mei 2012 @ 11:46:
[...]

Er zijn wat zaken gereserveerd door de QOS in het modem/packetfront, o.a. voor telefonie en iptv.
Ik vind het zelf niet zo handig, ik gebruik geen digitale tv en 10 mbits voor een telefoongesprek is wat teveel, het zou mooier zijn als dit dynamisch gebeurt : zodra de dienst nodig is, even snelheid verlagen, maar blijkbaar werkt dat niet goed ( zoals een aantal mensen merkten, flink downloaden en je beeld was weg) dus reserveert men blijkbaar maar wat.
Men had beter ( als dat mogelijk zou zijn) internet op vezel 1, aanvullende diensten op vezel 2 kunnen zetten en dit dan vanuit de POP regelen maar dat vereist een totaal nieuwe opbouw van het net.
Het wachten is op overal 1 GB modems/packetfronts, dan heb je er geen last meer van.
QoS voor IPTV en VoIP gebeurt ook dynamisch, daarom zakt je snelheid ook in als je Amino aan staat.

Het verschil tussen de link snelheid (100 Mbit) en de praktijk (data) snelheid is protocol overhead (headers). Bij TCP/IPv4 over ethernet is de payload in het gunstigste geval 94,9285% van de link snelheid.

Verder is het natuurlijk van belang of er wordt gemeten in MB of MiB ;)

100.000.000 / 8 * 94,9285% / 1024 / 1024 = 11,3164 MiB / sec

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Horza2011
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 01-06-2021


ik dacht netjes toch met me netgear router WNR 3500 V1 >:) :)

dit is wel zonder dat ik hd box aanheb
anders is de download rond de 80 mbit

[Voor 22% gewijzigd door Horza2011 op 07-05-2012 13:23]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • chocka
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 11-03 18:45
Leuk dat die het bij jouw wel doet, ik krijg alleen de ping van 5 ms te zien en daarna gebeurd er helemaal niets. Ik gebruik deze link http://speedtest.reggefiber.nl/beta/

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Caelorum
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 20:43
chocka schreef op maandag 07 mei 2012 @ 13:39:
Leuk dat die het bij jouw wel doet, ik krijg alleen de ping van 5 ms te zien en daarna gebeurd er helemaal niets. Ik gebruik deze link http://speedtest.reggefiber.nl/beta/
Hmm, die doet het hier gewoon in zowel Opera, Chrome als IE9 (compat en standards compliant).

[Voor 3% gewijzigd door Caelorum op 07-05-2012 13:56]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DharmaSingh
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 15-04-2018
chocka schreef op maandag 07 mei 2012 @ 13:39:
Leuk dat die het bij jouw wel doet, ik krijg alleen de ping van 5 ms te zien en daarna gebeurd er helemaal niets. Ik gebruik deze link http://speedtest.reggefiber.nl/beta/
[Firefox 12] Nijmegen

Heeft het bij mij ook een hele tijd niet gedaan [ook niet in I.E.], alleen ping en verder niks; ook regelmatig een time-out error,
maar sinds vanmorgen doettie ut weer [bij mij]

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • chocka
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 11-03 18:45
DharmaSingh schreef op maandag 07 mei 2012 @ 14:16:
[Firefox 12] Nijmegen

Heeft het bij mij ook een hele tijd niet gedaan [ook niet in I.E.], alleen ping en verder niks; ook regelmatig een time-out error,
maar sinds vanmorgen doettie ut weer [bij mij]
Idem alleen FF12 en IE beide niets dan ping. Zal het dagelijks blijven proberen, wie weet gaat die ooit eens doen?1

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Luuk1983
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 22:05
Ik gebruik nog steeds altijd die van OnsBrabantNet, die werkt tenminste altijd fatsoenlijk: http://speedtest.onsbrabantnet.nl/

AMD Ryzen 7 5800X3D | Gigabyte X570 Aorus ELITE | 32GB Corsair vengence 3200 | MSI RTX3080 Gaming Z | Kingston KC2000 2TB, Samsung 850 EVO 1TB | Fractal Define C TG | Scythe Mugen 5 | Seasonic Focus Plus Gold 650 | HTC Vive


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • EricJH
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 01:47
chocka schreef op maandag 07 mei 2012 @ 13:39:
Leuk dat die het bij jouw wel doet, ik krijg alleen de ping van 5 ms te zien en daarna gebeurd er helemaal niets. Ik gebruik deze link http://speedtest.reggefiber.nl/beta/
Het ding is nog steeds in beta en is some quirky heb ik gemerkt.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • chocka
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 11-03 18:45
Luuk1983 schreef op maandag 07 mei 2012 @ 15:53:
Ik gebruik nog steeds altijd die van OnsBrabantNet, die werkt tenminste altijd fatsoenlijk: http://speedtest.onsbrabantnet.nl/
Idd, die werkt! 141Mb down en 84Mb up. Kan ik tevreden mee zijn.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Pat_
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 23-09-2013
Volgens mij is de speedtest van Reggefiber ook een mooie manier om ons om de tuin te leiden. Standaard geeft deze veel hogere cijfers aan dan de andere speedtests.

Bij de Reggefiber haal ik met Amino aan 87 up en 95 down bij de Ons Brabant variant en de op speedtest.net kom ik beide niet hoger dan 70 up en 45 down.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Mojo
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 24-03 13:32

Mojo

The Power Within

EricJH schreef op maandag 07 mei 2012 @ 04:12:
Dank voor een nieuw topic met een verse topic start. :Y

Ik heb een kleine aanvulling voor je. De analoge R/TV aansluiting op de Genexis Core Advanced is bij ons een coaxaansluiting; er is een verloopstuk van F plug naar coax opgeschroefd. Ik weet niet of Genexis dat meeleverde of XMS of Reggefiber.

Is het een idee om de Reggefiber speedtest server in de TS te vermelden: http://speedtest.reggefiber.nl/beta/ ?
Reggefiber levert ze mee. Genexis standaard niet. :)

X-Life Lanparty Core i9 9900K @ 5Ghz, RTX3080, 16GB, Gigabyte Z390, Custom EK Waterloop


Acties:
 • 0Henk 'm!
Pat_ schreef op maandag 07 mei 2012 @ 16:34:
Volgens mij is de speedtest van Reggefiber ook een mooie manier om ons om de tuin te leiden. Standaard geeft deze veel hogere cijfers aan dan de andere speedtests.

Bij de Reggefiber haal ik met Amino aan 87 up en 95 down bij de Ons Brabant variant en de op speedtest.net kom ik beide niet hoger dan 70 up en 45 down.
Dat komt ook omdat de andere tests niet echt je snelheid meten, ze meten hoe snel je van de ene naar de andere verbinding gaat maar dat zegt niets, als jij iets download en de testserver is er een van Ziggo,dan moet die van Ziggo uploaden, de upload van Ziggo is niet zo hoog,dus klopt je test niet.
De reggefiber test is een realistische test tussen jezelf en een server in het net,welke de snelheid goed weergeeft.
Pak ik bij speedtest de server in Brugge dan heb ik een flinke snelheid, die in Alphen is weer bagger.
Je snelheid wordt altijd beperkt door wat er tussen zit, ik kan een upload van 500 mbits hebben,maar als de tegenpartij geen 500 mbits kan downloaden verpest dat de test, hebben we beiden 500 mbits maar zit de tweede partij achter een servertje van 100 mbits dan hebben we weinig aan onze 500 mbits.
Die testservers geven geen realistisch resultaat,die van Reggefiber geeft in elk geval aan wat je in theorie kan halen,in praktijk wordt dat beperkt met wat er in de route tussen zit.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Caelorum
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 20:43
Daar komt nog bij dat de test van reggefiber test binnen het reggefiber netwerk en de andere tests de snelheid naar buiten het netwerk. De snelheid van het een naar het andere netwerk is ook beperkt. Iig als idereen op het reggefiber tegelijkertijd zou gaan downloaden van een server in NY dan zou het me verbazen als je nog sneller dan 100kb/s kan downloaden.
De aansluiting op de AMS-IX is toch nog steeds 10GB/s?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • The Wizard
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 17:52

The Wizard

Moderator Mobile
Pat_ schreef op maandag 07 mei 2012 @ 16:34:
Volgens mij is de speedtest van Reggefiber ook een mooie manier om ons om de tuin te leiden. Standaard geeft deze veel hogere cijfers aan dan de andere speedtests.

Bij de Reggefiber haal ik met Amino aan 87 up en 95 down bij de Ons Brabant variant en de op speedtest.net kom ik beide niet hoger dan 70 up en 45 down.
De Reggefiber test is mijn ogen de stabielste en geeft duidelijk aan wat je snelheid is binnen het Reggefiber netwerk. Ik haal altijd straks 189/198 Mbit/s. De Onsbrabant variant komt niet verder dan 140 Mbit/s upload.

Groot nadeel is dat de Reggefiber variant vaak een time-out geeft. Misschien zit er een gebruikerslimiet op.

7090 kWp, 3 subsystemen (20x LG 320 Wp / 3x Canadian Solar 230 Wp)


Acties:
 • 0Henk 'm!
Caelorum schreef op maandag 07 mei 2012 @ 17:25:
[...]

Daar komt nog bij dat de test van reggefiber test binnen het reggefiber netwerk en de andere tests de snelheid naar buiten het netwerk. De snelheid van het een naar het andere netwerk is ook beperkt. Iig als idereen op het reggefiber tegelijkertijd zou gaan downloaden van een server in NY dan zou het me verbazen als je nog sneller dan 100kb/s kan downloaden.
De aansluiting op de AMS-IX is toch nog steeds 10GB/s?
Dat zei ik ook, maar misschien niet zo duidelijk:
De reggefiber test is een realistische test tussen jezelf en een server in het net,welke de snelheid goed weergeeft.
Je maakt verbinding met een server in je eigen netwerk, binnen Reggefiber zelf dus bedoelde ik daarmee.
Vaak zijn testservers ook servers die men zelf kan aanmelden,maar wat als ik ff zit te downloaden terwijl iemand me "gebruikt" als testserver.
Volgens mij heeft XMS 2 aansluitingen dacht ik Denan ooit eens te horen zeggen, maar ik kan er maar 1 vinden : https://my.ams-ix.net/members/513
Maar mijn internet loopt via een traceroute via internlnet, en die heeft er inderdaad 2:
https://my.ams-ix.net/members/299
Dus even geen idee hoe het precies loopt.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DjVe
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 23:35

DjVe

Hatsaflats!

Mojo schreef op maandag 07 mei 2012 @ 17:11:
[...]

Reggefiber levert ze mee. Genexis standaard niet. :)
Klopt :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • boswandeling
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 19:11
Nick39 schreef op maandag 07 mei 2012 @ 11:46:
[...]

Er zijn wat zaken gereserveerd door de QOS in het modem/packetfront, o.a. voor telefonie en iptv.
Ik vind het zelf niet zo handig, ik gebruik geen digitale tv en 10 mbits voor een telefoongesprek is wat teveel, het zou mooier zijn als dit dynamisch gebeurt : zodra de dienst nodig is, even snelheid verlagen, maar blijkbaar werkt dat niet goed ( zoals een aantal mensen merkten, flink downloaden en je beeld was weg) dus reserveert men blijkbaar maar wat.
Men had beter ( als dat mogelijk zou zijn) internet op vezel 1, aanvullende diensten op vezel 2 kunnen zetten en dit dan vanuit de POP regelen maar dat vereist een totaal nieuwe opbouw van het net.
Het wachten is op overal 1 GB modems/packetfronts, dan heb je er geen last meer van.
Deze zag ik ook nog.


Dit is AMS-IX Algemeen.... betekend dit gewoon een algehele dip ? of heb ik er echt geen verstand van ?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • barryl
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 16-08-2022
MiK schreef op maandag 07 mei 2012 @ 20:07:
Dit is AMS-IX Algemeen.... betekend dit gewoon een algehele dip ? of heb ik er echt geen verstand van ?
Volgens mij is dit eerder een spike veroorzaakt door de rrdtool (statistics tool) dan een probleem met AMS-IX, maar wie weet was er echt een dip in het hele internetverkeer van nederland...

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • boswandeling
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 19:11
EricJH schreef op maandag 07 mei 2012 @ 04:12:
Dank voor een nieuw topic met een verse topic start. :Y

Ik heb een kleine aanvulling voor je. De analoge R/TV aansluiting op de Genexis Core Advanced is bij ons een coaxaansluiting; er is een verloopstuk van F plug naar coax opgeschroefd. Ik weet niet of Genexis dat meeleverde of XMS of Reggefiber.

Is het een idee om de Reggefiber speedtest server in de TS te vermelden: http://speedtest.reggefiber.nl/beta/ ?
Idee is leuk, maar werkt niet... op Chrome laatste versie IE krijg ik Time-Out

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • theblindman
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 20:06
MiK schreef op maandag 07 mei 2012 @ 21:03:
[...]


Idee is leuk, maar werkt niet... op Chrome laatste versie IE krijg ik Time-Out
Blijven proberen. Hier kreeg ik ook vaak time-outs, maar na een paar keer refreshen doet 'ie het meestal wel prima.
Edit: zowel met Iron (Chrome) 17 als IE9

[Voor 8% gewijzigd door theblindman op 07-05-2012 21:15. Reden: Browsers toegevoegd]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 21:15
MiK schreef op maandag 07 mei 2012 @ 21:03:
[...]


Idee is leuk, maar werkt niet... op Chrome laatste versie IE krijg ik Time-Out
werkt gewoon :) 80 mbit down en 95 up

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


Acties:
 • 0Henk 'm!
MiK schreef op maandag 07 mei 2012 @ 20:07:
[...]


Deze zag ik ook nog.
[afbeelding]

Dit is AMS-IX Algemeen.... betekend dit gewoon een algehele dip ? of heb ik er echt geen verstand van ?
Bij zo'n dip had het meteen op de tweakers FP gestaan. Ik denk eerder dat hun monitoring even gereboot is.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BazzH
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 22:17

BazzH

Kei-goed...

Ik kom even zwaaien in dit topic. ;w ;w

XMS heeft vanmorgen, voor 8 uur, mijn aansluiting afgesloten. Tweak gaat straks mijn lijn activeren. (Gelukkig is mijn vrouw niet thuis, dus de downtime veroorzaakt geen ergernis.)
Wie weet tot ziens allemaal!

Think smart........ Act stupid........


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • j1nx
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 23-03 22:01

j1nx

Geek - Enjoying life

BazzH schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 09:20:
Ik kom even zwaaien in dit topic. ;w ;w

XMS heeft vanmorgen, voor 8 uur, mijn aansluiting afgesloten. Tweak gaat straks mijn lijn activeren. (Gelukkig is mijn vrouw niet thuis, dus de downtime veroorzaakt geen ergernis.)
Wie weet tot ziens allemaal!
Succes, laat ook even weten hoe het verlopen is. En misschien tot over een jaar als er weer wat te halen valt bij een nieuwe provider, misschien zelfs wel weer XMS.

Technical enthousiast on a budget - DiY Tutorials, How-To's and Information on how to do things yourself, better & cheaper - The Dutch way.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 21:15
Op mijn laatste dag nog even snel een paar tickets ingeschoten voor het 8 seconde probleem.
En ik zie dat er inmiddels ook al antwoord is:
Dit probleem staat al uit bij GHM
Oftewel: in onderzoek ;)

[Voor 6% gewijzigd door White_Collar op 08-05-2012 11:05]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • My-life
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 24-03 13:25
Dan sluit je een ticket toch niet af? De klant hoeft dus geen terug koppeling te verwachten blijkbaar.

Specs


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 21:15
My-life schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 10:58:
Dan sluit je een ticket toch niet af? De klant hoeft dus geen terug koppeling te verwachten blijkbaar.
Zucht.... Dit was een ticket naar noc, die sluiten het intern af omdat ghm er al mee bezig is. Bij XMS komt het ticket gewoon terug in het systeem op de tweede lijn.
Dus je krijgt gewoon als klant antwoord.
Snap niet helemaal waarom je daar druk om maakt, terwijl je niet weet hoe het ticket systeem van Noc en XMS gekoppeld zijn en werken ;)
Om meer verwarring te voorkomen heb ik maar even de vorige post geëdit. ;)

[Voor 52% gewijzigd door White_Collar op 08-05-2012 11:10]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • My-life
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 24-03 13:25
Zo snel maak ik me niet druk hoor ;) , maar ik kon ook niet weten dat dit nog interne communicaties was toch?

Specs


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • elwinvangestel
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 11-05-2022
Ketnet is inmiddels te vinden op 23 in de IPTV zenderlijst. ;-)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Darkangle
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 23:35
Rekenblok schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 11:02:
[...]


Zucht.... Dit was een ticket naar noc, die sluiten het intern af omdat ghm er al mee bezig is. Bij XMS komt het ticket gewoon terug in het systeem op de tweede lijn.
Dus je krijgt gewoon als klant antwoord.
Snap niet helemaal waarom je daar druk om maakt, terwijl je niet weet hoe het ticket systeem van Noc en XMS gekoppeld zijn en werken ;)
Om meer verwarring te voorkomen heb ik maar even de vorige post geëdit. ;)
Gezien de voorgeschiedenis en de keren dat ik nagebeld ben ( 0,0 ) is het op zich geen onlogische aan name eerlijk gezegd. Fout misschien, maar ervaring leert.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • aegis
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 15:34
heb nu ook 100mbps hier in utrecht. was net even 10min offline en nu weer verbonden.

https://bettyskitchen.nl


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ToniW
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 23-03 09:43
Het gebeurt bij mij soms dat binnenkomende interlokale telefoongesprekken in het display van mijn telefoon het nummer als beginnend met 0031 getoond wordt. Telefoon is een standaard DECT setje wat rechtstreeks aan de glasvezelapparatuur hangt, niet ertussen. Kan m'n vinger er niet echt achter krijgen of er een patroon achter zit.
Meer mensen hier 'last' van? Is hier wellicht een logische verklaring voor? Wie bepaald eigenlijk welk nummer er meegestuurd wordt? Is dat simpelweg iets van de provider waarbij die de call geïnitieerd wordt?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BazzH
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 22:17

BazzH

Kei-goed...

j1nx schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 09:30:
[...]


Succes, laat ook even weten hoe het verlopen is. En misschien tot over een jaar als er weer wat te halen valt bij een nieuwe provider, misschien zelfs wel weer XMS.
Eitje. Ik post dit nu via Tweak.

Vanmorgen om 9:15 gebeld en ze zouden ervoor zorgen dat de boel geactiveerd werd. Dat is in de loop van de dag (weet niet precies hoelaat) inderdaad gebeurd. Ik ben nu net thuis, heb even de netwerkkabels in e1 en e2 van mijn Genexis omgewisseld (XMS had IPTV op e1 geprovisioned en internet op e2) en de Genexis een powerflip gegeven (weet niet of dat echt had gehoeven). De M540 geeft alweer beeld en mijn internet is up.

Nu ga ik de Packetforce router van Tweak aansluiten en de helpdesk even bellen om de telefonie te laten activeren. Daarna is het alleen nog wachten op de nummerportering.

Think smart........ Act stupid........


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 419977

BazzH schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 16:50:
[...]

Eitje. Ik post dit nu via Tweak.

Vanmorgen om 9:15 gebeld en ze zouden ervoor zorgen dat de boel geactiveerd werd. Dat is in de loop van de dag (weet niet precies hoelaat) inderdaad gebeurd. Ik ben nu net thuis, heb even de netwerkkabels in e1 en e2 van mijn Genexis omgewisseld (XMS had IPTV op e1 geprovisioned en internet op e2) en de Genexis een powerflip gegeven (weet niet of dat echt had gehoeven). De M540 geeft alweer beeld en mijn internet is up.

Nu ga ik de Packetforce router van Tweak aansluiten en de helpdesk even bellen om de telefonie te laten activeren. Daarna is het alleen nog wachten op de nummerportering.
Welkom bij de club :+, zelfde gedaan als jouw en verliep ook gesmeerd. De Packetforce kan je iig zo aansluiten, en dan kan de helpdesk op afstand het VoIP inladen, weet niet of dat al kan als je nummer nog geporteerd moet worden trouwens, of dat je een tijdelijk nummer krijgt, want destijds zelf voor een nieuw nummer gekozen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • erikafoort
 • Registratie: December 2006
 • Niet online
Pppfff
Paar simpele vragen aan de helpdesk... Ondertussen al vanaf 28 April (10 dagen) bezig per mail. Halve antwoorden en non-informatie. Vooruit, pak ik even de telefoon om meteen kort te sluiten. 0882552550 nummer, doorverwezen naar 0882552555 nummer. wachten... wachten... wachten. Niks. Nou laat dan maar. Mail doorgezet naar o.a. webcare en nog een paar adressen die ik kon vinden. Eens kijken of ik antwoord hierop krijg.

Ik was toch al aan het kijken naar XS4ALL, iets duurder maar daar heb je dit soort problemen niet. En ze hebben voor mij wel leuke extra's zoals hot-spots van KPN.

Nouja, eens goed gaan nadenken maar.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 21:15
erikafoort schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 17:48:
Pppfff
Paar simpele vragen aan de helpdesk... Ondertussen al vanaf 28 April (10 dagen) bezig per mail. Halve antwoorden en non-informatie. Vooruit, pak ik even de telefoon om meteen kort te sluiten. 0882552550 nummer, doorverwezen naar 0882552555 nummer. wachten... wachten... wachten. Niks. Nou laat dan maar. Mail doorgezet naar o.a. webcare en nog een paar adressen die ik kon vinden. Eens kijken of ik antwoord hierop krijg.

Ik was toch al aan het kijken naar XS4ALL, iets duurder maar daar heb je dit soort problemen niet. En ze hebben voor mij wel leuke extra's zoals hot-spots van KPN.

Nouja, eens goed gaan nadenken maar.
Begin eerst maar eens met het draaien van het goede telefoon nummer voordat je gaat lopen klagen: 088 555 2 555
Daarnaast gaat webcare niet op mails in die niet op verzoek zijn verstuurd naar hun mail adres.
Ik dacht dat we op tweakers zaten?? :?
Het juiste nummer staat zelfs in de start post en daarnaast ook gewoon op de website :/

[Voor 7% gewijzigd door White_Collar op 08-05-2012 18:21]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BazzH
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 22:17

BazzH

Kei-goed...

Anoniem: 419977 schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 17:12:
[...]


Welkom bij de club :+, zelfde gedaan als jouw en verliep ook gesmeerd. De Packetforce kan je iig zo aansluiten, en dan kan de helpdesk op afstand het VoIP inladen, weet niet of dat al kan als je nummer nog geporteerd moet worden trouwens, of dat je een tijdelijk nummer krijgt, want destijds zelf voor een nieuw nummer gekozen.
Je krijgt een tijdelijk nummer inderdaad. Het porteren heeft wat tijd nodig. Maar we kunnen in ieder geval weer bellen. De helpdesk zet de VoIP configuratie op je Packetforce (daarvoor moet je wel thuis zijn, want je moet de resetknop 2 sec. indrukken) en dan moet de Packetforce zich aanmelden. Dat deed hij bij mij in eerste instantie niet, maar na een herstart was het allemaal geregeld. Ik werd ook meteen gebeld door de helpdesk op de vaste lijn, om een aan te geven dat het in orde was zo.

Zo, en nu op naar het Tweak-topic.

Think smart........ Act stupid........


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 21:15
BazzH schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 18:14:
[...]

Je krijgt een tijdelijk nummer inderdaad. Het porteren heeft wat tijd nodig. Maar we kunnen in ieder geval weer bellen. De helpdesk zet de VoIP configuratie op je Packetforce (daarvoor moet je wel thuis zijn, want je moet de resetknop 2 sec. indrukken) en dan moet de Packetforce zich aanmelden. Dat deed hij bij mij in eerste instantie niet, maar na een herstart was het allemaal geregeld. Ik werd ook meteen gebeld door de helpdesk op de vaste lijn, om een aan te geven dat het in orde was zo.

Zo, en nu op naar het Tweak-topic.
Wacht heel even ;) bij nummer poortering moet je wel telio opgeven als provider en niet xms. Maar ik neem aan dat je dat al gedaan had?

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • erikafoort
 • Registratie: December 2006
 • Niet online
Rekenblok schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 18:10:
[...]
Begin eerst maar eens met het draaien van het goede telefoon nummer voordat je gaat lopen klagen: 088 555 2 555
Daarnaast gaat webcare niet op mails in die niet op verzoek zijn verstuurd naar hun mail adres.
Ik dacht dat we op tweakers zaten?? :?
Het juiste nummer staat zelfs in de start post en daarnaast ook gewoon op de website :/
Rekenblok, ten eerste heb ik niet geklaagd over het verkeerde nummer maar heb ik mijn ervaringen gedeeld. Verschilletje.

Verder begrijp ik dat het natuurlijk heel erg fout van mij is om het telefoonnummer te pakken wat met dikke letters op hun site staat, op de eerste pagina. Het nummer zoals aangegeven dus op de site: Meer informatie? Bel 088-555 2 550. Ik was op zoek naar informatie over een dienst. Voortaan zal ik voor telefoonnummers eerst op tweakers kijken.

Blijkbaar is ..550 voor nieuwe klanten, geen wachttijd en ..555 voor bestaande klanten, wel wachttijd.

Maar dat is niet zo heel belangrijk, ik ben doorverwezen en heb daarna het, blijkbare, goede nummer gebeld. Daar was de wachttijd mij veel te lang en heb ik opgehangen na circa 10 minuten. Niet heel onredelijk want er word geen indicatie gegeven hoe lang je nog moet wachten.

Verder ben ik niet bekend met de policy van het webcare team, waar zou ik dat moeten vinden?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • boswandeling
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 19:11
Rekenblok schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 18:17:
[...]


Wacht heel even ;) bij nummer poortering moet je wel telio opgeven als provider en niet xms. Maar ik neem aan dat je dat al gedaan had?
Waarom Telia en geen XMSnet ?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DharmaSingh
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 15-04-2018
erikafoort schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 18:51:
[...]


Rekenblok, ten eerste heb ik niet geklaagd over het verkeerde nummer maar heb ik mijn ervaringen gedeeld. Verschilletje.

Verder begrijp ik dat het natuurlijk heel erg fout van mij is om het telefoonnummer te pakken wat met dikke letters op hun site staat, op de eerste pagina. Het nummer zoals aangegeven dus op de site: Meer informatie? Bel 088-555 2 550. Ik was op zoek naar informatie over een dienst. Voortaan zal ik voor telefoonnummers eerst op tweakers kijken.

Blijkbaar is ..550 voor nieuwe klanten, geen wachttijd en ..555 voor bestaande klanten, wel wachttijd.

Maar dat is niet zo heel belangrijk, ik ben doorverwezen en heb daarna het, blijkbare, goede nummer gebeld. Daar was de wachttijd mij veel te lang en heb ik opgehangen na circa 10 minuten. Niet heel onredelijk want er word geen indicatie gegeven hoe lang je nog moet wachten.

Verder ben ik niet bekend met de policy van het webcare team, waar zou ik dat moeten vinden?
In je initiële bericht had je twee verkeerde telefoonnummers geciteerd. Dat lijkt me niet de schuld van Rekenblok .
Als je bij mijn XMS had gekeken, had je het servicenummer ook meteen kunnen zien.
Op de XMS website staat het nummer ook heel duidelijk onder helpdesk /support.
Als je op google informatie XMSnet intikt kom je ook meteen op de pagina waar het juiste nummer staat.

Over het tempo van de telefoon opnemen kan ik me voorstellen dat je dat te lang vindt duren, over je andere irritaties kan ik niet oordelen.

Soms is het verstandig eerst even wat meer informatie op te doen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 423560

erikafoort schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 18:51:
Verder ben ik niet bekend met de policy van het webcare team, waar zou ik dat moeten vinden?
Anoniem: 422018 in "XMS Glasvezel ervaring - XIV"

Ze hebben in dit nieuwe draadje nog niet gepost maar dat komt vanzelf wel denk ik ;)

[Voor 75% gewijzigd door Anoniem: 423560 op 08-05-2012 19:29]


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 423560

MiK schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 18:56:
[...]

Waarom Telia en geen XMSnet ?
Omdat Telio de voip leverancier is ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • erikafoort
 • Registratie: December 2006
 • Niet online
DharmaSingh schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 19:13:
[...]
In je initiële bericht had je twee verkeerde telefoonnummers geciteerd. Dat lijkt me niet de schuld van Rekenblok .
Dat is inderdaad een tikfout maar daar viel rekenblok niet over volgens mij. Het ging er om dat ik het ..550 nummer 'misbruikt' had.
Als je bij mijn XMS had gekeken, had je het servicenummer ook meteen kunnen zien.
Op de XMS website staat het nummer ook heel duidelijk onder helpdesk /support.
Als je op google informatie XMSnet intikt kom je ook meteen op de pagina waar het juiste nummer staat.
Is het dan werkelijk ze vreemd dat ik dit doe?
Ik heb een vraag over een dienst van xmsnet. dus; www.xmsnet.nl waar een, in grote cijfers en bijbehorende tekst in grote letters, telefoonnummer staat voor meer informatie. Nummer staat gewoon op de site van mijn provider, waar ik informatie van wil, dus ik vind het niet vreemd dat ik dat pak. Het is niet zo dat er bij staat je niet mag bellen ofzo...

Het nummer ..555 moet ik dus gebruiken voor mijn vragen. Dat zal ik nooit meer vergeten :) Waarvoor is het nummer ..550 dan wel bedoeld?
Over het tempo van de telefoon opnemen kan ik me voorstellen dat je dat te lang vindt duren, over je andere irritaties kan ik niet oordelen.
Dank, daarom heb ik ook nog een mail gestuurd, dat zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat ik daar een antwoord op krijg maar dat gebel vind ik nog erger. Misschien ga ik later op de avond nog wel even bellen om te kijken of het dan wat rustiger is.
Soms is het verstandig eerst even wat meer informatie op te doen.
Heb je het nou over de informatie die ik juist probeer te krijgen bij de provider? Die krijg ik dus niet! Of ieder geval niet erg snel tot nu toe.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DharmaSingh
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 15-04-2018
erikafoort schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 19:44:
[...]

Dat is inderdaad een tikfout maar daar viel rekenblok niet over volgens mij. Het ging er om dat ik het ..550 nummer 'misbruikt' had.
Daar kan Rekenblok alleen op antwoorden; ik interpreteerde het zoals ik geschreven heb.

Er is wel verschil tussen een nummer voor informatie en een nummer voor helpdesk / support.
Ik neem ook aan dat je een welkoms-brief hebt gekregen. Op alle pagina's staat onderaan het ...555 nummer en bij het overzicht persoonlijke gegevens staat onder het kopje Service Desk behalve het emailadres servicedesk@xmsnet.nl ook het telefoonnummer 088 - 555 2 555.

Ik weet niet hoeveel duidelijker het gemaakt kan worden.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Caelorum
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 20:43
erikafoort schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 18:51:
[...]Maar dat is niet zo heel belangrijk, ik ben doorverwezen en heb daarna het, blijkbare, goede nummer gebeld. Daar was de wachttijd mij veel te lang en heb ik opgehangen na circa 10 minuten. Niet heel onredelijk want er word geen indicatie gegeven hoe lang je nog moet wachten.[...]
Ja, merkte het een jaar of twee geleden al. Soms hebben ze het erg druk en kan je zo 15 min wachten, maar op andere tijden (bijv. half uur later) bel je en nemen ze meteen op ^^
Geen idee of dit tegenwoordig nog zo is, maar de kans is iig groot. Zelf hang ik bij servicedesks altijd op na 5min. Dan bel ik wel een andere keer als het wat rustiger is, zijn de mensen aan de andere kant ook een stuk vriendelijker en behulpzamer.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • erikafoort
 • Registratie: December 2006
 • Niet online
DharmaSingh schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 20:00:
[...]

Er is wel verschil tussen een nummer voor informatie en een nummer voor helpdesk / support.
Ik neem ook aan dat je een welkoms-brief hebt gekregen. Op alle pagina's staat onderaan het ...555 nummer en bij het overzicht persoonlijke gegevens staat onder het kopje Service Desk behalve het emailadres servicedeak@xmsdesk.nl ook het telefoonnummer 088 - 555 2 555.

Ik weet niet hoeveel duidelijker het gemaakt kan worden.
Dude, beetje vermoeiend maar nog éénmaal, duidelijker ga ik het niet maken!
Omdat ik per ongeluk vandaag niet mijn inlogbrief bij me had met de on-onthoudbare inlogcode/wachtwoord waarop tevens het ..555 telefoonnummer vermeld staat heb ik een nummer opgezocht op de website van mijn provider. Stel je voor, de brutaliteit die ik vandaag had.
Tik eens in je internetbrowser: www.xmsnet.nl
Welk telefoonnummer zie je met dikke letters staan. Wat staat daar boven en naast? Zoiets als 'Meer informatie? Bel'. Welk nummer denk je dat ik ga bellen? Misschien: 088-555 2 550?

Nog even gedaan wat jij zei. Log ik in op mijn xmsnet dan zie het emailadres
support@xtramediaservices.nl icm ..555
tevens wordt ik doorverwezen naar www.xmsnet.nl (komt bekend voor?), kopje Servicedesk (welke niet bestaat, dus service maar gekozen). twee nummers in beeld ..550 en ..555.
Uitstapje naar helpdesk/support, twee nummers in beeld ..550 en ..555. paar emailadressen die eindigen op xmsnet.nl maar geen xmsdesk.nl?

Daarbij had ik niet het nummer nodig voor de helpdesk, alles werkt namelijk prima tot nu toe bij XMS. Ik wilde graag informatie hebben over een dienst.

Educated guess maar hier kunnen we nog 100 posts over maken dus laten we lekker verder gaan over belangrijkere dingen.

Terug naar de essentie, ervaringen met XMS. Die was vandaag (en de afgelopen 10 dagen) slecht door het langzaam reageren via de mail van XMS.
Caelorum schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 20:07:
[...]
Ja, merkte het een jaar of twee geleden al. Soms hebben ze het erg druk en kan je zo 15 min wachten, maar op andere tijden (bijv. half uur later) bel je en nemen ze meteen op ^^
Geen idee of dit tegenwoordig nog zo is, maar de kans is iig groot. Zelf hang ik bij servicedesks altijd op na 5min. Dan bel ik wel een andere keer als het wat rustiger is, zijn de mensen aan de andere kant ook een stuk vriendelijker en behulpzamer.
Precies, voor iedereen makkelijker. Ik gok dat het morgen gaat worden voor ik weer bel, telefoon van de zaak niet bij me :) En ik ga even lekker een serie of twee kijken.

[Voor 14% gewijzigd door erikafoort op 08-05-2012 20:39]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • The Wizard
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 17:52

The Wizard

Moderator Mobile
Anoniem: 423560 schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 19:31:
[...]


Omdat Telio de voip leverancier is ;)
Ik heb bij de portatie gewoon XMS opgegeven, alles is goed gegaan :). De klant weet natuurlijk niet dat de telefoon diensten van Telio zijn.

7090 kWp, 3 subsystemen (20x LG 320 Wp / 3x Canadian Solar 230 Wp)


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DharmaSingh
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 15-04-2018
erikafoort schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 20:34:
[...]
Nog even gedaan wat jij zei. Log ik in op mijn xmsnet dan zie het emailadres
Lijkt me inderdaad niet belangrijk genoeg om nog lang over te corresponderen.
Maar nog even dit:
Brutaliteit heeft niemand het over gehad en heeft ook niemand als zodanig bedoeld.

En ik heb niet gezegd noch geschreven log in op mijn Xmsnet, maar ga naar mijn Xmsnet, daar staat het nummer bovenaan, dus voordat je inlogt.

Wat mij betreft enkel goede bedoelingen en geen hard feelings.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Fiber
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 01:20

Fiber

Beaches are for storming.

erikafoort schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 17:48:
[...]
Paar simpele vragen aan de helpdesk...
Wat zijn je vragen eigenlijk? Lijkt me interessanter dan een discussie over telefoonnummers...

Keep your wits sharp, your heart open and your gun loaded. And never mess with mother nature, mother in-laws and, mother freaking Ukrainians.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Caelorum
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 20:43
erikafoort schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 20:34:
[...]
tevens wordt ik doorverwezen naar www.xmsnet.nl (komt bekend voor?), kopje Servicedesk (welke niet bestaat, dus service maar gekozen).
[...]
Dat had natuurlijk helpdesk moeten zijn :)
Verder had je natuurlijk gewoon gelijk. Het staat een beetje raar op de site. Beter zou zijn " Voor meer info bel <nummer>, voor huidige klanten bel <nummer>".

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 21:15
MiK schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 18:56:
[...]


Waarom Telia en geen XMSnet ?
XMS koopt in bij telio, deze porteringen ook het nummer over naar ze, vandaar :)

Op http://www.opta.nl/nl/ kan je ook zien bij welke provider je nummer hangt. Gebruikte ik altijd om te controleren waar het nummer vandaan kwam van klanten die graag een nummer portering gingen aanvragen.

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 21:15
Fiber schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 21:54:
[...]

Wat zijn je vragen eigenlijk? Lijkt me interessanter dan een discussie over telefoonnummers...
Sluit ik me bij aan, ik denk dat er in dit topic genoeg kennis in huis is om al je vragen te beantwoorden :)

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Tha_Mars
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 13-12-2022
Afgelopen maandag is eindelijk de modem geplaatst (2sec werk). Gisteravond lijntje aangesloten. Ik meet snelheden van 35 down en 75 up. Ik ben benieuwd waar alles op uitkomt na de verhoging in Nijmegen.

Overigens hebben we een abonnement van 35/35 afgesloten, inclusief DTV en TEL.

[Voor 16% gewijzigd door Tha_Mars op 09-05-2012 09:03. Reden: aanvulling abo]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Mojo
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 24-03 13:32

Mojo

The Power Within

De abonnementen in Nijmegen (G3) zijn door overleggen tussen de stichting Fiber Overal en de directie van XMS al tijdens de vraagbundeling extreem goed geprijsd. De upgrade van 10/10 naar 35/35 die alle XMS klanten nu krijgen heb je al gehad. :)

X-Life Lanparty Core i9 9900K @ 5Ghz, RTX3080, 16GB, Gigabyte Z390, Custom EK Waterloop


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • GerkeP
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 20:46

GerkeP

Vragen mag altijd........

Ben met online examen bezig, klapt de verbinding er uit :(

Pc 3905

GerkeP


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 21:15
Loveparade schreef op woensdag 09 mei 2012 @ 09:42:
Ben met online examen bezig, klapt de verbinding er uit :(

Pc 3905
Je wordt waarschijnlijk omgezet naar 100/100 zoals ook meerdere malen te lezen in dit topic ;)

[Voor 3% gewijzigd door White_Collar op 09-05-2012 09:43]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • GerkeP
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 20:46

GerkeP

Vragen mag altijd........

Dat zal best, maar ik ben nu wel 300 dollar armer :(
Opnieuw aanvragen en weer 4 weken wachten. Snap niet dat de verbinding er uit moet voor die omzetting

GerkeP


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Luuk1983
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 22:05
Loveparade schreef op woensdag 09 mei 2012 @ 09:47:
Dat zal best, maar ik ben nu wel 300 dollar armer :(
Opnieuw aanvragen en weer 4 weken wachten. Snap niet dat de verbinding er uit moet voor die omzetting
Ik snap de frustratie, maar het is wel een erg brak systeem als je meteen 300 dollar kwijt bent en niet verder kan als de verbinding uit valt. Een internetverbinding kan altijd even wegvallen op meerdere punten onderweg. En zover ik begrepen heb tot nu toe bij het omzetten van de verbinding naar 100 Mbit ligt deze er maar heel even uit. Kan je niet gewoon verder gaan daarna?

AMD Ryzen 7 5800X3D | Gigabyte X570 Aorus ELITE | 32GB Corsair vengence 3200 | MSI RTX3080 Gaming Z | Kingston KC2000 2TB, Samsung 850 EVO 1TB | Fractal Define C TG | Scythe Mugen 5 | Seasonic Focus Plus Gold 650 | HTC Vive


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • GerkeP
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 20:46

GerkeP

Vragen mag altijd........

Verbinding is er nog steeds niet, inmiddels 20 minuten offline, sessie blijft 10 minuten geldig.
Dit soort omzettingen hoor je 's nachts te doen.
Volgens xms site zijn ze overigens bezig met Utrecht en niet met Veenendaal

GerkeP


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • GerkeP
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 20:46

GerkeP

Vragen mag altijd........

Loveparade schreef op woensdag 09 mei 2012 @ 10:06:
Verbinding is er nog steeds niet, inmiddels 20 minuten offline, sessie blijft 10 minuten geldig.
Dit soort omzettingen hoor je 's nachts te doen.
Volgens xms site zijn ze overigens bezig met Utrecht en niet met Veenendaal
en in totaal 33 minuten offline geweest :(

Zijn ze de boel gelijk fysiek aan het vervangen door gigabit apparatuur in de pop of zo?

GerkeP


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • hybybyte
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 16-09-2022
Het lag er bij mij ook uit! Ook 3905.
Inderdaad nu op hogere snelheid.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Caelorum
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 20:43
Loveparade schreef op woensdag 09 mei 2012 @ 10:14:
[...] Zijn ze de boel gelijk fysiek aan het vervangen door gigabit apparatuur in de pop of zo?
Heh, bij mij duurde het ongeveer 5 min. Dit is natuurlijk wel extreem zuur. Misschien dat je nog wat kan regelen met het bedrijf waar je de examens afnam?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • GerkeP
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 20:46

GerkeP

Vragen mag altijd........

Caelorum schreef op woensdag 09 mei 2012 @ 11:11:
[...]

Heh, bij mij duurde het ongeveer 5 min. Dit is natuurlijk wel extreem zuur. Misschien dat je nog wat kan regelen met het bedrijf waar je de examens afnam?
Heb al mail gestuurd, nu wachten tot ze daar aan de westkust wakker worden.

GerkeP


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Tha_Mars
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 13-12-2022
Mojo schreef op woensdag 09 mei 2012 @ 09:21:
De abonnementen in Nijmegen (G3) zijn door overleggen tussen de stichting Fiber Overal en de directie van XMS al tijdens de vraagbundeling extreem goed geprijsd. De upgrade van 10/10 naar 35/35 die alle XMS klanten nu krijgen heb je al gehad. :)
Weet je dat zeker?

De G-3 prijzen (3 in 1 (35 mbit) voor 39,95) zijn door de verhoging van de snelheden helemaal niet scherp... Zie het huidige XMS abonnement van 50 mbit voor 44,95 euro. Of zie ik iets over het hoofd?

Update:
Even in mijn e-mail gezocht naar de laatste nieuwsbrief:
XMS verhoogt internetsnelheid
Na KPN verhoogt nu ook XMS de internetsnelheid, zonder extra kosten. XMS abonnees met 35 Mbs-internet krijgen een 50 Mbs-verbinding. Hebt u al een 50 Mbs-internetverbinding, dan wordt deze opgehoogd tot 100 Mbs. Was u al een gelukkige met een 100 Mbs verbinding, dan houdt u deze snelheid, maar hoeft u de upgrade-optie van € 4 per maand niet meer te betalen. De wijziging gaat in mei in.

[Voor 30% gewijzigd door Tha_Mars op 09-05-2012 11:42. Reden: xms nieuwsbrief]


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 422018

Weergave tijd via settopbox onjuist

De netwerkbeheerder heeft een groepsticket aangemaakt i.v.m. de problemen met het weergeven van de correcte tijd. In beeld en via de EPG wordt de foutieve tijd doorgegeven, de programma informatie wordt echter wel correct weergegeven.

Mocht je hier last van hebben stuur ons dan een DM met de volgende informatie:

- NAW gegevens, het liefste met een 06 nummer mocht de netwerkbeheerder willen bellen.
- Het type settopbox dat wordt gebruikt
- Aangesloten via scart of HDMI
- De huidige beeldinstellingen van de settopbox
- Startdatum problemen
- Eventuele stappen die al genomen zijn om dit probleem op te lossen. -Tim

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Janneman1965
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 04-02 16:09
Is is XMS dit ook nog van plan door te voeren?
Onbeperkt bellen naar vaste en mobiele nummers in Nederland

Onbeperkt bellen voor een vast bedrag per maand. Dat kan met glasvezel van KPN. Voeg BelOnbeperkt Altijd voor € 15,- per maand toe aan uw pakket en je kunt onbeperkt bellen naar alle vaste en mobiele nummers in Nederland (met uitzondering van betaalde 08- en 09-nummers).
Zie KPN Glasvezel
_/-\o_

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 422018

Janneman1965 schreef op woensdag 09 mei 2012 @ 16:07:
Is is XMS dit ook nog van plan door te voeren?


[...]


Zie KPN Glasvezel
_/-\o_
Daar zijn geen plannen voor. Mocht het veranderen, dan laten wij het onze klanten weten. Momenteel alleen onbeperkt bellen naar alle vaste nummer voor 9,95 euro per maand. - Sophie

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Janneman1965
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 04-02 16:09
Anoniem: 422018 schreef op woensdag 09 mei 2012 @ 16:29:
[...]

Daar zijn geen plannen voor. Mocht het veranderen, dan laten wij het onze klanten weten. Momenteel alleen onbeperkt bellen naar alle vaste nummer voor 9,95 euro per maand. - Sophie
Erg jammer! 8)7

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DjVe
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 23:35

DjVe

Hatsaflats!

Tha_Mars schreef op woensdag 09 mei 2012 @ 11:34:
[...]


De G-3 prijzen (3 in 1 (35 mbit) voor 39,95) zijn door de verhoging van de snelheden helemaal niet scherp... Zie het huidige XMS abonnement van 50 mbit voor 44,95 euro. Of zie ik iets over het hoofd?

Update:
Even in mijn e-mail gezocht naar de laatste nieuwsbrief:

[...]
Het light abonnement was een 10/10 Mbps abonnement met een tijdelijke snelheidsverhoging naar 35/35 Mbps (check je inschrijving maar eens). Men heeft nu besloten om die abonnementen een permanente 35/35 Mbps snelheid mee te geven. :)
Bron: http://xmsnet.nl/nieuws/snelheidsupgrade

GRATIS snelheidsverhoging bij XMS!

XMS verhoogt haar internetsnelheden! Vanaf mei kunt u dus (nóg) sneller up- én downloaden. En niet onbelangrijk: tegen een gelijkblijvende prijs!

Hierbij een overzicht, van de snelheidsverhogingen per pakket:

Heeft u al een snelheid van 100/100 Mbps? Dan hebben we voor u uiteraard ook goed nieuws! U heeft al de hoogste snelheid, daarom gaat u minder betalen per maand!
http://xmsnet.nl/uploads/images/images_nieuws/snelheidsverhoging100Mbps.png
De snelheden worden vanaf 1 mei 2012 aangepast. Op uw eerstvolgende factuur kunt u uw nieuwe snelheden terugvinden. Wij wensen u veel plezier met uw nieuwe internetsnelheid!
En het FO aanbod is zeker wel scherp. Je hebt 35/35 Mbps + basis telefonie + analoge radio/tv + DVB-C voor €39,95 per maand. Daarnaast zijn de eerste 4 maanden gratis en je krijgt ook een flink aantal maanden gratis IPTV als je dat bij je pakket hebt afgesloten in de vraagbundelingsperiode (ik meen iets van 24 maanden).

[Voor 23% gewijzigd door DjVe op 09-05-2012 16:53]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • boswandeling
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 19:11
Rekenblok schreef op dinsdag 08 mei 2012 @ 22:25:
[...]


XMS koopt in bij telio, deze porteringen ook het nummer over naar ze, vandaar :)

Op http://www.opta.nl/nl/ kan je ook zien bij welke provider je nummer hangt. Gebruikte ik altijd om te controleren waar het nummer vandaan kwam van klanten die graag een nummer portering gingen aanvragen.
Okee, ben het spoort een beetje kwijt :)

In je eigen topicstart staat er optibel nu zeg je telia, en voor een afnemer is gewoon XMSnet behalve als je gaat porteren ? ik neem aan dat ik als ik zou porteren naar een andere aanbieder ik als leek gewoon zeg dat ik vanaf XMSNet kom, bij wie XMS het inkoop dat hoort een klant dan toch ook niet te weten.

Niet in alle gevallen heb je wat aan de OPTA, want als ik ga zoeken op mijn eigen nummer 071-2000xxx krijg ik te zien dat ik het nummer behoort tot Solcon. Dit klopt niet, ik zit namelijk al 2 jaar bij breezz. Het nummer is toen der tijd wel afgesloten bij Solcon, en het nummerblok is ook van Solcon

Dus je kan nooit echt zien welk nummer op dit moment aan welke provider gekoppeld is.

EDIT:

Ik zit er met het verhaal OPTA naast, je kan ook het nummer los selecteren, dan zie ik wel dat ik bij breezz zit.

Excuuz

[Voor 5% gewijzigd door boswandeling op 09-05-2012 17:49]


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 30

Mijn snelheid is verhoogt van 50/50 naar 100/100.

Met 90Mbit down, kom ik nog aardig in de buurt, maar upstream blijft steken onder de 50Mbit. Oftewel de warde zoals het al was. Iemand een idee?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 21:15
Anoniem: 30 schreef op woensdag 09 mei 2012 @ 23:26:
Mijn snelheid is verhoogt van 50/50 naar 100/100.

Met 90Mbit down, kom ik nog aardig in de buurt, maar upstream blijft steken onder de 50Mbit. Oftewel de warde zoals het al was. Iemand een idee?
schopje geven tegen je router en modem van een minuut :)

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 21:15
MiK schreef op woensdag 09 mei 2012 @ 17:48:
[...]


Okee, ben het spoort een beetje kwijt :)

In je eigen topicstart staat er optibel nu zeg je telia, en voor een afnemer is gewoon XMSnet behalve als je gaat porteren ? ik neem aan dat ik als ik zou porteren naar een andere aanbieder ik als leek gewoon zeg dat ik vanaf XMSNet kom, bij wie XMS het inkoop dat hoort een klant dan toch ook niet te weten.

Niet in alle gevallen heb je wat aan de OPTA, want als ik ga zoeken op mijn eigen nummer 071-2000xxx krijg ik te zien dat ik het nummer behoort tot Solcon. Dit klopt niet, ik zit namelijk al 2 jaar bij breezz. Het nummer is toen der tijd wel afgesloten bij Solcon, en het nummerblok is ook van Solcon

Dus je kan nooit echt zien welk nummer op dit moment aan welke provider gekoppeld is.

EDIT:

Ik zit er met het verhaal OPTA naast, je kan ook het nummer los selecteren, dan zie ik wel dat ik bij breezz zit.

Excuuz
Ik heb helaas de regels van de opta ook niet verzonnen :N

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 21:15
j1nx schreef op maandag 07 mei 2012 @ 09:40:
@rekenblok;

Er is een gezegde; "Als je wilt dat iets goed gebeurd, kan je het beter zelf doen" _/-\o_

Top man, dat je hem uiteindelijk toch weer oppakt. Ik beloof dat wij (alle klagende knurften alhier) voor het eind van deze tot een oplossing hebben gekomen om het weer van je over te nemen. Aan de andere kant, alsof je nu nog zo veel te doen hebt ;)


EDIT: Oh ja en hier, Leiden oud portaal = 100 MBit
Ik zal zelf verder gaan met de start post voorlopig. Ik heb nu een vrije zaterdag :+
Zal aankomende zaterdag direct even het feedback op de start post verwerken nu ik het er toch over heb.

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"

MiK schreef op woensdag 09 mei 2012 @ 17:48:
[...]


Okee, ben het spoort een beetje kwijt :)

In je eigen topicstart staat er optibel nu zeg je telia, en voor een afnemer is gewoon XMSnet behalve als je gaat porteren ? ik neem aan dat ik als ik zou porteren naar een andere aanbieder ik als leek gewoon zeg dat ik vanaf XMSNet kom, bij wie XMS het inkoop dat hoort een klant dan toch ook niet te weten.
Optibel neemt het geheel weer af van Telio uit Noorwegen, het is een vrij ingewikkelde boel allemaal, feitelijk is XMS gewoon lucht,het bestaat als provider,maar neemt de diensten allemaal weer bij andere providers af.
Televisie komt via Glashart media, internet weet ik niet eens meer, dat was internlnet, maar die is ook weer opgekocht,Telefoon loopt via het Optibel platform ( wat internlnet ook gebruikt ) welke weer geleverd worden door Telio uit Noorwegen, de newsserver bestaat feitelijk ook niet, dat is gewoon een switch bij xsnews waar XMS de abbo's inkoopt, het netwerk zelf wordt weer beheerd door Reggefiber die weer Volker Wessels gebruikt bij storingen,het zijn allemaal resale diensten.
Dat maakt een storing ook vervelend,zit er netwerkmatig wat verkeerd dan moet men dat melden via het NOC waar Reggefiber het weer oppakt en gaat kijken, is er met de tv iets mis dan moet dat vanuit XMS weer aangekaart worden bij GHM, uiteraard heeft men wel korte lijnen daar naartoe maar voor echte problemen is XMS altijd afhankelijk van derde partijen die het moeten gaan oplossen, zo kan het dus zo maar zijn dat iemand in Noorwegen bezig is met jouw telefonie probleem.
Heb je een news probleem dan mag je dat officieel niet melden bij XSNEWS maar moet XMS dat doen.

[Voor 45% gewijzigd door Nick39 op 10-05-2012 14:08]

Pagina: 1 2 3 ... 27 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee