• Uniciteit
 • Registratie: Maart 2010
 • Niet online

Uniciteit

1+1 is niet altijd 2

Topicstarter
Matched: headset
Alle informatie in deze OP stamt uit halverwege november 2013. Bepaalde gegevens, zoals de lanceerdata en exclusiviteit van games, zijn inmiddels mogelijk veranderd.

- [PS4] Levertijden, Verkooppunten & Prijzen
http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngWelkom!http://i.imgur.com/hUqxHwE.png


PlayStation 4 discussie-topic

Welkom in het discussie topic over de PlayStation 4. In deze allereerste post zul je allerlei handige informatie vinden over de PlayStation 4. Daarnaast kun je in dit topic natuurlijk al je ervaringen die je hebt gehad met de PlayStation 4 posten of simpelweg discusïeren over de PS4.


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngInhoudsopgavehttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngLanceerdatumhttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
RegioReleasedatumVerkoopprijs
Nederland [Europa]29 november 2013€399
£349
Verenigde Staten15 november 2013$399


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngHardwarehttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
Hardware
Als je de PlayStation 4 koopt, dan krijg altijd:
 • PlayStation 4 (500 GB)
 • DualShock 4
 • Monoheadset
 • HDMI kabel
 • Stroomkabel
 • USB kabel
 • 14 dagen PlayStation Plus
In dit gedeelte krijg je meer informatie over de PlayStation 4 (500 GB), de DualShock 4, de PlayStation Camera (niet meegeleverd) en andere accessoires zoals de headset.

De PlayStation 4
PlayStation 4
De PlayStation 4 is de opvolger van de PlayStation 3 en belooft games op hogere resolutie, zoals 1080p, alsmede grotere en meer levende speelwerelden.

x86-architectuur
Sony gebruikt voor het eerst de x86-architectuur in de PlayStation 4. Deze architectuur wordt ook in computers gebruikt en heel veel ontwikkelaars hebben daar dan ook ervaring mee. De bedoeling hiervan is dat ontwikkelaars heel makkelijk gebruik kunnen maken van de nieuwe hardware.
Zo claimt Mark Cerny, de ontwikkelaar van de exclusieve PS4 game Knack, dat ze ongeveer één jaar aan ontwikkeltijd hebben bespaard dankzij de makkelijke architectuur.

8 GB GDDR5 RAM (geheugen)
De PlayStation 4 komt met 8 GB GDDR5 geheugen. Ontwikkelaars gebruiken geheugen om tijdelijke dingen in op te slaan, waarmee spelwerelden super snel kunnen worden opgebouwd. GDDR5 geheugen is ontzettend duur en deze kom je dan ook bijna nog niet tegen in computers. GDDR5 zorgt voor een ontzettend snelle bandbreedte, dat erg belangrijk is voor de GPU (grafische kaart).

Multimedia: blu-ray, apps & meer
De PlayStation 4 bevat daarnaast ook een blu-ray lezer, waarmee je blu-ray films kunt bekijken en een aantal apps, zoals het populaire Netflix waarmee je HD video's kan streamen.
De PlayStation 4 ondersteunt op dit moment geen DLNA of MP3 (tenzij dit via een app gebeurt). Sony heeft aangegeven deze functies mogelijk later alsnog toe te voegen.

Connected
Op de controller van de PlayStation 4, de DualShock 4, kom je onder andere een "SHARE"-knop tegen, waarmee gameplay beelden kunnen worden gedeeld op Facebook en Twitter. Daarnaast komt er ook een PlayStation App.

DualShock 4
DualShock 4: veel verbeteringen en nieuwe functies
Sony heeft tijdens de ontwikkeling van de DualShock 4 aan 30 gamestudio's feedback gevraagd. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de vernieuwde DualShock 4 controller.

Nieuwe functie: SHARE-knop
Met de "SHARE"-knop kun je op elk moment screenshots of filmpjes opslaan of op het internet plaatsen. De laatste 15 minuten aan gameplay wordt namelijk altijd opgenomen door de PlayStation 4 door een secundaire processor.

Nieuwe functie: Lichtbar
De DualShock 4 heeft een light bar die allerlei kleuren kan aannemen, waarmee de PlayStation Camera de controller kan herkennen. Daarnaast kunnen ontwikkelaars gebruikmaken van de light bar, naar eigen keuze

Voorbeeld: je 'leven' in een first-person shooter aan te geven: groen is 'gezond', 'rood' is in gevaar.
Voorbeeld 2: in een puzzel game kan de kleur van de light bar veranderen om aan te geven of je goed of fout zit

Nieuwe functie: Touchpad
De DualShock 4 heeft een nieuwe, kleine ingebouwde touchpad. Deze touchpad kan op allerlei manieren door de ontwikkelaars worden gebruikt. Daarnaast is het indrukbaar en fysiek als knop te gebruiken.

Nieuwe functies: Ingebouwde speaker & hoofdtelefoon ingang
De nieuwe ingebouwde speaker kan worden gebruikt door ontwikkelaars voor bijvoorbeeld 'radioberichten' in first-person shooters.
Daarnaast zit er nu een hoofdtelefoon ingang in de controller. Je kunt deze gebruiken voor gameplay geluiden (zodat je bijvoorbeeld 's avonds niemand stoort), maar ook voor voice chat (microfoon signalen worden namelijk ook doorgegeven).

Verbetering: design
De DualShock 4's design is een evolutionaire upgrade ten opzichte van DualShock 3. Volgens de eerste hands-on ervaringen voelt de DualShock 4 flink beter aan in de hand dan de DualShock 3.

Verbetering: triggers
De L2/R2 knoppen zijn nu 'curved', waardoor je vingers er minder snel vanaf kunnen glijden en je er beter grip op hebt.

Verbetering: analoge sticks
De bovenkant van de analoge sticks zijn nu min of meer 'kuipjes' geworden waardoor je een veel betere grip hebt en je vingers er minder snel van af glijden.
De analoge sticks bieden nu ook meer weerstand en zijn ook veel accurater. Het gevolg is dat je in allerlei spellen, zoals Call of Duty/Battlefield, FIFA en Gran Turismo, met veel meer precisie dingen kan besturen.

Verbetering: latency (vertraging)
De tijd die het duurt voordat jouw actie (het drukken op een knop) wordt geregistreerd in de PlayStation is veel korter geworden. Het gevolg is dat je de gevolgen van jouw actie (het indrukken van een knop) eerder in beeld ziet.

Verbetering: bewegingssensoren
Sony introduceerde in 2005 al allerei verschillende bewegingssensoren in de SIXAXIS (voorloper van DualShock 3). In de tussentijd zijn deze sensoren veel accurater geworden, mede dankzij de implementatie in smartphones en tablets. De DualShock 4 zal dus verbeterde bewegingssensoren krijgen.

Verbetering: rumble/trillen
De trilfunctie (rumble) is in de DualShock 4 sterk verbeterd. In een demo werd bijvoorbeeld getoond hoe er 'robotjes' in de controller zaten: kantelde je de controller naar links, dan leken er ook echt robotjes binnenin de controller naar links te rollen.

PlayStation Camera
PlayStation Camera
De PlayStation Camera is de opvolger van de PlayStation Eye (die gebruikt werd bij motion games voor de PlayStation 2 en PlayStation 3). De camera bestaat uit 2 lenzen die samen een 3D beeld vormen en daarmee de ruimte waarin je zit in kaart kan brengen. De twee lenzen hebben elk een resolutie van 1280 x 800 en geven elk dertig beelden per seconde door: dit houdt in dat elke seconde ruim 61,4 miljoen pixels worden verwerkt.

Stemherkenning: 4-kanaalsmicrofoon
De PS Camera heeft 4 geavanceerde microfoons waarmee onder andere achtergrondgeluid wordt gefilterd. Je kunt de microfoon gebruiken voor stemcommando's binnenin het PS4 besturingssysteem, zoals bijvoorbeeld het starten van een game of het maken van een screenshot.
Daarnaast kun je de camera ook gebruiken om met andere gamers te praten in multiplayer games.

Gezichtsherkenning & DualShock 4
De PlayStation Camera kan daarnaast je gezicht herkennen. Als je hiervoor kiest, dan zal de PlayStation 4 elke keer automatisch inloggen op jouw account als de PS4 jouw gezicht herkent.
Daarnaast herkent de camera de DualShock 4, om duidelijk de posities van gamers te bepalen als er veel mensen in dezelfde ruimte zijn.

Functie: livestreamen
De controller heeft een speciale SHARE-knop, waarmee je onder andere films en screenshots kan delen. Daarnaast kan je ook live gameplay streamen op grote streaming websites. Als je wilt, kun je daarbij ook jezelf weergeven (picture in picture) en live commentaar verzorgen.

Andere accessoires
Monoheadset
Sony levert standaard een monoheadset mee bij elke PS4. Deze headset kun je rechtsstreeks in de controller steken, om vervolgens met andere online gamers te kunnen praten.

Charging Station
Sony biedt los ook een 'charging station' aan, waarbij je meerdere PS4 controllers tegelijkertijd kan opladen.

Vertical Stand
Sony biedt los ook een 'vertical stand' aan, waarmee je de PlayStation 4 veilig overeind kan laten staan.


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngSoftwarehttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
Software
In dit gedeelte zul je informatie aantreffen over:
PlayStation Dynamic Menu
PlayStation Dynamic Menu
Het PlayStation Dynamic Menu is het nieuwe besturingssysteem voor de PlayStation 4. Het besturingssysteem is erop gericht om snel te kunnen worden gebruikt, multitasken en sociale functionaliteiten (zoals het delen van screenshots uit games). Je vindt hieronder de eerste officiële trailer.


Daarnaast is er ook een live demo (YouTube URL) geweest tijdens Gamescom.

Apps
Entertainment Apps
Net zoals op de PlayStation 3 zal ook de PlayStation 4 weer een aantal entertainment apps krijgen. Deze apps verschillen in Europa per land, maar voor de Verenigde Staten is al het volgende rijtje bekend gemaakt:
 • Amazon Instant Video
 • Crackle
 • Crunchyroll
 • EPIX
 • Hulu Plus
 • Music Unlimited
 • NBA Game Time
 • Netflix
 • NHL GameCenter LIVE
 • Redbox Instant by Verizon
 • Video Unlimited
 • VUDU
 • YuppTV
In Nederland zijn op de PS3 op het moment ook de volgende apps beschikbaar. Het is de verwachting dat deze apps terugkeren naar de PS4.
 • NOS Sport Beta
 • NOS Video
 • Ximon
 • Vidzone
 • YouTube
 • MUBI
 • Netflix
Play As You Download
Sneller gamen met Play As You Download
Als je digitaal games aanschaft, dan zal "Play As You Download" van toepassing zijn: zo hoeft maar een gedeelte van de game gedownload en geïnstalleerd te worden en vervolgens kun je beginnen met spelen. De rest van de game wordt gedownload en geïnstalleerd in de achtergrond.

Je kunt hierdoor dus veel eerder beginnen met het spelen van een game.

Sony is van plan om met Gaikai, een cloud streaming service, games in de toekomst te gaan streamen. Dit betekent dat je in de toekomst direct kunt beginnen met het spelen van een game, vervolgens als deze gedownload is kun je de game spelen vanaf je harde schijf.

Suspend & Resume
Pauze functie
Suspend & Resume is een functie die je game pauzeert en de console vervolgens in een low-power modus plaatst. Stel je zit midden in een potje FIFA 14 en je moet plotselnig een paar uur weg, dan kun je de "Suspend & Resume" functie gebruiken. Zodra je terugkomt kun je de PS4 weer aanzetten en je kunt binnen enkele seconden meteen verdergaan waar je gebleven was.

Deze functie is niet beschikbaar bij de lancering, maar wordt later toegevoegd via een gratis software update.

"SHARE"-knop
SHARE knop op de DualShock 4
De DualShock 4-controller heeft een aparte "SHARE"-knop. Met deze knop kun je direct gameplay screenshots of videos spelen. Daarnaast kun je ook je eigen gameplay livestreamen via Twitch of UStream, twee bekende grote (game content) streaming sites.

Automatisch 15 minuten aan video
De PlayStation 4 houdt altijd automatisch de laatste vijftien minuten aan gameplay bij. Als je dus iets heel leuks of gaafs doet in een spel, dan kun je altijd op de "SHARE"-knop drukken en alsnog een video of screenshot delen.

Livestreamen
Je kunt ook je game livestreamen via bekende, grote websites. Indien je hiervoor kiest, kun je ook de PlayStation Camera gebruiken om live commentaar te geven of om jouw eigen gezicht ook in beeld te tonen.

Shortcuts
Je kunt de functionaliteit van de SHARE-knop tot een bepaalde mate zelf instellen. Zo kun je instellen dat bij het kort indrukken van de knop er automatisch een video wordt opgeslagen, bij het snel dubbel indrukken een screenshot en bij het lang indrukken het menu. Je kunt dit helemaal naar eigen wens instellen: je kunt bijvoorbeeld ook instellen dat 'lang indrukken' gelijk staat aan een screenshot maken.

PlayStation App voor IOS & Android
Vanaf 22 november: de nieuwe PlayStation App
Sony heeft een nieuwe PlayStation App voor iOS en Android gemaakt, welke vanaf 22 november beschikbaar zal zijn in Europa.

De PlayStation App bevat onder andere de volgende functionaliteiten:
 • Eigen profiel bekijken
 • Andersman profiel bekijken
 • Trofeeën van anderen en jezelf bekijken en vergelijken
 • Berichten versturen tussen PS4, PS3, PS Vita systemen en alle mobiele apparaten met de PlayStation App
 • De activiteiten van andere bekijken onder "What's New"
 • Een pushmessage weergeven zodra er een nieuwe melding of game uitnodiging is
 • De PlayStation website bekijken voor het laatste nieuws en game informatie
Daarnaast zijn er een aantal functies waar we iets dieper op ingaan, namelijk:
'PS4 Second Screen' functionaliteit
Sommige games zullen de Second Screen functionaliteit in de PlayStation App gebruiken. In The PlayRoom, een gratis game die wordt meegeleverd met alle PlayStation 4's, kun je bijvoorbeeld objecten tekenen op je smartphone/tablet om deze vervolgens direct in de game te importeren.

Andere games, zoals Watch_Dogs, kunnen ook gebruik maken van een losse, eigen applicatie.

Live gameplay bekijken
Op de PlayStation 4 kunnen gamers gameplay uploaden of livestreamen. Als de gamer de gameplay deelt, dan komt dit terecht in jouw persoonlijke "Whats New" scherm. Je kunt hier vervolgens de geüploade gameplay bekijken, of live meekijken als iemand op dat moment aan het livestreamen is.

PlayStation Store
De PlayStation App zal ook de PlayStation Store bevatten. Je kunt hier digitale content, zoals digitale games en downloadable content, kopen. Deze wordt vervolgens direct op je PlayStation 4 gedownload, waar je ook bent.

Afstandsbediening
De PlayStation App kan ook als afstandsbediening worden gebruikt. Je kunt een PlayStation 4 in stand-by modus zetten, opstarten of bijvoorbeeld je smartphone of tablet als toetsenbord voor je PS4 gebruiken.


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngGameshttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
Games
In dit gedeelte vind je meer informatie over de launch games (games waarmee het systeem wordt gelanceerd), launch window games (games die kort na de lanceerdatum uitkomen), exclusieve PS4 games en Free 2 Play games.

Indie Games
Games zoals Assassin's Creed IV: Black Flag, FIFA 14 en Call of Duty: Ghosts zijn van 'triple A' developers: van de grote ontwikkelstudio's. Sony focust zich echter ook enorm op zogenaamde indie games en developers.

Indie developers zijn 'independent developers', oftewel: onafhankelijke ontwikkelaars. Dit zijn vaak kleinere games met een veel kleiner budget. Deze games krijgen vaak minder aandacht, maar ze zijn vaak wel goedkoper. Het voordeel van indie games is dat ontwikkelaars de kans krijgen om nieuwe dingen uit te proberen: om creatief te zijn.

Sony focust zich erg op indie games en het is iets om in de gaten houden, want wie weet komen er nog wel hele leuke games uit voort. :)

Inhoudsopgave 'Games'
Launch (Window) Games

Je vindt hieronder een lijst met games die beschikbaar zijn vanaf 29 november 2013:

LAUNCH GAMES
GameOntwikkelaar
Uitgever
ReleasedatumExclusief?YouTube trailer
Angry Birds Star WarsRovio
Activision
29-11-2013PS4, XBO, Wii U, PS3, X360, Wii, PC, PS Vita, Nintendo 3DS, iOS, AndroidX
Assassin's Creed IV: Black FlagUbisoft Montreal
Ubisoft
29-11-2013Exclusieve content
PS4, XBO, Wii U, PS3, X360, PC
X
Battlefield 4DICE
Electronic Arts
29-11-2013PS4, XBO, PS3, X360, PCX
Blacklight: RetributionZombie Studios
Perfect World Entertainment
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PC
X
Call of Duty: GhostsInfinity Ward
Activision
29-11-2013PS4, XBO, Wii U, PS3, X360, PCX
ContrastCompulsion Games
Focus Home Interactive
29-11-2013PS4, PS3, X360, PCX
DC Universe OnlineSony Online Entertainment
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PS3, PC
X
DiveKickOne True Game Studios
Iron Galaxy Studios
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PS3, PC, PS Vita
X
Escape PlanFun Bits Interactive
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Only on PlayStation
PS4, PS Vita
X
FIFA 14EA Canada
Electronic Arts
29-11-2013PS4, XBO, PS3, X360, Wii, PC, PS Vita, Nintendo 3DS, iOS, AndroidX
Flowthatgamecompany
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PS3, PC, PS Vita
X
Flowerthatgamecompany
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Only on PlayStation
PS4, PS3, PS Vita
X
Injustice: Gods Among Us Ultimate EditionHigh Voltage Software
Warner Bros. Interactive Entertainment
29-11-2013PS4, Wii U, PS3, X360, PC, PS Vita, iOS, AndroidX
Just Dance 2014Ubisoft
Ubisoft
29-11-2013PS4, XBO, Wii U, PS3, X360, WiiX
Killzone: Shadow FallGuerilla Games
Sony Computer Entertainmen
29-11-2013Only on PS4X
KnackSCE Japan Studio
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Only on PS4X
LEGO Marvel Super HeroesTT Games
Warner Bros. Interactive Entertainment
29-11-2013Exclusieve content
PS4, XBO, Wii U, PS3, X360, PC, PS Vita, Nintendo 3DS
X
Madden NFL 25EA Tiburon
EA Sports
29-11-2013PS4, XBO, PS3, X360, iOS, AndroidX
NBA 2K14Visual Concepts
2K Sports
29-11-2013Exclusieve content
PS4, XBO, PS3, X360, PC, iOS, Android
X
NBA Live 14EA Tiburon
Electronic Arts
29-11-2013PS4, XBOX
Need for Speed: RivalsGhosts Games
Electronic Arts
29-11-2013PS4, XBO, PS3, X360, PCX
ResogunHousemarque
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Only on PS4X
Skylanders: Swap ForceVicarious Visions
Activision
29-11-2013PS4, XBO, Wii U, PS3, X360, Wii, Nintendo 3DSX
Sound ShapesQueasy Games
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Only on PlayStation
PS4, PS3, PS Vita
X
Super MotherloadXGen Studios
XGen Studios
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PS3, PC
X
The PlayRoomSony
Sony
29-11-2013Only on PS4X
Tine 2: Complete StoryAtlus
Sony Computer Entertainment
29-11-2013PS4, Wii U, PS3, X360, PCX
Tiny BrainsSpearhead Games
Spearhead Games
29-11-2013Only on PS4X
War ThunderGaijin Entertainment
Gaijin Entertainment
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PC
X
WarframeDigital Extremes
Digital Extremes
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PC
X


Daarnaast komen de volgende games uit gedurende de 'launch window'. De launch window is een periode, enkele maanden, na de lanceerdatum.
 • 1001 Spikes
 • Awesomenauts: Assemble
 • Backgammon Blitz
 • Basement Crawl
 • CounterSpy
 • Daylight
 • Deep down
 • Doki-Doki Universe
 • DriveClub
 • Hohokum
 • inFamous: Second SOn
 • Mercenary Kings
 • Minecraft
 • N++
 • Octodad: Dadliest Catch
 • Oddworld: New 'n' Tasty
 • Outlast
 • Pinball Arcade
 • PlanetSide 2
 • Pool Nation Extreme
 • Primal Carnage: Genesis
 • Putty Squad
 • Ray's the Dead
 • The Witness
 • Thief
 • Transistor
 • Wolfenstein: The New Order
Exclusieve Games

Sony heeft beloofd om voor het einde van 2014 meer dan 20 PS4 exclusives, uitgegeven door Sony Computer Entertainment, op de markt te brengen.

Lijst met aangekondigde PS4 exclusives (1st party) Vermoedelijk onderdeel van de 20 aangekondige exclusives
 • DriveClub
 • Everybody's Gone to the Rapture
 • inFamous: Second Son
 • Killzone: Shadow Fall
 • Knack
 • The Order: 1886
 • The PlayRoom Free 2 Play Vermoedelijk niet onderdeel van de 20 exclusives
 • Resogun
 • Rime
 • Shadow of the Beast
Lijst met aangekondigde PS4 exclusives (3rd party) Niet uitgebracht door Sony Computer Entertainment en vermoedelijk niet onderdeel van de beloofde 20 games
 • Basement Crawl
 • Deep Down Free 2 Play
 • Dream Club: Host Girls on Stage
 • Earth Defence Force
 • The Idolm@ster (working title)
 • Joysound Drive 2
 • Lily Bergamo
 • Mobile Suit Gundam
 • N++
 • Nikoli no Puzzle 4: Sudoku
 • Phantom Breaker: Battle Grounds Overdrive
 • Pool Nation Extreme/FX
 • Totterno E Mahjong Plus
Lijst met PS4 games exclusief voor het PlayStation-merk Deze games komen dus ook uit voor PS3 en/of PS Vita
 • Doki-Doki Universe
 • Escape Plan
 • Flower
 • Helldivers
 • Hohokum
 • MLB 14: The Show
 • Natural Doctrine
 • Pavilion
 • Rocketbirds 2: Evolution
 • Sound Shapes
 • Super Exploding Zoo
 • Switch Galaxy Ultra
 • Velocity 2X
 • Yakuza Ishin
Lijst met PS4 games die niet op Xbox One uitkomen
 • Assault Android Cactus
 • The Binding of Isaac: Rebirth
 • Blacklight: Retribution Free 2 Play
 • Blast 'Em Bunnies
 • Contrast
 • Cosmic Star Heroine
 • CounterSpy
 • Daylight
 • DC Universe Online Free 2 Play
 • Divekick
 • Don't Starve
 • Dragon's Prophet Free 2 Play
 • DUST 514 Free 2 Play
 • Dynasty Warriors 8 with Xtreme Legends Bundle
 • Dez
 • EverQuest Next Free 2 Play
 • Final Fantasy XIV: A Realm Reborn
 • Final Horizon
 • flOw
 • Galak-Z: The Dimensional
 • GlowTag
 • Guilty Gear Xrd
 • Guns of Icarus Online
 • H-Hour World's Elite
 • Hotline Miami 2: Wrong Number
 • Hyper Light Drifter
 • Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition
 • Mercenary Kings
 • Nuclear Throne
 • Octodad: Dadliest Catch
 • Onigiri Free 2 Play
 • Outlast
 • PlanetSide 2 Free 2 Play
 • Primal Carnage: Genesis
 • Project: Heart and Soul
 • Project Phoenix
 • Putty Squad
 • QuickDraw
 • Ray's the Dead
 • Road Not Taken
 • Rogue Legacy
 • Samurai Gunn
 • Secret Ponchos
 • Sherlock Holmes: Crimes and Punishments
 • SOMA
 • Sportsfriends
 • Starbound
 • Super Motherload
 • Tiny Brains
 • Transistor
 • Volume
 • War Thunder Free 2 Play
 • Warframe Free 2 Play
 • Wasteland Kings
 • The Witness
Gratis (Free 2 Play) Games
Wat zijn Free 2 Play games?
Free 2 Play games zijn games die gratis te downloaden zijn. Ontwikkelaars verdienen geld aan deze games door middel van advertenties of door de verkoop van in-game items.

Free 2 Play games kun je in principe dus altijd uitproberen en gratis downloaden. Bevalt het je niet? Dan verwijder je de game gewoon weer.

Lijst met Free 2 Play games Dikgedrukte games zijn F2P games beschikbaar wanneer de PS4 lanceert op 29 november
 • Blacklight: Retribution
 • DC Universe Online
 • Deep Down
 • Dragon's Prophet
 • DUST 514
 • EverQuest Next
 • Onigiri
 • PlanetSide 2
 • The PlayRoom Minigames voor gebruik met de PlayStation Camera en DualShock 4 controller. Standaard geïnstalleerd op elke PS4.
 • War Thunder
 • Warframe


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngOnline / Cloud serviceshttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
Online / Cloud services
De PlayStation 4 zal verscheidene online functionaliteiten bevatten. Sony heeft een betaalde service, genaamd PS+, van gemiddeld iets meer dan €4 per maand. Daarnaast zijn er ook een aantal gratis diensten.
PlayStation Plus
PlayStation Plus
PlayStation Plus is een betaalde dienst van Sony die zorgt voor enkele extra voordelen. Deze dienst kost €49.99/jaar, €14,99/kwartaal of €6.99/maand. Deze dienst is niet verplicht.

De voordelen van PlayStation Plus in een notendop:
 • Online Multiplayer
  Online Multiplayer zorgt ervoor dat je online tegen andere kunt gamen. Je kunt bijvoorbeeld in Call of Duty, online tegen andere spelers strijden.
 • Instant Game Collection
  Met PlayStation Plus krijg je toegang tot de 'Instant Game Collection': als je je inschrijft krijg je direct toegang tot een aantal top games (metacritic-score van 70 of hoger). Daarnaast krijg je elke maand een nieuwe gratis PS4 game
 • Kortingen
  Je krijgt in de online PlayStation Store kortingen
 • Online Game Saves
  Jouw game saves worden online opgeslagen, waardoor je op elke PS4 verder kan gaan in een game waar jij gebleven was.
 • Andere voordelen
  Onder andere exclusieve game content, automatische download en installatie van game patches, en meer.
PS+: Multiplayer
Online Multiplayer zal op de PS4 onderdeel zijn van PS+. Als je dus online tegen andere wilt spelen, dan zul je PS+ nodig hebben.

De reden die hiervoor werd gegeven is:
"If we keep giving away online access for free, the natural pressure is that we have to cut down on the cost to provide this free service. But that's conflicting with our goal of being able to provide very robust and great online services going forward. So we decided that on PS4, because we want to continue to invest and improve our new services, we've asked the most engaged consumers in the online activities to share the burden with us so that we can continue to invest."
Het komt er dus op neer dat, als multiplayer gratis was geweest, ze veel minder zouden kunnen investeren in het PlayStation Netwerk omdat het 'natuurlijke ding om te doen' bezuinigen is. Aangezien er nu geld binnenstroomt voor multiplayer, betekent dit dat ze het netwerk veel meer kunnen verbeteren en dus ook veel competitiever kunnen zijn met de competitie die al sinds 2005 geld vraagt voor online multiplayer.

PS+: Gratis Games
Als je PlayStation Plus hebt, dan krijg je ook elke maand gratis games:
 • Twee gratis PS3 games
 • Twee gratis PS Vita games
 • Één gratis PS4 game
Daarnaast krijg je, als je je net inschrijft, onmiddelijk gratis een aantal andere games. Alle games die worden weggegeven via PS+ hebben een metacritic-score van minimaal 70, waardoor je altijd goede kwaliteit games hebt.

Twee gratis PS4 games bij lancering PlayStation 4
Bij de lancering van de PS4 krijg je, met PS+, onmiddelijk twee gratis PS4 games, namelijk:
 • Contrast
 • Resogun
Het aanbod wordt elke maand vernieuwd: je moet er dus op tijd bij zijn, want je kunt de games niet achteraf downloaden. Je kunt de games wél nogmaals achteraf downloaden als je ze al een keer eerder hebt gedownload.

Je kunt de gratis games via PS+ alleen spelen als je lid bent van PS+.

PS+: Korting in PS Store
Met PS+ krijg je korting in de digitale online PlayStation Store. Je krijgt meestal korting op indie games of oudere triple A games, die al in prijs zijn verlaagd.

De korting bedraagt meestal 25%.

PS+: 1 GB cloud Game Saves
Met PS+ kun je al Game Saves direct 'in de cloud' opslaan. Dit betekent dat je op elke PS4 direct weer bij je Game Saves kan.

Je krijgt voor de PS4 1 GB aan Cloud Saves. Als je ook een PS3 of PS Vita hebt, dan krijg je er voor elk nog eens 1 GB bovenop.

PS+: Andere extras
Met PS+ krijg je ook andere voordelen, zo kun je bijvoorbeeld een aantal triple A games gratis uitproberen voor een periode van 1 uur. Game Patches worden automatisch gedownload en geïnstalleerd in de achtergrond, waardoor je niet hoeft te wachten op een Game Patch als deze is uitgekomen.

Cross-Game Chat
Cross-Game Chat is gratis op de PS4. Je kunt een lobby aanmaken waarin tot wel 8 personen met elkaar kunnen praten.

Als je niet de eigenaar bent van zo'n lobby, dan kun je een verzoek indienen bij de eigenaar om iemand anders toe te laten tot de lobby.

Daarnaast kun je tegelijkertijd in meerdere lobby's zitten. Zo zou je in, bijvoorbeeld, een potje online Call of Duty in de lobby's van beide teams kunnen zitten waardoor je als een soort 'double agent' kan werken.

Daarnaast kun je ook 'voicemail berichten' (tot 15 seconden) achterlaten voor andere gebruikers.

Daarnaast heb je ook de 'traditionele chat', waarbij je via tekstberichten met elkaar kunt praten.

Overal Toegang
Je kunt op elke PS4 direct met jouw eigen gegevens inloggen. Dit betekent dat je overal toegang hebt tot jouw (digitale) games en deze overal kunt spelen. In principe, als je alleen maar digitaal games koopt, kun je op elke PS4 - waar ook ter wereld - bij je games en deze gaan spelen.

Zodra je uitlogt van zo'n "gast PS4" worden al je gegevens direct en permanent verwijderd, waardoor er niets van jou achterblijft.

Remote Play (PS Vita)
Vrijwel alle PS4 games ondersteunen "Remote Play", tenzij deze gebruikmaken van bepaalde accessoires zoals de PlayStation Camera. Dit houdt in dat je jouw PS4 games direct op je PS4 kan spelen.

Verbindingsmogelijkheid 1/3: directe connectie
Je PlayStation 4 moet hiervoor verbonden zijn met een LAN internetkabel. Vervolgens kan de PS4 direct contact leggen met jouw PS Vita. Het voordeel hiervan is dat je geen last hebt van andere apparaten op je thuisnetwerk en de lag zo klein mogelijk is.

Verbindingsmogelijkheid 2/3: draadloos via router
Je PlayStation 4 is in dit geval draadloos verbonden met je router. Je router zoekt vervolgens de PlayStation Vita. Ook deze mogelijkheid zorgt voor heel erg weinig lag, maar je loopt het risico dat andere apparaten op het netwerk bijvoorbeeld torrents aan het downloaden zijn.

Verbindingsmogelijkheid 3/3: weg van huis, via het internet
Dit is de meest risicovolle verbinding. In dit geval loopt Remote Play volledig via het internet, waardoor zowel het internet thuis als op de plek waar je op dat moment bent erg goed moet zijn. Is dit niet het geval, dan is er een kans op lag.

Gaikai
Gaikai lanceert in 2014 in de Verenigde Staten en vermoedelijk ook in Europa.

Wat is Gaikai?
Gaikai is Sony's streaming dienst voor PlayStation. Deze dienst zal in de toekomst onder andere PlayStation 3 games naar je PS4 kunnen streamen.

Wat zijn de mogelijkheden?
In een best-case scenario heb je dadelijk overal toegang tot je PS4 collectie. Je zult dan op je tablet, smartphone, laptop, smart TV, etc. al je PS4 games kunnen spelen, door deze simpelweg te streamen via Gaikai.

Maar gaat het wel werken... dit is toch erg onbetrouwbaar?
Het is nog onbekend hoe goed deze dienst gaat werken, maar diensten zoals Netflix hebben inmiddels wel bewezen dat het streamen van content een serieuze mogelijkheid is.


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngSpecificatieshttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
Voor de technische specificaties van de PlayStation 4 verwijzen wij je door naar de officiële PlayStation 4 website.

http://nl.playstation.com/ps4/features/techspecs/


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngGallerijhttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
Gallerij: PlayStation 4
Klik op foto voor hogere resolutie
http://i.imgur.com/LtSpd2Us.jpg http://i.imgur.com/rxoZhR3s.jpg http://i.imgur.com/dRWT8y8s.jpg http://i.imgur.com/2Gsgrixs.jpg http://i.imgur.com/R36j1J0s.jpg http://i.imgur.com/sbTmStFs.jpg

http://i.imgur.com/y9PIHeus.jpg http://i.imgur.com/009jhxFs.jpg http://i.imgur.com/wEQDxXEs.jpg http://i.imgur.com/0C3N3kXs.jpg http://i.imgur.com/N5xXaC5s.jpg http://i.imgur.com/wKMd3wbs.jpg

http://i.imgur.com/US9XsVos.jpg http://i.imgur.com/8DQGTO7s.jpg http://i.imgur.com/BbFvI5Bs.jpg http://i.imgur.com/fHqVhw5s.jpg http://i.imgur.com/SkShKISs.jpg http://i.imgur.com/ZJ3ZFeUs.jpg

http://i.imgur.com/k2UwUHes.jpg http://i.imgur.com/Z4HoAe1s.jpg http://i.imgur.com/PpQh7cMs.jpg http://i.imgur.com/uS0GpZHs.jpg

Gallerij: DualShock 4
Klik op foto voor hogere resolutie
http://i.imgur.com/NMjPPSbs.jpg http://i.imgur.com/ZxLqz1As.jpg http://i.imgur.com/jUOQ9v0s.jpg http://i.imgur.com/EZy3jQxs.jpg http://i.imgur.com/aMcnkFfs.jpg http://i.imgur.com/rOtGykNs.jpg

http://i.imgur.com/TCueN3zs.jpg http://i.imgur.com/EC2zFgTs.jpg http://i.imgur.com/zbGLc2Es.jpg http://i.imgur.com/gAkPDPes.jpg http://i.imgur.com/pRjjY7Is.jpg http://i.imgur.com/Wrs2GlGs.jpg

http://i.imgur.com/ShztTpWs.jpg http://i.imgur.com/RfvgmOqs.jpg http://i.imgur.com/lvwkQpvs.jpg

Gallerij: PlayStation 4 Camera
Klik op foto voor hogere resolutie
http://i.imgur.com/MidsGeJs.jpg http://i.imgur.com/ZvVYnx4s.jpg http://i.imgur.com/ItTLv35s.jpg http://i.imgur.com/RbTTn1Ks.jpg http://i.imgur.com/hkJiwx1s.jpg http://i.imgur.com/U6jDRV5s.jpg

http://i.imgur.com/Dntuffus.jpg http://i.imgur.com/K0uUF1ps.jpg http://i.imgur.com/YQM0I1Ls.jpg http://i.imgur.com/2WEIPHDs.jpg


 • wesdre
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 23-05 23:32
Matched: headset
Top ga ik dat voor de zekerheid ook doen (USB back-up) al gebruik ik wel de stand-by om me controller en headset te laden als ik klaar ben.

PSN id: wesdre1


 • R-utger
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 31-05 12:49
Matched: headset
Even een vraag tussen door
Heeft iemand de Sony ps4 2.0 headset?
En zo ja, hoe bevalt die?
Ben opzoek naar een headset en deze leek me wel wat of zijn er betere voor rond de €100?

Intel i7 8700K / Z370 Maximus X Code / 16GB G-SKILL 3200 C14 / ASUS Strix 3090 / Lian Li O11 Dynamic / NZXT X62 / Samsung 970 EVO 500GB


 • Scrisissszzz
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 03-06 20:54
Matched: headset
R-utger schreef op zondag 24 augustus 2014 @ 22:31:
Even een vraag tussen door
Heeft iemand de Sony ps4 2.0 headset?
En zo ja, hoe bevalt die?
Ben opzoek naar een headset en deze leek me wel wat of zijn er betere voor rond de €100?
Mij bevalt de headset heel goed. 8 uur mee op een accu, zit lekker, voor de prijs degelijk geluid. En als stereo headset ook nog op de pc te gebruiken :)

PSN: Scrisissszzz Xbox Live: ScrisissszzzNL | "...Beasts all over the shop... You'll be one of them, sooner or later..."


 • R-utger
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 31-05 12:49
Matched: headset
Ik krijg zometeen me Sony 2.0 headset binnen.
Meteen mee aan de slag en laat wel weten wat ik er van vind.

Mochten er meer belangstelling in hebben (evt voor Destiny)

Intel i7 8700K / Z370 Maximus X Code / 16GB G-SKILL 3200 C14 / ASUS Strix 3090 / Lian Li O11 Dynamic / NZXT X62 / Samsung 970 EVO 500GB


 • libbes1979
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 13-12-2022
Matched: headset
R-utger schreef op dinsdag 26 augustus 2014 @ 13:17:
Ik krijg zometeen me Sony 2.0 headset binnen.
Meteen mee aan de slag en laat wel weten wat ik er van vind.

Mochten er meer belangstelling in hebben (evt voor Destiny)
heel graag want zoek nog een headset en zat ook aan de gold te denken

PSN: libbes1979


 • DM89
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 21:22
Matched: headset
Vandaag de Gold headset binnen gekregen, ben er erg tevreden over. Voor weinig geld een erg goede headset :)

Ik heb er 2 binnen gekregen mocht er iemand interesse hebben...

[Voor 23% gewijzigd door DM89 op 27-08-2014 18:53]


 • R-utger
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 31-05 12:49
Matched: headset
Meulendijks89 schreef op woensdag 27 augustus 2014 @ 18:52:
Vandaag de Gold headset binnen gekregen, ben er erg tevreden over. Voor weinig geld een erg goede headset :)

Ik heb er 2 binnen gekregen mocht er iemand interesse hebben...
Gisteren net zelf 1 binnen gekregen, anders had ik hem wel willen overnemen.
Idd fijn ding voor weinig geld

Intel i7 8700K / Z370 Maximus X Code / 16GB G-SKILL 3200 C14 / ASUS Strix 3090 / Lian Li O11 Dynamic / NZXT X62 / Samsung 970 EVO 500GB


 • imeR
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 31-05 23:17
Matched: headset
Meulendijks89 schreef op woensdag 27 augustus 2014 @ 18:52:
Vandaag de Gold headset binnen gekregen, ben er erg tevreden over. Voor weinig geld een erg goede headset :)

Ik heb er 2 binnen gekregen mocht er iemand interesse hebben...
Mooi ding inderdaad. Ik heb wellicht interesse, wat vraag je ervoor?

 • DM89
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 21:22
Matched: headset
Voor diegene die de gold headset ook hebben, kunen jullie als je de PS knop inhoud op de co troller en dan naar apparaten aanpassen gaat het geluid van de headset ook niet hoger zetten?

 • BlackthunderAwf
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 20:36
Matched: headset
Zelf heb ik nog niet veel PS4 gespeeld. Gekocht met de release, maar nog niet veel zin gehad om spellen te spelen. (Ja weet het, slecht :-))

Heb eens even Killzone gespeeld. Zag er allemaal wel goed uit. Zou het wel eens multiplayer willen proberen met jou (en eventuele andere Tweakerts). Maar mijn PS3 headset werkt volgens mij niet op de PS4. Misschien ondertussen wel met al die updates, ga ik nog proberen.

 • Superkiwi
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 03:53
Matched: headset
Je hebt toch een oortje bij de PS4 gekregen?
Ik gebruik voor BF4 niet anders, vind 'm prima :)
Om eerlijk te zijn beter dan de bluetooth PS3 headset.

"The Sword of Destiny has two edges. You are one of them"


 • hatsa
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 18:07
Matched: headset
Ik vind dat oortje echt waardeloos. Maar ik vind alle oortjes waardeloos, want ze doen pijn aan m'n oren. Voor BF4 gebruik ik naar volle tevredenheid de Sony Gold headset.

 • Svenderson
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 29-04 17:07
Matched: headset
BlackthunderAwf schreef op zaterdag 30 augustus 2014 @ 20:32:
Deze had ik destijds voor mijn PS3 gekocht:
http://media.insidegamer.nl/dump/1327409093.jpg

Misschien heb ik die oortjes ook nog wel ergens liggen, maar dat moet ik eerst even zoeken ;).
Deze headset werkt inmiddels gewoon, gebruik m zelf ook. Bij release in november niet, maar werd geloof ik na een vrij vroege update weer ondersteund.

Gewoon lekker opzetten dus, geen gekloot met oordopjes nodig! :)

PSN: Vloeibaar, Twitch: Svenniewafel YouTube Kanaal


 • BlackthunderAwf
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 20:36
Matched: headset
Svenderson schreef op zondag 31 augustus 2014 @ 12:10:
[...]

Deze headset werkt inmiddels gewoon, gebruik m zelf ook. Bij release in november niet, maar werd geloof ik na een vrij vroege update weer ondersteund.

Gewoon lekker opzetten dus, geen gekloot met oordopjes nodig! :)
Hartstikke mooi! Ga ik dat binnenkort eens proberen.

 • Rokz
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 04-06 11:09
Matched: headset
opzoek naar een goeie game headset voor ps4. wou eigelijk max 60 euro uitgeven omdat die niet heel veel gebruikt gaat worden! maar wel lekker dat ik er niemand lastig mee val met mijn geluid..

Ik kwam toen dit product tegen:
http://www.bol.com/nl/p/r...TWE0020129200000029940458

wat ik vooral prettig vind is het usb gedeelde, en dat ik 'm dus mede voor mijn macbook kan gaan gebruiken!

Iemand betere tips?

 • HertogJack
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 05-05 20:38
Matched: headset
Rokz schreef op zondag 31 augustus 2014 @ 15:34:
opzoek naar een goeie game headset voor ps4. wou eigelijk max 60 euro uitgeven omdat die niet heel veel gebruikt gaat worden! maar wel lekker dat ik er niemand lastig mee val met mijn geluid..

Ik kwam toen dit product tegen:
http://www.bol.com/nl/p/r...TWE0020129200000029940458

wat ik vooral prettig vind is het usb gedeelde, en dat ik 'm dus mede voor mijn macbook kan gaan gebruiken!

Iemand betere tips?
Lijkt me een prima ding met dolby 7.1

Gebruik zelf http://www.bol.com/nl/p/l...dset-pc/9200000014008443/

Kan me niet herinneren dat die zo duur was, of bol is gewoon zo duur :)

psn: HertogJack


 • Dark Master
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 22:59
Matched: headset
Super die PSN ID lijst met tweakers! Ondertussen al vele vriendschapsverzoeken gehad dus de lijst begint mooi gevuld te raken. Jammer genoeg nog niet met iemand samen kunnen spelen (Diablo 3 HC) wel al een paar keer mensen proberen te joinen, maar dan kan ik natuurlijk niet meespelen. Ik zal mijn headset eens onder de stoflaag vandaan halen dan kan ik ook communiceren.

Alienware 51M * 32GB * i9 9900k 3,6 GHz * 236Gig SSD intel optane * 1tb 2,5 ssd Samsung Evo * RTX 2080


 • rejer
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 02:34
Matched: headset
Gezocht maar niet een goed antwoord gevonden.
Werkt de sony wireless headset 2.0 ook goed op de pc met teamspeak e.d?

 • Scrisissszzz
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 03-06 20:54
Matched: headset
rejer schreef op dinsdag 02 september 2014 @ 10:09:
Gezocht maar niet een goed antwoord gevonden.
Werkt de sony wireless headset 2.0 ook goed op de pc met teamspeak e.d?
Ja hoor werkt prima. Gebruik hem ook op de pc en anderen zeggen dat ik prima te verstaan ben met teamspeak.

PSN: Scrisissszzz Xbox Live: ScrisissszzzNL | "...Beasts all over the shop... You'll be one of them, sooner or later..."


 • AtlAntA
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 20:51
Matched: headset
Alweer een nieuwe headset van Sony aangekondigt.

http://blog.us.playstatio...-with-destiny-audio-mode/

PVoutput Wie goed doet, die goed ontmoet.


 • SacreBleu
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 18:40

SacreBleu

VR Enthousiasteling

Matched: headset
Ik vind het jammer dat het een 'on-ear' headset is. Ik vind het veel fijner wanneer mijn oren 'in' de schelpen vallen, sowieso heb je dan een goedkope manier van noise-cancelling.

Elite Dangerous: AmazingPaper


 • AlphaBlack_NL
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 22:32
Matched: headset
Jammer dacht ff dat ze de Platinum headset hadden aangekondigd maar ipv dat een low budget ding dus |:(

69dollar en dan wired :O

[Voor 4% gewijzigd door AlphaBlack_NL op 08-09-2014 19:43]


 • Bullet NL
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 05-06 00:50

Bullet NL

Eigen Wijs

Matched: headset
SacreBleu schreef op maandag 08 september 2014 @ 19:35:
[...]


Ik vind het jammer dat het een 'on-ear' headset is. Ik vind het veel fijner wanneer mijn oren 'in' de schelpen vallen, sowieso heb je dan een goedkope manier van noise-cancelling.
Ik had liever ook dat hij over je oren heen valt, was dit het geval dan had ik hem wel in huis gehaald.
Ben trouwens erg benieuwd hoe deze headset het nog sneller leeg lopen van de DS4 controller binnen de perken houd.... Ik verwacht namelijk dat het een behoorlijke energie vreter is.

Cogitationis poenam nemo patitur


 • AlphaBlack_NL
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 22:32
Matched: headset
Bullet NL schreef op maandag 08 september 2014 @ 19:48:
[...]


Ik had liever ook dat hij over je oren heen valt, was dit het geval dan had ik hem wel in huis gehaald.
Ben trouwens erg benieuwd hoe deze headset het nog sneller leeg lopen van de DS4 controller binnen de perken houd.... Ik verwacht namelijk dat het een behoorlijke energie vreter is.
Zit normale USB aansluting aan dus je moet hem wired aansluiten op de console 8)7 Dus dat zal meevallen :P

 • AtlAntA
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 20:51
Matched: headset
SacreBleu schreef op maandag 08 september 2014 @ 19:35:
[...]


Ik vind het jammer dat het een 'on-ear' headset is. Ik vind het veel fijner wanneer mijn oren 'in' de schelpen vallen, sowieso heb je dan een goedkope manier van noise-cancelling.
Ik heb de pulse elite en die doet dat erg goed.
Is zowiezo een erg fijne headset. Alleen als je weinig haar hebt kan de headset na langere tijd wat on comfortabel aan gaan voelen maar dat is persoonlijk. De accu gaat ongeveer even lang mee als een ds4 en dat is voor mijn wensen meer dan genoeg.

PVoutput Wie goed doet, die goed ontmoet.


 • Equazor_
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 05-06 14:39
Matched: headset
Ik wil mijn PC sennheiser game headset (2x 3.5" jack) op mijn ps4 aansluiten met een adapter kabel.
http://www.factoryprices....efoon-adapter-161562.html
Maar ik vind €17,- incl verzendkosten wel erg veel voor een verloop kabeltje.

Wie werkt er ook met zo'n verloopje? en indien goedkoper, waar heb je deze gekocht?

 • AlphaBlack_NL
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 22:32
Matched: headset
Equazor_ schreef op dinsdag 09 september 2014 @ 14:51:
Ik wil mijn PC sennheiser game headset (2x 3.5" jack) op mijn ps4 aansluiten met een adapter kabel.
http://www.factoryprices....efoon-adapter-161562.html
Maar ik vind €17,- incl verzendkosten wel erg veel voor een verloop kabeltje.

Wie werkt er ook met zo'n verloopje? en indien goedkoper, waar heb je deze gekocht?
Denk er wel ff aan dat hij niet ''too hard too drive'' is. Heb zelf een Sony MDR-1R die voor een iPhone e.d. is gemaakt maar ik moet de DS4 dan toch behoorlijk tegen het maximum om er beetje fatsoenlijk volume uit krijgen. Kan me voorstellen dat sommige Sehnheiser PC headsets nog veel eisender zijn.

 • AlphaBlack_NL
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 22:32
Matched: headset
Zal prima werken met de optische aansluiting al zal je geen voice chat hebben. Dus denk dat de Wireless Gold headset een betere optie is voor de PS4.

 • Phydomir
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 22:18

Phydomir

Dennis

Matched: headset
Ik ben met de komst van al die toffe games dit najaar opzoek naar een goede headset voor bij de PS4. Nu heb ik eens wat reviews en testjes van de Sony Gold en Pulse en de Turtlebeach PX4 bekeken en wat in alle naar voren kwam is de belabberde kwaliteit van de microfoon. Wat in mijn ogen juist een van de belangrijkste criteria is van een goede headset. Nu zie ik dankzij het enorme aanbod aan headset eigenlijk door de bomen het bos niet meer. Ook omdat er zoveel headsets zijn die wel zouden moeten werken op de PS4 maar niet op de officieel ondersteund lijst staan.

Wat ik dus zoek is een een degelijke headset met een goede kwaliteit microfoon. Bedraad of draadloos maakt niet zo heel veel uit. Die controller heb je toch in je handen en dan maakt een klein stukje kabel niet uit. Stereo heeft mijn voorkeur omdat van de headsets die ik tot nu toe heb gehad (voor pc gebruik) ik niet echt onder de indruk was van de 7.1 simulatie. Wat meer reverb over het geluid maakt het niet direct surround.
Wat ik wel heel makkelijk zou vinden een de mogelijkheid tot snel je microfoon muten. Budget is tot ongeveer een 100 euro. Voor een uitmuntend product kan daar nog wel een euro of 50 bij.

iRacing | Sim Gear: SimXperience AccuForce, Heusinkveld Pro, Custom 80/20 rig, Sparco R100 Sky


 • D3ft0n3
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 00:57
Matched: headset
Phydomir schreef op vrijdag 12 september 2014 @ 14:48:
Ik ben met de komst van al die toffe games dit najaar opzoek naar een goede headset voor bij de PS4. Nu heb ik eens wat reviews en testjes van de Sony Gold en Pulse en de Turtlebeach PX4 bekeken en wat in alle naar voren kwam is de belabberde kwaliteit van de microfoon. Wat in mijn ogen juist een van de belangrijkste criteria is van een goede headset. Nu zie ik dankzij het enorme aanbod aan headset eigenlijk door de bomen het bos niet meer. Ook omdat er zoveel headsets zijn die wel zouden moeten werken op de PS4 maar niet op de officieel ondersteund lijst staan.

Wat ik dus zoek is een een degelijke headset met een goede kwaliteit microfoon. Bedraad of draadloos maakt niet zo heel veel uit. Die controller heb je toch in je handen en dan maakt een klein stukje kabel niet uit. Stereo heeft mijn voorkeur omdat van de headsets die ik tot nu toe heb gehad (voor pc gebruik) ik niet echt onder de indruk was van de 7.1 simulatie. Wat meer reverb over het geluid maakt het niet direct surround.
Wat ik wel heel makkelijk zou vinden een de mogelijkheid tot snel je microfoon muten. Budget is tot ongeveer een 100 euro. Voor een uitmuntend product kan daar nog wel een euro of 50 bij.
Ik gebruik zelf m'n Razer Kraken, die ik ook aan mijn desktop heb hangen. Bevalt nog altijd prima en werkt gewoon i.c.m. de PS4. Niet al te duur, lekker op het hoofd, prima geluid en geen klachten over mijn verstaanbaarheid gehad vanuit vrienden.

Ignorance Is Bliss


 • Murzeltje
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 11-05 11:51

Murzeltje

PSN/XBOX : Murzeltje1976

Matched: headset
Phydomir schreef op vrijdag 12 september 2014 @ 14:48:
Ik ben met de komst van al die toffe games dit najaar opzoek naar een goede headset voor bij de PS4. Nu heb ik eens wat reviews en testjes van de Sony Gold en Pulse en de Turtlebeach PX4 bekeken en wat in alle naar voren kwam is de belabberde kwaliteit van de microfoon.
Ik heb de Sony PS4 Gold headset, en met de kwaliteit van de microfoon is helemaal niks mis. Ik ben altijd prima te horen, en collega's met dezelfde headset hoor ik ook perfect...

PSN/XBOX : Murzeltje1976


 • Theo27
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-05 13:14
Matched: headset
Phydomir schreef op vrijdag 12 september 2014 @ 14:48:


Wat ik dus zoek is een een degelijke headset met een goede kwaliteit microfoon. Bedraad of draadloos maakt niet zo heel veel uit. Die controller heb je toch in je handen en dan maakt een klein stukje kabel niet uit. Stereo heeft mijn voorkeur omdat van de headsets die ik tot nu toe heb gehad (voor pc gebruik) ik niet echt onder de indruk was van de 7.1 simulatie. Wat meer reverb over het geluid maakt het niet direct surround.
Wat ik wel heel makkelijk zou vinden een de mogelijkheid tot snel je microfoon muten. Budget is tot ongeveer een 100 euro. Voor een uitmuntend product kan daar nog wel een euro of 50 bij.
Ik heb hier ook een tijd over zitten twijfelen maar geloof me met de Sony wireless gold heb je de perfecte headset. Hij zit erg comfortabel, de ps4 herkent hem direct waarna je alle info in een drop down menuutje ziet waaronder het volume en de batterij, geluid klinkt zeer goed. Ik speel zelf veel BF 4 en daar hoor je gewoon waar de schoten vandaan komen, erg gaaf gedaan.Ook het inladen van diverse profielen is wel een meerwaarde vindt ik. De microfoon is prima. Ik ben goed te verstaan en een vriend van mij heeft hem tegelijkertijd gekocht en die versta ik ook perfect. Je moet al die Youtube filmpjes niet geloven daardoor duurde het voor mij ook zolang voordat ik hem kocht en heb ik zelfs eerst nog een Kunai tritton gehad. Ik kan je zeggen de Sony is heel erg veel beter haha.
Hoop dat je hier iets aan hebt.

Psn - Scrooge-NL


 • kazuka
 • Registratie: Juli 1999
 • Niet online

kazuka

Building Better Worlds

Matched: headset
Kan bevestigen dat de mic. van de Sony Gold prima klinkt, stukken beter dan het plastic vodje wat je gratis bij je PS4 krijgt.

Het laag is prima, het midden valt tegen. Verwacht geen high-end geluidskwalitiet a la AudioTechnica of AKG maar het is voor de prijs echt een prima headset, inderdaad de integratie in het PS4 OS is erg prettig.

 • DonnyR
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 03-05 21:22
Matched: headset
Phydomir schreef op vrijdag 12 september 2014 @ 14:48:
Ik ben met de komst van al die toffe games dit najaar opzoek naar een goede headset voor bij de PS4. Nu heb ik eens wat reviews en testjes van de Sony Gold en Pulse en de Turtlebeach PX4 bekeken en wat in alle naar voren kwam is de belabberde kwaliteit van de microfoon. Wat in mijn ogen juist een van de belangrijkste criteria is van een goede headset. Nu zie ik dankzij het enorme aanbod aan headset eigenlijk door de bomen het bos niet meer. Ook omdat er zoveel headsets zijn die wel zouden moeten werken op de PS4 maar niet op de officieel ondersteund lijst staan.

Wat ik dus zoek is een een degelijke headset met een goede kwaliteit microfoon. Bedraad of draadloos maakt niet zo heel veel uit. Die controller heb je toch in je handen en dan maakt een klein stukje kabel niet uit. Stereo heeft mijn voorkeur omdat van de headsets die ik tot nu toe heb gehad (voor pc gebruik) ik niet echt onder de indruk was van de 7.1 simulatie. Wat meer reverb over het geluid maakt het niet direct surround.
Wat ik wel heel makkelijk zou vinden een de mogelijkheid tot snel je microfoon muten. Budget is tot ongeveer een 100 euro. Voor een uitmuntend product kan daar nog wel een euro of 50 bij.
Ik heb zelf een PX4 van turtlebeach, geluid is prima en voor zover ik heb gehoord de microfoon ook. Verder vind ik ook de accuduur van deze headset echt een pluspunt. Wel hoor ik soms piepjes uit het niets, waarschijnlijk van de bluetooth ofzo.

 • Qualixo
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 04-06 20:26
Matched: headset
Ik heb ook zo een gold sony headset en werkt perfect. zal wel een defecte unit gehad hebben.
zojuist ook maar een 1TB SSHD gekocht.
Huidige 500gb gaat wel erg snel vol merk ik :) wil toch wat meer voor bereid zijn op de toekomst met meer ruimte.

https://vdr.one | Certified Drone Pilot A1/A3+A2


 • Spud82
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 21:26
Matched: headset
Het is ongetwijfeld al vaak aan bod gekomen, maar ik sta nu op het punt om een fatsoenlijke headset aan te schaffen voor de PS4. Tips anyone? Liefst onder de € 100. Draadloos of bedraad maakt me niet eens veel uit, als ik maar game-audio van degelijke kwaliteit hoor en kan chatten tegelijk.

[Voor 4% gewijzigd door Spud82 op 14-09-2014 23:47]


 • RaijRaij
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 05-06 15:23
Matched: headset
de sony gold 2.0 headset moet je hebben schijnbaar

PSN: raysmook Stadia: RaijRaij XBOX: RaijRaij


 • Flitzer
 • Registratie: Augustus 2007
 • Niet online
Matched: headset
Spud82 schreef op zondag 14 september 2014 @ 23:46:
Het is ongetwijfeld al vaak aan bod gekomen, maar ik sta nu op het punt om een fatsoenlijke headset aan te schaffen voor de PS4. Tips anyone? Liefst onder de € 100. Draadloos of bedraad maakt me niet eens veel uit, als ik maar game-audio van degelijke kwaliteit hoor en kan chatten tegelijk.
Het is zeker al ongelooflijk vaak aan bod gekomen. 8)7 Laatste keer was 2 pagina's terug.

 • TTHEEBO1
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 03-06 22:47
Matched: headset
Spud82 schreef op zondag 14 september 2014 @ 23:46:
Het is ongetwijfeld al vaak aan bod gekomen, maar ik sta nu op het punt om een fatsoenlijke headset aan te schaffen voor de PS4. Tips anyone? Liefst onder de € 100. Draadloos of bedraad maakt me niet eens veel uit, als ik maar game-audio van degelijke kwaliteit hoor en kan chatten tegelijk.
pricewatch: Philips CitiScape Uptown (Bruin)

Wel degene zonder volumeregelaar bestellen. Ideaal (veel positieve reviews ook), en ook als headset voor je smartphone te gebruiken.

psn: jagermeistertim


 • Phydomir
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 22:18

Phydomir

Dennis

Matched: headset
TTHEEBO1 schreef op maandag 15 september 2014 @ 09:03:
[...]


pricewatch: Philips CitiScape Uptown (Bruin)

Wel degene zonder volumeregelaar bestellen. Ideaal (veel positieve reviews ook), en ook als headset voor je smartphone te gebruiken.
En hoe gaan andere je horen?

iRacing | Sim Gear: SimXperience AccuForce, Heusinkveld Pro, Custom 80/20 rig, Sparco R100 Sky


 • Theo27
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-05 13:14
Matched: headset
Spud82 schreef op maandag 15 september 2014 @ 08:57:
[...]


Nou oké concreter dan: de Sony ps4 Gold set of the turtle beach PX4. Anyone?
Met de Sony wireless gold heb je de perfecte headset. Hij zit erg comfortabel, de ps4 herkent hem direct waarna je alle info in een drop down menuutje ziet waaronder het volume en de batterij, geluid klinkt zeer goed. Ik speel zelf veel BF 4 en daar hoor je gewoon waar de schoten vandaan komen, erg gaaf gedaan.Ook het inladen van diverse profielen is wel een meerwaarde vindt ik. De microfoon is prima. Ik ben goed te verstaan en een vriend van mij heeft hem tegelijkertijd gekocht en die versta ik ook perfect.
Hoop dat je hier iets aan hebt.

reply van 2 pagina's terug ;(

Psn - Scrooge-NL


 • vj_slof
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 05-06 10:33
Matched: headset
tip: De Sony Gold headset werkt wireless ook op een iPhone en iPad. Het enigste wat je nodig hebt is een verloop van de Lightning-interface naar USB.

 • Fuff
 • Registratie: April 2008
 • Niet online
Matched: headset
Spud82 schreef op zondag 14 september 2014 @ 23:46:
Het is ongetwijfeld al vaak aan bod gekomen, maar ik sta nu op het punt om een fatsoenlijke headset aan te schaffen voor de PS4. Tips anyone? Liefst onder de € 100. Draadloos of bedraad maakt me niet eens veel uit, als ik maar game-audio van degelijke kwaliteit hoor en kan chatten tegelijk.
Op tweakers zijn al 2 videoreviews voorbij gekomen met betrekking het testen van headsets. Hierbij komt in beide tests naar voren dat Siberia Steelseries V2 de voorkeur krijgt van de redactie. Niet dat je dit klakkeloos aan moet nemen, maar dat heb ik wel gedaan.

Ik speel er nu een maandje mee, vaak enkele uren achter elkaar, en ik moet zeggen dat ik heel erg tevreden ben. Het geluid is goed, de microfoon is goed, hij zit ongekend comfortabel, je vergeet dat hij op je hoofd zit, bouwkwaliteit is uitstekend, erg lang draad (4m geloof ik), en dat voor <€100.

Ik weet alleen niet of alle versies out-of-the-box werken voor de ps4.

Hier een spreadsheet met PS4 working headsets, voor als die nog niet geplaatst was. https://docs.google.com/s...aGhUaHc&usp=sharing#gid=0

 • Spud82
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 21:26
Matched: headset
Theo27 schreef op maandag 15 september 2014 @ 10:15:
[...]


Met de Sony wireless gold heb je de perfecte headset. Hij zit erg comfortabel, de ps4 herkent hem direct waarna je alle info in een drop down menuutje ziet waaronder het volume en de batterij, geluid klinkt zeer goed. Ik speel zelf veel BF 4 en daar hoor je gewoon waar de schoten vandaan komen, erg gaaf gedaan.Ook het inladen van diverse profielen is wel een meerwaarde vindt ik. De microfoon is prima. Ik ben goed te verstaan en een vriend van mij heeft hem tegelijkertijd gekocht en die versta ik ook perfect.
Hoop dat je hier iets aan hebt.

reply van 2 pagina's terug ;(
En werkt de chat ook ingame met deze?

Edit: bedankt voor het overzicht en voor de tip Fuff.

[Voor 3% gewijzigd door Spud82 op 15-09-2014 10:53]


 • libbes1979
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 13-12-2022
Matched: headset
ik heb besloten om na alle reviews en youtube filmpjes een px4 aan te schaffen en heb sindsdien er echt geen spijt van


hij doet alles wat je ervan verwacht, mooi geluid en chat werkt goed. Maat van me heeft de sony wireless
en is daar uitermate tevreden mee. Denk dat het beide goede keuzes zijn qua headset

PSN: libbes1979


 • EValentino
 • Registratie: Januari 2009
 • Niet online
Matched: headset
Maar kan je de Sony headset nu wel of niet gebruiken via een mini jack kabel in de controller van de PS4? Als ik techradar mag geloven wel, alleen werkt de surround functie dan niet.

 • embee
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 03-05 11:38

embee

MTGA: Yue-Gung#67121

Matched: headset
EValentino schreef op maandag 15 september 2014 @ 11:09:
Maar kan je de Sony headset nu wel of niet gebruiken via een mini jack kabel in de controller van de PS4? Als ik techradar mag geloven wel, alleen werkt de surround functie dan niet.
Nee, met een analoog stereo kabeltje kun je geen surround geluid doorgeven. De sony werkt dan gewoon als stereo headset.

Constructed: Silver || Limited: Silver


 • EValentino
 • Registratie: Januari 2009
 • Niet online
Matched: headset
Oke dus mic en 2.0 werken gewoon prima? Dan is die op zich wel interessant, ik vond het bij de PS3 altijd zo vervelend dat je hem niet kon gebruiken als de accu leeg was.
embee schreef op maandag 15 september 2014 @ 11:12:
[...]


Nee, met een analoog stereo kabeltje kun je geen surround geluid doorgeven. De sony werkt dan gewoon als stereo headset.

 • Vegetto
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 05-06 11:25
Matched: headset
waarschijnlijk hoort het hier niet thuis, maar had een snel vraagje of iemand ervaring heft met de Sony Gold Wireless headset in combinatie met een bril, ik heb overdag mijn lenzen in en savonds zijn mijn ogen moe en zet ik mijn bril op maar met bijv de px4 krijg ik last na een uurtje omdat het begint te irriteren.

Alvast bedankt voor een reply :)

 • Bapawe
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 01-06 14:14
Matched: headset
vegetto1983 schreef op maandag 15 september 2014 @ 13:42:
waarschijnlijk hoort het hier niet thuis, maar had een snel vraagje of iemand ervaring heft met de Sony Gold Wireless headset in combinatie met een bril, ik heb overdag mijn lenzen in en savonds zijn mijn ogen moe en zet ik mijn bril op maar met bijv de px4 krijg ik last na een uurtje omdat het begint te irriteren.

Alvast bedankt voor een reply :)
Ik gebruik die headset met een vrij forse bril al zeg ik het zelf en ik heb afgelopen zaterdag van 11 uur s'ochtends tot 3 uur s'nachts gegamed en nergens last van ;)

www.twitch.tv/bapawe | www.twitter.com/bapawe


 • Vegetto
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 05-06 11:25
Matched: headset
Trivian schreef op maandag 15 september 2014 @ 13:46:
[...]


Ik gebruik die headset met een vrij forse bril al zeg ik het zelf en ik heb afgelopen zaterdag van 11 uur s'ochtends tot 3 uur s'nachts gegamed en nergens last van ;)
Ah top thnx voor je reply, ja ik heb zelf een montuur met ook wat dikkere armen ( zijn ze tegenwoordig allemaal) :) maar dat gaat wel oke dus? en voor de rest wel tevreden erover?

 • embee
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 03-05 11:38

embee

MTGA: Yue-Gung#67121

Matched: headset
Ik heb een leesbril die ik op mijn werk veel op heb in combinatie met de Sony Gold headset. Geen problemen voor mij. Erg fijn dat de headset niet zo op mijn oren drukt maar meer er omheen. Dan drukt ie de pootjes van mijn bril niet tussen oor en hoofd.

Constructed: Silver || Limited: Silver


 • Bapawe
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 01-06 14:14
Matched: headset
vegetto1983 schreef op maandag 15 september 2014 @ 13:47:
[...]


Ah top thnx voor je reply, ja ik heb zelf een montuur met ook wat dikkere armen ( zijn ze tegenwoordig allemaal) :) maar dat gaat wel oke dus? en voor de rest wel tevreden erover?
Jup helemaal toppie! Erg tevreden over die headset.

www.twitch.tv/bapawe | www.twitter.com/bapawe


 • Mauz1978
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 18:23

Mauz1978

Console War Veteran

Matched: headset
Heeft iemand een oplossing voor een push-to-talk of mute-button optie in PS4 games? Ik vind het irritant dat alles wat in de kamer gezegd wordt 'opgenomen' wordt door de microfoon (zowel headset als camera)...

Something under the bed is drooling


 • embee
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 03-05 11:38

embee

MTGA: Yue-Gung#67121

Matched: headset
Mauz1978 schreef op maandag 15 september 2014 @ 13:59:
Heeft iemand een oplossing voor een push-to-talk of mute-button optie in PS4 games? Ik vind het irritant dat alles wat in de kamer gezegd wordt 'opgenomen' wordt door de microfoon (zowel headset als camera)...
De mute knop op de headset?

Constructed: Silver || Limited: Silver


 • Mauz1978
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 18:23

Mauz1978

Console War Veteran

Matched: headset
embee schreef op maandag 15 september 2014 @ 14:03:
[...]


De mute knop op de headset?
die heb ik dus niet :/.... keidure astro a50 en zon simpele feature heeft ie niet... 'flip up to mute' werkt niet...

[Voor 6% gewijzigd door Mauz1978 op 15-09-2014 14:06]

Something under the bed is drooling


 • Spud82
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 21:26
Matched: headset
Bedankt voor het meedenken allemaal, heb net maar de knoop doorgehakt en de PS4 gold headset gekocht. Morgen in huis, ben benieuwd!

 • Recon24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 15-08-2022
Matched: headset
Mauz1978 schreef op maandag 15 september 2014 @ 13:59:
Heeft iemand een oplossing voor een push-to-talk of mute-button optie in PS4 games? Ik vind het irritant dat alles wat in de kamer gezegd wordt 'opgenomen' wordt door de microfoon (zowel headset als camera)...
De camera kan je muten. PS knop ingedrukt houden en dan (uit mijn hoofd) naar "Adjust Devices". Daar kan je de camera mic muten.

 • yeehaw
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 22:35
Matched: headset
Mijn details ook maar even toegevoegd aan de lijst :). Ik krijg morgen m'n headset binnen dus dan ben ik ook daadwerkelijk nuttig in een groep :P.

Ik ben net begonnen met Destiny en hoop de raid te doen in een paar dagen/weken.

 • ElmarNieser
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 23-05 10:02

ElmarNieser

3dsmax gebruiker

Matched: headset
Hoi

Ik speel op het moment Destiny met een paar vrienden, en heb een headset met microfoon ingeplugd. Ik vroeg me af of het mogelijk is om push-to-talk ergens in te stellen? Kan het in het ps4 menu en Destiny menu niet vinden iig.

Http://www.elmarnieser.nl Mijn Portfolio.


 • Protax
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 03-06 23:30
Matched: headset
Ik heb een probleem, en hopelijk heeft één van jullie een antwoord/oplossing.

Sinds een aantal weken heb ik een PS4, en gebruik ik de bijgeleverde headset.
Dit ding is crap, en zit niet lekker in mij oor, en daarnaast is de geluidskwaliteit bagger.

Nu heb ik op mijn PC een wireless USB Corsair Vengeance 2100, en deze heb ik gister geprobeerd aan te sluiten.
Ik had op internet al gelezen, dat het helaas niet werkt... Maar hij wordt wel herkend en het geluid werkt ook, maar de verbinding wordt constant verbroken (constant opnieuw gevonden).

Nu mijn vragen:
Heeft iemand misschien een oplossing gevonden?
Zou Sony dit alsnog gaan ondersteunen, in een update?

Anders kan ik mijn headset beter verkopen, en een Sony variant kopen... :(

 • AtlAntA
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 20:51
Matched: headset
Protax schreef op donderdag 18 september 2014 @ 09:40:
Ik heb een probleem, en hopelijk heeft één van jullie een antwoord/oplossing.

Sinds een aantal weken heb ik een PS4, en gebruik ik de bijgeleverde headset.
Dit ding is crap, en zit niet lekker in mij oor, en daarnaast is de geluidskwaliteit bagger.

Nu heb ik op mijn PC een wireless USB Corsair Vengeance 2100, en deze heb ik gister geprobeerd aan te sluiten.
Ik had op internet al gelezen, dat het helaas niet werkt... Maar hij wordt wel herkend en het geluid werkt ook, maar de verbinding wordt constant verbroken (constant opnieuw gevonden).

Nu mijn vragen:
Heeft iemand misschien een oplossing gevonden?
Zou Sony dit alsnog gaan ondersteunen, in een update?

Anders kan ik mijn headset beter verkopen, en een Sony variant kopen... :(
Ik denk dat dit dezelfde reden is dat veel logitech sturen niet werken. Sony vereist dat in alle randapparatuur een beveiligde legacy communicatie chip zit en die zal in jouw headset niet zitten denk ik.

PVoutput Wie goed doet, die goed ontmoet.


 • n2theb
 • Registratie: Augustus 2012
 • Laatst online: 05-06 13:37

n2theb

Tweakers Abonnee

Matched: headset
Iemand die het volgende toevallig weet? Ik heb een headset: pricewatch: Logitech G230 Stereo Gaming Headset deze wil ik aansluiten op mijn ps4. Ik wil hiervoor een splitter kopen die 2 aux kabels tot 1 omzet, maar de headset bestaat uit een kabel voor geluid en een kabel voor microfoon.

In hoeverre kan ik een splitter als deze gebruiken: http://www.allekabels.nl/...87/1488/aux-splitter.html? Of zou ik dan echt deze moeten gaan gebruiken: http://www.allekabels.nl/...r-microfoon-en-audio.html?

Edit: Ik heb ook in het topic gezocht naar dit. Alleen werkt het dan ook bij jullie?

[Voor 6% gewijzigd door n2theb op 18-09-2014 13:08]


 • djmelvee
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 22:34
Matched: headset
Protax schreef op donderdag 18 september 2014 @ 09:40:
Ik heb een probleem, en hopelijk heeft één van jullie een antwoord/oplossing.

Sinds een aantal weken heb ik een PS4, en gebruik ik de bijgeleverde headset.
Dit ding is crap, en zit niet lekker in mij oor, en daarnaast is de geluidskwaliteit bagger.

Nu heb ik op mijn PC een wireless USB Corsair Vengeance 2100, en deze heb ik gister geprobeerd aan te sluiten.
Ik had op internet al gelezen, dat het helaas niet werkt... Maar hij wordt wel herkend en het geluid werkt ook, maar de verbinding wordt constant verbroken (constant opnieuw gevonden).

Nu mijn vragen:
Heeft iemand misschien een oplossing gevonden?
Zou Sony dit alsnog gaan ondersteunen, in een update?

Anders kan ik mijn headset beter verkopen, en een Sony variant kopen... :(
Als er geen ondersteuning voor die headset is, is er geen ondersteuning.. Verhaal halen bij de fabrikant of bij Sony inderdaad. ;)

 • rnenator
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 11-05 22:06
Matched: headset
Bij mij werkte deze specifieke splitter niet i.c.m. een Sennheiser headset. Geluid was mono en mic werkte niet. Na veel frustratie heb ik er uiteindelijk geld tegenaan gegooid en de ps4 gold wireless gehaald.

PSN: Haenkie | CSGO: http://steamcommunity.com/id/haenkie (HANK)


 • beast1909
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 02-06 10:37
Matched: headset
Kan in de topic warning ook niet worden opgenomen dat het kopen van games met us-accounts reeds 100 keer is besproken en vragen hierover resulteren in een ban?

Edit:
Kan ook meteen worden toegevoegd dat dit ook geldt voor "beste headset" vragen.

Je kunt voortaan beter een TR maken

[Voor 31% gewijzigd door Chaoss op 18-09-2014 18:33]


 • AlphaBlack_NL
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 22:32
Matched: headset
beast1909 schreef op donderdag 18 september 2014 @ 17:32:
Kan in de topic warning ook niet worden opgenomen dat het kopen van games met us-accounts reeds 100 keer is besproken en vragen hierover resulteren in een ban?

Edit:
Kan ook meteen worden toegevoegd dat dit ook geldt voor "beste headset" vragen.
Ja doe dan ook maar meteen de vragen over de slijtende sticks/rubbers/pookjes >:) En welke grips je dan moet kopen :9
giantgiantus schreef op maandag 22 september 2014 @ 08:15:
Zijn er hier mensen met een ps4 en Xbox one? Ik sta namelijk voor een moeilijke keus en kan wel wat advies gebruiken.

Heb momenteel een ps4 en vind de games die tot op heden uitgekomen zijn nogal matig. Doordat de games maar matig zijn ga ik me enorm irriteren aan de tekortkomingen van de ps4.
1: hij maakt meer lawaai dan een ps3
2: hij ondersteund geen Logitech harmony
3: als media player is hij waardeloos
4: als ik 1 of 2 keer per week de ps4 aanslinger is de controller bijna altijd op

Nu heb ik mijn ps4 te ruil aangeboden tegen een Xbox one omdat deze denk ik dichter bij mijn wensen komt. Nu vroeg ik me af: is de grafische kwaliteit echt zo veel matiger dat gamen op de one gewoon veel minder is?

Ps. Ik koop denk ik wel weer een ps4 als die goedkoper is of als uncharted op de markt komt :).
1. Zet je geluid iets harder, zet een headset op, of zet 'm op een vrije plek zodat hij zijn warmte beter kwijt kan.
2. Wat moet je daar op dit moment mee? Zie punt 3.
3. Een dedicated mediaplayer is in mijn ogen nog altijd beter dan welke console dan ook, en bovendien energiezuiniger. Het blijft nog altijd foremost een gameconsole.
4. Laad de controller op? Hang 'm aan de PS4 als deze stand-by staat of koop een charging dock? 8)7

Ligt helemaal aan welke game je pakt. Bij Tomb Raider is het erg goed zichtbaar omdat die op 60 fps draait op de PS4 (zie IGN comparison). Bij games die 1080p vs. 900p draaien, zul je het amper kunnen zien. Dit zou desondanks verder ook geen hoofdreden moeten zijn om een console te halen. Kijk wat je vrienden hebben, welke exclusives je het meest trekken en wat voor verdere zaken je belangrijk vindt. Als je randzaken als een mediaplayer belangrijk vindt, kun je op dit moment inderdaad beter switchen volgens mij.

 • Fatal Mind
 • Registratie: September 2007
 • Niet online
Matched: headset
bram1984 schreef op maandag 22 september 2014 @ 10:16:
[...]


1. Zet je geluid iets harder, zet een headset op, of zet 'm op een vrije plek zodat hij zijn warmte beter kwijt kan.
2. Wat moet je daar op dit moment mee? Zie punt 3.
3. Een dedicated mediaplayer is in mijn ogen nog altijd beter dan welke console dan ook, en bovendien energiezuiniger. Het blijft nog altijd foremost een gameconsole.
4. Laad de controller op? Hang 'm aan de PS4 als deze stand-by staat of koop een charging dock? 8)7
Betreffende jouw antwoorden op punt 2, ik vind dit eerlijk gezegd ook wel een gemist, ik gebruik mijn PS4 als bluray speler, heb hier geen los apparaat voor staan. En het is gewoon hinderlijk om met je PS4 controller dat te moeten bedienen, het is onhandig en onnodig naar mijn mening. Logitech kan hier prima een adapter voor maken net zoals bij de PS3.

Heb ze vorige week gebeld met toevallig dezelfde kwestie, stond niks voor in de pijplijn, ik zeg das een flink gemis, ja jammer blah blah.

 • zwembroek
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 22:27
Matched: headset
Is er iemand hier die de Sony Headset Gold gebruikt om muziek te luisteren op de smartphone / mp3 speler?
Ik ben benieuwd naar de geluidskwaliteit. In alle reviews is dit punt onderbelicht.

“bet your technical analysis didn’t see this sh*t coming”


 • evadnl
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 05-06 16:33
Matched: headset
Ik zoek eigenlijk een USB hubje die NIET op de PS4 of enig ander apparaat aangesloten hoeft te worden voor stroom maar gewoon via voedinkje, dan hoef ik m'n PS4/ander apparaat niet constant op standby te houden als ik m'n controllers op wil laden of m'n headset.

Iemand al naar zoiets gekeken? Heb geen idee hoeveel stroom die controllers nodig hebben...

 • garriej
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 05-06 16:11

garriej

Ik las ondertieten.

Matched: headset
evadnl schreef op woensdag 24 september 2014 @ 09:41:
Ik zoek eigenlijk een USB hubje die NIET op de PS4 of enig ander apparaat aangesloten hoeft te worden voor stroom maar gewoon via voedinkje, dan hoef ik m'n PS4/ander apparaat niet constant op standby te houden als ik m'n controllers op wil laden of m'n headset.

Iemand al naar zoiets gekeken? Heb geen idee hoeveel stroom die controllers nodig hebben...
ik heb nog een usb hubje thuis liggen, ik zal het voor je testen als ik de PS binnen heb.

 • SlimJimBigWin
 • Registratie: September 2014
 • Laatst online: 07-10-2014
Matched: headset
Ik vroeg me af of er al een Bluetooth headsetje was zoals deze:http://upload.wikimedia.o...n_3_bluetooth_headset.png
Na enig onderzoek kwam ik erachter dat deze namelijk niet compatable is met de playstation 4. Verder kon ik niks vergelijkbaars vinden voor de playstation 4, wel vond ik enkele die wired waren maar dat is nou precies waar ik vanaf wil.. Dus vroeg ik me af of iemand misschien zo'n soort headset kent (het liefst eentje die ik aan m'n oor kan hangen dus zonder beugel om mijn hoofd). Ik gebruik hem alleen voor voice chats dus echt super kwaliteit hoeft het niet te zijn! Bij voorbaat dank,
Groet SlimJimBigWin

 • Jayden1984
 • Registratie: Juli 2013
 • Laatst online: 07-09-2021
Matched: headset
Ik weet ook vrijwel zeker dat ik geen folie had op mijn PS4, terwijl de doos wel verzegeld was.
Ik ga er dus ook maar vanuit dat het een nieuwe is, daar er totaal geen krassen opzaten.

Overigens had ik gisteren voor de 1e keer eigenlijk dat mijn PS4 een enorm "brommend" geluid maakte toen ik de Destiny disk erin deed en hij deze ging lezen. Ik weet dat dit kan voorkomen, maar vond het toch wel raar daar die dat nog niet eerder gedaan heeft. Collega van mij had bij toeval ook precies hetzelfde.

Heeft er trouwens nog iemand ervaringen met de officiële Sony headset: http://www.bol.com/nl/p/s...e-zwart/9200000024774716/

 • garriej
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 05-06 16:11

garriej

Ik las ondertieten.

Matched: headset
Jayden1984 schreef op donderdag 25 september 2014 @ 09:11:
Ik weet ook vrijwel zeker dat ik geen folie had op mijn PS4, terwijl de doos wel verzegeld was.
Ik ga er dus ook maar vanuit dat het een nieuwe is, daar er totaal geen krassen opzaten.

Overigens had ik gisteren voor de 1e keer eigenlijk dat mijn PS4 een enorm "brommend" geluid maakte toen ik de Destiny disk erin deed en hij deze ging lezen. Ik weet dat dit kan voorkomen, maar vond het toch wel raar daar die dat nog niet eerder gedaan heeft. Collega van mij had bij toeval ook precies hetzelfde.

Heeft er trouwens nog iemand ervaringen met de officiële Sony headset: http://www.bol.com/nl/p/s...e-zwart/9200000024774716/
Geen ervaring mee, maar als je er mee wilt gaan gamen. Zou ik zeggen; koop een andere headset, eentje met 5.1 /7.1(virtueel natuurlijk). Dat maakt de beleving zo veel beter, zeker als je bijvoorbeeld shooters speelt.

 • Jayden1984
 • Registratie: Juli 2013
 • Laatst online: 07-09-2021
Matched: headset
garriej schreef op donderdag 25 september 2014 @ 09:14:
[...]

Geen ervaring mee, maar als je er mee wilt gaan gamen. Zou ik zeggen; koop een andere headset, eentje met 5.1 /7.1(virtueel natuurlijk). Dat maakt de beleving zo veel beter, zeker als je bijvoorbeeld shooters speelt.
Als het goed is zou deze 7.1 moeten hebben:

Hoor onzichtbare vijanden en epische explosies in een prachtig 7.1 virtual surround sound. **
Chat met vrienden en instrueren teamgenoten via de kristalheldere microfoon. ***
Fine-tunen van uw ervaring en toegang aangepaste audio-modi voor de nieuwste games met behulp van de headset Companion App **** voor PS3 ™ en PS4 ™
Gebruik uw headset onderweg met je PS Vita en mobiele apparaten voor maximaal 8 uur dankzij de oplaadbare batterij en opvouwbaar ontwerp.

Belangrijkste kenmerken:
7.1 virtual surround sound (PS3 ™ en PS4 ™)
Kristalhelder interne microfoon
Vastgelegde geluidsfuncties geoptimaliseerd voor games, films en muziek - download de headset Companion App uit de PlayStation Store voor meer aangepaste geluidsinstellingen
Opvouwbaar ontwerp voor reizen en opslag
Tot 8 uur te gebruiken bij volledig opgeladen batterij
Status van de headset On-screen display
Verwisselbare frontjes

 • garriej
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 05-06 16:11

garriej

Ik las ondertieten.

Matched: headset
Jayden1984 schreef op donderdag 25 september 2014 @ 09:17:
[...]


Als het goed is zou deze 7.1 moeten hebben:

Hoor onzichtbare vijanden en epische explosies in een prachtig 7.1 virtual surround sound. **
Chat met vrienden en instrueren teamgenoten via de kristalheldere microfoon. ***
Fine-tunen van uw ervaring en toegang aangepaste audio-modi voor de nieuwste games met behulp van de headset Companion App **** voor PS3 ™ en PS4 ™
Gebruik uw headset onderweg met je PS Vita en mobiele apparaten voor maximaal 8 uur dankzij de oplaadbare batterij en opvouwbaar ontwerp.

Belangrijkste kenmerken:
7.1 virtual surround sound (PS3 ™ en PS4 ™)
Kristalhelder interne microfoon
Vastgelegde geluidsfuncties geoptimaliseerd voor games, films en muziek - download de headset Companion App uit de PlayStation Store voor meer aangepaste geluidsinstellingen
Opvouwbaar ontwerp voor reizen en opslag
Tot 8 uur te gebruiken bij volledig opgeladen batterij
Status van de headset On-screen display
Verwisselbare frontjes
oo :P volgende keer verder kijken als dat me neus lang is: "Ontdek hoe geweldig je games kan klinken met de Wireless Stereo Headset 2.0."

Maar daaronder staat inderdaad de rest. Sony kennende en zelf ervaring te hebben met sony koptelefoons, denk ik dat het een prima ding is.

 • Jayden1984
 • Registratie: Juli 2013
 • Laatst online: 07-09-2021
Matched: headset
garriej schreef op donderdag 25 september 2014 @ 09:18:
[...]

oo :P volgende keer verder kijken als dat me neus lang is: "Ontdek hoe geweldig je games kan klinken met de Wireless Stereo Headset 2.0."

Maar daaronder staat inderdaad de rest. Sony kennende en zelf ervaring te hebben met sony koptelefoons, denk ik dat het een prima ding is.
Haha, ik zal je bekennen dat ik precies hetzelfde had de 1e keer toen ik het las.
Ik dacht bij mezelf: Hoe kan een 2.0 stereo headset zo prijzig zijn? Totdat ik verder las en besefte dat die 2.0 waarschijnlijk een versie - nummer is van de headset :P

 • garriej
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 05-06 16:11

garriej

Ik las ondertieten.

Matched: headset
Jayden1984 schreef op donderdag 25 september 2014 @ 09:39:
[...]


Haha, ik zal je bekennen dat ik precies hetzelfde had de 1e keer toen ik het las.
Ik dacht bij mezelf: Hoe kan een 2.0 stereo headset zo prijzig zijn? Totdat ik verder las en besefte dat die 2.0 waarschijnlijk een versie - nummer is van de headset :P
Jaa, maar waarom noemen ze hem dan stereo, als hij surround is? ^^

En voor een goede stereo headset, is dit geen hele gekke prijs hoor. Die liggen vaak velen malen hoger.

[Voor 10% gewijzigd door garriej op 25-09-2014 09:45]


 • Jayden1984
 • Registratie: Juli 2013
 • Laatst online: 07-09-2021
Matched: headset
garriej schreef op donderdag 25 september 2014 @ 09:45:
[...]

Jaa, maar waarom noemen ze hem dan stereo, als hij surround is? ^^

En voor een goede stereo headset, is dit geen hele gekke prijs hoor. Die liggen vaak velen malen hoger.
Waarschijnlijk hierom: **7.1 virtual surround sound only available on PS3™ and PS4™ systems.

Dan zou je dus alleen 7.1 hebben bij het gamen en niet bij films die je bijvoorbeeld op je media - speler kijkt.

Ik heb de prijzen gezien van andere headsets en die liggen ook vrij hoog inderdaad, dus dan valt deze prijs reuze mee :)

[Voor 10% gewijzigd door Jayden1984 op 25-09-2014 09:48]


 • AlphaBlack_NL
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 22:32
Matched: headset
Jayden1984 schreef op donderdag 25 september 2014 @ 09:39:
[...]


Haha, ik zal je bekennen dat ik precies hetzelfde had de 1e keer toen ik het las.
Ik dacht bij mezelf: Hoe kan een 2.0 stereo headset zo prijzig zijn? Totdat ik verder las en besefte dat die 2.0 waarschijnlijk een versie - nummer is van de headset :P
Nou ken genoeg dure 2.0 headsets hoor :9 Als je beetje gaat kijken naar de modellen voor Audiofielen (duurdere Sehnheisers e.d.) dan is deze nog best goedkoop :> , weet zelf niet hoe deze Sony klinkt maar hij krijgt over het algemeen goede reviews dus zal wel prima gameheadset zijn met goede prijs/kwaliteit verhouding.

 • hanssuh
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 29-12-2022
Matched: headset
"Ontdek hoe geweldig je games kan klinken met de Wireless Stereo Headset 2.0."
Is al vaker hier in het forum voorbij gekomen ;)

Heb hem zelf ook sinds afgelopen weekend en ben er zeer tevreden over. Geluid is goed!
Het virtuele surroundgeluid is een leuke toevoeging en verrijking.

Hij Past goed en schelpen vallen prettig over oren (brildrager). Voorlopig getest met PS4, PS3 en tablet. Laatstgenoemde met kabeltje. Geluid dan alleen stereo. Persoonlijk vind ik het geluid dan nog niet slecht, maar kan natuurlijk altijd beter/duurder.

Gebruik hem wel alleen in nachtelijke uren of met chat, want heb al een fijne surround set.

Ik moet er alleen nog even aan wennen niet te hard te gaan praten over de chat :P Dit omdat ik me zelf minder goed hoor door het geluid / de schelpen.

PSN ID: Hanssuh


 • micmulder
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 21:14
Matched: headset
Jayden1984 schreef op donderdag 25 september 2014 @ 09:11:
Ik weet ook vrijwel zeker dat ik geen folie had op mijn PS4, terwijl de doos wel verzegeld was.
Ik ga er dus ook maar vanuit dat het een nieuwe is, daar er totaal geen krassen opzaten.

Overigens had ik gisteren voor de 1e keer eigenlijk dat mijn PS4 een enorm "brommend" geluid maakte toen ik de Destiny disk erin deed en hij deze ging lezen. Ik weet dat dit kan voorkomen, maar vond het toch wel raar daar die dat nog niet eerder gedaan heeft. Collega van mij had bij toeval ook precies hetzelfde.

Heeft er trouwens nog iemand ervaringen met de officiële Sony headset: http://www.bol.com/nl/p/s...e-zwart/9200000024774716/
Ik heb dit probleem ook gehad van het "brommend" geluid en dit geluid ging ook door tijdens het gamen. PS4 opgestuurd naar Sony en het probleem is nu verholpen. Alleen hoor ik het nu ook nog soms tijdens het opstarten van de PS4.

 • garriej
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 05-06 16:11

garriej

Ik las ondertieten.

Matched: headset
Nu we het toch over headsets hebben, hoe zit het met de standaard USB headsets, ik heb zelf een USB razer headset, werkt deze gewoon?

 • Michaelg
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 20:02
Matched: headset
garriej schreef op donderdag 25 september 2014 @ 09:57:
Nu we het toch over headsets hebben, hoe zit het met de standaard USB headsets, ik heb zelf een USB razer headset, werkt deze gewoon?
Kom op zeg. Ook dit onderwerp is al duizend keer besproken in dit topic. Zelfs in de topic warning staat:
-Zoek je een headset?: KLIK

Edit: nu voor je met juiste link.

[Voor 5% gewijzigd door Michaelg op 25-09-2014 10:11]

https://www.youtube.com/channel/UCb9hDbClUJUNw_a0v7qCBKA | https://www.strava.com/athletes/33148913


 • garriej
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 05-06 16:11

garriej

Ik las ondertieten.

Matched: headset
Michaelg schreef op donderdag 25 september 2014 @ 10:01:
[...]


Kom op zeg. Ook dit onderwerp is al duizend keer besproken in dit topic. Zelfs in de topic warning staat:
-Zoek je een headset?: KLIK.
Als je dan echt zo moet doen, geef dan niet in link die zoekt naar "us account". Daar schiet namenlijk niemand iets mee op.

Maar toch bedankt.

 • garriej
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 05-06 16:11

garriej

Ik las ondertieten.

Matched: headset
Tuurlijk snap ik je punt, ik had eroverheen gelezen sorry daarvoor. Maar het gaat al een hele pagina over een sony headset, die ook al "duizend" keer besproken is. Als ik dan vervolgens een vraag stel, kom jij het topic in. Spreekt mij erop aan en geeft ook nog is een link die totaal onrelevant is :+

Maar goed, dit is een discussie die we niet hoeven te voeren, daar schiet namelijk nu niemand meer mee op en maakt het topic er niet vrolijker op. Ik heb inmiddels mijn antwoord gevonden.

carry on. :D

 • Jayden1984
 • Registratie: Juli 2013
 • Laatst online: 07-09-2021
Matched: headset
hanssuh schreef op donderdag 25 september 2014 @ 09:52:
[...]


Is al vaker hier in het forum voorbij gekomen ;)

Heb hem zelf ook sinds afgelopen weekend en ben er zeer tevreden over. Geluid is goed!
Het virtuele surroundgeluid is een leuke toevoeging en verrijking.

Hij Past goed en schelpen vallen prettig over oren (brildrager). Voorlopig getest met PS4, PS3 en tablet. Laatstgenoemde met kabeltje. Geluid dan alleen stereo. Persoonlijk vind ik het geluid dan nog niet slecht, maar kan natuurlijk altijd beter/duurder.

Gebruik hem wel alleen in nachtelijke uren of met chat, want heb al een fijne surround set.

Ik moet er alleen nog even aan wennen niet te hard te gaan praten over de chat :P Dit omdat ik me zelf minder goed hoor door het geluid / de schelpen.
Excuses dat het hier al vermeld is eerder, heb eerlijk gezegd misschien niet heel goed gezocht erop.
Was ook meer op zoek naar ervaringen erover van andere users, dus bedankt! ;)
micmulder schreef op donderdag 25 september 2014 @ 09:56:
[...]


Ik heb dit probleem ook gehad van het "brommend" geluid en dit geluid ging ook door tijdens het gamen. PS4 opgestuurd naar Sony en het probleem is nu verholpen. Alleen hoor ik het nu ook nog soms tijdens het opstarten van de PS4.
Dan denk ik persoonlijk dat jij meer last had van de koeler dan van de blue - ray drive.
Ik had het namelijk alleen maar bij het lezen van de disk in het begin, erna niet meer.
Ik snap je volkomen en bied ook mijn excuses hiervoor aan zoals je hierboven kunt zien (ook al is je post niet persoonlijk op mij bedoeld). Echter had Hanssuh dat ook al gezegd en daarnaast toch nog een ervaring van hem gegeven met betrekking tot de headset waarmee ik weer geholpen ben, want daar was ik naar op zoek.

Daarnaast lijk je vrij "geïrriteerd" je reactie te geven, maar via een forum kan dat altijd een beetje anders overkomen. Zoals al eerder boven mij is vermeld hoeven we hierover geen discussie te beginnen, maar zo moeilijk hoeft er nou ook weer niet over gedaan te worden lijkt mij ;)

 • Michaelg
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 20:02
Matched: headset
Ik volg heel graag dit topic. Maar als je om de 3 pagina's dezelfde vragen voorbij ziet komen.....

Gebruik gewoon de zoekfunctie iets vaker. Er zijn 1001 ervaringen gedeeld in dit topic over de Sony Gold. En de vervolgvraag of je een willekeurige USB headset kan gebruiken is ook al vaak beantwoord. En anders hebben we daar altijd nog onze grote vriend Google voor. Ervaringen delen is altijd prima, maar als je een vraag hebt. Doe dan in ieder geval moeite om eerst ergens je antwoord te vinden.

Verder worden het mooie maanden voor de PS4 nu :D Dus laten we daar lekker van gaan genieten ( al kom ik nu echt tijd te kort voor Destiny).

https://www.youtube.com/channel/UCb9hDbClUJUNw_a0v7qCBKA | https://www.strava.com/athletes/33148913


 • Jayden1984
 • Registratie: Juli 2013
 • Laatst online: 07-09-2021
Matched: headset
Michaelg schreef op donderdag 25 september 2014 @ 10:32:
Ik volg heel graag dit topic. Maar als je om de 3 pagina's dezelfde vragen voorbij ziet komen.....

Gebruik gewoon de zoekfunctie iets vaker. Er zijn 1001 ervaringen gedeeld in dit topic over de Sony Gold. En de vervolgvraag of je een willekeurige USB headset kan gebruiken is ook al vaak beantwoord. En anders hebben we daar altijd nog onze grote vriend Google voor. Ervaringen delen is altijd prima, maar als je een vraag hebt. Doe dan in ieder geval moeite om eerst ergens je antwoord te vinden.

Verder worden het mooie maanden voor de PS4 nu :D Dus laten we daar lekker van gaan genieten ( al kom ik nu echt tijd te kort voor Destiny).
Je hebt gelijk, ik had de zoekfunctie hierbij moeten gebruiken. Verder ook volkomen eens met je laatste zin. Destiny is inderdaad zo een goeie game, gaat nog moeilijk worden nu vandaag ook FIFA 15 is uitgekomen :) Ergens ben ik wat dat betreft best wel "blij" dat de 1e DLC van Destiny pas in December gepland staat haha :P . Anders was het helemaal erg geworden om te kiezen tussen de games ;)

Anoniem: 594686

Matched: headset
Jayden1984 schreef op donderdag 25 september 2014 @ 09:11:
Ik weet ook vrijwel zeker dat ik geen folie had op mijn PS4, terwijl de doos wel verzegeld was.
Ik ga er dus ook maar vanuit dat het een nieuwe is, daar er totaal geen krassen opzaten.

Overigens had ik gisteren voor de 1e keer eigenlijk dat mijn PS4 een enorm "brommend" geluid maakte toen ik de Destiny disk erin deed en hij deze ging lezen. Ik weet dat dit kan voorkomen, maar vond het toch wel raar daar die dat nog niet eerder gedaan heeft. Collega van mij had bij toeval ook precies hetzelfde.

Heeft er trouwens nog iemand ervaringen met de officiële Sony headset: http://www.bol.com/nl/p/s...e-zwart/9200000024774716/
Sinds een week in mijn bezit!
Had hem weken eerder moeten hebben!

Ik vind het mooi geluid. Handige knoppen en niet duur.

 • Cyleo
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 31-05 14:23
Matched: headset
Anoniem: 594686 schreef op donderdag 25 september 2014 @ 12:20:
[...]


Sinds een week in mijn bezit!
Had hem weken eerder moeten hebben!

Ik vind het mooi geluid. Handige knoppen en niet duur.
Hier heb ik hem ook, vind hem erg goed. Al gebruik ik ook nog best geregeld de PS4 controller met mijn eigen headset als ik de USB ergens anders in heb zitten :9

 • Spud82
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 21:26
Matched: headset
Even inhaken op de PS4 gold headset. Heb hem nu ook sinds 2 weken in mijn bezit. Opzich wel tevreden, aardig tot goede geluidskwaliteit. Wat ik wel ervaar, en niet al te vaak teruglees, is dat ik hem na ongeveer een uur niet meer heel lekker vind zitten. Net niet helemaal comfortabel genoeg naar mijn smaak, maar zal ongetwijfeld voor elk persoon anders zijn bij 'over-ear-hoofdtelefoons'.

 • ChuckyDevil
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 04-06 18:34
Matched: headset
Inderdaad. Na een flinke sessie The Last of Us, had ik ook wel vermoeide oren met de Gold headset. Verder wel tevreden voor het gamen in ieder geval.

PSN ID: ChuckDevil


 • ColonelSanders
 • Registratie: April 2014
 • Laatst online: 12-05 12:10
Matched: headset
Is die Gold headset overal uitverkocht ofzo? Net nu ik de knoop heb doorgehakt :x

PSN: Space-o-saurus


 • rnenator
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 11-05 22:06
Matched: headset
ColonelSanders schreef op donderdag 25 september 2014 @ 14:31:
Is die Gold headset overal uitverkocht ofzo? Net nu ik de knoop heb doorgehakt :x
Uhm, je zit op Tweakers.... Gebruik de pricewatch!

pricewatch: Sony Gold Wireless Headset

PSN: Haenkie | CSGO: http://steamcommunity.com/id/haenkie (HANK)


 • ColonelSanders
 • Registratie: April 2014
 • Laatst online: 12-05 12:10
Matched: headset
Grrr :(
Uitverkocht of 12 dagen levertijd staat overal.
Sommige vagere webshops lijken ze wel te hebben maar het is maar de vraag of de voorraden op die websites nauwkeurig bijgehouden worden ;)

PSN: Space-o-saurus


 • Thrace Grumble
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 01-06 08:12

Thrace Grumble

XB: Thrace Grumble

Matched: headset
ColonelSanders schreef op donderdag 25 september 2014 @ 16:17:
[...]

Grrr :(
Uitverkocht of 12 dagen levertijd staat overal.
Sommige vagere webshops lijken ze wel te hebben maar het is maar de vraag of de voorraden op die websites nauwkeurig bijgehouden worden ;)
Weet niet of je dichtbij een Intertoys woont, maar ik heb de headset daar gekocht. Moeite waard om ff een belletje te plegen naar een vestiging?

XB: Thrace Grumble | FFXIV: Riku Neneh @ Moogle (SnR) | Switch (o.a. MHGU): SW-1221-6759-0029 | Steam: thracegrumble


 • jesse111
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 02-06 14:10
Matched: headset
Anoniem: 594686 schreef op donderdag 25 september 2014 @ 12:20:
[...]


Sinds een week in mijn bezit!
Had hem weken eerder moeten hebben!

Ik vind het mooi geluid. Handige knoppen en niet duur.
Holy shit, niet duur?! Ik vind 90 euro echt bizar veel geld! Ik heb nu al +- 7 jaar mijn Trust Pulsar (was toen +- 30 euro ofzo, met usb aansluiting) en deze doet het nog steeds zeer goed.
Prima geluid, microfoon kwaliteit is top (vrienden van mij hebben dure headsets die allemaal rond de 100 euro zijn en ook een aantal die de playstation headset hebben, maar iedereen zn microfoon kwaliteit is heel slecht) iedereen hoort me zeer goed (geen ruis o.i.d)
Pagina: 1 2 3

Dit topic is gesloten.

Let op:
~[html]<font size="2">
-Let op: er is een [PS4] Driveclub topic.
-Let op: er is een [Multi] Destiny Deel 1 topic.
-Let op: er is een Het Playstation Network ervaringen topic - deel 2.
-Zoek je een headset?: KLIK.
-Vragen over US accounts?: KLIK.</font>~[/html]

Topic regels:
-Geen XBO vs PS4 discussie
-Geen offtopic discussie over andere bedrijfstakken van Sony (financieel, Tv's, etc.).
-Probeer gamespecifieke discussies in de daarvoor bestemde topics te houden :)

Er is ook een lijst met PSN ID's van tweakers, welke te vinden is via deze link

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee