Toon posts:

[PC] Star Citizen - Deel 3 Vorige deelOverzichtLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 99 Laatste
Acties:
 • 209.173 views

 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Mede-auteurs:
 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 15:12

Case_C

 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 13:42

Facerafter[PC] Star Citizen - Deel 1
[PC] Star Citizen - Deel 2
[PC] Star Citizen - Deel 3


Developer: Cloud Imperium Games (CIG)
Publisher: De Community!
Genre: Space Simulation, FPS, Multiplayer & Singleplayer
Releasedate: 2016 (backers kunnen al eerder met modules aan de slag: Releaseschema)
Official Site: Roberts Space Industries
Status: Project Status


Tweakers Multiplayer
Steam groep: SC-GOT
Teamspeak: ts.mattie-systems.nl
wachtwoord Star-Citizen Group:
spoiler:
gotinc


Star Citizen laat zich door de complexiteit moeilijk in het kort uitleggen. Voor de nieuwkomers die dit topic hebben gevonden is er hier een goede TL;DR Verder is het van belang te melden dat Star Citizen een gigantisch crowdfunded triple-A project is, en momenteel 3 jaar in ontwikkeling is. De kenners zullen weten dat een dergelijk project minstens 5 jaar kan duren voor je bij een normale release content gaat zien. Bij Star Citizen kunnen we een kijkje nemen in de keuken van het ontwikkelproces, en is mede daardoor een bijzonder project.

http://i.imgur.com/kDi3zrZ.pnghttp://i.imgur.com/9ONFf0c.png

Ben je Star Citizen backer? Vul dan het volgende formulier in. We zijn een overzicht aan het maken van alle Tweakers die SC backen en hun schepen. In de eerste link vind je het invulformulier, in de tweede link zie je het resultaat met alle tweakers die SC backen:


http://i.imgur.com/cbjC2CL.png

Star Citizen is de terugkeer van Chris Roberts naar de gaming industrie en ook zijn meest ambitieuze game tot nu toe. Het is een zeer uitgebreide space sim met zowel een singleplayer als multiplayer component ontwikkeld voor de PC en gebruik makend van een sterk aangepaste variatie op CryEngine.

Het bijzondere aan Star Citizen is dat het een AAA game is die volledig crowd funded is. Hierdoor zijn de ontwikkelaars niet afhankelijk van een publisher en krijgen ze volledig de ruimte om de ambitieuze doelen waar te maken. Na de bekendmaking van de game in oktober 2012 was het de bedoeling om 2 miljoen dollar binnen te halen met crowd funding. Hiermee kon dan aan investeerders bewezen worden dat het genre nog steeds levensvatbaar was.
Maar het enthousiasme om het project te steunen was zo groot dat het geld bleef binnen stromen. Na een paar maanden werd besloten dat de investeerders overbodig waren en het spel volledig crowd funded kon worden. Het originele budget voor de game werd geraamd op 21 miljoen dollar maar dat doel is ook inmiddels al ver voorbij gestreeft. Door het veel grotere bedrag wat inmiddels beschikbaar is, is de scope van de game dan ook aanzienlijk vergroot.

Chris Roberts crowdfunding trailer:http://i.imgur.com/jrPlHrB.png

De game bestaat uit een singleplayer en multiplayer component. Star Citizen legt vooral de focus op het real time dogfighting aspect met diepgaande Newtownian vliegmechanics die uitgebreid uitgelegd worden in deze post van Chris Roberts. De game is veel meer skill based dan afhankelijk van stats en levelling. Maar naast dogfighting is er ook een uitgebreide economie inclusief trading, mining, salvaging, exploration, pirating en verder teveel om op te noemen. Hieronder gaan we daar verder opin.
http://i.imgur.com/rXMoDng.png

Squadron 42 is de singleplayer campaign van de game. De volgende details zijn al bekend:
 • Squadron 42 is vergelijkbaar met de oude Wing Commander games
 • De SQ42 campaign (zonder uitbreidingen) gaat zo'n 30 uur speeltijd omvatten.
 • Missies in de campaign bestaan uit diverse modussen, waarbij FPS, Space-combat e.d. gedurende de missie kan wisselen.
 • De campaign kan op verschillende manieren doorlopen worden afhankelijk van de uitkomsten van de missies, dus niet elke playthrough is precies hetzelfde.
 • Ook de relatie met andere characters wordt beinvloed door de manier waarop je de campaign doorloopt.
 • Er komen uitgebreide RPG achtige conversatie mogelijkheden met NPC's die ook je relaties beinvloeden.
 • Je singleplayer character kan je overzetten in de PU nadat je SQ42 hebt uitgespeeld. Je kan de multiplayer server ook met een verse character beginnen (je bent dus niet verplicht om de SP te spelen, echter heb je dan ingame nog niet de status van ‘Citizen’).
 • Squadron 42 wordt uitgebracht in verschillende 'episodes/delen' en zal speelbaar zijn voordat de PU on line komt.
 • Na release van de game zullen er "mission discs"(DLC) uitkomen met nieuwe singleplayer avonturen (2 van deze uitbreidingen zijn al bekend gemaakt. Dit zijn toevoegingen op de standaard campaign welke bij de huidige backing-packages zit. Pre- 6 miljoen stretch-goal backers krijgen de eerste DLC gratis)

http://i.imgur.com/qa9yOPG.png

Het multiplayer gedeelte van Star Citizen bestaat uit 2 onderdelen:
 • De Persistent Universe (PU): De online Star Citizen universe (zie hieronder);
 • Eigen server hosten: Je kan zelf een server hosten om met je vrienden te gamen of om net zoals bij Freelancer de universe naar je eigen smaak te modden. Alle assets uit de PU zijn dan beschikbaar en je bent vrij om te doen wat je wilt, maar je kan niet meer in-game progressie maken omdat je niet meer op de centrale PU server zit. Daarnaast heeft een eigen server niet de volledige fidelity van de daarwerkelijke PU.


http://i.imgur.com/DBtTBYW.png

De PU is verreweg het meest ambitieuze onderdeel van de game. Hoewel het een grote on line universe is kan je het niet zomaar een MMO noemen, omdat het toch in veel opzichten anders is dan traditionele MMO's. Zo is er bijvoorbeeld geen levelling en er zijn geen stats die je kan verbeteren. Je succes in combat wordt vooral bepaald door je skills in het besturen van je schip, character en de kennis van systemen. Uiteraard hangt het ook af van je schip en hoe je die hebt geupgrade met equipment (de mogelijkheden hiervoor zijn ook zeer uitgebreid). De PU is een constant levende en ontwikkelende universe waarin ook heel veel NPC activiteit zal zijn en het is jouw keuze hoe je met de universe omgaat (leger, piraat, bounty hunter, trader, explorer). Je betaalt geen maandelijke fees voor Star Citizen, je koopt gewoon de game en daarna zijn alle updates voor de PU gratis. Een uitzondering hierop zijn "mission discs". Dit zijn grote updates die bijvoorbeeld nieuwe singleplayer avonturen toevoegen. Hiervoor zal wel een bepaald bedrag betaald moeten worden.

Een andere manier waarop de game geld gaat verdienen is door de mogelijkheid te bieden om in-game credits met echt geld te kopen. Hier zal een maandelijks maximum aan zitten zodat mensen die veel geld in de game pompen niet een extreem voordeel kunnen krijgen tov mensen die dat niet doen. En alle assets zullen altijd met in-game credits beschikbaar zijn.

Het doel van CR is om alle type spelers tegemoed te komen, dus zowel grote guilds als lone wolfs (Han Solo's). Het is mogelijk voor spelers om aan te geven in hoeverre ze andere spelers tegenkomen in de universe (PvP vs PvE). Solo spelers die liever willen exploren in hun eentje kunnen aangeven dat ze vooral NPC's willen tegenkomen, terwijl leden van grote guilds juist grote PvP battles kunnen uitvechten. Het is wel zo dat deze zogenaamde "PvP slider" minder effectief is in gevaarlijke systems waar vooral de piraten het voor het zeggen hebben (maar waar de potentiele loot wel beter is). Je kunt dus nooit helemaal voorkomen dat je echte spelers tegenkomt, de universe is nu eenmaal een gevaarlijke plek. De focus van de game ligt wel vooral op PvE, de game wereld ontwikkelt zichzelf met behulp van NPC's en de spelers oefenen hier invloed op uit door hun acties. Dit is anders dan EVE waar echt de hele economie gerunt wordt door de spelers. Maar de hardcore PvP'ers komen zeker ook aan hun trekken in Star Citizen.http://i.imgur.com/OPY7WLT.png

De PU wordt gerund door een constante server waar alle informatie zich op bevindt (de Galaxy server). Deze server regelt niet de real time action, maar bijvoorbeeld wel alle speler bezittingen, PvP/PvE voorkeuren, relaties met guilds/NPC's, wie je vrienden zijn (waarmee je dus samen wilt vliegen) etc. Het probleem met 1 constante server is dat er een maximum is aan het aantal spelers. Dit komt vooral doordat Star Citizen focust op real time first person dogfighting met zeer gedetailleerde space ships. Door dit detailniveau is het niet mogelijk dat duizenden spelers zich tegelijk op 1 server in 1 gebied bevinden. De oplossing hiervoor is "instancing". De PU server plaatst jou in een instance binnen de universe op basis van alle bovengenoemde eigenschappen (wie je "getagd" hebt als vriend/vijand, je relaties, je missies etc.). Deze "instance" servers faciliteren de directe gameplay, terwijl de overkoepelende Galaxy server alle informatie bijhoudt. Het verschil met bijvoorbeeld de "shards" in WoW is dat het bij Star Citizen veel dynamischer gebeurt. Als je bijvoorbeeld aangegeven hebt dat je met bepaalde vrienden op een bepaalde locatie wilt spawnen dan regelt de server dat voor je.

Chris Roberts legt dit Instancing systeem zelf uitgebreid uit op de website (must read);
Chris Roberts on Multiplayer, Single Player and Instancing
http://i.imgur.com/obJSme0.png

De economie van Star Citizen is vooral NPC gedreven, wat bijvoorbeeld anders is dan EVE Online. De echte spelers kunnen de economie wel beinvloeden door bijvoorbeeld supply lines naar een bepaalde system te verstoren of door hun eigen business/empire te starten. Echte spelers nemen als het ware de rol van NPC's over zodra zij zich met de economie gaan bemoeien, maar met of zonder echte spelers, de economie blijft altijd door draaien met behulp van de NPC's. Belangrijk gevolg is dat bijvoorbeeld gigantische guilds niet de universe kunnen domineren en het leven voor al de rest zuur maken, omdat de NPC's dominant blijven in de PU.

De economie werkt op basis van "nodes". Elke node heeft een bepaalde input, storage en output. Er zijn verschillende type nodes, bijvoorbeeld entertainment, training, repair, raw materials etc. De combinatie van vele nodes bepalen de vraag en aanbod van de economie. Op basis van deze vraag en aanbod dynamiek worden dan weer missies gegenereert (bv material supply aan een fabriek, escort, mercenary werk waarbij piraten bestreden moeten worden etc). Deze missies kunnen opgepakt worden door echte spelers, als dat niet gebeurt voert een NPC de missie uit. Spelers kunnen zelf ook missies genereren als ze een eigen business hebben of escort nodig hebben oid. Ook kan je NPC's inhuren om klusjes voor je te doen of te laten meevliegen in je schip (om bv de turret te bemannen).

De economie wordt uitgebreid uitgelegd op de RSI website:
The Star Citizen Economy

Ook wordt het uitgelegd in de volgende video:

http://i.imgur.com/65Mw1A7.png

Een van de grootste vernieuwingen in Star Citizen gaat de mogelijkheid zijn om met meerdere mensen grote schepen te besturen. Medium size schepen zoals de Constellation kun je met je vrienden besturen waarbij bijvoorbeeld iemand de besturing van het schip op zich neemt en iemand anders de turrets bemant. Ook hele grote carriers zullen bestuurbaar zijn door echte mensen (Bengal Carrier). Veel mensen nemen dan verschillende rollen aan. Ook kunnen fighters de mogelijkheid hebben om te docken op grotere schepen. Hierdoor zijn carriers dus perfecte platforms voor guilds. Ook kun je NPC's inhuren om taken op je schip te vervullen.

In 2014 is op de Gamescom event een eerste iteratie op multicrew laten zien. hier vloog een Constellation rond in een kleine map, die werd aangevallen door een paar Hornets.

Op de Gamescom 2015 SC event in Keulen is er nieuwe gameplay getoond van multicrew, waarbij de vooruitgang erg goed zichbaar is. Hierin zijn de local-grids voor multicrew schepen geimplementeerd, zodat de externe bewegingen geen invloed hebben op het interieur.
http://i.imgur.com/ewb2ZK6.png

CR heeft ook voor doodgaan in de PU een nieuw systeem bedacht om het veel realistischer te maken. Als je schip wordt opgeblazen kun je ejecten. Als je dit overleeft dan kun je opgehaald worden door andere spelers of NPC's. Als je dood gaat in de PU zal je eerst een aantal keer gerevived kunnen worden. Je beschadigde lichaam wordt als het ware gerepareerd en je krijgt dan ook bijvoorbeeld vervangende ledematen. Maar aan deze revives zit wel een limiet. Op een gegeven moment is het echt over voor je character en ben je dood, maar je bent dan niet alles kwijt. Na je dood speel je als het ware verder als de zoon/dochter van je character. Die heeft dan wel dezelfde relaties in de universe, maar in mindere mate. Je zult dus wel het een en ander opnieuw moeten opbouwen. Je verliest overigens niet je items als je dood gaat, die worden overgeheveld naar je next of kin. Deze death mechanic geldt overigens niet voor de singleplayer, in Squadron 42 begin je gewoon de missie opnieuw als je dood gaat (net zoals Wing Commander).

Het doodgaan wordt uitgebreid uitgelegd door CR op de RSI website:
Death of a Spaceman

Naast het doodgaan is er een vrij complex healing systeem. Je ledematen hebben verschillende fases van schade (normal tot ruined). Onbruikbare ledematen beperken de mogelijkheden van je character, maar ze kunnen geheald worden. Ook moet je oppassen voor het uitbloeden van je character. Je bent zeker in FPS situaties van je maten afhankelijk om je weg te slepen of op te knappen na een gevecht. Het healing systeem wordt uitgebreid uitgelegd in het volgende artikel.
Design: Healing your Spaceman
http://i.imgur.com/9TZHkk3.png

Je kunt uiteraard ook je schip verliezen tijdens een battle. Daarom is het mogelijk om je schip en equipment te verzekeren. Er zijn verschillende soorten verzekeringen en die worden hieronder uitgelegd:
 • Standard Hull Insurance (SHI) - Dit is de standaard verzekering voor je schip en verzekert je hull en de basis equipment (equipment die meegeleverd wordt bij de aankoop van het schip). Upgrades die je doet aan het schip en je cargo worden hiermee niet verzekerd. Om de SHI geldig te houden moet je om de zoveel tijd in-game een klein beetje credits betalen. SHI is geldig in elk gebied (dus zowel in highsec als lowsec gebieden). Als je dus je schip verliest en hij is verzekerd met SHI krijg je hem na een bepaalde tijd terug in de basis toestand (zonder upgrades). Zonder verzekering ben je je schip kwijt.
 • Lifetime Insurance (LTI) - LTI is precies hetzelfde als SHI met het enige verschil dat er geen periodieke betaling plaats vind. Early Backers van de game kregen LTI bij het schip of package waarvoor ze hadden gepledged. Dit was meer een soort gimmick om early backers te bedanken en is daarom niet standaard meer beschikbaar. LTI is eenmaal in-game niet over te zetten naar andere schepen, de invloed ervan is dus miniem gezien de meeste mensen redelijk snel zullen upgraden naar nieuwe schepen. Tot 26 november 2013 kregen Original en Veteran backers nog LTI. Op de eerste schepen is LTI nog wel te krijgen bij hele dure multi ship packages (2700 dollar of hoger). Voor concept-sales is LTI wel terug in het leven geroepen, om de verkoop van deze schepen te helpen. Dit gaat om nieuw ontwikkelde schepen, welke nog niet eerder te koop zijn geweest.
 • Additional Insurance - Aangezien SHI alleen de hull en standaard equipment verzekert is het ook mogelijk om upgrades en cargo apart te verzekeren. Het is belangrijk om te vermelden dat deze extra verzekering niet geldig is in gevaarlijke (lowsec) gebieden. In hoeverre de verzekering geldt hangt af van tot welk security level de verzekering dekt. Een hoger level betekent uiteraard een hogere prijs.
LTI heeft de nodige controverse veroorzaakt, omdat het volgens sommigen teveel voordeel geeft aan spelers die het hebben, maar de kosten voor de normale SHI zullen laag liggen. Je zal het verschil dus nauwelijks merken.
http://i.imgur.com/OmNan6A.png

DIT STUK TEKST MOET NA CITIZEN_CON EEN UPDATE KRIJGEN!
Hoewel Star Citizen in de basis een space sim is, zal het ook voor een groot deel als FPS te spelen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld in je schip rondlopen (mits daar de ruimte voor is), maar ook kan je je schip verlaten en in je space suit door de ruimte zweven. Ook kan je op planeten rondlopen en daar bijvoorbeeld in shops upgrades kopen of met vrienden afspreken. Daadwerkelijke FPS gevechten met verschillende wapens zijn ook mogelijk, maar dit zal niet in alle planetside omgevingen kunnen. FPS gameplay kan getest worden door backers in Star Marine, de FPS module.

Een ander belangrijk FPS onderdeel is Ship Boarding. Je hebt de mogelijkheid om een schip te enteren met een team. Hierna kun je dan op het schip een FPS gevecht uitvechten om zo proberen het schip over te nemen. Hiervoor moet je dan wel eerst de engines uitschakelen.

PAX Australia FPS Demo

http://i.imgur.com/0n0ppti.pngEen grote stap vooruit is dat de schepen in Star Citizen veel gedetailleerder zijn dan in oude space-sims. De mechanics en besturingsmogelijkheden gaan veel verder dan we gewend zijn. Grotere schepen zijn te besturen met meerdere mensen, en zelfs sommige carriers/cruisers zijn volledig te managen bijvoorbeeld door een guild. Deze carriers zijn ook uitgerust met command centers waarmee strategieen bepaald kunnen worden. Dit geeft een hele nieuwe dimensie aan de gameplay. Sommige schepen zijn al vliegbaar in Arena Commander, anderen zitten nog in de conceptfase.

Voor uitgebreide ship specs (hardpoints ed) zie volgende link. Doordat de game nog in het ontwikkelstadium zit moet je deze specs wel met een korrel zout nemen, het een en ander kan nog veranderen:Voor een volledig overzicht van de vliegbare schepen, zie de pledge pagina op de RSI website:Schepen vormen de basis van de Star Citizen gameplay en krijgen daarom uiteraard erg veel aandacht tijdens de ontwikkeling. Dit artikel legt de Ship Development Pipeline uit en kun je de ontwikkeling zien van concept naar in-engine.Op het forum van CIG word de status van elk schip bijgehouden, van concept tot flight ready:Er is ook een fan made versie in google docs:Voor een aantal schepen heeft CIG in-fictie ship commercials gemaakt (vergelijkbaar met auto reclames). Deze hielpen met de crowdfunding campagne en maken op een mooie manier reclame voor de game. Alle commercials vind je op het volgende youtube kanaal:Sommige schepen zijn multi-role, anderen zijn ontworpen voor zeer specifieke taken (bv fighter, miner, research ship). In oude games waren taken zoals mining hele simpele en vrij saaie handelingen. In Star Citizen worden dit taken met hele uitgebreide en diepgaande gameplay waarbij je vaak ook meerdere mensen of NPC's nodig hebt om ze goed uit te voeren. Deze gameplay wordt uitgelegd in uitgebreide Design posts, hier een aantal voorbeelden:
Via de volgende link vind je uitgebreide taakomschrijvingen van veel schepen:Via de volgende links vind je nog meer info over de schepen en hun mechanics:

Ship Size Comparison


http://i.imgur.com/uhJJ76P.png

Er is al aardig wat bekend over de lore in de Star Citizen universe, meestal verteld in de vorm van korte goed geschreven verhalen. Je kan het beste beginnen lezen met de Time Capsule. Dit geeft de geschiedenis weer door middel van een serie belangrijke gebeurtenissen tot het moment waarop de game begint:Een fan heeft deze geschiedenis ook mooi interactief weergegeven:Een tweede serie die veel over de lore weergeeft is de Writer's Guide. Origineel geschreven voor mensen die fan fiction willen schrijven, maar geeft iedereen een goed idee hoe de Star Citizen Universe in elkaar steekt.Voor de rest zijn er korte verhalen die zich afspelen binnen de universe, erg leuk om te lezen:Naast de verhalen zijn er ook fictieve guides en news stations:Tenslotte is er ook nog Lore Builder. Een aantal facetten van de lore worden ontwikkeld in samenwerking met de community.

Kaart met tot nu toe bekende systems, aan verandering onderhevig (Galactic Map)

http://i.imgur.com/lhHa2Mb.png
 • De UEE (United Empire of Earth). De UEE staat voor het menselijke ras en is gemodelleerd naar het Romeinse rijk.
  Zie onderstaand plaatje voor de UEE structuur. Voor uitgebreide uitleg over de UEE structuur en politiek zie de Writer's Guide: UEE Structure, Citizens/Civilians, Local Government & Media, Corps en Criminals.


 • Banu Protectorate. Staan op goede voet met de UEE. Was het eerste alien ras dat ontdekt werd door de mensen. Vooral een trade volk. De Banu systems zijn populair bij criminelen die de UEE willen ontvluchten (meer info: Writer's Guide Part Six). • Xi'An Empire. Neutraal met UEE, maar er loopt al 259 jaar een koude oorlog tussen de twee. Alhoewel de relatie 'lastig' is zijn er nog geen grote conflicten geweest. Xi'An is een voornamelijk militair ras (Meer info: Meet the Xi'an & Writer's Guide Part Six). • Vanduul. Weinig over bekend. Het komt er op neer dat het agressieve nomaden zijn met een oorlog cultuur. Hebben geen centraal georganiseerde samenleving, maar bestaan uit verschillende clans die ook onderling vechten. Zijn vijanden van de UEE (Meer info:
  Vanduul Warship Analysis & Writer's Guide Part Seven).
 • Kr'Thak. Zeer weinig over bekend. Waren in oorlog met de Xi'An (The Spirit Wars), hebben nog geen contact gemaakt met mensen. Doordat het vijanden zijn van de Xi'an is het voor de mensen politiek ingewikkeld om proberen contact te maken, aangezien dat de relatie met de Xi'an op het spel zal zetten. (News Update: The Kr'Thak).
 • Tevarin. De eerste aliens waar de UEE mee in oorlog raakte. De Tevarin werden uiteindelijk verslagen na 2 oorlogen en ze werden als het ware geassimileerd in de UEE. Hun beschaving bestaat niet meer, maar de overlevende Tevarin leven tussen de mensen in de UEE. (Meer info: Writer's Guide Part Seven).


http://i.imgur.com/OiG2keK.png

Elke donderdag is er Around the 'Verse, een show die elke week de status van de ontwikkeling van de game weergeeft. De show bevat interviews, het tonen van nieuwe content en het beantwoorden van vragen van fans. De afleveringen vind je bij volgende link:
Around the 'Verse

Around the 'Verse is de opvolger van de show Wingman's Hangar. Afleveringen van deze show vind je bij de volgende link.
Wingman's Hangar

Een tweede wekelijkse show is 10 for the Chairman. Een rubriek waarbij Chris Roberts vragen beantwoordt van subscribers, zeer informatief. 10 for the Chairman is apart te bekijken op de website.
10 for the Chairman
Door het drukke rooster van Chris Robert rond het regisseren van de Single Player campaign in de UK zijn er ook andere formats in het leven geroepen. Voorbeelden hiervan zijn: 10 for the Producers, 10 for the Designers, 10 for the Writers. Hierin worden vragen gesteld aan de dev's van CIG betreffende het vakgebied waarbinnen zij in de game werken.


http://i.imgur.com/GJFd9Py.png

Update: TNGS is inmiddels afgelopen met team 4 Horsemen als winnaar. En verschillende talentvolle deelnemers van de show hebben een baan aangeboden gekregen bij de verschillende studio’s.

CIG is een competitie gestart om de mogelijkheid te bieden aan fans om een schip te ontwerpen voor de game. Deze competitie bestaat uit meerdere rondes waarbij een jury (Chris Roberts en een paar andere ontwikkelaars) het werk van de deelnemers beoordeelt in verschillende stages van ontwikkeling. Elke stage vallen er een aantal teams af en uiteindelijk blijft er dan 1 team over dat een schip mag ontwerpen voor de game. In de eerste rondes ontwerpen de teams alleen het wapen van het schip. Op deze manier worden dan de meest getalenteerde teams uit de groep gefilterd die dan een schip mogen ontwerpen in verschillende stages.

De TNGS competitie werd gepresenteerd in een wekelijkse show:
The Next Great Starship (TNGS) Competition

Voor een overzicht van de teams en hun creaties:
The Next Great Starship Overview


http://i.imgur.com/Pf1WmSE.png

Update - Laatste Module release: Planetside / Social module (Star citizen 1.2)

De ontwikkelaars hebben er voor gekozen om de game publiekelijk te ontwikkelen in samenwerking met de community. Hierdoor wordt er al zeer vroeg content vrijgegeven aan de backers, die dan als een soort testers kunnen optreden en feedback geven. In de loop van de tijd worden dan steeds nieuwe modules van de game vrijgegeven tot deze worden samengevoegd in de alpha en beta. Uiteindelijk wordt dit de eerste release, maar de game zal na release ook constant geupdate worden met content. Daarbij zitten ook grote updates zoals toevoegingen van compleet nieuwe singleplayer avonturen.

Het release schema:
 • Hangar Module Released: Een hangar waarin je je gepledgede schepen kan bekijken
 • Arena Commander Released: Multiplayer / Singleplayer Dogfighting met singleseat schepen. Wordt in de uiteindelijke game de training simulator.
 • Planetside / Social Module Released: Een multiplayer omgeving op een planeet. De eerste opzet voor alle planetside omgevingen in de uiteindelijke game. De eerste planetside omgeving is ArcCorp en hier zullen geleidelijk meerdere omgevingen aan toegevoegd worden.
 • Star Marine (FPS Module): Multiplayer First Person gevechten binnen een station tussen 2 teams, ook met verschillende modussen.
 • Large World Map: Een grote map met space stations en planeten waarin de backers allerlei activiteiten kunnen ondernemen. Dit kan gezien worden als de eerste zeer vroege versie van de PU.
 • Multicrew: De mogelijkheid om grotere schepen met meerdere mensen te besturen. Dit zal worden toegevoegd aan de Large World Map.
 • Squadron 42: De singleplayer game vergelijkbaar met Wing Commander. SQ42 zal bestaan uit 3 episodes. Na release van de game zullen er nieuwe singleplayer avonturen worden toegevoegd als uitbreidingen.
 • Persistent Universe: Alpha - Baby Persistent Universe: De eerste versie van de PU zal bestaan uit een aantal systems met planeten en stations. De Baby PU zal dan steeds verder uitgebreid worden.
 • Persistent Universe: Beta
 • Game release
 • Uitbreidingen en modding tools
Voor een overzicht van de status van de verschillende modules, zie de RSI website:
Project Status


http://i.imgur.com/5mTChqu.png

Sinds februari 2014 publiceert CIG een maandelijkse reportage over de status van de game. Op moment van schrijven werken er meer dan 300 mensen aan Star Citizen verdeeld over verschillende "studio's" die parallel verschillende modules van de game ontwikkelen. De verschillende studio's:
 • CIG Santa Monica: Hoofdkantoor (Chris Roberts)
 • Foundry 42: Studio in Manchester verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Squadron 42 (singleplayer)
 • Foundry 42 Germany: Studio in Frankfurt bestaat voornamelijk uit ex-Crytek medewerkers. Is vooral verantwoordelijk voor nieuwe technologieën en CryEngine modificaties.
 • CIG Austin: Verantwoordelijk voor de integratie van alle modules in de PU en oa de server backend
 • BHVR (Behaviour Interactive): Studio in Montreal Canada die werkt aan de Mobiglas, de Avatar Customisation, de Economy System en Planetside Module
 • CGBot: Mexicaanse studio die verschillende assets maakt voor Star Citizen
 • Illfonic: Studio die werkt aan het first person shooter gedeelte van Star Citizen
 • Turbulent: Verantwoordelijk voor de website en het Organization systeem
 • Freelance: Een aantal freelance artiesten werken voor CIG, een beroemde naam is bijvoorbeeld Ryan Church
 • Moon Collider: Verantwoordelijk voor een middleware AI systeem (Kythera) dat gebruikt wordt in Star Citizen (meer info)
Voor een kort overzicht van de status van de ontwikkeling van de verschillende Star Citizen modules, zie:
Project Status
Reddit: Toevoegingen door CIG aan de Engine

Sinds Februari 2014 word er maandelijks door de studio’s een uitgebreide update gegeven over de voortgang van het werk.


http://i.imgur.com/UVbBS2b.png

Als je zover bent gekomen is het waarschijnlijk dat je gigantisch enthousiast bent geworden, en gelijk wilt backen. Als backer kan je een package. kopen welke je toegang geeft tot de game (Squadron 42 en de Persistent Universe). Momenteel heeft elk package standaard betá acces, en moet alpha acces als ‘pass’ bijgekocht worden. De beperkte acces voor alpha komt door de hoge serverkosten die het hosten met zich meebrengen.

Momenteel is er alleen een alpha pass voor Arena Commander, en is toegang tot de Social Module vrij. Het is nog niet duidelijk voor welke modules nog meer een pass gekocht moet worden. Maar de verwachting is dat er slechts nog 1 pass komt voor de Alpha PU.

Beta access zit nog wel inbegrepen in je standaard pledge pakket. Om beta access te krijgen moet je wel minstens 40 dollar (+21%VAT) pledgen. Dat is momenteel ook de goedkoopste manier om aan de hype deel te nemen.Aurora MR+ pakket

Voor een mooi overzicht van alle pledge packages en wat je erbij krijgt zie volgende link:
Pledge Package Comparison

Het verloop van de donaties wordt door fans uitgebreid bijgehouden in de volgende sheet:
Pledge Watch

Voor meer informatie over de Arena Commander Pass en Alpha Slots zie de volgende link:
Alpha Slot FAQ


http://i.imgur.com/SRi4z0V.png


Logo by drogeworst


In januari 2014 is de organizations backend live gegaan op de RSI website, zodat mensen hun organization/guild kunnen vastleggen. Uiteraard is er ook een GoT organization opgericht! De enige eis om lid te worden is dat je een account hebt hier op tweakers. Je kan je hier aanmelden!

Het idee is om met de org in eerste instantie vooral te focussen op exploration en trading inclusief bijbehorende protection. Maar mercenary en security gerelateerde taken willen we ook aangaan als zij activiteiten. Op deze manier komen de meer combat georienteerde leden ook aan hun trekken.

Voor de org zijn het manifesto, charter en history opgesteld die op de organisatie website op RSI zijn geplubiceerd. Ook vormen we al een eerste tijdelijk leiderschap in de vorm van een council.

Door het vroege ontwikkelstadium van de game zijn de huidige ideeën uiteraard nog onderhevig aan veranderingen, gebaseerd op ervaringen tijdens de alpha en beta. Maar door nu al in grote lijnen een richting te bepalen voor de organisatie is het makkelijker om tijdens de alpha en beta uit te vinden wat wel en niet werkt.

Door middel van verschillende chat sessies werken we de organization verder uit, ieder lid van de organisatie is hierbij welkom. Ook spelen we al regelmatig samen met Arena Commander en andere games, zie de details aan het begin van deze post.

Alle details van de organisatie worden niet in dit topic besproken maar op de site van
Gathering of Tweakers Incorporated

Forum Banners

Door Cygnitr0n heeft een aantal forum banners gemaakt die gebruikt kunnen worden door GoT leden op bijvoorbeeld de RSI forums (originele post). Alle Gathering of Tweakers Incorporated Banners kan je vinden achter de onderstaande banner.
http://i.imgur.com/e2A6yoX.png

Starcards

De GoT org heeft nu ook een eigen starcard! Een idee van HardyHero op de RSI forums. De thread met alle starcards vind je hier. Specifieke tweakers artwork gemaakt door Mabok (origineel logo door drogeworst).

ORGANISATIE: SKIR


Naast de legitieme organisatie die GoT Inc. moet zijn, is er ook een tegenhanger welke zich minder aan de regels gaat houden. SKIR staat onder leiding van Bethor Invictus beter bekend op het forum als Bornhald.

Als vechten je ding is, dan is Skirmishers wellicht wat voor jou. Ons doel is relatief klein blijven ~50 man maximaal. En de focus zal meer liggen aan de dingen die niet zijn toegestaan in UEE space. Dus vooral Piracy en Merc werk, maar natuurlijk smokkelen en zelfs wat licht vracht vervoer zal ook onderdeel zijn van wat we willen gaan doen.

De organizatie is nog nieuw, dus als je nog input wil leveren en wat te zeggen wil hebben tijdens het opzetten, dit is dus het moment om te joinen.

http://i.imgur.com/JxPIpj1.png

Arena Commander

Arccorp (Social Module)

Idris Frigate (Squadron 42)Bengal Carrierhttp://i.imgur.com/t7I1O3V.png

Dit is maar een kleine greep uit de beschikbare Star Citizen video's. Zie het youtube kanaal voor veel meer video's.

Multicrew Demo Gamescom 2015


Imagine: Star Citizenhttp://i.imgur.com/DsjShL6.png


Officiele links
 • Roberts Space Industries - Officiele website.
 • Cloud Imperium Games - Developer website.
 • Ask a Developer - Elke Star Citizen ontwikkelaar besteedt een deel van zijn/haar tijd aan het beantwoorden van vragen van fans op het forum. Daardoor is deze sectie een geweldige bron van informatie over de ontwikkeling van de game.
 • Project Status: Overzichtelijke weergave van de status van de ontwikkeling van de game
Belangrijkste gameplay elementen (Design posts):
Extra informatie
Tweakers


http://i.imgur.com/xXL4aBa.png

[Voor 255% gewijzigd door Facerafter op 06-10-2015 09:42]

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 13:42
Ah, weer fresh op pagina 1 :D

 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 12:42

Tylocke

[Team Carrack]

Blijf het een mooie Topic start vinden. En verstandig om nu vast een nieuw topic aan te maken. Er zal vast aankomende vrijdag weer gesproken worden over de brochure die uit komt en eventueel meer nieuws. Het echte werk komt natuurlijk op 19 december.

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • kipkruide
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 24-05 16:10
He jammer, dan ben ik nou net aan het kerstborrelen.

 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 15:12
Voor hoelang het duurt met zo'n gigantische TS :) . (De reload button krijgt het wel elke keer zwaar te verduren met het openen van deze pagina :P)

Hopelijk krijgen we nog een update deze week, liefst morgen/overmorgen. Dan heb ik er tenminste tijd voor.

[Voor 22% gewijzigd door Case_C op 10-12-2014 10:56]


 • svenvv2
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 19-05 20:14
Case_C schreef op woensdag 10 december 2014 @ 10:49:
Voor hoelang het duurt met zo'n gigantische TS :) . (De reload button krijgt het wel elke keer zwaar te verduren met het openen van deze pagina :P)
...
Met andere woorden; Hoe sneller we op pagina twee zitten, hoe beter ;)

Ik heb gister ook maar eens zo'n AMD Mustang Omga code aangeschaft (€16 via Reddit). Best wel een leuke deal eigenlijk.

 • TNJ
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 27-05 20:42

TNJ

Frugalite

kipkruide schreef op woensdag 10 december 2014 @ 10:48:
He jammer, dan ben ik nou net aan het kerstborrelen.
Hier ook, maar ik denk dat je het alleen mist als je het erg laat maakt. :)

 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 12:42

Tylocke

[Team Carrack]

svenvv2 schreef op woensdag 10 december 2014 @ 11:25:
[...]


Met andere woorden; Hoe sneller we op pagina twee zitten, hoe beter ;)

Ik heb gister ook maar eens zo'n AMD Mustang Omga code aangeschaft (€16 via Reddit). Best wel een leuke deal eigenlijk.
Mooie prijs! Zijn er nog meer beschikbaar?

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • svenvv2
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 19-05 20:14
Tylocke schreef op woensdag 10 december 2014 @ 11:28:
Mooie prijs! Zijn er nog meer beschikbaar?
Houd deze subreddit goed in de gaten. Als je heel snel bent kun je deze seller misschien nog een DM doen

edit: Of hier, iets betrouwbaardere verkoper

[Voor 15% gewijzigd door svenvv2 op 10-12-2014 11:34]


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 15:12
Denk dat ik dan liever nog een 'oude' AMD kaart koop voor een multi-media pc-tje. M'n ouders hebben er nog een nodig, dus dat is een mooi excuus voor een kaart met een coupon :+ .

 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 12:42

Tylocke

[Team Carrack]

Die is wel handig om in de gaten te houden, dank je! Ik denk dat ik zelf liever via ebay koop maar de prijzen in die subreddit zijn iets realistischer. Alhoewel je vaak dan nog wel met een PayPal fee zit.
Case_C schreef op woensdag 10 december 2014 @ 11:36:
Denk dat ik dan liever nog een 'oude' AMD kaart koop voor een multi-media pc-tje. M'n ouders hebben er nog een nodig, dus dat is een mooi excuus voor een kaart met een coupon :+ .
Dat is best een goed idee, zal daar ook even naar kijken. Heb net voor mijzelf de 970 gehaald dus ik moet iemand anders blij maken dan.

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • Ircghost
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 13:44

Ircghost

Moderator Spielerij

Honeybadger doesn't care!

Duurde vrij lang voordat deze pagina klaar was met laden haha! Hopelijk gaan we snel naar pagina 2 :P

 • Snaakje
 • Registratie: September 2014
 • Laatst online: 18-11-2019

Snaakje

Hema Sokken

is er al enig zicht op wanneer de variants op de avenger komen? Heb nogsteeds niks gebacked omdat ik hier op zit te wachten en het begint te jeuken!

StarCitizen Profile


 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
Snaakje schreef op woensdag 10 december 2014 @ 12:20:
is er al enig zicht op wanneer de variants op de avenger komen? Heb nogsteeds niks gebacked omdat ik hier op zit te wachten en het begint te jeuken!
Hopelijk weten we a.s. vrijdag meer. Aangezien er een brochure komt.
De meesten denken dat het de Mustang is, aangezien 1.0 dichterbij komt. En ze hopen dat ze de Avenger ook dan kunnen laten vliegen. Dus ben benieuwd. :D
Het is dus even afwachten.

 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 15:12
Ircghost schreef op woensdag 10 december 2014 @ 12:01:
Duurde vrij lang voordat deze pagina klaar was met laden haha! Hopelijk gaan we snel naar pagina 2 :P
Dat kan geregeld worden :P , wel enkel niet te ver van topic afwijken. :+
Snaakje schreef op woensdag 10 december 2014 @ 12:20:
is er al enig zicht op wanneer de variants op de avenger komen? Heb nogsteeds niks gebacked omdat ik hier op zit te wachten en het begint te jeuken!
De basic Avenger komt als het goed is voor de 19e uit, voor AC. Verwacht dat er dan ook meer bekend word van de varianten van de Avenger. (hopelijk :P)

 • Jorrie
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 30-05 15:03
Ik ben benieuwd hoe de Avenger vliegt, zouden ze er gelijk een Avenger week van maken?

Star Citizen


 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Jorrie schreef op woensdag 10 december 2014 @ 12:58:
Ik ben benieuwd hoe de Avenger vliegt, zouden ze er gelijk een Avenger week van maken?
Ik denk niet nu meteen al, maar het zou kunnen.

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Jorrie
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 30-05 15:03
Ik hoop het in ieder geval niet, het moet wel eerst nog even een beetje voor de eigenaren zelf zijn natuurlijk 8)

Star Citizen


Anoniem: 424588

Inderdaad een mooie opening, jammer dat we hem niet elke keer zien aangaande je meestal naar de laatste pagina gaat. Maar ja, dan duurt het laden ook weer minder lang.

 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 15:12
Jorrie schreef op woensdag 10 december 2014 @ 13:04:
Ik hoop het in ieder geval niet, het moet wel eerst nog even een beetje voor de eigenaren zelf zijn natuurlijk 8)
Inderdaad, Avengers for Avenger Owners :+ .
Denk dat ze de Avenger na een paar weken wel vrijgeven voor iedereen. Dan kunnen mensen 'm testen, en dan hun beslissing maken.

Erg benieuwd naar de varianten ervoor. Vraag me ook af of er ook varianten komen met een andere hull. Het heeft zo lang geduurd dat ik nu behoorlijke wijzigingen verwacht aan die variaties :P .

Een extendedstretched editie ofzo :+

 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 13:42
Case_C schreef op woensdag 10 december 2014 @ 13:37:
[...]

Inderdaad, Avengers for Avenger Owners :+ .
Denk dat ze de Avenger na een paar weken wel vrijgeven voor iedereen. Dan kunnen mensen 'm testen, en dan hun beslissing maken.

Erg benieuwd naar de varianten ervoor. Vraag me ook af of er ook varianten komen met een andere hull. Het heeft zo lang geduurd dat ik nu behoorlijke wijzigingen verwacht aan die variaties :P .

Een extended editie ofzo :+
En natuurlijk weer een limited versie net zoals ze met de rest hebben gedaan. (350R, Super Hornet, Phoenix, LX, Cutlass Blue, MIS)

 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 15:12
Facerafter schreef op woensdag 10 december 2014 @ 13:44:
[...]

En natuurlijk weer een limited versie net zoals ze met de rest hebben gedaan. (350R, Super Hornet, Phoenix, LX, Cutlass Blue, MIS)
Dat word natuurlijk een insta-upgrade voor de Avenger :P . Een variant met een sterkere powerplant zo een behoorlijke fighter zijn. :D

edit:
Nog geen pagina 2 :( , wie o wie gaat de eerste zijn :P .

[Voor 7% gewijzigd door Case_C op 10-12-2014 13:56]


 • Anoniem: 14038
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
TS van de maand iemand?
Arm browsertje kreeg het er zwaar mee.

Ook hier wordt met smart of de Avenger varianten gewacht.
Heb dat schip nu al maanden in mijn hangar staan maar vliegen ho maar.

 • Ervig
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 09-01 10:56

Ervig

ervig#2891

Complimenten weer voor de TS! Zowel inhoudelijk als grafisch dik in orde.

Star Citizen Referral Code (5,000 UEC Free Signup Bonus) | Elite: Dangerous Thread


 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Anoniem: 14038 schreef op woensdag 10 december 2014 @ 13:59:
TS van de maand iemand?
Arm browsertje kreeg het er zwaar mee.
Haha ja media overload. 8) Vanavond maar eens wat ouder materiaal verwijderen.

Edit: Speciaal voor case pagina 2.

[Voor 6% gewijzigd door mac-rolec op 10-12-2014 14:08]

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Snaakje
 • Registratie: September 2014
 • Laatst online: 18-11-2019

Snaakje

Hema Sokken

Case_C schreef op woensdag 10 december 2014 @ 12:28:


[...]

De basic Avenger komt als het goed is voor de 19e uit, voor AC. Verwacht dat er dan ook meer bekend word van de varianten van de Avenger. (hopelijk :P)
Ah top :*) ! nog eventjes tandjes bijten en hopen op toffe variants. Ben echt heel benieuwd wat er gaat komen, alle ruimte in de kont van het schip bied heel veel mogelijkheden in ieder geval.

StarCitizen Profile


 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 13:42
Nvm.

[Voor 98% gewijzigd door Facerafter op 10-12-2014 14:28]


 • Spitfire123
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 10:38
Hulde voor de TS. Long time backer maar volg de ontwikkeling eigenlijk nauwelijks. Na het lezen van de TS weer helemaal op de hoogte.

 • Sorki
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 20-05 22:20

Sorki

world wide wubbish

Even een bijdrage leveren om aan pagina 2 te raken ;)

TS verdient een plaatsje in de hall of fame, thanks!

Sorki#2242


 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
Sorki schreef op woensdag 10 december 2014 @ 15:51:
Even een bijdrage leveren om aan pagina 2 te raken ;)

TS verdient een plaatsje in de hall of fame, thanks!
Mee eens :)
mac-rolec schreef op woensdag 10 december 2014 @ 14:07:
[...]
Haha ja media overload. 8) Vanavond maar eens wat ouder materiaal verwijderen.
Het is inderdaad veel, maar wel duidelijk en overzichtelijk. _/-\o_

 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 13:42
Sorki schreef op woensdag 10 december 2014 @ 15:51:
Even een bijdrage leveren om aan pagina 2 te raken ;)

TS verdient een plaatsje in de hall of fame, thanks!
Nieuwe Categorie voor de Tweaker Awards :D?

Maaruh OT:

https://forums.robertsspa...ation-headquarters#latest
Leuk idee van die gozer. Org HQ's op planeten.

 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 15:12
Facerafter schreef op woensdag 10 december 2014 @ 16:02:
[...]

Nieuwe Categorie voor de Tweaker Awards :D?

Maaruh OT:

https://forums.robertsspa...ation-headquarters#latest
Leuk idee van die gozer. Org HQ's op planeten.
[afbeelding]
Wow dat is echt een leuk idee, gewoon een volledige skyscraper op een planeet voor grotere org's :P. Erg gaaf als ze dit mogelijk maken.

Is natuurlijk puur voor het prestige van je organisatie. Wie heeft de grootste spelen is 't dan :P . Uit 't raam kijken naar de skyscraper van de rivaliserende organisatie, terwijl je plannen/routes uitzet.

 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 13:42
Case_C schreef op woensdag 10 december 2014 @ 16:13:
[...]

Wow dat is echt een leuk idee, gewoon een volledige skyscraper op een planeet voor grotere org's :P. Erg gaaf als ze dit mogelijk maken.

Is natuurlijk puur voor het prestige van je organisatie. Wie heeft de grootste spelen is 't dan :P . Uit 't raam kijken naar de skyscraper van de rivaliserende organisatie, terwijl je plannen/routes uitzet.
Maar dan nog de vraag HQ op Terra of Aarde ?

 • Jorrie
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 30-05 15:03
Beide 8)

Star Citizen


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 15:12
Facerafter schreef op woensdag 10 december 2014 @ 16:19:
[...]

Maar dan nog de vraag HQ op Terra of Aarde ?
Aarde is wel extreem duur, belastingen zijn daar vele malen hoger dan Terra. Dus die keuze is makkelijk :P, volgens de lore hebben we er een op Terra :+ , maar dat is aan te passen.
Een HQ op de space-malidiven voor belastingvoordeel :+

 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 13:42
Case_C schreef op woensdag 10 december 2014 @ 16:22:
[...]

Aarde is wel extreem duur, belastingen zijn daar vele malen hoger dan Terra. Dus die keuze is makkelijk :P, volgens de lore hebben we er een op Terra :+ , maar dat is aan te passen.


[...]

Een HQ op de space-malidiven voor belastingvoordeel :+
Saisei in Centauri system lijkt mij nu ook een prima keuze :D
Saisei, the third planet, is the reason to visit Centauri. A beautifully terraformed world, Saisei has been planned nd cultivated for Human habitation since the initial survey. Saisei is one of the only worlds in explored space where the Governor’s Council has imposed a population cap, limiting the number of inhabitants to preserve the environment. Despite their similarly limited populations, Saisei stands in sharp contrast to Yar as a jewel of Human development.
Saisei’s own culture has veered in unique directions since this time, influenced by earthly tradition but having become something completely unique. In addition to natural beauty, organic construction and a limited population, Centauri is also known as the headquarters of MISC, the ship concern responsible for much of the UEE’s heavy vehicle traffic.

[Voor 15% gewijzigd door Facerafter op 10-12-2014 16:32]


 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
Tylocke schreef op woensdag 10 december 2014 @ 11:42:
[...]


Die is wel handig om in de gaten te houden, dank je! Ik denk dat ik zelf liever via ebay koop maar de prijzen in die subreddit zijn iets realistischer. Alhoewel je vaak dan nog wel met een PayPal fee zit.
de pp fee zijn de kosten niet, veel gekocht, verkocht en als middleman gedaan op die subreddit. Vertrouwde het eerst ook niet maar na een kleine honderd transacties en geen problemen dan geloof je het wel :)

geloof dat de maximum pp fee op 3.5% of iets dergelijks zit en dan komt er nog een standaard 0.35 dollar cent bij (ik doe eigenlijk alleen trades in dollers) dan heb je dus al zo'n scheepje voor $20 inclusief alle fees. dus ongeveer 17 euro

Waar je op moet letten is of iemand zijn star citizen naam heeft gekoppeld aan zijn reddit naam (dan staat er achter zijn naam wat zijn SC naam is) en hoe lang hij al bezig is op de markt

en zoals altijd als het te mooi om waar te zijn lijkt, dan zal het dat ook wel zijn :)

 • WimP
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 30-05 15:02
Nice deeltje 3, op naar nummer 4 :+

 • Help!!!!
 • Registratie: Juli 1999
 • Niet online

Help!!!!

Mr Majestic

Petje af voor de prachtige TS ! :)

PC Specs
Asus ROG Strix B650E-E | AMD 7700X | G-Skill 32GB DDR5 6000C30 M-die | 4090 FE | LG 38GN950-B 3840*1600p 160Hz | Corsair RM1000x Shift | WD Black SN850X 1TB M.2


 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
Facerafter schreef op woensdag 10 december 2014 @ 16:29:

Saisei in Centauri system lijkt mij nu ook een prima keuze :D
Ja, dat klinkt inderdaad goed. A Jewel. Maar ik heb wel moeite met de uitspraak :P

Het idee om je eigen HQ te hebben is wel een goed idee. Waar gewoon leden van een ORG kunnen hangen en afspraken maken, missies bespreken etc. Beetje als de Tower in Destiny (Game), of zoals je eigen Garrison zoals in WoW.

Nog 2 dagen... en dan Brochure tijd :9

 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 12:42

Tylocke

[Team Carrack]

Bornhald schreef op woensdag 10 december 2014 @ 16:30:
[...]

de pp fee zijn de kosten niet, veel gekocht, verkocht en als middleman gedaan op die subreddit. Vertrouwde het eerst ook niet maar na een kleine honderd transacties en geen problemen dan geloof je het wel :)

geloof dat de maximum pp fee op 3.5% of iets dergelijks zit en dan komt er nog een standaard 0.35 dollar cent bij (ik doe eigenlijk alleen trades in dollers) dan heb je dus al zo'n scheepje voor $20 inclusief alle fees. dus ongeveer 17 euro

Waar je op moet letten is of iemand zijn star citizen naam heeft gekoppeld aan zijn reddit naam (dan staat er achter zijn naam wat zijn SC naam is) en hoe lang hij al bezig is op de markt

en zoals altijd als het te mooi om waar te zijn lijkt, dan zal het dat ook wel zijn :)
Dank je voor de adviezen. Ik hou de subreddit gewoon in de gaten en kijk wel even wat ik doe. Ik hoef ook niet per se een 2e Mustang. ;)

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • Cogency
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 16:04

Cogency

GinnungaMooi ding!

 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
The Anvil Gladiator is now Hangar ready, Arena Commander V0.9.2.2 is now live!

Yeah! :*)

 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
die is inderdaad wel erg cool geworden!

 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
Eerste hangar filmpje al online :)


 • Cogency
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 16:04

Cogency

Ginnunga

Nice, ik hou me nog even in en wacht toTactical Advance met een preview komt. :)

 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
Cogency schreef op donderdag 11 december 2014 @ 00:26:
Nice, ik hou me nog even in en wacht toTactical Advance met een preview komt. :)
hou je nog even in met wat?

 • Anoniem: 14038
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online

 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
Hey guys - we'll kick off the Hangar Sale for the Gladiator on Friday (with a brochure.) This is a rare instance of a patch coming out ahead of schedule!
voor de mensen die er toch 1 willen. https://forums.robertsspa.../4066538/#Comment_4066538

 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 15:12
edit2: De koffie kikt erin en zie ik dat hierboven alles al stond :+ .

De pagina verdeling doet nog best raar af en toe :P. Eerst chrome maar even opnieuw opgevoed, dat 'ga' me al naar de last page brengt van deel 3 ipv deel 2 :P.
Een heel erg gaaf schip om te zien. Toch behoorlijk groter dan de Hornet volgens mij als je 'm zo ziet. Wie weet dat we er 2 van op de org. Panther zetten ingame :P .

[Voor 218% gewijzigd door Case_C op 11-12-2014 08:44]


 • Mattie112
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 14:35

Mattie112

3780wP (18x 210wP EC Solar)

Heei een nieuw deeltje ;) Dat er nog maar veel posts mogen volgen!

My Youtube Channel


 • (roh)violator
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 29-04-2019

(roh)violator

Snowcone?

Gelukkig zijn we van pagina 1 af.

Er zit iets niet lekker in de TS, laden duurt erg lang. :(

Asus z170 Pro | Intel I7 6700k | 16 Gb DDR4 2400 MHz | ASUS Strix GTX 970


 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 13:42
(roh)violator schreef op donderdag 11 december 2014 @ 10:49:
Gelukkig zijn we van pagina 1 af.

Er zit iets niet lekker in de TS, laden duurt erg lang. :(
Kan liggen aan al de filmpjes en high res plaatjes :P

Dual Vanduul Cockpit _O-

 • Snaakje
 • Registratie: September 2014
 • Laatst online: 18-11-2019

Snaakje

Hema Sokken

Facerafter schreef op donderdag 11 december 2014 @ 10:57:
[...]

Kan liggen aan al de filmpjes en high res plaatjes :P

Dual Vanduul Cockpit _O-
[afbeelding]
zo, als co piloot heb je wel echt een heel bruin uitzicht

StarCitizen Profile


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 15:12
Facerafter schreef op donderdag 11 december 2014 @ 10:57:
[...]

Kan liggen aan al de filmpjes en high res plaatjes :P

Dual Vanduul Cockpit _O-
[afbeelding]
Is dat serieus de echte dual- cockpit van de Vanduul Bomber??? XD
Als die hard tegen een astroid vliegen hebben ze wel een probleem:P

 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 13:42
Case_C schreef op donderdag 11 december 2014 @ 11:12:
[...]

Is dat serieus de echte dual- cockpit van de Vanduul Bomber??? XD
Als die hard tegen een astroid vliegen hebben ze wel een probleem:P
Nee, dit is fan-made :P

Comment op reddit op het plaatje van de cockpit.
Not a fan of the targeting reticle.
_O- _O- _O-

[Voor 21% gewijzigd door Facerafter op 11-12-2014 13:35]


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 15:12
Een leuke walk-through door de greyboxing van de 890J en Carrack.


En de Avenger met een werkelijk Class 5 gun:

[Voor 28% gewijzigd door Case_C op 11-12-2014 12:58]


 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
Case_C schreef op donderdag 11 december 2014 @ 12:56:
Een leuke walk-through door de greyboxing van de 890J en Carrack.
[video]

En de Avenger met een werkelijk Class 5 gun:
[afbeelding]
De Carrack is echt monsterlijk groot :o

:*) Nog steeds blij met mijn keuze.

 • TNJ
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 27-05 20:42

TNJ

Frugalite

De HS129 B-3 of de Warthog werden ook gewoon gebouwd. :)

 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 13:42
TNJ schreef op donderdag 11 december 2014 @ 13:21:
De HS129 B-3 of de Warthog werden ook gewoon gebouwd. :)
Ik snap niet helemaal waar je op doelt?

 • Jorrie
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 30-05 15:03
Ik heb zo een idee dat hij verkeerd zit :+

Star Citizen


 • WimP
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 30-05 15:02
Heeft ie het niet over de grote van de gun onder de Avenger?

 • Jorrie
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 30-05 15:03
Hmm, ja. Beetje context kon het wel gebruiken :+

Star Citizen


 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 13:42
[lore]
Microtech reveiled a video from the very first prototype of the Mobiglass.
Note: Due to the age of the video, the quality is really bad. It was recorded with a resolution of 720p and 30 frames per second. No where near the quality standards of today.

[/lore]

[Voor 43% gewijzigd door Facerafter op 11-12-2014 16:24]


 • TNJ
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 27-05 20:42

TNJ

Frugalite

Ja sorry, had moeten quoten. Cygnotr0n heeft er een ninja-post tussen gepropt. :P

Het ging idd over de Avenger met Class5 proppenschieter.

 • Sorki
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 20-05 22:20

Sorki

world wide wubbish

Facerafter schreef op donderdag 11 december 2014 @ 15:22:
[lore]
Microtech showed it's first prototype of the Mobiglass, produced in 2014.
[video]
[/lore]
Leuk, vraag me alleen af hoe ze dat zwart will gaan projecteren ;)

Sorki#2242


 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
TNJ schreef op donderdag 11 december 2014 @ 15:23:
Ja sorry, had moeten quoten. Cygnotr0n heeft er een ninja-post tussen gepropt. :P


// Sorry man! :9

[Voor 4% gewijzigd door DutchWalnut op 11-12-2014 18:04]


 • Renquin
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 08-05 13:01
Ziet er inderdaad goed uit de TS, heel netjes gedaan mensen!

Want a cookie?!


 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 13:42

"The Rattler"

 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 15:12
Zero-G motion cap???
Of gewoon een fan natuurlijk :P https://forums.robertsspa...o-in-micro-gravity-zero-g

Vraag me af wat voor size die missile is :P , minstens size 3 gok ik zo.

[Voor 53% gewijzigd door Case_C op 12-12-2014 08:42]


 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 13:42
Is niet van CIG.
Ik zag deze laatst op Reddit, een gozer deed mee aan een Micro Gravity experiment om testen uit te voeren en had een SC Background
EDIT: Ik zie dat je de link al hebt toegevoegd :P

Hier nog de sneakpeak van AtV


En de brochure is natuurlijk de Gladiator :(. Ook leuk maar had de Mustang leuker gevonden.
De samenvatting van RtV
http://www.reddit.com/r/s..._the_verse_december_11th/

[Voor 15% gewijzigd door Facerafter op 12-12-2014 08:48]


 • TNJ
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 27-05 20:42

TNJ

Frugalite

Hmmm, is dat een Crysis probleem, dat de schaduw niet klopt in het gezicht? Of is dat enkel bij SC?

 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 13:42
TNJ schreef op vrijdag 12 december 2014 @ 10:17:
Hmmm, is dat een Crysis probleem, dat de schaduw niet klopt in het gezicht? Of is dat enkel bij SC?
Ik vraag me af of het wel 3d models zijn. Lijkt mij meer (concept) art.

 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
TNJ schreef op vrijdag 12 december 2014 @ 10:17:
Hmmm, is dat een Crysis probleem, dat de schaduw niet klopt in het gezicht? Of is dat enkel bij SC?
Maakt het echt veel uit? :D het is toch verstandiger om altijd een helm te dragen, zeker op je schip in verband met decompression en op een planeet ook anders wordt je zo makkelijk herkend :)

 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Bornhald schreef op vrijdag 12 december 2014 @ 10:45:
[...]


Maakt het echt veel uit? :D het is toch verstandiger om altijd een helm te dragen, zeker op je schip in verband met decompression en op een planeet ook anders wordt je zo makkelijk herkend :)
Ik dacht dat jij altijd een bandana op had. :)

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 15:12
mac-rolec schreef op vrijdag 12 december 2014 @ 10:48:
[...]


Ik dacht dat jij altijd een bandana op had. :)
En een eye-patch :p

 • TNJ
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 27-05 20:42

TNJ

Frugalite

En een papegaai. :D

 • Jorrie
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 30-05 15:03
En een been prothese 3)

Star Citizen


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 15:12


Nog even een close-up van de Reclaimer :) leuk om te zien.

[Voor 9% gewijzigd door Case_C op 12-12-2014 12:36]


 • Bornhald
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 13-05 21:48
mac-rolec schreef op vrijdag 12 december 2014 @ 10:48:
[...]
Ik dacht dat jij altijd een bandana op had. :)
EN waarom denken jullie dat ik altijd die helm op heb :D ziet er toch niet meer uit om met een eye patch en bandana in de toekomst rond te lopen, een terminator been prothese is wel weer ok en papegaai weet ik niet, zat te denken aan zo'n doodshoofd aapje }:O

Case_C schreef op vrijdag 12 december 2014 @ 12:35:
[video]

Nog even een close-up van de Reclaimer :) leuk om te zien.
best groot (en cool)

[Voor 10% gewijzigd door Bornhald op 12-12-2014 15:03]


 • Fordox
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 01-06 13:59

Fordox

00101010

Mis je je reclaimer nu dan niet? :p

En t zou goed kunnen dat de schaduw in het gezicht een bug is van de cry engine ;)

[Voor 55% gewijzigd door Fordox op 12-12-2014 17:11]

*Geschreven door een electronics engineer die soms iets teveel nadenkt. Speccies: 3700x, ASUS TUF 3080, Silverstone RL-08


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 15:12
Fordox schreef op vrijdag 12 december 2014 @ 17:09:
Mis je je reclaimer nu dan niet? :p

En t zou goed kunnen dat de schaduw in het gezicht een bug is van de cry engine ;)
Een beetje, maar dan kijk ik weer even naar m'n bureaublad ;) .

De Carrack gaat mij minstens evenveel plezier geven :P .

 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
Case_C schreef op vrijdag 12 december 2014 @ 17:27:
[...]

Een beetje, maar dan kijk ik weer even naar m'n bureaublad ;) .

De Carrack gaat mij minstens evenveel plezier geven :P .
Je wilt toch niet zeggen dat je hem ook als bureaublad hebt? haha :D nice!

Even wat anders, een erg mooie space tribute!


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 15:12
https://robertsspaceindus...r-Flair-And-Holiday-Gifts

Subscriber flair, en een paar Christmas gifts van CIG :) ,

Mustang Alpha 'model' voor in je vitrine :p
Cygnitr0n schreef op vrijdag 12 december 2014 @ 18:00:
[...]

Je wilt toch niet zeggen dat je hem ook als bureaublad hebt? haha :D nice!

Even wat anders, een erg mooie space tribute!

[video]
Uiteraard heb ik de Carrack als bureaubladachtergrond, op m'n werk dat is dan :P .

Hier nog 't stukje over No Man's Sky uit de co-optional podcast :P
http://youtu.be/UKj_oxqQa04?t=2h12m46s
"play Elite Dangerous or Star Citizen :P "

[Voor 57% gewijzigd door Case_C op 12-12-2014 21:57]


 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 12:42

Tylocke

[Team Carrack]

Case_C schreef op vrijdag 12 december 2014 @ 21:27:
https://robertsspaceindus...r-Flair-And-Holiday-Gifts

Subscriber flair, en een paar Christmas gifts van CIG :) ,

Mustang Alpha 'model' voor in je vitrine :p
Wel vreemd dat er een lege doos van de Mustang Delta bij staat in de hangar :) Ik heb nu wel meer om naar te kijken.

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 15:12
Tylocke schreef op vrijdag 12 december 2014 @ 21:55:
[...]


Wel vreemd dat er een lege doos van de Mustang Delta bij staat in de hangar :) Ik heb nu wel meer om naar te kijken.
Dan zullen ze die verkeerd verpakt hebben in China :+ , het was wel even zoeken in de R&Y hangar.. daar stond de vitrine op het hoogste balkon.

De Gladiator Brochure :) (wat is die pdf gruwlijk zwaar... kan nauwelijks scrollen)
https://robertsspaceindus...Gladiator-Brochure-V4.pdf

[Voor 18% gewijzigd door Case_C op 13-12-2014 12:28]


 • Mattie112
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 14:35

Mattie112

3780wP (18x 210wP EC Solar)

Grappig viel mij ook al op ja, ach altijd leuk een model er bij.

Heb ook maar even dat AMD ship gekocht, via reddit $18 mooie prijs voor een (imo) mooi schip :)
Gaat wel goed zo, heb er al 3 :p

- Auora MR
- 300i
- AMD Mustang

[Voor 1% gewijzigd door Mattie112 op 14-12-2014 10:35. Reden: lol waarom stond er hornet 300i]

My Youtube Channel


 • Jorrie
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 30-05 15:03
Een Hornet 300i maar liefst :+

Star Citizen


 • Anoniem: 14038
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
Het gaat er niet om wat je hebt, het gaat erom wat je er mee doet. :+

 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 15:12
Anoniem: 14038 schreef op zaterdag 13 december 2014 @ 16:32:
Het gaat er niet om wat je hebt, het gaat erom wat je er mee doet. :+
Blijkbaar had hij een Hornet en een 300i , en heeft hij daar op een vrije middag 1 Hormet300i van gemaakt :+

 • Ircghost
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 13:44

Ircghost

Moderator Spielerij

Honeybadger doesn't care!

Hebben we dan ook binnenkort alle 5 de modellen daar met de tijd als er andere ontontwikkelstadia zijn of wat is de bedoeling?

 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 15:12
Ircghost schreef op zaterdag 13 december 2014 @ 16:47:
Hebben we dan ook binnenkort alle 5 de modellen daar met de tijd als er andere ontontwikkelstadia zijn of wat is de bedoeling?
Waarschijnlijk gaan die ook als subscriber flair uitkomen gok ik,

 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 12:42

Tylocke

[Team Carrack]Vandaag maar begonnen aan mijn flight chair. Wel even wennen om de stick en throttle daar te hebben. Nu nog verder netjes afwerken.

[Voor 4% gewijzigd door Tylocke op 13-12-2014 21:37]

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • Case_C
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 15:12
Tylocke schreef op zaterdag 13 december 2014 @ 21:37:
[afbeelding]

Vandaag maar begonnen aan mijn flight chair. Wel even wennen om de stick en throttle daar te hebben. Nu nog verder netjes afwerken.
Ziet er netjes uit :) , zit dat nog een beetje lekker, met die stick zo dicht op je arm/rugleuning?

Sfeerplaatje van een mining-colony van Sandi's faceboek :D.

Als ik 't goed zie staat er een Cutlass op een landing spot.

[Voor 4% gewijzigd door Case_C op 14-12-2014 00:12]


 • Fordox
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 01-06 13:59

Fordox

00101010

Dat ziet er retestrak uit :D vooral als het ingame ook zoiets wordt, met boren bog groter dan schepen

*Geschreven door een electronics engineer die soms iets teveel nadenkt. Speccies: 3700x, ASUS TUF 3080, Silverstone RL-08


 • Tylocke
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 12:42

Tylocke

[Team Carrack]

Case_C schreef op zondag 14 december 2014 @ 00:10:
[...]

Ziet er netjes uit :) , zit dat nog een beetje lekker, met die stick zo dicht op je arm/rugleuning?
De afstand valt gelukkig mee, de plank is in totaal 61cm lang dus ik kan nog schuiven. Dit is ook de reden waarom ik nog niet verder ben gegaan met afwerken.

Artwork zier er tof uit. Hopelijk komt planetside ergens vroeg volgend jaar uit, heb er zin in.

You can know all the math in the 'Verse, but take a boat in the air you don't love, she'll shake you off just as sure as the turning of worlds. Love keeps her in the air when she oughta fall down, tells ya she's hurtin' 'fore she keens. Makes her home.


 • Mattie112
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 14:35

Mattie112

3780wP (18x 210wP EC Solar)

Ja special edition :)

Maar nee geen idee waarom ik daar Hornet schreef :p

My Youtube Channel


 • DutchWalnut
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 14-11-2022
Heb de Gladiator eens bekeken in mijn Hangar. Maar, meh... Wat valt die tegen zeg. Om in de cockpit te geraken is wel weer leuk gedaan. Maar nee, niet echt mijn dingetje.

Ik kan me voorstellen dat deze het minst wordt verkocht. Voor die pledgebedrag.. neh. Ik zou het niet willen hebben. En blijkbaar is deze schip te specialistisch.
(Als ze er nog een soort van X-Wing van hadden gemaakt was dit wel een favo geweest.)
Pagina: 1 2 3 ... 99 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee