Even over de schuimbeton discussie eerder: ik zit ook met een projectje hier waarbij de houten vloer uit een 1913 woning gaat. Gefundeerd op pallen met flinke kruipruimte (~65cm onder de balken) waar regelmatig water in staat. Huis heeft al een warmtepomp.
Er wordt nu aan aanbouw casco geplaatst en wil meteen de vloer van de rest van de BG mee pakken en ook voorzien van vloerverwarming (16mm buis, HoH 75mm). Ik wil de fundering eigenlijk niet (flink) meer gaan belasten dan nu het geval is en daarmee vallen gewone broodjes vloeren en andere oplossingen die veel beton bevatten af.
Dus op naar licht gewicht oplossingen:
Aannemer A die voor de rest goede papieren heeft, wil eigen alleen aan de schuimbeton. Ik zie dat zelf niet echt zitten: welliswaar licht voor beton maar met ~60cm van dat spul plus nog een ~50mm deklaag zit je toch snel 14 ton aan gewicht toe te voegen. Welliswaar niet direct aan de fundering vast maar toch zit het me niet lekker. Ook hou ik graag de kruipruimte.
Aannemer B wil op zich wel een VBI renovatie vloer maken maar is nogal aan de prijs.
Zelf heb ik Compofloor gevonden en heb een losse offerte laten maken. Dat is wel wat duurder maar als ik zelf daar de vloerverwarming in een laag fermacell frees, is het te overzien. Dat heb ik eerder op de bovenverdieping ook zelf gedaan en dat beviel goed.
Casettevloer heeft ook een offerte uitgbracht.
Overzicht qua gewichten:

Waarbij de droge vloeren er uiteraard flink uit springen.
En prijs verschillen:

Waarbij schuimbeton en de vloeren met zelfwerkzaamheid er flink uit springen.
Mij lijkt nu Compofloor een mooi compromis tussen beste gewicht, kruipruimte die blijft en prijs die enigsinds nog OK is (mede door zelf nog aan de bak te gaan). Ook kan de huidige bodemisolatie bestaande uit isochips gewoon blijven liggen. Maar misschien hebben jullie nog input...
Zelf aan de bak door de bestaande houten vloer te herstellen en te upgraden scheelt 10k maar ik moet al best veel zelf aan de bak.
Nadelen compofloor zijn er ook:
- De minste warmtecapaciteit wat weer jammer is voor de warmtepomp. Daarom ook extra toplaag van 10mm toegevoegd.
- De isolatiewaarde 'slechts' 4,4 waar ik eigenlijk minimaal 5 wilde hebben. Maar nog steeds prima denk ik. Volgens Ubakus maakt het geen reet uit in verbruik maar die neemt volgens mij de grotere delta T door de vloerverwarming niet mee.
En ik twijfel nog om de aanbouw wel de vloerverwarming in een dekcementlaag te leggen of de fermacell daar door te leggen over de broodjesvloer heen.
Iemand concrete ervaring met compofloor?
[
Voor 12% gewijzigd door
Wuursj op 19-04-2023 11:30
]
droogworst - rookworst - leverworst - salamiworst - knakworst - bokworst - boterhammenworst