Toon posts:

[PC] Star Citizen - Deel 2 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 100 Laatste
Acties:
 • 248.018 views

 • stealthgun
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 19-05 09:09
Mede-auteurs:
 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019

mac-rolec

 • chiIIed
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 07:15

chiIIed


Developer: Cloud Imperium Games (CIG)
Publisher: De Community!
Genre: Space Simulation, Multiplayer & Singleplayer
Releasedate: 2016 (backers kunnen al eerder met modules aan de slag: Releaseschema)
Official Site: Roberts Space Industries
Status: Project Status


Tweakers Multiplayer
GoT leden spelen regelmatig samen de SC alpha. Meedoen? Meld je aan bij de volgende Steam groep en Teamspeak server:
Steam groep: SC-GOT
Teamspeak: ts.mattie-systems.nl


http://i.imgur.com/kDi3zrZ.pnghttp://i.imgur.com/9ONFf0c.png

Ben je Star Citizen backer? Vul dan het volgende formulier in. We zijn een overzicht aan het maken van alle tweakers die SC backen en hun schepen. In de eerste link vind je het invulformulier, in de tweede link zie je het resultaat met alle tweakers die SC backen:


http://i.imgur.com/cbjC2CL.png

Star Citizen is de terugkeer van Chris Roberts naar de gaming industrie en ook zijn meest ambitieuze game tot nu toe. Het is een zeer uitgebreide space sim met zowel een singleplayer als multiplayer component ontwikkeld hoofdzakelijk voor de PC en gebruik makend van de CryEngine 4 (de engine is in samenwerking met Crytek wel flink aangepast voor deze game).

Het bijzondere aan Star Citizen is dat het een AAA game is die volledig crowd funded is. Hierdoor zijn de ontwikkelaars niet afhankelijk van een publisher en krijgen ze volledig de ruimte om de ambitieuze doelen waar te maken. Na de bekendmaking van de game in oktober 2012 was het de bedoeling om 2 miljoen dollar binnen te halen met crowd funding. Hiermee kon dan aan investeerders bewezen worden dat het genre nog steeds levensvatbaar was. Maar het enthousiasme om het project te steunen was zo groot dat het geld bleef binnen stromen. Na een paar maanden werd besloten dat de investeerders overbodig waren en het spel volledig crowd funded kon worden. Het originele budget voor de game werd geraamd op 21 miljoen dollar maar dat doel is ook inmiddels al ver voorbij gestreeft. Door het veel grotere bedrag wat inmiddels beschikbaar is, is de scope van de game ook vergroot.

Chris Roberts crowdfunding trailer:

http://i.imgur.com/jrPlHrB.png

De game bestaat uit een singleplayer en multiplayer component. Star Citizen legt vooral de focus op het real time dogfighting aspect met diepgaande Newtownian vliegmechanics die uitgebreid uitgelegd worden in deze post van Chris Roberts. De game is veel meer skill based dan afhankelijk van stats en levelling. Maar naast dogfighting is er ook een uitgebreide economie inclusief trading, salvage, exploration, pirates en verder teveel om op te noemen. Hier wordt hieronder dieper op in gegaan.
http://i.imgur.com/rXMoDng.png

Squadron 42 is de singleplayer campaign van de game, maar hier is nog niet zoveel over vrijgegeven. Er zijn al wel een aantal zaken bekend:
 • Squadron 42 is vergelijkbaar met de oude Wing Commander games
 • De campaign kan op verschillende manieren doorlopen worden afhankelijk van de uitkomsten van de missies, dus niet elke playthrough is precies hetzelfde
 • Ook de relatie met andere characters wordt beinvloed door de manier waarop je de campaign doorloopt
 • Er komen uitgebreide RPG achtige conversatie mogelijkheden met NPC's die ook je relaties beinvloeden
 • De campaign kan ook in co-op gespeeld worden, je vrienden nemen dan de rol van NPC's over. Ook belangrijke vijanden kunnen gespeeld worden door echte spelers.
 • Het huidige plan is dat de SP zowel offline als binnen de multiplayer server kan worden gespeeld. In het laatste geval kan je dan de singleplayer character overzetten naar de multiplayer universe wat na off line spelen niet kan. Je kan de multiplayer server ook met een verse character beginnen (je hoeft de SP dus niet te doen).
 • Squadron 42 wordt uitgebracht in verschillende episodes en zal speelbaar zijn voordat de PU on line komt.
 • Na release van de game zullen er "mission discs" uitkomen met nieuwe singleplayer avonturen (een soort DLC).

http://i.imgur.com/qa9yOPG.png

Het multiplayer gedeelte van Star Citizen bestaat uit 2 onderdelen:
 • De Persistent Universe (PU): De on line Star Citizen universe (zie hieronder);
 • Eigen server hosten: Je kan zelf een server hosten om met je vrienden te gamen of om net zoals bij Freelancer de universe naar je eigen smaak te modden. Alle assets uit de PU zijn dan beschikbaar en je bent vrij om te doen wat je wilt, maar je kan niet meer in-game progressie maken omdat je niet meer op de centrale PU server zit.


http://i.imgur.com/DBtTBYW.png

De PU is verreweg het meest ambitieuze onderdeel van de game. Hoewel het een grote on line universe is kan je het niet zomaar een MMO noemen, omdat het toch in veel opzichten anders is dan traditionele MMO's. Zo is er bijvoorbeeld geen levelling en er zijn geen stats die je kan verbeteren. Je succes in combat wordt vooral bepaald door je vlieg skills. Uiteraard hangt het ook af van je schip en hoe je die hebt geupgrade met equipment (de mogelijkheden hiervoor zijn ook zeer uitgebreid). De PU is een constant levende en ontwikkelende universe waarin ook heel veel NPC activiteit zal zijn en het is jouw keuze hoe je met de universe omgaat (leger, piraat, bounty hunter, trader, explorer). Je betaalt geen maandelijke fees voor Star Citizen, je koopt gewoon de game en daarna zijn alle updates voor de PU gratis. Een uitzondering hierop zijn "mission discs". Dit zijn grote updates die bijvoorbeeld nieuwe singleplayer avonturen toevoegen. Hiervoor zal wel een bepaald bedrag betaald moeten worden.

Een andere manier waarop de game geld gaat verdienen is door de mogelijkheid te bieden om in-game credits met echt geld te kopen. Hier zal een maandelijks maximum aan zitten zodat mensen die veel geld in de game pompen niet een extreem voordeel kunnen krijgen tov mensen die dat niet doen. En alle assets zullen altijd met in-game credits beschikbaar zijn.

Het doel van CR is om alle type spelers tegemoed te komen, dus zowel grote guilds als lone wolfs (Han Solo's). Het is mogelijk voor spelers om aan te geven in hoeverre ze andere spelers tegenkomen in de universe (PvP vs PvE). Solo spelers die liever willen exploren in hun eentje kunnen aangeven dat ze vooral NPC's willen tegenkomen, terwijl leden van grote guilds juist grote PvP battles kunnen uitvechten. Het is wel zo dat deze zogenaamde "PvP slider" minder effectief is in gevaarlijke systems waar vooral de piraten het voor het zeggen hebben (maar waar de potentiele loot wel beter is). Je kunt dus nooit helemaal voorkomen dat je echte spelers tegenkomt, de universe is nu eenmaal een gevaarlijke plek. De focus van de game ligt wel vooral op PvE/PvA, de game wereld ontwikkelt zichzelf met behulp van NPC's en de spelers oefenen hier invloed op uit door hun acties. Dit is anders dan EVE waar echt de hele economie gerunt wordt door de spelers. Maar de hardcore PvP'ers komen zeker ook aan hun trekken in Star Citizen.http://i.imgur.com/OPY7WLT.png

De PU wordt gerund door een constante server waar alle informatie zich op bevindt (de Galaxy server). Deze server regelt niet de real time action, maar bijvoorbeeld wel alle speler bezittingen, PvP/PvE voorkeuren, relaties met guilds/NPC's, wie je vrienden zijn (waarmee je dus samen wilt vliegen) etc. Het probleem met 1 constante server is dat er een maximum is aan het aantal spelers. Dit komt vooral doordat Star Citizen focust op real time first person dogfighting met zeer gedetailleerde space ships. Door dit detailniveau is het niet mogelijk dat duizenden spelers zich tegelijk op 1 server in 1 gebied bevinden. De oplossing hiervoor is "instancing". De PU server plaatst jou in een instance binnen de universe op basis van alle bovengenoemde eigenschappen (wie je "getagd" hebt als vriend/vijand, je relaties, je missies etc.). Deze "instance" servers faciliteren de directe gameplay, terwijl de overkoepelende Galaxy server alle informatie bijhoudt. Het verschil met bijvoorbeeld de "shards" in WoW is dat het bij Star Citizen veel dynamischer gebeurt. Als je bijvoorbeeld aangegeven hebt dat je met bepaalde vrienden op een bepaalde locatie wilt spawnen dan regelt de server dat voor je.

Chris Roberts legt dit Instancing systeem zelf uitgebreid uit op de website (must read);
Chris Roberts on Multiplayer, Single Player and Instancing
http://i.imgur.com/obJSme0.png

De economie van Star Citizen is vooral NPC gedreven, wat bijvoorbeeld anders is dan EVE Online. De echte spelers kunnen de economie wel beinvloeden door bijvoorbeeld supply lines naar een bepaalde system te verstoren of door hun eigen business/empire te starten. Echte spelers nemen als het ware de rol van NPC's over zodra zij zich met de economie gaan bemoeien, maar met of zonder echte spelers, de economie blijft altijd door draaien met behulp van de NPC's. Belangrijk gevolg is dat bijvoorbeeld gigantische guilds niet de universe kunnen domineren en het leven voor al de rest zuur maken, omdat de NPC's dominant blijven in de PU.

De economie werkt op basis van "nodes". Elke node heeft een bepaalde input, storage en output. Er zijn verschillende type nodes, bijvoorbeeld entertainment, training, repair, raw materials etc. De combinatie van vele nodes bepalen de vraag en aanbod van de economie. Op basis van deze vraag en aanbod dynamiek worden dan weer missies gegenereert (bv material supply aan een fabriek, escort, mercenary werk waarbij piraten bestreden moeten worden etc). Deze missies kunnen opgepakt worden door echte spelers, als dat niet gebeurt voert een NPC de missie uit. Spelers kunnen zelf ook missies genereren als ze een eigen business hebben of escort nodig hebben oid. Ook kan je NPC's inhuren om klusjes voor je te doen of te laten meevliegen in je schip (om bv de turret te bemannen).

De economie wordt uitgebreid uitgelegd op de RSI website:
The Star Citizen Economy

Ook wordt het uitgelegd in de volgende video:

http://i.imgur.com/65Mw1A7.png

Een van de grootste vernieuwingen in Star Citizen gaat de mogelijkheid zijn om met meerdere mensen grote schepen te besturen. Medium size schepen zoals de Constellation kun je met je vrienden besturen waarbij bijvoorbeeld iemand de besturing van het schip op zich neemt en iemand anders de turrets bemant. Ook hele grote carriers zullen bestuurbaar zijn door echte mensen (Bengal Carrier). Veel mensen nemen dan verschillende rollen aan. Ook kunnen fighters de mogelijkheid hebben om te docken op grotere schepen. Hierdoor zijn carriers dus perfecte platforms voor guilds. Ook kun je NPC's inhuren om taken op je schip te vervullen.

Op het SC event in Keulen (15 augustus 2014) werd een eerste demo getoond van de multi crew mogelijkheden op een constellation. Dit is uiteraard nog vroege alpha footage.

Constellation Multi Crew Video - GamesCom Live Stream 2014

http://i.imgur.com/ewb2ZK6.png

CR heeft ook voor doodgaan in de PU een nieuw systeem bedacht om het veel realistischer te maken. Als je schip wordt opgeblazen kun je ejecten. Als je dit overleeft dan kun je opgehaald worden door andere spelers of NPC's. Als je dood gaat in de PU zal je eerst een aantal keer gerevived kunnen worden. Je beschadigde lichaam wordt als het ware gerepareerd en je krijgt dan ook bijvoorbeeld vervangende ledematen. Maar aan deze revives zit wel een limiet. Op een gegeven moment is het echt over voor je character en ben je dood, maar je bent dan niet alles kwijt. Na je dood speel je als het ware verder als de zoon/dochter van je character. Die heeft dan wel dezelfde relaties in de universe, maar in mindere mate. Je zult dus wel het een en ander opnieuw moeten opbouwen. Je verliest overigens niet je items als je dood gaat, die worden overgeheveld naar je next of kin. Deze death mechanic geldt overigens niet voor de singleplayer, in Squadron 42 begin je gewoon de missie opnieuw als je dood gaat (net zoals Wing Commander).

Het doodgaan wordt uitgebreid uitgelegd door CR op de RSI website:
Death of a Spaceman

Naast het doodgaan is er een vrij complex healing systeem. Je ledematen hebben verschillende fases van schade (normal tot ruined). Onbruikbare ledematen beperken de mogelijkheden van je character, maar ze kunnen geheald worden. Ook moet je oppassen voor het uitbloeden van je character. Je bent zeker in FPS situaties van je maten afhankelijk om je weg te slepen of op te knappen na een gevecht. Het healing systeem wordt uitgebreid uitgelegd in het volgende artikel.
Design: Healing your Spaceman
http://i.imgur.com/9TZHkk3.png

Je kunt uiteraard ook je schip verliezen tijdens een battle. Daarom is het mogelijk om je schip en equipment te verzekeren. Er zijn verschillende soorten verzekeringen en die worden hieronder uitgelegd:
 • Standard Hull Insurance (SHI) - Dit is de standaard verzekering voor je schip en verzekert je hull en de basis equipment (equipment die meegeleverd wordt bij de aankoop van het schip). Upgrades die je doet aan het schip en je cargo worden hiermee niet verzekerd. Om de SHI geldig te houden moet je om de zoveel tijd in-game een klein beetje credits betalen. SHI is geldig in elk gebied (dus zowel in highsec als lowsec gebieden). Als je dus je schip verliest en hij is verzekerd met SHI krijg je hem na een bepaalde tijd terug in de basis toestand (zonder upgrades). Zonder verzekering ben je je schip kwijt.
 • Lifetime Insurance (LTI) - LTI is precies hetzelfde als SHI met het enige verschil dat je niet om de zoveel tijd je verzekering hoeft te vernieuwen met een beetje credits. Early Backers van de game kregen Life Time Insurance (LTI) bij het schip waarvoor ze hadden gepledged. Dit was meer een soort gimmick om early backers te bedanken en is momenteel niet meer beschikbaar. LTI is eenmaal in-game niet overzetbaar naar andere schepen, de invloed ervan is dus miniem gezien de meeste mensen snel zullen upgraden naar nieuwe schepen. Tot 26 november 2013 kregen Original en Veteran backers nog LTI. Nu krijg je alleen nog LTI bij hele dure multi ship packages (2700 dollar of hoger). Ook zal LTI beschikbaar zijn bij tijdelijke concept sales. Dit zijn nieuw ontwikkelde schepen die tijdelijk worden verkocht zodra het concept binnen CIG is goedgekeurd.
 • Additional Insurance - Aangezien SHI alleen de hull en standaard equipment verzekert is het ook mogelijk om upgrades en cargo apart te verzekeren. Het is belangrijk om te vermelden dat deze extra verzekering niet geldig is in gevaarlijke (lowsec) gebieden. In hoeverre de verzekering geldt hangt af van tot welk security level de verzekering dekt. Een hoger level betekent uiteraard een hogere prijs.
LTI heeft de nodige controverse veroorzaakt, omdat het volgens sommigen teveel voordeel geeft aan spelers die het hebben, maar de kosten voor de normale SHI zullen laag liggen. Je zal het verschil dus nauwelijks merken.
http://i.imgur.com/OmNan6A.png

Hoewel Star Citizen in de basis een space sim is, zal het ook voor een groot deel als FPS te spelen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld in je schip rondlopen (mits daar de ruimte voor is), maar ook kan je je schip verlaten en in je space suit door de ruimte zweven. Ook kan je op planeten rondlopen en daar bijvoorbeeld in shops upgrades kopen of met vrienden afspreken. Op 6 september (2013) is er bekend gemaakt dat de '20 miljoen pledge reward' FPS elementen op een select aantal planeten beschikbaar maakt (in deze gevallen zul je dus ook echt met wapens een grondgevecht kunnen uitvoeren). Maar dit zal in de initiele release nog niet heel uitgebreid zijn. FPS is een onderdeel wat vooral ook na de initiele release van de game veel uitgebreider gaat worden.

Een ander belangrijk FPS onderdeel is Ship Boarding. Je hebt de mogelijkheid om een schip te enteren met een boarding team. Hierna kun je dan op het schip een FPS gevecht uitvechten om zo proberen het schip over te nemen. Natuurlijk moet je dan wel eerst de engines uitschakelen.

Op PAX Australia (November 2014) werd de FPS mechanic getoond in een demo:

PAX Australia FPS Demo

http://i.imgur.com/0n0ppti.png

Een aantal schepen zijn al volledig in-game gerendered, van anderen bestaan alleen nog maar wat schetsen. Een grote stap vooruit is dat de schepen veel gedetailleerder zijn dan oude space-sims. Grotere schepen zijn te besturen met meerdere mensen, en zelfs sommige carriers/cruisers zijn volledig bestuurbaar bijvoorbeeld door een guild. Deze carriers zijn ook uitgerust met command centers waarmee strategieen bepaald kunnen worden. Dit geeft een hele nieuwe dimensie aan de gameplay.

Voor uitgebreide ship specs (hardpoints ed) zie volgende link. Doordat de game nog in een vroeg ontwikkelstadium zit moet je deze specs wel met een korrel zout nemen, het een en ander kan nog veranderen:
Ship Spec Comparison

Dit zijn de tot nu toe bekende schepen, klik voor plaatjes (voor zover aanwezig). De onderstaande lijst geeft alleen de tot nu toe bevestigde speelbare schepen weer. Voor een compleet overzicht van alle schepen in de universe zie deze thread. De schepen zijn weergegeven per in-game fabrikant. Om de immersion te vergroten hebben alle schepen in-universe fabrikanten met hun eigen achtergrond.

Onbekende fabrikant
 • Battlecruiser, naam/merk onbekend
 • Corvette, naam/merk onbekend
 • Panther Escort Carrier
Aegis DynamicsThe new Avenger and PBR Rendering


Origin Jumpworks300i CommercialGalactic Gear Reviews the Origin M50 (Topgear spoof)Anvil Aerospace
 • F7C Hornet: Fighter, F7C is de civiele versie van de militaire F7A Hornet, ook meerdere varianten beschikbaar (Engineering Document)
 • Gladiator: Bomber
 • Carrack: Exploration ship
 • F8 Lightning: Space Superiority Fighter
 • Crucible: Repair ship
Hornet CommercialRoberts Space Industries (RSI)Constellation Commercial (Aquila):


Aurora Commercial


Drake InterplanetaryCutlass CommercialKruger Intergalaktische
 • P52 Merlin (Snubfighter die in de constellation zit)
Mushashi Industrial & Starflight Concern (MISC)
 • Freelancer (meerdere varianten beschikbaar): Explorer en Cargo transport
 • Starfarer: Grote tanker en cargo transport
 • MISC Hull C (Discreet): Cargo Hull
Freelancer commercial:


Consolidated Outland
 • Mustang - light attack starter ship
Espera
 • Prowler: Boarding craft
Crusader Industries
 • Genesis class Starliner: Passenger ship
Alien: VanduulVanduul Scythe Redesigned with PBR


Alien: Xi'An
 • Qhire Khartu-al: Xi'An light attack craft (civiele versie van Khartu)
 • Volper: Bomber
Alien: BanuShip Size Comparison (Originele thread door Zulu)
http://i.imgur.com/uhJJ76P.png

Er is al aardig wat bekend over de lore in de Star Citizen universe, meestal verteld in de vorm van korte goed geschreven verhalen. Je kan het beste beginnen lezen met de Time Capsule. Dit geeft de geschiedenis weer door middel van een serie belangrijke gebeurtenissen tot het moment waarop de game begint:Een fan heeft deze geschiedenis ook mooi interactief weergegeven:Een tweede serie die veel over de lore weergeeft is de Writer's Guide. Origineel geschreven voor mensen die fan fiction willen schrijven, maar het is leuk voor iedereen omdat het de politieke verhoudingen en beschavingen ed weergeeft.Voor de rest zijn er korte verhalen die zich afspelen binnen de universe, erg leuk om te lezen:Naast de verhalen zijn er ook fictieve guides en news stations:Tenslotte is er ook nog Lore Builder. Een aantal facetten van de lore worden ontwikkeld in samenwerking met de community.

Kaart met tot nu toe bekende systems, aan verandering onderhevig (Galactic Map)

http://i.imgur.com/lhHa2Mb.png
 • De UEE (United Empire of Earth). De UEE staat voor het menselijke ras en is gemodelleerd naar het Romeinse rijk.
  Zie onderstaand plaatje voor de UEE structuur. Voor uitgebreide uitleg over de UEE structuur en politiek zie de Writer's Guide: UEE Structure, Citizens/Civilians, Local Government & Media, Corps en Criminals.


 • Banu Protectorate. Staan op goede voet met de UEE. Was het eerste alien ras dat ontdekt werd door de mensen. Vooral een trade volk. De Banu systems zijn populair bij criminelen die de UEE willen ontvluchten (meer info: Writer's Guide Part Six). • Xi'An Empire. Neutraal met UEE, maar er loopt al 259 jaar een koude oorlog tussen de twee. Alhoewel de relatie 'lastig' is zijn er nog geen grote conflicten geweest. Xi'An is een voornamelijk militair ras (Meer info: Meet the Xi'an & Writer's Guide Part Six). • Vanduul. Weinig over bekend. Het komt er op neer dat het agressieve nomaden zijn met een oorlog cultuur. Hebben geen centraal georganiseerde samenleving, maar bestaan uit verschillende clans die ook onderling vechten. Zijn vijanden van de UEE (Meer info:
  Vanduul Warship Analysis & Writer's Guide Part Seven).
 • Kr'Thak. Zeer weinig over bekend. Waren in oorlog met de Xi'An (The Spirit Wars), hebben nog geen contact gemaakt met mensen. Doordat het vijanden zijn van de Xi'an is het voor de mensen politiek ingewikkeld om proberen contact te maken, aangezien dat de relatie met de Xi'an op het spel zal zetten. (News Update: The Kr'Thak).
 • Tevarin. De eerste aliens waar de UEE mee in oorlog raakte. De Tevarin werden uiteindelijk verslagen na 2 oorlogen en ze werden als het ware geassimileerd in de UEE. Hun beschaving bestaat niet meer, maar de overlevende Tevarin leven tussen de mensen in de UEE. (Meer info: Writer's Guide Part Seven).
http://i.imgur.com/OiG2keK.png

Elke donderdag is er Around the 'Verse, een show die elke week de status van de ontwikkeling van de game weergeeft. De show bevat interviews, het tonen van nieuwe content en het beantwoorden van vragen van fans. De afleveringen vind je bij volgende link:
Around the 'Verse

Around the 'Verse is de opvolger van de show Wingman's Hangar. Afleveringen van deze show vind je bij de volgende link.
Wingman's Hangar

Een tweede wekelijkse show is 10 for the Chairman. Een rubriek waarbij Chris Roberts vragen beantwoordt van subscribers, zeer informatief. 10 for the Chairman is apart te bekijken op de website.
10 for the Chairman
http://i.imgur.com/GJFd9Py.png

Update: TNGS is inmiddels afgelopen met team 4 Horsemen als winnaar.

CIG is een competitie gestart om de mogelijkheid te bieden aan fans om een schip te ontwerpen voor de game. Deze competitie bestaat uit meerdere rondes waarbij een jury (Chris Roberts en een paar andere ontwikkelaars) het werk van de deelnemers beoordeelt in verschillende stages van ontwikkeling. Elke stage vallen er een aantal teams af en uiteindelijk blijft er dan 1 team over dat een schip mag ontwerpen voor de game. In de eerste rondes ontwerpen de teams alleen het wapen van het schip. Op deze manier worden dan de meest getalenteerde teams uit de groep gefilterd die dan een schip mogen ontwerpen in verschillende stages.

De TNGS competitie werd gepresenteerd in een wekelijkse show:
The Next Great Starship (TNGS) Competition

Voor een overzicht van de teams en hun creaties:
The Next Great Starship Overview
http://i.imgur.com/Pf1WmSE.png

Update - Laatste Module release: Arena Commander I (versie 0.92)

De ontwikkelaars hebben er voor gekozen om de game publiekelijk te ontwikkelen in samenwerking met de community. Hierdoor wordt er al zeer vroeg content vrijgegeven aan de backers, die dan als een soort testers kunnen optreden en feedback geven. Inmiddels is Arena Commander I uitgebracht! In de loop van de tijd worden dan steeds een nieuw onderdeel van de universe vrijgegeven tot de alpha en beta plaatsvinden en uiteindelijk de final game. Deze game zal na release ook constant geupdate worden met content (de game is eigenlijk nooit klaar). Daarbij zitten ook grote updates zoals toevoegingen van compleet nieuwe single player avonturen.

Het release schema:
 • Hangar Module (Released!): Een hangar waarin je je gepledgede schepen kan bekijken
 • Arena Commander I (Dogfighting Module 0.8) Released: Dogfighting met single seat schepen
 • Arena Commander I (Dogfighting Module 0.92) Released: Dogfighting met single seat schepen inclusief Murray Cup racing
 • Arena Commander I (Dogfighting Module 1.0): Dogfighting met single seat schepen (64bit, definitieve besturing etc.)
 • Arena Commander II (Dogfighting Module V2): Dogfighting met multi crew schepen
 • FPS Combat: Alpha test level (FPS only)
 • FPS / Ship Boarding Module (Arena Commander III): Combinatie ship boarden en FPS
 • Planetside Module
 • Squadron 42 Episodes: Episodische release SQ42
 • Persistent Universe Module: Alpha
 • Persistent Universe Module: Beta
 • Game release
 • Modding tools en tablet app (na release)
Voor een overzicht van de status van de verschillende modules, zie de RSI website:
Project Statushttp://i.imgur.com/qNgIU4b.png

In de Dogfighting Module livestream van 10 april 2014 (zie videos) werd bekend gemaakt dat de DFM in de uiteindelijke game een "in fictie" simulator moet voorstellen waarin je je vlieg skills kan oefenen voordat je daadwerkelijk je schip riskeert in de PU. Deze simulator heet Arena Commander. Het is in feite een multiplayer game "binnen de game" met verschillende game modes:
 • Free Flight
 • Battle Royale (8 vs 8 deathmatch)
 • Squadron Battle (4 vs 4 team deathmatch)
 • Capture the Core (Capture the Flag variant inclusief FPS)
 • Vanduul Swarm (overleef meerdere vanduul aanvallen)
Hieronder vind je de powerpoint slides over Arena Commander die getoond werden tijdens de livestream.

In het volgende filmpje worden de controls uitgelegd in de meest recente versie van AC:


http://i.imgur.com/5mTChqu.png

Sinds februari 2014 publiceert CIG een maandelijkse reportage over de status van de game. Op moment van schrijven werken er meer dan 200 mensen aan Star Citizen verdeeld over verschillende "studio's" die parallel verschillende modules van de game ontwikkelen. De verschillende studio's:
 • CIG Los Angeles: Hoofdkantoor (Chris Roberts)
 • Foundry 42: Studio in Manchester verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Squadron 42 (singleplayer)
 • CIG Texas: Verantwoordelijk voor de integratie van alle modules in de PU en oa de server backend
 • BHVR (Behaviour Interactive): Studio in Montreal Canada die werkt aan de Mobiglas, de Avatar Customisation, de Economy System en Planetside Module
 • CGBot: Mexicaanse studio die verschillende assets maakt voor Star Citizen
 • Illfonic: Studio die werkt aan het first person shooter gedeelte van Star Citizen
 • Void Alpha: Verantwoordelijk voor het uitwerken van concepten
 • Turbulent: Verantwoordelijk voor de website en het Organization systeem
 • Freelance: Een aantal freelance artiesten werken voor CIG, een beroemde naam is bijvoorbeeld Ryan Church
 • Moon Collider: Verantwoordelijk voor een middleware AI systeem (Kythera) dat gebruikt wordt in Star Citizen (meer info)
Voor een kort overzicht van de status van de ontwikkeling van de verschillende Star Citizen modules, zie:
Project Status

Voor de uitgebreide maandelijkse statusupdate vanuit de verschillende studio's, klik op een van de volgende links:http://i.imgur.com/UVbBS2b.png

Update: De Alpha slots zijn op, dit betekent dat alpha access niet meer standaard bij je pledge pakket zit, maar het is nog steeds mogelijk om alpha access te krijgen door naast je pledge pakket een Arena Commander Pass te kopen voor 5 dollar (dit komt dus nog bovenop het bedrag van je pledge pakket). Let op dat een Arena Commander Pass geldig is voor maar 1 bepaalde module (dus deze pas geldt alleen voor de Arena Commander module). Voor bijvoorbeeld de Planetside Module zul je weer een nieuwe pass nodig hebben. Beta access zit nog wel inbegrepen in het pakket, dan moet je wel minstens 40 dollar pledgen.

Nu ben je natuurlijk zo enthousiast geworden dat je meteen backer wilt worden. 8) Als je nu pledget betaal je mee aan de ontwikkeling van de game. Je draagt dan niet alleen bij aan de opleving van de space sims, maar je krijgt ook de volledige game. Daarnaast zijn de goedkopere pledge niveaus goedkoper dan de game kopen als ie uit is. Weinig reden om het niet te doen dus. Helaas zit alpha access niet meer standaard bij je pledge pakket. Om access te krijgen heb je een alpha slot nodig en er zat een limiet aan de alpha slots om de servers niet te overbelasten. Maar het is nog wel steeds mogelijk om alpha access te krijgen. Hiervoor moet je een Arena Commander Pass kopen bovenop je pledge pakket, dit kost 5 dollar. Deze pass geldt alleen voor Arena Commander, voor nieuwe toekomstige modules (bv Planetside Module) zul je weer een nieuwe pass moeten kopen.

Beta access zit nog wel inbegrepen in je standaard pledge pakket. Om beta access te krijgen moet je wel minstens 40 dollar pledgen. Dat is dus het Aurora MR+ pakket (of een duurder pakket).

Het pass systeem kan misschien overkomen als geldklopperij, maar er is maar gelimiteerde servercapaciteit, dus er kunnen niet oneindig Alpha Slots uitgedeeld blijven worden. En het was al lange tijd duidelijk dat er een limiet zou zijn aan de Alpha slots. Op deze manier hebben nieuwe backers toch een mogelijkheid om nog mee te doen alleen zullen ze vanaf nu moeten meebetalen aan de extra load op de servers. Om het cru te zeggen, je bent late to the party.

Je kan eenmalig pledgen door middel van het kopen van een schip. De niveau van je donatie bepaalt het schip wat je krijgt. Het goedkoopste is het basis schip Aurora, maar je kan ook grotere multi crew schepen kopen (Constellation) die je met meerdere vrienden kan besturen. Als je eenmaal gebackt hebt kan je later je pledge pakket inwisselen of upgraden, dus je zit er niet aan vast als je eenmaal hebt gebackt, je kan het veranderen. Bij alle pakketten krijg je de volledige game bij release. Een andere mogelijkheid is subscriber worden, waarbij je een maandelijks bedrag betaalt. Als subscriber krijg je exclusieve content zoals Jumppoint magazine. Alle pledge opties zijn te vinden in de Store.

Voor een mooi overzicht van alle pledge packages en wat je erbij krijgt zie volgende link:
Pledge Package Comparison

Het verloop van de donaties wordt door fans uitgebreid bijgehouden in de volgende sheet:
Pledge Watch

Voor meer informatie over de Arena Commander Pass en Alpha Slots zie de volgende link:
Alpha Slot FAQ
http://i.imgur.com/SRi4z0V.png


Organization logo gemaakt door drogeworst

In januari 2014 is de organizations backend live gegaan op de RSI website, zodat mensen hun organization/guild kunnen vastleggen. Uiteraard is er ook een GoT organization opgericht! De enige eis om lid te worden is dat je een account hebt hier op tweakers. Ga naar de volgende link om je aan te melden:

https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT

Het idee is om met de org in eerste instantie vooral te focussen op exploration en trading inclusief bijbehorende protection. Maar mercenary en security gerelateerde taken willen we ook aangaan als zij activiteiten. Op deze manier komen de meer combat georienteerde leden ook aan hun trekken.

Voor de org zijn het manifesto, charter en history opgesteld die op de organization website zijn geplubiceerd (link hierboven). Ook vormen we al een eerste tijdelijk leiderschap in de vorm van een council.

Door het vroege ontwikkelstadium van de game zijn de huidige ideeën uiteraard nog onderhevig aan veranderingen, gebaseerd op ervaringen tijdens de alpha en beta. Maar door nu al in grote lijnen een richting te bepalen voor de organization is het makkelijker om tijdens de alpha en beta uit te vinden wat wel en niet werkt.

Door middel van verschillende chat sessies werken we de organization verder uit, ieder lid van de org is hierbij welkom. Ook spelen we al regelmatig samen met Arena Commander en andere games, zie de details aan het begin van deze post.

Alle details van de organization worden niet in dit topic besproken maar in de org thread op het RSI forum.

Forum Banners

Cygnitr0n heeft een aantal forum banners gemaakt die gebruikt kunnen worden door GoT leden op bijvoorbeeld de RSI forums (originele post). HTML code staat onder het plaatje:

http://i.imgur.com/e2A6yoX.png
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/e2A6yoX.png" title="source: imgur.com" /></a>

http://i.imgur.com/y2jMClq.png
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/y2jMClq.png" title="source: imgur.com" /></a>

http://i.imgur.com/fzIcIoN.png
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/fzIcIoN.png" title="source: imgur.com" /></a>

http://i.imgur.com/LQEoWYc.png
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/LQEoWYc.png" title="source: imgur.com" /></a>

http://i.imgur.com/kYb93Oo.png
<a href="http://imgur.com/kYb93Oo"><img src="http://i.imgur.com/kYb93Oo.png" title="source: imgur.com" /></a>

http://i.imgur.com/TXeFyTx.png
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/TXeFyTx.png" title="source: imgur.com" /></a>

http://i.imgur.com/4rTU4d3.png
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/4rTU4d3.png" title="source: imgur.com" /></a>

http://i.imgur.com/uaEGGQt.png
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/uaEGGQt.png" title="source: imgur.com" /></a>

http://i.imgur.com/4zpRK6W.png
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/4zpRK6W.png" title="source: imgur.com" /></a>

http://i.imgur.com/REn6Mvb.png
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/REn6Mvb.png" title="source: imgur.com" /></a>

http://i.imgur.com/winfRKC.png
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/winfRKC.png" title="source: imgur.com" /></a>

http://i.imgur.com/vOWCQqq.png
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/vOWCQqq.png" title="source: imgur.com" /></a>

http://i.imgur.com/A7pLPZP.png
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/A7pLPZP.png" title="source: imgur.com" /></a>

http://i.imgur.com/eZQ4Z3X.png
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/eZQ4Z3X.png" title="source: imgur.com" /></a>

http://i.imgur.com/pm0psDD.png
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/pm0psDD.png" title="source: imgur.com" /></a>

http://i.imgur.com/kARCcfd.png
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/kARCcfd.png" title="source: imgur.com" /></a>

http://i.imgur.com/ADa51UL.png
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/ADa51UL.png" title="source: imgur.com" /></a>

Starcards

De GoT org heeft nu ook een eigen starcard! Een idee van HardyHero op de RSI forums. De thread met alle starcards vind je hier. Specifieke tweakers artwork gemaakt door Mabok (origineel logo door drogeworst).

http://i.imgur.com/JxPIpj1.png

DFM


DFM


DFM


DFM


DFM


DFM


Bengal Carrier


300i Cockpit


Orbital Station


Goss (Transmission)


Rihlah (Xi'an) (Transmission)


Terra (Transmission)

http://i.imgur.com/t7I1O3V.png


PAX Australia FPS Demo


Illfonic the FPS Team


Star Citizen Persistent Universe / Planetside Demo 720P HD - CitizenCon 2014 (onderdeel van de CitizenCon livestream, voor volledige livestream klik hier)


CitizenCon 2014: Foundry 42 Studio Update


CitizenCon 2014: Santa Monica Studio Update


CitizenCon 2014: BHVR Studio Update


CitizenCon 2014: Turbulent Studio Update


CitizenCon 2014: Austin Studio Update


Constellation Multi Crew Video - GamesCom Live Stream 2014


New Hangars Teaser - GamesCom Live Stream 2014


Murray Cup (Racing Video) - GamesCom Live Stream 2014


Inside CIG: Planetside Art Review


Arena Commander-PAX East and Beyond. Extra beelden van de DFM vanuit de CIG studio, voor de nieuwe beelden spoel door naar 23:14, daarvoor zijn oude beelden die ookal beschikbaar waren tijdens de livestream.


Inside Cloud Imperium Games: Asteroid Hangar and Room System


Inside Cloud Imperium Games: Moon Collider and Kythera AI


Studio Report: The Mining Colony


Inside Cloud Imperium Games: Orchestral Recording Session


Inside Cloud Imperium Games: Developing the HUD


Starmap Demo (WIP)


Cinematic trailer

http://i.imgur.com/DsjShL6.png


Officiele links
 • Roberts Space Industries - Officiele website.
 • Cloud Imperium Games - Developer website.
 • Ask a Developer - Elke Star Citizen ontwikkelaar besteedt een deel van zijn/haar tijd aan het beantwoorden van vragen van fans op het forum. Daardoor is deze sectie een geweldige bron van informatie over de ontwikkeling van de game.
 • Project Status: Overzichtelijke weergave van de status van de ontwikkeling van de game
Belangrijkste gameplay elementen:
Extra informatie
Tweakershttp://i.imgur.com/4O4aV1y.png

Mods en andere projecten gemaakt door fans.


Magazines / Videos
 • Disco Lando Humoristische, populaire video reeks met vragen voor Wingman's HangarMods/Games

http://i.imgur.com/IaxO59o.png

Android: Statinspect - Star Citizen (made by Warenwolf)
http://i.imgur.com/xXL4aBa.png

[Voor 255% gewijzigd door mac-rolec op 04-12-2014 23:53]

Star Citizen Corp: United Exploration Cartel || United Exploration Cartel website.


 • stealthgun
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 19-05 09:09
Members only: Tweakers Ingame
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

[Voor 255% gewijzigd door stealthgun op 24-11-2014 09:21]

Star Citizen Corp: United Exploration Cartel || United Exploration Cartel website.


 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Had inderdaad nog niks gehoord van mindcrash, maar nieuw topic is ook prima, moet wel even kijken of de mods het goed vinden. Als ik vanavond thuis ben wil ik er wel even naar kijken (even layout met mooie tabelletjes klussen ed, dit is nog wel heel beknopt).

[Voor 32% gewijzigd door mac-rolec op 07-09-2013 17:44]

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • chiIIed
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 07:15
Heujjj :) . Inderdaad even hopen dat de mods het prima vinden. Zal na het werk het een en ander aanpassen (linkjes fixen etc).

 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Contact gehad met een mod. De topics gaan waarschijnlijk samengevoegd worden, dus het is wel ok.

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • stealthgun
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 19-05 09:09
Heb de 2de post nu een tweaker ingame ding gemaakt :) nu kunnen we wat leven in dit topic brengen.
Zo kunnen we als het social deel online komt mischien wel een tweaker corp maken ofzo. Of teminste elkaar friend-listen (als daar behoefte aan is)

Star Citizen Corp: United Exploration Cartel || United Exploration Cartel website.


 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Ik heb al een mooiere layout voor de startpost. Anders moeten jullie even wachten met aanpassen tot ik die erin zet, dan kunnen jullie daarna er nog dingen aan toevoegen. :)

[Voor 4% gewijzigd door mac-rolec op 07-09-2013 19:16]

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • stealthgun
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 19-05 09:09
Kan het altijd weer terug draaien :) Weet je ook wanneer ze de 'merge' gaan doen?

Trouwens ze zetten nu alweer op 17% van de 19m pledge als dit zo doorgaat hebben ze straks echt ontzettend veel geld.

heb het nu ook werkend met mijn SLI setup (2x GTX 650 Ti Boost Superclocked) en mijn god wat loopt het nu soepel. Netjes 40 fps :)

Edit:
Nu ik die tweakers tabel aan het maken ben zie ik eigenlijk pas hoe orignial ik al wel niet was: backer 84116!

[Voor 81% gewijzigd door stealthgun op 07-09-2013 19:53]

Star Citizen Corp: United Exploration Cartel || United Exploration Cartel website.


 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
stealthgun schreef op zaterdag 07 september 2013 @ 19:18:
Kan het altijd weer terug draaien :) Weet je ook wanneer ze de 'merge' gaan doen?

Trouwens ze zetten nu alweer op 17% van de 19m pledge als dit zo doorgaat hebben ze straks echt ontzettend veel geld.

heb het nu ook werkend met mijn SLI setup (2x GTX 650 Ti Boost Superclocked) en mijn god wat loopt het nu soepel. Netjes 40 fps :)
Check je pm.

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • stealthgun
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 19-05 09:09
@mac-rolec: Done and replyed :)

Om mensen nog even jaloers te maken. Nu niet meer te krijgen:

[Voor 19% gewijzigd door stealthgun op 07-09-2013 20:02]

Star Citizen Corp: United Exploration Cartel || United Exploration Cartel website.


 • Alien B.O.B.
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 16-08-2021

Alien B.O.B.

kaas is lekker

Ik heb de bronze versie daarvan :) echt heel mooie dingen. Mooie TS trouwens al. Gaat wel snel met die stretch goals zo trouwens, nu al weer op 20%.

Peace is a lie, There is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, my chains are broken. The force shall free me


 • chiIIed
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 07:15
Ja, die ts gaat lekker snel. Stealth/Mac hebben er zin in :+

 • stealthgun
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 19-05 09:09
Het werd ook wel eens tijd, komen nu toch echt tastbare dingen dus is het wel eens handig om een 'echte' TS te hebben.

Is nu gewoon nog even wachten tot een mod de oude met de nieuwe samen voegt :) en dan is het hele plaatje weer compleet.

Star Citizen Corp: United Exploration Cartel || United Exploration Cartel website.


 • chiIIed
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 07:15
Stealthgun gefeliciteerd *O* HiepHiepHoera!

 • Ervig
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 09-01 10:56

Ervig

ervig#2891

Prima TS Hangar module draait op mijn laptop dus ik kan upgraden nog even uitstellen. Heb overigens een citizen card met handtekening van CR :-)! (Gamescom event)

Star Citizen Referral Code (5,000 UEC Free Signup Bonus) | Elite: Dangerous Thread


 • stealthgun
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 19-05 09:09
:) Zijn dus nog wel wat mensen met een Card :D Jammer dat niemand ze nu nog kan krijgen... maar nu wel tof om te laten zien.

Edit: Net besloten een eigen corp te maken :) die zich focused op Trading/Logistics en Escorts daarvan.
Zat een beetje te denken wat zou ik in het spel willen. Kwam tot de conclussie dat ik graag Trading met de daarbij behorende logistics wou doen. Maar dat alleen logistics (het vervoeren van schepen, gear of wat iemand ook maar zou willen) mij ook wel wat lijkt.

Daar hoort natuurlijk ook beveiliging :) stiekem hoop ik dan we straks een in-game browser krijgen zodat we bv adverts kunnen maken en dan mensen ons dan kunnen inhuren als ze iets vervoerd willen of een transport beveiligd willen hebben.

UTLC Is born... United Trading & Logistics Cartel...

[Voor 73% gewijzigd door stealthgun op 08-09-2013 17:01]

Star Citizen Corp: United Exploration Cartel || United Exploration Cartel website.


 • dahakon
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 04-08-2022
stealthgun schreef op zondag 08 september 2013 @ 15:36:
:) Zijn dus nog wel wat mensen met een Card :D Jammer dat niemand ze nu nog kan krijgen... maar nu wel tof om te laten zien.
Juist niet jammer. Het geeft de vroege backers juist een fysiek extraatje wat nog uniek is ook. Als de mensen die nu nog aan boord springen ook nog zo'n kaart zouden krijgen, gaat het alleen maar ten koste van de (emotionele) waarde.

 • Psyonara
 • Registratie: September 2007
 • Nu online
Ik ben ook een vroege backer heb alleen geen kaartje en hoewel het een leuk extraatje is/zou zijn, is het net meer dan dat.

 • stealthgun
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 19-05 09:09
Psyonara schreef op zondag 08 september 2013 @ 18:31:
Ik ben ook een vroege backer heb alleen geen kaartje en hoewel het een leuk extraatje is/zou zijn, is het net meer dan dat.
Je had 2 opties toen, eentje met eentje zonder :)

Star Citizen Corp: United Exploration Cartel || United Exploration Cartel website.


 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 30-05 09:16
stealthgun schreef op zondag 08 september 2013 @ 15:36:
UTLC Is born... United Trading & Logistics Cartel...
Interessant. :) Wil zelf ook focussen op Trade, heb daar ook de schepen voor momenteel. Escorts horen daar inderdaad bij. Hoewel we nog weinig weten over hoe corporations eruit gaan zien en hoe het allemaal werkt lijkt het me leuk om te joinen.

 • stealthgun
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 19-05 09:09
Snoz Lombardo schreef op zondag 08 september 2013 @ 19:44:
[...]

Interessant. :) Wil zelf ook focussen op Trade, heb daar ook de schepen voor momenteel. Escorts horen daar inderdaad bij. Hoewel we nog weinig weten over hoe corporations eruit gaan zien en hoe het allemaal werkt lijkt het me leuk om te joinen.
Bezig met de website ervan (rip van de RSI website zelf) zal er ook een join ding opmaken :)
Maar ja ik weet ook niet hoe guilds/corps eruit gaan zien... verwacht wel dat er dit soort dingen inkunnen.

Ik neem aan dat het toch wel zo'n realisme is dat beveiligings/logistics dingen nodig zijn voor sommige handelingen (zoals bv high-end shit verschepen)

Star Citizen Corp: United Exploration Cartel || United Exploration Cartel website.


 • Help!!!!
 • Registratie: Juli 1999
 • Niet online

Help!!!!

Mr Majestic

Topicstart is mooi en uitgebreid geworden ! d:)b _/-\o_

Hou zelf wel wat meer van een niet zwarte achtergrond want dat leest voor mij makkelijker. :o

PC Specs
Asus ROG Strix B650E-E | AMD 7700X | G-Skill 32GB DDR5 6000C30 M-die | 4090 FE | LG 38GN950-B 3840*1600p 160Hz | Corsair RM1000x Shift | WD Black SN850X 1TB M.2


 • stealthgun
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 19-05 09:09
...Hou zelf wel wat meer van een niet zwarte achtergrond want dat leest voor mij makkelijker. :o
Dat is gedaan omdat dat ook de kleuren van de website zijn, en zo alles er wat beter uitkomt.

Maar nog even en de frontpage kan ook niet meer om ons heen :) Topic begint toch echt te leven net als de tweakers ingame lijst.

[Voor 4% gewijzigd door stealthgun op 08-09-2013 21:25]

Star Citizen Corp: United Exploration Cartel || United Exploration Cartel website.


 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Help!!!! schreef op zondag 08 september 2013 @ 20:28:
Topicstart is mooi en uitgebreid geworden ! d:)b _/-\o_

Hou zelf wel wat meer van een niet zwarte achtergrond want dat leest voor mij makkelijker. :o
Iets prettiger kleurtje gedaan. :) Zwart is idd soms wat vermoeiend voor de ogen.

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Metalkai
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 11-01-2022
stealthgun schreef op zondag 08 september 2013 @ 15:36:
:

Daar hoort natuurlijk ook beveiliging :) stiekem hoop ik dan we straks een in-game browser krijgen zodat we bv adverts kunnen maken en dan mensen ons dan kunnen inhuren als ze iets vervoerd willen of een transport beveiligd willen hebben.
Dat zal inderdaad mogelijk zijn. Je zult op een soort van job-board missies voor andere mensen kunnen plaatsen. Dit kan van alles zijn, het vervoeren van materialen, het uitschakelen van een tegenstander, het beschermen van een cargo transport, en nog veel meer van dat soort dingen.

 • stealthgun
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 19-05 09:09
Omdat ik jarig was mezelf een freelancer kado gedaan...

Gelijk wat leuks mee geprobeerd...Van dichtbij:


Als de cargo-lift van de connie naar beneden kan weet ik alwel waarmee ik de hele dag zoet ben...

Star Citizen Corp: United Exploration Cartel || United Exploration Cartel website.


 • TepelStreeltje
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 11:59

TepelStreeltje

Fairytale gone bad...

Dan hier nog maar ff postje maken :)

Wat ik nog niet helemaal begrijp trouwens:
Je hebt de SP, die al fucking groot en lang is door de grote hoeveelheid cash. en daarnaast heb je dus sandbox galaxy, kan je die ook SP doen of moet je dan direct ergens server huren? Of worden die server tools vrijgegeven om je eigen servers te hosten??

 • chiIIed
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 07:15
De SP speel je binnen de PU. Eventueel in COOP met vriendjes. Hoe je de SP speelt heeft gevolgen in de PU. Dus stel dat je deserteert in de SP, heb je een leuk militaire scheepje (alles er op en eraan) maar ben je wel wanted bij de UEE.

Daarnaast krijg je idd servertools om zelf een server te hosten. Maar of je dan een mini PU kan hosten of dat het gelimiteerd is aan een paar gamemodes is nog niet zeker. Daarin zijn de devs nog vaag.

Edit: hai, lang niet gezien :9

[Voor 3% gewijzigd door chiIIed op 09-09-2013 02:07]


 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Volgens mij kan je wel de meeste content die beschikbaar is in de PU op je eigen server draaien. Het is alleen wel zo dat als je je eigen server host je niet gelinkt bent aan de centrale PU server, dus je hebt zeg maar geen progressie meer in de universe.

Ik denk niet dat je de hele sandbox off line kunt spelen, maar ben ik niet zeker van.

[Voor 23% gewijzigd door mac-rolec op 09-09-2013 11:00]

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • stealthgun
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 19-05 09:09
Volgens mij kan je al niet eens offline spelen, de SP speelt zich af in de PU maar je hebt dan bv geen interactie met andere spelers maar je kan ze wel voorbij zien vliegen (je bent bv niet te targetten etc) en je kan (neem ik aan) ook geen PU aankopen doen dus je zit een beetje in je eigen instance.

Je zou zelf een sandbox server kunnen maken maar ik denk niet dat daar veel NPC's inzitten... Ook vraag ik me af hoe groot alles dan is op je eigen server mag toch aannemen dat de hele PU ontzetten veel GB zal zijn,

Maar alles is speculatie natuurlijk op dit moment :)

Star Citizen Corp: United Exploration Cartel || United Exploration Cartel website.


 • Metalkai
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 11-01-2022
Je kan SQ42 zeker wel offline spelen (tenminste, dat is tot nu toe nog steeds het plan). Wanneer je echter offline speelt, zal je je character niet over kunnen zetten naar de PU. Het hosten van je eigen PU server is nog steeds onduidelijk, maar het plan was dat het net zo zou werken als de officiele PU, al dan niet met wat limieten voor hoeveel spelers, hoeveel systemen, en waarschijnlijk minder updates.

 • TepelStreeltje
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 11:59

TepelStreeltje

Fairytale gone bad...

Maar dan is het dus eigenlijk meer een soort van MMORPG... vraag me wel beetje af hoe ze dat vol willen gaan houden. duizenden (miljoenen? :P ) spelers in zelfde universe. Ze willen het niet zo groot als EVE maken toch? Gaan ze met de centen ook echt niet redden. (zonder monthly fee)

offtopic:
sup chilled! goeie ouwe BF:BC2 tijd :D volgens mij heb je me ook op steam gevonden

[Voor 16% gewijzigd door TepelStreeltje op 09-09-2013 12:02]


 • Metalkai
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 11-01-2022
Het idee is dat NPCs spelers zullen vervangen wanneer ze niet aanwezig zijn. Zeg dat het spel 2miljoen 'inwoners' heeft. Daarvan kunnen er 1miljoen spelers zijn, maar het kunnen er ook maar 10 zijn. In elk geval blijven er 2miljoen 'inwoners', want hoe meer spelers, hoe minder NPCs. En andersom.

 • Sorki
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 20-05 22:20

Sorki

world wide wubbish

Ha prachtig nieuwe TS, bedankt!

Sorki#2242


 • chiIIed
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 07:15
TepelStreeltje schreef op maandag 09 september 2013 @ 12:01:
Maar dan is het dus eigenlijk meer een soort van MMORPG... vraag me wel beetje af hoe ze dat vol willen gaan houden. duizenden (miljoenen? :P ) spelers in zelfde universe. Ze willen het niet zo groot als EVE maken toch? Gaan ze met de centen ook echt niet redden. (zonder monthly fee)

offtopic:
sup chilled! goeie ouwe BF:BC2 tijd :D volgens mij heb je me ook op steam gevonden
https://robertsspaceindus...gle-Player-And-Instancing

Zo willen ze dat doen. Moet je maar even lezen wordt alles goed uitgelegd.

offtopic:
Had iemand nodig en toen zag ik jou ineens staan. Gelijk maar geadd :P


Edittje: Wou de cutlass gaan kopen. Is de Digital Pirate (cutlass + game) alleen beschikbaar voor original (ben zelf veteran) backers. Heb er maar even een ticket over gemaakt. Het is niet alsof er iets exclusiefs inzit :P

[Voor 12% gewijzigd door chiIIed op 09-09-2013 12:57]


 • stealthgun
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 19-05 09:09
chiIIed schreef op maandag 09 september 2013 @ 12:54:
[...]


https://robertsspaceindus...gle-Player-And-Instancing

Zo willen ze dat doen. Moet je maar even lezen wordt alles goed uitgelegd.

offtopic:
Had iemand nodig en toen zag ik jou ineens staan. Gelijk maar geadd :P


Edittje: Wou de cutlass gaan kopen. Is de Digital Pirate (cutlass + game) alleen beschikbaar voor original (ben zelf veteran) backers. Heb er maar even een ticket over gemaakt. Het is niet alsof er iets exclusiefs inzit :P
Ik zag je forum post, omdat ik zelf wel original ben ging ik je link bekijken en ik zag alles gewoon prima :)
Hoop voor je dat het gaat lukken, maar waarom neem je anders niet gewoon het schip los?

Star Citizen Corp: United Exploration Cartel || United Exploration Cartel website.


 • chiIIed
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 07:15
Niet genoeg $$ voor. Als ik mijn huidige stuff smelt hoef ik nog maar $50 bij te lappen. Scheelt toch weer $50 dollar. En die aurora LX is echt niet boeiend hoor :9

 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
chiIIed schreef op maandag 09 september 2013 @ 13:48:
En die aurora LX is echt niet boeiend hoor :9
Ho eens even, niet spotten met de Aurora. :P

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • pirke
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 16:00
Precies, die Aurora is een sweet looking piece of space junk (positief bedoelt) waarmee je de basis legt voor je hele emperium!

De reden dat ik niet meer gepledged heb is omdat ik in game graag dingen wil unlocken, en dat betekent lekker met een Aurora beginnen dus.

[Voor 35% gewijzigd door pirke op 09-09-2013 15:26]

De Belangrijkste Toespraak Die Je Ooit Zal Horen


 • Sapstengel
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 21-11-2022

Sapstengel

Meer Sap dan Stengel

Zo denk ik er ook over...nu maar hopen dat de Freelancer geen varianten krijgt die mij over de streep trekken...

Beetje snoezelig, maar agressief | PSN: SAPJE | WoT: Dutch_Monkey_Killer | MWO: Sapstengel - Geen mens is zo slim om zijn eigen domheid te bevatten.


 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 30-05 09:16
* Snoz Lombardo wacht op definitieve specs & design van de MISC Starfarer

Heb 'm al besteld maar ben toch wel erg benieuwd hoe hij er uiteindelijk uit gaat zien. En hoe hij staat in m'n hangar, dat ding is echt huge. Zit tussen Constellation en Idris in qua grootte. _/-\o_

 • stealthgun
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 19-05 09:09
Snoz Lombardo schreef op maandag 09 september 2013 @ 15:56:
* Snoz Lombardo wacht op definitieve specs & design van de MISC Starfarer

Heb 'm al besteld maar ben toch wel erg benieuwd hoe hij er uiteindelijk uit gaat zien. En hoe hij staat in m'n hangar, dat ding is echt huge. Zit tussen Constellation en Idris in qua grootte. _/-\o_
Ja ziet wel tof uit maar het enige nadeel is dat die alleen maar fuel (mogelijk liquids) mee kan nemen. Opzich handig om te hebben als guild/trader maar vindt het jammer dat die zo gelimiteerd is.

Al zou het wel leuk zijn als bv andere cargo ships weer geen liquids mee kunnen nemen in bulk.

Trouwens hoe heb je hem al besteld? ik kan hem nergens vinden niet onder Orignal of een New backer pledge (of los)

[Voor 7% gewijzigd door stealthgun op 09-09-2013 16:24]

Star Citizen Corp: United Exploration Cartel || United Exploration Cartel website.


 • chiIIed
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 07:15
Was een tijdelijke actie. Met de launch van de nieuwe site kon je bepaalde ships weer kopen. Oa 350r, Aurora LX en de starfarer.

 • stealthgun
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 19-05 09:09
Ahh :) dat verklaard het.

Star Citizen Corp: United Exploration Cartel || United Exploration Cartel website.


 • Metalkai
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 11-01-2022
Er bestaat een kans dat je de Starfarer kan upgraden zodat het ook vaste materialen mee kan nemen, er is in ieder geval over gesproken. Of het ook echt mogelijk gaat zijn is nog maar de vraag.

 • tha_crazy
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 14:49

tha_crazy

Mafketel

Deze game trouwens ook gebacked, maar is een beetje in de achtergrond geraakt.
Maar is er nu al wat speelbaar, want zie her en der al screenshots voorbij komen.

Kan iemand me vluchtig bijpraten of is het ergens vluchtig te lezne?

 • Metalkai
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 11-01-2022
tha_crazy schreef op maandag 09 september 2013 @ 16:28:
Deze game trouwens ook gebacked, maar is een beetje in de achtergrond geraakt.
Maar is er nu al wat speelbaar, want zie her en der al screenshots voorbij komen.

Kan iemand me vluchtig bijpraten of is het ergens vluchtig te lezne?
Speelbaar is een groot woord. Er is nu alleen de Hangar Module te downloaden, dat is gewoon een hangar waar jouw pledge schepen in staan, en ze dus van binnen en buiten kunt bekijken.

 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 30-05 09:16
Het voorlopige ontwerp ziet eruit alsof de cargo containers verwisselbaar zijn, maar dat blijft afwachten inderdaad. Een leuke feature wordt ook om als tanker te fungeren tijdens een battle. Andere schepen kunnen dus docken aan de Starfarer en zo bijtanken.

Op deze Wiki-pagina staat ook nog een leuke (maar onbevestigde) optie: de mogelijkheid om kleine schepen in z'n ruim te dragen.

 • Help!!!!
 • Registratie: Juli 1999
 • Niet online

Help!!!!

Mr Majestic

Mmmm, wilde de Hangar module proberen maar het lukt helaas niet om in te loggen... :'(

Hij geeft dan "sign in failed" terwijl ik wel gewoon op de website kan inloggen.... :?

Mmm gelukt door installer als Admin te runnen :X

[Voor 12% gewijzigd door Help!!!! op 09-09-2013 18:29]

PC Specs
Asus ROG Strix B650E-E | AMD 7700X | G-Skill 32GB DDR5 6000C30 M-die | 4090 FE | LG 38GN950-B 3840*1600p 160Hz | Corsair RM1000x Shift | WD Black SN850X 1TB M.2


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43

psychoclown

Back in black

Titelfix

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • stealthgun
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 19-05 09:09
Ben benieuwd wat ze deze week gaan updaten :) ze hebben nog 1 of 2 patches beloofd voor de Hangar Mod voordat de nieuwe Hangar Mod Rev online komt.

Met de opmerking dat je nu om de 2 a 3 dagen een patch kan verwachten (ref: YouTube: Wingman's Hangar ep037 . September 6, 2013 35:05min)

En ze gaan hun fora nogal onder handen nemen had gelezen dat ze deze week een nieuwe zoek functie die werkt online brengen. Kan dit niet meer vinden vanwege een zoekfuntie die niet werkt -.-...

Star Citizen Corp: United Exploration Cartel || United Exploration Cartel website.


 • Dalrok
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 24-04 19:18
Mooie openingspost! Goed werk.

Je kan ook via Google zoeken binnen het SC forum trouwens. Type de volgende regel in Google met je zoekwoord erachter en je kunt vinden:
site:https://forums.robertsspaceindustries.com/

In combinatie met de searchtools om resultaten te beperken van bijvoorbeeld 1 week werkt dit best goed.

Mind over matter: If you don't mind it, it won't matter


 • chiIIed
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 07:15
Greetings,

At this time, we have not been provided any information that suggests that this package will be available to anyone except original backers. If you have any other questions or concerns, please let us know.

Regards,
Miles H.
Cloud Imperium Support

Meh..

 • AndrewBourgeois
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 31-05 13:00
over wat hebben ze het?

 • Njay
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 05:42
Net ook maar een pledge gedaan en gelijk ff in de hanger gekeken ..

ik zeg bring it on

Welke joystick zouden jullie adviseren?

En gaan jullie net zoals zeker weten de consumer oculus halen als deze uitkomt voor gebruik met SC?

PSN: NjayNL | Star Citizen Referal code | Oculus Quest


 • Metalkai
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 11-01-2022
Ik vermoed dat het over de Pirate Package gaat.
Njay schreef op dinsdag 10 september 2013 @ 09:08:
Net ook maar een pledge gedaan en gelijk ff in de hanger gekeken ..

ik zeg bring it on

Welke joystick zouden jullie adviseren?

En gaan jullie net zoals zeker weten de consumer oculus halen als deze uitkomt voor gebruik met SC?
Ik heb het zelf niet, maar de Saitek X52Pro wordt door veel mensen aangeraden. Ikzelf heb een thrustmaster t.16000m waar ik ook zeer tevreden over ben. Het heeft wat minder functies dan andere sticks, maar het is zeer accuraat, wat voor mij toch ook erg belangrijk is.

De Rift is voor mij nog een beetje afwachten. Wat zal de prijs zijn? Zal mijn computer het aan kunnen? Kan je er lang achter elkaar mee spelen? Voegt het daadwerkelijk iets toe?
Zodra ik de antwoorden op die vragen weet, zal ik kunnen zeggen of ik er 1 aanschaf of niet.

 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Njay schreef op dinsdag 10 september 2013 @ 09:08:
Welke joystick zouden jullie adviseren?
Wat is je budget? Saitek is inderdaad sowieso goed spul. Als je wat goedkoper zoekt, dit is een goede basis joystick voor weinig geld:

http://tweakers.net/price...itech-extreme-3d-pro.html

Ik ben bang dat de Rift stevig aan de prijs gaat zijn zodra die uit komt. Maar lijkt me wel erg vet om te hebben.

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • TNJ
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 27-05 20:42

TNJ

Frugalite

Njay schreef op dinsdag 10 september 2013 @ 09:08:
Welke joystick zouden jullie adviseren?

En gaan jullie net zoals zeker weten de consumer oculus halen als deze uitkomt voor gebruik met SC?
Voor m'n IL2/DCS 'habbit' heb ik al TM HOTAS spul, maar voor SC zou ik nog een T16000M overwegen, voor de laterale verplaatsingen.

Ik heb de OR devkit en voor vliegen/racen en ander cockpit werk zal ik zeker de consumer versie kopen. Voor het FPS gedeelte, zoals 'boarding' en 'planetside', zal ik afwachten hoezeer de verbeteringen in de hardware de VR-sickness gaat wegnemen.

 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Heb jij ookal de HD devkit? Die was getest voor de nieuwe game Eve Valkyrie (nieuwe space dogfight game in de EVE universe) tijdens Gamescon. Waren mensen wel heel lyrisch over.

http://www.destructoid.co...-at-gamescom-260590.phtml

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Njay
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 05:42
Thanks peeps voor het advies in sticks :)

PSN: NjayNL | Star Citizen Referal code | Oculus Quest


 • Metalkai
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 11-01-2022
De officiele forums zijn geupdate. Moet zeggen dat het er netjes uit ziet. En we kunnen nu eindelijk private messages sturen :P

 • TNJ
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 27-05 20:42

TNJ

Frugalite

Nope, ik ben geen "dev", en die is vlgs mij enkel beschikbaar (bruikleen?) voor devs die al een goeie indruk hebben achtergelaten, zoals CCP met hun E.V.E. Valkyrie.
Metalkai schreef op dinsdag 10 september 2013 @ 11:38:
De officiele forums zijn geupdate. Moet zeggen dat het er netjes uit ziet. En we kunnen nu eindelijk private messages sturen :P
Eindelijk! Werkt de search weer? Was dat ff Kompleet Uitermate Teleurstellend, dat je niet kon zoeken.

[Voor 36% gewijzigd door TNJ op 10-09-2013 12:14]


 • Omega Supreme
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 12:35

Omega Supreme

The God of Death

Gisterenavond even in mijn freelancer rondgelopen. Ziet er mooi uit, maar meer kan je er eigenlijk nog niet van zeggen.

It's hard to light a candle, easy to curse the dark instead. This moment the dawn of humanity, last ride of the day"


 • chiIIed
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 07:15
De Digital Pirate en dat die niet beschikbaar is voor veteran/new backers.

 • Metalkai
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 11-01-2022
Ik kreeg een paar dagen geleden een mail van CIG over de mogelijkheid om mijn citizen card te upgraden naar mijn current pledge level. Meteen mijzelf er maar voor opgegeven. Heeft iemand anders deze mail ook gehad en een upgrade besteld?

 • Omega Supreme
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 12:35

Omega Supreme

The God of Death

Ik heb mijn citizenscard nooit gekregen omdat ik tijdelijk geen toegang had tot de e-mail waar de herinnering heen gezonden is. Ik vraag mij af of ik die nog kan krijgen ...

Zit er over te denken om Rear Admiral - LTi aan te schaffen. Ik neem aan dat deze erbij komt, krijg ik dan dubbele items naast mijn huidige Freelancer - LTI of vervangt deze mijn freelancer en moet ik er dan los een freelancer bij kopen?

En weet iemand al wat je extra krijgt met je golden ticket?

https://robertsspaceindus...tizens/Citizen_0x00001101

[Voor 15% gewijzigd door Omega Supreme op 10-09-2013 13:22]

It's hard to light a candle, easy to curse the dark instead. This moment the dawn of humanity, last ride of the day"


 • Bazvv
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 01-06 15:41
Op de beginpagina van de website staat een geld counter en een 'reserve your alpha slot' knop.
Als ik op deze knop druk dan ga ik naar de pledge pagina waar ik zaken aan kan schaffen.

Maar voor zover ik heb begrepen krijg je alpha toegang bij een bepaald bedrag wat je hebt gepledged.
Nu heb ik een rear admiral pakket dus ik zou genoeg moeten heben gepledged.

Zien jullie die knop ook en zo ja heb ik dan al een alpha slot gereserveerd?

Edit@hieronder:

Bedankt voor jullie antwoord :)

[Voor 5% gewijzigd door Bazvv op 10-09-2013 13:29]


 • chiIIed
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 07:15
Bazvv schreef op dinsdag 10 september 2013 @ 13:24:
Op de beginpagina van de website staat een geld counter en een 'reserve your alpha slot' knop.
Als ik op deze knop druk dan ga ik naar de pledge pagina waar ik zaken aan kan schaffen.

Maar voor zover ik heb begrepen krijg je alpha toegang bij een bepaald bedrag wat je hebt gepledged.
Nu heb ik een rear admiral pakket dus ik zou genoeg moeten heben gepledged.

Zien jullie die knop ook en zo ja heb ik dan al een alpha slot gereserveerd?
Ja & ja.

Bij je hangar, onder my rsi, kan je bekijken wat er allemaal in je read admiral pakket zit.

[Voor 7% gewijzigd door chiIIed op 10-09-2013 13:27]


 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Met Rear Admiral heb je zeker alpha/beta toegang. Ik zie die knop ook, is gewoon standaard.

Ik heb ook nog zo'n golden ticket, maar nog niks gehoord over wat je ervoor krijgt.

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Metalkai
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 11-01-2022
Het enige wat ik tot nu toe gehoord heb over de golden ticket is een speciale decal voor op je schip, en een klein goodie pakket. Wat dat pakket is, who knows.

 • Omega Supreme
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 12:35

Omega Supreme

The God of Death

Pfft ik heb het gewoon even gedaan. Er staat nu een Constellation naast mijn Freelancer in de Hangar :D

It's hard to light a candle, easy to curse the dark instead. This moment the dawn of humanity, last ride of the day"


 • Metalkai
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 11-01-2022
Good job! You make the UEE proud!

 • HenkdeV
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 23-05 22:33
Nice, mooi schip! Ben zeer benieuwd naar de Connie varianten, al ben ik bang dat ik dan 2 verschillende Connies zal hebben als die heel erg verschillen van elkaar. :7

 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Omega Supreme schreef op dinsdag 10 september 2013 @ 13:35:
Pfft ik heb het gewoon even gedaan. Er staat nu een Constellation naast mijn Freelancer in de Hangar :D
Je kan overigens wel gewoon meerdere paketten kopen (je hoeft niet alleen maar addons te kopen). De items worden dan gewoon samengevoegd. Je bezit dan alleen niet meerdere kopieen van de game.

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • HenkdeV
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 23-05 22:33
Trouwens, in de openingspost staat het oude promofilmpje. Er is sinds afgelopen week een geüpdate versie met meer informatie en meer recente beelden.

Kan iemand van de thread auteurs het youtube filmpje vervangen met deze?

[Voor 3% gewijzigd door HenkdeV op 10-09-2013 13:49]


 • chiIIed
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 07:15
Done.

 • Omega Supreme
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 12:35

Omega Supreme

The God of Death

mac-rolec schreef op dinsdag 10 september 2013 @ 13:41:
[...]
Je kan overigens wel gewoon meerdere paketten kopen (je hoeft niet alleen maar addons te kopen). De items worden dan gewoon samengevoegd. Je bezit dan alleen niet meerdere kopieen van de game.
Heb ik gemerkt, ik heb het Rear Admiral LTI en Freelancer LTI paket gekocht en die zijn netjes samengevoegd.

Meteen even alha access knopje geklikt, laatste keer dat ik een space sim speelde was WC Prophecy, die downloadable uitbreiding. Iedere week hopen dat het goed ging. Ik ben die downloads al lang kwijt dus heb nu alleen nog basis prophecy :-)

It's hard to light a candle, easy to curse the dark instead. This moment the dawn of humanity, last ride of the day"


 • Ervig
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 09-01 10:56

Ervig

ervig#2891

chiIIed schreef op dinsdag 10 september 2013 @ 01:49:
Greetings,

At this time, we have not been provided any information that suggests that this package will be available to anyone except original backers. If you have any other questions or concerns, please let us know.

Regards,
Miles H.
Cloud Imperium Support

Meh..
Als je hem wilt hebben stuur maar een pm'tje en wil ik hem wel voor je aanschaffen. Wel alleen met vooruitbetaling (gewoon bank) en hou rekening met dat ik hem na aanschaf pas na 24 uur kan giften (voor zover ik weet). Kosten +/- €83 volgens google (+ Paypal fees?)
Digital Pirate - LTI

Avast! Live outside the law with the Pirate package, featuring a fearsome Cutlass fighter and an array of pirate-themed extras. Become the scourge of the spacelanes as you make your living picking off transports and shipping contraband.
$110.00 USD

This Package Contains:
Drake Interplanetary Cutlass (Ship), Starting Hangar: Business (temporary), Tractor Beam, Docking Collar, Skull and Crossbones Skin, Beta Access, Alpha Access, Lifetime Insurance, Starting Money: 2,000 UEC, Digital Game Soundtrack, Digital Star Map, Squadron 42 Digital Download, Star Citizen, Digital Download, Digital Star Citizen Manual

Star Citizen Referral Code (5,000 UEC Free Signup Bonus) | Elite: Dangerous Thread


 • chiIIed
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 07:15
Ervig schreef op dinsdag 10 september 2013 @ 13:55:
[...]


Als je hem wilt hebben stuur maar een pm'tje en wil ik hem wel voor je aanschaffen. Wel alleen met vooruitbetaling (gewoon bank) en hou rekening met dat ik hem na aanschaf pas na 24 uur kan giften (voor zover ik weet). Kosten +/- €83 volgens google (+ Paypal fees?)


[...]
Bedankt voor het aanbod :)
Maar het hele doel van dat was zodat ik mijn advanced starter package samen met een paar skins kon smelten. Zodat ik nog maar $50 hoef bij te betalen. Anders had ik allang die Pirate Pack gekocht :p

 • Ervig
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 09-01 10:56

Ervig

ervig#2891

Kan ik wellicht bij helpen, ik pm wel even. (ik kan evt jouw pledges twv het bedrag van de pirate pack melten en hem daarna opsturen).

[Voor 51% gewijzigd door Ervig op 10-09-2013 14:26]

Star Citizen Referral Code (5,000 UEC Free Signup Bonus) | Elite: Dangerous Thread


 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Omega Supreme schreef op dinsdag 10 september 2013 @ 13:50:
[...]

Heb ik gemerkt, ik heb het Rear Admiral LTI en Freelancer LTI paket gekocht en die zijn netjes samengevoegd.

Meteen even alha access knopje geklikt, laatste keer dat ik een space sim speelde was WC Prophecy, die downloadable uitbreiding. Iedere week hopen dat het goed ging. Ik ben die downloads al lang kwijt dus heb nu alleen nog basis prophecy :-)
WC Prophecy heb ik ook nog liggen ergens, 3 of 4 cd-roms. Good ol days. Maar alpha access heb je sowieso al met die pakketten, hoef je niet nog een knopje voor aan te klikken.

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • dahakon
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 04-08-2022
Omega Supreme schreef op dinsdag 10 september 2013 @ 13:50:
laatste keer dat ik een space sim speelde was WC Prophecy, die downloadable uitbreiding. Iedere week hopen dat het goed ging. Ik ben die downloads al lang kwijt dus heb nu alleen nog basis prophecy :-)
Psst

 • nero355
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 14:35

nero355

ph34r my [WCG] Cows :P

mac-rolec schreef op dinsdag 10 september 2013 @ 09:35:
Wat is je budget? Saitek is inderdaad sowieso goed spul. Als je wat goedkoper zoekt, dit is een goede basis joystick voor weinig geld:

http://tweakers.net/price...itech-extreme-3d-pro.html
Zowel bij mij als bij een aantal fanatieke BF2 spelers kreeg deze joystick al heel gauw een irritante speling op een van de assen dus ik kan hem niet echt aanraden, tenzij Logitech ondertussen het een en ander heeft veranderd :)

Ik heb nu deze gekocht : pricewatch: Thrustmaster T-Flight Hotas X Zwart, PC, PlayStation 3

Maar daarmee kan ik bij een aantal games weer niet de gevoeligheid laag genoeg zetten dus moet je er heel langzaam mee bewegen ... een beetje het verschil tussen 800 dpi en 2000 dpi bij muizen zeg maar, waarbij de Logitech 800 dpi is en de Thrustmaster 2000 dpi.

Ik hoop dan ook dat het bij Star Citizen allemaal goed werkt straks anders moet ik weer op zoek naar iets anders :+

|| DPC GoT WhatPulse Team :) || Pi-Hole : Geen advertenties meer voor je hele netwerk! >:) ||


 • chiIIed
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 07:15
Zo had gereageerd op dat ticket. Nu al weer antwoord gekregen, gaat wel lekker snel moet ik zeggen.
Helaas is het antwoord dan weer 8)7


The Digital Pirate Package is only available to Original Backers. Your account has Veteran Backer status, which is why you cannot access the package. If you have any other questions or concerns, please let us know.

Regards,
Miles H.
Cloud Imperium Support

No shit :X
Gelijk maar weer terug gemailed.

[Voor 3% gewijzigd door chiIIed op 10-09-2013 18:57]


 • dahakon
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 04-08-2022
Optie is natuurlijk kijken of je iemand goed genoeg kent die Original Backer is, om het voor je aan te schaffen en dan als gift door te spelen.

 • chiIIed
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 07:15
dahakon schreef op dinsdag 10 september 2013 @ 19:01:
Optie is natuurlijk kijken of je iemand goed genoeg kent die Original Backer is, om het voor je aan te schaffen en dan als gift door te spelen.
Dat is al geregeld. Maar er zullen vast meer zijn die in het zelfde schuitje zitten. Wil gewoon een duidelijk antwoord waarom Digital Pirate niet beschikbaar is voor niet original backers.

 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
nero355 schreef op dinsdag 10 september 2013 @ 18:39:
[...]

Zowel bij mij als bij een aantal fanatieke BF2 spelers kreeg deze joystick al heel gauw een irritante speling op een van de assen dus ik kan hem niet echt aanraden, tenzij Logitech ondertussen het een en ander heeft veranderd :)
Ik heb hem behoorlijk lang gehad, zelf nooit last van gehad.

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • pirke
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 16:00
Njay schreef op dinsdag 10 september 2013 @ 09:08:
Welke joystick zouden jullie adviseren?
Ik heb zelf nog een antieke MS Sidewinder Force Feedback 2. Dat ding is niet stuk te krijgen, ligt heerlijk in de hand en geeft nog feedback ook :) Wel wat weinig knopjes ( 8 ) vergeleken met de joysticks van tegenwoordig.

De Belangrijkste Toespraak Die Je Ooit Zal Horen


 • stealthgun
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 19-05 09:09
chiIIed schreef op dinsdag 10 september 2013 @ 19:04:
[...]


Dat is al geregeld. Maar er zullen vast meer zijn die in het zelfde schuitje zitten. Wil gewoon een duidelijk antwoord waarom Digital Pirate niet beschikbaar is voor niet original backers.
Ik denk dat je veteran bedoeld... want ik ben original en ik heb hem gewoon hoor :)

https://robertsspaceindus...ore/58-digital-pirate-lti a $110

[Voor 8% gewijzigd door stealthgun op 10-09-2013 19:32]

Star Citizen Corp: United Exploration Cartel || United Exploration Cartel website.


 • chiIIed
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 07:15
stealthgun schreef op dinsdag 10 september 2013 @ 19:31:
[...]


Ik denk dat je veteran bedoeld... want ik ben original en ik heb hem gewoon hoor :)

https://robertsspaceindus...ore/58-digital-pirate-lti a $110
chiIIed schreef op dinsdag 10 september 2013 @ 19:04:
[...]


Dat is al geregeld. Maar er zullen vast meer zijn die in het zelfde schuitje zitten. Wil gewoon een duidelijk antwoord waarom Digital Pirate niet beschikbaar is voor niet-original backers.
:)
Misschien als ik er een verbindingsstreepje tussen had gezet was het duidelijker. Dus bij deze :P

[Voor 7% gewijzigd door chiIIed op 10-09-2013 19:35]


 • stealthgun
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 19-05 09:09
MIjn fout :) maar was het niet een kickstarter only pledge?

Star Citizen Corp: United Exploration Cartel || United Exploration Cartel website.


 • chiIIed
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 07:15
Weet ik niet. Lijkt me niet want original backers kunnen het nog steeds halen. Maar veteran niet daarom probeer ik nu ook te achterhalen waarom het niet beschikbaar is. Vind het gewoon beetje krom.

[Voor 40% gewijzigd door chiIIed op 10-09-2013 19:37]


 • stealthgun
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 19-05 09:09
Zover ik weet was het alleen beschikbaar op kickstarter... toen ze naar de nieuwe website gingen is deze vervallen.

Veteran pledges waren na kickstarter maar met de oude website.
Daarna hebben ze ooit eens dat stop gezet omdat ze toen konden zien wie wanneer had gepledges (geloof ik).

Denk dat dit het verklaard.

Star Citizen Corp: United Exploration Cartel || United Exploration Cartel website.


 • dahakon
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 04-08-2022
Pirate Package is geen Kickstarter-only package. De Original Backers van de orginele site kunnen hem ook gewoon bestellen.

Er was 1 Kickstarter-only item, die later alsnog beschikbaar is gekomen op de normale site en dat is de 'Shut up and take my money' skin.

 • stealthgun
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 19-05 09:09
dahakon schreef op dinsdag 10 september 2013 @ 19:45:
Pirate Package is geen Kickstarter-only package. De Original Backers van de orginele site kunnen hem ook gewoon bestellen.

Er was 1 Kickstarter-only item, die later alsnog beschikbaar is gekomen op de normale site en dat is de 'Shut up and take my money' skin.
Ze zijn er dan toch mee gestopt toen kickstarter ophield, de site heeft toen idd nog even door gedraaid.
Denk toch dat alleen in de 'original' tijds periode deze pledge beschikbaar was. En een verteran deze pledge nooit heeft kunnen bemachtingen (zonder gifting).

Kan er trouwens zeer weinig info over vinden op hun site of uberhaubt.

[Voor 5% gewijzigd door stealthgun op 10-09-2013 19:54]

Star Citizen Corp: United Exploration Cartel || United Exploration Cartel website.


 • dahakon
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 04-08-2022
Bedenk dat de Kickstarter pas ruim een week na de orginele campagne is opgezet. Men heeft toen ook besloten om de crowdfunding op de orginele site te verlengen, om op dezelfde dat te laten eindigen als die van de kickstarter. Dat zou een paar uur later zijn dan de kickstarter ophield. Als gevolg van extreme drukte op de officiele site de laatste dag, heeft men toen nog een grace-periode van een aantal dagen ingesteld, zodat mensen die graag wilden, alsnog konden backen als Original Backer.

Al met al is er veel chaos geweest in die ~40 dagen. Ook een en al groot feest natuurlijk, toen duidelijk was dat er meer dan genoeg geld binnen was gekomen.

 • chiIIed
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 07:15
Lekker snel antwoord gekregen. d:)b

There is no specific reason. Original backers have access to items, packages, and other things based on their original purchase date. It is simply a reward for pledging before everyone else.

Regards,
Miles H.
Cloud Imperium Support

Denk dat dit het beste is wat ik uit deze meneer kan krijgen. Jammer, dan maar iemand aanspreken.

 • _Dune_
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 16:53

_Dune_

Moderator Harde Waren

RAID is geen BACKUP

chiIIed schreef op dinsdag 10 september 2013 @ 20:26:
Lekker snel antwoord gekregen. d:)b

There is no specific reason. Original backers have access to items, packages, and other things based on their original purchase date. It is simply a reward for pledging before everyone else.

Regards,
Miles H.
Cloud Imperium Support

Denk dat dit het beste is wat ik uit deze meneer kan krijgen. Jammer, dan maar iemand aanspreken.
Ik vraag mij af, wat wil je nu verder weten? Het is toch duidelijk, wat het antwoord weergeeft? Het is een package voor mensen die het vroegst er bij waren... Er zullen in de toekomst nog wel meer aanbiedingen komen.

Sinds 1999@Tweakers | Bij IT-ers gaat alles automatisch, maar niets vanzelf. | https://www.go-euc.com/


 • chiIIed
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 07:15
Niks? Heb mijn vragen gesteld en ben tevreden met het antwoord. Met het aanspreken bedoel ik een original backer die het eventueel voor mij wou fixen.

Maar daarom kan ik het nog wel jammer vinden dat het mogelijk niet beschikbaar wordt, toch?

[Voor 24% gewijzigd door chiIIed op 10-09-2013 20:35]


 • Forced
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 28-12-2020
Gaat er nog een Corp/Guild opgezet worden vanuit tweakers ?
Ben namelijk nog op zoek naar een Corp/Guild.
Pagina: 1 2 3 ... 100 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee