Acties:
 • +3Henk 'm!

https://i.imgur.com/jBnLjSG.png
Welkom in het zevende Xbox One Discussie-topic!

Op dinsdag 21 mei 2013 tijdens het XBOX: A New Generation Revealed evenement presenteerde Microsoft de Xbox ONE, de opvolger van zijn succesvolle voorganger de Xbox 360. Een jaar later kwam hij op 5 september in Nederland uit. Inmiddels is een S-versie gelanceerd en staat de X op de stoep.
In dit topic kun je over deze current-generation console discussiëren maar ook vind je hier alle informatie die je moet hebben over de Xbox One, waardoor we al jouw vragen over de Xbox One zoveel mogelijk hopen te beantwoorden!

Dit is deel 7 van Het Xbox One Discussie-topic. Het vorige topic vindt je hier.
Ook handig: [XBO] Levertijden, Verkooppunten & Prijzen, [XBO] Problemen en garantie-afhandelingen En het Achievements Topic

De Topicstarter

https://i.imgur.com/38Bi4ef.jpg


https://i.imgur.com/R1yWgko.jpg
Varianten
Xbox One S
pricewatch: Microsoft Xbox One S 1TB Wit

Xbox One X
pricewatch: Microsoft Xbox One X Zwart

De Xbox One is gelanceerd in November 2013 in 13 verschillende landen, ook wel (Day One Launch/Launch Wave #1) genoemd. 5 september was Wave #2 aan de beurt, met onder andere Nederland.

16 juni kwam de Xbox One S uit. Deze kleinere Xbox One moet op den duur het standaardmodel gaan vervangen en beschikt over 4K en HDR ondersteuning.

7 november kwam de Xbox One X uit. De krachtigste console tot op heden en bovendien in een kleine behuizing.

Zowel de S als de X worden momenteel ook met 1 TB schijf geleverd.


https://i.imgur.com/r76jHwA.jpg
FeatureXbox One (S)Xbox One X
CPU8-core x86-64 Custom Microsoft CPU op 1,75 GHz
(gebaseerd op AMD Jaguar)
8-core x86-64 Custom Microsoft CPU op 2.3 GHz
RAM8GB 2133MHz DDR3-geheugen (68.3 GB/s) +
32MB eSram (192 GB/s)
12 GB GDDR5 (326GB/s)
Opslag500GB Intern
(Niet vervangbaar, wel uitbreidbaar dmv externe opslagmedia)
1 TB
GPUCustom AMD Radeon GPU op 853MHz 1.3 TFlops (S op 914Mhz, 1.4 TFlops)Custom AMD Radeon GPU op 1.172GHz (6.0 TFlops)
Optische DrivesBlu-Ray/DVD
Aansluitingen3x USB 3.0, HDMI-in, HDMI-out, Optical-out
ConnectiviteitEthernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T), Wi-Fi 802.11 b/g/n,
Bluetooth 2.1 (EDR), Wi-Fi Direct & Miracast.
Geluid7.1 Surround Sound
OSXbox OS
Windows OS (gebaseerd op Windows 10 Kernel met DirectX 12 ondersteuning)
Hypervisor (verbindingslaag ertussen)
CameraKinect 2.0, 1080p 30fps (los verkrijgbaar)(los verkrijgbaar)
Backwards compatibilityJa (beperkte selectie X360 games sinds Q4 2015)
OnlineverbindingBenodigd voor eerste opstart, hierna verder offline mogelijk. Wel heel sterke focus op Online-content.
2e schermSmartglass (Windows 10, WM10, iOS, Android)
Cloud storageJa, savegames, profiel, overige content
Game installatiesVerplicht (met "play while you install")
4K en HDR ondersteuningJa, HDR10Ja, HDR10
OverigHDMI 1.4b (2.0a), HDCP 1.4 (2.2)HDMI 2.0b, HDCP 2.2In dit hoofdstuk kun je meer informatie vinden over de vernieuwingen van de console en de details over hoe het allemaal werkt.

https://i.imgur.com/OWu8z3O.jpg


De console
De Xbox One is het laatste all-in-one entertainmentsysteem van Microsoft, de derde generatie Xbox en ditmaal wederom met indrukwekkende hardware. Het systeem is tot 10x sneller te zijn dan voorganger, de Xbox 360, en kan daarnaast op een ongekende manier detail weergeven. De Xbox One X is vervolgens nog eens 40% sneller en is in staat om sommige games op 4K en 60FPS te weergeven (zoals Forza 7)

Gaming staat nog steeds centraal bij de Xbox One S en X, en met een 8-core 64-bit processor, 8GB ram aan werkgeheugen en een snelle grafische chip van AMD is de komende generatie games mooier en levendiger dan ooit. Daarnaast beschikt het systeem verder over een Blu-Ray speler (waardoor games nu ook op (50GB) Blu-Ray discs zullen worden gezet) en Wi-Fi Direct. Andere feature is Miracast om snel het scherm van smartphone, tablet of pc te kunnen delen. De X bevat verder 12GB ram en genereert 6 TFlops!

De processor is gebaseerd op de AMD Jaguar CPU, maar heeft hierbij ook de beschikking over het snelle eSram op de normale en S uitvoering (om te compenseren voor de snelheid van RAM, de X heeft dat probleem niet en dus ook geen eSram). Een custom chip dus. Tel daarbij Tiled Resources, Data Move Engines en de DirectX 12 vernieuwingen waardoor er aardig wat performance is te benutten.

Games zullen te allen tijde een verplichte installatie nodig hebben op de interne harde schijf van maar liefst 500GB of 1TB. Mocht deze vol raken, dan is er de mogelijk om een externe USB 3.0 schijf aan de Xbox One te koppelen voor extra opslagruimte. Als je dit met een snelle SSD doet, dan heeft dit ook positieve invloed op de games. Tijdens de verplichte installatie is het mogelijk om vanaf een bepaald percentage te gamen, maar dit limiteert zich vaak tot een beperkt gedeelte van de game.

Naast de welbekende HDMI-uitgang, zit er ook een HDMI-ingang in. Hiermee kan een (HDMI) signaal worden doorgevoerd naar de TV, via de Xbox One. Het HDMI-signaal van je settopbox bijvoorbeeld, waarbij de Xbox One vervolgens een overlay kan tonen. In de VS wordt dit bijvoorbeeld gebruikt om meer informatie tonen over de American Football of Basketball-wedstrijd die je zit te kijken of kan toont een interactieve EPG (Elektronische Programma Gids) vanuit de Xbox One terwijl je televisie kijkt. Deze programmagids is ondertussen ook in Nederland te gebruiken voor selecte providers. Hoe gaaf is dat!

De console heeft een vrij rustig uiterlijk met een deels mat- en deels ‘glasgrijze’ kleur. Er zit een groot rooster op voor ventilatie en ook bij de Xbox One wordt een externe ‘powerbrick’ geleverd. Deze bevat een lampje waarop je kunt zien of de console aan staat (wit = aan of standby, oranje = uit) of een probleem heeft. De S is in het wit verkrijgbaar en de X, na Project Scorpio Edition, in het grijs. De Scorpio heeft bovendien geen aparte powerbrick nodig.

De controller


De Xbox One-controller is een doorontwikkeling van de welbekende en hooggewaardeerde Xbox 360-controller. Het team bij Microsoft dat verantwoordelijk is voor de Xbox-controllers is intensief bezig geweest met het verder optimaliseren van dit stukje hardware. Zo zijn een aantal ergernissen verholpen en veel zaken verbeterd.

Allereerst zijn daar de nieuwe triggers. Deze zijn weer wat beter vormgegeven, maar belangrijker: ze hebben nu hun eigen rumble functionaliteit (trilmotor). Hiermee moet het makkelijker zijn om in games als Forza de grip van de wielen te voelen zodat je sneller kunt ingrijpen als de auto begint te glijden. Bij shooters als Titanfall en Call of Duty zul je de trillingen van je wapen beter voelen.

Het batterij vak aan de onderkant van de controller is nu weggewerkt in de controller zelf. Geen rare bult meer dus aan de onderzijde. Wederom worden oplaadbare batterijen ondersteund en komt er een nieuwe Play & Charge Kit voor batterij-loos gamen.Daarnaast is ook het D-Pad vernieuwd, deze is nu in een volledig losstaande Plus-vorm getransformeerd. Dit geeft vooral bij Fighting- en Sport-games meer controle over het spel. De duimsticks hebben ook een nieuwe vorm gekregen, waardoor ze beter om je duimen blijven zitten en meer grip bieden aan de speler op spannende momenten.

Aan de achterkant zit nu een micro-USB aansluiting, waarmee de controller gemakkelijk kan worden opgeladen. De aansluiting voor de headset aan de onderkant is ook vervangen door een micro-USB aansluiting, waarbij ook ruimte is gemaakt voor het klemmen aan weerszijden van deze aansluiting zodat de kabels er beter in blijven zitten. Door deze nieuwe aansluiting zijn helaas de oude accessoires niet compatibel, al lijkt er een adapter aan te komen voor accessoires met de oude aansluiting.

De vorm van de controller is ook aangepast waardoor je meer grip op de controller hebt. Hierbij zit aan de voorkant van de controller ook een sensor voor de Kinect-camera, waarmee bijgehouden kan worden wie welke controller vasthoudt en waar deze zich bevindt. Dat heeft als voordeel dat je persoonlijke instellingen (andere knoppenindeling of een invert y-as) worden toegepast zodra jij de controller vastpakt. Je hoeft dus geen menu’s meer door te spitten om de controller naar wens in te stellen als je met wat maten op de bank afwisselend zit te gamen (denk aan de instellingen bij Call of Duty of FIFA). Overigens passen nog maar weinig games dit momenteel toe.
Door de nieuwe grip en het lagere gewicht van de controller, is het ook comfortabeler tijdens langere speelsessies. En ook met zweethanden blijft de controller prima vast te houden.

De connectie van de controller met de console is aangepast, waardoor nu nog minder input-lag zou moeten optreden tijdens het spelen. Deze nieuwe connectie behaalt een snelheidswinst van 35% ten opzichte van de oude controllerverbinding van de Xbox 360.Als laatste zijn de Back en Start knoppen vervangen door een Menu en View knop. Via de menu-knop open je meestal het startmenu en de viewknop geeft je vaak een overzicht van de spelwereld of scorebord. Er zit niet zo heel veel verandering met de oude Back en Startknoppen (het is voornamelijk de naam, de meeste games houden de normale functionaliteit vast). De rest van de knoppen zijn hetzelfde gebleven. Wel zijn ze van beter materiaal gemaakt dan hun voorganger. Ga er in ieder geval vanuit dat de nieuwe controller uitvoerig is getest (levensduur, valtests etc.) voordat deze in je handen ligt.

De Xbox One Controller kost los €69,99. product: Microsoft Xbox One Wireless Controller (V1)

Microsoft Elite Controller


Nieuw sinds 2015 is de elite controller. Met deze speciale draadloze controller, kun je games helemaal naar jouw hand zetten. Er zitten enkele extra knoppen op om te programmeren en je kunt thumbsticks en d-pad vervangen naar iets wat beter bij de game past. Door de betere materialen en nettere afwerking, is dit een controller die elke pro-gamer wel wil hebben. Stel ook je triggers in voor korte/lange input en gebruik er een play&charge kit bij om snel een accu bij te laden.

Kinect 2.0


De nieuwe Kinect-camera (ook wel Kinect 2.0 genoemd) maakt onderdeel uit van de Xbox One. Dat betekent dat je de beste ervaring krijgt als deze is aangesloten. Gelukkig kun je instellen wat de sensor wel of niet mag, waardoor je altijd de controle behoudt over wat Kinect 2.0 wel of niet mag zien. Zwaaien voor je console is dus niet verplicht en ook heeft deze niet een directe lijn richting diverse veiligheidsdiensten ;) . Ook is het niet verplicht je Kinect aangesloten te hebben, maar dan mis je dus wel wat vernieuwingen. Bij de meeste nieuwe bundels zit ook geen Kinect meer bij, wat wel aantoont dat de aandacht meer op games is komen te liggen, maar er is nog steeds prima ondersteuning voor en er komen nog steeds (voornamelijk dans) spellen met ondersteuning uit.

De nieuwe Kinect-camera beschikt over een hogere resolutie. Dit maal wordt een resolutie van 1920 x 1080 ondersteund (ofwel 1080p). Dit gaat met 30 FPS, waardoor videochatten (via Skype) geen probleem moet zijn. Ook is de lag, die de huidige Kinect-camera nog wel eens vertoonde, grotendeels verdwenen. De kijkhoek is vergroot waardoor de waarneembare afstand is verbeterd. Hierdoor kun je dichterbij Kinect 2.0 gaan staan en worden op grotere afstand meer mensen herkend (tot wel 8 man tegelijk!). De herkenning van personen in het donker is ook verbeterd. Er is zelfs helemaal geen licht meer nodig om dit te bewerkstelligen! Bij sommige applicaties zoals Skype beweegt het beeld ook nog eens mee met de persoon die aan het bellen is. Zit je dus aan de linkerkant van de kamer, dan zal alleen dat gedeelte (middels digitale zoom) getoond worden. En bij meer personen wordt een mooi kader gebruikt om al deze personen heen. Zo zie je dus beter met wie je aan het bellen bent en wie wat nou zegt.

pricewatch: Microsoft Xbox One Kinect 2.0 SensorDe hogere resolutie biedt als voordeel dat je lichaam meer details kent. Niet alleen worden vingers afzonderlijk herkend, maar ook je gezichtsuitdrukking en zelfs je bloeddruk kunnen worden waargenomen! De gezichtsherkenning is ook verbeterd, waardoor het gemakkelijker moet zijn om met jouw persoonlijke instellingen te kunnen werken. De herkenning is zelfs zo goed, dat ook gebarentaal kan worden herkend en objecten kunnen worden ingescand. Voor games als FIFA betekend dit dat je gezicht kan worden ingescand en op je in-game avatar kan worden geplakt. Voor games als Kinect Sports Rivals wordt zelfs een avatar gegenereerd met ongeveer hetzelfde uiterlijk en de kleding die je op dat moment aan hebt! Ook is men bezig om liplezen te ondersteunen voor verbeterde spraakherkenning.

Spraakherkenning is ook verbeterd met de komst van Kinect 2.0. Deze herkent nu veel meer manieren en termen om dezelfde actie uit te voeren en kan ook vervolgvragen behandelen. De console kan worden opgestart met de woorden “Xbox On” (de enige woorden die worden opgepikt door Kinect 2.0 in de standby-modus van de console), waarna je door het hele systeem kunt navigeren. Omdat de meeste games en gamerooms niet stil zijn, wordt geluidsfiltering toegepast om naast het gamegeluid jouw stem te kunnen blijven herkennen. Probeer bij het instellen van Kinect zo goed mogelijk te voldoen aan de vragen op het scherm, zodat deze zo optimaal mogelijk werkt. Heb je problemen, doe de setup dan overnieuw.

Helaas wordt bij Kinect 2.0 de Nederlandse-taal nog niet ondersteund. Wel zijn er plannen om ondersteuning hiervoor in de toekomst toe te voegen, maar wanneer is nog niet bekend. Cortana is ook al beschikbaar in sommige landen, maar nog steeds niet in het Nederlands. En ja, dat duurt wel lang.

https://i.imgur.com/0ZrPMG4.jpg
3 besturingssytemen

Waar de Xbox 360 nog een enkel besturingssysteem had, beschikt de Xbox One over maar liefst 3 besturingssystemen. Het eerste is het Xbox OS welke alle games op je scherm tovert. Daarnaast is er een Windows OS (geen Windows 8 maar wel vergelijkbaar) welke voornamelijk gebruikt wordt door de vele Xbox-apps (Skype, Pathe Thuis etc.) en een derde overkoepelend OS welke de 2 overige laat samenwerken (Hypervisor).

Multitasking


Het eerste voordeel van de 3 OSsen opzet is de mogelijkheid tot multitasken. Naast je game of TV-beeld kun je Skypen, iets opzoeken via Internet Explorer of andere apps naast elkaar zetten, zoals we dat gewend zijn van Windows 8/RT. Naast gelijktijdig op het scherm zetten van 2 beelden, kun je hierdoor ook snel wisselen tussen de diverse schermen, waardoor je het wachten in de game-lobby kunt afwisselen met reageren op Tweakers.net :+. Door notificaties kun je gelijktijdig dan op de hoogte gehouden worden van bijvoorbeeld de status van de game-lobby (Pre-game, In-game enz.).

Interface

De nieuwe interface van het systeem is net als het laatste Xbox 360 Dashboard, gebaseerd op de Modern UI. Deze interface kennen we ook van Windows 10 en Windows 10 for Phones, dus zal voor veel gebruikers herkenbaar zijn. Voor de Xbox One zijn hiervoor een heleboel verbeteringen doorgevoerd, waarbij de performance en de hoeveelheid opties direct zullen opvallen. Waar het oude Xbox 360 Dashboard vaak erg sloom was, draait de Xbox One als een zonnetje.

Er is meer sociale integratie op het platform. In de friends-app kun je bijvoorbeeld direct zien wat je vrienden gespeeld hebben en zie je ook wanneer iemand begint met livestreamen. Je kunt nu mensen volgen (zonder vriend te worden) of instellen als favoriet. Hierdoor zie je van hun ook notificaties als ze online komen (of van iedereen als je dat zo instelt). Het systeem is dus vergelijkbaar met dat van Twitter.

Handig aan de nieuwe interface is dat deze wederom te bedienen is met je stem en handgebaren. Kinect kent nu meer handelingen en kan ook vervolgvragen uitvoeren. Als je bijvoorbeeld eenmaal begint met het weergeven van de tv-gids, kun je vervolgens een zender selecteren zonder telkens “Xbox” te hoeven vermelden. Hierdoor is het navigeren veel logischer maar vooral gebruiksvriendelijker. Ook kun je met je stem de Xbox aan of uitzetten en is het mogelijk (middels IR-beamers) je televisie aan/uit te zetten. Let wel, dit werkt momenteel alleen als je Xbox op Engels staat ingesteld.Naast je homescherm heb je nu ook een apart scherm waar je, voor jou belangrijke items kunt vastpinnen. Waar op de Xbox 360 hier een apart menu voor moet worden geopend, is dit nu zichtbaar onderin het startscherm, waar je al je content (games, video’s, muziek en meer) kunt neerzetten om snel vandaan te kunnen starten of openen. Er is wel een maximum aan gepinde items, maar voor je meestgebruikte apps en games is er meer dan genoeg ruimte.

(Dit hoofstuk bevat oude screenshots. Het systeem is nu voor de tweede keer veranderd, maar zal snel worden bijgewerkt. Zie de youtube van Xbox voor een overzicht van de laatste versie)

Xbox App

In de nieuwe versies van de Xbox app in Windows 10 (die Smartglass heeft vervangen) is het mogelijk om je xbox aan/uit te zetten, berichten te versturen, je device als toetsenbord te gebruiken, Oneguide in te zien, Meldingen te ontvangen, GameDVR te starten en Achievements te bekijken. Ook is het zelfs mogelijk om je Xbox beeld te streamen of zelfs je TV naar PC of tablet te streamen!Achievements

Het systeem van Xbox Live Gamerscore & Achievements is flink uitgebreid en verbeterd. Je gamerscore blijft behouden, maar games hebben meer mogelijkheden en manieren tot hun beschikking hebben om gamerscore toe te kennen. Ook applicaties hebben soms achievements, al staat daar niet altijd een gamerscore tegenover.

Verder zijn er Challenges toegevoegd. Hier staat ook geen gamerscore tegenover, maar wel andere beloningen zoals artwork, items voor je avatar (ja, ook deze keren terug) en andere speciale unlocks. Challenges kunnen ook naderhand (na release van een game bijvoorbeeld) worden toegevoegd en mogelijk tijdsgebonden zijn. Denk hierbij aan het maken van 1 miljoen kills door de Battlefield-community in 1 dag of het bevorderen van het gebruik van een specifiek wapen (mocht deze weinig gebruikt worden). Challenges kunnen bovendien meerdere games gaan bestrijken (bijvoorbeeld de gehele Assassins Creed-franchise) of aan apps worden toegevoegd.

Het leuke is nu ook dat aan de door jou behaalde Achievement een opname gekoppeld wordt, zodat je kunt terugkijken hoe deze behaald is. In een overzicht kun je niet alleen jouw achievements bekijken, maar is er ook een feed met de behaalde achievements van je vrienden (inclusief video's). En op je profiel kun je een aantal achievements highlighten. En je kunt leaderboards openen om te zien wie de meeste achievements van je vrienden heeft.

Het is ook mogelijk om de achievements te bekijken tijdens het gamen. Daardoor is het bekijken van progressie gemakkelijker of kun je zoeken welke je nog kunt behalen.

Spelen zonder wachttijden

Voor het spelen van games is vanaf nu altijd een installatie op de harde schijf benodigd. Dit start snel, maar na invoeren van de schijf kun je al meteen beginnen met spelen, waarna de game op de achtergrond wordt geïnstalleerd. Bij digitale games zul je een deel moeten downloaden eer je kunt beginnen, maar hoef je niet op alle gigabytes te wachten (tenzij het een online-game betreft). Meestal kun je dan de eerste missie spelen en als die lang genoeg duurt is de rest ook al binnen.

Pre-order en Pre-load

Het is nu ook mogelijk om in de Xbox Store digitaal games aan te schaffen voor ze officieel uit zijn. Dit heet pre-ordering en zorgt ervoor dat je dus zeker bent van een release. Verder is het middels de pre-load functie mogelijk om games ook al op voorhand te downloaden zodat je klokslag 12 uur aan de slag kunt. En mocht je een game aanschaffen in de US store dan unlocked hij om 9.00 Nederlandse tijd. Australië is dan weer om 13.00 Nederlandse tijd de dag ervoor, maar vrij duur en lastig om aan MS Points te komen. Omdat je niet meer met Paypal of Nederlandse creditcards in buitenlandse stores kunt aanschaffen vanuit de Xbox, zul je dit dus op een andere manier moeten doen. Er zijn manieren om dit met VPN's te doen, maar als je geen BTW afdraagt, is dit in feite illegaal. Daardoor bespreken we dat ook niet in dit topic.

Automatisch hervatten

Bij de Xbox 360 duurde het erg lang voor een game was opgestart en je door alle intro’s en menu’s heen was. Dat is met de Xbox One verleden tijd. Deze onthoud waar je bent gebleven en je kunt direct verder met je game. Het opslaan van je voortgang was nog nooit zo eenvoudig. Vooral bij digitale games kun je zo snel van de ene naar de andere game wisselen. Ook kun je snel games van vrienden in je Party joinen, zodat je direct aan de slag kunt. Zet je je console aan, dan kun je binnen 30 seconden verder gaan waar je was gebleven. Overigens werkt dit niet altijd voor online-games of vanuit de energiebesparende stand.

Game DVR


De Xbox One houdt bij offline-sessies de laatste 15 minuten gameplay bij. Deze kun je op elk moment opslaan, ook door middel van een simpel Kinect-commando ("Xbox record that", welke de laatste 30 seconden opslaat). Heb je dus een mooie actie gemaakt, dan is het opslaan, bewerken en delen hiervan een fluitje van een cent. Start je een opname handmatig, dan is 5 minuten aan footage beschikbaar. De resolutie van het filmpje is 720p en kan naderhand ook nog bewerkt worden. Zo kun je ook Kinect een video laten opnemen waarbij je dit beeld in een hoek binnen de game-opname neerzet om zo makkelijk aanwijzingen te geven over het zojuist opgenomen beeld. De video is vervolgens naar Youtube of Onedrive te uploaden om vanuit daar te delen met de wereld.

Sinds begin 2014 is ook Twitch-ondersteuning beschikbaar zodat je kunt livestreamen (en zien wie er aan het livestreamen zijn of starten met livestreamen middels notificaties). De integratie werkt erg vloeiend, waardoor je snel kunt zien waar je vrienden mee bezig zijn. Het opzetten van een stream is zo gepiept en is ook naderhand met stemcommando op te starten. En je ziet middels notificaties wie er op dat moment begint met streamen.

TV TV TV TV


Een belangrijk onderdeel van de Xbox One is de TV integratie. Met behulp van de HDMI-ingang kun je via je Xbox One, TV kijken. Hoewel een settopbox direct te koppelen is aan je TV voeg je met de Xbox One hiertussen aardig wat extra functionaliteiten toe aan het televisiekijken. Zo kun je de Xbox One gebruiken als overlay voor je TV-signaal. Dit betekent dat je van bepaalde programma’s extra informatie kunt zien of via je Xbox kunt stemmen (tijdens talentenjachten bijvoorbeeld). Verder kun je notificaties bekijken en even snel wisselen naar een App of game (dus ook even TV kijken als je in de game lobby zit). Ook staat integratie met Second-Screen toepassingen van tv-programma's in de planning. Een leuke toevoeging is ook dat je je TV aan/uit kunt zetten samen met je console. Als je dus "Xbox On" roept, wordt zowel je console als je TV opgestart.Verder kun je via de Xbox App of Kinect ook de TV bedienen. Hierbij is een tv-gids te bekijken en kun je met je stem de volgende zender selecteren. Je kunt helaas niet het tv-signaal opnemen, dat zul je via je decoder moeten doen.

Aangezien decoders altijd bediend worden met afstandsbedieningen, beschikt de Xbox One over meerdere infrarood-zenders. Deze moeten meerdere bundels de kamer insturen waardoor er altijd wel 1 bij de settopbox uitkomt. Hiermee moet het ook mogelijk worden om je TV aan te zetten op het juiste signaal met de juiste boxen en de juiste settopbox. Met 1 commando ('Xbox On') zet je dus al je multimedia-apparaten aan! Kom je dus thuis van een lange dag werken, dan kun je vanuit de gang je Xbox al aanzetten en binnen 30 seconden verder gaan met je game!

Beschikbaarheid van de Xbox-diensten in Nederland
Sommige diensten en mogelijkheden zijn niet in Nederland aanwezig. Er is geen Nederlandse spraakherkenning, al is deze in het verleden wel beloofd. Daarnaast zijn er een aantal diensten locatie-afhankelijk. Ondertussen kunnen we wel gebruik maken van Oneguide, Netflix en meer. Streaming naar externe apparaten is inmiddels ook beschikbaar.

https://i.imgur.com/3d1Vqsf.jpg
Xbox Live
Voor de Xbox 360 was Xbox Live een belangrijke aanwinst. Hoewel het op de eerste Xbox ook al draaide, heeft het zich op de Xbox 360 ontplooit tot een betrouwbaar online-netwerk met veel handige functionaliteiten. De Xbox One borduurt hier verder op door en de eerste stap hierbij is het uitbreiden van het aantal servers voor deze service. Bij de Xbox 360 begon Microsoft met een schamele 3.000 servers, maar was dat aantal uitgegroeid tot 15.000 servers. Sinds de lancering van Xbox One is een serverpark beschikbaar van maar liefst 300.000 servers. Deze draaien binnen de welbekende Azure-dienst van Microsoft en zijn daardoor prima schaalbaar voor elk karwei. Mooi voorbeeld hierbij is Titanfall, welke dedicated servers toevoegt naargelang de vraag ernaar stijgt en ook de mogelijkheid biedt tot aanmaken van private matches op dedicated servers.

Ook de functionaliteiten zijn uitgebreid. Waar je als Xbox 360 Xbox Live Gold member gelimiteerd bent tot 100 vrienden, is dit aantal op de Xbox One onbeperkt. Net als op Facebook kun je dus mensen blijven toevoegen. Je kunt verder mensen volgen (of zien wie jou volgen) zonder er direct vrienden mee te zijn. En je kunt bepalen aan wie je je echte naam deelt.

Voicechat is ook weer terug en is helderder dan ooit. Er wordt gebruik gemaakt van een nieuwe codec voor beter stemgeluid. Ook het geluid wat wordt opgepikt wordt beter gefilterd en is gevoeliger. En er is nu plek voor 16 man in een party.

Mocht je al een Xbox Live Gold abonnement hebben, dan is deze ook te gebruiken via de Xbox One. Dit heeft dezelfde prijs (ongeveer 5 euro per maand), maar heeft daarbij wat meer cloud-opslag en meer services/diensten. Bij de console wordt verder een trial meegeleverd, al is hier bij sommige games niet alles mee beschikbaar.

Games with Gold

Sinds 2014 is ook Games with Gold toegevoegd waardoor je elke maand 2 gratis games krijgt met een Gold abonnement. In tegenstelling tot het programma op de Xbox 360 heb je op de Xbox One een abonnement nodig om die games te kunnen blijven spelen (net als PSN plus). Begin en halverwege de maand zijn telkens de nieuwe games beschikbaar. Wel blijven ze aan je account gekoppeld en kun je ze dus installeren en verwijderen naargelang je ruimte beschikbaar hebt. Ook kun je de Xbox 360 Games with Gold spellen downloaden via je console. Elke GwG titel die op de 360 uitkomt, is ook op de XBO speelbaar.

Daarnaast is Microsoft langzamerhand begonnen met het geven van kortingen op digitale games. In de store is nu elke maand of week wel een game in de aanbieding. Kortingen variëren van 10 tot 80%. Ook is er elk jaar in de lente (ergens in juni) en winter (ergens in december) een sale met prima aanbiedingen. Twijfel je nog even over je aanschaf, dan kun je dus ook nog een tijdje wachten.

GamePass

Sinds juni 2017 is Xbox Game Pass beschikbaar waarmee maandelijks een aantal games beschikbaar komen om te spelen. Veelal indie-titels maar ook soms een mooie AAA titel die je kunt spelen zolang deze in de library aanwezig is (na verloop van tijd gaat ie er namelijk weer uit). Op deze manier heb je maandelijks een aantal games om te spelen.

Xbox Game Pass Ultimate

Sinds de zomer van 2019 is het mogelijk om de Xbox Live en Xbox Game Pass te combineren tot een Xbox Game Pass Ultimate. Door het samenvoegen kun je beide diensten afnemen voor een kleinere prijs (momenteel €12,99 per maand). Met de dienst kun je dus zowel de Games With Gold titels als de Game Pass titels maandelijks spelen, alsook online met de andere titels die in je bibliotheek zitten.

EA Access

Een andere mooie optie is EA Access. Dit programma omvat alle game-releases van EA Games en biedt je de mogelijkheid om nieuwe games enkele uren (een week voor launch) uit te proberen. Daarnaast zijn enkele oudere games gratis te downloaden. Hiervoor betaal je wel een maandelijks abonnement van €3,99 of €24,99 per jaar. Wil je dus snel een kleine gamecollectie aanschaffen, dan is dat dus erg snel mogelijk (mits EA Games je ding zijn natuurlijk).

De cloud


Een belangrijk onderdeel van de online-strategie van Microsoft is de Cloud. De Cloud is dé term voor een serverpark, waar in het geval van Microsoft de Azure-service wordt bedoelt, welke al een grote speler is (naast Amazon en Google). Voor de Xbox One houdt dit in dat ontwikkelaars gebruik kunnen maken van een schaalbaar serverpark, waar dedicated multiplayer servers en andere diensten kunnen draaien. Hoewel de huidige games hier nog weinig mee doen, is dit vooral voor de toekomst een interessante ontwikkeling. Microsoft heeft dan ook aangegeven dat voor elke Xbox One er de rekenkracht van 3 Xbox Ones in de cloud beschikbaar zijn. Nou is het een ingewikkeld verhaal waar vooralsnog weinig voorbeelden van zijn, maar het idee is dat (naast de multiplayer servers en persistant worlds) de cloud een deel van de berekeningen op de console voor diens rekening neemt, waardoor er meer rekenkracht beschikbaar is voor graphics. Het zorgt dus indirect voor betere graphics of meer (gameplay) mogelijkheden.

Het getoonde voorbeeld aan de pers bij de Xbox One presentatie, betrof een simulatie van het aardse sterrenstelsel (met data van NASA) waarbij men astroïden tussen Mars en Jupiter bekeek. Dit waren 30.000 astroïden die elk bij werden gegenereerd door de Xbox One (baan, belichting, model, etc). Met een switch werden daar ineens 300.000 astroïden bij gezet. Deze werden met behulp van de cloud weergegeven en berekend. Deze data werd dus realtime berekend en doorgegeven, waarbij deze data natuurlijk ook naar meerdere consoles kan worden gezonden. Hierdoor zie je dus op elke console hetzelfde effect, maar kan het dus dynamisch worden gebracht. In essentie betekend dit dat je bij een multiplayershooter een flatgebouw kunt instorten (ala BF4), maar dit dynamisch kunt maken en elke kant op kunt laten vallen, naargelang de inslag. Elke speler ziet echter hetzelfde waardoor dit een vrij uniek gegeven is binnen de hedendaagse online games. Hoe dit verder uit gaat pakken is nog even afwachten.

Een nieuwer voorbeeld bij Build 2014 was een aantal gebouwen die kapot werd gemaakt. Elk object wat daarbij los kwam, werd middels physics-berekeningen van realistische effecten voorzien. Draaide je deze demo lokaal dan werd het (vanwege de vele berekeningen) een diashow, maar middels cloud-ondersteuning kon een mooie 30fps (het blijft een demo) gehaald worden. Overigens is dit niet te verwarren met Screamride, welke gewoon lokaal berekeningen maakt (en daardoor dus ook een stuk minder gedetailleerd puin betreft). Bekijk het filmpje hier.

Hoewel de techniek van cloud computing niet bepaald nieuw is, zet Microsoft hier wel hoog op in. Dit is namelijk voor games nog niet groots toegepast, maar Microsoft denkt dat dit (mede door hun toedoen en integratie binnen de nieuwe generatie van Xbox Live) in de toekomst kan gaan veranderen. Gamewerelden worden steeds dynamischer en levendiger, waarbij je een aardig serverpark nodig hebt om dit te bewerkstelligen. Met de aankoop van een 700 miljoen dollar kostend serverpark in Iowa door Microsoft, is al een belangrijke stap gezet naar de beschikbaarheid van het aantal servers ten tijde van de Xbox One lancering. Ook de bouw van een nieuw serverpark in Noord Holland is voor Nederlandse gamers een mooie toevoeging voor de toch al snelle dienst.

Inmiddels wachten we anno 2019 nog steeds op een game die dit goed ondersteund. :/

Smart Match

Je online reputatie wordt op de Xbox One gebruikt bij het zoeken naar tegenstanders. Matchmaking is geoptimaliseerd en zoekt tegenstanders die dichter bij jouw kwaliteiten zitten. Daarnaast moet het makkelijker worden om feedback te geven op andere spelers. Die feedback zorgt er verder voor dat gamers die vaker over de schreef gaan (bv door schelden of onsportief gedrag) met gelijkwaardige gamers zullen worden gematched. Dit moet ervoor gaan zorgen dat er minder irritatie zal zijn en er een betere sfeer zal hangen tijdens multiplayer-potjes. Uiteraard kunnen developers ervoor kiezen dit niet toe te voegen, waardoor de daadwerkelijke invloed nog valt te bezien.

Automatische updates

Indien een internetverbinding beschikbaar is, download de console automatisch updates. Het is ook mogelijk om via internet een download aan te zetten. Dan wordt deze ook meteen verwerkt (opstarten van de console is dan niet meer nodig). Dit werkt voor zowel systeemupdates, als gameupdates als appupdates en voor de installatie van nieuwe games of apps.

Twitch

Bij de Xbox One zit ook ondersteuning voor het uitzenden van gameplay. Microsoft heeft een deal gesloten met de welbekende Twitch.tv-dienst om jouw gameplay met de wereld te kunnen delen. Hierbij kun je ook in-game zien hoe de uitzending wordt ontvangen door je kijkers. Je kunt daarbij ook de chat in de gaten houden. Opstarten kan daarnaast via stem-commando, zodat je je game niet eens hoeft te verlaten.

Apps

Met het nieuwe ‘Windows’ OS op de console, worden de deuren voor app-ontwikkeling voor consoles geopend. Op dit moment zijn apps als Internet Explorer, Skype en Skydrive, beschikbaar. Daarnaast moet het ook voor bedrijven aantrekkelijker worden een console aan te schaffen, voor het kunnen houden van presentaties en bekijken van documenten via OneDrive. Miracast is ondertussen al mogelijk, net als Onedrive. Echt zakelijke toepassingen moeten echter nog volgen, maar ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos.

Ontwikkelen van apps verloopt niet veel anders dan voor Windows 1 of Windows 10 for phones. Je download de SDK, voegt ondersteuning toe en de benodigde functionaliteiten. Om toegelaten te worden tot de store zul je echter wel contact moeten opnemen met Microsoft.

Diverse apps werken ondertussen ook zonder Xbox Live Gold abonnement. Denk hierbij aan Netflix, Youtube en meer.

https://i.imgur.com/ia88aga.jpg
Headset


De Xbox One bevat in de doos ook een headset. Wil je er toch 1 extra bij kopen, dan kost dat €39,99.

pricewatch: Microsoft Xbox One Chat Headset
pricewatch: Microsoft Xbox One Stereo Headset Zwart
pricewatch: Microsoft Stereo Headset Adapter Xbox One

Play & Charge-kit


De Play & Charge-kit keert terug bij de Xbox One. Dit maal gaat het opladen 2 maal zo snel (4 uur voor een volle lading), waarbij je met de meegeleverde kabel ook kunt blijven gamen.

De Play & Charge-kit kost €29,99. Samen met een controller kost het €99,99.

pricewatch: Microsoft Xbox One Play & Charge Kit
pricewatch: Microsoft Xbox One Wireless Controller met Play & Charge Kit Zwarthttps://i.imgur.com/i54zIzI.jpg
Games
Een volledige up2date lijst met titels vindt je hier: Wikipedia: List of Xbox One games


https://i.imgur.com/z9cSfFh.jpg
Tweakers gamen vaak niet alleen. Het is 1 van de redenen om tenslotte naar Tweakers te komen: andere mensen ontmoeten en praten over interessante zaken. Daardoor zijn er mogelijkheden om met andere gamende Tweakers met een Xbox One in contact te komen naast het forum. Want dat heeft ook zo zijn beperkingen. In dit hoofdstuk een paar communities in de spotlight.

Tweakers Xbox Community
Kijk op de Xbox bij Communities en ga naar de Tweakers Community. Daar kun je zien wie er online zijn,
berichten en filmpjes die gedeeld worden en meer. Of gebruik deze link: https://account.xbox.com/...e?clubid=3379890743550941


Xbox Nederland
Xbox One Nederland is een onofficiële community voor en door gamers.

Com·mu·ni·ty – ‘In zijn simpelste omschrijving is een community een groep mensen met een gezamelijk doel, belang of interesse.’


Doel
Ons doel is om samen met jullie onze gezellig leuke onafhankelijke groep uit te breiden. In tegenstelling tot andere game-sites worden wij niet beïnvloedt door de industrie; eerlijk, open en ongenuanceerd zijn onze waarden. Wij bieden een platform voor jullie, maar ook door jullie. Wat kun je als lid op onze site doen?

Praat over alles wat met Xbox of games te maken heeft
Ontmoet en speel mee met mede-gamers.
Lees (of schrijf) columns, reviews en previews
Stel een vraag aan mede-gamers of Xbox Live ambassadeurs

Kortingen
Als je lid bent krijg je automatisch toegang tot interessante kortingen. We zijn continu in gesprek met interessante partners en, nu we aan het groeien zijn, kunnen we steeds meer voor elkaar krijgen. Denk bijvoorbeeld aan korting op hardware, mods, giftcards en evenementen.

We zien onze partners ook graag terug als actief lid van onze community. Voor meer informatie om partner te worden zie de partnerpagina.

Goodies
Onze partners stellen ook regelmatig goodies beschikbaar die we verloten onder onze leden. We willen onze community graag laten groeien om steeds meer én interessantere goodies weg te geven.

Hulp
Een deel van onze leden zijn Xbox One-bezitters vanaf het eerste moment. Met dit en samen met de aanwezigheid van jarenlange ervaring kunnen we jullie helpen met allerlei Xbox One-problemen en -vragen. Wij hebben op dit moment drie vrijwillige Xbox Live ambassadeurs die jullie graag willen helpen.

Evenementen
Ook zijn we van plan om LAN-parties te organiseren. Jullie zijn allen van harte welkom op deze exclusieve feestjes. Door het betrekken van onze partners hierbij kunnen we onze leden speciale extra’s bieden.

Join xboxnederland.nl
Join de leukste Xbox One community van Nederland

Xbox World


Xboxworld is de gezelligste Xboxgerelateerde website- en community van de Benelux.

Xboxworld is dé plek op het internet waarin je samen met andere fans van de Xbox 360 en Xbox One samenkomt om te praten over de consoles.

Xboxworld bestaat uit een frontpage waarop je dagelijks reviews, nieuws en artikelen tegenkomt die vertellen over alles wat de Xbox 360 en One zijn.

Via het forum kan je bijkletsen met de bezoekers van onze website. Dit kan in allerlei fora die gericht zijn op een specifiek onderwerp! Ook is het mogelijk om via de X-Bazar je games te verkopen of zelf op zoek te gaan naar een 2e-hands spel.

En wil je lekker off-topic gaan? Dan kan dat in The Green Mile.

Bezoek ons via http://www.xboxworld.nl


https://i.imgur.com/Bn0pMJH.jpg
Hier volgen enkele veelgestelde vragen in dit topic. Staat je vraag er niet bij of heb je nog enkele tips? Stuur me dan een PM.

Wat kost het en wat zit er in de doos?
Kijk in de pricewatch welke editie je wilt hebben. Vervolgens staat op de site van Microsoft wat er geleverd wordt per editie. Meestal de console + adapter (indien nodig), kabels en een controller.

Kan ik ook Xbox 360 spellen spelen?
- Backwards compatibility wordt enige tijd ondersteund in de nieuwe Windows 10 dashboard. Games die je al reeds hebt, verschijnen in de lijst van te installeren games. Het is niet zo dat alle games ondersteund worden, voorlopig een selectie, maar de lijst wordt de komende tijd nog uitgebreid. Kijk hier of hier voor een huidige lijst. Spellen worden opgestart binnen virtuele Xbox 360 omgeving, vandaar dat je ook de Xbox 360 dashboard kunt tegenkomen bij het indrukken van de xbox-knop op je controller.

Kan ik mijn Xbox 360 accessoires gebruiken zoals Controllers en Headsets
-Simpelweg: nee

Hoe zit het met DRM
Tot na de E3 was dat een apart verhaal, maar sinds de DRM 180 is het vrijwel hetzelfde als op de Xbox 360. Je koopt een schijf en kunt daarmee doen wat je wilt. Doorverkopen of uitlenen is dus mogelijk. Ook moet je schijf in de console aanwezig zijn om te spelen.

En met digitaal aangeschafte games?
Het uitlenen of doorverkopen van digitale games wordt niet ondersteund. Games worden gekoppeld aan je account (dus niet aan de console). Hierdoor kun je overigens wel games verwijderen en weer downloaden, maar niet doorgeven aan iemand anders bij het verkopen van de console.

Ik heb iets gehoord over Family Sharing?
Bij Launch en op E3 is er iets gemeld over het online delen van games. Dit zat echter gekoppeld aan het DRM verhaal en is dus van de baan. Wel kun je met 1 Gold account per console online met de overige accounts. Ook games die op andere accounts zijn geïnstalleerd zijn beschikbaar voor alle lokale accounts. Wel kun je de console van een ander als home-console instellen zodat jij zijn games ook kunt gebruiken. Helaas maakt dit het automatisch installeren van games wel lastiger (want dat gebeurt alleen op je home-console)

Kan ik dan wel met meerdere accounts gebruik maken van dezelfde game?
-Ja, er zitten geen limieten meer op het gebruiken van schijfjes en kun je dus met elke account de game spelen. Je account gebruiken op andere Xboxen om daar je digitale games te downloaden en spelen is geen probleem, net als het uitlenen of doorverkopen van schijfjes.

Kan ik offline gamen?
-Ja dat kan, voor de DRM 180 was dat een apart verhaal, maar nu is het mogelijk om offline te gamen. Wel is het zo dat je bij de eerste start van de console een internetverbinding nodig hebt, waarna een patch wordt gedownload en je naar hartenlust offline kunt gamen (voor de games die dat ondersteunen). Sommige games (zoals Forza 5) hebben ook een eenmalige online-verbinding nodig, maar zijn daarna ook volledig offline te spelen. Het gaat hier overigens om updates van slechts enkele MBs waardoor dat ook prima via GSM Netwerk te doen is. Laat je je console echter in verbinding staan met internet, dan kun je alles laten updaten of installeren zonder je console aan te zetten.

Wordt mijn account en gamerscore behouden?
-Ja je account is gewoon over te zetten naar de Xbox One en ook je gamerscore blijft behouden.

Draait er nou Windows 10 op?
-Er draait wel een Windows Kernel op die het mogelijk maakt Windows apps te gebruiken, maar hiervoor moeten applicaties worden aangepast (voor controller en Kinect ondersteuning). Slechts sommige applicaties zijn beschikbaar, maar het wil nog niet echt vlotten. Nederlandse apps zijn er nog maar amper.

Is hij sneller of langzamer dan de PS4?
-De Xbox One en Xbox One S zijn langzamer, de Xbox One X is sneller en ook sneller dan de PS4 Pro. Maar laten we de console-discussie hier zoveel mogelijk buiten houden.

Moet ik Kinect gebruiken?
-Als je geen Kinect wilt gebruiken, hoef je hem ook niet aan te sluiten. Wel zorg je er daarmee voor dat de ervaring vele malen minder next-gen aan kan voelen. Geen voice-commando's om vensters te snappen of om het laatste stukje even als video op te slaan. Toch kun je Kinect ook zo instellen dat ie alleen actief is wanneer jij het wil. Ook het constante luisteren kun je uitzetten of beperken wie wat kan zeggen (een lolbroek zal je console dus niet zomaar uit kunnen zetten). Probeer het eens eerst voordat je hem meteen in de doos terugdoet.

En al die verhalen over NSA en de Kinect als Spycam
Geruchten als deze en meer zijn niet nieuw voor camera's of webcams. Feit blijft dat Microsoft er weinig baad bij heeft om constant zaken uit te zenden. Dergelijk dataverkeer is dan ook nog niet ontdekt. Verder is de oude Kinect ook geen afluisterstation gebleken, waardoor het voorlopig blij geruchten zal blijven. Vooralsnog luistert de Kinect in standby modus alleen naar de woorden "Xbox On". Bij het opnemen via de camera zal een lichtje branden om de activiteit aan te geven. Je kunt dus gewoon in je blote reet door de huiskamer blijven lopen :D

Wat moeten wij met al die TV troep, ik wil gamen!
-Naast de nieuwe TV functionaliteiten, wordt de gamer zeker niet vergeten. Zo wordt het Xbox Live netwerk uitgebreid van 15000 naar 300000 servers en wordt je friendslist vergroot van 100 naar 1000 met een onbeperkt aantal volgers. De controller heeft ook wat vernieuwingen ondergaan om je van betere pookjes, triggers en d-pad te voorzien. Meer info over gaming op de Xbox One met bijbehorende games vind je terug in de E3 presentaties en de diverse nieuwsberichten omtrent deze games.
Toch zijn de randzaken (zoals TV) wel gebieden waarop nog veel verbetering kan worden behaald en het iets is waar Microsoft ook verder in wil gaan. De Xbox One is in eerste instantie een game-console, maar kan veel meer dan dat. Net zoals je smartphone tegenwoordig ook niet meer alleen gebruikt wordt om te bellen, smssen en whatsappen.

Komen de nieuwe diensten ook naar Nederland?
-Er is nog steeds geen Nederlandse spraakondersteuning, maar dit zou nog steeds in de pijplijn zitten. De overige vernieuwingen in Xbox diensten is nog even afwachten wat we hier wel of niet gaan krijgen. Voorlopig zijn er geen grote zaken die missen op spraakondersteuning na..

Klopt het dat er 3 besturingssystemen op staan?
-Jazeker. Je hebt het Xbox OS voor het spelen van games. Daarnaast een Windows Kernel en een overkoepelend OS om snel te kunnen wisselen. Hierdoor kun je multitasken en dus tijdens het bekijken van een film even via Skype bellen. Er zijn een aantal applicaties die je naast het hoofdscherm kunt vastpinnen zoals Internet Explorer, Skype en Skydrive. Vergelijkbaar met de multitasking op Windows 10.

Multitasken? Skype? Watte?
-De nieuwe xbox kan applicaties naast je content zetten. Tijdens tv-kijken of een film kun je dus daarnaast een app hebben staan. Bijvoorbeeld naast een basketbalwedstrijd op TV een overzicht van de fantasy league (erg groot in de VS) of een skype videoconversatie tijdens een film. Ook heeft Skype nu ondersteuning voor groepsgesprekken. Maar dit vervangt niet Xbox Live Partychat. Mocht je een tijdje moeten wachten voordat je in je multiplayer pot komt, kun je ondertussen dus even op Tweakers het laatste nieuws lezen :)

Moet ik games installeren?
-Ja, games worden bij de eerste keer opstarten geïnstalleerd op je HD waarna de schijf niet meer nodig is. Dat betekend dat je de 500 GB schijf dus wat intensiever gaat gebruiken. Gelukkig kun je al snel beginnen met het spelen van die game, waardoor je niet hoeft te wachten tot de vele gigabytes op je HD zijn gezet. Met een beetje snelle verbinding kun je ook games verwijderen en pas weer downloaden als je ze gaat spelen, zodat je toch je hele gameverzameling kunt blijven gebruiken.

Kan ik de 500gb interne schijf ook uitbreiden?
-Ja en nee, deze is niet te vervangen. Wel kun je een externe HD toevoegen waarbij het niet uitmaakt wat voor merk dit is (hoeft dus geen MS schijf te zijn). Hier kunnen niet alleen games maar ook films, muziek en savegames opgeslagen worden zoals met de interne schijf kan. Mocht je dus een fanatieke gamer zijn, dan is het geen probleem om een andere schijf eraan te hangen. Mogelijk heeft dit ook als voordeel dat je de schijf kunt meenemen naar een vriend, daar inlogt en dan lekker gaat gamen. De games worden gekoppeld aan je profiel en niet je console of het schijfje. Wel heb je dan even kort een internetverbinding nodig (om in te loggen), maar hoef je niet de hele game te downloaden. Ook zijn er inmiddels bundels van consoles met meer opslag en is de verwachting dat op den duur alles met 1TB wordt uitgerust.

Ik hoor het 1 en ander over de Cloud, wat is dat?
Tegenwoordig is de cloud vaak niet meer dan een ander woord voor serverpark. Het gaat om een online-dienst die bepaalde taken op kan lossen. Dit varieert tot het berekenen van simpele zaken, het draaien van een website of het draaien van een gameserver (zoals elke developer nu kan beschikken over dedicated servers). Microsoft leunt sterk op deze servers met de vernieuwing van Xbox Live. We zullen veel vaker zien dat online games gaan draaien op dedicated servers (geen irritaties van de huidige player hosted servers dus) of het opslaan van persistent worlds (gamewerelden die ook na afsluiten van de game door blijven gaan met groeien, verzamelen of produceren). De opslag van savegames in de cloud is ook weer terug. Verder is het mogelijk voor ontwikkelaars om de games gemakkelijker uit te blijven breiden en gaan we een mooie toekomst tegemoet waarbij allerhande taken (taken die vaak meerdere frames bestrijken) via de cloud worden afgehandeld. Bij meer vraag naar servers kunnen in het serverpark meer servers aan dezelfde taak worden gezet om zo aan de vraag te kunnen voldoen.
Voor elke Xbox One is er de kracht van 3 Xbox Ones in de cloud beschikbaar!

Hoe zit het met indie/arcadegames?
Middels het ID@Xbox programma kunnen indie-devs zich aanmelden om games uit te geven. Wil je hier zelf iets mee doen, kijk dan op de website. Inmiddels is het programma in volle gang.

Kan ik mijn games ook opnemen?
Het is mogelijk om je gamefootage op te nemen middels de DVR functionaliteit. Tevens is er een samenwerking met Twitch (de bekende streaming site) om je games live uit te zenden. Voor het opnemen van gameplay (zonder streaming) kun je 5 minuten opnemen in 720p formaat. Met het "Xbox Record That"-commando neem je de laatste 30 seconden op, maar start je GameDVR op dan is het mogelijk om de laatste 5 minuten op te nemen. Ook in Multiplayer. En je kunt hem ook op voorhand aanzetten. Ook kun je de standaardtijd instellen.
En daarnaast kun je games streamen via Twitch. Wil je het HDMI-signaal opnemen (bv met Elgato Game Capture HD) dan is dit ook gewoon mogelijk. Het opnemen van Blu-ray video's kan overigens niet.

Wie zijn Phil Spencer (P3), Larry Hryb (Major Nelson), Terry Myerson, Joe Belfiore en Satya Nadella?
Momenteel is Phil Spencer de leider van de Xbox Divisie en zit hij direct onder Satya. Hij lijkt het geheel meer op de gamer te focussen, wat natuurlijk een goed ding is. Larry Hryb is de Xbox Community Manager. Hij is degene die meestal voor marketingdoeleinden diverse filmpjes maakt en laat zien wat er in de laatste Xbox updates zit. Terry Myerson is van de Windows divisie, Joe Belfiore is van de Mobile divisie en Satya Nadella is de nieuwe leider en CEO van Microsoft. Phil en Larry zijn bovendien op Xbox Live te vinden middels hun gamertag en zijn de boegbeelden voor de Xbox divisie. Major Nelson (Larry dus) heeft ook zijn eigen blog waar hij allerlei nieuwtjes omtrend Xbox neerzet. Deze is te vinden op http://www.majornelson.com

Kan ik betalen met Paypal, creditcard of iDeal?
Alleen in de Nederlandse Xbox Store. Het is niet mogelijk om met Paypal te betalen in de Amerikaanse Xbox Store. In Nederland is ook nog geen iDeal beschikbaar, maar wel Creditcard of gift-cards. Ook in buitenlandse stores kun je betalen met diens gift cards, al moet je daarvoor dus wel een account aanmaken. Pak als adres iets van een hotel of zo. Als je dus met iDeal wilt betalen, zul je dat met giftcards moeten doen.

Hoe kan ik dan betalen in de US Xbox Store?
Alleen prepaid kaarten. Let wel op de juiste regio voor die prepaid kaarten.

Kan ik terecht voor garantie bij Microsoft?
Ja je kunt via de http://support.xbox.com site support aan te vragen. Daarnaast kun je bij de winkel waar je hem gekocht hebt, terecht. Voor het opsturen van een nieuw exemplaar is het soms nodig om een bedrag op je Crediccard te reserveren tot de oude console weer terug bij Microsoft is. Idem voor de Kinect. Dit wordt vervolgens naar Tjechië verzonden (waar MS Support zit voor Europa) en verwerkt. Gemiddeld duurt het 1 tot 3 weken eer je je hardware terug hebt (als je geen nieuw exemplaar krijgt). Winkels als Amazon, Bol of Coolblue zijn overigens ook redelijk coulant in het teruggeven van het aankoopbedrag.

Ik heb iets vernomen over een preview-programma?
Dat klopt. Voor de dashboard van de Xbox One is een preview-programma gaande waar je beta-versies kunt testen en nieuwe dingen sneller kunt gebruiken (enkele bugs daargelaten). Het is mogelijk hieraan mee te doen, maar hiervoor moet je wel toegang aanvragen. Dit kan als het goed is via de console zelf. Let wel: dan krijg je meerdere updates per week, welke soms geforceerd worden.

Ondersteunt de Xbox One ook Miracast?
Ja hier is ondersteuning voor en kun je hem dus gebruiken als externe monitor.

Kan ik ook streamen naar mijn PC?
Je kunt met de Xbox App op Windows 10 ook je scherm delen met je PC en zodra je je controller aansluit, kun je lekker aan de slag. Handig als je Xbox bij de TV staat en die even bezet is.

Zit er een mediaspeler op en zo ja, wat kan ik afspelen?
Er is een mediaspeler beschikbaar die de meeste gangbare formaten kan afspelen. Video's kunnen worden opgehaald via USB of thuisnetwerk en de app kan bijvoorbeeld omgaan met AVI, H264, MPEG(4), MKV en WMV. Ook beeldformaten (GIF, JPG, PNG) of audio (3GP, MP3, WMA) worden ondersteund. Momenteel word ondertiteling nog niet ondersteund, maar dit staat wel op de planning. Verder kan ook Bluray worden afgespeeld en wordt er gewerkt aan 4k ondersteuning.

Is er ergens een lijst met Gamers beschikbaar?
In de Gathering of Tweakers community kun je de lijst bekijken.

Hoe koop ik games in buitenlandse stores
Dat mogen we hier helaas niet bespreken

Hoe vind ik Tweakers online?
Door de Xbox community van Tweakers te joinen. Zoek hem op, wordt lid en zet een berichtje neer of stel een "Looking for Group" bericht in.

Kan ik Nederlandse regio met Engelse taal instellen?
Ja

Ik heb problemen met mijn verbinding - cq: hoe krijg ik mijn NAT open?
Tijdens het gamen kan het zijn dat je problemen hebt met je verbinding. Dit kan velen redenen hebben. Van je provider tot de Xbox zelf. Eerst is het handig om te kijken of je uberhaupt verbinding hebt met internet (door even te testen door op je pc/mobiel naar tweakers.net te gaan). Anderzijds kan het een configuratieprobleem zijn (dubbel ip adres, verkeerde ip-instellingen of anders) en natuurlijk je netwerk of router zelf. Het kan voorkomen dat verbindingen minder makkelijk worden opgezet, want de kans is aanwezig dat je Xbox geen gebruik kan maken van de juiste poorten. Hier heb je 3 mogelijkheden voor.

1) In de router UpNp aanzetten. Dit zorgt ervoor dat de benodigde automatisch poorten worden vrijgegeven.

2) Port forwarding. De xbox maakt gebruik van specifieke poorten, deze kun je ook altijd laten herleiden naar je console, dus moet je dat in de router instellen. Hiervoor dien je meestal wel je console op een vast IP adres in te stellen. De benodigde poorten zijn:
 • Poort 88 (UDP)
 • Poort 3074 (UDP en TCP)
 • Poort 53 (UDP en TCP)
 • Poort 80 (TCP)
 • Poort 500 (UDP)
 • Poort 3544 (UDP)
 • Poort 4500 (UDP)
3) DMZ. De demilitarized zone zet in feite je console buiten het netwerk neer. Dit is voor een xbox prima omdat die minder gevoelig is voor aanvallen en hackers, maar is eigenlijk geen nette oplossing. Probeer eerst de overige opties, voordat je dit probeert. Hiervoor dien je overigens wel je console op een vast IP adres in te stellen.

Kijk voor overige netwerkproblemen op de supportsite

Hoe snel gaan de downloads?
100mbit met glasvezel is goed mogelijk. Wel kan het zijn dat de snelheid wat in zakt als je een game open hebt, video's streamed of in partychat zit, maar over het algemeen gaat het nog vrij snel. Je kunt verder in de settings vinden hoe snel het gaat. Maar de tijd van trage downloads is al lang voorbij :)

Waarom gaat de installatie van mijn fysiek gekochte game zo traag?
Dat is vaak omdat ie de installatie via internet aan het binnenharken is. Geen hele slimme actie, want dit duurt vaak erg lang. Meestal is het slimmer om de internetkabel er even uit te trekken (of internet uit te zetten bij settings) en na installeren weer te verbinden. Dan heb je nog wel een day 0 patch nodig, maar gaat het in ieder geval een stuk sneller. Of hier nog wat in gaat verbeteren is onbekend, maar het is in ieder geval handig om te weten wat je kunt doen ;)

Wat doet het instellen als Home console - Hoe kan ik games delen?
Dit is een overblijfsel van de originele opzet van de Xbox One. Als jij een console instelt als Home console, dan kun je daar snel al jouw games op downloaden. Stel je iemand anders zijn console in als home-console en ga jij zelf op een andere console zitten, dan heb je de mogelijkheid om op 2 consoles een game te downloaden én te spelen! Wil je dus de kosten met iemand delen van nieuwe games, dan stel jij jouw console in als de home-console van de ander en laat je de ander zijn console instellen als jouw home-console. Overigens heeft dit ook gevolgen op welke console standaard de nieuw aangeschafte games binnenhaalt.

Hoe kan ik een game of app afsluiten?
Soms kan het voorkomen dat een game of app een update nodig heeft of als ie hangt maar niet uit zichzelf opnieuw opstart. Of als je bezig bent met het downloaden van iets en je wilt dat het wat sneller gaat kan het handig zijn om alle apps en games af te sluiten.
Allereerst moet je naar de homescreen toe en dat doe je door op de Xbox knop te drukken op je controller.
Vervolgens highlight je de actieve game of app en druk je de menu-toets in (wat voorheen ook wel Start was bij 360, rechts naast de xbox knop). Dan zie je een menu verschijnen waar je "Quit Game" of "Game Afsluiten" ziet staan. Druk daarop en de game of app zal afsluiten. Dan kun je hem vervolgens weer opstarten waarna hij (mogelijk met enige delay) weer opnieuw opstart.

Welke games zijn geoptimaliseerd voor de Xbox One X?
Microsoft heeft een lijst met alle games die op dit moment een update voor de X hebben, namelijk hier:
https://www.xbox.com/en-U.../xbox-one-x-enhanced-list
Er komen maandelijks updates uit om de spellen erop te verbeteren, dus zit je game er niet bij, wacht dan nog rustig af. Nieuwe games zijn vrijwel allemaal vanaf het begin ondersteund, maar oude games kan nog wel even duren. Uiteindelijk draait het allemaal om de gameplay en daar zal het eigenlijk nooit wat aan veranderen, maar wel aan de resolutie, bepaalde effecten zullen er mooier uitzien, hogere frames per seconde en meer grafische pracht. Van elke update is ook vaak een changelog beschikbaar, mocht je er meer over willen weten...

WTF @ gerucht/nieuwsitem!!
Er gaan nu veel geruchten rond over dingen die niet waar zijn of nog onbekend zijn. Probeer eerst te kijken of de bron wel klopt. De kans is ook groot dat bepaalde berichten ontkracht worden, dus ga er niet vanuit dat alles waar is. Het is tenslotte het internet.


https://i.imgur.com/4gDM6EA.jpg
Zondag 9 juni 2019
Nieuw topic geopend en zaken aangevuld/verwijderd met nieuwe stand van zaken.

Deze openingspost wordt u gepresenteerd door Martinspire

Martinspire - PC, PS4, X1


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • Willybubba
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 31-05 07:42

Willybubba

Nut up or shut up.

Net vers nieuw beschikbaar op gamepass:

Astroneer
Battle Chasers
Bridge Constructor
Everspace
Guacamelee 2
Hollow Knight: Voidheart
Lichtspeer
Metal Slug
Momodora
Moonlighter
Neon Chrome
Old Man's Journey
Riverbond
Shadow Tactics
Shenmue I & II
Silence
Smoke and Sacrifice
Steamworld Dig 2
Supermarket shriek
Wizard of Legend

"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time... like tears in rain... Time to die."


Acties:
 • 0Henk 'm!
Willybubba schreef op zondag 9 juni 2019 @ 12:44:
Net vers nieuw beschikbaar op gamepass:

Astroneer
Battle Chasers
Bridge Constructor
Everspace
Guacamelee 2
Hollow Knight: Voidheart
Lichtspeer
Metal Slug
Momodora
Moonlighter
Neon Chrome
Old Man's Journey
Riverbond
Shadow Tactics
Shenmue I & II
Silence
Smoke and Sacrifice
Steamworld Dig 2
Supermarket shriek
Wizard of Legend
Dat is een aardige lijst. Astroneer is echt een aanrader, erg leuk. Bridge Constructor vind ik wat irritant qua controls. Old Man's Journey vind ik meer wat voor mobiel maar erg leuk. Steamworld Dig 2 lijkt me wat meer voor een handheld, maar ook niet onaardig.

[Voor 8% gewijzigd door Martinspire op 09-06-2019 12:48]

Martinspire - PC, PS4, X1


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • sekeroglan
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 22:11

sekeroglan

Bezint eer ge begint.

Willybubba schreef op zondag 9 juni 2019 @ 09:04:
Net Xbox Game Pass Ultimate lid geworden voor 1 euro. Ik had nog gamepass tot ergens Juni 2020, nu heb ik zowel live als gamepass tot die datum.

Zoek in de windows store app op PC naar Game Pass Ultimate en je kunt het kopen. Tenminste, als je Insider/XBox Preview lid bent. Gewoon in het Nederlands overigens. Ik gok dat dit vanvond wel aangekondigd zal worden.
Thx!

Ik quote hem even in het nieuwe deel, omdat dit als je Live of gamepass hebt een top deal is voor 1 euro _/-\o_

Heb nu voor 1 euro t/m 12-08-2020 Game Pass.

https://card.exophase.com/1/1116015.png


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Exorcist
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online

Exorcist

Uitdrijvûrrrr!

sekeroglan schreef op zondag 9 juni 2019 @ 12:48:
[...]


Thx!

Ik quote hem even in het nieuwe deel, omdat dit als je Live of gamepass hebt een top deal is voor 1 euro _/-\o_

Heb nu voor 1 euro t/m 12-08-2020 Game Pass.
Even voor de duidelijkheid, betreft in principe dus één maand voor één Euro, of is het als je Gold hebt tot ergens in 2020 ook ineens een jaar geldig? Heb voor nu een maand erbij op mijn huidige abonnement, maar dat is dan tot eind augustus.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Notna
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 23:13

Notna

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit

Where are you?®

Exorcist schreef op zondag 9 juni 2019 @ 13:22:
[...]


Even voor de duidelijkheid, betreft in principe dus één maand voor één Euro, of is het als je Gold hebt tot ergens in 2020 ook ineens een jaar geldig? Heb voor nu een maand erbij op mijn huidige abonnement, maar dat is dan tot eind augustus.
Ik had gold tot 15-10-2021, Gamepass tot augustus 2019. Net voor 1 euro naar Ultimate gegaan tot 15-10-2021. Heb automatisch incasso van de CC meteen uitgezet :)

Xbox Live ID:Notna8310


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ariekanari
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 21:06
Ik heb mijn Gold verlengd met 2 jaar t/m aug 2022 (liep tot [ergens in] aug 2020; Game Pass t/m maart 2020). Daarna Game Pass Ultimate aangeschaft voor €1.

N.B. Gold kun je tot maximaal 2 jaar vooruit verlengen. In mijn geval, vandaag + 2 jaar tot 9-6-2021. Ik kreeg deze foutmelding bij het inwisselen van de tweede code voor 12 maanden Gold.
Ik ben dus ongeveer ±2 tot 2,5 maanden maanden kwijtgeraakt : de periode vandaag t/m medio augustus.
Game Pass Ultimate loopt nu tot

code:
1
volgende opwaardering op 9-6-2022


De juiste volgorde is dus eerst Gold verlengen en daarna omzetten voor €1 naar Game Pass Ultimate .

[Voor 14% gewijzigd door ariekanari op 09-06-2019 13:58]

Xbox Live: BicycleTiger34 TrueAchievements


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Exorcist
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online

Exorcist

Uitdrijvûrrrr!

Ah, das een betere deal. Het is dat ik geen Gold (meer) afneem..maar dan zitten jullie de komende tijd goed :+

Acties:
 • 0Henk 'm!
ariekanari schreef op zondag 9 juni 2019 @ 13:55:
Ik heb mijn Gold verlengd met 2 jaar t/m aug 2022 (liep tot [ergens in] aug 2020; Game Pass t/m maart 2020). Daarna Game Pass Ultimate aangeschaft voor €1.

N.B. Gold kun je tot maximaal 2 jaar vooruit verlengen. In mijn geval, vandaag + 2 jaar tot 9-6-2021. Ik kreeg deze foutmelding bij het inwisselen van de tweede code voor 12 maanden Gold.
Ik ben dus ongeveer ±2 tot 2,5 maanden maanden kwijtgeraakt : de periode vandaag t/m medio augustus.
Game Pass Ultimate loopt nu tot

code:
1
volgende opwaardering op 9-6-2022


De juiste volgorde is dus eerst Gold verlengen en daarna omzetten voor €1 naar Game Pass Ultimate .
misschien iets duidelijker dan je tekst hierboven : je kan 36 maanden max hebben aan gold/game pass of ultimate

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Origins
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 07-03-2022
Willybubba schreef op zondag 9 juni 2019 @ 12:44:
Net vers nieuw beschikbaar op gamepass:

Astroneer
Battle Chasers
Bridge Constructor
Everspace
Guacamelee 2
Hollow Knight: Voidheart
Lichtspeer
Metal Slug
Momodora
Moonlighter
Neon Chrome
Old Man's Journey
Riverbond
Shadow Tactics
Shenmue I & II
Silence
Smoke and Sacrifice
Steamworld Dig 2
Supermarket shriek
Wizard of Legend
Oef wat een heerlijk lijstje!

Zitten een paar pareltjes tussen hoor, Shenmue I & II maar downloaden, geen idee waar ik de tijd vandaan moet halen maar goed.

PSN: Mallakai-NL


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Mr Magic
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 30-05 08:43
Hier ook Gold en Game Pass omgezet naar Ultimate.

Ik had nog Gold tot november 2021 (ooit gekocht via de Braziliaanse VPN methode) en had vorige week een jaar Game Pass gekocht voor 40 euro via livekaarten.nl.

Blijkbaar worden de resterende maanden van beide abbo's bij elkaar opgeteld, want ik heb nu Ultimate tot juni 2022 :o

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Meneer iCy
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-05 12:03
Zo, hebben we tot 7 oktober 2021 gamepass ultimate 😎

Steam id is ijsie \\ Xbox Live GT: Meneer iCy


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • RovloSQL
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 23:04
Willybubba schreef op zondag 9 juni 2019 @ 09:04:
Net Xbox Game Pass Ultimate lid geworden voor 1 euro. Ik had nog gamepass tot ergens Juni 2020, nu heb ik zowel live als gamepass tot die datum.

Zoek in de windows store app op PC naar Game Pass Ultimate en je kunt het kopen. Tenminste, als je Insider/XBox Preview lid bent. Gewoon in het Nederlands overigens. Ik gok dat dit vanvond wel aangekondigd zal worden.
Thanks, ik heb het bescheiden gehouden en 1 jaar Xbox live gold verlengd en toen voor Gamepass Ultimate gegaan voor 1 euro. Renewal uitgezet en ben nu t/m augustus 2020 onder de pannen volgens https://account.microsoft.com/services/.

Het klinkt nog iets te mooi om waar te wezen maar so far so good _/-\o_

Acties:
 • 0Henk 'm!
uchiha tijntje schreef op zondag 9 juni 2019 @ 14:43:
[...]


Wat is gamepass toch een koopje!!

Nu heeft niemand meer een excuus voor Hollow Knight!
Ik hoop dat een x dat ghostbusters spel erin komt en meer games van de makers van Late Shift. Games die ik niet zou kopen maar wel via mijn game pass zou spelen..

Acties:
 • +1Henk 'm!

Anoniem: 337891

@uchiha tijntje en guacamelee 2 niet te vergeten. Die had ik vorige week bijna gekocht. Cuphead heeft maar geluk dat ik krenterig ben de laatste tijd. :) Genoeg te spelen weer de komende tijd.

los daarvan is cuphead wel echt goed natuurlijk. Blij dat ik er weer in gedoken ben.

[Voor 21% gewijzigd door Anoniem: 337891 op 09-06-2019 15:27]


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 337891

uchiha tijntje schreef op zondag 9 juni 2019 @ 15:28:
[...]


Wilde vorige week ook Gaucamelee 2 kopen! :) Gamepass is beste service voor een (gierige) gamer.
En dan je ook nog void bastards. Dat is overigens wel wat voor jou denk ik. Hoewel het misschien net te veel kwaliteit heeft om in jouw lijstje te staan. _O- Maar serieuzer: het is een prima indy titel dat redelijk onder de radar gevlogen is. Krijgt hele goede reviews.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Rivanov
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 20:21
Ook voor € 1,- m'n Live Gold geupgrade naar Game Pass Ultimate. M'n Live liep tot 1-2-2020 dus heb nu tot die tijd ook Game Pass Ultimate. :)

Xbox Live: Rivanov | LG OLED65CX :: Xbox Series X | TREQ One Simrig :: Fanatec GT DD Pro 8nm :: BJ Steel F1 Pro :: BMW GT2 v2 - Formula V2.5X | 5800x3D - PNY RTX 4080 - 32GB Fury Renegade - Samsung 980 Pro 2TB NVMe (Main) + Kingston 2TB NVMe (Storage)


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • sjaool
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 00:45

sjaool

Every life should have 9 cats

Hier ook om gezet naar Ultimate nu tot juni 2020 onder de pannen. Ik hoop dat er tegen die tijd weer leuke aanbiedingen zijn om Ultimate te kunnen verlengen. :P

"When you grow up your heart dies"


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • R.G
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 02:55
Mr Magic schreef op zondag 9 juni 2019 @ 14:24:
Hier ook Gold en Game Pass omgezet naar Ultimate.

Ik had nog Gold tot november 2021 (ooit gekocht via de Braziliaanse VPN methode) en had vorige week een jaar Game Pass gekocht voor 40 euro via livekaarten.nl.

Blijkbaar worden de resterende maanden van beide abbo's bij elkaar opgeteld, want ik heb nu Ultimate tot juni 2022 :o
I confirm!!! It stacks up

Acties:
 • 0Henk 'm!
Jeetje, was eigenlijk compleet weg aan het trekken van de Xbox (ten faveure van PC die ik eindelijk weer eens flink aan het upgraden ben), maar voor €1 toch ook mijn resterende termijn maar even omgezet... Al was het maar voor de play anywhere titels :+

Gamertag: FinrazielNL


Acties:
 • 0Henk 'm!
uchiha tijntje schreef op zondag 9 juni 2019 @ 17:46:
Is een slowchat hier verboden tijdens de persconferentie? :)
Dat kan beter in het E3 topic lijkt me. Al moet ik nog maar even zien hoe toxic dat topic dan is. Gezien er ook Formule 1 en Voetbal is, verwacht ik wel wat minder animo vanavond, dus wellicht handig om gewoon in 1 E3 topic te blijven.

Hier dus: [E3] Het Grote E3 2019 Topic

Martinspire - PC, PS4, X1


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 22:34
* timmie271 is nu ook voorzien tot 7 oktober 2021 :z

@Martinspire tegen de tijd dat de E3 begint lig ik al in bed. Morgen 05.15u weer de wekker :9

[Voor 45% gewijzigd door timmie271 op 09-06-2019 17:55]

Gamertag: timmie271


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Phusebox
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 22:36
Iemand nog een goed adres voor Live kaarten?

xbox live / psn / steam / nintendo id: phusebox | iRacing


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Trancicted
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 15-05 16:22
Phusebox schreef op zondag 9 juni 2019 @ 18:09:
Iemand nog een goed adres voor Live kaarten?
ik heb er vandaag 2 bij cdkeys besteld, heeft wel een goed uur geduurd tegen dat ik ze had, maar werken perfect

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Phusebox
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 22:36
Trancicted schreef op zondag 9 juni 2019 @ 18:13:
[...]


ik heb er vandaag 2 bij cdkeys besteld, heeft wel een goed uur geduurd tegen dat ik ze had, maar werken perfect
Ah thanks. Had net al 1 bij instant-gaming gekocht. Nu ook omgezet en tot 1 maart 2021 onder de pannen... eh games.

xbox live / psn / steam / nintendo id: phusebox | iRacing


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 22:34
Phusebox schreef op zondag 9 juni 2019 @ 18:19:
[...]

Ah thanks. Had net al 1 bij instant-gaming gekocht. Nu ook omgezet en tot 1 maart 2021 onder de pannen... eh games.
Had net ook een jaartje bij instant gekocht. Had eerst een andere site maar daar was de 24 maanden naar verhouding duurder (€85) en de 12 maanden (€35) was op....

Gamertag: timmie271


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Meneer iCy
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-05 12:03
Trancicted schreef op zondag 9 juni 2019 @ 18:13:
[...]


ik heb er vandaag 2 bij cdkeys besteld, heeft wel een goed uur geduurd tegen dat ik ze had, maar werken perfect
Ik kon er vanmiddag niet tegen knipogen. Was instant binnen.

Steam id is ijsie \\ Xbox Live GT: Meneer iCy


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Jaguar645
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 23:15
Nieuwe Xbox Beta app is te downloaden:

https://www.microsoft.com...vetab=pivot%3Aoverviewtab

Acties:
 • 0Henk 'm!
Kingdom Hearts III ReMind DLC E3 Trailer:(ondanks dat ik de grafische style super vind duren de levels me te lang en is moeilijkheidsgraad verhouding soms ver te zoeken waardoor ik misschien pas 25% van het spel gezien heb...best jammer)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Anoniem: 181786
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Iemand een tip wat de beste MP Shooter is met GamePass? Met uitzondering van Halo en GoW.

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 337891

Anoniem: 181786 schreef op zondag 9 juni 2019 @ 20:01:
Iemand een tip wat de beste MP Shooter is met GamePass? Met uitzondering van Halo en GoW.
PUBG? Doom (2016) vinden sommigen goed. Voor de rest zijn MP shooters niet bepaald oververtegenwoordigd op gamepass.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Meneer iCy
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-05 12:03
Anoniem: 337891 schreef op zondag 9 juni 2019 @ 20:08:
[...]


PUBG? Doom (2016) vinden sommigen goed. Voor de rest zijn MP shooters niet bepaald oververtegenwoordigd op gamepass.
Pubg staat hier met regelmaat aan. Geweldige game die ik al meer dan een jaar heb.

Steam id is ijsie \\ Xbox Live GT: Meneer iCy


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Rivanov
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 20:21
Zou fijn zijn als ze hun iOS app ook eens bijwerken. Die is nog steeds niet geschikt voor de nieuwe resolutie van de iPad Pro.

Xbox Live: Rivanov | LG OLED65CX :: Xbox Series X | TREQ One Simrig :: Fanatec GT DD Pro 8nm :: BJ Steel F1 Pro :: BMW GT2 v2 - Formula V2.5X | 5800x3D - PNY RTX 4080 - 32GB Fury Renegade - Samsung 980 Pro 2TB NVMe (Main) + Kingston 2TB NVMe (Storage)


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Koning Willy
 • Registratie: Juni 2015
 • Laatst online: 19-02 23:35
Ik heb dus tot Juni 2020 Xbox Gold en Game Pass... als ik eentje nu verleng met 2 jaar heb ik tot Juni 2022 Ultimate? (max 36 maanden)

[Voor 8% gewijzigd door Koning Willy op 09-06-2019 20:44]

Mijn naam is Willy, zeg maar Willy, noem mij maar bij mijn eigen naam. Ik ben geen nummer.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 22:34
Koning Willy schreef op zondag 9 juni 2019 @ 20:43:
Ik heb dus tot Juni 2020 Xbox Gold en Game Pass... als ik eentje nu verleng met 2 jaar heb ik tot Juni 2022 Ultimate? (max 36 maanden)
Als beide nu nog een jaar geldig zijn dan kun je nog een jaar gold toevoegen. Daarna de ultimate aanvragen en je hebt 36 maanden.

Als je al de ultimate hebt gedaan werkt het niet meer..

Gamertag: timmie271


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Jaguar645
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 23:15
Helaas ik mag pas de 24e verlengen... dus net 2 jaar voor niets gekocht (was een 24 maanden key ook...)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ariekanari
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 21:06
Koning Willy schreef op zondag 9 juni 2019 @ 20:43:
Ik heb dus tot Juni 2020 Xbox Gold en Game Pass... als ik eentje nu verleng met 2 jaar heb ik tot Juni 2022 Ultimate? (max 36 maanden)
Ja, je kunt maximaal verlengen tot 36 maanden vooruit.

Bijvoorbeeld: huidige Live Gold loopt af op 20 juli 2020.
Als je vandaag (9 juni 2019) verlengt met twee jaar tot 20 juli 2022, dan is dat langer dan 9 juni 2022 (t+3 jaar).
Je abonnement wordt dan verlengd tot 9 juni 2022, en voor €1 omgezet naar Game Pass Ultimate.
Voor jouw zal het slechts een paar dagen schelen. Wellicht kun je nog een paar dagen wachten met verlengen en omzetten.

Xbox Live: BicycleTiger34 TrueAchievements


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Exorcist
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online

Exorcist

Uitdrijvûrrrr!

Komt er nu een Flight Simulator voor Xbox One? Zag ik dat goed? :D

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Meneer iCy
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-05 12:03
Exorcist schreef op zondag 9 juni 2019 @ 22:41:
Komt er nu een Flight Simulator voor Xbox One? Zag ik dat goed? :D
Yes!!!

Steam id is ijsie \\ Xbox Live GT: Meneer iCy


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Exorcist
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online

Exorcist

Uitdrijvûrrrr!

Erg tof :D

Sowieso : 12 minutes is erg nice. Daarnaast Football Manager 2019 in de gamepass...zie al dat het "in bezit" staat in de store, kan 'm alleen nog niet downloaden :9

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • AmonTobin
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 14-04 22:20
Beetje suffe show tot nu toe. Alleen nog maar gameplay gezien van indie games. Voor de rest allemaal CGI trailers. :(

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Homeland
 • Registratie: Februari 2011
 • Niet online
Xbox is toch wel heel erg goed bezig. Die Gamepass aanbieding is ook erg slim, merendeel zal omdat ze dan toch nog Gamepass/Live hebben bij een nieuwe generatie consoles bij Xbox blijven.

Heb nu toch ook wel het idee dat Sony echt een enorme fout maakt door de E3 over te slaan.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Morzun
 • Registratie: Oktober 2013
 • Laatst online: 24-05 20:14

Morzun

kan heel goed pizza's maken

Wauw, next generation Xbox al tijdens de feestdagen volgend jaar! Had ik persoonlijk echt niet verwacht. Denk dat veel mensen over zullen stappen vanaf de PS4, als Sony hun next-gen console pas in 2021 lanceert.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • DeMoN
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 21-04 08:39

DeMoN

Pastafari

Wut, was die E3 nu eigenlijk niet veel meer dan een rijtje trailers? Wat heb ik nou zitten kijken?

Gamertag: Cosmicv0id
"Het woord Gods is voor mij niets meer dan een expressie en het product van menselijke zwakheid. De Bijbel is een verzamelwerk van legendes die achtenswaardig zijn maar ook primitief en kinderachtig.'' - Albert Einstein


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Jaguar645
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 23:15
Liever dat dan alleen maar gelul toch? :P We willen juist de games zien!

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Morzun
 • Registratie: Oktober 2013
 • Laatst online: 24-05 20:14

Morzun

kan heel goed pizza's maken

DeMoN schreef op zondag 9 juni 2019 @ 23:39:
Wut, was die E3 nu eigenlijk niet veel meer dan een rijtje trailers? Wat heb ik nou zitten kijken?
Hoezo? Ik vond het juist extreem sterk.

- Super veel (nieuwe) games aangekondigd
- Releasedatum van Cyberpunk 2077
- Aankondiging en indicatie van lancering next-gen Xbox
- Xbox One krijgt remote play zoals PS4 dat heeft
- Game Pass wordt gebundeld met Xbox Live Gold voor 15 per maand en ook op PC te gebruiken.

Wat wil je nog meer?

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • DeMoN
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 21-04 08:39

DeMoN

Pastafari

Morzun schreef op zondag 9 juni 2019 @ 23:45:
[...]


Hoezo? Ik vond het juist extreem sterk.

- Super veel (nieuwe) games aangekondigd
- Releasedatum van Cyberpunk 2077
- Aankondiging en indicatie van lancering next-gen Xbox
- Xbox One krijgt remote play zoals PS4 dat heeft
- Game Pass wordt gebundeld met Xbox Live Gold voor 15 per maand en ook op PC te gebruiken.

Wat wil je nog meer?
Ben een ander soort gamer, ik geef niet zoveel om game passes, etc. Snap helemaal wat je bedoeld btw. Persoonlijk zat ik meer te wachten op gameplay en dus een goed idee hoe toekomstige games eruit gaan zien.

next-gen-aankondiging vind ik dus wel cool. Zouden ze dan nadat Sony het jaar erop next-gen released komen met een overtreffende tussentijdse upgrade? :P

Gamertag: Cosmicv0id
"Het woord Gods is voor mij niets meer dan een expressie en het product van menselijke zwakheid. De Bijbel is een verzamelwerk van legendes die achtenswaardig zijn maar ook primitief en kinderachtig.'' - Albert Einstein


 • Meneer iCy
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-05 12:03
Morzun schreef op zondag 9 juni 2019 @ 23:45:
[...]

- Game Pass wordt gebundeld met Xbox Live Gold voor 15 per maand en ook op PC te gebruiken.
15 Dollar, wat nu de gamepass ultimate voor USA zou moeten zijn. In NL is dit 13 euro.

Ik ben ook erg hyped voor de Dragon Ball RPG.

[Voor 7% gewijzigd door Meneer iCy op 10-06-2019 00:17]

Steam id is ijsie \\ Xbox Live GT: Meneer iCy

uchiha tijntje schreef op maandag 10 juni 2019 @ 01:01:
Pfff, ik hou de komende maanden wel enorm veel geld over. En nee dat komt niet door het gebrek aan goede games op de xbox…

Wat komen er toch veel goede games in gamepass bij release...

Enige wat ik echt jammer vond is dat er geen datum voor Cuphead DLC bekend is gemaakt. Verder wel een beetje jammer dat Ori 2020 is.
Blair Witch, Outer Worlds, Borderlands Handsome Collection d:)b

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Blerp
 • Registratie: Mei 2003
 • Niet online

Blerp

Geüpgegraded

Crap, heb een xbox live gold kaart teveel gekocht :/

Edit: Ah, je kunt na het activeren van ultimate de conversie gebruiken van live gold naar ultimate voor de 'reguliere' prijs. 12mnd live gold van 40,- werd 4 maanden ultimate a €13,-/maand. Kon beter, maar 4 maanden is beter dan een kaart over houden :)

Nu Ultimate tot 09-03-2020 :)

[Voor 160% gewijzigd door Blerp op 10-06-2019 03:20]


 • Koning Willy
 • Registratie: Juni 2015
 • Laatst online: 19-02 23:35
ariekanari schreef op zondag 9 juni 2019 @ 22:18:
[...]

Ja, je kunt maximaal verlengen tot 36 maanden vooruit.

Bijvoorbeeld: huidige Live Gold loopt af op 20 juli 2020.
Als je vandaag (9 juni 2019) verlengt met twee jaar tot 20 juli 2022, dan is dat langer dan 9 juni 2022 (t+3 jaar).
Je abonnement wordt dan verlengd tot 9 juni 2022, en voor €1 omgezet naar Game Pass Ultimate.
Voor jouw zal het slechts een paar dagen schelen. Wellicht kun je nog een paar dagen wachten met verlengen en omzetten.
Die 60 euro had ik dus beter niet kunnen uitgeven voor 1 jaar gamepass, maarja niemand wist dat Ultimate eraan kwam.

Mijn naam is Willy, zeg maar Willy, noem mij maar bij mijn eigen naam. Ik ben geen nummer.


 • wjsiebes
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 21:30
Ik begrijp het volgens mij niet helemaal. Mijn gold loopt tot februari volgend jaar. Gsmepass verloopt vandaag. Als ik eerst gold opwaardeer tot de maximale 3 jaar kan ik vervolgens voor 1euro upgraden naar ultimate?
Bethesda is goed bezig (ze hebben zeker wat goed te maken na de laatste paar games van ze)... Deathloop
(wel zoveelste trailer zonder ingame footage...)

Ik dacht Ah herkenbaar... juist studio Dishonored! :)

[Voor 19% gewijzigd door quorumz op 10-06-2019 08:28]


Acties:
 • +2Henk 'm!
Tsja...waar toch heel veel mensen op wachten (en niet de 1e trailer natuurlijk is)..

Als het goed is zou er nu een gratis 5e dlc moeten zijn voor Borderlands 2 ter overbrugging naar Borderlands 3

https://www.microsoft.com...tivetab=pivot:overviewtab

Gratis verkrijgbaar tot en met 8 juli 08:59:59 CEST.

[Voor 45% gewijzigd door quorumz op 10-06-2019 08:39]


 • Rebel8319
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 00:06
Morzun schreef op zondag 9 juni 2019 @ 23:45:
[...]


Hoezo? Ik vond het juist extreem sterk.

- Super veel (nieuwe) games aangekondigd
- Releasedatum van Cyberpunk 2077
- Aankondiging en indicatie van lancering next-gen Xbox
- Xbox One krijgt remote play zoals PS4 dat heeft
- Game Pass wordt gebundeld met Xbox Live Gold voor 15 per maand en ook op PC te gebruiken.

Wat wil je nog meer?
De euro prijs is uiteindelijk 12,99 8)

Gisteren aangeschaft , ook omdat mn zoontje een xbox heeft en ik op de PC ook wel is speel ..Dus dat is opzich geen verkeerde deal

https://www.instagram.com/indigobeatz_rebelchild/


 • Rivanov
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 20:21
wjsiebes schreef op maandag 10 juni 2019 @ 07:46:
Ik begrijp het volgens mij niet helemaal. Mijn gold loopt tot februari volgend jaar. Gsmepass verloopt vandaag. Als ik eerst gold opwaardeer tot de maximale 3 jaar kan ik vervolgens voor 1euro upgraden naar ultimate?
Jep! Dus eerst je Gold verlengen tot maximaal 36 maanden vooruit. Vervolgens de € 1,- Ultimate actie eroverheen en dan heb je de lengte van je Gold ook automatisch als Game Pass Ultimate! :D

Xbox Live: Rivanov | LG OLED65CX :: Xbox Series X | TREQ One Simrig :: Fanatec GT DD Pro 8nm :: BJ Steel F1 Pro :: BMW GT2 v2 - Formula V2.5X | 5800x3D - PNY RTX 4080 - 32GB Fury Renegade - Samsung 980 Pro 2TB NVMe (Main) + Kingston 2TB NVMe (Storage)


 • Meneer iCy
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-05 12:03
Lijkt er op dat de Gamepass Ultimate nog niet volledig is gesynced met je account, want via de website kan ik Football Manager 2019 installeren maar via de store op mijn pc niet.

Steam id is ijsie \\ Xbox Live GT: Meneer iCy


 • wjsiebes
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 21:30
Rivanov schreef op maandag 10 juni 2019 @ 09:16:
[...]

Jep! Dus eerst je Gold verlengen tot maximaal 36 maanden vooruit. Vervolgens de € 1,- Ultimate actie eroverheen en dan heb je de lengte van je Gold ook automatisch als Game Pass Ultimate! :D
Ah wat een goede deal! Werkt dat ook als iemand nu een actief gsmepass abonnement heeft?

 • Meneer iCy
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-05 12:03
Meneer iCy schreef op maandag 10 juni 2019 @ 09:47:
Lijkt er op dat de Gamepass Ultimate nog niet volledig is gesynced met je account, want via de website kan ik Football Manager 2019 installeren maar via de store op mijn pc niet.
Weet al wat het is, er wordt verplicht een bepaalde build van Windows te hebben, maar die krijg ik niet op mijn laptop om of 1 andere reden. Er zijn geen updates beschikbaar, maar toch eist de store een recentere build.

Steam id is ijsie \\ Xbox Live GT: Meneer iCy

quorumz schreef op maandag 10 juni 2019 @ 09:55:
Vergeet ik deze toch bijna als Lego fan :)
Waarom update je niet gewoon bestaande topics want FH4 is niet Xbox One only...

Mijn advertenties!!! | Mijn antwoorden zijn vaak niet snowflake-proof


 • wjsiebes91
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 25-02-2020
Rivanov schreef op maandag 10 juni 2019 @ 09:16:
[...]

Jep! Dus eerst je Gold verlengen tot maximaal 36 maanden vooruit. Vervolgens de € 1,- Ultimate actie eroverheen en dan heb je de lengte van je Gold ook automatisch als Game Pass Ultimate! :D
Ik dacht dat ik voor €1,- dan gedekt was voor 36 euro. Dat lijkt niet zo te zijn. Heb mijn gold geupdate tot in 2022. Als ik nu de gamepass wil aanschaffen krijg ik de volgende tekst:

"Ultimate 1 maand
€ 1,00 inclusief btw voor de eerste maand
daarna € 12,99 inclusief btw elk maand"

Dus €1,- is voor de eerste maand. Daarna betaal je wel gewoon €12,99 per maand?

 • Meneer iCy
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-05 12:03
wjsiebes91 schreef op maandag 10 juni 2019 @ 10:27:
[...]

Ik dacht dat ik voor €1,- dan gedekt was voor 36 euro. Dat lijkt niet zo te zijn. Heb mijn gold geupdate tot in 2022. Als ik nu de gamepass wil aanschaffen krijg ik de volgende tekst:

"Ultimate 1 maand
€ 1,00 inclusief btw voor de eerste maand
daarna € 12,99 inclusief btw elk maand"

Dus €1,- is voor de eerste maand. Daarna betaal je wel gewoon €12,99 per maand?
Als het goed is staat er ook bij dat je tegoed nu wordt omgezet naar gamepass ultimate

Heb je 12 maanden gold en 3 maanden ultimate pass is dat dus 15 maanden + 1 maand voor die ene euro, dus dan kom je op 16 maanden.

Steam id is ijsie \\ Xbox Live GT: Meneer iCy


 • RovloSQL
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 23:04
wjsiebes91 schreef op maandag 10 juni 2019 @ 10:27:
Dus €1,- is voor de eerste maand. Daarna betaal je wel gewoon €12,99 per maand?
Klopt, maar de eerste volle maand betalen gaat pas in in 2020. Je kan die renewal ook meteen uitzetten als je Ultimate hebt.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • wjsiebes91
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 25-02-2020
Meneer iCy schreef op maandag 10 juni 2019 @ 10:32:
[...]

Als het goed is staat er ook bij dat je tegoed nu wordt omgezet naar gamepass ultimate

Heb je 12 maanden gold en 3 maanden ultimate pass is dat dus 15 maanden + 1 maand voor die ene euro, dus dan kom je op 16 maanden.
Je hebt gelijk! Na afsluiting staat er " 12,99 per maand, volgende opwaardering op 10-6-2022 met PayPall".

 • ArthurMorgan
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
zo, jaartje gold erbij genomen, boel omgezet... tot ergens januari 2021 ultimate. Nice :)

en ook mooi gelijk PC erbij, dus straks FM 2019 eens opzoeken en installeren.

Ben wel benieuwd naar de komende verschillen tussen Scarlet en PS5 want ben er nog niet uit wat de volgende console van me gaat worden. Zit er een beetje aan te denken om het om en om te gaan doen, met dan steeds beide gebruiken. Maar wel maar 1 live dienst...

En ik mag hopen dat er ook snel kortingen komen op ultimate, want ik denk niet dat ik snel 13 euro per maand ervoor over heb.

And that’s the bottom line cause Stone Cold said so


 • Meneer iCy
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-05 12:03
ArthurMorgan schreef op maandag 10 juni 2019 @ 10:42:
en ook mooi gelijk PC erbij, dus straks FM 2019 eens opzoeken en installeren.
Ik weet niet hoe het met Windows Home zit, maar met Pro kreeg ik hem niet geinstalleerd zonder de Insider Build die ik nu aan het installeren ben. Daarna eens kijken of ik dan FM2019 kan installeren.

Steam id is ijsie \\ Xbox Live GT: Meneer iCy


 • Gandalf68
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 30-05 08:54
ik denk niet dat er wezenlijke verschillen tussen de ps5 en de Xbox gaan zijn qua hardware (zou kunnen dat er verschil is in grote van geheugen etc )

Waar het om gaat is om de games en als ps4 gebruiker denk ik dat Microsoft goed bezig is en hebben ze hopelijk een les geleerd van deze generatie. Ik kan me geld maar 1x uitgeven dus gekozen voor de ps4 en voornamelijk vanwege de games toentertijd.

Ik denk wel dat Sony kan scoren met een nieuwe versie van VR . Ja niet iedereen kan er tegen maar je moet het echt meemaken om te ervaren hoe gaaf dat wel niet is .

Concurrentie kan absoluut geen kwaad voor beidde kampen.

 • CallmeGod
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 24-12-2022
Ik zie de nieuwe games niet in de gamepass dit zou toch direct worden toegevoegd?

 • chrizs
 • Registratie: Mei 2011
 • Laatst online: 28-05 12:11
CallmeGod schreef op maandag 10 juni 2019 @ 10:49:
Ik zie de nieuwe games niet in de gamepass dit zou toch direct worden toegevoegd?
Pc of xbox?
Op de xbox heb ik ze al wel staan

 • Mosin
 • Registratie: Januari 2012
 • Laatst online: 01:22

Mosin

Zeiverzak

Ik begreep dat er 2 console worden uitgebracht voor de nieuwe generatie. Scarlett en Anaconda, een beetje zoals de One S en de One X nu zijn. Klopt dat of is het een slecht gerucht?

 • CallmeGod
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 24-12-2022
chrizs schreef op maandag 10 juni 2019 @ 10:54:
[...]

Pc of xbox?
Op de xbox heb ik ze al wel staan
Xbox maar kijk via de Xbox applicatie.
Xbox nog niet aangezet BTW.

 • Ruudox
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 21:19
ik zit nu wel hard te twijfellen om een one s er bij te kopen naast mijn pc, alleen al voor de gamepass ( voor af en toe lekker op de bank)


maar zijn eigenllijk alle games dat je op de xbox//pc koopt ook beschikbaar op de xbox/pc of moet je ze daar weer apart kopen .


controller heb ik toch al nodig dus 195-50 is 145 voor een xbox one s 1tb nieuw:P

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Meneer iCy
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 24-05 12:03
Ruudox schreef op maandag 10 juni 2019 @ 11:00:
ik zit nu wel hard te twijfellen om een one s er bij te kopen naast mijn pc, alleen al voor de gamepass ( voor af en toe lekker op de bank)


maar zijn eigenllijk alle games dat je op de xbox//pc koopt ook beschikbaar op de xbox/pc of moet je ze daar weer apart kopen .


controller heb ik toch al nodig dus 195-50 is 145 voor een xbox one s 1tb nieuw:P
Ligt aan de game, als het een play anywhere game is dan is deze ook voor de PC beschikbaar zoals Forza Horizon 4 en vele anderen.

Steam id is ijsie \\ Xbox Live GT: Meneer iCy


 • Frank1973
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 15:31

Frank1973

XBL: Ghostleader1NL

Midden in de game krijg ik een update die ik moet downloaden van de X1 356mb.

Kan niet terug naar de game om het op te slaan.. Wtf..

 • ariekanari
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 21:06
Wellicht dat dit in Deel 6 al aan de orde is gekomen, maar kon het daar niet vinden.


Bij de berichten op de Xbox (Companion) Console app (*) voor Windows 10/8 staat een redeemcode voor Rocket League Customization Pack als in bezit bent van de Game Pass.
Bij mij was het bericht gedateerd op 21 mei. Hoewel ik Rocket League niet bezit (**) heb ik de code vandaag toch maar ingewisseld. Gratis is gratis.
Get ready to show off your Xbox fandom with the Xbox Customization Pack for Rocket League, available first to Xbox Game Pass members! Grab your special Wheels, Boost, Octane Decal, and Player Banner before they become available to all Xbox players on July 15. Redeem on console or xbox.com/redeemcode.
(*) ik gebruik deze app vrijwel nooit

(**) Rocket League zit in de Game Pass. Ik ben nog niet goed wakker …

[Voor 7% gewijzigd door ariekanari op 10-06-2019 12:42]

Xbox Live: BicycleTiger34 TrueAchievements


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Kalkie
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 31-05 14:27

Kalkie

NLMP

Fijn, Metro Exodus in de gamepass. Had m gisteren bijna gekocht in de sale.

XBL: KalkieNL PSN: KalkieNL


 • skreppiedoe
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 21:30
Die nieuwe elite controller ziet er wel strak uit, alleen vraag ik me af of die ook compatible gaat zijn met de nieuwe console die volgend jaar uit gaat komen.
Ik kan het nergens vinden, en als het niet zo is dan ga ik hem zeker niet kopen.

PSN ID= SkreppiedoeNL , XBL=Skreppiedoe NL

Pagina: 1 2 3 ... 82 Laatste

Let op:
- Voor xCloud is er een specifiek topic gemaakt :)

- Discussie en speculatie nieuwe Xbox: Xbox Series X topic - deel 1
- Geen XBOX vs PS4 discussies;
- Voor aanbiedingen van games, de console en accesoires Console Budget Gaming topic
- Geen discussies over TV's en monitoren, daar zijn andere subfora voor;
- Let op het gebruik van afkortingen; schrijf (minder bekende) titels voluit.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee