Toon posts:

[PC] Star Citizen - Deel 4 Vorige deelOverzicht

Pagina: 1 2 3 ... 6
Acties:
 • 167.076 views

Acties:
 • +14Henk 'm!

 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Mede-auteurs:
 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Nu online

Case_C

 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 24-03 17:37

Facerafter

Developer: Cloud Imperium Games (CIG)
Publisher: De Community!
Genre: Space Simulation, FPS, Multiplayer & Singleplayer
Releasedate: 2016 (backers kunnen al eerder met modules aan de slag: Releaseschema)
Official Site: Roberts Space Industries
Status: Project Status


Tweakers Multiplayer
Steam groep: SC-GOT
DISCORD: Gathering of Tweakers
Teamspeak: ts.mattie-systems.nl
wachtwoord Star-Citizen Group: gotinc

Star Citizen laat zich door de complexiteit moeilijk in het kort uitleggen. Voor de nieuwkomers die dit topic hebben gevonden is er hier een goede TL;DR Daarnaast gaat dit filmpje ook aardig in op de content en scope van de game.

Star Citizen is in ontwikkeling sinds 2012, maar pas begin 2014 zijn er grotere studio's opgezet. Vanaf dat moment is de ontwikkeling van de game in een hogere versnelling gegaan. Echter tegelijkertijd is de scope ook dermate gegroeid. In eerste instantie zou SC enkel een Single-Player campaign omvatten, dit is door de funding echter uitgegroeid tot het meest ambitieuze crowdfunded project ooit. Momenteel ligt de scope op een universum van ~100 semi-handcrafted systems waarin de spelers een kleine 10% omvatten van de totale populatie. Daarnaast is er nog steeds een singplayer in ontwikkeling genaamd Squadron 42. Dit deel van het spel heeft een vermoedelijke releasedate in Q3/Q4 2016.
(uitstel voorbehouden, want daar zijn ze behoorlijk goed in bij CIG)

http://static.tweakers.net/ext/f/XszkanqbkjrROOgl8YFOb5zs/full.pnghttp://static.tweakers.net/ext/f/DmGQ7ooI54btSuV70NMRAqmO/full.png

Ben je Star Citizen backer? Vul dan het volgende formulier in. We zijn een overzicht aan het maken van alle Tweakers die SC backen en hun schepen. In de eerste link vind je het invulformulier, in de tweede link zie je het resultaat met alle tweakers die SC backen:http://static.tweakers.net/ext/f/r4BXs9xf4VtpvDwFyDxvH8Bi/full.png

Star Citizen is de terugkeer van Chris Roberts naar de gaming industrie en ook zijn meest ambitieuze game tot nu toe. Het is een zeer uitgebreide space sim met zowel een singleplayer als multiplayer component ontwikkeld voor de PC en gebruik makend van een sterk aangepaste variatie op CryEngine.

Het bijzondere aan Star Citizen is dat het een AAA game is die volledig crowd funded is. Hierdoor zijn de ontwikkelaars niet afhankelijk van een publisher en krijgen ze volledig de ruimte om de ambitieuze doelen waar te maken. Na de bekendmaking van de game in oktober 2012 was het de bedoeling om 2 miljoen dollar binnen te halen met crowd funding. Hiermee kon dan aan investeerders bewezen worden dat het genre nog steeds levensvatbaar was.
Maar het enthousiasme om het project te steunen was zo groot dat het geld bleef binnen stromen. Na een paar maanden werd besloten dat de investeerders overbodig waren en het spel volledig crowd funded kon worden. Het originele budget voor de game werd geraamd op 21 miljoen dollar maar dat doel is ook inmiddels al ver voorbij gestreeft. Door het veel grotere bedrag wat inmiddels beschikbaar is, is de scope van de game dan ook aanzienlijk vergroot.

Chris Roberts crowdfunding trailer:http://static.tweakers.net/ext/f/udupfX70OeFbKaue311NBXj2/full.png

De game bestaat uit een singleplayer en multiplayer component. Star Citizen legt vooral de focus op het real time dogfighting aspect met diepgaande Newtownian vliegmechanics die uitgebreid uitgelegd worden in deze post van Chris Roberts. De game is veel meer skill based dan afhankelijk van stats en levelling. Maar naast dogfighting is er ook een uitgebreide economie inclusief trading, mining, salvaging, exploration, pirating en verder teveel om op te noemen. Hieronder gaan we daar verder op in.


http://static.tweakers.net/ext/f/SK6XwQUBfwLC1JeKwlZxyRJ5/full.png

Squadron 42 is de singleplayer campaign van de game en heeft inmiddels ook een eigen website. De volgende details zijn al bekend:
 • Squadron 42 is vergelijkbaar met de oude Wing Commander games
 • De SQ42 campaign (zonder uitbreidingen) gaat zo'n 30 uur speeltijd omvatten.
 • Missies in de campaign bestaan uit diverse modussen, waarbij FPS, Space-combat e.d. gedurende de missie kan wisselen.
 • De campaign kan op verschillende manieren doorlopen worden afhankelijk van de uitkomsten van de missies, dus niet elke playthrough is precies hetzelfde.
 • Ook de relatie met andere characters wordt beinvloed door de manier waarop je de campaign doorloopt.
 • Er komen uitgebreide RPG achtige conversatie mogelijkheden met NPC's die ook je relaties beinvloeden.
 • Je singleplayer character kan je overzetten in de PU nadat je SQ42 hebt uitgespeeld. Je kan de multiplayer server ook met een verse character beginnen (je bent dus niet verplicht om de SP te spelen, echter heb je dan ingame nog niet de status van ‘Citizen’).
 • Squadron 42 wordt uitgebracht in verschillende 'episodes/delen' en zal speelbaar zijn voordat de PU on line komt.
 • Na release van de game zullen er "mission discs"(DLC) uitkomen met nieuwe singleplayer avonturen (2 van deze uitbreidingen zijn al bekend gemaakt. Dit zijn toevoegingen op de standaard campaign welke bij de huidige backing-packages zit. Pre- 6 miljoen stretch-goal backers krijgen de eerste DLC gratis)
 • Op CitizenCon 2015 werd de cast bekend gemaakt en Squadron 42 zal een aantal bekende A-list acteurs krijgen zoals Gary Oldman, Gillian Anderson, Mark Hamill, Mark Strong en meer. Voor de volledige cast, zie de Squadron 42 website.
Op CitizenCon 2015 werd een scene uit Squadron 42 getoond met Admiral Bishop (Gary Oldman):

http://static.tweakers.net/ext/f/15QW3ocO38AUKRAxsoYSbn0l/full.png

Het multiplayer gedeelte van Star Citizen bestaat uit 2 onderdelen:
 • De Persistent Universe (PU): De online Star Citizen universe (zie hieronder);
 • Eigen server hosten: Je kan zelf een server hosten om met je vrienden te gamen of om net zoals bij Freelancer de universe naar je eigen smaak te modden. Alle assets uit de PU zijn dan beschikbaar en je bent vrij om te doen wat je wilt, maar je kan niet meer in-game progressie maken omdat je niet meer op de centrale PU server zit. Daarnaast heeft een eigen server niet de volledige fidelity van de daarwerkelijke PU.
http://static.tweakers.net/ext/f/lAA4wl4pzY2CtwEIUz1XyuW0/full.png
De PU is verreweg het meest ambitieuze onderdeel van de game. Hoewel het een grote on line universe is kan je het niet zomaar een MMO noemen, omdat het toch in veel opzichten anders is dan traditionele MMO's. Zo is er bijvoorbeeld geen levelling en er zijn geen stats die je kan verbeteren. Je succes in combat wordt vooral bepaald door je skills in het besturen van je schip, character en de kennis van systemen. Uiteraard hangt het ook af van je schip en hoe je die hebt geupgrade met equipment (de mogelijkheden hiervoor zijn ook zeer uitgebreid). De PU is een constant levende en ontwikkelende universe waarin ook heel veel NPC activiteit zal zijn en het is jouw keuze hoe je met de universe omgaat (leger, piraat, bounty hunter, trader, explorer). Je betaalt geen maandelijke fees voor Star Citizen, je koopt gewoon de game en daarna zijn alle updates voor de PU gratis. Een uitzondering hierop zijn "mission discs". Dit zijn grote updates die bijvoorbeeld nieuwe singleplayer avonturen toevoegen. Hiervoor zal wel een bepaald bedrag betaald moeten worden.

Een andere manier waarop de game geld gaat verdienen is door de mogelijkheid te bieden om in-game credits met echt geld te kopen. Hier zal een maandelijks maximum aan zitten zodat mensen die veel geld in de game pompen niet een extreem voordeel kunnen krijgen tov mensen die dat niet doen. En alle assets zullen altijd met in-game credits beschikbaar zijn.

Het doel van CR is om alle type spelers tegemoed te komen, dus zowel grote guilds als lone wolfs (Han Solo's). Het is mogelijk voor spelers om aan te geven in hoeverre ze andere spelers tegenkomen in de universe (PvP vs PvE). Solo spelers die liever willen exploren in hun eentje kunnen aangeven dat ze vooral NPC's willen tegenkomen, terwijl leden van grote guilds juist grote PvP battles kunnen uitvechten. Het is wel zo dat deze zogenaamde "PvP slider" minder effectief is in gevaarlijke systems waar vooral de piraten het voor het zeggen hebben (maar waar de potentiele loot wel beter is). Je kunt dus nooit helemaal voorkomen dat je echte spelers tegenkomt, de universe is nu eenmaal een gevaarlijke plek. De focus van de game ligt wel vooral op PvE, de game wereld ontwikkelt zichzelf met behulp van NPC's en de spelers oefenen hier invloed op uit door hun acties. Dit is anders dan EVE waar echt de hele economie gerunt wordt door de spelers. Maar de hardcore PvP'ers komen zeker ook aan hun trekken in Star Citizen.
De seamless transition die we op in eerste instantie op rocky-planets kunnen verwachten.


http://static.tweakers.net/ext/f/5VnJhyopYfLmQgOda0xGMG4w/full.png

De PU wordt gerund door een constante server waar alle informatie zich op bevindt (de Galaxy server). Deze server regelt niet de real time action, maar bijvoorbeeld wel alle speler bezittingen, PvP/PvE voorkeuren, relaties met guilds/NPC's, wie je vrienden zijn (waarmee je dus samen wilt vliegen) etc. Het probleem met 1 constante server is dat er een maximum is aan het aantal spelers. Dit komt vooral doordat Star Citizen focust op real time first person dogfighting met zeer gedetailleerde space ships. Door dit detailniveau is het niet mogelijk dat duizenden spelers zich tegelijk op 1 server in 1 gebied bevinden. De oplossing hiervoor is "instancing". De PU server plaatst jou in een instance binnen de universe op basis van alle bovengenoemde eigenschappen (wie je "getagd" hebt als vriend/vijand, je relaties, je missies etc.). Deze "instance" servers faciliteren de directe gameplay, terwijl de overkoepelende Galaxy server alle informatie bijhoudt. Het verschil met bijvoorbeeld de "shards" in WoW is dat het bij Star Citizen veel dynamischer gebeurt. Als je bijvoorbeeld aangegeven hebt dat je met bepaalde vrienden op een bepaalde locatie wilt spawnen dan regelt de server dat voor je.

Chris Roberts legt dit Instancing systeem zelf uitgebreid uit op de website (must read);
Chris Roberts on Multiplayer, Single Player and Instancing


http://static.tweakers.net/ext/f/PGHCujViYVMHavrXk8Hua4t5/full.png

De economie van Star Citizen is vooral NPC gedreven, wat bijvoorbeeld anders is dan EVE Online. De echte spelers kunnen de economie wel beinvloeden door bijvoorbeeld supply lines naar een bepaalde system te verstoren of door hun eigen business/empire te starten. Echte spelers nemen als het ware de rol van NPC's over zodra zij zich met de economie gaan bemoeien, maar met of zonder echte spelers, de economie blijft altijd door draaien met behulp van de NPC's. Belangrijk gevolg is dat bijvoorbeeld gigantische guilds niet de universe kunnen domineren en het leven voor al de rest zuur maken, omdat de NPC's dominant blijven in de PU.

De economie werkt op basis van "nodes". Elke node heeft een bepaalde input, storage en output. Er zijn verschillende type nodes, bijvoorbeeld entertainment, training, repair, raw materials etc. De combinatie van vele nodes bepalen de vraag en aanbod van de economie. Op basis van deze vraag en aanbod dynamiek worden dan weer missies gegenereert (bv material supply aan een fabriek, escort, mercenary werk waarbij piraten bestreden moeten worden etc). Deze missies kunnen opgepakt worden door echte spelers, als dat niet gebeurt voert een NPC de missie uit. Spelers kunnen zelf ook missies genereren als ze een eigen business hebben of escort nodig hebben oid. Ook kan je NPC's inhuren om klusjes voor je te doen of te laten meevliegen in je schip (om bv de turret te bemannen).

De economie wordt uitgebreid uitgelegd op de RSI website:
The Star Citizen Economy

Ook wordt het uitgelegd in de volgende video:http://static.tweakers.net/ext/f/ZQ5cZGCWeOhYwZd10DFh7Nhw/full.png

Een van de grootste vernieuwingen in Star Citizen gaat de mogelijkheid zijn om met meerdere mensen grote schepen te besturen. Medium size schepen zoals de Constellation kun je met je vrienden besturen waarbij bijvoorbeeld iemand de besturing van het schip op zich neemt en iemand anders de turrets bemant. Ook hele grote carriers zullen bestuurbaar zijn door echte mensen (Bengal Carrier). Veel mensen nemen dan verschillende rollen aan. Ook kunnen fighters de mogelijkheid hebben om te docken op grotere schepen. Hierdoor zijn carriers dus perfecte platforms voor guilds. Ook kun je NPC's inhuren om taken op je schip te vervullen.

In 2014 is op de Gamescom event een eerste iteratie op multicrew laten zien. hier vloog een Constellation rond in een kleine map, die werd aangevallen door een paar Hornets.

Op de Gamescom 2015 SC event in Keulen is er nieuwe gameplay getoond van multicrew, waarbij de vooruitgang erg goed zichbaar is. Hierin zijn de local-grids voor multicrew schepen geimplementeerd, zodat de externe bewegingen geen invloed hebben op het interieur.

Op CitizenCon 2015 is hiervan nog een demo vertoond, waarbij de FPS en Multicrew in dezelfde build van het spel zaten:
http://static.tweakers.net/ext/f/rAhdgF1Sgbtso3ehQEKqFFiq/full.png
CR heeft ook voor doodgaan in de PU een nieuw systeem bedacht om het veel realistischer te maken. Als je schip wordt opgeblazen kun je ejecten. Als je dit overleeft dan kun je opgehaald worden door andere spelers of NPC's. Als je dood gaat in de PU zal je eerst een aantal keer gerevived kunnen worden. Je beschadigde lichaam wordt als het ware gerepareerd en je krijgt dan ook bijvoorbeeld vervangende ledematen. Maar aan deze revives zit wel een limiet. Op een gegeven moment is het echt over voor je character en ben je dood, maar je bent dan niet alles kwijt. Na je dood speel je als het ware verder als de zoon/dochter van je character. Die heeft dan wel dezelfde relaties in de universe, maar in mindere mate. Je zult dus wel het een en ander opnieuw moeten opbouwen. Je verliest overigens niet je items als je dood gaat, die worden overgeheveld naar je next of kin. Deze death mechanic geldt overigens niet voor de singleplayer, in Squadron 42 begin je gewoon de missie opnieuw als je dood gaat (net zoals Wing Commander).

Het doodgaan wordt uitgebreid uitgelegd door CR op de RSI website:
Death of a Spaceman

Naast het doodgaan is er een vrij complex healing systeem. Je ledematen hebben verschillende fases van schade (normal tot ruined). Onbruikbare ledematen beperken de mogelijkheden van je character, maar ze kunnen geheald worden. Ook moet je oppassen voor het uitbloeden van je character. Je bent zeker in FPS situaties van je maten afhankelijk om je weg te slepen of op te knappen na een gevecht. Het healing systeem wordt uitgebreid uitgelegd in het volgende artikel.
Design: Healing your Spaceman

http://static.tweakers.net/ext/f/HDZksf5TMLFEanf6eHkwctgG/full.png
Je kunt uiteraard ook je schip verliezen tijdens een battle. Daarom is het mogelijk om je schip en equipment te verzekeren. Er zijn verschillende soorten verzekeringen en die worden hieronder uitgelegd:
 • Standard Hull Insurance (SHI) - Dit is de standaard verzekering voor je schip en verzekert je hull en de basis equipment (equipment die meegeleverd wordt bij de aankoop van het schip). Upgrades die je doet aan het schip en je cargo worden hiermee niet verzekerd. Om de SHI geldig te houden moet je om de zoveel tijd in-game een klein beetje credits betalen. SHI is geldig in elk gebied (dus zowel in highsec als lowsec gebieden). Als je dus je schip verliest en hij is verzekerd met SHI krijg je hem na een bepaalde tijd terug in de basis toestand (zonder upgrades). Zonder verzekering ben je je schip kwijt.
 • Lifetime Insurance (LTI) - LTI is precies hetzelfde als SHI met het enige verschil dat er geen periodieke betaling plaats vind. Early Backers van de game kregen LTI bij het schip of package waarvoor ze hadden gepledged. Dit was meer een soort gimmick om early backers te bedanken en is daarom niet standaard meer beschikbaar. LTI is eenmaal in-game niet over te zetten naar andere schepen, de invloed ervan is dus miniem gezien de meeste mensen redelijk snel zullen upgraden naar nieuwe schepen. Tot 26 november 2013 kregen Original en Veteran backers nog LTI. Op de eerste schepen is LTI nog wel te krijgen bij hele dure multi ship packages (2700 dollar of hoger). Voor concept-sales is LTI wel terug in het leven geroepen, om de verkoop van deze schepen te helpen. Dit gaat om nieuw ontwikkelde schepen, welke nog niet eerder te koop zijn geweest.
 • Additional Insurance - Aangezien SHI alleen de hull en standaard equipment verzekert is het ook mogelijk om upgrades en cargo apart te verzekeren. Het is belangrijk om te vermelden dat deze extra verzekering niet geldig is in gevaarlijke (lowsec) gebieden. In hoeverre de verzekering geldt hangt af van tot welk security level de verzekering dekt. Een hoger level betekent uiteraard een hogere prijs.
LTI heeft de nodige controverse veroorzaakt, omdat het volgens sommigen teveel voordeel geeft aan spelers die het hebben, maar de kosten voor de normale SHI zullen laag liggen. Je zal het verschil dus nauwelijks merken.

http://static.tweakers.net/ext/f/0x9A9mDerAeFzfJSAMzB2zAB/full.png

Hoewel Star Citizen in de basis een space sim is, zal het ook voor een groot deel als FPS te spelen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld in je schip rondlopen (mits daar de ruimte voor is), maar ook kan je je schip verlaten en in je space suit door de ruimte zweven. Ook kan je op planeten rondlopen en daar bijvoorbeeld in shops upgrades kopen of met vrienden afspreken. Daadwerkelijke FPS gevechten met verschillende wapens zijn ook mogelijk, maar dit zal niet in alle planetside omgevingen kunnen. FPS gameplay kan getest worden door backers in Star Marine, de FPS module.

Een ander belangrijk FPS onderdeel is Ship Boarding. Je hebt de mogelijkheid om een schip te enteren met een team. Hierna kun je dan op het schip een FPS gevecht uitvechten om zo proberen het schip over te nemen. Hiervoor moet je het schip wel tot een bepaald niveau uitschakelen.
http://static.tweakers.net/ext/f/UFCzT5UYT6SkVkcdklo5rMZY/full.png

Een grote stap vooruit is dat de schepen in Star Citizen veel gedetailleerder zijn dan in oude space-sims. De mechanics en besturingsmogelijkheden gaan veel verder dan we gewend zijn. Grotere schepen zijn te besturen met meerdere mensen, en zelfs sommige carriers/cruisers zijn volledig te managen bijvoorbeeld door een guild. Deze carriers zijn ook uitgerust met command centers waarmee strategieen bepaald kunnen worden. Dit geeft een hele nieuwe dimensie aan de gameplay. Sommige schepen zijn al vliegbaar in Arena Commander, anderen zitten nog in de conceptfase.

Voor uitgebreide ship specs (hardpoints ed) zie volgende link. Doordat de game nog in het ontwikkelstadium zit moet je deze specs wel met een korrel zout nemen, het een en ander kan nog veranderen:Voor een volledig overzicht van de vliegbare schepen, zie de pledge pagina op de RSI website:Schepen vormen de basis van de Star Citizen gameplay en krijgen daarom uiteraard erg veel aandacht tijdens de ontwikkeling. Dit artikel legt de Ship Development Pipeline uit en kun je de ontwikkeling zien van concept naar in-engine.Op het forum van CIG word de status van elk schip bijgehouden, van concept tot flight ready:Er is ook een fan made versie in google docs:Voor een aantal schepen heeft CIG in-fictie ship commercials gemaakt (vergelijkbaar met auto reclames). Deze hielpen met de crowdfunding campagne en maken op een mooie manier reclame voor de game. Alle commercials vind je op het volgende youtube kanaal:Sommige schepen zijn multi-role, anderen zijn ontworpen voor zeer specifieke taken (bv fighter, miner, research ship). In oude games waren taken zoals mining hele simpele en vrij saaie handelingen. In Star Citizen worden dit taken met hele uitgebreide en diepgaande gameplay waarbij je vaak ook meerdere mensen of NPC's nodig hebt om ze goed uit te voeren. Deze gameplay wordt uitgelegd in uitgebreide Design posts, hier een aantal voorbeelden:Via de volgende link vind je uitgebreide taakomschrijvingen van veel schepen:Via de volgende links vind je nog meer info over de schepen en hun mechanics:


Ship Size Comparison
http://static.tweakers.net/ext/f/Xxxqk4OIEaoYYktlO8pvsgXc/full.png
Er is al aardig wat bekend over de lore in de Star Citizen universe, meestal verteld in de vorm van korte goed geschreven verhalen. Je kan het beste beginnen lezen met de Time Capsule. Dit geeft de geschiedenis weer door middel van een serie belangrijke gebeurtenissen tot het moment waarop de game begint:Een fan heeft deze geschiedenis ook mooi interactief weergegeven:Een tweede serie die veel over de lore weergeeft is de Writer's Guide. Origineel geschreven voor mensen die fan fiction willen schrijven, maar geeft iedereen een goed idee hoe de Star Citizen Universe in elkaar steekt.Voor de rest zijn er korte verhalen die zich afspelen binnen de universe, erg leuk om te lezen:Naast de verhalen zijn er ook fictieve guides en news stations:Tenslotte is er ook nog Lore Builder. Een aantal facetten van de lore worden ontwikkeld in samenwerking met de community.
De Starmap is tijdens Citizen-Con 2015 online gekomen, en is voor iedereen te gebruiken:http://static.tweakers.net/ext/f/rL5oerV9LNcwDVFicY8jlmKD/full.png
 • De UEE (United Empire of Earth). De UEE staat voor het menselijke ras en is gemodelleerd naar het Romeinse rijk.
  Zie onderstaand plaatje voor de UEE structuur. Voor uitgebreide uitleg over de UEE structuur en politiek zie de Writer's Guide: UEE Structure, Citizens/Civilians, Local Government & Media, Corps en Criminals.


 • Banu Protectorate. Staan op goede voet met de UEE. Was het eerste alien ras dat ontdekt werd door de mensen. Vooral een trade volk. De Banu systems zijn populair bij criminelen die de UEE willen ontvluchten (meer info: Writer's Guide Part Six). • Xi'An Empire. Neutraal met UEE, maar er loopt al 259 jaar een koude oorlog tussen de twee. Alhoewel de relatie 'lastig' is zijn er nog geen grote conflicten geweest. Xi'An is een voornamelijk militair ras (Meer info: Meet the Xi'an & Writer's Guide Part Six). • Vanduul. Weinig over bekend. Het komt er op neer dat het agressieve nomaden zijn met een oorlog cultuur. Hebben geen centraal georganiseerde samenleving, maar bestaan uit verschillende clans die er vooral op gericht zijn resources te verzamelen. Desnoods met geweld. Ze zijn vijanden van de UEE (Meer info:
  Vanduul Warship Analysis & Writer's Guide Part Seven).
 • Kr'Thak. Zeer weinig over bekend. Waren in oorlog met de Xi'An (The Spirit Wars), hebben nog geen contact gemaakt met mensen. Doordat het vijanden zijn van de Xi'an is het voor de mensen politiek ingewikkeld om proberen contact te maken, aangezien dat de relatie met de Xi'an op het spel zal zetten. (News Update: The Kr'Thak).
 • Tevarin. De eerste aliens waar de UEE mee in oorlog raakte. De Tevarin werden uiteindelijk verslagen na 2 oorlogen en ze werden als het ware geassimileerd in de UEE. Hun beschaving bestaat niet meer, maar de overlevende Tevarin leven tussen de mensen in de UEE. (Meer info: Writer's Guide Part Seven).


http://static.tweakers.net/ext/f/9g5Xcx7Uzl0b4G3Jpntu7Bxe/full.png

Elke donderdag is er Around the 'Verse, een show die elke week de status van de ontwikkeling van de game weergeeft. De show bevat interviews, het tonen van nieuwe content en het beantwoorden van vragen van fans. De afleveringen vind je bij volgende link:
Around the 'Verse

Around the 'Verse is de opvolger van de show Wingman's Hangar. Afleveringen van deze show vind je bij de volgende link.
Wingman's Hangar

Een tweede wekelijkse show is 10 for the Chairman. Een rubriek waarbij Chris Roberts vragen beantwoordt van subscribers, zeer informatief. 10 for the Chairman is apart te bekijken op de website.
10 for the Chairman
Door het drukke rooster van Chris Robert rond het regisseren van de Single Player campaign in de UK zijn er ook andere formats in het leven geroepen. Voorbeelden hiervan zijn: 10 for the Producers, 10 for the Designers, 10 for the Writers. Hierin worden vragen gesteld aan de dev's van CIG betreffende het vakgebied waarbinnen zij in de game werken.


http://static.tweakers.net/ext/f/w0fR6IyR37fuKU8vqTZ6SNzy/full.png

TNGS was een competitie waarbij backers een schip konden ontwerpen voor de game. De uiteindelijke winnaar was 4 Horsemen en zij waren verantwoordelijk voor het schip de Redeemer, die nu ook in de hangar te bewonderen is.

Voor een overzicht van de teams en hun creaties:
The Next Great Starship Overview

Een vergelijkbare competitie zal ook gestart worden voor het ontwerpen van een uniform en helm voor een character (The next Great Star Marine). Meer info volgt nog.


http://static.tweakers.net/ext/f/i1hq7J3L04JC3p9DopG8Rysz/full.png

Update - Laatste Module release: Alpha 2.1 (feature list)
De ontwikkelaars hebben er voor gekozen om de game publiekelijk te ontwikkelen in samenwerking met de community. Hierdoor wordt er al zeer vroeg content vrijgegeven aan de backers, die dan als een soort testers kunnen optreden en feedback geven. In de loop van de tijd worden dan steeds nieuwe modules van de game vrijgegeven tot deze worden samengevoegd in de alpha en beta. Uiteindelijk wordt dit de eerste release, maar de game zal na release ook constant geupdate worden met content. Daarbij zitten ook grote updates zoals toevoegingen van compleet nieuwe singleplayer avonturen.

Het release schema:
 • Hangar Module Released: Een hangar waarin je je gepledgede schepen kan bekijken
 • Arena Commander Released: Multiplayer / Singleplayer Dogfighting met singleseat schepen. Wordt in de uiteindelijke game de training simulator.
 • Planetside / Social Module Released: Een multiplayer omgeving op een planeet. De eerste opzet voor alle planetside omgevingen in de uiteindelijke game. De eerste planetside omgeving is ArcCorp en hier zullen geleidelijk meerdere omgevingen aan toegevoegd worden.
Alpha: CIG heeft besloten veel modules samen te voegen in 1 grote release, dit werd in eerste instantie Alpha 2.0. Alpha bestaat uit:
 • Large World Map: Een grote map met space stations en planeten waarin de backers allerlei activiteiten kunnen ondernemen. Dit kan gezien worden als de eerste zeer vroege versie van de PU.
 • Multicrew: De mogelijkheid om grotere schepen met meerdere mensen te besturen. Dit zal worden toegevoegd aan de Large World Map.
 • FPS: PvP Multiplayer First Person gevechten binnen een station tussen 2 teams.
 • Star Marine: Volledige FPS simulator met FPS/EVA en sataball modussen (zit nog niet bij eerste release van Alpha 2.0)
Alpha is inmiddels geupdate naar Alpha 2.1. Klik hier voor de volledige feature list.

Na Alpha 2.1: Alpha is het begin van de PU en alle gameplay mechanics zullen hier geleidelijk aan toegevoegd worden zoals mining, trading, meerdere systems etc. Dit zal dan uitmonden in de Persistent Universe Beta en uiteindelijk in de eerste release versie.

Game release versie
 • Squadron 42: De singleplayer game vergelijkbaar met Wing Commander. SQ42 zal bestaan uit 3 episodes. Na release van de game zullen er nieuwe singleplayer avonturen worden toegevoegd als uitbreidingen.
 • Persistent Universe: De Alpha en Beta zullen uiteindelijk de eerste release van de PU worden. Maar hier zal ook na release veel aan worden toegevoegd.
 • Uitbreidingen en modding tools
Voor een overzicht van de status van de verschillende modules, zie de RSI website:
Project Status


http://static.tweakers.net/ext/f/EFIEysG5jzJFwCcbrMDbHoqd/full.png
Sinds februari 2014 publiceert CIG een maandelijkse reportage over de status van de game. Op moment van schrijven werken er meer dan 300 mensen aan Star Citizen verdeeld over verschillende "studio's" die parallel verschillende modules van de game ontwikkelen. De verschillende studio's:
 • CIG Los Angeles: Hoofdkantoor (Chris Roberts)
 • Foundry 42: Studio in Manchester verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Squadron 42 (singleplayer)
 • Foundry 42 Germany: Studio in Frankfurt bestaat voornamelijk uit ex-Crytek medewerkers. Is vooral verantwoordelijk voor nieuwe technologieën en CryEngine modificaties.
 • CIG Austin: Verantwoordelijk voor de integratie van alle modules in de PU en oa de server backend
 • BHVR (Behaviour Interactive): Studio in Montreal Canada die werkt aan de Mobiglas, de Avatar Customisation, de Economy System en Planetside Module
 • CGBot: Mexicaanse studio die verschillende assets maakt voor Star Citizen
 • Illfonic: Studio die werkt aan het first person shooter gedeelte van Star Citizen
 • Turbulent: Verantwoordelijk voor de website en het Organization systeem
 • Freelance: Een aantal freelance artiesten werken voor CIG, een beroemde naam is bijvoorbeeld Ryan Church
 • Moon Collider: Verantwoordelijk voor een middleware AI systeem (Kythera) dat gebruikt wordt in Star Citizen (meer info)
Voor een kort overzicht van de status van de ontwikkeling van de verschillende Star Citizen modules, zie:
Project Status
Reddit: Toevoegingen door CIG aan de Engine

Sinds Februari 2014 word er maandelijks door de studio’s een uitgebreide update gegeven over de voortgang van het werk.

 • 2017


http://static.tweakers.net/ext/f/U5LvLt7TQvwXdojVklj0tFbF/full.png

Als je zover bent gekomen is het waarschijnlijk dat je gigantisch enthousiast bent geworden, en gelijk wilt backen. Als backer kan je een package. kopen welke je toegang geeft tot de game (Squadron 42 en de Persistent Universe). Sinds 13 oktober 2015 is er geen verschil meer tussen 'alpha en beta' packages. Alle packages krijgen toegang tot elk onderdeel wanneer het uit komt.

Sinds 14 Februari 2016 zijn Squadron 42 en de PU opgedeeld in twee verschillende paketten. Alle packages die voorheen verkocht werden inclusief SQ42 zijn nu gestript van dit deel van het spel. Een starterpackage kost momenteel €49,55 incl., waarbij het ontbrekende deel eventueel later is bij te kopen voor €16,52. Dit geld overigens ook voor alle duurdere packages. We raden je met de nieuwe prijzen aan om te kijken voor het goedkoopste pakket. Indien je geinteresseerd bent in zowel SQ42 als de PU kan je deze ook al in een aanschaf krijgen voor €66,07.

Wanneer je inschrijft is het zeker niet onbelangrijk een referral te gebruiken. Deze geeft jouw 5000 UEC (Ingame credits) extra op je account. Een referral kun je vinden achter de volgende link.


http://static.tweakers.net/ext/f/pCZzxIhMUB77Xg172yRZyakZ/full.png


Logo by drogeworst


In januari 2014 is de organizations backend live gegaan op de RSI website, zodat mensen hun organization/guild kunnen vastleggen. Uiteraard is er ook een GoT organization opgericht! De enige eis om lid te worden is dat je een account hebt hier op tweakers. Je kan je hier aanmelden!

Het idee is om met de org in eerste instantie vooral te focussen op exploration en trading inclusief bijbehorende protection. Maar mercenary en security gerelateerde taken willen we ook aangaan als zij activiteiten. Op deze manier komen de meer combat georienteerde leden ook aan hun trekken.

Voor de org zijn het manifesto, charter en history opgesteld die op de organisatie website op RSI zijn geplubiceerd. Ook vormen we al een eerste tijdelijk leiderschap in de vorm van een council.

Door het vroege ontwikkelstadium van de game zijn de huidige ideeën uiteraard nog onderhevig aan veranderingen, gebaseerd op ervaringen tijdens de alpha en beta. Maar door nu al in grote lijnen een richting te bepalen voor de organisatie is het makkelijker om tijdens de alpha en beta uit te vinden wat wel en niet werkt.

Door middel van verschillende chat sessies werken we de organization verder uit, ieder lid van de organisatie is hierbij welkom. Ook spelen we al regelmatig samen met Arena Commander en andere games, zie de details aan het begin van deze post.

Alle details van de organisatie worden niet in dit topic besproken maar op de site van
Gathering of Tweakers Incorporated


http://static.tweakers.net/ext/f/KWmxQrexgysQthWBNpNFEKpm/full.png

Door Cygnitr0n heeft een aantal forum banners gemaakt die gebruikt kunnen worden door GoT leden op bijvoorbeeld de RSI forums (originele post). Alle Gathering of Tweakers Incorporated Banners kan je vinden achter de onderstaande banner.
http://i.imgur.com/e2A6yoX.png

http://static.tweakers.net/ext/f/wb7mZm0swjZNsOwPrHdWGRYD/full.png

De GoT org heeft nu ook een eigen starcard! Een idee van HardyHero op de RSI forums. De thread met alle starcards vind je hier. Specifieke tweakers artwork gemaakt door Mabok (origineel logo door drogeworst).
http://static.tweakers.net/ext/f/HSYFXtk4cvkoKpJxDPsRla2a/full.pngNaast de legitieme organisatie die GoT Inc. moet zijn, is er ook een tegenhanger welke zich minder aan de regels gaat houden. SKIR staat onder leiding van Bethor Invictus beter bekend op het forum als Bornhald.

Als vechten je ding is, dan is Skirmishers wellicht wat voor jou. Ons doel is relatief klein blijven ~50 man maximaal. En de focus zal meer liggen aan de dingen die niet zijn toegestaan in UEE space. Dus vooral Piracy en Merc werk, maar natuurlijk smokkelen en zelfs wat licht vracht vervoer zal ook onderdeel zijn van wat we willen gaan doen.

De organizatie is nog nieuw, dus als je nog input wil leveren en wat te zeggen wil hebben tijdens het opzetten, dit is dus het moment om te joinen. Zie de RSI pagina voor meer info.

SKIR banners door Cygnitr0n
http://i.imgur.com/M1eikAP.jpg
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/SKIR"><img src="http://i.imgur.com/M1eikAP.jpg" title="source: imgur.com" /></a>

Meer SKIR banners.

http://static.tweakers.net/ext/f/iXz6pEqRWtoJNkifoZGZQ9NS/full.png

Arena CommanderCrusaderArccorp (Social Module)Idris Frigate, and Bengal Carrier (Squadron 42)
http://static.tweakers.net/ext/f/3eGKIBtwIwmCv9SkeU6hNhMH/full.png

Om ruimte in de topic-start te besparen hebben we besloten een groot deel van de video's te verwijderen. Deze zijn natuurlijk nog terug te vinden via links en op het youtube kanaal van Star Citizen.

Imagine: Star Citizenhttp://static.tweakers.net/ext/f/OBZmm5k5wUiM0fEeFjDj4qSz/full.png
Officiele links
 • Roberts Space Industries - Officiele website.
 • Cloud Imperium Games - Developer website.
 • Ask a Developer - Elke Star Citizen ontwikkelaar besteedt een deel van zijn/haar tijd aan het beantwoorden van vragen van fans op het forum. Daardoor is deze sectie een geweldige bron van informatie over de ontwikkeling van de game.
 • Project Status: Overzichtelijke weergave van de status van de ontwikkeling van de game
Belangrijkste gameplay elementen (Design posts):
Ship minigames
Extra informatie
Tweakers

http://static.tweakers.net/ext/f/xxxQ6RXXB2TBPiiPX5pZw3Jz/full.png

[Voor 255% gewijzigd door Case_C op 03-03-2016 17:43]

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 17-02 15:25
Facerafter schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 13:38:
Oh crap, Ik kom er net achter dat CitizenCon deze zaterdag is...
Maar ff zorgen dat ik optijd terug ben van Firstlook.
Weet iemand hoe laat de Livestream begint? Kon het zo snel even niet vinden.
1921:00 NL tijd.


Also: whoop whoop!Fixed, thanks :+

[Voor 21% gewijzigd door Snoz Lombardo op 06-10-2015 13:50]

HYPE CONFIRMED! :+
http://i.imgur.com/hDkiYQv.png

mac-rolec schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 18:39:
Om het toch weer op te rakelen, maar vond het wel een erg goed artikel die uitlegt wat er mis is met The Escapist artikel en hoe om te gaan met anonieme bronnen.
https://techraptor.net/co...discuss-anonymous-sources
Waarom weer oprakelen :P , was net zo blij dat het op dat gebied 1 dag stil was :z . Edit: dit is dan wel weer hilarisch uit dat artikel XD.
One source alleged that company funds are being used to fund the development of a crowdfunding platform.
8)7 8)7 8)7


Vind dit dan weer veel interessanter :D :
http://forum.vkb-sim.pro/viewtopic.php?f=26&t=1947

[Voor 14% gewijzigd door Case_C op 06-10-2015 18:43]


 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 17-02 15:25
Het is trouwens wel obvious dat Vega heel veel met Squadron 42 te maken heeft. Kijk maar naar het CitizenCon ticket:.. en de header afbeelding in de Galactic Guide van Vega:

https://robertsspaceindus...alactic-Guide-Vega-System
Snoz Lombardo schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 20:19:
Het is trouwens wel obvious dat Vega heel veel met Squadron 42 te maken heeft. Kijk maar naar het CitizenCon ticket:

[afbeelding]

.. en de header afbeelding in de Galactic Guide van Vega:

https://robertsspaceindus...alactic-Guide-Vega-System
Er is inderdaad een duidelijke link te herkennen, maar nu de vraag.... wat gaan ze op CitizenCon laten zien...
 • Trailer [least spoiler heavy]
 • Demo/Proloog [gaan veel backers niet zo leuk vinden ivm spoilers?]
 • Gameplay [spoilers!!! 8)7 ]
Dus ik gok op een trailer die de destruction van Vega laat zien...
Dat laat ook goed zien dat er geld uitgegeven word aan ontwikkeling, en niet aan onzinnige dingen.
(Hoewel er vast wel een paar dingen te noemen zijn.)


Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

[Voor 36% gewijzigd door Case_C op 06-10-2015 22:48]

Vega system komt wel overal terug in de SQ42 gerelateerde dingen.99% zeker dat het de opening van SQ42 gaat zijn met een EPIC! spacebattle. Dat betekend: Alle capitals voor SQ42 zijn gereed om in actie te komen in de trailer!!!

 • Torrie844
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 12-11-2022
Hebben jullie de film tomorrowland al gezien trouwens? Ondanks een matig verhaal (disney) zag ik helemaal voor me hoe de steden er in de toekomst zouden zijn!

IMDB: Project T (2015)[Voor 40% gewijzigd door Torrie844 op 07-10-2015 11:33]

I7-4790k / Gigabyte G1.Sniper Z97 / MSI 980ti 6GB / 16GB HyperX Fury DDR3 / Corsair 850w / Samsung 850 EVO 250GB / Hitashi 3TB / NZXT S340

jojoba007 schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 11:24:
Ja vette beelden zitten daarin. Die steden zijn ook wat "lichter" opgezet kwa sfeer.
Terra Prima is een 'lichte' stad, met volledig nieuwe/open architectuur. Het grootste deel van de overige planeten zijn meer industrial worlds, en zullen een wat donkere uitstraling hebben.

Verder heb je ook nog Ice-worlds waar colonies op zijn :P ,

Voyager Direct Concept op Terra Prime

[Voor 15% gewijzigd door Case_C op 07-10-2015 11:36]


 • Torrie844
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 12-11-2022
Dusssss niet klikken als je het niet wilt weten.

spoiler:
Vindicator! Een oud WC schip zoals hier;

https://www.reddit.com/r/...t_citizencon_is_revealed/

[Voor 32% gewijzigd door Torrie844 op 07-10-2015 19:36]

I7-4790k / Gigabyte G1.Sniper Z97 / MSI 980ti 6GB / 16GB HyperX Fury DDR3 / Corsair 850w / Samsung 850 EVO 250GB / Hitashi 3TB / NZXT S340


 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 18-03 15:47
Torrie844 schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 19:35:
Dusssss niet klikken als je het niet wilt weten.

spoiler:
Vindicator! Een oud WC schip zoals hier; [afbeelding]

https://www.reddit.com/r/...t_citizencon_is_revealed/
spoiler:
ik hoop wel dat ze hem iets mooier hebben gemaakt

Oraijon schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 21:51:
[...]

Meh, heb ik bij release gekocht, beetje burned out op die game. Werd op een gegeven moment een hele vervelende grind voor progress.
Met "bekende" is het veel leuker toch ? En progress gaat veel harder tegenwoordig, Mattie was in 1,5 uur level 40+ :P .

En als je uitdaging zoekt moet je gewoon alles stealth doen natuurlijk :) .Dan maar dit om deze post "on-topic" te houden. Als je niets van GOT INC wil zien, niet op de spoiler klikken Bornhald ;) .
spoiler:
Simpele designs voor vlaggen aan 't maken. Eerste is natuurlijk 't logo van drogeworst, en de tweede textueel zoals Mabok GOT Inc zo mooi wist te vormen :) (door mij daarna in CAD gezet) Verder nog WIP dus niet mauwen op kwaliteit :+ .... oh wacht SC... zelf alpha moet natuurlijk top notch zijn.. crap :XDat bespreken we overigens verder hier :) http://gotinc.nl/forum/index.php?topic=49.msg898#msg898

[Voor 57% gewijzigd door Case_C op 07-10-2015 22:14]

Q&A 2 Voor de Endeavour is online:
https://robertsspaceindus...-MISC-Endeavor-Q-A-Part-2

Since the ship cannot dock in our hangars, does it persist in the universe when we log out?
No, we do not intend for ships to be always ‘at risk’ just because they don’t fit in your Hangar. Standard landing areas will keep the workshop and drive sections safe while you land the Explorer in your hangar. (Of course, if you leave it in orbit of some unexplored planet the story is quite different!)

Is the Endeavor’s supercollider the only way to have equipment overclocked?
No! Chris outlined his plans for a robust overclocking system early in the game, in the hopes that players will eventually make careers out of being ‘overclocking’ experts capable of providing the best tuned weapons and other components. While we see the Endeavor’s supercollider (name change pending, re: science!) as the ultimate tool for this task, the climb to that level will start with the already-offered workbench.

Does the Explorer Cab have two landing bays as detailed it previously released concept art? If so, what ships can land there?
No, these were intended to be drone bays a la 2001, but we removed them in favor of the secondary engines when we decided to allow the Explorer cab to separate from the rest of the ship. They (and drones in general) may be added back in a future module, but for now the only bay available is the single, larger bay seen on the Hope-class.


En een goede chart die laat zien waar de ontwikkeling van SC zich momenteel kan bevinden, en hoe ver ze nog moeten voor een full-fledged game. Boffen wij even met die alpha :) .Funny-DS BS (Eigenlijk een interview uit 2011 met RPS, waarin z'n falen goed duidelijk wordt.
spoiler:
RPS: Can you tell us a bit about the roadmap for LoD? When can we expect to see it live etc?

Smart: We are on track for a late 2011 deployment, though depending on schedules, I may hold it until Q1 2012 depending on how crowded Q4 2011 is.
interview: http://www.rockpapershotg...-line-of-defense-alganon/

[Voor 70% gewijzigd door Case_C op 08-10-2015 09:19]

maniak schreef op donderdag 08 oktober 2015 @ 08:48:
@Case_C Mooie chart. Alleen gezien de beoogde functionaliteit in Star Citizen vergeleken met de andere games op de chart en waar ze staan in de tijd moet het wel een HELE lang balk gaan worden.
Zeker, voor de PU kan die balk zomaar 10 jaar lang worden voor ze daarmee 110% feature compleet zijn. maar... de singleplayer maakt natuurlijk gebruik van een 'walled' off universe. Met alle actie zoals Vanduul-incursions die redelijk on-rails zijn. Daarnaast is alle actie voor deel 1 al gemo-capped, dus de animaties van characters zijn er al. Schepen/assets zijn er al, het enige wat SQ42 nog nodig heeft is het speelveld, wat ook al geruime tijd in ontwikkeling is. (1 "klein" voorbeeldje Shubin mining station) Daarnaast zal ~80% van alle tijd buiten de missies waarschijnlijk op de Idris zijn waar je op gestationed bent.

[Voor 6% gewijzigd door Case_C op 08-10-2015 08:55]

Nou Tylocke en Snoz (en overige CitCon gangers natuurlijk :) ), je tassie word al gevuld:

[Voor 3% gewijzigd door Case_C op 08-10-2015 23:27]


 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 18-03 15:47
Cygnitr0n schreef op donderdag 08 oktober 2015 @ 23:38:
[...]

Die film is echt meesterlijk. :)
hij id ook groter geworden hoor ik :D in ieder geval de gegevens die gedeeld werden:

rear turret naar achter
6 modules, waarvan 1 een front module
zijkant kan ook open

modules:
- 130 SCU per cargo module
- personel module
- barracks/armory
- workshop
- medical bay (met lift :) )
- een zonder extra info ook geen naam (althans ik kon hem niet zien)
- mobile salvage, chop shop
- barracks
- docking bay/hub
- shop

paar voorbeelden van de cockpit, inc meer guns op de command module

front module
- jack of all trades
- all launch bays (dat je 4 mensen naar je doel kan afschietenl
- cargo
- EVA
- empty base

iemand nog een Cat LTI kopen voor slechts $350 USD ? :D
Cygnitr0n schreef op donderdag 08 oktober 2015 @ 23:38:
[...]

Die film is echt meesterlijk. :)
stond op mn "te kijken" lijst.. als je hem nog niet hebt gezien.. zet hem boven aan je lijst.. echt GOED.
Tylocke schreef op donderdag 08 oktober 2015 @ 23:39:
[...]


Woooo! HYPE!!!

Je Caterpillar ziet er erg tof uit Bornhald :9~

Wel erg tof om de verschillende modules te zien. Vooral die crew slingshots zijn erg tof. Vette boarding acties via EVA.
CAT is erg vet ja :D gimme gimme gimme in game...

[Voor 18% gewijzigd door Bornhald op 09-10-2015 00:01]


 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 18-03 15:47
Ik weet niet eens of onderstaand plaatje van de carrack ergens anders ook getoond is..ah al gevonden alleen waren het toen 3 losse plaatjes :D

[Voor 43% gewijzigd door Bornhald op 09-10-2015 06:41]


 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 18-03 15:47
Case_C schreef op vrijdag 09 oktober 2015 @ 09:32:
Gurmukh heeft een gast-lezing gedaan op een Uni, en daar z'n werk laten zien. En laten weten hoe de schepen gaan werken!

http://livestream.com/gno...star-citizens-3d-concepts
ik zat door het filmpje heen te spoelen, en op een bepaald moment (rond 33 minuten) werd gezegd dat alle onderstaande schepen in het spel zitten


van links naar rechts:
1 hornet
2 gladiator
3 F8
4 Avenger
5.1 Gladius
5.2 interieur van iets?
6 Retaliator
7.1 Achterkant (torpedoes) van het interieur van de retalliator
7.2 Voorkant (torpedoes) van het inerieur van de retalliator

 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 17-02 15:25
Eh oke, er komen duster coats aan:Voor wie ook niet direct wist wat een duster coat is: https://www.google.nl/sea...I06PPhuu1yAIVQtYaCh1vTQpg

 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 17-02 15:25
Cogency schreef op vrijdag 09 oktober 2015 @ 21:54:
[...]


Maar de site blijft zo traag :( of ben ik de enige die dat vind. Het browsed gewoon niet lekker, hij ziet er mooi uit met die flashy stuff. Maar het browsed niet lekker.
Hij is wel zwaar ja, maar heb er thuis (100/100 glas) niet zoveel last van gelukkig.


Totaal ongerelateerd aan SC maar toch vet; morgenmiddag zal er boven Manchester een Vulcan Bomber te zien zijn die een (laatste) rondvlucht doet. Hoop dat ik 'm kan spotten!


http://www.manchestereven...eater-manchester-10223002

 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022

[Voor 51% gewijzigd door DutchWalnut op 10-10-2015 09:41]

Cygnitr0n schreef op zaterdag 10 oktober 2015 @ 11:31:
[...]

:X Ik mis hier echt enig argument (tenzij het een trol is :+ ).
Als je een cargo-hauler wilt zijn, dan is de Taurus toch een geweldig schip :) . Dan moet je het schip ook als dat zijnde zien. Van de Freelancer MAX naar de Taurus is het een behoorlijke upgrade qua cargo-space.
Basekid schreef op zaterdag 10 oktober 2015 @ 11:52:
Ik ken de Taurus niet eens goed... :
Denk Constellation, maar dan met een andere achterkant en minder wapens:


 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022

 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
Brandonchat schreef op zaterdag 10 oktober 2015 @ 13:39:
Ik wil gewoon dat ze die F-ing CCU's voor de Endeavor erin stoppen zodat ik mijn Aquila kan CCU-en naar de Endeavor :)
Dat kan toch al? Je kiest eerst het schip wat je wil hebben (rechterscherm) en dan welke schip je wilt melten.

[Voor 8% gewijzigd door DutchWalnut op 10-10-2015 13:44]De setting is trouwens wel heel vet zo onder de Concorde. Dat is 'm toch? Niet dat ie ergens in een andere hall staat...
The Chosen One schreef op zaterdag 10 oktober 2015 @ 18:10:
Moet ook weer vandaag zijn, al 3 Dota 2 streams open. Naja 4 streams gaat nog net op 1 scherm.
ROG swift 2.0 komt ieg snel. :P
3 Dota streams? Hoe volg je dat? Waarom zou je dat willen volgen :+

Nog een leuke terugblik op vorig jaar... hoop toch dat ze alles nog in dit jaar kunnen releasen.

 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 24-03 21:01
CR is net op de locatie aangekomen.

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 24-03 21:01
Swag!

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 17-02 15:25
Vooruit, eentje. M'n telefoon is straks toch dood. ;)

 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 24-03 21:01


Snel nog even een selfie van Snoz en mij

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • Mabok
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 17-05-2021
Tylocke schreef op zaterdag 10 oktober 2015 @ 20:09:
[...]


Ik stond denk ik iets verder voor in de rij. Ik zit ook aan het bier. Had ook nog geluk en mocht de Concorde in >:)

@Bornhald: eten is best redelijk, zeker voor buffet voedsel.
Vet dat je de concorde in kon! Ik was afgelopen week in new york en daar had je ook een concorde langs de USS Intrepid, alleen was ie dicht dus kon er niet meer in :'(

Maar! Ik heb wel de Space Shuttle Enterprise kunnen bewonderen :D Ik kreeg toen nog meer zin in star citizen.


Anoniem: 498426

Ik heb al mijn schepen gesmolten om de Armada pack te kunnen kopen, omdat daar een Idriss in zit.Helaas vergat ik rekening te houden met de VAT waardoor ik te veel heb gesmolten. :( Nu heb ik $540,- over.

jojoba007 schreef op zondag 11 oktober 2015 @ 14:39:
Heb ik het dan toch goed begrepen dat de maps 1.000.000 x 1.000.000 x 200.000 km gaan worden in de uiteindelijke PU? Dat klinkt groot, maar valt in de praktijk tegen op kwantum travellercheques. Vooral als je met scanners te werk gaat. Ik moet het vanmiddag nog eens even goed terug gaan luisteren op de past livestream op twitch.
Op 19:09 in de volledige stream heeft CR het erover. YouTube: CitizenCon 2015: Full Presentation

Die 1.000.000x1.000.000x200.000 gaat enkel over de Alpha van een klein deel van een system.


Volledige systems gaan die biljarden kubieke km's ruimte beslaan gok ik zo.

[Voor 3% gewijzigd door Case_C op 11-10-2015 14:46]

Facerafter schreef op zondag 11 oktober 2015 @ 16:43:
[...]


[...]


Met dat in het achterhoofd, de specs zijn gewoon beter. Al zijn nog wel een beetje vaag.
ShipMain ThrusterManeuv. ThrustersRetro ThrustersHardpointsShieldsPower Plants
Sabre2x Tier 38x Tier 22x Tier 34x Size 3, 2x Size 2 Pylon4x Size ??3x Size ??
Hornet1x Tier 48x Tier 2????2x Size 4, 2x Size 1 Pylon1x Size 41x Size 3


De wapens zien over het algemeen sterker uit, hij is lichter dan de hornet met hetzelfde aantal maneuvering thrusters ook heeft een 'Advanced Low Profile Radar System' (Vandaar het stealth). Shields en power plants zien er nu een beetje vaag uit, maar ik verwacht dat de nummers omgedraait moeten worden. Dus de Sabre zou 1x Size 4 shield hebben en 1x Size 3 Shield. Klinkt beter dan '4x Light' zoals het staat in de commlink.
De meeste sizes zijn nog niet bepaald, maar dit plaatje laat wel zien dat hij zwaarder zal zijn dan de Hornet.

siriouz schreef op zondag 11 oktober 2015 @ 19:25:
[...]
Enige commentaar dat ik erop heb is dit: :9~

Overigens, betekent nieuwe schepen ook een reeks nieuwe GOTInc banners? :*)
Cygnitr0n? a.k.a. Bannerbaas :pZe hebben 't Synthworld project gevonden op de Starmap :P
g

[Voor 20% gewijzigd door Case_C op 11-10-2015 19:28]


 • Cogency
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 19-03 17:02

Cogency

GinnungaSo pwetty.....

 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 24-03 17:37
dahakon schreef op zondag 11 oktober 2015 @ 21:42:
Zit er nog iets bij het package dat misschien iets waard is, buiten de Cutlass zelf om? Denk aan alpha-access, credits voor de PU etc.
Advocacy tools maar dat zal geen 15 USD waard zijn.


 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 24-03 21:01
Snoz Lombardo schreef op zondag 11 oktober 2015 @ 21:52:
[...]

Das wel jammer!

We hadden trouwens dezelfde vlucht naar Schiphol, ik zat zo'n zes rijen achter je :) Was in ieder geval wel leuk om weer eens een Tweaker te ontmoeten!
Ik heb je wel gezien in de wachtruimte (die SQ42 tassen zijn lekker herkenbaar) maar had je niet zien zitten in het vliegtuig.

Kort reisverslag

Zaterdagmorgen lekker bijtijds op (mede omdat de kleine het wel tijd vond om op te staan). Snel naar het station toe om iets over 9 in de trein te stappen. Gelukkig reis ik samen met een vriend dus de treinreis is eigenlijk zo voorbij. Op Schiphol ontmoet ik een andere vriend en we pakken om half een het vliegtuig naar Manchester. De vliegreis is eigenlijk net zo lang als de treinreis en met 3 man die praten over Star Citizen komen we de tijd wel door.

Het weer in Manchester is eigenlijk gelijk dus prima weer om wat buiten rond te lopen. Na wat verse kerosine gesnoven te hebben komen wel bij ons hotel aan. We hebben een hotel op het vliegveld uitgekozen want dat leek wel handig. Nou is het op zich wel handig om het hotel zo dichtbij te hebben maar het nadeel is dan ook dat er eigenlijk weinig te beleven valt. Gelukkig is de bar van het hotel voorzien van heerlijk bier dus dat probleem is ook weer verholpen.

Rond half vijf pakken we een taxi naar het Runway Visitor Park en sluiten aan in de rij. Engelsen zijn erg netjes in het vormen van rijen dus die chaos van Gamescom hebben we deze keer niet.


In de rij wordt gesproken over wat men verwacht, welke schepen er in de sale komen en eigenlijk alles wat wij hier ook bespreken ;) Rond 17 uur komt een groot gedeelte van de staff van Foundry 42 aan in een bus en een half uur later Chris Roberts.


Rond kwart over zes mogen we naar binnen en we komen in een mooie ruimte waar de Concord toch wel het zich domineert. Bij entree krijgen we meteen onze goodie bags.
https://secure.tweakers.n...lay_image&image_id=388212
Er waren 2 soorten goodie bags; de groene SQ42 bags en de 'speciale' witte plastic zak. De gelukkigen die de plastic zak kregen (waaronder ik) mochten een tour van de Concord doen. Dit hield in dat we in het vliegtuig mochten gaan zitten en we een kort verhaaltje over de historie van het vliegtuig kregen. Helaas mochten we alleen op de passagiersstoelen zitten en niet in de cockpit komen. De cockpit was wel bijzonder want ondanks dat de Concord in 2003 gestopt was, stamde de cockpit zelf nog uit 1967. Vreemd om te zien dat zo'n hypermodern vliegtuig eigenlijk nooit de upgrades heeft gekregen die nu gewoon zijn.Na de tour snel wat eten en een biertje halen. De aanduidingen waren wat onduidelijk waardoor sommige buffettafels bomvol stonden met mensen en op andere plekken stond geen kip. Hetzelfde gebeurde met het drinken halen, ik hoorde pas nadat ik 10 minuten in de rij had gestaan dat aan de andere kant van de zaal nog een bar was waar niemand in de rij stond :( Ah well, het eten en drinken heeft ons goed gedaan en we hebben zin in de presentatie. Nog even snel voor de presentatie een Tweaker selfie van mij en Snoz.


We zitten direct onder de Concord en de sfeer is geweldig. Waar Gamescom meer als een bomvol concert voelde is Citizen Con echt een mooie bijeenkomst.Helaas liep de start wat uit maar het was de moeite waard. Wat een demo's! :9~ Niet zo'n spannend verslag als de vorige keer maar ik heb echt wel genoten!

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
Nieuwe banners! d:)b

GOTINC:
http://i.imgur.com/i2ZNGr9.jpg
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/i2ZNGr9.jpg" title="source: imgur.com" /></a>

http://i.imgur.com/MxXJtHu.jpg
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/MxXJtHu.jpg" title="source: imgur.com" /></a>

http://i.imgur.com/6awr7iq.jpg
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/6awr7iq.jpg" title="source: imgur.com" /></a>

http://i.imgur.com/4bmK3S2.jpg
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/4bmK3S2.jpg" title="source: imgur.com" /></a>
SKIR:
http://i.imgur.com/M1eikAP.jpg
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/SKIR"><img src="http://i.imgur.com/M1eikAP.jpg" title="source: imgur.com" /></a>

http://i.imgur.com/jvnTaz2.jpg
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/SKIR"><img src="http://i.imgur.com/jvnTaz2.jpg" title="source: imgur.com" /></a>


*O* *O* *O*

 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
Trouwens met die code van CitizenCon kan je nu ook in de Scythe en Glaive vliegen :D[Voor 39% gewijzigd door DutchWalnut op 11-10-2015 23:52]

Bornhald schreef op maandag 12 oktober 2015 @ 09:14:
[...]

voor de mensen die van zelfkastijding houden.. hier het antwoord van Dick Small op CitizenCon
http://www.dereksmart.org...the-endgame/#comment-2854
Daar houd niemand van, toch? Niet dat type zelfkastijding iig :+.

Laten we het proberen om elke post on-topic te houden waarbij DS niet als on-topic geld! Reageren op een on-topic post is natuurlijk prima :P , maar een DS "discussie" gaat snel vervelen.

Nu eerst een stukje in supercruise :) .

[Voor 31% gewijzigd door Case_C op 12-10-2015 09:20]


 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 24-03 17:37
AndrewBourgeois schreef op maandag 12 oktober 2015 @ 09:20:
[...]

Zijn account is hoogstwaarschijnlijk gehacked want er staat dit in de post:

[...]

Dit kan niet want het bedrijf gaat voor 24/12 overkop. In de post die ik daarnet linkte zegt hij ook dat wat hij nu zegt "not possible in any regard" is (ik het het over scope reduction).
Nee zijn account is niet gehacked, want hij zegd gewoon de shit die hij altijd zegd.
Eerst zegd hij dat X niet mogelijk is of dat ze X nooit af gaan krijgen.
Een week later zegd hij dat X al bestaat in LoD MMO en dat X wel af komt maar pas over een jaar.
Torrie844 schreef op maandag 12 oktober 2015 @ 09:21:


Ps.
Mezelf maar een cadeau gedaan, ipv een schip een pc upgrade!

I5-6600k
R9 390 8GB
16GB DDR4 geheugen

\o/
:9~ Jaloers, heb al een tijdje een nieuwe CPU nodig.

Ik vind de herald van buiten echt het lelijke eendje van de SC familie maar dat interieur...

[Voor 27% gewijzigd door Facerafter op 12-10-2015 09:33]


 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 17-02 15:25
Hierbij nog een kleine serie foto's van mijn bezoek aan CitizenCon (klik voor groot).

Zaterdag om 10:30 aangekomen op de luchthaven in Manchester, daar gelijk een taxi gepakt richting het centrum. Wat biertjes gepakt, wat gegeten, beetje geshopt.

Manchester (vol met rugby fans)


Rond 15:00 de taxi gepakt richting luchthaven Uitgestapt bij The Romper, een café op een paar miuten afstand lopen van de event locatie. Op Reddit was dit café genoemd als meeting point voor CitizenCon attendees en het zat er inderdaad bomvol. Daar twee biertjes gedronken en toen richting event locatie gelopen.

Sandi Gardiner en die (redelijk awkward) support dame van Foundry 42 stonden in de hal bij binnenkomst. Ticket gescand en toen kwamen we aan in de grote hangar waar natuurlijk de Concorde stond opgesteld.

Ik kreeg (in tegenstelling tot Tylocke) een groen Squadron 42 tasje met goodies, maar geen Concorde tour ticket. Direct daarna stond het buffet, die viel mij overigens wat tegen.

Buffet bij binnenkomst


Concorde


Onder de Concorde


Concorde engine


It's happening!


De eventlocatie was dus erg tof onder zo'n vliegtuig en de opstelling van de schermen en stoelen was erg prettig. Ik ben ook op het GamesCom event geweest vorig jaar en dat was gewoon een podium waarbij iedereen daarvoor moest staan. Dit was een stuk rustiger en comfortabeler.

Over het event zelf hoef ik denk ik weinig meer te melden :+

Na 't event zijn we nog even Manchester in gegaan en hebben we weer wat biertjes genuttigd en ons vermaakt met het kijken naar het typisch Britse uitgaansvolk. :P Clubs met lange rijen, vrijwel alle dames hetzelfde gekleed (te kort jurkje en hoge naaldhakken waar 90% niet eens op kon lopen :')).

Lag om 02:00 uur weer in het hotel in bed, de volgende ochtend een stevig Engels ontbijt gehad en om 13:40 (vertraagd tot 14:30) weer naar Schiphol gevlogen.

Volgend jaar CitizenCon in Duitsland? Meer Tweakers mee? :)


Iemand heeft de source quality Twitch stream van het hele event op YouTube gezet.
[YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=8n4F6M4aMhk]

 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 17-02 15:25
Iemand vroeg op Reddit om het achtergrond plaatje op de webpagina van Squadron 42. Die had ik aangeleverd, maar een andere Redditor besloot daar wat Photoshop© op los te laten. :')


spoiler:
Voor wie het niet door heeft: dat is Derek Smart als Godzilla

[Voor 9% gewijzigd door Snoz Lombardo op 12-10-2015 11:37]

Ook mooie lore met betrekking tot de vijandigheid van de Vanduul tegen de UEE


[Voor 3% gewijzigd door Case_C op 12-10-2015 13:32]

Snoz Lombardo schreef op maandag 12 oktober 2015 @ 13:44:
[...]

Ik zag 'm ook vorobij komen op Reddit maar ik snap 'm denk ik niet helemaal. Waarom zou de Vanduul boos op de UEE worden hierover? Het was een Banu world, wellicht mislukt terraforming project waarna ze weggingen en de UEE de boel innam. Zouden dan niet eerder de Banu boos worden op de UEE? Wat heeft de Vanduul met die planeet te maken? Strategische ligging?
We weten natuurlijk niet zoveel over de Vanduul, goed mogelijk dat die planeet een speciale waarde heeft voor de Vanduul. Waardoor de Banu de planeet na terra-forming met rust lieten.

Vanduul ziet UEE/mensen op de planeet en zijn daarom boos :P ?
Nou Mabok, misschien een leuke reference voor 't GoT HQ? :P

[Voor 11% gewijzigd door Case_C op 12-10-2015 14:04]


 • Thisuren
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 12-02 21:34
Tylocke schreef op maandag 12 oktober 2015 @ 18:39:
[...]


Gefeliciteerd en dat is een mooi cadeau!

Wordt 1.3 nu deze week verwacht trouwens?
Oraijon schreef op maandag 12 oktober 2015 @ 19:01:
[...]

Gefeliciteerd!

In other news: HYPE!
Hartelijk bedankt allemaal :D

Nog een paar prachtige screens van GamerSyde.

Vooral deze:

[Voor 13% gewijzigd door Thisuren op 12-10-2015 19:18]


 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 18-03 15:47
ik ben de planeet Hyperion tegen gekomen, is in het fora systeem :D
AndrewBourgeois schreef op dinsdag 13 oktober 2015 @ 08:58:
[...]
Dat brengt toch niets op behalve wat fame? Ik heb er alvast nog nooit naar omgekeken.
Het doet mij ook vrij weinig dat karma O-) . Maar de hosting voor foto's e.d.. is wel erg handig, zoals facerafter zegt.
siriouz schreef op dinsdag 13 oktober 2015 @ 09:17:
[...]

Goeie camouflage als je voor een ster gaat hangen *O*

Overigens misschien ook een idee om referrals van mensen die de 10 recruits gehaald hebben, er zo nu en dan uit te gaan filteren in de toekomst? :)
Dat is een goed idee :) , (tot ze met een Idris komen op 100 referrals :+ )Die plaatje laat ook weer lekker de boost zien van CitCon. Nu is de Endeavour financieel niet zo bijzonder meer :P .
Cygnitr0n schreef op dinsdag 13 oktober 2015 @ 09:19:
[...]

Sowieso een goed idee. Bij 10 uit de referraltrein.
In de TS maken we een duidelijk zichtbare link naar de generator, via een goed zichtbaar plaatje!
Maar kan die generator ook loggen hoeveel keer een key gebruikt is? Lijkt me niet, maar dat gaat dan op goed geloof :) .

[Voor 26% gewijzigd door Case_C op 13-10-2015 09:21]

WCCF-tech heeft nog een behoorlijk mooi artikel over SC geschreven.En wist iemand dat dit bestond in-lore? Een jump-point naar een rogue planet! Zal wel behoorlijk donker zijn daar :P , ook een leuk als je zoiets ontdekt ingame :+ . "Maar waar is de ster nou?"

[Voor 47% gewijzigd door Case_C op 13-10-2015 11:22]


 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
Tylocke schreef op dinsdag 13 oktober 2015 @ 11:44:
[...]
Ik vind de Hornets echt niet fijn om te vliegen, maar ik ben dan ook mijn 300 serie gewend en die is veel behendiger. Ik kan me wel voorstellen dat het voor nieuwe spelers wel inkomen is. Ik kan me nog goed herinneren dat ik toch regelmatig een asteroide wist aan te tikken met dodelijk gevolg.

Mijn voorkeur ligt echt bij de HOTAS, schieten is veel oefenen geweest en ik zou echt niet meer met muis + toetsenbord kunnen spelen.
Ligt er aan of je er mee kan vliegen. Ik maak veelvuldig gebruik van thrusters en boost. Ik oefen veel met astroides door er recht naar te kijken en dan er om heen te cirkelen. (Onder, boven, links en rechts).*Rondjes draaien met de HOTAS helpt :P

In het kort:
 • Voor een astroide, Throttle op 0, Boost.
 • Trust omhoog, Boost
 • Houdt de neus naar de Astroide,
 • Stuur naar de Astroide toe en kom op snelheid met, boost
 • (Boost+Thrust voorkomt dat je tegen de astroide klapt)
 • Draai de Z-As (Als je het zo hebt ingesteld als ED) van de HOTAS op de helft om.
 • Thrust omlaag, boost
 • En herhaal. :)
//De drift is groot bij de SuperHornet, dus gebruik korte boost stootjes icm thrust.

[Voor 23% gewijzigd door DutchWalnut op 13-10-2015 12:27]


 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 24-03 21:01
Nog even een voorproefje van de cockpit van de sabre:Het huidige 3d model heeft geen ruimte voor een bed of iets dergelijks. Je kan het zelf bekijken op deze site:
https://sketchfab.com/mod...cc9e244698c63ce8f1d7d5a6d

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • Cogency
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 19-03 17:02

Cogency

Ginnunga

Tylocke schreef op dinsdag 13 oktober 2015 @ 14:10:
Nog even een voorproefje van de cockpit van de sabre:

[afbeelding]

Het huidige 3d model heeft geen ruimte voor een bed of iets dergelijks. Je kan het zelf bekijken op deze site:
https://sketchfab.com/mod...cc9e244698c63ce8f1d7d5a6d
Super gaaf! Kan niet wachten tot die in me Hangar staat.


 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 24-03 21:01
Ik ben nog steeds aan het wachten op mijn Carrack! *O* *O* *O*Denk niet dat deze voor Q2 2016 in de hangar staat :(

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.

Momenteel staat dit even in de TS :P , mocht iemand zich geroepen voelen een mooier plaatje te maken :P..

We zitten overigens binnen een week al over 1/10e van 't topic heen :+ , in dit tempo zouden we gewoon 5 topics per jaar verslijten :o .

[Voor 18% gewijzigd door Case_C op 13-10-2015 20:38]

oh dit is 'n plesierWaarom heb ik nou geen 2x 1080p monitoren :/

[Voor 72% gewijzigd door Case_C op 13-10-2015 21:33]

AndrewBourgeois schreef op woensdag 14 oktober 2015 @ 08:34:
Ze zouden beter alpha access, beta access en passes verwijderen zodat het clean blijft.
Maar voor veel mensen is het wel een digitaal object van 5$, maar je hebt gelijk.. Dat hadden ze makkelijk uit alle account kunnen verwijderen, om er 5$ op de account te zetten.


Die electric shotgun is overigens wel behoorlijk heftâg :P .

[Voor 19% gewijzigd door Case_C op 14-10-2015 08:41]

JanAd schreef op woensdag 14 oktober 2015 @ 10:40:
Ik heb mij maandag avond na het lezen van het artikel op de Frontpage vorige zondag ook aangemeld en het spel geïnstalleerd. (De linkjes van Chameleonghost gebruikt) Eens kijken of ik straks eens een paar uurtjes kan testen hoe het allemaal werkt.

Een paar pagina's terug staan beginners-help-filmpjes zag ik, straks eens bekijken.

Ik ben benieuwd. Ik heb vroeger uren en uren Freelancer gespeeld. Voornamelijk de Single player maar toch ook een tijdje online.
Welkom :) , de TS kan ook handig zijn. Maar misschien mis je er iets van een start-up guide in?
Moesten jullie nog wat filmjes en teksten hebben die je als n00b best even leest of bekijkt. Geef maar door.

Nuja, ik probeer hier al wat mee te lezen, al kan ik niet echt goed volgen :+
Kan goed begrijpen dat de meeste zinnen die hier staan nergens op slaan, als je geen beeld hebt bij de schepen waarover we het hebben :P . Kwam er trouwens achter dat ik iets niet wist over de Freelancer MIS....
De missiles komen uit de bovenkant van de cargo bay.. Alleen intern zie je daar nog niets van.

Bij de Vanguard zie je aan de binnenkant de torpedoes wegvliegen als je ze afvuurt :P .
JanAd schreef op woensdag 14 oktober 2015 @ 10:56:
Ja, die had ik al snel ontdekt :) Ik ben grote fan van de Stargate-series... Die als ik een poort zie, klik ik erop :+

Mss al een vraagje:
Ik heb die "Free Fly week waarin je Arena Commander module" gebruikt om te registreren. Ik heb nu toegang ed, maar geen schip denk ik. Moet ik er eentje kopen of heb ik ergens een gratis vlucht gemist?

(ik heb het spel enkel geïnstalleerd, nog niet getest - dus mogelijk een domme vraag)
Je kan in Arena Commander gewoon schepen selecteren om mee te vliegen. Je hangar is idd leeg, maar in Free-Flight kan je landen op landing pads om de schepen te bekijken.

[Voor 19% gewijzigd door Case_C op 14-10-2015 11:02]


 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 18-03 15:47

 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
Snaakje schreef op woensdag 14 oktober 2015 @ 11:16:
[...]


oeh! :o release van de reliant is mij compleet ontgaan, erg leuk dat hij ook 2 persoons is. Ik verwacht erg veel samen met vriend(en) te spelen dus dat is ideaal, ook ziet hij er enorm tof uit! ik hou wel van die langwerpige " platte " schepen, vraag me alleen af of de stoelen in de cockpit ook " meedraaien " anders vlieg je steeds op je zijkant. 8)7 ( niet dat dat heel erg is in space, aangezien er niet echt grond is. )

zo te zien heeft hij ook een erg mooie ruime cargospace er in hangen, maar is dit wel nuttig ivm smokkelen? ik kan me heugen dat ik iets had gelezen over " hidden compartments " waar je je spul in kan verstoppen. Dit is natuurlijk wel een pre als je illegaal spul vervoert. Maar dit zelfde probleem hebben de Aurora en de Mustang ook.

nu alleen even kijken hoeveel die gaat kosten, ik kan hem eventueel ook altijd nog ingame kopen natuurlijk :) Maar als hij maar een paar tientjes duurder is vind ik dit wel een oke begin voor mij. :9

[Voor 5% gewijzigd door DutchWalnut op 14-10-2015 11:24]


 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 17-02 15:25
Damnit, die Sabre is wel prachtig hoor.

Ik wil er alleen niet de volle prijs voor betalen en ik heb ook niets wat ik ervoor zou willen smelten. First world problems.

 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 18-03 15:47
Jorrie schreef op woensdag 14 oktober 2015 @ 17:50:
Jup, ik zou hem inwisselen voor store credit, heb je meer aan.
lijkt mij ook, als je UEC wil kopen kan je dat gewoon kopen. de 5 USD kan je gebruiken voor een ship upgrade of een skin oid :D
en je kan later besluiten het weer in iets anders om te zetten zolang je het niet toepast op je schip..

trouwens de GoT scheepjes lijst heeft geen optie om 2 of meer keer hetzelfde schip in te vullen :D(upgrades zijn niet applied omdat ik dan geen schepen meer in mn hangar heb.....)

[Voor 22% gewijzigd door Bornhald op 14-10-2015 17:55]


 • siriouz
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 08-02-2022
Denk dat ik 't broekie hier ben, ben pas 23 :+

Kwam dit net tegen... Hehe

[Voor 55% gewijzigd door siriouz op 14-10-2015 18:23]

Star Citizen: Syro // GOT Inc forum // GOT Inc RSI // Elite Dangerous: Siriouz


 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 24-03 17:37
Sabre Concept Art uit de subscribers vault.
http://imgur.com/a/z81Lz

Oeeh...

[Voor 16% gewijzigd door Facerafter op 14-10-2015 20:07]


 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 17-02 15:25
Iemand heeft een realistische kaart gemaakt van een deel van de Starmap (Odin system).
This is a "functional" map that I created of the Odin Solar System, I tried to add all of the pertinent information that a Captain would need should his computers navigation go offline. This is what I imagine he would be digging out of the dusty closet and laying out on the nav table. I am working on more in the Nyx area and just wanted to share what I was doing and would like feedback from the community and CIG :)

I make these to size, the Odin map is ready to print at 18"x24" and the upcoming Nyx map is sized for a 24"x36" print. I also have these in PDF form and had to convert them to JPG for this post, if they don’t work correctly please let me know!
JanAd schreef op donderdag 15 oktober 2015 @ 08:21:
[...]


Ik ben er ook nog maar net mee bezig... Voor het vliegen ben ik die SimPod ingegaan. Da's de bedoeling denk ik als je nog geen eigen schip hebt.

Die Sim pod staat ergens rechts in de hangaar dacht ik. Klein wit halfrond stoel-achtig ding.

Ik vond de graphics in de hangaar btw niet al te best ivm de YouTube filmpjes. Er 'bibbert' en flikkert precies nogal veel bij mij. Aan mijn config zou het niet mogen liggen (i7 4790 - 16GB - SSD - 2x970GTX - 3440x1440)

Moet ik in de settings iets aanpassen. Nu stond het op Very High, maar ik kan precies niks verder aanpassen - of heb ik ergens naast gekeken.
Ik weet niet of SLI support voor de huidige build al geoptimallisseerd is. Dat is een mogelijke oorzaak van flickering. Verder heb ik op een SSD af en toe nog wel eens last van langzaam ladende textures, maar dat is al een tijd geleden.
Are there any plans to integrate tablet and mobile support with the Starmap?

Yes, this is something we’re considering for a future release of the Starmap. We all agree that being able to explore the ’verse from the bathroom would be pretty great.
1.3.0 updates:

Loadout selector werkt :DWe kunnen elkaar op gaan zoeken in social!
- The elevator to Area 18 will now show all available instances of ArcCorp, how many people are present in each one, and how many people from your contact list are present.En 't gaat waarschijnlijk ook winst in de vorm van FPS opleveren :D
https://www.reddit.com/r/...t_you_wizards_did_but_my/

[Voor 30% gewijzigd door Case_C op 15-10-2015 08:42]

Topic aangemaakt als ideeënbus voor scenario's :)

http://gotinc.nl/forum/index.php?topic=51.msg929#new

Ook niet vergeten dat er zo'n 30 missies zijn uit te voeren, dus gok dat er voldoende is om te ontdekken. Zou wel erg tof zijn als dat lukt met 2/3 Conni's/Tali's
Social under construction :P ? Jazeker,

[Voor 59% gewijzigd door Case_C op 15-10-2015 10:39]


 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Kan je beter de buggy hiervoor gebruiken. :Dhttps://www.reddit.com/r/...ments/3ot8gx/space_buggy/

[Voor 26% gewijzigd door mac-rolec op 15-10-2015 10:50]

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 24-03 21:01
Net even mijn Avenger in free flight getest. EVA is wel erg mooi gedaan ook al zijn er nog glitches.

Net uit mijn Avenger


Het uitzicht


Dansen in de ruimte

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
Case_C schreef op donderdag 15 oktober 2015 @ 13:56:
[...]

Bijna gegarandeerd, want Chris heeft wel die brief eruit gedaan. Maar de wijziging is nog niet doorgevoerd.
Tylocke schreef op donderdag 15 oktober 2015 @ 13:58:
[...]


Al de free flight code geprobeerd? Is geldig voor bestaande backers en daarmee kom je ook in AC.
Ja die had ik al gedaan. Daarna bij EA blijft hij onklikbaar.

Unmelten zit nu ook een stop op, hoorde ik op het forum (Congierge) :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

[Voor 39% gewijzigd door DutchWalnut op 15-10-2015 14:00]


 • Thisuren
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 12-02 21:34
Ooooooh, S4 gun op de Cutlass, ziet er enorm vet uit :D


 • Jorrie
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 04-02 22:51
Ik heb nu 5k UEC erbij van de AC pass in mijn Omega pakket. Nog niet 10k van de alpha slot.

Nu ook de 10k van de alpha slot, nu heb ik 22k 8)

[Voor 36% gewijzigd door Jorrie op 15-10-2015 19:51]

Star Citizen


 • Cogency
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 19-03 17:02

Cogency

Ginnunga

Yay, UEC ook binnen.:D
Voor in de hangar.

[Voor 21% gewijzigd door Cogency op 15-10-2015 21:17]


 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 17-02 15:25
NaWaN schreef op vrijdag 16 oktober 2015 @ 07:12:
Ik heb misschien een rare vraag, maar ik zou graag de nieuwste versie van arena commander guide willen bekijken/afdrukken. Maar ik kan via mijn werk hier niet meer op de site van star citizen of ander game-gerelateerde websites. Hebben ze van vandaag allemaal geblokkeerd. Nu juist dat ik wat tijd heb om de guide eventjes op het gemak te lezen.
Zou er iemand een server hebben of een plaats weten waar ik de laatste versie kan downloaden? Of kan iemand de guide op een kleine private server zetten voor enkele uren?
Weet niet welke guide je bedoeld maar ik kan 'm wel ergens in Dropbox of Google Drive gooien (als die niet geblocked zijn).

Edit: Hier is een AC Pilot's Guide 1.0 v6 (weet niet of dat de nieuwste is though)


Collector's Box samples (via Sandi's FB):Zit die Collector's Box in een (duurdere) gamepackage ofzo?

[Voor 17% gewijzigd door Snoz Lombardo op 16-10-2015 08:29]


 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 17-02 15:25
In 2014 heeft Star Citizen meer funding opgehaald dan alle game projecten op Kickstarter bij elkaar opgeteld.


https://twitter.com/icotom/status/654593680267976704

Gaan we dit jaar meer of minder ophalen dan vorig jaar vraag ik me af? Dan moeten we nog minstens $12 miljoen ophalen in de komende 2,5 maand. Aan de andere kant, de peildatum van deze data is 1 oktober, daar zitten de opbrengsten va/na CitizenCon nog niet bij, dat scheelt al een stukje.

[Voor 40% gewijzigd door Snoz Lombardo op 16-10-2015 11:09]


 • Jorrie
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 04-02 22:51
Haha ja :+

Eigenlijk dus nutteloos :+Argh 8)7

Star Citizen


 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 17-02 15:25
Smashers. Bugsmashers. 8)

[Voor 32% gewijzigd door Snoz Lombardo op 16-10-2015 13:42]

Theorie-crafting bij de Idris!Ruimte voor kleinere schepen via die luiken? Nope volgens mij is dat gewoon onderdeel van het missile reload system in de Idris :) .

 • whatupdoc
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 15-04-2022

Heb geupgrade naar een avenger

(gvd.. waarom kan ik niet gewoon een plaatje erin zetten?)

[Voor 64% gewijzigd door whatupdoc op 16-10-2015 18:32]


 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
Oeh!Sabre (foei aan mezelluf)

 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
Heavy Armor Outlaw is wel badass hoor.


 • zion
 • Registratie: Augustus 1999
 • Niet online

zion

I GoT my I on U

(overleden)
Case_C schreef op zaterdag 17 oktober 2015 @ 23:04:
En de 93 miljoen is ook alweer gepasseerd :P , dat schiet op!
Ja.... ben bang dat ik daaraan meegeholpen heb, toch maar enrolled, ik kon het NIET laten.... SLECHT! :+Dus hallo jongens, ik moet nog wel 3 weken wachten totdat ik thuis ben en kan spelen, en zal tegen die tijd wel eens om een invite in het GoT inc vragen :D

(ik koop mijn SQ42 Package wel als ik thuis ben, anders zonde van mijn 3mth insurance op m'n Aurora :))

Oja, als jullie Drâgon tegen komen ingame zwaai dan even ;)

[Voor 14% gewijzigd door zion op 18-10-2015 00:25]

10-08-1999 - 10-08-2022, 23 jaar zion @ Tweakers.net
systeem

Op reddit hebben ze de concept-art van AndrewLey gevonden, met redelijk gave plaatjes:

Retaliator Torpedo Concept


Javelin Turrets


En zijn dit verschillende sizes componenten?

 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Mooi overzicht van Starfarer interior:

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Anoniem: 14038
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
mac-rolec schreef op maandag 19 oktober 2015 @ 12:27:
Mooi overzicht van Starfarer interior:
Krijg er een FTL gevoel bij. (En dan de oude Sundog versie ipv de nieuwe)

 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
10 for the All-Stars: Episode 01


01:03 - Where Ideas Start
02:40 - Evolution of the Pipeline
08:16 - Starmap on Smart Devices
09:29 - Restructuring CIG
11:13 - DataForge
13:37 - Understanding Open Development
20:59 - What Computer Games Do We Play Home!
23:42 - Peaceful Gameplay
28:05 - Star Citizen Logo in the Game
31:37 - Thoughts on Re-Build or Re-Design
Via Sandy FB::

In progress high poly model of @HamillHimself
PTU1.3 Greycat in space :9

[Voor 98% gewijzigd door DutchWalnut op 20-10-2015 00:37]

Snaakje schreef op dinsdag 20 oktober 2015 @ 08:25:
[...]


zie ik daar nou voor het eerst in de geschiedenis van games een niet clippende arm door de schouder stukken heen!? _/-\o_
Zeker, mede dank aan de cloting-layering tech van Warhorse

En gefeliciteerd snarfj!Dit is overigens ook geniaal :P .

[Voor 14% gewijzigd door Case_C op 20-10-2015 08:47]


 • Snaakje
 • Registratie: September 2014
 • Laatst online: 18-11-2019

Snaakje

Hema Sokken

https://www.flickr.com/ph...404/in/dateposted-public/dit is zo stoer! ik vond de lego hornet al indrukwekkend maar dit is al veel meer! :o

[Voor 15% gewijzigd door Snaakje op 20-10-2015 13:31]

StarCitizen Profile


 • zion
 • Registratie: Augustus 1999
 • Niet online

zion

I GoT my I on U

(overleden)
JanAd schreef op dinsdag 20 oktober 2015 @ 15:11:
Als je zo'n (deze/dit soort :P) dingen ziet... Dan is het pas echt kl*te dat ik linkshandig ben :F ;(
De T16000 is ambidextrous (voor beide handen) (aldus de fabrikant)

Je kan dan ook (zoals RobV in Elite:Dangerous) voor een Dual-Joystick setup gaan (1x joystick, 1x joystick als throttle)(img property of RobV, respect! _/-\o_ )

[Voor 35% gewijzigd door zion op 20-10-2015 16:34. Reden: 0 vergeten]

10-08-1999 - 10-08-2022, 23 jaar zion @ Tweakers.net
systeem


 • godofal
 • Registratie: Maart 2010
 • Niet online

godofal

TACNAYN - destroyer of worldsKlopt helemaal, ik heb zelf 2x t16000 als HoTA op het moment en dat werkt erg goed, zeker voor de prijs.
Met target kun je de 2 joysticks virtueel als 1 joystick laten werken, wat het erg gemakkelijk maakt om ingame alles te binden.
Enige kanttekening is dat joysticks/gamepads een limitatie hebben op het aantal knoppen en 2 16000 sticks hebben er net 4 teveel. Dat is simpelweg op te lossen door 4 van je toetsenbord knoppen te lenen, bij mij zijn 4 van de buttons dus 7 8 9 en 0 geworden. Niet echt een groot probleem maar je moet er wel rekening mee houden in de toekomst als je FPS etc gaat keybinden op je toetsenbord.
Getipt door Rescla dat Sandi wat gepost had :P , dus voor wie nog Concierge wilt worden voor een metalen pasje? Nu is je kans! :+


 • zion
 • Registratie: Augustus 1999
 • Niet online

zion

I GoT my I on U

(overleden)
Ach F8ck it.....Hopelijk komt er iets moois met een Freelancer DUR LTI oid tijdens de sales ;)

10-08-1999 - 10-08-2022, 23 jaar zion @ Tweakers.net
systeem

Nieuwe size comparison :)


 • SNAFU
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 15-02 11:07
Net (via de Google) de subscriber vault pics gezien maar...manmanman, wat is die Connie netjes opgedroogd!! :9~

Star Citizen referral | 'Het begint bij 120€ en dan een beetje later kan je Bornhald quoten.' - JanAd


 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 24-03 21:01
Kan iemand de datum op dit bord uitleggen?Ik probeer een link te leggen naar iets maar heb geen flauw idee wat het kan zijn.

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
Anoniem: 14038 schreef op donderdag 22 oktober 2015 @ 22:28:
Voor de PTU testers. Je kan nu graties in de store 'kopen' op de PTU site en die shizzle in de AC testen.
En met 1.3.0e kan ik nog steeds niet fatsoenlijk in Area18 want hij crashed nog steeds. Nu weer zonder foutmelding.
Nice

Een verbeterde variant van de Starmap als metromap :D :
En ik heb een nieuwe bureaublad achtergrond :D

De comments overigens daar _O- geweldig.
https://www.reddit.com/r/...bre_download_in_comments/

[Voor 56% gewijzigd door Case_C op 23-10-2015 12:18]


 • zion
 • Registratie: Augustus 1999
 • Niet online

zion

I GoT my I on U

(overleden)
bumtroll schreef op zaterdag 24 oktober 2015 @ 00:16:
ja ik ging ook voor de aurora even rond kijken en ik ik wacht ook op de sale om iets anders erbij te kopen:)
Tip: als je voor de Aurora ML gaat, ga dan voor de Aurora LN, meer guns, betere shields, zelfde cargo, zelfde prijs
* comparison sheet included, right click de aurora ;)

[Voor 23% gewijzigd door zion op 24-10-2015 00:28]

10-08-1999 - 10-08-2022, 23 jaar zion @ Tweakers.net
systeem


 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
Fordox schreef op zaterdag 24 oktober 2015 @ 17:58:
Vooral omdat er nu een dalek tegen hun schenen aan zit te trappen.

 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 17-02 15:25
Zo, ben een weekje weggeweest, nu weer even bijlezen. SC 1.3 uit op Live zie ik, gister al even de update binnengehaald maar nog niet gekeken. Nog andere bijzondere dingen gemist?

Om niet helemaal met lege handen terug te komen; concept art van Cellin Station (uit de GamesCom 2015 demo):


Lijkt een beetje op de Hermes uit The Martian :)
Meer op ArtStation.

 • Fordox
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 15-03 14:11

Fordox

00101010

Ik heb m ook maar eens aangeslingert met deze patch.


Beetje mistig in de R&Y, don't like it :\


hehehe, multitask hand, blijkbaar kun je een geweer en je stuurknuppel tegelijk in je hand hebben (en nee, ik heb het niet over de multifunctionele puddingbuks :p)


Hello broken wrist bug in the Redeemer, we meet again.

En wat me ook opviel:
Ik kan niet fatsoenlijk de trap op in mn Redeemer (ik kan er niet simpel oplopen als eerst, nu moet ik omhoog glitchen door te springen en shit. Don't like it.)
En ik heb een superleip roodzwart pak aan :D

Wel vervelend dat ik nu 4 bugs tegenkom in 10 minuten spelen :9

[Voor 4% gewijzigd door Fordox op 26-10-2015 21:50]

*Geschreven door een electronics engineer die soms iets teveel nadenkt. Speccies: 3700x, ASUS TUF 3080, Silverstone RL-08

Pagina: 1 2 3 ... 6

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee