Toon posts:

XMS Glasvezelinternet voor particulieren (Portaal/Dudok/SCW) Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 18 Laatste
Acties:
 • 57.704 views sinds 30-01-2008

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42

XMS - XtraMediaServices

Dit is een vervolg thread van de thread [Portaal] 10 Mb/s internet? over het XMS glasvezelnetwerk. De oude thread had al 49 pagina's en veel informatie was outdated en incorrect.

Over XMS
Een aantal jaar geleden is de woningstichting Portaal begonnen met plannen voor het aansluiten van al haar huurwoningen op een glasvezelnetwerk. Uiteindelijk is de investeringsmaatschappij GNEM hierbij betrokken geraakt. De structuur van het netwerk is open dus elke partij kan diensten gaan leveren op het glasvezelnetwerk.
Er was echter bij de start van het project wel een partij nodig die de eerste nieuwe diensten zou gaan leveren en hiervoor is uiteindelijk het bedrijf XMS opgericht. XMS bied momenteel diensten als analoge televisie over het glasvezelnetwerk, glasvezelinternet en voip-telefonie en is druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe diensten zoals digitale tv, IPTV, zorg&alarmeringsdiensten/etcetc.
Op dit moment ontsluit XMS voornamelijk huurwoningen van de woningcorporaties waarmee wij afspraken hebben. Dit zijn Portaal, Dudok en SCW/Alliantie.

Het is ook voor niet portaal/scw/dudok huurders mogelijk om een aansluiting te krijgen. Indien mensen interesse hebben kunnen ze zich vrijblijvend aanmelden via de website www.xmsnet.nl.
Indien het mogelijk is om de woning aan te sluiten zal de aannemer contact opnemen om een afspraak te maken.

De aansluiting van een woning kost XMS tussen de 1200 en 1500 euro per woning. Een groot deel hiervan komt op rekening van de GNEM, maar per woning zijn er uiteindelijk 150,- euro aansluitkosten voor de aanstaande klant. Hiervoor krijgt men in de meterkast een CPS gemonteerd waarop men een computer kan aansluiten (netwerkaansluiting) en een DRG-22 VoIP-adapter waarop men analoge telefoons kan aansluiten.

Belangrijk: Met Portaal/SCW/Dudok zijn er afspraken gemaakt waardoor de huurders GEEN kosten berekend krijgen voor de glasvezelaansluiting dus in dit geval zal de verhuurder de kosten op zich nemen. De verhuurder blijft dus ook eigenaar van de hardware in de meterkast en de glasvezelaansluiting.
Vragen?
Ik zal in deze thread regelmatig vragen beantwoorden en updates posten over het netwerk en de diensten die wij leveren. Als er vragen zijn die snel beantwoord moeten worden, neem dan even contact op met de servicedesk van Xtramediaservices via 0800 555 2 555.
Mocht het een vraag zijn die persoonlijke gegevens bevat is het raadzaam om dit via de email te doen ([url="mailto:"]support@xtramediaservices.nl[/url])
Website

Natuurlijk kun je voor de meeste vragen terecht op de website www.xmsnet.nl.
Er staat daar informatie over de verschillende diensten en FAQ's waarin de meeste antwoorden terug te vinden zijn.
Voor vragen over de installatie (hoe & wat) is het raadzaam om eerst de handleiding door te lezen.
http://www.xtramediaservices.nl/cms/xms/control.cfm?ID=3400
Ik zal, indien nodig, de handleiding regelmatig updaten met nieuwe gegevens en vragen.
Planningsvragen

Voor planningsvragen is er het telefoonnummer 0800 555 2 555. Kies daar voor optie 3 (planning) en je zult, na het intoetsen van je postcode, doorverbonden worden met de aannemer die in je regio bezig is. Zij kunnen de meeste planningsvragen beantwoorden.
Let op: Een planning is niet iets dat 100% zeker vast ligt. Externe factoren zoals aanlegproblemen of vertragingen door het weer (als het vriest kunnen wij geen glasvezel-kabels aanleggen) kunnen ons altijd parten spelen. Het is raadzaam om nooit 100% op de planning te vertrouwen, maar om bestaande abonnementen pas op te zeggen als er ook daadwerkelijk een aansluiting is.
Vragen over configureren van diensten via het klantenportal
Voor het configureren van de diensten heeft XMS een klantenportal (http://mijn.xtramediaservices.nl) Hierop zijn zaken als anoniem bellen, voicemail, doorschakellen, vaste IP-adressen, facturen, telefoniegegevens etcetcetc te regelen. Mocht je iets willen aanpassen, kijk dan aub eerst even hier voor het aan mij te vragen.
Contact:
Telefoon: 0800 555 2 555 (servicedesk) 08:00-22:00
Fax: 024-3592550
E-mail: support@xtramediaservices.nl- Martijn Sanders

[Voor 68% gewijzigd door denan op 14-12-2006 09:03]


 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Het is nog lang niet nodig, maar om een overloop van mijn mailbox in de toekomst te voorkomen zou ik graag zien dat men de onderstaande dingen aanhoud bij het melden van problemen/klachten. Beter te vroeg dan te laat :)
- Probeer altijd uitvoerig te beschrijven wat het probleem is en wanneer het ontstaan is.
Vaak zie ik klachten in mijn mailbox en op het forum waarin alleen staat 'Het glasvezel werkt niet!'.
Voor mij en de servicedesk zijn problemen veel sneller op te lossen als wij weten wat er exact niet werkt (internet/telefonie/televisie).
Voorbeeld: Bij telefonieproblemen is het handig om duidelijk te vermelden wat er niet werkt. (wel of geen kiestoon/kan geen enkel nummer bellen/kan alleen een paar nummers niet bellen/slecht geluid/etcetc)
- Bij storingen/klachten aub contact opnemen met de servicedesk
Het is voor mij onmogelijk om te zien wie de forumgebruikers zijn in de XMS-klanten database. Als er op het forum een klacht/probleem staat dat opgelost moet worden zal mijn enige reactie zijn 'stuur aub een email naar support@xtramediaservices.nl' zodat wij kunnen uitzoeken wat het probleem is. Wij moeten voordat wij iets gaan oplossen namelijk eerst weten bij welke klant het probleem speelt.
Indien men er met de 1e lijn niet uitkomt is het natuurlijk altijd mogelijk om een mail naar support@xtramediaservices.nl met als subject (tav martijn sanders) te sturen, maar probeer er wel eerst met de 1e lijn uit te komen. (anders ga ik het heel druk krijgen)
[b]Let op:]/b] Ik bedoel hier dus niet mee dat mensen niet mogen klagen/problemen mogen bespreken op het forum. Het is wel aan te raden om bij problemen de juiste weg naar een oplossing te bewandellen.
- Beperk bij een storing altijd het aantal "storende factoren".
Verwijder bij internet problemen altijd routers/switches en sluit de computer direct aan op het netwerk. Probeer ook om firewalls e.d. uit te schakelen of te deinstalleren. Aangezien wij hierop geen invloed kunnen uitoefenen zal dit het oplossen van de problemen in de weg staan.
Probeer bij telefonieproblemen ook altijd een telefoon te gebruiken die direct op ons aansluitpunt aangesloten kan worden. Draadloze basisstations kunnen namelijk door honderden factoren slecht werken/gestoord worden en dat is de reden dat wij altijd vragen of men een bedrade telefoon kan aansluiten op ons aansluitpunt.
Probeer bij tv problemen altijd de tv direct op ons aansluitpunt aan te sluiten zonder splitters of versterkers. Dat geeft de beste kwaliteitsmeting voor onze storingsdienst.
- Stuur aub geen persoonlijke berichten naar mij via het tweakers forum!!!!
Het lijkt misschien handig om mij een persoonlijk bericht te sturen op het forum maar probeer dit aub niet te doen. Als het nodig is om mij persoonlijk te benaderen is support@xtramediaservices.nl (tav martijn sanders) het beste kanaal.
Ook kan het zijn dat de gestelde vraag ook interessant is voor de andere lezers op het forum. Maak in dat geval een nieuw forum-bericht en ik zal er vanzelf op reageren.

[Voor 13% gewijzigd door denan op 23-11-2006 10:14]


 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Disclaimer:

Ik post hier puur uit eigen beweging en niet in opdracht van XMS of InterNLnet.
Aan mijn posts hier kunnen dus ook geen rechten ontleend worden t.o.v. XMS/InterNLnet en/of diensten/producten die zij leveren. Tevens post ik hier om vragen te beantwoorden over XMS en de diensten die zij leveren, niet als vraagbaak/klaagbaak.
Taalgebruik:

Dat ik op een forum post is natuurlijk leuk en aardig, maar het brengt ook een enorm risico met zich mee. Er zijn niet veel bedrijven die toestaan dat hun medewerkers zich in online discussie's mengen en ik heb hiervoor ook eerst toestemming moeten krijgen van mijn baas.

Op het moment dat deze thread ontaard in een typische forum flame, om wat voor reden dan ook, trek ik mij per direct terug van het forum (ik kan me geen bedrijf voorstellen dat dit graag ziet gebeuren :)) en zal ik ook niet meer posten. Ondanks de vrijwillige natuur van mijn posts hier vertegenwoordig ik toch wel een bedrijf en alles wat ik post zullen mensen toch zien als een uiting van dat bedrijf. Dit zijn zaken waar je voorzichtig mee moet omspringen.. en dat is de reden van het bovenstaande verhaal.

Ik zou natuurlijk ook onder een andere naam kunnen posten en/of het feit dat ik voor een bepaald bedrijf werk geheim kunnen houden, maar dat zou in mijn ogen oneerlijk zijn en waarschijnlijk kunnen leiden tot "gekleurde" posts. Dan kies ik er liever voor om er eerlijk voor uit te komen waar ik werk en wat ik doe. Zo kunnen mensen zelf bepalen wat voor waarde ze hechten aan mijn posts.

Mijn streven is om dit een constructief forum te houden en mijzelf wat betreft glasvezeldiensten zo neutraal mogelijk op te stellen.
Druk:


Ik heb aardig druk met mijn normale taken bij XMS/InterNLnet dus het posten/reageren in deze thread is een bijzaak. Als je net een prachtig stuk proza van 2 a4tjes (met screenshots!) met een vraag post en mijn reactie is 'nee' dan heb ik het waarschijnlijk te druk om een uitgebreide reactie te schrijven :)

Hoogstwaarschijnlijk zal ik dit later dan aanvullen, maar mocht dit niet gebeuren en stel je toch prijs op een langere onderbouwing.. post een verzoek en ik zal er nog eens naar kijken.

[Voor 179% gewijzigd door denan op 19-12-2006 12:26]


 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
**reserved 2**

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Is het 0800-5552555 nummer op speciale tijden bereikbaar ofzo?

Ik heb vandaag al 2x gebeld, maar niemand neemt op..

Wil namelijk even de duidelijke planning weten voor Wijk A Utrecht, voor mijn woning.

Had al eens eerder gebeld, maar toen kreeg ik best een globale planning te horen tussen 2 maanden tijd.. dus dat kon per direct zijn of einde van de 2 maanden..

Best lastig, want wil toch op tijd mijn vorige ISP opzeggen.
Het 0800-555 2 555 nummer is van 08:00 tot 22:00 te bereiken. De planningsafdeling is echter alleen tussen 09:00 en 16:00 te bereiken. Buiten die tijden zul je bij de eerste lijn servicedesk uitkomen.
Indien men niet opneemt bij optie 3 (de planning) is de aannemer waarschijnlijk niet op zijn werkplek aanwezig. Na het kiezen voor optie 3 schakel je namelijk direct door naar de hoofdaannemer in je eigen regio. Mocht hij voor lange tijd niet te bereiken zijn kies dan even voor optie 1. Je kunt dan aan de servicedeskmedewerker vragen of hij een email kan sturen naar de aannemer in je regio met het verzoek contact op te nemen.

[Voor 5% gewijzigd door denan op 22-11-2006 14:32]


 • michelc85
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 20:41
@denan

Heb zondagmiddag een mail gestuurd, maar vraag me af of die wel aangekomen is.

 • Emiel|IA2
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 17-06-2013
Interessant, zeker voor die prijs. Is er iets bekend over wanneer dit buiten de randstad beschikbaar is? Ik heb op de website het aanvraagformuliertje in geprobeerd te vullen, maar dan krijg ik:
- In deze woonplaats (GEERTRUIDENBERG) wordt (nog) geen glas gelegd, of de woonplaats is onbekend
Toch zou ik het graag willen weten als zoiets binnen, zeg, 5 jaar hier beschikbaar is.

paiq.nl


 • Sa1
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 30-11 16:24
Ik woon in Utrecht, op de site staat dat mijn woon omgeving ergens tussen nu en 2 feb aan de de beurt is. Echter kreeg ik laatst een brief van XMS thuis gestuurd waarin stond dat er geen plannen waren voor mijn buurt (je kon je heel lang terug al op een nieuwsbrief abbonneren en wanneer er dan informatie beschikbaar was dan zou je op de hoogte gesteld worden).

zojuist heb ik dus even met de planning gebeld, en die zeiden dat mijn straat idd nog niet aan de beurt was. Waarom staat dit dan wel op de planning... valt in Vak C geloof ik... of ik moet een beetje scheel zijn... (kan ook best hor). Tis de Van Spanjelaan.. allemaal nieuwbouw flats, dus zou verwachten dat er al iets in de straat ligt... nog geen 3 jaar oud...

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
michelc85 schreef op maandag 20 november 2006 @ 15:50:
@denan

Heb zondagmiddag een mail gestuurd, maar vraag me af of die wel aangekomen is.
Een collega van mij heeft nu maildienst maar volgens mij is hij al bijna klaar met de mail van dit weekend. Mocht het niet beantwoord zijn dan vermoed ik dat de email in de spamfilter terecht is gekomen. (ik neem aan dat je geen @hotmail adres gebruikt?)

[Voor 8% gewijzigd door denan op 22-11-2006 14:32]


 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Emiel schreef op maandag 20 november 2006 @ 16:28:
Interessant, zeker voor die prijs. Is er iets bekend over wanneer dit buiten de randstad beschikbaar is? Ik heb op de website het aanvraagformuliertje in geprobeerd te vullen, maar dan krijg ik:
- In deze woonplaats (GEERTRUIDENBERG) wordt (nog) geen glas gelegd, of de woonplaats is onbekend
Toch zou ik het graag willen weten als zoiets binnen, zeg, 5 jaar hier beschikbaar is.
Wij sluiten eerst de grote steden aan waar wij afspraken maken met de verschillende woningcorporaties. Op deze manier zijn wij verzekederd van een grote klantengroep, het aansluiten van een woning op glasvezel is namelijk onbetaalbaar als het maar voor 1 gebruiker in een wijk is.
Wij hebben wel vraagbundelingstrajecten lopen in een aantal steden/wijken (bvb de nieuwbouwwijk Amersfoort/Vathorst). Zodra wij daar een dekking hebben van 70% gaan wij over tot het ontsluiten van dat gebied op het glasvezelnetwerk.

[Voor 5% gewijzigd door denan op 22-11-2006 14:33]


 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Sa1 schreef op maandag 20 november 2006 @ 17:11:
Ik woon in Utrecht, op de site staat dat mijn woon omgeving ergens tussen nu en 2 feb aan de de beurt is. Echter kreeg ik laatst een brief van XMS thuis gestuurd waarin stond dat er geen plannen waren voor mijn buurt (je kon je heel lang terug al op een nieuwsbrief abbonneren en wanneer er dan informatie beschikbaar was dan zou je op de hoogte gesteld worden).

zojuist heb ik dus even met de planning gebeld, en die zeiden dat mijn straat idd nog niet aan de beurt was. Waarom staat dit dan wel op de planning... valt in Vak C geloof ik... of ik moet een beetje scheel zijn... (kan ook best hor). Tis de Van Spanjelaan.. allemaal nieuwbouw flats, dus zou verwachten dat er al iets in de straat ligt... nog geen 3 jaar oud...
De plattegronden die wij op de site plaatsen baseren wij op de gegevens die wij van de planningsafdelingen in de verschillende steden krijgen. Het kan natuurlijk altijd dat die gegevens niet 100% up to date zijn. In dat geval heeft de planningsafdeling eigenlijk altijd gelijk, zij weten namelijk wat de lokale planning is en tegen wat voor problemen men aanloopt tijdens de aanleg van het netwerk.

[Voor 3% gewijzigd door denan op 22-11-2006 14:33]


Anoniem: 139611

Ik woon direct achter de afsluitdijk aan de kant van Friesland. het probleem is dat de afstand tussen de centrale en het huis 6000 meter is.

Is het mogelijk om hier voor een normaal tarief (aansluitkosten:€2000 , maand tarief ongeveer €50-100) een glasvezel aan sluiting te krijgen.

Ik weet dat dit niet echt iets met XMS te maken heeft, maat omdat jullie alles van glasvezel af weten hebben jullie misschien een idee

alvast bedankt

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Televisie werkzaamheden (22 & 23-11-2006)
Tijdens deze werkzaamheden zal in een groot deel van het glasvezelnetwerk de hardware vervangen worden voor een onderdeel van de CATV dienst. Hierdoor zal de kwaliteit van de CATV dienst verder verbeterd worden.
Werkzaamheden:
A.s. woensdag 22 november zal tussen 06.00 en 15.00 uur ter verbetering van de beeldkwaliteit werkzaamheden aan het CATV netwerk van Arnhem-Noord worden verricht.
Gedurende genoemde tijd moet met korte onderbrekingen rekening worden gehouden.
A.s. woensdag 22 november zal tussen 06.00 en 12.00 uur ter verbetering van de beeldkwaliteit werkzaamheden aan het CATV netwerk van Leiden worden verricht.
Gedurende genoemde tijd moet met korte onderbrekingen rekening worden gehouden.
A.s. donderdag 23 november zal tussen 06.00 en 10.00 uur ter verbetering van de beeldkwaliteit werkzaamheden aan het CATV netwerk van Hilversum/Naarden/Bussum worden verricht.
Gedurende genoemde tijd moet met korte onderbrekingen rekening worden gehouden.
A.s. donderdag 23 november zal tussen 06.00 en 09.00 uur ter verbetering van de beeldkwaliteit werkzaamheden aan het CATV netwerk van Amersfoort worden verricht.
Gedurende genoemde tijd moet met korte onderbrekingen rekening worden gehouden.
A.s. donderdag 23 november zal tussen 10.00 en 16.00 uur ter verbetering van de beeldkwaliteit werkzaamheden aan het CATV netwerk van Utrecht/Nieuwegein/Maarssen/Odijk/Bunnik worden verricht. Gedurende genoemde tijd moet met korte onderbrekingen rekening worden gehouden.
A.s. vrijdag 23 november zal tussen 06.00 en 15.00 uur ter verbetering van de beeldkwaliteit werkzaamheden aan het CATV netwerk van Utrecht/Nieuwegein/Maarssen/Odijk/Bunnik worden verricht. Gedurende genoemde tijd moet met korte onderbrekingen rekening worden gehouden.

[Voor 11% gewijzigd door denan op 22-11-2006 14:33]


 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Anoniem: 139611 schreef op maandag 20 november 2006 @ 17:34:
Ik woon direct achter de afsluitdijk aan de kant van Friesland. het probleem is dat de afstand tussen de centrale en het huis 6000 meter is.

Is het mogelijk om hier voor een normaal tarief (aansluitkosten:€2000 , maand tarief ongeveer €50-100) een glasvezel aan sluiting te krijgen.

Ik weet dat dit niet echt iets met XMS te maken heeft, maat omdat jullie alles van glasvezel af weten hebben jullie misschien een idee

alvast bedankt
Geen idee, dat zou een aansluiting vanuit KPN moeten worden denk ik. Dat kan alleen als de centrale een glasvezelcentrale is, maar op een afstand van 6KM zullen er in ieder geval versterkers geplaatst moeten worden en 6KM graafwerk zal betaald moeten worden.
Grove schatting: aansluitkosten + plaatsing centrales om het signaal op kracht te houden: 120.000 euro :)
Ik zou er in ieder geval niet aan beginnen. Wellicht is sat-internet een oplossing? Al weet ik niet welke bedrijven zich daar momenteel mee bezig houden.
ADSL2+ zou ook nog kunnen, maar max 0.5-1Mbit.

[Voor 6% gewijzigd door denan op 22-11-2006 14:34]


Anoniem: 139611

denan schreef op maandag 20 november 2006 @ 19:15:
[...]


Geen idee, dat zou een aansluiting vanuit KPN moeten worden denk ik. Dat kan alleen als de centrale een glasvezelcentrale is, maar op een afstand van 6KM zullen er in ieder geval versterkers geplaatst moeten worden en 6KM graafwerk zal betaald moeten worden.
Grove schatting: aansluitkosten + plaatsing centrales om het signaal op kracht te houden: 120.000 euro :)

Ik zou er in ieder geval niet aan beginnen. Wellicht is sat-internet een oplossing? Al weet ik niet welke bedrijven zich daar momenteel mee bezig houden.
ADSL2+ zou ook nog kunnen, maar max 0.5-1Mbit.
120k is echt veel te veel, we hebben nu ongeveer een verbinding van 1Mbit maar dit is wat te weinig voor de vpn verbinding met het kantoor van me stiefvader, toen hij de boederij had gekocht had hij nooit aan internet gedacht.. 8)7

hij zou liefst minimaal 5Mbit down willen en 0,6-1Mbit up maar dat zit er dus jammergenoeg niet in!

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Anoniem: 139611 schreef op maandag 20 november 2006 @ 19:40:
[...]


120k is echt veel te veel, we hebben nu ongeveer een verbinding van 1Mbit maar dit is wat te weinig voor de vpn verbinding met het kantoor van me stiefvader, toen hij de boederij had gekocht had hij nooit aan internet gedacht.. 8)7

hij zou liefst minimaal 5Mbit down willen en 0,6-1Mbit up maar dat zit er dus jammergenoeg niet in!
6KM graafwerk voor een glasvezelverbinding is dan ook erg veel werk :)

[Voor 8% gewijzigd door denan op 22-11-2006 14:34]


Anoniem: 139611

denan schreef op maandag 20 november 2006 @ 19:52:
[...]


6KM graafwerk voor een glasvezelverbinding is dan ook erg veel werk :)
De glas vezel kabel van surfnet loopt 10-100m van ons huis zijn hier geen mogelijk heden voor onder de 2k?

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Anoniem: 139611 schreef op maandag 20 november 2006 @ 20:01:
[...]


De glas vezel kabel van surfnet loopt 10-100m van ons huis zijn hier geen mogelijk heden voor onder de 2k?
Hmm.. dan zou men daar een centrale moeten plaatsen, maar ik zie niet echt mogelijkheden. DIt lijkt me ook niet de juiste thread/partij om dat aan te vragen ;)

[Voor 9% gewijzigd door denan op 22-11-2006 14:34]


 • PainkillA
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 02-12 21:45
helaas weer jammer dat een dorp als het mijne buite de boot valt. Zelfde probleem met adsl2

 • Phaerion
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 21-05-2018

Phaerion

Stillborn!!!

Ben nu goed een maand aangesloten op het glasdraadje, en ik heb geen klagen. De oudste stad van Nederland is eindelijk uit de prehistorie der communicatie gekropen. 8) Alleen mogen, ze wat mij betreft, National Geopgraphic wel weer terug in het TV pakket stoppen. Dan het pr0n kanaal er maar uit, bijvoorbeeld of zo. Met tien Mbit internet hoef ik dat niet persee op de tv te hebben. 8)7 Maar goed dat heeft verder niets met internet te maken.

Wel jammer dat de lijn toch niet commercieel geruikt mag worden. De faq van Portaal, over het glasvezelnetwerk, beweerde eerst, meende ik, het tegendeel.

Maar ik begrijp dat het daarbij hoofdzakelijk om mail en webservers gaat. Ik heb een eigen domein, waar ik op het moment niet veel meer op doe dan wat tekeningen en fotosoepies showen. Het stelt nu nog allemaal niets voor, maar ik heb nog wel toekomst plannen, sinds ik ook een Wacom tablet heb aangeschaft. Maar ik begreep uit het vorige draadje ook, dat het aanbeiden van eigen kunst niet zo een probleem zou zijn. Zolang het geen Ebay achtige webshop is.

Maar is een webshop dan sowieso uitgesloten, of betreft het allen de groter opgezette bezigheden. Als kunstenaar kun je via een webshop verschillende dingen aanbieden, niet alleen zelf gemaakte kunst. Ik zou er bijvoorbeeld ook online workshops kunnen geven.

Snoep verstandig, lik m'n reet! :P


 • RaZ
 • Registratie: November 2000
 • Niet online

RaZ

Huuu peerd

Phaerion schreef op dinsdag 21 november 2006 @ 06:38:
[..]
Wel jammer dat de lijn toch niet commercieel geruikt mag worden. De faq van Portaal, over het glasvezelnetwerk, beweerde eerst, meende ik, het tegendeel.
[..]
Maar is een webshop dan sowieso uitgesloten, of betreft het allen de groter opgezette bezigheden. Als kunstenaar kun je via een webshop verschillende dingen aanbieden, niet alleen zelf gemaakte kunst. Ik zou er bijvoorbeeld ook online workshops kunnen geven.
Ik denk dat het totaal geen probleem is om een kleine webshop erop te mikken van eigen gemaakte dingen.
Als thuishoster lijkt het me dus echt geen probleem om een weblog thuis te draaien, of een kleine webshop voor wat graphics.
Het zal niet de bedoeling zijn om als je een lijn als deze hebt liggen thuis, een eigen hostingbedrijf te starten, en dus die lijn commercieel gaat exploiteren.

Een mummy uit z'n verband trekken is nooit grappig.


 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
RaZ schreef op dinsdag 21 november 2006 @ 06:53:
[...]

Ik denk dat het totaal geen probleem is om een kleine webshop erop te mikken van eigen gemaakte dingen.
Als thuishoster lijkt het me dus echt geen probleem om een weblog thuis te draaien, of een kleine webshop voor wat graphics.
Het zal niet de bedoeling zijn om als je een lijn als deze hebt liggen thuis, een eigen hostingbedrijf te starten, en dus die lijn commercieel gaat exploiteren.
Klopt helemaal.
Bij twijfel is het natuurlijk altijd mogelijk om een opzetje te maken en dit naar mij te sturen. Ik zal dan bekijken of het wel/niet binnen de FUP/algemene voorwaarden valt.

[Voor 6% gewijzigd door denan op 22-11-2006 14:34]


 • Modalen
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 14-04 13:48
Bijna de hele stad Utrecht wordt in de komende maanden ontsloten. Leidsche Rijn is niet in de planning opgenomen, terwijl dat inmiddels toch een aanzienlijk deel van de stad is (met bovendien (ook) veel huurwoningen van grote verenigingen).

Ik heb al eerder contact gehad met de helpdesk van xms, maar verder dan het standaard antwoord dat er nog geen planning bekend is kwam ik niet.

Misschien is deze thread de juiste plek om wél meer te weten te komen: wanneer is ontsluiting van Leidsche Rijn gepland?

 • inXs
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 03-12 17:26

inXs

known as inXs

Nou ik post hier dan ook nog maar even, gelukkig gaat vathorst redelijk gestaag, weet jij (denan) ook zo of appartementen (die in maart opgeleverd worden) ook een aansluiting kunnen gaan hebben? Het ligt aan de rand van de velden II.

superB


 • Phaerion
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 21-05-2018

Phaerion

Stillborn!!!

denan schreef op dinsdag 21 november 2006 @ 09:20:
[...]


Klopt helemaal.
Bij twijfel is het natuurlijk altijd mogelijk om een opzetje te maken en dit naar mij te sturen. Ik zal dan bekijken of het wel/niet binnen de FUP/algemene voorwaarden valt.
Tegen de tijd dat dat nodig mocht zijn, zal ik dat dan ook maar doen. Weet ik weer even voldoende.

Thanx voor het antwoowd, RaZ ook.

Snoep verstandig, lik m'n reet! :P


 • Sa1
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 30-11 16:24
Modalen schreef op dinsdag 21 november 2006 @ 09:26:
Bijna de hele stad Utrecht wordt in de komende maanden ontsloten. Leidsche Rijn is niet in de planning opgenomen, terwijl dat inmiddels toch een aanzienlijk deel van de stad is (met bovendien (ook) veel huurwoningen van grote verenigingen).

Ik heb al eerder contact gehad met de helpdesk van xms, maar verder dan het standaard antwoord dat er nog geen planning bekend is kwam ik niet.

Misschien is deze thread de juiste plek om wél meer te weten te komen: wanneer is ontsluiting van Leidsche Rijn gepland?
Eerst Transwijk!!! :)

Maar inderdaad, Leidsche Rijn begint best groot te worden... overigens staat Transwijk wel op de planningkaart maar volgens de planning telefonisch staat mijn straat er niet bij.. helaas...

[Voor 13% gewijzigd door Sa1 op 21-11-2006 10:10]


 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Modalen schreef op dinsdag 21 november 2006 @ 09:26:
Bijna de hele stad Utrecht wordt in de komende maanden ontsloten. Leidsche Rijn is niet in de planning opgenomen, terwijl dat inmiddels toch een aanzienlijk deel van de stad is (met bovendien (ook) veel huurwoningen van grote verenigingen).

Ik heb al eerder contact gehad met de helpdesk van xms, maar verder dan het standaard antwoord dat er nog geen planning bekend is kwam ik niet.

l in dieMisschien is deze thread de juiste plek om wél meer te weten te komen: wanneer is ontsluiting van Leidsche Rijn gepland?
In Utrecht sluiten wij momenteel alleen de Portaal wijken aan. Dit is de enige woningcorporatie die momentee regio afspraken met ons heeft over het ontsluiten van de wijken. Zij betalen bijvoorbeeld ook de 150,- euro aansluitkosten voor hun huurders.
Indien andere verenigingen zich willen aansluiten is dat natuurlijk ook mogelijk, maar daarvoor zullen ze eerst met onze projectleiders een vraagbundelingstraject op moeten zetten om de interesse te polsen.

[Voor 6% gewijzigd door denan op 22-11-2006 14:35]


 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
inXs schreef op dinsdag 21 november 2006 @ 09:57:
Nou ik post hier dan ook nog maar even, gelukkig gaat vathorst redelijk gestaag, weet jij (denan) ook zo of appartementen (die in maart opgeleverd worden) ook een aansluiting kunnen gaan hebben? Het ligt aan de rand van de velden II.
Velden 1 wel, voor velden II loopt nog een vraagbundelingstraject. Zodra hier voldoende aanmeldingen voor binnen zijn beginnen wij met het ontsluiten van de wijk.
Ik weet dat er een paar complexen zijn die aangesloten worden (gecombineerd portaal/scw/koopwoningen) maar ik durf zo niet te zeggen of je appartement daar tussen zit.
Stuur anders even een email naar support@xtramediaservices.nl tav martijn sanders, dan zet ik het door naar de projectleider in die regio die zich met vraagbundeling bezig houd.

[Voor 6% gewijzigd door denan op 22-11-2006 14:36]


 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Sa1 schreef op dinsdag 21 november 2006 @ 10:09:
[...]
Eerst Transwijk!!! :)

Maar inderdaad, Leidsche Rijn begint best groot te worden... overigens staat Transwijk wel op de planningkaart maar volgens de planning telefonisch staat mijn straat er niet bij.. helaas...
Als het een nieuwbouwwijk is staat het je natuurlijk vrij om alle bewoners te mobiliseren en een eigen vraagbundelingstraject op te zetten. Indien de stapel aanvragen groot genoeg is is het voor XMS kostendekkend om de wijk te ontsluiten. De wijk Vathorst in Amersfoort heeft iets soortgelijks gedaan.
Voor koopwoningen zijn er echter wel de aansluitkosten a 150,- euro. De eigenlijke aansluitkosten liggen ergens tussen de 600-1000 euro per woning, maar de GNEM(de investeerder) zal de rest betalen.

[Voor 5% gewijzigd door denan op 22-11-2006 14:36]


 • Modalen
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 14-04 13:48
denan schreef op dinsdag 21 november 2006 @ 10:13:
[...]
Indien de stapel aanvragen groot genoeg is is het voor XMS kostendekkend om de wijk te ontsluiten. De wijk Vathorst in Amersfoort heeft iets soortgelijks gedaan.
Wat is 'groot genoeg'? 10? 50? 100? 1000? Ik wil best kijken of ik mensen kan mobiliseren, maar dan wil ik wel weten of het kans van slagen heeft.

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Modalen schreef op dinsdag 21 november 2006 @ 10:30:
[...]

Wat is 'groot genoeg'? 10? 50? 100? 1000? Ik wil best kijken of ik mensen kan mobiliseren, maar dan wil ik wel weten of het kans van slagen heeft.
Dat hangt af van de kosten van de aanleg voor XMS. Als de wijk in de buurt van de vezelring ligt zal het niet zo'n groot probleem zijn. Als het er 5Km vandaan ligt natuurlijk wel.
Het is verstandig om eerst eens in de wijk te polsen wat de interesse is en uit te zoeken hoe groot de wijk is. Met die informatie kunnen wij dan naar de planning/projectleider gaan om te zien wat de aanlegkosten voor XMS zijn.
Aan de hand daarvan zouden wij weer kunnen zeggen wat het minimale aantal deelnemers zou moeten zijn.

[Voor 9% gewijzigd door denan op 22-11-2006 14:36]


 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Modalen schreef op dinsdag 21 november 2006 @ 10:30:
[...]

Wat is 'groot genoeg'? 10? 50? 100? 1000? Ik wil best kijken of ik mensen kan mobiliseren, maar dan wil ik wel weten of het kans van slagen heeft.
Ter info: in Vathorst-velden 1 hebben wij een dekkingspercentage van ongeveer 95%. (Ongeveer 1000 woningen in de nieuwbouwwijk)

[Voor 11% gewijzigd door denan op 22-11-2006 14:36]


 • aegis
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 04-12 14:37
hoe zit het eigenlijk met TV wij hebben hier meerdere tv thuis via de kabel. maar hoe zit dat dan als je via glasvezel je tv krijgt moet je dan een tuner op elke tv hebben ofzo?

https://bettyskitchen.nl


 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
halo schreef op dinsdag 21 november 2006 @ 10:53:
hoe zit het eigenlijk met TV wij hebben hier meerdere tv thuis via de kabel. maar hoe zit dat dan als je via glasvezel je tv krijgt moet je dan een tuner op elke tv hebben ofzo?
Voor onze analoge dienst niet. In ons CPS zit een f-connector aansluitpunt waarop je een normale coaxkabel aan kunt sluiten. De meeste klanten prikken dan ook hun coaxkabel om en laten hun interne kabels/splitters/versterkers gewoon zitten. (in de handleiding op www.xmsnet.nl staat een uitgebreide omschrijving van deze aansluiting)
Voor de digitale dienst (nog in ontwikkeling) is wel een settop-box nodig. Hierop kunnen in principe wel meerdere tv's aangesloten worden, maar hij heeft maar 1 tuner.
Verander je het kanaal op 1 tv, dan zal het kanaal op alle tv's veranderen. De meeste klanten zullen dus ook meerdere settop-boxen bestellen indien men op meerdere tv's de digitale dienst wenst te ontvangen.

[Voor 6% gewijzigd door denan op 22-11-2006 14:36]


 • aegis
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 04-12 14:37
wat zijn die kosten van z'n settop-box heb ooit een keer wat op de radio gehoord en daar spraken ze over paar honderd euro?

https://bettyskitchen.nl


 • inXs
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 03-12 17:26

inXs

known as inXs

denan schreef op dinsdag 21 november 2006 @ 10:11:
[...]


Velden 1 wel, voor velden II loopt nog een vraagbundelingstraject. Zodra hier voldoende aanmeldingen voor binnen zijn beginnen wij met het ontsluiten van de wijk.
Ik weet dat er een paar complexen zijn die aangesloten worden (gecombineerd portaal/scw/koopwoningen) maar ik durf zo niet te zeggen of je appartement daar tussen zit.
Stuur anders even een email naar support@xtramediaservices.nl tav martijn sanders, dan zet ik het door naar de projectleider in die regio die zich met vraagbundeling bezig houd.
O joy, ons complex valt nog onder velden I, boven het gebied van de Brink (het scholencluster). Dus dat betekend dat wij in principe bij oplevering een glasvezelaansluiting zouden moeten hebben? Of is het toch nog handig om te mailen?

superB


 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
halo schreef op dinsdag 21 november 2006 @ 11:34:
wat zijn die kosten van z'n settop-box heb ooit een keer wat op de radio gehoord en daar spraken ze over paar honderd euro?
Het zal geen paar honderd euro zijn, maar wij zijn nog met de ontwikkeling bezig dus daar kan ik nog weinig over zeggen.

[Voor 9% gewijzigd door denan op 22-11-2006 14:36]


 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
inXs schreef op dinsdag 21 november 2006 @ 12:55:
[...]


O joy, ons complex valt nog onder velden I, boven het gebied van de Brink (het scholencluster). Dus dat betekend dat wij in principe bij oplevering een glasvezelaansluiting zouden moeten hebben? Of is het toch nog handig om te mailen?
Ik zou dan toch even de planning bellen op 0800 555 2 555. Het kan altijd zo zijn dat dat wooncomplex buiten de ring van velden 1 ligt.

[Voor 7% gewijzigd door denan op 22-11-2006 14:37]


Anoniem: 9169

Daar gaan we, ik heb hetzelfde probleem. Als er meer mensen zijn dit probleem stuur me persoonlijk even een mail.

Heb al 5 weken een brief liggen met de mooie mededeling "Binnenkort kunt u gebruik maken van onze diensten via het supersnelle glasvezelnetwerk" compleet me gebruikersnaam en wachtwoord.

Ik ben sinds vorige week aan het bellen en ze vertellen me dat ze pas vanaf februari gaan leveren en dat ze verder niks voor me kunnen beteken !? Dat is op z'n vroegst over 15 weken na de brief, in de ruimste zin van het woord binnenkort is dit echt niet binnenkort.

Oh ja het argument dat je nog je bestaande abbonnementen niet moet opzeggen gaat ook nergens over want als je dat bij de casema (in mijn geval) niet op tijd doet dan zit je er weer een jaar aan vast.
Anoniem: 111132 schreef op maandag 20 november 2006 @ 13:17:
Is het 0800-5552555 nummer op speciale tijden bereikbaar ofzo?

Ik heb vandaag al 2x gebeld, maar niemand neemt op..

Wil namelijk even de duidelijke planning weten voor Wijk A Utrecht, voor mijn woning.

Had al eens eerder gebeld, maar toen kreeg ik best een globale planning te horen tussen 2 maanden tijd.. dus dat kon per direct zijn of einde van de 2 maanden..

Best lastig, want wil toch op tijd mijn vorige ISP opzeggen.

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Anoniem: 9169 schreef op dinsdag 21 november 2006 @ 13:36:
Daar gaan we, ik heb hetzelfde probleem. Als er meer mensen zijn dit probleem stuur me persoonlijk even een mail.

Heb al 5 weken een brief liggen met de mooie mededeling "Binnenkort kunt u gebruik maken van onze diensten via het supersnelle glasvezelnetwerk" compleet me gebruikersnaam en wachtwoord.

Ik ben sinds vorige week aan het bellen en ze vertellen me dat ze pas vanaf februari gaan leveren en dat ze verder niks voor me kunnen beteken !? Dat is op z'n vroegst over 15 weken na de brief, in de ruimste zin van het woord binnenkort is dit echt niet binnenkort.

Oh ja het argument dat je nog je bestaande abbonnementen niet moet opzeggen gaat ook nergens over want als je dat bij de casema (in mijn geval) niet op tijd doet dan zit je er weer een jaar aan vast.
Af en toe zal blijken dat een gemaakte planning door onvoorziene omstandigheden niet te halen is. Als blijkt dat men in februari pas kan leveren is het wellicht een oplossing om geen internet verbinding bij ons af te nemen. Meestal zijn casema/upc internet verbindingen namelijk jaarcontracten.
Een optie is dan om een televisie/telefonie abonnement bij ons te nemen (17,95 voor 6 maanden, daarna 27.95) en de internet verbinding van Casema aan te houden. Telefonie en televisieabonnementen zijn namelijk bijna altijd per maand op te zeggen na het eerste contractjaar.
Eventueel kunnen wij dan ook nog voor 6 maanden gratis de internet verbinding activeren.

[Voor 5% gewijzigd door denan op 22-11-2006 14:37]


 • bartware
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 25-10 10:10

bartware

@jabber.org

Meestal zijn casema/upc internet verbindingen namelijk jaarcontracten.
Hier kan ik me zo kwaad over maken! Maar dat is hier niet de aangewezen plaats voor. ;)
Een optie is dan om een televisie/telefonie abonnement bij ons te nemen (17,95 voor 6 maanden, daarna 27.95) en de internet verbinding van Casema aan te houden. Telefonie en televisieabonnementen zijn namelijk bijna altijd per maand op te zeggen na het eerste contractjaar.
Tja, dan is het imho eenvoudiger en goedkoper om bij je bestaande internet+kabeltv ook telefonie van Casema af te nemen. (Als je ook internet hebt kost dat bijna niets). Ik weet het niet zeker maar ik dacht dat voor telefonie ook een jaarcontract geldt. (Ook modem nodig).
De glasvezel neem ik natuurlijk in eerste instantie voor de internetsnelheid, niet voor de Tv of telefoon.
Eventueel kunnen wij dan ook nog voor 6 maanden gratis de internet verbinding activeren.
Dit klinkt natuurlijk wel erg goed.

Voor mij persoonlijk lijkt het allemaal goed te gaan: planning zegt dat mijn wijk (Nieuwland in Amersfoort) tussen 27-nov en 19-feb wordt aangesloten. Casema internet loopt 1 april af. (Moet ik natuurlijk nog wel aan de opzegtermijn denken...) :Y)

Bij mijn flatgebouw zijn ze al weer lekker in de weer geweest, vanmorgen stond er weer een glasblazer (pun intended) voor de deur. In een centrale ruimte zou ook nog wat apparatuur geplaatst worden. Dus hopelijk binnenkort een brief dat ze de reeds aangebrachte leiding naar mijn meterkast gaan volblazen.

Heb ik me begrepen?
Cycle Vision 2020: 17-20 juli Sportpark Sloten & Wheelerplanet Spaarnwoude


Anoniem: 9169

Het is het wel mogelijk om mij een brief te sturen met de mededeling dat ik binnenkort gebruik kan maken van de diensten maar niet op het moment dat de planning door "onvoorziene omstandigheden" niet gehaald kan worden. Als ik hier niet zelf achteraan was gegaan had ik waarschijnlijk nog 3 maanden zitten wachten terwijl in de brief staat dat er binnenkort contact met mij opgenomen zal worden. Zo'n brief is gewoon misleidend en op deze manier meen je gewoon je klanten niet serieus. Hmmm had een bedrijf genaamd upc daar ook geen last van...

Het telefoonabonnement bij xms is bijna 2x zo duur als bij de casema dus daarvoor hoef ik het niet te doen, supersnel tv kijken via de glasvezel schiet ik ook weinig mee op. Ik wil besparen op mijn internetkosten dus als ik daarom ga ik me aanmelden. Als mensen weten dat je geen internet kan nemen maar wel lekker tv kan kijken dan zullen veel mensen afhaken, dat kan niet de bedoeling zijn lijkt me.

Zo graag klanten naar je toe willen trekken dat als "service" standaard opzeg brieven op de site staan maar vervolgens niet netjes omgaan met je nieuwe klanten!

Nogmaals, als meer mensen onder deze voorwaarden een abonnement hebben aangevraagd en het niet geleverd krijgen, mail me!
denan schreef op dinsdag 21 november 2006 @ 13:46:
[...]


Af en toe zal blijken dat een gemaakte planning door onvoorziene omstandigheden niet te halen is. Als blijkt dat men in februari pas kan leveren is het wellicht een oplossing om geen internet verbinding bij ons af te nemen. Meestal zijn casema/upc internet verbindingen namelijk jaarcontracten.

Een optie is dan om een televisie/telefonie abonnement bij ons te nemen (17,95 voor 6 maanden, daarna 27.95) en de internet verbinding van Casema aan te houden. Telefonie en televisieabonnementen zijn namelijk bijna altijd per maand op te zeggen na het eerste contractjaar.

Eventueel kunnen wij dan ook nog voor 6 maanden gratis de internet verbinding activeren.

 • Inflatable
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 30-11 14:56
denan schreef op maandag 20 november 2006 @ 17:35:
Televisie werkzaamheden (22 & 23-11-2006)
Tijdens deze werkzaamheden zal in een groot deel van het glasvezelnetwerk de hardware vervangen worden voor een onderdeel van de CATV dienst. Hierdoor zal de kwaliteit van de CATV dienst verder verbeterd worden.

Werkzaamheden:
A.s. donderdag 23 november zal tussen 06.00 en 10.00 uur ter verbetering van de beeldkwaliteit werkzaamheden aan het CATV netwerk van Hilversum/Naarden/Bussum worden verricht.
Gedurende genoemde tijd moet met korte onderbrekingen rekening worden gehouden.
Zal dit ook de kleine horizontale strepen verwijderen die ik nu heb op alle zenders? Ik heb gisteren de boel namelijk aangesloten hier in Hilversum, en dat was het 1e wat me opviel, de beeldkwaliteit van TV is toch wel minder dan die van UPC, vooral door die strepen dus..

M'n broertje (die er meer verstand van heeft) wist mij te vertellen dat het ook kon komen door een te sterk signaal.. klopt dat? En zoja, kan er nog wat aan gedaan worden, want ik irriteer me er best wel aan.. :/

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Inflatable schreef op dinsdag 21 november 2006 @ 14:58:
[...]

Zal dit ook de kleine horizontale strepen verwijderen die ik nu heb op alle zenders? Ik heb gisteren de boel namelijk aangesloten hier in Hilversum, en dat was het 1e wat me opviel, de beeldkwaliteit van TV is toch wel minder dan die van UPC, vooral door die strepen dus..

M'n broertje (die er meer verstand van heeft) wist mij te vertellen dat het ook kon komen door een te sterk signaal.. klopt dat? En zoja, kan er nog wat aan gedaan worden, want ik irriteer me er best wel aan.. :/
Ja. Er bleek een productiefout te zitten in de gebruikte CATV hardware. De leverancier zal tijdens dit onderhoud alle hardware vervangen.
Mocht er dan nog een probleem zijn, verwijder dan even je eigen versterkers. Ons signaal komt al erg sterk binnen dus de kans bestaat dat versterkers het "overboosten".

[Voor 5% gewijzigd door denan op 22-11-2006 14:37]


 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Anoniem: 9169 schreef op dinsdag 21 november 2006 @ 14:26:
Het is het wel mogelijk om mij een brief te sturen met de mededeling dat ik binnenkort gebruik kan maken van de diensten maar niet op het moment dat de planning door "onvoorziene omstandigheden" niet gehaald kan worden. Als ik hier niet zelf achteraan was gegaan had ik waarschijnlijk nog 3 maanden zitten wachten terwijl in de brief staat dat er binnenkort contact met mij opgenomen zal worden. Zo'n brief is gewoon misleidend en op deze manier meen je gewoon je klanten niet serieus. Hmmm had een bedrijf genaamd upc daar ook geen last van...
Dit soort brieven worden vanuit de aannemer verstuurd. Volgens onze procedures moet men op tijd melden dat een planning niet gehaald kan worden of dat er vertragingen zijn bij de opleveringen. Helaas merken wij soms dat deze brieven niet verstuurd worden. In dat geval zouden wij daarvan graag een melding krijgen. (support@xtramediaservices.nl)
Note: het verschil met UPC is dat zij ZELF deze brieven versturen en bij problemen zal men niet snel reageren. Wij streven ernaar dit soort miscommunicaties en problemen wel serieus op te pakken (en aan te pakken).
Het telefoonabonnement bij xms is bijna 2x zo duur als bij de casema dus daarvoor hoef ik het niet te doen, supersnel tv kijken via de glasvezel schiet ik ook weinig mee op. Ik wil besparen op mijn internetkosten dus als ik daarom ga ik me aanmelden. Als mensen weten dat je geen internet kan nemen maar wel lekker tv kan kijken dan zullen veel mensen afhaken, dat kan niet de bedoeling zijn lijkt me.
17.95 voor televisie & telefonie voor 6 maanden, daarna 27.95. Dat zijn best goede tarieven. Bij casema ben je 15 euro voor RTV kwijt en 15 euro voor Telefonie. Ook krijg je dan minder zenders op je RTV dienst dan bij ons.
Ter info:
RTV+Telefonie voor 1 jaar kost je bij XMS 275,40 euro
RTV+Telefonie voor 1 jaar kost je bij Casema 298,80 euro
(Ja, kortingsacties meegerekend. Ook die van Casema )
Zo graag klanten naar je toe willen trekken dat als "service" standaard opzeg brieven op de site staan maar vervolgens niet netjes omgaan met je nieuwe klanten!
Ik begrijp nog niet echt het 'niet netjes omgaan met je nieuwe klanten verhaal' (buiten de aannemer die schijnbaar geen brieven heeft gestuurd).
Je probleem is dat je aan een casema abonnement vast kan zitten van minimaal een jaar door de opleveringsvertraging. Die opleveringsvertraging kan ik op geen enkele manier oplossen, hoe graag ik dat ook zou willen. (als dat mogelijk was waren alle klanten morgen al aangesloten :))
De optie die ik geef is een Telefonie/Televisieabonnement en de mogelijkheid om internet op een later tijdstip af te nemen en dat lijkt me in het geval van jaarcontracten ook de enige optie. Natuurlijk staat het je vrij om géén abonnement te nemen, je bent tenslotte tot niets verplicht.
Je nu beloven dat wij morgen een glasvezelleiding komen plaatsen en dat je over een week een verbinding kunt krijgen is geen optie, dus die kan ik je helaas niet geven.

[Voor 9% gewijzigd door denan op 22-11-2006 14:38]


Anoniem: 9169

denan schreef op dinsdag 21 november 2006 @ 16:43:
[...]
Dit soort brieven worden vanuit de aannemer verstuurd. Volgens onze procedures moet men op tijd melden dat een planning niet gehaald kan worden of dat er vertragingen zijn bij de opleveringen. Helaas merken wij soms dat deze brieven niet verstuurd worden. In dat geval zouden wij daarvan graag een melding krijgen. (support@xtramediaservices.nl)
A) Waarom is de brief van XMS (zie briefpapier) en ondertekend door de XMS baas Henk Holtrigter.
B) Ik heb meerdere malen met de aannemer gebelt (Volkert Stevin Telecom) en die heeft mij tot 3x toe aangegeven dat de brief niet van hun uit komt maar van XMS en dat ze het zelf ook heel raar vinden. Als je wil heb ik de naam van de medewerker bij VST die mij dit dus meerdere malen kenbaar heeft gemaakt.
Note: het verschil met UPC is dat zij ZELF deze brieven versturen en bij problemen zal men niet snel reageren. Wij streven ernaar dit soort miscommunicaties en problemen wel serieus op te pakken (en aan te pakken).
Dan zou ik beginnen met de miscommunicatie met de aannemer over wie de brieven nou verstuurd.
17.95 voor televisie & telefonie voor 6 maanden, daarna 27.95. Dat zijn best goede tarieven. Bij casema ben je 15 euro voor RTV kwijt en 15 euro voor Telefonie. Ook krijg je dan minder zenders op je RTV dienst dan bij ons.
Sorry mijn fout, ik bedoelde een tv abonnement, bellen doe ik tenslotte mobiel. In dat geval betaal ik 12 * € 15,- = € 160,- bij de casema. Dat scheelt me zo'n € 115 per jaar. Ik snap dat ik dan minder zenders en geen telefonie heb maar dat neem ik dan voor lief. Hier gaat het verder niet over dus ik geloof het verder wel over die prijzen.
Ik begrijp nog niet echt het 'niet netjes omgaan met je nieuwe klanten verhaal' (buiten de aannemer die schijnbaar geen brieven heeft gestuurd).
Niet netjes omgaan met de klant heeft te maken hoe je aan kijkt tegen service. Natuurlijk kun je je verschuilen achter het feit dat binnenkort een relatief begrip is en dat er misschien miscommunucatie is. Maar het gaat er vervolgens om hoe ga je daar mee om, maak je van dit probleem het probleem van de klant of neem je als bedrijf je verantwoordelijkheid en zorg je gewoon dat het zo goed mogelijk opgelost wordt. En de klant nog minimaal 10 weken laten wachten op de aangekondigde dienst lijkt mij alleen een oplossing voor het bedrijf en niet voor de klant.
Je probleem is dat je aan een casema abonnement vast kan zitten van minimaal een jaar door de opleveringsvertraging. Die opleveringsvertraging kan ik op geen enkele manier oplossen, hoe graag ik dat ook zou willen. (als dat mogelijk was waren alle klanten morgen al aangesloten :))
Ik begrijp ook wel dat je moeilijk zelf kan gaan graven en vezels blazen maar ik kan niks met het feit dat er opleveringsvertragingen zijn. Ik hoop voor jullie dat ik een uitzondering ben maar ik ga er wel vanuit dat er serieus wordt gekeken naar oplossingen waar ik iets aan heb. Het is namelijk heel makkelijk om tegen klanten te zeggen "het is gewoon zo" in plaats van er vanuit de klant naar het probleem kijken en er echt iets aan doen.

 • sPENKMAN
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 27-11 14:06
Nou ik ben ook online, eerste indrukken zijn uitstekend. Een geijkte download snelheid van 1.79MB/ps en een upload van 1.1MB/ps. De upload heb ik alleen nog niet voldoende kunnen stressen :+

Een zalige ping van 3.4 - 4.3ms erbij.... already lovin it :D

Eve char: Warock <TEST>


 • Rex
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 08-03 14:08

Rex

Wolven zijn mooie dieren

denan schreef op maandag 20 november 2006 @ 17:17:
[...]
Wij sluiten eerst de grote steden aan waar wij afspraken maken met de verschillende woningcorporaties.
Rotterdam wacht hier op je! ;)

Rex


 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Anoniem: 9169 schreef op dinsdag 21 november 2006 @ 17:43:
A) Waarom is de brief van XMS (zie briefpapier) en ondertekend door de XMS baas Henk Holtrigter.
B) Ik heb meerdere malen met de aannemer gebelt (Volkert Stevin Telecom) en die heeft mij tot 3x toe aangegeven dat de brief niet van hun uit komt maar van XMS en dat ze het zelf ook heel raar vinden. Als je wil heb ik de naam van de medewerker bij VST die mij dit dus meerdere malen kenbaar heeft gemaakt.
Ow wacht, mijn fout. Ik dacht dat je het had over de brief met definitieve aansluitdata. Je bedoelt hier de brief waarin wij melden dat wij in de wijk gaan werken aan het glasvezelnetwerk. Die eerste brief komt inderdaad van ons af, maar als het goed is staan daar geen aansluitdata in.
Voor vragen over aansluitdata en de planning verwijzen wij altijd naar de aannemer, maar de 1e lijn CSD heeft ook de instructie om klanten af te raden om bestaande abonnementen op te zeggen totdat klanten 100% zeker zijn dat ze een werkende verbinding hebben.
Sorry mijn fout, ik bedoelde een tv abonnement, bellen doe ik tenslotte mobiel. In dat geval betaal ik 12 * € 15,- = € 160,- bij de casema. Dat scheelt me zo'n € 115 per jaar. Ik snap dat ik dan minder zenders en geen telefonie heb maar dat neem ik dan voor lief. Hier gaat het verder niet over dus ik geloof het verder wel over die prijzen.
Ah ok, maar dat brengt me wel terug naar een heel belangrijk punt: als je het niet nodig hebt moet je het niet nemen. :)
Wij verplichten mensen tenslotte tot niets.
Niet netjes omgaan met de klant heeft te maken hoe je aan kijkt tegen service. Natuurlijk kun je je verschuilen achter het feit dat binnenkort een relatief begrip is en dat er misschien miscommunucatie is. Maar het gaat er vervolgens om hoe ga je daar mee om, maak je van dit probleem het probleem van de klant of neem je als bedrijf je verantwoordelijkheid en zorg je gewoon dat het zo goed mogelijk opgelost wordt. En de klant nog minimaal 10 weken laten wachten op de aangekondigde dienst lijkt mij alleen een oplossing voor het bedrijf en niet voor de klant.
Zoals ik hierboven al aangaf is er een speciale planningsafdeling die telefonisch vragen over aansluitdata kan geven. In principe heeft Portaal de dienst al sinds 2002 aangekondigd als 'komt binnenkort' dus de term 'binnenkort' is inderdaad erg relatief. ;)
Verder heeft XMS (of ik) zich nog niet lopen verschuilen achter de relativiteit van het begrip 'binnenkort' en ook proberen wij altijd netjes met onze klanten om te gaan. Je moet er wel van uitgaan dat wij het beste met onze klanten voor hebben. Wij zijn een nieuwe speler op de markt en moeten ons dus bewijzen door flexibel en klantgericht te denken. Als klanten echter bij voorbaat ervan uitgaan dat wij ons gaan verschuilen en en niet servicegericht zijn dan is dat natuurlijk een verloren strijd.
Nogmaals: Wij zijn geen KPN/Casema/Upc en zijn zeker bereid om mee te denken, problemen op te lossen en fouten toe te geven.
Ik begrijp ook wel dat je moeilijk zelf kan gaan graven en vezels blazen maar ik kan niks met het feit dat er opleveringsvertragingen zijn. Ik hoop voor jullie dat ik een uitzondering ben maar ik ga er wel vanuit dat er serieus wordt gekeken naar oplossingen waar ik iets aan heb. Het is namelijk heel makkelijk om tegen klanten te zeggen "het is gewoon zo" in plaats van er vanuit de klant naar het probleem kijken en er echt iets aan doen.
Ik zal inderdaad eens kijken naar die eerste brief. Wellicht dat we 'binnenkort' kunnen vervangen door 'binnen de komende maanden'. Op de voorbeeldbrief die ik hier voor me heb staat echter wel dat klanten voor vragen over de planning etc het 0800 nummer kunnen bellen.

[Voor 5% gewijzigd door denan op 22-11-2006 14:38]


 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
sPENKMAN schreef op dinsdag 21 november 2006 @ 22:24:
Nou ik ben ook online, eerste indrukken zijn uitstekend. Een geijkte download snelheid van 1.79MB/ps en een upload van 1.1MB/ps. De upload heb ik alleen nog niet voldoende kunnen stressen :+

Een zalige ping van 3.4 - 4.3ms erbij.... already lovin it :D
Gefeliciteerd, dat heeft wel een paar maanden geduurd toch? :)

[Voor 8% gewijzigd door denan op 22-11-2006 14:38]


 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Volgens mij heeft Rotterdam een eigen fiberring die eigendom is van de gemeente, maar dat weet ik niet zeker. Als je contacten hebt met woningcorporaties met Rotterdam dan kunnen die natuurlijk altijd contact met ons opnemen :)

[Voor 9% gewijzigd door denan op 22-11-2006 14:39]


Anoniem: 9169

denan schreef op woensdag 22 november 2006 @ 11:42:
Ow wacht, mijn fout. Ik dacht dat je het had over de brief met definitieve aansluitdata. Je bedoelt hier de brief waarin wij melden dat wij in de wijk gaan werken aan het glasvezelnetwerk. Die eerste brief komt inderdaad van ons af, maar als het goed is staan daar geen aansluitdata in.
Voor vragen over aansluitdata en de planning verwijzen wij altijd naar de aannemer, maar de 1e lijn CSD heeft ook de instructie om klanten af te raden om bestaande abonnementen op te zeggen totdat klanten 100% zeker zijn dat ze een werkende verbinding hebben.
Ik heb ook nooit beweerd dat er over aansluitdata wordt gesproken. Ik zal het nog 1x proberen uit te leggen als je een bevestigingsbrief stuurt naar een klant met de mededeling dat die binnenkort gebruik kan maken van een dienst dan ben je de klant gewoon aan het misleiden als je vervolgens blijkt dat het nog minimaal 15 weken gaat duren.

Doordat er in de brief wordt gesuggereerd dat het binnenkort gerelegd is kun je er vanuit gaan dat mensen actie ondernemen om andere abonnementen op te zeggen. In de brief staan ook login gegevens en al. Als consument kun je niet anders dan concluderen dat het daadwerkelijk binnenkort allemaal gereed is. Maargoed het opzeggen van andere abonnementen is niet het punt hier. Het gaat er om dat je met zo'n brief mensen aan het misleiden bent.
Ah ok, maar dat brengt me wel terug naar een heel belangrijk punt: als je het niet nodig hebt moet je het niet nemen. :)
Wij verplichten mensen tenslotte tot niets.
Hoe kun je dit nou zeggen en dan vol blijven houden dat jullie klantgericht zijn, dat gaat er bij mij niet in. Jullie bieden toch een dienst aan, dan moet je het ook wel kunnen leveren. Overigens is het wel heel makkelijk om zo'n uitspraak te doen als je de enige exploitant bent op het netwerk, het klinkt bijna arrogant.
Verder heeft XMS (of ik) zich nog niet lopen verschuilen achter de relativiteit van het begrip 'binnenkort' en ook proberen wij altijd netjes met onze klanten om te gaan. Je moet er wel van uitgaan dat wij het beste met onze klanten voor hebben. Wij zijn een nieuwe speler op de markt en moeten ons dus bewijzen door flexibel en klantgericht te denken. Als klanten echter bij voorbaat ervan uitgaan dat wij ons gaan verschuilen en en niet servicegericht zijn dan is dat natuurlijk een verloren strijd.
Kom op zeg, ga nou niet doen alsof er niks aan de hand is en dat de consument het weer slechtste voor heeft. Zoals ik al aangegeven heb, heb ik meerdere malen contact gehad met de klantenservice. Ik heb meerdere malen gevraagd of ze met me mee willen denken om een oplossing te bedenken in deze situatie en het enige dat ik bleef horen is dat ik nog maar op z'n minst 10 weken moest wachten. Als dat door XMS verstaan wordt als klantgerichtheid dan neem je dus je klanten niet serieus. Ik sta erg open voor oplossingen maar dan moeten het wel oplossingen zijn waar beide partijen mee kunnen leven.
Nogmaals: Wij zijn geen KPN/Casema/Upc en zijn zeker bereid om mee te denken, problemen op te lossen en fouten toe te geven.
Ik hoop echt dat ik hier nog iets van ga merken want op dit moment is het een mooie uitspraak alleen in de praktijk blijkt er toch niks van terecht te komen.
Ik zal inderdaad eens kijken naar die eerste brief. Wellicht dat we 'binnenkort' kunnen vervangen door 'binnen de komende maanden'. Op de voorbeeldbrief die ik hier voor me heb staat echter wel dat klanten voor vragen over de planning etc het 0800 nummer kunnen bellen.
In mijn brief staat niks over vragen met betrekking tot de planning.

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Anoniem: 9169 schreef op woensdag 22 november 2006 @ 12:35:
Doordat er in de brief wordt gesuggereerd dat het binnenkort gerelegd is kun je er vanuit gaan dat mensen actie ondernemen om andere abonnementen op te zeggen. In de brief staan ook login gegevens en al. Als consument kun je niet anders dan concluderen dat het daadwerkelijk binnenkort allemaal gereed is. Maargoed het opzeggen van andere abonnementen is niet het punt hier. Het gaat er om dat je met zo'n brief mensen aan het misleiden bent.
Dan is het inderdaad een andere brief geweest. Een aantal maanden terug was het opleveringsproces anders. Dit bleek inderdaad voor verwarring te zorgen. Op dit moment versturen wij de brief met logingegevens pas als de lijn daadwerkelijk opgeleverd is. In de eerste "welkomsbrief" staat nu wel het verhaal over de planning.
Aangezien er in deze gevallen inderdaad onduidelijkheid was over de uiteindelijke aansluitingsdatum zijn wij coulant mbt het cancellen van de aanvraag of het omzetten van de aanvraag in een andere abonnementsvorm.
Kom op zeg, ga nou niet doen alsof er niks aan de hand is en dat de consument het weer slechtste voor heeft. Zoals ik al aangegeven heb, heb ik meerdere malen contact gehad met de klantenservice. Ik heb meerdere malen gevraagd of ze met me mee willen denken om een oplossing te bedenken in deze situatie en het enige dat ik bleef horen is dat ik nog maar op z'n minst 10 weken moest wachten. Als dat door XMS verstaan wordt als klantgerichtheid dan neem je dus je klanten niet serieus. Ik sta erg open voor oplossingen maar dan moeten het wel oplossingen zijn waar beide partijen mee kunnen leven.
Dat zeg ik ook helemaal niet, maar om hier een semantische discussie te gaan houden lijkt me ook niet echt constructief.
Feit blijft dat je probleem is dat wij niet op korte termijn kunnen aansluiten. Wij kunnen daar als XMS niets aan doen. Het netwerk dient er eerst te liggen (tot aan de woning) daarna kunnen wij diensten activeren.
Tot die tijd kunnen wij gewoon geen andere oplossing bieden. ADSL aansluitingen zijn vanuit de provider(BBNED/KPN) jaarcontracten en via de kabel (coax) kunnen wij geen diensten leveren.

[Voor 5% gewijzigd door denan op 22-11-2006 14:39]


Anoniem: 9169

denan schreef op woensdag 22 november 2006 @ 13:27:
Dat zeg ik ook helemaal niet, maar om hier een semantische discussie te gaan houden lijkt me ook niet echt constructief.
Ben ik helemaal met je eens, het gaat er om hoe het ervaren wordt en niet wat het nou semantisch precies inhoud.
Feit blijft dat je probleem is dat wij niet op korte termijn kunnen aansluiten. Wij kunnen daar als XMS niets aan doen. Het netwerk dient er eerst te liggen (tot aan de woning) daarna kunnen wij diensten activeren.
Kijk en nu komen we tot het kern van het probleem. Jullie kunnen op korte termijn (= binnenkort) niet aansluiten terwijl dat wel toegezegd is. Het feit dat jullie daar niks aan kunnen doen is, hoe vervelend ook, niet het probleem van de klant. Dan had de brief gewoon niet verstuurd moeten worden. Ik vraag niet om wonderen te verrichten maar te erkennen dat er een fout is gemaakt waar ik als klant niks aan kan doen en dat vervolgens goed op te lossen, meer niet.

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Anoniem: 9169 schreef op woensdag 22 november 2006 @ 14:01:
Kijk en nu komen we tot het kern van het probleem. Jullie kunnen op korte termijn (= binnenkort) niet aansluiten terwijl dat wel toegezegd is. Het feit dat jullie daar niks aan kunnen doen is, hoe vervelend ook, niet het probleem van de klant. Dan had de brief gewoon niet verstuurd moeten worden. Ik vraag niet om wonderen te verrichten maar te erkennen dat er een fout is gemaakt waar ik als klant niks aan kan doen en dat vervolgens goed op te lossen, meer niet.
Dat er bij het versturen van die brief een fout is gemaakt is bij deze erkend. De procedure is ook al intern aangepast omdat het voor verwarring zorgde bij onze (aanstaande) klanten.
Wat betreft de oplossing: Daar kwam ik een aantal reacties terug al mee.
Wat wij kunnen bieden is:
- Een omzetting van het abonnement naar Telefonie&Televisie (ex internet)
- Een omzetting van het abonnement naar alleen gratis internet voor 6 maanden*
- Een annulering van de abonnementsaanvraag**

* Na deze periode van 6 maanden zetten wij de internet dienst uit. Het is dan aan de klant om te beslissen of men een abonnement af wil nemen of niet. Het is dus niet zo dat je daarna ergens aan vast zit.

**de kastjes worden in portaal woningen aangesloten of men een abonnement neemt of niet. Het is dus ook mogelijk om op een later stadium een abonnement te nemen, als het wel goed uitkomt ivm opzeggingen van bestaande abonnementen.

[Voor 16% gewijzigd door denan op 22-11-2006 14:40]


 • Robinski
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 24-11 19:12

Robinski

A.K.A. RHarmsen

Denan gebruiken jullie ook gegevens van www.ikwilglasvezel.nl om eventueel te bepalen of wijken aangesloten kunnen worden?
ik weet wel niet of hier veel informatie in staat over steden waar jullie glasvezel aanleggen.


ook zou ik graag willen weten in hoeverre er aanmeldingen moeten komen om wijken/straten aan te sluiten.

Stel ik woon op een plein met +/- 30 woningen, en ik vind 10 mensen die wel een glasvezel aansluiting zouden willen, zou dit haalbaar zijn?

Stel er staat een flat (+/- 150 woningen) op 100 meter afstand en ik vind hier 50 mensen die wel glasvezel zouden willen, zou dit haalbaar zijn?


PS. ik hoef geen concrete antwoorden, alleen een kleine schatting of deze scenario's haalbaar zijn.
overigens worden er op +/- 1000 meter afstand portaal woningen aangesloten op glas.

[Voor 13% gewijzigd door Robinski op 22-11-2006 14:50]

10xAXItec AC-265P = 2,650kWp @ SolarEdge SE2200 - PVOutput


 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Robinski schreef op woensdag 22 november 2006 @ 14:48:
Denan gebruiken jullie ook gegevens van www.ikwilglasvezel.nl om eventueel te bepalen of wijken aangesloten kunnen worden?
ik weet wel niet of hier veel informatie in staat over steden waar jullie glasvezel aanleggen.
Nee, wij stellen vaak wel ruimte beschikbaar voor particuliere initiatieven (bvb www.nijmegenopglasvezel.nl). De informatie op ikwilglasvezel.nl is waarschijnlijk niet up to date of onbruikbaar voor vraagbundeling.
Stel ik woon op een plein met +/- 30 woningen, en ik vind 10 mensen die wel een glasvezel aansluiting zouden willen, zou dit haalbaar zijn?

Stel er staat een flat (+/- 150 woningen) op 100 meter afstand en ik vind hier 50 mensen die wel glasvezel zouden willen, zou dit haalbaar zijn?

PS. ik hoef geen concrete antwoorden, alleen een kleine schatting of deze scenario's haalbaar zijn.
overigens worden er op +/- 1000 meter afstand portaal woningen aangesloten op glas.
Dat is best lastig te zeggen aangezien dit altijd afhankelijk is van de lokale situatie en afstand tot de vezel.
Ik zal proberen om per voorbeeld antwoord te geven:
a) Indien het plein naast de fiber ligt zou dit geen probleem mogen zijn, tenzij de aannemer teveel graaf/herstelwerkzaamheden moet uitvoeren om de fiber aan te leggen op het plein.
b) Een flat met koopappartementen is door ons niet aan te sluiten. Om een bewoner op de bovenste verdieping aan te sluiten moeten wij namelijk door alle meterkasten op de onderliggende verdiepingen een vezel naar boven boren. Er hoeft maar één bewoner geen zin te hebben om zijn meterkast voor onze aannemers beschikbaar te stellen en het verhaal gaat niet door.
Portaal/SCW/Dudok complexen sluiten wij wel aan aangezien de woningstichting hier de opdracht geeft. De woningstichting vergoed dan de aansluitkosten en regelt met de bewoners dat zij onze aannemers toegang verlenen.
Ook is het zo dat een flat vaak een eigen server/router ruimte heeft om het hele complex aan te sluiten op het netwerk. Bij woningcorporaties krijgen wij hiervoor vaak een kelderbox of een testwoning waarin alles opgesteld kan worden.

 • sPENKMAN
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 27-11 14:06
denan schreef op woensdag 22 november 2006 @ 11:45:
[...]

Gefeliciteerd, dat heeft wel een paar maanden geduurd toch? :)
Dat heeft, net zoals bij vele andere, een tijdje geduurd ;)

Het ligt er in ieder geval, nu even geduld hebben totdat het ook stabiel is. Gisteravond ging alles prima, maar vanmorgen en vanavond is het weinig waard.

We wachten het iig nog even af :)

EDIT: Instabiliteit is misschien aan mezelf te wijten.... *klikker de klik, reboot... hmmm het werkt* :+

[Voor 9% gewijzigd door sPENKMAN op 22-11-2006 19:25]

Eve char: Warock <TEST>


 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
sPENKMAN schreef op woensdag 22 november 2006 @ 19:06:
[...]


Dat heeft, net zoals bij vele andere, een tijdje geduurd ;)

Het ligt er in ieder geval, nu even geduld hebben totdat het ook stabiel is. Gisteravond ging alles prima, maar vanmorgen en vanavond is het weinig waard.

We wachten het iig nog even af :)

EDIT: Instabiliteit is misschien aan mezelf te wijten.... *klikker de klik, reboot... hmmm het werkt* :+
Tip: Als de telefoonverbinding nog prima werkt is er met de vezel of onze hardware niets mis. Kun je nog bellen via ons, dan is het iets lokaals. (kabels/drivers/firewalls/virusscanners/windowsME/etcetc)

 • sPENKMAN
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 27-11 14:06
denan schreef op woensdag 22 november 2006 @ 19:31:
[...]


Tip: Als de telefoonverbinding nog prima werkt is er met de vezel of onze hardware niets mis. Kun je nog bellen via ons, dan is het iets lokaals. (kabels/drivers/firewalls/virusscanners/windowsME/etcetc)
Mja dat is wel grappig... telefoon en TV heb ik nog niet aangesloten :+.

Ik probeer over het algemeen het probleem eerst bij mezelf te zoeken, zeker als het net nieuwe instellingen betreft. Iptables of brakke netwerkkaarten (dat was uiteindelijk de oorzaak) kunnen roet in mijn eten gooien.

De verbinding is nu in ieder geval lekker stabiel, de snelheid van download / upload wil soms nog een beetje instorten maar dat kan ook goed hier liggen. Wat is overigens helemaal top vind is dat je op je ping niets merkt van het up en downloaden. Ik had daarnet 1.5MB/ps down en 1.1-1.2MB/ps up en nog een ping van 4, gamen en downloaden.... gaat prima _/-\o_

[Voor 37% gewijzigd door sPENKMAN op 22-11-2006 21:30]

Eve char: Warock <TEST>


 • prospero21
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 13-08-2010

prospero21

wazbeer ?

sPENKMAN schreef op woensdag 22 november 2006 @ 21:22:
[...]


Mja dat is wel grappig... telefoon en TV heb ik nog niet aangesloten :+.

Ik probeer over het algemeen het probleem eerst bij mezelf te zoeken, zeker als het net nieuwe instellingen betreft. Iptables of brakke netwerkkaarten (dat was uiteindelijk de oorzaak) kunnen roet in mijn eten gooien.

De verbinding is nu in ieder geval lekker stabiel, de snelheid van download / upload wil soms nog een beetje instorten maar dat kan ook goed hier liggen. Wat is overigens helemaal top vind is dat je op je ping niets merkt van het up en downloaden. Ik had daarnet 1.5MB/ps down en 1.1-1.2MB/ps up en nog een ping van 4, gamen en downloaden.... gaat prima _/-\o_
Ha Spenky :)

Loopt lekker eej, dat glaslijntje ? Ik heb het nu zelf sinds een maand of 2, inmiddels al geupgrade naar 24mbit en het spuit heel behoorlijk. Het was mij idd ook al opgevallen dat de latency absoluut niets te lijden heeft onder een zware download actie. Zelfs met 3.0MB/s (up/down), wat mijn max down/upload nu is, merk ik helemaal niets van lag tijdens het gamen.

We hebben lang moeten wachten, maar wat mij betreft is het het allemaal meer dan waard geweest. Enige nadeel is dat ik misschien over niet al te lange tijd MOET gaan verhuizen vanwege m'n werk en dat ik dan wrschijnlijk niet in portaal gebied kan gaan wonen. Dus dan moet ik het weer gaan missen. Achja, dan is er altijd nog Chello Xtreme :P

Maar voorlopig nog lekker genieten van deze "mind-boggling" download-snelheden :9~

Router | Server #1 | Client #1 | Client #2


 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
prospero21 schreef op donderdag 23 november 2006 @ 10:15:
[...]


Ha Spenky :)

Loopt lekker eej, dat glaslijntje ? Ik heb het nu zelf sinds een maand of 2, inmiddels al geupgrade naar 24mbit en het spuit heel behoorlijk. Het was mij idd ook al opgevallen dat de latency absoluut niets te lijden heeft onder een zware download actie. Zelfs met 3.0MB/s (up/down), wat mijn max down/upload nu is, merk ik helemaal niets van lag tijdens het gamen.

We hebben lang moeten wachten, maar wat mij betreft is het het allemaal meer dan waard geweest. Enige nadeel is dat ik misschien over niet al te lange tijd MOET gaan verhuizen vanwege m'n werk en dat ik dan wrschijnlijk niet in portaal gebied kan gaan wonen. Dus dan moet ik het weer gaan missen. Achja, dan is er altijd nog Chello Xtreme :P

Maar voorlopig nog lekker genieten van deze "mind-boggling" download-snelheden :9~
Ik moet bekennen dat ik ook net een woning gekocht heb en ik had 2 keuzes. Een slecht onderhouden ex-huur woning in een wijk waar glasvezel lag, of een goed onderhouden woning net buiten de glasvezelring. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het mooie huis, maar ik moest toch even goed nadenken :)

 • sPENKMAN
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 27-11 14:06
prospero21 schreef op donderdag 23 november 2006 @ 10:15:
Ha Spenky :)

Loopt lekker eej, dat glaslijntje ? Ik heb het nu zelf sinds een maand of 2, inmiddels al geupgrade naar 24mbit en het spuit heel behoorlijk. Het was mij idd ook al opgevallen dat de latency absoluut niets te lijden heeft onder een zware download actie. Zelfs met 3.0MB/s (up/down), wat mijn max down/upload nu is, merk ik helemaal niets van lag tijdens het gamen.

We hebben lang moeten wachten, maar wat mij betreft is het het allemaal meer dan waard geweest. Enige nadeel is dat ik misschien over niet al te lange tijd MOET gaan verhuizen vanwege m'n werk en dat ik dan wrschijnlijk niet in portaal gebied kan gaan wonen. Dus dan moet ik het weer gaan missen. Achja, dan is er altijd nog Chello Xtreme :P

Maar voorlopig nog lekker genieten van deze "mind-boggling" download-snelheden :9~
Ik zal al te zoeken of jij al glas had... totdat je via je myreact hier uit kwam :D

Hehe zo lang op zitten wachten en dan moet hij verhuizen... lol :+

Het loopt echt heerlijk door, gisteren had bittorrent nog geen leuke download snelheden maar nu trek ik een iso image van ubuntu met 1.6MB/ps binnen :*)

24/24 zal ik voorlopig niet nodig hebben voor zover je het over "nodig" kan hebben, maar 3MB/ps is wel nice ;)
denan schreef op donderdag 23 november 2006 @ 10:36:
Ik moet bekennen dat ik ook net een woning gekocht heb en ik had 2 keuzes. Een slecht onderhouden ex-huur woning in een wijk waar glasvezel lag, of een goed onderhouden woning net buiten de glasvezelring. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het mooie huis, maar ik moest toch even goed nadenken :)
Hehe, ik zou allereerst maar naar de buurt kijken, een huis kan je opknappen, internet krijg je overal wel (glas of niet) maar een goede buurt heb je of heb je niet.

Gelukkig hoef ik die keuze niet te maken aangezien ik voorlopig nog de deur niet uit ga, zoals het eruit ziet zal t.z.t. mijn pa uit huis gaan en wordt alles op mijn naam geschreven.

Voorlopig lijkt het erop dat het een langdurige relatie gaat worden met de vezel ;)


En wat ben ik toch een partij blij met XMS, vanmorgen Planet en KPN gebelt om de boel op te zeggen. Die wachttijden zijn echt niet leuk meer :X

Eve char: Warock <TEST>


 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
sPENKMAN schreef op donderdag 23 november 2006 @ 13:20:
Hehe, ik zou allereerst maar naar de buurt kijken, een huis kan je opknappen, internet krijg je overal wel (glas of niet) maar een goede buurt heb je of heb je niet.

Gelukkig hoef ik die keuze niet te maken aangezien ik voorlopig nog de deur niet uit ga, zoals het eruit ziet zal t.z.t. mijn pa uit huis gaan en wordt alles op mijn naam geschreven.

Voorlopig lijkt het erop dat het een langdurige relatie gaat worden met de vezel ;)


En wat ben ik toch een partij blij met XMS, vanmorgen Planet en KPN gebelt om de boel op te zeggen. Die wachttijden zijn echt niet leuk meer :X
Ik heb uiteindelijk ook voor de buurt gekozen. De hoop is nu dat ik de projectleider van nijmegen kan overtuigen van de noodzaak van een detour. Het is tenslotte maar 200 meter ;)
Nou nog even een goed argument verzinnen om de kosten te verantwoorden... Of een manier om woningstichting Talis bij het project te betrekken. Die bezitten namelijk een aantal woningen in de straat waar ik kom te wonen O-)

[Voor 5% gewijzigd door denan op 23-11-2006 13:28]


 • Phaerion
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 21-05-2018

Phaerion

Stillborn!!!

In welke stad zijn nu op het moment de meeste aansluitingen gedaan? Of gaat dat ongeveer gelijk op?

Snoep verstandig, lik m'n reet! :P


 • Inflatable
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 30-11 14:56
Zijn er hier toevallig nog meer mensen uit de buurt van Hilversum die al aangesloten zijn op Radio en TV via XMS glasvezel?

Ik ben dus aangesloten sinds afgelopen maandag en heb last van matige TV-kwaliteit en ronduit slechte radio-doorgifte.. Ik heb op elke TV-zender horizontale golvende strepen lopen (vooral zichtbaar op donkere achtergronden), teleteks komt niet 100% goed door op de meeste zenders, en radio-zenders zoals b.v. Radio Veronica zijn gewoon niet zonder veel ruis te ontvangen.. Nu was het bekend dat vandaag CATV hardware vervangen zou worden om de doorgifte te verbeteren, maar ik merk dus totaal geen verschil.. :/

Internet werkt trouwens wel prima (1,8MB/s download, 1,1MB/s upload, en ping 1-2ms), geen klachten daarover.. Telefoon heb ik nog niet geprobeerd, ik zit nog zolang op mijn oude KPN lijn totdat die omgezet wordt.. Maar ik maak me dus zorgen om het Radio-TV gedeelte, want dat is dus echt van veel mindere kwaliteit als wat ik via UPC gewent was..

Ook klopt de radio frequentie-lijst voor Hilversum die op de XMS website staat in de vorm van een PDF voor geen meter, maar dat terzijde..

 • sPENKMAN
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 27-11 14:06
denan schreef op donderdag 23 november 2006 @ 13:28:
Ik heb uiteindelijk ook voor de buurt gekozen. De hoop is nu dat ik de projectleider van nijmegen kan overtuigen van de noodzaak van een detour. Het is tenslotte maar 200 meter ;)
Nou nog even een goed argument verzinnen om de kosten te verantwoorden... Of een manier om woningstichting Talis bij het project te betrekken. Die bezitten namelijk een aantal woningen in de straat waar ik kom te wonen O-)
Jij kan in ieder geval jezelf als kruiwagen gebruiken, ik twijvel er niet aan dat het je gaat lukken ;)

Eve char: Warock <TEST>


 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Phaerion schreef op donderdag 23 november 2006 @ 17:59:
In welke stad zijn nu op het moment de meeste aansluitingen gedaan? Of gaat dat ongeveer gelijk op?
Nijmegen groeit momenteel het hardst, maar daar liep de marketing actie al eerder. De andere steden zullen waarschijnlijk vanaf januari met de echte groei beginnen.

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Inflatable schreef op donderdag 23 november 2006 @ 20:55:
Zijn er hier toevallig nog meer mensen uit de buurt van Hilversum die al aangesloten zijn op Radio en TV via XMS glasvezel?

Ik ben dus aangesloten sinds afgelopen maandag en heb last van matige TV-kwaliteit en ronduit slechte radio-doorgifte.. Ik heb op elke TV-zender horizontale golvende strepen lopen (vooral zichtbaar op donkere achtergronden), teleteks komt niet 100% goed door op de meeste zenders, en radio-zenders zoals b.v. Radio Veronica zijn gewoon niet zonder veel ruis te ontvangen.. Nu was het bekend dat vandaag CATV hardware vervangen zou worden om de doorgifte te verbeteren, maar ik merk dus totaal geen verschil.. :/
Er zijn gisteren werkzaamheden geweest waarbij de CATV hardware in hilversum is vervangen. Er bleek namelijk een productiefout in de hardware te zitten waardoor het niet volgens de specs functioneerde. Mocht je nu nog problemen hebben dan zou ik dat graag horen (support@xtramediaservices.nl tav martijn sanders), graag met een specificatie van de problemen. (zender/tijd/symptomen)
Tip: Test het wel even met de kabels direct op ons aansluitpunt, dus zonder splitters/versterkers etc. En controleer de aarde van je coax ook even.
Ook klopt de radio frequentie-lijst voor Hilversum die op de XMS website staat in de vorm van een PDF voor geen meter, maar dat terzijde..
We zijn er van op de hoogte. Er zijn een aantal aanpassingen geweest en in de komende week komen er nog wat werkzaamheden (zonder klantimpact). Eind volgende week zou de definitieve lijst op de website moeten staan.

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Verdere werkzaamheden CATV dienst
A.s. maandag 27 november zal tussen 06.00 en 15.00 uur ter verbetering van de beeldkwaliteit werkzaamheden aan het CATV netwerk van Hilversum/Naarden/Bussum worden verricht. Gedurende genoemde tijd moet met korte onderbrekingen rekening worden gehouden.
A.s. maandag 27 november zal tussen 8.00 en 17.00 uur ter verbetering van de beeldkwaliteit werkzaamheden aan het CATV netwerk van Amersfoort worden verricht. Gedurende genoemde tijd moet met korte onderbrekingen rekening worden gehouden.
A.s. maandag 27 november zal
tussen 10.00 en 17.00 uur ter verbetering van de beeldkwaliteit werkzaamheden aan het CATV netwerk van Utrecht worden verricht. Gedurende genoemde tijd moet met korte onderbrekingen rekening worden gehouden.
A.s. dinsdag 28 november zal tussen 06.00 en 09.00 uur ter verbetering van de beeldkwaliteit werkzaamheden aan het CATV netwerk van Leiden worden verricht. Gedurende genoemde tijd moet met korte onderbrekingen rekening worden gehouden.
A.s. dinsdag 28 november zal tussen 10.00 en 17.00 uur ter verbetering van de beeldkwaliteit werkzaamheden aan het CATV netwerk van Utrecht worden verricht. Gedurende genoemde tijd moet met korte onderbrekingen rekening worden gehouden.

[Voor 8% gewijzigd door denan op 24-11-2006 12:50]


 • martdj
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 10:07
Even terugkomen op een post uit het oude topic:
quote:
martdj schreef op vrijdag 17 november 2006 @ 17:17:
[...]
Even iets anders. Als je geen static IP hebt, hoe static is dan je IP?

In dat geval krijg je elke 48 uur een nieuw IP-adres (of na elke reboot van je netwerkhardware/computer)
Ik neem aan dat je daarmee zegt dat de leasetijd 48 uur is. Normaal zal de DHCP server daarna proberen om je hetzelfde IP adres weer te geven. In hoeverre hebben mensen in de praktijk echt ermee te maken dat ze een ander IP adres krijgen (en dit is dus niet persé een vraag aan Denan)?

mhh.. ik zie nu pas dat ondanks dat het XMS-Huis in Leiden bij mij in de flat zit, mijn flat pas in februari 2007 zal worden aangesloten. Da's al te laat om mijn huidige (Orange) abonnement op te zeggen en dus zal ik nog tot 2008 moeten wachten :(. Wel vreemd eigenlijk gezien dat de glasvezelkabel bij mij al een half jaar geleden in de meterkast is gelegd.

[Voor 22% gewijzigd door martdj op 24-11-2006 13:37]


Anoniem: 143924

martdj schreef op vrijdag 24 november 2006 @ 13:22:
Ik neem aan dat je daarmee zegt dat de leasetijd 48 uur is. Normaal zal de DHCP server daarna proberen om je hetzelfde IP adres weer te geven. In hoeverre hebben mensen in de praktijk echt ermee te maken dat ze een ander IP adres krijgen (en dit is dus niet persé een vraag aan Denan)?
Met 24/7 een router op de glasvezel aansluiting hield ik gewoon hetzelfde IP adres, weken/maanden achterelkaar. Zolang er maar geen werkzaamheden aan het netwerk zijn bij XMS of een spanningsonderbreking gaat dat prima. Heb inmiddels een vast IP adres.

 • sPENKMAN
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 27-11 14:06
Nou gisteravond ook de TV eens aangesloten.... sneeuw sneeuw en nog eens sneeuw :+

Wat blijkt, 1 koper draadje van de buiten mantel maakte toch contact met de binnenkabel. Nadat ik dat had gecorrigeerd was het signaal helder prima in orde.

Wat ook erg fijn is is dat alle kabels verkeerd om zitten... Radio is TV en TV is radio, ik weet niet waarom maar het is niet erg handig :P

Eve char: Warock <TEST>


 • Inflatable
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 30-11 14:56
@sPENKMAN, waar woon je? Heb je geen kleine horizontale golvende strepen in beeld op alle TV-zenders (vooral zichtbaar op donkere achtergronden)? En kan je Radio Veronica normaal ontvangen?

Ik zit in Hilversum, en niemand van de buren die ik ken heeft de boel al aangesloten, dus ik heb helaas niemand waar ik het mee kan vergelijken..

Anoniem: 26203

Nou ligt het er al een week ofzo en heb nu net de tijd gehad om het aan te sluiten.
Gewoon te weinig uren in de dag..

Kabel ligt nu dwars door de gang door het kattenluik, door de woonkamer naar de pc. :) de katten zijn er blij mee.. hoop nu maar dat ze niet gaan flossen :)
even wat tests gedaan en het volgende viel mij op.

Ftp gaat perfect, up en down geen klachten.

Maar ff een torrentje pakken is een drama. over de 60k na een uur draaien komt hij niet.
Random file geprobeert.
Geen brand maar wel jammer.. soms is een torrent wel handig

Sites gaan ook goed alleen een beetje vaag.
Het is net of er gewacht word tot de hele site is geladen voordat hij wat op het scherm zet.
Voor bufferen ofzo :)

Via m'n gamespot.com account ff wat gedownload en dat gaat ook prima. Niet echt verschil met m'n 8mbit van xs4all.

Tot nu toe tevreden en ziet er goed uit. Vooral het kunnen uploaden zonder een in elkaar zakken de pudding van de downloadsnelheid is een pre.

Nog wel een klein vraagje:

Nu kan ik gebruik maken van 6 maanden gratis internet.
Maar ik wil nu eigenlijk wel al overstappen voor de telefoon.
Als ik dit nu aanvraag vervalt dan de 6 maanden gratis internet? zoja dan wacht ik nog even. :)

En, is er al meer bekent over de pakketten die gaan komen? want tv hoef ik niet ivm met Schotel PVR.

 • sPENKMAN
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 27-11 14:06
Inflatable schreef op zaterdag 25 november 2006 @ 12:12:
@sPENKMAN, waar woon je? Heb je geen kleine horizontale golvende strepen in beeld op alle TV-zenders (vooral zichtbaar op donkere achtergronden)? En kan je Radio Veronica normaal ontvangen?

Ik zit in Hilversum, en niemand van de buren die ik ken heeft de boel al aangesloten, dus ik heb helaas niemand waar ik het mee kan vergelijken..
Ik woon in Arnhem-noord :)

Omdat ik ook niemand heb om mee te vergelijken maar even gaan kijken naar radio veronica, ik kan deze prima ontvangen.

Ik heb dit weekend nieuwe coax kabels (bijna een cm in doorsnee) getrokken met echte connectoren (dus niet die witte plastic *** blokjes). De kwaliteit viel mij toch een beetje tegen helaas, ik heb van alles geprobeerd (versterker er tussen uit, video recorder ertussen uit, digital scan aan/uit finetuning etc etc) maar ik krijg het beeld niet echt scherp.

Als je (nauwlettend) naar de TV kijkt krijg je het idee dat de pixels dansen, het beeld is daardoor ook minder rustig dan het signaal wat we kregen van UPC.

@ Denan, zijn jullie tevreden met het signaal zoals dat in Arnhem wordt geleverd of worden er nog verbeteringen door gevoerd in de komende weken?
Anoniem: 26203 schreef op zaterdag 25 november 2006 @ 22:32:
Maar ff een torrentje pakken is een drama. over de 60k na een uur draaien komt hij niet.
Random file geprobeert.
Geen brand maar wel jammer.. soms is een torrent wel handig

Sites gaan ook goed alleen een beetje vaag.
Het is net of er gewacht word tot de hele site is geladen voordat hij wat op het scherm zet.
Voor bufferen ofzo :)
Torrents gaan prima bij mij, ik heb echter wel een eigen linux server welke probleemloos grote hoeveelheden connecties aan kan, ik weet niet hoe jij de boel hebt aangesloten, direct of via een router?

Het 'wachten' voordat een site daadwerkelijk opend merk ik inderdaad ook. Dit heeft volgens mij te maken met de nameservers welke het redelijk druk hebben :?

217.149.196.6 doet er 265 msec over om te antwoorden op een gecached domein
217.149.192.6 doet er 10 msec over om hetzelfde antwoord te geven

Een zeer groot verschil wanneer je werkt met zo'n snelle internet verbinding.

@ Denan, wellicht kunnen dit wat versnellen?

code:
1


code:
1

[Voor 5% gewijzigd door sPENKMAN op 26-11-2006 19:25]

Eve char: Warock <TEST>


 • rjn27
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 19:50
Hoi Denan weet jij ook of in Leiden Dit adres van Portaal aangeloten gaat worden dat is een nieuwbouwwijk
2314CH in leiden

 • Inflatable
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 30-11 14:56
Thxs sPENKMAN, komt dus enigzins overeen met wat ik hier heb op de TV, alleen zie ik het in horizontale strepen die op en neer golven (of dansen, hoe je het ook wil noemen).. En Radio Veronica kan ik dus niet krijgen, erg vreemd..

De trage DNS met internetten was mij ook al opgevallen, websites etc duren soms heel even.. Voor de rest is de internetverbinding prima, ik haal zelfs zo'n 1,85MB/s download (bijna 15Mbit), ruim boven de beloofde 10Mbit dus.. Upload is minder, maar nog steeds boven de 1MB/s (8-9Mbit)..

En de ping kan gewoon amper beter, ik heb slechts 1ms naar veel sites.. _/-\o_

 • martdj
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 10:07
Inflatable schreef op maandag 27 november 2006 @ 03:22:
De trage DNS met internetten was mij ook al opgevallen, websites etc duren soms heel even.. Voor de rest is de internetverbinding prima
Hebben jullie al geprobeerd om gewoon een andere DNS server op te geven? De xs4all server bijvoorbeeld? Als je zo'n lage ping hebt en de DNS server is een bottleneck lijkt me dat een simpele oplossing.

 • Inflatable
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 30-11 14:56
martdj schreef op maandag 27 november 2006 @ 10:22:
[...]Hebben jullie al geprobeerd om gewoon een andere DNS server op te geven? De xs4all server bijvoorbeeld? Als je zo'n lage ping hebt en de DNS server is een bottleneck lijkt me dat een simpele oplossing.
Ik wel, en dat werkt dus niet..

 • prospero21
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 13-08-2010

prospero21

wazbeer ?

Inflatable schreef op maandag 27 november 2006 @ 13:32:
[...]

Ik wel, en dat werkt dus niet..
Tjah, in zulke gevallen is het wel handig om een eigen DNS server op de AMS-IX te hebben ;) Mochten er nou mensen zijn die deze graag zouden willen gebruiken, mail me dan ffies, dan geef ik je het IP adres door. Het bakkie hangt aan 100mbit dedicated bij we-dare en heeft een latency van ongeveer een ms of 2/3 naar het XMS netwerk, dus dan zouden alle problemen tot het verleden moeten behoren.

@Spenkman

De verhuisplannen zijn voorlopig iig ff van de baan, ik blijf toch wat langer bij mijn huidige baas werken, dus het is nog niet nodig. Heerlijk, want ik zou mijn glas echt gaan missen denk ik :P

Router | Server #1 | Client #1 | Client #2


 • Wilde
 • Registratie: December 2000
 • Niet online
prospero21 schreef op maandag 27 november 2006 @ 15:20:
[...]


Tjah, in zulke gevallen is het wel handig om een eigen DNS server op de AMS-IX te hebben ;) Mochten er nou mensen zijn die deze graag zouden willen gebruiken, mail me dan ffies, dan geef ik je het IP adres door. Het bakkie hangt aan 100mbit dedicated bij we-dare en heeft een latency van ongeveer een ms of 2/3 naar het XMS netwerk, dus dan zouden alle problemen tot het verleden moeten behoren.
Kan aan mij liggen, maar ik zie je mailadres nergens.. 'k zou graag gebruik maken van die dns server :)

Anoniem: 59483

prospero21 schreef op maandag 27 november 2006 @ 15:20:
[...]


Tjah, in zulke gevallen is het wel handig om een eigen DNS server op de AMS-IX te hebben ;) Mochten er nou mensen zijn die deze graag zouden willen gebruiken, mail me dan ffies, dan geef ik je het IP adres door. Het bakkie hangt aan 100mbit dedicated bij we-dare en heeft een latency van ongeveer een ms of 2/3 naar het XMS netwerk, dus dan zouden alle problemen tot het verleden moeten behoren.
Ja daar zou ik ook wel gebruik van willen maken. info [at] jeffjuh [dot] nl

 • prospero21
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 13-08-2010

prospero21

wazbeer ?

Wilde schreef op maandag 27 november 2006 @ 15:32:
[...]


Kan aan mij liggen, maar ik zie je mailadres nergens.. 'k zou graag gebruik maken van die dns server :)
Nou, vooruit dan maar :P

Mijn mailadres is wvandenbosch[AT]gmail[DOT]com

Router | Server #1 | Client #1 | Client #2


 • Attilla
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 23-06-2021
Heerlijk secure om een dns sever van een vreemde te gebruiken.

Anoniem: 59483

[Airwolf] schreef op maandag 27 november 2006 @ 19:03:
Heerlijk secure om een dns sever van een vreemde te gebruiken.
Het enige dat een DNS Server doet is het omzetten van hostname > ip :P

 • sPENKMAN
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 27-11 14:06
Anoniem: 59483 schreef op maandag 27 november 2006 @ 19:23:
[...]


Het enige dat een DNS Server doet is het omzetten van hostname > ip :P
En mijnpostbank.nl verwijs ik dus naar een eigen server, snappie ;)

Nou hoef je dat niet te verwachten van prospero, hoewel hij hier en daar iets mist is er niets mis met zijn integriteit ;)

[Voor 19% gewijzigd door sPENKMAN op 27-11-2006 20:17]

Eve char: Warock <TEST>


 • prospero21
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 13-08-2010

prospero21

wazbeer ?

sPENKMAN schreef op maandag 27 november 2006 @ 20:13:
[...]

Nou hoef je dat niet te verwachten van prospero, hoewel hij hier en daar iets mist is er niets mis met zijn integriteit ;)
Haha, rofl :P Beetje insider humor ;)
Hij is leuk :+

Router | Server #1 | Client #1 | Client #2


 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Werkzaamheden TV dienst Vathorst
A.s. woensdag 29 november zal tussen 06.00 en 07.00 uur ter verbetering van de beeldkwaliteit werkzaamheden aan het CATV netwerk van Vathorst worden verricht. Gedurende genoemde tijd moet met korte onderbrekingen rekening worden gehouden.&

Probeer anders onze DNS servers eens in de computer vast in te stellen:
DNS1: 217.149.196.6
DNS2: 217.149.192.6
Belangrijk: Zet in je internet explorer bij: extra->internet opties->Verbindingen->Lan Instellingen alle vinkjes uit!Note: Ik ben een aantal dagen vrij geweest om te klussen in mijn nieuwe woning dus ik heb het gigantisch druk momenteel. Even weinig reacties/antwoorden van mij dus tot ik een beetje bijgewerkt ben.

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
rjn27 schreef op zondag 26 november 2006 @ 21:19:
Hoi Denan weet jij ook of in Leiden Dit adres van Portaal aangeloten gaat worden dat is een nieuwbouwwijk
2314CH in leiden
Zie de prachtige intro-post die ik gemaakt heb :)

(page 1, post 1&2)

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
sPENKMAN schreef op zondag 26 november 2006 @ 19:19:
[...]

217.149.196.6 doet er 265 msec over om te antwoorden op een gecached domein
217.149.192.6 doet er 10 msec over om hetzelfde antwoord te geven

Een zeer groot verschil wanneer je werkt met zo'n snelle internet verbinding.

@ Denan, wellicht kunnen dit wat versnellen?
Uit de logs blijkt dat de reponstijd hooguit 10Ms is op een random moment. Wel zijn er hier en daar wat piekjes, maar ook daar komt de responstijd niet boven de 50Ms uit (en dat zijn de grootste pieken).
Probeer anders eens in de DNS settings 192.6 en 196.6 om te draaien? Mocht het dan nog steeds traag reageren dan zit er iets lokaals mis.
(en zet even de lan-settings goed zoals in de voorgaande post aangegeven)

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Anoniem: 26203 schreef op zaterdag 25 november 2006 @ 22:32:

Maar ff een torrentje pakken is een drama. over de 60k na een uur draaien komt hij niet.
Random file geprobeert.
Geen brand maar wel jammer.. soms is een torrent wel handig
Dit klinkt meer als een firewall/lokaal probleem. Torrents gaan op onze testlocatie 2x zo snel als bij een lokale 8Mbit ADSL aansluiting die er naast ligt. Natuurlijk duurt het wel even voor je torrent client alle nieuwe peers gevonden heeft.
Nog wel een klein vraagje:

Nu kan ik gebruik maken van 6 maanden gratis internet.
Maar ik wil nu eigenlijk wel al overstappen voor de telefoon.
Als ik dit nu aanvraag vervalt dan de 6 maanden gratis internet? zoja dan wacht ik nog even. :)

En, is er al meer bekent over de pakketten die gaan komen? want tv hoef ik niet ivm met Schotel PVR.
Dat kan gewoon. Je krijgt dan de internet kosten niet gefactureerd. Het is alleen niet mogelijk om een los tv of telefonieabonnement af te nemen. Deze zijn alleen in een bundel te krijgen.

Persoonlijk vind ik het wel handig om een backup tv signaal te hebben. Met het noodweer van de afgelopen tijd merkte ik vaak dat het beeld even stil stond op mijn 80cm schotel+dreambox.

 • martdj
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 10:07
denan schreef op dinsdag 28 november 2006 @ 10:54:
[...]
Uit de logs blijkt dat de reponstijd hooguit 10Ms is op een random moment. Wel zijn er hier en daar wat piekjes, maar ook daar komt de responstijd niet boven de 50Ms uit (en dat zijn de grootste pieken).
Tsja, met responsetijden van 10 Megaseconden en zelfs 50 Megaseconden kan ik me voorstellen dat mensen niet zo blij zijn ;)
(sorry, kon het niet laten)

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
martdj schreef op dinsdag 28 november 2006 @ 11:06:
[...]

Tsja, met responsetijden van 10 Megaseconden en zelfs 50 Megaseconden kan ik me voorstellen dat mensen niet zo blij zijn ;)
(sorry, kon het niet laten)
Milli :)
(het was een zwaar weekend :))

[Voor 24% gewijzigd door denan op 28-11-2006 11:27]


 • Inflatable
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 30-11 14:56
Ik wilde even melden dat de TV-beeldkwaliteit nu een stuk beter is hier in Hilversum, dus kennelijk heeft het onderhoud van gisteren geholpen..

Nu alleen de radio nog, want de frequenties kloppen nog steeds niet en ik kan ook nog steeds niet Radio Veronica normaal ontvangen (en laat dat nou net mijn favoriete zender zijn)..

Anoniem: 26203

denan schreef op dinsdag 28 november 2006 @ 11:00:
[...]


Dit klinkt meer als een firewall/lokaal probleem. Torrents gaan op onze testlocatie 2x zo snel als bij een lokale 8Mbit ADSL aansluiting die er naast ligt. Natuurlijk duurt het wel even voor je torrent client alle nieuwe peers gevonden heeft.[...]


Dat kan gewoon. Je krijgt dan de internet kosten niet gefactureerd. Het is alleen niet mogelijk om een los tv of telefonieabonnement af te nemen. Deze zijn alleen in een bundel te krijgen.

Persoonlijk vind ik het wel handig om een backup tv signaal te hebben. Met het noodweer van de afgelopen tijd merkte ik vaak dat het beeld even stil stond op mijn 80cm schotel+dreambox.
Ga nog wel even spelen met torrents is ook niet echt belangrijk.

Hier 110cm schotel en eigenlijk nooit last gehad. Zelfs niet met heel zwaar weer.
Dreambox de deur uit.. Hield geen vrijetijd meer over Image hier image daar testje hier.. fun daar.
Dus een Topfield PVR 5510 is dan een uitkomst.. zelfs de vrouw kan er mee over weg.
Blond..tja...... :P

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Inflatable schreef op dinsdag 28 november 2006 @ 19:19:
Ik wilde even melden dat de TV-beeldkwaliteit nu een stuk beter is hier in Hilversum, dus kennelijk heeft het onderhoud van gisteren geholpen..

Nu alleen de radio nog, want de frequenties kloppen nog steeds niet en ik kan ook nog steeds niet Radio Veronica normaal ontvangen (en laat dat nou net mijn favoriete zender zijn)..
Ik werk morgen buiten de deur, maar ik wil wel heel graag weten wat er precies niet klopt met de zenderlijsten. Zou je een overzicht van de niet kloppende frequenties en missende zenders kunnen emailen naar support@xtramediaservices.nl tav martijn sanders?
Donderdagochtend zal ik dit even oppikken, ook voor de andere steden.

 • Inflatable
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 30-11 14:56
denan schreef op dinsdag 28 november 2006 @ 20:10:
[...]


Ik werk morgen buiten de deur, maar ik wil wel heel graag weten wat er precies niet klopt met de zenderlijsten. Zou je een overzicht van de niet kloppende frequenties en missende zenders kunnen emailen naar support@xtramediaservices.nl tav martijn sanders?
Donderdagochtend zal ik dit even oppikken, ook voor de andere steden.
Met alle respect, ik heb geen zin om dat voor alle zenders uit te gaan zoeken, dat mogen jullie samen met Hertzinger lekker zelf doen.. Wel weet ik dat Radio 1 klopt, en Radio 2 en 3FM al niet meer, en zo geldt dat volgens mij voor de rest van de zenders ook.. Arrow Classic Rock net ff gecontrolleerd verder op het lijstje, klopt ook niet, zit niet op 104.60..

Zoals ik al zei, voor mij persoonlijk is Radio Veronica het belangrijkste.. Niet alleen zit die niet op de frequentie waar ie hoort volgens de lijst, ik kan hem zelfs helemaal niet meer krijgen.. Hij zat op 91.50, maar die frequentie doet ook niets meer dan een bak kraken en ruis doorgeven sinds het onderhoud van afgelopen donderdag.. :/

[Voor 3% gewijzigd door Inflatable op 28-11-2006 22:48]


 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-11 10:42
Inflatable schreef op dinsdag 28 november 2006 @ 22:40:
[...]

Met alle respect, ik heb geen zin om dat voor alle zenders uit te gaan zoeken, dat mogen jullie samen met Hertzinger lekker zelf doen.. Wel weet ik dat Radio 1 klopt, en Radio 2 en 3FM al niet meer, en zo geldt dat volgens mij voor de rest van de zenders ook.. Arrow Classic Rock net ff gecontrolleerd verder op het lijstje, klopt ook niet, zit niet op 104.60..

Zoals ik al zei, voor mij persoonlijk is Radio Veronica het belangrijkste.. Niet alleen zit die niet op de frequentie waar ie hoort volgens de lijst, ik kan hem zelfs helemaal niet meer krijgen.. Hij zat op 91.50, maar die frequentie doet ook niets meer dan een bak kraken en ruis doorgeven, in stereo, dat dan nog wel.. :/
Hehe.. geen probleem.. het ging me ook alleen om de zenders die je zo wist op te noemen. Ik zal morgen even bij Hertzinger de status van de head-ends bij de verschillende steden opvragen en t.o.v. onze frequentielijsten controleren. Vermoedelijk zijn er wat frequentieverschuivingen geweest na de kwaliteitsverbeteringen.

 • sPENKMAN
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 27-11 14:06
Inflatable schreef op dinsdag 28 november 2006 @ 19:19:
Ik wilde even melden dat de TV-beeldkwaliteit nu een stuk beter is hier in Hilversum, dus kennelijk heeft het onderhoud van gisteren geholpen..
Kan je een indicatie geven van de beeldkwaliteit? Dit zal vrij lastig zijn aangezien het nogal persoonlijk is maar een poging zal zeker worden gewaardeerd ;)

Eve char: Warock <TEST>

Pagina: 1 2 3 ... 18 Laatste

Dit topic is gesloten.Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee