• Zeror
 • Registratie: september 2003
 • Laatst online: 27-11 21:27
Mede-auteur:
 • Astie
 • Registratie: juli 2004
 • Laatst online: 27-11 09:37

Astie
Welkom bij Hearthstone!


Slijp je zwaard, verzamel je deck en maak je klaar voor Hearthstone - de snelle strategie kaartspel dat gemakkelijk te leren is en voor massaal plezier zorgt. Speel het spel gratis op Battle.net en speel je kaarten om spreuken uit te spreken, wezens op te roepen en het bevel te voeren over de helden van Warcraft in epische strategische duels. Kies één van de negen Warcraft helden om mee te spelen. Om de beurt kiezen spelers hun kaarten uit hun aanpasbare kaartendeck om hun tegenstander te verslaan.Hier staat hoe je begint met Hearthstone.

Aanmelden
Battle.net - Online Gaming Service van BlizzardHearthstone is een gratis speelbaar kaartspel. Voordat je Hearthstone kunt gaan spelen, is het noodzakelijk dat je eerst een Battle.net account aanmaakt. Dit kun je doen via de Account Creation pagina op Battle.net doen. Met dit Battle.net account log je in op de Blizzard Launcher.

Hearthstone kan gespeeld worden op een:
De eerste uitbreiding is Curse of Naxxramas


In een duistere necropolis hangend in de lucht huisvest groot gevaar. Het griezelste gespuis leeft daar onder de heerser van Naxxramas, Kel'Thuzad. Ga de uitdaging aan aan en versla de bazen van elke wing.
Het avontuur zal je een compleet nieuwe ervaring geven.Wat is er nieuw in deze expansion?
 • 30 nieuwe speelkaarten
 • Nieuw speelmode: Adventure
 • Een nieuw speelbord in Naxxramas stijl
 • Normal en Heroic moeilijkheidsgraden
 • Nieuw vrij te spelen cardbackDe tweede uitbreiding is Goblin VS Gnomes

Twee rassen, twee rivalen. De goblins en gnomes zijn al tijden vijanden van elkaar in het universum van Warcraft. Toch delen ze samen wel dezelfde passie. Namelijk de passie voor technologie. Waarbij Goblins iets minder nauwkeuriger te werk gaan als de Gnomes wat soms tot explosieve gevolgen kan leiden. Het levert echter wel leuke nieuwe voorwerpen op. Kortom een prima setup voor een expansion voor Hearthstone.Wat is er nieuw in deze expansion?
 • 120 nieuw speelkaarten
 • Nieuwe kaarttype: Mech
 • Nieuwe cardback
 • Een nieuw speelbord in Goblin VS Gnomes stijl
 • Spectator mode - kijk mee bij je vrienden
 • Ondersteuning voor iPhone en AndroidWelke spelvormen kent Hearthstone?


Het digitale kaartspel Hearthstone kent een aantal spelvormen waarin gespeeld kan worden. Hieronder staat uitlegt wat iedere spelvorm inhoud.

Practice Mode
In deze spelvorm speel je tegen een computergestuurde tegenstander van elke beschikbare class. Je gebruikt kaarten uit je eigen kaartcollectie. Ook kun je quests doen tijdens deze spelvorm, welke weer goud oplevert wanneer je die voltooid.

Rewards/lootMogelijke rewards:
• Nieuwe hero's
• Nieuwe kaarten

Play Mode
In deze spelvorm doe je mee met het traditionele speler tegen speler gevechten. Je gebruikt kaarten uit je eigen kaartcollectie. Je kunt zowel ranked matches als unranked matches spelen. Je kunt je tegenstander zoeken d.m.v. een matchmaking system waarbij je met ranked matches wordt geplaatst bij een tegenstander met hetzelfde niveau als jijzelf. Ook in deze spelmode kun je quests doen.

Rewards/lootMogelijke rewards:
• Ervaringspunten om je hero's te levelen
• Gold

The Arena
Deze spelvorm test je ultieme kennis en vaardigheid van het spel. Je leert hoe je decks moet samenstellen en er vervolgens mee te vechten. De arena is een “build-and-battle” speelvorm. Dit houd in dat je twee fases hebt.
De eerste fase is het bouwen van je deck. Er worden 3 kaarten getoond (niet gelimiteerd aan je kaartcollectie) waarvan je er eentje mag kiezen voor je deck. Na 30 kaarten is je deck compleet en kan je met vechten gaan beginnen.
De tweede fase, de vecht fase, ga je strijden tegen verschillende tegenstanders. Je speelt met hetzelfde card deck tot je 9 keer gewonnen of 3 keer verloren (datgene wat het eerste voorkomt) hebt.

EntreekostenEntreekosten:
• 150 Gold (Je eerste bezoek is gratis)
• of € 2,- / $ 2,- (echt geld)


Rewards/lootDe rewards:
• Een sleutel om een schatkist te openen. Hoe meer gevechten je wint, hoe beter de sleutel. Hoe beter de sleutel, hoe beter je beloning. Beloningen bestaan uit Gold, Arcane Dust en Card packs.


Adventure Mode
Ook in deze spelvorm wordt je tot het ultieme getest. Je speelt echter niet tegen andere spelers, maar tegen iconische bazen uit bekende dungeons van Warcraft. En voor het verslaan van de eindbaas van iedere adventure, krijg je garandeerd een Legendary kaart. Voor iedere Adventure moet net als bij de Arena toegang (eenmalig??) voor worden betaald al kunnen sommige onderdelen van een adventure wel weer gratis zijn.Kies jouw class met jouw held!


Voordat je een Card Deck kunt gaan samenstellen om te gaan spelen, moet je een Hero kiezen om jouw deck te vertegenwoordigen. Iedere Hero staat voor een bepaalde class. Deze class bepaalt voor een groot gedeelte wat voor soort kaarten jij in je deck kan opnemen. Iedere class heeft speciale eigenschappen, ook wel Hero Powers genoemd, om zich te onderscheiden van de de andere classes.

Je begint het spel met een korte tutorial met de mage class. Deze mag je naderhand ook houden om verder te spelen. Daarna kun je door middel van de andere hero's (voor de eerste keer) te verslaan in practice mode de betreffende class vrijspelen.

Hieronder een overzicht van de Heroes met hun class eigenschappen:

Druid


Hero Power
Shapeshift

Hunter


Hero Power
Steady Shot

Mage


Hero Power
Fireblast

Paladin


Hero Power
Reinforce

Priest


Hero Power
Lesser Heal

Rogue


Hero Power
Dagger Mastery

Shaman


Hero Power
Totemic Call

Warlock


Hero Power
Life Tap

Warrior


Hero Power
Armor Up!Hoe kun je kaarten verkrijgen?

Hoe kom ik aan nieuwe speelkaarten?
Zodra je het spel begint, start met een basisset speelkaarten. Wanneer je de verschillende spelvormen gaat spelen, verdien je vanzelf nieuwe kaarten. Hieronder staat hoe je kaarten kunt bemachtigen om je kaartcollectie te laten groeien.

Practice Mode
Via deze spelvorm kun je nieuwe heroes en basiskaarten vrijspelen. Ook kun je gold verdienen d.m.v. quests waarmee je nieuwe kaarten kunt kopen.

Play Mode
Hierin heb je kans via speler versus speler duels extra Card Packs te winnen. Ook hier kun je gold verdienen d.m.v. quests om nieuwe kaarten te kopen.

The Arena
Probeer zoveel mogelijk te winnen. Je krijgt aan het einde een sleutel met je beloning. Meer gewonnen duels levert een betere sleutel op. Dat betekent dus een betere beloning dan wanneer je alles verliest bijvoorbeeld. Je kan complete Card Packs winnen en of zelfs Golden Cards.

Card Packs
Ook kun je er voor kiezen extra Card Packs bij te kopen via de ingame store met Battle.net Balance of een andere betaalmethode. Een van de kaarten zal altijd een zeldzaamheid van Rare (of hoger) hebben. Soms komt het voor dat je meerdere kaarten vind met een hogere zeldzaamheid. Het is een kwestie van geluk of ongeluk.

De prijzen voor de extra Card Packs zijn:
 • 1 Card Pack kost 100 ingame munten
 • 2 Card Packs kost € 2,69
 • 7 Card Packs kost € 8,99
 • 15 Card Packs kost € 17,99
 • 40 Card Packs kost € 44,99
Je kunt via Battle.net Balance betalen. Hier kun je dan via Battle.net geld op zetten.

Achievements
Behaal bepaalde achievements en je krijgt extra speelkaarten.


The Forge (crafting)
Ook een manier om een nieuwe kaarten te komen is The Forge. Hier kan je de voor jou onbruikbare kaarten laten vernietigen. Je krijgt er dan Arcane Dust voor terug waarmee je weer nieuwe kaarten kan creëren. Doordat de kaarten die je wint in het spel volledig willekeurig zijn, zal The Forge al snel een vertrouwde plek worden om de gaten in je kaartcollectie op te vullen, zodat je uiteindelijk je ultieme deck kunt samenstellen.
Hieronder staat een overzicht wat de kosten zijn van het craften van nieuwe kaarten en wat disenchanten van onbruikbare kaarten oplevert:

Kaart zeldzaamheidCraftenDisenchanten
Kosten (normaal):Kosten (Golden):Krijgt (normaal)Krijgt (Golden)
Common Kaart (wit)40 Arcane Dust400 Arcane Dust5 Arcane Dust50 Arcane Dust
Rare Kaart (blue)100 Arcane Dust800 Arcane Dust20 Arcane Dust100 Arcane Dust
Epic Kaart (paars)400 Arcane Dust1600 Arcane Dust100 Arcane Dust400 Arcane Dust
Legendary Kaart (oranje)1600 Arcane Dust3200 Arcane Dust400 Arcane Dust1600 Arcane Dust
Je Card Deck samenstellen
Dan kun je Card Deck gaan samenstellen. Dit kun je op je geheel eigen manier doen. Iedereen speelt het spel natuurlijk op een andere manier. Maar mocht je toch willen verdiepen in hoe je beter kunt worden, kun je altijd naar decks van anderen kijken om je te inspireren of tips en truukjes lezen om je kaarten strategischer in te zetten.
Dan kun je je deck gaan samenstellen in Hearthstone.

Even geen Hearthstone beschikbaar, maar wil je toch alvast een deck samenstellen. Dat kan via de HeartPwn Deckbuilder of de WoWHead Deckbuilder.

- HeartPwn DeckBuilder
- WoWHead Deckbuilder


Welke kaarten zijn er allemaal?

Magiekaarten (Ability Cards)
Magiekaarten (door sommige ook spell cards genoemd) zijn kaarten die enkel vanuit de spelershand gespeeld kunnen worden. Wanneer ze gespeeld worden brengen veranderingen aan het spel. Dit varieerd van het pakken van een nieuwe kaart, verbeteren van je hulpjes (minions) of extra veel schade aanrichten. De meeste magiekaarten zijn class specifiek (paar kaarten uitgezonderd).

- Overzicht van de Ability Cards


Hulpjes (Minion Cards)
Hulpkaarten zet je in om aan jouw zijde mee te vechten. Ze beschermen je hero en kunnen schade richten aan je tegenstander's hulpjes of hero. Maximaal mag je 7 hulpjes op het speelveld zetten. Ieder hulpje dat je meer inzet (of moet inzetten) wordt direct vernietigd.

Om hulpjes te kunnen oproepen heb je mana nodig uit je mana voorraad. Je mana voorraad wordt elke beurt met 1 mana bijgevuld en er zijn ook kaarten die je mana kunnen aanvullen. Als je een hulpje oproept, dan verkeren ze één beurt lang in 'Summoning sickness' waardoor je ze nog niet kunt gebruiken. Daarna is nieuwe hulpje beschikbaar.
Hulpjes hebben zowel aanvalskracht als levenskracht. Wanneer er meer schade wordt gedaan bij je minion dan de kaart aan levenskracht heeft, wordt de kaart verplaatst naar het kerkhof (graveyard).

Hulpkaarten kunnen zowel class specifiek zijn als neutraal. Al zijn sommige hulpjes faction gerelateerd in het Warcraft verhaal, zijn voor Hearthstone de factions niet relevant. Alliance, Horde or anders kan dus gewoon door elkaar gebruikt worden.

- Overzicht van de Minion Cards


Wapenkaarten (Weapon Cards)
Wapenkaarten zijn class specifiek en kunnen enkel door je hero gedragen en gebruikt worden. Je hero kan maximaal maar 1 wapenkaart bij zich hebben. Wapenkaarten kunnen de aanvalskracht van je hero aanzienlijk vergroten of de bescherming van je hero verbeteren.
Wapenkaarten hebben aanvalskracht en duurzaamheid (durability). Iedere keer wanneer je hero een wapenkaart gebruikt gaat er 1 duurzaamheidspunt van je wapen af. Wanneer de wapenkaart geen duurzaamheidspunten meer heeft, wordt de kaart verplaatst naar het kerkhof (graveyard).

- Overzicht van de Weapon Cards


Speelkaart layout
Hieronder zie je hoe de layout van een speelkaart is opgebouwd.
Kaartverdeling
Buiten Ability Cards, Minion Cards en Weapon Cards worden kaarten nog op een andere manier verdeeld. Je hebt basiskaarten en expertkaarten.

Basiskaarten zijn de 'starter' kaarten en vormen de fundering van elke class. Deze kaarten verdien je elke keer wanneer je het spel speelt. Je mag maximaal 2 van elke basiskaart opnemen in je Card Deck.

Expertkaarten zijn kaarten die je kunt door Card Packs te openen of zelf te maken (crafting). Ook zijn expertkaarten te bemachtigen via bepaalde achievements.
Expertkaarten komen voor in verschillende zeldzaamheden. De zeldzaamheid kun je herkennen aan de volgende kleuren:
 • Gewone kaarten (Common) zijn wit en mag je maximaal twee van elk exemplaar in je deck hebben,
 • Ongewoon/Zeldzame kaarten (Rare) zijn blauw en mag je maximaal twee van van elk exemplaar in je deck hebben,
 • Epische kaarten (Epic) zijn paars en mag je maximaal twee van van elk exemplaar in je deck hebben,
 • Legendarische kaarten (Legendary) zijn oranje en mag je maximaal één van elk exemplaar van in je deck hebben.
Vaak is het zo dat hoe hoger de zeldzaamheid, hoe complexer de kaart. Dit brengt ook nieuwe strategische opties met zich mee.

Verder zijn er nog de Golden Cards. Dit zijn opgewaardeerde versies van bestaande kaarten. De gouden kaarten hebben geen extra statussen, maar zijn meer een visuele exclusiviteit. Als je wint in the Arena heb je kans dat er een kaart naar een Golden Card geupgrade wordt. Als je een Golden Card in de Forge disenchant, ontvang je er wel meer Arcane Dust voor.

Zowel basiskaarten als expertkaarten spelen belangrijke rollen in je deck. Of je nu een startende speler bent of een Hearthstone grootmeester, je heb beide heel hard nodig.


Meer info over Hearthstone op andere sites


Hierzo nog wat linkjes naar verschillende Hearthstone websites.

Must-read Hearthstone websites

Overige websites

Guide websites
 • Liquid Hearth - Verschillende guides voor beginners en gevorderde spelers.
 • Hearthstone Players - Voorbeeld decks met uitleg wat het deck doet en hoe je de kaarten moet toepassen.

Chatten met andere Tweakers

Chatten kan via het oude en welbekende IRC via het volgende:

Tweakers.net IRC Hearthstone chat: webbased of #hearthstone op irc.tweakers.net


Spelen met andere Tweakers
Wil je met andere Tweakers spelen? Dat kan. Je kunt de battletags van tweakers opzoeken in de Tweakers Battle.net tag lijst. Ook kun je jezelf aan die lijst toevoegen.

Ga naar deze site:Het toernooi voor Hearthstone-spelende Tweaker!
Win jij de GoT Hearthstone Cup?Sinds kort wordt er de Gathering of Tweakers Hearthstone Open gehouden onder Tweakers. Het toernooi is ontstaan na een succesvol Hearthstone toernooi gehouden onder lezers van dit Heartstone-topic.

Nu kan iedereen deelnemen aan het toernooi! Door de aanwezigheid van een winnaar- en een verliezersronde is het toernooi ook aantrekkelijk voor beginnende spelers. Ook het kunnen spectaten van wedstrijden is erg leerzaam.

Meedoen of meer info nodig?

GoT Hearthstone Open #1
GoT Hearthstone Special #1
GoT Hearthstone Special #2
GoT Hearthstone Night #1
GoT Hearthstone Special #3
GoT Hearthstone Open #2017
GoT Hearthstone Open #2018


GoT Hearthstone Toernooien - Hall of Fame
# 1e plaats 2e plaats 3e plaats
HS OPEN #1An1ma (An1mA#1336)
Astie (Astie#2155)
Boe.i (Rimking#2699)
HS SPECIAL #1Astie (Astie#2155)
Royy90 (Royy90#2993)
RoricNormannum (Roricnorman#2140) / Martijn1986 (Volrath#2334)
HS SPECIAL #2PcBaas (KoningTimmy#2519)
Separhim (Separhim#2289)
Astie (Astie#2155)
HS NIGHT #1DarthDavy (DarthDavy#2284)
Findail (Parcival#2583)
The Virtual (theVirtual#2588)
HS SPECIAL #3An1ma (An1mA#1336)
Stephans (Apeman#2660)
Astie (Astie#2155)
HS OPEN #2017Astie (Astie#2155)
An1ma (An1mA#1336)
Beve (Sjnorre#2695)
HS OPEN #2018Mofkees (NeooeN#2211)
Rabbiej (Rabbiej#2742)
Yanivano (Yanivano#2825)Bedankt voor het lezen van deze topicstart!


Topicstart door: Zeror
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


[Voor 255% gewijzigd door Astie op 05-02-2018 09:33]

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323
Stem op 👍: 'Henk' knop (uitproberen?) | Betrouwbare reviews in PW


 • Zeror
 • Registratie: september 2003
 • Laatst online: 27-11 21:27
Ik zal de Grand Tournament ook eens toevoegen deze week aan de startpost. :)

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323
Stem op 👍: 'Henk' knop (uitproberen?) | Betrouwbare reviews in PW


 • jmxd
 • Registratie: september 2005
 • Niet online
:)

 • An1mA
 • Registratie: mei 2009
 • Laatst online: 24-09 18:47
Hover nu at ra k 3/4, ik kom vrij veel Dragon Priest tegen en wat aggro, dus speel ik Druid. Alleen zijn de M/U tegen Hunter en Secret Paladin minder. Gelukkig kom ik weinig handlock tegen geen BGH in mijn deck, speel zeg maar de Kolento versie alleen met 1 FoN en een Harrison. Alleen morgen maar eens kijken of ik toch niet iets moet cutten voor een BGH.

http://eu.battle.net/d3/en/profile/An1mA-1336/hero/65094263


 • murphylee
 • Registratie: augustus 2009
 • Laatst online: 27-11 23:11

murphylee

MurphyLee#2626

Heb voor het weekend met Dragon Priest rank 5 aangetikt. Ook meteen mijn best behaalde rank ooit. (speel 5 maanden)
Kwam veel tempo mage's tegen en DP crusht ze gigantisch. Na rank 8 heel veel demon handlock en midrange Hunter. De Hunter had echt geen schijn van kans.

Road to Legend zal ik maar moeten uitstellen.

Volgende maand ga ik Face Hunter spelen :)

I bad beat my meat by busting my nuts!

murphylee schreef op maandag 28 september 2015 @ 05:51:
Heb voor het weekend met Dragon Priest rank 5 aangetikt. Ook meteen mijn best behaalde rank ooit. (speel 5 maanden)
Kwam veel tempo mage's tegen en DP crusht ze gigantisch. Na rank 8 heel veel demon handlock en midrange Hunter. De Hunter had echt geen schijn van kans.

Road to Legend zal ik maar moeten uitstellen.

Volgende maand ga ik Face Hunter spelen :)
Heb je ook een deck lijst.
Verder denk ik dat face hunter zeker niet zo goed is al DP.
Verder is Dragon Priest nu tier 2 en Face Hunter zelfs tier 3.

Ik denk ook dat je met DP veel meer leert dan spelen als Face Hunter.

[Voor 10% gewijzigd door beuker19 op 28-09-2015 06:53]

Blizzard: killerbeuker#2427 Teamspeak : BuG


 • IdieEasy
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 10:00

IdieEasy

Death comes swiflty.. for me

Misschien ook nog een leuke toevoeging voor de ranked rewards:

Rank 20 - 1 golden common card, 5 dust
Rank 19 - 1 golden common card, 10 dust
Rank 18 - 1 golden common card, 15 dust
Rank 17 - 1 golden common card, 20 dust
Rank 16 - 1 golden common card, 25 dust
Rank 15 - 1 golden common card, 1 golden rare card, 5 dust
Rank 14 - 1 golden common card, 1 golden rare card, 10 dust
Rank 13 - 1 golden common card, 1 golden rare card, 15 dust
Rank 12 - 1 golden common card, 1 golden rare card, 20 dust
Rank 11 - 1 golden common card, 1 golden rare card, 25 dust
Rank 10 - 2 golden common cards, 1 golden rare card, 5 dust
Rank 9 - 2 golden common cards, 1 golden rare card, 10 dust
Rank 8 - 2 golden common cards, 1 golden rare card, 15 dust
Rank 7 - 2 golden common cards, 1 golden rare card, 20 dust
Rank 6 - 2 golden common cards, 1 golden rare card, 25 dust
Rank 5 - 2 golden common cards, 1 golden epic card, 5 dust
Rank 4 - 2 golden common cards, 1 golden epic card, 10 dust
Rank 3 - 2 golden common cards, 1 golden epic card, 15 dust
Rank 2 - 2 golden common cards, 1 golden epic card, 20 dust
Rank 1 - 2 golden common cards, 1 golden epic card, 25 dust
Legendary - 3 golden common cards, 1 golden epic card

Hiervandaan

 • Desiler
 • Registratie: juli 2008
 • Laatst online: 01:34
15 dust, dat is dan toch gewoon hetzelfde als het disenchanten van kaarten?

Intel Core i7 9700K | GIGABYTE Z390 Aorus Elite | 16GB DDR4 3200MHz | NVIDIA GeForce 1080 GTX 8GB


 • Lapras
 • Registratie: juni 2011
 • Laatst online: 08:46

Lapras

Ice beam

Al die moeite voor 5 extra dust. Weinig ROI.

 • IdieEasy
 • Registratie: september 2014
 • Laatst online: 10:00

IdieEasy

Death comes swiflty.. for me

Desiler schreef op maandag 28 september 2015 @ 09:41:
15 dust, dat is dan toch gewoon hetzelfde als het disenchanten van kaarten?
Nee, de dust kan je los krijgen.
Dit is rank 17:

Dit is de Legendary:

 • Vicarious
 • Registratie: juni 2008
 • Laatst online: 01-10-2020

Vicarious

☑Rekt | ☐ Not rekt

beuker19 schreef op maandag 28 september 2015 @ 06:37:
[...]
Verder is Dragon Priest nu tier 2 en Face Hunter zelfs tier 3.
Wie bepaalt dat en waar is het op gebaseerd? Ik zie dit soort shit wel vaker geroepen worden, maar volgens mij is Dragon Priest een prima deck die eigenlijk alleen echt een moeilijke matchup heeft tegen handlock en control warrior maar bijvoorbeeld de meeste matchups tegen face hunter, tempo mage, mech mage, secret paladin etc. allemaal zou moeten kunnen winnen.

Vicariously I live while the whole world dies


 • Desiler
 • Registratie: juli 2008
 • Laatst online: 01:34
IdieEasy schreef op maandag 28 september 2015 @ 09:53:
[...]


Nee, de dust kan je los krijgen.
Dit is rank 17:
[afbeelding]
Dit is de Legendary:
[afbeelding]
Aha dank u, speel het spel nu ongeveer 2 maandjes en zit op rank 18. Zat op een winstreak van 4 nu dus 17 zou ook wel haalbaar moeten zijn :P.

Intel Core i7 9700K | GIGABYTE Z390 Aorus Elite | 16GB DDR4 3200MHz | NVIDIA GeForce 1080 GTX 8GB


 • Nitai
 • Registratie: november 1999
 • Laatst online: 13:32

Nitai

Feels good man

Vicarious schreef op maandag 28 september 2015 @ 09:58:
[...]

Wie bepaalt dat en waar is het op gebaseerd? Ik zie dit soort shit wel vaker geroepen worden, maar volgens mij is Dragon Priest een prima deck die eigenlijk alleen echt een moeilijke matchup heeft tegen handlock en control warrior maar bijvoorbeeld de meeste matchups tegen face hunter, tempo mage, mech mage, secret paladin etc. allemaal zou moeten kunnen winnen.
Ze baseren dat op de hogere ranks en welke decks gespeeld worden. Dus je moet het niet letterlijk nemen, want het kan heel anders zijn op andere ranks. Ik deel je ervaring, ik ben dit seizoen door tijdsgebrek niet hoger dan rank 9 gekomen en kom hele andere decks tegen.

Gisteren een beetje gespeeld, maar dat was netto niets (paar wins, paar losses....lang leve disconnects).

Vinnu#2173 | Thats all folks!


 • p2w
 • Registratie: juli 2013
 • Laatst online: 21-04 17:15
Ik heb nu genoeg dust gespaard om een kaart te craften. Ik mis nog bijna alle legendaries en heel veel epic kaarten. Welke kaart is aan te raden? Ik denk zelf aan dr boom omdat die in elke class nuttig is.

 • Kol Nedra
 • Registratie: maart 2013
 • Laatst online: 12:56
Ik ben rank 15, yay
nu rank 17 maar mijn kistje staat nog op rank 15 :)

DOT +parachains <3


 • Vicarious
 • Registratie: juni 2008
 • Laatst online: 01-10-2020

Vicarious

☑Rekt | ☐ Not rekt

p2w schreef op maandag 28 september 2015 @ 10:15:
Ik heb nu genoeg dust gespaard om een kaart te craften. Ik mis nog bijna alle legendaries en heel veel epic kaarten. Welke kaart is aan te raden? Ik denk zelf aan dr boom omdat die in elke class nuttig is.
Dr. Boom is een hele goede inderdaad die in vrijwel elk deck past. Verder zou ik het vooral laten afhangen van wat voor decks je met name speelt. Welke classes speel je het meeste en welk type decks daarbinnen?

Vicariously I live while the whole world dies


 • Kol Nedra
 • Registratie: maart 2013
 • Laatst online: 12:56
dr boom word meestal gekozen, maar hij is zo saai.
ik zou liever voor Sylvanas gaan

DOT +parachains <3


 • Mighty
 • Registratie: oktober 2001
 • Niet online

Mighty

Brains & Steel

Tips om met Dragon Priest te winnen van Handlock? Ik blijf dit erg lasting vinden. En de powerword:deaths heb ik er ook maar twee van. Niet genoeg dus om vier giants te slopen.

|| The harder you fall the more it hurts - be awesome ||


 • KypDurron
 • Registratie: december 2012
 • Laatst online: 12:20
Heb ook een craft vraagje : heb ondertussen Boom, Sylvanas, Justicar, Ysera en Tirion en de 3 Warrior Legendaries. (en dan nog nog wat rommel zoals Icehowl, de 2 pirates , deathwing, ... die ik nooit echt ergens werkend in krijg)
Ik ben wat het twijfelen tussen Harrison Jones en Alextrasza. Alextrasza lijkt wel handig te zijn voor de Dragon synergie, maar Harrison zie je als tech card wel in heel veel decks terugkomen.

 • PCBaas
 • Registratie: juni 2011
 • Laatst online: 14-11 18:24
Dr. Boom en Sylvanas (naast Loatheb/Emperor) zijn imo de enige neutrale legendaries die je echt nodig hebt en welke je winrate echt een boost geven. Zodra je deze hebt gaat het niet zo hard meer (naast bepaalde class legendaries zoals Tirion Fordring/Mal'Ganis) en in principe maakt het niet zoveel uit welke je vervolgens aanmaakt; dat zou ik puur doen op basis van hoe jij je deck waar je het meeste mee speelt sterker wilt maken. :)

[Voor 14% gewijzigd door PCBaas op 28-09-2015 11:06]

Antec 300 / Phenom II 955 @ 3.8GHz / CM Hyper 212+ / MSI HD6950 / Asus M4A79XTD EVO / 8GB DDR3


 • p2w
 • Registratie: juli 2013
 • Laatst online: 21-04 17:15
Vicarious schreef op maandag 28 september 2015 @ 10:49:
[...]

Dr. Boom is een hele goede inderdaad die in vrijwel elk deck past. Verder zou ik het vooral laten afhangen van wat voor decks je met name speelt. Welke classes speel je het meeste en welk type decks daarbinnen?
speel eigenlijk alles door elkaar en merk dat ik vaak control speel.
Mighty schreef op maandag 28 september 2015 @ 10:52:
Tips om met Dragon Priest te winnen van Handlock? Ik blijf dit erg lasting vinden. En de powerword:deaths heb ik er ook maar twee van. Niet genoeg dus om vier giants te slopen.
Lightbomb(s)?

 • The_Big_Easy
 • Registratie: augustus 2000
 • Laatst online: 26-11 10:20
Mighty schreef op maandag 28 september 2015 @ 10:52:
Tips om met Dragon Priest te winnen van Handlock? Ik blijf dit erg lasting vinden. En de powerword:deaths heb ik er ook maar twee van. Niet genoeg dus om vier giants te slopen.
Als je geen Lightbomb(s) hebt zou je ook nog Vol'jin + Holy Smite kunnen doen om een Giant weg te spelen... Is wel een 2 card combo en je zal wellicht de rest van je bord tegen een andere al-dan-niet Taunted Giant moeten weg spelen...

 • separhim
 • Registratie: maart 2015
 • Laatst online: 22-11 19:37
Mighty schreef op maandag 28 september 2015 @ 10:52:
Tips om met Dragon Priest te winnen van Handlock? Ik blijf dit erg lasting vinden. En de powerword:deaths heb ik er ook maar twee van. Niet genoeg dus om vier giants te slopen.
Handlock is altijd lastig voor priests omdat ze de burst missen om hun te kunnen finishen voordat ze de giants en jaraxxus spelen en dan kan de handlock jou zo zwaar outvaluen.
Je kan Vol'Jin, Big game hunter en mind control erin techen als je die nog niet hebt in je deck.

Edit: ze kunnen tier 4 beter shaman tier noemen.

[Voor 13% gewijzigd door separhim op 28-09-2015 11:32]


 • Tektoon
 • Registratie: juni 2009
 • Laatst online: 27-11 14:58
KypDurron schreef op maandag 28 september 2015 @ 10:53:
Ik ben wat het twijfelen tussen Harrison Jones en Alextrasza. Alextrasza lijkt wel handig te zijn voor de Dragon synergie, maar Harrison zie je als tech card wel in heel veel decks terugkomen.
Als dit je twijfel is dan zou ik zelf voor Harrison kiezen. Er zijn zo van die fases waarin iedereen wapens speelt en dan heb je er veel aan. Zelf heb ik Alex nog niet, maar ik kijk er wel naar uit om die te craften. Eerst nog Mal'Ghanis. Die trok ik onlangs op NA uit een pakje en speelt geweldig. :)

Als je iets waagt, verlies je tijdelijk je houvast. Als je niets waagt, verlies je jezelf. (Kierkegaard)


 • SeamusXanthus
 • Registratie: september 2006
 • Laatst online: 21-11 08:48
Mighty schreef op maandag 28 september 2015 @ 10:52:
Tips om met Dragon Priest te winnen van Handlock? Ik blijf dit erg lasting vinden. En de powerword:deaths heb ik er ook maar twee van. Niet genoeg dus om vier giants te slopen.
Gewoon accepteren dat dat gewoon heel moeilijk wordt tenzij je veel geluk hebt. Elk deck heeft zijn zwakker punten gelukkig en Handlock is er één van. Wat je voor jezelf moet afvragen is hoe je je mulligan doet. Zoek je bijvoorbeeld SW:Death om een kans te maken, of gok je gewoon op zoo (early game dragons/taunts). Ik zelf doe altijd het laatste trouwens. SW:Death houden is zinloos tegen zoo en Handlock verlies ik toch wel (meestal).

 • KypDurron
 • Registratie: december 2012
 • Laatst online: 12:20
Tektoon schreef op maandag 28 september 2015 @ 12:41:
[...]
Eerst nog Mal'Ghanis. Die trok ik onlangs op NA uit een pakje en speelt geweldig. :)
Ik ben begin deze maand wat aan het ranken geweest met een zoo deckje, de eerste week ging vlotjes, maar nadien bakte ik er niets meer van. Misschien had een voidcaller-> Mal'Ghanis wel een paar keer van pas gekomen.... Maar ik ben me nu dus meer op de neutrals aan het focussen.
Vicarious schreef op maandag 28 september 2015 @ 09:58:
[...]

Wie bepaalt dat en waar is het op gebaseerd? Ik zie dit soort shit wel vaker geroepen worden, maar volgens mij is Dragon Priest een prima deck die eigenlijk alleen echt een moeilijke matchup heeft tegen handlock en control warrior maar bijvoorbeeld de meeste matchups tegen face hunter, tempo mage, mech mage, secret paladin etc. allemaal zou moeten kunnen winnen.
Ze kijken naar alles en als Handlock en CW heel veel gespeeld word is het logisch dat de decks die daar slecht tegen presteren lager op de tier lijst komen.
Met Dragon Priest en Secret Paladin is het ook zo dan men er steeds beter tegen leert spelen en dat daarom de ''kracht'' van het deck afneemt wat weer een voordeel is van secret Paladin omdat dat deck nog lang geen standaard lijst heeft.
SeamusXanthus schreef op maandag 28 september 2015 @ 12:45:
[...]


Gewoon accepteren dat dat gewoon heel moeilijk wordt tenzij je veel geluk hebt. Elk deck heeft zijn zwakker punten gelukkig en Handlock is er één van. Wat je voor jezelf moet afvragen is hoe je je mulligan doet. Zoek je bijvoorbeeld SW:Death om een kans te maken, of gok je gewoon op zoo (early game dragons/taunts). Ik zelf doe altijd het laatste trouwens. SW:Death houden is zinloos tegen zoo en Handlock verlies ik toch wel (meestal).
Het vreemde is dat ik tegen Handlock een betere winrate heb als tegen Face Hunter met mijn Dragon Priest.
Het vervelende tegen alle aggro :Face Hunter , Mech Mage/Warrior*(is een ding nu) secret Paladin en alle andere shit is dat je behoorlijk afgestraft wanneer jij je 1 2 en 3 drops mist.
Lol @ de rank 9 meta
Speel ik tegen een Patron Warrior tot turn 8 speelt hij ineens Alex en Brawl 8)7

[Voor 35% gewijzigd door beuker19 op 28-09-2015 15:45]

Blizzard: killerbeuker#2427 Teamspeak : BuG


 • SeamusXanthus
 • Registratie: september 2006
 • Laatst online: 21-11 08:48
beuker19 schreef op maandag 28 september 2015 @ 15:26:
[...]


Het vreemde is dat ik tegen Handlock een betere winrate heb als tegen Face Hunter met mijn Dragon Priest.
Het vervelende tegen alle aggro :Face Hunter , Mech Mage/Warrior*(is een ding nu) secret Paladin en alle andere shit is dat je behoorlijk afgestraft wanneer jij je 1 2 en 3 drops mist.
Face Hunter heb ik denk ik 70% winrate (schatting, heb geen exacte statistieken), Paladin is ook relatief simpel zolang ik een minion op board heb + SW:Death wanneer Mysterious Challenger komt. Één minion maakt namelijk alle verschil --> Trigger de 2/1 en resummon de 2/1. MC wordt 9/8 die dan weer SW:Death krijgt. Of ook leuk Sylvanas + SW:Death :)

Misschien leuke whaf-if scenarios met Mulligans; stel je speelt tegen hunter - welk kaarten hou je in je hand bij de mulligan?
1) Ysera, Wyrmrest Agent, Sylvanas
2) Dark Cultist, Blackwing Corruptor, Holy Nova
3) Power Word Shield, Velens Chosen, Holy Nova
4) Shrink Meister, Cabal Shadow Priest, Azure Drake
5) Twilight Whelp, Ysera, Cabal Shadow Priest, Coin, Blackwing Corruptor
6) Twilight Whelp, Ysera, Cabal Shadow Priest

Sommige vind ik heel lastig dus wil er graag van leren. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden. :)
SeamusXanthus schreef op maandag 28 september 2015 @ 15:58:
[...]


Face Hunter heb ik denk ik 70% winrate (schatting, heb geen exacte statistieken), Paladin is ook relatief simpel zolang ik een minion op board heb + SW:Death wanneer Mysterious Challenger komt. Één minion maakt namelijk alle verschil --> Trigger de 2/1 en resummon de 2/1. MC wordt 9/8 die dan weer SW:Death krijgt. Of ook leuk Sylvanas + SW:Death :)

Misschien leuke whaf-if scenarios met Mulligans; stel je speelt tegen hunter - welk kaarten hou je in je hand bij de mulligan?
1) Ysera, Wyrmrest Agent, Sylvanas
2) Dark Cultist, Blackwing Corruptor, Holy Nova
3) Power Word Shield, Velens Chosen, Holy Nova
4) Shrink Meister, Cabal Shadow Priest, Azure Drake
5) Twilight Whelp, Ysera, Cabal Shadow Priest, Coin, Blackwing Corruptor
6) Twilight Whelp, Ysera, Cabal Shadow Priest

Sommige vind ik heel lastig dus wil er graag van leren. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden. :)
Ik speel met Vol'jin ipv. Sylvana's en mulligan altijd naar 1 of 2 drops en een Dragon.
de buff's bewaar ik liever voor de mid/late game als ik misschien al een silence heb uitgelokt.
Verder heb ik best wel veel problemen met secret Paladin als men eerst Dr.6 en dan Dr.7 spelen en enorme value halen uit de Divine Favor.
Het erge is dat naar Dr.6 Divine Favor vaak de hele goede kaarten trekt omdat er dan geen secrets meer in het deck zitten en ik vaak al veel kaart heb gebruikt om met alles clear te houden

Blizzard: killerbeuker#2427 Teamspeak : BuG


 • Mighty
 • Registratie: oktober 2001
 • Niet online

Mighty

Brains & Steel

separhim schreef op maandag 28 september 2015 @ 11:29:
[...]


Handlock is altijd lastig voor priests omdat ze de burst missen om hun te kunnen finishen voordat ze de giants en jaraxxus spelen en dan kan de handlock jou zo zwaar outvaluen.
Je kan Vol'Jin, Big game hunter en mind control erin techen als je die nog niet hebt in je deck.
Thanks. Ik ga het een paar keer met Lightbomb proberen. Dan moet ik er hopelijk twee giants mee wegkrijgen. Vol'Jin en Big game hunter heb ik niet en ik zou eerder een Sylvana craften dan die twee.

|| The harder you fall the more it hurts - be awesome ||


 • ini
 • Registratie: september 2000
 • Laatst online: 12-10 16:45

ini

Life is what you make of it

SeamusXanthus schreef op maandag 28 september 2015 @ 15:58:

1) Ysera, Wyrmrest Agent, Sylvanas ->Sylvnnas weg, rest houden, turn 2 2/4 met taunt is prima
2) Dark Cultist, Blackwing Corruptor, Holy Nova ->alles weg mulligan, cultist is te traag(verliest van huffer)
3) Power Word Shield, Velens Chosen, Holy Nova ->alles weg, geen creatures
4) Shrink Meister, Cabal Shadow Priest, Azure Drake->alleen shrink houden vanwege 2drop(MC gaat je niet lukken)
5) Twilight Whelp, Ysera, Cabal Shadow Priest, Coin, Blackwing Corruptor(whelp+ysera houden, rest weg)
6) Twilight Whelp, Ysera, Cabal Shadow Priest (whelp +ysera houden)
zie boven voor mijn 2cents

Ervanuitgaande dat een hunter een snellere start heeft dan jij, hard mulligannen naar je dragon synergy kaarten van 1/2/3/4 mana met begeleidende draak, eventueel met shields/velens. Ysera dus houden als je ook een synergy kaart hebt. Corruptor dan weer niet, als 5 drop is die te traag. Holy nova alleen voor pally houden.

Testspecialist


 • magicstar
 • Registratie: februari 2002
 • Laatst online: 26-11 22:17
Bah vandaag echt alleen maar face-face-face-en-nog-meer-face tegen gekomen. Het is of facehunter of secret pally op rank 10. Bah bah. Probeer druid questje te halen maar de huidige teller staat op 0-7 op zulkemomenten is het wel een Rotspel dat Hearthstone.

 • Vicarious
 • Registratie: juni 2008
 • Laatst online: 01-10-2020

Vicarious

☑Rekt | ☐ Not rekt

SeamusXanthus schreef op maandag 28 september 2015 @ 15:58:
[...]


Face Hunter heb ik denk ik 70% winrate (schatting, heb geen exacte statistieken), Paladin is ook relatief simpel zolang ik een minion op board heb + SW:Death wanneer Mysterious Challenger komt. Één minion maakt namelijk alle verschil --> Trigger de 2/1 en resummon de 2/1. MC wordt 9/8 die dan weer SW:Death krijgt. Of ook leuk Sylvanas + SW:Death :)

Misschien leuke whaf-if scenarios met Mulligans; stel je speelt tegen hunter - welk kaarten hou je in je hand bij de mulligan?
1) Ysera, Wyrmrest Agent, Sylvanas
2) Dark Cultist, Blackwing Corruptor, Holy Nova
3) Power Word Shield, Velens Chosen, Holy Nova
4) Shrink Meister, Cabal Shadow Priest,Azure Drake
5) Twilight Whelp, Ysera, Cabal Shadow Priest, Coin, Blackwing Corruptor
6) Twilight Whelp, Ysera, Cabal Shadow Priest

Sommige vind ik heel lastig dus wil er graag van leren. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden. :)
Bolded houden, rest weg. Je bent op zoek naar 1 of 2 drops die je direct kan spelen (Whelp, Cleric, Wyrmrest) en je wilt een dragon in je hand houden vanwege de dragon synergy.

Verder is het ook verstandig om je deck kritisch in de gaten te houden. Als je veel verliest van aggro decks, wees dan niet bang om een beetje af te wijken van de default decklist. Ik heb een hele tijd met Holy Smites in mijn deck gespeeld en dat werkte prima tegen veel aggro decks en soms ook tegen patron warrior.

[Voor 11% gewijzigd door Vicarious op 28-09-2015 18:39]

Vicariously I live while the whole world dies


 • aicaramba
 • Registratie: september 2007
 • Laatst online: 26-11 07:38
magicstar schreef op maandag 28 september 2015 @ 17:54:
Bah vandaag echt alleen maar face-face-face-en-nog-meer-face tegen gekomen. Het is of facehunter of secret pally op rank 10. Bah bah. Probeer druid questje te halen maar de huidige teller staat op 0-7 op zulkemomenten is het wel een Rotspel dat Hearthstone.
Ik ben vandaag ook bijna alleen facehunters en face paladins tegen gekomen. Ik heb wel een streak van rank 15 naar rank 12 gehad met m'n eigen gemaakt inspire paladin deck. Het blijkt best goed te werken, als had ik in een game wel geluk dat ik mijn beide healbots drawde. Verder is dat inspire deck erg leuk om te spelen. Het kan zo snel snowballen.

CS:GO Stats | DotA 2 Stats | iRacing Profiel

Ligt het aan mij of begint de populariteit van HS wat af te nemen? In mijn friendslist zijn er steeds minder mensen online in HS. Zelf speel ik ook steeds minder en minder.

Hoewel ik an sich wel zin heb om HS te spelen, haak ik steeds sneller af na constant lame-ass decks tegen mij te hebben.
xelfer schreef op maandag 28 september 2015 @ 19:09:
Ligt het aan mij of begint de populariteit van HS wat af te nemen? In mijn friendslist zijn er steeds minder mensen online in HS. Zelf speel ik ook steeds minder en minder.

Hoewel ik an sich wel zin heb om HS te spelen, haak ik steeds sneller af na constant lame-ass decks tegen mij te hebben.
Secret Paladin en Patron Warrior op de hogere ranks en Hyper aggro tot rank 6 maken dat ik met minder plezier speel als voorheen.
Verder lijkt de meta steeds sneller en sneller te worden (zie Druid) en ik denk dat veel spelers daar geen zin meer in hebben.

Blizzard: killerbeuker#2427 Teamspeak : BuG

beuker19 schreef op maandag 28 september 2015 @ 19:17:
[...]


Secret Paladin en Patron Warrior op de hogere ranks en Hyper aggro tot rank 6 maken dat ik met minder plezier speel als voorheen.
Verder lijkt de meta steeds sneller en sneller te worden (zie Druid) en ik denk dat veel spelers daar geen zin meer in hebben.
Gevoelsmatig is de game voor mij ook steeds sneller en sneller geworden (deze trend is volgens mij al ingezet bij Naxxramas).
xelfer schreef op maandag 28 september 2015 @ 19:29:
[...]


Gevoelsmatig is de game voor mij ook steeds sneller en sneller geworden (deze trend is volgens mij al ingezet bij Naxxramas).
Zo lang Face Hunter nog steeds rank 7 kan halen weet je wel genoeg :'(
En ja ik kom ze heel veel tegen helaas.

Blizzard: killerbeuker#2427 Teamspeak : BuG

Face Huntereren kon altijd wel hoor. Rond seizoen 1-2-3 speelde ik al Face Hunter op rank 3-5, maar dan met Leeroy + UTH + Starving Buzzard combo. In dat deck speelde ik ook al 2 Wolfriders en 2 Arcane Golems.
xelfer schreef op maandag 28 september 2015 @ 19:34:
Face Huntereren kon altijd wel hoor. Rond seizoen 1-2-3 speelde ik al Face Hunter op rank 3-5, maar dan met Leeroy + UTH + Starving Buzzard combo. In dat deck speelde ik ook al 2 Wolfriders en 2 Arcane Golems.
Maar men had gehoopt dat met TGT dat een beetje zou veranderen maar dat was dus niet zo en daarom speelt men niet zo veel meer.

Blizzard: killerbeuker#2427 Teamspeak : BuG

beuker19 schreef op maandag 28 september 2015 @ 19:36:
[...]

Maar men had gehoopt dat met TGT dat een beetje zou veranderen maar dat was dus niet zo en daarom speelt men niet zo veel meer.
Ik vind dat TGT in de basis veel matige kaarten bevat, maar er zitten wel een aantal toffe kaarten in die helaas niet echt gebruikt worden in de meta.
Face Hunter staat inmiddels onderaan tier 3 volgens TS, dit komt ook wel overeen met de populariteit en kracht van het deck. Denk dat dit wederom weer het probleem is van niet begrijpen wat Face, Hybrid en Mid range Hunter is.

Nikon D7000 + grip, Sigma 70-200 f2.8, Nikon 18-200mm VR, Nikon 35mm f1.8, Nikon SB-900


 • aicaramba
 • Registratie: september 2007
 • Laatst online: 26-11 07:38
Benjamin- schreef op maandag 28 september 2015 @ 20:37:
Face Hunter staat inmiddels onderaan tier 3 volgens TS, dit komt ook wel overeen met de populariteit en kracht van het deck. Denk dat dit wederom weer het probleem is van niet begrijpen wat Face, Hybrid en Mid range Hunter is.
Als je er nou eens niet steeds vanuit gaat dat iedereen hier stom is willen mensen misschien met je discussieren.

Net zoals je altijd zei dat face paladin niet bestond, tot je het zelf tegenkwam. Het kan zijn dat mensen andere ladder ervaringen hebben dan jij. Dat begrijp je denk ik nog steeds niet.

Facehunter komt nog steeds veel voor. Ik kom het vaker tegen dan hybrid, midrange of beast. Nu op rank 11, trouwens.

CS:GO Stats | DotA 2 Stats | iRacing Profiel

aicaramba schreef op maandag 28 september 2015 @ 20:42:
[...]

Als je er nou eens niet steeds vanuit gaat dat iedereen hier stom is willen mensen misschien met je discussieren.

Net zoals je altijd zei dat face paladin niet bestond, tot je het zelf tegenkwam. Het kan zijn dat mensen andere ladder ervaringen hebben dan jij. Dat begrijp je denk ik nog steeds niet.

Facehunter komt nog steeds veel voor. Ik kom het vaker tegen dan hybrid, midrange of beast. Nu op rank 11, trouwens.
Achja....

Wat ik overigens denk is dat Tempo storm de meta reports niet baseert op de ranks waar ik - als casual - speel, maar dat kan aan mij liggen.
aicaramba schreef op maandag 28 september 2015 @ 20:42:
[...]

Als je er nou eens niet steeds vanuit gaat dat iedereen hier stom is willen mensen misschien met je discussieren.

Net zoals je altijd zei dat face paladin niet bestond, tot je het zelf tegenkwam. Het kan zijn dat mensen andere ladder ervaringen hebben dan jij. Dat begrijp je denk ik nog steeds niet.

Facehunter komt nog steeds veel voor. Ik kom het vaker tegen dan hybrid, midrange of beast. Nu op rank 11, trouwens.
Hahahaha... je realiseert je dat ik precies 1x heb gezegd dat ik een Face Paladin was tegengekomen? En dat deze Face Paladin keihard verloor omdat hij nooit trade? En dat ik dat juist als argument gebruikte dat er geen Face Paladin is, omdat dat deck op die manier nooit goed is?
Misschien niet zo selectief lezen volgende keer.

Het probleem met 'Face' Hunter, is dat de meeste mensen gewoon niet realiseren dat ze niet tegen Face Hunter spelen, dat is gewoon het hele punt. Het verschil tussen Face en Hybrid zijn vaak maar een paar kaarten.

Oh vergeet niet, het gezeur over dat er overal Face Hunter is, komt van dezelfde types die constant klaagde over Face Paladin, Face Warlock, Face Mage, Face Warrior en natuurlijk niet te vergeten, Face Priest!

Nikon D7000 + grip, Sigma 70-200 f2.8, Nikon 18-200mm VR, Nikon 35mm f1.8, Nikon SB-900

Benjamin- schreef op maandag 28 september 2015 @ 20:58:
[...]
Het probleem met 'Face' Hunter, is dat de meeste mensen gewoon niet realiseren dat ze niet tegen Face Hunter spelen, dat is gewoon het hele punt. Het verschil tussen Face en Hybrid zijn vaak maar een paar kaarten.
Maakt het dan überhaupt wat uit als er 2-3 kaarten verschil tussen zitten? Is de naam van een deck dusdanig relevant dat het invloed heeft op de game ervaring?

Je kan een Face Hunter deck in elkaar zetten er 1 Chillmaw in doen en het Dragon Hunter noemen, maar dat maakt voor de game ervaring geen bal uit. Het is nog steeds, in de basis, dezelfde barrage aan face kaarten.

 • magicstar
 • Registratie: februari 2002
 • Laatst online: 26-11 22:17
Benjamin- schreef op maandag 28 september 2015 @ 20:58:
[...]

Hahahaha... je realiseert je dat ik precies 1x heb gezegd dat ik een Face Paladin was tegengekomen? En dat deze Face Paladin keihard verloor omdat hij nooit trade? En dat ik dat juist als argument gebruikte dat er geen Face Paladin is, omdat dat deck op die manier nooit goed is?
Misschien niet zo selectief lezen volgende keer.

Het probleem met 'Face' Hunter, is dat de meeste mensen gewoon niet realiseren dat ze niet tegen Face Hunter spelen, dat is gewoon het hele punt. Het verschil tussen Face en Hybrid zijn vaak maar een paar kaarten.

Oh vergeet niet, het gezeur over dat er overal Face Hunter is, komt van dezelfde types die constant klaagde over Face Paladin, Face Warlock, Face Mage, Face Warrior en natuurlijk niet te vergeten, Face Priest!
Face warrior is absoluut een tijdje real geweest in de meta O-) het werkte niet maar toch.

Ben het soms wel met je eens Benjamin maar vindt het jammer dat je niet even checkt. Als iemand je dood maakt met een reckless rocketeer (I know :X ) durf ik wel te zeggen dat dit een FACE-FACE hunter was.
Als mijn tegenstander 2 Arcane Golems en een Wolfrider dropped, dan maakt het mij verder vrij weinig uit of je zijn deck face wilt noemen of niet :). Ik zie ook niet in wat de terminologie te maken heeft met het spelverloop van een game....
Elk deck waar Leper Gnome in zit walg ik gewoon van of het nu face deck is of een face deck met een leuke naam.

Blizzard: killerbeuker#2427 Teamspeak : BuG

magicstar schreef op maandag 28 september 2015 @ 21:33:
[...]


Face warrior is absoluut een tijdje real geweest in de meta O-) het werkte niet maar toch.

Ben het soms wel met je eens Benjamin maar vindt het jammer dat je niet even checkt. Als iemand je dood maakt met een reckless rocketeer (I know :X ) durf ik wel te zeggen dat dit een FACE-FACE hunter was.
Natuurlijk zijn er nog steeds zat Face Hunters. Maar sommige mensen beweren 70% van al hun tegenstanders Face Hunter tegen ze te krijgen. Buiten dat ik niet geloof dat het werkelijk 70% Hunters zijn, geloof ik al helemaal niet dat het dan ook nog allemaal Face Hunters zijn.

Ik heb het al vaker proberen uit te leggen, Face Hunter gaat vrijwel exclusief voor face (tenzij taunt), terwijl de meeste aggro decks gewoon nog wel traden. Is ook logisch, Face Hunter heeft puur burst damage, maar geen constante damage, bijna alle minions kan je heel eenvoudig verwijderen, dus wanneer je gaat traden dan ben je de sjaak. Er is dan ook geen enkel ander deck dat de snelheid heeft van Face Hunter.
Andere aggro decks kunnen hier soms ook mee wegkomen, maar vaak ook niet. Natuurlijk is er een punt dat ieder deck face moet gaan, maar bij Face Hunter is dat direct vanaf moment 1, wanneer jij moet gaan traden, dan ga je waarschijnlijk verliezen. Dat is dan ook het verschil met Zoo, Aggro Paladin en Tempo Mage, deze decks kunnen allemaal winnen door Face te gaan, maar daarmee halen ze een negatieve winratio, want ze hebben diverse goede kaarten om heel goed te traden en een sterke follow up om keihard terug te slaan.

Denk alleen maar aan de match up Face Hunter tegen Aggro Paladin. Ga jij constant Face met Paladin, dan ga je keihard verliezen, ram je die 3 dudes van Muster in Wolfriders e.d., dan heb je tenminste een kans om te winnen.

De meeste decks spelen gewoon anders tegen bepaalde decks, mid range speelt control tegen aggro decks, terwijl die aggressive speelt tegen control decks. De enige uitzonderingen zijn dan ook full control en full aggro (dus Face), die tegen alles op dezelfde manier speelt.

Nikon D7000 + grip, Sigma 70-200 f2.8, Nikon 18-200mm VR, Nikon 35mm f1.8, Nikon SB-900


 • aicaramba
 • Registratie: september 2007
 • Laatst online: 26-11 07:38
Ik speelde pas met face hunter tegen 'aggro paladin' die alleen maar face ging en ik verloor als face hunter.. En dat terwijl ik een goede explosive trap had. Maargoed. Het is aggro, he? Niet face, want de decks die jij tegen komt zijn 100% hetzelfde als die wij tegen komen. Dus jij kan perfect beoordelen tegen welke decks wij spelen. Alleen wij snappen het verschil niet. oh oh oh, wat zijn wij dom.

Nee benjamin. De enige die het niet snapt ben jij.

Hoe moeilijk is het om te begrijpen dat wij misschien tegen andere decks spelen als jij? Het maakt niet uit hoeveel voorbeelden ik geef van face decks. Het maakt je niets uit. Het enige wat jou uit maakt is tegen welke decks JIJ speelt. Onze argumenten en ervaringen lees je niet eens. Wanneer wij zeggen dat wij tegen decks die 100% overeenkomen met wat jij een facedeck vindt, is het niet waar. Je reageert niet of het ligt aan ons deck. En dat zonder dat je onze decks kent. En zelfs wanneer er een artikel op liquidhearth komt te staan over aggropaladin, waarin staat dat er meestal puur face mee wordt gespeeld is het niet waar. Je reageert er niet eens op. Wanneer ik tegen een deck speel die wolfriders, arcane golems, leper gnomes heeft en zelfs met zijn truesilver face gaat, terwijl er 2 perfecte treusilver targets op het bord liggen en waarin op lethal zetten nog niet aan de orde is, is het volgens jou geen face deck, want face paladin bestaat niet. Nee, wij zijn te dom om dat te begrijpen.

En nee. Ik ben niet gefrustreerd omdat ik niet van aggro kan winnen. Ik heb vandaag heerlijk een weg gebaand tussen een mooie mix van face, aggro en midrange decks, om in een streak van rank 15 naar rank 11 te gaan met mijn zelf gemaakt inspire paladin deckje.

Dit is mijn laatste reactie op jou.

[Voor 105% gewijzigd door aicaramba op 28-09-2015 22:43]

CS:GO Stats | DotA 2 Stats | iRacing Profiel


 • Wognummer
 • Registratie: maart 2007
 • Laatst online: 13:29
Probeer het maar niet in zijn ogen zijn we allemaal leugenaars zonde van je tijd Aicaramba...
Sommige mensen zijn nou eenmaal een IWAB en daar is niets aan te doen, maar gelukkig zijn die mensen wel om ons te onderwijzen over hoe een deck heet of hoe jouw tegenstander zijn deck speelt tegen jou (en dat alles zonder mee te kunnen kijken, super knap is dat).

 • PCBaas
 • Registratie: juni 2011
 • Laatst online: 14-11 18:24
Zodra ik Wolfrider/Arcane Golem zie classificeer ik het als Face Hunter, Ram Wrangler o.i.d. dan classificeer ik het als Beast Hunter en als ik het voorgaande niet zie is het een Aggro Hunter (ik gebruik nu niet meer de term Midrange Hunter nu ze geen card draw meer spelen).

Antec 300 / Phenom II 955 @ 3.8GHz / CM Hyper 212+ / MSI HD6950 / Asus M4A79XTD EVO / 8GB DDR3

PCBaas schreef op maandag 28 september 2015 @ 22:17:
Zodra ik Wolfrider/Arcane Golem zie classificeer ik het als Face Hunter, Ram Wrangler o.i.d. dan classificeer ik het als Beast Hunter en als ik het voorgaande niet zie is het een Aggro Hunter (ik gebruik nu niet meer de term Midrange Hunter nu ze geen card draw meer spelen).
Wat nou als je turn 1 Leper Gnome coin Leper Gnome ziet? :) Dan denk ik onmiddellijk aan Control Hunter. Ik heb overigens nog nooit een Ram Wrangler in het wild gezien.

[Voor 6% gewijzigd door xelfer op 28-09-2015 22:20]


 • PCBaas
 • Registratie: juni 2011
 • Laatst online: 14-11 18:24
Aggro Hunter. Ik zet pas Face Hunter neer zodra ik daadwerkelijk een Wolfrider/Arcane Golem zie. :P

Antec 300 / Phenom II 955 @ 3.8GHz / CM Hyper 212+ / MSI HD6950 / Asus M4A79XTD EVO / 8GB DDR3


 • marcovandam
 • Registratie: juni 2009
 • Laatst online: 14:45
Het is eindelijk gelukt, legend!!!
Ik kwam altijd net een paar dagen te kort in de maand, maar nu toch een keer gelukt.

Eerst met secret paladin tot aan rank 5, daar kwam ik op 50% win ongeveer.
Werd het toch ook wel een beetje zat best vaak eerst alle secrets te pakken en dan pas dr 6.

Overgestapt naar druid met dubbele combo en dat ging een stuk beter, met een game of 50 naar legend.
Ik zie nog steeds niet in wat het uit maakt ^^.

Zoals Bullet Tooth Tony uit Snatch (2000) al zei:
Avi: Should I call you Bullet? Tooth?
Bullet Tooth Tony: You can call me Susan if it makes you happy.
aicaramba schreef op maandag 28 september 2015 @ 22:02:
Ik speelde pas met face hunter tegen 'aggro paladin' die alleen maar face ging en ik verloor als face hunter.. En dat terwijl ik een goede explosive trap had. Maargoed. Het is aggro, he? Niet face, want de decks die jij tegen komt zijn 100% hetzelfde als die wij tegen komen. Dus jij kan perfect beoordelen tegen welke decks wij spelen. Alleen wij snappen het verschil niet. oh oh oh, wat zijn wij dom.

Nee benjamin. De enige die het niet snapt ben jij.

Hoe moeilijk is het om te begrijpen dat wij misschien tegen andere decks spelen als jij? Het maakt niet uit hoeveel voorbeelden ik geef van face decks. Het maakt je niets uit. Het enige wat jou uit maakt is tegen welke decks JIJ speelt. Onze argumenten en ervaringen lees je niet eens. Wanneer wij zeggen dat wij tegen decks die 100% overeenkomen met wat jij een facedeck vindt, is het niet waar. Je reageert niet of het ligt aan ons deck. En dat zonder dat je onze decks kent. En zelfs wanneer er een artikel op liquidhearth komt te staan over aggropaladin, waarin staat dat er meestal puur face mee wordt gespeeld is het niet waar. Je reageert er niet eens op. Wanneer ik tegen een deck speel die wolfriders, arcane golems, leper gnomes heeft en zelfs met zijn truesilver face gaat, terwijl er 2 perfecte treusilver targets op het bord liggen en waarin op lethal zetten nog niet aan de orde is, is het volgens jou geen face deck, want face paladin bestaat niet. Nee, wij zijn te dom om dat te begrijpen.

En nee. Ik ben niet gefrustreerd omdat ik niet van aggro kan winnen. Ik heb vandaag heerlijk een weg gebaand tussen een mooie mix van face, aggro en midrange decks, om in een streak van rank 15 naar rank 11 te gaan met mijn zelf gemaakt inspire paladin deckje.

Dit is mijn laatste reactie op jou.
Wat ik al zei, met ieder deck kan je face gaan, met ieder deck kan je wins pakken. Maar wanneer je het over een goed deck hebt (50%+ winrate), dan zal je daartussen geen Face Paladin zien. Dat je dus alsnog kan verliezen door slechte curve oid, zegt niets. Je argument win je niet op basis van 1 game, maar op duizenden games. Dit is ook waarom alle power lists van decks de term Aggro Paladin gebruiken, en niet Face Paladin. Maar neem het niet van de pro's aan die zulke populaire decks maken, doe er vooral je eigen draai aan geven.

En ik hou je aan dat laatste.
PCBaas schreef op maandag 28 september 2015 @ 22:20:
Aggro Hunter. Ik zet pas Face Hunter neer zodra ik daadwerkelijk een Wolfrider/Arcane Golem zie. :P
Nee, luister nou eens, zijn er Leper Gnomes, dan is het Face Hunter!!!

Nikon D7000 + grip, Sigma 70-200 f2.8, Nikon 18-200mm VR, Nikon 35mm f1.8, Nikon SB-900

Ach hoor ik stop nog 3 high value kaarten in mijn deck en dan ben ik geen face hunter meer ;(
Wat nu als ze met de Highmane ook face gaan want denk jij echt dat wanneer ze moeten kiezen ze gaan traden.


@marcovandam gefeliciteerd man.
Hoe lang speel je al als ik vragen mag.
Zelf speel ik nu vanaf GvG en ben nog niet hoger gekomen dan rank 3

[Voor 26% gewijzigd door beuker19 op 29-09-2015 00:10]

Blizzard: killerbeuker#2427 Teamspeak : BuG

beuker19 schreef op maandag 28 september 2015 @ 23:52:
Ach hoor ik stop nog 3 high value kaarten in mijn deck en dan ben ik geen face hunter meer ;(
Wat nu als ze met de Highmane ook face gaan want denk jij echt dat wanneer ze moeten kiezen ze gaan traden.
Juist, want het draait allemaal om de Highmanes... kijk nu eens naar de traps. Weet je hoe traps werken? Wat het doel is?

Face Hunter heeft Explosive, Bear en Snake, dit geeft meer damage. Hybrid gebruikt 2x Freezing, wat dit betekent is dat met Face je gewoon volop Face gaat, en met Hybrid gaat traden om te zorgen dat je Freezing veel value haalt.

Maar hier zijn de verschillen:

Face:
2x Worgen
1x Bear
1x Explosive
1x Snake
2x Owl (ipv 1x)
2x Quick Shot (ipv 1x)
2x Argent Horserider
1x Leeroy

Hybrid:
2x Freezing
2x Haunted Creeper
2x Arcane Golem (ipv 1x)
2x Piloted Shredder
1x Loatheb
2x Savannah Highmane.

Dus wat is het verschil? Hybrid speelt veel defensiever, ruilt veel direct damage in voor sticky minions, gebruikt vervolgens Freezing voor board control. De speelstijl van Hybrid is goede trades maken, maar verder wel agressief. Face is gewoon Face, einde verhaal. Face heeft dan ook veel meer direct damage.
Jij mag denken, ach wat zijn 10 kaarten verschil nou, ze hebben allebei nog Leper Gnome en ze zijn dol op Face gaan, maar het verschil is dat de ene geregeld trade, en de ander niet. En dat is dus ook het verschil tussen face decks en aggro decks. En dit is dan ook waarom het Aggro Paladin is, en niet Face Paladin.

Nikon D7000 + grip, Sigma 70-200 f2.8, Nikon 18-200mm VR, Nikon 35mm f1.8, Nikon SB-900

Benjamin- schreef op dinsdag 29 september 2015 @ 00:10:
[...]

Juist, want het draait allemaal om de Highmanes... kijk nu eens naar de traps. Weet je hoe traps werken? Wat het doel is?

Face Hunter heeft Explosive, Bear en Snake, dit geeft meer damage. Hybrid gebruikt 2x Freezing, wat dit betekent is dat met Face je gewoon volop Face gaat, en met Hybrid gaat traden om te zorgen dat je Freezing veel value haalt.

Maar hier zijn de verschillen:

Face:
2x Worgen
1x Bear
1x Explosive
1x Snake
2x Owl (ipv 1x)
2x Quick Shot (ipv 1x)
2x Argent Horserider
1x Leeroy

Hybrid:
2x Freezing
2x Haunted Creeper
2x Arcane Golem (ipv 1x)
2x Piloted Shredder
1x Loatheb
2x Savannah Highmane.

Dus wat is het verschil? Hybrid speelt veel defensiever, ruilt veel direct damage in voor sticky minions, gebruikt vervolgens Freezing voor board control. De speelstijl van Hybrid is goede trades maken, maar verder wel agressief. Face is gewoon Face, einde verhaal. Face heeft dan ook veel meer direct damage.
Jij mag denken, ach wat zijn 10 kaarten verschil nou, ze hebben allebei nog Leper Gnome en ze zijn dol op Face gaan, maar het verschil is dat de ene geregeld trade, en de ander niet. En dat is dus ook het verschil tussen face decks en aggro decks. En dit is dan ook waarom het Aggro Paladin is, en niet Face Paladin.
Ach wat jij wil.
Merk wel zodra jij weer terug bent in het Forum de sfeer weer verpest is met betweterige kinderachtig en vooral opdringerige post van je :r
Laat iedereen lekker zijn ding doen en noemen en spelen zoals hij wil.
Misschien is het verstandig om gewoon niet meer op mij te reageren dat maakt denk ik iedereen blij.

Blizzard: killerbeuker#2427 Teamspeak : BuG


 • SeamusXanthus
 • Registratie: september 2006
 • Laatst online: 21-11 08:48
Vicarious schreef op maandag 28 september 2015 @ 18:36:
[...]

Bolded houden, rest weg. Je bent op zoek naar 1 of 2 drops die je direct kan spelen (Whelp, Cleric, Wyrmrest) en je wilt een dragon in je hand houden vanwege de dragon synergy.

Verder is het ook verstandig om je deck kritisch in de gaten te houden. Als je veel verliest van aggro decks, wees dan niet bang om een beetje af te wijken van de default decklist. Ik heb een hele tijd met Holy Smites in mijn deck gespeeld en dat werkte prima tegen veel aggro decks en soms ook tegen patron warrior.
Zoals jij ze hebt gekozen was ook mijn keuze geweest. Wil niet zeggen dt het de beste keuze is natuurlijk maar denk wel dat Azure drake houden beter is dan shrinkmaster ook al is het een 2 drop.
Tegen patron probeer ik trouwens velens chosen plus een 1 drop in mijn hand te houden als het kan zodat ik turn 9 patron boardclear heb vanaf een leeg board. Heeft me al meerdere keren gered. Niet vanaf de mulligan trouwens
beuker19 schreef op dinsdag 29 september 2015 @ 00:31:
[...]

Ach wat jij wil.
Merk wel zodra jij weer terug bent in het Forum de sfeer weer verpest is met betweterige kinderachtig en vooral opdringerige post van je :r
Laat iedereen lekker zijn ding doen en noemen en spelen zoals hij wil.
Misschien is het verstandig om gewoon niet meer op mij te reageren dat maakt denk ik iedereen blij.
Ik schrijf inhoudelijk berichten over hoe decks werken, en jij komt alleen aan met "maar 3 kaarten" en "jij verziekt de sfeer".

Ik heb al vaker gezegd, dit is een discussie topic met informatie. Als iemand Hybrid voor Face blijft aan zien, dan leg ik dat uit, dat jij dit leuk vindt omdat jij druk bezig bent met dwars doen, dan moet je gewoon ergens anders posten.

Jij mag dan wel over mij klagen, maar er zijn er ook zat die geen zin hebben in dat constante geneuzel over hoe het spel wordt verpest door 'face' decks of dat RNG de game verziekt oid.

Dus wil je praten over de verschillende Hunter decks, of waarom een bepaald deck een bepaalde naam heeft, vooral doen. Wil je alles face en rng noemen, kijk dan of er een topic op Fok ofzo is.

Nikon D7000 + grip, Sigma 70-200 f2.8, Nikon 18-200mm VR, Nikon 35mm f1.8, Nikon SB-900

Benjamin- schreef op dinsdag 29 september 2015 @ 00:44:
[...]

Ik schrijf inhoudelijk berichten over hoe decks werken, en jij komt alleen aan met "maar 3 kaarten" en "jij verziekt de sfeer".
Sorry maar dat is niet zo jij probeert alleen maar betweterig over te komen omdat de pro's het ook zeggen
Ik heb al vaker gezegd, dit is een discussie topic met informatie. Als iemand Hybrid voor Face blijft aan zien, dan leg ik dat uit, dat jij dit leuk vindt omdat jij druk bezig bent met dwars doen, dan moet je gewoon ergens anders posten.
Maar jij post iets wat wij echt wel weten hoor wat wij zijn echt niet O dom hoor.
Alleen is de ervaring in het spel net wat anders dan wat de pro's vinden of de mensen van Tempostorm.
Maar waarschijnlijk ben jij niet zo slim om een beetje tussen de regels door te lezen en neem jij alles wat te letterlijk op wat nogal stom is.
Jij mag dan wel over mij klagen, maar er zijn er ook zat die geen zin hebben in dat constante geneuzel over hoe het spel wordt verpest door 'face' decks of dat RNG de game verziekt oid.
Dan kunnen die mensen daar toch zelf wel wat van zeggen toch evt. In een PB
Dus wil je praten over de verschillende Hunter decks, of waarom een bepaald deck een bepaalde naam heeft, vooral doen. Wil je alles face en rng noemen, kijk dan of er een topic op Fok ofzo is.
Ik mag toch vinden wat ik vind.
De meeste ervaringen die ik heb zijn tenminste on game ipv. Maar de pro's of mensen op forums als hearthpwn.

Blizzard: killerbeuker#2427 Teamspeak : BuG


 • xV0rtexx
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 26-11 21:29
marcovandam schreef op maandag 28 september 2015 @ 22:25:
Het is eindelijk gelukt, legend!!!
Ik kwam altijd net een paar dagen te kort in de maand, maar nu toch een keer gelukt.

Eerst met secret paladin tot aan rank 5, daar kwam ik op 50% win ongeveer.
Werd het toch ook wel een beetje zat best vaak eerst alle secrets te pakken en dan pas dr 6.

Overgestapt naar druid met dubbele combo en dat ging een stuk beter, met een game of 50 naar legend.
Grats! Ik zit nog op rank 10. Ik heb gewoon niet genoeg tijd om te spelen.

xVortexx D3

beuker19 schreef op dinsdag 29 september 2015 @ 01:44:
[...]
Ik mag toch vinden wat ik vind.
Nee, je mag alleen vinden wat de pro's vinden ;). Bij deze de 10 geboden m.b.t. HS en het discussiëren over HS:

1. Een mening telt alleen als deze afkomstig is van een top ranked pro streamer.
2. Meta reports zoals die van TempoStorm reflecteren altijd 100% de kracht van een deck over alle ranks.
3. De meta geldt over alle ranks. Je komt dus op rank 25 exact dezelfde decks tegen als op rank 1 legend.
4. Als TempoStorm een deck als tier 3 classificeert, dan is het deck slechter dan tier 1 en 2 decks en dien je niet te klagen over het feit dat het niet leuk is om 5 keer op een rij tegen hetzelfde deck te spelen als dit deck maar tier 3 is (zie ook regel 2).
5. De kwaliteit en het spelplezier van een deck zijn 100% gerelateerd aan de naam van een deck.
6. Een face deck gaat altijd hersenloos face, tenzij er een taunt minion in play ligt. Een keer traden om te voorkomen dat het face deck de volgende beurt verliest is uitgesloten.
7. Ieder deck met een bepaalde naam bevat dezelfde 30 kaarten. Alle 'face hunter' decks zullen dus exact dezelfde kaarten bevatten. Hetzelfde geldt voor 'hybrid hunter' en alle andere decks.
8. Decks die geen 'face' heten zullen nooit de board negeren en alleen maar face gaan, ook al hebben ze daardoor een 100% kans om te winnen. Feit: ik heb nog nooit 2 keer frostbolt + 2 keer fireball to the face (met 2 mana wyrms in play) gedaan met mijn om mijn tegenstander turn 6 neer te facen met mijn tempo mage deck. Dat is namelijk onmogelijk, omdat het tempo mage is en niet face mage.
9. Als jij 6-7 van de 10 games een deck als secret paladin tegen komt, dan is dat een leugen of een glitch in de matrix.
10. Als iemand anders op een andere rank andere decks tegen komt dan jij, dan is het onmogelijk dat jij die decks tegen komt die je tegen komt (zie regels 3 en 9).
beuker19 schreef op dinsdag 29 september 2015 @ 01:44:
[...]

Sorry maar dat is niet zo jij probeert alleen maar betweterig over te komen omdat de pro's het ook zeggen


[...]

Maar jij post iets wat wij echt wel weten hoor wat wij zijn echt niet O dom hoor.
Alleen is de ervaring in het spel net wat anders dan wat de pro's vinden of de mensen van Tempostorm.
Maar waarschijnlijk ben jij niet zo slim om een beetje tussen de regels door te lezen en neem jij alles wat te letterlijk op wat nogal stom is.


[...]


Dan kunnen die mensen daar toch zelf wel wat van zeggen toch evt. In een PB


[...]

Ik mag toch vinden wat ik vind.
De meeste ervaringen die ik heb zijn tenminste on game ipv. Maar de pro's of mensen op forums als hearthpwn.
Wat omdat de pro's het zeggen? Zeggen de pro's dat het 10 kaarten verschil is ipv jou 3 kaarten verschil?
Pro's hebben deze decks gemaakt, of moet ik de klachten niet meer serieus nemen waar mensen zeggen dat ze constant tegen netdecks moeten?

20 van de 30 kaarten zijn Face en Hybrid hetzelfde, waaronder Leper Gnome. Kom je Leper Gnomes tegen, betekent dit niet dat je tegen Face moet, denk je dat wel, dan is dat niet alleen fout in veel gevallen, maar ook redelijk dom, omdat je misplays gaat maken.

Iedereen mag vinden wat die vind, maar constant zeggen dat alles Face Hunter is, terwijl de realiteit heel anders ligt, is gigantisch en onnodig overdrijven, wat dus gewoon onder zeuren valt. Gezeur over decks, gezeur over rng, gezeur over hoevaak ze bepaalde classes tegenkomen, gezeur over netdecks, gezeur over dat het spel niet leuk is zo snel enz. En bij dit gezeur is het dan ook nog eens gigantisch overdrijven.

Bevalt het spel je niet, ga iets anders spelen, want dit is veel te veel een klaagmuur ipv een inhoudelijk discussie, en wanneer ik dus wel een inhoudelijk discussie probeer te maken van de verschillen in decks en speelstijl, dan komt het gezeur over dat ik niet moet zeiken over 'maar' 10 kaarten verschil, en dat de pro's echt niet alles beter weten enz enz enz.

Nikon D7000 + grip, Sigma 70-200 f2.8, Nikon 18-200mm VR, Nikon 35mm f1.8, Nikon SB-900


 • Vicarious
 • Registratie: juni 2008
 • Laatst online: 01-10-2020

Vicarious

☑Rekt | ☐ Not rekt

Tja, je kan van Benjamin vinden wat je wilt, maar wat betreft de terminologie weet hij beter waar hij het over heeft dan de meesten hier. Als we het face paladin deck nemen: een goed face paladin deck die net als hunter vrijwel altijd voor face gaat, ongeacht het deck waar hij tegen speelt ken ik niet. Als je je shielded minibot met divine shield niet in die 4/2 huffer trade ga je volgens mij namelijk gewoon keihard verliezen. Maar om zijn ongelijk te bewijzen zie ik graag een van jullie zo'n face paladin deck bouwen en met zo weinig mogelijk trades de tegenstander neerbursten. Lijkt me best lastig zonder al te veel directe burst damage als kill command, quick shot en hero power.

Verder is het natuurlijk een beetje kinderachtig dat als je doorhebt dat hij gelijk heeft zoals Beuker om het dan maar te gooien op "laat iedereen het toch noemen zoals hij wil". Kan, maar het is natuurlijk wel zo leuk als iedereen gelijk weet waar je het over hebt in plaats van dat je maar moet gokken of iemand daadwerkelijk een face deck bedoelt of dat het ook stiekem een midrange deck kan zijn die toevallig omdat de situatie ernaar was een keertje face gaat ipv trade.

Vicariously I live while the whole world dies


 • aicaramba
 • Registratie: september 2007
 • Laatst online: 26-11 07:38
Ook een leper gnome van een face hunter deck zal meestal traden tegen een huffer van midrange hunter. Wanneer het een face deck is, is natuurlijk een grijs gebied. Zoals benjamin terecht aangeeft zal ook facehunter traden wanneer er hele goede trades mogelijk zijn.

Daarom vind ik het zo raar dat hij zo stug blijft volhouden dat face paladin niet bestaat, omdat ze traden. Ook facehunter trade! Sterker nog. Ik durf hier te beweren dat in mijn games tegen face hunter en face paladin, de face hunter een stuk vaker trade dan paladin.

Wanneer ik dan een paladin deck tegen kom met wolfriders, arcane golems en met true silver champions mijn 3-3 minions laat liggen en face gaat, terwijl er nog geen direct lethal vooruitzicht is, noem ik dat een face deck. Of het officieel nou aggro paladin heet of niet.

Wanneer ik met facehunter verlies van een paladin die niet trade en mij sneller dood heeft dan ik hem, noem ik dat een face paladin.

En hoewel benjamin soms redelijke argumenten heeft, stoor ik me verschrikkelijk aan hem, omdat hij nooit naar argumenten van anderen luistert, vaak op de man speelt en vaak denigrerend tegen anderen reageert. Hoe vaak ik de bovenstaande voorbeelden ook aan draag. Hij blijft stug volhouden dat ik tegen aggro paladin speel en niet tegen face paladin, puur omdat een vergelijkbaar deck op tempo storm aggro paladin heet, en niet face paladin. Wat de speelstijl van het deck waar ik tegen speel ook is.

De reden dat er in dit topic niet meer op basis van argumenten wordt gereageerd op benjamin is omdat hij nooit op onze argumenten reageert, maar alleen zijn eigen argumenten herhaalt, maw, onze argumenten zijn nutteloos.

Misschien weet benjamin meer over termonologie dan de meesten hier, maar hij weet niet tegen welke decks WIJ spelen. Daarom stoor ik me zo aan het feit dat hij iedereen met andere ervaringen af doet als dom.

Ik ben persoonlijk ieman die graag inhoudelijk discussieert, maar deze aanpak heb ik tegen benjamin opgegeven, omdat hij toch nooit inhoudelijk op mijn argumenten reageert. Tel daar een denigrerende, aggresieve en op de man spelende toon bij op en ik verlaag me tot het niveau wat ik in dit topic haal.

Aan beuker, xelfer en anderen die regelmatig aanvaringen hebben met benjamin. Het lijkt me verstandig om gezamelijk niet meer op zijn posts te reageren.

[Voor 3% gewijzigd door aicaramba op 29-09-2015 09:11]

CS:GO Stats | DotA 2 Stats | iRacing Profiel

Ik zie nog steeds niet in wat voor invloed de terminologie (deck naam in dit geval) heeft op het spelplezier en op de manier waarop een deck gespeeld wordt in een individuele game.

Is er een regel waarin staat dat een face deck niet mag traden en een aggro deck geen face mag gaan? Ik neem aan dat een speler tijdens een game zelf een bepaalde strategie volgt, maar ook nadenkt over de specifieke situatie waarin hij/zij zich bevindt.

Als ik 2 Mana Wyrms + 2 Frostbolts + 2 Fireballs pak in de early game en mijn tegenstander weinig early game plays heeft, dan maak ik voor mezelf de inschatting of het zin heeft om face te gaan met alles of niet. Hierbij kijk ik niet naar het feit of mijn deck 'tempo' mage heet of niet.

 • separhim
 • Registratie: maart 2015
 • Laatst online: 22-11 19:37
Vicarious schreef op dinsdag 29 september 2015 @ 08:38:
Tja, je kan van Benjamin vinden wat je wilt, maar wat betreft de terminologie weet hij beter waar hij het over heeft dan de meesten hier.
Uhm ik kan me dus echt niet hierin vinden, Benjamin houdt zich er vast aan zijn eigen terminologie. Hij zei bijvoorbeeld laatste week dat als je board control wil hebben met een deck dat je direct een control deck bent.

 • Wognummer
 • Registratie: maart 2007
 • Laatst online: 13:29
xelfer schreef op dinsdag 29 september 2015 @ 08:14:
[...]


Nee, je mag alleen vinden wat de pro's vinden ;). Bij deze de 10 geboden m.b.t. HS en het discussiëren over HS:

1. Een mening telt alleen als deze afkomstig is van een top ranked pro streamer (Of Benjamin natuurlijk).
sorry kon het niet laten O-)

Ik ben zelf van het ik wil alles hebben principe afgestapt (ik had alle kaarten van de basis set en was compleet met de tweede set

deze vandaag maar eens gemaakt (Ja het Epeen gehalte is hoog :P ow en JA HET IS EEN NETDECK :+ )

Vicarious schreef op dinsdag 29 september 2015 @ 08:38:
Tja, je kan van Benjamin vinden wat je wilt, maar wat betreft de terminologie weet hij beter waar hij het over heeft dan de meesten hier. Als we het face paladin deck nemen: een goed face paladin deck die net als hunter vrijwel altijd voor face gaat, ongeacht het deck waar hij tegen speelt ken ik niet. Als je je shielded minibot met divine shield niet in die 4/2 huffer trade ga je volgens mij namelijk gewoon keihard verliezen. Maar om zijn ongelijk te bewijzen zie ik graag een van jullie zo'n face paladin deck bouwen en met zo weinig mogelijk trades de tegenstander neerbursten. Lijkt me best lastig zonder al te veel directe burst damage als kill command, quick shot en hero power.

Verder is het natuurlijk een beetje kinderachtig dat als je doorhebt dat hij gelijk heeft zoals Beuker om het dan maar te gooien op "laat iedereen het toch noemen zoals hij wil". Kan, maar het is natuurlijk wel zo leuk als iedereen gelijk weet waar je het over hebt in plaats van dat je maar moet gokken of iemand daadwerkelijk een face deck bedoelt of dat het ook stiekem een midrange deck kan zijn die toevallig omdat de situatie ernaar was een keertje face gaat ipv trade.
Probleem is dat mensen graag overdrijven en slecht lezen, dit is een universeel feit in discussies, willen veel mensen namelijk een punt maken, dan vergroten ze het, waardoor de ander het wel eens met je MOET zijn, want ja... niet dat het dan klopt met wat jij zei, maar wie boeit dat? En dan het niet luisteren, je eigen versie er van maken, zeker wanneer het een tijdje geleden is, bijna niemand weet meer wat er precies is gezegd, dus ja. Gelukkig werkt dat beter op forums. Van beide ook gelijk hieronder een voorbeeld:
xelfer schreef op dinsdag 29 september 2015 @ 09:09:
Ik zie nog steeds niet in wat voor invloed de terminologie (deck naam in dit geval) heeft op het spelplezier en op de manier waarop een deck gespeeld wordt in een individuele game.

Is er een regel waarin staat dat een face deck niet mag traden en een aggro deck geen face mag gaan? Ik neem aan dat een speler tijdens een game zelf een bepaalde strategie volgt, maar ook nadenkt over de specifieke situatie waarin hij/zij zich bevindt.

Als ik 2 Mana Wyrms + 2 Frostbolts + 2 Fireballs pak in de early game en mijn tegenstander weinig early game plays heeft, dan maak ik voor mezelf de inschatting of het zin heeft om face te gaan met alles of niet. Hierbij kijk ik niet naar het feit of mijn deck 'tempo' mage heet of niet.
Benjamin- schreef op maandag 28 september 2015 @ 21:53:De meeste decks spelen gewoon anders tegen bepaalde decks, mid range speelt control tegen aggro decks, terwijl die aggressive speelt tegen control decks. De enige uitzonderingen zijn dan ook full control en full aggro (dus Face), die tegen alles op dezelfde manier speelt.
separhim schreef op dinsdag 29 september 2015 @ 09:19:
[...]


Uhm ik kan me dus echt niet hierin vinden, Benjamin houdt zich er vast aan zijn eigen terminologie. Hij zei bijvoorbeeld laatste week dat als je board control wil hebben met een deck dat je direct een control deck bent.
Benjamin- schreef op woensdag 16 september 2015 @ 17:04:
[...]

Control gaat helemaal niet over lategame threats, control is precies wat het woord al zegt, controle over het spel. Heb ik 3 hero powers en een Equality in hand, dan heb ik control.

Paladin heeft dan ook minder hoge kaarten nodig, door hun hero power. Bijna alle kaarten in mijn deck hebben een dubbele waarde, of het nou Divine Shield is, deathrattle om een nieuwe minion te spawnen, extra minions te spawnen enz, en ook al zit je te topdecken, dan speel je alsnog iedere kaart met een dude, waardoor het veld leeg krijgen nog lastiger is.

Uiteindelijk heb ik geen 5 hoge minions nodig, wanneer de ander toch geen antwoorden heeft voor die minion.

Nikon D7000 + grip, Sigma 70-200 f2.8, Nikon 18-200mm VR, Nikon 35mm f1.8, Nikon SB-900


 • separhim
 • Registratie: maart 2015
 • Laatst online: 22-11 19:37
Benjamin- schreef op dinsdag 29 september 2015 @ 09:25:
[...]

Probleem is dat mensen graag overdrijven en slecht lezen, dit is een universeel feit in discussies, wil je namelijk je punt maken, dan vergroot je het, waardoor de ander het wel eens met je MOET zijn, want ja in dat geval... En dan het niet luisteren, je eigen versie er van maken, zeker wanneer het een tijdje geleden is, bijna niemand weet meer wat er precies is gezegd, dus ja. Gelukkig werkt dat beter op forums. Van beide ook gelijk hieronder een voorbeeld:
Misschien moet je eens stoppen met het proberen door te drukken van je eigen definities en in plaats daarvan op te zoeken waar deze terminologie vandaan komt. Ik moet wel zeggen dat je het snel bij elkaar hebt gevonden.
separhim schreef op dinsdag 29 september 2015 @ 09:27:
[...]


Misschien moet je eens stoppen met het proberen door te drukken van je eigen definities en in plaats daarvan op te zoeken waar deze terminologie vandaan komt. Ik moet wel zeggen dat je het snel bij elkaar hebt gevonden.
En wat is dan volgens jou een 'eigen definitie'? De namen Face Hunter, Hybrid Hunter en Aggro Paladin komen allemaal niet bij mij vandaan, en worden universeel over de diverse sites gebruikt. Ik heb er geen enkele verzonnen. Ook de term control komt niet bij mij vandaan.

Nikon D7000 + grip, Sigma 70-200 f2.8, Nikon 18-200mm VR, Nikon 35mm f1.8, Nikon SB-900


 • separhim
 • Registratie: maart 2015
 • Laatst online: 22-11 19:37
Benjamin- schreef op dinsdag 29 september 2015 @ 09:31:
[...]

En wat is dan volgens jou een 'eigen definitie'? De namen Face Hunter, Hybrid Hunter en Aggro Paladin komen allemaal niet bij mij vandaan, en worden universeel over de diverse sites gebruikt. Ik heb er geen enkele verzonnen. Ook de term control komt niet bij mij vandaan.
Ik heb niks gezegd over face, hybrid of aggro in deze gevallen. Maar jij zit consequent de term control deck fout te gebruiken, deze termen komen uit MtG en veel spelers die daar vandaan komen zeggen dat echte control decks bijna niet bestaan in HS door de manier waarop het spel is gemaakt.
Jij beweert constant dat board control hebben hetzelfde is als control deck spelen. Control warrior en aggro paladin kunnen allebei proberen op board control te hebben maar volgens jou zouden ze precies hetzelfde soort deck zijn.

 • PCBaas
 • Registratie: juni 2011
 • Laatst online: 14-11 18:24
marcovandam schreef op maandag 28 september 2015 @ 22:25:
Het is eindelijk gelukt, legend!!!
Ik kwam altijd net een paar dagen te kort in de maand, maar nu toch een keer gelukt.

Eerst met secret paladin tot aan rank 5, daar kwam ik op 50% win ongeveer.
Werd het toch ook wel een beetje zat best vaak eerst alle secrets te pakken en dan pas dr 6.

Overgestapt naar druid met dubbele combo en dat ging een stuk beter, met een game of 50 naar legend.
Wow ik heb gewoon keihard over dit bericht heen gelezen vanwege die hele discussie. :P
Netjes gedaan man. d:)b


P.S.:
Dikgedrukte is ook gewoon precies waarom ik niet snap hoe Secret Paladin zo consistent kan winnen tegen mij. :'( Ook irriteer ik me mateloos aan het volgende: als anti-aggro kaarten tech kom ik tegen Warrior/Druid/Priest/etc. (en dan verlies ik doordat ik natuulijk precies die techs pak) en als ik ze dan weer eruit haal kom ik weer tegen tientallen Secret Paladins/Hunters. :'(

Antec 300 / Phenom II 955 @ 3.8GHz / CM Hyper 212+ / MSI HD6950 / Asus M4A79XTD EVO / 8GB DDR3

separhim schreef op dinsdag 29 september 2015 @ 09:46:
[...]


Ik heb niks gezegd over face, hybrid of aggro in deze gevallen. Maar jij zit consequent de term control deck fout te gebruiken, deze termen komen uit MtG en veel spelers die daar vandaan komen zeggen dat echte control decks bijna niet bestaan in HS door de manier waarop het spel is gemaakt.
Jij beweert constant dat board control hebben hetzelfde is als control deck spelen. Control warrior en aggro paladin kunnen allebei proberen op board control te hebben maar volgens jou zouden ze precies hetzelfde soort deck zijn.
Control komt uit MtG? Volgens mij bestaat die term al iets langer. Controle is namelijk wanneer jij op dat moment de touwtjes in handen hebt.
In dit spel kan dat uiteraard wisselen, een aggro deck met board control kan dit vrij snel verliezen en heeft dan heel veel moeite om weer controle te krijgen. Tevens is dat ook niet het doel van het deck, goede trades maak je wel, maar je ga niet een control game spelen als aggro deck, dan zal je in vrijwel alle gevallen verliezen.

Wanneer is iets control? Wanneer je deck er op is gericht om controle te krijgen en deze te houden, dat wanneer je board toch verwijderd wordt, dat je meer kaarten hebt om weer controle te krijgen. Dat control heel anders speelt in MtG is echt totaal niet relevant, we spelen HS, en een control deck probeert precies dat, control te krijgen.

Maargoed, het is duidelijk dat ik mijn definities van control hier aan het doordrukken ben, samen met vrijwel de hele HS community, en dat jij als objectieve waarnemer ons even herinnert dat het geen control is want in MtG is control anders.
PCBaas schreef op dinsdag 29 september 2015 @ 09:55:
Dikgedrukte is ook gewoon precies waarom ik niet snap hoe Secret Paladin zo consistent kan winnen tegen mij. :'( Ook irriteer ik me mateloos aan het volgende: als anti-aggro kaarten tech kom ik tegen Warrior/Druid/Priest/etc. (en dan verlies ik doordat ik natuulijk precies die techs pak) en als ik ze dan weer eruit haal kom ik weer tegen tientallen Secret Paladins/Hunters. :'(
Wat speel je voornamelijk?

Ik ben zelf wel blij met de variatie, ja je houdt dat bepaalde decks populair zijn, maar vind het wel prettig dat het minder eenzijdig is qua speelstijl, zorgt er ook voor dat je slimmer je decks moet maken.

Nikon D7000 + grip, Sigma 70-200 f2.8, Nikon 18-200mm VR, Nikon 35mm f1.8, Nikon SB-900


 • separhim
 • Registratie: maart 2015
 • Laatst online: 22-11 19:37
Benjamin- schreef op dinsdag 29 september 2015 @ 09:58:
[...]

Control komt uit MtG? Volgens mij bestaat die term al iets langer. Controle is namelijk wanneer jij op dat moment de touwtjes in handen hebt.
In dit spel kan dat uiteraard wisselen, een aggro deck met board control kan dit vrij snel verliezen en heeft dan heel veel moeite om weer controle te krijgen. Tevens is dat ook niet het doel van het deck, goede trades maak je wel, maar je ga niet een control game spelen als aggro deck, dan zal je in vrijwel alle gevallen verliezen.

Wanneer is iets control? Wanneer je deck er op is gericht om controle te krijgen en deze te houden, dat wanneer je board toch verwijderd wordt, dat je meer kaarten hebt om weer controle te krijgen. Dat control heel anders speelt in MtG is echt totaal niet relevant, we spelen HS, en een control deck probeert precies dat, control te krijgen.

Maargoed, het is duidelijk dat ik mijn definities van control hier aan het doordrukken ben, samen met vrijwel de hele HS community, en dat jij als objectieve waarnemer ons even herinnert dat het geen control is want in MtG is control anders.
Het is vrij simpel, echte control decks proberen meer value te krijgen dan aggro decks en daarmee dan board control te hebben terwijl andere decks dit proberen door een tempo advantage te krijgen.
separhim schreef op dinsdag 29 september 2015 @ 09:46:
[...]


Ik heb niks gezegd over face, hybrid of aggro in deze gevallen. Maar jij zit consequent de term control deck fout te gebruiken, deze termen komen uit MtG en veel spelers die daar vandaan komen zeggen dat echte control decks bijna niet bestaan in HS door de manier waarop het spel is gemaakt.
Als we over terminologie gaan zeuren ben ik het hier met je eens. MTG is een spel waarbij de verdedigende partij controle heeft over de combat (d.m.v. het assignen van blockers) en in HS heeft de aanvallende partij controle over de combat.

 • separhim
 • Registratie: maart 2015
 • Laatst online: 22-11 19:37
xelfer schreef op dinsdag 29 september 2015 @ 10:43:
[...]


Als we over terminologie gaan zeuren ben ik het hier met je eens. MTG is een spel waarbij de verdedigende partij controle heeft over de combat (d.m.v. het assignen van blockers) en in HS heeft de aanvallende partij controle over de combat.
Komt ook door het feit dat je charge hebt in HS en alleen taunt om damage te blocken van minions
separhim schreef op dinsdag 29 september 2015 @ 10:45:
[...]
Komt ook door het feit dat je charge hebt in HS en alleen taunt om damage te blocken van minions
En in de basis moeten minions tappen om aan te kunnen vallen en getapte minions kunnen normaliter niet blocken. De verschillen zijn eindeloos :).

 • aicaramba
 • Registratie: september 2007
 • Laatst online: 26-11 07:38
Mijn inspire paladin deck heeft heel veel softtaunts ipv taunts. Alle inspire kaarten, knife juggler. Het voordeel hiervan is dat het deels werkt als taunt, maar als ze niet worden aangepakt kun je er nog meer value uit halen. Daardoor werkt het deck best goed tegen aggro, maar kan het tegen control juist heel goed snowballen. Midrange is vaak lastig en je moet goed uitkijken tegen boardclears.

CS:GO Stats | DotA 2 Stats | iRacing Profiel

aicaramba schreef op dinsdag 29 september 2015 @ 11:03:
Midrange is vaak lastig en je moet goed uitkijken tegen boardclears.
Nadeel is wel dat inspire minions weinig stats hebben vergeleken met hun manacost. Een kaart als Murloc Knight is een 4 mana 3/4, terwijl de kaart zonder inspire een 3 mana 3/4 zou zijn.
separhim schreef op dinsdag 29 september 2015 @ 10:45:
[...]


Komt ook door het feit dat je charge hebt in HS en alleen taunt om damage te blocken van minions
Charge kan je in het algemeen op 2 manieren counteren, taunt en heals/armor. Daarnaast wil je minions die heel veel value hebben in traden, Shielded Minibot is bijvoorbeeld een 2 voor 1, maar ook kaarten zoals Knife Juggler forceren bijna alle vijanden om te traden. Hierover wordt vaak gezegd dat ze een vorm van taunt hebben, helpt je niet wanneer ze lethal hebben, maar turn 2 Juggler of turn 4 Murloc Knight, is echt veel te sterk om te laten staan. Vrijwel ieder deck zal daar dan ook tegen traden. Face Hunter is dan ook de enige class die vaak niet er tegen trade, zeker niet tegen een Murloc Knight.
Mijn hele Paladin zit dan ook vol met deze 3 kaarten

Nikon D7000 + grip, Sigma 70-200 f2.8, Nikon 18-200mm VR, Nikon 35mm f1.8, Nikon SB-900


 • aicaramba
 • Registratie: september 2007
 • Laatst online: 26-11 07:38
xelfer schreef op dinsdag 29 september 2015 @ 11:05:
[...]


Nadeel is wel dat inspire minions weinig stats hebben vergeleken met hun manacost. Een kaart als Murloc Knight is een 4 mana 3/4, terwijl de kaart zonder inspire een 3 mana 3/4 zou zijn.
Eens, Maar een kaart als Boneguard Lieutenant (3/2 2 mana inspire gain +1 health) heeft daar geen last van. Ook is het deck met 2x shielded minibot, 2x knife juggler, 2x boneguard lieutenant, coghammer, 2xmuster en 2x concencrate en al met al redelijk goed tegen aggro. Een ander nadeel is dat je ze vaak pas wil spelen als je dezelfde beurt ook al hero power kan gebruiken.
Tegen face/aggro doe ik dat niet, want dan fungeren ze als softtaunt en value kan ik uiteindelijk toch wel winnen.

Daarom is mech mage best lastig met het deck. Je moet je inspire kaarten spelen zonder te inspiren om niet achter te komen liggen in tempo, maar het is niet zo makkelijk om later in de game op value te winnen.

CS:GO Stats | DotA 2 Stats | iRacing Profiel

Mijn favo inspire kaarten zijn Nexus-Champion Saraad (heeft me al aardig wat games gewonnen doordat mijn tegenstander hem niet kon removen) en Murloc Knight (turn 6 een 3/4, 1/1 en random Murloc is best OP).

 • aicaramba
 • Registratie: september 2007
 • Laatst online: 26-11 07:38
Ik heb als inspire kaarten 2x boneguard lieutenant, 2x murloc knight, 1x nexus champion saarad en 1x de kodo guy. De nexus geeft me meestal het minste value. Solemn vigil is erg goed als card draw, omdat je ze bijna elke game voor 1 of 0 mana kunt spelen. Hij is wel wat situational.

[Voor 5% gewijzigd door aicaramba op 29-09-2015 11:20]

CS:GO Stats | DotA 2 Stats | iRacing Profiel

Saraad speel ik zelf in Control Warrior en Flamewaker Mage (*knip niet op de man aub). Met CW kan ik hem redelijk goed beschermen en bij Flamewaker geeft hij me aardige synergie.

[Voor 44% gewijzigd door Chaoss op 12-10-2015 19:59]


 • aicaramba
 • Registratie: september 2007
 • Laatst online: 26-11 07:38
Mijn deck kan hem inderdaad niet zo goed beschermen, meestal is het maar 1 inspire, soms 2 of 3. Het is wel een minion waar ze graag relatief veel doen om van het bord te krijgen, dat is ook indirecte value.

CS:GO Stats | DotA 2 Stats | iRacing Profiel

Saraad is wel een hit en miss kaart. Regelmatig heb ik ook maar 1 Inspire uit hem, maar ik heb al een paar games gewonnen door:

- Sacrificial Pact op een Handlock Jaraxxus;
- Twisting Nether in een mirror match;
- Mindcontrol op Ysera.

Daarnaast heb ik ook wel gewoon waarde uit de kaart gehaald door Executes, Holy Fires, Blizzards etc te krijgen. En soms doet de kaart ook helemaal niets. Een paar dagen terug kreeg ik bijvoorbeeld een Demonfuse.

 • aicaramba
 • Registratie: september 2007
 • Laatst online: 26-11 07:38
Die demonfuse had ik pas ook :P Ik heb meerdere keren de +5+5 druid spell gehad, sw:pain tegen snowchugger en blade flurry, die verrassend goed is in paladin. Nog nooit de echte killer spells.

[Voor 15% gewijzigd door aicaramba op 29-09-2015 14:53]

CS:GO Stats | DotA 2 Stats | iRacing Profiel


 • Darkfreak
 • Registratie: februari 2008
 • Laatst online: 30-06 00:40

Darkfreak

www.n1ntendo.nl

Het Hearthstone event (gepland op 15 november in Kerkrade, Limburg) komt langzaam meer en meer op gang.

Inmiddels zijn de flyers en posters binnen.Ook had ik het idee dat iedereen die zich per mail inschrijft een button krijgt met zijn B-ID en voornaam.
Mensen die somehow meewerken aan het event (zoals een meid die HS themed cake gaat maken) krijgen dan een aparte/eigen kaart/button.Kleine toevoeging in de stijl van 'Hey my name is ...'

De prijsbekers zijn ook in opdracht gegeven (1 gouden, zilveren en bronzen prijsbeker met HS logo erop).

Helaas nog niet echt wat aan sponsoren kunnen regelen (los van blizzard zelf die 5 classic pack codes ter beschikking gesteld heeft). De lokale 2nd-hand gameboer leent wat consoles uit (als alternatief tijdverdrijf tijdens het even).

Uiteindelijk gaat dit eerste event een soort pilot worden om o.a. te pijlen hoeveel mensen erop af komen.
Deste meer mensen komen, deste groter kan ik het volgend jaar aanpakken ^^

Het event: https://www.facebook.com/events/1135850269762080/
De affiche: https://dl.dropboxusercon...13874/HS%20Flyer%20A3.pdf

Volg www.n1ntendo.nl voor alles Nintendo! (>'-')> <('-'<) ^(' - ')^ <('-'<) (>'-')> ... (╯°□°)╯︵ ┻━┻


 • aicaramba
 • Registratie: september 2007
 • Laatst online: 26-11 07:38
Ik had zojuist een 5 win paladin quest. Ik heb weer mijn eigen gemaakte inspire paladin deck gebruikt en heb tegen 2 zoolocks, 1 secret paladin met loatheb en tirion en 2 aggro paladins op rij gewonnen. Nu ben ik rank 9 met dit deck. Ik heb vanaf rank 15 niet verloren en rank 9 is het hoogste wat ik ooit heb gehaald..

Nou zeg ik niet dat het een tier 1, 2 of 3 deck is, maar voor mij werkt het erg goed.

CS:GO Stats | DotA 2 Stats | iRacing Profiel


 • Nitai
 • Registratie: november 1999
 • Laatst online: 13:32

Nitai

Feels good man

aicaramba schreef op dinsdag 29 september 2015 @ 17:31:
Ik had zojuist een 5 win paladin quest. Ik heb weer mijn eigen gemaakte inspire paladin deck gebruikt en heb tegen 2 zoolocks, 1 secret paladin met loatheb en tirion en 2 aggro paladins op rij gewonnen. Nu ben ik rank 9 met dit deck. Ik heb vanaf rank 15 niet verloren en rank 9 is het hoogste wat ik ooit heb gehaald..

Nou zeg ik niet dat het een tier 1, 2 of 3 deck is, maar voor mij werkt het erg goed.
Care 2 Share? :)

Vinnu#2173 | Thats all folks!


 • aicaramba
 • Registratie: september 2007
 • Laatst online: 26-11 07:38


Ik heb in die streak geen enkel control gezien, dus ik kan niet garanderen dat het daar heel goed tegen werkt :P

Ik had er eerst mukla's champions in en een 2e equality. De mukla's champion werkte niet goed, omdat het deck wat te top heavy werd en hij zelden value had. De 2e equality heb ik er uit gehaald, omdat je redelijk vaak minions op het bord hebt en dus zonde is om te gebruiken.

Ik twijfel nog of ik loatheb moet vervangen voor dr boom. Alleen ik heb dat nog niet gedaan omdat je graag hero power doet, wat weer 2 extra mana is. Ook is loatheb wel goed als je flinke board control hebt en in board clear mana range komt.

Ook zit ik er aan te denken om 1 of 2 blessing of kings te vervangen door BGH of een extra piloted shredder.

Verder zijn kodorider en Boneguard lieutenant geen geweldige kaarten op zich, maar het zijn goede softtaunts en ze kúnnen goede value krijgen. Verder is kodorider vaak een play wanneer er al wat removal is gebruikt op eerdere softtaunts als murloc knight en nexus champion.

Edit: Ik zie nu dat het deck een BGH heeft, maar heb ik geen enkele keer gedrawt, dus die was ik vergeten :P

[Voor 47% gewijzigd door aicaramba op 29-09-2015 19:08]

CS:GO Stats | DotA 2 Stats | iRacing Profiel

Ik ben zelf aan het knuppelen met mijn Warlock deckje. Net de OTK dream gehad door Malygos te lifetappen met Wilfred Fizzlebang in play.

Decklist:

 • PCBaas
 • Registratie: juni 2011
 • Laatst online: 14-11 18:24
Eindelijk weer een leuke tavern brawl? HYPE!

http://www.hearthpwn.com/...awl-new-hearthstone-patch

[Voor 21% gewijzigd door PCBaas op 29-09-2015 20:09]

Antec 300 / Phenom II 955 @ 3.8GHz / CM Hyper 212+ / MSI HD6950 / Asus M4A79XTD EVO / 8GB DDR3

Pagina: 1 2 3 ... 181 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Als iets niet door de beugel kan, meld het dan hier of door bij de desbetreffende reacties op "rapporteer" te klikken.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee