Toon posts:

[PC] Elite: Dangerous - Deel 3 Vorige deelOverzichtLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 62 Laatste
Acties:
 • 164.364 views

 • Ervig
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 31-03 22:42
Mede-auteurs:
 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

 • Myri
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 06-10 20:27

Myri
Developer: Frontier Developments
Genre: Space Simulation, Multiplayer & Singleplayer
Releasedate: 16 December 2014
Official Site: http://www.elitedangerous.com/


Elite: Dangerous - €49,99 of STEAM

Take control of your own starship in a cutthroat galaxy. In the year 3300, across the vast expanse of an epic, full-scale recreation of our Milky Way, interstellar rivalries flare as galactic superpowers fight proxy wars. Some may know you as an ally; others will call you a pirate, a bounty hunter, a smuggler, an explorer, an assassin, a hero... Fly alone or with friends, fight for a cause or go it alone; your actions change the galaxy around you in an ever unfolding story. Start with a small starship and a few credits, and do whatever it takes to get the skill, knowledge, wealth and power to stand among the ranks of the Elite.

Wat is Elite Dangerous?Elite Dangerous is een space-sim, trading- en combat simulator en MMO. Start met een schip, een paar credits en vlieg, handel, ontdek, vecht, koop, jezelf via co-op of solo naar de top en wordt uiteindelijk ‘Elite’.

Elite is de langverwachte opvolger van de ‘open-wereld’, ‘ga overal naar toe’, ‘doe wat jij wilt’ space-game Elite uit 1984! Het universum van Elite is ‘mind boggling’ groot: ons eigen melkwegstelsel met 400 MILJARD sterren met elk hun eigen planeten, manen, asteroid fields, space-stations etc. in een 1 op 1 schaal.

Gameplay is ‘open-ended’ in een ‘persistent universe’. De gezamenlijke acties van de spelers bepalen de toekomst van het universum.

Belangrijkste features:
 • Immersive, zich ontwikkelende galaxy met een dynamische wereld, economie en verhaallijn. Spelers kunnen samen (of tegen elkaar) werken om de toekomst van de galaxy te veranderen.
 • Blockades breken, piraten bestrijden (of zelf een piraat worden), vijandelijke posities aanvallen.
 • Onbeperkte vrijheid om te doen wat je wilt. Missies uitvoeren of zelf kiezen wat je wilt doen: piraat, spion, handelaar, ontdekkingsreiziger, mercenary of een mix. Maar je zult wel de consequenties van je keuzes moeten dragen.
 • Dynamische economie die door de spelers kan worden beïnvloed.
 • Geen classes/ skill levels. Het daait om jouw schip, jouw wapens en eigen vaardigheden.
 • 1 op 1 schaal van de Melkweg gemaakt door een combinatie van ‘procedural generation’ en 160.000 bekende door de ontwikkelaars ‘handcrafted’ systemen.
 • Zwarte gaten, supernova’s, actieve binaire sterren etc.
 • Newtonian space combat (deels beperkt voor gameplay doeleinden).
 • Freeform: alles wat je ingame ziet, daar kan je naar toe. Wil je de zon zien opkomen bij mars, dat kan. Het spel kent geen einde: schrijf je eigen verhaal.
 • Zowel online als ‘Single player offline’ mogelijk.
 • Toekomstige expansions: landen op planeten en ‘out of ship’ mogelijkheden.Gameplay
In Elite Dangerous kies je geen ‘character class’ maar bepaal je zelf wie je wilt zijn. Je hebt mogelijkheden om jouw schepen aan je eigen gekozen rol aan te passen. Voorbeelden zijn: handelaar, ontdekkingsreiziger, ‘bounty hunter’, ‘miner’ of piraat.

De galaxy zal zich langzaam maar zeker ontwikkelen. Als spelers de melkweg ontdekken, zullen facties zich verspreiden: nieuwe star-ports worden in realtime gebouwd en zullen nieuwe missie-hubs vormen. Zoals bijvoorbeeld de Orbis Starport:Combat gebruikt grotendeels de ‘newtonian’ principes al zijn een aantal zaken wel aangepast om de gameplay te bevorderen (zoals een maximum snelheid in combat situaties). Vanaf de Alpha zijn er ook mogelijkheden om ‘stealth’ te gebruiken, het zogenaamde ‘silent running’. Bij Silent Running sluit je de ‘heat vents’ op jouw schip zodat je praktisch onzichtbaar bent voor radar.Trading
Een van de goed uitgewerkte onderdelen van Elite Dangerous is het handelen in diverse commodities: het kopen van machines in een industriële wereld, en deze verkopen op een space-station nabij een wereld die zich richt op agrarische export. Ingame zijn er diverse hulpmiddelen om dit simpeler te maken:

Procedural Generation
Naast de 160.000 bekende sterren en fenomenen die handmatig worden toegevoegd wordt de rest van de Galaxy gevuld door middel van Procedural Generation (denk: minecraft werelden). Procedural Generation is een methode van programmeren waarbij content door computeralgorithmes ‘automatisch’ wordt gegenereerd. Bij Elite gebeurd dat niet zomaar maar worden de regels hiervan ontleend aan de wetenschap: chemische compositie, momentum etc.Single- en Multiplayer
Het is mogelijk om Elite te spelen in zowel Single Player als Multiplayer modus. In Single Player speel je alleen, tegen (en met) de AI. Je krijgt wel de updates en speelt in het gedeelde (en zich ontwikkelende) universum maar ziet geen andere menselijke spelers. Ook is er een optie om ‘synchronisatie’ uit te zetten en in een ‘grotendeels onveranderlijk’.

In Multiplayer zijn er diverse opties om te kiezen hoe je andere spelers wil ontmoeten: alleen met vrienden (co-op) óf een volledig open universum waarin je iedereen kan tegenkomen.

Vanwege de enorme grootte van het universum zal je veel interactie met andere spelers hebben in de door mensen gecoloniseerde ruimte, en op de plekken waar het verhaal zich aspeelt. In beta1 was er bijvoorbeeld een oorlog tussen de communistische wereld Eranin en de grote Federation. Veel spelers zijn toen naar deze plek toegegaan om de toekomst van Eranin te bepalen. Indien je gaat ontdekken wordt de kans steeds kleiner dat je mensen tegenkomt, maar wordt de kans groter dat je wellicht alien rassen tegen gaat komen.Schepen
Bij release kent Elite Dangerous 25 speelbare schepen. Het standaard start-schip is de sidewinder.


Sidewinder
Prijs: Gratis
Hardpoints: 2 x class2
Cargo: 4 tonnes
Top Speed w/4 pips: 220 m/s, 320 m/s boosting
Jump Range (full weapons, no cargo) : ~6.5 LY

Een kleine selectie van schepen:
NaamTypeCargoC2 HardpointsC4 HardpointsC6 HardpointsC8 Hardpoints
Sidewinder MK ILight Fighter42
Eagle MKIIFighter43
Zorgon Peterson HaulerHauler161
Viper MK IIIHeavy Fighter822
Cobra MK IIIHeavy Fighter/Trader3622
Lakon Type 6Freighter1002
Lakon Type 9Freighter44023
Lakon Asp ExplorerExploration70
Faulcon_DeLacy_AnacondaFreighter/Gunship2282231


De Eagle MK II

Lore & Factions
Er zijn drie bekende grote facties: The Alliance, The Empire en The Federation. Daarnaast zijn er diverse kleinere groepen die voor hun eigen doelen (of onafhankelijkheid strijden). Naast deze facties zijn er geruchten over ‘aliens’, de Thargoids.

The Alliance
De Alliance is gevormd in 3230AD in Alioth en ziet zichzelf als de beschermers van mensenrechten en democratie. De ‘Independent Alliance of Systems’ ontstond uit de noodzaak om samen te werken na eeuwen van oorlog door touwtrekken van Empire en Federation aan kleine onafhankelijke werelden. Het doel van de alliance is om haar leden te beschermen tegen de (niet gewenste) invloed van de twee andere grote facties.

The empire
Alles van the Empire is indrukwekkend: mooie schepen, welvaart en prachtige space -stations. De Empire is authoritair bewind waar de leiderschap overgaat van vader op zoon. In de Empire schuwt het gebruik van slaven niet en is een voorstander van het klonen van mensen.

The Federation
De aarde (Sol) is de geboorteplaats van het menselijk ras en daar bevindt zich ook de hoofdplaats van de Federation. De Federation is sterk afhankelijk van technologie en kent veel grote en rijke organisaties. Na wereldoorlog 3 waren het deze organisaties die een dominante rol zouden krijgen in de overheid. Corruptie en omkoping zijn niet ongewoon.

De Thargoids
Geen factie, maar een buitenaards ras waar niet veel van bekend is. De Thargoids zijn ‘insectoid’ en zeer aggressief en het is tot nu toe niet gelukt om diplomatieke relaties met dit ras aan te gaan.Expansions
Elite Dangerous zal in de toekomst worden uitgebreid met een aantal expansions die los aangeschaft zullen moeten worden. Momenteel bekende plannen zijn:
 • Landen, rondrijden en ontdekken van planeten, manen en asteroids.
 • Rondlopen en ‘boarding’ van andere schepen.
 • FPS combat en interactie met andere spelers en AI in star ports.
 • Zeer gedetailleerde ‘planetary surface’ (met wildlife waar wellicht op gejaagd kan worden).
 • ‘executive control’ over enorm grote capital ships.
Wanneer deze expansions beschikbaar komen en wat de inhoud exact gaat worden is nog niet bekend.Keyboard
Elite: Dangerous is een 'Space Sim' en biedt ondersteuning voor zo'n beetje alle joysticks en gamepads die er bestaan (ook zeer goede ondersteuning voor TrackIR en de Oculus Rift). Het spel is echter ook gewoon (en overigens zeer goed!) te spelen met muis en keyboard.

Veel informatie over de meest gebruikte controls vind je in de 'officiële' Sidewinder Owners' Manual (Work In Progress). Een uitgebreidere (maar fan-made) versie met daarin ook heel veel achtergrondinformatie vind je in de Elite: Dangerous Pilot's Guide

Op het forum stonden een aantal handige tips voor diegenen die het lastig vinden om met muis&keyboard te vliegen:
- Mouse X-axis: YAW
- Relative Mouse X Axis: OFF
- Relative Mouse Y Axis: OFF
- Roll Left: Q
- Roll Right E
- Thrust left: A
- Thrust Right: D

Another top tip: set +100% throttle to mouse wheel up, and +50% throttle to mouse wheel down, to allow you to flip/flop easily between max and optimal turning speed.

And lastly, bind FAON/OFF to a thumb key, and use it when you want to make tight turns. A combination of +50% throttle, pitch up + thrust down with FA turned off can result in some very tight turns. Hit afterburner as you come out of the turn and you get back up to speed in no time.

Rolling into turns is slightly more cumbersome using these controls, but the advantage is that you can easily strafe around your target. Also, having the yaw controls on your mouse axis makes it a whole lot easier to aim at your target than the default roll controls.
Another option is to set your mouse to Absolute Pitch/Roll, and then bind a key (I use the spacebar) to the YAW-ROLL BUTTON. Everytime you toggle/hold the bind, it will switch your controls to Pitch/Yaw, allowing you to use the mouse for both rolling and yawing. It also frees up the A and D binds, so you can use them for Lateral Thrusting.Joysticks
Op dit moment raden wij met regelmaat een HOTAS Joystick aan, maar wat is dat nou eigenlijk?
De afkorting HOTAS staat voor Hands On Throttle-And-Stick. Leterlijk vertaald betekend dit dat je beide handen op een je throttle en joystick houdt. Hierdoor heb je meer precisie omdat je beter je snelheid kan reguleren en tegelijkertijd de controle van de joystick hebt. Tevens worden deze joysticks geleverd met een groot aantal programmeerbare knoppen om je nog meer vrijheid te geven.
Hierdoor neemt het gebruik van je toetsenbord aanzienlijk af.

Thrustmaster T.Flight Hotas X
De Thrustmaster T.Flight Hotas X is een goedkoop instapmodel. De prijs is rond de € 40,-. Voor dat geld heb je al een uitstekende Hotas joystick. De joystick is volledig gemaakt van stevig plastic. Tevens zijn de knoppen programmeerbaar. Helaas is er geen sofware voor beschikbaar.

Saitek X52 Pro Flight
De Saitek X52 Pro Flight is een high-end Hotas joystick van Saitek. De prijs is rond de € 160,-.
Bij de ontwikkeling van Elite Dangerous is veel gebruik gemaakt van dit merk door het Frontier ontwikkelteam. Het is daarom ook algemeen bekend dat Elite Dangerous de Saitek Joysticks het “beste” ondersteunt. De X52 is gemaakt van degelijk materiaal en beschikt over een groot aantal programmeerbare knoppen welke via de meegeleverde software volledig ingesteld kunnen worden.

Saitek Pro Flight X-55 Rhino
De Saitek Pro Flight X-55 Rhino is de uitgebreide versie van de X52. Deze is nog iets beter gebouwd en heeft nog meer opties betreffende programmeerbare knoppen etc. De prijs is rond de € 190,-.

Thrustmaster Hotas Warthog
De Thrustmaster Hotas Warthog is de high-end Hotas Joystick van Thrustmaster. Deze moet zich meten met de duurdere Saitek modellen. De prijs is rond de € 300,-. De kwaliteit van deze Hotas is vele malen hoger dan de T.Flight. Dit model is gemaakt uit staal met weinig kunststof onderdelen. Tevens beschikt de Warthog over een groot aantal programmeerbare knoppen welke via de meegeleverde software ingesteld kunnen worden.

Thrustmaster MFD Cougar Pack
Voor degene die nog meer flexibiliteit aan knoppen wil is er de Thrustmaster MFD Cougar Pack.
De prijs ligt rond de € 60,-. Dit biedt de speler 2 extra schermen welke te programmeren zijn met nog meer knoppen en functionaliteit. Momenteel is er nog niet HEEL veel ondersteuning voor dit apparaat maar er komen steeds meer mods en aanpassingen waardoor het een bruikbare optie wordt.
Headtracking
Net als bij veel andere flight simulators wordt ook bij Elite Dangerous steeds meer Headtracking toegepast. Headtracking zorgt er voor dat de bewegingen van je hoofd bepalen waar je op het beeld naar kijkt. Kijk jij iets omhoog, dan beweegt het scherm mee. Dit heeft veel voordelen over fixed view. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van je tegenstander in een dogfight of om je heen kunnen kijken tijdens een landing procedure. Daarnaast is het in Elite Dangerous ook mogelijk om op je Navigatie en Systeem scherm te kijken waardoor je direct de schermen kan besturen. Headtracking heeft dus erg veel voordelen. Momenteel zijn er 3 manieren om Headtracking met goed resultaat te kunnen doen:
 • Via een virtual reality helm als de Oculus Rift
 • Via externe track aparatuur als TrackIR of EDTracker
 • Via een webcam in combinatie met opensource software
Headtracking Hardware
Oculus Rift
Voor degene die het laaste jaar onder een steen hebben geleefd leg ik nog even uit wat de Oculus Rift is. Het is de eerste in een nieuwe generatie Virtual Realty helmen. De Oculus Rift is geboren via een kickstarter welke nog steeds wordt beschouwd als een van de meest succesvolle. Hierna is het bedrijf overgenomen door Facebook en groeit nog steeds. Momenteel is de 2e Developers Kit uit en men verwacht eind volgend jaar de Consument versie. De bedoeling van Oculus is om de prijs zo laag mogelijk te houden. Men verwacht dan ook dat de prijs rond de 350,- dollar zal liggen.
Op het forum is veel informatie over de Oculus Rift terug te vinden en we hebben een aantal Commanders in dit Topic welke spelen met een Oculus Rift.
Oculus Rift op Tweakers


TrackIR 5
De TrackIR is een apparaat dat je ingame 6 Degrees of Freedom geeft. Met andere woorden, je kan om je heen kijken maar ook de beweging van je hoofd wordt in diepte gemeten en weergegeven in het spel. Je kan dus naar voren en achteren bewegen of omhoog en omlaag. Dit wordt gedaan door het meten van leds welke op een pet bevestigd zijn. Deze moet dus worden gedragen om het apparaat goed te kunnen gebruiken.
De prijs van TrackIR5 ligt rond de € 175,-.
TrackIR 5 op Tweakers

EDTracker
EDTracker is een initiatief van een aantal handige Elite Dangerous spelers welke langzaam uitgroeit tot een goedkoop alternatief voor TrackIR. Het ontwerp is gebaseerd op een Arduino Micro development bordje. Door het ontwerp is het niet nodig om met leds te werken. Het apparaatje kan worden bevestigd op bijvoorbeeld een headset en wordt aangesloten via een usb kabel.
Het kan worden ingesteld in Elite Dangerous via de settings of aangestuurd worden via headtracking software zoals OpenTrack. Momenteel is er een vervolg in ontwikkeling welke wireless is en ook 6DOF moet ondersteunen.
De prijs van EDTracker ligt rond de 10 Pond via Hobbycomponents.com voor een zelfbouw model of rond de 20 pond via EDTracker voor een kant en klaar model.


Headtracking Software
FaceTrackNoir
FaceTrackNoir is bedoeld als opensource tegenhanger van de vrij dure TrackIR. Het voordeel van FaceTrackNoir is dat het samenwerkt met een zeer groot aantal standaard webcam’s. Daar de meeste onder ons wel ergens een webcam hebben liggen, is dit dus een goedkoop en leuk alternatief. FaceTrackNoir ondersteunt net als EDTracker de standaard Yaw, Pitch en Roll functies.
FaceTrackNoir is gratis te downloaden via de FaceTrackNoir Pagina.

OpenTrack
OpenTrack is headtracking software welke vergelijkbaar is met FaceTrackNoir. Deze software is opensource en heeft veel opties en mogelijkheden om headtracking in een spel toe te voegen. Tevens werkt OpenTrack goed samen met EDTracker en hierdoor is het mogelijk om de precisie van de EDTracker te gebruiken in andere spellen dan Elite Dangerous.
Aanvullende Software
Officiële Elite: Dangerous Companion App

"Access Starport Services, track your Pilot status and keep up to date with the latest Galnet news,"

Oftewel, je kan via de app producten kopen en verhandelen en modules op jouw schip aanpassen.

Galnet is het 'community deel' van Elite: Dangerous waarmee je op de hoogte blijft van het laatste ingame nieuws (zoals aanvallen op de Federation etc.)

Download iOS
Download Android (SoonTM)VoiceAttack
VoiceAttack is een programma dat spraakherkenning aan knoppen, acties of macro’s kan binden. Het maakt gebruik van de spraakherkenning in windows en werkt voornamelijk in Engels. Het is dus ook essentieel dat voordat je gebruik gaat maken van VoiceAttack je controleert of je spraakherkenning in windows aan kan zetten. Kan dit niet, dan zijn hier workarounds voor welke op het internet te vinden zijn. Ik raad echter aan als het niet kan om toch je pc opnieuw te installeren met een Engelse taal om toekomstige problemen te voorkomen. Is dit het waard met het spelen van Elite Dangerous? Ik kan volmondig ja zeggen!

Via VoiceAttack is het dus mogelijk om toetsen of macro’s toe te wijzen aan spraak opdrachten. Dit maakt het gebruik van een toetsenbord nagenoeg overbodig. Denk bijvoorbeeld aan het uitklappen van landingsgestel, of toestemming vragen om te landen. Dit is allemaal mogelijk via een spraakopdracht met VoiceAttack.
VoiceAttack heeft een beperkte probeer versie van 21 dagen.
De prijs van VoiceAttack is 8 dollar en te betalen via Paypal.


Roccat Powergrid
Roccat Powergrid is een remote control applicatie welke je pc kan aansturen via IOS of Android telefoons en tablets. Daarnaast zijn er een groot aantal templates te krijgen voor diverse applicaties en games. Dus ook voor Elite Dangerous. De applicatie is vergelijkbaar met een sofware versie van de Thrustmaster MFD Cougar Pack. De software is gratis te downloaden met een aantal standaard scherm opties. Deze zijn via in-app aankopen uit te breiden.
Grids zijn via deze pagina te downloaden.

Slopey’s Best Pricing Tool
De Best Pricing Tool of BPC van Slopey was een redelijk controversieel programmatje wat toch door veel Commanders gebruikt werd. De tool maakte gebruik van een externe scraper welke ingame informatie van de diverse markten op stations haalde. De tool maakte het mogelijk om relatief snel via een aantal filters als hoeveelheid credits, afstand en Cargo ruimte te bepalen welke routes de meeste winst opleverde. Hierdoor werd het beschouwd als gamebreaking. Omdat de scraper instabiliteit veroorzaakte is deze verboden door Frontier. Hierdoor was het niet meer mogelijk om de tool te gebruiken. Met de komst van Beta 3 is het weer mogelijk om BPC te gebruiken alhoewel dit niet meer op dezelfde manier is als in beta 1 en 2.
Download hier de laatste versie.

TradeDangerous
TradeDangerous is een command based tradetool waar jij zelf de data lokaal in kan bijhouden of de data van andere commanders naar gelang kan importeren.
TradeDangerous is een erg krachtige tradetool met zeer veel opties.
Echter, het heeft geen userinterface zoals bij Slopey’s Best Pricing Tool of via de diverse websites.
Je werkt volledig via een command promt en met diverse parameters.
Alle informatie is in de gelinkte post te vinden. Ook zullen hier, omdat we nou eenmaal tweakers zijn, genoeg Commanders zijn die je een handje verder kunnen helpen.
Er zijn geen directe links geplaatst omdat de installatie niet bepaald standaard is. Volg daarom de instructies in de link.

Elite Dangerous HUD Colour Changer
Wordt je misselijk van de kleur Oranje in je cockpit? Pas het dan aan met deze handige tool.
En via deze link heb je een mooie lijst met diverse kleur instellingen HUD kleur instellingen op Reddit
Verdienmodel
Elite Dangerous is door middel van een kickstarter campagne door een groot aantal backers gesteund. Met dit bedrag, en het geld dat momenteel verdiend wordt door de verkoop van het spel, wordt Elite Dangerous gefinanciëerd. Naast een eenmalige aanschaf zijn er geen bijkomende kosten (geen subscription). Voor grote uitbreidingen (expansions) zal apart betaald moeten worden.

David Braben, de grondlegger van Elite heeft aangegeven sterk tegen ‘pay to win’ te zijn. Om echter de kosten voor de servers te kunnen dragen zullen een aantal (niet essentiële) items die geen invloed hebben op gameplay in de ‘store’ verkocht worden. Denk hierbij aan extra ‘skins’, ‘bobbleheads’ etc.Geschiedenis
“Elite” (1984) was een van de meest succesvolle spellen in de jaren ‘80. Het was de eerste ‘open world’ game waar een speler vrij door de onmetelijke ruimte kon vliegen. Het was tevens het eerste 3D spel ooit. De originele Elite paste op 22K geheugen (zo groot als een huidige e-mail) en bevatte 8 galaxies met elk 256 systemen. Elke planeet had zijn eigen rechtssysteem, economie etc.

Het originele spel gratis downloaden en uittesten. Dit kan via https://store.zaonce.net/elite-dangerous-cat/elite1984.html.
Screenshots & video's
http://www.elitedangerous.com/mediaPublic/screens/thumbs/Screenshot_0277.jpghttp://www.elitedangerous.com/mediaPublic/screens/thumbs/dockedViper.jpghttp://www.elitedangerous.com/mediaPublic/screens/thumbs/Screenshot_0264.jpghttp://www.elitedangerous.com/mediaPublic/screens/thumbs/insideARichOrbisStation.jpghttp://www.elitedangerous.com/mediaPublic/screens/thumbs/theCoreDynamicsEagleWithPolarCamoPaintjob.jpg
http://www.elitedangerous.com/mediaPublic/screens/thumbs/lakonType6Landing.jpghttp://www.elitedangerous.com/mediaPublic/screens/thumbs/Screenshot_0264.jpghttp://www.elitedangerous.com/mediaPublic/screens/thumbs/Screenshot_0206.jpghttp://www.elitedangerous.com/mediaPublic/walls/thumbs/18_Starchart_tn.jpghttp://www.elitedangerous.com/mediaPublic/screens/thumbs/Screenshot_0233.jpg
Pilot Training Guides

Overige video's

Fanmade screenshots en video's


TweaCommanders
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. InloggenNuttige Links
Elite Dangerous Forum
Elite Dangerous Wiki
Elite Dangerous en uw Oculus Rift
EDTracker Home pagina
Officiële Elite: Dangerous Game Manual
Fanmade Pilot's Guide (ZEER uitgebreid!)
Interactive starchart/route planner
Elite: Dangerous - Dev Tracker

Elite: Dangerous - Deel 1
Elite: Dangerous - Deel 2

[Voor 203% gewijzigd door Ervig op 03-04-2015 13:57]

Star Citizen Referral Code (5,000 UEC Free Signup Bonus) | Elite: Dangerous Thread


 • Ervig
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 31-03 22:42
Vandaag 16/12/14 de officiële Launch van Elite: Dangerous. Planning is 12:00 GMT (13:00 uur bij ons). De TS zal nog enigszins opgeschoond worden, maar voor nieuwe spelers zijn reeds een paar handige tutorial video's toegevoegd:

http://gathering.tweakers..._message/43414666#Titel15

Changelog TS:
+ Linkje naar de officiële iOS Companion App toegevoegd.
+ Linkje naar Elite: Dangerous - Dev Tracker toegevoegd.
+ Officiële Elite: Dangerous Game Manual toegevoegd.
+ Tradetool TradeDangerous toegevoegd (Shoney)
+ HUD color changer toegevoegd (Shoney)

Nieuwe spelers: voeg je commander toe aan de 'TweaCommander lijst (zie ook de TS) en voeg deze spelers eventueel aan jouw vriendelijst toe zodat de kans groter is dat je met elkaar 'gematched' wordt.

Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

[Voor 183% gewijzigd door Ervig op 23-12-2014 11:16]

Star Citizen Referral Code (5,000 UEC Free Signup Bonus) | Elite: Dangerous Thread


 • mathiasv91
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 08-09 21:55

mathiasv91

Trotse Vlaming

Dat de werk dag maar snel voorbij is :D

Killboard--Eve-Board


 • Jamonova|IA
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 31-01-2018
Dit wordt wat.

 • Saicho
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 09-09 19:59

Saicho

CMDR Sai

Ik heb er zin in!!!
In augustus/september veel gespeeld in combinatie met de Oculus Rift en HOTAS X joystick. Daarna bewust niet teveel gespeeld, zodat ik met de officiële launch extra kan genieten :)

E:D - CMDR Sai


 • zonoskar
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 10:54

zonoskar

<-- Mika R.I.P!

Ik zit dat filmpje te bekijken van die zelfbouw head tracking unit. Maar dat is toch helemaal niet handig als je maar 2 schermen hebt. Als je omhoog kijkt, dan wil je ook echt omhoog kijken en niet je ogen op het scherm moeten houden. Idem voor links en rechts. Dat werkt toch alleen echt fijn als het beeld ook een beetje ruimte vullend is zoals dat filmpje met die 3 beamers.

heeft iemand al eens gespeeld met zo'n head tracking unit? Ervaringen?

Powermac G5 casemod. Mijn PV live output.


 • Grotman
 • Registratie: November 2013
 • Niet online
Ik heb zelf een TrackIR 5 en dat werkt perfect, ook met maar 1 scherm (23 inch)
Je hoeft maar een klein beetje te bewegen met je hoofd en het scherm draait met versterking mee. Is echt een superbeleving in flightsims en ook Elite. Ik had precies dezelfde zorgen als jij, maar na een paar filmpjes bekeken te hebben toch geprobeerd. En zonder spijt, echt een aanrader :)
Op een of andere manier voelt het heel natuurlijk, en je hebt zo veel meer overzicht zonder zelf de camera steeds te hoeven bewegen.

 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 06-10 14:48
Frontier forums zijn al weer helemaal geupdate en ready voor release. :P
Ik vraag me af of er er nog nieuwe content bij komt in de 1.0 patch.

 • NaWaN
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 08-08-2018
Grotman schreef op dinsdag 16 december 2014 @ 10:27:
Ik heb zelf een TrackIR 5 en dat werkt perfect, ook met maar 1 scherm (23 inch)
Je hoeft maar een klein beetje te bewegen met je hoofd en het scherm draait met versterking mee. Is echt een superbeleving in flightsims en ook Elite. Ik had precies dezelfde zorgen als jij, maar na een paar filmpjes bekeken te hebben toch geprobeerd. En zonder spijt, echt een aanrader :)
Op een of andere manier voelt het heel natuurlijk, en je hebt zo veel meer overzicht zonder zelf de camera steeds te hoeven bewegen.
Wel jammer dat het wat duur is 😞 juist een nieuwe hotas joystick gekocht 😞 maar denk dat de headtracking wel een meerwaarde is.
Nu iemand de gratis versies/software al gebruikt en welke raad je aan?

 • mathiasv91
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 08-09 21:55

mathiasv91

Trotse Vlaming

NaWaN schreef op dinsdag 16 december 2014 @ 11:38:
[...]


Wel jammer dat het wat duur is 😞 juist een nieuwe hotas joystick gekocht 😞 maar denk dat de headtracking wel een meerwaarde is.
Nu iemand de gratis versies/software al gebruikt en welke raad je aan?
trackir is rete duur, voor een tientje kun je EDTRACKER kopen, speciaal fan made voor ED :)

Killboard--Eve-Board


 • CT
 • Registratie: September 2001
 • Nu online

CT

📱💻 🎮 ⌚🖥

Ik gebruik de gratis (als je al een webcam hebt liggen van minimaal ~30fps) FaceTrackNoir. Werkt prima naar mijn mening. Als is met ledjes het wel iets minder gevoelig om 'uit sync' te raken. Maar daar heb ik eerlijk gezegd nog nooit last van gehad, ook niet savonds want mijn monitor geeft altijd genoeg licht om mijn gezicht prima te tonen :-)
Alleen wel een 'reset' knop toewijzen mocht je wat meer onderuitgezakt gaan zitten, dan kan je snel in game je centre-vision bijstellen.

Btw, als je toch een webcam ervoor koopt, neem er dan 1 met microfoon, dan kan je gelijk VoiceAttack proberen :-)

NB2. Nog een tip voor mensen die allemaal HOTAS dingen aanschaffen, ga is langs je lokale kringloop, hier in Amsterdam bijv. staat het vol met joysticks 8) Voor 7.50 ben je klaar.

[Voor 21% gewijzigd door CT op 16-12-2014 11:51]


 • celshof
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 10:15
Ik mis in de startpost de trade tool TradeDangerous. Een commandline tool mag op Tweakers toch niet ontbreken? :D

 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 06-10 14:48
Severs down in 2 minuten :D
Changelog kan elk moment verschijnen.
NaWaN schreef op dinsdag 16 december 2014 @ 11:38:
[...]


Wel jammer dat het wat duur is 😞 juist een nieuwe hotas joystick gekocht 😞 maar denk dat de headtracking wel een meerwaarde is.
Nu iemand de gratis versies/software al gebruikt en welke raad je aan?
Check ook even de TS daar staan er ook verschillende in.

[Voor 116% gewijzigd door Facerafter op 16-12-2014 12:01]


 • brienties
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 03-10 14:21
Spannend! Gisteren nog snel even gebruik gemaakt van de pre-order. Ben benieuwd hoe de servers het vanavond vol houden.
Zal me vanavond verdiepen in alle Guides en ook inschrijven op de TweaCommander lijst :)

 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
celshof schreef op dinsdag 16 december 2014 @ 11:58:
Ik mis in de startpost de trade tool TradeDangerous. Een commandline tool mag op Tweakers toch niet ontbreken? :D
Daar heb je inderdaad een punt. ik heb zelf geen idee hoe het werkt want ik ben een totale kneus met Python maar ik zal het z.s.m. toevoegen. ;)

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • GekkePrutser
 • Registratie: Juli 2004
 • Niet online
Argh, toch weer een update :-(

Ik dacht ik update nog even helemaal schoon gisteravond zodat ik niet hoef te wachten op de nieuwste update met de go-live :) Maar niet dus.

Ik ben erg benieuwd hoe druk het nu gaat worden, ik denk dat de echte fans toch al allang in de beta zaten. Wordt wel lachen vanavond, het is al een tijd geleden dat ik iemand bij het docken door de bay heen heb zien stuiteren :D

 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
LOL idd! Rustig een docking bay achterin de station proberen te bemachtigen, dan op het platform kijken naar alle stuiterbal acties en het daarop volgende vuurwerk! :P

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • UTwizard
 • Registratie: September 2007
 • Nu online
Ik ben zelf heel benieuwd naar deze game, maar ik heb nog wel een vraag. Ik lees hier en daar wat verhalen over dat de game heel "kaal" zou zijn en dat het eigenlijk een grote grind is. Kan iemand mij vertellen of er bijvoorbeeld genoeg missies zijn? Als ik af en toe van een random NPC een random missie krijg om item X naar locatie Y te brengen of schip Z op te blazen ben ik eigenlijk al tevreden. Maar ik voel er weinig voor om de game te kopen en dan een week later nooit meer aan te raken omdat er te weinig content in de game zit en iedereen maar een beetje doelloos rondvliegt... :/

 • mathiasv91
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 08-09 21:55

mathiasv91

Trotse Vlaming

UTwizard schreef op dinsdag 16 december 2014 @ 12:19:
Ik ben zelf heel benieuwd naar deze game, maar ik heb nog wel een vraag. Ik lees hier en daar wat verhalen over dat de game heel "kaal" zou zijn en dat het eigenlijk een grote grind is. Kan iemand mij vertellen of er bijvoorbeeld genoeg missies zijn? Als ik af en toe van een random NPC een random missie krijg om item X naar locatie Y te brengen of schip Z op te blazen ben ik eigenlijk al tevreden. Maar ik voel er weinig voor om de game te kopen en dan een week later nooit meer aan te raken omdat er te weinig content in de game zit en iedereen maar een beetje doelloos rondvliegt... :/
Elk station heeft een job board dat altijd vol staat, missies genoeg dus.

Killboard--Eve-Board


 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 06-10 14:48
UTwizard schreef op dinsdag 16 december 2014 @ 12:19:
Ik ben zelf heel benieuwd naar deze game, maar ik heb nog wel een vraag. Ik lees hier en daar wat verhalen over dat de game heel "kaal" zou zijn en dat het eigenlijk een grote grind is. Kan iemand mij vertellen of er bijvoorbeeld genoeg missies zijn? Als ik af en toe van een random NPC een random missie krijg om item X naar locatie Y te brengen of schip Z op te blazen ben ik eigenlijk al tevreden. Maar ik voel er weinig voor om de game te kopen en dan een week later nooit meer aan te raken omdat er te weinig content in de game zit en iedereen maar een beetje doelloos rondvliegt... :/
Er is inderdaad wel een beetje een grind. Maar dat ligt vooral aan jezelf, ik heb dat ook een tijdje gedaan en toen heb ik gewoon 3/4 dagen constant zitten traden en dan word het wel wat saaier. Toen heb ik een tijdje een pauze genomen en na een week of 2 weer begonnen.

Maar er is genoeg content! Je kan zelf dingen gaan doen; Traden, Bounty Hunting, Mining, Exploration. En dan zijn er nog de missies die bestaan uit; Transporteren van goederen, Killen van specifieke NPCs, Killen van een soort NPC's (Pirates/Traders), Verzamelen van goederen(Een gozer betaald jou 5k als je 4 ton goud bij hem brengt), en meer :P

 • celshof
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 10:15
Facerafter schreef op dinsdag 16 december 2014 @ 12:24:
[...]

Er is inderdaad wel een beetje een grind. Maar dat ligt vooral aan jezelf, ik heb dat ook een tijdje gedaan en toen heb ik gewoon 3/4 dagen constant zitten traden en dan word het wel wat saaier. Toen heb ik een tijdje een pauze genomen en na een week of 2 weer begonnen.

Maar er is genoeg content! Je kan zelf dingen gaan doen; Traden, Bounty Hunting, Mining, Exploration. En dan zijn er nog de missies die bestaan uit; Transporteren van goederen, Killen van specifieke NPCs, Killen van een soort NPC's (Pirates/Traders), Verzamelen van goederen(Een gozer betaald jou 5k als je 4 ton goud bij hem brengt), en meer :P
En het is nog even afwachten wat de release brengt. Het 'verhaal' start dan ook. Nog meer om te doen dus :)
shoney24 schreef op dinsdag 16 december 2014 @ 12:11:
[...]

Daar heb je inderdaad een punt. ik heb zelf geen idee hoe het werkt want ik ben een totale kneus met Python maar ik zal het z.s.m. toevoegen. ;)
Je hoeft geen woord Python te spreken, als je Python maar op je computer hebt staan. Daarna gewoon trade.py starten met de juiste parameters. Voor de dingen die ik vaak doe heb ik een batch-bestandje gemaakt.

Als het gaat om tools merk ik trouwens dat ik zowel Slopey, als TD als Thrudd's gebruik. Ze hebben verschillende systemen en stations in hun database zitten.

 • Ervig
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 31-03 22:42
UTwizard schreef op dinsdag 16 december 2014 @ 12:19:
Ik ben zelf heel benieuwd naar deze game, maar ik heb nog wel een vraag. Ik lees hier en daar wat verhalen over dat de game heel "kaal" zou zijn en dat het eigenlijk een grote grind is. Kan iemand mij vertellen of er bijvoorbeeld genoeg missies zijn? Als ik af en toe van een random NPC een random missie krijg om item X naar locatie Y te brengen of schip Z op te blazen ben ik eigenlijk al tevreden. Maar ik voel er weinig voor om de game te kopen en dan een week later nooit meer aan te raken omdat er te weinig content in de game zit en iedereen maar een beetje doelloos rondvliegt... :/
Mijn advies: bekijk wat filmpjes (uit de TS) en wat let's plays. Elite is geen spel waar je van NPC naar NPC gestuurd wordt om 'wolf pelts' te verzamelen. Het is meer een grote zandbak waarin je je eigen weg kiest. Er zijn zeker missies (via een bulletin board) en ook als je een missie geaccepteerd hebt kan het zijn dat je onderweg door een andere partij wordt gevraagd om deze missie te saboteren.

De diepgang zal je wel ook zelf moeten zoeken. Zo is nu een groep bezig om een systeem dat van de Federation is (Lugh) te destabiliseren door vooral missies voor één enkele groep te doen zodat deze machtiger wordt. Dit gebeurt zonder ingrijpen van FD door puur te kijken hoe de engine reageert op player interventions. Momenteel heeft dat geleid tot een civil war: hoe dat verder loopt ligt aan de acties van de spelers.

Als je gaat rondvliegen en maar elke missie accepteert die geld oplevert kan het wellicht saai aanvoelen, maar als je je verdiept in de achtergrond van de verschillende facties, op ontdekking gaat en voor een bepaalde kant gaat vechten is het wat mij betreft een fantastisch spel.

Het spel is echter (persoonlijke mening en feit) nog niet af: voor mij de belangrijkste is dat coop verbeterd moet worden, maar dit komt begin 2015. Gelukkig gaat de ontwikkeling van dit spel (volgens de devs) nog heel lang door en zijn er al plannen voor uitbreidingen.

Is het een spel voor jou? Ik denk dat als je van exploring/ sandbox games houdt (om de een of andere reden heeft het voor mij veel weg van minecraft) je hier heel veel plezier aan kan beleven.

En.... wat ik eigenlijk niet wilde typen omdat ik je niet om prijstechnische reden wil beïnvloeden, maar toch voor de volledigheid: alleen vandaag / op dit moment is de mercenary edition nog te koop met €10 korting op de release prijs.

[Voor 4% gewijzigd door Ervig op 16-12-2014 12:39]

Star Citizen Referral Code (5,000 UEC Free Signup Bonus) | Elite: Dangerous Thread


 • UTwizard
 • Registratie: September 2007
 • Nu online
Ervig schreef op dinsdag 16 december 2014 @ 12:34:
[...]


Mijn advies: bekijk wat filmpjes (uit de TS) en wat let's plays. Elite is geen spel waar je van NPC naar NPC gestuurd wordt om 'wolf pelts' te verzamelen. Het is meer een grote zandbak waarin je je eigen weg kiest. Er zijn zeker missies (via een bulletin board) en ook als je een missie geaccepteerd hebt kan het zijn dat je onderweg door een andere partij wordt gevraagd om deze missie te saboteren.

De diepgang zal je wel ook zelf moeten zoeken. Zo is nu een groep bezig om een systeem dat van de Federation is (Lugh) te destabiliseren door vooral missies voor één enkele groep te doen zodat deze machtiger wordt. Dit gebeurt zonder ingrijpen van FD door puur te kijken hoe de engine reageert op player interventions. Momenteel heeft dat geleid tot een civil war: hoe dat verder loopt ligt aan de acties van de spelers.

Als je gaat rondvliegen en maar elke missie accepteert die geld oplevert kan het wellicht saai aanvoelen, maar als je je verdiept in de achtergrond van de verschillende facties, op ontdekking gaat en voor een bepaalde kant gaat vechten is het wat mij betreft een fantastisch spel.

Het spel is echter (persoonlijke mening en feit) nog niet af: voor mij de belangrijkste is dat coop verbeterd moet worden, maar dit komt begin 2015. Gelukkig gaat de ontwikkeling van dit spel (volgens de devs) nog heel lang door en zijn er al plannen voor uitbreidingen.

Is het een spel voor jou? Ik denk dat als je van exploring/ sandbox games houdt (om de een of andere reden heeft het voor mij veel weg van minecraft) je hier heel veel plezier aan kan beleven.

En.... wat ik eigenlijk niet wilde typen omdat ik je niet om prijstechnische reden wil beïnvloeden, maar toch voor de volledigheid: alleen vandaag / op dit moment is de mercenary edition nog te koop met €10 korting op de release prijs.
Dit is wat ik wilde horen, bedankt voor de info allen :)

In welk opzicht is de coop nog niet af als ik vragen mag? Dit zou dan namelijk ook weleens een spel kunnen worden waar ik mij uren in kan verliezen samen met mijn vriendin :)

 • Ervig
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 31-03 22:42
UTwizard schreef op dinsdag 16 december 2014 @ 12:46:
[...]


Dit is wat ik wilde horen, bedankt voor de info allen :)

In welk opzicht is de coop nog niet af als ik vragen mag? Dit zou dan namelijk ook weleens een spel kunnen worden waar ik mij uren in kan verliezen samen met mijn vriendin :)
Momenteel kan je wel met elkaar vliegen maar er komen begin 2015 een aantal grote verbeteringen:
- 'Wings': groep van een klein aantal spelers die risc/ reward delen
- Betere matchmaking met 'wingmen'
- Informatie delen binnen een wing
- Delen van bounties en mission rewards
- Duidelijke ingame feedback over wie in jouw wing zit.

Dit zit er dus nog niet in :)

In ander nieuws: spelers die een pre-order gedaan hebben kunnen nu het spel downloaden (optie in launcher)

Star Citizen Referral Code (5,000 UEC Free Signup Bonus) | Elite: Dangerous Thread


 • Wilibrord
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 16-08 22:51
Oh, bedankt voor de tip... vroeg me al af hoe dat zou lopen.
(en ik maar de "MY DOWNLOADABLE PRODUCTS" pagina refreshen zonder resultaat.. )

 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 06-10 14:48
Iemand anders problemen met de Elite Dangerous website? (Niet de forums)
Kan aan mij liggen maar waarschijnlijk is de server gewoon overloaded.

 • YoeY
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 05-10 13:46
Inloggen op de launcher en dan kun je van daaruit de game installeren.

 • Happymoos
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 21-01-2020
Facerafter schreef op dinsdag 16 december 2014 @ 13:02:
Iemand anders problemen met de Elite Dangerous website? (Niet de forums)
Kan aan mij liggen maar waarschijnlijk is de server gewoon overloaded.
Had ik idd ook al...

Wel lachen als je de forums van hun volgt overigens (moet wel, zit nog op het werk :( ). Dat gaat een partijtje hard met de (klaag)posts!

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Happymoos-2738/


 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 06-10 14:48
Kleine changelog.
- Prevent missions softlocks when switching servers from A->B->A without disconnecting from A
- Check if we should use the neutron star's version of the bolometric luminosity first to prevent soft lock
- Avoid crash in creating a location object when it hits a rare window
- Sky box view distance to reduce hyperspace times to some galaxy areas, sparser sky in distant arm regions, but most importantly no more out of memory problems
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=76494

 • Ircghost
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 10:41

Ircghost

Moderator Spielerij

Honeybadger doesn&#039;t care!

Mooi om te zien dat er nu ook wat leven in dit topic zit! Ben benieuwd naar jullie ervaringen :).. mogelijk kijk ik hier ook nog even naar voordat SC losgaat.

 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 06-10 14:48
Wow.. check dit, "The Race to Elite"

https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=76535

 • Saicho
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 09-09 19:59

Saicho

CMDR Sai

Iemand nog goede tips voor muziek streams tijdens het spelen?
Ik zit zelf te denken aan 3 muziek streams:
- Traden: beetje een 80s rock stream (guardians of the galaxy soundtrack achtig :-))
- Combat: epic/suspense/actie soundtracks
- Mining/Exploration: ambient chill muziek

Dan maak ik daar 3 shortcut bindings voor en kan ik in-game lekker genieten :)

E:D - CMDR Sai


 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
Ik heb al een tijdje de muziek van o.a. het spel Homeworld draaien. Werkt erg goed naar mijn mening. :D https://www.youtube.com/watch?v=dTKakINXjl8

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • Saicho
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 09-09 19:59

Saicho

CMDR Sai

Ahh Homeworld is geweldig! Bedankt voor de link :-)
Nadeel van een youtube video (ook al zijn ze een uur of 2 qua lengte) is dat het dezelfde muziek is. Dus vandaar dat ik meer op zoek ben naar een stream.

E:D - CMDR Sai


 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
Ik heb zelf alle nummers stuk voor stuk van youtube geript en deze in mijn audio speler staan als playlist. En de audio speler stuur ik weer aan via VoiceAttack in game :P

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • celshof
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 10:15
Gaaf. Maar ga er niet aan meedoen. Ik blijf lekker in mijn Cobraatje rondvliegen.

 • Basekid
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 08:45
Ik heb eigenlijk geen idee waar ik me echt mee kan vermaken, ik wil het liefst exploren maar tot nu toe is dat naar mijn idee beetje naar een zon vliegen, scannen, en naar het volgende gebied.

Hebben jullie nog tips?

 • SnoeiKoei
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 10:08

SnoeiKoei

Koeien Snoeien Loeiend!

Saicho schreef op dinsdag 16 december 2014 @ 13:38:
Iemand nog goede tips voor muziek streams tijdens het spelen?
Ik zit zelf te denken aan 3 muziek streams:
- Traden: beetje een 80s rock stream (guardians of the galaxy soundtrack achtig :-))
- Combat: epic/suspense/actie soundtracks
- Mining/Exploration: ambient chill muziek

Dan maak ik daar 3 shortcut bindings voor en kan ik in-game lekker genieten :)
Gisteren had ik tijdens een paar langdurige supercruise sessies het geweldige album Dark Side of the Moon van Pink Floyd opstaan. Paste er geweldig bij en ik hoefde niks te doen aan het geluid in het spel, dat stoorde er totaal niet in! Kippenvelmomentje.

Andere muziek die er prima bij past is bijvoorbeeld het album Flight of the Navigator van Ayreon.

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"


 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 06-10 14:48
-

[Voor 98% gewijzigd door Facerafter op 16-12-2014 15:44]


 • Anoniem: 14038
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
Diep triest. Voor de mensen die in Gamma al flink ver waren hebben ruim voorsprong en als je er de tijd voor hebt dan heb je ook voordeel. Heeft niets met skill, talent, inzicht te maken. Puur of je thuis bent en 24/7 beschikbaar hebt.

 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 06-10 14:48
Anoniem: 14038 schreef op dinsdag 16 december 2014 @ 15:42:
[...]


Diep triest. Voor de mensen die in Gamma al flink ver waren hebben ruim voorsprong en als je er de tijd voor hebt dan heb je ook voordeel. Heeft niets met skill, talent, inzicht te maken. Puur of je thuis bent en 24/7 beschikbaar hebt.
"Diep triest" vind ik overdreven.
Ook als je het draadje op de Elite Forums had je ook kunnen zien dat een nieuwe save een vereiste is.
Voor exploration en trading is het wel een grind ja, maar combat vereist toch ook echt een gedeelte skills.

[Voor 9% gewijzigd door Facerafter op 16-12-2014 15:44]


 • CT
 • Registratie: September 2001
 • Nu online

CT

📱💻 🎮 ⌚🖥

En daarbij, als je al 24/7 thuis zit en hier tijd voor hebt, kan je dat extraatje wel gebruiken ;)

 • Ervig
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 31-03 22:42
Ik heb in de Gamma een bijna volledig geupgrade Lakon Type 6 verdiend en denk dat ik toch met een schone lei ga beginnen en een 'wipe' ga doen :)

Star Citizen Referral Code (5,000 UEC Free Signup Bonus) | Elite: Dangerous Thread


 • SnoeiKoei
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 10:08

SnoeiKoei

Koeien Snoeien Loeiend!

Anoniem: 14038 schreef op dinsdag 16 december 2014 @ 15:42:
[...]


Diep triest. Voor de mensen die in Gamma al flink ver waren hebben ruim voorsprong en als je er de tijd voor hebt dan heb je ook voordeel. Heeft niets met skill, talent, inzicht te maken. Puur of je thuis bent en 24/7 beschikbaar hebt.
gammavoorsprong ben je kwijt, een schone save (whipe voor gammaspelers) is voorwaarde.

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"


 • Anoniem: 14038
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
Ook als je thuis gevangen zit? Met je enkelbandje? :P

Er zijn nog steeds problemen het clients en hun netwerk verbinding.
Vandaar dat ik nu na de upgrade zo lang mogelijk ingelogd blijf want een volgende keer opstarten werkt niet.

 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 06-10 14:48
Volgens mij kunnen de server het erg goed aan.
Ik heb volgens mij nog geen topics gezien over server/connectivity problemen.
Maar dat is er nog een redelijk grote group europeanen die op het moment niet online kunnen vanwege werk.

 • Anoniem: 14038
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
Heb al verscheide mensen gelezen die het spel nu gekocht hebben en niet op kunnen starten omdat ze niet verder komen dan een zwart scherm. Dat is al sinds gamma 2 het geval en er is nog weinig uitgekomen.

 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 06-10 14:48
Misschien moeten ze het gewoon even opnieuw installeren en ook hun GPU drivers updaten.
Ik heb gisteren zonder enkel probleem gespeeld.

EDIT:
It's not that type of game. There are story threads you can get involved in and more will be added with time. Keep an eye on your newsfeeds to see new events.

Michael
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=76786
Word dus wachten voor de story :'(

[Voor 51% gewijzigd door Facerafter op 16-12-2014 16:33]


 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Dammit, downloaden gaat megatraag hier, 0.01 mb/s vaak. Ben benieuwd of ik er vandaag nog in kom.

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Standby
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 04-10 20:49
Zo, net even voor het eerst gevlogen en dit zijn mijn eerste indrukken.
- Ziet er erg mooi uit
- Loopt erg soepel
- Het is even vogelen om alle menus een beetje te leren kennen
- Landen zonder lakschade is niet zo heel makkelijk ;)

Al met al een positieve eerste ervaring en nu ga ik me maar eerst even verdiepen in
het handelen, zodat ik wat upgrades kan gaan kopen

Edit:
Als ik me wil aanmelden bij de tweacommanders lijst dan moet ik kiezen voor normal
of ironman, maar wat houd dat in?

[Voor 15% gewijzigd door Standby op 16-12-2014 20:46]

Blaat het niet dan schaapt het niet


 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 06-10 14:48
Standby schreef op dinsdag 16 december 2014 @ 20:42:

Edit:
Als ik me wil aanmelden bij de tweacommanders lijst dan moet ik kiezen voor normal
of ironman, maar wat houd dat in?
Ironman zit er nu nog niet in.
Maar Ironman is een 'hardcore' mode, als je daar dood gaat ben je ook echt dood en er is geen insurance. Kan je helemaal vanaf 0 opnieuw beginnen.

Ik ga iedereen van Tweacommanders nu even gaan toevoegen ^^

 • Stefke
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 06-10 15:29
Ik begrijp iets niet, zal wel aan mij liggen: ik heb de Mercenary edition. Zojuist de nieuwe installer gedownload, alles is binnen. Nu start ik een nieuwe game, maar ik kan alleen maar starten als "commander" met het standaard schip. Ik had verwacht iets van Mercenary te kunnen kiezen met mijn Eagle als optie?

 • SnoeiKoei
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 10:08

SnoeiKoei

Koeien Snoeien Loeiend!

stefijn schreef op dinsdag 16 december 2014 @ 21:42:
Ik begrijp iets niet, zal wel aan mij liggen: ik heb de Mercenary edition. Zojuist de nieuwe installer gedownload, alles is binnen. Nu start ik een nieuwe game, maar ik kan alleen maar starten als "commander" met het standaard schip. Ik had verwacht iets van Mercenary te kunnen kiezen met mijn Eagle als optie?
Je hebt idd maar 1 keus als je de Merc edition hebt. Die Eagle is gewoon je tweede schip, je kunt wisselen! Daarvoor moet je wel eerst naar je Eagle toe. Op de map staat een blauw icoontje (Cobra ship) bij het system (en als je in de system map zit, bij het station) waar je Eagle is opgeslagen. Vlieg er naartoe, dock, ga naar Starport Services, dan naar Shipyard en dan kun je op de 2e tab in het rechter deel van het scherm ("stored ships") van schip wisselen.

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"


 • Stefke
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 06-10 15:29
Tnx, ik zag nergens iets van dat schip of "Mercenary" edition dus ik vroeg me af of ik nog iets moest aciveren. Ik moet alles nog leren (heb alleen de tutorials een beetje gedaan) dus net even voor t eerst gelaunched en weer gedocked. Morgen maar eens een goede handleiding erbij pakken.

 • witchdoc
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 06-10 19:48

witchdoc

Dé Belg

grmbl, er zijn dus wel mensen die het installed krijgen?
Ik zit hier steeds tegen een "manifest checksum error" aan te kijken. :(
stefijn schreef op dinsdag 16 december 2014 @ 22:26:
Geen enkel probleem, zelfs tegen de 10mb/s download (Ziggo 90/9), een uur geleden
grmbl, WTF is er dan mis met mijn download? :(
Ben al de ganse namiddag aant proberen.


OMG.. hij was er eindelijk aan begonnen.. om uiteindelijk weer een melding te geven dat ie al 10 minuten geen data heeft ontvangen. :(

[Voor 66% gewijzigd door witchdoc op 16-12-2014 23:05]


 • Stefke
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 06-10 15:29
Geen enkel probleem, zelfs tegen de 10mb/s download (Ziggo 90/9), een uur geleden

[Voor 11% gewijzigd door Stefke op 16-12-2014 22:26]


 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 06-10 14:48
Servers zijn verrassend stabiel, wel veel problemen met outpost die vol zitten. Constant "Docking request denied" .

 • witchdoc
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 06-10 19:48

witchdoc

Dé Belg

Facerafter schreef op dinsdag 16 december 2014 @ 23:10:
Servers zijn verrassend stabiel, wel veel problemen met outpost die vol zitten. Constant "Docking request denied" .
mja, als er veel mensen zijn als ik, is dat nog logisch. Zit de hele avond te gamen, youtuben, allemaal geen probleem. Net nog steam wat updates laten downloaden, ging ook allemaal aan normale snelheid..
Alleen dat ED geeft me problemen :(


Jullie al op de hoogte dat je de kleur van die HUD kan aanpassen trouwens? Lijkt me wel handig want dat oranje.. bah.
http://arkku.com/elite/hud_editor/

[Voor 14% gewijzigd door witchdoc op 16-12-2014 23:32]


 • Wilibrord
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 16-08 22:51
Heeft iedereen voor open-play gekozen, of speelt de meerderheid solo?

 • GekkePrutser
 • Registratie: Juli 2004
 • Niet online
Ik speel gewoon open play. Vanavond eindelijk naar Sol gekomen *O* Het ging een stuk makkelijker met de route plotter en de geupgrade frameshift drive in mijn hauler.

De stations rond de aarde vielen me wel wat tegen, er is bijna niks te krijgen qua onderdelen. En ze zien er niet extra-cool uit (zelfs in de beta zaten een aantal heel coole stations met een wit interieur), Volgens de 'lore' zou het een soort hypermoderne jet-set planeet zijn dus ik dacht elke mogelijke upgrade wel te kunnen krijgen, had er wat meer van verwacht. Zelfs de missies zijn de gewone standaard met auto-gen namen van facties enzo.

Ik kon gewoon docken bij Abraham Lincoln, tot mijn verbazing! Ik dacht dat het daar de hele avond wel vol zou zitten. En ik heb geen een keer een verbroken verbinding of server fail gehad (anders dan de afgelopen dagen). Valt me erg mee, de launch lijkt goed te zijn gegaan.

Nu eens kijken naar een upgrade, ik zie dat ik nog maar 12k van een Adder af zit, dit lijkt me wel een upgrade voor de hauler, al kan ik er nog niet niet veel over vinden.

Het is trouwens wel oppassen geblazen met die witte dwergen! Tijdens de reis naar Sol kwam ik er een tegen en wou hem scannen, maar ik zat er al veel te dicht bij. Dat valt niet zo op omdat ze zo klein zijn.

Door de hitte werd ik uit supercruise gegooid waarna de temperatuur bleef oplopen tot bijna 300%! De vooruit brak zelfs :) Snel echt alle boordapparatuur uitgegooid waarna de temperatuur gelukkig terugliep. Maar zelfs toen kon ik maar met moeite ontsnappen, zodra ik de FSD liet opladen schoot het gelijk weer omhoog, uiteindelijk met 188% hyperspace in gegaan. Oef. Daarna trouwens niet kunnen docken: Wat blijkt, mijn scanner stond nog uitgeschakeld en dan kan je ook geen docking request doen :) Maar wel weer een leuk speelavondje zo.

[Voor 37% gewijzigd door GekkePrutser op 17-12-2014 01:57]


 • witchdoc
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 06-10 19:48

witchdoc

Dé Belg

Ik heb het spel eindelijk installed gekregen.. nog niets gedaan dan wat training sessies maar OMG, wat is dit indrukwekkend met zo'n DK2 op je smoel :o
Als ze dat screendooreffect nog opgelost krijgen met een nieuw scherm ofzo... wooow

 • CNS
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 10:11
Ik heb de Mercenary Edition en kon dus gisteren voor het eerst het volledige spel spelen. De download verliep nog lekker soepel. Had hier eigenlijk gerekend op een uurtje of 2 aan download vanwege drukte op de servers, maar dat viel prima mee.

Het spel zelf is prachtig. Begonnen op een of andere outpost, basis schip, 1000cr. Tja, en dan ??? Eens kijken of we wat cargo kunnen vervoeren. Commoditylist geopend, maar dat was nog even wennen om nu vlot de juiste vracht te bepalen. Galaxymap geopend om daar vrachtstromen op te vragen. Maar gekozen voor wat textiles. Destination bepaald en Launch......Ow nee, eerst een checklist afwerken, leuk, maar na 3 keer wel gezien, dus maar weer uitgezet.

Aangekomen op mijn bestemming een uiterste magere winst van wat luttele cr. Dat gaat zo niet opschieten. Bulletinboard bekeken en daar staan wel interessante koeriers opdrachten te wachten. DHL opdrachten 1 of 2 sterrenstelsels verder voor 3000-5000 cr. Kijk, dat lijkt er meer op.

Totaal een uurtje of 2 gespeeld en ik moet zeggen prachtig spel. Er was nog flink wat verkeer van andere spelers. Traffic report bekeken op het nieuws en er waren bijna 13000 schepen geweest waarvan 3/4 sidewinder.

Ik vind de sector map wel erg beknopt. Hier zie ik niet mijn positie in het zonnestelsel en dat vind ik wel jammer. Navigeren in de galaxy is wel overzichtelijk, maar in een sterrenstelsel vind ik het maar vreemd.Een platte 2d kaart met een overzicht van planeten/stations.

Wel nog een vraagje over SuperCruise, Ik vind het wel een beetje vreemd dat mijn snelheid automatisch geregeld wordt voor een groot deel. Ik kan zelf wel wat sneller en langzamer, maar op de een of andere manier wordt mijn snelheid automatisch verlaagd naarmate ik dichterbij mijn doel kom. Is dit normaal, of kun je dit nog uitzetten voor volledig zelf control?

 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
CNS schreef op woensdag 17 december 2014 @ 07:52:

Wel nog een vraagje over SuperCruise, Ik vind het wel een beetje vreemd dat mijn snelheid automatisch geregeld wordt voor een groot deel. Ik kan zelf wel wat sneller en langzamer, maar op de een of andere manier wordt mijn snelheid automatisch verlaagd naarmate ik dichterbij mijn doel kom. Is dit normaal, of kun je dit nog uitzetten voor volledig zelf control?
Zolang jij je snelheid in de "blauwe" zone houdt zal de snelheid zich aanpassen naarmate jij je doel nadert. Zodra je daar doorheen duwt zul je zien dat je snelheid oploopt. Maar houdt er wel rekening mee dat jij je doel dan aardig voorbij kan schieten :D

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 06-10 14:48
CNS schreef op woensdag 17 december 2014 @ 07:52:

Wel nog een vraagje over SuperCruise, Ik vind het wel een beetje vreemd dat mijn snelheid automatisch geregeld wordt voor een groot deel. Ik kan zelf wel wat sneller en langzamer, maar op de een of andere manier wordt mijn snelheid automatisch verlaagd naarmate ik dichterbij mijn doel kom. Is dit normaal, of kun je dit nog uitzetten voor volledig zelf control?
Je snelheden worden automatisch aangepast om het anders een beet je te lastig word. In supercruise heb je een hele grote 'range' van snelheden. Of hij zou veels te gevoelig worden en dan kan je niet in de lagere snelheden fine tunen.
witchdoc schreef op dinsdag 16 december 2014 @ 23:23:
[...]

mja, als er veel mensen zijn als ik, is dat nog logisch. Zit de hele avond te gamen, youtuben, allemaal geen probleem. Net nog steam wat updates laten downloaden, ging ook allemaal aan normale snelheid..
Alleen dat ED geeft me problemen :(


Jullie al op de hoogte dat je de kleur van die HUD kan aanpassen trouwens? Lijkt me wel handig want dat oranje.. bah.
http://arkku.com/elite/hud_editor/
Ik snap niet helemaal wat je bedoelt? Ik weet niet wat "mensen zoals jou" er mee te maken heeft? Dat outposts vol zitten heeft te maken dat er teveel spelers erop gedocked zijn in mijn instance.

En ja, Ik gebruik zelf deze
mR 0.2, 0.3, 0.9
mG 0, 0.7, 0
mB 1, 0, 0
Mooi blauw.

EDIT:

Thargoids komen eraan!
Micheal's antwoord op een "No Thargoids" topic.
https://forums.frontier.c...358&p=1262252#post1262252

[Voor 40% gewijzigd door Facerafter op 17-12-2014 08:43]


 • SnoeiKoei
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 10:08

SnoeiKoei

Koeien Snoeien Loeiend!

CNS schreef op woensdag 17 december 2014 @ 07:52:
Wel nog een vraagje over SuperCruise, Ik vind het wel een beetje vreemd dat mijn snelheid automatisch geregeld wordt voor een groot deel. Ik kan zelf wel wat sneller en langzamer, maar op de een of andere manier wordt mijn snelheid automatisch verlaagd naarmate ik dichterbij mijn doel kom. Is dit normaal, of kun je dit nog uitzetten voor volledig zelf control?
Je snelheid gaat niet persé automatisch omlaag dichter bij je doel, je snelheid gaat omlaag in de buurt van gravity wells, dus onder invloed van zwaartekracht van grote objecten (sterren, planeten). Over het algemeen bevindt je doel zich relatief dichtbij een ster of planeet dus gaat je supercruise snelheid idd automatisch omlaag (maar zoals shoney24 al zegt blijft die hoog genoeg om er keihard voorbij te knallen) maar dat gebeurt ook als je tijdens supercruis een andere planeet passeert enzo. Als je net begint is supercruise misschien wat verwarrend en schiet je misschien wel heel vaak je doel voorbij. Je kunt een vrij simpel stappenplan aanhouden om te zorgen dat je altijd precies bij je doel uitkomt!
 1. Zorg dat je doel geselecteerd is (navigatiepaneel)
 2. Lekker supercruisen richting je doel met 100% throttle tot de time to target (de timer die bij het doel staat) op 10 seconden staat
 3. Throttle naar 75%
 4. Je schip vertraagt nu automatisch met de juiste deceleratie om te zorgen dat je tegen de tijd dat je dichtbij je doel bent ook een veilige snelheid hebt om supercruise te verlaten. Linksonder in je scherm zie je tijdens het decelereren twee metertjes teruglopen, 1 voor de afstand naar je doel en 1 voor je snelheid. Om dichtbij een station EN veilig uit supercruise te komen is het nodig dat beide metertjes in het blauwe deel staan maar als je stap 2 en 3 goed doet gaat dit dus automatisch goed!
 5. Als allebei de metertjes in het blauw staan krijg je een meldig dat Safe Disengage gereed is en kun je supercruise verlaten en ben je vlakbij (10km) je doel.
Tip; je kunt verschillende throttlestanden keybinden (0-100% in stappen van 25%)! Ik kan iedereen aanraden 75% throttle in ieder geval te keybinden, ik heb daarvoor de spatiebalk gebruikt maar het kan ook aan een joystickknop ofzo. Supercruise op 100% tot je 10sec van je doel bent, ram spatiebalk, wacht tot je veilig uit supercruise kunt. Easy peasy.
Met wat oefening kun je in stap 2 de 10 seconden verkorten naar 9, 8, 7 seconden… veel korter lukt niet, dan schiet je je doel altijd voorbij.

[Voor 11% gewijzigd door SnoeiKoei op 17-12-2014 08:57]

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"


 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
Onder het kopje Aanvullende Software de tradetool TradeDangerous toegevoegd. :D
En meteen ook maar even de HUD colour changer pagina toegevoegd.

[Voor 29% gewijzigd door shoney24 op 17-12-2014 09:06]

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • SnoeiKoei
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 10:08

SnoeiKoei

Koeien Snoeien Loeiend!

Facerafter schreef op woensdag 17 december 2014 @ 08:31:Thargoids komen eraan!
Micheal's antwoord op een "No Thargoids" topic.
https://forums.frontier.c...358&p=1262252#post1262252
They are coming
Ja dat wisten we al heel lang. We weten ook al dat ze eerst alleen als random encounters komen, niet in de release versie zitten en later een rol gaan spelen in grotere events. Dat ze er aankomen is geen nieuws. :'( Ik dacht dat er eindelijk details naar buiten waren gekomen.

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"


 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Ik sta trouwens dubbel in de TweaCommander lijst, kan iemand de lijn met "macc" weghalen? Die nickname bleek uiteindelijk toch niet te kunnen.
shoney24 schreef op woensdag 17 december 2014 @ 08:18:
[...]


Zolang jij je snelheid in de "blauwe" zone houdt zal de snelheid zich aanpassen naarmate jij je doel nadert. Zodra je daar doorheen duwt zul je zien dat je snelheid oploopt. Maar houdt er wel rekening mee dat jij je doel dan aardig voorbij kan schieten :D
Dit had ik de eerste 3 keer. :) Na erg lang downloaden kon ik later 's avonds eindelijk aan de slag met deze game. De basishandelingen zoals docken en travel geven al erg veel voldoening door de diepgang en de goede controls. Alles voelt goed in Elite. Wel mee eens dat de system map een stuk overzichtelijker kan. Ook erg vet dat je de extra movements tijdens docken apart op de throttle van de X55 HOTAS kan binden, dit geeft erg veel immersion. Ik raad toch iedereen aan om in zo'n HOTAS te investeren.

Heb ook alleen nog wat enkele trade missies genomen. Bij mijn eerste missie moest ik naar een system waarbij de route onbeschikbaar was, maar toen kreeg ik opeens een message dat ik de missie had aangenomen van een extreme groep en dat ik de cargo naar een andere station kon brengen om deze groep te "exposen", dus toen ben ik dat maar gaan doen.

Nu van plan om schepen/equipment te upgraden en geld te verdienen, en daarna eens kijken om wat content op te zoeken.

Weet iemand trouwens in welke system de Eagle (van Mercenary Edition) staat? Of heb ik die gewoon helemaal gemist?

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
Je Eagle kan je vinden in het systeem waar je start. Tenminste dat was bij mij zo. Ga naar je galaxy map en vind het systeem met het blauwe cobra icoontje. Kijk in de system map op welk station het schip zich bevind en vlieg er heen. Je kan dan gewoon je schip omruilen voor je blinkende nieuwe Eagle. :D

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • SnoeiKoei
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 10:08

SnoeiKoei

Koeien Snoeien Loeiend!

mac-rolec schreef op woensdag 17 december 2014 @ 09:02:
[...]

Weet iemand trouwens in welke system de Eagle (van Mercenary Edition) staat? Of heb ik die gewoon helemaal gemist?
Dat is bij iedereen anders maar als je op de galaxy map kijkt is er een system met een symbool van een blauw Cobra-modelletje erbij, daar staat je Eagle. Als je van dat system de system map bekijkt zie je ook bij welk station je moet zijn.

Edit: wat shoney zegt dus :z Ik ga koffie halen.

[Voor 5% gewijzigd door SnoeiKoei op 17-12-2014 09:07]

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"


 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 06-10 14:48
SnoeiKoei schreef op woensdag 17 december 2014 @ 09:00:
[...]


[...]


Ja dat wisten we al heel lang. We weten ook al dat ze eerst alleen als random encounters komen, niet in de release versie zitten en later een rol gaan spelen in grotere events. Dat ze er aankomen is geen nieuws. :'( Ik dacht dat er eindelijk details naar buiten waren gekomen.
Oh.. |:( ik wist niet dat ze al geconfirmed waren.
Blijkbaar ben jij meer up-to-date dan mij.

 • SnoeiKoei
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 10:08

SnoeiKoei

Koeien Snoeien Loeiend!

Facerafter schreef op woensdag 17 december 2014 @ 09:12:
[...]

Oh.. |:( ik wist niet dat ze al geconfirmed waren.
Blijkbaar ben jij meer up-to-date dan mij.
Het was het eerste wat ik opzocht toen ik hoorde dat men bezig was met een remake van Elite! :D Was in het origineel altijd weer spannend of je niet in witch space werd onderschept door thargoids. Ik ben echt zo benieuwd naar de moderne thargoids!

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"


 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
Elite zonder Thargoids is als een Cappucino zonder schuim! (<insert vergelijking naar keuze) :P
De Thargoids was een van de eerste vragen op het Elite Dangerous forum na het bekend maken van de remake. Ik kan even niet zo snel de originele post vinden maar hij was lang en vrij grappig als ik het mij goed voor de geest haal. Er werdt zelfs een vraag gedaan of het mogelijk was dat bij een Thargoid invasie van een systeem de stations het moesten bekopen. Dit werd niet ontkent noch bevestigd 8)7

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • mathiasv91
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 08-09 21:55

mathiasv91

Trotse Vlaming

Gisteren dan eindelijk de na lang wachten het spel eens echt kunnen spelen ipv die tutorials en nu moet ik zeggen dat het echt een prachtig spel is wauw, vrij diepgaan qua controls en dat ervaar nu echt als een struikelblok met keyboard en mouse navigeren is echt niet simpel. Soit tussen vandaag en zaterdag wordt de X52 pro geleverd en we zullen dan beginnen met echt spelen. o7 Fly safe commanders.

Killboard--Eve-Board


 • celshof
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 10:15
Wilibrord schreef op woensdag 17 december 2014 @ 00:20:
Heeft iedereen voor open-play gekozen, of speelt de meerderheid solo?
Ik kies eigenlijk altijd voor Open Play. Alleen gisteravond kort solo gedaan omdat ik eruit werd gegooid door een disconnect met de matchmaking server. Geen flauw idee wat dat ding doet, maar klinkt als iets voor Open Play.

 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 06-10 14:48
Hoever zit iedereen trouwens van Sol? Ik zit op ~70ly
Ook al iemand naar de 'Founders World' station geweest?

[Voor 48% gewijzigd door Facerafter op 17-12-2014 09:45]


 • Ervig
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 31-03 22:42
mac-rolec schreef op woensdag 17 december 2014 @ 09:02:
Ik sta trouwens dubbel in de TweaCommander lijst, kan iemand de lijn met "macc" weghalen? Die nickname bleek uiteindelijk toch niet te kunnen.
Done. Volgens mij kan iedereen ook zelf zijn./ haar gegevens wissen. Tenminste ik dacht dat ik dat zo had ingesteld. Heb je wellicht wel een google account nodig.

Star Citizen Referral Code (5,000 UEC Free Signup Bonus) | Elite: Dangerous Thread


 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Ervig schreef op woensdag 17 december 2014 @ 09:46:
[...]


Done. Volgens mij kan iedereen ook zelf zijn./ haar gegevens wissen. Tenminste ik dacht dat ik dat zo had ingesteld. Heb je wellicht wel een google account nodig.
Ik probeerde eerst mijn originele inschrijving aan te passen maar dit kon nergens (google account was al ingelogd), dus ik denk dat dat nog aangezet moet worden.

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Ervig
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 31-03 22:42
mac-rolec schreef op woensdag 17 december 2014 @ 10:06:
[...]


Ik probeerde eerst mijn originele inschrijving aan te passen maar dit kon nergens (google account was al ingelogd), dus ik denk dat dat nog aangezet moet worden.
Hmm volgens mij kan ik het alleen aanzetten als ik mensen verplicht om met een google account in te loggen... decisions decisions

Star Citizen Referral Code (5,000 UEC Free Signup Bonus) | Elite: Dangerous Thread


 • UTwizard
 • Registratie: September 2007
 • Nu online
Gistermiddag heb ik nog snel een pre-order kunnen plaatsen, m'n vriendin heeft de download aangezet dus toen ik thuis kwam van het werk kon ik gelijk spelen. Erg indrukwekkend, de visuals en geluiden zijn prachtig. Eerst begonnen met de tutorials en daarna heb ik me gewaagd aan Open Play. Na een hele stomme fout binnen 15 minuten maar even een wipe gedaan en weer opnieuw begonnen.

De eerste paar keer vond ik het jumpen naar andere systems en binnen het system maar heel onduidelijk, maar dat lukt ondertussen redelijk.

Ik probeer nu van alles wat te doen, ik heb gisteren een aantal verschillende missies gedaan en ook wat spullen verkocht en gekocht. De missies via het Bulletin Board zijn me alleen nog niet echt duidelijk, ik zie wel in welk system ik moet zijn, maar waar precies in dat system wordt niet genoemd? Zo had ik bijvoorbeeld een kill missie voor een pirate die ik gewoonweg niet kon vinden, en moest ik ergens een black box ophalen die ik uit stom toeval tegenkwam. Zie ik iets heel stoms over het hoofd?

 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
UTwizard schreef op woensdag 17 december 2014 @ 10:11:
Ik probeer nu van alles wat te doen, ik heb gisteren een aantal verschillende missies gedaan en ook wat spullen verkocht en gekocht. De missies via het Bulletin Board zijn me alleen nog niet echt duidelijk, ik zie wel in welk system ik moet zijn, maar waar precies in dat system wordt niet genoemd? Zo had ik bijvoorbeeld een kill missie voor een pirate die ik gewoonweg niet kon vinden, en moest ik ergens een black box ophalen die ik uit stom toeval tegenkwam. Zie ik iets heel stoms over het hoofd?
Als je de missie opent in je linker menuutje zie je in die lijst die erbij staat als het goed is ook de station waar je moet zijn.

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 06-10 14:48
UTwizard schreef op woensdag 17 december 2014 @ 10:11:
Gistermiddag heb ik nog snel een pre-order kunnen plaatsen, m'n vriendin heeft de download aangezet dus toen ik thuis kwam van het werk kon ik gelijk spelen. Erg indrukwekkend, de visuals en geluiden zijn prachtig. Eerst begonnen met de tutorials en daarna heb ik me gewaagd aan Open Play. Na een hele stomme fout binnen 15 minuten maar even een wipe gedaan en weer opnieuw begonnen.

De eerste paar keer vond ik het jumpen naar andere systems en binnen het system maar heel onduidelijk, maar dat lukt ondertussen redelijk.

Ik probeer nu van alles wat te doen, ik heb gisteren een aantal verschillende missies gedaan en ook wat spullen verkocht en gekocht. De missies via het Bulletin Board zijn me alleen nog niet echt duidelijk, ik zie wel in welk system ik moet zijn, maar waar precies in dat system wordt niet genoemd? Zo had ik bijvoorbeeld een kill missie voor een pirate die ik gewoonweg niet kon vinden, en moest ik ergens een black box ophalen die ik uit stom toeval tegenkwam. Zie ik iets heel stoms over het hoofd?
Als je in het system vliegt zijn er aardig wat USS (Unidentified Signal Source), die zie je niet op long range. Bij deze signals zitten vaak dus die piraten, shipwrecks, etc. Ook als je wel is met een Cargo missie bezig bent en je gaat dan kijken bij zo'n USS dan krijg je ook wel is een counter offer op je missie.
Je kan dan kiezen om dan je oude missie te doen of een geupdate variant met andere rewards.

De geupdate variant kan verschillende dingen zijn, dat je de mission moet abandonen of dat je goederen ergens anders moet gaan brengen voor een hoger reward of misschien wel een lagere. Dit heeft vooral te maken met de local factions waar je dan influence van krijgt.

 • Ervig
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 31-03 22:42
UTwizard schreef op woensdag 17 december 2014 @ 10:11:
De missies via het Bulletin Board zijn me alleen nog niet echt duidelijk, ik zie wel in welk system ik moet zijn, maar waar precies in dat system wordt niet genoemd? Zo had ik bijvoorbeeld een kill missie voor een pirate die ik gewoonweg niet kon vinden, en moest ik ergens een black box ophalen die ik uit stom toeval tegenkwam. Zie ik iets heel stoms over het hoofd?
Zie de reactie van Facerafter. Verder vind ik het zelf leuk om goed te kijken (dat kan in het rechterscherm van jouw schip) naar de verschillende facties en waar ze voor staan: sommige willen onafhankelijk worden, andere steunen de federation. Je kan natuurlijk gewoon elke missie aannemen maar het is ook leuk om specifiek missies voor een bepaalde factie te doen om te kijken of die zijn/haar invloed kan uitbreiden. Zoek maar eens op het officiële forum op 'Lugh'.

Star Citizen Referral Code (5,000 UEC Free Signup Bonus) | Elite: Dangerous Thread


 • BlaSfem0n
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 10-06 15:08

BlaSfem0n

I'm cool! My mother told me so

Door te wachten op al die Eranin Pearl Whiskey ben ik ondertussen friendly met eranin people's party en brotherhood of lp-982 :)
Want ondertussen deed ik dan maar wat haul missies en dergelijke om de tijd te doden.

Heb men type-6 verkocht, terug in men cobra gegaan en helemaal uitgekit als pro-bounty hunter ship. K-warrant + wake scanner, interdictor, shield bank, military hull, fuel scoop en bijna allemaal a-grade :). Cobra is nu zo'n 5-6 miljoen waard, maar heb nu natuurlijk nog maar 32t cargo space. Ondetussen verhuisd naar Empire space voor te kijken hoe het daar gaat aan toe gaan!

Ode aan specs.tweak.to! | OLD BIG CASE | LAN CASE


 • UTwizard
 • Registratie: September 2007
 • Nu online
Facerafter schreef op woensdag 17 december 2014 @ 10:37:
[...]

Als je in het system vliegt zijn er aardig wat USS (Unidentified Signal Source), die zie je niet op long range. Bij deze signals zitten vaak dus die piraten, shipwrecks, etc. Ook als je wel is met een Cargo missie bezig bent en je gaat dan kijken bij zo'n USS dan krijg je ook wel is een counter offer op je missie.
Je kan dan kiezen om dan je oude missie te doen of een geupdate variant met andere rewards.
Die black box kwam ik inderdaad tegen bij een USS waar ik per ongeluk langs kwam. Maar er is dus geen mogelijkheid om te scannen naar USS, die moet je gewoon tegenkomen?
Ervig schreef op woensdag 17 december 2014 @ 10:57:
[...]


Zie de reactie van Facerafter. Verder vind ik het zelf leuk om goed te kijken (dat kan in het rechterscherm van jouw schip) naar de verschillende facties en waar ze voor staan: sommige willen onafhankelijk worden, andere steunen de federation. Je kan natuurlijk gewoon elke missie aannemen maar het is ook leuk om specifiek missies voor een bepaalde factie te doen om te kijken of die zijn/haar invloed kan uitbreiden. Zoek maar eens op het officiële forum op 'Lugh'.
Ik wil me inderdaad nog even verder gaan verdiepen in de verschillende factions. Gisteren was ik vooral bezig met proberen de game te begrijpen :P Ik had al iets meegekregen van Lugh, daar zouden op dit moment 2 factions in oorlog zijn door het toedoen van spelers?

 • celshof
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 10:15
BlaSfem0n schreef op woensdag 17 december 2014 @ 11:20:
Door te wachten op al die Eranin Pearl Whiskey ben ik ondertussen friendly met eranin people's party en brotherhood of lp-982 :)
Want ondertussen deed ik dan maar wat haul missies en dergelijke om de tijd te doden.

Heb men type-6 verkocht, terug in men cobra gegaan en helemaal uitgekit als pro-bounty hunter ship. K-warrant + wake scanner, interdictor, shield bank, military hull, fuel scoop en bijna allemaal a-grade :). Cobra is nu zo'n 5-6 miljoen waard, maar heb nu natuurlijk nog maar 32t cargo space. Ondetussen verhuisd naar Empire space voor te kijken hoe het daar gaat aan toe gaan!
Nice :) Ik moet nog even voordat mijn Cobra zo ruim uitgerust is. Heb alleen nooit aan flink traden gedaan, altijd met mijn Cobra, dus zal nog wel even duren.

 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
UTwizard schreef op woensdag 17 december 2014 @ 11:59:

Ik wil me inderdaad nog even verder gaan verdiepen in de verschillende factions. Gisteren was ik vooral bezig met proberen de game te begrijpen :P Ik had al iets meegekregen van Lugh, daar zouden op dit moment 2 factions in oorlog zijn door het toedoen van spelers?
Yep. Ze zijn momenteel bezig om met Commanders missies en trading te doen voor de Crimson State. De verwachting is dat zodra het faction percentage van de Crimson State boven de 55% uitkomt er een Civil war uit zal breken. Ze zitten nu op 47% als ik het goed heb.

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Kan je trouwens met de Sidewinder ook fuel scoopen in een zon of moet je daarvoor een upgrade hebben?

Het ziet er trouwens naar uit dat LHS 3447 het beginnersystem is. De meesten lijken daar te spawnen op het begin.

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • Anoniem: 144479
 • Registratie: Mei 2005
 • Niet online
Nog niet heel erg veel gevlogen. Momenteel bezig om mijn Warthog te configureren. Het ziet er tot nu toe prachtig uit.

 • Facerafter
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 06-10 14:48
mac-rolec schreef op woensdag 17 december 2014 @ 13:25:
Kan je trouwens met de Sidewinder ook fuel scoopen in een zon of moet je daarvoor een upgrade hebben?

Het ziet er trouwens naar uit dat LHS 3447 het beginnersystem is. De meesten lijken daar te spawnen op het begin.
Daar moet je eerst een aparte module installeren.

Dan zal dat waarschijnlijk het beginner system van Release zijn. Ik heb mijn save de avond voor release weg gegooid en opnieuw begonnen. Volgens mij ben ik niet in LHS 3447 begonnen maar kan het fout hebben.

 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
1.01 changelog
Hi everyone,

Day 2 of Elite: Dangerous being out there in the real world, and we already have a little update for you all. See the full change log below:

•Removed "Elite: Dangerous 1.0.0.0" version text
•Fix one cause of infrequent disconnections during hyperspace when server load is high
•Fix an infrequent system map crash related to data associated with specific systems
•Fix some debug strings being shown in slave-related mission descriptions
•Fix some ambiguous galaxy data in a small number of regions
•Fix two different very rare networking crashes
•Diagnostics to help track down one cause of disconnections following server island migration
•Diagnostics to help understand some graphics memory allocation failures
•Diagnostics to help track down systems with possibly inconsistent minor faction data
•Diagnostics to help understand if some bounties aren't being awarded

Hope everyone's enjoying the game - thank you so much for playing! The development team are still hard at work, and appreciate every tiny bit of feedback seen on the forums. Thanks again.

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • icegodd
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 06-10 18:48
server plat .... :(

 • Anoniem: 14038
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
Er zijn nog steeds zat mensen die last hebben van het black screen of death probleem.
Oftewel de netwerk connectie die hapert.
Het is meer geluk dan wijsheid als je de client op kan starten en voorbij de netwerk initialisatie komt.

 • pirke
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 11:03
Gewoon twee weken geduld hebben...

De Belangrijkste Toespraak Die Je Ooit Zal Horen


 • CNS
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 10:11
Yep, kan geen connectie maken met de servers, ook het forum lag eruit, maar dat lijkt weer te werken. Updaten van de client was geen probleem. Binnen een minuutje was de update klaar.

 • Fordox
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 05-10 12:06

Fordox

00101010

Ugh verification code krijgen is blijkbaar lastig...

*Geschreven door een electronics engineer die soms iets teveel nadenkt. Speccies: 3700x, ASUS TUF 3080, Silverstone RL-08


 • avanreijn
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 24-09 09:34
Gisteren mijzelf, als in mijn naam IRL, tegen gekomen als NPC bij een navigation beacon! :)

 • Standby
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 04-10 20:49
Terwijl de server hier down is, heb ik nog een leuke tip voor jullie.
Het is een gratis alternatief voor voiceattack en je kan zo wat basic opdrachten geven
met je stem :)
Je heb wel trouwens een engelse versie van windows nodig

Het programma heet Vocals en je kan het hier downloaden
https://github.com/Al-th/...lease/Vocals.exe?raw=true
avanreijn schreef op woensdag 17 december 2014 @ 20:31:
Gisteren mijzelf, als in mijn naam IRL, tegen gekomen als NPC bij een navigation beacon! :)
Heb je iemand ook een naam mogen geven als premium optie, of is het toeval?

[Voor 36% gewijzigd door Standby op 17-12-2014 20:35]

Blaat het niet dan schaapt het niet


 • Standby
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 04-10 20:49
Dubbel

[Voor 96% gewijzigd door Standby op 17-12-2014 20:35]

Blaat het niet dan schaapt het niet


 • avanreijn
 • Registratie: Februari 2010
 • Laatst online: 24-09 09:34
Geloof dat ze backers sowieso er in hadden gedaan, geloof dat ik een andere naam had opgegeven als random. Maar het is natuurlijk ook heel erg toeval. Alleen geen screenie kunnen maken, want ja de standaard prtscr of F5 is het natuurlijk niet, het is blijkbaar F10 :S
Pagina: 1 2 3 ... 62 Laatste

Dit topic is gesloten.Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee