• Chaoss
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 23:56

Chaoss

Moderator Spielerij

Professioneel boekemantsje

Topicstarter
Mede-auteur:
 • Geronimous
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 22:13

Geronimous

Welkom

PlayStation 4 discussie-topic

Welkom in het discussie topic over de PlayStation 4. In deze allereerste post zul je allerlei handige informatie vinden over de PlayStation 4. Daarnaast kun je in dit topic natuurlijk al je ervaringen die je hebt gehad met de PlayStation 4 posten of simpelweg discusïeren over de PS4.

Trending topic: PlayStation VR informatie

Trending topic: PS4 Neo - nieuwe PS4 met upgraded hardware gerucht

Aanverwante topics:


Inhoudsopgave


Hardware
Hardware
Als je de PlayStation 4 koopt, dan krijg altijd:
 • PlayStation 4 console
 • DualShock 4 controller
 • Monoheadset
 • HDMI kabel
 • Stroomkabel
 • USB kabel
 • 14 dagen PlayStation Plus voucher

In dit gedeelte krijg je meer informatie over de PlayStation 4 in verschillende uitvoeringen, de DualShock 4, de PlayStation Camera (niet meegeleverd) en andere accessoires zoals de headset.

Kenmerken
PlayStation 4
x86-architectuur
Sony gebruikt voor het eerst de x86-architectuur in de PlayStation 4. Deze architectuur wordt ook in computers gebruikt en heel veel ontwikkelaars hebben daar dan ook ervaring mee, waardoor het ontwikkelen van spellen veel makkelijker is geworden voor ontwikkelaars. AMD heeft voor Sony een chip gemaakt waarbij CPU en GPU beiden inzitten. De GPU is gebaseerd op de Radeon graphics engine van AMD.

8 GB GDDR5 RAM (geheugen)
De PlayStation 4 komt met 8 GB GDDR5 geheugen. Er is gekozen voor GDDR5 omdat dit een hoge bandbreedte heeft. Aangezien de CPU en GPU op 1 chip zitten in de PS4 is dat erg handig.

Verwisselbare Harde Schijf
Het is eenvoudig om de harde schijf van je PS4 zelf te verwisselen/vervangen. Het deksel is makkelijk af te schuiven en de bay waar de harde schijf in zit is eenvoudig met een paar schroefjes te verwijderen. Op deze manier is het makkelijk er zelf een grotere harde schijf te plaatsen zonder dat de garantie van de PS4 in het geding komt.

Verschillende uitvoeringen
Veranderde hardware
Sinds de introductie heeft Sony enkele veranderingen doorgevoerd in de hardware. Interne onderdelen zijn geupgrade, en dat heeft zijn effect gehad op electriciteitsverbruik, wartmeproductie en gewicht. Ook het uiterlijk is licht gewijzigd bij het laatste model: zo heeft het deksel van de HDD bay nu ook in matte afwerking uitgevoerd, waar voorheen dit kapje een glanzende afwerking had. Daarnaast heeft Sony 1 TB versie uitgebracht in plaats van 500 GB. Deze uitvoering is echter ook al uitgebracht in de 1100-serie, wat het niet overzichtelijker op maakt.
Het nieuwste model is ook in het wit verkrijgbaar en zijn er enkele bundels verschenen met een alternatief, exclusief uiterlijk. Als toppunt heeft Sony ter ere van het 20-jarige bestaan van PlayStation een speciale Limited Edition gemaakt in gelimiteerde en genummerde oplage. Deze console heeft een klassiek grijs uiterlijk gekregen, als verwijzing naar de eerste PlayStation.
CUH 1200 serie
Grootste hardware revisie tot nu toe. Enkele hardwarecomponenten zijn vervangen door iets andere modellen waardoor deze revisie zuiniger en stiller is geworden. Nog te verschijnen bundels zijn naar alle waarschijnlijkheid de 1200-serie. Voor losse PS4's in de winkel is het raadzaam de doos te controleren. Het modelnummer staat naast de aanduiding voor de harde schijfgrootte.
De meest in het oog springende veranderingen:
 • Deksel Harde schijf-bay is mat afgewerkt
 • Bedieningsknoppen voorkant zijn mechanisch i.p.v. drukgevoelig


Gerucht: PS4 'Neo' met nieuwe, krachtigere hardware
De afgelopen maanden zijn de geruchten over een nieuwe versie van de PS4 opgedoken en veel speculatie volgde. Men verzon namen als de 'PS4.5', of de 'PS4k', omdat beeldresoluties van 4k mogelijk zouden worden op deze nieuwe variant.
De afgelopen maand zijn de geruchten steeds concreter en hardnekkiger geworden, en zijn er meer details gelekt. Zo zou deze PS4 de codenaam 'Neo' dragen en de volgende specificaties hebben:


Verder moet men de koosnaampjes en de 4k ondersteuning met een korreltje zout nemen: games renderen in 4k is nog altijd erg veeleisend, en er moet niet verwacht worden dat games dit op de nieuwe PS4 standaard zullen draaien. De 4k output zal met name en waarschijnlijk voor video-weergave zijn (denk aan Netflix / Youtube).

De nieuwe, krachtige Neo zou verder van Sony niet voor een tweedeling mogen zorgen tussen de twee type consoles. Zo zou Sony naar verluid eisen dat games op de nieuwe console niet in framerate mogen zakken door hogere resoluties of zwaardere graphics.

Ook is het waarschijnlijk geen toeval dat de Neo rond dezelfde tijd uit zal komen als de PSVR bril. VR is veeleisend voor de hardware en wellicht is een upgrade van de PS4 hardware meer dan welkom voor de PSVR.


DualShock 4
DualShock 4: veel verbeteringen en nieuwe functies
Sony heeft tijdens de ontwikkeling van de DualShock 4 aan 30 gamestudio's feedback gevraagd. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de vernieuwde DualShock 4 controller. De DS4 is groter en door een geringe gewichtstoename ligt deze degelijker in de hand, ook bij mensen met grotere handen. Verder kent de DS4 enkele nieuwe snufjes:

SHARE-knop
Met de "SHARE"-knop kun je op elk moment screenshots of filmpjes opslaan of op het internet plaatsen. De laatste 15 minuten aan gameplay wordt namelijk altijd opgenomen door de PlayStation 4 door een secundaire processor.


Lightbar
De DualShock 4 heeft een light bar die allerlei kleuren kan aannemen, waarmee de PlayStation Camera de controller kan herkennen. Daarnaast kunnen ontwikkelaars gebruikmaken van de light bar voor toegevoegde effecten.
Om de accu te besparen kun je zelf de helderheid van de lightbar instellen.


Touchpad
De DualShock 4 heeft een nieuwe, kleine ingebouwde touchpad. Deze touchpad kan op allerlei manieren door de ontwikkelaars worden gebruikt. Daarnaast is het indrukbaar en fysiek als knop te gebruiken.


Ingebouwde speaker & hoofdtelefoon ingang
De ingebouwde speaker kan worden gebruikt door ontwikkelaars voor extra geluiden naast het standaard geluid. Hierdoor is de immersie te vergroten; denk aan telefoon-geluid bij GTA V.
Daarnaast zit een hoofdtelefoon ingang in de controller. Hier is de meegeleverde earbud koptelefoon op aan te sluiten om het chatgeluid via te laten verlopen, of een eigen headphone op aan te sluiten.


Analoge sticks en Schouderknoppen / triggers
De L2/R2 knoppen zijn nu onderaan licht gebogen, waardoor je vingers er minder snel vanaf kunnen glijden en je er beter grip op hebt. Deze zijn nu ook drukgevoelig.

De bovenkant van de analoge sticks zijn nu min of meer 'kuipjes' geworden en hebben een rubberen laagje waardoor je een veel betere grip hebt en je vingers er minder snel van af glijden. Een nadeeltje hiervan is dat veel gebruikers klagen dat het rubber snel slijt. Sony heeft de rubber coating hierop verbeterd en men kon controllers met de oude coating kostenloos laten vervangen. In gamewinkels zijn opzetstukjes te krijgen voor de pookjes waarmee je deze ook wat kunt verhogen. Sommige spelers vinden dit fijner omdat ze meer preciezie hebben. Een andere populaire modificatie is om de pookjes te verwisselen met die van de Xbox One controllers; deze zijn ongeveer even groot en passen zonder aanpassingen. Daarbij moet wel een kanttekening worden gemaakt dat door het zelf vervangen de garantie op de controller vervalt mocht je iets tuk maken.


Bewegingssensoren
Sony introduceerde in 2005 al allerei verschillende bewegingssensoren in de SIXAXIS (voorloper van DualShock 3). In de tussentijd zijn deze sensoren veel accurater geworden, mede dankzij de implementatie in smartphones en tablets. Ook de latency (vertraging) is stukken verbeterd, en zijn de trilmotortjes geupgrade


De Dualshock 4 is los te verkrijgen in verschillende kleuren: Zwart, Wit, Rood, Blauw, 20th Anniversary Edition (grijs), Zilver en Goud..PlayStation Camera
PlayStation Camera
De PlayStation Camera is de opvolger van de PlayStation Eye (die gebruikt werd bij motion games voor de PlayStation 2 en PlayStation 3). De camera bestaat uit 2 lenzen die samen een ruimtelijk beeld vormen en daarmee objecten ruimtelijk kunnen tracken. De twee lenzen hebben elk een resolutie van 1280 x 800. Framerates verschillen per resolutie: bij 1280*960 is 60 fps mogelijk, op 640*480 120 fps en op 320x192 240 fps. De camera heeft een kijkhoek van 85°.

Spraakbesturing & Noise cancellation
De PS Camera heeft een 4-kanaals microfoon waarmee onder andere achtergrondgeluid wordt gefilterd. Je kunt de microfoon gebruiken voor stemcommando's binnenin het PS4 besturingssysteem, zoals bijvoorbeeld het starten van een game of het maken van een screenshot.

Gezichtsherkenning & tracking
De PlayStation Camera kan daarnaast je gezicht herkennen, hiermee kun je automatisch inloggen op je account. De PS Camera is ook in staat om meerdere punten tegelijk te tracken: Gezichten, handgebaren, de lightbar van de controller, de VR headset voor ruimtelijke bepaling.

Livestreamen
Dankzij de camera kun je bij het streamen van je content ook jezelf weergeven (picture in picture) en live commentaar verzorgen.
Ondersteunde diensten zijn: Twitch, UStream en YouTube Livestream.

Andere accessoires
Verder zijn de volgende optionele, officiele Sony accesoires verkrijgbaar:

Oplaadstation
Sony biedt los ook een 'charging station' aan, waarbij je meerdere PS4 controllers tegelijkertijd kan opladen.

Verticale Standaard
Sony biedt los ook een 'vertical stand' aan, waarmee je de PlayStation 4 veilig overeind kan laten staan.

Aangepaste deksels
Sinds oktober 2015 zijn er ook losse deksels voor de harde schijf-bay verkrijgbaar. De beschikbare kleuren zijn: Aqua Blue, Neon Orange, Red, Glacier White, Gold en Silver.

Draadloze Stereo Headset
Sony biedt ook een officiele stereo Headset voor de PlayStation aan. Uiteraard is deze headset ook voor alle andere media te gebruiken, maar op de PlayStation 3 en 4 biedt deze headset een 7.1 surround sound ervaring.

Stereo oordopjes
Nieuw in het assortiment zijn de nieuwe stereo-oordopjes voor je PS4 met noise-cancellation en een microfoon.PlayStation VR

Virtual Reality voor de PS4!
In navolging van de onwtikkelingen op het gebied van VR (met name door Oculus Rift), kwam Sony met Project Morpheus op de proppen. Project Morpheus, omgedoopt tot PlayStation VR, is een virtual reality-headset voor PS4 die de deur opent naar revolutionaire, meeslepende game-ervaringen. Deze headset maakt samen met de PlayStation Camera gebruik van een ultramodern HD-beeldscherm, bewegingssensoren en 3D-audio waardoor je je 'in' de gamewereld bevindt.
De belangrijkste kenmerken van de PSVR:
 • OLED scherm van 5,7 inch met een resolutie van 1920 * 1080
 • verversingssnelheid van 120 Hz (60 Hz per oog).
 • latency van < 18 ms.
 • Kijkhoek van ~100 graden
PlayStation VR verschijnt in oktober 2016 op de markt voor 399 euro.

Bij de gebruikelijke online winkels is de VR inmiddels te reserveren / preorderen. Dit gaat hard, het is inmiddels niet meer gegarandeerd dat je hem op de dag van release in huis hebt (vrag voor de zekerheid na bij de betreffende winkel).

Details:
 • De PlayStation Camera is vereist voor ruimtelijke tracking, dus voor gaming.
 • De VR is zonder Camera te gebruiken als scherm (Cinematic Mode) voor bijvoorbeeld het kijken van video.
 • Het is nog niet bekend of er in Nederland / Europa bundels worden uitgebracht met de Camera en Move controllers.
 • Elk spel zal te spelen zijn met een Dualshock4 controller (Move controllers dus geen noodzaak)
 • De VR wordt via een extra kastje op je PS4 aangesloten
 • In de doos zit naast de bril, het kastje en de kabels ook stero in-ear plugs en een demo-disc.
Software
Software
In dit gedeelte zul je informatie aantreffen over:
PlayStation Dynamic Menu
PlayStation Dynamic Menu
Het PlayStation Dynamic Menu is het nieuwe besturingssysteem voor de PlayStation 4. Het besturingssysteem is erop gericht om snel te kunnen worden gebruikt, multitasken en sociale functionaliteiten (zoals het delen van screenshots uit games).

Accounts
Op de PS4 kun je meerdere accounts instellen voor verschillende gebruikers. Elk account beheert eigen instellingen, aankopen, PS Plus abonnement, vriendenlijsten, berichten en trophies. Een groot voordeel is dat je met je account kunt inloggen op een willekeurig andere PS4 systeem en zo al je instellingen automatisch meeneemt. (Digitaal) aangeschafte games kun je dus overal spelen. Let wel dat voor het online opslaan van savegames en game-instellingen een PS Plus abo nodig is. Micro-DLC (zoals een ingame aangekochte skins of wapens) worden niet onderling gedeeld.

Sub-accounts
Onder elk master-account kun je tot 6 sub-accounts aanmaken die beheert worden door het master-account. Dit is met name handig voor kinderen, waarbij het master-account instellingen voor Ouderlijk Toezicht kan beheren, en daarmee bijvoorbeeld aankopen uit de Store of leeftijdsgebonden content kan blokkeren. Het beheer gaat over de accounts, dus ook als iemand met een sub-account inlogt op een ander PS4 systeem, blijven de restricties gelden. Berichten sturen en ontvangen is niet te blokkeren of te filteren.

Tieneraccounts maken: tieners (13 – 17 jaar) kunnen nu een eigen account maken en in de offlinemodus spelen totdat ouders het account goedkeuren en de instellingen voor ouderlijk toezicht hebben voltooid.

Onderling delen van content
Het is mogelijk om content te delen tussen de verschillende accounts op de PS4. Zo zijn games, thema's en applicaties die zijn geinstalleerd op het systeem toegankelijk voor alle gebruikers (met de beperkingen die worden nageleefd onder ouderlijk-toezicht). Ook worden bepaalde voordelen van PS Plus gedeeld als een account met een Plus abonnement het PS4-systeem instelt als Primaire PS4-systeem.

Om de content (de games, thema's, applicaties) die behoort aan een account te delen op een specifiek PS4 systeem, moet je op dat systeem inloggen met het account en de PS4 instellen als 'Primair PS4-Systeem (Primary PS4)' Onder [PlayStation™Network/Accountbeheer] > [Activeren als je primaire PS4] > [Activeren]. Dit moet je voor elk account afzonderlijk doen. Content wordt dus alleen gedeeld met andere gebruikers op de PS4 die staat ingesteld als Primair.
Voorbeeld: Jij hebt een PS4 systeem thuis en jouw account heeft deze PS4 ingesteld als Primair PS4-systeem. Een vriend die langskomt en met zijn account inlogt heeft toegang tot de games die jij hebt geinstalleerd/gekocht. Jij hebt echter geen toegang tot de games, etc. van je vriend tenzij hij jouw PS4 instelt als zijn Primaire PS4-systeem.
US-accounts
Aangezien het aanbod van content veel groter is in bijvoorbeeld de Verenigde Staten, en de aankoop van content vaak een stuk goedkoper is, maken veel spelers in Europa een account aan in de VS. Hiervoor voert men een fictief adres is en koppelt een creditcard aan het account. Door in te loggen vanaf je PS4 op dit account en deze PS4 onder dit account te activeren als 'Primair systeem', worden de aankopen in de US store dus gedeeld met je Nederlandse account.

[disclaimer]
Het aanmaken van een account in een ander land dan waar je woonachtig bent, gaat in tegen de servicevoorwaarden van PlayStation Network en Sony Entertainment Network. Het aanmaken van een buitenlands account en alle eventuele gevolgen zijn dus geheel op eigen risico en niet zonder gevaar. Sony kan accounts blokkeren / bannen, waarbij je al je aankopen kwijt bent. Sony kan in de toekomst mogelijk ook de voorwaarden wijzigen.


Apps
Entertainment Apps
Net zoals op de PlayStation 3 zijn er voor de PlayStation 4 ook weer apps beschikbaar. Het aantal apps is sinds de release flink uitgebreid.

In Nederland zijn op de PS4 de volgende apps beschikbaar:
 • Mediaspeler
 • Spotify
 • PlayStation F.C. UEAFA Champions League
 • Netflix
 • Crunchyroll
 • Vevo
 • SHAREfactory
 • NOS
 • Trend Micro Kids Safety for PS4
 • Trend Micro Web Security for PS4
 • Trend Micro Web Security Service for PS4
 • PLEX
 • Videoland
 • Dailymotion
 • MUBI
 • PlayMemories Online
 • WWE Network
 • Pathe Thuis
 • Qello HD Concerts
 • YouTube
 • Headset Companion App
 • VidZone
 • NOS Sport
 • IGN for PlayStation
Play As You Download
Sneller gamen met Play As You Download
Als je digitaal games aanschaft, dan zal "Play As You Download" van toepassing zijn: zo hoeft maar een gedeelte van de game gedownload en geïnstalleerd te worden en vervolgens kun je beginnen met spelen. De rest van de game wordt gedownload en geïnstalleerd in de achtergrond. Je kunt hierdoor dus veel eerder beginnen met het spelen van een game.

Suspend & Resume
Pauze functie
Suspend & Resume is een functie die je game pauzeert en de console vervolgens in een low-power modus plaatst. Stel je zit midden in een potje FIFA 14 en je moet plotselnig een paar uur weg, dan kun je de "Suspend & Resume" functie gebruiken. Zodra je terugkomt kun je de PS4 weer aanzetten en je kunt binnen enkele seconden meteen verdergaan waar je gebleven was.

Remote Play [ PC &MAC ]

https://remoteplay.dl.playstation.net/remoteplay/images/icon_remotePlay.pngSinds firmware 3.50 is het mogelijk om via je Windows of Mac PC de PS4 via Remote Play te gebruiken. Hiervoor moet je een app downloaden en installeren, en kun je door een DualShock 4 controller met een USB kabel aan te sluiten gamen.

Uitleg van de stappen, apps en systeemvereisten zijn hier te vinden.

Voor een soepele werking is het raadzaam om een degelijke PC en een snelle (bekabelde) internetverbinding te hebben.
Voor het streamen van de games kun je kiezen voor verschillende resoluties en framerates:

Resoluties: Laag [360p], Standaard [540p] en Hoog [720p].
Framerates: Standaard [30fps] en Hoog [60fps]

"SHARE"-functie
SHARE functies via de knop op de controller
De DualShock 4-controller heeft een aparte "SHARE"-knop. Met deze knop kom je in het SHARE menu, waar je screenshots en video's kunt opslaan en delen, of het broadcasten van je live gameplay kunt starten/stoppen.

Automatisch 15 minuten aan video
De PlayStation 4 houdt altijd automatisch de laatste vijftien minuten aan gameplay bij. Als je dus iets heel leuks of gaafs doet in een spel, dan kun je altijd op de "SHARE"-knop drukken en alsnog een video of screenshot delen. Je kunt de PS4 ook instellen op de laatste 10 of 5 minuten op te slaan, of een opname starten met de SHARE-toets.

Livestreamen
Je kunt ook je game livestreamen via bekende, grote websites. Indien je hiervoor kiest, kun je ook de PlayStation Camera gebruiken om live commentaar te geven of om jouw eigen gezicht ook in beeld te tonen.

Ondersteunde diensten: Ustream, Twitch, YouTube Live, Dailymotion

Shortcuts
Je kunt de functionaliteit van de SHARE-knop tot een bepaalde mate zelf instellen. Zo kun je instellen dat bij het kort indrukken van de knop er automatisch een video wordt opgeslagen, bij het snel dubbel indrukken een screenshot en bij het lang indrukken het menu. Je kunt dit helemaal naar eigen wens instellen: je kunt bijvoorbeeld ook instellen dat 'lang indrukken' gelijk staat aan een screenshot maken.

Bij het uploaden van screenshots en videoclips kunnen spelers andere spelers taggen met wie ze hebben gespeeld. Om te kiezen wie jou kan taggen, selecteer je [Instellingen] > [PlayStationNetwork/Accountbeheer] > [Privacy-instellingen] > [Je ervaring delen] > [Tags].

SHAREfactory
Met de SHAREfactory app kun je zelf video's editen en direct uploaden naar YouTube, Facebook en Twitter. Je kunt je video's eenvoudig voorzien van overgangen, intro's en outtro's, stickers, effecten, muziek, commentaar

Communities
communities
Met de software update 3.0 werden de Communities geintroduceerd. Het is hierrdoor nog makkelijker om groepen spelers te vinden met gelijke interesse's. Er is een gezamelijke 'chat' en je kunt eenvoudig zien welke andere leden aan het spelen zijn en welk spel. Vanuit hier is het ook eenvoudiger om een Party te starten.
Je vind de Communities onder je Vrienden menu.

Voor de Gathering of Tweakers community is er bijvoorbeeld een grote PS4 Community opgericht door Dennis585. Als je je hierbij wilt aanmelden kun je de community vinden via mensen in je vriendelijst die al lid zijn of door Dennis585 toe te voegen aan je vrienden.Events
http://static.tweakers.net/ext/f/VsvlPBZ3aKa8BFoqJCecRl7m/full.gif
Met de 3.0 firmwareversie zijn ook de 'Events' toegevoegd. Hier kun je voor jou interessante evenementen vinden en je daarvoor aanmelden voor specifieke games en officiële game broadcasts.

Het is ook mogelijk om je eigen Event aan te maken en je vrienden hiervoor uit te nodigen. Selecteer [Events] > [Event maken], stel de datum, tijd, het aantal spelers dat kan meedoen en andere details in en verstuur vervolgens uitnodigingen naar de spelers met wie je wilt spelen. Je kunt ook events maken in [Berichten].

PlayStation App voor IOS & Android
PlayStation App
De officiele PlayStation app is beschikbaar voor Android en iOS apparaten. Voor zover bekend is, komt de app niet naar mobiele Windows apparaten.

playstore Appstore

De PlayStation App bevat onder andere de volgende functionaliteiten:
 • Eigen profiel bekijken
 • Andersman profiel bekijken
 • Trofeeën van anderen en jezelf bekijken en vergelijken
 • Berichten versturen tussen PS4, PS3, PS Vita systemen en alle mobiele apparaten met de PlayStation App
 • De activiteiten van andere bekijken onder "What's New"
 • Een pushmessage weergeven zodra er een nieuwe melding of game uitnodiging is
 • De PlayStation website bekijken voor het laatste nieuws en game informatie
Daarnaast zijn er een aantal functies waar we iets dieper op ingaan, namelijk:
'PS4 Second Screen' functionaliteit
Sommige games kunnen de Second Screen functionaliteit in de PlayStation App gebruiken. In The PlayRoom, een gratis game / techdemo die wordt meegeleverd met alle PlayStation 4's, kun je bijvoorbeeld objecten tekenen op je smartphone/tablet om deze vervolgens direct in de game te importeren.

De meeste games gebruiken echter een eigen 'companion app', waarmee ze functionaliteit en kleine extra's toevoegen aan hun spellen. Voorbeelden zijn Watch Dogs, Assasins Creed, Destiny, Grand Theft Auto V, etc.

Live gameplay bekijken
Op de PlayStation 4 kunnen gamers gameplay uploaden of livestreamen. Als de gamer de gameplay deelt, dan komt dit terecht in jouw persoonlijke "Whats New" scherm. Je kunt hier vervolgens de geüploade gameplay bekijken, of live meekijken als iemand op dat moment aan het livestreamen is.

PlayStation Store
De PlayStation App zal ook de PlayStation Store bevatten. Je kunt hier digitale content, zoals digitale games en downloadable content, kopen. Deze wordt vervolgens direct op je PlayStation 4 gedownload, waar je ook bent.

Afstandsbediening
De PlayStation App kan ook als afstandsbediening worden gebruikt. Je kunt een PlayStation 4 in stand-by modus zetten, opstarten of bijvoorbeeld je smartphone of tablet als toetsenbord voor je PS4 gebruiken.


Games
Games
In dit gedeelte vind je meer informatie over de launch games (games waarmee het systeem wordt gelanceerd), launch window games (games die kort na de lanceerdatum uitkomen), exclusieve PS4 games en Free 2 Play games.

Indie Games
Games zoals Assassin's Creed IV: Black Flag, FIFA 14 en Call of Duty: Ghosts zijn van 'triple A' developers: van de grote ontwikkelstudio's. Sony focust zich echter ook enorm op zogenaamde indie games en developers.

Indie developers zijn 'independent developers', oftewel: onafhankelijke ontwikkelaars. Dit zijn vaak kleinere games met een veel kleiner budget. Deze games krijgen vaak minder aandacht, maar ze zijn vaak wel goedkoper. Het voordeel van indie games is dat ontwikkelaars de kans krijgen om nieuwe dingen uit te proberen: om creatief te zijn.

Sony focust zich erg op indie games en het is iets om in de gaten houden, want wie weet komen er nog wel hele leuke games uit voort. :)

Inhoudsopgave 'Games'
Exclusieve Games

De volgende lijst geeft een overzicht van de huidige en aangekondigde exclusives. Tijdelijke exclusives (timed-exclusives), waarbij de game slechts een bepaalde tijdspanne exclusief uitkomt voor de PS4, is in dit overzicht genegeerd.

[b]Bekendste PS4 Exclusives (1st party)[/sup]
 • DriveClub
 • Everybody's Gone to the Rapture
 • inFamous: Second Son
 • Killzone: Shadow Fall
 • Knack
 • The Order: 1886
 • The PlayRoom Free 2 Play 'Tech demo' voor de PlayStation Camera
* Voor een volledig en up-to-date overzicht van alle console Exclusives, verwijs ik door naar dit artikel.

Gratis (Free 2 Play) Games
Wat zijn Free 2 Play games?
Free 2 Play games zijn games die gratis te downloaden zijn. Ontwikkelaars verdienen geld aan deze games door middel van advertenties of door de verkoop van in-game items.

Free 2 Play games kun je in principe dus altijd uitproberen en gratis downloaden. Bevalt het je niet? Dan verwijder je de game gewoon weer.

Lijst met Free 2 Play games
 • Blacklight: Retribution
 • DC Universe Online
 • Deep Down
 • Dragon's Prophet
 • DUST 514
 • EverQuest Next
 • Onigiri
 • PlanetSide 2
 • The PlayRoom Minigames voor gebruik met de PlayStation Camera en DualShock 4 controller. Standaard geïnstalleerd op elke PS4.
 • War Thunder
 • Warframe
* Voor de meest actuele lijst van Free 2 Play games kun je het beste tercht in de PlayStation Store.


Online Services
Online / Cloud services
De PlayStation 4 ondersteund verscheidene online functionaliteiten. De meeste functionaliteit zit in het PlayStation Plus abonnement, hieronder verder uitgesplitst.

PlayStation Plus PlayStation Plus
PlayStation Plus
PlayStation Plus is een betaalde dienst van Sony die zorgt voor enkele extra voordelen. Deze dienst kost €49.99/jaar, €14,99/kwartaal of €6.99/maand. Deze dienst is niet verplicht, maar in de praktijk voor veel zaken wel vereist, zoals multiplayer functionaliteit.

De voordelen van PlayStation Plus in een notendop:
 • Online Multiplayer
  Online Multiplayer zorgt ervoor dat je online tegen andere kunt gamen. Je kunt bijvoorbeeld in Call of Duty, online tegen andere spelers strijden.
 • Instant Game Collection
  Met PlayStation Plus krijg je toegang tot de 'Instant Game Collection': als je je inschrijft krijg je direct toegang tot een aantal top games (metacritic-score van 70 of hoger). Daarnaast krijg je elke maand een nieuwe gratis PS4 game
 • Kortingen
  Je krijgt in de online PlayStation Store kortingen
 • Online Game Saves
  Jouw game saves worden online opgeslagen, waardoor je op elke PS4 verder kan gaan in een game waar jij gebleven was.
 • Andere voordelen
  Onder andere exclusieve game content, automatische download en installatie van game patches, en meer.
PlayStation Plus Multiplayer
Online Multiplayer zal op de PS4 onderdeel zijn van PS+. Als je dus online tegen andere wilt spelen, dan zul je PS+ nodig hebben.

De reden die hiervoor werd gegeven is:

[...]


Het komt er dus op neer dat, als multiplayer gratis was geweest, ze veel minder zouden kunnen investeren in het PlayStation Netwerk omdat het 'natuurlijke ding om te doen' bezuinigen is. Aangezien er nu geld binnenstroomt voor multiplayer, betekent dit dat ze het netwerk veel meer kunnen verbeteren en dus ook veel competitiever kunnen zijn met de competitie die al sinds 2005 geld vraagt voor online multiplayer.

PlayStation Plus Gratis Games
Als je PlayStation Plus hebt, dan krijg je ook elke maand gratis games:
 • Twee gratis PS3 games
 • Twee gratis PS Vita games
 • Één gratis PS4 game
Daarnaast krijg je, als je je net inschrijft, onmiddelijk gratis een aantal andere games. Alle games die worden weggegeven via PS+ hebben een metacritic-score van minimaal 70, waardoor je altijd goede kwaliteit games hebt.

Twee gratis PS4 games bij lancering PlayStation 4
Bij de lancering van de PS4 krijg je, met PS+, onmiddelijk twee gratis PS4 games, namelijk:
 • Contrast
 • Resogun
Het aanbod wordt elke maand vernieuwd: je moet er dus op tijd bij zijn, want je kunt de games niet achteraf 'aanschaffen'. Je kunt de games wél nogmaals achteraf downloaden als je ze al een keer eerder hebt gedownload of als je ze tijdens de actieperiode hebt toegevoegd aan je bibliotheek (installeren is dus niet vereist, je moet de game allen 'claimen').

Je kunt de gratis games via PS+ alleen spelen als je lid bent van PS+.

PlayStation Plus Korting in PS Store
Met PS+ krijg je korting in de digitale online PlayStation Store. Je krijgt meestal korting op indie games of oudere triple A games, die al in prijs zijn verlaagd.

De korting bedraagt meestal 25%.

PlayStation Plus 10 GB cloud Game Saves
Met PS+ kun je al Game Saves direct 'in de cloud' opslaan. Dit betekent dat je op elke PS4 direct weer bij je Game Saves kan.

Met de release van firmware update 3.0 heeft Sony de online cloudopslag voor PS Plus vergroot van 1 GB naar 10 GB!

PlayStation Plus Andere extras
Met PS+ krijg je ook andere voordelen, zo kun je bijvoorbeeld een aantal triple A games gratis uitproberen voor een periode van 1 uur. Game Patches worden automatisch gedownload en geïnstalleerd in de achtergrond, waardoor je niet hoeft te wachten op een Game Patch als deze is uitgekomen.

Party's: cross-game chat
Cross-Game Chat is gratis op de PS4. Je kunt een Party aanmaken waarin tot wel 8 personen met elkaar kunnen praten. Je kunt open en gelsoten Party's maken; gesloten party's zijn niet zichtbaar voor je vrienden en hiervoor meot je uitgenodigd worden door iemand in de Party.

Een open party kun je gewoon binnenstappen. In het overzicht staan alle Party's waar vrienden momenteel zitten.

Daarnaast heb je ook de 'Berichten'; hier kun je 'traditioneel' met elkaar chatten via tekst, en kun je screenshots en video's bijvoegen. De berichten-chat is niet gelimiteerd tot 8 spelers.

Overal Toegang
Je kunt op elke PS4 direct met jouw eigen gegevens inloggen. Dit betekent dat je overal toegang hebt tot jouw (digitale) games en deze overal kunt spelen. In principe, als je alleen maar digitaal games koopt, kun je op elke PS4 - waar ook ter wereld - bij je games en deze gaan spelen.

Zodra je uitlogt van zo'n "gast PS4" worden al je gegevens direct en permanent verwijderd, waardoor er niets van jou achterblijft.

Remote Play (PS Vita)
Vrijwel alle PS4 games ondersteunen "Remote Play", tenzij deze gebruikmaken van bepaalde accessoires zoals de PlayStation Camera. Dit houdt in dat je jouw PS4 games direct op je Vita kan spelen.

Verbindingsmogelijkheid 1/3: directe connectie
Je PlayStation 4 moet hiervoor verbonden zijn met een LAN internetkabel. Vervolgens kan de PS4 direct contact leggen met jouw PS Vita. Het voordeel hiervan is dat je geen last hebt van andere apparaten op je thuisnetwerk en de lag zo klein mogelijk is.

Verbindingsmogelijkheid 2/3: draadloos via router
Je PlayStation 4 is in dit geval draadloos verbonden met je router. Je router zoekt vervolgens de PlayStation Vita. Ook deze mogelijkheid zorgt voor heel erg weinig lag, maar je loopt het risico dat andere apparaten op het netwerk bijvoorbeeld torrents aan het downloaden zijn.

Verbindingsmogelijkheid 3/3: weg van huis, via het internet
Dit is de meest risicovolle verbinding. In dit geval loopt Remote Play volledig via het internet, waardoor zowel het internet thuis als op de plek waar je op dat moment bent erg goed moet zijn. Is dit niet het geval, dan is er een kans op lag.


Specificaties

Technische Specificaties:
Processor:
 • CPU en GPU op 1 gezamelijke chip
 • CPU: x86-64 AMD "Jaguar", 8 cores
 • GPU: 1,84 TFLOPS, AMD next-generation Radeon™-gebaseerde graphics engine
Geheugen: • GDDR5 8 GB
Opslagcapaciteit:
 • 500 GB
 • 1 TB
BD / DVD station:
 • BD: 6x CAV (alleen lezen)
 • DVD: 8x CAV (alleen lezen)
Invoer/Uitvoer:
 • USB3.0 x2
 • AUX-aansluiting x1
Netwerk:
 • Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) x 1
 • WiFi IEEE 802.11 b/g/n
 • Bluetooth® 2.1 (EDR)
AV uitvoer:
 • HDMI-out aansluiting
 • DIGITALE UITGANG (optisch)-aansluitingFAQ
[center]Veelgestelde vragen


Hoe herken ik in de winkel het nieuwe, zuinigere model PS4?
Het nieuwe model (CUH-12xx) staat op de nieuwe doos naast de aanduiding voor de harde schijfgrootte.
Ook is de box-art anders: de PS4 staat op de nieuwe doos in het midden afgebeeld, en de console heeft een volledig matte afwerking. Zie ook dit plaatje onder Verschillende uitvoeringen.

Welke winkel verkoopt er de CUH-1200 versie in een aanbieding?
De enige plek waar je deze vraag kunt stellen is de klantenservice van de winkel zelf. Bel of e-mail de winkel dus of een bepaalde aanbieding het betreffende model is.

Ik heb last van trage downloadsnelheden
Het komt nog altijd voor dat de downloadsnelheden aan de trage kant zijn. Hier enkele truucjes die mogelijk je snelheden wat verhogen.
[!] Houd er wel rekening mee dat iedere gebruiker tot een maximum snelheid kan downloaden (Sony capped elke gebruiken op 60 Mbps) en dat het druk kan zijn bij de release van een spel of updates. Hierdoor haal je dus ook niet je volledige maximum downloadsnelheid van je provider.

• Sluit je PS4 bekabeld aan je router (lijkt vanzelfsprekend, maar wordt wel eens vergeten)
• Pauzeer / hervat je downloads tot je een hogere snelheid krijgt.
• Stel je MTU in op 1473 i.p.v. 1500 (op deze manier).

[Voor 255% gewijzigd door Geronimous op 30-04-2016 15:47. Reden: 'NEO' info toegevoegd]

PSN: Wanderer200 | Switch: Wanderer


 • Chaoss
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 23:56

Chaoss

Moderator Spielerij

Professioneel boekemantsje

Topicstarter
gereserveerd

PSN: Wanderer200 | Switch: Wanderer


 • Niku
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 21:36

Niku

Alagaesii

Momenteel niet echt iets te spelen, Grow Home 100%, beetje Fifa 15 weer af en toe. Metal Gear is niet echt mijn game.

The Witcher maar eens voor de eerste keer aanslingeren!

JT: I'm an outlaw, cabron, not a suicide bomber.


 • Fleximex
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 28-05 10:22
Wie heeft ook deze mail gehad van Playstation:

Download nu de demo van Uncharted: The Nathan Drake Collection voor PS5
Nathan Drake maakt zijn debuut op PS5

Heb ik iets gemist :+?

 • SC4RF4C3
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 05-06 02:23
Iemand anders ook een code ontvangen voor NFS closed beta? Ben hem nu aan het downloaden.

 • RoRoo
 • Registratie: Mei 2001
 • Laatst online: 01-05 11:05

RoRoo

Certified Prutser

Fleximex schreef op vrijdag 02 oktober 2015 @ 20:55:
Wie heeft ook deze mail gehad van Playstation:

Download nu de demo van Uncharted: The Nathan Drake Collection voor PS5
Nathan Drake maakt zijn debuut op PS5

Heb ik iets gemist :+?
Ja rot op hoor.. ik heb net m'n PS4 aangesloten :+
Rest v/d avond downloaden van Driveclub en Last of us...

It's not DNS. There's no way it's DNS. It was DNS. --The Sysadmin haiku


 • RubenSaurus
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 20-05 13:41
Heb die beta van NFS er maar weer afgeflikkerd. Mijn mening: slechte controls, irritante muziek en de hele sfeer is voor 15 jarigen.

 • Flagg
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Flagg

It's a shite state of affairs

Iemand al eens die playstation vr irl gezien? De rift leek me geen optie omdat ik geen zin heb om een pc van 1000 euro aan te gaan schaffen alleen voor de oculus, maar wat ik lees over de vr voor de ps4 lijkt het me een prima alternatief.

Heb nog nergens een prijs of echte releasedatum gezien, behalve dat het eerste kwartaal van 2016 vermoed wordt.

Irish diplomacy is telling a man he can go to hell in such a way he actually looks forward to it.

Fleximex schreef op vrijdag 02 oktober 2015 @ 20:55:
Wie heeft ook deze mail gehad van Playstation:

Download nu de demo van Uncharted: The Nathan Drake Collection voor PS5
Nathan Drake maakt zijn debuut op PS5

Heb ik iets gemist :+?
Ja, dat is een nieuw model.
Minder geluid en minder verbruik in standby. :+

 • Flagg
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Flagg

It's a shite state of affairs

dutchgio schreef op vrijdag 02 oktober 2015 @ 21:47:
[...]


Ja, dat is een nieuw model.
Minder geluid en minder verbruik in standby. :+
Vergeet de sublieme downloadsnelheid niet, ongeveer 2x je maximum bandbreedte. :Y)

Irish diplomacy is telling a man he can go to hell in such a way he actually looks forward to it.


 • Shinobi-vs-Gast
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 02:59
Bij de closed bèta van Need for Speed kom ik nog geen eens verder dan de eerste auto kiezen, aangezien 'ie dan steeds bevriest. :+

Shikata ga nai.

Flagg schreef op vrijdag 02 oktober 2015 @ 21:43:
Iemand al eens die playstation vr irl gezien? De rift leek me geen optie omdat ik geen zin heb om een pc van 1000 euro aan te gaan schaffen alleen voor de oculus, maar wat ik lees over de vr voor de ps4 lijkt het me een prima alternatief.
Toevallig vanavond gezien op Facebook dat de VR dit weekend uit te proberen is in Antwerpen : https://www.facebook.com/...4/988984117807543/?type=3
Hier voor de liefhebber een key voor de NFS beta
Edit: gebruikt
Geef effe een gil als je hem gebruikt hebt (via PM ofzo).
Heb hem al op een ander platform gedaan vandaag en 1x de SP doorlopen vind ik wel genoeg :>

[Voor 38% gewijzigd door Martinspire op 02-10-2015 23:31]

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Bartske
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 05-06 15:00

Bartske

Valar Morghulis

Flagg schreef op vrijdag 02 oktober 2015 @ 21:43:
Iemand al eens die playstation vr irl gezien? De rift leek me geen optie omdat ik geen zin heb om een pc van 1000 euro aan te gaan schaffen alleen voor de oculus, maar wat ik lees over de vr voor de ps4 lijkt het me een prima alternatief.

Heb nog nergens een prijs of echte releasedatum gezien, behalve dat het eerste kwartaal van 2016 vermoed wordt.
Is ook nog niet bekend gemaakt, maar ze zeggen dat je qua prijs ongeveer op de prijs van een ps4 moet rekenen.

"A tale is never so good that ale won't make it better."


 • Flagg
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Flagg

It's a shite state of affairs

Dat zou dus zo rond de 350 euro moeten zijn... Hmm.. Interesting. :)

Lijkt me vrij bizar als er een deathclaw over een heuvel komt aanstormen met zo'n ding op. :+

Irish diplomacy is telling a man he can go to hell in such a way he actually looks forward to it.


 • SaURoN
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
RoRoo schreef op vrijdag 02 oktober 2015 @ 21:10:
[...]

Ja rot op hoor.. ik heb net m'n PS4 aangesloten :+
Rest v/d avond downloaden van Driveclub en Last of us...
Gelukkig is PSN snel, anders zou het al snel een dag duren :+

 • Petaaaaah
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 05-06 07:42
SC4RF4C3 schreef op vrijdag 02 oktober 2015 @ 21:10:
Iemand anders ook een code ontvangen voor NFS closed beta? Ben hem nu aan het downloaden.
Helaas niet grrr

PSN-ID: ThaDwizzle


 • Korumera
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 05-06 15:52
Moet zeggen dat downloads wel sneller zijn bij mij, ik had er al niet zo heel veel last van (zoals andere) maar moest gister wat dingen opnieuw downloaden en dat ging toch constant met 10mb/s (met hier en daar een dipje), maar ging gelijk weer terug naar juiste snelheid.

Ik zit nu te wachten op Uncharted en ben bezig met Mad Max wat toch echt een tof spel blijkt te zijn althans dat vind ik

PSN: Korumera | XBX: Korumera

Bij mij download ps4 nu ook standaard 10MB/s. Bij mijn broertje weer niet. Dus ia nog steeds niet perfect.
Al mag 10MB/s ook de volle 24,7MB/s zijn die ik kan halen. Maja wie weet.

Heb ook net ps4 code gehad nfs beta. Heb al dlink uurtjes in de x1 versie zitten. Nu deze ernaast zetten om graphics te vergelijken.

Tax the rich, feed the poor 'Til there are no rich no more!!!


 • LunaTempesta
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 16-05 20:50
ben benieuwd naar beelden van de NFS beta. Lijkt mij een mega vet spel worden. Tuning ala underground. Lekker een hachi roku tofu delivery maken haha!
LunaTempesta schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 01:15:
ben benieuwd naar beelden van de NFS beta. Lijkt mij een mega vet spel worden. Tuning ala underground. Lekker een hachi roku tofu delivery maken haha!
Graphics zijn leuk. De rest eigenlijk geen ruk aan. Rijden sucks ... alles moet je driften ook gewoon races. Neem ik met mn max grip bak een bocht wordt je voorbij gedrift door ai!! Belachelihk dus. Ja de visuele tuning is bizarste van alle games.
Kan geen game aan tippen. Met gebruik van allemaal echte merken en echt mooie uitbouwsets.(kunnen een gt en forza nog veel van leren)
Maar ja spel is zelf niet zo bijzonder. Heb je een mooie bak is het rijden ervan niet echt leuk. Daar moet deze game weer veel leren van een driveclub/ forza horizon/ gt/ forza motorsport/ pcars etc.
Moet wel zeggen ps4 versie oogt iets scherper van x1 versie. En minder framedrops. Maja het is een beta.

Tax the rich, feed the poor 'Til there are no rich no more!!!


 • Beakzz
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 02:34
Hoe dan ook nog niet het gevoel van racen gehad in de beta. Rij ik voluit op een recht stuk komen ze me voorbij alsof ik stil sta. 300 meter later is het weer andersom. Racen is voor mij naast elkaar door de bocht en vechten om elke meter maar dan moet je niet bij NFS zijn (iig niet in de sp). Rubberbanding to the max.

Handling is bout, cams voor mij persoonlijk ook en dan die zogenaamd coole dudes and girlzzzz tussendoor. Het lijkt af en toe wel een boxing game :+
Net een bevestiging van annulering gehad voor de Uncharted Collection via Email van Sony.

Ik heb zelf niks geannuleerd en op de PS4 en via de PSStore website staat nog vooruitbesteld.

Ik kijk wel wat er gaat gebeuren en ik hoop dat het een foutje van Sony was.

 • LuPo
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 05-06 15:40
dutchgio schreef op vrijdag 02 oktober 2015 @ 21:47:
[...]


Ja, dat is een nieuw model.
Minder geluid en minder verbruik in standby. :+
Flagg schreef op vrijdag 02 oktober 2015 @ 22:07:
[...]


Vergeet de sublieme downloadsnelheid niet, ongeveer 2x je maximum bandbreedte. :Y)
Hahaha! :)

Ik ben bezig met Batman Arkham City op de PS3. Daarna wil ik Arkham Knight op de PS4 gaan spelen.

4620 Wp PV ZZO 52° | Hyundai IONIQ5 73kWh Connect


 • RubenSaurus
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 20-05 13:41
Dennis585 schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 06:19:
Net een bevestiging van annulering gehad voor de Uncharted Collection via Email van Sony.

Ik heb zelf niks geannuleerd en op de PS4 en via de PSStore website staat nog vooruitbesteld.

Ik kijk wel wat er gaat gebeuren en ik hoop dat het een foutje van Sony was.
Zelfde hier Dennis, snap er geen reet van 8)7 lekker bezig weer Sony ;w

 • Mldn
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 21:31
€10,- korting met de kortingscode 'verrassing' bij Wehkamp! (Bijv €46,95 incl verzendkosten voor de Uncharted Collection)

 • Slaapje
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 22:54
Dennis585 schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 06:19:
Net een bevestiging van annulering gehad voor de Uncharted Collection via Email van Sony.

Ik heb zelf niks geannuleerd en op de PS4 en via de PSStore website staat nog vooruitbesteld.

Ik kijk wel wat er gaat gebeuren en ik hoop dat het een foutje van Sony was.
Ik wilde dit net gaan melden. Vreemd aangezien ik niets heb geannuleerd..

To dare is to do


 • m4yall
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 19:39
Slaapje schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 08:35:
[...]


Ik wilde dit net gaan melden. Vreemd aangezien ik niets heb geannuleerd..
Hier hetzelfde, mis iets veranderd in de voorwaarden / content? Wie weet volgt vandaag nog wat communicatie van Sony via Twitter oid.

 • Flagg
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Flagg

It's a shite state of affairs

Vreemd bij mij is ie niet geannuleerd, wel een bevestiging gehad.

Hoe werkt dat eigenlijk krijg ik een ideal betaalmogelijkheid tegen die tijd of moet ik zorgen dat er genoeg op mijn psn account staat voor die tijd?

Irish diplomacy is telling a man he can go to hell in such a way he actually looks forward to it.


 • spaceboy
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 21:33

spaceboy

Op grote hoogte

Mldn schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 08:20:
€10,- korting met de kortingscode 'verrassing' bij Wehkamp! (Bijv €46,95 incl verzendkosten voor de Uncharted Collection)
Thanks!

Aan bovenstaande tekst kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de tekst hieronder wel.

Flagg schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 08:49:
Vreemd bij mij is ie niet geannuleerd, wel een bevestiging gehad.

Hoe werkt dat eigenlijk krijg ik een ideal betaalmogelijkheid tegen die tijd of moet ik zorgen dat er genoeg op mijn psn account staat voor die tijd?
Zorgen dat je genoeg geld op je PSN account heb staan als je geen creditcard of PayPal hebt gekoppeld.

 • Flagg
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Flagg

It's a shite state of affairs

Dennis585 schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 09:00:
[...]


Zorgen dat je genoeg geld op je PSN account heb staan als je geen creditcard of PayPal hebt gekoppeld.
Okay thx en nu ga ik dus eigenwijs zijn en kijken wat gebeurt :+ , maar dan weet ik iig wat ik kan verwachten. :P

Irish diplomacy is telling a man he can go to hell in such a way he actually looks forward to it.

Flagg schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 09:05:
Okay thx en nu ga ik dus eigenwijs zijn en kijken wat gebeurt :+ , maar dan weet ik iig wat ik kan verwachten. :P
Als je niet genoeg geld erop hebt staan dan krijg je de game niet en mis je de preorder bonus content.

 • Flagg
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Flagg

It's a shite state of affairs

Dennis585 schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 09:13:
[...]


Als je niet genoeg geld erop hebt staan dan krijg je de game niet en mis je de preorder bonus content.
That's one way of putting it, ik zeg, als sony echt zo dom is om je niet 24 uur te geven om alsnog via ideal te betalen dan missen ze een kans om veel meer voor een spel te krijgen in ruil voor wat triviale extraatjes. :)

Irish diplomacy is telling a man he can go to hell in such a way he actually looks forward to it.


 • Chaoss
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 23:56

Chaoss

Moderator Spielerij

Professioneel boekemantsje

Topicstarter
Mldn schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 08:20:
€10,- korting met de kortingscode 'verrassing' bij Wehkamp! (Bijv €46,95 incl verzendkosten voor de Uncharted Collection)
Thanx! net gebruikt om een Plus abbo ban een jaar te kopen, dat is bij Wehkamp in de aanbieding voor 44,- en die 10 euro korting werkte ook nog :P dus nu voor 36,- een jaar abbo PS+ incl. thuisbezorging.

Zit wel langere levertijd op maar goed... Mijn abbo is gister afgelopen dan maar 2 weken zonder PS+ :P

PSN: Wanderer200 | Switch: Wanderer


 • ralph075
 • Registratie: Maart 2009
 • Niet online
Beakzz schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 03:48:
Hoe dan ook nog niet het gevoel van racen gehad in de beta. Rij ik voluit op een recht stuk komen ze me voorbij alsof ik stil sta. 300 meter later is het weer andersom. Racen is voor mij naast elkaar door de bocht en vechten om elke meter maar dan moet je niet bij NFS zijn (iig niet in de sp). Rubberbanding to the max.

Handling is bout, cams voor mij persoonlijk ook en dan die zogenaamd coole dudes and girlzzzz tussendoor. Het lijkt af en toe wel een boxing game :+
Helemaal mee eens, heb gisteravond paar uur gespeeld, maar het heeft me niet kunnen pakken. Geen spijt dat ik eerder deze week de pre-order heb geannuleerd.

Edit: en qua beta: had gisteravond best veel connectiviteits problemen met NFS

Graphics vind ik trouwens wel erg netjes. Maar zonder goede gameplay zijn graphics sowieso al secundair.
Ik weet dat het hoort bij de underground setting, maar ik vind het jammer dat het altijd donker is.

Rivals speelt (voor mij) een heel stuk beter.

[Voor 18% gewijzigd door ralph075 op 03-10-2015 09:34]

Is er nou al een apart topic voor Headsets en nieuwe modellen? :/

 • El_V
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 05-06 10:27
Ondanks dat ik alle uncharteds alle meerdere keren heb uitgespeeld (platinum) begint het toch te kriebelen om alsnog de uncharted collectie te halen. vooral de 60fps en soepelere controls spreken me erg aan..

Ik wacht alleen nog wel even tot hij in prijs is gezakt denk ik :)

 • Phase
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 30-04-2022

Phase

Supremely Insane

El_V schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 10:03:
Ondanks dat ik alle uncharteds alle meerdere keren heb uitgespeeld (platinum) begint het toch te kriebelen om alsnog de uncharted collectie te halen. vooral de 60fps en soepelere controls spreken me erg aan..

Ik wacht alleen nog wel even tot hij in prijs is gezakt denk ik :)
Mwah, gezien het feit dat je wel 3 volwaardige games krijgt voor de prijs van 1, hoeveel lager moet het dan nog worden voor je?

Time is never wasted when you're wasted all the time.


 • RubenSaurus
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 20-05 13:41
Zit er eigenlijk een maximum aan het aantal leden?

 • Exirion
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 00:05

Exirion

Gadgetfetisjist

Mldn schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 08:20:
€10,- korting met de kortingscode 'verrassing' bij Wehkamp! (Bijv €46,95 incl verzendkosten voor de Uncharted Collection)
Hey bedankt, meteen besteld :D Leuke prijs zo voor een nieuwe titel.

"Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal." - Albert Einstein


 • LuPo
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 05-06 15:40
Mldn schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 08:20:
€10,- korting met de kortingscode 'verrassing' bij Wehkamp! (Bijv €46,95 incl verzendkosten voor de Uncharted Collection)
Werkt de truc nog met iets van shampoo toevoegen waardoor je geen verzendkosten hebt?

4620 Wp PV ZZO 52° | Hyundai IONIQ5 73kWh Connect

v8power67 schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 02:00:
[...]

Graphics zijn leuk. De rest eigenlijk geen ruk aan. Rijden sucks ... alles moet je driften ook gewoon races. Neem ik met mn max grip bak een bocht wordt je voorbij gedrift door ai!! Belachelihk dus. Ja de visuele tuning is bizarste van alle games.
Kan geen game aan tippen. Met gebruik van allemaal echte merken en echt mooie uitbouwsets.(kunnen een gt en forza nog veel van leren)
Maar ja spel is zelf niet zo bijzonder. Heb je een mooie bak is het rijden ervan niet echt leuk. Daar moet deze game weer veel leren van een driveclub/ forza horizon/ gt/ forza motorsport/ pcars etc.
Moet wel zeggen ps4 versie oogt iets scherper van x1 versie. En minder framedrops. Maja het is een beta.
Het feit dat je je auto op max-grip zet, geeft al aan dat je NFS niet doorhebt. Juist Driften werkt prima als je het doorhebt en verder heb ik het idee dat je het allemaal veel te serieus aan het spelen bent. En ja in deze game werkt driften vaak sneller dan bochtjes netjes aan te snijden.

Ik vind hem nog wel aardig spelen, maar wat mij tegenvalt is dat de map gewoon vrij kaal is en er gewoon geen reet te doen is buiten de missies. Ik heb ergens een keer gezien dat je een speciale foto kon maken of een donut kon draaien voor 300 extra XP, maar dat was het dan. Nou joepie. Ook verkeer is er amper en de AI is niet echt boeiend om tegen te rijden. Zit ook geen moeilijkheidsgraad bij dus dan weet je het al wel.

Martinspire - PC, PS4, X1

Martinspire schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 11:28:
[...]

Het feit dat je je auto op max-grip zet, geeft al aan dat je NFS niet doorhebt. Juist Driften werkt prima als je het doorhebt en verder heb ik het idee dat je het allemaal veel te serieus aan het spelen bent. En ja in deze game werkt driften vaak sneller dan bochtjes netjes aan te snijden.

Ik vind hem nog wel aardig spelen, maar wat mij tegenvalt is dat de map gewoon vrij kaal is en er gewoon geen reet te doen is buiten de missies. Ik heb ergens een keer gezien dat je een speciale foto kon maken of een donut kon draaien voor 300 extra XP, maar dat was het dan. Nou joepie. Ook verkeer is er amper en de AI is niet echt boeiend om tegen te rijden. Zit ook geen moeilijkheidsgraad bij dus dan weet je het al wel.
Dat driften voelt zo ontiegelijk nep aan. Daar kan ik me niet aan aanpassen om dat te doen in een race.(drift events lukken prima). Ik was echt heel goed in underground en underground 2 met driften. Maar dit slaat nergens op.
Daarom een max grip auto zodat ik niet hoef te driften. Dat ze een spel maken waar driften sneller is dan normaal door de bocht tja....
Had gehoopt dat ze meer naar nfs prostreet keken. Dat was kieken echt afstellen enz maar toch arcade. Maar was gewoon rijdbaar. Dit is alleen te doen als ik max grip of max drift afstel afhankelijk van de race. En ik win toch ookal vowlt het als zwaar rubberbanding als je achterrijd en je ze ineens keihard inhaalt vlak voor einde.

Tax the rich, feed the poor 'Til there are no rich no more!!!


 • Smoonshine
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 05-06 12:26

Smoonshine

Feyenoord!!

Wat een verschil met downloaded zeg na die update. Nu gewoon netjes 7MB per seconde met Ziggo. Hopen dat het zo blijft, dan wordt digitaal kopen ook weer een stuk interessanter!

uhm...

Het is zeker hopen dat het downloaden van na de update zo blijft.
Het is ook te hopen dat ze het blijven verbeteren in de toekomst.

 • Qweridee
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 20:28
Ik zal me vanavond ook even toevoegen aan de community ;-)

 • Just_jan
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 05-06 16:17
Dennis585 schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 11:00:
[afbeelding]

275 Leden.

Als er nog veel meer Leden bijkomen heb ik een paar Moderators nodig binnenkort.
Lekker hoor ,
Dat gaat goed zo.

10.000 zullen we niet halen in tweakers, maar 1000 is wel een mooie doelstelling lijkt mij :)

 • -SaveMe-
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 05-06 09:04
Hier ook een verbetering met de downloads (Ziggo). Nog steeds niet geweldig, maar toch zo'n 5 - 7 MB/s (200Mbit verbinding) en hij blijft het doen, ook als je niet op de download page blijft. Zakt wel soms nog in, maar tis een start ...

Overigens wel gaar dat je die communities niet terug vindt in de companion app. Of ik kijk scheel, dat kan ook :p

[Voor 19% gewijzigd door -SaveMe- op 03-10-2015 12:34]

GamiQ, de game notes app met game maps!

Ik zoek een paar Moderators voor de Tweakers Playstation Community.

Wat de Moderators moeten doen:

Community in de gaten houden.
Actief chatten en vragen beantwoorden.
PS4 party's houden met Leden.

Eisen voor Moderators:

Betrouwbare Members van dit forum.
Geen mensen die net op dit forum actief zijn.
Mensen die actief zijn op de PS4.

Dus mocht je interesse hebben om Moderator te worden DM me dan.

 • zekerpixels
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 05-06 00:57

zekerpixels

Victory Loves Preparation

Wat kan je eigelijk met de PS community, ik zie het nu meer als een vergroote vriendenlijst, maar er zullen wel functies voor zijn neem ik aan?
zekerpixels schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 12:45:
Wat kan je eigelijk met de PS community, ik zie het nu meer als een vergroote vriendenlijst, maar er zullen wel functies voor zijn neem ik aan?
Communities: PS4 users will have the ability to create and join communities based around shared interests, like games, genres, and more. Communities include a message board with general discussion, screenshots shared by players, and the ability to join parties/games. You can find the Communities for the games you own on the game’s live detail page. See the Communities your friends have joined in the Friends app.
v8power67 schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 11:34:
[...]

Dat driften voelt zo ontiegelijk nep aan. Daar kan ik me niet aan aanpassen om dat te doen in een race.(drift events lukken prima). Ik was echt heel goed in underground en underground 2 met driften. Maar dit slaat nergens op.
Daarom een max grip auto zodat ik niet hoef te driften. Dat ze een spel maken waar driften sneller is dan normaal door de bocht tja....
Had gehoopt dat ze meer naar nfs prostreet keken. Dat was kieken echt afstellen enz maar toch arcade. Maar was gewoon rijdbaar. Dit is alleen te doen als ik max grip of max drift afstel afhankelijk van de race. En ik win toch ookal vowlt het als zwaar rubberbanding als je achterrijd en je ze ineens keihard inhaalt vlak voor einde.
Het is ook meer Burnout qua driften en mijns inziens is daar weinig mis mee. Al vind ik de drift-events juist weer geen hol aan. Het lijkt erop dat je je aan de route moet houden, maar dat maakt dus geen kloot uit.

En als je liever max-grip gaat, dan is dit gewoon geen game voor je, lijkt me.

De catch-up is inderdaad wel irritant, maar ik stoor me meer aan de hindernissen die je vaak pas op het laatste moment ziet en waar je meteen door stilstaat (of crashed). Dat duurt overigens ook te lang waardoor je na een crash gegarandeerd laatste ligt.

[Voor 10% gewijzigd door Martinspire op 03-10-2015 13:17]

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Antifon
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 23:03
Mldn schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 08:20:
€10,- korting met de kortingscode 'verrassing' bij Wehkamp! (Bijv €46,95 incl verzendkosten voor de Uncharted Collection)
Thanks voor de heads-up! Net even the order besteld met deze code en de code 'welkom' (-€7,50). Spel was in de aanbieding voor €35, waardoor ik er netto €17,50 voor heb betaald. Goede deal dacht ik zo :)
Martinspire schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 13:17:
[...]

Het is ook meer Burnout qua driften en mijns inziens is daar weinig mis mee. Al vind ik de drift-events juist weer geen hol aan. Het lijkt erop dat je je aan de route moet houden, maar dat maakt dus geen kloot uit.

En als je liever max-grip gaat, dan is dit gewoon geen game voor je, lijkt me.

De catch-up is inderdaad wel irritant, maar ik stoor me meer aan de hindernissen die je vaak pas op het laatste moment ziet en waar je meteen door stilstaat (of crashed). Dat duurt overigens ook te lang waardoor je na een crash gegarandeerd laatste ligt.
Heb er nu een soort balans in gevonden. Drift3n met een civic( i know :') ) werkt opzich aardig. Heb hem tussen grip en drift staan. Deift events own ik makkelijk. Races nu opzich iets beter doordat die wagen makkelijk glijd.
Btw de level lock is 20. En heb idee dat er ook hoop content qua customalisation mist.

Ja het spel is echt te donker.. klap heel vaak ineens op een muurtje ofzo. Daarom mis ik heel erg een rewind button. Zou deze game wonderen doen.

[Voor 57% gewijzigd door v8power67 op 03-10-2015 13:27]

Tax the rich, feed the poor 'Til there are no rich no more!!!


 • ralph075
 • Registratie: Maart 2009
 • Niet online
Antifon schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 13:24:
[...]

Thanks voor de heads-up! Net even the order besteld met deze code en de code 'welkom' (-€7,50). Spel was in de aanbieding voor €35, waardoor ik er netto €17,50 voor heb betaald. Goede deal dacht ik zo :)
Codes werken toch pas vanaf €40?
Welkom doet het trouwens niet... (bij mij dan...)

[Voor 6% gewijzigd door ralph075 op 03-10-2015 14:02]


 • Armend123
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 16-03-2021
De kortingscode 'welkom' werkt op je 2e bestelling.
Zojuist playstation plus besteld voor 28,59 ( met switzal trucje voor "gratis verzending").

 • jimz93
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 05-06 12:49
Mldn schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 08:20:
€10,- korting met de kortingscode 'verrassing' bij Wehkamp! (Bijv €46,95 incl verzendkosten voor de Uncharted Collection)
bedankt!
uncharted collection mooi op de kop getikt :D
(nog nooit gespeeld dus ben benieuwd :) )

PSN: Jirozi - Steam / uPlay / origin: jimz93

Armend123 schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 14:04:
De kortingscode 'welkom' werkt op je 2e bestelling.
Zojuist playstation plus besteld voor 28,59 ( met switzal trucje voor "gratis verzending").
2e bestelling ? Als in nieuw account en dit is 2e bestelling ? En wat is de switzal truc ?

Tax the rich, feed the poor 'Til there are no rich no more!!!


 • muhda
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01:28

muhda

Optimistic Investigator

Switzal trucje, is dat je Zwitzal shampoo toevoegt. Dan hoef je geen verzendkosten te betalen.

“Being a good example teaches others to be good.”


 • zekerpixels
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 05-06 00:57

zekerpixels

Victory Loves Preparation


 • Just_jan
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 05-06 16:17
Net eventjes via een vriend meegekeken naar de nieuwe Tony Hawk.

Wat is dat een aanfluiting zeg.

Graphics waren op de ps2 nog beter dan dit.
Het spel zit vol met bugs.
En njaah kortom het is gewoon echt een k*tspel.

Ik hou van zulke games, en heb de eerdere tony hawk's met veel plezier gespeeld.
Maar dat ze dit spel voor 60 euro durven te verkopen, wauw....

Zelfs als die gratis was zou ik hem nog niet spelen zo slecht is die..
muhda schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 15:14:
Switzal trucje, is dat je Zwitzal shampoo toevoegt. Dan hoef je geen verzendkosten te betalen.
Ja had even gegoogled en zag het staan. Alleen werkte het bij mij niet. Had een ds4 controller besteld misschien daarom. Omdat die niet door brievenbus past ?
Heb meerdere producten geprobeerd.
Naja 45 euro voor blauwe ds4 is niet duur.

Tax the rich, feed the poor 'Til there are no rich no more!!!


 • Bartske
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 05-06 15:00

Bartske

Valar Morghulis

Just_jan schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 15:18:
Net eventjes via een vriend meegekeken naar de nieuwe Tony Hawk.

Wat is dat een aanfluiting zeg.

Graphics waren op de ps2 nog beter dan dit.
Het spel zit vol met bugs.
En njaah kortom het is gewoon echt een k*tspel.

Ik hou van zulke games, en heb de eerdere tony hawk's met veel plezier gespeeld.
Maar dat ze dit spel voor 60 euro durven te verkopen, wauw....

Zelfs als die gratis was zou ik hem nog niet spelen zo slecht is die..
Ik zag er een youtube filmpje van en de graphics zijn inderdaad niet om over naar huis te schrijven...

T maakt mij niet uit als het er iets meer cartoonesk uitziet ipv realistisch maar dit was gewoon geen van beide.

"A tale is never so good that ale won't make it better."


 • Antifon
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 23:03
ralph075 schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 14:00:
[...]

Codes werken toch pas vanaf €40?
Welkom doet het trouwens niet... (bij mij dan...)
Klopt, had nog wat tandpasta erbij genomen die ik sowieso gebruik ;). En 'welkom' is enkel geldig voor de tweede bestelling die je met een nieuw account doet.

 • Korumera
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 05-06 15:52
Zo net ook nieuwe playstation plus besteld met shampoo wel mooi dat ze nou dinsdag alleen shampoo komen brengen en dat de kaart er nog niet is (krijg er melding over staat er als hij er is)

PSN: Korumera | XBX: Korumera


 • ralph075
 • Registratie: Maart 2009
 • Niet online
Antifon schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 16:18:
[...]

Klopt, had nog wat tandpasta erbij genomen die ik sowieso gebruik ;). En 'welkom' is enkel geldig voor de tweede bestelling die je met een nieuw account doet.
Dank, alsnog gelukt. Trackmania als tweede bestelling voor 22, waar ik eerder al plus had voor 34.
De 'verrassing' erbij maakt het wel af :)

 • V3g3ta
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 05-06 16:45

V3g3ta

Fueled by Games!

Need for Speed... nee, dat word het ook niet. De "only at night" setting vind ik maar niks. Veel te donker en vrij onoverzichtelijk. Grafisch is het allemaal prima, maar het had zoveel meer kunnen zijn.. oh well, spaart me weer €50.

PS5 DE, PS4 Pro, PS3 SS, PS VIta Slim PSN: BSGathena


 • Geronimous
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 22:13

Geronimous

Moderator Spielerij

Topicstarter
[TS] is geupdate!

Als je een foutje, verkeerde info of oude info tegenkomt, stuur me ff een PM.

(1-2-2022) in memoriam: Mike aka poor Leno


 • ralph075
 • Registratie: Maart 2009
 • Niet online
Jeroenimoes schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 18:14:
[TS] is geupdate!

Als je een foutje, verkeerde info of oude info tegenkomt, stuur me ff een PM.
Ziet er netjes uit d:)b

 • Just_jan
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 05-06 16:17
Jeroenimoes schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 18:14:
[TS] is geupdate!

Als je een foutje, verkeerde info of oude info tegenkomt, stuur me ff een PM.
Nice,
Ziet er weer toppie uit :)

 • kassemans
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 21:15
Na er alweer teveel tijd in te stoppen (zeker voor een beta), ben ik er nog niet helemaal over uit wat ik van de nieuwe NFS vind. Het ziet er super strak uit allemaal en de customisation is heel tof. Toch speelt het niet helemaal lekker, maar blijf ik wel steeds teruggetrokken worden naar de game. Nog één race, alleen nog deze upgrade dan, en weer een uur verder :P. Inmiddels meerdere bakken op verschillende manier getuned en er is een hoop aan handling aan te passen (arcade niveau uiteraard) waardoor je elke wagen wel naar wens kan laten rijden. Het enige wat echt extreem slecht is naar mijn mening is het driften, dat is echt van het niveau Mario Kart.

 • -SaveMe-
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 05-06 09:04
Top TS! Ben je als beginnend PS4 bezitter wel ff mee bezig ;) En kunnen we weer vaak roepen "Zie TS!" :D

GamiQ, de game notes app met game maps!


 • Korumera
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 05-06 15:52
Complimenten voor de nieuwe TS ziet er inderdaad erg netjes uit!

Iemand hier toevallig NHL gekocht de nieuwste enzo Ja wat vind je er van?

PSN: Korumera | XBX: Korumera


 • Shinobi-vs-Gast
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 02:59
Wat een generieke soundtrack heeft Need for Speed zeg. Het is alsof ze geen budget meer hadden. :?
Juist op dat punt vond ik EA altijd zo sterk.

Shikata ga nai.


 • Just_jan
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 05-06 16:17
Shinobi-vs-Gast schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 19:30:
Wat een generieke soundtrack heeft Need for Speed zeg. Het is alsof ze geen budget meer hadden. :?
Juist op dat punt vond ik EA altijd zo sterk.
Inderdaad,

Ik heb Rivals juist een paar keer aangehad JUIST om de soundtrack, stond een paar keer geparkeerd om lekker naar de muziek te luisteren :) .

Nu valt het inderdaad wel erg tegen, het hele spel valt zeer tegen.

Maar zoals hierboven als ergens werd gezegd, het scheelt gelukkig weer wat centjes :)

 • H1MSELF1SH
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 04-06 23:35
Kudos voor de TS!

Verder en ik ook lid geworden van de Tweakers PlayStation Community via Dennis585.

 • Mezzid
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 28-05 12:37
Mldn schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 08:20:
€10,- korting met de kortingscode 'verrassing' bij Wehkamp! (Bijv €46,95 incl verzendkosten voor de Uncharted Collection)
Bedankt! 1 jaartje voor 36 euro gescoord, scheelt echt! _/-\o_
Weer jaartje geen zorg meer, vooral met die prijsverhoging van 3 maanden lekker meegenomen :)

 • Fleximex
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 28-05 10:22
Heel nice inderdaad. Net de Nathan Drake Collection voor €46,95 besteld. Nog nooit een Uncharted gespeeld en een mooi moment om er eens aan te beginnen voordat Uncharted 4 uitkomt.

(en dan is mijn PS4 weer wat minder aan het stof happen)

 • ndonkersloot
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 20:16
Ik heb hem een paar jaar geleden al op PC gekocht maar toen ik hem in de PS Store zag staan ook meteen voor de PS4: Jamestown.

Het blijft grwoon een erg sterke shmup, top game!

Fujifilm X-T3 | XF16mm f/2.8 | XF35mm f/2.0 | Flickr: ndonkersloot

Totaal off-topic, maar is TS niet Topic-Starter = de persoon die de eerste post deed ? En OP = Openings-Post, dus de eerste post ? :)

[Voor 3% gewijzigd door Twixie op 03-10-2015 22:12]


 • WinterBase
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 21:17
Kan iemand hier mij misschien vertellen welke van onderstaande bundels het nieuwe CUH-1216 model bevat? Wellicht iemand hier die toevallig een van deze bundels heeft gekocht. Lees veel tegenstrijdige berichten, met name over de Destiny bundel. Dat er mogelijk een fout op de doos staat maar dat het wel om het nieuwere model gaat. Alvast bedankt!

http://www.mediamarkt.nl/...le&product_code=104437070

http://www.mediamarkt.nl/...9,2358710.html?langId=-11

PSN/XBL: WinterBaseNL | Switch: SW-7681-1103-9430 | Steam: 39983632


 • Korumera
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 05-06 15:52
WinterBase schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 22:46:
Kan iemand hier mij misschien vertellen welke van onderstaande bundels het nieuwe CUH-1216 model bevat? Wellicht iemand hier die toevallig een van deze bundels heeft gekocht. Lees veel tegenstrijdige berichten, met name over de Destiny bundel. Dat er mogelijk een fout op de doos staat maar dat het wel om het nieuwere model gaat. Alvast bedankt!

http://www.mediamarkt.nl/...le&product_code=104437070

http://www.mediamarkt.nl/...9,2358710.html?langId=-11
Die fifa bundel die heeft het sowieso heb ik week terug ook gekocht en was zo'n nieuw model.

PSN: Korumera | XBX: Korumera


 • WinterBase
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 21:17
Korumera schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 22:55:
[...]


Die fifa bundel die heeft het sowieso heb ik week terug ook gekocht en was zo'n nieuw model.
Thanks, morgen even checken of ze die hier hebben in Zaandam :)

PSN/XBL: WinterBaseNL | Switch: SW-7681-1103-9430 | Steam: 39983632


 • Korumera
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 05-06 15:52
WinterBase schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 22:58:
[...]


Thanks, morgen even checken of ze die hier hebben in Zaandam :)
Even goed op de doos kijken, want sommige mm's en bart smit volgens mij ook verkoopt die bundel met oudere modelen (nou maakt het niet zoveel uit maar dan heb je niet de 1TB versie denk ik), maar goed verder boeit het niet zo heel erg.

PSN: Korumera | XBX: Korumera


 • -SaveMe-
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 05-06 09:04
Twixie schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 22:12:
Totaal off-topic, maar is TS niet Topic-Starter = de persoon die de eerste post deed ? En OP = Openings-Post, dus de eerste post ? :)
Ja, eigenlijk wel :) Dus bedankt TS voor de OP! :)

En ik hoop dat de downloadsnelheden zo blijven of beter worden !

GamiQ, de game notes app met game maps!

Of TS = topicstart.
Maar nu weer OT.
Is dat nu on- of offtopic? :+
Jeroeniemoes en Chaoss: d:)b voor de topicstart, erg netjes!
Eigenlijk zou de eerste post pas op pagina 2 moeten beginnen ;)

Wat ik van de nieuwe softare update vind weet ik nog niet helemaal.
Paar dingen die me opvallen:
-Berichten layout is lelijker;
-De "muis"pijl in de internetbrowser is nu dik lelijk zwart ipv de standaard witte pijl
(niet dat ik vaak op internet zit op de ps4, ik check enkel Tweakers af en toe omdat de browser voor andere sites, waar reclame en/of filmpjes geladen moeten worden, gewoon veel te traag is);
-Ik zie nog niet de meerwaarde in de events.

Wel handig dat je nu makkelijker kunt zien hoe lang je ps+ nog geldig is.

"The Sword of Destiny has two edges. You are one of them"


 • Anoniem: 146055
 • Registratie: Juni 2005
 • Niet online
Waarom willen mensen persee die revisie exemplaar. Het is namelijk niet beter. Slechtere wifi chip, besparing op het materiaal, verwaarloosbare energieverbruik en een kortere led strip. Maar goed leuk dat je kunt noemen dat je een cuh1200 hebt :'). Geluidsproductie blijft nog steeds een loterij. Ik heb mijn PS4 vijf keer mogen omruilen en allen waren hierin verschillend. Van een haardroger naar een jet engine, dan weer een ratelend geval en de laatste PS4 die ik heb is een stil exemplaar.

[Voor 57% gewijzigd door Anoniem: 146055 op 04-10-2015 05:15]


 • Flagg
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Flagg

It's a shite state of affairs

Waarom hebben mensen er moeite mee dat iemand graag de revisie versie wil hebben?

Irish diplomacy is telling a man he can go to hell in such a way he actually looks forward to it.


 • DirtyDutch
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 25-03 19:39
Woensdag die Uncharted bundel ophalen ben benieuwd of het nieuwe model in de doos zit...zal toch wel;)

 • Chaoss
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 23:56

Chaoss

Moderator Spielerij

Professioneel boekemantsje

Topicstarter
dvdkiwi schreef op zondag 04 oktober 2015 @ 02:15:
Jeroeniemoes en Chaoss: d:)b voor de topicstart, erg netjes!
Eigenlijk zou de eerste post pas op pagina 2 moeten beginnen ;)
Credits gaan naar Jeroenimoes, ik heb niets gedaan :P

PSN: Wanderer200 | Switch: Wanderer


 • Fleximex
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 28-05 10:22
WinterBase schreef op zaterdag 03 oktober 2015 @ 22:46:
Kan iemand hier mij misschien vertellen welke van onderstaande bundels het nieuwe CUH-1216 model bevat? Wellicht iemand hier die toevallig een van deze bundels heeft gekocht. Lees veel tegenstrijdige berichten, met name over de Destiny bundel. Dat er mogelijk een fout op de doos staat maar dat het wel om het nieuwere model gaat. Alvast bedankt!

http://www.mediamarkt.nl/...le&product_code=104437070

http://www.mediamarkt.nl/...9,2358710.html?langId=-11
Als de laatste revisie je niet alles boeit dan kan je een PS4 1TB (CUH-1116B) bij Amazon kopen voor 304,02 euro (zonder verzendkosten): http://www.amazon.de/Play...TF8&qid=1443952454&sr=8-1
Destiny voor 20 euro: http://www.dixons.nl/game...82/activision-destiny-ps4
Destiny met expansions voor 47,50 euro: http://www.wehkamp.nl/Zoe...View=Grid#extraInformatie (+ kortings code 'verrassing'
Of andere games zoals Fifa 16 voor 44,45 euro of Nathan Drake Collection voor 46,95 euro bij Wehkamp (met kortingscode 'verrassing' (wel maar eenmalig te gebruiken)).

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • pelt
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 23:25
Voor de trophy hunters zijn er trouwens 3 platinums te verdienen in de Nathan Drake Collection.

 • Poulske
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 18:33
Heeft er al iemand de Battlefront beta gesignaleerd?

 • Poulske
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 18:33
Aah ja, dacht dat ie 4 oktober uit kwam..
Pagina: 1 2 3 ... 153 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
-Let op: er is een [PS4] Problemen en garantie-afhandelingen topic.
-Let op: er is een Het Playstation Network ervaringen topic - deel 2.
-Zoek je een headset?: KLIK.
-Vragen over US accounts?: KLIK.

Topic regels:
-Geen XBO vs PS4 discussie
-Geen offtopic discussie over andere bedrijfstakken van Sony (financieel, Tv's, etc.).
-Probeer gamespecifieke discussies in de daarvoor bestemde topics te houden :)

Er is ook een lijst met PSN ID's van tweakers, welke te vinden is via deze link

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee