Toon posts:

[PC] Elite: Dangerous - Deel 2 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 6 Laatste
Acties:
 • 23.078 views

 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
Mede-auteurs:
 • Myri
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 28-09 18:58

Myri

 • Ervig
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 31-03 22:42

Ervig
Developer: Frontier Developments
Genre: Space Simulation, Multiplayer & Singleplayer
Releasedate: 16 December 2014
Official Site: http://www.elitedangerous.com/


Mercenary Edition - €40 (Pre-order + exclusive content. Te koop tot 16/12/14)
 • Digitale download van Elite: Dangerous (release date: 16 december 2014)
 • Jouw eigen Eagle fighter in een 'dock' op een tweede ingame locatie
 • Exclusieve set van 'paint jobs' voor jouw schip
 • Een 'day one' ship decal
 • Een player's guide (digitaal)
 • Een 'concept art' boek (digitaal)
Elite: Dangerous - €49,99 (game package pas beschikbaar na de release)
 • Digitale download van Elite: Dangerous (release date: 16 december 2014)
Elite: Dangerous Beta - €60 (te koop tot 22 november)
 • Toegang tot alle 'Beta development stages'. Begin direct met spelen van Elite: Dangerous!
 • Bij de game-release krijg je eveneens de Elite: Dangerous Mercenary Edition met extra digitale goodies.

Iedereen die reeds een pre-order gedaan heeft (bijv. via de kickstarter) krijgt automatisch de upgrade naar de Mercenary Edition (meer info hier).Wat is Elite Dangerous?Elite Dangerous is een space-sim, trading- en combat simulator en MMO. Start met een schip, een paar credits en vlieg, handel, ontdek, vecht, koop, jezelf via co-op of solo naar de top en wordt uiteindelijk ‘Elite’.

Elite is de langverwachte opvolger van de ‘open-wereld’, ‘ga overal naar toe’, ‘doe wat jij wilt’ space-game Elite uit 1984! Het universum van Elite is ‘mind boggling’ groot: ons eigen melkwegstelsel met 400 MILJARD sterren met elk hun eigen planeten, manen, asteroid fields, space-stations etc. in een 1 op 1 schaal.

Gameplay is ‘open-ended’ in een ‘persistent universe’. De gezamenlijke acties van de spelers bepalen de toekomst van het universum.

Belangrijkste features:
 • Immersive, zich ontwikkelende galaxy met een dynamische wereld, economie en verhaallijn. Spelers kunnen samen (of tegen elkaar) werken om de toekomst van de galaxy te veranderen.
 • Blockades breken, piraten bestrijden (of zelf een piraat worden), vijandelijke posities aanvallen.
 • Onbeperkte vrijheid om te doen wat je wilt. Missies uitvoeren of zelf kiezen wat je wilt doen: piraat, spion, handelaar, ontdekkingsreiziger, mercenary of een mix. Maar je zult wel de consequenties van je keuzes moeten dragen.
 • Dynamische economie die door de spelers kan worden beïnvloed.
 • Geen classes/ skill levels. Het daait om jouw schip, jouw wapens en eigen vaardigheden.
 • 1 op 1 schaal van de Melkweg gemaakt door een combinatie van ‘procedural generation’ en 160.000 bekende door de ontwikkelaars ‘handcrafted’ systemen.
 • Zwarte gaten, supernova’s, actieve binaire sterren etc.
 • Newtonian space combat (deels beperkt voor gameplay doeleinden).
 • Freeform: alles wat je ingame ziet, daar kan je naar toe. Wil je de zon zien opkomen bij mars, dat kan. Het spel kent geen einde: schrijf je eigen verhaal.
 • Zowel online als ‘Single player offline’ mogelijk.
 • Toekomstige expansions: landen op planeten en ‘out of ship’ mogelijkheden.Gameplay
In Elite Dangerous kies je geen ‘character class’ maar bepaal je zelf wie je wilt zijn. Je hebt mogelijkheden om jouw schepen aan je eigen gekozen rol aan te passen. Voorbeelden zijn: handelaar, ontdekkingsreiziger, ‘bounty hunter’, ‘miner’ of piraat.

De galaxy zal zich langzaam maar zeker ontwikkelen. Als spelers de melkweg ontdekken, zullen facties zich verspreiden: nieuwe star-ports worden in realtime gebouwd en zullen nieuwe missie-hubs vormen. Zoals bijvoorbeeld de Orbis Starport:Combat gebruikt grotendeels de ‘newtonian’ principes al zijn een aantal zaken wel aangepast om de gameplay te bevorderen (zoals een maximum snelheid in combat situaties). Vanaf de Alpha zijn er ook mogelijkheden om ‘stealth’ te gebruiken, het zogenaamde ‘silent running’. Bij Silent Running sluit je de ‘heat vents’ op jouw schip zodat je praktisch onzichtbaar bent voor radar.Trading
Een van de goed uitgewerkte onderdelen van Elite Dangerous is het handelen in diverse commodities: het kopen van machines in een industriële wereld, en deze verkopen op een space-station nabij een wereld die zich richt op agrarische export. Ingame zijn er diverse hulpmiddelen om dit simpeler te maken:

Procedural Generation
Naast de 160.000 bekende sterren en fenomenen die handmatig worden toegevoegd wordt de rest van de Galaxy gevuld door middel van Procedural Generation (denk: minecraft werelden). Procedural Generation is een methode van programmeren waarbij content door computeralgorithmes ‘automatisch’ wordt gegenereerd. Bij Elite gebeurd dat niet zomaar maar worden de regels hiervan ontleend aan de wetenschap: chemische compositie, momentum etc.Single- en Multiplayer
Het is mogelijk om Elite te spelen in zowel Single Player als Multiplayer modus. In Single Player speel je alleen, tegen (en met) de AI. Je krijgt wel de updates en speelt in het gedeelde (en zich ontwikkelende) universum maar ziet geen andere menselijke spelers. Ook is er een optie om ‘synchronisatie’ uit te zetten en in een ‘grotendeels onveranderlijk’.

In Multiplayer zijn er diverse opties om te kiezen hoe je andere spelers wil ontmoeten: alleen met vrienden (co-op) óf een volledig open universum waarin je iedereen kan tegenkomen.

Vanwege de enorme grootte van het universum zal je veel interactie met andere spelers hebben in de door mensen gecoloniseerde ruimte, en op de plekken waar het verhaal zich aspeelt. In beta1 was er bijvoorbeeld een oorlog tussen de communistische wereld Eranin en de grote Federation. Veel spelers zijn toen naar deze plek toegegaan om de toekomst van Eranin te bepalen. Indien je gaat ontdekken wordt de kans steeds kleiner dat je mensen tegenkomt, maar wordt de kans groter dat je wellicht alien rassen tegen gaat komen.Schepen
Bij release kent Elite Dangerous 25 speelbare schepen. Het standaard start-schip is de sidewinder.


Sidewinder
Prijs: Gratis
Hardpoints: 2 x class2
Cargo: 4 tonnes
Top Speed w/4 pips: 220 m/s, 320 m/s boosting
Jump Range (full weapons, no cargo) : ~6.5 LY

Een kleine selectie van schepen:
NaamTypeCargoC2 HardpointsC4 HardpointsC6 HardpointsC8 Hardpoints
Sidewinder MK ILight Fighter42
Eagle MKIIFighter43
Zorgon Peterson HaulerHauler161
Viper MK IIIHeavy Fighter822
Cobra MK IIIHeavy Fighter/Trader3622
Lakon Type 6Freighter1002
Lakon Type 9Freighter44023
Lakon Asp ExplorerExploration70
Faulcon_DeLacy_AnacondaFreighter/Gunship2282231


De Eagle MK II

Lore & Factions
Er zijn drie bekende grote facties: The Alliance, The Empire en The Federation. Daarnaast zijn er diverse kleinere groepen die voor hun eigen doelen (of onafhankelijkheid strijden). Naast deze facties zijn er geruchten over ‘aliens’, de Thargoids.

The Alliance
De Alliance is gevormd in 3230AD in Alioth en ziet zichzelf als de beschermers van mensenrechten en democratie. De ‘Independent Alliance of Systems’ ontstond uit de noodzaak om samen te werken na eeuwen van oorlog door touwtrekken van Empire en Federation aan kleine onafhankelijke werelden. Het doel van de alliance is om haar leden te beschermen tegen de (niet gewenste) invloed van de twee andere grote facties.

The empire
Alles van the Empire is indrukwekkend: mooie schepen, welvaart en prachtige space -stations. De Empire is authoritair bewind waar de leiderschap overgaat van vader op zoon. In de Empire schuwt het gebruik van slaven niet en is een voorstander van het klonen van mensen.

The Federation
De aarde (Sol) is de geboorteplaats van het menselijk ras en daar bevindt zich ook de hoofdplaats van de Federation. De Federation is sterk afhankelijk van technologie en kent veel grote en rijke organisaties. Na wereldoorlog 3 waren het deze organisaties die een dominante rol zouden krijgen in de overheid. Corruptie en omkoping zijn niet ongewoon.

De Thargoids
Geen factie, maar een buitenaards ras waar niet veel van bekend is. De Thargoids zijn ‘insectoid’ en zeer aggressief en het is tot nu toe niet gelukt om diplomatieke relaties met dit ras aan te gaan.Expansions
Elite Dangerous zal in de toekomst worden uitgebreid met een aantal expansions die los aangeschaft zullen moeten worden. Momenteel bekende plannen zijn:
 • Landen, rondrijden en ontdekken van planeten, manen en asteroids.
 • Rondlopen en ‘boarding’ van andere schepen.
 • FPS combat en interactie met andere spelers en AI in star ports.
 • Zeer gedetailleerde ‘planetary surface’ (met wildlife waar wellicht op gejaagd kan worden).
 • ‘executive control’ over enorm grote capital ships.
Wanneer deze expansions beschikbaar komen en wat de inhoud exact gaat worden is nog niet bekend.Keyboard
Elite: Dangerous is een 'Space Sim' en biedt ondersteuning voor zo'n beetje alle joysticks en gamepads die er bestaan (ook zeer goede ondersteuning voor TrackIR en de Oculus Rift). Het spel is echter ook gewoon (en overigens zeer goed!) te spelen met muis en keyboard.

Veel informatie over de meest gebruikte controls vind je in de 'officiële' Sidewinder Owners' Manual (Work In Progress). Een uitgebreidere (maar fan-made) versie met daarin ook heel veel achtergrondinformatie vind je in de Elite: Dangerous Pilot's Guide

Op het forum stonden een aantal handige tips voor diegenen die het lastig vinden om met muis&keyboard te vliegen:
- Set mouse control to absolute pitch/yaw
- Bound A and D to lateral thrust left and right
- Bound Q and E to roll left and right.

Rolling into turns is slightly more cumbersome using these controls, but the advantage is that you can easily strafe around your target. Also, having the yaw controls on your mouse axis makes it a whole lot easier to aim at your target than the default roll controls.
Another option is to set your mouse to Absolute Pitch/Roll, and then bind a key (I use the spacebar) to the YAW-ROLL BUTTON. Everytime you toggle/hold the bind, it will switch your controls to Pitch/Yaw, allowing you to use the mouse for both rolling and yawing. It also frees up the A and D binds, so you can use them for Lateral Thrusting.

Another top tip while I am here, is to set +100% throttle to mouse wheel up, and +50% throttle to mouse wheel down, to allow you to flip/flop easily between max speed and optimal turning speed.

And lastly, bind FAON/OFF to a thumb key, and use it when you want to make tight turns. A combination of +50% throttle, pitch up + thrust down with FA turned off can result in some very tight turns. Hit afterburner as you come out of the turn and you get back up to speed in no time. Great for turning the tables on a target that you can't shake.Joysticks
Op dit moment raden wij met regelmaat een HOTAS Joystick aan, maar wat is dat nou eigenlijk?
De afkorting HOTAS staat voor Hands On Throttle-And-Stick. Leterlijk vertaald betekend dit dat je beide handen op een je throttle en joystick houdt. Hierdoor heb je meer precisie omdat je beter je snelheid kan reguleren en tegelijkertijd de controle van de joystick hebt. Tevens worden deze joysticks geleverd met een groot aantal programmeerbare knoppen om je nog meer vrijheid te geven.
Hierdoor neemt het gebruik van je toetsenbord aanzienlijk af.

Thrustmaster T.Flight Hotas X
De Thrustmaster T.Flight Hotas X is een goedkoop instapmodel. De prijs is rond de € 40,-. Voor dat geld heb je al een uitstekende Hotas joystick. De joystick is volledig gemaakt van stevig plastic. Tevens zijn de knoppen programmeerbaar. Helaas is er geen sofware voor beschikbaar.

Saitek X52 Pro Flight
De Saitek X52 Pro Flight is een high-end Hotas joystick van Saitek. De prijs is rond de € 160,-.
Bij de ontwikkeling van Elite Dangerous is veel gebruik gemaakt van dit merk door het Frontier ontwikkelteam. Het is daarom ook algemeen bekend dat Elite Dangerous de Saitek Joysticks het “beste” ondersteunt. De X52 is gemaakt van degelijk materiaal en beschikt over een groot aantal programmeerbare knoppen welke via de meegeleverde software volledig ingesteld kunnen worden.

Saitek Pro Flight X-55 Rhino
De Saitek Pro Flight X-55 Rhino is de uitgebreide versie van de X52. Deze is nog iets beter gebouwd en heeft nog meer opties betreffende programmeerbare knoppen etc. De prijs is rond de € 190,-.

Thrustmaster Hotas Warthog
De Thrustmaster Hotas Warthog is de high-end Hotas Joystick van Thrustmaster. Deze moet zich meten met de duurdere Saitek modellen. De prijs is rond de € 300,-. De kwaliteit van deze Hotas is vele malen hoger dan de T.Flight. Dit model is gemaakt uit staal met weinig kunststof onderdelen. Tevens beschikt de Warthog over een groot aantal programmeerbare knoppen welke via de meegeleverde software ingesteld kunnen worden.

Thrustmaster MFD Cougar Pack
Voor degene die nog meer flexibiliteit aan knoppen wil is er de Thrustmaster MFD Cougar Pack.
De prijs ligt rond de € 60,-. Dit biedt de speler 2 extra schermen welke te programmeren zijn met nog meer knoppen en functionaliteit. Momenteel is er nog niet HEEL veel ondersteuning voor dit apparaat maar er komen steeds meer mods en aanpassingen waardoor het een bruikbare optie wordt.
Headtracking
Net als bij veel andere flight simulators wordt ook bij Elite Dangerous steeds meer Headtracking toegepast. Headtracking zorgt er voor dat de bewegingen van je hoofd bepalen waar je op het beeld naar kijkt. Kijk jij iets omhoog, dan beweegt het scherm mee. Dit heeft veel voordelen over fixed view. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van je tegenstander in een dogfight of om je heen kunnen kijken tijdens een landing procedure. Daarnaast is het in Elite Dangerous ook mogelijk om op je Navigatie en Systeem scherm te kijken waardoor je direct de schermen kan besturen. Headtracking heeft dus erg veel voordelen. Momenteel zijn er 3 manieren om Headtracking met goed resultaat te kunnen doen:
 • Via een virtual reality helm als de Oculus Rift
 • Via externe track aparatuur als TrackIR of EDTracker
 • Via een webcam in combinatie met opensource software
Headtracking Hardware
Oculus Rift
Voor degene die het laaste jaar onder een steen hebben geleefd leg ik nog even uit wat de Oculus Rift is. Het is de eerste in een nieuwe generatie Virtual Realty helmen. De Oculus Rift is geboren via een kickstarter welke nog steeds wordt beschouwd als een van de meest succesvolle. Hierna is het bedrijf overgenomen door Facebook en groeit nog steeds. Momenteel is de 2e Developers Kit uit en men verwacht eind volgend jaar de Consument versie. De bedoeling van Oculus is om de prijs zo laag mogelijk te houden. Men verwacht dan ook dat de prijs rond de 350,- dollar zal liggen.
Op het forum is veel informatie over de Oculus Rift terug te vinden en we hebben een aantal Commanders in dit Topic welke spelen met een Oculus Rift.
Oculus Rift op Tweakers


TrackIR 5
De TrackIR is een apparaat dat je ingame 6 Degrees of Freedom geeft. Met andere woorden, je kan om je heen kijken maar ook de beweging van je hoofd wordt in diepte gemeten en weergegeven in het spel. Je kan dus naar voren en achteren bewegen of omhoog en omlaag. Dit wordt gedaan door het meten van leds welke op een pet bevestigd zijn. Deze moet dus worden gedragen om het apparaat goed te kunnen gebruiken.
De prijs van TrackIR5 ligt rond de € 175,-.
TrackIR 5 op Tweakers

EDTracker
EDTracker is een initiatief van een aantal handige Elite Dangerous spelers welke langzaam uitgroeit tot een goedkoop alternatief voor TrackIR. Het ontwerp is gebaseerd op een Arduino Micro development bordje. Door het ontwerp is het niet nodig om met leds te werken. Het apparaatje kan worden bevestigd op bijvoorbeeld een headset en wordt aangesloten via een usb kabel.
Het kan worden ingesteld in Elite Dangerous via de settings of aangestuurd worden via headtracking software zoals OpenTrack. Momenteel is er een vervolg in ontwikkeling welke wireless is en ook 6DOF moet ondersteunen.
De prijs van EDTracker ligt rond de 10 Pond via Hobbycomponents.com voor een zelfbouw model of rond de 20 pond via EDTracker voor een kant en klaar model.


Headtracking Software
FaceTrackNoir
FaceTrackNoir is bedoeld als opensource tegenhanger van de vrij dure TrackIR. Het voordeel van FaceTrackNoir is dat het samenwerkt met een zeer groot aantal standaard webcam’s. Daar de meeste onder ons wel ergens een webcam hebben liggen, is dit dus een goedkoop en leuk alternatief. FaceTrackNoir ondersteunt net als EDTracker de standaard Yaw, Pitch en Roll functies.
FaceTrackNoir is gratis te downloaden via de FaceTrackNoir Pagina.

OpenTrack
OpenTrack is headtracking software welke vergelijkbaar is met FaceTrackNoir. Deze software is opensource en heeft veel opties en mogelijkheden om headtracking in een spel toe te voegen. Tevens werkt OpenTrack goed samen met EDTracker en hierdoor is het mogelijk om de precisie van de EDTracker te gebruiken in andere spellen dan Elite Dangerous.
Aanvullende Software
VoiceAttack
VoiceAttack is een programma dat spraakherkenning aan knoppen, acties of macro’s kan binden. Het maakt gebruik van de spraakherkenning in windows en werkt voornamelijk in Engels. Het is dus ook essentieel dat voordat je gebruik gaat maken van VoiceAttack je controleert of je spraakherkenning in windows aan kan zetten. Kan dit niet, dan zijn hier workarounds voor welke op het internet te vinden zijn. Ik raad echter aan als het niet kan om toch je pc opnieuw te installeren met een Engelse taal om toekomstige problemen te voorkomen. Is dit het waard met het spelen van Elite Dangerous? Ik kan volmondig ja zeggen!

Via VoiceAttack is het dus mogelijk om toetsen of macro’s toe te wijzen aan spraak opdrachten. Dit maakt het gebruik van een toetsenbord nagenoeg overbodig. Denk bijvoorbeeld aan het uitklappen van landingsgestel, of toestemming vragen om te landen. Dit is allemaal mogelijk via een spraakopdracht met VoiceAttack.
VoiceAttack heeft een beperkte probeer versie van 21 dagen.
De prijs van VoiceAttack is 8 dollar en te betalen via Paypal.


Roccat Powergrid
Roccat Powergrid is een remote control applicatie welke je pc kan aansturen via IOS of Android telefoons en tablets. Daarnaast zijn er een groot aantal templates te krijgen voor diverse applicaties en games. Dus ook voor Elite Dangerous. De applicatie is vergelijkbaar met een sofware versie van de Thrustmaster MFD Cougar Pack. De software is gratis te downloaden met een aantal standaard scherm opties. Deze zijn via in-app aankopen uit te breiden.
Grids zijn via deze pagina te downloaden.

Slopey’s Best Pricing Tool
De Best Pricing Tool of BPC van Slopey was een redelijk controversieel programmatje wat toch door veel Commanders gebruikt werd. De tool maakte gebruik van een externe scraper welke ingame informatie van de diverse markten op stations haalde. De tool maakte het mogelijk om relatief snel via een aantal filters als hoeveelheid credits, afstand en Cargo ruimte te bepalen welke routes de meeste winst opleverde. Hierdoor werd het beschouwd als gamebreaking. Omdat de scraper instabiliteit veroorzaakte is deze verboden door Frontier. Hierdoor was het niet meer mogelijk om de tool te gebruiken. Met de komst van Beta 3 is het weer mogelijk om BPC te gebruiken alhoewel dit niet meer op dezelfde manier is als in beta 1 en 2.
Download hier de laatste versie.
Verdienmodel
Elite Dangerous is door middel van een kickstarter campagne door een groot aantal backers gesteund. Met dit bedrag, en het geld dat momenteel verdiend wordt door de verkoop van het spel, wordt Elite Dangerous gefinanciëerd. Naast een eenmalige aanschaf zijn er geen bijkomende kosten (geen subscription). Voor grote uitbreidingen (expansions) zal apart betaald moeten worden.

David Braben, de grondlegger van Elite heeft aangegeven sterk tegen ‘pay to win’ te zijn. Om echter de kosten voor de servers te kunnen dragen zullen een aantal (niet essentiële) items die geen invloed hebben op gameplay in de ‘store’ verkocht worden. Denk hierbij aan extra ‘skins’, ‘bobbleheads’ etc.Geschiedenis
“Elite” (1984) was een van de meest succesvolle spellen in de jaren ‘80. Het was de eerste ‘open world’ game waar een speler vrij door de onmetelijke ruimte kon vliegen. Het was tevens het eerste 3D spel ooit. De originele Elite paste op 22K geheugen (zo groot als een huidige e-mail) en bevatte 8 galaxies met elk 256 systemen. Elke planeet had zijn eigen rechtssysteem, economie etc.

Het originele spel gratis downloaden en uittesten. Dit kan via https://store.zaonce.net/elite-dangerous-cat/elite1984.html.
Screenshots & video's
http://www.elitedangerous.com/mediaPublic/screens/thumbs/Screenshot_0277.jpghttp://www.elitedangerous.com/mediaPublic/screens/thumbs/dockedViper.jpghttp://www.elitedangerous.com/mediaPublic/screens/thumbs/Screenshot_0264.jpghttp://www.elitedangerous.com/mediaPublic/screens/thumbs/insideARichOrbisStation.jpghttp://www.elitedangerous.com/mediaPublic/screens/thumbs/theCoreDynamicsEagleWithPolarCamoPaintjob.jpg
http://www.elitedangerous.com/mediaPublic/screens/thumbs/lakonType6Landing.jpghttp://www.elitedangerous.com/mediaPublic/screens/thumbs/Screenshot_0264.jpghttp://www.elitedangerous.com/mediaPublic/screens/thumbs/Screenshot_0206.jpghttp://www.elitedangerous.com/mediaPublic/walls/thumbs/18_Starchart_tn.jpghttp://www.elitedangerous.com/mediaPublic/screens/thumbs/Screenshot_0233.jpgFanmade screenshots en video's


TweaCommanders
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. InloggenNuttige Links
Elite Dangerous Forum
Elite Dangerous Wiki
Elite Dangerous en uw Oculus Rift
EDTracker Home pagina
Officiële Elite: Dangerous Sidewinder Owners' Manual (WIP)
Fanmade Pilot's Guide (ZEER uitgebreid!)
Interactive starchart/route planner

[Voor 255% gewijzigd door Ervig op 12-12-2014 11:45]

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
Gereserveerd

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
Gereserveerd 2

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
Er worden in de loop van de komende weken nog een aantal zaken toegevoegd als extra screenshots en de TweaCommander lijst.
Eerst ga ik de komende week op vakantie en met een beetje mazzel zitten we dan op Beta 2.09 en draait alles stabiel :P

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • -hopsa-
 • Registratie: Maart 2012
 • Laatst online: 21:41
Netjes!

 • Crazy Harry
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 22-09 22:10

Crazy Harry

Altijd te laat

‘executive control’ over enorm grote capital ships.
Was dit niet juist uitgesloten?

 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
Ik had begrepen dat Stations niet in bezit konden komen. Capital ships is volgens mij nog steeds niet helemaald duidelijk. Tot de tijd dat het echt uitgesloten wordt houden we het er in ;) En de hoop op Capitol ship battles!

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • Ervig
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 31-03 22:42
Fijn een fris topic! Er zijn diverse hints naar 'executive control' van capital-ships geweest, maar of (en hoe) dat vorm gaat krijgen is nog onbekend.

Beta 2.04 draait bij mij als een zonnetje trouwens.

[Voor 48% gewijzigd door Ervig op 04-10-2014 17:58]

Star Citizen Referral Code (5,000 UEC Free Signup Bonus) | Elite: Dangerous Thread


 • eniux
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 24-09 08:59
Nice, goede topicstart! Hoop dat we snel een release mogen zien geen zin om vele uren tijd in de game te stoppen en alsnog een wipe te krijgen :)

 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
Ik vrees dat er nog wel 1 of 2 wipes aan komen. Minimaal 1 naar de Gamma en 1 van Gamma naar Live dus hoe dan ook zijn er nog 2 wipes te gaan.

Eerlijk gezegd vind ik het niet heel erg. Ik vind het wel leuk om van begin af aan weer eens lekker bezig te zijn. Zeker nu Slopey's Market tool er even uit ligt is het weer een uitdaging om aan credits te komen :P

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • Crazy Harry
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 22-09 22:10

Crazy Harry

Altijd te laat

Ik verwacht van beta2 naar beta3 (31 oktober) anders ook wel een wipe.

 • GekkePrutser
 • Registratie: Juli 2004
 • Niet online
shoney24 schreef op zaterdag 04 oktober 2014 @ 19:55:
Ik vrees dat er nog wel 1 of 2 wipes aan komen. Minimaal 1 naar de Gamma en 1 van Gamma naar Live dus hoe dan ook zijn er nog 2 wipes te gaan.
Ik had gelezen dat ze de wipe van Gamma naar Live juist zouden proberen te voorkomen als dat technisch mogelijk zou zijn. Ik heb zo gauw de link niet bij de hand want het was een paar maanden geleden maar ik heb het zeker gelezen.

Overigens heb ik er ook niet zo'n probleem mee, tijd zat in het echte spel om een imperium op te bouwen :) Ik ben een tijdje geleden gestopt met serieus spelen om er in Live nog zin in te hebben.

 • PuckStar
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 20-09 23:12
Indien je E:D op je Oculus Rift DK2 speelt en een i5 of i7 processor hebt kan dit enorm helpen (dat deed het bij mij althans): http://www.reddit.com/r/E...ngerous_dk2_disable_core/

[My Home Automations]


 • VyperX
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 27-09 11:16
Gisteren voor het eerst sinds tijden weer gespeeld, en Beta 2 voelt in ieder geval een stuk anders aan.

Wel meer focus op missies, aangezien de trade mogelijkheden erg gelimiteerd lijken te zijn. (Alle stations waar ik kwam hadden <10 trade goods te koop.)

My Dwarf Fortress ASCII Reward: ~~@~~####,.".D",.B""


 • Khiu
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 28-09 20:14
Wellicht willen ze de aandacht van de spelers verplaatsen omdat ze in deze fase andere elementen willen testen en worden de elementen in gamma of release gebalanceerd.

Yo momma is so stupid, she thinks a lightsaber has fewer calories.


 • Pure_evil
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 01-10 16:37
Handling lijkt een beetje anders dan in 1.04 (laatste die ik speelde), vind het precies net iets minder :/

Is wel nog met muis/tobo, ik wacht nog wat af om beslissing te nemen over joystick.

Verder leuke beta, daarnet een paar systems gaan scannen, ééntje leverde me 8.5k credits op voor een paar minuutjes vlieg en scanwerk. Kon nog meer zijn (paar objects moeten overslaan) maar had 2 missions in ander systeem die nogal aan de krappe kant kwamen, uiteindelijk ingeleverd met 3 en 1 minuut over :)

Spel zuigt je er wel heel goed in weer, ff elite starten, 3 uur later hmm, dat leek pas een halfuurtje.

[Voor 9% gewijzigd door Pure_evil op 06-10-2014 17:54]


 • Ervig
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 31-03 22:42
Mooie en zeer uitgebreide 'pilot manual' met informatie over achtergrond, schepen, combat, trading etc. etc. vond ik hier. Aanrader!

Verder leuk artikel met David Braben over Beta 2.
Last week Elite: Dangerous reached a milestone update, boosting the number of star systems by about a factor of ten, introducing new weapons, stations and planetary rings made of massive chunks of floating ice. With the ever expanding galaxy map comes the option to explore and scan distant frontier worlds for profit, with mapmakers now racing across the sky to be the first to log their findings with the board of stellar cartography. It's all terribly exciting.

I sat down with David Braben to discuss how Beta 2 is unfolding, what all this extra space means for players, when we can expect to start landing on planets and astronomy in general. Lovely, lovely astronomy. You can read our conversation below. And here's why Elite matters.

PCGamesN: So Beta 2 took the number of visitable systems from 55 to over 500, how soon until all 400 billion systems are opening up?

..........

[Voor 72% gewijzigd door Ervig op 08-10-2014 10:47]

Star Citizen Referral Code (5,000 UEC Free Signup Bonus) | Elite: Dangerous Thread


 • Fordox
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 01-10 16:31

Fordox

00101010

De eerste vraag die in me op komt:
Wat is het verschil tussen dit spel en Star Citizen?

*Geschreven door een electronics engineer die soms iets teveel nadenkt. Speccies: 3700x, ASUS TUF 3080, Silverstone RL-08


 • GekkePrutser
 • Registratie: Juli 2004
 • Niet online
Fordox schreef op woensdag 08 oktober 2014 @ 11:28:
De eerste vraag die in me op komt:
Wat is het verschil tussen dit spel en Star Citizen?
Dat is nogal een FAQ. Als je het in detail wil weten, kijk hier (het stukje What are the general differences between "Elite: Dangerous" and "Star Citizen"?)

Heel grof gezegd: Elite heeft wat meer nadruk op 'echtheid' van het model, heeft een ander vluchtmodel en is eerder klaar. Het is wat meer een simulator.

Star Citizen heeft een veel groter budget maar komt bijna 2 jaar later uit, en zal zich meer richten op interactie tussen spelers. Ik zie de twee niet als concurrenten maar als aanvulling: Tegen de tijd dat Star Citizen uit komt ben ik Elite wel zat denk ik.

 • Anoniem: 399807
 • Registratie: Maart 2011
 • Niet online
Fordox schreef op woensdag 08 oktober 2014 @ 11:28:
De eerste vraag die in me op komt:
Wat is het verschil tussen dit spel en Star Citizen?
Star Citizen is typisch amerikaanse hype en hysterie. Elite: Dangerous heeft meer Engelse waardigheid.

Wat Chris Roberts allemaal van plan is moet ik nog zien, hoe dat uitpakt. De manier waarop mensen orgastisch geld naar hem gooien is over the top.

Het grootste verschil zit hem in bereik. E:D doet aan procedural generation om de realiteit na te bootsen. SC gaat dit nu ook doen op bepaalde vlakken omdat ze eindelijk snappen dat je met enkele tientallen werelden die handgemaakt zijn niet ver komt. E:D gaat over exploratie in een echte omgeving terwijl SC meer gaat in de richting van dogfighting.

Als je houdt van flashy over the top met vooralsnog, zo te zien, een combat systeem waarbij je niet het gevoel krijgt echt afstand te overbruggen ga je voor SC. Als je een breder scala aan mogelijkheden wilt qua loopbaanplanning dan ga je voor ED. De schepen in SC lijken helemaal niet op iets wat daadwerkelijk cargo kan vervoeren.

ED heeftop dit moment een werkend spel. SC? Een hangar en een combat system volgens mij en al die plannen en features, ik moet het nog zien. Hoe meer geld Chris Roberts krijgt, hoe meer hij er in probeert te proppen. Het valt me daarbij op dat de stretch goals eerst nog interessant waren, maar later, met elk extra miljoen, krijg je er een nieuw schip bij of een enkele planeet. Duur spul, zo'n schip of planeet, voor een miljoen dollar. Het gaat dus nergens nog over.

De website van SC is een ramp scenario. Je kunt er niet in scrollen en video zit of te ver naar boven of beneden. Allemaal flashy. ED is meer down to Earth. Normale website, niet al te intens, gewone fora. Normale mensen, minder ego's. In SC lijkt het wel een race om zo veel mogelijk geld uit te geven aan een virtueel spel, wie de langste heeft of de grootste. Nu heb je ook fanatiekelingen bij ED, maar wat je kunt uitgeven blijft beperkt. Bij SC blijven ze je maar opties geven om geld uit te geven.

 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
De vergelijking van GekkePrutser is spot on. De fanboy rant van Vendar moet je maar negeren.

Heb E:D Mercenary Edition in de pre-order staan, ben benieuwd hoe lang deze game me kan blijven bekoren. :)

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • SnoeiKoei
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 01-10 11:41

SnoeiKoei

Koeien Snoeien Loeiend!

Ik geloof dat E:D meer een logisch gevolg is van het oude Elite en SC van Wing Commander. Beiden space sims maar met een andere nadruk.

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"


 • Ervig
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 31-03 22:42
Het is nu ook mogelijk om je als TweaCommander aan te melden. De lijst zie je hier.

Star Citizen Referral Code (5,000 UEC Free Signup Bonus) | Elite: Dangerous Thread


 • Fordox
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 01-10 16:31

Fordox

00101010

Vendar is idd wel heel erg biased.

Ik heb de wiki gelezen en ik zie de verschillen nu ook wel, maar dannog lijken beide spellen enorm op elkaar.
E:D is wel inderdaad een leuk zoethoudertje voordat SC uit komt :)

*Geschreven door een electronics engineer die soms iets teveel nadenkt. Speccies: 3700x, ASUS TUF 3080, Silverstone RL-08


 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
Fordox schreef op woensdag 08 oktober 2014 @ 15:18:
maar dannog lijken beide spellen enorm op elkaar.
Nou dat zou ik niet zeggen. Hebben toch wel een hele verschillende insteek, maar daardoor vult het elkaar ook mooi aan.

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


 • dahakon
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 04-08 16:30
Fordox schreef op woensdag 08 oktober 2014 @ 15:18:
Vendar is idd wel heel erg biased.

Ik heb de wiki gelezen en ik zie de verschillen nu ook wel, maar dannog lijken beide spellen enorm op elkaar.
E:D is wel inderdaad een leuk zoethoudertje voordat SC uit komt :)
Om zo simplistisch mogenlijk het verschil tussen de twee spellen te geven. E:D richt zich sterk op een groot universum wat je al vliegend kunt ontdekken, waarbij trading en missies voor het spel element zorgen. Het is zeg maar een simulatie van het universum,

Star Citizen/Squadron 42 is vooral een simulatie van het leven van een space-pilot, die allerhande dingen mee kan maken, ook buiten het schip. Het simuleert het leven meer dan het universum.

Natuurlijk zijn er alszodoende de wereld aan raakvlakken en zijn er de beloftes van Braben dat in latere expansions zaken als het schip kunnen verlaten of door het schip lopen toegevoegd worden, maar dat geeft feitenlijk dus ook gelijk aan dat de nadruk van de spellen voor launch op andere plekken liggen.

Het gevolg is dat Elite nu ~500 systemen heeft die je kunt bezoeken in de Beta, terwijl Star Citizen/SQ42 momenteel vooral aandacht heeft voor combat en racen als Beta, waarbij langzaam aan (net als bij Elite) meer en meer toe wordt gevoegd over de loop van tijd.

Beide spellen-in-wording hebben hun waarde, waarbij voor het moment Elite meer een single-player style game is die je online met anderen kunt spelen, waar Star Citizen een aantal elementen op sociaal gebied heeft, die passen bij MMO's (multi-crew schepen als voorbeeld). Daarmee niet zeggende dat Elite geen sociaal element zal hebben, het manifesteert zich alleen anders.

Helaas gebeurt het nog regelmatig dat een Elite-fan Star Citizen denkt te moeten afbranden en een Star Citizen fan Elite. Maar dat zal vrees ik altijd zo blijven. Zo is het helaas ook een beetje met de Elite Wikia, die is ook niet helemaal zonder bias geschreven. Maar in ieder geval een stuk helderder dan Vendar's post.

[Voor 4% gewijzigd door dahakon op 08-10-2014 17:34]


 • PuckStar
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 20-09 23:12
wellicht vinden jullie dit ook interessant: http://www.reddit.com/r/E...tabletphone_input_for_ed/

[My Home Automations]


 • Fordox
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 01-10 16:31

Fordox

00101010

momenteel vooral aandacht heeft voor combat en racen als Beta
Dit zijn modules in pre-alpha, nog lang geen beta. Met schepen rond vliegen is een leuke zoethouder.
Helaas gebeurt het nog regelmatig dat een Elite-fan Star Citizen denkt te moeten afbranden en een Star Citizen fan Elite. Maar dat zal vrees ik altijd zo blijven. Zo is het helaas ook een beetje met de Elite Wikia, die is ook niet helemaal zonder bias geschreven. Maar in ieder geval een stuk helderder dan Vendar's post.
Ja ik denk het ook... Het is ook nergens voor nodig, E:D komt bijna uit en als je die 2-3 jaar verder bent en bent uitgekeken op E:D komt star citizen uit. Het vloeit heerlijk door :)

*Geschreven door een electronics engineer die soms iets teveel nadenkt. Speccies: 3700x, ASUS TUF 3080, Silverstone RL-08


 • SnoeiKoei
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 01-10 11:41

SnoeiKoei

Koeien Snoeien Loeiend!

Maar ik vind het tegelijkertijd dan ook weer overdreven mensen met een duidelijke voorkeur voor 1 van beide games meteen af te serveren als ongenuanceerde fanboys en dat zie ik ook best vaak gebeuren. E:D =/= SC, om een of andere reden die anderen misschien beter weten te duiden dan ikzelf trekt SC me niet maar E:D wel, al is dat laatste misschien vooral vanwege de nostalgie (Elite vroeger helemaal kapot gespeeld).

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"


 • Anoniem: 14038
 • Registratie: Oktober 2000
 • Niet online
De flamepost van Vendar is een typische fanboy tekst hoor.

En als David Braben en Chris Roberts elkaar de hand kunnen schudden dan zijn dit soort kinderachtige vergelijkingen ook niet nodig. De twee games kunnen prima naast elkaar bestaan. En voor ons spelers is het juist handig want met meer concurrentie kunnen ze van elkaar leren en zullen ze de lat voor zichzelf ook hoger leggen. Want naast deze twee space games komt er een hele sloot van soortgelijke games aan die ook elk hun eigen publiek zullen trekken. Zelfs een toch wel wat gedateerd spel als Eve heeft ook zijn schare trouwe fans.

 • Jorrie
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 21-09 19:18
Bovendien als je denkt dat 1 miljoen wordt besteed aan een stretchgoal ben je ook niet helemaal ingelicht over de feiten :+

Ik heb ze beide, best of both worlds :D

Star Citizen


 • danslo
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 01-10 11:48
Is er trouwens iemand die dit spel speelt met een Oculus Rift (DK2)? Die van mij komt Dinsdag, kan eigenlijk niet wachten :D

 • PuckStar
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 20-09 23:12
danslo schreef op zaterdag 11 oktober 2014 @ 23:07:
Is er trouwens iemand die dit spel speelt met een Oculus Rift (DK2)? Die van mij komt Dinsdag, kan eigenlijk niet wachten :D
zie m'n post in het Oculus topic ;)

overigens sinds de Beta 2.05 uit is heb ik (en anderen) veel problemen met inloggen. Vaak eruit worden gegooid. cartographic services werkt niet etc.
hopelijk snel een fix en anders einde van de maand Beta 3.00!!! :)

[Voor 28% gewijzigd door PuckStar op 12-10-2014 00:33]

[My Home Automations]


 • BlaSfem0n
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 10-06 15:08

BlaSfem0n

I'm cool! My mother told me so

2.06 is uit en heeft bij mij zo te zien the cartographs bug gefixed. Ook zouden de rogue security vessels in anarc systemen verdwenen zijn, en wellicht ook de fed vessels in non-fed systemen.

Men ED Tracker is besteld =). Tegenwoordig hebben ze, en verkopen ze ook een custom made doosje voor de tracker in te steken, dus die maar ineens mee besteld samen met een usbkabel.

Men X52 had ik enkele weken geleden al besteld bij Conrad, maar hun logistiek, of dat bij hun leveringsbedrijven (TNT, Post.nl) werkt zo fantastisch dat men levering nu dus al 2.5 week onderweg is (terwijl ze volgens hun 2-4 werkdagen erover doen). Vorige week al een mailtje gestuurd naar Conrad, een bericht dat het onder weg is met track&trace nummer van post.nl gekregen. Die staat volgens post.nl al een week zogezegd op Vilvoorde (magazijn/distributiecentrum van ?), met de opmerking dat het pakket nog niet effectief aangeboden is aan post.nl? Dringend nog eens kwaad mailtje sturen dat het nu wel echt lang genoeg geduurd heeft...

Eerste en wellicht laatste keer dat ik iets bestel bij Conrad, enigste reden was eigenlijk dat daar de X52 op voorraad was en ergens anders zo goed als niet...

[Voor 8% gewijzigd door BlaSfem0n op 15-10-2014 09:53. Reden: cleanup]

Ode aan specs.tweak.to! | OLD BIG CASE | LAN CASE


 • Ervig
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 31-03 22:42
@BlaSfem0n Zou je een foto van jouw EDtracker willen plaatsen als hij binnen is? Ik ben benieuwd.

Iets heel anders: dit blijft me verbazen. (Reeks met afbeeldingen over de grootte van onze eigen planeet in relatie tot andere bekende zaken in het universum.)

Maakt wel dat er nog leuke plaatsen om naar toe te gaan in Elite 8)En een nieuwe peek of the week, gaaf:

[Voor 10% gewijzigd door Ervig op 16-10-2014 21:50]

Star Citizen Referral Code (5,000 UEC Free Signup Bonus) | Elite: Dangerous Thread


 • -GSF-JohnDoe
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 26-06 13:53

-GSF-JohnDoe

[insert tile here]

Ik denk er over ook E:D aan te schaffen (in combinatie met een HOTAS). Ik heb al een Rift DK2 en hoorde dat het best een gave ervaring is.

Het is mij echter niet echt duidelijk wat de staat van PVP is in E:D. Ik zie dat iedereen wel op dezelfde server speelt, maar er wordt weinig gesproken over PVP. Kan ik bijvoorbeeld een piraat zijn in E:D? Zijn er pvp/non-pvp zones - of een pvp/non-pvp instelling per piloot, of kan je in principe overal spelers aanvallen?

[Voor 14% gewijzigd door -GSF-JohnDoe op 17-10-2014 14:55]

Eve Online \ Planetside 2: Dierdra Vaal


 • roepie88
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 26-09 12:40
En Newsletter #45 is uit met weer leuke onderwerpen:

- Beta 3 op 28 oktober krijgt naast multiple ships ook Mining!
- Voor Europa heeft Frontier een deal gesloten met de makers van de HOTAS X52 en X52Pro. Nu tegen gereduceerde prijs in de Elite store te verkrijgen.
- Het Premiere Event is aangekondigd. 22 november. Zal dit dan ook meteen de launch zijn ????


http://us2.campaign-archi...d1c21b73b1e&id=fdacb0a6c0

[Voor 0% gewijzigd door roepie88 op 17-10-2014 19:56. Reden: typos]


 • roepie88
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 26-09 12:40
-GSF-JohnDoe schreef op vrijdag 17 oktober 2014 @ 14:46:
Ik denk er over ook E:D aan te schaffen (in combinatie met een HOTAS). Ik heb al een Rift DK2 en hoorde dat het best een gave ervaring is.
Zie post hierboven. Nu tijdelijk HOTAS X52 en X52 PRO via Frontier te verkrijgen.
Het is mij echter niet echt duidelijk wat de staat van PVP is in E:D. Ik zie dat iedereen wel op dezelfde server speelt, maar er wordt weinig gesproken over PVP. Kan ik bijvoorbeeld een piraat zijn in E:D? Zijn er pvp/non-pvp zones - of een pvp/non-pvp instelling per piloot, of kan je in principe overal spelers aanvallen?
Eigenlijk is de hele omgeving PVP. Alleen zijn de gecontroleerde gebieden behoorlijk bezaaid met security. Dus een wijze piraat haalt het wel uit zijn hoofd om daar onschuldige voorbijgangers aan te vallen.
En in de anargy omgevingen vraag je er als onschuldige voorbijganger om, om aangevallen te worden door Piet Piraat.

 • PuckStar
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 20-09 23:12
Die HOTAS kost bij coolblue gewoon evenveel. Hoezo gereduceerde prijs via Frontier....

[My Home Automations]


 • roepie88
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 26-09 12:40
PuckStar schreef op zaterdag 18 oktober 2014 @ 01:06:
Die HOTAS kost bij coolblue gewoon evenveel. Hoezo gereduceerde prijs via Frontier....
Gereduceerde prijs ten opzichte van de advies verkoopprijs dan?

wellicht voor de overige Europese landen wel interessant en is Nederland sowieso een HOTAS paradijs :*)

 • Crazy Harry
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 22-09 22:10

Crazy Harry

Altijd te laat

-GSF-JohnDoe schreef op vrijdag 17 oktober 2014 @ 14:46:
Ik denk er over ook E:D aan te schaffen (in combinatie met een HOTAS). Ik heb al een Rift DK2 en hoorde dat het best een gave ervaring is.

Het is mij echter niet echt duidelijk wat de staat van PVP is in E:D. Ik zie dat iedereen wel op dezelfde server speelt, maar er wordt weinig gesproken over PVP. Kan ik bijvoorbeeld een piraat zijn in E:D? Zijn er pvp/non-pvp zones - of een pvp/non-pvp instelling per piloot, of kan je in principe overal spelers aanvallen?
Niet iedereen zit in dezelfde server.
Probeerde laatst met een vriend van me samen te spelen, maar we vonden elkaar niet terwijl we wel rond hetzelfde station zweefden.
Dit was zelfs het geval bij een friends-only instance waar alleen hij en ik in de vriendengroep zaten.

 • dahakon
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 04-08 16:30
roepie88 schreef op zaterdag 18 oktober 2014 @ 11:34:
[...]


Gereduceerde prijs ten opzichte van de advies verkoopprijs dan?

wellicht voor de overige Europese landen wel interessant en is Nederland sowieso een HOTAS paradijs :*)
http://geizhals.at/eu/sai...em-pc-105966-a234289.html

Genoeg plekken waar je hem nog goedkoper kunt krijgen, zelfs vergeleken met Coolblue. Maar ook nog wel plekken waar hij duurder is. Dus de gereduceerde prijs zal ten opzichte van de adviesprijs zijn.

 • eniux
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 24-09 08:59
Crazy Harry schreef op zaterdag 18 oktober 2014 @ 13:41:
[...]

Niet iedereen zit in dezelfde server.
Probeerde laatst met een vriend van me samen te spelen, maar we vonden elkaar niet terwijl we wel rond hetzelfde station zweefden.
Dit was zelfs het geval bij een friends-only instance waar alleen hij en ik in de vriendengroep zaten.
Dan heeft een iemand toch echt iets verkeerd gedaan, het hele doel van zo'n instance is namelijk samen spelen en het is mij nog nooit gebeurd dat ik iemand niet kon zien (als ik echt in dezelfde instance zat, gewoon online wel)

 • GekkePrutser
 • Registratie: Juli 2004
 • Niet online
roepie88 schreef op zaterdag 18 oktober 2014 @ 11:34:
[...]


Gereduceerde prijs ten opzichte van de advies verkoopprijs dan?

wellicht voor de overige Europese landen wel interessant en is Nederland sowieso een HOTAS paradijs :*)
Ik had de X52 pro in Engeland (Amazon UK) voor €130 en Frontier heeft daar hun kantoor, dus ik snap niet dat ze zeggen dat dit een goede prijs is 8)7 (Edit: Hij is overigens nu weer een flink stuk duurder daar, het prijsbeleid van Amazon lijkt soms wel een jojo :) )

Overigens heb ik hem weer teruggestuurd, hij past wat mij betreft niet goed bij Elite. De Thrustmaster HOTAS X beviel veel beter, onder meer door de klik in de gashendel op de juiste plek. De X52 pro heeft bovendien heel veel functies die in Elite niet gebruikt kunnen worden. En hij kost maar 40€ ook!

In het vorige topic heb ik dit uitgebreider toegelicht.

[Voor 12% gewijzigd door GekkePrutser op 18-10-2014 21:36]


 • Crazy Harry
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 22-09 22:10

Crazy Harry

Altijd te laat

eniux schreef op zaterdag 18 oktober 2014 @ 13:58:
[...]


Dan heeft een iemand toch echt iets verkeerd gedaan, het hele doel van zo'n instance is namelijk samen spelen en het is mij nog nooit gebeurd dat ik iemand niet kon zien (als ik echt in dezelfde instance zat, gewoon online wel)
Ik vermoed dat het probleem was dat ik ook in een andere groep zat en daarvan was er ook iemand online.
Nadat ik die groep verlaten had, kwamen we wel bij elkaar terecht.
Maar het toont dus wel aan dat niet iedereen, iedereen kan zien.

 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
Crazy Harry schreef op zaterdag 18 oktober 2014 @ 21:17:
[...]

Ik vermoed dat het probleem was dat ik ook in een andere groep zat en daarvan was er ook iemand online.
Nadat ik die groep verlaten had, kwamen we wel bij elkaar terecht.
Maar het toont dus wel aan dat niet iedereen, iedereen kan zien.
Dat klopt ook. In eerste instantie zouden er "instances" zijn met maximaal 32 spelers per "instance". Ze zijn sinds patch 2.03 (geloof ik) aan het testen met grote instances maar hoeveel spelers deze kan bevatten weet ik niet.

Hoe dan ook houdt dit in dat je maar een beperkte kans hebt om iemand online tegen te komen. Het werkt dus niet zoals gewone servers waar je inlogd en iemand 100% zeker tegen komt.

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • -GSF-JohnDoe
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 26-06 13:53

-GSF-JohnDoe

[insert tile here]

shoney24 schreef op zondag 19 oktober 2014 @ 08:00:
[...]
Hoe dan ook houdt dit in dat je maar een beperkte kans hebt om iemand online tegen te komen. Het werkt dus niet zoals gewone servers waar je inlogd en iemand 100% zeker tegen komt.
Als ik het dus goed begrijp is het niet praktisch om piraat te zijn?

Eve Online \ Planetside 2: Dierdra Vaal


 • BlaSfem0n
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 10-06 15:08

BlaSfem0n

I'm cool! My mother told me so

-GSF-JohnDoe schreef op maandag 20 oktober 2014 @ 12:53:
[...]


Als ik het dus goed begrijp is het niet praktisch om piraat te zijn?
Niet als je perse enkel menselijke spelers wil gaan lastig vallen (op dit moment dan). NPC ships zijn er overal (in redelijke overvloed).

Ode aan specs.tweak.to! | OLD BIG CASE | LAN CASE


 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
Het valt wel mee denk ik. Als ik zo rondvlieg zie ik genoeg menselijke spelers om mij heen. En vergeet niet dat het natuurlijk in de buurt van een Anarchy Station een stuk makkelijker is om mensen direct aan te vallen. Niet alleen dat, maar er komt ook hardware die dit in de hand gaat spelen. Denk hierbij aan een missile die zich aan de hul van jou tegenstander bevestigd en daarna de cargo hatch open gooit. Als dat niet met pirates in mind is verzonnen, dan weet ik het ook niet meer! :P

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • SnoeiKoei
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 01-10 11:41

SnoeiKoei

Koeien Snoeien Loeiend!

BlaSfem0n schreef op maandag 20 oktober 2014 @ 13:09:
[...]


Niet als je perse enkel menselijke spelers wil gaan lastig vallen (op dit moment dan). NPC ships zijn er overal (in redelijke overvloed).
Tsja, bij iedere extra jump die je straks verwijderd bent van het beginpunt wordt het aantal menselijke spelers die je tegenkomt minder lijkt me. Enkele tientallen jumps verder en je de kans dat je nog iemand tegenkomt is vrijwel nihil, met zoveel mogelijke reisdoelen.

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"


 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
Die kans is inderdaad aanwezig, maar tot nu toe lijkt het zo dat er veel activiteit rond bepaalde systems blijft. Chango dock blijft druk, ondanks 500 systems nu al.

We gaan het zien denk ik maar zo :)

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


Anoniem: 618799

Hmm, een vraagje over de betas. Op de website staat dat de volgende beta start op 28 oktober. Maar als ik in de shop kijk , bij de Elite Dangerous beta versie (die te koop is voor 60 euro) staat er "Multiplayer Beta Now Live"
Is dat een fout of ben ik nu zo blond dat ik het niet snap :+

 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
Het kan wat verwarrend zijn. Momenteel is de Beta nog aan de gang en gaan we eind deze maand naar Beta 3.0. je kan voor € 60,- jezelf inkopen in de Beta. Je hebt dan nu al toegang tot het spel en je krijgt de Mercenary Edition zodra het spel Live gaat. Dat gebeurt, naar alle waarschijnlijkheid, eind dit jaar.
Het spel zal ook nog naar Gamma gaan dus er zitten sowieso nog wat wipes aan te komen.

Het is misschien wat vreemd om dit Beta te noemen en er dan zoveel geld voor neer te leggen. Ik zie het meer als Early Access. Het spel is overigens prima speelbaar en er komen met elke Beta update weer leuke nieuwe features bij.

Als je wilt weten wat er allemaal gebeurd is en wat er aan zit te komen, dan raad ik je aan om de Elite Dangerous nieuwsbrieven even te lezen. Neem de laatste 5 bijvoorbeeld: http://forums.frontier.co.uk/forumdisplay.php?f=39

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


Anoniem: 618799

Dank je voor je snelle antwoord, ik begrijp het nu, tijd om mijn bankrekening 60 euros lichter te maken :-)
Als een oud 'Elite' speler in de jaren '80 moet ik dit gewoon hebben.

 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
Must buy! En je zult niet teleurgesteld worden :)

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • Fordox
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 01-10 16:31

Fordox

00101010

Ik wacht wel tot de release, zijn de irritante bugs en crashes ook gefixt en is t wat mooi gepolijst, vooral als t binnen 2 maand uit is :)

[Voor 14% gewijzigd door Fordox op 20-10-2014 19:03]

*Geschreven door een electronics engineer die soms iets teveel nadenkt. Speccies: 3700x, ASUS TUF 3080, Silverstone RL-08


Anoniem: 618799

Gekocht, gedownload en nu al verslaafd. Op momenten als deze haat ik het dat ik morgen weer vroeg op moet staan voor mijn werk...

 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
Veel plezier maar dat gaat wel lukken :)

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • Schurem
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 01-10 10:37

Schurem

Anytime, Anywhere

Fijne game dit he, heeft iemand al een tweakers private group gemaakt?

Oh! I have slipped the surly bonds of earth, And danced the skies on laughter-silvered wings; Sunward I've climbed, and joined the tumbling mirth.


 • Evil Cowman
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 08:18
Wie gaat er een gokje wagen om het snelste te docken? :P
http://www.pcgamer.com/el...-a-speed-docking-contest/

 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
Schurem schreef op maandag 20 oktober 2014 @ 22:26:
Fijne game dit he, heeft iemand al een tweakers private group gemaakt?
Je kan jezelf opgeven via de TweaCommanders lijst. Deze staat in de TS.
Op deze manier zie je welke Commanders online zijn ;)

Ik zag het inderdaad gisteren voorbij komen. Daarom vind ik deze community en de developers zo leuk. Er wordt wat verzonnen door de community en de ontwikkelaar pakt het op en neemt het over. Dat is betrokken zijn met je doelgroep! _/-\o_

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
Gisteravond heb ik eindelijk weer eens een goede speelsessie na mijn vakantie kunnen doen.
Ik ben ook even bezig geweest met het opnieuw configureren van mijn EDTracker.
Wat is dat toch een leuk apparaatje voor zo verdomd weinig geld.

Ik had hem zonder behuizing gekocht (anderhalve maand geleden toen er nog geen behuizingen gemaakt werden) en ik vond tijd dat hij nu eens wat meer beschermd wordt.
Een goedkope, en naar mijn mening grappige, tip was om hem in een origineel TicTac doosje te stoppen. Dat werkt prima vreemd genoeg. Beetje knip en plak werk, maar het is effectief en hij zit als gegoten.

Daarna via ducktape aan mijn koptelefoon bevestigd en et voila, een prima beschermde EDTracker. Het verdient geen schoonheidsprijs, maar het werkt perfect.

Ook even Opentrack geconfigureerd en je hebt nu volledige headtracking voor nog geen 30 euro! Het verbaast mij ook hoe precies de EDTracker werkt!

Dit in combinatie met Voice Attack en mijn Hotas setje moet me de komende tijd wel zoet houden ;)

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • beve
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 20-07 15:25
Hey!
Had de oculus rift DK2 besteld en deze is gisteren verzonden.
Ik zocht naar games die compatible waren en ben zo bij elite dangerous gekomen.
Ik ben wel fan van spacesims; ben ook starcitizen backer en eve online speler, dus ik vond het raar dat ik van deze nog niet gehoord had...
Gisteren dan meteen elite dangerous gekocht en een cyborg Fly besteld die vandaag toekomt :)
Was laat gisteren dus enkel nog maar de tutorial gedaan, maar deze game lijkt me echt vet!
Hoe zit het met de meta game, is er een corp systeem zoals in Eve?

 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
Hey Beve en welkom.

Elite Dangerous en een Oculus Rift is, naar ik begrepen heb, een adembenemende combo. Alhoewel de resolutie voor het lezen van de menu's nog iets omhoog moet. Ik heb zelf geen Oculus maar ik weet dat Puckstar er wel een heeft en er al heel handig mee is ;)
Misschien dat we zelfs een apart kopje ervoor in de TS kunnen zetten.

Ga er momenteel niet vanuit dat er een vergelijkbare meta game komt als in Eve. Dat is juist iets wat ze bij Frontier willen vermijden. Alhoewel ze het bij spelers onderling niet tegen kunnen houden natuurlijk.
Frontier wil zich voornamelijk richten op de persoonlijke ervaring en daar stoppen ze nu alle energie in.

Schroom niet om je vragen hier of op het Elite Dangerous forum te stellen. Het is een volwassen community en je zult snel antwoord op de meest simpele vragen krijgen.

Veel speelplezier!

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • Ervig
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 31-03 22:42
Leuk nieuws. Beta 3 kan je starten met het geldbedrag + de waarde van jouw schip die je in Beta 2 hebt verzameld.
There will be a partial wipe for beta 3. Everything will; be reset except for wealth which we bring across.

Michael

Star Citizen Referral Code (5,000 UEC Free Signup Bonus) | Elite: Dangerous Thread


 • Patje040175
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 07-07 21:06

Patje040175

Zwarte koffie !!!

Goed nieuws, ik heb mn eagle net voorzien van een nieuwe FSD en PP. Een jumprange van 13 LJ is toch wel lekker :)

Goedzo !


 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
LOL snel geld vergaren dus. We hebben nog 7 dagen de tijd :)

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • PuckStar
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 20-09 23:12
door een aantal bugs en uitdaging in het spel speel ik het wel een heel stuk minder.
nu bijv. blijf ik hangen in hyperjump :(. blijft maar vliegen.

[My Home Automations]


 • Ervig
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 31-03 22:42
@Puckstar er zijn inderdaad nog flink wat bugs. Na een grote release worden de echt grote bugs waar heel veel spelers last van hebben direct aangepakt. De kleinere bugs, of diegene waar minder mensen last van hebben worden in de volgende beta versie meegenomen (om zo tijd en ontwikkelkosten te sparen): in ieder geval een ticket aanmaken en even op het ED forum zoeken of anderen dit ook hebben en wellicht opgelost hebben.

In ander nieuws:

Mocht je nog twijfelen over Elite: Dangerous, dan zeker deze fan-made trailer met ingame footage even bekijken (tip: groot scherm en geluid hard aan)

Star Citizen Referral Code (5,000 UEC Free Signup Bonus) | Elite: Dangerous Thread


 • Gaius
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
Ik heb het spel afgelopen weekend ook gekocht. Als zoethoudertje tot Star Citizen vooral, maar dat gaat nog wel "even" duren voordat je die kunt spelen. Eerste poging met muis en toetsenbord was geen succes, wat een ontzettend onlogische besturing is dat zeg.

Maar goed, heb nog een joystick staan (Extreme 3D Pro van Logitech), dus die gister 's aangesloten. En das al veel beter. Dus gister m'n eerste kilometertjes gemaakt, beetje feeling krijgen met het navigeren, supercruisen, jumpen, etc. Docken ging een stuk makkelijker dan ik dacht, vanavond maar 's wat missies gaan doen.

 • beve
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 20-07 15:25
Hey!

Heeft iemand tips ivm met navigatie?
Ik denk da tik iets mis of iets verkeerd doe...
Ik heb een missie accept die precies redelijk ver is en ben niet het type die te abandonen enkel omdat ie ver is...
Ik vind het andere zonnestelsel op de map, maar er is geen directe jump naar toe en ik vind nergens een volgorde van jumps die ik moet maken om er te geraken?

 • (roh)violator
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 29-04-2019

(roh)violator

Snowcone?

beve schreef op woensdag 22 oktober 2014 @ 09:37:
Hey!

Heeft iemand tips ivm met navigatie?
Ik denk da tik iets mis of iets verkeerd doe...
Ik heb een missie accept die precies redelijk ver is en ben niet het type die te abandonen enkel omdat ie ver is...
Ik vind het andere zonnestelsel op de map, maar er is geen directe jump naar toe en ik vind nergens een volgorde van jumps die ik moet maken om er te geraken?
Als je geen directe of indirecte weg hebt naar een zonnestelsel zul je je frameshift drive moeten upgraden totdat je wel (in)direct de jumps kan maken naar je doel.

Het verlagen van gewicht heeft ook invloed op je max jump distance. Dus je zou bijvoorbeeld wat wapens of cargohold kunnen verwijderen van je schip.

Je zou ook kunnen kijken of je al een schip kan kopen wat standaard een grotere jump distance heeft.

Succes. ;)

Asus z170 Pro | Intel I7 6700k | 16 Gb DDR4 2400 MHz | ASUS Strix GTX 970


 • beve
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 20-07 15:25
(roh)violator schreef op woensdag 22 oktober 2014 @ 11:02:
[...]


Als je geen directe of indirecte weg hebt naar een zonnestelsel zul je je frameshift drive moeten upgraden totdat je wel (in)direct de jumps kan maken naar je doel.

Het verlagen van gewicht heeft ook invloed op je max jump distance. Dus je zou bijvoorbeeld wat wapens of cargohold kunnen verwijderen van je schip.

Je zou ook kunnen kijken of je al een schip kan kopen wat standaard een grotere jump distance heeft.

Succes. ;)
Cool!
Bedankt voor je antwoord :-)
Het is nog maar mijn 2e missie en ik heb tijdens mijn eerste missie een boete gerkeggen van 12k terwijl ik nu maar 3k heb, dus upgraden zal er niet inzitten hahaha...

Ik kan dus niet van stelsel naar stelsen jumpen en onderweg tanken om er te komen?
Of ms wel maar er wordt nergens aangegeven in welke volgorde en naar welke stelsels ik moet jumpen?

 • Patje040175
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 07-07 21:06

Patje040175

Zwarte koffie !!!

Voor routeplannen kan je deze site gebruiken

http://www.elitetradingtool.co.uk/

Goedzo !


 • Ervig
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 31-03 22:42
Gaius schreef op woensdag 22 oktober 2014 @ 08:52:
Eerste poging met muis en toetsenbord was geen succes, wat een ontzettend onlogische besturing is dat zeg.
Een paar tips als je met de muis en keyaboard wilt spelen .Dit werkt ERG goed (zelfs beter dan joystick vind ik zelf)
- Set mouse control to absolute pitch/yaw
- Bound A and D to lateral thrust left and right
- Bound Q and E to roll left and right.

Rolling into turns is slightly more cumbersome using these controls, but the advantage is that you can easily strafe around your target. Also, having the yaw controls on your mouse axis makes it a whole lot easier to aim at your target than the default roll controls.
Another option is to set your mouse to Absolute Pitch/Roll, and then bind a key (I use the spacebar) to the YAW-ROLL BUTTON. Everytime you toggle/hold the bind, it will switch your controls to Pitch/Yaw, allowing you to use the mouse for both rolling and yawing. It also frees up the A and D binds, so you can use them for Lateral Thrusting.

Another top tip while I am here, is to set +100% throttle to mouse wheel up, and +50% throttle to mouse wheel down, to allow you to flip/flop easily between max speed and optimal turning speed.

And lastly, bind FAON/OFF to a thumb key, and use it when you want to make tight turns. A combination of +50% throttle, pitch up + thrust down with FA turned off can result in some very tight turns. Hit afterburner as you come out of the turn and you get back up to speed in no time. Great for turning the tables on a target that you can't shake.

Star Citizen Referral Code (5,000 UEC Free Signup Bonus) | Elite: Dangerous Thread


 • zion
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 28-09 15:02

zion

I GoT my I on U

Snap er niks van.... Ben naar de E;D site gegaan, de versie waar reclame voor gemaakt werd gekocht (mercenary), en nu mag ik hem niet downloaden.... zegt ie coming soon, nu achteraf zie ik idd wel dat die eraan zat te komen, en dus nog niet uit is, maar die pushte ze wel, ik wil gewoon nu spelen, kan ik nu nog upgraden naar Beta ofzo, of moet ik dan nóg € 60,- neerleggen? Ben Elite vanaf t eerste uur, maar dit is (dankzij mezelf dat weet ik) toch wel een beetje een domper....

10-08-1999 - 10-08-2022, 23 jaar zion @ Tweakers.net
systeem


 • N0stradamus
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 09-09 09:56
zion schreef op donderdag 23 oktober 2014 @ 04:33:
Snap er niks van.... Ben naar de E;D site gegaan, de versie waar reclame voor gemaakt werd gekocht (mercenary), en nu mag ik hem niet downloaden.... zegt ie coming soon, nu achteraf zie ik idd wel dat die eraan zat te komen, en dus nog niet uit is, maar die pushte ze wel, ik wil gewoon nu spelen, kan ik nu nog upgraden naar Beta ofzo, of moet ik dan nóg € 60,- neerleggen? Ben Elite vanaf t eerste uur, maar dit is (dankzij mezelf dat weet ik) toch wel een beetje een domper....
Quote van de support pagina:
Can I upgrade my purchase to receive access to the Beta phase of Elite: Dangerous?

Yes. If you already own the Elite: Dangerous Digital edition you will automatically receive a discount when you attempt to buy the Beta.

Als ik het echt allemaal van te voren wist...


 • zion
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 28-09 15:02

zion

I GoT my I on U

ja top, dank je, had het ondertussen ook zelf uitgevonden, maar mooi dat iemand op dit tijdstip toch de moeite doet om te reageren _/-\o_

Uiteindelijk nog € 2,- goedkoper ook (maar wel meer moeite ;)) € 40,- voor Mercenary, en dan krijg je € 42,- korting voor de Beta :), ga nu ff spelen....

10-08-1999 - 10-08-2022, 23 jaar zion @ Tweakers.net
systeem


 • Ervig
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 31-03 22:42
Toevoeging aan de TS:

Mercenary Edition - €40 (Pre-order + exclusive content)
 • A digital download Elite: Dangerous (release date: end 2014)
 • Your very own Eagle fighter ship docked in a secondary location in-game
 • Exclusive pack of ship paint jobs
 • A ‘day one’ ship decal
 • A digital players guide
 • A digital concept art book
Elite: Dangerous - €49,99 (game package available after release)
 • A digital download Elite: Dangerous (release date: end 2014)
Elite: Dangerous Beta - €60 (start playing today)
 • Access to all the Beta development stages. Start playing Elite: Dangerous today!
 • On the game's full release you also get the Elite: Dangerous Mercenary Edition, loaded with digital extras

Iedereen die reeds een pre-order gedaan heeft (bijv. via de kickstarter) krijgt automatisch de upgrade naar de Mercenary Edition (meer info hier). Heb je een pre-order maar wil je nu al de beta spelen? Dat kan en kost €20: bij het kopen van de beta wordt de korting automatisch verrrekend. Let op: release datum staat gepland voor eind 2014 dus hoe lang de beta periode nog is, is niet bekend.

Star Citizen Referral Code (5,000 UEC Free Signup Bonus) | Elite: Dangerous Thread


 • SnoeiKoei
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 01-10 11:41

SnoeiKoei

Koeien Snoeien Loeiend!

Ik vermoed dat de release date op 22nov wordt aangekondigd:
On November 22nd 2014 the Elite: Dangerous team will be hosting a very special event.

The Imperial War Museum in Duxford, Cambridgeshire, UK is the venue for the Premiere of Elite: Dangerous! This celebration of the game and our amazing community will be broadcast around the world via a livestream on Twitch.tv.

There will be new content, discussions and talks with the development team, game streaming - and some important announcements.

You will be able to join us in a number of ways;

- Those of you whose Kickstarter and other early backer pledges included an invitation to our UK party will soon receive your invitation to join David and the development team in Duxford.
- We are also able to offer a limited number of tickets to this special event on a first come first served basis – these are priced at £50 and will go on sale on the Elite: Dangerous online store at 9:00am UK time on Friday 24th October.
- The event will be livestreamed on Twitch.tv, so wherever you are around the world you can watch and be involved.
- The live broadcast will be recorded and made available online so you will be able to catch it whenever you choose after the event.

Whichever way, please save the date! 22.11.14.
Bron: newsletter #45

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"


 • Patje040175
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 07-07 21:06

Patje040175

Zwarte koffie !!!

En newsletter 46 is er, 2406 starsystems!!!!!
Linkje http://us2.campaign-archi...d=73dca87078&e=b8ee12b159

Goedzo !


 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
Yep, en dat is nog steeds maar 0,5% van het aantal starsystems in de final release 8)7

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • Ervig
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 31-03 22:42
shoney24 schreef op zaterdag 25 oktober 2014 @ 08:29:
Yep, en dat is nog steeds maar 0,5% van het aantal starsystems in de final release 8)7
You’ll be playing Beta 3 in a volume of 868,744 cubic light years, containing 2,406 star systems, including  4,181 stars and 24,918 planets.

Beta 3’s 2,406 star systems mean it is huge, about five times bigger than Beta 2.  Yet it represents only a little over half a millionth of one per cent of the full game to be launched later this year!
0,0000005% van het totaal speelbare galaxy (of vergeet ik nog een 0?) zelfs. Het is ECHT enorm groot.

Star Citizen Referral Code (5,000 UEC Free Signup Bonus) | Elite: Dangerous Thread


 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
Ik vraag me serieus af hoe lang het duurt om van 1 kant van het sterrenstelsel naar de andere kant te komen!

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • Patje040175
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 07-07 21:06

Patje040175

Zwarte koffie !!!

Heb net ff gespeeld met facetrackNoir, een soort trackir maar dan met een webcam. Dat werkt ook goed, bijna hetzelfde als een ED tracker. Je hebt er alleen maar een oude webcam voor nodig en FacetrackNoir software http://facetracknoir.sourceforge.net/home/default.htm

Goedzo !


 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
Patje040175 schreef op zaterdag 25 oktober 2014 @ 15:46:
Heb net ff gespeeld met facetrackNoir, een soort trackir maar dan met een webcam. Dat werkt ook goed, bijna hetzelfde als een ED tracker. Je hebt er alleen maar een oude webcam voor nodig en FacetrackNoir software http://facetracknoir.sourceforge.net/home/default.htm
Ik heb begrepen dat het zelfs het beste werkt met een oude PSEye. Maar het is inderdaad een goed low budget alternatief als je nog een webcam hebt liggen. ;)

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • Ervig
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 31-03 22:42
Elite: Dangerous is it worth a buy? Review van 'worth a buy guy' . Ik heb slechts het begin gezien maar lijkt op een goede review:

Star Citizen Referral Code (5,000 UEC Free Signup Bonus) | Elite: Dangerous Thread


 • Blue2k
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 06-09 22:54
shoney24 schreef op zaterdag 25 oktober 2014 @ 12:49:
Ik vraag me serieus af hoe lang het duurt om van 1 kant van het sterrenstelsel naar de andere kant te komen!
Oh! Fun! :) Een ruwe schatting: Je kunt ongeveer 10 light year afleggen in 10 seconden lijkt het (tussen sterrenstelsels) Je hebt nog een aantal seconden nodig om je engine op te laden en je route te plannen, dus misschien 20 seconden op z'n snelst om 10 light year af te leggen. De melkweg is 90.000 light year in diagonaal, dus ongeveer: 500 uur als je nooit hoeft te tanken. Dat is 20 dagen 24 uur per dag 'jumpen'. Als je 'maar' 8 uur per dag kunt gamen is dat 60 dagen lang, 8 uur per dag alleen maar 'jumpen'. Als je dan ook nog moet tanken wordt het waarschijnlijk veel langer.

Anoniem: 618799

Patje040175 schreef op zaterdag 25 oktober 2014 @ 15:46:
Heb net ff gespeeld met facetrackNoir, een soort trackir maar dan met een webcam. Dat werkt ook goed, bijna hetzelfde als een ED tracker. Je hebt er alleen maar een oude webcam voor nodig en FacetrackNoir software http://facetracknoir.sourceforge.net/home/default.htm
Ok, "call me a noob" maar ik snap dit niet, ik neem aan dat je die webcam aan je hoofd vastmaakt ( bijv op de band van een koptelefoon ) en bij het bewegen van je hoofd het beeld op je monitor meedraait? Maar als je omhoog kijkt zie je toch je scherm niet meer?

 • Patje040175
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 07-07 21:06

Patje040175

Zwarte koffie !!!

Je plaatst de webcam gewoon op je scherm, check deze YouTube vid maar ff Setting up FacetrackNOIR for use with Elite: Dang…: http://youtu.be/A6neB7_Ns6A

Goedzo !


 • -GSF-JohnDoe
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 26-06 13:53

-GSF-JohnDoe

[insert tile here]

Anoniem: 618799 schreef op zaterdag 25 oktober 2014 @ 23:03:
[...]


Ok, "call me a noob" maar ik snap dit niet, ik neem aan dat je die webcam aan je hoofd vastmaakt ( bijv op de band van een koptelefoon ) en bij het bewegen van je hoofd het beeld op je monitor meedraait? Maar als je omhoog kijkt zie je toch je scherm niet meer?
Daarom is dit eigenlijk alleen nuttig met een triple monitor (of meer) setup. Persoonlijk denk ik echter dat als je zo'n cockpit ervaring wil hebben dat je beter een Rift kan gebruiken.

Eve Online \ Planetside 2: Dierdra Vaal


 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
-GSF-JohnDoe schreef op zondag 26 oktober 2014 @ 22:14:
[...]


Daarom is dit eigenlijk alleen nuttig met een triple monitor (of meer) setup. Persoonlijk denk ik echter dat als je zo'n cockpit ervaring wil hebben dat je beter een Rift kan gebruiken.
ik ben het niet helemaal eens met je stelling dat het alleen werkt op een triple (of meer) monitor setup. Ik zelf heb een EDTracker en werk met een 24" monitor en een 21" monitor. Ik draai ED op de 24" monitor. Dat werkt vrij aardig. Ik weet ook wel dat het met meer monitoren VEEL beter werkt maar het effect is acceptabel genoeg om de tracker te gebruiken.

Ik ben het wel met je eens dat als je totale cockpit immersion wil, je beter een VR bril als de Oculus Rift kan gebruiken. Het lijkt mij echter wel lastig met bijvoorbeeld het controleren van informatie op het internet terwijl je speelt. Bijvoorbeeld een route planner op het 2e scherm.

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • Inanna
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 25-08 16:28
Anoniem: 618799 schreef op zaterdag 25 oktober 2014 @ 23:03:[...]
Ok, "call me a noob" maar ik snap dit niet, ik neem aan dat je die webcam aan je hoofd vastmaakt ( bijv op de band van een koptelefoon ) en bij het bewegen van je hoofd het beeld op je monitor meedraait? Maar als je omhoog kijkt zie je toch je scherm niet meer?
Nee, de webcam staat voor je op het bureau en de software maakt het mogelijk om je kijkrichting te bepalen en aan de hand daarvan het beeld in het spel aan te passen.

Voorbeeld: Je draait je hoofd enkele graden naar links maar houd je ogen gericht op je monitor. De software registreerd via de webcam de stand van je hoofd, verwerkt dit en geeft dit door aan het spel zodat het juiste beeld kan worden gegenereerd.

Excuus, Patje040175 z'n antwoord over het hoofd gezien.

[Voor 3% gewijzigd door Inanna op 27-10-2014 15:34]


 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
Oh my... Wat sommige mensen toch kunnen doen. _/-\o_

Een geweldige fan made trailer van Edwin Stowe...

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • Crazy Harry
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 22-09 22:10

Crazy Harry

Altijd te laat

En we wachten...
Niemand anders die aan het wachten is hier?

 • Patje040175
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 07-07 21:06

Patje040175

Zwarte koffie !!!

Vannochtend ff opgestart, in ieder geval al mn credits nog :P De changelog van de nieuwe beta liegt er niet om, deze is echt te lang om hier te posten Linkje

Goedzo !


 • Ervig
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 31-03 22:42
De eerste images uit beta 3 komen binnen. Mooi *O* Weet iemand wat dat schip op het laatste plaatje is?

http://i.imgur.com/EOmgSXts.pnghttp://i.imgur.com/VQW3kBTs.jpghttp://i.imgur.com/0wTbhFXs.jpghttp://i.imgur.com/KcnJMdhs.jpg


(Plaatje 3 is in te zoomen voor extra detail)

Verder een indepth review door The Mighty Jingles, leuk voor diegenen die nieuw zijn en een beeld willen krijgen van hoe het spel in elkaar zit. Let op: review is net geplaatst maar gaat over de oude beta 2.06 en bevat dus niet alle verbeteringen en toevoegingen uit beta3 die net released is (o.a. mining, player interdictions, fuel scooping, multiple ship ownership, nebula's etc.)

[YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=OUpKcJTmmM8]

[Voor 26% gewijzigd door Ervig op 29-10-2014 19:00]

Star Citizen Referral Code (5,000 UEC Free Signup Bonus) | Elite: Dangerous Thread


 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
Volgens mij is het een imperial courier.

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.


 • (roh)violator
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 29-04-2019

(roh)violator

Snowcone?

Weet iemand waar ik nu in Beta 3 een Cobra MKIII kan kopen?

Asus z170 Pro | Intel I7 6700k | 16 Gb DDR4 2400 MHz | ASUS Strix GTX 970


 • shoney24
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:16

shoney24

The Dude Abides!

Topicstarter
ik weet dat ze te verkrijgen zijn in Styx. Daar heb ik ze te koop zien staan. Voor rond de 270k Credits.

If at first you don't succeed.... Skydiving isn't for you.

Pagina: 1 2 3 ... 6 Laatste

Dit topic is gesloten.Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee