Toon posts:

XMS glasvezelinternet voor particulieren deel VII Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 26 Laatste
Acties:
 • 156.631 views

 • Yogoi
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22-12-2021
Thread nummer 7 alweer van het grote XMS - glasvezelinternet topic.[afbeelding]
Glasvezelinternet voor particulieren
Dit is een vervolg thread van de threads:
[Portaal] 10 Mb/s internet?
XMS Glasvezelinternet voor particulieren (Portaal/Dudok/SCW)
XMS Glasvezelinternet voor particulieren - deel III
XMS Glasvezelinternet voor particulieren - deel IV
XMS Glasvezelinternet voor particulieren - deel V
[url=”http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1356970”]XMS Glasvezelinternet voor particulieren – deel VI[/url]


Over XMS
Een aantal jaren geleden is de woningstichting Portaal begonnen met plannen voor het aansluiten van al haar huurwoningen op een glasvezelnetwerk. Uiteindelijk is de investeringsmaatschappij GNEM hierbij betrokken geraakt. De structuur van het netwerk is open dus elke partij kan diensten gaan leveren op het glasvezelnetwerk.

Er was echter bij de start van het project wel een partij nodig die de eerste nieuwe diensten zou gaan leveren en hiervoor is uiteindelijk het bedrijf XMS opgericht. XMS bied momenteel diensten als analoge televisie over het glasvezelnetwerk, glasvezelinternet, voip-telefonie en Digitale Televisie.
Ook is druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe diensten.
Kan iedereen zomaar een glasvezelaansluiting krijgen?

Nee, aangezien de aanleg van een glasvezelnetwerk een zeer kostbaar traject is levert XMS alleen glasvezeldiensten in vooraf afgebakende gebieden. In de meeste gevallen zijn dit Portaal/Dudok/Alliantie woningen, maar vaak starten mensen ook eigen vraagbundelingstrajecten op. Is er voldoende vraag in een stad dan zal XMS, tezamen met de GNEM/Reggefiber, een project opstarten en de stad/wijk van glasvezel voorzien.

Voorbeelden van dergelijke trajecten zijn:
http://www.nieuwlandopglasvezel.nl
http://www.glasvezelwijchen.nl/
http://www.glazenkamp.nl/
(en nog vele anderen)

De aansluiting van een woning kost XMS tussen de 1200 en 1500 euro per woning. Een groot deel hiervan komt op rekening van de GNEM, maar per woning zijn er uiteindelijk 150,- euro aansluitkosten voor de bewoner. Hiervoor krijgt men op een centrale locatie in de woning (bvb in de meterkast) een glasvezelaansluitpunt afgemonteerd waarop men de computer/televisie of telefoon kan aansluiten.

In veel gevallen zal de aansluitprijs per woning onder de 150,- euro liggen. Recente projecten hebben gebruik gemaakt van een speciale 'burenactie' waarbij de aansluitkosten lager worden naarmate meer mensen in een straat/wijk zich aanmelden. Het uiteindelijke bedrag komt dan vaak op 75,- uit.. en vaak is de aanleg zelfs helemaal gratis! In veel van de nieuw aan te sluiten gebieden is er zelfs een regeling dat er tijdens de bouwfase helemaal geen aansluitkosten gelden. (zoals bijvoorbeeld in Veenendaal en Wijchen)

Belangrijk: Met Portaal/SCW/Dudok zijn er afspraken gemaakt waardoor de huurders geenkosten berekend krijgen voor de glasvezelaansluiting dus in dit geval zal de verhuurder de kosten op zich nemen. De verhuurder blijft dus ook eigenaar van de hardware in de meterkast en de glasvezelaansluiting. Neem dus niet de hardware mee mocht je verhuizen!
Contact

Website: www.xmsnet.nl
Email: info@xmsnet.nl
Helpdesk: 0800 555 2 555
Planningsvragen

In de meeste nieuwe trajecten zijn speciale voorzieningen getroffen om nieuwe klanten te voorzien van een correcte planning. Per regio stelt XMS een bouwmanager aan die de oplevering van glasvezel in een gebied zal coordineren. In de meeste gevallen zijn deze mensen gewoon telefonisch bereikbaar en zal het nummer via de helpdesk gecommuniceerd worden.

Maar: Houd aub wel rekening met het feit dat de aanleg van een glasvezelnetwerk een project is dat niet makkelijk in te plannen is. Vaak heeft een aannemer te maken met onverwachte vertragende factoren en is niet duidelijk te zeggen wanneer een specifieke woning aangesloten zal worden.(In ieder geval niet ruim vooraf). De reden dat de aanleg van het netwerk zo complex is heeft vooral te maken met het feit dat het netwerk nog gebouwd moet worden. ADSL (koper) of Coax-netwerken zijn natuurlijk al lang aanwezig in de meeste gemeenten/woningen, dus een abonnement aanvragen op één van deze netwerken is een kwestie van een dienst activeren. Voor het opleveren van een glasvezelnetwerk zal het complete netwerk eerst aangelegd moeten worden.


De aanleg hiervan bestaat per wijkdeel/stad uit een aantal fasen:
In de eerste fase worden de centrales geplaatst en legt men het 'core netwerk' aan.
In de tweede fase begint men met het legggen van de glasvezel naar de straten/woningen.
In de derde (en laatste) fase sluit men de woningen aan op de glasvezel en worden de diensten geactiveerd.
Vragen over configureren van diensten via het klantenportal
Voor het configureren van de diensten heeft XMS een klantenportal ( https://mijn.xmsnet.nl/ ) Hierop zijn zaken als anoniem bellen, voicemail, doorschakelen, vaste IP-adressen, facturen, telefoniegegevens etcetcetc te regelen. Mocht je iets willen aanpassen, kijk dan aub eerst even hier voor het in dit forum te vragen.
Contact:

Telefoon: 0800 555 2 555 (servicedesk) 08:00-22:00
Fax: 024-3592550
E-mail: info@xmsnet.nl

 • Yogoi
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22-12-2021

XMS - Diensten

Ik zal mijn best doen om het dienstenoverzicht bij te houden, maar kijk voor het actuele overzicht altijd op www.xmsnet.nl.


XMS - Internet

XMS levert standaard een symmetrische glasvezelverbinding van 50/50Mbit voor 42,50 per maand. Optioneel is tegen een meerprijs een 100/100Mbit abonnement af te nemen.(sinds kort in Zeewolde ook 200/200mbit) Dankzij de koppeling die XMS heeft op de AMS-IX (via het netwerk van InterNLnet) halen in alle gevallen klanten ook daadwerkelijk deze snelheid. Dit in schril contrast met bvb bestaande DSL/Coax netwerken waar de snelheden vaak lager uitvallen dan geadverteerd.

Bij het internet abonnement zitten natuurlijk email faciliteiten (100Mb mailbox) en persoonlijke hosting (100Mbyte). Ook zitten een spamfilter en een email-virusscanner in het abonnement.

Neemt men XMS af dan krijgt men op een centrale locatie een glasvezelaansluitpunt aangesloten waarop men de computer aan kan sluiten. Belangrijk hierbij is wel dat het aansluitpunt wel voorzien is van 4 (of 8 ) UTP-poorten, maar in de praktijk zal slechts één van deze poorten voorzien zijn van een internet verbinding. Wil je meerdere computers aansluiten dan zul je dus een router moeten plaatsen.

Belangrijk:Let bij de aanschaf wel op of de router echt in staat is om 50/50Mbit verkeer te routeren, in de praktijk blijkt dat veel modellen dit niet kunnen.. en dus ergens op de 20-30Mbit blijven steken. Dit ondanks het feit dat men de routers verkoopt als 100Mbit router. Of een router de doorvoersnelheid (throughput) van 50Mbit of 100Mbit ook werkelijk aankan is terug te vinden op www.smallnetbuilder.com. Let hierbij vooral op de LAN/WAN throughput.

Poortverdelingen XMS glasvezelaansluitpunten

Packetfront 8 poorts CPS
Poort 1: DRG-22 (telefonie)
Poort 2: IPTV
Poort 8: Internet

DRG 4 poorts CPS
Poort 1: IPTV
Poort 2: Internet

Genexis CPS
Poort 1:Internet
Poort 2:IPTV
(in sommige gevallen kan het voorkomen dat deze poorten omgedraaid zijn)


XMS - Telefonie

De telefoniedienst van XMS is gebasseerd op het platform dat ook voor Optibel gebruikt is (www.optibel.nl). Deze dienst is meerdere keren als een kwalitatief uitstekende dienst getest in bvb Computer Totaal. In de praktijk zullen er dus geen verschillen zijn tussen het vertrouwde analoge telefonienetwerk en XMS telefonie. In tegenstelling tot veel andere VoIP diensten heeft XMS het volledige netwerk qua QoS onder controle dus van standaard VoIP problemen (jitter/echo/etc) is er geen sprake.

Elke telefoonlijn heeft een eigen gereserveerd gebied binnen het netwerk en is dus onafhankelijk van up/download gedrag van XMS klanten.

Op het XMS aansluitpunt zijn 2 telefoonlijnen aan te sluiten (de 2e is voor een meerprijs/maand af te nemen via het klantenportal), maar dit zijn wel analoge telefoonlijnen. ISDN telefoons zullen dus niet werken.

De XMS telefoniedienst bied ondersteuning voor alle gangbare STS-functionaliteiten, bvb wisselgesprek, 3-way calling, callfwd, etc. Een overzicht hiervan is te vinden op www.xmsnet.nl.


XMS - Analoge televisie

Op het glasvezelaansluitpunt zit ook een aansluiting voor analoge televisie. Doormiddel van een F-connector is een traditionele coax-kabel aan te sluiten op deze aansluiting en kun je je bestaande coax-installatie aansluiten op het analoge signaal van XMS.

In de huidige vorm geeft XMS via het analoge signaal 40Televisie, en 35-40 radiozenders door (note: Dit kan wel per regio verschillen, kijk voor het actuele overzicht op www.xmsnet.nl) die zonder settop-box te bekijken zijn. Het signaal komt binnen via een 2e glasvezel en is dus niet van invloed op de snelheid van het XMS internetverkeer.

XMS - Digitale televisie

Het is ook mogelijk om bij XMS gebruik te maken van interactieve digitale televisie. Voor het gebruik hiervan is echter wel een zogeheten Settop-box nodig die men los moet kopen. Een voorwaarde voor het afnemen van digitale televisie is echter wel dat men een abonnement heeft op XMS-analoge televisie. Voor het ontvangen van digitale televisie zullen dan geen extra kosten in rekening worden gebracht.

VideoOnDemand diensten
Met XMS digitale televisie is het ook mogelijk om gebruik te maken van een aantal VoD diensten. Dit zijn interactieve diensten zoals bijvoorbeeld uitzendinggemist of RTL+. Een verschil met de websites van deze diensten is natuurlijk de beeldkwaliteit, in de meeste gevallen zal dit bij de VoD-diensten van XMS een stuk hoger zijn dan bij de webbased-varianten (4Mbit versus 0.5Mbit).
Naast de huidige VoD diensten zijn er natuurlijk nog een groot aantal in ontwikkeling, maar hierover kan ik nu nog weinig vertellen.

Beeldkwaliteit
De beeldkwaliteit van digitale televisie zal natuurlijk een stuk hoger liggen dan bij analoge televisie doordat wij de NOB-mediagateway streams 1 op 1 doorgeven (8Mit/kanaal). De meeste streams zijn echter wel gewoon in het SD(PAL)-formaat, dus verwacht geen HD-kwaliteit. Dit hangt puur af van het feit dat de zenders niet uitzenden in HD.

HDTV
Sinds 18 juni 2009 is het ook mogelijk om bij XMS HDTV te bestellen. Meer informatie hierover is terug te vinden op www.xmsnet.nl!

Verbruikte bandbreedte
Net zoals bij analoge tv is het digitale televisie-signaal onafhankelijk van de internetverbinding. De huidige capaciteit per woning is 100/100Mbit, dus als je een 50/50Mbit internetabonnement gebruikt zal IPTV de overige bandbreedte verbruiken.

[Voor 99% gewijzigd door Yogoi op 18-02-2010 11:57]


 • Yogoi
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22-12-2021

XMS - Handige links


http://www.smalnetbuilder.com (Kan mijn 100Mbit router nou echt 100Mbit aan?)
http://www.internl.net/in...article&id=322&Itemid=372 Waar moet ik op letten als ik de snelheid niet haal?
http://dtvuitrol.xmsnet.nl/dtvnhd.pdf Digitale televisie & HDTV artikel

Handleidingen
XMS installatiehandleidingen


[Voor 98% gewijzigd door Yogoi op 18-02-2010 11:58]


 • Yogoi
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22-12-2021
Reserved

[Voor 198% gewijzigd door Yogoi op 02-03-2010 11:00]


 • Yogoi
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22-12-2021
Deel 7 dus ;)

Ik zal de start items nog wel gaan editten zodat ze weer actueel/correct zijn.

[Voor 96% gewijzigd door Yogoi op 18-02-2010 11:59]


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 28-03 09:52

psychoclown

Back in black

Hoppa gaat alweer hard, dat er dit jaar veel goeds mag komen voor XMS en de gebruikers ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • Yogoi
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22-12-2021
Er gaan dit jaar nog wel wat dingen veranderen :)
Binnenkort daarover meer.

 • abhaas
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 14:22
je zit ons weer nieuwschierig te maken

 • Anoniem: 312857
 • Registratie: Augustus 2009
 • Niet online
meer HD-kanalen, opname functionaliteit, sport1 en film1, films on demand en gratis snelheidsverhoging. laat dit allemaal maar dit jaar komen! :)

 • GerkeP
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 13:08

GerkeP

Vragen mag altijd........

Yogoi schreef op donderdag 18 februari 2010 @ 12:28:
Er gaan dit jaar nog wel wat dingen veranderen :)
Binnenkort daarover meer.
Officiele mededeling dat ik mijn Ziggo decoders niet had moeten weggeven?

GerkeP


 • Yogoi
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22-12-2021
abhaas schreef op donderdag 18 februari 2010 @ 12:53:
je zit ons weer nieuwschierig te maken
Ik ga gewoon bij marketing werken denk ik.

Het is niks wereld schokkends. Er moet gewoon eerst even 100% zekerheid over komen voordat ik het wil posten. Niks is zo vervelend als dat ik iets post en er een week later op meot terugkomen.

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-02 16:54
Terwijl je daarover nadenkt mag je mooi mijn startposts editten zodat:
- Thread 6 erin voorkomt
- Mijn persoonlijke disclaimer eruit gaat

:)

Verder mag je alles gebruiken.. zolang je een bepaalde langharige collega duidelijk maakt dat zijn muziek herrie is ;)

 • Yogoi
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22-12-2021
denan schreef op donderdag 18 februari 2010 @ 13:40:

Verder mag je alles gebruiken.. zolang je een bepaalde langharige collega duidelijk maakt dat zijn muziek herrie is ;)
Meatloaf? ja hij moet niet zo huilen ;)
(en betere muziek gaan maken)

 • Yogoi
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22-12-2021
Nummer weergave:

Dit is officieel opgelost (yay eindelijk ;))

Als je nog vreemde dingen of problemen tegenkomt laat het me dan even weten.
(webteam[at]xmsnet.nl)

 • marigo
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 26-03 19:11
@Yogoi,

Wil je wel even een email sturen, want de webmail werkt niet.

zie hieronder:

ERROR: Could not complete request.
Verzoek: SELECT "INBOX"
Reason Given: SELECT failed: when syncing "/var/bincimap-cache//home/34000/34300/u000864f/INBOX_bincimap-cachekMayOP":Bad file number

Enig idee?

 • Yogoi
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22-12-2021
Ja er zijn wat problemen met de mail, zoals je ziet.
Word aan gewerkt. (persoonlijk hier geen contact over gehad dus weet niet wat de huidige status is)
denan schreef op donderdag 18 februari 2010 @ 13:40:
Terwijl je daarover nadenkt mag je mooi mijn startposts editten zodat:
- Thread 6 erin voorkomt
- Mijn persoonlijke disclaimer eruit gaat

:)

Verder mag je alles gebruiken.. zolang je een bepaalde langharige collega duidelijk maakt dat zijn muziek herrie is ;)
Misschien hints geven over een mp3 speler of anders oordopjes iets dieper aanstampen ?

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-02 16:54
Yogoi schreef op donderdag 18 februari 2010 @ 15:14:
Ja er zijn wat problemen met de mail, zoals je ziet.
Word aan gewerkt. (persoonlijk hier geen contact over gehad dus weet niet wat de huidige status is)
Gefixed. Er was een issue met vollopende storage en om dat te verhelpen moest de webmail even uit.

 • MeatLoaf
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 18-02 13:32
Yogoi schreef op donderdag 18 februari 2010 @ 13:53:
Meatloaf? ja hij moet niet zo huilen ;)
(en betere muziek gaan maken)
<offtopic>
Wat is er mis met MeatLoaf? ;)
</offtopic>

 • Yogoi
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 22-12-2021
MeatLoaf schreef op donderdag 18 februari 2010 @ 15:44:
[...]


<offtopic>
Wat is er mis met MeatLoaf? ;)
</offtopic>
Gehaktbrood is top, die zanger dude not so much ;)
En daar vergelijk ik hem mee (en dan niet qua zang "talent")


en @Denan:
Thanks voor de info.

 • d0s
 • Registratie: Augustus 2004
 • Nu online

d0s

sssst

Mooi dat eindelijk het nummerprobleem bij Genexis is opgelost! Overigens de geluiden van tele2 gebruikers over de amino met pvr zijn erg goed tot dusver :)

 • eymey
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 30-03 21:09
hmm dat klinkt positief inderdaad! Zijn ze ook tevreden over de snelheid van de box e.d.? XMS zou er goed aan doen ook met die box te gaan werken, uiteindelijk. Als een provider als tele2 het ook goed kan doen....

Nou ja, mochten zowel KPN als XMS als Tweak me op glasvezel gebied echt zwaar teleur gaan stellen, dan is altijd tele2 dus nog een optie :x

Anoniem: 269348

Betreft nummerweergave,
Het werkt hier ook weer op de manier als vanouds.
Heb wel alle telnrs weer terug moeten zetten naar de voorgaande situatie.
dus de 0031 weer verwijderen, en weer gewoon net + abb nummer.

 • ari3
 • Registratie: Augustus 2002
 • Niet online
Hmmm... is men iets aan het testen met digitale TV ofzo? Geluid is weggevallen... Ligt aan de STB denk ik want in VLC krijg ik wel geluid. De stream is dus okee.

Ook zie ik een nieuwe zender op kanaal 129 genaamd Pebble TV. Gisteren had ik nog Fan en Fashion TV in het zenderpakket maar die lijken nu vweer verdwenen :?

"The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money." -- Margaret Thatcher


 • ari3
 • Registratie: Augustus 2002
 • Niet online
Na herstart van de Amino heb ik weer geluid. Ook vaag: op kanaal 109 was er net DanceTV nu weer gewoon Consumenten 24. Men is iets met de zenderpakketten aan het doen blijkbaar?

"The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money." -- Margaret Thatcher


Anoniem: 295271

Ook hier 2x goed nieuws :

- Nummerweergave (+ caller ID) doet het weer als vanouds via m'n 42Networks CPS :)
- SlamTV is eindelijk weer artifacts vrij op m'n Aminet 110 :)

Nu nog die Ifanzy gids fixen XMS, want daar heb je nu niks aan:

- of je krijgt een zwart scherm (Ned1-3, RTL4/5/7/8/, SBS, Veronica etc)
- of hij zapt vanuit de gids naar de verkeerde zender (Eurosport, Journaal24, NGC, Animal Planet etc)

:| :/

Anoniem: 269348

Wist niet of dit al bekend was gemaakt.
Maar het viel mij net pas op.
Miv 2 maart as. gaan alle extra dig. tv pakketten berekend worden,
zie ook :http://www.xmsnet.nl/uplo...overzicht%202%20maart.pdf.
Ik wist wel dat dit al zou gebeuren, maar zo snel!

Echter wat mij ook opviel, is dat voor het BASIS pakket ook berekend gaat worden enwel 4,95 euro per/maand.

@ Yogoi > Het BASIS pakket digitale TV zou toch altijd gratis blijven.
Want anders is hier een grove fout gemaakt.

edit > dit las ik nog verder op de site, Basis digitaal blijft wel gratis als je al een settopbox hebt.

Nieuw digitaal pakket per 2 maart
Aan het royale digitale basispakket wordt een aantal nieuwe zenders toegevoegd, terwijl de tijdelijk in het
pakket opgenomen zenders eruit gaan. In totaal bestaat het nieuwe pakket uit maar liefst meer dan 60 zenders,waarvan u Nederland 1, 2 en 3 zelfs blijvend in HD-kwaliteit ontvangt.*

Ter kennismaking krijgt u tot 31 december 2010 bovendien gratis het Gemistpakket en SBS HD.*
Heeft u al een settopbox voor digitale of HD televisie? Dan verandert er niets. Het digitale basispakket is gratis voor u. Als u zich vóór 2 maart 2010 aanmeldt voor digitale televisie dan betaalt u eenmalig € 89,- voor de benodigde digitale settopbox en is het abonnement verder gratis. En als u liever de HD-settopbox hebt, betaalt u € 199,-

Als u zich op 2 maart 2010 of later aanmeldt voor digitale televisie dan betaalt u € 4,95 per maand voor het digitaal basispakket en krijgt u de eerste digitale settopbox gratis (de HD-settopbox kunt u op het bestelmoment tegen een meerprijs van € 110,- bestellen).

* Om deze zenders daadwerkelijk in HD-kwaliteit te kunnen bekijken, heeft u een
HD-settopbox nodig.

[Voor 53% gewijzigd door Anoniem: 269348 op 19-02-2010 01:05]


 • d0s
 • Registratie: Augustus 2004
 • Nu online

d0s

sssst

Als u zich op 2 maart 2010 of later aanmeldt voor digitale televisie dan betaalt u € 4,95 per maand voor het digitaal basispakket en krijgt u de eerste digitale settopbox gratis (de HD-settopbox kunt u op het bestelmoment tegen een meerprijs van € 110,- bestellen).

Wil dus zeggen dat aanmelders na 2 maart de Amino kosteloos 110 krijgen, maar wel per maand €4,95 per maand betalen voor digitale televisie (basispakket).

Overigens ziet het HD pakket er ERG goed uit.

Anoniem: 269348

Wat ik eigenlijk ook vreemd vind, is dat eigenlijk alle tv. aanbieders de RTL en SBS zenders gratis aanbieden in het standaard digitale pakket,
en dat je bij XMS een extra pakket moet nemen als je deze zenders in HD wilt bekijken.

 • d0s
 • Registratie: Augustus 2004
 • Nu online

d0s

sssst

Anoniem: 269348 schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 00:00:
Wat ik eigenlijk ook vreemd vind, is dat eigenlijk alle tv. aanbieders de RTL en SBS zenders gratis aanbieden in het standaard digitale pakket,
en dat je bij XMS een extra pakket moet nemen als je deze zenders in HD wilt bekijken.
Hoe bedoel je? UPC biedt alleen HD aan in een betaald pakket, en daar zit nog geen 4/5/SBS6/Net5 HD bij. Alleen 1,2,3,7 en 8.

Ook tele2 biedt vooralsnog alleen nl 1,2 en 3 aan. Ook bij Ziggo hebben ze 4,5,6,7,8 en net5 nog niet geloof ik.

 • wiebo66
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 30-12-2022
Yogoi schreef op donderdag 18 februari 2010 @ 12:28:
Er gaan dit jaar nog wel wat dingen veranderen :)
Binnenkort daarover meer.
Dit betreft waarschijnlijk de uitbreiding van het televisiepakket of komt er meer aan?
Het grote nieuws wat vorige week gebracht werd, het doorbreken van de 100Mb grens, was voornamelijk voor XMS en Glashart een belangrijke stap richting de toekomst.
Maar de meeste eindgebruikers hebben veel meer aan het uitgebreidde TV pakket, dus nieuws met minder tamtam levert ons veel meer op!! :)

Anoniem: 269348

d0s schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 00:29:
[...]


Hoe bedoel je? UPC biedt alleen HD aan in een betaald pakket, en daar zit nog geen 4/5/SBS6/Net5 HD bij. Alleen 1,2,3,7 en 8.

Ook tele2 biedt vooralsnog alleen nl 1,2 en 3 aan. Ook bij Ziggo hebben ze 4,5,6,7,8 en net5 nog niet geloof ik.
Las een bericht dat Kabelmedia alle RTL zenders vanaf vandaag zonder meerprijs aanbied in HD kwaliteit, en nog eentje daar ben ik de naam even van kwijt.

 • ari3
 • Registratie: Augustus 2002
 • Niet online
Ik denk dat de meerprijs voor RTL en SBS in HD moeilijk te verantwoorden is zolang er nauwelijks native HD programmering is. Bovendien is het vreemd dat SD versie wel in het basispakket zit en de HD versie niet. Immers, waarom moeten HD kijkers wel meebetalen aan de SD versie en de SD kijkers niet meebetalen aan de HD versie? Best wel krom...

"The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money." -- Margaret Thatcher


 • GerkeP
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 13:08

GerkeP

Vragen mag altijd........

Is er toevallig een storing gaande op dit moment?

Sinds 07.20 ligt mijn verbinding er in Veenendaal uit?

[Voor 7% gewijzigd door GerkeP op 19-02-2010 08:53. Reden: plaatsnaam toegevoegd]

GerkeP


 • Caelorum
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13:47
als die televisie pakketten echt zo erg gaan veranderen dan is het nog wel de moeite waard om te heroverwegen of ik niet in zijn geheel bij ziggo wegga :)
Die animo settopbox beschouw ik echter als een enorm minpunt. Misschien moeten ze dat ding gaan opensourcen, kunnen de wat meer technisch onderlegde tweakers die dingen erin programmeren die XMS blijkbaar niet kan.

Anoniem: 39403

Loveparade schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 08:21:
Is er toevallig een storing gaande op dit moment?

Sinds 07.20 ligt mijn verbinding er uit?
Misschien moet je er een gebied bij noemen ;)

Anoniem: 123678

Loveparade schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 08:21:
Is er toevallig een storing gaande op dit moment?

Sinds 07.20 ligt mijn verbinding er in Veenendaal uit?
Hier in West (Klipzwaluw) werkt alles naar behoren.

 • Dancis
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 29-03 19:21
ik heb me dus al aangemeld bij XMS vanwege een overstap van Concepts naar XMS maar de aansluiting is nog steeds niet gerealiseerd.

Moet ik dan ook de 4,95 betalen per maand of heb ik dan ook nog gratis? Krijg namelijk wel een setopbox nog van glashart (was een aanbieding dat als je bij xms een aansluiting nam dan kreeg je een gratis setopbox)

 • denan
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-02 16:54
ari3 schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 01:59:
Ik denk dat de meerprijs voor RTL en SBS in HD moeilijk te verantwoorden is zolang er nauwelijks native HD programmering is. Bovendien is het vreemd dat SD versie wel in het basispakket zit en de HD versie niet. Immers, waarom moeten HD kijkers wel meebetalen aan de SD versie en de SD kijkers niet meebetalen aan de HD versie? Best wel krom...
SBS6 vraagt zelf veel geld voor de HD zender.. het is dus niet zo dat een provider de HD feed erbij krijgt als hij de SD feed afneemt. Dat moet per klant apart afgerekend worden.

 • eymey
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 30-03 21:09
Anoniem: 269348 schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 00:00:
Wat ik eigenlijk ook vreemd vind, is dat eigenlijk alle tv. aanbieders de RTL en SBS zenders gratis aanbieden in het standaard digitale pakket,
en dat je bij XMS een extra pakket moet nemen als je deze zenders in HD wilt bekijken.
oh? Volgens mij betaal je bij UPC en Ziggo OOK in de eerste plaats al extra om digitaal te krijgen en dan NOG een keer extra (bij UPC zelfs heel veel extra) om ook HD te krijgen. Dat XMS ned. 1, 2 en 3 HD als uitzondering in het digitale basispakket houdt vind ik eigenlijk best netjes :).

XMS wordt zo alweer steeds aantrekkelijker... als ik het kon krijgen :(.

Ondanks dat is het wel jammer dat XMS ook steeds meer dingen via extra opties betaald maakt ipv gewoon standaard houdt. Ja natuurlijk, de concurrenten doen dat ook maar dat zou juist een reden kunnen zijn om klanten te krijgen/houden.... namelijk dat jij dat zelf niet doet.

 • eymey
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 30-03 21:09
wiebo66 schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 00:30:
[...]


Dit betreft waarschijnlijk de uitbreiding van het televisiepakket of komt er meer aan?
Het grote nieuws wat vorige week gebracht werd, het doorbreken van de 100Mb grens, was voornamelijk voor XMS en Glashart een belangrijke stap richting de toekomst.
Maar de meeste eindgebruikers hebben veel meer aan het uitgebreidde TV pakket, dus nieuws met minder tamtam levert ons veel meer op!! :)
Van een collega uit Zeewolde, die ook in de glasvezel werkgroep zit, hoorde ik al dat er tussen nu en komende zomer veel gaat veranderen aan de TV dienst bij XMS, dus dit nieuws kwam voor mij ook niet helemaal als een verrassing :)

 • Krizna
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 26-03 19:24
Dat is goed nieuws. Eerst wordt duidelijk dat XMS toch verder pioniert toen ze bekend maakten met gigabit internet aan de slag te gaan, en nu komt dan eindelijk een echt hd-pakket. Ze zijn daarmee toch één van de eersten die zowel RTL als SBS in hd in het pakket hebben. Maar ook ik denk niet dat XMS het lang kan volhouden om klanten extra te laten betalen voor een hd-variant van een zender die al in het basispakket in sd wordt doorgegeven. En ik hoop echt dat het hd-pakket snel nog wat meer body krijgt via zenders als ARD, BBC, Eén, en History Channel.

Belangrijke vraag is wel: wanneer gaat XMS de Amino prepareren voor Dolby Digital 5.1?
Hopelijk voor "The Pacific" op tv komt...

 • marigo
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 26-03 19:11
Hier in Veenendaal (3905) lukt het tevens niet om een DHCP lease te krijgen.

marigo

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 13:20
marigo schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 10:27:
Hier in Veenendaal (3905) lukt het tevens niet om een DHCP lease te krijgen.

marigo
Dan gaat er even iets niet helemaal goed, Bel even met 088-555 2 555. Dan maakt de eerste lijn een ticket aan voor je om het probleem op te lossen ;)

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • wiebo66
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 30-12-2022
eymey schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 09:47:
[...]

Ondanks dat is het wel jammer dat XMS ook steeds meer dingen via extra opties betaald maakt ipv gewoon standaard houdt. Ja natuurlijk, de concurrenten doen dat ook maar dat zou juist een reden kunnen zijn om klanten te krijgen/houden.... namelijk dat jij dat zelf niet doet.
Op zich is het makkelijk een all in pakket, maar hoe je het ook ziet betalen doe je er altijd voor. Wel is het zo dat met een all in prijs het goedkoper wordt omdat iedereen meebetaald ongeacht gebruik.

Bij betaalde opties neem je alleen af wat je ook gebruikt wel zo eerlijk.

Net als andere partijen is de SD box bij XMS vanaf maart Gratis, maar zoals ik al eerder zei grats bestaat niet.

 • Mau_Maus
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Ik vind de slogon onder het XMS logo in het document wel komisch "U heeft al genoeg gewacht!" ;)

Maar zijn weinige die het raar vinden dat er betaald moet worden voor het basis pakket. Of kan je dat afnemen en analoog afmelden?

Voor bestaande klaten voor 2 maart, is het dus wel gratis het basis pakket?

Anoniem: 269348

Mededeling Meeting

Een aantal mensen heeft nog niet aangegeven welke data hun uitkomt voor de meeting.
Ik heb naar die mensen een PM'tje gestuurd.
Zouden jullie dit alsnog willen doen.

Thnks.

 • GerkeP
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 13:08

GerkeP

Vragen mag altijd........

pieterbas12 schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 10:35:
[...]


Dan gaat er even iets niet helemaal goed, Bel even met 088-555 2 555. Dan maakt de eerste lijn een ticket aan voor je om het probleem op te lossen ;)
Ik ook in 3905, ben dus niet de enige, kan alleen niets testen want ben 200 km van huis af ;)

GerkeP


 • eymey
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 30-03 21:09
Mau_Maus schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 10:50:
Ik vind de slogon onder het XMS logo in het document wel komisch "U heeft al genoeg gewacht!" ;)

Maar zijn weinige die het raar vinden dat er betaald moet worden voor het basis pakket. Of kan je dat afnemen en analoog afmelden?

Voor bestaande klaten voor 2 maart, is het dus wel gratis het basis pakket?
Vind het op zich niet raar. XMS heeft altijd aangegeven op hun website dat nog niet betaald hoefde te worden omdat ze nog niet tevreden zijn met het niveau en aanbod van digitale TV. Nu dat wel begint te gebeuren, nemen ze de stap om er pakketten van te maken. Zo raar is het verder ook niet: Bijna iedere kabelaar doet dat ook (op een paar positieve uitzonderingen... Cai Harderwijk, Caiway, etc. na).

Als je digi tv bij het pakket inbegrepen wil hebben moet je KPN nemen. Maar die bieden dan weer helemaal geen analoog.

 • Krishly
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 29-03 21:44
Voor mijn werk maak ik gebruik van cisco vpn en het opzetten van de vpn gaat goed en ik kan alle programma's gebruiken behalve as400. Ik kan geen verbinding maken met de as400 server. Deze verbinding verloopt d.m.v. een telnet verbinding op poort 23. Voordat ik overstapte op xms heeft dit altijd gewerkt.

Iemand een idee wat de oorzaak kan zijn?
eymey schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 09:47:
[...]


oh? Volgens mij betaal je bij UPC en Ziggo OOK in de eerste plaats al extra om digitaal te krijgen
Je roept steeds maar dingen over Ziggo die niet kloppen.
Het basis pakket bij ziggo, ruim 70 zenders en tig radiozenders is gratis ongeacht welk abonnement je hebt.
Hierin zitten dan ook nog eens gratis ned 1,2 en 3 HD, Eurosport HD en nog een waarvan ik ff de naam niet weet.
Je bent dus niet verplicht om welk ander abonnement dan ook te nemen, als je de analoge zenders hebt zijn de basis zenders geheel kosteloos,altijd al zo geweest.

Als XMS dus voor de nieuwe klanten 4,95 gaat rekenen wordt ze nog duurder dan de andere kabel leveranciers, plus een kreupele decoder met een onvolwassen EPG en zonder de mogelijkheid om zonder decoder op je tv met de daar ingebouwde decoder te kijken.
XMS is nu dus op alle punten duurder dan Ziggo, voor tv betaal je meer en krijg je minder, voor HD betaal je meer en krijg je minder, voor internet betaal je meer en krijg je minder,voor de newsserver betaal je meer,die is bij Ziggo zij het met een lagere retentie,ook gratis.
De decoders kosten minder en kunnen meer.
Reggefiber/KPN laat eindelijk zijn ware gezicht zien €€€€ centjes !!
De glaslijn ligt er en de grote melk operatie kan beginnen.

Dat de prijsverhoging voor het digitale basisdeel voor oude klanten zo blijft is ook een loze belofte,want er is ons oud abonnees ook beloofd dat de prijzen voor de andere diensten niet zouden stijgen maar ook de "oudgedienden" kregen een prijsverhoging voor de kiezen ondanks de in het verleden gedane belofte om dat niet te doen steeg mijn internet en telefonie abonnement met ruim 10% dus aan die belofte zou ik weinig waarde hechten.

[Voor 46% gewijzigd door Nick39 op 19-02-2010 12:14]


 • Bramos
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 06-08-2022
Loveparade schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 10:57:
[...]


Ik ook in 3905, ben dus niet de enige, kan alleen niets testen want ben 200 km van huis af ;)
Tering hier in Veenendaal gaat XMS wel lekker zeg. Heb ook de hele dag al geen verbinding meer :(. Was begin december ook al een week weg. Heeft XMS gewoon prut apparatuur staan die de DHCP verzorgen? :(

Anoniem: 269348

Nick39 schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 12:04:
[...]Dat de prijsverhoging voor het digitale basisdeel voor oude klanten zo blijft is ook een loze belofte,want er is ons oud abonnees ook beloofd dat de prijzen voor de andere diensten niet zouden stijgen maar ook de "oudgedienden" kregen een prijsverhoging voor de kiezen ondanks de in het verleden gedane belofte om dat niet te doen steeg mijn internet en telefonie abonnement met ruim 10% dus aan die belofte zou ik weinig waarde hechten.
Jah kijk.. die verhoging van vorige maand, heeft toch meer iets te maken met een inflatie.
Dat vind ik dan hé.

Dat aan het digitaal basis pakker kosten gaan verbonden worden, vind ik persoonlijk beetje te!
Gelukkig dat het Basis digitaal zoals voor mij gratis blijft,
want anders dan was ik zeker een switch gaan overwegen.
En dat heb ik nog nooit geuit die mening.
Hier zie je alle zenders bij Ziggo:
https://www.ziggo.nl/#producten/televisie/zenderoverzicht/
Basis pakket (ruim 60 zenders plus enkele HD zenders) is gratis.

Je kan ook kiezen om er keuze pakketten bij te nemen, die kosten 3,95 of 9,95 voor alle keuze pakketten samen ( zogenaamde digitaal-totaal) ,neem je dat dan krijg je er nog een stel andere zenders bij. )

Hier staan alle keuze pakketten:
https://www.ziggo.nl/#pro...pakketten/keuzepakketten/

Het totaal pakket van 9,95:
https://www.ziggo.nl/#pro...zepakket-digitaal-totaal/

HD pakket: 3,95:
https://www.ziggo.nl/#producten/televisie/hdtv/

Premium pakketten:
https://www.ziggo.nl/#pro...kketten/premiumpakketten/

Zo kan je tenminste eerlijk vergelijken.
Anoniem: 269348 schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 12:46:
[...]

Jah kijk.. die verhoging van vorige maand, heeft toch meer iets te maken met een inflatie.
Dat vind ik dan hé.
10% inflatie ?? een internet en telefonie pakket dat 4 euro omhoog gaat is geen inflatie meer hoor.

Anoniem: 269348

Nick39 schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 12:53:
[...]

10% inflatie ?? een internet en telefonie pakket dat 4 euro omhoog gaat is geen inflatie meer hoor.
Nee ok, dat ben ik ook met je eens.
Maar in princiepe zijn alle providers iets duurder geworden.
Nu is het in jou geval meer zoals bv bij een alles uit de kast pakket.
Daar is de verhoging in procenten gezien minder.

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 13:20
Bramos schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 12:27:
[...]

Tering hier in Veenendaal gaat XMS wel lekker zeg. Heb ook de hele dag al geen verbinding meer :(. Was begin december ook al een week weg. Heeft XMS gewoon prut apparatuur staan die de DHCP verzorgen? :(
Hebben jullie al gebeld met het nummer dat ik in de vorige post van mij gaf? Anders weet xms ook nietr dat er een storing is :P

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • eymey
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 30-03 21:09
Nick39 schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 12:04:
[...]

Je roept steeds maar dingen over Ziggo die niet kloppen.
Het basis pakket bij ziggo, ruim 70 zenders en tig radiozenders is gratis ongeacht welk abonnement je hebt.
Hierin zitten dan ook nog eens gratis ned 1,2 en 3 HD, Eurosport HD en nog een waarvan ik ff de naam niet weet.
Je bent dus niet verplicht om welk ander abonnement dan ook te nemen, als je de analoge zenders hebt zijn de basis zenders geheel kosteloos,altijd al zo geweest.
Dus voor dat bedrag van tussen de 16 en 17 euro per maand wat je voor analoog betaalt heb je het basispakket ook in DIGITAAL + Ned. 1, 2 en 3? Als dat zo is neem ik m'n opmerking vwb Ziggo terug. Als dat niet zo is heb jij m'n woorden misschien verkeerd begrepen (of ik ze onduidelijk geformuleerd ;)). Blijft no gsteeds staan dat Ziggo niet de enige grote kabel-speler is en dat we ook nog de UPC oplichtersbende hebben. En ten opzichte van hun blijft XMS nog steeds stukken goedkoper.
Nick39 schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 12:49:

Zo kan je tenminste eerlijk vergelijken.
Ik kan niet eerlijk vergelijken want ik kan geen Ziggo krijgen. Voor jou gaat je vergelijking dus op, voor mij (en een hoop andere mensen die bv. met UPC moeten vergelijken) dus niet.

Voel je gezegend dat je in een gebied met Ziggo woont, maar de realiteit is blijkbaar dat Ziggo: óf echt zo consumentvriendelijk prijst, óf zichzelf ongelofelijk in de vingers snijdt omdat ze blijkbaar scherper prijzen dan de rest van de markt (naast enkele kleinere kabelboeren zoals Caiway e.d.).

Maar maak er dan geen "wet van meden en perzen" van dat XMS wel erg belachelijk duur wordt want dat valt gewoon nog steeds alleszins mee, voor een groot deel van de mensen die XMS als optie hebben .

Misschien dat XMS hier wel een grote fout maakt en maar beter zich kan terutrekken uit Ziggo gebieden en zich helemaal richten op UPC gebieden (bv. Almere). Gaat ze een hoop tevreden klanten opleveren.

[Voor 33% gewijzigd door eymey op 19-02-2010 13:42]


 • d0s
 • Registratie: Augustus 2004
 • Nu online

d0s

sssst

eymey schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 13:34:
[...]


Dus voor dat bedrag van tussen de 16 en 17 euro per maand wat je voor analoog betaalt heb je het basispakket ook in DIGITAAL + Ned. 1, 2 en 3? Als dat zo is neem ik m'n opmerking vwb Ziggo terug. Als dat niet zo is heb jij m'n woorden misschien verkeerd begrepen (of ik ze onduidelijk geformuleerd ;)). Blijft no gsteeds staan dat Ziggo niet de enige grote kabel-speler is en dat we ook nog de UPC oplichtersbende hebben. En ten opzichte van hun blijft XMS nog steeds stukken goedkoper.
Iedereen zit te vergelijken op prijs, en nemen daarbij als maatstaaf de televisiedienst. Als we dat andersom zouden doen zou XMS er op het gebied van internet weer beter uitkomen (symmetrische verbinding).

Nu kan men wel zeggen dat er veel mensen geen waarde hechten aan een hoge uploadsnelheid, daar staat tegenover dat er ook genoeg mensen zullen zijn die nauwelijks waarde hechten aan een HD-ontvanger of HD zenders en dus genoeg hebben aan het basispakket. Dan word voor die mensen XMS alweer heel wat interessanter.

Je moet je niet alleen blindstaren op de prijs, iedereen hecht waarde aan andere onderdelen van een totaalpakket. Afhankelijk daarvan zal de prijs voor de één hoog lijken/worden en voor de ander juist aantrekkelijk zijn. Het is maar net waar je waarde aan hecht :)

ps. ook ik vind Ziggo een prima productaanbod hebben. Heb het geluk zowel UPC/Ziggo/XMS simultaan te gebruiken momenteel dus ik kan eea prima vergelijken.

[Voor 7% gewijzigd door d0s op 19-02-2010 13:44]


 • eymey
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 30-03 21:09
Mooie aanvulling op mijn post voor je d0s. Die heb ik nog geëdit

(soms werkt die regel dat je niet direct na jezelf nog een bericht mag plaatsen echt averechts).

 • GerkeP
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 13:08

GerkeP

Vragen mag altijd........

pieterbas12 schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 13:26:
[...]


Hebben jullie al gebeld met het nummer dat ik in de vorige post van mij gaf? Anders weet xms ook nietr dat er een storing is :P
Ik gaf al aan, ik zit 200 km bij huis vandaan, kan wel bellen, maar dat is stervens duur met mobiel en Yogoi leest vast wel mee ;)

GerkeP


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 13:20
uhu, Maar die post was ook niet voor jou bedoelt, maar voor de anderev ;)

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • GerkeP
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 13:08

GerkeP

Vragen mag altijd........

pieterbas12 schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 13:48:
uhu, Maar die post was ook niet voor jou bedoelt, maar voor de anderev ;)
Ja, maar als die niet belt, dan lost dat waarschijnlijk mijn probleem ook niet op :D

Kun jij dat niet doorgeven? Jij zit toch in een XMS huis?

GerkeP


Anoniem: 39403

Loveparade schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 14:05:
[...]


Ja, maar als die niet belt, dan lost dat waarschijnlijk mijn probleem ook niet op :D

Kun jij dat niet doorgeven? Jij zit toch in een XMS huis?
ze zijn er al mee bezig :)

 • GerkeP
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 13:08

GerkeP

Vragen mag altijd........

GerkeP


 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 13:20
Loveparade schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 14:05:
[...]


Ja, maar als die niet belt, dan lost dat waarschijnlijk mijn probleem ook niet op :D

Kun jij dat niet doorgeven? Jij zit toch in een XMS huis?
Nu helaas niet, anders had ik allang even gebeld voor je ;) Goed om te horen dat ze er mee bezig zijn. Hier in Amersfoort bij mij thuis werkt alles gewoon prima ;)

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • wiebo66
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 30-12-2022
[quote]eymey schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 13:34:
[...]


Dus voor dat bedrag van tussen de 16 en 17 euro per maand wat je voor analoog betaalt heb je het basispakket ook in DIGITAAL + Ned. 1, 2 en 3? Als dat zo is neem ik m'n opmerking vwb Ziggo terug. Als dat niet zo is heb jij m'n woorden misschien verkeerd begrepen (of ik ze onduidelijk geformuleerd ;)). Blijft no gsteeds staan dat Ziggo niet de enige grote kabel-speler is en dat we ook nog de UPC oplichtersbende hebben. En ten opzichte van hun blijft XMS nog steeds stukken goedkoper.

Volgens de site van Ziggo ligt het toch even anders:

Met het basiszenderpakket (Televisie Z1) haal je 30 populaire analoge zenders in huis, zoals Nederland 1, 2 en 3 en de commerciële zenders. Bovendien kijk je zonder extra kosten op alle toestellen in het hele huis naar uitzendingen in digitale en HD kwaliteit. Je hebt alleen een digitale ontvanger nodig voor de digitale zenders.

Bij Ziggo betaal je voor de box € 99.00 bij het basispakket, dus voor elke tv € 99.00 en bij XMS was dit
€ 89.00. Wil je bij Ziggo het digitale pakket dan betaal je € 59.00 per box en per maand vanaf € 3.95.
Bij XMS betaal je € 4.95 en krijg je de box gratis. De mensen die al een box hebben betalen niets extra per maand. Oke het aanbod bij Ziggo is groter en zal altijd groter blijven maar hoeveel van die exotische zenders bekijk je ook daadwerkelijk.

 • eymey
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 30-03 21:09
Mja, ik heb een TV met ingebouwde dvb-c tuner (netals steeds meer mensen), dus dan heb je zo'n box niet nodig. Dan is het dus spotgoedkoop, in vergelijking met UPC sowieso.

Maar ben het idd met je eens: Ik ben niet iemand die veel zenders wil. Ik wil gewoon de basis zenders en discovery plus alle regionale zenders in digitale kwaliteit met zo weinig mogelijk poespas. Als XMS dat kan bieden zijn ze the man (en als ze bij me leveren).

 • Krizna
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 26-03 19:24
d0s schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 13:41:
Iedereen zit te vergelijken op prijs, en nemen daarbij als maatstaaf de televisiedienst. Als we dat andersom zouden doen zou XMS er op het gebied van internet weer beter uitkomen (symmetrische verbinding).
Punt is dat weinig mensen echt wat hebben aan die symmetrische verbinding. Ikzelf zou best met een lagere snelheid toe kunnen - zeker een lagere upload - als dat in prijs zou schelen. Dit neemt niet weg dat het internet bij XMS goed is.
d0s schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 13:41:
Heb het geluk zowel UPC/Ziggo/XMS simultaan te gebruiken momenteel dus ik kan eea prima vergelijken.
Ik ben zeer benieuwd naar je bevindingen!

Anoniem: 245454

Anoniem: 269348 schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 12:46:
[...]

Jah kijk.. die verhoging van vorige maand, heeft toch meer iets te maken met een inflatie.
Dat vind ik dan hé.
Argumentatie voor verhoging door opperbaas van XMS had niets met inflatie te maken. Bovendien zouden de afzonderlijke pakketten dan procentueel evenveel omhoog gegaan moeten zijn.

@Mau-Maus
Ik vind de slogon onder het XMS logo in het document wel komisch "U heeft al genoeg gewacht!" ;)


Ja, humor kan je ze niet ontzeggen!

Bel even met 088-555 2 555
Eerdere slogan: De enige provider met een gratis telefoonnummer van de klantenservice.

Inmiddels ook historie, nu maar wachten op de volgende grappig bedoelde slogan..

 • Fiber
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 08:06

Fiber

Beaches are for storming.

Het idee achter een snelle, symmetrische, upload is dat mensen ook zelf creatief kunnen worden en de (video)camera etc. ter hand nemen en dan de beelden eenvoudig kunnen uploaden en/of streamen. Ook voor thuiswerkers is het handig om je werk-files snel met het bedrijfsnetwerk te kunnen sharen en te kunnen video-conferencen.

Keep your wits sharp, your heart open and your gun loaded. And never mess with mother nature, mother in-laws and, mother freaking Ukrainians.


 • chocka
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 11-03 18:45
Anoniem: 245454 schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 15:16:
[...]
Eerdere slogan: De enige provider met een gratis telefoonnummer van de klantenservice.

Inmiddels ook historie, nu maar wachten op de volgende grappig bedoelde slogan..
XMS, Inmiddels ook historie.

 • eymey
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 30-03 21:09
Nooit gedacht dat er nog eens 2 personen hier zo verbitterd zouden worden over XMS omdat ze net in een wijk in Almere wonen waar XMS nog geen enkele indicatie geeft van een mogelijke uitrol, terwijl er al fibers tot in de meterkast lopen :D

 • dewaal
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 25-03 09:05
Voorlopig blijf ik gewoon op analoge tv. Kijk persoonlijk toch niet veel tv en bovendien in de nieuwsbrief wordt het analoge sigaal ook stukken beter.

Straks komen er toch ook weer nieuwe hd boxen en is de box die je nu koopt over een jaar al weer oud spul wat bij het vuil mag komen te staan.

 • GerkeP
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 13:08

GerkeP

Vragen mag altijd........

en sinds 16.56 uur werkt ons internet weer.
Storing in DHCP server in Veenendaal?

GerkeP


Anoniem: 49445

Misschien heb ik wat gemist hoor , maar ik heb nu de Telefoon, Internet en digitale tv (Amino 130). á € 50 p/m
Ga ik zometeen voor mijn basis pakket € 4,95 extra betalen ? of is dit alleen voor nieuwe abonnementen ?

Ik begrijp dat ik voor het HD pakket 5.95 p/m extra moet betalen en voor het pluspakket € 9.95 p/m , maar het basis pakket zat toch in "het "tripple play" pakket......dacht ik..

 • bluesparkle
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 30-03 19:56
In de zojuist ontvangen folder staat het volgende:

"Heeft u al een settopbox voor digitale tv of HD televisie? Dan verandert er niets. Het digitale basispakket is gratis voor u."

Dus ik denk dat je voor de HD content wel extra moet betalen na 2 maart 2010.

Anoniem: 49445

dank, ik zie het nu ook.....lezen is soms best moeilijk :P

edit : ik wel begrepen dat ik moest gaan bij betalen voor het HD pakket, maar ik begreep niet of ik nu wel of niet extra moest gaan betalen voor het digitale basis pakket.

[Voor 60% gewijzigd door Anoniem: 49445 op 19-02-2010 18:12]


 • The Wizard
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 07:06

The Wizard

Moderator Mobile
Dat staat ook wel vreemd in de folder, moest het ook enkele keren lezen :p...

Maar de huidige DTV kijkers zijn er geen extra kosten aan verbonden. De HD pakket is best uitgebreid, en heb ik mij al voor aangemeld :). Het pakket is eindelijk goed te vergelijken met de grote spelers (had sowieso al geen klachten, ik hoef geen 300 zenders :)), en dat is een goed teken. En dan ook hier de mogelijkheid voor 200 Mbit/s, wat een opties! :p....

7090 kWp, 3 subsystemen (20x LG 320 Wp / 3x Canadian Solar 230 Wp)


 • Anoniem: 120071
 • Registratie: Augustus 2004
 • Niet online
Bijbetalen voor HD zenders die linear uitzenden met de SD variant 8)7
Serieus, zolang SBS en RTL daar nog geld voor vragen dan laat ze lekker stikken.

Wat XMS nog zou kunnen doen is een aantal crap zenders uit het basis zenderpakket halen zodat er wat financiele ruimte komt om SBS en RTL in HD door te geven in het basispakket. En anders laat ze maar lekker stikken als de prijs te hoog is en het niet gaat passen. Ziggo doet dat ook.

 • Fiber
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 08:06

Fiber

Beaches are for storming.

Anoniem: 120071 schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 19:12:
Bijbetalen voor HD zenders die linear uitzenden met de SD variant 8)7
Serieus, zolang SBS en RTL daar nog geld voor vragen dan laat ze lekker stikken.
.......
Mee eens, gewoon rustig afwachten, over een paar jaar is alles HD en is SD historie. :)

Keep your wits sharp, your heart open and your gun loaded. And never mess with mother nature, mother in-laws and, mother freaking Ukrainians.


 • dewaal
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 25-03 09:05
nu is sd gratis als je het nu afneemt. Maar over een jaar zal je ook gaan betalen voor de digitale dienst. dat zag je ook aan de onlangs verhoging van de prijzen.

 • Spiked
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 28-03 08:46
Yogoi, heb je misschien informatie omtrend de aanleg in Kerkelanden, Hilversum? Nog steeds een graafstop ivm bevroren grond, of zijn ze laatste mensen nu wél aangesloten?

 • Fish
 • Registratie: Juli 2002
 • Niet online

Fish

How much is the fish

fix de telefoonnummers in de ts even (geen 0800 meer)

088-555 2 555.

Iperf


Anoniem: 245454

chocka schreef op vrijdag 19 februari 2010 @ 15:53:
[...]
XMS, Inmiddels ook historie.
Volgens mij de eerste prijs voor het verzinnen van deze nieuwe slagzin; even de officiële reactie afwachten!

Wel jammer dat deze prijs zoals gebruikelijk slechts uitgereikt wordt als er herhaaldelijk en langdurig op dit forum naar wordt gevraagd.

Anoniem: 269348

Betreft Meeting 24 Maart as.

De datum is bekend wanneer de meeting zal plaatsvinden (zie bovenstaand)
Van de meeste heb ik al reacties terug ontvangen via een PM'tje.
Echter zijn er nog een paar mensen die niet hebben gereageerd.
Lees dus daarom even je PM's, en geef daar svp een reactie op.

Mochten er nog mensen aanwezig willen zijn op deze meeting,
dan kun je mij dit altijd nog laten weten via een PM.

Groet,

Famous.

 • DjVe
 • Registratie: September 2007
 • Nu online

DjVe

Hatsaflats!

Hier in Wijchen al wat leuke reacties gekregen op het nieuwe zenderpakket. Ik heb het idee dat mensen eerder geneigd zijn om 4,95 p/m te betalen voor dtv als éénmalig 89.-. Zeker omdat een groot deel van de mensen hier ook een router moet aanschaffen, waardoor de kosten in het begin toch wel op kunnen lopen.

 • dewaal
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 25-03 09:05
Jordy van e schreef op zaterdag 20 februari 2010 @ 09:41:
Hier in Wijchen al wat leuke reacties gekregen op het nieuwe zenderpakket. Ik heb het idee dat mensen eerder geneigd zijn om 4,95 p/m te betalen voor dtv als éénmalig 89.-. Zeker omdat een groot deel van de mensen hier ook een router moet aanschaffen, waardoor de kosten in het begin toch wel op kunnen lopen.
Ik kijk het nog wel even aan zometeen gaan we over op IP televisie en is de gekochte spul waardeloos. En dan mag je als nog gaan betalen.

Als je nu het apparaat koopt a 89 euro of je betaald 1.5 jaar lang 4.95 euro per maand je komt op het zelfde bedrag uit.

Wat gaat XMS na deze 1.5 jaar doen. In die tussentijd is er al zoveel nieuw spul op de markt gekomen.

Anoniem: 269348

dewaal schreef op zaterdag 20 februari 2010 @ 09:59:
[...]


Ik kijk het nog wel even aan zometeen gaan we over op IP televisie en is de gekochte spul waardeloos..
ehhhh we hebben al IP televisie hoor :9

 • bartware
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 25-03 22:08

bartware

@jabber.org

Ik heb vandaag al de hele dag dat internet pagina's zeer langzaam binnenkomen, of timeouten.
In Amersfoort that is.

Hebben anderen hier ook last van?

Heb ik me begrepen?
Cycle Vision 2020: 17-20 juli Sportpark Sloten & Wheelerplanet Spaarnwoude


 • Anoniem: 93986
 • Registratie: Oktober 2003
 • Niet online
nope

 • White_Collar
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 13:20
Hier ook geen last. Werkt prima :)

"The reason for time is so that everything doesn't happen at once"


 • bartware
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 25-03 22:08

bartware

@jabber.org

OK
Router maar eens van de stroom afgehaald.
Lijkt te werken :)

Heb ik me begrepen?
Cycle Vision 2020: 17-20 juli Sportpark Sloten & Wheelerplanet Spaarnwoude


 • Anoniem: 120071
 • Registratie: Augustus 2004
 • Niet online
dewaal schreef op zaterdag 20 februari 2010 @ 09:59:
[...]


Ik kijk het nog wel even aan zometeen gaan we over op IP televisie en is de gekochte spul waardeloos. En dan mag je als nog gaan betalen.

Als je nu het apparaat koopt a 89 euro of je betaald 1.5 jaar lang 4.95 euro per maand je komt op het zelfde bedrag uit.

Wat gaat XMS na deze 1.5 jaar doen. In die tussentijd is er al zoveel nieuw spul op de markt gekomen.
Daarom is zo'n statisch dichtgetimmerd tv-model met verplichte STB's ook gewoon echt slecht. Ik zou er zelf ook nooit aan beginnen (kijk zelf nog steeds analoog om die reden). Wat XMS zou moeten doen is gewoon zorgen dat er per abonnee bepaalde setjes multicast adressen geblokkeerd/gedeblokkeerd kunnen worden op afstand in het Packetfront/Genexis kastje. Dus wat ik bedoel is dat XMS per afgenomen zenderpakket de bijbehorende multicast adressen deblokkeerd bij de klant. Dan is er geen encryptie of mac-restrictie meer nodig. Hierdoor kan de consument de multicast streams met elk gewenst apparaat oppikken en bekijken. Je kan dan bijv kiezen om de Animo te gebruiken van XMS maar ook om een eigen IPTV ontvanger te gebruiken of een PC. En dit kan dan allemaal prima zonder dat XMS zich zorgen hoeft te maken dat mensen streams kunnen oppikken waarvoor ze niet betalen.

Anoniem: 49445

Ik was net even aan het kijken op mijnxms om het hd pakket te bestellen.
Nu klikte ik het HD pakket aan om te bestellen , en staat er achter :
"HD-pakket (leverbaar vanaf 2 maart)" iets erboven staat :
"Vanaf 2 maart gaat XMS een drietal extra digitale pakketten aanbieden: het Pluspakket, het Talenpakket en een HD-pakket. Meer informatie over deze pakketten vindt u op www.xmsnet.nl/digitalepakketten.
Wanneer u zich nu aanmeldt voor een van deze pakketten, wordt het door u bestelde pakket per 2 maart aangezet. Natuurlijk start de facturatie pas per wanneer u de zenders daadwerkelijk ontvangt. "
Maar als je de bestel knop drukt komt er boven in de pagina te staan :
"Uw HD-pakket wordt op 2010-02-20 aangezet"

wat is het nou ??? 2 maart neem ik aan.

Verder kan ik voor € 89,00 een STB bestellen, ik heb al een amino 130, maar is dit dan een 110 ? of ook een 130 ? ik zit erover te denken om een tweede stb voor de slaapkamer te nemen, maar dat hoeft geen HD te zijn.

[Voor 0% gewijzigd door Anoniem: 49445 op 20-02-2010 19:08. Reden: typo]


 • PrePay
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 29-01-2022
Wij hebben internet, tv en bellen van xms met 50mb/s up en down internet.

maar alleen ons internet is afgesloten :S?

en we moeten 100,54 euro betalen of zo iets.

en zit nu (met toestemming) op het netwerk van de buren. Maar hun internet haalt 1mb/s download niet eens :(.

Je merkt egt als je zit te internetten duidelijk verschil.

 • dewaal
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 25-03 09:05
had je de rekening niet betaald.

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 28-03 09:52

psychoclown

Back in black

Anoniem: 49445 schreef op zaterdag 20 februari 2010 @ 19:07:
Verder kan ik voor € 89,00 een STB bestellen, ik heb al een amino 130, maar is dit dan een 110 ? of ook een 130 ? ik zit erover te denken om een tweede stb voor de slaapkamer te nemen, maar dat hoeft geen HD te zijn.
Voor zover ik het begrijp is dat de SD STB (110), de 130 is tot 2 maart nog 199eu maar daarna kun je hem voor 110 bestellen (alleen als je dan besteld is het basis digitale pakket niet meer gratis).

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


Anoniem: 49445

Ik heb al een HD abonnement momenteel, ik heb dus al een 130 staan.
die stb die ik zou willen is dus voor erbij. En aangezien de tv boven geen HD is zou het best een 110 mogen zijn.
Maar als ik hem na 2 maart bestel , komen er kosten bij voor het digitale basis pakket wat ik nu gratis krijg ?

Anoniem: 127255

Ik zit bij iemand die in Soest iemand van XMS op bezoek heeft gehad, hij is nu aardig enthousiast over het aanbod. Alleen wordt er tegen hem gezegd dat de huidige decoder van ziggo humax sd decoder (zonder ethernet) gaat werken op een xms aansluiting. Klopt dit wel? Want als ik het aansluitschema bekijk zie ik het analoge en digitale gedeelte gescheiden. Dus volgens mij gaat digitale tv via de coax nooit werken??

Kunnen jullie hier duidelijkheid in verschaffen?
Pagina: 1 2 3 ... 26 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee