Metro2002 schreef op woensdag 12 februari 2020 @ 11:13:
[...]
Welk belang is groter. het belang dat je met de auto naar je werk kan of het belang van duizenden of honderduizenden mensen die nu geen recreatiegebied meer hebben of geen schone lucht meer kunnen inademen. Voor de auto kun je ook alternatieven verzinnen. In plaats van vrachtwagens dwars door de stad laten rijden (zoals bv in Vlaardingen gebeurd) kun je ook een randweg aanleggen of de industrieterreinen niet dusdanig positioneren dat het nodig is om de vrachtwagens door de stad te laten rijden.
Of moeten we geen woonwijken meer gaan bouwen rond industriegebieden. Zie je in oudere steden veel gebeuren, dat de stad blijft groeien en daarbij de industriegebieden opslokt. Kijk naar Amsterdam, Oost is voor een groot deel voormalig industriegebied, kijk naar Rotterdam: Katendrecht en Feijenoord zijn van origine industriegebieden. Liggen nu midden in de stad.
En over belang, je vraagstelling is niet neutraal, maar al sturend. Kan je ook omdraaien: Welk belang is groter, dat van miljoenen mensen om op hun werk te geraken of van stadsbewoners naar een ander recreatiegebied te moeten gaan.
Vaker wel dan niet zijn het toch vooral economische belangen die voorop staan en niet de leefbaarheid.
Vrachtwagens door de stad is nu eenmaal goedkoper dan een industriegebied op een andere plek en windmolens op land zijn ook goedkoper. En tja goed OV aanleggen kost ook meer dan mensen maar gewoon met de auto naar de stad te laten komen.
Het OV in grote delen van het land is al overbelast. En afgezien daarvan is het meestal traag en druk.
Een mooi voorbeeld vind je in bv Parijs waar de verkeerschaos enorm is. Het overgrote deel van de weggebruikers in Parijs (het is even geleden dat ik het artikel gelezen heb maar dat lag in de buurt van de 70%) kwam van buiten Parijs. De meeste Parijzenaren (60%) hebben namelijk zelf géén auto maar hebben wel last van alle auto's.
Is dat dan nog steeds een Nimby syndroom als je auto's zou gaan weren om de leefbaarheid te vergroten? Of is dat gewoon als (lokale) politiek je verantwoordelijkheid nemen om de leefbaarheid in die stad te waarborgen.
En voor de forenzen kun je P+R maken aan de rand van de stad en meer OV aanleggen of je zorgt dat de werkgelegenheid naar elders verhuisd. Overal is een oplossing voor te bedenken natuurlijk.
Hoe zou Parijs eruit zien als al die mensen niet meer naar Parijs zouden komen om te werken? Direct en indirect profiteert de Parijzenaar enorm van al die forenzen. De stad is leefbaar, de stad leeft en is daarmee aantrekkelijk. Of wil je liever alle hotels, winkels en restaurants sluiten? Daarmee jaag je de middenstand de stad uit en dan krijg een 2e Detroit.
OV en P+R is leuk, maar niet als dagelijks gebruiker als je niet naast een station woont en/of werkt. Ik reis iedere dag naar Amsterdam toe en er is maar 1 reden dat ik in de trein zit: Parkeerkosten. Okee, ik heb momenteel geen auto, kan voldoende een auto lenen, maar die komt er wel weer. Ik zou meer dan een werkdag per week aan reistijd kunnen besparen door de auto te nemen.
BadRespawn schreef op woensdag 12 februari 2020 @ 11:22:
Dat de naam niet bekend is zegt al genoeg; ver-rechts is met naam en toenaam algemeen bekend. Ver-links valt nog steeds in het niet vergeleken met ver-rechts. Zoals ver-links zich manifesteert is vergelijkbaar met Joodse graven bekladden met haken kruizen (wat regelmatig in het nieuws is). Er is totaal geen basis voor je bewering dat extreem-rechts onder de radar blijft en extreem-links op de voorgrond treed.
Dan moet je de linkjes die ik gepost heb nog eens lezen. Dan zal je lezen dat er vooral grond is waarom links onder de radar blijft:
- Ze eisen lang niet alles op
- Het is niet altijd in het belang van de slachtoffers om er ruchtbaarheid aan te geven (i.v.m. copycats)
- De AIVD deelt niet alle informatie met de politie, omdat de groeperingen dan weten dat ze gevolgd worden. Hoe ze dat weten, wordt dan weer niet verteld.
- Door hun goede organisatie en wisselende samenstellingen zijn ze moeilijker te volgen.
Een joods graf bekladden is vooral werk van lone-wolfs. Daarvoor heb je weinig informatie nodig, je weet waar een Joodse begraafplaats is en klaar. Deze informatie staat openbaar. Om een woning van een politicus te bekladden, moet je verder gaan, omdat dit geen openbare informatie is. Je moet dus achterhalen wie je wilt hebben, waar die woont, etc. Niet voor niets heeft de AIVD het ook over voornamelijk eenlingen bij rechts tegenover georganiseerde groepen aan links.
BadRespawn schreef op woensdag 12 februari 2020 @ 11:22:
Het zou met niet verbazen als daar belangenverstrengeling tussen politiek en bedrijfsleven achter zit: windmolens neer zetten vergt al snel bouwbedrijf van enige omvang, maar zonnepanelen/collectors plaatsen op daken van woningen kan door MKB worden gedaan. Die laatste zal minder politieke invloed hebben dan de eerste.
Belangenverstrellingen? Of lobbyisten?

Schuurt naar mijn mening overigens verdomd dicht tegen elkaar aan.
Derhalve probeer ik mij ook een beetje te houden aan de termen en conclusies van de AIVD. Ik ga er gemakshalve even vanuit dat zij hierin wel enig inzicht hebben, waarschijnlijk ook wel meer dan ik.
[
Voor 8% gewijzigd door
Pizza_Boom op 12-02-2020 11:32
]