Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Sr_Ogel
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 27-01 02:01

Sr_Ogel

Klop klop klop

Topicstarter
Mede-auteurs:
 • TRaSH
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 28-01 22:57

TRaSH

 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 11:12

schumi2004

 • Mar2zz
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 21-01 10:51

Mar2zz

Onderstaande informatie is gedateerd (2013)

maar we zijn bezig met updatenstandaard beginscherm Confluence Kodi Jarvis

Kodi is een opensource (GPL) sofware mediaspeler voor Linux, OSX, Windows en de XBox1. Met Kodi maak je van elke pc een HTPC om te kunnen genieten van al je foto's, muziek, films, Tv-series en andere videobestanden. Kodi kan niet alleen mediabestanden openen van de pc, maar ook van het thuisnetwerk en zelfs vanaf het internet.


KODI deel 16

Met het openen van dit nieuwe topic deel zijn we aangekomen bij deel 16. Deel 1 met meer dan 14500 post toe aan een update. Het oude topic dateerde uit begin 2013. Inmiddels hebben we XBMC achter ons gelaten en gaan we nu verder onder de naam KODI.
In 2003 begon de ontwikkeling van XBMC, toen nog XBox Media Center, als opvolger van XBMP(XBox Media Player). Het resultaat van de ontwikkeling was het vrijgeven van XBox Media Center 1.0.0 in juni 2004. Deze eerste versie maakte van de originele XBox van Microsoft een volwaardige mediaspeler welke nagenoeg elk mediabestand kon afspelen. Ruim 2 jaar later in september 2006 zou versie 2.0.0 volgen.

De eerste twee versies van XBMC waren uitsluitend bedoeld voor de originele XBox, maar door het toenemende aanbod van High Definition materiaal ontstond er een probleem. De originele XBox is uitgerust met een 733Mhz processor, wat onvoldoende rekenkracht biedt om 720P en 1080I/P vloeiend te kunnen afspelen. Als oplossing voor het probleem met de oude XBox hebben de ontwikkelaars van XBMC er voor gekozen het XBox platform los te laten en de programmacode te porten naar Linux, Windows en OSX.

In het najaar van 2008 was het dan zover, de eerste stabiele versie van XBMC the next generation. XBMC Atlantis (8.10) werd de eerste versie met ondersteuning voor meerdere platformen. Inmiddels zijn we weer een aantal jaar verder en zijn er al diverse versies voorbij gekomen.
inhoud...Kodi is beschikbaar voor meerdere platformen. Voor Mac, Windows en de Linux distributies is er een Kodi pakket wat geïnstalleerd wordt als extra programma. Kodi voegt een uitgebreide mediaspeler toe aan je bestaande werkstation.

Om het gevoel van een echte mediaspeler te krijgen is er natuurlijk de mogelijkheid een besturingssysteem volledig te strippen en Kodi te installeren, maar een simpelere oplossing is Kodi voor AppleTV of Kodi Live.

Alle versies van Kodi zijn te downloaden via kodi.tv

XBMC is, zoals de naam al zegt, begonnen als software voor de XBox game console van Microsoft. De XBox was een simpele en goedkope manier om een goed mediacenter in de huiskamer te brengen. Echter heeft de tijd niet stilgestaan en is het aanbod van High Definition-materiaal enorm gegroeid en de XBox is niet in staat om dit af te spelen door gebrek aan geheugen- en processorkracht. Voor de mensen die toch voldoende hebben aan de oude XBox wordt de xbox-versie nog doorontwikkeld alleen niet meer door de mensen van XBMC. De broncode is overgenomen door de mensen van XBMC4XBOX. Voor meer informatie zie de website. http://www.xbmc4xbox.org.
In deel 14 heeft een pol gestaan met de vraag wat nu het meest gebruikte platform is. Uit de cijfers blijkt dat Windows als basis voor Kodi het meest gebruikt is.
inhoud...


Kodi wordt, vanaf de Camelot versie, standaard geleverd met de Confluence skin. De Confluence skin is de opvolger van de Project Mayhem III skin. De nieuwe skin bevat elementen van verschillende populaire skins die beschikbaar zijn. Hieronder volgen een aantal afbeeldingen voor een sfeerimpressie van de skin.


Homescherm (video's).


Homescreen (speelfilms).


Screenshot van filmbibliotheek.
Informatie van film, acteurs/regisseurs/resolutie/codec/geluid/plot,
een cover van de film en in de achtergrond fanart van de film.


Weersvoorspellingen voor vandaag en een korte blik op de komende 4 dagen


Menu tijdens het afspelen van videobestanden.


Instellingen menu


Skinengine
De standaard meegeleverde Confluence skin is natuurlijk een streling voor het oog, maar het is natuurlijk goed mogelijk dat jij daar heel anders over denkt. Om alle gebruikers tevreden te kunnen stellen is Kodi voorzien van een goede skinengine. De skinengine zorgt ervoor dat iedereen zijn eigen skin kan maken of een bestaande skin naar eigen smaak kan aanpassen. Van deze mogelijkheid is dankbaar gebruik gemaakt, er is een ware wildgroei aan skins ontstaan welke zijn samengebracht in het skin subforum op kodi.tv

In deel 14 heeft een pol gestaan over de favoriete skin van de forumbezoekers. De standaard Confluence skin was met grote voorsprong de meest gewilde skin.
inhoud...


Eén van de meest aansprekende mogelijkheden van Kodi is toch wel de mediabibliotheek. Met de mediabibliotheek brengt Kodi overzicht in de steeds groter groeiende mediacollectie van een (boven)gemiddeld huishouden. De mediabestanden worden overzichtelijk weergegeven en voorzien van de nodige extra's om de bibliotheek compleet te maken. Zo zorgen de ingebouwde "scrapers" ervoor dat van elk mediabestand de bijbehorende informatie van het internet wordt gehaald. (hiervoor is dus wel een verbinding nodig met het internet). Om alles leuk weer te geven wordt het mediabestand voorzien van "fanart". Fanart zijn afbeeldingen, dvdcovers en/of banners die zorgen voor de aankleding van de mediabibliotheek.

Na het toevoegen van contentlocaties aan de mediabibliotheek (zie how-to voor uitleg) is het een kwestie van updaten en al je mediabestanden worden toegevoegd. Het updaten kan gedaan worden door "bibliotheek updaten" in het contextmenu te gebruiken, of automatisch bij het opstarten van de htpc. De weergave van aankleding in de bibliotheek is afhankelijk van de gekozen skin en de gebruikte views. Over het algemeen ondersteunen de recentere skins allemaal fanart dus keuze genoeg.
inhoud...


Een van de vernieuwingen voor de 10.00 versie is de toevoeging van een addonsysteem. In de vorige versies was het soms erg ingewikkeld en/of onduidelijk waar scripts, skins en plugins geplaatst moesten worden. Met het nieuwe addonsysteem moet dit probleem zijn opgelost.


Het nieuwe addonsysteem is toegevoegd aan het instellingen menu. In een overzichtlijst worden de verschillende categorieën weergeven. Niet alleen zijn hier de oude scripts en plugins te vinden, maar nu ook softwareonderdelen. Werden er vroeger nog 10 tallen scrapers meegeleverd, nu moet er in het addonsysteem een keuze worden gemaakt.Een groot voordeel van het nieuwe addonsysteem is dat alles bij elkaar is gekomen. Nooit meer het internet afstruinen naar de nieuwste versie van een skin of plugin. Moest je vroeger de website van een skin in de gaten houden of er vernieuwingen zijn, met het nieuwe systeem is dat verledentijd. Door te kiezen voor automatische updates worden alle addons, bij beschikbaarheid van een nieuwe versie, geüpdatet.

Nog lang niet alle skins en plugins zijn terug te vinden in de Kodi addon repo. Dit komt doordat ontwikkelaars hun skins of plugins nog niet hebben aangepast, of aangeboden hebben aan de ontwikkelaars van Kodi. Addons die al wel geschikt zijn voor de preDharma / svn versies zijn ook op de oude manier (kopiëren/plakken) of via 3rd party repo's te installeren. Voor de installatie van deze addons kun je de installatiehandleiding doorgaans vinden op het Kodi forum

Een lijst met third party repositories is te vinden in de wiki.
inhoud...


Kodi heeft meerdere opties voor het doorlopen van de interface. Standaard is er natuurlijk het gebruik van het toetsenbord, een lijstje met de gebruikte toetsen is te vinden in de Kodi wiki, echter zijn de toetsen naar eigen smaak aan te passen.

Kodi heeft ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een muis. Een aantal skins houdt hier rekening mee, waaronder de standaard Confluence skin, door extra knoppen toe te voegen aan de interface, zoals Start, Stop en het sluiten van menu's. Om de extra knoppen en de muis te activeren dient bij invoerapparaten in het systeeminstellingenmenu (instellingen\systeem\invoer apparaten) het gebruik van de muis geactiveerd te worden.

Naast het toetsenbord en de muis kan Kodi bediend worden met een afstandsbediening. Onder linux wordt hierbij gebruik gemaakt van LIRC. Bij de Windows versie dient er extra software geïnstalleerd te worden, hierover meer in de volgende tutorials (Engels)

Voor de mensen met een smartphone (Android, Windows Phone 7 of Iphone) of een Ipad kunnen voor de bediening van Kodi gebruik maken van diverse apps. De webserver in Kodi dient wel geactiveerd te worden om de apps te kunnen laten werken.
Android: Kore, Official Remote for Kodi
iPhone/ iPad: XBMC Constellation | XBMC Commander
Phone 7 Kodi forumpost

Last but not least behoren joysticks en controllers (dus ook die van xbox en ps3, en ja, ook de wii-mote) tot de mogelijkheden. Het grootste voordeel hiervan is analoge controls (analoog volumeregelen, of analoog voor- en terugspoelen). Alle signalen worden afgehandeld via een keymap. Als een joystick werkt in je besturingssysteem, dan kan je 'm tunen binnen XBMC via de keymaps. Hoe dit werkt staat hier. Windows-gebruikers met Kinect in huis kunnen stoeien met gebaren-controls.
inhoud...


Officieel ondersteunt Kodi nog altijd geen live televisie. De ontwikkeling is nog in volle gang maar er is nog niets bekend over een eventuele toevoeging aan de officiële stabiele versie. Dat het nog niet uit ontwikkeld is wil niet wegnemen dat je er nog geen gebruik van kunt maken. Met behulp van een alternatieve versie voor Kodi wordt het mogelijk om met Kodi live tv te kijken en op te nemen. Kodi werkt daarbij als de aansturing voor het programma wat in de achtergrond meedraait (of extern op een "server"). Een voorbeeld van een dergelijk programma is TV Headend waarover hier op got een topic loopt. Voor meer voorbeelden van de achtergrond programma's en een eerste stap voor het installeren van de alternatieve XBMC versie verwijzen we naar de Kodi wiki
inhoud...


Zo dat Kodi dat lijkt me wel wat, maar ja waar begin ik nu. Goede vraag Kodi is zo veelzijdig en is op zoveel manieren te gebruiken dat moeilijk is om de eerste stap naar de ultieme HTPC te zetten. Voordat je naar de winkel/webshop rent is het goed om Kodi eerst op je gewone computer te installeren. Voor de meeste besturingssystemen is wel een http://kodi.tv/download/ versie beschikbaar die gebruikt kan worden om kennis te maken met Kodi. Als je niet heel veel gebruikt denkt te gaan maken van een mediacenter is dit tevens het eindpunt.

Voor de Kodi-users die een stap verder willen en meer gebruik denken te gaan maken van Kodi wordt het misschien aantrekkelijk om een HTPC aan te gaan schaffen. Om het niet te eenvoudig te maken zijn daarbij ook weer genoeg keuzes en afwegingen te maken. Doordat Kodi inmiddels op diverse platformen beschikbaar is kun je met de hardware alle kanten op.

Allereerst de producten van Apple. De AppleTV1 is inmiddels niet meer (nieuw) verkrijgbaar maar zijn opvolger ATV2 zijn allebei geschikte hardware voor Kodi. Belangrijk detail je AppleTV moet wel gejailbreakt worden en kan geen 1080P weergeven. Op de Iphone en Ipad is het ook mogelijk om Kodi te draaien, let wel ook deze moeten gejailbreakt zijn.

Naast de Apple producten kunnen we ook kiezen voor een pc met een Linux distributie of Windows. De afweging tussen Windows en Linux is puur een persoonlijke. In de voorgaande delen van dit topic zijn al diverse malen “hevige” discussies opgelaaid wat nou het beste is. Eigenlijk is met beide alles mogelijk en is het dus net wat jouw voorkeur heeft. Wat wel belangrijk is om in het achterhoofd te houden is het feit dat AMD zijn Linux drivers voor haar videokaarten niet bovenaan het prioriteitenlijstje heeft staan. Voor Linux gebaseerde HTPC’s is dus de videohardware van Nvidia en Intel de betere keuze. De keuze tussen compacte samengestelde barebones of zelf een stevige HTPC in elkaar zetten is eigenlijk inmiddels ook puur een persoonlijke keuze geworden. De hardwarematige videoversnelling is dusdanig verbeterd dat eigenlijk alle reguliere HD video’s wel afgespeeld kunnen worden met behulp van de rekenkracht van de videokaart en is de processor ondergeschikt.

Als laatste hebben we nog Kodi-live en OpenElec. Beide zijn versies van Kodi die er voor zorgen dat je hardware volledig wordt ingezet voor Kodi. Kodi-live is Ubuntu server met Kodi geïnstalleerd. OpenElec is daarentegen een Linuxkernel met alleen de software die nodig is om Kodi te draaien. In de basis is OpenElec de meest uitgeklede versie en in potentie dus snelle opstarttijden. Belangrijk detail voor OpenElec is dat niet per definitie alle hardware ondersteunt wordt. Hele oude of juist nieuwe hardware kan bijvoorbeeld niet in de kernel verwerkt zitten, waardoor Kodi niet gaat werken. Als laatste hebben we ook nog XBMCfreak met zijn versie van Kodi-live. Het verschil met de standaard versie is dat XBMCfreak een actuelere versie is en standaard met van wat extra’s is voorzien.

Situatie begin augustus 2011
inhoud...


Ik heb nu Kodi draaien op mijn (HT)PC maar zijn er misschien nog leuke extra’s? Maar natuurlijk stopt het niet bij het installeren van Kodi. Alleen Kodi is in de basis voldoende om al je media af te spelen maar om nog meer te kunnen genieten zijn er een aantal extraatjes, dat zorgt voor de kersen op de taart.

Allereerst is er natuurlijk de Retrospect addon. Helaas zit deze addon niet in de standaard addonmanager van Kodi. Om toch de addon te kunnen gebruiken moet de addon gedownload worden. Ga hiervoor naar de website van Grotebozewolf. Het “installeren” van de addon dient te worden gedaan van uit de addonmanager. (installeren mbv zipbestand)

Om ondertiteling te kunnen krijgen bij je videobestanden is het installeren van Kodi Subtitels een aanrader. Kodi Subtitels geeft vanuit een aflevering of film toegang tot bijvoorbeeld de ondertitels van www.opensubtitels.org of www.ondertitel.com. Om daadwerkelijk de addon vanuit de aflevering of film te kunnen starten dient er een snelkoppeling gemaakt te worden bij de skininstellingen. Voor de standaard Confluence skin is dat onder “Add-on snelkoppelingen” en dan “Video-OSD”

Voor de liefhebbers van films of series is het misschien interessant om eens te kijken naar respectievelijk Couchpotato of Sickbeard. Beide zijn programma’s die het web/usenet/torrents in de gaten houden. Wanneer jouw favoriete film of serie ter download wordt aangeboden zullen deze programma’s er voor zorgen dat je downloadprogramma, zoals bijvoorbeeld sabnzbdplus, in actie komt. Omdat er in dit topic in principe niet over deze programma’s gaat wordt hiervoor verwezen naar de topic elders op dit forum. Het grote SABnzbd topic deel 1 [Ervaringen] Sickbeard, Couchpotato e.a.

Voor sommige mensen is één htpc met Kodi onvoldoende en hebben meerdere htpc’s in huis. Om toch door het hele huis dezelfde bibliotheek beschikbaar te hebben is het mogelijk om de mediabibliotheek van Kodi extern te laten draaien. Hiervoor is een pc nodig welke altijd aanstaat al er een htpc op start. Op deze “server” kunnen alle mediabestanden geplaatst worden en er moet een mysql database server draaien. Door de “advancedsetting.xml” te configureren kan Kodi contact maken met de mysql server en worden alle gegevens van de server gehaald. Niet alleen de gegevens van de films of series worden centraal opgeslagen maar ook wat er al bekeken is en of het moment dat er midden in een aflevering gestopt is. Voor een handleiding verwijzen we naar http://lifehacker.com/563...s-every-room-in-the-house
en LinuZZ's Blog: XBMC 12 en 13 MySQL sharing

Met behulp van Trakt is het mogelijk om je series en films die je bekeken hebt bij te houden. Trakt bied je zelfs de mogelijkheid om die informatie te delen via facebook, twitter, fora of een blog. Naast het bijhouden van je bekeken media geeft trakt advies over series of films die misschien bij je passen. Voor meer informatie en de de benodigde bestanden verwijzen we naar Trakt. Om je al verkregen en bekeken series en films toe te voegen hoef je alleen de officiele add-on te installeren uit de repositorie
inhoud...


Bestandsbeheer bij series
Om episodes van series goed te kunnen toevoegen aan de mediabibliotheek is het belangrijk dat de bestanden goed genaamd zijn en er rekening wordt gehouden met de locaties waar de episodes geplaatst worden.
 • Begin met een map Series, dit is handig voor het toevoegen van de map in bestandsweergave. (zie content toevoegen in bestandsweergave)
 • Plaats in de map "series" de mappen van de verschillende tv-series die je wil toevoegen aan de bibliotheek. Als voorbeeld houden we even de serie "Heroes" aan.
 • In de map van de serie Heroes moet voor elk seizoen een nieuwe map worden aangemaakt. Seizoen 01, Seizoen 02, enz... (het gebruik van seizoensmappen is niet verplicht om Kodi goed te laten werken, maar het zorgt wel voor een duidelijke indeling, ook bij het gebruik van bestandsweergave.)
 • Als laatste en tevens de belangrijkste stap, worden de videobestanden in het seizoensmapje geplaatst. Houdt bij de naamgeving het volgend formaat aan: Heroes.s01e01.avi ([shownaam].[seizoen][episode].[extensie]). Naast dit format heeft Kodi nog een aantal formats welke ook herkend worden:
  Heroes.s01.e01.avi - Heroes.s01_e01.avi - Heroes_[s01]_[e01]_avi - Heroes.1x01.avi - Heroes.101.avi. Om dvd/blu-ray met meerdere episodes toe te voegen aan de bibliotheek moet het image bestand als volgt worden genoemd: heroes.s01e01e02e03e04.iso (voor een uitgebreidere uitleg (Engels) zie de Kodi wiki
Content toevoegen in bestandsweergave:
 • Ga naar Video's
 • Open het contextmenu (muis: rechtsklik/keyboard: c/xbox remote: title)
 • Kies 'Add Source'
 • Browse naar de folder die je wil toevoegen
 • Geef een naam aan je source (Movies en TV Shows is het meest voor de hand liggend)
 • Bevestig met OK
Content toewijzen:
 • Ga op je net toegevoegde source staan
 • Open het contextmenu (rechtsklik/c/title)
 • Kies 'Set Content'. Het nieuwe schermpje is in 3 stukken opgedeeld
 • Linksboven kies je welk type video er zich in je source bevindt
 • Ben je met je films bezig, dan kies je hier 'Movies', voor series 'TV Shows' en voor muziekvideo's 'Music Video's' (lijkt me vrij logisch :) )
 • Rechtsboven kan je je scraper kiezen. Voor mensen die een externe scraper gebruiken (wat ik ten zeerste aanraad!) is dit niet zo van belang.
  Voor wie Kodi zelf wil laten scrapen, kies je hier van waar hij de info moet halen.
 • De opties in het onderste deel van het scherm veranderen naar gelang het type video dat je hierboven hebt gekozen.
Voor Movies:
 • 'Run Automated Scan': deze optie zorgt ervoor dat direct na het sluiten van het venster Kodi al je films naar de Library scant.
 • 'Use Folder Names for Lookups': kan soms nodig zijn, afhankelijk van je folderstructuur, bestandsnamen, ... Dit is iets wat je zelf zal moeten testen want het is voor iedereen anders.
 • 'Scan Recursively': als je een geneste folderstructuur hebt (zoals bij mij waar Movies nog onderverdeeld is in DVD/HD/SD)
 • 'Exclude Path from Library Updates': kan handig zijn als je een folder hebt die je niet in je Library wilt hebben. Bvb. je zelfgemaakte vakantiefilmpjes (of je pornocollectie :P )
 • Dan nog even OK drukken, en Kodi zal alles beginnen scannen. Afhankelijk van je hoeveelheid films en of je al dan niet een externe scraper hebt gebruikt, kan dit heel snel gaan of uren duren (vooral op de goede ouwe xbox...)
Voor TV Shows (de opties hier zijn wat beperkter):
 • 'Run Automated Scan': deze optie zorgt ervoor dat direct na het sluiten van het venster Kodi al je films naar de Library scant.
 • 'Selected folder contains single TV Show': ??
 • 'Exclude Path from Library Updates': kan handig zijn als je een folder hebt die je niet in je Library wilt hebben.
Voor Music Video's:
 • 'Run Automated Scan': deze optie zorgt ervoor dat direct na het sluiten van het venster Kodi al je films naar de Library scant.
 • 'Scan Recursively': als je een geneste folderstructuur hebt (bvb. per muziekgenre opgedeeld)
 • 'Exclude Path from Library Updates': kan handig zijn als je een folder hebt die je niet in je Library wilt hebben.
 • Dan nog even OK drukken, en Kodi zal alles beginnen scannen. Afhankelijk van je hoeveelheid films en of je al dan niet een externe scraper hebt gebruikt, kan dit heel snel gaan of uren duren (vooral op de goede ouwe xbox...)
Afhankelijk van de gebruikte skin en type gescande content, zal je nu in je hoofdscherm Movies/TV Shows/Music Video's hebben bij gekregen. Is dit niet zo, dan moet je mogelijks deze nog activeren in je skininstellingen. De oude PMIII-skin heeft enkel Video's in het hoofdscherm, dan moet je via die weg naar je films of series navigeren.
inhoud...


Kodi is een softwarepakket wat voordurend in ontwikkeling is. De ontwikkeling heeft tot gevolg dat er heel versies in omloop zijn. Om te voorkomen dat we door de bomen het bos niet meer zien is hier een overzicht met de verschillende versies en waar deze te downloaden zijn.

StableUitontwikkelde versie waarin weinig tot geen bugs zijn te verwachten. Deze zijn te downloaden via [url=http://kodi.tv/download/]kodi.tv/url]
SVNNaast de gecompileerde versies kan er ook voor gekozen worden om zelf vanuit de broncode een eigen versie te compileren. Voor een handleiding verwijzen we naar de wiki.
Nightly Compileerde versies vanuit de svn. Deze versie wordt met enige regelmaat aangemaakt. Door de lopende ontwikkeling kan deze veel bugs bevatten, of in zijn geheel niet werken. Deze versie zijn te downloaden via de Kodi mirrors(Windows) en via de repositories (Ubuntu/Live).

inhoud...

 • Leuk die rssfeed van kodi.tv maar hoe krijg ik Nu.nl / Tweakers.net als nieuws feed

  Verander in de RssFeeds.xml, welke te vinden is in de userdatamap, de inhoud van "set id=1" in één van de onderstaande feed adressen. Twee rssfeeds behoort ook tot de mogelijkheden
  XML:
  1
  2
  3
  4
  
  <set id="1">
    <feed updateinterval="15">http://www.nu.nl/feeds/rss/algemeen.rss</feed>
    <feed updateinterval="15">http://feeds.feedburner.com/tweakers/mixed</feed>
  </set>

  Een andere optie is om gebruik te maken van het rsseditor addon.
 • Hoe kan ik bestanden uploaden naar Kodi-live vanaf een andere pc?

  Kodi-live is standaard voorzien van Openssh wat bestandsoverdracht mogelijk maakt. Met behulp van bijvoorbeeld Filezilla kun je een SFTP verbinding opzetten en bestanden uploaden.
 • Waaraan moeten mijn mediabestanden voldoen om goed opgenomen te worden in de bibliotheek?

  Bij tv-series moet de bestandsnaam een drietal onderdelen bevatten: de naam van de serie, het seizoen en het afleveringsnummer. Als voorbeeld Heroes.s01.e09 (Heroes aflevering 9 van seizoen 1). Naast de bestandsnaam is het belangrijk dat elke serie in een eigen map wordt geplaatst, met eventueel voor elk seizoen een eigen map. Voor meer uitleg over het plaatsen van tvseries in de bibliotheek is er de Engelstalige handleiding van de makers van Kodi. Voor films kan volstaan worden met de naam van de film als bestandsnaam of mapnaam bij dvd bestanden. Zie ook How To
 • Waar vind ik mijn userdata?

  AndroidAndroid/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/userdata/
  Linux/Live~/.kodi/userdata/
  OpenELEC/storage/.kodi/userdata/
  Mac/Users/<your_user_name>/Library/Application Support/Kodi/userdata/
  AppleTVusers/frontrow/library/application support/XBMC/
  iOS/private/var/mobile/Library/Preferences/Kodi/userdata/
  Windows%APPDATA%\kodi\userdata
  Windows (portable mode)%PROGRAMFILES%\Kodi
 • Moet ik naast Kodi nog andere software installeren, om mijn mediabestanden te kunnen afspelen?

  Nee, Kodi is een softwarepakket wat praktisch alle audio, video en afbeeldingen kan afspelen, zonder het installeren van codecpacks of andere software. Voor een overzicht van alle, door Kodi, ondersteunde codecs en containers kun je kijken op Kodi wiki
 • Mijn skin geeft alleen maar zwart/witte ruis weer als achtergrond?

  Veel skins, waaronder MiniMeedia maken gebruik van achtergronden die door de gebruiker kunnen worden ingesteld. Omdat veel Kodi gebruikers al eigen achtergrondafbeeldingen hebben, zijn deze door de makers van sommige skins niet meer toegevoegd. De gebruiker moet zijn eigen achtergronden selecteren in de instellingen. De achtergronden kunnen veelal worden ingesteld per categorie, bijvoorbeeld series, muziek, films of weer. In de openingspost
  van de skin MiniMeedia op Kodi.tv worden een groot aantal achtergronden ter download aangeboden.
 • Mijn films en series worden niet goed opgenomen in de bibliotheek
  Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom series of films niet goed worden opgenomen.
  • In de mappen van de film/serie staan .nfo bestanden die niet aangemaakt zijn door Kodi of externe scraper. Kodi kan dan geen goede informatie vinden.
  • De naam van de map/bestand voldoet niet aan de standaard naamgeving die nodig is voor Kodi.
  • Er zijn meerdere films met dezelfde naam (oplossing is handmatig de film te kiezen en gegevens te updaten)
  In de mediabibliotheek wordt wel fanart weergegeven maar geen plot van film/serie
  Om het plot weer te geven, de volgende instelling uitschakelen: Systeem/instellingen/video/bibliotheek/plot van niet bekeken video's verbergen
 • Hoe krijg ik audio tegelijkertijd over meerdere kanalen
  Om niet te hoeven switchen tussen audio kanalen in de instellingen kan het geluid worden uitgezonden over meerdere kanalen. Voor de werkwijze zie deze post op het Kodi forum.
 • Hoe moet ik Kodi (linux) updaten, zonder opnieuw te installeren?
  1. Voor de volgende regels uit in de terminal.
  2. Controleren op updates:
    sudo aptitude update
  3. Updates installeren:
    sudo aptitude safe-upgrade
  Let op alles wordt geüpdatet, niet alleen Kodi.
 • Hoe behoud ik mijn mediabibliotheek bij een schone installatie?
  Twee oplossingen:
  1. Exporteer de bibliotheek met de export functie in het instellingen menu (video)
  2. Kopieer de userdata map naar andere locatie. Na installatie userdata terug kopiëren.
 • Hoe krijg ik op een makkelijke manier ondertiteling bij mijn series?
  1. Installeer de subtitle addon;
  2. Kies bij de instellingen van de subtitle addon voor de gewenste bron (bierdopje);
  3. Kies bij de skininstellingen voor een snelkoppeling naar de locatie van de subtitle addon;
  4. Open tijdens het kijken van een aflevering het afspeelmenu en druk op de subtitle knop;
  5. De addon zoek automatisch op basis van de bestandsnaam de juiste ondertiteling.
 • Hoe kan ik andere computers opstarten vanuit Kodi
  Maak gebruik van de wake on lan addon.
 • Hoe kan ik een andere computer opstarten bij het opstarten van de htpc (linux)
  1. Ga naar de terminal;
  2. Installeer de benodigde pakketen.
   sudo apt-get install ethtool wakeonlan -y
  3. Activeer de wol mogelijkheid
   sudo ethtool -s eth0 wol g
  4. Pas het opstartscript aan.
   sudo nano /etc/rc.local
  5. Voeg voor de exit regel de volgende tekst in:
   sleep 15
   wakeonlan XX:XX:XX:XX:XX:XX

   (verander de x'jes voor het macadres van de op te starten computer.)
   (de sleep 15 is nodig om te voorkomen dat het wolscript al uitgevoerd wordt voordat de netwerkkaart actief wordt.)
 • Hoe krijg ik de weergave van de temperaturen werkende onder linux (nvidia)
  1. Ga naar de terminal
  2. Installeer het benodigde pakket
   sudo apt-get install lm-sensors -y
  3. Voeg de volgende code toe aan de advancedsettings.xml
   XML:
   1
   2
   
   <gputempcommand>echo "$(nvidia-settings -c :0 -tq GPUCoreTemp) C"</gputempcommand>
   <cputempcommand>echo "$(sensors -u | head -6 |grep "temp1_input"| awk '{print $2 }' |awk '{printf("%d\n",$1 + 0.5);}') C"</cputempcommand>
 • Hoe houd ik mijn addons up to date?
  Het addonsysteem is standaard zo ingesteld, dat het automatisch de nieuwste versies van je geïnstalleerde addons installeert. Als een addon geüpdated is komt er een notificatie op het scherm.
 • Wat is Openelec?
  Openelec is Kodi in de meest pure vorm die er is. Het is niets anders dan een linuxkernel met alle benodigde onderdelen om Kodi te kunnen draaien, inclusief Kodi zelf. Website Openelec
 • Hoe voeg ik series op dvdmappen (video_ts) toe aan de series bibliotheek ?
  De structuur van de mapjes. Het mapje met seizoen xx is optioneel evenals de serienaam na de seizoenmap
  code:
  1
  
   \Serienaam\Seizoen 01\Serienaam s01e01e02e03e04\video_ts\(dvdbestanden)

  Aan de advancedsettings.xml voegen we de volgende regels toe.
  XML:
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  
  <tvshowmatching append="no">
   <regexp>\[[Ss]([0-9]+)\]_\[[Ee]([0-9]+)\]?([^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
   <regexp>[\._ \[\-\\/]([0-9]+)x([0-9]+)([^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
   <regexp>[Ss]([0-9]+)[\.\-]?[Ee]([0-9]+)([^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
   <regexp>[\._ \-\\/]([0-9]+)([0-9][0-9])([\._ \-][^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
  </tvshowmatching>

  Start Kodi opnieuw op en update bibliotheek
 • Hoe kan de weergave van fanart tijdens het scrollen worden versneld?
  Hiervoor heb je videoversnelling nodig en dus een videokaart die dat ondersteunt.
  In bovengenoemde advancedsettings.xml voeg je het volgende toe:
  code:
  1
  
   <useddsfanart>true</useddsfanart>


  Andere tweaks die via advancedsettings.xml gaan vind je hier.
inhoud...


Kodi website: http://kodi.tv/
Kodi forum: http://forum.kodi.tv
Kodi wiki/handleiding: http://kodi.wiki/
Kodi File Repository: http://mirrors.xbmc.org Nightlies voor Mac en Windows
Kodi Addon Repository: http://mirrors.xbmc.org/addons Locatie van addons

xbmcfreak.nl Regelmatige updates van LiveCD met extra's
xbmc4xbox.org XBMC voor de oude Xbox 1

XBMC voor iOS got-topic
[Mediaplayer] Raspberry Pi met XBMC
[TV Headend] Het grote TV Headend topic

Vorige delen XBMC/Kodi topic:
Xbox Media Center – Deel IXbox Media Center – Deel IIXbox Media Center – Deel III
Xbox Media Center – Deel IVXbox Media Center – Deel VXbox Media Center – Deel VI
Xbox Media Center – Deel VIIXbox Media Center – Deel VIIIXbox Media Center – Deel IX
Xbox Media Center – Deel XXbox Media Center – Deel XIErvaringen met XBMC – Deel XII
Ervaringen met XBMC – Deel XIIIErvaringen met XBMC – Deel XIV

inhoud...


Eventuele opmerkingen/wijzigingen/spelfouten kunnen via de DM gemeld worden.

Update overzicht:
27-07-15 | Openen deeltje 16 | XBMC is nu KODI
29-07-15 | XBMC links veranderd naar Kodi
19-02-16 | Afbeeldingen vervangen door recente screenshots

inhoud...

–THE END–


Bovenstaande informatie is gedateerd (2013)

maar we zijn bezig met updaten

[Voor 100% gewijzigd door schumi2004 op 19-02-2016 09:49]


 • Sr_Ogel
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 27-01 02:01

Sr_Ogel

Klop klop klop

Topicstarter
Deel 16 is geopend op verzoek van de MODs hier. Helaas kan ik voor jullie de TS niet van een update voorzien. Ik volg kodi niet meer op de voet en heb al een tijd het topic niet gevolgd. Om sluiting te voorkomen is er een nieuw topic aangemaakt.

Inmiddels heeft Schummi2004 zich gemeld om mede auteur te zijn maar meer mede auteurs zijn welkom.

Voorlopig is het topic gered en kan er weer naar harte lust gereageerd worden. (tot een maximum van 10.000)

 • GroteBozewolf
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 10-01 00:31
Goed intiatief mede-tweakers. Zou iemand de TS nog kunnen bijwerken en "XOT Uzg" kunnen veranderen in Retrospect?

Retrospect for Kodi: laatste versie 5.2.16. Voor bugs of requests kun je terecht op de GitHub tracker.


 • barrymossel
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 12:08
Misschien wel even een zoeken-vervangen loslaten op XBMC (Kodi)? :)

 • Marzman
 • Registratie: December 2001
 • Niet online

Marzman

They'll never get caught.

Dat updaten kan nu ook gewoon vanuit de Gui, maar als er een medeauteur gevonden is zal dat wel goedkomen met de tekst :)

☻/ Please consider the environment before printing this signature
/▌
/ \ <-- This is bob. copy and paste him and he will soon take over the world.


 • SidewalkSuper
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 02-02 21:43
Hulde!

 • Dennis
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 15:56
Nog even een herhaling van één van mijn laatste berichten, voor diegenen die hem daar net gemist hebben :).

Ik heb wel eens laten blijken dat ik het beheer en management van KODI niet al te best vind, maar de flexibiliteit van de skins is onovertroffen (en ik vind de ReFOCUS skin de enige skin die een niet-techneut begrijpt).

Nou kwam ik gisteren dus Emby tegen omdat er een plugin voor mijn FreeNAS is en ik ben positief verrast. Het is een soort Plex, maar met één belangrijk groot voordeel: er is native integratie met KODI. Dus je installeert de Emby plugin en je ziet je Emby library gewoon in KODI, niet zoals bij Plex in een apart menu. Het werkt inderdaad zo simpel als men doet voorkomen.

Ik mis nu nog een Emby app voor iOS, maar die is er wel geweest en zou op termijn ook weer terug moeten komen. Tot die tijd houd ik Plex er nog wel even naast.

 • Anthirian
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 10-10-2022

Anthirian

In Trance We Trust

Ik wil me best opwerpen als mede-auteur om eens de boel weer up-to-date te brengen. Komende maand heb ik alleen niet veel tijd, maar daarna zou moeten lukken.

Oh ja, ik heb Isengard inmiddels op Windows staan, maar nog niet op m'n Pi. Is er al iets bekend over een stable release van OpenELEC met Isengard?

Mijn Films en TV Series, Games en Muziek.


 • barrymossel
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 12:08
Dennis schreef op maandag 27 juli 2015 @ 18:05:
Nog even een herhaling van één van mijn laatste berichten, voor diegenen die hem daar net gemist hebben :).

Ik heb wel eens laten blijken dat ik het beheer en management van KODI niet al te best vind, maar de flexibiliteit van de skins is onovertroffen (en ik vind de ReFOCUS skin de enige skin die een niet-techneut begrijpt).

Nou kwam ik gisteren dus Emby tegen omdat er een plugin voor mijn FreeNAS is en ik ben positief verrast. Het is een soort Plex, maar met één belangrijk groot voordeel: er is native integratie met KODI. Dus je installeert de Emby plugin en je ziet je Emby library gewoon in KODI, niet zoals bij Plex in een apart menu. Het werkt inderdaad zo simpel als men doet voorkomen.

Ik mis nu nog een Emby app voor iOS, maar die is er wel geweest en zou op termijn ook weer terug moeten komen. Tot die tijd houd ik Plex er nog wel even naast.
Ik ben het met je eens dat het instellen van Kodi redelijk lastig kan zijn voor een leek. Maar na één keer een of meerdere NFS (of Samba) shares te hebben ingesteld werkt het allemaal prima toch?
Ondertitels en informatie downloadt Kodi zelf. En zo te zien moet je op dezelfde manier een film aanzetten (of de film nu van een HDD/NAS of van Emby komt). Dus ik zie niet zozeer de meerwaarde van Emby. Maar ik neem aan dat ik iets groots mis?

 • Dennis
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 15:56
barrymossel schreef op maandag 27 juli 2015 @ 18:28:
Ik ben het met je eens dat het instellen van Kodi redelijk lastig kan zijn voor een leek. Maar na één keer een of meerdere NFS (of Samba) shares te hebben ingesteld werkt het allemaal prima toch?
Ondertitels en informatie downloadt Kodi zelf. En zo te zien moet je op dezelfde manier een film aanzetten (of de film nu van een HDD/NAS of van Emby komt). Dus ik zie niet zozeer de meerwaarde van Emby. Maar ik neem aan dat ik iets groots mis?
Niet per se :P.

Nee, ik vind het een voordeel dat je dus een server hebt waarop alles is geconfigureerd en waar je gebruikers aan kunt maken. Daarna kun je alle devices eraan koppelen, zoals telefoon en tablets. Je kunt dan ook remote kijken en als je thuis bent ga je vloeiend verder op je TV. Emby weet waar je film gebleven is.

Als je meerdere Kodi's hebt hebben die ook allemaal dezelfde informatie, maar zoals schumi2004 terecht opmerkte kan dat ook met een multi-database. Ik vind echter dat het update-mechanisme van Kodi niet altijd even goed werkt en daar heb ik nu geen last meer van.

 • barrymossel
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 12:08
Haha, voor mij dus niks nuttigs. Kijk alleen hier op de bank films. En dan is het vaak download > kijken > groetjes!

 • Sa1
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 03-01 20:03
Bij andere ook problemen met Retrospect?! kom er nu ineens achter dat uitzendinggemist niet meer werkt.

 • GroteBozewolf
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 10-01 00:31
Sa1 schreef op maandag 27 juli 2015 @ 20:34:
Bij andere ook problemen met Retrospect?! kom er nu ineens achter dat uitzendinggemist niet meer werkt.
Net even gecheckt, maar alles werkt hier. Heb je wel de laatste versie van het NOS kanaal van Retrospect? Dat is 4.0.0.3.

Als het nog niet werkt zal je iets meer info moeten geven over wat er niet werkt.

Retrospect for Kodi: laatste versie 5.2.16. Voor bugs of requests kun je terecht op de GitHub tracker.


 • DappereDodo
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 07:20
Uitzending gemist werkt hier ook al een paar dagen niet. De lijst met afleveringen is leeg of er staat alleen een optie 'meer afleveringen'.

Hoe kan ik zien welke versie van het NOS kanaal ik heb? Retrospect is 4.0.0 (en auto update staat aan).

Anoniem: 544732

Goedemiddag,

Ik heb de afgelopen jaren vaker zelf XBMC/Kodi kunnen installeren zonder problemen. Maar sinds mijn Windows 8.1 laptop teruggezet is in de fabrieksinstellingen krijg ik dit op de één of andere manier niet voor elkaar. Ik ben er nu twee dagen mee bezig. Maar het lukt niet! Om chagrijnig van te worden :( .
De instalatie van 1Channel lukt wel, maar als ik hem dan wel openen geeft hij de volgende melding "1Channel Error, check LOG for more information" Ik kijk gebruik het om series en films te kijken.

Het zou fijn zijn als iemand mij kan helpen. :)

Met vriendelijke groet,
Fientje

 • Sebazzz
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 03-02 10:03
Check dus het xmbc.log in je Kodi application data map?

[Te koop: 3D printers] [Website] Agile tools: [Return: retrospectives] [Pokertime: planning poker]


Anoniem: 544732

Waar kan ik dat vinden?

 • Paxlie
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 04-01 14:40

Paxlie

chaos en inslag

Welke addons gebruiken jullie voor Netflix? Mijn ps3 is helaas overleden (kapotte blu-ray, vast te repareren maar niet nu) en ik wil toch Netflix voor de kinderen op de tv.

Wie werd waar wanneer geboren en waarom werd hij door wie hoe genoemd?
braque© zijn is een keuze


 • Sebazzz
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 03-02 10:03
Dat vindt je op de Kodi wiki. Of Google.

[Te koop: 3D printers] [Website] Agile tools: [Return: retrospectives] [Pokertime: planning poker]


 • GroteBozewolf
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 10-01 00:31
DappereDodo schreef op dinsdag 28 juli 2015 @ 06:17:
Uitzending gemist werkt hier ook al een paar dagen niet. De lijst met afleveringen is leeg of er staat alleen een optie 'meer afleveringen'.

Hoe kan ik zien welke versie van het NOS kanaal ik heb? Retrospect is 4.0.0 (en auto update staat aan).
Je kunt of in de Retrospect log kijken, of naar de Retrospect repository gaan en daar kijken welke video addons er zijn en welke je hebt geïnstalleerd. Soms moet je Kodi forceren om naar updates te zoeken.

En als dat niet werkt meldt dan even duidelijk welke lijst leeg blijft (voorbeeldje of zo) en zet je complete DEBUG Retrospect.log op pastebin en link hem hier even.

[Voor 12% gewijzigd door GroteBozewolf op 28-07-2015 10:23]

Retrospect for Kodi: laatste versie 5.2.16. Voor bugs of requests kun je terecht op de GitHub tracker.


Anoniem: 544732

i

[Voor 99% gewijzigd door Anoniem: 544732 op 29-07-2015 11:14]


 • SolarOrbiter
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 15:07
zip bestand vinden, en het op deze manier proberen

 • TRaSH
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 28-01 22:57
Anoniem: 544732 schreef op dinsdag 28 juli 2015 @ 10:55:
Ik zal mijn vraag anders stellen.
Ik heb XBMC 13.2 geïnstalleerd, dan ga ik naar system, file manager, add source.
Daar typ ik dan een website in, bijvoorbeeld http://fusion.xbmchub.com
Dan ga ik naar system, settings, addons, get addons, en installeer ik 1channel.
Dan start ik 1channel op, en geeft hij de melding: 'Error, script failed: 1channel.
Heeft iemand een andere manier om 1channel in te voegen op XBMC of om dit op te lossen?
http://my.jetscreenshot.com/13737/m_20150728-llgi-28kb.jpg
klein tipje.
we zouden niet willen dat deze topic daardoor gesloten word.
wat je ermee verder doet moet je zelf weten ;)

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • DappereDodo
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 07:20
GroteBozewolf schreef op dinsdag 28 juli 2015 @ 10:20:
[...]

Je kunt of in de Retrospect log kijken, of naar de Retrospect repository gaan en daar kijken welke video addons er zijn en welke je hebt geïnstalleerd. Soms moet je Kodi forceren om naar updates te zoeken.

En als dat niet werkt meldt dan even duidelijk welke lijst leeg blijft (voorbeeldje of zo) en zet je complete DEBUG Retrospect.log op pastebin en link hem hier even.
Bijvoorbeeld, uitzending gemist, programma's (hele lijst), 0-9, 3 op reis. Daar staat enkel 'meer afleveringen', verder niets.

In de repository staan bij mij geen versie nummers bij de video addons. Niet eens in de changelogs. Waar vind ik de retrospect logs in openelec 4.2.1? Ze staan niet in de logfiles directory.

 • Sa1
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 03-01 20:03
GroteBozewolf schreef op dinsdag 28 juli 2015 @ 10:20:
[...]

Je kunt of in de Retrospect log kijken, of naar de Retrospect repository gaan en daar kijken welke video addons er zijn en welke je hebt geïnstalleerd. Soms moet je Kodi forceren om naar updates te zoeken.

En als dat niet werkt meldt dan even duidelijk welke lijst leeg blijft (voorbeeldje of zo) en zet je complete DEBUG Retrospect.log op pastebin en link hem hier even.
zojuist een updaet voorbij gekomen en nu doet ie het weer. Had hetzelfde probleem, de lijst bleef leeg. Nu weer keurig gevuld, tnx!

 • GroteBozewolf
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 10-01 00:31
DappereDodo schreef op dinsdag 28 juli 2015 @ 20:28:
[...]

Bijvoorbeeld, uitzending gemist, programma's (hele lijst), 0-9, 3 op reis. Daar staat enkel 'meer afleveringen', verder niets.

In de repository staan bij mij geen versie nummers bij de video addons. Niet eens in de changelogs. Waar vind ik de retrospect logs in openelec 4.2.1? Ze staan niet in de logfiles directory.
Je zult binnen Kodi moeten gaan naar "Systeem -> Add-ons -> Install from Repository -> Retrospect -> Video add-ons"

Daar zouden 6 items moeten staan, eentje is de "Retrospect Dutch NOS Channels (Update)". Als deze lijst leeg is zal je met je met behulp van "Check for updates" de lijst moeten vernieuwen. Je zou versie 4.0.0.3 van het kanaal moeten hebben.

Wat betreft de logfile heb je Retrospect in Debug mode moet zetten: http://www.rieter.net/content/xot/troubleshooting/

Maar eerlijk gezegd denk ik dat je gewoon updates mist. Kodi heeft dat issue soms, of je hebt de Retrospect repository niet geinstalleerd, maar dan zou je steeds een popup moeten krijgen die je dat meldt.

EDIT: als je de update nog niet binnen had, dan heb je wellicht een corrupte add-ons database. Deze kan je dan het beste even deleten (onder userdata/database/addonsNN.db), daarvoor eerst Kodi even stoppen, deleten en dan Kodi herstarten. Kodi detecteert dan alle add-ons en repositories opnieuw en maakt de DB opnieuw aan.

[Voor 12% gewijzigd door GroteBozewolf op 28-07-2015 22:36]

Retrospect for Kodi: laatste versie 5.2.16. Voor bugs of requests kun je terecht op de GitHub tracker.


 • willemd
 • Registratie: Oktober 2002
 • Niet online
Zijn er al mensen die Kodi op Windows 10 hebben draaien? Moeten we nog ergens rekening mee houden?

Ik draai KodiLauncher (voorheen XBMCLauncher) om de Windows shell over te slaan bij het booten; blijft dit werken?

 • Donderstraaltje
 • Registratie: Januari 2010
 • Niet online
Net geüpgrade maar nog niet heel veel tijd in kunnen steken met testen of het verhelpen van problemen.
Wat ik in ieder geval zie;

- Kan geen addons downloaden
- Kan interface niet in het NL zetten
- TV addons laadt hij niet in ondanks dat dvbviewer wel werkt en de service

Kortom dit is totaal geen werken, voelt zwaar beta aan.
Of het nu aan kodi 15 ligt of windows 10 geen idee nog, gelukkig is dit een testbak waarop het wat minder uitmaakt allemaal. Zwaar af te raden.

 • Anthirian
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 10-10-2022

Anthirian

In Trance We Trust

Ik heb Kodi 15 draaien op Windows 7. Draait als een zonnetje. Heb hem gewoon over 14.2 heen geïnstalleerd en niets hoeven aan te passen. Ik ben bang dat het aan Windows 10 ligt dan.

[Voor 14% gewijzigd door Anthirian op 29-07-2015 15:54]

Mijn Films en TV Series, Games en Muziek.


 • Donderstraaltje
 • Registratie: Januari 2010
 • Niet online
Problemen zijn verholpen, maar op een vage manier;
Je moet de toetsenbordindeling van US even op NL zetten en dan kodi opstarten, dan haalt hij ineens wat addonn updates binnen en werkt het wel. Hierna kun je ook weer de indeling op US zetten en blijft alles behouden. Gevalletje vreemd....

 • DappereDodo
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 07:20
GroteBozewolf schreef op dinsdag 28 juli 2015 @ 22:32:
[...]

Je zult binnen Kodi moeten gaan naar "Systeem -> Add-ons -> Install from Repository -> Retrospect -> Video add-ons"

Daar zouden 6 items moeten staan, eentje is de "Retrospect Dutch NOS Channels (Update)". Als deze lijst leeg is zal je met je met behulp van "Check for updates" de lijst moeten vernieuwen. Je zou versie 4.0.0.3 van het kanaal moeten hebben.

Wat betreft de logfile heb je Retrospect in Debug mode moet zetten: http://www.rieter.net/content/xot/troubleshooting/

Maar eerlijk gezegd denk ik dat je gewoon updates mist. Kodi heeft dat issue soms, of je hebt de Retrospect repository niet geinstalleerd, maar dan zou je steeds een popup moeten krijgen die je dat meldt.

EDIT: als je de update nog niet binnen had, dan heb je wellicht een corrupte add-ons database. Deze kan je dan het beste even deleten (onder userdata/database/addonsNN.db), daarvoor eerst Kodi even stoppen, deleten en dan Kodi herstarten. Kodi detecteert dan alle add-ons en repositories opnieuw en maakt de DB opnieuw aan.
Gevonden. Moest de skin weer op Confluence zetten (Eminance toont geen versie nummers). Het NOS kanaal is versie 4.0.0.3, de nieuwste dus.

De logfile is te groot voor pastebin, dus ik heb m op filebin gezet: http://filebin.ca/2AKfv0LbWpbf

Ik heb hetzelfde probleem overgins op drie apparaten, 2x openelec en 1x Android. Alles XBMC 13.2.

 • GroteBozewolf
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 10-01 00:31
DappereDodo schreef op woensdag 29 juli 2015 @ 21:30:
[...]
Gevonden. Moest de skin weer op Confluence zetten (Eminance toont geen versie nummers). Het NOS kanaal is versie 4.0.0.3, de nieuwste dus.

De logfile is te groot voor pastebin, dus ik heb m op filebin gezet: http://filebin.ca/2AKfv0LbWpbf

Ik heb hetzelfde probleem overgins op drie apparaten, 2x openelec en 1x Android. Alles XBMC 13.2.
Soms het zo vermoeiend om bij te blijven met alle changes bij de verschillende omroep instanties. NPO is kennelijk hun site aan het bijwerken, maar doen dat beetje bij beetje. Een deel doet het dus inderdaad (2Doc), en een deel werkt niet (3 op reis). Je wordt dus niet gek en hebt een probleempje gevonden.

Zou je dat kunnen melden via de BitBucket issue tracker (https://bitbucket.org/bas...?status=new&status=open)? Graag even de logfile uit je filebin.ca attachen. Zodra het daar staat zal ik er verder naar gaan kijken. Enige waar ik bang voor ben is dat er nog meer gaat veranderen bij NPO en dat over een paar dagen weer niet werkt. Maar goed, laten we kijken hoe het loopt. Het zal wel even wat tijd kosten, want ik zal dus meer dan een snelle test moeten uitvoeren.

Retrospect for Kodi: laatste versie 5.2.16. Voor bugs of requests kun je terecht op de GitHub tracker.


 • Megamind
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 03-02 00:03
Dat is inderdaad vervelend, ene dag werkt het wel, volgende dat weer niet. Nu kan ik bv blik op de weg niks meer zien na pagina 4. Heb het maar opgegeven :P

 • GroteBozewolf
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 10-01 00:31
Megamind schreef op donderdag 30 juli 2015 @ 00:33:
Dat is inderdaad vervelend, ene dag werkt het wel, volgende dat weer niet. Nu kan ik bv blik op de weg niks meer zien na pagina 4. Heb het maar opgegeven :P
Nooit opgeven. Als iemand voor het probleem met NPO Uitzendinggemist een bug aanmaakt op de issue tracker dan zorgen we er voor dat er een fix komt. Hoe meer voorbeelden van wat niet werkt hoe beter: "na pagina 4 van Blik op de weg" is niet iets wat ik namelijk zou controleren.

Retrospect for Kodi: laatste versie 5.2.16. Voor bugs of requests kun je terecht op de GitHub tracker.


 • Goofyduck384
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 16:28
Ik gebruik Kodi al een tijd naar alle tevredenheid. Kijk vooral films en series. Wat ik alleen jammer vindt, is dat de film en serie beschrijvingen altijd in het Engels zijn. Terwijl het programma verder Nederlands is. Ik heb nog niet kunnen vinden waar ik de Nederlandse beschrijvingen vandaan kan halen.
Iemand?

 • Joster
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 31-01 19:09
Goofyduck384 schreef op donderdag 30 juli 2015 @ 10:22:
Ik gebruik Kodi al een tijd naar alle tevredenheid. Kijk vooral films en series. Wat ik alleen jammer vindt, is dat de film en serie beschrijvingen altijd in het Engels zijn. Terwijl het programma verder Nederlands is. Ik heb nog niet kunnen vinden waar ik de Nederlandse beschrijvingen vandaan kan halen.
Iemand?
Je kan de gewenste taal van je scrapers veranderen, als er dan Nederlands beschikbaar is pakt ie ze :)

 • Goofyduck384
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 16:28
ja, nadeel is alleen dat het mijns inziens toch te weinig Nederlandse resultaten geeft.

Hoe krijg ik trouwens de tekst van die film uitleg kleiner:


Nu past niet alles erop.

 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 11:12
Goofyduck384 schreef op donderdag 30 juli 2015 @ 11:55:
ja, nadeel is alleen dat het mijns inziens toch te weinig Nederlandse resultaten geeft.

Hoe krijg ik trouwens de tekst van die film uitleg kleiner:
[afbeelding]

Nu past niet alles erop.
Wat NL betreft, zelf de bron sites updaten zoals tmdb bv

Font.xml aanpassen in skin of mogelijk dat het kiezen van andere font ook werkt.
Maar ik meen dat je gewoon scroll plot moet activeren in skin, je kunt niet altijd alle tekst in 1x zien omdat het gewoon weg te klein wordt.

 • Megamind
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 03-02 00:03
GroteBozewolf schreef op donderdag 30 juli 2015 @ 09:22:
[...]

Nooit opgeven. Als iemand voor het probleem met NPO Uitzendinggemist een bug aanmaakt op de issue tracker dan zorgen we er voor dat er een fix komt. Hoe meer voorbeelden van wat niet werkt hoe beter: "na pagina 4 van Blik op de weg" is niet iets wat ik namelijk zou controleren.
Heb ik nu gedaan ;)

Wat ik toch nogsteeds een groot nadeel vind is dat het team nogsteeds geen zin heeft om Netflix ondersteuning te maken, op de RPi zijn er geen goede alternatieven.

 • TRaSH
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 28-01 22:57
Goofyduck384 schreef op donderdag 30 juli 2015 @ 10:22:
Ik gebruik Kodi al een tijd naar alle tevredenheid. Kijk vooral films en series. Wat ik alleen jammer vindt, is dat de film en serie beschrijvingen altijd in het Engels zijn. Terwijl het programma verder Nederlands is. Ik heb nog niet kunnen vinden waar ik de Nederlandse beschrijvingen vandaan kan halen.
Iemand?
zoals Joster en schumi2004 al voorgestelde,
instellen in je scraper.
en evt zelf kijken of er een vertaling is op de site en anders zelf zorgen voor een vertaling.
voor films gebruik ik zelf universal movie scraper omdat je met die kan kiezen welke site hij moet gebruiken voor wat met een fallback mogelijkheid.
je kan ook proberen om moviemeter.nl te gebruiken maar ik vind dat die vaak het niet doet en weinig vind,
maar dat hangt er ook vanaf of de film in nederland al te krijgen.
dus die zou ik zelf afraden.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • GroteBozewolf
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 10-01 00:31
ik heb een fix voor NPO binnen Retrospect geupload in de issue tracker: https://bitbucket.org/bas...ingsdienst-van-waarde-not

Retrospect for Kodi: laatste versie 5.2.16. Voor bugs of requests kun je terecht op de GitHub tracker.


 • _Vincent_
 • Registratie: Mei 2011
 • Niet online
Goofyduck384 schreef op donderdag 30 juli 2015 @ 11:55:
[...]
Hoe krijg ik trouwens de tekst van die film uitleg kleiner:
[...]
Nu past niet alles erop.
Je kan inderdaad de tekst kleiner maken. Maar wat als je nóg meer tekst krijgt bij een film of aflevering? Maak je het dan zo klein dat het wel past, maar niet meer leesbaar is?

Zelf kies ik er voor om automatisch scrollen aan te zetten. Zo blijft het op een leesbare lettergrootte en kun je toch het hele plot lezen.
Je kan ook een andere View kiezen, of op i drukken om het Info scherm op te roepen.

 • Goofyduck384
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 16:28
Ik heb inderdaad nu het automatisch scrollen gevonden en aangezet. Dit werkt inderdaad prima. Bedankt voor de tips!

 • MoiZie
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 06:36
Top, Kore ondersteunt vanaf nu (versie 1.5.0) eindelijk het scrollen door media met de pijltjestoetsen! Iets wat ik nog miste in de officiële remote en daarvoor steeds teruggreep naar Yatse. Kan die eindelijk de deur uit. :)
D-pad buttons can skip forward/backward when media is playing (if EventServer is enabled in the media center's configuration, and accessible in Kodi)
Added new screen to show all cast in movies and tv shows
Added vibration option to d-pad buttons
Add stop button to remote screen
Fix youtube share behaviour
Czech translation
Simplified Chinese translation
Russian translation
Basque translation
Spanish translation
Bug fixes

 • GroteBozewolf
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 10-01 00:31
Ik het zojuist een update 4.0.0.4 van het NPO kanaal geupload waarin het 'lege lijsten' probleem wordt verholpen. Deze wordt de komende 3 uur uitgerold.

http://www.rieter.net/con...-xot-channel-npo-4-0-0-4/

[Voor 11% gewijzigd door GroteBozewolf op 31-07-2015 20:01]

Retrospect for Kodi: laatste versie 5.2.16. Voor bugs of requests kun je terecht op de GitHub tracker.


 • Megamind
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 03-02 00:03
GroteBozewolf schreef op vrijdag 31 juli 2015 @ 20:01:
Ik het zojuist een update 4.0.0.4 van het NPO kanaal geupload waarin het 'lege lijsten' probleem wordt verholpen. Deze wordt de komende 3 uur uitgerold.

http://www.rieter.net/con...-xot-channel-npo-4-0-0-4/
Ik ben van de week van internet provider gewisseld en ik denk dat de verbinding met NL nog slechter is geworden. Kan nu bijna niks meer kijken zonder elke 5 seconde bufferen :(

Op de uitzendinggemist pagina heb je een setting in de player waar je buitenland mode kan aanzetten, weet jij wat dit doet?

 • Slaiter
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online

Slaiter

Firesnake

Kodi hier draaien op windows 10 en ansicht loop the aardig, kan alleen zeroconfig niet gebruiken aangezien die gewoonweg niet start.

 • GroteBozewolf
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 10-01 00:31
Megamind schreef op vrijdag 31 juli 2015 @ 20:15:
[...]

Ik ben van de week van internet provider gewisseld en ik denk dat de verbinding met NL nog slechter is geworden. Kan nu bijna niks meer kijken zonder elke 5 seconde bufferen :(

Op de uitzendinggemist pagina heb je een setting in de player waar je buitenland mode kan aanzetten, weet jij wat dit doet?
Binnen Retrospect kan je een maximale bandbreedte configeren (via de add-on instellingen). Als je die wat later zet dan zal Retrospect lagere kwaliteit streams selecteren (net als de buitenland mode volgens mij). Zie hier: http://www.rieter.net/con...ure-xot/#General_settings

Retrospect for Kodi: laatste versie 5.2.16. Voor bugs of requests kun je terecht op de GitHub tracker.


 • DappereDodo
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 07:20
GroteBozewolf schreef op vrijdag 31 juli 2015 @ 20:01:
Ik het zojuist een update 4.0.0.4 van het NPO kanaal geupload waarin het 'lege lijsten' probleem wordt verholpen. Deze wordt de komende 3 uur uitgerold.

http://www.rieter.net/con...-xot-channel-npo-4-0-0-4/
Hij werkt weer perfect, thanks _/-\o_ :>

 • D-Three
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 16:35
Zijn er hier nog mensen die de Titan MediaBrowser skin gebruiken? Iemand die weet hoe je bij video's bronnen kan toevoegen of de bibliotheek kan laten herscannen? Ik kan dit niet vinden met deze skin, ik keer nu telken terug naar Confluence om dit te doen. Niet dat dit zoveel nodig is ;) Maar het zou wel leuk zijn om te weten of het ook kan met de Titan skin.

 • belly89
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 13:46
Weet iemand of er toevallig een Add-on beschikbaar is die het mogelijk maakt dat apps op je mobiel Kodi zien als een Chromecast? Kon er online niet veel recents over vinden!

Wil het graag gebruiken met mijn (legale) Fox sports abonnement in combinatie met de app op mijn mobiel, deze kan makkelijk casten naar de Chromecast, maar zal mooi zijn dat ik hem naar Kodi kan sturen.

(Eigenlijk zoiets als de PleXMBC helper)

 • TRaSH
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 28-01 22:57
ik heb nu ook eens een klein probleem waar ik niet zo snel uit kom.
het gaat om de serie Mythbusters.
thetvdb
TheXem
als scraper ingesteld in Kodi TheTVDB,
en TheTVDB heeft vanaf aflevering 7 (S15E07) het Seizoen 16 genoemd.

maar de scene releases nummeren door op Seizoen 15.
dus Kodi ziet het niet als Seizoen 16 en slaat het over in de scrape.

ik rename niet wegens reseed/repost requests die ik soms krijg.
nu vraag ik me af hoe jullie dit in het algemeen oplossen ?
of is renamen de enigste oplossing ?

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • _Vincent_
 • Registratie: Mei 2011
 • Niet online
TRaSH schreef op maandag 03 augustus 2015 @ 11:18:
[...]
nu vraag ik me af hoe jullie dit in het algemeen oplossen ?
of is renamen de enigste oplossing ?
Ik zou een .nfo bestand aanmaken.

 • TRaSH
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 28-01 22:57
hmm,
die maakt Sonarr aan maar word niet opgepakt.
zal eens de kodi log aan doen en ze verwijderen en nog eens toevoegen kijken wat er dan gebeurt

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<episodedetails>
 <title>Blow It Out of the Water</title>
 <season>16</season>
 <episode>1</episode>
 <aired>2015-07-18</aired>
 <plot>Adam Savage and Jamie Hyneman attempt to blow a boat clean out of the water using 1,000 lbs of high explosives. They also take on the most requested myth of the year when they team up with Breaking Bad EP Vince Gilligan to test out the ability of a homemade machine gun, just like the one Walter White used in the Breaking Bad finale.</plot>
 <displayseason />
 <displayepisode />
 <thumb>http://thetvdb.com/banners/episodes/73388/5259243.jpg</thumb>
 <watched>false</watched>
 <rating>7.3</rating>
</episodedetails>

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • kendo
 • Registratie: Maart 2009
 • Niet online
*MSI Z97 gaming 7
*Intel I5 4690K
*Sapphire R9290 Tri-x OC
*Geil ddr3 8gb 2133MHz
*Samsung EVO 840 250GB SSD
*2x Samsung 3TB HDD


Ik wil graag windows 10 op mijn HTPC/game pc installeren(nu win 8.1 pro). Het probleem is echter dat MCE niet meer bestaat in Windows 10.
Ik gebruik media center elke dag om mijn series en films te bekijken. Alleen gebruik ik media center waarschijnlijk niet zoals de meeste mensen.

Mijn HTPC is feitelijk niet meer dan een filedump voor allerlei series/films en audio met de meest uiteenlopende formaten, resoluties en codecs.
Ik heb mappen voor series, films en audio waar ik met behulp van een MCE afstandbediening en usb ontvanger, vanuit de luie stoel doorheen kan bladeren. Alle files staan lokaal op de HDD's. Ik heb verder geen fancy dashboard of mooie film hoesjes met info over de film in beeld.

In het verleden heb ik wel eens met XBMC gestoeid, maar destijds waren er voor voor bijna elke functie wel 1 of meerdere plugins vereist. Ik heb dat toen al snel weer opgegeven.

Ik was benieuwd of ik met KODI nu wel het zelfde kan als ik ook met MCE kan?

Dus met behulp van de MCE afstandbediening het programma KODI starten, browsen door de verschillende media mappen en vervolgens afspelen van de vele verschillende video formaten. Zonder tussenkomst van andere devices(muis, toetsenbord ed.)

R7 5800X3D//B450 Tomahawk max II//RX6900XT//DDR4 32GB 3200MHz//M.2 980 1TB//MSI Optix MAG274GRF


 • TRaSH
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 28-01 22:57
Kodi/XBMC is niet bedoeld als file browser,
maar meer in library mode.
dus met covers en film en serie info.(wat de scrapers/scanners voor jouw ophalen)
en daar heb je dan weer verschillende add-ons voor die je kan gebruiken
voor films mijn persoonlijke voorkeur Universal Movie Scraper/Scanner,
of je kan natuurlijk themovidiedb.org scraper/scanner gebruiken
en voor tv series thetvdb.
als ik me niet vergis zijn tmdb en tvdb standaard geinstalleerd.
zolang jij je films en serie gescheiden houd en genoeg info in de filename hebt kan Kodi er iets mee.
de add-ons kan je gewoon in Kodi Downloaden hoeft dus niet extern.
daarna kan je gewoon met je MCE remote Kodi bedienen dat doe ik namelijk ook.
practische alle gangbare video formaten worden ondersteund.
heb hier ooit eens een klein video filmpje gemaakt van me oude opstelling.
hier kan je dan zien wat ik ongeveer te zien krijg als ik in library mode aan het browsen ben.
misschien dat ik binnenkort een nieuwe maak.
daar heb ik ipv van profielen voor de kindefilms een aparte playlist/video node aangemaakt om door heen te browsen.
hier ging ook mijn voorkeur naar uit met hoesjes etc omdat ik niet altijd erbij wil gehaald worden als me dochter of me vrouw iets wil kijken.
en voordeel met hoesjes is natuurlijk dat zelf een 4 jarige er mee overweg kan.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • Natsu
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 29-01 22:28
TRaSH schreef op maandag 03 augustus 2015 @ 11:18:
ik heb nu ook eens een klein probleem waar ik niet zo snel uit kom.
het gaat om de serie Mythbusters.
thetvdb
TheXem
als scraper ingesteld in Kodi TheTVDB,
en TheTVDB heeft vanaf aflevering 7 (S15E07) het Seizoen 16 genoemd.

maar de scene releases nummeren door op Seizoen 15.
dus Kodi ziet het niet als Seizoen 16 en slaat het over in de scrape.

ik rename niet wegens reseed/repost requests die ik soms krijg.
nu vraag ik me af hoe jullie dit in het algemeen oplossen ?
of is renamen de enigste oplossing ?
Makkelijkste lijkt mij gewoon de scraper voor Mythbusters veranderen in XEM.

 • TRaSH
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 28-01 22:57
eens kijken,
dan in de thetvdb de mythbuster folder excluden en dan daar de xem scraper opzetten.
zal dat eens proberen.
en anders maak ik een aparte folder aan waar ik series in gooi die zulke problemen wel eens hebben.
tot nu toe is dit me eerste en enigste.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • Natsu
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 29-01 22:28
TRaSH schreef op maandag 03 augustus 2015 @ 14:58:
eens kijken,
dan in de thetvdb de mythbuster folder excluden en dan daar de xem scraper opzetten.
zal dat eens proberen.
en anders maak ik een aparte folder aan waar ik series in gooi die zulke problemen wel eens hebben.
tot nu toe is dit me eerste en enigste.
American Dad! is ook zo'n serie :(
Heb het even voor je nagekeken, je kunt de scraper aanpassen door in bestandsmodus naar Mythbusters te bladeren en dan in het context menu change content te kiezen. Aparte map aanmaken kan natuurlijk ook...

 • SidewalkSuper
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 02-02 21:43
Aparte map maken is onnodig, gewoon voor die ene map de scraper aanpassen zoals WildeBeestje het zegt.
Heb ik ook voor American Dad.

 • kendo
 • Registratie: Maart 2009
 • Niet online
TRaSH schreef op maandag 03 augustus 2015 @ 14:35:
Kodi/XBMC is niet bedoeld als file browser,
maar meer in library mode.
dus met covers en film en serie info.(wat de scrapers/scanners voor jouw ophalen)
en daar heb je dan weer verschillende add-ons voor die je kan gebruiken
voor films mijn persoonlijke voorkeur Universal Movie Scraper/Scanner,
of je kan natuurlijk themovidiedb.org scraper/scanner gebruiken
en voor tv series thetvdb.
als ik me niet vergis zijn tmdb en tvdb standaard geinstalleerd.
zolang jij je films en serie gescheiden houd en genoeg info in de filename hebt kan Kodi er iets mee.
de add-ons kan je gewoon in Kodi Downloaden hoeft dus niet extern.
daarna kan je gewoon met je MCE remote Kodi bedienen dat doe ik namelijk ook.
practische alle gangbare video formaten worden ondersteund.
heb hier ooit eens een klein video filmpje gemaakt van me oude opstelling.
hier kan je dan zien wat ik ongeveer te zien krijg als ik in library mode aan het browsen ben.
misschien dat ik binnenkort een nieuwe maak.
daar heb ik ipv van profielen voor de kindefilms een aparte playlist/video node aangemaakt om door heen te browsen.
hier ging ook mijn voorkeur naar uit met hoesjes etc omdat ik niet altijd erbij wil gehaald worden als me dochter of me vrouw iets wil kijken.
en voordeel met hoesjes is natuurlijk dat zelf een 4 jarige er mee overweg kan.
Toch wel interessant om me eens wat verder in te verdiepen. Thanks!

R7 5800X3D//B450 Tomahawk max II//RX6900XT//DDR4 32GB 3200MHz//M.2 980 1TB//MSI Optix MAG274GRF


 • Paulus07
 • Registratie: Maart 2009
 • Niet online
Noob vraagje: zit er in kodi een auto update/check optie? Of is dit nog altijd manual en de kodi site bezoeken voor updates?

 • TRaSH
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 28-01 22:57
voor add-ons is het automatisch,
voor Kodi is er wel een auto-update mogelijkheid als je OpenELEC gebruikt en volgens mij ook op Android.
onder windows krijg je een melding dat er een update is.
andere OS'n kan ik geen antwoord op geven

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • Paulus07
 • Registratie: Maart 2009
 • Niet online
TRaSH schreef op maandag 03 augustus 2015 @ 23:06:
voor add-ons is het automatisch,
voor Kodi is er wel een auto-update mogelijkheid als je OpenELEC gebruikt en volgens mij ook op Android.
onder windows krijg je een melding dat er een update is.
andere OS'n kan ik geen antwoord op geven
Kwam via wat klikken inderdaad wel een kodi update checker tegen. Alleen heb ik geen melding gehad dat v15 er inmiddels is. Ook al stond die add-on ingeschakeld etc.

Nu dan ook maar even handmatig gedaan.

 • TRaSH
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 28-01 22:57
ja volgens mij werkt die add-on alleen als je in dezelfde reeks van Kodi zit dus V14 of V15
onder OpenELEC is dat een stuk beter geregeld.
daar krijg je wel een melding.
ik zelf gebruik eigenlijk ook een extra add-on
Addon to Install Development Builds (Dev Update)

is wel makkelijk als je ook beta's of RC's wil testen van Kodi.
je kan namelijk zelf kiezen in welke builds hij zoekt.
en of hij jouw een melding moet geven of dat het automatisch gaat (of dat automatische onder windows werkt weet ik niet meer maar dat zal wel niet.)
die werkt ook met stable builds.
je installeerd zijn repo en dan update hij zijn add-on ook automatisch

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • belly89
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 13:46
belly89 schreef op maandag 03 augustus 2015 @ 10:54:
Weet iemand of er toevallig een Add-on beschikbaar is die het mogelijk maakt dat apps op je mobiel Kodi zien als een Chromecast? Kon er online niet veel recents over vinden!

Wil het graag gebruiken met mijn (legale) Fox sports abonnement in combinatie met de app op mijn mobiel, deze kan makkelijk casten naar de Chromecast, maar zal mooi zijn dat ik hem naar Kodi kan sturen.

(Eigenlijk zoiets als de PleXMBC helper)
Of weet iemand toevallig hoe ik met mijn legale Fox Sports abonnement de streams kan openen in Kodi?

 • TRaSH
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 28-01 22:57
WildeBeestje schreef op maandag 03 augustus 2015 @ 15:07:
[...]

... je kunt de scraper aanpassen door in bestandsmodus naar Mythbusters te bladeren en dan in het context menu change content te kiezen...
SidewalkSuper schreef op maandag 03 augustus 2015 @ 17:40:
...die ene map de scraper aanpassen zoals WildeBeestje het zegt.
...
hij wou bij mij niet die afleveringen in scannen en werd niet gezien in library mode.
had het geprobeert om in .nfo mode en als TheXem als scraper zonder succes.
maar na wat klooten heb ik het voor mekaar gekregen met de TheXem scraper.
zoals beschreven je gaat in filemodus naar bv Mythbusters daar ga je naar de context menu en change content te kiezen.
daar kies je de TheXem scraper en stelt hem in als scene (als je hem op thetvdb dan pakt hij die afleveringen niet).
dan vraagt hij of hij moet updaten en zeg je ja.
daarna ga je weer naar de Mythbusters folder en druk je op I of de info knop.
en kies je refresh.
daarna worden de nieuwe afleveringen herkend.
in mijn geval met Mythbusters kan ik de afleveringen terug vinden in de Seizoen 15.
ook al zitten ze door Sonarr in de seizoen 16 Map.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • MikeyMan
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 16:45

MikeyMan

Vidi, Vici, Veni

Zo, ik ben toch ook maar eens aan het kijken of Kodi iets voor mij is.
Heb al jaren een HTPC met Windows Media Center. Eerst op Vista, toen op 7, met ondersteuning van MediaBrowser (tegenwoordig Emby).

Sinds vorige week is de Win10 update beschikbaar, maar daar zit geen MC op.
Dus voorzichtig toch maar aan het kijken naar Kodi.

Moet zeggen dat het me helemaal niet tegenvalt. Nog niet zo strak als Emby als ik eerlijk ben, maar het kan een hoop. Stukje minder gebruiksvriendelijk toch. Installatie gaat ook helemaal niet gek, en de addons wijzen zich ook vanzelf.

Ben nu druk aan het bekijken welke Skin mijn vriendin het beste bevalt, zodat we een probleemloze overstap kunnen maken.

Enige waar ik nu mee zit; ik kan 1 van de 5 mappen op mijn synology nas niet benaderen via Kodi met NFS. De machtigingen van de NFS share staan allemaal hetzelfde (toegang voor 10.0.0.0/24), en vier mappen gaan hiermee prima.
Iemand enig idee hoe ik dat kan debuggen?

Mijn D1 kan wel bij de betreffende map via NFS.
Erg storend...

Tevens snap ik niet waarom de mappen die ik onder "TV Shows" toevoeg, ook worden geplaatst onder "Fims" en andersom. Hoort dit?

edit: bestandstoegang bleek aan de synology te liggen. Toen ik "Squash - Map all users to admin" had ingesteld voor de series map deed ie het wel.
Vreemd dat ik dat bij de overige mappen niet hoefde.

[Voor 17% gewijzigd door MikeyMan op 05-08-2015 16:07]

€50 welkomstbonus bij Raisin Spaarrekening? Stuur een DM.


 • TRaSH
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 28-01 22:57
Dat hij die mappen gaat mixen kan zijn dat jezelf de verkeerde map ingesteld hebt.
Je moet de film en series map gescheiden houden.
En als je films toegevoegd de map films kiezen en voor de series de map series.
In de wiki staat duidelijk hoe je je mappen geordend moet hebben.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • Donderstraaltje
 • Registratie: Januari 2010
 • Niet online
Weet iemand iets hier van keymappings (op windows 10)? Heb dit altijd perfect werkend gehad met kodi versies van afgelopen 6 jaar maar nu met windows 10 lukt het niet. Dezelfde 14/15 builds werken wel perfect op windows 7 en 8.

Toevallig vandaag wel een topic gevonden op het kodi forum met hetzelfde probleem erin maar nog geen oplossingen en zeer mogelijk is het zelfs een bug. Op 2 plaatsen (Program Files en %AppData%) vind je keymappings en geen van beiden hebben resultaat. Zelf gebruik ik een custom keymapping voor pvr omdat kodi daar sterk in achterloopt vs de concurrentie en ze het niet zo strak krijgen, maar dus met een custom mapping zo verholpen is.

Mijn remote doet nu van alles behalve wat ik wil binnen PVR, terwijl voor de rest windows 10 beter werkt dan welke windows dan ook op mijn htpc. Echt jammer.

 • MikeyMan
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 16:45

MikeyMan

Vidi, Vici, Veni

TRaSH schreef op woensdag 05 augustus 2015 @ 18:47:
Dat hij die mappen gaat mixen kan zijn dat jezelf de verkeerde map ingesteld hebt.
Je moet de film en series map gescheiden houden.
En als je films toegevoegd de map films kiezen en voor de series de map series.
In de wiki staat duidelijk hoe je je mappen geordend moet hebben.
Ben er net uit, hij mixt de mappen niet echt.
Maar als je naar Films en naar TV series omhoog navigeert naar bestanden, kom je op een gegeven moment in hetzelfde contextmenu.
Dat werkt een beetje verwarrend.

Das nu redelijk voor elkaar, alleen met mijn collectie live-concerten raakt ie vreselijk in de war.
De meesten zijn terug te vinden op imdb enzo, maar veel niet, en dan laat ie ze niet zien.

Maar even een avondje doorrommelen :)

€50 welkomstbonus bij Raisin Spaarrekening? Stuur een DM.


 • TRaSH
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 28-01 22:57
Werk je wel in library mode ?
Ik zie om mijn balk zeg maar films en tv-series staan.
Heb geen mogelijkheid om omhoog te gaan ?
Lijkt me dat je in file mode werkt

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • MikeyMan
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 16:45

MikeyMan

Vidi, Vici, Veni

Jazeker werk ik in Libary mode.
In ieder geval voor de films en series. En dan kun je via de "twee puntjes" omhoog navigeren naar je bestanden in sommige skins.
Voor concerten heb ik wel een snelkoppeling naar de bestandsmap gemaakt nu. Leek de enige manier om er ze allemaal beschikbaar te hebben.

Maar eens op zoek naar een mogelijkheid om een hierarchie/meerdere scrapers in te stellen.

edit: ik heb de handleidingen gevolgd, maar zie nu toch concerten in de film map staan. De sources doorgenomen, maar dat staat allemaal goed.
Heb drie sources:
Concerten ==> verwijst naar Concertmap op Nas
TV Series ==> Verwijst naar series map op nas
Films ==> Verwijst naar film map op nas

Waarom worden deze dan alsnog door elkaar gehaald?

edit2: blijkbaar als ik bij de concertensource aangeef dat het een videomap is, met themoviedb als source, voegt ie ze als film toe |:(

[Voor 51% gewijzigd door MikeyMan op 06-08-2015 11:30]

€50 welkomstbonus bij Raisin Spaarrekening? Stuur een DM.


 • TRaSH
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 28-01 22:57
ahh ja die optie met die .. heb ik uit gezet heeft geen toegevoegde waarde in library mode en zoals je het zelf aan gaf erg verwarrend.


Concerten/Muziek DVD/Blu-Rays blijft een moeilijk iets omdat er nog steeds niet een database is die ze allemaal bijhoud of waar een add-on voor is.
en aangezien die dingen bijgehouden moeten worden door vrijwilligers vaak.
wat je volgens mij het beste dan kan doen is gebruik maken van een playlist/node.
zo heb ik dat ook voor de tekenfilms gedaan.
die worden dan wel ingescand in de hoofd film map maar die heb ik verwijderd.
en heb zelf 2 entry points toegevoegd voor Films en TekenFilms/Cartoons om ze gescheiden te laten zien en dat werkt perfect.

TV-Series komen sowieso niet bij mij in de Film entry point voor.

[Voor 8% gewijzigd door TRaSH op 06-08-2015 12:01. Reden: screenshot]

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • Goofyduck384
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 16:28
Ik heb Kodi opnieuw geïnstalleerd na update naar win10. Echter ziet het er ineens helemaal niet meer zo uit als voorheen. Ik denk dat ik in de loop der tijd dingen heb ingesteld, waarvan ik nu niet meer weet hoe ik dat gedaan had.
In mijn begin balk (skin=confluence) staat wel tv-series, maar niet meer speelfilms. Hoe krijg ik dat erin? Ik heb wel een map aan video's toegevoegd met films en een map met tv-series. Maar de één wordt weer gegeven in de begin balk, de ander dus niet.
Daarnaast werken mn scrapers ook niet lekker meer. Kan als lay-out ineens veel minder mogelijkheden kiezen. Ik har altijd als uiterlijk media-info 3, alleen staat die er dus ineens niet meer bij. Ik zal nog wel wat verder puzzelen, maar ik vind het wel lelijk zo en heb ff geen idee waar ik nu moet beginnen.. :)

 • TRaSH
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 28-01 22:57
je zou kunnen kijken of je je films wel toegevoegd hebt in je library en ook ingesteld staat dat die map films heeft en natuurlijk de juiste scraper daarbij.
daarna zou hij je library moeten vullen.
en zou het zichtbaar moeten zijn in je balk.
weet je van welke versie Kodi je afkomt ?
ik zelf gebruik geen confluence skin switch eigenlijk meteen over naar Nox of MQ6
Nox is gebouwd op confluence als ik het goed gelezen heb alleen veel makkelijker om te editen en naar je eigen wensen aan te passen.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • Anthirian
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 10-10-2022

Anthirian

In Trance We Trust

Klinkt gewoon als een kwestie waarin Kodi vergeten is welk type content ingesteld stond bij je map met films. Even naar die source navigeren en dan via context menu Set Content doen en opnieuw scrapen.

Mijn Films en TV Series, Games en Muziek.


 • MdO82
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 15:11
Heeft iemand een handleiding hoe ik de database van kodi op mijn NAS zou kunnen plaatsen ?
Tijdens het zoeken kom ik veel xmbc tegen of scheelt dat niet zoveel met kodi, omdat kodi alleen een naamswijziging was voor xmbc of zit het wat ingewikkelder ?

2250 WP Zuid PVoutput


 • Paulus07
 • Registratie: Maart 2009
 • Niet online
misschien dat hier iemand een idee/suggestie heeft voor het volgende.

Mijn videos staan op de NAS, dus heb in windows netwerk folders (NTFS) aangemaakt om die met kodi te benaderen. Met windows 7 waren die folders direct te benaderen (zag in kodi bijvoorbeeld een background).

Nu met windows 10 zie ik de folders wel staan op de computer maar zijn nog niet actief. Als ik dan kodi open heb ik een zwarte background. Klik ik dan 1 keer in verkenner op de folder werkt het allemaal wel direct.

Maar mis ik nu een instelling in W10 waardoor na het inloggen de folders niet direct gemount worden? Of zie ik iets over het hoofd?

n00b vraagje :)

 • Natsu
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 29-01 22:28
MdO82 schreef op vrijdag 07 augustus 2015 @ 18:18:
Heeft iemand een handleiding hoe ik de database van kodi op mijn NAS zou kunnen plaatsen ?
Tijdens het zoeken kom ik veel xmbc tegen of scheelt dat niet zoveel met kodi, omdat kodi alleen een naamswijziging was voor xmbc of zit het wat ingewikkelder ?
Is voornamelijk een naamswijziging, maar volg gewoon dit: http://kodi.wiki/view/MySQL

 • MdO82
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 15:11
WildeBeestje schreef op vrijdag 07 augustus 2015 @ 18:55:
[...]

Is voornamelijk een naamswijziging, maar volg gewoon dit: http://kodi.wiki/view/MySQL
Thanks :)

2250 WP Zuid PVoutput


 • Yarisken
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 03-02 13:08
Ik weet niet of ik de vraag hier mag posten.
Ik heb kodibuntu en ik bekijk netflix via de chrome browser. Dit is helaas zonder surround.
Mijn tv is aangesloten via optical op een philips soundbar. Via kodi heb ik wel "virtual surround" maar via chrome op netflix niet.
Is er een manier om dit wel zo te krijgen ? Wat ik heb gelezen is het niet mogelijk en enkel via native netflix app. Misschien zijn er hier mensen die het wel aan de praat hebben gekregen ?

 • TRaSH
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 28-01 22:57
een soundbar is toch zo een ding onder je TV wat je vroeger standaard bij een TV had zitten ?
weinig surround aan het geluid komt nog steeds van 1 kant af
surround krijg je alleen als je meerdere speakers hebt de rest is max stereo ook al pleur je er 5 speakers in je soundbar zal het nooit surround zijn. ;) })

antwoord op je vraag:
volgens de netflix website:
5.1 surround sound wordt momenteel niet ondersteund wanneer je Netflix streamt op een computer met Microsoft Silverlight of HTML5. Het wordt echter wel ondersteund in de Netflix-app voor Windows 8. Als je wilt controleren of 5.1-audio wordt ondersteund op je apparaat, ga je naar een Netflix Original om te kijken of deze een optie voor 5.1-audio bevat. Zo niet, dan wordt deze functie mogelijk niet ondersteund op dit apparaat of moet deze worden ingeschakeld.
maar na wat rond te googlen krijg ik overal dezelfde verhalen erover. (helaas :'( )

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • MikeyMan
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 16:45

MikeyMan

Vidi, Vici, Veni

Zelfde geldt overigens voor popcorntime :(

€50 welkomstbonus bij Raisin Spaarrekening? Stuur een DM.


 • Yarisken
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 03-02 13:08
TRaSH schreef op zaterdag 08 augustus 2015 @ 09:39:
een soundbar is toch zo een ding onder je TV wat je vroeger standaard bij een TV had zitten ?
weinig surround aan het geluid komt nog steeds van 1 kant af
surround krijg je alleen als je meerdere speakers hebt de rest is max stereo ook al pleur je er 5 speakers in je soundbar zal het nooit surround zijn. ;) })

antwoord op je vraag:
volgens de netflix website:

[...]

maar na wat rond te googlen krijg ik overal dezelfde verhalen erover. (helaas :'( )
Klopt tis geen echte surround :-).
Dan zullen we nog wat moeten afwachten.

 • Gero71
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 11-06-2019
Goofyduck384 schreef op donderdag 06 augustus 2015 @ 12:18:
Ik heb Kodi opnieuw geïnstalleerd na update naar win10. Echter ziet het er ineens helemaal niet meer zo uit als voorheen. Ik denk dat ik in de loop der tijd dingen heb ingesteld, waarvan ik nu niet meer weet hoe ik dat gedaan had.
In mijn begin balk (skin=confluence) staat wel tv-series, maar niet meer speelfilms. Hoe krijg ik dat erin? Ik heb wel een map aan video's toegevoegd met films en een map met tv-series. Maar de één wordt weer gegeven in de begin balk, de ander dus niet.
Daarnaast werken mn scrapers ook niet lekker meer. Kan als lay-out ineens veel minder mogelijkheden kiezen. Ik har altijd als uiterlijk media-info 3, alleen staat die er dus ineens niet meer bij. Ik zal nog wel wat verder puzzelen, maar ik vind het wel lelijk zo en heb ff geen idee waar ik nu moet beginnen.. :)
Backup van je "Kodi Userdata" terug zetten. ;)

Misery and hate will kill us all.


 • Donderstraaltje
 • Registratie: Januari 2010
 • Niet online
Je kunt dan wel tegen problemen aanlopen, dat had ik dus ook gedaan.
Wat bleek, de custom keymapping keyboard.xml welke ik gemaakt had voor gebruik met mijn remote (Flirc module, vandaar keyboard.xml en geen remote.xml) pakte hij niet meer om weet ik wat voor reden. Nu heb ik handmatig weer mijn mods toegevoegd en werkt het weer.

Zo ook met addons, hij probeerde maar updates voor addons te blijven downloaden wat failde en dat bleef zich maar herhalen. Alles opnieuw gedownload en geen problemen meer. Hoewel het aan kodi zou kunnen liggen heb ik het idee dat het in mijn geval aan Windows 10 ligt. Wellicht hebben ze iets veranderd aan locaties of filesystems maar loop tegen rare errors aan die verdwijnen zodra ik het weer opnieuw instel.

Zou zeggen houd er ff rekening mee dat dit ook kan gebeuren.

 • Yarisken
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 03-02 13:08
Net nog een nieuwe addon leren kennen.
*knip* zie topic warning!
Echt de max :-), zelf voor belgisch voetbal :p

[Voor 19% gewijzigd door TheVMaster op 11-08-2015 23:07]


 • KaiseRRuby
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 03-02 18:37
Ik heb iets raars.

Gisteren nieuwe videokaart in mijn Shuttle gestopt. MSI HD 5450 low profile.

Als ik op de pc gewoon via BSplayer full hd afspeel gaat het prima. Maar als ik in Kodi e.e.a. probeer af te spelen speelt het gewoon niet. Het schokt heel erg en het werkt niet.

Enig idee hoe dat kan?

Solved: updaten naar nieuwste Kodi loste het probleem op. Nu enkel audio nog fixen, schijnt ook raar te zijn met deze kaart.

[Voor 17% gewijzigd door KaiseRRuby op 09-08-2015 22:12]


 • Zaratrass
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 10:12
Kreeg de vraag mijn broer of ik iets wist waar je veel tv mee kan kijken.
Hij zelf zat te kijken naar dit is tv of teevee

Eigenlijk een raspberry pi me kodi met eigen skin en programma's.

Ik zei dat het goedkoper is om zelf de hardware aan te schaffen en zelf te software te installeren.
Zijn er custom installatie's voor raspberry pi of andere hardware die alles in 1x installeert inc. al die tv programma's? zelf kan ik er weinig over vinden.

 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 11:12
manii schreef op maandag 10 augustus 2015 @ 14:20:
Kreeg de vraag mijn broer of ik iets wist waar je veel tv mee kan kijken.
Hij zelf zat te kijken naar dit is tv of teevee

Eigenlijk een raspberry pi me kodi met eigen skin en programma's.

Ik zei dat het goedkoper is om zelf de hardware aan te schaffen en zelf te software te installeren.
Zijn er custom installatie's voor raspberry pi of andere hardware die alles in 1x installeert inc. al die tv programma's? zelf kan ik er weinig over vinden.
Als je van je geld af wil moet je zo'n ding kopen.
Zelf installeren zou ik doen, net als wat je zelf al aangaf, geen zooi en je kunt zelf bepalen hoe en wat.

Maar definieer TV kijken?

 • Zaratrass
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 10:12
schumi2004 schreef op maandag 10 augustus 2015 @ 15:22:
[...]

Als je van je geld af wil moet je zo'n ding kopen.
Zelf installeren zou ik doen, net als wat je zelf al aangaf, geen zooi en je kunt zelf bepalen hoe en wat.

Maar definieer TV kijken?
Het gaat om de films en series, wat dus die kastjes aanbieden.

Maar i.p.v. zelf alles installeren zoek ik wat makkelijks waarbij al die programma's al geïnstalleerd zijn. Me broer heeft er geen verstand van en ik geen tijd om er mee bezig te kunnen zijn.

 • Donderstraaltje
 • Registratie: Januari 2010
 • Niet online
Ik zou dan haast zeggen waarom perse kodi? Er zijn zat commerciele boxjes waarbij je gewoon netflix kan kijken waarbij updates naar de box gepushed worden periodiek zodat het blijft werken. Die boxjes waar jij waarschijnlijk nu naar kijkt hebben vaak illegale streams enzo. Zo heb ik voor mijn ma een blu-ray speler voor 3 tientjes bij de mediamarkt gehaald van Sony met netflix support op 1080p... prima prijs als je het mij vraagt en de dvd speler kon ook gelijk weg.

Natuurlijk heb je met kodi meer en een vrije keus maar het is de vraag of je dat in jouw (rather, jouw broer) situatie wilt...

 • FabianNL
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 13:51
Weet iemand of er een add-on is welke dagelijks/wekelijks een afbeelding kan downloaden van een site om te gebruiken als background in mijn skin (reFocus)?

Ik heb namelijk momenteel een verticaal menu, met op de achtergrond een standaard afbeelding van Kodi. Graag zou ik als achtergrond wisselend willen hebben, zoals bijvoorbeeld de achtergrond van Bing (www.bing,com). Want zoals Bing dagelijks een andere achtergrond hebben, zo heb je nog tientallen van vergelijkbare 'Photo of the day's. Vind dit persoonlijk ook leuker dan de fan-art, welke je vaak ziet op internet.

 • Yarisken
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 03-02 13:08
Nog even een tip voor mensen die soms last hebben van buffering.

*knip* zie topic warning!

Ik moet nog wel uitgebreid testen of het goed werkt. Voorlopig ziet het er goed uit.

[Voor 18% gewijzigd door TheVMaster op 11-08-2015 23:08]


 • simonj
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 16:27
Yarisken schreef op zondag 09 augustus 2015 @ 19:59:
Net nog een nieuwe addon leren kennen.
*knip* zie topic warning!
Echt de max :-), zelf voor belgisch voetbal :p
Ook gevonden, streams zijn van goede kwaliteit, alleen heel veel starten niet of stoppen, na een halve minuut.
Heel enkele lopen wel goed , maar ervaring met o.a fox sports is dat de streams niet stabiel zijn.
Heeft misschien op dit forum een andere link van o.a fox sports die wel goed zijn? wel graag via de zelfde iptv.

[Voor 3% gewijzigd door TheVMaster op 11-08-2015 23:07]


 • Yarisken
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 03-02 13:08
simonj schreef op maandag 10 augustus 2015 @ 23:06:
[...]


Ook gevonden, streams zijn van goede kwaliteit, alleen heel veel starten niet of stoppen, na een halve minuut.
Heel enkele lopen wel goed , maar ervaring met o.a fox sports is dat de streams niet stabiel zijn.
Heeft misschien op dit forum een andere link van o.a fox sports die wel goed zijn? wel graag via de zelfde iptv.
Klopt, veel links werken niet. Ik vermoed omwille van geo-locatie. De streams die wel werken zijn van heel goede kwaliteit. Daarnet nog Manchester city gezien in 1080.
*knip* zie topic warning! zou de "moeder" van alle stream addons zijn volgens een review. Heb het nog niet geinstalleerd.

[Voor 3% gewijzigd door TheVMaster op 11-08-2015 23:08]


 • Megamind
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 03-02 00:03
Yarisken schreef op dinsdag 11 augustus 2015 @ 00:06:
[...]


Klopt, veel links werken niet. Ik vermoed omwille van geo-locatie. De streams die wel werken zijn van heel goede kwaliteit. Daarnet nog Manchester city gezien in 1080.
*knip* zie topic warning!zou de "moeder" van alle stream addons zijn volgens een review. Heb het nog niet geinstalleerd.
*knip* zie topic warning!

[Voor 23% gewijzigd door TheVMaster op 11-08-2015 23:08]


 • Buzzie
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 11-01 13:51
@megamind. @Yarisken en @SimonJ :

Mag ik jullie even op de volgende regel wijzen ???

Let a.u.b. ook op met zaken waarvan de legaliteit in twijfel getrokken kan worden (add-ons en bijbehorende sites).

Bovenstaande is NIET legaal en mag dus niet besproken worden op Tweakers

 • D-e-n
 • Registratie: Februari 2004
 • Nu online
Is er iemand bekend met de skinshortcuts add-on? Ik heb er in het verleden al eens gezeik mee gehad bij één bepaalde skin maar nu geven meerdere skins er een error op.

Ik heb alles ge-update naar Isengard (Windows 7, 32 bits) en heb ook de skins opnieuw gedownload. De add-on heb ik ook van github geplukt om een eventuele fout daarin uit te sluiten.

De log zegt dit:

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
15:30:37 T:3440  ERROR: EXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned the following error<--
                       - NOTE: IGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS!
                      Error Type: <type 'exceptions.AttributeError'>
                      Error Contents: 'NoneType' object has no attribute 'encode'
                      Traceback (most recent call last):
                       File "C:\Users\Dennis\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.skinshortcuts\default.py", line 600, in <module>
                        Main()
                       File "C:\Users\Dennis\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.skinshortcuts\default.py", line 57, in __init__
                        datafunctions.UpgradeFunctions().upgrade_labels()
                       File "C:\Users\Dennis\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.skinshortcuts\resources\lib\datafunctions.py", line 881, in upgrade_labels
                        name = profile.find( "name" ).text.encode( "utf-8" )
                      AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'encode'
                      -->End of Python script error report<--
15:30:38 T:4300 NOTICE: Thread FileCache start, auto delete: false
15:30:39 T:1224 NOTICE: Previous line repeats 1 times.
15:30:39 T:1224  ERROR: CCurlFile::FillBuffer - Failed: HTTP returned error 401
15:30:39 T:1224  ERROR: CCurlFile::Open failed with code 401 for http://hitcher-repo.googlecode.com/svn/trunk/addons.xml.md5
15:30:39 T:1224  ERROR: XFILE::CFileCache::Open - failed to open source <http://hitcher-repo.googlecode.com/svn/trunk/addons.xml.md5>
15:30:39 T:1224  ERROR: Failed to fetch checksum for directory listing http://hitcher-repo.googlecode.com/svn/trunk/addons.xml for repository xbmc.repo.hitcher.
15:30:40 T:1224  ERROR: CCurlFile::Open failed with code 404 for http://xbmc-repo-liquidskin76.googlecode.com/svn/trunk/addons.xml.md5
15:30:40 T:1224  ERROR: XFILE::CFileCache::Open - failed to open source <http://xbmc-repo-liquidskin76.googlecode.com/svn/trunk/addons.xml.md5>
15:30:40 T:1224  ERROR: Failed to fetch checksum for directory listing http://xbmc-repo-liquidskin76.googlecode.com/svn/trunk/addons.xml for repository repo.liquidskin76.
15:30:40 T:4120 NOTICE: Thread LanguageInvoker start, auto delete: false
15:30:41 T:4120 NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
15:30:47 T:676 NOTICE: Thread PVRGUIInfo start, auto delete: false
15:30:47 T:4328 NOTICE: EPG::CEpgContainer::Start - EPG thread started
15:30:47 T:5532 NOTICE: Thread EPGUpdater start, auto delete: false
15:30:47 T:6124  ERROR: Control 300 in window 10000 has been asked to focus, but it can't
15:31:32 T:6124  ERROR: Previous line repeats 4 times.
15:31:32 T:6124 WARNING: Skin has invalid include: skinshortcuts-submenu
15:31:32 T:1224  ERROR: XFILE::CDirectory::GetDirectory - Error getting include
15:31:32 T:5084 NOTICE: Thread LanguageInvoker start, auto delete: false
15:31:32 T:5084 NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
15:31:32 T:5084  ERROR: EXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned the following error<--
                       - NOTE: IGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS!
                      Error Type: <type 'exceptions.AttributeError'>
                      Error Contents: 'NoneType' object has no attribute 'encode'
                      Traceback (most recent call last):
                       File "C:\Users\Dennis\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.skinshortcuts\default.py", line 600, in <module>
                        Main()
                       File "C:\Users\Dennis\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.skinshortcuts\default.py", line 57, in __init__
                        datafunctions.UpgradeFunctions().upgrade_labels()
                       File "C:\Users\Dennis\AppData\Roaming\Kodi\addons\script.skinshortcuts\resources\lib\datafunctions.py", line 881, in upgrade_labels
                        name = profile.find( "name" ).text.encode( "utf-8" )
                      AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'encode'
                      -->End of Python script error report<--
Pagina: 1 2 3 ... 48 Laatste

Let op:
Let op met zaken waarvan de legaliteit in twijfel getrokken kan worden (add-ons en bijbehorende sites). Zie ook het algemeen beleid. Add-ons die door Kodi geband zijn, worden ook hier niet op prijs gesteld. Er is een reden voor...

Als je een vraag stelt, vergeet dan niet:
- Eerst in de debug logging te kijken (eventueel mee te posten via http://www.xbmclogs.com/)!
- Het besturingssysteem te vermelden (OSX, Linux, Windows, ATV, iOS, Android, Raspberry Pi).
- Eventuele informatie als de versie (SVN, Stable, Nightly, XBMC Buntu, OpenELEC etc)
- Eventueel skin versie.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee