@
No Hands Inderdaad, bij de profi's is het een nevel en als je de foto's bekijkt lijkt het ook vrij egaal gespoten, net als bij een auto spuiten.... dat wil je ook egaal doen. Het is een slag die je moet hebben.
Ik denk dat spuitbussen met een ander spuitpatroon, vooral bedoeld zijn om kieren te dichten zoals langs de bekisting van zaken, bijv van een Velux raam.
Eigenlijk niet te vergelijken.
Dat aspect had ik nog niet mee genomen omdat het deels esthetisch kan zijn.
Ook voor @
BeyondThunder
Die nevel vorm maakt dat je eigenlijk in dichte pakken moet werken en je volledig ingepakt moet zijn met de juiste gasmaskers. Doe je dat niet... dan loop je het risico om zelf deels gepurd te worden.... Die pakken zijn eigenlijk in dit soort gevallen wegwerp pakken. Op een laboratorium heb je dat ook als vereiste bij het gebruik van bepaalde stoffen.
Al met al is dus een kiertje PURren met afstand iets anders dan een vloer in een kruipruimte omgeving, met ongunstige arbeidsomstandigheden.... een laag isolatie netjes PURren...
@
No Hands
Icynene
https://www.vloerisolatiekosten.nl/vloerisolatie-icynene/Wat is Icynene?
Icynene is ook een vorm van polyurethaan, maar het verschil is dat het niet met HFK’s werkt maar op waterbasis.
Wat betekent dat? Immers de holtes moeten wel gevormd worden anders is het geen schuim.
Ze gebruiken dus geen organisch oplosmiddel, maar het is op waterbasis.
Maar het water is ook een van de reactanten naast het polyisocyanaat,
Klassiek zijn de reactanten een water/polyol mengsel + het polyisocyanaat.
De recepten van Icynene ken ik niet.
Water is iig weer een van de reactanten samen met de 2e component, het polyisocyanaat.
In al die systemen zit een speciale katalysator die er voor zorgt dat er een voorkeur is voor de water/polyisocyanaat reactie. Bij deze reactie ontstaat koolzuurgas en dat zorgt er voor dat het gaat schuimen. Door met de verhouding polyol (=poly alcohol)/water te spelen kun je de hardheid/elasticiteitsbalans van het schuim instellen. Alleen water: Dan krijg je een zeer hard maar bros schuim, en de te meer polyol je er bij stopt des te minder hard/maar juist elastischer schuim je krijgt.
De keuze van de speciale katalysator heeft een enorme invloed op de ratio hoe water/polyol met het het polyisocyanaat reageert. En dan allemaal in een hele korte tijd, eerder op miuten basis dan op uren dan wel dagen basis.
Als er dus iets met die complexe instelling mis is of mis gaat .. heb je dus kans dat het polyisocyanaat overblijft en die valt in een hoge allergie klasse. Als je pech hebt dat je er snel een allergie voor ontwikkelt.... dan ben je toch wel de Sjaak... Vaak is dit een van de mogelijke achtergronden van de zaken waar het toepassen van dit foam type gebruikt is.
Heb je eenmaal een allergie daarvoor ontwikkeld... elk kleine vervolg blootstelling is dan erg vervelend...iets dat je bij meerdere allergie vormen ziet.
Dat is ook de reden waarom er zulke hoge eisen aan de kleding/maskers gesteld wordt om dit werk echt veilig te kunnen doen. Ben je er niet in thuis in deze materie... niet aan beginnen...
[
Voor 49% gewijzigd door
route99 op 23-12-2019 19:23
. Reden: verbetering tot: minder hard/maar juist elastischer schuim ]