http://i.imgur.com/jBnLjSG.png
Welkom in het derde Xbox One Discussie-topic!

Op dinsdag 21 mei 2013 tijdens het XBOX: A New Generation Revealed evenement heeft Microsoft de Xbox ONE aangekondigd, de opvolger van zijn succesvolle voorganger de Xbox 360. Op 5 september komt hij in Nederland uit.
In dit topic kun je over deze next-generation console discussiëren maar ook vind je hier alle informatie die je moet hebben over de Xbox One: van specificaties tot FAQ's en zelfs lijsten met Xbox One (exclusive) Games waardoor we al jouw vragen over de Xbox One zoveel mogelijk hopen te beantwoorden!

Dit is deel 3 van Het Xbox One Discussie-topic. Het vorige topic vindt je hier.
Ook handig: [XBO] Levertijden, Verkooppunten & Prijzen en [XBO] Problemen en garantie-afhandelingen

Deel 4 hier: Xbox One - Deel 4

De Topicstarters

http://i.imgur.com/38Bi4ef.jpg


http://i.imgur.com/R1yWgko.jpg
De Xbox One is in November 2013 gelanceerd in 13 verschillende landen, ook wel (Day One Launch/Launch Wave #1) genoemd. 5 september is Wave #2 aan de beurt, met onder andere Nederland.


Varianten
Met Kinect
Prijs: €499,-
Zonder Kinect
Prijs: €399,-Bundels
Welke bundels zijn er op dit moment?
 • Xbox One zonder Kinect €399,99
 • Xbox One met Kinect - €499,99
 • Xbox One zonder Kinect maar met 1gb schijf + Call of Duty Advanced Warfare - €499,99 (pre-order)
 • Xbox One zonder Kinect + FIFA 15 - €399,99
 • Xbox One zonder Kinect + Sunset Overdrive - €399,99 (pre-order)
 • Xbox One zonder Kinect + FIFA 15 & Forza 5 - €499,99
 • Xbox One zonder Kinect + Madden 15 - €399,00 *
 • Xbox One met Kinect + Titanfall - €499,99
 • Xbox One met Kinect + Forza - €499,99
 • Xbox One met Kinect + Dead Rising - €499,99
 • Xbox One met Kinect + 2 digitale games naar keus + Forza 5 + 1 jaar Xbox Live - €699,99 *
 • Xbox One met Kinect + 3 digitale games naar keus + Forza 5 + 1 jaar Xbox Live - €799,99 *
* alleen in US via Microsoftstore verkrijgbaar

Leverbaar vanaf 5 september. Ook verkrijgbaar via import. Tenzij anders vermeld bevat de console een 500gb schijf.

Er zal naar alle waarschijnlijkheid geen bundel verschijnen van Xbox One + Destiny. Sony heeft dat als exclusieve deal met Activision afgesloten. Dit geld ook voor een bundel met Watchdogs.

Twijfel je welke je moet nemen? Hier nog wat extra info:
 • Los gaat een Kinect €110,- kosten
 • Je kunt er het hele dashboard mee navigeren en ook de TV mee besturen.
 • In diverse games is het mogelijk commando's te geven of zaken als headtracking te gebruiken (zoals bij Forza waarmee je de bocht in kunt kijken vanuit cockpit view).
 • Het is niet verplicht te gebruiken, tenzij het gaat om games als Dance Central. Shooters als Battlefield of racers als Forza hebben de Kinect dus niet nodig
 • Games worden niet sneller als je Kinect niet gebruikt. Het is aan de game om het in/uit te schakelen.
 • Voor sommige zaken is het wel degelijk sneller dan handmatig navigeren. "Xbox Record That" geeft je de mogelijkheid om snel even de laatste 30 seconden op te nemen.
 • Sommige apps gaan straks ook gebruik maken van Kinect. Nu hebben we daar al Skype en Twitch voor die video opnemen.
 • Zeker als je je Xbox One voor meer gaat gebruiken dan alleen gamen, is het erg handig. Ook als centrale hub in de huiskamer zal het steeds meer zin krijgen in de toekomst.
 • Heb je al een mooie headset maar geen adapter voor voice om in je controller te steken, dan kan Kinect fungeren als microfoon. Sure, het lijkt soms alsof je in een wc-hok zit te gamen, maar werkt verder prima.
 • En als je wel een microfoon hebt, heb je altijd een alternatief mocht ie stuk gaan.
 • Er zit momenteel GEEN Nederlandse spraakherkenning bij de console. Kleine kans dat dit rond launch wel gaat zijn, maar wel is de console zelf in het Nederlands in te stellen.
Bekijk voor jezelf of je Kinect gaat gebruiken. De meesten die hem wel hebben, zijn er ook enthousiast over. Het is verder goed mogelijk dat het in de toekomst wel van toepassing is.


http://i.imgur.com/3fFlMJa.jpg

Omdat de Xbox One eerder te verkrijgen is in het buitenland, is er nog de mogelijkheid om deze te importeren. Om het voor iedereen wat duidelijker te maken, is hier wat informatie over het importeren te vinden zodat je weet wat de voor en nadelen zijn. Informatie is onder voorbehoud, gezien er de laatste tijd nog wel wat wijzigingen zijn en nog niet alles 100% duidelijk is.

De Console en overige hardware
Momenteel is het mogelijk via enkele Nederlandse winkels zoals GameMania, Mediamarkt, Nedgame en Saturn een Xbox One in huis te halen. Deze komen meestal uit Duitsland of Engeland (voorzien van Europese stekker) en kost (meestal) ongeveer 60 euro meer. Wil je minder geld kwijt zijn, dan zijn Amazon of Microsoftstore.de goede keuzes. En wil je hem met de auto halen dan ben je het beste af in Duitsland (bijvoorbeeld een Mediamarkt of Saturn).
Een console uit de VS heeft niet alleen een andere stekker (zoals in de UK), maar ook een ander voltage, daardoor zul je mogelijk een andere adapter nodig hebben of een converter. Klein aandachtspuntje dus. Overige hardware kun je ook prima in Duitsland halen, al zal daar weinig verschil bij zijn. Controllers zijn in elk land identiek en worden natuurlijk weer met allerlei boekjes in 380 (give or take) verschillende talen geleverd. Er zit verder bij sommige producten nog een 2 dagen kaart voor Xbox Live bij.

In Wave#1 landen komt bovendien in Juni de Kinect-loze Xbox 360 uit. Deze kost 100 euro minder en moet vooral de gamers met een beperkt budget aanspreken.

De Games (fysiek)
Zoals velen wel weten, hebben games in de Duitse winkels nog wel eens de neiging om volledig in het Duits te zijn, wat voor ons Nederlanders vaak niet zo'n feest is. Nou is dit met de meeste launchgames niet het geval (die zijn wat algemener gemaakt waardoor er meer talen op disc staan zodat hij overal verscheept kan worden), maar toch is het wel verstandig om hier even naar te kijken als je in de winkel staat. In de UK en US kun je in ieder geval met Engels aan de slag. Sommige games hebben zelfs nog Nederlandse ondersteuning! Games zijn regiovrij, dus dat maakt verder weinig uit.

De Games (digitaal)
Bij de Xbox One is het ook mogelijk om games direct via de Xbox Games Store (de nieuwe naam voor de Xbox Marketplace) op je console te downloaden. Dan is de game dus volledig digitaal en werkend. Probleem is wel dat dit gebonden is aan de regio (ook wel locale genoemd) en de Nederlandse regio is nog niet beschikbaar. Voor aanschaffen heb je dus een buitenlands betalingsmiddel nodig. Een betalingsmethode met buitenlands factuuradres. Tot voor kort kon dit gemakkelijk via Paypal, maar inmiddels controleren ze daar ook of het gebruikte factuuradres overeen komt met het factuuradres welke je hebt opgeslagen bij Paypal. En als dat adres niet klopt, kun je vaak de transactie niet afmaken. Kortom: Paypal werkt momenteel niet!. Wat momenteel wel werkt is aanschaffen via Creditcard en (na validatie vanwege een niet-kloppend adres met je creditcard provider). Mijn American Express werkt nu bijvoorbeeld gewoon, al blijft het onzeker of ook deze methode wordt gedoogd.

Een andere methode (die langer lijkt te gaan werken) is eerst Microsoft Store valute inslaan (bijvoorbeeld via offgamers.com), deze verzilveren om vervolgens de games aan te schaffen. Je hebt hierbij dus een tegoed op je Xbox Live account staan, waar je games van aanschaft. Is je saldo echter te laag, dan zul je dit moeten aanvullen. Let wel op dat je de juiste regio gebruikt voor het aanschaffen en toevoegen van het saldo, gezien je natuurlijk in dollars wilt afrekenen (die winst is het grootst).

Digitale games worden gekoppeld aan een gamertag, maar zodra 1 gamertag op de console een game heeft gedownload, hebben ook andere games daar de beschikking over (en kun je dus daar met Xbox Live Gold mee online). Die kun je dan echter niet meenemen naar een vriend, wat het verhaal wel lastiger maakt.

Een ander punt is de valuta en betaling. Gezien we in Nederland met Euro's betalen, is dat iets om rekening mee te houden. Het lijkt erop dat je met een Nederlandse Creditcard, geen ponden mag afrekenen, waardoor een Engelse gamertag weinig zin heeft. Duitsland is ook wat lastig, gezien je dan ook je dashboard in het Duits moet instellen (je moet je locale veranderen). De beste optie lijkt daarom een account uit de VS te zijn. In de VS heb je gewoon een Engelse dashboard, maar ook Dollars. De conversie van Euro's naar Dollars zorgt er al snel voor dat je ongeveer 15 euro bespaart op (full priced) games. Verder kun je een factuuradres van ergens in Alaska, Montana of Ohio opgeven, waardoor er niet alsnog (Amerikaanse) BTW bij komt. Een game van 69,99 dollar kost dan nog maar 50 euro (en dus geen 70 euro). En dus heb je na 3 games genoeg bespaart voor nog een game. Toch zul je mogelijk via internet fysieke games voor een lagere prijs kunnen aanschaffen, maar interessant is het wel. En als sommige games in de aanbieding gaan, bespaar je natuurlijk nog meer.

Toch wachten?
Microsoft heeft aangekondigd dat Nederland, samen met andere landen bij Wave 2 zit. Wave 2 zal in september 2014 lanceren. Dat betekend dus 11 maanden na Duitsland en de VS. Erg jammer wat ons betreft, maar zeker het wachten waard ;)


http://i.imgur.com/r76jHwA.jpg
FeatureXbox One
CPU8-core x86-64 Custom Microsoft CPU op 1,75 GHz
(gebaseerd op AMD Jaguar)
RAM8GB 2133MHz DDR3-geheugen (68.3 GB/s) +
32MB eSram (192 GB/s)
Opslag500GB Intern
(Niet vervangbaar, wel uitbreidbaar dmv externe opslagmedia en Cloud-opslag)
GPUCustom AMD Radeon GPU op 853MHz
Optische DrivesBlu-Ray/DVD
Aansluitingen3x USB 3.0, HDMI-in, HDMI-out, Optical-out
ConnectiviteitEthernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T), Wi-Fi 802.11 b/g/n,
Bluetooth 2.1 (EDR) & Wi-Fi Direct. Zowel IPv4 als IPv6 worden ondersteund.
Geluid7.1 Surround Sound
OSXbox OS
Windows OS (gebaseerd op Windows 8 Kernel met DirectX 12 ondersteuning)
Hypervisor (verbindingslaag ertussen)
CameraKinect 2.0, 1080p 30fps
Backwards compatibilityNee
OnlineverbindingBenodigd in enkele gevallen voor eerste opstart, hierna verder offline mogelijk. Wel heel sterke focus op Online-content.
2e schermSmartglass (Windows 8, WP8, iOS, Android)
Cloud storageJa, savegames, profiel, overige content
Game installatiesVerplicht (met "play while you install")

In dit hoofdstuk kun je meer informatie vinden over de vernieuwingen van de console en de details over hoe het allemaal werkt.

http://i.imgur.com/OWu8z3O.jpg


De console
De Xbox One is het nieuwe all-in-one entertainmentsysteem van Microsoft, de derde generatie Xbox en ditmaal wederom met indrukwekkende hardware. Het systeem belooft tot 10x sneller te zijn dan voorganger, de Xbox 360, en kan daarnaast op een ongekende manier detail weergeven.

Gaming staat nog steeds centraal bij de Xbox One en met een 8-core 64-bit processor, 8GB ram aan werkgeheugen en een snelle grafische chip van AMD wordt de komende generatie games mooier en levendiger dan ooit. Daarnaast beschikt het systeem verder over een Blu-Ray speler (waardoor games nu ook op (50GB) Blu-Ray discs zullen worden gezet) en Wi-Fi Direct.

De processor is gebaseerd op de AMD Jaguar CPU, maar heeft hierbij ook de beschikking over het snelle eSram. Dit is de opvolger van de eDram-technologie die te vinden is in de huidige Xbox 360. Met 32MB aan eSram moet deze technologie een extra performance-boost geven aan de prestaties van de Xbox One. Tel daarbij Tiled Resources, Data Move Engines en de DirectX 12 vernieuwingen en er is aardig wat performance te benutten. Hierbij zal echter wel vanaf het begin van de ontwikkeling van games rekening mee moeten worden gehouden, dus de daadwerkelijke performance zal pas na 1 of 2 jaar te zien zijn.

Games zullen te allen tijde een verplichte installatie nodig hebben op de interne harde schijf van maar liefst 500GB. Mocht deze vol raken, dan is er de mogelijk om een externe USB 3.0 schijf aan de Xbox One te koppelen voor extra opslagruimte. In de toekomst zullen overigens ongetwijfeld grotere harde schijven in de console worden gestopt, al is hier nog niets over bekend.

Naast de welbekende HDMI-uitgang, zit er dit maal ook een HDMI-ingang in. Hiermee kan een (HDMI) signaal worden doorgevoerd naar de TV, via de Xbox One. Het HDMI-signaal van je settopbox bijvoorbeeld, waarbij de Xbox One vervolgens een overlay kan tonen. Het is nog niet bekend in hoeverre die overlay in Nederland gebruikt gaat worden, maar in de VS gaat deze bijvoorbeeld meer informatie tonen over de American Football of Basketball-wedstrijd die je zit te kijken of kan zelfs een interactieve EPG (Elektronische Programma Gids) tonen vanuit de Xbox One terwijl je televisie kijkt. Deze programmagids is vooralsnog alleen in Engelse landen te gebruiken, maar als je je regio aanpast naar bijvoorbeeld de UK heb je dit ook al en kun je dus je TV bedienen met je Xbox. Hoe gaaf is dat!

De console heeft een vrij rustig uiterlijk met een deels mat- en deels ‘glasgrijze’ kleur. Er zit een groot rooster op voor ventilatie en ook bij de Xbox One wordt een externe ‘powerbrick’ geleverd. Deze bevat een lampje waarop je kunt zien of de console aan staat (wit = aan of standby, oranje = uit).

De controller


De Xbox One-controller is een doorontwikkeling van de welbekende en hooggewaardeerde Xbox 360-controller. Het team bij Microsoft dat verantwoordelijk is voor de Xbox-controllers is intensief bezig geweest met het verder optimaliseren van dit stukje hardware. Zo zijn een aantal ergernissen verholpen en veel zaken verbeterd.

Allereerst zijn daar de nieuwe triggers. Deze zijn weer wat beter vormgegeven, maar belangrijker: ze hebben nu hun eigen rumble functionaliteit (trilmotor). Hiermee moet het makkelijker zijn om in games als Forza de grip van de wielen te voelen zodat je sneller kunt ingrijpen als de auto begint te glijden. Bij shooters als Titanfall en Call of Duty zul je de trillingen van je wapen beter voelen.

Het batterij vak aan de onderkant van de controller is nu weggewerkt in de controller zelf. Geen rare bult meer dus aan de onderzijde. Wederom worden oplaadbare batterijen ondersteund en komt er een nieuwe Play & Charge Kit met bijbehorende accu voor batterij-loos gamen.Daarnaast is ook het D-Pad vernieuwd, deze is nu in een volledig losstaande Plus-vorm getransformeerd. Dit moet vooral bij Fighting- en Sport-games meer controle over het spel bieden. De duimsticks hebben ook een nieuwe vorm gekregen, waardoor ze beter om je duimen moeten blijven zitten en meer grip moeten bieden aan de speler op spannende momenten.

Aan de achterkant zit nu een micro-USB aansluiting, waarmee de controller gemakkelijk kan worden opgeladen. De aansluiting voor de headset aan de onderkant is ook vervangen door een micro-USB aansluiting, waarbij ook ruimte is gemaakt voor het klemmen aan weerszijden van deze aansluiting zodat de kabels er beter in blijven zitten. Door deze nieuwe aansluiting zijn helaas de huidige accessoires niet compatible, al lijkt er een adapter aan te komen voor accessoires met de oude aansluiting.

De vorm van de controller is ook aangepast waardoor je meer grip op de controller moet hebben. Hierbij zit aan de voorkant van de controller ook een sensor voor de Kinect-camera, waarmee bijgehouden kan worden wie welke controller vasthoudt. Dat heeft als voordeel dat je persoonlijke instellingen (andere knoppenindeling of een invert y-as) worden toegepast zodra jij de controller vastpakt. Je hoeft dus geen menu’s meer door te spitten om de controller naar wens in te stellen als je met wat maten op de bank afwisselend zit te gamen (denk aan de instellingen bij Call of Duty of FIFA). Door de nieuwe grip en het lagere gewicht van de controller, is het ook comfortabeler tijdens langere speelsessies.

De connectie van de controller met de console is aangepast, waardoor nu nog minder input-lag zou moeten optreden tijdens het spelen. Ook behaalt deze nieuwe connectie een snelheidswinst van 35% ten opzichte van de oude controllerverbinding van de Xbox 360.Als laatste zijn de Back en Start knoppen vervangen door een Menu en View knop. Via de menu-knop open je meestal het startmenu en de viewknop geeft je vaak een overzicht van de spelwereld of scorebord. Er zit niet zo heel veel verandering met de oude Back en Startknoppen. De rest van de knoppen zijn hetzelfde gebleven. Wel zijn ze van beter materiaal gemaakt dan hun voorganger. Ga er in ieder geval vanuit dat deze nieuwe controller uitvoerig getest (levensduur, valtests etc.) zal zijn voordat deze eind dit jaar in je handen ligt.

De Xbox One Controller kost los €69,99.

Kinect 2.0


De nieuwe Kinect-camera (ook wel Kinect 2.0 genoemd) maakt onderdeel uit van de Xbox One. Dat betekent dat je de beste ervaring krijgt als deze is aangesloten. Gelukkig kun je instellen wat de sensor wel of niet mag, waardoor je altijd de controle behoudt over wat Kinect 2.0 wel of niet mag. Zwaaien voor je console is dus niet verplicht en ook zal deze niet een directe lijn richting diverse veiligheidsdiensten hebben. Ook is het niet verplicht je Kinect aangesloten te hebben, maar dan mis je dus wel wat vernieuwingen.

Daarnaast beschikt de nieuwe Kinect-camera ook over een hogere resolutie. Dit maal wordt een resolutie van 1920 x 1080 ondersteund (ofwel 1080p). Dit gaat met 30 FPS, waardoor videochatten (via Skype) geen probleem moet zijn. Ook is de lag, die de huidige Kinect-camera nog wel eens vertoonde, grotendeels verdwenen. De kijkhoek is vergroot waardoor de waarneembare afstand is verbeterd. Hierdoor kun je dichterbij Kinect 2.0 gaan staan en worden op grotere afstand meer mensen herkend (tot wel 8 man tegelijk!). De herkenning van personen in het donker is ook verbeterd. Er is zelfs helemaal geen licht meer nodig om dit te bewerkstelligen! Bij sommige applicaties zoals Skype zal het beeld ook nog eens meebewegen met de persoon die aan het bellen is. Zit je dus aan de linkerkant van de kamer, dan zal alleen dat gedeelte (middels digitale zoom) getoond worden. En bij meer personen wordt een mooi kader gebruikt om al deze personen heen. Zo zie je dus beter met wie je aan het bellen bent en wie wat nou zegt.

Sinds Juni 2014 is ook een Kinect-loze Xbox One beschikbaar. Deze is €100 goedkoper dan het normale model en zal ook tijdens de lancering in Nederland beschikbaar zijn.De hogere resolutie biedt als voordeel dat je lichaam meer details kent. Niet alleen worden vingers afzonderlijk herkend, maar ook je gezichtsuitdrukking en zelfs je bloeddruk kunnen worden waargenomen! De gezichtsherkenning is ook verbeterd, waardoor het gemakkelijker moet zijn om met jouw persoonlijke instellingen te kunnen werken. De herkenning is zelfs zo goed, dat ook gebarentaal kan worden herkend en objecten kunnen worden ingescand. Voor games als FIFA kan dit betekenen dat je gezicht kán worden ingescand en op je in-game avatar kan worden geplakt. Voor games als Kinect Sports Rivals wordt zelfs een avatar gegenereerd met ongeveer hetzelfde uiterlijk en de kleding die je op dat moment aan hebt! Ook is men bezig om liplezen te ondersteunen voor verbeterde spraakherkenning.

Spraakherkenning is ook verbeterd met de komst van Kinect 2.0. Deze herkent nu veel meer manieren en termen om dezelfde actie uit te voeren en kan ook vervolgvragen behandelen. De console kan worden opgestart met de woorden “Xbox On” (de enige woorden die worden opgepikt door Kinect 2.0 in de standby-modus van de console), waarna je door het hele systeem kunt navigeren. Omdat de meeste games en gamerooms niet stil zijn, wordt geluidsfiltering toegepast om naast het gamegeluid jouw stem te kunnen blijven herkennen. Probeer bij het instellen van Kinect zo goed mogelijk te voldoen aan de vragen op het scherm, zodat deze zo optimaal mogelijk werkt. Heb je problemen, doe de setup dan overnieuw.

Helaas wordt bij de lancering van Kinect 2.0 de Nederlandse-taal nog niet ondersteund. Wel zijn er (eindelijk) plannen om ondersteuning hiervoor in de nabije toekomst toe te voegen, maar of dit met de Nederlandse release al zal zijn is nog niet duidelijk. En of uiteindelijk Cortana naar de Xbox One gaat komen is ook niet bekend, al lijkt dit wel in de lijn der verwachtingen te liggen.

http://i.imgur.com/0ZrPMG4.jpg
3 besturingssytemen
Waar de Xbox 360 nog een enkel besturingssysteem had, beschikt de Xbox One over maar liefst 3 besturingssystemen. Het eerste is het Xbox OS welke alle games op je scherm tovert. Daarnaast is er een Windows OS (geen Windows 8 maar wel vergelijkbaar) welke voornamelijk gebruikt wordt door de vele Xbox-apps (Skype, Pathe Thuis etc.) en een derde overkoepelend OS welke de 2 overige laat samenwerken (Hypervisor).

Door het Windows OS aan de Xbox One toe te voegen moet het voor ontwikkelaars gemakkelijker worden om apps en (simpele) games te ontwikkelen, waardoor de mogelijkheden met de Xbox One eindelozer dan ooit zullen zijn. Sterker, Microsoft heeft tijdens Build 2014 bekend gemaakt dat cross-platform apps ondersteund worden en het dus mogelijk is om een Win8/WP8/X1 app te maken. Wel zullen apps (voorlopig) nog moeten worden goedgekeurd door Microsoft. Toch biedt dit mogelijkheden om populaire apps als Plex, VLC, XBMC e.d. naar Xbox One te krijgen. En ook zullen er meer Nederlandse apps verschijnen, gezien dat gewoon veel makkelijker gaat.

Multitasking


Het eerste voordeel van de 3 OSsen opzet is de mogelijkheid tot multitasken. Naast je game of TV-beeld kun je Skypen, iets opzoeken via Internet Explorer of andere apps naast elkaar zetten, zoals we dat gewend zijn van Windows 8/RT. Naast gelijktijdig op het scherm zetten van 2 beelden, kun je hierdoor ook snel wisselen tussen de diverse schermen, waardoor je het wachten in de game-lobby kunt afwisselen met reageren op Tweakers.net :+. Door notificaties kun je gelijktijdig dan op de hoogte gehouden worden van bijvoorbeeld de status van de game-lobby (Pre-game, In-game enz.).

Interface


De nieuwe interface van het systeem is net als het laatste Xbox 360 Dashboard, gebaseerd op de Modern UI. Deze interface kennen we ook van Windows 8 en Windows Phone 8, dus zal voor veel gebruikers herkenbaar zijn. Voor de Xbox One zijn hiervoor een heleboel verbeteringen doorgevoerd, waarbij de performance en de hoeveelheid opties direct zullen opvallen. Waar het huidige Xbox 360 Dashboard vaak erg sloom is, draait dat op een Xbox One als een zonnetje.

Er is meer sociale integratie op het platform. In de friends-app kun je bijvoorbeeld direct zien wat je vrienden gespeeld hebben en zie je ook wanneer iemand begint met livestreamen. Je kunt nu mensen volgen (zonder vriend te worden) of instellen als favoriet. Hierdoor zie je van hun ook notificaties als ze online komen (of van iedereen als je dat zo instelt).

Handig aan de nieuwe interface is dat deze wederom te bedienen is met je stem en handgebaren. Kinect kent nu meer handelingen en kan ook vervolgvragen uitvoeren. Als je bijvoorbeeld eenmaal begint met het weergeven van de tv-gids, kun je vervolgens een zender selecteren zonder telkens “Xbox” te hoeven vermelden. Hierdoor is het navigeren veel logischer maar vooral gebruiksvriendelijker. Ook kun je met je stem de Xbox aan of uitzetten en is het mogelijk (middels IR-beamers) je televisie aan/uit te zetten.Naast je homescherm heb je nu ook een apart scherm waar je, voor jou belangrijke items kunt vastpinnen. Waar op de Xbox 360 hier een apart menu voor moet worden geopend, is dit nu een apart tabblad waar je al je content (games, video’s, muziek en meer) kunt neerzetten om snel vandaan te kunnen starten of openen. Er is wel een maximum aan gepinde items, maar voor je meestgebruikte apps en games is er meer dan genoeg ruimte.

SmartGlass


SmartGlass keert ook terug en is uitgebreider dan ooit. Waar de ondersteuning hiervoor op de 360 door developers vrijwel nihil was, zal deze vanaf de Xbox One door elke game/developer ondersteund worden en is het bij sommige games zelfs mogelijk om te spelen via je tablet. Wederom worden Windows 8/RT, Windows Phone, Android en iOS hiervoor ondersteund, waardoor er meteen een breed draagvlak is. Games via SmartGlass tonen meer informatie over die game en meer mogelijkheden bieden om die game te beïnvloeden. Met de Dead Rising app kun je bijvoorbeeld telefoongesprekken voeren (met NPCs) en in Battlefield 4 kun je een kaart zien van de hele map.Achievements
Het systeem van Xbox Live Gamerscore & Achievements is flink uitgebreid en verbeterd. Je gamerscore blijft behouden, maar toekomstige games zullen meer mogelijkheden en manieren tot hun beschikking hebben om gamerscore toe te kennen. Ook applicaties hebben soms achievements, al staat daar dan geen gamerscore tegenover.

Verder zijn er Challenges toegevoegd. Hier staat ook geen gamerscore tegenover, maar wel andere beloningen zoals artwork, items voor je avatar (ja, ook deze keren terug) en andere speciale unlocks. Challenges kunnen ook naderhand (na release van een game bijvoorbeeld) worden toegevoegd en mogelijk tijdsgebonden zijn. Denk hierbij aan het maken van 1 miljoen kills door de Battlefield-community in 1 dag of het bevorderen van het gebruik van een specifiek wapen (mocht deze weinig gebruikt worden). Challenges kunnen bovendien meerdere games gaan bestrijken (bijvoorbeeld de gehele Assassins Creed-franchise) of aan apps worden toegevoegd.

Het leuke is nu ook dat aan de door jou behaalde Achievement een opname gekoppeld wordt, zodat je kunt terugkijken hoe deze behaald is. In een overzicht kun je niet alleen jouw achievements bekijken, maar is er ook een feed met de behaalde achievements van je vrienden (inclusief video's).

Sinds kort is ook de mogelijkheid toegevoegd om de achievements-app te snappen zodat je deze kunt bekijken tijdens het gamen. Ook laad hij hierdoor een stuk sneller, waardoor het bekijken van progressie of de beschrijving van een zojuist behaalde achievement, gemakkelijker is.

Spelen zonder wachttijden
Voor het spelen van games is vanaf nu altijd een installatie op de harde schijf benodigd. Dit verloopt al erg snel, maar na invoeren van de schijf kun je al meteen beginnen met spelen, waarna de game op de achtergrond wordt geïnstalleerd. Bij digitale games zul je een deel moeten downloaden eer je kunt beginnen, maar hoef je niet op alle gigabytes te wachten (tenzij het een online-game betreft). Meestal kun je dan de eerste missie spelen en als die lang genoeg duurt is de rest ook al binnen.

Het is op dit moment nog niet mogelijk om te pre-orderen of pre-loaden, maar dit zal binnenkort wel worden toegevoegd.

Automatisch hervatten
Bij de 360 duurde het erg lang voor een game was opgestart en je door alle intro’s en menu’s heen was. Dat is met de Xbox One verleden tijd. Deze onthoud waar je bent gebleven en je kunt direct verder met je game. Het opslaan van je voortgang was nog nooit zo eenvoudig. Vooral bij digitale games kun je zo snel van de ene naar de andere game wisselen. Ook kun je automatisch games van vrienden in je Party joinen, zodat je direct aan de slag kunt.

Game DVR


De Xbox One houdt bij offline-sessies de laatste 5 minuten gameplay bij. Deze kun je op elk moment opslaan, ook door middel van een simpel Kinect-commando ("Xbox record that"). Heb je dus een mooie actie gemaakt, dan is het opslaan, bewerken en delen hiervan een fluitje van een cent. Voor online-sessies geldt een maximum van 30 seconden. Ook deze kun je snel met een stem-commando opslaan. Start je een opname handmatig, dan is ook 5 minuten aan footage beschikbaar. De resolutie van het filmpje is 720p en kan naderhand ook nog bewerkt worden. Zo kun je ook Kinect een video laten opnemen waarbij je dit beeld in een hoek binnen de game-opname neerzet om zo makkelijk aanwijzingen te geven over het zojuist opgenomen beeld. De video is vervolgens naar Youtube of Onedrive te uploaden.

Sinds begin 2014 is ook Twitch-ondersteuning beschikbaar zodat je kunt livestreamen (en zien wie er aan het livestreamen zijn of starten met livestreamen middels notificaties). De integratie werkt erg vloeiend, waardoor je snel kunt zien waar je vrienden mee bezig zijn. Het opzetten van een stream is zo gepiept en is ook naderhand met stemcommando op te starten.

TV TV TV TV


Een belangrijk onderdeel van de Xbox One is de TV integratie. Met behulp van de HDMI-ingang kun je via je Xbox One, TV kijken. Hoewel een settopbox direct te koppelen is aan je TV voeg je met de Xbox One hiertussen aardig wat extra functionaliteiten toe aan het televisiekijken. Zo kun je de Xbox One gebruiken als overlay voor je TV-signaal. Dit betekent dat je van bepaalde programma’s extra informatie kunt zien of via je Xbox kunt stemmen (tijdens talentenjachten bijvoorbeeld). Verder kun je notificaties bekijken en even snel wisselen naar een App of game (dus ook even TV kijken als je in de game lobby zit). Ook staat integratie met Second-Screen toepassingen van tv-programma's in de planning. Een leuke toevoeging is ook dat je je TV aan/uit kunt zetten samen met je console. Als je dus "Xbox On" roept, zal zowel je console als je TV worden opgestart.Verder kun je via SmartGlass of Kinect ook de TV bedienen. Hierbij is een tv-gids te bekijken en kun je met je stem de volgende zender selecteren. Je kunt helaas niet het tv-signaal opnemen, dat zul je via je decoder moeten doen.

Aangezien decoders altijd bediend worden met afstandsbedieningen, beschikt de Xbox One over meerdere infrarood-zenders. Deze moeten meerdere bundels de kamer insturen waardoor er altijd wel 1 bij de settopbox uitkomt. Hiermee moet het ook mogelijk worden om je TV aan te zetten op het juiste signaal met de juiste boxen en de juiste settopbox. Met 1 commando ('Xbox On') zet je dus al je multimedia-apparaten aan!

Beschikbaarheid van de Xbox-diensten in Nederland
Sommige diensten en mogelijkheden zijn voorlopig nog niet in Nederland aanwezig. Sowieso is de taal en regio niet beschikbaar, waardoor je nu niet via Nederlands betaalmiddel gebruik kunt maken van de Xbox Store. Ook is er geen Nederlandse spraakherkenning, maar deze zal tijdens of vlak na de Nederlandse lancering aanwezig zijn. Ook is de ondersteuning voor een specifieke TV-overlay voor de Nederlandse markt beperkt (het doorvoeren van het signaal is overigens geen probleem). Zet je je console op Amerikaanse regio, dan kun je echter wel van OneGuide gebruik maken, al is ook hier de functionaliteit beperkt. Daarnaast zijn er een aantal diensten zoals Hulu of Netflix die erg locatie-afhankelijk zijn. Toch komt Netflix naar Nederland toe, waardoor dat een hele mooie feature kan worden.

http://i.imgur.com/3d1Vqsf.jpg
Xbox Live
Voor de Xbox 360 was Xbox Live een belangrijke aanwinst. Hoewel het op de eerste Xbox ook al draaide, heeft het zich op de Xbox 360 ontplooit tot een betrouwbaar online-netwerk met veel handige functionaliteiten. De Xbox One borduurt hier verder op door en de eerste stap hierbij is het uitbreiden van het aantal servers voor deze service. Bij de Xbox 360 begon Microsoft met een schamele 3.000 servers, maar is dat aantal inmiddels uitgegroeid tot 15.000 servers. Sinds de lancering van Xbox One is een serverpark beschikbaar van maar liefst 300.000 servers. Deze draaien binnen de welbekende Azure-dienst van Microsoft en zijn daardoor prima schaalbaar voor elk karwei. Mooi voorbeeld hierbij is Titanfall, welke dedicated servers toevoegt naargelang de vraag ernaar stijgt en ook de mogelijkheid biedt tot aanmaken van private matches op dedicated servers.

Ook de functionaliteiten zijn uitgebreid. Waar je als Xbox 360 Xbox Live Gold member gelimiteerd bent tot 100 vrienden, is dit aantal op de Xbox One onbeperkt. Net als op Facebook kun je dus mensen blijven toevoegen. Je kunt verder mensen volgen (of zien wie jou volgen) zonder er direct vrienden mee te zijn.

Voicechat is ook weer terug en is helderder dan ooit. Er wordt gebruik gemaakt van een nieuwe codec voor beter stemgeluid. Ook het geluid wat wordt opgepikt wordt beter gefilterd en is gevoeliger.

Mocht je al een Xbox Live Gold abonnement hebben, dan is deze ook te gebruiken via de Xbox One. Dit heeft dezelfde prijs (ongeveer 5 euro per maand), maar heeft daarbij wat meer cloud-opslag en meer services/diensten.

Sinds dit jaar is ook Games with Gold toegevoegd waardoor je elke maand 2 gratis games krijgt net een Gold abonnement. In tegenstelling tot het programma op de Xbox 360 heb je op de Xbox One een abonnement nodig om die games te kunnen blijven spelen (net als PSN plus). Begin en halverwege de maand zijn telkens de nieuwe games beschikbaar.

Daarnaast is Microsoft langzamerhand begonnen met het geven van kortingen op digitale games. In de store is nu elke maand of week wel een game in de aanbieding. Kortingen variëren van 25 tot 75%.

De cloud
Een belangrijk onderdeel van de online-strategie van Microsoft is de Cloud. De Cloud is dé term voor een serverpark, waar in het geval van Microsoft de Azure-service wordt bedoelt, welke al een grote speler is (naast Amazon en Google). Voor de Xbox One houdt dit in dat ontwikkelaars gebruik kunnen maken van een schaalbaar serverpark, waar dedicated multiplayer servers en andere diensten kunnen draaien. Hoewel de eerste generatie games hier nog weinig mee doen, is dit vooral voor de toekomst een interessante ontwikkeling. Microsoft heeft dan ook aangegeven dat voor elke Xbox One er de rekenkracht van 3 Xbox Ones in de cloud beschikbaar zijn. Nou is het een ingewikkeld verhaal waar vooralsnog weinig voorbeelden van zijn, maar het idee is dat (naast de multiplayer servers en persistant worlds) de cloud een deel van de berekeningen op de console voor diens rekening neemt, waardoor er meer rekenkracht beschikbaar is voor graphics. Het zorgt dus indirect voor betere graphics of meer (gameplay) mogelijkheden.

Het getoonde voorbeeld aan de pers bij de Xbox One presentatie, betrof een simulatie van het aardse sterrenstelsel (met data van NASA) waarbij men astroïden tussen Mars en Jupiter bekeek. Dit waren 30.000 astroïden die elk bij werden gegenereerd door de Xbox One (baan, belichting, model, etc). Met een switch werden daar ineens 300.000 astroïden bij gezet. Deze werden met behulp van de cloud weergegeven en berekend. Deze data werd dus realtime berekend en doorgegeven, waarbij deze data natuurlijk ook naar meerdere consoles kan worden gezonden.

Een nieuwer voorbeeld bij Build 2014 was een aantal gebouwen die kapot werd gemaakt. Elk object wat daarbij los kwam, werd middels physics-berekeningen van realistische effecten voorzien. Draaide je deze demo lokaal dan werd het (vanwege de vele berekeningen) een diashow, maar middels cloud-ondersteuning kon een mooie 30fps (het blijft een demo) gehaald worden.

Hoewel de techniek van cloud computing niet bepaald nieuw is, zet Microsoft hier wel hoog op in. Dit is namelijk voor games nog niet groots toegepast, maar Microsoft denkt dat dit (mede door hun toedoen en integratie binnen de nieuwe generatie van Xbox Live) in de toekomst kan gaan veranderen. Gamewerelden worden steeds dynamischer en levendiger, waarbij je een aardig serverpark nodig hebt om dit te bewerkstelligen. Met de aankoop van een 700 miljoen dollar kostend serverpark in Iowa door Microsoft, is al een belangrijke stap gezet naar de beschikbaarheid van het aantal servers ten tijde van de Xbox One lancering. Ook de bouw van een nieuw serverpark in Noord Holland is voor Nederlandse gamers een mooie toevoeging voor de toch al snelle dienst.

Smart Match
Je online reputatie wordt op de Xbox One gebruikt bij het zoeken naar tegenstanders. Matchmaking is geoptimaliseerd en zoekt tegenstanders die dichter bij jouw kwaliteiten zitten. Daarnaast moet het makkelijker worden om feedback te geven op andere spelers. Die feedback zorgt er verder voor dat gamers die vaker over de schreef gaan (bv door schelden of onsportief gedrag) met gelijkwaardige gamers zullen worden gematched. Dit moet ervoor gaan zorgen dat er minder irritatie zal zijn en er een betere sfeer zal hangen tijdens multiplayer-potjes. Uiteraard kunnen developers ervoor kiezen dit niet toe te voegen, waardoor de daadwerkelijke invloed nog valt te bezien.

Automatische updates
Indien een internetverbinding beschikbaar is, download de console automatisch updates. In de toekomst wordt het ook (weer) mogelijk om via internet een download aan te zetten. Dan wordt deze ook meteen verwerkt (opstarten van de console is dan niet meer nodig). Op moment van schrijven werkt dit echter nog niet zo heel lekker. Games en apps worden wel geupdate, maar nieuwe downloads en console updates vereisen nog wel het opstarten van de console (en soms zelfs alsnog aanzetten van de download).

Twitch


Bij de Xbox One zit ook ondersteuning voor het uitzenden van gameplay. Microsoft heeft een deal gesloten met de welbekende Twitch.tv-dienst om jouw gameplay met de wereld te kunnen delen. Hierbij kun je ook in-game zien hoe de uitzending wordt ontvangen door je kijkers. Je kunt daarbij ook de chat in de gaten houden. Opstarten kan daarnaast via stem-commando, zodat je je game niet eens hoeft te verlaten.

Apps
Met het nieuwe ‘Windows’ OS op de console, worden de deuren voor app-ontwikkeling voor consoles geopend. Op dit moment zijn apps als Internet Explorer, Skype en Skydrive, beschikbaar. Daarnaast moet het ook voor bedrijven aantrekkelijker worden een console aan te schaffen, voor het kunnen houden van presentaties en bekijken van documenten via OneDrive.

Ontwikkelen van apps verloopt niet veel anders dan voor Windows 8.1 of Windows Phone 8.1. Je download de SDK, voegt ondersteuning toe en de benodigde functionaliteiten. Om toegelaten te worden tot de store zul je echter wel contact moeten opnemen met Microsoft. In ieder geval zijn een aantal app-bouwers al wel begonnen met het ontwikkelen van apps. 1 van de eerste apps die we verwachten is bijvoorbeeld NOS, een app die toch altijd wel als 1 van de eersten beschikbaar zijn op nieuwe platformen. Maar niet ondenkbaar zijn apps van Uitzending Gemist, RTL, Sport 1, Nu.nl, Ziggo, UPC en meer.

Binnenkort zullen ook diverse apps zonder Xbox Live Gold abonnement werken. Denk hierbij aan Netflix, Youtube en meer.

http://i.imgur.com/ia88aga.jpg
Headset


De Xbox One bevat in de doos ook een headset. Wil je er toch 1 extra bij kopen, dan kost dat €39,99.

Play & Charge-kit


De Play & Charge-kit keert terug bij de Xbox One. Dit maal gaat het opladen 2 maal zo snel (4 uur voor een volle lading), waarbij je met de meegeleverde kabel ook kunt blijven gamen.

De Play & Charge-kit kost €29,99. Samen met een controller kost het €99,99.http://i.imgur.com/i54zIzI.jpg
GameOntwikkelaar
Uitgever
ReleaseMultiplatform?Website
Assassins Creed 4: Black FlagUbisoft Montreal
Ubisoft
ReleasedX1, X360, PC, PS3, PS4, WiiUklik
Battlefield 4EA Digital Illusions CE
Electronic Arts
ReleasedPS3, PS4, X360, X1, PCklik
BelowCapybara
Microsoft Game Studios
2014Exclusiveklik
Call of Duty: GhostsInfinity Ward
Activision
ReleasedPS3, PS4, Wii U, X360, X1, PCklik
Crimson DragonGrounding Inc.
Microsoft Game Studios?
22-11-2013Exclusive?
D4Swery
Microsoft Game Studios?
2014?Exclusive?
Dead Rising 3Capcom/Blue Castle Games
Capcom
ReleasedExclusive?
DestinyBungie
Activision
9-9-2014PS3, PS4, X360, X1klik
Dragon Age InquisitionBioware
EA Games
Q3 2014PS3, PS4, X360, X1, PCklik
Dying LightTechland
WB Interactive
2014PS3, PS4, X360, X1, PCklik
EA Sports UFC?
Electronic Arts
ReleasedPS4, X1, PC?klik
Fantasia: Music EvolvedHarmonix
2014?X360, X1?
FIFA Soccer 14EA Canada
Electronic Arts
ReleasedPS3, PS4, X360, X1, PCklik
Final Fantasy XVSquare Enix
Square Enix
ReleasedPS4, X1?
Forza Motorsport 5Turn 10 Studios
Microsoft Game Studios
ReleasedExclusiveklik
Halo (5)343 Industries
Microsoft Game Studios
2015Exclusiveklik
Just Dance 2014
Ubisoft
ReleasedPS3, PS4, X360, X1?
Killer InstinctRare/Double Helix Games
Microsoft Game Studios
ReleasedExclusive?
Kinect Sports RivalsRare
Microsoft Game Studios
ReleasedExclusive?
Kingdom Hearts 3Square Enix
Square Enix
2014?
Lego Marvel Super HeroesTT Games
Warner Brothers
ReleasedX1, X360, PS4, PS3?
LocoCycleTwisted Pixel
Microsoft Game Studios
ReleasedX1, X360?
Mad Max Avalanche Studios
WB Interactive
2015PS3, PS4, X360, X1, PC?
Madden NFL 25High Score Entertainment
EA Tiburon
ReleasedX1, X360, PS4, PS3, WiiUklik
Metal Gear Solid V: The Phantom PainKojima Productions
Konami
Q4 2014X1, PS4klik
Minecraft for Xbox OneMojang
Microsoft Game Studios?
2014Exclusive?
Mirror's Edge 2DICE
Electronic Arts
2015PS4, X1, PC??
NBA 2K14Visual Concepts
Released?
NBA Live 14?
Electronic Arts
ReleasedPS4, X1?klik
Need for Speed RivalsGhost Game
Electronic Arts
ReleasedPS3, PS4, X360, X1, PCklik
Peggle 2Popcap
Electronic Arts
Released?
Plants vs Zombies: Garden WarfarePopcap
Electronic Arts
ReleasedX360, X1, PS3, PS4?
Powerstar GolfZoe Mode
Microsoft Game Studios
ReleasedExclusive?
Project SparkMicrosoft Game Studios
Microsoft Game Studios
Q3 2014Exclusive?
Quantum BreakRemedy Entertainment
2015Exclusiveklik
Ryse: Son of RomeCrytek
Microsoft Game Studios
ReleasedExclusiveklik
Skylanders Swap ForceVicarious Visions
ReleasedX1, X360, PS3, PS4, WiiU?
Star Wars: BattlefrontDICE
Electronic Arts
2015X1, PS4, PC??
Sunset OverdriveInsomniac Games
Microsoft Game Studios
Q3 2014Exclusiveklik
The CrewUbisoft Reflection Studios/Ivory Tower
Ubisoft
Q3 2014PS4, X1?
The Elder Scrolls Online Bethesda/Zenimax
Bethesda
2014PC, PS4, X1?
The Witcher 3: Wild HuntCD Projekt RED
?
2014PS4, X1, PCklik
ThiefEidos Montreal
Square Enix
ReleasedPS4, X1, PCklik
TitanfallRespawn Entertainment
Electronic Arts
ReleasedX360, X1, PCklik
Tom Clancy's The DivisionMassive Entertainment
Ubisoft
2015PS4, X1, PC?
Trials Fusion
Ubisoft
ReleasedPS4, X360, X1, PC?
Watch DogsUbisoft Montreal
Ubisoft
ReleasedPS3, PS4, X360, X1, PCklik
Zumba Fitness World PartyMajesco
ReleasedWii, Wii U, X360, X1?
Zoo TycoonBlue Fang
Microsoft Game Studios
ReleasedExclusive?
Voor opmerkingen, aanpassingen of toevoegingen graag een DM naar Martinspire


http://i.imgur.com/Bn0pMJH.jpg

Hoeveel gaat de Xbox One kosten?
€499,99

Wanneer komt de Xbox One precies uit?
September 2014.

Wat zit er in de doos?
Je vind de volgende dingen in de doos:
  • een Xbox One-console (met 500GB harde schijfruimte)
  • een Power-adapter
  • een Kinect 2.0-camera
  • een HDMI kabel
  • 1 draadloze Limited Xbox One Day One-controller
  • Gratis 14-dagen Xbox Live Gold-lidmaatschap

Sommige Bundels krijgen extra DLC met zich mee, sommige retailers doen dit als extraatje bij je console. Bijvoorbeeld: Ryse (multiplayer map en bonuszwaard), Forza 5 (4 extra auto's), Kinect Sports Rivals (extra equipment) en Dead Rising 3 (de karakters uit DR1 en 2 als bonuspersonages). Het is niet bekend of deze ook met Wave 2 releases te verkrijgen zijn.

Kan ik ook Xbox 360 spellen spelen?
- Backwards compatibility wordt niet ondersteund vanwege de andere architectuur. Ook huidige arcade-games worden niet ondersteund, al is het natuurlijk wel mogelijk voor ontwikkelaars om een nieuwe versie te uploaden.

Kan ik mijn huidige accessoires gebruiken zoals Controllers en Headsets
-De nieuwe controller werkt met nieuwe connectiviteit waardoor deze niet backwards compatible zijn. Dat wordt dus nieuwe controllers, stuurtjes en andere dingen aanschaffen. Ook headsets krijgen een andere aansluiting onderaan de controller, dus dat wordt ook lastig (hier is inmiddels een adapter voor uit). Wel is het zo dat je prima met Kinect 2.0 je voice op kunt nemen en de audio-aansluitingen zijn ook niet veel anders. Dat maakt het mogelijk om je voicechat niet via je kabeltje te laten lopen, maar gewoon via de speakers. Wel moet je even opletten dat je alleen een SPDIF-aansluiting (ook wel Optical of Toslink genoemd) hebt voor Audio. Heb je die aansluiting niet bij je headset, dan moet je mogelijk via je TV de uitvoer regelen. Er zijn overigens ook adapters voor SPDIF naar RCA, maar die zijn nog vrij prijzig. Wel worden nieuwe headsets verwacht die makkelijker aan zijn te sluiten. Wil je echter alles volledig draadloos hebben (audio en voice) dan moet je nog even wachten of tijdelijk gebruik maken van Kinect als microfoon.

Hoe zit het met DRM
Tot na de E3 was dat een apart verhaal, maar sinds de DRM 180 is het vrijwel hetzelfde als op de Xbox 360. Je koopt een schijf en kunt daarmee doen wat je wilt. Doorverkopen of uitlenen is dus mogelijk. Ook moet je schijf in de console aanwezig zijn om te spelen

En met digitaal aangeschafte games?
Het uitlenen of doorverkopen van digitale games wordt vanaf launch nog niet ondersteund, maar mogelijk komen delen van voor de DRM 180 wel terug voor digitale games (zonder 24 uurs aanmelding dus). Wordt later bekend gemaakt.

Ik heb iets gehoord over Family Sharing?
Bij Launch en op E3 is er iets gemeld over het online delen van games. Dit zat echter gekoppeld aan het DRM verhaal en is dus van de baan. Wel kun je met 1 Gold account per console online met de overige accounts. Ook games die op andere accounts zijn geïnstalleerd zijn beschikbaar.

En een petitie?
Er is een petitie gaande waar wordt geopperd om het family sharing gedeelte terug te brengen. Dit wordt echter nog intern besproken. Wel zijn er plannen van Microsoft om in de toekomst (mogelijk pas eind 2014) delen van het oude programma terug te brengen.

Kan ik dan wel met meerdere accounts gebruik maken van dezelfde game?
-Ja, er zitten geen limieten meer op het gebruiken van schijfjes en kun je dus met elke account de game spelen.

Kan ik offline gamen?
-Ja dat kan, voor de DRM 180 was dat een apart verhaal, maar nu is het mogelijk om offline te gamen. Wel is het zo dat je bij de eerste start van de console een internetverbinding nodig hebt, waarna een patch wordt gedownload en je naar hartenlust offline kunt gamen (voor de games die dat ondersteunen). Sommige games (zoals Forza 5) hebben ook een eenmalige online-verbinding nodig, maar zijn daarna ook volledig offline te spelen. Het gaat hier overigens om updates van slechts enkele MBs waardoor dat ook prima via GSM Netwerk te doen is.

Wordt mijn account en gamerscore behouden?
-Ja je account is gewoon over te zetten naar de Xbox One en ook je gamerscore blijft behouden. Wel gaat het achievements-systeem op de schop. Hier is inmiddels al wat meer over bekend. In het kort komt het erop neer dat de manier waarop achievements worden behaald uitgebreidt wordt en dat er naast achievements ook challenges komen die mogelijk tijdsgebonden zijn en waar je leuke kleinigheden zoals items voor je avatar of een nieuwe gamerpic voor kunt bemachtigen. Hierbij kunnen developers ook na de lancering nog zaken aan toevoegen om bepaalde items, klassen of wapens aantrekkelijker te maken.

Draait er nou Windowd 8 op?
-Er draait wel een Windows Kernel op die het mogelijk moet maken Windows apps te gebruiken, maar hiervoor moeten applicaties worden aangepast (waarschijnlijk voor controller en Kinect ondersteuning). Hierover later meer.

Is hij sneller of langzamer dan de PS4?
-Het lijkt erop dat de PS4 hier op hardwarevlak een puntje voor heeft op de Xbox One. Toch zal dit in de praktijk nog moeten blijken en scheelt het minder dan sommigen doen geloven. De console zal in ieder geval snel genoeg zijn om Forza 5 met schitterende graphics op 1080p en 60fps op je scherm te toveren. Andere games draaien mogelijk op een iets lagere resolutie, maar dat is met launchgames wel vaker het geval geweest.

Moet ik Kinect gebruiken?
-Als je geen Kinect wilt gebruiken, hoef je hem ook niet aan te sluiten. Wel zorg je er daarmee voor dat de ervaring vele malen minder next-gen aan kan voelen. Geen voice-commando's om vensters te snappen of om het laatste stukje even als video op te slaan. Toch kun je Kinect ook zo instellen dat ie alleen actief is wanneer jij het wil. Ook het constante luisteren kun je uitzetten of beperken wie wat kan zeggen (een lolbroek zal je console dus niet zomaar uit kunnen zetten). Probeer het eens eerst voordat je hem meteen in de doos terugdoet.

En al die verhalen over NSA en de Kinect als Spycam
Geruchten als deze en meer zijn niet nieuw voor camera's of webcams. Feit blijft dat Microsoft er weinig baad bij heeft om constant zaken uit te zenden. Dergelijk dataverkeer zal dan ook snel ontdekt worden. Verder is het zo dat de huidige Kinect ook geen afluisterstation is gebleken, waardoor het voorlopig blij geruchten zal blijven. Vooralsnog zal de Kinect in standby modus alleen luisteren naar de woorden "Xbox On". Bij het opnemen via de camera zal een lichtje branden om de activiteit aan te geven. Je kunt dus gewoon in je blote reet door de huiskamer blijven lopen :D

Wat moeten wij met al die TV troep, ik wil gamen!
-Naast de nieuwe TV functionaliteiten, wordt de gamer zeker niet vergeten. Zo wordt het Xbox Live netwerk uitgebreid van 15000 naar 300000 servers en wordt je friendslist vergroot van 100 naar 1000 met een onbeperkt aantal volgers. De controller heeft ook wat vernieuwingen ondergaan om je van betere pookjes, triggers en d-pad te voorzien. Meer info over gaming op de Xbox One met bijbehorende games vind je terug in de E3 presentatie en de diverse nieuwsberichten omtrent deze games.
Toch zijn de randzaken (zoals TV) wel gebieden waarop nog veel verbetering kan worden behaald en het iets is waar Microsoft ook verder in wil gaan. De Xbox One is in eerste instantie een game-console, maar kan veel meer dan dat. Net zoals je smartphone tegenwoordig ook niet meer alleen gebruikt wordt om te bellen, smssen en whatsappen.

Komen de nieuwe diensten ook naar Nederland?
-Smart Tv komt voorlopig eerst in de VS uit, maar deze wordt later ook naar meer landen uitgebreid. Of er Nederlandse spraakondersteuning in zit als de console in Nederland uitkomt, is ook nog niet bekend. Dat zal eerder aan Microsoft Nederland liggen. Het zou in ieder geval tijd worden. De overige vernieuwingen in Xbox diensten is nog even afwachten wat we hier wel of niet krijgen. Verwacht hier rond de lancering of begin volgend jaar meer info over. Al maakt het uiteindelijk weinig aan, je gaat er in ieder geval op gamen, toch?

Klopt het dat er 3 besturingssystemen op staan?
-Jazeker. Je hebt het Xbox OS voor het spelen van games. Daarnaast een Windows Kernel en een overkoepelend OS om snel te kunnen wisselen. Hierdoor kun je multitasken en dus tijdens het bekijken van een film even via Skype bellen. Er zijn een aantal applicaties die je naast het hoofdscherm kunt vastpinnen zoals Internet Explorer, Skype en Skydrive. Vergelijkbaar met de multitasking op Windows 8/8.1.

Multitasken? Skype? Watte?
-De nieuwe xbox kan applicaties naast je content zetten. Tijdens tv-kijken of een film kun je dus daarnaast een app hebben staan. In de demo zag je naast een basketbalwedstrijd op TV een overzicht van de fantasy league (erg groot in de VS) en vervolgens een skype videoconversatie tijdens een film. Deze werd overigens ook met de stem aangestuurd, wat natuurlijk erg cool is. Ook moet Skype nu ondersteuning krijgen voor groepsgesprekken. Of dit Xbox Live Partychat gaat vervangen is niet bekend, maar gezien Xbox een eigen OS heeft, is dit onwaarschijnlijk. Mocht je een tijdje moeten wachten voordat je in je multiplayer pot komt, kun je ondertussen dus even op tweakers het laatste nieuws lezen :)

Moet ik games installeren?
-Ja, games worden bij de eerste boot geïnstalleerd op je HD waarna de schijf niet meer nodig is. Dat betekend dat je de 500 GB schijf dus wat intensiever gaat gebruiken. Gelukkig kun je al snel beginnen met het spelen van die game, waardoor je niet hoeft te wachten tot de vele gigabytes op je HD zijn gezet. Met een beetje snelle verbinding kun je ook games verwijderen en pas weer downloaden als je ze gaat spelen, zodat je toch je hele gameverzameling kunt blijven gebruiken.

Kan ik de 500gb interne schijf ook uitbreiden?
-Ja en nee, deze is niet te vervangen. Wel kun je een externe HD toevoegen waarbij het niet uitmaakt wat voor merk dit is (hoeft dus geen MS schijf te zijn). Hier kunnen niet alleen games maar ook films, muziek en savegames opgeslagen worden zoals met de interne schijf kan. Mocht je dus een fanatieke gamer zijn, dan is het geen probleem om een andere schijf eraan te hangen. Mogelijk heeft dit ook als voordeel dat je de schijf kunt meenemen naar een vriend, daar inlogt en dan lekker gaat gamen. De games worden gekoppeld aan je profiel en niet je console of het schijfje. Wel heb je dan even kort een internetverbinding nodig (om in te loggen), maar hoef je niet de hele game te downloaden.

Ik hoor het 1 en ander over de Cloud, wat is dat?
Tegenwoordig is de cloud vaak niet meer dan een ander woord voor serverpark. Het gaat om een online-dienst die bepaalde taken op kan lossen. Dit varieert tot het berekenen van simpele zaken, het draaien van een website of het draaien van een gameserver (zoals elke developer nu kan beschikken over dedicated servers). Microsoft leunt sterk op deze servers met de vernieuwing van Xbox Live. We zullen veel vaker zien dat online games gaan draaien op dedicated servers (geen irritaties van de huidige player hosted servers dus) of het opslaan van persistent worlds (gamewerelden die ook na afsluiten van de game door blijven gaan met groeien, verzamelen of produceren). De opslag van savegames in de cloud is ook weer terug. Verder is het straks mogelijk voor ontwikkelaars om de games gemakkelijker uit te blijven breiden en gaan we een mooie toekomst tegemoet waarbij allerhande taken (taken die vaak meerdere frames bestrijken) via de cloud worden afgehandeld. Bij meer vraag naar servers kunnen in het serverpark meer servers aan dezelfde taak worden gezet om zo aan de vraag te kunnen voldoen.
Voor elke Xbox One is er de kracht van 3 Xbox Ones in de cloud beschikbaar!

Hoe zit het met indie/arcadegames?
Middels het ID@Xbox programma kunnen indie-devs zich aanmelden om games uit te geven. Wil je hier zelf iets mee doen, kijk dan op de website.

Kan ik mijn games ook opnemen?
Het is mogelijk om je gamefootage op te nemen middels de DVR functionaliteit. Tevens is er een samenwerking met Twitch (de bekende streaming site) om je games live uit te zenden. Voor het opnemen van gameplay (zonder streaming) kun je 5 minuten opnemen in 720p formaat. Met het "Xbox Record That"-commando neem je de laatste 30 seconden op, maar start je GameDVR op dan is het mogelijk om de laatste 5 minuten op te nemen. Ook in Multiplayer. En je kunt hem ook op voorhand aanzetten.
Ook kun je games streamen via Twitch. Wil je het HDMI-signaal opnemen (bv met Elgato Game Capture HD) dan is dit ook gewoon mogelijk. Het opnemen van Blu-ray video's kan overigens niet.

Waarom zijn er begin 2014 zoveel mensen weggegaan bij Microsoft?
De voornaamste reden is de reorganisatie van Steve Balmer (CEO van Microsoft). Deze heeft een grote reorganisatie van de leiding binnen Microsoft gerealiseerd. Dit heeft enkele topmensen doen verplaatsen. Verder zijn daarvoor (mogelijk in voorloop van de reorganisatie) vertrokken, waaronder Steven Sinofsky (Windows 8 ) en Don Mattrick (Xbox). Momenteel is Phil Spencer de leider van de Xbox Divisie. Hij lijkt het geheel meer op de gamer te focussen, wat natuurlijk een goed ding is.

Kan ik betalen met Paypal?
Alleen in de Nederlandse Xbox Store. Het is niet mogelijk om met Paypal te betalen in de Amerikaanse Xbox Store. Het is niet bekend of dat in de toekomst nog gaat komen. In Nederland is ook nog geen iDeal beschikbaar, maar wel Creditcard of gift-cards.

Hoe kan ik dan betalen in de US Xbox Store?
Via eigen CreditCard (mogelijk moet je even de transactie goedkeuren) of prepaid kaarten. Let wel op de juiste regio voor die prepaid kaarten.

Ik heb nog tegoed staan, maar nog geen Xbox One. Gaat dit verlopen voor hij uit is?
Het hangt af van hoe lang het er al op staat. In principe verloopt het na een jaar, maar men lijkt een uitzondering te maken voor lancering van Xbox One in Nederland. Neem contact op met Xbox Support als je zekerheid wilt. Men is er vrij relaxed mee. Nog geen reden voor paniek.

Kan ik terecht voor garantie bij Microsoft?
Nee momenteel is het niet mogelijk via de xbox.com site support aan te vragen. Dit zal dus moeten gebeuren via de winkel waar je hem hebt aangeschaft. Heb je hem in Duitsland gehaald, dan kan dit lastig worden. Amazon geeft je de mogelijkheid om het geld terug te krijgen voor een nieuwe console, waarbij je de andere dan weer terug stuurt. Microsoft Nederland heeft wel te kennis gegeven dat dit binnenkort wel weer naar behoren gaat functioneren. Het schijnt echter dat er enorme misbruik is gemaakt bij het aanmelden van problemen en is het tijdelijk stop gezet. Binnenkort meer nieuws.

Ik heb iets vernomen over een Kinect-loze Xbox One?
Ja dat klopt. Microsoft heeft een Xbox One uitgebracht waar geen Kinect bij geleverd is. Deze kost €399. Een losse Kinect zal later in de winkels liggen (al gaat deze dan €110 kosten).

Ik zag veel games uitkomen die niet op 1080p en/of 60fps lopen. Is de Xbox One dan zo traag?
Games die op die zijn uitgekomen zijn al lange tijd geleden begonnen met de ontwikkeling. En omdat er tijdens het begin de ontwikkeling nog geen beschikking was over SDK of lijst met specs (voor de meeste devs) is dat vooral op de gok gegaan en dat heeft uiteindelijk voor wat overschattingen gezorgd. Mede ook omdat de Xbox 360 verder voorliep qua hardware dan de Xbox One ten tijde van release. Verder bleek de SDK in de eerste weken/maanden zeker niet optimaal te zijn, plus dat er nog enkele resources gereserveerd zijn (laatste bronnen hebben het over 6 CPU cores en 2gb RAM). Dat laatste gebeurd om ervoor te zorgen dat Microsoft nog de mogelijkheid heeft om later enkele features toe te voegen die rekenkracht nodig hebben. Dit hebben ze bijvoorbeeld bij de 360 niet gedaan waardoor deze op den duur een erg traag dashboard had gekregen, puur omdat er teveel bespaard was op dat vlak.
Toch staat de ontwikkeling niet stil en mede ook vanwege de nieuwe features zal er de komende maanden enorm veel performance bijkomen. Er zitten namelijk nieuwe software- en hardware-features op zoals Data Move Engines, Tiled Resources, eSRam, SHAPE, DirectX 12 (welke veel efficiënter omgaat met multicores), etc. En met de strakke launchwindows was daar simpelweg geen tijd meer voor. En dat is waarom games als Battlefield en Watchdogs nog niet op 1080p en/of 60fps lopen.
Kijken we naar de ontwikkeling van de Xbox 360 dan zie je ongeveer hetzelfde. Bij de launch waren er vrij weinig games die een hoge resolutie hadden. Laat staan 60fps. En de grafische verschillen tussen launchgames en die een jaar of 3 later kwamen is ook erg groot. Zo was Call of Duty 2 een Xbox 360 launchgame en we weten allemaal hoe de games er uiteindelijk uit zijn gaan zien (denk aan Splinter Cell Blacklist, GTA 5, Tomb Raider, Halo en Gears).
Gaat helemaal goedkomen dus.

Ik heb iets vernomen over een preview-programma?
Dat klopt. Voor de dashboard van de Xbox One is een preview-programma gaande waar je beta-versies kunt testen en nieuwe dingen sneller kunt gebruiken (enkele bugs daargelaten). Het is mogelijk hieraan mee te doen, maar hiervoor moet je wel toegang krijgen. Iemand in het preview-programma kan je uitnodigen. Geef even een gil in het topic of stuur iemand een PM om dat te doen.
Wat het eigenlijk inhoudt is dat je een extra app kunt downloaden om deel te nemen aan het preview programma. Dan is er elke maand, nog ver voor hij officieel wordt uitgerold, een preview-versie beschikbaar voor de dashboard (ga naar Settings->System->Update console om te forceren). Dan kun je in de preview-app je mening geven of op het preview-forum van Xbox.com. Dingen die zoal beschikbaar waren voor ze werden uitgerold was Twitch streaming of de Mediaplayer.

WTF @ gerucht/nieuwsitem!!
-Er gaan nu veel geruchten rond over dingen die niet waar zijn of nog onbekend zijn. Ook diverse interviews lijken niet helemaal te kloppen. Probeer daarom eerst te kijken of de bron wel klopt. De kans is ook groot dat bepaalde berichten de komende tijd ontkracht worden, dus ga er niet vanuit dat alles waar is. Het is tenslotte het internet.


http://i.imgur.com/4gDM6EA.jpg
Dinsdag 21 mei 2013 (HA5H)
Opening XboxONE-topic + toevoeging extra video's en foto's!

Vrijdag 24 mei 2013 (MarkH NL)
Bevestigde games & faq toegevoegd.

Maandag 27 mei 2013 (Martinspire)
Specificaties en tussenkopjes toegevoegd

Donderdag 6 juni 2013 (MarkH NL & Martinspire)
E3 2013 info toegevoegd

Zondag 9 juni 2013 (Martinspire)
In overeenkomst met het PS4 topic nu ook een E3 header. Met dank aan Uniciteit

Zondag 20 oktober 2013 (Martinspire)
Grote vernieuwing bij het topic met daarbij veel meer informatie over de console. HA5H is inmiddels gestopt met TS onderhoud en ook MarkH NL is met andere dingen bezig. Voorlopig wordt het meeste werk dus door Martinspire gedaan. Stuur Martinspire dus een DM als je vragen of opmerkingen hebt.

Vrijdag 18 april 2014 (Martinspire)
Na lange tijd weer de TS bijgewerkt. Voornamelijk teksten aangepast om te reflecteren dat het gaat om een product wat uit is (toekomstige tijd is niet meer nodig). Binnenkort zullen meer teksten worden bijgewerkt of uitgebreid. Ook de lijst met games en beschikbare apps wordt straks uitgebreid. Belangrijke verandering is het gedeelte over het betalen van games en de beschikbaarheid in NL

Zaterdag 12 juli 2014 (Martinspire)
Kleine aanpassingen gedaan en deeltje 3 gestart

Todo:
-Hoofdstuk Media toevoegen
-Meer vragen voor de FAQ
-Games en Specs updaten bij launch van console (met toevoeging naar linkjes binnen GoT)Deze openingspost wordt u gepresenteerd door Martinspire

[Voor 102% gewijzigd door Martinspire op 24-04-2015 15:51]

Martinspire - PC, PS4, X1

Even een nieuwtje: ik ben van plan om binnenkort iets nieuws te lanceren voor de xboxende tweakers. Een soort database voor gamertags, games en info. Momenteel gebruiken we een Google Docs document voor het bijhouden wie welke games speelt, maar dat kan natuurlijk beter.

Voorlopig kun je nog hier terecht: Lijst met Xbox One gamertags

Handige linkjes:
[XBO] Levertijden, Verkooppunten & Prijzen
[XBO] Problemen en garantie-afhandelingen

Martinspire - PC, PS4, X1

Lekker Ventje schreef op zaterdag 12 juli 2014 @ 09:55:
Hele uitgebreide openingspost. Maar wellicht ook de prijs van de X1 zonder Kinect vermelden?
Ah, die ben ik inderdaad vergeten :X

Edit: Fixed. Zal binnenkort de linkjes wel fixen ;)

[Voor 10% gewijzigd door Martinspire op 12-07-2014 10:14]

Martinspire - PC, PS4, X1

1) Ben je met de juiste gebruiker ingelogd? Anders even een andere proberen?
2) Even de console opnieuw opstarten. 10 seconden de power-knop inhouden tot ie helemaal uit gaat en dan weer opstarten
3) Heb je de laatste system update? Kijk even bij settings->system of je kunt updaten
4) Misschien even opnieuw installeren? Even de game verwijderen (zowel download als eventuele savegame) en dan nog een sproberen
5) En als dat niet werkt een hard-reset uitvoeren

Uiteraard kun je ook even contact opnemen met Xbox Support

Mocht het gelukt zijn, geef dan even aan wat heeft geholpen want volgens mij ben ik hiervoor nog nergens een oplossing tegen gekomen en ik heb de issue wel eens eerder voorbij zien komen.

[Voor 28% gewijzigd door Martinspire op 12-07-2014 16:03]

Martinspire - PC, PS4, X1

Mja lijkt me gewoon een issue met de ingestelde betalingsprofielen. Zelf heb ik inmiddels ook 6 verschilenden (1 NL prive, 1 NL zakelijk, 1 US prive, 1 US zakelijk, 1 UK prive en 1 AUS prive). Vraag me niet hoe ik aan die zakelijke accounts ben gekomen, maar ik heb ze :+

Martinspire - PC, PS4, X1

harrytasker schreef op zaterdag 19 juli 2014 @ 09:05:
[...]


Nu nog preloading games.....
Mja is ook wat ik als reactie onder dat bericht heb gezet: pre-load en pre-order zouden het nog beter maken. Kans is natuurlijk wel groot dat het eraan komt, maar ik had het zelf graag voor de Destiny Beta gehad ;(

Martinspire - PC, PS4, X1

Toch zijn er ook weer niet zo heel veel boeiende 3d films uitgebracht de laatste paar jaar. Dus echt hard nodig was het ook niet, maar het is fijn dat het erin zit. Ik denk echter niet dat het lang duurt voordat Sony het in de PS4 heeft zitten. En in de zomer kijken toch niet heel veel mensen films, maar zitten ze buiten oid. Ik ben zelf wel blij met de aanpassingen op sociaal vlak. Ziet er toch wel weer wat sneller en overzichtelijker uit. Liken van dingen vind ik ook wel nice. Heb nooit echt zin om commentaar te geven, maar een like droppen op een mooi filmpje is toch wel aardig en ook het kunnen sharen is leuk.

Martinspire - PC, PS4, X1

Brutal1ty schreef op maandag 21 juli 2014 @ 11:11:
Hoe staat het eigenlijk met de partychat en in-game voicechat bij de games tot nu toe aan de Xbox kant? Wordt er bij jullie en beetje gebruik van gemaakt? Hoe is de kwaliteit over het algemeen. Squeekers in CoD tellen ook ;) Op de Ps3 vind ik altijd dat áls er gesproken wordt ik het amper kan verstaan vanwege belabberde voice chat kwaliteit of (en dat denk ik) belabberde mic kwaliteit... Terwijl ik op de OG Xbox tijdens het Halo 2 tijdperk véél voicechat meemaakte die ook nog eens príma te verstaan was. Zelfs nog online buddies door gemaakt toen :)
Voicechat is hier prima. Ik hoor de meesten altijd wel luid genoeg en je hebt iets meer instel-mogelijkheden dan eerst. Zelf werk ik met Kinect qua microfoon maar dat is ook nog wel te doen (al hebben sommigen het idee dat ik in de badkamer sta, waarschijnlijk vanwege slechte mixer-instellingen). Het is veel duidelijker dan op PS3 en X360 in ieder geval. Betere kwaliteit codec. Het voorbeeld van Major Nelson klopt in ieder geval prima. Sterker: ik denk dat ie nu al iets beter is.

Wel zijn er enkelen die wat problemen hebben met het verbinden van hun headset. Dat ie dan Kinect ipv Bluetooth pakt oid.

Martinspire - PC, PS4, X1

mfreriks schreef op dinsdag 22 juli 2014 @ 11:55:
[...]


A, dacht dat ik enige was die die drivatars getroffen had die vol in de ankers gaan op de onzinnigste stukken, niet dus. Dat kan inderdaad flink op je zenuwen werken. Maar toch krijg ik de meeste frustraties tijdens het tijdrijden, zelf een stom foutje hier en daar.
Nouja ze bevatten wel eigenschappen van je vrienden, maar zullen zich toch houden aan wat er gebruikelijk is (remmen voor meeste bochten of bocht houden aan moeilijkheidsgraad). Het is niet alsof ze dezelfde tijd rijden als je vrienden.

Martinspire - PC, PS4, X1

Er zijn 2 verschillende codes. Codes die direct werken (met 25 cijfers/letters) en codes die je via de destiny website moet verzilveren (met 9 cijfers/letters) om een download-code te krijgen. Dat moet dan via http://www.bungie.net/en/User/coderedemption.
Xbox code kun je trouwens ook online redeemen: https://account.xbox.com/en-US/PaymentAndBilling/RedeemCode
Helaas geeft ie niet aan of het een X1 of X360 code is :X
Mocht je hem op de site voor X1 hebben ingevoerd, dan kun je hem terug vinden op je console door naar My Apps & Games te gaan (rechts op dashboard), naar tab Games te gaan en vervolgens rechts onder het kopje "Ready to Install".


Hier de groep voor Destiny gamers van Tweakers: http://www.bungie.net/en/Clan/Detail/141449

[Voor 16% gewijzigd door Martinspire op 23-07-2014 09:56]

Martinspire - PC, PS4, X1

McPoowl schreef op woensdag 23 juli 2014 @ 10:08:
[...]


Alleen lees ik net van Bungie dat je dus een installer download.. die start je, en vervolgens wordt Destiny gedownload... Weet niet of iemand van hier dat kan verifiëren?
De download en de "is ready to play" als ie nog niet klaar is met downloaden zijn gelijk. Start je de game op als ie nog niet klaar is, dan krijg je gewoon een downloadscherm te zien die net zo traag gaat als de normale download. Geen verschil dus

Martinspire - PC, PS4, X1

Phusebox schreef op woensdag 23 juli 2014 @ 15:14:
[...]

Op de PS4 vond ik het eindelijk eens een nextgen waardige titel. Heb even wat comparisons bekeken maar de XBO is inderdaad beduidend minder. Jaggies, view depth, blurry textures.
Het is dan ook de pre-june SDK en zonder diverse verbeteringen. Ik had ergens gelezen dat ze een maand hebben gebruikt om samen met MS die titel te optimaliseren met de laatste SDK

Martinspire - PC, PS4, X1

Destiny gister even op de 360 gedaan na een tijdje op de X1 te hebben gespeeld. Toch wel een aardig verschil in graphics. Ook het verschil in laadtijden valt op.

[Voor 90% gewijzigd door Martinspire op 24-07-2014 11:31]

Martinspire - PC, PS4, X1

uchiha tijntje schreef op vrijdag 25 juli 2014 @ 22:03:
Na nog een paar uurtjes Destiny gespeeld te hebben kan ik niet echt anders concluderen dat het eigenlijk maar een redelijk beperkte shooter is. Sure, het ziet er prima uit, de sfeer is goed en het is leuk om in coop door de wereld te trekken, maar de volgende minpunten overheersen toch:

-Missies hebben geen inhoud. Het komt misschien doordat het een beta is, maar ik heb er geen enkel gevoel bij. Ga naar punt A, kill 15 bad guys en ga een random artifact ophalen, ga daarna naar punt B, hack een random apparaat met random info en survive 3 waves. Ik weet dat dit in heel veel shooters de opbouw is, maar daar wordt ik altijd het verhaal nog ingetrokken. Ik hoop dat de Retail versie weet te overtuigen met een episch verhaal waardoor je de missies wilt spelen om verder in het verhaal te komen en niet enkel om jezelf te levelen.

-Shooter mechanics zijn middelmatig. Titanfall heeft in mijn beleving de lat voor elke FPS verhoogd. De controle die je in Titanfall hebt over je character is geweldig. Het zal wel wennen zijn, maar voor mijn gevoel ga ik erop achteruit. Met name het rennen en het aimen (en de traagheid die daarbij komt kijken) voelt gewoon niet prettig.

-Balans in PvP. Nu een potje of 10 gespeeld. Heb best wel leuke potjes gespeeld, maar ik blijf erbij dat het gewoon niet in balans is. En met nog anderhalve maand te gaan verwacht ik niet dat dat zoveel gaat veranderen. Als je team op het moonlevel de 2 grote vehicles heeft own je gewoon de hele match. En dan kan men het wel gaan hebben over hoe je als team samenwerkt zo'n vehicle snel stuk heeft, maar dan moet je dus wel samenwerken :P. Iets wat helaas niet gebruikelijk is in shooters. Ook daar kan Destiny niet op tegen Titanfall. De balans in Titanfall, met 6 vs 6 én titans is velen malen beter dan de balans in Destiny. Daarnaast zijn de spawns (met name op de Venus map) vrij beroerd. Meerdere malen gespawned en binnen 2 sec in mijn rug geschoten.

Ik ben benieuwd of andere tweakers deze mening ook delen.
Ik kan me hier wel in vinden. PvP heb ik overigens maar 1x gedaan en was niet onaardig maar haalt het zeker niet bij COD, Halo of iets dergelijks.

De missies zijn gewoon saai. Dat kunnen we toch wel concluderen? Misschien dat het komt omdat dit een beta is waar veel verhaal mist of wat cutscenes, maar ik vond er weinig aan. Het is een beetje alsof je bij GTA 4 alleen de zijmissies aan het doen bent. (bij 5 zijn die wel leuk). Ook de random missies zijn vrij dramatisch qua originaliteit. Een x aantal baddies neerschieten, bereik plek X of pak items op die bepaalde baddies laten vallen. Dan heb je het wel gehad.

Ik heb de beta na het uitspelen van alle missies en een half uurtje free-roam gewoon uitgezet. Er is niets meer te doen en ik krijg niet echt de drang om te gaan grinden bij missies die ik al jaren eerder in andere games heb gedaan die daarbij net zo saai waren.

Ik wil het verhaal wel spelen in coop, maar eigenlijk ook alleen vanwege coop omdat dat nog wel de game leuk maakt. Maar PvP of free-roamen zie ik mezelf weinig doen.

Iets wat ook niet slim is, is dat je eigenlijk niet te ver boven je level moet gaan spelen. Je kunt 2 of 3 levels erboven misschien nog wel aan, maar niet meer dan dat. Als je dus met je vrienden mee wilt spelen, moet je rond hetzelfde level zitten, anders ga je het gewoon niet redden. Dan ben je in 2 kogels dood en is er gewoon geen jota aan. Of je moet alleen een sniper gebruiken, maar ook bij sommige delen moet je verdedigen op een beperkt gebied en red je het dan gewoon niet.

Iets anders wat ik merkte is dat de standaard guns vrij brak zijn en (een maatje had) een force gun waarmee je ze weer veel te makkelijk lijkt om te brengen. Iemand die dat kan bevestigen?'

Grafisch is hij prima te doen, maar ik merkte wel enorm veel herhaling in de levels op. Veel gebouwen en looppaden ga je na verloop van tijd herkennen en dan is er gewoon weinig aan. Ook dat je bij free-roam redelijk beperkt wordt in waar je heen kunt is jammer. Er zitten wel wat plekken in waar je verder zou kunnen, maar daar loopt lvl 18 oid rond en daar kun je gewoon niets tegen doen.

De game komt op mij precies hetzelfde over als SWTOR of Star Trek Online. Enige verschil is de first-person-view, maar verder net zulke ongeïnspireerde missies, saaie omgevingen (ziet er prima uit in Destiny maar wel saai en niet interactief of levend) en wederom totaal geen interactie tussen de karakters. Zou fijn zijn als het als team zou aanvoelen ipv 3 randoms die toevallig aan dezelfde kant staan.

[Voor 8% gewijzigd door Martinspire op 26-07-2014 09:43]

Martinspire - PC, PS4, X1

Phusebox schreef op zaterdag 26 juli 2014 @ 09:18:
Ik twijfel ook na de bèta. Het is dat er in september weinig uitkomt. Over paar weekjes kan ik een uur aan de slag met de nieuwe CoD en met het uitstel van BF denk ik dat dit toch de beste kanshebber blijft voor mij.

Bungie is te ambitieus geweest en heeft daardoor niets echt goed uitgewerkt. Alles is maar middelmatig.
Dance Central is toch tof :>
Nee maar klopt. De volgende grote game is Fifa 15 op 23 september en dan Forza Horizon 2 op 30 september.

Martinspire - PC, PS4, X1

Toch nog wel interessant imo. Need For Speed staat er ook nog niet bij, maar lijkt me dat die er ook wel bij komt na de beta. Het idee vind ik in ieder geval wel top. Zou zoiets ook van Ubisoft en Microsoft Studio's willen hebben eigenlijk. Lijkt me top :)

Martinspire - PC, PS4, X1

uchiha tijntje schreef op dinsdag 29 juli 2014 @ 21:09:
Het gaat met dat idee van EA de beetje de Netflix kant op voor gaming. Op zich niet verkeerd. Denk dat ik er wel eens een keer 30 dollar tegen aan gooi.

Ik heb net een update gehad. Ik denk de 'officiele'. Maar ik dacht dat er in deze update ook een extra tab met friends zat in de homescreen, maar dat zie ik nog niet. Ik weet dat het relatief beperkt werd uitgerold, maar ik zag het graag al in deze update.
Die friends-tab komt in een toekomstige update. Zeker de video van Major Nelson gekeken? Daar werd ook uitgelegd dat er enkele features niet in de komende maand maar de tijd daarop werden uitgerold ;)

Martinspire - PC, PS4, X1

First World Problem: heb alle games al van EA die ik wilde hebben, dus laat het nog even gaan, maar misschien dit najaar eens kijken? Fifa 15 is voorlopig de enige waar ik mogelijk nog naar uitkijk (al heb ik Fifa 14 al dus de nood is niet hoog).

Hier trouwens de nieuwe trailer van cod:

Ben eigenlijk wel benieuwd naar deze titel. Hoop alleen dat de snelheid in MP wat lager ligt (dan heb je wat meer controle op wat er gebeurd), maar gezien de gadgets zal dat wel niet.

Hier trouwens een roadtrip van IGN in The Crew beta: http://www.ign.com/videos...-jumping-the-grand-canyon Ziet er wel geinig uit. Krijg een beetje een next-gen Test Drive Unlimited gevoel bij. Op zich niet verkeerd, maar je ziet in de video weinig spannends gebeuren (vooral het commentaar is wel grappig wat de moeite van het bekijken wel waard is). Omdat ze lage level zijn, is de wereld nog wat leeg en missen een boel challenges geloof ik. Maar ziet eruit als een game waar je lekker kunt cruisen.

Martinspire - PC, PS4, X1

Timmetjuh schreef op vrijdag 01 augustus 2014 @ 16:54:
Ik heb geprobeerd mijn gamertag aan de Google Docs lijst toe te voegen maar zie bij het openen hiervan alleen een lege spreadsheet.
Voor mensen die een keer samen wat willen gamen, mijn gamertag is Buffeltjuh en ik heb aardig wat games aangeschaft sinds Day One (o.a. Titanfall met season pass, Forza 5, CoD Ghosts, DR3, Ryse, etc,,), speel ze alleen allemaal te weinig omdat ik nog niet erg veel mensen ken met een Xbox One en het een beetje saai wordt om alles in je eentje of misschien met twee man te spelen..
Ik heb hem even hersteld naar de versie waar nog wel tekst in stond. Niet geheel ontoevallig had ik de lijst even gebruikt als voorbeeld in het PS4 topic om aan te halen dat deze lijst iets handiger in elkaar zit. *snip*


Gamescom teaser!!


Bookmarken:

12 augustus om 14.00 de Gamescom Xbox Briefing!

[Voor 6% gewijzigd door BM op 04-08-2014 19:01]

Martinspire - PC, PS4, X1

X-Fighter schreef op maandag 04 augustus 2014 @ 21:46:
[...]

Witcher 3 komt uit 24 februari 2015. De eerste DX12 games pas eind 2015. The Witcher 3 developers maken er niet eens gebruik van, maar ze kunnen altijd gissen... Dat is alvast mijn kijk er op. Ik wil niet zeggen dat ze ongelijk hebben he, ik stel me er gewoon vragen bij
Mja die titel is al in ontwikkeling nog voor de onthulling van de X1 en ook met oude SDK's in het achterhoofd.
Plus dat ik me niet kan voorstellen dat elke pixel die je stuurt ook daadwerkelijk shaders nodig heeft. Ze moeten eens beter kijken naar hoe Hollywood sommige dingen aanpakt volgens mij. Ze kunnen veel meer faken dan nu het geval is en toch realistisch overkomen.

Niet dat The Witcher een lelijke titel is, maar ik heb het idee dat ze meer een pc-achtige machine verwacht hadden met overkill aan shaders (lees: de PS4)

Martinspire - PC, PS4, X1

SinergyX schreef op dinsdag 05 augustus 2014 @ 09:27:
[...]

Ik denk dat het puur lokalisatie voor UI is, nog niet voor alle zaken er omheen.
Maar als je je regio kunt instellen, moet dat wel gewoon werken lijkt me? Daarom, iemand die effe kan testen?

Martinspire - PC, PS4, X1

justifire schreef op dinsdag 05 augustus 2014 @ 14:01:
De Xbox store vanaf pc ondersteund in ieder geval nog geen Nederlands (ook niet als ik ingelogd ben)
Vanavond maar eens kijken of ik nu dan wel bij mijn NL tegoed kan.

Wel lame, de One werd een jaar uitgesteld omdat oa de Nederlandse localisatie en spraak niet ondersteund werd, waarvan de spraak zogenaamd de hoofdreden was.
Nu is NL dus te selecteren maar dan blijkt uiteindelijk dat je enkel Internationale talen kan selecteren....
Hoop dat in September toch wel gewoon Nederlandse taalondersteuning aanwezig is.
Ik hoop het ook, al had ik stiekem toch wel de verwachting dat het niet verder ging komen dan Nederlandse taal op dashboard en spraakondersteuning nog op zich laat wachten. Ik laat me graag verrassen.

Ik heb nu trouwens alweer een update van 2 gigabyte. Een week geleden ook al 1 van 350mb en een week of wat daarvoor ook al 1 van 1200mb. Gaat lekker zo, maar is dit nou de definitieve augustus-update?

Martinspire - PC, PS4, X1

Dragunov schreef op dinsdag 05 augustus 2014 @ 17:27:
Muis en toetsenbord zijn zoiezo accurater dan een controller
Toetsenbord is niet accurater dan mijn thumbsticks hoor? Dat is nou juist alles of niets!

Overigens zie ik hem niets doen wat ik zelf niet kan. Enige verschil is vooral dat ie heel schokkerig beweegt en daarbij dus geen vloeiende animaties zal weergeven. Dat maakt het dus ook nog eens onrealistischer!

Verder is het gewoon lame. Ik snap ook niet de drang om games als cod of bf4 op console met zo'n ding te gaan doen, want die zijn ook gewoon op pc verkrijgbaar. En het is nou ook weer niet zo'n ramp om een tijdje met een controller te oefenen. Kijk desnoods wat video's over hoe je er goed mee kunt worden. Dat duurt echt geen maanden voordat je de basis doorhebt. Daarna wordt je alleen maar beter. Je kunt met goede taktieken, goede positionering en goed opletten al een stuk beter worden, daar heb je geen controller-skills voor nodig.

Martinspire - PC, PS4, X1

Mr Ton schreef op donderdag 07 augustus 2014 @ 20:27:
[...]

Mwoa, wie wil er nog Fifa 14 en Madden spelen wanneer de opvolger al bijna uit is? Squad updates gaan ze echt niet uitbrengen. En als je Battlefield 4 nog niet gespeeld hebt ga je er nu niet meer aan beginnen. Verder is het erg lelijk om een abonnement te betalen voor een dienst waarvan je niet weet wanneer en hoe die uitgebreid wordt. EA maakt veel sports games, dus ik verwacht dat ze ieder jaar de Fifa, Madden, Tiger Woods, UFC etc games wel er aan toevoegen zodra de nieuwe bijna uit komt, maar dan zit je daar ook niet meer op te wachten.

Misschien dat ze rond kerst Titanfall en/of Plants vs Zombies toevoegen, en dan rond deze tijd in 2016 Dragon Age en Fifa 15, Madden x, etc.

Nee daar zou ik geen abonnement voor nemen, en ik hoop dat meer mensen dat doen. Dan kunnen ze lekker weer deals met MS sluiten voor verkoop door GwG, en gaan andere uitgevers niet met vergelijkbare diensten komen. :)

Ik bedoel, als ze dat hadden gedaan had GwG nu misschien wel Fifa 14 uit kunnen brengen, of BF4. Dan had iedereen staan te springen en lof toegezongen aan MS voor de succesvolle start van GwG op de Xbox One, na het fiasco op de 360!
EA brengt anders genoeg andere franchises uit, (nog) niet alles voor consoles, maar interessant is het zeker wel. Naast de sportgames zijn Battlefield, diverse Star Wars titels, Mirrors Edge, Medal of Honor (zij het de laatste tijd wat minder), Burnout (nextgen Burnout, zie jij het voor je?), NFS, Army of Two, James Bond-games, Mass Effect en Crysis toch wel leuke games. Ik verwacht verder ook wel een reboot van Rock Band (voor de nieuwe generaties weer even uitmelken). Niet elke gameserie komt jaarlijks uit en niet elke franchise is nog even actief, maar met 2 fullprice titels per jaar ben je eigenlijk al door de kosten (als je die wilt spelen). Sure, 2e hands zal wel goedkoper blijven, maar ik (als iemand die graag games bij launch haalt) ben hier wel tevreden mee. Nu ga ik het nog niet aanschaffen omdat ik toch alles al wel zo'n beetje heb, maar volgend jaar zie ik mezelf dat abonnement wel aanschaffen.

Enige wat ik jammer vind is dat ze niet gewoon samenwerken met meerdere publishers. Ik zou graag een combinatie zien van MS, EA, Ubisoft, Activision, Capcom, Warner Bros, Take Two, Square Enix en Codemasters zien (oid). Of gewoon een Xbox Live Platinum voor 50 euro per maand oid en dan onbeperkt gamen :+

Martinspire - PC, PS4, X1

Ben ik de enige die denkt dat het xbox logo er staat omdat de nieuwe vrij veel op die van de 360 lijkt en er 2 x-en nodig waren voor die poster? Als in: het is opvulling en niet zozeer een presentatie?

Martinspire - PC, PS4, X1

Het zal me niet verbazen als ze aan de hand van Titanfall wat dingen hebben aangepast, maar het heeft toch wel een eigen smoel hoor. Je ziet COD er nog wel in terug. Ik had gehoopt dat de basis wel wat trager zou zijn dan Blops2 of Ghosts, maar het lijkt erop dat het juist sneller is geworden. Dat vind ik zelf minder, want dan heb je eigenlijk nooit echt de controle.

Martinspire - PC, PS4, X1

Phil Spencer ‏@XboxP3 1h
Last rehearsal for #xboxgamescom 2014 almost done. Show looks great, some nice surprises and great on stage demos. Should be fun.

Phil Spencer ‏@XboxP3 1h
QB == wow...
Quantum Break footage dus?

Martinspire - PC, PS4, X1

Ziet er leuk uit tot nu toe op gamescom. Eindelijk ook wat arcade-games die ik wil spelen :P
Cod ziet er ook leuk uit, maar wanneer stoppen ze nou met die achtervolgingen? Dat ziet er toch niet uit joh.

Martinspire - PC, PS4, X1

Het zal me niet verbazen als dat komt omdat Sony met Uncharted komt en Tomb Raider het dan waarschijnlijk toch af gaat leggen op PS4. Dan uitstellen en tijdelijk exclusief naar X1 is niet zo raar.

Quantum break ziet er gaaf uit :)

Martinspire - PC, PS4, X1

uchiha tijntje schreef op dinsdag 12 augustus 2014 @ 17:43:
http://www.dualshockers.c...sivity-community-furious/

Pff, bizar hoeveel mensen denken recht te hebben op een game / franchise. :) Dezelfde discussie maar dan andersom was natuurlijk met Bungie en Destiny. Ook een onzin discussie.

Vind de aankondigingen en filmpjes echt meer dan prima. Zowel qua games als wel het de updates die er aan komen voor het OS.
Ziet er allemaal prima uit, maar waar kwam dat van pre-order/pre-load stuk vandaan?
Mr Ton schreef op dinsdag 12 augustus 2014 @ 18:02:
Tomb Raider exclusief is wel een bommetje die ik niet zag aankomen. Daarmee heeft Microsoft weer een mooie titel voor 2015 in de pocket, naast de nieuwe Halo en vast wel weer een nieuwe Forza.

Ik vind het wel erg jammer dat Microsoft continu doorgaat met het afkopen van exclusiviteit in plaats van meer games zelf ontwikkelen. TR komt eind 2015? Dan is het marktpotentieel van de PS4 al dik de 20 miljoen gepasseerd, zeg dat ze een 10tje per console compenseren, dat is al 200 miljoen... Slik...

Daar kun je 4 AAA games voor ontwikkelen.
Als jij denkt dat je een AAA-titel voor 50 miljoen kunt ontwikkelen dan kom je van een koude kermis thuis. Zeker next-gen kost gewoon veel. Ik denk dat je er niet 1 AAA-titel voor kunt maken. Niet 1 van het kaliber Tomb Raider, Halo, Uncharted, TLOU. En dat zijn toch wel de games die we willen?

Nee, tegenwoordig kosten games echt minimaal 250 miljoen, maar meestal 400 of zelfs 500 miljoen als je het een beetje goed wilt aanpakken. Waarom denk je dat er zovel HD/Remastered versies uitkomen? Niet zozeer om het uit te melken, maar gewoon om de kosten een beetje te dekken en daadwerkelijk winst te kunnen boeken.


Over Tomb Raider:
Ik kan me best voorstellen dat MS een betere partner is voor Square Enix voor Tomb Raider. Allereerst is er voor dit genre weinig op de Xbox, dus elke game is welkom. Daarnaast heeft Sony al Uncharted waar het toch wel hoge ogen mee gooit. Daarbij denk ik zelfs dat Sony het eigenlijk weinig heeft geboeid dat er een nieuwe Tomb Raider kwam en kan me best voorstellen dat Sony wat arroganter was. Zo van "wij hebben Uncharted al" oid. Ik heb ook het idee dat ie beter liep op de Xbox 360 dan op de PS3. De Remastered versie niet echt, maar dat was gewoon oude SDK en werken met pre-launch hardware.

Ik denk alleen niet dat Square Enix het gedaan heeft voor Kinect of Cloudgaming. Het zal me trouwens niet verbazen als er wel een PC-versie komt (Windows 8.1 kan ook nog wel een boost gebruiken), maar wel MS-exclusive is. Anyways, is er eindelijk weer een X1-exclusive, krijg je dit weer.

Al sta ik niet te kijken van die reacties. Sony-fanboys zijn gewoon niet leuk volk. Iedereen in het X1 topic gaat hier rustig mee om, maar komt er straks een grote PS exclusive dan krijg je allemaal van die "IN YOUR FACE X1 FANBOYS"-reacties e.d.

Zelf vind ik dat MS met deze presentatie wat leuke dingen heeft laten zien. Mooie exclusives, leuke indies en de berichten over dashboard/console-updates zijn ook erg nice. Kan Sony wat van leren :)

[Voor 3% gewijzigd door Martinspire op 12-08-2014 18:37]

Martinspire - PC, PS4, X1

Avioto schreef op dinsdag 12 augustus 2014 @ 19:25:
[...]

Ja want Martinspire vind Sony fanboys niet leuk, maar Microsoft fanboys? Niks mis mee!

Bedankt voor het versterken van mijn punt. Jij vind mij een fanboy omdat ik kritiek op de Xbox heb. Ongelooflijk kinderachtig.
Dat zeg ik helemaal niet, maar wel dat het in dit topic rustiger is en minder vaak tot ruzie komt. Verder wordt er bij het Sony-kamp juist snel met 2 maten gemeten. Alles moet pro-Sony zijn, anders is het niets.

Maar goed, lees gerust tussen de regels door wat je zelf wilt lezen om jouw standpunt te ondersteunen :X

Martinspire - PC, PS4, X1

Donstil schreef op dinsdag 12 augustus 2014 @ 19:27:
[...]


Haha nee man, games kosten geen 400 a 500 miljoen.

Bungie heeft met 500 miljoen als enige het budget wat bij jou "meestal" heet.
GTA5 had 225 miljoen en heel veel games zitten rond de 100 miljoen of lager.

Wikipedia: List of most expensive video games to develop
Ehm, als je ziet dat er in die "top 30" (waarvan veel games niet worden meegerekend omdat het niet bekend is wat het budget is) 2 uit 2014, 5 uit 2013 en 4 uit 2012 in staan, dan geeft dat wel aan dat games duurder worden. Verder gaat dat dus puur om development cost. Niet over promotie, ondersteuning, DLC, etc. Of bij de meesten niet. Destiny heeft bv een wopping 350 miljoen aan marketing :X

[Voor 13% gewijzigd door Martinspire op 12-08-2014 19:33]

Martinspire - PC, PS4, X1

Donstil schreef op dinsdag 12 augustus 2014 @ 19:33:
[...]


Ja dus? Je denkt dat het gros van de games allemaal een budget hebben als Destiny ondanks dat het bekend is dat Destiny een buitensporig hoog budget heeft?

Als je Watchdogs (om maar een Multiplatform game uit 2014 te noemen) kunt maken voor 65 miljoen dan kost de rest echt geen 400 a 500 miljoen zoals jij eerder beweerde.

Maar mocht je een andere bron hebben dan lees ik die natuurlijk graag even, vind zulke dingen altijd wel interessant namelijk.
Je weet dat je het over AAA games hebt? Sure, er zijn games die het met een minder budget doen, maar voor een echte AAA-titel met AAA-marketing, heb je wel meer dan 50 miljoen nodig hoor! We mogen toch wel wat meer onderscheid maken tussen AAA en AA?

[Voor 3% gewijzigd door Martinspire op 12-08-2014 19:37]

Martinspire - PC, PS4, X1

Phusebox schreef op woensdag 13 augustus 2014 @ 16:18:
Gamescom tot nu toe: deceptie is de rode draad. We zitten in en overgangsjaar en dat merk je aan de games.
doe eens niet

Staan hardstikke mooie games toch? Dat het misschien niet jouw ding is kan nog, maar komt prima moois aan.

[Voor 23% gewijzigd door BM op 13-08-2014 18:47]

Martinspire - PC, PS4, X1

Bullet NL schreef op donderdag 14 augustus 2014 @ 08:02:
[...]


Lol, gek genoeg heeft mijn vrouw totaal nul kom nul interesse in games, maar wanneer ik Test Drive aanslingerde kwam ze altijd kijken.... Ze heeft namelijk voor haar studie ruim een jaar op Hawaii gezeten, ze kwam in het spel dan ook allemaal voor haar bekende plaatsen tegen ;)

Ik denk overigens dat een grootaantal van ons dit nu met Horizon 2 zullen hebben, de complete Spaanse, Franse en Italiaanse Middenlandse zee kust schrijnt er in te zitten. Barcelona, Saint Tropes, Monaco, en de Italiaanse bloemen Riviera. Ik kan me daar wel op verheugen hoor....
Spanje zit er voor zover ik weet niet in? (zuid) Frankrijk en (noord) Italië is toch wat erin zit?

Martinspire - PC, PS4, X1

uchiha tijntje schreef op zondag 17 augustus 2014 @ 15:07:
Ik geloof niet dat Quantum Break 60fps is. Ik zie in zo'n game liever meer pracht en praal dan een 60 fps. Ik ga er van uit dat het gewoon 30 fps is. Bij een snelle shooter of snelle platformer is 60 fps wel prettig :).
Mja inderdaad, het is een PS-game, daar maakt het me weinig bij uit. Was het nou online (en competitief) dan graag wel 60fps, maar ik ga de game er niet om weigeren.

Martinspire - PC, PS4, X1

Bullet NL schreef op maandag 18 augustus 2014 @ 12:51:
[...]

De Nederlandse store e.d. is al actief, gewoon je regio settings van je Xbox op Nederland zetten en je bent klaar...
Volgens mij was die optie er pas vanaf 1408, dus grote kans dat die op de systemen staat die geleverd gaan worden. 1409 zal dan de eerste update worden voor Nederlandse Xboxen.

Martinspire - PC, PS4, X1

Pre-purchase is nu beschikbaar voor Madden 15. Zo te zien gaat pre-orderen eindelijk gebeuren op Xbox One https://store.xbox.com/en...c2-4e72-a4b0-cbcf30d3404e

Nu hopen dat er ook snel pre-loading komt en dat het mogelijk is voor meer games :)

Martinspire - PC, PS4, X1

Hou er wel rekening mee dat het een game betreft met engine die niet bepaald voor next-gen is ontwikkeld. Dat zorgt altijd voor andere performance dan wanneer je er vanaf dag 1 mee kunt werken.

Martinspire - PC, PS4, X1

Ik zal morgen en anders in de loop van de week de TS even bijwerken voor de nieuwe lading Xboxers die erbij komen met meer info hoe het er nou in NL met NL-account aan toe gaat. Ook een hoop stuff over importeren kan dan weg.

Het lijstje met games kan ook wel vernieuwd worden (al denk ik dat ik het wat summierder hou met titel en releasedate oid).

Verdere vragen of toevoegingen voor de TS kunnen wel via PM.

[Voor 29% gewijzigd door Martinspire op 30-08-2014 21:28]

Martinspire - PC, PS4, X1

Kleine update voor de TS uitgevoerd. Release in landen gewijzigd en lijstje met bundels toegevoegd. Ik zal kijken of ik nog zin heb die bundels te linken naar winkels, maar is dat echt nodig?

Ook 2 vragen aan de FAQ toegevoegd. 1 over het preview-programma en 1 over betalen in NL

[Voor 19% gewijzigd door Martinspire op 31-08-2014 11:08]

Martinspire - PC, PS4, X1

Bullet NL schreef op zondag 31 augustus 2014 @ 17:08:
Mediamarkt Almere, Zwolle, Groningen e.d. allemaal werkende demo modellen...
Gewoon elke MM volgens mij. Eindhoven, Amersfoort (Saturn) en Arnhem hadden ook al werkende X1 staan. Soms met Forza, soms met NFS en soms met iets anders.

Martinspire - PC, PS4, X1

Vandaag komt als het goed is Warframe online. De F2P COOP shooter:


En verder vandaag ook Dance Central Spotlight. Voor €9.99 download je de game + 10 nummers
Avicii -- "Wake Me Up"
Cher Lloyd -- "I Wish"
David Guetta ft. Sia -- "Titanium"
Jason Derulo ft. 2 Chainz -- "Talk Dirty"
Kid Ink ft. Chris Brown -- "Show Me"
Lorde -- "Royals"
OneRepublic -- "Counting Stars"
Pharrell Williams -- "Happy"
Rihanna -- "Diamonds"
will.i.am ft. Justin Bieber -- "#thatPOWER"

En voor €1.99 per stuk is te downloaden:
Erasure – “A Little Respect”
Paramore – “Ain't It Fun”
John Legend – “All of Me” (Tiësto's Birthday Treatment Remix [Radio Edit])
Nico & Vinz – “Am I Wrong”
Lady Gaga – “Applause”
Enrique Iglesias ft. Sean Paul, Decemer Bueno, Gente de Zona – “Bailando”
Selena Gomez – “Come & Get It”
TLC – “Creep”
Demi Lovato – “Heart Attack”
Ini Kamoze – “Here Comes the Hotstepper”
Icona Pop ft. Charli XCX – “I Love It”
Calvin Harris ft. Ellie Goulding – “I Need Your Love”
Ne-Yo – “Let Me Love You” (Until You Learn To Love Yourself)
Of Monsters And Men – “Little Talks”
The B-52’s – “Love Shack”
Maroon 5 – “Maps”
Emeli Sandé – “Next To Me”
Maroon 5 – “One More Night”
Bastille – “Pompeii”
Capital Cities – “Safe and Sound”
will.i.am ft. Britney Spears – “Scream & Shout”
Calvin Harris – “Summer”
Lana Del Rey – “Summertime Sadness” (Cedric Gervais Remix)
A-Ha – “Take On Me”
DJ Snake ft. Lil' Jon – “Turn Down For What”

Trailer:


Trailer 2:


Voorbeeldnummer:
[YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=doG5ZQMwLoQ]

Op zich zijn de nummers allemaal vrij herkenbaar, maar het ziet er toch nog wel wat prijzig uit. In ieder geval wel fijn dat de basis vrij goedkoop is, dat zal veel mensen wel over de streep trekken. Al hoop ik zelf wel dat ze alle nummers gewoon als vast pakket voor leuke prijs uit gaan brengen.

Mochten er nog gamers zijn waarvan vrouwlief graag dit soort games doet, graag gedaan ;)

[Voor 7% gewijzigd door Martinspire op 02-09-2014 22:20]

Martinspire - PC, PS4, X1

In de USA zijn 5 staten met 0% BTW:
Alaska, Delaware, Montana, New Hampshire en Oregon. Overigens ligt New Hampshire als enige in tijdzone -6.00
Gewoon even via Google naar een hotel zoeken aldaar en de gegevens overnemen. Moet niet zo'n probleem zijn lijkt me.

Martinspire - PC, PS4, X1

Of gewoon naar onder scrollen, helemaal linksonderin op Nederland klikken en je land wijzigen naar US. Zo zou je het namelijk moeten doen en zo weet je dat het ook blijft werken.

Martinspire - PC, PS4, X1

TictaCNL schreef op vrijdag 05 september 2014 @ 12:55:
[...]

Nice!


[...]


Wat denk je zelf ;) Het bestand is 40GB groot en moet uiteraard helemaal gedownload zijn voordat je hem kan spelen.
Nee hoor, je kunt al de SP eerder opstarten, maar dan heb je volgens mij alleen de tutorial, niet de rest. Komt voornamelijk omdat je daarna zelf mag bepalen welke auto en welke banen je wilt gaan doen.Nieuwe trailer voor Sunset overdrive
[YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=NRmDHBdBf-I]
Informatie uit de video is wenselijk. De humor van de presentator is echter dubieus.

[Voor 7% gewijzigd door Martinspire op 05-09-2014 12:57]

Martinspire - PC, PS4, X1

Pykow schreef op vrijdag 05 september 2014 @ 17:21:
Kan je gamen en downloaden tegelijk op de XboxOne ?

dus ik speel Metro en ik download Forza 5.
Bij de PS4 is dit wel standaard mogelijk, maar ik weet niet hoe dit zit bij XboxOne
Het is mogelijk, maar maakt de download wel trager
-={Fred_Perry}=- schreef op vrijdag 05 september 2014 @ 18:00:
[...]


Bij je Queue staat dan 6% en op een gegeven moment, niet 6 % maar misschien iets later, staat er Ready to play oid
Klopt, maar dan kun je de eerste race doen en moet je vervolgens ook wachten tot ie volledig binnen is. Niet echt tijdswinst dus.


Ik krijg her en der door dat downloaden trager gaat (wat raar toch). Dus gewoon downloads aanzetten en nu effe wat gaan eten oid. Zet desnoods je xbox in standby (moet wel ingesteld zijn natuurlijk) en laat hem downloaden. Dat lijkt meestal het snelst te gaan. In party zitten of gamen werkt gewoon langzamer.

Martinspire - PC, PS4, X1

JPM85 schreef op vrijdag 05 september 2014 @ 18:29:
[...]

Net ook de XboxOne binnen, heb me gamertag er ook bij gezet.
Ik kan alleen de regio niet op Nederland zetten (heb nu dus maar voor de US store gekozen), meer mensen hier last van?
Klopt. Nederlandse taal kan alleen met Nederlandse regio en Nederlandse store. Engelse taal kan alleen met Engelse of Amerikaanse regio en Engelse of Amerikaanse store. Geen combinatie dus. Erg jammer inderdaad.
Denzis schreef op vrijdag 05 september 2014 @ 18:48:
Waar en hoe kan je ea acces aanschaffen? Ik heb alle opties van creditcard tot paypal ik weet alleen niet waar ik het kan vinden.
EA Access is volgens mij alleen nog in de US beschikbaar. Je moet eerst de app downloaden en daar activeren, voor je kunt beginnen met downloaden. Het is dus een app, geen sectie van de store of iets.

Momenteel kost het $4.99 per maand of $29.99 per jaar. Je kunt dan Battlefield 4, Fifa 14, Madden 25, Need for Speed en Peggle 2 (!) downloaden. Koopje wat mij betreft, zeker als je toch elk jaar een nieuwe game gaat halen.

Bij Battlefield kun je overigens premium overzetten van Xbox 360 of PS3, dus als je de nieuwe maps op next-gen wilt doen, ben je vrij snel klaar met kopen.

Wel duurt downloaden op dit moment vrij lang, maar dat komt vanzelf binnen. Ik denk alleen niet dat als je je console om 18u aansluit en download, dat je dan al snel kunt spelen. Grote kans dat het pas om 21.00 binnen is :X

[Voor 24% gewijzigd door Martinspire op 05-09-2014 18:52]

Martinspire - PC, PS4, X1

JPM85 schreef op vrijdag 05 september 2014 @ 18:57:
Aha, tnx. Geen man overboord, want wilde hem toch al instellen op US store.

Nu ik toch bezig ben met vragen, hoe krijg je in hemelsnaam de downloadsnelheid omhoog?
WiFi ging al traag, dus nu bekabeld verbonden, maar ding komt niet boven de 900kb/s uit. (UPC 120MB/s abbo, dus zou toch sneller moeten gaan).
Downloaden gaat vandaag niet echt snel nee. Lijkt erop dat het gewoon kwestie van drukte is. Maar itt PS-launches, kun je wel gewoon verder met chatten en gamen ;)

Anyways. Het kan zijn dat je een app of game open hebt, dus die moet je wel sluiten. Dat scheelt iets. Maar als het echt trage stront is, zit er weinig anders op dan wachten. Forza 5 lijkt iedereen te downloaden nu, dus dat is per keer 40gb. Misschien dat het met andere games sneller gaat?
Kaasje123 schreef op vrijdag 05 september 2014 @ 19:03:
Komt er nog een patch waarbij de regio instellingen los gekoppeld worden van de taal instellingen? Ik vind dit namelijk een enorm bezwaarlijk punt. Straks is er weer een spel zoals viva pinata dat de taal van het spel bepaald aan de hand van de regio instellingen en het hele spel in het Nederlands afspeelt en dit niet aan te passen is tenzij je de xboxtaal veranderd. En dat is walgelijk.
Een aantal games hebben een eigen taal-selectie. Fifa 14 en Dead Rising volgens mij. Dus dat is wel handig. Maar inderdaad, van mij mag dat ook los. Al heb ik zelf dat ik hem gewoon op US laat staan zolang het kan. Kopen is goedkoper, meer apps, meer content en geen vertraging. Lijkt me prima zat.

Martinspire - PC, PS4, X1

Dennis585 schreef op zaterdag 06 september 2014 @ 10:05:
[...]


Goed nieuws dus voor mensen met hetzelfde probleem.

Hoe zit het trouwens met de maandelijkse gratis Gold games voor de X1?
2 per maand op de 1ste en 16de?
Het is een beetje onregelmatig momenteel. Ze doen nu een game per 2 maanden en dat wisselt dus op de 1e. Daarvoor was het volgens mij 2 nieuwe games op de 1e en daarvoor was het 1 game op de 1e en de ander op de 16e.

Ik weet niet hoe ze momenteel verder willen gaan, maar ik gok dat ze straks weer terug gaan naar 1e + 16e

Martinspire - PC, PS4, X1

Silversin schreef op zaterdag 06 september 2014 @ 10:13:
Is het niet 1 retail game om de 2 maanden, en 1 arcade ieder maand?
Ja en nee. Het is zo begonnen, maar het is elke maand wat anders. Hangt meer van het aanbod af wat ze bij MS binnenkrijgen denk ik.
Dennis585 schreef op zaterdag 06 september 2014 @ 10:15:
[...]

Ik volg Major Nelson op Twitter , daar krijg ik altijd mijn Xbox nieuws van.

Een beetje afwachten op nieuws over de gratis Xbox games dus.
Ik download vanaf nu de gratis Gold games van de X360 en X1.
X360 gratis Gold games download ik al sinds het begin.
Nu dus ook de gratis Gold games van de X1 erbij.
Mja ze zijn er nu niet echt duidelijk in, maar dat zal komend jaar wel wat verbeteren, nu er meer stuff weggegeven kan worden.

Grote verschil met Games with Gold ivm de X360 is dat je Games with Gold moet hebben om te kunnen spelen geloof ik. Bij de 360 zat ie aan je account ongeacht of je Gold had. Tenminste, zo heb ik het vernomen. Zelf nog geen moment zonder gold gezeten :9

[Voor 3% gewijzigd door Martinspire op 06-09-2014 10:38]

Martinspire - PC, PS4, X1

Downloads gaan nu gewoon traag. Dat zal dit weekend nog wel blijven. Misschien dat je dan beter een game op schijf kunt halen en die kunt spelen (wel even van internet halen, anders gaat ie nog downloaden 8)7 ). Maar de overige tijd zal downloaden prima gaan. Nu komen echter 29 landen erbij. Sure, niet allemaal even groot, maar toch significant om dingen wat trager te laten gaan.

Wat ook niet helpt is dat Forza 5 en Battlefield gratis te spelen zijn dit weekend.

Nieuwe landen:
9/2: Chile and Colombia
9/4: Japan
9/5: Belgium, Czech Republic, Denmark, Finland, Greece, Hungary, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Saudi Arabia, Slovakia, Sweden, Switzerland, Turkey, United Arab Emirates
9/15: Israel
9/23: Hong Kong, India, Korea, Singapore, South Africa, Taiwan
9/23: China
9/26: Russia

Dat betekend dat er nu vele honderduizenden consoles aan het downloaden zijn en ja dan gaat dat traag. Volgens mij komen de downloads van hetzelfde serverpark wat ook Windows updates levert en die heeft het bij nieuwe grote updates ook wat lastiger. Of wanneer een nieuwe Windows uitkomt en die digitaal wordt aangeschaft.

Huidig weekend is qua downloadssnelheid een uitzondering. Ik heb Wolfenstein bv gedownload binnen een uur en die is ook gewoon 45 gb. Dus troost je, het is nu even lastig, maar dat is zeker niet altijd zo. Ik ben zelf wel blij dat online-gamen en party-chat gewoon prima blijft werken. Jammer dat het alleen voor nieuwe gamers wat langer duurt om alles binnen te hengelen. Wat dat betreft zou ik het niet erg vinden als ze iets als P2P downloads toevoegen om het netwerk wat te ontlasten. Mijn verbinding kan dat prima aan (100/100 glasvezel).

Martinspire - PC, PS4, X1

Mau_Maus schreef op zondag 07 september 2014 @ 16:10:
[...]


Waarschijnlijk kijk ik eroverheen, maar Battlefield kan ik alleen maar kopen of via ea acces. Ik zie nergens dat ik het kan 'proberen'.
Sorry klopt. Maar volgens mij was er naast Forza nog wel iets te proberen oid? BF4 had volgens mij nu 2xp-weekend.

[Voor 5% gewijzigd door Martinspire op 07-09-2014 16:59]

Martinspire - PC, PS4, X1

TictaCNL schreef op zondag 07 september 2014 @ 20:59:
[...]


Hardware kan niet worden omgeruild? Wat voor prehistorische winkel is dat? Bij mij deden ze totaal niet moeilijk bij de Media Markt. Je mag je product toch gewoon binnen 14 dagen retourneren/ruilen? Als ze zeggen dat je niet mag ruilen, breng je je Xbox One gewoon terug en vraag je je geld terug. Dan loopt je met dat geld de winkel weer in en koop je een nieuwe Xbox One. Mits je de Xbox One een beetje normaal hebt geopend/behandelt natuurlijk.
Volgens mij bedoelt ie het omruilen voor iets anders. Dunno hoe ze dat hebben, maar idd moet je het binnen x dagen kunnen omruilen.

Voor kapotte hardware kun je echter altijd wel terecht. Daarvoor hebben ze nou juist zo'n klantenservice toch? Deugdelijk product is niet geleverd, dus nieuwe. Zolang je niet gaat vloeken en tieren gaat dat prima :P

Martinspire - PC, PS4, X1

uchiha tijntje schreef op maandag 08 september 2014 @ 10:21:
Ik zou iedereen aanraden om Titanfall alsnog te kopen, al is het maar 2e hands op een disc. Ik ben van mening dat als je Titanfall hebt gespeeld je qua besturing en movement teleurgesteld zult zijn in diverse shooters die nog uit moeten komen en daardoor meer gaat eisen van ontwikkelaars, wat een positieve uitwerking kan hebben op toekomstige games :P Ik denk dat als ik Titanfall niet had gespeeld ook meer plezier had beleefd in de Destiny beta. Nu vond ik de beta echter wel tegenvallen, met name de PVP. De story coop doorlopen is altijd leuk, en let je minder op de besturing en movement, maar als in de PVP is dat in mijn beleving een essentieel onderdeel.
Een game kopen zodat je andere games minder gaat waarderen 8)7

Maar ik snap je punt. Titanfall speelt gewoon heerlijk.

Martinspire - PC, PS4, X1

X-Fighter schreef op maandag 08 september 2014 @ 13:09:
[...]

Is er eigenlijk geen Xbox User API? Dat mensen maar hun gamertag moeten intypen, en dan laden we het allemaal zelf in in het documentje, dat niet aanpasbaar is dan. Dan haal je in 1x alle games op.
Er is geen web-API. Wel jammer, want enige optie is alles inlezen en data eruit pikken. Maar dat is nooit waterdicht. En je weet niet wanneer ze updaten.
Notna schreef op maandag 08 september 2014 @ 13:11:
[...]

http://davidwalsh.name/xbox-api

Als ik die vent moet geloven: nope. Maar er zijn wel een aantal omwegen
Die API ken ik. Net als een aantal anderen werkt die erg matig. Erg veel restricties en duurt vrij lang (kans op timeout ook). Andere API's die nog wel werken, hebben hetzelfde probleem. Er was wel een bepaald programma om toestemming te krijgen, maar die ging aardig in de centen lopen.

Ik ben een tijd geleden wel begonnen om iets op te zetten om dit soort stuff te voorkomen, maar ivm werk niet echt aan toe gekomen. Als ik op mn werk al 8 uur heb zitten programmeren, heb ik daar thuis niet echt veel zin meer in :+

Ik zal kijken of ik binnenkort wat leuks in elkaar kan zetten. Eventueel met ook een deel van de TS te genereren (zoals de games-lijst) zodat het allemaal wat makkelijker werkt. Ik wilde het met AngularJS doen, maar kwam niet echt uit hoe ik het wilde hosten icm autorisatie en authentificatie. Binnenkort maar even kijken.

Anyways: voor het eind van het jaar beloof ik verbetering. Tot die tijd: oudere versies terugzetten. Een slotje erop zetten (zoals een tijd bij de Sony-tags heeft gezeten) werkt ook niet handig. Al is dit ook zeker niet optimaal. Om de zoveel tijd is er weer een lolbroek.

Eigenlijk heb ik liever dat die stuff gewoon via de console komt. Als extentie van de Friendslist zeg maar. Gewoon groepen aanmaken en daar lekker meeten. Waarom dat uberhaupt nog via zo'n omweg moet is me niet bekend.

[Voor 5% gewijzigd door Martinspire op 08-09-2014 14:00]

Martinspire - PC, PS4, X1

Congrats. Even vergeten dat ze daar ook kunnen knallen :P
BM schreef op dinsdag 09 september 2014 @ 07:46:

Alleen Microsoft, pleeaassse maak het mogelijk om hdmi pass-through te gebruiken met de console in standby :(
Dat hadden ze toch aangekondigd al? Staat iig op de roadmap.
Notna schreef op dinsdag 09 september 2014 @ 07:46:
Ik realiseer mij net overigens dat de controllers middels Mini USB geüpdated kunnen worden. Blijkbaar is dat nodig voor de headset. Vraag mij alleen af of dit met de NL release consoles al gedaan is of dat het alsnog gedaan moet worden?

Ben te lui om het nu te proberen eigenlijk :$ Maar anders probeer ik het vanavond zelf even ;)
Het is een proces van niets, als ie niet hoeft, dan hoeft ie niet, maar kost je anders ook maar een minuut tops.De nieuwe preview is inderdaad te downloaden.

Nu nog even 30 min wachten voor destiny te downloaden is vanuit US store :z
Ik had trouwens vernomen dat het blijkbaar ook mogelijk is om vanuit Hong Kong te kopen. Dat is nog goedkoper dan USA en met lanceringen van nieuwe games zijn die veel eerder aan de beurt. Misschien toch maar even kijken of ik ook Hong Kong aan mn account ga toevoegen. Destiny kostte daar bv maar 35 euro :)

[Voor 11% gewijzigd door Martinspire op 09-09-2014 08:22]

Martinspire - PC, PS4, X1

Sjnieboon schreef op dinsdag 09 september 2014 @ 11:36:
[...]

Kan dat echt niet makkelijker? Ik vind het nogal zwaar irritant dat je eerst terug moet naar je home screen, een menu moet openen en dan voor 'Afsluiten' moet kiezen... Het zou fijner zijn als ze hier een shortcut voor maken.
Het kan niet sneller, maar op zich zou dat ook niet moeten. Een game zou niet moeten crashen en afsluiten hoeft niet. Gewoon iets anders opstarten, wisselt prima. Ik sluit nu alleen wat af als het crashed, verder ook nooit. En met mn laatste games is dat dus nooit voorgekomen.

Martinspire - PC, PS4, X1

Beta is inderdaad vrij identiek. Al moet ik zeggen dat het met een fireteam nog wel lachen is. Tenminste, met mij erin :+ 8)

Anyways, nu bezig met nieuwe missies en dat is wel nice. Qua gameplay, balans of inhoud is er weinig veranderd sinds de beta. Eigenlijk wel jammer, ik had nog wel wat meer story-cinematics willen zien. Wie ik ben en waarom ik belangrijk ben is me nog totaal niet duidelijk.

[Voor 22% gewijzigd door Martinspire op 09-09-2014 22:20]

Martinspire - PC, PS4, X1

Phusebox schreef op dinsdag 09 september 2014 @ 22:22:
[...]

Heb in de bèta alles solo gedaan en dat zul nu ook wel zo blijven. Is echt een crap systeem want ik zou niet eens weten hoe ik een game moet joinen.
Oh god, want je zult eens wat gaan zoeken. Damn, het is ook nooit goed, of wel? Joinen gaat super simpel, gewoon effe kijken. Maar waarom speel je niet met wat Tweakers samen dan?

Martinspire - PC, PS4, X1

Phusebox schreef op dinsdag 09 september 2014 @ 22:25:
[...]

Kijk daar gaat het dan al mis, want als ik moet zoeken naar een nog al essentiële en basale feature is dat gewoon een design flaw.
Als alles te klikken is zonder zoeken dan heb je geen handige interface. En het zit allemaal vrij logisch geplaatst, dus als je het niet zoekt dan moet je wat aan je zoek-skills doen 8)7

Martinspire - PC, PS4, X1

Venzio schreef op zaterdag 13 september 2014 @ 17:44:
Ik heb nu een aantal games maar zou er graag een paar aan m'n collectie willen voegen:

Is Forza 5 het waard? Kan hem voor €30 euro kopen op dit moment, doen? (Forza Horizon 2 komt er sowieso)
Is CoD Ghosts het waard? Voor €25 euro..

Is het trouwens bannable om je Xbox op de US store te zetten en via daar games te kopen? (Zal vast eerder zijn gevraagd)
Forza is een mooie racegame. Probeer anders de demo?
Ghosts kan het waard zijn als je graag COD speelt. Anders ben je mogelijk misschien beter af met BF4. Het is een solide shooter met een redelijk verhaal in de SP. Er zijn veel mensen tegen cod, maar deze versie is op zich prima. Ik ben het zelf alleen een beetje zat geworden. Oja en er zit wel splitscreen bij, maar itt last gen is dit max 2 spelers.
Dennahz schreef op zaterdag 13 september 2014 @ 15:28:
[...]


Is daar eigenlijk nog wat speciaals aan? Of is het gewoon zoals de normale Worms, maar dan op de XONE? Lijkt me sowieso wel vet om te hebben... voor dat geld 8)7
Het is Worms, het is een uitgebreide versie van worms, maar op zich redelijk gelijk aan de originele games. Wil je hem op de X1 eens doen tegen je matties, dan zou ik het doen. Maar verwacht niet meer dan worms ;)

Martinspire - PC, PS4, X1

headliner schreef op zondag 14 september 2014 @ 07:31:
Welke games zijn aan te raden om met 2 controllers op 1 X-One te spelen?
Tegen elkaar of op internet?

Voor zover ik weet zijn de volgende games couch-coop/splitscreen en leuk om te doen:
 • Fifa 15 (samen tegen CPU of tegen elkaar)
 • Cod Ghosts (samen of tegen elkaar tegen CPU of online)
 • Worms (tegen elkaar)
 • Lego Marvel Super Heroes (samen SP)
 • Lego the Hobbit (samen SP)
 • Plants vs Zombies (samen of tegen elkaar tegen CPU of online)
 • Minecraft (samen SP)
 • Dance Central (samen voor score)
 • Rayman Legends (samen SP)
 • Skylanders (samen SP)
Of kijk hier http://www.co-optimus.com/system/24/xbox-one.html

[Voor 10% gewijzigd door Martinspire op 14-09-2014 11:40]

Martinspire - PC, PS4, X1

Phusebox schreef op zondag 14 september 2014 @ 12:37:
Pff dat zogenaamde updaten in standby werkt ook echt nooit hè. Ga hem maar van instant on af halen want ik moet toch elke keer downloaden en updaten zodra ik hem aan zet.
Hier gaat dat wel gewoon prima? Misschien een keer je console helemaal uitzetten en weer aan? Dashboard updates, game updates an app updates komen hier gewoon in standby binnen. Van de laatste 6 dashboard updates uit het previewprogramma, heb ik er 1 handmatig aangezet en dat was om hem sneller binnen te krijgen.

Martinspire - PC, PS4, X1

muffstuff schreef op maandag 15 september 2014 @ 15:55:
[...]

Maar dit gaat over local devices, niet over Internet Explorer. Dus een webstream met mp4 video op bv megavideo, 180uploads, vidbux, gorrilavid
Hoe ga jij video's afspelen (ook in IE) zonder codecs?

Verder weet ik niet of die allemaal ook in IE werken. MP4 wordt op Windows wel ondersteunt in IE, dus lijkt me kwestie van patchen. Is het erg dat dat nu nog niet werkt? Er zijn ook nog geen overige NL-apps. Dat komt vanzelf wel. NL loopt nu nog wat achter, maar geef het een paar maanden ;)

Martinspire - PC, PS4, X1

GAIAjohan schreef op dinsdag 16 september 2014 @ 20:21:
Die intro van Forza horizon _O_.. Ik heb al geprobeerd stuurtjes te koppelen met X1. Onmogelijk.
Er is ook pas 1 Xbox One compatible stuur.

Maar zit er weer helemaal in. Zit gewoon allemaal weer top in elkaar.

Martinspire - PC, PS4, X1

Cum Grano Salis schreef op zaterdag 20 september 2014 @ 12:11:
Is het verschil tussen een HD Ready TV en een Full HD monitor waarneembaar, aangesloten op een X1 uiteraard?
Het valt mij op hoe fluisterstil de X1 in tegenstelling tot de 360, geen raket die wordt gelanceerd.
Je ziet het vooral als je het kunt vergelijken, maar is geen noodzaak. Als je op 3+ meter afstand zit, dan wordt het al snel te verwaarlozen. Zit je dichterbij (bv zoals bij een monitor) dan ga je het wel goed zien ja.
Er zijn natuurlijk wat nerds die zeggen dat je het altijd wel kunt zien, maar dat is bullshit. Het hangt ook sterk af wat de native resolutie van het scherm is, wat de tv verder nog voor foefjes uithaalt en wat de vertraging is. Als ie maar 2ms vertraging heeft, dan is dat prima. Ga je echter met je smoel dicht op het scherm zitten (en heb je goede ogen) dan ga je het wel zien.

[Voor 25% gewijzigd door Martinspire op 20-09-2014 13:01]

Martinspire - PC, PS4, X1

Pagina: 1 2 3 4

Dit topic is gesloten.

Let op:
Wil je toegevoegd worden aan het previewprogramma: XBox One Preview Programma invite topic.

[XBO] Levertijden, Verkooppunten & Prijzen (ook voor games, giftcard etc!)
[XBO] Problemen en garantie-afhandelingen
Lijst met Xbox One gamers van Tweakers --> Sta je er niet bij, voeg jezelf toe!
De vorige lijst met gamers
Xbox One vs Playstation 4 posts zijn hier niet toegestaan,

Games kopen uit de US Marketplace? Met dank aan TheVMaster hebben we daar een prachtige handleiding voor!


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee