Dat klopt niet. Even zoeken op Google geeft als eerste zoekresultaat de servicehandleiding die aangeeft dat het minimum vermogen zo'n 6 kW is.wicked_fool schreef op maandag 24 januari 2022 @ 21:49:
De huidige ketel heeft te veel vermogen en kan bij lage temperaturen zijn warmte niet kwijt (het is een Remeha Avanta 28c). Volgens mij is het minimale vermogen bij TA 50 en RT 30, 18kW.
Nee, niet "niet ideaal", maar het gaat gewoon niet. Je wilt toch je woonkamer verwarmen? Bovendien: Jouw tabelletje was bij een Ta van 45°C waarbij je ongeveer een factor 2 te kort kwam om het minimum vermogen van je WP af te kunnen geven. Dat is zó ver af van werkbaar!Bedankt voor je commentaar, hier kan ik zeker iets mee. Ik denk dat ik met alle andere radiatoren open wel aan die minimale 3,5 kW kom maar dat is niet ideaal.
Dat minimum vermogen wil je bij een Ta van misschien 30°C af kunnen geven, zodat je bij max vermogen misschien een keer richting de 40°C gaat. Maar daar zit jij echt mijlenver van af.
Dat is aan jou. Maar normaliter is vloerverwarming wel de beste optie. Alternatief is wandverwarming, maar dat is niet echt gebruikelijk.Met het aanpassen van het afgiftesysteem doel je op het plaatsen van LT radiatoren (vloerverwarming is geen optie)?
Je kunt ook boosters op je radiatoren plaatsen, maar jij hebt heeeeeel er weinig radiatorcapaciteit, waardoor er ook wel heeeeeeel erg dunne buisjes naar die radiatoren zullen lopen.
Daardoor ga jij voor een warmtepomp nooit voldoende flow bij de radiatoren kunnen krijgen. Ook hier zul je dik aan de slag moeten.
En echt, begin met het dumpen van je installateur. Ik heb hier in de afgelopen jaren aardig wat huizen met voorgestelde WP-installaties voorbij zien komen, maar nog nooit een huis wat qua afgiftesysteem zo ongeschikt was als het jouwe. Als je dát als installateur niet ziet, heb je echt niks van warmtepompen begrepen. Dat blijkt ook wel als ie met een veel te grote warmtepomp voor je afgifte komt aanzetten. Verder gaan met deze installateur wordt een drama.
Dit zo overziend en mij willen denkend richting een oplossing: Jij had toch ook al dikke een airco hangen in de woonkamer en in de hal? Waarom ga je daarmee niet permanent verwarmen? Dat zou je qua vermogen makkelijk moeten redden. Dan kun je de CV-ketel nog laten hangen voor je SWW, hoef je niks te investeren en bespaar je toch dik op stookkosten. Volgens mij is dat verreweg je beste (en goedkoopste) optie.
Als je dan ooit nog van het gas af wilt, vervang je de CV-ketel door een WP-boiler en klaar ben je.
WP: ME PUHZ-SW75YAA + ERSD-VM2D + EV-WP-TWS-1W 300; AC: ME MXZ-2F42VF + 2x MSZ-LN25VGV; PV: 14.08 kWp O/W + SMA STP 8.0; Vent: Zehnder Q600 ERV + Ubbink AirExcellent.