• Uniciteit
 • Registratie: Maart 2010
 • Niet online

Uniciteit

1+1 is niet altijd 2

Topicstarter
Matched: account, us
Alle informatie in deze OP stamt uit halverwege november 2013. Bepaalde gegevens, zoals de lanceerdata en exclusiviteit van games, zijn inmiddels mogelijk veranderd.

- [PS4] Levertijden, Verkooppunten & Prijzen
http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngWelkom!http://i.imgur.com/hUqxHwE.png


PlayStation 4 discussie-topic

Welkom in het discussie topic over de PlayStation 4. In deze allereerste post zul je allerlei handige informatie vinden over de PlayStation 4. Daarnaast kun je in dit topic natuurlijk al je ervaringen die je hebt gehad met de PlayStation 4 posten of simpelweg discusïeren over de PS4.


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngInhoudsopgavehttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngLanceerdatumhttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
RegioReleasedatumVerkoopprijs
Nederland [Europa]29 november 2013€399
£349
Verenigde Staten15 november 2013$399


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngHardwarehttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
Hardware
Als je de PlayStation 4 koopt, dan krijg altijd:
 • PlayStation 4 (500 GB)
 • DualShock 4
 • Monoheadset
 • HDMI kabel
 • Stroomkabel
 • USB kabel
 • 14 dagen PlayStation Plus
In dit gedeelte krijg je meer informatie over de PlayStation 4 (500 GB), de DualShock 4, de PlayStation Camera (niet meegeleverd) en andere accessoires zoals de headset.

De PlayStation 4
PlayStation 4
De PlayStation 4 is de opvolger van de PlayStation 3 en belooft games op hogere resolutie, zoals 1080p, alsmede grotere en meer levende speelwerelden.

x86-architectuur
Sony gebruikt voor het eerst de x86-architectuur in de PlayStation 4. Deze architectuur wordt ook in computers gebruikt en heel veel ontwikkelaars hebben daar dan ook ervaring mee. De bedoeling hiervan is dat ontwikkelaars heel makkelijk gebruik kunnen maken van de nieuwe hardware.
Zo claimt Mark Cerny, de ontwikkelaar van de exclusieve PS4 game Knack, dat ze ongeveer één jaar aan ontwikkeltijd hebben bespaard dankzij de makkelijke architectuur.

8 GB GDDR5 RAM (geheugen)
De PlayStation 4 komt met 8 GB GDDR5 geheugen. Ontwikkelaars gebruiken geheugen om tijdelijke dingen in op te slaan, waarmee spelwerelden super snel kunnen worden opgebouwd. GDDR5 geheugen is ontzettend duur en deze kom je dan ook bijna nog niet tegen in computers. GDDR5 zorgt voor een ontzettend snelle bandbreedte, dat erg belangrijk is voor de GPU (grafische kaart).

Multimedia: blu-ray, apps & meer
De PlayStation 4 bevat daarnaast ook een blu-ray lezer, waarmee je blu-ray films kunt bekijken en een aantal apps, zoals het populaire Netflix waarmee je HD video's kan streamen.
De PlayStation 4 ondersteunt op dit moment geen DLNA of MP3 (tenzij dit via een app gebeurt). Sony heeft aangegeven deze functies mogelijk later alsnog toe te voegen.

Connected
Op de controller van de PlayStation 4, de DualShock 4, kom je onder andere een "SHARE"-knop tegen, waarmee gameplay beelden kunnen worden gedeeld op Facebook en Twitter. Daarnaast komt er ook een PlayStation App.

DualShock 4
DualShock 4: veel verbeteringen en nieuwe functies
Sony heeft tijdens de ontwikkeling van de DualShock 4 aan 30 gamestudio's feedback gevraagd. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de vernieuwde DualShock 4 controller.

Nieuwe functie: SHARE-knop
Met de "SHARE"-knop kun je op elk moment screenshots of filmpjes opslaan of op het internet plaatsen. De laatste 15 minuten aan gameplay wordt namelijk altijd opgenomen door de PlayStation 4 door een secundaire processor.

Nieuwe functie: Lichtbar
De DualShock 4 heeft een light bar die allerlei kleuren kan aannemen, waarmee de PlayStation Camera de controller kan herkennen. Daarnaast kunnen ontwikkelaars gebruikmaken van de light bar, naar eigen keuze

Voorbeeld: je 'leven' in een first-person shooter aan te geven: groen is 'gezond', 'rood' is in gevaar.
Voorbeeld 2: in een puzzel game kan de kleur van de light bar veranderen om aan te geven of je goed of fout zit

Nieuwe functie: Touchpad
De DualShock 4 heeft een nieuwe, kleine ingebouwde touchpad. Deze touchpad kan op allerlei manieren door de ontwikkelaars worden gebruikt. Daarnaast is het indrukbaar en fysiek als knop te gebruiken.

Nieuwe functies: Ingebouwde speaker & hoofdtelefoon ingang
De nieuwe ingebouwde speaker kan worden gebruikt door ontwikkelaars voor bijvoorbeeld 'radioberichten' in first-person shooters.
Daarnaast zit er nu een hoofdtelefoon ingang in de controller. Je kunt deze gebruiken voor gameplay geluiden (zodat je bijvoorbeeld 's avonds niemand stoort), maar ook voor voice chat (microfoon signalen worden namelijk ook doorgegeven).

Verbetering: design
De DualShock 4's design is een evolutionaire upgrade ten opzichte van DualShock 3. Volgens de eerste hands-on ervaringen voelt de DualShock 4 flink beter aan in de hand dan de DualShock 3.

Verbetering: triggers
De L2/R2 knoppen zijn nu 'curved', waardoor je vingers er minder snel vanaf kunnen glijden en je er beter grip op hebt.

Verbetering: analoge sticks
De bovenkant van de analoge sticks zijn nu min of meer 'kuipjes' geworden waardoor je een veel betere grip hebt en je vingers er minder snel van af glijden.
De analoge sticks bieden nu ook meer weerstand en zijn ook veel accurater. Het gevolg is dat je in allerlei spellen, zoals Call of Duty/Battlefield, FIFA en Gran Turismo, met veel meer precisie dingen kan besturen.

Verbetering: latency (vertraging)
De tijd die het duurt voordat jouw actie (het drukken op een knop) wordt geregistreerd in de PlayStation is veel korter geworden. Het gevolg is dat je de gevolgen van jouw actie (het indrukken van een knop) eerder in beeld ziet.

Verbetering: bewegingssensoren
Sony introduceerde in 2005 al allerei verschillende bewegingssensoren in de SIXAXIS (voorloper van DualShock 3). In de tussentijd zijn deze sensoren veel accurater geworden, mede dankzij de implementatie in smartphones en tablets. De DualShock 4 zal dus verbeterde bewegingssensoren krijgen.

Verbetering: rumble/trillen
De trilfunctie (rumble) is in de DualShock 4 sterk verbeterd. In een demo werd bijvoorbeeld getoond hoe er 'robotjes' in de controller zaten: kantelde je de controller naar links, dan leken er ook echt robotjes binnenin de controller naar links te rollen.

PlayStation Camera
PlayStation Camera
De PlayStation Camera is de opvolger van de PlayStation Eye (die gebruikt werd bij motion games voor de PlayStation 2 en PlayStation 3). De camera bestaat uit 2 lenzen die samen een 3D beeld vormen en daarmee de ruimte waarin je zit in kaart kan brengen. De twee lenzen hebben elk een resolutie van 1280 x 800 en geven elk dertig beelden per seconde door: dit houdt in dat elke seconde ruim 61,4 miljoen pixels worden verwerkt.

Stemherkenning: 4-kanaalsmicrofoon
De PS Camera heeft 4 geavanceerde microfoons waarmee onder andere achtergrondgeluid wordt gefilterd. Je kunt de microfoon gebruiken voor stemcommando's binnenin het PS4 besturingssysteem, zoals bijvoorbeeld het starten van een game of het maken van een screenshot.
Daarnaast kun je de camera ook gebruiken om met andere gamers te praten in multiplayer games.

Gezichtsherkenning & DualShock 4
De PlayStation Camera kan daarnaast je gezicht herkennen. Als je hiervoor kiest, dan zal de PlayStation 4 elke keer automatisch inloggen op jouw account als de PS4 jouw gezicht herkent.
Daarnaast herkent de camera de DualShock 4, om duidelijk de posities van gamers te bepalen als er veel mensen in dezelfde ruimte zijn.

Functie: livestreamen
De controller heeft een speciale SHARE-knop, waarmee je onder andere films en screenshots kan delen. Daarnaast kan je ook live gameplay streamen op grote streaming websites. Als je wilt, kun je daarbij ook jezelf weergeven (picture in picture) en live commentaar verzorgen.

Andere accessoires
Monoheadset
Sony levert standaard een monoheadset mee bij elke PS4. Deze headset kun je rechtsstreeks in de controller steken, om vervolgens met andere online gamers te kunnen praten.

Charging Station
Sony biedt los ook een 'charging station' aan, waarbij je meerdere PS4 controllers tegelijkertijd kan opladen.

Vertical Stand
Sony biedt los ook een 'vertical stand' aan, waarmee je de PlayStation 4 veilig overeind kan laten staan.


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngSoftwarehttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
Software
In dit gedeelte zul je informatie aantreffen over:
PlayStation Dynamic Menu
PlayStation Dynamic Menu
Het PlayStation Dynamic Menu is het nieuwe besturingssysteem voor de PlayStation 4. Het besturingssysteem is erop gericht om snel te kunnen worden gebruikt, multitasken en sociale functionaliteiten (zoals het delen van screenshots uit games). Je vindt hieronder de eerste officiële trailer.


Daarnaast is er ook een live demo (YouTube URL) geweest tijdens Gamescom.

Apps
Entertainment Apps
Net zoals op de PlayStation 3 zal ook de PlayStation 4 weer een aantal entertainment apps krijgen. Deze apps verschillen in Europa per land, maar voor de Verenigde Staten is al het volgende rijtje bekend gemaakt:
 • Amazon Instant Video
 • Crackle
 • Crunchyroll
 • EPIX
 • Hulu Plus
 • Music Unlimited
 • NBA Game Time
 • Netflix
 • NHL GameCenter LIVE
 • Redbox Instant by Verizon
 • Video Unlimited
 • VUDU
 • YuppTV
In Nederland zijn op de PS3 op het moment ook de volgende apps beschikbaar. Het is de verwachting dat deze apps terugkeren naar de PS4.
 • NOS Sport Beta
 • NOS Video
 • Ximon
 • Vidzone
 • YouTube
 • MUBI
 • Netflix
Play As You Download
Sneller gamen met Play As You Download
Als je digitaal games aanschaft, dan zal "Play As You Download" van toepassing zijn: zo hoeft maar een gedeelte van de game gedownload en geïnstalleerd te worden en vervolgens kun je beginnen met spelen. De rest van de game wordt gedownload en geïnstalleerd in de achtergrond.

Je kunt hierdoor dus veel eerder beginnen met het spelen van een game.

Sony is van plan om met Gaikai, een cloud streaming service, games in de toekomst te gaan streamen. Dit betekent dat je in de toekomst direct kunt beginnen met het spelen van een game, vervolgens als deze gedownload is kun je de game spelen vanaf je harde schijf.

Suspend & Resume
Pauze functie
Suspend & Resume is een functie die je game pauzeert en de console vervolgens in een low-power modus plaatst. Stel je zit midden in een potje FIFA 14 en je moet plotselnig een paar uur weg, dan kun je de "Suspend & Resume" functie gebruiken. Zodra je terugkomt kun je de PS4 weer aanzetten en je kunt binnen enkele seconden meteen verdergaan waar je gebleven was.

Deze functie is niet beschikbaar bij de lancering, maar wordt later toegevoegd via een gratis software update.

"SHARE"-knop
SHARE knop op de DualShock 4
De DualShock 4-controller heeft een aparte "SHARE"-knop. Met deze knop kun je direct gameplay screenshots of videos spelen. Daarnaast kun je ook je eigen gameplay livestreamen via Twitch of UStream, twee bekende grote (game content) streaming sites.

Automatisch 15 minuten aan video
De PlayStation 4 houdt altijd automatisch de laatste vijftien minuten aan gameplay bij. Als je dus iets heel leuks of gaafs doet in een spel, dan kun je altijd op de "SHARE"-knop drukken en alsnog een video of screenshot delen.

Livestreamen
Je kunt ook je game livestreamen via bekende, grote websites. Indien je hiervoor kiest, kun je ook de PlayStation Camera gebruiken om live commentaar te geven of om jouw eigen gezicht ook in beeld te tonen.

Shortcuts
Je kunt de functionaliteit van de SHARE-knop tot een bepaalde mate zelf instellen. Zo kun je instellen dat bij het kort indrukken van de knop er automatisch een video wordt opgeslagen, bij het snel dubbel indrukken een screenshot en bij het lang indrukken het menu. Je kunt dit helemaal naar eigen wens instellen: je kunt bijvoorbeeld ook instellen dat 'lang indrukken' gelijk staat aan een screenshot maken.

PlayStation App voor IOS & Android
Vanaf 22 november: de nieuwe PlayStation App
Sony heeft een nieuwe PlayStation App voor iOS en Android gemaakt, welke vanaf 22 november beschikbaar zal zijn in Europa.

De PlayStation App bevat onder andere de volgende functionaliteiten:
 • Eigen profiel bekijken
 • Andersman profiel bekijken
 • Trofeeën van anderen en jezelf bekijken en vergelijken
 • Berichten versturen tussen PS4, PS3, PS Vita systemen en alle mobiele apparaten met de PlayStation App
 • De activiteiten van andere bekijken onder "What's New"
 • Een pushmessage weergeven zodra er een nieuwe melding of game uitnodiging is
 • De PlayStation website bekijken voor het laatste nieuws en game informatie
Daarnaast zijn er een aantal functies waar we iets dieper op ingaan, namelijk:
'PS4 Second Screen' functionaliteit
Sommige games zullen de Second Screen functionaliteit in de PlayStation App gebruiken. In The PlayRoom, een gratis game die wordt meegeleverd met alle PlayStation 4's, kun je bijvoorbeeld objecten tekenen op je smartphone/tablet om deze vervolgens direct in de game te importeren.

Andere games, zoals Watch_Dogs, kunnen ook gebruik maken van een losse, eigen applicatie.

Live gameplay bekijken
Op de PlayStation 4 kunnen gamers gameplay uploaden of livestreamen. Als de gamer de gameplay deelt, dan komt dit terecht in jouw persoonlijke "Whats New" scherm. Je kunt hier vervolgens de geüploade gameplay bekijken, of live meekijken als iemand op dat moment aan het livestreamen is.

PlayStation Store
De PlayStation App zal ook de PlayStation Store bevatten. Je kunt hier digitale content, zoals digitale games en downloadable content, kopen. Deze wordt vervolgens direct op je PlayStation 4 gedownload, waar je ook bent.

Afstandsbediening
De PlayStation App kan ook als afstandsbediening worden gebruikt. Je kunt een PlayStation 4 in stand-by modus zetten, opstarten of bijvoorbeeld je smartphone of tablet als toetsenbord voor je PS4 gebruiken.


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngGameshttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
Games
In dit gedeelte vind je meer informatie over de launch games (games waarmee het systeem wordt gelanceerd), launch window games (games die kort na de lanceerdatum uitkomen), exclusieve PS4 games en Free 2 Play games.

Indie Games
Games zoals Assassin's Creed IV: Black Flag, FIFA 14 en Call of Duty: Ghosts zijn van 'triple A' developers: van de grote ontwikkelstudio's. Sony focust zich echter ook enorm op zogenaamde indie games en developers.

Indie developers zijn 'independent developers', oftewel: onafhankelijke ontwikkelaars. Dit zijn vaak kleinere games met een veel kleiner budget. Deze games krijgen vaak minder aandacht, maar ze zijn vaak wel goedkoper. Het voordeel van indie games is dat ontwikkelaars de kans krijgen om nieuwe dingen uit te proberen: om creatief te zijn.

Sony focust zich erg op indie games en het is iets om in de gaten houden, want wie weet komen er nog wel hele leuke games uit voort. :)

Inhoudsopgave 'Games'
Launch (Window) Games

Je vindt hieronder een lijst met games die beschikbaar zijn vanaf 29 november 2013:

LAUNCH GAMES
GameOntwikkelaar
Uitgever
ReleasedatumExclusief?YouTube trailer
Angry Birds Star WarsRovio
Activision
29-11-2013PS4, XBO, Wii U, PS3, X360, Wii, PC, PS Vita, Nintendo 3DS, iOS, AndroidX
Assassin's Creed IV: Black FlagUbisoft Montreal
Ubisoft
29-11-2013Exclusieve content
PS4, XBO, Wii U, PS3, X360, PC
X
Battlefield 4DICE
Electronic Arts
29-11-2013PS4, XBO, PS3, X360, PCX
Blacklight: RetributionZombie Studios
Perfect World Entertainment
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PC
X
Call of Duty: GhostsInfinity Ward
Activision
29-11-2013PS4, XBO, Wii U, PS3, X360, PCX
ContrastCompulsion Games
Focus Home Interactive
29-11-2013PS4, PS3, X360, PCX
DC Universe OnlineSony Online Entertainment
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PS3, PC
X
DiveKickOne True Game Studios
Iron Galaxy Studios
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PS3, PC, PS Vita
X
Escape PlanFun Bits Interactive
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Only on PlayStation
PS4, PS Vita
X
FIFA 14EA Canada
Electronic Arts
29-11-2013PS4, XBO, PS3, X360, Wii, PC, PS Vita, Nintendo 3DS, iOS, AndroidX
Flowthatgamecompany
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PS3, PC, PS Vita
X
Flowerthatgamecompany
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Only on PlayStation
PS4, PS3, PS Vita
X
Injustice: Gods Among Us Ultimate EditionHigh Voltage Software
Warner Bros. Interactive Entertainment
29-11-2013PS4, Wii U, PS3, X360, PC, PS Vita, iOS, AndroidX
Just Dance 2014Ubisoft
Ubisoft
29-11-2013PS4, XBO, Wii U, PS3, X360, WiiX
Killzone: Shadow FallGuerilla Games
Sony Computer Entertainmen
29-11-2013Only on PS4X
KnackSCE Japan Studio
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Only on PS4X
LEGO Marvel Super HeroesTT Games
Warner Bros. Interactive Entertainment
29-11-2013Exclusieve content
PS4, XBO, Wii U, PS3, X360, PC, PS Vita, Nintendo 3DS
X
Madden NFL 25EA Tiburon
EA Sports
29-11-2013PS4, XBO, PS3, X360, iOS, AndroidX
NBA 2K14Visual Concepts
2K Sports
29-11-2013Exclusieve content
PS4, XBO, PS3, X360, PC, iOS, Android
X
NBA Live 14EA Tiburon
Electronic Arts
29-11-2013PS4, XBOX
Need for Speed: RivalsGhosts Games
Electronic Arts
29-11-2013PS4, XBO, PS3, X360, PCX
ResogunHousemarque
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Only on PS4X
Skylanders: Swap ForceVicarious Visions
Activision
29-11-2013PS4, XBO, Wii U, PS3, X360, Wii, Nintendo 3DSX
Sound ShapesQueasy Games
Sony Computer Entertainment
29-11-2013Only on PlayStation
PS4, PS3, PS Vita
X
Super MotherloadXGen Studios
XGen Studios
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PS3, PC
X
The PlayRoomSony
Sony
29-11-2013Only on PS4X
Tine 2: Complete StoryAtlus
Sony Computer Entertainment
29-11-2013PS4, Wii U, PS3, X360, PCX
Tiny BrainsSpearhead Games
Spearhead Games
29-11-2013Only on PS4X
War ThunderGaijin Entertainment
Gaijin Entertainment
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PC
X
WarframeDigital Extremes
Digital Extremes
29-11-2013Console Exclusive
PS4, PC
X


Daarnaast komen de volgende games uit gedurende de 'launch window'. De launch window is een periode, enkele maanden, na de lanceerdatum.
 • 1001 Spikes
 • Awesomenauts: Assemble
 • Backgammon Blitz
 • Basement Crawl
 • CounterSpy
 • Daylight
 • Deep down
 • Doki-Doki Universe
 • DriveClub
 • Hohokum
 • inFamous: Second SOn
 • Mercenary Kings
 • Minecraft
 • N++
 • Octodad: Dadliest Catch
 • Oddworld: New 'n' Tasty
 • Outlast
 • Pinball Arcade
 • PlanetSide 2
 • Pool Nation Extreme
 • Primal Carnage: Genesis
 • Putty Squad
 • Ray's the Dead
 • The Witness
 • Thief
 • Transistor
 • Wolfenstein: The New Order
Exclusieve Games

Sony heeft beloofd om voor het einde van 2014 meer dan 20 PS4 exclusives, uitgegeven door Sony Computer Entertainment, op de markt te brengen.

Lijst met aangekondigde PS4 exclusives (1st party) Vermoedelijk onderdeel van de 20 aangekondige exclusives
 • DriveClub
 • Everybody's Gone to the Rapture
 • inFamous: Second Son
 • Killzone: Shadow Fall
 • Knack
 • The Order: 1886
 • The PlayRoom Free 2 Play Vermoedelijk niet onderdeel van de 20 exclusives
 • Resogun
 • Rime
 • Shadow of the Beast
Lijst met aangekondigde PS4 exclusives (3rd party) Niet uitgebracht door Sony Computer Entertainment en vermoedelijk niet onderdeel van de beloofde 20 games
 • Basement Crawl
 • Deep Down Free 2 Play
 • Dream Club: Host Girls on Stage
 • Earth Defence Force
 • The Idolm@ster (working title)
 • Joysound Drive 2
 • Lily Bergamo
 • Mobile Suit Gundam
 • N++
 • Nikoli no Puzzle 4: Sudoku
 • Phantom Breaker: Battle Grounds Overdrive
 • Pool Nation Extreme/FX
 • Totterno E Mahjong Plus
Lijst met PS4 games exclusief voor het PlayStation-merk Deze games komen dus ook uit voor PS3 en/of PS Vita
 • Doki-Doki Universe
 • Escape Plan
 • Flower
 • Helldivers
 • Hohokum
 • MLB 14: The Show
 • Natural Doctrine
 • Pavilion
 • Rocketbirds 2: Evolution
 • Sound Shapes
 • Super Exploding Zoo
 • Switch Galaxy Ultra
 • Velocity 2X
 • Yakuza Ishin
Lijst met PS4 games die niet op Xbox One uitkomen
 • Assault Android Cactus
 • The Binding of Isaac: Rebirth
 • Blacklight: Retribution Free 2 Play
 • Blast 'Em Bunnies
 • Contrast
 • Cosmic Star Heroine
 • CounterSpy
 • Daylight
 • DC Universe Online Free 2 Play
 • Divekick
 • Don't Starve
 • Dragon's Prophet Free 2 Play
 • DUST 514 Free 2 Play
 • Dynasty Warriors 8 with Xtreme Legends Bundle
 • Dez
 • EverQuest Next Free 2 Play
 • Final Fantasy XIV: A Realm Reborn
 • Final Horizon
 • flOw
 • Galak-Z: The Dimensional
 • GlowTag
 • Guilty Gear Xrd
 • Guns of Icarus Online
 • H-Hour World's Elite
 • Hotline Miami 2: Wrong Number
 • Hyper Light Drifter
 • Injustice: Gods Among Us Ultimate Edition
 • Mercenary Kings
 • Nuclear Throne
 • Octodad: Dadliest Catch
 • Onigiri Free 2 Play
 • Outlast
 • PlanetSide 2 Free 2 Play
 • Primal Carnage: Genesis
 • Project: Heart and Soul
 • Project Phoenix
 • Putty Squad
 • QuickDraw
 • Ray's the Dead
 • Road Not Taken
 • Rogue Legacy
 • Samurai Gunn
 • Secret Ponchos
 • Sherlock Holmes: Crimes and Punishments
 • SOMA
 • Sportsfriends
 • Starbound
 • Super Motherload
 • Tiny Brains
 • Transistor
 • Volume
 • War Thunder Free 2 Play
 • Warframe Free 2 Play
 • Wasteland Kings
 • The Witness
Gratis (Free 2 Play) Games
Wat zijn Free 2 Play games?
Free 2 Play games zijn games die gratis te downloaden zijn. Ontwikkelaars verdienen geld aan deze games door middel van advertenties of door de verkoop van in-game items.

Free 2 Play games kun je in principe dus altijd uitproberen en gratis downloaden. Bevalt het je niet? Dan verwijder je de game gewoon weer.

Lijst met Free 2 Play games Dikgedrukte games zijn F2P games beschikbaar wanneer de PS4 lanceert op 29 november
 • Blacklight: Retribution
 • DC Universe Online
 • Deep Down
 • Dragon's Prophet
 • DUST 514
 • EverQuest Next
 • Onigiri
 • PlanetSide 2
 • The PlayRoom Minigames voor gebruik met de PlayStation Camera en DualShock 4 controller. Standaard geïnstalleerd op elke PS4.
 • War Thunder
 • Warframe


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngOnline / Cloud serviceshttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
Online / Cloud services
De PlayStation 4 zal verscheidene online functionaliteiten bevatten. Sony heeft een betaalde service, genaamd PS+, van gemiddeld iets meer dan €4 per maand. Daarnaast zijn er ook een aantal gratis diensten.
PlayStation Plus
PlayStation Plus
PlayStation Plus is een betaalde dienst van Sony die zorgt voor enkele extra voordelen. Deze dienst kost €49.99/jaar, €14,99/kwartaal of €6.99/maand. Deze dienst is niet verplicht.

De voordelen van PlayStation Plus in een notendop:
 • Online Multiplayer
  Online Multiplayer zorgt ervoor dat je online tegen andere kunt gamen. Je kunt bijvoorbeeld in Call of Duty, online tegen andere spelers strijden.
 • Instant Game Collection
  Met PlayStation Plus krijg je toegang tot de 'Instant Game Collection': als je je inschrijft krijg je direct toegang tot een aantal top games (metacritic-score van 70 of hoger). Daarnaast krijg je elke maand een nieuwe gratis PS4 game
 • Kortingen
  Je krijgt in de online PlayStation Store kortingen
 • Online Game Saves
  Jouw game saves worden online opgeslagen, waardoor je op elke PS4 verder kan gaan in een game waar jij gebleven was.
 • Andere voordelen
  Onder andere exclusieve game content, automatische download en installatie van game patches, en meer.
PS+: Multiplayer
Online Multiplayer zal op de PS4 onderdeel zijn van PS+. Als je dus online tegen andere wilt spelen, dan zul je PS+ nodig hebben.

De reden die hiervoor werd gegeven is:
"If we keep giving away online access for free, the natural pressure is that we have to cut down on the cost to provide this free service. But that's conflicting with our goal of being able to provide very robust and great online services going forward. So we decided that on PS4, because we want to continue to invest and improve our new services, we've asked the most engaged consumers in the online activities to share the burden with us so that we can continue to invest."
Het komt er dus op neer dat, als multiplayer gratis was geweest, ze veel minder zouden kunnen investeren in het PlayStation Netwerk omdat het 'natuurlijke ding om te doen' bezuinigen is. Aangezien er nu geld binnenstroomt voor multiplayer, betekent dit dat ze het netwerk veel meer kunnen verbeteren en dus ook veel competitiever kunnen zijn met de competitie die al sinds 2005 geld vraagt voor online multiplayer.

PS+: Gratis Games
Als je PlayStation Plus hebt, dan krijg je ook elke maand gratis games:
 • Twee gratis PS3 games
 • Twee gratis PS Vita games
 • Één gratis PS4 game
Daarnaast krijg je, als je je net inschrijft, onmiddelijk gratis een aantal andere games. Alle games die worden weggegeven via PS+ hebben een metacritic-score van minimaal 70, waardoor je altijd goede kwaliteit games hebt.

Twee gratis PS4 games bij lancering PlayStation 4
Bij de lancering van de PS4 krijg je, met PS+, onmiddelijk twee gratis PS4 games, namelijk:
 • Contrast
 • Resogun
Het aanbod wordt elke maand vernieuwd: je moet er dus op tijd bij zijn, want je kunt de games niet achteraf downloaden. Je kunt de games wél nogmaals achteraf downloaden als je ze al een keer eerder hebt gedownload.

Je kunt de gratis games via PS+ alleen spelen als je lid bent van PS+.

PS+: Korting in PS Store
Met PS+ krijg je korting in de digitale online PlayStation Store. Je krijgt meestal korting op indie games of oudere triple A games, die al in prijs zijn verlaagd.

De korting bedraagt meestal 25%.

PS+: 1 GB cloud Game Saves
Met PS+ kun je al Game Saves direct 'in de cloud' opslaan. Dit betekent dat je op elke PS4 direct weer bij je Game Saves kan.

Je krijgt voor de PS4 1 GB aan Cloud Saves. Als je ook een PS3 of PS Vita hebt, dan krijg je er voor elk nog eens 1 GB bovenop.

PS+: Andere extras
Met PS+ krijg je ook andere voordelen, zo kun je bijvoorbeeld een aantal triple A games gratis uitproberen voor een periode van 1 uur. Game Patches worden automatisch gedownload en geïnstalleerd in de achtergrond, waardoor je niet hoeft te wachten op een Game Patch als deze is uitgekomen.

Cross-Game Chat
Cross-Game Chat is gratis op de PS4. Je kunt een lobby aanmaken waarin tot wel 8 personen met elkaar kunnen praten.

Als je niet de eigenaar bent van zo'n lobby, dan kun je een verzoek indienen bij de eigenaar om iemand anders toe te laten tot de lobby.

Daarnaast kun je tegelijkertijd in meerdere lobby's zitten. Zo zou je in, bijvoorbeeld, een potje online Call of Duty in de lobby's van beide teams kunnen zitten waardoor je als een soort 'double agent' kan werken.

Daarnaast kun je ook 'voicemail berichten' (tot 15 seconden) achterlaten voor andere gebruikers.

Daarnaast heb je ook de 'traditionele chat', waarbij je via tekstberichten met elkaar kunt praten.

Overal Toegang
Je kunt op elke PS4 direct met jouw eigen gegevens inloggen. Dit betekent dat je overal toegang hebt tot jouw (digitale) games en deze overal kunt spelen. In principe, als je alleen maar digitaal games koopt, kun je op elke PS4 - waar ook ter wereld - bij je games en deze gaan spelen.

Zodra je uitlogt van zo'n "gast PS4" worden al je gegevens direct en permanent verwijderd, waardoor er niets van jou achterblijft.

Remote Play (PS Vita)
Vrijwel alle PS4 games ondersteunen "Remote Play", tenzij deze gebruikmaken van bepaalde accessoires zoals de PlayStation Camera. Dit houdt in dat je jouw PS4 games direct op je PS4 kan spelen.

Verbindingsmogelijkheid 1/3: directe connectie
Je PlayStation 4 moet hiervoor verbonden zijn met een LAN internetkabel. Vervolgens kan de PS4 direct contact leggen met jouw PS Vita. Het voordeel hiervan is dat je geen last hebt van andere apparaten op je thuisnetwerk en de lag zo klein mogelijk is.

Verbindingsmogelijkheid 2/3: draadloos via router
Je PlayStation 4 is in dit geval draadloos verbonden met je router. Je router zoekt vervolgens de PlayStation Vita. Ook deze mogelijkheid zorgt voor heel erg weinig lag, maar je loopt het risico dat andere apparaten op het netwerk bijvoorbeeld torrents aan het downloaden zijn.

Verbindingsmogelijkheid 3/3: weg van huis, via het internet
Dit is de meest risicovolle verbinding. In dit geval loopt Remote Play volledig via het internet, waardoor zowel het internet thuis als op de plek waar je op dat moment bent erg goed moet zijn. Is dit niet het geval, dan is er een kans op lag.

Gaikai
Gaikai lanceert in 2014 in de Verenigde Staten en vermoedelijk ook in Europa.

Wat is Gaikai?
Gaikai is Sony's streaming dienst voor PlayStation. Deze dienst zal in de toekomst onder andere PlayStation 3 games naar je PS4 kunnen streamen.

Wat zijn de mogelijkheden?
In een best-case scenario heb je dadelijk overal toegang tot je PS4 collectie. Je zult dan op je tablet, smartphone, laptop, smart TV, etc. al je PS4 games kunnen spelen, door deze simpelweg te streamen via Gaikai.

Maar gaat het wel werken... dit is toch erg onbetrouwbaar?
Het is nog onbekend hoe goed deze dienst gaat werken, maar diensten zoals Netflix hebben inmiddels wel bewezen dat het streamen van content een serieuze mogelijkheid is.


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngSpecificatieshttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
Voor de technische specificaties van de PlayStation 4 verwijzen wij je door naar de officiële PlayStation 4 website.

http://nl.playstation.com/ps4/features/techspecs/


http://i.imgur.com/hUqxHwE.pngGallerijhttp://i.imgur.com/hUqxHwE.png
Gallerij: PlayStation 4
Klik op foto voor hogere resolutie
http://i.imgur.com/LtSpd2Us.jpg http://i.imgur.com/rxoZhR3s.jpg http://i.imgur.com/dRWT8y8s.jpg http://i.imgur.com/2Gsgrixs.jpg http://i.imgur.com/R36j1J0s.jpg http://i.imgur.com/sbTmStFs.jpg

http://i.imgur.com/y9PIHeus.jpg http://i.imgur.com/009jhxFs.jpg http://i.imgur.com/wEQDxXEs.jpg http://i.imgur.com/0C3N3kXs.jpg http://i.imgur.com/N5xXaC5s.jpg http://i.imgur.com/wKMd3wbs.jpg

http://i.imgur.com/US9XsVos.jpg http://i.imgur.com/8DQGTO7s.jpg http://i.imgur.com/BbFvI5Bs.jpg http://i.imgur.com/fHqVhw5s.jpg http://i.imgur.com/SkShKISs.jpg http://i.imgur.com/ZJ3ZFeUs.jpg

http://i.imgur.com/k2UwUHes.jpg http://i.imgur.com/Z4HoAe1s.jpg http://i.imgur.com/PpQh7cMs.jpg http://i.imgur.com/uS0GpZHs.jpg

Gallerij: DualShock 4
Klik op foto voor hogere resolutie
http://i.imgur.com/NMjPPSbs.jpg http://i.imgur.com/ZxLqz1As.jpg http://i.imgur.com/jUOQ9v0s.jpg http://i.imgur.com/EZy3jQxs.jpg http://i.imgur.com/aMcnkFfs.jpg http://i.imgur.com/rOtGykNs.jpg

http://i.imgur.com/TCueN3zs.jpg http://i.imgur.com/EC2zFgTs.jpg http://i.imgur.com/zbGLc2Es.jpg http://i.imgur.com/gAkPDPes.jpg http://i.imgur.com/pRjjY7Is.jpg http://i.imgur.com/Wrs2GlGs.jpg

http://i.imgur.com/ShztTpWs.jpg http://i.imgur.com/RfvgmOqs.jpg http://i.imgur.com/lvwkQpvs.jpg

Gallerij: PlayStation 4 Camera
Klik op foto voor hogere resolutie
http://i.imgur.com/MidsGeJs.jpg http://i.imgur.com/ZvVYnx4s.jpg http://i.imgur.com/ItTLv35s.jpg http://i.imgur.com/RbTTn1Ks.jpg http://i.imgur.com/hkJiwx1s.jpg http://i.imgur.com/U6jDRV5s.jpg

http://i.imgur.com/Dntuffus.jpg http://i.imgur.com/K0uUF1ps.jpg http://i.imgur.com/YQM0I1Ls.jpg http://i.imgur.com/2WEIPHDs.jpg


 • Protax
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 03-06 23:30
Matched: account, us
Vraagje...

Ik heb sinds afgelopen vrijdag een PS4, nog geen tijd gehad om PS+ aan te schaffen.
Wel heb ik twee accounts aangemaakt (EU & US), en heb ik even rondgekeken in beide stores.
Nu valt mij op dat de prijzen in de US store idd lager zijn, maar de echt goede aanbiedingen zie ik niet staan.
Komt dit misschien doordat ik nog geen PS+ aangeschaft heb?

 • Alvanosa
 • Registratie: Januari 2012
 • Laatst online: 23:15
Matched: account, us
Protax schreef op zondag 24 augustus 2014 @ 17:33:
Vraagje...

Ik heb sinds afgelopen vrijdag een PS4, nog geen tijd gehad om PS+ aan te schaffen.
Wel heb ik twee accounts aangemaakt (EU & US), en heb ik even rondgekeken in beide stores.
Nu valt mij op dat de prijzen in de US store idd lager zijn, maar de echt goede aanbiedingen zie ik niet staan.
Komt dit misschien doordat ik nog geen PS+ aangeschaft heb?
Gebruik je US account om de games digitaal te kopen en je EU om online te spelen. Kun je het US account met iemand delen in de buurt dan scheelt het zomaar 60% op de games.

PSN: Alvanosa


 • Protax
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 03-06 23:30
Matched: account, us
Alvanosa schreef op zondag 24 augustus 2014 @ 17:41:
[...]

Gebruik je US account om de games digitaal te kopen en je EU om online te spelen. Kun je het US account met iemand delen in de buurt dan scheelt het zomaar 60% op de games.
Die laatste regel moet je even toelichten a.u.b. :)
Scheelt denk ik toch 15/20 euro per spel?

 • Alvanosa
 • Registratie: Januari 2012
 • Laatst online: 23:15
Matched: account, us
Protax schreef op zondag 24 augustus 2014 @ 17:51:
[...]


Die laatste regel moet je even toelichten a.u.b. :)
Scheelt denk ik toch 15/20 euro per spel?
Assnnetworks bijvoorbeeld die deelt zijn us account met een vriend. Hij heefr de account als primair ingesteld en zijn vriend gebruikt die account. Hun delen de kosten van de aankoop. Assn gebruikt zijn eigen account met de US als primair. En zijn vriend speelt op de US account. Je koopt een game en beiden kunnen spelen.

PSN: Alvanosa


 • techetga
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 05-05 20:51
Matched: account, us
Alvanosa schreef op zondag 24 augustus 2014 @ 17:41:
[...]

Gebruik je US account om de games digitaal te kopen en je EU om online te spelen. Kun je het US account met iemand delen in de buurt dan scheelt het zomaar 60% op de games.
Heb vandaag ps+ gekocht, telefoonverificatie is wel nodig maar dit kan je omzeilen met pinger. Ik heb het alleen nog niet kunnen activeren omdat PSN offline is :(

 • techetga
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 05-05 20:51
Matched: account, us
Alvanosa schreef op zondag 24 augustus 2014 @ 17:56:
[...]

Assnnetworks bijvoorbeeld die deelt zijn us account met een vriend. Hij heefr de account als primair ingesteld en zijn vriend gebruikt die account. Hun delen de kosten van de aankoop. Assn gebruikt zijn eigen account met de US als primair. En zijn vriend speelt op de US account. Je koopt een game en beiden kunnen spelen.
Werkt dat ook online?

 • AtlAntA
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 20:51
Matched: account, us
Rik91 schreef op zondag 24 augustus 2014 @ 23:05:
Mensen ervaring met US PSN tegoed kopen bij offgamers.com, en dan via iDEAL?

Bij pcgamesupply.com komt er ineens een fee van 10 euro bij, hoezo daar wel en niet bij offgamers. Zit er een addertje onder het gras ergens?
Ik gebruik ook offgamers via ideal. De 1e x moet je je account verifieren met een sms code. Daarna krijg je binnen het half uur je code die je in de us store kunt invullen. Alle keren daarna was het bij mij binnen 15 minuten geregeld. Je betaald wel ongeveer een halve euro meer dan huidige dollar/euro koers. Dat zal hun winst zijn neem ik aan.

Ben je erg van de centen dan raad ik je aan om de dollar euro koers ook wat in de gaten te houden dat kan je wel een euro of wat schelen per dag.

PVoutput Wie goed doet, die goed ontmoet.


 • R1kske
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 03-06 15:45
Matched: account, us
AtlAntA schreef op zondag 24 augustus 2014 @ 23:09:
[...]


Ik gebruik ook offgamers via ideal. De 1e x moet je je account verifieren met een sms code. Daarna krijg je binnen het half uur je code die je in de us store kunt invullen. Alle keren daarna was het bij mij binnen 15 minuten geregeld. Je betaald wel ongeveer een halve euro meer dan huidige dollar/euro koers. Dat zal hun winst zijn neem ik aan.

Ben je erg van de centen dan raad ik je aan om de dollar euro koers ook wat in de gaten te houden dat kan je wel een euro of wat schelen per dag.
Jo bedankt voor de snelle reacties Atlanta en bullet NL! Hopen dat de PSN Store binnenkort weer open is om even Diablo binnen te halen.

Die paar euro van de koersschommelingen kan mij gestolen worden, zolang het niet teveel scheelt.

Steam: rh1991

Bakstenen en flessen kun je ook tegen ze aan gooien. Als je er daarna op af sprint, heb je maar 1 hit van je melee wapen nodig om ze dood te krijgen.

Net de inFamous DLC ook maar aangeschaft. Erg handig, dat pre-loaden. Best ideaal, een US account. Je kan eerder spelen en je bent goedkoper uit. Had ik eerder moeten doen.

 • Avioto
 • Registratie: Januari 2012
 • Laatst online: 08-05 21:34
Matched: account, us
bram1984 schreef op maandag 25 augustus 2014 @ 13:29:
Net de inFamous DLC ook maar aangeschaft. Erg handig, dat pre-loaden. Best ideaal, een US account. Je kan eerder spelen en je bent goedkoper uit. Had ik eerder moeten doen.
Die heb ik ook besteld een tijdje geleden. Nu kreeg ik een mail dat mijn order geannuleerd is, maar ik krijg wel een gratis dlc code voor een jas ofzo :? En mijn geld is nog niet teruggestort.

Steam/XBL: Avioto


 • Martell
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 16-05 23:53
Matched: account, us
bram1984 schreef op maandag 25 augustus 2014 @ 20:02:
[...]


Je zou al kunnen pre-loaden, of is dat alleen de US versie? Ik heb die van mij al binnen in ieder geval. Er loopt nu een teller af.
Helaas niet. Heb hetzelfde probleem als Avioto, de game is niet beschikbaar voor aankoop. Bij m'n downloadlijst staat de game zelf wel, echter zonder afbeelding. Als ik op Downloaden naar PS4 druk doet ie ook niks. Zal morgen eens bellen naar Sony. Hopelijk kunnen ze de game van m'n account af halen, zodat ik 'm opnieuw kan bestellen.

 • Jurray
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 30-08-2022
Matched: account, us
Is het toegestaan om een PS US account aan te maken en daar vandaan te downloaden en dan vervolgens lekker te spelen in europa ? kan je daar geen problemen mee krijgen kwa release dates enzo ?

 • Jurray
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 30-08-2022
Matched: account, us
Moet je dan ook via je US account die games spelen of kan dat ook gewoon via je Europe account ? wil namelijk niet gebanned worden of iets in die richting.

 • Origins
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 07-03-2022
Matched: account, us
Je wordt niet gebanned geen zorgen, je kunt je US account master maken vervolgens de game downloaden en dan kun je met je EU account gewoon gamen.

PSN: Mallakai-NL


 • Jurray
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 30-08-2022
Matched: account, us
Origins schreef op woensdag 27 augustus 2014 @ 11:41:
Je wordt niet gebanned geen zorgen, je kunt je US account master maken vervolgens de game downloaden en dan kun je met je EU account gewoon gamen.
Top, verschil zal er nu niet zoveel wezen toch, of heeft US veel meer aanbod ?

 • libbes1979
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 13-12-2022
Matched: account, us
heb us account als master en daarmee speel ik ook. Bannen zal wel wat meevallen

PSN: libbes1979


 • Origins
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 07-03-2022
Matched: account, us
Vooral goedkoper! dat is het grote verschil, kijk even voor de zekerheid voor het aanmaken van een account op google.
Zorg dat je dan een staat pakt die belasting vrij is (delaware) adresje pakken en klaar.

Als je op http://www.psx-sense.nl/ (nee maak geen reclame, heb verder niets met de site) komt er op dinsdag en woensdag updates binnen over de store (US en EU) heb je gelijk een overzicht.

PSN: Mallakai-NL


 • corset
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 04-06 18:30
Matched: account, us
Origins schreef op woensdag 27 augustus 2014 @ 11:45:
Vooral goedkoper! dat is het grote verschil, kijk even voor de zekerheid voor het aanmaken van een account op google.
Zorg dat je dan een staat pakt die belasting vrij is (delaware) adresje pakken en klaar.

Als je op http://www.psx-sense.nl/ (nee maak geen reclame, heb verder niets met de site) komt er op dinsdag en woensdag updates binnen over de store (US en EU) heb je gelijk een overzicht.
1 toevoeging hierop. Ontwijk de PSX sense community! 1 groot hol van CoD/BF fanboys daar.. Erg leuk zooitje als je drama wil lezen. Maar voor de rest niet xD

Qua US account, toch maar een keer in verdiepen. Hoor wel goede verhalen erover.

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • Bellerophon
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 02-04 20:53

Bellerophon

Persona non grata

Matched: account, us
lanerios schreef op woensdag 27 augustus 2014 @ 11:50:
[...]


1 toevoeging hierop. Ontwijk de PSX sense community! 1 groot hol van CoD/BF fanboys daar.. Erg leuk zooitje als je drama wil lezen. Maar voor de rest niet xD

Qua US account, toch maar een keer in verdiepen. Hoor wel goede verhalen erover.
Ik ga er dit weekend eens voor zitten 8)

PSN: Bellerophon-


 • B-Bandit
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 23:48
Matched: account, us
lanerios schreef op woensdag 27 augustus 2014 @ 11:50:
[...]


1 toevoeging hierop. Ontwijk de PSX sense community! 1 groot hol van CoD/BF fanboys daar.. Erg leuk zooitje als je drama wil lezen. Maar voor de rest niet xD

Qua US account, toch maar een keer in verdiepen. Hoor wel goede verhalen erover.
Ik heb het vd week ook gedaan. Doe het alleen bij spellen die ik toch niet zou doorverkopen. Dus first light maar ook destiny. En coop games als diablo. Scheelt toch al aanzienlijk en verlaagt de drempel. Infamous nu voor 11.50 gespeeld.

Psn=Boobybandit - i7 8700K | Asus Prime Z370-A | Corsair Vengeance 16GB DDR4 @3200Mhz| AORUS GTX 1080TI 11Gb Extreme edition | Logitech Z-5400 | Corsair 750W | ASUS PB 279Q


 • Alvanosa
 • Registratie: Januari 2012
 • Laatst online: 23:15
Matched: account, us
Scrisissszzz schreef op vrijdag 29 augustus 2014 @ 09:58:
Iemand Destiny pre order in de US Store gedaan? Dan game je straks toch op dezelfde servers als de EU spelers?
Als je je US account als primary hebt ingesteld kun je met je EU account gewoon Destiny op de EU servers spelen.

PSN: Alvanosa


 • Scrisissszzz
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 03-06 20:54
Matched: account, us
Alvanosa schreef op vrijdag 29 augustus 2014 @ 10:09:
[...]

Als je je US account als primary hebt ingesteld kun je met je EU account gewoon Destiny op de EU servers spelen.
Dat dacht ik al, top!

PSN: Scrisissszzz Xbox Live: ScrisissszzzNL | "...Beasts all over the shop... You'll be one of them, sooner or later..."


 • D3ft0n3
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 00:57
Matched: account, us
Ik heb ook maar een PS4 gekocht. Het duurde even voordat ik deze generatie een keuze had gemaakt, maar ik ben er blij mee :D De PS3 had ik overgeslagen dus de remasters zijn een geschenk uit de hemel voor mij :D Wat is TLOU supervet, 1 van mijn meest intense spelervaringen van de laatste jaren.

Maar kan iemand een korte samenvatting geven over het gebruik van een US account? Is het mogelijk met een US account games te kopen en vervolgens naar je EU account te switchen om de game daar te spelen? Is dat nodig om multiplayer te spelen in de EU regio?

Ignorance Is Bliss


 • D3ft0n3
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 00:57
Matched: account, us
Thanks :D Je kunt dus met je US account op de Europese servers gamen? Wat zijn dan eigenlijk de nadelen van een US account?

Bedankt voor je hulp ;)

Ignorance Is Bliss


 • bartburg
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 31-05 14:44
Matched: account, us
D3ft0n3 schreef op zaterdag 30 augustus 2014 @ 11:40:
[...]


Thanks :D Je kunt dus met je US account op de Europese servers gamen? Wat zijn dan eigenlijk de nadelen van een US account?

Bedankt voor je hulp ;)
Zou er een kans zijn dat ze de us content gaan blokkeren voor eu?

 • Sandyman538
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 23:18

Sandyman538

SandstorM [148839]

Matched: account, us
Oneens, want voor zulke zaken heb je ook een vrij simpele zoekfunctie. Je kunt in dit topic zoeken.

Voorbeeldje: http://gathering.tweakers..._keywords%5D=us%20account

Zoals je ziet is een ieder behulpzaam, maar een beetje eigen initiatief wordt nog meer gewaardeerd.

Hattrick: playing IV.50
PSN: Sandyman


 • Theo27
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-05 13:14
Matched: account, us
Klopt inderdaad dat er maar een aantal demo's in de EU store staan. Je kunt een US account aanmaken dan heb je soms iets andere demo's dan in de EU store.

Psn - Scrooge-NL


 • Theo27
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-05 13:14
Matched: account, us
wesdre schreef op maandag 01 september 2014 @ 19:01:
Iemand een goede tip waar ik Amerikaanse psn tegoed kaarten kan kopen? Tbv destiny uit USA psn store.
Amazon.com gewoon een US account aanmaken met een fake adres. Die van mij komt uit Billings Montana( geen tax ) Creditcard nummer invoeren...Klaar. Op Amazon hoef je geen toeslag op de PSN cards te betalen. 25 dollar is ook echt 25 dollar :)

[Voor 11% gewijzigd door Theo27 op 01-09-2014 19:20]

Psn - Scrooge-NL


 • wesdre
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 23-05 23:32
Matched: account, us
Theo27 schreef op maandag 01 september 2014 @ 19:18:
[...]


Amazon.com gewoon een US account aanmaken met een fake adres. Die van mij komt uit Billings Montana( geen tax ) Creditcard nummer invoeren...Klaar. Op Amazon hoef je geen toeslag op de PSN cards te betalen. 25 dollar is ook echt 25 dollar :)
Top!! Dat is nog een betere optie. Gelijk maar ff aanmaken
Thanks

PSN id: wesdre1

wesdre schreef op maandag 01 september 2014 @ 19:27:
[...]


Okay dat kan dus ook maar neemt hij dan niet het adres van je cc over? Want heb het geprobeerd met mijn huidige Paypal maar dat was no-go
Je moet een Amerikaans Paypal account gebruiken, je Nederlandse Paypal account gaat NIET werken in de US Store.. Ik heb daar een Amerikaans adres ingevuld en dat gekoppeld met mijn Nederlandse credit card. Vervolgens inloggen met mn Amerikaanse Paypal en afrekenen vanaf mn NL credit card :)

Heb op deze manier een stuk of 15 games/dlc etc gekocht via de US Store het afgelopen jaar :)

[Voor 5% gewijzigd door ASNNetworks op 01-09-2014 19:29]

koop geen eBay/Marktplaats 'digitale' games | games sharen/kopen uit andere Store


 • wesdre
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 23-05 23:32
Matched: account, us
ASNNetworks schreef op maandag 01 september 2014 @ 19:29:
[...]

Je moet een Amerikaans Paypal account gebruiken, je Nederlandse Paypal account gaat NIET werken in de US Store.. Ik heb daar een Amerikaans adres ingevuld en dat gekoppeld met mijn Nederlandse credit card. Vervolgens inloggen met mn Amerikaanse Paypal en afrekenen vanaf mn NL credit card :)

Heb op deze manier een stuk of 15 games/dlc etc gekocht via de US Store het afgelopen jaar :)
Okay, nou dan ga ik voor die optie.
Ff snel registeren dan maar met 90210 ;)

PSN id: wesdre1

wesdre schreef op maandag 01 september 2014 @ 19:59:
Amerikaanse Paypal registeren lukt niet, ben bang dat die us ip nodig heeft. En ga natuurlijk geen free proxy gebruiken en al m'n Prive gegevens invullen, pass, cc enz
Apart, mij is het gewoon gelukt. Misschien is er het een en ander veranderd, heb dat account langere tijd geleden al gemaakt namelijk.

koop geen eBay/Marktplaats 'digitale' games | games sharen/kopen uit andere Store


 • Amok
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 23:23
Matched: account, us
ASNNetworks schreef op maandag 01 september 2014 @ 19:25:
Beste optie is een Amerikaans Paypal account gebruiken gekoppeld met je NL credit card ;) Direct vanaf de PS Store op je PS4 games kopen en downloaden. Geen gedoe met kaarten en tegoed dat steeds over blijft.
Bedankt voor deze tip. Gelijk een US paypal accountje aangemaakt. :*)

 • HertogJack
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 05-05 20:38
Matched: account, us
Heeft iemand een idee wat ik nu weer verkeerd doe?

Was even op mn us account en die op primair gezet

Daarna geswitched naar mn eu/nl account voor een multiplayer ronde bf4, krijg ik de melding dat ik ps+ moet hebben en dus niet kan spelen.

Maar ik heb gewoon psplus?? :(

Vorige keer ook update geinstalles, heb al in uit uitgelogd bij psn network.

psn: HertogJack


 • AlphaBlack_NL
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 22:32
Matched: account, us
Ricloo86 schreef op vrijdag 05 september 2014 @ 09:54:
Vraagje:
Ik ben overgestapt van Xbox naar PS4 en heb deze via MP van iemand gekocht.
Alles keurig geregeld en goede verkoop.

Nu zit ik alleen met een probleem dat ik niet de hoofdgebruiker ben en de verkoper niet meer reageert op zijn mail.
Ik heb geen wachtwoord o.i.d. en kan dus ook zijn account niet verwijderen.
Het lijkt nu ook dat ik minder rechten heb en bijvoorbeeld premium pakket van BF4 niet kan downloaden.
Daarbij ben ik nog niet geheel thuis met PS en heb ik FIFA14 van mijn account verwijderd i.p.v. de disc uit te laten werpen. Deze heeft de verkoper op de harde schijf gedownload en gekocht, ik kan hem nu niet terug vinden en ook niet opnieuw downloaden mits ik het volledige bedrag overmaak.

Iemand die weet wat ik kan doen? Alvast bedankt voor de reactie.
https://support.us.playst...d/5044/~/ps4%3A-safe-mode

PS4 in safemode zetten en dan optie 6 ;)

 • embee
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 03-05 11:38

embee

MTGA: Yue-Gung#67121

Matched: account, us
Je moet je wel bedenken dat je dan alle (digitaal gekochte) spellen die de vorige eigenaar op die PS4 heeft gezet kwijt bent net zoals die FIFA14 installatie. Spellen gekocht in de playstation store zijn namelijk gebonden aan een PSN account en kunnen dan ook alleen met dat PSN account opnieuw geinstalleerd worden.

Het zou kunnen dat je géén premium pakket voor BF4 kunt kopen met jouw eigen account omdat BF4 met het account van de vorige eigenaar is gekocht. Je zou dan eerst op je eigen account BF4 moeten kopen.

Al met al hoop ik dat je niet extra betaald hebt voor de spellen die de vorige eigenaar gekocht had op zijn PSN account, want zonder zijn inlog gegevens heb je daar niet zo veel aan.

Constructed: Silver || Limited: Silver


 • SqueakyClean
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 29-05 17:21

SqueakyClean

SuperSqueakyClean

Matched: account, us
Probeerde net ff via paypal wat geld aan m'n nieuwe US-account toe te voegen. Wordt helaas geweigerd...
2x geprobeerd. Allebei status = canceled.

Krijg helaas geen reden.Iemand een idee??

Nevermind. US-paypal verplicht. Dan maar prepay kaartjes.

[Voor 15% gewijzigd door SqueakyClean op 07-09-2014 18:14]


 • Flghter1982
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 16:51
Matched: account, us
hoe zit dat nou precies met online spelen en het US account truukje? ik las ergens dat watchdogs b.v. niet online kan als je die via de US koopt. dan zou je ook een US PSPLUS account moeten hebben.

klopt dit?
Flghter1982 schreef op zondag 07 september 2014 @ 19:58:
hoe zit dat nou precies met online spelen en het US account truukje? ik las ergens dat watchdogs b.v. niet online kan als je die via de US koopt. dan zou je ook een US PSPLUS account moeten hebben.

klopt dit?
Op ene Injustice game na werkt het overal gewoon mee, ook met Watch Dogs. ;)
Degene die dat riep wist er gewoon niet zoveel van waarschijnlijk :+

 • Anoniem: 84457
 • Registratie: Mei 2003
 • Niet online
Matched: account, us
ASNNetworks schreef op zondag 07 september 2014 @ 18:00:
[...]

Lekker $50 via de US Store, omgerekend €36-38. Game sharen met mn broertje (hij heeft zn eigen PS4) en ik betaal maar €18-19 :)

Volgens mij heb ik nergens gezegd dat de digitale versie goedkoper is dan retail? Ik geef aan dat je goedkoper uit bent nu als je de game toch al digitaal wil kopen, als je PS+ hebt.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Overigens is nooit beloofd dat DriveClub gratis zou worden voor PS+ members. Sony gaf bij de aankondiging van de game vorig jaar al duidelijk aan dat er een PS+ Edition zou komen. Je kan er al vanuit gaan dat die niet gelijk zou staan aan de volledige game. Dat iedereen gelijk maar er vanuit gaat dat ze de game gratis kunnen spelen, is niet Sony's fout. Ik snap het gezeur ook niet echt. Je hebt PS+ dus kan je de game gratis proberen (20% van de totale game), wil je de game kopen dan krijg je ook nog eens korting. Was het beter geweest als ze nooit een PS+ Editie hadden aangekondigd en je de game maar op gevoel/reviews voor het hele bedrag moest aanschaffen...?
Koop je een game op disc, voor minder dan euro 40, deel de kosten met je broertje.
Breng je de game na het spelen terug naar een winkel waar je kunt cashen...waarna je dat geld deelt.
Geen idee wat een 2e hands PS4 game oplevert...iemand?
Nadeel is hiervan wel dat jij of je broertje op elkaar moeten wachten, met disc dan.

Hoe dan ook, jullie moeten natuurlijk doen wat voor jullie beiden het beste werkt. ;)

Ik blijf erbij dat ik met mijn PS4 games niet duurder uit ben....neem ik dat PS+ account ( waar ik overigens verder geen hol van weet) nog niet eens in de berekening mee, dit omdat je het account voor meerdere dingen gebruikt dan alleen games met korting te kopen.

 • Flghter1982
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 16:51
Matched: account, us
ASNNetworks schreef op zondag 07 september 2014 @ 22:24:
[...]

Ja.... en daarom werkt dus een disc ook niet in mijn situatie.... Leuk game sharen op disc, maar heeft weinig nut als je elke keer de disc moet uitlenen 8)7 8)7 Digitaal kunnen we beide, tegelijk spelen via onze EIGEN accounts.

€22 voor alle nieuwe games, op release spelen en altijd in mn bezit. _/-\o_ Sorry, maar daar gaat niks tegen op. En oja, nooit meer discs wisselen (heb sowieso geen sentimentele waarden met boekjes en hoesjes)!
dus als mijn broertje een ps4 koopt. en ik een US account aanmaak met b.v. zijn eigen Nickname.

dan kan op dat account games gekocht worden die we dan bijde als primair op onze ps4 zettten? en dan met ons eigen EU account spelen ofzo?

 • SacreBleu
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 18:40

SacreBleu

VR Enthousiasteling

Matched: account, us
Flghter1982 schreef op zondag 07 september 2014 @ 22:26:
[...]


dus als mijn broertje een ps4 koopt. en ik een US account aanmaak met b.v. zijn eigen Nickname.

dan kan op dat account games gekocht worden die we dan bijde als primair op onze ps4 zettten? en dan met ons eigen EU account spelen ofzo?
Ja.

Elite Dangerous: AmazingPaper

Ik heb dit al best vaak uitgelegd (denk zeker wel 20x via forum en PM) dus ik ga het niet weer helemaal uitleggen. Ik plak even hier een stukje dat ik naar iemand heb gestuurd, voor overige vragen: staat genoeg in het forum dat via zoekfunctie is te vinden :)
Games delen vanuit de US Store kan alleen als een van jullie ook daadwerkelijk een US account gebruikt.

Je kan een game namelijk op 2 consoles tegelijk afspelen. Met het account waarmee het gekocht is en op de console die je als primair instelt. Dus stel dat jij een game met jouw eigen account koopt:

Zorg dat de PS4 van je kameraad is geactiveerd met jouw account. Hij kan dan met zijn eigen account inloggen en spelen. Iedereen op zijn PS4 kan jouw games spelen. Op je eigen PS4 kan alleen jij spelen, als iemand anders inlogt dan heeft die persoon geen toegang tot de game. Dus in deze situatie kan jouw kameraad op zijn PS4 jouw spel spelen en jij kan dat spel op je eigen PS4 met je eigen account spelen, tegelijk.

Wanneer je een game met je US account koopt, dan werkt dit dus niet als dat account niet gebruikt wordt. Jij moet het namelijk op je eigen PS4 als primair instellen om met je NL account te kunnen spelen. Jouw kameraad kan dan niet dat account ook op zijn PS4 als primair instellen om te kunnen spelen met zijn account. Zoals eerder al gezegd: Je kan op het account zelf spelen en één primaire PS4. Hij kan dus alleen met het US account spelen als hij wil spelen.

Ik heb mijn broertje aangeraden om een US account aan te maken toen hij zijn PS4 kocht ipv een NL (hij had hiervoor geen PS account, Xbox). Dus hij speelt met zijn eigen account op zijn eigen PS4. Ik heb zijn account op mijn PS4 als primair ingesteld. Ik kan hierdoor op mijn PS4 zijn spellen spelen met mn eigen account, terwijl hij alleen met zijn eigen account op zijn PS4 kan spelen.

Heb je al een NL account en je kameraad ook, dan werkt dit dus niet. Een van jullie zou dan een US account moeten gebruiken als je US games wil delen. Of je zou het via de NL Store moeten delen, gaat dus op hetzelfde manier. Je bent dan €35 kwijt per game.
Alleen als jullie beiden op één PS4 zitten. OF ieder een eigen PS4, maar minstens een van jullie een US account GEBRUIKT. Hebben jullie allebei een eigen PS4 én beide een EU account: dan gaat het niet werken.

Dus dan is het nee.

[Voor 7% gewijzigd door ASNNetworks op 07-09-2014 22:32]

koop geen eBay/Marktplaats 'digitale' games | games sharen/kopen uit andere Store


 • SacreBleu
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 18:40

SacreBleu

VR Enthousiasteling

Matched: account, us
ASNNetworks schreef op zondag 07 september 2014 @ 22:29:

Alleen als jullie beiden op één PS4 zitten. OF ieder een eigen PS4, maar minstens een van jullie een US account GEBRUIKT. Hebben jullie allebei een eigen PS4 én beide een EU account: dan gaat het niet werken.

Dus dan is het nee.
Ik dacht dat hij zijn broertje een PS4 liet kopen en dat hij dan via een US account die spellen ging kopen voor die PS4. :F

Elite Dangerous: AmazingPaper

Flghter1982 schreef op zondag 07 september 2014 @ 22:37:
ok dus even kort: ik heb een EU account waar al redelijk wat content digitaal op staat.

nu even het volgende scenario: mijn broertje koopt een ps4 en maakt ook een EU account aan.

hij zet mijn account primair in zijn ps4. download all de games die ik gekocht heb naar zijn hdd. kan hij dan met zijn eigen account die games spelen terwijl ik dat op die van mij doe. en dan tegelijk?

dus een NL --> NL situatie. als dit kan dan kies ik wel voor deze oplossing.
Jup! Jij activeert de PS4 van je broertje als JOUW hoofd console. Vervolgens kan iedereen (dus ALLE accounts) op jouw hoofdconsole (dus PS4 van je broertje) alles spelen wat jij gekocht heeft met zijn/haar eigen account. Jij kan ten alle tijden inloggen met je eigen account, op elke PS4 waar dan ook in de wereld en je eigen gekochte games spelen. Dus jouw PS4 wordt als een 2e PS4 gezien waar alleen jij toegang hebt tot de games die je gekocht hebt.

Als je broertje toch een account moet maken, hoezo zou je er voor kiezen om een NL account aan te maken? Maak dan gelijk een US account aan voor hem, dan kan je in de toekomst alle games via zijn account aanschaffen. Even jullie PS4's als primair instellen bij de ander en jullie kunnen elkaars games spelen. Games via de US Store zijn $59 = €43-45, via de NL Store mag je €69 neerleggen ;)

Delen door twee en je komt uit op €22 per game vs €35. Ik heb dus gekozen (nja hij dus:p) voor de US Store voor mn broertje (ik had al een NL account). Games kopen we via zijn account en delen zo de kosten. Ieder op eigen PS4 spelen, met eigen account zoals ik hierboven al heb uitgelegd.

En ja, je kan beide tegelijk online en ja dit werkt voor alle content dus ook DLC en PS+

[Voor 11% gewijzigd door ASNNetworks op 07-09-2014 22:57]

koop geen eBay/Marktplaats 'digitale' games | games sharen/kopen uit andere Store

Maar als je met z'n 2en deelt moet dus 1 gebruik maken van het US account? ;)

 • Flghter1982
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 16:51
Matched: account, us
ASNNetworks schreef op zondag 07 september 2014 @ 22:54:
[...]

Jup! Jij activeert de PS4 van je broertje als JOUW hoofd console. Vervolgens kan iedereen (dus ALLE accounts) op jouw hoofdconsole (dus PS4 van je broertje) alles spelen wat jij gekocht heeft met zijn/haar eigen account. Jij kan ten alle tijden inloggen met je eigen account, op elke PS4 waar dan ook in de wereld en je eigen gekochte games spelen. Dus jouw PS4 wordt als een 2e PS4 gezien waar alleen jij toegang hebt tot de games die je gekocht hebt.

Als je broertje toch een account moet maken, hoezo zou je er voor kiezen om een NL account aan te maken? Maak dan gelijk een US account aan voor hem, dan kan je in de toekomst alle games via zijn account aanschaffen. Even jullie PS4's als primair instellen bij de ander en jullie kunnen elkaars games spelen. Games via de US Store zijn $59 = €43-45, via de NL Store mag je €69 neerleggen ;)

Delen door twee en je komt uit op €22 per game vs €35. Ik heb dus gekozen (nja hij dus:p) voor de US Store voor mn broertje (ik had al een NL account). Games kopen we via zijn account en delen zo de kosten. Ieder op eigen PS4 spelen, met eigen account zoals ik hierboven al heb uitgelegd.
dan heb ik nog 2 vragen:

1. betekend dit ook dat maar 1 van de 2 personen een psplus abbo hoeft te hebben en deze wordt ook gedeeld op deze manier?

en 2:

is dit ook mogelijk op een 3e playstation? in principe zou dit toch onbeperkt kunnen zodra je maar op elke ps4 hetzelfde primaire account gebruikt?
dutchgio schreef op zondag 07 september 2014 @ 22:57:
Maar als je met z'n 2en deelt moet dus 1 gebruik maken van het US account? ;)
;)

Vandaar geef ik dus ook aan dat het slim is om dan gelijk een US account aan te maken als je toch nog een account moet aanmaken. En anders via de NL Store. Je betaalt dan €35 per game. Als je toch echt digitaal over wil gaan, kan ik mij voorstellen dat je dan het niet erg vind om €35 te betalen en je NL account kan gebruiken.

koop geen eBay/Marktplaats 'digitale' games | games sharen/kopen uit andere Store


 • Flghter1982
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 16:51
Matched: account, us
ASNNetworks schreef op zondag 07 september 2014 @ 23:02:
[...]


1. ja

2. nee.

uitleg 2: je haalt het door elkaar. Je stelt niet een account als primair, maar je stelt de PS4 als primair. Groot verschil! Je hebt dus een hoofd PS4 die je koppelt met je account. Echter stel je dus de PS4 van de ander in als je hoofd PS4. En je kan onmogelijk 2 primaire PS4's hebben, woord PRIMAIR zegt het al ;)

Zodra je een ander PS4 wil instellen als primair, moet de andere PS4 gedeactiveerd worden. En dan raad je het al, verliest iedereen toegang tot de game en verschijnt er een slotje ;)

Dus: je hebt een hoofd PS4, niet een hoofd account.

Je kan één PS4 als primair instellen bij meerdere mensen (dus meerdere accounts OP de PS4), maar je kan niet meerdere PS4's als primair instellen bij een account, dus met meerdere PS4's delen. ;)
oke. bedankt voor de uitleg. ik ga even kijken voor een tax free amerikaans stadje en alvast het account van mijn broertje aanmaken op mijn ps4. dan hebben we die stap vast gehad en kan ik het primaire wisseltruukje uitvoeren als er een 2e ps4 is. en in de tussentijd het US account gebruiken voor aankopen. ik hoop alleen dat de toekomstige game geen problemen gaan geven m.b.t. online spelen zoals hier gezgd werdt dat infamous een probleem hiermee zou hebben.

thanks.
Flghter1982 schreef op zondag 07 september 2014 @ 23:05:
[...]


oke. bedankt voor de uitleg. ik ga even kijken voor een tax free amerikaans stadje en alvast het account van mijn broertje aanmaken op mijn ps4. dan hebben we die stap vast gehad en kan ik het primaire wisseltruukje uitvoeren als er een 2e ps4 is. en in de tussentijd het US account gebruiken voor aankopen. ik hoop alleen dat de toekomstige game geen problemen gaan geven m.b.t. online spelen zoals hier gezgd werdt dat infamous een probleem hiermee zou hebben.

thanks.
Infamous nergens last van, zowel Second Son als First Light... Denk dat het eerder aan die persoon in kwestie ligt ;)

Ik heb een stuk of 15 games gekocht via de US Store op deze manier (al mn games dus, op mn PS+ games na). Enige titel die problemen heeft gegeven is Injustice. Ik kon die game enkel via Amerikaanse servers spelen. De game heeft dus een regiolock op basis van de Store, dus kon ik alleen tegen Amerikanen spelen = veel lag. Elk andere game is regiovrij online en kijkt gewoon naar je ping/ip en verbind met de servers bij jou in de regio.

Injustice is een game van Warners Bros. het schijnt dat die vaker zulke dingen doen, Injustice op de PS3 had dit ook.

Alle overige games (BF4, Fifa, NFS, Diablo3, UFC, Watch Dogs, NBA2K en Destiny alpha/beta en nog meer) kan ik gewoon met mensen uit Europa spelen. Ook dus gewoon met mn vrienden die de game in Nederland via de Store óf disk hebben gekocht.

Het enige wat je 'mist' zijn de Nederlandse talen in de game. Gelukkig heb ik alles in het Engels standaard staan en erger ik me mateloos aan NL voiceovers of subs, dus voor mij is het geen gemis 8)

[Voor 15% gewijzigd door ASNNetworks op 07-09-2014 23:17]

koop geen eBay/Marktplaats 'digitale' games | games sharen/kopen uit andere Store


 • Flghter1982
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 16:51
Matched: account, us
ok. helemaal duidelijk :)

heb net een us account aangemaakt. baal meteen dat ik vorige week 150 euro psn tegoed heb opgewaardeerd op mijn eu account :(

 • SacreBleu
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 18:40

SacreBleu

VR Enthousiasteling

Matched: account, us
Flghter1982 schreef op zondag 07 september 2014 @ 23:27:
ok. helemaal duidelijk :)

heb net een us account aangemaakt. baal meteen dat ik vorige week 150 euro psn tegoed heb opgewaardeerd op mijn eu account :(
Ach, koop je een jaar PS+ en ga je goed zitten voor de aanbiedingen. Sommige aanbiedingen zijn best goed.
Zo was Injustice ooit eens €15 in de NL store. Voor dat bedrag had je hem niet in de US store. Desalniettemin kan ik begrijpen dat het een beetje knudde is.

Je kunt wel - indien je erover beschikt - met PayPal betalen, dan boek je alleen af wat het spel kost en hoef je niet meer 'tegoed' op te waarderen. Enige nadeel? Als het spel minder dan €5 is moet je tóch €5 opwaarderen. Maar dat is beter dan die vastgestelde bedragen van Sony, ik hield iedere keer tegoed over wat ik nét niet kon gebruiken voor iets.

Elite Dangerous: AmazingPaper


 • Beakzz
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 02:34
Matched: account, us
Valt me wel op dat je bij de US PSN reclamekopjes hebben. Aangezien dat 1 van de redenen was dat ik de Xbox zat werd mogen ze dat wel lekker daar houden ;)

Destiny als 1e game op dat account gekocht en die ga ik maar eens delen met een vriend van me :)

[Voor 24% gewijzigd door Beakzz op 08-09-2014 02:49]


 • geert1
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 24-05 16:36
Matched: account, us
MisterMichel schreef op maandag 08 september 2014 @ 09:17:
65 euro voor nog geen 3 weken spelplezier vind ik eigenlijk belachelijk. Zelfs als ik dit spel via de US store gekocht zou hebben of videogamesplus.ca, vind ik 't nog veel geld voor weinig spelplezier.

Nu las ik vorige week over Dragon Age: Inquisition. Deze zou zo'n 80 uur spelplezier hebben. (Let op: de uitspraak komt van een van de ontwikkelaars van Dragon Age). Nu spreekt mij het genre RPG zowiezo al aan, maar als er dan ook nog zoveel uurtjes vermaak bij zitten, dan heb ik geen moeite om er wel de volle mep voor te betalen. Ik ga de reviews van deze game in de gaten houden.
Tja, wat is een goede prijs voor vermaak? Een avondje uit eten of naar de kroeg en je bent ook snel die €65 kwijt. Ik denk dat, als je het omrekent naar de prijs per uur, dat gaming dan een vrij goedkope hobby is. Ook in vergelijking met een bluray-film bijvoorbeeld (€20 voor slechts ~2 uurtjes). En zoals hierboven aangegeven, is het niet alleen de duur van een game, maar vooral de kwaliteit. Ik heb zelf ook wel wat moeite met het betalen van €60-€70 voor een game, vooral als het een wat kortere betreft. Maar als je kijkt naar wat zo'n game kost om te maken, en zoals gezegd de prijs per gespeeld uur, dan is het in principe nog helemaal niet zo gek.

Het blijft een heikel punt. Veel mensen kopen een spel later, in een sale of na prijsverlaging. Of tweedehands. Of via een keyshop (pc), via een US PSN account of op disk vanuit het buitenland. Al die methoden leveren een flinke korting op, maar het kan zijn dat dat er op de langere termijn voor zorgt dat uitgevers / ontwikkelaars alle prijzen weer met een tientje gaan verhogen. Of dat ze alleen nog games maken voor de doelgroep die wel direct voor de volle prijs aanschaft (de COD- en FIFA-gamers bijvoorbeeld). Of dat er meer DLC / microtransacties komen. De game-industrie is een lastig ding, voor zowel de consumenten als de producerende kant. Uiteindelijk combineer ik het goedkoper halen van games (via de methoden hierboven) met het halen van full-price games hier en daar (een aantal toppers elk jaar).

 • steefje
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 19:29
Matched: account, us
Flghter1982 schreef op zondag 07 september 2014 @ 23:05:
[...]


oke. bedankt voor de uitleg. ik ga even kijken voor een tax free amerikaans stadje en alvast het account van mijn broertje aanmaken op mijn ps4. dan hebben we die stap vast gehad en kan ik het primaire wisseltruukje uitvoeren als er een 2e ps4 is. en in de tussentijd het US account gebruiken voor aankopen. ik hoop alleen dat de toekomstige game geen problemen gaan geven m.b.t. online spelen zoals hier gezgd werdt dat infamous een probleem hiermee zou hebben.

thanks.
Een tax free stadje bestaat naar mijn weten niet. Je betaald toch alleen tax in de staat waar je iets koopt. Dus als ik in NY woon en daar iets koop betaal ik Tax. Als ik verhuis naar LA dan betaal ik geen tax als ik iets in NY koop.
Weet niet in welke staat de Playstation Store is gevestigd?

PSN ID Binloading_nl


 • Poulske
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 18:33
Matched: account, us
Misschien handig voor de Boardwalk Empire fans, maar je kunt vanaf morgen de eerste aflevering van seizoen 5 gratis streamen of downloaden op je PS4. Vooralsnog is dit alleen US, maar volgens mij kun je dit gewoon met een US account doen.

http://blog.sonyentertain...ree-on-playstation-store/

 • Erik-1980
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 21:06
Matched: account, us
Net even een us account aangemaakt. Zie dat destiny 60 dollar kost (46 euro) t.o.v. 70 in NL. Aardig prijsverschil als je het mij vraagt. Twijfel alleen nog omdat ik huiverig ben voor het bannen van mijn us account....

Anoniem: 134612

Matched: account, us
Erik-1980 schreef op maandag 08 september 2014 @ 19:56:
Net even een us account aangemaakt. Zie dat destiny 60 dollar kost (46 euro) t.o.v. 70 in NL. Aardig prijsverschil als je het mij vraagt. Twijfel alleen nog omdat ik huiverig ben voor het bannen van mijn us account....
Nah, ze zullen je niet bannen. Je hebt immers wel gewoon betaald voor de games. Sony verdient dus gewoon zijn centjes. Als Sony die accounts gaat bannen breekt de hel los.

 • AtlAntA
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 20:51
Matched: account, us
Erik-1980 schreef op maandag 08 september 2014 @ 19:56:
Net even een us account aangemaakt. Zie dat destiny 60 dollar kost (46 euro) t.o.v. 70 in NL. Aardig prijsverschil als je het mij vraagt. Twijfel alleen nog omdat ik huiverig ben voor het bannen van mijn us account....
Afaik zou je de eerste zijn dus daar hoef je je niet druk om te maken.

PVoutput Wie goed doet, die goed ontmoet.


 • SacreBleu
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 18:40

SacreBleu

VR Enthousiasteling

Matched: account, us
ASNNetworks schreef op maandag 08 september 2014 @ 21:01:
[...]

Klopt, echter vraag ik me af of ze wel zo'n signaal willen afgeven. Echt 4 The Players is het niet:p Overigens blijf ik lekker kopen. Mocht ik ooit gebanned worden, tja dan is het simpel: Xbox One all the way. Daar kan je gewoon van Store wisselen met je eigen account. Als ik opeens 30 games (x60 dollar) kwijt raak, zijn ze me echt wel kwijt hoor als klant. En denk niet dat ik de enige ben.... Sony verkoopt liever games via andere Stores dan boze (weglopende) klanten en een slecht imago, lijkt me. Maargoed, time will tell :)
Ik denk ook dat dat veel zwaarder voor ze weegt dan die paar euro die ze mislopen omdat Europeanen de games in de US store kopen. Het verschil in prijs is vaak belachelijk en niet alleen door belasting alleen uit te leggen. Wij betalen vaak een hoger bedrag in euro's, oftewel het spel is in de US 50$ terwijl het hier €60 is.

Ik ga denk ik ook maar eens beginnen met games kopen via de US store. Alleen nog even een goeie prepaid kaart leverancier zien te vinden. US account heb ik al.

Elite Dangerous: AmazingPaper

SacreBleu schreef op maandag 08 september 2014 @ 21:28:
[...]


Ik denk ook dat dat veel zwaarder voor ze weegt dan die paar euro die ze mislopen omdat Europeanen de games in de US store kopen. Het verschil in prijs is vaak belachelijk en niet alleen door belasting alleen uit te leggen. Wij betalen vaak een hoger bedrag in euro's, oftewel het spel is in de US 50$ terwijl het hier €60 is.

Ik ga denk ik ook maar eens beginnen met games kopen via de US store. Alleen nog even een goeie prepaid kaart leverancier zien te vinden. US account heb ik al.
Als je een credit card hebt kan je via Amazon (met een US billing adres) prepaid kaartjes kopen. Je betaalt niks extra's en krijgt direct de code op je scherm.

Ik heb ervoor gekozen om een US Paypal account aan te maken en daar mijn credit card te koppelen. Kan daardoor via de PS4 direct inloggen met Paypal en games afrekenen. Voordeel: een game van $24,99 betaal je ook precies $24,99 voor :) Sommigen hebben echter wel aangegeven dat het niet lukt om een NL credit card te koppelen aan een US Paypal account. Het is het proberen in ieder geval waard.

Als je geen credit card hebt, is offgamers een veel gebruikte. Je betaalt wel iets extra's voor transactiekosten, maar is vaak een stuk minder (€2 ofzo) dan de meeste andere webshops.

koop geen eBay/Marktplaats 'digitale' games | games sharen/kopen uit andere Store


 • SacreBleu
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 18:40

SacreBleu

VR Enthousiasteling

Matched: account, us
ASNNetworks schreef op maandag 08 september 2014 @ 21:33:
Als je een credit card hebt kan je via Amazon (met een US billing adres) prepaid kaartjes kopen. Je betaalt niks extra's en krijgt direct de code op je scherm.

Ik heb ervoor gekozen om een US Paypal account aan te maken en daar mijn credit card te koppelen. Kan daardoor via de PS4 direct inloggen met Paypal en games afrekenen. Voordeel: een game van $24,99 betaal je ook precies $24,99 voor :) Sommigen hebben echter wel aangegeven dat het niet lukt om een NL credit card te koppelen aan een US Paypal account. Het is het proberen in ieder geval waard.

Als je geen credit card hebt, is offgamers een veel gebruikte. Je betaalt wel iets extra's voor transactiekosten, maar is vaak een stuk minder (€2 ofzo) dan de meeste andere webshops.
ChuckyDevil schreef op maandag 08 september 2014 @ 21:55:
Offgamers is een prima alternatief als je geen creditcard hebt. Soms ook kortingsbundels op 2x50 dollar
Thanks beide. Ik zal er van-de-week even naar kijken.

Elite Dangerous: AmazingPaper


Anoniem: 134612

Matched: account, us
SacreBleu schreef op maandag 08 september 2014 @ 21:28:
[...]


Ik denk ook dat dat veel zwaarder voor ze weegt dan die paar euro die ze mislopen omdat Europeanen de games in de US store kopen.
Tuurlijk, het zou echt een doodsteek voor hun imago zijn. Als ze MS weer aan kop willen hebben moeten ze dat vooral doen :P
Het verschil in prijs is vaak belachelijk en niet alleen door belasting alleen uit te leggen. Wij betalen vaak een hoger bedrag in euro's, oftewel het spel is in de US 50$ terwijl het hier €60 is.
Je ziet het veel met games die 70 euro kosten bij ons. Die zijn dan $60 in de US store. Vrij bizar prijsverschil voor een digitale game.
Ik ga denk ik ook maar eens beginnen met games kopen via de US store. Alleen nog even een goeie prepaid kaart leverancier zien te vinden. US account heb ik al.
Bijkomend voordeel is dat de meeste sales regio gebonden zijn. Dus je hebt ook meteen een breder aanbod qua aanbiedingen. Zoals al eerder genoemd is offgamers.com de beste plek om prepaid cards te bestellen

 • AtlAntA
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 20:51
Matched: account, us
bram1984 schreef op dinsdag 09 september 2014 @ 08:08:
[...]


Dus dan betaal je toch gewoon 100 dollar? Is bij Amazon toch ook zo?
Grootste voordeel voor mij bij offgamers is dat je gewoon met ideal kan betalen. Geen credit card met Amerikaans adres oid nodig. Gewoon een simpel us psn account op je ps4 en de codes koop je via ideal op offgamers.

PVoutput Wie goed doet, die goed ontmoet.


Anoniem: 134612

Matched: account, us
AtlAntA schreef op dinsdag 09 september 2014 @ 08:16:
[...]


Grootste voordeel voor mij bij offgamers is dat je gewoon met ideal kan betalen. Geen credit card met Amerikaans adres oid nodig. Gewoon een simpel us psn account op je ps4 en de codes koop je via ideal op offgamers.
Dat is voor mij idd ook het grootste voordeel. Ik heb en wil geen credit card dus dan valt Amazon al af. Op overige sites waar je met paypal of ideal kan betalen betaal je vrij vaak 50 euro voor zo'n $50 kaart. Offgamers is de enige site met zo'n laag tarief waar je zonder cc kan betalen afaik.
DarkElement schreef op woensdag 10 september 2014 @ 10:52:
Ik zie net dat je een demo kan downloaden van Blue Estate in de PS Store op de PS4. Staat niet tussen de lijst met demo's maar gewoon op de pagina van de game zelf :)

Lijkt me best tof dus zo ff proberen.
Ik heb m al ;)
In de US store staat ie el bij de lijst met demo's, in de EU is het mooi verborgen, je moet de game zelf selecteren en dan "gratis demo uitproberen" kiezen.
Wel grappig, richten met de gyryscoop(?) in de controller, wat PS move achtig. Spel is verder niet heel hoogwaardig, je wordt er als het ware doorheen geleid en je moet zelf richten en schieten :)

Ik wacht nu tot de demo van FIFA 15 in de US store verschijnt, enige reden voor een US account vooralsnog; de demo's :+

 • DarkElement
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 27-02 14:48
Matched: account, us
Ik heb bij mijn Destiny exemplaar een voucher zitten met een code voor 1 maand ps plus, al kan ik hem niet redeemen op mijn account, ik vermoed dat dit voor een US/UK account bedoeld is gezien de hele voucher ook in het engels is. Iemand die hier baat bij heeft?

Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


Laat me ook even weten of ie heeft gewerkt :)

[Voor 15% gewijzigd door DarkElement op 10-09-2014 11:44]

Gear | Last.fm | twitch.tv


 • On_E
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 21:54

On_E

Housemusic

Matched: account, us
Jebus4life schreef op woensdag 10 september 2014 @ 09:46:
Er is inderdaad quasi 0 story vrees ik.

Voelt gewoon aan als een MMO shooter... Niet mijn cup of tea in principe maar de co-op mogenlijkheid maakt veel goed :)
Het voelt helemaal niet als MMO aan voor mij, het voelt aan als een lootbased co-op shooter, meer had ik er ook niet van verwacht.

Enige minpunten voor mij zijn de laadtijden en het feit dat The Tower eigenlijk nogal overbodig is, ja je kunt daar vendors bezoeken maar het is geen ‘’social hub’’, buiten de 4 emotes kun je niet met anderen communiceren.
DarkElement schreef op woensdag 10 september 2014 @ 11:42:
Ik heb bij mijn Destiny exemplaar een voucher zitten met een code voor 1 maand ps plus, al kan ik hem niet redeemen op mijn account, ik vermoed dat dit voor een US/UK account bedoeld is gezien de hele voucher ook in het engels is. Iemand die hier baat bij heeft?
Werkt alleen als je nog geen Plus hebt.

[Voor 24% gewijzigd door On_E op 10-09-2014 11:46]

Mijn muziek : http://soundcloud.com/nyx_1978


 • Tom Paris
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 20:30
Matched: account, us
DarkElement schreef op woensdag 10 september 2014 @ 11:42:
Ik heb bij mijn Destiny exemplaar een voucher zitten met een code voor 1 maand ps plus, al kan ik hem niet redeemen op mijn account, ik vermoed dat dit voor een US/UK account bedoeld is gezien de hele voucher ook in het engels is. Iemand die hier baat bij heeft?

Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


Laat me ook even weten of ie heeft gewerkt :)
The Prepaid Card code you entered is incorrect or is no longer valid.

Gebruikt zonder te melden, of werkt niet op een US-account.

Veuillez agréer, Madame, Monsieur, l'expression de mes sentiments distingués.


 • Nasty Nate
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 13-02 16:08
Matched: account, us
Ongelooflijk, als ik uitgelogd ben met mijn US account zie ik de PS4 demo wel staan in de US store en als ik inlog alleen nog de demo voor de PS3?!

Snap er echt niets van.

 • PhrancK
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 20-04 16:27
Matched: account, us
hi all,
na wat zoeken en surfen krijg ik geen duidelijkheid op het volgende:
ik ben van plan Destiny aan te schaffen middels mijn US account. Mijn hoofd account is echter EUR (PAL). Nu las ik op een forum dat het niet mogelijk is om een US versie van een game online te spelen met een europe PSN+ abbo (?) --> Kan dit waar zijn? :

"bedankt maar niet helemaal.. heb een US watch dog versie gekocht en alle stappen gevolgd mbt aanmaken van een US account. alles goed gelukt tot ik de multiplayer mode wilde spelen. je hebt namelijk een US psn plus account nodig om online te spelen, je kan dus NIET je NL psn plus account delen op je PS4 als je andere user buiten dat land komt (niet eens met eentje uit België bijvoorbeeld). "

Mocht dit ook voor destiny gelden, dan toch maar normale versie aanschaffen
PhrancK schreef op vrijdag 12 september 2014 @ 15:53:
hi all,
na wat zoeken en surfen krijg ik geen duidelijkheid op het volgende:
ik ben van plan Destiny aan te schaffen middels mijn US account. Mijn hoofd account is echter EUR (PAL). Nu las ik op een forum dat het niet mogelijk is om een US versie van een game online te spelen met een europe PSN+ abbo (?) --> Kan dit waar zijn? :

"bedankt maar niet helemaal.. heb een US watch dog versie gekocht en alle stappen gevolgd mbt aanmaken van een US account. alles goed gelukt tot ik de multiplayer mode wilde spelen. je hebt namelijk een US psn plus account nodig om online te spelen, je kan dus NIET je NL psn plus account delen op je PS4 als je andere user buiten dat land komt (niet eens met eentje uit België bijvoorbeeld). "

Mocht dit ook voor destiny gelden, dan toch maar normale versie aanschaffen
Denk dat die persoon in kwestie het verkeerd heeft ingesteld ofzo... Ik heb Watch Dogs en Destiny uit de US Store en kan gewoon met mijn eigen NL account online spelen.

koop geen eBay/Marktplaats 'digitale' games | games sharen/kopen uit andere Store


 • Scrisissszzz
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 03-06 20:54
Matched: account, us
ASNNetworks schreef op vrijdag 12 september 2014 @ 15:58:
[...]

Denk dat die persoon in kwestie het verkeerd heeft ingesteld ofzo... Ik heb Watch Dogs en Destiny uit de US Store en kan gewoon met mijn eigen NL account online spelen.
Yep, me 2. Werkt gewoon prima.

PSN: Scrisissszzz Xbox Live: ScrisissszzzNL | "...Beasts all over the shop... You'll be one of them, sooner or later..."


 • Kashika
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 05-06 13:50
Matched: account, us
PhrancK schreef op vrijdag 12 september 2014 @ 15:53:
hi all,
na wat zoeken en surfen krijg ik geen duidelijkheid op het volgende:
ik ben van plan Destiny aan te schaffen middels mijn US account. Mijn hoofd account is echter EUR (PAL). Nu las ik op een forum dat het niet mogelijk is om een US versie van een game online te spelen met een europe PSN+ abbo (?) --> Kan dit waar zijn? :

"bedankt maar niet helemaal.. heb een US watch dog versie gekocht en alle stappen gevolgd mbt aanmaken van een US account. alles goed gelukt tot ik de multiplayer mode wilde spelen. je hebt namelijk een US psn plus account nodig om online te spelen, je kan dus NIET je NL psn plus account delen op je PS4 als je andere user buiten dat land komt (niet eens met eentje uit België bijvoorbeeld). "

Mocht dit ook voor destiny gelden, dan toch maar normale versie aanschaffen
Als jij je NL account, met PS+ als primary instelt dan kan het zonder problemen.
Alle accounts op jouw PS4 kunnen online als jij een master account met PS+ hebt :)
Evenals dat alle accounts op je PS4 de games kunnen spelen van je master account. Dus je US account ook als master instellen zorgt ervoor dat je NL account het kan spelen.

Zo.

 • Menace_1981
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 06-04 20:06
Matched: account, us
Even een vraag van een hele andere orde: ik hoop dat meer mensen hopen dat Maidana vanavond Mayweather alle hoeken van de ring gaat laten zien.

Nu was ik aan het onderzoeken hoe ik die wedstrijd kan zien. Liefst legaal. Het schijnt te zijn dat je een Live App kunt downloaden van PS Store waarmee je de wedstrijd kunt kijken. Ik zie deze helaas niet in de EU shop. Zal dus in de US shop zijn, maar ik heb geen US account. Maar voordat ik dit doe, heeft iemand hier ervaring mee?

 • Phydomir
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 22:18

Phydomir

Dennis

Matched: account, us
[b]Menace_1981 schreef op zaterdag 13 september 2014 @ 18:29Het schijnt te zijn dat je een Live App kunt downloaden van PS Store waarmee je de wedstrijd kunt kijken. Ik zie deze helaas niet in de EU shop. Zal dus in de US shop zijn, maar ik heb geen US account. Maar voordat ik dit doe, heeft iemand hier ervaring mee?
Dat kan, ik gebruik zelf mijn US account ook alleen voor de MLB.TV app. Waarom die apps niet ook gewoon in de EU store staan is mij een raadsel.

iRacing | Sim Gear: SimXperience AccuForce, Heusinkveld Pro, Custom 80/20 rig, Sparco R100 Sky


 • EValentino
 • Registratie: Januari 2009
 • Niet online
Matched: account, us
Ik had een vraag aan de mensen die gebruik maken van een US PSN account. Wat is nu de beste manier om hier tegoed op te krijgen? Met mijn Nederlandse Paypal account lukt het niet. Werkt het als ik via mijn bank een creditcard aanvraag en hiermee betaal?

 • On_E
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 21:54

On_E

Housemusic

Matched: account, us
EValentino schreef op woensdag 17 september 2014 @ 15:52:
Ik had een vraag aan de mensen die gebruik maken van een US PSN account. Wat is nu de beste manier om hier tegoed op te krijgen? Met mijn Nederlandse Paypal account lukt het niet. Werkt het als ik via mijn bank een creditcard aanvraag en hiermee betaal?
Beste manier is een USA PSN tegoed kaart te kopen online en die code te gebruiken om geld op je USA account te zetten.

Mijn muziek : http://soundcloud.com/nyx_1978


 • joey82
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 04-06 15:45
Matched: account, us
even een vraagje over de ps us store :)

als je met giftcards werkt in de us store moet je dan bij je psn account je billing adres veranderen of moet dat alleen als je met creditcard werkt?

 • embee
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 03-05 11:38

embee

MTGA: Yue-Gung#67121

Matched: account, us
joey82 schreef op donderdag 18 september 2014 @ 15:25:
even een vraagje over de ps us store :)

als je met giftcards werkt in de us store moet je dan bij je psn account je billing adres veranderen of moet dat alleen als je met creditcard werkt?
Dat kan niet. Je kunt bij je adres je land niet wijzigen. Je moet een nieuwe account aanmaken met een adres in de VS. :O

Constructed: Silver || Limited: Silver


 • joey82
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 04-06 15:45
Matched: account, us
kan je account gebanned worden als je met een us account games koopt?
en als je gebanned word kun je dan nog wel gewoon met een nederlands account inloggen? ik ga er vanuit van wel :)

 • beast1909
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 02-06 10:37
Matched: account, us
Kan in de topic warning ook niet worden opgenomen dat het kopen van games met us-accounts reeds 100 keer is besproken en vragen hierover resulteren in een ban?

Edit:
Kan ook meteen worden toegevoegd dat dit ook geldt voor "beste headset" vragen.

Je kunt voortaan beter een TR maken

[Voor 31% gewijzigd door Chaoss op 18-09-2014 18:33]


 • joey82
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 04-06 15:45
Matched: account, us
beast1909 schreef op donderdag 18 september 2014 @ 17:32:
Kan in de topic warning ook niet worden opgenomen dat het kopen van games met us-accounts reeds 100 keer is besproken en vragen hierover resulteren in een ban?
:O knap irritant ja.....mijn excuus

 • muhda
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01:28

muhda

Optimistic Investigator

Matched: account, us
joey82 schreef op donderdag 18 september 2014 @ 17:24:
kan je account gebanned worden als je met een us account games koopt?
'Het kan uiteindelijk wel', maar sony zal dat niet snel gaan doen. Dus reken er maar niet op.
en als je gebanned word kun je dan nog wel gewoon met een nederlands account inloggen? ik ga er vanuit van wel :)
Je bent dan alleen je US games kwijt en maar nogmaals dat zal niet snel gebeuren.

“Being a good example teaches others to be good.”


 • AlphaBlack_NL
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 22:32
Matched: account, us
beast1909 schreef op donderdag 18 september 2014 @ 17:32:
Kan in de topic warning ook niet worden opgenomen dat het kopen van games met us-accounts reeds 100 keer is besproken en vragen hierover resulteren in een ban?

Edit:
Kan ook meteen worden toegevoegd dat dit ook geldt voor "beste headset" vragen.
Ja doe dan ook maar meteen de vragen over de slijtende sticks/rubbers/pookjes >:) En welke grips je dan moet kopen :9

 • joey82
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 04-06 15:45
Matched: account, us
ik kan een paar dingen niet goed vinden als ik het forum doorzoek....

even wat dingen op een rijtje in de hoop dat ik het goed begrijp....

1 voor de us store moet er een us account worden aangemaakt met een us adres bij Account Details..dat heb ik dus gedaan..

2 bij billing hoef ik niks in te voeren toch want dat is alleen voor CC en ik gebruik die psnCards..!?

3 wat is verstandiger? het NL account primair maken of het us account of maakt dat niks uit?

4 moet ik een nl of een us als primair instellen?

morgen komt de ps4 binnen en ik wil graag alles gelijk goed doen zonder dat ik tegen gezeur aanloop :)

[Voor 4% gewijzigd door joey82 op 18-09-2014 19:06]

joey82 schreef op donderdag 18 september 2014 @ 18:45:
ik kan een paar dingen niet goed vinden als ik het forum doorzoek....

even wat dingen op een rijtje in de hoop dat ik het goed begrijp....

1 voor de us store moet er een us account worden aangemaakt met een us adres bij Account Details..dat heb ik dus gedaan..

2 bij billing hoef ik niks in te voeren toch want dat is alleen voor CC en ik gebruik die psnCards..!?

3 wat is verstandiger? het NL account primair maken of het us account of maakt dat niks uit?

morgen komt de ps4 binnen en ik wil graag alles gelijk goed doen zonder dat ik tegen gezeur aanloop :)
Punt 1 en 2 begrijp je goed.

Punt 3: hier haal je het dus door elkaar, net als 99% van de mensen die games sharen. Je stelt niet een account in als primair maar de PS4. Je kan dus jouw PS4 als hoofd PS4 instellen voor zowel je US account áls je NL account. Het is namelijk zo:

Je kan één PS4 instellen als hoofd PS4. Alles wat jij koopt kan door iedereen op die ene PS4 gespeeld worden. Een PS4 kan echter door meerdere mensen als hoofd PS4 worden ingesteld. Hierdoor kunnen dus 2 personen games kopen op dezelfde PS4 en die spellen van elkaar spelen. Dus jij kan met je US account games spelen die je met je NL account hebt gekocht en andersom. En als er iemand anders inlogt op je PS4, dan kan die persoon dat ook doen.

Dus voor de duidelijkheid: je hebt een hoofd console, niet een hoofd gebruiker!

koop geen eBay/Marktplaats 'digitale' games | games sharen/kopen uit andere Store


 • joey82
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 04-06 15:45
Matched: account, us
ASNNetworks schreef op donderdag 18 september 2014 @ 19:09:
[...]

Punt 1 en 2 begrijp je goed.

Punt 3: hier haal je het dus door elkaar, net als 99% van de mensen die games sharen. Je stelt niet een account in als primair maar de PS4. Je kan dus jouw PS4 als hoofd PS4 instellen voor zowel je US account áls je NL account. Het is namelijk zo:

Je kan één PS4 instellen als hoofd PS4. Alles wat jij koopt kan door iedereen op die ene PS4 gespeeld worden. Een PS4 kan echter door meerdere mensen als hoofd PS4 worden ingesteld. Hierdoor kunnen dus 2 personen games kopen op dezelfde PS4 en die spellen van elkaar spelen. Dus jij kan met je US account games spelen die je met je NL account hebt gekocht en andersom. En als er iemand anders inlogt op je PS4, dan kan die persoon dat ook doen.

Dus voor de duidelijkheid: je hebt een hoofd console, niet een hoofd gebruiker!
duidelijk....dankje :)
giantgiantus schreef op donderdag 18 september 2014 @ 18:30:
Doordat ik net GT6 opstart op de ps3 valt het me eigenlijk nog meer op dat het vreemd is dat er geen racer is op de ps4. Ik weet dat ik ooit mijn ps3 kocht samen met Wipeout. Racers zijn geniale games voor een launch aangezien je die bijzonder lang kan spelen. Vreemd dat de sony dat met de ps4 niet heeft gedaan.
het meeste kon ik wel vinden maar dit niet....vandaar :)

 • Flghter1982
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 16:51
Matched: account, us
sinds gister een 2e playstation 4 in huis. wat werkt dat US & EU account sharen goed zeg.

alle games kunnen installeren en gewoon tegelijk online spelen! ook psplus abbo kan je sharen!

dit is altijd iets wat ik miste met de ps3 dat als je online wilt spelen samen moet je 2x een game kopen. nu lekker de kosten delen en aankopen in $. ik denk dat er een heleboel extra games gaan komen op deze manier :P

 • Beakzz
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 02:34
Matched: account, us
Flghter1982 schreef op vrijdag 19 september 2014 @ 10:17:
sinds gister een 2e playstation 4 in huis. wat werkt dat US & EU account sharen goed zeg.

alle games kunnen installeren en gewoon tegelijk online spelen! ook psplus abbo kan je sharen!

dit is altijd iets wat ik miste met de ps3 dat als je online wilt spelen samen moet je 2x een game kopen. nu lekker de kosten delen en aankopen in $. ik denk dat er een heleboel extra games gaan komen op deze manier :P
Heb je ook Minecraft geprobeerd ? Wilde namelijk mijn us account ff sharen met een vriend om Minecraft te spelen, maar hij zegt dat hij niet online kan ( heb het niet persoonlijk kunnen testen)

Bij mij staat het us account als primary en ik speel het via mijn EU account waar ook plus op staat, maar hij moet hem dan als secondary instellen toch en dus vanaf het US account spelen ? Alleen daar heeft hij natuurlijk geen plus op. Waar kan het fout zitten denk je ?

 • Flghter1982
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 16:51
Matched: account, us
Beakzz schreef op vrijdag 19 september 2014 @ 11:39:
[...]


Heb je ook Minecraft geprobeerd ? Wilde namelijk mijn us account ff sharen met een vriend om Minecraft te spelen, maar hij zegt dat hij niet online kan ( heb het niet persoonlijk kunnen testen)

Bij mij staat het us account als primary en ik speel het via mijn EU account waar ook plus op staat, maar hij moet hem dan als secondary instellen toch en dus vanaf het US account spelen ? Alleen daar heeft hij natuurlijk geen plus op. Waar kan het fout zitten denk je ?
Het probleem zit hem in het feit dat jij je US account als primair hebt staan.

hij kan alleen maar jou minecraft spelen als hij jouw US account primair instelt op zijn Ps4 en dan met zijn eigen account inlogged. jij moet dan zijn account primair instellen op die van jou en inloggen met je US account.

edit: na het nog eens goed nalezen. de manier waarop jij het doet is precies andersom. ik denk dat op die manier je psplus niet geshared is.

[Voor 7% gewijzigd door Flghter1982 op 19-09-2014 12:00]


 • Beakzz
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 02:34
Matched: account, us
Ah ik snap hem al idd. Zou alleen werken als ik plus op het us account zou hebben in dit geval. Naja hij stuurt me net dat hij hem al heeft gekocht dus we beschouwen het als opgelost ;)

 • Flghter1982
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 16:51
Matched: account, us
Beakzz schreef op vrijdag 19 september 2014 @ 12:26:
Ah ik snap hem al idd. Zou alleen werken als ik plus op het us account zou hebben in dit geval. Naja hij stuurt me net dat hij hem al heeft gekocht dus we beschouwen het als opgelost ;)
ik ga het uit nieuwschierigheid toch even testen vanavond.. koop hem dan op het US account waar geen PSplus op staat om te kijken of het ook backwards compatible is..

in theory zou het moeten werken. want.. Us playstation heeft EU met psplus als primair. en mijn EU account waar US primair is zonder PSplus heeft dan weer psplus omdat ik met het EU account ingelogt ben.

klinkt ingewikkeld maar zodra je snapt hoe het werkt valt het wel mee :)

 • garriej
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 05-06 16:11

garriej

Ik las ondertieten.

Matched: account, us
Flghter1982 schreef op vrijdag 19 september 2014 @ 13:17:
[...]


in theory zou het moeten werken. want.. Us playstation heeft EU met psplus als primair. en mijn EU account waar US primair is zonder PSplus heeft dan weer psplus omdat ik met het EU account ingelogt ben.
Het enige dat ik zie:

Flghter1982 schreef op vrijdag 19 september 2014 @ 13:17:
[...]


ik ga het uit nieuwschierigheid toch even testen vanavond.. koop hem dan op het US account waar geen PSplus op staat om te kijken of het ook backwards compatible is..

in theory zou het moeten werken. want.. Us playstation heeft EU met psplus als primair. en mijn EU account waar US primair is zonder PSplus heeft dan weer psplus omdat ik met het EU account ingelogt ben.

klinkt ingewikkeld maar zodra je snapt hoe het werkt valt het wel mee :)
Tuurlijk werkt dit. Zolang er minstens één gebruiker is met PS+ die de PS4 als primary heeft ingesteld, heeft iedereen toegang tot PS+ op die PS4. Als iemand met het US account op zijn PS4 online wil spelen, moet hij er in ieder geval voor zorgen dat die PS4 als primair staat met zijn EU account (die PS+ heeft). Dan kan hij ook via het US account online spelen.

koop geen eBay/Marktplaats 'digitale' games | games sharen/kopen uit andere Store


 • joey82
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 04-06 15:45
Matched: account, us
Flghter1982 schreef op vrijdag 19 september 2014 @ 13:17:
[...]


ik ga het uit nieuwschierigheid toch even testen vanavond.. koop hem dan op het US account waar geen PSplus op staat om te kijken of het ook backwards compatible is..

in theory zou het moeten werken. want.. Us playstation heeft EU met psplus als primair. en mijn EU account waar US primair is zonder PSplus heeft dan weer psplus omdat ik met het EU account ingelogt ben.

klinkt ingewikkeld maar zodra je snapt hoe het werkt valt het wel mee :)
ingewikkeld idd haha..............ik begrijp er nu nog maar de helft van :+

 • Flghter1982
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 16:51
Matched: account, us
*ps4 sharing guide EU + US*

ik zal het 1x voor iedereen die vraagtekens heeft het zo duidelijk en kort mogelijk proberen uit te leggen:

Wat heb je nodig:

2x playstation 4 Playstation 1 = EU Playstation 2 = US
1x europe account
1x US account
1x PSPlus op EU of US account.

Playstation 1 maak je Primair met het US account download alle content en swap naar je EU account
Playstation 2 maak je Primair met het EU account download alle content en swap naar je US account


Nu kan ik op playstation 1 alle spellen van playstation 2 spelen omdat die als primair ingesteld staat. ook mijn eigen spellen omdat dat het account is waar de ps4 mee ingelogt staat.

dit is precies dezelfde situatie op de andere playstation.

1 van de 2 accounts heeft psplus nodig om online te spelen op beide playstations.

 • joey82
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 04-06 15:45
Matched: account, us
de ps4 gebruik ik alleen zonder dat ik met iemand ga sharen :)........dan kan ik gewoon 1 account ( us ) gebruiken toch of moet je perse een eu account ?
Pagina: 1 2 3

Dit topic is gesloten.

Let op:
~[html]<font size="2">
-Let op: er is een [PS4] Driveclub topic.
-Let op: er is een [Multi] Destiny Deel 1 topic.
-Let op: er is een Het Playstation Network ervaringen topic - deel 2.
-Zoek je een headset?: KLIK.
-Vragen over US accounts?: KLIK.</font>~[/html]

Topic regels:
-Geen XBO vs PS4 discussie
-Geen offtopic discussie over andere bedrijfstakken van Sony (financieel, Tv's, etc.).
-Probeer gamespecifieke discussies in de daarvoor bestemde topics te houden :)

Er is ook een lijst met PSN ID's van tweakers, welke te vinden is via deze link

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee