Toon posts:

[MP3] New HD-players: concurrentie voor iPod, Zen of Archos?

Pagina: 1 2 3 ... 12 Laatste
Acties:
 • 10.447 views sinds 30-01-2008

 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
http://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/hddbanner.gif

Welkom in dit topic. In de openingsposts zullen we even duidelijk maken wat er hier allemaal gebeurt, waar wát staat en hoe je iets zonder al teveel moeite kunt vinden.
We zullen het hier hebben over HDD-mp3-players (en soms wat aanverwante zaken). Een HDD-MP3-player is dus een MP3-speler die een harddisk als opslagmedium gebruikt. Er zijn nogal wat verschillen tussen dit soort spelers tov MP3-CD-spelers en FlashMemory-based-spelers.

Hoewel het in Nederland nogal stil is in dit specifieke marktsegment, staan de molens in de overige delen van de wereld niet stil: er schieten overal HDD-spelers uit de grond als ware het paddestoelen.

Toen ik met dit topic begon, had ik daar zelf ook geen flauw benul van. Ook in mijn gedachten waren er slechts 3 spelers bekend: de Apple iPod, de Creative Zen en de Archos JB Recorder/Studio. Gaandeweg kwam ik er echter steeds meer tegen, en nu blijkt dat dit niet bepaald vreemd is geweest. Gerespecteerde merknamen als iRiver, Samsung en het (helaas ter ziele gegane) SonicBlue waren ook volop bezig met het ontwikkelen van een HDD-speler.

FF een lesje geschiedenis: de Remote Solutions PJB-100 en de Neo-25 I waren rond 1999 uniek in hun soort. Uiteindelijk is deze "slag" om de HDD-MP3-markt ruimschoots gewonnen door de PJB-100: het is dan ook een kwaliteitsmachine, die zelfs heden ten dage nog goed verkocht wordt en nog steeds *erg* duur genoemd mag worden.

Het bleef lang kalm: erg, erg kalm zelfs. Er waren weinigen die heil zagen in het vervaardigen van een nieuw type MP3-speler (dit waren de tijden van de opkomst van de MP3CD-speler). Veelal betrof een nieuwe release van een MP3-HDD-player een zogenaamd "budget-model", zoals de Tréo-serie van E.Digital of de Neo 25 II/IV-serie van SSI. Echter, een firma met de niet geheel onbekende roepnaam "Apple" stak haar neus in de zaak, en er rolde iets uit... dat wij allemaal wel zullen kennen.

Met de creatie van de iPod was de markt opengebroken, echter: de opgave -zoals gesteld door Apple's nieuwe standaard - was allerminst gemakkelijk van aard. Creative probeerde het met de Zen, en deze poging bleek niet geheel vruchteloos. De Zen had meer capaciteit te bieden dan een iPod voor dezelfde prijs kon offreren. Machines als de Toshiba GigaBeat probeerden Apple's stellingen te doorbreken met een compact design en wat additionele functies, maar tevergeefs. Archos gooide het over de budget-boeg, en bleek daarmee redelijk succesvol omdat de hoge aanschafprijs van een HDD-player voor veel mensen nu eenmaal het grootste obstakel is.

Het design en gebruiksgemak van de iPod deden echter het voordeel van vele twijfelaars uitslaan naar het witte koelkastje van Apple. Zelfs vandaag de dag (en op de dag dat ik dit schrijf, betreft het hier waarschijnlijk zelfs de laatste dag in het bestaan van de "oude" iPod) staan velen er nog versteld van, hoe Apple haar speler zo klein en toch kwalitatief hoogstaand heeft weten te houden.

Met het aanbreken van het jaar 2003 werden alle trossen losgegooid. Het ene na het andere bedrijf stelde een prototype tentoon aan het hongerige publiek. Reeds enkele exemplaren zijn in de afgelopen maanden, weken gereleased: de Neuros HD20 en de E.Digital Odyssey 1000 bijvoorbeeld. Het grootste gevecht staat echter nog voor de deur.

De huidige iPod kan stevige concurrentie verwachten van o.a. de Samsung YP-900GT, RCA Lyra RD-2821 en Philips HDD100. Het grootste gevaar dreigt voorlopig uit de hoek van iRiver: diens iHP-100 maakt hapklare brokken van alle reeds beschikbare spelers, en wellicht ook degene die nog moeten gaan komen.

Met de komst van de nieuwe iPod zal gelijk een nieuwe standaard gesteld worden. Het zal voorlopig de vraag blijven "of een ander bedrijf met de iPod weet te concurreren", aangezien dit al sinds 2001 het geval is geweest. Eén ding moge duidelijk zijn: Apple kan niet op haar lauweren gaan rusten, het marktsegment van HDD-players is een prestige-object geworden.

Vooral in de periode van de geboorte des Apple iPod, leek het erop dat dit specifieke type mp3-spelers inderdaad slechts bereikbaar was voor de “elite”, mede door de hoge aanschafprijs (welke destijds nog veel hoger ligt dan hedendaags). Bovendien voelde Apple zich nog geenszins bedreigd door enig andere firma van naam, en kon het de iPod dus ook daadwerkelijk brengen als iets “unieks”.

Hoewel veel mensen geneigd zijn zichzelf argwanend op te stellen naar HDD-spelers toen, is daar in feite weinig reden toe. Onderstaand grafiekje geeft één en ander aardig weer:

http://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/comp_H_C_F.jpg

Omdat hier een logaritmische schaal is gehanteerd, vallen de extremiteiten wat minder op, maar duidelijk is nog steeds dat de aanschafprijs van een HDD-speler helemaal gerechtvaardigd wordt, door hetgeen je ervoor terugkrijgt.

Waar veel mensen zich op doodstaren, is de absolute beginprijs of de absolute afmetingen van een speler. Zie je deze zelfde gegevens in een relatief perspectief, dan zal meteen opvallen, dat een HDD-speler ontzettend goed zal scoren.


Dat gezegd hebbende, verwijs ik je graag door naar de rest van het topic.

De 2e en 3e post in dit topic worden in beslag genomen door een uitgebreid overzicht, waarin de specificaties (voor zover bekend) van bijna alle HDD-players staan opgenomen. Onderaan zo'n spec-opsomming staat dan weer de URL van de fabrikant van een bepaalde speler.

Omdat veel mensen er erg veel moeite mee hebben het hele gedrocht in 1 keer door te lezen (en dat is begrijpelijk als je er zomaar opeens "invalt"), heb ik in de 4e post een lijstje gemaakt van posts die specifiek over één bepaalde speler gaan.

Het systeem werkt als volgt: de naam van de speler wordt gevolgd door allerlei genummerde links. Hoe hoger het nummer, des te recenter is de post: de 45e link over de iRiver iHP-100 is dus recenter dan de 13e link, zo simpel werkt dat. Sommige links zijn nogal overbodig, maar goed: daar kom je zelf heus wel uit. Ik heb gewoon geprobeerd zo volledig mogelijk te zijn.

Mochten er nog specifieke topics op GoT lopen over bepaalde spelers, dan staan deze onder de genummerde links vermeld.


Al met al dus vrij uitgebreid en volledig: het is daarom ook een kleine moeite om ff wat aandacht te besteden aan hetgeen je eigenlijk wilde vragen, het is immers wellicht reeds aan bod gekomen. Op zich is het niet zo erg wanneer je een vraag nog een keertje stelt, maar laat dan wel even blijken dat je wat research hebt gedaan. Hetzelfde geldt voor het plaatsen van pics: zet er ff bij wat het precies voorstelt, dat is gewoon duidelijker voor de overige lezers.

Evenzozeer dient gezegd te worden, dat het in dit topic vooral *niet* draait om specifieke iPod- (de "oude" versie), Zen- en Archos JB Studio/MM/Recorder-vragen gaat. Het gaat vnl. om de concurrentie en de opvolging van genoemde spelers.

Goed, rest mij nog de lezers veel plezier met het doorneuzen van dit topic, u allen te bedanken voor de aandacht (wat een leuterverhalen hang ik ook altijd op ;) ) en als laatste: het overzicht te presenteren.

[Voor 255% gewijzigd door the_Omniscient op 27-04-2003 22:46]

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
Fabrikant +
productnaam:
Apple
iPod
Creative
Zen
Archos
Jukebox Recorder 10/20
SonicBlue
Rio Riot
http://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/apple_ipod_small.jpghttp://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/creative_zen_small.jpghttp://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/archos_recorder_small.jpghttp://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/rio_riot_small.jpg
Capaciteit:5 GB-,
10 GB- en
20 GB-versie
20GB10 GB- en
20 GB-versie
20 GB
Buffergrootte:32 MB
(20 minuten)
16 MB2 MB16 MB
Datatransfer:FireWire (IEEE 1394a)USB 1.1
SB1394 (FireWire)
USB 2.0 (apart model)
USB 1.1 (10 GB-versie)

USB 2.0 (20 GB-versie)
USB 1.1
Graphical display:2 LCD 160 x 128
black & white
white backlight
0.24 mm dot pitch
multi-line
multi-language
display contrast
LCD 132 x 64
black & white
blue EL backlight
multi-line
Graphic LCD
backlight
up to 8 lines
2.5 x 1.625 LCD 240 x 160
black & white
EL backlight
100% Grafische display ipv textdisplay
Firmware Upgradable:JaJaJaJa (muv bestandsformaten)
Ondersteunde formaten:MP3, WAV, AIFF, Audible® (Mac only)
MP3, WMA, WAVMP3MP3, WMA
Encoding (formaat):NeeRecording via optionele FM wired remote, WAVJa, MP3Nee
Bitrates:up to 320 Kbps (ook@VBR)NBDecoding: 30 to 320 Kbps (ook@VBR)
Encoding: 30 to 160 Kbps
32-320 kbps (MP3, ook@VBR en CBR)
up to 192 kbps (WMA)
Playmodes:Shuffle songs or albums
Repeat one or all
Repeat, Shuffle via PlaylistNormal, Single, Repeat All, Shuffle, Queue en Scan

All Playmodes work with playlists
Normal, Repeat one, Repeat All, Shuffle, Playlist en Scan
Equalizer:Meer dan 20 equalization presets, zoals Jazz, Rock, or Bass Booster
Custom adjustments possible
Environmental Effects, Advanced EQ presets, 4-band Custom Equaliser, Headphone SpatializationNBUser preset: 10 traps Bass-regeling, 10-traps Treble-regeling
Tuner:NeeJa (via optionele FM wired remote), FM onlyNeeJa, FM only
Type stroom-
voorziening,
levensduur*:
Built-in rechargeable lithium polymer battery (1200 mAh), 10 uur
Built-in rechargeable Li-ion battery, 12 uur (USB 2.0-versie: 14 uur)4 x AA Rechargeable NiMH Batteries, 10 uurRechargeable Lithium Ion battery, 10 uur +
Lengte X
Breedte X
Hoogte:
102 x 61 x 20 mm
(5 GB-versie)

102 x 61 x 18 mm
(10 GB-versie)

102 x 61 x 21 mm
(20 GB-versie)
112.6 x 75.9 x 24.5 mm115 x 83 x 34 mm137 x 92 x 35 mm
Gewicht:185 gram
(5 GB- en 10 GB-versie)

204 gram
(20 GB-versie)
268 gram350 gram284 gram
Kleur:Wit/titanium-chromeZilvergrijsGrijs/blauwZwart
Accessoires:Earbud headphones

AC-DC adapter

FireWire cable

PC models include 4-pin to 6-pin FireWire adapter

Remote control (alleen 10 GB- en 20 GB-versies)

carrying case (alleen 10 GB- en 20 GB-versies)

includes MUSICMATCH Jukebox Plus software (PC-versie only)

includes iTunes 3(6) for Mac OS X and iTunes 2 for Mac OS 9 (Mac-versie only)

Documentation and Support Electronic documentation

getting started guide
wraparound headphones

AC adapter

travel Pouch

PlayCenter software
Stereo headphones

USB 2.0 (AA) cable

AC-DC adapter

NiMH Batteries (Already installed in Jukebox Multimedia)

Carrying pouch

MusicMatchTM Jukebox software

Manual in 5 languages
Koptelefoon

Real Jukebox 2.0 (PC)

MoodLogic (PC, evaluation version)

Apple iTunes (Mac)

Carrying Case

Power Adapter

USB Cable

Printed Getting Started Guide & Manual

Audio Management Software for PC and Mac
Extra's:Zowel Mac- als PC-versie beschikbaar

Herinneringen in- of uitschakelen of geluid uitschakelen

Timer sluimerstand

Datum en tijd

Adresgegevens sorteren en weergeven op voor- of achternaam

Klikfunctie in- of uitschakelen
Mogelijkheid tot syncing op alle PC's waarop PlayCenter geïnstalleerd is

Functionaliteit mbt playlists

Timescaling +/- 50%
Microfoon voor voicerecording

Functionaliteit mbt playlists
Rio DJ remembers your favorite songs and creates custom mixes
Prijs: **$ 299 (5 GB-versie)

$ 399 (10 GB-versie)

$ 499 (20 GB-versie)
+/- $ 349 (beide versies)$ 349 (10 GB-versie)

+/- $ 470 (20 GB-versie)
+/- $ 200
Homepage fabrikant:Nederlandse Apple-siteAmerikaanse Creative Zen-siteArchos Jukebox-rangeSonicBlue (failliet)


Fabrikant +
productnaam:
Bantam Interactive
BA-1000
E.Digital/Mpio
Odyssey 1000/HD-100
Digital Innovations
Neuros HD20
Toshiba
GigaBeat MEG50S
http://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/Bantam_BA1000_small.jpghttp://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/odyssey1000.gifhttp://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/Neuros_HD20_small.jpghttp://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/Toshiba_gigabeat_small.gif
Capaciteit:2 GB- en
5 GB-versie
(30 GB wordt overdacht)
20 GB20 GB5 GB
(vervangbare Toshiba 1.8 schijf)
Buffergrootte:32 MB480 sec.30 minutenNNB
Datatransfer:USB 2.0USB 2.0USB 1.1 (USA only)
USB 2.0
USB 2.0
Graphical display:LCD 140x140
black&white
multi-line
white backlight
portrait- en landscapemode
LCD
blue&green
multi-line
backlight
2 LCD 128x128
.21/.28 dot pitch
black&white
multi-line
orange backlight
4-level gray scale
160x120 LCD
black&white
Indigo-blue backlight
multiline
Firmware Upgradable:JaJaJaNNB
Ondersteunde formaten:MP3
WMA
Audible
MP3
WMA
MP3
WMA (mid 2003)
Ogg Vorbis
WAV (o.v.)
Flac (o.v.)
Audible (o.v.)
MP3
WMA
WAV
Encoding (formaat):Ja, MP3NeeJa, MP3
mogelijk ook WMA/Ogg
Ja, NNB
Bitrates:Decoding: NNB
Encoding: 64-320Kbps
NNBDecoding: tot 320 kbps (MP3, ook@VBR)
Encoding: 64-160 kbps (MP3)
NNB
Playmodes:NNBNormal, shuffle, repeat & intro play modesNormal, Shuffle, Repeat song & repeat allNNB
Equalizer:5 preset digital EQ/DSP (flat, rock, jazz, dance, Latino)Programmable equalizer5 bands equalizer
level meters
gain control
NNB
Tuner:Ja, FM onlyJa, FM onlyJa, FM only (AM wordt overwogen)
MyFi wordt gebruikt om via FM het signaal van de Neuros transmitten (beriek +/- 6 meter)
NNB
Type stroom-
voorziening,
levensduur*:
Built-in Lithium-Polymer rechargeable battery, 16 uurLi-ION rechargeable, NNBBuilt-in Li-Ion rechargeable, 10 uurNNB
Lengte X
Breedte X
Hoogte:
107 x 66 x 31 mm111.5 x 73.5 x 27.6 mm135 x 79 x 33 mm112 x 72 x 22 mm
Gewicht:194 gram232 gram312 gram180 gram ZONDER harddisk
235 gram MET harddisk
Kleur:Alluminium brush grijs/wit/oranjeSilver metallicZilvergrijs/zwart/oranjeZilver
Accessoires:Earbud headphones with in-line remote

USB cable

AC adapter

Carrying Case

Collapsible stereo headphones

Mini-USB 2.0 Cable

RCA Stereo Adaptor Cable

Free preloaded music

Installation CD and quick start guide

Universal DC adaptor/battery charger

e.Digital Music Explorer software for PC

Koptelefoon

Wall Power Adapter

Car Power Adapter

o.a. Afstandsbediening en koptelefoon
Extra's:Voice recorder

Expandable SD memory slot

Wordt herkend als externe HD
VoiceNav!: hiermee kan men nummers spraakgestuurd opvragen

Voicerecorder

SRS Labs WOW Effect - A rich, 3-D Listening Experience

Appears as Mass Storage Device on your PC

Powered by e.Digital's MicroOS 2.0 operating system
MyFi FM, zie Tuner

Open-source device: ontwerp zelf plug-ins en programma's om naar de Neuros up te loaden en te gebruiken

Voicerecording via ingebouwde microfoon

Presetbuttons voor favoriete radiostations/nummers/albums etc.

HiSi (Hear it, Save it): via synchronisatie met het internet worden tracks ontvangen via FM van informatie voorzien
Vervangbare schijf, compatible met laptops en schijf-readers;
vooralsnog verkrijgbaar in de smaken 2 GB en 5 GB
Prijs: **
+/- $ 230 (2 GB-versie)

+/- $ 330 (5 GB-versie)

+/- $ 349

+/- $ 399
+/- $ 400

2 GB Verwisselbare 1.8 schijf: +/- $ 170

5 GB Verwisselbare 1.8 schijf: +/- $ 330
Homepage fabrikant:Bantam InteractiveE.DigitalDigital InnovationsJapanse website Toshiba


Fabrikant +
productnaam:
Remote Solutions
PJB-100
Terapin
Mine TX2000
RCA
Lyra RD2800/2820
Mambo X
P350/P353
http://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/pjb_100_small.jpghttp://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/Terapin_mine_small.jpghttp://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/RCA_RD2820_small.jpghttp://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/MamboX_P353_small.jpg
Capaciteit:6 GB-,
20 GB-,
40 GB-
en 60 GB-versie
10 GB10 GB (RD2800)

20 GB (RD2820)
5 GB-,
10 GB-
en 20 GB-versie
Buffergrootte:10 MBNBNB8 MB
Datatransfer:USB (versie NB)USB
PCMCIA
USB 1.1USB (P350)
USB 2.0 (P353)
Graphical display:LCD 128x64
black&white
blue backlight
up to 7 lines
scrolling titles
16 Characters x 4 lines LCD panel
backlight
high contrast
LCD
black&white
multi-line
blue backlight
LCD 128x64
black&white
up to 8 lines
glacierblue backlight
Firmware Upgradable:NeeNeeJaJa
Ondersteunde formaten:MP3MP3
WAV
Alle bekende pic-bestanden
MP3
M3u
MP3Pro (na upgrade)
MP3
WMA
MPEG1
JPEG
Encoding (formaat):Ja, MP3Ja, WAV (mono)NeeJa, MP3
Bitrates:Decoding: tot 320 kbps
Encoding: NB
NBNBDecoding: 16-320 kbps (ook MP3@VBR, geen WMA@DRM)
Encoding: 64-160 kbps
Playmodes:NBNBNormal, Shuffle, Shuffle Repeat, Shuffle Repeat All, Repeat One, Repeat All, Repeat A-B, Program Playlist modes
NNB
Equalizer:NBNB5 presets: Flat, Bass, Rock, Pop or Jazz. Programmable 5-band Eq.5-mode Equalizer (CLASSIC/ROCK
/POP/JAZZ/USER)
Tuner:NeeNeeNeeNee
Type stroom-
voorziening,
levensduur*:
UR-110 Lithium-Ion rechargeable battery type (3.6V / 1350mAh)
NB
4 x AA Alkaline batteries
NB
Li-Ion batterij (zowel intern als extern) optioneel
NB
Li-Ion rechargeable
15 uur
Built-In Li-Ion rechargeable + optionele Li-Ion Batterybox
8 uur + 8 uur
Lengte X
Breedte X
Hoogte:
150 x 80 x 26 mm180 x 90 x 27 mm137 x 79 x 34 mm130 x 90 x 27 mm
Gewicht:281 gram375 gram (leeg)

480 gram (met batterijen)
312 gram280 gram
Kleur:Titanium
Blue
Black
Transparant blauw
Silver metallicGrijs/donkerblauwZwart
Zilvergrijs/wit
Accessoires:Headphones Koss Hi-Fi

AC adapter (AC Input: 100-240V @ 1.0A, 50-60Hz / DC Output: 5.0V @ 2.5A)

Software CDROM for Jukebox Manager installation

USB cable

Leather carrying case

User Manual & Quick-start Reference
Stereo Earphones

AC Adapter

Video Cable

USB Cable

Mono Microphone

4 x AA Alkaline Batteries

Windows 98 Driver Floppy Diskette

Getting Started Instruction Sheet

User Manual

Warranty Card

CD-ROM Music Management Software

USB Connection Cable

AC/DC Adapter

X-Phone: Stereo Headphones

Audio Line-Out Cable

Carrying Pouch

Car Kit

Car Accessories

Car DC Adapter

Car Cassette Audio Output Adapter

USB cable

100V-220V Universal AC Adapter

Stereo headphones

Male-to-male stereo cable

Carrying pouch

Software and driver CD

User's Manual

Quick Reference Guide
Extra's:CD music converted to MP3 format and downloaded directly to Personal Jukebox:
CD music captured via standard CDROM drive on user's PC,
no added pauses, clicks, or blank spots between tracks, even for live recordings

Integrated CDDB access to obtain set, disc, and track titles from the Internet;
titles can also be entered or modified by user
Upload and download digital images from Digital Cameras
(via USB or via PCMCIA Memory Card Adapter) with support for JPEG, GIF, BMP, TIFF, CRW(Canon Raw Format) and NEF(Nikon Electronic Files Format) digital file formats

Display photographs and graphic files on a TV or projector

Acts as a Removable HDD (Compatible with Windows 98, 2000, ME, XP, Mac OS 9 and 0S X)

Share via Local Area Network (LAN)

Send and receive email with attachments
External Hard Disc Drive: alle typen files kunnen van de Lyra op PC worden gezet, en vice versa

Includes MusicMatch Jukebox® Music Management Software
Reader/writer/eraser voor SD (Secured Digital) & MMC (MultiMediaCard) (P353 only)
Prijs: **+/- $ 599 (20 GB)
+/- $ 740 (40 GB)
+/- $ 599
+/- $ 200 (10 GB-versie, RD2800)

+/- $ 250 (20 GB-versie, RD2820)
$299.95 (20 GB)
Homepage fabrikant:PJBox, verkoopt namens Remote SolutionsTerapinRCA, subdivisie van ThomsonMambo X


Fabrikant +
productnaam:
Genica/SSI
Roopaq/Neo 25 I
SSI
Neo 25 IV
E.Digital
Tréo 10/15
Emi Global
CHD-500/1000
http://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/Neo_25_small.jpghttp://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/neo_25IV_small.jpghttp://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/Treo15_small.jpghttp://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/Emi_chd500_small.jpg
Capaciteit:0 GB
(Roopaq, eigen 2.5 HD vereist)

0/10/20 GB
(Neo 25 I)
0 GB
(eigen 2.5 HD vereist)
10 GB (Tréo 10)

15 GB (Tréo 15)
10 GB
Buffergrootte:1 MB8 MB8 minuten8 MB
Datatransfer:USBUSBUSB (versie NB)USB (versie NB)
Graphical display:LCD
56 x 32 mm visual area
black & white
blue backlight
up to 20 chars on up to 4 lines
97 x 32 LCD
green backlight
multi-line
LCD 100x64
bitmapped
20 x 8 LCD
Backlight
Firmware Upgradable:JaNeeJaJa
Ondersteunde formaten:MP3
M3u
MP3MP3
WMA
MP3
WMA
Encoding (formaat):Ja, MP3NeeNeeNee
Bitrates:Decoding: 8 tot 320 kbps (ook@VBR)
Encoding: NB
8-320 kbpstot 320 kbpstot 320 kbps
Playmodes:Multiple play modes w.o. shuffleNBMultiple play modes (normal, shuffle, repeat, intro)NB
Equalizer:Built-in Eq.-modes: Rock, Pop, Jazz, Normal en User-definableBuilt-in Eq.-modes: Rock, Pop, Jazz, Normal en User-definable5 band equalizer with 5 pre-sets (Jazz, Rock, Classical, Pop, Flat) and one user defined settingBuilt-in Eq. using multiple presets
Tuner:NeeNeeNeeNee
Type stroom-
voorziening,
levensduur*:
Lithium-Ion rechargeable battery
afh. van HD
Lithium-Ion Accu (3.6V 1200mA/H)
4 uur
Lithium-Ion rechargeable battery (3.7V/1100mAh)
10 uur
Rechargeable battery
9 uur
Lengte X
Breedte X
Hoogte:
150 × 80× 36 mm (Roopaq)
139.7 x 76.2 x 25 mm (Neo 25)
125 x 85 x 24 mm118 x 77 x 19.5 mm119 x 84 x 30 mm
Gewicht:NB (Roopaq)
340 gram (Neo 25 incl. HD)
130 gram (zonder HD)NNB272 gram
Kleur:Blauw-transparantLichtgrijsWitLichtgrijs (CHD-1000)
Donkerblauw/grijs (CHD-500)
Accessoires:Stereo Headphones (ear-bud type)

Remote Control

AC Adapter (110/240v 1.0A max,50-60Hz, 20-30VA)

Car Power Adapter (fits in cigarette lighter)

Car Connecting Kit (GN-55 Cassette Adapter)

USB Cable

Soft Carrying Case

Users Manual

Drivers for Win95/98/2000
Headphones

USB-cable

AC/DC adapter

Travel pouch

Software
Koss' stereo earphones

Mini-USB cable

Carrying case

Universal DC adaptor/battery charger

Easy-to-Use PC software

User's Guide

Earphone (buds)

AC adapter

USB-cable

Carrying case

Audio-cable (twin-to-mini)

MUSICMATCH SOFTWARE CD
Extra's:Werkt als een externe HDNBLarge capacity can be used to store and/or transfer data files as well as music

Powered by e.Digital's MicroOS; 2.0 operating system
NB
Prijs: **+/- $ 129 (Roopaq, wordt niet meer geproduceerd)

NB (Neo 25)
+/- $ 169+/- $ 189
(Treo 15)
+/- $ 189
Homepage fabrikant:Genica

SSI (geen info over de Neo 25 series 1)
SSIE.digitalEmi Global


Fabrikant +
productnaam:
Samsung
Yepp Yp-900(GT)
iRiver
iHP-100/iHP-200 (conceptnaam)
SonicBlue
Pearl (conceptnaam)
RCA
Lyra RD2821
http://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/samsung_yepp900_small.jpghttp://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/ihp100_small.jpghttp://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/SB_pearl_small.jpghttp://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/RCA_Rd2821_small.jpg
Capaciteit:10 GB-versie bevestigd,
20 GB-versie verwacht
10 GB (iHP-100)

20 GB (iHP-200)
20 GB- en
40 GB-versie
20 GB,
Mogelijk 40 GB
Buffergrootte:NNBNNBNNBNNB
Datatransfer:USB 2.0USB 2.0USB 2.0
Ethernet
USB 2.0
Graphical display:
Firmware Upgradable:JaJaNNBNNB
Ondersteunde formaten:MP3
WMA
MP3
WAV
ASF
Ogg (komt na release)
Op zijn minst MP3MP3
WMA
MP3Pro
Encoding (formaat):Ja, MP3Ja, MP3Ja, NNBNNB
Bitrates:NNBNNBNNBNNB
Playmodes:NNBNNBNNBNNB
Equalizer:NNB9 Equalizer-settings, w.o. een user-defineable settingPresets op equalizer; 5 band user-definable-parametricNNB
Tuner:Ja, FM onlyJa, FM onlyNNBNNB
Type stroom-
voorziening,
levensduur*:
Li-Ion battery
10 uur
Built-in Lithium Polymer battery
16 uur
Lithium Polymer battery
15 uur
NNB
15 uur
Lengte X
Breedte X
Hoogte:
NNB
(is gebaseerd op dezelfde Toshiba 1.8 HD als de iPod)
105 x 60 x 19 mm
(iHP-100)
NNB (is gebaseerd op dezelfde Toshiba 1.8 HD als de iPod)NNB
Gewicht:NNB160 gramNNBNNB
Kleur:Zilver/brushed-titanium/grijsTitanium/dark gray
Blue/dark gray
Zwart/grijs/oranje
Changeable colour-schemes
Lichtgrijs
Accessoires:NNBSenHeisser koptelefoon

In-line-remote
o.a. Ethernet-dockingstationo.a. line-out cable en car-kit adapter
Extra's:FM broadcastingUSB Mass storage device

Verwisselbare HD

Optische line-in en -uitgang
Crossfader functionaliteit voor seamless playback van livesets etc.Kan dienen als externe HD
Prijs: **+/- $ 399 (10 GB-versie,
20 GB-versie: NNB)
+/- $ 415 (iHP-100)+/- $399 (20 GB-versie)
+/- $499 (40 GB-versie)
$ 249
Homepage fabrikant:Samsung YeppiRiverSonicBlueRCA, subdivisie van Thomson

[Voor 96% gewijzigd door the_Omniscient op 27-04-2003 22:39]

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
Fabrikant +
productnaam:
Archos
FM recorder 20
Archos
AV120/140 Jukebox
Archos
AV320/340 Jukebox
RCA
Lyra RD2780 AV Jukebox
http://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/Archos_jbfm_rec_small.jpghttp://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/Archos_AV140_small.jpghttp://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/archos_av340_small.jpghttp://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/rca_rd2780_small.jpg
Capaciteit:20 GB20 GB (AV120)

40 GB (AV140)
20 GB (AV320)

40 GB (AV340)
20 GB
(40 GB wordt overdacht)
Buffergrootte:16 MB16 MBNNBNNB
Datatransfer:USB 2.0USB 2.0USB 2.0USB 2.0
Graphical display:Graphic LCD, 112x64
EL Backlight
up to 8 lines of characters
1.5 " Colour LCD 237x234
EL Backlight
Multiline/graphical
TV output
3.8 " Colour LCD 640 x 368
Full graphical UI
TV output
3.5" Colour LCD
Full graphical UI
Firmware Upgradable:JaJaJaNNB
Ondersteunde formaten:MP3MP3
MPEG-4 (up to 640x368 @25f/s)
AVI
XviD and DivX™* 4.0 & 5.0
JPEG/BMP
MP3
MPEG-4 (up to 640x368 @25f/s)
AVI
XviD and DivX™* 4.0 & 5.0
JPEG/BMP
MP3
MPEG 4
JPEG
mogelijk meer
Encoding (formaat):Ja, MP3Ja, MP3Ja, MP3NNB
Bitrates:Decoding: 30~320 kbps (ook @VBR)
Encoding: 30-160Kbps
Decoding: 30~320 kbps (ook @VBR)
Encoding: 30-160Kbps
Decoding: 30~320 kbps (ook @VBR)
Encoding: 30-160Kbps
NNB
Playmodes:Normal, single, repeat all, shuffle, queue & scan.NNBNNBNNB
Equalizer:Bass, treble, loudness, balance and bass boostNNBNNBNNB
Tuner:Ja, FM onlyNeeNNBNNB
Type stroom-
voorziening,
levensduur*:
1 rechargeable Li-Ion battery
12 uur
Rechargeable Li-Ion Batteries,
7 uur
NNBNNB
Lengte X
Breedte X
Hoogte:
113 x 79 x 30 mm110 x 79 x 29 mm110 x 79 x 29 mm132 x 80 x 25 mm
Gewicht:290 gram290 gram290 gramNNB
Kleur:Grijs/donkerblauwGrijs/zwartGrijs/roodBrushed-zilver/chrome
Accessoires:USB 2.0 (BA) cable

AC-DC adapter

Factory Installed Li-Ion Battery

Stereo headphones

Carrying pouch

MusicMatchTM Jukebox software

Manual in 5 languages

USB 2.0 cable

AC adapter

Li-Ion batteries (already installed)

stereo headphones

AV cinch cable (SCART adapter for Europe)

carrying pouch

CD with MusicMatch™

drivers and 6-language manual
o.a. Afstandsbediening en koptelefoonNNB
Extra's:Create directories, delete files and directories

Time and alarm clock
Stereo analog Line In & digital Line In/Out

Composite Video/ Earphone/ Line Out jack

Built-in microphone

Mass Storage Device

Diverse add-on-modules verkrijgbaar, bijv. camera-module
Mass Storage Device

Diverse add-on-modules verkrijgbaar, bijv. camera-module
Mass Storage Device

Compact Flash-memoryslot
Prijs: **
+/- 419.99 €

+/- 579.99 €
(AV120)

+/- 719.00 €
(AV140)

+/- $ 799 €
(AV320)

+/- $ 899 €
(AV340)
+/- $ 399
Homepage fabrikant:ArchosArchosArchosRCA, subdivisie van Thomson


Fabrikant +
productnaam:
X-Clef
HD-800
Philips
HDD100
Emi Global
CHD-1500
GPX
Tec 9000
http://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/xclef_hd800_small.jpghttp://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/Philips_hdd100_2_small.jpghttp://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/Emi_chd1500_small.jpghttp://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/GPX_TEC900_small.jpg
Capaciteit:NNB15 GB20 GB20 GB
Buffergrootte:NNB32 MB8 MBNNB
Datatransfer:USB 2.0USB 2.0USB 2.0USB 2.0
Graphical display:Landscape-shaped LCD
black&white
multi-line
Indigo-blue backlight
Greyscale LCD, 160 x 128 pixels
multi-line
Superbright white backlight
Supports fast-scroll
LCD
black&white
up to 8 lines x 20 characters
EL backlight
Large LCD
black&white
orange backlight
multiline
full graphical screen
displays Upcoming track
spectrum analyzer etc.
Firmware Upgradable:JaJaJaNNB
Ondersteunde formaten:MP3
WMA
MP3
WMA
MP3
WMA
MP3
WMA
Encoding (formaat):NNBJa, MP3 en MPEG4 + G.726 audio (videorecording)Ja, NNBJa, MP3
Bitrates:NNBDecoding:
8-320 kbps (MP3)
32-192 kbps (WMA)

Encoding:
16-32 kbps (voicerecorder)
64-192 kbps (analog line-in en optical line-in)
NNBNNB
Playmodes:NNBNNBNNBNNB
Equalizer:NNB5-band equalizer, DSP
4 programmeerbare instellingen
instellingen worden gelinked aan genres in id3-tags
Programmable equalizer5 presets
Tuner:Ja, FM onlyNeeNeeJa, FM only
Type stroom-
voorziening,
levensduur*:
NNBLi-Ion rechargeable 1200 mAh, NNBBuilt-in Li-Ion rechargeable, 9 uurBuilt-in Li-Ion rechargeable,NNB
Lengte X
Breedte X
Hoogte:
NNB106.7 x 63.5 x 20.3 mm109 x 76.2 x 30.4 mmNNB
Gewicht:NNB167 gramNNB180 gram ZONDER harddisk
235 gram MET harddisk
Kleur:Brushed chrome/zwartDie-cast molded magnesium/hardened optical glass/inktzwart/blauwWit
Blauw
Wit/zwart/oranje
Accessoires:NNB
Stereo Headphones

5-key in-line remotecontrol

USB 2.0 cable

Travel Pouch

Multi voltage power adapter/charger (AC/DC)

Software/manual
NNBo.a. AC-adapter
Extra's:Mass storage deviceFast-scroll

High-quality built-in microphone

BRuikbaar als storage device (voor mediafiles is een mediamanager nodig)
NNBMass storage device

Digitale voicerecorder
Prijs: **NNBNNBNNBNNB
Homepage fabrikant:X-ClefPhilipsEmi GlobalGPX


Fabrikant +
productnaam:
SaroTech/ChungLam
Triple/NeDi
DeltronTech
CinemaDisk
Jens Of Sweden/GoDot
MP-200HD/M7170
X-Clef
HD-500
http://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/CL_Nedi_small.jpghttp://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/DT_Cdisk_small.jpghttp://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/JOS_mp200hd_small.jpghttp://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/Xclef_hd500_small.gif
Capaciteit:0/10 GB
(uitbreidbaar tot 80 GB via 2.5" HDD)
20 GB-,
30 GB-,
40 GB- en
60 GB-versie
20 GB- en
40 GB-versie
20 GB
Buffergrootte:16 MBNB16 MB12 MB
Datatransfer:USB 1.1USB 2.0
IEEE1394 (FireWire)
Ultra DMA 66/100 IDE
USB 2.0USB 2.0
Graphical display:1.8" LCD 128x64
black&white
multi-line
Indigo-blue backlight
portrait- en landscapemode
LCD
black&white
Multi-line
Glacier-blue backlight
TV-output
42 x 21 mm LCD, 160 x 240 pixels
black&white
EL backlight
160 x 105 pixels LCD
black&white
Glacier-blue backlight
Up to 7 lines
Firmware Upgradable:JaNeeJaJa
Ondersteunde formaten:MP3MP3

Via output:

JPEG
MPEG-I
VCD
SVCD
MPEG-II
MPEG 4 (simple profile)
Motion JPEG files
MP3
WMA

Mogelijk Ogg en Flac
MP3
WMA
M3u
BMP
TXT
Encoding (formaat):NeeNeeJa, MP3Ja, MP3
Bitrates:32~320 kbpsNNBDecoding: NNB
Encoding: 64-128 kbps
Decoding: 8~320 kbps
(MP3, ook @VBR)
32~192 kbps (WMA)

Encoding: 64~256 kbps
Playmodes:NNBNNBNormal, Shuffle, Repeat song & repeat allSingle, Directory, All, A <-> B repeat, Shuffle, Intro
Equalizer:NNBNNBNNBNormal, Classic, Jazz, Rock, Ultra-Bass
User Defined EQ : 5 Bands
Tuner:NeeNeeJa, FM only

FM broadcasting
Ja, FM only

FM broadcasting
Type stroom-
voorziening,
levensduur*:
4 x 1.2V AAA rechargeable,
16 uur
Li-Ion rechargeable
NNB
rechargeable 1400 mA-hr Li battery
10~14 uur
Built-in 3.7V 2000mAh Lithium-Ion Rechargeable
10 uur
Lengte X
Breedte X
Hoogte:
126.3 x 74.5 x 23.3 mm139 x 80 x 26 mm115 x 76 x 25 mm129 x 81 x 22 mm
Gewicht:226 gramNNB250 gram255 gram
Kleur:Rood/ZilvergrijsSilver metallic/zwartWit/zwart (plastic)
Pianozwart/chrome (aluminium)
Ferrarirood (chrome)
Zilver/Blauw
Zilver/Donkergrijs
Accessoires:Earbud-style headphones

User's manual

Rechargeable batteries (750 mAh 1.2V Ni-MH AAA x 4)

AAA Battery charger

USB Cable (1.5m)

Pouch bag

Infrared remote-control

USB-cable

12V car adapter

AC Adapter

Video- en audiokabel

Beschermhoesje

Manual en drivers
o.a. AC adapter

mogelijk in-line remote-control en koptelefoon
Earphones

USB Cable

CD for Win 98 Driver (overige OS'en hebben geen drivers nodig)

Adapter

User Manual

Carrying case

Line-in Cable
Extra's:Mass Storage Device

Memoryslots:

Compact Flash Card (CFC) compatible
Smart Media Card (SMC) compatible
Multi Media Card (MMC) compatible
SD Card compatible

HDD kan uitgeschakeld worden
Mass Storage Device

Memoryslots:

Compact Flash Card (CFC) compatible
MicroDrive compatible

Output:

S-Video (NTSC/ PAL)
Composite Video (NTSC/ PAL)

Slideshows met achtergrondmuziek
Mass Storage Device

FM broadcasting
Mass Storage Device

FM broadcasting

Playlist-compatible (incl. bookmarking)

Multi-lingual

BMP's en TXT-files kunnen via het LCD bekeken worden

Voice-recording

Volledig plug&play (behalve onder Win98)
Prijs: **
+/- $ 250 (versie zonder HDD)

+/- $ 330 (10 GB-versie)

+/- $ 529 (20 GB)

+/- $ 399 (20 GB)
NNB
Homepage fabrikant:ChungLamDeltronTechJens Of SwedenX-Clef


Fabrikant +
productnaam:
iRiver
iGP-100
RCA
Lyra RD2760
Tounsen
Jukebox
Now Evolution
APED-20/30
http://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/igp_100_small.jpghttp://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/RCA_RD2760_small.jpghttp://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/Tounsen_JB_small.jpghttp://users.skynet.be/fa280602/mp3spelers/hdd/small/EV_APED_small.jpg
Capaciteit:1.5 GB
(MicroDrive, is wellicht verwisselbaar)
1.5 GB
(MicroDrive, is wellicht verwisselbaar)
2.5 GB
(MicroDrive/Compact Flash, is verwisselbaar)
20 GB (APED-20)

30 GB (APED-30)
Buffergrootte:NVTNVTNVT16 MB
Datatransfer:USB 2.0USB 2.0USB 2.0
IRDA
USB 2.0
Graphical display:128 x 128 LCD
black&white
multi-line
EL backlight
LCD
black&white
multi-line
EL backlight
Portrait-shaped LCD, 128 x 160 pixels
black&white
Full graphical UI
Orange backlight
OLED (belicht het scherm ideaal)
black&white
backlight gegenereerd door OLED
multi-line
Firmware Upgradable:JaNNBJaJa
Ondersteunde formaten:MP3
WMA
AAC
MP3
MP3Pro
MP3
WMA
AAC
WAV
MP3
WMA
SDMI
Encoding (formaat):NeeNeeNeeNee
Bitrates:NNBNNBNNBNNB
Playmodes:NNBNNBNNBNNB
Equalizer:NNBNNBNNB5-bands equalizer met presets en user-defineable instellingen
Tuner:Ja, FM onlyNNBNeeJa, FM only
Type stroom-
voorziening,
levensduur*:
li-polymer batterij
14 uur
Li-ION rechargeable, NNBBuilt-in Li-Ion rechargeable, 10 uurNNB
min. 8 uur
Lengte X
Breedte X
Hoogte:
NNBNNBNNBNNB
Gewicht:NNBNNBNNBNNB
Kleur:Darkgray/grijs

Andere kleuren zullen beschikbaar komen
Wit/donkergrijs/blauwGrijs/OranjeBrushed gray/blauw
Accessoires:Senheisser MX300 earbuds

USB cable

Travel pouch
NNBo.a. optional car-kitEarphones

Line-in remote-control

Docking station voor:

data-synchronisatie
opladen batterij
aansluiten op externe audio-apparatuur

Software
Extra's:Mass storage device

Voicerecording
NNBo.a. aanmaken en on-the-fly editen van playlistsMass Storage device
Prijs: **NNB$ 200~250 NNB$ 199
(APED-20)

$ 269
(APED-30)
Homepage fabrikant:iRiverRCA, subdivisie van ThomsonTounsenNow Evolution

[Voor 123% gewijzigd door the_Omniscient op 16-05-2003 15:34]

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
^ Noten bij de voorgaande posts:

* Levensduur stroomvoorziening: raming van de fabrikant van de hoeveelheid tijd dat de stroomvoorziening het apparaat van stroom voorziet, alvorens deze herladen dient te worden.

** Prijs: indicatieprijs van het getoonde product in de USA, in US Dollars en op 11-1-2003. Het is mogelijk dat de prijzen in Europa vele tientallen Euro's hoger liggen. Import vanuit de USA naar Nederland is mogelijk, maar zeer duur (invoerkosten, vervoerskosten).


* Levensduur stroomvoorziening: raming van de fabrikant van de hoeveelheid tijd dat de stroomvoorziening het apparaat van stroom voorziet, alvorens deze herladen dient te worden.

** Prijs: indicatieprijs van het getoonde product in de USA, in US Dollars en op 11-1-2003. Het is mogelijk dat de prijzen in Europa vele tientallen Euro's hoger liggen. Import vanuit de USA naar Nederland is mogelijk, maar zeer duur (invoerkosten, vervoerskosten).Nu volgt een overzicht van posts over specifieke spelers, eventueel vergezeld van GoT-topic-links. Dit overzicht werkt op "order of appearance", dus de speler die het eerst genoemd werd, komt hier het eerst aan bod. Uitzondering: de Mambo X, wiens eerste post eigenlijk in deze post vermeld stond (is dus overheen geschreven).


Mambo X P350/353 = Vision Systems JB660:

2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23

MamboX P353 Jukebox mini-review!


Remote Solutions PJBox-100/300:

1 2


Toshiba GigaBeat:

1 2 3 4 5 6

Toshiba komt met iPod concurrent
iPod vs. Odyssey vs. Toshiba


Bantam BA-1000:

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15


SonicBlue Rio Riot:

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10

[mp3 jukebox] Rio Riot binnen! [pics]


E.Digital Treo 10:

1 2 3 4


E.Digital Treo 15:

1 2 3 4 5 6 7 8


Samsung YP-900GT:

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13


iRiver iHP-50/100/200:

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
30 31 32 33 34 35 36 37 38 39
40 41 42 43 44 45 46 47 48 49
50 51 52 53 54 55 56 57


SonicBlue "Pearl":

1 2 3 4 5 6 7 8


Apple iPod:

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14

IPod gekocht, maar ik heb vragen
[rml][ MP3]Nogmaals, Ipod of anders?[/rml]
[MP3]Nogmaals, Ipod of anders? Deel 2
iPod vs. Odyssey vs. Toshiba


Creative Zen:

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10

Al meningen over de Creative Zen?


Archos JB recorder:

1 2 3 4 5 6

archos recorder 20 usb 2.0


Terapin Mine:

1


Genica Roopaq = SSI Neo 25 I:

1 2 3


SSI Neo 25 IV:

1 2 3 4


RCA Lyra RD2760:

1 2


RCA Lyra RD2821:

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12


RCA Lyra RD2780:

1 2 3 4 5 6 7

RCA Lyra RD2780


Emi Global Classic CHD500/1000:

1


Mpio HD-100:

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11


E.Digital Odyssey 1000:

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13

iPod vs. Odyssey vs. Toshiba


Digital Innovations Neuros HD20:

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14

[MP3-speler] Het Neuros HD20 Topic


Archos MMJB 10/20:

1 2 3 4 5 6

Archos Jukebox Multimedia mp3-speler


Archos FM-recorder:

1 2


Porter JB = Jamba JB-100:

1 2


Mello Encore:

1 2 3 4 5

[MP3] Mello Encore 0/10/20 GB HD-based Mp3speler


GPX TEC9000:

1 2


GoDot M7170 = JOS MP-200HD = Googie Go:

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19


SSI Neo 25 II = D-Link Roq-It:

1 2

Roq-it voor ¤ 130 => 10 GB mp3 speler??


Tounsen JB:

1


Archos AV120/140:

1 2 3 4 5 6 7

Archos Jukebox Multimedia 120: alles in 1 !


Archos AV320/340:

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13

Archos Jukebox Multimedia 120: alles in 1 !


Polaroid JukeJam:

1 2


DeltronTech CinemaDisk:

1 2 3 4 5 6 7 8


E.Film PicturePad = NexVue Vista:

1 2 3 4 5


Emi Global Classic CHD-1500:

1 2 3 4 5


iRiver iGP-100:

1 2 3 4 5 6 7


Archos JB Studio:

1 2

De archos studio???


X-Clef HD-500:

1 2 3 4


X-Clef HD-800:

1


Now Evolutions APED:

1 2 3


SmartDisk FlashTrax:

1 2 3 4 5 6 7 8


ChungLam NeDi/SaroTech Triple:

1 2 3 4 5 6


Vosonic V-MP3H:

1


Philips HDD-100:

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13


Hansori ???:

1 2 3


Importkwesties:

1 2 3 4 5 6 7

[Import] Mp³speler importeren, hoe zit dat met douane¿


Algemeen:

1 2 3 4 5 6


Tenslotte nog wat interessante polls:

Poll: iPod-beater: welke bevalt jou het meest?
Opvolger van de iPod
iRiver iHP-100
Samsung YP-900GT
SonicBlue "Pearl"
RCA Lyra RD-2821
Philips HDD100
Bantam BA-1000
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=1768&layout=2&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier

Poll: Zen-beater: welke bevalt jou het meest?
opvolger van de Zen
E.Digital Odyssey 1000/Mpio HD-100
JOS MP-200HD/GoDot M7170/Googie Go
X-Clef HD-500
Now Evolution APED
Digital Innovations Neuros HD20
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=1769&layout=2&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier

Poll: Multimediale spelers: welke bevalt jou het meest?
Opvolger van de Archos JB Recorder
Archos AV120/140
ChungLam NeDi/SaroTech Triple
DeltronTech CinemaDisk
RCA Lyra RD-2780 AV
Mambo X P350/353
Archos FM recorder
Archos AV320/340
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=1770&layout=2&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier

Poll: MicroDrive-based players: welke bevalt jou het meest?
iRiver iGP-100
RCA Lyra RD-2760
Tounsen JB
http://poll.dezeserver.nl/results.cgi?pid=1771&layout=2&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier

Bedankt voor het stemmen.

[Voor 109% gewijzigd door the_Omniscient op 16-05-2003 15:36]

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • Doogie
 • Registratie: januari 2002
 • Niet online
Lof voor je moeite, erg leuk overzicht om eens even door te lezen. Ik heb hier helaas geen geld voor, maar kijken kan altijd he ;)

 • Sage
 • Registratie: april 2001
 • Laatst online: 28-11 01:39
Het plaatje van de PJbox heb ik al een flinke tijd terug gezien, een tijdje na de introductie van de iPod. Er werd toen gezegd dat dat de nieuwe Jukebox zou worden van Creative en zoals je kan zien ook een FireWire aansluiting zou krijgen.

Maar ik vind het jammer dat de alle spelers hier behalve de iPod een FireWire poort moeten onberen. Ook hebben de meeste spelers geen onderstuening voor MacOS waarvoor ik nog meer voor de iPod ga. Ook met de integratie van iTunes is het helemaal een feest met de iPod.

Jammer genoeg zit er bij de 5GB versie van de iPod geen ab en hoesje wat je wel voor een flinke meerprijs kan kopen natuurlijk.

kleurbleur.nl


 • Mooody
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 16:10

Mooody

elmoody

gday schreef op 12 January 2003 @ 00:22:
[...]
Hee! De Zen heeft anders wel een superieure geluidskwaliteit tegenover de iPod hoor.. een van de redenen waarom ik een Zen heb gehaald :).
de 30mW per kanaal van de iPod is indrukwekkend hoor...

Creative staat er om bekend dat ze het geluid bewerkt (dus zelfs met eq. off) de oordopjes insturen, dat kan zorgen voor een hardere bass (of andere 'optimalisaties')

mijn voorkeur gaat toch uit naar puur geluid, dat je kan bewerken met eq. settings...

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • Exirion
 • Registratie: februari 2000
 • Laatst online: 17:53

Exirion

Gadgetfetisjist

gday schreef op 12 January 2003 @ 00:22:
Hee! De Zen heeft anders wel een superieure geluidskwaliteit tegenover de iPod hoor.. een van de redenen waarom ik een Zen heb gehaald :)
En waar baseer jij dat op... 'Dur zit meer bassssss in dus het klinkt betuuuuurrrrrrr 8)'... Zoiets? De iPod heeft zo'n beetje het meest pure geluid dat je bij portable audio kunt vinden. Creative rommelt vanalles om het 'lekker' (erg subjectief) te laten klinken. Creative en serieuze audioprodukten gaan nogsteeds niet hand in hand. Natuurlijk valt daar over te twisten maar dat de Zen beter zou klinken dan de iPod is werkelijk dikke onzin.

edit:
Het kan natuurlijk ook een smoes zijn om te kiezen voor de goedkopere, grote, zwaardere en lelijkere Zen met minder accu lifetime...

[Voor 13% gewijzigd door Exirion op 12-01-2003 22:40]

"Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal." - Albert Einstein


 • MaDLiVe
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 29-11 00:22

MaDLiVe

.-Observer-.

Geweldig werk TS, ik ben al een tijdje opzoek naar een audio speler en je hebt een mooi lijstje gemaakt. Die Iriver ziet er mooi uit (zal ook wel een iriver prijs aan vast zitten ;)). Hij heeft iig de looks. (tov de ipod en zelfs de zen --> smaken verschillen).

{\/}/-\[) [_[ \/(-© - Turn off your mind, relax and float downstream. Volg mijn disease outbreak detective en andere geweldige Avonturen


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
Zo mensen, ik heb nu de Toshiba GigaBeat MEG50JS aan de tweede tabel toegevoegd.
edit:
de Gigabeat staat nu in de laatste tabel


Wat mij betreft is dit een serieuze kandidaat om de strijd met de iPod en Zen aan te gaan. Slechts een tikkeltje groter dan de eerstgenoemde, en toch een zeer degelijk (mooi zelfs!) design.

De MEG50JS is nu nog enkel in Japan verkrijgbaar, maar release in de USA staat in de planning. Pas daarna zou een eventuele Europese launch volgen (waar hebben we zulke dingen eerder gezien?)...

Geniet gewoon ff van dit apparaatje, ik weet dat hij erg duur lijkt maar je moet er wel rekening mee houden dat het nog spliksplinternieuw spulleke is; dit verklaart ook het ontbreken van de nodige specs.

Morgen trouwens een overzicht van een aantal "mindere goden" (qua naamsbekendheid), waaronder een open-source Linuxplayer. Ook denk ik, dat ik de specs van zowel de Creative Zen als de Apple iPod erbij zal gooien, teneinde voor de niet-bezitters van deze heerlijke devices, wat meer licht op de zaak te werpen.

offtopic:
Creative Zen-dudes en iPod-gasten (I envy you all): discussie is altijd goed, zolang het om gegronde feiten gaat.

[Voor 4% gewijzigd door the_Omniscient op 15-01-2003 20:24]

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
Newsflash over de Bantam BA1000...

Het leek er even op dat de heren en dames van Bantam een proces aan de broek zouden krijgen; hun device leek een beetje teveel geïnspireerd door de iPod.

Maar gelukkig zien de sportieve gasten van Apple hiervan af (zoveel lijkt ie er nou ook weer niet op, toch?)...

Het apparaatje is nu werkelijk ontwikkeld, dwz: het bestaat en er zijn foto's van gemaakt (tijdens de CES-beurs).

http://gearmedia.ign.com/gear/image/ces_2003_bantam_ba_1000_angle_big.jpg

Dit is 'm dus: de Bantam BA1000 in zijn echte vorm

http://gearmedia.ign.com/gear/image/ces_2003_bantam_ba_1000_hand_big.jpg

Nu nog maar ff afwachten of die kerel gewoon grote handen heeft, of dat de BA1000 werkelijk behoorlijk klein is geworden

De adviesprijzen blijven hetzelfde, de release is uitgesteld tot *op z'n vroegst* februari/begin maart. Meer nieuws volgt dus vanzelf.

BTW: de battery-lifespan is ook bekend, zie tabel.

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • gday
 • Registratie: oktober 2000
 • Laatst online: 15:45

gday

TENACIOUS D TIME!!!

Exirion schreef op 12 January 2003 @ 22:39:
[...]

En waar baseer jij dat op... 'Dur zit meer bassssss in dus het klinkt betuuuuurrrrrrr 8)'... Zoiets? De iPod heeft zo'n beetje het meest pure geluid dat je bij portable audio kunt vinden. Creative rommelt vanalles om het 'lekker' (erg subjectief) te laten klinken. Creative en serieuze audioprodukten gaan nogsteeds niet hand in hand. Natuurlijk valt daar over te twisten maar dat de Zen beter zou klinken dan de iPod is werkelijk dikke onzin.

edit:
Het kan natuurlijk ook een smoes zijn om te kiezen voor de goedkopere, grote, zwaardere en lelijkere Zen met minder accu lifetime...
Ik vind dat dus totaal geen onzin, en een smoes is het al helemaal niet, want hoe meer ik erover nadenk, hoe brakker ik de iPod ga vinden (gezien de prijs) :). Het is het bekende apple-liedje hè.. veel poen voor relatief weinig.
Ik baseer het allemaal op ervaringen van mijzelf, ervaringen van anderen, reviews op internet, en bijvoorbeeld specificaties betreffende signal-to-noise ratio (Zen: 98db, iPod: weet ik zo niet meer, maar wel lager iig). Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar ik lees en hoor ook dat als je je iPod erg hard zet, het geluid ook gaat vervormen. Beetje brak voor al die bergen euro's die je daarvoor mee moet nemen...

De iPod koop je in mijn ogen voor het design en de grootte, niet voor de kwaliteit en functionaliteit. Redelijk beperkte features op het gebied van muziek, maar wel weer contacts en al dat soort zut :?. Tja... het is maar wat je van een mp3-speler verwacht he.
De Zen heeft nog meer voordelen, zoals bijv USB etc. etc. Al met al reden genoeg om voor iemand die waar voor zijn geld wil, voor een Zen te kiezen ipv de hippe yup uit te hangen met een duur, klein.. maar verder geen hoogstaand product ;). Ik heb nog getwijfeld, om de 20gb iPod te kopen.. maar ik snap nu niet hoe ik daar ooit over heb kunnen twijfelen.

Trouwens, over je edit: dat de Zen lelijk is, is wel HEEL erg subjectief.. veel subjectiever dan geluidskwaliteit. Ik vind hem zelf mooi namelijk. Goedkoper is ie zeker, groter ook, maar wel betere prijs-kwaliteit verhouding.

't Klinkt een beetje alsof je je keuze voor een duurder product probeert te rechtvaardigen, maar dan moet je wel met wat betere argumenten komen dan "het is misschien een smoes" of "creative kan het nog niet".

ingen vill veta var du köpt din tröja


 • gday
 • Registratie: oktober 2000
 • Laatst online: 15:45

gday

TENACIOUS D TIME!!!

Overigens, deze discussie kan beter verdergaan in Al meningen over de Creative Zen? want dit topic is niet gebaat bij gefrøbel over iPod vs Zen denk ik :).

ingen vill veta var du köpt din tröja


 • StarLite
 • Registratie: januari 2000
 • Laatst online: 30-11 16:12

StarLite

'ON ERROR RESUME NEXT

Ik mis eigenlijk nog de Rio Riot [helaas nog niet in NL te krijgen, wel in USA/duitland/UK te bestellen] in dit overzicht.
Niet echt nieuw maarjah, de Remote Solutions Personal Jukebox PJB-100 is ook al bijna 3 jaar uit. 8)

http://www.sonicblue.com/images/audio/product/rio_riot.jpg

Rio Riot
fabrikant: Rio/Diamond
grootte: 137 x 35 x 92 mm
gewicht: 284g (incl. batterij)
opslag: 20 GB
files: MP3/WMA
display: 240 x 160 backlit blue :9~ :9~ :9~
antishock: 32 MB
interface: USB 1.1
batterij: Lion
extra's: Rio LogiTrack, Rio DJ , FM Tuner, HUGE LCD
accesoires: Carrying Case, Power Adapter, USB Cable, Headphones
software: Real Jukebox 2.0 (PC), MoodLogic (PC, evaluation version), Apple iTunes (Mac)
leverbaar: Nu in USA, onbekend in NL [niet¿]
Prijs: $299 excl btw/verzend/importkosten [$470 incl]


De Tompson Lyra kun je btw gewoon halen bij de Media Markt [op voorraad]
De Remote Solutions Personal Jukebox PJB-100 stond 3 jaar terug al in de "kijk" [dat blad :) ] en ik heb hem 2 jaar terug gezien en gehoord in Disneyworld USA. Hij klonk overtuigend en de besturing was super, ze zaten vast dus ik kon niet voelen hoe zwaar hij was. Ik had deze zeker gekocht IPV mijn RioRiot als hij niet zo duur was [in NL] [ Bron ] . De specs zijn gewoon erg goed.

[Voor 24% gewijzigd door StarLite op 13-01-2003 17:33]

tyrips, tywreps, tiewreps, tiereps, tie raps, ripties, taiwraps, kabelbindbandjes » Tie Wraps
\o/


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
Overigens, deze discussie kan beter verdergaan in Al meningen over de Creative Zen? want dit topic is niet gebaat bij gefrøbel over iPod vs Zen denk ik .
Idd, het lijkt me beter dat op de genoemde plek te doen, of anders op het iPod-draadje. Mensen moeten hun eigen opvattingen kunnen hebben over wat ze "mooi" vinden en wat "baggergeluid" nu precies inhoudt. Dank je voor je begrip.
-=!ME!=- schreef op 13 januari 2003 @ 17:24:
Ik mis eigenlijk nog de Rio Riot [helaas nog niet in NL te krijgen, wel in USA/duitland/UK te bestellen] in dit overzicht.
Niet echt nieuw maarjah, de Remote Solutions Personal Jukebox PJB-100 is ook al bijna 3 jaar uit. 8)

[Specs Rio Riot]
Klopt, ik zal hem er zsm bijzetten. Dankjewel voor de specs alvast :).
De Tompson Lyra kun je btw gewoon halen bij de Media Markt [op voorraad]

De Remote Solutions Personal Jukebox PJB-100 stond 3 jaar terug al in de "kijk" [dat blad :) ] en ik heb hem 2 jaar terug gezien en gehoord in Disneyworld USA. Hij klonk overtuigend en de besturing was super, ze zaten vast dus ik kon niet voelen hoe zwaar hij was. Ik had deze zeker gekocht IPV mijn RioRiot als hij niet zo duur was [in NL] [ Bron ] . De specs zijn gewoon erg goed.
Nuttige info, waarvoor waardering. Een "hands-on" -test is altijd representatiever dan een stel cijfertjes en blerende websites.

De PJ-box schijnt overigens de tand des tijds redelijk doorstaan te hebben, gezien de wereldwijd j enthousiaste reacties erop. Misschien kun je ons iets meer vertellen over die spacy headset?

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • Mooody
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 16:10

Mooody

elmoody

gday schreef op 13 January 2003 @ 16:38:
[...]


Ik vind dat dus totaal geen onzin, en een smoes is het al helemaal niet, want hoe meer ik erover nadenk, hoe brakker ik de iPod ga vinden (gezien de prijs) :). Het is het bekende apple-liedje hè.. veel poen voor relatief weinig.
Ik baseer het allemaal op ervaringen van mijzelf, ervaringen van anderen, reviews op internet, en bijvoorbeeld specificaties betreffende signal-to-noise ratio (Zen: 98db, iPod: weet ik zo niet meer, maar wel lager iig). Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar ik lees en hoor ook dat als je je iPod erg hard zet, het geluid ook gaat vervormen. Beetje brak voor al die bergen euro's die je daarvoor mee moet nemen...

De iPod koop je in mijn ogen voor het design en de grootte, niet voor de kwaliteit en functionaliteit. Redelijk beperkte features op het gebied van muziek, maar wel weer contacts en al dat soort zut :?. Tja... het is maar wat je van een mp3-speler verwacht he.
De Zen heeft nog meer voordelen, zoals bijv USB etc. etc. Al met al reden genoeg om voor iemand die waar voor zijn geld wil, voor een Zen te kiezen ipv de hippe yup uit te hangen met een duur, klein.. maar verder geen hoogstaand product ;). Ik heb nog getwijfeld, om de 20gb iPod te kopen.. maar ik snap nu niet hoe ik daar ooit over heb kunnen twijfelen.

Trouwens, over je edit: dat de Zen lelijk is, is wel HEEL erg subjectief.. veel subjectiever dan geluidskwaliteit. Ik vind hem zelf mooi namelijk. Goedkoper is ie zeker, groter ook, maar wel betere prijs-kwaliteit verhouding.

't Klinkt een beetje alsof je je keuze voor een duurder product probeert te rechtvaardigen, maar dan moet je wel met wat betere argumenten komen dan "het is misschien een smoes" of "creative kan het nog niet".
sorry hoor, maar dat is dus echt onzin!

je hebt de iPod nog nooit zelf gehoord en trekt dan al conclusies?

mijn ervaring: iPod op vol volume = helder geluid
ik denk dat het zal liggen aan de oordopjes die worden gebruikt, want ik hoor dus echt 0,0% vervorming...

het 'betere' geluid dat wordt opschreven komt dus doordat Creative allerlei eq. setting gebruikt om het geluid zo 'commercieel' mogelijk uit het apparaat te stuwen (dus veel bass en minder treble, zodat de hoorbare ruis verminderd).

die signal-to-noise ratio is vooral commercieel heel leuk, maar zegt niet veel
zo weinig dat Apple de ratio van de iPod helemaal niet geeft, dus jouw stelling 'Zen heeft betere s-2-n ratio is nergens op gebasseerd...

iedereen met een iPod is een jup?
volgens mij is het prijsverschil tussen de 2 spelers nou ook weer niet zo groot hoor :)

over de prijs/kwaliteit verhouding kunnen we ook kort zijn...
kwaliteit houdt ook het design in, het gebruikersgemak, garantie, software etc.
voor mensen die een optisch mooi apparaat willen met zeer goede geluidskwaliteit, heeft de iPod de beste prijs/kwaliteit verhouding...
voor mensen die minder willen uitgeven en toch een goede product willen, heeft de Zen de beste prijs/kwaliteit verhouding...

ik probeer mijn aankoop helemaal niet rechtvaardigen, ik vind het alleen vervelend dat mensen zomaar iets gaan roepen...

trouwens, probeer jij nu niet jouw (toekomstige) aankoop te rechtvaardigen? :)

hoe dan ook...aub geen Zen vs. iPod discussie, want daar zal geen eind aan komen

[Voor 24% gewijzigd door Mooody op 13-01-2003 18:16]

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • Reinier
 • Registratie: februari 2000
 • Nu online
the_Omniscient schreef op 13 januari 2003 @ 14:51:
Newsflash over de Bantam BA1000...

Het leek er even op dat de heren en dames van Bantam een proces aan de broek zouden krijgen; hun device leek een beetje teveel geïnspireerd door de iPod.

Maar gelukkig zien de sportieve gasten van Apple hiervan af (zoveel lijkt ie er nou ook weer niet op, toch?)...
Hmm, dat ding van Toshiba lijkt nog een partij meer op de iPod. Echt een regelrechte rip-off!

 • miekol
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 23-11 13:55
Mooooody schreef op 13 januari 2003 @ 18:06:
[...]


sorry hoor, maar dat is dus echt onzin!

je hebt de iPod nog nooit zelf gehoord en trekt dan al conclusies?

mijn ervaring: iPod op vol volume = helder geluid
ik denk dat het zal liggen aan de oordopjes die worden gebruikt, want ik hoor dus echt 0,0% vervorming...

het 'betere' geluid dat wordt opschreven komt dus doordat Creative allerlei eq. setting gebruikt om het geluid zo 'commercieel' mogelijk uit het apparaat te stuwen (dus veel bass en minder treble, zodat de hoorbare ruis verminderd).

die signal-to-noise ratio is vooral commercieel heel leuk, maar zegt niet veel
zo weinig dat Apple de ratio van de iPod helemaal niet geeft, dus jouw stelling 'Zen heeft betere s-2-n ratio is nergens op gebasseerd...

iedereen met een iPod is een jup?
volgens mij is het prijsverschil tussen de 2 spelers nou ook weer niet zo groot hoor :)

over de prijs/kwaliteit verhouding kunnen we ook kort zijn...
kwaliteit houdt ook het design in, het gebruikersgemak, garantie, software etc.
voor mensen die een optisch mooi apparaat willen met zeer goede geluidskwaliteit, heeft de iPod de beste prijs/kwaliteit verhouding...
voor mensen die minder willen uitgeven en toch een goede product willen, heeft de Zen de beste prijs/kwaliteit verhouding...

ik probeer mijn aankoop helemaal niet rechtvaardigen, ik vind het alleen vervelend dat mensen zomaar iets gaan roepen...

trouwens, probeer jij nu niet jouw (toekomstige) aankoop te rechtvaardigen? :)

hoe dan ook...aub geen Zen vs. iPod discussie, want daar zal geen eind aan komen
Amen :)

Wat je vergeet (en dit is ook het bekend Apple verhaaltje ;)), is dat de iPod wel een revolutionair product is. Alle soortgelijke hd spelers die erna zijn gekomen worden toch allemaal met de iPod vergeleken.
En imo heeft nog geen enkel product de iPod van ze troon gestoten. Persoonlijk vind ik Firewire ook veel beter als USB 2.0 (USB heb er ook 1-2 jaar ofzo over gedaan om de snelheid van Firewire te evenaren, en door brakke chips is FW nog steeds minstens even snel. En ondertussen is er al 800mbps FireWire :D). Maar dat is puur persoonlijk :)

Je moet ook niet vergeten dat de iPod al in oktober 2001 is geintroduceerd!

 • gday
 • Registratie: oktober 2000
 • Laatst online: 15:45

gday

TENACIOUS D TIME!!!

Mooooody schreef op 13 January 2003 @ 18:06:
[...]


sorry hoor, maar dat is dus echt onzin!

je hebt de iPod nog nooit zelf gehoord en trekt dan al conclusies?

mijn ervaring: iPod op vol volume = helder geluid
ik denk dat het zal liggen aan de oordopjes die worden gebruikt, want ik hoor dus echt 0,0% vervorming...

het 'betere' geluid dat wordt opschreven komt dus doordat Creative allerlei eq. setting gebruikt om het geluid zo 'commercieel' mogelijk uit het apparaat te stuwen (dus veel bass en minder treble, zodat de hoorbare ruis verminderd).

die signal-to-noise ratio is vooral commercieel heel leuk, maar zegt niet veel
zo weinig dat Apple de ratio van de iPod helemaal niet geeft, dus jouw stelling 'Zen heeft betere s-2-n ratio is nergens op gebasseerd...

iedereen met een iPod is een jup?
volgens mij is het prijsverschil tussen de 2 spelers nou ook weer niet zo groot hoor :)

over de prijs/kwaliteit verhouding kunnen we ook kort zijn...
kwaliteit houdt ook het design in, het gebruikersgemak, garantie, software etc.
voor mensen die een optisch mooi apparaat willen met zeer goede geluidskwaliteit, heeft de iPod de beste prijs/kwaliteit verhouding...
voor mensen die minder willen uitgeven en toch een goede product willen, heeft de Zen de beste prijs/kwaliteit verhouding...

ik probeer mijn aankoop helemaal niet rechtvaardigen, ik vind het alleen vervelend dat mensen zomaar iets gaan roepen...

trouwens, probeer jij nu niet jouw (toekomstige) aankoop te rechtvaardigen? :)

hoe dan ook...aub geen Zen vs. iPod discussie, want daar zal geen eind aan komen
Ik heb al gezegd dat deze discussie niet in dit topic gevoerd dient te worden.

Edoch, nog 1 afsluitende opmerking van mijn kant: ik heb wel de iPod uitgeprobeerd, maar ik vond de hoge prijs niet gerechtvaardigd.

Verder gaarne in het juiste topic hierover verder discussieren (indien gewenst) tenzij de topicstarter alsnog de iPod en Zen in dit topic zou willen betrekken :).

[Voor 5% gewijzigd door gday op 13-01-2003 18:41]

ingen vill veta var du köpt din tröja


 • Mooody
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 16:10

Mooody

elmoody

gday schreef op 13 January 2003 @ 18:36:
[...]


Ik heb al gezegd dat deze discussie niet in dit topic gevoerd dient te worden.
hm, volgens mij ben jij echt geen mod...
trouwens, jij bent de hele discussie begonnen

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • gday
 • Registratie: oktober 2000
 • Laatst online: 15:45

gday

TENACIOUS D TIME!!!

Mooooody schreef op 13 januari 2003 @ 18:58:
[...]

hm, volgens mij ben jij echt geen mod...
trouwens, jij bent de hele discussie begonnen
Discussie begonnen? Huh? Waar zie jij dat? Ik zei alleen dat de geluidskwaliteit van de Zen een van de redenen was dat ik de Zen heb gehaald?

En nee, ik ben geen mod, maar dat betekent niet dat ik de topicstarter niet hoef te respecteren. Hij wilde juist andere players onder de aandacht brengen,.. vandaar.

[Voor 8% gewijzigd door gday op 13-01-2003 19:11]

ingen vill veta var du köpt din tröja


 • Mooody
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 16:10

Mooody

elmoody

gday schreef op 13 januari 2003 @ 19:10:
[...]


Discussie begonnen? Huh? Waar zie jij dat? Ik zei alleen dat de geluidskwaliteit van de Zen een van de redenen was dat ik de Zen heb gehaald?

En nee, ik ben geen mod, maar dat betekent niet dat ik de topicstarter niet hoef te respecteren. Hij wilde juist andere players onder de aandacht brengen,.. vandaar.
jij begon met het vergelijken met de iPod in de 1e zin in je 1e post in dit topic:
"Hee! De Zen heeft anders wel een superieure geluidskwaliteit tegenover de iPod hoor"

onzin natuurlijk en jammer dat je het niet toegeeft

hoe dan ook, einde discussie :) (en nee, ik ben ook geen mod :P)

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • bogaards
 • Registratie: oktober 2000
 • Niet online
Die Treo 15 is niet eens zo'n slechte deal volgens deze review: http://www.epinions.com/content_82693623428

klein stukje paste, voor de luiaards onder ons 8)

"The e.Digital Treo 15 packs 15GB of hard disk space for well under $200. The Lithium rechargeable cell will last for two whole days of continous play (8 hour work days, that is. e.Digital claims a modest 10 hours on their website). The file being played is cached in memory so the drive is on very little of the time. The Treo features a good (though not excellent contrast) LCD screen featuring 16 characters x 8 lines text with backlight"

Om het nog interessanter te maken: een Remanufactured Treo 15 kost slechts € 149 en de verzendkosten zijn € 42, wat met de huidige stand van de dollar betekent dat je exc. invoerrechten zo'n € 190 kwijtbent. Inclusief invoerrechten kom je afgerond op zo'n € 225 uit, wat mij toch geen slechte deal lijkt voor een
15GB!!! mp3 speler. Enige puntje is dat hij remanufactured/refurbished is, maar je kunt nu eenmaal niet alles hebben voor zo'n laag bedrag 8 :)

[Voor 29% gewijzigd door bogaards op 13-01-2003 19:55. Reden: nieuwe info]


 • Exirion
 • Registratie: februari 2000
 • Laatst online: 17:53

Exirion

Gadgetfetisjist

gday schreef op 13 January 2003 @ 16:38:
Ik vind dat dus totaal geen onzin, en een smoes is het al helemaal niet, want hoe meer ik erover nadenk, hoe brakker ik de iPod ga vinden (gezien de prijs) :)
Ja, ik vind een Jaguar en Porsche eigenlijk ook wel een kutbak omdat ze zo duur zijn |:(
Het is het bekende apple-liedje hè.. veel poen voor relatief weinig.
Ik baseer het allemaal op ervaringen van mijzelf
Vertel? I smell some heavy geblaat.
, ervaringen van anderen, reviews op internet
Iedereen die een iPod heeft is er lovend over. Hetzelfde geldt voor alle reviews op Internet dus ik snap niet waar je deze onzin vandaan haalt.
, en bijvoorbeeld specificaties betreffende signal-to-noise ratio (Zen: 98db, iPod: weet ik zo niet meer, maar wel lager iig).
Specificaties.... Who believes in it :z De iPod ruist niet.
Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar ik lees en hoor ook dat als je je iPod erg hard zet, het geluid ook gaat vervormen. Beetje brak voor al die bergen euro's die je daarvoor mee moet nemen...
En van wie heb je dat gehoord dan. Sinterklaas? Ik ben een audio purist van het zuiverste water en ik kan aan de hand van tests met studio reference headphones van AKG en na het aansluiten van de iPod op een highend audioset vertellen dat ie grandioos klinkt. Dus PLEASE bespaar me je bijna jaloerse gezwam.
De iPod koop je in mijn ogen voor het design en de grootte, niet voor de kwaliteit en functionaliteit.
Hier zal ik maar niet meer op ingaan :X
Redelijk beperkte features op het gebied van muziek
Wat wil jij dan allemaal kunnen? Ik kan overzichtelijker dan op welke MP3 speler dan ook nummers kiezen, playlists kiezen, etc. Alles wat ik nodig heb en geen overbodig speelgoed voor pubertjes.
, maar wel weer contacts en al dat soort zut :?. Tja... het is maar wat je van een mp3-speler verwacht he.
Een mooi klein apparaatje dat handig in het gebruik is en goed geluid geeft. Op alle fronten wint de iPod het nogsteeds van alle MP3-spelers met voldoende capaciteit.
voor een Zen te kiezen ipv de hippe yup uit te hangen met een duur, klein.. maar verder geen hoogstaand product ;)
Ben je toevallig ook zo'n GL/SP-stemmer die alle wat meer vermogende mensen als gewetensloze criminelen beschouwt? Ik vind je link tussen een iPod en yups echt onzinnig. Maar goed, dit soort uitspraken worden meestal uit afgunst gedaan :)

"Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal." - Albert Einstein


 • Mooody
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 16:10

Mooody

elmoody

Zen vs. iPod 1-2

jeeeeej, leuk spelletje B)

[Voor 15% gewijzigd door Mooody op 13-01-2003 19:53]

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • Tva
 • Registratie: april 2002
 • Laatst online: 15-03-2006
Exirion schreef op 13 January 2003 @ 19:41:
[...]

Ja, ik vind een Jaguar en Porsche eigenlijk ook wel een kutbak omdat ze zo duur zijn |:(


[...]

Vertel? I smell some heavy geblaat.


[...]

Iedereen die een iPod heeft is er lovend over. Hetzelfde geldt voor alle reviews op Internet dus ik snap niet waar je deze onzin vandaan haalt.


[...]

Specificaties.... Who believes in it :z De iPod ruist niet.


[...]

En van wie heb je dat gehoord dan. Sinterklaas? Ik ben een audio purist van het zuiverste water en ik kan aan de hand van tests met studio reference headphones van AKG en na het aansluiten van de iPod op een highend audioset vertellen dat ie grandioos klinkt. Dus PLEASE bespaar me je bijna jaloerse gezwam.


[...]

Hier zal ik maar niet meer op ingaan :X


[...]

Wat wil jij dan allemaal kunnen? Ik kan overzichtelijker dan op welke MP3 speler dan ook nummers kiezen, playlists kiezen, etc. Alles wat ik nodig heb en geen overbodig speelgoed voor pubertjes.


[...]

Een mooi klein apparaatje dat handig in het gebruik is en goed geluid geeft. Op alle fronten wint de iPod het nogsteeds van alle MP3-spelers met voldoende capaciteit.


[...]

Ben je toevallig ook zo'n GL/SP-stemmer die alle wat meer vermogende mensen als gewetensloze criminelen beschouwt? Ik vind je link tussen een iPod en yups echt onzinnig. Maar goed, dit soort uitspraken worden meestal uit afgunst gedaan :)
ach man laat m toch ;)
een ipod eigenaar weet wel beter dan in te gaan op zulke berichies. 8)

het is geen wedstrijd ofzo. iedereen heeft weer andere voorkeuren, dus ik vind dit een beetje nutteloos. Trouwens, mensen moeten geen produkten afkraken die ze nog nooit hebben uitgeprobeerd, komt een beetje knullig over namelijk.

 • Exirion
 • Registratie: februari 2000
 • Laatst online: 17:53

Exirion

Gadgetfetisjist

tweakhams schreef op 13 januari 2003 @ 20:05:
ach man laat m toch ;)
een ipod eigenaar weet wel beter dan in te gaan op zulke berichies. 8)
Mjah, heb je eigenlijk wel gelijk in :P
Trouwens, mensen moeten geen produkten afkraken die ze nog nooit hebben uitgeprobeerd, komt een beetje knullig over namelijk.
Daarom word ik er ook een beetje pissig van. Ik ken de Zen maar hij kent de iPod niet. Het gaat hier dus puur om vooroordelen en vage verhalen van derden.

"Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal." - Albert Einstein


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
Amen.
Juist

Eh mensen, aub geen ruzie maken over welke speler nu het beste is. Kijk eens naar de topictitel: het gaat mij juist om de concurrentie. Het is best handig om te weten welke referenties je NU al bij de hand hebt, maar daarom hoeft het nog niet zo te zijn, dat dit topic ontaardt in oeverloos op-en-neer-gal-gespuug.

Laten we ons gewoon tot de droge feitjes beperken, okay?

Ik moet er niet aan denken dat dit topic zomaar gesloten werd om zo'n akkefietje...

BTW: Ik heb net ff een lekkere XP-crash gehad en het txt-bestand waar ik mee bezig was, schijnt helemaal nergens meer te vinden te zijn. Dus even geduld inzake de update (het toevoegen van o.a. Zen EN iPod aan de tabellen) aub.

Dank u.

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • gday
 • Registratie: oktober 2000
 • Laatst online: 15:45

gday

TENACIOUS D TIME!!!

Zucht.

Ik ben al jaren geleden uit deze discussie gestapt man :( tot 2 keer toe zelfs! Waarom blijven jullie er nou toch over doorgaan? Dit is geen iPod vs Zen topic! Bovendien, de argumenten die ik zie raken vaak kant noch wal. Ik ga nou NIET zeggen welke, want dan gaan jullie toch WEER oeverloos doorblaten. Ik vind dit niet leuk voor de topicstarter namelijk.

En voor de 12 miljardste keer: ik heb de iPod WEL uitgeprobeerd.. learn to read!

ingen vill veta var du köpt din tröja


 • gday
 • Registratie: oktober 2000
 • Laatst online: 15:45

gday

TENACIOUS D TIME!!!

the_Omniscient schreef op 13 januari 2003 @ 20:19:
[...]


Juist

Eh mensen, aub geen ruzie maken over welke speler nu het beste is. Kijk eens naar de topictitel: het gaat mij juist om de concurrentie. Het is best handig om te weten welke referenties je NU al bij de hand hebt, maar daarom hoeft het nog niet zo te zijn, dat dit topic ontaardt in oeverloos op-en-neer-gal-gespuug.

Laten we ons gewoon tot de droge feitjes beperken, okay?

Ik moet er niet aan denken dat dit topic zomaar gesloten werd om zo'n akkefietje...
_/-\o_

ingen vill veta var du köpt din tröja


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
Pfwoei... Tussen alle stofwolken en harddiskfailures door, is het me toch gelukt om de volgende drie spelers aan het overzicht toe te voegen:

Samsung Yepp YP-900

Van onze Yepp-pioniers... Samsung heeft ieg genoeg ervaring om deze player tot een succes te maken, nu nog maar afwachten hoe dat in de praktijk wordt gebracht. Dat gaan we dus rustig bekijken, de komende tijd.

Verwachte release: eind februari/begin maart


iRiver iHP 100 (conceptnaam)

De spullen van iRiver zijn de laatste paar maanden dik en dik in orde gebleken. Ik ben zeer benieuwd wat deze grote jongen ons gaat brengen, want hoewel er weinig over bekend is, maakt zelfs dat kleine beetje info mij behoorlijk nieuwsgierig.

Reden genoeg om aan de lippen van iRivers contactpersonen te gaan hangen.

Verwachte release: Maart ? <- das een vraagteken, en niet zo'n kleintje ook...


SonicBlue "Pearl" (conceptnaam)

De jongens en meisjes van SonicBlue hebben net een stevige reorganisatie achter de rug. Blijkbaar hebben ze er nu weer "zin an", want er staat een karrevrachtje aan mp3-spelers te wachten. Onder deze "bende" bevindt zich ook de "Pearl", en ik moet zeggen: het is een erg compact apparaatje. Tevens schijnt het licht aan te voelen, zoiets als de iPod of misschien nog lichter zelfs.

Dat ik van het uiterlijk niet zo kapot ben (vind het een beetje plastic-fisherprice-gevoel geven), mag de pret niet drukken. Het schijnt werkelijk een wonderlijk spelerke te zijn.

Verwachte release: eind juli/begin augustus


Voor de specs, zie tabel nr. 3 in de openingspost

edit:
En ik beloof het, echt waar, ik zal me eraan houden: ik voeg de twee kemphanen iPod en Zen er ook nog aan toe, wanneer weet ik nog niet, maar het komt goed

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
bogaards schreef op 13 January 2003 @ 19:29:

[...]

Om het nog interessanter te maken: een Remanufactured Treo 15 kost slechts € 149 en de verzendkosten zijn € 42, wat met de huidige stand van de dollar betekent dat je exc. invoerrechten zo'n € 190 kwijtbent. Inclusief invoerrechten kom je afgerond op zo'n € 225 uit, wat mij toch geen slechte deal lijkt voor een
15GB!!! mp3 speler. Enige puntje is dat hij remanufactured/refurbished is, maar je kunt nu eenmaal niet alles hebben voor zo'n laag bedrag 8 :)
Je hebt gelijk, het is duidelijk de goedkoopste speler die er tussen staat.

Echter, vergeet ook niet de korte geldigheid der garantie (3 maandjes) en het sullige design. Het batterijkleppie ziet er een beetje vernaggeld uit (das dus 1/3 van de hele voorkant van de Tréo 15). Desalniettemin een zeer aantrekkelijk ding voor de experimenteurs-avec-une-budget-laag onder ons!

Ik heb hem ook al in de aanbieding gezien voor $ 159...

Om nog iets even duidelijk te maken: ik blijf gewoon immer van de adviesprijzen van de fabrikant (of CNet.com) uitgaan. Dit bevordert het vergelijkings-gehalte, omdat je anders van die extreme aanbiedingen krijgt die de verhoudingen compleet omgooien.

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • bogaards
 • Registratie: oktober 2000
 • Niet online
Waar zie je dat de Treo maar 3 maanden garantie heeft? Er staat toch echt 180 dagen garantie op hun eigen website....

Wat het batterijklepje betreft geef ik je helemaal gelijk, da's echt goed lelijk, maar gelukkig wordt er een soortement van tasje bijgeleverd (zie pic) die het uiterlijk toch wel goed doet

http://www.advancedmp3players.co.uk/shopping/pages/images/treo/Treo15pic3.jpg

Wat de prijs betreft, de refurbished kost € 149,- op http://www.edigital-store.com, de 'gewone' kost er € 189. Dit zijn dus de prijzen bij de fabrikant zelf.

IK denk dat de prijs/kwaliteitsverhouding van deze speler zeer moelijk te overtreffen is.

Ikzelf heb een Freecom Beatman Flash met 64mb intern en ben er erg tevreden over, vooral over het kleine formaat, maar die Treo zou toch ook best leuk zijn.

 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
bogaards schreef op 14 January 2003 @ 00:11:
Waar zie je dat de Treo maar 3 maanden garantie heeft? Er staat toch echt 180 dagen garantie op hun eigen website....

Wat het batterijklepje betreft geef ik je helemaal gelijk, da's echt goed lelijk, maar gelukkig wordt er een soortement van tasje bijgeleverd (zie pic) die het uiterlijk toch wel goed doet

[afbeelding]

Wat de prijs betreft, de refurbished kost € 149,- op http://www.edigital-store.com, de 'gewone' kost er € 189. Dit zijn dus de prijzen bij de fabrikant zelf.

IK denk dat de prijs/kwaliteitsverhouding van deze speler zeer moelijk te overtreffen is.
Tjeesz... ik ben ff niet goed wakker geweest lijkt me. Idd, de Tréo 15 heeft 6 maanden garantie en NIET 3 maanden, zoals ik zo stellig claimde.

In dat tasje ziet het ding er zowaar aantoonbaar beter uit! Je zou dr haast mee over straat durven :) ...

FF checken of er toevallig een Nederlandse danwel Europese importeur te besnuffelen valt, die dit gadget in zijn assortiment heeft opgenomen.


Nu, zoals beloofd, wat meer info over de Vision Systems MP3 Jukebox MB-660.
the_Omniscient schreef op 12 januari 2003 @ 18:11:
[...]
De specs van het apparaat deden bij mij al een lichtje branden, maar toen ik het plaatje zag, snapte ik het helemaal: dit is dus een regelrechte Mambo-X RP350 kloon!
[...]
[afbeelding]
[...]
Het "slechte" nieuws: de website van Vision Systems MP3 doet vermoeden, dat de ondersteuning voor JPEG is weggevallen. Aan de andere kant kun je het slot voor de geheugenkaartjes nog steeds zien zitten (aan de voorkant van de speler), dus echt zeker weten doe ik het niet. Ik zal ze eens mailen.

Het goede nieuws: de rest van de specs is IDENTIEK, inclusief de PRIJS. Het apparaatje is in Duitsland te verkrijgen voor de aardige som van 299 Euro, en via de genoemde website te bestellen. Nice!
Ik heb vandaag een reply gekregen op mijn lompe-boeren-harry-mailtje (nl. in het Engels ipv in het Duits, wat echt niet mijn sterkste taal is).
Dear Sir/madam,

I would like to know whether the MP3 Jukebox MB-660 you are offering on your website has the capabilty of reading MMC/flashmem-cards.

Furthermore, I would be very pleased if you could tell what your shippingcosts are concerning transport form Germany towards the Netherlands.

Let me say I found the MP3 Jukebox MB-660 a very interesting product, so I hope to hear from you soon,

Kind regards

<IRL-name>
Wat schertst nu mijn verbazing, als ik een Nederlands antwoord krijg...
Hallo <IRL-lname>,

De jukebox MB-660 heeft geen card reader. Er komt wel binnenkort een nieuwere versie op de markt met card reader en USB 2.0 ( ik denk medio februarie ) .
De verzendkosten naar Nederland zijn ca. 15 Euro.

Met vriendelijke groeten,

_______________________________________
Maurice van Rooij
VISION SYSTEMS GMBH
Aspelohe 27A, D-22848 Norderstedt, Germany
Tel. +49-40-528 401-22 Fax. +49-40-528 401-99
Binnenkort meer over de "nieuwe versie" van de jukebox MB-660 (dus gewoon de Mambo X P350 voor een sociale prijs); voorlopig spreekt bovenstaand mailtje wel voor zichzelf, lijkt me.

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
Poe hee, ik heb me er vandaag toe kunnen aanzetten, om de "gevestigde orde" :7 der HD-based MP3-players in het overzicht op te nemen.

Deze zullen voortaan (binnen 5 minuten en nu) [b]bovenaan in de openingspost[b] te zien zijn.


Het betreft hier de volgende modellen:

Apple iPod

Tja, wat moet ik hier nog over zeggen? Het is één van de bestaansrechten van dit topic, de maatstaf waar anderen langs gemeten worden.

Creative Zen

Ook de Zen heeft een behoorlijk grote fanbase, en niet onterecht. De capaciteit is natuurlijk geweldig en de prijs is wat socialer dan die van de iPod. Misschien mist het beestje een beetje finesse, maar mij maakt dat persoonlijk weinig uit. Wel aso van Creative om opeens met die USB 2.0-versie op de proppen te komen }:O .

Beetje slordig van zowel iPod als Zen vind ik de ingebouwde batterij. Die schijn je niet te kunnen vervangen, waardoor beide spelers tot "wegwerpartikelen" verworden zijn. Maar ja, tegen de tijd dat het zover is, zal er wel een iPod 3 of SuperZen UltraPlus op de markt zijn, zonnecelgestuurd ofzo...

Archos Jukebox Recorder 10/20

Ik krijg hier een beetje het gevoel bij van "Russische tank in WO2". Het ding ziet er weinig florisant uit, maar kan heel wat schade veroorzaken (positief bedoeld). De 20 GB-versie is nog een pietsie te duur, gezien het formaat van de Archos.

SonicBlue Rio Riot

Hier werd erg veel van verwacht, en het schijnt veelal slechts ten dele waar te zijn gemaakt. Sommige mensen vinden hem geweldig, anderen kunnen niet ophouden er overheen te lopen en het ding dood te wensen (ware het niet, dat hij dan waarschijnlijk al overleden is). Ik weet t zelf nog nie zo. Het scherm ziet er erg gaaf uit, maar de behuizing vind ik beduidend minder :| .


Ow, nog 1 ding:

Ik ben menselijk, dus niet onfeilbaar. Al deze feiten omzetten kost veel tijd en af en toe zelfs moeite. Het *kan* dus zijn, dat er hier en daar een kruimeltje op de verkeerde plank terecht is gekomen. Reken mij dit niet te zwaar aan en wijs er gewoon even op ipv zoiets te zeggen van "Ja hallo sloomhoofd, je loopt uit je nek te zeveren, want <vul hier mijn stomme fout in>..."

Alvast bedankt ;)

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
Nog even over de Tréo-serie.

De Tréo 10 is reeds in Europa gesignaleerd. Echter, zoals reeds vermeld zijn de meningen er nogal over verdeeld. Ik vind 'm ieg wel een stukkie mooier dan zijn grote broertje, de Tréo 15.

http://a.r.tv.com/cnet.1d/i/ce/ps/440/8079847_440_1.gif

Dit is dus de Tréo 10 met - je raadt het al - een 10 GB harddisk

Verder zijn de gebruikers er zelf best over te spreken:

83% GOOD 17% BAD from 106 users op Cnet.com

en dat is voorwaar beter dan bijv. de Creative Zen (nee, dat bedoel ik niet als een offense)!

Adviesprijs volgens E.digital: $159.00. Dat is bijna goedkoop te noemen!

Specs zijn identiek aan de Tréo 15, except de harddisk natuurlijk.


Voor degenen die willen zien wat onze "neutrale vrienden" in Zwitserland voor zoiets wensen te vangen (op een of andere manier hebben ze daar veel van dit soort gadgets):

K55 MP3-Center biedt de Tréo 15 aan voor het lieve sommetje van 299 Euro... das een prijsverschil van zo'n 110 Euro ivgm de USA... Dus dat wordt doorspeuren geblazen.

Ow... als je helemaal :9~ wordt van de Toshiba GigaBeat, dan kun je hem hier alvast bestellen... voor maar liefst 549 Euro...

Dure jongens, die Zwitsers!

[Voor 4% gewijzigd door the_Omniscient op 15-01-2003 13:12]

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • gday
 • Registratie: oktober 2000
 • Laatst online: 15:45

gday

TENACIOUS D TIME!!!

Even voor je overzicht: de Zen weegt 268 gram, en niet 286 gram :).

ingen vill veta var du köpt din tröja


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
the_Omniscient schreef op 12 januari 2003 @ 23:37:
[...]
Morgen trouwens een overzicht van een aantal "mindere goden" (qua naamsbekendheid), waaronder een open-source Linuxplayer.
[...]
Naja, dat doen we vandaag dus maar.

Is it a plane? Is it a mobile phone? No, it's the Terapin Mine TX2000...


http://www.terapintech.com/images/store_prod_mine_2.jpg
Als je hem zo ziet, denk je: "Goh, wat een compact dingetje"...


Sjeez, wat een vreemde eend is dit. Hoewel hij bijna een halve kilo weegt (485 gram om precies te zijn) en de afmetingen van een beautycase bezit (180!!! x 90!!! x 27 mm), vond ik het zonde om hem aan jullie gezichtsveld te onthouden.

Deze compacte versie van de Eiffeltoren moet liefst $ 599 opbrengen... :|

Maar dan heb je wel eindelijk je felbegeerde linux-mp3-multi-funtioneel-geval!


http://www.terapintech.com/images/fea_mine.gif

De Mine is een soort mobiele brandkast met USB, Ethernet en Video-out


Meer info vind je op de website van Terapin...

Het spelertje is al sinds 2001 bezig zich een naam in de MP3-wereld toe te eigenen, maar waarschijnlijk is dit de nieuwste versie.

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
Shit zeg.

Ik heb ongeloofelijk veel geluk gehad, dat ik die openingspost (weliswaar in stukjes) heb opgeslagen :*) .

Wat me net gebeurde, dat wens ik niemand toe. Ik zit fijn die post te editen, ik wil hem bekijken en HOPPA: de hele lay-out vern**kt en 3 tabellen spoorloos verdwenen.

Ik wist niet dat dat mogelijk was tijdens het EDITEN en BEKIJKEN van iets... :?

Het kan zijn dat er hier en daar wat "oude gegevens" nog niet vervangen zijn, maar dan weet je nu waardoor dat komt.

Sjeez zeg...pfoei... als ik die stuff niet opgeslagen had, was ik compleet gek geworden!

All hope is not lost en ik kan weer fijn door met zoeken naar informatie... :)

[Voor 2% gewijzigd door the_Omniscient op 15-01-2003 20:56. Reden: Censuur!]

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • Xtuv
 • Registratie: oktober 2000
 • Laatst online: 26-11 22:54

Xtuv

Redacteur
the_Omniscient schreef op 14 January 2003 @ 22:41:
Nog even over de Tréo-serie.

De Tréo 10 is reeds in Europa gesignaleerd. Echter, zoals reeds vermeld zijn de meningen er nogal over verdeeld. Ik vind 'm ieg wel een stukkie mooier dan zijn grote broertje, de Tréo 15.

[afbeelding]

Dit is dus de Tréo 10 met - je raadt het al - een 10 GB harddisk

Verder zijn de gebruikers er zelf best over te spreken:

83% GOOD 17% BAD from 106 users op Cnet.com

en dat is voorwaar beter dan bijv. de Creative Zen (nee, dat bedoel ik niet als een offense)!

Adviesprijs volgens E.digital: $159.00. Dat is bijna goedkoop te noemen!

Specs zijn identiek aan de Tréo 15, except de harddisk natuurlijk.


Voor degenen die willen zien wat onze "neutrale vrienden" in Zwitserland voor zoiets wensen te vangen (op een of andere manier hebben ze daar veel van dit soort gadgets):

K55 MP3-Center biedt de Tréo 15 aan voor het lieve sommetje van 299 Euro... das een prijsverschil van zo'n 110 Euro ivgm de USA... Dus dat wordt doorspeuren geblazen.

Ow... als je helemaal :9~ wordt van de Toshiba GigaBeat, dan kun je hem hier alvast bestellen... voor maar liefst 549 Euro...

Dure jongens, die Zwitsers!
Damn! dit is interessant :)
Maarja in Euroland zal dit wel weer minstens 200€ kosten, door BTW e.d... Dat vind ik ook nog wel erg veel voor een draagbaar muziek"spelertje" 450 gulden.. :/
160€ vind ik wel mooi genoeg.
Toch beetje jammer dat er niet veel voor low budget te krijgen is.

 • Doogie
 • Registratie: januari 2002
 • Niet online
ja maar ho 's ff, je krijgt hier WEL 10 GB aan opslag aan terug. Voor 160 EUR heb je normaal gesproken net een flashspelertje van 128 MB

Dan vind ik dit toch wel een zeer mooi ding, vraagt blijft natuurlijk og importeurs deze spullen op grote schaal naar Nederland gaan halen.

Let's hope so! :)

 • Mr. Files
 • Registratie: september 2002
 • Laatst online: 16-07-2004
Doogie schreef op 15 January 2003 @ 22:08:
ja maar ho 's ff, je krijgt hier WEL 10 GB aan opslag aan terug. Voor 160 EUR heb je normaal gesproken net een flashspelertje van 128 MB

Dan vind ik dit toch wel een zeer mooi ding, vraagt blijft natuurlijk og importeurs deze spullen op grote schaal naar Nederland gaan halen.

Let's hope so! :)
echt wel
moet maar naar NL komen is echt super gaaf. 10gb!!

Trotse 6230 bezitter


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
Xtuv schreef op 15 januari 2003 @ 21:17:
[...]

Damn! dit is interessant :)
Maarja in Euroland zal dit wel weer minstens 200€ kosten, door BTW e.d... Dat vind ik ook nog wel erg veel voor een draagbaar muziek"spelertje" 450 gulden.. :/
160€ vind ik wel mooi genoeg.
Toch beetje jammer dat er niet veel voor low budget te krijgen is.
Tja, ik begrijp wat je bedoelt.

Misschien was dit meer iets in "the range of budget" geweest:

De Genica Roopaq

http://www.mounstronic.com/mp3/images/genicaroopaq.jpg

De Genica Roopaq is een kale doos, maar een kale doos kan opgefleurd worden...


Dit is een MP3-speler zonder ID3-tag
edit:
MET ID3 tag dus..., zie post hieronder
.
Het meest bijzondere eraan is echter, dat er geen opslagmedium inzit: daar mag je zelf voor zorgen!

Nu, dat lijkt vreemd en bovenal duur, maar je zult maar een 2.5" HD ergens hebben liggen: dan heb je opeens een MP3-speler met - ik zeg maar wat - een capaciteit van 6 GB... :*) en dit voor een adviesprijs van rond de $ 129 (exclusief shipping natuurlijk). Dat zie ik er niet veel nadoen.

Bovendien ondersteunt het dingetje gewoon USB, zit er een equalizer en een (multi-line) LCD'tje op: er zit zelfs een afstandsbedieninkje bij! Ook is de oplader bij de prijs inbegrepen.. Het klinkt wel erg goed als je dat zo allemaal hoort.

Maar... er moest een "maar" komen... De buffergrootte is bedroevend: 1 MB slechts, hetgeen nog overkomelijk is.

Echter, je zult maar GEEN 2.5" HD hebben liggen, dan wordt 't allemaal gelijk een klap duurder.

En helaas maar waar: officieel is dit gadget al "out of stock", dwz dat de fabrikant (Genica) geen nieuwe meer schijnt te maken.

Wie snuffelt zal vinden. Ik ben ieg wel geïnteresseerd om er een keertje mee te spelen :P .

*Edit: laten we even zo sociaal zijn om de link te delen
Specs van de Genica Roopaq *

[Voor 11% gewijzigd door the_Omniscient op 16-01-2003 17:03. Reden: Linkie drbij]

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • Flippit
 • Registratie: maart 2000
 • Laatst online: 26-01-2013

Flippit

Dussss...

Dat ding is even groot als mijn laptop, weinig nuttig dus.

 • skullsplitter
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 03-10 01:24

skullsplitter

Eat brain, high fibre!

Ik moet zeggen dat ik het meest benieuwd ben Naar iRivers' projectje :)

www.avpnews.com


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
Flippit schreef op 16 januari 2003 @ 10:02:
Dat ding is even groot als mijn laptop, weinig nuttig dus.
Hmmm. Fraaie laptop heb jij :)...

Op de website van Genica zelf staat geen woord over de omvang van hun eigen Roopaq.

Een Duitse site vermeldde iets van 20 x 15 cm ofzo, maar dat leek me nogal sterk...

Na een tijdje zoeken ben ik tegen de volgende dimensies aangelopen, op een Chinese website nog wel:

150 × 80× 36 mm

Oftewel: net zo lang als de PJbox, een volstrekt normale breedte en een dikte die ongeveer gelijk is aan de Archos en de Rio Riot.

Naja, natuurlijk: het ding is behoorlijk groot, maar er zijn ergere gevallen.

http://www.yesky.com/20010820/0820roopaqmp3.jpg

Nogmaals: de Genica Roopaq

We hebben het nu over de Roopaq, echter: SSI America heeft er een eigen versie van gemaakt, te weten de Neo 25.

http://www.compgeeks.com/images/300x300/mp3-neo25tb-10-unit.jpg

Hmmm... doet me ergens aan denken, deze Neo 25


http://www.compgeeks.com/images/300x300/MP3-GN835-box.jpghttp://www.compgeeks.com/images/300x300/mp3-neo25tb-10-box.jpg
Zoek de verschillen...


SSI claimed dat hun unit kleiner is qua omvang:

139.7 x 76.2 x 25 mm

Dit maakt hem minder lang dan de PJ-box, en slechts een tikkeltje langer dan de Thompson Lyra/ Rio Riot. De breedte is al helemaal acceptabel: op dit gebied laat hij veel van de modellen uit de openingspost achter zich. Dik is het ding ook allerminst: 4.4 mm dikker dan onze vriend iPod.

Tenslotte weegt hij 340 grammekes, en dat maakt hem nogal zwaar: maar het zal dan ook geen gadget zijn waar iPodders zich druk om hoeven te maken ;). Ieg laat hij de Archos nog een paar gram achter zich.

Bovendien hebben zowel Roopaq als Neo 25 wel ID3-tag in tegenstelling tot mijn eerdere bewering.

De Neo 25 is volgens mij standaard uitgerust met een 10/20 GB harddisk, dus wellicht zal hij flink wat duurder zijn.

Maar aangezien het hier twee modellen betreft, die niet meer geproduceerd worden, zul je op een gegeven moment wel een goedkope versie tegenkomen.

Meer op http://www.daneel.demon.co.uk/neo25.html

http://www.compgeeks.com/images/300x300/MP3-GN835-soft.jpghttp://www.compgeeks.com/images/300x300/mp3-neo25tg-10-soft.jpg

Deze spullekes worden erbij geleverd (links de Roopaq-, rechts de Neo 25-accesoires


Je zult wel even moeten knutselen aan de batterij (Li-Ion), aangezien het ding maar +/- 1.5 uur mee kan (afhankelijk van de HD die erin ligt). Maar das wellicht geen probleem voor de echte Tweaker ;)...

De Roopaq heb ik trouwens ergens zien liggen voor een schappelijke prijs...

P/N:ROOPAQ
Price:$63.80 :?
as of 1/16/2003
... Dus nog recentelijk ge-update...

Probleem is, dat die site niet echt vermeldt hoe ik dat dan moet bestellen. Effe verder pluizen dus.

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
Nu we toch in de Neo-sfeer zitten (zie vorige post), hier nog een modelletje voor de "budgeteers" onder ons.

De Neo 25 IV (volgens mij geen familie van bovenstaand spelertje)

http://www.brack.ch/pictures/6279.7.L.JPG

Eh tja, geen schoonheidsprijs of oscar voor het beste geluid: wel redelijk compact en goedkoop

Je kunt hem hebben voor 139 Euro... Er komen dan nog 15 Euro's bij aan verzendkosten naar Nederland.

Ik zal gelijk maar de minpunten opnoemen (pessimistisch ingesteld):

- Er moet nog een HD in (2.5")
- Ding ziet er niet echt stoer uit (subjectief)
- Li-Ion accu gaat slechts 4 uur mee (tweak...tweak)
- S/N ratio om van te huilen: 75 dB... (tweak dat maar eens weg)

Hoewel er ook pluspunten zijn:

+ Prijs is een lachertje als je al een 2.5" HD hebt liggen
+ 8 MB buffer is toereikend voor veel mensen
+ 125 x 85 x 24mm, 130g (zonder HD weliswaar)
+ Toereikend accesoires-pakketje

Kijk eens op de Duitse Ebay, waar men dit apparaat *nieuw* aan het veilen is.

http://www.cytronix.de/Produktbilder/neo254pocket.jpg http://www.brack.ch/pictures/6279.4.L.JPG
Zo valt het nog goed aan te zien


In Zwitserland is alles duur, dus ook de Neo 25 IV: ongeveer 151 Euro.

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
skullsplitter schreef op 16 January 2003 @ 14:54:
Ik moet zeggen dat ik het meest benieuwd ben Naar iRivers' projectje :)
Nou ok dan... Soms zijn plaatjes zoveel interessanter dan woorden, nietwaar ;)


http://www.zdnet.co.jp/news/0301/14/irv02.jpg

"Ooooooohhh"

http://www.zdnet.co.jp/news/0301/14/irv03.jpg

"Aaaaaaaahhh"

http://www.zdnet.co.jp/news/0301/14/irv04.jpg

"Oeeeeeeeeehhh"


Er is nog weinig meer over de iHP100 bekend, dan hetgeen al gemeld is. Maar goed: dat zal ongetwijfeld wel veranderen.


Ondertussen ook opgedoken: de Thomson LyraMicro RD2760. Wanneer je die RD2800/2820 maar een logge bak vond, dan heb ik goed nieuws voor je.

Weliswaar past er "maar" 1.5 GB op, dat maakt hem niet minder spectaculair.

Hij is namelijk gebaseerd op een 1" Harddisk... Dit zorgt ervoor dat het met afstand de kleinste HD-speler van allemaal is.

http://a.r.tv.com/cnet.1d/i/tt/ces2003/img-sub-lyra.jpg

Voor hen die het niet geloven: hij is dus echt behoorlijk compact


Klein edoch fijn ondersteunt dit beestje MP3, WMA en MP3Pro. Het datapomp-gebeuren geschiedt via USB 2.0, en de verwachte releasedatum ligt om en nabij de zomer van dit jaar (voor de Yankees natuurlijk).

Het viel me ontzettend mee hoeveel de LyraMicro moet gaan kosten: de adviesprijs ligt niet hoger dan $200...


Microsoft zou Microsoft niet zijn wanneer ze niet mee wilden spelen, wanneer er grof geld in het verschiet ligt:
In a move to compete with Apple's highly successful Apple iPod MP3 player, Microsoft announced that it plans to introduce its personal media player known as Media2Go. Media2Go will have a 20 Gigabyte hard drive, and a color screen for viewing digital photos and for watching videos. The screen will reportedly be available in standard 3.5-inch size and 7-inch size and various versions will be manufactured by Sanyo, ViewSonic, iRiver and Samsung. Gates said that Media 2Go would allow users to download media from the Internet, and the ability to store TV programs that have been recorded by Microsoft's Windows XP Media Center Edition. The Media2Go is projected to retail for less than $500 US.
(Bron: cnet.com)

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • skullsplitter
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 03-10 01:24

skullsplitter

Eat brain, high fibre!

the_Omniscient schreef op 16 januari 2003 @ 18:16:
[...]
Nou ok dan... Soms zijn plaatjes zoveel interessanter dan woorden, nietwaar ;)


[afbeelding]

"Ooooooohhh"

[afbeelding]

"Aaaaaaaahhh"

[afbeelding]

"Oeeeeeeeeehhh"


Er is nog weinig meer over de iHP100 bekend, dan hetgeen al gemeld is. Maar goed: dat zal ongetwijfeld wel veranderen.


Ondertussen ook opgedoken: de Thomson LyraMicro RD2760. Wanneer je die RD2800/2820 maar een logge bak vond, dan heb ik goed nieuws voor je.

Weliswaar past er "maar" 1.5 GB op, dat maakt hem niet minder spectaculair.

Hij is namelijk gebaseerd op een 1" Harddisk... Dit zorgt ervoor dat het met afstand de kleinste HD-speler van allemaal is.

[afbeelding]

Voor hen die het niet geloven: hij is dus echt behoorlijk compact


Klein edoch fijn ondersteunt dit beestje MP3, WMA en MP3Pro. Het datapomp-gebeuren geschiedt via USB 2.0, en de verwachte releasedatum ligt om en nabij de zomer van dit jaar (voor de Yankees natuurlijk).

Het viel me ontzettend mee hoeveel de LyraMicro moet gaan kosten: de adviesprijs ligt niet hoger dan $200...


Microsoft zou Microsoft niet zijn wanneer ze niet mee wilden spelen, wanneer er grof geld in het verschiet ligt:


[...]
(Bron: cnet.com)
Beide erg leuk, al gaat mijn smaak-gevoel meer richting iRiver :)

www.avpnews.com


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
De Thomson-Lyra-gasten zijn lekker bezig. Voor de mensen die bang zijn, dat ze bovenstaande RD2760 kwijtraken tussen hun kleingeld en Zeeman-sokken, is er een nieuw model aangekondigd.

Thomson Lyra 2821 Jukebox

http://gearmedia.ign.com/gear/image/ces_2003_rca_rd2821_small.jpg

De foto van het "echte" apparaat laat nog even op zich wachten...

20 GB HD, USB 2.0, MP3(Pro) + WMA, kan dienen als externe HD...

Zeer slank design...

Adviesprijs van $ 249...

Dat kan nog wat worden!

Verwachte releasedatum: Juni 2003, ik lig al voor de deur te wachten 8)
edit:
Trouwens: het is tevens de eerste speler met een "like/dislike-knop"... :? Zeker teveel naar "Idols" gekeken toen ze dit apparaatje ontwierpen

[Voor 3% gewijzigd door the_Omniscient op 17-01-2003 21:42]

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • MaDLiVe
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 29-11 00:22

MaDLiVe

.-Observer-.

the_Omniscient schreef op 17 januari 2003 @ 21:27:
De Thomson-Lyra-gasten zijn lekker bezig. Voor de mensen die bang zijn, dat ze bovenstaande RD2760 kwijtraken tussen hun kleingeld en Zeeman-sokken, is er een nieuw model aangekondigd.

Thomson Lyra 2821 Jukebox

[afbeelding]

De foto van het "echte" apparaat laat nog even op zich wachten...

20 GB HD, USB 2.0, MP3(Pro) + WMA, kan dienen als externe HD...

Zeer slank design...

Adviesprijs van $ 249...

Dat kan nog wat worden!

Verwachte releasedatum: Juni 2003, ik lig al voor de deur te wachten 8)
edit:
Trouwens: het is tevens de eerste speler met een "like/dislike-knop"... :? Zeker teveel naar "Idols" gekeken toen ze dit apparaatje ontwierpen
Mooi apparaat voor een leuke USD prijs. Ze mogen nou weleens opschieten met het importeren van die spelers naar europa (bij voorkeur nederland) zo schiet het natuurlijk niet op.

{\/}/-\[) [_[ \/(-© - Turn off your mind, relax and float downstream. Volg mijn disease outbreak detective en andere geweldige Avonturen


 • vehpol
 • Registratie: april 2002
 • Laatst online: 29-11 12:26

vehpol

Go Go Gadget!

MaDLiVe schreef op 17 januari 2003 @ 21:47:
[...]

Mooi apparaat voor een leuke USD prijs. Ze mogen nou weleens opschieten met het importeren van die spelers naar europa (bij voorkeur nederland) zo schiet het natuurlijk niet op.
Je moet je niet "rijk-staren" op de USD prijs, bijv. bij de iPod ligt deze $100 lager dan de euro prijs. (zoals je waarschijnlijk weet, wisselkoers ongeveer 1:1). Het zou mij ook niets verbazen als deze speler in NL al gauw 349 euro gaat kosten, maar HOPEN doe ik het uiteraard niet!

Ceci n'est pas une signature!


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
MaDLiVe schreef op 17 January 2003 @ 21:47:
[...]

Mooi apparaat voor een leuke USD prijs. Ze mogen nou weleens opschieten met het importeren van die spelers naar europa (bij voorkeur nederland) zo schiet het natuurlijk niet op.
Idd, ik sta zelf versteld van de enorme markt die er blijkbaar is voor HD-based MP3-players. Maar helaas worden we hier in Europa niet snel serieus genomen, gezien het feit dat de Koreaantjes, Taiwanezen en Zuid-Kirgiziërs eerst iets 1000'en km's verschepen voor iets dat wij een "spotprijs" vinden alvorens ze voor hetzelfde product een onbehoorlijke hoeveelheid extra vragen, en dat ook nog eens een jaar later!

BTW, het berichtje over Microsofts "Media2Go" is niet zomaar een toevalstreffer. Video/Audio-portables worden blijkbaar hot gadgets. Ook Thomson is er mee bezig (gaap, alweer Thomson: ik lijk het Veronicablad wel) getuige het volgende plaatje:

http://gearmedia.ign.com/gear/image/ces_2003_rca_rd2780_big.jpg

De Lyra RD2780 A/V Jukebox. Hier zit dus een 20 GB HD in, maar hij kan behalve MP3's afspelen ook JPEGjes laten zien. Het kleurenscherm is natuurlijk jammie, aangezien het net zo breed is als je trouwe Teac-floppydrive (3.5")

Zoals ik het kan beschouwen, is 132 x 80 x 25 mm niet erg groot voor zo'n soort geval. Waar ik me eerder zorgen om zou maken, is het batterijverbuik van het kleurenschermpje.

edit:
Dat hij ook video's kan afspelen... tja... Op je 3.5" scherm blijft van LOTR nie zoveel meer over, hopen dat er video-out op zit

[Voor 10% gewijzigd door the_Omniscient op 17-01-2003 22:11]

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • MaDLiVe
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 29-11 00:22

MaDLiVe

.-Observer-.

vehpol schreef op 17 januari 2003 @ 21:57:
[...]


Je moet je niet "rijk-staren" op de USD prijs, bijv. bij de iPod ligt deze $100 lager dan de euro prijs. (zoals je waarschijnlijk weet, wisselkoers ongeveer 1:1). Het zou mij ook niets verbazen als deze speler in NL al gauw 349 euro gaat kosten, maar HOPEN doe ik het uiteraard niet!
Daarom had ik het over de USD prijs ;)

Die thomson ziet er mooi uit (wow het wordt echt steeds mooier en mooier :P), maar zoals je zelf al aangeeft het batterij gebruik gaat met zo een kleuren schermpje erg snel omhoog.

{\/}/-\[) [_[ \/(-© - Turn off your mind, relax and float downstream. Volg mijn disease outbreak detective en andere geweldige Avonturen


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
MaDLiVe schreef op 17 January 2003 @ 22:46:
[...]

Daarom had ik het over de USD prijs

[...]
Eigenlijk moet ik eens gaan kijken of het mogelijk is kwantumkorting over je invoerrechten e.d. te verkrijgen...

Imagine this: 14 Bantam BA-1000's, 5 Toshiba GigaBeats, 2 Roopaq's (voor de knutselaars), 26 Iriver iHD-100's en een stuk of dertig verschillende Thomsons in een doos, tegen near-US$-prijzen... :9~ O+ :7 :Y) 8) :)

Hm, maar het zal wel bij dromen blijven :z

FF googlen dan maar, of weet iemand al alles over het invoersysteem vanuit Amerika en/of Azië uit z'n hoofd?

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • StarLite
 • Registratie: januari 2000
 • Laatst online: 30-11 16:12

StarLite

'ON ERROR RESUME NEXT

Ah ik zie dat de Rio Riot er nu oa ook bij staat
Paar kleine verbeteringen/toevoegingen op het schema:

Graphical display: Is niet multiline, maar graphical, tis namelijk een 100% graphisch display IPV een text display.

Firmware upgradable: je kan nieuwe firmware uploaden/flashen, maar er word neit actief gewerkt aan nieuwe bestandsformaten.

Playmodes: Normal, Repeat one, Repeat All, Shuffle, Playlist en Scan

Equalizer: User preset [bass/treble; 10 staps per stuk]

Verder zie ik veel ik dat er weer nieuwe HD MP³ spelers bij zijn gekomen. Ik heb nooit geweten dat er zoveel va ndie dingen bestonden 8)

tyrips, tywreps, tiewreps, tiereps, tie raps, ripties, taiwraps, kabelbindbandjes » Tie Wraps
\o/


 • NotMucH
 • Registratie: juni 2002
 • Laatst online: 18-07-2004
Sodeju..... Als die Iriver uitkomt ga ik hem zeker halen. Het zal wel weer een duur dingetje worden maar je krijgt bij iriver daar dan ook altijd kwaliteit voor. (ik ben nog nooit teleurgesteld door IriveR!!)

Halo - 10, SW : Obi Wan - 6, Fifa2k3 - 9, JSRF - 8, Sega GT 8


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
-=!ME!=- schreef op 18 januari 2003 @ 17:12:
Ah ik zie dat de Rio Riot er nu oa ook bij staat
Paar kleine verbeteringen/toevoegingen op het schema:

Graphical display: Is niet multiline, maar graphical, tis namelijk een 100% graphisch display IPV een text display.

Firmware upgradable: je kan nieuwe firmware uploaden/flashen, maar er word neit actief gewerkt aan nieuwe bestandsformaten.

Playmodes: Normal, Repeat one, Repeat All, Shuffle, Playlist en Scan

Equalizer: User preset [bass/treble; 10 staps per stuk]
Ok, ik zal de specs zsm updaten, thnx 4 the info :)
Verder zie ik veel ik dat er weer nieuwe HD MP³ spelers bij zijn gekomen. Ik heb nooit geweten dat er zoveel va ndie dingen bestonden 8)
Ik dacht zelf dat het bij 10 stuks ook wel op zou houden, maar blijkbaar lopen we in Europa echt ver achter en krijgen we sowieso maar 10% van de spelers op onze markt gestort.

Dus ik ben nu een beetje aan het knutselen met die tabellen, zodat je een iets logischer overzicht krijgt; denk aan "budget-modellen","ultra-nieuw" etc.

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
FF een paar sappige plaatjes... (allemaal clickable, behalve de 1e pic)

http://portables.about.com/library/graphics/rio-hd-ces.jpg

SonicBlue Rio Pearl... Ik vind die digitale display niet echt mooi
Creative Zen, 40 GB-uitvoering, FireWire + USB 1.1


http://www.watch.impress.co.jp/av/docs/20030113/b001.gifhttp://www.watch.impress.co.jp/av/docs/20030113/b002.gif

Bantam BA-1000... Toch wel 'n lekker ding
Zo werkt dat dus bij de Toshiba GigaBeat, het verwisselen van een HD
Microsoft snapt de definitie van "broekzak-formaat" nog niet helemaal, getuige hun voorlopige versie van de "Media2Go"

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • Yalhambra
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 29-06-2013
Die Toshiba is wel erg mooi :9

 • gday
 • Registratie: oktober 2000
 • Laatst online: 15:45

gday

TENACIOUS D TIME!!!

Volgens mij is dat plaatje van die 40gb-Zen fake. Op die doos staat namelijk dat er 8000 songs op kunnen, terwijl op mijn doos van de 20gb-Zen ook staat dat er 8000 songs op kunnen :).

Gewoon beetje slecht gephotoshopt, want dat gele balkje met "40GB" erin ziet er ook raar uit.

De dozen van Zens met een afwijkende capaciteit zien er zo uit:
http://www.geocities.com/hx36/dsc01211.jpg

* 10 GB versie van Zen, verkrijgbaar in Azië

ingen vill veta var du köpt din tröja


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
gday schreef op 18 januari 2003 @ 18:50:
Volgens mij is dat plaatje van die 40gb-Zen fake. Op die doos staat namelijk dat er 8000 songs op kunnen, terwijl op mijn doos van de 20gb-Zen ook staat dat er 8000 songs op kunnen :).

Gewoon beetje slecht gephotoshopt, want dat gele balkje met "40GB" erin ziet er ook raar uit.
Hmmm, ja je hebt wel gelijk. Dat met die 8000 songs slaat natuurlijk nergens op, iemand heeft hier een beetje zitten soepen, maar waarom is mij niet helemaal duidelijk.

De 40 GB-versie bestaat nl. wel degelijk, getuige

De Japanse Creative-site

Haal desnoods met de google-bar de verwarrende tekens weg, en je zult zien dat er gesproken wordt over een 40 GB-versie (serienummer CNJBZ40F).

De van-vage-tekens-gestripte Japanse Creative-site

http://www.watch.impress.co.jp/av/docs/20030117/zen1.jpg

Dit is dan de 40 GB-versie, als ik het goed begrijp...


Ik zie er niet veel anders aan, misschien is het scherm wat helderder maar dat kan natuurlijk ook weer fotosoep zijn. Zen-bezitters, zien jullie wat (behalve de maffe Japanse tekentjes dan ;))?

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • gday
 • Registratie: oktober 2000
 • Laatst online: 15:45

gday

TENACIOUS D TIME!!!

Heh, nee.. ik kan ook niks anders ontdekken. Wat me wel opviel, was dit:

http://japan.creative.com/company/press/2003/images/JB%20Zen%20USB%202.0%2040GB%20box_small.jpg

Dit is dus de doos van de 40GB-Zen volgens die Aziaten, en die doos ziet wel hetzelfde uit als dat zogenaamde gephotoshopte plaatje :)... jammer dat het zo klein is, want dat maakt het vergelijken niet makkelijk natuurlijk.

ingen vill veta var du köpt din tröja


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
Voor wat het waard is:

de Samsung Yepp Yp-900 is uitgeroepen tot het beste MP3-device op de CES-beurs in Las Vegas (2003).

http://i.timeinc.net/time/2003/ces/images/photo_yepp.jpg

Samsung Yepp Yp-900: verkozen boven o.a. Bantam BA-1000 en Iriver iHD-100(ja, idd: daarom staat er ook een "2" in de linkerbovenhoek...)


Daarnaast nog even de opvatting van ViewSonic wtb "Media2Go". Vergis je niet: ook dit apparaat is behoorlijk groot, omdat het geacht wordt filmpjes af te spelen.

http://www.compulenta.ru/pubimages//14118

ViewSonic's "Media2Go"-machientje: eleganter dan dat van Microsoft?

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • MaDLiVe
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 29-11 00:22

MaDLiVe

.-Observer-.

Wat maakt de samsung speler dat zo superieur tov van de rest ?

{\/}/-\[) [_[ \/(-© - Turn off your mind, relax and float downstream. Volg mijn disease outbreak detective en andere geweldige Avonturen


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
MaDLiVe schreef op 19 januari 2003 @ 22:34:
Wat maakt de samsung speler dat zo superieur tov van de rest ?
Ehr... Een soort van debiele quote die nog rondspookt in mijn hoofd, geeft de gelijkwaardigheid er producten aan:

"The Samsung offers a 10 GB capacity and diverse functionality for a reasonable price, just like the other players did. The Samsung Yp-900 is believed to be the "most equal" of all equals"...

Ehh... ehhh... Nou ja... :? :X :? (Volgens mij is deze quote gebaseerd op "Animal Farm" ofzo; literaire kennis vereist)

Wat je daarmee kunt, moet je zelf maar beslissen ;) . Voor mij is het een teken, dat de nieuwe generatie HD-players bij voorbaat al ernstig aan elkaar gewaagd lijkt te zijn...

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • skullsplitter
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 03-10 01:24

skullsplitter

Eat brain, high fibre!

the_Omniscient schreef op 19 January 2003 @ 23:09:
[...]

Ehr... Een soort van debiele quote die nog rondspookt in mijn hoofd, geeft de gelijkwaardigheid er producten aan:

"The Samsung offers a 10 GB capacity and diverse functionality for a reasonable price, just like the other players did. The Samsung Yp-900 is believed to be the "most equal" of all equals"...

Ehh... ehhh... Nou ja... :? :X :? (Volgens mij is deze quote gebaseerd op "Animal Farm" ofzo; literaire kennis vereist)

Wat je daarmee kunt, moet je zelf maar beslissen ;) . Voor mij is het een teken, dat de nieuwe generatie HD-players bij voorbaat al ernstig aan elkaar gewaagd lijkt te zijn...
Kortom:
Formaat en design waren doorslaggevend? :P

www.avpnews.com


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
skullsplitter schreef op 20 January 2003 @ 00:40:
[...]
Kortom:
Formaat en design waren doorslaggevend? :P
Bwoah... Ik denk dat de Bantam BA-1000 het dan wel gewonnen had. Het belang van die "beste gadget-award" moet je ook maar met een korreltje zout nemen; Samsung heeft natuurlijk GLOBALE naamsbekendheid (iRiver heeft dat enkel onder audio-liefhebbers en Bantam heeft... weinig).

De prijzen voor "Beste innovatie" kwamen op dit specifieke gebied bijv. WEL bij Bantam terecht.

Maar de CES is wat dat betreft een beetje ongestructureerde (of misschien juist overgestructureerde) verzameling tech-goodies.

Zo staat er ergens op de CES-website een fotootje van dit apparaat:Volgens de CES-mensen is dit nu een typisch geval van een "HD1213 Hi-fidelity 20-Gigabyte MP-3/WMA Player/recorder supports real-time ripping or Post 5-min recording in vehicle"


Vorige week kon ik er nog geen zinnig woord over vinden: inmiddels ben ik er achter gekomen, dat het hier een soort van HD-player voor in de auto betreft:
Eclipse by Fujitsu Ten
HD1213 Mobile MP3 / WMA Juke Box Player / Recorder
Company Notes: The HD1213 high-fidelity 20-gigabyte MP3 / WMA player / recorder, controlled by Eclipse CDC radios, supports real-time ripping or post five-minute recording in the vehicle (128kb/second) for Top-40 songs on your drive. It supports WMA / MP3 formats to 320kb/second.
Oftewel: veel gadgets, beperkte info op zo'n beurs; en de prijsuitreikingen zijn er talrijk maar onoverzichtelijk.

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • skullsplitter
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 03-10 01:24

skullsplitter

Eat brain, high fibre!

the_Omniscient schreef op 20 januari 2003 @ 18:35:
[...]

Bwoah... Ik denk dat de Bantam BA-1000 het dan wel gewonnen had. Het belang van die "beste gadget-award" moet je ook maar met een korreltje zout nemen; Samsung heeft natuurlijk GLOBALE naamsbekendheid (iRiver heeft dat enkel onder audio-liefhebbers en Bantam heeft... weinig).
Bantam vind ik dan weer niet ZO mooi moet ik zeggen, heeft een beetje een cheape afwerking lijkt het wel...

www.avpnews.com


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
skullsplitter schreef op 21 January 2003 @ 14:31:
[...]

Bantam vind ik dan weer niet ZO mooi moet ik zeggen, heeft een beetje een cheape afwerking lijkt het wel...
Je doelt misschien op de folie-achtige zilveren dinges op de pics? Vind ik zelf ook niet zo mooi, maar dit is ook nog maar een pre-launch-versie.


Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben, droogt de poel van HD-players eindelijk een beetje op ;( . Ik zal mijn best doen om alles schematisch in orde te brengen, waarna het import-aspect van dit topic wellicht behandeld kan worden.

Twee spelers die wellicht nog interessant zijn:

De Classic CHD-1000 en CHD-500De Classic CHD-1000 (links) en CHD-500 (rechts) zijn gericht op krap-bij-kas-klanten


Beide spelers hebben een 10 GB HD in zich, en zijn al wat langer uit (eind 2001). Het schijnt, dat ze gelijkwaardig aan de Tréo-series presteren.

Naast het gegeven, dat ze beiden firmware-upgradable zijn en helaas slechts een dot-matrix LCD'tje (wel met backlight) hebben, nog even de afmetingen:

119 x 84 x 30 mm en 272 gram zwaar/licht, hetgeen geldt voor beide spelers.

Zoals gezegd: meer overzicht is yet to follow.

[Voor 3% gewijzigd door the_Omniscient op 21-01-2003 16:00]

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
Een nieuwe speler van Mpio is altijd veelbelovend, dus een HD-based player al helemaal, dacht ik zo!

Dus vol verwachting surfte ik naar de Zwitserse site van Mpio (deze site dus) om de HD100 (origineel zeg) te bewonderen... En mij viel iets op, eerlijk gezegd.

http://www.cprh.ch/produkte/mpio/neue%20Modelle/slide0007_image011.jpg

Links de Mpio HD100, rechts... de E.digital Odyssey 1000, zoek de verschillen


Blijkbaar heeft Mpio de rechten op de Oddysey gekocht en gaan ze hem nu fijn voor 100 Euro extra ofzo verkopen...

De verpakking van de Mpio is weliswaar iets mooier (subjectief), door het afgeronde navigatiewiel, maar goed... De specs zullen het oordeel wel vellen, lijkt me.

Meer details volgen later natuurlijk weer.

*Edit: de eerste verschillen heb ik al gevonden. Belangrijk is natuurlijk het formaat:

De Odyssey: 111.5 x 73.5 x 27.6 mm
De Mpio HD100: 118 x 77 x 19.5 mm

en daarmee is de MPio groter en breder (niet dramatisch) dan de E.digital-tegenhanger, maar wel een knap stukje minder dik...

Bovendien speelt de Mpio naast MP3- en WMA- ook ASF-bestanden af. Helaas blijft de USB1.1-interface gehandhaafd.*

[Voor 21% gewijzigd door the_Omniscient op 21-01-2003 23:14. Reden: Details over Mpio bekend]

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • PanMan
 • Registratie: november 1999
 • Laatst online: 17-11-2015

PanMan

Spun!

het lijkt me dat ze dan TOCH redelijk anders zijn. Je kan niet van een bestaand model even 8mm in de dikte afhalen. Bovendien zit het schermpje ook op een andere plaats enzo.
Dat ze op elkaar lijken zal ik zeker niet ontkennen :P

Where a calculator on the ENIAC is equipped with 18,000 vacuum tubes and weighs 30 tons, computers in the future may have only 1,000 vacuum tubes and weigh only 1.5 tons.
– Popular Mechanics, March 1949


 • piston
 • Registratie: mei 2002
 • Laatst online: 27-10 14:38

piston

rijdt al een jaar motortje :-)

nog een (welliswaar klein) verschil is dat de hd100 geen gaatje(mic???)/lichtje heeft rechtsboven het navigatiewiel.

"Tis better to be silent and be thought a fool, than to speak and remove all doubt."
"If i'm not back in five minutes,... wait longer !!!"


 • MaDLiVe
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 29-11 00:22

MaDLiVe

.-Observer-.

Nu is het idd afwachten tot het grote deel van de spelers in europa verkrijgbaar is.

{\/}/-\[) [_[ \/(-© - Turn off your mind, relax and float downstream. Volg mijn disease outbreak detective en andere geweldige Avonturen


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
Het leek me eigenlijk ook wel eens handig om visueel in beeld te brengen, hoe groot/dik een bepaalde HD-based mp3-player nu is t.o.v. alle andere modellen.

Dat elimineert de twijfels over welk model nu écht smal, lomp of netjes is qua afmetingen.

http://users.skynet.be/fa280602/HDgrts.gif

De lengte en breedte van elk reeds behandeld model, indien gegevens voorradig zijn

*Edit: ff uitleggen hoe dat nu werkt, dit vage schema: de modellen zijn dus als het ware "op elkaar gestapeld", de langste onderop en de minst lange bovenop.
Sommige modellen zijn breder dan andere, en dus steken deze er in de breedte weer uit.

De lengte is dus de verticale schaal en de breedte bevindt zich op de horizontale schaal.

Overigens zijn de afmetingen van elke player niet "op ware grootte" afgebeeld, slechts verhoudingsgewijs.*

Zoals je kunt zien, is de Apple iPod "king of the hill". De enige die de iPod (5GB-versie) kan verslaan - op het gebied van breedte - is de nog maar net aangekondigde iRiver iHD100.

Aardig in de buurt komen E.Digital's Odyssey, Toshiba's GigaBeat, Creative's Zen, Archos' Jukebox Recorder (tot mijn grote verbazing!), Mpio's aanstaande HD100 en E.digital's Tréo 15. De 2 laatstgenoemde modellen zijn precies even lang en breed, hetgeen werkelijk een goede prestatie mag heten wbt de Tréo 15: vergeet niet dat het hier een zeer aantrekkelijk geprijsd apparaat betreft.

Ook de Classic-modellen CHD-500 en CHD-1000 doen het zeer behoorlijk, en de Neo 25 IV sluit het rijtje subtoppers af.

Hierna komen we wat grotere verschillen tegen. Zo zijn de Mambo X P350 en Rio Riot (on)behoorlijk breed.

In de lengte steekt de Terapin Mine er met kop en schouders bovenuit, maar dat is niet iets om trots op te zijn. Verder valt op, dat de Genica Roopaq en Remote Solutions PJB-100 gelijke afmetingen (l x b) hebben, maar dat het prijsverschil al gauw $200 is, en dat ten gunste van de Roopaq.

SSI's interpretatie van de Roopaq (de Neo 25) is een behoorlijk stuk kleiner en hoeft net geen na-competitie te spelen. De Neuros 20 HD en de drie Thomson Lyra's (2800/20 en 2760) spelen verstoppertje (probeer de Lyra 2760 maar eens te vinden in het schema)...

Voor de Lyra 2760 is echter iets te zeggen: het is een wonderlijke prestatie een apparaatje dat zowel audio als video (op een 3.5" schermpje) kan afspelen zo klein te krijgen!


http://users.skynet.be/fa280602/hddikte.gif

De diepte van elk reeds behandeld model, indien gegevens voorradig zijn


*Edit: ook hier geen "ware grootte", enkel verhoudingsgewijze vergelijkingen. Hoe groter het staafje, hoe dikker de MP3-player *

Bij het beschouwen van de diepte van elk model, vallen ook een paar dingen op.

Zo kun je met de Roopaq en de Rio Riot waarschijnlijk wel een volwassen smurf doodslaan. Ook zien we waarom de Archos zo "lomp" op veel mensen overkomt: het is een soort broodtrommel. De Neuros laat hier ook een behoorlijke steek vallen, mijns inziens. De Classics zijn al wat ouder, dus het zij ze vergeven dat ze een buikje hebben.

E.Digital's "iPod-killer" Odyssey 1000 is ook niet erg mager. Leuk om te zien is dat de lompste bak van allemaal, de Terapin, het hier heel behoorlijk doet!

De PJB-100, Neo 25, Lyra 2800/20, Zen en Neo 25 IV vormen een gezellige middenmoot en zien de Gigabeat een stukje voor zich uit hollen.

Dan is er opeens de iPod, blijkbaar toch verslaanbaar op bepaalde fronten ;), maar evengoed zeer slank, natuurlijk. Mpio heeft hier een mooie truc uitgehaald met de HD100, maar wederom valt op hoe goed de Tréo 15 het doet. Ongelooflijk smalletjes, dat ding.

De iRiver-fans zullen van trots glimmen als ze zien, dat de iHD100 ook hier geweldig scoort. Als er een iPod-killer te bespeuren valt, dan is het formaattechnisch gezien zeker dit pareltje.

Misschien voeg ik later nog de verhouding der gewichten toe, en de prijs/formaat/capaciteit-verhouding ofzo... Zeg het maar, als je er iets aan denkt te hebben :*) .

(En nee mensen: die Nokia 3310 is slechts ter voorstelling van hoe groot het spulleke nu allemaal is; er is geen 30 GB-MP3-versie van op de markt...voorlopig dan ;) )

[Voor 9% gewijzigd door the_Omniscient op 24-01-2003 14:48. Reden: beetje uitleg erbij]

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • MaDLiVe
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 29-11 00:22

MaDLiVe

.-Observer-.

the_Omniscient schreef op 23 January 2003 @ 21:50:
Het leek me eigenlijk ook wel eens handig om visueel in beeld te brengen, hoe groot/dik een bepaalde HD-based mp3-player nu is t.o.v. alle andere modellen.

Dat elimineert de twijfels over welk model nu écht smal, lomp of netjes is qua afmetingen.

[afbeelding]

De lengte en breedte van elk reeds behandeld model, indien gegevens voorradig zijn


Zoals je kunt zien, is de Apple iPod "king of the hill". De enige die de iPod (5GB-versie) kan verslaan - op het gebied van breedte - is de nog maar net aangekondigde iRiver iHD100.

Aardig in de buurt komen E.Digital's Odyssey, Toshiba's GigaBeat, Creative's Zen, Archos' Jukebox Recorder (tot mijn grote verbazing!), Mpio's aanstaande HD100 en E.digital's Tréo 15. De 2 laatstgenoemde modellen zijn precies even lang en breed, hetgeen werkelijk een goede prestatie mag heten wbt de Tréo 15: vergeet niet dat het hier een zeer aantrekkelijk geprijsd apparaat betreft.

Ook de Classic-modellen CHD-500 en CHD-1000 doen het zeer behoorlijk, en de Neo 25 IV sluit het rijtje subtoppers af.

Hierna komen we wat grotere verschillen tegen. Zo zijn de Mambo X P350 en Rio Riot (on)behoorlijk breed.

In de lengte steekt de Terapin Mine er met kop en schouders bovenuit, maar dat is niet iets om trots op te zijn. Verder valt op, dat de Genica Roopaq en Remote Solutions PJB-100 gelijke afmetingen (l x b) hebben, maar dat het prijsverschil al gauw $200 is, en dat ten gunste van de Roopaq.

SSI's interpretatie van de Roopaq (de Neo 25) is een behoorlijk stuk kleiner en hoeft net geen na-competitie te spelen. De Neuros 20 HD en de drie Thomson Lyra's (2800/20 en 2760) spelen verstoppertje (probeer de Lyra 2760 maar eens te vinden in het schema)...

Voor de Lyra 2760 is echter iets te zeggen: het is een wonderlijke prestatie een apparaatje dat zowel audio als video (op een 3.5" schermpje) kan afspelen zo klein te krijgen!


[afbeelding]

De diepte van elk reeds behandeld model, indien gegevens voorradig zijn


Bij het beschouwen van de diepte van elk model, vallen ook een paar dingen op.

Zo kun je met de Roopaq en de Rio Riot waarschijnlijk wel een volwassen smurf doodslaan. Ook zien we waarom de Archos zo "lomp" op veel mensen overkomt: het is een soort broodtrommel. De Neuros laat hier ook een behoorlijke steek vallen, mijns inziens. De Classics zijn al wat ouder, dus het zij ze vergeven dat ze een buikje hebben.

E.Digital's "iPod-killer" Odyssey 1000 is ook niet erg mager. Leuk om te zien is dat de lompste bak van allemaal, de Terapin, het hier heel behoorlijk doet!

De PJB-100, Neo 25, Lyra 2800/20, Zen en Neo 25 IV vormen een gezellige middenmoot en zien de Gigabeat een stukje voor zich uit hollen.

Dan is er opeens de iPod, blijkbaar toch verslaanbaar opo bepaalde fronten ;), maar zeer evengoed slank, natuurlijk. Mpio heeft hier een mooie truc uitgehaald met de HD100, maar wederom valt op hoe goed de Tréo 15 het doet. Ongelooflijk smalletjes, dat ding.

De iRiver-fans zullen van trots glimmen als ze zien, dat de iHD100 ook hier geweldig scoort. Als er een iPod-killer te bespeuren valt, dan is het formaattechnisch gezien zeker dit pareltje.

Misschien voeg ik later nog de verhouding der gewichten toe, en de prijs/formaat/capaciteit-verhouding ofzo... Zeg het maar, als je er iets aan denkt te hebben :*) .

(En nee mensen: die Nokia 3310 is slechts ter voorstelling van hoe groot het spulleke nu allemaal is; er is geen 30 GB-MP3-versie van op de markt...voorlopig dan ;) )
Nice stukje, konden we maar van die spelers in onze handen houden :P Die iriver wordt echt heel interessant. Voor diezelfde iriver heb ik goeie hoop dat hij naar nl komt. De vraag is alleen wanneer. Hij zal wel rond de prijs van een ipod (20gb)gaan zitten.

{\/}/-\[) [_[ \/(-© - Turn off your mind, relax and float downstream. Volg mijn disease outbreak detective en andere geweldige Avonturen


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
MaDLiVe schreef op 23 January 2003 @ 23:59:
[...]

Nice stukje, konden we maar van die spelers in onze handen houden :P Die iriver wordt echt heel interessant. Voor diezelfde iriver heb ik goeie hoop dat hij naar nl komt. De vraag is alleen wanneer. Hij zal wel rond de prijs van een ipod (20gb)gaan zitten.
Nu je toch spreekt over spelers die Nederland wel zullen halen, let eens op het formaat van SonicBlue's "Pearl"...

http://empeg.comms.net/files/133662-ipodcompare.jpg

Nogal een verschil met de Rio Riot, die had men over beide spelers heen kunnen plakken en dan was er geen iPod of "Pearl" meer te zien


Onder voorbehoud natuurlijk, deze pic, maar het lijkt erop dat de Pearl idd best wel compact is geworden. Ook de display is opeens een stuk mooier geworden, hopen dat dit geen fake-piccie is.


Ook over de iRiver is weer wat nieuws bekend. Zo wordt het model nu ook wel iHP-100 genoemd, lekker belangrijk. 't Ding krijgt een 10 GB- en een 20 GB-versie, gaat USB 2.0 gebruiken en zal MP3, WMA en Ogg vorbis ondersteunen...Joechei! Zal ik hem vast bestellen?

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • MaDLiVe
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 29-11 00:22

MaDLiVe

.-Observer-.

the_Omniscient schreef op 24 januari 2003 @ 21:23:
[...]

Nu je toch spreekt over spelers die Nederland wel zullen halen, let eens op het formaat van SonicBlue's "Pearl"...

[afbeelding]

Nogal een verschil met de Rio Riot, die had men over beide spelers heen kunnen plakken en dan was er geen iPod of "Pearl" meer te zien


Onder voorbehoud natuurlijk, deze pic, maar het lijkt erop dat de Pearl idd best wel compact is geworden. Ook de display is opeens een stuk mooier geworden, hopen dat dit geen fake-piccie is.


Ook over de iRiver is weer wat nieuws bekend. Zo wordt het model nu ook wel iHP-100 genoemd, lekker belangrijk. 't Ding krijgt een 10 GB- en een 20 GB-versie, gaat USB 2.0 gebruiken en zal MP3, WMA en Ogg vorbis ondersteunen...Joechei! Zal ik hem vast bestellen?
In dat geval mag je gelijk voor mij meebestellen :P Als je bestelt, importeer je ze neem ik aan? De ipod is al klein maar deze iriver is nog iets kleiner. Daarbij weet ik van iriver dat de kwaliteit altijd ten top is.

[Voor 17% gewijzigd door MaDLiVe op 24-01-2003 23:14]

{\/}/-\[) [_[ \/(-© - Turn off your mind, relax and float downstream. Volg mijn disease outbreak detective en andere geweldige Avonturen


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
MaDLiVe schreef op 24 January 2003 @ 23:13:
[...]

In dat geval mag je gelijk voor mij meebestellen :P Als je bestelt, importeer je ze neem ik aan? De ipod is al klein maar deze iriver is nog iets kleiner. Daarbij weet ik van iriver dat de kwaliteit altijd ten top is.
Ik zit er inderdaad STERK aan te denken het één en ander te importeren, echter: het probleem is natuurlijk dat je per geïmporteerd ding betaald, en als particulier moet je dan én BTW (meestal 19.0%) én invoerrechten (in het geval van draagbare audio 9.5%) betaald, dus:

100+ 19.5= 119.5 + 9.5% van 119.5 = 130,85 Euro. Das zomaar ff 30.85% extra lappen op een bedrag van 100 dollar, natuurlijk wel op een sterk voordelige prijs (US$-adviesprijs).

Neem bijvoorbeeld een Creative Zen, ik zeg maar wat. In de USA kost dit ding gemiddeld $350, in Nederland ongeveer 419 Euro.

Stel de Dollar voor 't gemak *eventjes* gelijk aan de Euro. Jaja, ik heb lef (vreemde bijsmaak aan die uitspraak)...

Voeren we de Zen in, dan betalen we:
$350 + 68.25 = 418.25 + 39.73 = ongeveer 459 Euro.

Dit verschil *valt nog te behappen*, zeker als je een nieuw speeltje besteld dat nog een paar eeuwen nodig zal hebben om NL. te bereiken.

Nadelen zijn:

- support zal vanuit Denver, Ohio iets minder handig werken dan vanuit Sint Oegelbrake-aan-de-IJssel

- niet goed? "Geld, kom terug! Alsjeblieft?"

- Traditioneel Chinese fonts in je ID3-tags... lekker weg firmwaren!


Als ik iets vergeten ben of wanneer blijkt dat ik niet kan rekenen (en dat is zo!), dan zal iemand mij daar vast wel genadeloos op af willen rekenen... ;)

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
De maatjes van de Bantam BA-1000 zijn ondertussen ook bekend geworden:

107 x 66 x 31 mm, gewicht 194 gram.

Dit komt dus echt akelig dicht in de buurt van de iPod!

102 x 61 x 20 mm (5 GB-versie van de iPod), dat scheelt dus 5 mm in de breedte en lengte; een mooie prestatie dacht ik zo!

Jammer genoeg issie wel een stuk dikker, maar "dik hoeft niet zwaar te zijn" zegt mijn vader dan, want dat scheelt dus ook maar 9 gram.

De Bantam is trouwens vervaardigd uit roestvrij staal, en geen "flimsy" plastic a la Waitec Tanky ofzo.

Je mag er trouwens 30 dagen lang je geld voor terug vragen, en daarna heb je 3 maanden garantie op je Bantam-geval.

Release: maart 2003, zowel de 2 GB- als de 5 GB-versie.

Specs zullen zsm worden up-gedate (ge-update?)...

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • _Robzilla_
 • Registratie: mei 2001
 • Laatst online: 06-09-2014
the_Omniscient schreef op 25 januari 2003 @ 21:36:
De maatjes van de Bantam BA-1000 zijn ondertussen ook bekend geworden:

107 x 66 x 31 mm, gewicht 194 gram.

Dit komt dus echt akelig dicht in de buurt van de iPod!

102 x 61 x 20 mm (5 GB-versie van de iPod), dat scheelt dus 5 mm in de breedte en lengte; een mooie prestatie dacht ik zo!

Jammer genoeg issie wel een stuk dikker, maar "dik hoeft niet zwaar te zijn" zegt mijn vader dan, want dat scheelt dus ook maar 9 gram.

De Bantam is trouwens vervaardigd uit roestvrij staal, en geen "flimsy" plastic a la Waitec Tanky ofzo.

Je mag er trouwens 30 dagen lang je geld voor terug vragen, en daarna heb je 3 maanden garantie op je Bantam-geval.

Release: maart 2003, zowel de 2 GB- als de 5 GB-versie.

Specs zullen zsm worden up-gedate (ge-update?)...
Tof! Dan gaat de Bantam zeker een kandidaat worden, ik zat eerst te kijken naar mp3 spelers, maar voor dezelfde prijs heb je dan ongeveer een 2 Gig gevalletje :)

:)


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
Ondertussen raken sommige spelers wat ondergesneeuwd...

Zo leek het alsof de Neuros slechts een virtueel project was, maar niets is minder waar. In het kader van "kan dat plaatje nog wat kleiner?", deze pic:

http://www.zdnet.co.jp/broadband/0301/14/neuros.jpg

Neuros bij de neus gevat: links de 128 MB-versie, rechts de 20 GB-versie, oftewel: de 128 MB-versie met handige cake-bakvorm eromheen


Aldus mogen we concluderen: na de Bantam is ook de Neuros gepromoveerd tot een tastbaar dinges.

Releseasedata (<- die typo is te mooi om weg te halen, spreek dit eens uit nl.) blijven schimmig.

[Voor 7% gewijzigd door the_Omniscient op 26-01-2003 00:34]

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
Wieeeeeeeewwww... Eindelijk heb ik de schema's onder handen genomen :*) !

Dat betekent dat er enkele "nieuwe" modellen in de tabellen zijn gegooid, te weten:

Genica Roopaq/ SSI Neo 25

Thomson Lyra 2821

Classic CHD-500/100

Mello Encore

Terapin Mine TX2000Bovendien zijn de tabellen nu logischer qua indeling, dus van laag naar laag:

Gevestigde orde
(De bekendste 4 HD-players totaan het ontstaan van dit topic)

iPod-geïnspireerd en ready-to-be-released
(kon ik echt geen andere omschrijving voor vinden :))

Een beetje lomp, maar wel lekker
(dit zijn dus bakkies die al wat langer meedraaien maar bol staan van de functionaliteit)

Budget-range
(Knaken sparen en Euro's opstrijken, kweet trouwens dat het er nu 5 zijn ipv van 4...)

Aangekondigd maar nog niet gereleased
(Het nieuwste van het nieuwste dus)


Blijven over de Mpio HD-100 en de Lyra's 2760/2780 (wat een *#$#-namen zijn dat toch)...

Die komen dus in een apart tabelleke, wanneer ondergetekende daar wat tijd voor weet te vinden :z .

Ow ja: iemand enig idee waarom ik een halfuur lang op knoppen moet rammen, wil die openingspost nog ge-edit kunnen worden? :X

[Voor 15% gewijzigd door the_Omniscient op 26-01-2003 21:44. Reden: Kword gek van die Lyra-namen!]

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • piston
 • Registratie: mei 2002
 • Laatst online: 27-10 14:38

piston

rijdt al een jaar motortje :-)

hmm, in de categorie "Aangekondigd maar nog niet gereleased" staat dat zowel de Samsung als Iriver gebruik maken van USB2.0 voor datatransfer en dat ondersteuning voor USB1.1 nog niet bekend is, maar is USB2.0 niet backwards-compatible met USB1.1 :? ?!?! Voor zover ik weet, kan elk usb2.0 device dus sowieso overweg met usb1.1, weliswaar slechts tegen usb1.1-snelheid.

offtopic/ Petje af voor al het werk dat jij hier in steekt _/-\o_

"Tis better to be silent and be thought a fool, than to speak and remove all doubt."
"If i'm not back in five minutes,... wait longer !!!"


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
piston schreef op 27 januari 2003 @ 00:39:
hmm, in de categorie "Aangekondigd maar nog niet gereleased" staat dat zowel de Samsung als Iriver gebruik maken van USB2.0 voor datatransfer en dat ondersteuning voor USB1.1 nog niet bekend is, maar is USB2.0 niet backwards-compatible met USB1.1 :? ?!?! Voor zover ik weet, kan elk usb2.0 device dus sowieso overweg met usb1.1, weliswaar slechts tegen usb1.1-snelheid.

offtopic/ Petje af voor al het werk dat jij hier in steekt _/-\o_
USB 2.0 zou idd backwards-compatible moeten zijn met 1.1, andersom werkt het echter niet altijd vlekkeloos: in sommige gevallen kan een USB 1.1-poort problemen geven met USB 2.0-ondersteuning (komt niet vaak voor, maar er zijn gevallen bekend van HP-printers die via een 1.1-poort geen 2.0 ondersteunen). Dus wat dat betreft heb ik gewoon het zekere voor het onzekere genomen, en het erbij gezet.

Sommige fabrikanten geven expliciet op dat ze USB 1.1 en 2.0 ondersteunen, dus daar valt niets op af te dingen.

Het komt echter ook voor, dat er slechts "USB-support" aangegeven wordt, waardoor je moet uitgaan van USB 1.0, wat naar mijn bescheiden mening niet echt lekker samen kan werken met 2.0. Maar goed, ik zal wel eens wat extra research doen, dan weet ik het gelijk zeker.

offtopic:
En bedankt voor het compliment, een mens kan maar wat te doen hebben, nietwaar ;)

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
De Mambo X P350 is een beetje in prijs aan het dalen...

$219.95 is al een veel gezien aanbod!Zo lelijk is de Mambo niet eens


De onofficiële Mambo X P350-site biedt een aardig overzicht, op wat dit machientje nu precies allemaal kan.

De Duitse versie van deze speler zal spoedig op de markt verschijnen.

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • Smooth2K
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 05-04-2006

Smooth2K

Waarom moet alles zo moeilijk

Het is een zeer fraai overzicht aan het worden, maar het kan beter :)

Ik zie bovenaan een Archos staan, maar dit is een nogal bejaard exemplaar.
De juxebox recorder heeft inmiddels 2 opvolgers gekregen.

Te eerste de bekende Jukebox Multimedia 20
Mooi ding, kan video en heeft ook leuke foto opties.
Maar niet mijn smaak, het multimedia verhaal ga ik niet gebruiken.

Zijn broertje echter is wel mijn smaak :9~
Dit is de Jukebox FM recorder 20

Het is vrijwel hetzelfde apparaat als de multimedia, maar dan zonder multimedia.
Wat er extra bij zit een FM radio die volgens reviews zeer goed werkt.
Ook de prijs mag er wezen, ik heb de mijne gekocht voor $ 229,-

Een andere leuke bonus is dat de Open Source replacement firmware Rockbox
ook hierop werkt. Nog wel beta maar het gaat er steeds beter uit zien :)

Met wat gelukt heb ik de mijne nog deze week in huis. En nee ik betaal
gelukkig geen BTW en/of invoerrechten. Handig hoor, vrienden in de US die
zo nu en dan komen overvliegen.

[Voor 12% gewijzigd door Smooth2K op 27-01-2003 23:40]


 • ReseTTim
 • Registratie: juni 2000
 • Laatst online: 09-11 11:21

ReseTTim

Chocolate addicted

Mooooody schreef op 13 January 2003 @ 18:06:
sorry hoor, maar dat is dus echt onzin!

je hebt de iPod nog nooit zelf gehoord en trekt dan al conclusies?

mijn ervaring: iPod op vol volume = helder geluid
ik denk dat het zal liggen aan de oordopjes die worden gebruikt, want ik hoor dus echt 0,0% vervorming...
ik wou ditzelfde net zeggen :) je weet niet waar je het over hebt gday. je kan pas een mening over iets hebben als je het zelf ook proef ondervindelijk bevonden hebt.

* ReseTTim heeft de eerste versie iPod.. de 5gig.. :) :P

Mijn profiel - Te koop: Overzicht van spullen..


 • Drogo
 • Registratie: augustus 1999
 • Laatst online: 19:21
Bij de IPod staat:
Tuner: Ja, via optionele add-on
Nou kan het natuurlijk aan mij liggen, maar ik kan die optionele add-on nergens op inet vinden. Help? :)

offtopic:
owja, the_Omniscient: fantastisch topic, net als je flash-player topic!

[Voor 22% gewijzigd door Drogo op 28-01-2003 11:04]


 • kingnbajam
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 24-10 22:36
kan iemand me misschien met het volgende helpen....

Ik wil op redelijk korte termijn (max. 2 maanden) een portable mp3-speler aanschaffen... vind enkele modellen die hier zijn getoond echt top....

Mijn vraag is nu: welke mp3-speler is het meest geschikt om ook mee te joggen? (+ daarnaast nog ook onderweg in de trein, op vakantie etc.) Ik wil minimaal 256 MB geheugen.... de prijs maakt me niet zo heel veel uit eigenlijk.... vind de Ipod ook geweldig, maar weet niet of die wel geschikt is om ook mee te joggen.....

 • ReseTTim
 • Registratie: juni 2000
 • Laatst online: 09-11 11:21

ReseTTim

Chocolate addicted

Cochrane schreef op 28 January 2003 @ 10:57:
Bij de IPod staat:
Nou kan het natuurlijk aan mij liggen, maar ik kan die optionele add-on nergens op inet vinden. Help? :)
volgensmij moet je zoeken naar brod. die maakt dat soort dingen voor apple.. weet alleen niet of ik de naam goed heb..

[edit]

een artikel over een FM radio voor de ipod gevonden
C. Crane FM Transmitter
Dr. Bott iPod Connection Kit w/ FM Transmitter

http://www.ipodlounge.com/assets/images/reviews_drbott/image/drbott_3.jpg

[Voor 35% gewijzigd door ReseTTim op 28-01-2003 14:54]

Mijn profiel - Te koop: Overzicht van spullen..


 • Drogo
 • Registratie: augustus 1999
 • Laatst online: 19:21
Tnks! Hmm, daar wordt ie helaas niet mooier van :X

 • Sage
 • Registratie: april 2001
 • Laatst online: 28-11 01:39
Bij de nieuwe PowerMac's kan je ook kiezen voor een iPod, vreemd genoeg staat hier de 5 gig versie niet bij! Ook is de 5 gig versie niet leverbaar door de 'hoge vraag'. Zie ook dit topic.

Er wordt al een tijdje gespeculeerd dat er een nieuwe iPod aan komt. De 5 gig moet zowiezo een revisie hebben kwa extra's. :P

kleurbleur.nl


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
Smooth2K schreef op 27 januari 2003 @ 23:32:
Het is een zeer fraai overzicht aan het worden, maar het kan beter :)

Ik zie bovenaan een Archos staan, maar dit is een nogal bejaard exemplaar.
De juxebox recorder heeft inmiddels 2 opvolgers gekregen.

[...]

Met wat gelukt heb ik de mijne nog deze week in huis. En nee ik betaal
gelukkig geen BTW en/of invoerrechten. Handig hoor, vrienden in de US die
zo nu en dan komen overvliegen.
Ok, ik zal zien of ik dat nog een keer up kan daten. Je begrijpt dat tussen al het iRiver, Mpio, Apple etc.-geweld andere modellen soms wat wegvallen; dank voor de info ieg. Doe mij ook maar een paar van die vlieg-vrienden, die van mij vallen alleen maar om en dergelijke.
ReseTTim schreef op 28 januari 2003 @ 14:39:
[...]


volgensmij moet je zoeken naar brod. die maakt dat soort dingen voor apple.. weet alleen niet of ik de naam goed heb..

[...]
Ik bedoelde eigenlijk iets anders, maar dat van jou is tenminste een echte receiver:). Hetgeen ik had gezien, was zo'n ding dat je bovenop je iPod zet, zodat je daarna je MP3'tjes op elke FM-ontvanger in de buurt kunt beluisteren... Ook een soort FM-functie dus.

http://griffintechnology.com/images/products/prod_itrip.jpg

Dit geval heeft ook een naam, nl. "iTrip"... Wow man...I trip...


Ow ja, dit moet wel de lelijkste iPod-accesoire ooit zijn:

http://www.antipixel.com/blog/archives/images/felicidade_02.jpg

Een handige lelijke tas met speakeruitgangen... Tis maar wat je mooi vindt, nietwaar?
furean schreef op 28 January 2003 @ 19:32:
[...]
Er wordt al een tijdje gespeculeerd dat er een nieuwe iPod aan komt. De 5 gig moet zowiezo een revisie hebben kwa extra's. :P
Tja, Apple is gewoon nog heer en meester op dit gebied, dus zij kunnen zich wel wat uitstel permitteren. Alleen al de hype rond de opvolger van de "klassieke iPod" doet de mensen aldaar in hun handjes wrijven. We blijven het volgen.

[Voor 4% gewijzigd door the_Omniscient op 28-01-2003 21:14]

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
Onderhand zullen jullie het wel niet meer geloven, maar ik heb toch écht nog een ander model HD-player gevonden...

De Porter JukeboxNiet zo mooi, maar heeft vast wel andere kwaliteiten


Speelt MP3, WMA en WAV, gebruikt USB 1.1, kan dienen als extra HD...

Size: 128.3 x 88.4 x 34.4 mm... beetje dikkig ding dus.

HD's zijn swappable (2.5" HDD)

30-GB versie moet zo'n 400 Euro opleveren... Maar das in Australië, dus dat zal in de USA wel wat minder zijn.

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
ReseTTim schreef op 28 januari 2003 @ 14:39:
[...]
een artikel over een FM radio voor de ipod gevonden
[...]
Zo'n ding is er ook voor de Mello Encore, maar dit lijkt meer op die iTrip waarover ik het had...

http://datastortech.com/LINK_TO_webmaster/usa/images/products/fm_1.gif

Je kunt op deze manier dus ook naar de (FM)radio luisteren met je Mello-bakkie


Geen schokkend nieuws, maar ik kan hierbij melden dat ik eindelijk een soort van homepage-achtig iets over deze speler heb kunnen vinden.

Het blijkt dat deze player ook in zacht(mint?)-groen, paars en iets meer blauwig dan de originele versie te krijgen is.

Nu ja: "lekker belangrijk" denk je dan misschien, onthoud dat deze speler als een van de weinigen makkelijk naar Nederland te halen is (via Duitsland, +/-15 Euro verzendkosten) terwijl hij toch vrij betaalbaar blijft. Voor de mensen met een krap budgetje is het wellicht wel de moeite waard.

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • MaDLiVe
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 29-11 00:22

MaDLiVe

.-Observer-.

Ik ben ect razend benieuwd naar die iriver hdd player. Ik hoop dat er ook een mooie remote bij komt. In principe is voor mij de keus dan al gemaakt.

{\/}/-\[) [_[ \/(-© - Turn off your mind, relax and float downstream. Volg mijn disease outbreak detective en andere geweldige Avonturen


 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
MaDLiVe schreef op 30 January 2003 @ 16:38:
Ik ben ect razend benieuwd naar die iriver hdd player. Ik hoop dat er ook een mooie remote bij komt. In principe is voor mij de keus dan al gemaakt.
Remote zit er ieg wel op:

http://users.skynet.be/fa280602/iriverihp100top.jpg

Blauw omcirkeld zijn de line-out en -in, rood omcirkeld is dus de ingang voor de remote


Ondertussen blijft het ijzig rustig rondom de nieuwe modellen (Samsung Yp-900, SonicBlue Pearl, de nieuwe Lyra's en deze Ihp-100).

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig


 • Smooth2K
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 05-04-2006

Smooth2K

Waarom moet alles zo moeilijk

Je kunt op deze manier dus ook naar de (FM)radio luisteren met je Mello-bakkie
Ik denk dat deze en die twee hierboven geen radio's zijn maar FM Zenders.
Dus dan kan je je Ipod horen op de radio, of autoradio zonder met snoer in de weer te hoeven. Mag trouwens niet in NL, maar het werkt wel aardig..

 • the_Omniscient
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 16-09 18:21

the_Omniscient

Geen oplossing zonder probleem

Topicstarter
Smooth2K schreef op 30 januari 2003 @ 20:23:
[...]


Ik denk dat deze en die twee hierboven geen radio's zijn maar FM Zenders.
Dus dan kan je je Ipod horen op de radio, of autoradio zonder met snoer in de weer te hoeven. Mag trouwens niet in NL, maar het werkt wel aardig..
Je hebt gelijk, die van de Mello is ieg een transmitter en geen receiver. Blijkbaar is dit een veelgevraagde feature, want ik zie het steeds vaker terugkeren. Bij de Neuros HD20 zit zoiets zelfs ingebouwd.

Overigens is het grappig om te weten, dat diezelfde Neuros dus werkelijk een 128MB-flashplayer is met een "HD-backpack" eromheen!

http://www.neurosaudio.com/images/proddetail_backpack.jpg

Heb je de flashversie gekocht en knaagt het spijtgevoel aan je verstand? Geen probleem, voor $179 ben je 20GB rijker...


In dit lelijke zwarte geval zitten dus een Li-Ion batterij, een 20GB HD en een 30 minuten buffer. Heb je genoeg aan 4 uur muziek? Haal de bult van de klokkenluider, en je houdt het volgende over:

http://www.the-gadgeteer.com/images/neuros.jpg

Een slank dingetje met 128 MB


Maar ik denk dat ze die "backpack" lekker vastgelijmd hebben op de 20HD-versie, anders is het prijsverschil een beetje vreemd.

Flash-versie + "backpack" = $ 249 + $ 179 = $ 428

Neuros 20HD = $ 399

Schrijveralijeren | Hier stond een wijze sig

Pagina: 1 2 3 ... 12 Laatste

Dit topic is gesloten.Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee