Toon posts:

[PC] Star Citizen - Deel 4 Vorige deelOverzicht

Pagina: 1 2 3 ... 12
Acties:
 • 167.271 views

Acties:
 • +14Henk 'm!

 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Mede-auteurs:
 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 13:50

Case_C

 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 00:13

Facerafter

Developer: Cloud Imperium Games (CIG)
Publisher: De Community!
Genre: Space Simulation, FPS, Multiplayer & Singleplayer
Releasedate: 2016 (backers kunnen al eerder met modules aan de slag: Releaseschema)
Official Site: Roberts Space Industries
Status: Project Status


Tweakers Multiplayer
Steam groep: SC-GOT
DISCORD: Gathering of Tweakers
Teamspeak: ts.mattie-systems.nl
wachtwoord Star-Citizen Group: gotinc

Star Citizen laat zich door de complexiteit moeilijk in het kort uitleggen. Voor de nieuwkomers die dit topic hebben gevonden is er hier een goede TL;DR Daarnaast gaat dit filmpje ook aardig in op de content en scope van de game.

Star Citizen is in ontwikkeling sinds 2012, maar pas begin 2014 zijn er grotere studio's opgezet. Vanaf dat moment is de ontwikkeling van de game in een hogere versnelling gegaan. Echter tegelijkertijd is de scope ook dermate gegroeid. In eerste instantie zou SC enkel een Single-Player campaign omvatten, dit is door de funding echter uitgegroeid tot het meest ambitieuze crowdfunded project ooit. Momenteel ligt de scope op een universum van ~100 semi-handcrafted systems waarin de spelers een kleine 10% omvatten van de totale populatie. Daarnaast is er nog steeds een singplayer in ontwikkeling genaamd Squadron 42. Dit deel van het spel heeft een vermoedelijke releasedate in Q3/Q4 2016.
(uitstel voorbehouden, want daar zijn ze behoorlijk goed in bij CIG)

http://static.tweakers.net/ext/f/XszkanqbkjrROOgl8YFOb5zs/full.pnghttp://static.tweakers.net/ext/f/DmGQ7ooI54btSuV70NMRAqmO/full.png

Ben je Star Citizen backer? Vul dan het volgende formulier in. We zijn een overzicht aan het maken van alle Tweakers die SC backen en hun schepen. In de eerste link vind je het invulformulier, in de tweede link zie je het resultaat met alle tweakers die SC backen:http://static.tweakers.net/ext/f/r4BXs9xf4VtpvDwFyDxvH8Bi/full.png

Star Citizen is de terugkeer van Chris Roberts naar de gaming industrie en ook zijn meest ambitieuze game tot nu toe. Het is een zeer uitgebreide space sim met zowel een singleplayer als multiplayer component ontwikkeld voor de PC en gebruik makend van een sterk aangepaste variatie op CryEngine.

Het bijzondere aan Star Citizen is dat het een AAA game is die volledig crowd funded is. Hierdoor zijn de ontwikkelaars niet afhankelijk van een publisher en krijgen ze volledig de ruimte om de ambitieuze doelen waar te maken. Na de bekendmaking van de game in oktober 2012 was het de bedoeling om 2 miljoen dollar binnen te halen met crowd funding. Hiermee kon dan aan investeerders bewezen worden dat het genre nog steeds levensvatbaar was.
Maar het enthousiasme om het project te steunen was zo groot dat het geld bleef binnen stromen. Na een paar maanden werd besloten dat de investeerders overbodig waren en het spel volledig crowd funded kon worden. Het originele budget voor de game werd geraamd op 21 miljoen dollar maar dat doel is ook inmiddels al ver voorbij gestreeft. Door het veel grotere bedrag wat inmiddels beschikbaar is, is de scope van de game dan ook aanzienlijk vergroot.

Chris Roberts crowdfunding trailer:http://static.tweakers.net/ext/f/udupfX70OeFbKaue311NBXj2/full.png

De game bestaat uit een singleplayer en multiplayer component. Star Citizen legt vooral de focus op het real time dogfighting aspect met diepgaande Newtownian vliegmechanics die uitgebreid uitgelegd worden in deze post van Chris Roberts. De game is veel meer skill based dan afhankelijk van stats en levelling. Maar naast dogfighting is er ook een uitgebreide economie inclusief trading, mining, salvaging, exploration, pirating en verder teveel om op te noemen. Hieronder gaan we daar verder op in.


http://static.tweakers.net/ext/f/SK6XwQUBfwLC1JeKwlZxyRJ5/full.png

Squadron 42 is de singleplayer campaign van de game en heeft inmiddels ook een eigen website. De volgende details zijn al bekend:
 • Squadron 42 is vergelijkbaar met de oude Wing Commander games
 • De SQ42 campaign (zonder uitbreidingen) gaat zo'n 30 uur speeltijd omvatten.
 • Missies in de campaign bestaan uit diverse modussen, waarbij FPS, Space-combat e.d. gedurende de missie kan wisselen.
 • De campaign kan op verschillende manieren doorlopen worden afhankelijk van de uitkomsten van de missies, dus niet elke playthrough is precies hetzelfde.
 • Ook de relatie met andere characters wordt beinvloed door de manier waarop je de campaign doorloopt.
 • Er komen uitgebreide RPG achtige conversatie mogelijkheden met NPC's die ook je relaties beinvloeden.
 • Je singleplayer character kan je overzetten in de PU nadat je SQ42 hebt uitgespeeld. Je kan de multiplayer server ook met een verse character beginnen (je bent dus niet verplicht om de SP te spelen, echter heb je dan ingame nog niet de status van ‘Citizen’).
 • Squadron 42 wordt uitgebracht in verschillende 'episodes/delen' en zal speelbaar zijn voordat de PU on line komt.
 • Na release van de game zullen er "mission discs"(DLC) uitkomen met nieuwe singleplayer avonturen (2 van deze uitbreidingen zijn al bekend gemaakt. Dit zijn toevoegingen op de standaard campaign welke bij de huidige backing-packages zit. Pre- 6 miljoen stretch-goal backers krijgen de eerste DLC gratis)
 • Op CitizenCon 2015 werd de cast bekend gemaakt en Squadron 42 zal een aantal bekende A-list acteurs krijgen zoals Gary Oldman, Gillian Anderson, Mark Hamill, Mark Strong en meer. Voor de volledige cast, zie de Squadron 42 website.
Op CitizenCon 2015 werd een scene uit Squadron 42 getoond met Admiral Bishop (Gary Oldman):

http://static.tweakers.net/ext/f/15QW3ocO38AUKRAxsoYSbn0l/full.png

Het multiplayer gedeelte van Star Citizen bestaat uit 2 onderdelen:
 • De Persistent Universe (PU): De online Star Citizen universe (zie hieronder);
 • Eigen server hosten: Je kan zelf een server hosten om met je vrienden te gamen of om net zoals bij Freelancer de universe naar je eigen smaak te modden. Alle assets uit de PU zijn dan beschikbaar en je bent vrij om te doen wat je wilt, maar je kan niet meer in-game progressie maken omdat je niet meer op de centrale PU server zit. Daarnaast heeft een eigen server niet de volledige fidelity van de daarwerkelijke PU.
http://static.tweakers.net/ext/f/lAA4wl4pzY2CtwEIUz1XyuW0/full.png
De PU is verreweg het meest ambitieuze onderdeel van de game. Hoewel het een grote on line universe is kan je het niet zomaar een MMO noemen, omdat het toch in veel opzichten anders is dan traditionele MMO's. Zo is er bijvoorbeeld geen levelling en er zijn geen stats die je kan verbeteren. Je succes in combat wordt vooral bepaald door je skills in het besturen van je schip, character en de kennis van systemen. Uiteraard hangt het ook af van je schip en hoe je die hebt geupgrade met equipment (de mogelijkheden hiervoor zijn ook zeer uitgebreid). De PU is een constant levende en ontwikkelende universe waarin ook heel veel NPC activiteit zal zijn en het is jouw keuze hoe je met de universe omgaat (leger, piraat, bounty hunter, trader, explorer). Je betaalt geen maandelijke fees voor Star Citizen, je koopt gewoon de game en daarna zijn alle updates voor de PU gratis. Een uitzondering hierop zijn "mission discs". Dit zijn grote updates die bijvoorbeeld nieuwe singleplayer avonturen toevoegen. Hiervoor zal wel een bepaald bedrag betaald moeten worden.

Een andere manier waarop de game geld gaat verdienen is door de mogelijkheid te bieden om in-game credits met echt geld te kopen. Hier zal een maandelijks maximum aan zitten zodat mensen die veel geld in de game pompen niet een extreem voordeel kunnen krijgen tov mensen die dat niet doen. En alle assets zullen altijd met in-game credits beschikbaar zijn.

Het doel van CR is om alle type spelers tegemoed te komen, dus zowel grote guilds als lone wolfs (Han Solo's). Het is mogelijk voor spelers om aan te geven in hoeverre ze andere spelers tegenkomen in de universe (PvP vs PvE). Solo spelers die liever willen exploren in hun eentje kunnen aangeven dat ze vooral NPC's willen tegenkomen, terwijl leden van grote guilds juist grote PvP battles kunnen uitvechten. Het is wel zo dat deze zogenaamde "PvP slider" minder effectief is in gevaarlijke systems waar vooral de piraten het voor het zeggen hebben (maar waar de potentiele loot wel beter is). Je kunt dus nooit helemaal voorkomen dat je echte spelers tegenkomt, de universe is nu eenmaal een gevaarlijke plek. De focus van de game ligt wel vooral op PvE, de game wereld ontwikkelt zichzelf met behulp van NPC's en de spelers oefenen hier invloed op uit door hun acties. Dit is anders dan EVE waar echt de hele economie gerunt wordt door de spelers. Maar de hardcore PvP'ers komen zeker ook aan hun trekken in Star Citizen.
De seamless transition die we op in eerste instantie op rocky-planets kunnen verwachten.


http://static.tweakers.net/ext/f/5VnJhyopYfLmQgOda0xGMG4w/full.png

De PU wordt gerund door een constante server waar alle informatie zich op bevindt (de Galaxy server). Deze server regelt niet de real time action, maar bijvoorbeeld wel alle speler bezittingen, PvP/PvE voorkeuren, relaties met guilds/NPC's, wie je vrienden zijn (waarmee je dus samen wilt vliegen) etc. Het probleem met 1 constante server is dat er een maximum is aan het aantal spelers. Dit komt vooral doordat Star Citizen focust op real time first person dogfighting met zeer gedetailleerde space ships. Door dit detailniveau is het niet mogelijk dat duizenden spelers zich tegelijk op 1 server in 1 gebied bevinden. De oplossing hiervoor is "instancing". De PU server plaatst jou in een instance binnen de universe op basis van alle bovengenoemde eigenschappen (wie je "getagd" hebt als vriend/vijand, je relaties, je missies etc.). Deze "instance" servers faciliteren de directe gameplay, terwijl de overkoepelende Galaxy server alle informatie bijhoudt. Het verschil met bijvoorbeeld de "shards" in WoW is dat het bij Star Citizen veel dynamischer gebeurt. Als je bijvoorbeeld aangegeven hebt dat je met bepaalde vrienden op een bepaalde locatie wilt spawnen dan regelt de server dat voor je.

Chris Roberts legt dit Instancing systeem zelf uitgebreid uit op de website (must read);
Chris Roberts on Multiplayer, Single Player and Instancing


http://static.tweakers.net/ext/f/PGHCujViYVMHavrXk8Hua4t5/full.png

De economie van Star Citizen is vooral NPC gedreven, wat bijvoorbeeld anders is dan EVE Online. De echte spelers kunnen de economie wel beinvloeden door bijvoorbeeld supply lines naar een bepaalde system te verstoren of door hun eigen business/empire te starten. Echte spelers nemen als het ware de rol van NPC's over zodra zij zich met de economie gaan bemoeien, maar met of zonder echte spelers, de economie blijft altijd door draaien met behulp van de NPC's. Belangrijk gevolg is dat bijvoorbeeld gigantische guilds niet de universe kunnen domineren en het leven voor al de rest zuur maken, omdat de NPC's dominant blijven in de PU.

De economie werkt op basis van "nodes". Elke node heeft een bepaalde input, storage en output. Er zijn verschillende type nodes, bijvoorbeeld entertainment, training, repair, raw materials etc. De combinatie van vele nodes bepalen de vraag en aanbod van de economie. Op basis van deze vraag en aanbod dynamiek worden dan weer missies gegenereert (bv material supply aan een fabriek, escort, mercenary werk waarbij piraten bestreden moeten worden etc). Deze missies kunnen opgepakt worden door echte spelers, als dat niet gebeurt voert een NPC de missie uit. Spelers kunnen zelf ook missies genereren als ze een eigen business hebben of escort nodig hebben oid. Ook kan je NPC's inhuren om klusjes voor je te doen of te laten meevliegen in je schip (om bv de turret te bemannen).

De economie wordt uitgebreid uitgelegd op de RSI website:
The Star Citizen Economy

Ook wordt het uitgelegd in de volgende video:http://static.tweakers.net/ext/f/ZQ5cZGCWeOhYwZd10DFh7Nhw/full.png

Een van de grootste vernieuwingen in Star Citizen gaat de mogelijkheid zijn om met meerdere mensen grote schepen te besturen. Medium size schepen zoals de Constellation kun je met je vrienden besturen waarbij bijvoorbeeld iemand de besturing van het schip op zich neemt en iemand anders de turrets bemant. Ook hele grote carriers zullen bestuurbaar zijn door echte mensen (Bengal Carrier). Veel mensen nemen dan verschillende rollen aan. Ook kunnen fighters de mogelijkheid hebben om te docken op grotere schepen. Hierdoor zijn carriers dus perfecte platforms voor guilds. Ook kun je NPC's inhuren om taken op je schip te vervullen.

In 2014 is op de Gamescom event een eerste iteratie op multicrew laten zien. hier vloog een Constellation rond in een kleine map, die werd aangevallen door een paar Hornets.

Op de Gamescom 2015 SC event in Keulen is er nieuwe gameplay getoond van multicrew, waarbij de vooruitgang erg goed zichbaar is. Hierin zijn de local-grids voor multicrew schepen geimplementeerd, zodat de externe bewegingen geen invloed hebben op het interieur.

Op CitizenCon 2015 is hiervan nog een demo vertoond, waarbij de FPS en Multicrew in dezelfde build van het spel zaten:
http://static.tweakers.net/ext/f/rAhdgF1Sgbtso3ehQEKqFFiq/full.png
CR heeft ook voor doodgaan in de PU een nieuw systeem bedacht om het veel realistischer te maken. Als je schip wordt opgeblazen kun je ejecten. Als je dit overleeft dan kun je opgehaald worden door andere spelers of NPC's. Als je dood gaat in de PU zal je eerst een aantal keer gerevived kunnen worden. Je beschadigde lichaam wordt als het ware gerepareerd en je krijgt dan ook bijvoorbeeld vervangende ledematen. Maar aan deze revives zit wel een limiet. Op een gegeven moment is het echt over voor je character en ben je dood, maar je bent dan niet alles kwijt. Na je dood speel je als het ware verder als de zoon/dochter van je character. Die heeft dan wel dezelfde relaties in de universe, maar in mindere mate. Je zult dus wel het een en ander opnieuw moeten opbouwen. Je verliest overigens niet je items als je dood gaat, die worden overgeheveld naar je next of kin. Deze death mechanic geldt overigens niet voor de singleplayer, in Squadron 42 begin je gewoon de missie opnieuw als je dood gaat (net zoals Wing Commander).

Het doodgaan wordt uitgebreid uitgelegd door CR op de RSI website:
Death of a Spaceman

Naast het doodgaan is er een vrij complex healing systeem. Je ledematen hebben verschillende fases van schade (normal tot ruined). Onbruikbare ledematen beperken de mogelijkheden van je character, maar ze kunnen geheald worden. Ook moet je oppassen voor het uitbloeden van je character. Je bent zeker in FPS situaties van je maten afhankelijk om je weg te slepen of op te knappen na een gevecht. Het healing systeem wordt uitgebreid uitgelegd in het volgende artikel.
Design: Healing your Spaceman

http://static.tweakers.net/ext/f/HDZksf5TMLFEanf6eHkwctgG/full.png
Je kunt uiteraard ook je schip verliezen tijdens een battle. Daarom is het mogelijk om je schip en equipment te verzekeren. Er zijn verschillende soorten verzekeringen en die worden hieronder uitgelegd:
 • Standard Hull Insurance (SHI) - Dit is de standaard verzekering voor je schip en verzekert je hull en de basis equipment (equipment die meegeleverd wordt bij de aankoop van het schip). Upgrades die je doet aan het schip en je cargo worden hiermee niet verzekerd. Om de SHI geldig te houden moet je om de zoveel tijd in-game een klein beetje credits betalen. SHI is geldig in elk gebied (dus zowel in highsec als lowsec gebieden). Als je dus je schip verliest en hij is verzekerd met SHI krijg je hem na een bepaalde tijd terug in de basis toestand (zonder upgrades). Zonder verzekering ben je je schip kwijt.
 • Lifetime Insurance (LTI) - LTI is precies hetzelfde als SHI met het enige verschil dat er geen periodieke betaling plaats vind. Early Backers van de game kregen LTI bij het schip of package waarvoor ze hadden gepledged. Dit was meer een soort gimmick om early backers te bedanken en is daarom niet standaard meer beschikbaar. LTI is eenmaal in-game niet over te zetten naar andere schepen, de invloed ervan is dus miniem gezien de meeste mensen redelijk snel zullen upgraden naar nieuwe schepen. Tot 26 november 2013 kregen Original en Veteran backers nog LTI. Op de eerste schepen is LTI nog wel te krijgen bij hele dure multi ship packages (2700 dollar of hoger). Voor concept-sales is LTI wel terug in het leven geroepen, om de verkoop van deze schepen te helpen. Dit gaat om nieuw ontwikkelde schepen, welke nog niet eerder te koop zijn geweest.
 • Additional Insurance - Aangezien SHI alleen de hull en standaard equipment verzekert is het ook mogelijk om upgrades en cargo apart te verzekeren. Het is belangrijk om te vermelden dat deze extra verzekering niet geldig is in gevaarlijke (lowsec) gebieden. In hoeverre de verzekering geldt hangt af van tot welk security level de verzekering dekt. Een hoger level betekent uiteraard een hogere prijs.
LTI heeft de nodige controverse veroorzaakt, omdat het volgens sommigen teveel voordeel geeft aan spelers die het hebben, maar de kosten voor de normale SHI zullen laag liggen. Je zal het verschil dus nauwelijks merken.

http://static.tweakers.net/ext/f/0x9A9mDerAeFzfJSAMzB2zAB/full.png

Hoewel Star Citizen in de basis een space sim is, zal het ook voor een groot deel als FPS te spelen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld in je schip rondlopen (mits daar de ruimte voor is), maar ook kan je je schip verlaten en in je space suit door de ruimte zweven. Ook kan je op planeten rondlopen en daar bijvoorbeeld in shops upgrades kopen of met vrienden afspreken. Daadwerkelijke FPS gevechten met verschillende wapens zijn ook mogelijk, maar dit zal niet in alle planetside omgevingen kunnen. FPS gameplay kan getest worden door backers in Star Marine, de FPS module.

Een ander belangrijk FPS onderdeel is Ship Boarding. Je hebt de mogelijkheid om een schip te enteren met een team. Hierna kun je dan op het schip een FPS gevecht uitvechten om zo proberen het schip over te nemen. Hiervoor moet je het schip wel tot een bepaald niveau uitschakelen.
http://static.tweakers.net/ext/f/UFCzT5UYT6SkVkcdklo5rMZY/full.png

Een grote stap vooruit is dat de schepen in Star Citizen veel gedetailleerder zijn dan in oude space-sims. De mechanics en besturingsmogelijkheden gaan veel verder dan we gewend zijn. Grotere schepen zijn te besturen met meerdere mensen, en zelfs sommige carriers/cruisers zijn volledig te managen bijvoorbeeld door een guild. Deze carriers zijn ook uitgerust met command centers waarmee strategieen bepaald kunnen worden. Dit geeft een hele nieuwe dimensie aan de gameplay. Sommige schepen zijn al vliegbaar in Arena Commander, anderen zitten nog in de conceptfase.

Voor uitgebreide ship specs (hardpoints ed) zie volgende link. Doordat de game nog in het ontwikkelstadium zit moet je deze specs wel met een korrel zout nemen, het een en ander kan nog veranderen:Voor een volledig overzicht van de vliegbare schepen, zie de pledge pagina op de RSI website:Schepen vormen de basis van de Star Citizen gameplay en krijgen daarom uiteraard erg veel aandacht tijdens de ontwikkeling. Dit artikel legt de Ship Development Pipeline uit en kun je de ontwikkeling zien van concept naar in-engine.Op het forum van CIG word de status van elk schip bijgehouden, van concept tot flight ready:Er is ook een fan made versie in google docs:Voor een aantal schepen heeft CIG in-fictie ship commercials gemaakt (vergelijkbaar met auto reclames). Deze hielpen met de crowdfunding campagne en maken op een mooie manier reclame voor de game. Alle commercials vind je op het volgende youtube kanaal:Sommige schepen zijn multi-role, anderen zijn ontworpen voor zeer specifieke taken (bv fighter, miner, research ship). In oude games waren taken zoals mining hele simpele en vrij saaie handelingen. In Star Citizen worden dit taken met hele uitgebreide en diepgaande gameplay waarbij je vaak ook meerdere mensen of NPC's nodig hebt om ze goed uit te voeren. Deze gameplay wordt uitgelegd in uitgebreide Design posts, hier een aantal voorbeelden:Via de volgende link vind je uitgebreide taakomschrijvingen van veel schepen:Via de volgende links vind je nog meer info over de schepen en hun mechanics:


Ship Size Comparison
http://static.tweakers.net/ext/f/Xxxqk4OIEaoYYktlO8pvsgXc/full.png
Er is al aardig wat bekend over de lore in de Star Citizen universe, meestal verteld in de vorm van korte goed geschreven verhalen. Je kan het beste beginnen lezen met de Time Capsule. Dit geeft de geschiedenis weer door middel van een serie belangrijke gebeurtenissen tot het moment waarop de game begint:Een fan heeft deze geschiedenis ook mooi interactief weergegeven:Een tweede serie die veel over de lore weergeeft is de Writer's Guide. Origineel geschreven voor mensen die fan fiction willen schrijven, maar geeft iedereen een goed idee hoe de Star Citizen Universe in elkaar steekt.Voor de rest zijn er korte verhalen die zich afspelen binnen de universe, erg leuk om te lezen:Naast de verhalen zijn er ook fictieve guides en news stations:Tenslotte is er ook nog Lore Builder. Een aantal facetten van de lore worden ontwikkeld in samenwerking met de community.
De Starmap is tijdens Citizen-Con 2015 online gekomen, en is voor iedereen te gebruiken:http://static.tweakers.net/ext/f/rL5oerV9LNcwDVFicY8jlmKD/full.png
 • De UEE (United Empire of Earth). De UEE staat voor het menselijke ras en is gemodelleerd naar het Romeinse rijk.
  Zie onderstaand plaatje voor de UEE structuur. Voor uitgebreide uitleg over de UEE structuur en politiek zie de Writer's Guide: UEE Structure, Citizens/Civilians, Local Government & Media, Corps en Criminals.


 • Banu Protectorate. Staan op goede voet met de UEE. Was het eerste alien ras dat ontdekt werd door de mensen. Vooral een trade volk. De Banu systems zijn populair bij criminelen die de UEE willen ontvluchten (meer info: Writer's Guide Part Six). • Xi'An Empire. Neutraal met UEE, maar er loopt al 259 jaar een koude oorlog tussen de twee. Alhoewel de relatie 'lastig' is zijn er nog geen grote conflicten geweest. Xi'An is een voornamelijk militair ras (Meer info: Meet the Xi'an & Writer's Guide Part Six). • Vanduul. Weinig over bekend. Het komt er op neer dat het agressieve nomaden zijn met een oorlog cultuur. Hebben geen centraal georganiseerde samenleving, maar bestaan uit verschillende clans die er vooral op gericht zijn resources te verzamelen. Desnoods met geweld. Ze zijn vijanden van de UEE (Meer info:
  Vanduul Warship Analysis & Writer's Guide Part Seven).
 • Kr'Thak. Zeer weinig over bekend. Waren in oorlog met de Xi'An (The Spirit Wars), hebben nog geen contact gemaakt met mensen. Doordat het vijanden zijn van de Xi'an is het voor de mensen politiek ingewikkeld om proberen contact te maken, aangezien dat de relatie met de Xi'an op het spel zal zetten. (News Update: The Kr'Thak).
 • Tevarin. De eerste aliens waar de UEE mee in oorlog raakte. De Tevarin werden uiteindelijk verslagen na 2 oorlogen en ze werden als het ware geassimileerd in de UEE. Hun beschaving bestaat niet meer, maar de overlevende Tevarin leven tussen de mensen in de UEE. (Meer info: Writer's Guide Part Seven).


http://static.tweakers.net/ext/f/9g5Xcx7Uzl0b4G3Jpntu7Bxe/full.png

Elke donderdag is er Around the 'Verse, een show die elke week de status van de ontwikkeling van de game weergeeft. De show bevat interviews, het tonen van nieuwe content en het beantwoorden van vragen van fans. De afleveringen vind je bij volgende link:
Around the 'Verse

Around the 'Verse is de opvolger van de show Wingman's Hangar. Afleveringen van deze show vind je bij de volgende link.
Wingman's Hangar

Een tweede wekelijkse show is 10 for the Chairman. Een rubriek waarbij Chris Roberts vragen beantwoordt van subscribers, zeer informatief. 10 for the Chairman is apart te bekijken op de website.
10 for the Chairman
Door het drukke rooster van Chris Robert rond het regisseren van de Single Player campaign in de UK zijn er ook andere formats in het leven geroepen. Voorbeelden hiervan zijn: 10 for the Producers, 10 for the Designers, 10 for the Writers. Hierin worden vragen gesteld aan de dev's van CIG betreffende het vakgebied waarbinnen zij in de game werken.


http://static.tweakers.net/ext/f/w0fR6IyR37fuKU8vqTZ6SNzy/full.png

TNGS was een competitie waarbij backers een schip konden ontwerpen voor de game. De uiteindelijke winnaar was 4 Horsemen en zij waren verantwoordelijk voor het schip de Redeemer, die nu ook in de hangar te bewonderen is.

Voor een overzicht van de teams en hun creaties:
The Next Great Starship Overview

Een vergelijkbare competitie zal ook gestart worden voor het ontwerpen van een uniform en helm voor een character (The next Great Star Marine). Meer info volgt nog.


http://static.tweakers.net/ext/f/i1hq7J3L04JC3p9DopG8Rysz/full.png

Update - Laatste Module release: Alpha 2.1 (feature list)
De ontwikkelaars hebben er voor gekozen om de game publiekelijk te ontwikkelen in samenwerking met de community. Hierdoor wordt er al zeer vroeg content vrijgegeven aan de backers, die dan als een soort testers kunnen optreden en feedback geven. In de loop van de tijd worden dan steeds nieuwe modules van de game vrijgegeven tot deze worden samengevoegd in de alpha en beta. Uiteindelijk wordt dit de eerste release, maar de game zal na release ook constant geupdate worden met content. Daarbij zitten ook grote updates zoals toevoegingen van compleet nieuwe singleplayer avonturen.

Het release schema:
 • Hangar Module Released: Een hangar waarin je je gepledgede schepen kan bekijken
 • Arena Commander Released: Multiplayer / Singleplayer Dogfighting met singleseat schepen. Wordt in de uiteindelijke game de training simulator.
 • Planetside / Social Module Released: Een multiplayer omgeving op een planeet. De eerste opzet voor alle planetside omgevingen in de uiteindelijke game. De eerste planetside omgeving is ArcCorp en hier zullen geleidelijk meerdere omgevingen aan toegevoegd worden.
Alpha: CIG heeft besloten veel modules samen te voegen in 1 grote release, dit werd in eerste instantie Alpha 2.0. Alpha bestaat uit:
 • Large World Map: Een grote map met space stations en planeten waarin de backers allerlei activiteiten kunnen ondernemen. Dit kan gezien worden als de eerste zeer vroege versie van de PU.
 • Multicrew: De mogelijkheid om grotere schepen met meerdere mensen te besturen. Dit zal worden toegevoegd aan de Large World Map.
 • FPS: PvP Multiplayer First Person gevechten binnen een station tussen 2 teams.
 • Star Marine: Volledige FPS simulator met FPS/EVA en sataball modussen (zit nog niet bij eerste release van Alpha 2.0)
Alpha is inmiddels geupdate naar Alpha 2.1. Klik hier voor de volledige feature list.

Na Alpha 2.1: Alpha is het begin van de PU en alle gameplay mechanics zullen hier geleidelijk aan toegevoegd worden zoals mining, trading, meerdere systems etc. Dit zal dan uitmonden in de Persistent Universe Beta en uiteindelijk in de eerste release versie.

Game release versie
 • Squadron 42: De singleplayer game vergelijkbaar met Wing Commander. SQ42 zal bestaan uit 3 episodes. Na release van de game zullen er nieuwe singleplayer avonturen worden toegevoegd als uitbreidingen.
 • Persistent Universe: De Alpha en Beta zullen uiteindelijk de eerste release van de PU worden. Maar hier zal ook na release veel aan worden toegevoegd.
 • Uitbreidingen en modding tools
Voor een overzicht van de status van de verschillende modules, zie de RSI website:
Project Status


http://static.tweakers.net/ext/f/EFIEysG5jzJFwCcbrMDbHoqd/full.png
Sinds februari 2014 publiceert CIG een maandelijkse reportage over de status van de game. Op moment van schrijven werken er meer dan 300 mensen aan Star Citizen verdeeld over verschillende "studio's" die parallel verschillende modules van de game ontwikkelen. De verschillende studio's:
 • CIG Los Angeles: Hoofdkantoor (Chris Roberts)
 • Foundry 42: Studio in Manchester verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Squadron 42 (singleplayer)
 • Foundry 42 Germany: Studio in Frankfurt bestaat voornamelijk uit ex-Crytek medewerkers. Is vooral verantwoordelijk voor nieuwe technologieën en CryEngine modificaties.
 • CIG Austin: Verantwoordelijk voor de integratie van alle modules in de PU en oa de server backend
 • BHVR (Behaviour Interactive): Studio in Montreal Canada die werkt aan de Mobiglas, de Avatar Customisation, de Economy System en Planetside Module
 • CGBot: Mexicaanse studio die verschillende assets maakt voor Star Citizen
 • Illfonic: Studio die werkt aan het first person shooter gedeelte van Star Citizen
 • Turbulent: Verantwoordelijk voor de website en het Organization systeem
 • Freelance: Een aantal freelance artiesten werken voor CIG, een beroemde naam is bijvoorbeeld Ryan Church
 • Moon Collider: Verantwoordelijk voor een middleware AI systeem (Kythera) dat gebruikt wordt in Star Citizen (meer info)
Voor een kort overzicht van de status van de ontwikkeling van de verschillende Star Citizen modules, zie:
Project Status
Reddit: Toevoegingen door CIG aan de Engine

Sinds Februari 2014 word er maandelijks door de studio’s een uitgebreide update gegeven over de voortgang van het werk.

 • 2017


http://static.tweakers.net/ext/f/U5LvLt7TQvwXdojVklj0tFbF/full.png

Als je zover bent gekomen is het waarschijnlijk dat je gigantisch enthousiast bent geworden, en gelijk wilt backen. Als backer kan je een package. kopen welke je toegang geeft tot de game (Squadron 42 en de Persistent Universe). Sinds 13 oktober 2015 is er geen verschil meer tussen 'alpha en beta' packages. Alle packages krijgen toegang tot elk onderdeel wanneer het uit komt.

Sinds 14 Februari 2016 zijn Squadron 42 en de PU opgedeeld in twee verschillende paketten. Alle packages die voorheen verkocht werden inclusief SQ42 zijn nu gestript van dit deel van het spel. Een starterpackage kost momenteel €49,55 incl., waarbij het ontbrekende deel eventueel later is bij te kopen voor €16,52. Dit geld overigens ook voor alle duurdere packages. We raden je met de nieuwe prijzen aan om te kijken voor het goedkoopste pakket. Indien je geinteresseerd bent in zowel SQ42 als de PU kan je deze ook al in een aanschaf krijgen voor €66,07.

Wanneer je inschrijft is het zeker niet onbelangrijk een referral te gebruiken. Deze geeft jouw 5000 UEC (Ingame credits) extra op je account. Een referral kun je vinden achter de volgende link.


http://static.tweakers.net/ext/f/pCZzxIhMUB77Xg172yRZyakZ/full.png


Logo by drogeworst


In januari 2014 is de organizations backend live gegaan op de RSI website, zodat mensen hun organization/guild kunnen vastleggen. Uiteraard is er ook een GoT organization opgericht! De enige eis om lid te worden is dat je een account hebt hier op tweakers. Je kan je hier aanmelden!

Het idee is om met de org in eerste instantie vooral te focussen op exploration en trading inclusief bijbehorende protection. Maar mercenary en security gerelateerde taken willen we ook aangaan als zij activiteiten. Op deze manier komen de meer combat georienteerde leden ook aan hun trekken.

Voor de org zijn het manifesto, charter en history opgesteld die op de organisatie website op RSI zijn geplubiceerd. Ook vormen we al een eerste tijdelijk leiderschap in de vorm van een council.

Door het vroege ontwikkelstadium van de game zijn de huidige ideeën uiteraard nog onderhevig aan veranderingen, gebaseerd op ervaringen tijdens de alpha en beta. Maar door nu al in grote lijnen een richting te bepalen voor de organisatie is het makkelijker om tijdens de alpha en beta uit te vinden wat wel en niet werkt.

Door middel van verschillende chat sessies werken we de organization verder uit, ieder lid van de organisatie is hierbij welkom. Ook spelen we al regelmatig samen met Arena Commander en andere games, zie de details aan het begin van deze post.

Alle details van de organisatie worden niet in dit topic besproken maar op de site van
Gathering of Tweakers Incorporated


http://static.tweakers.net/ext/f/KWmxQrexgysQthWBNpNFEKpm/full.png

Door Cygnitr0n heeft een aantal forum banners gemaakt die gebruikt kunnen worden door GoT leden op bijvoorbeeld de RSI forums (originele post). Alle Gathering of Tweakers Incorporated Banners kan je vinden achter de onderstaande banner.
http://i.imgur.com/e2A6yoX.png

http://static.tweakers.net/ext/f/wb7mZm0swjZNsOwPrHdWGRYD/full.png

De GoT org heeft nu ook een eigen starcard! Een idee van HardyHero op de RSI forums. De thread met alle starcards vind je hier. Specifieke tweakers artwork gemaakt door Mabok (origineel logo door drogeworst).
http://static.tweakers.net/ext/f/HSYFXtk4cvkoKpJxDPsRla2a/full.pngNaast de legitieme organisatie die GoT Inc. moet zijn, is er ook een tegenhanger welke zich minder aan de regels gaat houden. SKIR staat onder leiding van Bethor Invictus beter bekend op het forum als Bornhald.

Als vechten je ding is, dan is Skirmishers wellicht wat voor jou. Ons doel is relatief klein blijven ~50 man maximaal. En de focus zal meer liggen aan de dingen die niet zijn toegestaan in UEE space. Dus vooral Piracy en Merc werk, maar natuurlijk smokkelen en zelfs wat licht vracht vervoer zal ook onderdeel zijn van wat we willen gaan doen.

De organizatie is nog nieuw, dus als je nog input wil leveren en wat te zeggen wil hebben tijdens het opzetten, dit is dus het moment om te joinen. Zie de RSI pagina voor meer info.

SKIR banners door Cygnitr0n
http://i.imgur.com/M1eikAP.jpg
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/SKIR"><img src="http://i.imgur.com/M1eikAP.jpg" title="source: imgur.com" /></a>

Meer SKIR banners.

http://static.tweakers.net/ext/f/iXz6pEqRWtoJNkifoZGZQ9NS/full.png

Arena CommanderCrusaderArccorp (Social Module)Idris Frigate, and Bengal Carrier (Squadron 42)
http://static.tweakers.net/ext/f/3eGKIBtwIwmCv9SkeU6hNhMH/full.png

Om ruimte in de topic-start te besparen hebben we besloten een groot deel van de video's te verwijderen. Deze zijn natuurlijk nog terug te vinden via links en op het youtube kanaal van Star Citizen.

Imagine: Star Citizenhttp://static.tweakers.net/ext/f/OBZmm5k5wUiM0fEeFjDj4qSz/full.png
Officiele links
 • Roberts Space Industries - Officiele website.
 • Cloud Imperium Games - Developer website.
 • Ask a Developer - Elke Star Citizen ontwikkelaar besteedt een deel van zijn/haar tijd aan het beantwoorden van vragen van fans op het forum. Daardoor is deze sectie een geweldige bron van informatie over de ontwikkeling van de game.
 • Project Status: Overzichtelijke weergave van de status van de ontwikkeling van de game
Belangrijkste gameplay elementen (Design posts):
Ship minigames
Extra informatie
Tweakers

http://static.tweakers.net/ext/f/xxxQ6RXXB2TBPiiPX5pZw3Jz/full.png

[Voor 255% gewijzigd door Case_C op 03-03-2016 17:43]

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
Bam! En we gaan nieuwe tijden in :)

//Edit: Mooie TS weer heren 8)

[Voor 33% gewijzigd door DutchWalnut op 06-10-2015 11:13]


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 13:50
Exoverse (large world map, met stations) > Toevoeging Multicrew-schepen > Toevoeging FPS > Baby PU (meerdere systems, met meerdere landing zones > Full Scale PU

In die volgorde, en die toevoeging van de FPS verwachten we binnen 2 weken toch wel.


Zie dat mijn idee weer anders is :P , want de baby-PU zou jump-points moeten hebben, wat de large-world map niet heeft. Of ze komen bij 1.3.0 ineens met een baby-PU met meerdere systems :P , mij best.

[Voor 20% gewijzigd door Case_C op 06-10-2015 11:45]


 • Fordox
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 26-05 16:02

Fordox

00101010

Whoo-hoo! nieuw deeltje :)

Conclusie: Hype is real.

*Geschreven door een electronics engineer die soms iets teveel nadenkt. Speccies: 3700x, ASUS TUF 3080, Silverstone RL-08


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 13:50
Torrie844 schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 12:29:
Ooooh! Deel 4 :) yes.

Ben zeer benieuwd naar CitCon, ik baal alleen dat ik het niet live kan zien. Ben rond 21:00 thuis maar dan is het al ruimschoots begonnen.
Ze zeggen 19:00, maar..'t is CIG dus ze kunnen uitlopen. Is die 19:00 Nederlandse tijd? Want in Manchester is 't dan 18:00... en als 't 19:00 begint in Manchster, is 't hier al 20:00. Dus dan zou je met de gebruikelijke uitloop van CIG 't laatste stuk nog kunnen halen :P .

Gok zo dat de show rond de 1/ 1,5 uur duurt.

 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 09:16
Facerafter schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 13:38:
Oh crap, Ik kom er net achter dat CitizenCon deze zaterdag is...
Maar ff zorgen dat ik optijd terug ben van Firstlook.
Weet iemand hoe laat de Livestream begint? Kon het zo snel even niet vinden.
1921:00 NL tijd.


Also: whoop whoop!Fixed, thanks :+

[Voor 21% gewijzigd door Snoz Lombardo op 06-10-2015 13:50]


 • Bweap
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 09-05 13:41
je snapt dat al je gegevens in die QR code te lezen zijn?

 • heggico
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 07:45
Met hierboven, die QR code is hetgene wat je binnen laat

 • Thisuren
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 12-02 21:34
Wat betreft de CitCon livestream, in het Comm-Link Schedule staat dat de livestream begint om 1200 PDT / 1900 UTC. Gooi dat in een TimeZone Converter en dan geeftie 21:00. (Er staat ook dat NL tijd UTC+2 is).

 • Thisuren
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 12-02 21:34
Case_C schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 13:46:
[...]

Dus toch! Vond 18:00 al zo'n rare tijd voor Engeland.

Nou Torrie :) , kan je 't helemaal volgen!
De tijd in Engelands is dus ook 20:00. UTC (of ook wel GMT) is standaard tijd zonder rekening te houden met zomer tijd. Engeland zit van maart to oktober in zomertijd, namelijk BST (British Summer Time), wat UTC/GMT +1 is. Hier nog een converter met Manchester toegevoegd ter verduidelijking.

Oh, en hier nog een mooi countdown voor de start :P Is ook erg makkelijk. Man, man, wat een geweldige site is dat toch :D

[Voor 15% gewijzigd door Thisuren op 06-10-2015 13:57]


 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
CitizenCon details:
https://robertsspaceindus...zenCon-2015-Event-Details
CitizenCon will feature the entire Foundry 42 staff, over one hundred developers currently hard at work on multicrew and Foundry 42. Chris Roberts, Sandi Gardiner, Erin Roberts, Ortwin Freyermuth, Thomas Hennessy and other familiar faces from other studios will also be on hand.
Als dat geen SQ42 wordt.. :)

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 13:50
Snoz Lombardo schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 20:19:
Het is trouwens wel obvious dat Vega heel veel met Squadron 42 te maken heeft. Kijk maar naar het CitizenCon ticket:

[afbeelding]

.. en de header afbeelding in de Galactic Guide van Vega:

https://robertsspaceindus...alactic-Guide-Vega-System
Er is inderdaad een duidelijke link te herkennen, maar nu de vraag.... wat gaan ze op CitizenCon laten zien...
 • Trailer [least spoiler heavy]
 • Demo/Proloog [gaan veel backers niet zo leuk vinden ivm spoilers?]
 • Gameplay [spoilers!!! 8)7 ]
Dus ik gok op een trailer die de destruction van Vega laat zien...
Dat laat ook goed zien dat er geld uitgegeven word aan ontwikkeling, en niet aan onzinnige dingen.
(Hoewel er vast wel een paar dingen te noemen zijn.)


Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

[Voor 36% gewijzigd door Case_C op 06-10-2015 22:48]


 • Oraijon
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 27-05 18:44

Oraijon

[Team Carrack]

Cygnitr0n schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 12:18:
Jemig man. Doe eens mijn ogen dicht en we zitte op pagina 5.. :+

Even teruglezen.
Jij laat je gezicht zien het het is gelijk stil :P

Star Citizen Referal code | Gigabyte GeForce RTX 3090; Intel Core i7 8700k w/ NZXT Kraken X63; 32GB Corsair Vengeance LPX; CM NR200P


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 13:50
Oraijon schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 13:46:
[...]

Jij laat je gezicht zien het het is gelijk stil :P
Stilte voor de storm van CitizenCon ;) . Heeft niets met Cyg z'n gezicht te maken. (Misschien een beetje, maar meer ook niet :+ )

[Voor 18% gewijzigd door Case_C op 07-10-2015 14:00]


 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
Bornhald schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 14:19:
ZOO veel stond er toch ook weer niet... ;)
Haha, zal even kijken wat dan wel nuttig was.

Even een opsomming:
- CitizenCon 2015 @ 21:00 uur Live
- Snoz Lombardo Epic fail op GoT en Reddit
- VIP (= concierge) én Subscriber (dat rondje ernaast) en Golden tickets
- CIG Frankfurt heeft een contract voor 5! jaar
- HYPE CONFIRMED, ze gaan ' dingen' laten zien op CitizenCon *DUH*
- Dat Vega heel veel met Squadron 42 te maken heeft
- De kosten van star citizen, link
- Mystery ship reveal zal in ieder geval NIET de Crucible, Corvette, F8 of een Alienschip zijn.
- Mystery ship is WEL Human (Terran), Military en is een bekende WingCommander naam (Prowler?).
- Tommorowland is een matige film, maar een leuke set.
- Terra Prima is een 'lichte' stad, met volledig nieuwe/open architectuur (Voyager Direct is aanwezig).
Bornhald schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 14:19:
ZOO veel stond er toch ook weer niet... ;)
Je hebt gelijk ;)

 • Torrie844
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 30-03 20:59
Sorry case! maar hier een ex-employee (met naam) over onze lieve heer *ds*

https://web.archive.org/w...http://mediaramas.com/ds/

I7-4790k / Gigabyte G1.Sniper Z97 / MSI 980ti 6GB / 16GB HyperX Fury DDR3 / Corsair 850w / Samsung 850 EVO 250GB / Hitashi 3TB / NZXT S340


 • Anoniem: 14038
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
ZOMG! Roleplaying CONFIRMED! :)

 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 13:50
Bornhald schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 19:52:
[...]

spoiler:
ik hoop wel dat ze hem iets mooier hebben gemaakt

[afbeelding]
Hoezo? Just the right amount of poly's toch?
spoiler:
Voor een DS game in 2015

 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 29-05 17:21
Case_C schreef op woensdag 07 oktober 2015 @ 20:15:
[...]

Hoezo? Just the right amount of poly's toch?
spoiler:
Voor een DS game in 2015
Worthy of a mic drop _/-\o_

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 13:50
Q&A 2 Voor de Endeavour is online:
https://robertsspaceindus...-MISC-Endeavor-Q-A-Part-2

Since the ship cannot dock in our hangars, does it persist in the universe when we log out?
No, we do not intend for ships to be always ‘at risk’ just because they don’t fit in your Hangar. Standard landing areas will keep the workshop and drive sections safe while you land the Explorer in your hangar. (Of course, if you leave it in orbit of some unexplored planet the story is quite different!)

Is the Endeavor’s supercollider the only way to have equipment overclocked?
No! Chris outlined his plans for a robust overclocking system early in the game, in the hopes that players will eventually make careers out of being ‘overclocking’ experts capable of providing the best tuned weapons and other components. While we see the Endeavor’s supercollider (name change pending, re: science!) as the ultimate tool for this task, the climb to that level will start with the already-offered workbench.

Does the Explorer Cab have two landing bays as detailed it previously released concept art? If so, what ships can land there?
No, these were intended to be drone bays a la 2001, but we removed them in favor of the secondary engines when we decided to allow the Explorer cab to separate from the rest of the ship. They (and drones in general) may be added back in a future module, but for now the only bay available is the single, larger bay seen on the Hope-class.


En een goede chart die laat zien waar de ontwikkeling van SC zich momenteel kan bevinden, en hoe ver ze nog moeten voor een full-fledged game. Boffen wij even met die alpha :) .Funny-DS BS (Eigenlijk een interview uit 2011 met RPS, waarin z'n falen goed duidelijk wordt.
spoiler:
RPS: Can you tell us a bit about the roadmap for LoD? When can we expect to see it live etc?

Smart: We are on track for a late 2011 deployment, though depending on schedules, I may hold it until Q1 2012 depending on how crowded Q4 2011 is.
interview: http://www.rockpapershotg...-line-of-defense-alganon/

[Voor 70% gewijzigd door Case_C op 08-10-2015 09:19]


 • heggico
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 07:45
Opsomming van DS bullshit van reddit:


Kritiek is goed, zeker voor crowdfunding zoals star citizen. Iets bashen zonder bewijs |:(

 • Torrie844
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 30-03 20:59


hehehee

I7-4790k / Gigabyte G1.Sniper Z97 / MSI 980ti 6GB / 16GB HyperX Fury DDR3 / Corsair 850w / Samsung 850 EVO 250GB / Hitashi 3TB / NZXT S340


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 13:50
Cygnitr0n schreef op donderdag 08 oktober 2015 @ 21:22:
[...]

18:20 ... Die explosie! Holy :D :D
Vergeet die spoiler tags niet! Ik zit pas op 11:30.. :+

 • Torrie844
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 30-03 20:59
Jep.. precies goed qua; hype, content en informatie.

En ik ben eigenlijk heel blij dat DL de interviews doet ipv James Pugh.

Art sneak peak!

[Voor 15% gewijzigd door Torrie844 op 08-10-2015 21:46]

I7-4790k / Gigabyte G1.Sniper Z97 / MSI 980ti 6GB / 16GB HyperX Fury DDR3 / Corsair 850w / Samsung 850 EVO 250GB / Hitashi 3TB / NZXT S340


 • Basekid
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 11:20
wow, kan niet geloven dat die twee "holy shit" videos echt in-game is. Super vet

 • SNAFU
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 17-05 16:34
Mooi AtV weer... gave explosies en een Caterpillar om van te kwijlen.
Helaas alleen voor legitieme-zaken en mag je er geen illegale, enge piratendingen mee doen dus
Mr. Ooglap Monocle zal wel zwaar teleurgesteld zijn. :P

Star Citizen referral | 'Het begint bij 120€ en dan een beetje later kan je Bornhald quoten.' - JanAd


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 13:50
Nou Tylocke en Snoz (en overige CitCon gangers natuurlijk :) ), je tassie word al gevuld:

[Voor 3% gewijzigd door Case_C op 08-10-2015 23:27]


 • Torrie844
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 30-03 20:59
Gefeliciteerd Cygnitr0n! !!

I7-4790k / Gigabyte G1.Sniper Z97 / MSI 980ti 6GB / 16GB HyperX Fury DDR3 / Corsair 850w / Samsung 850 EVO 250GB / Hitashi 3TB / NZXT S340


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 13:50
Cygnitr0n schreef op vrijdag 09 oktober 2015 @ 00:01:
Ja die CAT is geen concurrent meer van de Freelancer. Deze staat daar dik boven.

Ben benieuwd of er weer een sale komt met modules.
En gefeliciteerd Cygnit0n, hoop dat je 't CCU systeem cadeau krijgt :) .

 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 29-05 17:21
@Cygnitr0n: van harte gefeliciteerd! Ga je morgen nog een cadeautje kopen voor jezelf?

@Bornhald: Die Caterpillar kan je nu nog wel kwijt voor een mooie prijs denk ik!

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 13:50
En de Connie explosion voor wie AtV te lang vind:


De eerste reactie is ook wel aardig :) .
Well I thought there was hope for my 970... I was wrong.
Op naar de GTX1080/GTX990/Fury X Gemini.

[Voor 39% gewijzigd door Case_C op 09-10-2015 08:47]


 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
Cygnitr0n schreef op vrijdag 09 oktober 2015 @ 00:01:
Ja die CAT is geen concurrent meer van de Freelancer. Deze staat daar dik boven.

Ben benieuwd of er weer een sale komt met modules.
gefeliciteerd Cygnitr0n :+ :+

 • SNAFU
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 17-05 16:34
@Cynitr0n: gefeliciteerd man! d:)b

Star Citizen referral | 'Het begint bij 120€ en dan een beetje later kan je Bornhald quoten.' - JanAd


 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
Case_C schreef op vrijdag 09 oktober 2015 @ 09:32:
Gurmukh heeft een gast-lezing gedaan op een Uni, en daar z'n werk laten zien. En laten weten hoe de schepen gaan werken!

http://livestream.com/gno...star-citizens-3d-concepts
ik zat door het filmpje heen te spoelen, en op een bepaald moment (rond 33 minuten) werd gezegd dat alle onderstaande schepen in het spel zitten


van links naar rechts:
1 hornet
2 gladiator
3 F8
4 Avenger
5.1 Gladius
5.2 interieur van iets?
6 Retaliator
7.1 Achterkant (torpedoes) van het interieur van de retalliator
7.2 Voorkant (torpedoes) van het inerieur van de retalliator

 • Mabok
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 17-05-2021
Case_C schreef op vrijdag 09 oktober 2015 @ 09:32:
Gurmukh heeft een gast-lezing gedaan op een Uni, en daar z'n werk laten zien. En laten weten hoe de schepen gaan werken!

http://livestream.com/gno...star-citizens-3d-concepts
Lijkt me zeer interessant! Morgenmiddag maar eens kijken.

@Cygnitr0n Gefeliciteerd!

 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 09:16
Eh oke, er komen duster coats aan:Voor wie ook niet direct wist wat een duster coat is: https://www.google.nl/sea...I06PPhuu1yAIVQtYaCh1vTQpg

 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 09:16
Cogency schreef op vrijdag 09 oktober 2015 @ 21:54:
[...]


Maar de site blijft zo traag :( of ben ik de enige die dat vind. Het browsed gewoon niet lekker, hij ziet er mooi uit met die flashy stuff. Maar het browsed niet lekker.
Hij is wel zwaar ja, maar heb er thuis (100/100 glas) niet zoveel last van gelukkig.


Totaal ongerelateerd aan SC maar toch vet; morgenmiddag zal er boven Manchester een Vulcan Bomber te zien zijn die een (laatste) rondvlucht doet. Hoop dat ik 'm kan spotten!


http://www.manchestereven...eater-manchester-10223002

 • SNAFU
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 17-05 16:34
Case_C schreef op vrijdag 09 oktober 2015 @ 21:58:
[...]
Dat zijn die vliegtuigen geweest die naar de Falkland Eilanden zijn gevlogen toch? Om daar een bomb-run op 't vliegveld uit te voeren?
Correctemundo! Operation Black Buck, een operatie van de RAF om te laten zien dat niet alleen de RN iets op afstand kan doen.
Geweldig boek over geschreven, Vulcan 607.
Als je leest hoe ze daar gekomen zijn...amazing.

[Voor 11% gewijzigd door SNAFU op 09-10-2015 22:51]

Star Citizen referral | 'Het begint bij 120€ en dan een beetje later kan je Bornhald quoten.' - JanAd


 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 29-05 17:21
Het nieuwe CCU systeem is al up! Erg tof en zo veel makkelijker.

Edit: en zo te zien kan je ook CCU'en naar concept ships. Erg tof gedaan.

[Voor 37% gewijzigd door Tylocke op 10-10-2015 06:50]

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • MichelR67
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 19-04-2019
Zat ergens een glitch.. Nu wel gelukt.. Weer eigenaar van een Freelancer DUR maar nu met LTI.. :-)

 • SNAFU
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 17-05 16:34
Mochten er nog meer mensen problemen mee hebben, bij mij (Firefox op PC) werkt het het best als ik eerst het 'To'-schip selecteer en daarna pas het 'From'-schip.
Maar toen ik dat doorhad is er meteen 1 Reliant geCCUd naar Super Hornet!
(upgrade Hornet-SH had ik nog liggen van de laatste keer dat ie verkocht werd)

Iemand trouwens enig idee/ervaring met het via CS vragen om je package aan een ander schip te verbinden?

[Voor 14% gewijzigd door SNAFU op 10-10-2015 10:37]

Star Citizen referral | 'Het begint bij 120€ en dan een beetje later kan je Bornhald quoten.' - JanAd


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 13:50
Cygnitr0n schreef op zaterdag 10 oktober 2015 @ 11:31:
[...]

:X Ik mis hier echt enig argument (tenzij het een trol is :+ ).
Als je een cargo-hauler wilt zijn, dan is de Taurus toch een geweldig schip :) . Dan moet je het schip ook als dat zijnde zien. Van de Freelancer MAX naar de Taurus is het een behoorlijke upgrade qua cargo-space.
Basekid schreef op zaterdag 10 oktober 2015 @ 11:52:
Ik ken de Taurus niet eens goed... :
Denk Constellation, maar dan met een andere achterkant en minder wapens:


 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022

 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
op de website duurt het nog maar 5 uur :D

ben ik blij dat ik niet ga, kan ik 2 uur eerder genieten :+

[Voor 43% gewijzigd door Bornhald op 10-10-2015 14:09]


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 13:50
En er is een CitizenCon Teaser online gekomen via RSI;

Uh oh:

This video is unlisted. Be considerate and think twice before sharing.En nog 20570 seconden voor CitCon

[Voor 49% gewijzigd door Case_C op 10-10-2015 15:16]


 • Fordox
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 26-05 16:02

Fordox

00101010

Case_C schreef op zaterdag 10 oktober 2015 @ 15:51:
[...]

Jammer dat je er niet bij bent, maar dan is het wel makkelijker luisteren naar de stream :) . Op hoeveel heb je 'm nu geclocked btw?
Zak :p

Hj zit nu in mn lan-pc (waar ik nu ook vanaf typ). Dat is een ITX bak met een 4690S.
Allemaal leuk en aardig, maar de kast heeft vrij weinig airflow en een 550watt PSU. dus overclocken doe ik niet hier in :p

*Geschreven door een electronics engineer die soms iets teveel nadenkt. Speccies: 3700x, ASUS TUF 3080, Silverstone RL-08


 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 29-05 17:21
Swag!

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 09:16
Hoe krijg jij je foto's snel online Tylocke? :P Net gegeten, nu aan een biertje en wachten tot 't start!

@Case, ik was niet die cosplayer idd :P mijn foto's volgen later.

 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 09:16
Vooruit, eentje. M'n telefoon is straks toch dood. ;)

 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 29-05 17:21


Snel nog even een selfie van Snoz en mij

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • Mabok
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 17-05-2021
Tylocke schreef op zaterdag 10 oktober 2015 @ 20:09:
[...]


Ik stond denk ik iets verder voor in de rij. Ik zit ook aan het bier. Had ook nog geluk en mocht de Concorde in >:)

@Bornhald: eten is best redelijk, zeker voor buffet voedsel.
Vet dat je de concorde in kon! Ik was afgelopen week in new york en daar had je ook een concorde langs de USS Intrepid, alleen was ie dicht dus kon er niet meer in :'(

Maar! Ik heb wel de Space Shuttle Enterprise kunnen bewonderen :D Ik kreeg toen nog meer zin in star citizen.


 • Dalrok
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 24-04 19:18
Heya Snoz, remember me? Alweer naar een event toe? Leuk! Veel plezier daar en ook aan de andere tweakers :)

Mind over matter: If you don't mind it, it won't matter


 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 09:16
Dalrok schreef op zaterdag 10 oktober 2015 @ 20:48:
Heya Snoz, remember me? Alweer naar een event toe? Leuk! Veel plezier daar en ook aan de andere tweakers :)
Hey! I remember you, de gegraveerde Star Citizen glazen staan nog in m'n kast :) Ben er weer bij inderdaad, altijd gezellig!

 • Mattie112
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 12:12

Mattie112

3780wP (18x 210wP EC Solar)

Weet niet of Case_c het al gepost heeft maar als mensen zin hebben om de livestream te bespreken we zitten nu met 16 man op teamspeak (ts.gotinc.nl)!

My Youtube Channel


 • Ircghost
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 12:52

Ircghost

Moderator Spielerij

Honeybadger doesn&#039;t care!

Heb ik iets gemist? Kom net binnen lopen :P

 • Brandonchat
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 04-03-2020
Ik ben echt amazed.. een stream zonder fouten of wat dan ook.. OMG Hyped! Ik heb nu gewoon een goed gevoel dak de CCU net heb gedaan :D

 • Fisher
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 27-06-2018
Je krijgt je zin Case combo armada pack gekocht..

 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
Yamotek schreef op zaterdag 10 oktober 2015 @ 23:49:
Moet er anders niet een apart topic worden gemaakt over DS waarover hij nu weer aan het trollen is?
Anders gaat het hier straks meer over die aandachtsnuiter ipv over Star Citizen hier.
spoiler:
Haha DS blokkeerd mij, omdat ik heb gevraagd of hij nu echt zo naïef was.. 8)7

Het volgen van @dsmart en het weergeven van de Tweets van @dsmart is voor jou geblokkeerd. Meer informatie

Zegt genoeg lijkt mij 8)

[Voor 28% gewijzigd door DutchWalnut op 11-10-2015 00:04]


Anoniem: 498426

Ik heb al mijn schepen gesmolten om de Armada pack te kunnen kopen, omdat daar een Idriss in zit.Helaas vergat ik rekening te houden met de VAT waardoor ik te veel heb gesmolten. :( Nu heb ik $540,- over.


 • thinkingaboutit
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 19-10-2019
zojuist de replay bekeken: https://robertsspaceindus...itizenCon-2015-Livestream
nice! beste presentatie tot nu toe en die starmap ziet er echt gaaf uit ! :) _/-\o_ :*)

referral program... :X :( |:(

 • The Chosen One
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 29-05 15:29

The Chosen One

Zie signature!

En ik maar denken dat dat zwaartekracht was. Stomme Star Citizen regels.

Mijn LEGALE dvd collectie; (altijd onder constructie) http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/The%20Chosen%20One - - - - - - - - - Quietum Grandis: https://nl.hardware.info/usersystemen/28203/quietum-grandis---ryzen-2700x-game-pc


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 13:50
Teller heeft de Sabre alweer uit de viewer gehaald, om er eens beter naar te kijken :) :


Ik zie het wel voor me, 1 Vanguard, met 2 Sabre's als escort. Dan heb je een behoorlijk heftig strike team toch? Zeker met die frontal Hydrogen intakes die ze allebij hebben :D , awesome ship!

En alle slides van de presentatie:
https://imgur.com/a/oaRNg

[Voor 47% gewijzigd door Case_C op 11-10-2015 11:49]


 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 09:16
Case_C schreef op zondag 11 oktober 2015 @ 11:08:
[...]
Tylocke en Snoz ook weer veilig teruggekeerd in NL? Nog een beetje afterparty gehad aldaar?
Zit nu op het vliegveld in Manchester te wachten op m'n vlucht, vertrekt 13:40. Na 't event ben ik met de vriend waarmee ik hier ben nog even Manchester in gedoken. Lag om 02:00 uur in m'n bed. :)

Thuis alles hier en op Reddit nog maar eens rustig nalezen. Vind de beelden en onthullingen van Squadron 42 erg tof! Idris ziet er erg goed uit, echt een mooi doel voor de org. De multicrew demo vond ik aardig, hadden wel al een beetje gezien, maar nu met stukje FPS erbij en Large World. Star Map is erg mooi!

 • jojoba007
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 25-05 07:48
Ook ff een tweet eruit gestuurd, wordt gek van die gast.

@dsmart Its pathetic how much time you spend on raging about other people's games. Focus on your own half finished products!

 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 13:50
Snoz Lombardo schreef op zondag 11 oktober 2015 @ 12:26:
[...]
Thuis alles hier en op Reddit nog maar eens rustig nalezen. Vind de beelden en onthullingen van Squadron 42 erg tof! Idris ziet er erg goed uit, echt een mooi doel voor de org.
Fisher heeft de primeur in de organisatie met zijn Idris-P uit de Armada Pack :) . Geloof wel dat we hem als organisatie kunnen ondersteuenen met voldoende UEC om dat schip te laten vliegen ;) .GamerNexus heeft nog een recap gedaan van Cit-Con.

[Voor 35% gewijzigd door Case_C op 11-10-2015 12:51]


 • Anoniem: 14038
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
Ben fan van stealthy scheepjes dus toch maar even een Sabre gescoord. (Suck on that DS)
En nu dus ook congierge nivo gehaald. (w00t!)

Vond de reportage over SQ42 wel interessant. Ze doen flink hun best om het er super mooi uit te laten zien. (Vind de animaties nog wel wat houterig overkomen.) En het lijkt me fantastisch om het verhaal te beleven en helemaal meegezogen worden in die wereld.

 • Basekid
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 11:20
Mensen vergeet niet dat je al deze schepen ook gewoon in-game kan kopen he :)

 • Xtuv
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 11:17
:)

Stuur mij gerust een DM als er in de toekomst ander frontpagewaardig nieuws is rondom SC (of gebruik de nieuwssubmit). Ik speel het spel zelf niet, dus dit topic - en jullie kennis - is ook een erg handige bron van informatie.

 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 00:13
Xtuv schreef op zondag 11 oktober 2015 @ 15:30:
[...]

:)

Stuur mij gerust een DM als er in de toekomst ander frontpagewaardig nieuws is rondom SC (of gebruik de nieuwssubmit). Ik speel het spel zelf niet, dus dit topic - en jullie kennis - is ook een erg handige bron van informatie.
Goed om te horen! Zullen we doen.

 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 13:50
mac-rolec schreef op zondag 11 oktober 2015 @ 15:46:
Het enige wat ik nog verwachtte was meer footage van Star Marine. De teaser hintte daar heel erg naar en dat zagen we eigenlijk niet.
Had inderdaad wel mooi geweest als ze daar mee op gericht hadden. De FPS in dat station was nogal kort en slecht in beeld gebracht.

Verder erger ik me wel aan de kritiek dat 't allemaal te groot is en niet gaat lukken. Elke keer als ze wat nieuws laten zien is 't maar een kleine tech-demo... wat nooit zou gaan werken.

Laten ze de samenvoeging zien in die demo... weer niet goed genoeg. Maar goed, laten we maar weer rond 't "Cult-kampvuur" gaan zitten :+ 8)7
Fordox schreef op zondag 11 oktober 2015 @ 15:53:
Ik verwachtte ook meer SM en dat ac 2.0 wat minder buggy zou lijken (al is dit de eerste iteratie). De turrets konden echt geen enkel schot raken omdat de crossair zat te glitchen als een gek.

Ik had denk ik teveel flair verwacht. Too much hype?
Die glitch van de turret was inderdaad behoorlijk vervelend. Als ze dat in een release zouden stoppen is de wereld te klein... Verder vond ik het wel geinig hoe die 2 gasten uit de lift van de Connie geslingerd werden :P .

[Voor 29% gewijzigd door Case_C op 11-10-2015 15:55]


 • _Dune_
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 12:55

_Dune_

Moderator Harde Waren

RAID is geen BACKUP

De Taurus is, zover mij bekend, de enige Constellation die geen dock/bay heeft om een Merlin in op te nemen. De Andromeda is de "militairized" variant waarbij de Taurus een "transporter" is.

Sinds 1999@Tweakers | Bij IT-ers gaat alles automatisch, maar niets vanzelf. | https://www.go-euc.com/


 • FouT
 • Registratie: Oktober 2003
 • Nu online
Toch de knoop maar doorgehakt en mn 325a omgesmolten naar store credits en de Superhornet LTI geupgrade naar een Vanguard, dat gaat waarschijnlijk dichter bij mijn speelstijl in de buurt komen :P

 • siriouz
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 08-02-2022
Ik heb ook de knoop doorgehakt vannacht, 315p blijft voorlopig zoals die is, heb de Sabre erbij gekocht :*)

Star Citizen: Syro // GOT Inc forum // GOT Inc RSI // Elite Dangerous: Siriouz


 • siriouz
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 08-02-2022
Facerafter schreef op zondag 11 oktober 2015 @ 19:08:
[...]

Heb je nog iets om naar toe te werken :)
Nou wel weer ff genoeg geld uitgegeven denk ik. ;)

Misschien bij een volgende interessante sale... 8)7

Gelijk maar ff nieuwe wallpaper ingesteld... Is weer eens wat anders dan een Hayabusa. O-)

[Voor 14% gewijzigd door siriouz op 11-10-2015 19:11]

Star Citizen: Syro // GOT Inc forum // GOT Inc RSI // Elite Dangerous: Siriouz


 • FouT
 • Registratie: Oktober 2003
 • Nu online
Ben erg benieuwd, nu heb ik in ieder geval weer een reden om te ragen dat MIJN schip nog niet hangar ready is :P

 • siriouz
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 08-02-2022
Case_C schreef op zondag 11 oktober 2015 @ 19:20:
[...]

Klopt dat was de DS-club ;) . Maar daar wil je niet bij joh!
Nee, da's 't clubje voor de mensen met een plaat voor hun hasses en waanbeelden O-)

Star Citizen: Syro // GOT Inc forum // GOT Inc RSI // Elite Dangerous: Siriouz


 • siriouz
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 08-02-2022
Bornhald schreef op zondag 11 oktober 2015 @ 19:24:
Iemand commentaar op de volgende "vloot"
carrack
caterpillar
Endeavor olympic
hangar module
2x sabre
harbinger
rear admiral
Enige commentaar dat ik erop heb is dit: :9~


Overigens, betekent nieuwe schepen ook een reeks nieuwe GOTInc banners? :*)

Star Citizen: Syro // GOT Inc forum // GOT Inc RSI // Elite Dangerous: Siriouz


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 13:50
siriouz schreef op zondag 11 oktober 2015 @ 19:25:
[...]
Enige commentaar dat ik erop heb is dit: :9~

Overigens, betekent nieuwe schepen ook een reeks nieuwe GOTInc banners? :*)
Cygnitr0n? a.k.a. Bannerbaas :pZe hebben 't Synthworld project gevonden op de Starmap :P
g

[Voor 20% gewijzigd door Case_C op 11-10-2015 19:28]


 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
Ja Bornhald, Case en siriouz. Ik ga wel mee aan de slag.

Piratenbanners komen er aan! Althans een opzetje. :)

 • whatupdoc
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 15-04-2022
Aub mij niet gaan spammen met het referral program

 • whatupdoc
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 15-04-2022
De trotse eigenaar van een aurora

 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 29-05 17:21
Snoz Lombardo schreef op zondag 11 oktober 2015 @ 21:52:
[...]

Das wel jammer!

We hadden trouwens dezelfde vlucht naar Schiphol, ik zat zo'n zes rijen achter je :) Was in ieder geval wel leuk om weer eens een Tweaker te ontmoeten!
Ik heb je wel gezien in de wachtruimte (die SQ42 tassen zijn lekker herkenbaar) maar had je niet zien zitten in het vliegtuig.

Kort reisverslag

Zaterdagmorgen lekker bijtijds op (mede omdat de kleine het wel tijd vond om op te staan). Snel naar het station toe om iets over 9 in de trein te stappen. Gelukkig reis ik samen met een vriend dus de treinreis is eigenlijk zo voorbij. Op Schiphol ontmoet ik een andere vriend en we pakken om half een het vliegtuig naar Manchester. De vliegreis is eigenlijk net zo lang als de treinreis en met 3 man die praten over Star Citizen komen we de tijd wel door.

Het weer in Manchester is eigenlijk gelijk dus prima weer om wat buiten rond te lopen. Na wat verse kerosine gesnoven te hebben komen wel bij ons hotel aan. We hebben een hotel op het vliegveld uitgekozen want dat leek wel handig. Nou is het op zich wel handig om het hotel zo dichtbij te hebben maar het nadeel is dan ook dat er eigenlijk weinig te beleven valt. Gelukkig is de bar van het hotel voorzien van heerlijk bier dus dat probleem is ook weer verholpen.

Rond half vijf pakken we een taxi naar het Runway Visitor Park en sluiten aan in de rij. Engelsen zijn erg netjes in het vormen van rijen dus die chaos van Gamescom hebben we deze keer niet.


In de rij wordt gesproken over wat men verwacht, welke schepen er in de sale komen en eigenlijk alles wat wij hier ook bespreken ;) Rond 17 uur komt een groot gedeelte van de staff van Foundry 42 aan in een bus en een half uur later Chris Roberts.


Rond kwart over zes mogen we naar binnen en we komen in een mooie ruimte waar de Concord toch wel het zich domineert. Bij entree krijgen we meteen onze goodie bags.
https://secure.tweakers.n...lay_image&image_id=388212
Er waren 2 soorten goodie bags; de groene SQ42 bags en de 'speciale' witte plastic zak. De gelukkigen die de plastic zak kregen (waaronder ik) mochten een tour van de Concord doen. Dit hield in dat we in het vliegtuig mochten gaan zitten en we een kort verhaaltje over de historie van het vliegtuig kregen. Helaas mochten we alleen op de passagiersstoelen zitten en niet in de cockpit komen. De cockpit was wel bijzonder want ondanks dat de Concord in 2003 gestopt was, stamde de cockpit zelf nog uit 1967. Vreemd om te zien dat zo'n hypermodern vliegtuig eigenlijk nooit de upgrades heeft gekregen die nu gewoon zijn.Na de tour snel wat eten en een biertje halen. De aanduidingen waren wat onduidelijk waardoor sommige buffettafels bomvol stonden met mensen en op andere plekken stond geen kip. Hetzelfde gebeurde met het drinken halen, ik hoorde pas nadat ik 10 minuten in de rij had gestaan dat aan de andere kant van de zaal nog een bar was waar niemand in de rij stond :( Ah well, het eten en drinken heeft ons goed gedaan en we hebben zin in de presentatie. Nog even snel voor de presentatie een Tweaker selfie van mij en Snoz.


We zitten direct onder de Concord en de sfeer is geweldig. Waar Gamescom meer als een bomvol concert voelde is Citizen Con echt een mooie bijeenkomst.Helaas liep de start wat uit maar het was de moeite waard. Wat een demo's! :9~ Niet zo'n spannend verslag als de vorige keer maar ik heb echt wel genoten!

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
Nieuwe banners! d:)b

GOTINC:
http://i.imgur.com/i2ZNGr9.jpg
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/i2ZNGr9.jpg" title="source: imgur.com" /></a>

http://i.imgur.com/MxXJtHu.jpg
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/MxXJtHu.jpg" title="source: imgur.com" /></a>

http://i.imgur.com/6awr7iq.jpg
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/6awr7iq.jpg" title="source: imgur.com" /></a>

http://i.imgur.com/4bmK3S2.jpg
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/4bmK3S2.jpg" title="source: imgur.com" /></a>
SKIR:
http://i.imgur.com/M1eikAP.jpg
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/SKIR"><img src="http://i.imgur.com/M1eikAP.jpg" title="source: imgur.com" /></a>

http://i.imgur.com/jvnTaz2.jpg
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/SKIR"><img src="http://i.imgur.com/jvnTaz2.jpg" title="source: imgur.com" /></a>


*O* *O* *O*

 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 29-05 17:21
siriouz schreef op zondag 11 oktober 2015 @ 22:47:
Leuk verslag idd. Kan alleen die pic van 't witte tasje niet zien. :P Ben soieso benieuwd wat er allemaal in zat O-)
Ah ja, heb geen foto's genomen van de witte tas was want die is zelf niet erg interessant. In de tas zit een hornet pin (kreeg er 2), een SQ42 sticker (kreeg er 2). Er zat ook een model van een UEE pilot is in: https://robertsspaceindus...racter-Models/3-UEE-Pilot

Op zich wel leuk maar had eigenlijk wel gehoopt op een ship loterij zoals bij Gamescom.

@Cygnitr0n: Awesome banners!

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • Anoniem: 14038
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
Sabre doet me ook een beetje denken aan de Robotech, Macross series japanse tekenfilm van 30 jaar geleden. Kan me bijna niet voorstellen dat de (oudere) devs hier niet door beïnvloed zijn.

 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
Cygnitr0n schreef op zondag 11 oktober 2015 @ 23:05:
Nieuwe banners! d:)b

GOTINC:
[afbeelding]
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/i2ZNGr9.jpg" title="source: imgur.com" /></a>

[afbeelding]
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/MxXJtHu.jpg" title="source: imgur.com" /></a>

[afbeelding]
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/6awr7iq.jpg" title="source: imgur.com" /></a>

[afbeelding]
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/GOT"><img src="http://i.imgur.com/4bmK3S2.jpg" title="source: imgur.com" /></a>
SKIR:
[afbeelding]
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/SKIR"><img src="http://i.imgur.com/M1eikAP.jpg" title="source: imgur.com" /></a>

[afbeelding]
<a href="https://robertsspaceindustries.com/orgs/SKIR"><img src="http://i.imgur.com/jvnTaz2.jpg" title="source: imgur.com" /></a>


*O* *O* *O*
_/-\o_
Bedankt :D

 • _Dune_
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 12:55

_Dune_

Moderator Harde Waren

RAID is geen BACKUP

AndrewBourgeois schreef op maandag 12 oktober 2015 @ 08:48:
'k begrijp niet dat mensen nog al dat geld in 't project steken als je WEET dat het bedrijf tussen 24/11 en 24/12 overkop zal gaan. /s
Jongens dat <vul iets in> figuur Derk Smart hebben we nu wel genoeg gezien en over gelezen, loopt een hoop te balken als een ezel, maar maakt zelf helemaal niets klaar.Als we het hebben over het niet halen van deathlines dan is hij de uitvinder daar van.

Nog ingaan of spreken over dit personage valt bij mij inmiddels wel onder topic vervuiling. Nee, geen sensuur, een critische noot zal er altijd moeten zijn, maar deze man slaat echt alles.

[Voor 13% gewijzigd door _Dune_ op 12-10-2015 08:56]

Sinds 1999@Tweakers | Bij IT-ers gaat alles automatisch, maar niets vanzelf. | https://www.go-euc.com/


 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 00:13
AndrewBourgeois schreef op maandag 12 oktober 2015 @ 09:36:
[...]

Ethikka in 'nieuws: Chris Roberts demonstreert Star Citizen Alpha 2.0'
Er zijn nog steeds mensen die in zijn discours geloven en klakkeloos overnemen dus ik vind het dan wel weer belangrjk dat we al zijn tegenstrijdigheden blootleggen.


[...]

Ik dacht dat de sarcasme er vanaf druipte maar blijkbaar niet. :P
Excuses, aan je eerdere post leek het voor mij net of dat je echt een DS Fanboy was.

EDIT: Oeps.. had de '/s' niet gezien.

 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 09:16
Hierbij nog een kleine serie foto's van mijn bezoek aan CitizenCon (klik voor groot).

Zaterdag om 10:30 aangekomen op de luchthaven in Manchester, daar gelijk een taxi gepakt richting het centrum. Wat biertjes gepakt, wat gegeten, beetje geshopt.

Manchester (vol met rugby fans)


Rond 15:00 de taxi gepakt richting luchthaven Uitgestapt bij The Romper, een café op een paar miuten afstand lopen van de event locatie. Op Reddit was dit café genoemd als meeting point voor CitizenCon attendees en het zat er inderdaad bomvol. Daar twee biertjes gedronken en toen richting event locatie gelopen.

Sandi Gardiner en die (redelijk awkward) support dame van Foundry 42 stonden in de hal bij binnenkomst. Ticket gescand en toen kwamen we aan in de grote hangar waar natuurlijk de Concorde stond opgesteld.

Ik kreeg (in tegenstelling tot Tylocke) een groen Squadron 42 tasje met goodies, maar geen Concorde tour ticket. Direct daarna stond het buffet, die viel mij overigens wat tegen.

Buffet bij binnenkomst


Concorde


Onder de Concorde


Concorde engine


It's happening!


De eventlocatie was dus erg tof onder zo'n vliegtuig en de opstelling van de schermen en stoelen was erg prettig. Ik ben ook op het GamesCom event geweest vorig jaar en dat was gewoon een podium waarbij iedereen daarvoor moest staan. Dit was een stuk rustiger en comfortabeler.

Over het event zelf hoef ik denk ik weinig meer te melden :+

Na 't event zijn we nog even Manchester in gegaan en hebben we weer wat biertjes genuttigd en ons vermaakt met het kijken naar het typisch Britse uitgaansvolk. :P Clubs met lange rijen, vrijwel alle dames hetzelfde gekleed (te kort jurkje en hoge naaldhakken waar 90% niet eens op kon lopen :')).

Lag om 02:00 uur weer in het hotel in bed, de volgende ochtend een stevig Engels ontbijt gehad en om 13:40 (vertraagd tot 14:30) weer naar Schiphol gevlogen.

Volgend jaar CitizenCon in Duitsland? Meer Tweakers mee? :)


Iemand heeft de source quality Twitch stream van het hele event op YouTube gezet.
[YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=8n4F6M4aMhk]

 • Snoz Lombardo
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 09:16
Iemand vroeg op Reddit om het achtergrond plaatje op de webpagina van Squadron 42. Die had ik aangeleverd, maar een andere Redditor besloot daar wat Photoshop© op los te laten. :')


spoiler:
Voor wie het niet door heeft: dat is Derek Smart als Godzilla

[Voor 9% gewijzigd door Snoz Lombardo op 12-10-2015 11:37]


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 13:50
NaWaN schreef op maandag 12 oktober 2015 @ 11:33:
Weet er iemand een excell file of pdf file waar alle info omtrent de schepen staan? Is iets gemakkelijker om te bekijken in auto of thuis in de zetel.
Ik ben er nog altijd niet uit welke schip ik erbij ga kopen, ik zoek een military/exploration ship voor het meest solo play. Maar zijn zo veel schepen die ik wil, wou altijd graag de super hornet kopen maar ik denk dat hij niet echt past bij de exploration die ik ook graag zou willen doen.
Voor de voortgang van schepen:
https://docs.google.com/s...HyUJU/edit#gid=2144418183

Deze site is ook erg goed voor het bekijken van de schepen in 3d met stats erbij:
[Best choice :P ] http://starcitizendatapad.com/

Hier nog een leuke met veel data:
https://onedrive.live.com...&authkey=!AJ8PpCMxv92nFak

En als je een Explorer zoekt, is de Freelancer DUR volgens mij nog goedkoper dan een super-hornet. Maar wel een redelijk prijzig schip. Anders kan je natuurlijk in een 315p starten, waarvan er ook nog een rework in de maak is.
Bornhald schreef op maandag 12 oktober 2015 @ 11:35:
[...]

Gezien de sabre in sq42 zit verwacht ik stiekem dat ze er al een stuk verder mee zijn. Maar dat Is meer wishfull thinking
Heb er ook wel hoop op, hoewel... heb de Reliant wel en de Sabre niet :+

[Voor 30% gewijzigd door Case_C op 12-10-2015 11:39]


 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
Torrie844 schreef op maandag 12 oktober 2015 @ 11:40:
Bornhald, doe eens je icoontje terug :( je maakt me bang
IS de schuld van Cygnitr0n _/-\o_ , hij heeft die coole banner gemaakt :D

 • (roh)violator
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 29-04-2019

(roh)violator

Snowcone?

Case_C schreef op maandag 12 oktober 2015 @ 10:28:
[...]

De /s staat voor sarcasme ;) , Andrew loopt al behoorlijk lang mee in dit topic hoor :P .


Ook leuk om te weten dat ze de gameplay gewoon op een high-end card draaiden:
https://www.reddit.com/r/...izen_con_was_rendered_on/
In dat geval trek ik mijn opmerking in en bied ik mijn excuses aan.

Ik ben een groot voorstander van een gezonde discussie en geloof dat iedereen recht heeft op zijn mening.
Echter heb ik wel een grote hekel aan mensen die klakkeloos, zonder onderzoek en reflectie, zomaar dingen gaan roepen.

We hebben dit de laatste maanden vaak genoeg gezien en het was even genoeg voor mij.

Dit was dus niet het geval bij Andrew, nogmaals mijn excuses. O+

Asus z170 Pro | Intel I7 6700k | 16 Gb DDR4 2400 MHz | ASUS Strix GTX 970


 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 29-05 17:21
Snoz Lombardo schreef op maandag 12 oktober 2015 @ 09:43:
Hierbij nog een kleine serie foto's van mijn bezoek aan CitizenCon (klik voor groot).

Zaterdag om 10:30 aangekomen op de luchthaven in Manchester, daar gelijk een taxi gepakt richting het centrum. Wat biertjes gepakt, wat gegeten, beetje geshopt.

Manchester (vol met rugby fans)
[afbeelding]

Rond 15:00 de taxi gepakt richting luchthaven Uitgestapt bij The Romper, een café op een paar miuten afstand lopen van de event locatie. Op Reddit was dit café genoemd als meeting point voor CitizenCon attendees en het zat er inderdaad bomvol. Daar twee biertjes gedronken en toen richting event locatie gelopen.

Sandi Gardiner en die (redelijk awkward) support dame van Foundry 42 stonden in de hal bij binnenkomst. Ticket gescand en toen kwamen we aan in de grote hangar waar natuurlijk de Concorde stond opgesteld.

Ik kreeg (in tegenstelling tot Tylocke) een groen Squadron 42 tasje met goodies, maar geen Concorde tour ticket. Direct daarna stond het buffet, die viel mij overigens wat tegen.

Buffet bij binnenkomst
[afbeelding]

Concorde
[afbeelding]

Onder de Concorde
[afbeelding]

Concorde engine
[afbeelding]

It's happening!
[afbeelding]

De eventlocatie was dus erg tof onder zo'n vliegtuig en de opstelling van de schermen en stoelen was erg prettig. Ik ben ook op het GamesCom event geweest vorig jaar en dat was gewoon een podium waarbij iedereen daarvoor moest staan. Dit was een stuk rustiger en comfortabeler.

Over het event zelf hoef ik denk ik weinig meer te melden :+

Na 't event zijn we nog even Manchester in gegaan en hebben we weer wat biertjes genuttigd en ons vermaakt met het kijken naar het typisch Britse uitgaansvolk. :P Clubs met lange rijen, vrijwel alle dames hetzelfde gekleed (te kort jurkje en hoge naaldhakken waar 90% niet eens op kon lopen :')).

Lag om 02:00 uur weer in het hotel in bed, de volgende ochtend een stevig Engels ontbijt gehad en om 13:40 (vertraagd tot 14:30) weer naar Schiphol gevlogen.

Volgend jaar CitizenCon in Duitsland? Meer Tweakers mee? :)


Iemand heeft de source quality Twitch stream van het hele event op YouTube gezet.
[video]
Geweldig verhaal. Jij hebt gelukkig nog wel wat van Manchester meegemaakt. Ik heb er erg veel spijt van dat we dit niet ook zo geregeld hadden. Nu was het echt even alleen heen en weer terwijl ik graag ook nog een klein stukje van Manchester had gezien.


Man o man wat gaat dit topic snel. Hype train is in volle vaart en ik ben blij dat ik aan boord zit. Ik voel me wel een beetje schuldig dat ik eigenlijk nog niets nieuws heb gehaald. Maar ik denk dat ik zoveel mogelijk geld ga sparen voor een nieuwe PC als SQ42 uitkomt zodat deze ook meteen PU ready is.

Plan voor mijn schepen tijdens Anniversary Sale:

- Banu MM omsmelten
- Reliant Upgraden naar Banu MM

En tijdens de release van de Herald:
- Drake Herald naar Freelancer DUR
- Mustang Delta naar Drake Herald

Dan hoop ik er voorlopig ook klaar mee te zijn.

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • (roh)violator
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 29-04-2019

(roh)violator

Snowcone?

AndrewBourgeois schreef op maandag 12 oktober 2015 @ 12:51:
[...]

Geen probleem hoor. Ik zag dat Case_C je al op de "/s" had gewezen daarom dat ik er niet meer op reageerde. ;)

Ook ik wou Derek Smart eerst negeren maar als je ziet dat er toch wel wat mensen (inclusief The Escapist magazine) in zijn verhalen geloven vind ik dat we de mensen moeten informeren door ieder gemaakt punt af te breken met feiten.
Daarom dus het sarcastisch bericht met de link naar zijn "60-90 dagen" verhaal dat niet kan kloppen als je ziet wat voor inkomsten ze binnenharken. Oktober is trouwens "ieder jaar" een recordmaand dus dat was te verwachten. De "Anniversary Sale" komt er trouwens nog aan (tenzij ze dit dit jaar niet meer doen).
Fijn dat alle neuzen dezelfde kant opstaan. ;)

Back to business!

Asus z170 Pro | Intel I7 6700k | 16 Gb DDR4 2400 MHz | ASUS Strix GTX 970


 • AndrewBourgeois
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 12-05 20:24
heggico schreef op maandag 12 oktober 2015 @ 14:36:
Nope, doen ze niet, want die teller is puur het aantal bestaande accounts. Het zijn dus niet allemaal backers :+
Er staan inderdaad 2 tellers op de homepage (onderaan):
997,580 Active Citizen = aantal accounts.
765,773 = accounts met een package (denk ik).

Ik vraag mij af hoeveel accounts er zijn met enkel een schip (= mensen die dachten dat ze met een los schip 't spel in 2016 zullen kunnen spelen? :P ).

[Voor 7% gewijzigd door AndrewBourgeois op 12-10-2015 14:52]


 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
Jarlian schreef op maandag 12 oktober 2015 @ 15:35:
[...]


Eens. Ik wilde backen maar toen waren alle subgoals al gehaald. Toen men vervolgens met de meest bizarre subdoelen aankwam dacht ik; laat het eerst maar eens zien, dan kan ik altijd nog kopen. Nu ik mensen al hele plannen van aanpak zie schrijven over welk schip voor wanneer, welk pakket welke upgrades en weet ik veel dan moet ik altijd denken aan de World of Warcraft lingo die op een geveven moment ontstond. Dat is best grappig te horen als je je beperkt tot de rode draad en geen idee hebt waar het over gaat. Ik ben in ieder geval blij dat men weer een stap voorwaarts heeft laten zien, en ik vind de filmpjes erg vet om te zien maar ik blijf toch voorzichtig positief. ;-)

Wat ik me afvroeg; Ik begreep dat er een GOT factie is opgezet. Is daar nog plek rond launch voor non kickstart backers (of nog later)?
Ik zou zeggen zit het allemaal lekker uit, en wanneer het spel er eindelijk is koop je een starters pakketje en kan je gelijk met ons alles mee beleven. Kan je kiezen wat je wil gaan doen en evt switchen tussen orgs. :)
Welke schipe en strategie is nu nog theorycrafting, dat opzicht vind ik wel een van de leuke dingen aan veel spellen.
Pagina: 1 2 3 ... 12

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee