Toon posts:

XMS Glasvezel ervaring - deel IX Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 63.017 views

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 19-03 21:27
Mede-auteur:
 • Yogoi
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22-12-2021

Yogoihttp://www.xmsnet.nl/style/images/logo.gif
Algemeen

De vorige draadjes uit de XMS reeks waren:
[Portaal] 10 Mb/s internet?
XMS Glasvezelinternet voor particulieren (Portaal/Dudok/SCW)
XMS Glasvezelinternet voor particulieren - deel III
XMS Glasvezelinternet voor particulieren - deel IV
XMS Glasvezelinternet voor particulieren - deel V
XMS glasvezelinternet voor particulieren - deel VI
XMS Glasvezelinternet voor particulieren - deel VII
XMS Glasvezelinternet voor particulieren - deel VIII

De geschiedenis van xms....

Een aantal jaren geleden is de woningstichting Portaal begonnen met plannen voor het aansluiten van al haar huurwoningen op een glasvezelnetwerk. Uiteindelijk is de investeringsmaatschappij GNEM hierbij betrokken geraakt. De structuur van het netwerk is open dus elke partij kan diensten gaan leveren op het glasvezelnetwerk.

Er was echter bij de start van het project wel een partij nodig die de eerste nieuwe diensten zou gaan leveren en hiervoor is uiteindelijk het bedrijf XMS opgericht. XMS bied momenteel diensten als analoge televisie over het glasvezelnetwerk, glasvezelinternet, voip-telefonie, Digitale Televisie.
Ook is druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe diensten zoals netschijf en uitbreiding van Digitale televisie.

Pakketten van Xms:

Alles in 1: € 54,95
Analoge Radio en televisie, DVB-C*, telefonie en 50/50 mbit internet

Alles in 1 light: € 39,95
Analoge Radio en televisie, DVB-C*, telefonie en 10/10 mbit internet

Internet en RTV: € 52,50
Analoge radio en televisie, DVB-C*, 50/50 mbit internet

Internet en Telefonie: € 44.95
50/50 mbit internet en telefonie

Internet: € 42,50
50/50 mbit internet

Radio en televisie: € 16,50
Analoog radio en televisie inclusief DVB-C*.

Digitale televisie: € 4,95
Haarscherpe digitale televisie. (analoog radio en televisie is vereist)

* In december is het overal leverbaar :)


Extra opties:

Internet:
 • upgrade 100/100 mbit (€30,- per maand)
 • upgrade 200/200 mbit (€80,- per maand)
Telefonie:
 • Tweede telefoon lijn (€4,95 per maand)
 • Onbeperkt bellen Nederland (€ 9,95 per maand)
Digitaal iptv:
 • Plus pakket (€9,95 per maand)
 • HD pakket (€5,95 per maand)
 • Talenpakket (€7,95 per maand)
 • Gemist pakket (€4,95 per maand)
 • Eredivisie Live (€11,95 per maand)
Contact

Website:
www.xmsnet.nl

Email:
Algemeen en support: info@xmsnet.nl.
Ondersteuning: support@xmsnet.nl
Administratieve vragen: provisioning@xmsnet.nl.
Vragen over factuur: factuur@xmsnet.nl.

Helpdesk:
088 555 2 555

Vragen over configureren van diensten via het klantenportal

Voor het configureren van de diensten heeft XMS een klantenportal ( https://mijn.xmsnet.nl/ ) Hierop zijn zaken als anoniem bellen, voicemail, doorschakelen, vaste IP-adressen, facturen, telefoniegegevens etc te regelen. Mocht je iets willen aanpassen, kijk dan aub eerst even hier voor dat je het vraagt in dit topic ;) .

[Voor 11% gewijzigd door White_Collar op 11-12-2010 15:27]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 19-03 21:27


http://www.xmsnet.nl/style/images/logo.gif
Achtergrond informatie

Hier lees je alle achtergrond informatie omtrent glasvezel en/of Xms. :)

Planningsvragen

In de meeste nieuwe trajecten zijn speciale voorzieningen getroffen om nieuwe klanten te voorzien van een correcte planning. Per regio stelt XMS een bouwmanager aan die de oplevering van glasvezel in een gebied zal coordineren. In de meeste gevallen zijn deze mensen gewoon telefonisch bereikbaar en zal het nummer via de helpdesk gecommuniceerd worden.

Maar: Houd aub wel rekening met het feit dat de aanleg van een glasvezelnetwerk een project is dat niet makkelijk in te plannen is. Vaak heeft een aannemer te maken met onverwachte vertragende factoren en is niet duidelijk te zeggen wanneer een specifieke woning aangesloten zal worden.(In ieder geval niet ruim vooraf). De reden dat de aanleg van het netwerk zo complex is heeft vooral te maken met het feit dat het netwerk nog gebouwd moet worden. ADSL (koper) of Coax-netwerken zijn natuurlijk al lang aanwezig in de meeste gemeenten/woningen, dus een abonnement aanvragen op één van deze netwerken is een kwestie van een dienst activeren. Voor het opleveren van een glasvezelnetwerk zal het complete netwerk eerst aangelegd moeten worden.


De aanleg hiervan bestaat per wijkdeel/stad uit een aantal fasen:
In de eerste fase worden de centrales geplaatst en legt men het 'core netwerk' aan.
In de tweede fase begint men met het legggen van de glasvezel naar de straten/woningen.
In de derde (en laatste) fase sluit men de woningen aan op de glasvezel en worden de diensten geactiveerd.

XMS - Internet

XMS levert standaard een symmetrische glasvezelverbinding van 50/50Mbit voor 42,50 per maand. Optioneel is tegen een meerprijs een 100/100Mbit abonnement af te nemen.(sinds kort in Zeewolde ook 200/200mbit) Dankzij de koppeling die XMS heeft op de AMS-IX (via het netwerk van InterNLnet) halen in alle gevallen klanten ook daadwerkelijk deze snelheid. Dit in schril contrast met bvb bestaande DSL/Coax netwerken waar de snelheden vaak lager uitvallen dan geadverteerd.

Bij het internet abonnement zitten natuurlijk email faciliteiten (100Mb mailbox) en persoonlijke hosting (100Mbyte). Ook zitten een spamfilter en een email-virusscanner in het abonnement.

Neemt men XMS af dan krijgt men op een centrale locatie een glasvezelaansluitpunt aangesloten waarop men de computer aan kan sluiten. Belangrijk hierbij is wel dat het aansluitpunt wel voorzien is van 4 (of 8 ) UTP-poorten, maar in de praktijk zal slechts één van deze poorten voorzien zijn van een internet verbinding. Wil je meerdere computers aansluiten dan zul je dus een router moeten plaatsen.

Belangrijk:Let bij de aanschaf wel op of de router echt in staat is om 50/50Mbit verkeer te routeren, in de praktijk blijkt dat veel modellen dit niet kunnen.. en dus ergens op de 20-30Mbit blijven steken. Dit ondanks het feit dat men de routers verkoopt als 100Mbit router. Of een router de doorvoersnelheid (throughput) van 50Mbit of 100Mbit ook werkelijk aankan is terug te vinden op www.smallnetbuilder.com. Let hierbij vooral op de LAN/WAN throughput.

Poortverdelingen XMS glasvezelaansluitpunten

Packetfront 8 poorts CPS
Poort 1: DRG-22 (telefonie)
Poort 2: IPTV
Poort 8: Internet

DRG 4 poorts CPS
Poort 1: IPTV
Poort 2: Internet

Genexis CPS
Poort 1:Internet
Poort 2:IPTV
Poort 3: Internet of IPTV*
(in sommige gevallen kan het voorkomen dat deze poorten omgedraaid zijn)

* in sommige gevallen zit internet op poort 3.

XMS - Telefonie

De telefoniedienst van XMS is gebasseerd op het platform dat ook voor Optibel gebruikt is (www.optibel.nl). Deze dienst is meerdere keren als een kwalitatief uitstekende dienst getest in bvb Computer Totaal. In de praktijk zullen er dus geen verschillen zijn tussen het vertrouwde analoge telefonienetwerk en XMS telefonie. In tegenstelling tot veel andere VoIP diensten heeft XMS het volledige netwerk qua QoS onder controle dus van standaard VoIP problemen (jitter/echo/etc) is er geen sprake.

Elke telefoonlijn heeft een eigen gereserveerd gebied binnen het netwerk en is dus onafhankelijk van up/download gedrag van XMS klanten.

Op het XMS aansluitpunt zijn 2 telefoonlijnen aan te sluiten (de 2e is voor een meerprijs/maand af te nemen via het klantenportal), maar dit zijn wel analoge telefoonlijnen. ISDN telefoons zullen dus niet werken.

De XMS telefoniedienst bied ondersteuning voor alle gangbare STS-functionaliteiten, bvb wisselgesprek, 3-way calling, callfwd, etc. Een overzicht hiervan is te vinden op www.xmsnet.nl.


XMS - Analoge televisie

Op het glasvezelaansluitpunt zit ook een aansluiting voor analoge televisie. Doormiddel van een F-connector is een traditionele coax-kabel aan te sluiten op deze aansluiting en kun je je bestaande coax-installatie aansluiten op het analoge signaal van XMS.

In de huidige vorm geeft XMS via het analoge signaal 40Televisie, en 35-40 radiozenders door (note: Dit kan wel per regio verschillen, kijk voor het actuele overzicht op www.xmsnet.nl) die zonder settop-box te bekijken zijn. Het signaal komt binnen via een 2e glasvezel en is dus niet van invloed op de snelheid van het XMS internetverkeer.

XMS - Digitale televisie

Het is ook mogelijk om bij XMS gebruik te maken van interactieve digitale televisie. Voor het gebruik hiervan is echter wel een zogeheten Settop-box nodig die men los moet kopen. Een voorwaarde voor het afnemen van digitale televisie is echter wel dat men een abonnement heeft op XMS-analoge televisie. Voor het ontvangen van digitale televisie zullen dan geen extra kosten in rekening worden gebracht.

VideoOnDemand diensten
Met XMS digitale televisie is het ook mogelijk om gebruik te maken van een aantal VoD diensten. Dit zijn interactieve diensten. Een verschil met de websites van deze diensten is natuurlijk de beeldkwaliteit, in de meeste gevallen zal dit bij de VoD-diensten van XMS een stuk hoger zijn dan bij de webbased-varianten (4Mbit versus 0.5Mbit).
Naast de huidige VoD diensten zijn er natuurlijk nog een groot aantal in ontwikkeling, maar hierover kan ik nu nog weinig vertellen.

.....Gemist
Met Xms Digitale televisie is het mogelijk om uitzendingen van Nederland 1,2,3 - RTL4,5,7,8 - Veronica en SBS6 tot 10 dagen terug te kijken!

Beeldkwaliteit
De beeldkwaliteit van digitale televisie zal natuurlijk een stuk hoger liggen dan bij analoge televisie doordat wij de NOB-mediagateway streams 1 op 1 doorgeven (8Mit/kanaal). De meeste streams zijn echter wel gewoon in het SD(PAL)-formaat, dus verwacht geen HD-kwaliteit. Dit hangt puur af van het feit dat de zenders niet uitzenden in HD.

HDTV
Met de HDsetupbox van xms is het mogelijk om uitzendingen in HD te bekijken. Tot 31 december zijn deze gratis te bekijken en zullen daarna in het HD pakket komen.

PVR functie
Met de PVR functie kan je je tijdens een uitzending, de uitzending op pauze zetten. Ook is het mogelijk om een andere uitzending op te nemen

Verbruikte bandbreedte
Net zoals bij analoge tv is het digitale televisie-signaal onafhankelijk van de internetverbinding. De huidige capaciteit per woning is 100/100Mbit, dus als je een 50/50Mbit internetabonnement gebruikt zal IPTV de overige bandbreedte verbruiken.


XMS - Setupboxen Digitale televisieXms heeft op dit moment vier type Amino's.

Amino 110
Kosten:
 • €0,- eenmalig + €4,95 per maand.
 • 89,- (eenmalig, alleen als je al digitale tv hebt)
Omschrijving:
De Amino 110 is de eerst uitgebrachte setupbox van xms. De amino 110 is om digitaal tv te kijken.

De functies:
 • Digitaal tv kijken
 • Plus pakket te bekijken (optioneel)
 • Talen pakket te bekijken (optioneel)
 • Gemist pakket te gebruiken (optioneel)
 • Eredivisie Live te bekijken (optioneel)
Amino 130(M)
Kosten:
 • €110,- eenmalig + €4,95 per maand.
 • €199,- (eenmalig, alleen als je al digitale tv hebt)
Omschrijving:
De Amino 130(m) is in het leven geroepen om ook via glasvezel in HD te kijken. Naast HD tv heb je ook de mogelijkheid om extra diensten af te nemen zoals plus pakket, gemist pakket en vele andere.

Functies:
 • Digitaal tv kijken.
 • HD te bekijken (standaard zijn de zenders Nederland 1,2,3 in HD te bekijken)
 • Plus pakket te bekijken. (optioneel)
 • Talen pakket te bekijken. (optioneel)
 • Gemist pakket te gebruiken. (optioneel)
 • Eredivisie Live te bekijken. (optioneel inclusief eredivisie live HD 1)
 • HD pakket te bekijken.http://ic.tweakimg.net/ext/i/imagenormal/1287564929.jpeg

[leverbaar vanaf: December/januari] Amino M532:
Kosten:
 • €50,- eenmalig + inlevering van de Amino 130.
 • €160,- eenmalig + €4,95 per maand.
 • €249,- (eenmalig, alleen als je al digitale tv hebt)
Omschrijving:
De Amino M532 / M540 stelt je in staat om uitzendingen op pauze te zetten en later weer te hervatten.
De aanschaf prijs van Amino M532 is 249 euro. Je kunt ook je HDsetupbox inruilen tegen de M532 met 50 euro bij betaling. Het is ook mogelijk om in hoge kwaliteit TV te kijken, maar tegelijk een andere zender op te nemen. De Amino beschikt over een harde schijf van 160 gigabyte.

Functie:
 • Digitaal tv kijken.
 • HD te bekijken (standaard zijn de zenders Nederland 1,2,3 in HD te bekijken).
 • Uitzending pauzeren.
 • Een uitzending bekijken en tegelijkertijd een uitzending opnemen.
 • Plus pakket te bekijken. (optioneel)
 • Talen pakket te bekijken. (optioneel)
 • Gemist pakket te gebruiken. (optioneel)
 • Eredivisie Live te bekijken. (optioneel inclusief eredivisie live HD 1)
 • HD pakket te bekijken.
 • 160 gigabyte harde schijf.


[leverbaar vanaf: februari/????] Amino M540:
Kosten:
 • €50,- eenmalig + inlevering van de Amino 130.
 • €160,- eenmalig + €4,95 per maand.
 • €249,- (eenmalig, alleen als je al digitale tv hebt)
Omschrijving:
De Amino M532 / M540 stelt je in staat om uitzendingen op pauze te zetten en later weer te hervatten.
De aanschaf prijs van Amino M532/ M540 is 249 euro. Je kunt ook je HDsetupbox inruilen tegen de M532/ M540 met 50 euro bij betaling. Het is ook mogelijk om in hoge kwaliteit TV te kijken, maar tegelijk een andere zender op te nemen. De Amino beschikt over een harde schijf van 250 gigabyte.

Functie:
 • Digitaal tv kijken.
 • HD te bekijken (standaard zijn de zenders Nederland 1,2,3 in HD te bekijken).
 • Uitzending pauzeren.
 • Een uitzending bekijken en tegelijkertijd een uitzending opnemen.
 • Plus pakket te bekijken. (optioneel)
 • Talen pakket te bekijken. (optioneel)
 • Gemist pakket te gebruiken. (optioneel)
 • Eredivisie Live te bekijken. (optioneel inclusief eredivisie live HD 1)
 • HD pakket te bekijken.
 • 250 gigabyte harde schijf.

XMS - Aanvullende Digitale televisie diensten


Plus pakket
Voor de complete lijst klik hier

HD pakket
 • Rtl4 HD
 • Rtl5 HD
 • Sbs6 HD
 • Rtl7 HD
 • Rtl8 HD
 • Net5 HD
 • Veronica HD
 • Eurosport HD
 • Brava HDTV
 • Eurosport HD
 • Nat Geo Wild HD
 • Discovery Channel HD
 • Animal Planet HD
 • myZen.tv HD
 • Luxe TV HD
 • Fashion TV HD
 • Arte HD
 • Arte HD (frans)
 • Ard HD
 • ZDF HD
 • Eredivisie Live 1 HD *
 • Eredivisie live 2 HD *
 • Eredivisie live 3 HD *
 • Eredivisie live 4 HD *
* Eredivisie live pakket is nodig om eredivisie live in HD te bekijken.


Talen pakket
Voor de complete lijst klik hier.

Gemist pakket
Voor de complete lijst klik hier.

Eredivisie Live pakket
 • Eredivisie Live 1
 • Eredivisie Live 2
 • Eredivisie Live 3
 • Eredivisie Live 4

XMS - DVB-CAlgemene instellingen:
 • Frequentie: 304Mhz (vaak in te vullen als 304000(khz)
 • Aantal symbolen: 6875 (op sommige ontvangers 68750)
Netwerk-id instellingen:
Plaats: Netwerk-id
Almere8200
Almere8200
Amersfoort3900
Arnhem3900
Deventer7461
LeidenNog niet beschikbaar
Hilversum3900
Nijmegen3900
Soest3900
Twello7461
Utrecht3900
Veenendaal3900
Wijchen3900
Zeewolde8200


Tot slot nog even een belangrijk puntje:

Om het DVB-C signaal op te vangen heeft u een kastje (ontvanger) nodig. Ontvangers met het DVB-C standaard logo kunnen gebruikt worden. XMS levert de Ziggo-kastjes zelf niet uit, maar zijn te koop in de betere elektronicawinkels. Daarnaast worden veel nieuwe platte tv’s uitgerust met een ingebouwde DVB-C ontvanger.
XMS kan niet garanderen dat elke DVB-C ontvanger op het netwerk te gebruiken is. De volgende ontvangers zijn in het verleden succesvol aangesloten op het netwerk:
 • Sagem ICAD81HD
 • Samsung DCB-B270R
 • Samsung DCB-H360R
 • Cisco 8455 DVB
 • Humax IR-FOXC
 • Panasonic TU-DC40RD
 • Samsung DCB-9401-R
 • Philips DCR2020/03
 • Samsung DCB-P850RS
 • Humax HDR-505C
 • Eye TV Hybrid USB module
 • DIGI1 STB 85 IR

XMS - Overige diensten
volgt nog :)

[Voor 255% gewijzigd door White_Collar op 06-01-2011 23:10]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 19-03 21:27


http://www.xmsnet.nl/style/images/logo.gif
Laatste Nieuwsbrief

Geachte XMS klant,


Het najaar is weer aangebroken en dan organiseren wij altijd ons half jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek. In deze nieuwsbrief treft u de link naar het onderzoek aan. Wij zijn zeer benieuwd naar uw mening. Voor XMS is het namelijk belangrijk dat u een tevreden klant bent.

In de vorige nieuwsbrief hebben wij u gevraagd mee te helpen met het testen van onze nieuwe dienst: de XMS netschijf. De deelnemers danken we hartelijk voor hun inspanningen! Uw reacties hebben veel nuttige informatie opgeleverd. Vanwege de vele aanmeldingen heeft helaas niet iedereen mee kunnen doen aan de testperiode. Voor ons bevestigt dit wel, dat een harde schijf op internet iets is dat u, als gebruiker, nuttig vindt. We zullen daarom hard gaan werken aan de introductie van deze dienst, zodat iedereen er voor het eind van het jaar gebruik van kan maken!

Tot slot, wil ik nog even terugkomen op een proef die wij afgelopen 23 september hebben gehouden. Wij organiseerden een race van Nijmegen naar Zeewolde. Een bestand van 8 gigabyte werd verzonden via glasvezelinternet (XMS), via kabelinternet (UPC Fiberpower) en met een postduif. Wilt u weten hoe het is afgelopen? Neem dan eens een kijkje op www.duivenrace.nl.

Met vriendelijke groeten,

Folkert Moolenburgh
Directeur XMSDoe mee aan het klantenonderzoek en maak kans op een iPad t.w.v. €499,-!


Ieder half jaar doet XMS onderzoek naar de klantentevredenheid. XMS blijft namelijk graag op de hoogte van uw mening om u in de toekomst beter te kunnen bedienen. Help ons dus mee onze diensten en dienstverlening te verbeteren. Deelname aan het onderzoek kost u slechts 10 minuten. Bovendien maakt u kans op een iPad ter waarde van €499,-. Onder de deelnemers verloten wij 2 stuks. Klik hier voor het onderzoek. Alvast bedankt voor uw medewerking!Nieuwe IPTV box met recorder


In december introduceert XMS een nieuwe IPTV box met een ingebouwde harddisk recorder (met deze box kunt u ook HDTV kijken): De Amino M532. Met deze settopbox kunt u programma’s opnemen, tijdens de uitzending op elk gewenst moment pauzeren, vooruit en achteruit spoelen. Tijdens het opnemen is het ook mogelijk om gelijktijdig een andere zender bekijken. Om het opnemen te vergemakkelijken, kunt u bovendien vanuit de (nieuwe) Elektronische Programma Gids uw opnames vooraf invoeren.

Wilt u de Amino M532 alvast bestellen? Vul dit formulier in en u ontvangt de settopbox eind december. Heeft u al een HD settopbox (Amino 130M)? Dan kunt u gebruik maken van ons introductieaanbod: De mogelijkheid om de Amino 130M in te ruilen voor de Amino M532 tegen bijbetaling van € 50,- (het verschil in aanschafprijs met uw HD settopbox). Dit aanbod is geldig t/m 12 november. Vul dit formulier in en u kunt deze box omruilen voor de nieuwe IPTV box met recorder! Zodra de eerste box beschikbaar is bij XMS, komt er een uitgebreide handleiding in het Nederlands. Klik hier voor meer informatie omtrent de Amino M532.

In de loop van 2011 komt er een nieuwe settopbox met recorder: de Amino M540. Het grootste verschil tussen beide boxen is de grootte van de harde schijf. De Amino M532 heeft een harde schijf grootte van 160GB en de Amino M540 van 250GB. Beide settopboxen kosten € 249,-. Ter zijner tijd is het ook mogelijk om de Amino 130M tegen bijbetaling om te ruilen voor de Amino M540. Let op!: Het is niet mogelijk om de Amino M532 later in te ruilen voor de Amino M540.Het gemist pakket blijft tot juli 2011 gratis!


Iedereen met Digitale Televisie ontvangt in 2010 het Gemist pakket gratis van XMS. Ook in 2011 hoeft u, tot 1 juli, geen € 4,95 per maand voor het Gemist Pakket te betalen. Iedereen met Digitale Televisie ontvangt tot 1 juli kosteloos Uitzending gemist van de publieke omroep, SBS, Net5, Veronica gemist en RTL gemist (RTL 4, 5, 7 en . Met het Uitzending Gemist pakket zijn programma’s van deze zenders tot 10 dagen terug te bekijken. Wij wensen u veel kijkplezier!Nieuw TV menu inclusief mozaïek


Iedereen met digitale televisie ontvangt op 26 oktober een totaal vernieuwd TV menu. Dit TV menu bestaat uit een vernieuwde geïntegreerde TV Gids en mozaïek. In het mozaïek zijn alle zenders zichtbaar waar u een abonnement op heeft. Zo kunt u bijvoorbeeld in 1 oogopslag al uw favoriete zenders naast elkaar zien. Van het kanaal wat u selecteert hoort u tevens het bijbehorende geluid. De invoering van het nieuwe TV menu en mozaïek gaat automatisch. U hoeft hier niets voor te doen! Ter zijner tijd vindt u meer informatie op www.xmsnet.nl.XMS opent twee nieuwe Servicepunten.


XMS heeft deze maand twee nieuwe Servicepunten geopend. In Wijchen is het XMS huis uitgebreid met een servicedesk. Het XMS huis Amersfoort is verhuisd naar de Zonnehof 2a en wordt ook uitgebreid met een servicedesk. Hierdoor zijn er bij beide Servicepunten meer XMS medewerkers beschikbaar voor (telefonische) vragen en krijgt een klant uit een bepaalde regio, in de nabije toekomst, een XMS medewerker uit diezelfde regio aan de telefoon. Zodoende krijgt de servicedesk een persoonlijker karakter en kan XMS haar klanten beter bedienen.
XMS heeft inmiddels in totaal drie van deze lokale servicepunten. We zitten dus altijd bij u in de buurt! Kijk voor de adressen en meest actuele openingstijden op www.xmsnet.nl/contact.Remy weet raad!


Remy is de 'XMS-man' in het veld en komt dagelijks bij klanten over de vloer. Tijdens zijn bezoeken valt hem op dat er een aantal dingen zijn waar veel klanten mee worstelen. Daarom geeft hij elke nieuwsbrief een tip waarmee u beter van uw XMS aansluiting gebruik kan maken.

Heeft u een settopbox in huis? Dan heeft u daar natuurlijk ook een afstandsbediening bij. Op deze afstandsbediening vindt u vier verschillende gekleurde knopjes. Onder de gele en blauwe knop vindt u respectievelijk Teletekst en Uitzending Gemist. (Uitzending Gemist vindt u alleen achter de kanalen 1 t/m 10). Wanneer het u niet lukt om beide diensten middels deze knoppen op te vragen hebben wij een simpele oplossing voor u: Vervang de batterijen van de afstandsbediening! Het komt regelmatig voor dat de meeste functies van de afstandsbediening nog wel werken, maar het gele en blauwe knopje niet meer. Doorgaans komt dit omdat de batterijen aan vervanging toe zijn. Mocht dit het probleem toch niet verhelpen, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze servicedesk: 088-555 2 555. Succes!


[Voor 255% gewijzigd door White_Collar op 29-10-2010 00:46]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 19-03 21:27


http://www.xmsnet.nl/style/images/logo.gif
De 5 laatste berichten van het vorige draadje waren:
Yogoi schreef op donderdag 28 oktober 2010 @ 15:47:
Tussentijdse update zou in dit geval wel mooi zijn geweest ja.
Om je een idee te geven:
Er staan een aantal tickets over dit probleem bij jouw account, als ik even snel tel zijn het zo'n 30 entries in 2 weken. Het is dus niet zo dat niemand er mee bezig is geweest ;)

Maar dit probleem was echt heel vreemd. Gewoonweg onzichtbaar eigenlijk. Ik ben er alleen achter gekomen om heel veel data met elkaar te vergelijken en een mogelijk oorzaak te bedenken en deze proberen te elimineren. Gelukkig was deze eerste conclusie meteen de juiste en werkt alles nu weer.
j1nx schreef op donderdag 28 oktober 2010 @ 17:47:
Weet je wat nu echt een super mooi gebaar zou zijn? Dat Mau_Maus en Vloerkleed als compensatie de allereerste twee M532 settop boxen geheel voor niks geleverd krijgen, met een bloemetje erbij voor de vrouw des huizes als excuses.

Dat zou mooi zijn toch?
Mau_Maus schreef op donderdag 28 oktober 2010 @ 18:12:
[...]

Hahaha dat zou zeker een leuk gebaar zijn :P

Maar heb liever de 540 ;) hahaha
Anoniem: 376876 schreef op donderdag 28 oktober 2010 @ 21:56:
[...]


Ach, niet geschoten is zeker mis ;)
Gangster93 schreef op donderdag 28 oktober 2010 @ 22:41:
Is er al iets meer bekend over de net schijf?
Wanneer word deze dienst voor het grote publiek geïntroduceerd?

[Voor 107% gewijzigd door White_Collar op 29-10-2010 01:27]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • Anoniem: 312857
 • Registratie: Augustus 2009
 • Niet online
-------------------------

 • BazzH
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 10:10

BazzH

Kei-goed...

Volgens mij klopt de informatie over de PVR-STB's in de openingspost niet helemaal. (Of ik heb iets gemist, dat kan natuurlijk ook.) Voor zover ik gelezen heb, zouden beide PVR-STB's 249 euro gaan kosten. Nu staat bij de ene 160 euro en bij de ander 249. Daarnaast zou de M540, voor zover ik begrepen heb, pas in de loop van 2011 leverbaar zijn en in de openingspost staat "december" .

Ik ga zelf, denk ik, voor de M540. Is het al officieel bekendgemaakt dat je 50 euro bij moet betalen als je je A130m inlevert?

Edit:
Nu ik het nog eens lees, zie ik een mogelijke verklaring voor het prijsverschil. De 160 euro voor de M532 is bij het afsluiten van een abonnement. Je krijgt dan (natuurlijk) inderdaad korting op de STB. Bij de M540 is de "losse verkoopprijs" vermeld.

[Voor 20% gewijzigd door BazzH op 28-10-2010 23:56]

Think smart........ Act stupid........


Anoniem: 295271

@rekenblok, @ Yogoi

Deel VIIII ????????

Jullie bedoelen waarschijnlijk deel IX ????

;)

[Voor 18% gewijzigd door Anoniem: 295271 op 28-10-2010 23:55]


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 19-03 21:27
@Species_5147,

Dat bedoel ik inderdaad :P ik even een mod vragen om het aan te passen. Het is al laat....

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • Yogoi
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22-12-2021
VIIII? haha, was inderdaad het eerste wat mij ook opviel.

maar ik zie dat meneer rekenblok dit al onder controle heeft. (ik was heerlijk jackass aan het kijken, jaja voor de 5e keer ofzo)

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 19-03 21:27
Jaaaaaaaa nu weten we het wel :$
Mod al een schopje gegeven om de topic titel aan te laten passen.

Ik heb het gedeelte van het digitale tv even een beetje aangepast, zijn er nog verder nog op of aanmerkingen?

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • Yogoi
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22-12-2021
ik lees morgen topic start wel even door.
Ik ga eerst slapen....

morgen weer om 8:00 starten ;)

 • Quibus69
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 16-03 00:20
In de gauwigheid nog dit: "€50,- eenmalig + inlevering van animo 130."
Al kan ik me voorstellen dat je gek wordt van al die animo voor de amino's. :P
Rekenblok schreef op vrijdag 29 oktober 2010 @ 00:35:
Jaaaaaaaa nu weten we het wel :$
Mod al een schopje gegeven om de topic titel aan te laten passen.

Ik heb het gedeelte van het digitale tv even een beetje aangepast, zijn er nog verder nog op of aanmerkingen?

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 19-03 21:27
@Quibus69,

Fixed :Y) . Ik ga nu ook slapen. Ik lees de opmerking over de topic start morgen op mijn werk :)

eddit:

@Yogoi,
Fixed :Y)

@BazzH
Staat in de nieuwsbrief waar ook een link in staat waar je dat kan aanvragen :)
Ter zijner tijd is het ook mogelijk om de Amino 130M tegen bijbetaling om te ruilen voor de Amino M540.

[Voor 56% gewijzigd door White_Collar op 29-10-2010 01:06]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • Yogoi
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22-12-2021
maak er dan gelijk even 130(M) van :)
Niet dat er veel mensen met een 130 zijn maar toch. (bijna iedereen heeft de 130M)
(ik kan helaas alleen 1e posrt aanpassen en dit staat in post 2)

 • BazzH
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 10:10

BazzH

Kei-goed...

Rekenblok schreef op vrijdag 29 oktober 2010 @ 00:50:
@Quibus69,

[...]
@BazzH
Staat in de nieuwsbrief waar ook een link in staat waar je dat kan aanvragen :)

[...]
Alleen de Amino M532 kun je nu bestellen. Op het formulier in de nieuwsbrief staat bovenin dat de M540 nog niet te bestellen is. Voor zover ik weet, is er ook nog niet aangekondigd dat voor de M540 ook maar 50 euro bijgelegd hoeft te worden. Het ligt, gezien de 2 boxen dezelfde verkoopprijs hebben, welliswaar in de verwachting dat het zo is. Maar officieel heeft XMS (tenzij ik dus iets gemist heb) daar nog geen uitspraken over gedaan. (Dat heb ik eigenlijk alleen nog maar hier op Tweakers gelezen.) Ze hebben alleen aangekondigd, dat t.z.t. de A130(M) met bijbetaling ingeruild kan worden tegen een M540.

Maar zoals de informatie over de STB's nu in de openingspost staat, is al veel duidelijker.

[Voor 9% gewijzigd door BazzH op 29-10-2010 08:29]

Think smart........ Act stupid........


 • ik222
 • Registratie: Maart 2007
 • Niet online
Je mist bij de HD zenders volgens mij Eredivisie Live 1 HD ;)

 • Luuk1983
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 07:02
In de startpost heb je het over de M532 en de A540. Het is echter de M540.

AMD Ryzen 7 5800X3D | Gigabyte X570 Aorus ELITE | 32GB Corsair vengence 3200 | MSI RTX3080 Gaming Z | Kingston KC2000 2TB, Samsung 850 EVO 1TB | Fractal Define C TG | Scythe Mugen 5 | Seasonic Focus Plus Gold 650 | HTC Vive


 • JeroenE
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
Ik zou bij het pakket alles-in-1 ook vermelden dat het alleen analoge tv en radio is (net zoals je bij andere pakketten doet).

Bij digitale TV kan je dan duidelijker uitleggen dat alleen "oude" abonnees de digitale TV gratis hebben en dat nieuwe aanmeldingen die 4,95 extra moeten betalen. Dat staat nu een beetje verstopt bij de prijzen van de Amino's.

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-02 16:54
M532 Omruilactie & HD pilot deelnemers
Kan iedereen die een Amino 130 uit de pilot heeft (dus geen Amino 130m) een email met NAW-gegevens sturen naar denan@inter.nl.net. Ik heb gisteren met XMS over de HD pilot gesproken en men wil waarschijnlijk wel iets(nog geen idee wat precies) gaan regelen voor deze klanten. Ik zal de adressen de komende weken verzamelen en doorzetten naar XMS. De pilotfora had ik toevallig 2 maanden terug al gewist dus ik heb geen deelnemerslijsten meer.

 • Quibus69
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 16-03 00:20
Nu heb ik niet meegedaan aan de pilot maar wel een 130. Die heb ik gekregen toen ik een paar maanden geleden digitale tv ben beginnen af te nemen. In alle papieren die er bij zitten staat dat het een 130M zou zijn maar dat is dus echt niet het geval.
Ik neem aan dat dit geen problemen gaat geven bij het inruilen straks?
denan schreef op vrijdag 29 oktober 2010 @ 08:50:
M532 Omruilactie & HD pilot deelnemers
Kan iedereen die een Amino 130 uit de pilot heeft (dus geen Amino 130m) een email met NAW-gegevens sturen naar denan@inter.nl.net. Ik heb gisteren met XMS over de HD pilot gesproken en men wil waarschijnlijk wel iets(nog geen idee wat precies) gaan regelen voor deze klanten. Ik zal de adressen de komende weken verzamelen en doorzetten naar XMS. De pilotfora had ik toevallig 2 maanden terug al gewist dus ik heb geen deelnemerslijsten meer.

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-02 16:54
Quibus69 schreef op vrijdag 29 oktober 2010 @ 09:24:
Nu heb ik niet meegedaan aan de pilot maar wel een 130. Die heb ik gekregen toen ik een paar maanden geleden digitale tv ben beginnen af te nemen. In alle papieren die er bij zitten staat dat het een 130M zou zijn maar dat is dus echt niet het geval.
Ik neem aan dat dit geen problemen gaat geven bij het inruilen straks?
[...]
Nee, die zijn namelijk bij XMS geregistreerd. De pilotdeelnemers staan niet in de XMS database.

 • janbrede
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 23:08
Hier ook een 130 zonder M, maar geen pilot (heb 'm sinds juni).
Ben er eigenlijk best wel blij mee vanwege de extra analoge aansluitingen (radioluisteren op de oldschool hifi-installatie zonder dat de tv aan moet). En voor de PVR heb ik nog een dreambox dus ik wacht gewoon lekker tot de M540 uitkomt :).

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 19-03 21:27
@all met opmerkingen over start post.

Opmerkingen verwerkt in de start post :).

@BazzH

Excuses ik dacht dat je het over de 532 had ;)

[Voor 27% gewijzigd door White_Collar op 29-10-2010 10:51]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • Luuk1983
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 07:02
Rekenblok schreef op vrijdag 29 oktober 2010 @ 10:46:
@all met opmerkingen over start post.

Opmerkingen verwerkt in de start post :).

@BazzH

Excuses ik dacht dat je het over de 532 had ;)
Uit de startpost:
Omschrijving:
De Amino M532 / M540 stelt je in staat om uitzendingen op pauze te zetten en later weer de hervatten.
De aanschaf prijs van Amino A532 is 249 euro. Je kunt ook je HDsetupbox inruilen tegen de A532 met 50 euro bij betaling. Het is ook mogelijk om in hoge kwaliteit TV te kijken, maar tegelijk een andere zender op te nemen. De Amino beschikt over een harde schijf van 160 gigabyte.
Omschrijving:
De Amino M532 / M540 stelt je in staat om uitzendingen op pauze te zetten en later weer de hervatten.
De aanschaf prijs van Amino A532 is 249 euro. Je kunt ook je HDsetupbox inruilen tegen de A532 met 50 euro bij betaling. Het is ook mogelijk om in hoge kwaliteit TV te kijken, maar tegelijk een andere zender op te nemen. De Amino beschikt over een harde schijf van 250 gigabyte.
Nog een hoop A-tjes (A532) in de omschrijvingen ipv M-etjes ;)

AMD Ryzen 7 5800X3D | Gigabyte X570 Aorus ELITE | 32GB Corsair vengence 3200 | MSI RTX3080 Gaming Z | Kingston KC2000 2TB, Samsung 850 EVO 1TB | Fractal Define C TG | Scythe Mugen 5 | Seasonic Focus Plus Gold 650 | HTC Vive


 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-02 16:54
janbrede schreef op vrijdag 29 oktober 2010 @ 10:09:
Hier ook een 130 zonder M, maar geen pilot (heb 'm sinds juni).
Ben er eigenlijk best wel blij mee vanwege de extra analoge aansluitingen (radioluisteren op de oldschool hifi-installatie zonder dat de tv aan moet). En voor de PVR heb ik nog een dreambox dus ik wacht gewoon lekker tot de M540 uitkomt :).
Met een dreambox (DM800 of hoger) + cardshare + schotel die in staat is om 3-4 sats op te vangen ga je het winnen van die M540 :)

 • Quibus69
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 16-03 00:20
Dank je voor deze opheldering. In ieder geval een 'zorg' minder.
denan schreef op vrijdag 29 oktober 2010 @ 10:01:
[...]


Nee, die zijn namelijk bij XMS geregistreerd. De pilotdeelnemers staan niet in de XMS database.

 • janbrede
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 23:08
denan schreef op vrijdag 29 oktober 2010 @ 10:59:
[...]
Met een dreambox (DM800 of hoger) + cardshare + schotel die in staat is om 3-4 sats op te vangen ga je het winnen van die M540 :)
Ik heb geen schotel maar gebruik nog digitenne (zonder abo) om timeshift recordings te maken (kijk toch meestal niet naar andere zenders dan NL1-3). Voordeel van een dreambox is dat je het ook op een PC kunt bekijken en niet gebonden bent aan de TV die aan de Amino hangt (wat dus wel het geval is bij de PVR Amino's).
Andere oplossing zou natuurlijk zijn om (als het beschikbaar is) met de dreambox van DVB-C op te nemen (kost me wel weer een extra tuner en HD opnemen is dan er niet bij, 't is trouwens toch maar een DM600).
Wat dat betreft is het wel jammer dat er geen online PVR komt waarbij je de opgenomen programma's ook via een soort persoonlijke 'uitzending gemist' portal zou kunnen bekijken op je pc...

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 19-03 21:27
klein vraag:

Ik heb bij mij thuis het probleem dat als ik een uitzending zit te kijken dat de ondertiteling wel eens over de informatie balk valt. Dan krijg je dit effect:

1. tv beeld
2. informatie balk
3. ondertiteling.


Gevolg: je kan de informatie balk dus niet lezen.
Meer mensen last van?

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • ik222
 • Registratie: Maart 2007
 • Niet online
Rekenblok schreef op zaterdag 30 oktober 2010 @ 00:06:
klein vraag:

Ik heb bij mij thuis het probleem dat als ik een uitzending zit te kijken dat de ondertiteling wel eens over de informatie balk valt. Dan krijg je dit effect:

1. tv beeld
2. informatie balk
3. ondertiteling.


Gevolg: je kan de informatie balk dus niet lezen.
Meer mensen last van?
Ja dat gebeurt overal en gebeurde overigens ook al met het oude menu. Het gebeurt alleen als de ondertiteling los bij de stream zit en niet is ingebakken in het beeld. Dit is een bug die ook al bekend is bij Glashart Media overigens.

 • Fiber
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 08:09

Fiber

Beaches are for storming.

Geen last van tot nu toe, Vannacht wel op Discovery dat de ondertiteling een halve minuut voor liep op de uitzending. Zwaar irritant. Liever helemaal geen ondertitels bij Engels, maar dit was helemaal slecht. Onbewust lees je toch mee.... O-)

Edit:
Nog wat, als ik in een keer vanaf bijvoorbeeld Nederland 1, Journaal of zo, naar bijvoorbeeld EuroSport wil met de gewone zap knop dan zie je dus niets veranderen in beeld tot je op de gok de knop weer loslaat, dan komt pas die informatiebalk en een andere zender in beeld. Maar ook als die balk wel in beeld is werkt het niet echt nauwkeurig, als je de knop loslaat blijven de zenders nog een tijdje doorlopen in die balk. Hij stopt niet direct met zappen als je de knop loslaat zeg maar, er zit geen rem op. Lastig.

[Voor 52% gewijzigd door Fiber op 30-10-2010 13:12. Reden: Edit:]

Keep your wits sharp, your heart open and your gun loaded. And never mess with mother nature, mother in-laws and, mother freaking Ukrainians.


 • The Wizard
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 07:15

The Wizard

Moderator Mobile
Is het al bekend wanneer de EPG functie op de DVB-C streams beschikbaar komt? Dat is toch wel een groot gemis.

7090 kWp, 3 subsystemen (20x LG 320 Wp / 3x Canadian Solar 230 Wp)


Anoniem: 49445

@Denan :

Krijg je eigenlijk een bevestiging van je pre-order van een STB met PVR ? Ik heb dat afgelopen week besteld, maar ik zie/hoor er niks van terug. Of is er dan iets mis gegaan en moet ik hem nogmaals bestellen.


Of hoor je echt pas wat als die dingen geleverd kunnen worden ? Zou eerlijk gezegd een bevestiging wel aardig vinden.

[Voor 16% gewijzigd door Anoniem: 49445 op 30-10-2010 15:54]


 • fast-server
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 19-03 14:57
Hebben meer mensen sinds een paar dagen eem lage upload?

Ik kom niet verder meer als 6 tot 8Mbps, heb mijn server al vervangen, andere nic en mijn PC rechtstreeks aangesloten.

Heb ook al de fibermodem een poosje van de spanning gehad en deze ook een reset gegeven het mocht allemaal niet helpen...

Ik heb vannacht een mailtje naar support gestuurd, ik ben benieuwd...

PV Output SolarEdge SE5000H, 12x Jinko JKM390N-6RL3 Tiger> 4,68 kWp, Helling 42°, Oriëntatie 196° (ZZW)


 • DynaMikeY
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 21-11-2022

DynaMikeY

1976 Kever 1300

Ik ben een relatief nieuwe (+/- 3 weken nu) XMS gebruiker, en ben content met mijn aansluiting.

Sinds 2 weken heb ik een Amino 130M, en ik moet zeggen dat ik hier toch wel problemen mee heb. Hij reageert af en toe zo slecht op de afstandbediening, dat ik noodgedwongen soms de hele avond naar 1 zender moet kijken, omdat ik niet kan zappen.

Ik dacht eerst dat het aan de afstandbediening lag (Logitech Harmony 525 en 650), maar de originele ab doet het in die gevallen ook vaak niet. Ik had de Amino in een afgesloten meubel staan, achter matglas, maar dit apparaat wordt zo heet, dat het nauwelijks nog vast te pakken is met de handen. Ik heb dus het apparaat op het meubel gezet, en nu wordt hij al minder heet, maar nog steeds problemen met de ab.

Kent iemand dit verschijnsel? En is er een oplossing voor? Ik ben van plan eens bij het XMS huis hier in Amersfoort langs te gaan, en te kijken of ik hem om kan ruilen.

| Banaan | Ryzen5 3600 (4.2GHz)/ Asrock B550M Pro4 / Radeon RX580 / 32GB DDR4 / 2x 512GB SSD + 3TB HDD / Fractal Design Mini-S | Unraid NAS | i3 2120 (3.3Ghz) /Asus P8Z77-M / 24GB DDR3 / 1x 512GB SSD + 1x 256GB SSD + 7x 4TB HDD / HP Proliant ML110


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 19-03 21:27
@DynaMikeY,

Als je langs het xms huis gaat dan kom je waarschijnlijk mij tegen ;).
Welke tv merk heb je? En in welke plaats woon je?

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • d0s
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 07:53

d0s

sssst

DynaMikeY schreef op zondag 31 oktober 2010 @ 13:02:
XMS huis hier in Amersfoort langs te gaan, en te kijken of ik hem om kan ruilen.
Omruilen kan niet ter plekke, maar ze kunnen daar wel voor je kijken waar het eventueel aan zou kunnen liggen.
Staat de decoder 'achter' de lijn van je beeldbuis? Dat zou kunnen helpen.

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-02 16:54
Anoniem: 49445 schreef op zaterdag 30 oktober 2010 @ 15:53:
@Denan :

Krijg je eigenlijk een bevestiging van je pre-order van een STB met PVR ? Ik heb dat afgelopen week besteld, maar ik zie/hoor er niks van terug. Of is er dan iets mis gegaan en moet ik hem nogmaals bestellen.

[afbeelding]
Of hoor je echt pas wat als die dingen geleverd kunnen worden ? Zou eerlijk gezegd een bevestiging wel aardig vinden.
Volgens mij post je daar een mooi screenshot met een bevestiging.. en daar staat duidelijk op dat men contact opneemt zodra ze leverbaar zijn :)

 • DynaMikeY
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 21-11-2022

DynaMikeY

1976 Kever 1300

Rekenblok schreef op zondag 31 oktober 2010 @ 13:33:
@DynaMikeY,

Als je langs het xms huis gaat dan kom je waarschijnlijk mij tegen ;).
Welke tv merk heb je? En in welke plaats woon je?
Ik woon in Amersfoort Noord...in de wijk Kattenbroek. En de TV betreft een 42" Philips LCD van 2 maanden oud...speciaal mijn 4 jaar oude Samsung vervangen omdat die geen HDMI had :)...maar dit heeft toch helemaal niks met de TV te maken? De Amino zit via HDMI en optical aangesloten op een Denon versterker, die vervolgens via HDMI-uit aangesloten zit op de Philips TV.

Ik heb de Amino gisteren buiten het tv meubel geplaatst, en moet zeggen dat ik het idee heb dat nu wel iets beter gaat...nog even paar dagen in de gaten houden...
d0s schreef op zondag 31 oktober 2010 @ 14:22:
[...]
Staat de decoder 'achter' de lijn van je beeldbuis? Dat zou kunnen helpen.
? Rephrase please? :)

| Banaan | Ryzen5 3600 (4.2GHz)/ Asrock B550M Pro4 / Radeon RX580 / 32GB DDR4 / 2x 512GB SSD + 3TB HDD / Fractal Design Mini-S | Unraid NAS | i3 2120 (3.3Ghz) /Asus P8Z77-M / 24GB DDR3 / 1x 512GB SSD + 1x 256GB SSD + 7x 4TB HDD / HP Proliant ML110


 • d0s
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 07:53

d0s

sssst

DynaMikeY schreef op zondag 31 oktober 2010 @ 16:55:
[...]


Ik woon in Amersfoort Noord...in de wijk Kattenbroek. En de TV betreft een 42" Philips LCD van 2 maanden oud...speciaal mijn 4 jaar oude Samsung vervangen omdat die geen HDMI had :)...maar dit heeft toch helemaal niks met de TV te maken? De Amino zit via HDMI en optical aangesloten op een Denon versterker, die vervolgens via HDMI-uit aangesloten zit op de Philips TV.

Ik heb de Amino gisteren buiten het tv meubel geplaatst, en moet zeggen dat ik het idee heb dat nu wel iets beter gaat...nog even paar dagen in de gaten houden...


[...]

? Rephrase please? :)
Staat de decoder achter je televisie? van de zijkant gezien..

De straling van de beeldbuis wil nog welleens problemen geven :)

[Voor 4% gewijzigd door d0s op 31-10-2010 17:01]


 • The Wizard
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 07:15

The Wizard

Moderator Mobile
Wie heeft er dan een beeldbuis TV met HDMI? :), bestaan die uberhaupt wel?

7090 kWp, 3 subsystemen (20x LG 320 Wp / 3x Canadian Solar 230 Wp)


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 19-03 21:27
@DynaMikeY,
maar dit heeft toch helemaal niks met de TV te maken?
Er zijn bij mij gevallen bekend dat een Sony tv wel eens roet in het eten wil gooien met de besturing.
Vandaar dat ik dat vroeg :).

Batterijen al vervangen? Wil op onverklaarbare reden nog wel eens werken ;)

[Voor 9% gewijzigd door White_Collar op 31-10-2010 17:26]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • DynaMikeY
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 21-11-2022

DynaMikeY

1976 Kever 1300

Rekenblok schreef op zondag 31 oktober 2010 @ 17:25:
@DynaMikeY,


[...]

Er zijn bij mij gevallen bekend dat een Sony tv wel eens roet in het eten wil gooien met de besturing.
Vandaar dat ik dat vroeg :).

Batterijen al vervangen? Wil op onverklaarbare reden nog wel eens werken ;)
Ja... de Harmony 650 is net 2 dagen oud :) En de versterker en mediacenter reageren supergoed op de Harmony,dus het ligt niet daaraan. De originele ab van Amino doet het overigens ook niet als het ding weer kuren heeft...

Ik zal eens proberen de tuner voor de TV te plaatsen (staat er nu cm of 5-10 achter)...

| Banaan | Ryzen5 3600 (4.2GHz)/ Asrock B550M Pro4 / Radeon RX580 / 32GB DDR4 / 2x 512GB SSD + 3TB HDD / Fractal Design Mini-S | Unraid NAS | i3 2120 (3.3Ghz) /Asus P8Z77-M / 24GB DDR3 / 1x 512GB SSD + 1x 256GB SSD + 7x 4TB HDD / HP Proliant ML110


 • SkyFlyer
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 19-03 18:17
Een vraagje over de DVB-C.

Mijn ouders wonen in Leusden en hebben eigenlijk gekozen voor KPN. Nu heeft mijn vader net een nieuwe HD TV gekocht , met DVB-C tuner, omdat hij het ziggo kastje kwijt wilde. Toen hij mij vertelde dat hij voor KPN had gekozen, heb ik hem een KPN tuner laten zien. Hiervan schrok hij zich eigenlijk wild. "Die komt er bij mij niet in !".

Nu begrijp ik dat op dit moment het nog mogelijk is te switchen naar XMS (wat ik sowieso al zou doen, maar dat terzijde), en XMS bied DVB-C aan. Geld dit ook voor de doorgifte van de HD kanalen?

En heeft iemand in XMS gebied toevallig ervaring met de huidige philips LED TV series? (m.n. de PFL7605 serie?)

 • SkyFlyer
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 19-03 18:17
The Wizard schreef op zondag 31 oktober 2010 @ 17:03:
Wie heeft er dan een beeldbuis TV met HDMI? :), bestaan die uberhaupt wel?
Ja die bestaan zeker, ik heb er zelfs één gehad... :P

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 19-03 21:27
Nu begrijp ik dat op dit moment het nog mogelijk is te switchen naar XMS (wat ik sowieso al zou doen, maar dat terzijde), en XMS bied DVB-C aan. Geld dit ook voor de doorgifte van de HD kanalen?
Xms geeft alleen het analoge pakket door in digitaal over dvb-c. Als je HD wilt kijken zul je minimaal de 130(m) moeten aanvragen bij xms.

[Voor 65% gewijzigd door White_Collar op 31-10-2010 19:48]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • eymey
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 19-03 19:31
SkyFlyer schreef op zondag 31 oktober 2010 @ 19:18:
[...]


Ja die bestaan zeker, ik heb er zelfs één gehad... :P
Yep :). Ik denk ook dat, als LCD en plasma niet zo'n vlucht hadden genomen, er ook vast nog wel Full-HD beeldbuis TV's gebouwd zouden zijn. Ik zou hier eerlijk gezegd zelfs nog steeds de voorkeur aan gegeven hebben als dit er was.

De enige reden dat ik nu eigenlijk een platte TV heb is dat ik per se een PC/mediacenter wilde gaan gebruiken (en ik dat gerotzooi met s-video zat was).

Anyway, CRT-computermonitoren konden ook gewoon meer dan PAL resolutie vanaf DVI of VGA weergeven, dus waarom TV's niet :). Alleen zit met de huidige stand van de techniek niemand meer op een beeldbuis te wachten (iig niet als je het esthetisch bekijkt)

 • hybybyte
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 16-09-2022
Rekenblok schreef op zondag 31 oktober 2010 @ 17:25:
@DynaMikeY,


[...]

Er zijn bij mij gevallen bekend dat een Sony tv wel eens roet in het eten wil gooien met de besturing.
Vandaar dat ik dat vroeg :).

Batterijen al vervangen? Wil op onverklaarbare reden nog wel eens werken ;)
AHA!
Dit is nou precies het probleem (en de oplossing) die ik tegenkwam met mijn nieuwe Sony 32EX500 HD LCDTV.
De Amino 110 leek wel te bevriezen (met de originele AB). Diverse malen de amino software geupgrade. Niets hielp.Toen bleek dat ik met de AB vlak voor de sensor de Amino wel (uiterst tergend langzaam)
reageerde. Nieuwe set AAA's hielp niet. Later bleek een andere set AAA's wel te werken (voorlopig?)
Wat is de verklaring dan voor het probleem met de Sony..? Want die heeft toch niets met de aansturing van de Amino 110 te maken
P.s.: Bij mij werkt het Mozaiek vandaag niet.. Hebben meer mensen dit?? Of is dit ook Sony related?

 • Yogoi
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22-12-2021
Dat probleem wat jullie hier noemen met de 110 en bepaalde sony tv's is infrarood inteferentie.
(Ik ben dit nog niet tegengekomen met 130M's overigens)

Het licht wat de TV uitstraald zorgt voor issues met de afstandsbediening(AB) ontvangst op de amino zelf.
Je kan de frequentie van de AB van de 110 aanpassen, maar dit werkt helaas niet in alle gevallen.
(AB code 100 en 200 voor de AB van de 110)
Wat daarnaast soms werkt is de amino achter de beeldlijn te plaatsen. (werkt neit bij alle TV's met dit probleem)

 • DynaMikeY
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 21-11-2022

DynaMikeY

1976 Kever 1300

Hmm...hoe weird het ook klinkt... maar het lijkt nu goed te werken, met de amino VOOR de beeldlijn van de TV. Nog niet te vroeg juichen, maar hij doet het nu al een hele avond goed...

Wel jammer dat dit zo moet... ik wil nl. geen kastje onder mijn TV hebben...daarom stond hij in eerste instantie in het tv meubel. Misschien dat ik maar eens zo'n Marmitek IR extender moet aanschaffen, dan kan alle apparatuur helemaal uit het zicht :)

| Banaan | Ryzen5 3600 (4.2GHz)/ Asrock B550M Pro4 / Radeon RX580 / 32GB DDR4 / 2x 512GB SSD + 3TB HDD / Fractal Design Mini-S | Unraid NAS | i3 2120 (3.3Ghz) /Asus P8Z77-M / 24GB DDR3 / 1x 512GB SSD + 1x 256GB SSD + 7x 4TB HDD / HP Proliant ML110


 • Luuk1983
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 07:02
eymey schreef op zondag 31 oktober 2010 @ 19:55:
[...]


Yep :). Ik denk ook dat, als LCD en plasma niet zo'n vlucht hadden genomen, er ook vast nog wel Full-HD beeldbuis TV's gebouwd zouden zijn. Ik zou hier eerlijk gezegd zelfs nog steeds de voorkeur aan gegeven hebben als dit er was.

De enige reden dat ik nu eigenlijk een platte TV heb is dat ik per se een PC/mediacenter wilde gaan gebruiken (en ik dat gerotzooi met s-video zat was).

Anyway, CRT-computermonitoren konden ook gewoon meer dan PAL resolutie vanaf DVI of VGA weergeven, dus waarom TV's niet :). Alleen zit met de huidige stand van de techniek niemand meer op een beeldbuis te wachten (iig niet als je het esthetisch bekijkt)
Er bestaan full HD beeldbuis TV's van (ik geloof) Samsung. Behalve estetisch ben je natuurlijk heel erg beperkt qua formaat. Onze Sony trinitron van 82cm vroegah was geloof ik al 90 kilo. Ik denk dat een 50" beeldbuis TV gewoon onmogelijk is ;)

AMD Ryzen 7 5800X3D | Gigabyte X570 Aorus ELITE | 32GB Corsair vengence 3200 | MSI RTX3080 Gaming Z | Kingston KC2000 2TB, Samsung 850 EVO 1TB | Fractal Define C TG | Scythe Mugen 5 | Seasonic Focus Plus Gold 650 | HTC Vive


 • hybybyte
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 16-09-2022
Yogoi schreef op zondag 31 oktober 2010 @ 21:53:
Dat probleem wat jullie hier noemen met de 110 en bepaalde sony tv's is infrarood inteferentie.
(Ik ben dit nog niet tegengekomen met 130M's overigens)

Het licht wat de TV uitstraald zorgt voor issues met de afstandsbediening(AB) ontvangst op de amino zelf.
Je kan de frequentie van de AB van de 110 aanpassen, maar dit werkt helaas niet in alle gevallen.
(AB code 100 en 200 voor de AB van de 110)
Wat daarnaast soms werkt is de amino achter de beeldlijn te plaatsen. (werkt neit bij alle TV's met dit probleem)
Bedankt voor de uitleg. Heel vreemd! Helaas werkt de truc met nieuwe batterijen maar heel eventjes idd (of toeval-kwestie?) Ik had gisteravond nog wat zitten testen, en de Sony stoort de IR ontvangst zelfs als de Scartkabel niet aangesloten was. Bovendien als ik de TV uitdeed deed de Amino het direct weer goed. Dus toen had ik inderdaad al geconcludeerd dat het aan het TVlicht lag. De TV Code 100 en 200 werken niet, helaas, wat NU ? Geen andere oplossingen?
Ik neem aan dat dit de TV codes zijn of kan de Code van de Setop box ook aangepast worden? Ik wil dit eerst zeker weten voordat ik dit uittest en ik niet meer met de Amino kan communiceren.

[Voor 3% gewijzigd door hybybyte op 01-11-2010 09:36. Reden: [s][aandeed[/s] -> uitdeed]


Anoniem: 174828

Probeer dit eens:
zet je amino naast je tv en zet er een dvd naast zodat t licht wat van je tv af komt niet op je amino schijnt. En zorg er voor dat je kamer niet verduisterd is maar dat je ook ander licht behalve dat van je tv in je kamer hebt.

Wim

 • hybybyte
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 16-09-2022
Anoniem: 174828 schreef op maandag 01 november 2010 @ 09:16:
Probeer dit eens:
zet je amino naast je tv en zet er een dvd naast zodat t licht wat van je tv af komt niet op je amino schijnt. En zorg er voor dat je kamer niet verduisterd is maar dat je ook ander licht behalve dat van je tv in je kamer hebt.

Wim
Ben nu aan het uittesten en hem hem onder de tv staan (voet van de tv even op een boek om de warmteafvoer van de Amoinonet veilig te stellen) net achter de beeldlijn. Het werkt nu goed, maar het is nu vrij licht in de kamer, ben benieuwd of het vanavond nog werkt, want eerder werkte deze truc niet - en dat was 's avonds !

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-02 16:54
hybybyte schreef op maandag 01 november 2010 @ 09:31:
[...]
Ben nu aan het uittesten en hem hem onder de tv staan (voet van de tv even op een boek om de warmteafvoer van de Amoinonet veilig te stellen) net achter de beeldlijn. Het werkt nu goed, maar het is nu vrij licht in de kamer, ben benieuwd of het vanavond nog werkt, want eerder werkte deze truc niet - en dat was 's avonds !
Wat bij mij vaak problemen veroorzaakt is een reflecterend oppervlak onder (of naast) de STB.

 • Yogoi
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22-12-2021
's avonds is dit probleem inderdaad erger dan overdag.
Toen ik dit probleem voor het eerst tegenkwam heeft het wel even geduurt voor ik wist wat er ana de hand was. (ik had niemand die me toen kon vertellen wat het was ;))

 • hybybyte
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 16-09-2022
Yogoi schreef op maandag 01 november 2010 @ 09:45:
's avonds is dit probleem inderdaad erger dan overdag.
Toen ik dit probleem voor het eerst tegenkwam heeft het wel even geduurt voor ik wist wat er ana de hand was. (ik had niemand die me toen kon vertellen wat het was ;))
Ja bedankt. :) LCD IR emissie komt vrij geregeld voor http://forums.cnet.com/7723-7596_102-225715.html (cnet forum) en wordt kennelijk niet breeduit gecommuniceerd door de fabrikanten.
Bijna 100 euro voor een Marmitek IR extender maakt mijn TV ineens 20 % duurder! Dat zie ik niet zo zitten. zeker aangezien bijvoorbeeld de Logitech Revue GoogleTV box a $300, (iets wat ik in de toekomst waarschijnlijk wel eens zou kunnen gaan kopen) twee IR-blasters heeft.

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-02 16:54
hybybyte schreef op maandag 01 november 2010 @ 10:02:
[...]

Ja bedankt. :) LCD IR emissie komt vrij geregeld voor http://forums.cnet.com/7723-7596_102-225715.html (cnet forum) en wordt kennelijk niet breeduit gecommuniceerd door de fabrikanten.
Bijna 100 euro voor een Marmitek IR extender maakt mijn TV ineens 20 % duurder! Dat zie ik niet zo zitten. zeker aangezien bijvoorbeeld de Logitech Revue GoogleTV box a $300, (iets wat ik in de toekomst waarschijnlijk wel eens zou kunnen gaan kopen) twee IR-blasters heeft.
Ik zie ze overal staan voor 20-30 euro (hier en daar zelfs aanbiedingen voor 9 euro).
Verder is de googleTV momenteel alleen leuk voor de amerikaanse markt en duidelijk nog post beta. De reviews zijn in ieder geval niet al te lovend en dan hebben zij nog toegang tot alle content die voor onze markt gelocked is.

 • hybybyte
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 16-09-2022
denan schreef op maandag 01 november 2010 @ 10:30:
[...]


Ik zie ze overal staan voor 20-30 euro (hier en daar zelfs aanbiedingen voor 9 euro).
Als je een IR-extender weet die geen last heeft van deze IR-interferentie voor die prijs zou ik echt heel graag naam en rugnummer weten, want ik heb zo'n donkerbuin vermoeden dat ik hem wel nodig zal hebben.

off topic: zelfs met de beperkte content is de logitech box een mooi stukje techniek die mijn TV extra mogelijkheden geeft (browser, Harmony remoteIR functie -Al heb ik al de 555- etc.) maar het is nog inderdaad beta toekomst muziek, We zien wel.

[Voor 23% gewijzigd door hybybyte op 01-11-2010 11:06. Reden: off topic toegevoegd]


Anoniem: 174828

Wat ook wel helpt is een kartonnen kokertje van een halve cm om de IR led te schuiven, dan krijgt ie een smallere 'inkijkhoek'.. Maar of je je amino met een dremeltje wilt bewerken... :P

 • DynaMikeY
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 21-11-2022

DynaMikeY

1976 Kever 1300

Ik heb mijn Amino nu pal onder de TV staan, maar wel een cm of 5 voor het scherm... en gisteravond inderdaad geen problemen mee gehad.

ik lees hier dat meerdere mensen geconstateerd hadden dat het probleem 's avonds erger was dan overdag, en dat had ik dus ook. Alleen... het duurt wel even voordat je die link gelegd hebt! Om het erger te maken... ik doe 's avonds laat vaak de meeste lampen op 1 na uit, zodat mijn parkieten hun bek dicht houden als ik een film wil kijken. En juist dan trad het probleem vaak op.

Ik ga nu even experimenteren met verschillende locaties van de Amino, want ik wil hem nog steeds wel uit het zicht hebben eigenlijk. Zou dit een designflaw zijn? Mijn oude Samsung Ziggo DVB-C tuner stond helemaal weggemoffeld diep achterin het TV meubel, en die deed het altijd :(

Wat ik ook heel irritant vind aan de Amino is de statusled... nu is niet te zien of hij aan of uit staat.

| Banaan | Ryzen5 3600 (4.2GHz)/ Asrock B550M Pro4 / Radeon RX580 / 32GB DDR4 / 2x 512GB SSD + 3TB HDD / Fractal Design Mini-S | Unraid NAS | i3 2120 (3.3Ghz) /Asus P8Z77-M / 24GB DDR3 / 1x 512GB SSD + 1x 256GB SSD + 7x 4TB HDD / HP Proliant ML110


 • Luuk1983
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 07:02
DynaMikeY schreef op maandag 01 november 2010 @ 11:41:
Wat ik ook heel irritant vind aan de Amino is de statusled... nu is niet te zien of hij aan of uit staat.
Inderdaad zeg, dat is echt een grote fucking design flaw zeg! Ik weet niet welke idioot dit ooit bedacht heeft, maar ik vind het zo verschrikkelijk dom!

AMD Ryzen 7 5800X3D | Gigabyte X570 Aorus ELITE | 32GB Corsair vengence 3200 | MSI RTX3080 Gaming Z | Kingston KC2000 2TB, Samsung 850 EVO 1TB | Fractal Define C TG | Scythe Mugen 5 | Seasonic Focus Plus Gold 650 | HTC Vive


 • Chadi
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 12-03 21:00
Ik heb zo'n 8 poorts ding bij mij in d ehuiskamer. Zit te denken om over te stappen naar XMS. De vorige bewoners waren niet echt netjes dus vraag me af of er een voeding bij zit bij dat XMS kastje. Zie wel een voedingskabertje zitten in het kastje maar geen voedig die naar het stop contact moet.

Hoort die er standaard al bij te zitten of krijg je die geleverd. Heb namelijk geen zin in hoofdpijn met XMS als die er niet bij zou zitten er wel bij hoort. Dan liever helemaal niet overtsappen. :)

Anoniem: 269348

Er horen bij de Packetfront 8 poorts standaard 2 voedingen bij te zitten.

 • ari3
 • Registratie: Augustus 2002
 • Niet online
Luuk1983 schreef op maandag 01 november 2010 @ 12:02:
[...]Inderdaad zeg, dat is echt een grote fucking design flaw zeg! Ik weet niet welke idioot dit ooit bedacht heeft, maar ik vind het zo verschrikkelijk dom!
Het probleem is vooral dat er maar één rode LED in de settopbox zit. Hierdoor heb je maar drie mogelijkheden: aan, uit of knipperen. Helaas zijn het aantal indicatoren meer dan drie: apparaat aan, apparaat uit, apparaat standby, apparaat ontvangt IR, apparaat start op, enz. Er moet dus een keuze gemaakt worden voor welke indicatie de LED gebruikt moet worden.

Het gedrag van de LED kan deels door de frontend bepaald worden. In mijn frontend kan ik bijvoorbeeld instellen dat ik de LED aan wil als de Amino in bedrijf is en uit als hij uit is of standby staat. Dit is net even anders als het Glashart menu het doet, maar ook dan geldt dat je het verschil tussen uit en standby niet kan zien.

"The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money." -- Margaret Thatcher


 • Luuk1983
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 07:02
ari3 schreef op maandag 01 november 2010 @ 12:41:
Het gedrag van de LED kan deels door de frontend bepaald worden. In mijn frontend kan ik bijvoorbeeld instellen dat ik de LED aan wil als de Amino in bedrijf is en uit als hij uit is of standby staat. Dit is net even anders als het Glashart menu het doet, maar ook dan geldt dat je het verschil tussen uit en standby niet kan zien.
Drie fases? 'Aan', 'stand by' en 'uit'? Volgens mij zijn het er toch maar twee: 'aan' en 'stand by'? Hoe wil je 'uit' dan doen? De stekker eruit trekken? Dan hoeft er voor mij geen lampje te branden hoor :P

Maar goed, ik vind het lampje bij 'bezig met opstarten' ook gewoon bij 'aan' hoort: dus op het moment dat je dat ding aan zet moet het lampje gewoon aan gaan: tijdens het opstarten, tijdens een software update en tijdens gebruik. Lampje aan moet in mijn ogen gewoon 'in bedrijf' zijn, ongeacht wat dat ding op dat moment aan het doen is.

Overigens vind ik het een designflaw omdat ze dus maar één ledje gebruiken, terwijl er (zoals je al aangaf) een hoop factoren zijn die je op één of andere manier met een ledje zou willen weergeven.

[Voor 9% gewijzigd door Luuk1983 op 01-11-2010 12:49]

AMD Ryzen 7 5800X3D | Gigabyte X570 Aorus ELITE | 32GB Corsair vengence 3200 | MSI RTX3080 Gaming Z | Kingston KC2000 2TB, Samsung 850 EVO 1TB | Fractal Define C TG | Scythe Mugen 5 | Seasonic Focus Plus Gold 650 | HTC Vive


 • SkyFlyer
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 19-03 18:17
Rekenblok schreef op zondag 31 oktober 2010 @ 19:28:
[...]


Xms geeft alleen het analoge pakket door in digitaal over dvb-c. Als je HD wilt kijken zul je minimaal de 130(m) moeten aanvragen bij xms.
Denan, weet jij of er plannen zijn alles via DVB-C te laten uitzenden?

 • Chadi
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 12-03 21:00
Anoniem: 269348 schreef op maandag 01 november 2010 @ 12:27:
Er horen bij de Packetfront 8 poorts standaard 2 voedingen bij te zitten.
Worden die bezorgd nadat je je hebt aangemeld of zitten die er ok al maak je geen gebruik van XMS

 • Mojo
 • Registratie: Augustus 2003
 • Nu online

Mojo

The Power Within

Chadi schreef op maandag 01 november 2010 @ 12:56:
[...]


Worden die bezorgd nadat je je hebt aangemeld of zitten die er ok al maak je geen gebruik van XMS
Die horen er al wel bij te zitten. Maar mocht je XMS nemen, bel meteen, als je een abonnement hebt, XMS op en dan kunnen ze via Glashart/Reggefiber een nieuwe voedingsadapter regelen.

X-Life Lanparty Core i9 9900K @ 5Ghz, RTX3080, 16GB, Gigabyte Z390, Custom EK Waterloop


 • Fiber
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 08:09

Fiber

Beaches are for storming.

Anoniem: 269348 schreef op maandag 01 november 2010 @ 12:27:
Er horen bij de Packetfront 8 poorts standaard 2 voedingen bij te zitten.
Inderdaad, bij mij hangen er 3 dingen aan de muur, gemonteerd op een stuk hardboard.
 • De Packetfront 8 poorts glasvezelmodem met ingebouwde unit voor analoge tv.
 • Een losse DRG van 42Networks. (voor telefoon)
 • Een blokje van 2 voedingen.
Misschien heeft de vorige bewoner de voedingen gejat? Anyway, gewoon even bellen met XMS. ;)

Keep your wits sharp, your heart open and your gun loaded. And never mess with mother nature, mother in-laws and, mother freaking Ukrainians.


 • Korumera
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 09:55
Ik werd 5 dagen terug ook gebeld door XMS. Ik had tijd geleden aangegeven dat ik wel geintreseerd ben in glasvezel. Maar goed werd dus gebeld dat ik een brief zou krijgen met een toegangs code en dat ze een modem zouden ophangen. Probleem is alleen dat ik 3 hoog woon in een oud pand en ze het modem beneden neer hangen moet dus ook nog een kabel trekken van ongeveer 40meter. Maar goed eerst maar eens kijken of dat het wel waard is zoveel gedoe.

PSN: Korumera | XBX: Korumera


 • Luuk1983
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 07:02
SkyFlyer schreef op maandag 01 november 2010 @ 12:49:
Denan, weet jij of er plannen zijn alles via DVB-C te laten uitzenden?
Dat lijkt me heel onwaarschijnlijk. IPTV is in veel gevallen als techniek superieur aan DVB-C. Je moet het zo zien dat DVB-C puur ontwikkeld is omdat er nou eenmaal veel coax ligt en niet iedereen zomaar even al hun bekabeling kan ontvangen. Echter, je krijgt ook met DVB-C te maken met een beperkte frequentieruimte en daardoor ook bandbreedte. Niet voor niets dat veel kabelaanbieders in de analoge zenders aan het snoeien zijn om ruimte te maken voor digitale zenders. En met name HD zenders nemen veel ruimte in omdat deze een hoge bandbreedte nodig hebben. En via de coax komt niet alleen de stream binnen van de zender die je aan het kijken bent, maar alles tegelijk. Met een tuner filter je datgene eruit wat je wilt zien. En dat is behoorlijk inefficient.

IPTV heeft een hele andere opzet en (in ieder geval voorlopig) onbeperkte bandbreedte. IPTV is niet gebonden aan frequenties en je krijgt alleen de stream binnen van de zender die je aan het kijk bent. In vele opzichten is IPTV superieur qua techniek. Volgens glashart en XMS heeft IPTV de toekomst en in zeker zin denk ik dat ze daarin gelijk hebben. DVB-C is dus puur een aanvulling en een extra service om op eventueel een tweede TV boven ook digitale kwaliteit beeld te krijgen, maar een vervaging voor het IPTV gedeelte zal het niet worden.

[Voor 0% gewijzigd door Luuk1983 op 01-11-2010 14:12. Reden: typo]

AMD Ryzen 7 5800X3D | Gigabyte X570 Aorus ELITE | 32GB Corsair vengence 3200 | MSI RTX3080 Gaming Z | Kingston KC2000 2TB, Samsung 850 EVO 1TB | Fractal Define C TG | Scythe Mugen 5 | Seasonic Focus Plus Gold 650 | HTC Vive


 • eymey
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 19-03 19:31
Precies! DVB-C is gewoon niet meer dan een overbruggende (en redelijk eenvoudige) techniek om de levensduur van TV transmissie over coax bekabeling nog een poos op te rekken.

Uiteindelijk wordt gewoon alles IPTV. Ik denk dat zélfs de 'kabelaars' uiteindelijk voor de pakketten met bulk zenderaanbod zullen gaan overstappen op IPTV over Docsis, en dat net als bij glasvezel alleen het basispakket nog via dvb-c doorgegeven zal worden, voor de mensen die het simpel willen houden.

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-02 16:54
hybybyte schreef op maandag 01 november 2010 @ 11:00:
[...]

Als je een IR-extender weet die geen last heeft van deze IR-interferentie voor die prijs zou ik echt heel graag naam en rugnummer weten, want ik heb zo'n donkerbuin vermoeden dat ik hem wel nodig zal hebben.

off topic: zelfs met de beperkte content is de logitech box een mooi stukje techniek die mijn TV extra mogelijkheden geeft (browser, Harmony remoteIR functie -Al heb ik al de 555- etc.) maar het is nog inderdaad beta toekomst muziek, We zien wel.
Google op "ir extender prijs".. en je krijgt genoeg hits.

Het googleTV platform is imho nog niet geschikt voor de nederlandse markt. Dan zou ik eerder voor een roku HD gaan. Stukken goedkoper en speelt alles af wat er is. Als over een tijdje de contentmodellen anders zijn kan het leuk worden maar op dit moment heb je er weinig aan.
SkyFlyer schreef op maandag 01 november 2010 @ 12:49:
Denan, weet jij of er plannen zijn alles via DVB-C te laten uitzenden?
Nope. Basisaanbod (analoog) is via DVB-C te krijgen. Voor HD, interactieve diensten en zender pakketten zul je IPTV moeten gebruiken. Glashart gooit de DVB-C content unencrypted op het netwerk dus je hebt geen smartcard nodig. Voor het leveren van extra zenders in pakketvorm heb je juist wel weer smartcards nodig. Dat gaat voorbij aan het doel van de DVB-C optie.

 • Goku33
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 18-03 13:50

Goku33

Ownage!

Heeft iemand ervaring met het gebruik van de Logitech Harmony One afstandsbediening icm de Amino 130M? Ik ben van alles aan het proberen, maar helemaal lekker werken wil het niet.
Al mijn apparatuur reageert perfect op de Harmony, behalve de Amino Set-top-box. In het begin kwamen bijna alle signalen dubbel door, dus hij sprong steeds 2 zenders omhoog of 4 werd 44... erg irritant. In de Harmony settings op de PC heb ik al zitten spelen met timings en de probleemoplosser waardoor het geheel nu wel minder gevoelig is, alleen nu reageert de Amino regelmatig helemaal niet op de signalen van de Harmony. De normale afstandsbediening van de Amino werkt overigens wel uitstekend, dus het is niet zoals hierboven het probleem met interferentie met de TV (een G10 Panasonic plasma).
Wie o wie weet de perfecte settings voor een Harmony icm de Amino 130M? Alvast heel erg bedankt!

 • hybybyte
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 16-09-2022
denan schreef op maandag 01 november 2010 @ 14:37:
[...]
Google op "ir extender prijs".. en je krijgt genoeg hits.
[...]
:) dat had ik natuurlijk al wel gedaan! Idd genoeg hits maareh... Het ging mij om de voorwaarde dat de extender geen last heeft van de interferentie. Straks heb ik er een aangeschaft en pikt die de interferentie net zo goed op als de Amino :(

Ik zal de vraag over jouw hoofd maar aan iedereen stellen. Iemand met dit probleem die een goede Sony-proof IR-extender heeft gevonden zonder de hoofdprijs te betalen..

 • SkyFlyer
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 19-03 18:17
Luuk1983 schreef op maandag 01 november 2010 @ 13:52:
[...]
IPTV heeft een hele andere opzet en (in ieder geval voorlopig) onbeperkte bandbreedte. IPTV is niet gebonden aan frequenties en je krijgt alleen de stream binnen van de zender die je aan het kijk bent. In vele opzichten is IPTV superieur qua techniek. Volgens glashart en XMS heeft IPTV de toekomst en in zeker zin denk ik dat ze daarin gelijk hebben. DVB-C is dus puur een aanvulling en een extra service om op eventueel een tweede TV boven ook digitale kwaliteit beeld te krijgen, maar een vervaging voor het IPTV gedeelte zal het niet worden.
Ben ik helemaal mee eens, en ook het toekomstige over the top model is IPTV veel beter geschikt voor. Probleem is alleen dat er geen TVs zijn met een IPTV tuner...

Volgens mij is dat simpelweg een gebrek aan standaard, aangezien elke TV inmiddels wel een IP verbinding heeft...

Anoniem: 295271

Zijn er meer mensen met een A110 die sinds de nieuwe EPG van vorige week merken dat de tijd tussen het op de knop drukken om hem aan te zetten en daadwerkelijk beeld hebben (dus rode lampje uit op de Amino) veeeeeeeel langer duurt ? Was eerst binnen 1 seconde, nu wel 5-10 seconden. :'(

Als ik eenmaal beeld heb, geen verschil met voorheen.
Getest met TV aan, standby en uit. Geen verschil.

 • Anoniem: 120071
 • Registratie: Augustus 2004
 • Niet online
denan schreef op maandag 01 november 2010 @ 14:37:
[...]
Nope. Basisaanbod (analoog) is via DVB-C te krijgen. Voor HD, interactieve diensten en zender pakketten zul je IPTV moeten gebruiken. Glashart gooit de DVB-C content unencrypted op het netwerk dus je hebt geen smartcard nodig. Voor het leveren van extra zenders in pakketvorm heb je juist wel weer smartcards nodig. Dat gaat voorbij aan het doel van de DVB-C optie.
Als het Glashart Media straks lukt om na 1 december de Nederlandse basis HD zenders in het basispakket te krijgen, dan zouden ze toch ook eens serieus moeten kijken of ze de SD varianten bij DVB-C ook kunnen vervangen door de HD varianten :)
Het zijn veel bekeken basiszenders en die wil je eigenlijk gewoon altijd in de beste kwaliteit kunnen ontvangen. Of je nou via DVB-C kijkt of via IPTV.

[Voor 37% gewijzigd door Anoniem: 120071 op 01-11-2010 18:31]


Anoniem: 260647

Anoniem: 120071 schreef op maandag 01 november 2010 @ 18:29:
[...]

Als het Glashart Media straks lukt om na 1 december de Nederlandse basis HD zenders in het basispakket te krijgen, dan zouden ze toch ook eens serieus moeten kijken of ze de SD varianten bij DVB-C ook kunnen vervangen door de HD varianten :)
Het zijn veel bekeken basiszenders en die wil je eigenlijk gewoon altijd in de beste kwaliteit kunnen ontvangen. Of je nou via DVB-C kijkt of via IPTV.
inderdaad. heb ik ook. Duurt veel langer. Had de eerste keer echt het idee dat het systeem niet werkte. Ook is het wisselen tussen de zenders trager. Zal door de toegevoegde informatie van EPG komen?

 • klopping
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 18-03 14:09
Sinds vorige week heb ik in Vathorst een zeer instabiele internet verbinding.De verbinding lijkt iedere 2 a 3 minuten even weg te vallen. Wie heeft deze ervaring ook?

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 19-03 21:27
@klopping,

Heb je pc al rechtstreeks aangesloten op het modem?

Ik zelf heb namelijk geen last van een instabiele verbinding in vathorst ;)

[Voor 38% gewijzigd door White_Collar op 01-11-2010 19:44]

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • DjVe
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 19-03 19:52

DjVe

Hatsaflats!

Anoniem: 295271 schreef op maandag 01 november 2010 @ 17:42:
Zijn er meer mensen met een A110 die sinds de nieuwe EPG van vorige week merken dat de tijd tussen het op de knop drukken om hem aan te zetten en daadwerkelijk beeld hebben (dus rode lampje uit op de Amino) veeeeeeeel langer duurt ? Was eerst binnen 1 seconde, nu wel 5-10 seconden. :'(

Als ik eenmaal beeld heb, geen verschil met voorheen.
Getest met TV aan, standby en uit. Geen verschil.
Hij start inderdaad wat langzamer op ja. Eerlijk gezegd snap ik eigenlijk ook niet waarom er een standby functie op de Amino boxen zit. Qua stroomverbruik scheelt het geloof ik 2 watt.

 • fast-server
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 19-03 14:57
Jammer genoeg is de upload nog steeds onder de maat, weet niet of support er al mee bezig is maar ik heb in iedergeval nog niets gehoord na het sturen van mijn email.

Speedtest:


Upload naar een ded server met een 100/100 connectie:


Heb meerdere servers getest met het zelfde resultaat, wil gewoon mijn 5.5MB/s upload terug }:O

Download is wel gewoon prima

[Voor 8% gewijzigd door fast-server op 02-11-2010 01:08]

PV Output SolarEdge SE5000H, 12x Jinko JKM390N-6RL3 Tiger> 4,68 kWp, Helling 42°, Oriëntatie 196° (ZZW)


 • GerkeP
 • Registratie: Augustus 2002
 • Nu online

GerkeP

Vragen mag altijd........

@fast-server

En wat zit er allemaal tussen je apparatuur en de DRG?

GerkeP


 • Younes
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 15-03 07:42

Younes

Wie, Wat, Waar?

Het modem is bij mij eindelijk aangesloten en ik zou dus internet moeten hebben. Ik heb mijn router aangesloten voor iig meer dan een uur om een IP adres te krijgen (aangezien dat op MAC adres gaat) en ik heb een pc aangesloten. Ook minimaal 1 uur. Ik krijg maar geen IP adres. Op beide apparaten niet. Dus ook geen internet. Router/pc heb ik aangesloten op poort 1 van het modem. Alle instellingen heb ik gecontroleerd en ik zou dus gewoon automatisch een IP moeten krijgen. Ik heb mijn Wanadoo (inmiddels online) modem op bridge gezet om te krijgen of mijn router/pc een publiek IP adres krijgt en daar gaat het wel gewoon goed. De glasvezelverbinding is wel geleverd dus ik zou volgens XMS internet moeten hebben.

Heb jullie enig idee waar ik nog meer zou kunnen kijken? Denk overigens niet dat het aan mij verder ligt...

...en waarom?


 • Luuk1983
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 07:02
Younes schreef op dinsdag 02 november 2010 @ 09:54:
Het modem is bij mij eindelijk aangesloten en ik zou dus internet moeten hebben. Ik heb mijn router aangesloten voor iig meer dan een uur om een IP adres te krijgen (aangezien dat op MAC adres gaat) en ik heb een pc aangesloten. Ook minimaal 1 uur. Ik krijg maar geen IP adres. Op beide apparaten niet. Dus ook geen internet. Router/pc heb ik aangesloten op poort 1 van het modem. Alle instellingen heb ik gecontroleerd en ik zou dus gewoon automatisch een IP moeten krijgen. Ik heb mijn Wanadoo (inmiddels online) modem op bridge gezet om te krijgen of mijn router/pc een publiek IP adres krijgt en daar gaat het wel gewoon goed. De glasvezelverbinding is wel geleverd dus ik zou volgens XMS internet moeten hebben.

Heb jullie enig idee waar ik nog meer zou kunnen kijken? Denk overigens niet dat het aan mij verder ligt...
Poort 2 proberen. Zo heb ik ook voor Jan *** gewacht, terwijl internet blijkbaar op de andere poort zat.

AMD Ryzen 7 5800X3D | Gigabyte X570 Aorus ELITE | 32GB Corsair vengence 3200 | MSI RTX3080 Gaming Z | Kingston KC2000 2TB, Samsung 850 EVO 1TB | Fractal Define C TG | Scythe Mugen 5 | Seasonic Focus Plus Gold 650 | HTC Vive


 • Younes
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 15-03 07:42

Younes

Wie, Wat, Waar?

Luuk1983 schreef op dinsdag 02 november 2010 @ 09:57:
[...]

Poort 2 proberen. Zo heb ik ook voor Jan *** gewacht, terwijl internet blijkbaar op de andere poort zat.
ik heb een genexis modem. werkte het bij jou meteen daarna?

...en waarom?


 • Luuk1983
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 07:02
Younes schreef op dinsdag 02 november 2010 @ 10:04:
[...]
ik heb een genexis modem. werkte het bij jou meteen daarna?
Ik heb ook een Genexis. En bij mij stond in de handleiding poort x. Dus ik op poort x mijn internetkabel aangesloten, bleek dat het internet op poort y zat. Ik weet niet meer precies welke poorten het hier betreft, maar als poort 1 niet werkt in jouw geval, probeer gewoon poort 2 eens.

Volgens XMS kan na een oplevering het tot 2 dagen duren voordat internet actief is, maar in de prakrijk is het een kwestie van een paar uur.

AMD Ryzen 7 5800X3D | Gigabyte X570 Aorus ELITE | 32GB Corsair vengence 3200 | MSI RTX3080 Gaming Z | Kingston KC2000 2TB, Samsung 850 EVO 1TB | Fractal Define C TG | Scythe Mugen 5 | Seasonic Focus Plus Gold 650 | HTC Vive


 • Mojo
 • Registratie: Augustus 2003
 • Nu online

Mojo

The Power Within

Younes schreef op dinsdag 02 november 2010 @ 10:04:
[...]


ik heb een genexis modem. werkte het bij jou meteen daarna?
Het kan wel kloppen dat internet soms op een andere poort zit. Dat komt omdat er bij een bepaalde order soms IPTV íets eerder wordt geprovisioned dan internet en dan zijn de poorten voor internet en IPTV omgedraaid. Dit komt inderdaad alleen voor op een Genexis. Op een packetfront zijn alle poorten geschikt voor alle diensten. (Hoewel poort 1 een andere QoS heeft geloof ik).

X-Life Lanparty Core i9 9900K @ 5Ghz, RTX3080, 16GB, Gigabyte Z390, Custom EK Waterloop


 • Younes
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 15-03 07:42

Younes

Wie, Wat, Waar?

Mojo schreef op dinsdag 02 november 2010 @ 11:20:
[...]

Het kan wel kloppen dat internet soms op een andere poort zit. Dat komt omdat er bij een bepaalde order soms IPTV íets eerder wordt geprovisioned dan internet en dan zijn de poorten voor internet en IPTV omgedraaid. Dit komt inderdaad alleen voor op een Genexis. Op een packetfront zijn alle poorten geschikt voor alle diensten. (Hoewel poort 1 een andere QoS heeft geloof ik).
En als je alleen maar Internet hebt besteld? (Telefonie heb ik ook besteld, maar dat sluit je niet aan op 1 van de ethernetpoorten (neem ik aan))

...en waarom?


 • stoerebink
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 02-02 20:29
Ik begrijp dat het TV-Headend in Soest nu is omgezet naar het Digitale Headend in Veenendaal.

Dat zou moeten inhouden dat het analoge tv-beeld in Amersfoort/Hooglanderveen nu beduidend beter zou moeten zijn. Iemand al gekeken?

En zit er dan nu ook DVB-C in Amersfoort/Hooglanderveen op het analoge signaal?

 • Mau_Maus
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Nou na het debacle van 3 weken geen internet...

Heb ik sinds vanochtend 0 dienstien. Ach het heeft ieder geval eventjes gewerkt ;)
Helpdesk zeg dat het door de migratie komt. Al dacht ik dat die al geweest is inmiddels. Maar hij denkt het snel te kunnen oplossen en ik wordt terug gebeld... Ben benieuwd.

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 19-03 21:27
stoerebink schreef op dinsdag 02 november 2010 @ 13:14:
Ik begrijp dat het TV-Headend in Soest nu is omgezet naar het Digitale Headend in Veenendaal.

Dat zou moeten inhouden dat het analoge tv-beeld in Amersfoort/Hooglanderveen nu beduidend beter zou moeten zijn. Iemand al gekeken?

En zit er dan nu ook DVB-C in Amersfoort/Hooglanderveen op het analoge signaal?
Ben nog niet van op te hoogte, ik ga even kijken hoe het signaal in vathorst is :)

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • fast-server
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 19-03 14:57
Loveparade schreef op dinsdag 02 november 2010 @ 08:52:
@fast-server

En wat zit er allemaal tussen je apparatuur en de DRG?
Heb een 42networks (oude portaal woning)

Het maakt niet uit of ik rechtsteeks connect of via mijn linux server snelheid blijft het zelfde.
Heb uiteraard ook mijn server apart getest, die doet 660 tot 990Mbps van lan naar wan en andersom.
Vorige week was er hier storing met XMS, meer als een halve dag geen Internet, daarna werkte het weer maar was de snelheid zo.

Ik moest toen de modem meer als een uur uitzetten voor de IP lease, erg vaag want ik heb een vast IP.

PV Output SolarEdge SE5000H, 12x Jinko JKM390N-6RL3 Tiger> 4,68 kWp, Helling 42°, Oriëntatie 196° (ZZW)


 • Mojo
 • Registratie: Augustus 2003
 • Nu online

Mojo

The Power Within

Younes schreef op dinsdag 02 november 2010 @ 11:25:
[...]


En als je alleen maar Internet hebt besteld? (Telefonie heb ik ook besteld, maar dat sluit je niet aan op 1 van de ethernetpoorten (neem ik aan))
Dan zit internet op de eerste poort. :)

X-Life Lanparty Core i9 9900K @ 5Ghz, RTX3080, 16GB, Gigabyte Z390, Custom EK Waterloop


 • Yogoi
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22-12-2021
Mau_Maus schreef op dinsdag 02 november 2010 @ 14:38:
Nou na het debacle van 3 weken geen internet...

Heb ik sinds vanochtend 0 dienstien. Ach het heeft ieder geval eventjes gewerkt ;)
Helpdesk zeg dat het door de migratie komt.
Dat zou inderdaad kunnen kloppen.
jouw adres stond voor begin deze week op de planning.
maandag zat je er in ieder geval niet bij aangezien ik samen met VWT (aannemer) de migratie adressen gecontroleerd heb. Ik neem morgen wel even een kijkje.

Een voordeel, het probleem met je vaste IP is nu bekend en word nu als routine aanpassing gedaan bij de migratie, althans dit heb ik begrepen na het oplossen van je vorige issue.

 • Mau_Maus
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Yogoi schreef op dinsdag 02 november 2010 @ 21:03:
[...]


Dat zou inderdaad kunnen kloppen.
jouw adres stond voor begin deze week op de planning.
maandag zat je er in ieder geval niet bij aangezien ik samen met VWT (aannemer) de migratie adressen gecontroleerd heb. Ik neem morgen wel even een kijkje.

Een voordeel, het probleem met je vaste IP is nu bekend en word nu als routine aanpassing gedaan bij de migratie, althans dit heb ik begrepen na het oplossen van je vorige issue.
oh ik dacht juist dat die 3 weken geen internet juist door die migratie kwam... Dat ik dus al gedaan was...

Maar goed ik wacht morgen wel af. De rest heb ik via de direct message besproken. Anders komt hier teveel onnodige gebrabbel in dit topic te staan ;)

Anoniem: 269348

Let op!!!

Op dit moment word veelvuldig een email verzonden met geinfecteerde bijlage.
De afzender gebruikt daarvoor de namen als : DHL en UPS.
Open deze bijlage NOOIT!

Ik ontvang zelf (bijna) nooit dit soort mail.
Al deze mails komen binnen op de XMS accounts.

 • trankilo
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 06-03 14:58
[b][message=34956250,noline]
[knip]

En zit er dan nu ook DVB-C in Amersfoort/Hooglanderveen op het analoge signaal?
Officieel van af december pas.
Maar je kan zo nu en dan eens zoeken op freq 304 en ik gok network ID 3800

Vandaag trouwens de helpdesk van XMS moeten bellen. Ik kreeg telkens na lang wachten en de rechtenvrije muziek (en gelijk hebben ze, f?k die BUMA) de melding "deze gebruikers is niet ingelogd" waarna de verbinding direct verbroken werd. In het 2e uur dat ik aan het proberen was contact te krijgen probeerde ik eens het knopje facturen (ofzoowiets) en zowaar kreeg ik een mensch aan de telefoon.

Het gesprek ging zo van start:
XMS: goedenavond
ik : goedenavond, ik heb een vraag.
XMS: dan mag u blij zijn dat ik de telefoon op neem
ik: wut? 8)7

 • Caelorum
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 09:46
trankilo schreef op dinsdag 02 november 2010 @ 22:47:
[...]Het gesprek ging zo van start:
XMS: goedenavond
ik : goedenavond, ik heb een vraag.
XMS: dan mag u blij zijn dat ik de telefoon op neem
ik: wut? 8)7
HAHAHA! Geniaal! Ik zou echt helemaal dubbel liggen ^^ Wie zegt dat ze geen humor hebben bij XMS?
Overigens heb ik goede ervaringen met de personen bij Facturen (als die echt verschillen). Ze werken m.i. redelijk efficient en ze bellen ook daadwerkelijk terug itt sommige andere mensen bij verschillende helpdesken...
Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee