Acties:
 • +1Henk 'm!

http://i.imgur.com/jBnLjSG.png
Welkom in het vierde Xbox One Discussie-topic!

Op dinsdag 21 mei 2013 tijdens het XBOX: A New Generation Revealed evenement presenteerde Microsoft de Xbox ONE, de opvolger van zijn succesvolle voorganger de Xbox 360. Een jaar later kwam hij op 5 september kwam hij in Nederland uit.
In dit topic kun je over deze next-generation console discussiëren maar ook vind je hier alle informatie die je moet hebben over de Xbox One, waardoor we al jouw vragen over de Xbox One zoveel mogelijk hopen te beantwoorden!

Dit is deel 5 van Het Xbox One Discussie-topic. Het vorige topic vindt je hier.
Ook handig: [XBO] Levertijden, Verkooppunten & Prijzen, [XBO] Problemen en garantie-afhandelingen en XBox One Preview Programma invite topic.

De Topicstarter

http://i.imgur.com/38Bi4ef.jpg


http://i.imgur.com/R1yWgko.jpg
Varianten
Met Kinect
pricewatch: Microsoft Xbox One 500GB + Kinect Zwart
Prijs: €499,- (adviesprijs)
Zonder Kinect

De Xbox One is gelanceerd in November 2013 in 13 verschillende landen, ook wel (Day One Launch/Launch Wave #1) genoemd. 5 september was Wave #2 aan de beurt, met onder andere Nederland.

Tenzij anders vermeld bevat de console een 500gb schijf. Wel of geen Kinect is te herkennen aan de afbeelding op de doos. Veel nieuwe bundels bevatten een 1tb schijf maar geen kinect. Er zijn verder geen speciale types om te nemen.

Twijfel je welke versie je moet nemen? Hier nog wat extra info:
 • Los kost een Kinect momenteel €135,- (pricewatch: Microsoft Xbox One Kinect 2.0 Sensor)
 • Je kunt er het hele dashboard mee navigeren en ook de TV mee besturen.
 • In diverse games is het mogelijk commando's te geven of zaken als headtracking te gebruiken (zoals bij Forza waarmee je de bocht in kunt kijken vanuit cockpit view of Battlefield om je hoofd om het hoekje te steken).
 • Het is niet verplicht te gebruiken, tenzij het gaat om games als Dance Central. Shooters als Battlefield of racers als Forza hebben de Kinect dus niet nodig
 • Games worden niet sneller als je Kinect niet gebruikt. Het is aan de game om het in/uit te schakelen. Wel is het zo dat games zonder Kinect-ondersteuning grafisch wat mooier kunnen zijn.
 • Voor sommige zaken is het wel degelijk sneller dan handmatig navigeren. "Xbox Record That" geeft je de mogelijkheid om snel even de laatste 30 seconden op te nemen (alternatief is dubbeltappen op xbox knop en dan op X te drukken).
 • Veel apps maken gebruik van Kinect. Het is in principe een mogelijkheid om met gebaren door de apps te navigeren. Even foto's laten zien is zo dus ook mogelijk.
 • Zeker als je je Xbox One voor meer gaat gebruiken dan alleen gamen, is het erg handig. Ook als centrale hub in de huiskamer zal het steeds meer zin krijgen in de toekomst.
 • Heb je al een mooie headset maar geen adapter voor voice om in je controller te steken, dan kan Kinect fungeren als microfoon. Sure, het lijkt soms alsof je in een wc-hok zit te gamen, maar werkt verder prima. En het is draadloos.
 • En als je wel een microfoon hebt, heb je altijd een alternatief mocht ie stuk gaan.
 • Er zit momenteel GEEN Nederlandse spraakherkenning bij de console. De console zelf is wel in het Nederlands in te stellen.
Bekijk voor jezelf of je Kinect gaat gebruiken. De meesten die hem wel hebben, zijn er ook enthousiast over. Het is verder goed mogelijk dat het in de toekomst wel van toepassing is.


http://i.imgur.com/r76jHwA.jpg
FeatureXbox One
CPU8-core x86-64 Custom Microsoft CPU op 1,75 GHz
(gebaseerd op AMD Jaguar)
RAM8GB 2133MHz DDR3-geheugen (68.3 GB/s) +
32MB eSram (192 GB/s)
Opslag500GB Intern
(Niet vervangbaar, wel uitbreidbaar dmv externe opslagmedia en Cloud-opslag)
GPUCustom AMD Radeon GPU op 853MHz
Optische DrivesBlu-Ray/DVD
Aansluitingen3x USB 3.0, HDMI-in, HDMI-out, Optical-out
ConnectiviteitEthernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T), Wi-Fi 802.11 b/g/n,
Bluetooth 2.1 (EDR), Wi-Fi Direct & Miracast. Zowel IPv4 als IPv6 worden ondersteund.
Geluid7.1 Surround Sound
OSXbox OS
Windows OS (gebaseerd op Windows 8 Kernel met DirectX 12 ondersteuning)
Hypervisor (verbindingslaag ertussen)
CameraKinect 2.0, 1080p 30fps
Backwards compatibilityJa (beperkte selectie X360 games sinds Q4 2015)
OnlineverbindingBenodigd voor eerste opstart, hierna verder offline mogelijk. Wel heel sterke focus op Online-content.
2e schermSmartglass (Windows 8, WP8, iOS, Android)
Cloud storageJa, savegames, profiel, overige content
Game installatiesVerplicht (met "play while you install")In dit hoofdstuk kun je meer informatie vinden over de vernieuwingen van de console en de details over hoe het allemaal werkt.

http://i.imgur.com/OWu8z3O.jpg


De console
De Xbox One is het laatste all-in-one entertainmentsysteem van Microsoft, de derde generatie Xbox en ditmaal wederom met indrukwekkende hardware. Het systeem is tot 10x sneller te zijn dan voorganger, de Xbox 360, en kan daarnaast op een ongekende manier detail weergeven.

Gaming staat nog steeds centraal bij de Xbox One en met een 8-core 64-bit processor, 8GB ram aan werkgeheugen en een snelle grafische chip van AMD is de komende generatie games mooier en levendiger dan ooit. Daarnaast beschikt het systeem verder over een Blu-Ray speler (waardoor games nu ook op (50GB) Blu-Ray discs zullen worden gezet) en Wi-Fi Direct. Andere feature is Miracast om snel het scherm van smartphone, tablet of pc te kunnen delen.

De processor is gebaseerd op de AMD Jaguar CPU, maar heeft hierbij ook de beschikking over het snelle eSram. Een custom chip dus. Dit is de opvolger van de eDram-technologie die te vinden is in de huidige Xbox 360. Met 32MB aan eSram moet deze technologie een extra performance-boost geven aan de prestaties van de Xbox One. Tel daarbij Tiled Resources, Data Move Engines en de DirectX 12 vernieuwingen waardoor er aardig wat performance is te benutten. Hierbij zal echter wel vanaf het begin van de ontwikkeling van games rekening mee moeten worden gehouden, dus de daadwerkelijke performance zal pas na 1 of 2 jaar te zien zijn. Niet in de laatste plaats omdat men langzaamaan meer delen van de hardware beschikbaar stelt aan developers. Sinds enkele patches is het bijvoorbeeld voor de developers die geen Kinect gebruiken voor hun game, mogelijk om de gereserveerde performance voor hun game toe te passen.

Games zullen te allen tijde een verplichte installatie nodig hebben op de interne harde schijf van maar liefst 500GB. Mocht deze vol raken, dan is er de mogelijk om een externe USB 3.0 schijf aan de Xbox One te koppelen voor extra opslagruimte. Ondertussen zijn er ook bundels met grotere schijven (zoals 1TB). Tijdens de verplichte installatie is het mogelijk om vanaf een bepaald percentage te gamen, maar dit limiteert zich vaak tot een beperkt gedeelte van de game.

Naast de welbekende HDMI-uitgang, zit er dit maal ook een HDMI-ingang in. Hiermee kan een (HDMI) signaal worden doorgevoerd naar de TV, via de Xbox One. Het HDMI-signaal van je settopbox bijvoorbeeld, waarbij de Xbox One vervolgens een overlay kan tonen. In de VS wordt dit bijvoorbeeld gebruikt om meer informatie tonen over de American Football of Basketball-wedstrijd die je zit te kijken of kan toont een interactieve EPG (Elektronische Programma Gids) vanuit de Xbox One terwijl je televisie kijkt. Deze programmagids is ondertussen ook in Nederland te gebruiken voor selecte providers. Hoe gaaf is dat!

De console heeft een vrij rustig uiterlijk met een deels mat- en deels ‘glasgrijze’ kleur. Er zit een groot rooster op voor ventilatie en ook bij de Xbox One wordt een externe ‘powerbrick’ geleverd. Deze bevat een lampje waarop je kunt zien of de console aan staat (wit = aan of standby, oranje = uit) of een probleem heeft.

De controller


De Xbox One-controller is een doorontwikkeling van de welbekende en hooggewaardeerde Xbox 360-controller. Het team bij Microsoft dat verantwoordelijk is voor de Xbox-controllers is intensief bezig geweest met het verder optimaliseren van dit stukje hardware. Zo zijn een aantal ergernissen verholpen en veel zaken verbeterd.

Allereerst zijn daar de nieuwe triggers. Deze zijn weer wat beter vormgegeven, maar belangrijker: ze hebben nu hun eigen rumble functionaliteit (trilmotor). Hiermee moet het makkelijker zijn om in games als Forza de grip van de wielen te voelen zodat je sneller kunt ingrijpen als de auto begint te glijden. Bij shooters als Titanfall en Call of Duty zul je de trillingen van je wapen beter voelen.

Het batterij vak aan de onderkant van de controller is nu weggewerkt in de controller zelf. Geen rare bult meer dus aan de onderzijde. Wederom worden oplaadbare batterijen ondersteund en komt er een nieuwe Play & Charge Kit voor batterij-loos gamen.Daarnaast is ook het D-Pad vernieuwd, deze is nu in een volledig losstaande Plus-vorm getransformeerd. Dit geeft vooral bij Fighting- en Sport-games meer controle over het spel. De duimsticks hebben ook een nieuwe vorm gekregen, waardoor ze beter om je duimen blijven zitten en meer grip bieden aan de speler op spannende momenten.

Aan de achterkant zit nu een micro-USB aansluiting, waarmee de controller gemakkelijk kan worden opgeladen. De aansluiting voor de headset aan de onderkant is ook vervangen door een micro-USB aansluiting, waarbij ook ruimte is gemaakt voor het klemmen aan weerszijden van deze aansluiting zodat de kabels er beter in blijven zitten. Door deze nieuwe aansluiting zijn helaas de oude accessoires niet compatibel, al lijkt er een adapter aan te komen voor accessoires met de oude aansluiting.

De vorm van de controller is ook aangepast waardoor je meer grip op de controller hebt. Hierbij zit aan de voorkant van de controller ook een sensor voor de Kinect-camera, waarmee bijgehouden kan worden wie welke controller vasthoudt en waar deze zich bevindt. Dat heeft als voordeel dat je persoonlijke instellingen (andere knoppenindeling of een invert y-as) worden toegepast zodra jij de controller vastpakt. Je hoeft dus geen menu’s meer door te spitten om de controller naar wens in te stellen als je met wat maten op de bank afwisselend zit te gamen (denk aan de instellingen bij Call of Duty of FIFA). Overigens passen nog maar weinig games dit momenteel toe.
Door de nieuwe grip en het lagere gewicht van de controller, is het ook comfortabeler tijdens langere speelsessies. En ook met zweethanden blijft de controller prima vast te houden.

De connectie van de controller met de console is aangepast, waardoor nu nog minder input-lag zou moeten optreden tijdens het spelen. Deze nieuwe connectie behaalt een snelheidswinst van 35% ten opzichte van de oude controllerverbinding van de Xbox 360.Als laatste zijn de Back en Start knoppen vervangen door een Menu en View knop. Via de menu-knop open je meestal het startmenu en de viewknop geeft je vaak een overzicht van de spelwereld of scorebord. Er zit niet zo heel veel verandering met de oude Back en Startknoppen (het is voornamelijk de naam). De rest van de knoppen zijn hetzelfde gebleven. Wel zijn ze van beter materiaal gemaakt dan hun voorganger. Ga er in ieder geval vanuit dat de nieuwe controller uitvoerig is getest (levensduur, valtests etc.) voordat deze in je handen ligt.

De Xbox One Controller kost los €69,99. http://tweakers.net/produ...-one-wireless-controller/

Microsoft Elite Controller


Nieuw sinds 2015 is de elite controller. Met deze speciale draadloze controller, kun je games helemaal naar jouw hand zetten. Er zitten enkele extra knoppen op om te programmeren en je kunt thumbsticks en d-pad vervangen naar iets wat beter bij de game past. Door de betere materialen en nettere afwerking, is dit een controller die elke pro-gamer wel wil hebben. Stel ook je triggers in voor korte/lange input en gebruik er een play&charge kit bij om snel een accu bij te laden.

Kinect 2.0


De nieuwe Kinect-camera (ook wel Kinect 2.0 genoemd) maakt onderdeel uit van de Xbox One. Dat betekent dat je de beste ervaring krijgt als deze is aangesloten. Gelukkig kun je instellen wat de sensor wel of niet mag, waardoor je altijd de controle behoudt over wat Kinect 2.0 wel of niet mag zien. Zwaaien voor je console is dus niet verplicht en ook heeft deze niet een directe lijn richting diverse veiligheidsdiensten ;) . Ook is het niet verplicht je Kinect aangesloten te hebben, maar dan mis je dus wel wat vernieuwingen.

De nieuwe Kinect-camera beschikt over een hogere resolutie. Dit maal wordt een resolutie van 1920 x 1080 ondersteund (ofwel 1080p). Dit gaat met 30 FPS, waardoor videochatten (via Skype) geen probleem moet zijn. Ook is de lag, die de huidige Kinect-camera nog wel eens vertoonde, grotendeels verdwenen. De kijkhoek is vergroot waardoor de waarneembare afstand is verbeterd. Hierdoor kun je dichterbij Kinect 2.0 gaan staan en worden op grotere afstand meer mensen herkend (tot wel 8 man tegelijk!). De herkenning van personen in het donker is ook verbeterd. Er is zelfs helemaal geen licht meer nodig om dit te bewerkstelligen! Bij sommige applicaties zoals Skype beweegt het beeld ook nog eens mee met de persoon die aan het bellen is. Zit je dus aan de linkerkant van de kamer, dan zal alleen dat gedeelte (middels digitale zoom) getoond worden. En bij meer personen wordt een mooi kader gebruikt om al deze personen heen. Zo zie je dus beter met wie je aan het bellen bent en wie wat nou zegt.

Sinds Juni 2014 is ook een Kinect-loze Xbox One beschikbaar. Deze is €100 goedkoper dan het normale model.

pricewatch: Microsoft Xbox One Kinect 2.0 SensorDe hogere resolutie biedt als voordeel dat je lichaam meer details kent. Niet alleen worden vingers afzonderlijk herkend, maar ook je gezichtsuitdrukking en zelfs je bloeddruk kunnen worden waargenomen! De gezichtsherkenning is ook verbeterd, waardoor het gemakkelijker moet zijn om met jouw persoonlijke instellingen te kunnen werken. De herkenning is zelfs zo goed, dat ook gebarentaal kan worden herkend en objecten kunnen worden ingescand. Voor games als FIFA betekend dit dat je gezicht kan worden ingescand en op je in-game avatar kan worden geplakt. Voor games als Kinect Sports Rivals wordt zelfs een avatar gegenereerd met ongeveer hetzelfde uiterlijk en de kleding die je op dat moment aan hebt! Ook is men bezig om liplezen te ondersteunen voor verbeterde spraakherkenning.

Spraakherkenning is ook verbeterd met de komst van Kinect 2.0. Deze herkent nu veel meer manieren en termen om dezelfde actie uit te voeren en kan ook vervolgvragen behandelen. De console kan worden opgestart met de woorden “Xbox On” (de enige woorden die worden opgepikt door Kinect 2.0 in de standby-modus van de console), waarna je door het hele systeem kunt navigeren. Omdat de meeste games en gamerooms niet stil zijn, wordt geluidsfiltering toegepast om naast het gamegeluid jouw stem te kunnen blijven herkennen. Probeer bij het instellen van Kinect zo goed mogelijk te voldoen aan de vragen op het scherm, zodat deze zo optimaal mogelijk werkt. Heb je problemen, doe de setup dan overnieuw.

Helaas wordt bij Kinect 2.0 de Nederlandse-taal nog niet ondersteund. Wel zijn er (eindelijk) plannen om ondersteuning hiervoor in de nabije toekomst toe te voegen, maar wanneer is nog niet bekend. En of uiteindelijk Cortana naar de Xbox One gaat komen is ook niet bekend, al lijkt dit wel in de lijn der verwachtingen te liggen.

http://i.imgur.com/0ZrPMG4.jpg
3 besturingssytemen
Waar de Xbox 360 nog een enkel besturingssysteem had, beschikt de Xbox One over maar liefst 3 besturingssystemen. Het eerste is het Xbox OS welke alle games op je scherm tovert. Daarnaast is er een Windows OS (geen Windows 8 maar wel vergelijkbaar) welke voornamelijk gebruikt wordt door de vele Xbox-apps (Skype, Pathe Thuis etc.) en een derde overkoepelend OS welke de 2 overige laat samenwerken (Hypervisor).

Door het Windows OS aan de Xbox One toe te voegen, wordt het voor ontwikkelaars gemakkelijker om apps en games te ontwikkelen, waardoor de mogelijkheden met de Xbox One eindelozer dan ooit zullen zijn. Vanaf 2016 komen de apps naar de consoles toe. Hiermee komen veel populaire apps als VLC, XBMC e.d. naar Xbox One. En ook zullen er meer Nederlandse apps verschijnen, gezien dat gewoon veel makkelijker gaat. Inmiddels zijn apps als Netflix en Plex al te verkrijgen!

Multitasking


Het eerste voordeel van de 3 OSsen opzet is de mogelijkheid tot multitasken. Naast je game of TV-beeld kun je Skypen, iets opzoeken via Internet Explorer of andere apps naast elkaar zetten, zoals we dat gewend zijn van Windows 8/RT. Naast gelijktijdig op het scherm zetten van 2 beelden, kun je hierdoor ook snel wisselen tussen de diverse schermen, waardoor je het wachten in de game-lobby kunt afwisselen met reageren op Tweakers.net :+. Door notificaties kun je gelijktijdig dan op de hoogte gehouden worden van bijvoorbeeld de status van de game-lobby (Pre-game, In-game enz.).

Interface


De nieuwe interface van het systeem is net als het laatste Xbox 360 Dashboard, gebaseerd op de Modern UI. Deze interface kennen we ook van Windows 10 en Windows 10 for Phones, dus zal voor veel gebruikers herkenbaar zijn. Voor de Xbox One zijn hiervoor een heleboel verbeteringen doorgevoerd, waarbij de performance en de hoeveelheid opties direct zullen opvallen. Waar het oude Xbox 360 Dashboard vaak erg sloom was, draait de Xbox One als een zonnetje.

Er is meer sociale integratie op het platform. In de friends-app kun je bijvoorbeeld direct zien wat je vrienden gespeeld hebben en zie je ook wanneer iemand begint met livestreamen. Je kunt nu mensen volgen (zonder vriend te worden) of instellen als favoriet. Hierdoor zie je van hun ook notificaties als ze online komen (of van iedereen als je dat zo instelt). Het systeem is dus vergelijkbaar met dat van Twitter.

Handig aan de nieuwe interface is dat deze wederom te bedienen is met je stem en handgebaren. Kinect kent nu meer handelingen en kan ook vervolgvragen uitvoeren. Als je bijvoorbeeld eenmaal begint met het weergeven van de tv-gids, kun je vervolgens een zender selecteren zonder telkens “Xbox” te hoeven vermelden. Hierdoor is het navigeren veel logischer maar vooral gebruiksvriendelijker. Ook kun je met je stem de Xbox aan of uitzetten en is het mogelijk (middels IR-beamers) je televisie aan/uit te zetten. Let wel, dit werkt momenteel alleen als je Xbox op Engels staat ingesteld.Naast je homescherm heb je nu ook een apart scherm waar je, voor jou belangrijke items kunt vastpinnen. Waar op de Xbox 360 hier een apart menu voor moet worden geopend, is dit nu zichtbaar onderin het startscherm, waar je al je content (games, video’s, muziek en meer) kunt neerzetten om snel vandaan te kunnen starten of openen. Er is wel een maximum aan gepinde items, maar voor je meestgebruikte apps en games is er meer dan genoeg ruimte.

SmartGlass en Xbox App


SmartGlass keert ook terug en is uitgebreider dan ooit. Waar de ondersteuning hiervoor op de 360 door developers vrijwel nihil was, zal deze vanaf de Xbox One door elke game/developer ondersteund worden en is het bij sommige games zelfs mogelijk om te spelen via je tablet. Wederom wordt Windows 8/10, Windows Phone, Android en iOS hiervoor ondersteund, waardoor er meteen een breed draagvlak is. Games via SmartGlass tonen meer informatie over die game en meer mogelijkheden bieden om die game te beïnvloeden. Met de Dead Rising app kun je bijvoorbeeld telefoongesprekken voeren (met NPCs) en in Battlefield 4 kun je een kaart zien van de hele map.

In de nieuwe versies van de Xbox app in Windows 10 (die Smartglass gaat vervangen) is het verder mogelijk om je xbox aan/uit te zetten, berichten te versturen (of je device als toetsenbord te gebruiken), Oneguide in te zien, Meldingen te ontvangen, GameDVR te starten en Achievements te bekijken. Ook is het zelfs mogelijk om je Xbox beeld te streamen of zelfs je TV naar PC of tablet te streamen!Achievements
Het systeem van Xbox Live Gamerscore & Achievements is flink uitgebreid en verbeterd. Je gamerscore blijft behouden, maar games hebben meer mogelijkheden en manieren tot hun beschikking hebben om gamerscore toe te kennen. Ook applicaties hebben soms achievements, al staat daar niet altijd een gamerscore tegenover.

Verder zijn er Challenges toegevoegd. Hier staat ook geen gamerscore tegenover, maar wel andere beloningen zoals artwork, items voor je avatar (ja, ook deze keren terug) en andere speciale unlocks. Challenges kunnen ook naderhand (na release van een game bijvoorbeeld) worden toegevoegd en mogelijk tijdsgebonden zijn. Denk hierbij aan het maken van 1 miljoen kills door de Battlefield-community in 1 dag of het bevorderen van het gebruik van een specifiek wapen (mocht deze weinig gebruikt worden). Challenges kunnen bovendien meerdere games gaan bestrijken (bijvoorbeeld de gehele Assassins Creed-franchise) of aan apps worden toegevoegd.

Het leuke is nu ook dat aan de door jou behaalde Achievement een opname gekoppeld wordt, zodat je kunt terugkijken hoe deze behaald is. In een overzicht kun je niet alleen jouw achievements bekijken, maar is er ook een feed met de behaalde achievements van je vrienden (inclusief video's). En op je profiel kun je een aantal achievements highlighten. En je kunt leaderboards openen om te zien wie de meeste achievements van je vrienden heeft.

Het is ook mogelijk om de achievements-app te snappen zodat je deze kunt bekijken tijdens het gamen. Daardoor is het bekijken van progressie gemakkelijker of kun je zoeken welke je nog kunt behalen.

Spelen zonder wachttijden
Voor het spelen van games is vanaf nu altijd een installatie op de harde schijf benodigd. Dit start snel, maar na invoeren van de schijf kun je al meteen beginnen met spelen, waarna de game op de achtergrond wordt geïnstalleerd. Bij digitale games zul je een deel moeten downloaden eer je kunt beginnen, maar hoef je niet op alle gigabytes te wachten (tenzij het een online-game betreft). Meestal kun je dan de eerste missie spelen en als die lang genoeg duurt is de rest ook al binnen.

Pre-order en Pre-load
Het is nu ook mogelijk om in de Xbox Store digitaal games aan te schaffen voor ze officieel uit zijn. Dit heet pre-ordering en zorgt ervoor dat je dus zeker bent van een release. Verder is het middels de pre-load functie mogelijk om games ook al op voorhand te downloaden zodat je klokslag 12 uur aan de slag kunt. En mocht je een game aanschaffen in de US store dan unlocked hij om 9.00 Nederlandse tijd. Australië is dan weer om 13.00 Nederlandse tijd de dag ervoor, maar vrij duur en lastig om aan MS Points te komen. Omdat je niet meer met Paypal of Nederlandse creditcards in buitenlandse stores kunt aanschaffen vanuit de Xbox, zul je dit dus op een andere manier moeten doen.

Automatisch hervatten
Bij de 360 duurde het erg lang voor een game was opgestart en je door alle intro’s en menu’s heen was. Dat is met de Xbox One verleden tijd. Deze onthoud waar je bent gebleven en je kunt direct verder met je game. Het opslaan van je voortgang was nog nooit zo eenvoudig. Vooral bij digitale games kun je zo snel van de ene naar de andere game wisselen. Ook kun je automatisch games van vrienden in je Party joinen, zodat je direct aan de slag kunt. Zet je je console aan, dan kun je binnen 30 seconden verder gaan waar je was gebleven. Overigens werkt dit niet voor online-games of vanuit de energiebesparende stand.

Game DVR

De Xbox One houdt bij offline-sessies de laatste 5 minuten gameplay bij. Deze kun je op elk moment opslaan, ook door middel van een simpel Kinect-commando ("Xbox record that", welke de laatste 30 seconden opslaat). Heb je dus een mooie actie gemaakt, dan is het opslaan, bewerken en delen hiervan een fluitje van een cent. Start je een opname handmatig, dan is 5 minuten aan footage beschikbaar. De resolutie van het filmpje is 720p en kan naderhand ook nog bewerkt worden. Zo kun je ook Kinect een video laten opnemen waarbij je dit beeld in een hoek binnen de game-opname neerzet om zo makkelijk aanwijzingen te geven over het zojuist opgenomen beeld. De video is vervolgens naar Youtube of Onedrive te uploaden om vanuit daar te delen met de wereld.

Sinds begin 2014 is ook Twitch-ondersteuning beschikbaar zodat je kunt livestreamen (en zien wie er aan het livestreamen zijn of starten met livestreamen middels notificaties). De integratie werkt erg vloeiend, waardoor je snel kunt zien waar je vrienden mee bezig zijn. Het opzetten van een stream is zo gepiept en is ook naderhand met stemcommando op te starten. En je ziet middels notificaties wie er op dat moment begint met streamen.

TV TV TV TV

Een belangrijk onderdeel van de Xbox One is de TV integratie. Met behulp van de HDMI-ingang kun je via je Xbox One, TV kijken. Hoewel een settopbox direct te koppelen is aan je TV voeg je met de Xbox One hiertussen aardig wat extra functionaliteiten toe aan het televisiekijken. Zo kun je de Xbox One gebruiken als overlay voor je TV-signaal. Dit betekent dat je van bepaalde programma’s extra informatie kunt zien of via je Xbox kunt stemmen (tijdens talentenjachten bijvoorbeeld). Verder kun je notificaties bekijken en even snel wisselen naar een App of game (dus ook even TV kijken als je in de game lobby zit). Ook staat integratie met Second-Screen toepassingen van tv-programma's in de planning. Een leuke toevoeging is ook dat je je TV aan/uit kunt zetten samen met je console. Als je dus "Xbox On" roept, wordt zowel je console als je TV opgestart.Verder kun je via SmartGlass of Kinect ook de TV bedienen. Hierbij is een tv-gids te bekijken en kun je met je stem de volgende zender selecteren. Je kunt helaas niet het tv-signaal opnemen, dat zul je via je decoder moeten doen.

Aangezien decoders altijd bediend worden met afstandsbedieningen, beschikt de Xbox One over meerdere infrarood-zenders. Deze moeten meerdere bundels de kamer insturen waardoor er altijd wel 1 bij de settopbox uitkomt. Hiermee moet het ook mogelijk worden om je TV aan te zetten op het juiste signaal met de juiste boxen en de juiste settopbox. Met 1 commando ('Xbox On') zet je dus al je multimedia-apparaten aan! Kom je dus thuis van een lange dag werken, dan kun je vanuit de gang je Xbox al aanzetten en binnen 30 seconden verder gaan met je game!

Beschikbaarheid van de Xbox-diensten in Nederland
Sommige diensten en mogelijkheden zijn voorlopig nog niet in Nederland aanwezig. Er is geen Nederlandse spraakherkenning, maar deze zal in de toekomst aanwezig zijn. Daarnaast zijn er een aantal diensten locatie-afhankelijk. Ondertussen kunnen we wel gebruik maken van Oneguide, Netflix en meer. TV Streaming naar externe apparaten wordt ook dit jaar nog verwacht.

http://i.imgur.com/3d1Vqsf.jpg
Xbox Live
Voor de Xbox 360 was Xbox Live een belangrijke aanwinst. Hoewel het op de eerste Xbox ook al draaide, heeft het zich op de Xbox 360 ontplooit tot een betrouwbaar online-netwerk met veel handige functionaliteiten. De Xbox One borduurt hier verder op door en de eerste stap hierbij is het uitbreiden van het aantal servers voor deze service. Bij de Xbox 360 begon Microsoft met een schamele 3.000 servers, maar was dat aantal uitgegroeid tot 15.000 servers. Sinds de lancering van Xbox One is een serverpark beschikbaar van maar liefst 300.000 servers. Deze draaien binnen de welbekende Azure-dienst van Microsoft en zijn daardoor prima schaalbaar voor elk karwei. Mooi voorbeeld hierbij is Titanfall, welke dedicated servers toevoegt naargelang de vraag ernaar stijgt en ook de mogelijkheid biedt tot aanmaken van private matches op dedicated servers.

Ook de functionaliteiten zijn uitgebreid. Waar je als Xbox 360 Xbox Live Gold member gelimiteerd bent tot 100 vrienden, is dit aantal op de Xbox One onbeperkt. Net als op Facebook kun je dus mensen blijven toevoegen. Je kunt verder mensen volgen (of zien wie jou volgen) zonder er direct vrienden mee te zijn. En je kunt bepalen aan wie je je echte naam deelt.

Voicechat is ook weer terug en is helderder dan ooit. Er wordt gebruik gemaakt van een nieuwe codec voor beter stemgeluid. Ook het geluid wat wordt opgepikt wordt beter gefilterd en is gevoeliger. En er is nu plek voor 16 man in een party.

Mocht je al een Xbox Live Gold abonnement hebben, dan is deze ook te gebruiken via de Xbox One. Dit heeft dezelfde prijs (ongeveer 5 euro per maand), maar heeft daarbij wat meer cloud-opslag en meer services/diensten.

Sinds 2014 is ook Games with Gold toegevoegd waardoor je elke maand 2 gratis games krijgt met een Gold abonnement. In tegenstelling tot het programma op de Xbox 360 heb je op de Xbox One een abonnement nodig om die games te kunnen blijven spelen (net als PSN plus). Begin en halverwege de maand zijn telkens de nieuwe games beschikbaar. Wel blijven ze aan je account gekoppeld en kun je ze dus installeren en verwijderen naargelang je ruimte beschikbaar hebt.

Daarnaast is Microsoft langzamerhand begonnen met het geven van kortingen op digitale games. In de store is nu elke maand of week wel een game in de aanbieding. Kortingen variëren van 10 tot 80%. Ook is er elk jaar in de lente en winter een sale met prima aanbiedingen. Twijfel je nog even over je aanschaf, dan kun je dus ook nog een tijdje wachten.

Een andere mooie optie is EA Access. Dit programma omvat alle game-releases van EA Games en biedt je de mogelijkheid om nieuwe games enkele uren (een week voor launch) uit te proberen. Daarnaast zijn enkele oudere games gratis te downloaden. Hiervoor betaal je wel een maandelijks abonnement van €3,99 of €24,99 per jaar. Wil je dus snel een kleine gamecollectie aanschaffen, dan is dat dus erg snel mogelijk (mits EA Games je ding zijn natuurlijk).

De cloud
Een belangrijk onderdeel van de online-strategie van Microsoft is de Cloud. De Cloud is dé term voor een serverpark, waar in het geval van Microsoft de Azure-service wordt bedoelt, welke al een grote speler is (naast Amazon en Google). Voor de Xbox One houdt dit in dat ontwikkelaars gebruik kunnen maken van een schaalbaar serverpark, waar dedicated multiplayer servers en andere diensten kunnen draaien. Hoewel de eerste paar generatie games hier nog weinig mee doen, is dit vooral voor de toekomst een interessante ontwikkeling. Microsoft heeft dan ook aangegeven dat voor elke Xbox One er de rekenkracht van 3 Xbox Ones in de cloud beschikbaar zijn. Nou is het een ingewikkeld verhaal waar vooralsnog weinig voorbeelden van zijn, maar het idee is dat (naast de multiplayer servers en persistant worlds) de cloud een deel van de berekeningen op de console voor diens rekening neemt, waardoor er meer rekenkracht beschikbaar is voor graphics. Het zorgt dus indirect voor betere graphics of meer (gameplay) mogelijkheden.

Het getoonde voorbeeld aan de pers bij de Xbox One presentatie, betrof een simulatie van het aardse sterrenstelsel (met data van NASA) waarbij men astroïden tussen Mars en Jupiter bekeek. Dit waren 30.000 astroïden die elk bij werden gegenereerd door de Xbox One (baan, belichting, model, etc). Met een switch werden daar ineens 300.000 astroïden bij gezet. Deze werden met behulp van de cloud weergegeven en berekend. Deze data werd dus realtime berekend en doorgegeven, waarbij deze data natuurlijk ook naar meerdere consoles kan worden gezonden. Hierdoor zie je dus op elke console hetzelfde effect, maar kan het dus dynamisch worden gebracht. In essentie betekend dit dat je bij een multiplayershooter een flatgebouw kunt instorten (ala BF4), maar dit dynamisch kunt maken en elke kant op kunt laten vallen, naargelang de inslag. Elke speler ziet echter hetzelfde waardoor dit een vrij uniek gegeven is binnen de hedendaagse online games. Hoe dit verder uit gaat pakken is nog even afwachten.

Een nieuwer voorbeeld bij Build 2014 was een aantal gebouwen die kapot werd gemaakt. Elk object wat daarbij los kwam, werd middels physics-berekeningen van realistische effecten voorzien. Draaide je deze demo lokaal dan werd het (vanwege de vele berekeningen) een diashow, maar middels cloud-ondersteuning kon een mooie 30fps (het blijft een demo) gehaald worden. Overigens is dit niet te verwarren met Screamride, welke gewoon lokaal berekeningen maakt (en daardoor dus ook een stuk minder gedetailleerd puin betreft). Bekijk het filmpje hier.

Hoewel de techniek van cloud computing niet bepaald nieuw is, zet Microsoft hier wel hoog op in. Dit is namelijk voor games nog niet groots toegepast, maar Microsoft denkt dat dit (mede door hun toedoen en integratie binnen de nieuwe generatie van Xbox Live) in de toekomst kan gaan veranderen. Gamewerelden worden steeds dynamischer en levendiger, waarbij je een aardig serverpark nodig hebt om dit te bewerkstelligen. Met de aankoop van een 700 miljoen dollar kostend serverpark in Iowa door Microsoft, is al een belangrijke stap gezet naar de beschikbaarheid van het aantal servers ten tijde van de Xbox One lancering. Ook de bouw van een nieuw serverpark in Noord Holland is voor Nederlandse gamers een mooie toevoeging voor de toch al snelle dienst.

Smart Match
Je online reputatie wordt op de Xbox One gebruikt bij het zoeken naar tegenstanders. Matchmaking is geoptimaliseerd en zoekt tegenstanders die dichter bij jouw kwaliteiten zitten. Daarnaast moet het makkelijker worden om feedback te geven op andere spelers. Die feedback zorgt er verder voor dat gamers die vaker over de schreef gaan (bv door schelden of onsportief gedrag) met gelijkwaardige gamers zullen worden gematched. Dit moet ervoor gaan zorgen dat er minder irritatie zal zijn en er een betere sfeer zal hangen tijdens multiplayer-potjes. Uiteraard kunnen developers ervoor kiezen dit niet toe te voegen, waardoor de daadwerkelijke invloed nog valt te bezien. Overigens wordt het systeem binnenkort nog verder verbeterd.

Automatische updates
Indien een internetverbinding beschikbaar is, download de console automatisch updates. Het is ook mogelijk om via internet een download aan te zetten. Dan wordt deze ook meteen verwerkt (opstarten van de console is dan niet meer nodig). Dit werkt voor zowel systeemupdates, als gameupdates als appupdates en voor de installatie van nieuwe games of apps.

Twitch

Bij de Xbox One zit ook ondersteuning voor het uitzenden van gameplay. Microsoft heeft een deal gesloten met de welbekende Twitch.tv-dienst om jouw gameplay met de wereld te kunnen delen. Hierbij kun je ook in-game zien hoe de uitzending wordt ontvangen door je kijkers. Je kunt daarbij ook de chat in de gaten houden. Opstarten kan daarnaast via stem-commando, zodat je je game niet eens hoeft te verlaten.

Apps
Met het nieuwe ‘Windows’ OS op de console, worden de deuren voor app-ontwikkeling voor consoles geopend. Op dit moment zijn apps als Internet Explorer, Skype en Skydrive, beschikbaar. Daarnaast moet het ook voor bedrijven aantrekkelijker worden een console aan te schaffen, voor het kunnen houden van presentaties en bekijken van documenten via OneDrive. Miracast is ondertussen al mogelijk, net als Onedrive. Echt zakelijke toepassingen moeten echter nog volgen, maar ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos.

Ontwikkelen van apps verloopt niet veel anders dan voor Windows 1 of Windows 10 for phones. Je download de SDK, voegt ondersteuning toe en de benodigde functionaliteiten. Om toegelaten te worden tot de store zul je echter wel contact moeten opnemen met Microsoft. In ieder geval zijn een aantal app-bouwers al wel begonnen met het ontwikkelen van apps. 1 van de eerste apps die we verwachten is bijvoorbeeld NOS, een app die toch altijd wel als 1 van de eersten beschikbaar zijn op nieuwe platformen. Maar niet ondenkbaar zijn apps van Uitzending Gemist, RTL, Sport 1, Nu.nl, Ziggo, UPC en meer. De verwachting is dat de lancering van Windows 10 het startsein wordt voor Xbox App ontwikkeling.

Diverse apps werken ondertussen ook zonder Xbox Live Gold abonnement. Denk hierbij aan Netflix, Youtube en meer.

http://i.imgur.com/ia88aga.jpg
Headset


De Xbox One bevat in de doos ook een headset. Wil je er toch 1 extra bij kopen, dan kost dat €39,99.

pricewatch: Microsoft Xbox One Chat Headset
pricewatch: Microsoft Xbox One Stereo Headset Zwart
pricewatch: Microsoft Stereo Headset Adapter Xbox One

Play & Charge-kit


De Play & Charge-kit keert terug bij de Xbox One. Dit maal gaat het opladen 2 maal zo snel (4 uur voor een volle lading), waarbij je met de meegeleverde kabel ook kunt blijven gamen.

De Play & Charge-kit kost €29,99. Samen met een controller kost het €99,99.

pricewatch: Microsoft Xbox One Play & Charge Kit
pricewatch: Microsoft Xbox One Wireless Controller met Play & Charge Kit Zwarthttp://i.imgur.com/i54zIzI.jpg
Lijst met exclusieve games
TitelExclusiefRelease Europa
Azito x Tatsunoko LegendsYes2015
BedlamConsoleQ2 2015
BelowTimedTBA
Blues and BulletsYesTBA
Boom Ball for KinectYesDecember 5, 2014
Class4YesTBA
CobaltConsoleTBA
CrabitronYesTBA
Crackdown (tentative title)YesTBA
Crimson DragonYesNovember 22, 2013
CupheadMicrosoft2015
C-WarsTimedTBA
D4: Dark Dreams Don't DieYesSeptember 19, 2014
Dance Central SpotlightYesSeptember 2, 2014
Dead Rising 3ConsoleNovember 22, 2013
Doodle God 2MicrosoftTBA
Fable LegendsConsoleTBA
Fantasia: Music EvolvedMicrosoftOctober 24, 2014
Fighter WithinYesNovember 22, 2013
Forza Horizon 2MicrosoftOctober 3, 2014
Forza Motorsport 5YesNovember 22, 2013
Forza Motorsport 6YesTBA
FRUConsoleTBA
Fruit Ninja Kinect 2YesMarch 18, 2015
Funk Of TitansYesJanuary 9, 2015
Game 4ConsoleTBA
Gears of War (tentative title)YesTBA
Ghost Of A TaleConsoleTBA
Global Mission 2YesTBA
Halo 5: GuardiansYesOctober 27, 2015
Halo: Spartan AssaultMicrosoftDecember 24, 2013
Halo: The Master Chief CollectionYesNovember 11, 2014
Happy Dou DizhuConsoleTBA
Happy MahjongConsoleTBA
Happy WarsMicrosoftApril 24, 2015
IDARBTimedJanuary 30, 2015
I'm MT 2ConsoleTBA
InsideTimed2015
Judgement of RageYesTBA
Kalimba!MicrosoftDecember 17, 2014
Killer InstinctYesNovember 22, 2013
Killer Instinct 2 ClassicYesOctober 15, 2014
Killer Instinct ClassicYesNovember 22, 2013
Kinect Sports RivalsYesApril 11, 2014
Lifeless PlanetConsoleTBA
LocoCycleMicrosoftNovember 22, 2013
Magic Duels: OriginsTimedJuly 2015
Magic: The Gathering – Duels of the Planeswalkers 2015ConsoleNovember 5, 2014
Massive ChaliceConsoleTBA
Max: The Curse of BrotherhoodMicrosoftDecember 20, 2013
Mystereet F: The Detectives’ Curtain CallYes2015
Natsuki ChronicleYes2015
Naughty KittiesConsoleTBA
NeroYes2015
NeverwinterTimedMarch 31, 2015
No Time To ExplainConsoleTBA
NutjitsuConsoleSeptember 22, 2014
Ori and the Blind ForestMicrosoftMarch 11, 2015
Ourgame Dou DizhuConsoleTBA
Ourgame MahjongConsoleTBA
Phantom DustYesTBA
Plague Inc: EvolvedConsoleTBA
Pneuma: Breath of LifeConsoleFebruary 27, 2015
Powerstar GolfYesNovember 22, 2013
Project SparkMicrosoftOctober 10, 2014
Psycho-PassYes2015
Quantum BreakYesTBA
Raiden (New Project)Yes2015
Rise of the Tomb RaiderTimed42309
Rivals Of AetherConsoleTBA
Ryse: Son of RomeConsoleNovember 22, 2013
ScaleboundYesTBA
ScreamrideMicrosoftMarch 6, 2015
Shape UpYesNovember 13, 2014
Shining EmpireConsoleTBA
Shooting Love TrilogyYes2015
SmiteConsoleTBA
Soda Drinker ProConsoleTBA
Space EngineersTimedTBA
Spectra: 8bit RacingConsoleTBA
State of Decay: Year One Survival EditionMicrosoftMay 1, 2015
Sunset OverdriveYesOctober 28, 2014
Super Time ForceTimedMay 14, 2014
SuperhotTimedJune 2015
Sword of LegendsYesTBA
The EscapistsTimedFebruary 17, 2015
Threes!ConsoleDecember 5, 2014
TitanfallMicrosoftMarch 13, 2014
WulverbladeConsoleTBA
Xbox FitnessYesNovember 22, 2013
Zombie Driver Ultimate EditionYesJune 24, 2014
Zoo TycoonMicrosoftNovember 22, 2013

Een volledige up2date lijst met titels vindt je hier: Wikipedia: List of Xbox One games
Huidige lijst bijgewerkt op 24-4-2015


http://i.imgur.com/z9cSfFh.jpg
Tweakers gamen vaak niet alleen. Het is 1 van de redenen om tenslotte naar Tweakers te komen: andere mensen ontmoeten en praten over interessante zaken. Daardoor zijn er mogelijkheden om met andere gamende Tweakers met een Xbox One in contact te komen naast het forum. Want dat heeft ook zo zijn beperkingen. In dit hoofdstuk een paar communities in de spotlight.

GoTLive
GoTLive is een casual groepje gamers die samen online spelen en babbelen over allerlei coole en leuke zaken. Sinds kort gebruiken we Slack (hier aanmelden) om met elkaar te communiceren. Het is dus geen site, geen forum maar een chat-community.

Waarom GoTLive? Omdat gamen met anderen gewoon veel leuker is. Omdat het je een mogelijkheid biedt mensen met dezelfde smaak, humor en interesse te vinden om mee samen te gamen. Omdat we het motto "niets moet, alles mag" hanteren. Geen verplichtingen van clans, geen betalingen of donaties, geen reclame en geen gedoe als je daar geen zin in hebt. Een Xbox One, headset of Kinect en een computer of mobiel om mee te lullen naast het gamen is alles wat je nodig hebt.

Na lange tijd gebruik te hebben gemaakt van een forum, een chatbox en een Skype conversatie, zijn we nu Slack gaan gebruiken omdat dit toch effe wat makkelijker werkt, plus je hoeft niet aan iedereen je Skype-naam te geven. En fora zijn anno 2015 toch wel wat verouderd (om erbij te houden voor/tijdens/na het gamen). Naast Slack zijn we ook in diverse games als community aanwezig. Meestal onder GoTLive of GoTL.De Slack app installeren en op de achtergrond laten meedraaien is bovendien erg makkelijk. Via het web, op je pc, tablet en mobiel kun je meepraten en zeker als er weer een BUILD of E3 evenement is, chat dat toch een stuk gemakkelijker. We weten dat Tweakers ook hun eigen IRC chat heeft, maar Slack is toch net effe fijner (en onderhuids is het ook IRC waardoor je ook met IRC client kunt verbinden). Met notificaties kun je op de hoogte worden gehouden als iemand je uitdaagt om een potje COD te spelen. Sure, het is even aanmelden en installeren, maar je krijgt er een leuke community voor terug en het is niet zou ouderwets als menig andere community.

Dus ga naar de invite-pagina en meld je aan en kom langs in de chat. Download de apps via slack.com of kijk even of het wat voor je is.
Meer info op http://www.gotlive.nl

Xbox Nederland
Xbox One Nederland is een onofficiële community voor en door gamers.

Com·mu·ni·ty – ‘In zijn simpelste omschrijving is een community een groep mensen met een gezamelijk doel, belang of interesse.’


Doel
Ons doel is om samen met jullie onze gezellig leuke onafhankelijke groep uit te breiden. In tegenstelling tot andere game-sites worden wij niet beïnvloedt door de industrie; eerlijk, open en ongenuanceerd zijn onze waarden. Wij bieden een platform voor jullie, maar ook door jullie. Wat kun je als lid op onze site doen?

Praat over alles wat met Xbox of games te maken heeft
Ontmoet en speel mee met mede-gamers.
Lees (of schrijf) columns, reviews en previews
Stel een vraag aan mede-gamers of Xbox Live ambassadeurs

Kortingen
Als je lid bent krijg je automatisch toegang tot interessante kortingen. We zijn continu in gesprek met interessante partners en, nu we aan het groeien zijn, kunnen we steeds meer voor elkaar krijgen. Denk bijvoorbeeld aan korting op hardware, mods, giftcards en evenementen.

We zien onze partners ook graag terug als actief lid van onze community. Voor meer informatie om partner te worden zie de partnerpagina.

Goodies
Onze partners stellen ook regelmatig goodies beschikbaar die we verloten onder onze leden. We willen onze community graag laten groeien om steeds meer én interessantere goodies weg te geven.

Hulp
Een deel van onze leden zijn Xbox One-bezitters vanaf het eerste moment. Met dit en samen met de aanwezigheid van jarenlange ervaring kunnen we jullie helpen met allerlei Xbox One-problemen en -vragen. Wij hebben op dit moment drie vrijwillige Xbox Live ambassadeurs die jullie graag willen helpen.

Evenementen
Ook zijn we van plan om LAN-parties te organiseren. Jullie zijn allen van harte welkom op deze exclusieve feestjes. Door het betrekken van onze partners hierbij kunnen we onze leden speciale extra’s bieden.

Join xboxnederland.nl
Join de leukste Xbox One community van Nederland
Xbox World
Xboxworld is de gezelligste Xboxgerelateerde website- en community van de Benelux.

Xboxworld is dé plek op het internet waarin je samen met andere fans van de Xbox 360 en Xbox One samenkomt om te praten over de consoles.

Xboxworld bestaat uit een frontpage waarop je dagelijks reviews, nieuws en artikelen tegenkomt die vertellen over alles wat de Xbox 360 en One zijn.

Via het forum kan je bijkletsen met de bezoekers van onze website. Dit kan in allerlei fora die gericht zijn op een specifiek onderwerp! Ook is het mogelijk om via de X-Bazar je games te verkopen of zelf op zoek te gaan naar een 2e-hands spel.

En wil je lekker off-topic gaan? Dan kan dat in The Green Mile.

Bezoek ons via http://www.xboxworld.nl

http://i.imgur.com/Bn0pMJH.jpg
Hier volgen enkele veelgestelde vragen in dit topic. Staat je vraag er niet bij of heb je nog enkele tips? Stuur me dan een PM.

Hoeveel kost een Xbox One?
€499,99 voor Xbox+Kinect en €399,99 voor Xbox zonder Kinect (aanbiedingen daargelaten)

Wat zit er in de doos?
Je vind de volgende dingen in de doos:
  • een Xbox One-console (met 500GB harde schijfruimte)
  • een Power-adapter
  • een Kinect 2.0-camera
  • een HDMI kabel
  • 1 draadloze Limited Xbox One Day One-controller
  • Gratis 14-dagen Xbox Live Gold-lidmaatschap

In sommige bundels zit echter een 1TB schijf en bij Elite bundels ook een Elite controller.

Kan ik ook Xbox 360 spellen spelen?
- Backwards compatibility wordt sinds kort ondersteund in de nieuwe Windows 10 dashboard. Games die je al reeds hebt, verschijnen in de lijst van te installeren games. Het is niet zo dat alle games ondersteund worden, voorlopig een selectie, maar de lijst wordt de komende tijd nog uitgebreid. Kijk hier of hier voor een huidige lijst. Spellen worden opgestart binnen virtuele Xbox 360 omgeving, vandaar dat je ook de Xbox 360 dashboard kunt tegenkomen bij het indrukken van de xbox-knop op je controller.

Kan ik mijn huidige accessoires gebruiken zoals Controllers en Headsets
-De nieuwe controller werkt met nieuwe connectiviteit waardoor deze niet backwards compatible zijn. Dat wordt dus nieuwe controllers, stuurtjes en andere dingen aanschaffen. Ook headsets krijgen een andere aansluiting onderaan de controller, dus dat wordt ook lastig (hier is inmiddels een adapter voor uit). Wel is het zo dat je prima met Kinect 2.0 je voice op kunt nemen en de audio-aansluitingen zijn ook niet veel anders. Dat maakt het mogelijk om je voicechat niet via je kabeltje te laten lopen, maar gewoon via de speakers. Wel moet je even opletten dat je alleen een SPDIF-aansluiting (ook wel Optical of Toslink genoemd) hebt voor Audio. Heb je die aansluiting niet bij je headset, dan moet je mogelijk via je TV de uitvoer regelen. Er zijn overigens ook adapters voor SPDIF naar RCA, maar die zijn nog vrij prijzig. Wel worden nieuwe headsets verwacht die makkelijker aan zijn te sluiten. Wil je echter alles volledig draadloos hebben (audio en voice) dan moet je nog even wachten of tijdelijk gebruik maken van Kinect als microfoon. Hoe het zit met gitaren voor de nieuwe Rock Band is nog onduidelijk. Guitar Hero Live krijgt in ieder geval nieuwe hardware.

Hoe zit het met DRM
Tot na de E3 was dat een apart verhaal, maar sinds de DRM 180 is het vrijwel hetzelfde als op de Xbox 360. Je koopt een schijf en kunt daarmee doen wat je wilt. Doorverkopen of uitlenen is dus mogelijk. Ook moet je schijf in de console aanwezig zijn om te spelen.

En met digitaal aangeschafte games?
Het uitlenen of doorverkopen van digitale games wordt niet ondersteund. Games worden gekoppeld aan je account (dus niet aan de console). Hierdoor kun je overigens wel games verwijderen en weer downloaden, maar niet doorgeven aan iemand anders bij het verkopen van de console.

Ik heb iets gehoord over Family Sharing?
Bij Launch en op E3 is er iets gemeld over het online delen van games. Dit zat echter gekoppeld aan het DRM verhaal en is dus van de baan. Wel kun je met 1 Gold account per console online met de overige accounts. Ook games die op andere accounts zijn geïnstalleerd zijn beschikbaar voor alle lokale accounts.

En een petitie?
Er was een petitie gaande waar werd geopperd om het family sharing gedeelte terug te brengen. Dit heeft tot op heden geen effect gehad, maar misschien horen we nog wat anders in de toekomst.

Kan ik dan wel met meerdere accounts gebruik maken van dezelfde game?
-Ja, er zitten geen limieten meer op het gebruiken van schijfjes en kun je dus met elke account de game spelen. Je account gebruiken op andere Xboxen om daar je digitale games te downloaden en spelen is geen probleem, net als het uitlenen of doorverkopen van schijfjes.

Kan ik offline gamen?
-Ja dat kan, voor de DRM 180 was dat een apart verhaal, maar nu is het mogelijk om offline te gamen. Wel is het zo dat je bij de eerste start van de console een internetverbinding nodig hebt, waarna een patch wordt gedownload en je naar hartenlust offline kunt gamen (voor de games die dat ondersteunen). Sommige games (zoals Forza 5) hebben ook een eenmalige online-verbinding nodig, maar zijn daarna ook volledig offline te spelen. Het gaat hier overigens om updates van slechts enkele MBs waardoor dat ook prima via GSM Netwerk te doen is. Laat je je console echter in verbinding staan met internet, dan kun je alles laten updaten of installeren zonder je console aan te zetten.

Wordt mijn account en gamerscore behouden?
-Ja je account is gewoon over te zetten naar de Xbox One en ook je gamerscore blijft behouden.

Draait er nou Windows 10 op?
-Er draait wel een Windows Kernel op die het mogelijk maakt Windows apps te gebruiken, maar hiervoor moeten applicaties worden aangepast (voor controller en Kinect ondersteuning). Op dit moment is de store nog niet open, maar de verwachting is dat dit binnenkort wel gebeurt.

Is hij sneller of langzamer dan de PS4?
-Het lijkt erop dat de PS4 hier op hardwarevlak een puntje voor heeft op de Xbox One. Toch zal dit in de praktijk nog moeten blijken en scheelt het minder dan sommigen doen geloven. De console is in ieder geval snel genoeg om Forza 5 met schitterende graphics op 1080p en 60fps op je scherm te toveren. Andere games draaien mogelijk op een iets lagere resolutie. 30 vs 60 fps is soms ook nog wel een issue. Uiteindelijk is het een afweging van de developer om meer detail of actie te kunnen weergeven of 1080p/60fps te draaien. Meestal kiezen ze voor het eerste omdat betere graphics nou eenmaal makkelijker te gebruiken is in de marketing.

Moet ik Kinect gebruiken?
-Als je geen Kinect wilt gebruiken, hoef je hem ook niet aan te sluiten. Wel zorg je er daarmee voor dat de ervaring vele malen minder next-gen aan kan voelen. Geen voice-commando's om vensters te snappen of om het laatste stukje even als video op te slaan. Toch kun je Kinect ook zo instellen dat ie alleen actief is wanneer jij het wil. Ook het constante luisteren kun je uitzetten of beperken wie wat kan zeggen (een lolbroek zal je console dus niet zomaar uit kunnen zetten). Probeer het eens eerst voordat je hem meteen in de doos terugdoet.

En al die verhalen over NSA en de Kinect als Spycam
Geruchten als deze en meer zijn niet nieuw voor camera's of webcams. Feit blijft dat Microsoft er weinig baad bij heeft om constant zaken uit te zenden. Dergelijk dataverkeer is dan ook nog niet ontdekt. Verder is de oude Kinect ook geen afluisterstation gebleken, waardoor het voorlopig blij geruchten zal blijven. Vooralsnog luistert de Kinect in standby modus alleen naar de woorden "Xbox On". Bij het opnemen via de camera zal een lichtje branden om de activiteit aan te geven. Je kunt dus gewoon in je blote reet door de huiskamer blijven lopen :D

Wat moeten wij met al die TV troep, ik wil gamen!
-Naast de nieuwe TV functionaliteiten, wordt de gamer zeker niet vergeten. Zo wordt het Xbox Live netwerk uitgebreid van 15000 naar 300000 servers en wordt je friendslist vergroot van 100 naar 1000 met een onbeperkt aantal volgers. De controller heeft ook wat vernieuwingen ondergaan om je van betere pookjes, triggers en d-pad te voorzien. Meer info over gaming op de Xbox One met bijbehorende games vind je terug in de E3 presentaties en de diverse nieuwsberichten omtrent deze games.
Toch zijn de randzaken (zoals TV) wel gebieden waarop nog veel verbetering kan worden behaald en het iets is waar Microsoft ook verder in wil gaan. De Xbox One is in eerste instantie een game-console, maar kan veel meer dan dat. Net zoals je smartphone tegenwoordig ook niet meer alleen gebruikt wordt om te bellen, smssen en whatsappen.

Komen de nieuwe diensten ook naar Nederland?
-Er is nog steeds geen Nederlandse spraakondersteuning, maar dit zou nog steeds in de pijplijn zitten. De overige vernieuwingen in Xbox diensten is nog even afwachten wat we hier wel of niet gaan krijgen. Voorlopig zijn er geen grote zaken die (meer) missen.

Klopt het dat er 3 besturingssystemen op staan?
-Jazeker. Je hebt het Xbox OS voor het spelen van games. Daarnaast een Windows Kernel en een overkoepelend OS om snel te kunnen wisselen. Hierdoor kun je multitasken en dus tijdens het bekijken van een film even via Skype bellen. Er zijn een aantal applicaties die je naast het hoofdscherm kunt vastpinnen zoals Internet Explorer, Skype en Skydrive. Vergelijkbaar met de multitasking op Windows 10.

Multitasken? Skype? Watte?
-De nieuwe xbox kan applicaties naast je content zetten. Tijdens tv-kijken of een film kun je dus daarnaast een app hebben staan. Bijvoorbeeld naast een basketbalwedstrijd op TV een overzicht van de fantasy league (erg groot in de VS) of een skype videoconversatie tijdens een film. Ook heeft Skype nu ondersteuning voor groepsgesprekken. Maar dit vervangt niet Xbox Live Partychat. Mocht je een tijdje moeten wachten voordat je in je multiplayer pot komt, kun je ondertussen dus even op Tweakers het laatste nieuws lezen :)

Moet ik games installeren?
-Ja, games worden bij de eerste keer opstarten geïnstalleerd op je HD waarna de schijf niet meer nodig is. Dat betekend dat je de 500 GB schijf dus wat intensiever gaat gebruiken. Gelukkig kun je al snel beginnen met het spelen van die game, waardoor je niet hoeft te wachten tot de vele gigabytes op je HD zijn gezet. Met een beetje snelle verbinding kun je ook games verwijderen en pas weer downloaden als je ze gaat spelen, zodat je toch je hele gameverzameling kunt blijven gebruiken.

Kan ik de 500gb interne schijf ook uitbreiden?
-Ja en nee, deze is niet te vervangen. Wel kun je een externe HD toevoegen waarbij het niet uitmaakt wat voor merk dit is (hoeft dus geen MS schijf te zijn). Hier kunnen niet alleen games maar ook films, muziek en savegames opgeslagen worden zoals met de interne schijf kan. Mocht je dus een fanatieke gamer zijn, dan is het geen probleem om een andere schijf eraan te hangen. Mogelijk heeft dit ook als voordeel dat je de schijf kunt meenemen naar een vriend, daar inlogt en dan lekker gaat gamen. De games worden gekoppeld aan je profiel en niet je console of het schijfje. Wel heb je dan even kort een internetverbinding nodig (om in te loggen), maar hoef je niet de hele game te downloaden. Ook zijn er inmiddels bundels van consoles met meer opslag.

Ik hoor het 1 en ander over de Cloud, wat is dat?
Tegenwoordig is de cloud vaak niet meer dan een ander woord voor serverpark. Het gaat om een online-dienst die bepaalde taken op kan lossen. Dit varieert tot het berekenen van simpele zaken, het draaien van een website of het draaien van een gameserver (zoals elke developer nu kan beschikken over dedicated servers). Microsoft leunt sterk op deze servers met de vernieuwing van Xbox Live. We zullen veel vaker zien dat online games gaan draaien op dedicated servers (geen irritaties van de huidige player hosted servers dus) of het opslaan van persistent worlds (gamewerelden die ook na afsluiten van de game door blijven gaan met groeien, verzamelen of produceren). De opslag van savegames in de cloud is ook weer terug. Verder is het straks mogelijk voor ontwikkelaars om de games gemakkelijker uit te blijven breiden en gaan we een mooie toekomst tegemoet waarbij allerhande taken (taken die vaak meerdere frames bestrijken) via de cloud worden afgehandeld. Bij meer vraag naar servers kunnen in het serverpark meer servers aan dezelfde taak worden gezet om zo aan de vraag te kunnen voldoen.
Voor elke Xbox One is er de kracht van 3 Xbox Ones in de cloud beschikbaar!

Hoe zit het met indie/arcadegames?
Middels het ID@Xbox programma kunnen indie-devs zich aanmelden om games uit te geven. Wil je hier zelf iets mee doen, kijk dan op de website. De eerste titels zijn ook al verschenen en tot op heden is het erg succesvol.

Kan ik mijn games ook opnemen?
Het is mogelijk om je gamefootage op te nemen middels de DVR functionaliteit. Tevens is er een samenwerking met Twitch (de bekende streaming site) om je games live uit te zenden. Voor het opnemen van gameplay (zonder streaming) kun je 5 minuten opnemen in 720p formaat. Met het "Xbox Record That"-commando neem je de laatste 30 seconden op, maar start je GameDVR op dan is het mogelijk om de laatste 5 minuten op te nemen. Ook in Multiplayer. En je kunt hem ook op voorhand aanzetten. Ook kun je sinds kort de standaardtijd instellen.
En daarnaast kun je games streamen via Twitch. Wil je het HDMI-signaal opnemen (bv met Elgato Game Capture HD) dan is dit ook gewoon mogelijk. Het opnemen van Blu-ray video's kan overigens niet.

Wie zijn Phil Spencer (P3), Larry Hryb (Major Nelson), Terry Myerson, Joe Belfiore en Satya Nadella?
Momenteel is Phil Spencer de leider van de Xbox Divisie. Hij lijkt het geheel meer op de gamer te focussen, wat natuurlijk een goed ding is. Larry Hryb is de Xbox Community Manager. Hij is degene die meestal voor marketingdoeleinden diverse filmpjes maakt en laat zien wat er in de laatste Xbox updates zit. Terry Myerson is van de Windows divisie, Joe Belfiore is van de Mobile divisie en Satya Nadella is de nieuwe leider en CEO van Microsoft. Phil en Larry zijn bovendien op Xbox Live te vinden middels hun gamertag en zijn de boegbeelden voor de Xbox divisie. Major Nelson (Larry dus) heeft ook zijn eigen blog waar hij allerlei nieuwtjes omtrend Xbox neerzet. Deze is te vinden op http://www.majornelson.com

Kan ik betalen met Paypal, creditcard of iDeal?
Alleen in de Nederlandse Xbox Store. Het is niet mogelijk om met Paypal te betalen in de Amerikaanse Xbox Store. In Nederland is ook nog geen iDeal beschikbaar, maar wel Creditcard of gift-cards.

Hoe kan ik dan betalen in de US Xbox Store?
Alleen prepaid kaarten. Let wel op de juiste regio voor die prepaid kaarten.

Kan ik terecht voor garantie bij Microsoft?
Ja je kunt via de http://support.xbox.com site support aan te vragen. Daarnaast kun je bij de winkel waar je hem gekocht hebt, terecht. Voor het opsturen van een nieuw exemplaar is het soms nodig om een bedrag op je Crediccard te reserveren tot de oude console weer terug bij Microsoft is. Idem voor de Kinect. Dit wordt vervolgens naar Tjechië verzonden (waar MS Support zit voor Europa) en verwerkt. Gemiddeld duurt het 1 tot 3 weken eer je je hardware terug hebt (als je geen nieuw exemplaar krijgt). Winkels als Amazon, Bol of Coolblue zijn overigens ook redelijk coulant in het teruggeven van het aankoopbedrag.

Ik zag veel games uitkomen die niet op 1080p en/of 60fps lopen. Is de Xbox One dan zo traag?
Games die op die zijn uitgekomen zijn al lange tijd geleden begonnen met de ontwikkeling. En omdat er tijdens het begin de ontwikkeling nog geen beschikking was over SDK of lijst met specs (voor de meeste devs) is dat vooral op de gok gegaan en dat heeft uiteindelijk voor wat overschattingen gezorgd. Mede ook omdat de Xbox 360 verder voorliep qua hardware dan de Xbox One bij release. Verder bleek de SDK in de eerste weken/maanden zeker niet optimaal te zijn, plus dat er nog enkele resources gereserveerd waren (geruchten gingen over 6 CPU cores en 2gb RAM). Dat laatste gebeurde om ervoor te zorgen dat Microsoft nog de mogelijkheid had om later enkele features toe te voegen die rekenkracht nodig hebben. Dit hebben ze bijvoorbeeld bij de 360 niet gedaan waardoor deze op den duur een erg traag dashboard had gekregen, puur omdat er teveel bespaard was op dat vlak.
Inmiddels is een groot deel van de vastgehouden resources vrijgegeven wat voor sommige games wel voor verbetering heeft gezorgd. Zo loopt GTA 5 weer mooi op 1080p. Net als The Division.

Toch staat de ontwikkeling niet stil en mede ook vanwege de nieuwe features zal er de komende maanden enorm veel performance bijkomen. Er zitten namelijk nieuwe software- en hardware-features op zoals Data Move Engines, Tiled Resources, eSRam, SHAPE, DirectX 12 (welke veel efficiënter omgaat met multicores), etc. En met de strakke launchwindows was daar simpelweg geen tijd meer voor. En dat is waarom games als Battlefield en Watchdogs nog niet op 1080p en/of 60fps lopen.
Kijken we naar de ontwikkeling van de Xbox 360 dan zie je ongeveer hetzelfde. Bij de launch waren er vrij weinig games die een hoge resolutie hadden. Laat staan 60fps. En de grafische verschillen tussen launchgames en die een jaar of 3 later kwamen is ook erg groot. Zo was Call of Duty 2 een Xbox 360 launchgame en we weten allemaal hoe de games er uiteindelijk uit zijn gaan zien (denk aan Splinter Cell Blacklist, GTA 5, Tomb Raider, COD Ghosts, Halo en Gears).
Gaat helemaal goedkomen dus.

Ik heb iets vernomen over een preview-programma?
Dat klopt. Voor de dashboard van de Xbox One is een preview-programma gaande waar je beta-versies kunt testen en nieuwe dingen sneller kunt gebruiken (enkele bugs daargelaten). Het is mogelijk hieraan mee te doen, maar hiervoor moet je wel toegang krijgen. Iemand in het preview-programma kan je uitnodigen. Geef even een gil in het topic (XBox One Preview Programma invite topic.) of stuur iemand een PM om dat te doen. Hij zal je dan volgen en een uitnodiging versturen.
Wat het eigenlijk inhoud is dat je een extra app kunt downloaden om deel te nemen aan het preview programma. Dan is er elke maand, nog ver voor hij officieel wordt uitgerold, een preview-versie beschikbaar voor de dashboard (ga naar Settings->System->Update console om te forceren). Vervolgens kun je in de preview-app je mening geven of op het preview-forum van Xbox.com. Dingen die zoal beschikbaar waren voor ze werden uitgerold was Twitch streaming, Oneguide of de Mediaplayer.

Ondersteunt de Xbox One ook Miracast?
Sinds kort is hier ondersteuning voor en kun je hem dus gebruiken als externe monitor. Dit vereist wel een beta-app die alleen te downloaden is als preview-member (zie vraag hierboven).

Zit er een mediaspeler op en zo ja, wat kan ik afspelen?
Er is een mediaspeler beschikbaar die de meeste gangbare formaten kan afspelen. Video's kunnen worden opgehaald via USB of thuisnetwerk en de app kan bijvoorbeeld omgaan met AVI, H264, MPEG(4), MKV en WMV. Ook beeldformaten (GIF, JPG, PNG) of audio (3GP, MP3, WMA) worden ondersteund. Momenteel word ondertiteling nog niet ondersteund, maar dit staat wel op de planning. Verder kan ook Bluray worden afgespeeld en wordt er gewerkt aan 4k ondersteuning.

Is er ergens een lijst met Gamers beschikbaar?
Ja inmiddels is er een mooie site voor gemaakt: http://gotxbox.maykel.net/
Deze is gemaakt door BM en is een mooi alternatief voor de Google Docs sheet van voorheen. Voeg jezelf even toe zodat we weten wie wie is en welke games je speelt.
Meer info hier: BM in "[XBO] Xbox One - Deel 3"

Hoe koop ik games in buitenlandse stores
Gezien games in andere landen goedkoper zijn of eerder uitkomen, is het soms interessant om niet in de Nederlandse Xbox store de games digitaal aan te schaffen, maar in het buitenland. Helaas zijn veel mogelijkheden om dit makkelijk te doen afgeschermd (Paypal, Creditcard, etc). Toch is het niet onmogelijk.
De makkelijkste manier is namelijk via Gift Cards. Koop een stel Amerikaanse gift cards, zet je console op US-EN en voeg ze toe aan je account om enkele zaken aan te schaffen.
Doe je het liever op een andere manier, kijk dan even in de handige uitleg van TheVMaster: http://ikwerkindeict.nl/2...open-in-de-us-xbox-store/

Kan ik ook ergens slowchatten?
Jazeker, via de Slack app bij de GoTLive community. Zie GoTLive community.

Kan ik Nederlandse regio met Engelse taal instellen?
Dit is momenteel niet mogelijk helaas.

Ik heb problemen met mijn verbinding - cq: hoe krijg ik mijn NAT open?
Tijdens het gamen kan het zijn dat je problemen hebt met je verbinding. Dit kan velen redenen hebben. Van je provider tot de Xbox zelf. Eerst is het handig om te kijken of je uberhaupt verbinding hebt met internet (door even te testen door op je pc/mobiel naar tweakers.net te gaan). Anderzijds kan het een configuratieprobleem zijn (dubbel ip adres, verkeerde ip-instellingen of anders) en natuurlijk je netwerk of router zelf. Het kan voorkomen dat verbindingen minder makkelijk worden opgezet, want de kans is aanwezig dat je Xbox geen gebruik kan maken van de juiste poorten. Hier heb je 3 mogelijkheden voor.

1) In de router UpNp aanzetten. Dit zorgt ervoor dat de benodigde automatisch poorten worden vrijgegeven.

2) Port forwarding. De xbox maakt gebruik van specifieke poorten, deze kun je ook altijd laten herleiden naar je console, dus moet je dat in de router instellen. Hiervoor dien je meestal wel je console op een vast IP adres in te stellen. De benodigde poorten zijn:
 • Poort 88 (UDP)
 • Poort 3074 (UDP en TCP)
 • Poort 53 (UDP en TCP)
 • Poort 80 (TCP)
 • Poort 500 (UDP)
 • Poort 3544 (UDP)
 • Poort 4500 (UDP)
3) DMZ. De demilitarized zone zet in feite je console buiten het netwerk neer. Dit is voor een xbox prima omdat die minder gevoelig is voor aanvallen en hackers, maar is eigenlijk geen nette oplossing. Probeer eerst de overige opties, voordat je dit probeert. Hiervoor dien je overigens wel je console op een vast IP adres in te stellen.

Kijk voor overige netwerkproblemen op de supportsite

Hoe snel gaan de downloads?
In de laatste maanden zijn de downloadsnelheden enorm gestegen. De meeste gamers halen nu hun downloads op maximale snelheid binnen van wat je internetverbinding toestaat. Dus 100mbit met glasvezel is goed mogelijk. Wel kan het zijn dat de snelheid wat in zakt als je een game open hebt, video's streamed of in partychat zit, maar over het algemeen gaat het nog vrij snel. Je kunt verder in de settings vinden hoe snel het gaat. Maar de tijd van trage downloads is al lang voorbij :)

Waarom gaat de installatie van mijn fysiek gekochte game zo traag?
Dat is vaak omdat ie de installatie via internet aan het binnenharken is. Geen hele slimme actie, want dit duurt vaak erg lang. Meestal is het slimmer om de internetkabel er even uit te trekken (of internet uit te zetten bij settings) en na installeren weer te verbinden. Dan heb je nog wel een day 0 patch nodig, maar gaat het in ieder geval een stuk sneller. Of hier nog wat in gaat verbeteren is onbekend, maar het is in ieder geval handig om te weten wat je kunt doen ;)

Wat doet het instellen als Home console - Hoe kan ik games delen?
Dit is een overblijfsel van de originele opzet van de Xbox One. Als jij een console instelt als Home console, dan kun je daar snel al jouw games op downloaden. Stel je iemand anders zijn console in als home-console en ga jij zelf op een andere console zitten, dan heb je de mogelijkheid om op 2 consoles een game te downloaden én te spelen! Wil je dus de kosten met iemand delen van nieuwe games, dan stel jij jouw console in als de home-console van de ander en laat je de ander zijn console instellen als jouw home-console. Overigens heeft dit ook gevolgen op welke console standaard de nieuw aangeschafte games binnenhaalt.

Hoe kan ik een game of app afsluiten?
Soms kan het voorkomen dat een game of app een update nodig heeft of als ie hangt maar niet uit zichzelf opnieuw opstart. Of als je bezig bent met het downloaden van iets en je wilt dat het wat sneller gaat kan het handig zijn om alle apps en games af te sluiten.
Allereerst moet je naar de homescreen toe en dat doe je door op de Xbox knop te drukken op je controller.
Vervolgens highlight je de actieve game of app en druk je de menu-toets in (wat voorheen ook wel Start was bij 360, rechts naast de xbox knop). Dan zie je een menu verschijnen waar je "Quit Game" of "Game Afsluiten" ziet staan. Druk daarop en de game of app zal afsluiten. Dan kun je hem vervolgens weer opstarten waarna hij (mogelijk met enige delay) weer opnieuw opstart.

WTF @ gerucht/nieuwsitem!!
Er gaan nu veel geruchten rond over dingen die niet waar zijn of nog onbekend zijn. Probeer eerst te kijken of de bron wel klopt. De kans is ook groot dat bepaalde berichten ontkracht worden, dus ga er niet vanuit dat alles waar is. Het is tenslotte het internet.


http://i.imgur.com/4gDM6EA.jpg
Dinsdag 21 mei 2013 (HA5H)
Opening XboxONE-topic + toevoeging extra video's en foto's!

Vrijdag 24 mei 2013 (MarkH NL)
Bevestigde games & faq toegevoegd.

Maandag 27 mei 2013 (Martinspire)
Specificaties en tussenkopjes toegevoegd

Donderdag 6 juni 2013 (MarkH NL & Martinspire)
E3 2013 info toegevoegd

Zondag 9 juni 2013 (Martinspire)
In overeenkomst met het PS4 topic nu ook een E3 header. Met dank aan Uniciteit

Zondag 20 oktober 2013 (Martinspire)
Grote vernieuwing bij het topic met daarbij veel meer informatie over de console. HA5H is inmiddels gestopt met TS onderhoud en ook MarkH NL is met andere dingen bezig. Voorlopig wordt het meeste werk dus door Martinspire gedaan. Stuur Martinspire dus een DM als je vragen of opmerkingen hebt.

Vrijdag 18 april 2014 (Martinspire)
Na lange tijd weer de TS bijgewerkt. Voornamelijk teksten aangepast om te reflecteren dat het gaat om een product wat uit is (toekomstige tijd is niet meer nodig). Binnenkort zullen meer teksten worden bijgewerkt of uitgebreid. Ook de lijst met games en beschikbare apps wordt straks uitgebreid. Belangrijke verandering is het gedeelte over het betalen van games en de beschikbaarheid in NL

Zaterdag 12 juli 2014 (Martinspire)
Kleine aanpassingen gedaan en deeltje 3 gestart

Vrijdag 24 april 2015 (Martinspire)
Wederom vernieuwd en deeltje 4 gestart.
Ik merkte dat er nog erg veel toekomstige prietpraat in stond omdat bij de vorige creatie de console nog niet in NL uit was. Dat is nu dus gefixed.
Ook is de FAQ bijgewerkt en uitgebreid waar nodig.
Gameslijst is grotendeels omgegooid omdat ik eigenlijk weinig trek heb om die bij te houden. Nu dus alleen exclusives en een linkje naar wikipedia.
Deel met communities toegevoegd.

Maandag 28 maart 2016 (Martinspire)
Nieuwe TS met diverse aanvullingen over wijzigingen in de tussentijd en opbouw naar BUILD en E3

Deze openingspost wordt u gepresenteerd door Martinspire

Martinspire - PC, PS4, X1

Zo, nieuw deel, nieuwe kansen. Iets aan de late kant (1900 reacties te laat), maar toch. In ieder geval ruim op tijd voor BUILD en E3 los barsten.

Vragen over de TS of mogelijke toevoegingen/veranderingen kun je altijd via een DM sturen.

[Voor 24% gewijzigd door Martinspire op 28-03-2016 16:15]

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Isane
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 07:58
top :)
Nu de gewone users in de pas lopen met preview, is er al bekend wat in de volgende preview release komt asn nieuwe functies?

Cogitationis poenam nemo patitur


 • janvanduschoten
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 11:52

janvanduschoten

Moderator Mobile / General Chat

Nr. 346

Ik keek even tijdens een spel of er iemand online was, krijg direct de update door m'n strot gedrukt, geen mogelijkheid om verder te spelen. Offline gaan of updaten :')

Post op persoonlijke titel, tenzij in het blauw


 • mfneed
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 19:12
Even een berichtje voor het volgen van dit topic ^^ En idd, laat E3 maar komen! weer benieuwd! Altijd vette beelden die daar vandaan komen :)

 • Bunta
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 20-05 21:49
Martinspire schreef op maandag 28 maart 2016 @ 16:15:
Zo, nieuw deel, nieuwe kansen. Iets aan de late kant (1900 reacties te laat), maar toch. In ieder geval ruim op tijd voor BUILD en E3 los barsten.

Vragen over de TS of mogelijke toevoegingen/veranderingen kun je altijd via een DM sturen.
Weer iets geleerd, ik dacht dat het aanmaken van een nieuw topic in de reeks een geautomatiseerd proces was!

Xbox One: GodShieldRevs Twitch: GodShieldRevs


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Rockvee2
 • Registratie: April 2008
 • Niet online
janvanduschoten schreef op maandag 28 maart 2016 @ 16:47:
Ik keek even tijdens een spel of er iemand online was, krijg direct de update door m'n strot gedrukt, geen mogelijkheid om verder te spelen. Offline gaan of updaten :')
Die update is noodzakelijk en is al een week uit. Jij hebt er zelf voor gekozen geen instant on te kiezen dus dan krijg je hem zo :+
Bunta schreef op maandag 28 maart 2016 @ 17:24:
[...]

Weer iets geleerd, ik dacht dat het aanmaken van een nieuw topic in de reeks een geautomatiseerd proces was!
Nee, we zijn gewoon zo goed dat dat zo lijkt :+

Zal ergens de komende weken even een grote update aan de inhoud van de TS geven want hij is alweer wat verouderd.

Martinspire - PC, PS4, X1


Anoniem: 337891

mfreriks schreef op maandag 28 maart 2016 @ 17:20:
Even een berichtje voor het volgen van dit topic ^^ En idd, laat E3 maar komen! weer benieuwd! Altijd vette beelden die daar vandaan komen :)
Tip: als je op bookmark klikt, heb je hetzelfde effect. :) (handig voor console budget gaming en andere trage topics.)

 • Rockvee2
 • Registratie: April 2008
 • Niet online
Halo Wars is nu beschikbaar voor iedereen op de x1.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Dennis585
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 17:24
Larry Hryb ‏

Halo Wars, Soul Calibur II & King of Fighters '98 are now available on Xbox One Back Compatibility.
Dennis585 schreef op maandag 28 maart 2016 @ 18:39:
Larry Hryb ‏

Halo Wars, Soul Calibur II & King of Fighters '98 are now available on Xbox One Back Compatibility.
Damn vorige week Tekken TT2 ook al, ze moeten echt eens fightstick ondersteuning gaan bieden voor BC titels.

Update : bij sommige titels blijkt dit al beschikbaar te zijn, goed nieuws :)
Hopelijk komt dit bij andere titels ook (nog) beschikbaar.
https://www.reddit.com/r/...ck_te2_works_with_tekken/

[Voor 28% gewijzigd door justifire op 29-03-2016 01:19]

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙


 • Frans92
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 28-05 14:04

Frans92

VFR800

Zo nieuw mooi topic :D

Laatste paar dagen met Just Cause 3 bezig. Hebben jullie ook af en toe last van framedrops? Ik heb ze vooral bij veel explosies.

XBL: DonFrans


 • Rockvee2
 • Registratie: April 2008
 • Niet online
Klopt is algemeen bekend bij Just Cause 3.

 • Tits
 • Registratie: Juli 2015
 • Laatst online: 16-05 20:15
Vroeger nooit gezien, maar toch wel mooie intropost.

 • nexhil
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 27-05 09:05

nexhil

BAM!

Gisteren toch maar een 2e xbox one gehaald :D
De oude is naar boven. Dat apparaat staat bij ons in het weekend gewoon een uur of 15 aan per dag :D
Frans92 schreef op dinsdag 29 maart 2016 @ 06:43:
Zo nieuw mooi topic :D

Laatste paar dagen met Just Cause 3 bezig. Hebben jullie ook af en toe last van framedrops? Ik heb ze vooral bij veel explosies.
Hou maar op. Er zouden bij de afgelopen patch performance improvements doorgevoerd zijn maar ik kan ze nog niet vinden :D

[Voor 57% gewijzigd door nexhil op 29-03-2016 09:10]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • mfneed
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 19:12
Anoniem: 337891 schreef op maandag 28 maart 2016 @ 18:10:
[...]


Tip: als je op bookmark klikt, heb je hetzelfde effect. :) (handig voor console budget gaming en andere trage topics.)
:+ Scheelt in het vervolg een onzinnige post xD Halo Wars! toch maar weer aanschaffen voor, 1 van de betere game uit dit genre voor een console! Daarnaast maakt dit mijn Halo collectie voor de One ook compleet!! :D

Kan me op het moment aardig weerhouden om games te kopen ( op Ori ultimate na:+ had nog credits staan bij de russen ^^) Namelijk nog een aantal games onaangeraakt die uit een sale komen 8)7

Toch maar eens tijd en zin gaan maken!!:D (vrij lastig met nieuwe series die online staan! Daredevil, better call saul en eind van de maand game of thrones :+ )

 • Tiny
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 07-04 12:29

Tiny

Wat eten we?

Battlefield Hardline gekocht van het weekend.... Best gaaf (de campaign).
net als of je in een foute politie serie mee speelt, erg leuk gedaan.
Multiplayer nog niet gespeeld, maar dat komt nog wel.

Hier mensen die het spelen of gespeeld hebben?

Anoniem: 337891

Als je een simpel ontspannend spel zoekt is The escapists een aanrader. Speel heerlijk rustgevend. Kost ook geen drol vandaag nog (voor 19 is de aanbieding nog geldig).

@Tiny Hardline ook met plezier gespeeld. SP vond ik top. MP was OK maar ik ben niet van de battlefield. Doe mij maar COD of Halo. Van BF fans hoorde ik dat ze het te simpel en klein vonden. Lijkt meer op COD dan een normale BF maar dan met de brakke BF besturing.

[Voor 44% gewijzigd door Anoniem: 337891 op 29-03-2016 11:18]


 • Tomba
 • Registratie: Mei 2000
 • Nu online

Tomba

Quis custodiet ipsos custodes?

Anoniem: 337891 schreef op dinsdag 29 maart 2016 @ 11:16:
Als je een simpel ontspannend spel zoekt is The escapists een aanrader. Speel heerlijk rustgevend. Kost ook geen drol vandaag nog (voor 19 is de aanbieding nog geldig).
[..]
Goede tip, maar hier is ie gewoon fullprice.

tomba.tweakblogs.net || Mijn V&A


 • R4m0n_46
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 25-05 11:07
Hier eigenlijk nog mensen die Rocket League, Halo 5, Halo MCC, COD BO3 en FIFA 16 online spelen?

Ik mis vriendjes tijdens mijn online game sessies :'(

Voeg me dan maar toe: R4monPWNS

[Voor 10% gewijzigd door R4m0n_46 op 29-03-2016 12:16]


Acties:
 • +1Henk 'm!
Anoniem: 337891 schreef op dinsdag 29 maart 2016 @ 11:16:
Als je een simpel ontspannend spel zoekt is The escapists een aanrader. Speel heerlijk rustgevend. Kost ook geen drol vandaag nog (voor 19 is de aanbieding nog geldig).
Neeeeeeeeeeeee joh.... World of Tanks.... Heerlijk ontspannend, echt super ook.... Het spel heeft gewoon geen nadelen.... Of je moet het erg vinden dat dit het duurste gratis spel is wat ik ooit heb gespeeld, maar persoonlijk zit ik er niet mee.... Denk dat ik nu zo'n 200 euro naar Wargaming heb gebracht...
Maar serieus, ik zit soms van opwindingen op te springen van mijn bank.... Wat een spel.... Heerlijk..... Ik hou er iig van....

Cogitationis poenam nemo patitur


Anoniem: 337891

Tomba schreef op dinsdag 29 maart 2016 @ 12:02:
[...]

Goede tip, maar hier is ie gewoon fullprice.
Ook na inloggen? Andere spellen zie ik in de NL store nog met korting.

 • Tomba
 • Registratie: Mei 2000
 • Nu online

Tomba

Quis custodiet ipsos custodes?

Anoniem: 337891 schreef op dinsdag 29 maart 2016 @ 12:24:
[...]


Ook na inloggen? Andere spellen zie ik in de NL store nog met korting.
Yes :(

tomba.tweakblogs.net || Mijn V&A


Anoniem: 337891

Hmm, misschien iets met cookies bij mij. Stom! Heb vanmorgen in de bus nog wel iets uit de spring sales gekocht. Zie ook de juiste prijs van m'n CC af gaan. Heb de tip kennelijk te laat gegeven.

 • Tomba
 • Registratie: Mei 2000
 • Nu online

Tomba

Quis custodiet ipsos custodes?

Anoniem: 337891 schreef op dinsdag 29 maart 2016 @ 12:31:
[...]


Hmm, misschien iets met cookies bij mij. Stom! Heb vanmorgen in de bus nog wel iets uit de spring sales gekocht. Zie ook de juiste prijs van m'n CC af gaan. Heb de tip kennelijk te laat gegeven.
Kan gebeuren :) Komt vast nog wel een keer in de aanbieding! Zal m in de gaten houden.

tomba.tweakblogs.net || Mijn V&A


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Dennis585
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 17:24
bol.com games ‏

De Bulk 10-daagse zijn weer begonnen! Topartikelen superscherp geprijsd, kortingen tot 60%

Klik Hier voor de Aanbiedingen


 • Ereaser
 • Registratie: November 2012
 • Laatst online: 02-05 14:48

Ereaser

XBL: Ereaser NL

Bullet NL schreef op dinsdag 29 maart 2016 @ 12:20:
[...]


Neeeeeeeeeeeee joh.... World of Tanks.... Heerlijk ontspannend, echt super ook.... Het spel heeft gewoon geen nadelen....
Het spel niet, maar je team mates zijn vaak je grootste vijand :P
Weet niet hoe dat inmiddels is, maar toen ik het nog actief speelde dachten ze waarschijnlijk dat het rocket league met tanks was...

 • mfneed
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 19:12
justifire schreef op dinsdag 29 maart 2016 @ 12:38:
Seizoen 3 gaat vandaag van start !
[video]

Shadow Jago is tevens tijdelijk aan te schaffen.
https://twitter.com/KillerInstinct/status/714599819281506305
Gigantisch vet om te zien dat ze een Battletoad er in gestopt hebben!! _/-\o_

 • maurieske72
 • Registratie: Januari 2012
 • Laatst online: 11:45
Tiny schreef op dinsdag 29 maart 2016 @ 10:51:
Battlefield Hardline gekocht van het weekend.... Best gaaf (de campaign).
net als of je in een foute politie serie mee speelt, erg leuk gedaan.
Multiplayer nog niet gespeeld, maar dat komt nog wel.

Hier mensen die het spelen of gespeeld hebben?
Ik vind het ook een leuk spel,ben een van de weinige volgens mij.
Alleen die DLC maps worden niet veel gespeeld,de nieuwste DLC wel maar die andere 3 helaas bijna niet meer.

 • Frans92
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 28-05 14:04

Frans92

VFR800

maurieske72 schreef op dinsdag 29 maart 2016 @ 14:02:
[...]

Ik vind het ook een leuk spel,ben een van de weinige volgens mij.
Alleen die DLC maps worden niet veel gespeeld,de nieuwste DLC wel maar die andere 3 helaas bijna niet meer.
Ik ben net aanbeland bij Ep. 2. Kan je in de SP alleen maar die episodes spelen of ook vrij rondrijden en mensen arresteren die wat fout doen? Dat laatste vond ik altijd een leuk concept van True Crime New York.

XBL: DonFrans


 • Tiny
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 07-04 12:29

Tiny

Wat eten we?

Frans92 schreef op dinsdag 29 maart 2016 @ 15:10:
[...]


Ik ben net aanbeland bij Ep. 2. Kan je in de SP alleen maar die episodes spelen of ook vrij rondrijden en mensen arresteren die wat fout doen? Dat laatste vond ik altijd een leuk concept van True Crime New York.
Nee je zult het verhaal moeten volgen, en ook de vooraf bepaalde paden volgen.

Zo is er een scene waar in je met de auto moet ontsnappen aan wat boze Koreanen, je MOET dan de route volgen en in het aangewezen gebied blijven, anders is het na 10 seconden afgelopen.

Dat was wel erg jammer.

Acties:
 • +1Henk 'm!

Anoniem: 337891

Dennis585 schreef op dinsdag 29 maart 2016 @ 13:37:
bol.com games ‏

De Bulk 10-daagse zijn weer begonnen! Topartikelen superscherp geprijsd, kortingen tot 60%

Klik Hier voor de Aanbiedingen

[afbeelding]
Tomb Raider voor 30. Fijn zo! Thanks voor het delen!

 • Frans92
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 28-05 14:04

Frans92

VFR800

Tiny schreef op dinsdag 29 maart 2016 @ 15:23:
[...]


Nee je zult het verhaal moeten volgen, en ook de vooraf bepaalde paden volgen.

Zo is er een scene waar in je met de auto moet ontsnappen aan wat boze Koreanen, je MOET dan de route volgen en in het aangewezen gebied blijven, anders is het na 10 seconden afgelopen.

Dat was wel erg jammer.
Daar baal ik wel van. Gelukkig heb ik het spel in de lente sale gekocht in de Russische Store. Ongeveer een tientje betaald, dus dat verzacht de pijn weer :P

XBL: DonFrans


 • Dennis585
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 17:24
Larry Hryb ‏

Left 4 Dead 2 is now available on Xbox One Backward Compatibility.


 • maurieske72
 • Registratie: Januari 2012
 • Laatst online: 11:45
Frans92 schreef op dinsdag 29 maart 2016 @ 17:48:
[...]


Daar baal ik wel van. Gelukkig heb ik het spel in de lente sale gekocht in de Russische Store. Ongeveer een tientje betaald, dus dat verzacht de pijn weer :P
Hij zit ook bij EA Access,had je ook kunnen pakken, maar 10 euro is idd niet veel.

 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 21:02
R4m0n_46 schreef op dinsdag 29 maart 2016 @ 12:16:
Hier eigenlijk nog mensen die Rocket League, Halo 5, Halo MCC, COD BO3 en FIFA 16 online spelen?

Ik mis vriendjes tijdens mijn online game sessies :'(

Voeg me dan maar toe: R4monPWNS
Wat niet doorgestreept is speel ik of heb ik :9.

Deze week komt m'n externe hdd binnen dus dan kan ik eindelijk alle 50 spellen installeren incl. Backwards compatible.

@anderen
Bedankt voor de tip van Halo wars voor de BC :).

Gamertag: timmie271


 • Fryskmantsje
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 16:18
R4m0n_46 schreef op dinsdag 29 maart 2016 @ 12:16:
Hier eigenlijk nog mensen die Rocket League, Halo 5, Halo MCC, COD BO3 en FIFA 16 online spelen?

Ik mis vriendjes tijdens mijn online game sessies :'(

Voeg me dan maar toe: R4monPWNS
Heb je ff toegevoegd voor Fifa 2016. De rest speel ik (nog) niet.

Specs


 • SunnieNL
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 28-05 23:52
En dat was het einde van Netflix USA via blockless :(Wel interressant, blockless geeft aan dat Netflix de beperking op accounts legt en niet op de blockless dns ip's.

[Voor 37% gewijzigd door SunnieNL op 29-03-2016 22:37]


 • SunnieNL
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 28-05 23:52
justifire schreef op dinsdag 29 maart 2016 @ 12:38:
Seizoen 3 gaat vandaag van start !
21GB update...
Ik ga maar ff wat anders doen :)

 • Bunta
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 20-05 21:49
Voor de geïnteresseerden is de inschrijving voor de Mirror's Edge Bèta begonnen. Registratie kan via de volgende URL http://www.mirrorsedge.co...l_xboxmark_Organic_3.29.5

Xbox One: GodShieldRevs Twitch: GodShieldRevs


 • mfneed
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 19:12
Gister Ori and the Blind Forest Definitive Edition eens opgestart! Geluid net wat harder als normaal... Man man man wat een mooi geluid en gigantisch mooie game blijft het!!:) (Voor mij toch wel 1 van de mooiste games op de X-One)

Soms heel frustrerend en pittig :+ Gister ook 1 van de nieuwe gedeeltes gezien! Snel maar weer uit gegaan, lijkt me beter als ik wat meer stats en moves heb xD

EDIT: iemand enig idee wat het verschil tussen Dead Rising 3 Apocalypse edition en de GOTY edition is?

[Voor 11% gewijzigd door mfneed op 30-03-2016 08:46]


 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 21:02
mfreriks schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 07:56:
Gister Ori and the Blind Forest Definitive Edition eens opgestart! Geluid net wat harder als normaal... Man man man wat een mooi geluid en gigantisch mooie game blijft het!!:) (Voor mij toch wel 1 van de mooiste games op de X-One)

Soms heel frustrerend en pittig :+ Gister ook 1 van de nieuwe gedeeltes gezien! Snel maar weer uit gegaan, lijkt me beter als ik wat meer stats en moves heb xD

EDIT: iemand enig idee wat het verschil tussen Dead Rising 3 Apocalypse edition en de GOTY edition is?
De Apocalypse Edition bevat:
- Dead Rising 3 game
- Alle vier "Untold Stories of Los Perdidos" DLC packs

En als je googled op GOTY versie dan krijg je de plaatjes van de Apocalypse variant? Dus gok dat het een en dezelfde is.

Gamertag: timmie271


 • mfneed
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 19:12
timmie271 schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 09:31:
[...]


De Apocalypse Edition bevat:
- Dead Rising 3 game
- Alle vier "Untold Stories of Los Perdidos" DLC packs

En als je googled op GOTY versie dan krijg je de plaatjes van de Apocalypse variant? Dus gok dat het een en dezelfde is.
Dat is dus precies wat mij onduidelijk is xD Wil zeker zijn en niet gokken :+
Bunta schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 05:20:
Voor de geïnteresseerden is de inschrijving voor de Mirror's Edge Bèta begonnen. Registratie kan via de volgende URL http://www.mirrorsedge.co...l_xboxmark_Organic_3.29.5
Die staat al minstens 2 maanden online hoor?
mfreriks schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 10:00:
[...]


Dat is dus precies wat mij onduidelijk is xD Wil zeker zijn en niet gokken :+
Als ik jou was zou ik niks gokken en gewoon de normale game halen en niet deze verzameling. De DLC wordt namelijk erbarmelijk reviewed en is zeker niet de moeite.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Boinkie
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 20:47
Misschien handig voor de OP? Beknopte handleiding hoe games te kopen in de store met CC.


Hoe games te kopen in buitenlandse Xbox stores met je creditcard?

1. Installeer VyprVPN https://www.goldenfrog.com/NL/vyprvpn, gratis VPN provider met 500 mb per maand. Ruim voldoende om af en toe een game te kopen.
2. Selecteer de VPN van het land naar keuze. Via http://www.digitalgamesprices.com kun je zien waar het betreffende spel het goedkoopst is te kopen. In dit voorbeeld kiezen we Argentinie waar The Division Gold Edition voor slechts 42 euro te koop is in tegenstelling tot 110 euro hier in Nederland.
3. Ga naar xbox.com en log in op je xbox account. Selecteer onderaan de pagina je regio en wijzig deze naar Argentinië.
4. Het is even wat lastiger navigeren maar bovenaan is het mogelijk om te zoeken naar The Division.
5. Selecteer de versie die je wil aanschaffen.
6. Nu komt het "lastigste" deel van het aanschaffen. Zoek een hotel of McDonalds op in Buenos Aires en vul hiervan het adres en telefoonnummer in. Creditcardgegevens moet je natuurlijk van je eigen creditcard invullen.
7. Druk op afronden, als je alles goed hebt ingevuld verschijnt nu een nieuwe betalingsmethode met CC.
8. Koop de game, geeft de store een foutmelding probeer het dan nogmaals. Het komt nog wel eens voor dat de eerste keer niet wil lukken.

[Voor 3% gewijzigd door Boinkie op 30-03-2016 10:09]


 • Dennis585
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 17:24
bol.com games ‏

Dagaanbieding! Alleen vandaag Rainbow Six: Siege voor PS4 en Xbox One 34,99!

https://www.bol.com/nl/p/...box-one/9200000028862731/


 • MRE-Inc
 • Registratie: Juli 2008
 • Nu online

MRE-Inc

Copa Mundial de Fútbol de 1982

Boinkie schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 10:08:
Misschien handig voor de OP? Beknopte handleiding hoe games te kopen in de store met CC.


Hoe games te kopen in buitenlandse Xbox stores met je creditcard?

1. Installeer VyprVPN https://www.goldenfrog.com/NL/vyprvpn, gratis VPN provider met 500 mb per maand. Ruim voldoende om af en toe een game te kopen.
2. Selecteer de VPN van het land naar keuze. Via http://www.digitalgamesprices.com kun je zien waar het betreffende spel het goedkoopst is te kopen. In dit voorbeeld kiezen we Argentinie waar The Division Gold Edition voor slechts 42 euro te koop is in tegenstelling tot 110 euro hier in Nederland.
3. Ga naar xbox.com en log in op je xbox account. Selecteer onderaan de pagina je regio en wijzig deze naar Argentinië.
4. Het is even wat lastiger navigeren maar bovenaan is het mogelijk om te zoeken naar The Division.
5. Selecteer de versie die je wil aanschaffen.
6. Nu komt het "lastigste" deel van het aanschaffen. Zoek een hotel of McDonalds op in Buenos Aires en vul hiervan het adres en telefoonnummer in. Creditcardgegevens moet je natuurlijk van je eigen creditcard invullen.
7. Druk op afronden, als je alles goed hebt ingevuld verschijnt nu een nieuwe betalingsmethode met CC.
8. Koop de game, geeft de store een foutmelding probeer het dan nogmaals. Het komt nog wel eens voor dat de eerste keer niet wil lukken.
Precies hoe ik het ook doe en werkt prima. Bij mijn CC weten ze inmiddels ook dat ik het zo doe. Heb een keer telefoon van ze gehad dat ze een verdachte transactie zagen. Komt het van microsoft ? Ja, dan mag je alles goedkeuren....Okee........

Overigens lijkt het soms dat de prijzen op digitalgamesprices.com niet helemaal overeenkomen met het daadwerkelijk gefactureerde bedrag op mijn CC. Niet dat het 10tallen euro's scheelt, maar soms wel 2 euro...Als nog vaak veel goedkoper dan in NL.

XBL: MRE Inc


 • Boinkie
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 20:47
Zal waarschijnlijk met de gebruikte koers te maken hebben en eventuele kosten.
justifire schreef op maandag 28 maart 2016 @ 23:14:
[...]

Damn vorige week Tekken TT2 ook al, ze moeten echt eens fightstick ondersteuning gaan bieden voor BC titels.

Update : bij sommige titels blijkt dit al beschikbaar te zijn, goed nieuws :)
Hopelijk komt dit bij andere titels ook (nog) beschikbaar.
https://www.reddit.com/r/...ck_te2_works_with_tekken/
Tekken in de BC? Ze moeten dat echt eens beter op dashboard weergeven, heel die game gemist :( Vanavond even de disc van de X360 erin slingeren :D

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • MRE-Inc
 • Registratie: Juli 2008
 • Nu online

MRE-Inc

Copa Mundial de Fútbol de 1982

Anoniem: 337891 schreef op dinsdag 29 maart 2016 @ 11:16:
Als je een simpel ontspannend spel zoekt is The escapists een aanrader. Speel heerlijk rustgevend. Kost ook geen drol vandaag nog (voor 19 is de aanbieding nog geldig).

@Tiny Hardline ook met plezier gespeeld. SP vond ik top. MP was OK maar ik ben niet van de battlefield. Doe mij maar COD of Halo. Van BF fans hoorde ik dat ze het te simpel en klein vonden. Lijkt meer op COD dan een normale BF maar dan met de brakke BF besturing.
Ah klopt wat je schrijft dat je niet van de BF bent. Kan me nog een party vol met tweakers herinneren tijdens BF3. Rush op Noshar Canals. Ik joinde de party als laatste en zat als enige bij de Defenders. Toen kwam ik Exactor IT 4x tegen. 3x een SCAR-H in je face en daarna een RPG.

Toen kreeg ik ineens de melding: Exactor IT has left the party. Bleek gewoon een ordinaire ragequit :P

Hardline heeft overigens idd niks met BF te maken. Geen tanks, geen vliegtuigen....dat zegt genoeg.

Overigens zag ik op https://xbox.uservoice.co...3-backwards-compatibility dat COD BO eraan zit te komen ? Kunnen we wel weer een potje doen Exactor..... Kijken hoe snel je hondjes hebt na het starten van een rondje TDM.

[Voor 10% gewijzigd door MRE-Inc op 30-03-2016 10:22]

XBL: MRE Inc


 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 21:02
MRE-Inc schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 10:13:
[...]


Precies hoe ik het ook doe en werkt prima. Bij mijn CC weten ze inmiddels ook dat ik het zo doe. Heb een keer telefoon van ze gehad dat ze een verdachte transactie zagen. Komt het van microsoft ? Ja, dan mag je alles goedkeuren....Okee........

Overigens lijkt het soms dat de prijzen op digitalgamesprices.com niet helemaal overeenkomen met het daadwerkelijk gefactureerde bedrag op mijn CC. Niet dat het 10tallen euro's scheelt, maar soms wel 2 euro...Als nog vaak veel goedkoper dan in NL.
Websites lopen altijd een tijdje achter wat betreft bedragen ;). Hoewel het verschil ook ergens anders in kan zitten. Zelf koop ik altijd via paypal (xbox cards) of gewoon fysiek.
Dennis585 schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 10:11:
bol.com games

Dagaanbieding! Alleen vandaag Rainbow Six: Siege voor PS4 en Xbox One 34,99!

https://www.bol.com/nl/p/...box-one/9200000028862731/

[afbeelding]
Hmmm.. Denk dat ik 'm het toch oversla, al die aanbiedingen iedere keer :+. Heb nog teveel spellen om uit te spelen..
MRE-Inc schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 10:20:
[...]
Overigens zag ik op https://xbox.uservoice.co...3-backwards-compatibility dat COD BO eraan zit te komen ? Kunnen we wel weer een potje doen Exactor..... Kijken hoe snel je hondjes hebt na het starten van een rondje TDM.
Daar staat het spel al 3 maanden op ofzo :+. Ik zit ook nog steeds te wachten tot ie BC word, al kan ik het ook gewoon op de 360 spelen natuurlijk :9.

[Voor 16% gewijzigd door timmie271 op 30-03-2016 10:26]

Gamertag: timmie271


 • MRE-Inc
 • Registratie: Juli 2008
 • Nu online

MRE-Inc

Copa Mundial de Fútbol de 1982

[b]timmie271 schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 10:21:


Daar staat het spel al 3 maanden op ofzo :+. Ik zit ook nog steeds te wachten tot ie BC word, al kan ik het ook gewoon op de 360 spelen natuurlijk :9.
Hmm, ik kijk daar echt nooit. Das dan wel weer jammer dat het zo lang moet duren... Van alle BC titels heb ik alleen AC2 en Lego Batman op de X1 gespeeld. De rest is nauwelijks interessant.....

XBL: MRE Inc


 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 21:02
MRE-Inc schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 10:31:
[...]


Hmm, ik kijk daar echt nooit. Das dan wel weer jammer dat het zo lang moet duren... Van alle BC titels heb ik alleen AC2 en Lego Batman op de X1 gespeeld. De rest is nauwelijks interessant.....
AC 2 heb ik idd ook helemaal uitgespeeld op de One. AC zal er ook weer 1 zijn :9. Halo reach en Halo wars ook nog.

En het duurt idd veelste lang voordat ie eindelijk BC word. Word tijd dat die overleggen eens opschieten |:(.

9 Decemeber had hij dit gereageerd :+.
IN-PROGRESS Mister Retr0 (Feedback Admin, Xbox) responded · Dec 9, 2015
This game has been announced as an upcoming title for Xbox One backward compatibility! You can find the whole list of backward compatible games at http://www.xbox.com/en-US/xbox-one/backward-compatibilityKijk er overigens zelf ook nooit op behalve als er eens een linkje langskomt daarvan. Vandaar dat ik dus al weet dat ie er al heel lang op staat.

[Voor 34% gewijzigd door timmie271 op 30-03-2016 11:17]

Gamertag: timmie271


 • mfneed
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 19:12
Martinspire schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 10:03:
[...]
Die staat al minstens 2 maanden online hoor?

[...]
Als ik jou was zou ik niks gokken en gewoon de normale game halen en niet deze verzameling. De DLC wordt namelijk erbarmelijk reviewed en is zeker niet de moeite.
Hm, GOTY edition voor 15 in V&A... vandaar dat ik het even vroeg:) Stiekem al wel verwacht in de GwG, alleen is de game niet in elk land beschikbaar... dus daarom zal die wel niet in GwG komen... ook komt die nooit in de sales voorbij :+

 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 21:02
mfreriks schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 11:20:
[...]


Hm, GOTY edition voor 15 in V&A... vandaar dat ik het even vroeg:) Stiekem al wel verwacht in de GwG, alleen is de game niet in elk land beschikbaar... dus daarom zal die wel niet in GwG komen... ook komt die nooit in de sales voorbij :+
Dead Rising 3 (Apocalypse Edition) 22,-
Bij nedgame.com ;).

En bij Bol.com 24.99.
Dit is geloof ik wel de normale variant.. ook de Apo. versie.

[Voor 6% gewijzigd door timmie271 op 30-03-2016 11:23]

Gamertag: timmie271


 • mfneed
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 19:12
timmie271 schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 11:22:
[...]


Dead Rising 3 (Apocalypse Edition) 22,-
Bij nedgame.com ;).

En bij Bol.com 24.99.
Dit is geloof ik wel de normale variant..
Digitale sale bedoel ik dan ook :+

 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 21:02
mfreriks schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 11:24:
[...]

Digitale sale bedoel ik dan ook :+
Ach ja, heb liever de spellen op disks dus heb al spijt van een paar digitale aankopen :+. Moet zelf ook ff beter opletten daarvoor de volgende keer.

PS: forza horizon 2 heb ik op 2000 van de 2000 staan :)

Gamertag: timmie271


 • RickS29
 • Registratie: Januari 2013
 • Laatst online: 16:31
timmie271 schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 11:25:
[...]


Ach ja, heb liever de spellen op disks dus heb al spijt van een paar digitale aankopen :+. Moet zelf ook ff beter opletten daarvoor de volgende keer.

PS: forza horizon 2 heb ik op 2000 van de 2000 staan :)
Congratz, bij mij staat het ook op de long time planning om FH2 naar 2000 te krijgen. Helaas nog heelveel spellen te doen die ik ook wil completen voordat ik verder ga met FH2

Xbox Live Gamertag: KillerR NL | FC 2552-4842-4168


 • GmR
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 10:27
De digitale versie van Dead Rising 3: Apocalypse Edition is voor iets meer dan 20 euro uit de Canadese store te halen :)
Niet alleen goedkoper, maar ook te delen dmv Family Sharing mits je daar gebruik van maakt :)

DGP meldt dus een incorrecte prijs van $49.99, hij kost maar $29.99 in de Canadese store.

[Voor 17% gewijzigd door GmR op 30-03-2016 11:29]


 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 21:02
RickS29 schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 11:27:
[...]


Congratz, bij mij staat het ook op de long time planning om FH2 naar 2000 te krijgen. Helaas nog heelveel spellen te doen die ik ook wil completen voordat ik verder ga met FH2
Meeste tijd zit hem in de 168 races doen :9. De playground events heb ik uiteindelijk geboost met iemand en toen waren we voor 52 stuks in 2 uurtjes klaar ofzo.

Met de Co-op bucket lists van Storm Island was ik lang bezig met Mrfreriks omdat het niet helemaal wilde lukken toen :+. Wel de 1e 4 gehaald uiteindelijk. En samen met Exactor it (de laatste 4 van Storm Island gehaald) en nog 3 (ook mrfreriks geloof ik?) de 25 van de normale variant gehaald :).

Online roadtrips heb ik gewoon random mensen gejoined die niet kunnen rijden :+.

Nu ook maar bezig met forza horizon. Ook al weer op 665 van de 1500 punten :).

[Voor 3% gewijzigd door timmie271 op 30-03-2016 11:36]

Gamertag: timmie271


 • mfneed
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 19:12
timmie271 schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 11:25:
[...]


Ach ja, heb liever de spellen op disks dus heb al spijt van een paar digitale aankopen :+. Moet zelf ook ff beter opletten daarvoor de volgende keer.

PS: forza horizon 2 heb ik op 2000 van de 2000 staan :)
Gratz! Heb gister m'n one na een maand of 2 weer eens aangehad voor gamen... Moet het weer oppakken :) want is toch wel heel leuk tijdverdrijf xD

 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 21:02
mfreriks schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 11:39:
[...]


Gratz! Heb gister m'n one na een maand of 2 weer eens aangehad voor gamen... Moet het weer oppakken :) want is toch wel heel leuk tijdverdrijf xD
Als je me nodig hebt PM je me maar (geld ook voor de anderen :9).

Al moet ik wel weer even alles installeren omdat ik geen ruimte meer had :+.
Vandaag m'n 2TB HDD binnengekomen dus dat moet wel lukken :D.

Gamertag: timmie271


 • Dennis585
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 17:24
bol.com games ‏

Bulk 10-daagse | Xbox One 1 TB met The Division & gratis 2e controller voor slechts €329,- !

https://www.bol.com/nl/p/...xbox-one/9200000054780310


 • nexhil
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 27-05 09:05

nexhil

BAM!

Dennis585 schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 13:11:
bol.com games ‏

Bulk 10-daagse | Xbox One 1 TB met The Division & gratis 2e controller voor slechts €329,- !

https://www.bol.com/nl/p/...xbox-one/9200000054780310

[afbeelding]
Deze set net afgelopen maandag voor 349,15 Euro gehaald (incl de 2e controller) bij Bart-Smit :(
(0.15 euro voor het tasje :p )

[Voor 3% gewijzigd door nexhil op 30-03-2016 13:29]


 • mike0001
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 15:20
Boinkie schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 10:08:
Misschien handig voor de OP? Beknopte handleiding hoe games te kopen in de store met CC.


Hoe games te kopen in buitenlandse Xbox stores met je creditcard?

1. Installeer VyprVPN https://www.goldenfrog.com/NL/vyprvpn, gratis VPN provider met 500 mb per maand. Ruim voldoende om af en toe een game te kopen.
2. Selecteer de VPN van het land naar keuze. Via http://www.digitalgamesprices.com kun je zien waar het betreffende spel het goedkoopst is te kopen. In dit voorbeeld kiezen we Argentinie waar The Division Gold Edition voor slechts 42 euro te koop is in tegenstelling tot 110 euro hier in Nederland.
3. Ga naar xbox.com en log in op je xbox account. Selecteer onderaan de pagina je regio en wijzig deze naar Argentinië.
4. Het is even wat lastiger navigeren maar bovenaan is het mogelijk om te zoeken naar The Division.
5. Selecteer de versie die je wil aanschaffen.
6. Nu komt het "lastigste" deel van het aanschaffen. Zoek een hotel of McDonalds op in Buenos Aires en vul hiervan het adres en telefoonnummer in. Creditcardgegevens moet je natuurlijk van je eigen creditcard invullen.
7. Druk op afronden, als je alles goed hebt ingevuld verschijnt nu een nieuwe betalingsmethode met CC.
8. Koop de game, geeft de store een foutmelding probeer het dan nogmaals. Het komt nog wel eens voor dat de eerste keer niet wil lukken.
Even voor mijn onwetendheid, Een game is >500mb. Dus hoe kan je dan gebruik maken van een gratis VPN voor binnenhalen van games die maar 500mb geeft?

 • nexhil
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 27-05 09:05

nexhil

BAM!

mike0001 schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 13:27:
[...]


Even voor mijn onwetendheid, Een game is >500mb. Dus hoe kan je dan gebruik maken van een gratis VPN voor binnenhalen van games die maar 500mb geeft?
Je gebruikt VPN alleen voor de aanschaf, zodat het betalen goed gaat. De game binnenhalen doe je via je regionale store of zonder VPN.

 • mike0001
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 15:20
nexhil schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 13:28:
[...]


Je gebruikt VPN alleen voor de aanschaf, zodat het betalen goed gaat. De game binnenhalen doe je via je regionale store of zonder VPN.
Ah oke thanks.

 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 21:02
Game word gewoon binnengehaald door de Xbox. Maakt niet uit in welke regio je die hebt staan ;).
nexhil schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 13:26:
[...]


Deze set net afgelopen maandag voor 349,15 Euro gehaald (incl de 2e controller) bij Bart-Smit :(
(0.15 euro voor het tasje :p )
Had Rare Replay gekocht digitaal om er vervolgens een dag later achter te komen dat ie goedkoper op disc verkrijgbaar is bij nedgame.com (nu overigens uitverkocht). Daar baalde ik ook erg van omdat ik games liever op disc heb dan digitaal :9.

[Voor 72% gewijzigd door timmie271 op 30-03-2016 14:01]

Gamertag: timmie271


 • draakhoofd
 • Registratie: Maart 2002
 • Niet online
Dennis585 schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 13:11:
bol.com games ‏

Bulk 10-daagse | Xbox One 1 TB met The Division & gratis 2e controller voor slechts €329,- !

https://www.bol.com/nl/p/...xbox-one/9200000054780310

[afbeelding]
Zo'n dikke deal hadden we bij Black Friday niet eens geloof ik :)

 • nexhil
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 27-05 09:05

nexhil

BAM!

timmie271 schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 13:32:
Game word gewoon binnengehaald door de Xbox. Maakt niet uit in welke regio je die hebt staan ;).


[...]


Had Rare Replay gekocht digitaal om er vervolgens een dag later achter te komen dat ie goedkoper op disc verkrijgbaar is bij nedgame.com (nu overigens uitverkocht). Daar baalde ik ook erg van omdat ik games liever op disc heb dan digitaal :9.
Ik heb ze dus liever digitaal. Vooral ook omdat ik nu een 2e xbox one op de slaapkamer heb (voor de luie zondag) en vrouw en kind tegenwoordig ook willen gamen :D.

Games download ik op de SSD en starten retesnel op nu 8)

 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 21:02
nexhil schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 14:19:
[...]


Ik heb ze dus liever digitaal. Vooral ook omdat ik nu een 2e xbox one op de slaapkamer heb (voor de luie zondag) en vrouw en kind tegenwoordig ook willen gamen :D.

Games download ik op de SSD en starten retesnel op nu 8)
Heb toch maar 1 Xbox en vind schijfjes leuker dan digitaal. Gewoon een soort van hebbedingetje :).

Al heb je wel gelijk wat betreft de sharing hoor. En sinds vandaag heb ik een 2TB 2.5inch HDD dus opstarten zal nu ook wel sneller gaan bij mij :). En heb vanaf vrijdag al 62 spellen voor de Xdoos 1 dus ook hard nodig :9.

[Voor 14% gewijzigd door timmie271 op 30-03-2016 14:26]

Gamertag: timmie271


 • nexhil
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 27-05 09:05

nexhil

BAM!

Nu mijn eerste xbox one bijna de 2.5 jaar aantikt en deze op de slaapkamer staat en toe aardig wat lawaai maakt dan de nieuwe zit ik erover te denken om die grote fan te vervangen. (dit is tenslotte tweakers :p )

Het valt mij op dat er weinig onderdelen te krijgen zijn, lig veel minder zoals dat bij de xbox 360 was.

heeft er iemand ervaring met niet originele fans? bijvoorbeeld zoals deze:
http://nl.aliexpress.com/...8c-405d-ba8b-8eb02589b9e4

Anoniem: 337891

MRE-Inc schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 10:20:
[...]


Ah klopt wat je schrijft dat je niet van de BF bent. Kan me nog een party vol met tweakers herinneren tijdens BF3. Rush op Noshar Canals. Ik joinde de party als laatste en zat als enige bij de Defenders. Toen kwam ik Exactor IT 4x tegen. 3x een SCAR-H in je face en daarna een RPG.

Toen kreeg ik ineens de melding: Exactor IT has left the party. Bleek gewoon een ordinaire ragequit :P

Hardline heeft overigens idd niks met BF te maken. Geen tanks, geen vliegtuigen....dat zegt genoeg.

Overigens zag ik op https://xbox.uservoice.co...3-backwards-compatibility dat COD BO eraan zit te komen ? Kunnen we wel weer een potje doen Exactor..... Kijken hoe snel je hondjes hebt na het starten van een rondje TDM.
Dat je dat nog weet. Lag aan je langs verbinding! :)

Ik houd me aanbevolen voor BO1. Wat een top spel was dat. Silenced Galil here we come!
nexhil schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 15:52:
Nu mijn eerste xbox one bijna de 2.5 jaar aantikt en deze op de slaapkamer staat en toe aardig wat lawaai maakt dan de nieuwe zit ik erover te denken om die grote fan te vervangen. (dit is tenslotte tweakers :p )

Het valt mij op dat er weinig onderdelen te krijgen zijn, lig veel minder zoals dat bij de xbox 360 was.

heeft er iemand ervaring met niet originele fans? bijvoorbeeld zoals deze:
http://nl.aliexpress.com/...8c-405d-ba8b-8eb02589b9e4
Bekijk eerst eens de video van de harddrive replacement, zodat je vooraf weet wat je allemaal los moet maken voordat je bij de fan kan komen. Heb wel tijdje terug youtube video gezien van iemand die zo'n fan heeft vervangen, maar ook de nieuwe maakte dezelfde herrie.

Geen idee of ze met opzet zo'n apart design van de fan hebben gemaakt, een default 12 of zelfs 14cm zou een stuk makkelijker zijn geweest om zelf te kunnen vervangen. Andere kant, zal wel niet de bedoeling zijn om je console even te gaan modden :P

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 21:02
Een van jullie die weet waarom mijn xdoos 1 de externe HDD niet wil instellen als opslag voor games?

Hij herkent hem wel, maar dan alleen als muziek etc. opslag.
Met de 3 streepjes kan ik alleen voor Help kiezen en niet voor het formatteren..

http://tweakers.net/price...-plus-slim-2tb-zwart.html

Gamertag: timmie271


 • Dennis585
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 17:24
Larry Hryb

Dead Space is now available on Xbox One Backward Compatibility.


 • nexhil
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 27-05 09:05

nexhil

BAM!

timmie271 schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 17:34:
Een van jullie die weet waarom mijn xdoos 1 de externe HDD niet wil instellen als opslag voor games?

Hij herkent hem wel, maar dan alleen als muziek etc. opslag.
Met de 3 streepjes kan ik alleen voor Help kiezen en niet voor het formatteren..

http://tweakers.net/price...-plus-slim-2tb-zwart.html
Is hij misschien kleiner dan 250 GB of geen USB 3?

 • skreppiedoe
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 20:52
timmie271 schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 17:34:
Een van jullie die weet waarom mijn xdoos 1 de externe HDD niet wil instellen als opslag voor games?

Hij herkent hem wel, maar dan alleen als muziek etc. opslag.
Met de 3 streepjes kan ik alleen voor Help kiezen en niet voor het formatteren..

http://tweakers.net/price...-plus-slim-2tb-zwart.html
Voor de zekerheid kun je hem nog een keer formatteren op de pc/laptop, wie weet helpt het. Ook al geprobeerd op een andere usb poort van de X1? Bij mij werkte de externe schijf in eerste instantie alleen via de usb poort aan de achterkant.

[Voor 7% gewijzigd door skreppiedoe op 30-03-2016 18:49]

PSN ID= SkreppiedoeNL , XBL=Skreppiedoe NL

Elke Xbox One kan vanaf woensdag worden gebruikt als ontwikkelkit. Dat betekent dat elke WIndows-ontwikkelaar een app of game kan uitproberen op een reguliere Xbox One. Tot nu toe was daar een aparte ontwikkelkit voor nodig
Dat is leuk :D

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 21:02
nexhil schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 18:28:
[...]

Is hij misschien kleiner dan 250 GB of geen USB 3?
Had om dit soort vragen het linkje van de harde schijf erbij gedaan ;). Het betreft een 2tb 2.5inch 3.0 harde schijf.
skreppiedoe schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 18:48:
[...]


Voor de zekerheid kun je hem nog een keer formatteren op de pc/laptop, wie weet helpt het. Ook al geprobeerd op een andere usb poort van de X1? Bij mij werkte de externe schijf in eerste instantie alleen via de usb poort aan de achterkant.
Al in de zijkant en achterkant geprobeerd, kan alleen nog de bovenste usb aansluiting of andere kabel proberen op de xbox.

Bedoel je met formateren naar exFat in plaats van NFTS? Of een lange formatering. Een korte naar NFTS heb ik al geprobeerd namelijk.

Zal nu eerst even 3e usb poort en andere kabel proberen. Daarna naar exFat. Mochten deze opties niet werken dan word het een lange dag voor de HDD morgen :+.

Edit 1:Ik sluit mijn 5TB WD Elements (voor Back-up) even aan en daarbij vraagt ie wel of ik hem wil formateren 8)7. Dus dat betekent dat ik nog even verder moet zoeken..

Edit 2:Xbox Gereset en nu pakt ie hem ineens wel... Nu maar weer even alles goed instellen :+.

[Voor 11% gewijzigd door timmie271 op 30-03-2016 21:01]

Gamertag: timmie271


 • Jaguar645
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 21:07
Kan ik hier iemand blij maken met een code voor de Closed Beta van Doom? ik zie dat hij vrijdag nacht ergens unlocked en tot zondag duurt maar aangezien ik dit weekend weg ben en vrijdag geen tijd zou het ook zonde zijn de key te laten verlopen :P

 • beowulfx
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 28-05 15:48
Jaguar645 schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 21:08:
Kan ik hier iemand blij maken met een code voor de Closed Beta van Doom? ik zie dat hij vrijdag nacht ergens unlocked en tot zondag duurt maar aangezien ik dit weekend weg ben en vrijdag geen tijd zou het ook zonde zijn de key te laten verlopen :P
Enorm blij!

 • nexhil
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 27-05 09:05

nexhil

BAM!

timmie271 schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 20:23:
[...]


Had om dit soort vragen het linkje van de harde schijf erbij gedaan ;). Het betreft een 2tb 2.5inch 3.0 harde schijf.
:+.
Ah sorry, als ik op mijn telefoon tweakert dan zie ik niet altijd alles :P

 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 21:02
nexhil schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 21:32:
[...]

Ah sorry, als ik op mijn telefoon tweakert dan zie ik niet altijd alles :P
Volgende keer moet je maar gewoon een tablet op pc pakken :9.

Nog iets van 50 spellen te gaan :+. De xbox 1 heeft morgen dus weer een leuk dagje te gaan. En ik kan rustig met Forza horizon verder op de 360 :).

Gamertag: timmie271


 • Jaguar645
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 21:07
Je hebt een DM binnen! :)
Benieuwd of degene met een Doom pre-order ook nog een uitnodiging krijgen.
Kans is groot dat het echt een Wolfenstein pre-order exclusive is.
Behoorlijk vreemd als je het mij vraagt.
Afwachten maar....

---------------------------------------------------

Goed nieuws mbt Cortana en Background Music, maybe in aankomende preview-dashboard ?

UWP apps come to Xbox through a Unified Windows Store and every Xbox One can become a dev kit
Gaming gets better with the Windows 10 Anniversary update, including background music and Cortana coming to Xbox One. Cortana can become your personal gaming assistant and help you find great new games, new challenges or tips and tricks. On Windows 10, we’re continuing to deliver on top fan-requested features like support for multiple GPUs and the ability to turn off v-sync. Game developers have access to a fully open ecosystem with the Universal Windows Platform, making it easy to bring the games people love to both Xbox One and other Windows 10 devices. With the Anniversary Update, any Xbox One can be a developer kit with Xbox Dev Mode, enabling anyone to develop for the living room. And, the Windows Store will offer a unified store experience for all developers, creating new opportunities to reach millions of new customers.

[Voor 61% gewijzigd door justifire op 31-03-2016 01:14]

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙


 • LopendeVogel
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 17:39
nexhil schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 13:26:
[...]


Deze set net afgelopen maandag voor 349,15 Euro gehaald (incl de 2e controller) bij Bart-Smit :(
(0.15 euro voor het tasje :p )
Nja in principe heb je dus 20,15 euro voor dat tasje betaald :D

Guys waarschijnlijk lees ik eroverheen of zit ik misschien in een verkeert topic.. Maar ik heb een vraagje:
Sinds de laatste xbox one update kan ik via de ''gold'' optie op mijn dashboard ook xbox 360 games downloaden die op dat moment gratis aangeboden worden, maar er staat bij mij maar 1 game (Borderlands).
Dit terwijl er naar mijn weten elke maand 2 games te downloaden zijn, 1 game vanaf de 1e tot de laatste dag van de maand, en 1 game vanaf halverwege de maand tot halverwege de volgende maand.
Nu viel mij al op dat ik na de update nog helemaal geen xbox 360 game erbij zag staan, en gister avond stond er dan toevallig Borderlands bij om gratis te downloaden ( kon ik sowieso al want had hem toendertijd al digitaal gekocht voor de 360 ).

Zien jullie wel 2x een 360 game met games with gold of ook alleen borderlands?

Ander vraagje:
Soms / regelmatig met iets te typen (bijvoorbeeld de zoekfunctie) slaat die regelmatig letters over, ik klik bijv 1x naar links, maar hij verspringt 2x. Dit probleem ervaart mijn neef ook ( ik had mijn xbox one al voordat die in NL uit was, en mijn neef heeft hem een aantal maanden na release, kans op dezelfde batch is dus zeer klein ).
Een week getest met mijn 2e controller maar geen verschil, hij doet het dus niet constant maar wel regelmatig.
Ervaren jullie dit (lees: overslaan van letters met type dat die gewoon 1 te ver door springt)probleem ook? Het lijkt na een aantal updates minder te zijn, want voorheen kon ik nog geen woord typen zonder dit probleem (nee ik hou niet de stick te lang vast naar een bepaalde richting).

[Voor 24% gewijzigd door LopendeVogel op 31-03-2016 05:59]


 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 21:02
1: xbox 360 spellen:
1e spel is 1e helft van de maand.
2e spel is 2e helft van de maand
Xbox one spellen:
1e spel is hele maand
2e spel is vanaf de 2e helft tot de 1e helft van de volgende maand.

2: Nooit last van. Maar als het ook kan typ ik het in via de pc of telefoon omdat dat gewoon een stuk sneller gaat.

Edit: controller al wel eens geüpdatet of niet? Of je gevoeligheid staat misschien te hoog anders zou ik het ook niet weten. Wel kun je nog die 4 pijltjes linksonderin (D-pad?) gebruiken voor het toetsenbord.

[Voor 19% gewijzigd door timmie271 op 31-03-2016 07:46]

Gamertag: timmie271


 • Tits
 • Registratie: Juli 2015
 • Laatst online: 16-05 20:15
hoe krijg je een betakey van Doom? Ik heb Wolfenstein ooit digitaal gekocht.

 • Dennis585
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 17:24
Tits schreef op donderdag 31 maart 2016 @ 09:23:
hoe krijg je een betakey van Doom? Ik heb Wolfenstein ooit digitaal gekocht.
De Wolfenstein actie was alleen in de US geldig.

 • Tits
 • Registratie: Juli 2015
 • Laatst online: 16-05 20:15
Dennis585 schreef op donderdag 31 maart 2016 @ 09:30:
[...]


De Wolfenstein actie was alleen in de US geldig.
Ouch. Gelukkig heb ik een code van een vriend gekregen. Ik weet niet we veel van Doom nog gaan mogen verwachten, maar toch eens leuk om te proberen.
justifire schreef op donderdag 31 maart 2016 @ 00:57:
[...]

Benieuwd of degene met een Doom pre-order ook nog een uitnodiging krijgen.
Kans is groot dat het echt een Wolfenstein pre-order exclusive is.
Behoorlijk vreemd als je het mij vraagt.
Afwachten maar....

---------------------------------------------------

Goed nieuws mbt Cortana en Background Music, maybe in aankomende preview-dashboard ?

UWP apps come to Xbox through a Unified Windows Store and every Xbox One can become a dev kit
Gaming gets better with the Windows 10 Anniversary update, including background music and Cortana coming to Xbox One. Cortana can become your personal gaming assistant and help you find great new games, new challenges or tips and tricks. On Windows 10, we’re continuing to deliver on top fan-requested features like support for multiple GPUs and the ability to turn off v-sync. Game developers have access to a fully open ecosystem with the Universal Windows Platform, making it easy to bring the games people love to both Xbox One and other Windows 10 devices. With the Anniversary Update, any Xbox One can be a developer kit with Xbox Dev Mode, enabling anyone to develop for the living room. And, the Windows Store will offer a unified store experience for all developers, creating new opportunities to reach millions of new customers.
Aankomende preview zal nog wel niet, maar hij moet ergens deze zomer wel komen. Verder niet echt veel boeiende dingen vanuit BUILD nog, maar E3 beloofd wel leuk te worden :)

Martinspire - PC, PS4, X1


 • MRE-Inc
 • Registratie: Juli 2008
 • Nu online

MRE-Inc

Copa Mundial de Fútbol de 1982

Anoniem: 337891 schreef op woensdag 30 maart 2016 @ 16:06:
[...]


Dat je dat nog weet. Lag aan je langs verbinding! :)

Ik houd me aanbevolen voor BO1. Wat een top spel was dat. Silenced Galil here we come!
Haha, als de dag van gisteren....Was bij de voor laatste set m-coms, dus waar je als aanvaller het heuveltje weer afmoet. Verdedigers hebben een mcom in de loods en naast de loods staat zo'n zee container waar je in kan zitten. Ik hoor je nog vloeken :P toen ik je 4x achter elkaar vanuit die loods afknalde.

BO1...tja...tis dat ik nu helemaal gewend ben aan de X1 controller en als ik nu de 360 controller pak en er mee ga spelen, dan voelt dat zooooo anders aan, dat ik voorlopig de 360 niet meer aanraak. Hoop echt dat BO1 snel BC wordt.

XBL: MRE Inc


 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 21:02
MRE-Inc schreef op donderdag 31 maart 2016 @ 10:57:
[...]


Haha, als de dag van gisteren....Was bij de voor laatste set m-coms, dus waar je als aanvaller het heuveltje weer afmoet. Verdedigers hebben een mcom in de loods en naast de loods staat zo'n zee container waar je in kan zitten. Ik hoor je nog vloeken :P toen ik je 4x achter elkaar vanuit die loods afknalde.

BO1...tja...tis dat ik nu helemaal gewend ben aan de X1 controller en als ik nu de 360 controller pak en er mee ga spelen, dan voelt dat zooooo anders aan, dat ik voorlopig de 360 niet meer aanraak. Hoop echt dat BO1 snel BC wordt.
Dat heet vaker afwisselen tussen de consoles :9. Ik speel nog steeds veel met beide controllers, vooral ook omdat ik nog veel 360 spellen heb om uit te spelen. Dus dan is het minder erg :). Echter merk ik soms wel het verschil in kwaliteit en snelheid tussen de 2 xdozen :+.

Gamertag: timmie271


 • Ereaser
 • Registratie: November 2012
 • Laatst online: 02-05 14:48

Ereaser

XBL: Ereaser NL

MRE-Inc schreef op donderdag 31 maart 2016 @ 10:57:
[...]

BO1...tja...tis dat ik nu helemaal gewend ben aan de X1 controller en als ik nu de 360 controller pak en er mee ga spelen, dan voelt dat zooooo anders aan, dat ik voorlopig de 360 niet meer aanraak. Hoop echt dat BO1 snel BC wordt.
Sinds een paar weken de 360 weer geregeld aan en heb er zelf niet zo heel veel last van.
De bumpers zijn wel echt een stuk fijner op de 360.

 • Tits
 • Registratie: Juli 2015
 • Laatst online: 16-05 20:15
Weet iemand hoe het precies zit met de pre-order van Quantum Break? Krijg je een pc-code die je kan verpatsen?
En hoe zit het met Alan Wake, is dat ook een code of hangt deze "vast" aan de disc van Quantum Break?

Hoe zit het met te preorderen in de Braziliaanse marketplace, is zo een pc-code dan ook geldig in de Benelux?

 • Tits
 • Registratie: Juli 2015
 • Laatst online: 16-05 20:15
MRE-Inc schreef op donderdag 31 maart 2016 @ 10:57:
[...]


Haha, als de dag van gisteren....Was bij de voor laatste set m-coms, dus waar je als aanvaller het heuveltje weer afmoet. Verdedigers hebben een mcom in de loods en naast de loods staat zo'n zee container waar je in kan zitten. Ik hoor je nog vloeken :P toen ik je 4x achter elkaar vanuit die loods afknalde.

BO1...tja...tis dat ik nu helemaal gewend ben aan de X1 controller en als ik nu de 360 controller pak en er mee ga spelen, dan voelt dat zooooo anders aan, dat ik voorlopig de 360 niet meer aanraak. Hoop echt dat BO1 snel BC wordt.
Idem, het spel gaat ook terug veel meer gespeeld worden indien het BC wordt.
Pagina: 1 2 3 ... 125 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Dit is een topic over de Xbox One en opvolger en NIET een topic over welke console beter is.


Extra Xbox-gerelateerde topics:
- [XBO] Levertijden, Verkooppunten & Prijzen
- [XBO] Problemen en garantie-afhandelingen
- [XBO] Xbox One Preview-programma invite topic
- Lijst met Xbox gamer tags van Tweakers [!] Externe site! Oude lijst [!] Externe site! Google Docs-link.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee