koevlaas2 schreef op woensdag 13 september 2017 @ 00:33:
[...]
Als je nou eens de setting aanpassen verschil WP/thermo op 'on' zet en je zet het vermogen van de WP op 50%. Als je de WP aanzet gaat deze namelijk volgas richting doeltemperatuur en dan terug moduleren. Rustig draaien op halve kracht geeft een veel minder hollen/stilstaan effect.
De setting waar de wachttijd in te stellen is kan ik zo 123 niet vinden, maar dacht 'm ooit gezien te hebben.
Het is dus echt een dood vogeltje

Met die W/P thermo setting ga ik zeker spelen mocht dat nodig zijn.
De WP draait op dit moment op 50%.
jacovn schreef op woensdag 13 september 2017 @ 02:30:
Waarschijnlijk domme vraag, maar waarom heeft @
Grolsch last van pendelen met een buffervat ?
Er moet warmtevraag zijn in huis, wp gaat aan, warmt buffer op, en slaat dan af omdat hij threshold snel bereikt heeft. De afgifte groep is hier toch van losgekoppeld ?
Is het dan niet zo dat pas als de buffer temperatuur te veel zakt de wp weer (even) aan gaat ?
Heeft dat zuiver met minimaal vermogen te maken, en dat warmtevraag daaronder zit ?
Ik heb nog geen last van pendelen, want eigenlijk hoeft de WP nog niet aan
In mijn situatie hoeft er geen warmtevraag in huis te zijn, ik werk met naregeling van Danfoss en zet handmatig de WP aan. Ik zou dit ook via de Danfoss kunnen doen, maar dat betekend dat als er iets of iemand in mijn huis aan een thermostaat draait terwijl het buiten 20+ is mijn WP aanspringt.
De WP stuurt niet op buffertemperatuur maar op aanvoer / retour temperatuur.
De buffer "dempt" deze temperatuur. Gaat er een nageregelde groep open, dan krijgt de WP niet rechtstreeks een plons koud water in de retour, maar dit gaat via de buffer. En door de buffer krijgt deze groep een plons warm water uit voorraad.
En het belangrijkste voordeel, de 2 hydraulische circuits zijn gescheiden, dus WP primair draait op een vaste flow (vindt de WP lekker) en m'n afgiftesysteem is ingesteld op flow per groep, dus druk gestuurd door de secundaire pomp als er groepen open en/of dicht gaan.
Vandaag voor test de WP aangezet, temperatuur in de woonkamer en keuken is "gezakt" naar 20 graden, dus ik heb nu woonkamer, keuken, kinderkamer ingesteld op 21 graden, en de badkamer op 23 graden, dus zijn dan ook de 4 groepen welke vanochtend open stonden toen ik naar mijn werk ging.
Ik verwacht met deze relatief hoge buitentemperaturen, en mijn lage stooklijn (30 graden -10 / 25 graden +15) dat de WP wel meerdere keren per uur aan/uit zal gaan, of je dit dan pendelen noemt mag je zelf weten
Dit is naar mijn idee op te lossen door de Ta te verhogen, maar dat levert weer een slechtere COP
Terug moduleren doet mijn WP ook voldoende (500 Watt elektrisch) dus hier is eigenlijk geen "goede" oplossing voor, er is gewoon onvoldoende warmteverlies in mijn woning met deze temperaturen om de WP permanent te laten pruttelen. Dan had ik een WP moeten hebben met een minimaal vermogen van 200Watt elektrisch en die bestaan volgens mij niet
Ik had eigenlijk een setting verwacht ergens dat ik een "minimale" rusttijd kon aangeven. Iets in de trend van "na elke WP run minimaal xx minuten rust".
Ik verwacht eigenlijk ook dat ik eerst de WP een dag moet laten draaien om een goed beeld te krijgen. De gehele vloer moet eerst op temperatuur komen, en dat is niet in een paar uur geregeld, dus ik laat hem vandaag lekker draaien. De weersvoorspellingen zijn niet zo best voor de komende dagen in mijn regio (regen, wind en max 15 graden).
Aangezien ik midden in de weilanden woon vangt mijn woning veel wind, en omdat wij Mechanische ventilatie met ventilatieroosters hebben zal ik meer warmteverlies hebben t.o.v. balansventilatie, maar dat is een bewuste keuze geweest