Toon posts:

[PS4] PlayStation 4 - deel 5 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 151 Laatste
Acties:
 • 665.493 views

 • Chaoss
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 11:56

Chaoss

Moderator Spielerij

Professioneel boekemantsje

Topicstarter
Mede-auteur:
 • Uniciteit
 • Registratie: Maart 2010
 • Niet online

Uniciteit

Alle informatie in deze OP stamt uit halverwege november 2013. Bepaalde gegevens, zoals de lanceerdata en exclusiviteit van games, zijn inmiddels mogelijk veranderd.

- [PS4] Levertijden, Verkooppunten & Prijzen
http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngWelkom!http://i.imgur.com/hUqxHwE.png


PlayStation 4 discussie-topic

Welkom in het discussie topic over de PlayStation 4. In deze allereerste post zul je allerlei handige informatie vinden over de PlayStation 4. Daarnaast kun je in dit topic natuurlijk al je ervaringen die je hebt gehad met de PlayStation 4 posten of simpelweg discusïeren over de PS4.


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngInhoudsopgavehttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngLanceerdatumhttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
RegioReleasedatumVerkoopprijs
Nederland [Europa]29 november 2013€399
£349
Verenigde Staten15 november 2013$399


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngHardwarehttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
Hardware
Als je de PlayStation 4 koopt, dan krijg altijd:
 • PlayStation 4 (500 GB)
 • DualShock 4
 • Monoheadset
 • HDMI kabel
 • Stroomkabel
 • USB kabel
 • 14 dagen PlayStation Plus
In dit gedeelte krijg je meer informatie over de PlayStation 4 (500 GB), de DualShock 4, de PlayStation Camera (niet meegeleverd) en andere accessoires zoals de headset.

De PlayStation 4
PlayStation 4
De PlayStation 4 is de opvolger van de PlayStation 3 en belooft games op hogere resolutie, zoals 1080p, alsmede grotere en meer levende speelwerelden.

x86-architectuur
Sony gebruikt voor het eerst de x86-architectuur in de PlayStation 4. Deze architectuur wordt ook in computers gebruikt en heel veel ontwikkelaars hebben daar dan ook ervaring mee. De bedoeling hiervan is dat ontwikkelaars heel makkelijk gebruik kunnen maken van de nieuwe hardware.
Zo claimt Mark Cerny, de ontwikkelaar van de exclusieve PS4 game Knack, dat ze ongeveer één jaar aan ontwikkeltijd hebben bespaard dankzij de makkelijke architectuur.

8 GB GDDR5 RAM (geheugen)
De PlayStation 4 komt met 8 GB GDDR5 geheugen. Ontwikkelaars gebruiken geheugen om tijdelijke dingen in op te slaan, waarmee spelwerelden super snel kunnen worden opgebouwd. GDDR5 geheugen is ontzettend duur en deze kom je dan ook bijna nog niet tegen in computers. GDDR5 zorgt voor een ontzettend snelle bandbreedte, dat erg belangrijk is voor de GPU (grafische kaart).

Multimedia: blu-ray, apps & meer
De PlayStation 4 bevat daarnaast ook een blu-ray lezer, waarmee je blu-ray films kunt bekijken en een aantal apps, zoals het populaire Netflix waarmee je HD video's kan streamen.
De PlayStation 4 ondersteunt op dit moment geen DLNA of MP3 (tenzij dit via een app gebeurt). Sony heeft aangegeven deze functies mogelijk later alsnog toe te voegen.

Connected
Op de controller van de PlayStation 4, de DualShock 4, kom je onder andere een "SHARE"-knop tegen, waarmee gameplay beelden kunnen worden gedeeld op Facebook en Twitter. Daarnaast komt er ook een PlayStation App.

DualShock 4
DualShock 4: veel verbeteringen en nieuwe functies
Sony heeft tijdens de ontwikkeling van de DualShock 4 aan 30 gamestudio's feedback gevraagd. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de vernieuwde DualShock 4 controller.

Nieuwe functie: SHARE-knop
Met de "SHARE"-knop kun je op elk moment screenshots of filmpjes opslaan of op het internet plaatsen. De laatste 15 minuten aan gameplay wordt namelijk altijd opgenomen door de PlayStation 4 door een secundaire processor.

Nieuwe functie: Lichtbar
De DualShock 4 heeft een light bar die allerlei kleuren kan aannemen, waarmee de PlayStation Camera de controller kan herkennen. Daarnaast kunnen ontwikkelaars gebruikmaken van de light bar, naar eigen keuze

Voorbeeld: je 'leven' in een first-person shooter aan te geven: groen is 'gezond', 'rood' is in gevaar.
Voorbeeld 2: in een puzzel game kan de kleur van de light bar veranderen om aan te geven of je goed of fout zit

Nieuwe functie: Touchpad
De DualShock 4 heeft een nieuwe, kleine ingebouwde touchpad. Deze touchpad kan op allerlei manieren door de ontwikkelaars worden gebruikt. Daarnaast is het indrukbaar en fysiek als knop te gebruiken.

Nieuwe functies: Ingebouwde speaker & hoofdtelefoon ingang
De nieuwe ingebouwde speaker kan worden gebruikt door ontwikkelaars voor bijvoorbeeld 'radioberichten' in first-person shooters.
Daarnaast zit er nu een hoofdtelefoon ingang in de controller. Je kunt deze gebruiken voor gameplay geluiden (zodat je bijvoorbeeld 's avonds niemand stoort), maar ook voor voice chat (microfoon signalen worden namelijk ook doorgegeven).

Verbetering: design
De DualShock 4's design is een evolutionaire upgrade ten opzichte van DualShock 3. Volgens de eerste hands-on ervaringen voelt de DualShock 4 flink beter aan in de hand dan de DualShock 3.

Verbetering: triggers
De L2/R2 knoppen zijn nu 'curved', waardoor je vingers er minder snel vanaf kunnen glijden en je er beter grip op hebt.

Verbetering: analoge sticks
De bovenkant van de analoge sticks zijn nu min of meer 'kuipjes' geworden waardoor je een veel betere grip hebt en je vingers er minder snel van af glijden.
De analoge sticks bieden nu ook meer weerstand en zijn ook veel accurater. Het gevolg is dat je in allerlei spellen, zoals Call of Duty/Battlefield, FIFA en Gran Turismo, met veel meer precisie dingen kan besturen.

Verbetering: latency (vertraging)
De tijd die het duurt voordat jouw actie (het drukken op een knop) wordt geregistreerd in de PlayStation is veel korter geworden. Het gevolg is dat je de gevolgen van jouw actie (het indrukken van een knop) eerder in beeld ziet.

Verbetering: bewegingssensoren
Sony introduceerde in 2005 al allerei verschillende bewegingssensoren in de SIXAXIS (voorloper van DualShock 3). In de tussentijd zijn deze sensoren veel accurater geworden, mede dankzij de implementatie in smartphones en tablets. De DualShock 4 zal dus verbeterde bewegingssensoren krijgen.

Verbetering: rumble/trillen
De trilfunctie (rumble) is in de DualShock 4 sterk verbeterd. In een demo werd bijvoorbeeld getoond hoe er 'robotjes' in de controller zaten: kantelde je de controller naar links, dan leken er ook echt robotjes binnenin de controller naar links te rollen.

PlayStation Camera
PlayStation Camera
De PlayStation Camera is de opvolger van de PlayStation Eye (die gebruikt werd bij motion games voor de PlayStation 2 en PlayStation 3). De camera bestaat uit 2 lenzen die samen een 3D beeld vormen en daarmee de ruimte waarin je zit in kaart kan brengen. De twee lenzen hebben elk een resolutie van 1280 x 800 en geven elk dertig beelden per seconde door: dit houdt in dat elke seconde ruim 61,4 miljoen pixels worden verwerkt.

Stemherkenning: 4-kanaalsmicrofoon
De PS Camera heeft 4 geavanceerde microfoons waarmee onder andere achtergrondgeluid wordt gefilterd. Je kunt de microfoon gebruiken voor stemcommando's binnenin het PS4 besturingssysteem, zoals bijvoorbeeld het starten van een game of het maken van een screenshot.
Daarnaast kun je de camera ook gebruiken om met andere gamers te praten in multiplayer games.

Gezichtsherkenning & DualShock 4
De PlayStation Camera kan daarnaast je gezicht herkennen. Als je hiervoor kiest, dan zal de PlayStation 4 elke keer automatisch inloggen op jouw account als de PS4 jouw gezicht herkent.
Daarnaast herkent de camera de DualShock 4, om duidelijk de posities van gamers te bepalen als er veel mensen in dezelfde ruimte zijn.

Functie: livestreamen
De controller heeft een speciale SHARE-knop, waarmee je onder andere films en screenshots kan delen. Daarnaast kan je ook live gameplay streamen op grote streaming websites. Als je wilt, kun je daarbij ook jezelf weergeven (picture in picture) en live commentaar verzorgen.

Andere accessoires
Monoheadset
Sony levert standaard een monoheadset mee bij elke PS4. Deze headset kun je rechtsstreeks in de controller steken, om vervolgens met andere online gamers te kunnen praten.

Charging Station
Sony biedt los ook een 'charging station' aan, waarbij je meerdere PS4 controllers tegelijkertijd kan opladen.

Vertical Stand
Sony biedt los ook een 'vertical stand' aan, waarmee je de PlayStation 4 veilig overeind kan laten staan.


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngSoftwarehttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
Software
In dit gedeelte zul je informatie aantreffen over:
PlayStation Dynamic Menu
PlayStation Dynamic Menu
Het PlayStation Dynamic Menu is het nieuwe besturingssysteem voor de PlayStation 4. Het besturingssysteem is erop gericht om snel te kunnen worden gebruikt, multitasken en sociale functionaliteiten (zoals het delen van screenshots uit games). Je vindt hieronder de eerste officiële trailer.


Daarnaast is er ook een live demo (YouTube URL) geweest tijdens Gamescom.

Apps
Entertainment Apps
Net zoals op de PlayStation 3 zal ook de PlayStation 4 weer een aantal entertainment apps krijgen. Deze apps verschillen in Europa per land, maar voor de Verenigde Staten is al het volgende rijtje bekend gemaakt:
 • Amazon Instant Video
 • Crackle
 • Crunchyroll
 • EPIX
 • Hulu Plus
 • Music Unlimited
 • NBA Game Time
 • Netflix
 • NHL GameCenter LIVE
 • Redbox Instant by Verizon
 • Video Unlimited
 • VUDU
 • YuppTV
In Nederland zijn op de PS3 op het moment ook de volgende apps beschikbaar. Het is de verwachting dat deze apps terugkeren naar de PS4.
 • NOS Sport Beta
 • NOS Video
 • Ximon
 • Vidzone
 • YouTube
 • MUBI
 • Netflix
Play As You Download
Sneller gamen met Play As You Download
Als je digitaal games aanschaft, dan zal "Play As You Download" van toepassing zijn: zo hoeft maar een gedeelte van de game gedownload en geïnstalleerd te worden en vervolgens kun je beginnen met spelen. De rest van de game wordt gedownload en geïnstalleerd in de achtergrond.

Je kunt hierdoor dus veel eerder beginnen met het spelen van een game.

Sony is van plan om met Gaikai, een cloud streaming service, games in de toekomst te gaan streamen. Dit betekent dat je in de toekomst direct kunt beginnen met het spelen van een game, vervolgens als deze gedownload is kun je de game spelen vanaf je harde schijf.

Suspend & Resume
Pauze functie
Suspend & Resume is een functie die je game pauzeert en de console vervolgens in een low-power modus plaatst. Stel je zit midden in een potje FIFA 14 en je moet plotselnig een paar uur weg, dan kun je de "Suspend & Resume" functie gebruiken. Zodra je terugkomt kun je de PS4 weer aanzetten en je kunt binnen enkele seconden meteen verdergaan waar je gebleven was.

Deze functie is niet beschikbaar bij de lancering, maar wordt later toegevoegd via een gratis software update.

"SHARE"-knop
SHARE knop op de DualShock 4
De DualShock 4-controller heeft een aparte "SHARE"-knop. Met deze knop kun je direct gameplay screenshots of videos spelen. Daarnaast kun je ook je eigen gameplay livestreamen via Twitch of UStream, twee bekende grote (game content) streaming sites.

Automatisch 15 minuten aan video
De PlayStation 4 houdt altijd automatisch de laatste vijftien minuten aan gameplay bij. Als je dus iets heel leuks of gaafs doet in een spel, dan kun je altijd op de "SHARE"-knop drukken en alsnog een video of screenshot delen.

Livestreamen
Je kunt ook je game livestreamen via bekende, grote websites. Indien je hiervoor kiest, kun je ook de PlayStation Camera gebruiken om live commentaar te geven of om jouw eigen gezicht ook in beeld te tonen.

Shortcuts
Je kunt de functionaliteit van de SHARE-knop tot een bepaalde mate zelf instellen. Zo kun je instellen dat bij het kort indrukken van de knop er automatisch een video wordt opgeslagen, bij het snel dubbel indrukken een screenshot en bij het lang indrukken het menu. Je kunt dit helemaal naar eigen wens instellen: je kunt bijvoorbeeld ook instellen dat 'lang indrukken' gelijk staat aan een screenshot maken.

PlayStation App voor IOS & Android
Vanaf 22 november: de nieuwe PlayStation App
Sony heeft een nieuwe PlayStation App voor iOS en Android gemaakt, welke vanaf 22 november beschikbaar zal zijn in Europa.

De PlayStation App bevat onder andere de volgende functionaliteiten:
 • Eigen profiel bekijken
 • Andersman profiel bekijken
 • Trofeeën van anderen en jezelf bekijken en vergelijken
 • Berichten versturen tussen PS4, PS3, PS Vita systemen en alle mobiele apparaten met de PlayStation App
 • De activiteiten van andere bekijken onder "What's New"
 • Een pushmessage weergeven zodra er een nieuwe melding of game uitnodiging is
 • De PlayStation website bekijken voor het laatste nieuws en game informatie
Daarnaast zijn er een aantal functies waar we iets dieper op ingaan, namelijk:
'PS4 Second Screen' functionaliteit
Sommige games zullen de Second Screen functionaliteit in de PlayStation App gebruiken. In The PlayRoom, een gratis game die wordt meegeleverd met alle PlayStation 4's, kun je bijvoorbeeld objecten tekenen op je smartphone/tablet om deze vervolgens direct in de game te importeren.

Andere games, zoals Watch_Dogs, kunnen ook gebruik maken van een losse, eigen applicatie.

Live gameplay bekijken
Op de PlayStation 4 kunnen gamers gameplay uploaden of livestreamen. Als de gamer de gameplay deelt, dan komt dit terecht in jouw persoonlijke "Whats New" scherm. Je kunt hier vervolgens de geüploade gameplay bekijken, of live meekijken als iemand op dat moment aan het livestreamen is.

PlayStation Store
De PlayStation App zal ook de PlayStation Store bevatten. Je kunt hier digitale content, zoals digitale games en downloadable content, kopen. Deze wordt vervolgens direct op je PlayStation 4 gedownload, waar je ook bent.

Afstandsbediening
De PlayStation App kan ook als afstandsbediening worden gebruikt. Je kunt een PlayStation 4 in stand-by modus zetten, opstarten of bijvoorbeeld je smartphone of tablet als toetsenbord voor je PS4 gebruiken.


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngGameshttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
Games
In dit gedeelte vind je meer informatie over de launch games (games waarmee het systeem wordt gelanceerd), launch window games (games die kort na de lanceerdatum uitkomen), exclusieve PS4 games en Free 2 Play games.

Indie Games
Games zoals Assassin's Creed IV: Black Flag, FIFA 14 en Call of Duty: Ghosts zijn van 'triple A' developers: van de grote ontwikkelstudio's. Sony focust zich echter ook enorm op zogenaamde indie games en developers.

Indie developers zijn 'independent developers', oftewel: onafhankelijke ontwikkelaars. Dit zijn vaak kleinere games met een veel kleiner budget. Deze games krijgen vaak minder aandacht, maar ze zijn vaak wel goedkoper. Het voordeel van indie games is dat ontwikkelaars de kans krijgen om nieuwe dingen uit te proberen: om creatief te zijn.

Sony focust zich erg op indie games en het is iets om in de gaten houden, want wie weet komen er nog wel hele leuke games uit voort. :)

Inhoudsopgave 'Games'
Launch (Window) Games

Je vindt hieronder een lijst met games die beschikbaar zijn vanaf 29 november 2013:

LAUNCH GAMES
GameOntwikkelaar
Uitgever
ReleasedatumExclusief?YouTube trailer
Angry Birds Star WarsRovio
Activision
29-11-2013PS4, XBO, Wii U, PS3, X360, Wii, PC, PS Vita, Nintendo 3DS, iOS, AndroidX
Assassin's Creed IV: Black FlagUbisoft Montreal
Ubisoft
29-11-2013Exclusieve content
PS4, XBO, Wii U, PS3, X360, PC
X
Battlefield 4DICE
Electronic Arts
29-11-2013PS4, XBO, PS3, X360, PCX
Blacklight: RetributionZombie Studios
Perfect World Entertainment
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PC
X
Call of Duty: GhostsInfinity Ward
Activision
29-11-2013PS4, XBO, Wii U, PS3, X360, PCX
ContrastCompulsion Games
Focus Home Interactive
29-11-2013PS4, PS3, X360, PCX
DC Universe OnlineSony Online Entertainment
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PS3, PC
X
DiveKickOne True Game Studios
Iron Galaxy Studios
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PS3, PC, PS Vita
X
Escape PlanFun Bits Interactive
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Only on PlayStation
PS4, PS Vita
X
FIFA 14EA Canada
Electronic Arts
29-11-2013PS4, XBO, PS3, X360, Wii, PC, PS Vita, Nintendo 3DS, iOS, AndroidX
Flowthatgamecompany
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PS3, PC, PS Vita
X
Flowerthatgamecompany
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Only on PlayStation
PS4, PS3, PS Vita
X
Injustice: Gods Among Us Ultimate EditionHigh Voltage Software
Warner Bros. Interactive Entertainment
29-11-2013PS4, Wii U, PS3, X360, PC, PS Vita, iOS, AndroidX
Just Dance 2014Ubisoft
Ubisoft
29-11-2013PS4, XBO, Wii U, PS3, X360, WiiX
Killzone: Shadow FallGuerilla Games
Sony Computer Entertainmen
29-11-2013Only on PS4X
KnackSCE Japan Studio
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Only on PS4X
LEGO Marvel Super HeroesTT Games
Warner Bros. Interactive Entertainment
29-11-2013Exclusieve content
PS4, XBO, Wii U, PS3, X360, PC, PS Vita, Nintendo 3DS
X
Madden NFL 25EA Tiburon
EA Sports
29-11-2013PS4, XBO, PS3, X360, iOS, AndroidX
NBA 2K14Visual Concepts
2K Sports
29-11-2013Exclusieve content
PS4, XBO, PS3, X360, PC, iOS, Android
X
NBA Live 14EA Tiburon
Electronic Arts
29-11-2013PS4, XBOX
Need for Speed: RivalsGhosts Games
Electronic Arts
29-11-2013PS4, XBO, PS3, X360, PCX
ResogunHousemarque
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Only on PS4X
Skylanders: Swap ForceVicarious Visions
Activision
29-11-2013PS4, XBO, Wii U, PS3, X360, Wii, Nintendo 3DSX
Sound ShapesQueasy Games
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Only on PlayStation
PS4, PS3, PS Vita
X
Super MotherloadXGen Studios
XGen Studios
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PS3, PC
X
The PlayRoomSony
Sony
29-11-2013Only on PS4X
Tine 2: Complete StoryAtlus
Sony Computer Entertainment
29-11-2013PS4, Wii U, PS3, X360, PCX
Tiny BrainsSpearhead Games
Spearhead Games
29-11-2013Only on PS4X
War ThunderGaijin Entertainment
Gaijin Entertainment
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PC
X
WarframeDigital Extremes
Digital Extremes
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PC
X


Daarnaast komen de volgende games uit gedurende de 'launch window'. De launch window is een periode, enkele maanden, na de lanceerdatum.
 • 1001 Spikes
 • Awesomenauts: Assemble
 • Backgammon Blitz
 • Basement Crawl
 • CounterSpy
 • Daylight
 • Deep down
 • Doki-Doki Universe
 • DriveClub
 • Hohokum
 • inFamous: Second SOn
 • Mercenary Kings
 • Minecraft
 • N++
 • Octodad: Dadliest Catch
 • Oddworld: New 'n' Tasty
 • Outlast
 • Pinball Arcade
 • PlanetSide 2
 • Pool Nation Extreme
 • Primal Carnage: Genesis
 • Putty Squad
 • Ray's the Dead
 • The Witness
 • Thief
 • Transistor
 • Wolfenstein: The New Order
Exclusieve Games

Sony heeft beloofd om voor het einde van 2014 meer dan 20 PS4 exclusives, uitgegeven door Sony Computer Entertainment, op de markt te brengen.

Lijst met aangekondigde PS4 exclusives (1st party) Vermoedelijk onderdeel van de 20 aangekondige exclusives
 • DriveClub
 • Everybody's Gone to the Rapture
 • inFamous: Second Son
 • Killzone: Shadow Fall
 • Knack
 • The Order: 1886
 • The PlayRoom Free 2 Play Vermoedelijk niet onderdeel van de 20 exclusives
 • Resogun
 • Rime
 • Shadow of the Beast
Lijst met aangekondigde PS4 exclusives (3rd party) Niet uitgebracht door Sony Computer Entertainment en vermoedelijk niet onderdeel van de beloofde 20 games
 • Basement Crawl
 • Deep Down Free 2 Play
 • Dream Club: Host Girls on Stage
 • Earth Defence Force
 • The Idolm@ster (working title)
 • Joysound Drive 2
 • Lily Bergamo
 • Mobile Suit Gundam
 • N++
 • Nikoli no Puzzle 4: Sudoku
 • Phantom Breaker: Battle Grounds Overdrive
 • Pool Nation Extreme/FX
 • Totterno E Mahjong Plus
Lijst met PS4 games exclusief voor het PlayStation-merk Deze games komen dus ook uit voor PS3 en/of PS Vita
 • Doki-Doki Universe
 • Escape Plan
 • Flower
 • Helldivers
 • Hohokum
 • MLB 14: The Show
 • Natural Doctrine
 • Pavilion
 • Rocketbirds 2: Evolution
 • Sound Shapes
 • Super Exploding Zoo
 • Switch Galaxy Ultra
 • Velocity 2X
 • Yakuza Ishin
Lijst met PS4 games die niet op Xbox One uitkomen
 • Assault Android Cactus
 • The Binding of Isaac: Rebirth
 • Blacklight: Retribution Free 2 Play
 • Blast 'Em Bunnies
 • Contrast
 • Cosmic Star Heroine
 • CounterSpy
 • Daylight
 • DC Universe Online Free 2 Play
 • Divekick
 • Don't Starve
 • Dragon's Prophet Free 2 Play
 • DUST 514 Free 2 Play
 • Dynasty Warriors 8 with Xtreme Legends Bundle
 • Dez
 • EverQuest Next Free 2 Play
 • Final Fantasy XIV: A Realm Reborn
 • Final Horizon
 • flOw
 • Galak-Z: The Dimensional
 • GlowTag
 • Guilty Gear Xrd
 • Guns of Icarus Online
 • H-Hour World's Elite
 • Hotline Miami 2: Wrong Number
 • Hyper Light Drifter
 • Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition
 • Mercenary Kings
 • Nuclear Throne
 • Octodad: Dadliest Catch
 • Onigiri Free 2 Play
 • Outlast
 • PlanetSide 2 Free 2 Play
 • Primal Carnage: Genesis
 • Project: Heart and Soul
 • Project Phoenix
 • Putty Squad
 • QuickDraw
 • Ray's the Dead
 • Road Not Taken
 • Rogue Legacy
 • Samurai Gunn
 • Secret Ponchos
 • Sherlock Holmes: Crimes and Punishments
 • SOMA
 • Sportsfriends
 • Starbound
 • Super Motherload
 • Tiny Brains
 • Transistor
 • Volume
 • War Thunder Free 2 Play
 • Warframe Free 2 Play
 • Wasteland Kings
 • The Witness
Gratis (Free 2 Play) Games
Wat zijn Free 2 Play games?
Free 2 Play games zijn games die gratis te downloaden zijn. Ontwikkelaars verdienen geld aan deze games door middel van advertenties of door de verkoop van in-game items.

Free 2 Play games kun je in principe dus altijd uitproberen en gratis downloaden. Bevalt het je niet? Dan verwijder je de game gewoon weer.

Lijst met Free 2 Play games Dikgedrukte games zijn F2P games beschikbaar wanneer de PS4 lanceert op 29 november
 • Blacklight: Retribution
 • DC Universe Online
 • Deep Down
 • Dragon's Prophet
 • DUST 514
 • EverQuest Next
 • Onigiri
 • PlanetSide 2
 • The PlayRoom Minigames voor gebruik met de PlayStation Camera en DualShock 4 controller. Standaard geïnstalleerd op elke PS4.
 • War Thunder
 • Warframe


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngOnline / Cloud serviceshttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
Online / Cloud services
De PlayStation 4 zal verscheidene online functionaliteiten bevatten. Sony heeft een betaalde service, genaamd PS+, van gemiddeld iets meer dan €4 per maand. Daarnaast zijn er ook een aantal gratis diensten.
PlayStation Plus
PlayStation Plus
PlayStation Plus is een betaalde dienst van Sony die zorgt voor enkele extra voordelen. Deze dienst kost €49.99/jaar, €14,99/kwartaal of €6.99/maand. Deze dienst is niet verplicht.

De voordelen van PlayStation Plus in een notendop:
 • Online Multiplayer
  Online Multiplayer zorgt ervoor dat je online tegen andere kunt gamen. Je kunt bijvoorbeeld in Call of Duty, online tegen andere spelers strijden.
 • Instant Game Collection
  Met PlayStation Plus krijg je toegang tot de 'Instant Game Collection': als je je inschrijft krijg je direct toegang tot een aantal top games (metacritic-score van 70 of hoger). Daarnaast krijg je elke maand een nieuwe gratis PS4 game
 • Kortingen
  Je krijgt in de online PlayStation Store kortingen
 • Online Game Saves
  Jouw game saves worden online opgeslagen, waardoor je op elke PS4 verder kan gaan in een game waar jij gebleven was.
 • Andere voordelen
  Onder andere exclusieve game content, automatische download en installatie van game patches, en meer.
PS+: Multiplayer
Online Multiplayer zal op de PS4 onderdeel zijn van PS+. Als je dus online tegen andere wilt spelen, dan zul je PS+ nodig hebben.

De reden die hiervoor werd gegeven is:
"If we keep giving away online access for free, the natural pressure is that we have to cut down on the cost to provide this free service. But that's conflicting with our goal of being able to provide very robust and great online services going forward. So we decided that on PS4, because we want to continue to invest and improve our new services, we've asked the most engaged consumers in the online activities to share the burden with us so that we can continue to invest."
Het komt er dus op neer dat, als multiplayer gratis was geweest, ze veel minder zouden kunnen investeren in het PlayStation Netwerk omdat het 'natuurlijke ding om te doen' bezuinigen is. Aangezien er nu geld binnenstroomt voor multiplayer, betekent dit dat ze het netwerk veel meer kunnen verbeteren en dus ook veel competitiever kunnen zijn met de competitie die al sinds 2005 geld vraagt voor online multiplayer.

PS+: Gratis Games
Als je PlayStation Plus hebt, dan krijg je ook elke maand gratis games:
 • Twee gratis PS3 games
 • Twee gratis PS Vita games
 • Één gratis PS4 game
Daarnaast krijg je, als je je net inschrijft, onmiddelijk gratis een aantal andere games. Alle games die worden weggegeven via PS+ hebben een metacritic-score van minimaal 70, waardoor je altijd goede kwaliteit games hebt.

Twee gratis PS4 games bij lancering PlayStation 4
Bij de lancering van de PS4 krijg je, met PS+, onmiddelijk twee gratis PS4 games, namelijk:
 • Contrast
 • Resogun
Het aanbod wordt elke maand vernieuwd: je moet er dus op tijd bij zijn, want je kunt de games niet achteraf downloaden. Je kunt de games wél nogmaals achteraf downloaden als je ze al een keer eerder hebt gedownload.

Je kunt de gratis games via PS+ alleen spelen als je lid bent van PS+.

PS+: Korting in PS Store
Met PS+ krijg je korting in de digitale online PlayStation Store. Je krijgt meestal korting op indie games of oudere triple A games, die al in prijs zijn verlaagd.

De korting bedraagt meestal 25%.

PS+: 1 GB cloud Game Saves
Met PS+ kun je al Game Saves direct 'in de cloud' opslaan. Dit betekent dat je op elke PS4 direct weer bij je Game Saves kan.

Je krijgt voor de PS4 1 GB aan Cloud Saves. Als je ook een PS3 of PS Vita hebt, dan krijg je er voor elk nog eens 1 GB bovenop.

PS+: Andere extras
Met PS+ krijg je ook andere voordelen, zo kun je bijvoorbeeld een aantal triple A games gratis uitproberen voor een periode van 1 uur. Game Patches worden automatisch gedownload en geïnstalleerd in de achtergrond, waardoor je niet hoeft te wachten op een Game Patch als deze is uitgekomen.

Cross-Game Chat
Cross-Game Chat is gratis op de PS4. Je kunt een lobby aanmaken waarin tot wel 8 personen met elkaar kunnen praten.

Als je niet de eigenaar bent van zo'n lobby, dan kun je een verzoek indienen bij de eigenaar om iemand anders toe te laten tot de lobby.

Daarnaast kun je tegelijkertijd in meerdere lobby's zitten. Zo zou je in, bijvoorbeeld, een potje online Call of Duty in de lobby's van beide teams kunnen zitten waardoor je als een soort 'double agent' kan werken.

Daarnaast kun je ook 'voicemail berichten' (tot 15 seconden) achterlaten voor andere gebruikers.

Daarnaast heb je ook de 'traditionele chat', waarbij je via tekstberichten met elkaar kunt praten.

Overal Toegang
Je kunt op elke PS4 direct met jouw eigen gegevens inloggen. Dit betekent dat je overal toegang hebt tot jouw (digitale) games en deze overal kunt spelen. In principe, als je alleen maar digitaal games koopt, kun je op elke PS4 - waar ook ter wereld - bij je games en deze gaan spelen.

Zodra je uitlogt van zo'n "gast PS4" worden al je gegevens direct en permanent verwijderd, waardoor er niets van jou achterblijft.

Remote Play (PS Vita)
Vrijwel alle PS4 games ondersteunen "Remote Play", tenzij deze gebruikmaken van bepaalde accessoires zoals de PlayStation Camera. Dit houdt in dat je jouw PS4 games direct op je PS4 kan spelen.

Verbindingsmogelijkheid 1/3: directe connectie
Je PlayStation 4 moet hiervoor verbonden zijn met een LAN internetkabel. Vervolgens kan de PS4 direct contact leggen met jouw PS Vita. Het voordeel hiervan is dat je geen last hebt van andere apparaten op je thuisnetwerk en de lag zo klein mogelijk is.

Verbindingsmogelijkheid 2/3: draadloos via router
Je PlayStation 4 is in dit geval draadloos verbonden met je router. Je router zoekt vervolgens de PlayStation Vita. Ook deze mogelijkheid zorgt voor heel erg weinig lag, maar je loopt het risico dat andere apparaten op het netwerk bijvoorbeeld torrents aan het downloaden zijn.

Verbindingsmogelijkheid 3/3: weg van huis, via het internet
Dit is de meest risicovolle verbinding. In dit geval loopt Remote Play volledig via het internet, waardoor zowel het internet thuis als op de plek waar je op dat moment bent erg goed moet zijn. Is dit niet het geval, dan is er een kans op lag.

Gaikai
Gaikai lanceert in 2014 in de Verenigde Staten en vermoedelijk ook in Europa.

Wat is Gaikai?
Gaikai is Sony's streaming dienst voor PlayStation. Deze dienst zal in de toekomst onder andere PlayStation 3 games naar je PS4 kunnen streamen.

Wat zijn de mogelijkheden?
In een best-case scenario heb je dadelijk overal toegang tot je PS4 collectie. Je zult dan op je tablet, smartphone, laptop, smart TV, etc. al je PS4 games kunnen spelen, door deze simpelweg te streamen via Gaikai.

Maar gaat het wel werken... dit is toch erg onbetrouwbaar?
Het is nog onbekend hoe goed deze dienst gaat werken, maar diensten zoals Netflix hebben inmiddels wel bewezen dat het streamen van content een serieuze mogelijkheid is.


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngSpecificatieshttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
Voor de technische specificaties van de PlayStation 4 verwijzen wij je door naar de officiële PlayStation 4 website.

http://nl.playstation.com/ps4/features/techspecs/


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngGallerijhttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
Gallerij: PlayStation 4
Klik op foto voor hogere resolutie
http://i.imgur.com/LtSpd2Us.jpg http://i.imgur.com/rxoZhR3s.jpg http://i.imgur.com/dRWT8y8s.jpg http://i.imgur.com/2Gsgrixs.jpg http://i.imgur.com/R36j1J0s.jpg http://i.imgur.com/sbTmStFs.jpg

http://i.imgur.com/y9PIHeus.jpg http://i.imgur.com/009jhxFs.jpg http://i.imgur.com/wEQDxXEs.jpg http://i.imgur.com/0C3N3kXs.jpg http://i.imgur.com/N5xXaC5s.jpg http://i.imgur.com/wKMd3wbs.jpg

http://i.imgur.com/US9XsVos.jpg http://i.imgur.com/8DQGTO7s.jpg http://i.imgur.com/BbFvI5Bs.jpg http://i.imgur.com/fHqVhw5s.jpg http://i.imgur.com/SkShKISs.jpg http://i.imgur.com/ZJ3ZFeUs.jpg

http://i.imgur.com/k2UwUHes.jpg http://i.imgur.com/Z4HoAe1s.jpg http://i.imgur.com/PpQh7cMs.jpg http://i.imgur.com/uS0GpZHs.jpg

Gallerij: DualShock 4
Klik op foto voor hogere resolutie
http://i.imgur.com/NMjPPSbs.jpg http://i.imgur.com/ZxLqz1As.jpg http://i.imgur.com/jUOQ9v0s.jpg http://i.imgur.com/EZy3jQxs.jpg http://i.imgur.com/aMcnkFfs.jpg http://i.imgur.com/rOtGykNs.jpg

http://i.imgur.com/TCueN3zs.jpg http://i.imgur.com/EC2zFgTs.jpg http://i.imgur.com/zbGLc2Es.jpg http://i.imgur.com/gAkPDPes.jpg http://i.imgur.com/pRjjY7Is.jpg http://i.imgur.com/Wrs2GlGs.jpg

http://i.imgur.com/ShztTpWs.jpg http://i.imgur.com/RfvgmOqs.jpg http://i.imgur.com/lvwkQpvs.jpg

Gallerij: PlayStation 4 Camera
Klik op foto voor hogere resolutie
http://i.imgur.com/MidsGeJs.jpg http://i.imgur.com/ZvVYnx4s.jpg http://i.imgur.com/ItTLv35s.jpg http://i.imgur.com/RbTTn1Ks.jpg http://i.imgur.com/hkJiwx1s.jpg http://i.imgur.com/U6jDRV5s.jpg

http://i.imgur.com/Dntuffus.jpg http://i.imgur.com/K0uUF1ps.jpg http://i.imgur.com/YQM0I1Ls.jpg http://i.imgur.com/2WEIPHDs.jpg

PSN: Wanderer200 | Switch: Wanderer


 • Jero_B
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 27-05 22:38
Ik wacht op dragonball z xenoverse weer lekker knoppen rammen net als bij de ps2 dragonball game

 • Ricmaniac
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 13:23

Ricmaniac

GoT is love, GoT is life

The witcher is voor mij ook een must buy ja. kijk er al een tijdje naar uit, jammer dat die uitgesteld is, hopelijk wel ten goede

WoW: Rogue, FFXIV: Sasuke Uchiha, TWITCH

Nog 'net' voor 2015 deeltje 5 van het PlayStation 4 topic.

Ik hoop dat het net zo'n goed 'game jaar' wordt als 2014.

 • AtlAntA
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 11:48
Misschien een domme vraag maar kan ik mijn in de us store aangekochte versie van fifa15 spelend onder mijn eu account ook op de Nederlandse taal krijgen?

PVoutput Wie goed doet, die goed ontmoet.


 • Chaoss
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 11:56

Chaoss

Moderator Spielerij

Professioneel boekemantsje

Topicstarter
Als jullie op- of aanmerkingen hebben voor aanpassingen in de OP, graag per DM naar mij, ik heb nu niet de tijd om er zelf uitgebreid naar te kijken.

PSN: Wanderer200 | Switch: Wanderer


 • embee
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 03-05 11:38

embee

MTGA: Yue-Gung#67121

AtlAntA schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 12:09:
Misschien een domme vraag maar kan ik mijn in de us store aangekochte versie van fifa15 spelend onder mijn eu account ook op de Nederlandse taal krijgen?
Nee. US versie heeft geen NL localization.

Constructed: Silver || Limited: Silver


 • shoombak
 • Registratie: September 2008
 • Niet online
Mag hopen dat ze in 2015 wat gaan doen aan de stabiliteit van PSN

 • Mouse_NL
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 24-05 19:58
Ricmaniac schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 11:55:
The witcher is voor mij ook een must buy ja. kijk er al een tijdje naar uit, jammer dat die uitgesteld is, hopelijk wel ten goede
Had mijn schema al aangepast om in februari The Witcher 3 te spelen. Verschuiven ze het naar 19 mei 2015.

In ieder geval nu tijd om Dragon Age 3 behoorlijk te spelen.

Ik koop mijn games meestal al bij de release goedkoper ..... gewoon een site als budgetgaming.nl elke dag in de gaten houden.

[Voor 13% gewijzigd door Mouse_NL op 30-12-2014 12:28]

Iphone 5 -- eerste Iphone


 • rajackar
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 23-05 14:42

rajackar

Blood Minister

Mouse_NL schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 12:27:
[...]


Had mijn schema al aangepast om in februari The Witcher 3 te spelen. Verschuiven ze het naar 19 mei 2015.

In ieder geval nu tijd om Dragon Age 3 behoorlijk te spelen.

Ik koop mijn games meestal al bij de release goedkoper ..... gewoon een site als budgetgaming.nl elke dag in de gaten houden.
Met DA:I ben je vast nog wel even zoet. Top game IMHO.
Ik kan er ook niet rouwig om zijn dat The Witcher 3 is uitgesteld. Ik speel toch echt liever een game die echt af is dan dat ik hem eerder speel.

Shrouded by night, but with steady stride. Colored by blood, but always clear of mind. - AMD 5900X - MSI RTX 4090 Suprim X - PS5


 • Mouse_NL
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 24-05 19:58
rajackar schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 12:30:
[...]


Met DA:I ben je vast nog wel even zoet. Top game IMHO.
Ik kan er ook niet rouwig om zijn dat The Witcher 3 is uitgesteld. Ik speel toch echt liever een game die echt af is dan dat ik hem eerder speel.
Ben ik helemaal met je eens. Ik hoop dan dat ie ook echt af is en niet ala Watch Dogs terug getuned wordt.

Iphone 5 -- eerste Iphone


 • dutchgio
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 13:42
Is DA een beetje vergelijkbaar met Skyrim? ;)
Ik hoor er wel goede verhalen over maar mis nog echt een TES rpg op de ps4 waar je zo 200+ uur in kunt steken.

 • Scrisissszzz
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 24-05 09:33
dutchgio schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 12:39:
Is DA een beetje vergelijkbaar met Skyrim? ;)
Ik hoor er wel goede verhalen over maar mis nog echt een TES rpg op de ps4 waar je zo 200+ uur in kunt steken.
Ik vind DA vele malen leuker dan Skyrim. Hier zijn de draken ook echt een uitdaging. In skyrim was dat lang niet zo. Plus ik vind 3rd person veel fijner spelen dan 1st person bij skyrim.

Af en toe ook wat humor erin, topgame!

PSN: Scrisissszzz Xbox Live: ScrisissszzzNL | "...Beasts all over the shop... You'll be one of them, sooner or later..."


 • Bellerophon
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 02-04 20:53

Bellerophon

Persona non grata

Mouse_NL schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 12:38:
[...]


Ben ik helemaal met je eens. Ik hoop dan dat ie ook echt af is en niet ala Watch Dogs terug getuned wordt.
Ga ik niet vanuit, heb meer vertrouwen in CD Projekt Red dan in Ubisoft

PSN: Bellerophon-


 • DeeSung
 • Registratie: Juni 2012
 • Niet online
Zoiezo dat ik Ubisoft niet meer vertrouw. Jammer want black flag en rayman waren goed.

Vergeet niet dat de witcher oorspronkelijk een pc game is. Dus graphics die ze laten zien zijn wss van een game pc.

 • dutchgio
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 13:42
Scrisissszzz schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 12:42:
[...]


Ik vind DA vele malen leuker dan Skyrim. Hier zijn de draken ook echt een uitdaging. In skyrim was dat lang niet zo. Plus ik vind 3rd person veel fijner spelen dan 1st person bij skyrim.

Af en toe ook wat humor erin, topgame!
Het idee van meerdere characters spreekt me nog niet zo aan. Wellicht daar maar overheen stappen dan ;)
Bij Skyrim kan je kiezen he, net als in Gta Wisselen tussen 3rd en 1rd person.

Edit:
De titel Playstation (deel) gaat nu niet meer helemaal op, of is dit al het PS5 topic? :+

[Voor 8% gewijzigd door dutchgio op 30-12-2014 13:01]


 • Chaoss
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 11:56

Chaoss

Moderator Spielerij

Professioneel boekemantsje

Topicstarter
dutchgio schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 12:58:

Edit:
De titel Playstation (deel) gaat nu niet meer helemaal op, of is dit al het PS5 topic? :+
Waar heb je het over :P

PSN: Wanderer200 | Switch: Wanderer


 • Scrisissszzz
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 24-05 09:33
dutchgio schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 12:58:
[...]

Het idee van meerdere characters spreekt me nog niet zo aan. Wellicht daar maar overheen stappen dan ;)
Bij Skyrim kan je kiezen he, net als in Gta Wisselen tussen 3rd en 1rd person.

Edit:
De titel Playstation (deel) gaat nu niet meer helemaal op, of is dit al het PS5 topic? :+
Ow ja klopt dat was ik al helemaal vergeten 8)7

Ik vind met een party spelen wel tof. Het wisselen er tussen ook. Dat je ieder char van je party kan besturen biedt heel veel mogelijkheden. Het is veel tactischer op hogere moeilijkheidsgraden.
Bioware is gewoon ook een van mn favorieten. Mass Effect delen heb ik ook zoveel uur ingestoken en veel fun mee gehad :)

PSN: Scrisissszzz Xbox Live: ScrisissszzzNL | "...Beasts all over the shop... You'll be one of them, sooner or later..."


 • dutchgio
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 13:42
Bedankt maar weer :+
Wel janmer, dat was juist in deel 4 wel een goed gevonden titel, pun intended.
Er was een 'fout' gemaakt inderdaad , dat was mij ook al opgevallen.

Resident Evil de volgende maand lijkt mij wel een leuke titel op de PS4.

Meer mensen die naar RE uitkijken?

 • tellavist
 • Registratie: Februari 2014
 • Laatst online: 11-04 12:54
Eeeeen we gaan weer door met deel 5! d:)b

Een handtekening?!


 • Chaos-Zero
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 12:55

Chaos-Zero

Sega fan!

Vannacht met DA:I begonnen, ben erg benieuwd! Tot nu toe zijn de eerste 2 uur veel belovend en ziet het er goed uit! :D

PSN: MoodChange | Rise Against forum


 • Tweakarim
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 27-05 18:40

Tweakarim

PSN: Karimineel3

Zijn er mensen met ervaring hoe Dragon Age Inquisition speelt via remote play op de PSvita? En dan vooral hoe de buttons remappen en of dit zelf in te stellen is? Heb pas een vita gekocht om te kunnen gamen als vriendin weer saaie series zit te kijken en zoek nog enkele spellen die goed werken via remote play.

 • 414524
 • Registratie: Januari 1970
 • Niet online
Bijna nieuw jaar, nieuw deeltje. We zijn er bij!
Vd week heerlijk destiny weer ff spelen door de nieuwe dlc.

 • AtlAntA
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 11:48
embee schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 12:12:
[...]


Nee. US versie heeft geen NL localization.
Bedankt voor je antwoord.

Voor de geïnteresseerden, de us versie van fifa15 kost 35 dollar in de store. Is ongeveer 26 euro als ik me niet vergis.

PVoutput Wie goed doet, die goed ontmoet.


 • Bellerophon
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 02-04 20:53

Bellerophon

Persona non grata

AtlAntA schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 13:58:
[...]


Bedankt voor je antwoord.

Voor de geïnteresseerden, de us versie van fifa15 kost 35 dollar in de store. Is ongeveer 26 euro als ik me niet vergis.
Oei, schappelijk bedrag :o

PSN: Bellerophon-


 • NeP2013
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 14:10
inderdaad wel aantrekkelijk zeg..

 • ZeroGi
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 17-05 11:14
Heeft iemand toevallig nog ergens de PS4 bundel voor 444,- bij een mediamarkt zien staan?
Zojuist het halve land afgebeld maar ze zijn blijkbaar overal door hun voorraad heen.
Ook in Leeuwarden waar er gister volgens dit topic nog 10 aanwezig waren.

Pacta sunt servanda


 • pateen75
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 23-05 12:44
Chaos-Zero schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 13:39:
Vannacht met DA:I begonnen, ben erg benieuwd! Tot nu toe zijn de eerste 2 uur veel belovend en ziet het er goed uit! :D
Ben ook begonnen afgelopen weekend. Uurtje of 5 inzitten nu, maar ik kom er maar moeilijk in. Weet de helft van de tijd niet goed waar ik mee bezig ben. Ben een liefhebber van de mass effect serie, maar dit trek ik toch wat minder. Maar effe volhouden nog. ;)

PSN: xpock Live: xspock


 • Mouse_NL
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 24-05 19:58
ZeroGi schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 14:03:
Heeft iemand toevallig nog ergens de PS4 bundel voor 444,- bij een mediamarkt zien staan?
Zojuist het halve land afgebeld maar ze zijn blijkbaar overal door hun voorraad heen.
Ook in Leeuwarden waar er gister volgens dit topic nog 10 aanwezig waren.
Heb je on;ine gekeken meestal zijn er daar nog voorraden.

Iphone 5 -- eerste Iphone


 • rajackar
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 23-05 14:42

rajackar

Blood Minister

Dennis585 schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 13:12:
Er was een 'fout' gemaakt inderdaad , dat was mij ook al opgevallen.

Resident Evil de volgende maand lijkt mij wel een leuke titel op de PS4.

Meer mensen die naar RE uitkijken?
Ik sta bijna letterlijk te stuiteren voor de REmake maar over Revelations 2 ben ik erg sceptisch. REV1 was aardig maar het lijkt er toch steeds meer op dat Capcom geen "echte" RE games meer kán maken.
Ik snap echt niet waarom er nou weer zonodig een tweede character continu bij moet zijn die ook nog eens als een platte puber loopt te schreeuwen. En ook dat in episodes uit brengen snap ik niet. Maar goed, misschien valt het nog mee ;)

Shrouded by night, but with steady stride. Colored by blood, but always clear of mind. - AMD 5900X - MSI RTX 4090 Suprim X - PS5


 • Chaos-Zero
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 12:55

Chaos-Zero

Sega fan!

pateen75 schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 14:03:
[...]


Ben ook begonnen afgelopen weekend. Uurtje of 5 inzitten nu, maar ik kom er maar moeilijk in. Weet de helft van de tijd niet goed waar ik mee bezig ben. Ben een liefhebber van de mass effect serie, maar dit trek ik toch wat minder. Maar effe volhouden nog. ;)
Ik moet eerlijk zeggen dat ik ME nooit gespeeld heb. Heb net een beetje de tutorial afgerond dus het echte avontuur kan beginnen. Ik moet wel zeggen dat ik met dit soort spellen wel altijd goed moet opletten qua verhaal. Ik ben nogal van het doorklikken, maar ik denk dat ik dat beter niet kan doen in dit spel.

PSN: MoodChange | Rise Against forum


 • 414524
 • Registratie: Januari 1970
 • Niet online
Chaos-Zero schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 14:08:
[...]


Ik moet eerlijk zeggen dat ik ME nooit gespeeld heb. Heb net een beetje de tutorial afgerond dus het echte avontuur kan beginnen. Ik moet wel zeggen dat ik met dit soort spellen wel altijd goed moet opletten qua verhaal. Ik ben nogal van het doorklikken, maar ik denk dat ik dat beter niet kan doen in dit spel.
Is de combat tof of echt klik klik rustig aan?

 • Xtr3me4me
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 27-05 21:49

Xtr3me4me

Saiyajin Godlike Tweaker

Jero_B schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 11:55:
Ik wacht op dragonball z xenoverse weer lekker knoppen rammen net als bij de ps2 dragonball game
Stuiter stuiter...hier nog 1!! :D

-- My Gaming Rig Power -- -- <SG> Diabolic --


 • pateen75
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 23-05 12:44
Chaos-Zero schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 14:08:
[...]


Ik moet eerlijk zeggen dat ik ME nooit gespeeld heb. Heb net een beetje de tutorial afgerond dus het echte avontuur kan beginnen. Ik moet wel zeggen dat ik met dit soort spellen wel altijd goed moet opletten qua verhaal. Ik ben nogal van het doorklikken, maar ik denk dat ik dat beter niet kan doen in dit spel.
Dat probleem heb ik ook wel ja. haha
ME is echt briljant. Wat mij betreft beste games van vorige gen.

PSN: xpock Live: xspock


 • ZeroGi
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 17-05 11:14
Mouse_NL schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 14:04:
[...]
Heb je on;ine gekeken meestal zijn er daar nog voorraden.
Op internet staat 'product tijdelijk niet op voorraad', maar als ik navraag bij de filialen wanneer het pakket weer op voorraad komt dan zeggen ze dat deze niet meer te bestellen is.

Pacta sunt servanda


 • Mithrildor
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 21-12-2022
Ik heb het in 2014 nog met mijn Xbox 360 volgehouden, maar nu ik de mooie graphics van Dragon Age: Inquisition heb gezien, wil ik toch wel nieuwe console gaan halen. Aangezien PS+ echt veel betere (en meer) games had dan Games with Gold ben ik van plan om deze generatie een PlayStation te halen, maar ik heb nog een paar vragen.

- Hoe is de controller. Ik heb kleine handen en ben de 360 controller gewend, dus ik ben bang dat ik de DualShock niet zo prettig ga vinden. Hoe was de overstap van de 360 controller naar de DS4 voor jullie (als je die overstap gemaakt hebt)?
- Ik heb gehoord dat de rubbertjes op de pookjes van de controller afscheuren en zelfs dat sommige mensen er wel 5 hebben gehad die kapot zijn gegaan in een jaar. Is dit echt zo erg?
- Wanneer verwachten jullie dat de echte AAA spellen op PS+ komen?

 • Chaoss
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 11:56

Chaoss

Moderator Spielerij

Professioneel boekemantsje

Topicstarter
De PS controller is/was juist altijd kleiner dan de Xbox controller. De PS4 controller is iets groter dan de PS3 controller waardoor hij voor de meeste mensen even lekker in de hand ligt als de Xbox controller.

Wat de robbers betreft, dat klopt, bij sommige controllers slijten deze af, dit valt gewoon onder de garantie. Ik heb nog nooit gehoord van mensen die al 5x een nieuwe controller hebben gehad. Zelf heb ik nog mijn originele controller van de launch en ik heb geen slijtage.

PSN: Wanderer200 | Switch: Wanderer


 • Scrisissszzz
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 24-05 09:33
pateen75 schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 14:03:
[...]


Ben ook begonnen afgelopen weekend. Uurtje of 5 inzitten nu, maar ik kom er maar moeilijk in. Weet de helft van de tijd niet goed waar ik mee bezig ben. Ben een liefhebber van de mass effect serie, maar dit trek ik toch wat minder. Maar effe volhouden nog. ;)
Wat misschien helpt is ff op youtube een video kijken waarin de class wordt uitgelegd die je gekozen hebt. Heb je in ieder geval een basis uitleg wat alle upgrades doen enz.

Ook staan er handige loot en craft video's op die de basics uitleggen. Ik ben na het zien en wat lezen over de game opnieuw begonnen omdat ik voor mijn gevoel aantal dingen niet goed aan het doen was...

Heeft mij iig erg geholpen!

ME ben ik zelf ook erg fan van, je merkt heel goed dat dit een bioware game is :)

PSN: Scrisissszzz Xbox Live: ScrisissszzzNL | "...Beasts all over the shop... You'll be one of them, sooner or later..."


 • NeP2013
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 14:10
Mithrildor schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 15:30:
Ik heb het in 2014 nog met mijn Xbox 360 volgehouden, maar nu ik de mooie graphics van Dragon Age: Inquisition heb gezien, wil ik toch wel nieuwe console gaan halen. Aangezien PS+ echt veel betere (en meer) games had dan Games with Gold ben ik van plan om deze generatie een PlayStation te halen, maar ik heb nog een paar vragen.

- Hoe is de controller. Ik heb kleine handen en ben de 360 controller gewend, dus ik ben bang dat ik de DualShock niet zo prettig ga vinden. Hoe was de overstap van de 360 controller naar de DS4 voor jullie (als je die overstap gemaakt hebt)?
- Ik heb gehoord dat de rubbertjes op de pookjes van de controller afscheuren en zelfs dat sommige mensen er wel 5 hebben gehad die kapot zijn gegaan in een jaar. Is dit echt zo erg?
- Wanneer verwachten jullie dat de echte AAA spellen op PS+ komen?
PS4 controller vind ik vele malen fijner dan de X360 (ben ook overgestapt :) )

 • JoeZuCK
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 00:14

JoeZuCK

_Fonz > all.

Mithrildor schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 15:30:

- Hoe is de controller. Ik heb kleine handen en ben de 360 controller gewend, dus ik ben bang dat ik de DualShock niet zo prettig ga vinden. Hoe was de overstap van de 360 controller naar de DS4 voor jullie (als je die overstap gemaakt hebt)?

Ik heb een 360 en DS4 controller. Als ik eerlijk moet zijn vind ik die van de 360 fijner. Ze liggen wel allebei goed in de hand, echter willen mijn duimen nogal regelmatig van de analoge thumbsticks glijden op de DS4. Misschien ook wel een reden waarom het rubbertje scheurt. Er was ook een batch met defecte rubbers weet ik me te herinneren. Tenminste dat schreef iemand, maar kan geen bron geven.

Maar ik ben van plan om de thumbsticks van de Xone over te zetten op de DS4. Op Amazon zijn ze voor 5 dollar te bestellen. Die dingen moeten veel fijner zijn dan die van de DS4 zelf.

- Ik heb gehoord dat de rubbertjes op de pookjes van de controller afscheuren en zelfs dat sommige mensen er wel 5 hebben gehad die kapot zijn gegaan in een jaar. Is dit echt zo erg?

Ik heb hem nu anderhalve maand. Gebruik hem gemiddeld 3 a 4 uur per dag. Tot nu toe nog geen problemen, maar ga ze toch veranderen. Zie ook bovenstaande. Houdt er trouwens wel rekening mee dat je de controller goed uit elkaar haalt en niet teveel aan loopt te scheuren. Je touchpad kan het daarom niet meer gaan doen.

- Wanneer verwachten jullie dat de echte AAA spellen op PS+ komen?
Wat is AAA ... toen Watchdogs werd geshowd werd ik weggeblazen. Toen hij uiteindelijk werd uitgebracht bleek het niet aan de verwachtingen te voldoen. Unity ... zou ook AAA moeten zijn ..

Ik houd mijn hart vast bij The Division (ook van Ubisoft). Maar echte AAA titels heb ik nog niet gezien voor de PS4. Wellicht The Witcher 3, maar dat is denk ik ook flink gedowngrade.

Aka You.SuCK or less confronting JoeZuCK. Played Return to castle Wolfenstein on a professional level and was within Team Netherlands. Steam: joezuck | PSN: JoeZuCK


 • Chaos-Zero
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 12:55

Chaos-Zero

Sega fan!

414524 schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 14:19:
[...]

Is de combat tof of echt klik klik rustig aan?
Ik vind het erg tof. Met R2 doe je je standaard aanval die je continue kan gebruiken, en met vierkantje, driehoekje etc kan je speciale aanvallen gebruiken die wel moeten rechargen.

PSN: MoodChange | Rise Against forum


 • AtlAntA
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 11:48
Ligt psn nu weer plat of moet ik het op eigen turf zoeken?

PVoutput Wie goed doet, die goed ontmoet.


 • Erapaz
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 25-05 18:52
Mithrildor schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 15:30:
Ik heb het in 2014 nog met mijn Xbox 360 volgehouden, maar nu ik de mooie graphics van Dragon Age: Inquisition heb gezien, wil ik toch wel nieuwe console gaan halen. Aangezien PS+ echt veel betere (en meer) games had dan Games with Gold ben ik van plan om deze generatie een PlayStation te halen, maar ik heb nog een paar vragen.

- Hoe is de controller. Ik heb kleine handen en ben de 360 controller gewend, dus ik ben bang dat ik de DualShock niet zo prettig ga vinden. Hoe was de overstap van de 360 controller naar de DS4 voor jullie (als je die overstap gemaakt hebt)?
- Ik heb gehoord dat de rubbertjes op de pookjes van de controller afscheuren en zelfs dat sommige mensen er wel 5 hebben gehad die kapot zijn gegaan in een jaar. Is dit echt zo erg?
- Wanneer verwachten jullie dat de echte AAA spellen op PS+ komen?
In principe is de controller prima. Het enige echte nadeel, wat nog erger wordt met kleine handen, is dat je met je rechterhand lastig bij de d-pad kunt. Soms wil je bij je inventory (d-pad in veel games) en tegelijk blijven lopen (linker stick). Op de XBox 360 gebruikte ik dan mijn rechterhand voor de d-pad.

 • Kju
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 10:56
AtlAntA schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 15:59:
Ligt psn nu weer plat of moet ik het op eigen turf zoeken?
Dacht ik gisteravond ook. Bleek toch aan m'n switch te liggen toen ik moest gaan zoeken omdat ook mijn hele netwerk plat bleek te liggen toen ik maar series wilde gaan kijken...
Maareh.. geen idee.. ben niet thuis :P

PSN: Kjujay


 • RubenSaurus
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 20-05 13:41
AtlAntA schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 15:59:
Ligt psn nu weer plat of moet ik het op eigen turf zoeken?
Gewoon online hier, lekker racen en schieten met ozzie en co. ;)
Mithrildor schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 15:30:
Ik heb het in 2014 nog met mijn Xbox 360 volgehouden, maar nu ik de mooie graphics van Dragon Age: Inquisition heb gezien, wil ik toch wel nieuwe console gaan halen. Aangezien PS+ echt veel betere (en meer) games had dan Games with Gold ben ik van plan om deze generatie een PlayStation te halen, maar ik heb nog een paar vragen.

- Hoe is de controller. Ik heb kleine handen en ben de 360 controller gewend, dus ik ben bang dat ik de DualShock niet zo prettig ga vinden. Hoe was de overstap van de 360 controller naar de DS4 voor jullie (als je die overstap gemaakt hebt)?
- Ik heb gehoord dat de rubbertjes op de pookjes van de controller afscheuren en zelfs dat sommige mensen er wel 5 hebben gehad die kapot zijn gegaan in een jaar. Is dit echt zo erg?
- Wanneer verwachten jullie dat de echte AAA spellen op PS+ komen?
Voor een tientje kun je bij Bol opzetstukjes bestellen. Die van Hama zijn echt perfect. Als je die eenmaal gewend bent, wil je niet meer terug.

 • AtlAntA
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 11:48
Kju schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 16:06:
[...]

Dacht ik gisteravond ook. Bleek toch aan m'n switch te liggen toen ik moest gaan zoeken omdat ook mijn hele netwerk plat bleek te liggen toen ik maar series wilde gaan kijken...
Maareh.. geen idee.. ben niet thuis :P
DigitalError schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 16:20:
[...]

Gewoon online hier, lekker racen en schieten met ozzie en co. ;)
Ok thnx. Schijnt dat fifa en de ea servers niet echt lekker werken.

PVoutput Wie goed doet, die goed ontmoet.


 • dutchgio
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 13:42
Dat is ook nog nooit zo geweest ook dus ja :+

 • spaceboy
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 27-05 20:24

spaceboy

Op grote hoogte

Dennis585 schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 13:12:
Er was een 'fout' gemaakt inderdaad , dat was mij ook al opgevallen.

Resident Evil de volgende maand lijkt mij wel een leuke titel op de PS4.

Meer mensen die naar RE uitkijken?
Ik niet, sorry. :)
Ik wacht alleen op Bloodborne en Dark Souls 2, ook al heb ik die 2e al 2x rondgespeeld. :P

Aan bovenstaande tekst kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de tekst hieronder wel.


 • tellavist
 • Registratie: Februari 2014
 • Laatst online: 11-04 12:54
spaceboy schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 17:20:
[...]

Ik niet, sorry. :)
Ik wacht alleen op Bloodborne en Dark Souls 2, ook al heb ik die 2e al 2x rondgespeeld. :P
Dark souls 2?!
Gauw naar het XBONE/PS3 topic jij! :+
Wij op de PS4 hebben geen Dark Souls... -O-

Een handtekening?!


 • SCARfaceE
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 26-05 00:36
tellavist schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 17:23:
[...]


Wij op de PS4 hebben geen Dark Souls... -O-
Nog niet nee, komt er wel aan.

PSN ID: Beest41


 • tellavist
 • Registratie: Februari 2014
 • Laatst online: 11-04 12:54
SCARfaceE schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 17:27:
[...]

Nog niet nee, komt er wel aan.
Oh help, dan hebben we straks:
Dragon Age Inquisition
Darks Souls
The Elder Scrolls Online

Waar ga ik in godsnaam die tijd vandaan halen?! 8)7

Een handtekening?!


 • Denniz0229
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 13:49
hebben hier mensen ervaring met die tomb raider rpg?
ziet er wel leuk uit voor 15 euro, maar ben bang dat die heel kort is.

 • Mouse_NL
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 24-05 19:58
Denniz0229 schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 17:31:
hebben hier mensen ervaring met die tomb raider rpg?
ziet er wel leuk uit voor 15 euro, maar ben bang dat die heel kort is.
Ik heb het hier nog ongeopend liggen. De Gold versie o.i.d.

Iphone 5 -- eerste Iphone


 • zakaro
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 10-09-2022
ZeroGi schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 14:03:
Heeft iemand toevallig nog ergens de PS4 bundel voor 444,- bij een mediamarkt zien staan?
Zojuist het halve land afgebeld maar ze zijn blijkbaar overal door hun voorraad heen.
Ook in Leeuwarden waar er gister volgens dit topic nog 10 aanwezig waren.
Ja klopt dat was ik.Ik had m afgelopen vrijdag gekocht.Toen waren er nog wel 10 bundels.En ik denk dat er nog wel een paar zijn hoor,want hard gaat het niet. Ik weet niet waar je vandaan moet komen,maar als je niet ver van Leeuwarden woont zou ik maar eens een kijkje nemen.

 • Erapaz
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 25-05 18:52
Denniz0229 schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 17:31:
hebben hier mensen ervaring met die tomb raider rpg?
ziet er wel leuk uit voor 15 euro, maar ben bang dat die heel kort is.
Bedoel je Temple of Osiris? Dat is toch geen RPG? Het is een top down puzzle action game. Het schijnt vooral leuk te zijn als couch co-op game. De single player is wel onderhoudend, maar erg kort in je eentje.
Het deel hiervoor (Guardian of light) heb ik op de ipad gespeeld en vond ik een leuke game.

 • johoo
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 26-05 15:50
Vraagje met m.b.t. de PS4, FIFA 15 en PS+

Ik heb op mijn PS4 op de account van de zoon een PS+ abbo. Kan hij er ook mooi gebruik van maken op zijn PSvita.
Ik kan met mijn account daarom denk ik ook gebruik maken van alle functies die daaraan hangen, zoals multiplayer en spellen die via hem gedownload zijn spelen.

Nu komt de vraag....

Vriend van mij wil ook een PS4 kopen. Allebei hebben we FIFA15 Ultimate.

Wat kan hij met de PS4 zonder ps+ abbo niet? Kan hij wel de wedstrijden van FIFA en FUT online spelen, en kan hij niet tegen mij spelen, of kan hij eigenlijk niks behalve de potjes tegen de PS4 zelf?

Dell XPS 17 3D --- Synology 918+ --- Apple TV 4K


 • dutchgio
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 13:42
Je kunt niet online spelen zonder plus.
Alleen tegen de CPU zelf dus

 • Kapot
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 10:21
Ik zag dat er geen sneeuw meer lag in GTA, is dat maar 2 dagen geweest ofzo?

 • uchiha tijntje
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 14:16

uchiha tijntje

Seriously.... (gow 2 mp sux)

Kapot schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 20:09:
Ik zag dat er geen sneeuw meer lag in GTA, is dat maar 2 dagen geweest ofzo?
Vind het altijd wel leuk van developers als ze met bepaalde dagen hun game aanpassen. ) Volgens mij niet al teveel moeite, maar het toont wel op een of andere manier betrokkenheid

Gamertag: VAS taijyn


 • ZeroGi
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 17-05 11:14
zakaro schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 19:01:
[...]
Ja klopt dat was ik.Ik had m afgelopen vrijdag gekocht.Toen waren er nog wel 10 bundels.En ik denk dat er nog wel een paar zijn hoor,want hard gaat het niet. Ik weet niet waar je vandaan moet komen,maar als je niet ver van Leeuwarden woont zou ik maar eens een kijkje nemen.
Ik woon zelf niet in de buurt (2 uur reistijd) maar ik heb wel tot twee keer toe gebeld of ze echt niet meer op voorraad zijn. Volgens de klantenservice vlogen ze de winkel uit. Mocht er morgen iemand in de buurt zijn om het te controleren, dan hoor ik dat graag.

Pacta sunt servanda


 • spaceboy
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 27-05 20:24

spaceboy

Op grote hoogte

SCARfaceE schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 17:27:
[...]

Nog niet nee, komt er wel aan.
Inderdaad, zeker wel. Komt eraan. Heb voor niks destijds een ps3 gekocht voor dat spel. Ja. Really. :)

Aan bovenstaande tekst kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de tekst hieronder wel.


 • Shinobi-vs-Gast
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 13:21
Iemand nog iets gehaald met de January sale?

Ik ben zelf voor The Wolf Among Us en Valiant Hearts gegaan. Mooie prijzen. :)

Shikata ga nai.


 • JoeZuCK
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 00:14

JoeZuCK

_Fonz > all.

Kapot schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 20:09:
Ik zag dat er geen sneeuw meer lag in GTA, is dat maar 2 dagen geweest ofzo?
Ik las iets over het feit dat Rockstar de periode dat er sneeuw zou liggen zou verlengen.

Aka You.SuCK or less confronting JoeZuCK. Played Return to castle Wolfenstein on a professional level and was within Team Netherlands. Steam: joezuck | PSN: JoeZuCK


 • SqueakyClean
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 07-05 00:17

SqueakyClean

SuperSqueakyClean

Tweakarim schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 13:44:
Zijn er mensen met ervaring hoe Dragon Age Inquisition speelt via remote play op de PSvita? En dan vooral hoe de buttons remappen en of dit zelf in te stellen is? Heb pas een vita gekocht om te kunnen gamen als vriendin weer saaie series zit te kijken en zoek nog enkele spellen die goed werken via remote play.
Geen ervaring met DA:I, maar wel met remote play. Het enige wat me opvalt is dat ik wat last heb van achterlopend geluid. Daar heb ik sinds een paar weken last van en is een bekend firmware probleem. Ze noemen het audio drift.
Verder worden bij remote play vaak de triggers L2/R2. En afhankelijk van het spel is het aan te passen.
Werkt goed!
InF.Inc schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 23:13:
[...]


Ik las iets over het feit dat Rockstar de periode dat er sneeuw zou liggen zou verlengen.
Helaas niet de sneeuw. Alleen de ingame items (truien, mutsen, etc)...

Sneeuw is wel erg leuk! Lekker glibberen en glijden...

[Voor 55% gewijzigd door SqueakyClean op 31-12-2014 00:01]


 • peeth
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 11:18
InF.Inc schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 23:13:
[...]


Ik las iets over het feit dat Rockstar de periode dat er sneeuw zou liggen zou verlengen.
Had ik ook op gehoopt, voor het eerst ooit was ik met kerst op vakantie. Jammer dat ik het gemist heb, hopelijk komt de sneeuw ooit als optie in de single user terug.

Vincere Per Belli


 • dutchgio
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 13:42
peeth schreef op woensdag 31 december 2014 @ 00:05:
[...]


Had ik ook op gehoopt, voor het eerst ooit was ik met kerst op vakantie. Jammer dat ik het gemist heb, hopelijk komt de sneeuw ooit als optie in de single user terug.
Zit er al in.
Start > game > start new game :+

 • SC4RF4C3
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 03-05 23:44
Kapot schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 20:09:
Ik zag dat er geen sneeuw meer lag in GTA, is dat maar 2 dagen geweest ofzo?
Er ligt weer sneeuw!

Bron:@rockstargames

 • dutchgio
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 13:42
Tijdelijk even terug dus....
Hier is je bron:


 • Bellerophon
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 02-04 20:53

Bellerophon

Persona non grata

dutchgio schreef op woensdag 31 december 2014 @ 01:38:
Tijdelijk even terug dus....
Hier is je bron:

[afbeelding]
Geweldig :D

PSN: Bellerophon-


 • Shadow343
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 26-05 13:23
dutchgio schreef op woensdag 31 december 2014 @ 01:38:
Tijdelijk even terug dus....
Hier is je bron:

[afbeelding]
Haha lijp! die lui brengen t ook gewoon awesome!

 • kuwerti
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 27-05 21:36
bram1984 schreef op dinsdag 30 december 2014 @ 16:26:
[...]


Voor een tientje kun je bij Bol opzetstukjes bestellen. Die van Hama zijn echt perfect. Als je die eenmaal gewend bent, wil je niet meer terug.
dat zijn deze dus :)

 • peeth
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 11:18
dutchgio schreef op woensdag 31 december 2014 @ 00:29:
[...]

Zit er al in.
Start > game > start new game :+
Duurde even om in te zakken, maar lol

Vincere Per Belli


 • Shadow343
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 26-05 13:23
Jongens wat was die code van mycom ook al weer van 7,50? Ik wil graag die seagate bestellen.

 • TheRaven123
 • Registratie: Juli 2012
 • Laatst online: 25-11-2019
Is deze geschikt voor de ps4 en voor de prijs (99€) een goede koptelefoon?

http://www.ibood.com/nl/n...1%20draadloze%20headphone

 • MisterMichel
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 27-05 18:49
Dank je voor de link! De pookjes van mijn 2 controllers zijn ook al glad aan 't worden en bij 1 zitten er al scheurtjes in. Tijd voor opzetstukjes dus.

PSN ID: MrMichel_75


 • JoeZuCK
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 00:14

JoeZuCK

_Fonz > all.

Shadow343 schreef op woensdag 31 december 2014 @ 10:07:
Jongens wat was die code van mycom ook al weer van 7,50? Ik wil graag die seagate bestellen.
Volgens mij doet die code het niet meer.

Aka You.SuCK or less confronting JoeZuCK. Played Return to castle Wolfenstein on a professional level and was within Team Netherlands. Steam: joezuck | PSN: JoeZuCK


 • Shadow343
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 26-05 13:23
InF.Inc schreef op woensdag 31 december 2014 @ 10:43:
[...]


Volgens mij doet die code het niet meer.
Dat is dan mooi scheibe.. toch bedankt!

 • ColonelSanders
 • Registratie: April 2014
 • Laatst online: 12-05 12:10
TheRaven123 schreef op woensdag 31 december 2014 @ 10:14:
Is deze geschikt voor de ps4 en voor de prijs (99€) een goede koptelefoon?

http://www.ibood.com/nl/n...1%20draadloze%20headphone
Ik heb er geen verstand van maar let op dat je er niet mee kan chatten he. Het is alleen een koptelefoon.

PSN: Space-o-saurus

Precies, en dan die hoge met holle toppen.

 • Shadow343
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 26-05 13:23
Heb gta v nu 4 dagen voor de ps4 ben ongeveer op de helft met de singleplayer. Vind het toch wel ontzettend jammer dat ik alles opnieuw moet doen. Op de ps3 had ik de game namelijk op 89% en dat is nu niks meer waard.

 • Mouse_NL
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 24-05 19:58
TheRaven123 schreef op woensdag 31 december 2014 @ 10:14:
Is deze geschikt voor de ps4 en voor de prijs (99€) een goede koptelefoon?

http://www.ibood.com/nl/n...1%20draadloze%20headphone
Neen .... koop gewoon de Headset voor de PS 4 (Gold) dan kan je tenminste chatten. Tecens is die goedkoper.

http://www.budgetgaming.n...adset+%282014%29_PS4.html

Iphone 5 -- eerste Iphone


 • SqueakyClean
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 07-05 00:17

SqueakyClean

SuperSqueakyClean

MisterMichel schreef op woensdag 31 december 2014 @ 10:23:
[...]


Dank je voor de link! De pookjes van mijn 2 controllers zijn ook al glad aan 't worden en bij 1 zitten er al scheurtjes in. Tijd voor opzetstukjes dus.
Je kan er ook voor kiezen om Xbone sticks in je DS4 te zetten. Schijnen lekker te spelen.

 • ColonelSanders
 • Registratie: April 2014
 • Laatst online: 12-05 12:10
Mouse_NL schreef op woensdag 31 december 2014 @ 11:51:
[...]
Neen .... koop gewoon de Headset voor de PS 4 (Gold) dan kan je tenminste chatten. Tecens is die goedkoper.
http://www.budgetgaming.n...adset+%282014%29_PS4.html
Ik heb zelf ook de gold headset. Ben er zeer tevreden mee.

PSN: Space-o-saurus

Even een berichtje voor de 'my react' shortcut :)

 • Adipose
 • Registratie: December 2014
 • Laatst online: 14-03-2021
Hi,

Welke harde schrijf kan ik het best in de PS3/PS4 stoppen? Ik ben op zoek naar iets dat een beetje meer snelheid heeft dan de standaard HDD, misschien een SSHD? Of heeft een snellere acces time meer nut?

Ik wil de HDD eerst gebruiken in de PS3 en als ik die niet meer gebruik overzetten naar de PS4.

[Voor 20% gewijzigd door Adipose op 31-12-2014 12:03]


 • Shadow343
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 26-05 13:23
YsWDesign schreef op woensdag 31 december 2014 @ 12:01:
Hi,

Welke harde schrijf kan ik het best in de PS3/PS4 stoppen? Ik ben op zoek naar iets dat een beetje meer snelheid heeft dan de standaard HDD, misschien een SSHD? Of heeft een snellere acces time meer nut?

Ik wil de HDD eerst gebruiken in de PS3 en als ik die niet meer gebruik overzetten naar de PS4.
Seagate Portable 2TB... is iets sneller heeft een shitload aan geheugen en is mooi goedkoop (89)
YsWDesign schreef op woensdag 31 december 2014 @ 12:01:
Hi,

Welke harde schrijf kan ik het best in de PS3/PS4 stoppen? Ik ben op zoek naar iets dat een beetje meer snelheid heeft dan de standaard HDD, misschien een SSHD? Of heeft een snellere acces time meer nut?

Ik wil de HDD eerst gebruiken in de PS3 en als ik die niet meer gebruik overzetten naar de PS4.
alsjeblieft ;)

 • Mouse_NL
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 24-05 19:58
YsWDesign schreef op woensdag 31 december 2014 @ 12:01:
Hi,

Welke harde schrijf kan ik het best in de PS3/PS4 stoppen? Ik ben op zoek naar iets dat een beetje meer snelheid heeft dan de standaard HDD, misschien een SSHD? Of heeft een snellere acces time meer nut?

Ik wil de HDD eerst gebruiken in de PS3 en als ik die niet meer gebruik overzetten naar de PS4.
Voor het prijsverschil koop gewoon deze: Seagate Portable 2TB

http://www.bol.com/nl/p/s...-schijf/9200000025538343/

Zoveel snelheidsverschil merk je ook weer niet!

Iphone 5 -- eerste Iphone


 • Amaze86
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 13:18
Mouse_NL schreef op woensdag 31 december 2014 @ 11:51:
[...]


Neen .... koop gewoon de Headset voor de PS 4 (Gold) dan kan je tenminste chatten. Tecens is die goedkoper.

http://www.budgetgaming.n...adset+%282014%29_PS4.html
Deze is wel een stuk beter dan gold vooral de accu en het geluid.Maar helaas heeft die geen chatfunctie,jammer dat sony niet zo'n premium headset maakt voor ps4.

Als je geld hebt dan is Astro a50 of a40 een betere keus.

It's Tricky to rock a rhyme, to rock a rhyme that's right on time, It's Tricky... Tricky


 • Superkiwi
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 13:12
(P)review van Project Cars:

[YouTube: http://youtu.be/8sWyYOXYWX0]

Zo te zien zit er dus wel een career mode in :)
Ik ben erg benieuwd! De enige game die ik écht wil hebben volgend jaar.
Ik vermaak mezelf uitstekend met Driveclub (meer dan ontzettend prima game), maar ik wil over de Nordschleife knallen! :9

"The Sword of Destiny has two edges. You are one of them"


 • Adipose
 • Registratie: December 2014
 • Laatst online: 14-03-2021
Shadow343 schreef op woensdag 31 december 2014 @ 12:05:
[...]


Seagate Portable 2TB... is iets sneller heeft een shitload aan geheugen en is mooi goedkoop (89)
Die kan toch niet in de PS3/4 ingebouwd worden? Dat is juist wel de bedoeling. :)

 • RubenSaurus
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 20-05 13:41
YsWDesign schreef op woensdag 31 december 2014 @ 12:16:
[...]


Die kan toch niet in de PS3/4 ingebouwd worden? Dat is juist wel de bedoeling. :)
Schijfje eruit halen en in de ps4 gooien

 • Shadow343
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 26-05 13:23
YsWDesign schreef op woensdag 31 december 2014 @ 12:16:
[...]


Die kan toch niet in de PS3/4 ingebouwd worden? Dat is juist wel de bedoeling. :)
Kan zekers wel.. iedereen doet het.. je kan die behuizing namelijk eraf halen (weder te gebruiken voor bijv je oude harddrive) en dan heb je gewoon de hardeschijf die in je ps4 kan. Die behuizing gebeurd niks mee mits gewoon normaal losgehaald haha

 • Ttje
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 11:08

Ttje

"We shall never surrender"

Is het niet handiger om een 7200 rpm schijf erin te doen?

 • kuwerti
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 27-05 21:36
Ttje schreef op woensdag 31 december 2014 @ 12:18:
Is het niet handiger om een 7200 rpm schijf erin te doen?
kan, maar kan misschien ook te warm worden in je PS4. ik heb die seagate portable 2TB erin en dat gaat prima!

 • kuwerti
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 27-05 21:36
Kan ik ergens vinden welke games er in januari op PSN komen (en de maanden daarna) of is dat strikt geheim?

 • Hahn
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 12:11
De komende maand zal nu zo ongeveer wel bekend zijn, de maanden erna niet.

The devil is in the details.


 • Adipose
 • Registratie: December 2014
 • Laatst online: 14-03-2021
Shadow343 schreef op woensdag 31 december 2014 @ 12:18:
[...]


Kan zekers wel.. iedereen doet het.. je kan die behuizing namelijk eraf halen (weder te gebruiken voor bijv je oude harddrive) en dan heb je gewoon de hardeschijf die in je ps4 kan. Die behuizing gebeurd niks mee mits gewoon normaal losgehaald haha
Ah thanks, dan ga ik die aanschaffen.
Pagina: 1 2 3 ... 151 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
~[html]<font size="2">
-Let op: er is een [PS4] Problemen en garantie-afhandelingen topic.
-Let op: er is een ~~~[PS4] Bloodborne topic.
-Let op: er is een [PS4] Driveclub topic.
-Let op: er is een [Multi] Destiny Deel 1 topic.
-Let op: er is een Het Playstation Network ervaringen topic - deel 2.
-Zoek je een headset?: KLIK.
-Vragen over US accounts?: KLIK.</font>~[/html]

Topic regels:
-Geen XBO vs PS4 discussie
-Geen offtopic discussie over andere bedrijfstakken van Sony (financieel, Tv's, etc.).
-Probeer gamespecifieke discussies in de daarvoor bestemde topics te houden :)

Er is ook een lijst met PSN ID's van tweakers, welke te vinden is via deze link

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee