Toon posts:

[PC] Star Citizen - Deel 4 Vorige deelOverzicht

Pagina: 1 2 3 ... 101 Laatste
Acties:
 • 167.264 views

Acties:
 • +14Henk 'm!

 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Mede-auteurs:
 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 14:38

Case_C

 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 26-05 16:21

Facerafter

Developer: Cloud Imperium Games (CIG)
Publisher: De Community!
Genre: Space Simulation, FPS, Multiplayer & Singleplayer
Releasedate: 2016 (backers kunnen al eerder met modules aan de slag: Releaseschema)
Official Site: Roberts Space Industries
Status: Project Status


Tweakers Multiplayer
Steam groep: SC-GOT
DISCORD: Gathering of Tweakers
Teamspeak: ts.mattie-systems.nl
wachtwoord Star-Citizen Group: gotinc

Star Citizen laat zich door de complexiteit moeilijk in het kort uitleggen. Voor de nieuwkomers die dit topic hebben gevonden is er hier een goede TL;DR Daarnaast gaat dit filmpje ook aardig in op de content en scope van de game.

Star Citizen is in ontwikkeling sinds 2012, maar pas begin 2014 zijn er grotere studio's opgezet. Vanaf dat moment is de ontwikkeling van de game in een hogere versnelling gegaan. Echter tegelijkertijd is de scope ook dermate gegroeid. In eerste instantie zou SC enkel een Single-Player campaign omvatten, dit is door de funding echter uitgegroeid tot het meest ambitieuze crowdfunded project ooit. Momenteel ligt de scope op een universum van ~100 semi-handcrafted systems waarin de spelers een kleine 10% omvatten van de totale populatie. Daarnaast is er nog steeds een singplayer in ontwikkeling genaamd Squadron 42. Dit deel van het spel heeft een vermoedelijke releasedate in Q3/Q4 2016.
(uitstel voorbehouden, want daar zijn ze behoorlijk goed in bij CIG)

http://static.tweakers.net/ext/f/XszkanqbkjrROOgl8YFOb5zs/full.pnghttp://static.tweakers.net/ext/f/DmGQ7ooI54btSuV70NMRAqmO/full.png

Ben je Star Citizen backer? Vul dan het volgende formulier in. We zijn een overzicht aan het maken van alle Tweakers die SC backen en hun schepen. In de eerste link vind je het invulformulier, in de tweede link zie je het resultaat met alle tweakers die SC backen:http://static.tweakers.net/ext/f/r4BXs9xf4VtpvDwFyDxvH8Bi/full.png

Star Citizen is de terugkeer van Chris Roberts naar de gaming industrie en ook zijn meest ambitieuze game tot nu toe. Het is een zeer uitgebreide space sim met zowel een singleplayer als multiplayer component ontwikkeld voor de PC en gebruik makend van een sterk aangepaste variatie op CryEngine.

Het bijzondere aan Star Citizen is dat het een AAA game is die volledig crowd funded is. Hierdoor zijn de ontwikkelaars niet afhankelijk van een publisher en krijgen ze volledig de ruimte om de ambitieuze doelen waar te maken. Na de bekendmaking van de game in oktober 2012 was het de bedoeling om 2 miljoen dollar binnen te halen met crowd funding. Hiermee kon dan aan investeerders bewezen worden dat het genre nog steeds levensvatbaar was.
Maar het enthousiasme om het project te steunen was zo groot dat het geld bleef binnen stromen. Na een paar maanden werd besloten dat de investeerders overbodig waren en het spel volledig crowd funded kon worden. Het originele budget voor de game werd geraamd op 21 miljoen dollar maar dat doel is ook inmiddels al ver voorbij gestreeft. Door het veel grotere bedrag wat inmiddels beschikbaar is, is de scope van de game dan ook aanzienlijk vergroot.

Chris Roberts crowdfunding trailer:http://static.tweakers.net/ext/f/udupfX70OeFbKaue311NBXj2/full.png

De game bestaat uit een singleplayer en multiplayer component. Star Citizen legt vooral de focus op het real time dogfighting aspect met diepgaande Newtownian vliegmechanics die uitgebreid uitgelegd worden in deze post van Chris Roberts. De game is veel meer skill based dan afhankelijk van stats en levelling. Maar naast dogfighting is er ook een uitgebreide economie inclusief trading, mining, salvaging, exploration, pirating en verder teveel om op te noemen. Hieronder gaan we daar verder op in.


http://static.tweakers.net/ext/f/SK6XwQUBfwLC1JeKwlZxyRJ5/full.png

Squadron 42 is de singleplayer campaign van de game en heeft inmiddels ook een eigen website. De volgende details zijn al bekend:
 • Squadron 42 is vergelijkbaar met de oude Wing Commander games
 • De SQ42 campaign (zonder uitbreidingen) gaat zo'n 30 uur speeltijd omvatten.
 • Missies in de campaign bestaan uit diverse modussen, waarbij FPS, Space-combat e.d. gedurende de missie kan wisselen.
 • De campaign kan op verschillende manieren doorlopen worden afhankelijk van de uitkomsten van de missies, dus niet elke playthrough is precies hetzelfde.
 • Ook de relatie met andere characters wordt beinvloed door de manier waarop je de campaign doorloopt.
 • Er komen uitgebreide RPG achtige conversatie mogelijkheden met NPC's die ook je relaties beinvloeden.
 • Je singleplayer character kan je overzetten in de PU nadat je SQ42 hebt uitgespeeld. Je kan de multiplayer server ook met een verse character beginnen (je bent dus niet verplicht om de SP te spelen, echter heb je dan ingame nog niet de status van ‘Citizen’).
 • Squadron 42 wordt uitgebracht in verschillende 'episodes/delen' en zal speelbaar zijn voordat de PU on line komt.
 • Na release van de game zullen er "mission discs"(DLC) uitkomen met nieuwe singleplayer avonturen (2 van deze uitbreidingen zijn al bekend gemaakt. Dit zijn toevoegingen op de standaard campaign welke bij de huidige backing-packages zit. Pre- 6 miljoen stretch-goal backers krijgen de eerste DLC gratis)
 • Op CitizenCon 2015 werd de cast bekend gemaakt en Squadron 42 zal een aantal bekende A-list acteurs krijgen zoals Gary Oldman, Gillian Anderson, Mark Hamill, Mark Strong en meer. Voor de volledige cast, zie de Squadron 42 website.
Op CitizenCon 2015 werd een scene uit Squadron 42 getoond met Admiral Bishop (Gary Oldman):

http://static.tweakers.net/ext/f/15QW3ocO38AUKRAxsoYSbn0l/full.png

Het multiplayer gedeelte van Star Citizen bestaat uit 2 onderdelen:
 • De Persistent Universe (PU): De online Star Citizen universe (zie hieronder);
 • Eigen server hosten: Je kan zelf een server hosten om met je vrienden te gamen of om net zoals bij Freelancer de universe naar je eigen smaak te modden. Alle assets uit de PU zijn dan beschikbaar en je bent vrij om te doen wat je wilt, maar je kan niet meer in-game progressie maken omdat je niet meer op de centrale PU server zit. Daarnaast heeft een eigen server niet de volledige fidelity van de daarwerkelijke PU.
http://static.tweakers.net/ext/f/lAA4wl4pzY2CtwEIUz1XyuW0/full.png
De PU is verreweg het meest ambitieuze onderdeel van de game. Hoewel het een grote on line universe is kan je het niet zomaar een MMO noemen, omdat het toch in veel opzichten anders is dan traditionele MMO's. Zo is er bijvoorbeeld geen levelling en er zijn geen stats die je kan verbeteren. Je succes in combat wordt vooral bepaald door je skills in het besturen van je schip, character en de kennis van systemen. Uiteraard hangt het ook af van je schip en hoe je die hebt geupgrade met equipment (de mogelijkheden hiervoor zijn ook zeer uitgebreid). De PU is een constant levende en ontwikkelende universe waarin ook heel veel NPC activiteit zal zijn en het is jouw keuze hoe je met de universe omgaat (leger, piraat, bounty hunter, trader, explorer). Je betaalt geen maandelijke fees voor Star Citizen, je koopt gewoon de game en daarna zijn alle updates voor de PU gratis. Een uitzondering hierop zijn "mission discs". Dit zijn grote updates die bijvoorbeeld nieuwe singleplayer avonturen toevoegen. Hiervoor zal wel een bepaald bedrag betaald moeten worden.

Een andere manier waarop de game geld gaat verdienen is door de mogelijkheid te bieden om in-game credits met echt geld te kopen. Hier zal een maandelijks maximum aan zitten zodat mensen die veel geld in de game pompen niet een extreem voordeel kunnen krijgen tov mensen die dat niet doen. En alle assets zullen altijd met in-game credits beschikbaar zijn.

Het doel van CR is om alle type spelers tegemoed te komen, dus zowel grote guilds als lone wolfs (Han Solo's). Het is mogelijk voor spelers om aan te geven in hoeverre ze andere spelers tegenkomen in de universe (PvP vs PvE). Solo spelers die liever willen exploren in hun eentje kunnen aangeven dat ze vooral NPC's willen tegenkomen, terwijl leden van grote guilds juist grote PvP battles kunnen uitvechten. Het is wel zo dat deze zogenaamde "PvP slider" minder effectief is in gevaarlijke systems waar vooral de piraten het voor het zeggen hebben (maar waar de potentiele loot wel beter is). Je kunt dus nooit helemaal voorkomen dat je echte spelers tegenkomt, de universe is nu eenmaal een gevaarlijke plek. De focus van de game ligt wel vooral op PvE, de game wereld ontwikkelt zichzelf met behulp van NPC's en de spelers oefenen hier invloed op uit door hun acties. Dit is anders dan EVE waar echt de hele economie gerunt wordt door de spelers. Maar de hardcore PvP'ers komen zeker ook aan hun trekken in Star Citizen.
De seamless transition die we op in eerste instantie op rocky-planets kunnen verwachten.


http://static.tweakers.net/ext/f/5VnJhyopYfLmQgOda0xGMG4w/full.png

De PU wordt gerund door een constante server waar alle informatie zich op bevindt (de Galaxy server). Deze server regelt niet de real time action, maar bijvoorbeeld wel alle speler bezittingen, PvP/PvE voorkeuren, relaties met guilds/NPC's, wie je vrienden zijn (waarmee je dus samen wilt vliegen) etc. Het probleem met 1 constante server is dat er een maximum is aan het aantal spelers. Dit komt vooral doordat Star Citizen focust op real time first person dogfighting met zeer gedetailleerde space ships. Door dit detailniveau is het niet mogelijk dat duizenden spelers zich tegelijk op 1 server in 1 gebied bevinden. De oplossing hiervoor is "instancing". De PU server plaatst jou in een instance binnen de universe op basis van alle bovengenoemde eigenschappen (wie je "getagd" hebt als vriend/vijand, je relaties, je missies etc.). Deze "instance" servers faciliteren de directe gameplay, terwijl de overkoepelende Galaxy server alle informatie bijhoudt. Het verschil met bijvoorbeeld de "shards" in WoW is dat het bij Star Citizen veel dynamischer gebeurt. Als je bijvoorbeeld aangegeven hebt dat je met bepaalde vrienden op een bepaalde locatie wilt spawnen dan regelt de server dat voor je.

Chris Roberts legt dit Instancing systeem zelf uitgebreid uit op de website (must read);
Chris Roberts on Multiplayer, Single Player and Instancing


http://static.tweakers.net/ext/f/PGHCujViYVMHavrXk8Hua4t5/full.png

De economie van Star Citizen is vooral NPC gedreven, wat bijvoorbeeld anders is dan EVE Online. De echte spelers kunnen de economie wel beinvloeden door bijvoorbeeld supply lines naar een bepaalde system te verstoren of door hun eigen business/empire te starten. Echte spelers nemen als het ware de rol van NPC's over zodra zij zich met de economie gaan bemoeien, maar met of zonder echte spelers, de economie blijft altijd door draaien met behulp van de NPC's. Belangrijk gevolg is dat bijvoorbeeld gigantische guilds niet de universe kunnen domineren en het leven voor al de rest zuur maken, omdat de NPC's dominant blijven in de PU.

De economie werkt op basis van "nodes". Elke node heeft een bepaalde input, storage en output. Er zijn verschillende type nodes, bijvoorbeeld entertainment, training, repair, raw materials etc. De combinatie van vele nodes bepalen de vraag en aanbod van de economie. Op basis van deze vraag en aanbod dynamiek worden dan weer missies gegenereert (bv material supply aan een fabriek, escort, mercenary werk waarbij piraten bestreden moeten worden etc). Deze missies kunnen opgepakt worden door echte spelers, als dat niet gebeurt voert een NPC de missie uit. Spelers kunnen zelf ook missies genereren als ze een eigen business hebben of escort nodig hebben oid. Ook kan je NPC's inhuren om klusjes voor je te doen of te laten meevliegen in je schip (om bv de turret te bemannen).

De economie wordt uitgebreid uitgelegd op de RSI website:
The Star Citizen Economy

Ook wordt het uitgelegd in de volgende video:http://static.tweakers.net/ext/f/ZQ5cZGCWeOhYwZd10DFh7Nhw/full.png

Een van de grootste vernieuwingen in Star Citizen gaat de mogelijkheid zijn om met meerdere mensen grote schepen te besturen. Medium size schepen zoals de Constellation kun je met je vrienden besturen waarbij bijvoorbeeld iemand de besturing van het schip op zich neemt en iemand anders de turrets bemant. Ook hele grote carriers zullen bestuurbaar zijn door echte mensen (Bengal Carrier). Veel mensen nemen dan verschillende rollen aan. Ook kunnen fighters de mogelijkheid hebben om te docken op grotere schepen. Hierdoor zijn carriers dus perfecte platforms voor guilds. Ook kun je NPC's inhuren om taken op je schip te vervullen.

In 2014 is op de Gamescom event een eerste iteratie op multicrew laten zien. hier vloog een Constellation rond in een kleine map, die werd aangevallen door een paar Hornets.

Op de Gamescom 2015 SC event in Keulen is er nieuwe gameplay getoond van multicrew, waarbij de vooruitgang erg goed zichbaar is. Hierin zijn de local-grids voor multicrew schepen geimplementeerd, zodat de externe bewegingen geen invloed hebben op het interieur.

Op CitizenCon 2015 is hiervan nog een demo vertoond, waarbij de FPS en Multicrew in dezelfde build van het spel zaten:
http://static.tweakers.net/ext/f/rAhdgF1Sgbtso3ehQEKqFFiq/full.png
CR heeft ook voor doodgaan in de PU een nieuw systeem bedacht om het veel realistischer te maken. Als je schip wordt opgeblazen kun je ejecten. Als je dit overleeft dan kun je opgehaald worden door andere spelers of NPC's. Als je dood gaat in de PU zal je eerst een aantal keer gerevived kunnen worden. Je beschadigde lichaam wordt als het ware gerepareerd en je krijgt dan ook bijvoorbeeld vervangende ledematen. Maar aan deze revives zit wel een limiet. Op een gegeven moment is het echt over voor je character en ben je dood, maar je bent dan niet alles kwijt. Na je dood speel je als het ware verder als de zoon/dochter van je character. Die heeft dan wel dezelfde relaties in de universe, maar in mindere mate. Je zult dus wel het een en ander opnieuw moeten opbouwen. Je verliest overigens niet je items als je dood gaat, die worden overgeheveld naar je next of kin. Deze death mechanic geldt overigens niet voor de singleplayer, in Squadron 42 begin je gewoon de missie opnieuw als je dood gaat (net zoals Wing Commander).

Het doodgaan wordt uitgebreid uitgelegd door CR op de RSI website:
Death of a Spaceman

Naast het doodgaan is er een vrij complex healing systeem. Je ledematen hebben verschillende fases van schade (normal tot ruined). Onbruikbare ledematen beperken de mogelijkheden van je character, maar ze kunnen geheald worden. Ook moet je oppassen voor het uitbloeden van je character. Je bent zeker in FPS situaties van je maten afhankelijk om je weg te slepen of op te knappen na een gevecht. Het healing systeem wordt uitgebreid uitgelegd in het volgende artikel.
Design: Healing your Spaceman

http://static.tweakers.net/ext/f/HDZksf5TMLFEanf6eHkwctgG/full.png
Je kunt uiteraard ook je schip verliezen tijdens een battle. Daarom is het mogelijk om je schip en equipment te verzekeren. Er zijn verschillende soorten verzekeringen en die worden hieronder uitgelegd:
 • Standard Hull Insurance (SHI) - Dit is de standaard verzekering voor je schip en verzekert je hull en de basis equipment (equipment die meegeleverd wordt bij de aankoop van het schip). Upgrades die je doet aan het schip en je cargo worden hiermee niet verzekerd. Om de SHI geldig te houden moet je om de zoveel tijd in-game een klein beetje credits betalen. SHI is geldig in elk gebied (dus zowel in highsec als lowsec gebieden). Als je dus je schip verliest en hij is verzekerd met SHI krijg je hem na een bepaalde tijd terug in de basis toestand (zonder upgrades). Zonder verzekering ben je je schip kwijt.
 • Lifetime Insurance (LTI) - LTI is precies hetzelfde als SHI met het enige verschil dat er geen periodieke betaling plaats vind. Early Backers van de game kregen LTI bij het schip of package waarvoor ze hadden gepledged. Dit was meer een soort gimmick om early backers te bedanken en is daarom niet standaard meer beschikbaar. LTI is eenmaal in-game niet over te zetten naar andere schepen, de invloed ervan is dus miniem gezien de meeste mensen redelijk snel zullen upgraden naar nieuwe schepen. Tot 26 november 2013 kregen Original en Veteran backers nog LTI. Op de eerste schepen is LTI nog wel te krijgen bij hele dure multi ship packages (2700 dollar of hoger). Voor concept-sales is LTI wel terug in het leven geroepen, om de verkoop van deze schepen te helpen. Dit gaat om nieuw ontwikkelde schepen, welke nog niet eerder te koop zijn geweest.
 • Additional Insurance - Aangezien SHI alleen de hull en standaard equipment verzekert is het ook mogelijk om upgrades en cargo apart te verzekeren. Het is belangrijk om te vermelden dat deze extra verzekering niet geldig is in gevaarlijke (lowsec) gebieden. In hoeverre de verzekering geldt hangt af van tot welk security level de verzekering dekt. Een hoger level betekent uiteraard een hogere prijs.
LTI heeft de nodige controverse veroorzaakt, omdat het volgens sommigen teveel voordeel geeft aan spelers die het hebben, maar de kosten voor de normale SHI zullen laag liggen. Je zal het verschil dus nauwelijks merken.

http://static.tweakers.net/ext/f/0x9A9mDerAeFzfJSAMzB2zAB/full.png

Hoewel Star Citizen in de basis een space sim is, zal het ook voor een groot deel als FPS te spelen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld in je schip rondlopen (mits daar de ruimte voor is), maar ook kan je je schip verlaten en in je space suit door de ruimte zweven. Ook kan je op planeten rondlopen en daar bijvoorbeeld in shops upgrades kopen of met vrienden afspreken. Daadwerkelijke FPS gevechten met verschillende wapens zijn ook mogelijk, maar dit zal niet in alle planetside omgevingen kunnen. FPS gameplay kan getest worden door backers in Star Marine, de FPS module.

Een ander belangrijk FPS onderdeel is Ship Boarding. Je hebt de mogelijkheid om een schip te enteren met een team. Hierna kun je dan op het schip een FPS gevecht uitvechten om zo proberen het schip over te nemen. Hiervoor moet je het schip wel tot een bepaald niveau uitschakelen.
http://static.tweakers.net/ext/f/UFCzT5UYT6SkVkcdklo5rMZY/full.png

Een grote stap vooruit is dat de schepen in Star Citizen veel gedetailleerder zijn dan in oude space-sims. De mechanics en besturingsmogelijkheden gaan veel verder dan we gewend zijn. Grotere schepen zijn te besturen met meerdere mensen, en zelfs sommige carriers/cruisers zijn volledig te managen bijvoorbeeld door een guild. Deze carriers zijn ook uitgerust met command centers waarmee strategieen bepaald kunnen worden. Dit geeft een hele nieuwe dimensie aan de gameplay. Sommige schepen zijn al vliegbaar in Arena Commander, anderen zitten nog in de conceptfase.

Voor uitgebreide ship specs (hardpoints ed) zie volgende link. Doordat de game nog in het ontwikkelstadium zit moet je deze specs wel met een korrel zout nemen, het een en ander kan nog veranderen:Voor een volledig overzicht van de vliegbare schepen, zie de pledge pagina op de RSI website:Schepen vormen de basis van de Star Citizen gameplay en krijgen daarom uiteraard erg veel aandacht tijdens de ontwikkeling. Dit artikel legt de Ship Development Pipeline uit en kun je de ontwikkeling zien van concept naar in-engine.Op het forum van CIG word de status van elk schip bijgehouden, van concept tot flight ready:Er is ook een fan made versie in google docs:Voor een aantal schepen heeft CIG in-fictie ship commercials gemaakt (vergelijkbaar met auto reclames). Deze hielpen met de crowdfunding campagne en maken op een mooie manier reclame voor de game. Alle commercials vind je op het volgende youtube kanaal:Sommige schepen zijn multi-role, anderen zijn ontworpen voor zeer specifieke taken (bv fighter, miner, research ship). In oude games waren taken zoals mining hele simpele en vrij saaie handelingen. In Star Citizen worden dit taken met hele uitgebreide en diepgaande gameplay waarbij je vaak ook meerdere mensen of NPC's nodig hebt om ze goed uit te voeren. Deze gameplay wordt uitgelegd in uitgebreide Design posts, hier een aantal voorbeelden:Via de volgende link vind je uitgebreide taakomschrijvingen van veel schepen:Via de volgende links vind je nog meer info over de schepen en hun mechanics:


Ship Size Comparison
http://static.tweakers.net/ext/f/Xxxqk4OIEaoYYktlO8pvsgXc/full.png
Er is al aardig wat bekend over de lore in de Star Citizen universe, meestal verteld in de vorm van korte goed geschreven verhalen. Je kan het beste beginnen lezen met de Time Capsule. Dit geeft de geschiedenis weer door middel van een serie belangrijke gebeurtenissen tot het moment waarop de game begint:Een fan heeft deze geschiedenis ook mooi interactief weergegeven:Een tweede serie die veel over de lore weergeeft is de Writer's Guide. Origineel geschreven voor mensen die fan fiction willen schrijven, maar geeft iedereen een goed idee hoe de Star Citizen Universe in elkaar steekt.Voor de rest zijn er korte verhalen die zich afspelen binnen de universe, erg leuk om te lezen:Naast de verhalen zijn er ook fictieve guides en news stations:Tenslotte is er ook nog Lore Builder. Een aantal facetten van de lore worden ontwikkeld in samenwerking met de community.
De Starmap is tijdens Citizen-Con 2015 online gekomen, en is voor iedereen te gebruiken:http://static.tweakers.net/ext/f/rL5oerV9LNcwDVFicY8jlmKD/full.png
 • De UEE (United Empire of Earth). De UEE staat voor het menselijke ras en is gemodelleerd naar het Romeinse rijk.
  Zie onderstaand plaatje voor de UEE structuur. Voor uitgebreide uitleg over de UEE structuur en politiek zie de Writer's Guide: UEE Structure, Citizens/Civilians, Local Government & Media, Corps en Criminals.


 • Banu Protectorate. Staan op goede voet met de UEE. Was het eerste alien ras dat ontdekt werd door de mensen. Vooral een trade volk. De Banu systems zijn populair bij criminelen die de UEE willen ontvluchten (meer info: Writer's Guide Part Six). • Xi'An Empire. Neutraal met UEE, maar er loopt al 259 jaar een koude oorlog tussen de twee. Alhoewel de relatie 'lastig' is zijn er nog geen grote conflicten geweest. Xi'An is een voornamelijk militair ras (Meer info: Meet the Xi'an & Writer's Guide Part Six). • Vanduul. Weinig over bekend. Het komt er op neer dat het agressieve nomaden zijn met een oorlog cultuur. Hebben geen centraal georganiseerde samenleving, maar bestaan uit verschillende clans die er vooral op gericht zijn resources te verzamelen. Desnoods met geweld. Ze zijn vijanden van de UEE (Meer info:
  Vanduul Warship Analysis & Writer's Guide Part Seven).
 • Kr'Thak. Zeer weinig over bekend. Waren in oorlog met de Xi'An (The Spirit Wars), hebben nog geen contact gemaakt met mensen. Doordat het vijanden zijn van de Xi'an is het voor de mensen politiek ingewikkeld om proberen contact te maken, aangezien dat de relatie met de Xi'an op het spel zal zetten. (News Update: The Kr'Thak).
 • Tevarin. De eerste aliens waar de UEE mee in oorlog raakte. De Tevarin werden uiteindelijk verslagen na 2 oorlogen en ze werden als het ware geassimileerd in de UEE. Hun beschaving bestaat niet meer, maar de overlevende Tevarin leven tussen de mensen in de UEE. (Meer info: Writer's Guide Part Seven).


http://static.tweakers.net/ext/f/9g5Xcx7Uzl0b4G3Jpntu7Bxe/full.png

Elke donderdag is er Around the 'Verse, een show die elke week de status van de ontwikkeling van de game weergeeft. De show bevat interviews, het tonen van nieuwe content en het beantwoorden van vragen van fans. De afleveringen vind je bij volgende link:
Around the 'Verse

Around the 'Verse is de opvolger van de show Wingman's Hangar. Afleveringen van deze show vind je bij de volgende link.
Wingman's Hangar

Een tweede wekelijkse show is 10 for the Chairman. Een rubriek waarbij Chris Roberts vragen beantwoordt van subscribers, zeer informatief. 10 for the Chairman is apart te bekijken op de website.
10 for the Chairman
Door het drukke rooster van Chris Robert rond het regisseren van de Single Player campaign in de UK zijn er ook andere formats in het leven geroepen. Voorbeelden hiervan zijn: 10 for the Producers, 10 for the Designers, 10 for the Writers. Hierin worden vragen gesteld aan de dev's van CIG betreffende het vakgebied waarbinnen zij in de game werken.


http://static.tweakers.net/ext/f/w0fR6IyR37fuKU8vqTZ6SNzy/full.png

TNGS was een competitie waarbij backers een schip konden ontwerpen voor de game. De uiteindelijke winnaar was 4 Horsemen en zij waren verantwoordelijk voor het schip de Redeemer, die nu ook in de hangar te bewonderen is.

Voor een overzicht van de teams en hun creaties:
The Next Great Starship Overview

Een vergelijkbare competitie zal ook gestart worden voor het ontwerpen van een uniform en helm voor een character (The next Great Star Marine). Meer info volgt nog.


http://static.tweakers.net/ext/f/i1hq7J3L04JC3p9DopG8Rysz/full.png

Update - Laatste Module release: Alpha 2.1 (feature list)
De ontwikkelaars hebben er voor gekozen om de game publiekelijk te ontwikkelen in samenwerking met de community. Hierdoor wordt er al zeer vroeg content vrijgegeven aan de backers, die dan als een soort testers kunnen optreden en feedback geven. In de loop van de tijd worden dan steeds nieuwe modules van de game vrijgegeven tot deze worden samengevoegd in de alpha en beta. Uiteindelijk wordt dit de eerste release, maar de game zal na release ook constant geupdate worden met content. Daarbij zitten ook grote updates zoals toevoegingen van compleet nieuwe singleplayer avonturen.

Het release schema:
 • Hangar Module Released: Een hangar waarin je je gepledgede schepen kan bekijken
 • Arena Commander Released: Multiplayer / Singleplayer Dogfighting met singleseat schepen. Wordt in de uiteindelijke game de training simulator.
 • Planetside / Social Module Released: Een multiplayer omgeving op een planeet. De eerste opzet voor alle planetside omgevingen in de uiteindelijke game. De eerste planetside omgeving is ArcCorp en hier zullen geleidelijk meerdere omgevingen aan toegevoegd worden.
Alpha: CIG heeft besloten veel modules samen te voegen in 1 grote release, dit werd in eerste instantie Alpha 2.0. Alpha bestaat uit:
 • Large World Map: Een grote map met space stations en planeten waarin de backers allerlei activiteiten kunnen ondernemen. Dit kan gezien worden als de eerste zeer vroege versie van de PU.
 • Multicrew: De mogelijkheid om grotere schepen met meerdere mensen te besturen. Dit zal worden toegevoegd aan de Large World Map.
 • FPS: PvP Multiplayer First Person gevechten binnen een station tussen 2 teams.
 • Star Marine: Volledige FPS simulator met FPS/EVA en sataball modussen (zit nog niet bij eerste release van Alpha 2.0)
Alpha is inmiddels geupdate naar Alpha 2.1. Klik hier voor de volledige feature list.

Na Alpha 2.1: Alpha is het begin van de PU en alle gameplay mechanics zullen hier geleidelijk aan toegevoegd worden zoals mining, trading, meerdere systems etc. Dit zal dan uitmonden in de Persistent Universe Beta en uiteindelijk in de eerste release versie.

Game release versie
 • Squadron 42: De singleplayer game vergelijkbaar met Wing Commander. SQ42 zal bestaan uit 3 episodes. Na release van de game zullen er nieuwe singleplayer avonturen worden toegevoegd als uitbreidingen.
 • Persistent Universe: De Alpha en Beta zullen uiteindelijk de eerste release van de PU worden. Maar hier zal ook na release veel aan worden toegevoegd.
 • Uitbreidingen en modding tools
Voor een overzicht van de status van de verschillende modules, zie de RSI website:
Project Status


http://static.tweakers.net/ext/f/EFIEysG5jzJFwCcbrMDbHoqd/full.png
Sinds februari 2014 publiceert CIG een maandelijkse reportage over de status van de game. Op moment van schrijven werken er meer dan 300 mensen aan Star Citizen verdeeld over verschillende "studio's" die parallel verschillende modules van de game ontwikkelen. De verschillende studio's:
 • CIG Los Angeles: Hoofdkantoor (Chris Roberts)
 • Foundry 42: Studio in Manchester verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Squadron 42 (singleplayer)
 • Foundry 42 Germany: Studio in Frankfurt bestaat voornamelijk uit ex-Crytek medewerkers. Is vooral verantwoordelijk voor nieuwe technologieën en CryEngine modificaties.
 • CIG Austin: Verantwoordelijk voor de integratie van alle modules in de PU en oa de server backend
 • BHVR (Behaviour Interactive): Studio in Montreal Canada die werkt aan de Mobiglas, de Avatar Customisation, de Economy System en Planetside Module
 • CGBot: Mexicaanse studio die verschillende assets maakt voor Star Citizen
 • Illfonic: Studio die werkt aan het first person shooter gedeelte van Star Citizen
 • Turbulent: Verantwoordelijk voor de website en het Organization systeem
 • Freelance: Een aantal freelance artiesten werken voor CIG, een beroemde naam is bijvoorbeeld Ryan Church
 • Moon Collider: Verantwoordelijk voor een middleware AI systeem (Kythera) dat gebruikt wordt in Star Citizen (meer info)
Voor een kort overzicht van de status van de ontwikkeling van de verschillende Star Citizen modules, zie:
Project Status
Reddit: Toevoegingen door CIG aan de Engine

Sinds Februari 2014 word er maandelijks door de studio’s een uitgebreide update gegeven over de voortgang van het werk.

 • 2017


http://static.tweakers.net/ext/f/U5LvLt7TQvwXdojVklj0tFbF/full.png

Als je zover bent gekomen is het waarschijnlijk dat je gigantisch enthousiast bent geworden, en gelijk wilt backen. Als backer kan je een package. kopen welke je toegang geeft tot de game (Squadron 42 en de Persistent Universe). Sinds 13 oktober 2015 is er geen verschil meer tussen 'alpha en beta' packages. Alle packages krijgen toegang tot elk onderdeel wanneer het uit komt.

Sinds 14 Februari 2016 zijn Squadron 42 en de PU opgedeeld in twee verschillende paketten. Alle packages die voorheen verkocht werden inclusief SQ42 zijn nu gestript van dit deel van het spel. Een starterpackage kost momenteel €49,55 incl., waarbij het ontbrekende deel eventueel later is bij te kopen voor €16,52. Dit geld overigens ook voor alle duurdere packages. We raden je met de nieuwe prijzen aan om te kijken voor het goedkoopste pakket. Indien je geinteresseerd bent in zowel SQ42 als de PU kan je deze ook al in een aanschaf krijgen voor €66,07.

Wanneer je inschrijft is het zeker niet onbelangrijk een referral te gebruiken. Deze geeft jouw 5000 UEC (Ingame credits) extra op je account. Een referral kun je vinden achter de volgende link.


http://static.tweakers.net/ext/f/pCZzxIhMUB77Xg172yRZyakZ/full.png


Logo by drogeworst


In januari 2014 is de organizations backend live gegaan op de RSI website, zodat mensen hun organization/guild kunnen vastleggen. Uiteraard is er ook een GoT organization opgericht! De enige eis om lid te worden is dat je een account hebt hier op tweakers. Je kan je hier aanmelden!

Het idee is om met de org in eerste instantie vooral te focussen op exploration en trading inclusief bijbehorende protection. Maar mercenary en security gerelateerde taken willen we ook aangaan als zij activiteiten. Op deze manier komen de meer combat georienteerde leden ook aan hun trekken.

Voor de org zijn het manifesto, charter en history opgesteld die op de organisatie website op RSI zijn geplubiceerd. Ook vormen we al een eerste tijdelijk leiderschap in de vorm van een council.

Door het vroege ontwikkelstadium van de game zijn de huidige ideeën uiteraard nog onderhevig aan veranderingen, gebaseerd op ervaringen tijdens de alpha en beta. Maar door nu al in grote lijnen een richting te bepalen voor de organisatie is het makkelijker om tijdens de alpha en beta uit te vinden wat wel en niet werkt.

Door middel van verschillende chat sessies werken we de organization verder uit, ieder lid van de organisatie is hierbij welkom. Ook spelen we al regelmatig samen met Arena Commander en andere games, zie de details aan het begin van deze post.

Alle details van de organisatie worden niet in dit topic besproken maar op de site van
Gathering of Tweakers Incorporated


http://static.tweakers.net/ext/f/KWmxQrexgysQthWBNpNFEKpm/full.png

Door Cygnitr0n heeft een aantal forum banners gemaakt die gebruikt kunnen worden door GoT leden op bijvoorbeeld de RSI forums (originele post). Alle Gathering of Tweakers Incorporated Banners kan je vinden achter de onderstaande banner.
http://i.imgur.com/e2A6yoX.png

http://static.tweakers.net/ext/f/wb7mZm0swjZNsOwPrHdWGRYD/full.png

De GoT org heeft nu ook een eigen starcard! Een idee van HardyHero op de RSI forums. De thread met alle starcards vind je hier. Specifieke tweakers artwork gemaakt door Mabok (origineel logo door drogeworst).
http://static.tweakers.net/ext/f/HSYFXtk4cvkoKpJxDPsRla2a/full.pngNaast de legitieme organisatie die GoT Inc. moet zijn, is er ook een tegenhanger welke zich minder aan de regels gaat houden. SKIR staat onder leiding van Bethor Invictus beter bekend op het forum als Bornhald.

Als vechten je ding is, dan is Skirmishers wellicht wat voor jou. Ons doel is relatief klein blijven ~50 man maximaal. En de focus zal meer liggen aan de dingen die niet zijn toegestaan in UEE space. Dus vooral Piracy en Merc werk, maar natuurlijk smokkelen en zelfs wat licht vracht vervoer zal ook onderdeel zijn van wat we willen gaan doen.

De organizatie is nog nieuw, dus als je nog input wil leveren en wat te zeggen wil hebben tijdens het opzetten, dit is dus het moment om te joinen. Zie de RSI pagina voor meer info.

SKIR banners door Cygnitr0n
http://i.imgur.com/M1eikAP.jpg
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/SKIR"><img src="http://i.imgur.com/M1eikAP.jpg" title="source: imgur.com" /></a>

Meer SKIR banners.

http://static.tweakers.net/ext/f/iXz6pEqRWtoJNkifoZGZQ9NS/full.png

Arena CommanderCrusaderArccorp (Social Module)Idris Frigate, and Bengal Carrier (Squadron 42)
http://static.tweakers.net/ext/f/3eGKIBtwIwmCv9SkeU6hNhMH/full.png

Om ruimte in de topic-start te besparen hebben we besloten een groot deel van de video's te verwijderen. Deze zijn natuurlijk nog terug te vinden via links en op het youtube kanaal van Star Citizen.

Imagine: Star Citizenhttp://static.tweakers.net/ext/f/OBZmm5k5wUiM0fEeFjDj4qSz/full.png
Officiele links
 • Roberts Space Industries - Officiele website.
 • Cloud Imperium Games - Developer website.
 • Ask a Developer - Elke Star Citizen ontwikkelaar besteedt een deel van zijn/haar tijd aan het beantwoorden van vragen van fans op het forum. Daardoor is deze sectie een geweldige bron van informatie over de ontwikkeling van de game.
 • Project Status: Overzichtelijke weergave van de status van de ontwikkeling van de game
Belangrijkste gameplay elementen (Design posts):
Ship minigames
Extra informatie
Tweakers

http://static.tweakers.net/ext/f/xxxQ6RXXB2TBPiiPX5pZw3Jz/full.png

[Voor 255% gewijzigd door Case_C op 03-03-2016 17:43]

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 14:38
Kijk aan de TS is weer goed overgekomen :) . Kunnen we weer 400 pagina's hier vol schrijven met de bevindingen van aankomende Cit-Con :) .Als we dan toch bezig gaan;

Gereserveerd

Neem wel de 10ftW's mee uit 't vorige topic, omdat ze daarin rond 13 min het over de Exoverse in 1.3.0 hebben :) .


En het kost je 2 minuten, maar heb m´n browser geleerd om bij de letters ´GA´ gelijk naar deel 4 te gaan ipv deel 3. :+

[Voor 68% gewijzigd door Case_C op 06-10-2015 11:14]


 • WimP
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 26-05 15:04
Gereserveerd

 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
Bam! En we gaan nieuwe tijden in :)

//Edit: Mooie TS weer heren 8)

[Voor 33% gewijzigd door DutchWalnut op 06-10-2015 11:13]


 • Basekid
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 13:29
Ik mis even wat de exoverse is?

 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 26-05 17:26
Baby PU. Puniverse. Kleine beperkte versie van de PU.

 • Thisuren
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 12-02 21:34
Andere naam voor de baby-PU ;)

Mooi start-post weer met goede info, alleen ff wachten voor pagina 2, scrollen duurt lang :P

 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 14:38
Exoverse (large world map, met stations) > Toevoeging Multicrew-schepen > Toevoeging FPS > Baby PU (meerdere systems, met meerdere landing zones > Full Scale PU

In die volgorde, en die toevoeging van de FPS verwachten we binnen 2 weken toch wel.


Zie dat mijn idee weer anders is :P , want de baby-PU zou jump-points moeten hebben, wat de large-world map niet heeft. Of ze komen bij 1.3.0 ineens met een baby-PU met meerdere systems :P , mij best.

[Voor 20% gewijzigd door Case_C op 06-10-2015 11:45]


 • Basekid
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 13:29
Oh zo, thanks!

 • Thisuren
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 12-02 21:34
Case_C schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 11:44:
[...]

Exoverse (large world map, met stations) > Toevoeging Multicrew-schepen > Toevoeging FPS > Baby PU (meerdere systems, met meerdere landing zones > Full Scale PU

In die volgorde, en die toevoeging van de FPS verwachten we binnen 2 weken toch wel.


Zie dat mijn idee weer anders is :P , want de baby-PU zou jump-points moeten hebben, wat de large-world map niet heeft. Of ze komen bij 1.3.0 ineens met een baby-PU met meerdere systems :P , mij best.
Ah zo. In de verschillende ATV's, RTV's en 10ftWhatevers van de laatste weken hebben ze het vaak wel over baby-PU en dat het de volgende stap zou zijn. Vandaar mijn reactie, maar jouw uitleg klinkt ook wel logisch :S

 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 14:38
Thisuren schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 11:49:
[...]

Ah zo. In de verschillende ATV's, RTV's en 10ftWhatevers van de laatste weken hebben ze het vaak wel over baby-PU en dat het de volgende stap zou zijn. Vandaar mijn reactie, maar jouw uitleg klinkt ook wel logisch :S
Klopt dat ze intern en op Reddit er onderhand al behoorlijk wat namen aan hebben gegeven. Maar de Large-world map heeft nog niet meerdere systems, dus is geen PU in mijn ogen. Exoverse klinkt overigens wel vet.

 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 26-05 16:21
Ik kan me nog herinneren dat er gepraat werd over 'The first three'. De eerste 3 systemen in de PU, Nyx en Stanton waren de eerste 2. Ik weet alleen de laatste niet meer...

 • heggico
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 14:09
ArcCorp? :+

En de large world map is dacht ik wel de baby PU, aangezien de planning was om daar steeds systemen en features aan toe te voegen. Helaas is het met alle benamingen de laatste tijd niet duidelijker geworden.

 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 14:38
heggico schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 11:57:
ArcCorp? :+

En de large world map is dacht ik wel de baby PU, aangezien de planning was om daar steeds systemen en features aan toe te voegen. Helaas is het met alle benamingen de laatste tijd niet duidelijker geworden.
Arc Corp, ook wel Stanton III ;) .

http://starcitizen.wikia.com/wiki/ArcCorp_(planet)

En die benamingen... ja dat is een zootje, en je kan het wel de baby-PU noemen. Maar dan verwacht ik dat ik naar planetside kan vliegen, en vanuit mn hangar de ruimte in. En dat kan nog niet direct met de release van die Large world map... kies daarom liever voor Exoverse :) .


Gok trouwens dat die 3e Terra Prima kan zijn? Daar waren ze ook aardig ver mee :) .

[Voor 30% gewijzigd door Case_C op 06-10-2015 12:00]


 • Basekid
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 13:29
We merken het dus zaterdag wel :)

 • heggico
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 14:09
Case_C schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 11:58:
[...]

Arc Corp, ook wel Stanton III ;) .
Oops, dat had ik gemist :9

 • Fordox
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 26-05 16:02

Fordox

00101010

Whoo-hoo! nieuw deeltje :)

Conclusie: Hype is real.

*Geschreven door een electronics engineer die soms iets teveel nadenkt. Speccies: 3700x, ASUS TUF 3080, Silverstone RL-08


 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
Facerafter schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 11:05:
[...]


Jammer genoeg niet echt en dat zeg ik als een Cutlass Blue eigenaar.
https://robertsspaceindustries.com/ship-specs

300 Series staat nog op update pass scheduled en de Freelancer op Remodel in Progress. Dus die zou ik op CitCon niet verwachten. De Connie en Cutlass staan al een tijd op Damage states being mapped, ik zie deze nog wel verschijnen op CitCon. Hebben we ook al redelijk wat renders van gezien.
om hier weer even op in te haken.

Voro wat betreft de cutlass, daarover heeft James Pugh voor hij weg ging nog een inventarisatie gedaan voor wat betreft de manco's zijn aan de huidige cutlass. Hieraan zou nog vervolg worden gegeven, ondanks dat James weg is. Dus ik verwacht dat we nog best wel eens mooie dingen kunnen gaan zien voor de cutlass.

 • Thisuren
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 12-02 21:34
Bornhald schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 12:11:
[...]

om hier weer even op in te haken.

Voro wat betreft de cutlass, daarover heeft James Pugh voor hij weg ging nog een inventarisatie gedaan voor wat betreft de manco's zijn aan de huidige cutlass. Hieraan zou nog vervolg worden gegeven, ondanks dat James weg is. Dus ik verwacht dat we nog best wel eens mooie dingen kunnen gaan zien voor de cutlass.
Hadden ze het er op de laatste RtV niet over dat ze nog niks gehoord hadden van Foundry42 over de Cutlass? Die zouden er in ieder geval mee bezig moeten zijn.

 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 14:38
Ze zouden al ruim anderhalf jaar bezig zijn met de Avenger Varianten, daar hebben we al concepts van gezien. Daar wil ik nu ook de final products van zien die kunnen vliegen.
 • Cutlas concepten hebben we ook gezien.
 • Freelancer rework hebben we via de leak gezien. Is al aardig ver.
 • Constellation schijnt door het hele team aan gewerkt te worden. Dus die moet voor Citizen Con Flight ready gemaakt worden gok ik.
 • 300 series hebben we niets van gezien, en niets over gehoord. Dus die komen later?
Ik verwacht dat ze met de CCU update op de site ook an de originele schepen alles een flight-ready update geven... Dat zou vertrouwen ook goed doen, hoewel SQ42 toch veel belangrijker is.

 • Torrie844
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 30-03 20:59
Ooooh! Deel 4 :) yes.

Ben zeer benieuwd naar CitCon, ik baal alleen dat ik het niet live kan zien. Ben rond 21:00 thuis maar dan is het al ruimschoots begonnen.

I7-4790k / Gigabyte G1.Sniper Z97 / MSI 980ti 6GB / 16GB HyperX Fury DDR3 / Corsair 850w / Samsung 850 EVO 250GB / Hitashi 3TB / NZXT S340


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 14:38
Torrie844 schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 12:29:
Ooooh! Deel 4 :) yes.

Ben zeer benieuwd naar CitCon, ik baal alleen dat ik het niet live kan zien. Ben rond 21:00 thuis maar dan is het al ruimschoots begonnen.
Ze zeggen 19:00, maar..'t is CIG dus ze kunnen uitlopen. Is die 19:00 Nederlandse tijd? Want in Manchester is 't dan 18:00... en als 't 19:00 begint in Manchster, is 't hier al 20:00. Dus dan zou je met de gebruikelijke uitloop van CIG 't laatste stuk nog kunnen halen :P .

Gok zo dat de show rond de 1/ 1,5 uur duurt.

 • Torrie844
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 30-03 20:59
Case_C schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 12:31:
[...]

Ze zeggen 19:00, maar..'t is CIG dus ze kunnen uitlopen. Is die 19:00 Nederlandse tijd? Want in Manchester is 't dan 18:00... en als 't 19:00 begint in Manchster, is 't hier al 20:00. Dus dan zou je met de gebruikelijke uitloop van CIG 't laatste stuk nog kunnen halen :P .

Gok zo dat de show rond de 1/ 1,5 uur duurt.
Precies..maar dan zie ik het liever (die avond) nog op een stream die niet live is :p Anders ken ik mezelf, dan google/tweaker/twitter ik alle informatie zonder het zelf te zien en is de verrassing eraf!

I7-4790k / Gigabyte G1.Sniper Z97 / MSI 980ti 6GB / 16GB HyperX Fury DDR3 / Corsair 850w / Samsung 850 EVO 250GB / Hitashi 3TB / NZXT S340


 • Thisuren
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 12-02 21:34
Torrie844 schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 12:32:
[...]


Precies..maar dan zie ik het liever (die avond) nog op een stream die niet live is :p Anders ken ik mezelf, dan google/tweaker/twitter ik alle informatie zonder het zelf te zien en is de verrassing eraf!
De stream zou gelijk na het einde bij de 'Past Broadcasts' in Twitch moeten staan, alleen moetie dan wel echt afgelopen zijn. Jammer dat ze geen Youtube Gaming gebruiken. Volgens mij kan je daar gewoon de stream pauseren of terugspoelen tot de start terwijl die nog bezig is, zou erg handig zijn.

 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 26-05 16:21
Case_C schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 12:19:
 • Freelancer rework hebben we via de leak gezien. Is al aardig ver.
Ohja? Voor zo ver wat ik in de leak had gezien wat het een whiteboxing. Geen echte models, textures, etc.

 • jojoba007
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 25-05 07:48
Waar ik weinig info over kan vinden maar erg nieuwsgierig naar ben ik hoe ze de universe gaan opvullen met procedural generation. Het enige wat er laatst bekend werd was dat ze vorderingen boeken.

Ik ben benieuwd of ze dan complete planeten procedureel gaan plaatsen waar je vervolgens op kan landen om bijvoorbeeld materials te exploren. Dat zou toch te vet zijn.
Is het nu zo dat de procedural generation pas later na de release van de PU geïmplementeerd wordt?

 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 26-05 17:26
jojoba007 schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 13:03:
Waar ik weinig info over kan vinden maar erg nieuwsgierig naar ben ik hoe ze de universe gaan opvullen met procedural generation. Het enige wat er laatst bekend werd was dat ze vorderingen boeken.

Ik ben benieuwd of ze dan complete planeten procedureel gaan plaatsen waar je vervolgens op kan landen om bijvoorbeeld materials te exploren. Dat zou toch te vet zijn.
Is het nu zo dat de procedural generation pas later na de release van de PU geïmplementeerd wordt?
Volgens mij is PG nog steeds in R&D fase en zal dit pas (veel) later opgepakt gaan worden.

We’ve seen a little bit of exploration in Star Citizen, but back in March after $41 million was reached it was announced that procedural generation for entire planets is being looked into for Star Citizen, can we have some more information on that?
Completely or even predominantly procedural generation is a longer-term goal. That type of technology requires significant standardization and organization of the various assets that will be utilized, and then a subsequent step whereupon the software to utilize those assets is developed that will allow logically consistent environments that match the high standards set by the overall game to be algorithmically constructed. We’ve got a good handle on the first two steps of the process, and are now in the process of having the artists and designers manually create the high bar for what we want the software to eventually be able to replicate in terms of quality and variety. Those initial maps will be rolled out to the community as soon as they’re ready so that everyone can get their first small glimpse of what we’re aiming to eventually deliver on a dramatically larger scale. I’m sure that quite a few more hand-crafted maps will be released before the procedural software reaches a sufficient level to where we can rely upon it rather than a designer’s deft touch. The ultimate goal is to be able to quickly create entirely new environments so that we can provide players with a huge universe filled with highly detailed and interesting areas to explore, but whether that process is purely algorithmic or simply assists the designers in the multi-step process of creating a map is something that we don’t yet know.
sauce

 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 14:38
Facerafter schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 12:36:
[...]

Ohja? Voor zo ver wat ik in de leak had gezien wat het een whiteboxing. Geen echte models, textures, etc.
Het is natuurlijk niet zo dat ze in de tussentijd niets doen ;) , whiteboxing is overigens IMO wel het echte model. Er worden dan enkel assets toegevoegd (Textures, UV-mapping, bewegende deuren, landingsgestel phisics-grid)
jojoba007 schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 13:03:
Waar ik weinig info over kan vinden maar erg nieuwsgierig naar ben ik hoe ze de universe gaan opvullen met procedural generation. Het enige wat er laatst bekend werd was dat ze vorderingen boeken.

Ik ben benieuwd of ze dan complete planeten procedureel gaan plaatsen waar je vervolgens op kan landen om bijvoorbeeld materials te exploren. Dat zou toch te vet zijn.
Is het nu zo dat de procedural generation pas later na de release van de PU geïmplementeerd wordt?
Volledige planeten zit wel in de planning, net als voxel-astroid fields, cometen en andere random stuff. Maar ik gok dat er in eerste instantie enkel gekeken word naar hand-crafted onderdelen voor de Baby-PU, en die handcrafted delen kunnen op de lange baan gebruikt worden voor de PG.

 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 12:07
Topicstart is vele malen fijner te laden nu, waarvoor dank!

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 26-05 16:21
Oh crap, Ik kom er net achter dat CitizenCon deze zaterdag is...
Maar ff zorgen dat ik optijd terug ben van Firstlook.
Weet iemand hoe laat de Livestream begint? Kon het zo snel even niet vinden.

 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 26-05 17:26
Facerafter schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 13:38:
Oh crap, Ik kom er net achter dat CitizenCon deze zaterdag is...
Maar ff zorgen dat ik optijd terug ben van Firstlook.
Weet iemand hoe laat de Livestream begint? Kon het zo snel even niet vinden.
1921:00 NL tijd.


Also: whoop whoop!Fixed, thanks :+

[Voor 21% gewijzigd door Snoz Lombardo op 06-10-2015 13:50]


 • Bweap
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 09-05 13:41
je snapt dat al je gegevens in die QR code te lezen zijn?

 • heggico
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 14:09
Met hierboven, die QR code is hetgene wat je binnen laat

 • Thisuren
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 12-02 21:34
Wat betreft de CitCon livestream, in het Comm-Link Schedule staat dat de livestream begint om 1200 PDT / 1900 UTC. Gooi dat in een TimeZone Converter en dan geeftie 21:00. (Er staat ook dat NL tijd UTC+2 is).

 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
Snoz Lombardo schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 13:39:
[...]

19:00 NL tijd.


Also: whoop whoop!

[afbeelding]

Fixed, thanks :+
Bedankt hopelijk ben ik er eerder dan jij :P 8) //*grapje

 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 14:38
Thisuren schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 13:44:
Wat betreft de CitCon livestream, in het Comm-Link Schedule staat dat de livestream begint om 1200 PDT / 1900 UTC. Gooi dat in een TimeZone Converter en dan geeftie 21:00. (Er staat ook dat NL tijd UTC+2 is).
Dus toch! Vond 18:00 al zo'n rare tijd voor Engeland.

Nou Torrie :) , kan je 't helemaal volgen!

 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 26-05 17:26
Cygnitr0n schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 13:45:
[...]

Bedankt hopelijk ben ik er eerder dan jij :P 8) //*grapje
Haha, ja was best dom van me. Nu ben ik niet zo heul bang dat een Tweaker dit doet maar ik had de zelfde link ook heel kort op Reddit staan. |:(

Ben al om 10:30 in Manchester dus misschien maar wat vroeger naar 't event gaan :+

 • Thisuren
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 12-02 21:34
Case_C schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 13:46:
[...]

Dus toch! Vond 18:00 al zo'n rare tijd voor Engeland.

Nou Torrie :) , kan je 't helemaal volgen!
De tijd in Engelands is dus ook 20:00. UTC (of ook wel GMT) is standaard tijd zonder rekening te houden met zomer tijd. Engeland zit van maart to oktober in zomertijd, namelijk BST (British Summer Time), wat UTC/GMT +1 is. Hier nog een converter met Manchester toegevoegd ter verduidelijking.

Oh, en hier nog een mooi countdown voor de start :P Is ook erg makkelijk. Man, man, wat een geweldige site is dat toch :D

[Voor 15% gewijzigd door Thisuren op 06-10-2015 13:57]


 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
Snoz Lombardo schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 13:51:
[...]

Haha, ja was best dom van me. Nu ben ik niet zo heul bang dat een Tweaker dit doet maar ik had de zelfde link ook heel kort op Reddit staan. |:(

Ben al om 10:30 in Manchester dus misschien maar wat vroeger naar 't event gaan :+
Gelukkig heb je ook een ID kaart nodig (en je naam was door).

 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 12:07
Snoz Lombardo schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 13:39:
[...]

1921:00 NL tijd.


Also: whoop whoop!

[afbeelding]

Fixed, thanks :+
Dat ziet er bekend uit. Heb die van mij gisteravond ook geprint. Ik ben er op zijn vroegst pas rond 13,00 lokale tijd.

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • Ircghost
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14:13

Ircghost

Moderator Spielerij

Honeybadger doesn&#039;t care!

Snoz Lombardo schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 13:39:
[...]

1921:00 NL tijd.


Also: whoop whoop!

[afbeelding]

Fixed, thanks :+
Plaats gewoon een zwart kader over je qr code.. er zijn teveel mensen hier om het gewoon te laten staan!

 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
wat al eerder is gezegd, je moet ook ID papieren tonen met dezelfde naam, Dus de kans dat een star citizen de gelegenheid heeft en dezelfde naam heeft, is gering.

aan de andere kant, better save than sorry..

Maar ik vraag me tegelijk ook weer af, als er 2 Jan Klaassens zijn en 1 ticket met die naam er op, dan komen ze volgens mij best binnen. Tenzij ze die QR code gaan scannen, staat me niet bij dat ze hebben gedaan in Keulen (kan me natuurlijk heel goed vergissen en dat ze het wel doen)

 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
Snoz Lombardo schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 13:39:
[...]

1921:00 NL tijd.


Also: whoop whoop!

[afbeelding]

Fixed, thanks :+
ben je ook subscriber en/of congierge?
omdat je vip op je kaartje hebt? en dat andere ding.. hier zag ik vip staan..
http://imgur.com/l71WLCW

(kaartje is van iemand op reddit)

[Voor 6% gewijzigd door Bornhald op 06-10-2015 14:31]


 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 26-05 17:26
Bornhald schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 14:30:
[...]


ben je ook subscriber en/of congierge?
omdat je vip op je kaartje hebt? en dat andere ding.. hier zag ik vip staan..
http://imgur.com/l71WLCW

(kaartje is van iemand op reddit)
VIP (= concierge) én Subscriber (dat rondje ernaast) inderdaad. Er schijnt ook nog een icoontje te zijn voor Golden Ticket houders.

 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 14:38
Snoz Lombardo schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 14:36:
[...]

VIP (concierge) én Subscriber inderdaad. Er schijnt ook nog een icoontje te zijn voor Golden Ticket houders.
Ziet er wel leuk uit dat die subscribtions en 'titels' terugkomen op je kaartje :) , eye for detail!

 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 12:07
Snoz Lombardo schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 14:36:
[...]

VIP (= concierge) én Subscriber (dat rondje ernaast) inderdaad. Er schijnt ook nog een icoontje te zijn voor Golden Ticket houders.
Klopt, mac-rolec had die bij Gamescom ook. Dat is de enige die we allebei missen :'( Zo stom dat ik niet destijds gebacked heb...

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 26-05 17:26
Tylocke schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 14:41:
[...]


Klopt, mac-rolec had die bij Gamescom ook. Dat is de enige die we allebei missen :'( Zo stom dat ik niet destijds gebacked heb...
Ja ik was er volgens mij ook redelijk vroeg bij, november 2012 geloof ik. Tot wanneer was je Golden Ticket houder dan eigenlijk?

 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 14:38
Tylocke schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 14:41:
[...]


Klopt, mac-rolec had die bij Gamescom ook. Dat is de enige die we allebei missen :'( Zo stom dat ik niet destijds gebacked heb...
dahakon was er volgens mij wel op tijd bij? Ik zal maar niets zeggen, met 150k+ :P , hoewel je binnenkort ook 1M+ kan zijn :+

 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
Golden ticket was toch als je op een website 42 had ingevuld. En die website telde af tot het begin van de ks..?

 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 12:07
Snoz Lombardo schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 14:42:
[...]

Ja ik was er volgens mij ook redelijk vroeg bij, november 2012 geloof ik. Tot wanneer was je Golden Ticket houder dan eigenlijk?
Ik dacht dat het voor mensen was die zich in de eerste maand voor de crowdfunding campaign hebben ingeschreven. Dus tussen 10 sep 2012 en 10 okt 2012. Maar het kan ook t/m de kickstarter zijn en dat zou dan de 18e zijn. Helemaal zeker weet ik het niet maar er zijn hier wel een paar oud-backers die het wel weten.

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Snoz Lombardo schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 14:42:
[...]

Ja ik was er volgens mij ook redelijk vroeg bij, november 2012 geloof ik. Tot wanneer was je Golden Ticket houder dan eigenlijk?
Ja Golden ticket was als je je op de website had ingeschreven voordat CR de reveal deed in oktober 2012.

Edit: Dacht eerst ook dat CitCon 19.00 was, maar is dus 21.00.

[Voor 8% gewijzigd door mac-rolec op 06-10-2015 14:47]

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 14:38
CIG Frankfurt heeft een contract voor 5! jaar om te blijven ontwikkelen aan Star Citizen! Ze bedoelen waarschijnlijk de kantoor-ruimte ermee :P , maar alsnog mooi te horen dat er op langere termijn gedacht word!
Fünfjahresvertrag – fürs Büro
Und was passiert, wenn das Spiel fertig ist und Ende 2016 auf den Markt kommt? Chambers streckt den Rücken: "Auch wenn das Spiel fertig und veröffentlicht ist, haben wir einen Fahrplan für neue Inhalte, mit denen wir es anfüttern können." Dann lächelt er: " Wir haben doch einen Fünfjahresvertrag für dieses Büro unterschrieben!"
http://hessenschau.de/kul...dio-in-frankfurt-100.html


Torrie844 schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 15:13:
[...]
Woohoo! Gezellig op TS dus?
Uiteraard :) , kijken hoe druk 't daar kan worden.

[Voor 66% gewijzigd door Case_C op 06-10-2015 15:33]


 • Torrie844
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 30-03 20:59
Case_C schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 13:46:
[...]

Dus toch! Vond 18:00 al zo'n rare tijd voor Engeland.

Nou Torrie :) , kan je 't helemaal volgen!
Woohoo! Gezellig op TS dus?
Thisuren schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 12:35:
[...]

De stream zou gelijk na het einde bij de 'Past Broadcasts' in Twitch moeten staan, alleen moetie dan wel echt afgelopen zijn. Jammer dat ze geen Youtube Gaming gebruiken. Volgens mij kan je daar gewoon de stream pauseren of terugspoelen tot de start terwijl die nog bezig is, zou erg handig zijn.
Ah sweet, maar ik hoorde net al het goede nieuws :9

I7-4790k / Gigabyte G1.Sniper Z97 / MSI 980ti 6GB / 16GB HyperX Fury DDR3 / Corsair 850w / Samsung 850 EVO 250GB / Hitashi 3TB / NZXT S340


 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
Ik wens de mensen die er heen gaan in ieder geval een fantastische tijd toe

 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Om het toch weer op te rakelen, maar vond het wel een erg goed artikel die uitlegt wat er mis is met The Escapist artikel en hoe om te gaan met anonieme bronnen.
https://techraptor.net/co...discuss-anonymous-sources

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 14:38
HYPE CONFIRMED! :+
http://i.imgur.com/hDkiYQv.png

mac-rolec schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 18:39:
Om het toch weer op te rakelen, maar vond het wel een erg goed artikel die uitlegt wat er mis is met The Escapist artikel en hoe om te gaan met anonieme bronnen.
https://techraptor.net/co...discuss-anonymous-sources
Waarom weer oprakelen :P , was net zo blij dat het op dat gebied 1 dag stil was :z . Edit: dit is dan wel weer hilarisch uit dat artikel XD.
One source alleged that company funds are being used to fund the development of a crowdfunding platform.
8)7 8)7 8)7


Vind dit dan weer veel interessanter :D :
http://forum.vkb-sim.pro/viewtopic.php?f=26&t=1947

[Voor 14% gewijzigd door Case_C op 06-10-2015 18:43]


 • siriouz
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 08-02-2022
Case_C schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 18:40:
HYPE CONFIRMED! :+
[afbeelding]


[...]

Waarom weer oprakelen :P , was net zo blij dat het op dat gebied 1 dag stil was :z . Edit: dit is dan wel weer hilarisch uit dat artikel XD.

[...]
8)7 8)7 8)7


Vind dit dan weer veel interessanter :D :
http://forum.vkb-sim.pro/viewtopic.php?f=26&t=1947
Hoor nu ook echt in m'n hoofd iemand met een Duits accent in gebrekkig Engels'Das the point'' zeggen... 8)7

Star Citizen: Syro // GOT Inc forum // GOT Inc RSI // Elite Dangerous: Siriouz


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 14:38
siriouz schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 18:44:
[...]

Hoor nu ook echt in m'n hoofd iemand met een Duits accent in gebrekkig Engels'Das the point'' zeggen... 8)7
Moet het dan niet 'Das ze point!" zijn? :+

 • siriouz
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 08-02-2022
Case_C schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 18:45:
[...]

Moet het dan niet 'Das ze point!" zijn? :+
Nou vooruit... :P

Ben wel benieuwd hoe dat aanvoelt met pedalen trouwens. Heb nog nooit met pedalen gevlogen. Zou wel weer wat extra knoppen op m'n X52 vrij maken... :9

Star Citizen: Syro // GOT Inc forum // GOT Inc RSI // Elite Dangerous: Siriouz


 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Wel grappig om de Star Citizen twitter feed te lezen. Wordt nu veel geroleplayed door orgs na dat vanduul Attack bericht. :)

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 26-05 17:26
Het is trouwens wel obvious dat Vega heel veel met Squadron 42 te maken heeft. Kijk maar naar het CitizenCon ticket:.. en de header afbeelding in de Galactic Guide van Vega:

https://robertsspaceindus...alactic-Guide-Vega-System

 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
CitizenCon details:
https://robertsspaceindus...zenCon-2015-Event-Details
CitizenCon will feature the entire Foundry 42 staff, over one hundred developers currently hard at work on multicrew and Foundry 42. Chris Roberts, Sandi Gardiner, Erin Roberts, Ortwin Freyermuth, Thomas Hennessy and other familiar faces from other studios will also be on hand.
Als dat geen SQ42 wordt.. :)

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 14:38
Snoz Lombardo schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 20:19:
Het is trouwens wel obvious dat Vega heel veel met Squadron 42 te maken heeft. Kijk maar naar het CitizenCon ticket:

[afbeelding]

.. en de header afbeelding in de Galactic Guide van Vega:

https://robertsspaceindus...alactic-Guide-Vega-System
Er is inderdaad een duidelijke link te herkennen, maar nu de vraag.... wat gaan ze op CitizenCon laten zien...
 • Trailer [least spoiler heavy]
 • Demo/Proloog [gaan veel backers niet zo leuk vinden ivm spoilers?]
 • Gameplay [spoilers!!! 8)7 ]
Dus ik gok op een trailer die de destruction van Vega laat zien...
Dat laat ook goed zien dat er geld uitgegeven word aan ontwikkeling, en niet aan onzinnige dingen.
(Hoewel er vast wel een paar dingen te noemen zijn.)


Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

[Voor 36% gewijzigd door Case_C op 06-10-2015 22:48]


 • kipkruide
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 24-05 16:10
lol, vega is inderdaad wel heel toevallig, zal idd wel een lead up zijn.

 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
zag dit postje op reddit. over de kosten van star citizen..
https://www.reddit.com/r/...zen_running_out_of_money/

 • svenvv2
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 19-05 20:14
Leuk leesvoer voor een dinsdagavond! :9~

 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 12:07
Snoz Lombardo schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 20:19:
Het is trouwens wel obvious dat Vega heel veel met Squadron 42 te maken heeft. Kijk maar naar het CitizenCon ticket:

[afbeelding]

.. en de header afbeelding in de Galactic Guide van Vega:

https://robertsspaceindus...alactic-Guide-Vega-System
Mooi gespot! Was me helemaal nog niet opgevallen.

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
ook leuk, size comparison van schepen. Meer dan 100 schepen. Zitten wel wat spoilers tussen.

[Voor 28% gewijzigd door Bornhald op 07-10-2015 06:52]


 • MichelR67
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 19-04-2019

 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 14:38
Hmm als dit het SQ42 nieuws is, zullen we dan zaterdag de andere kant van het verhaal zien?
spoiler:
The main Vanduul force had been repelled. Admiral Bishop had won.


Wel leuk om te zien hoe er 'in-lore' gelijk complot-theoristen ontstaan :) .
https://www.reddit.com/r/..._way_too_convenient_vega/

 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
https://www.reddit.com/r/...i_implore_you_to_wake_up/

Ik had het ook gezien, kon de verleiding niet weerstaan en ook maar een stukje in gepost https://www.reddit.com/r/...re_you_to_wake_up/cvr0k41

Weer een schip welke het niet zal zijn..
https://forums.robertsspa.../5701136/#Comment_5701136

[Voor 39% gewijzigd door Bornhald op 07-10-2015 08:25]


 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 26-05 17:26
Echt tof die lore, en erg vet dat CIG dit soort verhalen uitbrengt in de aanloop naar CitizenCon. En, in ieder geval op Reddit, wordt er al flink op los geroleplayed.


De mystery ship reveal zal in ieder geval NIET de Crucible zijn.
Hey guys - not time for the Crucible just yet.
Edit: Had Bornhald al gezegd. Time for coffee :z

[Voor 6% gewijzigd door Snoz Lombardo op 07-10-2015 08:41]


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 14:38
Zullen we dan de 'class' proberen te raden?

UEE
 • Light-Fighter
 • Heavy-Fighter
 • Hauler
 • [military hauler/resupply?? 8) ]
 • Utility-ship
 • [utility zijn er al met die conceptschepen]
 • Bomber
 • Corvette
 • [valt af]
 • Frigate
 • [Bornhald verwacht niet groter]
 • Destroyer
 • [Bornhald verwacht niet groter]
 • Escort-Carrier
 • [Bornhald verwacht niet groter]
 • Carrier
Alien? (Banu, Xi'An, Vanduul)
Beter houden ze die grotendeels geheim..

Gok dat het een schip gaat zijn uit de keuken van Manchester, en dus gewoon een military vessel. Net zoals de Gladius er naast de F7 Hornet is gekomen. Wellicht een dedicated escort-ship? Wat een destroyer is op 't water? Momenteel is daar alleen de Retaliator voor, wellicht krijgt die een broertje?

[Voor 29% gewijzigd door Case_C op 07-10-2015 08:57]


 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
Case_C schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 08:38:
[...]

Zullen we dan de 'class' proberen te raden?

UEE
 • Light-Fighter
 • Heavy-Fighter
 • Hauler
 • Utility-ship
 • Bomber
 • Corvette
 • Frigate
 • Destroyer
 • Escort-Carrier
 • Carrier
Alien? (Banu, Xi'An, Vanduul)
Beter houden ze die grotendeels geheim..

Gok dat het een schip gaat zijn uit de keuken van Manchester, en dus gewoon een military vessel. Net zoals de Gladius er naast de F7 Hornet is gekomen. Wellicht een dedicated escort-ship? Wat een destroyer is op 't water? Momenteel is daar alleen de Retaliator voor, wellicht krijgt die een broertje?
Alien schepen waren volgens mij al afgevallen. Corvette ook. Groter gok ik niet dat het zal zijn..

 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
Snoz Lombardo schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 08:37:
Echt tof die lore, en erg vet dat CIG dit soort verhalen uitbrengt in de aanloop naar CitizenCon. En, in ieder geval op Reddit, wordt er al flink op los geroleplayed.


De mystery ship reveal zal in ieder geval NIET de Crucible zijn.

[...]

Edit: Had Bornhald al gezegd. Time for coffee :z
Mobiel is niet ideaal om te lezen :) maar mea culpa

 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 12:07
Case_C schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 08:38:
[...]

Zullen we dan de 'class' proberen te raden?

UEE
 • Light-Fighter
 • Heavy-Fighter
 • Hauler
 • Utility-ship
 • Bomber
 • Corvette
 • Frigate
 • Destroyer
 • Escort-Carrier
 • Carrier
Alien? (Banu, Xi'An, Vanduul)
Beter houden ze die grotendeels geheim..

Gok dat het een schip gaat zijn uit de keuken van Manchester, en dus gewoon een military vessel. Net zoals de Gladius er naast de F7 Hornet is gekomen. Wellicht een dedicated escort-ship? Wat een destroyer is op 't water? Momenteel is daar alleen de Retaliator voor, wellicht krijgt die een broertje?
Een paar hints waren er al:

Not seen yet (onzeker over never heard of)
Human built
Military themed
Naam van het schip kwam ook voor in WC serie

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
Tylocke schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 08:54:
[...]


Een paar hints waren er al:

Not seen yet (onzeker over never heard of)
Human built
Military themed
Naam van het schip kwam ook voor in WC serie
Er is toch nog zo een esperia boarding craft. Weet niet meer hoe die heet noch of de naam in wc zit. Maar dat is wel een human build ship. Maar niet echt een human ship. Want het is een replica. Die zou wel redelijk in de beschrijving passen

 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 14:38
Bornhald schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 08:57:
[...]

Er is toch nog zo een esperia boarding craft. Weet niet meer hoe die heet noch of de naam in wc zit. Maar dat is wel een human build ship. Maar niet echt een human ship. Want het is een replica. Die zou wel redelijk in de beschrijving passen
Maar dat schip is al met naam genoemd, en kan het dus al niet meer zijn.

Ik hoop op een zwaar bewapende military hauler :D .

 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
Case_C schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 08:58:
[...]

Maar dat schip is al met naam genoemd, en kan het dus al niet meer zijn.

Ik hoop op een zwaar bewapende military hauler :D .
was toch unseen, unheared off is twijfelachtig O-)

 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 12:07
Bornhald schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 08:57:
[...]

Er is toch nog zo een esperia boarding craft. Weet niet meer hoe die heet noch of de naam in wc zit. Maar dat is wel een human build ship. Maar niet echt een human ship. Want het is een replica. Die zou wel redelijk in de beschrijving passen
De Prowler zou kunnen als we al wel de naam mogen kennen. Ben was er een beetje ontwijkend over tijdens de vragen dus het is niet duidelijk of we nu wel of niet de naam al kennen. Aan alle andere dingen voldoet hij zeker.

De Prowler zou daarnaast perfect bij FPS en multicrew passen. Capture the Idris met aan beide kanten een boarding party in een Prowler })

Edit: nu zit ik alleen met een beeld in mijn hoofd van die WW2 landing crafts. Dat wordt het vast niet maar dat beeld zie ik wel zo voor me.

[Voor 8% gewijzigd door Tylocke op 07-10-2015 09:19]

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 14:38
Tylocke schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 09:18:
[...]
Edit: nu zit ik alleen met een beeld in mijn hoofd van die WW2 landing crafts. Dat wordt het vast niet maar dat beeld zie ik wel zo voor me.
Het zou inderdaad wel vet zijn wanneer je met zo'n schip een docking-port kan rammen/openbreken. Waardoor je bijna direct access hebt tot het schip, tegenover eerst de boel moet openbreken.

Dat zou wel behoorlijk gave actie geen. Hoewel me dat meer een tactiek van de Vanduul lijkt, met die Assault ships die ze hebben...

[Voor 24% gewijzigd door Case_C op 07-10-2015 09:25]


 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Mijn gok zou ook de Prowler zijn.

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 14:38
En hij zat ook in Wing Commander... dus 't kan. Hoewel ik vind dat we die al kennen, en daarom geen nieuw schip is. Maar evengoed zou ik 't mooi vinden om dat schip te zien :) .

 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
Case_C schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 09:27:
[...]

En hij zat ook in Wing Commander... dus 't kan. Hoewel ik vind dat we die al kennen, en daarom geen nieuw schip is. Maar evengoed zou ik 't mooi vinden om dat schip te zien :) .
anderzijds is er aangekondigd dat ze hem gaan maken, want het was een stretchgoal. Het is een miltary ship, hij is door mensen gemaakt maar geen menselijk schip.

dus het vult wel alle gaten :D

 • Oraijon
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 27-05 18:44

Oraijon

[Team Carrack]

Ik denk dat het een heavy fighter is realiseer ik me net. Het is een categorie die goed past bij SQ42, en zou er niet een Anvil tegenhanger zijn van de Vanguard? Dacht dat ik zoiets een tijd geleden ergens in de lore of WIP posts tegenkwam. Bovendien is er op het moment nog maar 1 heavy fighter en is dus eigenlijk de enige waar nog wat ruimte is voor "concurrentie".

Star Citizen Referal code | Gigabyte GeForce RTX 3090; Intel Core i7 8700k w/ NZXT Kraken X63; 32GB Corsair Vengeance LPX; CM NR200P


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 14:38
Oraijon schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 09:49:
Ik denk dat het een heavy fighter is realiseer ik me net. Het is een categorie die goed past bij SQ42, en zou er niet een Anvil tegenhanger zijn van de Vanguard? Dacht dat ik zoiets een tijd geleden ergens in de lore of WIP posts tegenkwam. Bovendien is er op het moment nog maar 1 heavy fighter en is dus eigenlijk de enige waar nog wat ruimte is voor "concurrentie".
Een heavy-fighter van Drake??? :D Dat zal Bornhald leuk vinden :) .

 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Oraijon schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 09:49:
Ik denk dat het een heavy fighter is realiseer ik me net. Het is een categorie die goed past bij SQ42, en zou er niet een Anvil tegenhanger zijn van de Vanguard? Dacht dat ik zoiets een tijd geleden ergens in de lore of WIP posts tegenkwam. Bovendien is er op het moment nog maar 1 heavy fighter en is dus eigenlijk de enige waar nog wat ruimte is voor "concurrentie".
Ik denk het niet. Want ze hadden al aangegeven dat het iig niet de F8 Lightning was. Of er moet een tweede heavy fighter komen.

Maar een assault schip lijkt me waarschijnlijker aangezien ze dan ook meteen ship boarding en FPS kunnen laten zien. Ik denk dat er een deel van een SQ42 missie getoond gaat worden waar ook FPS in zit ivm met het tonen van nieuwe animaties.

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 14:38
mac-rolec schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 09:53:
[...]


Ik denk het niet. Want ze hadden al aangegeven dat het iig niet de F8 Lightning was. Of er moet een tweede heavy fighter komen.

Maar een assault schip lijkt me waarschijnlijker aangezien ze dan ook meteen ship boarding en FPS kunnen laten zien. Ik denk dat er een deel van een SQ42 missie getoond gaat worden waar ook FPS in zit.
Ja.. maar als dropship hebben we al de:
 • Redeemer
 • Cutlass
 • Retaliator
 • Freelancer???
 • Avanger??
Als heavy-fighter, enkel de F8.

 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
Case_C schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 09:54:
[...]

Ja.. maar als dropship hebben we al de:
 • Redeemer
 • Cutlass
 • Retaliator
 • Freelancer???
 • Avanger??
Als heavy-fighter, enkel de F8.
De echte enige is natuurlijk de Redeemer, althans die er specifiek voor gemaakt is, de cutlass is een SER de retalliator een Heavy Bomber :)

Zou je de Vanguard Harbinger niet ook onder de heavy fighters kunnen zetten?

 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 14:38
Bornhald schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 10:03:
[...]


De echte enige is natuurlijk de Redeemer, althans die er specifiek voor gemaakt is, de cutlass is een SER de retalliator een Heavy Bomber :)

Zou je de Vanguard Harbinger niet ook onder de heavy fighters kunnen zetten?
De Vanguard heeft een interieur waar je in rond kan lopen. Vond 't een beetje 'moeilijk' om 't dan een fighter te noemen... maar wellicht is mijn idee van een fighter niet correct voor de SC standaard :P . Qua stats mag je 'm inderdaad wel een Heavy-Fighter noemen. Hoewel een carrier-based dedicated fighter nog beter zou moeten zijn. F8 vs de Vanguard zou de F8 moeten winnen, bij gelijke skills van de piloot.

 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
Case_C schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 10:07:
[...]

De Vanguard heeft een interieur waar je in rond kan lopen. Vond 't een beetje 'moeilijk' om 't dan een fighter te noemen... maar wellicht is mijn idee van een fighter niet correct voor de SC standaard :P . Qua stats mag je 'm inderdaad wel een Heavy-Fighter noemen. Hoewel een carrier-based dedicated fighter nog beter zou moeten zijn. F8 vs de Vanguard zou de F8 moeten winnen, bij gelijke skills van de piloot.
Gezien de Harbinger gebaseerd is op een langeafstands schip denk ik dat je redenatie inderdaad klopt. De vanguards hebben een bredere rol dan de F8. De F8 hoeft weinig anders te hebben dan shields, armor en weapons.

 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 14:38
Vega system komt wel overal terug in de SQ42 gerelateerde dingen.99% zeker dat het de opening van SQ42 gaat zijn met een EPIC! spacebattle. Dat betekend: Alle capitals voor SQ42 zijn gereed om in actie te komen in de trailer!!!

 • Oraijon
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 27-05 18:44

Oraijon

[Team Carrack]

Volgens mij is een F8 ook geen heavy fighter :)

F8 zou als ik me goed herinner de hornet gaan vervangen voor de UEE en valt in dezelfde categorie, dus een Light Fighter, of Space Superiority fighter. In ieder geval geen Heavy.

Star Citizen Referal code | Gigabyte GeForce RTX 3090; Intel Core i7 8700k w/ NZXT Kraken X63; 32GB Corsair Vengeance LPX; CM NR200P


 • Torrie844
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 30-03 20:59
Ziet er allemaal goed uit! Ben zeer benieuwd, Prowler zou leuk zijn!

I7-4790k / Gigabyte G1.Sniper Z97 / MSI 980ti 6GB / 16GB HyperX Fury DDR3 / Corsair 850w / Samsung 850 EVO 250GB / Hitashi 3TB / NZXT S340


 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Zou fijn zijn als de reworked Bengal klaar is. :)
Oraijon schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 10:21:
Volgens mij is een F8 ook geen heavy fighter :)

F8 zou als ik me goed herinner de hornet gaan vervangen voor de UEE en valt in dezelfde categorie, dus een Light Fighter, of Space Superiority fighter. In ieder geval geen Heavy.
Het is zeker geen Light Fighter. Volgens de gelekte images is het toch wel echt een grote fighter. :) En hij was volgens mij indd bedoeld als Superiority fighter en niet als vervanging van de Hornets.

[Voor 84% gewijzigd door mac-rolec op 07-10-2015 10:29]

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
Of de idris zou ook mooi zijn imo

 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 14:38
mac-rolec schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 10:25:
Zou fijn zijn als de reworked Bengal klaar is. :)
Zou fijn zijn als alle reworks klaar zijn ;) .

 • jojoba007
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 25-05 07:48
Het zou fijn zijn als mijn Freelancer DUR multicrew ready zou zijn met de komst van de baby PU ;-). En als de conny eerder klaar is dan melt ik naar de conny toe, haha.

 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
Case_C schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 10:35:
[...]

Zou fijn zijn als alle reworks klaar zijn ;) .
altijd weer baas boven baas..


Ik moet zeggen dat, nadat ik gisteren met een vriend heb gepraat, heel erg aan het denken ben om een floating space farm met hangar te nemen...

maar ik weet niet eens wat farming doet, ik vind het wel (samen met de super collider) visueel de mooiste endevours :o
Pagina: 1 2 3 ... 101 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee