Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Sr_Ogel
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 02-06 10:33

Sr_Ogel

Klop klop klop

Topicstarter
Mede-auteurs:
 • TRaSH
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 02-06 22:55

TRaSH

 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 02-06 10:33

schumi2004

 • Mar2zz
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 04-04 16:12

Mar2zz

Onderstaande informatie is gedateerd (2013)

maar we zijn bezig met updatenstandaard beginscherm Confluence Kodi Jarvis

Kodi is een opensource (GPL) sofware mediaspeler voor Linux, OSX, Windows en de XBox1. Met Kodi maak je van elke pc een HTPC om te kunnen genieten van al je foto's, muziek, films, Tv-series en andere videobestanden. Kodi kan niet alleen mediabestanden openen van de pc, maar ook van het thuisnetwerk en zelfs vanaf het internet.


KODI deel 16

Met het openen van dit nieuwe topic deel zijn we aangekomen bij deel 16. Deel 1 met meer dan 14500 post toe aan een update. Het oude topic dateerde uit begin 2013. Inmiddels hebben we XBMC achter ons gelaten en gaan we nu verder onder de naam KODI.
In 2003 begon de ontwikkeling van XBMC, toen nog XBox Media Center, als opvolger van XBMP(XBox Media Player). Het resultaat van de ontwikkeling was het vrijgeven van XBox Media Center 1.0.0 in juni 2004. Deze eerste versie maakte van de originele XBox van Microsoft een volwaardige mediaspeler welke nagenoeg elk mediabestand kon afspelen. Ruim 2 jaar later in september 2006 zou versie 2.0.0 volgen.

De eerste twee versies van XBMC waren uitsluitend bedoeld voor de originele XBox, maar door het toenemende aanbod van High Definition materiaal ontstond er een probleem. De originele XBox is uitgerust met een 733Mhz processor, wat onvoldoende rekenkracht biedt om 720P en 1080I/P vloeiend te kunnen afspelen. Als oplossing voor het probleem met de oude XBox hebben de ontwikkelaars van XBMC er voor gekozen het XBox platform los te laten en de programmacode te porten naar Linux, Windows en OSX.

In het najaar van 2008 was het dan zover, de eerste stabiele versie van XBMC the next generation. XBMC Atlantis (8.10) werd de eerste versie met ondersteuning voor meerdere platformen. Inmiddels zijn we weer een aantal jaar verder en zijn er al diverse versies voorbij gekomen.
inhoud...Kodi is beschikbaar voor meerdere platformen. Voor Mac, Windows en de Linux distributies is er een Kodi pakket wat geïnstalleerd wordt als extra programma. Kodi voegt een uitgebreide mediaspeler toe aan je bestaande werkstation.

Om het gevoel van een echte mediaspeler te krijgen is er natuurlijk de mogelijkheid een besturingssysteem volledig te strippen en Kodi te installeren, maar een simpelere oplossing is Kodi voor AppleTV of Kodi Live.

Alle versies van Kodi zijn te downloaden via kodi.tv

XBMC is, zoals de naam al zegt, begonnen als software voor de XBox game console van Microsoft. De XBox was een simpele en goedkope manier om een goed mediacenter in de huiskamer te brengen. Echter heeft de tijd niet stilgestaan en is het aanbod van High Definition-materiaal enorm gegroeid en de XBox is niet in staat om dit af te spelen door gebrek aan geheugen- en processorkracht. Voor de mensen die toch voldoende hebben aan de oude XBox wordt de xbox-versie nog doorontwikkeld alleen niet meer door de mensen van XBMC. De broncode is overgenomen door de mensen van XBMC4XBOX. Voor meer informatie zie de website. http://www.xbmc4xbox.org.
In deel 14 heeft een pol gestaan met de vraag wat nu het meest gebruikte platform is. Uit de cijfers blijkt dat Windows als basis voor Kodi het meest gebruikt is.
inhoud...


Kodi wordt, vanaf de Camelot versie, standaard geleverd met de Confluence skin. De Confluence skin is de opvolger van de Project Mayhem III skin. De nieuwe skin bevat elementen van verschillende populaire skins die beschikbaar zijn. Hieronder volgen een aantal afbeeldingen voor een sfeerimpressie van de skin.


Homescherm (video's).


Homescreen (speelfilms).


Screenshot van filmbibliotheek.
Informatie van film, acteurs/regisseurs/resolutie/codec/geluid/plot,
een cover van de film en in de achtergrond fanart van de film.


Weersvoorspellingen voor vandaag en een korte blik op de komende 4 dagen


Menu tijdens het afspelen van videobestanden.


Instellingen menu


Skinengine
De standaard meegeleverde Confluence skin is natuurlijk een streling voor het oog, maar het is natuurlijk goed mogelijk dat jij daar heel anders over denkt. Om alle gebruikers tevreden te kunnen stellen is Kodi voorzien van een goede skinengine. De skinengine zorgt ervoor dat iedereen zijn eigen skin kan maken of een bestaande skin naar eigen smaak kan aanpassen. Van deze mogelijkheid is dankbaar gebruik gemaakt, er is een ware wildgroei aan skins ontstaan welke zijn samengebracht in het skin subforum op kodi.tv

In deel 14 heeft een pol gestaan over de favoriete skin van de forumbezoekers. De standaard Confluence skin was met grote voorsprong de meest gewilde skin.
inhoud...


Eén van de meest aansprekende mogelijkheden van Kodi is toch wel de mediabibliotheek. Met de mediabibliotheek brengt Kodi overzicht in de steeds groter groeiende mediacollectie van een (boven)gemiddeld huishouden. De mediabestanden worden overzichtelijk weergegeven en voorzien van de nodige extra's om de bibliotheek compleet te maken. Zo zorgen de ingebouwde "scrapers" ervoor dat van elk mediabestand de bijbehorende informatie van het internet wordt gehaald. (hiervoor is dus wel een verbinding nodig met het internet). Om alles leuk weer te geven wordt het mediabestand voorzien van "fanart". Fanart zijn afbeeldingen, dvdcovers en/of banners die zorgen voor de aankleding van de mediabibliotheek.

Na het toevoegen van contentlocaties aan de mediabibliotheek (zie how-to voor uitleg) is het een kwestie van updaten en al je mediabestanden worden toegevoegd. Het updaten kan gedaan worden door "bibliotheek updaten" in het contextmenu te gebruiken, of automatisch bij het opstarten van de htpc. De weergave van aankleding in de bibliotheek is afhankelijk van de gekozen skin en de gebruikte views. Over het algemeen ondersteunen de recentere skins allemaal fanart dus keuze genoeg.
inhoud...


Een van de vernieuwingen voor de 10.00 versie is de toevoeging van een addonsysteem. In de vorige versies was het soms erg ingewikkeld en/of onduidelijk waar scripts, skins en plugins geplaatst moesten worden. Met het nieuwe addonsysteem moet dit probleem zijn opgelost.


Het nieuwe addonsysteem is toegevoegd aan het instellingen menu. In een overzichtlijst worden de verschillende categorieën weergeven. Niet alleen zijn hier de oude scripts en plugins te vinden, maar nu ook softwareonderdelen. Werden er vroeger nog 10 tallen scrapers meegeleverd, nu moet er in het addonsysteem een keuze worden gemaakt.Een groot voordeel van het nieuwe addonsysteem is dat alles bij elkaar is gekomen. Nooit meer het internet afstruinen naar de nieuwste versie van een skin of plugin. Moest je vroeger de website van een skin in de gaten houden of er vernieuwingen zijn, met het nieuwe systeem is dat verledentijd. Door te kiezen voor automatische updates worden alle addons, bij beschikbaarheid van een nieuwe versie, geüpdatet.

Nog lang niet alle skins en plugins zijn terug te vinden in de Kodi addon repo. Dit komt doordat ontwikkelaars hun skins of plugins nog niet hebben aangepast, of aangeboden hebben aan de ontwikkelaars van Kodi. Addons die al wel geschikt zijn voor de preDharma / svn versies zijn ook op de oude manier (kopiëren/plakken) of via 3rd party repo's te installeren. Voor de installatie van deze addons kun je de installatiehandleiding doorgaans vinden op het Kodi forum

Een lijst met third party repositories is te vinden in de wiki.
inhoud...


Kodi heeft meerdere opties voor het doorlopen van de interface. Standaard is er natuurlijk het gebruik van het toetsenbord, een lijstje met de gebruikte toetsen is te vinden in de Kodi wiki, echter zijn de toetsen naar eigen smaak aan te passen.

Kodi heeft ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een muis. Een aantal skins houdt hier rekening mee, waaronder de standaard Confluence skin, door extra knoppen toe te voegen aan de interface, zoals Start, Stop en het sluiten van menu's. Om de extra knoppen en de muis te activeren dient bij invoerapparaten in het systeeminstellingenmenu (instellingen\systeem\invoer apparaten) het gebruik van de muis geactiveerd te worden.

Naast het toetsenbord en de muis kan Kodi bediend worden met een afstandsbediening. Onder linux wordt hierbij gebruik gemaakt van LIRC. Bij de Windows versie dient er extra software geïnstalleerd te worden, hierover meer in de volgende tutorials (Engels)

Voor de mensen met een smartphone (Android, Windows Phone 7 of Iphone) of een Ipad kunnen voor de bediening van Kodi gebruik maken van diverse apps. De webserver in Kodi dient wel geactiveerd te worden om de apps te kunnen laten werken.
Android: Kore, Official Remote for Kodi
iPhone/ iPad: XBMC Constellation | XBMC Commander
Phone 7 Kodi forumpost

Last but not least behoren joysticks en controllers (dus ook die van xbox en ps3, en ja, ook de wii-mote) tot de mogelijkheden. Het grootste voordeel hiervan is analoge controls (analoog volumeregelen, of analoog voor- en terugspoelen). Alle signalen worden afgehandeld via een keymap. Als een joystick werkt in je besturingssysteem, dan kan je 'm tunen binnen XBMC via de keymaps. Hoe dit werkt staat hier. Windows-gebruikers met Kinect in huis kunnen stoeien met gebaren-controls.
inhoud...


Officieel ondersteunt Kodi nog altijd geen live televisie. De ontwikkeling is nog in volle gang maar er is nog niets bekend over een eventuele toevoeging aan de officiële stabiele versie. Dat het nog niet uit ontwikkeld is wil niet wegnemen dat je er nog geen gebruik van kunt maken. Met behulp van een alternatieve versie voor Kodi wordt het mogelijk om met Kodi live tv te kijken en op te nemen. Kodi werkt daarbij als de aansturing voor het programma wat in de achtergrond meedraait (of extern op een "server"). Een voorbeeld van een dergelijk programma is TV Headend waarover hier op got een topic loopt. Voor meer voorbeelden van de achtergrond programma's en een eerste stap voor het installeren van de alternatieve XBMC versie verwijzen we naar de Kodi wiki
inhoud...


Zo dat Kodi dat lijkt me wel wat, maar ja waar begin ik nu. Goede vraag Kodi is zo veelzijdig en is op zoveel manieren te gebruiken dat moeilijk is om de eerste stap naar de ultieme HTPC te zetten. Voordat je naar de winkel/webshop rent is het goed om Kodi eerst op je gewone computer te installeren. Voor de meeste besturingssystemen is wel een http://kodi.tv/download/ versie beschikbaar die gebruikt kan worden om kennis te maken met Kodi. Als je niet heel veel gebruikt denkt te gaan maken van een mediacenter is dit tevens het eindpunt.

Voor de Kodi-users die een stap verder willen en meer gebruik denken te gaan maken van Kodi wordt het misschien aantrekkelijk om een HTPC aan te gaan schaffen. Om het niet te eenvoudig te maken zijn daarbij ook weer genoeg keuzes en afwegingen te maken. Doordat Kodi inmiddels op diverse platformen beschikbaar is kun je met de hardware alle kanten op.

Allereerst de producten van Apple. De AppleTV1 is inmiddels niet meer (nieuw) verkrijgbaar maar zijn opvolger ATV2 zijn allebei geschikte hardware voor Kodi. Belangrijk detail je AppleTV moet wel gejailbreakt worden en kan geen 1080P weergeven. Op de Iphone en Ipad is het ook mogelijk om Kodi te draaien, let wel ook deze moeten gejailbreakt zijn.

Naast de Apple producten kunnen we ook kiezen voor een pc met een Linux distributie of Windows. De afweging tussen Windows en Linux is puur een persoonlijke. In de voorgaande delen van dit topic zijn al diverse malen “hevige” discussies opgelaaid wat nou het beste is. Eigenlijk is met beide alles mogelijk en is het dus net wat jouw voorkeur heeft. Wat wel belangrijk is om in het achterhoofd te houden is het feit dat AMD zijn Linux drivers voor haar videokaarten niet bovenaan het prioriteitenlijstje heeft staan. Voor Linux gebaseerde HTPC’s is dus de videohardware van Nvidia en Intel de betere keuze. De keuze tussen compacte samengestelde barebones of zelf een stevige HTPC in elkaar zetten is eigenlijk inmiddels ook puur een persoonlijke keuze geworden. De hardwarematige videoversnelling is dusdanig verbeterd dat eigenlijk alle reguliere HD video’s wel afgespeeld kunnen worden met behulp van de rekenkracht van de videokaart en is de processor ondergeschikt.

Als laatste hebben we nog Kodi-live en OpenElec. Beide zijn versies van Kodi die er voor zorgen dat je hardware volledig wordt ingezet voor Kodi. Kodi-live is Ubuntu server met Kodi geïnstalleerd. OpenElec is daarentegen een Linuxkernel met alleen de software die nodig is om Kodi te draaien. In de basis is OpenElec de meest uitgeklede versie en in potentie dus snelle opstarttijden. Belangrijk detail voor OpenElec is dat niet per definitie alle hardware ondersteunt wordt. Hele oude of juist nieuwe hardware kan bijvoorbeeld niet in de kernel verwerkt zitten, waardoor Kodi niet gaat werken. Als laatste hebben we ook nog XBMCfreak met zijn versie van Kodi-live. Het verschil met de standaard versie is dat XBMCfreak een actuelere versie is en standaard met van wat extra’s is voorzien.

Situatie begin augustus 2011
inhoud...


Ik heb nu Kodi draaien op mijn (HT)PC maar zijn er misschien nog leuke extra’s? Maar natuurlijk stopt het niet bij het installeren van Kodi. Alleen Kodi is in de basis voldoende om al je media af te spelen maar om nog meer te kunnen genieten zijn er een aantal extraatjes, dat zorgt voor de kersen op de taart.

Allereerst is er natuurlijk de Retrospect addon. Helaas zit deze addon niet in de standaard addonmanager van Kodi. Om toch de addon te kunnen gebruiken moet de addon gedownload worden. Ga hiervoor naar de website van Grotebozewolf. Het “installeren” van de addon dient te worden gedaan van uit de addonmanager. (installeren mbv zipbestand)

Om ondertiteling te kunnen krijgen bij je videobestanden is het installeren van Kodi Subtitels een aanrader. Kodi Subtitels geeft vanuit een aflevering of film toegang tot bijvoorbeeld de ondertitels van www.opensubtitels.org of www.ondertitel.com. Om daadwerkelijk de addon vanuit de aflevering of film te kunnen starten dient er een snelkoppeling gemaakt te worden bij de skininstellingen. Voor de standaard Confluence skin is dat onder “Add-on snelkoppelingen” en dan “Video-OSD”

Voor de liefhebbers van films of series is het misschien interessant om eens te kijken naar respectievelijk Couchpotato of Sickbeard. Beide zijn programma’s die het web/usenet/torrents in de gaten houden. Wanneer jouw favoriete film of serie ter download wordt aangeboden zullen deze programma’s er voor zorgen dat je downloadprogramma, zoals bijvoorbeeld sabnzbdplus, in actie komt. Omdat er in dit topic in principe niet over deze programma’s gaat wordt hiervoor verwezen naar de topic elders op dit forum. Het grote SABnzbd topic deel 1 [Ervaringen] Sickbeard, Couchpotato e.a.

Voor sommige mensen is één htpc met Kodi onvoldoende en hebben meerdere htpc’s in huis. Om toch door het hele huis dezelfde bibliotheek beschikbaar te hebben is het mogelijk om de mediabibliotheek van Kodi extern te laten draaien. Hiervoor is een pc nodig welke altijd aanstaat al er een htpc op start. Op deze “server” kunnen alle mediabestanden geplaatst worden en er moet een mysql database server draaien. Door de “advancedsetting.xml” te configureren kan Kodi contact maken met de mysql server en worden alle gegevens van de server gehaald. Niet alleen de gegevens van de films of series worden centraal opgeslagen maar ook wat er al bekeken is en of het moment dat er midden in een aflevering gestopt is. Voor een handleiding verwijzen we naar http://lifehacker.com/563...s-every-room-in-the-house
en LinuZZ's Blog: XBMC 12 en 13 MySQL sharing

Met behulp van Trakt is het mogelijk om je series en films die je bekeken hebt bij te houden. Trakt bied je zelfs de mogelijkheid om die informatie te delen via facebook, twitter, fora of een blog. Naast het bijhouden van je bekeken media geeft trakt advies over series of films die misschien bij je passen. Voor meer informatie en de de benodigde bestanden verwijzen we naar Trakt. Om je al verkregen en bekeken series en films toe te voegen hoef je alleen de officiele add-on te installeren uit de repositorie
inhoud...


Bestandsbeheer bij series
Om episodes van series goed te kunnen toevoegen aan de mediabibliotheek is het belangrijk dat de bestanden goed genaamd zijn en er rekening wordt gehouden met de locaties waar de episodes geplaatst worden.
 • Begin met een map Series, dit is handig voor het toevoegen van de map in bestandsweergave. (zie content toevoegen in bestandsweergave)
 • Plaats in de map "series" de mappen van de verschillende tv-series die je wil toevoegen aan de bibliotheek. Als voorbeeld houden we even de serie "Heroes" aan.
 • In de map van de serie Heroes moet voor elk seizoen een nieuwe map worden aangemaakt. Seizoen 01, Seizoen 02, enz... (het gebruik van seizoensmappen is niet verplicht om Kodi goed te laten werken, maar het zorgt wel voor een duidelijke indeling, ook bij het gebruik van bestandsweergave.)
 • Als laatste en tevens de belangrijkste stap, worden de videobestanden in het seizoensmapje geplaatst. Houdt bij de naamgeving het volgend formaat aan: Heroes.s01e01.avi ([shownaam].[seizoen][episode].[extensie]). Naast dit format heeft Kodi nog een aantal formats welke ook herkend worden:
  Heroes.s01.e01.avi - Heroes.s01_e01.avi - Heroes_[s01]_[e01]_avi - Heroes.1x01.avi - Heroes.101.avi. Om dvd/blu-ray met meerdere episodes toe te voegen aan de bibliotheek moet het image bestand als volgt worden genoemd: heroes.s01e01e02e03e04.iso (voor een uitgebreidere uitleg (Engels) zie de Kodi wiki
Content toevoegen in bestandsweergave:
 • Ga naar Video's
 • Open het contextmenu (muis: rechtsklik/keyboard: c/xbox remote: title)
 • Kies 'Add Source'
 • Browse naar de folder die je wil toevoegen
 • Geef een naam aan je source (Movies en TV Shows is het meest voor de hand liggend)
 • Bevestig met OK
Content toewijzen:
 • Ga op je net toegevoegde source staan
 • Open het contextmenu (rechtsklik/c/title)
 • Kies 'Set Content'. Het nieuwe schermpje is in 3 stukken opgedeeld
 • Linksboven kies je welk type video er zich in je source bevindt
 • Ben je met je films bezig, dan kies je hier 'Movies', voor series 'TV Shows' en voor muziekvideo's 'Music Video's' (lijkt me vrij logisch :) )
 • Rechtsboven kan je je scraper kiezen. Voor mensen die een externe scraper gebruiken (wat ik ten zeerste aanraad!) is dit niet zo van belang.
  Voor wie Kodi zelf wil laten scrapen, kies je hier van waar hij de info moet halen.
 • De opties in het onderste deel van het scherm veranderen naar gelang het type video dat je hierboven hebt gekozen.
Voor Movies:
 • 'Run Automated Scan': deze optie zorgt ervoor dat direct na het sluiten van het venster Kodi al je films naar de Library scant.
 • 'Use Folder Names for Lookups': kan soms nodig zijn, afhankelijk van je folderstructuur, bestandsnamen, ... Dit is iets wat je zelf zal moeten testen want het is voor iedereen anders.
 • 'Scan Recursively': als je een geneste folderstructuur hebt (zoals bij mij waar Movies nog onderverdeeld is in DVD/HD/SD)
 • 'Exclude Path from Library Updates': kan handig zijn als je een folder hebt die je niet in je Library wilt hebben. Bvb. je zelfgemaakte vakantiefilmpjes (of je pornocollectie :P )
 • Dan nog even OK drukken, en Kodi zal alles beginnen scannen. Afhankelijk van je hoeveelheid films en of je al dan niet een externe scraper hebt gebruikt, kan dit heel snel gaan of uren duren (vooral op de goede ouwe xbox...)
Voor TV Shows (de opties hier zijn wat beperkter):
 • 'Run Automated Scan': deze optie zorgt ervoor dat direct na het sluiten van het venster Kodi al je films naar de Library scant.
 • 'Selected folder contains single TV Show': ??
 • 'Exclude Path from Library Updates': kan handig zijn als je een folder hebt die je niet in je Library wilt hebben.
Voor Music Video's:
 • 'Run Automated Scan': deze optie zorgt ervoor dat direct na het sluiten van het venster Kodi al je films naar de Library scant.
 • 'Scan Recursively': als je een geneste folderstructuur hebt (bvb. per muziekgenre opgedeeld)
 • 'Exclude Path from Library Updates': kan handig zijn als je een folder hebt die je niet in je Library wilt hebben.
 • Dan nog even OK drukken, en Kodi zal alles beginnen scannen. Afhankelijk van je hoeveelheid films en of je al dan niet een externe scraper hebt gebruikt, kan dit heel snel gaan of uren duren (vooral op de goede ouwe xbox...)
Afhankelijk van de gebruikte skin en type gescande content, zal je nu in je hoofdscherm Movies/TV Shows/Music Video's hebben bij gekregen. Is dit niet zo, dan moet je mogelijks deze nog activeren in je skininstellingen. De oude PMIII-skin heeft enkel Video's in het hoofdscherm, dan moet je via die weg naar je films of series navigeren.
inhoud...


Kodi is een softwarepakket wat voordurend in ontwikkeling is. De ontwikkeling heeft tot gevolg dat er heel versies in omloop zijn. Om te voorkomen dat we door de bomen het bos niet meer zien is hier een overzicht met de verschillende versies en waar deze te downloaden zijn.

StableUitontwikkelde versie waarin weinig tot geen bugs zijn te verwachten. Deze zijn te downloaden via [url=http://kodi.tv/download/]kodi.tv/url]
SVNNaast de gecompileerde versies kan er ook voor gekozen worden om zelf vanuit de broncode een eigen versie te compileren. Voor een handleiding verwijzen we naar de wiki.
Nightly Compileerde versies vanuit de svn. Deze versie wordt met enige regelmaat aangemaakt. Door de lopende ontwikkeling kan deze veel bugs bevatten, of in zijn geheel niet werken. Deze versie zijn te downloaden via de Kodi mirrors(Windows) en via de repositories (Ubuntu/Live).

inhoud...

 • Leuk die rssfeed van kodi.tv maar hoe krijg ik Nu.nl / Tweakers.net als nieuws feed

  Verander in de RssFeeds.xml, welke te vinden is in de userdatamap, de inhoud van "set id=1" in één van de onderstaande feed adressen. Twee rssfeeds behoort ook tot de mogelijkheden
  XML:
  1
  2
  3
  4
  
  <set id="1">
    <feed updateinterval="15">http://www.nu.nl/feeds/rss/algemeen.rss</feed>
    <feed updateinterval="15">http://feeds.feedburner.com/tweakers/mixed</feed>
  </set>

  Een andere optie is om gebruik te maken van het rsseditor addon.
 • Hoe kan ik bestanden uploaden naar Kodi-live vanaf een andere pc?

  Kodi-live is standaard voorzien van Openssh wat bestandsoverdracht mogelijk maakt. Met behulp van bijvoorbeeld Filezilla kun je een SFTP verbinding opzetten en bestanden uploaden.
 • Waaraan moeten mijn mediabestanden voldoen om goed opgenomen te worden in de bibliotheek?

  Bij tv-series moet de bestandsnaam een drietal onderdelen bevatten: de naam van de serie, het seizoen en het afleveringsnummer. Als voorbeeld Heroes.s01.e09 (Heroes aflevering 9 van seizoen 1). Naast de bestandsnaam is het belangrijk dat elke serie in een eigen map wordt geplaatst, met eventueel voor elk seizoen een eigen map. Voor meer uitleg over het plaatsen van tvseries in de bibliotheek is er de Engelstalige handleiding van de makers van Kodi. Voor films kan volstaan worden met de naam van de film als bestandsnaam of mapnaam bij dvd bestanden. Zie ook How To
 • Waar vind ik mijn userdata?

  AndroidAndroid/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/userdata/
  Linux/Live~/.kodi/userdata/
  OpenELEC/storage/.kodi/userdata/
  Mac/Users/<your_user_name>/Library/Application Support/Kodi/userdata/
  AppleTVusers/frontrow/library/application support/XBMC/
  iOS/private/var/mobile/Library/Preferences/Kodi/userdata/
  Windows%APPDATA%\kodi\userdata
  Windows (portable mode)%PROGRAMFILES%\Kodi
 • Moet ik naast Kodi nog andere software installeren, om mijn mediabestanden te kunnen afspelen?

  Nee, Kodi is een softwarepakket wat praktisch alle audio, video en afbeeldingen kan afspelen, zonder het installeren van codecpacks of andere software. Voor een overzicht van alle, door Kodi, ondersteunde codecs en containers kun je kijken op Kodi wiki
 • Mijn skin geeft alleen maar zwart/witte ruis weer als achtergrond?

  Veel skins, waaronder MiniMeedia maken gebruik van achtergronden die door de gebruiker kunnen worden ingesteld. Omdat veel Kodi gebruikers al eigen achtergrondafbeeldingen hebben, zijn deze door de makers van sommige skins niet meer toegevoegd. De gebruiker moet zijn eigen achtergronden selecteren in de instellingen. De achtergronden kunnen veelal worden ingesteld per categorie, bijvoorbeeld series, muziek, films of weer. In de openingspost
  van de skin MiniMeedia op Kodi.tv worden een groot aantal achtergronden ter download aangeboden.
 • Mijn films en series worden niet goed opgenomen in de bibliotheek
  Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom series of films niet goed worden opgenomen.
  • In de mappen van de film/serie staan .nfo bestanden die niet aangemaakt zijn door Kodi of externe scraper. Kodi kan dan geen goede informatie vinden.
  • De naam van de map/bestand voldoet niet aan de standaard naamgeving die nodig is voor Kodi.
  • Er zijn meerdere films met dezelfde naam (oplossing is handmatig de film te kiezen en gegevens te updaten)
  In de mediabibliotheek wordt wel fanart weergegeven maar geen plot van film/serie
  Om het plot weer te geven, de volgende instelling uitschakelen: Systeem/instellingen/video/bibliotheek/plot van niet bekeken video's verbergen
 • Hoe krijg ik audio tegelijkertijd over meerdere kanalen
  Om niet te hoeven switchen tussen audio kanalen in de instellingen kan het geluid worden uitgezonden over meerdere kanalen. Voor de werkwijze zie deze post op het Kodi forum.
 • Hoe moet ik Kodi (linux) updaten, zonder opnieuw te installeren?
  1. Voor de volgende regels uit in de terminal.
  2. Controleren op updates:
    sudo aptitude update
  3. Updates installeren:
    sudo aptitude safe-upgrade
  Let op alles wordt geüpdatet, niet alleen Kodi.
 • Hoe behoud ik mijn mediabibliotheek bij een schone installatie?
  Twee oplossingen:
  1. Exporteer de bibliotheek met de export functie in het instellingen menu (video)
  2. Kopieer de userdata map naar andere locatie. Na installatie userdata terug kopiëren.
 • Hoe krijg ik op een makkelijke manier ondertiteling bij mijn series?
  1. Installeer de subtitle addon;
  2. Kies bij de instellingen van de subtitle addon voor de gewenste bron (bierdopje);
  3. Kies bij de skininstellingen voor een snelkoppeling naar de locatie van de subtitle addon;
  4. Open tijdens het kijken van een aflevering het afspeelmenu en druk op de subtitle knop;
  5. De addon zoek automatisch op basis van de bestandsnaam de juiste ondertiteling.
 • Hoe kan ik andere computers opstarten vanuit Kodi
  Maak gebruik van de wake on lan addon.
 • Hoe kan ik een andere computer opstarten bij het opstarten van de htpc (linux)
  1. Ga naar de terminal;
  2. Installeer de benodigde pakketen.
   sudo apt-get install ethtool wakeonlan -y
  3. Activeer de wol mogelijkheid
   sudo ethtool -s eth0 wol g
  4. Pas het opstartscript aan.
   sudo nano /etc/rc.local
  5. Voeg voor de exit regel de volgende tekst in:
   sleep 15
   wakeonlan XX:XX:XX:XX:XX:XX

   (verander de x'jes voor het macadres van de op te starten computer.)
   (de sleep 15 is nodig om te voorkomen dat het wolscript al uitgevoerd wordt voordat de netwerkkaart actief wordt.)
 • Hoe krijg ik de weergave van de temperaturen werkende onder linux (nvidia)
  1. Ga naar de terminal
  2. Installeer het benodigde pakket
   sudo apt-get install lm-sensors -y
  3. Voeg de volgende code toe aan de advancedsettings.xml
   XML:
   1
   2
   
   <gputempcommand>echo "$(nvidia-settings -c :0 -tq GPUCoreTemp) C"</gputempcommand>
   <cputempcommand>echo "$(sensors -u | head -6 |grep "temp1_input"| awk '{print $2 }' |awk '{printf("%d\n",$1 + 0.5);}') C"</cputempcommand>
 • Hoe houd ik mijn addons up to date?
  Het addonsysteem is standaard zo ingesteld, dat het automatisch de nieuwste versies van je geïnstalleerde addons installeert. Als een addon geüpdated is komt er een notificatie op het scherm.
 • Wat is Openelec?
  Openelec is Kodi in de meest pure vorm die er is. Het is niets anders dan een linuxkernel met alle benodigde onderdelen om Kodi te kunnen draaien, inclusief Kodi zelf. Website Openelec
 • Hoe voeg ik series op dvdmappen (video_ts) toe aan de series bibliotheek ?
  De structuur van de mapjes. Het mapje met seizoen xx is optioneel evenals de serienaam na de seizoenmap
  code:
  1
  
   \Serienaam\Seizoen 01\Serienaam s01e01e02e03e04\video_ts\(dvdbestanden)

  Aan de advancedsettings.xml voegen we de volgende regels toe.
  XML:
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  
  <tvshowmatching append="no">
   <regexp>\[[Ss]([0-9]+)\]_\[[Ee]([0-9]+)\]?([^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
   <regexp>[\._ \[\-\\/]([0-9]+)x([0-9]+)([^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
   <regexp>[Ss]([0-9]+)[\.\-]?[Ee]([0-9]+)([^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
   <regexp>[\._ \-\\/]([0-9]+)([0-9][0-9])([\._ \-][^\\/]*)(?:(?:[\\/]video_ts)[\\/]video_ts.ifo)?</regexp>
  </tvshowmatching>

  Start Kodi opnieuw op en update bibliotheek
 • Hoe kan de weergave van fanart tijdens het scrollen worden versneld?
  Hiervoor heb je videoversnelling nodig en dus een videokaart die dat ondersteunt.
  In bovengenoemde advancedsettings.xml voeg je het volgende toe:
  code:
  1
  
   <useddsfanart>true</useddsfanart>


  Andere tweaks die via advancedsettings.xml gaan vind je hier.
inhoud...


Kodi website: http://kodi.tv/
Kodi forum: http://forum.kodi.tv
Kodi wiki/handleiding: http://kodi.wiki/
Kodi File Repository: http://mirrors.xbmc.org Nightlies voor Mac en Windows
Kodi Addon Repository: http://mirrors.xbmc.org/addons Locatie van addons

xbmcfreak.nl Regelmatige updates van LiveCD met extra's
xbmc4xbox.org XBMC voor de oude Xbox 1

XBMC voor iOS got-topic
[Mediaplayer] Raspberry Pi met XBMC
[TV Headend] Het grote TV Headend topic

Vorige delen XBMC/Kodi topic:
Xbox Media Center – Deel IXbox Media Center – Deel IIXbox Media Center – Deel III
Xbox Media Center – Deel IVXbox Media Center – Deel VXbox Media Center – Deel VI
Xbox Media Center – Deel VIIXbox Media Center – Deel VIIIXbox Media Center – Deel IX
Xbox Media Center – Deel XXbox Media Center – Deel XIErvaringen met XBMC – Deel XII
Ervaringen met XBMC – Deel XIIIErvaringen met XBMC – Deel XIV

inhoud...


Eventuele opmerkingen/wijzigingen/spelfouten kunnen via de DM gemeld worden.

Update overzicht:
27-07-15 | Openen deeltje 16 | XBMC is nu KODI
29-07-15 | XBMC links veranderd naar Kodi
19-02-16 | Afbeeldingen vervangen door recente screenshots

inhoud...

–THE END–


Bovenstaande informatie is gedateerd (2013)

maar we zijn bezig met updaten

[Voor 100% gewijzigd door schumi2004 op 19-02-2016 09:49]


 • Nnoitra
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 00:02
1) controleren of je naamgeving voor de films wel klopt.
2) met de filename zoeken op de website van de scarper die je gebruikt; kijken of je 'm dan wel vind.
3) cache bestanden van de scraper verwijderen en een nieuwe update uitvoeren.
4) andere scraper gebruiken.

Sarcasm is my superpower! What's yours?


 • _Vincent_
 • Registratie: Mei 2011
 • Niet online
manii schreef op dinsdag 25 augustus 2015 @ 14:32:
Weet iemand hier een oplossing voor?
Settings -> Videos -> Library -> Show "All items" entry (bron)
Wel even zorgen dat de instellingen op Expert niveau staan, niet op Standaard.

 • _Vincent_
 • Registratie: Mei 2011
 • Niet online
Jorgen schreef op zondag 06 september 2015 @ 09:59:
[...]

Oh? Daar is niks aan veranderd t.o.v. mijn configuratie in XBMC 13 - in elk geval niet door mij. Kan het zijn dat Kodi hier zelf wijzigingen in heeft aangebracht? Is dat eenvoudig op te lossen?
Zorg inderdaad dat Kodi de MySQL databases kan updaten: zie hier hoe

Zo te zien heb je inmiddels een hoop databases, omdat je alle XBMC/Kodi versies inmiddels wel geïnstalleerd hebt :P en je hebt locale databases.
Zorg dat je MyVideos78.db op de NAS bewaard, dat is de oude DB van jouw 13.2 installatie. En als je slim bent zorg je toch voor backups van de database.
Je kan vervolgens alle nieuwe MySQL databases en locale databases verwijderen (backup!..)
Zorg dan dat je 13.2 goed draait én dat Kodi de juiste MySQL rechten heeft. Update dan naar Kodi 15.1.
Je hoeft zelf geen bestanden te kopiëren, Kodi migreert alles netjes (ook sources en advanced settings).

Check je log als het niet goed gaat met de library. Ligt de fout bij het updaten van de database, zorg dan dat de rechten (op de NAS) goed staan. Telkens versies van Kodi verwijderen en opnieuw installeren gaan dat niet oplossen...

 • willemd
 • Registratie: Oktober 2002
 • Niet online
Dat is sinds Kodi v15 een standaard optie en is niet afhankelijk van de skin (en ook niet geweest). Misschien is het wel afhankelijk van je settings level; dat die op advanced of expert moet staan. Maar je moet in principe elke skin kunnen gebruiken die je wilt voor deze optie.

 • TRaSH
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 02-06 22:55
Dat vergeten heel veel mensen dat de merendeels van de scrapers community driven is.
Zo heb ik een collega die nogal van Nederlands talig muziek houd.
En regelmatig heeft hij dat musicbrainz geen hits heeft.
Als ik zeg dan moet je dat toevoegen dan heeft hij er geen zin in.
En zo zullen er meer over denken.
En meer mensen last hebben dat een scraper niks vind.

Zonder community input geen resultaat.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • Zmokkie
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 03-02 23:14
schumi2004 schreef op maandag 12 oktober 2015 @ 14:15:
@Zmokkie,

Cross-posting lijkt mij niet helemaal de bedoeling ;)
Twijfelde in welk topic ik het snelst een reactie zou krijgen;)

 • xoniq
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 02-06 10:11
Iets wat je niet wilt meemaken:

Vrouw klaagt dat GTST niet meer aanwezig is in de RTL-XL app van Kodi ......... :+

Mazda CX-5 (2022)


 • Erik070
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 02-06 12:34
hneel schreef op maandag 26 oktober 2015 @ 13:11:
Vraagje: ik heb 2 apparaten met Kodi (een PC en een RaspberryPi).
Is het mogelijk om een film op de ene te beginnen en dan te pauzeren, en dan op het andere apparaat vanaf diezelfde positie te hervatten?
(Ik meen me te herinneren zoiets ooit gehoord te hebben, maar ik kan er even niks over vinden)
Dat kan dacht ik met een centrale database. Zie hier: http://kodi.wiki/view/MySQL

 • sjaool
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 02:42

sjaool

Every life should have 9 cats

Je hebt vast ergens een instelling verkeerd staan. Het lijkt mij sterk dat je dat bij Kodibuntu (draai ik zelf ook namelijk) niet kunt instellen. Heb je de expertmodus bij instelling wel aanstaan? Dan heb je meer mogelijkheden voor het instellen van het geluid.

Kijk onder Systeem > Instellingen > Systeem > Geluidsuitgang eens wat voor apparaat is geselecteerd voor de geluidsuitvoer. En dan ook bij Doorvoer geluidsuitvoerapparaat.

Ik heb Kodibuntu 15.2 draaien op een Asrock ION 330 en dat draait als een zonnetje. :)

[Voor 14% gewijzigd door sjaool op 06-12-2015 20:26]

"When you grow up your heart dies"


 • Tsurany
 • Registratie: Juni 2006
 • Niet online

Tsurany

⭐⭐⭐⭐⭐

Dido schreef op zondag 06 december 2015 @ 20:16:
Dan maar een dure volledige Windows installeren om een veredelde mediaplayer te kunnen draaien? Zal wel aan mij liggen maar dat gaat me te ver. Dan maar geen htpc.
Dan flikker je dat ding toch het raam uit? Je bent hier weinig constructief aan het klagen en mekkeren, daar schiet niemand wat mee op.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • Natsu
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 22-04 14:21
_Vincent_ schreef op maandag 21 december 2015 @ 10:01:
[...]

Dank voor je reactie en linkjes. Helaas gaan de teksten er al vanuit dat PulseAudio geïnstalleerd is en werkt, waarna je het gaat configureren met pavucontrol. Maar ik krijg het dus niet eens geïnstalleerd/gestart en daardoor kan ik pavucontrol ook niet openen.
Misschien maar eens een clean install proberen, alhoewel ik volgens mij geen rare dingen heb aangepast...

Vind het overigens ook prima om ALSA te proberen, maar die geeft dus ook geen geluid in Kodi. Terwijl ik op de desktop wel geluid heb. Ik vind het vreemd en weet niet waar ik de oorzaak moet zoeken.
Om pulseaudio te installeren op Kodibuntu moet je een file in /etc/apt/preferences.d/ weghalen (ik zou het verplaatsen naar je home directory of iets anders zodat je weer makkelijk kunt terugdraaien).
Pulseaudio installation was made forbidden (!), cause users would install packages which would have a dependency on PA and come back here whining cause of the HD Audio not working anymore.

-> See /etc/apt/preferences.d/ directory - here is a file to disallow installation of pulseaudio and libasound2-plugins and so on ... Remove that file, call sudo apt-get update and it will be installable again.

 • hardware-lover
 • Registratie: Augustus 2005
 • Niet online
Temperaturen zijn te hoog voor ijs. Onderwerp is te heet voor Tweakers en daarom blijf ik er met de fikken vanaf 😁

Testing, one, two ...


 • Natsu
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 22-04 14:21
PuckStar schreef op woensdag 30 december 2015 @ 19:09:
- Hoe bepaal ik of ik Kodi op pi, NUC, pc of iets anders ga draaien? En of ik bijv. openelec nodig heb of niet.
Dat ligt aan wat je ermee af wilt spelen en of je daarnaast ook andere dingen ermee wilt doen. Wil je bijvoorbeeld ook netflix kijken dan valt de pi al af. Ook voor even webbrowsen valt een pi niet aan te raden. Maar het speelt best veel video wel goed af. 10-bit en h265 is helaas te zwaar, maar voor de rest heb ik met een pi geen problemen.
PuckStar schreef op woensdag 30 december 2015 @ 19:09:
- Is wifi snel/stabiel genoeg om het dan aan mijn NAS te koppelen? of is een UTP draad aan te raden?
Dat ligt aan je eigen netwerk en de wifi adapter die je gaat gebruiken.

 • ninjazx9r98
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 09:32
Heb kodi 15 draaiend gehad met mysql 5.6 wat probleemloos werkt. Mysql 5.7 werkt niet goed met kodi 15, een cleanup van de library werkt dan niet en mogelijk zijn er nog meer problemen.
Draai nu de laatste beta van kodi 16 en die werkt probleemloos met mysql 5.7

 • Yarisken
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 23:39
Harribo schreef op zaterdag 30 januari 2016 @ 19:57:
Het ziet er leuk uit maar veel streams doen het niet.
Lees de topicwaarschuwing eens.

Nee leuk pakket maar daar wil ik allemaal niet geconfronteerd mee worden.
Het moet gewoon beter werken. Niet vol zitten met fouten en links die niet werken.
tsja... Niet zo constructieve rant..
Het is gratis en dan moet je wel wat moeite doen. *knip* niet pochten met streams... en je blijft leuke dingen ontdekken.

[Voor 35% gewijzigd door Lustucru op 03-02-2016 13:15]


 • Miss_80
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 29-05 21:51
Ik vrees van niet nee ;)

 • Janoz
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 00:32

Janoz

Moderator Devschuur®

!litemod

Volgens mij heeft de scriptkiddy comminuty een DDOS losgelaten nav het compleet terechte priacy statement. WIlde het graag even lezen, maar kodi.tv lijkt down.

Ken Thompson's famous line from V6 UNIX is equaly applicable to this post:
'You are not expected to understand this'


 • Janoz
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 00:32

Janoz

Moderator Devschuur®

!litemod

UIt de google cache haal ik het volgende:

The Piracy Box Sellers and Youtube Promoters Are Killing Kodi

Posted By: Nathan Betzen on Feb 14, 2016 in Dev Journal, Site News

Over the past few years it’s become clear that many users have been watching pirated content using unofficial and unsupported add-ons that frequently break, and they are installing add-on repositories whose trustworthiness is questionable, leaving themselves open to numerous security exploits. Lately there’s even been a move to install “builds,” which intentionally break Kodi and, much like viruses, are almost impossible to uninstall, but have the benefit of adding LOTS of untrustworthy repos full of add-ons that don’t work.

Team Kodi maintains an officially neutral stance on what users do with their own software. Kodi is open source software, and as long as the GPL is followed, you are welcome to do with it as you like. So while we don’t love this use of Kodi, as long as you know what illegal and potentially dangerous things you are getting yourself into and accept the fact that the Team will not be providing you with any support, then you are welcome to do what you like.
The Problem
The problem is this: There have been a wave of sellers who decided to make a quick buck modifying Kodi, installing broken piracy add-ons, advertising that Kodi let’s you watch free movies and TV, and then vanishing when the user buys the box and finds out that the add-on they were sold on was a crummy, constantly breaking mess. These sellers are dragging users into the world of piracy without their knowledge and at the same time convincing new users that Kodi is a buggy mess, because they never differentiate Kodi from 3rd party add-ons. Every day a new user shows up on the Kodi forum, totally unaware that the free movies they’re watching have been pirated and surprised to discover that Kodi itself isn’t providing those movies.

And there are even more people out there seeking to make a quick buck by selling ads on videos about getting free movies and TV while using Kodi in their channel name to make their content seem official, as if those videos are coming from us.

Team Kodi is officially tired of this. We are tired of new users coming into the forum, asking why the box that “we” sold them was broken. We are tired of this endless campaign by dishonest salesmen to push a single use of Kodi that nobody on the team actually recommends. We are tired of these salesmen lying to users, claiming that pirate streams and pirate boxes are “legal” when they are absolutely not at some level or other. We are tired of being told by companies that they don’t want to work with us, because we are selling pirate boxes. Being removed from an App Store this summer because of the campaigning of others was like a slap in the face. Most of all, we are tired of a thousand different salesmen and Youtubers making money off ruining our name.

It’s gotten bad enough that core Kodi developers have threatened to quit in protest.
The Solution
Our solution to this problem is pretty straightforward. We now own the trademark to Kodi, and we plan to use it to finally battle the mass confusion created by those seeking to profit on unaware users.

This means we will issue trademark takedown notices anywhere we think the likelihood for confusion is high. If you are selling a box on your website designed to trick users into thinking broken add-ons come from us and work perfectly, so you can make a buck, we’re going to do everything we can to stop you. If you are making a video in which you claim to be a Kodi developer or Kodi team member or you are just using the Kodi name while assuring users that some pirate add-on is totally legal and isn’t going to break next week, we will do everything we can to take you down.
We Need The Community’s Help
Users, you are welcome to keep doing whatever you want with Kodi. Devs of all stripes, feel free to keep developing whatever you want. This is an open, free platform, developed under the GPL, and always will be.

But we are in danger now of losing key core developers and the soul of the application to the greedy individuals who profit on tricking users and remarketing Kodi to suit their needs. And we need the community’s help to stop them.

If you see somebody selling a box that’s “fully loaded” or comes with the phrase “Free movies and TV with Kodi,” please, ask them to stop. And let us know. It’s OK to sell a vanilla Kodi box. It’s OK to sell a fully loaded box that doesn’t have Kodi installed or fully rebrands Kodi to something else entirely. It is not OK to sell a fully loaded Kodi box.

If you see a Youtuber using the Kodi logo as part of his channel, constantly marketing Kodi as a source of free movies, ask him to stop pretending to be us and dragging our name through the muck. And, of course, let us know. Who knows, maybe the Youtuber has no idea that he or she is causing so many problems and a conversation might solve them.

We love making Kodi. We love working on a free, open source software that’s the best media center on the planet, able to do things no other media center can do. And we want to keep making Kodi better, every single day. But every day our name gets dragged through the mud, we are in danger of losing developers and losing the freedom to make Kodi great.

We want to make Kodi for as long as there ever is a need. Help us keep going. #KodiForever

Ken Thompson's famous line from V6 UNIX is equaly applicable to this post:
'You are not expected to understand this'


 • Iuigi
 • Registratie: September 2013
 • Laatst online: 22-05 17:13
Op opensubtitles.org vind ik de ondertitels wel in het Nederlands. Ik gebruik ook de open subtitles addon. Kodi vind bij mij überhaupt enkel Engelse ondertitels, met welke film of serie dan ook.

 • Natsu
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 22-04 14:21
Inderdaad, leuk detail :P
Mark 16
"A suit designed for stealth and silent operation. The suit heavily minimizes electrical, thermal, and sonic emissions. Beam-weapon sonics are reduced but their power output is reduced as well."
Is Kodi 16 ook energiezuiniger? En doet het geluid het nog wel goed? :9

 • hardware-lover
 • Registratie: Augustus 2005
 • Niet online
BoardCrusher schreef op donderdag 25 februari 2016 @ 14:11:
ik heb gister bij toeval ontdekt dat als je vanuit Video->files op de video gaat staan en dan de info-toets (i) klikt, hij een film gaat scrapen. Daarmee heb ik een paar films die niet wilden werken met de .nfo files toch in de library gekregen.
[...]
Tja, je gaat er eigenlijk automatisch vanuit dat de meeste gebruikers de mogelijkheden onder die "i" toets, en o.a. het handmatig scrapen, wel kennen. Er is tenslotte niet voor niets tijd gestoken in het aanmaken van de uitgebreide startpost.

Testing, one, two ...


 • Jorgen
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 01:32
OK, dat wist ik dus niet zeker, aangezien ik ook alleen Eminence 1 en 2 gebruik. Ik heb het aangepast in mijn post.
Hij is in elk geval zeer actief met zijn mod voor Eminence 2. Daar komen soms meerdere updates per dag voor uit.

Eminence 2 Mod - Overview, installatie, benodigde/aanbevolen add-ons, enz.
Eminence 2 Mod: Alle updates, veranderingen en toevoegingen

[Voor 47% gewijzigd door Jorgen op 26-02-2016 12:07]


 • ulTimaS
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 04-05 10:59

ulTimaS

Mayhaps

XyritZz schreef op maandag 29 februari 2016 @ 11:37:
[...]


Nice, zodra deze er in zit gaat Aeon Nox er uit bij mij :).

Even iets anders; Kodi heeft heel veel keyboard shortcuts maar jammergenoeg geen voor de actie waarvoor ik 'm het liefst zou hebben... het in sync brengen van subs.

Weet iemand of er extensies zijn die dit mogelijk maken, of is het op een of andere manier mogelijk je keymap te bewerken?

Vind het best raar, via ctrl + arrow up/down kun je de positie van subs op je scherm aanpassen... iets wat je lijkt mij toch veel minder vaak doet dan je subs eerder/later laten komen. Daarnaast als je subs niet gelijk lopen zal je het in veel gevallen 3 of 4x per aflevering weer opnieuw moeten syncen. Vind het dan storend om elke keer pauze > menu > subtitle offset riedeltje te doorlopen.
Add-on:Keymap Editor

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Ralphoman
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 12-12-2022
Smultie schreef op woensdag 02 maart 2016 @ 10:18:
Gekleurd vierkantje = slechte voeding.
Dit dacht ik ook, maar heb de officiele voeding aangeschaft en van wat ik op internet vind is het probleem bekend en de reden van het vierkantje is omdat je met een oudere versie van Openelec werkt.
Ik heb echter geen idee hoe ik de nieuwere versie er op krijg.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Markos
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 02-06 17:26

Markos

FKA > Ik_ben_Mark3

Ik weet niet of die genoemd mogen worden maar bijvoorbeeld Genesis of SALT

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • sdk1985
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 02-06 20:00
funske schreef op donderdag 03 maart 2016 @ 11:13:
Toch nog even een vraagje.
Ik kan op mijn iMac gemiste afleveringen zien van series. Nu heb ik wel een 27” scherm, maar ik zou het toch prettiger vinden om het op mijn tv te bekijken.
Bestaat er ergens een mogelijkheid om een aflevering op te slaan, zodat ik deze kan kopieren naar mijn Media Center (Mede8er) en van daaraf op tv kan bekijken?
Kijk je die afleveringen via Kodi? Anders zit je in het verkeerde topic.

Mocht het inderdaad van het internet afkomen dan is de Mede8er vervangen voor een Android Box geen gek idee. Daar kun je dan zowel kodi als wat apps op draaien (waaronder NPO, Kijk, etc).

Hostdeko webhosting: Sneller dan de concurrentie, CO2 neutraal en klantgericht.


Acties:
 • +6Henk 'm!

 • GroteBozewolf
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 23:13
Het heeft echt een hele tijd geduurd, 1 juni 2015 was de laatste update, maar hier is ie dan toch: Retrospect 4.1.0 (niet 4.0.1 dus, want ik vond dat er toch wel iets teveel was veranderd en toch echt wel iets meer was dan een x.x.1 update). Er is het afgelopen jaar veel gebeurd. Het aantal Retrospect gebruiker is verdubbeld en daarmee ook de hoeveelheid data die mijn server steeds moest verwerken. Tot 2x toe is hij down gegaan na een update, en daarom hebben we wat maatregelen genomen:
 • Updates worden nu verdeeld over een periode van 6 uur. Het kan dus zomaar zijn dat je nog 6 uur moet wachten totdat je de 4.1.0 versie ziet binnen Kodi.
 • Daarnaast hebben we erg veel last van mensen die elke 5 minuten of zelfs elke 30 seconden kijken of er een update is. En nog erger: mensen die elke 5 minuten Retrospect downloaden (12x24x8MB = 2.3 GB data!). Daarom hebben we een dynamische block list waarop iedereen 24 uur komt te staan als ze aan deze criteria voldoen.
Verder zijn er een aantal dingen drastisch veranderd:
 • De textures (icons, thumbs en fanart) zijn uit de download gehaald en op een CDN gezet. Hierdoor is de download van Retrospect van 8 MB naar 900 KB gekrompen. De textures worden on-demand geladen op het moment dat ze nodig zijn. Dat zou initieel wat vertraging kunnen opleveren.
 • Veel oude code is aangepast en verwijderd om zocompatible te worden met de nieuwe Kodi versies die gaan komen. Vooral mensen met Milhouse build hadden al problemen met Kodi, maar die zouden nu verleden tijd moeten zijn.
 • Mensen met een wat trager systeem, zoals de Raspberry Pi I, zouden wat performance verbeteringen moeten zijn. In plaats van dynamisch de folders van de kanalen te bepalen is er nu een channel-index waarin we zoeken naar de juiste kanalen.
 • En als laatste is het nu mogelijk om afleveringen die niet te kijken zijn, doordat het bijvoorbeeld DRM of premium/betaalde content is, te verbergen.
Hier is het overzicht van alle changes (de CSS3-fun versie is hier te vinden: http://www.rieter.net/con...3/net-rieter-xot-4-1-0/):


Changelog v4.0.1 - 2016-03-05

Framework related
 • Changed: Reordered the channels in the main channel listing
 • Changed: added sort channels by Title and Language (using ‘Genre’ for that)
 • Fixed: UriOpener.Header return values had an issue
 • Fixed: statistics with special characters fixed
 • Moved: logfile can now be found in the Retrospect profile folder
 • Updated: log file format cleaned up
 • Added: support for Apple’s TV OS (such as ATV 4) (See #689)
 • Changed: New way of importing single channels using a pre-build ChannelIndex
 • Changed: bumped Python dependency to xbmc.python-2.14.0 (See http://forum.kodi.tv/show...36&pid=2196735#pid2196735)
 • Added: append QS to M3U8 sub streams
 • Added: custom infolabels such as season information
 • Changed: cleanup Kodi items creation
 • Added: F4m stream parser
 • Fixed: First time messages were only show for first channel in a python file
 • Fixed: Favourites would not work under Android
 • Fixed: URL video extension detection updated (See #619)
 • Fixed: don’t check for channel.xml file, but only for json file.
 • Fixed: forgot to update the MediaItem __dir__() method which breaks the favorites
 • Moved: NPO Live Player stream extraction to npostream.py
Statistics
 • Fixed: don’t cache the statistics requests
 • Added: GA statistics instead of rieter.net
 • Added: GA statistics on empty lists and playback errors
 • Added: Register the total retrieved CDN bytes via GA
 • Updated: always generate a new ClientID if none was found
Milhouse-Builds
 • Fixed: Pickler was not updated for new URL encoding (See #688)
 • Fixed: Pickler would not handle upper case URL encoded chars (See #688)
 • Updated: removed specific Kodi Player selection as it has been deprecated for some time now (see http://forum.kodi.tv/show...87&pid=1516662#pid1516662)
 • Fixed: the Millhouse Kodi builds no longer have DVD Player but use the future VideoPlayer which broke Retrospect (See #658)
 • Updated: Jarvis API deprecations partly implemented. Only the setIconImage and setThumbnailImage remain.
GUI/Settings/Language related
 • Updated: Swedish and Dutch translations
 • Added: possibility to show/hide premium items. Defaults to “show” (Fixes #620)
 • Updated: make it possible to hide DRM protected items
 • Changed: Also make it possible to hide a channel from the channel settings
 • Updated: Only show an initialising message once
Textures
 • Added: Retrospect now supports fanarts
 • Updated: Channel icons/logos, thumbs and fanarts (720p)
 • Changed: moved textures (icons/logos/thumbs/fanart) outside of the main download
 • Added: Add a configuration that allows disabling Fanart
 • Added: TextureManager (Cached, Local or Remote) to fetch the textures for channels on-demand
 • Changed: Show progress bar on texture update
 • Fixed: if a local texture is already present use that one.
 • Fixed: Purge textures from Kodi if they are no longer required by Retrospect
 • Fixed: Don’t try to resolve http(s) textures
 • Added: Images hash files
Channel related
 • Fixed: NRK.no broke due to an API version bump (Fixes #709)
 • Fixed: SVT changed their Live channel format (Fixes #708)
 • Fixed: Radio 538 apparently has English dates in the HTML
 • Fixed: SVT is moving to M3u8 subtitles (Fixes #706)
 • Fixed: Most of the NPO TV Live streams were missing (Fixes #704)
 • Fixed: Hardwareinfo.tv broke due to Google API deprecation.
 • Fixed: Canvas.be update their layout (Fixes #702)
 • Fixed: NPO Radio channels
 • Renamed: “Live TV” into “Live-TV” for TV4play.se (See #697)
 • Fixed: TV4play.se Live stream did not work (Fixes 697)
 • Removed: Eden warning from SVT (Fixes #694)
 • Fixed: some NPO streams would not play due to missing JSON data
 • Fixed: UR Play website was update which broke Retrospect (Fixes #691)
 • Renamed: Eredivisie Live to Fox Sports
 • Fixed: NRK did not show any programs
 • Fixed: Minor site change broke Nick channels again…
 • Added: Ketnet (VRT) was added again (Fixes #686)
 • Renamed: VRT to Ketnet
 • Fixed: Eredivisie Live did not show any content (Fixes #651)
 • Added: Swedish MTG channels, Swedish SBS Channels and TV4.se now have a search option (See #683)
 • Fixed: BBC iPlayer was not showing episodes due to minor site changes (Fixes #685)
 • Added: SVT and Oppet Arkiv Search (Fixes #681)
 • Fixed: Radio 538 did not play all streams
 • Fixed: Minor site change broke Nick channels (Fixes #680)
 • Fixed: Swedish Kanal 5/9/11 updated their API and broke the channels (Fixes #679)
 • Fixed: Canvas updated their site (Fixes #677)
 • Fixed: TWiT.tv did no longer work
 • Fixed: Canvas updated their site
 • Fixed: Swedish SBS channel change video content platform and broke Kanal 5, Kanal 9 and Kanal 11 (Fixes #673)
 • Added: nrk.no categories
 • Fixed: Some program listings did not work in the RTL channel on 32 bit systems.
 • Fixed: BBC moved their streams around which broke the channel (Fixes #669)
 • Added: NRK.no channel (Fixes #297)
 • Fixed: Radio 538, Slam! FM and Q-Music streams broken (Fixes #665, Fixes #666, Fixes #667)
 • Fixed: VTM site update broke listings (Fixes #656)
 • Fixed: NPO changed their URL scheme which broke parsing (Fixes #654)
 • Fixed: SRF.ch changed their Play API (Fixes #653)
 • Fixed: SVT Categories would mix up videos and folders (Fixes #652)
 • Fixed: Radio 538 had some data items appear as folders
 • Added: SLAM! TV stream (Fixes #650)
 • Fixed: Some NPO listings were empty due to site changes (Fixes #647)
 • Added: more NPO Radio web cam streams (Fixes #643)
 • Added: Genres to NPO.nl channel (Fixes #388)
 • Fixed: paging and clips were not shown for kijk.nl (Fixes #609)
 • Added: TV12 and TV7 via TV4Play (changelog.txt)
 • Fixed: Kijk.nl changed their URL scheme (Fixes #642)
 • Added: TV12 and TV7 via TV4Play (Fixes #631)
 • Fixed: Nickelodeon changed their layout which broke playback (Fixes #636)
 • Fixed: NPO updated their video back-end which broke playback (Fixes #634)
 • Fixed: TV4Play had some broken lists (Fixes #629)
 • Fixed: Dumpert cookie consent issue (Fixes #628)
 • Added: TV4Play Live channel (Fixes #626)
 • Fixed: NPO date items did not work (Fixes #623)
 • Fixed: URL encode the categorie names for TV4Play (See #519)
 • Fixed: SVT Öppet Arkiv again (Fixes #622)
 • Fixed: SVT Oppet Arkiv (Fixes #621)
 • Added: DRM Protection message (See #519)
 • Added: Senaste avsnitten/clip to Kanal5.se, Kanal9.se and Kanal11.se (See #519)
 • Updated: TV4Play added more categories (See #519)
 • Added: TV4Play has a DRM protection indicator for Premium indication (See #620)
 • Updated: TV4Play added more categories (Fixes #519)
 • Fixed: headers were not correctly set which prevent pre-fetching of streams for NPO (Fixes #619)
 • Fixed: NPO.nl recent and tips did not display show namesInstallatie
Informatie over de installatie mogelijkheden onder XBMC4Xbox en Kodi vind je op de installatie pagina.

Problemen en issues
Problemen hoor ik via de Issue List van de BitBucket pagina van Retrospect (https://bitbucket.org/basrieter/xbmc-online-tv/issues) graag voorzien van Logfile. Zeer geintereseerd ben ik in de resultaten van mensen met een MAC of met Linux, deze platforms zijn voor mij lastig te testen.

Download
De versie is te downloaden op mijn eigen site: http://www.rieter.net/content/xot/downloads/.

Dan nog mijn dank aan de eigenaar van hamans.com voor kosteloos aanbieden van hosting en een hoop bandbreedte en aan Jetbrains voor het verstrekken van een PyCharm Community Edition licentie.

Retrospect for Kodi: laatste versie 5.2.16. Voor bugs of requests kun je terecht op de GitHub tracker.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • GroteBozewolf
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 23:13
Zoals verwacht: met zoveel changes en zo'n lange periode, dan is het te verwachten dat er wat bugs de kop op steken. Onder andere door de uitgebreidere Google Analytics logging kwamen al snel wat kanaal problemen naar boven: een aantal regionale kanalen werkte niet meer en Apple Movie Trailers was dood! Gelukkig is een release nog maar 900KB en kan de frequentie van releases dus wat omhoog.

Dan nog het volgende. Achter sommige items staan en van de deze symbolen: º/^/ª. Deze hebben de volgende betekenis voor die items:

º: Geo Locked en kan enkel binnen het geografisch gebied van het kanaal worden afgespeeld.
^: DRM bescherm: kan niet binnen Kodi worden afgespeeld.
ª: Betaalde stream: kan (nog) niet binnen Kodi worden afgespeeld.

De laatste twee kunnen via de Retrospect Add-on settings worden verborgen.

Hier is het volledige lijstje van changes:

Changelog v4.1.1 - 2016-03-08

Framework related
 • Fixed: missed a mediaitem attribute (again…)
Statistics
 • Fixed: make sure the GA referer always as a http(s)
 • Fixed: GA for Errors and Statistics are now similar
 • Added: GA now distinguishes between Channel, List or Play
GUI/Settings/Language related
 • Fixed: thumb aspect ratio in some views
Channel related
 • Added: kijk.nl now also has M3U8 streams.
 • Fixed: a lot of Dutch Regional channel updated their JSON API
 • Fixed: AMT introduced a new JSON API


Installatie
Informatie over de installatie mogelijkheden onder XBMC4Xbox en Kodi vind je op de installatie pagina.

Problemen en issues
Problemen hoor ik via de Issue List van de BitBucket pagina van Retrospect (https://bitbucket.org/basrieter/xbmc-online-tv/issues) graag voorzien van Logfile. Zeer geintereseerd ben ik in de resultaten van mensen met een MAC of met Linux, deze platforms zijn voor mij lastig te testen.

Download
De versie is te downloaden op mijn eigen site: http://www.rieter.net/content/xot/downloads/.

Dan nog mijn dank aan de eigenaar van hamans.com voor kosteloos aanbieden van hosting en een hoop bandbreedte en aan Jetbrains voor het verstrekken van een PyCharm Community Edition licentie.

[Voor 9% gewijzigd door GroteBozewolf op 08-03-2016 23:34]

Retrospect for Kodi: laatste versie 5.2.16. Voor bugs of requests kun je terecht op de GitHub tracker.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Smultie
 • Registratie: Juni 2001
 • Niet online
Tja, T.net maakt tegenwoordig reclame op radio (en TV ???)....

[Voor 5% gewijzigd door Smultie op 18-03-2016 21:51]


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 02-06 10:33
Smultie schreef op vrijdag 18 maart 2016 @ 21:51:
Tja, T.net maakt tegenwoordig reclame op radio (en TV ???)....
Ik wil niet zeggen dat ik nu een goeroe ben , ik heb ook moeten leren toen ik lid werd van Tweakers, maar tegenwoordig is het wat mij betreft huilen met de pet op.
DE tech site die het was is het al;lang al niet meer naar mijn mening, ik bevind me dan ook niet in alle secties van Tweakers dus mogelijk is mijn mening niet objectief!

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Borromini
 • Registratie: Januari 2003
 • Niet online

Borromini

Mislukt misantroop

Voor de geïnteresseerden: er is een verse vork van OpenELEC - libreELEC: http://libreelec.tv/.

Zeker de moeite om in de gaten te houden!

Got Leenucks? | Debian Bookworm x86_64 / ARM | OpenWrt: Empower your router | Blogje


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • GroteBozewolf
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 23:13
PuckStar schreef op zaterdag 16 april 2016 @ 13:23:
iemand nog meer last van dat o.a. sbs streams het niet meer doen in retrospect?
ik heb de laatste versie en Kodi (16.1-RC3) op OSMC.
NOS doet het wel.
Klopyt. Er is al een fix voor (zie https://bitbucket.org/bas...sues/723/no-sbs6-programs) en vanavond komt er een officiele update.

Zie ook hier voor alle kanaal statussen: http://www.rieter.net/content/xot/channels/

EDIT: de update is inmiddels ook al uit. Deze zou iedereen voor het einde van de dag moeten hebben.

[Voor 18% gewijzigd door GroteBozewolf op 17-04-2016 19:58. Reden: Updated info]

Retrospect for Kodi: laatste versie 5.2.16. Voor bugs of requests kun je terecht op de GitHub tracker.


 • Harribo
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 02-06 22:53
Sorry hoor maar Kodi zuigt gewoon naar mijn mening. Op een gegeven moment zou software gewoon goed moeten functioneren. Kodi niet, je bent nog meer tijd kwijt met dingen werkende te krijgen dan er van te genieten.
Het internet wordt vervuilt met kodi updates en oplossingen (die vaak ook niet werken).
Rommel deze software ondanks dat het er goed uitziet

 • Miss_80
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 29-05 21:51
Harribo schreef op woensdag 20 april 2016 @ 11:09:
Sorry hoor maar Kodi zuigt gewoon naar mijn mening. Op een gegeven moment zou software gewoon goed moeten functioneren. Kodi niet, je bent nog meer tijd kwijt met dingen werkende te krijgen dan er van te genieten.
Het internet wordt vervuilt met kodi updates en oplossingen (die vaak ook niet werken).
Rommel deze software ondanks dat het er goed uitziet
IK ben een pagina of vier terug gegaan om te kijken of ik een aanleiding kon vinden voor deze tirade, maar nee. Geen idee waar dit vandaan komt, maar je zult ongetwijfeld issues hebben met Kodi
Ik heb Kodi al jaren op meerdere machines staan, windows, mac en openelec icm een sqpl database en ik vind het een super programma. Vrijwel nooit problemen ook niet als ik ga updaten.
Volgens mij kan je alleen op de officiele kodi site updates halen (met uizondering va Raspberry dan). Alle andere versies zitten boordevol illegale rotzooi die er over het algemeen voor zorgen dat de boel slecht gaat lopen. Dat is niet de fout van Kodi maar meer van de makers van die add-ons

 • Goner
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 28-05 16:04

Goner

What can I do you for ?

Harribo schreef op woensdag 20 april 2016 @ 11:09:
Kodi niet, je bent nog meer tijd kwijt met dingen werkende te krijgen dan er van te genieten.
Benieuwd welke versie en op welke hardware je draait ...
Zeker zo'n Pirate Box ?
https://kodi.tv/the-pirac...omoters-are-killing-kodi/

Heb nu OpenELEC, OSMC en LibreELEC geprobeerd op 2 Raspberries en had ze alle 3 na een kwartier geïnstalleerd, settings gezet en draaiend. Library vullen en genieten maar. Ook updates en add-ons zonder problemen.

 • GroteBozewolf
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 23:13
Harribo schreef op woensdag 20 april 2016 @ 11:09:
Sorry hoor maar Kodi zuigt gewoon naar mijn mening. Op een gegeven moment zou software gewoon goed moeten functioneren. Kodi niet, je bent nog meer tijd kwijt met dingen werkende te krijgen dan er van te genieten.
Het internet wordt vervuilt met kodi updates en oplossingen (die vaak ook niet werken).
Rommel deze software ondanks dat het er goed uitziet
Ik ga je gewoon nog een keer een quote geven, net als op pagina 28 van dit draadje: UNINSTALL Kodi, gooi je hardware weg en ga VHS videos kijken.

Retrospect for Kodi: laatste versie 5.2.16. Voor bugs of requests kun je terecht op de GitHub tracker.


 • Nnoitra
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 00:02
Harribo schreef op woensdag 20 april 2016 @ 11:09:
Sorry hoor maar Kodi zuigt gewoon naar mijn mening. Op een gegeven moment zou software gewoon goed moeten functioneren. Kodi niet, je bent nog meer tijd kwijt met dingen werkende te krijgen dan er van te genieten.
Het internet wordt vervuilt met kodi updates en oplossingen (die vaak ook niet werken).
Rommel deze software ondanks dat het er goed uitziet

Sarcasm is my superpower! What's yours?


 • TRaSH
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 02-06 22:55
Dus zoals door meerdere hier bevestigd,
dat ligt niet aan Kodi maar aan die bagger add-ons en streaming diensten.

Lekker zeuren bij die add-on makers waar je die add-on vandaan hebt en vragen aan hun of ze hun troep in orde willen maken als ze het aanbieden.
Mocht je hem pre-installed gekregen hebben moet je support vragen waar je hem gekocht hebt en vragen waarom die add-on zo ruk is.
En wat hun oplossing is aangezien hun het jouw aangeboden hebben als een werkend iets en je zal er ook wel extra voor betaald hebben.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 02-06 10:33
Harribo schreef op woensdag 20 april 2016 @ 20:35:
Ik mag er hier helaas niet teveel over zeggen. Snap je hem? Tip : ben voetballiefhebber.
Als ik het hier zo lees, gebruiken velen van jullie hem niet voor dit doel. Dus daarom hebben jullie er wrs minder problemen mee.
En nog maar eens bevestigd de blogpost van Kodi alles!

Begin eerst maar eens de feiten op een rij te krijgen, wie is waar verantwoordelijk voor en ga bij de makers zelf klagen (ik zal je helpen, bij de ADDON makers, DUS NIET Kodi team) of neem gewoon een FOX sport abbootje maar nee men wil voor dubbeltje op eerste rang zitten!

[Voor 4% gewijzigd door schumi2004 op 21-04-2016 13:22]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • GroteBozewolf
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 23:13
PuckStar schreef op donderdag 21 april 2016 @ 22:58:
[...]
Betreft Restrospect en SBS6 werkt het nog steeds niet. Ik heb de update geinstalleerd maar staat nog steeds dat hij niet kan afspelen :(
Edit: OK ik heb retro helemaal eraf gehaald en opnieuw erop gezet en nu werkt het wel.
Gelukkig. Mocht het veranderen dan zie ik wel weer een bug op de bugtacker verschijnen.

Retrospect for Kodi: laatste versie 5.2.16. Voor bugs of requests kun je terecht op de GitHub tracker.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Tijntje
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 10:13

Tijntje

Hello?!

schumi2004 schreef op zondag 24 april 2016 @ 15:37:
[...]

Nou bv buurman en buurman heb ik allemaal losse afleveringen van dus deze valt onder de categorie series.
Maar zo heb ik ook de hele collectie van Tom en Jerry wat eigenlijk serie afleveringen zijn maar aangezien deze in collectie formaat zijn DVD1 DVD2 etc zal deze waarschijnlijk onder de categorie films vallen?

Vervolgens een node aanmaken en gaan.

Maar daar een gedeelte serie formaat is (losse eps en ook als zodanig gevonden) kan ik deze niet samen voegen met films in 1 node?

/edit:
Nu ik het zo op schijf moet ik denk als regel maar aan houden dat wanneer iets een DVD collectie is het maar films moeten zijn.
 • Ik heb zelf alle films en kinder films gescheiden door smart playlists op basis van het pad.
 • In KODI het standaard Movie menu weggegooid en twee nieuwe menus aangemaakt die verwijzen naar playlist Movies en Kids Movies.
 • Alle losse afleveringen va kinder TV shows heb ik gekozen om die via een submenu op de Kids Movies te laten verwijzen naar de file view. Er is bijna geen beginnen aan om die er gescanned in te krijgen.

Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Janoz
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 00:32

Janoz

Moderator Devschuur®

!litemod

Ikzelf had dat altijd opgelost met een apart genre welke ik aan de films en series hing. Aan het hoofdmenu had ik vervolgens een snelkoppeling naar die genres gedaan. De UI voor series en films blijft dan gewoon hetzelfde.

Sinds kort gebruik ik echter Emby. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik dat ideaal vind. Tot nu toe gebruikte ik een shared mysql database en had zelfs allemaal tooling geschreven om te zorgen dat alles daarin terecht kwam op de manier die ik wilde. Was wat gedoe, maar werkte perfect. Paar weken terug heb ik Emby geprobeerd. Ideaal!

Het grote voordeel van de addon van emby is dat het niet een addon is zoals de anderen. Eigenlijk vervangt hij je hele database. Emby gebruik je nu om je media te managen (Als iets verkeerd herkend wordt kun je dat relatief simpel in de webinterface fixen, je kunt alle art aanpassen) en op de achtergrond zorgt de plugin dat de lokale kodi database wordt gesynchroniseerd.

De drie grootste voordelen tov een shared mysql database zijn:
- niet meer exact dezelfde Kodi versies nodig voor al je clients
- niet alleen centrale opslag, maar ook centraal beheer
- ook centraal beheer van alle artwork (fanart, logo's enz enz)

EN om nog even terug te komen op de bibliotheek met kinderfilms en series. In Emby kun je meerdere bibliotheken aanmaken (sowieso zitten films en series elk in hun eigen bibliotheek). Tijdens het importeren wordt automatisch ook een tag toegevoegd in Kodi. In het hoofdmenu is het vervolgens heel simpel om een menuitem toe te voegen naar alle films of series met een specifieke tag.

Ken Thompson's famous line from V6 UNIX is equaly applicable to this post:
'You are not expected to understand this'


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • GroteBozewolf
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 23:13
Ik weet niet hoeveel Belgen dit forum lezen, maar ik heb zojuist het RTBF en Vier.be kanaal aan Retrospect toegevoegd. Nog niet via een officiële update, maar wel via de GIT repository van Retrospect op te halen.

Het volledige overzicht van kanalen en statussen vind je hier: http://www.rieter.net/content/xot/channels/

Retrospect for Kodi: laatste versie 5.2.16. Voor bugs of requests kun je terecht op de GitHub tracker.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • GroteBozewolf
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 23:13
Is er toevallig iemand die voor mij kan kijken of hij met deze fix (https://bitbucket.org/bas...v/issues/737/no-net5-sbs6) de SBS6/9/NET5/Veronica weer werkend kan krijgen? Dan kan ik een officiële update de deur uit doen.

Retrospect for Kodi: laatste versie 5.2.16. Voor bugs of requests kun je terecht op de GitHub tracker.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • TRaSH
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 02-06 22:55
ik heb die extra functies gewoon aangepast in me remote.xml
o.a.

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
 <global>
  <remote>
   <menu>PreviousMenu</menu>
   <back>Back</back>
   <info>Info</info>
   <guide>ContextMenu</guide>
   <red>UpdateLibrary(video)</red>
   <green>CleanLibrary(video)</green>
   <yellow>UpdateLibrary(music)</yellow>
   <blue>CleanLibrary(music)</blue>
   <mypictures>runaddon(plugin.video.youtube)</mypictures>
  </remote>
 </global>


code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
 <FullscreenVideo>
  <remote>
   <left>SubtitleDelayMinus</left>
   <right>SubtitleDelayPlus</right>
   <up>AudioDelayPlus</up>
   <down>AudioDelayMinus</down>
   <menu>OSD</menu>
   <start>OSD</start>
   <select>OSD</select>
   <info>Info</info>
   <!-- crash <teletext>XBMC.ActivateWindow(Teletext)</teletext> -->
   <record>CodecInfo</record>
   <green>NextSubtitle</green>
   <yellow>AudioNextLanguage</yellow>
   <blue>XBMC.ActivateWindow(SubtitleSearch)</blue>
  </remote>
 </FullscreenVideo>


of aanpassen met de keyboard editor add-on,
maar je kan handmatig net iets meer.
hier nog een link naar de wiki met alles wat je zou kunnen instellen.
http://kodi.wiki/view/Keymaps

[Voor 8% gewijzigd door TRaSH op 19-06-2016 14:10. Reden: keyboard editor add-on + link naar wiki]

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • PuckStar
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 24-05 00:06
Jorgen schreef op woensdag 06 juli 2016 @ 11:33:
Hmmm, twee totaal verscillende ervaringen dus.

Ik heb het nog even getest: op mijn laptop loopt de ondertiteling gewoon mee met de spraak. Op de mediaplayer niet. Anders maar eens even op de Kodi-forums kijken hoe andere mensen dat oplossen.

@vandermark: heb jij iets bijzonders gedaan qua add-ons om dit mee te synchroniseren?
Ik zoek altijd ondertitels op http://www.subtitleseeker.com/ en zoek dan een film versie die daar bij past.
Meestal passen de meeste 720/1080 sub versies wel bij de meeste film versies maar als het niet klopt zoek ik gewoon de juiste film er bij. Schuiven met subtitles vind ik erg vervelend (en is dus vaak niet blijvend).
Een heel enkele keer, als ik toch maar niet een juiste match kan vinden, probeer ik het met http://subsync.net/ goed te krijgen. Je kiest een engele sub (waar er veel meer van zijn) en daarna je incorrecte NL sub. Vervolgens wordt dat gefixt.
Dit alles is natuurlijk wat meer werk dan een subtitle addon in Kodi, maar voor het aantal films wat ik kijk is dit voor mij prima te doen.

[My Home Automations]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • PuckStar
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 24-05 00:06
Jeltel schreef op maandag 18 juli 2016 @ 12:18:
[...]
Nee, dat je uberhaupt de settings te zien krijgt of gelijk spelen. Dát is een setting.
Maar ik schreef toch duidelijk dat het enige wat ik veranderd heb de locatie is, en dat de info dus wel verschijnt als de locatie een smb locatie is, maar als het een nfs locatie is gaat hij gelijk afspelen.
De setting in de skin is dus "laat eerst info zien", maar dat lijkt hij niet te willen doen bij nfs locaties.
Dat is dus het vreemde.

[My Home Automations]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 02-06 10:33
Miss_80 schreef op woensdag 20 juli 2016 @ 10:15:
[...]

Ontzettend mooie plaatjes om te gebruiken als je achtergrond ofzo.. Niet te veel, maar af en toe wel gaaf.

Eerst maar eens beslissen welke skin ik nu wil gaan gebruiken. Vind arctic wel erg mooi en clean, maar ik merk dat de widgets de boel vertraagt. Daarnaast willen de animated posters niet werken in de widget op het homescherm, iets wat wel lijkt te lukken als ik Estuary gebruik icm Krypton.
Estuary MOD is een aanrader ;)
http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=267343

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • hardware-lover
 • Registratie: Augustus 2005
 • Niet online
DarkAllMan schreef op dinsdag 26 juli 2016 @ 14:13:
[...]
Alleen als je abonnee bent met televisie in je pakket.... als je alleen internet hebt, heb je geen recht op horizontv.
Je kunt als particulier geen Ziggo internet abonnee zijn zonder daarvoor ook TV af te nemen.

Testing, one, two ...


 • Lustucru
 • Registratie: Januari 2004
 • Niet online

Lustucru

26 03 2016

Modbreak:Legaal en gratis? Vergeet het. We willen de add-ons hier niet besproken hebben en dus ook geen kastje dat die add-ons ontsluit.

De hele discussie naar aanleiding van een juichverhaal over zo'n handig kastje heeft een enkeltje vuilnisbak gekregen. Daarbij zijn ook wat zinvollere opmerkingen gesneuveld, die worden misschien morgen teruggezet.

[Voor 44% gewijzigd door Lustucru op 03-08-2016 00:47]

De oever waar we niet zijn noemen wij de overkant / Die wordt dan deze kant zodra we daar zijn aangeland


 • Miss_80
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 29-05 21:51
Nou nou, mensen proberen alleen met je mee te denken.
De feature die jij zoekt bestaat alleen in de file modus en niet in de librarymodus. In die laatste ligt de nadruk op film/serie en het verzamelen van de info + art en juist niet op het laten zien van de bestanden die daar aan ter grondslag liggen. De enige mogelijkheid in de library modus wat betreft het zien of er subtitles aanwezig zijn is een skin gebruiken die daar een icoontje voor laat zien. Andere mogelijkheden zijn er (nog) niet

 • Twazerty
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 08:48

Twazerty

AVCHDCoder developer

Ik vind de vraag vam devildirk ook niet vreemd. Ik vind de file mode van mijn Dune vele malen krachtiger en functioneler dan de verschrikkelijke library mode in Kodi en anderen. Ook de file mode binnen Kodi komt niet in de buurt van de Dune. Je kunt namelijk niet alle type bestanden/folders goed opstarten vanuit filemode, dat kan alleen via library mode.

Ik heb zelf 1 netwerkshare waar al mijn media beschikbaar is. Wil ik muziek horen moet ik de ene keer zijn in Movie (want bv mkv), de andere keer Music view, (want bv flac) en de andere keer weer Movie want Bluray Audio only...

Soms denk ik dat ik beatanden kwijt ben, maar dat komt omdat de library mode alleen laat zien wat hij potentieel kan afspelen.

Ondanks deze minpunten van Kodi heb ik mijn Dune nooit meer aangeraakt.

Ruisende versterker: schakel je subwoofer in.


 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 02-06 10:33
Hero of Time schreef op donderdag 08 september 2016 @ 13:59:
Iemand nog een antwoord op m'n vraag bij Hero of Time in "[ervaringen] Kodi - deel XVI", mbt skins die tijdens afspelen zo minimalistisch mogelijk is, iig bij pauzeren?
http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=267343

 • Lustucru
 • Registratie: Januari 2004
 • Niet online

Lustucru

26 03 2016

Modbreak:De discussie over het verwachtingspatroon van devildirk is hier volledig offtopic. Ik ga straks nog wel opschonen maar het dringende verzoek is enerzijds ermee te kappen en anderzijds gewoon de verstandigste te zijn: dwz: negeren.

De oever waar we niet zijn noemen wij de overkant / Die wordt dan deze kant zodra we daar zijn aangeland


 • Jorgen
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 01:32
Doe nu eens het volgende:

Installeer een andere skin dan Confluence, bijv. Eminence 1 of 2. Waarom? Confluence is prima, maar mist functionaliteit en uitbreidingsmogelijkheden t.o.v andere skins. Waarom Eminence? Behalve dat ik deze persoonlijk fijn vind, is het een skin zonder al te veel afleidende poespas en zijn de meeste instellingen goed te vinden.

Als je Eminence geïnstalleerd hebt en je kiest films, dan kom je in de hub. Daar zie je o.a. die smart playlist staan waaraan ik refereerde. Zoek die smart playlist even op, in de Kodi folder. In dit geval:

code:
1
C:\Users\Gebruikersnaam\AppData\Roaming\Kodi\addons\skin.eminence.2-Jarvis\extras\playlists


Open de NewMovies.xsp met kladblok, verander "25" in het getal dat jij graag wilt, bijv. 100 en opslaan.
(Was geen xml zoals ik eerst dacht, maar verder doet dat voor het stappenplan niet zoveel terzake.)

Gooi nu AL je films, zowel nieuw als oud in 1 parentfolder en stop elke film in zijn eigen folder. Dus zo:
code:
1
2
3
4
Schijf\Gebruiker\Map\Films\Filmnaam (jaartal)
Schijf\Gebruiker\Map\Films\Filmnaam 2 (jaartal)
Schijf\Gebruiker\Map\Films\Filmnaam 3 (jaartal)
enz.


Het voordeel hiervan is dat alle films, nieuw en oud in 1 keer door je smart playlist gezien worden en je niet meer hoeft te schuiven van map nieuw naar map oud. De smart playlist ziet zelf welke films nieuw zijn toegevoegd en jij hoeft daar niets meer voor te doen, dat gaat vanzelf.

Als je nu naar de films gaat in Eminence, kan je met 1 druk op de juiste smart playlist zien wat jij wilt. Het enige nadeel (althans, tov jouw wensen) is dat het nog niet op het home screen staat.

Krijg je het tot zover werkend?

Volgende stap, zet deze smart playlist op je home screen.
 • Ga naar: instellingen -> uiterlijk -> skin
 • Klik onder Eminence op instellingen
 • Kies: beginscherm -> customize home menu
 • Kies het menu item WAAR ACHTER je het nieuwe item wilt hebben en selecteer + en druk op enter
 • [small](met pijltje omhoog/omlaag verplaats je jouw item in het menu naar voor of naar achteren. Met X delete je jouw items. Ook bestaande items kun je van plaats veranderen, aanpassen, of deleten.)[/small]
 • Kies het nieuwe item en ga naar het rechter menu
 • Kies daar: choose item voor menu
 • Kies daar: Video bibliotheek -> afspeellijst met diskette symbool (NIET afspeellijsten met met het streepjes symbool) en kies als laatste de juiste afspeellijst. In dit geval dus NewMovies
 • Op de vraag wat je wilt doen, antwoord je BEELDSCHERM (niet AFSPELEN, want dan speelt-ie alle 100 films af...)
 • Verander dan nog label en icon en ga terug naar je home menu
 • KLAAR :)
Staat een icon/plaatje wat je graag had gewild er niet tussen? Dan zoek je op internet een ander plaatje en sla je dat op in de iconsmap van je skin. In het geval van Eminence:

code:
1
C:\Users\Gebruikersnaam\AppData\Roaming\Kodi\addons\skin.eminence.2-Jarvis\extras\icons


Ga dan weer terug naar de stap waar je net je icon kon kiezen, kies jouw nieuwe plaatje en dan heb je alles helemaal zoals je het wilt.


Als het nu nog niet lukt, wil ik met alle liefde bij je inloggen met TeamViewer. Dan kan je zien hoe ik het doe.

[Voor 5% gewijzigd door Jorgen op 08-09-2016 19:53]


 • GroteBozewolf
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 23:13
Protax schreef op donderdag 08 september 2016 @ 16:37:
Vraagje, ik ben mijn Intel NUC opnieuw aan het opbouwen met LibreElec (ga nog voor een Jarvis versie).
Normaliter installeerde ik altijd de TVAddons plugin, om zo diverse sources etc. automatisch binnen te krijgen.

Nu gebruik ik dergelijke zaken amper, en bedacht ik mezelf, waarom installeer ik dit nog?
Mijn doel is nu om mijn Kodi installatie zo schoon mogelijk te houden, en alleen te installeren wat ik gebruik.

Echter loop ik dan tegen zaken aan qua repo's, dat niet alles beschikbaar is.

Mijn vraag, wat is in jullie install een must have en welke repo's raden jullie aan?

- Arctic Zephyr skin
- Watchdog
- Diverse subtitle addons
- RTL Gemist
- Uitzendinggemist

Zijn voor mij een must :)
Retrospect (http://www.rieter.net/content/xot/troubleshooting/install/) bevat RTL gemist, NPO Gemist, Kijk.nl en veel uitzending gemist van lokale omroepen.

Retrospect for Kodi: laatste versie 5.2.16. Voor bugs of requests kun je terecht op de GitHub tracker.


 • devildirk
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 24-03 06:09
Hallo mensen...

Dankzij Jorgen, 4-systeembeheer en andere tweakers heb ik het onderstaande weten te bouwen.
Door op mijn 65 inch 4K TV de skin Eminence te gebruiken en zoveel mogelijk weggegooid te hebben, kom ik op deze manier het dichtste bij de HDI Dune HD Duo Mediaspeler.

De tegels zijn niets anders dan snelkoppelingen naar mijn favorieten toe.
Verder geen enkele library opgebouwd met welke info dan ook.

Dank!


 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 02-06 10:33
Hero of Time schreef op maandag 19 september 2016 @ 12:49:
[...]

Misschien moeten ze gewoon betere skins maken. :P


[...]

Laatste backup is van Kodi 16, dus voor ik naar Krypton beta ging. Zo erg is het dus ook weer niet. Ik maak overigens geen gebruik van een centraal systeem of wat dan ook, alles is lokaal en stand alone.

Overigens is wat ik snel zag in .kodi/temp/scrapers/metadata.tvshow.anidb.net.mod is dat er xml bestanden staan van shows die gescraped zijn. In een aantal hiervan staat stond alleen 'you are banned, wait a while...', dus wellicht kan ik op die manier nog m'n missende informatie terug halen.

Of ik laat het voor wat 't is en ververs zo nu en dan eens een paar shows als kodi dat niet zelf al doet. /luiemodus :P

Edit:
En toen deed ik een refresh en had ik zo goed als alles weer terug. Alleen sommige art klopt niet, drie seizoenen met dezelfde fanart en een serie met de art van de prequel. Naja, is nog wel te fixen.
Heb je een clean install gedaan misschien want Kodi migreert namelijk de huidige database naar een nieuwe en dus zou je alle data weer moeten hebben.

Ik zou de databases verwijderen die je nu in Kodi 17 heb, een kopie van de databases uit je backup halen, en Kodi 17 starten.

Als goed wordt je database dan gemigreerd.

 • Exocet
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
Hoppa! schreef op woensdag 21 september 2016 @ 10:21:
[...]


Emby is een alternatief voor Kodi? Ik zie even niet waarom ik een totaal anders systeem zou willen gaan gebruiken, als Kodi en zijn geweldige plug-ins alles dekken wat ik zoek (en ooit nodig ga hebben).
Nee, het is een media server.
http://thedigitallifestyl...y-you-should-be-using-it/
In a nut-shell Emby can be used to centralise all your media content, manage its metadata and artwork, access your content on a multitude of different devices, share content with family and friends and more!
...
No more messing about with 3rd party metadata managers or with several different metadata add-ons in Kodi such as the Artwork Downloader or CDArt Manager, those add-ons are made redundant. As is MYSQL as a centralised database for Kodi, with the Emby add-on for Kodi and the Emby Server back-end these replace and also make MYSQL redundant.

[Voor 11% gewijzigd door Exocet op 21-09-2016 10:34]


 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 02-06 10:33
Ik weet niet hoor maar om nu Kodi aan de hele buitenwereld te tonen lijkt me niet heel handig maar dat is je eigen keuze ;)

 • Erik070
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 02-06 12:34
Hehehe das waar, gelukkig maak ik er geen gebruik van op deze manier. VPN is dan idd wat veiliger.

 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 02-06 10:33
PuckStar schreef op vrijdag 23 september 2016 @ 14:45:
[...]

Er zit nog altijd een login en ww op hè. Dus je kunt er niet zomaar bij.
Ik weet niet of het ook met een certificaat zou kunnen. VPN kan ieder geval.
Mocht iemand (zou niet weten waarom de hele wereld er in geïnteresseerd zou zijn) er in kunnen komen maakt het me alsnog niet zoveel uit dat ze zien welke films/series ik heb.
Misschien zitten er wel security flaws in Kodi waar we nog geen weet van hebben en kunnen ze wel meer zien dan alleen je films en series ;)

Ik doe het iig niet zo en ik gebruik gewoon VPN, voelt toch net iets veiliger.
Volgens mij wordt het zelfs door Kodi team ook afgeraden het zo beschikbaar te maken ;)

 • GroteBozewolf
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 23:13
Het is al weer een tijd geleden (8 maart om precies te zijn) sinds er een update was van Retrospect. En ondanks de lange periode is er in de basis niet heel veel veranderd. Een drietal zaken zijn interessant:
 1. Veilige log-in voor kanalen: meer en meer kanalen en sites vereisen gebruikers om in te loggen. Sommige Kodi add-on hebben een dergelijke feature maar slaan de passworden oversleuteld op. Vanaf Retrospect 4.1.2 is het mogelijk om dergelijke informatie veilig op te slaan. Hiervoor wrdt er gebruikt gemaakt van een eenvoudige PIN waarmee op basis van scrypt een sterke key wordt genegereerd waarmee de data wordt versleuteld. De pincode is nodig om gegeven op te slaan en op te halen. In de meeste gevalli is dat enkel eenmalig nodig om in te loggen op een site. Het sessie cookie wordt daarna door Retrospect gebruikt en de PIN is dan gedurende periode waarin het cookie geldig is niet meer nodig. Indien de PIN wel nodig is, zal Retrospect hierom vragen.Voor de NPO kanalen staat het inloggen op de planning.
 2. De manier waarop Retrospect de beschikbare kanalen bepaald is veranderd en vereenvoudigd. Een enkel bestand, de kanalen index, wordt nu gegenereerd indien deze niet bestaat. Deze index wordt vervolgens gebruikt als 'plattegrond' voor de toekomst. Hierdoor is het niet meer nodig om steeds weer opnieuw de kanalen te bepalen. Vooral op low end systemen zal dit de opstart snelheid van Retrospect verbeteren. Als Retrospect na de update niet opstart, dan is het verstandig om alle bestanden behalve de settings.xml van de '[i]userdata\addon_data\net.rieter.xot[/i]' folder te verwijdren.
 3. Krypton compatibiliteit: met de introductie van de nieuwe VideoPlayer in Kodi Krypton is er een hoop veranderd voor HTTP streaming. Specifiek voor de manier waarop informatie zoals proxy, headers en cookies worden doorgegeven van Add-ons aan ffmpeg. Zowel in Retrospect als in Kodi waren aanpassingen nodig om dit allemaal weer mogelijk te maken. Het heeft even geduurd, maar samen met Kodi devs MartijnKaijser and FernetMenta (thanks again!) is het gelukt om alles weer werkend te krijgen en ook nog op een nettere manier.
Over Kodi Krypton en add-ons

Kodi Krypton legt wat meer focus op third party add-ons en repositories. Om gebruikers meer bewust te maken van waar een add-on vandaan komt zijn alle niet-officiele repositories en add-ons binnen Kodi standaard uitgeschakeld. De gebruiker zal deze handmatig moeten inschakelen. Ook Retrospect is een third party add-on met zijn eigen repository en beide zullen binnen Krypton ingeschakeld moeten worden. Verder geldt voor Retrospect het volgende:


!! Retrospect zou enkel via de officiële Retrospect repository geinstalleerd moeten worden !!De enige en officiële manier om Retrospect te installeren is via de official repository, zie de officiele installatie instructies. Bij het installeren vanuit andere repositories of andere locaties kunnen wij de kwaliteit en de functionaliteit van de code niet meer garanderen. Met andere woorden: er zou zomaar andere code in kunnen zitten dan in de officiële versie.

Dan het overzicht met de changes in deze versie:


Changelog v4.1.2 - 2016-09-24
Framework related
 • Fixed: HTTP headers were not properly set from MediaItem value (regression from login changes)
 • Added: new Krypton proxy suport
 • Removed: video limitations such as GEO lock from Kodi item's Tagline field
 • Added: an option '10' for items to group folders (Fixes #748)
 • Added: WebVTT subtitle format (See #745 )
 • Added: named data parsers
 • Changed: Live folder items will not use cache.
 • Changed: Allow JsonData from pre-processors. The pre-processors need to make sure they can handle string or JsonHelper types.
 • Changed: Allow dataparsers to return lists
 • Updated: all sites that used cookies, now use the UriHandler
 • Fixed: concurrency issue with add-on settings update via GUI and python code
 • Added: Per channel bitrate setting
 • Fixed: detect different versions in index and add-on
 • Updated: clean up of the channel importer
 • Fixed: Make sure we handle corrupt indexes
 • Added: Channel version and ID to statistics
 • Added: Channel version to ChannelInfo and Channel classes
 • Fixed: don't show FirstTimeMessage logging if there was not even a first time message
 • Changed: ChannelIndexer version 2.0
 • Fixed: max int issue in BrightCove streamer (See #723)
 • Added: Make it possible to replace parts in subtitles files
 • Added: Option in the Add-on settings to sort folders and videos alike (only if sort method is Label in Kodi) (See #719)
 • Updated: PyAMF to version 0.8.0 to prevent conflicts (Fixes #720)
 • Removed: sorting preferences within Retrospect. We rely on Kodi now
 • Added: also show a warning on paid/premium items, not just the DRM ones.
 • Changed: EncodingHelper.DecodeBase64 is static now
Login/Secure Vault
 • Updated: PyAes to the latest version
 • Changed: remove username/password from the standard chn_class
 • Fixed: in some cases the Vault with invalid PIN could result in an encoding error
 • Added: an option to reset the vault
 • Updated: vault now uses N=128 for scrypt instead of 8 (Requires a reset of the Vault!)
 • Added: Pop-Up for missing username/password
 • Updated: Vault translations
 • Added: Secure Vault for passwords
 • Changed: Allow external access to Add-on settings
GUI/Settings/Language related
 • Updated: translation for vault labels
 • Added: yes/no dialog box
 • Updated: language options in Retrospect addon.xml
 • Updated: Swedish Vault translations
 • Fixed: Disable Busy Dialog on keyboard open
 • Added: Finish Language (Fixes #735)
 • Fixed: provide Kodi the textured path to the special://profile/addon_data/net.rieter.xot/textures path, to make it work with shared databases (Fixes #724)
 • Updated: Swedish translations (thanks to Göran)
Channel related
 • Fixed: Eén updated their site (Fixes #762)
 • Fixed: SVT changed API location (Fixes #757)
 • Fixed: NPO update broke paging (Fixes #756)
 • Fixed: Live TV channels and some video items for NPO did not show (Fixes #756)
 • Fixed: ViaFree Search will move to 'Titles with other chars' when enable 'Group list if exceeds # of folders' (Fixes #753)
 • Fixed: NRK live channels broke due to stream location change (Fixes #752)
 • Fixed: AVT.sr Live Stream Fixed: Kanal 5 'recent' videos did not work
 • Fixed: SVT special folders did not work
 • Fixed: Not all kijk.nl shows were displayed
 • Fixed: MTG update their sites to a new standard and broke the Swedish and Norwegian channels (See #750)
 • Added: URPlay Kategorier (Fixes #749)
 • Updated: a bit more logging to TV4Play.se
 • Added: TV4 an re-authenticate which is faster
 • Added: TV4 Play login and Favourites (no premium yet) (See #450)
 • Fixed: Canvas updated their site (Fixes #747)
 • Added: WebVTT subtitle to TV4Play.se (See #745 )
 • Fixed: UR Play broke (Fixes #743)
 • Added: SVT Play *live* indicator to videos that are live at the moment (Fixes #741)
 • Added: SVT Play now shows sXXeXX if Season and Episode data is present
 • Fixed: RTBF live streams broke due to HLS switch (Fixes #742)
 • Fixed: De Redactie did not retrieve media url
 • Fixed: SVT Play updated their site (Fixes #738, Fixes #740)
 • Fixed: Sporza broken (Fixes #739)
 • Updated: SVT Play
 • Fixed: NPO genres broke
 • Fixed: Kijk.nl removed their descriptions, which broke the channels (Fixes #737)
 • Fixed: Vier.be now uses the vault to get the password to sign in to the website (Fixes #736)
 • Fixed: clips of Kijk.nl would not play
 • Fixed: Filter out the audio only streams for Vier.be (See #674)
 • Fixed: Categories in TV4Play only showed the first 25 items (Fixes #732)
 • Updated: Vier.be are all GEO locked items
 • Updated: Changelog for RTBF.be and Vier.be
 • Added: RTBF.be (Fixes #725)
 • Added: Vier.be (Fixes #674)
 • Added: Langfilm i SVT (Fixes #730)
 • Fixed: TV4 would not play streams (Fixes #726)
 • Fixed: most videos of Kijk.nl (SBS6/NET5/SBS9/Veronica) did not play (Fixes #723)
 • Added: SVT now supports colours in their subtitles (Fixes #721)
 • Fixed: Eén stream selection issue
 • Fixed: SVT is moving to a JSON embed data set which is breaking the SVT channel every now and then
 • Fixed: paging broke for SVT listings (Fixes #719)
 • Fixed: RTL added a user-agent check and returns a "418 I'm a teapot" error
 • Fixed: Show videos in the category lists (Fixes #718)
 • Updated: added more modes to the NPO Stream helper
 • Fixed: SVT updated their main show listing (Fixes #715)
 • Fixed: some Kijk.nl (SBS6/NET5/SBS9/Veronica) shows had some missing episodes (Fixes #716).
 • Updated: added SetInfoLabel to 24 Classic
 • Added: 24classics.com (Fixes #714)
Problemen en issues
Problemen hoor ik via de Issue List van de BitBucket pagina van Retrospect (https://bitbucket.org/basrieter/xbmc-online-tv/issues) graag voorzien van Logfile. Zeer geintereseerd ben ik in de resultaten van mensen met een MAC of met Linux, deze platforms zijn voor mij lastig te testen.

Download
De versie is te downloaden op mijn eigen site: http://www.rieter.net/content/xot/downloads/.

Dan nog mijn dank aan de eigenaar van hamans.com voor kosteloos aanbieden van hosting en een hoop bandbreedte en aan Jetbrains voor het verstrekken van een PyCharm Community Edition licentie.

[Voor 6% gewijzigd door GroteBozewolf op 24-09-2016 21:45]

Retrospect for Kodi: laatste versie 5.2.16. Voor bugs of requests kun je terecht op de GitHub tracker.


 • sdk1985
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 02-06 20:00
Jorgen schreef op donderdag 29 september 2016 @ 12:42:
Of wellicht gewoon de sources.xml aanpassen?
Als je de source aanpast verandert de opgeslagen source in de database niet. Ik heb recent nog een FTP wachtwoord wijziging gehad die ik op een aantal apparaten moest doorvoeren.

Wat je dan moet doen is inderdaad de sources.xml aanpassen. Dat werkt echter alleen op de library scan en nieuwe items.

Voor de oude items moet je de database openen (sqlite) en een sql query draaien om de bestandspaden te updaten.

Hostdeko webhosting: Sneller dan de concurrentie, CO2 neutraal en klantgericht.


 • TRaSH
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 02-06 22:55
Je moet hem niet op 5.1 zetten lijkt me aangezien je zelf al aangeeft dat hij 2.1 is,
daarmee beantwoord je ook meteen je eigen vraag zet hem op 2.1.
passthrough kan je aanzetten en even testen of het werkt bij je,
voor DTS HD/True-HD etc moet hij wel via HDMI aangesloten zijn en je mediaspeler moet dat ook ondersteunen.
Dat de film 5.1 of 7.1 is maakt niks uit aangezien de soundbar maar 2.1 is en dat zou dus kunnen zijn dat hij dus maar 2.0 aangeeft.
Om passthrough werkend te krijgen moet je wel de juiste audio doorvoer kiezen in Kodi.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 02-06 22:55
Playlists werken altijd,
Mits je uiteraard je films in verschillende folders hebt.
En dat zal dan ook werken met Series

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes" ?>
<smartplaylist type="movies">
  <name>UnSeen</name>
  <match>all</match>
  <rule field="playcount" operator="is">
    <value>0</value>
  </rule>
  <order direction="descending">dateadded</order>
</smartplaylist>

Dit is dan de playlist(Userdata\playlists\video\Ongezien.xsp)die ik gebruik voor de ongeziene films in omgekeerde volgorde,
nieuwste films boven aan.

Maar je kan ook nog bv de cartoons (pixar/disney) films er tussen uit filteren.
UnSeen-Movies.xsp
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes" ?>
<smartplaylist type="movies">
  <name>UnSeen-Movies</name>
  <match>all</match>
  <rule field="path" operator="doesnotcontain">
    <value>nfs://192.168.2.200/Cartoons/</value>
  </rule>
  <rule field="playcount" operator="lessthan">
    <value>1</value>
  </rule>
  <order direction="descending">dateadded</order>
</smartplaylist>


of andersom alleen de ongeziene tekenfilms.

UnSeen-Cartoon.xsp
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes" ?>
<smartplaylist type="movies">
  <name>UnSeen-Cartoon</name>
  <match>all</match>
  <rule field="path" operator="doesnotcontain">
    <value>nfs://192.168.2.200/Movies/</value>
  </rule>
  <rule field="playcount" operator="lessthan">
    <value>1</value>
  </rule>
  <order direction="descending">dateadded</order>
</smartplaylist>Ik zelf heb het dan als volgt.
in de Balk heb ik dan een entry gemaakt,
genaamd Movies met daar onder een sub menu voor de unseen
De movies entry gebruikt de volgende playlist
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes" ?>
<smartplaylist type="movies">
  <name>MOVIES</name>
  <match>all</match>
  <rule field="path" operator="doesnotcontain">
    <value>nfs://192.168.2.200/Cartoons/</value>
  </rule>
  <order direction="ascending">sorttitle</order>
</smartplaylist>


En dan heb ik ook een entry gemaakt voor de Cartoons
met een sub menu voor de unseen cartoons.
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes" ?>
<smartplaylist type="movies">
  <name>CARTOONS</name>
  <match>all</match>
  <rule field="path" operator="contains">
    <value>nfs://192.168.2.200/Kimberley/</value>
  </rule>
  <order direction="ascending">sorttitle</order>
</smartplaylist>


Hoop dat je er wat mee kan.
[Meer Info]

[Voor 1% gewijzigd door TRaSH op 22-10-2016 16:17. Reden: Link naar de wiki van kodi voor de smartplay fields]

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 02-06 10:33
Ai Trakt.tv gaat op zwart wat images betreft via API:
Trakt.tv API Images will be removed on Oct 31, 2016.
Hey schumi2004,

TLDR; Images will no longer be served from the API starting October 31, 2016 due to greatly increased hosting costs. All other API functions will remain the same.

We regret that it has come to this, but starting October 31, 2016, we will no longer be able to serve images from our API. Our CDN has been amazing for the past 5 years, but as we’ve grown in popularity, the amount of traffic we’ve been pushing through them has gotten to the point that we are costing them an arm and a leg.

The nitty gritty details.
Monthly traffic: 1 petabyte (85%+ images)
CDN cost: $15,000–20,000/mo
Trakt paying: $25/mo

The three of us have been working on a way to keep the Trakt API and website running long into the future. The answer is to reduce the 850 terabytes of image traffic we are pushing out of the API each month. We will continue to serve every other aspect of our API and website the same way.

 • hardware-lover
 • Registratie: Augustus 2005
 • Niet online
Jorgen schreef op vrijdag 04 november 2016 @ 00:03:
In een ander topic werd de HiMedia q10 pro mediaspeler aangeraden aan de TS aldaar. Deze speelt volgens de website wel 3d BR iso en 3d MVC.
[knip]
Ik zou naar minder bevooroordeelde informatie gaan zoeken betreffende Kodi geschikte 3D mediaspelers, zoals bijv. hier; http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=221407

Testing, one, two ...


 • Hero of Time
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 00:29

Hero of Time

Moderator LNX

There is only one Legend

Dat is iets wat ik niet snap. Wat heeft chromecast support te maken met Kodi? Waarom zou je met Kodi met chromecast gaan werken? Je hebt je Kodi apparaat al aan je TV hangen, dan heeft het toch geen nut om via je chromecast te gaan kijken? En als je meerdere TV's hebt (slaapkamer bijvoorbeeld), kijk je ook gewoon met Kodi omdat al je media op een NAS staat.

Commandline FTW | Tweakt met mate


 • chielmi
 • Registratie: September 2004
 • Nu online
Retrospect al eens geprobeerd? Erg uitgebreide addon voor alle Nederlandse zenders. Bladeren in een lange alfabetische lijst is soms wat tijdrovend, maar ik heb daar nog nooit een programma in gemist!

Edit: even getest, de laatste aflevering van de rekenkamer speelt probleemloos af :)

[Voor 27% gewijzigd door chielmi op 22-11-2016 18:36]


 • Freakster86
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 10:50
KLX16 schreef op dinsdag 22 november 2016 @ 21:03:
uitzendinggemist (NPO): De Rekenamer staat gewoon in de lijst, nu met 1 titel, wat kost creme 17/11.2016
Zelfs na opnieuw installeren staat dit programma bij mij niet in de lijst... :?

Ondertussen Retrospect geïnstalleerd. Ziet er erg goed (en erg uitgebreid) uit. Hier staat ie er wel tussen en ook nog eens met veel meer afleveringen. Even weer opnieuw favorieten toevoegen en door ;)

 • GroteBozewolf
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 23:13
Freakster86 schreef op dinsdag 22 november 2016 @ 18:50:
[...]


Bedankt, zal die add-on dan maar eens proberen.

Blijf het raar vinden, want alle programma's staan (voor zover ik kan zien) er gewoon in, maar enkel De Rekenkamer niet. Ik kan online ook geen verklaring vinden voor het afwezig zijn van dit programma in deze add-on.
Retrospect heeft een alfabetische lijst uit twee bronnen (NPO app en site) wellicht staat ie er in een van de twee wel bij.
Kijk, probleem al opgelost door Retrospect.

[Voor 4% gewijzigd door GroteBozewolf op 22-11-2016 21:28]

Retrospect for Kodi: laatste versie 5.2.16. Voor bugs of requests kun je terecht op de GitHub tracker.


 • FreshMaker
 • Registratie: December 2003
 • Niet online
Obiter dictum schreef op zaterdag 3 december 2016 @ 17:47:
Ik kom er maar niet uit met het namen van bestanden. Een voorbeeld van vier bestanden:

[afbeelding]

Ze staan allemaal in de map "Planet Earth 2". De serie wordt gevonden en geïndexeerd in de library. Maar alleen aflevering 4 is zichtbaar in Kodi. Afleveringen 1, 2 en 3 worden gewoon niet getoond. Ik denk dat het mis gaat bij "xofy" ipv "S01E01". Ik wil ze op zich best hernoemen, maar dan werkt de subtitle scraper niet meer lijkt me. Hoe lossen jullie zoiets op?
Met de benaming X of Y gaat de scraper nog meer problemen krijgen.
De 'afgesproken' manier om ondertitels en info te verspreiden is SxxExx met evt een jaargang er bij ( vooral bij remakes of anders dan continued series )
Juist het gegeven dat S01E04 wel gevonden is, moet je toch al een 'hint' gegeven hebben ?

 • hardware-lover
 • Registratie: Augustus 2005
 • Niet online
Harribo schreef op maandag 5 december 2016 @ 07:10:
Beetje simpele vraag misschien maar is er ook een sneltoets om meteen terug te keren naar het eerste scherm (waarmee je kodi opstart)?

Ik zie wel een sneltoets voor bijv context menu etc maar niet hiervoor.
Heb nog bij de addon key mapper gekeken maar kon niets vinden.

(Laatste Windows versie)
Met een WMC (MCE) afstandsbediening gaat het met de "clear" toets.

Testing, one, two ...


 • Hero of Time
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 00:29

Hero of Time

Moderator LNX

There is only one Legend

bacardifrans schreef op woensdag 7 december 2016 @ 21:44:
[...]


Het is gelukt ik heb alle drivers eens geupdate en op wasabi gezet nu werkt het zoals het hoort :)
Dat vlamt dan lekker zeker? Ik heb liever een klein beetje wasabi op m'n sushi, niet m'n audio systeem. :+

Commandline FTW | Tweakt met mate


 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 02-06 10:33
THE_BASE schreef op donderdag 15 december 2016 @ 08:55:
[...]


En wat dat betreft: niet kunnen vinden. Heb Skin Amber, misschien zit de optie te verstopt?
Rule #1: bij issues ga terug naar default skin!

 • Exocet
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online

 • Hero of Time
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 00:29

Hero of Time

Moderator LNX

There is only one Legend

Voor de volgende keer: aptitude of synaptics. Heb je veeeeel meer controle over wat er gebeurt qua package installatie (versie, conflict afhandeling, etc.).

Commandline FTW | Tweakt met mate


 • TRaSH
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 02-06 22:55
Ik beantwoorde je vraag voordat je hem aangepast had.
En dat ging over een vraag naar een add-on en waar de log file te vinden is

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • TRaSH
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 02-06 22:55
miicker schreef op dinsdag 24 januari 2017 @ 21:00:
Ik ben opzoek naar een vervanger voor CouchPotato. Ik zie Radarr wel zitten, is er al een manier om die te draaien op een Synology NAS?
Denk dat je hier verkeerd zit,
Geeft niks met Kodi te maken.

I think I'm afraid to be happy whenever I get to happy, something bad always happen.


 • Grvy
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 02-06 21:19

Grvy

Bot

hardware-lover schreef op vrijdag 27 januari 2017 @ 19:06:
[...]

XS4All bied het überhaupt toch niet als optie aan binnen de producten waaruit je kunt kiezen, hoezo betaal je er dan voor?

Wil je graag TV kunnen kijken binnen Kodi dan stap je over naar een aanbieder waarbij dat wel mogelijk is (als die te kiezen valt op je adres).
Wat is dat nou voor onzin? Ik wil geen ziggo maar word wel verplicht om ziggo te nemen als ik TV wil kijken op de manier via kodi? omdat ik niet NOG een kastje wil? zoals verplicht is bij XS4all/KPN etc.

Ik wil graag internet van XS4all en heb daar mijn redenen voor, ziggo is wat mij betreft een enorm slechte aanbieder. En het motto "dan stap je maar over" slaat nergens op. Waarom mag ik een product waar ik voor betaal niet op mijn manier gebruiken? ze bieden TV aan, en ik wil dat op mijn eigen apparatuur. Net zoals ik een Cisco Router heb ipv de meegeleverde zooi van XS4all zelf.

Dit is een account.


 • hardware-lover
 • Registratie: Augustus 2005
 • Niet online
Grvy schreef op vrijdag 27 januari 2017 @ 19:10:
[...]
Wat is dat nou voor onzin? Ik wil geen ziggo maar word wel verplicht om ziggo te nemen als ik TV wil kijken op de manier via kodi? omdat ik niet NOG een kastje wil? zoals verplicht is bij XS4all/KPN etc.

Ik wil graag internet van XS4all en heb daar mijn redenen voor, ziggo is wat mij betreft een enorm slechte aanbieder. En het motto "dan stap je maar over" slaat nergens op. Waarom mag ik een product waar ik voor betaal niet op mijn manier gebruiken? ze bieden TV aan, en ik wil dat op mijn eigen apparatuur. Net zoals ik een Cisco Router heb ipv de meegeleverde zooi van XS4all zelf.
Ik begrijp het, jij wilt graag links gaan rijden op onze wegen omdat jij belasting betaald en daarom vind dat jij dat moet kunnen. De overheid maakt het niet mogelijk in Nederland maar daar trek jij je niets van aan, je hebt een auto, er zijn wegen, dus moet het maar kunnen. :+

Testing, one, two ...


 • Grvy
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 02-06 21:19

Grvy

Bot

hardware-lover schreef op vrijdag 27 januari 2017 @ 19:25:
[...]

Ik begrijp het, jij wilt graag links gaan rijden op onze wegen omdat jij belasting betaald en daarom vind dat jij dat moet kunnen. De overheid maakt het niet mogelijk in Nederland maar daar trek jij je niets van aan, je hebt een auto, er zijn wegen, dus moet het maar kunnen. :+
:/

Dit is een account.


 • Zawaponga
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 26-05 12:36
hardware-lover schreef op vrijdag 27 januari 2017 @ 19:25:
[...]

Ik begrijp het, jij wilt graag links gaan rijden op onze wegen omdat jij belasting betaald en daarom vind dat jij dat moet kunnen. De overheid maakt het niet mogelijk in Nederland maar daar trek jij je niets van aan, je hebt een auto, er zijn wegen, dus moet het maar kunnen. :+
Die vergelijking slaat op porno 8)7, de afspraken over het wegennet zijn natuurlijk gemaakt om de veiligheid te handhaven. Grvy heeft het over IPTV en of het mogelijk is om dat via Kodi te doen en dat zonder een extra apparaat. Volgens mij heeft daar niemand een duidelijk antwoord op gegeven.
Grvy schreef op vrijdag 27 januari 2017 @ 19:10:
[...]


Wat is dat nou voor onzin? Ik wil geen ziggo maar word wel verplicht om ziggo te nemen als ik TV wil kijken op de manier via kodi? omdat ik niet NOG een kastje wil? zoals verplicht is bij XS4all/KPN etc.

Ik wil graag internet van XS4all en heb daar mijn redenen voor, ziggo is wat mij betreft een enorm slechte aanbieder. En het motto "dan stap je maar over" slaat nergens op. Waarom mag ik een product waar ik voor betaal niet op mijn manier gebruiken? ze bieden TV aan, en ik wil dat op mijn eigen apparatuur. Net zoals ik een Cisco Router heb ipv de meegeleverde zooi van XS4all zelf.
Ik snap je frustratie, maar als het niet kan dan heb je gewoon pech. Ik heb even wat zoekwerk op google gedaan en volgens deze link ziet het er slecht uit. Ik denk dat je die box nodig hebt om de streams te decrypten.

 • Hero of Time
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 00:29

Hero of Time

Moderator LNX

There is only one Legend

Alles heeft te maken met DRM en encryptie. Als je het zomaar met een willekeurig programma kan afspelen, hebben die twee helemaal geen functie meer. Dan is het hele nut van zenderpakketten ook gelijk weg.

En hoezo zou het met Ziggo wel kunnen dan? Er is nog steeds geen add-on om Ziggo met Kodi te kunnen bekijken. Want daar zit ook gewoon DRM en encryptie op de kanalen.

De vergelijking die harware-lover maakt is niet helemaal juist, maar geeft wel het idee. Een wat betere vergelijking zou zijn dat je liever het web bekijkt via Mosaic omdat je het zo'n fijne browser vind. Alleen doet er geen site het mee en als er ook maar iets met https gedaan wordt, slaat de boel op hol en werkt 't niet. De rest van het web moet maar aan jou aanpassen omdat je geen andere browser wilt gebruiken.

Commandline FTW | Tweakt met mate


 • Donderstraaltje
 • Registratie: Januari 2010
 • Niet online
Ik bemoei me er maar eens mee want ik weet wel hoe het zit :P
Zawaponga schreef op vrijdag 27 januari 2017 @ 22:18:
[...]
Grvy heeft het over IPTV en of het mogelijk is om dat via Kodi te doen en dat zonder een extra apparaat. Volgens mij heeft daar niemand een duidelijk antwoord op gegeven.
Ja dit kan, middels de iptvsimple addon. Echter waarom nu iedereen nee zegt; je kan niet de streams gebruiken van je provider, alleen die legaal over internet vrijgegeven worden. Tot op heden is dit maar een handje vol en verre van een compleet zender pakket. Niet alleen Kodi kan het, ook MediaPortal en ook daar heb ik het al op draaien. Is het het waard nu? nee helaas maar wel als aanvulling op je zenderpakket. Alleen 99% van de legale zenders zijn het niet waard en 99% van de totale aantal streams die je gaat vinden zijn illegaal met vaak bedenkelijke kwaliteit of uptime. Ja ik heb bij mensen een kodi gezien met 1k+ zenders en compleet Nederlands zender pakket via een illegale bron en als je met minder genoegen neemt dan digitenne nog wellicht ben je dan tevreden.... maar het blijft illegaal.

Kortom technisch geen probleem, de praktijk werkt zelfs, echter er zijn geen volledige legale alternatieven voor een compleet zender pakket. In het verleden hadden mensen het werkend alleen bij de meeste iptv providers werkt dat systeem niet meer, informatie heirover die al moeilijk te vinden is is useless.

Check ook dit topic, want je moet hopen op dat de wet waar deze thread over gaat doorgetrokken gaat worden; Koffie in "Vrije router keuze - hulp van je provider obv besluit ACM" (de politiek loopt achter de feiten aan). Dan MOET het ineens wel kunnen.
4-systeembeheer schreef op maandag 30 januari 2017 @ 12:12:
[...]

Dan toch maar een illegale provider? Ik begreep dat knippr (legaal) wel bezig is met een kodi addon, maar hoe lang dat gaat duren...
Dat zeggen ze van wel, alleen kopen hun het platform in en dat platform is hier niet geschikt voor bleek. Was ergens een hele mooie post die ik niet direct kan vinden. Als het mogelijk was of werd wist oa hardware-lover in deze thread dat wel.


Zelf gebruik ik al sinds 2003 Ziggo op een htpc en ben er echt tevreden over. Mits je nog over een abonnee kaart beschikt raad ik sterk aan deze weg te bewandelen want een Terratec H7 + Alphacrypt classic is prima te doen en anders de satelliet kan ook nog altijd. Zelfs Digitenne kan... alleen iptv (nog) niet.

 • Erhnam
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 02-06 07:56

Erhnam

het Hardware-Hondje :]

Kodi 17 final komt ieder moment uit: https://github.com/xbmc/xbmc/pull/11590

http://www.xbmcfreak.nl/


 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 02-06 10:33
Erhnam schreef op donderdag 2 februari 2017 @ 12:23:
[...]


Dan uploaden ze eerst alle packages en publiceren ze alle nieuwe apps. Wel vreemd dat je nu al de nieuwe versie binnen hebt
Hoezo vreemd?
Code is 18h geleden gemerged, ongeveer 19:00 gisterenavond.
Grote kans dat het compilen voor Android lekker vlot gegaan is en dat deze vanacht geupload en published is.

Google Play: Kodi

Zelf draai ik ook al de final in LibreELEC maar ik heb hem dan wel zelf compiled.

/edit:
Kan het me niet goed meer voor me halen of er nu beta of rc stond maar op de kodi.tv download site lijkt ook gewoon de final al te staan. Nu alleen nog even de blog bijwerken ;)

[Voor 13% gewijzigd door schumi2004 op 02-02-2017 13:22]


 • Hero of Time
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 00:29

Hero of Time

Moderator LNX

There is only one Legend

Over de interface, je kan makkelijk de oude skin weer installeren en wie een andere dan de default gebruikt merkt er verder niets van.
APK buiten de playstore installeren als vervanger voor een die je al uit de store had vereist geen speciale stappen om 'm in de Play Store bekend te maken.

Commandline FTW | Tweakt met mate


 • GroteBozewolf
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 23:13
Nu Kodi Krypton officieel uit is ook een update van Retrospect. Deze release introduceert een aantal nieuwe features zoals het mogelijk maken van het verbergen (cloaken) van items in een lijst. Hierdoor kunnen overbodige items uit lijsten worden verborgen. Het cloaken werkt op alle folders en kan ongedaan gemaakt worden door eerst alle gecloakte items te tonen (via de instellingen) en dan een item te uncloaken. Verder zijn er wat aanpassingen aan de cookie handling gedaan, zodat het onthouden van login cookies wat eenvoudiger is geworden.

En er zijn een aantal zaken aangepast om beter aan te sluiten bij Kodi Krypton. Voornamelijk op het gebied van proxies en http headers is er in Kodi veel veranderd en is er veel eenduidiger geworden. Echter initieel was alles wat betreft proxies en https headers verwijderd uit Kodi en het heeft even tijd gekost om samen met Kodi Dev 'fritsch' alles weer werkend te krijgen. Dat is gelukkig goed gekomen en daardoor blijven zaken zoals proxies per kanaal en wat specifieke http headers die nodig waren gewoon werken.

Uiteraard zijn er ook heel veel updates in de kanalen zelf geweest de afgelopen 6 maanden. Er zijn kanalen bij gekomen zoals School TV en een aantal Belgische kanelen.

Vanaf deze release ga ik geen hele lijst met changes meer posten. Het enige echte overzicht met de changes in deze versie is te vinden op: http://www.rieter.net/con.../03/net-rieter-xot-4-1-3/. De update komt voor iedereen binnen nu en een uurtje of 6 beschikbaar via de Retrospect Repository.

Over Kodi Krypton en add-ons

Kodi Krypton legt wat meer focus op third party add-ons en repositories. Om gebruikers meer bewust te maken van waar een add-on vandaan komt zijn alle niet-officiele repositories en add-ons binnen Kodi standaard uitgeschakeld. De gebruiker zal deze handmatig moeten inschakelen. Ook Retrospect is een third party add-on met zijn eigen repository en beide zullen binnen Krypton ingeschakeld moeten worden. Verder geldt voor Retrospect het volgende:


!! Retrospect zou enkel via de officiële Retrospect repository geinstalleerd moeten worden !!


De enige en officiële manier om Retrospect te installeren is via de official repository, zie de officiele installatie instructies. Bij het installeren vanuit andere repositories of andere locaties kunnen wij de kwaliteit en de functionaliteit van de code niet meer garanderen. Met andere woorden: er zou zomaar andere code in kunnen zitten dan in de officiële versie.

Problemen en issues
Problemen hoor ik via de Issue List van de BitBucket pagina van Retrospect (https://bitbucket.org/basrieter/xbmc-online-tv/issues) graag voorzien van Logfile. Zeer geintereseerd ben ik in de resultaten van mensen met een MAC of met Linux, deze platforms zijn voor mij lastig te testen.

Download
De versie is te downloaden op mijn eigen site: http://www.rieter.net/content/xot/downloads/.

Dan nog mijn dank aan de eigenaar van hamans.com voor kosteloos aanbieden van hosting en een hoop bandbreedte en aan Jetbrains voor het verstrekken van een PyCharm Community Edition licentie.

Retrospect for Kodi: laatste versie 5.2.16. Voor bugs of requests kun je terecht op de GitHub tracker.


 • Miss_80
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 29-05 21:51
RESPECT voor al het werk wat je weer hebt verzet. Deze applicatie is standaard onderdeel van mijn Kodi setup . Als men nu ook nog de mogelijkheid zou creëren dat jij HD streams kan aanbieden en dat beperkignen op bepaalde series eraf worden gehaald dan heb ik de laatste hurdle thuis ook meteen overbrugt. Dat zullen providers wel nooit doen, maar je moet dromen hebben ;)

 • grote_oever
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 09:44
GroteBozewolf schreef op vrijdag 3 februari 2017 @ 13:46:
Nu Kodi Krypton officieel uit is ook een update van Retrospect.
Bedankt namens mijn vrouw! Zonder jou kon ze geen goede tijdens, slechte tijden kijken.

 • Hero of Time
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 00:29

Hero of Time

Moderator LNX

There is only one Legend

Strider schreef op zaterdag 4 februari 2017 @ 18:51:
Ander vraagje. Ik gebruik in Plex dezelfde TV show agent als in Kodi --> The TV DB. In Plex worden al mijn series herkent maar in Kodi maar 10%. De rest pakt hij alleen maar als ik de folder namen wijzig.

Een serie met onderstaande foldernamen pakt hij bijvoorbeeld niet:

Marvels.Daredevil.S02.1080p
Marvels Luke Cage Season 1
Vikings season 4
WESTWORLD (Season 01) DUB 720

In Plex worden deze zonder problemen herkent, is er een addon die de herkenning van series kan verbeteren in Kodi of mis ik een instelling? :)
Je zal fatsoenlijke namen en structuur moeten gebruiken. De 'bende' die je nu gebruikt voldoet dus niet. Plex gebruikt een ander algoritme dan Kodi. Het beste doe je [serie naam]\season #. Dus bij jou wordt het dan Luke Cage\Season 1, Vikings\Season 4, Westworld\Season 1, Daredevil\Season 2.

Commandline FTW | Tweakt met mate


 • Natsu
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 22-04 14:21
Strider schreef op zaterdag 4 februari 2017 @ 18:51:
[...]


Thanks dat hielp :)

Ander vraagje. Ik gebruik in Plex dezelfde TV show agent als in Kodi --> The TV DB. In Plex worden al mijn series herkent maar in Kodi maar 10%. De rest pakt hij alleen maar als ik de folder namen wijzig.

Een serie met onderstaande foldernamen pakt hij bijvoorbeeld niet:

Marvels.Daredevil.S02.1080p
Marvels Luke Cage Season 1
Vikings season 4
WESTWORLD (Season 01) DUB 720

In Plex worden deze zonder problemen herkent, is er een addon die de herkenning van series kan verbeteren in Kodi of mis ik een instelling? :)
Lees dit artikel maar eens goed door: http://kodi.wiki/view/Naming_video_files/TV_shows
Er zijn wel opties om het te verbeteren, maar het makkelijkste is gewoon een goede filestructuur.

 • schumi2004
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 02-06 10:33
Tijntje schreef op maandag 6 februari 2017 @ 09:22:
[...]

Kun je die keymap even delen, die kan ik ook wel gebruiken :) Heb ook altijd een hekel aan KODI volume controle. Hier werkt alles met Passthough.
Hier hetzelfde behalve de slaapkamer die werkt gewoon via TV zelf.

Dit is alles wat ik aan volume control kon vinden
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<keymap>
 <global>
  <remote>
   <volumeplus>noop</volumeplus>
   <volumeminus>noop</volumeminus>
  </remote>
  <keyboard>
   <minus>noop</minus>
   <plus>noop</plus>
   <numpadminus>noop</numpadminus>
   <numpadplus>noop</numpadplus>
   <volume_down>noop</volume_down>
   <volume_up>noop</volume_up>
   <f10>noop</f10>         <!-- MCE Vol up -->
   <f9>noop</f9>         <!-- MCE Vol down -->
  </keyboard>
 </global>
</keymap>

 • m3gA
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 01-06 14:17
Strider schreef op zaterdag 4 februari 2017 @ 18:51:
[...]


Thanks dat hielp :)

Ander vraagje. Ik gebruik in Plex dezelfde TV show agent als in Kodi --> The TV DB. In Plex worden al mijn series herkent maar in Kodi maar 10%. De rest pakt hij alleen maar als ik de folder namen wijzig.

Een serie met onderstaande foldernamen pakt hij bijvoorbeeld niet:

Marvels.Daredevil.S02.1080p
Marvels Luke Cage Season 1
Vikings season 4
WESTWORLD (Season 01) DUB 720

In Plex worden deze zonder problemen herkent, is er een addon die de herkenning van series kan verbeteren in Kodi of mis ik een instelling? :)
Er zijn genoeg tools om alles netjes te renamen. Bv. filebot. Ik laat alles automatisch renamen na download door Sonarr of Couchpotato en alles wordt zonder problemen opgepakt.

 • Hero of Time
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 00:29

Hero of Time

Moderator LNX

There is only one Legend

SannrHerr schreef op maandag 6 februari 2017 @ 21:13:
Nieuw in dit topic en meteen een vraag waarop Google mij geen antwoord biedt: ik maak gebruik van de laatste Kodi op mijn Nvidia Shield TV. Ik gebruik Artic Zephyr als skin.

De widget laat de nieuwste videos (films of afleveringen) zien. Alleen, als ik een aflevering heb gekeken, blijft deze staan in de widget!

Wat kan ik hier aan doen?
De skin laat de laatste items die zijn toegevoegd aan de library zien. Daar gaat vziw niet zomaar iets vanaf tenzij het uit je library wordt verwijdert. Je zou kunnen kijken naar de skin settings of daar een optie staat om ook te filteren op watched status daar.
Frenkel88 schreef op maandag 6 februari 2017 @ 22:07:
Ik heb dit topic doorzocht maar kan geen antwoord vinden op mijn vraag. Ik heb de update van Kodi geïnstalleerd op mijn Raspberry Pi, waardoor deze nu op V17 zit. De skin valt precies binnen het beeld (net zoals voorheen), behalve als ik iets afspeel en op pauze zet. Op het moment dat ik de video pauzeer komt er onderaan "pauze" te staan en rechtsonderin "resteren...". Ik verwacht dat daar resterend moet staan, maar dat stukje valt buiten beeld. Ik heb al naar de beeldkalibratie gekeken, maar daar staan de hoeken netjes binnen het scherm. Op het moment dat ik de video stop, valt de hele skin ook weer netjes binnen het beeld. Herkennen jullie dit en/of weten jullie wat de oplossing kan zijn?
Weet je zeker dat het echt buiten beeld valt en niet gewoon een fout is doordat de tekst te lang is voor 't veld en op die manier wordt afgekapt? Zet Kodi eens op de standaard Engelse tekst voor z'n interface.

Commandline FTW | Tweakt met mate


 • CeesKees
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 07:45

CeesKees

I rest my Kees

MRammeloo schreef op maandag 6 februari 2017 @ 14:01:
[...]


Check.

Naast een RPi + LibreElec, gebruik ik bij een andere TV nog een Dune mediaplayer. Daar kon ik (via de GUI, Yadis) vrij simpel icoontjes naar keuze plaatsen, die vervingen dan de default MPAA icons. Ik hoopte dat zoiets met Kodi ook kon.

(Met twee kleine kinderen in huis is zo'n advies van kijkwijzer best handig op z'n tijd ;) )
Kinderfilms in een aparte folder zetten. Deze folder koppelen aan aan nieuwe default account. Als je zelf iets wil kijken even switchen naar je eigen account die wel aan alle mappen gekoppeld is.

| Me = M'n of Mijn | Is = Eens | Hun = Zij | Waar om doen men sen al die on nodig e spa ties over al tus sen ? | Hè = Heh? | Hé = Hey!


 • alesandro_46
 • Registratie: Januari 2012
 • Nu online
miicker schreef op dinsdag 7 februari 2017 @ 13:15:
Eerste echte issue in Estuary voor mij is toch wel het ontbreken van de rating die een film of aflevering heeft van IMDB. Je kunt dit alleen zien in de informatie van een film of aflevering, of je moet sorteren op rating. Als je sorteert om rating dan verdwijnt het jaar van de film. Ik zou graag zien dat de IMDB rating naast het jaartal staat, of onderaan waar ook de kwaliteit staat.

Voor mij voor nu een reden om opzoek te gaan naar een ander thema, jammer, want ik vind Estuary zeker een mooi en fijn werkend thema!
Misschien biedt de skin 'Estuary mod' uitkomst?
Edit: in dit screenshot, gepost in bovenstaand forum, zie je de IMDB rating naast de runtime. Maar heb zelf niet onderzocht hoe je dit kan bereiken :).

[Voor 13% gewijzigd door alesandro_46 op 07-02-2017 13:48]

Deze ruimte is bewust leeg gelaten

Pagina: 1 2 3 ... 9

Let op:
Let op met zaken waarvan de legaliteit in twijfel getrokken kan worden (add-ons en bijbehorende sites). Zie ook het algemeen beleid. Add-ons die door Kodi geband zijn, worden ook hier niet op prijs gesteld. Er is een reden voor...

Als je een vraag stelt, vergeet dan niet:
- Eerst in de debug logging te kijken (eventueel mee te posten via http://www.xbmclogs.com/)!
- Het besturingssysteem te vermelden (OSX, Linux, Windows, ATV, iOS, Android, Raspberry Pi).
- Eventuele informatie als de versie (SVN, Stable, Nightly, XBMC Buntu, OpenELEC etc)
- Eventueel skin versie.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee