Toon posts:

XMS Glasvezel ervaring - XII Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 13 Laatste
Acties:
 • 66.546 views

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 28-03 17:51

Vorige delen

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11

Over xms

Een aantal jaren geleden is de woningstichting Portaal begonnen met plannen voor het aansluiten van al haar huurwoningen op een glasvezelnetwerk. Uiteindelijk is de investeringsmaatschappij GNEM hierbij betrokken geraakt. De structuur van het netwerk is open dus elke partij kan diensten gaan leveren op het glasvezelnetwerk.

Er was echter bij de start van het project wel een partij nodig die de eerste nieuwe diensten zou gaan leveren en hiervoor is uiteindelijk het bedrijf XMS opgericht. XMS bied momenteel diensten als analoge televisie over het glasvezelnetwerk, glasvezelinternet, voip-telefonie, Digitale Televisie.
Ook is xms druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe diensten zoals netschijf en uitbreiding van de mogelijkheden bij Digitale televisie.

Dekkingsgebied


XMS is in de volgende plaatsen beschikbaar:De pakketten


De volgende pakketten zijn beschikbaar bij XMS:

abonnement:Omschrijving:Prijs per maand:Meer info:
Alles in éénAnaloge Radio en televisie
DVB-C
telefonie
50/50 mbit internet
€54,95
Alles in één lightAnaloge Radio en televisie
DVB-C
telefonie
10/10 mbit internet
€39,95
Internet en RTVAnaloge radio en televisie
DVB-C
50/50 mbit internet
€52,50
Internet en Telefonietelefonie
50/50 mbit internet
€44,95
Internet50/50 mbit internet€42,50
Radio en televisieAnaloog radio en televisie inclusief DVB-C€16,50

Aanvullende Diensten

Bij XMS is er naast het standaard pakket ook een mogelijkheid je pakket uit te breiden.
Zie voor de mogelijkheden de tabellen hieronder.

Internet:

abonnement:Omschrijving:Prijs:Meer info:
Upgrade naar 100/100 mbit100/100 mbit€30,00 per maand
Vast ipEen vast ip adres. €24,95 eenmalig


Telefonie:

abonnement:Omschrijving:Prijs per maand:Meer info:
Tweede telefoon lijnTweede telefoon nummer.€4,95
Onbeperkt bellen NederlandOnbeperkt bellen naar vaste
telefoonnummers in Nederland
€9,95


Digitale Televisie:

abonnement:Omschrijving:Prijs per maand:Meer info:
Digitale TelevisieHaarscherpe digitale televisie.
(analoog radio en televisie is vereist)
€4,95
Plus pakketMaar liefst 44 extra zenders in digitale kwaliteit.€9,95
HD Pakket18 zenders in HD kwaliteit.€5,95
Talenpakket10 extra zenders met een andere taal.€7.95
Gemist PakketProgramma's terug kijken tot 10 dagen terug.€4,95
Eredivisie Live4 extra voetbal kanalen.€13,95Contact


XMS is bereikbaar op verschillende manieren. Zowel via de e-mail als via de telefoon en tot slot ook bij een service punt.


Website:
Omschrijving:web adres:
Officiële XMS websitehttp://www.xmsnet.nl
Mijn XMS (klanten portaal)https://mijn.xmsnet.nl/


E-mail:
Onderwerp vraag:E-mail adres:
Algemeen en support vrageninfo@xmsnet.nl
Ondersteuning vragensupport@xmsnet.nl
Vragen over contract en wijzigingenprovisioning@xmsnet.nl
Vragen over factuurfactuur@xmsnet.nl


Telefonische Helpdesk:
Omschrijving:Telefoonnummer:Openingstijden:
Telefonische helpdesk088 - 555 2 555- werkdagen van 8.00 - 22.00 uur
- Zaterdag van 10.00 - 16.00 uur
Storing dienst088 - 555 2 555- werkdagen van 22.00 - 8.00 uur
- Zaterdag van 0.00 - 10.00 uur
- Zaterdag van 16.00 - 0.00 uur
- Zondag van 0.00 - 0.00 uur


Service punten:
Plaats:Openingstijden:
--
--Vragen over configureren van diensten via het klantenportal

Voor het configureren van de diensten heeft XMS een klantenportal ( https://mijn.xmsnet.nl/instellingen.php ) Hierop zijn zaken als anoniem bellen, voicemail, doorschakelen, vaste IP-adressen, facturen, telefoniegegevens etc te regelen. Mocht je iets willen aanpassen, kijk dan aub eerst even hier voor dat je het vraagt in dit topic ;) .
XMS - Planningsvragen


In de meeste nieuwe trajecten zijn speciale voorzieningen getroffen om nieuwe klanten te voorzien van een correcte planning. Per regio stelt XMS een bouwmanager aan die de oplevering van glasvezel in een gebied zal coordineren. In de meeste gevallen zijn deze mensen gewoon telefonisch bereikbaar en zal het nummer via de helpdesk gecommuniceerd worden.

Maar: Houd aub wel rekening met het feit dat de aanleg van een glasvezelnetwerk een project is dat niet makkelijk in te plannen is. Vaak heeft een aannemer te maken met onverwachte vertragende factoren en is niet duidelijk te zeggen wanneer een specifieke woning aangesloten zal worden.(In ieder geval niet ruim vooraf). De reden dat de aanleg van het netwerk zo complex is heeft vooral te maken met het feit dat het netwerk nog gebouwd moet worden. ADSL (koper) of Coax-netwerken zijn natuurlijk al lang aanwezig in de meeste gemeenten/woningen, dus een abonnement aanvragen op één van deze netwerken is een kwestie van een dienst activeren. Voor het opleveren van een glasvezelnetwerk zal het complete netwerk eerst aangelegd moeten worden.

De aanleg hiervan bestaat per wijkdeel/stad uit een aantal fasen:
In de eerste fase worden de centrales geplaatst en legt men het 'core netwerk' aan.
In de tweede fase begint men met het legggen van de glasvezel naar de straten/woningen.
In de derde (en laatste) fase sluit men de woningen aan op de glasvezel en worden de diensten geactiveerd.

XMS - Glasvezel Modems


Afbeelding:Naam:Poort verdeling:
PacketfrontPoort 1: Internet
Poort 2: IPTV
Packetfront (DRG 600)Poort a: Internet
Poort b: IPTV
Genexis CPSPoort 1: Internet
Poort 2: IPTV
Genexis CPS V2Poort 1: Internet
Poort 2: IPTV

Note: Werkt de dienst niet als je utp kabel aansluit? In sommige gevallen zijn de diensten op de poorten om gedraaid. Probeer eerst de aansluit kabels te wisselen. Mocht het dan nog steeds niet werken, bel dan naar het service nummer om na te gaan op welke poorten de diensten staan.

XMS - Internet

XMS levert standaard een symmetrische glasvezelverbinding van 50/50Mbit voor 42,50 per maand. Optioneel is tegen een meerprijs een 100/100Mbit of 200/200mbit abonnement. Dat laatste is op dit moment alleen in Zeewolde beschikbaar.Dankzij de koppeling die XMS heeft op de AMS-IX (via het netwerk van InterNLnet) halen in alle gevallen klanten ook daadwerkelijk deze snelheid. Dit in schril contrast met bvb bestaande DSL/Coax netwerken waar de snelheden vaak lager uitvallen dan geadverteerd.

Bij het internet abonnement zitten natuurlijk email faciliteiten (100Mb mailbox) en persoonlijke hosting (100Mbyte). Ook zitten een spamfilter en een email-virusscanner in het abonnement.

Neemt men XMS af dan krijgt men op een centrale locatie een glasvezelaansluitpunt aangesloten waarop men de computer aan kan sluiten. Belangrijk hierbij is wel dat het aansluitpunt wel voorzien is van 4 (of 8 ) UTP-poorten, maar in de praktijk zal slechts één van deze poorten voorzien zijn van een internet verbinding. Wil je meerdere computers aansluiten dan zul je dus een router moeten plaatsen.

Belangrijk:Let bij de aanschaf wel op of de router echt in staat is om 50/50Mbit verkeer te routeren, in de praktijk blijkt dat veel modellen dit niet kunnen.. en dus ergens op de 20-30Mbit blijven steken. Dit ondanks het feit dat men de routers verkoopt als 100Mbit router. Of een router de doorvoersnelheid (throughput) van 50Mbit of 100Mbit ook werkelijk aankan is terug te vinden op www.smallnetbuilder.com. Let hierbij vooral op de LAN/WAN throughput.

XMS heeft een aansluiting op de Nikhef. De status van de Nikhef vind je hieronder:XMS - Telefonie

De telefoniedienst van XMS is gebasseerd op het platform dat ook voor Optibel gebruikt is (www.optibel.nl). Deze dienst is meerdere keren als een kwalitatief uitstekende dienst getest in bvb Computer Totaal. In de praktijk zullen er dus geen verschillen zijn tussen het vertrouwde analoge telefonienetwerk en XMS telefonie. In tegenstelling tot veel andere VoIP diensten heeft XMS het volledige netwerk qua QoS onder controle dus van standaard VoIP problemen (jitter/echo/etc) is er geen sprake.

Elke telefoonlijn heeft een eigen gereserveerd gebied binnen het netwerk en is dus onafhankelijk van up/download gedrag van XMS klanten.

Op het XMS aansluitpunt zijn 2 telefoonlijnen aan te sluiten (de 2e is voor een meerprijs/maand af te nemen via het klantenportal), maar dit zijn wel analoge telefoonlijnen. ISDN telefoons zullen dus niet werken.

De XMS telefoniedienst bied ondersteuning voor alle gangbare STS-functionaliteiten, bvb wisselgesprek, 3-way calling, callfwd, etc. Een overzicht hiervan is te vinden op www.xmsnet.nl.

XMS - Analoge televisie

Op het glasvezelaansluitpunt zit ook een aansluiting voor analoge televisie. Doormiddel van een F-connector is een traditionele coax-kabel aan te sluiten op deze aansluiting en kun je je bestaande coax-installatie aansluiten op het analoge signaal van XMS.

In de huidige vorm geeft XMS via het analoge signaal 39 Televisie, en 35-40 radiozenders door (note: Dit kan wel per regio verschillen, kijk voor het actuele overzicht op www.xmsnet.nl) die zonder settop-box te bekijken zijn. Het signaal komt binnen via een 2e glasvezel en is dus niet van invloed op de snelheid van het XMS internetverkeer.

XMS - Digitale televisie (IPTV)

Het is ook mogelijk om bij XMS gebruik te maken van interactieve digitale televisie. Voor het gebruik hiervan is echter wel een zogeheten Settop-box nodig die men los moet kopen. Een voorwaarde voor het afnemen van digitale televisie is echter wel dat men een abonnement heeft op XMS-analoge televisie en internet. Voor het ontvangen van digitale televisie zal 4,95 per maand in rekening worden gebracht.


Beeldkwaliteit Digitale TV

De beeldkwaliteit van digitale televisie zal natuurlijk een stuk hoger liggen dan bij analoge televisie doordat wij de NOB-mediagateway streams 1 op 1 doorgeven (8Mit/kanaal). De meeste streams zijn echter wel gewoon in het SD(PAL)-formaat, dus verwacht geen HD-kwaliteit. Dit hangt puur af van het feit dat de zenders niet uitzenden in HD.HD TV
XMS bied voor 5,95 per maand een HD pakket aan met 18 HD zenders. Zonder het HD pakket kan je op dit moment alleen Nederland 1,2,3 Eurosport HD en ART HD bekijken.HD settopbox is wel noodzakelijk om in HD te kijken. De HD streams komen rechtstreeks van de mediagateway van Technicolor af. Hierdoor is de gemiddelde bitrate van een HD zender 11 tot 16 mbit. De hoogte van de bitrate is afhankelijk van de zender die uitzend.Als de uitzending niet in HD uit gezonden word, zal het signaal SD zijn en is de bitrate 8 mbit bedragen.VideoOnDemand diensten

Met XMS digitale televisie is het ook mogelijk om gebruik te maken van een aantal VoD diensten. Dit zijn interactieve diensten zoals bijvoorbeeld uitzendinggemist, RTL gemist, Veronica gemist, Net 5 gemist. Een verschil met de websites van deze diensten is natuurlijk de beeldkwaliteit, in de meeste gevallen zal dit bij de VoD-diensten van XMS een stuk hoger zijn dan bij de webbased-varianten (4Mbit versus 0.5Mbit).
Naast de huidige VoD diensten zijn er natuurlijk nog een groot aantal in ontwikkeling, maar hierover kan ik nu nog weinig vertellen.Electronische programma gids (EPG)
De epg die xms levert zit natuurlijk de informatie van wanneer het programma start en wanneer het eindigt maar ook uitgebreide programma informatie. Tijdens het programma is het ook mogelijk om te kijken hoe lang het programma bezig is maar ook welke programma's erna komen.Mozaïek scherm

Nieuw op het iptv platform is het zogenaamde "Mozaïek scherm". Het mozaïek scherm stelt je in staat om in 1 oog opslag 9 zenders tegelijkertijd te bekijken. Handig als je bijvoorbeeld iets leuks zoekt op tv om naar te kijken. Ook is het mogelijk om het geluid van zender te beluisteren.


Personal video recorder (PVR)
Sinds december 2010 is het mogelijk om bij xms jou tv avond zelfs in te plannen. De 532 en de 540 maken dit mogelijk. Zo kun je onder andere een programma live pauzeren, opnemen of handmatig de opnamen inplannen. Ook is het mogelijk om via de epg de programma's op te nemen.


Moviemax Videotheek
De Moviemax Videotheek is een interactieve applicatie waarmee je via het Digitale televisiemenu films kan huren en direct kan bekijken op de televisie. In de Videotheek vindt je SD of HD films in verschillende categorieën. Via de zoekfunctie vindt je eenvoudig jou favoriete film. Ben je benieuwd naar een film, dan kan je gratis de trailers van alle beschikbare films bekijken!


XMS - IPTV Settopbox vergelijker


XMS heeft op dit moment vier type Amino's. Waarvan één die op dit moment nog niet is uitgebracht.
Door de keuze van de juiste settopbox iets gemakkelijker te maken kan je onderstaand schema gebruiken.
Een settopbox kun je door op de volgende link te klikken: https://mijn.xmsnet.nl/instellingen.php?wat=iptv aanschaffen.
XMS ondersteunt op dit moment maximaal 3 settopboxen en is in elke mix te gebruiken. (bijvoorbeeld 3 keer de 532)110

130
532http://xms.pbservers.nl/image/kruis.gif
540
Prijs€0,- éénmalig
+
€4,95 per maand.
€110,- éénmalig
+
€4,95 per maand.
€160,- éénmalig
+
€4,95 per maand.
?
Als tweede digitale box€89,- éénmalig€199,- éénmalig€249,- éénmalig?
Aansluit mogelijkhedenscart, coax
en
spdif digitaal out
hdmi
en
spdif digitaal out
scart, hdmi
en
Analoog stereo audio out
Stereo and Dolby 5.1 surround via SPDIFan
hdmi
SD digitale zenders81818181
HD digitale zendershttp://xms.pbservers.nl/image/kruis.gif101010
Gemist pakket mogelijkheid.http://xms.pbservers.nl/image/vink.jpghttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpghttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpghttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpg
MovieMax Videotheekhttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpghttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpghttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpghttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpg
PVR functies (opnemen)http://xms.pbservers.nl/image/kruis.gifhttp://xms.pbservers.nl/image/kruis.gifhttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpghttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpg
Grootte harde schijfhttp://xms.pbservers.nl/image/kruis.gifhttp://xms.pbservers.nl/image/kruis.gif160 gigabyte 250 gigabyte* Het HD pakket is nodig om ook daadwerkelijk de zenders in HD te bekijken, met uitzondering van ned 1,2,3.


XMS - DVB-C VS IPTV


Sinds december 2010 is het voor XMS klanten mogelijk om gebruik te maken van het dvb-c signaal. Maar naast het dvb-c signaal is er natuurlijk ook een keuze voor IPTV. Om een keuze te maken welke je wilt gaan gebruiken kan je onderstaand schema gebruiken. Natuurlijk is het ook mogelijk om beide signalen naast elkaar te gebruiken.

DVB-C

IPTV
PrijsGratis bij het pakket "Analoog radio en televisie" (€16,95 per maand) €4,95 per maand
+
(€5,95 per maand voor HD pakket)
SD digitale zenders39*81
HD digitale tvhttp://xms.pbservers.nl/image/kruis.gifhttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpg
Bitrate SD zenders+/- 8 mbit+/- 8 mbit
Bitrate HD zendershttp://xms.pbservers.nl/image/kruis.gif11 - 16 mbit
EPGhttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpghttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpg
Mozaïek schermhttp://xms.pbservers.nl/image/kruis.gifhttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpg
Gemist pakkethttp://xms.pbservers.nl/image/kruis.gifhttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpg
Plus pakkethttp://xms.pbservers.nl/image/kruis.gifhttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpg
PVR functies (opnemen)http://xms.pbservers.nl/image/kruis.gifhttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpg
MovieMax Videotheekhttp://xms.pbservers.nl/image/kruis.gifhttp://xms.pbservers.nl/image/vink.jpg* Alleen het analoge pakket krijg je in digitale kwaliteit.

XMS - DVB-CAlgemene instellingen:
 • Frequentie: 304Mhz (vaak in te vullen als 304000(khz)
 • Aantal symbolen: 6875 (op sommige ontvangers 68750)
Netwerk-id instellingen:
Plaats: Netwerk-id
Almere8200
Almere8200
Amersfoort3900
Arnhem3900
Deventer7461
Leiden1000 (beschikbaar vanaf 12 juli)
Hilversum3900
Nijmegen3900
Soest3900
Twello7461
Utrecht3900
Veenendaal3900
Wijchen3900
Zeewolde8200


Tot slot nog even een belangrijk puntje:

Om het DVB-C signaal op te vangen heeft u een kastje (ontvanger) nodig. Ontvangers met het DVB-C standaard logo kunnen gebruikt worden. XMS levert de Ziggo-kastjes zelf niet uit, maar zijn te koop in de betere elektronicawinkels. Daarnaast worden veel nieuwe platte tv' s uitgerust met een ingebouwde DVB-C ontvanger.
XMS kan niet garanderen dat elke DVB-C ontvanger op het netwerk te gebruiken is. De volgende ontvangers zijn in het verleden succesvol aangesloten op het netwerk:
 • Sagem ICAD81HD
 • Samsung DCB-B270R
 • Samsung DCB-H360R
 • Cisco 8455 DVB
 • Humax IR-FOXC
 • Panasonic TU-DC40RD
 • Samsung DCB-9401-R
 • Philips DCR2020/03
 • Samsung DCB-P850RS
 • Humax HDR-505C
 • Eye TV Hybrid USB module
 • DIGI1 STB 85 IR

[Voor 3% gewijzigd door White_Collar op 01-07-2011 19:05]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 28-03 17:51
http://xms.pbservers.nl/image/xms.gif
FAQ
 • :? Help, de eerste twee seconde van een telefoon gesprek valt weg.
 • Bel het service nummer. XMS moet dit probleem oplossen.

 • :? Ik heb met speedtest X getest maar ik haal 10-70 mbit van de 50 of 100 mbit.
 • In de meeste gevallen ligt het aan de speedtester zelf dat hij een lage waarde aangeeft.
  Verstandig is om de snelheid te testen door een kabel rechtstreeks aan te sluiten op het modem.
  Speedtest websites worden afgeraden om mee te testen zoals bijvoorbeeld: speedtest.net.
  de snelheidstests van speedtest.net zijn onbetrouwbaar voor het meten van glasvezel snelheden. Gebruik een FTP of newsserver om het te testen (bij voorkeur met 3 of 4 sessies tegelijk) en niet de speedtest websites.
  Onderstaande websites zijn ook nog een optie om jou snelheid te testen.  Mirrors 100mb en 1000 mb files:
  1. Server XMS: http://home.xmsnet.nl/speedtest/100mb.bin
  2. Privé server Rekenblok (100/100 fiber thuis hosting) http://speedtest.pbservers.nl/1000mb.bin

 • :? Mijn Animo 110 reageert nauwelijks tot niet, op mijn afstandbediening.
 • Dit komt meestal doordat de batterijen bijna leeg zijn. In sommige gevallen ontstaat dit probleem na de kopen van nieuwe televisie. Dit probleem ontstaat doordat de TV de infrarood overdracht verstoort tussen afstandbediening en de Animo 110. Waardoor de commando's die je intoetst in de afstandbediening niet aankomen bij de Animo 110. Om dit probleem te verhelpen contact op moeten nemen met de service desk of een paar handige standaard oplossingen proberen die Mojo gepost heeft in dit topic.

 • :? Mijn verzonden mail komt terug met de melding: reason: 554 5.6.0 Your mail message was flagged as spam. Message not accepted.
 • Het lijkt erop dat de webmail server op de spam list is beland, Bel even met xms zodat ze ervan weten. Zodat ze een verzoek indienen om xms er weer vanaf te halen.

 • :? Jullie bieden 50 mbit aan, maar haal je dit daadwerkelijk ook?.
 • In de meeste gevallen haal je de 50 mbit gewoon, het komt voor dat de 50 mbit niet word gehaald, meestal ligt dit probleem aan de router , doordat deze de 50 mbit net niet kan routeren naar de wan. Om te controleren of het inderdaad de router is die hier de boos doener is, is het verstandig om de pc rechtstreeks aan te sluiten op het modem en vervolgens een speedtest uit te voeren. Ook kan het voor de zekerheid handig zijn om een andere utp kabel te gebruiken om te testen, je weet maar nooit ;) Heb je dit allemaal al uitgeprobeerd dan is er nog maar 1 oplossing: bellen met het service nummer. Er is waarschijnlijk iets mis met jou fiber verbinding.

 • :? Wat voor ping tijden kan ik verwachten met glasvezel?.
 • Bij speedtest kan je makkelijk 2ms tot 5ms halen.
  Een voorbeeld van mijn eigen verbinding:
  In de praktijk zijn de pings in games als: bad company 2 en Black ops iets hoger. Bij bad company 2 haal je ongeveer een ping van 80 en bij black ops een ping van 20 a 25.
  Zelf een gameserver hosten resulteert in ping tijden vanaf een ADSL of kabel aansluiting binnen Nederland naar jou glasvezel verbinding in ping tijden van 10 tot 50 ms. • :? Ik heb Settopbox X besteld, wanneer kan ik mijn pakketje verwachten?
 • Als je de Settopbox hebt besteld en het abonnement is al ingegaan dan kan de settopbox in het gunstigste geval binnen 3 a 4 werkdagen op jou deurmat liggen, officieel staat er 14 werkdagen voor.
  Is je abonnement nog niet actief? Dan word de settopbox orde verstuurt naar BNS op het moment dat je abonnement laat ingaan. De boven genoemde termen gelden hier ook. • :? Kan ik ook andere settopboxen gebruiken i.p.v de animo?
 • Nee dat is niet mogelijk

[Voor 164% gewijzigd door White_Collar op 14-06-2011 19:55]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 28-03 17:51
http://xms.pbservers.nl/image/xms.gif
Handleidingen + Zender overzichtenAlgemeen:
OnderwerpDownload link
Installatie HandleidingklikInternet
OnderwerpDownload link
Handleiding Animo 110 inc. tv codesklik
Handleiding Animo 130m inc. tv codesklik
Handleiding Animo 532 inc. tv codesklik
Handleiding MovieMax videotheekklik


Telefonie:
OnderwerpDownload link
Telefonie HandleidingklikDigitale IPTV
OnderwerpDownload link
Handleiding Animo 110 inc. tv codesklik
Handleiding Animo 130m inc. tv codesklik
Handleiding Animo 532 inc. tv codesklik
Handleiding MovieMax videotheekklikZender overicht
OnderwerpDownload link
Zender overzicht Analoog en DVB-Cklik
Zender overzicht IPTV (digitale tv)klik[Voor 255% gewijzigd door White_Collar op 01-07-2011 18:49]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 28-03 17:51
http://xms.pbservers.nl/image/xms.gif
Achtergrond informatieOnderwerpDownload link
Achtergrond IPTV HDklik[Voor 255% gewijzigd door White_Collar op 22-04-2011 18:25]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 28-03 17:51
http://xms.pbservers.nl/image/xms.gif
Nieuwsbrief archief

Hieronder vind je de verstuurde nieuwsbrieven van XMS.

Datum: Download link:
20/04/11klik
24/02/11'klik[Voor 255% gewijzigd door White_Collar op 22-04-2011 20:18]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 28-03 17:51
http://xms.pbservers.nl/image/xms.gif
Change log first postDatum: Versie: Verandering:
22/04/11V2.6


- IPTV tabel informatie toegevoegd.
- DVB-C VS IPTV tabel informatie toegevoegd.
- klik knopje voor meer informatie aangepast.
- Handleiding kopje toegevoegd.
- Achtergrond kopje toegevoegd.
- FAQ vragen toegevoegd.


25/02/11V2.5

- Dekkingsgebied kaartje gemaakt en toegevoegd.
- Alle plaatjes lokaal gehost + gelinkt.
- Meer info knop toegevoegd + goed gelinkt.
- Stukje in "XMS - Glasvezel Modems" herschreven.
- "XMS - Digitale televisie (IPTV)" plaatjes toegevoegd en stukken herschreven.
- Kopje "XMS - DVB-C VS IPTV" geschreven.
- Uitgebreide FAQ toegevoegd. (komt zeer binnenkort)
- Change log toegevoegd.
- Download link toegevoegd naar de nieuwsbrief.
[Voor 255% gewijzigd door White_Collar op 22-04-2011 20:19]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 28-03 17:51
http://xms.pbservers.nl/image/xms.gif
Tot slot:

Officieel ben ik niet lid van het webcare team van xms.
Ik kan daarom helaas geen antwoord geven op inhoudelijke vragen over het bedrijf xms.
Daarnaast is het daarom ook niet mogelijk om rechten aan mijn posts te ontlenen. Ik geef hier mijn persoonlijke mening, niet de mening van XMS.
Omdat ik het leuk vind om mensen te helpen, bied ik zo nu en dan de mensen aan om met mij contact op te nemen voor het afwikkelen van het probleem, helaas heb ik geen mogelijkheid om iedereen te helpen. Wanneer ik je kan helpen zal ik je dat altijd even laten weten. Helaas kan het zijn dat ik i.v.m studie geen tijd heb om iedereen op dit forum te helpen.


[Voor 255% gewijzigd door White_Collar op 03-05-2011 01:17]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 28-03 17:51
http://xms.pbservers.nl/image/xms.gif
De 5 laatste berichten van het vorige draadje waren:
yok schreef op donderdag 21 april 2011 @ 22:25:
Hebben jullie ook zo vaak problemen met de Amino 110 dat deze vaak niet goed reageert op de afstandsbediening? Soms is dit op te lossen door de STB en OK knop ingedrukt te houden, zodat 'ie weer opnieuw connect, maar dat gaat de laatste tijd steeds vaker minder goed. Heb ook al de batterijen vervangen, daar ligt het niet echt aan.
Pendora schreef op donderdag 21 april 2011 @ 22:30:
[...]


Ondertussen doet ie het gewoon weer. Denk idd een vertraging in de DNS
Anoniem: 295271 schreef op donderdag 21 april 2011 @ 22:33:
[...]

Volgens mij zijn de prijzen bij de Videoland store in Net TV identiek
Nick39 schreef op vrijdag 22 april 2011 @ 12:08:
[...]

Ik heb geen box meer,maar herken de problemen,en ik zag ze bij de buren, sinds ik een Logitech Harmony heb gekocht ( en zij ook) was het probleem verholpen.
Ik heb dat ook met mijn x-treamer, op de originele afstandsbediening,zeker met wat zon,reageert ie heel slecht, sinds ie op de Harmony staat is het probleem verholpen en ligt de originele afstandsbediening in de kast.
Mojo schreef op vrijdag 22 april 2011 @ 13:01:
[...]

Het is een beetje een halve oplossing, maar zet je helderheid van je TV eens hoger. En probeer de STB eens achter de beeldlijn van je tv neer te zetten.

Mocht je het probleem een keer hebben, zet de TV uit en laat de STB aan staan. Zapt de STB dan wel?

Is mogelijk een interferentieprobleem van de tv i.c.m. de STB.

[Voor 103% gewijzigd door White_Collar op 22-04-2011 15:27]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • Luuk1983
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 16:46
8

AMD Ryzen 7 5800X3D | Gigabyte X570 Aorus ELITE | 32GB Corsair vengence 3200 | MSI RTX3080 Gaming Z | Kingston KC2000 2TB, Samsung 850 EVO 1TB | Fractal Define C TG | Scythe Mugen 5 | Seasonic Focus Plus Gold 650 | HTC Vive


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 28-03 17:51
?

[Voor 98% gewijzigd door White_Collar op 22-04-2011 15:27]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • Yogoi
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22-12-2021
Als reply op Mojo:
Is mogelijk een interferentieprobleem van de tv i.c.m. de STB.
Dat hele inteferentie probleem blijft echt vervelend. En neit altijd even makkelijk te controleren omdat het soms uitmaakt of je meedere lichtbronnen in de kamer hebt of dat de zon de kamer in komt, etc etc.

annoying....

 • Caelorum
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 17:27
In de eerste post staat een kaart van nederland met daarnaast een aantal steden.
Ik geloof dat Veendaal daar Veenendaal moet zijn :)

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 28-03 17:51
typ foutje. het kaartje moet ik nog updaten omdat er meer plaatsen zijn bij gekomen.

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • ik222
 • Registratie: Maart 2007
 • Niet online
Wat betreft die amino afstandsbedieningen, het komt ook wel eens voor dat als je bijvoorbeeld op teletekst drukt deze wel verschijnt maar meteen weer weggaat. Dit kan je meestal oplossen door een andere televisiecode in de afstandsbediening te zetten.

Of nog beter gewoon een Logitech Harmony kopen, dan ben je gelijk van al soort problemen af. Had hier ook regelmatig wat moeilijkheden met bepaalde afstandsbedieningen maar met de Harmony werkt alles probleemloos inclusief de amino.

Anoniem: 269348

Tjah... maar ook in dit geval.
Het zou eigenlijk niet mogen voorkomen.
Het is wel leuk al die oplossingen.
Maar een apparaat hoort gewoon in z'n geheel goed te functioneren.

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-02 16:54
@rekenblok:
Mijn XMS (klanten portaal) http://www.mijn.xmsnet.nl <- die link klopt niet.

Verder is het waarschijnlijk handig om een stukje (uitleg+screenshots) over de videotheek op te nemen?

 • j1nx
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 12:20

j1nx

Geek - Enjoying life

Rekenblok, complimenten voor de TS..(wauw)

Technical enthousiast on a budget - DiY Tutorials, How-To's and Information on how to do things yourself, better & cheaper - The Dutch way.


 • yok
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 29-04-2021
Mojo schreef op vrijdag 22 april 2011 @ 13:01:
[...]

Het is een beetje een halve oplossing, maar zet je helderheid van je TV eens hoger. En probeer de STB eens achter de beeldlijn van je tv neer te zetten.

Mocht je het probleem een keer hebben, zet de TV uit en laat de STB aan staan. Zapt de STB dan wel?

Is mogelijk een interferentieprobleem van de tv i.c.m. de STB.
De afstandsbediening doet het eigenlijk altijd wel als de tv uit staat. Hoe zou je dit kunnen oplossen? Andere afstandsbediening? Kastje verplaatsen? Iets in de tv instellen?
Misschien handig in de startpost te plaatsen waar de xmswinkels/huizen zijn.
"Wij vinden het namelijk belangrijk lokaal aanwezig te zijn daar waar XMS diensten levert "
Vervolgens een lijst van waar XMS haar diensten levert, alleen in Leiden is er geen XMS huis.
Of die slogan veranderen,want nu lijkt het net alsof Leiden blijkbaar niet belangrijk is.

 • Caelorum
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 17:27
Nick39 schreef op vrijdag 22 april 2011 @ 17:25:
Misschien handig in de startpost te plaatsen waar de xmswinkels/huizen zijn.
"Wij vinden het namelijk belangrijk lokaal aanwezig te zijn daar waar XMS diensten levert "
Vervolgens een lijst van waar XMS haar diensten levert, alleen in Leiden is er geen XMS huis.
Of die slogan veranderen,want nu lijkt het net alsof Leiden blijkbaar niet belangrijk is.
Kan me vergissen maar is die in Veenendaal niet ook opgedoekt?
*edit* Ja, dus. Die is vorige maand voor het laatst open geweest.

[Voor 5% gewijzigd door Caelorum op 22-04-2011 17:52]


 • Mojo
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 29-03 21:00

Mojo

The Power Within

Yogoi schreef op vrijdag 22 april 2011 @ 15:29:
Als reply op Mojo:


[...]


Dat hele inteferentie probleem blijft echt vervelend. En neit altijd even makkelijk te controleren omdat het soms uitmaakt of je meedere lichtbronnen in de kamer hebt of dat de zon de kamer in komt, etc etc.

annoying....
Klopt, kan erg lastig vast te stellen te zijn. Het kan veel externe invloeden hebben en mijn ervaring is ook heel wisselend met het oplossen. Vaak helpt het verplaatsen van de STB al, of de helderheid aanzetten. Maar soms ook compleet niet.

X-Life Lanparty Core i9 9900K @ 5Ghz, RTX3080, 16GB, Gigabyte Z390, Custom EK Waterloop


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 28-03 17:51
denan schreef op vrijdag 22 april 2011 @ 16:24:
@rekenblok:
Mijn XMS (klanten portaal) http://www.mijn.xmsnet.nl <- die link klopt niet.

Verder is het waarschijnlijk handig om een stukje (uitleg+screenshots) over de videotheek op te nemen?
1. fixed

2. Daar hebben we het kopje handleidingen voor, maar wat zou je erin willen hebben?

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


Anoniem: 269348

Rekenblok schreef op vrijdag 22 april 2011 @ 18:32:
[...]


2. Daar hebben we het kopje handleidingen voor, maar wat zou je erin willen hebben?
Een paar screenshotjes maby?!
En dan zet je er evt. een link naar de site bij.

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 28-03 17:51
Anoniem: 269348 schreef op vrijdag 22 april 2011 @ 19:10:
[...]

Een paar screenshotjes maby?!
En dan zet je er evt. een link naar de site bij.
Ga ik mee nemen. Morgen maar even fixen op het werk.

FAQ heeft nu wat meer vragen erbij gekregen die hier al een aantal keer gesteld zijn, ik zal hem proberen een beetje bij te houden.

Nieuws bericht is nu toegevoegd bij nieuwsbrieven en tot slot ga ik nu de zender overzichten toevoegen.

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • ijdod
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 15:23
Afgelopen weekeinde was de verbinding zeer brak. Veel troubleshooting gedaan, ligt in elk geval niet aan de verbinding in huis. :Leek maandag beter te gaan... maar is inmiddels weer teruggekeerd. Websites willen niet laden, speedtest performance is in de enige tientallen kbytes/sec hoeveelheden, youtube speelt sneller dan 'ie kan downloaden, enz. Heeft iemand anders daar ook last van? DRG (oude type) is uitgebreid van spanning af geweest, zonder resultaat.

Root don't mean a thing, if you ain't got that ping...


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 28-03 17:51
Ook al gebeld met de helpdesk?

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • ijdod
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 15:23
Nee, gevalletje dat de helpdesk niet bereikbaar is op het moment dat het probleem zich voordoet cq ik er aan denk ze te bellen op het moment dat ze wel open zijn.

Root don't mean a thing, if you ain't got that ping...


 • BazzH
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 17:46

BazzH

Kei-goed...

Caelorum schreef op vrijdag 22 april 2011 @ 17:52:
[...]

Kan me vergissen maar is die in Veenendaal niet ook opgedoekt?
*edit* Ja, dus. Die is vorige maand voor het laatst open geweest.
Klopt. Al was "huis" wel een groot woord voor zo'n "container" op het parkeerplaats bij het zwembad. :)
Kan me er wel iets bij voorstellen: de ontwikkelingen in Veenendaal liggen helemaal stil, aangezien ze in de overige wijken de 40% niet hebben gehaald. Volgens mij zat de medewerker daar de laatste tijd ook vooral uit z'n neus te eten / andere dingen te doen.

Think smart........ Act stupid........


 • d0s
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 29-03 21:17

d0s

sssst

BazzH schreef op vrijdag 22 april 2011 @ 23:16:
[...]

Klopt. Al was "huis" wel een groot woord voor zo'n "container" op het parkeerplaats bij het zwembad. :)
Kan me er wel iets bij voorstellen: de ontwikkelingen in Veenendaal liggen helemaal stil, aangezien ze in de overige wijken de 40% niet hebben gehaald. Volgens mij zat de medewerker daar de laatste tijd ook vooral uit z'n neus te eten / andere dingen te doen.
Mwoah Veenendaal is tot het einde best druk geweest.. jammer dat het daar zo achterbleef met de aanmeldingen.. aan de efforts van XMS zal het daar niet gelegen hebben, zijn ze echt heel lang aan het lobbyen geweest.

 • JeroenE
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
Nav het nieuwe menu heb ik nog een klein puntje ontdekt. Als je de Amino aanzet (uit standby) dan staat de 1e keer bij het zappen in de "mini-epg" de voortgangsbalk door de naam van het programma. Als je daarna nog een keer zapt gaat het wel goed (en voor zover ik kan zien blijft het ook goed gaan).

Omdat het alleen gebeurt na het aanzetten en bij de eerste keer zappen heeft het even geduurd voor ik het door had ;)

 • BazzH
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 17:46

BazzH

Kei-goed...

d0s schreef op vrijdag 22 april 2011 @ 23:34:
[...]


Mwoah Veenendaal is tot het einde best druk geweest.. jammer dat het daar zo achterbleef met de aanmeldingen.. aan de efforts van XMS zal het daar niet gelegen hebben, zijn ze echt heel lang aan het lobbyen geweest.
Dat heeft ook zeker niet aan XMS gelegen. Meer aan het "soort" inwoners van de oudere wijken.
Nou heb ik natuurlijk niet echt gevolgd welke wijken ze nog geprobeerd hebben, maar ik zou me kunnen voorstellen, dat ze in Veenendaal Oost wel een kansje zouden maken (Dragonder Oost en het in aanbouw zijnde Veenendaal Oost). Dat het in wijken als 't Hoorntje en Dragonder Noord niet lukt, is voor mij geen grote verassing.

Think smart........ Act stupid........

BazzH schreef op vrijdag 22 april 2011 @ 23:16:
[...]

Volgens mij zat de medewerker daar de laatste tijd ook vooral uit z'n neus te eten / andere dingen te doen.
Dat zal in Leiden ook wel het geval geweest zijn.. hier was het "huis" in de hal van een flat waar de huismeester zat. Je kon er een formuliertje invullen,maar de medewerker kon je niet helpen verder want het enige stukje glas dat er was hing op een opstellingsbord met een drg,een internet kabeltje en een stukje coax naar een aansluitpunt. Er viel niets te demonstreren,ze konden zelfs je gegevens niet inzien. Het net in Leiden krimpt alleen maar want Portaal is hele wijken aan het slopen en in de nieuwbouw die terug komt wordt geen glasvezel meer aangesloten.
Hele wijk Roomburgh, geen vezel meer, nieuwbouw Diamantbuurt,geen vezel meer,Ik denk dat dat een grote bepalende factor is van het vernieuwen van het net zodat ook dvb-c hier gaat werken,want voor wie doe je het nog,zodra je digitaal kijkt, ook bij Ziggo, kijk je toch geen analoog meer.
Reggefiber zal toch een afweging moeten maken,wat dat betreft vind ik het jammer dat Reggefiber/KPN zelf ook niet de moeite heeft genomen om te zien of er in die nieuwbouw mogelijk interesse was voor vezel maar zo gaat de hele boel offtopic want in het verlengde denk ik wel,in zo'n nieuwe wijk wordt elk nieuw huis wel voorzien van een telefoonkabel,een tv kabel,stroom,gas.. de ideale kans om er ook een glasvezel in te hangen,ook al gebruik je hem nog niet,als ie alvast maar in het huis ligt. Al leg je alleen de lege huls maar neer, maar dat doet men niet.
Is de wijk eenmaal bewoond dan moet alles eventueel weer open en zelfs dat plant men niet.
2 weken voordat XMS hier begon met de aanleg,heeft het energiebedrijf vanaf de wijktransformator een nieuwe hoofdkabel getrokken naar alle straatkasten,de wijkpop van XMS hebben ze 2 weken later tegen het transformatorhuisje aan gebouwd en daarna weer de hele wijk open gebroken, een paar weken daarna heeft ziggo weer de boel open gebroken voor een glasvezel...als men dat had gecoordineerd had dat alle partijen heel veel geld bespaard...

Anoniem: 295271

JeroenE schreef op zaterdag 23 april 2011 @ 06:25:
Nav het nieuwe menu heb ik nog een klein puntje ontdekt. Als je de Amino aanzet (uit standby) dan staat de 1e keer bij het zappen in de "mini-epg" de voortgangsbalk door de naam van het programma. Als je daarna nog een keer zapt gaat het wel goed (en voor zover ik kan zien blijft het ook goed gaan).

Omdat het alleen gebeurt na het aanzetten en bij de eerste keer zappen heeft het even geduurd voor ik het door had ;)
Klopt helemaal wat je zegt.

 • Quibus69
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 16-03 00:20
Persoonlijk zou ik het wel fijn vinden als dat probleem met de herinnering instellen opgelost zou worden.
Voor de "grote update" werkte dat prima en daarna ineens niet meer.

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 28-03 17:51
@Quibus69,

Heb onze afdeling op de hoogte gesteld.
Ik weet niet of glashart al op de hoogte is, want ik vermoed als dat wel zo is, dat er snel een fix komt , lijkt mij persoonlijk snel gefixt. Maar je weet maar nooit :)

[Voor 66% gewijzigd door White_Collar op 23-04-2011 13:27]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • Quibus69
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 16-03 00:20
@Rekenblok:

Goed bezig! _/-\o_

 • GerkeP
 • Registratie: Augustus 2002
 • Nu online

GerkeP

Vragen mag altijd........

BazzH schreef op zaterdag 23 april 2011 @ 07:58:
[...]

Dat heeft ook zeker niet aan XMS gelegen. Meer aan het "soort" inwoners van de oudere wijken.
Nou heb ik natuurlijk niet echt gevolgd welke wijken ze nog geprobeerd hebben, maar ik zou me kunnen voorstellen, dat ze in Veenendaal Oost wel een kansje zouden maken (Dragonder Oost en het in aanbouw zijnde Veenendaal Oost). Dat het in wijken als 't Hoorntje en Dragonder Noord niet lukt, is voor mij geen grote verassing.
In oost ligt al glasvezel, echter heeft KPN daar het alleenrecht (wat ik dus niet snap)

GerkeP


Anoniem: 295271

Ik heb een A110. In het menu kun je via, Instellingen, Algemeen, Audio/Ondertitel aan en uit zetten in de mini EPG. Werkt dat wel ? Ik ben nl. nog geen zender tegengekomen waar ik iets te kiezen had, of mis is iets ??.

 • Mojo
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 29-03 21:00

Mojo

The Power Within

Je kan de ondertiteling als overlay kiezen in de menu-structuur. Dat is alleen mogelijk bij ondertiteling als DVB-subtitle vorm. Als de ondertitel hardcoded zit in het beeld, werkt het natuurlijk niet.

X-Life Lanparty Core i9 9900K @ 5Ghz, RTX3080, 16GB, Gigabyte Z390, Custom EK Waterloop


Anoniem: 269348

Quibus69 schreef op zaterdag 23 april 2011 @ 11:40:
Persoonlijk zou ik het wel fijn vinden als dat probleem met de herinnering instellen opgelost zou worden.
Voor de "grote update" werkte dat prima en daarna ineens niet meer.
Idd,,, ik hoop dat de herrinnering ook snel weer gaat werken.

>> Ook het probleem met teletekst is NOG steeds NIET opgelost.
Teletekst werkt niet op Net5 en Veronica !!!
XMS weet dit al, maar nog steeds niet gefixed.
Overigens is dit alleen van toepassing op de M532.

 • BazzH
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 17:46

BazzH

Kei-goed...

Loveparade schreef op zaterdag 23 april 2011 @ 13:14:
[...]


In oost ligt al glasvezel, echter heeft KPN daar het alleenrecht (wat ik dus niet snap)
Ze zullen wel een dealtje met de gemeente gesloten hebben. Wellicht wilde KPN meer water bij de wijn doen w.b. het percentage aanmeldingen. De gemeente wil wel verder met de uitrol van glasvezel, maar volgens mij willen ze er niet zoveel of geen geld in pompen. En KPN investeert wel vaker in zaken, waarvan ze verwachten in de toekomst profijt van te kunnen hebben. Hebben ze bij ons zakelijk in Ede ook gedaan. Wij hebben op de zaak glasvezel gekregen voor een zacht prijsje. Ze hopen in de toekomst meer aansluitingen te kunnen leveren aan andere bedrijven in de buurt. Die kunnen ze dan eenvoudig aansluiten. Bij XMS heb ik altijd meer het gevoel gehad, dat ze de krenten uit de pap vissen en alleen maar wijken aansluiten waar direct geld verdiend kan worden. (In Utrecht woonde ik praktisch naast de glasvezel, maar XMS wilde voor het appartementencomplex een percentage directe aanmeldingen van ongeveer 90% en het initiatief moest van de bewoners komen. Tja... daar begin ik natuurlijk niet eens aan.)


Ik heb trouwens sinds de update van de Amino 130 relatief veel last van haperingen in het beeld. Heeft wellicht niets met de update te maken, maar het valt me de laatste dagen op. Anderen daar ook last van (PC 3906).

[Voor 8% gewijzigd door BazzH op 24-04-2011 00:09]

Think smart........ Act stupid........


 • ijdod
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 15:23
ijdod schreef op vrijdag 22 april 2011 @ 22:28:
[...]


Nee, gevalletje dat de helpdesk niet bereikbaar is op het moment dat het probleem zich voordoet cq ik er aan denk ze te bellen op het moment dat ze wel open zijn.
Inmiddels gelukt, na even door de standaard hoepeltjes te hebben moeten springen om de helpdesk er van te overtuigen dat er echt een probleem is. Estimated download tijd van 285 uur voor het testbestand schijnt overtuigend te zijn :P. Zal nu moeten wachten tot de techniek er iets mee gaat doen. Zal wel na het weekeinde worden.

Root don't mean a thing, if you ain't got that ping...


 • binbero
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 24-03 23:55
is er soms een tv storing in leiden heb al 2 dagen geen tv?

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 28-03 17:51
binbero schreef op zondag 24 april 2011 @ 15:00:
is er soms een tv storing in leiden heb al 2 dagen geen tv?
Een iets duidelijke uitleg wat precies het probleem is zo niet mis staan:

- iptv, dvb-c of analoog?
- Heb je zelf dingen getest in je huis?
- Heb je de helpdesk gebeld?
- Als je analoog kijkt, wat is de kleur van het lampje op de cat module?

Met deze ene zin kan niemand wat ;)

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 28-03 17:51
een extra bericht voor mensen die denken dat ik een privé helpdesk ben van tweakers:

Dan moet ik je helaas teleurstellen, dat ben ik niet ;) . Het komt nu met regelmaat voor dat mensen mij gaan pmen omdat ze een storingen hebben. Dat is niet de bedoeling. Bel eerst de helpdesk en probeer het via hen op te lossen. Als het echt te lang duurt meld het dan even in dit topic, dan zal ik je benaderen mocht ik je kunnen helpen.

Door tijd gebrek momenteel kan ik ook in mijn privé tijd geen mensen helpen.

[Voor 24% gewijzigd door White_Collar op 24-04-2011 15:13]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • binbero
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 24-03 23:55
Rekenblok schreef op zondag 24 april 2011 @ 15:08:
[...]


Een iets duidelijke uitleg wat precies het probleem is zo niet mis staan:

- iptv, dvb-c of analoog?
- Heb je zelf dingen getest in je huis?
- Heb je de helpdesk gebeld?
- Als je analoog kijkt, wat is de kleur van het lampje op de cat module?

Met deze ene zin kan niemand wat ;)
aneloog
alles getest lampje is groen
helpdesk zit toch niet op zondag?

zal morgen even bellen

ps was eigelijk een vraag of meer mensen uit leiden het zelfde probleem hebben.

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 28-03 17:51
binbero schreef op zondag 24 april 2011 @ 15:33:
[...]


aneloog
alles getest lampje is groen
helpdesk zit toch niet op zondag?

zal morgen even bellen

ps was eigelijk een vraag of meer mensen uit leiden het zelfde probleem hebben.
je zei: "is er soms een tv storing in leiden heb al 2 dagen geen tv?"


Zaterdag zaten ze er wel namelijk ;)

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"

binbero schreef op zondag 24 april 2011 @ 15:00:
is er soms een tv storing in leiden heb al 2 dagen geen tv?
Tv gejat ? _/-\o_

Anoniem: 295271

Anoniem: 295271 schreef op zaterdag 23 april 2011 @ 15:07:
Ik heb een A110. In het menu kun je via, Instellingen, Algemeen, Audio/Ondertitel aan en uit zetten in de mini EPG. Werkt dat wel ? Ik ben nl. nog geen zender tegengekomen waar ik iets te kiezen had, of mis is iets ??.
Mojo schreef op zaterdag 23 april 2011 @ 15:32:
Je kan de ondertiteling als overlay kiezen in de menu-structuur. Dat is alleen mogelijk bij ondertiteling als DVB-subtitle vorm. Als de ondertitel hardcoded zit in het beeld, werkt het natuurlijk niet.
Hebben we het wel over hetzelfde ? Ik heb het over IP-TV, jij volgens mij over DVB-C. Toch ?

 • Caelorum
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 17:27
Dat klopt op zich ook wel en is ook verklaarbaar. KPN kijkt niet zo op een miljoen meer of minder en dat ze de eerste paar jaar verlies maken is ook niet zo super erg.
Voor XMS, glashart en hoe dat andere bedrijf heet ligt dat denk ik wel anders. Dit zijn namelijk allemaal relatief kleine bedrijven die dus meer last zullen hebben van een mislukt project.
Caelorum schreef op maandag 25 april 2011 @ 08:52:
[...]

Dat klopt op zich ook wel en is ook verklaarbaar. KPN kijkt niet zo op een miljoen meer of minder en dat ze de eerste paar jaar verlies maken is ook niet zo super erg.
Voor XMS, glashart en hoe dat andere bedrijf heet ligt dat denk ik wel anders. Dit zijn namelijk allemaal relatief kleine bedrijven die dus meer last zullen hebben van een mislukt project.
Nou KPN zet anders ook het mes behoorlijk in de uitgaven...

 • wiebo66
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 30-12-2022
Ik overweeg om voor mijn zoon een Ziggo CI+ gecertificeerde televisies te kopen.
Als ik een CI+ CAM Module in deze televisie stop kan ik dan gebruik maken van het DVB-C signaal of werkt dit alleen met een fysieke "ziggo" decoder.

 • DJSmiley
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 17:47

DJSmiley

Moderator Internet & Netwerken
wiebo66 schreef op maandag 25 april 2011 @ 11:37:
Ik overweeg om voor mijn zoon een Ziggo CI+ gecertificeerde televisies te kopen.
Als ik een CI+ CAM Module in deze televisie stop kan ik dan gebruik maken van het DVB-C signaal of werkt dit alleen met een fysieke "ziggo" decoder.
Dat is zinloos, zonde van de CAM module. TV is ongecodeerd, je hebt gewoon het basispakket in SD. Als de TV maar DVB-C ondersteunt ben je klaar, geen cam enz nodig.
Bij Ziggo heb je die wel nodig, voor de extra pakketten, maar bij XMS (enz) worden die over IP geleverd. DVB-C is alleen het basispakket.

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 28-03 17:51
wiebo66 schreef op maandag 25 april 2011 @ 11:37:
Ik overweeg om voor mijn zoon een Ziggo CI+ gecertificeerde televisies te kopen.
Als ik een CI+ CAM Module in deze televisie stop kan ik dan gebruik maken van het DVB-C signaal of werkt dit alleen met een fysieke "ziggo" decoder.
Ik raad het je zelfs een klein beetje af. Er zijn gevallen bekend waaruit blijkt dat de TV het dvb-c signaal van glashart niet oppakt waardoor je zender lijst gewoon leeg blijft O-)
Over het algemeen gebeurt dit niet, maar bij sommige tv's wel.

[Voor 11% gewijzigd door White_Collar op 25-04-2011 12:50]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • wiebo66
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 30-12-2022
Rekenblok schreef op maandag 25 april 2011 @ 12:30:
[...]


Ik raad het je zelfs een klein beetje af. Er zijn gevallen bekend waaruit blijkt dat de TV het dvb-c signaal van glashart niet oppakt waardoor je zender lijst gewoon leeg blijft O-)
Over het algemeen gebeurt dit niet, maar bij sommige tv's wel.
Is DVB-C signaal niet kwalitatief beter dan analoog?

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 28-03 17:51
wiebo66 schreef op maandag 25 april 2011 @ 13:01:
[...]


Is DVB-C signaal niet kwalitatief beter dan analoog?
Het beeld is veel beter als analoog.
Je kan eens op marktplaats kijken of daar nog goedkope decoders worden verkocht, of gewoon de gok nemen met de tv. ;)

[Voor 22% gewijzigd door White_Collar op 25-04-2011 13:03]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • wiebo66
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 30-12-2022
Rekenblok schreef op maandag 25 april 2011 @ 13:02:
[...]


Het beeld is veel beter als analoog.
Je kan eens op marktplaats kijken of daar nog goedkope decoders worden verkocht, of gewoon de gok nemen met de tv. ;)
Een decoder is dus beter dan de module in de tv?
Ik denk sowieso voor de tv te gaan, mijn zoon wordt 17 en komt misschien wel later in een woning terecht met alleen een Ziggo aanbod.

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 28-03 17:51
Tja, het enige verschil is dat je geen decoder naast je tv hebt staan.

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"

Rekenblok schreef op maandag 25 april 2011 @ 12:30:
[...]


Ik raad het je zelfs een klein beetje af. Er zijn gevallen bekend waaruit blijkt dat de TV het dvb-c signaal van glashart niet oppakt waardoor je zender lijst gewoon leeg blijft O-)
Over het algemeen gebeurt dit niet, maar bij sommige tv's wel.
Je kan altijd een dvb-c tv kopen met ci+ welke Ziggo certified is,alleen is de cam module niet nodig,mocht je om de een of andere reden toch naar Ziggo of UPC overstappen dan koop je de benodigde cam module.
Als je land op overig zet en taal op Nederlands dan kun je elke gewenste instelling maken voor het Glashart signaal,op die manier gebruikt je tv namelijk de certificering helemaal niet.
Met als voordeel dat je de kanalenlijst kan editen en de zenders in de door jou gewenste volgorde kan zetten.
Rekenblok schreef op maandag 25 april 2011 @ 13:29:
Tja, het enige verschil is dat je geen decoder naast je tv hebt staan.
En geen stroom gebruikt voor een losse decoder,die 9 van de 10 keer al in de hedendaagse tv's zit.
Vaak vergeet je ze uit te zetten en zelfs in standby stand gebruiken die dingen nog een wattje of 15 afhankelijk van de decoder kan dit oplopen tot 25 watt.
Het lijkt niet veel maar op jaar basis is dat 219 kilowatt.
(25 x 24 x 365)

 • Caelorum
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 17:27
Nick39 schreef op maandag 25 april 2011 @ 11:37:
[...]

Nou KPN zet anders ook het mes behoorlijk in de uitgaven...
Jup maar als je dan kijkt wat voor windst KPN nog steeds maakt, dan zie je dat dat echt een aandeelhoudersding is of anders een extreem lange termijn beslissing.
Het heeft dan ook meer te maken met de efficientie van KNP en niet zo zeer met de risico's die ze kunnen nemen bij relatief 'kleine' projecten.

 • Mojo
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 29-03 21:00

Mojo

The Power Within

Nick39 schreef op maandag 25 april 2011 @ 13:36:
[...]

En geen stroom gebruikt voor een losse decoder,die 9 van de 10 keer al in de hedendaagse tv's zit.
Vaak vergeet je ze uit te zetten en zelfs in standby stand gebruiken die dingen nog een wattje of 15 afhankelijk van de decoder kan dit oplopen tot 25 watt.
Het lijkt niet veel maar op jaar basis is dat 219 kilowatt.
(25 x 24 x 365)
Pak inderdaad alsjeblieft een decoder in de TV zelf. Dat is veel makkelijker dan een losse externe DVB-C decoder!

Overigens:

25W * 3600s * 24h * 365d = 788.400.000 J = 219 kWh.

219 kWh is toch weer 54 euro aan stroomgebruik, uitgaande van €0,25/kWh

X-Life Lanparty Core i9 9900K @ 5Ghz, RTX3080, 16GB, Gigabyte Z390, Custom EK Waterloop


 • ik222
 • Registratie: Maart 2007
 • Niet online
Heb dat overigens wel eens gemeten maar het standby stroomverbruik van de amino viel mij echt enorm mee. Dat ding gebruikt echt maar 1 tot 2 Watt in standby.

 • ArChie
 • Registratie: November 2005
 • Niet online
Rekenblok schreef op maandag 25 april 2011 @ 13:29:
Tja, het enige verschil is dat je geen decoder naast je tv hebt staan.
Er zijn natuurlijk wel wat meer verschillen. Belangrijkste is dat bij gebruik van een geïntegreerde DVB-C tuner er gebruik wordt gemaakt van de MPEG chipset in de TV voor het decomprimeren van de MPEG data van het weer te geven kanaal i.p.v. de MPEG chipset in de ontvanger. De geïntegreerde MPEG chipset in de TV zal afgestemd zijn op de karakteristieken van de TV, terwijl de MPEG chipset in een losse ontvanger geschikt zal moeten zijn voor zoveel mogelijk verschillende merken en type TV's. Ook worden allerlei interfacing problemen voorkomen die wel kunnen optreden bij gebruik van een losse ontvanger. Denk aan handshaking gedoe met HDMI verbindingen, lipsynchroniteit problemen, teletext data dat niet overdraagbaar is HDMI verbinding, etc

Anoniem: 403364

EPG van o.a. Ned. 1-3, RTL 4-8 en SBS/Net5 lijkt hier kapoet. Bij jullie ook?
- 3825
- Amino 532

 • ik222
 • Registratie: Maart 2007
 • Niet online
Anoniem: 403364 schreef op maandag 25 april 2011 @ 19:07:
EPG van o.a. Ned. 1-3, RTL 4-8 en SBS/Net5 lijkt hier kapoet. Bij jullie ook?
- 3825
- Amino 532
Ja dat is overal, zie ook OnsBrabantNet / OnsNetEindhoven (Deel III)

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 28-03 17:51
EPG is hier ook uitgevallen. Lijkt erop dat iemand even glashart media moet wakker schudden ;)

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"

ik222 schreef op maandag 25 april 2011 @ 18:59:
Heb dat overigens wel eens gemeten maar het standby stroomverbruik van de amino viel mij echt enorm mee. Dat ding gebruikt echt maar 1 tot 2 Watt in standby.
Dat betwijfel ik nogal,amino zelf geeft iets heel anders op.
De humax ir fox 5000 gebruikt 15 watt, de samsung decoder gebruikt 18 watt,decoders met harde schijven gebruiken al snel een stuk meer en het merendeel van de mensen zet de decoder ook niet uit.
Ik heb het merendeel van de dvb-c decoders die er op de markt zijn ook gehad, sommigen heb ik ook nog in huis zoals de humax ir-fox in de topicstart die dus steeds na een tijdje van slag af raakt en gereset moet worden, de panasonic die nog steeds in de rommelkamer staat, 3 types Samsung.
Allen hadden problemen, de samsung geeft om de zoveel tijd even een zwart beeld, de samsung HD decoders moesten allemaal terug naar de fabriek voor een nieuw HDMI gedeelte.
Ik heb nu 3 dvb-c tv's en nooit een probleem ermee ervaren.

De amino 110 en 130 werden ook nog eens bloedheet.
Voor de Amino 110 wordt officieel opgegeven: in gebruik 5 watt, standby 3-5 watt.
Voor de 130 wordt opgegeven: in gebruik 8 watt, standby 6 tot 7 watt.
Waaruit dus ook blijkt dat het in standby zetten op zijn hoogst 1 watt scheelt.
Het lijken kleine getallen,maar vaak is er ook een tweede decoder in huis.
Een druppelende kraan of een doorlopende wc draaien we dicht,zonde van het water.. de decoder gebruikt heel wat meer,of ie nu standby staat of niet.
Een amino 130 gebruikt in 24 uur 192 watt, dat is net zoveel als een nu verboden 100 watt lamp 2 uur lang per dag laten branden of je nu thuis bent of niet, en dat 365 dagen per jaar lang.

[Voor 5% gewijzigd door Nick39 op 25-04-2011 22:32]


 • Anoniem: 120071
 • Registratie: Augustus 2004
 • Niet online
Het verschil tussen gebruik en standby is nagenoeg gelijk bij de Amino 130m: namelijk 7-8 watt (volgens mij wordt alleen de videouitgang uitgeschakeld in standby). Ik heb het destijds kunnen meten tijdens de pilot van ONE. Ik moet zeggen dat ik het standby gebruik erg veel vind in vergelijking met een complete PC in S3 stand.

[Voor 30% gewijzigd door Anoniem: 120071 op 25-04-2011 22:53]


 • ik222
 • Registratie: Maart 2007
 • Niet online
Zal het binnenkort nog eens proberen te meten, wellicht heb ik toen iets niet helemaal goed gedaan dan...

 • Luuk1983
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 16:46
Bij mij gaat de 130 gewoon van de stroom af als we 'm niet gebruiken. Ja goed, het kost iets meer tijd om 'm de eerste keer op te starten, maar het levert genoeg besparing op.

AMD Ryzen 7 5800X3D | Gigabyte X570 Aorus ELITE | 32GB Corsair vengence 3200 | MSI RTX3080 Gaming Z | Kingston KC2000 2TB, Samsung 850 EVO 1TB | Fractal Define C TG | Scythe Mugen 5 | Seasonic Focus Plus Gold 650 | HTC Vive


 • rfbroek
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 28-03 14:04
Ahh nu doet de programmagids het weer niet. "Geen gegevens beschikbaar" op veel kanalen.

Echt geweldig.

Als XMS het voor elkaar krijgt dat ALLE diensten, 1 dag maar, perfect werken eet ik mn bankstel op.

Gr Ronald.

[Voor 6% gewijzigd door rfbroek op 26-04-2011 03:43]


 • bluesparkle
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 09:45
EPG werkt inderdaad niet meer. :X
Dus handmatig wat opnames ingesteld, dat gaat nog sneller dan via de EPG ... :P

Kreeg ook vrijdag weer een brief dat ik mijn 130M nog niet heb teruggestuurd, heb ik allang gedaan en heb ook een ontvangstbewijs. Hierover had ik in februari ook al een brief gehad. Toen telefonisch en per mail teruggemeld gekregen dat het recht zou worden gezet. Nou mooi niet.
Er wordt fijn uitgelegd dat er €249 wordt afgeschreven voor de nieuwe Amino 532.
Direct daarna komt de factuur en ja hoor daar wordt voor 1 maand even ruim € 320 euro ingehouden.

Gebeld met de helpdesk, die zeer slecht bereikbaar waren (er is dus nog niets verbeterd).
Klacht wordt doorgegeven en er komt een credit factuur...
Ik heb natuurlijk ook factuur@xmsnet.nl gemaild met het verzoek dit recht te zetten.
Anoniem: 120071 schreef op maandag 25 april 2011 @ 22:40:
Het verschil tussen gebruik en standby is nagenoeg gelijk bij de Amino 130m: namelijk 7-8 watt
Zowat alle decoders hebben in standby een even groot verbruik als aan,dit omdat er op de achtergrond toch een aantal taken blijven draaien, dat geldt niet alleen voor de amino maar ook voor elke andere decoder. Het verbruik is ook vaak lastig te berekenen omdat veel van die "verbruiksmeters" door het relatief lage vermogen niet accuraat zijn,het zijn geen ge-ijkte meters. Wat dat betreft is de amino zelfs zuiniger dan menig andere decoder. Ik heb voor het gebruik dus gewoon de specificaties genomen van de fabrikant.

Waar het om ging was de vraag van Wiebo66 over de aanschaf van een tv met ingebouwde dvb-c tuner en of een tv met ingebouwde dvb-c tuner beter was dan een losse decoder.Als je dan toch een tv gaat kopen,zit daar 9 van de 10 keer al een dvb-c tuner in en dan kun je die beter aanschaffen dan een losse dvb-c decoder voor het dvb-c deel van XMS. Dat heeft ook eigenlijk weinig te maken met de amino. Mijn stelling is (Net als die van Archie) dat je beter een tv kan kopen waar de dvb-c tuner al in zit,ook al is dit een Ziggo gecertificeerde tv. Alle losse dvb-c decoders zijn immers ook gemaakt voor Ziggo. Het voordeel van een geintegreerde decoder is dat deze automatisch uitschakelt als de tv dat ook doet. Voor open dvb-c zoals XMS gebruikt, is de cam module niet nodig.
Van een losse decoder van Ziggo gebruik je heel het decoder deel niet,de decoder dient alleen als tuner. Het is wel leuk dat men spreekt van een Ziggo decoder/kastje voor DVB-C maar het woord decoder is in dit geval alleen maar misleidend,omdat XMS hetemaal geen codering gebruikt in het dvb-c verhaal. De dvb-c tuner in een al dan niet gecertificeerde ziggo tv,is altijd gemaakt om optimaal samen te werken met de tv waar ie in zit, in tegenstelling tot een losse decoder die niet eens weet welke tv er achter hangt. Omdat de tuner al geintegreerd is in de tv,zal ie minder stroom gebruiken en is het verbruik al meegenomen in het totale energieverbruik van de tv.
Waarom zou je dan nog een losse decoder kopen,als het ding al standaard in de tv zit.

Dat een tv met dvb-c meer problemen zou hebben om het Glashart signaal op te pikken is onzin.
(sorry Rekenblok) Als Glashart zich aan de standaard houdt werkt een tv met geintegreerde tuner net zo goed,of zelfs beter dan een losse decoder. Alleen een lose decoder is plug and play en een tv met geintegreerde ontvanger kan wat lastiger in te stellen zijn. Kies je bv bij het instellen voor antenne in plaats van kabel, dan wordt meestal de dvb-T tuner gebruikt en vind je niets.
Kies je voor kabel,dan moet je daarna kiezen voor digitaal, anders zoekt ie naar alleen analoge zenders. Kies je voor digitaal, dan kan je beter instellen als land overig ipv Nederland omdat bij overig meer instellingen geactiveerd worden en kan je netjes frequentie,netwerk id en symbolrate instellen. Kies je voor Nederland dan pakken de meeste tv's de ingebakken Ziggo instellingen en dan zou het eventueel mis kunnen gaan. Zijn er dus problemen met een tv die met een losse decoder niet optreden dan ligt dat dus meer aan de verkeerd gekozen instellingen in de tv,dan aan de losse decoder.

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-02 16:54
Nick39 schreef op dinsdag 26 april 2011 @ 09:33:
Dat een tv met dvb-c meer problemen zou hebben om het Glashart signaal op te pikken is onzin.
(sorry Rekenblok) Als Glashart zich aan de standaard houdt werkt een tv met geintegreerde tuner net zo goed,of zelfs beter dan een losse decoder.
Er schijnen een paar tv typen te zijn die de DVB-C zenderlijst niet kunnen uitlezen, in de vorige thread waren er wat klachten.

 • The Wizard
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 16:44

The Wizard

Moderator Mobile
Als Ziggo en en UPC zich aan de standaard hielden, was er ook geen aparte "certificering" nodig. In principe werkt de DVB-C van Glashart goed op de meeste tv's, uitzonderingen daar gelaten.

7090 kWp, 3 subsystemen (20x LG 320 Wp / 3x Canadian Solar 230 Wp)


 • GerkeP
 • Registratie: Augustus 2002
 • Nu online

GerkeP

Vragen mag altijd........

denan schreef op dinsdag 26 april 2011 @ 09:51:
[...]


Er schijnen een paar tv typen te zijn die de DVB-C zenderlijst niet kunnen uitlezen, in de vorige thread waren er wat klachten.
Klopt, ik heb bij 3 LG's, de goedkope lijn 40, 42 en 50 inch dit niet werkend kunnen krijgen, die vragen specifiek nog om de CAM, voordat je uberhaupt iets aan DVB-c kunt instellen.

GerkeP


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 28-03 17:51
Loveparade schreef op dinsdag 26 april 2011 @ 10:10:
[...]


Klopt, ik heb bij 3 LG's, de goedkope lijn 40, 42 en 50 inch dit niet werkend kunnen krijgen, die vragen specifiek nog om de CAM, voordat je uberhaupt iets aan DVB-c kunt instellen.
yup, en op die tv's doel ik ook op.

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • Luuk1983
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 16:46
Rekenblok schreef op dinsdag 26 april 2011 @ 10:14:
[...]


yup, en op die tv's doel ik ook op.
Dat vind ik echt een design flaw van de tv en zou met een firmware update te verhelpen moeten zijn. Overigens kan dit net zo goed voor losse decoders gelden: als de firmware een cam verwacht voordat deze verder gaat, dan is die decoder voor xms ook nutteloos.

AMD Ryzen 7 5800X3D | Gigabyte X570 Aorus ELITE | 32GB Corsair vengence 3200 | MSI RTX3080 Gaming Z | Kingston KC2000 2TB, Samsung 850 EVO 1TB | Fractal Define C TG | Scythe Mugen 5 | Seasonic Focus Plus Gold 650 | HTC Vive


 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-02 16:54
Een aantal van jullie wisten er al van maar de komende 4 dagen zijn mijn laatste dagen in dienst van InterNLnet (vandaar ook mijn aangepaste avatar, het InterNLnet logo leek me niet meer handig). Na bijna 14 jaar was het tijd voor een andere uitdaging en per 1 mei ben ik in dienst van een andere werkgever. Ik zal dus ook niet meer inhoudelijk kunnen (en: mogen) reageren op de technische aspecten van de InterNLnet dienstverlening aan XMS.

Ik ben natuurlijk druk bezig met het inwerken van een vervanger die de dienstverlening aan XMS zal managen maar hij is niet actief op tweak en heeft geen plannen om dat te worden :)

Ook ga ik niet ver weg, per 1 mei ben ik in dienst van de operatie achter XMS en ik zal vast nog veel met XMS te maken krijgen. Het is alleen even afwachten wat het 'tweak' beleid is en hoeveel tijd ik heb om hier actief te zijn in de eerste paar maanden.

[Voor 4% gewijzigd door denan op 26-04-2011 10:27]


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 28-03 17:51
Luuk1983 schreef op dinsdag 26 april 2011 @ 10:23:
[...]

Dat vind ik echt een design flaw van de tv en zou met een firmware update te verhelpen moeten zijn. Overigens kan dit net zo goed voor losse decoders gelden: als de firmware een cam verwacht voordat deze verder gaat, dan is die decoder voor xms ook nutteloos.
yup, alleen dat er een probleem ontstaat bij een losse decoder heb ik alleen nog niet voorbij zien komen.
Het voordeel is dat je niet voor 100 euro het schip in gaat maar voor 20 a 30 euro. En werkt het niet, verkoop je het weer en probeer je een andere O-)

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • Yogoi
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22-12-2021
denan schreef op dinsdag 26 april 2011 @ 10:26:
Een aantal van jullie wisten er al van maar de komende 4 dagen zijn mijn laatste dagen in dienst van InterNLnet (vandaar ook mijn aangepaste avatar, het InterNLnet logo leek me niet meer handig). Na bijna 14 jaar was het tijd voor een andere uitdaging en per 1 mei ben ik in dienst van een andere werkgever. Ik zal dus ook niet meer inhoudelijk kunnen (en: mogen) reageren op de technische aspecten van de InterNLnet dienstverlening aan XMS.

Ik ben natuurlijk druk bezig met het inwerken van een vervanger die de dienstverlening aan XMS zal managen maar hij is niet actief op tweak en heeft geen plannen om dat te worden :)

Ook ga ik niet ver weg, per 1 mei ben ik in dienst van de operatie achter XMS en ik zal vast nog veel met XMS te maken krijgen. Het is alleen even afwachten wat het 'tweak' beleid is en hoeveel tijd ik heb om hier actief te zijn in de eerste paar maanden.
Jammer dat dit topic (en vele andere topics) een speler aan de kant van InterNLnet verliezen. Ik denk dat ik voor velen spreek als ik je bij deze wil bedanken voor de insights die je gegeven hebt in je posts in de XMS threads (er daarnaast ook nog vele andere natuurlijk)

Alvast veel succes met je nieuwe baan!
(oh en ik heb uit betrouwbare bronnen vernomen dat het 'tweak beleid' redelijk soepel is bij je nieuwe werkgever O-) )

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 28-03 17:51
denan schreef op dinsdag 26 april 2011 @ 10:26:
Een aantal van jullie wisten er al van maar de komende 4 dagen zijn mijn laatste dagen in dienst van InterNLnet (vandaar ook mijn aangepaste avatar, het InterNLnet logo leek me niet meer handig). Na bijna 14 jaar was het tijd voor een andere uitdaging en per 1 mei ben ik in dienst van een andere werkgever. Ik zal dus ook niet meer inhoudelijk kunnen (en: mogen) reageren op de technische aspecten van de InterNLnet dienstverlening aan XMS.

Ik ben natuurlijk druk bezig met het inwerken van een vervanger die de dienstverlening aan XMS zal managen maar hij is niet actief op tweak en heeft geen plannen om dat te worden :)

Ook ga ik niet ver weg, per 1 mei ben ik in dienst van de operatie achter XMS en ik zal vast nog veel met XMS te maken krijgen. Het is alleen even afwachten wat het 'tweak' beleid is en hoeveel tijd ik heb om hier actief te zijn in de eerste paar maanden.
Ik wil je ook heel erg bedanken voor je input in dit topic, Altijd had je wel weer iets nuttigs te melden over de achtergronden van bepaalde zaken. Dat ga ik toch wel een beetje missen.
Succes met je nieuwe job en mogelijk zie ik je wel een keertje op het service punt, als je durft >:)

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • Mojo
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 29-03 21:00

Mojo

The Power Within

denan schreef op dinsdag 26 april 2011 @ 10:26:
Een aantal van jullie wisten er al van maar de komende 4 dagen zijn mijn laatste dagen in dienst van InterNLnet (vandaar ook mijn aangepaste avatar, het InterNLnet logo leek me niet meer handig). Na bijna 14 jaar was het tijd voor een andere uitdaging en per 1 mei ben ik in dienst van een andere werkgever. Ik zal dus ook niet meer inhoudelijk kunnen (en: mogen) reageren op de technische aspecten van de InterNLnet dienstverlening aan XMS.

Ik ben natuurlijk druk bezig met het inwerken van een vervanger die de dienstverlening aan XMS zal managen maar hij is niet actief op tweak en heeft geen plannen om dat te worden :)

Ook ga ik niet ver weg, per 1 mei ben ik in dienst van de operatie achter XMS en ik zal vast nog veel met XMS te maken krijgen. Het is alleen even afwachten wat het 'tweak' beleid is en hoeveel tijd ik heb om hier actief te zijn in de eerste paar maanden.
O-)

Succes met je nieuwe baan dan denk ik! ;)

X-Life Lanparty Core i9 9900K @ 5Ghz, RTX3080, 16GB, Gigabyte Z390, Custom EK Waterloop


 • Yogoi
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22-12-2021
Mojo schreef op dinsdag 26 april 2011 @ 10:58:
[...]

wat mojo eerst had getypt
edit:
Mojo heeft leren lezen ;)

[Voor 41% gewijzigd door Yogoi op 26-04-2011 11:41]


 • Fiber
 • Registratie: Maart 2008
 • Nu online

Fiber

Beaches are for storming.

O-) KPN? Reggefiber? Vastgoedmaffia? #durftevragen ;)

Succes in ieder geval! :)

Keep your wits sharp, your heart open and your gun loaded. And never mess with mother nature, mother in-laws and, mother freaking Ukrainians.


 • Hopjesvla79
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 18:06
Veel succes met je nieuwe baan!

 • swima
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 07-10-2022
Veel plezier en succes met jouw nieuwe baan! En vooral bedankt voor al die nuttige bijdrages die je aan deze topic hebt besteedt! 8-)

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-02 16:54
Fiber schreef op dinsdag 26 april 2011 @ 11:46:
O-) KPN? Reggefiber? Vastgoedmaffia? #durftevragen ;)

Succes in ieder geval! :)
Ik ga een (in)directe collega van Yog, Moyo & Rekenblok worden. :)

 • MrPompidom
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 28-03 07:11
denan schreef op dinsdag 26 april 2011 @ 13:44:
[...]


Ik ga een (in)directe collega van Yog, Moyo & Rekenblok worden. :)
Succes met de nieuwe baan en bedankt voor al je input op dit topic ;)

 • Da-WiZZy0n
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 17-03 20:27
Edit: foutje..

[Voor 95% gewijzigd door Da-WiZZy0n op 26-04-2011 16:30]


 • Yogoi
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22-12-2021
Da-WiZZy0n schreef op dinsdag 26 april 2011 @ 16:11:
Ik hoorde dat Tweak, om reden van het niet rond hebben van een contract over een stel TV-zenders in het digitaal pakket, nog geen R+ glas kan leveren in Hilversum. Klopt dit en zo ja, is er iemand die weet hoe lang dit nog kan duren?
Geen idee. Daarnaast verwacht ik eigenlijk ook niet helemaal dat je je antwoord gaat vinden in een XMS topic.

 • Da-WiZZy0n
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 17-03 20:27
Yogoi schreef op dinsdag 26 april 2011 @ 16:18:
[...]


Geen idee. Daarnaast verwacht ik eigenlijk ook niet helemaal dat je je antwoord gaat vinden in een XMS topic.
Scherp, dit soort dingen heb je weleens met 10+ tabs open :D

Anoniem: 269348

@ Denan > Ook ik wens je heel veel succes met je nieuwe job.
Hoop je niet uit het vizier te verliezen ;)

 • Krissis
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 28-03-2019
@Denan,

Feli met je nieuwe job. En ik hoop weer snel een collega van je te worden.
Ik vermoed dat we nog regelmatig nuttige input van je zullen verkrijgen hier.

 • Mau_Maus
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Zo dus Comedy Central komt van de sateliet... echt een hele grote vervelende balk in beeld... damn... wij hebben geen sateliet, jammer dat we daarmee worden lastiggevallen.

 • wiebo66
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 30-12-2022
@Denan, Sinds 2005 was je een welkome verschijning op dit forum. Vele mensen heb je sindsdien van goede informatie voorzien en problemen opgelost. Ik durf te zeggen dat mede door jou XMS is wat het nu is.
Natuurlijk waren er altijd mensen die het niet met je eens waren maar je ging de discussie niet uit de weg.
Veel heel veel vrije tijd heb je gestoken in dit forum waarvoor zeer veel dank. Je gaat nog tijd over houden nu.

We gaan je missen hier maar misschien jij ons ook wel; je blijft hier altijd welkom.
Wat mij betreft wordt je onze eregast hier!

Tot slot veel succes en geluk in je nieuwe uitdaging.

 • rjn27
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 28-03 17:41
@Denan

Bedank voor alle hulp en tijd die je hebt gestoken om anderen te helpen.
Succes met je nieuwe baan

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-02 16:54
wiebo66 schreef op dinsdag 26 april 2011 @ 23:41:
@Denan, Sinds 2005 was je een welkome verschijning op dit forum. Vele mensen heb je

We gaan je missen hier maar misschien jij ons ook wel; je blijft hier altijd welkom.
Wat mij betreft wordt je onze eregast hier!
Aangezien ik meer richting XMS ga zal ik hier wel niet lang wegblijven.. :)

Anoniem: 364769

denan schreef op dinsdag 26 april 2011 @ 13:44:
[...]


Ik ga een (in)directe collega van Yog, Moyo & Rekenblok worden. :)
Ook een beetje van mij denk ik......
Pagina: 1 2 3 ... 13 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Het is inmiddels al een aantal keren voorgekomen, maar: verdere flamewars worden niet getolereerd. Hou het ontopic, zo niet, dan kun je (ongeacht wie er begon) een OW verwachten.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee