http://i.imgur.com/jBnLjSG.png
Welkom in het vierde Xbox One Discussie-topic!

Op dinsdag 21 mei 2013 tijdens het XBOX: A New Generation Revealed evenement presenteerde Microsoft de Xbox ONE, de opvolger van zijn succesvolle voorganger de Xbox 360. Een jaar later kwam hij op 5 september kwam hij in Nederland uit.
In dit topic kun je over deze next-generation console discussiëren maar ook vind je hier alle informatie die je moet hebben over de Xbox One, waardoor we al jouw vragen over de Xbox One zoveel mogelijk hopen te beantwoorden!

Dit is deel 4 van Het Xbox One Discussie-topic. Het vorige topic vindt je hier.
Ook handig: [XBO] Levertijden, Verkooppunten & Prijzen, [XBO] Problemen en garantie-afhandelingen en XBox One Preview Programma invite topic.

De Topicstarter

http://i.imgur.com/38Bi4ef.jpg


http://i.imgur.com/R1yWgko.jpg
Varianten
Met Kinect
pricewatch: Microsoft Xbox One 500GB + Kinect Zwart
Prijs: €499,-
Zonder Kinect

De Xbox One is gelanceerd in November 2013 in 13 verschillende landen, ook wel (Day One Launch/Launch Wave #1) genoemd. 5 september was Wave #2 aan de beurt, met onder andere Nederland.

Tenzij anders vermeld bevat de console een 500gb schijf. Wel of geen Kinect is te herkennen aan de afbeelding op de doos.

Twijfel je welke je moet nemen? Hier nog wat extra info:
 • Los kost een Kinect momenteel €135,- (pricewatch: Microsoft Xbox One Kinect 2.0 Sensor)
 • Je kunt er het hele dashboard mee navigeren en ook de TV mee besturen.
 • In diverse games is het mogelijk commando's te geven of zaken als headtracking te gebruiken (zoals bij Forza waarmee je de bocht in kunt kijken vanuit cockpit view of Battlefield om je hoofd om het hoekje te steken).
 • Het is niet verplicht te gebruiken, tenzij het gaat om games als Dance Central. Shooters als Battlefield of racers als Forza hebben de Kinect dus niet nodig
 • Games worden niet sneller als je Kinect niet gebruikt. Het is aan de game om het in/uit te schakelen. Wel is het zo dat games zonder Kinect grafisch wat mooier kunnen zijn.
 • Voor sommige zaken is het wel degelijk sneller dan handmatig navigeren. "Xbox Record That" geeft je de mogelijkheid om snel even de laatste 30 seconden op te nemen (alternatief is dubbeltappen op xbox knop en dan op X te drukken).
 • Veel apps maken gebruik van Kinect. Het is in principe een mogelijkheid om met gebaren door de apps te navigeren. Even foto's laten zien is zo dus ook mogelijk.
 • Zeker als je je Xbox One voor meer gaat gebruiken dan alleen gamen, is het erg handig. Ook als centrale hub in de huiskamer zal het steeds meer zin krijgen in de toekomst.
 • Heb je al een mooie headset maar geen adapter voor voice om in je controller te steken, dan kan Kinect fungeren als microfoon. Sure, het lijkt soms alsof je in een wc-hok zit te gamen, maar werkt verder prima. En het is draadloos.
 • En als je wel een microfoon hebt, heb je altijd een alternatief mocht ie stuk gaan.
 • Er zit momenteel GEEN Nederlandse spraakherkenning bij de console. De console zelf is wel in het Nederlands in te stellen.
Bekijk voor jezelf of je Kinect gaat gebruiken. De meesten die hem wel hebben, zijn er ook enthousiast over. Het is verder goed mogelijk dat het in de toekomst wel van toepassing is.


http://i.imgur.com/r76jHwA.jpg
FeatureXbox One
CPU8-core x86-64 Custom Microsoft CPU op 1,75 GHz
(gebaseerd op AMD Jaguar)
RAM8GB 2133MHz DDR3-geheugen (68.3 GB/s) +
32MB eSram (192 GB/s)
Opslag500GB Intern
(Niet vervangbaar, wel uitbreidbaar dmv externe opslagmedia en Cloud-opslag)
GPUCustom AMD Radeon GPU op 853MHz
Optische DrivesBlu-Ray/DVD
Aansluitingen3x USB 3.0, HDMI-in, HDMI-out, Optical-out
ConnectiviteitEthernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T), Wi-Fi 802.11 b/g/n,
Bluetooth 2.1 (EDR), Wi-Fi Direct & Miracast. Zowel IPv4 als IPv6 worden ondersteund.
Geluid7.1 Surround Sound
OSXbox OS
Windows OS (gebaseerd op Windows 8 Kernel met DirectX 12 ondersteuning)
Hypervisor (verbindingslaag ertussen)
CameraKinect 2.0, 1080p 30fps
Backwards compatibilityJa (beperkte selectie X360 games sinds Q4 2015)
OnlineverbindingBenodigd voor eerste opstart, hierna verder offline mogelijk. Wel heel sterke focus op Online-content.
2e schermSmartglass (Windows 8, WP8, iOS, Android)
Cloud storageJa, savegames, profiel, overige content
Game installatiesVerplicht (met "play while you install")In dit hoofdstuk kun je meer informatie vinden over de vernieuwingen van de console en de details over hoe het allemaal werkt.

http://i.imgur.com/OWu8z3O.jpg


De console
De Xbox One is het nieuwe all-in-one entertainmentsysteem van Microsoft, de derde generatie Xbox en ditmaal wederom met indrukwekkende hardware. Het systeem is tot 10x sneller te zijn dan voorganger, de Xbox 360, en kan daarnaast op een ongekende manier detail weergeven.

Gaming staat nog steeds centraal bij de Xbox One en met een 8-core 64-bit processor, 8GB ram aan werkgeheugen en een snelle grafische chip van AMD is de komende generatie games mooier en levendiger dan ooit. Daarnaast beschikt het systeem verder over een Blu-Ray speler (waardoor games nu ook op (50GB) Blu-Ray discs zullen worden gezet) en Wi-Fi Direct. Andere feature is Miracast om snel het scherm van smartphone, tablet of pc te kunnen delen.

De processor is gebaseerd op de AMD Jaguar CPU, maar heeft hierbij ook de beschikking over het snelle eSram. Een custom chip dus. Dit is de opvolger van de eDram-technologie die te vinden is in de huidige Xbox 360. Met 32MB aan eSram moet deze technologie een extra performance-boost geven aan de prestaties van de Xbox One. Tel daarbij Tiled Resources, Data Move Engines en de DirectX 12 vernieuwingen waardoor er aardig wat performance is te benutten. Hierbij zal echter wel vanaf het begin van de ontwikkeling van games rekening mee moeten worden gehouden, dus de daadwerkelijke performance zal pas na 1 of 2 jaar te zien zijn. Niet in de laatste plaats omdat men langzaamaan meer delen van de hardware beschikbaar stelt aan developers. Sinds enkele patches is het bijvoorbeeld voor de developers die geen Kinect gebruiken voor hun game, mogelijk om de gereserveerde performance voor hun game toe te passen.

Games zullen te allen tijde een verplichte installatie nodig hebben op de interne harde schijf van maar liefst 500GB. Mocht deze vol raken, dan is er de mogelijk om een externe USB 3.0 schijf aan de Xbox One te koppelen voor extra opslagruimte. Ondertussen komen er ook bundels met grotere schijven. Tijdens de verplichte installatie is het mogelijk om vanaf een bepaald percentage te gamen, maar dit limiteert zich vaak tot een beperkt gedeelte van de game.

Naast de welbekende HDMI-uitgang, zit er dit maal ook een HDMI-ingang in. Hiermee kan een (HDMI) signaal worden doorgevoerd naar de TV, via de Xbox One. Het HDMI-signaal van je settopbox bijvoorbeeld, waarbij de Xbox One vervolgens een overlay kan tonen. In de VS wordt dit bijvoorbeeld gebruikt om meer informatie tonen over de American Football of Basketball-wedstrijd die je zit te kijken of kan toont een interactieve EPG (Elektronische Programma Gids) vanuit de Xbox One terwijl je televisie kijkt. Deze programmagids is ondertussen ook in Nederland te gebruiken voor selecte providers. Hoe gaaf is dat!

De console heeft een vrij rustig uiterlijk met een deels mat- en deels ‘glasgrijze’ kleur. Er zit een groot rooster op voor ventilatie en ook bij de Xbox One wordt een externe ‘powerbrick’ geleverd. Deze bevat een lampje waarop je kunt zien of de console aan staat (wit = aan of standby, oranje = uit) of een probleem heeft.

De controller


De Xbox One-controller is een doorontwikkeling van de welbekende en hooggewaardeerde Xbox 360-controller. Het team bij Microsoft dat verantwoordelijk is voor de Xbox-controllers is intensief bezig geweest met het verder optimaliseren van dit stukje hardware. Zo zijn een aantal ergernissen verholpen en veel zaken verbeterd.

Allereerst zijn daar de nieuwe triggers. Deze zijn weer wat beter vormgegeven, maar belangrijker: ze hebben nu hun eigen rumble functionaliteit (trilmotor). Hiermee moet het makkelijker zijn om in games als Forza de grip van de wielen te voelen zodat je sneller kunt ingrijpen als de auto begint te glijden. Bij shooters als Titanfall en Call of Duty zul je de trillingen van je wapen beter voelen.

Het batterij vak aan de onderkant van de controller is nu weggewerkt in de controller zelf. Geen rare bult meer dus aan de onderzijde. Wederom worden oplaadbare batterijen ondersteund en komt er een nieuwe Play & Charge Kit voor batterij-loos gamen.Daarnaast is ook het D-Pad vernieuwd, deze is nu in een volledig losstaande Plus-vorm getransformeerd. Dit geeft vooral bij Fighting- en Sport-games meer controle over het spel. De duimsticks hebben ook een nieuwe vorm gekregen, waardoor ze beter om je duimen blijven zitten en meer grip bieden aan de speler op spannende momenten.

Aan de achterkant zit nu een micro-USB aansluiting, waarmee de controller gemakkelijk kan worden opgeladen. De aansluiting voor de headset aan de onderkant is ook vervangen door een micro-USB aansluiting, waarbij ook ruimte is gemaakt voor het klemmen aan weerszijden van deze aansluiting zodat de kabels er beter in blijven zitten. Door deze nieuwe aansluiting zijn helaas de oude accessoires niet compatibel, al lijkt er een adapter aan te komen voor accessoires met de oude aansluiting.

De vorm van de controller is ook aangepast waardoor je meer grip op de controller hebt. Hierbij zit aan de voorkant van de controller ook een sensor voor de Kinect-camera, waarmee bijgehouden kan worden wie welke controller vasthoudt en waar deze zich bevindt. Dat heeft als voordeel dat je persoonlijke instellingen (andere knoppenindeling of een invert y-as) worden toegepast zodra jij de controller vastpakt. Je hoeft dus geen menu’s meer door te spitten om de controller naar wens in te stellen als je met wat maten op de bank afwisselend zit te gamen (denk aan de instellingen bij Call of Duty of FIFA). Overigens passen nog maar weinig games dit momenteel toe.
Door de nieuwe grip en het lagere gewicht van de controller, is het ook comfortabeler tijdens langere speelsessies. En ook met zweethanden blijft de controller prima vast te houden.

De connectie van de controller met de console is aangepast, waardoor nu nog minder input-lag zou moeten optreden tijdens het spelen. Deze nieuwe connectie behaalt een snelheidswinst van 35% ten opzichte van de oude controllerverbinding van de Xbox 360.Als laatste zijn de Back en Start knoppen vervangen door een Menu en View knop. Via de menu-knop open je meestal het startmenu en de viewknop geeft je vaak een overzicht van de spelwereld of scorebord. Er zit niet zo heel veel verandering met de oude Back en Startknoppen (het is voornamelijk de naam). De rest van de knoppen zijn hetzelfde gebleven. Wel zijn ze van beter materiaal gemaakt dan hun voorganger. Ga er in ieder geval vanuit dat de nieuwe controller uitvoerig is getest (levensduur, valtests etc.) voordat deze in je handen ligt.

De Xbox One Controller kost los €69,99. http://tweakers.net/produ...-one-wireless-controller/

Kinect 2.0


De nieuwe Kinect-camera (ook wel Kinect 2.0 genoemd) maakt onderdeel uit van de Xbox One. Dat betekent dat je de beste ervaring krijgt als deze is aangesloten. Gelukkig kun je instellen wat de sensor wel of niet mag, waardoor je altijd de controle behoudt over wat Kinect 2.0 wel of niet mag zien. Zwaaien voor je console is dus niet verplicht en ook heeft deze niet een directe lijn richting diverse veiligheidsdiensten ;) . Ook is het niet verplicht je Kinect aangesloten te hebben, maar dan mis je dus wel wat vernieuwingen.

De nieuwe Kinect-camera beschikt over een hogere resolutie. Dit maal wordt een resolutie van 1920 x 1080 ondersteund (ofwel 1080p). Dit gaat met 30 FPS, waardoor videochatten (via Skype) geen probleem moet zijn. Ook is de lag, die de huidige Kinect-camera nog wel eens vertoonde, grotendeels verdwenen. De kijkhoek is vergroot waardoor de waarneembare afstand is verbeterd. Hierdoor kun je dichterbij Kinect 2.0 gaan staan en worden op grotere afstand meer mensen herkend (tot wel 8 man tegelijk!). De herkenning van personen in het donker is ook verbeterd. Er is zelfs helemaal geen licht meer nodig om dit te bewerkstelligen! Bij sommige applicaties zoals Skype beweegt het beeld ook nog eens mee met de persoon die aan het bellen is. Zit je dus aan de linkerkant van de kamer, dan zal alleen dat gedeelte (middels digitale zoom) getoond worden. En bij meer personen wordt een mooi kader gebruikt om al deze personen heen. Zo zie je dus beter met wie je aan het bellen bent en wie wat nou zegt.

Sinds Juni 2014 is ook een Kinect-loze Xbox One beschikbaar. Deze is €100 goedkoper dan het normale model en zal ook tijdens de lancering in Nederland beschikbaar zijn.

pricewatch: Microsoft Xbox One Kinect 2.0 SensorDe hogere resolutie biedt als voordeel dat je lichaam meer details kent. Niet alleen worden vingers afzonderlijk herkend, maar ook je gezichtsuitdrukking en zelfs je bloeddruk kunnen worden waargenomen! De gezichtsherkenning is ook verbeterd, waardoor het gemakkelijker moet zijn om met jouw persoonlijke instellingen te kunnen werken. De herkenning is zelfs zo goed, dat ook gebarentaal kan worden herkend en objecten kunnen worden ingescand. Voor games als FIFA kan dit betekenen dat je gezicht kán worden ingescand en op je in-game avatar kan worden geplakt. Voor games als Kinect Sports Rivals wordt zelfs een avatar gegenereerd met ongeveer hetzelfde uiterlijk en de kleding die je op dat moment aan hebt! Ook is men bezig om liplezen te ondersteunen voor verbeterde spraakherkenning.

Spraakherkenning is ook verbeterd met de komst van Kinect 2.0. Deze herkent nu veel meer manieren en termen om dezelfde actie uit te voeren en kan ook vervolgvragen behandelen. De console kan worden opgestart met de woorden “Xbox On” (de enige woorden die worden opgepikt door Kinect 2.0 in de standby-modus van de console), waarna je door het hele systeem kunt navigeren. Omdat de meeste games en gamerooms niet stil zijn, wordt geluidsfiltering toegepast om naast het gamegeluid jouw stem te kunnen blijven herkennen. Probeer bij het instellen van Kinect zo goed mogelijk te voldoen aan de vragen op het scherm, zodat deze zo optimaal mogelijk werkt. Heb je problemen, doe de setup dan overnieuw.

Helaas wordt bij Kinect 2.0 de Nederlandse-taal nog niet ondersteund. Wel zijn er (eindelijk) plannen om ondersteuning hiervoor in de nabije toekomst toe te voegen, maar wanneer is nog niet bekend. En of uiteindelijk Cortana naar de Xbox One gaat komen is ook niet bekend, al lijkt dit wel in de lijn der verwachtingen te liggen.

http://i.imgur.com/0ZrPMG4.jpg
3 besturingssytemen
Waar de Xbox 360 nog een enkel besturingssysteem had, beschikt de Xbox One over maar liefst 3 besturingssystemen. Het eerste is het Xbox OS welke alle games op je scherm tovert. Daarnaast is er een Windows OS (geen Windows 8 maar wel vergelijkbaar) welke voornamelijk gebruikt wordt door de vele Xbox-apps (Skype, Pathe Thuis etc.) en een derde overkoepelend OS welke de 2 overige laat samenwerken (Hypervisor).

Door het Windows OS aan de Xbox One toe te voegen, wordt het voor ontwikkelaars gemakkelijker om apps en games te ontwikkelen, waardoor de mogelijkheden met de Xbox One eindelozer dan ooit zullen zijn. Sterker, Microsoft heeft tijdens Build 2014 bekend gemaakt dat universele apps ondersteund worden en het dus mogelijk is om een Win10/WP10/X1 app te maken. Wel zullen apps (voorlopig) nog moeten worden goedgekeurd door Microsoft. Toch biedt dit mogelijkheden om populaire apps als VLC, XBMC e.d. naar Xbox One te krijgen. En ook zullen er meer Nederlandse apps verschijnen, gezien dat gewoon veel makkelijker gaat. Inmiddels zijn apps als Netflix en Plex al te verkrijgen!

Multitasking


Het eerste voordeel van de 3 OSsen opzet is de mogelijkheid tot multitasken. Naast je game of TV-beeld kun je Skypen, iets opzoeken via Internet Explorer of andere apps naast elkaar zetten, zoals we dat gewend zijn van Windows 8/RT. Naast gelijktijdig op het scherm zetten van 2 beelden, kun je hierdoor ook snel wisselen tussen de diverse schermen, waardoor je het wachten in de game-lobby kunt afwisselen met reageren op Tweakers.net :+. Door notificaties kun je gelijktijdig dan op de hoogte gehouden worden van bijvoorbeeld de status van de game-lobby (Pre-game, In-game enz.).

Interface


De nieuwe interface van het systeem is net als het laatste Xbox 360 Dashboard, gebaseerd op de Modern UI. Deze interface kennen we ook van Windows 10 en Windows 10 for Phones, dus zal voor veel gebruikers herkenbaar zijn. Voor de Xbox One zijn hiervoor een heleboel verbeteringen doorgevoerd, waarbij de performance en de hoeveelheid opties direct zullen opvallen. Waar het oude Xbox 360 Dashboard vaak erg sloom was, draait de Xbox One als een zonnetje.

Er is meer sociale integratie op het platform. In de friends-app kun je bijvoorbeeld direct zien wat je vrienden gespeeld hebben en zie je ook wanneer iemand begint met livestreamen. Je kunt nu mensen volgen (zonder vriend te worden) of instellen als favoriet. Hierdoor zie je van hun ook notificaties als ze online komen (of van iedereen als je dat zo instelt). Het systeem is dus vergelijkbaar met dat van Twitter.

Handig aan de nieuwe interface is dat deze wederom te bedienen is met je stem en handgebaren. Kinect kent nu meer handelingen en kan ook vervolgvragen uitvoeren. Als je bijvoorbeeld eenmaal begint met het weergeven van de tv-gids, kun je vervolgens een zender selecteren zonder telkens “Xbox” te hoeven vermelden. Hierdoor is het navigeren veel logischer maar vooral gebruiksvriendelijker. Ook kun je met je stem de Xbox aan of uitzetten en is het mogelijk (middels IR-beamers) je televisie aan/uit te zetten. Let wel, dit werkt momenteel alleen als je Xbox op Engels staat ingesteld.Naast je homescherm heb je nu ook een apart scherm waar je, voor jou belangrijke items kunt vastpinnen. Waar op de Xbox 360 hier een apart menu voor moet worden geopend, is dit nu een apart tabblad waar je al je content (games, video’s, muziek en meer) kunt neerzetten om snel vandaan te kunnen starten of openen. Er is wel een maximum aan gepinde items, maar voor je meestgebruikte apps en games is er meer dan genoeg ruimte.

SmartGlass


SmartGlass keert ook terug en is uitgebreider dan ooit. Waar de ondersteuning hiervoor op de 360 door developers vrijwel nihil was, zal deze vanaf de Xbox One door elke game/developer ondersteund worden en is het bij sommige games zelfs mogelijk om te spelen via je tablet. Wederom wordt Windows 8/10, Windows Phone, Android en iOS hiervoor ondersteund, waardoor er meteen een breed draagvlak is. Games via SmartGlass tonen meer informatie over die game en meer mogelijkheden bieden om die game te beïnvloeden. Met de Dead Rising app kun je bijvoorbeeld telefoongesprekken voeren (met NPCs) en in Battlefield 4 kun je een kaart zien van de hele map.

In de nieuwe versies van de Xbox app in Windows 10 (die Smartglass gaat vervangen) is het verder mogelijk om je xbox aan/uit te zetten, berichten te versturen (of je device als toetsenbord te gebruiken), Oneguide in te zien, Meldingen te ontvangen, GameDVR te starten en Achievements te bekijken. Binnenkort is het zelfs mogelijk om je Xbox beeld te streamen of zelfs je TV naar PC of tablet te streamen!Achievements
Het systeem van Xbox Live Gamerscore & Achievements is flink uitgebreid en verbeterd. Je gamerscore blijft behouden, maar games hebben meer mogelijkheden en manieren tot hun beschikking hebben om gamerscore toe te kennen. Ook applicaties hebben soms achievements, al staat daar niet altijd een gamerscore tegenover.

Verder zijn er Challenges toegevoegd. Hier staat ook geen gamerscore tegenover, maar wel andere beloningen zoals artwork, items voor je avatar (ja, ook deze keren terug) en andere speciale unlocks. Challenges kunnen ook naderhand (na release van een game bijvoorbeeld) worden toegevoegd en mogelijk tijdsgebonden zijn. Denk hierbij aan het maken van 1 miljoen kills door de Battlefield-community in 1 dag of het bevorderen van het gebruik van een specifiek wapen (mocht deze weinig gebruikt worden). Challenges kunnen bovendien meerdere games gaan bestrijken (bijvoorbeeld de gehele Assassins Creed-franchise) of aan apps worden toegevoegd.

Het leuke is nu ook dat aan de door jou behaalde Achievement een opname gekoppeld wordt, zodat je kunt terugkijken hoe deze behaald is. In een overzicht kun je niet alleen jouw achievements bekijken, maar is er ook een feed met de behaalde achievements van je vrienden (inclusief video's). En op je profiel kun je een aantal achievements highlighten.

Het is ook mogelijk om de achievements-app te snappen zodat je deze kunt bekijken tijdens het gamen. Daardoor is het bekijken van progressie gemakkelijker of kun je zoeken welke je nog kunt behalen.

Spelen zonder wachttijden
Voor het spelen van games is vanaf nu altijd een installatie op de harde schijf benodigd. Dit start snel, maar na invoeren van de schijf kun je al meteen beginnen met spelen, waarna de game op de achtergrond wordt geïnstalleerd. Bij digitale games zul je een deel moeten downloaden eer je kunt beginnen, maar hoef je niet op alle gigabytes te wachten (tenzij het een online-game betreft). Meestal kun je dan de eerste missie spelen en als die lang genoeg duurt is de rest ook al binnen.

Pre-order en Pre-load
Na lancering is het ook mogelijk om in de Xbox Store digitaal games aan te schaffen voor ze officieel uitzijn. Dit heet pre-ordering en zorgt ervoor dat je dus zeker bent van een release. Verder is het middels de pre-load functie mogelijk om games ook al op voorhand te downloaden zodat je klokslag 12 uur aan de slag kunt. Overigens unlocked niet elke game om precies 0.00 Nederlandse tijd. Sommige games zijn afhankelijk van een globale lancering. En mocht je een game aanschaffen in de US store dan unlocked hij om 9.00 Nederlandse tijd. Australië is dan weer om 13.00 Nederlandse tijd, maar vrij duur en lastig om aan MS Points te komen. Omdat je niet meer met Paypal of Nederlandse creditcards in buitenlandse stores kunt aanschaffen vanuit de Xbox, zul je dit op een andere manier moeten doen.

Automatisch hervatten
Bij de 360 duurde het erg lang voor een game was opgestart en je door alle intro’s en menu’s heen was. Dat is met de Xbox One verleden tijd. Deze onthoud waar je bent gebleven en je kunt direct verder met je game. Het opslaan van je voortgang was nog nooit zo eenvoudig. Vooral bij digitale games kun je zo snel van de ene naar de andere game wisselen. Ook kun je automatisch games van vrienden in je Party joinen, zodat je direct aan de slag kunt. Zet je je console aan, dan kun je binnen 30 seconden verder gaan waar je was gebleven. Overigens werkt dit niet voor online-games of vanuit de energiebesparende stand.

Game DVR

De Xbox One houdt bij offline-sessies de laatste 5 minuten gameplay bij. Deze kun je op elk moment opslaan, ook door middel van een simpel Kinect-commando ("Xbox record that", welke de laatste 30 seconden opslaat). Heb je dus een mooie actie gemaakt, dan is het opslaan, bewerken en delen hiervan een fluitje van een cent. Start je een opname handmatig, dan is 5 minuten aan footage beschikbaar. De resolutie van het filmpje is 720p en kan naderhand ook nog bewerkt worden. Zo kun je ook Kinect een video laten opnemen waarbij je dit beeld in een hoek binnen de game-opname neerzet om zo makkelijk aanwijzingen te geven over het zojuist opgenomen beeld. De video is vervolgens naar Youtube of Onedrive te uploaden om vanuit daar te delen met de wereld.

Sinds begin 2014 is ook Twitch-ondersteuning beschikbaar zodat je kunt livestreamen (en zien wie er aan het livestreamen zijn of starten met livestreamen middels notificaties). De integratie werkt erg vloeiend, waardoor je snel kunt zien waar je vrienden mee bezig zijn. Het opzetten van een stream is zo gepiept en is ook naderhand met stemcommando op te starten.

TV TV TV TV

Een belangrijk onderdeel van de Xbox One is de TV integratie. Met behulp van de HDMI-ingang kun je via je Xbox One, TV kijken. Hoewel een settopbox direct te koppelen is aan je TV voeg je met de Xbox One hiertussen aardig wat extra functionaliteiten toe aan het televisiekijken. Zo kun je de Xbox One gebruiken als overlay voor je TV-signaal. Dit betekent dat je van bepaalde programma’s extra informatie kunt zien of via je Xbox kunt stemmen (tijdens talentenjachten bijvoorbeeld). Verder kun je notificaties bekijken en even snel wisselen naar een App of game (dus ook even TV kijken als je in de game lobby zit). Ook staat integratie met Second-Screen toepassingen van tv-programma's in de planning. Een leuke toevoeging is ook dat je je TV aan/uit kunt zetten samen met je console. Als je dus "Xbox On" roept, wordt zowel je console als je TV opgestart.Verder kun je via SmartGlass of Kinect ook de TV bedienen. Hierbij is een tv-gids te bekijken en kun je met je stem de volgende zender selecteren. Je kunt helaas niet het tv-signaal opnemen, dat zul je via je decoder moeten doen.

Aangezien decoders altijd bediend worden met afstandsbedieningen, beschikt de Xbox One over meerdere infrarood-zenders. Deze moeten meerdere bundels de kamer insturen waardoor er altijd wel 1 bij de settopbox uitkomt. Hiermee moet het ook mogelijk worden om je TV aan te zetten op het juiste signaal met de juiste boxen en de juiste settopbox. Met 1 commando ('Xbox On') zet je dus al je multimedia-apparaten aan! Kom je dus thuis van een lange dag werken, dan kun je vanuit de gang je Xbox al aanzetten en binnen 30 seconden verder gaan met je game!

Beschikbaarheid van de Xbox-diensten in Nederland
Sommige diensten en mogelijkheden zijn voorlopig nog niet in Nederland aanwezig. Er is geen Nederlandse spraakherkenning, maar deze zal in de toekomst aanwezig zijn. Daarnaast zijn er een aantal diensten locatie-afhankelijk. Ondertussen kunnen we wel gebruik maken van Oneguide, Netflix en meer. TV Streaming naar externe apparaten wordt ook dit jaar nog verwacht.

http://i.imgur.com/3d1Vqsf.jpg
Xbox Live
Voor de Xbox 360 was Xbox Live een belangrijke aanwinst. Hoewel het op de eerste Xbox ook al draaide, heeft het zich op de Xbox 360 ontplooit tot een betrouwbaar online-netwerk met veel handige functionaliteiten. De Xbox One borduurt hier verder op door en de eerste stap hierbij is het uitbreiden van het aantal servers voor deze service. Bij de Xbox 360 begon Microsoft met een schamele 3.000 servers, maar was dat aantal uitgegroeid tot 15.000 servers. Sinds de lancering van Xbox One is een serverpark beschikbaar van maar liefst 300.000 servers. Deze draaien binnen de welbekende Azure-dienst van Microsoft en zijn daardoor prima schaalbaar voor elk karwei. Mooi voorbeeld hierbij is Titanfall, welke dedicated servers toevoegt naargelang de vraag ernaar stijgt en ook de mogelijkheid biedt tot aanmaken van private matches op dedicated servers.

Ook de functionaliteiten zijn uitgebreid. Waar je als Xbox 360 Xbox Live Gold member gelimiteerd bent tot 100 vrienden, is dit aantal op de Xbox One onbeperkt. Net als op Facebook kun je dus mensen blijven toevoegen. Je kunt verder mensen volgen (of zien wie jou volgen) zonder er direct vrienden mee te zijn. En je kunt bepalen aan wie je je echte naam deelt.

Voicechat is ook weer terug en is helderder dan ooit. Er wordt gebruik gemaakt van een nieuwe codec voor beter stemgeluid. Ook het geluid wat wordt opgepikt wordt beter gefilterd en is gevoeliger.

Mocht je al een Xbox Live Gold abonnement hebben, dan is deze ook te gebruiken via de Xbox One. Dit heeft dezelfde prijs (ongeveer 5 euro per maand), maar heeft daarbij wat meer cloud-opslag en meer services/diensten.

Sinds 2014 is ook Games with Gold toegevoegd waardoor je elke maand 2 gratis games krijgt met een Gold abonnement. In tegenstelling tot het programma op de Xbox 360 heb je op de Xbox One een abonnement nodig om die games te kunnen blijven spelen (net als PSN plus). Begin en halverwege de maand zijn telkens de nieuwe games beschikbaar. Wel blijven ze aan je account gekoppeld en kun je ze dus installeren en verwijderen naargelang je ruimte beschikbaar hebt.

Daarnaast is Microsoft langzamerhand begonnen met het geven van kortingen op digitale games. In de store is nu elke maand of week wel een game in de aanbieding. Kortingen variëren van 10 tot 80%. Ook is er elk jaar in de lente en winter een sale met prima aanbiedingen. Twijfel je nog even over je aanschaf, dan kun je dus ook nog een tijdje wachten.

Een andere mooie optie is EA Access. Dit programma omvat alle game-releases van EA Games en biedt je de mogelijkheid om nieuwe games enkele uren (een week voor launch) uit te proberen. Daarnaast zijn enkele oudere games gratis te downloaden. Hiervoor betaal je wel een maandelijks abonnement van €3,99 of €24,99 per jaar. Wil je dus snel een kleine gamecollectie aanschaffen, dan is dat dus erg snel mogelijk (mits EA Games je ding zijn natuurlijk).

De cloud
Een belangrijk onderdeel van de online-strategie van Microsoft is de Cloud. De Cloud is dé term voor een serverpark, waar in het geval van Microsoft de Azure-service wordt bedoelt, welke al een grote speler is (naast Amazon en Google). Voor de Xbox One houdt dit in dat ontwikkelaars gebruik kunnen maken van een schaalbaar serverpark, waar dedicated multiplayer servers en andere diensten kunnen draaien. Hoewel de eerste paar generatie games hier nog weinig mee doen, is dit vooral voor de toekomst een interessante ontwikkeling. Microsoft heeft dan ook aangegeven dat voor elke Xbox One er de rekenkracht van 3 Xbox Ones in de cloud beschikbaar zijn. Nou is het een ingewikkeld verhaal waar vooralsnog weinig voorbeelden van zijn, maar het idee is dat (naast de multiplayer servers en persistant worlds) de cloud een deel van de berekeningen op de console voor diens rekening neemt, waardoor er meer rekenkracht beschikbaar is voor graphics. Het zorgt dus indirect voor betere graphics of meer (gameplay) mogelijkheden.

Het getoonde voorbeeld aan de pers bij de Xbox One presentatie, betrof een simulatie van het aardse sterrenstelsel (met data van NASA) waarbij men astroïden tussen Mars en Jupiter bekeek. Dit waren 30.000 astroïden die elk bij werden gegenereerd door de Xbox One (baan, belichting, model, etc). Met een switch werden daar ineens 300.000 astroïden bij gezet. Deze werden met behulp van de cloud weergegeven en berekend. Deze data werd dus realtime berekend en doorgegeven, waarbij deze data natuurlijk ook naar meerdere consoles kan worden gezonden. Hierdoor zie je dus op elke console hetzelfde effect, maar kan het dus dynamisch worden gebracht. In essentie betekend dit dat je bij een multiplayershooter een flatgebouw kunt instorten (ala BF4), maar dit dynamisch kunt maken en elke kant op kunt laten vallen, naargelang de inslag. Elke speler ziet echter hetzelfde waardoor dit een vrij uniek gegeven is binnen de hedendaagse online games. Hoe dit verder uit gaat pakken is nog even afwachten.

Een nieuwer voorbeeld bij Build 2014 was een aantal gebouwen die kapot werd gemaakt. Elk object wat daarbij los kwam, werd middels physics-berekeningen van realistische effecten voorzien. Draaide je deze demo lokaal dan werd het (vanwege de vele berekeningen) een diashow, maar middels cloud-ondersteuning kon een mooie 30fps (het blijft een demo) gehaald worden. Overigens is dit niet te verwarren met Screamride, welke gewoon lokaal berekeningen maakt (en daardoor dus ook een stuk minder gedetailleerd puin betreft). Bekijk het filmpje hier.

Hoewel de techniek van cloud computing niet bepaald nieuw is, zet Microsoft hier wel hoog op in. Dit is namelijk voor games nog niet groots toegepast, maar Microsoft denkt dat dit (mede door hun toedoen en integratie binnen de nieuwe generatie van Xbox Live) in de toekomst kan gaan veranderen. Gamewerelden worden steeds dynamischer en levendiger, waarbij je een aardig serverpark nodig hebt om dit te bewerkstelligen. Met de aankoop van een 700 miljoen dollar kostend serverpark in Iowa door Microsoft, is al een belangrijke stap gezet naar de beschikbaarheid van het aantal servers ten tijde van de Xbox One lancering. Ook de bouw van een nieuw serverpark in Noord Holland is voor Nederlandse gamers een mooie toevoeging voor de toch al snelle dienst.

Smart Match
Je online reputatie wordt op de Xbox One gebruikt bij het zoeken naar tegenstanders. Matchmaking is geoptimaliseerd en zoekt tegenstanders die dichter bij jouw kwaliteiten zitten. Daarnaast moet het makkelijker worden om feedback te geven op andere spelers. Die feedback zorgt er verder voor dat gamers die vaker over de schreef gaan (bv door schelden of onsportief gedrag) met gelijkwaardige gamers zullen worden gematched. Dit moet ervoor gaan zorgen dat er minder irritatie zal zijn en er een betere sfeer zal hangen tijdens multiplayer-potjes. Uiteraard kunnen developers ervoor kiezen dit niet toe te voegen, waardoor de daadwerkelijke invloed nog valt te bezien. Overigens wordt het systeem binnenkort nog verder verbeterd.

Automatische updates
Indien een internetverbinding beschikbaar is, download de console automatisch updates. Het is ook mogelijk om via internet een download aan te zetten. Dan wordt deze ook meteen verwerkt (opstarten van de console is dan niet meer nodig). Dit werkt voor zowel systeemupdates, als gameupdates als appupdates en voor de installatie van nieuwe games of apps.

Twitch

Bij de Xbox One zit ook ondersteuning voor het uitzenden van gameplay. Microsoft heeft een deal gesloten met de welbekende Twitch.tv-dienst om jouw gameplay met de wereld te kunnen delen. Hierbij kun je ook in-game zien hoe de uitzending wordt ontvangen door je kijkers. Je kunt daarbij ook de chat in de gaten houden. Opstarten kan daarnaast via stem-commando, zodat je je game niet eens hoeft te verlaten.

Apps
Met het nieuwe ‘Windows’ OS op de console, worden de deuren voor app-ontwikkeling voor consoles geopend. Op dit moment zijn apps als Internet Explorer, Skype en Skydrive, beschikbaar. Daarnaast moet het ook voor bedrijven aantrekkelijker worden een console aan te schaffen, voor het kunnen houden van presentaties en bekijken van documenten via OneDrive. Miracast is ondertussen al mogelijk, net als Onedrive. Echt zakelijke toepassingen moeten echter nog volgen, maar ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos.

Ontwikkelen van apps verloopt niet veel anders dan voor Windows 1 of Windows 10 for phones. Je download de SDK, voegt ondersteuning toe en de benodigde functionaliteiten. Om toegelaten te worden tot de store zul je echter wel contact moeten opnemen met Microsoft. In ieder geval zijn een aantal app-bouwers al wel begonnen met het ontwikkelen van apps. 1 van de eerste apps die we verwachten is bijvoorbeeld NOS, een app die toch altijd wel als 1 van de eersten beschikbaar zijn op nieuwe platformen. Maar niet ondenkbaar zijn apps van Uitzending Gemist, RTL, Sport 1, Nu.nl, Ziggo, UPC en meer. De verwachting is dat de lancering van Windows 10 het startsein wordt voor Xbox App ontwikkeling.

Diverse apps werken ondertussen ook zonder Xbox Live Gold abonnement. Denk hierbij aan Netflix, Youtube en meer.

http://i.imgur.com/ia88aga.jpg
Headset


De Xbox One bevat in de doos ook een headset. Wil je er toch 1 extra bij kopen, dan kost dat €39,99.

pricewatch: Microsoft Xbox One Chat Headset
pricewatch: Microsoft Xbox One Stereo Headset Zwart
pricewatch: Microsoft Stereo Headset Adapter Xbox One

Play & Charge-kit


De Play & Charge-kit keert terug bij de Xbox One. Dit maal gaat het opladen 2 maal zo snel (4 uur voor een volle lading), waarbij je met de meegeleverde kabel ook kunt blijven gamen.

De Play & Charge-kit kost €29,99. Samen met een controller kost het €99,99.

pricewatch: Microsoft Xbox One Play & Charge Kit
pricewatch: Microsoft Xbox One Wireless Controller met Play & Charge Kit Zwarthttp://i.imgur.com/i54zIzI.jpg
Lijst met exclusieve games
TitelExclusiefRelease Europa
Azito x Tatsunoko LegendsYes2015
BedlamConsoleQ2 2015
BelowTimedTBA
Blues and BulletsYesTBA
Boom Ball for KinectYesDecember 5, 2014
Class4YesTBA
CobaltConsoleTBA
CrabitronYesTBA
Crackdown (tentative title)YesTBA
Crimson DragonYesNovember 22, 2013
CupheadMicrosoft2015
C-WarsTimedTBA
D4: Dark Dreams Don't DieYesSeptember 19, 2014
Dance Central SpotlightYesSeptember 2, 2014
Dead Rising 3ConsoleNovember 22, 2013
Doodle God 2MicrosoftTBA
Fable LegendsConsoleTBA
Fantasia: Music EvolvedMicrosoftOctober 24, 2014
Fighter WithinYesNovember 22, 2013
Forza Horizon 2MicrosoftOctober 3, 2014
Forza Motorsport 5YesNovember 22, 2013
Forza Motorsport 6YesTBA
FRUConsoleTBA
Fruit Ninja Kinect 2YesMarch 18, 2015
Funk Of TitansYesJanuary 9, 2015
Game 4ConsoleTBA
Gears of War (tentative title)YesTBA
Ghost Of A TaleConsoleTBA
Global Mission 2YesTBA
Halo 5: GuardiansYesOctober 27, 2015
Halo: Spartan AssaultMicrosoftDecember 24, 2013
Halo: The Master Chief CollectionYesNovember 11, 2014
Happy Dou DizhuConsoleTBA
Happy MahjongConsoleTBA
Happy WarsMicrosoftApril 24, 2015
IDARBTimedJanuary 30, 2015
I'm MT 2ConsoleTBA
InsideTimed2015
Judgement of RageYesTBA
Kalimba!MicrosoftDecember 17, 2014
Killer InstinctYesNovember 22, 2013
Killer Instinct 2 ClassicYesOctober 15, 2014
Killer Instinct ClassicYesNovember 22, 2013
Kinect Sports RivalsYesApril 11, 2014
Lifeless PlanetConsoleTBA
LocoCycleMicrosoftNovember 22, 2013
Magic Duels: OriginsTimedJuly 2015
Magic: The Gathering – Duels of the Planeswalkers 2015ConsoleNovember 5, 2014
Massive ChaliceConsoleTBA
Max: The Curse of BrotherhoodMicrosoftDecember 20, 2013
Mystereet F: The Detectives’ Curtain CallYes2015
Natsuki ChronicleYes2015
Naughty KittiesConsoleTBA
NeroYes2015
NeverwinterTimedMarch 31, 2015
No Time To ExplainConsoleTBA
NutjitsuConsoleSeptember 22, 2014
Ori and the Blind ForestMicrosoftMarch 11, 2015
Ourgame Dou DizhuConsoleTBA
Ourgame MahjongConsoleTBA
Phantom DustYesTBA
Plague Inc: EvolvedConsoleTBA
Pneuma: Breath of LifeConsoleFebruary 27, 2015
Powerstar GolfYesNovember 22, 2013
Project SparkMicrosoftOctober 10, 2014
Psycho-PassYes2015
Quantum BreakYesTBA
Raiden (New Project)Yes2015
Rise of the Tomb RaiderTimed42309
Rivals Of AetherConsoleTBA
Ryse: Son of RomeConsoleNovember 22, 2013
ScaleboundYesTBA
ScreamrideMicrosoftMarch 6, 2015
Shape UpYesNovember 13, 2014
Shining EmpireConsoleTBA
Shooting Love TrilogyYes2015
SmiteConsoleTBA
Soda Drinker ProConsoleTBA
Space EngineersTimedTBA
Spectra: 8bit RacingConsoleTBA
State of Decay: Year One Survival EditionMicrosoftMay 1, 2015
Sunset OverdriveYesOctober 28, 2014
Super Time ForceTimedMay 14, 2014
SuperhotTimedJune 2015
Sword of LegendsYesTBA
The EscapistsTimedFebruary 17, 2015
Threes!ConsoleDecember 5, 2014
TitanfallMicrosoftMarch 13, 2014
WulverbladeConsoleTBA
Xbox FitnessYesNovember 22, 2013
Zombie Driver Ultimate EditionYesJune 24, 2014
Zoo TycoonMicrosoftNovember 22, 2013

Een volledige up2date lijst met titels vindt je hier: Wikipedia: List of Xbox One games
Huidige lijst bijgewerkt op 24-4-2015


http://i.imgur.com/z9cSfFh.jpg
Tweakers gamen vaak niet alleen. Het is 1 van de redenen om tenslotte naar Tweakers te komen: andere mensen ontmoeten en praten over interessante zaken. Daardoor zijn er mogelijkheden om met andere gamende Tweakers met een Xbox One in contact te komen naast het forum. Want dat heeft ook zo zijn beperkingen. In dit hoofdstuk een paar communities in de spotlight.

offtopic:
Disclaimer: En mocht iemand van xboxnederland.nl of xboxworld.nl een andere tekst willen, dan kun je dit ook even via PM aangeven. Als er geen reactie komt binnen 2 maanden na release van dit topic ga ik er vanuit dat het zo goed is.
Daarnaast: ik ben zelf de oprichter van GoTLive dus vandaar dat ik een stukje in de TS heb opgeeist. Om niet al te partijdig te zijn heb ik er 2 bekende communities bijgeplakt.

GoTLive
GoTLive is een casual groepje gamers die samen online spelen en babbelen over allerlei coole en leuke zaken. Sinds kort gebruiken we Slack (hier aanmelden) om met elkaar te communiceren. Het is dus geen site, geen forum maar een chat-community.

Waarom GoTLive? Omdat gamen met anderen gewoon veel leuker is. Omdat het je een mogelijkheid biedt mensen met dezelfde smaak, humor en interesse te vinden om mee samen te gamen. Omdat we het motto "niets moet, alles mag" hanteren. Geen verplichtingen van clans, geen betalingen of donaties, geen reclame en geen gedoe als je daar geen zin in hebt. Een Xbox One, headset of Kinect en een computer of mobiel om mee te lullen naast het gamen is alles wat je nodig hebt.

Na lange tijd gebruik te hebben gemaakt van een forum, een chatbox en een Skype conversatie, zijn we nu Slack gaan gebruiken omdat dit toch effe wat makkelijker werkt, plus je hoeft niet aan iedereen je Skype-naam te geven. En fora zijn anno 2015 toch wel wat verouderd (om erbij te houden voor/tijdens/na het gamen). Naast Slack zijn we ook in diverse games als community aanwezig. Meestal onder GoTLive of GoTL.De Slack app installeren en op de achtergrond laten meedraaien is bovendien erg makkelijk. Via het web, op je pc, tablet en mobiel kun je meepraten en zeker als er weer een BUILD of E3 evenement is, chat dat toch een stuk gemakkelijker. We weten dat Tweakers ook hun eigen IRC chat heeft, maar Slack is toch net effe fijner (en onderhuids is het ook IRC waardoor je ook met IRC client kunt verbinden). Met notificaties kun je op de hoogte worden gehouden als iemand je uitdaagt om een potje COD te spelen. Sure, het is even aanmelden en installeren, maar je krijgt er een leuke community voor terug en het is niet zou ouderwets als menig andere community.

Dus ga naar de invite-pagina en meld je aan en kom langs in de chat. Download de apps via slack.com of kijk even of het wat voor je is.
Meer info op http://www.gotlive.nl

Xbox Nederland
Xbox One Nederland is een onofficiële community voor en door gamers.

Com·mu·ni·ty – ‘In zijn simpelste omschrijving is een community een groep mensen met een gezamelijk doel, belang of interesse.’


Doel
Ons doel is om samen met jullie onze gezellig leuke onafhankelijke groep uit te breiden. In tegenstelling tot andere game-sites worden wij niet beïnvloedt door de industrie; eerlijk, open en ongenuanceerd zijn onze waarden. Wij bieden een platform voor jullie, maar ook door jullie. Wat kun je als lid op onze site doen?

Praat over alles wat met Xbox of games te maken heeft
Ontmoet en speel mee met mede-gamers.
Lees (of schrijf) columns, reviews en previews
Stel een vraag aan mede-gamers of Xbox Live ambassadeurs

Kortingen
Als je lid bent krijg je automatisch toegang tot interessante kortingen. We zijn continu in gesprek met interessante partners en, nu we aan het groeien zijn, kunnen we steeds meer voor elkaar krijgen. Denk bijvoorbeeld aan korting op hardware, mods, giftcards en evenementen.

We zien onze partners ook graag terug als actief lid van onze community. Voor meer informatie om partner te worden zie de partnerpagina.

Goodies
Onze partners stellen ook regelmatig goodies beschikbaar die we verloten onder onze leden. We willen onze community graag laten groeien om steeds meer én interessantere goodies weg te geven.

Hulp
Een deel van onze leden zijn Xbox One-bezitters vanaf het eerste moment. Met dit en samen met de aanwezigheid van jarenlange ervaring kunnen we jullie helpen met allerlei Xbox One-problemen en -vragen. Wij hebben op dit moment drie vrijwillige Xbox Live ambassadeurs die jullie graag willen helpen.

Evenementen
Ook zijn we van plan om LAN-parties te organiseren. Jullie zijn allen van harte welkom op deze exclusieve feestjes. Door het betrekken van onze partners hierbij kunnen we onze leden speciale extra’s bieden.

Join xboxnederland.nl
Join de leukste Xbox One community van Nederland
Xbox World
Xboxworld is de gezelligste Xboxgerelateerde website- en community van de Benelux.

Xboxworld is dé plek op het internet waarin je samen met andere fans van de Xbox 360 en Xbox One samenkomt om te praten over de consoles.

Xboxworld bestaat uit een frontpage waarop je dagelijks reviews, nieuws en artikelen tegenkomt die vertellen over alles wat de Xbox 360 en One zijn.

Via het forum kan je bijkletsen met de bezoekers van onze website. Dit kan in allerlei fora die gericht zijn op een specifiek onderwerp! Ook is het mogelijk om via de X-Bazar je games te verkopen of zelf op zoek te gaan naar een 2e-hands spel.

En wil je lekker off-topic gaan? Dan kan dat in The Green Mile.

Bezoek ons via http://www.xboxworld.nl

http://i.imgur.com/Bn0pMJH.jpg
Hier volgen enkele veelgestelde vragen in dit topic. Staat je vraag er niet bij of heb je nog enkele tips? Stuur me dan een PM.

Hoeveel gaat de Xbox One kosten?
€499,99 voor Xbox+Kinect en €399,99 voor Xbox zonder Kinect (aanbiedingen daargelaten)

Wat zit er in de doos?
Je vind de volgende dingen in de doos:
  • een Xbox One-console (met 500GB harde schijfruimte)
  • een Power-adapter
  • een Kinect 2.0-camera
  • een HDMI kabel
  • 1 draadloze Limited Xbox One Day One-controller
  • Gratis 14-dagen Xbox Live Gold-lidmaatschap

Kan ik ook Xbox 360 spellen spelen?
- Backwards compatibility wordt sinds kort ondersteund in de nieuwe Windows 10 dashboard. Games die je al reeds hebt, verschijnen in de lijst van te installeren games. Het is niet zo dat alle games ondersteund worden, voorlopig een kleine selectie, maar de lijst wordt de komende tijd nog uitgebreid. Kijk hier of hier voor een huidige lijst. Spellen worden opgestart binnen virtuele Xbox 360 omgeving, vandaar dat je ook de Xbox 360 dashboard kunt tegenkomen bij het indrukken van de xbox-knop op je controller.

Kan ik mijn huidige accessoires gebruiken zoals Controllers en Headsets
-De nieuwe controller werkt met nieuwe connectiviteit waardoor deze niet backwards compatible zijn. Dat wordt dus nieuwe controllers, stuurtjes en andere dingen aanschaffen. Ook headsets krijgen een andere aansluiting onderaan de controller, dus dat wordt ook lastig (hier is inmiddels een adapter voor uit). Wel is het zo dat je prima met Kinect 2.0 je voice op kunt nemen en de audio-aansluitingen zijn ook niet veel anders. Dat maakt het mogelijk om je voicechat niet via je kabeltje te laten lopen, maar gewoon via de speakers. Wel moet je even opletten dat je alleen een SPDIF-aansluiting (ook wel Optical of Toslink genoemd) hebt voor Audio. Heb je die aansluiting niet bij je headset, dan moet je mogelijk via je TV de uitvoer regelen. Er zijn overigens ook adapters voor SPDIF naar RCA, maar die zijn nog vrij prijzig. Wel worden nieuwe headsets verwacht die makkelijker aan zijn te sluiten. Wil je echter alles volledig draadloos hebben (audio en voice) dan moet je nog even wachten of tijdelijk gebruik maken van Kinect als microfoon. Hoe het zit met gitaren voor de nieuwe Rock Band is nog onduidelijk. Guitar Hero Live krijgt in ieder geval nieuwe hardware.

Hoe zit het met DRM
Tot na de E3 was dat een apart verhaal, maar sinds de DRM 180 is het vrijwel hetzelfde als op de Xbox 360. Je koopt een schijf en kunt daarmee doen wat je wilt. Doorverkopen of uitlenen is dus mogelijk. Ook moet je schijf in de console aanwezig zijn om te spelen.

En met digitaal aangeschafte games?
Het uitlenen of doorverkopen van digitale games wordt niet ondersteund. Games worden gekoppeld aan je account (dus niet aan de console). Hierdoor kun je overigens wel games verwijderen en weer downloaden, maar niet doorgeven aan iemand anders bij het verkopen van de console.

Ik heb iets gehoord over Family Sharing?
Bij Launch en op E3 is er iets gemeld over het online delen van games. Dit zat echter gekoppeld aan het DRM verhaal en is dus van de baan. Wel kun je met 1 Gold account per console online met de overige accounts. Ook games die op andere accounts zijn geïnstalleerd zijn beschikbaar voor alle lokale accounts.

En een petitie?
Er was een petitie gaande waar werd geopperd om het family sharing gedeelte terug te brengen. Dit heeft tot op heden geen effect gehad, maar misschien horen we nog wat anders in de toekomst.

Kan ik dan wel met meerdere accounts gebruik maken van dezelfde game?
-Ja, er zitten geen limieten meer op het gebruiken van schijfjes en kun je dus met elke account de game spelen. Je account gebruiken op andere Xboxen om daar je digitale games te downloaden en spelen is geen probleem, net als het uitlenen of doorverkopen van schijfjes.

Kan ik offline gamen?
-Ja dat kan, voor de DRM 180 was dat een apart verhaal, maar nu is het mogelijk om offline te gamen. Wel is het zo dat je bij de eerste start van de console een internetverbinding nodig hebt, waarna een patch wordt gedownload en je naar hartenlust offline kunt gamen (voor de games die dat ondersteunen). Sommige games (zoals Forza 5) hebben ook een eenmalige online-verbinding nodig, maar zijn daarna ook volledig offline te spelen. Het gaat hier overigens om updates van slechts enkele MBs waardoor dat ook prima via GSM Netwerk te doen is. Laat je je console echter in verbinding staan met internet, dan kun je alles laten updaten of installeren zonder je console aan te zetten.

Wordt mijn account en gamerscore behouden?
-Ja je account is gewoon over te zetten naar de Xbox One en ook je gamerscore blijft behouden. Wel gaat het achievements-systeem op de schop. Zoals hier wordt uitgelegd.. In het kort komt het erop neer dat de manier waarop achievements worden behaald uitgebreid wordt en dat er naast achievements ook challenges komen die mogelijk tijdsgebonden zijn en waar je leuke kleinigheden zoals items voor je avatar of een nieuwe gamerpic voor kunt bemachtigen. Hierbij kunnen developers ook na de lancering nog zaken aan toevoegen om bepaalde items, klassen of wapens aantrekkelijker te maken.

Draait er nou Windowd 8 of Windows 10 op?
-Er draait wel een Windows Kernel op die het mogelijk maakt Windows apps te gebruiken, maar hiervoor moeten applicaties worden aangepast (voor controller en Kinect ondersteuning). Op dit moment is de store nog niet open, maar de verwachting is dat dit met de lancering Windows 10 wel gebeurt. Het is nog niet bekend of het OS ook wordt bijgewerkt, maar grote kans is dat er wel dingen gaan veranderen als Windows 10 eenmaal uit is.

Is hij sneller of langzamer dan de PS4?
-Het lijkt erop dat de PS4 hier op hardwarevlak een puntje voor heeft op de Xbox One. Toch zal dit in de praktijk nog moeten blijken en scheelt het minder dan sommigen doen geloven. De console zal in ieder geval snel genoeg zijn om Forza 5 met schitterende graphics op 1080p en 60fps op je scherm te toveren. Andere games draaien mogelijk op een iets lagere resolutie, maar dat is met launchgames wel vaker het geval geweest. Sommige multiplatform titels of 3rd party titels draaien ook nog niet altijd op 1080p. Dit is enerzijds omdat de developers de hardware toch iets sneller hadden ingeschat, en anderzijds omdat de ontwikkeling al begon voordat de console uit was. En sindsdien zijn de drivers ook een stuk beter geworden, waardoor we eind 2015 wel zullen zien dat het merendeel gewoon 1080p draait. 30 vs 60 fps is soms ook nog wel een issue. Uiteindelijk is het een afweging van de developer om meer detail of actie te kunnen weergeven of 1080p/60fps te draaien. Meestal kiezen ze voor het eerste omdat betere graphics nou eenmaal makkelijker te gebruiken is in de marketing.

Moet ik Kinect gebruiken?
-Als je geen Kinect wilt gebruiken, hoef je hem ook niet aan te sluiten. Wel zorg je er daarmee voor dat de ervaring vele malen minder next-gen aan kan voelen. Geen voice-commando's om vensters te snappen of om het laatste stukje even als video op te slaan. Toch kun je Kinect ook zo instellen dat ie alleen actief is wanneer jij het wil. Ook het constante luisteren kun je uitzetten of beperken wie wat kan zeggen (een lolbroek zal je console dus niet zomaar uit kunnen zetten). Probeer het eens eerst voordat je hem meteen in de doos terugdoet.

En al die verhalen over NSA en de Kinect als Spycam
Geruchten als deze en meer zijn niet nieuw voor camera's of webcams. Feit blijft dat Microsoft er weinig baad bij heeft om constant zaken uit te zenden. Dergelijk dataverkeer zal dan ook snel ontdekt worden. Verder is het zo dat de huidige Kinect ook geen afluisterstation is gebleken, waardoor het voorlopig blij geruchten zal blijven. Vooralsnog zal de Kinect in standby modus alleen luisteren naar de woorden "Xbox On". Bij het opnemen via de camera zal een lichtje branden om de activiteit aan te geven. Je kunt dus gewoon in je blote reet door de huiskamer blijven lopen :D

Wat moeten wij met al die TV troep, ik wil gamen!
-Naast de nieuwe TV functionaliteiten, wordt de gamer zeker niet vergeten. Zo wordt het Xbox Live netwerk uitgebreid van 15000 naar 300000 servers en wordt je friendslist vergroot van 100 naar 1000 met een onbeperkt aantal volgers. De controller heeft ook wat vernieuwingen ondergaan om je van betere pookjes, triggers en d-pad te voorzien. Meer info over gaming op de Xbox One met bijbehorende games vind je terug in de E3 presentaties en de diverse nieuwsberichten omtrent deze games.
Toch zijn de randzaken (zoals TV) wel gebieden waarop nog veel verbetering kan worden behaald en het iets is waar Microsoft ook verder in wil gaan. De Xbox One is in eerste instantie een game-console, maar kan veel meer dan dat. Net zoals je smartphone tegenwoordig ook niet meer alleen gebruikt wordt om te bellen, smssen en whatsappen.

Komen de nieuwe diensten ook naar Nederland?
-Smart Tv komt voorlopig eerst in de VS uit, maar deze wordt later ook naar meer landen uitgebreid. Of er Nederlandse spraakondersteuning in zit als de console in Nederland uitkomt, is ook nog niet bekend. Dat zal eerder aan Microsoft Nederland liggen. Het zou in ieder geval tijd worden. De overige vernieuwingen in Xbox diensten is nog even afwachten wat we hier wel of niet krijgen. Verwacht hier rond de lancering of begin volgend jaar meer info over. Al maakt het uiteindelijk weinig aan, je gaat er in ieder geval op gamen, toch?

Klopt het dat er 3 besturingssystemen op staan?
-Jazeker. Je hebt het Xbox OS voor het spelen van games. Daarnaast een Windows Kernel en een overkoepelend OS om snel te kunnen wisselen. Hierdoor kun je multitasken en dus tijdens het bekijken van een film even via Skype bellen. Er zijn een aantal applicaties die je naast het hoofdscherm kunt vastpinnen zoals Internet Explorer, Skype en Skydrive. Vergelijkbaar met de multitasking op Windows 8/10.

Multitasken? Skype? Watte?
-De nieuwe xbox kan applicaties naast je content zetten. Tijdens tv-kijken of een film kun je dus daarnaast een app hebben staan. In de demo zag je naast een basketbalwedstrijd op TV een overzicht van de fantasy league (erg groot in de VS) en vervolgens een skype videoconversatie tijdens een film. Deze werd overigens ook met de stem aangestuurd, wat natuurlijk erg cool is. Ook heeft Skype nu ondersteuning voor groepsgesprekken. Dit vervangt niet Xbox Live Partychat. Mocht je een tijdje moeten wachten voordat je in je multiplayer pot komt, kun je ondertussen dus even op Tweakers het laatste nieuws lezen :)

Moet ik games installeren?
-Ja, games worden bij de eerste keer opstarten geïnstalleerd op je HD waarna de schijf niet meer nodig is. Dat betekend dat je de 500 GB schijf dus wat intensiever gaat gebruiken. Gelukkig kun je al snel beginnen met het spelen van die game, waardoor je niet hoeft te wachten tot de vele gigabytes op je HD zijn gezet. Met een beetje snelle verbinding kun je ook games verwijderen en pas weer downloaden als je ze gaat spelen, zodat je toch je hele gameverzameling kunt blijven gebruiken.

Kan ik de 500gb interne schijf ook uitbreiden?
-Ja en nee, deze is niet te vervangen. Wel kun je een externe HD toevoegen waarbij het niet uitmaakt wat voor merk dit is (hoeft dus geen MS schijf te zijn). Hier kunnen niet alleen games maar ook films, muziek en savegames opgeslagen worden zoals met de interne schijf kan. Mocht je dus een fanatieke gamer zijn, dan is het geen probleem om een andere schijf eraan te hangen. Mogelijk heeft dit ook als voordeel dat je de schijf kunt meenemen naar een vriend, daar inlogt en dan lekker gaat gamen. De games worden gekoppeld aan je profiel en niet je console of het schijfje. Wel heb je dan even kort een internetverbinding nodig (om in te loggen), maar hoef je niet de hele game te downloaden.

Ik hoor het 1 en ander over de Cloud, wat is dat?
Tegenwoordig is de cloud vaak niet meer dan een ander woord voor serverpark. Het gaat om een online-dienst die bepaalde taken op kan lossen. Dit varieert tot het berekenen van simpele zaken, het draaien van een website of het draaien van een gameserver (zoals elke developer nu kan beschikken over dedicated servers). Microsoft leunt sterk op deze servers met de vernieuwing van Xbox Live. We zullen veel vaker zien dat online games gaan draaien op dedicated servers (geen irritaties van de huidige player hosted servers dus) of het opslaan van persistent worlds (gamewerelden die ook na afsluiten van de game door blijven gaan met groeien, verzamelen of produceren). De opslag van savegames in de cloud is ook weer terug. Verder is het straks mogelijk voor ontwikkelaars om de games gemakkelijker uit te blijven breiden en gaan we een mooie toekomst tegemoet waarbij allerhande taken (taken die vaak meerdere frames bestrijken) via de cloud worden afgehandeld. Bij meer vraag naar servers kunnen in het serverpark meer servers aan dezelfde taak worden gezet om zo aan de vraag te kunnen voldoen.
Voor elke Xbox One is er de kracht van 3 Xbox Ones in de cloud beschikbaar!

Hoe zit het met indie/arcadegames?
Middels het ID@Xbox programma kunnen indie-devs zich aanmelden om games uit te geven. Wil je hier zelf iets mee doen, kijk dan op de website. De eerste titels zijn ook al verschenen en tot op heden is het erg succesvol.

Kan ik mijn games ook opnemen?
Het is mogelijk om je gamefootage op te nemen middels de DVR functionaliteit. Tevens is er een samenwerking met Twitch (de bekende streaming site) om je games live uit te zenden. Voor het opnemen van gameplay (zonder streaming) kun je 5 minuten opnemen in 720p formaat. Met het "Xbox Record That"-commando neem je de laatste 30 seconden op, maar start je GameDVR op dan is het mogelijk om de laatste 5 minuten op te nemen. Ook in Multiplayer. En je kunt hem ook op voorhand aanzetten.
Ook kun je games streamen via Twitch. Wil je het HDMI-signaal opnemen (bv met Elgato Game Capture HD) dan is dit ook gewoon mogelijk. Het opnemen van Blu-ray video's kan overigens niet.

Wie zijn Phil Spencer (P3), Larry Hryb (Major Nelson), Terry Myerson, Joe Belfiore en Satya Nadella?
Momenteel is Phil Spencer de leider van de Xbox Divisie. Hij lijkt het geheel meer op de gamer te focussen, wat natuurlijk een goed ding is. Larry Hryb is de Xbox Community Manager. Hij is degene die meestal voor marketingdoeleinden diverse filmpjes maakt en laat zien wat er in de laatste Xbox updates zit. Terry Myerson is van de Windows divisie, Joe Belfiore is van de Windows Phone divisie en Satya Nadella is de nieuwe leider en CEO van Microsoft. Phil en Larry zijn bovendien op Xbox Live te vinden middels hun gamertag en zijn de boegbeelden voor de Xbox divisie. Major Nelson (Larry dus) heeft ook zijn eigen blog waar hij allerlei nieuwtjes omtrend Xbox neerzet. Deze is te vinden op http://www.majornelson.com

Kan ik betalen met Paypal, creditcard of iDeal?
Alleen in de Nederlandse Xbox Store. Het is niet mogelijk om met Paypal te betalen in de Amerikaanse Xbox Store. In Nederland is ook nog geen iDeal beschikbaar, maar wel Creditcard of gift-cards.

Hoe kan ik dan betalen in de US Xbox Store?
Via eigen CreditCard (mogelijk moet je even de transactie goedkeuren) of prepaid kaarten. Let wel op de juiste regio voor die prepaid kaarten.

Kan ik terecht voor garantie bij Microsoft?
Ja je kunt via de http://support.xbox.com site support aan te vragen. Daarnaast kun je bij de winkel waar je hem gekocht hebt, terecht. Voor het opsturen van een nieuw exemplaar is het soms nodig om een bedrag op je Crediccard te reserveren tot de oude console weer terug bij Microsoft is. Idem voor de Kinect. Dit wordt vervolgens naar Tjechië verzonden (waar MS Support zit voor Europa) en verwerkt. Gemiddeld duurt het 1 tot 3 weken eer je je hardware terug hebt (als je geen nieuw exemplaar krijgt). Winkels als Amazon, Bol of Coolblue zijn overigens ook redelijk coulant in het teruggeven van het aankoopbedrag.

Ik zag veel games uitkomen die niet op 1080p en/of 60fps lopen. Is de Xbox One dan zo traag?
Games die op die zijn uitgekomen zijn al lange tijd geleden begonnen met de ontwikkeling. En omdat er tijdens het begin de ontwikkeling nog geen beschikking was over SDK of lijst met specs (voor de meeste devs) is dat vooral op de gok gegaan en dat heeft uiteindelijk voor wat overschattingen gezorgd. Mede ook omdat de Xbox 360 verder voorliep qua hardware dan de Xbox One bij release. Verder bleek de SDK in de eerste weken/maanden zeker niet optimaal te zijn, plus dat er nog enkele resources gereserveerd waren (geruchten gingen over 6 CPU cores en 2gb RAM). Dat laatste gebeurde om ervoor te zorgen dat Microsoft nog de mogelijkheid had om later enkele features toe te voegen die rekenkracht nodig hebben. Dit hebben ze bijvoorbeeld bij de 360 niet gedaan waardoor deze op den duur een erg traag dashboard had gekregen, puur omdat er teveel bespaard was op dat vlak.
Inmiddels is een groot deel van de vastgehouden resources vrijgegeven wat voor sommige games wel voor verbetering heeft gezorgd. Zo loopt GTA 5 weer mooi op 1080p.

Toch staat de ontwikkeling niet stil en mede ook vanwege de nieuwe features zal er de komende maanden enorm veel performance bijkomen. Er zitten namelijk nieuwe software- en hardware-features op zoals Data Move Engines, Tiled Resources, eSRam, SHAPE, DirectX 12 (welke veel efficiënter omgaat met multicores), etc. En met de strakke launchwindows was daar simpelweg geen tijd meer voor. En dat is waarom games als Battlefield en Watchdogs nog niet op 1080p en/of 60fps lopen.
Kijken we naar de ontwikkeling van de Xbox 360 dan zie je ongeveer hetzelfde. Bij de launch waren er vrij weinig games die een hoge resolutie hadden. Laat staan 60fps. En de grafische verschillen tussen launchgames en die een jaar of 3 later kwamen is ook erg groot. Zo was Call of Duty 2 een Xbox 360 launchgame en we weten allemaal hoe de games er uiteindelijk uit zijn gaan zien (denk aan Splinter Cell Blacklist, GTA 5, Tomb Raider, COD Ghosts, Halo en Gears).
Gaat helemaal goedkomen dus.

Ik heb iets vernomen over een preview-programma?
Dat klopt. Voor de dashboard van de Xbox One is een preview-programma gaande waar je beta-versies kunt testen en nieuwe dingen sneller kunt gebruiken (enkele bugs daargelaten). Het is mogelijk hieraan mee te doen, maar hiervoor moet je wel toegang krijgen. Iemand in het preview-programma kan je uitnodigen. Geef even een gil in het topic (XBox One Preview Programma invite topic.) of stuur iemand een PM om dat te doen. Hij zal je dan volgen en een uitnodiging versturen.
Wat het eigenlijk inhoud is dat je een extra app kunt downloaden om deel te nemen aan het preview programma. Dan is er elke maand, nog ver voor hij officieel wordt uitgerold, een preview-versie beschikbaar voor de dashboard (ga naar Settings->System->Update console om te forceren). Vervolgens kun je in de preview-app je mening geven of op het preview-forum van Xbox.com. Dingen die zoal beschikbaar waren voor ze werden uitgerold was Twitch streaming, Oneguide of de Mediaplayer.

Ondersteunt de Xbox One ook Miracast?
Sinds kort is hier ondersteuning voor en kun je hem dus gebruiken als externe monitor.

Zit er een mediaspeler op en zo ja, wat kan ik afspelen?
Sinds een paar maanden is er een mediaspeler beschikbaar die de meeste gangbare formaten kan afspelen. Video's kunnen worden opgehaald via USB of thuisnetwerk en de app kan bijvoorbeeld omgaan met AVI, H264, MPEG(4), MKV en WMV. Ook beeldformaten (GIF, JPG, PNG) of audio (3GP, MP3, WMA) worden ondersteund. Momenteel word ondertiteling nog niet ondersteund, maar dit staat wel op de planning. Verder kan ook Bluray worden afgespeeld en wordt er gewerkt aan 4k ondersteuning.

Is er ergens een lijst met Gamers beschikbaar?
Ja inmiddels is er een mooie site voor gemaakt: http://gotxbox.maykel.net/
Deze is gemaakt door BM en is een mooi alternatief voor de Google Docs sheet van voorheen. Voeg jezelf even toe zodat we weten wie wie is en welke games je speelt.
Meer info hier: BM in "[XBO] Xbox One - Deel 3"

Hoe koop ik games in buitenlandse stores
Gezien games in andere landen goedkoper zijn of eerder uitkomen, is het soms interessant om niet in de Nederlandse Xbox store de games digitaal aan te schaffen, maar in het buitenland. Helaas zijn veel mogelijkheden om dit makkelijk te doen afgeschermd (Paypal, Creditcard, etc). Toch is het niet onmogelijk.
De makkelijkste manier is namelijk via Gift Cards. Koop een stel Amerikaanse gift cards, zet je console op US-EN en voeg ze toe aan je account om enkele zaken aan te schaffen.
Doe je het liever op een andere manier, kijk dan even in de handige uitleg van TheVMaster: http://ikwerkindeict.nl/2...open-in-de-us-xbox-store/

Kan ik ook ergens slowchatten?
Jazeker, via de Slack app bij de GoTLive community. Zie GoTLive community.

Kan ik Nederlandse regio met Engelse taal instellen?
Dit is momenteel niet mogelijk helaas.

Ik heb problemen met mijn verbinding - cq: hoe krijg ik mijn NAT open?
Tijdens het gamen kan het zijn dat je problemen hebt met je verbinding. Dit kan velen redenen hebben. Van je provider tot de Xbox zelf. Eerst is het handig om te kijken of je uberhaupt verbinding hebt met internet (door even te testen door op je pc/mobiel naar tweakers.net te gaan). Anderzijds kan het een configuratieprobleem zijn (dubbel ip adres, verkeerde ip-instellingen of anders) en natuurlijk je netwerk of router zelf. Het kan voorkomen dat verbindingen minder makkelijk worden opgezet, want de kans is aanwezig dat je Xbox geen gebruik kan maken van de juiste poorten. Hier heb je 3 mogelijkheden voor.

1) In de router UpNp aanzetten. Dit zorgt ervoor dat de benodigde automatisch poorten worden vrijgegeven.

2) Port forwarding. De xbox maakt gebruik van specifieke poorten, deze kun je ook altijd laten herleiden naar je console, dus moet je dat in de router instellen. Hiervoor dien je meestal wel je console op een vast IP adres in te stellen. De benodigde poorten zijn:
 • Poort 88 (UDP)
 • Poort 3074 (UDP en TCP)
 • Poort 53 (UDP en TCP)
 • Poort 80 (TCP)
 • Poort 500 (UDP)
 • Poort 3544 (UDP)
 • Poort 4500 (UDP)
3) DMZ. De demilitarized zone zet in feite je console buiten het netwerk neer. Dit is voor een xbox prima omdat die minder gevoelig is voor aanvallen en hackers, maar is eigenlijk geen nette oplossing. Probeer eerst de overige opties, voordat je dit probeert. Hiervoor dien je overigens wel je console op een vast IP adres in te stellen.

Kijk voor overige netwerkproblemen op de supportsite

Waarom gaan mijn downloads zo traag?
De laatste maanden heeft Xbox Live nog wel eens de neiging om games patches langzaam binnen te halen. Dat het met 1mb/s binnenkomt terwijl je een 100mbit verbinding hebt. Erg lastig en er is niet altijd wat aan te doen. Port forwarding of DMZ wil wel eens helpen. Alle apps afsluiten of de gehele console op standby zetten ook. Verwacht in ieder geval niet dat bij lancering van een nieuwe game, je deze binnen een uur na digitale aanschaf kunt spelen. Soms kan dit enkele uren duren (mede ook vanwege de drukte).

Waarom gaat de installatie van mijn fysiek gekochte game zo traag?
Dat is vaak omdat ie de installatie via internet aan het binnenharken is. Geen hele slimme actie, want dit duurt vaak erg lang. Meestal is het slimmer om de internetkabel er even uit te trekken (of internet uit te zetten bij settings) en na installeren weer te verbinden. Dan heb je nog wel een day 0 patch nodig, maar gaat het in ieder geval een stuk sneller. Of hier nog wat in gaat verbeteren is onbekend, maar het is in ieder geval handig om te weten wat je kunt doen ;)

Wat doet het instellen als Home console - Hoe kan ik games delen?
Dit is een overblijfsel van de originele opzet van de Xbox One. Als jij een console instelt als Home console, dan kun je daar snel al jouw games op downloaden. Stel je iemand anders zijn console in als home-console en ga jij zelf op een andere console zitten, dan heb je de mogelijkheid om op 2 consoles een game te downloaden én te spelen! Wil je dus de kosten met iemand delen van nieuwe games, dan stel jij jouw console in als de home-console van de ander en laat je de ander zijn console instellen als jouw home-console. Overigens heeft dit ook gevolgen op welke console standaard de nieuw aangeschafte games binnenhaalt.

Hoe kan ik een game of app afsluiten?
Soms kan het voorkomen dat een game of app een update nodig heeft of als ie hangt maar niet uit zichzelf opnieuw opstart. Of als je bezig bent met het downloaden van iets en je wilt dat het wat sneller gaat kan het handig zijn om alle apps en games af te sluiten.
Allereerst moet je naar de homescreen toe en dat doe je door op de Xbox knop te drukken op je controller.
Vervolgens highlight je de actieve game of app en druk je de menu-toets in (wat voorheen ook wel Start was bij 360, rechts naast de xbox knop). Dan zie je een menu verschijnen waar je "Quit Game" of "Game Afsluiten" ziet staan. Druk daarop en de game of app zal afsluiten. Dan kun je hem vervolgens weer opstarten waarna hij (mogelijk met enige delay) weer opnieuw opstart.

WTF @ gerucht/nieuwsitem!!
-Er gaan nu veel geruchten rond over dingen die niet waar zijn of nog onbekend zijn. Probeer eerst te kijken of de bron wel klopt. De kans is ook groot dat bepaalde berichten ontkracht worden, dus ga er niet vanuit dat alles waar is. Het is tenslotte het internet.


http://i.imgur.com/4gDM6EA.jpg
Dinsdag 21 mei 2013 (HA5H)
Opening XboxONE-topic + toevoeging extra video's en foto's!

Vrijdag 24 mei 2013 (MarkH NL)
Bevestigde games & faq toegevoegd.

Maandag 27 mei 2013 (Martinspire)
Specificaties en tussenkopjes toegevoegd

Donderdag 6 juni 2013 (MarkH NL & Martinspire)
E3 2013 info toegevoegd

Zondag 9 juni 2013 (Martinspire)
In overeenkomst met het PS4 topic nu ook een E3 header. Met dank aan Uniciteit

Zondag 20 oktober 2013 (Martinspire)
Grote vernieuwing bij het topic met daarbij veel meer informatie over de console. HA5H is inmiddels gestopt met TS onderhoud en ook MarkH NL is met andere dingen bezig. Voorlopig wordt het meeste werk dus door Martinspire gedaan. Stuur Martinspire dus een DM als je vragen of opmerkingen hebt.

Vrijdag 18 april 2014 (Martinspire)
Na lange tijd weer de TS bijgewerkt. Voornamelijk teksten aangepast om te reflecteren dat het gaat om een product wat uit is (toekomstige tijd is niet meer nodig). Binnenkort zullen meer teksten worden bijgewerkt of uitgebreid. Ook de lijst met games en beschikbare apps wordt straks uitgebreid. Belangrijke verandering is het gedeelte over het betalen van games en de beschikbaarheid in NL

Zaterdag 12 juli 2014 (Martinspire)
Kleine aanpassingen gedaan en deeltje 3 gestart

Vrijdag 24 april 2015 (Martinspire)
Wederom vernieuwd en deeltje 4 gestart.
Ik merkte dat er nog erg veel toekomstige prietpraat in stond omdat bij de vorige creatie de console nog niet in NL uit was. Dat is nu dus gefixed.
Ook is de FAQ bijgewerkt en uitgebreid waar nodig.
Gameslijst is grotendeels omgegooid omdat ik eigenlijk weinig trek heb om die bij te houden. Nu dus alleen exclusives en een linkje naar wikipedia.
Deel met communities toegevoegd.

Deze openingspost wordt u gepresenteerd door Martinspire

Martinspire - PC, PS4, X1

Daar is ie weer. Vernieuwde TS. Vragen kunnen naar mij toe en als je nog dingen hebt die je er graag in wilt zien ook. Nieuw deze keer is een andere gameslijst, het deel met communities en een aantal items in de FAQ.

Sinds vandaag gaat GoTLive ook over naar Slack dus mocht je interesse hebben om met ons mee te chatten dan kun je jezelf aanmelden via http://gotlive-slackin.herokuapp.com

Mijn oog ligt de komende tijd op BUILD 2015 en wat er nog qua games aan zit te komen voor Q2 en Q3.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • johnb52
 • Registratie: November 2014
 • Laatst online: 20:46
Hoop dat de game leuker gaat worden dan de film ;-)

 • M@cer
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 21:27
Nu een maandje in het bezig van een Xbox one.. Net even aandachtig de openingspost gelezen, hoop nuttige info...

Shut up Legs, keep moving...... - https://www.strava.com/athletes/505504 / www.eigenwijzetriathlon.nl
Lane assist uit op je VAG EV? Purmerend Stuur een DM.


 • harrytasker
 • Registratie: Oktober 2002
 • Niet online


Preorder nu mogelijk, kan je op 5 mei spelen.
Heb me vermaakt met de vorige dus deze lijkt me ook wel wat. :)

[Voor 79% gewijzigd door harrytasker op 24-04-2015 20:29]


 • Boinkie
 • Registratie: Juni 2002
 • Nu online
Nog een kleine anderhalve week tot Project Cars uitkomt. Ben benieuwd of dat potten gaat breken. Anders is het wachten op The Division. Hopen dat dat zo vet wordt als ze beloofd hebben.

 • pelt
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 19:07

 • mobygo76
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 23-03 19:27
Jammer, vond gears leuk om te spelen, maar de remake ga ik niet kopen. 4e deel onlangs gratis met gold opgepikt. Die ga ik nog wel even proberen

 • DeMoN
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 30-01 14:50

DeMoN

Pastafari

mobygo76 schreef op zaterdag 25 april 2015 @ 09:15:
4e deel onlangs gratis met gold opgepikt.
Wanneer was dat? Ver vorig jaar zeker (ik heb pas een X1 sinds kerst)

Gamertag: Cosmicv0id
"Het woord Gods is voor mij niets meer dan een expressie en het product van menselijke zwakheid. De Bijbel is een verzamelwerk van legendes die achtenswaardig zijn maar ook primitief en kinderachtig.'' - Albert Einstein

Gears heb ik ook wel gezien denk ik. Halo heb ik gekocht omdat ik deel 1 en 2 nooit gedaan heb, maar Gears heb ik allemaal gedaan. Zowel solo als coop en de mp vond ik eigenlijk niet veel aan. Ze mogen hem uitgeven, maar ik skip hem lekker. Beetje goedkoop zo.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Nosferatu111072
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 21:32
DeMoN schreef op zaterdag 25 april 2015 @ 12:26:
[...]


Wanneer was dat? Ver vorig jaar zeker (ik heb pas een X1 sinds kerst)
Deeltje 4 is voor de 360.

Rega planar 2 (exact-cartridge), Jamo C97II, Xbox series X - LG55CX6LA - Onkyo tx-rz900 - Xbox One X - Xbox One - Xbox 360 - Xbox - Gamertag: NOSFERAT


 • dr_dreey
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 22-03 15:19
Vast een noob vraag maar sinds de laatste preview update heeft xbox one miracast ondersteuning, ik heb een xbox one, een lumia 1520 en een Surface pro 3 maar krijg het niet voor elkaar om te miracasten van of naar de xbox one.
Op Youtube verschillende how to's gezien en veel gebingt maar krijg het niet voor elkaar.
Enige wat ik hier en daar lees en hoor is het gebruik van een miracast receiver, heb ik dit nou nodig als extra hardware wat ik aan moet sluiten op de Xbox one of zit de receiver hardware matig ingebakken in de xbox?

 • Exorcist
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online

Exorcist

Uitdrijvûrrrr!

Tijd dat Crackdown een release date krijgt. Kijk hier al lang naar uit, zeker naar het zeer tegenvallende Crackdown 2.

D4 is overigens wel echt mijn type spel. Ik denk dat het ijdele hoop is om een disc-based versie te verwachten?

[Voor 32% gewijzigd door Exorcist op 25-04-2015 14:06]

dr_dreey schreef op zaterdag 25 april 2015 @ 14:02:
Vast een noob vraag maar sinds de laatste preview update heeft xbox one miracast ondersteuning, ik heb een xbox one, een lumia 1520 en een Surface pro 3 maar krijg het niet voor elkaar om te miracasten van of naar de xbox one.
Op Youtube verschillende how to's gezien en veel gebingt maar krijg het niet voor elkaar.
Enige wat ik hier en daar lees en hoor is het gebruik van een miracast receiver, heb ik dit nou nodig als extra hardware wat ik aan moet sluiten op de Xbox one of zit de receiver hardware matig ingebakken in de xbox?
Volgens mij moeten beide devices op hetzelfde wifi-netwerk verbonden zijn, anders werkt het blijkbaar niet.

Het vinkje bij Settings->Preferences van PlayTo moet aan staan. En op je Lumia zou je dan naar Settings->Project my screen (oid, in NL is het "mijn scherm projecteren") moeten gaan om verbinding te maken.

Mij is het ook niet gelukt trouwens. Net even geprobeerd met een netwerkje, maar hij ziet mn xbox gewoon niet.

[Voor 17% gewijzigd door Martinspire op 25-04-2015 14:32]

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Rockvee2
 • Registratie: April 2008
 • Niet online
Iemand die weet hoe ik dhcp kan forceren voor de x1?

De ene keer heb ik een strict nat type. De andere dag weer Open.

Ik kan alle spellen spelen behalve de nieuwe happy wars.

Ik wil ook niet zomaar alle poorten openzetten op mijn router op alle 192.168.1.xx

Iemand enig idee?

Router huawei 655d

 • detonatic
 • Registratie: December 2009
 • Nu online
Martinspire schreef op zaterdag 25 april 2015 @ 14:24:
[...]

Volgens mij moeten beide devices op hetzelfde wifi-netwerk verbonden zijn, anders werkt het blijkbaar niet.

Het vinkje bij Settings->Preferences van PlayTo moet aan staan. En op je Lumia zou je dan naar Settings->Project my screen (oid, in NL is het "mijn scherm projecteren") moeten gaan om verbinding te maken.

Mij is het ook niet gelukt trouwens. Net even geprobeerd met een netwerkje, maar hij ziet mn xbox gewoon niet.
Volgens mij is de Miracast functie nog niet actief, laatste update had alleen wat voorbereidingen voor als ze dit aan zetten.

4.950KW; 18*275Wp Talesun Full Black;Trannergy TRB9000TL@155° Zuid-Oost;Live PVOutput


 • Mikayu
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 07-03 10:11

Mikayu

.srt

Hoe update ik MMC

Er staat de volgende keer als ik inlog. Moet ik dan eerst afmelden of iets?
Rockvee2 schreef op zaterdag 25 april 2015 @ 15:54:
Iemand die weet hoe ik dhcp kan forceren voor de x1?

De ene keer heb ik een strict nat type. De andere dag weer Open.

Ik kan alle spellen spelen behalve de nieuwe happy wars.

Ik wil ook niet zomaar alle poorten openzetten op mijn router op alle 192.168.1.xx

Iemand enig idee?

Router huawei 655d
Je kunt je xbox ook in de DMZ zetten, als je dat makkelijker vindt. Is niet echt een nette oplossing maar voor de X1 maakt het weinig uit en doet het daarna prima. Met je pc zou ik het niet doen bv.
detonatic schreef op zaterdag 25 april 2015 @ 16:06:
[...]


Volgens mij is de Miracast functie nog niet actief, laatste update had alleen wat voorbereidingen voor als ze dit aan zetten.
Ah ok. Mja ik ben niet echt bekend met de techniek. Maar klopt het dat je op hetzelfde wifi-netwerk moet zitten? Want dat lijkt me nogal een irritatie als je xbox gewoon bedraad is aangesloten.
Mikayu schreef op zaterdag 25 april 2015 @ 16:08:
Hoe update ik MMC

Er staat de volgende keer als ik inlog. Moet ik dan eerst afmelden of iets?
Waar staat dit?

In principe updaten spellen als je de game opstart (of je moet hebben dat games in standby updaten). Als het een melding is van Halo zelf dan zou je de game even kunnen quitten en opnieuw opstarten.
Dat doe je door naar je dashboard te gaan (door op de Xbox knop te drukken) en vervolgens op de menu-knop te drukken op je controller. Dan zie je daar de optie "quit game" staan. Daarna kun je de game opnieuw opstarten en zal ie updaten.

[Voor 23% gewijzigd door Martinspire op 25-04-2015 16:10]

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Mikayu
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 07-03 10:11

Mikayu

.srt

Dat stond in zo melding in Halo toen ik hem aanzette. Ik heb de hele console opnieuw opgestart, maar geen update gezien. Ook de game afsluiten werkt niet.. zal wel weer iets usa only zijn.
Mikayu schreef op zaterdag 25 april 2015 @ 16:16:
Dat stond in zo melding in Halo toen ik hem aanzette. Ik heb de hele console opnieuw opgestart, maar geen update gezien. Ook de game afsluiten werkt niet.. zal wel weer iets usa only zijn.
Als het gewoon een nieuws-item is van Halo, dan kan het ook zijn dat je hem al hebt ;)

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Mikayu
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 07-03 10:11

Mikayu

.srt

Hmm dat is idd ook nog een mogelijkheid. De standby functies staan wel aan.

 • Mikayu
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 07-03 10:11

Mikayu

.srt

Hmm dat is idd ook nog een mogelijkheid. De standby functies staan wel aan.
Exorcist schreef op zaterdag 25 april 2015 @ 14:04:
Tijd dat Crackdown een release date krijgt. Kijk hier al lang naar uit, zeker naar het zeer tegenvallende Crackdown 2.

D4 is overigens wel echt mijn type spel. Ik denk dat het ijdele hoop is om een disc-based versie te verwachten?
D4 is inderdaad een tof spel :). Ik hoop dat we op de E3 te horen krijgen dat episode 2 een dag later te downloaden is.

Daarnaast zojuist The Witcher maar gekocht. 75 dollar voor de game incl. de 2 dlc's die eind 2015/begin 2016 uitkomen. Over 2 weken in ieder geval Wolfenstein!

Gamertag: VAS taijyn


 • DeMoN
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 30-01 14:50

DeMoN

Pastafari

Miracast is nog niet 100% actief idd. Maar had gelezen dat het echt heel snel komt, misschien nog vandaag, morgen of volgende week :)

Gamertag: Cosmicv0id
"Het woord Gods is voor mij niets meer dan een expressie en het product van menselijke zwakheid. De Bijbel is een verzamelwerk van legendes die achtenswaardig zijn maar ook primitief en kinderachtig.'' - Albert Einstein


 • Rockvee2
 • Registratie: April 2008
 • Niet online
Martinspire schreef op zaterdag 25 april 2015 @ 16:08:
[...]
Je kunt je xbox ook in de DMZ zetten, als je dat makkelijker vindt. Is niet echt een nette oplossing maar voor de X1 maakt het weinig uit en doet het daarna prima. Met je pc zou ik het niet doen bv.

[...]

Ah ok. Mja ik ben niet echt bekend met de techniek. Maar klopt het dat je op hetzelfde wifi-netwerk moet zitten? Want dat lijkt me nogal een irritatie als je xbox gewoon bedraad is aangesloten.

[...]

Waar staat dit?

In principe updaten spellen als je de game opstart (of je moet hebben dat games in standby updaten). Als het een melding is van Halo zelf dan zou je de game even kunnen quitten en opnieuw opstarten.
Dat doe je door naar je dashboard te gaan (door op de Xbox knop te drukken) en vervolgens op de menu-knop te drukken op je controller. Dan zie je daar de optie "quit game" staan. Daarna kun je de game opnieuw opstarten en zal ie updaten.
Thanks, van DMZ had ik nog niet eerder gehoord

Heb via mijn router DMZ toegewezen aan mijn xbox 1 .Hopelijk werkt het nu beter
Rockvee2 schreef op zaterdag 25 april 2015 @ 17:59:
[...]


Thanks, van DMZ had ik nog niet eerder gehoord

Heb via mijn router DMZ toegewezen aan mijn xbox 1 .Hopelijk werkt het nu beter
Bij netwerk kun je zien of je NAT open staat. Zo ja, dan kun je verder ook niets meer doen.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • witterholt
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 19:56
Heeft iemand met de preview build al de Xbox One Digital Tuner aan de praat gekregen? Ik zit bij UPC wat nu Ziggo is. Maar zowel met UPC als Ziggo als geselecteerde provider kan ik geen zenders vinden. Terwijl er wel genoeg ongecodeerde kanalen zijn.

 • Rockvee2
 • Registratie: April 2008
 • Niet online
Ik krijg ook dezelfde melding bij Caiway.. en zit niet in de preview build. Zie mijn posts een paar pagina's terug.

@ Martinspire, NAT type staat helaas nog steeds op Strikt.

 • witterholt
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 19:56
Rockvee2 schreef op zaterdag 25 april 2015 @ 18:24:
Ik krijg ook dezelfde melding bij Caiway.. en zit niet in de preview build. Zie mijn posts een paar pagina's terug.
Toen ik de preview nog niet had herkende de Xbox mijn USB tuner onder Nederlandse instellingen niet. Die herkent ie nu wel en ik kan hiermee op zoek gaan naar zenders. Maar helaas blijft de teller op 0 staan...
Rockvee2 schreef op zaterdag 25 april 2015 @ 18:24:
Ik krijg ook dezelfde melding bij Caiway.. en zit niet in de preview build. Zie mijn posts een paar pagina's terug.

@ Martinspire, NAT type staat helaas nog steeds op Strikt.
Dan is dat je probleem. Toevallig nog andere devices staan die dezelfde poorten gebruiken als de Xbox One? toevallig nog een PS3/4/X360 staan die ook poorten in gebruik kan hebben? Of een servertje lopen die poort 80 opeist?

Kan vanalles zijn maar meestal helpt DMZ wel. En anders even je router resetten.

Als je problemen houdt en hij staat Open dan ligt het elders. Is ie Strict, dan ligt het bij je eigen netwerk. Zijn overigens ook legio handleidingen en helppagina's te vinden om te weten waar het zit.

En mocht je het opgelost hebben, geef dan even aan waar het aan lag, dan is het ook te vinden in dit topic ;)

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Rockvee2
 • Registratie: April 2008
 • Niet online
Hallo martinspire. Ik heb mijn xbox een vast ip buiten de dhcp server range gegeven en poorten opengezet op die ip en hij staat nu open. Bedankt voor info.

 • dr_dreey
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 22-03 15:19
@Detonatic, DeMoN,
Dank voor jullie info over Miracast.
Dan wacht ik nog even op de volgende preview update.
@Martinspire,
Volgens mij klopt het dat beide devices op hetzelfde wifi netwerk moeten zitten, verder moet idd op de Xbox allow play to streaming aanstaan, op een W8.1 device kun je dan via charmsbar, devices, project doen of op je lumia project my screen doen. Probleem nu is dat Xbox niet gevonden wordt.
Hoe het zit met xbox met bedraad internet ben ik ook wel benieuwd naar.

 • Tiny
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 13-03 10:22

Tiny

Wat eten we?

Remaster van Gears of Wars!
Daar heb ik enorm veel zin in!

 • SpoekGTi
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 20:49

SpoekGTi

AMEX vragen? DM!

Ik heb wel het idee dat de One generatie wel de generatie wordt van de Remakes, no offence maar er zijn al best wat goede franchises heruitgegeven, ik hoop alleen niet dat MS dezelfde kan uitgaat als Nintendo dan.

Gears remake....shut and take my money. :P

Always tell people you have a plan even if you don't. People will always love to hear that you have a plan. It gives hope.

SpoekGTi schreef op zondag 26 april 2015 @ 11:32:
Ik heb wel het idee dat de One generatie wel de generatie wordt van de Remakes, no offence maar er zijn al best wat goede franchises heruitgegeven, ik hoop alleen niet dat MS dezelfde kan uitgaat als Nintendo dan.

Gears remake....shut and take my money. :P
Easy money, even een opgepoetst shadertje er over en rollen maar.
Dat je een franchise doorzet / nieuw leven inblaast kan ik begrijpen, kom maar op met GoW 4 !
Maar om ouwe meuk opnieuw uit te brengen, neuh, dat gaat waarschijnlijk toch tegenvallen als je dat nu weer gaat spelen.

Dit is trouwens wel een lange neus naar Nintendo :P

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙


 • Sydney08
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 02-03 16:23
Haha, die koop ik zeker! Leuk ook dat er een MP in zit.

Tomorrow is not today!

uchiha tijntje schreef op zaterdag 25 april 2015 @ 16:39:
[...]
Daarnaast zojuist The Witcher maar gekocht. 75 dollar voor de game incl. de 2 dlc's die eind 2015/begin 2016 uitkomen.
Ook maar aangeschaft via US.
India store wil hier niet lukken en ach over het algemeen hebben we toch al een voordeeltje met US en Russian store :)

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙

Heb er wel zin in. Hoe leuk Skyrim en Dragon Age ook waren, Ik vind The Witcher met haar vechtsysteem toch wel echt een stuk boeiender :).

Ziggurat begint nu vervelend te worden :P. Net binnen 40 minuten bij de eindbaas op normal, maar nadat ik de eindbaas naar 1/4e health had gekregen legde ik het loodje. De eindbaas op floor 5 is gewoon echt te lastig als je niet de wapens hebt om hem snel neer te krijgen. Met name omdat er ook gewoon geen health potions of knowledge gems droppen. Er is geen manier (naar mijn weten) om tijdens het gevecht health erbij te krijgen.

@Justifire. Hoe bevalt MKX? Je zit wel erg veel in de training room :P

[Voor 67% gewijzigd door uchiha tijntje op 26-04-2015 17:02]

Gamertag: VAS taijyn


 • Glawen
 • Registratie: Maart 2014
 • Laatst online: 05:02
witterholt schreef op zaterdag 25 april 2015 @ 19:01:
[...]


Toen ik de preview nog niet had herkende de Xbox mijn USB tuner onder Nederlandse instellingen niet. Die herkent ie nu wel en ik kan hiermee op zoek gaan naar zenders. Maar helaas blijft de teller op 0 staan...
Ik zit ook in het preview programma en met Glashart Media worden er bij mij ook 0 kanalen gevonden voor de USB Digital TV Tuner. Ik denk dat we nog even geduld moeten hebben.

 • Mars18
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 23-03 15:30
Remake van Gears of War 1 zit ik niet echt op te wachten

Mars Game Events organiseert FIFA en FORTNITE toernooien op de Playstation 4 ! Ook voor Bedrijfs of groepsarrangementen


 • Deepeej
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 16:54
Heeft iemand van jullie nba league pass geinstalleerd en ingelogd op de xbox one? Ik probeer in te loggen maar het lukt mij niet met mijn gegevens. Hij vraagt ook om email adres en niet om username (doet hij op mobiel en ipad wel). Maar als ik dus inlog met email adres en wachtwoord wat geregistereerd staat bij mijn account dan doet hij niet. Zal toch niet te maken hebben dat ik account op US heb staan?

 • Deepeej
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 16:54
Deepeej schreef op zondag 26 april 2015 @ 22:06:
Heeft iemand van jullie nba league pass geinstalleerd en ingelogd op de xbox one? Ik probeer in te loggen maar het lukt mij niet met mijn gegevens. Hij vraagt ook om email adres en niet om username (doet hij op mobiel en ipad wel). Maar als ik dus inlog met email adres en wachtwoord wat geregistereerd staat bij mijn account dan doet hij niet. Zal toch niet te maken hebben dat ik account op US heb staan?
Laat maar kreeg een mail van nba league pass, ik moet regio even op canada zetten dan vraagt hij om gebruikersnaam en kan ik dus wel inloggen. Ben benieuwd of hij het nog doet als ik hem weer op US zet.
Mars18 schreef op zondag 26 april 2015 @ 21:56:
Remake van Gears of War 1 zit ik niet echt op te wachten
Van mij hoeft een remake ook niet echt, maar ik zou het toch best wel weer eens een keer in coop willen spelen. De GoW-serie is toch echt wel een van de beste coop-games van de vorige generatie. :)

Ben erg benieuwd naar het nieuwe deel. Hoop dan ook dat we op de E3 iets meer informatie zullen krijgen. Benieuwd ook naar de setting en het verhaal.

Gamertag: VAS taijyn

uchiha tijntje schreef op zondag 26 april 2015 @ 16:51:
@Justifire. Hoe bevalt MKX? Je zit wel erg veel in de training room :P
Nu ben ik als fight-game liefhebber natuurlijk niet geheel objectief, maar MK X is echt te gek !
Zeker voor wie weer eens een echte MK ervaring als 23 jaar geleden wil hebben zeker een aanrader.
Het is als MK9 maar dan nog beter, beter gebalanceerd, meer content en natuurlijk veel betere graphics.
Geweldig om te zien hoe gedetaileert het allemaal is, het bloed dat op de grond blijft liggen en aan de characters blijft plakken alleen al d:)b

Wat betreft de training room, that's where the magic happens ! :P

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙


 • Adlermann
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 21:42
justifire schreef op maandag 27 april 2015 @ 00:25:
[...]

Nu ben ik als fight-game liefhebber natuurlijk niet geheel objectief, maar MK X is echt te gek !
Zeker voor wie weer eens een echte MK ervaring als 23 jaar geleden wil hebben zeker een aanrader.
Het is als MK9 maar dan nog beter, beter gebalanceerd, meer content en natuurlijk veel betere graphics.
Geweldig om te zien hoe gedetaileert het allemaal is, het bloed dat op de grond blijft liggen en aan de characters blijft plakken alleen al d:)b

Wat betreft de training room, that's where the magic happens ! :P
[video]
Ja, ik ben ook wel fan van MK X. Ik spele hem nu op de PC, maar online is dat redelijk dood. Dus ik denk erover om maar een xbox one aan te schaffen :)

 • mowa
 • Registratie: Juli 2002
 • Niet online

mowa

u are what u is

Gears of War remaster
It’s real. Three different people playing tonight’s test build tell us that it’s just the first Gears of War. This test build is multiplayer-only, featuring the following modes: Team Deathmatch; King of the Hill; 1 Life 1V1 Shotgun TDM; 1v1 Sudden Death Gnashers Only; 4v4 TDM Single Round; and 4v4 KOTH Single Round.
Dus min of meer een remake met voor Gears 1 nieuwe multiplayer modi.

iRacing Profiel


 • Thomas
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

Thomas

☷☰

Metro Last Light uitgespeeld, vond het een erg goede game! Blijf het een beetje jammer vinden dat het einde van Metro 2033 geen invloed heeft op Last Light (althans, dat je de hele tijd met een besluit wordt geconfronteerd dat ik in 2033 niet had gemaakt :P).

Vond niet alles even goed, maar weer een fijne afwisseling tussen stealth en horror, en een erg goed verhaal.

Nu begonnen met Horizon 2 Fast & Furious... Best leuk zeg, misschien een idee om Horizon 2 aan te schaffen. Is die Deluxe editie het waard of maakt het niet zo veel uit?

 • Winkiller
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 20:14

Winkiller

De Mopperpot

justifire schreef op zondag 26 april 2015 @ 12:15:
[...]
Dit is trouwens wel een lange neus naar Nintendo :P
[video]
Wat is dat toch met al die C=64 spelletjes voor een Xbox One, hebben ze niets beters te doen ?

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !


 • Adlermann
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 21:42
Winkiller schreef op maandag 27 april 2015 @ 20:15:
[...]


Wat is dat toch met al die C=64 spelletjes voor een Xbox One, hebben ze niets beters te doen ?
awesome toch, beetje nostalgie :)

 • Rockvee2
 • Registratie: April 2008
 • Niet online
Winkiller schreef op maandag 27 april 2015 @ 20:15:
[...]


Wat is dat toch met al die C=64 spelletjes voor een Xbox One, hebben ze niets beters te doen ?
Jawel maar nieuwe ips worden afgeschoten door ons de klant.....

Sunset overdrive was voor mij de game van 2014 ...maar volgens mij heeft het niet veel verkocht...

 • ourplayground
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 13-03 23:06
Net eindelijk eens sunset overdrive gespeeld.... Wat een geweldige game!! Actie en humor, echt mijn ding. De besturing moet ik nog wel even aan wennen, maar dat is een kwestie van geduld..hoop ik

iRacing Profiel Twitch

ourplayground schreef op maandag 27 april 2015 @ 21:20:
Net eindelijk eens sunset overdrive gespeeld.... Wat een geweldige game!! Actie en humor, echt mijn ding. De besturing moet ik nog wel even aan wennen, maar dat is een kwestie van geduld..hoop ik
Is zeker een kwestie van geduld. :) Maar voor je het weet grind, bounce en wallrun je door de hele stad waarbij je een spoor van destructie achter je laat!

Een van de beste games van 2014!

Gamertag: VAS taijyn

Paar uurtjes zitten kloten met Happy Wars, eind oordeel: zeer matige rippoff van Big fat princess op z'n best. Niet alleen zijn de gamemodus rond uit rok (co-op heeft bij ~30minuten staan te wachten, om vervolgens bij loading melding te krijgen dat ik geen verbinding kon maken met andere spelers).

Dan de gameplay zelf, grappig leuk en lief, maar mechanics zijn matig op z'n best. Cleric vind ik daarvan de meest kanloze, je moet elke healspel eerst je target uitzoeken (met 12+ man is dat leuk werk), de HP van veel dingen die je kan bouwen is zo laag dat de snelheid dat je iets bouwt met 5 man door 1 man sneller kapot kan worden gemaakt.

Nee, dan had MS gewoon die rechten van BFP moeten kopen en die gewoon opnieuw uitbrengen.

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.

ourplayground schreef op maandag 27 april 2015 @ 21:20:
Net eindelijk eens sunset overdrive gespeeld.... Wat een geweldige game!! Actie en humor, echt mijn ding. De besturing moet ik nog wel even aan wennen, maar dat is een kwestie van geduld..hoop ik
Niet alleen wennen, je unlocked ook meer dingen en moves om je beter voort te bewegen. Maar het is belangrijk dat je de basis gewoon goed doorkrijgt. Tijdens missies dus ook gewoon blijven bouncen, grinden en bewegen. Overigens ook niet teveel focussen op een lange combo, maar gewoon bezig blijven met bewegen. Zorg dat je goed kunt inschatten waar je wel en niet bij kunt of hoe hoog of laag je ergens uit moet komen. Zodra dat lukt en je wat verder bent, is de game echt heerlijk.

Grote kans dat ie de komende spring-sale wel in de aanbieding komt.

Project CARS – Pre Order Edition is Now Available for Digital Pre-order and Pre-download on Xbox One
https://store.xbox.com/Xb...4ca1f2b69?cid=majornelson

Let op:
Release NL: 7 mei
Release US: 12 mei

NL store is dus eerder beschikbaar :P

[Voor 39% gewijzigd door Martinspire op 27-04-2015 22:30]

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Rossi46
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 16:22
Winkiller schreef op maandag 27 april 2015 @ 20:15:
[...]


Wat is dat toch met al die C=64 spelletjes voor een Xbox One, hebben ze niets beters te doen ?
Dat is ook mijn idee. Ieder z'n ding natuurlijk, maar wat moeten we met die hele shitload aan simpele onzin spelletjes? :?

iRacing Profiel XBL: Ross1fum1 PSN: Rossifum1


 • nexhil
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 17:05

nexhil

BAM!

Ik zou een remake van gears of war echt niet erg vinden. Met de simpele toch redelijk brute MP van gow1 10x zoveel lol gehad als een moderne COD. Een remake Cod 4 zou ik ok zo kopen
Rossi46 schreef op maandag 27 april 2015 @ 22:34:
[...]


Dat is ook mijn idee. Ieder z'n ding natuurlijk, maar wat moeten we met die hele shitload aan simpele onzin spelletjes? :?
Ik vind het vooral opvallend dat ze naar de X1 komen. Dat soort stuff kan toch prima bij de PC blijven of als flash-game? Kan me niet voorstellen dat de game goed zal verkopen.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • djbarney
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 12:26

djbarney

XBL: DeejayBarney

Martinspire schreef op maandag 27 april 2015 @ 22:25:
[...]

Niet alleen wennen, je unlocked ook meer dingen en moves om je beter voort te bewegen. Maar het is belangrijk dat je de basis gewoon goed doorkrijgt. Tijdens missies dus ook gewoon blijven bouncen, grinden en bewegen. Overigens ook niet teveel focussen op een lange combo, maar gewoon bezig blijven met bewegen. Zorg dat je goed kunt inschatten waar je wel en niet bij kunt of hoe hoog of laag je ergens uit moet komen. Zodra dat lukt en je wat verder bent, is de game echt heerlijk.

Grote kans dat ie de komende spring-sale wel in de aanbieding komt.

Project CARS – Pre Order Edition is Now Available for Digital Pre-order and Pre-download on Xbox One
https://store.xbox.com/Xb...4ca1f2b69?cid=majornelson

Let op:
Release NL: 7 mei
Release US: 12 mei

NL store is dus eerder beschikbaar :P
ik kon weer eens niet wachten blijkt.. nederlandse store had m n uurtje of 2 geleden nog niet, dus heb m via de US store gepre-ordered.. oh well, dan wacht ik nog wel n paar dagen extra.. wie hier gaan m ook spelen? lijkt me leuk om weer eens een avondje racing met jullie te houden :)

 • Donstil
 • Registratie: Maart 2006
 • Niet online
Is er al bekend welke game we in mei "krijgen"?

My thirsty wanted whiskey. But my hunger needed beans


 • Rossi46
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 16:22
djbarney schreef op maandag 27 april 2015 @ 23:20:
[...]


ik kon weer eens niet wachten blijkt.. nederlandse store had m n uurtje of 2 geleden nog niet, dus heb m via de US store gepre-ordered.. oh well, dan wacht ik nog wel n paar dagen extra.. wie hier gaan m ook spelen? lijkt me leuk om weer eens een avondje racing met jullie te houden :)
Grote kans dat ik hem ook direct aanschaf :Y The Witcher III komt later wel.

iRacing Profiel XBL: Ross1fum1 PSN: Rossifum1


 • Opuske
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 20-03 15:53
Heb project cars aangeschaft via de US store nu.
Was daar 59.99usd versus 69.99 euro dus dan is de keuze snel gemaakt.
Liever paar dagen wachten dan :)

Xbox Live : Doctor Wodka http://gotxbox.maykel.net/Gamer/Details/24


 • db I Delirium
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 11:39
nexhil schreef op maandag 27 april 2015 @ 22:57:
Ik zou een remake van gears of war echt niet erg vinden. Met de simpele toch redelijk brute MP van gow1 10x zoveel lol gehad als een moderne COD. Een remake Cod 4 zou ik ok zo kopen
+1

Ik heb ook niet zo'n moeite met die remakes, is op zich ook niet zo gek aan het begin van een nieuwe generatie, wil je ze dan koop je ze, anders niet... Persoonlijk kan ik niet wachten op een nieuwe (of remake) GoW op de One, die serie heeft volgens mij meer dan de helft van mijn speeltijd op de 360 in beslag genomen (en uiteindelijk heb ik nog niet alle "seriously" achievements...)

 • nexhil
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 17:05

nexhil

BAM!

Donstil schreef op maandag 27 april 2015 @ 23:23:
Is er al bekend welke game we in mei "krijgen"?
Volgens mij word dat pas morgen (de 29e) bekend gemaakt.
Ik hoop wel een beetje op een "echt" spel.

Snap wel dat het probleem is dat er niet veel uit is gekomen aan Triple A releases die al in de budget bak komen. Maar een Ryse of een Dead Rising 3 zou ik niet erg vinden :9~

[Voor 34% gewijzigd door nexhil op 28-04-2015 10:31]


 • pelt
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 19:07
Winkiller schreef op maandag 27 april 2015 @ 20:15:
[...]


Wat is dat toch met al die C=64 spelletjes voor een Xbox One, hebben ze niets beters te doen ?
Het is een stuk makkelijker/goedkoper voor 'indie' ontwikkelaars om met lage resoluties/sprites te werken, daar heeft het vooral mee te maken denk ik.

Hoewel ik het ook erg raar vind dat ik (weliswaar op mijn PS4) mij het ergste vermaak met Towerfall als er vrienden over de vloer zijn.

 • DutchOwnage
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 21:14
Opuske schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 09:12:
Heb project cars aangeschaft via de US store nu.
Was daar 59.99usd versus 69.99 euro dus dan is de keuze snel gemaakt.
Liever paar dagen wachten dan :)
Zit nogal in dubio of ik m nou digitaal via de US store (5 dagen langer wachten) of een hard copy voor ongeveer 53 euro haal. 9 van de 10 keer haal ik alles digitaal, maar vanwege die latere US release overweeg ik weer eens een fysiek exemplaar.

Bij veel games vind ik een paar dagen langer wachten echt geen ramp, maar ben nogal hyped voor deze game :)
Ik wacht rustig de reviews af en kijk wel tijdje wat streams, ben nog niet echt getriggerd dat spel meteen te moeten kopen.

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • ourplayground
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 13-03 23:06
De beelden van Project Cars zien er wel heel gaaf uit!! Moet zeggen dat ik nog dagelijks met Froza 5 bezig ben, iets wat me erg goed bevalt! Wat ik mis in Forza is de weersomstandigheden, deze zijn altijd het zelfde. Daarnaast is de terugspoel mogelijkheid fijn, maar hoort eigenlijk niet bij een "simulatie"..

Ik ben dan ook erg benieuwd naar Project Cars!!

In Juni komt F1 2015 trouwens op de X1.. ook een game waar ik veel van verwacht.

iRacing Profiel Twitch


Anoniem: 427085

Kijken welke het gaat worden hier, volgens mij zitten er in Project car's ook Formule wagens, alle twee kopen gaat het niet worden, bij deze prijzen.

 • Notna
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 22:30

Notna

Where are you?®Nu al meer zin in dan GTA V :P

Xbox Live ID:Notna8310


 • Winkiller
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 20:14

Winkiller

De Mopperpot

Martinspire schreef op maandag 27 april 2015 @ 23:17:
[...]

Ik vind het vooral opvallend dat ze naar de X1 komen. Dat soort stuff kan toch prima bij de PC blijven of als flash-game? Kan me niet voorstellen dat de game goed zal verkopen.
Kom op Martin, ook op een PC met een beetje specificaties zijn dergelijke spellen niet op zijn plaats. ;)

Maaruh even wat anders, ik heb een Ziggo 120/12 verbinding maar krijg als ik online game met de XB1 regelmatig de melding "zwakke internetverbinding" de latency is dan (op de XB1) ongeveer 159ms.
Gisteren met F5 was dat echt niet te doen, auto's vliegen alle kanten op en stuiteren als een pingpong bal.

Als ik dan op de PC direct check wat mijn verbinding doet is alles goed, zelfs een latency van 9ms, waar gaat dit dan fout ?

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !


 • Ereaser
 • Registratie: November 2012
 • Laatst online: 22-12-2022

Ereaser

XBL: Ereaser NL

Ziet er uit als Just Cause 2, maar met iets betere graphics. Jammer, dit wordt er een die ik tijdens een sale op pak want het is toch wel leuk :P

 • Donstil
 • Registratie: Maart 2006
 • Niet online
Oei fet en nog dit jaar ook :) , SC2 (1 niet gespeeld) was echt fantastisch.
nexhil schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 10:15:
[...]


Volgens mij word dat pas morgen (de 29e) bekend gemaakt.
Ik hoop wel een beetje op een "echt" spel.

Snap wel dat het probleem is dat er niet veel uit is gekomen aan Triple A releases die al in de budget bak komen. Maar een Ryse of een Dead Rising 3 zou ik niet erg vinden :9~
Ooh dan wachten we morgen even af.
Rayman was wel een Triple A game als je het mij zou vragen.

Ik zou wel graag iets als Sniper eltie willen zien (Die wil ik namelijk wel spelen maar niet kopen :) ). Of Sunset Overdrive (al zal dat nog wel wat langer duren).

My thirsty wanted whiskey. But my hunger needed beans


 • ourplayground
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 13-03 23:06
Donstil schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 12:59:


Of Sunset Overdrive (al zal dat nog wel wat langer duren).
Dat hoop ik niet!!! Die heb ik namelijk net gekocht! :)

iRacing Profiel Twitch


 • nexhil
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 17:05

nexhil

BAM!

:9~ :9~ :9~ :9~

Ik ga maar weer eens wat geld apart leggen.

 • job115
 • Registratie: November 2012
 • Laatst online: 22-03 12:41
Winkiller schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 12:37:
[...]


Kom op Martin, ook op een PC met een beetje specificaties zijn dergelijke spellen niet op zijn plaats. ;)

Maaruh even wat anders, ik heb een Ziggo 120/12 verbinding maar krijg als ik online game met de XB1 regelmatig de melding "zwakke internetverbinding" de latency is dan (op de XB1) ongeveer 159ms.
Gisteren met F5 was dat echt niet te doen, auto's vliegen alle kanten op en stuiteren als een pingpong bal.

Als ik dan op de PC direct check wat mijn verbinding doet is alles goed, zelfs een latency van 9ms, waar gaat dit dan fout ?
Komt wel vaker voor in forza. Gebeurt bij mij vaak als er eentje uit zuid Amerika of Australië bij zit. Of als er eentje zit te streamen wil het nog wel eens voorkomen. Vind het altijd wel leuk rijden met die vliegende auto's. Als je er onderdoor rijdt staat die persoon ook meteen achterstevoren

Xbox: Baloutje07 | PSN: AudiWanderer


 • Winkiller
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 20:14

Winkiller

De Mopperpot

job115 schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 13:07:
[...]

Komt wel vaker voor in forza. Gebeurt bij mij vaak als er eentje uit zuid Amerika of Australië bij zit. Of als er eentje zit te streamen wil het nog wel eens voorkomen. Vind het altijd wel leuk rijden met die vliegende auto's. Als je er onderdoor rijdt staat die persoon ook meteen achterstevoren
Kan ik mij iets bij voorstellen, maar de latency meting die ik deed op de XB1 is toch van mijn XB1.
Ik kreeg de melding op mijn scherm, jij zegt nu dat het komt door de tegenstanders in de MP...
Eerlijk gezegd vindt ik er geen bal aan, want als ze zo stuiteren en ze raken jou vlieg je ook alle kanten op.

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !


 • job115
 • Registratie: November 2012
 • Laatst online: 22-03 12:41
Winkiller schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 13:13:
[...]


Kan ik mij iets bij voorstellen, maar de latency meting die ik deed op de XB1 is toch van mijn XB1.
Ik kreeg de melding op mijn scherm, jij zegt nu dat het komt door de tegenstanders in de MP...
Eerlijk gezegd vindt ik er geen bal aan, want als ze zo stuiteren en ze raken jou vlieg je ook alle kanten op.
Gewoon vooraan gaan rijden, heb je nergens last van

Xbox: Baloutje07 | PSN: AudiWanderer


 • Winkiller
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 20:14

Winkiller

De Mopperpot

job115 schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 13:18:
[...]
Gewoon vooraan gaan rijden, heb je nergens last van
:) dat is niet voor iedereen weggelegt, kijk maar in de F1, jij bent een toppertje en ik een hekkensluiter.
Maar we hebben beide plezier anders deden we niet aan, in dit geval, racespellen. ;)

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !


 • ourplayground
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 13-03 23:06
is het trouwens mogelijk om de X1 te laten opstarten met standaard een geselecteerde app?? bijvoorbeeld de TV feature?

iRacing Profiel Twitch


 • nexhil
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 17:05

nexhil

BAM!

ourplayground schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 14:02:
is het trouwens mogelijk om de X1 te laten opstarten met standaard een geselecteerde app?? bijvoorbeeld de TV feature?
Volgens mij kan het alleen met de TV app, zie de onderste optie.


 • ourplayground
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 13-03 23:06
ok.... kortom als ik even zelf had gekeken dan was ik er ook achter gekomen... anyway.. thanks!
Het zou trouwens wel mooi zijn als dit ook met de netflix app kan, dat valt me wel tegen hoe langzaam die is.

[Voor 36% gewijzigd door ourplayground op 28-04-2015 14:11]

iRacing Profiel Twitch


 • Willybubba
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 21:46

Willybubba

Nut up or shut up.

Jep. De netflix app die oorspronkelijk op de One te krijgen was, was zoveel beter dan dat ding wat we nu hebben... Voice Commands, snel, intuitief... Beetje jammer dat we nu de 'standaard' app hebben.

"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time... like tears in rain... Time to die."


 • DeMoN
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 30-01 14:50

DeMoN

Pastafari

Willybubba schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 14:42:
Jep. De netflix app die oorspronkelijk op de One te krijgen was, was zoveel beter dan dat ding wat we nu hebben... Voice Commands, snel, intuitief... Beetje jammer dat we nu de 'standaard' app hebben.
Het vervelendste is wel dat die app zich niet houdt aan de standaard tobo-api, YouTube ook al niet. Daarom kan je het niet combineren met smartglass etc..

Gamertag: Cosmicv0id
"Het woord Gods is voor mij niets meer dan een expressie en het product van menselijke zwakheid. De Bijbel is een verzamelwerk van legendes die achtenswaardig zijn maar ook primitief en kinderachtig.'' - Albert Einstein


 • Winkiller
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 20:14

Winkiller

De Mopperpot

Opuske schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 09:12:
Heb project cars aangeschaft via de US store nu.
Was daar 59.99usd versus 69.99 euro dus dan is de keuze snel gemaakt.
Liever paar dagen wachten dan :)
Bij Bol een fysiek schijfje (59.99), wat krijg je erbij als je een online pre-order doet voor €69,99 ?

Een goudstaaf. :?

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !

Winkiller schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 16:38:
[...]


Bij Bol een fysiek schijfje (59.99), wat krijg je erbij als je een online pre-order doet voor €69,99 ?

Een goudstaaf. :?
Het gemak dat je geen schijfjes hoeft te wisselen en je dus ook sneller opgestart bent. Plus dat ie ook echt om 0.00 unlocked zonder naar buiten te hoeven gaan.

Het blijft raar dat het met doosje vaak goedkoper is in de winkel, maar het gemak gaat bij mij voor. Zeker als je meer dan 10 games hebt en amper doorverkoopt.

[Voor 4% gewijzigd door Martinspire op 28-04-2015 16:48]

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Zothor
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 08-03 11:33
Winkiller schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 12:37:
[...]


Kom op Martin, ook op een PC met een beetje specificaties zijn dergelijke spellen niet op zijn plaats. ;)

Maaruh even wat anders, ik heb een Ziggo 120/12 verbinding maar krijg als ik online game met de XB1 regelmatig de melding "zwakke internetverbinding" de latency is dan (op de XB1) ongeveer 159ms.
Gisteren met F5 was dat echt niet te doen, auto's vliegen alle kanten op en stuiteren als een pingpong bal.

Als ik dan op de PC direct check wat mijn verbinding doet is alles goed, zelfs een latency van 9ms, waar gaat dit dan fout ?
Ik weet niet hoe het zit met jouw download speeds maar ik heb zelf een Z3 abbo van ziggo en een 5Ghz router waar ik normaal de volle snelheid mee haal op mijn laptop en op de Xbox was het zo traag als n slak 8)7 , had ik ff gegoogled en kwam ik dit tegen

http://www.reddit.com/r/C...ox_one_slow_download_fix/

Bij mij was alles wat met internet te maken had op de xbox een stuk sneller en niet alleen het downloaden.

 • Ninjetsu NL
 • Registratie: December 2012
 • Nu online
DeMoN schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 14:58:
[...]


Het vervelendste is wel dat die app zich niet houdt aan de standaard tobo-api, YouTube ook al niet. Daarom kan je het niet combineren met smartglass etc..
Ik weet niet of die zich aan de tobo-API houdt, maar ik kan de Netflix app gewoon bedienen met mn smartglass app?! :/ :?

 • DeMoN
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 30-01 14:50

DeMoN

Pastafari

Ninjetsu NL schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 17:00:
[...]

Ik weet niet of die zich aan de tobo-API houdt, maar ik kan de Netflix app gewoon bedienen met mn smartglass app?! :/ :?
8)7 serieus? Zal het nog eens proberen, ik dacht dat dat ding zijn eigen toetsenbord gebruikte en niet het standaard Xbox-toetsenbord.

Gamertag: Cosmicv0id
"Het woord Gods is voor mij niets meer dan een expressie en het product van menselijke zwakheid. De Bijbel is een verzamelwerk van legendes die achtenswaardig zijn maar ook primitief en kinderachtig.'' - Albert Einstein

Zothor schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 16:53:
Ik weet niet hoe het zit met jouw download speeds maar ik heb zelf een Z3 abbo van ziggo en een 5Ghz router waar ik normaal de volle snelheid mee haal op mijn laptop en op de Xbox was het zo traag als n slak 8)7 , had ik ff gegoogled en kwam ik dit tegen

http://www.reddit.com/r/C...ox_one_slow_download_fix/

Bij mij was alles wat met internet te maken had op de xbox een stuk sneller en niet alleen het downloaden.
DNS lijkt meer op z'n best zeer twijfelachtig, en het laatste wat ik zou doen is de DNS van Google gaan gebruiken (daar hebben we opendns voor). En als je bij een beetje ISP zit, is hun DNS al vrij vaak voldoende.

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • Mikayu
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 07-03 10:11

Mikayu

.srt

Die snelheid is altijd al een ramp geweest. Gelukkig aardig aan kunnen wennen dankzij de 360.

Volgens de logs haal ik na 2300 uur de volle 120mbit. Meestal niet voldoende om even snel een game te willen spelen

Overigens met latency nooit problemen. Ook niet als de halve lijn bezet is voor iets anders

 • Winkiller
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 20:14

Winkiller

De Mopperpot

Martinspire schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 16:48:
[...]

Het gemak dat je geen schijfjes hoeft te wisselen en je dus ook sneller opgestart bent. Plus dat ie ook echt om 0.00 unlocked zonder naar buiten te hoeven gaan.
En dat moet 10 euro kosten, beetje overkill vindt je niet :?
Wij Nederlanders worden flink voor de gek gehouden, voor 10 euro ga ik dit keer een schijfje wisselen.
Kan ik hem ook wat sneller installeren, ik trek de internetverbinding wel uit mijn switch. 8)
Daarnaast wacht ik hier ook even de eerste indrukken af betreffende een aantal dingen.
Daardoor hoeft het van mij niet direct te unlocken op de dag van release.

Sorry maar ik moet ook gelijk denken aan dit spel, wil je de Beta/Preview spelen moet je eerst pre-orderen, zijn ze helemaal van de pot gerukt. >:)

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !

Winkiller schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 19:17:
[...]


En dat moet 10 euro kosten, beetje overkill vindt je niet :?
Wij Nederlanders worden flink voor de gek gehouden, voor 10 euro ga ik dit keer een schijfje wisselen.
Kan ik hem ook wat sneller installeren, ik trek de internetverbinding wel uit mijn switch. 8)
Daarnaast wacht ik hier ook even de eerste indrukken af betreffende een aantal dingen.
Daardoor hoeft het van mij niet direct te unlocken op de dag van release.

Sorry maar ik moet ook gelijk denken aan dit spel, wil je de Beta/Preview spelen moet je eerst pre-orderen, zijn ze helemaal van de pot gerukt. >:)
Tjah, voor games waarvan ik weet dat ik ze regelmatig even ga doen vind ik het wel handig ja. Ik heb nu sinds kort 100+ games voor de X1 dus zie mezelf ook niet echt als DJ zitten met al die schijfjes. En dat het dan meer kost. Tjah. Zolang ik mn lol eruit haal maakt het me weinig uit hoe duur een game is.

[Voor 5% gewijzigd door Martinspire op 28-04-2015 19:42]

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Donstil
 • Registratie: Maart 2006
 • Niet online
Martinspire schreef op dinsdag 28 april 2015 @ 19:42:
[...]
Tjah, voor games waarvan ik weet dat ik ze regelmatig even ga doen vind ik het wel handig ja. Ik heb nu sinds kort 100+ games voor de X1 dus zie mezelf ook niet echt als DJ zitten met al die schijfjes. En dat het dan meer kost. Tjah. Zolang ik mn lol eruit haal maakt het me weinig uit hoe duur een game is.
Huh heb jij meer dan 100 Games voor je Xbox One? Zijn er überhaupt wel zoveel titels en waar haal je de tijd vandaan ze allemaal te spelen zeg.

My thirsty wanted whiskey. But my hunger needed beans


Anoniem: 454933

Ubisoft heeft een aantal games in de aanbieding gegooid waaronder een aantal Xbox One titels. De complete lijst staat hieronder:
 • Assassin’s Creed Unity PS4/Xbox One van € 69,99 voor € 39,99
 • Assassin’s Creed Unity PC van € 59,99 voor € 29,99
 • Far Cry 4 PS4/Xbox One van € 69,99 voor € 39,99
 • Far Cry 4 PS3/Xbox 360/PC van € 59,99 voor € 29,99
 • Assassin’s Creed Rogue PS3/Xbox 360 van € 59,99 voor € 29,99
 • The Crew PS4/Xbox One van € 69,99 voor € 39,99
 • The Crew Xbox 360/PC van € 49,99 voor € 29,99
 • Watch Dogs PS4/Xbox One € 39,99 voor € 29,99
 • Just Dance 2015 PS4/Xbox One van € 49,99 voor € 29,99
 • Just Dance 2015 PS3/Xbox 360/Wii/WiiU van € 39,99 voor € 29,99
De games zijn alleen in de Benelux verlaagd op dit moment.

 • DeMoN
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 30-01 14:50

DeMoN

Pastafari

Wireless Display (Miracast) is nu beschikbaar gekomen voor preview-leden!
Meer info: http://www.reddit.com/r/x...isplay_app_now_available/
let op het lijkt erop dat op dit moment MS nog een foutje heeft gemaakt, als je de 'gratis' app wil downloaden kost je dit $99 :+
Hoe dan ook, het is vers van de pers :) Zal morgen wel werken..


edit: overigens net Metro 2033 Redux uitgespeeld. Wat een spel was dit joh.. echt een sfeer, soms sloeg letterlijk mijn hart ff over. Zeer goed gemaakt en was die paar euro meer dan waard, zal dit spel nog lang herinneren :)

[Voor 22% gewijzigd door DeMoN op 28-04-2015 23:36]

Gamertag: Cosmicv0id
"Het woord Gods is voor mij niets meer dan een expressie en het product van menselijke zwakheid. De Bijbel is een verzamelwerk van legendes die achtenswaardig zijn maar ook primitief en kinderachtig.'' - Albert Einstein

Pagina: 1 2 3 ... 119 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Wil je toegevoegd worden aan het previewprogramma: XBox One Preview Programma invite topic.

[XBO] Levertijden, Verkooppunten & Prijzen (ook voor games, giftcard etc!)
[XBO] Problemen en garantie-afhandelingen
Lijst met Xbox One gamers van Tweakers --> Sta je er niet bij, voeg jezelf toe!
De vorige lijst met gamers
Xbox One vs Playstation 4 posts zijn hier niet toegestaan,

Games kopen uit een buitenlandse marketplace? Met dank aan TheVMaster hebben we daar prachtige handleidingen voor: US Marketplace / Russische & Braziliaanse Marketplace

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee