Er zijn gevallen waarbij de WLAN NIC van de Laptop en de Laptop zelf elkaar niet leuk vinden of de WLAN NIC van de Laptop en de WLAN Chip/SoC van de Router met WiFi of Accesspoint elkaar niet leuk vinden...
Welke Laptop gebruik je ?
Welke WLAN NIC zit daarin ?
Als je een echte telefoon gebruikt dan kan je daarmee ook :
- Pingen
- Tracerouten
- Dig of Nslookup gebruiken

In eerste instantie is er gewoon verbinding, kan ik browsen, downloaden etc. Maar dat houdt dan ineens plotsklaps op. Volgens windows (op een laptop) is er nog steeds verbinding met de modem/router, maar that's it. Heel soms hielp het om even de WiFi verbinding te verbreken en weer opnieuw te verbinden, maar meestal werkte dit niet en moest de laptop weer opnieuw opgestart worden. Dus ja, er moet wel een ip adres toegewezen worden aangezien het in eerste instantie voor een korte periode werkt maar daarna er opeens uit klapt.
Heb je niet ergens iets van Multicast verkeer dat de boel volpropt of een
loop veroorzaakt
IPTV kastjes en Google Chromecast meuk en zo...
13art schreef op zaterdag 23 maart 2024 @ 12:52:
Apart, ik krijg het op het moment niet zo snel gereproduceerd waar het gisteren om de haverklap mis ging. Het enige wat nu anders is dan gisteren is de ssid. Hier één letter van weg gehaald omdat de WiFi naam anders hetzelfde is als die van de TP-link.
Zou het kunnen dat de laptop zich op de een of andere manier verslikte in de netwerkverbinding aangezien ik deze dezelfde naam en ww had gegeven als bij de tplink? (uiteraard niet beide tegelijk in de lucht gehad, tplink stond gisteren uit).
Dat zou niks uit mogen maken, maar wat wel bij me opkomt :
- Één van de twee kan geen lange SSID namen aan ?!
- Windows die zich verslikt in de WiFi configuratie en je dus het beste op alle mogelijke manieren ervoor moet zorgen dat die SSID niet meer aanwezig is om hem vervolgens weer vers erin te zetten!
ernstoud schreef op zaterdag 23 maart 2024 @ 13:52:
Dezelfde SSID lijkt me geen bezwaar zolang er maar 1 AP daarmee actief is.
Dit alles is niet helemaal mijn kennis gebied maar bij WPA en WPA2 is sprake van een rekey interval, na enige tijd wordt er door access point en clients een nieuwe key afgesproken. Ik kan me dan - maar echt geen idee of dit werkelijk kan - voorstellen dat je dan bij gelijke key na switchen tussen TP-Link access point en de Nokia gewoon wel verbinding krijgt maar dat de rekey update tussen cliënt en access point fout gaat.
De cliënt denkt nog met de TP-Link te praten maar het is de Nokia geworden (of andersom).
Geen idee of dit het issue is maar het klinkt plausibel.
Ehm...
Hoe wil jij fatsoenlijk gaan Roamen tussen meerdere Accesspoints als dat niet mogelijk zou zijn
Waar je wel voor moet zorgen is dat alle maar dan ook echt ALLE instellingen gelijk zijn !!
Dus geen TKIP en AES door elkaar gebruiken om maar wat te noemen...
/EDIT :Klopt, maar er valt niet veel te roamen als er maar één Accesspoint actief is
[
Voor 3% gewijzigd door
nero355 op 26-03-2024 15:20
]