Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Sr_Ogel
 • Registratie: mei 2006
 • Laatst online: 10:04

Sr_Ogel

Klop klop klop

Topicstarter
Mede-auteurs:
 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40

TRaSH

 • schumi2004
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 10:13

schumi2004

 • Mar2zz
 • Registratie: september 2007
 • Laatst online: 22-10 17:37

Mar2zz

Onderstaande informatie is gedateerd (2013)

maar we zijn bezig met updatenstandaard beginscherm Confluence Kodi Jarvis

Kodi is een opensource (GPL) sofware mediaspeler voor Linux, OSX, Windows en de XBox1. Met Kodi maak je van elke pc een HTPC om te kunnen genieten van al je foto's, muziek, films, Tv-series en andere videobestanden. Kodi kan niet alleen mediabestanden openen van de pc, maar ook van het thuisnetwerk en zelfs vanaf het internet.


KODI deel 16

Met het openen van dit nieuwe topic deel zijn we aangekomen bij deel 16. Deel 1 met meer dan 14500 post toe aan een update. Het oude topic dateerde uit begin 2013. Inmiddels hebben we XBMC achter ons gelaten en gaan we nu verder onder de naam KODI.
In 2003 begon de ontwikkeling van XBMC, toen nog XBox Media Center, als opvolger van XBMP(XBox Media Player). Het resultaat van de ontwikkeling was het vrijgeven van XBox Media Center 1.0.0 in juni 2004. Deze eerste versie maakte van de originele XBox van Microsoft een volwaardige mediaspeler welke nagenoeg elk mediabestand kon afspelen. Ruim 2 jaar later in september 2006 zou versie 2.0.0 volgen.

De eerste twee versies van XBMC waren uitsluitend bedoeld voor de originele XBox, maar door het toenemende aanbod van High Definition materiaal ontstond er een probleem. De originele XBox is uitgerust met een 733Mhz processor, wat onvoldoende rekenkracht biedt om 720P en 1080I/P vloeiend te kunnen afspelen. Als oplossing voor het probleem met de oude XBox hebben de ontwikkelaars van XBMC er voor gekozen het XBox platform los te laten en de programmacode te porten naar Linux, Windows en OSX.

In het najaar van 2008 was het dan zover, de eerste stabiele versie van XBMC the next generation. XBMC Atlantis (8.10) werd de eerste versie met ondersteuning voor meerdere platformen. Inmiddels zijn we weer een aantal jaar verder en zijn er al diverse versies voorbij gekomen.
inhoud...Kodi is beschikbaar voor meerdere platformen. Voor Mac, Windows en de Linux distributies is er een Kodi pakket wat geïnstalleerd wordt als extra programma. Kodi voegt een uitgebreide mediaspeler toe aan je bestaande werkstation.

Om het gevoel van een echte mediaspeler te krijgen is er natuurlijk de mogelijkheid een besturingssysteem volledig te strippen en Kodi te installeren, maar een simpelere oplossing is Kodi voor AppleTV of Kodi Live.

Alle versies van Kodi zijn te downloaden via kodi.tv

XBMC is, zoals de naam al zegt, begonnen als software voor de XBox game console van Microsoft. De XBox was een simpele en goedkope manier om een goed mediacenter in de huiskamer te brengen. Echter heeft de tijd niet stilgestaan en is het aanbod van High Definition-materiaal enorm gegroeid en de XBox is niet in staat om dit af te spelen door gebrek aan geheugen- en processorkracht. Voor de mensen die toch voldoende hebben aan de oude XBox wordt de xbox-versie nog doorontwikkeld alleen niet meer door de mensen van XBMC. De broncode is overgenomen door de mensen van XBMC4XBOX. Voor meer informatie zie de website. http://www.xbmc4xbox.org.
In deel 14 heeft een pol gestaan met de vraag wat nu het meest gebruikte platform is. Uit de cijfers blijkt dat Windows als basis voor Kodi het meest gebruikt is.
inhoud...


Kodi wordt, vanaf de Camelot versie, standaard geleverd met de Confluence skin. De Confluence skin is de opvolger van de Project Mayhem III skin. De nieuwe skin bevat elementen van verschillende populaire skins die beschikbaar zijn. Hieronder volgen een aantal afbeeldingen voor een sfeerimpressie van de skin.


Homescherm (video's).


Homescreen (speelfilms).


Screenshot van filmbibliotheek.
Informatie van film, acteurs/regisseurs/resolutie/codec/geluid/plot,
een cover van de film en in de achtergrond fanart van de film.


Weersvoorspellingen voor vandaag en een korte blik op de komende 4 dagen


Menu tijdens het afspelen van videobestanden.


Instellingen menu


Skinengine
De standaard meegeleverde Confluence skin is natuurlijk een streling voor het oog, maar het is natuurlijk goed mogelijk dat jij daar heel anders over denkt. Om alle gebruikers tevreden te kunnen stellen is Kodi voorzien van een goede skinengine. De skinengine zorgt ervoor dat iedereen zijn eigen skin kan maken of een bestaande skin naar eigen smaak kan aanpassen. Van deze mogelijkheid is dankbaar gebruik gemaakt, er is een ware wildgroei aan skins ontstaan welke zijn samengebracht in het skin subforum op kodi.tv

In deel 14 heeft een pol gestaan over de favoriete skin van de forumbezoekers. De standaard Confluence skin was met grote voorsprong de meest gewilde skin.
inhoud...


Eén van de meest aansprekende mogelijkheden van Kodi is toch wel de mediabibliotheek. Met de mediabibliotheek brengt Kodi overzicht in de steeds groter groeiende mediacollectie van een (boven)gemiddeld huishouden. De mediabestanden worden overzichtelijk weergegeven en voorzien van de nodige extra's om de bibliotheek compleet te maken. Zo zorgen de ingebouwde "scrapers" ervoor dat van elk mediabestand de bijbehorende informatie van het internet wordt gehaald. (hiervoor is dus wel een verbinding nodig met het internet). Om alles leuk weer te geven wordt het mediabestand voorzien van "fanart". Fanart zijn afbeeldingen, dvdcovers en/of banners die zorgen voor de aankleding van de mediabibliotheek.

Na het toevoegen van contentlocaties aan de mediabibliotheek (zie how-to voor uitleg) is het een kwestie van updaten en al je mediabestanden worden toegevoegd. Het updaten kan gedaan worden door "bibliotheek updaten" in het contextmenu te gebruiken, of automatisch bij het opstarten van de htpc. De weergave van aankleding in de bibliotheek is afhankelijk van de gekozen skin en de gebruikte views. Over het algemeen ondersteunen de recentere skins allemaal fanart dus keuze genoeg.
inhoud...


Een van de vernieuwingen voor de 10.00 versie is de toevoeging van een addonsysteem. In de vorige versies was het soms erg ingewikkeld en/of onduidelijk waar scripts, skins en plugins geplaatst moesten worden. Met het nieuwe addonsysteem moet dit probleem zijn opgelost.


Het nieuwe addonsysteem is toegevoegd aan het instellingen menu. In een overzichtlijst worden de verschillende categorieën weergeven. Niet alleen zijn hier de oude scripts en plugins te vinden, maar nu ook softwareonderdelen. Werden er vroeger nog 10 tallen scrapers meegeleverd, nu moet er in het addonsysteem een keuze worden gemaakt.Een groot voordeel van het nieuwe addonsysteem is dat alles bij elkaar is gekomen. Nooit meer het internet afstruinen naar de nieuwste versie van een skin of plugin. Moest je vroeger de website van een skin in de gaten houden of er vernieuwingen zijn, met het nieuwe systeem is dat verledentijd. Door te kiezen voor automatische updates worden alle addons, bij beschikbaarheid van een nieuwe versie, geüpdatet.

Nog lang niet alle skins en plugins zijn terug te vinden in de Kodi addon repo. Dit komt doordat ontwikkelaars hun skins of plugins nog niet hebben aangepast, of aangeboden hebben aan de ontwikkelaars van Kodi. Addons die al wel geschikt zijn voor de preDharma / svn versies zijn ook op de oude manier (kopiëren/plakken) of via 3rd party repo's te installeren. Voor de installatie van deze addons kun je de installatiehandleiding doorgaans vinden op het Kodi forum

Een lijst met third party repositories is te vinden in de wiki.
inhoud...


Kodi heeft meerdere opties voor het doorlopen van de interface. Standaard is er natuurlijk het gebruik van het toetsenbord, een lijstje met de gebruikte toetsen is te vinden in de Kodi wiki, echter zijn de toetsen naar eigen smaak aan te passen.

Kodi heeft ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een muis. Een aantal skins houdt hier rekening mee, waaronder de standaard Confluence skin, door extra knoppen toe te voegen aan de interface, zoals Start, Stop en het sluiten van menu's. Om de extra knoppen en de muis te activeren dient bij invoerapparaten in het systeeminstellingenmenu (instellingen\systeem\invoer apparaten) het gebruik van de muis geactiveerd te worden.

Naast het toetsenbord en de muis kan Kodi bediend worden met een afstandsbediening. Onder linux wordt hierbij gebruik gemaakt van LIRC. Bij de Windows versie dient er extra software geïnstalleerd te worden, hierover meer in de volgende tutorials (Engels)

Voor de mensen met een smartphone (Android, Windows Phone 7 of Iphone) of een Ipad kunnen voor de bediening van Kodi gebruik maken van diverse apps. De webserver in Kodi dient wel geactiveerd te worden om de apps te kunnen laten werken.
Android: Kore, Official Remote for Kodi
iPhone/ iPad: XBMC Constellation | XBMC Commander
Phone 7 Kodi forumpost

Last but not least behoren joysticks en controllers (dus ook die van xbox en ps3, en ja, ook de wii-mote) tot de mogelijkheden. Het grootste voordeel hiervan is analoge controls (analoog volumeregelen, of analoog voor- en terugspoelen). Alle signalen worden afgehandeld via een keymap. Als een joystick werkt in je besturingssysteem, dan kan je 'm tunen binnen XBMC via de keymaps. Hoe dit werkt staat hier. Windows-gebruikers met Kinect in huis kunnen stoeien met gebaren-controls.
inhoud...


Officieel ondersteunt Kodi nog altijd geen live televisie. De ontwikkeling is nog in volle gang maar er is nog niets bekend over een eventuele toevoeging aan de officiële stabiele versie. Dat het nog niet uit ontwikkeld is wil niet wegnemen dat je er nog geen gebruik van kunt maken. Met behulp van een alternatieve versie voor Kodi wordt het mogelijk om met Kodi live tv te kijken en op te nemen. Kodi werkt daarbij als de aansturing voor het programma wat in de achtergrond meedraait (of extern op een "server"). Een voorbeeld van een dergelijk programma is TV Headend waarover hier op got een topic loopt. Voor meer voorbeelden van de achtergrond programma's en een eerste stap voor het installeren van de alternatieve XBMC versie verwijzen we naar de Kodi wiki
inhoud...


Zo dat Kodi dat lijkt me wel wat, maar ja waar begin ik nu. Goede vraag Kodi is zo veelzijdig en is op zoveel manieren te gebruiken dat moeilijk is om de eerste stap naar de ultieme HTPC te zetten. Voordat je naar de winkel/webshop rent is het goed om Kodi eerst op je gewone computer te installeren. Voor de meeste besturingssystemen is wel een http://kodi.tv/download/ versie beschikbaar die gebruikt kan worden om kennis te maken met Kodi. Als je niet heel veel gebruikt denkt te gaan maken van een mediacenter is dit tevens het eindpunt.

Voor de Kodi-users die een stap verder willen en meer gebruik denken te gaan maken van Kodi wordt het misschien aantrekkelijk om een HTPC aan te gaan schaffen. Om het niet te eenvoudig te maken zijn daarbij ook weer genoeg keuzes en afwegingen te maken. Doordat Kodi inmiddels op diverse platformen beschikbaar is kun je met de hardware alle kanten op.

Allereerst de producten van Apple. De AppleTV1 is inmiddels niet meer (nieuw) verkrijgbaar maar zijn opvolger ATV2 zijn allebei geschikte hardware voor Kodi. Belangrijk detail je AppleTV moet wel gejailbreakt worden en kan geen 1080P weergeven. Op de Iphone en Ipad is het ook mogelijk om Kodi te draaien, let wel ook deze moeten gejailbreakt zijn.

Naast de Apple producten kunnen we ook kiezen voor een pc met een Linux distributie of Windows. De afweging tussen Windows en Linux is puur een persoonlijke. In de voorgaande delen van dit topic zijn al diverse malen “hevige” discussies opgelaaid wat nou het beste is. Eigenlijk is met beide alles mogelijk en is het dus net wat jouw voorkeur heeft. Wat wel belangrijk is om in het achterhoofd te houden is het feit dat AMD zijn Linux drivers voor haar videokaarten niet bovenaan het prioriteitenlijstje heeft staan. Voor Linux gebaseerde HTPC’s is dus de videohardware van Nvidia en Intel de betere keuze. De keuze tussen compacte samengestelde barebones of zelf een stevige HTPC in elkaar zetten is eigenlijk inmiddels ook puur een persoonlijke keuze geworden. De hardwarematige videoversnelling is dusdanig verbeterd dat eigenlijk alle reguliere HD video’s wel afgespeeld kunnen worden met behulp van de rekenkracht van de videokaart en is de processor ondergeschikt.

Als laatste hebben we nog Kodi-live en OpenElec. Beide zijn versies van Kodi die er voor zorgen dat je hardware volledig wordt ingezet voor Kodi. Kodi-live is Ubuntu server met Kodi geïnstalleerd. OpenElec is daarentegen een Linuxkernel met alleen de software die nodig is om Kodi te draaien. In de basis is OpenElec de meest uitgeklede versie en in potentie dus snelle opstarttijden. Belangrijk detail voor OpenElec is dat niet per definitie alle hardware ondersteunt wordt. Hele oude of juist nieuwe hardware kan bijvoorbeeld niet in de kernel verwerkt zitten, waardoor Kodi niet gaat werken. Als laatste hebben we ook nog XBMCfreak met zijn versie van Kodi-live. Het verschil met de standaard versie is dat XBMCfreak een actuelere versie is en standaard met van wat extra’s is voorzien.

Situatie begin augustus 2011
inhoud...


Ik heb nu Kodi draaien op mijn (HT)PC maar zijn er misschien nog leuke extra’s? Maar natuurlijk stopt het niet bij het installeren van Kodi. Alleen Kodi is in de basis voldoende om al je media af te spelen maar om nog meer te kunnen genieten zijn er een aantal extraatjes, dat zorgt voor de kersen op de taart.

Allereerst is er natuurlijk de Retrospect addon. Helaas zit deze addon niet in de standaard addonmanager van Kodi. Om toch de addon te kunnen gebruiken moet de addon gedownload worden. Ga hiervoor naar de website van Grotebozewolf. Het “installeren” van de addon dient te worden gedaan van uit de addonmanager. (installeren mbv zipbestand)

Om ondertiteling te kunnen krijgen bij je videobestanden is het installeren van Kodi Subtitels een aanrader. Kodi Subtitels geeft vanuit een aflevering of film toegang tot bijvoorbeeld de ondertitels van www.opensubtitels.org of www.ondertitel.com. Om daadwerkelijk de addon vanuit de aflevering of film te kunnen starten dient er een snelkoppeling gemaakt te worden bij de skininstellingen. Voor de standaard Confluence skin is dat onder “Add-on snelkoppelingen” en dan “Video-OSD”

Voor de liefhebbers van films of series is het misschien interessant om eens te kijken naar respectievelijk Couchpotato of Sickbeard. Beide zijn programma’s die het web/usenet/torrents in de gaten houden. Wanneer jouw favoriete film of serie ter download wordt aangeboden zullen deze programma’s er voor zorgen dat je downloadprogramma, zoals bijvoorbeeld sabnzbdplus, in actie komt. Omdat er in dit topic in principe niet over deze programma’s gaat wordt hiervoor verwezen naar de topic elders op dit forum. Het grote SABnzbd topic deel 1 [Ervaringen] Sickbeard, Couchpotato e.a.

Voor sommige mensen is één htpc met Kodi onvoldoende en hebben meerdere htpc’s in huis. Om toch door het hele huis dezelfde bibliotheek beschikbaar te hebben is het mogelijk om de mediabibliotheek van Kodi extern te laten draaien. Hiervoor is een pc nodig welke altijd aanstaat al er een htpc op start. Op deze “server” kunnen alle mediabestanden geplaatst worden en er moet een mysql database server draaien. Door de “advancedsetting.xml” te configureren kan Kodi contact maken met de mysql server en worden alle gegevens van de server gehaald. Niet alleen de gegevens van de films of series worden centraal opgeslagen maar ook wat er al bekeken is en of het moment dat er midden in een aflevering gestopt is. Voor een handleiding verwijzen we naar http://lifehacker.com/563...s-every-room-in-the-house
en LinuZZ's Blog: XBMC 12 en 13 MySQL sharing

Met behulp van Trakt is het mogelijk om je series en films die je bekeken hebt bij te houden. Trakt bied je zelfs de mogelijkheid om die informatie te delen via facebook, twitter, fora of een blog. Naast het bijhouden van je bekeken media geeft trakt advies over series of films die misschien bij je passen. Voor meer informatie en de de benodigde bestanden verwijzen we naar Trakt. Om je al verkregen en bekeken series en films toe te voegen hoef je alleen de officiele add-on te installeren uit de repositorie
inhoud...


Bestandsbeheer bij series
Om episodes van series goed te kunnen toevoegen aan de mediabibliotheek is het belangrijk dat de bestanden goed genaamd zijn en er rekening wordt gehouden met de locaties waar de episodes geplaatst worden.
 • Begin met een map Series, dit is handig voor het toevoegen van de map in bestandsweergave. (zie content toevoegen in bestandsweergave)
 • Plaats in de map "series" de mappen van de verschillende tv-series die je wil toevoegen aan de bibliotheek. Als voorbeeld houden we even de serie "Heroes" aan.
 • In de map van de serie Heroes moet voor elk seizoen een nieuwe map worden aangemaakt. Seizoen 01, Seizoen 02, enz... (het gebruik van seizoensmappen is niet verplicht om Kodi goed te laten werken, maar het zorgt wel voor een duidelijke indeling, ook bij het gebruik van bestandsweergave.)
 • Als laatste en tevens de belangrijkste stap, worden de videobestanden in het seizoensmapje geplaatst. Houdt bij de naamgeving het volgend formaat aan: Heroes.s01e01.avi ([shownaam].[seizoen][episode].[extensie]). Naast dit format heeft Kodi nog een aantal formats welke ook herkend worden:
  Heroes.s01.e01.avi - Heroes.s01_e01.avi - Heroes_[s01]_[e01]_avi - Heroes.1x01.avi - Heroes.101.avi. Om dvd/blu-ray met meerdere episodes toe te voegen aan de bibliotheek moet het image bestand als volgt worden genoemd: heroes.s01e01e02e03e04.iso (voor een uitgebreidere uitleg (Engels) zie de Kodi wiki
Content toevoegen in bestandsweergave:
 • Ga naar Video's
 • Open het contextmenu (muis: rechtsklik/keyboard: c/xbox remote: title)
 • Kies 'Add Source'
 • Browse naar de folder die je wil toevoegen
 • Geef een naam aan je source (Movies en TV Shows is het meest voor de hand liggend)
 • Bevestig met OK
Content toewijzen:
 • Ga op je net toegevoegde source staan
 • Open het contextmenu (rechtsklik/c/title)
 • Kies 'Set Content'. Het nieuwe schermpje is in 3 stukken opgedeeld
 • Linksboven kies je welk type video er zich in je source bevindt
 • Ben je met je films bezig, dan kies je hier 'Movies', voor series 'TV Shows' en voor muziekvideo's 'Music Video's' (lijkt me vrij logisch :) )
 • Rechtsboven kan je je scraper kiezen. Voor mensen die een externe scraper gebruiken (wat ik ten zeerste aanraad!) is dit niet zo van belang.
  Voor wie Kodi zelf wil laten scrapen, kies je hier van waar hij de info moet halen.
 • De opties in het onderste deel van het scherm veranderen naar gelang het type video dat je hierboven hebt gekozen.
Voor Movies:
 • 'Run Automated Scan': deze optie zorgt ervoor dat direct na het sluiten van het venster Kodi al je films naar de Library scant.
 • 'Use Folder Names for Lookups': kan soms nodig zijn, afhankelijk van je folderstructuur, bestandsnamen, ... Dit is iets wat je zelf zal moeten testen want het is voor iedereen anders.
 • 'Scan Recursively': als je een geneste folderstructuur hebt (zoals bij mij waar Movies nog onderverdeeld is in DVD/HD/SD)
 • 'Exclude Path from Library Updates': kan handig zijn als je een folder hebt die je niet in je Library wilt hebben. Bvb. je zelfgemaakte vakantiefilmpjes (of je pornocollectie :P )
 • Dan nog even OK drukken, en Kodi zal alles beginnen scannen. Afhankelijk van je hoeveelheid films en of je al dan niet een externe scraper hebt gebruikt, kan dit heel snel gaan of uren duren (vooral op de goede ouwe xbox...)
Voor TV Shows (de opties hier zijn wat beperkter):
 • 'Run Automated Scan': deze optie zorgt ervoor dat direct na het sluiten van het venster Kodi al je films naar de Library scant.
 • 'Selected folder contains single TV Show': ??
 • 'Exclude Path from Library Updates': kan handig zijn als je een folder hebt die je niet in je Library wilt hebben.
Voor Music Video's:
 • 'Run Automated Scan': deze optie zorgt ervoor dat direct na het sluiten van het venster Kodi al je films naar de Library scant.
 • 'Scan Recursively': als je een geneste folderstructuur hebt (bvb. per muziekgenre opgedeeld)
 • 'Exclude Path from Library Updates': kan handig zijn als je een folder hebt die je niet in je Library wilt hebben.
 • Dan nog even OK drukken, en Kodi zal alles beginnen scannen. Afhankelijk van je hoeveelheid films en of je al dan niet een externe scraper hebt gebruikt, kan dit heel snel gaan of uren duren (vooral op de goede ouwe xbox...)
Afhankelijk van de gebruikte skin en type gescande content, zal je nu in je hoofdscherm Movies/TV Shows/Music Video's hebben bij gekregen. Is dit niet zo, dan moet je mogelijks deze nog activeren in je skininstellingen. De oude PMIII-skin heeft enkel Video's in het hoofdscherm, dan moet je via die weg naar je films of series navigeren.
inhoud...


Kodi is een softwarepakket wat voordurend in ontwikkeling is. De ontwikkeling heeft tot gevolg dat er heel versies in omloop zijn. Om te voorkomen dat we door de bomen het bos niet meer zien is hier een overzicht met de verschillende versies en waar deze te downloaden zijn.

StableUitontwikkelde versie waarin weinig tot geen bugs zijn te verwachten. Deze zijn te downloaden via [url=http://kodi.tv/download/]kodi.tv/url]
SVNNaast de gecompileerde versies kan er ook voor gekozen worden om zelf vanuit de broncode een eigen versie te compileren. Voor een handleiding verwijzen we naar de wiki.
Nightly Compileerde versies vanuit de svn. Deze versie wordt met enige regelmaat aangemaakt. Door de lopende ontwikkeling kan deze veel bugs bevatten, of in zijn geheel niet werken. Deze versie zijn te downloaden via de Kodi mirrors(Windows) en via de repositories (Ubuntu/Live).

inhoud...

 • Leuk die rssfeed van kodi.tv maar hoe krijg ik Nu.nl / Tweakers.net als nieuws feed

  Verander in de RssFeeds.xml, welke te vinden is in de userdatamap, de inhoud van "set id=1" in één van de onderstaande feed adressen. Twee rssfeeds behoort ook tot de mogelijkheden
  XML:
  1
  2
  3
  4
  
  <set id="1">
    <feed updateinterval="15">http://www.nu.nl/feeds/rss/algemeen.rss</feed>
    <feed updateinterval="15">http://feeds.feedburner.com/tweakers/mixed</feed>
  </set>

  Een andere optie is om gebruik te maken van het rsseditor addon.
 • Hoe kan ik bestanden uploaden naar Kodi-live vanaf een andere pc?

  Kodi-live is standaard voorzien van Openssh wat bestandsoverdracht mogelijk maakt. Met behulp van bijvoorbeeld Filezilla kun je een SFTP verbinding opzetten en bestanden uploaden.
 • Waaraan moeten mijn mediabestanden voldoen om goed opgenomen te worden in de bibliotheek?

  Bij tv-series moet de bestandsnaam een drietal onderdelen bevatten: de naam van de serie, het seizoen en het afleveringsnummer. Als voorbeeld Heroes.s01.e09 (Heroes aflevering 9 van seizoen 1). Naast de bestandsnaam is het belangrijk dat elke serie in een eigen map wordt geplaatst, met eventueel voor elk seizoen een eigen map. Voor meer uitleg over het plaatsen van tvseries in de bibliotheek is er de Engelstalige handleiding van de makers van Kodi. Voor films kan volstaan worden met de naam van de film als bestandsnaam of mapnaam bij dvd bestanden. Zie ook How To
 • Waar vind ik mijn userdata?

  AndroidAndroid/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/userdata/
  Linux/Live~/.kodi/userdata/
  OpenELEC/storage/.kodi/userdata/
  Mac/Users/<your_user_name>/Library/Application Support/Kodi/userdata/
  AppleTVusers/frontrow/library/application support/XBMC/
  iOS/private/var/mobile/Library/Preferences/Kodi/userdata/
  Windows%APPDATA%\kodi\userdata
  Windows (portable mode)%PROGRAMFILES%\Kodi
 • Moet ik naast Kodi nog andere software installeren, om mijn mediabestanden te kunnen afspelen?

  Nee, Kodi is een softwarepakket wat praktisch alle audio, video en afbeeldingen kan afspelen, zonder het installeren van codecpacks of andere software. Voor een overzicht van alle, door Kodi, ondersteunde codecs en containers kun je kijken op Kodi wiki
 • Mijn skin geeft alleen maar zwart/witte ruis weer als achtergrond?

  Veel skins, waaronder MiniMeedia maken gebruik van achtergronden die door de gebruiker kunnen worden ingesteld. Omdat veel Kodi gebruikers al eigen achtergrondafbeeldingen hebben, zijn deze door de makers van sommige skins niet meer toegevoegd. De gebruiker moet zijn eigen achtergronden selecteren in de instellingen. De achtergronden kunnen veelal worden ingesteld per categorie, bijvoorbeeld series, muziek, films of weer. In de openingspost
  van de skin MiniMeedia op Kodi.tv worden een groot aantal achtergronden ter download aangeboden.
 • Mijn films en series worden niet goed opgenomen in de bibliotheek
  Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom series of films niet goed worden opgenomen.
  • In de mappen van de film/serie staan .nfo bestanden die niet aangemaakt zijn door Kodi of externe scraper. Kodi kan dan geen goede informatie vinden.
  • De naam van de map/bestand voldoet niet aan de standaard naamgeving die nodig is voor Kodi.
  • Er zijn meerdere films met dezelfde naam (oplossing is handmatig de film te kiezen en gegevens te updaten)
  In de mediabibliotheek wordt wel fanart weergegeven maar geen plot van film/serie
  Om het plot weer te geven, de volgende instelling uitschakelen: Systeem/instellingen/video/bibliotheek/plot van niet bekeken video's verbergen
 • Hoe krijg ik audio tegelijkertijd over meerdere kanalen
  Om niet te hoeven switchen tussen audio kanalen in de instellingen kan het geluid worden uitgezonden over meerdere kanalen. Voor de werkwijze zie deze post op het Kodi forum.
 • Hoe moet ik Kodi (linux) updaten, zonder opnieuw te installeren?
  1. Voor de volgende regels uit in de terminal.
  2. Controleren op updates:
    sudo aptitude update
  3. Updates installeren:
    sudo aptitude safe-upgrade
  Let op alles wordt geüpdatet, niet alleen Kodi.
 • Hoe behoud ik mijn mediabibliotheek bij een schone installatie?
  Twee oplossingen:
  1. Exporteer de bibliotheek met de export functie in het instellingen menu (video)
  2. Kopieer de userdata map naar andere locatie. Na installatie userdata terug kopiëren.
 • Hoe krijg ik op een makkelijke manier ondertiteling bij mijn series?
  1. Installeer de subtitle addon;
  2. Kies bij de instellingen van de subtitle addon voor de gewenste bron (bierdopje);
  3. Kies bij de skininstellingen voor een snelkoppeling naar de locatie van de subtitle addon;
  4. Open tijdens het kijken van een aflevering het afspeelmenu en druk op de subtitle knop;
  5. De addon zoek automatisch op basis van de bestandsnaam de juiste ondertiteling.
 • Hoe kan ik andere computers opstarten vanuit Kodi
  Maak gebruik van de wake on lan addon.
 • Hoe kan ik een andere computer opstarten bij het opstarten van de htpc (linux)
  1. Ga naar de terminal;
  2. Installeer de benodigde pakketen.
   sudo apt-get install ethtool wakeonlan -y
  3. Activeer de wol mogelijkheid
   sudo ethtool -s eth0 wol g
  4. Pas het opstartscript aan.
   sudo nano /etc/rc.local
  5. Voeg voor de exit regel de volgende tekst in:
   sleep 15
   wakeonlan XX:XX:XX:XX:XX:XX

   (verander de x'jes voor het macadres van de op te starten computer.)
   (de sleep 15 is nodig om te voorkomen dat het wolscript al uitgevoerd wordt voordat de netwerkkaart actief wordt.)
 • Hoe krijg ik de weergave van de temperaturen werkende onder linux (nvidia)
  1. Ga naar de terminal
  2. Installeer het benodigde pakket
   sudo apt-get install lm-sensors -y
  3. Voeg de volgende code toe aan de advancedsettings.xml
   XML:
   1
   2
   
   <gputempcommand>echo "$(nvidia-settings -c :0 -tq GPUCoreTemp) C"</gputempcommand>
   <cputempcommand>echo "$(sensors -u | head -6 |grep "temp1_input"| awk '{print $2 }' |awk '{printf("%d\n",$1 + 0.5);}') C"</cputempcommand>
 • Hoe houd ik mijn addons up to date?
  Het addonsysteem is standaard zo ingesteld, dat het automatisch de nieuwste versies van je geïnstalleerde addons installeert. Als een addon geüpdated is komt er een notificatie op het scherm.
 • Wat is Openelec?
  Openelec is Kodi in de meest pure vorm die er is. Het is niets anders dan een linuxkernel met alle benodigde onderdelen om Kodi te kunnen draaien, inclusief Kodi zelf. Website Openelec
 • Hoe voeg ik series op dvdmappen (video_ts) toe aan de series bibliotheek ?
  De structuur van de mapjes. Het mapje met seizoen xx is optioneel evenals de serienaam na de seizoenmap
  code:
  1
  
   \Serienaam\Seizoen 01\Serienaam s01e01e02e03e04\video_ts\(dvdbestanden)

  Aan de advancedsettings.xml voegen we de volgende regels toe.
  XML:
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  
  <tvshowmatching append="no">
   <regexp>\[[Ss]([0-9]+)\]_\[[Ee]([0-9]+)\]?([^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
   <regexp>[\._ \[\-\\/]([0-9]+)x([0-9]+)([^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
   <regexp>[Ss]([0-9]+)[\.\-]?[Ee]([0-9]+)([^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
   <regexp>[\._ \-\\/]([0-9]+)([0-9][0-9])([\._ \-][^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
  </tvshowmatching>

  Start Kodi opnieuw op en update bibliotheek
 • Hoe kan de weergave van fanart tijdens het scrollen worden versneld?
  Hiervoor heb je videoversnelling nodig en dus een videokaart die dat ondersteunt.
  In bovengenoemde advancedsettings.xml voeg je het volgende toe:
  code:
  1
  
   <useddsfanart>true</useddsfanart>


  Andere tweaks die via advancedsettings.xml gaan vind je hier.
inhoud...


Kodi website: http://kodi.tv/
Kodi forum: http://forum.kodi.tv
Kodi wiki/handleiding: http://kodi.wiki/
Kodi File Repository: http://mirrors.xbmc.org Nightlies voor Mac en Windows
Kodi Addon Repository: http://mirrors.xbmc.org/addons Locatie van addons

xbmcfreak.nl Regelmatige updates van LiveCD met extra's
xbmc4xbox.org XBMC voor de oude Xbox 1

XBMC voor iOS got-topic
[Mediaplayer] Raspberry Pi met XBMC
[TV Headend] Het grote TV Headend topic

Vorige delen XBMC/Kodi topic:
Xbox Media Center – Deel IXbox Media Center – Deel IIXbox Media Center – Deel III
Xbox Media Center – Deel IVXbox Media Center – Deel VXbox Media Center – Deel VI
Xbox Media Center – Deel VIIXbox Media Center – Deel VIIIXbox Media Center – Deel IX
Xbox Media Center – Deel XXbox Media Center – Deel XIErvaringen met XBMC – Deel XII
Ervaringen met XBMC – Deel XIIIErvaringen met XBMC – Deel XIV

inhoud...


Eventuele opmerkingen/wijzigingen/spelfouten kunnen via de DM gemeld worden.

Update overzicht:
27-07-15 | Openen deeltje 16 | XBMC is nu KODI
29-07-15 | XBMC links veranderd naar Kodi
19-02-16 | Afbeeldingen vervangen door recente screenshots

inhoud...

–THE END–


Bovenstaande informatie is gedateerd (2013)

maar we zijn bezig met updaten

[Voor 100% gewijzigd door schumi2004 op 19-02-2016 09:49]


 • Sr_Ogel
 • Registratie: mei 2006
 • Laatst online: 10:04

Sr_Ogel

Klop klop klop

Topicstarter
Deel 16 is geopend op verzoek van de MODs hier. Helaas kan ik voor jullie de TS niet van een update voorzien. Ik volg kodi niet meer op de voet en heb al een tijd het topic niet gevolgd. Om sluiting te voorkomen is er een nieuw topic aangemaakt.

Inmiddels heeft Schummi2004 zich gemeld om mede auteur te zijn maar meer mede auteurs zijn welkom.

Voorlopig is het topic gered en kan er weer naar harte lust gereageerd worden. (tot een maximum van 10.000)

 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
Fientje1 schreef op dinsdag 28 juli 2015 @ 10:55:
Ik zal mijn vraag anders stellen.
Ik heb XBMC 13.2 geïnstalleerd, dan ga ik naar system, file manager, add source.
Daar typ ik dan een website in, bijvoorbeeld http://fusion.xbmchub.com
Dan ga ik naar system, settings, addons, get addons, en installeer ik 1channel.
Dan start ik 1channel op, en geeft hij de melding: 'Error, script failed: 1channel.
Heeft iemand een andere manier om 1channel in te voegen op XBMC of om dit op te lossen?
http://my.jetscreenshot.com/13737/m_20150728-llgi-28kb.jpg
klein tipje.
we zouden niet willen dat deze topic daardoor gesloten word.
wat je ermee verder doet moet je zelf weten ;)

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.

Goofyduck384 schreef op donderdag 30 juli 2015 @ 11:55:
ja, nadeel is alleen dat het mijns inziens toch te weinig Nederlandse resultaten geeft.

Hoe krijg ik trouwens de tekst van die film uitleg kleiner:
[afbeelding]

Nu past niet alles erop.
Wat NL betreft, zelf de bron sites updaten zoals tmdb bv

Font.xml aanpassen in skin of mogelijk dat het kiezen van andere font ook werkt.
Maar ik meen dat je gewoon scroll plot moet activeren in skin, je kunt niet altijd alle tekst in 1x zien omdat het gewoon weg te klein wordt.

 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
Goofyduck384 schreef op donderdag 30 juli 2015 @ 10:22:
Ik gebruik Kodi al een tijd naar alle tevredenheid. Kijk vooral films en series. Wat ik alleen jammer vindt, is dat de film en serie beschrijvingen altijd in het Engels zijn. Terwijl het programma verder Nederlands is. Ik heb nog niet kunnen vinden waar ik de Nederlandse beschrijvingen vandaan kan halen.
Iemand?
zoals Joster en schumi2004 al voorgestelde,
instellen in je scraper.
en evt zelf kijken of er een vertaling is op de site en anders zelf zorgen voor een vertaling.
voor films gebruik ik zelf universal movie scraper omdat je met die kan kiezen welke site hij moet gebruiken voor wat met een fallback mogelijkheid.
je kan ook proberen om moviemeter.nl te gebruiken maar ik vind dat die vaak het niet doet en weinig vind,
maar dat hangt er ook vanaf of de film in nederland al te krijgen.
dus die zou ik zelf afraden.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
ik heb nu ook eens een klein probleem waar ik niet zo snel uit kom.
het gaat om de serie Mythbusters.
thetvdb
TheXem
als scraper ingesteld in Kodi TheTVDB,
en TheTVDB heeft vanaf aflevering 7 (S15E07) het Seizoen 16 genoemd.

maar de scene releases nummeren door op Seizoen 15.
dus Kodi ziet het niet als Seizoen 16 en slaat het over in de scrape.

ik rename niet wegens reseed/repost requests die ik soms krijg.
nu vraag ik me af hoe jullie dit in het algemeen oplossen ?
of is renamen de enigste oplossing ?

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
hmm,
die maakt Sonarr aan maar word niet opgepakt.
zal eens de kodi log aan doen en ze verwijderen en nog eens toevoegen kijken wat er dan gebeurt

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<episodedetails>
 <title>Blow It Out of the Water</title>
 <season>16</season>
 <episode>1</episode>
 <aired>2015-07-18</aired>
 <plot>Adam Savage and Jamie Hyneman attempt to blow a boat clean out of the water using 1,000 lbs of high explosives. They also take on the most requested myth of the year when they team up with Breaking Bad EP Vince Gilligan to test out the ability of a homemade machine gun, just like the one Walter White used in the Breaking Bad finale.</plot>
 <displayseason />
 <displayepisode />
 <thumb>http://thetvdb.com/banners/episodes/73388/5259243.jpg</thumb>
 <watched>false</watched>
 <rating>7.3</rating>
</episodedetails>

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
Kodi/XBMC is niet bedoeld als file browser,
maar meer in library mode.
dus met covers en film en serie info.(wat de scrapers/scanners voor jouw ophalen)
en daar heb je dan weer verschillende add-ons voor die je kan gebruiken
voor films mijn persoonlijke voorkeur Universal Movie Scraper/Scanner,
of je kan natuurlijk themovidiedb.org scraper/scanner gebruiken
en voor tv series thetvdb.
als ik me niet vergis zijn tmdb en tvdb standaard geinstalleerd.
zolang jij je films en serie gescheiden houd en genoeg info in de filename hebt kan Kodi er iets mee.
de add-ons kan je gewoon in Kodi Downloaden hoeft dus niet extern.
daarna kan je gewoon met je MCE remote Kodi bedienen dat doe ik namelijk ook.
practische alle gangbare video formaten worden ondersteund.
heb hier ooit eens een klein video filmpje gemaakt van me oude opstelling.
hier kan je dan zien wat ik ongeveer te zien krijg als ik in library mode aan het browsen ben.
misschien dat ik binnenkort een nieuwe maak.
daar heb ik ipv van profielen voor de kindefilms een aparte playlist/video node aangemaakt om door heen te browsen.
hier ging ook mijn voorkeur naar uit met hoesjes etc omdat ik niet altijd erbij wil gehaald worden als me dochter of me vrouw iets wil kijken.
en voordeel met hoesjes is natuurlijk dat zelf een 4 jarige er mee overweg kan.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
eens kijken,
dan in de thetvdb de mythbuster folder excluden en dan daar de xem scraper opzetten.
zal dat eens proberen.
en anders maak ik een aparte folder aan waar ik series in gooi die zulke problemen wel eens hebben.
tot nu toe is dit me eerste en enigste.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
voor add-ons is het automatisch,
voor Kodi is er wel een auto-update mogelijkheid als je OpenELEC gebruikt en volgens mij ook op Android.
onder windows krijg je een melding dat er een update is.
andere OS'n kan ik geen antwoord op geven

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
ja volgens mij werkt die add-on alleen als je in dezelfde reeks van Kodi zit dus V14 of V15
onder OpenELEC is dat een stuk beter geregeld.
daar krijg je wel een melding.
ik zelf gebruik eigenlijk ook een extra add-on
Addon to Install Development Builds (Dev Update)

is wel makkelijk als je ook beta's of RC's wil testen van Kodi.
je kan namelijk zelf kiezen in welke builds hij zoekt.
en of hij jouw een melding moet geven of dat het automatisch gaat (of dat automatische onder windows werkt weet ik niet meer maar dat zal wel niet.)
die werkt ook met stable builds.
je installeerd zijn repo en dan update hij zijn add-on ook automatisch

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
WildeBeestje schreef op maandag 03 augustus 2015 @ 15:07:
[...]

... je kunt de scraper aanpassen door in bestandsmodus naar Mythbusters te bladeren en dan in het context menu change content te kiezen...
SidewalkSuper schreef op maandag 03 augustus 2015 @ 17:40:
...die ene map de scraper aanpassen zoals WildeBeestje het zegt.
...
hij wou bij mij niet die afleveringen in scannen en werd niet gezien in library mode.
had het geprobeert om in .nfo mode en als TheXem als scraper zonder succes.
maar na wat klooten heb ik het voor mekaar gekregen met de TheXem scraper.
zoals beschreven je gaat in filemodus naar bv Mythbusters daar ga je naar de context menu en change content te kiezen.
daar kies je de TheXem scraper en stelt hem in als scene (als je hem op thetvdb dan pakt hij die afleveringen niet).
dan vraagt hij of hij moet updaten en zeg je ja.
daarna ga je weer naar de Mythbusters folder en druk je op I of de info knop.
en kies je refresh.
daarna worden de nieuwe afleveringen herkend.
in mijn geval met Mythbusters kan ik de afleveringen terug vinden in de Seizoen 15.
ook al zitten ze door Sonarr in de seizoen 16 Map.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
Dat hij die mappen gaat mixen kan zijn dat jezelf de verkeerde map ingesteld hebt.
Je moet de film en series map gescheiden houden.
En als je films toegevoegd de map films kiezen en voor de series de map series.
In de wiki staat duidelijk hoe je je mappen geordend moet hebben.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
Werk je wel in library mode ?
Ik zie om mijn balk zeg maar films en tv-series staan.
Heb geen mogelijkheid om omhoog te gaan ?
Lijkt me dat je in file mode werkt

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
ahh ja die optie met die .. heb ik uit gezet heeft geen toegevoegde waarde in library mode en zoals je het zelf aan gaf erg verwarrend.


Concerten/Muziek DVD/Blu-Rays blijft een moeilijk iets omdat er nog steeds niet een database is die ze allemaal bijhoud of waar een add-on voor is.
en aangezien die dingen bijgehouden moeten worden door vrijwilligers vaak.
wat je volgens mij het beste dan kan doen is gebruik maken van een playlist/node.
zo heb ik dat ook voor de tekenfilms gedaan.
die worden dan wel ingescand in de hoofd film map maar die heb ik verwijderd.
en heb zelf 2 entry points toegevoegd voor Films en TekenFilms/Cartoons om ze gescheiden te laten zien en dat werkt perfect.

TV-Series komen sowieso niet bij mij in de Film entry point voor.

[Voor 8% gewijzigd door TRaSH op 06-08-2015 12:01. Reden: screenshot]

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
je zou kunnen kijken of je je films wel toegevoegd hebt in je library en ook ingesteld staat dat die map films heeft en natuurlijk de juiste scraper daarbij.
daarna zou hij je library moeten vullen.
en zou het zichtbaar moeten zijn in je balk.
weet je van welke versie Kodi je afkomt ?
ik zelf gebruik geen confluence skin switch eigenlijk meteen over naar Nox of MQ6
Nox is gebouwd op confluence als ik het goed gelezen heb alleen veel makkelijker om te editen en naar je eigen wensen aan te passen.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
een soundbar is toch zo een ding onder je TV wat je vroeger standaard bij een TV had zitten ?
weinig surround aan het geluid komt nog steeds van 1 kant af
surround krijg je alleen als je meerdere speakers hebt de rest is max stereo ook al pleur je er 5 speakers in je soundbar zal het nooit surround zijn. ;) })

antwoord op je vraag:
volgens de netflix website:
5.1 surround sound wordt momenteel niet ondersteund wanneer je Netflix streamt op een computer met Microsoft Silverlight of HTML5. Het wordt echter wel ondersteund in de Netflix-app voor Windows 8. Als je wilt controleren of 5.1-audio wordt ondersteund op je apparaat, ga je naar een Netflix Original om te kijken of deze een optie voor 5.1-audio bevat. Zo niet, dan wordt deze functie mogelijk niet ondersteund op dit apparaat of moet deze worden ingeschakeld.
maar na wat rond te googlen krijg ik overal dezelfde verhalen erover. (helaas :'( )

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.

manii schreef op maandag 10 augustus 2015 @ 14:20:
Kreeg de vraag mijn broer of ik iets wist waar je veel tv mee kan kijken.
Hij zelf zat te kijken naar dit is tv of teevee

Eigenlijk een raspberry pi me kodi met eigen skin en programma's.

Ik zei dat het goedkoper is om zelf de hardware aan te schaffen en zelf te software te installeren.
Zijn er custom installatie's voor raspberry pi of andere hardware die alles in 1x installeert inc. al die tv programma's? zelf kan ik er weinig over vinden.
Als je van je geld af wil moet je zo'n ding kopen.
Zelf installeren zou ik doen, net als wat je zelf al aangaf, geen zooi en je kunt zelf bepalen hoe en wat.

Maar definieer TV kijken?

 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
nou denk toch echt dat het een probleem is met de skin die je gebruikt,
heb het net effe opgezocht maar de url's die gezocht worden timen out.
word de skin nog supported in Kodi?
is hij voor de laatste versie kodi gemaakt ?
denk dat je het daar moet gaan zoeken

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.

FabianNL schreef op maandag 10 augustus 2015 @ 15:49:
Weet iemand of er een add-on is welke dagelijks/wekelijks een afbeelding kan downloaden van een site om te gebruiken als background in mijn skin (reFocus)?

Ik heb namelijk momenteel een verticaal menu, met op de achtergrond een standaard afbeelding van Kodi. Graag zou ik als achtergrond wisselend willen hebben, zoals bijvoorbeeld de achtergrond van Bing (www.bing,com). Want zoals Bing dagelijks een andere achtergrond hebben, zo heb je nog tientallen van vergelijkbare 'Photo of the day's. Vind dit persoonlijk ook leuker dan de fan-art, welke je vaak ziet op internet.
Weet niet of zoiets al bestaat maar dat wordt lastig als je een skin gebruikt met meerdere backgrounds per menu item.

 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
D-e-n schreef op dinsdag 11 augustus 2015 @ 18:13:
Ik heb het met Titan, Memic, Aeon Nox, Arctic, Conq, Refocus, Bello en dus volgens mij alle skins die de add-on gebruiken dus het lijkt me sterk dat alleen de skin het probleem is. En volgens de wiki zijn de meeste van die skins gewoon werkbaar in de laatste versie.
hier een lijst welke skins het supporten en welk gedeelte ze supporten.
en je kon ook niks vinden in het support forum over dit probleem ?
ja dus zie ik net ;)
heb je andere add-ons mee lopen die misschien er een zooitje van maken ?
zoals de add-ons waar we ons hier niet mee bezig houden.
evt een copy van je huidige userdata folder maken en dan clean proberen met zo min mogelijk add-ons kijken wat hij dan doet

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
zal eens kijken ik weet dat dat wel werkt met de films,
dan type ik op me AB op de 7 - 4x om de S te krijgen bv.
nog nooit uitgetest of dat met series ook werkt.
misschien omdat ik maar een serie of 35-40 heb en dan nog eens alle gezien series hidden.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
Tsurany schreef op woensdag 12 augustus 2015 @ 22:41:
...
Maar wellicht gaat het toetsenbord alsnog terug, meer dam 3 meter kan hij niet overbruggen zo lijkt...
apart een maat van me heeft dit toetstenboard ook en die red zeker meer dan 3 meter.
zelf zit hij zo een 3.5 meter van de TV af.
maar hij doet het ook als hij aan de eetkamer zit en dat is al gauw 5-7 meter.
heb je de ontvanger misschien achterin zitten helemaal geblokt in een kast ofzo ?
hoor net van hem dat hij hem ook wel eens in zijn Pi doet die achter de TV zit in de slaapkamer,
en als hij in bed ligt kan hij hem ook bedienen is ook zo een meter of 4.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
Smultie schreef op donderdag 13 augustus 2015 @ 09:32:
[...]


Ik zie dat je hoofdletters op zijn.
Hier, neem er een paar van mij:

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
Deze is speciaal voor jouw })
Het gaat om de inhoud toch ?
En is het daardoor minder leesbaar als ik geen HOOFDLETTERS gebruik ?

je hoeft niet te antwoorden aangezien het offtopic en zinloos is

[Voor 26% gewijzigd door TRaSH op 13-08-2015 09:42. Reden: Aanstootgevend]

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
Wat gebeurde er normaal als je dat all season uitzetten ?
Kan het zijn dat je zoekt naar flatten library ?

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
Heb je wel je muziek map toegevoegd in je library ?,
Want als ik via de web interface naar de muziek tab ga zie ik alle albums.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
ari3 schreef op maandag 17 augustus 2015 @ 15:15:
[...]
Nee, is dat echt noodzakelijk? Ik dat liever niet omdat mijn XBMC op een SD kaart staat en ik zo min mogelijk wil lezen/schrijven om de boel snel te houden.

Edit: net even één album toegevoegd aan de library. Deze zie ik inderdaad nu wel onder "Music" in de webinterface. Jammer dat Kodi niet direct het lokale filesystem toont in de webinterface. Dat doet Kodi immers wel als je via de aangesloten TV navigeert.
ja is dus nodig zoals je zelf gezien hebt,
Kodi is bedoeld om in library mode te werken en niet in filemode.
je kan ipv van een SDKaart ook een USB stick nemen om daar je data in op te slaan.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
Volume van je tv/sonos bedien je toch zelf via je AB ?
Misschien heb je de volume in Kodi te zacht staan en doe je daardoor het volume zelf te hard van je tv/sonos

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
Is hij met HDMI aangesloten ?
En heb je passthrough aan gedaan ?
Want op dat moment doet Kodi niks met de volume.
Volgens mij kan je op dat moment ook de volume niet veranderen.
Dat geld dan voor alle geluids formaten die onder passthrough staan.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
lijkt me een EDID issue,
AMD schijnt daar vaker last van te hebben heb ik op verschillende forums gelezen.
als je dus je HTPC aanzet en je TV of Reciever is nog uit dan weet de HDMI niet op welke resolutie hij moet draaien.
of een EDID fix proberen (weet niet of dat via linux kan had dat toen met windows en dat werkte toen wel)
of kijken voor een gefen HDMI Detective Plus of dergelijke.
ik ben zelf overgestapt naar nvidia en sindsdien heb ik er geen last meer van en gebruik ik hem niet meer.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
zowieso zou ik dit in de Pi topic gooien,
ik zelf heb een Pi2 en een Pi1.
de Pi1 kan zonder moeite scene releases van TV series afspelen (HDTV/WEB-DL 1080p)
ook speelt hij bij mij zonder moeite AVCHD's af ISO's van 8-9 GB (beetje zoals de QoQ releases van hun films)
dit allemaal direct aangesloten aan een TV die ook geen DTS ondersteund.
de Pi2 kan dit allemaal maar kan ook Remuxes van Blu-Rays afspelen met HD audio en die downmixen naar 2.0 audio.
en dit allemaal bij mij via SMB.

wat je zou kunnen testen indien mogelijk.
zet een film die moeite heeft op de Pi direct misschien via removable HD,
en speel het dan af.
als hij dan ook moeite heeft dan weet je dat het aan je Pi of instellingen ligt.
speelt hij wel af dan zal het wel netwerk gerelateerd zijn.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
weet niet welke totaal pakket je besteld hebt aangezien je niet verteld hebt welke versie Pi je hebt gekocht.

mocht je nou zo een setje gekocht hebben met een hoop van die add-ons die hier niet besproken mag worden en totaal niet supported worden op het Kodi forum.
en vaak ook de oorzaak dat mensen zeggen dat updates(nieuwere versie van kodi) niet werken maar eigenlijk aan de add-ons ligt.
dan ben je die waarschijnlijk kwijt of ze werken niet.

persoonlijk zou ik voor een clean install gaan maar die keus is aan je zelf.
als er bepaalde add-ons niet werken dan moet je gaan zeuren bij de devolper van die add-ons.

wat ik zelf een zeer makkelijke manier vind om te upgraden tussen verschillende versies is het gebruik te maken van de volgende add-on "OpenELEC Dev Update" die je kunt krijgen via Leopold's Repo
daar kan je dan zelf kiezen welke versie je wilt installeren en hoe.
met backup functie.
ik gebruik deze manier op al mijn mediaspelers (HTPC, Rpi1, Rpi2).
kan zelf terug gaan naar een oudere versie.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
RC en dat draait hier al een tijdje zonder problemen
er is een issue met remotes waar sommige mensen last van hebben en andere niet.
daar zijn ze nu aan het uit dokteren waarom sommige wel en sommige niet.
schijnt een issue waarschijnlijk te zijn met die elcheapo no name nep eHome remotes wat ik snel gelezen had.
aangezien het bij mij wel werkt met me HP reciever houd ik me daar op dit moment niet bezig.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.

Weet er iemand trouwens of er ergens OpenELEC images van Jaris staan op het web? Generic vooral?
Voorheen zag je ze hier wel eens maar die is ook al een poos niet meer geupdate http://xbmcnightlybuilds.com/

 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
Dat vergeten heel veel mensen dat de merendeels van de scrapers community driven is.
Zo heb ik een collega die nogal van Nederlands talig muziek houd.
En regelmatig heeft hij dat musicbrainz geen hits heeft.
Als ik zeg dan moet je dat toevoegen dan heeft hij er geen zin in.
En zo zullen er meer over denken.
En meer mensen last hebben dat een scraper niks vind.

Zonder community input geen resultaat.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.

Zijn er hier hardcore Emby gebruikers?
Welke toegevoegde waarde heeft Emby eigenlijk, kan iemand mij uitleggen waarom ik het ook zou willen?
Mmmm klinkt interessant.
Nu heb ik zelf helemaal geen moeite met een SQL oplossing, werkt gewoon prima hier.
Wat wel een nadeel is is dat het niet profile based kan qua watched statussen enzo.
Ik zal topic eens doorlezen en monitoren, ben wel benieuwd hoe de uiteindelijke implementatie ervan uit gaat zien.

 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
Ik heb veel van die blu-ray folder structuur in me collectie.
Alles wat je in je in die xml hebt gezet kan je weg halen.
Je moet scan recursive uit zetten.
En alle films gewoon in aparte mappen zetten met de juiste benaming.
Daarmee kan je blu-ray folder structuur, ISO, mkv en zelf dvd structuur gewoon mixen zolang elke film in een aparte map zit met de juiste film benaming.
Film 1 (2015)
Film 2 (2014)
Etc etc (ik kopieer de naam direct van imdb daardoor pakt mijn scraper het altijd bij mij)

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
Apart bij mij vind hij ze wel allemaal zo.
Omdat hij de folder naam gebruikt om de film op te zoeken.
Ik gebruik universal movie scraper.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
Ja bij mij ook,
In de bdmv zit een folder stream en daar zit volgens mij die mts ofzo film tussen.
Kan het nu effe niet opzoeken.
Zal thuis een screenshot van maken

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
@Jeru ik zou het voor de test die blu-ray folder tructuur even lokaal zetten en kijken of hij hem dan wel pakt.
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
i:\ServerFolders\Movies\Furious 7 (2015)\
i:\ServerFolders\Movies\Furious 7 (2015)\BDMV\
i:\ServerFolders\Movies\Furious 7 (2015)\BDMV\AUXDATA\
i:\ServerFolders\Movies\Furious 7 (2015)\BDMV\BACKUP\
i:\ServerFolders\Movies\Furious 7 (2015)\BDMV\BDJO\
i:\ServerFolders\Movies\Furious 7 (2015)\BDMV\CLIPINF\
i:\ServerFolders\Movies\Furious 7 (2015)\BDMV\JAR\
i:\ServerFolders\Movies\Furious 7 (2015)\BDMV\META\
i:\ServerFolders\Movies\Furious 7 (2015)\BDMV\PLAYLIST\
i:\ServerFolders\Movies\Furious 7 (2015)\BDMV\STREAM\
i:\ServerFolders\Movies\Furious 7 (2015)\BDMV\STREAM\00000.m2ts
i:\ServerFolders\Movies\Furious 7 (2015)\BDMV\index.bdmv
i:\ServerFolders\Movies\Furious 7 (2015)\BDMV\MovieObject.bdmv
i:\ServerFolders\Movies\Furious 7 (2015)\CERTIFICATE\

zo ziet het er een beetje uit bij mij.
die 00000.m2ts is de remux van de film

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
ralphkeb schreef op donderdag 01 oktober 2015 @ 19:41:
Als je de map van de films toekent moet je "scan onderliggende mappen" uitvinken, daar gaat het fout.


[...]
dat heb ik ook aangegeven dat dat uit moet.
maar zou zo maar kunnen dat het te maken heeft dat het op een externe ftp zit.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.

@Zmokkie,

Cross-posting lijkt mij niet helemaal de bedoeling ;)
Ah ongeduldig dus, wordt niet zo gewaardeerd!
Heb nu iets apparts en snap er niets van.
Sinds vandaag halverwege de dag is Kodi ineens zijn connectie kwijt met MySQL. De (debug) log zegt ook niets spannends dan dit:
22:20:42 T:140325177010048 NOTICE: Running database version Addons19
22:20:42 T:140325177010048 NOTICE: Running database version ViewModes6
22:20:42 T:140325177010048 NOTICE: Running database version Textures13
22:20:42 T:140325177010048 ERROR: Unable to open database: MyMusic52 [2003](Can't connect to MySQL server on '10.0.0.125' (101))
22:20:42 T:140325177010048 ERROR: Unable to open database: MyMusic51 [2003](Can't connect to MySQL server on '10.0.0.125' (101))
22:20:42 T:140325177010048 ERROR: Unable to open database: MyMusic50 [2003](Can't connect to MySQL server on '10.0.0.125' (101))
<knip>
22:20:42 T:140325177010048 ERROR: Unable to create new database
22:20:42 T:140325177010048 ERROR: Unable to open database: MyVideos93 [2003](Can't connect to MySQL server on '10.0.0.125' (101))

Enz.

Weer een reboot gedaan, mss dat ie even de kluts kwijt was, maar precies hetzelfde.

Andere client gepakt en die werkt gewoon prima.
Internet werkt gewoon prima net zoals LiveTV wat op zelfde NAS uitkomt.
Clean install gedaan, backup terug gezet en jahoor, na enkele reboots weer stuk.

Zou het een specifieke addon kunnen zijn die de boel sloopt?

Draai OE 5.95.5 en alles is bedraad aangesloten.

Nu weer maar een clean install doen en maar even stock draaien en kijken wat er gebeurt.

/EDIT:
Goddomme, clean install gedaan, 1x reboot en weer MySQL fail!!! :(
Nog nooit zoiets gehad, zou ie zo doen omdat iets te snel opstart en netwerk connectie er nog niet is?
Shares zijn gewoon prima te benaderen.
Of zou ik het moeten zoeken in de MySQL omgeving?

/EDIT2:
Zat hem dus toch in netwerk connectiviteit.
Nog nooit eerder gehad dat Kodi sneller is dan dat het netwerk actief is.
Vaag! :?

[Voor 11% gewijzigd door schumi2004 op 17-10-2015 23:04]


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
Om te beginnen zou ik dit stukje hier onder lezen waar staat let op!

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
Met Windows heb ik dat nooit gehad,
Maar toen ik overstapte naar OpenElec wel door de snelle boot tijd.
Heb daarom ook in OpenElec ingesteld dat hij moet wachten op netwerk connectie.
Geen vaste tijd.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.

Weet er iemand of er OpenELEC Jarvis images te downloaden zijn?
Ik weet dat ie er voor RPI(2) is maar zou hem graag ook als x86_64 willen hebben.

 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
als ik me niet vergis zou het met de volgende add-on kunnen,
ik gebruik deze optie al een tijdje maar nog niet de stap naar jarvis gedaan.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
Ja ik weet wel een link maar niet iedereen heeft er toegang naar,
is nog in beta en niet voor public.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
Dedicated HTPC,
Snelle boot.
Ik gebruik wel een RC.
Heel veel problemen die ik met Windows had heb ik nu niet.
Werkend LCD display.
En nog een paar dingen.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
ja mijn case is een Moneual Moncaso 320 Slim Line en het display heb ik nooit werkend gekregen onder XBMC/Kodi in windows werkte wel met WMC(remote kreeg ik eigenlijk ook nooit lekker werkend onder Kodi daarna een MCE reciever gekocht en het probleem was opgelost).
toen een keer openelec op een USB stick gezet en de display functie aangezet en het werkte meteen.
alleen een klein beetje de display text naar voorkeur aangepast.
heb zelf na wat rommelen de meegeleverde remote aan de praat gekregen.
maar het toen toch gekozen voor de MCE reciever wegens meer functies.

dus ik zou zeggen pleur het op een USB stick en probeer het uit.
bevalt het niet trek je de USB stick eruit en je bent weer terug in windows

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
Niet switchen ;)
Geen Windows gebruiken voor Kodi.
Of een HDMI switch (grefen) aanschaffen zodat hij zijn connectie niet verliest

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
pitchdown schreef op dinsdag 10 november 2015 @ 14:47:
[...]


Dus een systeem met Open Elec zal dit issue niet hebben?
Is er een goed "betaalbare" gefen switch beschikbaar welke dit issue oplost?

Een marmitek HDMI splitter zal dit niet oplossen?
Ik had vroeger onder Windows zo een grefen HDMI gebeuren.
Geswitch naar OpenElec en sindsdien niet meer nodig gehad.
Ligt nu in de kast te verstoffen.
Kostte toen geloof ik meer dan 100 euro.
Het Leoh-Paard schreef op dinsdag 10 november 2015 @ 15:44:
[...]
Ik heb ook een Moneual Moncaso 320. Mooiste HTPC-kast die ik ken, maar het ding is gemaakt door een of ander gaar Koreaans bedrijf dat vrij gauw erna de stekker uit de computeractiviteiten heeft getrokken, en dus nul support biedt. De meegeleverde drivers hebben (op een Engelstalige Windows) nooit goed gewerkt.

Mocht je ooit nog Windows willen draaien, kan je het schermpje aansturen met een custom driver op http://babgvant.com/files/folders/lcdwriter/entry17571.aspx .

Veel meer dan de afstandsbediening en de datum op het schermpje schrijven doet dat overigens niet met Kodi. Daarvoor gebruik ik zelf een lokale VM met Linux (met lcdd), maar dat is natuurlijk nogal omslachtig voor enkel een schermpje. ;)
Onder Windows ook die driver gebruikt,
Maar zoals je zei werd weinig weergegeven.
Sinds de overstap naar OpenElec.
Laat het display alles zien wat ik wil.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
In sommige skins is daar een optie voor,
Of je edit de keyboard/remote.xml zodat je in standby gaat ipv shutdown

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
Zelf geen last van,
Gebruik je misschien moviemeter als scraper ?
Heb je je scraper geüpgraded ?

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
In de blog staat ook dat je de extra stap niet meer hoeft te doen.
Dus my werkt het als de video library.
Voeg source toe en er word gevraagd wat het is film, tv, muziek en het word dan meteen in je library geladen

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
ik gebruik musicbrainz voor het taggen van mijn collectie en dat werkt prima bij mij,
overzetten van Discogs naar musicbrainz is niet zo een probleem.
doet picard automatisch bij mij.
en kan zelf een andere versie kiezen als hij de verkeerde pakt.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
het zou helpen als je ook erbij verteld wat je systeem is.
misschien is het te verouderd en word niet meer ondersteund.
iets wat je in de changelog hebt terug kunnen vinden.
mijn linux skills zijn ongeveer 1%,
daarom heb ik bv voor OpenElec gekozen.
kan je ook gewoon vanuit USB draaien om te testen.
command line hoef je niet te gebruiken kan trouwens wel als je een EDID nodig hebt en evt wat andere dingen.
als je echt zoveel add-ons draait kan het ook daar aan liggen. 8)
ik probeer het echt tot een minimum te houden.
installeer alleen de add-ons die ik nodig hebt en makkelijk vind.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.

Nnoitra schreef op maandag 07 december 2015 @ 09:56:
[...]

OF
Je moet "skip-name-resolve" aanzetten in een of andere config.
Hier kan dat cypher21 in "[Synology] Packages"

 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
Niet sinds gisteren ?
Al een hele tijd.
Effe vragen waar je de add-on vandaan hebt dat ze hun zooitje moeten fixen.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
seninha schreef op maandag 21 december 2015 @ 21:25:
....

Nou is het probleem dat op de een of ander manier Kodi gemaakte links naar de juiste film folders verlies.
Waardoor ik dan de vraag krijg of ik die bepaalde film of serie die ik wilde bekijken, wil verwijderen.

Enig oplossing om weer normaal via Kodi een film te kunnen kijken is om de server een her-start te geven.

Dit is erg irritant, want kan zo maar uit het niets gebeuren. Zo kan ik dagen lang films kijken zonder probleem en zo kan Kodi geen contact maken met de server.

Ik heb echt geen idee wat het probleem zou kunnen zijn. Vraag me af of iemand die herkend
Heb je al eens in de log files gekeken.
Lijkt erop dat hij de connectie naar je server kwijt raakt.
Gebruik je toevallig torrents waardoor je netwerk kaart of router vol loopt.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.

Ferra schreef op donderdag 24 december 2015 @ 09:04:
Is er een add-on of optie waarmee je een source kan toevoegen aan kodi die films en fotos bevat en dat je beiden kan viewen als je er door heen bladert? Het is nu of films of pictures binnen kodi. Ik zoek dus naar een combi viewer.
File browser

 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
of het een WAF gehalte heeft weet je nooit bij vrouwen,
aangezien ze het zelfs te moeilijk vinden om foto's te kiezen als ze foto's willen zien en films te kiezen als ze films willen zien.
dus je zou het moeten uit testen met je vrouw.
evt een favoriet aanmaken direct naar de source van dat zooitje wat door elkaar staat.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
in filebrowser mode niet,
je moet het meer zien als een soort verkenner.

maar ik zit me net te bedenken ik heb ooit eens mijn foto's ook toegevoegd in Kodi.
daar kon ik dan voor de foto's een slideshow optie doen.
en als ik er handmatig door heen aan het bladeren was kon ik ook bv de filmpjes die ik met me telefoon had gemaakt bekeken.
maar dat is wel een paar jaar geleden dus kan het niet meer zeker zeggen.
weet niet wat voor filmpjes jij het over hebt.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.

Ik vind van niet maar een beetje skin kan er wel iets leuks van maken.
Maar wat is het bezwaar eventjes een ander menu item te kiezen?
Draai zelf al een hele poos OpenELEC nightlies (Jarvis dus) en draait prima op zowel mijn RPi2 als oud Zotac AMD systeempje (Generic).
Vanmorgen nog voor beide compiled, dus voor diegene die fresh willen starten en Jarvis willen uitproberen kan ik ze wel uploaden.

Enige gemis aan OE vind ik fatsoenlijk Netflix support maar dat is voor mij nog geen rede om over te stappen naar andere distro omdat ik het gevoel heb daarmee alleen maar meer elende mee op mijn hals haal.

/edit:
Voor de liefhebbers
https://schumi2004.stacks...dex.php/s/MUEIaI7mFOjrs0J

[Voor 9% gewijzigd door schumi2004 op 30-12-2015 11:54]

Ed_L schreef op woensdag 30 december 2015 @ 11:40:
[...]

Ik heb OE een tijd lang gebruikt, maar de beperkingen waren voor mij toch iets te groot. Als je echt het uiterste uit je hardware wil halen met bijv. een RPi, dan snap ik het, maar anders zou ik toch gewoon KodiBuntu o.i.d. voorstellen.
Kun je daar wel mee zonder al te veel complexe handelingen fatsoenlijk Netflix op gebruiken?
Anders wil ik dat wel eens een kans geven op een reserve systeempje.
Yarisken schreef op woensdag 30 december 2015 @ 11:48:
[...]

Netflix plugin suckt op kodi. Nooit deftig aan de praat gekregen.
Ik weet dat het niet de meest gebruiksvriendelijke oplossing is maar het is iig beter iets als niets.
Op moment kan ik helemaal niet via de TV Netflix streamen zonder mijn Kodi setup te verlaten (ervan uitgaande dat mijn TV een Netflix addon heeft of ik een laptop of iets dergelijks aansluit op TV (is nog een oudje))

Het gemis van een browser in OE is echt wel een ding, zeker met Netflix.
Als daar nu een fatsoenlijke oplossing voor komt dan is het voor mij compleet.
Yarisken schreef op woensdag 30 december 2015 @ 12:07:
[...]

Dat is ook de reden dat ik kodibuntu ben gaan gebruiken. Eerst had ik ook openelec. Was heel tevreden, snelle opstart, heel stabiel etc... .
Ik ga het eens een poging geven maar dan wel in het volgende jaar :P
Nu eerst een goed alternatief voor RPi2's zoeken. (wat mij een goed gevoel geeft) Ben niet vies van wat tweaken maar om even te proberen moet de installatie en configuratie wel soepeltjes gedaan zijn.
Vooral mijn Harmony remote instellen zoals deze nu is zal wel een ding worden denk ik.
DappereDodo schreef op woensdag 06 januari 2016 @ 06:12:
[...]

Ik ben van 13.2 naar 14 gegaan, met een Windows cliënt, 2 Openelec's en 1 Android. Geen enkel probleem gehad met de shared DB.
Het wordt alleen vervelend als je niet alle clients upgrade. Gevolg is dan dat de oude clients op hun oude DB versie blijven zitten en de nieuwe uiteraard op een nieuwe versie. Gevolg is dan dat je data out-of-sync gaat lopen.

 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
Als je streams gebruikt van add-ons die hier niet besproken mogen worden en ook niet standaard bij Kodi zitten.
Dan ligt het gewoon aan de brakke servers van waar de streams vandaan komen.
Je zou het wel kunnen klagen bij de add-on maker en waar je het vandaan hebt.
Is het gewoon local/netwerk media dan moet je het nog maar even melden met wat meer info

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
als je het ook local hebt dan zou je even een link naar je debug log moeten geven,
dan weten we wat meer.
of het je hardware is of je netwerk of wat dan ook.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.

Iemand ook met de RC1 Jarvis (en enkele beta's ervoor) dat media dubbel in je library komen?
Opzich niet zo erg (stiekem wel) maar hoe vind je de veroorzaker ervan?
Jorgen schreef op dinsdag 19 januari 2016 @ 09:20:
Gebeurt dat alleen met reeds bestaande entries in je database, of alleen met nieuw gescrapete files, of met beide?
Gebeurt met nieuwe maar ook volledig random, echt vaag.
Soms pakt hij het gewoon in 1x goed.
Maar kan ook gebeuren dat van een heel seizoen (ca 10 eps) er 4 dubbel staan of als je pech heb het hele seizoen.

Wordt weer debug testen gaan doen ben ik bang. Serie verwijderen , debug aan en toevoegen :(

 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
hardware acceleration uitzetten.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
dit probleem komt vaker voor met computers met een intel CPU/GPU,
als je dan hardware acceleration uitzet is vaak dat probleem verholpen.
geloof dat het de hardware acceleration meer is bedoeld voor extra GPU (losse kaart)
heb dat een paar keer voorbij zien komen op het Kodi forum

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
Volgens mij zodra je een source toegevoegd komen ze tevoorschijn.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.

Is er al iemand die het lef gehad heeft Krypton als main instance te draaien?
Ik weet dat Jarvis nog niet gereleased is maar de laatste paar versies er van draaien hier prima, leek me wel een mooi moment om Krypton eens te gaan draaien.
hardware-lover schreef op maandag 25 januari 2016 @ 12:01:
[...]

Ik zal eens een slachtoffer uitzoeken die er mee mag gaan draaien, had eigenlijk niet in de gaten dat V17 ook al installeerbaar was ;)

Edit: ik zie er nog geen PVR diensten instaan, Ziggo TV testen zit er dus nog niet in.
Geen TV diensten, dat is bijzonder.

Ik zal eens een OpenELEC versie gaan compilen, daar kan ik zelf de PVR diensten weer van builden.
Ik laat wel weten wat het geworden is.
@hardware-lover
Dat zelf compilen wordt even iets voor later. OE patched her en der wat files en die komen niet overeen met Krypton nu of zijn er niet meer.
hardware-lover schreef op maandag 25 januari 2016 @ 21:42:
[...]

Voor mij hoef je deze niet te compilen, ik test altijd onder Windows ;)
Hahahaha maar voor mezelf wel :P

Zit nu op RC2 van Jarvis maar wil Krypton toch eens proberen, gewoon omdat het kan.
Ik wacht wel een poosje tot Krypton wat verder is en Jarvis Final released is.
hardware-lover schreef op woensdag 03 februari 2016 @ 21:21:

Heb je niet toevallig de autosubtitle download addon actief staan?
Owja crap, moet ik ook nogsteeds naar kijken.
Eerst carnaval en dan de tijd zoeken dat eens te gaan afronden.

Iemand deze addon al geprobeerd? PVR Switchtimer aka Reminder

Ik gebruikte eerst die van AshG maar die komt er niet aan toe het verder af te maken en de PVR Reminder service van BJ1 lijkt zo'n beetje alles te doen wat je bij een dergelijke functie verwacht.

 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
met streams kan je beter informeren waar je de add-ons vandaan hebt,
en eigenlijk daar zeuren over de kwaliteit en evt. van de streams.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.

Miss_80 schreef op maandag 15 februari 2016 @ 11:21:
Vooral de wat minder geinformeerde gebruiker zien kodi en streamen als een pot nat terwijl kodi met name bedoeld was voor het bekijken van je EIGEN spullen.
Ik zal niet ontkennen dat een aantal add=ons verdomd handig zijn en er zijn er ook genoeg die legaal zijn, maar dat is niet waar die shops mee adverteren. Die verkopen die boxen met voorgeinstalleerde sh*t die illegaal is.
Goh,
Kan me nog een hele discussie herinneren van DitIsTV op Kodi/XBMC forum.
Weliswaar over het niet willen vrijgeven van de source code die hun zeiden zelf gemaakt te hebben maar eigenlijk gewoon XBMC/kodi/openelec was. Daar kwam dit toen ook aan de orde en zo zijn er vele.

In mijn omgeving hoor ik ook mensen klagen dat Kodi het weer eens niet doet en dat Kodi dit weer stuk gemaakt heeft en ik elke keer maar uitleggen dat Kodi prima werkt maar dat ze moeten gaan zeiken bij diegene die die addons maakt/installed heeft!
Het valt gewoon op dat Kodi in 1 zin genoemd wordt als het op illegaal film/series kijken aankomt.

/edit
Ow en dan kwam ik gisteren nog zo'n nitwit tegen die ook lekker tegen Kodi liep te schoppen en met een alternatief kwam, FMP (Free Media Player of zoiets) uit mijn hoofd. En Kodi moest niet zo zeiken en ze moesten het maar toegankelijker maken voor de gebruikers enz enz, heb je dan een bord voor je kop of niet?

[Voor 12% gewijzigd door schumi2004 op 15-02-2016 11:40]

Janoz schreef op maandag 15 februari 2016 @ 13:28:
[...]

Dat is inderdaad wat ze willen. Ook die boxes mogen best verkocht worden, zolang het maar niet als Kodi geadverteerd wordt. Ze willen af van het beeld dat Kodi een illegale stream oplossing is.
En DitIsTv valt hier dus buiten aangezien ze (na eerdere opmerkingen hierover) nergens op de site ook maar iets van Kodi laten zien. (even hun guides erop naslaan bedenk ik me net want die heb ik nog niet gecheked)

Toch zou ik graag willen weten wat hun standpunt hierin is want als je door hun build heen bladert kom je wel verwijzingen tegen.
Het is dan wel niet via een website maar de gebruikers ansich zouden nog steeds de induk kunnen krijgen dat het Kodi is en zit je nog met het probleem zij het in mindere mate.
Isniedood schreef op dinsdag 16 februari 2016 @ 14:07:
[...]


Beetje oud misschien, maar ik gebruik nu op OpenElec Flix2kodi. Deze netflix addon werkt sinds kort. Hier vind je de installatie instructies: http://openelec.tv/forum/...amazon-prime?limitstart=0
Meen dat ook een poging gegeven te hebben tot ik een reinstall moest doen. |:(
Later deze maand weer eens een poging geven.

Iets anders.
Weet iemand hoe je vanuit hibernate een script kan laten aftrappen? (OpenELEC)
Ik wilde namelijk een scriptje maken dat tijdens ontwaken de tijd controleert en op basis hiervan een addon disabled/enabled, boblight om precies te zijn.
Ben namelijk lui aangelegd om elke keer manual deze addon te disablen en of enablen laat staan de rest van het gezin :P

Ik zou een cronjob kunnen maken maar deze doet niet echt veel als een device in slaapstand/hibernate staat dus moet ik iets bedenken hoe dit gechecked kan worden bij ontwaken ervan.

Idee is om ambilight om 18:00 ingeschakeld te hebben en deze bij afsluiten die dag, zij het om 22:00 of later disabled te hebben tot de volgende dag als het weer 18:00 wordt of is geweest om dan weer ingeschakeld te worden.

Iemand een idee?

[Voor 0% gewijzigd door schumi2004 op 16-02-2016 15:56. Reden: typo]

Die keren dat ik zoiets had zat er voor mij niets anders op dan een clean install, dit was echter met OpenELEC.
Je zou kunnen proberen je guisettings.xml te verwijderen en opnieuw in te stellen. Misschien ook wat cache files weggooien etc,
Heb wat issues met watched statussen van bepaalde files.
Ik maak gebruik van een shared DB en ik had een opleving een bepaalde serie te unwatchen, prima niets moeilijks aan.
Om er vervolgens achter te komen dat deze de volgende dag netjes weer volledig op watched stond!

Is er een speciale handeling nodig bij een shared DB misschien?
ulTimaS schreef op zondag 21 februari 2016 @ 10:51:
[...]


Benieuwd hoe lang OpenElec er over doet om een stable release vrij te geven met Jarvis. Ik denk dat het wel een tijdje zal duren helaas :/
Zelf compilen.
Generic Jarvis 16.1 RC1
Voor de liefhebbers ook een RPi2 build

Gecompiled op deze en deze build
Borromini schreef op zondag 21 februari 2016 @ 11:43:
En dan te weten dat OpenELEC tot een jaar terug of zo eerder dan Kodi zelf de release vrijgaf... Heel bizar.
OE is inderdaad erg traag tegenwoordig. Zal vast z'n redenen hebben. Meen dat er nog niet zo lang geleden ook wat oneigheid was binnen het team, mogelijk dat dat de oorzaak is?

[Voor 23% gewijzigd door schumi2004 op 21-02-2016 12:09]

ninjazx9r98 schreef op zondag 21 februari 2016 @ 09:06:
[...]

Niet toevallig een addon ala Trakt die synced en vervolgens alles weer op wachted zet?
Je had gelijk. Bleek 1 cliënt in het netwerk te zitten die trakt actief had staan.
Volgens mij kan trakt addon ook watched status verwijderen maar dat heeft nooit goed gewerkt hier dus trakt daar ook maar eraf gooien

 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
als je hem op de trakt website op unseen zet dan ben je ervan af

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.

Denk dat die van Milhouse iets of wat meer fixes erin stopt. Ik pak gewoon de master branch van OE, update Kodi package en compile.
Milhouse pakt volgens mij hier en daar wat fixes mee.
Ik draai al weken de meest recente OE Jarvis zonder problemen. Denk dat die van Milhouse net zo draaien.
Borromini schreef op zondag 21 februari 2016 @ 18:03:
Laatste Milhouse build zou wel van december dateren en de bibliotheekversie zou daarna nog verhoogd geweest zijn. Belangrijk als je een gedeelde database gebruikt.
Daarom ook alle clients gelijktijdig updaten.
Ik zag wel dat Milhouse actief bezig is met Krypton builds dus mogelijk is dat een reden dat de Jarvis van hem uit december dateerd.
ulTimaS schreef op woensdag 02 maart 2016 @ 10:39:
[...]


Je overdrijft wel een beetje naar mijn mening. Ik draai OpenElec 6.0.3 (Isengard) en het is altijd stabiel. Er zijn wel een aantal leuke nieuwe dingen in Jarvis, maar ik mis ze persoonlijk niet echt. Mocht je altijd de nieuwste Kodi versies willen hebben dan zijn er altijd nog de Millhouse builds (ook met Kodi 17 Krypton).
En als je toch Jarvis wilt compile je ze gewoon zelf, doe ik ook. Het is nu niet echt rocket science om het zo maar te zeggen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
5.08 = Kodi 14.x oftewel Helix.
6.03 = Kodi 15.x Isengard en gebruikt dus een nieuwe database,
je zal je MySQL database moeten upgraden en dan alle machines dezelfde Kodi versie gebruiken

[Voor 5% gewijzigd door TRaSH op 06-03-2016 10:19. Reden: Niet Gotham maar Helix]

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
ook bij openelec gaat het zelf,
maar je moet het wel de tijd geven voor het updaten.
sommige mensen stoppen de update abrupt en dan doet hij het niet meer.
maar wel zorgen dat al je clients geupgraded zijn naar dezelfde main versie

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
Debug log aan doen kijken wat die zegt bij het opbouwen van de MySQL db

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.

RigolleM schreef op maandag 07 maart 2016 @ 08:52:
[...]

Mijn RP2 was gecrasht en ik ben dus opnieuw begonnen, maar toen ik Openelec 6.03 installeerde had ik geen toegang tot de MySQL DB. Dan maar terug de image van Openelec 5.08 geïnstalleerd en daar werkte alles terug feilloos.
M.a.w. als ik vanaf 5.08 upgrade naar 6.03 dan wordt de MySQL DB automatisch geupate?
Doe ik het manueel via de images hoe moet ik dan die DB upgraden?
Gaat automagisch.

Als jij een clean install gedaan heb met behoud van je advancedsettings.xml dan zullen de tabellen waarschijnlijk al bestaan maar zijn ze leeg.
Deze even verwijderen in MySQL en je Kodi upgraden, dan komen de nieuwe tabellen er vanzelf gevuld bij.

Ik weet niet wat je met manueel via images bedoeld maar als je een handmatige upgrade bedoeld via update folder gaat het ook allemaal van zelf.

[Voor 8% gewijzigd door schumi2004 op 07-03-2016 09:10]


 • TRaSH
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 24-10 12:40
Werkt het zelfde als een playlist maken.
Heb het ook in gebruik om de kinder films en de niet gezien films.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.

Pagina: 1 2 3 4 5


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee