https://i.imgur.com/jBnLjSG.png
Welkom in het zesde Xbox One Discussie-topic!

Op dinsdag 21 mei 2013 tijdens het XBOX: A New Generation Revealed evenement presenteerde Microsoft de Xbox ONE, de opvolger van zijn succesvolle voorganger de Xbox 360. Een jaar later kwam hij op 5 september kwam hij in Nederland uit. Inmiddels is een S-versie gelanceerd en staat de X op de stoep.
In dit topic kun je over deze current-generation console discussiëren maar ook vind je hier alle informatie die je moet hebben over de Xbox One, waardoor we al jouw vragen over de Xbox One zoveel mogelijk hopen te beantwoorden!

Dit is deel 6 van Het Xbox One Discussie-topic. Het vorige topic vindt je hier.
Ook handig: [XBO] Levertijden, Verkooppunten & Prijzen, [XBO] Problemen en garantie-afhandelingen En het Achievements Topic

De Topicstarter

https://i.imgur.com/38Bi4ef.jpg


https://i.imgur.com/R1yWgko.jpg
Varianten
Standaardmodel
product: Microsoft Xbox One 500GB
Xbox One S
pricewatch: Microsoft Xbox One S 1TB Wit

Xbox One X (binnenkort)
pricewatch: Microsoft Xbox One X Zwart

De Xbox One is gelanceerd in November 2013 in 13 verschillende landen, ook wel (Day One Launch/Launch Wave #1) genoemd. 5 september was Wave #2 aan de beurt, met onder andere Nederland.

16 juni kwam de Xbox One S uit. Deze kleinere Xbox One moet op den duur het standaardmodel gaan vervangen en beschikt over 4K en HDR ondersteuning.

Komende 7 november komt de Xbox One X uit. De krachtigste console tot op heden en bovendien in een kleine behuizing.

Zowel de S als de X worden momenteel ook met 1 TB schijf geleverd.


https://i.imgur.com/r76jHwA.jpg
FeatureXbox One (S)Xbox One X
CPU8-core x86-64 Custom Microsoft CPU op 1,75 GHz
(gebaseerd op AMD Jaguar)
8-core x86-64 Custom Microsoft CPU op 2.3 GHz
RAM8GB 2133MHz DDR3-geheugen (68.3 GB/s) +
32MB eSram (192 GB/s)
12 GB GDDR5 (326GB/s)
Opslag500GB Intern
(Niet vervangbaar, wel uitbreidbaar dmv externe opslagmedia)
1 TB
GPUCustom AMD Radeon GPU op 853MHz 1.3 TFlops (S op 914Mhz, 1.4 TFlops)Custom AMD Radeon GPU op 1.172GHz (6.0 TFlops)
Optische DrivesBlu-Ray/DVD
Aansluitingen3x USB 3.0, HDMI-in, HDMI-out, Optical-out
ConnectiviteitEthernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T), Wi-Fi 802.11 b/g/n,
Bluetooth 2.1 (EDR), Wi-Fi Direct & Miracast.
Geluid7.1 Surround Sound
OSXbox OS
Windows OS (gebaseerd op Windows 10 Kernel met DirectX 12 ondersteuning)
Hypervisor (verbindingslaag ertussen)
CameraKinect 2.0, 1080p 30fps (los verkrijgbaar)(los verkrijgbaar)
Backwards compatibilityJa (beperkte selectie X360 games sinds Q4 2015)
OnlineverbindingBenodigd voor eerste opstart, hierna verder offline mogelijk. Wel heel sterke focus op Online-content.
2e schermSmartglass (Windows 10, WM10, iOS, Android)
Cloud storageJa, savegames, profiel, overige content
Game installatiesVerplicht (met "play while you install")
4K en HDR ondersteuningAlleen de Xbox One SJa, HDR10
OverigHDMI 1.4b (2.0a), HDCP 1.4 (2.2)HDMI 2.0b, HDCP 2.2In dit hoofdstuk kun je meer informatie vinden over de vernieuwingen van de console en de details over hoe het allemaal werkt.

https://i.imgur.com/OWu8z3O.jpg


De console
De Xbox One is het laatste all-in-one entertainmentsysteem van Microsoft, de derde generatie Xbox en ditmaal wederom met indrukwekkende hardware. Het systeem is tot 10x sneller te zijn dan voorganger, de Xbox 360, en kan daarnaast op een ongekende manier detail weergeven. De Xbox One X is vervolgens nog eens 40% sneller en is in staat om sommige games op 4K en 60FPS te weergeven (zoals Forza 7)

Gaming staat nog steeds centraal bij de Xbox One en S en met een 8-core 64-bit processor, 8GB ram aan werkgeheugen en een snelle grafische chip van AMD is de komende generatie games mooier en levendiger dan ooit. Daarnaast beschikt het systeem verder over een Blu-Ray speler (waardoor games nu ook op (50GB) Blu-Ray discs zullen worden gezet) en Wi-Fi Direct. Andere feature is Miracast om snel het scherm van smartphone, tablet of pc te kunnen delen. De X bevat verder 12GB ram en genereert 6 TFlops!

De processor is gebaseerd op de AMD Jaguar CPU, maar heeft hierbij ook de beschikking over het snelle eSram op de normale en S uitvoering (om te compenseren voor de snelheid van RAM, de X heeft dat probleem niet en dus ook geen eSram). Een custom chip dus. Tel daarbij Tiled Resources, Data Move Engines en de DirectX 12 vernieuwingen waardoor er aardig wat performance is te benutten.

Games zullen te allen tijde een verplichte installatie nodig hebben op de interne harde schijf van maar liefst 500GB of 1TB. Mocht deze vol raken, dan is er de mogelijk om een externe USB 3.0 schijf aan de Xbox One te koppelen voor extra opslagruimte. Als je dit met een snelle SSD doet, dan heeft dit ook positieve invloed op de games. Tijdens de verplichte installatie is het mogelijk om vanaf een bepaald percentage te gamen, maar dit limiteert zich vaak tot een beperkt gedeelte van de game.

Naast de welbekende HDMI-uitgang, zit er ook een HDMI-ingang in. Hiermee kan een (HDMI) signaal worden doorgevoerd naar de TV, via de Xbox One. Het HDMI-signaal van je settopbox bijvoorbeeld, waarbij de Xbox One vervolgens een overlay kan tonen. In de VS wordt dit bijvoorbeeld gebruikt om meer informatie tonen over de American Football of Basketball-wedstrijd die je zit te kijken of kan toont een interactieve EPG (Elektronische Programma Gids) vanuit de Xbox One terwijl je televisie kijkt. Deze programmagids is ondertussen ook in Nederland te gebruiken voor selecte providers. Hoe gaaf is dat!

De console heeft een vrij rustig uiterlijk met een deels mat- en deels ‘glasgrijze’ kleur. Er zit een groot rooster op voor ventilatie en ook bij de Xbox One wordt een externe ‘powerbrick’ geleverd. Deze bevat een lampje waarop je kunt zien of de console aan staat (wit = aan of standby, oranje = uit) of een probleem heeft. De S is in het wit verkrijgbaar en de X, na Project Scorpio Edition, in het grijs. De Scorpio heeft bovendien geen aparte powerbrick nodig.

De controller


De Xbox One-controller is een doorontwikkeling van de welbekende en hooggewaardeerde Xbox 360-controller. Het team bij Microsoft dat verantwoordelijk is voor de Xbox-controllers is intensief bezig geweest met het verder optimaliseren van dit stukje hardware. Zo zijn een aantal ergernissen verholpen en veel zaken verbeterd.

Allereerst zijn daar de nieuwe triggers. Deze zijn weer wat beter vormgegeven, maar belangrijker: ze hebben nu hun eigen rumble functionaliteit (trilmotor). Hiermee moet het makkelijker zijn om in games als Forza de grip van de wielen te voelen zodat je sneller kunt ingrijpen als de auto begint te glijden. Bij shooters als Titanfall en Call of Duty zul je de trillingen van je wapen beter voelen.

Het batterij vak aan de onderkant van de controller is nu weggewerkt in de controller zelf. Geen rare bult meer dus aan de onderzijde. Wederom worden oplaadbare batterijen ondersteund en komt er een nieuwe Play & Charge Kit voor batterij-loos gamen.Daarnaast is ook het D-Pad vernieuwd, deze is nu in een volledig losstaande Plus-vorm getransformeerd. Dit geeft vooral bij Fighting- en Sport-games meer controle over het spel. De duimsticks hebben ook een nieuwe vorm gekregen, waardoor ze beter om je duimen blijven zitten en meer grip bieden aan de speler op spannende momenten.

Aan de achterkant zit nu een micro-USB aansluiting, waarmee de controller gemakkelijk kan worden opgeladen. De aansluiting voor de headset aan de onderkant is ook vervangen door een micro-USB aansluiting, waarbij ook ruimte is gemaakt voor het klemmen aan weerszijden van deze aansluiting zodat de kabels er beter in blijven zitten. Door deze nieuwe aansluiting zijn helaas de oude accessoires niet compatibel, al lijkt er een adapter aan te komen voor accessoires met de oude aansluiting.

De vorm van de controller is ook aangepast waardoor je meer grip op de controller hebt. Hierbij zit aan de voorkant van de controller ook een sensor voor de Kinect-camera, waarmee bijgehouden kan worden wie welke controller vasthoudt en waar deze zich bevindt. Dat heeft als voordeel dat je persoonlijke instellingen (andere knoppenindeling of een invert y-as) worden toegepast zodra jij de controller vastpakt. Je hoeft dus geen menu’s meer door te spitten om de controller naar wens in te stellen als je met wat maten op de bank afwisselend zit te gamen (denk aan de instellingen bij Call of Duty of FIFA). Overigens passen nog maar weinig games dit momenteel toe.
Door de nieuwe grip en het lagere gewicht van de controller, is het ook comfortabeler tijdens langere speelsessies. En ook met zweethanden blijft de controller prima vast te houden.

De connectie van de controller met de console is aangepast, waardoor nu nog minder input-lag zou moeten optreden tijdens het spelen. Deze nieuwe connectie behaalt een snelheidswinst van 35% ten opzichte van de oude controllerverbinding van de Xbox 360.Als laatste zijn de Back en Start knoppen vervangen door een Menu en View knop. Via de menu-knop open je meestal het startmenu en de viewknop geeft je vaak een overzicht van de spelwereld of scorebord. Er zit niet zo heel veel verandering met de oude Back en Startknoppen (het is voornamelijk de naam). De rest van de knoppen zijn hetzelfde gebleven. Wel zijn ze van beter materiaal gemaakt dan hun voorganger. Ga er in ieder geval vanuit dat de nieuwe controller uitvoerig is getest (levensduur, valtests etc.) voordat deze in je handen ligt.

De Xbox One Controller kost los €69,99. product: Microsoft Xbox One Wireless Controller (V1)

Microsoft Elite Controller


Nieuw sinds 2015 is de elite controller. Met deze speciale draadloze controller, kun je games helemaal naar jouw hand zetten. Er zitten enkele extra knoppen op om te programmeren en je kunt thumbsticks en d-pad vervangen naar iets wat beter bij de game past. Door de betere materialen en nettere afwerking, is dit een controller die elke pro-gamer wel wil hebben. Stel ook je triggers in voor korte/lange input en gebruik er een play&charge kit bij om snel een accu bij te laden.

Kinect 2.0


De nieuwe Kinect-camera (ook wel Kinect 2.0 genoemd) maakt onderdeel uit van de Xbox One. Dat betekent dat je de beste ervaring krijgt als deze is aangesloten. Gelukkig kun je instellen wat de sensor wel of niet mag, waardoor je altijd de controle behoudt over wat Kinect 2.0 wel of niet mag zien. Zwaaien voor je console is dus niet verplicht en ook heeft deze niet een directe lijn richting diverse veiligheidsdiensten ;) . Ook is het niet verplicht je Kinect aangesloten te hebben, maar dan mis je dus wel wat vernieuwingen. Bij de meeste nieuwe bundels zit ook geen Kinect meer bij, wat wel aantoont dat de aandacht meer op games is komen te liggen, maar er is nog steeds prima ondersteuning voor en er komen nog steeds (voornamelijk dans) spellen met ondersteuning uit.

De nieuwe Kinect-camera beschikt over een hogere resolutie. Dit maal wordt een resolutie van 1920 x 1080 ondersteund (ofwel 1080p). Dit gaat met 30 FPS, waardoor videochatten (via Skype) geen probleem moet zijn. Ook is de lag, die de huidige Kinect-camera nog wel eens vertoonde, grotendeels verdwenen. De kijkhoek is vergroot waardoor de waarneembare afstand is verbeterd. Hierdoor kun je dichterbij Kinect 2.0 gaan staan en worden op grotere afstand meer mensen herkend (tot wel 8 man tegelijk!). De herkenning van personen in het donker is ook verbeterd. Er is zelfs helemaal geen licht meer nodig om dit te bewerkstelligen! Bij sommige applicaties zoals Skype beweegt het beeld ook nog eens mee met de persoon die aan het bellen is. Zit je dus aan de linkerkant van de kamer, dan zal alleen dat gedeelte (middels digitale zoom) getoond worden. En bij meer personen wordt een mooi kader gebruikt om al deze personen heen. Zo zie je dus beter met wie je aan het bellen bent en wie wat nou zegt.

pricewatch: Microsoft Xbox One Kinect 2.0 SensorDe hogere resolutie biedt als voordeel dat je lichaam meer details kent. Niet alleen worden vingers afzonderlijk herkend, maar ook je gezichtsuitdrukking en zelfs je bloeddruk kunnen worden waargenomen! De gezichtsherkenning is ook verbeterd, waardoor het gemakkelijker moet zijn om met jouw persoonlijke instellingen te kunnen werken. De herkenning is zelfs zo goed, dat ook gebarentaal kan worden herkend en objecten kunnen worden ingescand. Voor games als FIFA betekend dit dat je gezicht kan worden ingescand en op je in-game avatar kan worden geplakt. Voor games als Kinect Sports Rivals wordt zelfs een avatar gegenereerd met ongeveer hetzelfde uiterlijk en de kleding die je op dat moment aan hebt! Ook is men bezig om liplezen te ondersteunen voor verbeterde spraakherkenning.

Spraakherkenning is ook verbeterd met de komst van Kinect 2.0. Deze herkent nu veel meer manieren en termen om dezelfde actie uit te voeren en kan ook vervolgvragen behandelen. De console kan worden opgestart met de woorden “Xbox On” (de enige woorden die worden opgepikt door Kinect 2.0 in de standby-modus van de console), waarna je door het hele systeem kunt navigeren. Omdat de meeste games en gamerooms niet stil zijn, wordt geluidsfiltering toegepast om naast het gamegeluid jouw stem te kunnen blijven herkennen. Probeer bij het instellen van Kinect zo goed mogelijk te voldoen aan de vragen op het scherm, zodat deze zo optimaal mogelijk werkt. Heb je problemen, doe de setup dan overnieuw.

Helaas wordt bij Kinect 2.0 de Nederlandse-taal nog niet ondersteund. Wel zijn er plannen om ondersteuning hiervoor in de toekomst toe te voegen, maar wanneer is nog niet bekend. Cortana is ook al beschikbaar in sommige landen, maar nog steeds niet in het Nederlands. En ja, dat duurt wel lang.

https://i.imgur.com/0ZrPMG4.jpg
3 besturingssytemen
Waar de Xbox 360 nog een enkel besturingssysteem had, beschikt de Xbox One over maar liefst 3 besturingssystemen. Het eerste is het Xbox OS welke alle games op je scherm tovert. Daarnaast is er een Windows OS (geen Windows 8 maar wel vergelijkbaar) welke voornamelijk gebruikt wordt door de vele Xbox-apps (Skype, Pathe Thuis etc.) en een derde overkoepelend OS welke de 2 overige laat samenwerken (Hypervisor).

Door het Windows OS aan de Xbox One toe te voegen, wordt het voor ontwikkelaars gemakkelijker om apps en games te ontwikkelen, waardoor de mogelijkheden met de Xbox One eindelozer dan ooit zullen zijn. Vanaf 2016 komen de apps naar de consoles toe. Hiermee komen veel populaire apps als VLC, XBMC e.d. naar Xbox One. En ook zullen er meer Nederlandse apps verschijnen, gezien dat gewoon veel makkelijker gaat. Inmiddels zijn apps als Netflix en Plex al te verkrijgen!

Multitasking


Het eerste voordeel van de 3 OSsen opzet is de mogelijkheid tot multitasken. Naast je game of TV-beeld kun je Skypen, iets opzoeken via Internet Explorer of andere apps naast elkaar zetten, zoals we dat gewend zijn van Windows 8/RT. Naast gelijktijdig op het scherm zetten van 2 beelden, kun je hierdoor ook snel wisselen tussen de diverse schermen, waardoor je het wachten in de game-lobby kunt afwisselen met reageren op Tweakers.net :+. Door notificaties kun je gelijktijdig dan op de hoogte gehouden worden van bijvoorbeeld de status van de game-lobby (Pre-game, In-game enz.).

Interface


De nieuwe interface van het systeem is net als het laatste Xbox 360 Dashboard, gebaseerd op de Modern UI. Deze interface kennen we ook van Windows 10 en Windows 10 for Phones, dus zal voor veel gebruikers herkenbaar zijn. Voor de Xbox One zijn hiervoor een heleboel verbeteringen doorgevoerd, waarbij de performance en de hoeveelheid opties direct zullen opvallen. Waar het oude Xbox 360 Dashboard vaak erg sloom was, draait de Xbox One als een zonnetje.

Er is meer sociale integratie op het platform. In de friends-app kun je bijvoorbeeld direct zien wat je vrienden gespeeld hebben en zie je ook wanneer iemand begint met livestreamen. Je kunt nu mensen volgen (zonder vriend te worden) of instellen als favoriet. Hierdoor zie je van hun ook notificaties als ze online komen (of van iedereen als je dat zo instelt). Het systeem is dus vergelijkbaar met dat van Twitter.

Handig aan de nieuwe interface is dat deze wederom te bedienen is met je stem en handgebaren. Kinect kent nu meer handelingen en kan ook vervolgvragen uitvoeren. Als je bijvoorbeeld eenmaal begint met het weergeven van de tv-gids, kun je vervolgens een zender selecteren zonder telkens “Xbox” te hoeven vermelden. Hierdoor is het navigeren veel logischer maar vooral gebruiksvriendelijker. Ook kun je met je stem de Xbox aan of uitzetten en is het mogelijk (middels IR-beamers) je televisie aan/uit te zetten. Let wel, dit werkt momenteel alleen als je Xbox op Engels staat ingesteld.Naast je homescherm heb je nu ook een apart scherm waar je, voor jou belangrijke items kunt vastpinnen. Waar op de Xbox 360 hier een apart menu voor moet worden geopend, is dit nu zichtbaar onderin het startscherm, waar je al je content (games, video’s, muziek en meer) kunt neerzetten om snel vandaan te kunnen starten of openen. Er is wel een maximum aan gepinde items, maar voor je meestgebruikte apps en games is er meer dan genoeg ruimte.

(Dit hoofstuk bevat oude screenshots. Het systeem veranderd nu voor de tweede keer, maar zodra deze uit is, zal dit hoofdstuk worden bijgewerkt. Zie de youtube van Xbox voor een overzicht van de laatste versie)

SmartGlass en Xbox App


SmartGlass keert ook terug en is uitgebreider dan ooit. Waar de ondersteuning hiervoor op de 360 door developers vrijwel nihil was, zal deze vanaf de Xbox One door elke game/developer ondersteund worden en is het bij sommige games zelfs mogelijk om te spelen via je tablet. Wederom wordt Windows 8/10, Windows Phone, Android en iOS hiervoor ondersteund, waardoor er meteen een breed draagvlak is. Games via SmartGlass tonen meer informatie over die game en meer mogelijkheden bieden om die game te beïnvloeden. Met de Dead Rising app kun je bijvoorbeeld telefoongesprekken voeren (met NPCs) en in Battlefield 4 kun je een kaart zien van de hele map.

In de nieuwe versies van de Xbox app in Windows 10 (die Smartglass gaat vervangen) is het verder mogelijk om je xbox aan/uit te zetten, berichten te versturen (of je device als toetsenbord te gebruiken), Oneguide in te zien, Meldingen te ontvangen, GameDVR te starten en Achievements te bekijken. Ook is het zelfs mogelijk om je Xbox beeld te streamen of zelfs je TV naar PC of tablet te streamen!Achievements
Het systeem van Xbox Live Gamerscore & Achievements is flink uitgebreid en verbeterd. Je gamerscore blijft behouden, maar games hebben meer mogelijkheden en manieren tot hun beschikking hebben om gamerscore toe te kennen. Ook applicaties hebben soms achievements, al staat daar niet altijd een gamerscore tegenover.

Verder zijn er Challenges toegevoegd. Hier staat ook geen gamerscore tegenover, maar wel andere beloningen zoals artwork, items voor je avatar (ja, ook deze keren terug) en andere speciale unlocks. Challenges kunnen ook naderhand (na release van een game bijvoorbeeld) worden toegevoegd en mogelijk tijdsgebonden zijn. Denk hierbij aan het maken van 1 miljoen kills door de Battlefield-community in 1 dag of het bevorderen van het gebruik van een specifiek wapen (mocht deze weinig gebruikt worden). Challenges kunnen bovendien meerdere games gaan bestrijken (bijvoorbeeld de gehele Assassins Creed-franchise) of aan apps worden toegevoegd.

Het leuke is nu ook dat aan de door jou behaalde Achievement een opname gekoppeld wordt, zodat je kunt terugkijken hoe deze behaald is. In een overzicht kun je niet alleen jouw achievements bekijken, maar is er ook een feed met de behaalde achievements van je vrienden (inclusief video's). En op je profiel kun je een aantal achievements highlighten. En je kunt leaderboards openen om te zien wie de meeste achievements van je vrienden heeft.

Het is ook mogelijk om de achievements te bekijken tijdens het gamen. Daardoor is het bekijken van progressie gemakkelijker of kun je zoeken welke je nog kunt behalen.

Spelen zonder wachttijden
Voor het spelen van games is vanaf nu altijd een installatie op de harde schijf benodigd. Dit start snel, maar na invoeren van de schijf kun je al meteen beginnen met spelen, waarna de game op de achtergrond wordt geïnstalleerd. Bij digitale games zul je een deel moeten downloaden eer je kunt beginnen, maar hoef je niet op alle gigabytes te wachten (tenzij het een online-game betreft). Meestal kun je dan de eerste missie spelen en als die lang genoeg duurt is de rest ook al binnen.

Pre-order en Pre-load
Het is nu ook mogelijk om in de Xbox Store digitaal games aan te schaffen voor ze officieel uit zijn. Dit heet pre-ordering en zorgt ervoor dat je dus zeker bent van een release. Verder is het middels de pre-load functie mogelijk om games ook al op voorhand te downloaden zodat je klokslag 12 uur aan de slag kunt. En mocht je een game aanschaffen in de US store dan unlocked hij om 9.00 Nederlandse tijd. Australië is dan weer om 13.00 Nederlandse tijd de dag ervoor, maar vrij duur en lastig om aan MS Points te komen. Omdat je niet meer met Paypal of Nederlandse creditcards in buitenlandse stores kunt aanschaffen vanuit de Xbox, zul je dit dus op een andere manier moeten doen. Er zijn manieren om dit met VPN's te doen, maar als je geen BTW afdraagt, is dit in feite illegaal. Daardoor bespreken we dat ook niet in dit topic.

Automatisch hervatten
Bij de Xbox 360 duurde het erg lang voor een game was opgestart en je door alle intro’s en menu’s heen was. Dat is met de Xbox One verleden tijd. Deze onthoud waar je bent gebleven en je kunt direct verder met je game. Het opslaan van je voortgang was nog nooit zo eenvoudig. Vooral bij digitale games kun je zo snel van de ene naar de andere game wisselen. Ook kun je snel games van vrienden in je Party joinen, zodat je direct aan de slag kunt. Zet je je console aan, dan kun je binnen 30 seconden verder gaan waar je was gebleven. Overigens werkt dit niet altijd voor online-games of vanuit de energiebesparende stand.

Game DVR

De Xbox One houdt bij offline-sessies de laatste 15 minuten gameplay bij. Deze kun je op elk moment opslaan, ook door middel van een simpel Kinect-commando ("Xbox record that", welke de laatste 30 seconden opslaat). Heb je dus een mooie actie gemaakt, dan is het opslaan, bewerken en delen hiervan een fluitje van een cent. Start je een opname handmatig, dan is 5 minuten aan footage beschikbaar. De resolutie van het filmpje is 720p en kan naderhand ook nog bewerkt worden. Zo kun je ook Kinect een video laten opnemen waarbij je dit beeld in een hoek binnen de game-opname neerzet om zo makkelijk aanwijzingen te geven over het zojuist opgenomen beeld. De video is vervolgens naar Youtube of Onedrive te uploaden om vanuit daar te delen met de wereld.

Sinds begin 2014 is ook Twitch-ondersteuning beschikbaar zodat je kunt livestreamen (en zien wie er aan het livestreamen zijn of starten met livestreamen middels notificaties). De integratie werkt erg vloeiend, waardoor je snel kunt zien waar je vrienden mee bezig zijn. Het opzetten van een stream is zo gepiept en is ook naderhand met stemcommando op te starten. En je ziet middels notificaties wie er op dat moment begint met streamen.

TV TV TV TV

Een belangrijk onderdeel van de Xbox One is de TV integratie. Met behulp van de HDMI-ingang kun je via je Xbox One, TV kijken. Hoewel een settopbox direct te koppelen is aan je TV voeg je met de Xbox One hiertussen aardig wat extra functionaliteiten toe aan het televisiekijken. Zo kun je de Xbox One gebruiken als overlay voor je TV-signaal. Dit betekent dat je van bepaalde programma’s extra informatie kunt zien of via je Xbox kunt stemmen (tijdens talentenjachten bijvoorbeeld). Verder kun je notificaties bekijken en even snel wisselen naar een App of game (dus ook even TV kijken als je in de game lobby zit). Ook staat integratie met Second-Screen toepassingen van tv-programma's in de planning. Een leuke toevoeging is ook dat je je TV aan/uit kunt zetten samen met je console. Als je dus "Xbox On" roept, wordt zowel je console als je TV opgestart.Verder kun je via SmartGlass of Kinect ook de TV bedienen. Hierbij is een tv-gids te bekijken en kun je met je stem de volgende zender selecteren. Je kunt helaas niet het tv-signaal opnemen, dat zul je via je decoder moeten doen.

Aangezien decoders altijd bediend worden met afstandsbedieningen, beschikt de Xbox One over meerdere infrarood-zenders. Deze moeten meerdere bundels de kamer insturen waardoor er altijd wel 1 bij de settopbox uitkomt. Hiermee moet het ook mogelijk worden om je TV aan te zetten op het juiste signaal met de juiste boxen en de juiste settopbox. Met 1 commando ('Xbox On') zet je dus al je multimedia-apparaten aan! Kom je dus thuis van een lange dag werken, dan kun je vanuit de gang je Xbox al aanzetten en binnen 30 seconden verder gaan met je game!

Beschikbaarheid van de Xbox-diensten in Nederland
Sommige diensten en mogelijkheden zijn voorlopig nog niet in Nederland aanwezig. Er is geen Nederlandse spraakherkenning, maar deze zal in de toekomst aanwezig zijn. Daarnaast zijn er een aantal diensten locatie-afhankelijk. Ondertussen kunnen we wel gebruik maken van Oneguide, Netflix en meer. TV Streaming naar externe apparaten wordt ook dit jaar nog verwacht.

https://i.imgur.com/3d1Vqsf.jpg
Xbox Live
Voor de Xbox 360 was Xbox Live een belangrijke aanwinst. Hoewel het op de eerste Xbox ook al draaide, heeft het zich op de Xbox 360 ontplooit tot een betrouwbaar online-netwerk met veel handige functionaliteiten. De Xbox One borduurt hier verder op door en de eerste stap hierbij is het uitbreiden van het aantal servers voor deze service. Bij de Xbox 360 begon Microsoft met een schamele 3.000 servers, maar was dat aantal uitgegroeid tot 15.000 servers. Sinds de lancering van Xbox One is een serverpark beschikbaar van maar liefst 300.000 servers. Deze draaien binnen de welbekende Azure-dienst van Microsoft en zijn daardoor prima schaalbaar voor elk karwei. Mooi voorbeeld hierbij is Titanfall, welke dedicated servers toevoegt naargelang de vraag ernaar stijgt en ook de mogelijkheid biedt tot aanmaken van private matches op dedicated servers.

Ook de functionaliteiten zijn uitgebreid. Waar je als Xbox 360 Xbox Live Gold member gelimiteerd bent tot 100 vrienden, is dit aantal op de Xbox One onbeperkt. Net als op Facebook kun je dus mensen blijven toevoegen. Je kunt verder mensen volgen (of zien wie jou volgen) zonder er direct vrienden mee te zijn. En je kunt bepalen aan wie je je echte naam deelt.

Voicechat is ook weer terug en is helderder dan ooit. Er wordt gebruik gemaakt van een nieuwe codec voor beter stemgeluid. Ook het geluid wat wordt opgepikt wordt beter gefilterd en is gevoeliger. En er is nu plek voor 16 man in een party.

Mocht je al een Xbox Live Gold abonnement hebben, dan is deze ook te gebruiken via de Xbox One. Dit heeft dezelfde prijs (ongeveer 5 euro per maand), maar heeft daarbij wat meer cloud-opslag en meer services/diensten. Bij de console wordt verder een trial meegeleverd, al is hier bij sommige games niet alles mee beschikbaar.

Sinds 2014 is ook Games with Gold toegevoegd waardoor je elke maand 2 gratis games krijgt met een Gold abonnement. In tegenstelling tot het programma op de Xbox 360 heb je op de Xbox One een abonnement nodig om die games te kunnen blijven spelen (net als PSN plus). Begin en halverwege de maand zijn telkens de nieuwe games beschikbaar. Wel blijven ze aan je account gekoppeld en kun je ze dus installeren en verwijderen naargelang je ruimte beschikbaar hebt. Ook kun je de Xbox 360 Games with Gold spellen downloaden via je console. Elke GwG titel die op de 360 uitkomt, is ook op de XBO speelbaar.

Daarnaast is Microsoft langzamerhand begonnen met het geven van kortingen op digitale games. In de store is nu elke maand of week wel een game in de aanbieding. Kortingen variëren van 10 tot 80%. Ook is er elk jaar in de lente en winter een sale met prima aanbiedingen. Twijfel je nog even over je aanschaf, dan kun je dus ook nog een tijdje wachten.

Een andere mooie optie is EA Access. Dit programma omvat alle game-releases van EA Games en biedt je de mogelijkheid om nieuwe games enkele uren (een week voor launch) uit te proberen. Daarnaast zijn enkele oudere games gratis te downloaden. Hiervoor betaal je wel een maandelijks abonnement van €3,99 of €24,99 per jaar. Wil je dus snel een kleine gamecollectie aanschaffen, dan is dat dus erg snel mogelijk (mits EA Games je ding zijn natuurlijk).

De cloud
Een belangrijk onderdeel van de online-strategie van Microsoft is de Cloud. De Cloud is dé term voor een serverpark, waar in het geval van Microsoft de Azure-service wordt bedoelt, welke al een grote speler is (naast Amazon en Google). Voor de Xbox One houdt dit in dat ontwikkelaars gebruik kunnen maken van een schaalbaar serverpark, waar dedicated multiplayer servers en andere diensten kunnen draaien. Hoewel de huidige games hier nog weinig mee doen, is dit vooral voor de toekomst een interessante ontwikkeling. Microsoft heeft dan ook aangegeven dat voor elke Xbox One er de rekenkracht van 3 Xbox Ones in de cloud beschikbaar zijn. Nou is het een ingewikkeld verhaal waar vooralsnog weinig voorbeelden van zijn, maar het idee is dat (naast de multiplayer servers en persistant worlds) de cloud een deel van de berekeningen op de console voor diens rekening neemt, waardoor er meer rekenkracht beschikbaar is voor graphics. Het zorgt dus indirect voor betere graphics of meer (gameplay) mogelijkheden.

Het getoonde voorbeeld aan de pers bij de Xbox One presentatie, betrof een simulatie van het aardse sterrenstelsel (met data van NASA) waarbij men astroïden tussen Mars en Jupiter bekeek. Dit waren 30.000 astroïden die elk bij werden gegenereerd door de Xbox One (baan, belichting, model, etc). Met een switch werden daar ineens 300.000 astroïden bij gezet. Deze werden met behulp van de cloud weergegeven en berekend. Deze data werd dus realtime berekend en doorgegeven, waarbij deze data natuurlijk ook naar meerdere consoles kan worden gezonden. Hierdoor zie je dus op elke console hetzelfde effect, maar kan het dus dynamisch worden gebracht. In essentie betekend dit dat je bij een multiplayershooter een flatgebouw kunt instorten (ala BF4), maar dit dynamisch kunt maken en elke kant op kunt laten vallen, naargelang de inslag. Elke speler ziet echter hetzelfde waardoor dit een vrij uniek gegeven is binnen de hedendaagse online games. Hoe dit verder uit gaat pakken is nog even afwachten.

Een nieuwer voorbeeld bij Build 2014 was een aantal gebouwen die kapot werd gemaakt. Elk object wat daarbij los kwam, werd middels physics-berekeningen van realistische effecten voorzien. Draaide je deze demo lokaal dan werd het (vanwege de vele berekeningen) een diashow, maar middels cloud-ondersteuning kon een mooie 30fps (het blijft een demo) gehaald worden. Overigens is dit niet te verwarren met Screamride, welke gewoon lokaal berekeningen maakt (en daardoor dus ook een stuk minder gedetailleerd puin betreft). Bekijk het filmpje hier.

Hoewel de techniek van cloud computing niet bepaald nieuw is, zet Microsoft hier wel hoog op in. Dit is namelijk voor games nog niet groots toegepast, maar Microsoft denkt dat dit (mede door hun toedoen en integratie binnen de nieuwe generatie van Xbox Live) in de toekomst kan gaan veranderen. Gamewerelden worden steeds dynamischer en levendiger, waarbij je een aardig serverpark nodig hebt om dit te bewerkstelligen. Met de aankoop van een 700 miljoen dollar kostend serverpark in Iowa door Microsoft, is al een belangrijke stap gezet naar de beschikbaarheid van het aantal servers ten tijde van de Xbox One lancering. Ook de bouw van een nieuw serverpark in Noord Holland is voor Nederlandse gamers een mooie toevoeging voor de toch al snelle dienst.

Inmiddels wachten we anno 2017 nog steeds op een game die dit goed ondersteund.

Smart Match
Je online reputatie wordt op de Xbox One gebruikt bij het zoeken naar tegenstanders. Matchmaking is geoptimaliseerd en zoekt tegenstanders die dichter bij jouw kwaliteiten zitten. Daarnaast moet het makkelijker worden om feedback te geven op andere spelers. Die feedback zorgt er verder voor dat gamers die vaker over de schreef gaan (bv door schelden of onsportief gedrag) met gelijkwaardige gamers zullen worden gematched. Dit moet ervoor gaan zorgen dat er minder irritatie zal zijn en er een betere sfeer zal hangen tijdens multiplayer-potjes. Uiteraard kunnen developers ervoor kiezen dit niet toe te voegen, waardoor de daadwerkelijke invloed nog valt te bezien. Overigens wordt het systeem binnenkort nog verder verbeterd.

Automatische updates
Indien een internetverbinding beschikbaar is, download de console automatisch updates. Het is ook mogelijk om via internet een download aan te zetten. Dan wordt deze ook meteen verwerkt (opstarten van de console is dan niet meer nodig). Dit werkt voor zowel systeemupdates, als gameupdates als appupdates en voor de installatie van nieuwe games of apps.

Twitch

Bij de Xbox One zit ook ondersteuning voor het uitzenden van gameplay. Microsoft heeft een deal gesloten met de welbekende Twitch.tv-dienst om jouw gameplay met de wereld te kunnen delen. Hierbij kun je ook in-game zien hoe de uitzending wordt ontvangen door je kijkers. Je kunt daarbij ook de chat in de gaten houden. Opstarten kan daarnaast via stem-commando, zodat je je game niet eens hoeft te verlaten.

Apps
Met het nieuwe ‘Windows’ OS op de console, worden de deuren voor app-ontwikkeling voor consoles geopend. Op dit moment zijn apps als Internet Explorer, Skype en Skydrive, beschikbaar. Daarnaast moet het ook voor bedrijven aantrekkelijker worden een console aan te schaffen, voor het kunnen houden van presentaties en bekijken van documenten via OneDrive. Miracast is ondertussen al mogelijk, net als Onedrive. Echt zakelijke toepassingen moeten echter nog volgen, maar ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos.

Ontwikkelen van apps verloopt niet veel anders dan voor Windows 1 of Windows 10 for phones. Je download de SDK, voegt ondersteuning toe en de benodigde functionaliteiten. Om toegelaten te worden tot de store zul je echter wel contact moeten opnemen met Microsoft.

Diverse apps werken ondertussen ook zonder Xbox Live Gold abonnement. Denk hierbij aan Netflix, Youtube en meer.

https://i.imgur.com/ia88aga.jpg
Headset


De Xbox One bevat in de doos ook een headset. Wil je er toch 1 extra bij kopen, dan kost dat €39,99.

pricewatch: Microsoft Xbox One Chat Headset
pricewatch: Microsoft Xbox One Stereo Headset Zwart
pricewatch: Microsoft Stereo Headset Adapter Xbox One

Play & Charge-kit


De Play & Charge-kit keert terug bij de Xbox One. Dit maal gaat het opladen 2 maal zo snel (4 uur voor een volle lading), waarbij je met de meegeleverde kabel ook kunt blijven gamen.

De Play & Charge-kit kost €29,99. Samen met een controller kost het €99,99.

pricewatch: Microsoft Xbox One Play & Charge Kit
pricewatch: Microsoft Xbox One Wireless Controller met Play & Charge Kit Zwarthttps://i.imgur.com/i54zIzI.jpg
Games
Een volledige up2date lijst met titels vindt je hier: Wikipedia: List of Xbox One games


https://i.imgur.com/z9cSfFh.jpg
Tweakers gamen vaak niet alleen. Het is 1 van de redenen om tenslotte naar Tweakers te komen: andere mensen ontmoeten en praten over interessante zaken. Daardoor zijn er mogelijkheden om met andere gamende Tweakers met een Xbox One in contact te komen naast het forum. Want dat heeft ook zo zijn beperkingen. In dit hoofdstuk een paar communities in de spotlight.

Tweakers Xbox Community
Kijk op de Xbox bij Communities en ga naar de Tweakers Community. Daar kun je zien wie er online zijn,
berichten en filmpjes die gedeeld worden en meer.


Xbox Nederland
Xbox One Nederland is een onofficiële community voor en door gamers.

Com·mu·ni·ty – ‘In zijn simpelste omschrijving is een community een groep mensen met een gezamelijk doel, belang of interesse.’


Doel
Ons doel is om samen met jullie onze gezellig leuke onafhankelijke groep uit te breiden. In tegenstelling tot andere game-sites worden wij niet beïnvloedt door de industrie; eerlijk, open en ongenuanceerd zijn onze waarden. Wij bieden een platform voor jullie, maar ook door jullie. Wat kun je als lid op onze site doen?

Praat over alles wat met Xbox of games te maken heeft
Ontmoet en speel mee met mede-gamers.
Lees (of schrijf) columns, reviews en previews
Stel een vraag aan mede-gamers of Xbox Live ambassadeurs

Kortingen
Als je lid bent krijg je automatisch toegang tot interessante kortingen. We zijn continu in gesprek met interessante partners en, nu we aan het groeien zijn, kunnen we steeds meer voor elkaar krijgen. Denk bijvoorbeeld aan korting op hardware, mods, giftcards en evenementen.

We zien onze partners ook graag terug als actief lid van onze community. Voor meer informatie om partner te worden zie de partnerpagina.

Goodies
Onze partners stellen ook regelmatig goodies beschikbaar die we verloten onder onze leden. We willen onze community graag laten groeien om steeds meer én interessantere goodies weg te geven.

Hulp
Een deel van onze leden zijn Xbox One-bezitters vanaf het eerste moment. Met dit en samen met de aanwezigheid van jarenlange ervaring kunnen we jullie helpen met allerlei Xbox One-problemen en -vragen. Wij hebben op dit moment drie vrijwillige Xbox Live ambassadeurs die jullie graag willen helpen.

Evenementen
Ook zijn we van plan om LAN-parties te organiseren. Jullie zijn allen van harte welkom op deze exclusieve feestjes. Door het betrekken van onze partners hierbij kunnen we onze leden speciale extra’s bieden.

Join xboxnederland.nl
Join de leukste Xbox One community van Nederland
Xbox World
Xboxworld is de gezelligste Xboxgerelateerde website- en community van de Benelux.

Xboxworld is dé plek op het internet waarin je samen met andere fans van de Xbox 360 en Xbox One samenkomt om te praten over de consoles.

Xboxworld bestaat uit een frontpage waarop je dagelijks reviews, nieuws en artikelen tegenkomt die vertellen over alles wat de Xbox 360 en One zijn.

Via het forum kan je bijkletsen met de bezoekers van onze website. Dit kan in allerlei fora die gericht zijn op een specifiek onderwerp! Ook is het mogelijk om via de X-Bazar je games te verkopen of zelf op zoek te gaan naar een 2e-hands spel.

En wil je lekker off-topic gaan? Dan kan dat in The Green Mile.

Bezoek ons via http://www.xboxworld.nl

https://i.imgur.com/Bn0pMJH.jpg
Hier volgen enkele veelgestelde vragen in dit topic. Staat je vraag er niet bij of heb je nog enkele tips? Stuur me dan een PM.

Wat kost het en wat zit er in de doos?
Kijk in de pricewatch welke editie je wilt hebben. Vervolgens staat op de site van Microsoft wat er geleverd wordt per editie. Meestal de console + adapter (indien nodig), kabels en een controller.

Kan ik ook Xbox 360 spellen spelen?
- Backwards compatibility wordt enige tijd ondersteund in de nieuwe Windows 10 dashboard. Games die je al reeds hebt, verschijnen in de lijst van te installeren games. Het is niet zo dat alle games ondersteund worden, voorlopig een selectie, maar de lijst wordt de komende tijd nog uitgebreid. Kijk hier of hier voor een huidige lijst. Spellen worden opgestart binnen virtuele Xbox 360 omgeving, vandaar dat je ook de Xbox 360 dashboard kunt tegenkomen bij het indrukken van de xbox-knop op je controller.

Kan ik mijn Xbox 360 accessoires gebruiken zoals Controllers en Headsets
-Simpelweg: nee

Hoe zit het met DRM
Tot na de E3 was dat een apart verhaal, maar sinds de DRM 180 is het vrijwel hetzelfde als op de Xbox 360. Je koopt een schijf en kunt daarmee doen wat je wilt. Doorverkopen of uitlenen is dus mogelijk. Ook moet je schijf in de console aanwezig zijn om te spelen.

En met digitaal aangeschafte games?
Het uitlenen of doorverkopen van digitale games wordt niet ondersteund. Games worden gekoppeld aan je account (dus niet aan de console). Hierdoor kun je overigens wel games verwijderen en weer downloaden, maar niet doorgeven aan iemand anders bij het verkopen van de console.

Ik heb iets gehoord over Family Sharing?
Bij Launch en op E3 is er iets gemeld over het online delen van games. Dit zat echter gekoppeld aan het DRM verhaal en is dus van de baan. Wel kun je met 1 Gold account per console online met de overige accounts. Ook games die op andere accounts zijn geïnstalleerd zijn beschikbaar voor alle lokale accounts. Wel kun je de console van een ander als home-console instellen zodat jij zijn games ook kunt gebruiken. Helaas maakt dit het automatisch installeren van games wel lastiger (want dat gebeurt alleen op je home-console)

Kan ik dan wel met meerdere accounts gebruik maken van dezelfde game?
-Ja, er zitten geen limieten meer op het gebruiken van schijfjes en kun je dus met elke account de game spelen. Je account gebruiken op andere Xboxen om daar je digitale games te downloaden en spelen is geen probleem, net als het uitlenen of doorverkopen van schijfjes.

Kan ik offline gamen?
-Ja dat kan, voor de DRM 180 was dat een apart verhaal, maar nu is het mogelijk om offline te gamen. Wel is het zo dat je bij de eerste start van de console een internetverbinding nodig hebt, waarna een patch wordt gedownload en je naar hartenlust offline kunt gamen (voor de games die dat ondersteunen). Sommige games (zoals Forza 5) hebben ook een eenmalige online-verbinding nodig, maar zijn daarna ook volledig offline te spelen. Het gaat hier overigens om updates van slechts enkele MBs waardoor dat ook prima via GSM Netwerk te doen is. Laat je je console echter in verbinding staan met internet, dan kun je alles laten updaten of installeren zonder je console aan te zetten.

Wordt mijn account en gamerscore behouden?
-Ja je account is gewoon over te zetten naar de Xbox One en ook je gamerscore blijft behouden.

Draait er nou Windows 10 op?
-Er draait wel een Windows Kernel op die het mogelijk maakt Windows apps te gebruiken, maar hiervoor moeten applicaties worden aangepast (voor controller en Kinect ondersteuning). Op dit moment is de store nog niet open voor alle applicaties, maar de verwachting is dat dit binnenkort wel gebeurt.

Is hij sneller of langzamer dan de PS4?
-De Xbox One en Xbox One S zijn langzamer, de Xbox One X is sneller en ook sneller dan de PS4 Pro. Maar laten we de console-discussie hier zoveel mogelijk buiten houden.

Moet ik Kinect gebruiken?
-Als je geen Kinect wilt gebruiken, hoef je hem ook niet aan te sluiten. Wel zorg je er daarmee voor dat de ervaring vele malen minder next-gen aan kan voelen. Geen voice-commando's om vensters te snappen of om het laatste stukje even als video op te slaan. Toch kun je Kinect ook zo instellen dat ie alleen actief is wanneer jij het wil. Ook het constante luisteren kun je uitzetten of beperken wie wat kan zeggen (een lolbroek zal je console dus niet zomaar uit kunnen zetten). Probeer het eens eerst voordat je hem meteen in de doos terugdoet.

En al die verhalen over NSA en de Kinect als Spycam
Geruchten als deze en meer zijn niet nieuw voor camera's of webcams. Feit blijft dat Microsoft er weinig baad bij heeft om constant zaken uit te zenden. Dergelijk dataverkeer is dan ook nog niet ontdekt. Verder is de oude Kinect ook geen afluisterstation gebleken, waardoor het voorlopig blij geruchten zal blijven. Vooralsnog luistert de Kinect in standby modus alleen naar de woorden "Xbox On". Bij het opnemen via de camera zal een lichtje branden om de activiteit aan te geven. Je kunt dus gewoon in je blote reet door de huiskamer blijven lopen :D

Wat moeten wij met al die TV troep, ik wil gamen!
-Naast de nieuwe TV functionaliteiten, wordt de gamer zeker niet vergeten. Zo wordt het Xbox Live netwerk uitgebreid van 15000 naar 300000 servers en wordt je friendslist vergroot van 100 naar 1000 met een onbeperkt aantal volgers. De controller heeft ook wat vernieuwingen ondergaan om je van betere pookjes, triggers en d-pad te voorzien. Meer info over gaming op de Xbox One met bijbehorende games vind je terug in de E3 presentaties en de diverse nieuwsberichten omtrent deze games.
Toch zijn de randzaken (zoals TV) wel gebieden waarop nog veel verbetering kan worden behaald en het iets is waar Microsoft ook verder in wil gaan. De Xbox One is in eerste instantie een game-console, maar kan veel meer dan dat. Net zoals je smartphone tegenwoordig ook niet meer alleen gebruikt wordt om te bellen, smssen en whatsappen.

Komen de nieuwe diensten ook naar Nederland?
-Er is nog steeds geen Nederlandse spraakondersteuning, maar dit zou nog steeds in de pijplijn zitten. De overige vernieuwingen in Xbox diensten is nog even afwachten wat we hier wel of niet gaan krijgen. Voorlopig zijn er geen grote zaken die missen op spraakondersteuning na..

Klopt het dat er 3 besturingssystemen op staan?
-Jazeker. Je hebt het Xbox OS voor het spelen van games. Daarnaast een Windows Kernel en een overkoepelend OS om snel te kunnen wisselen. Hierdoor kun je multitasken en dus tijdens het bekijken van een film even via Skype bellen. Er zijn een aantal applicaties die je naast het hoofdscherm kunt vastpinnen zoals Internet Explorer, Skype en Skydrive. Vergelijkbaar met de multitasking op Windows 10.

Multitasken? Skype? Watte?
-De nieuwe xbox kan applicaties naast je content zetten. Tijdens tv-kijken of een film kun je dus daarnaast een app hebben staan. Bijvoorbeeld naast een basketbalwedstrijd op TV een overzicht van de fantasy league (erg groot in de VS) of een skype videoconversatie tijdens een film. Ook heeft Skype nu ondersteuning voor groepsgesprekken. Maar dit vervangt niet Xbox Live Partychat. Mocht je een tijdje moeten wachten voordat je in je multiplayer pot komt, kun je ondertussen dus even op Tweakers het laatste nieuws lezen :)

Moet ik games installeren?
-Ja, games worden bij de eerste keer opstarten geïnstalleerd op je HD waarna de schijf niet meer nodig is. Dat betekend dat je de 500 GB schijf dus wat intensiever gaat gebruiken. Gelukkig kun je al snel beginnen met het spelen van die game, waardoor je niet hoeft te wachten tot de vele gigabytes op je HD zijn gezet. Met een beetje snelle verbinding kun je ook games verwijderen en pas weer downloaden als je ze gaat spelen, zodat je toch je hele gameverzameling kunt blijven gebruiken.

Kan ik de 500gb interne schijf ook uitbreiden?
-Ja en nee, deze is niet te vervangen. Wel kun je een externe HD toevoegen waarbij het niet uitmaakt wat voor merk dit is (hoeft dus geen MS schijf te zijn). Hier kunnen niet alleen games maar ook films, muziek en savegames opgeslagen worden zoals met de interne schijf kan. Mocht je dus een fanatieke gamer zijn, dan is het geen probleem om een andere schijf eraan te hangen. Mogelijk heeft dit ook als voordeel dat je de schijf kunt meenemen naar een vriend, daar inlogt en dan lekker gaat gamen. De games worden gekoppeld aan je profiel en niet je console of het schijfje. Wel heb je dan even kort een internetverbinding nodig (om in te loggen), maar hoef je niet de hele game te downloaden. Ook zijn er inmiddels bundels van consoles met meer opslag en is de verwachting dat op den duur alles met 1TB wordt uitgerust.

Ik hoor het 1 en ander over de Cloud, wat is dat?
Tegenwoordig is de cloud vaak niet meer dan een ander woord voor serverpark. Het gaat om een online-dienst die bepaalde taken op kan lossen. Dit varieert tot het berekenen van simpele zaken, het draaien van een website of het draaien van een gameserver (zoals elke developer nu kan beschikken over dedicated servers). Microsoft leunt sterk op deze servers met de vernieuwing van Xbox Live. We zullen veel vaker zien dat online games gaan draaien op dedicated servers (geen irritaties van de huidige player hosted servers dus) of het opslaan van persistent worlds (gamewerelden die ook na afsluiten van de game door blijven gaan met groeien, verzamelen of produceren). De opslag van savegames in de cloud is ook weer terug. Verder is het straks mogelijk voor ontwikkelaars om de games gemakkelijker uit te blijven breiden en gaan we een mooie toekomst tegemoet waarbij allerhande taken (taken die vaak meerdere frames bestrijken) via de cloud worden afgehandeld. Bij meer vraag naar servers kunnen in het serverpark meer servers aan dezelfde taak worden gezet om zo aan de vraag te kunnen voldoen.
Voor elke Xbox One is er de kracht van 3 Xbox Ones in de cloud beschikbaar!

Hoe zit het met indie/arcadegames?
Middels het ID@Xbox programma kunnen indie-devs zich aanmelden om games uit te geven. Wil je hier zelf iets mee doen, kijk dan op de website. Inmiddels is het programma in volle gang.

Kan ik mijn games ook opnemen?
Het is mogelijk om je gamefootage op te nemen middels de DVR functionaliteit. Tevens is er een samenwerking met Twitch (de bekende streaming site) om je games live uit te zenden. Voor het opnemen van gameplay (zonder streaming) kun je 5 minuten opnemen in 720p formaat. Met het "Xbox Record That"-commando neem je de laatste 30 seconden op, maar start je GameDVR op dan is het mogelijk om de laatste 5 minuten op te nemen. Ook in Multiplayer. En je kunt hem ook op voorhand aanzetten. Ook kun je sinds kort de standaardtijd instellen.
En daarnaast kun je games streamen via Twitch. Wil je het HDMI-signaal opnemen (bv met Elgato Game Capture HD) dan is dit ook gewoon mogelijk. Het opnemen van Blu-ray video's kan overigens niet.

Wie zijn Phil Spencer (P3), Larry Hryb (Major Nelson), Terry Myerson, Joe Belfiore en Satya Nadella?
Momenteel is Phil Spencer de leider van de Xbox Divisie en zit hij direct onder Satya. Hij lijkt het geheel meer op de gamer te focussen, wat natuurlijk een goed ding is. Larry Hryb is de Xbox Community Manager. Hij is degene die meestal voor marketingdoeleinden diverse filmpjes maakt en laat zien wat er in de laatste Xbox updates zit. Terry Myerson is van de Windows divisie, Joe Belfiore is van de Mobile divisie en Satya Nadella is de nieuwe leider en CEO van Microsoft. Phil en Larry zijn bovendien op Xbox Live te vinden middels hun gamertag en zijn de boegbeelden voor de Xbox divisie. Major Nelson (Larry dus) heeft ook zijn eigen blog waar hij allerlei nieuwtjes omtrend Xbox neerzet. Deze is te vinden op http://www.majornelson.com

Kan ik betalen met Paypal, creditcard of iDeal?
Alleen in de Nederlandse Xbox Store. Het is niet mogelijk om met Paypal te betalen in de Amerikaanse Xbox Store. In Nederland is ook nog geen iDeal beschikbaar, maar wel Creditcard of gift-cards. Ook in buitenlandse stores kun je betalen met diens gift cards, al moet je daarvoor dus wel een account aanmaken. Pak als adres iets van een hotel of zo.

Hoe kan ik dan betalen in de US Xbox Store?
Alleen prepaid kaarten. Let wel op de juiste regio voor die prepaid kaarten.

Kan ik terecht voor garantie bij Microsoft?
Ja je kunt via de http://support.xbox.com site support aan te vragen. Daarnaast kun je bij de winkel waar je hem gekocht hebt, terecht. Voor het opsturen van een nieuw exemplaar is het soms nodig om een bedrag op je Crediccard te reserveren tot de oude console weer terug bij Microsoft is. Idem voor de Kinect. Dit wordt vervolgens naar Tjechië verzonden (waar MS Support zit voor Europa) en verwerkt. Gemiddeld duurt het 1 tot 3 weken eer je je hardware terug hebt (als je geen nieuw exemplaar krijgt). Winkels als Amazon, Bol of Coolblue zijn overigens ook redelijk coulant in het teruggeven van het aankoopbedrag.

Ik heb iets vernomen over een preview-programma?
Dat klopt. Voor de dashboard van de Xbox One is een preview-programma gaande waar je beta-versies kunt testen en nieuwe dingen sneller kunt gebruiken (enkele bugs daargelaten). Het is mogelijk hieraan mee te doen, maar hiervoor moet je wel toegang aanvragen. Dit kan als het goed is via de console zelf.

Ondersteunt de Xbox One ook Miracast?
Sinds kort is hier ondersteuning voor en kun je hem dus gebruiken als externe monitor. Dit vereist wel een beta-app die alleen te downloaden is als preview-member (zie vraag hierboven).

Kan ik ook streamen naar mijn PC?
Je kunt met de Xbox App op Windows 10 ook je scherm delen met je PC en zodra je je controller aansluit, kun je lekker aan de slag. Handig als je Xbox bij de TV staat en die even bezet is.

Zit er een mediaspeler op en zo ja, wat kan ik afspelen?
Er is een mediaspeler beschikbaar die de meeste gangbare formaten kan afspelen. Video's kunnen worden opgehaald via USB of thuisnetwerk en de app kan bijvoorbeeld omgaan met AVI, H264, MPEG(4), MKV en WMV. Ook beeldformaten (GIF, JPG, PNG) of audio (3GP, MP3, WMA) worden ondersteund. Momenteel word ondertiteling nog niet ondersteund, maar dit staat wel op de planning. Verder kan ook Bluray worden afgespeeld en wordt er gewerkt aan 4k ondersteuning.

Is er ergens een lijst met Gamers beschikbaar?
Ja inmiddels is er een mooie site voor gemaakt: http://gotxbox.maykel.net/
Deze is gemaakt door BM en is een mooi alternatief voor de Google Docs sheet van voorheen. Voeg jezelf even toe zodat we weten wie wie is en welke games je speelt.
Meer info hier: BM in "[XBO] Xbox One - Deel 3"

Hoe koop ik games in buitenlandse stores
Gezien games in andere landen goedkoper zijn of eerder uitkomen, is het soms interessant om niet in de Nederlandse Xbox store de games digitaal aan te schaffen, maar in het buitenland. Helaas zijn veel mogelijkheden om dit makkelijk te doen afgeschermd (Paypal, Creditcard, etc). Toch is het niet onmogelijk.
De makkelijkste manier is namelijk via Gift Cards. Koop een stel Amerikaanse gift cards, zet je console op US-EN en voeg ze toe aan je account om enkele zaken aan te schaffen.
Doe je het liever op een andere manier, kijk dan even in de handige uitleg van TheVMaster: http://ikwerkindeict.nl/2...open-in-de-us-xbox-store/

Hoe vind ik Tweakers online?
Door de Xbox community van Tweakers te joinen. Zoek hem op, wordt lid en zet een berichtje neer of stel een "Looking for Group" bericht in.

Kan ik Nederlandse regio met Engelse taal instellen?
Ja

Ik heb problemen met mijn verbinding - cq: hoe krijg ik mijn NAT open?
Tijdens het gamen kan het zijn dat je problemen hebt met je verbinding. Dit kan velen redenen hebben. Van je provider tot de Xbox zelf. Eerst is het handig om te kijken of je uberhaupt verbinding hebt met internet (door even te testen door op je pc/mobiel naar tweakers.net te gaan). Anderzijds kan het een configuratieprobleem zijn (dubbel ip adres, verkeerde ip-instellingen of anders) en natuurlijk je netwerk of router zelf. Het kan voorkomen dat verbindingen minder makkelijk worden opgezet, want de kans is aanwezig dat je Xbox geen gebruik kan maken van de juiste poorten. Hier heb je 3 mogelijkheden voor.

1) In de router UpNp aanzetten. Dit zorgt ervoor dat de benodigde automatisch poorten worden vrijgegeven.

2) Port forwarding. De xbox maakt gebruik van specifieke poorten, deze kun je ook altijd laten herleiden naar je console, dus moet je dat in de router instellen. Hiervoor dien je meestal wel je console op een vast IP adres in te stellen. De benodigde poorten zijn:
 • Poort 88 (UDP)
 • Poort 3074 (UDP en TCP)
 • Poort 53 (UDP en TCP)
 • Poort 80 (TCP)
 • Poort 500 (UDP)
 • Poort 3544 (UDP)
 • Poort 4500 (UDP)
3) DMZ. De demilitarized zone zet in feite je console buiten het netwerk neer. Dit is voor een xbox prima omdat die minder gevoelig is voor aanvallen en hackers, maar is eigenlijk geen nette oplossing. Probeer eerst de overige opties, voordat je dit probeert. Hiervoor dien je overigens wel je console op een vast IP adres in te stellen.

Kijk voor overige netwerkproblemen op de supportsite

Hoe snel gaan de downloads?
100mbit met glasvezel is goed mogelijk. Wel kan het zijn dat de snelheid wat in zakt als je een game open hebt, video's streamed of in partychat zit, maar over het algemeen gaat het nog vrij snel. Je kunt verder in de settings vinden hoe snel het gaat. Maar de tijd van trage downloads is al lang voorbij :)

Waarom gaat de installatie van mijn fysiek gekochte game zo traag?
Dat is vaak omdat ie de installatie via internet aan het binnenharken is. Geen hele slimme actie, want dit duurt vaak erg lang. Meestal is het slimmer om de internetkabel er even uit te trekken (of internet uit te zetten bij settings) en na installeren weer te verbinden. Dan heb je nog wel een day 0 patch nodig, maar gaat het in ieder geval een stuk sneller. Of hier nog wat in gaat verbeteren is onbekend, maar het is in ieder geval handig om te weten wat je kunt doen ;)

Wat doet het instellen als Home console - Hoe kan ik games delen?
Dit is een overblijfsel van de originele opzet van de Xbox One. Als jij een console instelt als Home console, dan kun je daar snel al jouw games op downloaden. Stel je iemand anders zijn console in als home-console en ga jij zelf op een andere console zitten, dan heb je de mogelijkheid om op 2 consoles een game te downloaden én te spelen! Wil je dus de kosten met iemand delen van nieuwe games, dan stel jij jouw console in als de home-console van de ander en laat je de ander zijn console instellen als jouw home-console. Overigens heeft dit ook gevolgen op welke console standaard de nieuw aangeschafte games binnenhaalt.

Hoe kan ik een game of app afsluiten?
Soms kan het voorkomen dat een game of app een update nodig heeft of als ie hangt maar niet uit zichzelf opnieuw opstart. Of als je bezig bent met het downloaden van iets en je wilt dat het wat sneller gaat kan het handig zijn om alle apps en games af te sluiten.
Allereerst moet je naar de homescreen toe en dat doe je door op de Xbox knop te drukken op je controller.
Vervolgens highlight je de actieve game of app en druk je de menu-toets in (wat voorheen ook wel Start was bij 360, rechts naast de xbox knop). Dan zie je een menu verschijnen waar je "Quit Game" of "Game Afsluiten" ziet staan. Druk daarop en de game of app zal afsluiten. Dan kun je hem vervolgens weer opstarten waarna hij (mogelijk met enige delay) weer opnieuw opstart.

Welke games zijn geoptimaliseerd voor de Xbox One X?
Microsoft heeft een lijst met alle games die op dit moment een update voor de X hebben, namelijk hier:
https://www.xbox.com/en-U.../xbox-one-x-enhanced-list
Er komen maandelijks updates uit om de spellen erop te verbeteren, dus zit je game er niet bij, wacht dan nog rustig af. Nieuwe games zijn vrijwel allemaal vanaf het begin ondersteund, maar oude games kan nog wel even duren. Uiteindelijk draait het allemaal om de gameplay en daar zal het eigenlijk nooit wat aan veranderen, maar wel aan de resolutie, bepaalde effecten zullen er mooier uitzien, hogere frames per seconde en meer grafische pracht. Van elke update is ook vaak een changelog beschikbaar, mocht je er meer over willen weten...

WTF @ gerucht/nieuwsitem!!
Er gaan nu veel geruchten rond over dingen die niet waar zijn of nog onbekend zijn. Probeer eerst te kijken of de bron wel klopt. De kans is ook groot dat bepaalde berichten ontkracht worden, dus ga er niet vanuit dat alles waar is. Het is tenslotte het internet.


https://i.imgur.com/4gDM6EA.jpg
Maandag 9 oktober 2017
Nieuw topic geopend en zaken aangevuld/verwijderd met nieuwe stand van zaken.

Deze openingspost wordt u gepresenteerd door Martinspire

Martinspire - PC, PS4, X1

Nieuw topic eindelijk online gezet (sorry modjes dat het zo lang duurde). Zal hem komende tijd nog wel bijwerken met meer info over nieuwe dashboard, Xbox One X zaken en community-deel.

Vragen zijn welkom en als je wilt meehelpen ook.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Dennis585
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 18:18
Mooie topic start en eentje die ik ga volgen.

De Xbox One X heb ik niet gepreordered
en ga ik pas over een jaartje of zo halen.

 • Woolfy681
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 20:01
Stel mijn vraag maar even opnieuw in het nieuwe topic dan.

Van het weekend wilde ik weer eens een game spelen op mijn Xbox one, maar hij las geen een game. Na een harde reset deed hij het gelukkig wel weer, maar is dit een voorbode op een defecte xbox binnen kort ? Iemand ervaring mee hier ?

 • Mars18
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 20-03 14:33
Dennis585 schreef op maandag 9 oktober 2017 @ 13:25:
Gisteren the thumbs van mijn XBO controller vervangen; fluitje van een cent. Kwam er echter achter dat het gat waar de thumbs doorheen steken in de faceplate niet meer helemaal rond is door het geweld :D Zodoende voel je dus 'ribbels' als je een rondje maakt met de thumb.

Denk dat ik de faceplate maar ook ga vervangen :+ Aan de andere kant; wellicht dat er over een aantal maanden ene XBO komt met een nieuwe controller en mijn zoon krijgt dan mijn oude XBO met controller. Die zal er een stuk minder last van hebben :+

Edit: was maar 3 euro via onze Chinese vrienden. Dan maar vervangen en ben ik voor totaal 8 euro klaar :Y ;)
Ik vervang al mijn kapotte pookjes van de PS4 ook met Xbox One pookjes :D :D

Mars Game Events organiseert FIFA en FORTNITE toernooien op de Playstation 4 ! Ook voor Bedrijfs of groepsarrangementen


 • Notna
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 22:22

Notna

Where are you?®

Mars18 schreef op maandag 9 oktober 2017 @ 13:31:
[...]


Ik vervang al mijn kapotte pookjes van de PS4 ook met Xbox One pookjes :D :D
WTF je quote mij uit het vorige topic maar komt onder een compleet andere naam te staan?

Xbox Live ID:Notna8310


 • Mars18
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 20-03 14:33
Notna schreef op maandag 9 oktober 2017 @ 13:32:
[...]


WTF je quote mij uit het vorige topic maar komt onder een compleet andere naam te staan?
ja, aangezien ik niet direct jou kon qoute, toen maar random iemand anders aangeklikt in dit topic :+

Mars Game Events organiseert FIFA en FORTNITE toernooien op de Playstation 4 ! Ook voor Bedrijfs of groepsarrangementen


 • JSchut
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 18:26

JSchut

.....

Zijn er hier nog mensen die Path of Exile spelen? Wellicht leuk om eens samen te mappen. Zit momenteel in T10/11 maps. Wordt beetje tegengehouden door de drops van hogere tier maps.

Xbox: JSchut82 | PSN jschut_82 |  Mac Mini 2018 i7-3.2GHz/32GB/512GB |  iPhone X 64GB Space Gray


 • Dennis585
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 18:18
Woolfy681 schreef op maandag 9 oktober 2017 @ 13:29:
Stel mijn vraag maar even opnieuw in het nieuwe topic dan.

Van het weekend wilde ik weer eens een game spelen op mijn Xbox one, maar hij las geen een game. Na een harde reset deed hij het gelukkig wel weer, maar is dit een voorbode op een defecte xbox binnen kort ? Iemand ervaring mee hier ?
Het is een kwestie van geluk of jouw Xbox One het blijft doen of niet.
Mijn launch Xbox One en mijn Xbox One S werken hier nog prima

 • Woolfy681
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 20:01
Dennis585 schreef op maandag 9 oktober 2017 @ 13:42:
[...]


Het is een kwestie van geluk of jouw Xbox One het blijft doen of niet.
Mijn launch Xbox One en mijn Xbox One S werken hier nog prima
Oke we gaan het afwachten, maar de one s doet het dus ook ?
Ga maar eens de deals in de gaten houden de komende tijd (blackfriday, sinterklaas en kerst) met mijn geluk kennende.

 • JSchut
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 18:26

JSchut

.....

Woolfy681 schreef op maandag 9 oktober 2017 @ 13:29:
Stel mijn vraag maar even opnieuw in het nieuwe topic dan.

Van het weekend wilde ik weer eens een game spelen op mijn Xbox one, maar hij las geen een game. Na een harde reset deed hij het gelukkig wel weer, maar is dit een voorbode op een defecte xbox binnen kort ? Iemand ervaring mee hier ?
Ik heb dit bij mijn One S van ongeveer 11 maanden oud ook 1 keer gehad. Een reboot loste dit toen op. Hij is nu 11 maanden oud en ik denk dat het 4/5 maanden geleden was dat ik dit had.

Daarna nooit meer last van gehad. En ik reboot heel soms maar eens. Heb toen ook wat rond gezocht en kon niet echt vinden hoe het kon. Dacht zelf aan een software dingetje maar dat zou er dan ondertussen wellicht wel al uitgepatched moeten zijn.

Xbox: JSchut82 | PSN jschut_82 |  Mac Mini 2018 i7-3.2GHz/32GB/512GB |  iPhone X 64GB Space Gray


 • Dennis585
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 18:18
bol.com games‏

FIFA 18 ontvang je nu helemaal gratis bij aankoop van de Xbox One S Forza Horizon 3 Hot Wheels bundel voor 244,-:

https://www.bol.com/nl/p/...-500-gb/9200000081698660/


 • Not_Disclosed
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 15:13
Woolfy681 schreef op maandag 9 oktober 2017 @ 13:29:
Stel mijn vraag maar even opnieuw in het nieuwe topic dan.

Van het weekend wilde ik weer eens een game spelen op mijn Xbox one, maar hij las geen een game. Na een harde reset deed hij het gelukkig wel weer, maar is dit een voorbode op een defecte xbox binnen kort ? Iemand ervaring mee hier ?
Ik heb dit ook eens gehad. De oorzaak lag bij mij in de energie mode. Ik heb ergens gelezen dat dit kan ontstaan nadat de box een tijdje in de snelle opstart modus staat (niet energie zuinig). Ik heb toen de box teruggezet naar de zuinige modus (langer durende opstart) en mijn probleem was voorbij.

A life lived in fear is a life half lived


 • Tits
 • Registratie: Juli 2015
 • Laatst online: 28-02 08:18
Dennis585 schreef op maandag 9 oktober 2017 @ 13:50:
bol.com games‏

FIFA 18 ontvang je nu helemaal gratis bij aankoop van de Xbox One S Forza Horizon 3 Hot Wheels bundel voor 244,-:

https://www.bol.com/nl/p/...-500-gb/9200000081698660/

[afbeelding]
Volgens mij was hij bij bartsmit.com net nog 11 euro goedkoper (vorige week).

Weet trouwens iemand een website die de permanente pricedrops bijhoudt? Ik heb enkele legogames gekocht, maar Lego Undercover blijft me wat te duur. Die kost nog nu nog 25 dollar in de sale, maar normaal is het 50 dollar.

Zo heb ik nu The Hobbit en Star Wars: TFA gekocht aan 5 dollar, terwijl de normale prijs 20 dollar was.

Toch een groot verschil, zou willen weten wanneer ik ongeveer een prijsdrop voor Lego Undercover kan verwachten.

 • Fireshade
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online

Fireshade

het is al een moje wir

Misschien kan het topic onderwerp geactualiseerd worden met Mixer (ten nadele van Twitch).

 • TheNostra
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 19-03 16:26
Woolfy681 schreef op maandag 9 oktober 2017 @ 13:29:
Stel mijn vraag maar even opnieuw in het nieuwe topic dan.

Van het weekend wilde ik weer eens een game spelen op mijn Xbox one, maar hij las geen een game. Na een harde reset deed hij het gelukkig wel weer, maar is dit een voorbode op een defecte xbox binnen kort ? Iemand ervaring mee hier ?
Is dit een digitaal game of via een dvd. Want heb zelf gehad dat mijn xbox ook niks meer wilde lezen vanaf dvd. Lens van dvd drive was vies.

Althans volgens Microsoft en dat neem ik maar aan dan. Koste me niks dus ze waren vrij coulant.

 • Tiny
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 13-03 10:22

Tiny

Wat eten we?

Hier mensen die Redout spelen?
Woolfy681 schreef op maandag 9 oktober 2017 @ 13:29:
Stel mijn vraag maar even opnieuw in het nieuwe topic dan.

Van het weekend wilde ik weer eens een game spelen op mijn Xbox one, maar hij las geen een game. Na een harde reset deed hij het gelukkig wel weer, maar is dit een voorbode op een defecte xbox binnen kort ? Iemand ervaring mee hier ?
Nee, ik heb een Xbox One direct met de lauche gekocht, moet wel eerlijk bekennen dat de Blueray lade het meest nutteloze ding in mijn Xbox One is..... Wanneer hij 10 x een schijf heeft uitgeworpen is het veel.....

Cogitationis poenam nemo patitur

Bullet NL schreef op maandag 9 oktober 2017 @ 15:58:
[...]


Nee, ik heb een Xbox One direct met de lauche gekocht, moet wel eerlijk bekennen dat de Blueray lade het meest nutteloze ding in mijn Xbox One is..... Wanneer hij 10 x een schijf heeft uitgeworpen is het veel.....
Tijd geleden kwam een BluRay film binnen van een ding op Kickstarter waar ik aan mee had gedaan. Was al gaan kijken naar downloads voordat ik me bedacht dat ik een speler in de Xbox heb 8)7

Martinspire - PC, PS4, X1

Is die sleuf waar dat stof zich steeds in ophoopt een BluRay-speler ?! :o

@JSchut
Jazeker wordt hier PoE gespeeld mijn Sunbro oOo
Ben nog bezig met eerste playthrough, lvl 46 Summoner.
Echter nog te veel andere spellen om mij er echt op toe te leggen....
Kijk wel uit naar de X update voor PoE, die zal af en toe wel op zijn knieen gaan als meerdere spelers de hel loslaten in 4K.
Zelfde geldt voor Diablo III, komen weer mooie tijden aan :Y

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙


 • Terrestrial
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 09-03 14:30
Mijn xbox live gold subscription was ongeveer 2 weken terug verlopen. Dus zojuist een key gekocht via gamingdragons. Daar had ik 2 jaar geleden ook een xbox live sub vandaan. Nouja code invoeren gedaan.... Dan krijg ik netjes te zien... dit is wat je krijgt ""Xbox Live Gold (abonnement van 12 maanden) en dan klik ik op bevestigen... gaat die even nadenken en dan krijg ik te zien "Probeer het opnieuw. Er is iets fout gegaan aan onze kant Mogelijk helpt het als je even wacht"

Ligt er iets uit of zo? Of is er iets anders aan de hand.

 • JSchut
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 18:26

JSchut

.....

justifire schreef op maandag 9 oktober 2017 @ 17:51:
Is die sleuf waar dat stof zich steeds in ophoopt een BluRay-speler ?! :o

@JSchut
Jazeker wordt hier PoE gespeeld mijn Sunbro oOo
Ben nog bezig met eerste playthrough, lvl 46 Summoner.
Echter nog te veel andere spellen om mij er echt op toe te leggen....
Kijk wel uit naar de X update voor PoE, die zal af en toe wel op zijn knieen gaan als meerdere spelers de hel loslaten in 4K.
Zelfde geldt voor Diablo III, komen weer mooie tijden aan :Y
Ah ok. Ik ben volgens mij nu 85 of zo. Wellicht volgende playthrough eens kijken :)

Xbox: JSchut82 | PSN jschut_82 |  Mac Mini 2018 i7-3.2GHz/32GB/512GB |  iPhone X 64GB Space Gray


 • Terrestrial
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 09-03 14:30
Terrestrial schreef op maandag 9 oktober 2017 @ 18:25:
Mijn xbox live gold subscription was ongeveer 2 weken terug verlopen. Dus zojuist een key gekocht via gamingdragons. Daar had ik 2 jaar geleden ook een xbox live sub vandaan. Nouja code invoeren gedaan.... Dan krijg ik netjes te zien... dit is wat je krijgt ""Xbox Live Gold (abonnement van 12 maanden) en dan klik ik op bevestigen... gaat die even nadenken en dan krijg ik te zien "Probeer het opnieuw. Er is iets fout gegaan aan onze kant Mogelijk helpt het als je even wacht"

Ligt er iets uit of zo? Of is er iets anders aan de hand.
Hmm Ik zat net even te kijken en zag een aantal updates staan voor een aantal games oa maar ook eentje voor de store. Ik dacht laat ik die is installeren, misschien lost het mijn probleem met de code dan op. Immers als de store niet up2date is kun je misschien geen aankopen doen.

Alleen tijdens het downloaden en installeren geeft die ineens dat de installatie afgebroken is. Waarom geen idee.... Ik heb niks gedaan. Nu heb ik de xbox gereboot maar staat die update er ook niet meer tussen. Maar ik krijg nog steeds dezelfde melding bij het invoeren van de xbox live gold code.

 • Lekker Ventje
 • Registratie: Juni 2014
 • Laatst online: 21-03 07:15
Terrestrial schreef op maandag 9 oktober 2017 @ 19:14:
[...]


Hmm Ik zat net even te kijken en zag een aantal updates staan voor een aantal games oa maar ook eentje voor de store. Ik dacht laat ik die is installeren, misschien lost het mijn probleem met de code dan op. Immers als de store niet up2date is kun je misschien geen aankopen doen.

Alleen tijdens het downloaden en installeren geeft die ineens dat de installatie afgebroken is. Waarom geen idee.... Ik heb niks gedaan. Nu heb ik de xbox gereboot maar staat die update er ook niet meer tussen. Maar ik krijg nog steeds dezelfde melding bij het invoeren van de xbox live gold code.
MS support contacten?

Switch - XBox Series X - PS5 -Vita - 3DS - Primo XL - Monolith Classic - Monolith Junior


 • LuisjeNL
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 00:34
@Terrestrial

Probeer het via Xbox, Xbox app of browser.
Ms chat gebruiken, dan vragen ze om je code en zoeken ze het voor je uit.

Weet je zeker dat het wel een code voor de juiste regio is? Ik had laatst een US code besteld en kreeg blijkbaar een Spaanse:s

Lichtpuntje... (xbone: LuisjeNL)


 • Terrestrial
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 09-03 14:30
LuisjeNL schreef op maandag 9 oktober 2017 @ 21:47:
@Terrestrial

Probeer het via Xbox, Xbox app of browser.
Ms chat gebruiken, dan vragen ze om je code en zoeken ze het voor je uit.

Weet je zeker dat het wel een code voor de juiste regio is? Ik had laatst een US code besteld en kreeg blijkbaar een Spaanse:s
Oh maakt dat verschil dan? Want zo te zien is mijn code ook Spaans. Maar zou die dan niet een andere melding moeten geven?

<EDIT> zojuist via de browser ingevoerd en nu werkt het wel. Wazig dit.

[Voor 7% gewijzigd door Terrestrial op 09-10-2017 22:01]


 • LuisjeNL
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 00:34
@Terrestrial
Dat systeem is qua codes gewoon ruk, maar fijn dat het gewerkt heeft :-)

Lichtpuntje... (xbone: LuisjeNL)


 • Steven030
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 00:22
Nog 4 weken wachten op de X! _/-\o_ Ik ben benieuwd wanneer de transfer tool ook voor niet-insiders online komt

[Voor 5% gewijzigd door Steven030 op 10-10-2017 09:47]

@exactor it Hoe was Dishonered 2? Heb me erg vermaakt met deel 1, maar op een of andere manier het vermoeden dat deel 2 wat minder zou zijn.

Gisteren wilde ik The Fall proberen, maar hij start niet eens op. Krijg voor 10 seconden een laadscherm en dan crasht die. Ik vermoed dat mijn One een beetje aan het einde van zijn levensduur is. Gelet op de draaiuren kan ik het hem wel vergeven. Kun je trouwens ergens zien hoe lang de xbox aan heeft gestaan?

Gamertag: VAS taijyn


 • Notna
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 22:22

Notna

Where are you?®

uchiha tijntje schreef op dinsdag 10 oktober 2017 @ 09:16:
@exactor it Hoe was Dishonered 2? Heb me erg vermaakt met deel 1, maar op een of andere manier het vermoeden dat deel 2 wat minder zou zijn.

Gisteren wilde ik The Fall proberen, maar hij start niet eens op. Krijg voor 10 seconden een laadscherm en dan crasht die. Ik vermoed dat mijn One een beetje aan het einde van zijn levensduur is. Gelet op de draaiuren kan ik het hem wel vergeven. Kun je trouwens ergens zien hoe lang de xbox aan heeft gestaan?
Ik vond persoonlijk Dishonored 2 beter op elke vlak dan deel 1 op het verhaal na; Deel 1 pakte mij daar een stuk meer. Deel 2 heeft niet een slecht verhaal, zeker niet, maar deel 1 zoog je er echt in door de gebeurtenissen. Dat is moeilijk te evenaren imo

Xbox Live ID:Notna8310


 • G_Dragon
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 00:04

G_Dragon

Whatever you do, do it well.

uchiha tijntje schreef op dinsdag 10 oktober 2017 @ 09:16:
@exactor it Hoe was Dishonered 2? Heb me erg vermaakt met deel 1, maar op een of andere manier het vermoeden dat deel 2 wat minder zou zijn.

Gisteren wilde ik The Fall proberen, maar hij start niet eens op. Krijg voor 10 seconden een laadscherm en dan crasht die. Ik vermoed dat mijn One een beetje aan het einde van zijn levensduur is. Gelet op de draaiuren kan ik het hem wel vergeven. Kun je trouwens ergens zien hoe lang de xbox aan heeft gestaan?
Dat heb ik ook super vaak in de game en is de reden waarom ik hem nooit heb uitgespeeld, soms ben ik super lang bezig met het halen van een moeilijk stuk of heb ik lopen rondlopen en opeens springt de game terug naar het hoofdmenu en ben ik alles kwijt sinds me laatste checkpoint.

Eerst dacht ik van ach als het soms gebeurd is het geen probleem maar na 15 keer een belangrijk moeilijk stuk kwijt geraakt te zijn was ik er wel klaar mee.

" Power comes in response to a need, not a desire. You have to create that need.”


 • basisdeman
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 21-10-2021
Van de week voor nog net geen €6 Overcooked gekocht.
Over deze game kan ik kort en krachtig zeggen: ge-wel-dig!
Met vier spelers op 2 controllers samen gamen, geniaal bedacht en wat een uitdaging!
Het was letterlijk lachen gieren en brullen geblazen :P Ik kan iedereen deze game van harte aanbevelen voor een avond vol lol met vrienden!

 • Tits
 • Registratie: Juli 2015
 • Laatst online: 28-02 08:18
basisdeman schreef op dinsdag 10 oktober 2017 @ 10:10:
Van de week voor nog net geen €6 Overcooked gekocht.
Over deze game kan ik kort en krachtig zeggen: ge-wel-dig!
Met vier spelers op 2 controllers samen gamen, geniaal bedacht en wat een uitdaging!
Het was letterlijk lachen gieren en brullen geblazen :P Ik kan iedereen deze game van harte aanbevelen voor een avond vol lol met vrienden!
Ook gekocht, dacht dat er ook een onlinefunctie bij was. Hopelijk kan ik er zo ook wat plezier aan beleven, ik speel niet vaak met vrienden.

Anoniem: 337891

uchiha tijntje schreef op dinsdag 10 oktober 2017 @ 09:16:
@exactor it Hoe was Dishonered 2? Heb me erg vermaakt met deel 1, maar op een of andere manier het vermoeden dat deel 2 wat minder zou zijn.
Deel 1 was bijzonder omdat hij nieuw was in zijn soort. Deel 2 heeft die verassing niet meer. Op gameplay gebied is hij verreweg superieur aan 1. Blink werkt veel beter en je kunt op nog meer manieren kegels voltooien. Qua verhaal vond ik 1 weer beter. 2 is zeker een aanrader als je 1 tof vond.

 • Anoniem: 917349
 • Registratie: Mei 2017
 • Niet online
Minder dan een maand en we kunnen er mee aan de slag. Bewust nog geen FIFA 18 gekocht. Wil het in 4K spelen.

 • Anoniem: 917349
 • Registratie: Mei 2017
 • Niet online
-

[Voor 100% gewijzigd door Anoniem: 917349 op 10-10-2017 14:24]


 • Sagat
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 21-03 11:07

Sagat

Moderator Spielerij

Is pappa x2!

Hmmm als cuphead zo moeilijk is ga ik wsl ook niet ver komen, laatste enigsinds moelijke game die ik recent gespeeld heb is geometry wars 3, verder ben ik ook bezig met 10 second ninja x, mogelijk is dat voor jou ook leuke als challenge @uchiha tijntje , niet super moeilijk maar wel leuke gameplay vind ik zelf.
(het is alleen niet bepaald een game die je gebruikt om je 4k hdr scherm mee te demonstreren :P )

10 second ninja DONE


 • SecondGuess
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 22:23
Ik zit bij cuphead nu vast bij de casino boss. Man wat is die me langdradig om steeds opnieuw te moeten proberen.
Het zijn 9 mini bosses met een final bos.
Er is een roulette met dobbelsteen waarmee bepaald wordt welke bazen je moet verslaan voor je de final boss krijgt.
Als ik al de final boss haal met full health, is deze nog flink pittig met een serie van aanvallen die je perfecte moet counteren. Voordat je je aanval kan doen. En die aanval herhaalt hij ook nog eens iedere 10 sec.
Darksouls is zeker een goede vergelijking kwa moeilijkheid.
Heerlijk als het je eindelijk lukt om de baas te verslaan.

In totaal ben nu over de 700 keer al dood gegaan. Er is een counter in de game.
En toch heb ik echt zin om het spel weer op te starten. 8)7
SecondGuess schreef op dinsdag 10 oktober 2017 @ 15:10:
Ik zit bij cuphead nu vast bij de casino boss. Man wat is die me langdradig om steeds opnieuw te moeten proberen.
Het zijn 9 mini bosses met een final bos.
Er is een roulette met dobbelsteen waarmee bepaald wordt welke bazen je moet verslaan voor je de final boss krijgt.
Als ik al de final boss haal met full health, is deze nog flink pittig met een serie van aanvallen die je perfecte moet counteren. Voordat je je aanval kan doen. En die aanval herhaalt hij ook nog eens iedere 10 sec.
Darksouls is zeker een goede vergelijking kwa moeilijkheid.
Heerlijk als het je eindelijk lukt om de baas te verslaan.

In totaal ben nu over de 700 keer al dood gegaan. Er is een counter in de game.
En toch heb ik echt zin om het spel weer op te starten. 8)7
Oke, bij deze een tip voor je! De casino boss is lastig, maar ook weer erg simpel. Zorg dat je de dobbelsteen onder de knie krijgt, dus met andere woorden. Zorg dat je kunt bepalen op welk nummertje hij komt. Dus 1, 2 of 3.

Als je dat door hebt zorg je ervoor dat je de boss ingaat met smoke dash, de invincibility als super en de charge wapen en close combat wapen (dat rode wapen).

Dan ga je voor eindbaas nummer 2 (de fiches). Met smoke dash en de charge is deze boss erg goed te doen.

Dan wil je een drie hitten op de dobbelsteen zodat je naar eindbaas nummer 4 gaat. Deze is wat lastiger, maar met de charge is deze binnen een half minuutje dood.

Daarna wil je een 3 hitten op de dobbelsteen, zodat je veilig bent en daarna een 1, zodat je naar eindbaas nummer 7 gaat. De roulette dame. De makkelijkste van de reeks als je smoke dash hebt! Gewoon chargen en dashen als ze naar je toespint.

Dus voor de sub eindbazen kies je voor 2, 4 en 7. Ik zou retryen als er op een van deze eindbazen geen extra HP aanwezig is.

Als je nummer 7 hebt verslagen dan wil je een 3 hitten op de dobbelsteen, zodat je veilig bent en daarna minimaal een 2! Indien je een 1 hit dan mag je overnieuw... :P

Zodra je bij de eindbaas bent heb je als het goed is minimaal 4 HP. Zorg dat je al je charge klaar hebt zodat je in ieder geval 1 of 2 keer kunt hitten als hij met zijn kaartjes gaat lopen. Probeer goed te parryen en als je denk dat het aan het begin van de reeks mannetjes al misgaat roep je de super in en ga je gewoon voor maximum damage. Of met de charge of met de close combat. De super duurt volgens mij net genoeg om de reeks mannetjes te overleven. Daarna is de boss al vrij ver heen en heb je met 4 HP denk ik voldoende om hem af te maken. Gelet op het feit dat je daar al bent beland kun je vast wel redelijk parryen :)

Succes!

Gamertag: VAS taijyn


Anoniem: 337891

Als ik dit allemaal lees, ben ik bang dat Cuphead op het lijstje incomplete komt te staan.
Steven030 schreef op dinsdag 10 oktober 2017 @ 08:44:
Nog 4 weken wachten op de X! _/-\o_ Ik ben benieuwd wanneer de transfer tool ook voor niet-insiders online komt
Ik heb 99% van mn games op externe schijven, opnieuw aansluiten en gaan :D al blijf ik nog wat skeptisch over de algehele snelheid van dat ding, hoeveel geheugen je ook hebt, interne HDD blijft een vertragende factor. Als ik dan merk hoe bizar traag mijne kan zijn waar je de HDD overuren hoort gaan, we gaan het zien :P

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


Anoniem: 337891

uchiha tijntje schreef op dinsdag 10 oktober 2017 @ 18:04:
[...]


Dit is juist een manier om het makkelijk te halen ;)
Een nogal lange en ingewikkelde methode om iets makkelijks te behalen. :)

 • R.G
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 19-03 16:42
Terrestrial schreef op maandag 9 oktober 2017 @ 18:25:
Mijn xbox live gold subscription was ongeveer 2 weken terug verlopen. Dus zojuist een key gekocht via gamingdragons. Daar had ik 2 jaar geleden ook een xbox live sub vandaan. Nouja code invoeren gedaan.... Dan krijg ik netjes te zien... dit is wat je krijgt ""Xbox Live Gold (abonnement van 12 maanden) en dan klik ik op bevestigen... gaat die even nadenken en dan krijg ik te zien "Probeer het opnieuw. Er is iets fout gegaan aan onze kant Mogelijk helpt het als je even wacht"

Ligt er iets uit of zo? Of is er iets anders aan de hand.
Hey man, probeer het eens via je M$ account en niet op xbox zelf , dat werkt meestal _/-\o_ _/-\o_

 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 19:39
Anoniem: 337891 schreef op dinsdag 10 oktober 2017 @ 18:09:
[...]


Een nogal lange en ingewikkelde methode om iets makkelijks te behalen. :)
Soms moet je even wat moeite doen om de 100% te halen :)

Ik heb ook niet zomaar die 595 achievements in Halo MCC gehaald :9


Edit: weet niet of het al langs is geweest, maar krijg net een melding op m'n telefoon dat er hoogstwaarschijnlijk geen Kinect adapter bij de Xbox one X zit zoals bij de one S..

[Voor 32% gewijzigd door timmie271 op 10-10-2017 19:20]

Gamertag: timmie271


 • srdevil
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 19:53
timmie271 schreef op dinsdag 10 oktober 2017 @ 19:14:
[...]


Soms moet je even wat moeite doen om de 100% te halen :)

Ik heb ook niet zomaar die 595 achievements in Halo MCC gehaald :9


Edit: weet niet of het al langs is geweest, maar krijg net een melding op m'n telefoon dat er hoogstwaarschijnlijk geen Kinect adapter bij de Xbox one X zit zoals bij de one S..
Bij de Xbox One S zat ook geen Kinect adapter? Deze kon je aanvragen met het serienummer van je Xbox One, Xbox One S en Kinect. Als je bij de One S was ingestapt kon dat niet helaas.

Net m'n Xbox One S verkocht en een Xbox One X besteld. €165 excl. games is geen slechte deal :9

 • timmie271
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 19:39
srdevil schreef op dinsdag 10 oktober 2017 @ 20:05:
[...]


Bij de Xbox One S zat ook geen Kinect adapter? Deze kon je aanvragen met het serienummer van je Xbox One, Xbox One S en Kinect. Als je bij de One S was ingestapt kon dat niet helaas.

Net m'n Xbox One S verkocht en een Xbox One X besteld. €165 excl. games is geen slechte deal :9
Klopt, maar zal bij de one X dus niet zo zijn :)
Eerst maar even afwachten wat Microsoft zelf zegt.

Gamertag: timmie271


 • Steven030
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 00:22
SinergyX schreef op dinsdag 10 oktober 2017 @ 18:07:
[...]

Ik heb 99% van mn games op externe schijven, opnieuw aansluiten en gaan :D al blijf ik nog wat skeptisch over de algehele snelheid van dat ding, hoeveel geheugen je ook hebt, interne HDD blijft een vertragende factor. Als ik dan merk hoe bizar traag mijne kan zijn waar je de HDD overuren hoort gaan, we gaan het zien :P
Ja ik heb ook al alle games die ik mee wil nemen op mijn externe hdd staan, maar ik doel meer op de systeem instellingen en 4K assets
Niet helemaal Xbox, maar ik heb deze besteld:
https://ae01.alicdn.com/k...-b-font-font-b-Game-b.jpg

Mini Xbox S met PS controllers, zo fout als het kan, maar ik zou er serieus bijna m'n One voor een S inruilen om die 2 naast elkaar te krijgen :D

Zag op ebay ook nog een AV-switch in vorm van een originele Xbox, misschien dat ik gewoon een kapotte Xbox koop en tracht de hele 360 hardware in te bouwen :P

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • kloon
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 03-10-2022
De vraag is waarschijnlijk al eens gesteld.
Maar wat is momenteel de goedkoopste 4K hdr TV (32/40inch)? Zodat de nieuwe Xbox volledig tot zijn recht komt.

http://web.mac.com/kl00n


 • Lekker Ventje
 • Registratie: Juni 2014
 • Laatst online: 21-03 07:15
Kijk eens in de pricewatch en let op de responstijd in game modus. En de tv moet zoveel mogelijk nits hebben voor HDR.

Switch - XBox Series X - PS5 -Vita - 3DS - Primo XL - Monolith Classic - Monolith Junior

Xbox One X enhanced titels, meerendeel met details over de upgrade :

A Plague Tail: Innocence - 4K, 30fps
Anthem - 4K checkerboard, 30FPS, HDR
The Artful Escape
ARK: Survival Evolved - 1080p, 60fps, HDR
Ashen- 4K, HDR
Ashes Cricket
Agents of Mayhem - 30fps, improved resolution, traffic and pedestrians
Age of Empires Definitive Edition
The Artful Escape of Francis Vendetti - 4K
Assassin's Creed: Origins - 4K checkerboard, 30FPS, HDR
Astroneer - 4
AWAY: Journey to the Unexpected
Battlerite - 4K
Battlefield 1
Below
Biomutant
Black Desert - 4K
Brawlout - 4K
Chess Ultra - 4K, HDR, 60FPS
Code Vein
Conan Exiles - 4K support "at a later date"
Crackdown 3 - 4K 30FPS HDR
Crossout
Cuphead
Dark and Light - 4K
Darksiders 3
The Darwin Project - 4K, HDR
Dead Rising 4 - 4K
Deep Rock Galactic - 4K, HDR
Deus Ex: Mankind Divided - HDR
Diablo 3: Reaper of Souls – Ultimate Evil Edition
Dishonored 2 - 4K, 30FPS
Dishonored: Death of the Outsider
Disneyland Adventures
The Division
Doom - 4K 60FPS
Dovetail Games Euro Fishing - 4K
Dragonball FighterZ
Dynasty Warriors 9
The Elder Scrolls Online: Morrowind
Elex
Elite Dangerous - 4K
Everspace - 4K
The Evil Within 2 - 4K, HDR
F1 2017 Special Edition - 4K, 60FPS, HDR Support
Fable Fortune - 4K
Fallout 4 - 4K, 30FPS
Farming Simulator 17 - 4K 30FPS
Farming Simulator 18 - 4K
Far Cry 5
FIFA 18 - 4K, 60FPS
Final Fantasy 15 - 4K, HDR, 30FPS
Firewatch
For Honor - 4K, 30FPS
Fortnite - 4K, HDR, 30FPS
Forza Horizon 3 - 4K, HDR, 30FPS
Forza Motorsport 7 - 4K, 60FPS, HDR
Gears of War 4 - 4K/30FPS for Campaign/Horde modes, and 4K/60FPS for Versus, HDR
Gravel
Greedfall
GRIDD: Retroenhanced
Ghost Recon: Wildlands - 4K, HDR
Ginger: Beyond The Crystal
Gwent: The Witcher Card Game
Halo 5: Guardians - 4K, HDR, 60FPS
Halo Wars 2 - 4K, HDR
Hand of Fate 2
Hello Neighbour - 4K
Hitman Season 1 - 4K, HDR
Homefront: The Revolution - 4K
Immortal: Unchained
Injustice 2 - 4K, HDR
Jurassic World Evolution
Killer Instinct - 4K
Killing Floor 2 - 1800p
Kingdom Come: Deliverance
LA Noire
The Last Night - 4K, HDR
Life is Strange: Before the Storm
The Long Dark
Madden NFL 18 - 4K
Mafia 3
Mantis Burn Racing - 4K, 60FPS
Mass Effect: Andromeda - HDR
Metal Gear Survive
Metro Exodus - 4K HDR
Middle-earth: Shadow of War - 4K, 30 FPS, HDR
Minecraft: Xbox One Edition - 4K, HDR, 60FPS
Minecraft: Xbox One Edition Favorites Pack
Minion Masters
Monster Hunter: World
NBA 2K17 - HDR
NBA 2K18 - 4K, HDR
Need for Speed Payback
Nine Parchments
Observer - 4K
Okami HD
Ooblets
Ori and the Will of the Wisps - 4K
Outlast 2 - 4K
Paladins - 4K
Path of Exile - 4K, 60FPS
Playerunknown's Battlegrounds - 4K, HDR, 30FPS
Portal Knights - 4K
Pure Chess
Pro Evolution Soccer 2018
Project Cars 2 - 4K, 60FPS
Quantum Break
Raiders of the Broken Planet - 4K, HDR, 'improved visuals'
Railway Empire
Real Farm
ReCore - 4K, HDR
Redout: Lightspeed Edition
Real Farm Sim
Resident Evil 7: Biohazard
RiME
Rise of the Tomb Raider
Riverbond - 4K
Robocraft Infinity - 4K
ROBLOX
Rocket League - 4K, HDR, 60FPS
Rush: A Disney Pixar Adventure
Rugby 18
Sea of Thieves - 4K, HDR
Slime Rancher - 4K
SMITE - 4K
Sniper Elite 4
Sniper Ghost Warrior 3 - HDR
Sonic Forces - 4K
Star Wars Battlefront 2
State of Decay 2 - 4K, HDR
Strange Brigade - 4K, HDR
Super Lucky's Tale - 4K, 60FPS
Steep
SUPERHOT - 4K
The Surge - 4K, HDR
Skyrim: Special Edition - 4K, HDR
Surviving Mars
Titanfall 2 - 4K, 60FPS with dynamic scaling
Tacoma - 4K
Tekken 7
Tennis World Tour
Train Sim World
TT Isle of Man: Ride on the Edge
Unruly Heroes - 4K
Warframe
Warhammer: End Times - Vermintide - 4K
We Happy Few
The Witcher 3: Wild Hunt - 4K
Wolfenstein 2: The New Colossus - 4K, HDR
World of Tanks - 4K, HDR, 30FPS
WRC 7 FIA World Rally Champion
Zoo Tycoon: Ultimate Animal Collection

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙


 • hmr
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 23:43
kloon schreef op dinsdag 10 oktober 2017 @ 21:39:
De vraag is waarschijnlijk al eens gesteld.
Maar wat is momenteel de goedkoopste 4K hdr TV (32/40inch)? Zodat de nieuwe Xbox volledig tot zijn recht komt.
Jouw xbox one x komt op de goedkoopste 4K tv waarschijnlijk helemaal niet tot zijn recht. Input lag, lage refresh, geen volledige HDR. Noem het maar op. 4K gamen is nog steeds relatief prijzig.

hmr hmr hmr hmr hmr hmr


 • Phusebox
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 22:00
timmie271 schreef op dinsdag 10 oktober 2017 @ 20:08:
[...]


Klopt, maar zal bij de one X dus niet zo zijn :)
Eerst maar even afwachten wat Microsoft zelf zegt.
Een hele leuke dikke 🖕van Microsoft dus: er komt geen gratis Kinect adapter voor One X kopers...

Weer een reden om er geen te kopen want zo'n adapter kost minimaal 40 euro en ja ik gebruik hem nog. Niet alleen om in te loggen maar voor spellen die voice commands ondersteunen zoals F1 2017. Sommige dingen in dat spel zijn echt undoable zonder voice. En nee ik wil niet zo'n klote headset op dan.

xbox live / psn / steam / nintendo id: phusebox | iRacing

Ik zie toch een hoop 30 fps tags in die lijst... Ook bij games waar je dat eigenlijk echt niet wil zoals Forza horizon 3. Daar zou ik toch echt liever een wat lagere resolutie maar dan met 60 fps zien. Hopen dat ze de keuze geven (hoewel ik zelf waarschijnlijk toch geen x ga kopen, maar kijk wel met een schuin oog mee).

Gamertag: FinrazielNL

Finraziel schreef op woensdag 11 oktober 2017 @ 07:29:
Ik zie toch een hoop 30 fps tags in die lijst... Ook bij games waar je dat eigenlijk echt niet wil zoals Forza horizon 3. Daar zou ik toch echt liever een wat lagere resolutie maar dan met 60 fps zien. Hopen dat ze de keuze geven (hoewel ik zelf waarschijnlijk toch geen x ga kopen, maar kijk wel met een schuin oog mee).
Als je toch geen X haalt zou ik me er niet druk over maken, op de "normale" One draaien die games ook hoogstens op 30fps.

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙

kloon schreef op dinsdag 10 oktober 2017 @ 21:39:
De vraag is waarschijnlijk al eens gesteld.
Maar wat is momenteel de goedkoopste 4K hdr TV (32/40inch)? Zodat de nieuwe Xbox volledig tot zijn recht komt.
Beetje off-topic,

Maar ik ben van mening dat 4K onder de 47" weinig toevoegt op een tv....
Je moet dan wel heel dicht op je tv zitten om te kunnen profiteren van de hogere resolutie.

Cogitationis poenam nemo patitur


 • srdevil
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 19:53
justifire schreef op woensdag 11 oktober 2017 @ 07:41:
[...]

Als je toch geen X haalt zou ik me er niet druk over maken, op de "normale" One draaien die games ook hoogstens op 30fps.
Daar ik nog geen 4K TV heb, maar wel een Xbox One X heb besteld hoop ik wel dat sommige games een hogere FPS gaan halen. Ook de 30fps word echt niet (constant) in alle games gehaald waardoor er soms haperingen zijn. Hopelijk is dit met de Xbox One X voorbij en gaan ook meer games richting de 60fps.

 • mobygo76
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 22:33
justifire schreef op dinsdag 10 oktober 2017 @ 23:38:
Xbox One X enhanced titels, meerendeel met details over de upgrade :

Battlefield 1
Ik heb Bf1 nog niet eerder gezien op dit soort lijstjes. HDR ondersteuning, maar verder niet volgens mij.

Hij staat ook niet op het officiële lijstje.

https://www.xbox.com/en-U.../xbox-one-x-enhanced-list

 • wjsiebes91
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 25-02-2020
Zijn er hier mensen die wel eens problemen hebben gehad met hun Microsoft account?
Sinds twee weken kan ik geen aankopen meer doen in de digitale store. Meerdere keren contact gehad met Microsoft en elke keer loze beloften. Een oplossing blijft echter uit.

 • Notna
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 22:22

Notna

Where are you?®

srdevil schreef op woensdag 11 oktober 2017 @ 08:02:
[...]


Daar ik nog geen 4K TV heb, maar wel een Xbox One X heb besteld hoop ik wel dat sommige games een hogere FPS gaan halen. Ook de 30fps word echt niet (constant) in alle games gehaald waardoor er soms haperingen zijn. Hopelijk is dit met de Xbox One X voorbij en gaan ook meer games richting de 60fps.
Exact de reden dat ik even de eerste reviews afwacht alvorens op een koop over te gaan ;) Als de performance boost op (Full) HD miniem zijn wacht ik wellicht tot er een leuke aanbieding is ipv het als kerstcadeau aan te schaffen.
wjsiebes91 schreef op woensdag 11 oktober 2017 @ 08:49:
Zijn er hier mensen die wel eens problemen hebben gehad met hun Microsoft account?
Sinds twee weken kan ik geen aankopen meer doen in de digitale store. Meerdere keren contact gehad met Microsoft en elke keer loze beloften. Een oplossing blijft echter uit.
Krijg je een specifieke foutmelding bij de aankopen?

Xbox Live ID:Notna8310


 • wjsiebes91
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 25-02-2020
Notna schreef op woensdag 11 oktober 2017 @ 09:07:
[...]


[...]


Krijg je een specifieke foutmelding bij de aankopen?
Nee, wanneer ik iets wil aankopen geeft hij een melding dat ik contact op moet nemen met de klantenservice. Dit heb ik twee weken geleden gedaan. Vanaf dat moment wordt er van alles beloofd maar niet uitgevoerd.

 • Notna
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 22:22

Notna

Where are you?®

wjsiebes91 schreef op woensdag 11 oktober 2017 @ 09:11:
[...]


Nee, wanneer ik iets wil aankopen geeft hij een melding dat ik contact op moet nemen met de klantenservice. Dit heb ik twee weken geleden gedaan. Vanaf dat moment wordt er van alles beloofd maar niet uitgevoerd.
Bijzonder, als ik zo op het internet zoek kom ik enkel tegen dat je account/console gebanned is (maar dan is de error vrij specifiek) of dat he een issue was met Live

Heb je de problemen op zowel de PC (alle browsers?) als op de console zelf? Had support uberhaubt iets zinnigs te zeggen over wat het probleem is?

Xbox Live ID:Notna8310


 • wjsiebes91
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 25-02-2020
Notna schreef op woensdag 11 oktober 2017 @ 09:14:
[...]


Bijzonder, als ik zo op het internet zoek kom ik enkel tegen dat je account/console gebanned is (maar dan is de error vrij specifiek) of dat he een issue was met Live

Heb je de problemen op zowel de PC (alle browsers?) als op de console zelf? Had support uberhaubt iets zinnigs te zeggen over wat het probleem is?
Probleem komt in elke browser, store in Windows 10 en de store op de Xbox zelf voor. Zelfs met gratis games voor gold geeft hij problemen. Er staat voldoende geld op mijn Microsoft account. Paypal account moest ik van de support een week geleden eruit halen en dan na 48uur weer toevoegen. Bleek alleen dat dit niet meer gaat en ik hier dezelfde foutmelding krijg.

Support zelf heeft geen idee en het probleem ge-escaleert naar een expertiseteam. Die hebben mij afgelopen donderdag gebeld en beloofd dat het probleem vrijdag opgelost zou zijn. Dit blijkt niet het geval.

 • LuisjeNL
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 00:34
@wjsiebes91

Dat is natuurlijk erg vervelend, maar zo te horen van jou gaan ze er wel serieus mee om toch? Wel enorm balen dat jij net die pech hebt van een origineel probleem :/

Moet zeggen dat ik met de Amerikaanse chat altijd zeer geslaagd overleg heb :)

Ze mogen best nog iets minder overdreven aardig zijn!

Lichtpuntje... (xbone: LuisjeNL)


 • wjsiebes91
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 25-02-2020
LuisjeNL schreef op woensdag 11 oktober 2017 @ 09:29:
@wjsiebes91

Dat is natuurlijk erg vervelend, maar zo te horen van jou gaan ze er wel serieus mee om toch? Wel enorm balen dat jij net die pech hebt van een origineel probleem :/

Moet zeggen dat ik met de Amerikaanse chat altijd zeer geslaagd overleg heb :)

Ze mogen best nog iets minder overdreven aardig zijn!
Mij is altijd geleerd dat als je een belofte maakt, je deze ook moet waarmaken.
Niet zeggen dat iets morgen is opgelost als je dat niet kan waarmaken. Daarnaast is terugkoppeling naar de klant ook belangrijk. Ik hoor niks en moet er telkens achteraan.
Hopen dat het escalatieteam er wel echt mee bezig is.
wjsiebes91 schreef op woensdag 11 oktober 2017 @ 09:17:
[...]


Probleem komt in elke browser, store in Windows 10 en de store op de Xbox zelf voor. Zelfs met gratis games voor gold geeft hij problemen. Er staat voldoende geld op mijn Microsoft account. Paypal account moest ik van de support een week geleden eruit halen en dan na 48uur weer toevoegen. Bleek alleen dat dit niet meer gaat en ik hier dezelfde foutmelding krijg.

Support zelf heeft geen idee en het probleem ge-escaleert naar een expertiseteam. Die hebben mij afgelopen donderdag gebeld en beloofd dat het probleem vrijdag opgelost zou zijn. Dit blijkt niet het geval.
Is het een generieke foutcode of een meer specifieke? Mijn geval bleek het achteraf een 'flag' te zijn op mijn PayPal, gevalletje 'mogelijk misbruik', bleek achteraf dus een ingame betaling via PayPal te zijn geweest die door insider OS niet goed was gegaan.

Uiteindelijk ben ik maar met Xbox US gaan praten, bleek dat de link dus in mijn GB account zat (je kan via de MS account website je 'regio account' kiezen) en 1 van mijn PayPal adressen dus 'geflagged' was. Via MS account (https://account.microsoft.com/account) zag ik inmiddels 8 adressen staan, heb ik allemaal verwijderd en 1 laten staan, toen kon ik weer normaal betalen in de NL store, maar niet meer in GB en US.

Heb het idee dat ze soms zelf niet eens weten wat nu de blokkade is, dezelfde PayPal account gebruiken op 2 MS accounts, verkeerde adressen, regio-lock, mogelijk fraude, je krijgt ook vaak per gesprek met Xbox US compleet ander verhaal, dan is het weer een tijdelijke lock, dan is het weer een regiolock, dan is het gewoon een xbox fout, vaak genoeg die chat in gaan en er komt wel ooit een medewerker die toevallig wel de juiste problemen kan vinden (en oplossen :P).

[Voor 14% gewijzigd door SinergyX op 11-10-2017 12:26]

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • bram1984
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 16-12-2020
@justifire AC Origins doet checkerboarding? Dacht dat die op de X juist native was.

 • wjsiebes91
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 25-02-2020
SinergyX schreef op woensdag 11 oktober 2017 @ 12:22:
[...]

Is het een generieke foutcode of een meer specifieke? Mijn geval bleek het achteraf een 'flag' te zijn op mijn PayPal, gevalletje 'mogelijk misbruik', bleek achteraf dus een ingame betaling via PayPal te zijn geweest die door insider OS niet goed was gegaan.

Uiteindelijk ben ik maar met Xbox US gaan praten, bleek dat de link dus in mijn GB account zat (je kan via de MS account website je 'regio account' kiezen) en 1 van mijn PayPal adressen dus 'geflagged' was. Via MS account (https://account.microsoft.com/account) zag ik inmiddels 8 adressen staan, heb ik allemaal verwijderd en 1 laten staan, toen kon ik weer normaal betalen in de NL store, maar niet meer in GB en US.

Heb het idee dat ze soms zelf niet eens weten wat nu de blokkade is, dezelfde PayPal account gebruiken op 2 MS accounts, verkeerde adressen, regio-lock, mogelijk fraude, je krijgt ook vaak per gesprek met Xbox US compleet ander verhaal, dan is het weer een tijdelijke lock, dan is het weer een regiolock, dan is het gewoon een xbox fout, vaak genoeg die chat in gaan en er komt wel ooit een medewerker die toevallig wel de juiste problemen kan vinden (en oplossen :P).
Het ging bij mij verkeerd toen ik Forza Motorsport 7 aanschafte, ook netjes betaald met PayPal.
De volgende dat kreeg ik een mail van Microsoft dat op mijn verzoek mijn bestelling was geannuleerd. Dit heb ik nooit verzocht. Sinds dat moment kan ik niks bestellen, niet met PayPal en ook niet met de giftcards.

 • TheNostra
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 19-03 16:26
wjsiebes91 schreef op woensdag 11 oktober 2017 @ 12:54:
[...]


Het ging bij mij verkeerd toen ik Forza Motorsport 7 aanschafte, ook netjes betaald met PayPal.
De volgende dat kreeg ik een mail van Microsoft dat op mijn verzoek mijn bestelling was geannuleerd. Dit heb ik nooit verzocht. Sinds dat moment kan ik niks bestellen, niet met PayPal en ook niet met de giftcards.
Ik weet dat als je te vaak een refund doet je account gebanned kan worden “tijdelijk” maar uit wat je schrijft heb jij dat niet gedaan dus ik zou sowieso je password veranderen. En ook dat van je e-mail account waarmee je pay-pal geconnected hebt.

Zou aan xbox support maar eens vragen hoe en wanneer er volgens hun een annulering heeft plaatsgevonden.

Mocht je toevallig je creditcard aan je Paypal hebben hangen kan het ook zijn dat je limit bereikt is. En derhalve er een annulering heeft plaatsgevonden.

 • Mr Magic
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 23:55
Phusebox schreef op woensdag 11 oktober 2017 @ 05:53:
[...]

Een hele leuke dikke 🖕van Microsoft dus: er komt geen gratis Kinect adapter voor One X kopers...

Weer een reden om er geen te kopen want zo'n adapter kost minimaal 40 euro en ja ik gebruik hem nog. Niet alleen om in te loggen maar voor spellen die voice commands ondersteunen zoals F1 2017. Sommige dingen in dat spel zijn echt undoable zonder voice. En nee ik wil niet zo'n klote headset op dan.
Bron

Beetje triest van Microsoft wel :( Ook belachelijk dat zo'n adapter 40 euro moet kosten, max. 15 zou een stuk eerlijker zijn.

Iedereen even voten please :)

https://xbox.uservoice.co...hose-upgrading-to-xbox-on
https://xbox.uservoice.co...apter-for-xbox-one-x-free

 • TheNostra
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 19-03 16:26
Ja ook maar vote gedaan. Vind 40 euro voor een adapter wat overdreven. Gebruik hem toch best vaak.

Vind het wel jammer dat er uiteindelijk niks meer mee gedaan word. Hij is echt stukken beter dan de Kinect van de xbox360.

 • wjsiebes91
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 25-02-2020
TheNostra schreef op woensdag 11 oktober 2017 @ 16:14:
[...]


Ik weet dat als je te vaak een refund doet je account gebanned kan worden “tijdelijk” maar uit wat je schrijft heb jij dat niet gedaan dus ik zou sowieso je password veranderen. En ook dat van je e-mail account waarmee je pay-pal geconnected hebt.

Zou aan xbox support maar eens vragen hoe en wanneer er volgens hun een annulering heeft plaatsgevonden.

Mocht je toevallig je creditcard aan je Paypal hebben hangen kan het ook zijn dat je limit bereikt is. En derhalve er een annulering heeft plaatsgevonden.
Nee, de refund heeft niet op mijn verzoek plaatsgevonden.Er hangt daarnaast ook geen creditcard aan mijn account. Deze kan ik op dit moment ook niet meer toevoegen. Ik krijg dan de melding dat ik contact moet opnemen met de klantenservice.

 • Mr Magic
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 23:55
TheNostra schreef op woensdag 11 oktober 2017 @ 18:09:
Ja ook maar vote gedaan. Vind 40 euro voor een adapter wat overdreven. Gebruik hem toch best vaak.
Deze is trouwens ook mooi:

https://twitter.com/MatejGottwald/status/900002060153880576

Hoezo "No adapters. No hassle" :?

Anoniem: 337891

Je zet gewoon de Kinect in de buurt van je One X en hij werkt. Dat is toch zonder hassle lijkt me.

op zich doet een niet aangesloten Kinect ongeveer hetzelfde als een aangesloten Kinect

 • Schimanski
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 20-03 13:32
Bij multiplayer vind ik het lastig, ik heb het idee dat het beeld langer stilstaat dan als ik roep xbox record that!

 • Dragunov
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 06-03 18:30
Heb hier me Xbox One verkocht zonder Kinect, omdat ik die terug wil aansluiten aan de X

Anoniem: 337891

Schimanski schreef op woensdag 11 oktober 2017 @ 19:45:
Bij multiplayer vind ik het lastig, ik heb het idee dat het beeld langer stilstaat dan als ik roep xbox record that!
Dat klopt wel. Alle andere zaken zijn sneller te fixen met de controller. In MP de boel moeten pauzeren schiet natuurlijk niet echt op. Gelukkig speel ik MP toch altijd met headset dus kan ik alsnog als een gek gillen tegen mijn One. ;)

 • kloon
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 03-10-2022
Bullet NL schreef op woensdag 11 oktober 2017 @ 07:41:
[...]


Beetje off-topic,

Maar ik ben van mening dat 4K onder de 47" weinig toevoegt op een tv....
Je moet dan wel heel dicht op je tv zitten om te kunnen profiteren van de hogere resolutie.
Daar heb je 100% gelijk in .
Ik ben van plan deze op mijn bureau te plaatsen zodat ik kan gamen waneer ik wil.
Dus verder als 2 meter zal het nooit zijn.
Ga nog even wachten met zoeken na alles gelezen te hebben.

http://web.mac.com/kl00n

Gisteren startte The Fall eindelijk eens normaal op zonder te crashen. Het is een puzzelgame en ik trek een beetje een vergelijking naar de klassieke point&click games in een modern jasje. Ik blijf het een grappig genre vinden, maar ik kan me er vaak gewoon niet toe zetten om een uur lang alle mogelijkheden uit te proberen waarna je erachter komt dat je een klein detail over het hoofd hebt gezien. Dat heeft voor mijn gevoel niet zoveel te maken met het daadwerkelijk oplossen van uitdagende puzzels. Ik was wel benieuwd naar het verhaal, want o.a. de voiceacting was tof gedaan dus heb maar een guide gebruikt.

Les voor mij, dit soort point&click puzzelgames zijn gewoon niet voor mij gemaakt. :) The Witness daarentegen is wel een van de leukste puzzelgames die ik ooit heb gespeeld.

Gamertag: VAS taijyn


 • MRE-Inc
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 17:19

MRE-Inc

Copa Mundial de Fútbol de 1982

http://xbox-store-checker.com/en/deals-with-gold

In het lijstje met DwG staan GTA V en TC Ghost Recon Wildlands er niet tussen, maar ze zijn beide op te pikken voor rond de 19 euro in Duitsland 2 Argentinië ;)

Ghost Recon Wildlands stond op mijn short list destijds, maar nooit gekocht ivm geen tijd en de tijd die ik heb, speel ik BF1.

Is het nog een beetje een goede game ? Ben op zich wel een beetje klaar met games zoals AC deel 25 en van hot naar her rennen om dit op te zoeken en dan weer terug om dat op te zoeken....

[Voor 3% gewijzigd door MRE-Inc op 12-10-2017 07:50]

XBL: MRE Inc

Gisteren trouwens ook Super Lucky's Tale gekocht. Ben erg benieuwd naar die game. Ik hoop op een kiddy uitstraling met een uitdagende gameplay, ala Snake Pass!

@MRE-Inc Inderdaad, ik ben ook een beetje klaar met games als AC of Far Cry. Ik merk dat ik deze generatie echt vooral heb genoten van de kleinere pareltjes. Zoals Ori and the Blind Forest, The Witness, Snake Pass, Valiant Hearts, Cuphead, Life is Strange S1 en als het gaat om AAA titels zijn het vaak niet de grote vervolgen maar 'nieuwe' titels als Wolfenstein, Sunset Overdrive, Quantum Break en ok... Ook The Witcher 3.

Gamertag: VAS taijyn

MRE-Inc schreef op donderdag 12 oktober 2017 @ 07:46:
http://xbox-store-checker.com/en/deals-with-gold

In het lijstje met DwG staan GTA V en TC Ghost Recon Wildlands er niet tussen, maar ze zijn beide op te pikken voor rond de 19 euro.

Ghost Recon Wildlands stond op mijn short list destijds, maar nooit gekocht ivm geen tijd en de tijd die ik heb, speel ik BF1.

Is het nog een beetje een goede game ? Ben op zich wel een beetje klaar met games zoals AC deel 25 en van hot naar her rennen om dit op te zoeken en dan weer terug om dat op te zoeken....
Best een goede game.
DLC valt over te discusieren, met een knalroze monstertruck een stealthmissie doen blijft toch enigzins onrealistisch :+
Gisteren de 4vs4 modus weer eens geprobeerd, met 4 lvl1's tegen 4 lvl20+, lekker gebalanceerd 8)7
Ga de andere dlc wel weer oppakken zodra de X uit is, is momenteel toch een van de weinige games die 4k + hdr ondersteund.

Wildlands is dit weekend gratis te spelen dus zou zeggen : try before you buy !

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙


 • Tits
 • Registratie: Juli 2015
 • Laatst online: 28-02 08:18
Beetje aankoopadvies nodig.

Ik was niet van plan om een Xbox One X te kopen, maar onze tv heeft het vorige week begeven.

Ik ben nu van een 40 inch full hd, naar een 49 inch 4K - HDR - toestel gegaan.

Is het de moeite om over te stappen naar de Xbox One S, voor de HDR, en is dit een serieuze upgrade van mijn dikke Xbox One?


Op termijn wil ik wel overgaan naar de Xbox One X, maar met de kost van de TV nog eens de kost van de console, vind ik wat hoog. Ik ben ook zeker dat er over enkele maanden wel eens een goede promo gaat verschijnen.

Upgrade van Xbox One naar Xbox One S gaat ook niet zoveel in prijs schelen als ik mijn oude verkoop.

 • Cerenas
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 20:21
Tits schreef op donderdag 12 oktober 2017 @ 09:59:
Beetje aankoopadvies nodig.

Ik was niet van plan om een Xbox One X te kopen, maar onze tv heeft het vorige week begeven.

Ik ben nu van een 40 inch full hd, naar een 49 inch 4K - HDR - toestel gegaan.

Is het de moeite om over te stappen naar de Xbox One S, voor de HDR, en is dit een serieuze upgrade van mijn dikke Xbox One?


Op termijn wil ik wel overgaan naar de Xbox One X, maar met de kost van de TV nog eens de kost van de console, vind ik wat hoog. Ik ben ook zeker dat er over enkele maanden wel eens een goede promo gaat verschijnen.

Upgrade van Xbox One naar Xbox One S gaat ook niet zoveel in prijs schelen als ik mijn oude verkoop.
Als je goedkoop de switch kan maken is het wel leuk voor het HDR en de 4K blu-ray speler (als je dat gebruikt natuurlijk), anders zou ik gewoon wachten op de X als ik jou was. :)

 • Lekker Ventje
 • Registratie: Juni 2014
 • Laatst online: 21-03 07:15
Vreselijk irritant, midden in Overwatch word ik er uitgelazerd omdat mijn XBox een update van 3,6 gieg binnen moet halen. Mijn XBO staat standaard op standby, waarom moet je nu verplicht midden in een game updaten? Is dat vanwege die insider app?

Switch - XBox Series X - PS5 -Vita - 3DS - Primo XL - Monolith Classic - Monolith Junior


 • SpankmasterC
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 02-03 22:48
Lekker Ventje schreef op donderdag 12 oktober 2017 @ 11:47:
Vreselijk irritant, midden in Overwatch word ik er uitgelazerd omdat mijn XBox een update van 3,6 gieg binnen moet halen. Mijn XBO staat standaard op standby, waarom moet je nu verplicht midden in een game updaten? Is dat vanwege die insider app?
Yes, normaal gesproken heb je een X-aantal uur om een update te installeren, is over het algemeen lang genoeg om gewoon tijdens standby de update te doen. Als insider is die termijn bij sommige updates flink minder en kan het tijdens het gamen gebeuren dat je een update krijgt.
En soms gaat het ook gewoon mis. Komt helaas ook nog teveel voor.

[Voor 4% gewijzigd door SpankmasterC op 12-10-2017 11:52]


 • LAPJENL70
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 16:41
Lekker Ventje schreef op donderdag 12 oktober 2017 @ 11:47:
Vreselijk irritant, midden in Overwatch word ik er uitgelazerd omdat mijn XBox een update van 3,6 gieg binnen moet halen. Mijn XBO staat standaard op standby, waarom moet je nu verplicht midden in een game updaten? Is dat vanwege die insider app?
Ja. Precies de reden waarom ik daar destijds mee gestopt ben. Werd helemaal gek van al die updates.
SpankmasterC schreef op donderdag 12 oktober 2017 @ 11:52:
[...]

Yes, normaal gesproken heb je een X-aantal uur om een update te installeren, is over het algemeen lang genoeg om gewoon tijdens standby de update te doen. Als insider is die termijn bij sommige updates flink minder en kan het tijdens het gamen gebeuren dat je een update krijgt.
En soms gaat het ook gewoon mis. Komt helaas ook nog teveel voor.
Mja en als het dan even 5 minuten zou duren, prima. Maar het duurt telkens meer dan een half uur.

Blijft belachelijk en hopelijk gaan ze daar nog wat aan veranderen. Download ging al iets beter (maar nog niet veel). Dat is momenteel echt mijn #1 ergernis met Xbox.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Player1S
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 20:37

Player1S

Formerly known as L1nt

hmr schreef op woensdag 11 oktober 2017 @ 01:42:
[...]


Jouw xbox one x komt op de goedkoopste 4K tv waarschijnlijk helemaal niet tot zijn recht. Input lag, lage refresh, geen volledige HDR. Noem het maar op. 4K gamen is nog steeds relatief prijzig.
Misschien is het een idee om in de startpost een klein overzichtje te plaatsen of misschien zelfs een geheel nieuw topic te starten voor alle consoles om aankoopadvies te vinden en vragen.

Zelf heb ik een S en verwacht nog geen X te halen maar heb straks wel nieuwe tv nodig dus wil er wel 1 waar de S goed tot z'n recht komt. Heb echter geen idee welke ik nu zou moeten nemen. Budget is ook beperkt. :X

Player1s Twitch


 • SpankmasterC
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 02-03 22:48
Martinspire schreef op donderdag 12 oktober 2017 @ 12:06:
[...]

Mja en als het dan even 5 minuten zou duren, prima. Maar het duurt telkens meer dan een half uur.

Blijft belachelijk en hopelijk gaan ze daar nog wat aan veranderen. Download ging al iets beter (maar nog niet veel). Dat is momenteel echt mijn #1 ergernis met Xbox.
Download gaat wel snel ja, maar vooral het controleren van de update duurt vreselijk lang. Gelukkig zijn ze wel beter geworden in de feedback waar het ding mee bezig is, voorheen was het helemaal een black box die geen reet opschoot.
Pagina: 1 2 3 ... 159 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
- Geen XBOX vs PS4 discussie, niet trollen etc.
- Geen discussies over tv's en monitoren, daar zijn andere subfora voor.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee