Ik heb er aan zitten rekenen. Korte conclusie: ook zonder overschot, maar wel met panelen is het GreenChoice aanbod interessant.
Wij hebben: 1200 dag / 1200 dal met 1500 opwekking (er is mist hier in de afronding 100 kWh, maar dit zijn makkelijke getallen om mee te rekenen).
Ik heb geen inzicht in mijn eigen verbruik, wel in het totaaloverzicht, waarbij er 800 kWh verbruik overblijft.
Bij Eneco zat ik nog op een variabel contract, resultaat omdat er geen jaarcontracten meer werden aangeboden. Ik ging van 0,38 cent / kWh naar 0,28 kWh, met 8,99 leveringskosten / maand. Crimineel bijna, zelfs na prijsdaling.
Bij Eneco zou ik qua teruglevering 1500 kWh * 0,14 = 210,- / jaar betalen (en dan mag ik hopen dat er of geen BTW, of BTW al verrekend mee was).
Bij GreenChoice is de energieprijs 0,31 kWh met 10,- leveringskosten/maand. Dat is een verschil van 3 cent. Die 3 cent verschil zou voor mij 72,- op jaarbasis zijn. Leveringskosten nog een keer +10,-.
Misschien dat het nog goedkoper had gekund, maar dan had je ook moeten uitzoeken of er rare regelingen met zonnepanelen zijn.
Ik wil tzt er nog een paar zonnepanelen bijleggen, er is ruimte, er ligt een extra kabel naar de schuur/overkapping. We hebben de zonnepanelen en eventuele zonnepanelen boetes toch al, dan maar er beter gebruik van maken.
De prijsopbouw is toch dat minstens de helften overheidsheffingen zijn. Prijs kan heel hard omhoog gaan, maar zal minimaal zakken door alle uitdagingen rondom de energietransitie.
Qua gas zijn we voor het goedkoopste jaarcontract gegaan, om de winter te overbruggen. In de winter schiet de gasprijs vast weer omhoog, koudere winter, paniek in de markt enz enz.
Nog een rant over Eneco: die loopt elk jaar weer met andere overzichten en prijsopbouw te klooien. Rekent met prijzen die dan weer wel, dan weer niet met overheidsheffingen was. Het is bewust zo min mogelijk inzichtelijk gemaakt, maar het lijkt alsof ze dat wel doen. Geen idee hoe GreenChoice dat doet, maar ik heb er vertrouwen in dat het niet slechter kan