Toon posts:

[XBO] Xbox One - Deel 2 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 121 Laatste
Acties:
 • 402.084 views

 • Martinspire
 • Registratie: januari 2003
 • Laatst online: 20:12
Mede-auteur:
 • HA5H
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online

HA5Hhttp://i.imgur.com/jBnLjSG.png
Welkom in het Xbox One Discussie-topic!

Op dinsdag 21 mei 2013 tijdens het XBOX: A New Generation Revealed evenement heeft Microsoft de Xbox ONE aangekondigd, de opvolger van zijn succesvolle voorganger de Xbox 360. In dit topic kun je over deze next-generation console discussiëren maar ook vind je hier alle informatie die je moet hebben over de Xbox One: van specificaties tot FAQ's en zelfs lijsten met Xbox One (exclusive) Games waardoor we al jouw vragen over de Xbox One zoveel mogelijk hopen te beantwoorden!

Dit is deel 2 van Het Xbox One Discussie-topic. Het vorige topic vindt je hier.

De Topicstarters

http://i.imgur.com/38Bi4ef.jpg


http://i.imgur.com/R1yWgko.jpg
De Xbox One is in November 2013 gelanceerd in 13 verschillende landen, ook wel (Day One Launch/Launch Wave #1) genoemd. Hieronder een overzicht van de launchinfo:


RegioReleasedatumVerkoopprijsLaunch Wave No.
Nederland (Europa)September 2014€499,99Wave #2
België (Europa)September 2014€499,99Wave #2
Frankrijk (Europa)November 2013€499,99Wave #1
Duitsland (Europa)November 2013€499,99Wave #1
Verenigd Koninkrijk (Europa)November 2013£429.99Wave #1
Ierland (Europa)November 2013€499,99Wave #1
Verenigde Staten (Noord-Amerika)November 2013$499.99Wave #1
Australië (Australië)November 2013$599.00 AUWave #1
Japan (Azië)Later in 2015??Wave #3


Verder komt er in Wave#1 landen in juni een Kinect-loze console uit. Deze gaat $399 kosten. Meer info volgt later.

http://i.imgur.com/3fFlMJa.jpg

Omdat de Xbox One eerder te verkrijgen is in het buitenland, is er nog de mogelijkheid om deze te importeren. Om het voor iedereen wat duidelijker te maken, is hier wat informatie over het importeren te vinden zodat je weet wat de voor en nadelen zijn. Informatie is onder voorbehoud, gezien er de laatste tijd nog wel wat wijzigingen zijn en nog niet alles 100% duidelijk is.

De Console en overige hardware
Momenteel is het mogelijk via enkele Nederlandse winkels zoals GameMania, Mediamarkt, Nedgame en Saturn een Xbox One in huis te halen. Deze komen meestal uit Duitsland of Engeland (voorzien van Europese stekker) en kost (meestal) ongeveer 60 euro meer. Wil je minder geld kwijt zijn, dan zijn Amazon of Microsoftstore.de goede keuzes. En wil je hem met de auto halen dan ben je het beste af in Duitsland (bijvoorbeeld een Mediamarkt of Saturn).
Een console uit de VS heeft niet alleen een andere stekker (zoals in de UK), maar ook een ander voltage, daardoor zul je mogelijk een andere adapter nodig hebben of een converter. Klein aandachtspuntje dus. Overige hardware kun je ook prima in Duitsland halen, al zal daar weinig verschil bij zijn. Controllers zijn in elk land identiek en worden natuurlijk weer met allerlei boekjes in 380 (give or take) verschillende talen geleverd. Er zit verder bij sommige producten nog een 2 dagen kaart voor Xbox Live bij.

In Wave#1 landen komt bovendien in Juni de Kinect-loze Xbox 360 uit. Deze kost 100 euro minder en moet vooral de gamers met een beperkt budget aanspreken.

De Games (fysiek)
Zoals velen wel weten, hebben games in de Duitse winkels nog wel eens de neiging om volledig in het Duits te zijn, wat voor ons Nederlanders vaak niet zo'n feest is. Nou is dit met de meeste launchgames niet het geval (die zijn wat algemener gemaakt waardoor er meer talen op disc staan zodat hij overal verscheept kan worden), maar toch is het wel verstandig om hier even naar te kijken als je in de winkel staat. In de UK en US kun je in ieder geval met Engels aan de slag. Sommige games hebben zelfs nog Nederlandse ondersteuning! Games zijn regiovrij, dus dat maakt verder weinig uit.

De Games (digitaal)
Bij de Xbox One is het ook mogelijk om games direct via de Xbox Games Store (de nieuwe naam voor de Xbox Marketplace) op je console te downloaden. Dan is de game dus volledig digitaal en werkend. Probleem is wel dat dit gebonden is aan de regio (ook wel locale genoemd) en de Nederlandse regio is nog niet beschikbaar. Voor aanschaffen heb je dus een buitenlands betalingsmiddel nodig. Een betalingsmethode met buitenlands factuuradres. Tot voor kort kon dit gemakkelijk via Paypal, maar inmiddels controleren ze daar ook of het gebruikte factuuradres overeen komt met het factuuradres welke je hebt opgeslagen bij Paypal. En als dat adres niet klopt, kun je vaak de transactie niet afmaken. Kortom: Paypal werkt momenteel niet!. Wat momenteel wel werkt is aanschaffen via Creditcard en (na validatie vanwege een niet-kloppend adres met je creditcard provider). Mijn American Express werkt nu bijvoorbeeld gewoon, al blijft het onzeker of ook deze methode wordt gedoogd.

Een andere methode (die langer lijkt te gaan werken) is eerst Microsoft Store valute inslaan (bijvoorbeeld via offgamers.com), deze verzilveren om vervolgens de games aan te schaffen. Je hebt hierbij dus een tegoed op je Xbox Live account staan, waar je games van aanschaft. Is je saldo echter te laag, dan zul je dit moeten aanvullen. Let wel op dat je de juiste regio gebruikt voor het aanschaffen en toevoegen van het saldo, gezien je natuurlijk in dollars wilt afrekenen (die winst is het grootst).

Digitale games worden gekoppeld aan een gamertag, maar zodra 1 gamertag op de console een game heeft gedownload, hebben ook andere games daar de beschikking over (en kun je dus daar met Xbox Live Gold mee online). Die kun je dan echter niet meenemen naar een vriend, wat het verhaal wel lastiger maakt.

Een ander punt is de valuta en betaling. Gezien we in Nederland met Euro's betalen, is dat iets om rekening mee te houden. Het lijkt erop dat je met een Nederlandse Creditcard, geen ponden mag afrekenen, waardoor een Engelse gamertag weinig zin heeft. Duitsland is ook wat lastig, gezien je dan ook je dashboard in het Duits moet instellen (je moet je locale veranderen). De beste optie lijkt daarom een account uit de VS te zijn. In de VS heb je gewoon een Engelse dashboard, maar ook Dollars. De conversie van Euro's naar Dollars zorgt er al snel voor dat je ongeveer 15 euro bespaard op (full priced) games. Verder kun je een factuuradres van ergens in Alaska, Montana of Ohio opgeven, waardoor er niet alsnog (Amerikaanse) BTW bij komt. Een game van 69,99 dollar kost dan nog maar 50 euro (en dus geen 70 euro). En dus heb je na 3 games genoeg bespaard voor nog een game. Toch zul je mogelijk via internet fysieke games voor een lagere prijs kunnen aanschaffen, maar interessant is het wel. En als sommige games in de aanbieding gaan, bespaar je natuurlijk nog meer.

Toch wachten?
Microsoft heeft aangekondigd dat Nederland, samen met andere landen bij Wave 2 zit. Wave 2 zal in september 2014 lanceren. Dat betekend dus 11 maanden na Duitsland en de VS. Erg jammer wat ons betreft, maar zeker het wachten waard ;)


http://i.imgur.com/r76jHwA.jpg
FeatureXbox One
CPU8-core x86-64 Custom Microsoft CPU op 1,75 GHz
(gebaseerd op AMD Jaguar)
RAM8GB 2133MHz DDR3-geheugen (68.3 GB/s) +
32MB eSram (192 GB/s)
Opslag500GB Intern
(Niet vervangbaar, wel uitbreidbaar dmv externe opslagmedia en Cloud-opslag)
GPUCustom AMD Radeon GPU op 853MHz
Optische DrivesBlu-Ray/DVD
Aansluitingen3x USB 3.0, HDMI-in, HDMI-out, Optical-out
ConnectiviteitEthernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T), Wi-Fi 802.11 b/g/n,
Bluetooth 2.1 (EDR) & Wi-Fi Direct. Zowel IPv4 als IPv6 worden ondersteund.
Geluidsondersteuning7.1 Surround Sound
OSXbox OS
Windows OS (gebaseerd op Windows 8 Kernel met DirectX 12 ondersteuning)
Hypervisor (verbindingslaag ertussen)
CameraKinect 2.0, 1080p 30fps
Backwards compatibilityNee
OnlineverbindingBenodigd in enkele gevallen voor eerste opstart, hierna verder offline mogelijk. Wel heel sterke focus op Online-content.
2e schermSmartglass (Windows 8, WP8, iOS, Android)
Cloud storageJa, savegames, profiel, overige content
Game installatiesVerplicht (met "play while you install")

In dit hoofdstuk kun je meer informatie vinden over de vernieuwingen van de console en de details over hoe het allemaal werkt.

http://i.imgur.com/OWu8z3O.jpg


De console
De Xbox One is het nieuwe all-in-one entertainmentsysteem van Microsoft, de derde generatie Xbox en ditmaal wederom met indrukwekkende hardware. Het systeem belooft tot 10x sneller te zijn dan voorganger, de Xbox 360, en kan daarnaast op een ongekende manier detail weergeven.

Gaming staat nog steeds centraal bij de Xbox One en met een 8-core 64-bit processor, 8GB ram aan werkgeheugen en een snelle grafische chip van AMD wordt de komende generatie games mooier en levendiger dan ooit. Daarnaast beschikt het systeem verder over een Blu-Ray speler (waardoor games nu ook op (50GB) Blu-Ray discs zullen worden gezet) en Wi-Fi Direct.

De processor is gebaseerd op de AMD Jaguar CPU, maar heeft hierbij ook de beschikking over het snelle eSram. Dit is de opvolger van de eDram-technologie die te vinden is in de huidige Xbox 360. Met 32MB aan eSram moet deze technologie een extra performance-boost geven aan de prestaties van de Xbox One. Tel daarbij Tiled Resources, Data Move Engines en de DirectX 12 vernieuwingen en er is aardig wat performance te benutten. Hierbij zal echter wel vanaf het begin van de ontwikkeling van games rekening mee moeten worden gehouden, dus de daadwerkelijke performance zal pas na 1 of 2 jaar te zien zijn.

Games zullen te allen tijde een verplichte installatie nodig hebben op de interne harde schijf van maar liefst 500GB. Mocht deze vol raken, dan is er de mogelijk om een externe USB 3.0 schijf aan de Xbox One te koppelen voor extra opslagruimte. In de toekomst zullen overigens ongetwijfeld grotere harde schijven in de console worden gestopt, al is hier nog niets over bekend.

Naast de welbekende HDMI-uitgang, zit er dit maal ook een HDMI-ingang in. Hiermee kan een (HDMI) signaal worden doorgevoerd naar de TV, via de Xbox One. Het HDMI-signaal van je settopbox bijvoorbeeld, waarbij de Xbox One vervolgens een overlay kan tonen. Het is nog niet bekend in hoeverre die overlay in Nederland gebruikt gaat worden, maar in de VS gaat deze bijvoorbeeld meer informatie tonen over de American Football of Basketball-wedstrijd die je zit te kijken of kan zelfs een interactieve EPG (Elektronische Programma Gids) tonen vanuit de Xbox One terwijl je televisie kijkt. Deze programmagids is vooralsnog alleen in Engelse landen te gebruiken, maar als je je regio aanpast naar bijvoorbeeld de UK heb je dit ook al en kun je dus je TV bedienen met je Xbox. Hoe gaaf is dat!

De console heeft een vrij rustig uiterlijk met een deels mat- en deels ‘glasgrijze’ kleur. Er zit een groot rooster op voor ventilatie en ook bij de Xbox One wordt een externe ‘powerbrick’ geleverd. Deze bevat een lampje waarop je kunt zien of de console aan staat (wit = aan of standby, oranje = uit).

De controller


De Xbox One-controller is een doorontwikkeling van de welbekende en hooggewaardeerde Xbox 360-controller. Het team bij Microsoft dat verantwoordelijk is voor de Xbox-controllers is intensief bezig geweest met het verder optimaliseren van dit stukje hardware. Zo zijn een aantal ergernissen verholpen en veel zaken verbeterd.

Allereerst zijn daar de nieuwe triggers. Deze zijn weer wat beter vormgegeven, maar belangrijker: ze hebben nu hun eigen rumble functionaliteit (trilmotor). Hiermee moet het makkelijker zijn om in games als Forza de grip van de wielen te voelen zodat je sneller kunt ingrijpen als de auto begint te glijden. Bij shooters als Titanfall en Call of Duty zul je de trillingen van je wapen beter voelen.

Het batterij vak aan de onderkant van de controller is nu weggewerkt in de controller zelf. Geen rare bult meer dus aan de onderzijde. Wederom worden oplaadbare batterijen ondersteund en komt er een nieuwe Play & Charge Kit met bijbehorende accu voor batterij-loos gamen.Daarnaast is ook het D-Pad vernieuwd, deze is nu in een volledig losstaande Plus-vorm getransformeerd. Dit moet vooral bij Fighting- en Sport-games meer controle over het spel bieden. De duimsticks hebben ook een nieuwe vorm gekregen, waardoor ze beter om je duimen moeten blijven zitten en meer grip moeten bieden aan de speler op spannende momenten.

Aan de achterkant zit nu een micro-USB aansluiting, waarmee de controller gemakkelijk kan worden opgeladen. De aansluiting voor de headset aan de onderkant is ook vervangen door een micro-USB aansluiting, waarbij ook ruimte is gemaakt voor het klemmen aan weerszijden van deze aansluiting zodat de kabels er beter in blijven zitten. Door deze nieuwe aansluiting zijn helaas de huidige accessoires niet compatible, al lijkt er een adapter aan te komen voor accessoires met de oude aansluiting.

De vorm van de controller is ook aangepast waardoor je meer grip op de controller moet hebben. Hierbij zit aan de voorkant van de controller ook een sensor voor de Kinect-camera, waarmee bijgehouden kan worden wie welke controller vasthoudt. Dat heeft als voordeel dat je persoonlijke instellingen (andere knoppenindeling of een invert y-as) worden toegepast zodra jij de controller vastpakt. Je hoeft dus geen menu’s meer door te spitten om de controller naar wens in te stellen als je met wat maten op de bank afwisselend zit te gamen (denk aan de instellingen bij Call of Duty of FIFA). Door de nieuwe grip en het lagere gewicht van de controller, is het ook comfortabeler tijdens langere speelsessies.

De connectie van de controller met de console is aangepast, waardoor nu nog minder input-lag zou moeten optreden tijdens het spelen. Ook behaalt deze nieuwe connectie een snelheidswinst van 35% ten opzichte van de oude controllerverbinding van de Xbox 360.Als laatste zijn de Back en Start knoppen vervangen door een Menu en View knop. Via de menu-knop open je meestal het startmenu en de viewknop geeft je vaak een overzicht van de spelwereld of scorebord. Er zit niet zo heel veel verandering met de oude Back en Startknoppen. De rest van de knoppen zijn hetzelfde gebleven. Wel zijn ze van beter materiaal gemaakt dan hun voorganger. Ga er in ieder geval vanuit dat deze nieuwe controller uitvoerig getest (levensduur, valtests etc.) zal zijn voordat deze eind dit jaar in je handen ligt.

De Xbox One Controller kost los €69,99.

Kinect 2.0


De nieuwe Kinect-camera (ook wel Kinect 2.0 genoemd) maakt integraal onderdeel uit van de Xbox One. Dat betekent dat deze (bij voorkeur) altijd aangesloten is bij het gamen. Gelukkig kun je instellen wat de sensor wel of niet mag, waardoor je altijd de controle behoudt over wat Kinect 2.0 wel of niet mag. Zwaaien voor je console is dus niet verplicht en ook zal deze niet een directe lijn richting diverse veiligheidsdiensten hebben. Ook is het niet verplicht je Kinect aangesloten te hebben, maar dan mis je dus wel wat vernieuwingen.

Daarnaast beschikt de nieuwe Kinect-camera ook over een hogere resolutie. Dit maal wordt een resolutie van 1920 x 1080 ondersteund (ofwel 1080p). Dit gaat met 30 FPS, waardoor videochatten (via Skype) geen probleem moet zijn. Ook is de lag, die de huidige Kinect-camera nog wel eens vertoonde, grotendeels verdwenen. De kijkhoek is vergroot waardoor de waarneembare afstand is verbeterd. Hierdoor kun je dichterbij Kinect 2.0 gaan staan en worden op grotere afstand meer mensen herkend (tot wel 8 man tegelijk!). De herkenning van personen in het donker is ook verbeterd. Er is zelfs helemaal geen licht meer nodig om dit te bewerkstelligen! Bij sommige applicaties zoals Skype zal het beeld ook nog eens meebewegen met de persoon die aan het bellen is. Zit je dus aan de linkerkant van de kamer, dan zal alleen dat gedeelte (middels digitale zoom) getoond worden. En bij meer personen wordt een mooi kader gebruikt om al deze personen heen. Zo zie je dus beter met wie je aan het bellen bent en wie wat nou zegt.De hogere resolutie biedt als voordeel dat je lichaam meer details kent. Niet alleen worden vingers afzonderlijk herkend, maar ook je gezichtsuitdrukking en zelfs je bloeddruk kunnen worden waargenomen! De gezichtsherkenning is ook verbeterd, waardoor het gemakkelijker moet zijn om met jouw persoonlijke instellingen te kunnen werken. De herkenning is zelfs zo goed, dat ook gebarentaal kan worden herkend en objecten kunnen worden ingescand. Voor games als FIFA kan dit betekenen dat je gezicht kán worden ingescand en op je in-game avatar kan worden geplakt. Voor games als Kinect Sports Rivals wordt zelfs een avatar gegenereerd met ongeveer hetzelfde uiterlijk en de kleding die je op dat moment aan hebt! Ook is men bezig om liplezen te ondersteunen voor verbeterde spraakherkenning.

Spraakherkenning is ook verbeterd met de komst van Kinect 2.0. Deze herkent nu veel meer manieren en termen om dezelfde actie uit te voeren en kan ook vervolgvragen behandelen. De console kan worden opgestart met de woorden “Xbox On” (de enige woorden die worden opgepikt door Kinect 2.0 in de standby-modus van de console), waarna je door het hele systeem kunt navigeren. Omdat de meeste games en gamerooms niet stil zijn, wordt geluidsfiltering toegepast om naast het gamegeluid jouw stem te kunnen blijven herkennen. Probeer bij het instellen van Kinect zo goed mogelijk te voldoen aan de vragen op het scherm, zodat deze zo optimaal mogelijk werkt. Heb je problemen, doe de setup dan overnieuw.

Helaas wordt bij de lancering van Kinect 2.0 de Nederlandse-taal nog niet ondersteund. Wel zijn er (eindelijk) plannen om ondersteuning hiervoor in de nabije toekomst toe te voegen, maar of dit met de Nederlandse release al zal zijn is nog niet duidelijk. En of uiteindelijk Cortana naar de Xbox One gaat komen is ook niet bekend, al lijkt dit wel in de lijn der verwachtingen te liggen.

http://i.imgur.com/0ZrPMG4.jpg
3 besturingssytemen
Waar de Xbox 360 nog een enkel besturingssysteem had, beschikt de Xbox One over maar liefst 3 besturingssystemen. Het eerste is het Xbox OS welke alle games op je scherm tovert. Daarnaast is er een Windows OS (geen Windows 8 maar wel vergelijkbaar) welke voornamelijk gebruikt wordt door de vele Xbox-apps (Skype, Pathe Thuis etc.) en een derde overkoepelend OS welke de 2 overige laat samenwerken (Hypervisor).

Door het Windows OS aan de Xbox One toe te voegen moet het voor ontwikkelaars gemakkelijker worden om apps en (simpele) games te ontwikkelen, waardoor de mogelijkheden met de Xbox One eindelozer dan ooit zullen zijn. Sterker, Microsoft heeft tijdens Build 2014 bekend gemaakt dat cross-platform apps ondersteund worden en het dus mogelijk is om een Win8/WP8/X1 app te maken. Wel zullen apps (voorlopig) nog moeten worden goedgekeurd door Microsoft. Toch biedt dit mogelijkheden om populaire apps als Plex, VLC, XBMC e.d. naar Xbox One te krijgen. En ook zullen er meer Nederlandse apps verschijnen, gezien dat gewoon veel makkelijker gaat.

Multitasking


Het eerste voordeel van de 3 OSsen opzet is de mogelijkheid tot multitasken. Naast je game of TV-beeld kun je Skypen, iets opzoeken via Internet Explorer of andere apps naast elkaar zetten, zoals we dat gewend zijn van Windows 8/RT. Naast gelijktijdig op het scherm zetten van 2 beelden, kun je hierdoor ook snel wisselen tussen de diverse schermen, waardoor je het wachten in de game-lobby kunt afwisselen met reageren op Tweakers.net :+. Door notificaties kun je gelijktijdig dan op de hoogte gehouden worden van bijvoorbeeld de status van de game-lobby (Pre-game, In-game enz.).

Interface


De nieuwe interface van het systeem is net als het laatste Xbox 360 Dashboard, gebaseerd op de Modern UI. Deze interface kennen we ook van Windows 8 en Windows Phone 8, dus zal voor veel gebruikers herkenbaar zijn. Voor de Xbox One zijn hiervoor een heleboel verbeteringen doorgevoerd, waarbij de performance en de hoeveelheid opties direct zullen opvallen. Waar het huidige Xbox 360 Dashboard vaak erg sloom is, zal dat straks als een zonnetje gaan draaien. Voorlopig is het dashboard nog niet zo heel snel, maar hier worden met elke update grote stappen gemaakt.

Er is meer sociale integratie op het platform. In de friends-app kun je bijvoorbeeld direct zien wat je vrienden gespeeld hebben en zie je ook wanneer iemand begint met livestreamen. Je kunt nu mensen volgen (zonder vriend te worden) of instellen als favoriet. Hierdoor zie je van hun ook notificaties als ze online komen.

Handig aan de nieuwe interface is dat deze wederom te bedienen is met je stem en handgebaren. Kinect zal nu meer handelingen kennen en zal hierbij ook vervolgvragen kunnen uitvoeren. Als je bijvoorbeeld eenmaal begint met het weergeven van de tv-gids, kun je vervolgens een zender selecteren zonder telkens “Xbox” te hoeven vermelden. Hierdoor moet het navigeren veel logischer maar vooral gebruiksvriendelijker moeten aanvoelen. Ook kun je met je stem de Xbox aan of uitzetten en is het mogelijk (middels OneGuide) je televisie aan/uit te zetten.Naast je homescherm heb je nu ook een apart scherm waar je, voor jou belangrijke items kunt vastpinnen. Waar op de Xbox 360 hier een apart menu voor moet worden geopend, is dit nu een apart tabblad waar je al je content (games, video’s, muziek en meer) kunt neerzetten om snel vandaan te kunnen starten of openen.

SmartGlass


SmartGlass keert ook terug, maar is uitgebreider dan ooit. Waar de ondersteuning hiervoor op de 360 door developers vrijwel nihil was, zal deze vanaf de Xbox One door elke game/developer ondersteund worden en is het bij sommige games zelfs mogelijk om te spelen via je tablet. Wederom worden Windows 8/RT, Windows Phone, Android en iOS hiervoor ondersteund, waardoor er meteen een breed draagvlak is. Games zullen via SmartGlass meer informatie tonen over die game en meer mogelijkheden bieden om die game te beïnvloeden. Met de Dead Rising app kun je bijvoorbeeld telefoongesprekken voeren (met NPCs) en in Battlefield 4 kun je een kaart zien van de hele map.Achievements
Het systeem van Xbox Live Gamerscore & Achievements is flink uitgebreid en verbeterd. Je gamerscore blijft behouden, maar toekomstige games zullen meer mogelijkheden en manieren tot hun beschikking hebben om gamerscore toe te kennen. Ook applicaties zullen achievements krijgen, al staat daar dan geen gamerscore tegenover.

Verder zijn er Challenges toegevoegd. Hier staat ook geen gamerscore tegenover, maar wel andere beloningen zoals artwork, items voor je avatar (ja, ook deze keren terug) en andere speciale unlocks. Challenges kunnen ook naderhand (na release van een game bijvoorbeeld) kunnen worden toegevoegd en mogelijk tijdsgebonden zijn. Denk hierbij aan het maken van 1 miljoen kills door de Battlefield-community in 1 dag of het bevorderen van het gebruik van een specifiek wapen (mocht deze weinig gebruikt worden). Challenges kunnen bovendien meerdere games gaan bestrijken (bijvoorbeeld de gehele Assassins Creed-franchise).

Het leuke is nu ook dat aan de door jou behaalde Achievement een opname gekoppeld wordt, zodat je kunt terugkijken hoe deze behaald is. In een overzicht kun je niet alleen jouw achievements bekijken, maar is er ook een feed met de behaalde achievements van je vrienden (inclusief video's).

Spelen zonder wachttijden
Voor het spelen van games is vanaf nu altijd een installatie op de harde schijf benodigd. Dit verloopt al erg snel, maar na invoeren van de schijf kun je al meteen beginnen met spelen, waarna de game op de achtergrond wordt geïnstalleerd. Bij digitale games zul je een deel moeten downloaden eer je kunt beginnen, maar hoef je niet op alle gigabytes te wachten (tenzij het een online-game betreft).

Automatisch hervatten
Bij de 360 duurde het erg lang voor een game was opgestart en je door alle intro’s en menu’s heen was. Dat is met de Xbox One verleden tijd. Deze onthoudt waar je bent gebleven en je kunt direct verder met je game. Het opslaan van je voortgang was nog nooit zo eenvoudig. Vooral bij digitale games kun je zo snel van de ene naar de andere game wisselen. Ook kun je automatisch games van vrienden in je Party joinen, zodat je direct aan de slag kunt.

Game DVR


De Xbox One houdt bij offline-sessies de laatste 5 minuten gameplay bij. Deze kun je op elk moment opslaan, ook door middel van een simpel Kinect-commando. Heb je dus een mooie actie gemaakt, dan is het opslaan, bewerken en delen hiervan een fluitje van een cent. Voor online-sessies geldt een maximum van 30 seconden. Ook deze kun je snel met een stem-commando opslaan. Start je een opname handmatig, dan is ook 5 minuten aan footage beschikbaar. De resolutie van het filmpje is 720p en kan naderhand ook nog bewerkt worden. Zo kun je ook Kinect een video laten opnemen waarbij je dit beeld in een hoek binnen de game-opname neerzet om zo makkelijk aanwijzingen te geven over het zojuist opgenomen beeld. De video is vervolgens naar Youtube of Onedrive te uploaden.

Sinds begin 2014 is ook Twitch-ondersteuning beschikbaar zodat je kunt livestreamen (en zien wie er aan het livestreamen zijn of starten met livestreamen middels notificaties). De integratie werkt erg vloeiend, waardoor je snel kunt zien waar je vrienden mee bezig zijn.

TV TV TV TV


Een belangrijk onderdeel van de Xbox One is de TV integratie. Met behulp van de HDMI-ingang kun je via je Xbox One, TV kijken. Hoewel een settopbox direct te koppelen is aan je TV voeg je met de Xbox One hiertussen aardig wat extra functionaliteiten toe aan het televisiekijken. Zo kun je de Xbox One gebruiken als overlay voor je TV-signaal. Dit betekent dat je van bepaalde programma’s extra informatie kunt zien of via je Xbox kunt stemmen (tijdens talentenjachten bijvoorbeeld). Verder kun je notificaties bekijken en even snel wisselen naar een App of game (dus ook even TV kijken als je in de game lobby zit). Ook staat integratie met Second-Screen toepassingen van tv-programma's in de planning. Een leuke toevoeging is ook dat je je TV aan/uit kunt zetten samen met je console. Als je dus "Xbox On" roept, zal zowel je console als je TV worden opgestart.Verder kun je via SmartGlass of Kinect ook de TV bedienen. Hierbij is een tv-gids te bekijken en kun je met je stem de volgende zender selecteren. Of je ook het TV-signaal kunt opnemen op je Xbox One is niet bekend.

Aangezien decoders altijd bediend worden met afstandsbedieningen, beschikt de Xbox One over meerdere infrarood-zenders. Deze moeten meerdere bundels de kamer insturen waardoor er altijd wel 1 bij de settopbox uitkomt. Hiermee moet het ook mogelijk worden om je TV aan te zetten op het juiste signaal met de juiste boxen en de juiste settopbox. Met 1 commando ('Xbox On') zet je dus al je multimedia-apparaten aan!

Beschikbaarheid van de Xbox-diensten in Nederland
Sommige diensten en mogelijkheden zijn voorlopig nog niet in Nederland aanwezig. Sowieso is de taal en regio niet beschikbaar, waardoor je nu niet via Nederlands betaalmiddel gebruik kunt maken van de Xbox Store. Ook is er geen Nederlandse spraakherkenning, maar deze zal tijdens of vlak na de Nederlandse lancering aanwezig zijn. Ook is de ondersteuning voor een specifieke TV-overlay voor de Nederlandse markt beperkt (het doorvoeren van het signaal is overigens geen probleem). Zet je je console op Amerikaanse regio, dan kun je echter wel van OneGuide gebruik maken, al is ook hier de functionaliteit beperkt. Daarnaast zijn er een aantal diensten zoals Hulu of Netflix die erg locatie-afhankelijk zijn. Toch komt Netflix naar Nederland toe, waardoor dat een hele mooie feature kan worden.

http://i.imgur.com/3d1Vqsf.jpg
Xbox Live
Voor de Xbox 360 was Xbox Live een belangrijke aanwinst. Hoewel het op de eerste Xbox ook al draaide, heeft het zich op de Xbox 360 ontplooit tot een betrouwbaar online-netwerk met veel handige functionaliteiten. De Xbox One borduurt hier verder op door en de eerste stap hierbij is het uitbreiden van het aantal servers voor deze service. Bij de Xbox 360 begon Microsoft met een schamele 3.000 servers, maar is dat aantal inmiddels uitgegroeid tot 15.000 servers. Sinds de lancering van Xbox One is een serverpark beschikbaar van maar liefst 300.000 servers. Deze draaien binnen de welbekende Azure-dienst van Microsoft en zijn daardoor prima schaalbaar voor elk karwei. Mooi voorbeeld hierbij is Titanfall, welke dedicated servers toevoegt naargelang de vraag ernaar stijgt en ook de mogelijkheid biedt tot aanmaken van private matches op dedicated servers.

Ook de functionaliteiten zijn uitgebreid. Waar je als Xbox 360 Xbox Live Gold member gelimiteerd bent tot 100 vrienden, is dit aantal op de Xbox One onbeperkt. Net als op Facebook kun je dus mensen blijven toevoegen. Je kunt verder mensen volgen (of zien wie jou volgen) zonder er direct vrienden mee te zijn.

Voicechat is ook weer terug en is helderder dan ooit. Er wordt gebruik gemaakt van een nieuwe codec voor beter stemgeluid. Ook het geluid wat wordt opgepikt wordt beter gefilterd en is gevoeliger.

Mocht je al een Xbox Live Gold abonnement hebben, dan is deze ook te gebruiken via de Xbox One. Dit heeft dezelfde prijs (ongeveer 5 euro per maand), maar heeft daarbij wat meer cloud-opslag en meer services/diensten.

De cloud
Een belangrijk onderdeel van de online-strategie van Microsoft is de Cloud. De Cloud is dé term voor een serverpark, waar in het geval van Microsoft de Azure-service wordt bedoelt, welke al een grote speler is (naast Amazon en Google). Voor de Xbox One houdt dit in dat ontwikkelaars gebruik kunnen maken van een schaalbaar serverpark, waar dedicated multiplayer servers en andere diensten kunnen draaien. Hoewel de eerste generatie games hier nog weinig mee doen, is dit vooral voor de toekomst een interessante ontwikkeling. Microsoft heeft dan ook aangegeven dat voor elke Xbox One er de rekenkracht van 3 Xbox Ones in de cloud beschikbaar zijn. Nou is het een ingewikkeld verhaal waar vooralsnog weinig voorbeelden van zijn, maar het idee is dat (naast de multiplayer servers en persistant worlds) de cloud een deel van de berekeningen op de console voor diens rekening neemt, waardoor er meer rekenkracht beschikbaar is voor graphics. Het zorgt dus indirect voor betere graphics of meer (gameplay) mogelijkheden.

Het getoonde voorbeeld aan de pers bij de Xbox One presentatie, betrof een simulatie van het aardse sterrenstelsel (met data van NASA) waarbij men astroïden tussen Mars en Jupiter bekeek. Dit waren 30.000 astroïden die elk bij werden gegenereerd door de Xbox One (baan, belichting, model, etc). Met een switch werden daar ineens 300.000 astroïden bij gezet. Deze werden met behulp van de cloud weergegeven en berekend. Deze data werd dus realtime berekend en doorgegeven, waarbij deze data natuurlijk ook naar meerdere consoles kan worden gezonden.

Een nieuwer voorbeeld bij Build 2014 was een aantal gebouwen die kapot werd gemaakt. Elk object wat daarbij los kwam, werd middels physics-berekeningen van realistische effecten voorzien. Draaide je deze demo lokaal dan werd het (vanwege de vele berekeningen) een diashow, maar middels cloud-ondersteuning kon een mooie 30fps (het blijft een demo) gehaald worden.

Hoewel de techniek van cloud computing niet bepaald nieuw is, zet Microsoft hier wel hoog op in. Dit is namelijk voor games nog niet groots toegepast, maar Microsoft denkt dat dit (mede door hun toedoen en integratie binnen de nieuwe generatie van Xbox Live) in de toekomst kan gaan veranderen. Gamewerelden worden steeds dynamischer en levendiger, waarbij je een aardig serverpark nodig hebt om dit te bewerkstelligen. Met de aankoop van een 700 miljoen dollar kostend serverpark in Iowa door Microsoft, is al een belangrijke stap gezet naar de beschikbaarheid van het aantal servers ten tijde van de Xbox One lancering. Ook de bouw van een nieuw serverpark in Noord Holland is voor Nederlandse gamers een mooie toevoeging voor de toch al snelle dienst.

Smart Match
Je online reputatie wordt op de Xbox One gebruikt bij het zoeken naar tegenstanders. Matchmaking is geoptimaliseerd en zoekt tegenstanders die dichter bij jouw kwaliteiten zitten. Daarnaast moet het makkelijker worden om feedback te geven op andere spelers. Die feedback zorgt er verder voor dat gamers die vaker over de schreef gaan (bv door schelden of onsportief gedrag) met gelijkwaardige gamers zullen worden gematched. Dit moet ervoor gaan zorgen dat er minder irritatie zal zijn en er een betere sfeer zal hangen tijdens multiplayer-potjes. Uiteraard kunnen developers ervoor kiezen dit niet toe te voegen, waardoor de daadwerkelijke invloed nog valt te bezien.

Automatische updates
Indien een internetverbinding beschikbaar is, download de console automatisch updates. In de toekomst wordt het ook (weer) mogelijk om via internet een download aan te zetten. Dan wordt deze ook meteen verwerkt (opstarten van de console is dan niet meer nodig). Op moment van schrijven werkt dit echter nog niet zo heel lekker. Games en apps worden wel geupdate, maar nieuwe downloads en console updates vereisen nog wel het opstarten van de console (en soms zelfs alsnog aanzetten van de download).

Twitch


Bij de Xbox One zit ook ondersteuning voor het uitzenden van gameplay. Microsoft heeft een deal gesloten met de welbekende Twitch.tv-dienst om jouw gameplay met de wereld te kunnen delen. Hierbij kun je ook in-game zien hoe de uitzending wordt ontvangen door je kijkers. Je kunt daarbij ook de chat in de gaten houden.

Apps
Met het nieuwe ‘Windows’ OS op de console, worden de deuren voor app-ontwikkeling voor consoles geopend. Op dit moment zijn apps als Internet Explorer, Skype en Skydrive, beschikbaar. Daarnaast moet het ook voor bedrijven aantrekkelijker worden een console aan te schaffen, voor het kunnen houden van presentaties en bekijken van documenten via OneDrive.

Ontwikkelen van apps verloopt niet veel anders dan voor Windows 8.1 of Windows Phone 8.1. Je download de SDK, voegt ondersteuning toe en de benodigde functionaliteiten. Om toegelaten te worden tot de store zul je echter wel contact moeten opnemen met Microsoft, maar gezien de Xbox One nog niet uit is, zal dit nog wel verduidelijkt worden. In ieder geval zijn een aantal app-bouwers al wel begonnen met het ontwikkelen van apps. 1 van de eerste apps die we verwachten is bijvoorbeeld NOS, een app die toch altijd wel als 1 van de eersten beschikbaar zijn op nieuwe platformen. Maar niet ondenkbaar zijn apps van Uitzending Gemist, RTL, Sport 1, Nu.nl, Ziggo, UPC en meer.

Binnenkort zullen ook diverse apps zonder Xbox Live Gold abonnement werken. Denk hierbij aan Netflix, Youtube en meer.

http://i.imgur.com/ia88aga.jpg
Headset


De Xbox One bevat in de doos ook een headset. Wil je er toch 1 extra bij kopen, dan kost dat €39,99.

Play & Charge-kit


De Play & Charge-kit keert terug bij de Xbox One. Dit maal gaat het opladen 2 maal zo snel (4 uur voor een volle lading), waarbij je met de meegeleverde kabel ook kunt blijven gamen.

De Play & Charge-kit kost €29,99. Samen met een controller kost het €99,99.http://i.imgur.com/i54zIzI.jpg
GameOntwikkelaar
Uitgever
ReleaseMultiplatform?Website
Assassins Creed 4: Black FlagUbisoft Montreal
Ubisoft
ReleasedX1, X360, PC, PS3, PS4, WiiUklik
Battlefield 4EA Digital Illusions CE
Electronic Arts
ReleasedPS3, PS4, X360, X1, PCklik
BelowCapybara
Microsoft Game Studios
2014Exclusiveklik
Call of Duty: GhostsInfinity Ward
Activision
ReleasedPS3, PS4, Wii U, X360, X1, PCklik
Crimson DragonGrounding Inc.
Microsoft Game Studios?
22-11-2013Exclusive?
D4Swery
Microsoft Game Studios?
2014?Exclusive?
Dead Rising 3Capcom/Blue Castle Games
Capcom
ReleasedExclusive?
DestinyBungie
Activision
9-9-2014PS3, PS4, X360, X1klik
Dragon Age InquisitionBioware
EA Games
Q3 2014PS3, PS4, X360, X1, PCklik
Dying LightTechland
WB Interactive
2014PS3, PS4, X360, X1, PCklik
EA Sports UFC?
Electronic Arts
Q2-14PS4, X1, PC?klik
Fantasia: Music EvolvedHarmonix
2014?X360, X1?
FIFA Soccer 14EA Canada
Electronic Arts
ReleasedPS3, PS4, X360, X1, PCklik
Final Fantasy XVSquare Enix
Square Enix
ReleasedPS4, X1?
Forza Motorsport 5Turn 10 Studios
Microsoft Game Studios
ReleasedExclusiveklik
Halo (5)343 Industries
Microsoft Game Studios
Eind 2014Exclusiveklik
Just Dance 2014
Ubisoft
ReleasedPS3, PS4, X360, X1?
Killer InstinctRare/Double Helix Games
Microsoft Game Studios
ReleasedExclusive?
Kinect Sports RivalsRare
Microsoft Game Studios
30-4-2014Exclusive?
Kingdom Hearts 3Square Enix
Square Enix
2014?
Lego Marvel Super HeroesTT Games
Warner Brothers
ReleasedX1, X360, PS4, PS3?
LocoCycleTwisted Pixel
Microsoft Game Studios
ReleasedX1, X360?
Mad Max Avalanche Studios
WB Interactive
2014PS3, PS4, X360, X1, PC?
Madden NFL 25High Score Entertainment
EA Tiburon
ReleasedX1, X360, PS4, PS3, WiiUklik
Metal Gear Solid V: The Phantom PainKojima Productions
Konami
Q4 2014X1, PS4klik
Minecraft for Xbox OneMojang
Microsoft Game Studios?
2014Exclusive?
Mirror's Edge 2DICE
Electronic Arts
2014?PS4, X1, PC??
NBA 2K14Visual Concepts
Released?
NBA Live 14?
Electronic Arts
ReleasedPS4, X1?klik
Need for Speed RivalsGhost Game
Electronic Arts
ReleasedPS3, PS4, X360, X1, PCklik
Peggle 2Popcap
Electronic Arts
Released?
Plants vs Zombies: Garden WarfarePopcap
Electronic Arts
ReleasedX360, X1, PS3, PS4?
Powerstar GolfZoe Mode
Microsoft Game Studios
ReleasedExclusive?
Project SparkMicrosoft Game Studios
Microsoft Game Studios
2014Exclusive?
Quantum BreakRemedy Entertainment
2014Exclusiveklik
Ryse: Son of RomeCrytek
Microsoft Game Studios
22-11-2013Exclusiveklik
Skylanders Swap ForceVicarious Visions
ReleasedX1, X360, PS3, PS4, WiiU?
Star Wars: BattlefrontDICE
Electronic Arts
2014?X1, PS4, PC??
Sunset OverdriveInsomniac Games
Microsoft Game Studios
2014?Exclusiveklik
The CrewUbisoft Reflection Studios/Ivory Tower
Ubisoft
Q2 2014PS4, X1?
The Elder Scrolls Online Bethesda/Zenimax
Bethesda
Juni 2014PC, PS4, X1?
The Witcher 3: Wild HuntCD Projekt RED
?
2014PS4, X1, PCklik
ThiefEidos Montreal
Square Enix
ReleasedPS4, X1, PCklik
TitanfallRespawn Entertainment
Electronic Arts
ReleasedX360, X1, PCklik
Tom Clancy's The DivisionMassive Entertainment
Ubisoft
Eind 2014 of 2015PS4, X1, PC?
Trials Fusion
Ubisoft
ReleasedPS4, X360, X1, PC?
Watch DogsUbisoft Montreal
Ubisoft
Q2 2014PS3, PS4, X360, X1, PCklik
Zumba Fitness World PartyMajesco
ReleasedWii, Wii U, X360, X1?
Zoo TycoonBlue Fang
Microsoft Game Studios
ReleasedExclusive?
Voor opmerkingen, aanpassingen of toevoegingen graag een DM naar Martinspire


http://i.imgur.com/Bn0pMJH.jpg

Hoeveel gaat de Xbox One kosten?
€499,99

Wanneer komt de Xbox One precies uit?
September 2014.

Wat zit er in de doos?
Je vind de volgende dingen in de doos:
  • een Xbox One-console (met 500GB harde schijfruimte)
  • een Power-adapter
  • een Kinect 2.0-camera
  • een HDMI kabel
  • 1 draadloze Limited Xbox One Day One-controller
  • Gratis 14-dagen Xbox Live Gold-lidmaatschap

Sommige Bundels krijgen extra DLC met zich mee, sommige retailers doen dit als extraatje bij je console. Bijvoorbeeld: Ryse (multiplayer map en bonuszwaard), Forza 5 (4 extra auto's), Kinect Sports Rivals (extra equipment) en Dead Rising 3 (de karakters uit DR1 en 2 als bonuspersonages). Het is niet bekend of deze ook met Wave 2 releases te verkrijgen zijn.

Kan ik ook Xbox 360 spellen spelen?
- Backwards compatibility wordt niet ondersteund vanwege de andere architectuur. Ook huidige arcade-games worden niet ondersteund, al is het natuurlijk wel mogelijk voor ontwikkelaars om een nieuwe versie te uploaden.

Kan ik mijn huidige accessoires gebruiken zoals Controllers en Headsets
-De nieuwe controller werkt met nieuwe connectiviteit waardoor deze niet backwards compatible zijn. Dat wordt dus nieuwe controllers, stuurtjes en andere dingen aanschaffen. Ook headsets krijgen een andere aansluiting onderaan de controller, dus dat wordt ook lastig (hier is inmiddels een adapter voor uit). Wel is het zo dat je prima met Kinect 2.0 je voice op kunt nemen en de audio-aansluitingen zijn ook niet veel anders. Dat maakt het mogelijk om je voicechat niet via je kabeltje te laten lopen, maar gewoon via de speakers. Wel moet je even opletten dat je alleen een SPDIF-aansluiting (ook wel Optical of Toslink genoemd) hebt voor Audio. Heb je die aansluiting niet bij je headset, dan moet je mogelijk via je TV de uitvoer regelen. Er zijn overigens ook adapters voor SPDIF naar RCA, maar die zijn nog vrij prijzig. Wel worden nieuwe headsets verwacht die makkelijker aan zijn te sluiten. Wil je echter alles volledig draadloos hebben (audio en voice) dan moet je nog even wachten of tijdelijk gebruik maken van Kinect als microfoon.

Hoe zit het met DRM
Tot na de E3 was dat een apart verhaal, maar sinds de DRM 180 is het vrijwel hetzelfde als op de Xbox 360. Je koopt een schijf en kunt daarmee doen wat je wilt. Doorverkopen of uitlenen is dus mogelijk. Ook moet je schijf in de console aanwezig zijn om te spelen

En met digitaal aangeschafte games?
Het uitlenen of doorverkopen van digitale games wordt vanaf launch nog niet ondersteund, maar mogelijk komen delen van voor de DRM 180 wel terug voor digitale games (zonder 24 uurs aanmelding dus). Wordt later bekend gemaakt.

Ik heb iets gehoord over Family Sharing?
Bij Launch en op E3 is er iets gemeld over het online delen van games. Dit zat echter gekoppeld aan het DRM verhaal en is dus van de baan. Wel kun je met 1 Gold account per console online met de overige accounts. Ook games die op andere accounts zijn geïnstalleerd zijn beschikbaar.

En een petitie?
Er is een petitie gaande waar wordt geopperd om het family sharing gedeelte terug te brengen. Dit wordt echter nog intern besproken. Wel zijn er plannen van Microsoft om in de toekomst (mogelijk pas eind 2014) delen van het oude programma terug te brengen.

Kan ik dan wel met meerdere accounts gebruik maken van dezelfde game?
-Ja, er zitten geen limieten meer op het gebruiken van schijfjes en kun je dus met elke account de game spelen.

Kan ik offline gamen?
-Ja dat kan, voor de DRM 180 was dat een apart verhaal, maar nu is het mogelijk om offline te gamen. Wel is het zo dat je bij de eerste start van de console een internetverbinding nodig hebt, waarna een patch wordt gedownload en je naar hartenlust offline kunt gamen (voor de games die dat ondersteunen). Sommige games (zoals Forza 5) hebben ook een eenmalige online-verbinding nodig, maar zijn daarna ook volledig offline te spelen. Het gaat hier overigens om updates van slechts enkele MBs waardoor dat ook prima via GSM Netwerk te doen is.

Wordt mijn account en gamerscore behouden?
-Ja je account is gewoon over te zetten naar de Xbox One en ook je gamerscore blijft behouden. Wel gaat het achievements-systeem op de schop. Hier is inmiddels al wat meer over bekend. In het kort komt het erop neer dat de manier waarop achievements worden behaald uitgebreidt wordt en dat er naast achievements ook challenges komen die mogelijk tijdsgebonden zijn en waar je leuke kleinigheden zoals items voor je avatar of een nieuwe gamerpic voor kunt bemachtigen. Hierbij kunnen developers ook na de lancering nog zaken aan toevoegen om bepaalde items, klassen of wapens aantrekkelijker te maken.

Draait er nou Windowd 8 op?
-Er draait wel een Windows Kernel op die het mogelijk moet maken Windows apps te gebruiken, maar hiervoor moeten applicaties worden aangepast (waarschijnlijk voor controller en Kinect ondersteuning). Hierover later meer.

Is hij sneller of langzamer dan de PS4?
-Het lijkt erop dat de PS4 hier op hardwarevlak een puntje voor heeft op de Xbox One. Toch zal dit in de praktijk nog moeten blijken en scheelt het minder dan sommigen doen geloven. De console zal in ieder geval snel genoeg zijn om Forza 5 met schitterende graphics op 1080p en 60fps op je scherm te toveren. Andere games draaien mogelijk op een iets lagere resolutie, maar dat is met launchgames wel vaker het geval geweest.

Moet ik Kinect gebruiken?
-Als je geen Kinect wilt gebruiken, hoef je hem ook niet aan te sluiten. Wel zorg je er daarmee voor dat de ervaring vele malen minder next-gen aan kan voelen. Geen voice-commando's om vensters te snappen of om het laatste stukje even als video op te slaan. Toch kun je Kinect ook zo instellen dat ie alleen actief is wanneer jij het wil. Ook het constante luisteren kun je uitzetten of beperken wie wat kan zeggen (een lolbroek zal je console dus niet zomaar uit kunnen zetten). Probeer het eens eerst voordat je hem meteen in de doos terugdoet.

En al die verhalen over NSA en de Kinect als Spycam
Geruchten als deze en meer zijn niet nieuw voor camera's of webcams. Feit blijft dat Microsoft er weinig baad bij heeft om constant zaken uit te zenden. Dergelijk dataverkeer zal dan ook snel ontdekt worden. Verder is het zo dat de huidige Kinect ook geen afluisterstation is gebleken, waardoor het voorlopig blij geruchten zal blijven. Vooralsnog zal de Kinect in standby modus alleen luisteren naar de woorden "Xbox On". Bij het opnemen via de camera zal een lichtje branden om de activiteit aan te geven. Je kunt dus gewoon in je blote reet door de huiskamer blijven lopen :D

Wat moeten wij met al die TV troep, ik wil gamen!
-Naast de nieuwe TV functionaliteiten, wordt de gamer zeker niet vergeten. Zo wordt het Xbox Live netwerk uitgebreid van 15000 naar 300000 servers en wordt je friendslist vergroot van 100 naar 1000 met een onbeperkt aantal volgers. De controller heeft ook wat vernieuwingen ondergaan om je van betere pookjes, triggers en d-pad te voorzien. Meer info over gaming op de Xbox One met bijbehorende games vind je terug in de E3 presentatie en de diverse nieuwsberichten omtrent deze games.
Toch zijn de randzaken (zoals TV) wel gebieden waarop nog veel verbetering kan worden behaald en het iets is waar Microsoft ook verder in wil gaan. De Xbox One is in eerste instantie een game-console, maar kan veel meer dan dat. Net zoals je smartphone tegenwoordig ook niet meer alleen gebruikt wordt om te bellen, smssen en whatsappen.

Komen de nieuwe diensten ook naar Nederland?
-Smart Tv komt voorlopig eerst in de VS uit, maar deze wordt later ook naar meer landen uitgebreid. Of er Nederlandse spraakondersteuning in zit als de console in Nederland uitkomt, is ook nog niet bekend. Dat zal eerder aan Microsoft Nederland liggen. Het zou in ieder geval tijd worden. De overige vernieuwingen in Xbox diensten is nog even afwachten wat we hier wel of niet krijgen. Verwacht hier rond de lancering of begin volgend jaar meer info over. Al maakt het uiteindelijk weinig aan, je gaat er in ieder geval op gamen, toch?

Klopt het dat er 3 besturingssystemen op staan?
-Jazeker. Je hebt het Xbox OS voor het spelen van games. Daarnaast een Windows Kernel en een overkoepelend OS om snel te kunnen wisselen. Hierdoor kun je multitasken en dus tijdens het bekijken van een film even via Skype bellen. Er zijn een aantal applicaties die je naast het hoofdscherm kunt vastpinnen zoals Internet Explorer, Skype en Skydrive. Vergelijkbaar met de multitasking op Windows 8/8.1.

Multitasken? Skype? Watte?
-De nieuwe xbox kan applicaties naast je content zetten. Tijdens tv-kijken of een film kun je dus daarnaast een app hebben staan. In de demo zag je naast een basketbalwedstrijd op TV een overzicht van de fantasy league (erg groot in de VS) en vervolgens een skype videoconversatie tijdens een film. Deze werd overigens ook met de stem aangestuurd, wat natuurlijk erg cool is. Ook moet Skype nu ondersteuning krijgen voor groepsgesprekken. Of dit Xbox Live Partychat gaat vervangen is niet bekend, maar gezien Xbox een eigen OS heeft, is dit onwaarschijnlijk. Mocht je een tijdje moeten wachten voordat je in je multiplayer pot komt, kun je ondertussen dus even op tweakers het laatste nieuws lezen :)

Moet ik games installeren?
-Ja, games worden bij de eerste boot geïnstalleerd op je HD waarna de schijf niet meer nodig is. Dat betekend dat je de 500 GB schijf dus wat intensiever gaat gebruiken. Gelukkig kun je al snel beginnen met het spelen van die game, waardoor je niet hoeft te wachten tot de vele gigabytes op je HD zijn gezet. Met een beetje snelle verbinding kun je ook games verwijderen en pas weer downloaden als je ze gaat spelen, zodat je toch je hele gameverzameling kunt blijven gebruiken.

Kan ik de 500gb interne schijf ook uitbreiden?
-Ja en nee, deze is niet te vervangen. Wel kun je een externe HD toevoegen waarbij het niet uitmaakt wat voor merk dit is (hoeft dus geen MS schijf te zijn). Hier kunnen niet alleen games maar ook films, muziek en savegames opgeslagen worden zoals met de interne schijf kan. Mocht je dus een fanatieke gamer zijn, dan is het geen probleem om een andere schijf eraan te hangen. Mogelijk heeft dit ook als voordeel dat je de schijf kunt meenemen naar een vriend, daar inlogt en dan lekker gaat gamen. De games worden gekoppeld aan je profiel en niet je console of het schijfje. Wel heb je dan even kort een internetverbinding nodig (om in te loggen), maar hoef je niet de hele game te downloaden.

Ik hoor het 1 en ander over de Cloud, wat is dat?
Tegenwoordig is de cloud vaak niet meer dan een ander woord voor serverpark. Het gaat om een online-dienst die bepaalde taken op kan lossen. Dit varieert tot het berekenen van simpele zaken, het draaien van een website of het draaien van een gameserver (zoals elke developer nu kan beschikken over dedicated servers). Microsoft leunt sterk op deze servers met de vernieuwing van Xbox Live. We zullen veel vaker zien dat online games gaan draaien op dedicated servers (geen irritaties van de huidige player hosted servers dus) of het opslaan van persistent worlds (gamewerelden die ook na afsluiten van de game door blijven gaan met groeien, verzamelen of produceren). De opslag van savegames in de cloud is ook weer terug. Verder is het straks mogelijk voor ontwikkelaars om de games gemakkelijker uit te blijven breiden en gaan we een mooie toekomst tegemoet waarbij allerhande taken (taken die vaak meerdere frames bestrijken) via de cloud worden afgehandeld. Bij meer vraag naar servers kunnen in het serverpark meer servers aan dezelfde taak worden gezet om zo aan de vraag te kunnen voldoen.
Voor elke Xbox One is er de kracht van 3 Xbox Ones in de cloud beschikbaar!

Hoe zit het met indie/arcadegames?
Middels het ID@Xbox programma kunnen indie-devs zich aanmelden om games uit te geven. Wil je hier zelf iets mee doen, kijk dan op de website.

Kan ik mijn games ook opnemen?
Het is mogelijk om je gamefootage op te nemen middels de DVR functionaliteit. Tevens is er een samenwerking met Twitch (de bekende streaming site) om je games live uit te zenden. Voor het opnemen van gameplay (zonder streaming) kun je achteraf 5 minuten in de Singleplayer en 30 seconden in de Multiplayer opnemen in 720p formaat. Zet je hem op voorhand aan, dan kun je altijd 5 minuten opnemen. Ook kun je games streamen via Twitch. Wil je het HDMI-signaal opnemen (bv met Elgato Game Capture HD) dan is dit ook gewoon mogelijk. Het opnemen van Blu-ray video's kan overigens niet.

Waarom zijn er begin 2014 zoveel mensen weggegaan bij Microsoft?
De voornaamste reden is de reorganisatie van Steve Balmer (CEO van Microsoft). Deze heeft een grote reorganisatie van de leiding binnen Microsoft gerealiseerd. Dit heeft enkele topmensen doen verplaatsen. Verder zijn daarvoor (mogelijk in voorloop van de reorganisatie) vertrokken, waaronder Steven Sinofsky (Windows 8) en Don Mattrick (Xbox). Momenteel staat Julie Larson Green aan het hoofd van de divisie die onder andere Xbox leidt. Zij is afkomstig van de Windows (8) divisie. Toch zal dit niet lang duren, want de organisatie is nog in volle gang. Wie het boegbeeld van Xbox wordt is dus nog niet bekend.

Kan ik betalen met Paypal?
Momenteel niet en is ook niet bekend of dat nog terug komt.

Hoe kan ik dan betalen in de Xbox Store?
Via eigen CreditCard (mogelijk moet je even de transactie goedkeuren) of prepaid kaarten. Let wel op de juiste regio voor die prepaid kaarten.

Kan ik terecht voor garantie bij Microsoft?
Nee momenteel is het niet mogelijk via de xbox.com site support aan te vragen. Dit zal dus moeten gebeuren via de winkel waar je hem hebt aangeschaft. Heb je hem in Duitsland gehaald, dan kan dit lastig worden. Amazon geeft je de mogelijkheid om het geld terug te krijgen voor een nieuwe console, waarbij je de andere dan weer terug stuurt. Microsoft Nederland heeft wel te kennis gegeven dat dit binnenkort wel weer naar behoren gaat functioneren. Het schijnt echter dat er enorme misbruik is gemaakt bij het aanmelden van problemen en is het tijdelijk stop gezet. Binnenkort meer nieuws.

Ik heb iets vernomen over een Kinect-loze Xbox One?
Ja dat klopt. Microsoft heeft een Xbox One aangekondigd waar geen Kinect bij geleverd is. Deze moet $399 dollar kosten (waarschijnlijk €399). Een losse Kinect zal later in de winkels liggen (al zal deze geen $100 kosten is al gemeld).

Ik zie veel games uitkomen die niet op 1080p en/of 60fps lopen. Is de Xbox One dan zo traag?
Games die op dit moment uitkomen zijn al lange tijd geleden begonnen met de ontwikkeling. En omdat er tijdens het begin de ontwikkeling nog geen beschikking was over SDK of lijst met specs (voor de meeste devs) is dat vooral op de gok gegaan en dat heeft uiteindelijk voor wat overschattingen gezorgd. Mede ook omdat de Xbox 360 verder voorliep qua hardware dan de Xbox One ten tijde van release. Verder bleek de SDK in de eerste weken/maanden zeker niet optimaal te zijn, plus dat er nog enkele resources gereserveerd zijn (laatste bronnen hebben het over 6 CPU cores en 2gb RAM). Dat laatste gebeurd om ervoor te zorgen dat Microsoft nog de mogelijkheid heeft om later enkele features toe te voegen die rekenkracht nodig hebben. Dit hebben ze bijvoorbeeld bij de 360 niet gedaan waardoor deze op den duur een erg traag dashboard had gekregen, puur omdat er teveel bespaard was op dat vlak.
Toch staat de ontwikkeling niet stil en mede ook vanwege de nieuwe features zal er de komende maanden enorm veel performance bijkomen. Er zitten namelijk nieuwe software- en hardware-features op zoals Data Move Engines, Tiled Resources, eSRam, SHAPE, DirectX 12 (welke veel efficiënter omgaat met multicores), etc. En met de strakke launchwindows was daar simpelweg geen tijd meer voor. En dat is waarom games als Battlefield en Watchdogs nog niet op 1080p en/of 60fps lopen.
Kijken we naar de ontwikkeling van de Xbox 360 dan zie je ongeveer hetzelfde. Bij de launch waren er vrij weinig games die een hoge resolutie hadden. Laat staan 60fps. En de grafische verschillen tussen launchgames en die een jaar of 3 later kwamen is ook erg groot. Zo was Call of Duty 2 een Xbox 360 launchgame en we weten allemaal hoe de games er uiteindelijk uit zijn gaan zien (denk aan Splinter Cell Blacklist, GTA 5, Tomb Raider, Halo en Gears).
Gaat helemaal goedkomen dus.

WTF @ gerucht/nieuwsitem!!
-Er gaan nu veel geruchten rond over dingen die niet waar zijn of nog onbekend zijn. Ook diverse interviews lijken niet helemaal te kloppen. Probeer daarom eerst te kijken of de bron wel klopt. De kans is ook groot dat bepaalde berichten de komende tijd ontkracht worden, dus ga er niet vanuit dat alles waar is. Het is tenslotte het internet.


http://i.imgur.com/4gDM6EA.jpg
Dinsdag 21 mei 2013 (HA5H)
Opening XboxONE-topic + toevoeging extra video's en foto's!

Vrijdag 24 mei 2013 (MarkH NL)
Bevestigde games & faq toegevoegd.

Maandag 27 mei 2013 (Martinspire)
Specificaties en tussenkopjes toegevoegd

Donderdag 6 juni 2013 (MarkH NL & Martinspire)
E3 2013 info toegevoegd

Zondag 9 juni 2013 (Martinspire)
In overeenkomst met het PS4 topic nu ook een E3 header. Met dank aan Uniciteit

Zondag 20 oktober 2013 (Martinspire)
Grote vernieuwing bij het topic met daarbij veel meer informatie over de console. HA5H is inmiddels gestopt met TS onderhoud en ook MarkH NL is met andere dingen bezig. Voorlopig wordt het meeste werk dus door Martinspire gedaan. Stuur Martinspire dus een DM als je vragen of opmerkingen hebt.

Vrijdag 18 april 2014 (Martinspire)
Na lange tijd weer de TS bijgewerkt. Voornamelijk teksten aangepast om te reflecteren dat het gaat om een product wat uit is (toekomstige tijd is niet meer nodig). Binnenkort zullen meer teksten worden bijgewerkt of uitgebreid. Ook de lijst met games en beschikbare apps wordt straks uitgebreid. Belangrijke verandering is het gedeelte over het betalen van games en de beschikbaarheid in NL

Todo:
-Hoofdstuk Media toevoegen
-Meer vragen voor de FAQ
-Games en Specs updaten bij launch van console (met toevoeging naar linkjes binnen GoT)Deze openingspost wordt u gepresenteerd door Martinspire en HA5H!

[Voor 10% gewijzigd door Martinspire op 14-05-2014 08:15]

Martinspire - PC, PS4, X1


 • AllSeeyinEye
 • Registratie: september 2005
 • Laatst online: 16:25

AllSeeyinEye

a.k.a. Oogje

Wat zou er met het bestaande topic mis zijn?

EvaluationCopy schreef: [...] Audi-rijders zijn de nieuwe BMW-rijders. Petjes met een pak en dan zonder petje, maar in hart en nieren gewoon nog petjes. :+

Weinig, maar het was tijd voor een vernieuwing van de TS (vooral meer info) en gezien er ook alweer 8200 posts waren in het vorige topic, leek het me verstandiger om een vervolg-topic aan te maken.
Ben alleen wel even vergeten om " - deel 2" toe te voegen aan de titel, maar dat zal een modje zo wel doen denk ik.

Ze vinden het nooit zo fijn om hele lange topics door te laten gaan. Is nu wel verbeterd, maar nog steeds blijft het een kwestie van indexeren van posts die toch aardig complex kunnen worden.

Overigens was eerst het plan om de TS op te splitsen in 2 posts omdat het anders te lang zou worden, maar achteraf bleek dat het wel pastte en is het hoofdstuk met Xbox One Details dus tussen de andere info gekomen.

[Voor 40% gewijzigd door Martinspire op 20-10-2013 16:37]

Martinspire - PC, PS4, X1


 • sekeroglan
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 17:30

sekeroglan

Bezint eer ge begint.

Er wordt aangegeven dat er geen headset bij zit, volgens mij zit er juist wel een headset bij.

( zie rechts onder )Tevens ook het filmpje Unboxing Xbox One ( misschien ook handig voor de TS)

[Voor 26% gewijzigd door sekeroglan op 20-10-2013 16:41]

https://card.exophase.com/1/1116015.png


 • Phusebox
 • Registratie: mei 2002
 • Laatst online: 20:05
Kudos voor de openingspost.

xbox live / psn / steam / nintendo id: phusebox | iRacing | PVoutput


 • uchiha tijntje
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 20:08
Zeer mooie OP. :)

Gamertag: VAS taijyn


 • v8power67
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 18:26

v8power67

Psn: Mausosaurus

Vraag me af hoe lang het duurt voordat iemand eens een fm5 topic opent ?
Ikzelf heb fm4 topic gemaakt maar heb geen intresse in fm5 topic te maken. Maar vind verbazend dat maand vtv geen topic is. Doet me geloven dat er toch niet zoveel intresse in is als er constant verkondigd wordt.
Zelf is mijn intresse mede door fm4/fm horizon hellemaal weg bij forza. En als ik beelden zie en plaatjes etc, doet het me totaal niets. Hoop dat het voor de die hard fans nog wat wordt. Maar ik zie het toch als een fm4HD. Maar laat me graag tegendeel bewijzen als de game uit is ;)

Tax the rich, feed the poor 'Til there are no rich no more!!!


 • Donstil
 • Registratie: maart 2006
 • Niet online

Donstil

Grab them by the 🐈.

Mooie nieuwe startpost! Stond wat info in die ik gemist had dus was zeker welkom.
v8power67 schreef op zondag 20 oktober 2013 @ 16:47:
Vraag me af hoe lang het duurt voordat iemand eens een fm5 topic opent ?
Ikzelf heb fm4 topic gemaakt maar heb geen intresse in fm5 topic te maken. Maar vind verbazend dat maand vtv geen topic is. Doet me geloven dat er toch niet zoveel intresse in is als er constant verkondigd wordt.
Zelf is mijn intresse mede door fm4/fm horizon hellemaal weg bij forza. En als ik beelden zie en plaatjes etc, doet het me totaal niets. Hoop dat het voor de die hard fans nog wat wordt. Maar ik zie het toch als een fm4HD. Maar laat me graag tegendeel bewijzen als de game uit is ;)
Ik heb afgelopen week ook gezocht naar een Forza5 topic, sowieso vind ik de hoeveelheid nieuws rond deze titel een beetje tegen vallen. Als je op youtube zoekt (oid) is er wel wat gameplay te vinden maar dat is voornamelijk hetzelfde spul.

[Voor 85% gewijzigd door Donstil op 20-10-2013 16:56]

My thirsty wanted whiskey. But my hunger needed beans

sekeroglan schreef op zondag 20 oktober 2013 @ 16:38:
Er wordt aangegeven dat er geen headset bij zit, volgens mij zit er juist wel een headset bij.
Fixed. Ook nog even de prijzen toegevoegd. Was iets wat was overgebleven uit een vorige versie van de nieuwe TS. Toen waren de prijzen ook nog niet bekend.

Zal binnenkort ook wel de Trustmaster TX Racestuur Ferrari 458 toevoegen, samen met overige compatible hardware (zoals headsets)

Martinspire - PC, PS4, X1


 • uchiha tijntje
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 20:08
Ik vind het vooralsnog ook niet zo nodig om voor alle games een apart topic te maken... Vind dat hey vooralsnog prima in deze algemene topics past?

Is er uberhaubt een topic aangemaakt voor een next gen game, behalve BF4 en CoD. :)

Gamertag: VAS taijyn

Veel games komen op meerdere platformen uit en van sommige games lijkt me dat je aardig wat gespreksstof hebt. In dit topic lijkt het me vooral handig ons vooral te richten op nieuws en ervaringen. Dat er daarnaast nog topics ontstaan om de games zelf te bespreken lijkt me eigenlijk wel logisch. Project Spark is niet iets wat je er even bij doet en ik denk dat je ook met Forza wel wat zaken wilt gaan delen.

We hebben echter nog een maand tot Wave #1 en nog 3 tot 6 maanden voor Wave #2, dus dat kan nog wel even wachten, maar ik wil wel graag wat games zien in de fora waar ze thuis horen.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • uchiha tijntje
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 20:08
Snap dat als de games en de console daadwerkelijk uit zijn. Maar als er nu wat nieuws over DR 3 of KI uitkomt, dan kan dat hier toch nog wel gepost worden?

Gamertag: VAS taijyn

Tuurlijk. Zolang er geen topic is in ieder geval wel. Nieuws kun je hier altijd wel neerzetten, zeker van exclusieve games, maar voor sommige vragen of discussies kun je beter in het game-topic terecht.

Ik zal zelf nog kijken of ik wat kan doen voor sommige games, maar voorlopig ben ik met wat andere zaken wat te druk :)

Martinspire - PC, PS4, X1


 • witeken
 • Registratie: september 2011
 • Laatst online: 24-11 15:55

witeken

nieuwsgierig

Wat is dit? Zo'n lange OP :s. Hoe lang heb je daar aan gewerkt?

“I think of it like a Thanksgiving dinner. You [do] all this preparation, you invite all the guests, you have the meal, and then suddenly, it seems, it’s over.”
Tweakblog van de maand


 • uchiha tijntje
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 20:08
Wat is er mis mee? :) is toch fijn dat er op 1 plek veel informatie is gebundeld?

Gamertag: VAS taijyn


 • AllSeeyinEye
 • Registratie: september 2005
 • Laatst online: 16:25

AllSeeyinEye

a.k.a. Oogje

Mobiel is het een crime om er langs te scrollen.

EvaluationCopy schreef: [...] Audi-rijders zijn de nieuwe BMW-rijders. Petjes met een pak en dan zonder petje, maar in hart en nieren gewoon nog petjes. :+

AllSeeyinEye schreef op zondag 20 oktober 2013 @ 19:08:
Mobiel is het een crime om er langs te scrollen.
Tik anders dan op de link "Footer" in de inhoudsopgave. Ga je overal mooi voorbij :)

@Witeken, het is niet in 1 middagje getypt, maar wat vrije tijd doet wonderen. Plus dat ik vandaag en gister als Bad Sport stond bij GTA en dus ook niet echt iets online kon doen daarbij -O-

Vond het zelf ook wel leuk om uit te zoeken en ga de info ook nog ergens anders gebruiken ;)

[Voor 36% gewijzigd door Martinspire op 20-10-2013 19:38]

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Origins
 • Registratie: augustus 2013
 • Laatst online: 21-07 15:12
Interessant om te lezen, netjes gedaan Martinspire.

PSN: Mallakai-NL


 • uchiha tijntje
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 20:08
AllSeeyinEye schreef op zondag 20 oktober 2013 @ 19:08:
Mobiel is het een crime om er langs te scrollen.
Klik je op de laatste reactie in het topic overzicht en je gaat direct door naar de laatste post? :)

Gamertag: VAS taijyn


 • dere12
 • Registratie: januari 2000
 • Laatst online: 22-11 19:04

dere12

Kennis delen is goud waard!

Ziet er mooi uit die layout en zeer compleet qua inhoud! Het is ontzettend veel info, maar het grote voordeel is dat je niet een heel forum hoeft door te spitten voor vragen :)

Life is all about Tweaking

dere12 schreef op zondag 20 oktober 2013 @ 19:48:
Ziet er mooi uit die layout en zeer compleet qua inhoud! Het is ontzettend veel info, maar het grote voordeel is dat je niet een heel forum hoeft door te spitten voor vragen :)
Mja dat was ook een beetje de insteek. Zoveel mogelijk vragen beantwoorden en informatie geven voor mensen die nog niet helemaal bekend zijn of de laatste tijd niet veel nieuws hebben gevolgd.

Ben blij dat het bevalt :>

Grote nieuws van vandaag was dit denk ik wel:
http://www.oxm.co.uk/6455...-on-xbox-one-claims-dell/

Ben benieuwd wanneer ze dergelijke zaken bekend gaan maken :)

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Kluutmaran
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 12-10 14:33
Complimenten Martinspire, zelden zo'n uitgebreide informatieve OP gezien! _/-\o_

Klein puntje wel, Netflix is inmiddels in Nederland :)
Daarnaast zijn er een aantal diensten zoals Hulu of Netflix die erg locatie-afhankelijk zijn. Toch komt Netflix binnenkort naar Nederland toe, waardoor dat een hele mooie feature kan worden."

[Voor 62% gewijzigd door Kluutmaran op 20-10-2013 20:10]


 • Bullet NL
 • Registratie: september 2004
 • Laatst online: 17:36
Martinspire schreef op zondag 20 oktober 2013 @ 20:00:
Grote nieuws van vandaag was dit denk ik wel:
http://www.oxm.co.uk/6455...-on-xbox-one-claims-dell/

Ben benieuwd wanneer ze dergelijke zaken bekend gaan maken :)
Ik hoop dat ze niet te lang wachten met de nieuws, kan net weer wat mensen over de streep trekken.

Cogitationis poenam nemo patitur


 • DLX
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 03-10 11:45
Blablabla topicstart...

Er wordt op een later moment nog meer bekend gemaakt over de Onlineverbinding, 2e handsverkoop en kinect verplichting.

Is toch al bekend?

The Legend Will Never Die


 • Sydney08
 • Registratie: maart 2007
 • Laatst online: 20:50
Bullet NL schreef op zondag 20 oktober 2013 @ 20:06:
[...]


Ik hoop dat ze niet te lang wachten met de nieuws, kan net weer wat mensen over de streep trekken.
Dit zou echt super zijn inderdaad en een mooi voordeel zijn ten opzichte van de PS4. Nu dus hopen dat het niet bij slechts een gerucht blijft.

Tomorrow is not today!


 • SunnieNL
 • Registratie: maart 2002
 • Laatst online: 26-11 12:57
Hoop nog steeds dat de x1 een soort airplay krijgt met andere win8 (tablets,pc,wp8) devices, zoals ze ook doen bij Hawaï 5-0 (wat zo'n beetje een grote Microsoft promo serie is).

Signature here?


 • 614
 • Registratie: september 1999
 • Niet online
Is dat niet wat Miracast doet?

 • HA5H
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
Props voor de lay-out martin!
Prachtig werk en goede en volledige informatie, kortom een prachtig staaltje werk!

 • justifire
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 18:10
Mooie OP !!
Kunnen er heel wat een puntje aan zuigen !

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙


 • swopdark
 • Registratie: maart 2002
 • Laatst online: 17:57

swopdark

ja doe maar...

hoort hier niet

[Voor 98% gewijzigd door swopdark op 20-10-2013 23:38]

Playstation 3 - PSN ID: Sw0pDiller | XBOX360 Premium - Gamertag: ZakkeWasser | DELL New Studio 17 laptop


 • SinergyX
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 20:47
Erg nette TS :) Ben nog steeds in twijfel of ik toch eentje uit de UK halen of toch maar wachten.

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • Chrosser
 • Registratie: september 2008
 • Laatst online: 18:13

Chrosser

ook wel sjef oponthoud genoemd

Complimenten Martinspire, Het zal ongetwijfeld veel tijd hebben gekost! en het ziet er zeer netjes en gelikt uit! Nieuwkomers die het lezen komen eigenlijk alle feiten die er bekend zijn op dit moment te weten.

Dat er mensen zijn die zelfs over de TS iets te zeuren hebben, toont voor mij aan dat ze echt geen respect hebben voor andermans werk. Echt belachelijk. Als je in het PS4 topic iets zegt over de Xbox krijg je meteen een waarschuwing. Hier mogen mensen gewoon het topic verzieken zonder ook maar een reprimande of iets dergelijks te krijgen. Snap dat nog steeds niet.

 • Phusebox
 • Registratie: mei 2002
 • Laatst online: 20:05
Wellicht moeten we nog even kijken naar een manier om gamertags bij te houden van de tweakers met een Xbox One. Weet niet of dit in de startpost kan?

Kan er zo snel geen online tooltje voor vinden. Een openbaar Google Docs document is ook te kwetsbaar.

xbox live / psn / steam / nintendo id: phusebox | iRacing | PVoutput


 • boomr
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 18:57
mooi OP. Het grote nadeel vindt ik nog steeds dat er geen backwards compatibilty is voor de oude games! Daarom zal het voor mij nog wel een tijdje duren voordat de one er komt. Ik denk dat ik die zoiezo oversla in 2014 en wellicht begin 2015 er pas aan ga beginnen. Ik vermaak me nog te goed met de gears of war games etc en 2 consoles in de woonkamer gaat er bij mij niet in. De vrouw zou m flippen:)

https://eu.diablo3.com/en/profile/admrobo-1762/hero/79407822 - Xbox gamertag: control1983


 • nitraM_Br
 • Registratie: september 1999
 • Laatst online: 29-10-2014
Erg nette openings post, complimenten!

@ Phusebox voorlopig is er nog niemand met een xbox one ;) mischien is het handig om er een countdown in te zetten? nog 31 dagen, 22 uur, 25 minuten en 30 seconden vanaf dat ik deze post typ.

Ijtree bij mij staan er al 3 in de woonkamer en 2 in de serre, als ook 1 op zolder. (xbox wii en ps3 in de woonkamer, xbox en ps3 in serre. xbox voor de kleine op zolder. Gewoon doen en later uitleggen is meestal mijn strategie ;)

 • boomr
 • Registratie: oktober 2002
 • Laatst online: 18:57
nitraM_Br schreef op maandag 21 oktober 2013 @ 11:36:
Ijtree bij mij staan er al 3 in de woonkamer en 2 in de serre, als ook 1 op zolder. (xbox wii en ps3 in de woonkamer, xbox en ps3 in serre. xbox voor de kleine op zolder. Gewoon doen en later uitleggen is meestal mijn strategie ;)
Haha dat gaat hier niet gebeuren. Dan zit dat ding net zo snel terug in de doos als ik m eruit vis:)
En ik vind eigenlijk dat een xbox voldoende moet zijn...ik wacht mooi een jaartje met het kopen van de one. Wellicht dan ook eentje met een grotere hdd te koop oid.

https://eu.diablo3.com/en/profile/admrobo-1762/hero/79407822 - Xbox gamertag: control1983


 • PheraX
 • Registratie: oktober 2009
 • Laatst online: 12:14
is het met de mogelijkheid om apps/software op windows os XBMC te instaleren, of moet daar eerst een nieuwe update voor geschreven worden?

tuurlijk heet de xbox one eigen multimediafuncties maar vind xbmc zo fijn werken dat ik dit graag op de one zie.

 • Phusebox
 • Registratie: mei 2002
 • Laatst online: 20:05
PheraX schreef op maandag 21 oktober 2013 @ 12:31:
is het met de mogelijkheid om apps/software op windows os XBMC te instaleren, of moet daar eerst een nieuwe update voor geschreven worden?

tuurlijk heet de xbox one eigen multimediafuncties maar vind xbmc zo fijn werken dat ik dit graag op de one zie.
Not gonna happen.

xbox live / psn / steam / nintendo id: phusebox | iRacing | PVoutput

Daar moet eerst een Windows app voor geschreven worden. Maar er is nog te weinig over bekend om daar een zinnig antwoord over te geven.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • boe2
 • Registratie: november 2002
 • Niet online

boe2

'-')/

Momenteel niet, al zijn er geruchten dat het wel mogelijk is, maar het is dan wel een mysterie WAAROM ms dit niet zou toelaten aangezien het heel groot verkoopsargument zou zijn.

En een mooie TS inderdaad, alles wat je maar wil weten staat er in :)
Volgens mij is er nog geen XBMC Win8 app, de vraag is of die uberhaubt komt.
Klopt, XBMC is sowieso uitgesloten, maar 3rd party apps voor allerhande mediaservices zouden ook heel handig zijn. Alsook, als de One w8 apps zou ondersteunen komt die vraag naar een winRT versie van XBMC er ook wel :)
Maar dan is het best logisch dat ze apps uit de store kunnen flaggen, zodat ze niet te draaien zijn op de XBO.
Ik hoop dat er op zijn minst wel een beperkte whitelist zal zijn.

[Voor 44% gewijzigd door boe2 op 21-10-2013 12:40]

'Multiple exclamation marks,' he went on, shaking his head, 'are a sure sign of a diseased mind.' - Pratchett.


 • SinergyX
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 20:47
Volgens mij is er nog geen XBMC Win8 app, de vraag is of die uberhaubt komt.

Wel is het aannemelijk, MS had eerder aangegeven de store gelijk te trekken dus de 3 platformen (RT, x86 en Phone), dat Xbox hier onderdeel van gaat worden.

Maar dan is het best logisch dat ze apps uit de store kunnen flaggen, zodat ze niet te draaien zijn op de XBO.

Vooralsnog gewoon afwachten, het kan nog alle kanten op.

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.

Ik denk dat MS zelf ook wel ziet dat een XMBC-app de console een stuk populairder kan maken. Zelf zullen ze dergelijke functionaliteit (die vaak toch heeft te maken met illegaal gedownloade content) niet zelf gaan inbouwen. Bij de eerste Xbox heeft het ook wel nog voor een aardige verkoop-boost gezorgd, simpelweg omdat er toch wel wat vraag naar was, maar we zullen zien hoe het uitpakt.

Eerst krijgen we nog VLC voor Windows 8/RT, waar mogelijk ook nog een Windows Phone versie van komt en als die gewoon blijft staan in de store, zie ik een XMBC-versie ook nog wel komen.

Ik denk alleen niet dat je Usenet of Torrent applicaties zult vinden, maar wel voor het afspelen van media over het netwerk. Bij WP heb je ook al wel wat tooltjes waar je video's mee kunt streamen, dus dat lijkt me verder ook geen probleem. Microsoft wil vooral veel consoles verkopen het eerste jaar om de mond-op-mond-reclame wat te stimuleren en dit soort apps gaan daar wel bij helpen denk ik zo.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • X-Fighter
 • Registratie: oktober 2012
 • Laatst online: 22-11 15:12
VLC app voor Windows 8/RT die dan kan draaien op Xbox One zou super zijn. Eigenlijk vooral voor de subtitles, ik wil ze niet op het beeld branden, maar heb ze er toch altijd wel graag bij.

 • Bozznl
 • Registratie: juli 2006
 • Laatst online: 20:36

Bozznl

GT: The Bozzz88

Is er al wat meer bekend over welke decoders ondersteund worden door X1 door de nederlandse aanbieders (van bijv. ziggo)?

GT: The Bozzz88


 • Anoniem: 49090
 • Registratie: februari 2002
 • Niet online
Objectieve Next generation console & PC analyse geen zwartmaking

http://www.u-create.nl/?p=27

[Voor 42% gewijzigd door Anoniem: 49090 op 21-10-2013 15:11]


 • X-Fighter
 • Registratie: oktober 2012
 • Laatst online: 22-11 15:12
Wou het lezen maar het is Google Docs, jammer :)

Heb namelijk geen Google Account

[Voor 27% gewijzigd door X-Fighter op 21-10-2013 15:12]


 • Anoniem: 49090
 • Registratie: februari 2002
 • Niet online
X-Fighter schreef op maandag 21 oktober 2013 @ 15:11:
Wou het lezen maar het is Google Docs, jammer :)

Heb namelijk geen Google Account
Geen Google account?


Leuke polygons vergelijking


 • justifire
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 18:10
Anoniem: 49090 schreef op maandag 21 oktober 2013 @ 15:14:
[...]


Geen Google account?


Leuke polygons vergelijking

[afbeelding]
Meer iets voor in het PS4/XBO topic ;)
Model van Sony is toch wel degenlijk gedetaileerder, weet niet of het de 1 miljoen polygonen haalt maar als ik kijk naar diepte en de haartjes / veertjes denk ik dat het lekker doortikt.

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙


 • X-Fighter
 • Registratie: oktober 2012
 • Laatst online: 22-11 15:12
Anoniem: 49090 schreef op maandag 21 oktober 2013 @ 15:14:
[...]


Geen Google account?


Leuke polygons vergelijking

IMG
Nee, geen Google Account. Sinds dat kinds gedoe tussen Microsoft en Google heb ik maar een kant gekozen en vol voor Microsoft gegaan.

Ik vond trouwens bij de foto de gezichten van Ryse beter eigenlijk...
Het grote verschil is dat je bij Ryse geen haren ziet. Dat is meestal wel killing voor je polycount. Grote kans dat de gezichten zelf vrij gelijk zijn aan het aantal polygonen die erin zitten.

Net als dat gras altijd een stuk lastiger is dan zand.

Maar zullen we gewoon wachten tot de games uit zijn en het hier voornamelijk over nieuws hebben?

[Voor 29% gewijzigd door Martinspire op 21-10-2013 15:51]

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Anoniem: 49090
 • Registratie: februari 2002
 • Niet online
X-Fighter schreef op maandag 21 oktober 2013 @ 15:48:
[...]

Nee, geen Google Account. Sinds dat kinds gedoe tussen Microsoft en Google heb ik maar een kant gekozen en vol voor Microsoft gegaan.

Ik vond trouwens bij de foto de gezichten van Ryse beter eigenlijk...
Ja al jaren een account en alles aangekoppeld. Niet handig.

Ja Ryse is mijn ogen veel beter :)

 • Donstil
 • Registratie: maart 2006
 • Niet online

Donstil

Grab them by the 🐈.

Is het verschil niet gewoon
Ryse 85.000 maar is een Game.
Dat ps3 ding 1.000.000 maar een tech demo?

My thirsty wanted whiskey. But my hunger needed beans


 • bram1984
 • Registratie: oktober 2008
 • Laatst online: 16-12-2020
Complimenten voor de TS. Laat dat maar aan Martin over. :)

Ik moest overigens wel lachen om onderstaande. Je vindt 'm dus ook duur. :P
Hoe duur wordt de Xbox One?
€499,99
Iets genuanceerder is: Wat gaat de Xbox One kosten? ;)

 • witeken
 • Registratie: september 2011
 • Laatst online: 24-11 15:55

witeken

nieuwsgierig

Anoniem: 49090 schreef op maandag 21 oktober 2013 @ 15:14:
Geen Google account?


Leuke polygons vergelijking

[afbeelding]
Nee, zeker niet "leuk". Je schets weer verkeerde beelden. Zie mijn volledige post hier: witeken in "[PS4 / XBO] Volgende generatie consoles"

Trouwens, dit is gewoon een demo die nooit verkocht zal worden, en is getoond op de E3, 4 maand geleden. Als ze er nog meer aan hadden gewerkt zouden ze nu ongetwijfeld nog mooiere beelden kunnen tonen.

“I think of it like a Thanksgiving dinner. You [do] all this preparation, you invite all the guests, you have the meal, and then suddenly, it seems, it’s over.”
Tweakblog van de maand


 • uchiha tijntje
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 20:08
Laten we die discussie in het niet zo serieuze versus topic houden :). Je verwijst er al naar, dus graag reacties ook in dat topic :P

[Voor 31% gewijzigd door uchiha tijntje op 21-10-2013 21:25]

Gamertag: VAS taijyn

Reactie van Microsoft op de Dell-poster:
Xbox One will play Windows 8 apps, Dell claims - Update

UPDATE: A Microsoft spokesperson has replied to us stating “The suggestion that all Windows 8 apps run on Xbox One is not accurate.”

It's unclear if Xbox One will run some Windows 8 apps or not, but we're looking into it further.
Dat niet alle Win8 apps erop draaien lijkt me eigenlijk wel logisch. Er zal een schil voor consoles overheen moeten worden gelegd, maar het feit dat ze het niet volledig ontkennen stemt mij wel tevreden :)

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Tweaky73
 • Registratie: september 2013
 • Laatst online: 05-01 23:00
Een van de dingen wat me vooral leuk lijkt is de Twitch app, makkelijk streamen is iets wat me echt leuk lijkt :)

 • SinergyX
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 20:47
Martinspire schreef op dinsdag 22 oktober 2013 @ 10:56:
Dat niet alle Win8 apps erop draaien lijkt me eigenlijk wel logisch. Er zal een schil voor consoles overheen moeten worden gelegd, maar het feit dat ze het niet volledig ontkennen stemt mij wel tevreden :)
Maar gelijktijdig wat twijfelachtig. Zullen zij enkel zelf bepalen wat er wel/niet opkomt, moeten devvers voldoen aan bepaalde eisen om zo'n app te draaien? Nu maakt het mij initieel niet zoveel uit, maar met weer zo'n vage restrictie wat wel/niet gaat draaien, zie ik eerder weer zo'n complete rommel tussen de 3 platformen. (genoeg 'minigames' in de store die op de Xbox zouden draaien, hebben ze meteen een alternatief van die PSN mini's).

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • nitraM_Br
 • Registratie: september 1999
 • Laatst online: 29-10-2014
Achtergrond op de one kan niet zelf veranderd worden, alleen met thema's zoals op de 360. Goede nieuws is wel dat de kleur van de tiles wel kan aangepast volgens Penello :

http://www.gamepur.com/ne...ble-battery-not-comp.html

Ik verwacht dat voorlopig geen enkele win 8 app draait op de xbox one, apps zullen moeten aangepast naar de one. Echter zoals in win 8 zou het wel grappig zijn als je gratis games zoals minesweeper, solitair, gunstringer, jetpack joyride etc kan downloaden voor niks voor je one :) We kunnen altijd hopen ;)
SinergyX schreef op dinsdag 22 oktober 2013 @ 11:22:
[...]

Maar gelijktijdig wat twijfelachtig. Zullen zij enkel zelf bepalen wat er wel/niet opkomt, moeten devvers voldoen aan bepaalde eisen om zo'n app te draaien? Nu maakt het mij initieel niet zoveel uit, maar met weer zo'n vage restrictie wat wel/niet gaat draaien, zie ik eerder weer zo'n complete rommel tussen de 3 platformen. (genoeg 'minigames' in de store die op de Xbox zouden draaien, hebben ze meteen een alternatief van die PSN mini's).
Zoals ik al zeg, het zal waarschijnlijk moeten worden gepublished naar de Xbox One Apps Store met daarbij het gebruik van enkele api's, maar 90% van de SDK zal hetzelfde zijn als die voor Windows 8 en een groot deel ook met Windows Phone 8. Je moet voornamelijk de nieuwe manier van navigeren ondersteunen. Hierdoor zullen apps niet meteen compatible zijn, maar zal het een fluitje van een cent zijn. De meeste developers zullen daar weinig moeite mee hebben denk ik.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Silversin
 • Registratie: februari 2009
 • Laatst online: 19:43
Weet iemand of de X1 op zavvi.nl een import ding is of gewoon de NL editie (Q1 2014)? Er staat namelijk een release van 22 november op de site.

http://www.zavvi.nl/xbox-...le-new-xbox/10807959.html

 • Infinity88
 • Registratie: april 2010
 • Laatst online: 08-11 09:32
Anoniem: 49090 schreef op maandag 21 oktober 2013 @ 15:14:
[...]


Geen Google account?


Leuke polygons vergelijking

[afbeelding]
Klopt wel niet. De set is gemaakt uit 1 mil polygons. De goblin is gemaakt uit 70k polygons, dus het main character zal er niet ver vanaf zitten.

http://www.dualshockers.c...olygons-just-for-the-set/

 • Phusebox
 • Registratie: mei 2002
 • Laatst online: 20:05
Silversin schreef op dinsdag 22 oktober 2013 @ 12:10:
Weet iemand of de X1 op zavvi.nl een import ding is of gewoon de NL editie (Q1 2014)? Er staat namelijk een release van 22 november op de site.

http://www.zavvi.nl/xbox-...le-new-xbox/10807959.html
Zavvi is UK based, zal dus een Xbox One zijn uit dat gebied. Tevens kan niemand een NL editie leveren voor de release hier, die bestaat simpelweg niet.

Dat gezegd hebbende is er niets dat de Xbox One in Engeland of Duitsland bijvooorbeeld, anders maakt dat de Xbox One die straks hier in de winkel ligt.

xbox live / psn / steam / nintendo id: phusebox | iRacing | PVoutput


 • Silversin
 • Registratie: februari 2009
 • Laatst online: 19:43
Phusebox schreef op dinsdag 22 oktober 2013 @ 13:23:
[...]

Zavvi is UK based, zal dus een Xbox One zijn uit dat gebied. Tevens kan niemand een NL editie leveren voor de release hier, die bestaat simpelweg niet.

Dat gezegd hebbende is er niets dat de Xbox One in Engeland of Duitsland bijvooorbeeld, anders maakt dat de Xbox One die straks hier in de winkel ligt.
Had al zo een vermoeden dat het een UK console zou zijn. Zou toch gewoon moeten werken met een converter?

 • Phusebox
 • Registratie: mei 2002
 • Laatst online: 20:05
Silversin schreef op dinsdag 22 oktober 2013 @ 13:41:
[...]

Had al zo een vermoeden dat het een UK console zou zijn. Zou toch gewoon moeten werken met converter?
Je hebt alleen een andere voedingskabel nodig die op het blok past, of een stekker inderdaad die van UK 3 polig naar de Nederlandse standaard gaat.

xbox live / psn / steam / nintendo id: phusebox | iRacing | PVoutput


 • beuker19
 • Registratie: september 2008
 • Laatst online: 11:19

beuker19

Killerbeuker is so OP

Silversin schreef op dinsdag 22 oktober 2013 @ 13:41:
[...]

Had al zo een vermoeden dat het een UK console zou zijn. Zou toch gewoon moeten werken met converter?
Denk niet dat zawi.nl hier geimporteerde console gaat verkopen zonder dat het erbij staat .
Mircosoft zal dat ook wel niet zo leuk vinden ga ik vanuit ivm. andere retailers in Nederland.
Heb eerder het gevoel dat de datum nog niet is aangepast.

Blizzard: killerbeuker#2427 Teamspeak : BuG


 • Defnosh
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 22-11 11:53
Vraagje waarvan ik niet weet of dit al eens voorbij is gekomen:

Stel je hebt (zoals denk ik velen van ons) een setup bestaand uit een TV, een decoder van Ziggo/UPC, een reciever een een stel speakers. Je sluit je decoder aan op je reciever, en vanuit je reciever gaat er via de hdmi out een kabel naar je TV.

Hoe past de hdmi in van de Xbox one er dan in dit plaatje?

Waarschijnlijk kun je dan alleen de Xbox overlay krijgen op je tv-signaal en niet op alle andere appaten zoals streamers en dergelijke..

 • Donstil
 • Registratie: maart 2006
 • Niet online

Donstil

Grab them by the 🐈.

Defnosh schreef op dinsdag 22 oktober 2013 @ 13:51:
Vraagje waarvan ik niet weet of dit al eens voorbij is gekomen:

Stel je hebt (zoals denk ik velen van ons) een setup bestaand uit een TV, een decoder van Ziggo/UPC, een reciever een een stel speakers. Je sluit je decoder aan op je reciever, en vanuit je reciever gaat er via de hdmi out een kabel naar je TV.

Hoe past de hdmi in van de Xbox one er dan in dit plaatje?

Waarschijnlijk kun je dan alleen de Xbox overlay krijgen op je tv-signaal en niet op alle andere appaten zoals streamers en dergelijke..
Dat zou dan SetupBox > Xbox One > Reciever > TV worden.
Althans ik zou niets anders kunnen bedenken.

My thirsty wanted whiskey. But my hunger needed beans


 • Phusebox
 • Registratie: mei 2002
 • Laatst online: 20:05
beuker19 schreef op dinsdag 22 oktober 2013 @ 13:47:
[...]

Denk niet dat zawi.nl hier geimporteerde console gaat verkopen zonder dat het erbij staat .
Mircosoft zal dat ook wel niet zo leuk vinden ga ik vanuit ivm. andere retailers in Nederland.
Heb eerder het gevoel dat de datum nog niet is aangepast.
Onderaan de pagina staat:

© 2013 The Hut.com Ltd is een bedrijf geregistreerd in Engeland en Wales (registratienummer 5016010) met geregistreerd adres Meridian House, Gadbrook Park, Gadbrook Way, Rudheath, Northwich, Cheshire, UK, CW9 7RA.

Is wel een .nl domein, maar geen Nederlandse shop.

xbox live / psn / steam / nintendo id: phusebox | iRacing | PVoutput


 • Silversin
 • Registratie: februari 2009
 • Laatst online: 19:43
beuker19 schreef op dinsdag 22 oktober 2013 @ 13:47:
[...]

Denk niet dat zawi.nl hier geimporteerde console gaat verkopen zonder dat het erbij staat .
Mircosoft zal dat ook wel niet zo leuk vinden ga ik vanuit ivm. andere retailers in Nederland.
Heb eerder het gevoel dat de datum nog niet is aangepast.
Heb al een berichtje gestuurd. Mocht het een UK console zijn, is het misschien interessant voor tweakers hier zonder CC. Je kan namelijk met ideal betalen.

 • beuker19
 • Registratie: september 2008
 • Laatst online: 11:19

beuker19

Killerbeuker is so OP

Phusebox schreef op dinsdag 22 oktober 2013 @ 13:56:
[...]

Onderaan de pagina staat:

© 2013 The Hut.com Ltd is een bedrijf geregistreerd in Engeland en Wales (registratienummer 5016010) met geregistreerd adres Meridian House, Gadbrook Park, Gadbrook Way, Rudheath, Northwich, Cheshire, UK, CW9 7RA.

Is wel een .nl domein, maar geen Nederlandse shop.
Het is een shop die zich richt op de nederlandse markt en de regels die daar bij komen kijken.
Waar het hoofdkantoor zit maakt in dat geval niets uit anders zou de MM hier ook de Xbox 1 mogen verkopen omdat ze van oorsprong Duits zijn.
Microsoft wil niet dat er retailers zijn in Nederland die de X1 verkopen omdat het product nog niet ''af'' is voor de NLse markt.

Blizzard: killerbeuker#2427 Teamspeak : BuG


 • Edd
 • Registratie: januari 2001
 • Laatst online: 20:01
beuker19 schreef op dinsdag 22 oktober 2013 @ 13:47:
[...]

Denk niet dat zawi.nl hier geimporteerde console gaat verkopen zonder dat het erbij staat .
Mircosoft zal dat ook wel niet zo leuk vinden ga ik vanuit ivm. andere retailers in Nederland.
Heb eerder het gevoel dat de datum nog niet is aangepast.
Dat gaan ze ook niet. Wanneer je probeert de console te betalen krijg je de melding dat deze niet verzonden kan worden naar het door mij opgegeven NL-adres.

-


 • Mischa_vw
 • Registratie: oktober 2013
 • Laatst online: 21-07-2014
Ten eerste chappeau voor de TS..

Ik lees en hoor overal andere meningen over de games van de xbox one die ik nu eindelijk eens uit de wereld wil hebben, weet namelijk niet wat iik moet doen :/

Ik heb games en een Xbone gepreorderd staan bij een duitse winkel.

Kan ik die games nou wel of niet spelen in het engels?

alvast bedankt
Mischa_vw schreef op dinsdag 22 oktober 2013 @ 14:40:
Ten eerste chappeau voor de TS..

Ik lees en hoor overal andere meningen over de games van de xbox one die ik nu eindelijk eens uit de wereld wil hebben, weet namelijk niet wat iik moet doen :/

Ik heb games en een Xbone gepreorderd staan bij een duitse winkel.

Kan ik die games nou wel of niet spelen in het engels?

alvast bedankt
Waarschijnlijk wel. Het lijkt er niet op dat de games in Duitsland gecensureerd zijn (Dead Rising komt simpelweg gewoon helemaal niet uit in DUI), maar 100% zeker weten doe je toch pas bij launch. Of je moet even de winkel vragen of het een internationale versie is.

Afgaande op de games die de laatste tijd in Duitsland uitkomen lijkt het er wel op dat Engels er gewoon op staat. Maar dat is dus niet 100% zeker voor straks.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Mischa_vw
 • Registratie: oktober 2013
 • Laatst online: 21-07-2014
Thnx..

Mijn zus(die heeft hem gepreorderd) gaat nu bellen en het vragen.

Ik heb ook totaal geen ervaring met Amazon.uk dus dat is ook lastig bestellen.

mvg

 • Mischa_vw
 • Registratie: oktober 2013
 • Laatst online: 21-07-2014
ik heb het bedrijf Moewie.de even een mail gestuurd met de vraag..

Hij zei dat ie bijna van alle games een PEGI versie krijgt, wat betekend dit?

mvg
Pegi is de europese richtlijn voor leeftijdsclassificatie. Van die 3,7,12,16,18 op de verpakking.

Nou zegt dat nog vrij weinig, alle versies moeten altijd van dergelijke rating worden voorzien. Vraag gewoon of de Engelse taal erop zit en je krijgt er vanzelf antwoord op.

Martinspire - PC, PS4, X1


 • Mischa_vw
 • Registratie: oktober 2013
 • Laatst online: 21-07-2014
Daar heeft hij nog geen informatie over..

Nu is bestellen bij Amazon.uk wel een optie maar heb geen creditcard en weet ook niet hoe en wat.

 • nitraM_Br
 • Registratie: september 1999
 • Laatst online: 29-10-2014
voor de cijfer maniakken onder ons. de exacte maten van de xbox one staan hier ;) :

http://www.oxm.co.uk/6467...ze-cable-length-revealed/
Console (LxWxH):

13.1" x 10.8" x 3.1"

33.3cm x 27.4cm x 7.9cm

Kinect 2 (LxWxH):

9.8" x 2.6" x 2.63"

24.9cm x 6.6cm x 6.7cm

Kinect cable approx. 9.5 feet (2.9m) long

Edit: Measured with a tape where the precision is 1/8" so all values are an approximation.
de slim meet : 27cm by 26cm by 7.8cm

 • S0epkip
 • Registratie: september 2002
 • Laatst online: 19:21
nitraM_Br schreef op dinsdag 22 oktober 2013 @ 16:15:
voor de cijfer maniakken onder ons. de exacte maten van de xbox one staan hier ;) :

http://www.oxm.co.uk/6467...ze-cable-length-revealed/

[...]
Mooi om te weten, dan past hij in de kast en kan de Kinect-kabel gewoon tot bovenaan de tv lopen :+

2430Wp ZW


 • justifire
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 18:10
S0epkip schreef op dinsdag 22 oktober 2013 @ 16:28:
[...]


Mooi om te weten, dan past hij in de kast en kan de Kinect-kabel gewoon tot bovenaan de tv lopen :+
Heb me er niet zo in verdiept maar kan die Kinect ook gewoon onderin de kast (bovenop de xbox one) staan of moet hij per se boven de tv ?

- Just1fire's gameprofile - It's all fun and games, until someone loses an eye ⊙


 • bram1984
 • Registratie: oktober 2008
 • Laatst online: 16-12-2020
Lijkt me wel. Als je gewoon de juiste afstand aanhoudt en niet te dichtbij staat.

 • nitraM_Br
 • Registratie: september 1999
 • Laatst online: 29-10-2014
Er is een minimum afstand van de grond (40cm ofzo geloof ik) en een maximum (1.80) daartussen in maakt het niet uit.

 • uchiha tijntje
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 20:08
Titanfall komt op 13 maart naar Europa :)

Gamertag: VAS taijyn


 • SinergyX
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 20:47
Minus Nederland vooralsnog? :P

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • uchiha tijntje
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 20:08
Wellicht :) Alleen niet zo heel boeiend aangezien ik hem vast wel kan downen of importeren :P

Na de launch in november verwacht ik dat wel bekend wordt gemaakt wanneer die in de rest van de landen wordt gereleased. Wordt wel tijd :)

Gamertag: VAS taijyn


 • Silversin
 • Registratie: februari 2009
 • Laatst online: 19:43
Heeft amazon.fr nog de Day one edition op voorraad en gewoon leverbaar op release? Mn Frans is niet zo goed =p

http://www.amazon.fr/Cons...&sr=8-1&keywords=xbox+one

 • SunnieNL
 • Registratie: maart 2002
 • Laatst online: 26-11 12:57
Defnosh schreef op dinsdag 22 oktober 2013 @ 13:51:
Vraagje waarvan ik niet weet of dit al eens voorbij is gekomen:

Stel je hebt (zoals denk ik velen van ons) een setup bestaand uit een TV, een decoder van Ziggo/UPC, een reciever een een stel speakers. Je sluit je decoder aan op je reciever, en vanuit je reciever gaat er via de hdmi out een kabel naar je TV.

Hoe past de hdmi in van de Xbox one er dan in dit plaatje?

Waarschijnlijk kun je dan alleen de Xbox overlay krijgen op je tv-signaal en niet op alle andere appaten zoals streamers en dergelijke..
Decoder>x1>receiver>tv
Of
Decoder>receiver>x1>tv

In het eerste geval alleen overlay van de decoder, in het tweede op alles wat door de receiver komt. Afhankelijk van hdmi-cec van de apparaten kun je wel of niet de boel via de x1 bedienen. En als geruchten van een ir. blaster waar zijn kun je alles dat met ir werkt gewoon bedienen via de x1

Signature here?


 • Donstil
 • Registratie: maart 2006
 • Niet online

Donstil

Grab them by the 🐈.

@Hierboven. Versterker voor One lijkt me verre van ideaal eigenlijk, mijn versterker is beeld maar (uiteraard) geluid technisch een stuk geavanceerder dan de One dus die laat ik maar al te graag het werk doen.

My thirsty wanted whiskey. But my hunger needed beans


 • Donstil
 • Registratie: maart 2006
 • Niet online

Donstil

Grab them by the 🐈.

Silversin schreef op dinsdag 22 oktober 2013 @ 19:45:
Heeft amazon.fr nog de Day one edition op voorraad en gewoon leverbaar op release? Mn Frans is niet zo goed =p

http://www.amazon.fr/Cons...&sr=8-1&keywords=xbox+one
Volgens deze link wel.

My thirsty wanted whiskey. But my hunger needed beans


 • nitraM_Br
 • Registratie: september 1999
 • Laatst online: 29-10-2014
titanfall 13 maart in europa :)

Special edition :

http://www.oxm.co.uk/6471...-any-exclusive-dlc-in-it/geen exclusive DLC in de special edition, das wel een beetje retro, wordt zowieso in UK verkocht, staat niets bij over rest van europa

 • witeken
 • Registratie: september 2011
 • Laatst online: 24-11 15:55

witeken

nieuwsgierig

Donstil schreef op dinsdag 22 oktober 2013 @ 21:00:
@Hierboven. Versterker voor One lijkt me verre van ideaal eigenlijk, mijn versterker is beeld maar (uiteraard) geluid technisch een stuk geavanceerder dan de One dus die laat ik maar al te graag het werk doen.
offtopic:
Is het geen caps lock day meer :> ?

“I think of it like a Thanksgiving dinner. You [do] all this preparation, you invite all the guests, you have the meal, and then suddenly, it seems, it’s over.”
Tweakblog van de maand


 • Donstil
 • Registratie: maart 2006
 • Niet online

Donstil

Grab them by the 🐈.

witeken schreef op dinsdag 22 oktober 2013 @ 21:46:
[...]

offtopic:
Is het geen caps lock day meer :> ?
Haha jawel maar het werd gek genoeg toch als irritant ervaren :P

My thirsty wanted whiskey. But my hunger needed beans


 • Silversin
 • Registratie: februari 2009
 • Laatst online: 19:43
nitraM_Br schreef op dinsdag 22 oktober 2013 @ 21:37:
titanfall 13 maart in europa :)

Special edition :

http://www.oxm.co.uk/6471...-any-exclusive-dlc-in-it/

[afbeelding]

geen exclusive DLC in de special edition, das wel een beetje retro, wordt zowieso in UK verkocht, staat niets bij over rest van europa
249 GBP, no thanks :p

 • Anoniem: 49090
 • Registratie: februari 2002
 • Niet online
Alle xbox one launch titels met handig overzicht :-)

http://m.oxm.co.uk/56277/...aunch-games-in-one-place/

 • Yaz
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 22-11 10:16
Donstil schreef op dinsdag 22 oktober 2013 @ 21:00:
@Hierboven. Versterker voor One lijkt me verre van ideaal eigenlijk, mijn versterker is beeld maar (uiteraard) geluid technisch een stuk geavanceerder dan de One dus die laat ik maar al te graag het werk doen.
Daar heb je dan ARC voor, een mogelijkheid sinds HDMI 1.4. Hierdoor kan het geluid over de "HDMI In" poort weer naar de versterker gestuurd worden. Overigens vind ik nergens een bericht of ARC wel of niet ondersteund word door de Xbox One. Als dit mogelijk is heeft dit zeker mijn voorkeur. Dan gaat al het beeld eerst door de X1 met alle voordelen vandien.

Gamertag: YazNL


 • Defnosh
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 22-11 11:53
SunnieNL schreef op dinsdag 22 oktober 2013 @ 19:50:
[...]


Decoder>x1>receiver>tv
Of
Decoder>receiver>x1>tv

In het eerste geval alleen overlay van de decoder, in het tweede op alles wat door de receiver komt. Afhankelijk van hdmi-cec van de apparaten kun je wel of niet de boel via de x1 bedienen. En als geruchten van een ir. blaster waar zijn kun je alles dat met ir werkt gewoon bedienen via de x1
Ook @Donstil:

Decoder>x1>receiver>tv: Bij deze optie heb je dus alleen overlay van je X1 als je tv kijkt, niet als je films/series/muziek streamt via iets.

Decoder>receiver>x1>tv: Bij deze variant heb ik net als Donstill het idee dat dit de kwaliteit van je beeld niet ten goede kan komen.. Of zit dit 'tussen de oren'? :P

 • Yaz
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 22-11 10:16
Defnosh schreef op woensdag 23 oktober 2013 @ 08:37:
[...]


Ook @Donstil:

Decoder>x1>receiver>tv: Bij deze optie heb je dus alleen overlay van je X1 als je tv kijkt, niet als je films/series/muziek streamt via iets.

Decoder>receiver>x1>tv: Bij deze variant heb ik net als Donstill het idee dat dit de kwaliteit van je beeld niet ten goede kan komen.. Of zit dit 'tussen de oren'? :P
Ik denk dat dit tussen de oren zit. Waarom zou jou versterker een betere video processor hebben dan de X1? Even vanuit gaande dat jou versterker niet 4K ondersteunt verlies je dus al kwaliteit als je de versterker de laatste trap in het rijtje laat zijn. Je kan dan namelijk niet meer 4K beeld naar je 4K tv sturen (al is het ook onwaarschijnlijk dat de gemiddelde tweaker zo'n TV heeft).

Gamertag: YazNL


 • Phusebox
 • Registratie: mei 2002
 • Laatst online: 20:05
Het nieuws dat Ghosts op 720p zou draaien op de XO, terwijl Infinity Ward in juni nog riep dat het 1080p60 zou zijn op beide consoles, maakt mij wel weer aan het twijfelen.

Indien dit wordt bevestigd is dit voor mij in ieder geval reden om toch serieus een switch naar PS4 te overwegen, hoe graag ik ook bij de Xbox blijft.

xbox live / psn / steam / nintendo id: phusebox | iRacing | PVoutput


 • Defnosh
 • Registratie: juli 2009
 • Laatst online: 22-11 11:53
Yaz schreef op woensdag 23 oktober 2013 @ 09:25:
[...]

Ik denk dat dit tussen de oren zit. Waarom zou jou versterker een betere video processor hebben dan de X1? Even vanuit gaande dat jou versterker niet 4K ondersteunt verlies je dus al kwaliteit als je de versterker de laatste trap in het rijtje laat zijn. Je kan dan namelijk niet meer 4K beeld naar je 4K tv sturen (al is het ook onwaarschijnlijk dat de gemiddelde tweaker zo'n TV heeft).
Ja ik bedoel meer omdat het 2 keer 'doorgelust' wordt zegmaar. Maargoed daar komen we gauw genoeg achter. Verder moet dan het geluid van de X1 via ARC terug naar de reciever?

Wat een ge-ouwehoer allemaal 8)7
Pagina: 1 2 3 ... 121 Laatste

Dit topic is gesloten.Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee