Acties:
 • +23Henk 'm!

 • mac-rolec
 • Registratie: januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Mede-auteurs:
 • Case_C
 • Registratie: maart 2012
 • Laatst online: 22:01

Case_C

 • Facerafter
 • Registratie: december 2012
 • Laatst online: 05-12 18:43

Facerafter
Developer:
Publisher:
Genre:
Releasedate:
Official Site:
Patches:
Discord:
Cloud Imperium Games (CIG)
De Community!
Space Simulation, FPS, Multiplayer & Singleplayer
T.B.A. , sinds 3.0 word er elk kwartaal een update uitgebracht
Roberts Space Industries
Star Citizen Roadmap
Gathering of Tweakers DISCORD

Star Citizen laat zich door de complexiteit moeilijk in het kort uitleggen. We zullen daarom ook vaak verwijzen naar de Star Citizen Wiki. Zo wordt de TS wat minder TL;DR en is het makkelijker om de informatie up to date te houden.

Star Citizen is in ontwikkeling sinds 2012, maar pas begin 2014 is de ontwikkeling van de game in een hogere versnelling gegaan toen de wereldwijde studio's zijn opgezet. Echter tegelijkertijd is de scope ook sterk meegegroeid. In eerste instantie zou SC enkel een Single-Player campaign omvatten, dit is door de toenemende crowdfunding echter uitgegroeid tot het grootste crowdfunded project ooit. Momenteel ligt de scope op een (MMO) universum met groot aantal semi-handcrafted systems met procedural generated planeten waarin de spelers een kleine 10% omvatten van de totale populatie. Daarnaast is er nog steeds een singleplayer game in ontwikkeling genaamd Squadron 42.
https://static.tweakers.net/ext/f/XszkanqbkjrROOgl8YFOb5zs/full.pnghttps://static.tweakers.net/ext/f/DmGQ7ooI54btSuV70NMRAqmO/full.png

Ben je Star Citizen backer? Vul dan het volgende formulier in. We zijn een overzicht aan het maken van alle Tweakers die SC backen en hun schepen. In de eerste link vind je het invulformulier, in de tweede link zie je het resultaat met alle tweakers die SC backen:https://static.tweakers.net/ext/f/r4BXs9xf4VtpvDwFyDxvH8Bi/full.png

Zie ook: Star Citizen

Star Citizen is de terugkeer van Chris Roberts naar de gaming industrie en ook zijn meest ambitieuze game tot nu toe. Het is een zeer uitgebreide space sim met zowel een singleplayer als multiplayer component ontwikkeld voor de PC en gebruik makend van een sterk aangepaste variatie op CryEngine.

Het bijzondere aan Star Citizen is dat het een AAA game is die volledig crowd funded is. Hierdoor zijn de ontwikkelaars niet afhankelijk van een publisher en krijgen ze volledig de ruimte om de ambitieuze doelen waar te maken. Na de bekendmaking van de game in oktober 2012 was het de bedoeling om 2 miljoen dollar binnen te halen met crowd funding. Hiermee kon dan aan investeerders bewezen worden dat het genre nog steeds levensvatbaar was.
Maar het enthousiasme om het project te steunen was zo groot dat het geld bleef binnen stromen. Na een paar maanden werd besloten dat de investeerders overbodig waren en het spel volledig crowd funded kon worden. Het originele budget voor de game werd geraamd op 21 miljoen dollar maar dat doel is ook inmiddels al ver voorbij gestreeft. Door het veel grotere bedrag wat inmiddels beschikbaar is, is de scope van de game dan ook aanzienlijk vergroot.

https://static.tweakers.net/ext/f/udupfX70OeFbKaue311NBXj2/full.png

De game bestaat uit een singleplayer en multiplayer component. De game is veel meer skill based dan afhankelijk van stats en levelling. Maar naast dogfighting is er ook een uitgebreide economie inclusief trading, mining, salvaging, exploration, pirating en verder teveel om op te noemen. Hieronder gaan we daar verder op in.


https://static.tweakers.net/ext/f/SK6XwQUBfwLC1JeKwlZxyRJ5/full.png

Zie ook: Star Citizen Wiki Squadron 42

Squadron 42 is de singleplayer campaign van de game en heeft inmiddels ook een eigen website. De volgende details zijn al bekend:
 • Squadron 42 is vergelijkbaar met de oude Wing Commander games
 • De SQ42 campaign (zonder uitbreidingen) gaat zo'n 30 uur speeltijd omvatten.
 • Missies in de campaign bestaan uit diverse modussen, waarbij FPS, Space-combat e.d. gedurende de missie kan wisselen.
 • De campaign kan op verschillende manieren doorlopen worden afhankelijk van de uitkomsten van de missies, dus niet elke playthrough is precies hetzelfde.
 • Ook de relatie met andere characters wordt beinvloed door de manier waarop je de campaign doorloopt.
 • Er komen uitgebreide RPG achtige conversatie mogelijkheden met NPC's die ook je relaties beinvloeden.
 • Je singleplayer character kan je overzetten in de PU nadat je SQ42 hebt uitgespeeld. Je kan de multiplayer server ook met een verse character beginnen (je bent dus niet verplicht om de SP te spelen, echter heb je dan ingame nog niet de status van ‘Citizen’).
 • Squadron 42 wordt uitgebracht in verschillende 'episodes/delen' en zal speelbaar zijn voordat de PU on line komt.
 • Na release van de game zullen er "mission discs"(DLC) uitkomen met nieuwe singleplayer avonturen (2 van deze uitbreidingen zijn al bekend gemaakt. Dit zijn toevoegingen op de standaard campaign welke bij de huidige backing-packages zit. Pre- 6 miljoen stretch-goal backers krijgen de eerste DLC gratis)
 • De cast van Squadron 42 bestaat uit een aantal bekende A-list acteurs zoals Gary Oldman, Gillian Anderson, Mark Hamill, Mark Strong en meer. Voor de volledige cast, zie de Squadron 42 website.
Op CitizenCon 2018 werd de nieuwste Squadron 42 trailer getoond:


Eind 2017 werd een missie getoond uit Squadron 42. Geeft een goed beeld van de gameplay:https://static.tweakers.net/ext/f/15QW3ocO38AUKRAxsoYSbn0l/full.png

Het multiplayer gedeelte van Star Citizen bestaat uit 2 onderdelen:
 • De Persistent Universe (PU): De online Star Citizen universe (zie hieronder);
 • Eigen server hosten: Bij de aankondiging van het spel werd gezegd dat het hosten van eigen servers ook een doel zou worden. Maar de complexiteit en scope van de game is sindsdien enorm toegenomen met hele nieuwe server technieken. Dus het is nog maar de vraag of eigen servers hosten dan nog mogelijk is. Dit wordt afwachten tot de PU verder is uit ontwikkeld.
https://static.tweakers.net/ext/f/lAA4wl4pzY2CtwEIUz1XyuW0/full.png
De PU is verreweg het meest ambitieuze onderdeel van de game. Hoewel het een grote on line universe is kan je het niet zomaar een MMO noemen, omdat het toch in veel opzichten anders is dan traditionele MMO's. Zo is er bijvoorbeeld geen levelling en er zijn geen stats die je kan verbeteren. Je succes in combat wordt vooral bepaald door je skills in het besturen van je schip, character en de kennis van systemen. Uiteraard hangt het ook af van je schip en hoe je die hebt geupgrade met equipment (de mogelijkheden hiervoor zijn ook zeer uitgebreid). De PU is een constant levende en ontwikkelende universe waarin ook heel veel NPC activiteit zal zijn en het is jouw keuze hoe je met de universe omgaat (leger, piraat, bounty hunter, trader, explorer). Je betaalt geen maandelijke fees voor Star Citizen, je koopt gewoon de game en daarna zijn alle updates voor de PU gratis. Een uitzondering hierop zijn "mission discs". Dit zijn grote updates die bijvoorbeeld nieuwe singleplayer avonturen toevoegen. Hiervoor zal wel een bepaald bedrag betaald moeten worden.

Een andere manier waarop de game geld gaat verdienen is door de mogelijkheid te bieden om in-game credits met echt geld te kopen. Hier zal een maandelijks maximum aan zitten zodat mensen die veel geld in de game pompen niet een extreem voordeel kunnen krijgen tov mensen die dat niet doen. En alle assets zullen altijd met in-game credits beschikbaar zijn.

Het doel van CR is om alle type spelers tegemoed te komen, dus zowel grote guilds als lone wolfs (Han Solo's). Het is mogelijk voor spelers om aan te geven in hoeverre ze andere spelers tegenkomen in de universe (PvP vs PvE). Solo spelers die liever willen exploren in hun eentje kunnen aangeven dat ze vooral NPC's willen tegenkomen, terwijl leden van grote guilds juist grote PvP battles kunnen uitvechten. Het is wel zo dat deze zogenaamde "PvP slider" minder effectief is in gevaarlijke systems waar vooral de piraten het voor het zeggen hebben (maar waar de potentiele loot wel beter is). Je kunt dus nooit helemaal voorkomen dat je echte spelers tegenkomt, de universe is nu eenmaal een gevaarlijke plek. De focus van de game ligt wel vooral op PvE, de game wereld ontwikkelt zichzelf met behulp van NPC's en de spelers oefenen hier invloed op uit door hun acties. Dit is anders dan EVE waar echt de hele economie gerunt wordt door de spelers. Maar de hardcore PvP'ers komen zeker ook aan hun trekken in Star Citizen.
Onderstaande video geeft een goed beeld van de gameplay in de PU wat ookal beschikbaar is in de laatste patch:https://static.tweakers.net/ext/f/PGHCujViYVMHavrXk8Hua4t5/full.png

De economie van Star Citizen is vooral NPC gedreven, wat bijvoorbeeld anders is dan EVE Online. De echte spelers kunnen de economie wel beinvloeden door bijvoorbeeld supply lines naar een bepaalde system te verstoren. Echte spelers nemen als het ware de rol van NPC's over zodra zij zich met de economie gaan bemoeien, maar met of zonder echte spelers, de economie blijft altijd door draaien met behulp van de NPC's. Belangrijk gevolg is dat bijvoorbeeld gigantische guilds niet de universe kunnen domineren en het leven voor al de rest zuur maken, omdat de NPC's dominant blijven in de PU.

De economie wordt uitgebreid uitgelegd op de Wiki en de RSI website:Ook wordt het uitgelegd in de volgende video:https://static.tweakers.net/ext/f/ZQ5cZGCWeOhYwZd10DFh7Nhw/full.png

Een van de grootste vernieuwingen in Star Citizen gaat de mogelijkheid zijn om met meerdere mensen grote schepen te besturen. Grotere schepen kun je met je vrienden besturen waarbij bijvoorbeeld iemand de besturing van het schip op zich neemt en iemand anders de turrets bemant. Ook hele grote carriers zullen bestuurbaar zijn door echte mensen (Bengal Carrier). Veel mensen nemen dan verschillende rollen aan. Ook kunnen fighters de mogelijkheid hebben om te docken op grotere schepen. Hierdoor zijn carriers dus perfecte platforms voor guilds/organizations. Ook kun je NPC's inhuren om taken op je schip te vervullen.


https://static.tweakers.net/ext/f/rAhdgF1Sgbtso3ehQEKqFFiq/full.png

CR heeft ook voor doodgaan in de PU een nieuw systeem bedacht om het veel realistischer te maken. Als je schip wordt opgeblazen kun je ejecten. Als je dit overleeft dan kun je opgehaald worden door andere spelers of NPC's. Als je dood gaat in de PU zal je eerst een aantal keer gerevived kunnen worden. Je beschadigde lichaam wordt als het ware gerepareerd en je krijgt dan ook bijvoorbeeld vervangende ledematen. Maar aan deze revives zit wel een limiet. Op een gegeven moment is het echt over voor je character en ben je dood, maar je bent dan niet alles kwijt. Na je dood speel je als het ware verder als de zoon/dochter van je character. Die heeft dan wel dezelfde relaties in de universe, maar in mindere mate. Je zult dus wel het een en ander opnieuw moeten opbouwen.

Voor uitgebreide uitleg over de death mechanic:Naast het doodgaan is er een vrij complex healing systeem. Healing word geregeld door 'medi-pens' welke je tijdens het spelen kunt gebruiken. Deze geven een tijdelijke health-regeneration. Echter is het wel noodzakelijk om de opgelopen verwondingen later in een ziekenhuis/gespecialiseerd schip alsnog te verzorgen.
https://static.tweakers.net/ext/f/HDZksf5TMLFEanf6eHkwctgG/full.png

Insurance word een ingame mechanic die gaat voorkomen dat je na het ontploffen van je schip niet zonder komt te zitten. Dit zal ongeveer hetzelfde werken als bij Elite Dangerous, waar je zonder insurance ook daadwerkelijk je schip kwijt bent. Hoe de verzekering precies werkt wordt hieronder uitgelegd:
https://static.tweakers.net/ext/f/0x9A9mDerAeFzfJSAMzB2zAB/full.png

Hoewel Star Citizen in de basis een space sim is, zal het ook voor een groot deel als FPS te spelen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld in je schip rondlopen (mits daar de ruimte voor is), maar ook kan je je schip verlaten en in je space suit door de ruimte zweven.Daadwerkelijke FPS gevechten met verschillende wapens zijn ook mogelijk. FPS gameplay kan getest worden door backers in Star Marine, de FPS module. Sinds de introductie van procedural planets zijn er enorms FPS gebieden bij gekomen waarin de speler zich kan uitleven op de planeten zelf.

Een ander FPS onderdeel is Ship Boarding. Je hebt de mogelijkheid om een schip te enteren met een team. Hierna kun je dan op het schip een FPS gevecht uitvechten om zo proberen het schip over te nemen. Hiervoor moet je het schip wel tot een bepaald niveau uitschakelen.


https://tweakers.net/ext/f/a0PWXeMWwxyABT8ueggoCtP8/full.png

2015 was een belangrijk jaar voor CIG. Dat was namelijk het jaar dat een groep ontwikkelaars de overstap maakten van het kwakkelende Crytek naar CIG. Als bouwers van de CryEngine namen ze ook hun zeer waardevolle kennis mee, en maakte iets mogelijk voor Star Citizen wat eerst niet mogelijk werd geacht in de CryEngine: Precedural generated planeten. Dit voegde een hele nieuwe dimensie toe aan gameplay voor Star Citizen.

De procedural planeten werken anders in Star Citizen dan in bijvoorbeeld Elite: Dangerous. De planeten zelf worden gegenereerd, maar CryEngine ontwikkelaars hebben tools ontwikkeld waarmee de oppervlakte van pleneten gevuld kan worden met hand crafted onderdelen gemaakt door artists. Hierdoor kan er ondanks de procedural generation toch veel variatie worden toegevoegd, omdat bases en fauna etc. hand crafted onderdelen blijven. Hierdoor krijgen planeten ook een eigen smoel.

De techniek gaat nog verder. Op CitizenCon 2017 heeft CIG bekend gemaakt dat ze ook complete steden kunnen genereren (inclusief de binnen omgevingen). Hierdoor is het mogelijk om planeten te maken die compleet omgeven zijn door een stad. Bekijk de CitizenCon demo die dit laat zien:https://static.tweakers.net/ext/f/UFCzT5UYT6SkVkcdklo5rMZY/full.pngIn 2017 is het CIG eindelijk gelukt om een goed overzicht te hebben van alle tot nu toe bekende schepen in Star Citizen met de release van de Ship Matrix. Hier vind je alle tot nu toe bekende schepen. Sommigen zijn speelbaar, anderen zijn nog maar een concept. De specificaties van de schepen kunnen veranderen tijdens de ontwikkeling. Klik hieronder om naar de Ship Matrix te gaan.Voor informatie over de rol van schepen binnen de universe, technische uitleg, equipment, wapens, hardpoints etc. zie The Shipyard en andere links hieronder:https://static.tweakers.net/ext/f/Xxxqk4OIEaoYYktlO8pvsgXc/full.png
Er is al aardig wat bekend over de lore in de Star Citizen universe, meestal verteld in de vorm van korte goed geschreven verhalen. Je kan het beste beginnen lezen met de Time Capsule. Dit geeft de geschiedenis weer door middel van een serie belangrijke gebeurtenissen tot het moment waarop de game begint:Een fan heeft deze geschiedenis ook mooi interactief weergegeven:Een tweede serie die veel over de lore weergeeft is de Writer's Guide. Origineel geschreven voor mensen die fan fiction willen schrijven, maar geeft iedereen een goed idee hoe de Star Citizen Universe in elkaar steekt.Voor de rest zijn er korte verhalen die zich afspelen binnen de universe, erg leuk om te lezen:Naast de verhalen zijn er ook fictieve guides en news stations:Tenslotte is er ook nog Lore Builder. Een aantal facetten van de lore worden ontwikkeld in samenwerking met de community.
De Starmap is tijdens Citizen-Con 2015 online gekomen, en is voor iedereen te gebruiken. Dit is een handige tool om het Star Citizen universe te ontdekken.https://static.tweakers.net/ext/f/rL5oerV9LNcwDVFicY8jlmKD/full.png

Voor meer info: Star Citizen Wiki Races

Hieronder een overzicht van de rassen in Star Citizen. Klik op de link voor meer uitgebreide info.

De UEE (United Empire of Earth). De UEE staat voor het menselijke ras en is gemodelleerd naar het Romeinse rijk.

Banu. Staan op goede voet met de UEE. Was het eerste alien ras dat ontdekt werd door de mensen. Vooral een trade volk. De Banu systems zijn populair bij criminelen die de UEE willen ontvluchten.

Xi'An. Dit ras is neutraal met de UEE, maar er loopt al 259 jaar een koude oorlog tussen de twee. Alhoewel de relatie 'lastig' is zijn er nog geen grote conflicten geweest. Xi'An is een voornamelijk militair ras.

Vanduul. Weinig over bekend. Het komt er op neer dat het agressieve nomaden zijn met een oorlogs cultuur. Hebben geen centraal georganiseerde samenleving, maar bestaan uit verschillende clans die er vooral op gericht zijn resources te verzamelen. Daarbij wijken ze niet voor een conflict wanneer ze op tegenstand lopen.

Kr'Thak. Zeer weinig over bekend. Waren in oorlog met de Xi'An (The Spirit Wars), hebben nog geen contact gemaakt met de UEE. Doordat het vijanden zijn van de Xi'an is het voor de UEE politiek ingewikkeld om proberen contact te maken, aangezien dat de relatie met de Xi'an op het spel zal zetten.

Tevarin. De eerste aliens waar de UEE mee in oorlog raakte. De Tevarin werden uiteindelijk verslagen na 2 oorlogen en ze werden als het ware geassimileerd in de UEE. Hun beschaving bestaat niet meer, maar de overlevende Tevarin leven tussen de mensen in de UEE.


https://static.tweakers.net/ext/f/9g5Xcx7Uzl0b4G3Jpntu7Bxe/full.png

Elke donderdag is er Around the 'Verse, een show die elke week de status van de ontwikkeling van de game weergeeft. De show bevat interviews, het tonen van nieuwe content en het beantwoorden van vragen van fans. De afleveringen vind je bij volgende link:Around the 'Verse is de opvolger van de show Wingman's Hangar. Afleveringen van deze show vind je bij de volgende link.Een tweede wekelijkse show is 10 for the Chairman. Een rubriek waarbij Chris Roberts vragen beantwoordt van subscribers, zeer informatief. 10 for the Chairman is apart te bekijken op de website.


https://static.tweakers.net/ext/f/w0fR6IyR37fuKU8vqTZ6SNzy/full.png

TNGS was een competitie waarbij backers een schip konden ontwerpen voor de game. De uiteindelijke winnaar was 4 Horsemen en zij waren verantwoordelijk voor het schip de Redeemer, die nu ook in de hangar te bewonderen is.

Voor een overzicht van de teams en hun creaties:
The Next Great Starship Overview

Een vergelijkbare competitie zou ook gestart worden voor het ontwerpen van een uniform en helm voor een character (The next Great Star Marine). Dit plan is echter afgelast door de te grote investering in tijd uit het al drukke schema van de developers.


https://static.tweakers.net/ext/f/EFIEysG5jzJFwCcbrMDbHoqd/full.png
De ontwikkelaars hebben er voor gekozen om de game publiekelijk te ontwikkelen in samenwerking met de community. Hierdoor wordt er al zeer vroeg content vrijgegeven aan de backers, die dan als een soort testers kunnen optreden en feedback geven. In de loop van de tijd worden dan steeds nieuwe modules van de game vrijgegeven tot deze worden samengevoegd in de alpha en beta. Uiteindelijk wordt dit de eerste release, maar de game zal na release ook constant geupdate worden met content. Daarbij zitten ook grote updates zoals toevoegingen van compleet nieuwe singleplayer avonturen.

De releases van Star Citizen kunnen ondergebracht worden in verschillende stappen:

1. De modules

Sinds 2013 is CIG begonnen met het releasen van modules die een klein onderdeel van de game showcasen. Deze stappen geven goed weer hoe de ontwikkeling van Star Citizen zich vormt. Bij elke nieuwe patch komen er nieuwe technologieen en natuurlijk schepen ingame.
Modules voor 3.0
 • Hangar Module Released: Een hangar waarin je je gepledgede schepen kan bekijken
 • Arena Commander Released: Multiplayer / Singleplayer Dogfighting met singleseat schepen. Wordt in de uiteindelijke game de training simulator.
 • Planetside / Social Module Released: Een multiplayer omgeving op een planeet die een landing zone laat zien. Initieel was het plan dat landing zones losse spelomgevingen zouden worden, maar de komst van procedural generated planeten heeft dit volledig veranderd. Vanaf Alpha 3.0 zijn planeten volledig toegangbaar.
2. Alpha 2.X

Na de modules kwam de eerste grote release die veel gameplay samenvoegde in 1 grote map, dit werd in eerste instantie Alpha 2.0 en bestaat uit:
 • Large World Map: Een grote map met space stations en planeten waarin de backers allerlei activiteiten kunnen ondernemen. Dit kan gezien worden als de eerste zeer vroege versie van de PU.
 • Multicrew: De mogelijkheid om grotere schepen met meerdere mensen te besturen.
 • FPS: PvP Multiplayer First Person gevechten binnen een station tussen 2 teams.
 • Star Marine: Volledige FPS simulator met FPS/EVA
3. 2018 Alpha 3.0

Alpha 3.0 kan gezien worden als de eerste echte release van de PU met de belangrijkste core gameplay systemen toegevoegd: de netwerkcode, AI Subsumption, precedural planeten met landing stations, missies, NPC's en de eerste carriere mogelijkheden. Alpha 3.0 is het begin van de PU en alle gameplay mechanics zullen hier geleidelijk aan toegevoegd worden zoals mining, trading, meerdere systems etc. Dit zal dan uitmonden in de Persistent Universe Beta en uiteindelijk in de eerste release versie.

Met de release van 3.0 is er voor volgende patches een roadmap vrijgegeven waarin in grote lijnen duidelijk word welke features geimplementeerd zullen worden:
Road Map

4. Alpha 4.X

Alpha 3.X zal uitmonden in 4.X wanneer de carrieres zijn toegevoegd en de meerdere systemen beschikbaar komen. Vanaf 4.X zal het dus mogelijk zijn om door wormholes te reizen naar nieuwe systemen.

5. Beta

Als de Alpha "content complete" is zal het uitmonden in de beta wat vooral zal gaan om bug fixing en balancing.

Het is belangrijk om te vermelden dat de singleplayer campagne Squadron 42 geen onderdeel is van de Alpha/Beta. Dit wordt een aparte release.

6. Road to Release
Tijdens CitizenCon 2018 heeft CR uitgelegd welke technische features geimplementeerd moeten worden voordat de Persistent Universe als "Release Candidate" gezien kan worden. Daarbij moet wel gezegd worden dat de PU nooit "af" is. Er zullen altijd systemen, planeten, carrieres etc. aan toegevoegd worden. Maar het gaat er meer om welke core technieken in de game moeten zitten om de on line universe feature complete te maken. Een deel van deze technieken zijn zeer vernieuwend en zijn nog nooit eerder in games gebruikt. De keerzijde hiervan is dat juist dit ook bijdraagt aan de lange ontwikkeltijd van de game. Een deel van deze features zitten al in de huidige build.

BuildAl geimplementeerd?
64 bit Floating Precision: Maakt enorm grote game werelden mogelijk.Alpha 2.0Ja
Inventory Persistence: Aangekochte items blijven aanwezig voor je char in de gamewereld, ook als je uitlogt.Alpha 2.4Ja
1st/3rd Person FPS: Maakt mogelijk om seamless te wisselen tussen 1st en 3rd person view.Alpha 2.6Ja
Procedural Planet Tech: Maakt gigantische planeten mogelijk waar de speler op kan landen/rondlopen.Alpha 3.0Ja
Location Persistence: De locatie in de gamewered van de speler wordt onthouden, ook na uitloggen.Alpha 3.0Ja
Object Container Streaming/ Bind Culling: Complexe techniek die er voor zorgt dat alleen de game data wordt ingeladen die relevant is voor een bepaald moment, zowel client als server side (zeer belangrijk voor acceptabele performance).Alpha 3.3Ja
Ship Purchasing / Rental: In game kopen/huren van schepen.Alpha 3.3Deels, 3.6 voor Rentals
Organization System: Uitgebreid in-game systeem voor het opzetten en organiseren van guilds.OnbekendNee
Full Persistence: Objecten/spelers worden onthouden in de gamewereld (inclusief leeftijd/schade etc).OnbekendNee
Server Meshing: “Game object state” kan overgeheveld worden naar verschillende “server instances”. Dan zijn er ook zeer veel spelers in 1 locatie mogelijk.OnbekendNee


7. Game release versie
 • Squadron 42: De singleplayer game vergelijkbaar met Wing Commander. SQ42 zal bestaan uit 3 episodes. Na release van de game zullen er nieuwe singleplayer avonturen worden toegevoegd als uitbreidingen.
 • Persistent Universe: De Alpha en Beta zullen uiteindelijk de eerste release van de PU worden. Maar hier zal ook na release veel aan worden toegevoegd.
 • Uitbreidingen en modding tools
De status van de ontwikkeling wordt beschreven in de Monthly Reports, die zowel Star Citizen als voor Squadron 42 worden uitgebracht. Een overzicht van alle Monthly Reports vind je via de volgende link:
Monthly Reports


https://static.tweakers.net/ext/f/U5LvLt7TQvwXdojVklj0tFbF/full.png

Als je zover bent gekomen is het waarschijnlijk dat je gigantisch enthousiast bent geworden, en gelijk wilt backen. Als backer kan je een package. kopen welke je toegang geeft tot de game (Squadron 42 en de Persistent Universe). Sinds 13 oktober 2015 is er geen verschil meer tussen 'alpha en beta' packages. Alle packages krijgen toegang tot elk onderdeel wanneer het uit komt.

Sinds 14 Februari 2016 zijn Squadron 42 en de PU opgedeeld in twee verschillende pakketten. Alle packages die voorheen verkocht werden inclusief SQ42 zijn nu gestript van dit deel van het spel. Een starterpackage kost momenteel €49,55 incl., waarbij het ontbrekende deel eventueel later is bij te kopen voor €16,52. Dit geld overigens ook voor alle duurdere packages. We raden je met de nieuwe prijzen aan om te kijken voor het goedkoopste pakket. Indien je geïnteresseerd bent in zowel SQ42 als de PU kan je deze ook al in een aanschaf krijgen voor €66,07. Prijzen zijn afhankelijk van wisselkoersen met de $, en worden af en toe herzien. Exacte prijs op de website kan afwijken.

Wanneer je inschrijft is het zeker niet onbelangrijk een referral te gebruiken. Deze geeft jouw 5000 UEC (Ingame credits) extra op je account. Een referral kun je vinden achter de volgende link.


https://static.tweakers.net/ext/f/pCZzxIhMUB77Xg172yRZyakZ/full.png


Logo by drogeworst


In januari 2014 is de organizations backend live gegaan op de RSI website, zodat mensen hun organization/guild kunnen vastleggen. Uiteraard is er ook een GoT organization opgericht! De enige eis om lid te worden is dat je een account hebt hier op tweakers. Je kan je hier aanmelden!

Het idee is om met de org in eerste instantie vooral te focussen op exploration en trading inclusief bijbehorende protection. Maar mercenary en security gerelateerde taken willen we ook aangaan als zij activiteiten. Op deze manier komen de meer combat georienteerde leden ook aan hun trekken.

Voor de org zijn het manifesto, charter en history opgesteld die op de organisatie website op RSI zijn geplubiceerd. Ook vormen we al een eerste tijdelijk leiderschap in de vorm van een council.

Door het vroege ontwikkelstadium van de game zijn de huidige ideeën uiteraard nog onderhevig aan veranderingen, gebaseerd op ervaringen tijdens de alpha en beta. Maar door nu al in grote lijnen een richting te bepalen voor de organisatie is het makkelijker om tijdens de alpha en beta uit te vinden wat wel en niet werkt.

Door middel van verschillende chat sessies werken we de organization verder uit, ieder lid van de organisatie is hierbij welkom. Ook spelen we al regelmatig samen met Arena Commander en andere games, zie de details aan het begin van deze post.

Alle details van de organisatie worden niet in dit topic besproken maar op de site van
Gathering of Tweakers Incorporated.


https://static.tweakers.net/ext/f/KWmxQrexgysQthWBNpNFEKpm/full.png

DutchWalnut heeft een aantal forum banners gemaakt die gebruikt kunnen worden door GoT leden op bijvoorbeeld de RSI forums (originele post). Alle Gathering of Tweakers Incorporated Banners kan je vinden achter de onderstaande banner.
https://i.imgur.com/e2A6yoX.png

https://static.tweakers.net/ext/f/wb7mZm0swjZNsOwPrHdWGRYD/full.png

De GoT org heeft nu ook een eigen starcard! Een idee van HardyHero op de RSI forums. De thread met alle starcards vind je hier. Specifieke tweakers artwork gemaakt door Mabok (origineel logo door drogeworst).
https://static.tweakers.net/ext/f/HSYFXtk4cvkoKpJxDPsRla2a/full.pngNaast de legitieme organisatie die GoT Inc. moet zijn, is er ook een tegenhanger welke zich minder aan de regels gaat houden. SKIR staat onder leiding van Bethor Invictus beter bekend op het forum als Bornhald.

Als vechten je ding is, dan is Skirmishers wellicht wat voor jou. Ons doel is relatief klein blijven ~50 man maximaal. En de focus zal meer liggen aan de dingen die niet zijn toegestaan in UEE space. Dus vooral Piracy en Merc werk, maar natuurlijk smokkelen en zelfs wat licht vracht vervoer zal ook onderdeel zijn van wat we willen gaan doen.

De organizatie is nog nieuw, dus als je nog input wil leveren en wat te zeggen wil hebben tijdens het opzetten, dit is dus het moment om te joinen. Zie de RSI pagina voor meer info.

SKIR banners door DutchWalnut
https://i.imgur.com/M1eikAP.jpg
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/SKIR"><img src="http://i.imgur.com/M1eikAP.jpg" title="source: imgur.com" /></a>

Meer SKIR banners.

https://static.tweakers.net/ext/f/iXz6pEqRWtoJNkifoZGZQ9NS/full.pnghttps://static.tweakers.net/ext/f/3eGKIBtwIwmCv9SkeU6hNhMH/full.png

Om ruimte in de topic-start te besparen hebben we besloten een groot deel van de video's te verwijderen. Deze zijn natuurlijk nog terug te vinden via links en op het youtube kanaal van Star Citizen.

Imagine: Star Citizenhttps://static.tweakers.net/ext/f/OBZmm5k5wUiM0fEeFjDj4qSz/full.png
Officiele links
 • Roberts Space Industries - Officiele website.
 • Cloud Imperium Games - Developer website.
 • Ask a Developer - Elke Star Citizen ontwikkelaar besteedt een deel van zijn/haar tijd aan het beantwoorden van vragen van fans op het forum. Daardoor is deze sectie een geweldige bron van informatie over de ontwikkeling van de game.
 • Schedule Report: Geeft de interne Production Schedule van CIG weer die een tijdje geleden openbaar is gemaakt.
Belangrijkste gameplay elementen (Design posts):
Ship minigames
Extra informatie
Tweakers

https://static.tweakers.net/ext/f/xxxQ6RXXB2TBPiiPX5pZw3Jz/full.png

[Voor 255% gewijzigd door Case_C op 27-03-2019 08:38]

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Metzer90
 • Registratie: september 2011
 • Laatst online: 02-12 09:15
Nieuwe ronde, nieuwe kansen!
Topic ziet er goed uit heren!

Vanavond de Saber een kans gegeven. Ik denk niet dat ik dit spel snel met een joystick/hotas combinatie ga spelen. Denk dat die SH een blijvertje is!

[Voor 56% gewijzigd door Metzer90 op 06-03-2016 20:20]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Julios
 • Registratie: mei 2012
 • Laatst online: 22:39
Zal maar even zien wat 2.2 doet op mijn pc. Misschien toch maar wat schepen omsmelten voor een Sabre :P

Acties:
 • 0Henk 'm!
Hier nog een interview met de Foundry 42 lead level designer op PC Gamer Weekender.

YouTube: The PC Gamer Weekender Livestream: Day 1

Zullen later denk ik wel meer SC beelden naar buiten komen van dit event. :)

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


Acties:
 • 0Henk 'm!
Zo nu eens kijken waar we op het eind van deel 5 gaan staan! Wellicht een idee om de verwachtingen van iedereen bij te houden? :P

Ik gok met de PU Alpha op versie 2.6 en dat Cargo en mining een eerste iteratie hebben gehad. Daarnaast nog geen SQ42, gezien ik die pas oktober/december verwacht.

mac-rolec schreef op zondag 06 maart 2016 @ 20:34:
Hier nog een interview met de Foundry 42 lead level designer op PC Gamer Weekender.

YouTube: The PC Gamer Weekender Livestream: Day 1

Zullen later denk ik wel meer SC beelden naar buiten komen van dit event. :)
Verdraaid is die weekender dit weekend! :9 Dat is mooi want ik had nogal wat games gezien die daar eindelijk wat meer info vrij zouden geven over hun sequel.

[Voor 49% gewijzigd door Case_C op 06-03-2016 20:47]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Torrie844
 • Registratie: januari 2015
 • Laatst online: 14-05-2018
Nog op pagina 1! :D 2.2 is erg leuk trouwens!

I7-4790k / Gigabyte G1.Sniper Z97 / MSI 980ti 6GB / 16GB HyperX Fury DDR3 / Corsair 850w / Samsung 850 EVO 250GB / Hitashi 3TB / NZXT S340


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Tylocke
 • Registratie: juni 2006
 • Laatst online: 20:00
Laadtijd van topic start is goed. Alleen op de iphone valt een stuk zwarte achtergrond aan de rechterkant weg waardoor de witte tekst niet meer leesbaar is in de laatste ~50 pixels.

Mijn verwachting voor einde van dit deeltje is dat we al een teaser voor SQ42 hebben gezien, ik denk dat Case gelijk heeft met 2.6 (misschien wel 2.7). PU zal nog steeds in Alpha zijn maar we zullen steeds meer over SQ42 gaan horen.

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


Acties:
 • +1Henk 'm!
Mooie samenvatting van Tactical Advance over alle veranderingen in 2.2.

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DutchWalnut
 • Registratie: februari 2010
 • Laatst online: 30-11 12:01
De TS is erg schoon en overzichtelijk geworden! Goed werk heren! Het valt niet mee als je er al 4 jaar mee bezig bent. Gefeliciteerd, deel IV ging supersnel en hopelijk zien we dit topic, zoals Tylocke het al zei, de eerste beelden van SQ42
(ps. Cygnitr0n = DutchWalnut)

Instagram: DutchWalnut_FPV YouTube: DutchWalnut_FPV


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • WimP
 • Registratie: februari 2012
 • Laatst online: 21:59
Nice, alweer een nieuw deel, gaat lekker zo!

Acties:
 • +1Henk 'm!
WimPliers schreef op zondag 06 maart 2016 @ 21:37:
Nice, alweer een nieuw deel, gaat lekker zo!
De ondeugd :+ stiekem nog even gepost in deel 4 :P , ah Cygnitr0n kon het ook niet laten.

Tylocke schreef op zondag 06 maart 2016 @ 20:59:
Laadtijd van topic start is goed. Alleen op de iphone valt een stuk zwarte achtergrond aan de rechterkant weg waardoor de witte tekst niet meer leesbaar is in de laatste ~50 pixels.
Tja daar kunnen we volgens mij weinig aan doen in de TS zelf. Of we moeten van de 650 pixel breedte af naar iets breders waardoor het net wel gaat werken. Voorlopig moet 't maar even zo :P , maar ik houd het in m'n achterhoofd.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ErwinJ
 • Registratie: oktober 2009
 • Laatst online: 18:05
Lekker weer een nieuw deel.
De TS is lekker duidelijk en het blijft leuk om weer eens te lezen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Njay
 • Registratie: juni 2004
 • Laatst online: 08-12 10:57
Nieuw deel dus ! Team Avenger goooo

PSN: NjayNL | Star Citizen Referal code | Oculus Quest


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • ShockWave
 • Registratie: december 2008
 • Laatst online: 25-11 18:51

ShockWave

Lost it somewhere

Njay schreef op zondag 06 maart 2016 @ 22:04:
Nieuw deel dus ! Team Avenger goooo
I want this one, me like.... oOoMaar de stalkerversie is ook al leuk.... :Y

Star Citizen referralcode


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • JanAd
 • Registratie: maart 2014
 • Laatst online: 20:58

JanAd

Toss a coin...

Case_C schreef op zondag 06 maart 2016 @ 20:46:
Zo nu eens kijken waar we op het eind van deel 5 gaan staan! Wellicht een idee om de verwachtingen van iedereen bij te houden? :P

Ik gok met de PU Alpha op versie 2.6 en dat Cargo en mining een eerste iteratie hebben gehad. Daarnaast nog geen SQ42, gezien ik die pas oktober/december verwacht.
Ik zou tegen dan toch een keertje op NYX geland willen zijn :+

“Right,” Holden said. “No coffee. This is a terrible, terrible planet.”


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Tylocke
 • Registratie: juni 2006
 • Laatst online: 20:00
Case_C schreef op zondag 06 maart 2016 @ 21:45:
[...]

De ondeugd :+ stiekem nog even gepost in deel 4 :P , ah Cygnitr0n kon het ook niet laten.[...]

Tja daar kunnen we volgens mij weinig aan doen in de TS zelf. Of we moeten van de 650 pixel breedte af naar iets breders waardoor het net wel gaat werken. Voorlopig moet 't maar even zo :P , maar ik houd het in m'n achterhoofd.
Het maakt mij natuurlijk ook niet uit want ik hoor toch onderhand wel de inhoud van de TS te kennen :P Maar ik dacht meld het toch even.
JanAd schreef op zondag 06 maart 2016 @ 22:12:
[...]


Ik zou tegen dan toch een keertje op NYX geland willen zijn :+
Hoe kon ik die vergeten zijn!! 8)7

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • SNAFU
 • Registratie: december 2000
 • Laatst online: 05-12 17:52
ShockWave schreef op zondag 06 maart 2016 @ 22:12:
[...]


I want this one, me like.... oOo

[afbeelding]

Maar de stalkerversie is ook al leuk.... :Y
Is dat de Gladivenger?

Star Citizen referral | 'Het begint bij 120€ en dan een beetje later kan je Bornhald quoten.' - JanAd


 • kipkruide
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 06-12 11:02
Denk dat het de f8a lightning is, of hoe ze hem ook noemen, next generation hornet voor de uee.
kipkruide schreef op maandag 07 maart 2016 @ 08:21:
Denk dat het de f8a lightning is, of hoe ze hem ook noemen, next generation hornet voor de uee.
Nee dit is gewoon een merge tussen een Avenger en een Gladius, met nog wat custom guns erop geplakt. Ziet er natuurlijk wel geinig uit, maar lang niet zo gaaf als een F8.

F8 voor sauce!

 • batumulia
 • Registratie: mei 2007
 • Laatst online: 23:51
Ah een mooi vers nieuw topic. De OP laad een stuk sneller en ziet er beter uit :) Goed bzig!

Steam/Origin/Uplay: Batumulia | Star Citizen GoT organisation / Referral code | Gamerig


 • weszz
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 13-11 19:00
Gisteren bleef hij bij mij maar laden toen ik wilde connecten met de universe :'( Na 10min maar afgesloten. Zonde, wilde net een suicide mission met mijn freelancer doen :+

I'm not saying I'm Batman. But have you ever seen Batman and me in the same room at the same time.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Tylocke
 • Registratie: juni 2006
 • Laatst online: 20:00
weszz schreef op maandag 07 maart 2016 @ 11:06:
Gisteren bleef hij bij mij maar laden toen ik wilde connecten met de universe :'( Na 10min maar afgesloten. Zonde, wilde net een suicide mission met mijn freelancer doen :+
Dat had ik zaterdag. Gisteren kon ik er wel in komen maar had ik binnen 5 minuten steeds een crash van SC zelf. De PTU 2.2 was echt een stuk stabieler. Misschien dat het door de drukte komt?

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


Acties:
 • +1Henk 'm!
De info van de PC-Gamer weekender samengevat:

Met als uitschieter:
We can expect to see more capital ships very, very soon.

Grote kans dat ze daarmee de Corvette bedoelen, maar je weet nooit wat er uit de hoge hoed kan komen. Wellicht een teaser voor SQ42 met een Javelin? Gezien die nu in productie is.

https://www.reddit.com/r/...49by2i/pcgamer_weekender/
I spoke with Ian Layland and Michael Barclay after their talk at PC Gamer Weekender in London on Saturday. Their talk was good, largely stuff already known but there was some interesting insight into the design process for squadron 42. A few interesting tidbits from that conversation:
 • AI crew on capital ships is around 50-70 (I think they were mainly referring to the SQ42 Idris)
 • We can expect to see more capital ships very, very soon.
 • In the PU, they are aiming for the AI crew to have to physically repair damage the same way a player would. i.e. carrying coolant systems from point A to point B rather than an autofix.
 • This will be more choreographed in SQ42 to make the player follow certain plotpoints, (the AI would intentionally not fix it).
 • Environment design is 60% modular and 40% artist.
 • Planet design is closer to 50% procedural generated with artists still needing to do 50% of the work.
 • At the current stage, the graphics could run on a PS4.
 • Local Physics Grids to hopefully include transfer of momentum in ammo, i.e. ballistic shot piercing right through a ship.
 • SQ42 is going to be more like Load last checkpoint than Death of a Spaceman.

[Voor 12% gewijzigd door Case_C op 07-03-2016 12:02]


 • DoubleYouPee
 • Registratie: mei 2011
 • Nu online
tvp

 • Bornhald
 • Registratie: april 2005
 • Laatst online: 08-12 08:40
Case_C schreef op maandag 07 maart 2016 @ 11:58:
De info van de PC-Gamer weekender samengevat:

Met als uitschieter:
We can expect to see more capital ships very, very soon.

Grote kans dat ze daarmee de Corvette bedoelen, maar je weet nooit wat er uit de hoge hoed kan komen. Wellicht een teaser voor SQ42 met een Javelin? Gezien die nu in productie is.

https://www.reddit.com/r/...49by2i/pcgamer_weekender/

[...]
SQ42 featured natuurlijk een Idris, dus zou ook gewoon die kunnen zijn alleen dan hangar ready?

De vraag is of de Javalin mee speelt in SQ42, als het antwoord nee is, dan zal het geen prioriteit hebben.
Javelin komt wel in sq42 (heeft CR een keer per ongeluk laten glippen bij een livestream).

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw

Mag inderdaad wel verwachten dat we toch een aantal missies gaan hebben met capital ship engagements! Opbrekende capitals e.d. waar je dan doorheen vliegt e.d. :D .

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Jorrie
 • Registratie: november 2010
 • Laatst online: 26-11 16:07
Yay, nieuw topic :D

Volgens mij begint het traditie te worden, veel PTU spelen, weinig de Live versie spelen 8)7

Star Citizen


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • WimP
 • Registratie: februari 2012
 • Laatst online: 21:59
@fordox gaan we nog voor die laatste reactie in deeltje 4 :+

On-Topic: Vandaag ook eindelijk m'n poster ontvangen, waren overigens laats weer een X aantal te bestellen voor subscribers:


 • Tylocke
 • Registratie: juni 2006
 • Laatst online: 20:00
Bornhald schreef op maandag 07 maart 2016 @ 12:45:
[...]


SQ42 featured natuurlijk een Idris, dus zou ook gewoon die kunnen zijn alleen dan hangar ready?

De vraag is of de Javalin mee speelt in SQ42, als het antwoord nee is, dan zal het geen prioriteit hebben.
In de monthly report staat dat als de Idris eenmaal klaar is de Javalin ook snel klaar zal zijn. De rooms uit de Idris zijn herbruikbaar voor de Javalin (voor CIG in ieder geval) waardoor de ontwikkeling van de Javalin sneller gaat dan die van de Idris.

Bengal en Idris zijn in ieder geval confirmed voor SQ42.
Jorrie schreef op maandag 07 maart 2016 @ 14:53:
Yay, nieuw topic :D

Volgens mij begint het traditie te worden, veel PTU spelen, weinig de Live versie spelen 8)7
Niet vreemd als de PTU stabieler is dan de live versie ;)

[Voor 18% gewijzigd door Tylocke op 07-03-2016 15:31]

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • Jorrie
 • Registratie: november 2010
 • Laatst online: 26-11 16:07
WimPliers schreef op maandag 07 maart 2016 @ 15:09:
@fordox gaan we nog voor die laatste reactie in deeltje 4 :+

On-Topic: Vandaag ook eindelijk m'n poster ontvangen, waren overigens laats weer een X aantal te bestellen voor subscribers:

[afbeelding]
Oh, ze hebben de posters voor de referrals offline gehaald. Was het nog steeds voor 40 dollar voor subscribers? Waren ook maar 30 verkocht geloof ik in totaal 8)7

Star Citizen


Acties:
 • +1Henk 'm!
Nieuwe damage states van de Freelancer zijn ook wel erg leuk :P .


Jorrie schreef op maandag 07 maart 2016 @ 15:36:
[...]

Oh, ze hebben de posters voor de referrals offline gehaald. Was het nog steeds voor 40 dollar voor subscribers? Waren ook maar 30 verkocht geloof ik in totaal 8)7
Tja waarom voor 40 dollar kopen, als je voor 20 euro een betere print hebt :) .
Verwacht wel dat die poster op plexi erg mooi uit de verf komt!

 • WimP
 • Registratie: februari 2012
 • Laatst online: 21:59
Jorrie schreef op maandag 07 maart 2016 @ 15:36:
[...]

Oh, ze hebben de posters voor de referrals offline gehaald. Was het nog steeds voor 40 dollar voor subscribers? Waren ook maar 30 verkocht geloof ik in totaal 8)7
Nee volgens mij veel minder, staat niet meer in de store dus kan het niet checken, maar dacht iets van een tientje maar

 • Fordox
 • Registratie: maart 2011
 • Laatst online: 18:53

Fordox

00101010

WimPliers schreef op maandag 07 maart 2016 @ 15:09:
@fordox gaan we nog voor die laatste reactie in deeltje 4 :+

On-Topic: Vandaag ook eindelijk m'n poster ontvangen, waren overigens laats weer een X aantal te bestellen voor subscribers:

[afbeelding]
Tuurlijk, mn naam moet vereeuwigd worden in het tweakers archief :)

*Geschreven door een hardware engineer die soms iets teveel nadenkt. Speccies: 3700x, ASUS TUF 3080, Silverstone RL-08


 • JanAd
 • Registratie: maart 2014
 • Laatst online: 20:58

JanAd

Toss a coin...

Jorrie schreef op maandag 07 maart 2016 @ 15:36:
[...]

Oh, ze hebben de posters voor de referrals offline gehaald. Was het nog steeds voor 40 dollar voor subscribers? Waren ook maar 30 verkocht geloof ik in totaal 8)7
Lijkt me sterk, want toen ik h'm kocht waren er 200 beschikbaar en de teller stond toen op nog +/- 40 over oid... ;)
Op de poster staat wel 1000 als aantal en ik heb nr 730 dus er zijn er zeker vermoedelijk meer verkocht.

Case_C schreef op maandag 07 maart 2016 @ 15:37:
Tja waarom voor 40 dollar kopen, als je voor 20 euro een betere print hebt :) .
Verwacht wel dat die poster op plexi erg mooi uit de verf komt!
- mompelt iets over liever een origineel dan een kopie -- ;) >:)

[Voor 26% gewijzigd door JanAd op 07-03-2016 16:05]

“Right,” Holden said. “No coffee. This is a terrible, terrible planet.”


 • Jorrie
 • Registratie: november 2010
 • Laatst online: 26-11 16:07
JanAd schreef op maandag 07 maart 2016 @ 15:50:
[...]


Lijkt me sterk, want toen ik h'm kocht waren er 200 beschikbaar en de teller stond toen op nog +/- 40 over oid... ;)
Op de poster staat wel 1000 als aantal en ik heb nr 730 dus er zijn er zeker meer verkocht.
Hmm, er werden toch ook veel uitgegeven op Citizencon? Toen die mail net kwam dat de poster beschikbaar was voor top referrers waren er iets van 248 beschikbaar dus ik ging er vanuit dat er rond de 250 beschikbaar werden gemaakt. Ik had een paar weken geleden nog gezien en toen stond de teller nog op 218 of iets dergelijks.

Star Citizen


 • JanAd
 • Registratie: maart 2014
 • Laatst online: 20:58

JanAd

Toss a coin...

Jorrie schreef op maandag 07 maart 2016 @ 15:55:
[...]

Hmm, er werden toch ook veel uitgegeven op Citizencon? Toen die mail net kwam dat de poster beschikbaar was voor top referrers waren er iets van 248 beschikbaar dus ik ging er vanuit dat er rond de 250 beschikbaar werden gemaakt. Ik had een paar weken geleden nog gezien en toen stond de teller nog op 218 of iets dergelijks.
Ach, wat maakt het uit. :P Ik (en Wim) zijn er blij mee en het gaat er prachtig uitzien als het ingekaderd is én we hebben het Goede Doel extra gesteund _/-\o_ :D :+

“Right,” Holden said. “No coffee. This is a terrible, terrible planet.”


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Jorrie
 • Registratie: november 2010
 • Laatst online: 26-11 16:07
JanAd schreef op maandag 07 maart 2016 @ 16:03:
[...]


Ach, wat maakt het uit. :P Ik (en Wim) zijn er blij mee en het gaat er prachtig uitzien als het ingekaderd is én we hebben het Goede Doel extra gesteund _/-\o_ :D :+
Haha maakt ook niets uit, als het maar mooi is ;)

Heb zelf nog het Jump Point boek gekocht, dat was voor 70 dollar/euro ook niet goedkoop :+

Al deelde ik die prijs met zijn tweeën dus dan is het ook een koopje.

Star Citizen


 • weszz
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 13-11 19:00
*vraagt zich af hoe het ervoor staat met de whiskey glazen* :+

I'm not saying I'm Batman. But have you ever seen Batman and me in the same room at the same time.


Acties:
 • +1Henk 'm!
weszz schreef op maandag 07 maart 2016 @ 16:58:
*vraagt zich af hoe het ervoor staat met de whiskey glazen* :+
Zal het eens navragen, ben zelf onderhand ook aardig benieuwd.

edit: Ze zijn gereed hoor ik zojuist, het is nog een kwestie van ophalen en verzenden. (Houd er wel rekening mee dat we allemaal gedurende een werkweek minder tijd hebben ivm werk :+ )

[Voor 28% gewijzigd door Case_C op 07-03-2016 17:20]


 • Bornhald
 • Registratie: april 2005
 • Laatst online: 08-12 08:40
Tylocke schreef op maandag 07 maart 2016 @ 15:30:
[...]


In de monthly report staat dat als de Idris eenmaal klaar is de Javalin ook snel klaar zal zijn. De rooms uit de Idris zijn herbruikbaar voor de Javalin (voor CIG in ieder geval) waardoor de ontwikkeling van de Javalin sneller gaat dan die van de Idris.

Bengal en Idris zijn in ieder geval confirmed voor SQ42.


[...]


Niet vreemd als de PTU stabieler is dan de live versie ;)
Dezelfde reden dat de nieuwe corvette ook niet te lang zal duren, relatief gezien

Acties:
 • +1Henk 'm!
Nu nog ervoor zorgen dat die Mantis internal een reload kunnen krijgen door crew... en je hebt een geweldige gun-boat!Vanavond 20:15 willen we nog wat proberen in 2.2 . Dus wie kan is welkom :) .

TS via Discord!

[Voor 23% gewijzigd door Case_C op 07-03-2016 19:08]


 • Bornhald
 • Registratie: april 2005
 • Laatst online: 08-12 08:40
Sabre staat in de EA store, en in de gewone
https://robertsspaceindustries.com/pledge/ships/sabre/Sabre

[Voor 60% gewijzigd door Bornhald op 07-03-2016 20:05]

Komen er nog mensen proberen SC PU op te starten?

 • Tylocke
 • Registratie: juni 2006
 • Laatst online: 20:00
Bornhald schreef op maandag 07 maart 2016 @ 17:48:
[...]

Dezelfde reden dat de nieuwe corvette ook niet te lang zal duren, relatief gezien
Ah goed punt, was die corvette bijna vergeten. Waarschijnlijk omdat ik die toch niet ga kopen :P

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • DoubleYouPee
 • Registratie: mei 2011
 • Nu online
Ik wacht nog even op 2.3, 2.2 mij nog te instabiel :)
DoubleYouPee schreef op maandag 07 maart 2016 @ 21:06:
Ik wacht nog even op 2.3, 2.2 mij nog te instabiel :)
Je hebt helemaal gelijk :P , dat is ook wat Mac en ik momenteel ondervinden.

Ga wel World of Warships ondertussen een update geven :) .


Commlink voor deze week!
Greetings Citizens!

We got a greenscreen!

Last night about 300 viewers watched as I fooled around and configured our new gamestreaming setup here in the LA office. I don't know why 300 people were watching, but there you were.

Cc77_eEUEAALUXy.jpg

This week, Chris is in the UK overseeing the continuing work on Squadron 42, but he filmed two 10 for the Chairman before he left, so you'll see the first one of those later today.

At some point this week we're going to try using that new Gamestreaming setup during the day a bit. It'll probably be super informal as we work some more kinks out. I promise you won't miss much if you're not around. No day or time just yet.

Thursday brings us another Around the Verse (hopefully on time, this week.) We have another Wonderful World segment focusing on a popular YouTuber and our ATV Behind the Scenes should be a chat with some folks at Behaviour about some of their work, so you can look forward to that.

And Friday brings yet another Reverse the Verse, the informal weekly livestream with the fans, and another chance to customize those credits that are just WAY too fancy for our show. Also, I think we're changing the on-screen font, because Ben compared it to a genocide and hurt my feelings.


THE COMM-LINK SCHEDULE

Monday, March 7th
- [1500 PST / 2300 UTC] 10 for the Chairman: Episode 78 - YouTube: StarCitizen

Tuesday, March 8th
- Vault Update

Wednesday, March 9th
- Jump Point Rerun

Thursday, March 10th
- [1200 PST / 2000 UTC] Around the Verse: Episode 2.22 - YouTube: StarCitizen

Friday, March 11th
- [1100 PST / 1900 UTC] Reverse the Verse: The Community Team's Weekly Livestream - http://www.twitch.tv/cigcommunity

[Voor 75% gewijzigd door Case_C op 07-03-2016 21:42]


 • Metzer90
 • Registratie: september 2011
 • Laatst online: 02-12 09:15
Heb de onderstaande vraag uit staan..
out of interest. Why was it pushed live so fast? I am guessing it's based on certain the blockers being fixed and/or that certain issues needed more people to be actively playing to find/fix.

The reason I am asking this is because I see a lot of unsatisfied people both on the forums and off. Expectations are created based on previous results, which aren't met. Of course 2.1.0 wasn't perfect either (Those annoying doors) but I feel that 2.2.0 could've gotten a bit more attention. Seems the whole invite wave wasn't used either.

In a perfect world this question wouldn't be needed. People realize it's an alpha which is a few steps forward and a step back again, but I feel that public opinion would've be better if it had a few extra iterations first, even if people had to wait a week or so more to experience it.
Ik snap het gewoon niet. Heb je een mooi systeem, maak je er geen gebruik van en geef je al je spelers een instabiele omgeving. Zoals ik ook in de quote zeg, ik denk dat de community het beter kan waarderen als ze even een paar weken moeten wachten, dan een instabiel spel spelen.

 • The Chosen One
 • Registratie: juni 2007
 • Laatst online: 22:48

The Chosen One

Zie signature!

Omdat dit toch echt bedoeld is om te testen, niet als demo. Er is ook nog intern en PTU voor het echte buggy/compleet crashende builds. Soms heb je een buid die wel iets stabieler is en soms niet. En wie dat niet snapt tja.

[Voor 47% gewijzigd door The Chosen One op 07-03-2016 21:45]

Mijn LEGALE dvd collectie; (altijd onder constructie) http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/The%20Chosen%20One - - - - - - - - - Quietum Grandis: https://nl.hardware.info/usersystemen/28203/quietum-grandis---ryzen-2700x-game-pc


 • Metzer90
 • Registratie: september 2011
 • Laatst online: 02-12 09:15
The Chosen One schreef op maandag 07 maart 2016 @ 21:44:
Omdat dit toch echt bedoeld is om te testen, niet als demo. Er is ook nog intern en PTU voor het echte buggy/compleet crashende builds. Soms heb je een build die wel iets stabieler is en soms niet. En wie dat niet snapt tja.
Jij snapt het, ik snap het. Een grote luidruchtige groep snapt het niet en dat is zonde. Het is een Alpha maar er worden verwachting gewekt op het in het verleden behaalde resultaten.

Ik zit er niet mee, maar ik vind het jammer dat de mensen met minder interesse en die dit gewoon voor de lol af en toe willen doen, met een slechte onnodige built opgescheept zitten. (Als natuurlijk de reden is dat ze data van een grote groep nodig hadden, naja, dan is 't geen probleem.)

Owh, dit had ik gemist!

[Voor 5% gewijzigd door Metzer90 op 07-03-2016 22:41]

Chris is ook weer in de UK, en daar is aardig wat activiteit. Foto van Sandi's facebook:

-plaatje werkt niet meer-

Vermoedens van wat er geshowed word?

[Voor 42% gewijzigd door Case_C op 09-01-2017 11:10. Reden: -plaatje werkt niet meer-]


 • Metzer90
 • Registratie: september 2011
 • Laatst online: 02-12 09:15


Hmm lekker gissen! Sowieso iets met een schip. Maybe de Irdis! Toch onwaarschijnlijk gezien de shield lay-out.

[Voor 24% gewijzigd door Metzer90 op 07-03-2016 22:48]


Acties:
 • +1Henk 'm!
Metzer90 schreef op maandag 07 maart 2016 @ 22:47:
[afbeelding]

Hmm lekker gissen! Sowieso iets met een schip. Maybe de Irdis! Toch onwaarschijnlijk gezien de shield lay-out.
Gezien de waslijst aan wapens gok ik dat het de F8 is!

 • Metzer90
 • Registratie: september 2011
 • Laatst online: 02-12 09:15
Case_C schreef op maandag 07 maart 2016 @ 23:07:
[...]

Gezien de waslijst aan wapens gok ik dat het de F8 is!
Kwam er pas in SC deel 4 achter dat het schip bestond en het is zeker één van mijn nieuwe favorieten. Uch, nu ben ik weer excited (opgewonden klinkt zo raar hé), hopen dat dat het is!

 • DoubleYouPee
 • Registratie: mei 2011
 • Nu online
Metzer90 schreef op maandag 07 maart 2016 @ 21:49:
[...]


Jij snapt het, ik snap het. Een grote luidruchtige groep snapt het niet en dat is zonde. Het is een Alpha maar er worden verwachting gewekt op het in het verleden behaalde resultaten.

Ik zit er niet mee, maar ik vind het jammer dat de mensen met minder interesse en die dit gewoon voor de lol af en toe willen doen, met een slechte onnodige built opgescheept zitten. (Als natuurlijk de reden is dat ze data van een grote groep nodig hadden, naja, dan is 't geen probleem.)
Wat IK verwacht, is dat 2.2 in ieder geval beter is dan 2.1.
Voor mij is dat niet zo. Mogen dan nieuwe features in zitten, maar die heb ik niet of nauwelijks kunnen testen, mede door crashes, moeilijk in server komen, constant dood gaan door bugs etc.

Acties:
 • +1Henk 'm!
DoubleYouPee schreef op dinsdag 08 maart 2016 @ 00:05:
[...]
Wat IK verwacht, is dat 2.2 in ieder geval beter is dan 2.1.
Voor mij is dat niet zo. Mogen dan nieuwe features in zitten, maar die heb ik niet of nauwelijks kunnen testen, mede door crashes, moeilijk in server komen, constant dood gaan door bugs etc.
Features-wijs is het wel beter geworden natuurlijk, zoals je al zegt. En de PTU leek met de laatste build naar wat ik hoorde ook stabiel te zijn.

Dit is naar mijn idee een gevalletje unforseen bugs bij het uitbrengen van de patch. En ja dat is natuurlijk vervelend, maar van wat we al gezien hebben kunnen we deze week wel een patch verwachten voor de meeste problemen.

Wellicht dat een 10ftC het 'leed' kan verzachten :P


Transcript voor de mensen met een YT block :) http://imperialnews.netwo...-the-chairman-episode-78/
[2:12] Q: What are the plans to make future patches smaller and more efficient?

A: Work has started on a patching system that will only download exactly the files you need. Currently you download an entire archive in one go, this future system will only download files that have changed and are needed from a central online data depository.

[5:30] Q:Are NPCs going to be generated randomly based environment and parameters in an area?

A: They will be generated based off of the universe simulation which calculates using both player and NPC actions.

[9:27] Q: How important is positioning relative to an opponent’s in Star Citizen’s flight model, and is it affected by 6DOF?

A: Positioning is always important in Star Citizen which implements pilot skill and ship characteristics.

[10:47] Q: Can we expect to see ship-to-ship docking technology sooner than later?

A: Docking technology is not that difficult to implement from a technical standpoint. Resources have been allocated to higher priority items, but docking technology is on the list.

[12:50] Q: Can we have an authentic audio option for space? I.E. No sound in vacuum.

A: Short term no. Longer term maybe, there’s other distant goals with more priority.

[14:24] Q: Within restraints of technology, how will personally owned NPCs be used for fleets?

A: The hard figures and rules are still in development, but it will provide support without compromising game balance or performance.

[15:50] Q: What will in game farming achieve? Can I farm animals?

A: You can add bio-domes to the Endeavour to farm crops you may not normally be able to farm on planets. Either due to low gravity or being a specific distance from the system’s sun. Livestock may be added in the long term but it will likely only be vegetation based farming for the immediate future.

[17:19] Q: Are you seeking guidance from people in the field when it comes to designing planets and procedural tech?

A: They consult with people at UCLA when they have an idea in mind about a certain kind of planet and consult about where it would be most fitting to go , then they add in factors like in game lore and gameplay before deciding on a planet’s location. There will be a small amount of things like an ‘ice planet’ and a ‘jungle planet’ mixed with a combination of real life science.

[19:47] Q: Has CIG had a chance to look at Vulkan since its release? Will it be supported alongside DirectX 12?

A: It has been looked at, and both API’s are under review no final decision has been made.

[20:50] Q: What hobbies do you(CR) wish you could continue?

A: CR plays tennis. Used to play football/soccer, and do Napoleonic wargames.

[Voor 62% gewijzigd door Case_C op 08-03-2016 09:36]


 • Fisher
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 27-06-2018
Hoe lang duurt het normaal. Wanneer customer support reageert?

 • Metzer90
 • Registratie: september 2011
 • Laatst online: 02-12 09:15
Fisher schreef op dinsdag 08 maart 2016 @ 13:11:
Hoe lang duurt het normaal. Wanneer customer support reageert?
Voor mij was het twee á drie weken de laatste keer.

 • Fisher
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 27-06-2018
Metzer90 schreef op dinsdag 08 maart 2016 @ 14:45:
[...]


Voor mij was het twee á drie weken de laatste keer.
Dat duurt lang. Bedankt Metzer90

 • ShockWave
 • Registratie: december 2008
 • Laatst online: 25-11 18:51

ShockWave

Lost it somewhere

Metzer90 schreef op maandag 07 maart 2016 @ 21:49:

Ik zit er niet mee, maar ik vind het jammer dat de mensen met minder interesse en die dit gewoon voor de lol af en toe willen doen, met een slechte onnodige built opgescheept zitten. (Als natuurlijk de reden is dat ze data van een grote groep nodig hadden, naja, dan is 't geen probleem.)
Maarja zo krijg je die grote groep ook niet online als de game constant crashed of heel erg buggy is.
Ach wacht rustig de volgende patch af.

Star Citizen referralcode

ShockWave schreef op dinsdag 08 maart 2016 @ 22:58:
[...]

Maarja zo krijg je die grote groep ook niet online als de game constant crashed of heel erg buggy is.
Ach wacht rustig de volgende patch af.
Ook alle crashes zijn zeer waardevolle data voor QA, wordt allemaal gelogd. Huidige problemen lijken iig weer vooral server gerelateerd. Ook zaten de servers vaak gewoon vol, wat weer leidde tot infinite loading screens. Direct na een patch release krijg je ook weer een peak aan mensen die weer inloggen. En met de recente package split zullen er wel weer aardig wat mensen zijn bij gekomen net voor de split.

Ik denk dat je vanaf volgende week wel stabiel kan spelen, juist omdat aardig wat mensen het weer voor gezien houden. :)

CIG gaat ook niet zomaar de capaciteit verhogen, omdat het voor de final game veel nuttiger is om het huidige server gebruik te optimaliseren (naast dat het reteduur is). Daarnaast moeten ook nog even de hele tijd nieuwe features toegevoegd worden.

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Bornhald
 • Registratie: april 2005
 • Laatst online: 08-12 08:40
2.2.1 in de PTU, net invite binnen
This update contains fixes to several client and server crashes, continued improvements to EVA, multiple updates to the 300 series, and a fix to the Holotable.

Testing Goals:
We'd like to get some time testing 2.2.1 on Arena Commander.
For consistency, we're asking as many people as possible to play Public Matches, Squadron Battle, Broken Moon.
Feel free to let us know your experience in both the 300 series ships as well as the stability of the AC game servers.

[Voor 87% gewijzigd door Bornhald op 09-03-2016 07:27]


 • Tylocke
 • Registratie: juni 2006
 • Laatst online: 20:00
Bornhald schreef op woensdag 09 maart 2016 @ 07:13:
2.2.1 in de PTU, net invite binnen


[...]
Ah, deze keer geen PTU uitnodiging gekregen helaas. Geeft op zich ook niet want ik heb even the Division om me ondertussen bezig te houden.

Ben wel erg benieuwd of ze met 2.2.1 echt vorderingen gaan maken met stabiliteit.

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


Acties:
 • +1Henk 'm!
Bornhald schreef op woensdag 09 maart 2016 @ 07:13:
2.2.1 in de PTU, net invite binnen
[...]
Nou dat heeft ook 2 werkdagen geduurd voordat ze met een patch kwamen voor 2.2 :) . Vraag me af wat die updates voor de 300 series in gaan houden. Waarschijnlijk stats en gewichten :P , gezien de 350r een top speed had van 600m/s in normale modus.


En weer een update in de subscriber vault. Wie durft op de link te klikken?

Mobiel niet aangeraden, gezien het meerdere afbeeldingen zijn van 10k pixels + :P

http://imgur.com/a/EnZ6N

[Voor 20% gewijzigd door Case_C op 09-03-2016 08:47]


 • Bornhald
 • Registratie: april 2005
 • Laatst online: 08-12 08:40
Tylocke schreef op woensdag 09 maart 2016 @ 08:10:
[...]


Ah, deze keer geen PTU uitnodiging gekregen helaas. Geeft op zich ook niet want ik heb even the Division om me ondertussen bezig te houden.

Ben wel erg benieuwd of ze met 2.2.1 echt vorderingen gaan maken met stabiliteit.
vet spel hé, The division. Keertje samen op pad? PM maar als het je wat lijkt. Andere ook welkom natuurlijk.

Acties:
 • +2Henk 'm!
Interessant artikel over game-development:
http://www.develop-online...erception-problem/0217587

En 2.2.1 PTU pics van de 300 series:
http://imgur.com/a/e0iBy

[Voor 16% gewijzigd door Case_C op 09-03-2016 10:07]


 • Jorrie
 • Registratie: november 2010
 • Laatst online: 26-11 16:07
Heel even 2.2.1 gedaan en gelijk een freeze :+

Dan maar even Division doen.

Star Citizen


 • Anthor
 • Registratie: juni 2002
 • Niet online
De god Ptu heeft ook weer tot mij gesproken, kennelijk waren mijn eerdere offers in de vorm van bugreports voldoende om hem tevreden te stellen :+

 • Tylocke
 • Registratie: juni 2006
 • Laatst online: 20:00
Bornhald schreef op woensdag 09 maart 2016 @ 09:54:
[...]
vet spel hé, The division. Keertje samen op pad? PM maar als het je wat lijkt. Andere ook welkom natuurlijk.
Absoluut, er zijn een aantal dingen in dat spel die ik graag in SC zou terug zien. De manier hoe je eigenlijk onzichtbaar van instance naar instance gaat. De makkelijke manier van een party vormen. De UI van de augmented reality.

Er zijn ook mindere dingen die ik graag niet terug zie in SC ;)

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • Anthor
 • Registratie: juni 2002
 • Niet online
Voor degene die een PTU invite hebben gekregen of krijgen:
Kunnen jullie dit topic even lezen voordat je je account naar PTU kopieerd, ik vermoed een bug, maar kan het alleen testen als mn account nog niet naar PTU is gekopieerd (en dat heb ik dus al).

 • Metzer90
 • Registratie: september 2011
 • Laatst online: 02-12 09:15
Berichtje achter gelaten. Kan het niet reproduceren

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Anthor
 • Registratie: juni 2002
 • Niet online
2.2.1 is nu live
Star Citizen Patch 2.2.1

Alpha Patch 2.2.1 has been released to Live and is now available for players! This patch includes key fixes to the 300 series ships and a number of server and client crashes.

Your launcher should show “2.2.1-328656” as the client version. It is strongly recommended that players delete their USER folder for the Public client after patching, particularly if you start encountering any odd character graphical issues or crash on loading. The USER folder can be found (in default installations) at C:\Program Files\Cloud Imperium Games\StarCitizen\Public.

Please review our current list of 2.2.0 Known Issues FAQ, and take full advantage of our Issue Council area of the Community site to report any bugs you encounter, as well as contribute to other players submissions.

Important Issues:

Ship geometry can very occasionally disappear or turn invisible.
Using the Holotable in the Revel & York hangar will cause the game client to become unresponsive.
EVA’ing back into a ship with interior physics still has rare issues such as permanent ragdoll and death.

Contents:

Game Systems
Ships
Technical

Game Systems:

Continued to make changes to EVA animations to smooth out some of the transitions.

Ships:

Fixed an issue where some hardpoints for the 300 series ships in the Holotable were inaccessible.
Fixed an issue with the Holotable where swapping coolers on any of the 300 series ships was extremely difficult.
Fixed a lighting issue where the doors on the 300 series would show up greyish in color.
Fixed an issue with central HUD element not displaying correctly in the 300 series.

Technical:

Fixed multiple client crashes.
Fixed multiple server crashes.

Back to top

[Voor 98% gewijzigd door Anthor op 09-03-2016 22:00]


Acties:
 • +1Henk 'm!
Hmm lijkt erop dat 2.2.1 meer problemen opleverd dan oplost. Als ik zie dat de known issues zelfs al crashes aangeeft bij vrij eenvoudige acties.

Maarja wellicht hebben we voor vrijdag alweer 2.2.2 :P

 • weszz
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 13-11 19:00
Case_C schreef op woensdag 09 maart 2016 @ 23:11:
Hmm lijkt erop dat 2.2.1 meer problemen opleverd dan oplost. Als ik zie dat de known issues zelfs al crashes aangeeft bij vrij eenvoudige acties.

Maarja wellicht hebben we voor vrijdag alweer 2.2.2 :P
Ik zet de game even de vrieskast in ;) pak het 1 mei er wel weer uit :P Alpha of niet, als er meer mis gaat dan goed gaat zal mijn mening ook veranderen over de game en dat wil ik voorkomen.

I'm not saying I'm Batman. But have you ever seen Batman and me in the same room at the same time.


 • JanAd
 • Registratie: maart 2014
 • Laatst online: 20:58

JanAd

Toss a coin...

weszz schreef op donderdag 10 maart 2016 @ 10:24:
[...]


Ik zet de game even de vrieskast in ;) pak het 1 mei er wel weer uit :P Alpha of niet, als er meer mis gaat dan goed gaat zal mijn mening ook veranderen over de game en dat wil ik voorkomen.
Ach, je moet het af en toe wat laten rusten... Ik ben mij al een tijdje aan het amuseren met Homeworld DoK en nu met de Remastered nog eens opnieuw uit te spelen.
Ik heb de 2.2 nog niet eens opgestart gehad, ik laat het even liggen tot ik hier lees dat alles terug beter gaat.

“Right,” Holden said. “No coffee. This is a terrible, terrible planet.”


 • siriouz
 • Registratie: juli 2014
 • Laatst online: 12-11 21:40
JanAd schreef op donderdag 10 maart 2016 @ 11:50:
[...]


Ach, je moet het af en toe wat laten rusten... Ik ben mij al een tijdje aan het amuseren met Homeworld DoK en nu met de Remastered nog eens opnieuw uit te spelen.
Ik heb de 2.2 nog niet eens opgestart gehad, ik laat het even liggen tot ik hier lees dat alles terug beter gaat.
Same, heb zelfs de patch nog niet gedownload. :P Het kijken van streams op Twitch is voldoende voor me... :) Ondertussen een beetje bezig blijven met Dying Light en af en toe doelloos rondjes rijden in GTA... Volgende week Need For Speed, kijken hoelang ik mezelf daar mee bezig kan houden. :+

Star Citizen: Syro // GOT Inc forum // GOT Inc RSI // Elite Dangerous: Siriouz


 • weszz
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 13-11 19:00
JanAd schreef op donderdag 10 maart 2016 @ 11:50:
[...]


Ach, je moet het af en toe wat laten rusten... Ik ben mij al een tijdje aan het amuseren met Homeworld DoK en nu met de Remastered nog eens opnieuw uit te spelen.
Ik heb de 2.2 nog niet eens opgestart gehad, ik laat het even liggen tot ik hier lees dat alles terug beter gaat.
Zal mijn tijd ook steken in Factorio(aanrader trouwens, leuke indie game)

Verder moet ik nog MGS 5 afronden en aan Xenoblade missie 1 beginnen :+

I'm not saying I'm Batman. But have you ever seen Batman and me in the same room at the same time.


 • JanAd
 • Registratie: maart 2014
 • Laatst online: 20:58

JanAd

Toss a coin...

siriouz schreef op donderdag 10 maart 2016 @ 12:01:
[...]

Same, heb zelfs de patch nog niet gedownload. :P Het kijken van streams op Twitch is voldoende voor me... :) Ondertussen een beetje bezig blijven met Dying Light en af en toe doelloos rondjes rijden in GTA... Volgende week Need For Speed, kijken hoelang ik mezelf daar mee bezig kan houden. :+
Ahja, GTA... heb ik nog liggen en zelf niet eens uitgespeeld. Ben ergens blijven steken nadat ik dat vliegveld gekocht had en ook die West Coast Costums oid om m'n wagens mee te pimpen. :+ Dat moet ik ook nog eens terug verder spelen en de T16K eens uittesten om mee te vliegen.

Om wat OT te blijven ;)

“Right,” Holden said. “No coffee. This is a terrible, terrible planet.”

Nieuwe ATV staat weer online :)


Sneakpeek is wel aardig, en laat wel verbetering zien op het vlak van die labels. Maar dat is dan ook nog lang niet op een niveau waar het prettig werkt.


De Bengal carrier van de Kickstarter campaign word in dit filmpje wat dichterbij bekeken. (Geen idee hoe hij aan het model/world komt overigens..)
Spoilers? Meh nee, dit schip heeft een volledige rework gehad, en gaat er in SQ42 zeker beter uitzien!

[Voor 85% gewijzigd door Case_C op 11-03-2016 08:33]


 • Fordox
 • Registratie: maart 2011
 • Laatst online: 18:53

Fordox

00101010

Heyyy met deze patch kan ik weer in de botton turret van mn redeemer komen :D

Alleen is al het stof op de stoelen nu vervangen voor mega shiny plastic... Apart. Misschien is hij net afgeleverd en moet alle plastic er nog af worden getrokken :+

*Geschreven door een hardware engineer die soms iets teveel nadenkt. Speccies: 3700x, ASUS TUF 3080, Silverstone RL-08


 • Tylocke
 • Registratie: juni 2006
 • Laatst online: 20:00
weszz schreef op donderdag 10 maart 2016 @ 12:52:
[...]


Zal mijn tijd ook steken in Factorio(aanrader trouwens, leuke indie game)

Verder moet ik nog MGS 5 afronden en aan Xenoblade missie 1 beginnen :+
Factorio staat bovenaan mijn wishlist, die komt er nog wel als ik klaar ben met mijn huidige timesink; the Division.

Tot die tijd update ik wel mijn SC Alpha en log ik zo nu en dan in om even rond te wandelen/vliegen. De Starfarer wacht ik nog wel heel erg op maar daarna wordt het denk ik vrij rustig totdat er weer een grote release komt.

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • DutchWalnut
 • Registratie: februari 2010
 • Laatst online: 30-11 12:01
Volgens mij heb ik nog niets gemist hier qua info over SC. Ben een beetje aan het lurken aangezien ik nu mijn tijdsbesteding heb liggen bij The Division (ps4). Ik hoef dit niet te melden, mjah, doe het toch. :)
Tylocke schreef op vrijdag 11 maart 2016 @ 09:34:
[...]

met mijn huidige timesink; the Division.
:D

[Voor 28% gewijzigd door DutchWalnut op 11-03-2016 11:34]

Instagram: DutchWalnut_FPV YouTube: DutchWalnut_FPV

Oke wat voor nieuws zullen we vanavond gaan horen in de RtV?

Wellicht 2.3 al volgende week? Gezien 2.2 niet zo geweldig is, en de content voor 2.3 toch al klaar is?

 • wouter veltmaat
 • Registratie: oktober 2000
 • Laatst online: 11-10-2016
Gaat wel hard zo, of is dat toeval?
Krijgen we wellicht elke week of om de week een update?
Lijkt wel of ze aan het scrummen zijn met van die snelle iteraties.
wouter veltmaat schreef op vrijdag 11 maart 2016 @ 18:12:
Gaat wel hard zo, of is dat toeval?
Krijgen we wellicht elke week of om de week een update?
Lijkt wel of ze aan het scrummen zijn met van die snelle iteraties.
Als dat zo is kunnen er nog wel een aantal Tweakers hier solliciteren als Scrum-master volgens mij :P . Personeel hebben ze nooit genoeg lijkt wel.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • siriouz
 • Registratie: juli 2014
 • Laatst online: 12-11 21:40
Kwam dit tegen... ''Graphics not as good as Star Citizen, downvote.'' :D

http://www.dorkly.com/post/77523/following-your-nerdy-dream

Ben op CIG Twitch; fly free met álle schepen... :o Ennn nieuwe dogtags om 10 uur in de store, presale voor CitizenCon voor subscribers start donderdag, reguliere verkoop van tickets begint volgende week vrijdag. :)

[Voor 46% gewijzigd door siriouz op 11-03-2016 20:16]

Star Citizen: Syro // GOT Inc forum // GOT Inc RSI // Elite Dangerous: Siriouz


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Jorseal
 • Registratie: juni 2009
 • Laatst online: 30-11 12:36
Voor diegene die het nog niet weten, het ziet er naar uit dat dit weekend, iedereen alle schepen tot zijn beschikking heeft.
Ga maar naar EA en start een free flight .. en kies je schip naar wens om te proberen!
Veel plezier! *O*

edit: spuit 11 ik ... zie net dat siriouz dit eigenlijk al schreef.

[Voor 13% gewijzigd door Jorseal op 11-03-2016 20:46]

Tja erg leuk dat ze dat doen. Maar had het niet een heel stuk handiger geweest wanneer ze dit met een stabiele build hadden gedaan?

 • Metzer90
 • Registratie: september 2011
 • Laatst online: 02-12 09:15
Mijn interesse in Reverse the verse verdwijnt helaas. Nooit antwoord op echte vragen, vrijwel alleen over schepen maar op een kleine sneak peak niks verrassend. Jammer
Metzer90 schreef op vrijdag 11 maart 2016 @ 20:54:
Mijn interesse in Reverse the verse verdwijnt helaas. Nooit antwoord op echte vragen, vrijwel alleen over schepen maar op een kleine sneak peak niks verrassend. Jammer
Je moet degene kijken waar Sean Tracy in zit.

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • wouter veltmaat
 • Registratie: oktober 2000
 • Laatst online: 11-10-2016
Net ff een rondje met de Glaive gevlogen.
Kek dingetje. :P

 • Bornhald
 • Registratie: april 2005
 • Laatst online: 08-12 08:40
mac-rolec schreef op vrijdag 11 maart 2016 @ 20:57:
[...]


Je moet degene kijken waar Sean Tracy in zit.
heeft die in reverse the verse gezeten dan?
Metzer90 schreef op vrijdag 11 maart 2016 @ 20:54:
Mijn interesse in Reverse the verse verdwijnt helaas. Nooit antwoord op echte vragen, vrijwel alleen over schepen maar op een kleine sneak peak niks verrassend. Jammer
hehe ze moeten inderdaad meer schepen uitbrengen ipv erover praten :)
Bornhald schreef op vrijdag 11 maart 2016 @ 21:49:
[...]

heeft die in reverse the verse gezeten dan?
[...]

hehe ze moeten inderdaad meer schepen uitbrengen ipv erover praten :)
Hij is volgens mij een keer of 2 aangeschoven. Dan brengt hij wel hele goede indepth info naar voren die je wilt horen :) .

Overigens vind ik de format van RtV wel stukken beter, echter is het nu zo goed... dat een wekelijkse update over de schepen geen zin heeft. Dat is namelijk niet veel anders als de week ervoor. En dat was voorheen toch ook het geen wat RtV leuk maakte :P . Welke info over schepen en tech zouden ze naar buiten brengen.

Tech komt wel aan bod in de overige onderdelen, maar niet echt indepth, gezien niemand die erbij zit daarover gaat. Ben gaat over schepen, dus qua schepen weten ze een berg.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Metzer90
 • Registratie: september 2011
 • Laatst online: 02-12 09:15
Free fly week!


Met heel veel scheepjes!

 • Anthor
 • Registratie: juni 2002
 • Niet online
Net een invite ontvangen voor een quick 2.2.2 playtest (iedereen met 2.2.0 ptu access), dus ik gok dat die snel live zal gaan.

 • DutchWalnut
 • Registratie: februari 2010
 • Laatst online: 30-11 12:01
Metzer90 schreef op vrijdag 11 maart 2016 @ 23:10:
Free fly week!
[afbeelding]

Met heel veel scheepjes!
[video]
Ben ik net de PC kamer aan het verbouwen :P Toch maar weer tijd vrijmaken dan :+

Instagram: DutchWalnut_FPV YouTube: DutchWalnut_FPV


 • kipkruide
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 06-12 11:02
Lol, ben net bezig met Arpg rush, grim dawn, poe ascendency en diablo season 5... ben nog wel ff zoet.
Iemand de division al, schijnt ook wel lekker te spelen ?

Ik log ook af en toe ff in om een half uurtje te gamen, maar in de alpha state moet je al die crashes en bugs gewoon een beetje aan je voorbij laten gaan, ben zelf ook dev en intermittent tester en ik zou me er niet over opwinden want dit gaat echt nog wel een jaartje of 2 duren.
En een sneakpeek voor de Misc-cockpit via Sandi's fb. (Eigenlijk geen sneakpeek meer onderhand, we hebben m al zoveel gezien.. Alleen nog niet in de hangar...)


kipkruide schreef op zaterdag 12 maart 2016 @ 09:58:
Ik log ook af en toe ff in om een half uurtje te gamen, maar in de alpha state moet je al die crashes en bugs gewoon een beetje aan je voorbij laten gaan, ben zelf ook dev en intermittent tester en ik zou me er niet over opwinden want dit gaat echt nog wel een jaartje of 2 duren.
Vorig jaar was deze periode ook vrij saai qua nieuws, dat kwam toen doordat Chris in de UK zat voor de SQ42 full performance shoot. Nu krijgen we wel updates, maar toch voelt het een beetje het zelfde. :P hype fatigue zal het wel zijn.

Sq42 zie ik dit jaar nog wel verschijnen, maar voordat de PU volledig af is kan je idd wel 2 jaar verder zijn. (Dat is dan wel incl. alle tech die op lange baan staat.) De release verwacht ik overigens wel eerder.

[Voor 55% gewijzigd door Case_C op 12-03-2016 10:13]


 • Njay
 • Registratie: juni 2004
 • Laatst online: 08-12 10:57
Net wat ronden gedaan in ships die ik nog niet zelf bezit maar damn ! die sabre is wel een lekker toestel..

connie en de retti zijn ook super maar je mist dan idd nog wat mensen op je schip :) ... snel tijd voor een goed party system !

PSN: NjayNL | Star Citizen Referal code | Oculus Quest

Pagina: 1 2 3 ... 80 Laatste


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee