http://i.imgur.com/jBnLjSG.png
Welkom in het derde Xbox One Discussie-topic!

Op dinsdag 21 mei 2013 tijdens het XBOX: A New Generation Revealed evenement heeft Microsoft de Xbox ONE aangekondigd, de opvolger van zijn succesvolle voorganger de Xbox 360. Op 5 september komt hij in Nederland uit.
In dit topic kun je over deze next-generation console discussiëren maar ook vind je hier alle informatie die je moet hebben over de Xbox One: van specificaties tot FAQ's en zelfs lijsten met Xbox One (exclusive) Games waardoor we al jouw vragen over de Xbox One zoveel mogelijk hopen te beantwoorden!

Dit is deel 3 van Het Xbox One Discussie-topic. Het vorige topic vindt je hier.
Ook handig: [XBO] Levertijden, Verkooppunten & Prijzen en [XBO] Problemen en garantie-afhandelingen

Deel 4 hier: Xbox One - Deel 4

De Topicstarters

http://i.imgur.com/38Bi4ef.jpg


http://i.imgur.com/R1yWgko.jpg
De Xbox One is in November 2013 gelanceerd in 13 verschillende landen, ook wel (Day One Launch/Launch Wave #1) genoemd. 5 september is Wave #2 aan de beurt, met onder andere Nederland.


Varianten
Met Kinect
Prijs: €499,-
Zonder Kinect
Prijs: €399,-Bundels
Welke bundels zijn er op dit moment?
 • Xbox One zonder Kinect €399,99
 • Xbox One met Kinect - €499,99
 • Xbox One zonder Kinect maar met 1gb schijf + Call of Duty Advanced Warfare - €499,99 (pre-order)
 • Xbox One zonder Kinect + FIFA 15 - €399,99
 • Xbox One zonder Kinect + Sunset Overdrive - €399,99 (pre-order)
 • Xbox One zonder Kinect + FIFA 15 & Forza 5 - €499,99
 • Xbox One zonder Kinect + Madden 15 - €399,00 *
 • Xbox One met Kinect + Titanfall - €499,99
 • Xbox One met Kinect + Forza - €499,99
 • Xbox One met Kinect + Dead Rising - €499,99
 • Xbox One met Kinect + 2 digitale games naar keus + Forza 5 + 1 jaar Xbox Live - €699,99 *
 • Xbox One met Kinect + 3 digitale games naar keus + Forza 5 + 1 jaar Xbox Live - €799,99 *
* alleen in US via Microsoftstore verkrijgbaar

Leverbaar vanaf 5 september. Ook verkrijgbaar via import. Tenzij anders vermeld bevat de console een 500gb schijf.

Er zal naar alle waarschijnlijkheid geen bundel verschijnen van Xbox One + Destiny. Sony heeft dat als exclusieve deal met Activision afgesloten. Dit geld ook voor een bundel met Watchdogs.

Twijfel je welke je moet nemen? Hier nog wat extra info:
 • Los gaat een Kinect €110,- kosten
 • Je kunt er het hele dashboard mee navigeren en ook de TV mee besturen.
 • In diverse games is het mogelijk commando's te geven of zaken als headtracking te gebruiken (zoals bij Forza waarmee je de bocht in kunt kijken vanuit cockpit view).
 • Het is niet verplicht te gebruiken, tenzij het gaat om games als Dance Central. Shooters als Battlefield of racers als Forza hebben de Kinect dus niet nodig
 • Games worden niet sneller als je Kinect niet gebruikt. Het is aan de game om het in/uit te schakelen.
 • Voor sommige zaken is het wel degelijk sneller dan handmatig navigeren. "Xbox Record That" geeft je de mogelijkheid om snel even de laatste 30 seconden op te nemen.
 • Sommige apps gaan straks ook gebruik maken van Kinect. Nu hebben we daar al Skype en Twitch voor die video opnemen.
 • Zeker als je je Xbox One voor meer gaat gebruiken dan alleen gamen, is het erg handig. Ook als centrale hub in de huiskamer zal het steeds meer zin krijgen in de toekomst.
 • Heb je al een mooie headset maar geen adapter voor voice om in je controller te steken, dan kan Kinect fungeren als microfoon. Sure, het lijkt soms alsof je in een wc-hok zit te gamen, maar werkt verder prima.
 • En als je wel een microfoon hebt, heb je altijd een alternatief mocht ie stuk gaan.
 • Er zit momenteel GEEN Nederlandse spraakherkenning bij de console. Kleine kans dat dit rond launch wel gaat zijn, maar wel is de console zelf in het Nederlands in te stellen.
Bekijk voor jezelf of je Kinect gaat gebruiken. De meesten die hem wel hebben, zijn er ook enthousiast over. Het is verder goed mogelijk dat het in de toekomst wel van toepassing is.


http://i.imgur.com/3fFlMJa.jpg

Omdat de Xbox One eerder te verkrijgen is in het buitenland, is er nog de mogelijkheid om deze te importeren. Om het voor iedereen wat duidelijker te maken, is hier wat informatie over het importeren te vinden zodat je weet wat de voor en nadelen zijn. Informatie is onder voorbehoud, gezien er de laatste tijd nog wel wat wijzigingen zijn en nog niet alles 100% duidelijk is.

De Console en overige hardware
Momenteel is het mogelijk via enkele Nederlandse winkels zoals GameMania, Mediamarkt, Nedgame en Saturn een Xbox One in huis te halen. Deze komen meestal uit Duitsland of Engeland (voorzien van Europese stekker) en kost (meestal) ongeveer 60 euro meer. Wil je minder geld kwijt zijn, dan zijn Amazon of Microsoftstore.de goede keuzes. En wil je hem met de auto halen dan ben je het beste af in Duitsland (bijvoorbeeld een Mediamarkt of Saturn).
Een console uit de VS heeft niet alleen een andere stekker (zoals in de UK), maar ook een ander voltage, daardoor zul je mogelijk een andere adapter nodig hebben of een converter. Klein aandachtspuntje dus. Overige hardware kun je ook prima in Duitsland halen, al zal daar weinig verschil bij zijn. Controllers zijn in elk land identiek en worden natuurlijk weer met allerlei boekjes in 380 (give or take) verschillende talen geleverd. Er zit verder bij sommige producten nog een 2 dagen kaart voor Xbox Live bij.

In Wave#1 landen komt bovendien in Juni de Kinect-loze Xbox 360 uit. Deze kost 100 euro minder en moet vooral de gamers met een beperkt budget aanspreken.

De Games (fysiek)
Zoals velen wel weten, hebben games in de Duitse winkels nog wel eens de neiging om volledig in het Duits te zijn, wat voor ons Nederlanders vaak niet zo'n feest is. Nou is dit met de meeste launchgames niet het geval (die zijn wat algemener gemaakt waardoor er meer talen op disc staan zodat hij overal verscheept kan worden), maar toch is het wel verstandig om hier even naar te kijken als je in de winkel staat. In de UK en US kun je in ieder geval met Engels aan de slag. Sommige games hebben zelfs nog Nederlandse ondersteuning! Games zijn regiovrij, dus dat maakt verder weinig uit.

De Games (digitaal)
Bij de Xbox One is het ook mogelijk om games direct via de Xbox Games Store (de nieuwe naam voor de Xbox Marketplace) op je console te downloaden. Dan is de game dus volledig digitaal en werkend. Probleem is wel dat dit gebonden is aan de regio (ook wel locale genoemd) en de Nederlandse regio is nog niet beschikbaar. Voor aanschaffen heb je dus een buitenlands betalingsmiddel nodig. Een betalingsmethode met buitenlands factuuradres. Tot voor kort kon dit gemakkelijk via Paypal, maar inmiddels controleren ze daar ook of het gebruikte factuuradres overeen komt met het factuuradres welke je hebt opgeslagen bij Paypal. En als dat adres niet klopt, kun je vaak de transactie niet afmaken. Kortom: Paypal werkt momenteel niet!. Wat momenteel wel werkt is aanschaffen via Creditcard en (na validatie vanwege een niet-kloppend adres met je creditcard provider). Mijn American Express werkt nu bijvoorbeeld gewoon, al blijft het onzeker of ook deze methode wordt gedoogd.

Een andere methode (die langer lijkt te gaan werken) is eerst Microsoft Store valute inslaan (bijvoorbeeld via offgamers.com), deze verzilveren om vervolgens de games aan te schaffen. Je hebt hierbij dus een tegoed op je Xbox Live account staan, waar je games van aanschaft. Is je saldo echter te laag, dan zul je dit moeten aanvullen. Let wel op dat je de juiste regio gebruikt voor het aanschaffen en toevoegen van het saldo, gezien je natuurlijk in dollars wilt afrekenen (die winst is het grootst).

Digitale games worden gekoppeld aan een gamertag, maar zodra 1 gamertag op de console een game heeft gedownload, hebben ook andere games daar de beschikking over (en kun je dus daar met Xbox Live Gold mee online). Die kun je dan echter niet meenemen naar een vriend, wat het verhaal wel lastiger maakt.

Een ander punt is de valuta en betaling. Gezien we in Nederland met Euro's betalen, is dat iets om rekening mee te houden. Het lijkt erop dat je met een Nederlandse Creditcard, geen ponden mag afrekenen, waardoor een Engelse gamertag weinig zin heeft. Duitsland is ook wat lastig, gezien je dan ook je dashboard in het Duits moet instellen (je moet je locale veranderen). De beste optie lijkt daarom een account uit de VS te zijn. In de VS heb je gewoon een Engelse dashboard, maar ook Dollars. De conversie van Euro's naar Dollars zorgt er al snel voor dat je ongeveer 15 euro bespaart op (full priced) games. Verder kun je een factuuradres van ergens in Alaska, Montana of Ohio opgeven, waardoor er niet alsnog (Amerikaanse) BTW bij komt. Een game van 69,99 dollar kost dan nog maar 50 euro (en dus geen 70 euro). En dus heb je na 3 games genoeg bespaart voor nog een game. Toch zul je mogelijk via internet fysieke games voor een lagere prijs kunnen aanschaffen, maar interessant is het wel. En als sommige games in de aanbieding gaan, bespaar je natuurlijk nog meer.

Toch wachten?
Microsoft heeft aangekondigd dat Nederland, samen met andere landen bij Wave 2 zit. Wave 2 zal in september 2014 lanceren. Dat betekend dus 11 maanden na Duitsland en de VS. Erg jammer wat ons betreft, maar zeker het wachten waard ;)


http://i.imgur.com/r76jHwA.jpg
FeatureXbox One
CPU8-core x86-64 Custom Microsoft CPU op 1,75 GHz
(gebaseerd op AMD Jaguar)
RAM8GB 2133MHz DDR3-geheugen (68.3 GB/s) +
32MB eSram (192 GB/s)
Opslag500GB Intern
(Niet vervangbaar, wel uitbreidbaar dmv externe opslagmedia en Cloud-opslag)
GPUCustom AMD Radeon GPU op 853MHz
Optische DrivesBlu-Ray/DVD
Aansluitingen3x USB 3.0, HDMI-in, HDMI-out, Optical-out
ConnectiviteitEthernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T), Wi-Fi 802.11 b/g/n,
Bluetooth 2.1 (EDR) & Wi-Fi Direct. Zowel IPv4 als IPv6 worden ondersteund.
Geluid7.1 Surround Sound
OSXbox OS
Windows OS (gebaseerd op Windows 8 Kernel met DirectX 12 ondersteuning)
Hypervisor (verbindingslaag ertussen)
CameraKinect 2.0, 1080p 30fps
Backwards compatibilityNee
OnlineverbindingBenodigd in enkele gevallen voor eerste opstart, hierna verder offline mogelijk. Wel heel sterke focus op Online-content.
2e schermSmartglass (Windows 8, WP8, iOS, Android)
Cloud storageJa, savegames, profiel, overige content
Game installatiesVerplicht (met "play while you install")

In dit hoofdstuk kun je meer informatie vinden over de vernieuwingen van de console en de details over hoe het allemaal werkt.

http://i.imgur.com/OWu8z3O.jpg


De console
De Xbox One is het nieuwe all-in-one entertainmentsysteem van Microsoft, de derde generatie Xbox en ditmaal wederom met indrukwekkende hardware. Het systeem belooft tot 10x sneller te zijn dan voorganger, de Xbox 360, en kan daarnaast op een ongekende manier detail weergeven.

Gaming staat nog steeds centraal bij de Xbox One en met een 8-core 64-bit processor, 8GB ram aan werkgeheugen en een snelle grafische chip van AMD wordt de komende generatie games mooier en levendiger dan ooit. Daarnaast beschikt het systeem verder over een Blu-Ray speler (waardoor games nu ook op (50GB) Blu-Ray discs zullen worden gezet) en Wi-Fi Direct.

De processor is gebaseerd op de AMD Jaguar CPU, maar heeft hierbij ook de beschikking over het snelle eSram. Dit is de opvolger van de eDram-technologie die te vinden is in de huidige Xbox 360. Met 32MB aan eSram moet deze technologie een extra performance-boost geven aan de prestaties van de Xbox One. Tel daarbij Tiled Resources, Data Move Engines en de DirectX 12 vernieuwingen en er is aardig wat performance te benutten. Hierbij zal echter wel vanaf het begin van de ontwikkeling van games rekening mee moeten worden gehouden, dus de daadwerkelijke performance zal pas na 1 of 2 jaar te zien zijn.

Games zullen te allen tijde een verplichte installatie nodig hebben op de interne harde schijf van maar liefst 500GB. Mocht deze vol raken, dan is er de mogelijk om een externe USB 3.0 schijf aan de Xbox One te koppelen voor extra opslagruimte. In de toekomst zullen overigens ongetwijfeld grotere harde schijven in de console worden gestopt, al is hier nog niets over bekend.

Naast de welbekende HDMI-uitgang, zit er dit maal ook een HDMI-ingang in. Hiermee kan een (HDMI) signaal worden doorgevoerd naar de TV, via de Xbox One. Het HDMI-signaal van je settopbox bijvoorbeeld, waarbij de Xbox One vervolgens een overlay kan tonen. Het is nog niet bekend in hoeverre die overlay in Nederland gebruikt gaat worden, maar in de VS gaat deze bijvoorbeeld meer informatie tonen over de American Football of Basketball-wedstrijd die je zit te kijken of kan zelfs een interactieve EPG (Elektronische Programma Gids) tonen vanuit de Xbox One terwijl je televisie kijkt. Deze programmagids is vooralsnog alleen in Engelse landen te gebruiken, maar als je je regio aanpast naar bijvoorbeeld de UK heb je dit ook al en kun je dus je TV bedienen met je Xbox. Hoe gaaf is dat!

De console heeft een vrij rustig uiterlijk met een deels mat- en deels ‘glasgrijze’ kleur. Er zit een groot rooster op voor ventilatie en ook bij de Xbox One wordt een externe ‘powerbrick’ geleverd. Deze bevat een lampje waarop je kunt zien of de console aan staat (wit = aan of standby, oranje = uit).

De controller


De Xbox One-controller is een doorontwikkeling van de welbekende en hooggewaardeerde Xbox 360-controller. Het team bij Microsoft dat verantwoordelijk is voor de Xbox-controllers is intensief bezig geweest met het verder optimaliseren van dit stukje hardware. Zo zijn een aantal ergernissen verholpen en veel zaken verbeterd.

Allereerst zijn daar de nieuwe triggers. Deze zijn weer wat beter vormgegeven, maar belangrijker: ze hebben nu hun eigen rumble functionaliteit (trilmotor). Hiermee moet het makkelijker zijn om in games als Forza de grip van de wielen te voelen zodat je sneller kunt ingrijpen als de auto begint te glijden. Bij shooters als Titanfall en Call of Duty zul je de trillingen van je wapen beter voelen.

Het batterij vak aan de onderkant van de controller is nu weggewerkt in de controller zelf. Geen rare bult meer dus aan de onderzijde. Wederom worden oplaadbare batterijen ondersteund en komt er een nieuwe Play & Charge Kit met bijbehorende accu voor batterij-loos gamen.Daarnaast is ook het D-Pad vernieuwd, deze is nu in een volledig losstaande Plus-vorm getransformeerd. Dit moet vooral bij Fighting- en Sport-games meer controle over het spel bieden. De duimsticks hebben ook een nieuwe vorm gekregen, waardoor ze beter om je duimen moeten blijven zitten en meer grip moeten bieden aan de speler op spannende momenten.

Aan de achterkant zit nu een micro-USB aansluiting, waarmee de controller gemakkelijk kan worden opgeladen. De aansluiting voor de headset aan de onderkant is ook vervangen door een micro-USB aansluiting, waarbij ook ruimte is gemaakt voor het klemmen aan weerszijden van deze aansluiting zodat de kabels er beter in blijven zitten. Door deze nieuwe aansluiting zijn helaas de huidige accessoires niet compatible, al lijkt er een adapter aan te komen voor accessoires met de oude aansluiting.

De vorm van de controller is ook aangepast waardoor je meer grip op de controller moet hebben. Hierbij zit aan de voorkant van de controller ook een sensor voor de Kinect-camera, waarmee bijgehouden kan worden wie welke controller vasthoudt. Dat heeft als voordeel dat je persoonlijke instellingen (andere knoppenindeling of een invert y-as) worden toegepast zodra jij de controller vastpakt. Je hoeft dus geen menu’s meer door te spitten om de controller naar wens in te stellen als je met wat maten op de bank afwisselend zit te gamen (denk aan de instellingen bij Call of Duty of FIFA). Door de nieuwe grip en het lagere gewicht van de controller, is het ook comfortabeler tijdens langere speelsessies.

De connectie van de controller met de console is aangepast, waardoor nu nog minder input-lag zou moeten optreden tijdens het spelen. Ook behaalt deze nieuwe connectie een snelheidswinst van 35% ten opzichte van de oude controllerverbinding van de Xbox 360.Als laatste zijn de Back en Start knoppen vervangen door een Menu en View knop. Via de menu-knop open je meestal het startmenu en de viewknop geeft je vaak een overzicht van de spelwereld of scorebord. Er zit niet zo heel veel verandering met de oude Back en Startknoppen. De rest van de knoppen zijn hetzelfde gebleven. Wel zijn ze van beter materiaal gemaakt dan hun voorganger. Ga er in ieder geval vanuit dat deze nieuwe controller uitvoerig getest (levensduur, valtests etc.) zal zijn voordat deze eind dit jaar in je handen ligt.

De Xbox One Controller kost los €69,99.

Kinect 2.0


De nieuwe Kinect-camera (ook wel Kinect 2.0 genoemd) maakt onderdeel uit van de Xbox One. Dat betekent dat je de beste ervaring krijgt als deze is aangesloten. Gelukkig kun je instellen wat de sensor wel of niet mag, waardoor je altijd de controle behoudt over wat Kinect 2.0 wel of niet mag. Zwaaien voor je console is dus niet verplicht en ook zal deze niet een directe lijn richting diverse veiligheidsdiensten hebben. Ook is het niet verplicht je Kinect aangesloten te hebben, maar dan mis je dus wel wat vernieuwingen.

Daarnaast beschikt de nieuwe Kinect-camera ook over een hogere resolutie. Dit maal wordt een resolutie van 1920 x 1080 ondersteund (ofwel 1080p). Dit gaat met 30 FPS, waardoor videochatten (via Skype) geen probleem moet zijn. Ook is de lag, die de huidige Kinect-camera nog wel eens vertoonde, grotendeels verdwenen. De kijkhoek is vergroot waardoor de waarneembare afstand is verbeterd. Hierdoor kun je dichterbij Kinect 2.0 gaan staan en worden op grotere afstand meer mensen herkend (tot wel 8 man tegelijk!). De herkenning van personen in het donker is ook verbeterd. Er is zelfs helemaal geen licht meer nodig om dit te bewerkstelligen! Bij sommige applicaties zoals Skype zal het beeld ook nog eens meebewegen met de persoon die aan het bellen is. Zit je dus aan de linkerkant van de kamer, dan zal alleen dat gedeelte (middels digitale zoom) getoond worden. En bij meer personen wordt een mooi kader gebruikt om al deze personen heen. Zo zie je dus beter met wie je aan het bellen bent en wie wat nou zegt.

Sinds Juni 2014 is ook een Kinect-loze Xbox One beschikbaar. Deze is €100 goedkoper dan het normale model en zal ook tijdens de lancering in Nederland beschikbaar zijn.De hogere resolutie biedt als voordeel dat je lichaam meer details kent. Niet alleen worden vingers afzonderlijk herkend, maar ook je gezichtsuitdrukking en zelfs je bloeddruk kunnen worden waargenomen! De gezichtsherkenning is ook verbeterd, waardoor het gemakkelijker moet zijn om met jouw persoonlijke instellingen te kunnen werken. De herkenning is zelfs zo goed, dat ook gebarentaal kan worden herkend en objecten kunnen worden ingescand. Voor games als FIFA kan dit betekenen dat je gezicht kán worden ingescand en op je in-game avatar kan worden geplakt. Voor games als Kinect Sports Rivals wordt zelfs een avatar gegenereerd met ongeveer hetzelfde uiterlijk en de kleding die je op dat moment aan hebt! Ook is men bezig om liplezen te ondersteunen voor verbeterde spraakherkenning.

Spraakherkenning is ook verbeterd met de komst van Kinect 2.0. Deze herkent nu veel meer manieren en termen om dezelfde actie uit te voeren en kan ook vervolgvragen behandelen. De console kan worden opgestart met de woorden “Xbox On” (de enige woorden die worden opgepikt door Kinect 2.0 in de standby-modus van de console), waarna je door het hele systeem kunt navigeren. Omdat de meeste games en gamerooms niet stil zijn, wordt geluidsfiltering toegepast om naast het gamegeluid jouw stem te kunnen blijven herkennen. Probeer bij het instellen van Kinect zo goed mogelijk te voldoen aan de vragen op het scherm, zodat deze zo optimaal mogelijk werkt. Heb je problemen, doe de setup dan overnieuw.

Helaas wordt bij de lancering van Kinect 2.0 de Nederlandse-taal nog niet ondersteund. Wel zijn er (eindelijk) plannen om ondersteuning hiervoor in de nabije toekomst toe te voegen, maar of dit met de Nederlandse release al zal zijn is nog niet duidelijk. En of uiteindelijk Cortana naar de Xbox One gaat komen is ook niet bekend, al lijkt dit wel in de lijn der verwachtingen te liggen.

http://i.imgur.com/0ZrPMG4.jpg
3 besturingssytemen
Waar de Xbox 360 nog een enkel besturingssysteem had, beschikt de Xbox One over maar liefst 3 besturingssystemen. Het eerste is het Xbox OS welke alle games op je scherm tovert. Daarnaast is er een Windows OS (geen Windows 8 maar wel vergelijkbaar) welke voornamelijk gebruikt wordt door de vele Xbox-apps (Skype, Pathe Thuis etc.) en een derde overkoepelend OS welke de 2 overige laat samenwerken (Hypervisor).

Door het Windows OS aan de Xbox One toe te voegen moet het voor ontwikkelaars gemakkelijker worden om apps en (simpele) games te ontwikkelen, waardoor de mogelijkheden met de Xbox One eindelozer dan ooit zullen zijn. Sterker, Microsoft heeft tijdens Build 2014 bekend gemaakt dat cross-platform apps ondersteund worden en het dus mogelijk is om een Win8/WP8/X1 app te maken. Wel zullen apps (voorlopig) nog moeten worden goedgekeurd door Microsoft. Toch biedt dit mogelijkheden om populaire apps als Plex, VLC, XBMC e.d. naar Xbox One te krijgen. En ook zullen er meer Nederlandse apps verschijnen, gezien dat gewoon veel makkelijker gaat.

Multitasking


Het eerste voordeel van de 3 OSsen opzet is de mogelijkheid tot multitasken. Naast je game of TV-beeld kun je Skypen, iets opzoeken via Internet Explorer of andere apps naast elkaar zetten, zoals we dat gewend zijn van Windows 8/RT. Naast gelijktijdig op het scherm zetten van 2 beelden, kun je hierdoor ook snel wisselen tussen de diverse schermen, waardoor je het wachten in de game-lobby kunt afwisselen met reageren op Tweakers.net :+. Door notificaties kun je gelijktijdig dan op de hoogte gehouden worden van bijvoorbeeld de status van de game-lobby (Pre-game, In-game enz.).

Interface


De nieuwe interface van het systeem is net als het laatste Xbox 360 Dashboard, gebaseerd op de Modern UI. Deze interface kennen we ook van Windows 8 en Windows Phone 8, dus zal voor veel gebruikers herkenbaar zijn. Voor de Xbox One zijn hiervoor een heleboel verbeteringen doorgevoerd, waarbij de performance en de hoeveelheid opties direct zullen opvallen. Waar het huidige Xbox 360 Dashboard vaak erg sloom is, draait dat op een Xbox One als een zonnetje.

Er is meer sociale integratie op het platform. In de friends-app kun je bijvoorbeeld direct zien wat je vrienden gespeeld hebben en zie je ook wanneer iemand begint met livestreamen. Je kunt nu mensen volgen (zonder vriend te worden) of instellen als favoriet. Hierdoor zie je van hun ook notificaties als ze online komen (of van iedereen als je dat zo instelt).

Handig aan de nieuwe interface is dat deze wederom te bedienen is met je stem en handgebaren. Kinect kent nu meer handelingen en kan ook vervolgvragen uitvoeren. Als je bijvoorbeeld eenmaal begint met het weergeven van de tv-gids, kun je vervolgens een zender selecteren zonder telkens “Xbox” te hoeven vermelden. Hierdoor is het navigeren veel logischer maar vooral gebruiksvriendelijker. Ook kun je met je stem de Xbox aan of uitzetten en is het mogelijk (middels IR-beamers) je televisie aan/uit te zetten.Naast je homescherm heb je nu ook een apart scherm waar je, voor jou belangrijke items kunt vastpinnen. Waar op de Xbox 360 hier een apart menu voor moet worden geopend, is dit nu een apart tabblad waar je al je content (games, video’s, muziek en meer) kunt neerzetten om snel vandaan te kunnen starten of openen. Er is wel een maximum aan gepinde items, maar voor je meestgebruikte apps en games is er meer dan genoeg ruimte.

SmartGlass


SmartGlass keert ook terug en is uitgebreider dan ooit. Waar de ondersteuning hiervoor op de 360 door developers vrijwel nihil was, zal deze vanaf de Xbox One door elke game/developer ondersteund worden en is het bij sommige games zelfs mogelijk om te spelen via je tablet. Wederom worden Windows 8/RT, Windows Phone, Android en iOS hiervoor ondersteund, waardoor er meteen een breed draagvlak is. Games via SmartGlass tonen meer informatie over die game en meer mogelijkheden bieden om die game te beïnvloeden. Met de Dead Rising app kun je bijvoorbeeld telefoongesprekken voeren (met NPCs) en in Battlefield 4 kun je een kaart zien van de hele map.Achievements
Het systeem van Xbox Live Gamerscore & Achievements is flink uitgebreid en verbeterd. Je gamerscore blijft behouden, maar toekomstige games zullen meer mogelijkheden en manieren tot hun beschikking hebben om gamerscore toe te kennen. Ook applicaties hebben soms achievements, al staat daar dan geen gamerscore tegenover.

Verder zijn er Challenges toegevoegd. Hier staat ook geen gamerscore tegenover, maar wel andere beloningen zoals artwork, items voor je avatar (ja, ook deze keren terug) en andere speciale unlocks. Challenges kunnen ook naderhand (na release van een game bijvoorbeeld) worden toegevoegd en mogelijk tijdsgebonden zijn. Denk hierbij aan het maken van 1 miljoen kills door de Battlefield-community in 1 dag of het bevorderen van het gebruik van een specifiek wapen (mocht deze weinig gebruikt worden). Challenges kunnen bovendien meerdere games gaan bestrijken (bijvoorbeeld de gehele Assassins Creed-franchise) of aan apps worden toegevoegd.

Het leuke is nu ook dat aan de door jou behaalde Achievement een opname gekoppeld wordt, zodat je kunt terugkijken hoe deze behaald is. In een overzicht kun je niet alleen jouw achievements bekijken, maar is er ook een feed met de behaalde achievements van je vrienden (inclusief video's).

Sinds kort is ook de mogelijkheid toegevoegd om de achievements-app te snappen zodat je deze kunt bekijken tijdens het gamen. Ook laad hij hierdoor een stuk sneller, waardoor het bekijken van progressie of de beschrijving van een zojuist behaalde achievement, gemakkelijker is.

Spelen zonder wachttijden
Voor het spelen van games is vanaf nu altijd een installatie op de harde schijf benodigd. Dit verloopt al erg snel, maar na invoeren van de schijf kun je al meteen beginnen met spelen, waarna de game op de achtergrond wordt geïnstalleerd. Bij digitale games zul je een deel moeten downloaden eer je kunt beginnen, maar hoef je niet op alle gigabytes te wachten (tenzij het een online-game betreft). Meestal kun je dan de eerste missie spelen en als die lang genoeg duurt is de rest ook al binnen.

Het is op dit moment nog niet mogelijk om te pre-orderen of pre-loaden, maar dit zal binnenkort wel worden toegevoegd.

Automatisch hervatten
Bij de 360 duurde het erg lang voor een game was opgestart en je door alle intro’s en menu’s heen was. Dat is met de Xbox One verleden tijd. Deze onthoud waar je bent gebleven en je kunt direct verder met je game. Het opslaan van je voortgang was nog nooit zo eenvoudig. Vooral bij digitale games kun je zo snel van de ene naar de andere game wisselen. Ook kun je automatisch games van vrienden in je Party joinen, zodat je direct aan de slag kunt.

Game DVR


De Xbox One houdt bij offline-sessies de laatste 5 minuten gameplay bij. Deze kun je op elk moment opslaan, ook door middel van een simpel Kinect-commando ("Xbox record that"). Heb je dus een mooie actie gemaakt, dan is het opslaan, bewerken en delen hiervan een fluitje van een cent. Voor online-sessies geldt een maximum van 30 seconden. Ook deze kun je snel met een stem-commando opslaan. Start je een opname handmatig, dan is ook 5 minuten aan footage beschikbaar. De resolutie van het filmpje is 720p en kan naderhand ook nog bewerkt worden. Zo kun je ook Kinect een video laten opnemen waarbij je dit beeld in een hoek binnen de game-opname neerzet om zo makkelijk aanwijzingen te geven over het zojuist opgenomen beeld. De video is vervolgens naar Youtube of Onedrive te uploaden.

Sinds begin 2014 is ook Twitch-ondersteuning beschikbaar zodat je kunt livestreamen (en zien wie er aan het livestreamen zijn of starten met livestreamen middels notificaties). De integratie werkt erg vloeiend, waardoor je snel kunt zien waar je vrienden mee bezig zijn. Het opzetten van een stream is zo gepiept en is ook naderhand met stemcommando op te starten.

TV TV TV TV


Een belangrijk onderdeel van de Xbox One is de TV integratie. Met behulp van de HDMI-ingang kun je via je Xbox One, TV kijken. Hoewel een settopbox direct te koppelen is aan je TV voeg je met de Xbox One hiertussen aardig wat extra functionaliteiten toe aan het televisiekijken. Zo kun je de Xbox One gebruiken als overlay voor je TV-signaal. Dit betekent dat je van bepaalde programma’s extra informatie kunt zien of via je Xbox kunt stemmen (tijdens talentenjachten bijvoorbeeld). Verder kun je notificaties bekijken en even snel wisselen naar een App of game (dus ook even TV kijken als je in de game lobby zit). Ook staat integratie met Second-Screen toepassingen van tv-programma's in de planning. Een leuke toevoeging is ook dat je je TV aan/uit kunt zetten samen met je console. Als je dus "Xbox On" roept, zal zowel je console als je TV worden opgestart.Verder kun je via SmartGlass of Kinect ook de TV bedienen. Hierbij is een tv-gids te bekijken en kun je met je stem de volgende zender selecteren. Je kunt helaas niet het tv-signaal opnemen, dat zul je via je decoder moeten doen.

Aangezien decoders altijd bediend worden met afstandsbedieningen, beschikt de Xbox One over meerdere infrarood-zenders. Deze moeten meerdere bundels de kamer insturen waardoor er altijd wel 1 bij de settopbox uitkomt. Hiermee moet het ook mogelijk worden om je TV aan te zetten op het juiste signaal met de juiste boxen en de juiste settopbox. Met 1 commando ('Xbox On') zet je dus al je multimedia-apparaten aan!

Beschikbaarheid van de Xbox-diensten in Nederland
Sommige diensten en mogelijkheden zijn voorlopig nog niet in Nederland aanwezig. Sowieso is de taal en regio niet beschikbaar, waardoor je nu niet via Nederlands betaalmiddel gebruik kunt maken van de Xbox Store. Ook is er geen Nederlandse spraakherkenning, maar deze zal tijdens of vlak na de Nederlandse lancering aanwezig zijn. Ook is de ondersteuning voor een specifieke TV-overlay voor de Nederlandse markt beperkt (het doorvoeren van het signaal is overigens geen probleem). Zet je je console op Amerikaanse regio, dan kun je echter wel van OneGuide gebruik maken, al is ook hier de functionaliteit beperkt. Daarnaast zijn er een aantal diensten zoals Hulu of Netflix die erg locatie-afhankelijk zijn. Toch komt Netflix naar Nederland toe, waardoor dat een hele mooie feature kan worden.

http://i.imgur.com/3d1Vqsf.jpg
Xbox Live
Voor de Xbox 360 was Xbox Live een belangrijke aanwinst. Hoewel het op de eerste Xbox ook al draaide, heeft het zich op de Xbox 360 ontplooit tot een betrouwbaar online-netwerk met veel handige functionaliteiten. De Xbox One borduurt hier verder op door en de eerste stap hierbij is het uitbreiden van het aantal servers voor deze service. Bij de Xbox 360 begon Microsoft met een schamele 3.000 servers, maar is dat aantal inmiddels uitgegroeid tot 15.000 servers. Sinds de lancering van Xbox One is een serverpark beschikbaar van maar liefst 300.000 servers. Deze draaien binnen de welbekende Azure-dienst van Microsoft en zijn daardoor prima schaalbaar voor elk karwei. Mooi voorbeeld hierbij is Titanfall, welke dedicated servers toevoegt naargelang de vraag ernaar stijgt en ook de mogelijkheid biedt tot aanmaken van private matches op dedicated servers.

Ook de functionaliteiten zijn uitgebreid. Waar je als Xbox 360 Xbox Live Gold member gelimiteerd bent tot 100 vrienden, is dit aantal op de Xbox One onbeperkt. Net als op Facebook kun je dus mensen blijven toevoegen. Je kunt verder mensen volgen (of zien wie jou volgen) zonder er direct vrienden mee te zijn.

Voicechat is ook weer terug en is helderder dan ooit. Er wordt gebruik gemaakt van een nieuwe codec voor beter stemgeluid. Ook het geluid wat wordt opgepikt wordt beter gefilterd en is gevoeliger.

Mocht je al een Xbox Live Gold abonnement hebben, dan is deze ook te gebruiken via de Xbox One. Dit heeft dezelfde prijs (ongeveer 5 euro per maand), maar heeft daarbij wat meer cloud-opslag en meer services/diensten.

Sinds dit jaar is ook Games with Gold toegevoegd waardoor je elke maand 2 gratis games krijgt net een Gold abonnement. In tegenstelling tot het programma op de Xbox 360 heb je op de Xbox One een abonnement nodig om die games te kunnen blijven spelen (net als PSN plus). Begin en halverwege de maand zijn telkens de nieuwe games beschikbaar.

Daarnaast is Microsoft langzamerhand begonnen met het geven van kortingen op digitale games. In de store is nu elke maand of week wel een game in de aanbieding. Kortingen variëren van 25 tot 75%.

De cloud
Een belangrijk onderdeel van de online-strategie van Microsoft is de Cloud. De Cloud is dé term voor een serverpark, waar in het geval van Microsoft de Azure-service wordt bedoelt, welke al een grote speler is (naast Amazon en Google). Voor de Xbox One houdt dit in dat ontwikkelaars gebruik kunnen maken van een schaalbaar serverpark, waar dedicated multiplayer servers en andere diensten kunnen draaien. Hoewel de eerste generatie games hier nog weinig mee doen, is dit vooral voor de toekomst een interessante ontwikkeling. Microsoft heeft dan ook aangegeven dat voor elke Xbox One er de rekenkracht van 3 Xbox Ones in de cloud beschikbaar zijn. Nou is het een ingewikkeld verhaal waar vooralsnog weinig voorbeelden van zijn, maar het idee is dat (naast de multiplayer servers en persistant worlds) de cloud een deel van de berekeningen op de console voor diens rekening neemt, waardoor er meer rekenkracht beschikbaar is voor graphics. Het zorgt dus indirect voor betere graphics of meer (gameplay) mogelijkheden.

Het getoonde voorbeeld aan de pers bij de Xbox One presentatie, betrof een simulatie van het aardse sterrenstelsel (met data van NASA) waarbij men astroïden tussen Mars en Jupiter bekeek. Dit waren 30.000 astroïden die elk bij werden gegenereerd door de Xbox One (baan, belichting, model, etc). Met een switch werden daar ineens 300.000 astroïden bij gezet. Deze werden met behulp van de cloud weergegeven en berekend. Deze data werd dus realtime berekend en doorgegeven, waarbij deze data natuurlijk ook naar meerdere consoles kan worden gezonden.

Een nieuwer voorbeeld bij Build 2014 was een aantal gebouwen die kapot werd gemaakt. Elk object wat daarbij los kwam, werd middels physics-berekeningen van realistische effecten voorzien. Draaide je deze demo lokaal dan werd het (vanwege de vele berekeningen) een diashow, maar middels cloud-ondersteuning kon een mooie 30fps (het blijft een demo) gehaald worden.

Hoewel de techniek van cloud computing niet bepaald nieuw is, zet Microsoft hier wel hoog op in. Dit is namelijk voor games nog niet groots toegepast, maar Microsoft denkt dat dit (mede door hun toedoen en integratie binnen de nieuwe generatie van Xbox Live) in de toekomst kan gaan veranderen. Gamewerelden worden steeds dynamischer en levendiger, waarbij je een aardig serverpark nodig hebt om dit te bewerkstelligen. Met de aankoop van een 700 miljoen dollar kostend serverpark in Iowa door Microsoft, is al een belangrijke stap gezet naar de beschikbaarheid van het aantal servers ten tijde van de Xbox One lancering. Ook de bouw van een nieuw serverpark in Noord Holland is voor Nederlandse gamers een mooie toevoeging voor de toch al snelle dienst.

Smart Match
Je online reputatie wordt op de Xbox One gebruikt bij het zoeken naar tegenstanders. Matchmaking is geoptimaliseerd en zoekt tegenstanders die dichter bij jouw kwaliteiten zitten. Daarnaast moet het makkelijker worden om feedback te geven op andere spelers. Die feedback zorgt er verder voor dat gamers die vaker over de schreef gaan (bv door schelden of onsportief gedrag) met gelijkwaardige gamers zullen worden gematched. Dit moet ervoor gaan zorgen dat er minder irritatie zal zijn en er een betere sfeer zal hangen tijdens multiplayer-potjes. Uiteraard kunnen developers ervoor kiezen dit niet toe te voegen, waardoor de daadwerkelijke invloed nog valt te bezien.

Automatische updates
Indien een internetverbinding beschikbaar is, download de console automatisch updates. In de toekomst wordt het ook (weer) mogelijk om via internet een download aan te zetten. Dan wordt deze ook meteen verwerkt (opstarten van de console is dan niet meer nodig). Op moment van schrijven werkt dit echter nog niet zo heel lekker. Games en apps worden wel geupdate, maar nieuwe downloads en console updates vereisen nog wel het opstarten van de console (en soms zelfs alsnog aanzetten van de download).

Twitch


Bij de Xbox One zit ook ondersteuning voor het uitzenden van gameplay. Microsoft heeft een deal gesloten met de welbekende Twitch.tv-dienst om jouw gameplay met de wereld te kunnen delen. Hierbij kun je ook in-game zien hoe de uitzending wordt ontvangen door je kijkers. Je kunt daarbij ook de chat in de gaten houden. Opstarten kan daarnaast via stem-commando, zodat je je game niet eens hoeft te verlaten.

Apps
Met het nieuwe ‘Windows’ OS op de console, worden de deuren voor app-ontwikkeling voor consoles geopend. Op dit moment zijn apps als Internet Explorer, Skype en Skydrive, beschikbaar. Daarnaast moet het ook voor bedrijven aantrekkelijker worden een console aan te schaffen, voor het kunnen houden van presentaties en bekijken van documenten via OneDrive.

Ontwikkelen van apps verloopt niet veel anders dan voor Windows 8.1 of Windows Phone 8.1. Je download de SDK, voegt ondersteuning toe en de benodigde functionaliteiten. Om toegelaten te worden tot de store zul je echter wel contact moeten opnemen met Microsoft. In ieder geval zijn een aantal app-bouwers al wel begonnen met het ontwikkelen van apps. 1 van de eerste apps die we verwachten is bijvoorbeeld NOS, een app die toch altijd wel als 1 van de eersten beschikbaar zijn op nieuwe platformen. Maar niet ondenkbaar zijn apps van Uitzending Gemist, RTL, Sport 1, Nu.nl, Ziggo, UPC en meer.

Binnenkort zullen ook diverse apps zonder Xbox Live Gold abonnement werken. Denk hierbij aan Netflix, Youtube en meer.

http://i.imgur.com/ia88aga.jpg
Headset


De Xbox One bevat in de doos ook een headset. Wil je er toch 1 extra bij kopen, dan kost dat €39,99.

Play & Charge-kit


De Play & Charge-kit keert terug bij de Xbox One. Dit maal gaat het opladen 2 maal zo snel (4 uur voor een volle lading), waarbij je met de meegeleverde kabel ook kunt blijven gamen.

De Play & Charge-kit kost €29,99. Samen met een controller kost het €99,99.http://i.imgur.com/i54zIzI.jpg
GameOntwikkelaar
Uitgever
ReleaseMultiplatform?Website
Assassins Creed 4: Black FlagUbisoft Montreal
Ubisoft
ReleasedX1, X360, PC, PS3, PS4, WiiUklik
Battlefield 4EA Digital Illusions CE
Electronic Arts
ReleasedPS3, PS4, X360, X1, PCklik
BelowCapybara
Microsoft Game Studios
2014Exclusiveklik
Call of Duty: GhostsInfinity Ward
Activision
ReleasedPS3, PS4, Wii U, X360, X1, PCklik
Crimson DragonGrounding Inc.
Microsoft Game Studios?
22-11-2013Exclusive?
D4Swery
Microsoft Game Studios?
2014?Exclusive?
Dead Rising 3Capcom/Blue Castle Games
Capcom
ReleasedExclusive?
DestinyBungie
Activision
9-9-2014PS3, PS4, X360, X1klik
Dragon Age InquisitionBioware
EA Games
Q3 2014PS3, PS4, X360, X1, PCklik
Dying LightTechland
WB Interactive
2014PS3, PS4, X360, X1, PCklik
EA Sports UFC?
Electronic Arts
ReleasedPS4, X1, PC?klik
Fantasia: Music EvolvedHarmonix
2014?X360, X1?
FIFA Soccer 14EA Canada
Electronic Arts
ReleasedPS3, PS4, X360, X1, PCklik
Final Fantasy XVSquare Enix
Square Enix
ReleasedPS4, X1?
Forza Motorsport 5Turn 10 Studios
Microsoft Game Studios
ReleasedExclusiveklik
Halo (5)343 Industries
Microsoft Game Studios
2015Exclusiveklik
Just Dance 2014
Ubisoft
ReleasedPS3, PS4, X360, X1?
Killer InstinctRare/Double Helix Games
Microsoft Game Studios
ReleasedExclusive?
Kinect Sports RivalsRare
Microsoft Game Studios
ReleasedExclusive?
Kingdom Hearts 3Square Enix
Square Enix
2014?
Lego Marvel Super HeroesTT Games
Warner Brothers
ReleasedX1, X360, PS4, PS3?
LocoCycleTwisted Pixel
Microsoft Game Studios
ReleasedX1, X360?
Mad Max Avalanche Studios
WB Interactive
2015PS3, PS4, X360, X1, PC?
Madden NFL 25High Score Entertainment
EA Tiburon
ReleasedX1, X360, PS4, PS3, WiiUklik
Metal Gear Solid V: The Phantom PainKojima Productions
Konami
Q4 2014X1, PS4klik
Minecraft for Xbox OneMojang
Microsoft Game Studios?
2014Exclusive?
Mirror's Edge 2DICE
Electronic Arts
2015PS4, X1, PC??
NBA 2K14Visual Concepts
Released?
NBA Live 14?
Electronic Arts
ReleasedPS4, X1?klik
Need for Speed RivalsGhost Game
Electronic Arts
ReleasedPS3, PS4, X360, X1, PCklik
Peggle 2Popcap
Electronic Arts
Released?
Plants vs Zombies: Garden WarfarePopcap
Electronic Arts
ReleasedX360, X1, PS3, PS4?
Powerstar GolfZoe Mode
Microsoft Game Studios
ReleasedExclusive?
Project SparkMicrosoft Game Studios
Microsoft Game Studios
Q3 2014Exclusive?
Quantum BreakRemedy Entertainment
2015Exclusiveklik
Ryse: Son of RomeCrytek
Microsoft Game Studios
ReleasedExclusiveklik
Skylanders Swap ForceVicarious Visions
ReleasedX1, X360, PS3, PS4, WiiU?
Star Wars: BattlefrontDICE
Electronic Arts
2015X1, PS4, PC??
Sunset OverdriveInsomniac Games
Microsoft Game Studios
Q3 2014Exclusiveklik
The CrewUbisoft Reflection Studios/Ivory Tower
Ubisoft
Q3 2014PS4, X1?
The Elder Scrolls Online Bethesda/Zenimax
Bethesda
2014PC, PS4, X1?
The Witcher 3: Wild HuntCD Projekt RED
?
2014PS4, X1, PCklik
ThiefEidos Montreal
Square Enix
ReleasedPS4, X1, PCklik
TitanfallRespawn Entertainment
Electronic Arts
ReleasedX360, X1, PCklik
Tom Clancy's The DivisionMassive Entertainment
Ubisoft
2015PS4, X1, PC?
Trials Fusion
Ubisoft
ReleasedPS4, X360, X1, PC?
Watch DogsUbisoft Montreal
Ubisoft
ReleasedPS3, PS4, X360, X1, PCklik
Zumba Fitness World PartyMajesco
ReleasedWii, Wii U, X360, X1?
Zoo TycoonBlue Fang
Microsoft Game Studios
ReleasedExclusive?
Voor opmerkingen, aanpassingen of toevoegingen graag een DM naar Martinspire


http://i.imgur.com/Bn0pMJH.jpg

Hoeveel gaat de Xbox One kosten?
€499,99

Wanneer komt de Xbox One precies uit?
September 2014.

Wat zit er in de doos?
Je vind de volgende dingen in de doos:
  • een Xbox One-console (met 500GB harde schijfruimte)
  • een Power-adapter
  • een Kinect 2.0-camera
  • een HDMI kabel
  • 1 draadloze Limited Xbox One Day One-controller
  • Gratis 14-dagen Xbox Live Gold-lidmaatschap

Sommige Bundels krijgen extra DLC met zich mee, sommige retailers doen dit als extraatje bij je console. Bijvoorbeeld: Ryse (multiplayer map en bonuszwaard), Forza 5 (4 extra auto's), Kinect Sports Rivals (extra equipment) en Dead Rising 3 (de karakters uit DR1 en 2 als bonuspersonages). Het is niet bekend of deze ook met Wave 2 releases te verkrijgen zijn.

Kan ik ook Xbox 360 spellen spelen?
- Backwards compatibility wordt niet ondersteund vanwege de andere architectuur. Ook huidige arcade-games worden niet ondersteund, al is het natuurlijk wel mogelijk voor ontwikkelaars om een nieuwe versie te uploaden.

Kan ik mijn huidige accessoires gebruiken zoals Controllers en Headsets
-De nieuwe controller werkt met nieuwe connectiviteit waardoor deze niet backwards compatible zijn. Dat wordt dus nieuwe controllers, stuurtjes en andere dingen aanschaffen. Ook headsets krijgen een andere aansluiting onderaan de controller, dus dat wordt ook lastig (hier is inmiddels een adapter voor uit). Wel is het zo dat je prima met Kinect 2.0 je voice op kunt nemen en de audio-aansluitingen zijn ook niet veel anders. Dat maakt het mogelijk om je voicechat niet via je kabeltje te laten lopen, maar gewoon via de speakers. Wel moet je even opletten dat je alleen een SPDIF-aansluiting (ook wel Optical of Toslink genoemd) hebt voor Audio. Heb je die aansluiting niet bij je headset, dan moet je mogelijk via je TV de uitvoer regelen. Er zijn overigens ook adapters voor SPDIF naar RCA, maar die zijn nog vrij prijzig. Wel worden nieuwe headsets verwacht die makkelijker aan zijn te sluiten. Wil je echter alles volledig draadloos hebben (audio en voice) dan moet je nog even wachten of tijdelijk gebruik maken van Kinect als microfoon.

Hoe zit het met DRM
Tot na de E3 was dat een apart verhaal, maar sinds de DRM 180 is het vrijwel hetzelfde als op de Xbox 360. Je koopt een schijf en kunt daarmee doen wat je wilt. Doorverkopen of uitlenen is dus mogelijk. Ook moet je schijf in de console aanwezig zijn om te spelen

En met digitaal aangeschafte games?
Het uitlenen of doorverkopen van digitale games wordt vanaf launch nog niet ondersteund, maar mogelijk komen delen van voor de DRM 180 wel terug voor digitale games (zonder 24 uurs aanmelding dus). Wordt later bekend gemaakt.

Ik heb iets gehoord over Family Sharing?
Bij Launch en op E3 is er iets gemeld over het online delen van games. Dit zat echter gekoppeld aan het DRM verhaal en is dus van de baan. Wel kun je met 1 Gold account per console online met de overige accounts. Ook games die op andere accounts zijn geïnstalleerd zijn beschikbaar.

En een petitie?
Er is een petitie gaande waar wordt geopperd om het family sharing gedeelte terug te brengen. Dit wordt echter nog intern besproken. Wel zijn er plannen van Microsoft om in de toekomst (mogelijk pas eind 2014) delen van het oude programma terug te brengen.

Kan ik dan wel met meerdere accounts gebruik maken van dezelfde game?
-Ja, er zitten geen limieten meer op het gebruiken van schijfjes en kun je dus met elke account de game spelen.

Kan ik offline gamen?
-Ja dat kan, voor de DRM 180 was dat een apart verhaal, maar nu is het mogelijk om offline te gamen. Wel is het zo dat je bij de eerste start van de console een internetverbinding nodig hebt, waarna een patch wordt gedownload en je naar hartenlust offline kunt gamen (voor de games die dat ondersteunen). Sommige games (zoals Forza 5) hebben ook een eenmalige online-verbinding nodig, maar zijn daarna ook volledig offline te spelen. Het gaat hier overigens om updates van slechts enkele MBs waardoor dat ook prima via GSM Netwerk te doen is.

Wordt mijn account en gamerscore behouden?
-Ja je account is gewoon over te zetten naar de Xbox One en ook je gamerscore blijft behouden. Wel gaat het achievements-systeem op de schop. Hier is inmiddels al wat meer over bekend. In het kort komt het erop neer dat de manier waarop achievements worden behaald uitgebreidt wordt en dat er naast achievements ook challenges komen die mogelijk tijdsgebonden zijn en waar je leuke kleinigheden zoals items voor je avatar of een nieuwe gamerpic voor kunt bemachtigen. Hierbij kunnen developers ook na de lancering nog zaken aan toevoegen om bepaalde items, klassen of wapens aantrekkelijker te maken.

Draait er nou Windowd 8 op?
-Er draait wel een Windows Kernel op die het mogelijk moet maken Windows apps te gebruiken, maar hiervoor moeten applicaties worden aangepast (waarschijnlijk voor controller en Kinect ondersteuning). Hierover later meer.

Is hij sneller of langzamer dan de PS4?
-Het lijkt erop dat de PS4 hier op hardwarevlak een puntje voor heeft op de Xbox One. Toch zal dit in de praktijk nog moeten blijken en scheelt het minder dan sommigen doen geloven. De console zal in ieder geval snel genoeg zijn om Forza 5 met schitterende graphics op 1080p en 60fps op je scherm te toveren. Andere games draaien mogelijk op een iets lagere resolutie, maar dat is met launchgames wel vaker het geval geweest.

Moet ik Kinect gebruiken?
-Als je geen Kinect wilt gebruiken, hoef je hem ook niet aan te sluiten. Wel zorg je er daarmee voor dat de ervaring vele malen minder next-gen aan kan voelen. Geen voice-commando's om vensters te snappen of om het laatste stukje even als video op te slaan. Toch kun je Kinect ook zo instellen dat ie alleen actief is wanneer jij het wil. Ook het constante luisteren kun je uitzetten of beperken wie wat kan zeggen (een lolbroek zal je console dus niet zomaar uit kunnen zetten). Probeer het eens eerst voordat je hem meteen in de doos terugdoet.

En al die verhalen over NSA en de Kinect als Spycam
Geruchten als deze en meer zijn niet nieuw voor camera's of webcams. Feit blijft dat Microsoft er weinig baad bij heeft om constant zaken uit te zenden. Dergelijk dataverkeer zal dan ook snel ontdekt worden. Verder is het zo dat de huidige Kinect ook geen afluisterstation is gebleken, waardoor het voorlopig blij geruchten zal blijven. Vooralsnog zal de Kinect in standby modus alleen luisteren naar de woorden "Xbox On". Bij het opnemen via de camera zal een lichtje branden om de activiteit aan te geven. Je kunt dus gewoon in je blote reet door de huiskamer blijven lopen :D

Wat moeten wij met al die TV troep, ik wil gamen!
-Naast de nieuwe TV functionaliteiten, wordt de gamer zeker niet vergeten. Zo wordt het Xbox Live netwerk uitgebreid van 15000 naar 300000 servers en wordt je friendslist vergroot van 100 naar 1000 met een onbeperkt aantal volgers. De controller heeft ook wat vernieuwingen ondergaan om je van betere pookjes, triggers en d-pad te voorzien. Meer info over gaming op de Xbox One met bijbehorende games vind je terug in de E3 presentatie en de diverse nieuwsberichten omtrent deze games.
Toch zijn de randzaken (zoals TV) wel gebieden waarop nog veel verbetering kan worden behaald en het iets is waar Microsoft ook verder in wil gaan. De Xbox One is in eerste instantie een game-console, maar kan veel meer dan dat. Net zoals je smartphone tegenwoordig ook niet meer alleen gebruikt wordt om te bellen, smssen en whatsappen.

Komen de nieuwe diensten ook naar Nederland?
-Smart Tv komt voorlopig eerst in de VS uit, maar deze wordt later ook naar meer landen uitgebreid. Of er Nederlandse spraakondersteuning in zit als de console in Nederland uitkomt, is ook nog niet bekend. Dat zal eerder aan Microsoft Nederland liggen. Het zou in ieder geval tijd worden. De overige vernieuwingen in Xbox diensten is nog even afwachten wat we hier wel of niet krijgen. Verwacht hier rond de lancering of begin volgend jaar meer info over. Al maakt het uiteindelijk weinig aan, je gaat er in ieder geval op gamen, toch?

Klopt het dat er 3 besturingssystemen op staan?
-Jazeker. Je hebt het Xbox OS voor het spelen van games. Daarnaast een Windows Kernel en een overkoepelend OS om snel te kunnen wisselen. Hierdoor kun je multitasken en dus tijdens het bekijken van een film even via Skype bellen. Er zijn een aantal applicaties die je naast het hoofdscherm kunt vastpinnen zoals Internet Explorer, Skype en Skydrive. Vergelijkbaar met de multitasking op Windows 8/8.1.

Multitasken? Skype? Watte?
-De nieuwe xbox kan applicaties naast je content zetten. Tijdens tv-kijken of een film kun je dus daarnaast een app hebben staan. In de demo zag je naast een basketbalwedstrijd op TV een overzicht van de fantasy league (erg groot in de VS) en vervolgens een skype videoconversatie tijdens een film. Deze werd overigens ook met de stem aangestuurd, wat natuurlijk erg cool is. Ook moet Skype nu ondersteuning krijgen voor groepsgesprekken. Of dit Xbox Live Partychat gaat vervangen is niet bekend, maar gezien Xbox een eigen OS heeft, is dit onwaarschijnlijk. Mocht je een tijdje moeten wachten voordat je in je multiplayer pot komt, kun je ondertussen dus even op tweakers het laatste nieuws lezen :)

Moet ik games installeren?
-Ja, games worden bij de eerste boot geïnstalleerd op je HD waarna de schijf niet meer nodig is. Dat betekend dat je de 500 GB schijf dus wat intensiever gaat gebruiken. Gelukkig kun je al snel beginnen met het spelen van die game, waardoor je niet hoeft te wachten tot de vele gigabytes op je HD zijn gezet. Met een beetje snelle verbinding kun je ook games verwijderen en pas weer downloaden als je ze gaat spelen, zodat je toch je hele gameverzameling kunt blijven gebruiken.

Kan ik de 500gb interne schijf ook uitbreiden?
-Ja en nee, deze is niet te vervangen. Wel kun je een externe HD toevoegen waarbij het niet uitmaakt wat voor merk dit is (hoeft dus geen MS schijf te zijn). Hier kunnen niet alleen games maar ook films, muziek en savegames opgeslagen worden zoals met de interne schijf kan. Mocht je dus een fanatieke gamer zijn, dan is het geen probleem om een andere schijf eraan te hangen. Mogelijk heeft dit ook als voordeel dat je de schijf kunt meenemen naar een vriend, daar inlogt en dan lekker gaat gamen. De games worden gekoppeld aan je profiel en niet je console of het schijfje. Wel heb je dan even kort een internetverbinding nodig (om in te loggen), maar hoef je niet de hele game te downloaden.

Ik hoor het 1 en ander over de Cloud, wat is dat?
Tegenwoordig is de cloud vaak niet meer dan een ander woord voor serverpark. Het gaat om een online-dienst die bepaalde taken op kan lossen. Dit varieert tot het berekenen van simpele zaken, het draaien van een website of het draaien van een gameserver (zoals elke developer nu kan beschikken over dedicated servers). Microsoft leunt sterk op deze servers met de vernieuwing van Xbox Live. We zullen veel vaker zien dat online games gaan draaien op dedicated servers (geen irritaties van de huidige player hosted servers dus) of het opslaan van persistent worlds (gamewerelden die ook na afsluiten van de game door blijven gaan met groeien, verzamelen of produceren). De opslag van savegames in de cloud is ook weer terug. Verder is het straks mogelijk voor ontwikkelaars om de games gemakkelijker uit te blijven breiden en gaan we een mooie toekomst tegemoet waarbij allerhande taken (taken die vaak meerdere frames bestrijken) via de cloud worden afgehandeld. Bij meer vraag naar servers kunnen in het serverpark meer servers aan dezelfde taak worden gezet om zo aan de vraag te kunnen voldoen.
Voor elke Xbox One is er de kracht van 3 Xbox Ones in de cloud beschikbaar!

Hoe zit het met indie/arcadegames?
Middels het ID@Xbox programma kunnen indie-devs zich aanmelden om games uit te geven. Wil je hier zelf iets mee doen, kijk dan op de website.

Kan ik mijn games ook opnemen?
Het is mogelijk om je gamefootage op te nemen middels de DVR functionaliteit. Tevens is er een samenwerking met Twitch (de bekende streaming site) om je games live uit te zenden. Voor het opnemen van gameplay (zonder streaming) kun je 5 minuten opnemen in 720p formaat. Met het "Xbox Record That"-commando neem je de laatste 30 seconden op, maar start je GameDVR op dan is het mogelijk om de laatste 5 minuten op te nemen. Ook in Multiplayer. En je kunt hem ook op voorhand aanzetten.
Ook kun je games streamen via Twitch. Wil je het HDMI-signaal opnemen (bv met Elgato Game Capture HD) dan is dit ook gewoon mogelijk. Het opnemen van Blu-ray video's kan overigens niet.

Waarom zijn er begin 2014 zoveel mensen weggegaan bij Microsoft?
De voornaamste reden is de reorganisatie van Steve Balmer (CEO van Microsoft). Deze heeft een grote reorganisatie van de leiding binnen Microsoft gerealiseerd. Dit heeft enkele topmensen doen verplaatsen. Verder zijn daarvoor (mogelijk in voorloop van de reorganisatie) vertrokken, waaronder Steven Sinofsky (Windows 8 ) en Don Mattrick (Xbox). Momenteel is Phil Spencer de leider van de Xbox Divisie. Hij lijkt het geheel meer op de gamer te focussen, wat natuurlijk een goed ding is.

Kan ik betalen met Paypal?
Alleen in de Nederlandse Xbox Store. Het is niet mogelijk om met Paypal te betalen in de Amerikaanse Xbox Store. Het is niet bekend of dat in de toekomst nog gaat komen. In Nederland is ook nog geen iDeal beschikbaar, maar wel Creditcard of gift-cards.

Hoe kan ik dan betalen in de US Xbox Store?
Via eigen CreditCard (mogelijk moet je even de transactie goedkeuren) of prepaid kaarten. Let wel op de juiste regio voor die prepaid kaarten.

Ik heb nog tegoed staan, maar nog geen Xbox One. Gaat dit verlopen voor hij uit is?
Het hangt af van hoe lang het er al op staat. In principe verloopt het na een jaar, maar men lijkt een uitzondering te maken voor lancering van Xbox One in Nederland. Neem contact op met Xbox Support als je zekerheid wilt. Men is er vrij relaxed mee. Nog geen reden voor paniek.

Kan ik terecht voor garantie bij Microsoft?
Nee momenteel is het niet mogelijk via de xbox.com site support aan te vragen. Dit zal dus moeten gebeuren via de winkel waar je hem hebt aangeschaft. Heb je hem in Duitsland gehaald, dan kan dit lastig worden. Amazon geeft je de mogelijkheid om het geld terug te krijgen voor een nieuwe console, waarbij je de andere dan weer terug stuurt. Microsoft Nederland heeft wel te kennis gegeven dat dit binnenkort wel weer naar behoren gaat functioneren. Het schijnt echter dat er enorme misbruik is gemaakt bij het aanmelden van problemen en is het tijdelijk stop gezet. Binnenkort meer nieuws.

Ik heb iets vernomen over een Kinect-loze Xbox One?
Ja dat klopt. Microsoft heeft een Xbox One uitgebracht waar geen Kinect bij geleverd is. Deze kost €399. Een losse Kinect zal later in de winkels liggen (al gaat deze dan €110 kosten).

Ik zag veel games uitkomen die niet op 1080p en/of 60fps lopen. Is de Xbox One dan zo traag?
Games die op die zijn uitgekomen zijn al lange tijd geleden begonnen met de ontwikkeling. En omdat er tijdens het begin de ontwikkeling nog geen beschikking was over SDK of lijst met specs (voor de meeste devs) is dat vooral op de gok gegaan en dat heeft uiteindelijk voor wat overschattingen gezorgd. Mede ook omdat de Xbox 360 verder voorliep qua hardware dan de Xbox One ten tijde van release. Verder bleek de SDK in de eerste weken/maanden zeker niet optimaal te zijn, plus dat er nog enkele resources gereserveerd zijn (laatste bronnen hebben het over 6 CPU cores en 2gb RAM). Dat laatste gebeurd om ervoor te zorgen dat Microsoft nog de mogelijkheid heeft om later enkele features toe te voegen die rekenkracht nodig hebben. Dit hebben ze bijvoorbeeld bij de 360 niet gedaan waardoor deze op den duur een erg traag dashboard had gekregen, puur omdat er teveel bespaard was op dat vlak.
Toch staat de ontwikkeling niet stil en mede ook vanwege de nieuwe features zal er de komende maanden enorm veel performance bijkomen. Er zitten namelijk nieuwe software- en hardware-features op zoals Data Move Engines, Tiled Resources, eSRam, SHAPE, DirectX 12 (welke veel efficiënter omgaat met multicores), etc. En met de strakke launchwindows was daar simpelweg geen tijd meer voor. En dat is waarom games als Battlefield en Watchdogs nog niet op 1080p en/of 60fps lopen.
Kijken we naar de ontwikkeling van de Xbox 360 dan zie je ongeveer hetzelfde. Bij de launch waren er vrij weinig games die een hoge resolutie hadden. Laat staan 60fps. En de grafische verschillen tussen launchgames en die een jaar of 3 later kwamen is ook erg groot. Zo was Call of Duty 2 een Xbox 360 launchgame en we weten allemaal hoe de games er uiteindelijk uit zijn gaan zien (denk aan Splinter Cell Blacklist, GTA 5, Tomb Raider, Halo en Gears).
Gaat helemaal goedkomen dus.

Ik heb iets vernomen over een preview-programma?
Dat klopt. Voor de dashboard van de Xbox One is een preview-programma gaande waar je beta-versies kunt testen en nieuwe dingen sneller kunt gebruiken (enkele bugs daargelaten). Het is mogelijk hieraan mee te doen, maar hiervoor moet je wel toegang krijgen. Iemand in het preview-programma kan je uitnodigen. Geef even een gil in het topic of stuur iemand een PM om dat te doen.
Wat het eigenlijk inhoudt is dat je een extra app kunt downloaden om deel te nemen aan het preview programma. Dan is er elke maand, nog ver voor hij officieel wordt uitgerold, een preview-versie beschikbaar voor de dashboard (ga naar Settings->System->Update console om te forceren). Dan kun je in de preview-app je mening geven of op het preview-forum van Xbox.com. Dingen die zoal beschikbaar waren voor ze werden uitgerold was Twitch streaming of de Mediaplayer.

WTF @ gerucht/nieuwsitem!!
-Er gaan nu veel geruchten rond over dingen die niet waar zijn of nog onbekend zijn. Ook diverse interviews lijken niet helemaal te kloppen. Probeer daarom eerst te kijken of de bron wel klopt. De kans is ook groot dat bepaalde berichten de komende tijd ontkracht worden, dus ga er niet vanuit dat alles waar is. Het is tenslotte het internet.


http://i.imgur.com/4gDM6EA.jpg
Dinsdag 21 mei 2013 (HA5H)
Opening XboxONE-topic + toevoeging extra video's en foto's!

Vrijdag 24 mei 2013 (MarkH NL)
Bevestigde games & faq toegevoegd.

Maandag 27 mei 2013 (Martinspire)
Specificaties en tussenkopjes toegevoegd

Donderdag 6 juni 2013 (MarkH NL & Martinspire)
E3 2013 info toegevoegd

Zondag 9 juni 2013 (Martinspire)
In overeenkomst met het PS4 topic nu ook een E3 header. Met dank aan Uniciteit

Zondag 20 oktober 2013 (Martinspire)
Grote vernieuwing bij het topic met daarbij veel meer informatie over de console. HA5H is inmiddels gestopt met TS onderhoud en ook MarkH NL is met andere dingen bezig. Voorlopig wordt het meeste werk dus door Martinspire gedaan. Stuur Martinspire dus een DM als je vragen of opmerkingen hebt.

Vrijdag 18 april 2014 (Martinspire)
Na lange tijd weer de TS bijgewerkt. Voornamelijk teksten aangepast om te reflecteren dat het gaat om een product wat uit is (toekomstige tijd is niet meer nodig). Binnenkort zullen meer teksten worden bijgewerkt of uitgebreid. Ook de lijst met games en beschikbare apps wordt straks uitgebreid. Belangrijke verandering is het gedeelte over het betalen van games en de beschikbaarheid in NL

Zaterdag 12 juli 2014 (Martinspire)
Kleine aanpassingen gedaan en deeltje 3 gestart

Todo:
-Hoofdstuk Media toevoegen
-Meer vragen voor de FAQ
-Games en Specs updaten bij launch van console (met toevoeging naar linkjes binnen GoT)Deze openingspost wordt u gepresenteerd door Martinspire

[Voor 102% gewijzigd door Martinspire op 24-04-2015 15:51]

Martinspire - PC, PS4, X1

Even een nieuwtje: ik ben van plan om binnenkort iets nieuws te lanceren voor de xboxende tweakers. Een soort database voor gamertags, games en info. Momenteel gebruiken we een Google Docs document voor het bijhouden wie welke games speelt, maar dat kan natuurlijk beter.

Voorlopig kun je nog hier terecht: Lijst met Xbox One gamertags

Handige linkjes:
[XBO] Levertijden, Verkooppunten & Prijzen
[XBO] Problemen en garantie-afhandelingen

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Lekker Ventje
 • Registratie: Juni 2014
 • Nu online
Hele uitgebreide openingspost. Maar wellicht ook de prijs van de X1 zonder Kinect vermelden?

Switch - XBox Series X - PS5 -Vita - 3DS - Primo XL - Monolith Classic - Monolith Junior

Lekker Ventje schreef op zaterdag 12 juli 2014 @ 09:55:
Hele uitgebreide openingspost. Maar wellicht ook de prijs van de X1 zonder Kinect vermelden?
Ah, die ben ik inderdaad vergeten :X

Edit: Fixed. Zal binnenkort de linkjes wel fixen ;)

[Voor 10% gewijzigd door Martinspire op 12-07-2014 10:14]

Martinspire - PC, PS4, X1

Gisteren Guacamelee uitgespeeld. Leuk en vooral uitdagend (op hard) spelletje. De Inferno challenges zijn ook wel leuk om te doen. Enkel de trow the chicken challenge is wat frustrerend :P. Nu maar wachten op de Destiny Beta, alhoewel ik waarschijnlijk niet aan een code kom. Geen idee hoe je eraan komt, aangezien ik niet van plan ben hem op disc te pre-orderen.

Gamertag: VAS taijyn


 • Nefiorim
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 24-04 09:02
uchiha tijntje schreef op zaterdag 12 juli 2014 @ 11:08:
Gisteren Guacamelee uitgespeeld. Leuk en vooral uitdagend (op hard) spelletje. De Inferno challenges zijn ook wel leuk om te doen. Enkel de trow the chicken challenge is wat frustrerend :P. Nu maar wachten op de Destiny Beta, alhoewel ik waarschijnlijk niet aan een code kom. Geen idee hoe je eraan komt, aangezien ik niet van plan ben hem op disc te pre-orderen.
Jammer dat je me nooit geantwoord hebt voor die Fifa achievement (dat was jij toch meen ik me te herinneren?). Heb straks nog wel een destiny key over :).

Maar ik ben de ergste niet hoor... Als je wil kan je de 23e een key krijgen :)

[Voor 6% gewijzigd door Nefiorim op 12-07-2014 11:14]

XBO: Michaël#3318


 • Nefiorim
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 24-04 09:02
Martinspire schreef op zaterdag 12 juli 2014 @ 11:37:
Ik had mijn Destiny key ingevoerd maar zie nu staan dat ik hem voor Xbox 360 heb geregistreerd? Meer mensen met dat probleem/bug?
Nee, maar ik heb ook drie keer over de keuze gedoublechecked om te zien of ik wel de juiste had. Er stond met grote koeienletters bij dat het niet mogelijk is om dit te wijzigen. Hoop dat hun support een beetje coulant is voor je :)


Offer Platform Code
Destiny Beta You'll find your Destiny Beta download codes below. Need help? Click Here!
Xbox One (Global) Come back on Jul 23 2014 to get your marketplace code!

[Voor 16% gewijzigd door Nefiorim op 12-07-2014 11:40]

XBO: Michaël#3318


 • joker nl
 • Registratie: November 2011
 • Niet online
"Kan ik terecht voor garantie bij Microsoft?"

Dit werkt toch allemaal weer? Heb vorige maand nog mijn Kinect opgestuurd (Xbox One gekocht via de Duitse Microsoft store).

 • Winkiller
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 11:22

Winkiller

De Mopperpot

Ik heb DIT binnen en ben aangenaam verrast door het geluid, had ik echt niet verwacht. Een nadeel is wel dat je snel te hard gaat praten omdat je je zelf bijna niet hoort, verder is deze headset wat lomp maar dit is absoluut niet hinderlijk.

Grappig om te melden is, mijn XB1 herkende mij niet met dat ding op mijn hoofd ;)

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !


 • Phusebox
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 14:32
Ik snap niet hoe die bèta code site moet werken. Ik kan niks kiezen. Zegt steeds kom terug op xx juli zowel ps4 als xbo.

xbox live / psn / steam / nintendo id: phusebox | iRacing


 • -SaveMe-
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 09:46

-SaveMe-

-klik-

Mooie startpost hoor!

Ik heb de overstap gemaakt van 360 naar PS4. Heb wel een One staan, maar die gebruik ik nu dus nauwelijks. Maar mis wel een beetje UI en interface van de One. Aan de andere kant is die van de PS4 magertjes, maar wel gericht op games only ...

GamiQ, de game notes app met game maps!

Nefiorim schreef op zaterdag 12 juli 2014 @ 11:10:
[...]

Jammer dat je me nooit geantwoord hebt voor die Fifa achievement (dat was jij toch meen ik me te herinneren?). Heb straks nog wel een destiny key over :).

Maar ik ben de ergste niet hoor... Als je wil kan je de 23e een key krijgen :)
Mijn zeer wel gemeende excuses :P Mocht je hem nog willen, ben nog altijd bereid om een potje op te starten :P

Gamertag: VAS taijyn


 • MichaelHolyman
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 18-03-2019

MichaelHolyman

Blaffende koeien loeien niet

Voor degene die nog een Beta key zou willen, ik heb er ook nog twee over. Kan hem de 23e dan opsturen, laat maar weten als je geinteresseerd bent :)

Gamertag: MichaelHolyman


 • IGC058
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 05-06 10:17
Iemand een idee wanneer wp/wi8.1 apps ook voor xone beschikbaar komen?

Anoniem: 633

uchiha tijntje schreef op zaterdag 12 juli 2014 @ 11:08:
Gisteren Guacamelee uitgespeeld. Leuk en vooral uitdagend (op hard) spelletje. De Inferno challenges zijn ook wel leuk om te doen. Enkel de trow the chicken challenge is wat frustrerend :P. Nu maar wachten op de Destiny Beta, alhoewel ik waarschijnlijk niet aan een code kom. Geen idee hoe je eraan komt, aangezien ik niet van plan ben hem op disc te pre-orderen.
Guacamelee inderdaad verassend, ben nu bij de eindboss, is nog frustrerend ook :) tot nu toe games with gold goed bezig.

Na laatste updates lijkt het erop dat mijn box wat traag wordt, titanfall was een drama gisteren (veel tearing, lag etc), ui reageert traag, voicecommands reageren niet, DR 3 paar keer gewoon crash.

Heb hem al uitgezet en weer aan, heeft niet geholpen, iemand ideeen waar het verder nog aan kan liggen? Disk is 69% vol maar dat zou toch niet uit moeten maken?

 • Rockvee2
 • Registratie: April 2008
 • Niet online
Phusebox schreef op zaterdag 12 juli 2014 @ 12:31:
Ik snap niet hoe die bèta code site moet werken. Ik kan niks kiezen. Zegt steeds kom terug op xx juli zowel ps4 als xbo.
Op 23 juli moet je terugkomen om je code te krijgen

 • Marvie
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 02-06 16:47
MichaelHolyman schreef op zaterdag 12 juli 2014 @ 13:07:
Voor degene die nog een Beta key zou willen, ik heb er ook nog twee over. Kan hem de 23e dan opsturen, laat maar weten als je geinteresseerd bent :)
Als je er nog een over hebt heb ik wel interesse.

Xbox Live Knalle Arie


 • Tags NL
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 02-06 21:08

Tags NL

Harmful or Harmless?

MichaelHolyman schreef op zaterdag 12 juli 2014 @ 13:07:
Voor degene die nog een Beta key zou willen, ik heb er ook nog twee over. Kan hem de 23e dan opsturen, laat maar weten als je geinteresseerd bent :)
Ik ben wel geinteresseerd! Geen idee of het mijn soort spel zal zijn, maar ziet er gewoon echt veelbelovend uit!

https://powershellisfun.com


 • UltraSub
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 05-06 11:33
Wtf.. Zoontje wil Marvel Superheroes spelen. Spel is een digital purchase.
Krijg ik nu de melding: Sorry we couldn't start Marvel superheroes. If you have a disc, insert it now (0x87de2712). En meteen weer terug naar dashboard. Hard boot en dergelijke al geprobeerd, nogo. Word ik nerveus van, want mijn zoontje heeft net weer de single player helemaal uitgespeeld en is net weer bijna net zover als hij was op de 360. Moet er niet aan denken dat ik kan gaan uitleggen dat het nog eens moet.

Als ik verder ga kijken bij netwerk settings, is alles hartstikke gezond, inloggen van alle live profielen werkt goed enz. Wat me opvalt is dat Microsoft meldt dat er problemen zijn met Live:
Purchase and Content UsageLimited

Affected platforms:

Xbox One

Xbox 360

Xbox on other devices
Affected services:
Downloading items that you have already purchased
7/8/2014 3:18:53 PM CST:
We understand some of you might be having a hard time viewing television seasons you’ve already purchased from Xbox Video and we want you to know we’re working hard to fix this issue. We appreciate your patience during this process. We’ll provide an update when more information is available.
Maar dat hebben ze al dagen.
Google helpt me niks verder, hier iemand die dit wel eens heeft gehad?
1) Ben je met de juiste gebruiker ingelogd? Anders even een andere proberen?
2) Even de console opnieuw opstarten. 10 seconden de power-knop inhouden tot ie helemaal uit gaat en dan weer opstarten
3) Heb je de laatste system update? Kijk even bij settings->system of je kunt updaten
4) Misschien even opnieuw installeren? Even de game verwijderen (zowel download als eventuele savegame) en dan nog een sproberen
5) En als dat niet werkt een hard-reset uitvoeren

Uiteraard kun je ook even contact opnemen met Xbox Support

Mocht het gelukt zijn, geef dan even aan wat heeft geholpen want volgens mij ben ik hiervoor nog nergens een oplossing tegen gekomen en ik heb de issue wel eens eerder voorbij zien komen.

[Voor 28% gewijzigd door Martinspire op 12-07-2014 16:03]

Martinspire - PC, PS4, X1


 • UltraSub
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 05-06 11:33
1 en 2 al geprobeerd.
3 nog niet, straks even kijken. Optie 4 is geen optie qua savegame, kan ik gewoonweg niet maken.
Optie 5, hard reset, verlies je dan ook de save game? Of staat die per definitie (ook) in het live profiel?

/edit
Durf de game eigenlijk niet te verwijderen :|
Kan ik die local save op een USB stick krijgen?

[Voor 18% gewijzigd door UltraSub op 12-07-2014 16:11]

Savegame staat toch ook gesynchroniseerd in de cloud ?
Dan zou het geen probleem moeten geven om deze te verwijderen.
Correct me if i'm wrong.

Je kan natuurlijk ook gewoon het spel verwijderen en de savegame laten staan.

Wat ook nog wel eens wil werken is om even als 'guest' in te loggen, spel starten, afsluiten en dan weer met eigen profiel inloggen.

[Voor 23% gewijzigd door justifire op 12-07-2014 16:22]

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙


 • MrOizo2005
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 05-06 11:54
UltraSub schreef op zaterdag 12 juli 2014 @ 15:36:
Wtf.. Zoontje wil Marvel Superheroes spelen. Spel is een digital purchase.
Krijg ik nu de melding: Sorry we couldn't start Marvel superheroes. If you have a disc, insert it now (0x87de2712). En meteen weer terug naar dashboard. Hard boot en dergelijke al geprobeerd, nogo. Word ik nerveus van, want mijn zoontje heeft net weer de single player helemaal uitgespeeld en is net weer bijna net zover als hij was op de 360. Moet er niet aan denken dat ik kan gaan uitleggen dat het nog eens moet.

Als ik verder ga kijken bij netwerk settings, is alles hartstikke gezond, inloggen van alle live profielen werkt goed enz. Wat me opvalt is dat Microsoft meldt dat er problemen zijn met Live:

[...]

Maar dat hebben ze al dagen.
Google helpt me niks verder, hier iemand die dit wel eens heeft gehad?
Dit heb ik ook ! heel vervelend, kids kunnen nu hun spelletje niet spelen :(
Hij staat ook niet meer in de store, http://store.xbox.com/en-US/Xbox-One?page=1

[Voor 3% gewijzigd door MrOizo2005 op 12-07-2014 16:39]

Also known as Oizopower | When Life Gives You Questions, Google has Answers


 • Ofthewell
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 16-04 13:14
Mocht er nog iemand een Destiny key over hebben houd ik mij van harte aanbevolen. En je krijgt er een virtuele handdruk of knuffel voor terug ;)

Xbox Live: Ofthewell NL


 • Turdie
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 05-06 15:22
Winkiller schreef op zaterdag 12 juli 2014 @ 12:26:
Ik heb DIT binnen en ben aangenaam verrast door het geluid, had ik echt niet verwacht. Een nadeel is wel dat je snel te hard gaat praten omdat je je zelf bijna niet hoort, verder is deze headset wat lomp maar dit is absoluut niet hinderlijk.

Grappig om te melden is, mijn XB1 herkende mij niet met dat ding op mijn hoofd ;)
Ik vond het geluid hiervan ervan tegenvallen, en na een paar uurtjes gamen enorm warm.

 • Winkiller
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 11:22

Winkiller

De Mopperpot

shadowman12 schreef op zaterdag 12 juli 2014 @ 17:26:
[...]


Ik vond het geluid hiervan ervan tegenvallen, en na een paar uurtjes gamen enorm warm.
Het geluid viel je tegen zeg je, wil je dat nader uitleggen ?

Persoonlijk vindt ik het reuze meevallen, ik had slechter verwacht en daarom was ik aangenaam verrast. 8)
Er zullen inderdaad kwalitatief betere (bv. Turtle Beach) headphones sets zijn, maar voor de casual gamer is de Microsoft Xbox One Stereo Headset volgens mij meer dan voldoende.

Warm !! ga dan ook geen uren achter elkaar met dat ding op je hoofd zitten gamen of neem af en toe een uitgebreide plas pauze. ;)

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !

Om nog even terug te komen op de external storage problemen waar ik het over had.
Vastlopen / crashen van Killer Instinct blijkt toch niet aan de externe schijf te liggen, op de interne heb ik er ook last van.
Sniper Elite III heeft ook geen corrupte savefiles meer aangemaakt sinds ik de twee corrupte files verwijderd heb.
So far so good :)

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙


 • UltraSub
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 05-06 11:33
justifire schreef op zaterdag 12 juli 2014 @ 16:21:
Savegame staat toch ook gesynchroniseerd in de cloud ?
Dan zou het geen probleem moeten geven om deze te verwijderen.
Correct me if i'm wrong.

Je kan natuurlijk ook gewoon het spel verwijderen en de savegame laten staan.
Dat zeggen ze ja :)
Maar ik wil eerst een backup op een stick of zo voor ik het verknal. Weet ik veel, voor zelfde geld gooi ik de local save weg en synced die naar het cloud slot. Daar moet ik eerst ervaring mee krijgen :P
Wat ook nog wel eens wil werken is om even als 'guest' in te loggen, spel starten, afsluiten en dan weer met eigen profiel inloggen.
Hmm, ben met mijn eigen profiel ingelogd (het gold account waarmee het gekocht is), maar nog nooit had gespeeld, en ook die werkt niet. Helemaal niemand inloggen (dus guest toch?) ook nogo.
MrOizo2005 schreef op zaterdag 12 juli 2014 @ 16:28:
[...]

Dit heb ik ook ! heel vervelend, kids kunnen nu hun spelletje niet spelen :(
Hij staat ook niet meer in de store, http://store.xbox.com/en-US/Xbox-One?page=1
Interessant! Inderdaad, hij is weg uit de store zie ik nu ook. Heb er ook nog Thief op staan en die loopt gewoon. Betekent dat dus gewoon dat als MS een aanpassing in de store doet, mijn digital purchase niks meer waard is? Ik dacht ik doe alleen nog maar downloaden, lekker makkelijk. Raak die discs altijd kwijt en heb geen zin om iedere keer discs te wisselen. Maar als dit het verhaal gaat zijn dat iedere keer online wordt gechecked ben ik er wel klaar mee. Geef dan op zijn minst een melding als "Could not verify you own this game" ipv zo'n vage error.

Iemand met een linkje hoe digital purchase en vault nou precies werkt?

/edit
Bezig met support; krijg ik dit van iemand:
"This happened to me today was only playing it this morning now telling me in store I have to buy it again help please"
Belooft nog wat :)
Als ze maar niet gaan zeuren over mijn fake us billing adres..

[Voor 12% gewijzigd door UltraSub op 12-07-2014 22:53]


 • mobygo76
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 12:50
Ik heb een pre order beta key voor Destiny. Maar de site loopt te zeuren bij de invoering van mijn emailadres. Ik ben nu nog met vakantie, maar maandag wil ik hem wel aan iemand geven als ik zelf een key ervoor terug krijg ;).

 • Turdie
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 05-06 15:22
Winkiller schreef op zaterdag 12 juli 2014 @ 18:22:
[...]


Het geluid viel je tegen zeg je, wil je dat nader uitleggen ?

Persoonlijk vindt ik het reuze meevallen, ik had slechter verwacht en daarom was ik aangenaam verrast. 8)
Er zullen inderdaad kwalitatief betere (bv. Turtle Beach) headphones sets zijn, maar voor de casual gamer is de Microsoft Xbox One Stereo Headset volgens mij meer dan voldoende.

Warm !! ga dan ook geen uren achter elkaar met dat ding op je hoofd zitten gamen of neem af en toe een uitgebreide plas pauze. ;)
Een beetje vlak en schel geluid. We hebben wel is potjes Forza gedaan, dat we om 23:00 uur begonnen tot 3:00 uur, nou dan is dat ding echt rete warm.

[Voor 8% gewijzigd door Turdie op 12-07-2014 23:34]


 • Ofthewell
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 16-04 13:14
@martinspire Ik had dit eigenlijk nog niet gezegd, maar lezende door je topicstart kan ik niets anders zeggen dat je een geweldige klus gedaan hebt! Chapeaux!

Xbox Live: Ofthewell NL


Acties:
 • 0Henk 'm!
joker nl schreef op zaterdag 12 juli 2014 @ 12:16:
"Kan ik terecht voor garantie bij Microsoft?"

Dit werkt toch allemaal weer? Heb vorige maand nog mijn Kinect opgestuurd (Xbox One gekocht via de Duitse Microsoft store).
Jah, gewoon in Nederland je Xbox registeren via www.xbox.nl / account, dan een reparatie aanvragen, of het gratis nummer van MS bellen.

Cogitationis poenam nemo patitur


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Kalkie
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 05-06 21:03

Kalkie

NLMP

Mocht iemand nog een Destiny beta key overhebben, dan hou ik me ook warm aanbevolen.

XBL: KalkieNL PSN: KalkieNL


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • jerrymcburg
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 27-05 10:30
mobygo76 schreef op zaterdag 12 juli 2014 @ 20:05:
Ik heb een pre order beta key voor Destiny. Maar de site loopt te zeuren bij de invoering van mijn emailadres. Ik ben nu nog met vakantie, maar maandag wil ik hem wel aan iemand geven als ik zelf een key ervoor terug krijg ;).
@mobygo76, wil hem wel voor je redeemen in mijn bungie account. Dan krijg je uiteraard een access key terug.

laat maar even weten (PM)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Donstil
 • Registratie: Maart 2006
 • Niet online
Heeft iemand hier de "Xbox One headset adapter"? Ik zou deze willen aanschaffen voor het gebruik van een koptelefoon en game audio (dus niet chatten) maar het is me niet helemaal duidelijk of dit nu gaat met dat ding?

My thirsty wanted whiskey. But my hunger needed beans


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Ofthewell
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 16-04 13:14
Donstil schreef op zondag 13 juli 2014 @ 13:39:
Heeft iemand hier de "Xbox One headset adapter"? Ik zou deze willen aanschaffen voor het gebruik van een koptelefoon en game audio (dus niet chatten) maar het is me niet helemaal duidelijk of dit nu gaat met dat ding?
Ik gebruik die adapter icm mijn g4me zero headsets en als ik nog beter geluid wil een Sennheiser HD700. Werkt allebei prima alhoewel ik het geluid over de g4me wat zacht vindt. Ook als ik het geluid omhoog schroef met de knopjes op de adapter.

Xbox Live: Ofthewell NL


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Yaz
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 21-04 16:21
Donstil schreef op zondag 13 juli 2014 @ 13:39:
Heeft iemand hier de "Xbox One headset adapter"? Ik zou deze willen aanschaffen voor het gebruik van een koptelefoon en game audio (dus niet chatten) maar het is me niet helemaal duidelijk of dit nu gaat met dat ding?
Dat gaat gewoon.

Gamertag: YazNL


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Donstil
 • Registratie: Maart 2006
 • Niet online
@hierboven

Keurig! Ik wil op zondag avond nog wel eens gamen als mijn vriendin al slaapt.
In de PS4 controller zit een 3,5mm jack uitgang en dat miste ik nu nog al op de One.

Tot ik zojuist ineens op deze adapter kan. Opgelost dus :)

My thirsty wanted whiskey. But my hunger needed beans


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MrOizo2005
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 05-06 11:54
Heb net support gecontacteerd over de marvel heroes game.
Angeli H.: Hello, thank you for contacting Xbox Customer Support. My name is Angeli H.. Please give me a moment to review your question.
Angeli H.: Good Day Ray! As I understand, you have issues playing Lego Marvel heroes. Have I understood your description correctly?
Angeli H.: May I also know what type of console are you using?
Ray: Yes my kids have been collecting money a few weeks ago to buy the lego marvell game on Xbox one, only the get the error 0x87de2712 and the game seems not to be availible on the Store anymore.
Ray: Sorry, it's on Xbox one
Angeli H.: Thank you for providing me that information before hand, I really appreciate it.
Ray: The error started yesterday, there seems to be a topic around already: http://forums.xbox.com/xb...mes/f/4496/t/1791405.aspx
Ray: It's a very bad timing because my kids are having holiday the next few weeks
Ray: but i have not read any official statement about the game being removed
Angeli H.: Thank you for that. Please wait a moment while I look for possible resolutions for your issue.
Ray: sure, no problem at all
Angeli H.: I know that this can really be frustrating but don't worry, I'll be with you every step of the way to ensure that we will be able to resolve the issue together, okay?
Ray: Thank you very much, although if i'm reading the xbox one topic on the forum it cannot be resolved anytime soon.
Angeli H.: I've checked my resources, Ray. Yes, this is indeed a currently emerging issue with the game being removed from Xbox Marketplace. We're still currently communicating with Traveler's Tale about this issue. If you want more information, you can contact TT Games. You may see this site: http://www.ttgames.com/contact.php
Ray: Thanks for the link, i'm surely gonna contact them. But this really made me think about purchasing digital downloads in future. this is not end-user friendly. my kids have been asking me for 2 days already when they can continue there game
Angeli H.: That is absolutely not the situation we want you to have. I understand where you're coming from.
Angeli H.: There are pros and cons in using the DLC or a game disc.
Angeli H.: DLC ensures you that you may download the game even without a disc and you will not have problems dealing with scratches or damage on the disc, However, in this case, this is a disadvantage for you.
Ray: Isn't it a idea to just make a announcement on this game? many people are asking in the forum link i gave you. but there has been no reply from any microsoft support there
Angeli H.: Yes, I understand. Thank you for the feedback. We're still communicating with the game publisher. We will reply on the forum when we get an accurate response regarding this issue. We don't want to give false information to our customers.
Angeli H.: Thank you for understanding Ray and we'll make sure to keep you posted once we have the information when it will be available again on Xbox One marketplace.
Ray: Ok, but just in worst case scenario, what if the game is not returning anymore?
Ray: I mean Xbox one games are not cheap.
Angeli H.: We may issue a refund for this, don't worry Ray.
Ray: Ok thank you very much for your answer.

Also known as Oizopower | When Life Gives You Questions, Google has Answers


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Winkiller
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 11:22

Winkiller

De Mopperpot

shadowman12 schreef op zaterdag 12 juli 2014 @ 23:33:
[...]


Een beetje vlak en schel geluid. We hebben wel is potjes Forza gedaan, dat we om 23:00 uur begonnen tot 3:00 uur, nou dan is dat ding echt rete warm.
Het is net als met luidsprekers, vaak is het persoonlijk, ik vindt het wel meevallen en ben tevreden met deze aankoop. De muziek uit NFS Rivals klinkt heerlijk en zweept me aardig op tijdens een potje NFS Rivals >:)

Herhaling is de beste leermeester, LUID IS UIT !


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • mowa
 • Registratie: Juli 2002
 • Niet online

mowa

u are what u is

Mooie uitgebreide start. Wel heb ik wat voor je todo;
Onder "De Games (digitaal)" staat 1 en ander wb games kopen uit de store maar wellicht is het handig om een link van de workaround te plaatsen. Vragen daaromtrent komen regelmatig terug en zeker in september kan je weer dezelfde vragen verwachten. Beetje jammer als daar weer pagina's lang over wordt gepraat.

"Kan ik mijn huidige accessoires gebruiken zoals Controllers en Headsets"
Wellicht duidelijk aangeven dat headsets mits ze een optische uitgang hebben, die onder de 360 werken, ook werken op de X1. Of onder accessoires meer info.

Er staat al 1 en ander over het uitbreiden van de opslag met een externe usb3 schijf. Wellicht 1 en ander aan mogelijkheden,modellen,specs onder accessoires te plaatsen. De lijst van accessoires is sowieso groter geworden. Een link naar de X1 site is handig want laat namelijk ook headsets, media-afstandsbediening, soundbar en een racestuur zien.
mobygo76 schreef op zaterdag 12 juli 2014 @ 20:05:
Ik heb een pre order beta key voor Destiny. Maar de site loopt te zeuren bij de invoering van mijn emailadres. Ik ben nu nog met vakantie, maar maandag wil ik hem wel aan iemand geven als ik zelf een key ervoor terug krijg ;).
Ik krijg mijn mail ook (nog) niet geverifieerd. Heb een mail naar Bungie gestuurd. Ze weten dat er problemen zijn en zijn er mee bezig. Ik hoop in de loop van komende week wel dat ik mijn key kan redeemen.

Heb gisteren mijn hdd case binnengekregen en een 2TB 7200rpm schijf er in gezet. Het transporteren van games van de interne naar de externe schijf gaat in een redelijk tempo. Ik heb het niet geklokt maar het zal bij een game van 40GB een minuut of 5 zijn geweest. Het laden van games gaat in elk geval merkbaar sneller. Ik heb verzuimd om het transporteren en laden te klokken om te objectiveren door het te klokken. Als ik van de week tijd heb ga ik hier nog wel een lijst van maken.
De afmetingen zijn ongeveer die van een reguliere dvd/bluray case afgezien van de netvoeding. Dus zeer acceptabel.
Echter is een externe schijf als de Hitachi Touro stukken kleiner, ongeveer een kwart van een regulieren dvd/bluray case en heeft natuurlijk geen netvoeding want is bus powered.
Als je toevallig nog een transfer kit hebt liggen die je kreeg bij de vroege generaties SSD's dan heb je al een externe hdd case. Je moet dan alleen nog een hdd aanschaffen. Heb ik getest met een Kingston case en een 2.5" hdd die ik nog heb liggen.

iRacing Profiel


Acties:
 • 0Henk 'm!
Kwartier nieuwe Dragon Age gameplay :
[YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=3IirX9hOOSg]
Weet niet wat ik er van moet vinden, ziet er goed uit maar dat tactisch inzetten van teamleden staat mij tegen.
Wil me in een game kunnen verplaatsen in het personage, meegezogen worden in de spelwereld.
Als je dan steeds teammembers moet selecteren / wissellen krijg ik meer het idee dat je een groep aan het aansturen bent dan dat je daadwerkelijk een avontuur meemaakt.
Had meer gehoopt op een soort Skyrim.

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • UltraSub
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 05-06 11:33
MrOizo2005: WTF? Dat is dus mijn laatste digitale aanschaf. Studio besluit dat ze dat niet meer willen, hop, einde oefening?? Fijn dat je geld terug krijgt eventueel, maar wat heb ik daar aan. Ze beloven een vault in de cloud zodat je geen krassen en zo krijgt, maar ook al staat hij op je hdd, als ze hem er uit halen is het klaar? Seriously??
Wat een teleurstelling zeg. Had overigens ook al contact met support, maar niks meer gehoord.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • gise
 • Registratie: Juni 2007
 • Niet online
Vind het sowieso raar dat een Publisher zijn game uit de store haalt; als je ermee stopt dan breng je toch verder geen updates meer uit? Dan kan je toch nog steeds geld verdienen met de game die reeds af is?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Donstil
 • Registratie: Maart 2006
 • Niet online
Staan er helemaal geen indies in de One Store? Ik kom alleen maar disc games tegen namelijk.

My thirsty wanted whiskey. But my hunger needed beans


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Kalkie
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 05-06 21:03

Kalkie

NLMP

Wat mij nog niet duidelijk is is de 50hz optie. Onder TV opties kun je kiezen tussen 50 en 60hz, en onder de gewone settings staat nog een vinkbox ''allow 50hz''. Iemand een idee wat het verschil is? Tv lijkt met beide opties aan wel schokvrij, Watch Dogs lijkt nu wel wat schokkerig. Kan tussen de oren zitten, was me voorheen niet opgevallen.

XBL: KalkieNL PSN: KalkieNL


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Rockvee2
 • Registratie: April 2008
 • Niet online
Beetje vreemde issue dan met je digital games.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • mobygo76
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 12:50
jerrymcburg schreef op zondag 13 juli 2014 @ 11:24:
[...]


@mobygo76, wil hem wel voor je redeemen in mijn bungie account. Dan krijg je uiteraard een access key terug.

laat maar even weten (PM)
Je hoort van me zo snel mogelijk ;).

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Yaz
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 21-04 16:21
Wat een paniek zeg om een spel. Tuurlijk is het vervelend maar denken jullie niet dat dit gewoon een incident is en word opgelost? Het is weekend, de mensen die hier wat aan kunnen doen zijn vrij. Niet gelijk het ergste denken.

Gamertag: YazNL


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • UltraSub
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 05-06 11:33
Ik weet niet hoor. Begrijp je punt, maar waarom zou een publisher een game niet meer digitaal willen verkopen en hem er uit willen hebben? En dan nog, als er dus issues zijn met de store, ook al staat het spel volledig geinstalleerd, je kunt niet spelen. Even het grotere plaatje bekijken :)
Als je een disc had gehad was er blijkbaar niks aan de hand. Dus ik zou wel eens willen weten hoe het precies werkt, dat volledige proces van digital purchase. Checked de xbox dan werkelijk iedere keer online of je de owner bent?

Acties:
 • 0Henk 'm!
Donstil schreef op zondag 13 juli 2014 @ 19:46:
Staan er helemaal geen indies in de One Store? Ik kom alleen maar disc games tegen namelijk.
Sterft er van.
Outlast, Max: tcob, Guacamellee, 60 sec Shooter, Strider, Super Time Force, Ninnutsji, etc etc.
Dan heb je nog de games als Child of Light en Vaillant Hearts welke ook niet op disc verkrijgbaar zijn.
Genoeg dus ;)

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙


Acties:
 • 0Henk 'm!
UltraSub schreef op zondag 13 juli 2014 @ 21:59:
Ik weet niet hoor. Begrijp je punt, maar waarom zou een publisher een game niet meer digitaal willen verkopen en hem er uit willen hebben? En dan nog, als er dus issues zijn met de store, ook al staat het spel volledig geinstalleerd, je kunt niet spelen. Even het grotere plaatje bekijken :)
Als je een disc had gehad was er blijkbaar niks aan de hand. Dus ik zou wel eens willen weten hoe het precies werkt, dat volledige proces van digital purchase. Checked de xbox dan werkelijk iedere keer online of je de owner bent?
Als Lego een claim oplegt voor elke game die je verkoopt / support dan is er reden genoeg om deze game niet meer aan te bieden / supporten.
Waarschijnlijk is terugbetalen van afnemers (die het spel nog spelen) voordeliger dan de boete die opgelegd is.
Waarschijnlijk is de discversie ook gelimiteerd tot offline gameplay.
Dan ben je uiteindelijk dus beter uit met een digital purchase (100% cashback) dan met een half werkende discversie.

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙


 • Yaz
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 21-04 16:21
En Major Nelson heeft gereageerd;

http://www.reddit.com/r/x...t_your_money_back/ciwrb0y
Hmm...this sounds like something is a bit off. This is clearly now how things are supposed to work. Let me fire off some email to some of the teams that handle this and find out what is going on.

Edit: There was already an open investigation into this issue by the Xbox Operations Center on this issue, so good news there.

Gamertag: YazNL


 • UltraSub
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 05-06 11:33
justifire schreef op zondag 13 juli 2014 @ 23:38:
[...]

Als Lego een claim oplegt voor elke game die je verkoopt / support dan is er reden genoeg om deze game niet meer aan te bieden / supporten.
Waarschijnlijk is terugbetalen van afnemers (die het spel nog spelen) voordeliger dan de boete die opgelegd is.
Waarschijnlijk is de discversie ook gelimiteerd tot offline gameplay.
Dan ben je uiteindelijk dus beter uit met een digital purchase (100% cashback) dan met een half werkende discversie.
Dat is de download ook hoor. Er zit geen verschil in disc en download qua gameplay.

 • Donstil
 • Registratie: Maart 2006
 • Niet online
justifire schreef op zondag 13 juli 2014 @ 23:32:
[...]

Sterft er van.
Outlast, Max: tcob, Guacamellee, 60 sec Shooter, Strider, Super Time Force, Ninnutsji, etc etc.
Dan heb je nog de games als Child of Light en Vaillant Hearts welke ook niet op disc verkrijgbaar zijn.
Genoeg dus ;)
Ooh wat vreemd. Die zie ik hier helemaal niet.

Ik ga zoeken. Thnx!

My thirsty wanted whiskey. But my hunger needed beans


 • Yaz
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 21-04 16:21
Donstil schreef op maandag 14 juli 2014 @ 14:14:
[...]Ooh wat vreemd. Die zie ik hier helemaal niet.

Ik ga zoeken. Thnx!
Er is geen aparte category voor Indies in de store. Ze staan gewoon door alle andere spellen. Dit overigens op verzoek van de indie devs zelf.

Nu word er op verzoek van de community (aka, de klant) wel gekeken of er een indie filter gemaakt kan worden. Dus tzt word dit vast makkelijker.

Gamertag: YazNL


 • jerrymcburg
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 27-05 10:30
mobygo76 schreef op zondag 13 juli 2014 @ 20:27:
[...]

Je hoort van me zo snel mogelijk ;).
ok, ik wacht rustig af ;)
UltraSub schreef op maandag 14 juli 2014 @ 10:41:
[...]

Dat is de download ook hoor. Er zit geen verschil in disc en download qua gameplay.
Dat zeg ik toch ook :?
Daarvoor staat het woordje 'ook' in de zinsopbouw....

[Voor 12% gewijzigd door justifire op 14-07-2014 19:41]

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙


 • UltraSub
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 05-06 11:33
Misunderstanding, context en klemtoon. Begrijp wat je bedoelt nu :)
Overigens, hij werkt weer nu hij weer terug is in de store.

 • Anoniem: 244101
 • Registratie: December 2007
 • Niet online
Geen verkoop hier

[Voor 77% gewijzigd door BM op 14-07-2014 21:39]


 • Blerf
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 05-06 10:51

Blerf

VroomVroom

Okay nu wil ik Destiny toch best graag spelen, wel echt schraal dat je het online niet kan pre-orderen..., ik ga de disc versie namenlijk echt niet kopen.

iRacing profiel | Twitch | Formerly known as Marty26 || En ja ben nog steeds een deslikt!!


 • BM
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 17:49

BM

Moderator Spielerij
Online preordering komt er aan :) Hebben de Sunset Overdrive devs gister 'verklapt'

Xbox
Even the dark has a silver lining


 • Blerf
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 05-06 10:51

Blerf

VroomVroom

BM schreef op dinsdag 15 juli 2014 @ 09:14:
Online preordering komt er aan :) Hebben de Sunset Overdrive devs gister 'verklapt'
Kijk dat word tijd :D wil die beta spelen :)

iRacing profiel | Twitch | Formerly known as Marty26 || En ja ben nog steeds een deslikt!!


 • Yaz
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 21-04 16:21
BM schreef op dinsdag 15 juli 2014 @ 09:14:
Online preordering komt er aan :) Hebben de Sunset Overdrive devs gister 'verklapt'
Dat was toch in Sunset TV van vorige week? Maar goed dat het eraan komt al gaat het mij dan meer om de extra goodies die een boxed editie wel krijgt.

Gamertag: YazNL


 • Silversin
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 14:48
Hoe lang duurt het om een vervangend accessoire te ontvangen van xbox support?

Vorige week maandag mijn PSU opgestuurd, woensdag een mail gekregen dat een nieuwe onderweg is, nu zijn we bijna een week verder en nog steeds niks. Ook geen T&T code. In de mail staat dat het wel tot 28 dagen kan duren. Het komt uit Frankfurt (of Tsjechie), zo lang hoef ik toch niet te wachten =p?

[Voor 4% gewijzigd door Silversin op 15-07-2014 12:38]


 • BM
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 17:49

BM

Moderator Spielerij
Silversin schreef op dinsdag 15 juli 2014 @ 12:35:
Hoe lang duurt het om een vervangend accessoire te ontvangen van xbox support?

Vorige week maandag mijn PSU opgestuurd, woensdag een mail gekregen dat een nieuwe onderweg is, nu zijn we bijna een week verder en nog steeds niks. Ook geen T&T code. In de mail staat dat het wel tot 28 dagen kan duren. Het komt uit Frankfurt (of Tsjechie), zo lang hoef ik toch niet te wachten =p?
Een week is aan de lange kant. Mijn X1 zelf is al twee keer op vakantie geweest naar Tsjechië, en die waren zo uit m'n hoofd in een dag of 3 na verzendbericht altijd wel binnen. Maar wellicht dat accessoires met een andere transporteur verstuurd worden?

[Voor 5% gewijzigd door BM op 15-07-2014 13:07]

Xbox
Even the dark has a silver lining


 • Silversin
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 14:48
Ja daarom vond ik het ook al vreemd. Ik weet nog dat ik maandag mijn console opstuurde en vrijdag alweer terug had. Waarschijnlijk gaat het met accessoires iets minder snel. Ik wacht morgen nog af en anders wordt het weer eens een chatsessie met MS support. Gelukkig had ik van tevoren een 2e PSU besteld.

 • Yaz
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 21-04 16:21
Ik heb laatst op mijn kinect moeten wachten. Duurde een dag of 10.

Gamertag: YazNL


 • mobygo76
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 12:50
jerrymcburg, ik kan je geen pm bericht sturen,kun je mij een pm sturen met je emailadres?

 • jerrymcburg
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 27-05 10:30
mobygo76 schreef op dinsdag 15 juli 2014 @ 13:53:
jerrymcburg, ik kan je geen pm bericht sturen,kun je mij een pm sturen met je emailadres?
berichtje gestuurd. heb ook mijn email adres zichtbaar gemaakt bij mijn profiel. Hoop dat dit helpt 8)

Anoniem: 581798

Heb toch een PS4 gehaald.

[Voor 84% gewijzigd door Anoniem: 581798 op 15-07-2014 23:14]

Deals with Gold voor deze week :
Wolfenstein : The New Order 33% korting
Plants vs Zombies 40% korting

[Voor 5% gewijzigd door justifire op 15-07-2014 23:06]

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙


 • Kartale
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 02-06 18:31
justifire schreef op dinsdag 15 juli 2014 @ 23:04:
Deals with Gold voor deze week :
Wolfenstein : The New Order 33% korting
Plants vs Zombies 40% korting
Leuke deals.

Ik verwacht PvsZ binnenkort als gratis Gold game. Daarom haal ik hem niet. Heb toch al een grote backlog. Eerst die maar even wegwerken. :+

Xbox Live: AlpBJK PSN: alp1903


 • Yaz
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 21-04 16:21
Kartale schreef op woensdag 16 juli 2014 @ 00:23:
[...]


Leuke deals.

Ik verwacht PvsZ binnenkort als gratis Gold game. Daarom haal ik hem niet. Heb toch al een grote backlog. Eerst die maar even wegwerken. :+
Ik denk zelf dat we meer kleine games krijgen ipv grote releases. Vind ik overigens ook prima. Die kleine games zou ik zelf eigenlijk niet kopen maar de grote games juist wel.

Gamertag: YazNL


 • Willybubba
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 11:30

Willybubba

Nut up or shut up.

Ik heb een extra Destiny beta code. PM me if interested, first come first serve. Dit is dus echt een beta register code, waarmee je dan met 3 man de beta kunt doen.

EDIT: gone.

[Voor 4% gewijzigd door Willybubba op 16-07-2014 10:37]

"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time... like tears in rain... Time to die."


 • Cerebriform
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 25-05 22:14
Willybubba schreef op woensdag 16 juli 2014 @ 10:29:
Ik heb een extra Destiny beta code. PM me if interested, first come first serve. Dit is dus echt een beta register code, waarmee je dan met 3 man de beta kunt doen.
Heb je een PM gestuurd :)

Hebben jullie ook al iets van 48 uur geen verbinding met de xbox live servers? Twee dagen geleden Forza 5 gekocht online en nu nog maar 55% gedownload. Op de live service site staat al dagen "check back in half an hour".
Werkt hier zonder problemen, al heb ik geen online matches gedaan, haalt hij verder alles 'online' wel gewoon op.

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • Boinkie
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 18:01
Hier ook geen problemen!

 • Cerebriform
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 25-05 22:14
Hmm misschien komt het doordat ik een US account heb dan of zo. Zal eens contact opnemen met de klantenservice van MS.

 • mitchel
 • Registratie: Maart 2001
 • Niet online
Even snel een vraagje, hoe zit het met digitale aankopen in de store? Ik zou graag Wolfenstein aanschaffen maar als straks de xbox in Nederland gereleased wordt en er is dan ook een nederlandse regio kan ik dan mijn digitaal aangeschafte games in de US store ook spelen zodra ik mijn regio op NL zet?

O gevonden in start post

[Voor 5% gewijzigd door mitchel op 16-07-2014 11:25]


 • cyberexe
 • Registratie: Oktober 2013
 • Laatst online: 01-11-2020
Ik weet dat het een lap tekst is, maar hierbij ff een citaat :p :

"Dan is de game dus volledig digitaal en werkend. Probleem is wel dat dit gebonden is aan de regio (ook wel locale genoemd) en de Nederlandse regio is nog niet beschikbaar."

 • Kartale
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 02-06 18:31
Heb dit ook in PS4 forum gepost.

Guys,

Vanaf de site is het nu mogelijk om een Clan aan te maken voor Destiny. Je kan met je clan dan ook 'prijzen' enzo winnen. Heb er eentje aangemaakt, aangezien er geen tweakers.net clan was. Alleen heb het geen tweakers clan genoemd haha.

PS: http://www.bungie.net/en/Clan/Playstation/116911
Xbox: http://www.bungie.net/en/Clan/Xbox/116911

Dacht maybe kunnen we allemaal daar joinen. Heb je ook group chat enzo ingame.

Xbox Live: AlpBJK PSN: alp1903


 • mfneed
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 14:53
Heren,

zojuist gelezen(een paar pagina's terug) dat de beta key van destiny 3x te gebruiken is. Is er iemand die mij hier blij mee kan maken!?!

Edit: Willybubba een PM gestuurd zie dat ze vergeven waren.
Edit 2: vraag is nog steeds van toepassing

[Voor 27% gewijzigd door mfneed op 16-07-2014 12:57]


 • Silversin
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 14:48
mfreriks schreef op woensdag 16 juli 2014 @ 12:51:
Heren,

zojuist gelezen(een paar pagina's terug) dat de beta key van destiny 3x te gebruiken is. Is er iemand die mij hier blij mee kan maken!?!

Edit: Willybubba een PM gestuurd zie dat ze vergeven waren.
Edit 2: vraag is nog steeds van toepassing
Ik heb wat voor je. Stuur je de code zsm op, moet ze nog redeemen op de beta site.

Btw nog 1 over :) hoop dat ik iemand anders nog blij kan maken.

 • harrytasker
 • Registratie: Oktober 2002
 • Niet online
Silversin schreef op woensdag 16 juli 2014 @ 13:06:
[...]

Ik heb wat voor je. Stuur je de code zsm op, moet ze nog redeemen op de beta site.

Btw nog 1 over :) hoop dat ik iemand anders nog blij kan maken.
Mij mag je ook blij maken als je er nog 1 hebt!

 • Silversin
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 14:48
Hehe komt goed.

Dat waren de codes, gaat snel :p

 • Cerebriform
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 25-05 22:14
Kartale schreef op woensdag 16 juli 2014 @ 11:35:
Heb er eentje aangemaakt, aangezien er geen tweakers.net clan was. Alleen heb het geen tweakers clan genoemd haha.
Xbox: http://www.bungie.net/en/Clan/Xbox/116911
Ben gejoined. Ah nice voicechat voor de hele clan, was bij guild wars ook leuk! Vind het opzich ook leuk als het wel tweakers in de naam heeft hoor.

 • mfneed
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 14:53
Silversin schreef op woensdag 16 juli 2014 @ 13:06:
[...]

Ik heb wat voor je. Stuur je de code zsm op, moet ze nog redeemen op de beta site.

Btw nog 1 over :) hoop dat ik iemand anders nog blij kan maken.
Zou super zijn!! ben zeer benieuwd:D

Edit:

Denk een overbodige vraag maar stel hem toch maar even:
Is het mogelijk om in Forza 5 met bijvoorbeeld een F1 car alle tracks te rijden?
Je hebt per toernooi namelijk een select groepje auto's die je kan/mag gebruiken. Hier kun je in de meeste gevallen niet de snelste tijd neerzetten (of in ieder geval een poging tot doen). Vandaar de hierboven staande vraag.

[Voor 37% gewijzigd door mfneed op 16-07-2014 13:43]


 • Silversin
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 14:48
Harrytasker & mfreriks

Op de destiny site staat dat ik de codes op 23 jul krijg. Check jullie pm op die dag.

 • mfneed
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 14:53
Silversin schreef op woensdag 16 juli 2014 @ 14:07:
Harrytasker & mfreriks

Op de destiny site staat dat ik de codes op 23 jul krijg. Check jullie pm op die dag.
Super! ik zal met smart zitten wachten!!

 • Dextertime
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 13-05 00:14
Gelijk inhakend op de berichten hierboven dan maar: Als er nog iemand is die een code overheeft, zou ik enorm dankbaar zijn!

Wel een grappig initiatief dat ze 3 beta codes per pre-order geven, goede marketingstunt.

 • KeaveXL
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 16-05 11:48
Als je op Amazon.com een pre-order plaatst (even vals creditcardnummer gebruiken), krijg je binnen een minuut een pre-order code in je mailbox. Daarna kun je gewoon je order anuleren.

Niet helemaal netjes, maar het werkt wel :)

PSN: KeaveXL


 • job115
 • Registratie: November 2012
 • Laatst online: 03-05 14:33
mfreriks schreef op woensdag 16 juli 2014 @ 13:35:
[...]


Zou super zijn!! ben zeer benieuwd:D

Edit:

Denk een overbodige vraag maar stel hem toch maar even:
Is het mogelijk om in Forza 5 met bijvoorbeeld een F1 car alle tracks te rijden?
Je hebt per toernooi namelijk een select groepje auto's die je kan/mag gebruiken. Hier kun je in de meeste gevallen niet de snelste tijd neerzetten (of in ieder geval een poging tot doen). Vandaar de hierboven staande vraag.
Je kan vanuit het upgrade menu op y drukken en dan test drive, of naar rivals en dan x klasse kiezen en een track kiezen, ook kan je free race doen dan moet je wel even de instellingen bekijken. Je moet daarvoor wel eerst de f1 wagen gekocht hebben.

Deze vraag hoort volgens mij ook meer thuis in het forza motorsport 5 topic.

[Xbox One] Forza motorsport 5

Xbox: Baloutje07 | PSN: AudiWanderer


 • MrOizo2005
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 05-06 11:54
Mocht iemand nog een beta key over hebben van Destiny dan houd ik me aanbevolen. me PM vanmiddag kwam net te laat aan :)

Also known as Oizopower | When Life Gives You Questions, Google has Answers


 • mfneed
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 14:53
job115 schreef op woensdag 16 juli 2014 @ 15:40:
[...]


Je kan vanuit het upgrade menu op y drukken en dan test drive, of naar rivals en dan x klasse kiezen en een track kiezen, ook kan je free race doen dan moet je wel even de instellingen bekijken. Je moet daarvoor wel eerst de f1 wagen gekocht hebben.

Deze vraag hoort volgens mij ook meer thuis in het forza motorsport 5 topic.

[Xbox One] Forza motorsport 5
O bedankt voor je reactie, wist niet dat er een apart Forza 5 Forum aanwezig was.

 • nexhil
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 17:32

nexhil

BAM!

Kalkie schreef op zondag 13 juli 2014 @ 19:49:
Wat mij nog niet duidelijk is is de 50hz optie. Onder TV opties kun je kiezen tussen 50 en 60hz, en onder de gewone settings staat nog een vinkbox ''allow 50hz''. Iemand een idee wat het verschil is? Tv lijkt met beide opties aan wel schokvrij, Watch Dogs lijkt nu wel wat schokkerig. Kan tussen de oren zitten, was me voorheen niet opgevallen.
Omdat veel Europese (tv) decoders maar 50hz beeld uitgeven en geen 60hz aankunnen kon dat lichte schokken geven tijdens het tv kijken via je xbox one.

Als je de optie aanvinkt, dan zal je xbox overschakelen op 50hz als je de TV app start en zodra je een game start weer terug naar 60hz.

 • harrytasker
 • Registratie: Oktober 2002
 • Niet online
Silversin schreef op woensdag 16 juli 2014 @ 14:07:
Harrytasker & mfreriks

Op de destiny site staat dat ik de codes op 23 jul krijg. Check jullie pm op die dag.
Toppie!! Bedankt!
Pagina: 1 2 3 ... 127 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Wil je toegevoegd worden aan het previewprogramma: XBox One Preview Programma invite topic.

[XBO] Levertijden, Verkooppunten & Prijzen (ook voor games, giftcard etc!)
[XBO] Problemen en garantie-afhandelingen
Lijst met Xbox One gamers van Tweakers --> Sta je er niet bij, voeg jezelf toe!
De vorige lijst met gamers
Xbox One vs Playstation 4 posts zijn hier niet toegestaan,

Games kopen uit de US Marketplace? Met dank aan TheVMaster hebben we daar een prachtige handleiding voor!

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee