http://i.imgur.com/jBnLjSG.png
Welkom in het derde Xbox One Discussie-topic!

Op dinsdag 21 mei 2013 tijdens het XBOX: A New Generation Revealed evenement heeft Microsoft de Xbox ONE aangekondigd, de opvolger van zijn succesvolle voorganger de Xbox 360. Op 5 september komt hij in Nederland uit.
In dit topic kun je over deze next-generation console discussiëren maar ook vind je hier alle informatie die je moet hebben over de Xbox One: van specificaties tot FAQ's en zelfs lijsten met Xbox One (exclusive) Games waardoor we al jouw vragen over de Xbox One zoveel mogelijk hopen te beantwoorden!

Dit is deel 3 van Het Xbox One Discussie-topic. Het vorige topic vindt je hier.
Ook handig: [XBO] Levertijden, Verkooppunten & Prijzen en [XBO] Problemen en garantie-afhandelingen

Deel 4 hier: Xbox One - Deel 4

De Topicstarters

http://i.imgur.com/38Bi4ef.jpg


http://i.imgur.com/R1yWgko.jpg
De Xbox One is in November 2013 gelanceerd in 13 verschillende landen, ook wel (Day One Launch/Launch Wave #1) genoemd. 5 september is Wave #2 aan de beurt, met onder andere Nederland.


Varianten
Met Kinect
Prijs: €499,-
Zonder Kinect
Prijs: €399,-Bundels
Welke bundels zijn er op dit moment?
 • Xbox One zonder Kinect €399,99
 • Xbox One met Kinect - €499,99
 • Xbox One zonder Kinect maar met 1gb schijf + Call of Duty Advanced Warfare - €499,99 (pre-order)
 • Xbox One zonder Kinect + FIFA 15 - €399,99
 • Xbox One zonder Kinect + Sunset Overdrive - €399,99 (pre-order)
 • Xbox One zonder Kinect + FIFA 15 & Forza 5 - €499,99
 • Xbox One zonder Kinect + Madden 15 - €399,00 *
 • Xbox One met Kinect + Titanfall - €499,99
 • Xbox One met Kinect + Forza - €499,99
 • Xbox One met Kinect + Dead Rising - €499,99
 • Xbox One met Kinect + 2 digitale games naar keus + Forza 5 + 1 jaar Xbox Live - €699,99 *
 • Xbox One met Kinect + 3 digitale games naar keus + Forza 5 + 1 jaar Xbox Live - €799,99 *
* alleen in US via Microsoftstore verkrijgbaar

Leverbaar vanaf 5 september. Ook verkrijgbaar via import. Tenzij anders vermeld bevat de console een 500gb schijf.

Er zal naar alle waarschijnlijkheid geen bundel verschijnen van Xbox One + Destiny. Sony heeft dat als exclusieve deal met Activision afgesloten. Dit geld ook voor een bundel met Watchdogs.

Twijfel je welke je moet nemen? Hier nog wat extra info:
 • Los gaat een Kinect €110,- kosten
 • Je kunt er het hele dashboard mee navigeren en ook de TV mee besturen.
 • In diverse games is het mogelijk commando's te geven of zaken als headtracking te gebruiken (zoals bij Forza waarmee je de bocht in kunt kijken vanuit cockpit view).
 • Het is niet verplicht te gebruiken, tenzij het gaat om games als Dance Central. Shooters als Battlefield of racers als Forza hebben de Kinect dus niet nodig
 • Games worden niet sneller als je Kinect niet gebruikt. Het is aan de game om het in/uit te schakelen.
 • Voor sommige zaken is het wel degelijk sneller dan handmatig navigeren. "Xbox Record That" geeft je de mogelijkheid om snel even de laatste 30 seconden op te nemen.
 • Sommige apps gaan straks ook gebruik maken van Kinect. Nu hebben we daar al Skype en Twitch voor die video opnemen.
 • Zeker als je je Xbox One voor meer gaat gebruiken dan alleen gamen, is het erg handig. Ook als centrale hub in de huiskamer zal het steeds meer zin krijgen in de toekomst.
 • Heb je al een mooie headset maar geen adapter voor voice om in je controller te steken, dan kan Kinect fungeren als microfoon. Sure, het lijkt soms alsof je in een wc-hok zit te gamen, maar werkt verder prima.
 • En als je wel een microfoon hebt, heb je altijd een alternatief mocht ie stuk gaan.
 • Er zit momenteel GEEN Nederlandse spraakherkenning bij de console. Kleine kans dat dit rond launch wel gaat zijn, maar wel is de console zelf in het Nederlands in te stellen.
Bekijk voor jezelf of je Kinect gaat gebruiken. De meesten die hem wel hebben, zijn er ook enthousiast over. Het is verder goed mogelijk dat het in de toekomst wel van toepassing is.


http://i.imgur.com/3fFlMJa.jpg

Omdat de Xbox One eerder te verkrijgen is in het buitenland, is er nog de mogelijkheid om deze te importeren. Om het voor iedereen wat duidelijker te maken, is hier wat informatie over het importeren te vinden zodat je weet wat de voor en nadelen zijn. Informatie is onder voorbehoud, gezien er de laatste tijd nog wel wat wijzigingen zijn en nog niet alles 100% duidelijk is.

De Console en overige hardware
Momenteel is het mogelijk via enkele Nederlandse winkels zoals GameMania, Mediamarkt, Nedgame en Saturn een Xbox One in huis te halen. Deze komen meestal uit Duitsland of Engeland (voorzien van Europese stekker) en kost (meestal) ongeveer 60 euro meer. Wil je minder geld kwijt zijn, dan zijn Amazon of Microsoftstore.de goede keuzes. En wil je hem met de auto halen dan ben je het beste af in Duitsland (bijvoorbeeld een Mediamarkt of Saturn).
Een console uit de VS heeft niet alleen een andere stekker (zoals in de UK), maar ook een ander voltage, daardoor zul je mogelijk een andere adapter nodig hebben of een converter. Klein aandachtspuntje dus. Overige hardware kun je ook prima in Duitsland halen, al zal daar weinig verschil bij zijn. Controllers zijn in elk land identiek en worden natuurlijk weer met allerlei boekjes in 380 (give or take) verschillende talen geleverd. Er zit verder bij sommige producten nog een 2 dagen kaart voor Xbox Live bij.

In Wave#1 landen komt bovendien in Juni de Kinect-loze Xbox 360 uit. Deze kost 100 euro minder en moet vooral de gamers met een beperkt budget aanspreken.

De Games (fysiek)
Zoals velen wel weten, hebben games in de Duitse winkels nog wel eens de neiging om volledig in het Duits te zijn, wat voor ons Nederlanders vaak niet zo'n feest is. Nou is dit met de meeste launchgames niet het geval (die zijn wat algemener gemaakt waardoor er meer talen op disc staan zodat hij overal verscheept kan worden), maar toch is het wel verstandig om hier even naar te kijken als je in de winkel staat. In de UK en US kun je in ieder geval met Engels aan de slag. Sommige games hebben zelfs nog Nederlandse ondersteuning! Games zijn regiovrij, dus dat maakt verder weinig uit.

De Games (digitaal)
Bij de Xbox One is het ook mogelijk om games direct via de Xbox Games Store (de nieuwe naam voor de Xbox Marketplace) op je console te downloaden. Dan is de game dus volledig digitaal en werkend. Probleem is wel dat dit gebonden is aan de regio (ook wel locale genoemd) en de Nederlandse regio is nog niet beschikbaar. Voor aanschaffen heb je dus een buitenlands betalingsmiddel nodig. Een betalingsmethode met buitenlands factuuradres. Tot voor kort kon dit gemakkelijk via Paypal, maar inmiddels controleren ze daar ook of het gebruikte factuuradres overeen komt met het factuuradres welke je hebt opgeslagen bij Paypal. En als dat adres niet klopt, kun je vaak de transactie niet afmaken. Kortom: Paypal werkt momenteel niet!. Wat momenteel wel werkt is aanschaffen via Creditcard en (na validatie vanwege een niet-kloppend adres met je creditcard provider). Mijn American Express werkt nu bijvoorbeeld gewoon, al blijft het onzeker of ook deze methode wordt gedoogd.

Een andere methode (die langer lijkt te gaan werken) is eerst Microsoft Store valute inslaan (bijvoorbeeld via offgamers.com), deze verzilveren om vervolgens de games aan te schaffen. Je hebt hierbij dus een tegoed op je Xbox Live account staan, waar je games van aanschaft. Is je saldo echter te laag, dan zul je dit moeten aanvullen. Let wel op dat je de juiste regio gebruikt voor het aanschaffen en toevoegen van het saldo, gezien je natuurlijk in dollars wilt afrekenen (die winst is het grootst).

Digitale games worden gekoppeld aan een gamertag, maar zodra 1 gamertag op de console een game heeft gedownload, hebben ook andere games daar de beschikking over (en kun je dus daar met Xbox Live Gold mee online). Die kun je dan echter niet meenemen naar een vriend, wat het verhaal wel lastiger maakt.

Een ander punt is de valuta en betaling. Gezien we in Nederland met Euro's betalen, is dat iets om rekening mee te houden. Het lijkt erop dat je met een Nederlandse Creditcard, geen ponden mag afrekenen, waardoor een Engelse gamertag weinig zin heeft. Duitsland is ook wat lastig, gezien je dan ook je dashboard in het Duits moet instellen (je moet je locale veranderen). De beste optie lijkt daarom een account uit de VS te zijn. In de VS heb je gewoon een Engelse dashboard, maar ook Dollars. De conversie van Euro's naar Dollars zorgt er al snel voor dat je ongeveer 15 euro bespaart op (full priced) games. Verder kun je een factuuradres van ergens in Alaska, Montana of Ohio opgeven, waardoor er niet alsnog (Amerikaanse) BTW bij komt. Een game van 69,99 dollar kost dan nog maar 50 euro (en dus geen 70 euro). En dus heb je na 3 games genoeg bespaart voor nog een game. Toch zul je mogelijk via internet fysieke games voor een lagere prijs kunnen aanschaffen, maar interessant is het wel. En als sommige games in de aanbieding gaan, bespaar je natuurlijk nog meer.

Toch wachten?
Microsoft heeft aangekondigd dat Nederland, samen met andere landen bij Wave 2 zit. Wave 2 zal in september 2014 lanceren. Dat betekend dus 11 maanden na Duitsland en de VS. Erg jammer wat ons betreft, maar zeker het wachten waard ;)


http://i.imgur.com/r76jHwA.jpg
FeatureXbox One
CPU8-core x86-64 Custom Microsoft CPU op 1,75 GHz
(gebaseerd op AMD Jaguar)
RAM8GB 2133MHz DDR3-geheugen (68.3 GB/s) +
32MB eSram (192 GB/s)
Opslag500GB Intern
(Niet vervangbaar, wel uitbreidbaar dmv externe opslagmedia en Cloud-opslag)
GPUCustom AMD Radeon GPU op 853MHz
Optische DrivesBlu-Ray/DVD
Aansluitingen3x USB 3.0, HDMI-in, HDMI-out, Optical-out
ConnectiviteitEthernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T), Wi-Fi 802.11 b/g/n,
Bluetooth 2.1 (EDR) & Wi-Fi Direct. Zowel IPv4 als IPv6 worden ondersteund.
Geluid7.1 Surround Sound
OSXbox OS
Windows OS (gebaseerd op Windows 8 Kernel met DirectX 12 ondersteuning)
Hypervisor (verbindingslaag ertussen)
CameraKinect 2.0, 1080p 30fps
Backwards compatibilityNee
OnlineverbindingBenodigd in enkele gevallen voor eerste opstart, hierna verder offline mogelijk. Wel heel sterke focus op Online-content.
2e schermSmartglass (Windows 8, WP8, iOS, Android)
Cloud storageJa, savegames, profiel, overige content
Game installatiesVerplicht (met "play while you install")

In dit hoofdstuk kun je meer informatie vinden over de vernieuwingen van de console en de details over hoe het allemaal werkt.

http://i.imgur.com/OWu8z3O.jpg


De console
De Xbox One is het nieuwe all-in-one entertainmentsysteem van Microsoft, de derde generatie Xbox en ditmaal wederom met indrukwekkende hardware. Het systeem belooft tot 10x sneller te zijn dan voorganger, de Xbox 360, en kan daarnaast op een ongekende manier detail weergeven.

Gaming staat nog steeds centraal bij de Xbox One en met een 8-core 64-bit processor, 8GB ram aan werkgeheugen en een snelle grafische chip van AMD wordt de komende generatie games mooier en levendiger dan ooit. Daarnaast beschikt het systeem verder over een Blu-Ray speler (waardoor games nu ook op (50GB) Blu-Ray discs zullen worden gezet) en Wi-Fi Direct.

De processor is gebaseerd op de AMD Jaguar CPU, maar heeft hierbij ook de beschikking over het snelle eSram. Dit is de opvolger van de eDram-technologie die te vinden is in de huidige Xbox 360. Met 32MB aan eSram moet deze technologie een extra performance-boost geven aan de prestaties van de Xbox One. Tel daarbij Tiled Resources, Data Move Engines en de DirectX 12 vernieuwingen en er is aardig wat performance te benutten. Hierbij zal echter wel vanaf het begin van de ontwikkeling van games rekening mee moeten worden gehouden, dus de daadwerkelijke performance zal pas na 1 of 2 jaar te zien zijn.

Games zullen te allen tijde een verplichte installatie nodig hebben op de interne harde schijf van maar liefst 500GB. Mocht deze vol raken, dan is er de mogelijk om een externe USB 3.0 schijf aan de Xbox One te koppelen voor extra opslagruimte. In de toekomst zullen overigens ongetwijfeld grotere harde schijven in de console worden gestopt, al is hier nog niets over bekend.

Naast de welbekende HDMI-uitgang, zit er dit maal ook een HDMI-ingang in. Hiermee kan een (HDMI) signaal worden doorgevoerd naar de TV, via de Xbox One. Het HDMI-signaal van je settopbox bijvoorbeeld, waarbij de Xbox One vervolgens een overlay kan tonen. Het is nog niet bekend in hoeverre die overlay in Nederland gebruikt gaat worden, maar in de VS gaat deze bijvoorbeeld meer informatie tonen over de American Football of Basketball-wedstrijd die je zit te kijken of kan zelfs een interactieve EPG (Elektronische Programma Gids) tonen vanuit de Xbox One terwijl je televisie kijkt. Deze programmagids is vooralsnog alleen in Engelse landen te gebruiken, maar als je je regio aanpast naar bijvoorbeeld de UK heb je dit ook al en kun je dus je TV bedienen met je Xbox. Hoe gaaf is dat!

De console heeft een vrij rustig uiterlijk met een deels mat- en deels ‘glasgrijze’ kleur. Er zit een groot rooster op voor ventilatie en ook bij de Xbox One wordt een externe ‘powerbrick’ geleverd. Deze bevat een lampje waarop je kunt zien of de console aan staat (wit = aan of standby, oranje = uit).

De controller


De Xbox One-controller is een doorontwikkeling van de welbekende en hooggewaardeerde Xbox 360-controller. Het team bij Microsoft dat verantwoordelijk is voor de Xbox-controllers is intensief bezig geweest met het verder optimaliseren van dit stukje hardware. Zo zijn een aantal ergernissen verholpen en veel zaken verbeterd.

Allereerst zijn daar de nieuwe triggers. Deze zijn weer wat beter vormgegeven, maar belangrijker: ze hebben nu hun eigen rumble functionaliteit (trilmotor). Hiermee moet het makkelijker zijn om in games als Forza de grip van de wielen te voelen zodat je sneller kunt ingrijpen als de auto begint te glijden. Bij shooters als Titanfall en Call of Duty zul je de trillingen van je wapen beter voelen.

Het batterij vak aan de onderkant van de controller is nu weggewerkt in de controller zelf. Geen rare bult meer dus aan de onderzijde. Wederom worden oplaadbare batterijen ondersteund en komt er een nieuwe Play & Charge Kit met bijbehorende accu voor batterij-loos gamen.Daarnaast is ook het D-Pad vernieuwd, deze is nu in een volledig losstaande Plus-vorm getransformeerd. Dit moet vooral bij Fighting- en Sport-games meer controle over het spel bieden. De duimsticks hebben ook een nieuwe vorm gekregen, waardoor ze beter om je duimen moeten blijven zitten en meer grip moeten bieden aan de speler op spannende momenten.

Aan de achterkant zit nu een micro-USB aansluiting, waarmee de controller gemakkelijk kan worden opgeladen. De aansluiting voor de headset aan de onderkant is ook vervangen door een micro-USB aansluiting, waarbij ook ruimte is gemaakt voor het klemmen aan weerszijden van deze aansluiting zodat de kabels er beter in blijven zitten. Door deze nieuwe aansluiting zijn helaas de huidige accessoires niet compatible, al lijkt er een adapter aan te komen voor accessoires met de oude aansluiting.

De vorm van de controller is ook aangepast waardoor je meer grip op de controller moet hebben. Hierbij zit aan de voorkant van de controller ook een sensor voor de Kinect-camera, waarmee bijgehouden kan worden wie welke controller vasthoudt. Dat heeft als voordeel dat je persoonlijke instellingen (andere knoppenindeling of een invert y-as) worden toegepast zodra jij de controller vastpakt. Je hoeft dus geen menu’s meer door te spitten om de controller naar wens in te stellen als je met wat maten op de bank afwisselend zit te gamen (denk aan de instellingen bij Call of Duty of FIFA). Door de nieuwe grip en het lagere gewicht van de controller, is het ook comfortabeler tijdens langere speelsessies.

De connectie van de controller met de console is aangepast, waardoor nu nog minder input-lag zou moeten optreden tijdens het spelen. Ook behaalt deze nieuwe connectie een snelheidswinst van 35% ten opzichte van de oude controllerverbinding van de Xbox 360.Als laatste zijn de Back en Start knoppen vervangen door een Menu en View knop. Via de menu-knop open je meestal het startmenu en de viewknop geeft je vaak een overzicht van de spelwereld of scorebord. Er zit niet zo heel veel verandering met de oude Back en Startknoppen. De rest van de knoppen zijn hetzelfde gebleven. Wel zijn ze van beter materiaal gemaakt dan hun voorganger. Ga er in ieder geval vanuit dat deze nieuwe controller uitvoerig getest (levensduur, valtests etc.) zal zijn voordat deze eind dit jaar in je handen ligt.

De Xbox One Controller kost los €69,99.

Kinect 2.0


De nieuwe Kinect-camera (ook wel Kinect 2.0 genoemd) maakt onderdeel uit van de Xbox One. Dat betekent dat je de beste ervaring krijgt als deze is aangesloten. Gelukkig kun je instellen wat de sensor wel of niet mag, waardoor je altijd de controle behoudt over wat Kinect 2.0 wel of niet mag. Zwaaien voor je console is dus niet verplicht en ook zal deze niet een directe lijn richting diverse veiligheidsdiensten hebben. Ook is het niet verplicht je Kinect aangesloten te hebben, maar dan mis je dus wel wat vernieuwingen.

Daarnaast beschikt de nieuwe Kinect-camera ook over een hogere resolutie. Dit maal wordt een resolutie van 1920 x 1080 ondersteund (ofwel 1080p). Dit gaat met 30 FPS, waardoor videochatten (via Skype) geen probleem moet zijn. Ook is de lag, die de huidige Kinect-camera nog wel eens vertoonde, grotendeels verdwenen. De kijkhoek is vergroot waardoor de waarneembare afstand is verbeterd. Hierdoor kun je dichterbij Kinect 2.0 gaan staan en worden op grotere afstand meer mensen herkend (tot wel 8 man tegelijk!). De herkenning van personen in het donker is ook verbeterd. Er is zelfs helemaal geen licht meer nodig om dit te bewerkstelligen! Bij sommige applicaties zoals Skype zal het beeld ook nog eens meebewegen met de persoon die aan het bellen is. Zit je dus aan de linkerkant van de kamer, dan zal alleen dat gedeelte (middels digitale zoom) getoond worden. En bij meer personen wordt een mooi kader gebruikt om al deze personen heen. Zo zie je dus beter met wie je aan het bellen bent en wie wat nou zegt.

Sinds Juni 2014 is ook een Kinect-loze Xbox One beschikbaar. Deze is €100 goedkoper dan het normale model en zal ook tijdens de lancering in Nederland beschikbaar zijn.De hogere resolutie biedt als voordeel dat je lichaam meer details kent. Niet alleen worden vingers afzonderlijk herkend, maar ook je gezichtsuitdrukking en zelfs je bloeddruk kunnen worden waargenomen! De gezichtsherkenning is ook verbeterd, waardoor het gemakkelijker moet zijn om met jouw persoonlijke instellingen te kunnen werken. De herkenning is zelfs zo goed, dat ook gebarentaal kan worden herkend en objecten kunnen worden ingescand. Voor games als FIFA kan dit betekenen dat je gezicht kán worden ingescand en op je in-game avatar kan worden geplakt. Voor games als Kinect Sports Rivals wordt zelfs een avatar gegenereerd met ongeveer hetzelfde uiterlijk en de kleding die je op dat moment aan hebt! Ook is men bezig om liplezen te ondersteunen voor verbeterde spraakherkenning.

Spraakherkenning is ook verbeterd met de komst van Kinect 2.0. Deze herkent nu veel meer manieren en termen om dezelfde actie uit te voeren en kan ook vervolgvragen behandelen. De console kan worden opgestart met de woorden “Xbox On” (de enige woorden die worden opgepikt door Kinect 2.0 in de standby-modus van de console), waarna je door het hele systeem kunt navigeren. Omdat de meeste games en gamerooms niet stil zijn, wordt geluidsfiltering toegepast om naast het gamegeluid jouw stem te kunnen blijven herkennen. Probeer bij het instellen van Kinect zo goed mogelijk te voldoen aan de vragen op het scherm, zodat deze zo optimaal mogelijk werkt. Heb je problemen, doe de setup dan overnieuw.

Helaas wordt bij de lancering van Kinect 2.0 de Nederlandse-taal nog niet ondersteund. Wel zijn er (eindelijk) plannen om ondersteuning hiervoor in de nabije toekomst toe te voegen, maar of dit met de Nederlandse release al zal zijn is nog niet duidelijk. En of uiteindelijk Cortana naar de Xbox One gaat komen is ook niet bekend, al lijkt dit wel in de lijn der verwachtingen te liggen.

http://i.imgur.com/0ZrPMG4.jpg
3 besturingssytemen
Waar de Xbox 360 nog een enkel besturingssysteem had, beschikt de Xbox One over maar liefst 3 besturingssystemen. Het eerste is het Xbox OS welke alle games op je scherm tovert. Daarnaast is er een Windows OS (geen Windows 8 maar wel vergelijkbaar) welke voornamelijk gebruikt wordt door de vele Xbox-apps (Skype, Pathe Thuis etc.) en een derde overkoepelend OS welke de 2 overige laat samenwerken (Hypervisor).

Door het Windows OS aan de Xbox One toe te voegen moet het voor ontwikkelaars gemakkelijker worden om apps en (simpele) games te ontwikkelen, waardoor de mogelijkheden met de Xbox One eindelozer dan ooit zullen zijn. Sterker, Microsoft heeft tijdens Build 2014 bekend gemaakt dat cross-platform apps ondersteund worden en het dus mogelijk is om een Win8/WP8/X1 app te maken. Wel zullen apps (voorlopig) nog moeten worden goedgekeurd door Microsoft. Toch biedt dit mogelijkheden om populaire apps als Plex, VLC, XBMC e.d. naar Xbox One te krijgen. En ook zullen er meer Nederlandse apps verschijnen, gezien dat gewoon veel makkelijker gaat.

Multitasking


Het eerste voordeel van de 3 OSsen opzet is de mogelijkheid tot multitasken. Naast je game of TV-beeld kun je Skypen, iets opzoeken via Internet Explorer of andere apps naast elkaar zetten, zoals we dat gewend zijn van Windows 8/RT. Naast gelijktijdig op het scherm zetten van 2 beelden, kun je hierdoor ook snel wisselen tussen de diverse schermen, waardoor je het wachten in de game-lobby kunt afwisselen met reageren op Tweakers.net :+. Door notificaties kun je gelijktijdig dan op de hoogte gehouden worden van bijvoorbeeld de status van de game-lobby (Pre-game, In-game enz.).

Interface


De nieuwe interface van het systeem is net als het laatste Xbox 360 Dashboard, gebaseerd op de Modern UI. Deze interface kennen we ook van Windows 8 en Windows Phone 8, dus zal voor veel gebruikers herkenbaar zijn. Voor de Xbox One zijn hiervoor een heleboel verbeteringen doorgevoerd, waarbij de performance en de hoeveelheid opties direct zullen opvallen. Waar het huidige Xbox 360 Dashboard vaak erg sloom is, draait dat op een Xbox One als een zonnetje.

Er is meer sociale integratie op het platform. In de friends-app kun je bijvoorbeeld direct zien wat je vrienden gespeeld hebben en zie je ook wanneer iemand begint met livestreamen. Je kunt nu mensen volgen (zonder vriend te worden) of instellen als favoriet. Hierdoor zie je van hun ook notificaties als ze online komen (of van iedereen als je dat zo instelt).

Handig aan de nieuwe interface is dat deze wederom te bedienen is met je stem en handgebaren. Kinect kent nu meer handelingen en kan ook vervolgvragen uitvoeren. Als je bijvoorbeeld eenmaal begint met het weergeven van de tv-gids, kun je vervolgens een zender selecteren zonder telkens “Xbox” te hoeven vermelden. Hierdoor is het navigeren veel logischer maar vooral gebruiksvriendelijker. Ook kun je met je stem de Xbox aan of uitzetten en is het mogelijk (middels IR-beamers) je televisie aan/uit te zetten.Naast je homescherm heb je nu ook een apart scherm waar je, voor jou belangrijke items kunt vastpinnen. Waar op de Xbox 360 hier een apart menu voor moet worden geopend, is dit nu een apart tabblad waar je al je content (games, video’s, muziek en meer) kunt neerzetten om snel vandaan te kunnen starten of openen. Er is wel een maximum aan gepinde items, maar voor je meestgebruikte apps en games is er meer dan genoeg ruimte.

SmartGlass


SmartGlass keert ook terug en is uitgebreider dan ooit. Waar de ondersteuning hiervoor op de 360 door developers vrijwel nihil was, zal deze vanaf de Xbox One door elke game/developer ondersteund worden en is het bij sommige games zelfs mogelijk om te spelen via je tablet. Wederom worden Windows 8/RT, Windows Phone, Android en iOS hiervoor ondersteund, waardoor er meteen een breed draagvlak is. Games via SmartGlass tonen meer informatie over die game en meer mogelijkheden bieden om die game te beïnvloeden. Met de Dead Rising app kun je bijvoorbeeld telefoongesprekken voeren (met NPCs) en in Battlefield 4 kun je een kaart zien van de hele map.Achievements
Het systeem van Xbox Live Gamerscore & Achievements is flink uitgebreid en verbeterd. Je gamerscore blijft behouden, maar toekomstige games zullen meer mogelijkheden en manieren tot hun beschikking hebben om gamerscore toe te kennen. Ook applicaties hebben soms achievements, al staat daar dan geen gamerscore tegenover.

Verder zijn er Challenges toegevoegd. Hier staat ook geen gamerscore tegenover, maar wel andere beloningen zoals artwork, items voor je avatar (ja, ook deze keren terug) en andere speciale unlocks. Challenges kunnen ook naderhand (na release van een game bijvoorbeeld) worden toegevoegd en mogelijk tijdsgebonden zijn. Denk hierbij aan het maken van 1 miljoen kills door de Battlefield-community in 1 dag of het bevorderen van het gebruik van een specifiek wapen (mocht deze weinig gebruikt worden). Challenges kunnen bovendien meerdere games gaan bestrijken (bijvoorbeeld de gehele Assassins Creed-franchise) of aan apps worden toegevoegd.

Het leuke is nu ook dat aan de door jou behaalde Achievement een opname gekoppeld wordt, zodat je kunt terugkijken hoe deze behaald is. In een overzicht kun je niet alleen jouw achievements bekijken, maar is er ook een feed met de behaalde achievements van je vrienden (inclusief video's).

Sinds kort is ook de mogelijkheid toegevoegd om de achievements-app te snappen zodat je deze kunt bekijken tijdens het gamen. Ook laad hij hierdoor een stuk sneller, waardoor het bekijken van progressie of de beschrijving van een zojuist behaalde achievement, gemakkelijker is.

Spelen zonder wachttijden
Voor het spelen van games is vanaf nu altijd een installatie op de harde schijf benodigd. Dit verloopt al erg snel, maar na invoeren van de schijf kun je al meteen beginnen met spelen, waarna de game op de achtergrond wordt geïnstalleerd. Bij digitale games zul je een deel moeten downloaden eer je kunt beginnen, maar hoef je niet op alle gigabytes te wachten (tenzij het een online-game betreft). Meestal kun je dan de eerste missie spelen en als die lang genoeg duurt is de rest ook al binnen.

Het is op dit moment nog niet mogelijk om te pre-orderen of pre-loaden, maar dit zal binnenkort wel worden toegevoegd.

Automatisch hervatten
Bij de 360 duurde het erg lang voor een game was opgestart en je door alle intro’s en menu’s heen was. Dat is met de Xbox One verleden tijd. Deze onthoud waar je bent gebleven en je kunt direct verder met je game. Het opslaan van je voortgang was nog nooit zo eenvoudig. Vooral bij digitale games kun je zo snel van de ene naar de andere game wisselen. Ook kun je automatisch games van vrienden in je Party joinen, zodat je direct aan de slag kunt.

Game DVR


De Xbox One houdt bij offline-sessies de laatste 5 minuten gameplay bij. Deze kun je op elk moment opslaan, ook door middel van een simpel Kinect-commando ("Xbox record that"). Heb je dus een mooie actie gemaakt, dan is het opslaan, bewerken en delen hiervan een fluitje van een cent. Voor online-sessies geldt een maximum van 30 seconden. Ook deze kun je snel met een stem-commando opslaan. Start je een opname handmatig, dan is ook 5 minuten aan footage beschikbaar. De resolutie van het filmpje is 720p en kan naderhand ook nog bewerkt worden. Zo kun je ook Kinect een video laten opnemen waarbij je dit beeld in een hoek binnen de game-opname neerzet om zo makkelijk aanwijzingen te geven over het zojuist opgenomen beeld. De video is vervolgens naar Youtube of Onedrive te uploaden.

Sinds begin 2014 is ook Twitch-ondersteuning beschikbaar zodat je kunt livestreamen (en zien wie er aan het livestreamen zijn of starten met livestreamen middels notificaties). De integratie werkt erg vloeiend, waardoor je snel kunt zien waar je vrienden mee bezig zijn. Het opzetten van een stream is zo gepiept en is ook naderhand met stemcommando op te starten.

TV TV TV TV


Een belangrijk onderdeel van de Xbox One is de TV integratie. Met behulp van de HDMI-ingang kun je via je Xbox One, TV kijken. Hoewel een settopbox direct te koppelen is aan je TV voeg je met de Xbox One hiertussen aardig wat extra functionaliteiten toe aan het televisiekijken. Zo kun je de Xbox One gebruiken als overlay voor je TV-signaal. Dit betekent dat je van bepaalde programma’s extra informatie kunt zien of via je Xbox kunt stemmen (tijdens talentenjachten bijvoorbeeld). Verder kun je notificaties bekijken en even snel wisselen naar een App of game (dus ook even TV kijken als je in de game lobby zit). Ook staat integratie met Second-Screen toepassingen van tv-programma's in de planning. Een leuke toevoeging is ook dat je je TV aan/uit kunt zetten samen met je console. Als je dus "Xbox On" roept, zal zowel je console als je TV worden opgestart.Verder kun je via SmartGlass of Kinect ook de TV bedienen. Hierbij is een tv-gids te bekijken en kun je met je stem de volgende zender selecteren. Je kunt helaas niet het tv-signaal opnemen, dat zul je via je decoder moeten doen.

Aangezien decoders altijd bediend worden met afstandsbedieningen, beschikt de Xbox One over meerdere infrarood-zenders. Deze moeten meerdere bundels de kamer insturen waardoor er altijd wel 1 bij de settopbox uitkomt. Hiermee moet het ook mogelijk worden om je TV aan te zetten op het juiste signaal met de juiste boxen en de juiste settopbox. Met 1 commando ('Xbox On') zet je dus al je multimedia-apparaten aan!

Beschikbaarheid van de Xbox-diensten in Nederland
Sommige diensten en mogelijkheden zijn voorlopig nog niet in Nederland aanwezig. Sowieso is de taal en regio niet beschikbaar, waardoor je nu niet via Nederlands betaalmiddel gebruik kunt maken van de Xbox Store. Ook is er geen Nederlandse spraakherkenning, maar deze zal tijdens of vlak na de Nederlandse lancering aanwezig zijn. Ook is de ondersteuning voor een specifieke TV-overlay voor de Nederlandse markt beperkt (het doorvoeren van het signaal is overigens geen probleem). Zet je je console op Amerikaanse regio, dan kun je echter wel van OneGuide gebruik maken, al is ook hier de functionaliteit beperkt. Daarnaast zijn er een aantal diensten zoals Hulu of Netflix die erg locatie-afhankelijk zijn. Toch komt Netflix naar Nederland toe, waardoor dat een hele mooie feature kan worden.

http://i.imgur.com/3d1Vqsf.jpg
Xbox Live
Voor de Xbox 360 was Xbox Live een belangrijke aanwinst. Hoewel het op de eerste Xbox ook al draaide, heeft het zich op de Xbox 360 ontplooit tot een betrouwbaar online-netwerk met veel handige functionaliteiten. De Xbox One borduurt hier verder op door en de eerste stap hierbij is het uitbreiden van het aantal servers voor deze service. Bij de Xbox 360 begon Microsoft met een schamele 3.000 servers, maar is dat aantal inmiddels uitgegroeid tot 15.000 servers. Sinds de lancering van Xbox One is een serverpark beschikbaar van maar liefst 300.000 servers. Deze draaien binnen de welbekende Azure-dienst van Microsoft en zijn daardoor prima schaalbaar voor elk karwei. Mooi voorbeeld hierbij is Titanfall, welke dedicated servers toevoegt naargelang de vraag ernaar stijgt en ook de mogelijkheid biedt tot aanmaken van private matches op dedicated servers.

Ook de functionaliteiten zijn uitgebreid. Waar je als Xbox 360 Xbox Live Gold member gelimiteerd bent tot 100 vrienden, is dit aantal op de Xbox One onbeperkt. Net als op Facebook kun je dus mensen blijven toevoegen. Je kunt verder mensen volgen (of zien wie jou volgen) zonder er direct vrienden mee te zijn.

Voicechat is ook weer terug en is helderder dan ooit. Er wordt gebruik gemaakt van een nieuwe codec voor beter stemgeluid. Ook het geluid wat wordt opgepikt wordt beter gefilterd en is gevoeliger.

Mocht je al een Xbox Live Gold abonnement hebben, dan is deze ook te gebruiken via de Xbox One. Dit heeft dezelfde prijs (ongeveer 5 euro per maand), maar heeft daarbij wat meer cloud-opslag en meer services/diensten.

Sinds dit jaar is ook Games with Gold toegevoegd waardoor je elke maand 2 gratis games krijgt net een Gold abonnement. In tegenstelling tot het programma op de Xbox 360 heb je op de Xbox One een abonnement nodig om die games te kunnen blijven spelen (net als PSN plus). Begin en halverwege de maand zijn telkens de nieuwe games beschikbaar.

Daarnaast is Microsoft langzamerhand begonnen met het geven van kortingen op digitale games. In de store is nu elke maand of week wel een game in de aanbieding. Kortingen variëren van 25 tot 75%.

De cloud
Een belangrijk onderdeel van de online-strategie van Microsoft is de Cloud. De Cloud is dé term voor een serverpark, waar in het geval van Microsoft de Azure-service wordt bedoelt, welke al een grote speler is (naast Amazon en Google). Voor de Xbox One houdt dit in dat ontwikkelaars gebruik kunnen maken van een schaalbaar serverpark, waar dedicated multiplayer servers en andere diensten kunnen draaien. Hoewel de eerste generatie games hier nog weinig mee doen, is dit vooral voor de toekomst een interessante ontwikkeling. Microsoft heeft dan ook aangegeven dat voor elke Xbox One er de rekenkracht van 3 Xbox Ones in de cloud beschikbaar zijn. Nou is het een ingewikkeld verhaal waar vooralsnog weinig voorbeelden van zijn, maar het idee is dat (naast de multiplayer servers en persistant worlds) de cloud een deel van de berekeningen op de console voor diens rekening neemt, waardoor er meer rekenkracht beschikbaar is voor graphics. Het zorgt dus indirect voor betere graphics of meer (gameplay) mogelijkheden.

Het getoonde voorbeeld aan de pers bij de Xbox One presentatie, betrof een simulatie van het aardse sterrenstelsel (met data van NASA) waarbij men astroïden tussen Mars en Jupiter bekeek. Dit waren 30.000 astroïden die elk bij werden gegenereerd door de Xbox One (baan, belichting, model, etc). Met een switch werden daar ineens 300.000 astroïden bij gezet. Deze werden met behulp van de cloud weergegeven en berekend. Deze data werd dus realtime berekend en doorgegeven, waarbij deze data natuurlijk ook naar meerdere consoles kan worden gezonden.

Een nieuwer voorbeeld bij Build 2014 was een aantal gebouwen die kapot werd gemaakt. Elk object wat daarbij los kwam, werd middels physics-berekeningen van realistische effecten voorzien. Draaide je deze demo lokaal dan werd het (vanwege de vele berekeningen) een diashow, maar middels cloud-ondersteuning kon een mooie 30fps (het blijft een demo) gehaald worden.

Hoewel de techniek van cloud computing niet bepaald nieuw is, zet Microsoft hier wel hoog op in. Dit is namelijk voor games nog niet groots toegepast, maar Microsoft denkt dat dit (mede door hun toedoen en integratie binnen de nieuwe generatie van Xbox Live) in de toekomst kan gaan veranderen. Gamewerelden worden steeds dynamischer en levendiger, waarbij je een aardig serverpark nodig hebt om dit te bewerkstelligen. Met de aankoop van een 700 miljoen dollar kostend serverpark in Iowa door Microsoft, is al een belangrijke stap gezet naar de beschikbaarheid van het aantal servers ten tijde van de Xbox One lancering. Ook de bouw van een nieuw serverpark in Noord Holland is voor Nederlandse gamers een mooie toevoeging voor de toch al snelle dienst.

Smart Match
Je online reputatie wordt op de Xbox One gebruikt bij het zoeken naar tegenstanders. Matchmaking is geoptimaliseerd en zoekt tegenstanders die dichter bij jouw kwaliteiten zitten. Daarnaast moet het makkelijker worden om feedback te geven op andere spelers. Die feedback zorgt er verder voor dat gamers die vaker over de schreef gaan (bv door schelden of onsportief gedrag) met gelijkwaardige gamers zullen worden gematched. Dit moet ervoor gaan zorgen dat er minder irritatie zal zijn en er een betere sfeer zal hangen tijdens multiplayer-potjes. Uiteraard kunnen developers ervoor kiezen dit niet toe te voegen, waardoor de daadwerkelijke invloed nog valt te bezien.

Automatische updates
Indien een internetverbinding beschikbaar is, download de console automatisch updates. In de toekomst wordt het ook (weer) mogelijk om via internet een download aan te zetten. Dan wordt deze ook meteen verwerkt (opstarten van de console is dan niet meer nodig). Op moment van schrijven werkt dit echter nog niet zo heel lekker. Games en apps worden wel geupdate, maar nieuwe downloads en console updates vereisen nog wel het opstarten van de console (en soms zelfs alsnog aanzetten van de download).

Twitch


Bij de Xbox One zit ook ondersteuning voor het uitzenden van gameplay. Microsoft heeft een deal gesloten met de welbekende Twitch.tv-dienst om jouw gameplay met de wereld te kunnen delen. Hierbij kun je ook in-game zien hoe de uitzending wordt ontvangen door je kijkers. Je kunt daarbij ook de chat in de gaten houden. Opstarten kan daarnaast via stem-commando, zodat je je game niet eens hoeft te verlaten.

Apps
Met het nieuwe ‘Windows’ OS op de console, worden de deuren voor app-ontwikkeling voor consoles geopend. Op dit moment zijn apps als Internet Explorer, Skype en Skydrive, beschikbaar. Daarnaast moet het ook voor bedrijven aantrekkelijker worden een console aan te schaffen, voor het kunnen houden van presentaties en bekijken van documenten via OneDrive.

Ontwikkelen van apps verloopt niet veel anders dan voor Windows 8.1 of Windows Phone 8.1. Je download de SDK, voegt ondersteuning toe en de benodigde functionaliteiten. Om toegelaten te worden tot de store zul je echter wel contact moeten opnemen met Microsoft. In ieder geval zijn een aantal app-bouwers al wel begonnen met het ontwikkelen van apps. 1 van de eerste apps die we verwachten is bijvoorbeeld NOS, een app die toch altijd wel als 1 van de eersten beschikbaar zijn op nieuwe platformen. Maar niet ondenkbaar zijn apps van Uitzending Gemist, RTL, Sport 1, Nu.nl, Ziggo, UPC en meer.

Binnenkort zullen ook diverse apps zonder Xbox Live Gold abonnement werken. Denk hierbij aan Netflix, Youtube en meer.

http://i.imgur.com/ia88aga.jpg
Headset


De Xbox One bevat in de doos ook een headset. Wil je er toch 1 extra bij kopen, dan kost dat €39,99.

Play & Charge-kit


De Play & Charge-kit keert terug bij de Xbox One. Dit maal gaat het opladen 2 maal zo snel (4 uur voor een volle lading), waarbij je met de meegeleverde kabel ook kunt blijven gamen.

De Play & Charge-kit kost €29,99. Samen met een controller kost het €99,99.http://i.imgur.com/i54zIzI.jpg
GameOntwikkelaar
Uitgever
ReleaseMultiplatform?Website
Assassins Creed 4: Black FlagUbisoft Montreal
Ubisoft
ReleasedX1, X360, PC, PS3, PS4, WiiUklik
Battlefield 4EA Digital Illusions CE
Electronic Arts
ReleasedPS3, PS4, X360, X1, PCklik
BelowCapybara
Microsoft Game Studios
2014Exclusiveklik
Call of Duty: GhostsInfinity Ward
Activision
ReleasedPS3, PS4, Wii U, X360, X1, PCklik
Crimson DragonGrounding Inc.
Microsoft Game Studios?
22-11-2013Exclusive?
D4Swery
Microsoft Game Studios?
2014?Exclusive?
Dead Rising 3Capcom/Blue Castle Games
Capcom
ReleasedExclusive?
DestinyBungie
Activision
9-9-2014PS3, PS4, X360, X1klik
Dragon Age InquisitionBioware
EA Games
Q3 2014PS3, PS4, X360, X1, PCklik
Dying LightTechland
WB Interactive
2014PS3, PS4, X360, X1, PCklik
EA Sports UFC?
Electronic Arts
ReleasedPS4, X1, PC?klik
Fantasia: Music EvolvedHarmonix
2014?X360, X1?
FIFA Soccer 14EA Canada
Electronic Arts
ReleasedPS3, PS4, X360, X1, PCklik
Final Fantasy XVSquare Enix
Square Enix
ReleasedPS4, X1?
Forza Motorsport 5Turn 10 Studios
Microsoft Game Studios
ReleasedExclusiveklik
Halo (5)343 Industries
Microsoft Game Studios
2015Exclusiveklik
Just Dance 2014
Ubisoft
ReleasedPS3, PS4, X360, X1?
Killer InstinctRare/Double Helix Games
Microsoft Game Studios
ReleasedExclusive?
Kinect Sports RivalsRare
Microsoft Game Studios
ReleasedExclusive?
Kingdom Hearts 3Square Enix
Square Enix
2014?
Lego Marvel Super HeroesTT Games
Warner Brothers
ReleasedX1, X360, PS4, PS3?
LocoCycleTwisted Pixel
Microsoft Game Studios
ReleasedX1, X360?
Mad Max Avalanche Studios
WB Interactive
2015PS3, PS4, X360, X1, PC?
Madden NFL 25High Score Entertainment
EA Tiburon
ReleasedX1, X360, PS4, PS3, WiiUklik
Metal Gear Solid V: The Phantom PainKojima Productions
Konami
Q4 2014X1, PS4klik
Minecraft for Xbox OneMojang
Microsoft Game Studios?
2014Exclusive?
Mirror's Edge 2DICE
Electronic Arts
2015PS4, X1, PC??
NBA 2K14Visual Concepts
Released?
NBA Live 14?
Electronic Arts
ReleasedPS4, X1?klik
Need for Speed RivalsGhost Game
Electronic Arts
ReleasedPS3, PS4, X360, X1, PCklik
Peggle 2Popcap
Electronic Arts
Released?
Plants vs Zombies: Garden WarfarePopcap
Electronic Arts
ReleasedX360, X1, PS3, PS4?
Powerstar GolfZoe Mode
Microsoft Game Studios
ReleasedExclusive?
Project SparkMicrosoft Game Studios
Microsoft Game Studios
Q3 2014Exclusive?
Quantum BreakRemedy Entertainment
2015Exclusiveklik
Ryse: Son of RomeCrytek
Microsoft Game Studios
ReleasedExclusiveklik
Skylanders Swap ForceVicarious Visions
ReleasedX1, X360, PS3, PS4, WiiU?
Star Wars: BattlefrontDICE
Electronic Arts
2015X1, PS4, PC??
Sunset OverdriveInsomniac Games
Microsoft Game Studios
Q3 2014Exclusiveklik
The CrewUbisoft Reflection Studios/Ivory Tower
Ubisoft
Q3 2014PS4, X1?
The Elder Scrolls Online Bethesda/Zenimax
Bethesda
2014PC, PS4, X1?
The Witcher 3: Wild HuntCD Projekt RED
?
2014PS4, X1, PCklik
ThiefEidos Montreal
Square Enix
ReleasedPS4, X1, PCklik
TitanfallRespawn Entertainment
Electronic Arts
ReleasedX360, X1, PCklik
Tom Clancy's The DivisionMassive Entertainment
Ubisoft
2015PS4, X1, PC?
Trials Fusion
Ubisoft
ReleasedPS4, X360, X1, PC?
Watch DogsUbisoft Montreal
Ubisoft
ReleasedPS3, PS4, X360, X1, PCklik
Zumba Fitness World PartyMajesco
ReleasedWii, Wii U, X360, X1?
Zoo TycoonBlue Fang
Microsoft Game Studios
ReleasedExclusive?
Voor opmerkingen, aanpassingen of toevoegingen graag een DM naar Martinspire


http://i.imgur.com/Bn0pMJH.jpg

Hoeveel gaat de Xbox One kosten?
€499,99

Wanneer komt de Xbox One precies uit?
September 2014.

Wat zit er in de doos?
Je vind de volgende dingen in de doos:
  • een Xbox One-console (met 500GB harde schijfruimte)
  • een Power-adapter
  • een Kinect 2.0-camera
  • een HDMI kabel
  • 1 draadloze Limited Xbox One Day One-controller
  • Gratis 14-dagen Xbox Live Gold-lidmaatschap

Sommige Bundels krijgen extra DLC met zich mee, sommige retailers doen dit als extraatje bij je console. Bijvoorbeeld: Ryse (multiplayer map en bonuszwaard), Forza 5 (4 extra auto's), Kinect Sports Rivals (extra equipment) en Dead Rising 3 (de karakters uit DR1 en 2 als bonuspersonages). Het is niet bekend of deze ook met Wave 2 releases te verkrijgen zijn.

Kan ik ook Xbox 360 spellen spelen?
- Backwards compatibility wordt niet ondersteund vanwege de andere architectuur. Ook huidige arcade-games worden niet ondersteund, al is het natuurlijk wel mogelijk voor ontwikkelaars om een nieuwe versie te uploaden.

Kan ik mijn huidige accessoires gebruiken zoals Controllers en Headsets
-De nieuwe controller werkt met nieuwe connectiviteit waardoor deze niet backwards compatible zijn. Dat wordt dus nieuwe controllers, stuurtjes en andere dingen aanschaffen. Ook headsets krijgen een andere aansluiting onderaan de controller, dus dat wordt ook lastig (hier is inmiddels een adapter voor uit). Wel is het zo dat je prima met Kinect 2.0 je voice op kunt nemen en de audio-aansluitingen zijn ook niet veel anders. Dat maakt het mogelijk om je voicechat niet via je kabeltje te laten lopen, maar gewoon via de speakers. Wel moet je even opletten dat je alleen een SPDIF-aansluiting (ook wel Optical of Toslink genoemd) hebt voor Audio. Heb je die aansluiting niet bij je headset, dan moet je mogelijk via je TV de uitvoer regelen. Er zijn overigens ook adapters voor SPDIF naar RCA, maar die zijn nog vrij prijzig. Wel worden nieuwe headsets verwacht die makkelijker aan zijn te sluiten. Wil je echter alles volledig draadloos hebben (audio en voice) dan moet je nog even wachten of tijdelijk gebruik maken van Kinect als microfoon.

Hoe zit het met DRM
Tot na de E3 was dat een apart verhaal, maar sinds de DRM 180 is het vrijwel hetzelfde als op de Xbox 360. Je koopt een schijf en kunt daarmee doen wat je wilt. Doorverkopen of uitlenen is dus mogelijk. Ook moet je schijf in de console aanwezig zijn om te spelen

En met digitaal aangeschafte games?
Het uitlenen of doorverkopen van digitale games wordt vanaf launch nog niet ondersteund, maar mogelijk komen delen van voor de DRM 180 wel terug voor digitale games (zonder 24 uurs aanmelding dus). Wordt later bekend gemaakt.

Ik heb iets gehoord over Family Sharing?
Bij Launch en op E3 is er iets gemeld over het online delen van games. Dit zat echter gekoppeld aan het DRM verhaal en is dus van de baan. Wel kun je met 1 Gold account per console online met de overige accounts. Ook games die op andere accounts zijn geïnstalleerd zijn beschikbaar.

En een petitie?
Er is een petitie gaande waar wordt geopperd om het family sharing gedeelte terug te brengen. Dit wordt echter nog intern besproken. Wel zijn er plannen van Microsoft om in de toekomst (mogelijk pas eind 2014) delen van het oude programma terug te brengen.

Kan ik dan wel met meerdere accounts gebruik maken van dezelfde game?
-Ja, er zitten geen limieten meer op het gebruiken van schijfjes en kun je dus met elke account de game spelen.

Kan ik offline gamen?
-Ja dat kan, voor de DRM 180 was dat een apart verhaal, maar nu is het mogelijk om offline te gamen. Wel is het zo dat je bij de eerste start van de console een internetverbinding nodig hebt, waarna een patch wordt gedownload en je naar hartenlust offline kunt gamen (voor de games die dat ondersteunen). Sommige games (zoals Forza 5) hebben ook een eenmalige online-verbinding nodig, maar zijn daarna ook volledig offline te spelen. Het gaat hier overigens om updates van slechts enkele MBs waardoor dat ook prima via GSM Netwerk te doen is.

Wordt mijn account en gamerscore behouden?
-Ja je account is gewoon over te zetten naar de Xbox One en ook je gamerscore blijft behouden. Wel gaat het achievements-systeem op de schop. Hier is inmiddels al wat meer over bekend. In het kort komt het erop neer dat de manier waarop achievements worden behaald uitgebreidt wordt en dat er naast achievements ook challenges komen die mogelijk tijdsgebonden zijn en waar je leuke kleinigheden zoals items voor je avatar of een nieuwe gamerpic voor kunt bemachtigen. Hierbij kunnen developers ook na de lancering nog zaken aan toevoegen om bepaalde items, klassen of wapens aantrekkelijker te maken.

Draait er nou Windowd 8 op?
-Er draait wel een Windows Kernel op die het mogelijk moet maken Windows apps te gebruiken, maar hiervoor moeten applicaties worden aangepast (waarschijnlijk voor controller en Kinect ondersteuning). Hierover later meer.

Is hij sneller of langzamer dan de PS4?
-Het lijkt erop dat de PS4 hier op hardwarevlak een puntje voor heeft op de Xbox One. Toch zal dit in de praktijk nog moeten blijken en scheelt het minder dan sommigen doen geloven. De console zal in ieder geval snel genoeg zijn om Forza 5 met schitterende graphics op 1080p en 60fps op je scherm te toveren. Andere games draaien mogelijk op een iets lagere resolutie, maar dat is met launchgames wel vaker het geval geweest.

Moet ik Kinect gebruiken?
-Als je geen Kinect wilt gebruiken, hoef je hem ook niet aan te sluiten. Wel zorg je er daarmee voor dat de ervaring vele malen minder next-gen aan kan voelen. Geen voice-commando's om vensters te snappen of om het laatste stukje even als video op te slaan. Toch kun je Kinect ook zo instellen dat ie alleen actief is wanneer jij het wil. Ook het constante luisteren kun je uitzetten of beperken wie wat kan zeggen (een lolbroek zal je console dus niet zomaar uit kunnen zetten). Probeer het eens eerst voordat je hem meteen in de doos terugdoet.

En al die verhalen over NSA en de Kinect als Spycam
Geruchten als deze en meer zijn niet nieuw voor camera's of webcams. Feit blijft dat Microsoft er weinig baad bij heeft om constant zaken uit te zenden. Dergelijk dataverkeer zal dan ook snel ontdekt worden. Verder is het zo dat de huidige Kinect ook geen afluisterstation is gebleken, waardoor het voorlopig blij geruchten zal blijven. Vooralsnog zal de Kinect in standby modus alleen luisteren naar de woorden "Xbox On". Bij het opnemen via de camera zal een lichtje branden om de activiteit aan te geven. Je kunt dus gewoon in je blote reet door de huiskamer blijven lopen :D

Wat moeten wij met al die TV troep, ik wil gamen!
-Naast de nieuwe TV functionaliteiten, wordt de gamer zeker niet vergeten. Zo wordt het Xbox Live netwerk uitgebreid van 15000 naar 300000 servers en wordt je friendslist vergroot van 100 naar 1000 met een onbeperkt aantal volgers. De controller heeft ook wat vernieuwingen ondergaan om je van betere pookjes, triggers en d-pad te voorzien. Meer info over gaming op de Xbox One met bijbehorende games vind je terug in de E3 presentatie en de diverse nieuwsberichten omtrent deze games.
Toch zijn de randzaken (zoals TV) wel gebieden waarop nog veel verbetering kan worden behaald en het iets is waar Microsoft ook verder in wil gaan. De Xbox One is in eerste instantie een game-console, maar kan veel meer dan dat. Net zoals je smartphone tegenwoordig ook niet meer alleen gebruikt wordt om te bellen, smssen en whatsappen.

Komen de nieuwe diensten ook naar Nederland?
-Smart Tv komt voorlopig eerst in de VS uit, maar deze wordt later ook naar meer landen uitgebreid. Of er Nederlandse spraakondersteuning in zit als de console in Nederland uitkomt, is ook nog niet bekend. Dat zal eerder aan Microsoft Nederland liggen. Het zou in ieder geval tijd worden. De overige vernieuwingen in Xbox diensten is nog even afwachten wat we hier wel of niet krijgen. Verwacht hier rond de lancering of begin volgend jaar meer info over. Al maakt het uiteindelijk weinig aan, je gaat er in ieder geval op gamen, toch?

Klopt het dat er 3 besturingssystemen op staan?
-Jazeker. Je hebt het Xbox OS voor het spelen van games. Daarnaast een Windows Kernel en een overkoepelend OS om snel te kunnen wisselen. Hierdoor kun je multitasken en dus tijdens het bekijken van een film even via Skype bellen. Er zijn een aantal applicaties die je naast het hoofdscherm kunt vastpinnen zoals Internet Explorer, Skype en Skydrive. Vergelijkbaar met de multitasking op Windows 8/8.1.

Multitasken? Skype? Watte?
-De nieuwe xbox kan applicaties naast je content zetten. Tijdens tv-kijken of een film kun je dus daarnaast een app hebben staan. In de demo zag je naast een basketbalwedstrijd op TV een overzicht van de fantasy league (erg groot in de VS) en vervolgens een skype videoconversatie tijdens een film. Deze werd overigens ook met de stem aangestuurd, wat natuurlijk erg cool is. Ook moet Skype nu ondersteuning krijgen voor groepsgesprekken. Of dit Xbox Live Partychat gaat vervangen is niet bekend, maar gezien Xbox een eigen OS heeft, is dit onwaarschijnlijk. Mocht je een tijdje moeten wachten voordat je in je multiplayer pot komt, kun je ondertussen dus even op tweakers het laatste nieuws lezen :)

Moet ik games installeren?
-Ja, games worden bij de eerste boot geïnstalleerd op je HD waarna de schijf niet meer nodig is. Dat betekend dat je de 500 GB schijf dus wat intensiever gaat gebruiken. Gelukkig kun je al snel beginnen met het spelen van die game, waardoor je niet hoeft te wachten tot de vele gigabytes op je HD zijn gezet. Met een beetje snelle verbinding kun je ook games verwijderen en pas weer downloaden als je ze gaat spelen, zodat je toch je hele gameverzameling kunt blijven gebruiken.

Kan ik de 500gb interne schijf ook uitbreiden?
-Ja en nee, deze is niet te vervangen. Wel kun je een externe HD toevoegen waarbij het niet uitmaakt wat voor merk dit is (hoeft dus geen MS schijf te zijn). Hier kunnen niet alleen games maar ook films, muziek en savegames opgeslagen worden zoals met de interne schijf kan. Mocht je dus een fanatieke gamer zijn, dan is het geen probleem om een andere schijf eraan te hangen. Mogelijk heeft dit ook als voordeel dat je de schijf kunt meenemen naar een vriend, daar inlogt en dan lekker gaat gamen. De games worden gekoppeld aan je profiel en niet je console of het schijfje. Wel heb je dan even kort een internetverbinding nodig (om in te loggen), maar hoef je niet de hele game te downloaden.

Ik hoor het 1 en ander over de Cloud, wat is dat?
Tegenwoordig is de cloud vaak niet meer dan een ander woord voor serverpark. Het gaat om een online-dienst die bepaalde taken op kan lossen. Dit varieert tot het berekenen van simpele zaken, het draaien van een website of het draaien van een gameserver (zoals elke developer nu kan beschikken over dedicated servers). Microsoft leunt sterk op deze servers met de vernieuwing van Xbox Live. We zullen veel vaker zien dat online games gaan draaien op dedicated servers (geen irritaties van de huidige player hosted servers dus) of het opslaan van persistent worlds (gamewerelden die ook na afsluiten van de game door blijven gaan met groeien, verzamelen of produceren). De opslag van savegames in de cloud is ook weer terug. Verder is het straks mogelijk voor ontwikkelaars om de games gemakkelijker uit te blijven breiden en gaan we een mooie toekomst tegemoet waarbij allerhande taken (taken die vaak meerdere frames bestrijken) via de cloud worden afgehandeld. Bij meer vraag naar servers kunnen in het serverpark meer servers aan dezelfde taak worden gezet om zo aan de vraag te kunnen voldoen.
Voor elke Xbox One is er de kracht van 3 Xbox Ones in de cloud beschikbaar!

Hoe zit het met indie/arcadegames?
Middels het ID@Xbox programma kunnen indie-devs zich aanmelden om games uit te geven. Wil je hier zelf iets mee doen, kijk dan op de website.

Kan ik mijn games ook opnemen?
Het is mogelijk om je gamefootage op te nemen middels de DVR functionaliteit. Tevens is er een samenwerking met Twitch (de bekende streaming site) om je games live uit te zenden. Voor het opnemen van gameplay (zonder streaming) kun je 5 minuten opnemen in 720p formaat. Met het "Xbox Record That"-commando neem je de laatste 30 seconden op, maar start je GameDVR op dan is het mogelijk om de laatste 5 minuten op te nemen. Ook in Multiplayer. En je kunt hem ook op voorhand aanzetten.
Ook kun je games streamen via Twitch. Wil je het HDMI-signaal opnemen (bv met Elgato Game Capture HD) dan is dit ook gewoon mogelijk. Het opnemen van Blu-ray video's kan overigens niet.

Waarom zijn er begin 2014 zoveel mensen weggegaan bij Microsoft?
De voornaamste reden is de reorganisatie van Steve Balmer (CEO van Microsoft). Deze heeft een grote reorganisatie van de leiding binnen Microsoft gerealiseerd. Dit heeft enkele topmensen doen verplaatsen. Verder zijn daarvoor (mogelijk in voorloop van de reorganisatie) vertrokken, waaronder Steven Sinofsky (Windows 8 ) en Don Mattrick (Xbox). Momenteel is Phil Spencer de leider van de Xbox Divisie. Hij lijkt het geheel meer op de gamer te focussen, wat natuurlijk een goed ding is.

Kan ik betalen met Paypal?
Alleen in de Nederlandse Xbox Store. Het is niet mogelijk om met Paypal te betalen in de Amerikaanse Xbox Store. Het is niet bekend of dat in de toekomst nog gaat komen. In Nederland is ook nog geen iDeal beschikbaar, maar wel Creditcard of gift-cards.

Hoe kan ik dan betalen in de US Xbox Store?
Via eigen CreditCard (mogelijk moet je even de transactie goedkeuren) of prepaid kaarten. Let wel op de juiste regio voor die prepaid kaarten.

Ik heb nog tegoed staan, maar nog geen Xbox One. Gaat dit verlopen voor hij uit is?
Het hangt af van hoe lang het er al op staat. In principe verloopt het na een jaar, maar men lijkt een uitzondering te maken voor lancering van Xbox One in Nederland. Neem contact op met Xbox Support als je zekerheid wilt. Men is er vrij relaxed mee. Nog geen reden voor paniek.

Kan ik terecht voor garantie bij Microsoft?
Nee momenteel is het niet mogelijk via de xbox.com site support aan te vragen. Dit zal dus moeten gebeuren via de winkel waar je hem hebt aangeschaft. Heb je hem in Duitsland gehaald, dan kan dit lastig worden. Amazon geeft je de mogelijkheid om het geld terug te krijgen voor een nieuwe console, waarbij je de andere dan weer terug stuurt. Microsoft Nederland heeft wel te kennis gegeven dat dit binnenkort wel weer naar behoren gaat functioneren. Het schijnt echter dat er enorme misbruik is gemaakt bij het aanmelden van problemen en is het tijdelijk stop gezet. Binnenkort meer nieuws.

Ik heb iets vernomen over een Kinect-loze Xbox One?
Ja dat klopt. Microsoft heeft een Xbox One uitgebracht waar geen Kinect bij geleverd is. Deze kost €399. Een losse Kinect zal later in de winkels liggen (al gaat deze dan €110 kosten).

Ik zag veel games uitkomen die niet op 1080p en/of 60fps lopen. Is de Xbox One dan zo traag?
Games die op die zijn uitgekomen zijn al lange tijd geleden begonnen met de ontwikkeling. En omdat er tijdens het begin de ontwikkeling nog geen beschikking was over SDK of lijst met specs (voor de meeste devs) is dat vooral op de gok gegaan en dat heeft uiteindelijk voor wat overschattingen gezorgd. Mede ook omdat de Xbox 360 verder voorliep qua hardware dan de Xbox One ten tijde van release. Verder bleek de SDK in de eerste weken/maanden zeker niet optimaal te zijn, plus dat er nog enkele resources gereserveerd zijn (laatste bronnen hebben het over 6 CPU cores en 2gb RAM). Dat laatste gebeurd om ervoor te zorgen dat Microsoft nog de mogelijkheid heeft om later enkele features toe te voegen die rekenkracht nodig hebben. Dit hebben ze bijvoorbeeld bij de 360 niet gedaan waardoor deze op den duur een erg traag dashboard had gekregen, puur omdat er teveel bespaard was op dat vlak.
Toch staat de ontwikkeling niet stil en mede ook vanwege de nieuwe features zal er de komende maanden enorm veel performance bijkomen. Er zitten namelijk nieuwe software- en hardware-features op zoals Data Move Engines, Tiled Resources, eSRam, SHAPE, DirectX 12 (welke veel efficiënter omgaat met multicores), etc. En met de strakke launchwindows was daar simpelweg geen tijd meer voor. En dat is waarom games als Battlefield en Watchdogs nog niet op 1080p en/of 60fps lopen.
Kijken we naar de ontwikkeling van de Xbox 360 dan zie je ongeveer hetzelfde. Bij de launch waren er vrij weinig games die een hoge resolutie hadden. Laat staan 60fps. En de grafische verschillen tussen launchgames en die een jaar of 3 later kwamen is ook erg groot. Zo was Call of Duty 2 een Xbox 360 launchgame en we weten allemaal hoe de games er uiteindelijk uit zijn gaan zien (denk aan Splinter Cell Blacklist, GTA 5, Tomb Raider, Halo en Gears).
Gaat helemaal goedkomen dus.

Ik heb iets vernomen over een preview-programma?
Dat klopt. Voor de dashboard van de Xbox One is een preview-programma gaande waar je beta-versies kunt testen en nieuwe dingen sneller kunt gebruiken (enkele bugs daargelaten). Het is mogelijk hieraan mee te doen, maar hiervoor moet je wel toegang krijgen. Iemand in het preview-programma kan je uitnodigen. Geef even een gil in het topic of stuur iemand een PM om dat te doen.
Wat het eigenlijk inhoudt is dat je een extra app kunt downloaden om deel te nemen aan het preview programma. Dan is er elke maand, nog ver voor hij officieel wordt uitgerold, een preview-versie beschikbaar voor de dashboard (ga naar Settings->System->Update console om te forceren). Dan kun je in de preview-app je mening geven of op het preview-forum van Xbox.com. Dingen die zoal beschikbaar waren voor ze werden uitgerold was Twitch streaming of de Mediaplayer.

WTF @ gerucht/nieuwsitem!!
-Er gaan nu veel geruchten rond over dingen die niet waar zijn of nog onbekend zijn. Ook diverse interviews lijken niet helemaal te kloppen. Probeer daarom eerst te kijken of de bron wel klopt. De kans is ook groot dat bepaalde berichten de komende tijd ontkracht worden, dus ga er niet vanuit dat alles waar is. Het is tenslotte het internet.


http://i.imgur.com/4gDM6EA.jpg
Dinsdag 21 mei 2013 (HA5H)
Opening XboxONE-topic + toevoeging extra video's en foto's!

Vrijdag 24 mei 2013 (MarkH NL)
Bevestigde games & faq toegevoegd.

Maandag 27 mei 2013 (Martinspire)
Specificaties en tussenkopjes toegevoegd

Donderdag 6 juni 2013 (MarkH NL & Martinspire)
E3 2013 info toegevoegd

Zondag 9 juni 2013 (Martinspire)
In overeenkomst met het PS4 topic nu ook een E3 header. Met dank aan Uniciteit

Zondag 20 oktober 2013 (Martinspire)
Grote vernieuwing bij het topic met daarbij veel meer informatie over de console. HA5H is inmiddels gestopt met TS onderhoud en ook MarkH NL is met andere dingen bezig. Voorlopig wordt het meeste werk dus door Martinspire gedaan. Stuur Martinspire dus een DM als je vragen of opmerkingen hebt.

Vrijdag 18 april 2014 (Martinspire)
Na lange tijd weer de TS bijgewerkt. Voornamelijk teksten aangepast om te reflecteren dat het gaat om een product wat uit is (toekomstige tijd is niet meer nodig). Binnenkort zullen meer teksten worden bijgewerkt of uitgebreid. Ook de lijst met games en beschikbare apps wordt straks uitgebreid. Belangrijke verandering is het gedeelte over het betalen van games en de beschikbaarheid in NL

Zaterdag 12 juli 2014 (Martinspire)
Kleine aanpassingen gedaan en deeltje 3 gestart

Todo:
-Hoofdstuk Media toevoegen
-Meer vragen voor de FAQ
-Games en Specs updaten bij launch van console (met toevoeging naar linkjes binnen GoT)Deze openingspost wordt u gepresenteerd door Martinspire

[Voor 102% gewijzigd door Martinspire op 24-04-2015 15:51]

Martinspire - PC, PS4, X1


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • TheVMaster
 • Registratie: juli 2001
 • Laatst online: 10:53

TheVMaster

Moderator WOS
Wel grappig dat het al wel op Major Nelson z'n site staat, maar op het Xbox Forum is de Current Wave nog steeds de 1407. Daarnaast heb ik al wel een bericht ontvangen via XBox Live dat de 1408 eraan gaat komen......ben benieuwd..Zijn er meer mensen die bovenstaan bericht al hebben ontvangen?

 • Genestealer
 • Registratie: december 2009
 • Nu online
Irriteer laatste paar dagen beetje aan mijn controller. Vroeg mij af of jullie het zelfde ondervinden. Ik speel veel Battlefield 4 waar ik de linker analoge stick gebruik om in het spel rond te bewegen. Ik merk dat als ik de analoge stick naar voren duw, deze tegen de rand aan komt. Vaak moet ik dan naar link of rechts bewegen en dan volg ik dus als ware de controller rand waar de analoge stick tegen aan komt. Aangezien deze rand niet helemaal netjes is afgesleten voelt dit onprettig aan. Daarbij slijt mijn analoge stick zelfs. Ik kan duidelijk een inham zien aan het stokje onder de dumpstick, en ook wat stof komt er bij te liggen alsof je hebt gezaagd.

Zie hieronder afbeelding rechter, heb het met een rood rondje geaccentueerd.


 • Nefiorim
 • Registratie: januari 2001
 • Laatst online: 09:44
Je hebt het over attack power wat niet hetzelfde is als damage. De single shot guns zijn scout rifles of scout guns trouwens.

Attack power is meer een vergelijkingswaarde :)

Hahahahaha

Bron:Joystiq
Bron van de bron: Reddit

[Voor 50% gewijzigd door Nefiorim op 26-07-2014 11:32]

XBO: Michaël#3318

Yaz schreef op maandag 04 augustus 2014 @ 15:36:
De latency schijnt groot te zijn. Het kan dus wel maar of je er gelukkig van word.... ik denk het niet. Optical komt overigens ook gewoon uit de X1 dus als je hdmi pass-through gebruikt voor je 360 dan is dat ook geen probleem meer. Beter is misschien wel de optical-out van je TV te gebruiken. Lekker uniform en dan krijg je ook gewoon alles over je versterker.
Ik heb ergens in het topic wat cijfers staan, heb er ook nog wat screenshots van. Zat dacht ik ergens richting de 180ms, wat an sich niet zo bizar slecht is (speelbaar is een ander verhaal :P). Beetje matige Philips TV doet namelijk nog slechtere response-tijden, ik heb getest op een plasma met bijna 0 latency (tov mijn PC monitor).

Mijn TV is 10ms sneller dan mijn PC monitor :P


Iets over de 100ms via HDMI-ingang.


Edit, witte versie komt er toch aan? :)
http://www.nu.nl/tech/384...e-xbox-one-bevestigd.html

[Voor 25% gewijzigd door SinergyX op 04-08-2014 19:33]

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.

Since launch, it’s been our vision to bring more entertainment features and enable live TV through Xbox One to more markets around the world. We know our fans in Europe have been asking for this functionality on Xbox Feedback and today, we’re pleased to announce that Xbox One users in the UK, France, Germany, Italy and Spain will be able to experience premium live TV features on Xbox One, such as the ability to access your favorite shows and channels with the sound of your voice* through the OneGuide, with the new Xbox One Digital TV Tuner.

Beginning in October, the Xbox One Digital TV Tuner will be available in the UK, France, Germany, Italy and Spain, providing Xbox One users in those markets with an over-the-air digital terrestrial TV experience through the USB single tuner, an alternative to accessing TV content from a cable or satellite set-top box connected through the HDMI-In port. The new digital TV tuner will also support free-to-air DVB-T, DVB-T2 and DVB-C television standards.

The Xbox One Digital TV Tuner will be available beginning late October in the UK for ₤24.99, and France, Italy, Germany and Spain for €29.99.

Steam | Twitch | Xbox Live: Rivanov | LG OLED65CX (Woonkamer) :: LG OLED55B6 (Slaapkamer) :: Xbox Series X

Dat kan inderdaad nog een optie worden, evt aanvulling op de huidige 'plug-in'.

Zoals je nu die 2 al hebt, headset en adapter.

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • Notna
 • Registratie: november 2002
 • Nu online

Notna

Where are you?®

Yaz schreef op dinsdag 12 augustus 2014 @ 10:48:
[...]

Ik heb dus niks met doosjes. Als je iets verzameld doe dan de figurines ofzo 8)
Ik had iets duidelijker moeten zijn: Hij heeft de Notre Dame version ge-preordered:Dus digitaal is even niet aan de orde. Maar voor normale games: yup :)

[Voor 8% gewijzigd door Notna op 12-08-2014 10:55]

DIY Klus Topic + DIY gereedschapstopic || Xbox Live ID:Notna8310


 • Jaguar645
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 10:58
Yaz schreef op dinsdag 12 augustus 2014 @ 10:48:
[...]

Ik heb dus niks met doosjes. Als je iets verzameld doe dan de figurines ofzo 8)
u zei? :Pik wil nog eens een glazen vitrine scoren om de mooiste echt uit te kunnen stallen :)

 • X-Fighter
 • Registratie: oktober 2012
 • Laatst online: 22-11 15:12
AlphaBlack_NL schreef op dinsdag 12 augustus 2014 @ 14:38:
Was die CoD bundle nou 499 zonder kinect? :s
Denk het :sLol volgende tomb raider gewoon een Xbox One exclusive :D

[Voor 10% gewijzigd door X-Fighter op 12-08-2014 14:41]


 • Yonix
 • Registratie: april 2004
 • Laatst online: 07-12 23:16

Yonix

Gamertag: Yonix360

Blasphemy! Maar ik kan nu mooi mijn PS4-headset gebruiken i.c.m. de Xbox One dankzij de headset-adapter. :D Twee consoles, één headset en nul zorgen. ;)

[Voor 13% gewijzigd door Yonix op 12-08-2014 15:11]

Intel Core i9-10900KF | Asus Maximus XII Hero | Asus TUF Gaming RTX 3090 | Corsair LPX (32GB) | Samsung 850 EVO (500GB) - 860 EVO/QVO (1TB/1TB) - 970 EVO (1TB) | Acer Predator X27P | be quiet! Dark Base 700 | Xbox Series X | Sony PlayStation 5


 • X-Fighter
 • Registratie: oktober 2012
 • Laatst online: 22-11 15:12
Cool cool


 • nexhil
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 09:37

nexhil

BAM!

X-Fighter schreef op dinsdag 12 augustus 2014 @ 15:13:
[...]

Bedoel je die zwarte komiek?
Ah nee, Jade Raymond :D


 • nexhil
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 09:37

nexhil

BAM!

Goede zet van MS, Tomb Raider exclusive en een COD bundle !
Zelf niet onder de indruk van COD, cliche met die auto die over de kop vliegt (hoe vaak hebben ze dit nu al gedaan als begin :z ) en vond de gameplay er vrij houterig uitzien.
Maar de miljoenen COD fans zullen denk best een boost geven aan de Xbox One verkopen met dit mooie bundeltje.

Ben benieuwd naar Ori O+

Eindelijk pre-ordering en pre-downloading, goed dat ze dit beschikbaar maken.
Enkel voorlopig alleen voor Forza Horizons 2 en Fifa 15 :?
Kom op zeg, pas gewoon heel die store hier voor aan, wil Destiny pre-orderen / -downloaden !

En zag nog geen gratis Rolls Royce in Forza 5 ?

[Voor 45% gewijzigd door justifire op 12-08-2014 16:13]

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙


 • Ronster
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 11-11 20:21
Yaz schreef op woensdag 13 augustus 2014 @ 09:24:
[...]

Jou gamertag in je signature is niet goed. Als ik die copy en past in de "zoek friend" functie van smartglass kan hij je niet vinden.
Huh? Vreemd... toch hebben verschillende mensen me hier al toegevoegd...

XBox: Ronsterrrrr || PSN: Ronster_Jona


 • Yaz
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 22-11 10:16
Hebben jullie deze al gezien? Een verified X1 developer geeft wat uit de doeken over cloud processing.

Bron: http://www.reddit.com/r/x...rom_a_game_dev_on_neogaf/
Vervolg bron: http://www.neogaf.com/for...?p=124716302&postcount=84

Kleine quote uit artikel.
We are currently creating a game. But in fact, we are kind of creating two-in-one. One with Azure available, and one for offline only. Everything you code, you need to code for two scenerarios. This is a ton of work. if online = dynamic grass; if offline=static grass ... To say it very simple. And so on.That's why we are currently thinking about going "online-only
en
Ehm. They do :) We are building our new game strongly with Azure in mind for physic calculations (currently for vegetation, grass, water being manipulated by wind and objects, which would not be easy [impossible] to do with local power only). We are so happy with it that we are currently thinking about going all-in and make the game kind of addicted to Azure. The benefits are huge. Especially for singleplayer there are some risks tho, so we really need to think about it first.
Screen uit vervolg bron 1:
Running in real-time on XBO. Very early wip, so don't care for the lighting and so on. It is a very basic frequency test where the grass splines update 12 times a second. This is nothing special so far. The cool thing is tho that the start and endpoints of our splines influenced by wind and objects are being calculated by Azure. This means: the physic calculations you see are costing us pretty much no local power (excluding GPU ofc). We can use the saved power for other things - like AI, animations and so on. We are very proud of it - especially since we completely eliminated any chance of clipping. I just wanted to add that here.

Gamertag: YazNL


 • Doughty
 • Registratie: oktober 2012
 • Laatst online: 18-11 21:40

Doughty

Bral unit

Dit dus:

"That's how we roll in the Shire!" | XBL: Bral unit | PSN: Bral_unit

Kijk eens aan, collectors edition exclusief voor de Xbox One :)


Exclusieve The Witcher 3 Collector's Edition voor Xbox One
The Witcher 3: Wild Hunt zal begin 2015 naar de PlayStation 4, Xbox One en PC komen. Maar de Xbox One versie is de enige die een speciale Collector's Edition krijgt. Dat maakt ontwikkelaar CD Projekt RED vandaag bekend.

De Xbox One Collector's Edition van The Witcher 3: Wild Hunt zal speciale content bevatten die de andere edities niet kennen. In-game zijn alle versies hetzelfde, maar de Xbox One krijgt enkele fysieke extra's.

Kaartspel en kaart voor The Witcher 3
Die extra's zijn een speciale map van de in-game wereld en het kaartspel Gwent, dat je ook in de game kunt spelen. Je krijgt deze dus als daadwerkelijk fysiek spel in de Collector's Edition op de Xbox One. De complete inhoud van dit speciale pakket is als volgt:

De standaard editie van de game, met soundtrack, kaart van de wereld, stickers en het boekje "Witcher Universe - The Compendium" met extra informatie
- Een groot figurine van Geralt in gevecht met een Griffin
- Een Witcher medaillon
- Een SteelBook hoesje
- Een boek van 200 pagina's vol artwork van de game
- Een speciale kaart van de wereld, gemaakt van stof
- Twee Gwent kaartspellen

[Voor 78% gewijzigd door justifire op 15-08-2014 16:35]

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙

Yaz schreef op vrijdag 15 augustus 2014 @ 16:40:
[...]

Jammer dat er een doosje met disk bij zit. Wat moet iemand daar nu weer mee?
Verkopen en van dat geld digitale versie aanschaffen ;)


[Voor 36% gewijzigd door justifire op 15-08-2014 16:51]

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙

shadowman12 schreef op vrijdag 15 augustus 2014 @ 18:25:
1409 hier binnen! Meer mensen die hem hebben?
Jup. Heb 'm ook. En de Media Player ook.

Steam | Twitch | Xbox Live: Rivanov | LG OLED65CX (Woonkamer) :: LG OLED55B6 (Slaapkamer) :: Xbox Series X


 • Yaz
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 22-11 10:16
mindcre8r schreef op zondag 17 augustus 2014 @ 17:49:
[...]Wouw! Het heeft wel wat unreal achtigs (niet tournament)
Ik zie hier dus echt niks in he. Voornamelijk overmatig bloom effect. Slechte en vlakke textures. Geen weinig vegetatie of ander detail. Moet dit wat bijzonders zijn ofzo? Mis ik hier wat?

Dit ziet er erg previous-gen uit en zelfs dan nog van de begin jaren.


Edit: Nu we het dan toch over detail hebben. Let even op Quantum Break. Elke plank is apart geplaatst en reageert ook zo. Sweet!

[Voor 28% gewijzigd door Yaz op 17-08-2014 18:18]

Gamertag: YazNL


 • Yaz
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 22-11 10:16
svenerator schreef op woensdag 20 augustus 2014 @ 08:22:
[...]Misschien ook nog een play and charge kit erbij, maar daar ben ik nog niet over uit
Ik gebruik laadbare AA's. Het nadeel van de Play and Charge is dat je alleen maar via de controller kan laden. Zodra je ook een aparte acculader (Zoals de oude 360 quickplay charge kit) heb stap ik over.


Dit ding dus. En ja, het is officieel van Microsoft. Source: http://www.gameuniverso.com/product.php?id_product=464

Gamertag: YazNL


 • Yaz
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 22-11 10:16
Gebruikt iemand eigenlijk dit ding? Deze vind ik dan nog acceptable omdat het geen zooitje word.


http://www.microsoftstore...x-One/productID.295240100


edit:
En voor diegene die een goede kinect mount zoeken. Ik raad deze aan, echt gewelig
http://www.amazon.de/XBox...r=8-1&keywords=pdp+kinect

[Voor 20% gewijzigd door Yaz op 20-08-2014 11:44]

Gamertag: YazNL


 • Yaz
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 22-11 10:16
Je kan nu pre-orderen in de X1 store. Madden is de eerste waarmee dit kan !

Gamertag: YazNL

uchiha tijntje schreef op donderdag 21 augustus 2014 @ 23:59:
Pffff, ik was vergeten hoe uitgebreid die dungeons zijn in Diablo 3. Ik dacht even snel the skeleton king te killen... Maar nee, dat duurde nog minimaal 2 uur... :P
En vervolgens nog 2 uur om Diablo te verslaan ;)
Maar we hebben ons er doorheen geslagen, co-op maakt Diablo nog beter dan het eigenlijk al is.

Voor degenen die het niet weten, als je een legendary gift vind (gift for [input friendsname]) en oppakt, dan komt deze in de inventory te staan (zakje bij equipment)
Daar staat hij dan weer onder de Treasures, open je die tab dan kan je daar een keuze maken om de gift te verzenden aan de friend waarvoor hij bedoeld is. (of om de gift te vernietigen als je een ander niets gunt }) )

Dit weekeind :

[Voor 5% gewijzigd door justifire op 22-08-2014 09:15]

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙


 • Yaz
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 22-11 10:16
En als je dat dan toch doet. Staar dan ook even naar deze hardware en bedenk dat dit allemaal staat te wachten op jou als speler. Cloud Computing is real!
Maar check vooral de games die je wilt. Of je vrienden hebt met wie je wilt spelen. En het feit dat je het al hier post zegt al genoeg. Niet wachten maar bestellen ;)

[Voor 14% gewijzigd door Yaz op 22-08-2014 15:21]

Gamertag: YazNL


 • wimpie007
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 07-12 23:28
Zo net even geknutseld ;-)Best goed gelukt, had nog veel meer onderdelen maar vond het wel wijs zo en de triggers hebben een soort stootkussen die de nieuwe achterkant niet had

 • Famous
 • Registratie: november 2009
 • Laatst online: 09:16

Famous

R 400+

Donstil schreef op maandag 25 augustus 2014 @ 00:22:
Drie x met de support aan de chat gehangen (Link werkte nu wel, thnx Shadowman12).

Eerst 2x van het kastje naar de muur gestuurd (Account verwijderen, een of andere setting aanpassen).
Daarna echter had ik iemand die wel wist wat er mis was.

Ik heb mijn Xbox op USA (voor het goedkoop kopen van games uiteraard) en dat botst nu met mijn Nederlandse profiel. Niet dat ik verder Microsoft diensten gebruik maar toch bleek mijn profiel Nederlands.

De Enige oplossing die ze me kunnen bieden is het terugdraaien van het One Gold bedrag en het overzetten van mijn Account naar de Nederlandse store, omdat deze store nog niet actief is (2 september gaat dit gebeuren volgens de medewerker) kan ik tot deze tijd bepaalde games niet aanroepen.

De games die ik op schijf heb of via EAAcces heb ontvangen kan ik wel gewoon blijven spelen.
(Forza 5 en Battlefield 4)

De game die ik digitaal gekocht had (Dead Rising) wordt pas weer actief als de Nederlandse store dat ook is.
Toen ik aangaf dat niet te willen kwam de medewerker zelf met het terug draaien van deze aankoop. Waar ik stiekem al een beetje op hoopte want ik had de verhaallijn al uit :)

Oftewel even niet online spelen dan maar, games via VideoGamesPlus bestellen en DeadRising een maandje gratis gespeeld.

Hoelang het games kopen in een Buitenlandse store nog blijft werken is bij deze wel een beetje de vraag geworden. De Chat medewerker wist hier (uiteraard) niet van :)


[...]


Klopt toch ook, DayOne kopers krijgen toch Fifa, Forza en een Kinect fitness game?
De Headset krijgt iedereen.
Volgens mij kan je je account gewoon op US zetten (en hier tussen switchen). Ik heb in elk geval keuze uit twee accounts:naar:

Xbox live: Ghesous | Polo AW GTI 275pk, 450nm

Jaguar645 schreef op maandag 25 augustus 2014 @ 23:48:
Diablo coop is ook zeker tof! Volgende keer slinger ik de headset er ook bij... Blijft ook handig want nu zat ik soms tegen packs te vechten en was je al een lvl verder :P
Ging weer geweldig :)
Volgende keer kunnen we denk wel Torment lvl 2 proberen in co-op.
Benieuwd of we op de xbox one morgen ook meteen de 2.1 patch krijgen, greater rifts !

[Voor 7% gewijzigd door justifire op 26-08-2014 00:55]

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙


 • Turdie
 • Registratie: maart 2006
 • Laatst online: 12:44
ErwinJ schreef op zondag 31 augustus 2014 @ 18:02:
[...]


Lijst welke lijst :P...volgens mij mis ik iets |:(
Die staat onderaan als je een bericht typt...

Lijst met Xbox GamertagsDaar staan Tweakers in met hun gamertags en welke games ze hebben, staat ook in de TS.

[Voor 41% gewijzigd door Turdie op 31-08-2014 18:17]

Nitai schreef op zondag 07 september 2014 @ 14:41:
[...]


Met een echte fightstick zal het helemaal genieten zijn. Maar eens even kijken, ik kon niet 1-2-3 vinden waar je de ps360+ kan kopen. De cronusmax heb ik wel al gevonden. Dank je voor de tip!
Of gewoon een fightstick kopen van je favoriete game :)

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙


 • AlphaBlack_NL
 • Registratie: juli 2010
 • Laatst online: 16-11 19:57
McBoom schreef op maandag 08 september 2014 @ 18:01:
Als de One op een videorecorder lijkt, dan vind ik de PS4 op een contact-grill waar de handgreep vanaf is gehaald :+
Het is dan ook de opvolger van de:

:+ 8)7

 • GAIAjohan
 • Registratie: augustus 2005
 • Laatst online: 13:01
Ik vond met name dit stuk uit die review van Niels 't Hooft
In volume is de Xbox One maar liefst 1,7 keer zo groot, en dan heeft hij ook nog een forse externe adapter, waar die bij de PlayStation 4 is ingebouwd. Zie dat maar eens in je tv-meubel te krijgen.


Problem?? En dat nog naast de originele George Foreman Grill..

PSN: Gaiajohan || XBOX Live Gaiajohan || 2480Wp @ 260° West, 35° helling PVOutput


 • McBoom
 • Registratie: oktober 2000
 • Laatst online: 05-12 20:18

McBoom

Broem

De situatie hier:


Past prima in het meubel, hij lijkt zelfs nog klein :D Rechts staat de 360, die wil ik nog eens vervangen door een superslim zodra die wat goedkoper worden :) En er moet nog eens een andere steun komen voor de 360-Kinect :P

The ramblings of an idiot


 • v8power67
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 13:42

v8power67

Psn: Mausosaurus


Volledige tuning en afstellen in horizon 2 zoals in fm5!!
Ziet er goed uit.

Nog 1tje :

[Voor 20% gewijzigd door v8power67 op 12-09-2014 22:28]

Tax the rich, feed the poor 'Til there are no rich no more!!!

Bullet NL schreef op zaterdag 13 september 2014 @ 00:28:
[...]


Bij jou is dat geluid waar je het over hebt gewoon de vangrail waar je weer langs schuurt....

Guido en jij hebben wat dat betreft een eigen klasse in Forza nodig.... Je weet wel, je komt ze ook wel tegen op een kermis, zo'n metalen vloer een tent er boven waarop van die wagentjes in het rond rijden die met een lange stok contact maken met een stuk gaaswerk wat boven de baan is gespannen....

Hoe heten die dingen toch.......

O... Ja.... Botsauto's!
:> :P :9


Maar is wel serieus irritant die distortion op die test baan, heb jij daar dan geen last van ?
Ligt misschien aan de audio instellingen :?

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙


Anoniem: 337891

https://onedrive.live.com/redir?resid=55E374DBEA5A59EB!1071&authkey=!ANxwvEAEy_hFXx8&v=3&ithint=photo%2Cpng

Best vriendelijk van MS om geld te bieden voor de problemen voor de problemen die er in augustus waren met nieuwe Ones. Aangenaam verrast!

20 dollar voor het moeten vervangen is best oke.

[Voor 9% gewijzigd door Anoniem: 337891 op 13-09-2014 18:32]

Bullet NL schreef op maandag 15 september 2014 @ 13:59:
Nee, correct.... Als de je Creditcard manier aanhoud, je gaat dan namelijk in tegen de voorwaarden van je CC maatschappij. Via USA livecard te goeden natuurlijk niet.
Afhankelijk welke kaart, mijn eerdere Rabocard had namelijk geen vermelding over 'factuuradres' als bepalende voorwaarde of je een betaling mocht doen, zeker niet als dit voor het product/dienst nodig is en per saldo niet voor de betaling zelf.

Maargoed, zoals ik al veel eerder zei, er kan een moment komen dat dit allemaal niet meer kan.

Leuke vertaling btw :D


Heb nu trouwens ook Destiny, gisteren tijdje gespeeld en kort met <naam kwijt>, maar laat ik het zo zeggen: ben blij dat ik hem gekregen heb, wat ik tot nu toe heb gezien, blij dat ik hem niet zelf zou kopen.

[Voor 23% gewijzigd door SinergyX op 15-09-2014 14:22]

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.

Is dat ik al een fightstick heb maar voor de pad-fighters is dit meer dan welkom lijkt me zo :)

Snap alleen niet dat ze voor een thumbstick zijn gegaan ipv een directional pad :?

[Voor 15% gewijzigd door justifire op 16-09-2014 16:33]

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙


 • GAIAjohan
 • Registratie: augustus 2005
 • Laatst online: 13:01
Dit is die van MadCatz


Ik denk dat ik wat betreft horizon maar verstandig ben: Ik koop hem niet..
Horizon 1 is me uiteindelijk erg tegengevallen, en er kwamen erg dure add-ons voor uit. Bovendien heb ik nog teveel games die nog wachten op gespeeld worden. Op zowel X360, PS3 als X1..

Op X360 heb ik sws nog een vloot aan Lego games, en GTA5, PS3 heeft nog wat games waar ik helemaal niet ver mee ben GT6 bv of nog nooit gespeeld heb F1 2013, en voor de X1 heb ik naast Forza5 en FIFA15 ook de EA Pass, waarbij NFS Rivals en FIFA14 me wel kunnen boeien.

[Voor 64% gewijzigd door GAIAjohan op 17-09-2014 10:59]

PSN: Gaiajohan || XBOX Live Gaiajohan || 2480Wp @ 260° West, 35° helling PVOutput


 • TheVMaster
 • Registratie: juli 2001
 • Laatst online: 10:53

TheVMaster

Moderator WOS
Heb trouwens net op Reddit nice pics gezien van de Plex App die voor de Xbox One in ontwikkeling is. Overigens is de Plex Store afbeelding ook al te vinden in de krochten van de Xbox webpagina's.

Ik zeg een mooie toevoeging (of vervanging) voor de MediaPlayer App :+

 • BM
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 12:10

BM

Moderator Spielerij
LOTG schreef op vrijdag 19 september 2014 @ 13:44:
Snap Center? Kan zo snel geen screenshot vinden met een voorbeeld, wat doet het precies?

Het menutje met de 4 knoppen rechts in beeld. Maakt het snappen/unsnappen een stuk soepeler. Vooral unsnap, aangezien precies dat een voice command is wat voor mij lastig blijft :)

Xbox | iRacing
Even the dark has a silver lining

PacinoAllstars schreef op vrijdag 19 september 2014 @ 16:05:
[...]


Dit is nou info waar ik iets aan heb, ik had namelijk geen zin in weer een diablo game, want dat heb ik al volledig kapot gespeeld op PC met alle high end gear etc, maar casual is meer mijn ding als je kijkt naar qua levelen, wie heeft namelijk zin om 1000x te grinden voor één of ander item met 0.1% drop chance :)
Hou wel rekening met dit :P

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • MRE-Inc
 • Registratie: juli 2008
 • Laatst online: 13:24

MRE-Inc

Copa Mundial de Fútbol de 1982

Lees ik hier in het draadje dat je games in India kunt kopen voor de helft van de NL prijzen (sommige games dan). Denk ik mooi, even Fifa 15 aanschaffen dan. Xbox aan......niks......niks.......Zwart scherm met xbox logo in het midden en rechts boven.

Xbox uit en weer aan zetten.....Krijg ik de melding dat er een system update is van 256MB die ik vorige week ook al geinstalleerd had. Update uitgevoerd....reboot en dan onderstaand scherm. Op xbox.com/support de code ingevoerd, krijg je in je scherm dat je xbox defect is en dat je hem moet opsturen ter reparatie.....zucht..... Xbox uit..... Xbox weer aan......groen voortgangs balkje......balkje vult zich.....BAM....gewoon weer op het normale home screen. Meteen de regio naar India gezet. Credit card gegevens ingevoerd.....Fifa 15 gekocht.....mailtje in mijn inbox dat ik 2700 roepies heb uitgegeven....Xbox terug naar US....

Momenteel is Fifa15 zich aan het installeren, inclusief een of ander gold pack die je krijgt als je pre-ordert.

XBL: MRE Inc


 • Donstil
 • Registratie: maart 2006
 • Niet online

Donstil

Grab them by the 🐈.

Gister even met mijn controller bezig geweest, na een tip hier van een een Mede tweaker de controller omgebouwd naar een witte.

Eind resultaat is eigenlijk best wel fraai al zeg ik het zelf :)
Viel me tijdens het ombouwen wel op dat de One Controller een stuk degelijker in elkaar steekt van de Ps4 controller die ik eerder al openmaakte (om er One pookjes in te zetten :) )

My thirsty wanted whiskey. But my hunger needed beans


 • v8power67
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 13:42

v8power67

Psn: Mausosaurus

Lees net dat lMiddle-earth: Shadow of Mordor 1080p 60fps op ps4 en maar 720p 30fps op x1.....
Heb zelf een x1 en vind weet wat aparaat ong kan en 720p 30fps is schandalig van de vdeveloper..... http://www.neogaf.com/for...p=132114413&postcount=918
Staat nog wel bij logisch neem het met korrel zout.
Maar als dit waar is dan falen de devs wel gigantisch....
(sorry crosspost van ps4 topic maar vind het wel melden waard want vind schadalig voor de x1 only mensen)


Hopen dat de meeste zullen laten weten door het spel niet te kopen dat zoiets niet kan.
Dat hij misschien 1080p 30fps is kan(want ps4 versie is 60fps met soms een drop).
Maar komop hoor dit is echt bizar....

[Voor 21% gewijzigd door v8power67 op 29-09-2014 13:33]

Tax the rich, feed the poor 'Til there are no rich no more!!!

Plex staat in de Store!

[Voor 53% gewijzigd door Rivanov op 07-10-2014 18:08]

Steam | Twitch | Xbox Live: Rivanov | LG OLED65CX (Woonkamer) :: LG OLED55B6 (Slaapkamer) :: Xbox Series X

Je moet inderdaad Plex Pass hebben.. want je moet een server update installeren en die kun je alleen met een Plex Pass downloaden.

Hier overigens het instellingen scherm vanuit een film:

Steam | Twitch | Xbox Live: Rivanov | LG OLED65CX (Woonkamer) :: LG OLED55B6 (Slaapkamer) :: Xbox Series X


 • harrytasker
 • Registratie: oktober 2002
 • Niet online
Had ik nog niet gezien:

[Voor 43% gewijzigd door harrytasker op 08-10-2014 19:37]


 • Yaz
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 22-11 10:16
X-Fighter schreef op donderdag 09 oktober 2014 @ 09:38:
Bij PS hebben ze nu zo PS TV, wat wel cool is aangezien je PS4 video/audio kunt streamen naar dat ding. Xbox heeft zo iets nog niet zelf, maar nu dacht ik bestaan zo een dingen sowieso al niet?
Een apparaat wat als input gewoon HDMI heeft, en wat je met kabel op je netwerk vast maakt, om dan het beeld te streamen naar een ander device? Je moet dan wel in de buurt van de Xbox One blijven voor de controller, maar ik zou het nog steeds handig vinden.
Je bedoelt zoiets?

http://www.monoprice.com/...&p_id=8121&seq=1&format=2

Gamertag: YazNL


 • danplo
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 03-12 00:00

danplo

The Force is strong with me

16 Oktober 2014 gaat de gesloten Beta van Fable Legends (Multiplayer) van start.
Je kan je nog inschrijven op: http://www.fablelegends.com/

Xbox Series X - NL DarthVader // Playstation 5 - Pijja82 // Twitter - MSFT_Daan // Ipad Pro // Iphone 12 Pro Max 256GB / LG OLED C8 65”


 • TheVMaster
 • Registratie: juli 2001
 • Laatst online: 10:53

TheVMaster

Moderator WOS
X-Fighter schreef op maandag 13 oktober 2014 @ 14:18:
[...]

1) Het verschil tussen 720 en 1080p zie je echt wel, 900p-1080p zie ik niet, maar 720-1080 echt wel.
2) Ik zie geen enkele foute keuze met de Xbox One... Dat jij het OK vindt dat een developer de PS4 versie op 1080p krijgt, en de Xbox One versie maar op 720p is goed voor jou. Maar ik kijk naar andere games die wel op 1080p draaien, op beide consoles, zoals bijvoorbeeld Destiny, wat me veel complexer lijkt, dus denk ik eerder dat die Japanners van Konami mongolen zijn.
Het verschil tussen 720p en 1080p zie je inderdaad wel, als je vlak met je ogen voor je TV zit. Nu zit de gemiddelde gamer denk ik lekker op de bank en zal dat verschil dus niet zien. Zie ook onderstaande grafiek :Oftewel : om het verschil tussen 720p en 1080p ze zien op 3 meter afstand zul je dus minimaal moeten beschikken over een 55" TV :)

Bron : Digitaltrends.com

[Voor 13% gewijzigd door TheVMaster op 13-10-2014 14:30]


 • Jaguar645
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 10:58
En de update rolt vandaag voor iedereen uit

Xbox One Update: New Friends, Snap, TV Features and More Rolling Out Today
Today, we’re beginning to roll out new features that take advantage on the multitasking capabilities of Xbox One and connect with your friends in better ways than before thanks to your feedback. Please keep it coming. For a preview of what to expect, watch the following video, and find the full changelog below.
New Snap and Friends functions – Stay in the game and in touch with your friends at the same time with improved Snap, SmartGlass and Achievements functions. Snap Updates – We’ve updated the Snap Center to include quick access to many of the things our fans wanted faster access to when playing a game – Friends, Messages, Game DVR, clock, and battery indicator – as well as making it easier to close and open new snap apps when playing a game. A double tap of the Xbox button on your controller will bring up a menu that allows you to open a new app in snap mode, close the current snapped app, or switch focus between your game and your running snapped app. Additionally, two apps have been optimized for Snap mode:


Friends Snap App – Access your friends list without leaving the game. Quickly check your friends list to see who’s online right now and take actions like send message, invite or join.
Messages Snap App – You’ll be able to open, read and respond to messages in Snap mode, and messages will now be displayed in a threaded conversation view.

Achievements App – Updated to enable sharing of achievements you’ve unlocked with captions, see a list of friends who have unlocked specific achievements, and an updated achievements Snap landing page that that shows Achievements on recently played games, when a gamer is not actively playing a game.
Friends section – The new Friends section enables you to see at a glance what’s going on with your friends. You can stay up-to-date with their current activities, the most popular games your friends are playing, and a Gamerscore leaderboard to see who has improved their Gamerscore over the last 30 days.
New SmartGlass features – You can now see a list of your top games in your profile. You can also see a list of your friend’s most popular games in the Friend’s section of SmartGlass.


Improvements for TV and video – We’re excited to roll out updates that will make your viewing experience better than ever on Xbox One, whether you want to watch TV or use SmartGlass as a universal remote.

Media Player DLNA and MKV support – The latest version of the Media Player app will now have support for DLNA streaming. With this update, you will be able to easily access and play music, watch photo slideshows or movies stored on home media servers and devices that support the DLNA server protocols. Additionally, you will now be able to playback MKV files stored on a USB device or a device on your home network that supports DLNA streaming.
Live TV MiniGuide – For markets where OneGuide is available, a new MiniGuide on the bottom of the screen will display details about the TV content that is currently playing. You can quickly change channels, see what’s on other channels, and tune to the previous channel or other recent channels. While watching TV, you can also launch Miniguide using voice, by saying “Xbox Select – MiniGuide”
OneGuide in 11 new countries – Live TV listings and schedules will be made available to customers on Xbox One and SmartGlass for Belgium, Chile, Columbia, Denmark, Finland, Norway, Portugal, Poland, Sweden, Switzerland and Russia in the next few days.
Internet TV Apps – Apps with live TV channels can now include their TV listings within OneGuide. In addition, other Xbox TV features such as channel changing using speech and Miniguide will work with these apps. These features are enabled automatically the first time you sign into a supported app. The first app to support this feature will be Zattoo with an upcoming content update for their app. The Zattoo app is available in Germany, Switzerland, Spain and Denmark.
Universal Remote Control in SmartGlass – If you are in one of those 11 countries that are getting OneGuide TV listings, you will also be able use your mobile device to control your Xbox, TV, and/or Cable/Satellite box.
Live TV initial setup experience – This update will enable you to select “On start, go to TV” for your Xbox One console. Additionally, you will be shown a one-time message highlighting this new capability, if you had previously setup Live TV or have not yet set “On start, go to TV” under Settings – Power & startup.
Live TV Cable & Satellite Box auto-detection – In select markets the Live TV Setup experience is being improved by attempting to automatically detect the set-top box connected to the HDMI-In port on your Xbox One.


New accessory and “hide” features – We are also excited to roll out a few other cool features this month:

Updated Devices & Accessories page – To access the new page, go inside Settings, where you can Find, Assign, and Update Xbox One accessories. You can now more easily “assign” accessories to specific users, such as assigning a headset to a specific gamer.
Firmware updates – You can update the firmware for an individual device.
Find my Controller – You can also more easily find (or identify) a controller by making it vibrate.

Hide Games and Apps on your console – You can now hide items in the “Ready to install” list under My Games and Apps. This is a per-console setting and items will reappear in the list if they are installed again from the Xbox Store. To access the shortcut to temporarily show “hidden” items, press X while holding down both triggers and it will show all hidden items until you exit My Games and Apps.


Password resets just got better – We’re making it easier and more secure to reset your password and add protection to your accounts. Coming later this month, if you haven’t set up your security information already, we’ll ask you to provide an alternate email address or cell phone number to use if you ever need your password reset. You’ll only need to set this up once per account, and you won’t need it every time you sign in. To set up your account security go to https://account.live.com/proofs/ and get more information at http://support.xbox.com/e...urity-contact-information.

To check to see if the System Update is available, navigate to the System section of the Settings menu. If the System Update button is selectable, the update is available for download and installation.

Xbox One System Update

Thanks for all of your feedback on ways to make Xbox One the best place for your gaming and entertainment. We have more planned for next month so stay tuned for details.System Update, Xbox One By Larry Hryb, Xbox LIVE's Major Nelson

 • nexhil
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 09:37

nexhil

BAM!

giantgiantus schreef op donderdag 16 oktober 2014 @ 09:15:
Vind jet toch wel een enorme teleurstelling dat we geen oneguide in Nederland krijgen. Ik snap dat wij nog steeds te maken hebben met die bizarre rechtenkwestie maar het zou het tv kijken wel een stuk prettiger maken.
Bij mij werkt oneguide al hoor? (wel beta, maar ik snap die opmerking gewoon niet dat we het niet zouden krijgen)

[Voor 8% gewijzigd door nexhil op 17-10-2014 15:56]


 • Nieker
 • Registratie: juli 2003
 • Laatst online: 19-03 01:21
Ik heb een xbox one sinds launch en sinds een paar weken heb ik last van een hoop franse content die opeens verschijnt. Ik heb achievements in het frans, bepaalde filmpjes in het frans, mijn billing is opnieuw in het frans. En dat terwijl mijn xbox gewoon ingesteld staat op UK met Engels als taal. Op de site staat dit ook zo ingevuld.

Voorbeeldje, een franse achievement die plots verschijnt tussen de engelse.
http://imgur.com/fJXSxMe

Blijkbaar ben ik niet de enige, dit probleem heeft ondertussen meer dan 3000 votes.
http://xbox.uservoice.com...region-lock-the-languages

Helpdesk gecontacteerd, geen oplossing. Dit is zeer frustrerend.

 • Dennis585
 • Registratie: maart 2006
 • Laatst online: 07:44
Dit soort dingen kun je doen met een screenshot :Bier en Call of Duty : Het goeie leven.

 • Pannekoek81
 • Registratie: juli 2008
 • Nu online
SnowDude schreef op donderdag 23 oktober 2014 @ 12:17:
Zo, heb sinds dinsdag ook eindelijk mijn xbox one binnen. Ben tot nu toe erg te spreken.

Ik ben alleen nog op zoek naar een goede accu oplossing. Ik twijfel nug tussen een dock oplossing en de originele play & charge kit of een dock oplossing.

De plug en play kit heeft als voordeel dat je kan door gamen als je accu leeg is en daar zit een Lithium Ion accu bij.

Een dock oplossing heeft als voordeel dat je de controllers netjes kan opruimen, geen losse kabels en dat ze altijd vol zijn. Maar ik ben nog geen dock oplossing tegen gekomen met LiIon accu's.

Wat gebuiken jullie, en is er een dock oplossing met LiIon accu's?
GebruikWerkt voor mij prima. Af en toe wisselen. Kosten amper wat bij een action.

Ik had voor de 360 zo'n plug & play kit, maar die accu was in toch redelijke korte tijd hard achteruit aan het gaan dat ik vaker met een kabel aan het spelen zat als zonder. Daar zag ik het nut weer niet van in.

[Voor 6% gewijzigd door Pannekoek81 op 23-10-2014 12:37]

Nieuwe headsets van Turtle Beach:
http://nl.ign.com/hardwar...-komt-met-nieuwe-headsets
Voor mensen die een nieuwe Xbox One headset zoeken, heeft Turtle Beach de Ear Force XO One en de Ear Force Stealth 500X. De XO One is een redelijk rechttoe, rechtaan headset. De Ear Force Stealth 500X is - net zoals de Stealth 500P en Elite 800 - draadloos en heeft ook de DTS Headphone:X 7.1 technologie. Tevens krijg je bij deze headset een kabeltje waarmee je telefoongesprekken kan voeren.
500X - 299,99:

http://www.bol.com/nl/p/t...t-zwart/9200000031747232/


XO - 89,99:

http://www.bol.com/nl/p/t...t-zwart/9200000031747234/

Vooral fijn dus dat de 500X echt draadloos is, dus ook draadloze chat. Wel vind ik 299 wat duur.

[Voor 13% gewijzigd door Martinspire op 23-10-2014 13:26]

Martinspire - PC, PS4, X1

Een slide uit een presentatie van Microsoft,Als dit waar is dan kunnen we een leuke tijd krijgen met de apps op een Xbox One!

Cogitationis poenam nemo patitur


 • MRE-Inc
 • Registratie: juli 2008
 • Laatst online: 13:24

MRE-Inc

Copa Mundial de Fútbol de 1982

Yaz schreef op zondag 26 oktober 2014 @ 10:58:
[...]

Nee, staat er los van. Ik heb mijn xbox op UK staan en koop altijd via de US website. Downloaden begint direct zonder mijn console te moeten omkatten. Zelfde zou moeten gelden voor de India webstore.
Ja maar het lijkt me echt sterk dat MS niet lokale credit cards heeft geblokkeerd in HK en IN en dat je wel met een NL cc in de US store iets kan kopen. Dat ging bij mij wel goed namelijk.:

EDIT: Ik kijk net op commerce.microsoft.com bi mijn betalings opties. Daar heb ik diverse accounts namelijk een GB, US, RO, DE, NL en IN microsoft billing account. Bij de IN (india) stond het adres dus gewoon verkeerd. Daar stonden de adres gegevens het GB account bij, een plaatsje in het Lake District in GB waar ik gewoond heb tijdens mijn studie. Nu dus weer een adres in India toegevoegd. Dat werkte wel, maar nog geen game gekocht om even te testen.

EDIT 2:
Wanneer ik op commerce.microsoft.com bij mijn NL account kijk, staat daar nu bij mijn visa card weer het Indiase adres welke ik net heb toegevoegd. Het blijft een beetje vreemd allemaal, maar het lijkt er dus op dat wanneer je wat wil kopen in een andere store, je er voor moet zorgen dat het juiste adres bij je credit card staat op het juiste account op commerce.microsoft.com

Dit dus:

[Voor 50% gewijzigd door MRE-Inc op 26-10-2014 11:23]

XBL: MRE Inc


 • ps3player
 • Registratie: september 2007
 • Laatst online: 13-04-2015
Goed, wellicht is dit voer voor flambait, maar dat is alles behalve de bedoeling.

Ik vraag mijzelf het volgende af:
Op dit moment heb ik een ps4, deze staat verticaal op de sony vertical stand, allemaal toppie.
Nu ben ik aan het kijken voor een Xbox one, wil de witte met Sunset erbij, heb alleen geen ruimte om ze allebei horizontaal te plaatsen en heb vernomen dat de xbone niet verticaal mag.

Moraal van mijn vraag, kan ik mijn ps4 verticaal kwijt op het glimmende gedeelte van de bovenkant van de xbox one? past dit?
Ik heb heel de dag lopen zoeken naar een plaatje van iemand die dit al heeft gefixd, maar kan niks vinden.

Heeft iemand van jullie xbox one fans dit wellicht?Dus dit, maar dan de ps4 rechtop op de xbox one.
ps3player schreef op maandag 27 oktober 2014 @ 18:57:
Goed, wellicht is dit voer voor flambait, maar dat is alles behalve de bedoeling.

Ik vraag mijzelf het volgende af:
Op dit moment heb ik een ps4, deze staat verticaal op de sony vertical stand, allemaal toppie.
Nu ben ik aan het kijken voor een Xbox one, wil de witte met Sunset erbij, heb alleen geen ruimte om ze allebei horizontaal te plaatsen en heb vernomen dat de xbone niet verticaal mag.

Moraal van mijn vraag, kan ik mijn ps4 verticaal kwijt op het glimmende gedeelte van de bovenkant van de xbox one? past dit?
Ik heb heel de dag lopen zoeken naar een plaatje van iemand die dit al heeft gefixd, maar kan niks vinden.

Heeft iemand van jullie xbox one fans dit wellicht?

[afbeelding]

Dus dit, maar dan de ps4 rechtop op de xbox one.
Hij past (qua lengte) alleen als je hem iets schuin zet. Maar beide horizontaal gaat hier al een tijdje prima. X1 krijgt voldoende koeling en de PS4 zo te merken ook. Sure, mogelijk warmer dan normaal en misschien dat de fan wat harder draait, maar geen problemen.


Martinspire - PC, PS4, X1


 • Ramon
 • Registratie: juli 2000
 • Nu online
Beetje offtopic wellicht, maar ik heb ineens een Canadees billing account in mijn MS account zitten.Iemand enig idee hoe ik dat weg kan krijgen?

Check mijn V&A ads: https://tweakers.net/aanbod/user/9258/


 • Yaz
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 22-11 10:16
McPoowl schreef op woensdag 29 oktober 2014 @ 11:45:
[...]


Die magnetron weet natuurlijk niet welke stand jij wil dat ie pakt. Snap ik dat ie niks doet... :+.

"Microwave, start 1 minute on 900W"


Ga ik thuis gelijk proberen :+

Gamertag: YazNL


 • donGaboz
 • Registratie: december 2013
 • Laatst online: 04-11 14:26

Xbox one Mediahub

Dit is gaaf en subtiel tegelijkertijd, maar helaas alleen nog leverbaar in Canada.

 • nFo
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 12:25
Mijn nieuwe Xbox One: 8)
Wel weer even wennen aan de interface, mis nog wat opties ten opzichte van de 360 volgens mij.
Maar zal is even verder in de opties duiken.
Alleen apart dat de voeding meer geluid maakt dan de console zelf, maar is nog altijd minder dan mijn 360.
Zal is even voeding adapter kopen, misschien dat het helpt, iemand geprobeerd ?Ba dum tsss

 • nFo
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 12:25
Ninjetsu NL schreef op donderdag 06 november 2014 @ 12:01:
[...]

Dan sturen ze alles op...! 8)7 Je kan wel een nieuwe kopen wanneer je hem sneller van support wilt hebben... kost je 45 euro :/
Ik bestel wel een adapter, want de Xbox one verbruikt minder dan de Xbox 360 zo te zien.
Is even proberen of dat helpt.

 • Donstil
 • Registratie: maart 2006
 • Niet online

Donstil

Grab them by the 🐈.

schumi1986 schreef op donderdag 06 november 2014 @ 21:17:
Waar kan ik me inschrijven voor de bèta van de hd texture pack? :p ( the crew )
g

My thirsty wanted whiskey. But my hunger needed beans

Om daar einde aan toe te voegen, net getest en alles werkt hier gewoon:

Smartglass, US settings, $ 4.99 voor Maya (KI character).


Edit, sorry, Creditcard (PayPal heeft nooit gewerkt voor mij US, enkel NL)
We're sending you this message to confirm that you have purchased the following items from Microsoft:
Purchase Date
Monday, November 10, 2014
Total before Tax: $4.99
Tax: $0.00
-----
Total for this order: $4.99
Edit, zie net dat je de 8 characters voor $20 kon kopen.. Bummer :/

[Voor 41% gewijzigd door SinergyX op 10-11-2014 16:47]

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • Ruben0s
 • Registratie: november 2010
 • Laatst online: 11:54


Lijkt inderdaad een bundel actie te zijn voor Black Friday.

PSN: Baklapper


 • Xepos
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 13:37
Nou het is officieel dan het is niet meer mogelijk om met je CC spellen van andere stores te kopen:Ze benadrukt dat het niet toegestaan is om spellen van andere stores te kopen omdat dat "marketplace theft" is. Verder in het gesprek heeft ze dat nog een aantal keer benadrukt.

Verder vroeg ik ook nog hoe het dan zit met disks van andere regio's daar kon ze helaas geen antwoord op geven. Maar ze gaf aan dat de kans groter is dat het niet werkt dan dat het wel werkt.

Vooralsnog werkt de giftcard methode maar ik ben benieuwd hoelang dat nog blijft.

 • Yaz
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 22-11 10:16
Heeft iemand ervaring met de volgende charger? Bevalt deze een beetje? hoe lang gaan de accu's mee?
https://www.conrad.nl/nl/...ne-controller-809069.html

Gamertag: YazNL


 • mgeevers
 • Registratie: april 2002
 • Laatst online: 04-12 09:59
Annoying-Orange schreef op donderdag 20 november 2014 @ 16:23:
[...]

Bedoel je dat je in de games hub je achievements niet meer kan bekijken. Dit heb ik ook, onder sociaal staat dat ik moet deelnemen aan xbox, maar is zelfde microsoft account. Werkte eerst wel.
Same here, schijnt met de laatste update van WP te maken te hebben:
mvds schreef op vrijdag 21 november 2014 @ 10:38:
Hoe bedoel je, alleen voor voicechat geluid? Ik kan er ook de balans tussen het spel volume en chatvolume mee aanpassen.


Deze bedoel ik dus.

Ik wil enkel voice-chat via m'n headset, geluid van game gaat altijd via TV/stereo. Is dat apart in te stellen of is het direct als je dat ding inplugt, al het geluid dus via die adapter gaat? (opname volume van mic is ander verhaal).

[Voor 3% gewijzigd door SinergyX op 21-11-2014 10:41]

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.

SinergyX schreef op vrijdag 21 november 2014 @ 15:51:
[...]

Let op de reacties als dit bericht op de FP komt :P

Maar het is goed nieuws dat het ook goed loopt in UK, hopelijk gaat het in DE ook aardig, hebben we genoeg west-EU spelers om het huidig gebruik aan NL spelers wat op te vangen :P
Haha, iets als

Met al die Sony-fanboys

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Donstil
 • Registratie: maart 2006
 • Niet online

Donstil

Grab them by the 🐈.

Lekker Ventje schreef op zondag 23 november 2014 @ 12:32:
Mwah, Sunset Overdrive en Forza Horizon 2 hebben ze gewoon op de XBox One gereviewed.

My thirsty wanted whiskey. But my hunger needed beans


 • MarkH NL
 • Registratie: maart 2013
 • Laatst online: 11:27
DrParanoid schreef op dinsdag 25 november 2014 @ 11:33:
[...]


Wat dacht je van zelf eens te kijken op store.xbox.com en dan je regio helemaal onderaan de page op NL te zetten?

[Voor 7% gewijzigd door MarkH NL op 25-11-2014 11:37]

Xbox Live: MarkH


 • Notna
 • Registratie: november 2002
 • Nu online

Notna

Where are you?®

Phusebox schreef op vrijdag 28 november 2014 @ 12:36:
[...]

Vaag, gisteren was ik toch echt ingelogd en via Hola en stond er 60. Zeker iets van vandaag omdat de disc uitverkocht is.


En dat is gewoon met een NL IP, geen VPN aan.

[Voor 26% gewijzigd door Notna op 28-11-2014 12:39]

DIY Klus Topic + DIY gereedschapstopic || Xbox Live ID:Notna8310


 • xavento
 • Registratie: augustus 2009
 • Laatst online: 08:49
joey82 schreef op vrijdag 28 november 2014 @ 14:17:
[...]


**kuch**aandachtTrekken**kuch**slecht trollen**kuch** :X

29/01/2019 EA Games: "We seek to bring choice, fairness, value and fun to our players in all our games."


 • Phusebox
 • Registratie: mei 2002
 • Laatst online: 13:45

xbox live / psn / steam / nintendo id: phusebox | iRacing | PVoutput


 • Nitai
 • Registratie: november 1999
 • Laatst online: 13:32

Nitai

Feels good man

FlotterPower schreef op zaterdag 29 november 2014 @ 10:23:
[...]


Titanfall inc. season pass voor 12.50? Waar heb je die gevonden? :) Bij MS is 'ie 18.99 usd (eur 15.25).

Vinnu#2173 | Thats all folks!


 • Yaz
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 22-11 10:16
Major Nelson heeft laatst weer een stream gedaan (volgens mij van een headset) en daar viel iets leuks in op :)


Source: http://www.reddit.com/r/x...nt_tiles_are_coming_soon/

Gamertag: YazNL


 • mgeevers
 • Registratie: april 2002
 • Laatst online: 04-12 09:59
JeroenC schreef op vrijdag 19 december 2014 @ 10:00:
[...]


Dat is allemaal mogelijk :D

Het enige wat ik wil weten is of angry birds ook zonder kinect te spelen is (naar mijn weten haast wel maar kan mijn weten niet onderbouwen met feiten..) Stel er is een leukere game op disk wil ik dat graag weten natuurlijk, maar bij de MM en GameMania vind ik er geen 1.

Weleens een game uit de lego ( batman volgens mij ) reeks gedownload ( demo ) en dat vond ze weer helemaal niks. En rayman had ze binnen een week uitgespeeld :D

Motion en Voice optional
Hoe pijnlijk correct is dit plaatje...Voor de kerstvakantie heb ik:

-Metro Last Light
-Metal Gear Solid Ground Zeroes
-Giani's Sisters

Gamertag: VAS taijyn

Zover ik weet was dat enkel iPod, samen met de Zune hadden ze besloten de ground en mic (of video) pin (1 en 2) om te draaien, maar zitten ze nu allemaal op ground/mic/audio volgorde. Wat achteraf ook geen effect had op enkel headsets, omdat die dus contact maakte met 1+2 en apart 3/4, dus of 1/2 waren omgedraaid maakte niet uit.

Dit zou nu gewoon moeten werken.

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • Tomba
 • Registratie: mei 2000
 • Laatst online: 13:05

Tomba

Quis custodiet ipsos custodes?

Xenophoben schreef op dinsdag 23 december 2014 @ 09:12:
[...]

109 dollar lijkt me toch meer dan 55 euro?!
Klopt, maar je leest over 1 essentieel dingetje heen denk ik :)
Tomba schreef op dinsdag 23 december 2014 @ 08:02:
[...]

PS De TellTale collection is uit. als je Gold hebt voor 55 euro alle episodes van The Walking Dead, The Wolf Among us en Game of Thrones. Op zich niet duur!
Chevalric schreef op dinsdag 23 december 2014 @ 09:12:
Vanochtend Dragon Age op de kop getikt voor 38 euro in de Daily Deal. Had de "demo" al gespeeld via EA Access en hij stond op de wishlist, dus voor dat geld kon ik hem niet laten liggen :).
In de Nederlandse store is ie €45,98, nette prijs voor zo'n recente titel!

[Voor 20% gewijzigd door Tomba op 23-12-2014 09:23]

tomba.tweakblogs.net || Mijn V&A


 • Yonix
 • Registratie: april 2004
 • Laatst online: 07-12 23:16

Yonix

Gamertag: Yonix360

Ik kan mij weer melden in dit topic, want ik kon het niet laten om toch maar weer een Xbox One aan te schaffen; het is mijn tweede dit jaar. In september heb ik mijn vorige verkocht, omdat ik in die periode een gamesysteem aan het samenstellen was en ik het geld kon gebruiken voor een betere videokaart. Uiteindelijk heb ik ook mijn PlayStation 4 verkocht en dus was ik 'consoleloos'. Maar nu niet meer! :*)Ik voelde het toch als een gemis dat ik niet even op de bank neer kon ploffen en heerlijk onderuit met mijn benen omhoog een spel kon spelen. En ook met vrienden even Fifa, Forza of een vechtspel spelen zat er ook niet in. Dat is iets wat ik bij PC-gaming toch mis. Maar goed, nu heb ik dus 'the best of both worlds'. ;)

Intel Core i9-10900KF | Asus Maximus XII Hero | Asus TUF Gaming RTX 3090 | Corsair LPX (32GB) | Samsung 850 EVO (500GB) - 860 EVO/QVO (1TB/1TB) - 970 EVO (1TB) | Acer Predator X27P | be quiet! Dark Base 700 | Xbox Series X | Sony PlayStation 5


 • Yaz
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 22-11 10:16
Dit is voor veel mensen best een uitkomst;


Dream® Bluetooth 2.4G Mini Wireless Chatpad Message Game Controller Keyboard for Microsoft Xbox One Controller Black


source: http://www.amazon.com/Blu...4&keywords=xbox+one+games

Gamertag: YazNL


 • Donstil
 • Registratie: maart 2006
 • Niet online

Donstil

Grab them by the 🐈.

Meer mensen dit:


Ik regelmatig bij diverse games en wordt er eigenlijk een beetje simpel van.

My thirsty wanted whiskey. But my hunger needed beans


 • citruspers
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 12:32
schumi1986 schreef op vrijdag 16 januari 2015 @ 21:32:


Edit: heb je toevallig een foto van je bank? :p
Ligt een groene slaapzak overheen (lekker warm), je kan je voorstellen dat dit een camo controller wat lastig te vinden maakt als het wat donkerder is :+

I'm a photographer, not a terrorist


 • Yonix
 • Registratie: april 2004
 • Laatst online: 07-12 23:16

Yonix

Gamertag: Yonix360En ik kon het niet laten, dus heb ik ook meteen even Forza Motorsport 5 (GOTY-edition) aangeschaft. O+Voorlopig wel genoeg Forza in huis denk ik zo. :+

Intel Core i9-10900KF | Asus Maximus XII Hero | Asus TUF Gaming RTX 3090 | Corsair LPX (32GB) | Samsung 850 EVO (500GB) - 860 EVO/QVO (1TB/1TB) - 970 EVO (1TB) | Acer Predator X27P | be quiet! Dark Base 700 | Xbox Series X | Sony PlayStation 5


 • Donstil
 • Registratie: maart 2006
 • Niet online

Donstil

Grab them by the 🐈.

Gadsie begint DM spam nou ook al op Xbox Live?

My thirsty wanted whiskey. But my hunger needed beans


 • Fe®
 • Registratie: november 2010
 • Laatst online: 06:59

Fe®

Xblive: Fer Lets Rock

Hiero een vu solo2 , canal digital lijst ff actief maken en klaar , npo 1 is Nerland 1

Walking on the bright side of life


 • GerCor
 • Registratie: augustus 2010
 • Laatst online: 07-12 22:32

GerCor

Zonder dalen geen pieken

Winkiller schreef op zaterdag 07 februari 2015 @ 13:38:
[...]


Okay, dat wist ik niet, er zou wel een oplossing voor zijn, ik lees iets over een IR verlengkabel voor de XB1.
Oja?Dat wat in de rode cirkel staat werkt niet (zonder Kinect of IR-kabel). Als je 'A' gebruikt keert het beeld weer terug naar volledig Tv-scherm en wordt er geen geselecteerd programma gekozen. Dus, alles perfect behalve het kunnen zappen.

[Voor 3% gewijzigd door GerCor op 07-02-2015 14:10]

Me.


 • Ramon
 • Registratie: juli 2000
 • Nu online
Nog meer mensen last van dat het xbox logo blijft staan tijdens het kijken van films/series in xbox video?


(hier tijdens Resident Evil 384)

Vanalles al geprobeerd, reboot, reset, andere film. Hij gaat alleen weg als ik mijn xbox op Engels zet (staat nu op NL). Dat wil ik niet want dan kan ik geen films huren.

Check mijn V&A ads: https://tweakers.net/aanbod/user/9258/


 • ourplayground
 • Registratie: november 2008
 • Laatst online: 06-12 13:25

ourplayground

XBL: kersnaamgebrui

zojuist deze jongen binnen gekregen, kon hem niet laten liggen voor het geld :)
Ik ben benieuwd hoeveel seconden hij het vol houdt!

iRacing Profiel Twitch

Pagina: 1 2

Dit topic is gesloten.

Let op:
Wil je toegevoegd worden aan het previewprogramma: XBox One Preview Programma invite topic.

[XBO] Levertijden, Verkooppunten & Prijzen (ook voor games, giftcard etc!)
[XBO] Problemen en garantie-afhandelingen
Lijst met Xbox One gamers van Tweakers --> Sta je er niet bij, voeg jezelf toe!
De vorige lijst met gamers
Xbox One vs Playstation 4 posts zijn hier niet toegestaan,

Games kopen uit de US Marketplace? Met dank aan TheVMaster hebben we daar een prachtige handleiding voor!


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee