LET OP:

• De methode(n) die hier genoemd worden werken nu, maar worden niet ondersteund door de kabelleveranciers. Er bestaat dus altijd een mogelijkheid dat het in de toekomst onverwacht ophoudt te werken, wanneer de kabelleveranciers overstappen op een ander systeem.

De kans hierop lijkt echter klein, omdat hun pas geintroduceerde HDTV en PVR set-top boxen nog volgens hetzelfde principe werken. Dat men na zo'n investering op korte termijn alle decoders vervangt voor weer een ander systeem, is onwaarschijnlijk. Maar garanties kan niemand geven.

• De meeste kabelaars zijn niet al te blij met "niet-gecertificeerde" oplossing (lees mensen die Digitale TV willen ontvangen met apparatuur die niet door de kabelaar word verkocht ondanks dat deze aan alle specificaties voldoet). Ze werken dit tegen door oa apparatuur geen kanalenlijsten te voorzien zoals dat in de DVB specs is vastgelegd, waardoor je zelf de software moet voorzien van de frequenties (ook wel transponders genoemd) waarop Digitale TV word uitgezonden.

• Voor UPC (Nagravision 2 encryptie) is nog (steeds) geen methode bekend om het versleutelde pakket op de computer te kunnen bekijken!Index
 1. Waarom dit topic?
 2. Waarom TV op de computer?
 3. Hoe werkt digitale kabel TV?
 4. Hoe werkt het op de computer?
 5. Tuners: PCI kaarten en meer...
 6. Software: spelers en recorders
 7. Overige links


http://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/h1.gif
De meeste sites over dit onderwerp gaan uit van satelliet hobbyisten of de set-top boxen die voor de TV beschikbaar zijn. Het doel van deze startpost is dan ook een startpunt voor tweakers te maken, waarin begrippen worden verklaard en in een voor hen relevante context worden geplaatst. De nadruk zal liggen op praktijk vragen, tips en ervaringen; minder op theoretische discussies over welke digitale TV standaard bijvoorbeeld het beste is.

Deze startpost is nooit compleet, dus draag vooral ideeën voor wijzigingen en toevoegingen bij (in de topic of door naar mij, eXisTa, te messagen).


http://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/h2.gif
Waarom TV via de computer
 • Editing - Achteraf opnames bewerken, reclames wegknippen.
 • Multi-tasking - De TV kan in een venster meedraaien terwijl je iets anders doet. De TV integreert dus geheel in de werkomgeving van je computer.
 • Time-shifting - Op een willekeurig moment live televisie pauzeren of terugspoelen.
 • Hercompressie naar keuze - DVD- en harddisk recorders slaan alleen naar MPEG2 op. Op de computer kan je altijd zelf de modernste (en efficiëntste) codec kiezen, zodat ruimte bespaard blijft.
Waarom digitaal TV via de computer
 • Hogere beeldkwaliteit - De gebrekkige beeldkwaliteit van een analoog TV signaal wordt op de hoge resolutie van een LCD- of plasmascherm al snel duidelijk. Het digitale beeld is door het gebrek aan ruis ook een stuk rustiger.
 • Directe opname - De opname is een exacte kloon van het originele MPEG2/MPEG4 signaal, waardoor de beeldkwaliteit identiek is. Er zijn dus geen conversies, zoals dat bij de PVR kaarten en DVD/harddisk-recorders voor analoge kabel TV wel gebeurt.
 • EPG - De digitale TV gids.
 • Efficiëntere hercompressie - Doordat digitale TV geen ruis of sneeuw kent is het beeld gladder. Hierdoor zal bij hercompressie met een gelijke bitrate de beeldkwaliteit bij gebruik van een DVB-C bron aanzienlijk hoger zijn, dan bij een analoge bron.

http://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/h3.gif

http://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/dvb.gif

DVB staat voor Digital Video Broadcasting; een internationale standaard voor de transmissie van digitale televisie. Het is ongeveer te vergelijken met netwerkprotocollen als TCP/IP: het gaat niet over de inhoud van de data zelf (text, geluid, video), maar wel over de manier waarop een bepaald type data het beste kan worden verzonden.

De bekendste varianten van DVB zijn:Minder bekend/nog niet in gebruik zijn:
 • DVB-C2 - opvolger van C. Momenteel in ontwikkeling, Final versie staat voor 2009 op de agenda en eerste uitrol voor 2010.
 • DVB-S2 - Verbeterde versie van S, die oa meer bandbreedte en verbeterde error-correctie levert. Beperkt in gebruik.
 • DVB-T2 - Opvolger van T, die meer bandbreedte voor HDTV moet opleveren en verbeterde mobiele ontvangst. Momenteel in Draft-status, Final-versie staat voor 2009 op de agenda.
 • DVB-SH - Verbetere versie van H, die eveneens ontvangst van Satelliet-uitzendingen door een handheld mogelijk maakt. Momenteel in pilot-fase, ook in NL.
Encryptie
De kabelaars bieden digitale TV niet voor niks aan, daarom wordt het DVB-C signaal versleuteld met een regiogebonden Irdeto 2 encryptie (UPC vormt met Nagravision 2 een uitzondering; zie de waarschuwing bovenaan de topic).

Deze encryptie wordt normaal gesproken bij de set-top boxen intern gedecodeerd, samen met de smartcard van je kabelaar. Op de computer gaat dit anders, zoals je straks zult lezen.

HDTV en videocodecs
Op dit moment zenden de kabelaars in zowel SDTV (standaard) als HDTV resoluties uit. SDTV van MPEG2 video; HDTV gebruikt H264 (MPEG4 AVC) en bij uitzondering (Discovery Channel HD) nog van het oudere MPEG2.


http://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/h4.gif
Systeemeisen
Een PC/Mac die vloeiend MPEG2 en H264/MPEG4 AVC video in DVD resolutie kan afspelen, is waarschijnlijk bruikbaar. Let op dat HDTV resoluties aanzienlijk hogere systeemeisen hebben, vooral wanneer deze gebruik maakt van H264. Codecs die MPEG2 en H264 transport streams kunnen decoderen zijn over het algemeen geschikt (graag bijdragen voor een codec lijst!).

Voor het opnemen van het signaal heb je aan een oude PC genoeg, omdat dit bij digitale TV niet meer is dan het downloaden van een videobestand/stream...zoals een willekeurige .mpg of .avi op internet.

Bekabeling
DVB-C is bij goede ontvangst beter dan analoge kabel TV, maar bij een zwak signaal slecht te bekijken. Bij langere afstanden (ca. +7m) en/of het gebruik van splitters valt aan te raden:
 • Een coax kabel met een dikke koperen kern en goede afscherming.
 • Hirschmann connectoren en eventueel een versterker
Deze zijn verkrijgbaar bij de betere satelliet- en hobby electronicazaak. Bouwmarkten verkopen over het algemeen rommel!
DVB-C Hardware


Op dit moment zijn er 3 methodes om digitale tv op de pc te krijgen, deze betreffen dan ook verschillende hardware.
 • Smartcard => CAM => CI-module => DVB-C Tuner
 • Smartcard => Phoenix Card Reader => SOFTCAM => DVB-C Tuner
 • Smartcard => DVB-C Tuner met ingebouwde CAM
Smartcard
De Smartcard krijg je van je kabelaar bij aanvraag van digitale kabel TV. Dit is als het ware je unieke sleutel.

Normaal gesproken steek je deze in de set-top box voor de TV. In dit geval steek je hem in de CAM, Phoenix Card Reader of Tuner.CAM - Conditional Access Module

Alphacrypt Classic 3.05 of hoger

Waar de Smardcard de sleutel is, is de CAM het slot. De Alphacrypt Classic 3.05 (of hoger) CAM is de enige CAM die de regiogebonden Irdeto 2 encryptie direct kan decoderen waar je geen CI+ slot voor nodig hebt. De Alphacrypt Light en Alphacrypt TC zijn niet geschikt, evenals alle andere CAMs voor CI sloten met Irdeto ondersteuning.
Let erop dat er regelmatig updates voor de Alphacrypt uitkomen, en deze vaak fixes bevatten voor nieuwe series smartcards. Hierbij gaat het vooral om de Duitstalige markt, met het niet ondenkbaar dat ook hier smartcards uitkomen die alleen met de nieuwste firmwares werken.
De meest recente versie is: 3.19Softcam

Dit wordt bijna overcompleet uitgelegd in de blogpost van The Zep Man:
Zep en de Kunst van het Computeronderhoud: Ziggo Digitale TV op de PC


CI (Common Interface)
De CI is het slot voor de CAM, zoals op afbeelding met blauw is aangegeven. Hij vormt de brug tussen de DVB-C tuner en de CAM. Bij sommige tuners is de CI al aanwezig, bij andere wordt er een losse CI module aan verbonden.
Sinds 2008 zijn er naast CI-modules die rechtsstreeks op de PCI-kaarten worden aangesloten, ook CI-modules op de markt die je via USB kan aansluiten.DVB-C Tuner (geschikte producten)
Dit is de daadwerkelijke tuner, waarmee men zenders kan zoeken en bekijken. Ze zijn beschikbaar in alle vormen PCI, USB en FireWire.

Belangrijk is de aanwezigheid van een CI (voor de CAM) of een softwarematige, omdat anders de zenders niet gedecodeerd kunnen worden! Hoewel kabelaars sommige zenders zonder encryptie uitzenden ("Free-to-Air" of "Free-to-Cable"), wisselt het aanbod hiervan voortdurend. Het valt dus sterk af te raden een DVB-C tuner te kopen, zonder CI en de daarbij behorende Alphacrypt en Smartcard.
http://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/h5.gif
Zoals hierboven is uitgelegd, is een decoderingsmodule noodzakelijk voor het bekijken van het volledige Nederlandse digitale kabelpakket. Daarom worden in dit overzicht alleen tuners genoemd die al iets in die vorm hebben, of de mogelijkheid hebben er eentje aan te sluiten.

CheckedMerk/TypeAansluitingCIChipsetDecodingBijzonderhedenShop
Y
18-09-09
Anysee E30TC PlusUSB (extern)Ingebouwde CAMCypress FX2LPSoftwareTuner ook geschikt voor DVB-Thttp://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/pricewatch.gif
Y
18-09-'09
FloppyDTVFirewire (intern)IngebouwdOnbekendSoftwareWordt niet meer geproduceerd
Y
18-09-'09
FireDTVFirewire (extern)IngebouwdOnbekendSoftwareWordt niet meer geproduceerd
NDigitalRise DigitalTV PCI Cab-CIPCIOptioneel, PCIDigimove MantisSoftwareRebranded Twinhan AD-CP400
NKNC One TV-Station DVB-CPCIOptioneel, PCIPhilips SAA7146AHSoftwareAnaloog video-in bij Plus-versiehttp://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/pricewatch.gif
NSatelco EasyWatch HDTV PCI DVB-CPCIOptioneel, PCIPhilips SAA7146SoftwareRebranded KNC One
Y
24-09-'09
TechniSat CableStar HD2PCIOptioneel, PCIDigimove MantisSoftwareRebranded Twinhan AD-CP400http://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/pricewatch.gif
NTechnotrend Budget C1501PCIOptioneelPhilips SAA7146ASoftwarehttp://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/pricewatch.gif
NTerratec Cinergy C PCIPCIOptioneel, PCI of USBDigimove MantisSoftwareRebranded Twinhan AD-CP400
NTwinhan AD-CP300PCIIngebouwdDigimove MantisSoftwarehttp://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/pricewatch.gif
NTwinhan AD-CP400PCIOptioneel, PCIDigimove MantisSoftware
NCinerygy HTC USB XS HDUSB2Optioneel, USBEmpia EM28xxSoftwareEveneens DVB-T en analoog
NTechnoTrend Connect CT-3650 CIUSB2IngebouwdOnbekendSoftwareTuner ook geschikt voor DVB-T
NElgato Eye-TV 610Firewire (extern)IngebouwdOnbekendSoftwareMac compatible, Afstandbedieninghttp://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/pricewatch.gif


Conclusie: Op dit moment zijn de meest populaire (werkende) modellen die van Digital Everywhere + CAM (Helaas worden deze niet meer geproduceerd dus zul je creatief moeten zijn met Vraag & Aanbod e.d.) en de best werkende is op dit moment het apparaatje van Anysee (E30TC) welke probleemloos werkt (mits de nieuwe drivers gebruikt worden).

Let erop dat een aantal fabrikanten wel eens van componten op PCI-kaarten willen wisselen zonder ander versie/revisie-nummer. Onder Windows zul je hier geen last mee hebben omdat de nieuwe drivers meestal gelijktijdig gereleased worden. Onder Linux en ander besturingssystemen kan dit wel voor problemen zorgen, omdat de componenten net iets anders moeten worden aangesproken en dat pas in drivers kan worden opgenomen als iemand het tegenkomt.

Oudere kaarten (niet meer vermeld in het overizcht, zie vorige delen) met hardware decoding chips zijn niet aan te raden, aangezien deze alleen MPEG2 ondersteunen. Tevens word de decoding van MPEG2 en h264 tegenwoordig vooral door de videokaart afgehandeld, waardoor er geen noodzaak voor kaarten met hardware decoding bestaat. Let er wel op dat oudere videokaarten (2008 en eerder) maar 1 HDTV-stream tegelijk hardwarematig kunnen decoderen.


http://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/h6.gif

Windows

Windows Media Center ("MCE")

[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=BBJy11C-fgU]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=3iZFzOPoM-8]
Er zijn een aantal limiteringen in het gebruik van MCE:
 • eigen driver model, genaamd BDA (Broadcast Driver Archictecture)
 • ondersteunt van zichzelf geen CI's, die noodzakelijk zijn voor digitale kabel TV in NL
Toch komen een aantal fabrikanten nu met BDA drivers voor hun DVB-C kaarten en het CI gedeelte intern op te lossen. Een lijst met compatibele kaarten:Ik vermoed dat er voor Skystar 1 kaarten nooit MCE ondersteuning komt, omdat zowel Technotrend en Hauppauge zich nu richten op de nieuwere Philips SAA7146A chip.

MediaPortal

[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=tzi1veB9Vn8]
Ondersteuning: zie deze lijst en de BDA drivers hierboven.
www.team-mediaportal.com: MediaPortal turns your PC and TV into a very advanced home media center. Our software allows you to listen to your favorite music and radio stations; watch and store your videos and DVDs; view, schedule and record live TV as a digital video recorder; and much, much more. MediaPortal is open source software. This means you can help develop MediaPortal or tweak it for your own needs with lots of innovative plugins from our great community.
DVBViewer Pro

Het wordt pas van 1m52s boeiend.

Ondersteuning: zie deze lijst
www.dvbviewer.com: DVBViewer allows you to experience Digital TV on your PC. With a proper DVB card you can enter the world of digital entertainment and experience high quality, incredibly sharp TV pictures and near CD quality radio!
MyTheatre/DVB Core
Ondersteuning: zie deze lijst
www.dvbcore.com: MyTheatre is a modern multimedia application for end user which allows watch Satellite TV and Radio, playback multimedia files (mpg, mp3, DivX and many others) and DVD. MyTheatre is highly integrated application. Main purpose of this application is to turn PC to Home Theatre PC (HTPC). Sitting on sofa, management by remote control and see on TV-Set :)
DVB Dream
www.dvbdream.org: DVB Dream is DVB player with many nice and unique features (more below), it supports standards DVB-S, DVB-C, DVB-T.
WatchTVPro
www.watchtvpro.net: WatchTVPro is one of the most powerful applications for DVB (Digital Video Broadcasting) reception on the PC.
It all started back in 2001 as little freeware project. Since then WatchTVPro became one of the best alternative PCTV applications available on the market. WatchTVPro supports almost any DVB-s/c/t device available today.
GB-PVR mediacentre
www.gbpvr.com : GB-PVR is a mature, robust, full-featured Personal Video Recorder (PVR) or Media Center which runs on Microsoft Windows. It's main function is scheduling tv recording and watching live tv, but it can also playback a wide variety of media types across music, videos and photos. The application is made even more useful with a wide range of plugins available, providing features like weather, music jukeboxes, netflix etc


GB-PVR supports the latest technologies, including ATSC/ClearQAM/DVB-C/DVB-T/DVB-S capture devices, high definition MPEG2 and H.264 television channels, media extenders (Popcorn Hour, Hauppauge MediaMVP etc), multidec support, multi-record (recording multiple digital channels with one tuner), etc
Linux

Algemeen
Linux TV Project
Ondersteuning: zie deze lijst

VDR
Ondersteuning: alleen Skystar 1 kaarten, met daarnaast eventueel een budget kaart.

MythTV


Hardware versus Software (friend or foe?)
MCEVMCVMC+TV-Pack7MCMediaPortalMytTVGBPVR
Anysee E30TC PlusFriendFriendFriendFriendFriend??
FloppyDTVFriendFriendFriendFriendFriend??
FireDTVFriendFriendFriendFriendFriend??
DigitalRise DigitalTV PCI Cab-CI???????
KNC One TV-Station DVB-C?????friend?
Satelco EasyWatch HDTV PCI DVB-C???????
TechniSat CableStar HD2???????
Technotrend Budget C1501???????
Terratec Cinergy C PCI????friend??
Twinhan AD-CP300???????
Twinhan AD-CP400???????
Cinerygy HTC USB XS HDfriendfriendfriendfriendfriend??
TechnoTrend Connect CT-3650 CI???????
Elgato Eye-TV 610???????http://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/h7.gif
AlgemeenFabrikantenFora - Nederlands/VlaamsFora - InternationaalWinkels

[Voor 255% gewijzigd door eXisTa op 09-04-2010 14:37]


 • Swerfer
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 31-01 18:47

Swerfer

Hmm...

Fijn alweer deel 4.

Maar ik mis toch wel wat info in de topicstart. Bijvoorbeeld over de FloppyDVT kaarten die niet meer geproduceerd gaan worden.

En ik mis Anysee bij de fabrikanten, en de overige USB producten van Anysee in het TV-kaarten overzicht, zoals bijvoorbeeld de E30TCPlus...

Crypto.com

Swerfer schreef op vrijdag 18 september 2009 @ 10:23:
Fijn alweer deel 4.

Maar ik mis toch wel wat info in de topicstart. Bijvoorbeeld over de FloppyDVT kaarten die niet meer geproduceerd gaan worden.

En ik mis Anysee bij de fabrikanten, en de overige USB producten van Anysee in het TV-kaarten overzicht, zoals bijvoorbeeld de E30TCPlus...
Ben ik druk mee bezig, daarom ook "-=Under Construction=-"

Update: AnySee prominent bovenaan gezet (gezien dit de best werkende is), ook is er als bijzonderheid bij de FloppyDTV gezet dat deze niet meer geproduceerd worden.
Bedankt voor je oplettendheid.

[Voor 17% gewijzigd door eXisTa op 18-09-2009 12:08]


 • chimera2
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 14:49
Ziet er netjes uit ik zal dit zeker in de gaten houden :)

Anoniem: 307302

Mooi gedaan! Ik mis alleen GBPVR in de lijst van software. Sinds de laatste versie heeft GBPVR ondersteuning voor CI CAM's en tevens ondersteuning voor softcam's. Ik gebruikte het een aantal jaren naar volle tevredenheid in combinatie met een MediaMVP bij de TV en sinds anderhalf jaar met een Popcorn Hour A-100 (NMT). Zie http://gbpvr.com/ voor meer info. En nee, ik heb geen aandelen van deze firma. Het is overigens freeware en wordt gemaakt door één persoon.
Anoniem: 307302 schreef op vrijdag 18 september 2009 @ 13:01:
Mooi gedaan! Ik mis alleen GBPVR in de lijst van software. Sinds de laatste versie heeft GBPVR ondersteuning voor CI CAM's en tevens ondersteuning voor softcam's. Ik gebruikte het een aantal jaren naar volle tevredenheid in combinatie met een MediaMVP bij de TV en sinds anderhalf jaar met een Popcorn Hour A-100 (NMT). Zie http://gbpvr.com/ voor meer info. En nee, ik heb geen aandelen van deze firma. Het is overigens freeware en wordt gemaakt door één persoon.
Toegevoegd!

 • Woy
 • Registratie: April 2000
 • Niet online

Woy

Moderator Devschuur®
Is er eigenlijk iemand die de AnySee E30TC Plus gebruikt in combinatie met Mediaportal. Zoals het nu in de startpost staat zou het moeten werken omdat er BDA drivers zijn.

Echter heb ik nog nergens echt een bevestiging kunnen vinden dat het ook echt werkt. Ik heb AnySee ook al gemaild maar krijg daar geen reactie op.

“Build a man a fire, and he'll be warm for a day. Set a man on fire, and he'll be warm for the rest of his life.”

Woy schreef op vrijdag 18 september 2009 @ 15:04:
Is er eigenlijk iemand die de AnySee E30TC Plus gebruikt in combinatie met Mediaportal. Zoals het nu in de startpost staat zou het moeten werken omdat er BDA drivers zijn.

Echter heb ik nog nergens echt een bevestiging kunnen vinden dat het ook echt werkt. Ik heb AnySee ook al gemaild maar krijg daar geen reactie op.
Ik ben zelf in het bezit van een AnySee E30TV Plus maar heb dit nog niet uitgeprobeerd met Mediaportal.
Er loopt al wel een draadje bij het forum van Mediaportal hierover: http://forum.team-mediapo...support-descramble-25232/
Er zou een SDK gelekt zijn die het mogelijk zou maken maar de nieuwe drivers zouden ook licht brengen in de duisternis.

 • thestiffmeister
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 31-01 22:16
Woy schreef op vrijdag 18 september 2009 @ 15:04:
Is er eigenlijk iemand die de AnySee E30TC Plus gebruikt in combinatie met Mediaportal. Zoals het nu in de startpost staat zou het moeten werken omdat er BDA drivers zijn.

Echter heb ik nog nergens echt een bevestiging kunnen vinden dat het ook echt werkt. Ik heb AnySee ook al gemaild maar krijg daar geen reactie op.
Ik heb net zo'n Zotac ION (Atom 330) aangeschaft en gebruik nu succesvol Ubuntu 9.04 en XBMC.
M.b.v. VDPAU kan ik full hd films probleemloos afspelen.

Nu ben ik idd. geinteresseerd ook mijn HTPC te gebruiken als Recorder m.b.v. DVB-C van Ziggo.
(dit met een softcam oplossing om CI+ probs te omzeilen).

Nu zit ik te kijken naar een Linux oplossing. Daarbij heb ik die AnySee EC30TC ook gezien.
Is dit een goede keuze i.c.m. MythTV(incl. XBMC) of MediaPortal?

Heeft iemand dit uberhaupt aan de gang met MythTV for Linux?

Anoniem: 307302

Ik denk dat ik een vergelijktabel ga maken van de mogelijke combinaties tussen tuner en front-end.
Dus als iemand een combinatie voor elkaar heeft, meld dit dan ook even.

 • Woy
 • Registratie: April 2000
 • Niet online

Woy

Moderator Devschuur®
eXisTa schreef op vrijdag 18 september 2009 @ 15:14:
[...]

Ik ben zelf in het bezit van een AnySee E30TV Plus maar heb dit nog niet uitgeprobeerd met Mediaportal.
Er loopt al wel een draadje bij het forum van Mediaportal hierover: http://forum.team-mediapo...support-descramble-25232/
Er zou een SDK gelekt zijn die het mogelijk zou maken maar de nieuwe drivers zouden ook licht brengen in de duisternis.
Dat draadje had ik inderdaad al gelezen, maar daaruit blijkt dus eigenlijk dat het op het moment nog niet mogelijk is.

Ik was van het weekend toch van plan om eens in de code van MediaPortal te duiken, als ik de SDK ergens kan vinden kan ik eens kijken of het veel werk is om te implementeren.

Zou jij het anders eens willen proberen met de laatste beta van MediaPortal?

“Build a man a fire, and he'll be warm for a day. Set a man on fire, and he'll be warm for the rest of his life.”

Woy schreef op vrijdag 18 september 2009 @ 16:29:
[...]

Dat draadje had ik inderdaad al gelezen, maar daaruit blijkt dus eigenlijk dat het op het moment nog niet mogelijk is.

Ik was van het weekend toch van plan om eens in de code van MediaPortal te duiken, als ik de SDK ergens kan vinden kan ik eens kijken of het veel werk is om te implementeren.

Zou jij het anders eens willen proberen met de laatste beta van MediaPortal?
Ik zal kijken of ik dit weekend wat tijd over heb om dat uit te proberen.
Ben je zelf al in het bezit van een tuner?

 • Woy
 • Registratie: April 2000
 • Niet online

Woy

Moderator Devschuur®
Nee nog niet, ik zit te twijfelen om deze aan te schaffen, maar vind het zonde om hem te kopen en dan tot de conclusie te komen dat het niet met MediaPortal werkt. Voor de rest werkt MediaPortal namenlijk wel super voor mijn HTPC, en het grote voordeel is dat het open source is, en ik dus gewoon lekker zelf aanpassingen kan doen.

“Build a man a fire, and he'll be warm for a day. Set a man on fire, and he'll be warm for the rest of his life.”


 • Freekazoid
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 24-11-2018

Freekazoid

PSN: FreekVR

Hoe werkt HDTV op de Anysee? Is de USB bandbreedte genoeg, en gaat CPU usage niet extreem hoog worden dan?

 • Woy
 • Registratie: April 2000
 • Niet online

Woy

Moderator Devschuur®
Freekazoid schreef op vrijdag 18 september 2009 @ 16:56:
Hoe werkt HDTV op de Anysee? Is de USB bandbreedte genoeg, en gaat CPU usage niet extreem hoog worden dan?
Volgens mij is HDTV tussen de 10 en 50 mbit, en dus zou een USB poort daar geen problemen mee moeten hebben. De CPU usage zal IMHO niet zo'n probleem moeten zijn aangezien het gewoon x264 encoded is, en dus eenzelfde belasting zou moeten hebben als het kijken van een x264 films ofzo

“Build a man a fire, and he'll be warm for a day. Set a man on fire, and he'll be warm for the rest of his life.”

Freekazoid schreef op vrijdag 18 september 2009 @ 16:56:
Hoe werkt HDTV op de Anysee? Is de USB bandbreedte genoeg, en gaat CPU usage niet extreem hoog worden dan?
USB 2.0 is theoretisch gezien 480 MBytes/sec maar de praktijk levert vaak ongeveer 40-50 MBytes/sec
Maar zelfs dan nog moet je makkelijk HD content kunnen streamen gezien het feit dat HD content ongeveer 10-20 MBytes/sec.
Wat betreft CPU usage heb ik wel gemerkt dat deze best hoog kan liggen.
Verdere info over AnySee apparaatjes zou ik hier bespreken, hier is namelijk ook een forumlid die AnySee representeerd: http://www.degroeneknop.nl/forum/index.php/board,150.0.html

Anoniem: 307302

Woy schreef op vrijdag 18 september 2009 @ 16:45:
Nee nog niet, ik zit te twijfelen om deze aan te schaffen, maar vind het zonde om hem te kopen en dan tot de conclusie te komen dat het niet met MediaPortal werkt. Voor de rest werkt MediaPortal namenlijk wel super voor mijn HTPC, en het grote voordeel is dat het open source is, en ik dus gewoon lekker zelf aanpassingen kan doen.
Waarom probeer je softcam oplossing voor Mediaportal niet eens (zie link bovenin van The Zepman)?

 • Tha_Butcha
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 13:36
Ik heb inmiddels een smartreader plus binnen, van cardwriter.nl, echter als ik deze in mijn USB stop flipt mijn windows (WinXP SP3) door. Hij blijft maar zeuren dat het een unrecognized USB device is, (onderdeel van een USB Root hub). En ook als ik de drivers probeer te installeren geeft dezen geen sjoeche: nog de .exe niet en handmatig via de device manager updaten en dan zelf de cab-files aan wijzen, kan ie niks mee.

Mijn mac (Snow Leopard op een Unibody macbook) laat niks zien in mijn messages en in linux krijg ik error -62 te zien.

Ieamand een idee? Doe ik iets fout, of is gewoon mijn reader een DOA?

Compromises are for the weak


 • Mitch
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 30-01 14:08
Even voor de startpost: knc one tv station met CI module werkt met dvb-c (met AC classic) en is een friend van Mythtv

 • HaTe
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 19:20

HaTe

haat niet

FloppyDTV en FireDTV werken gewoon met MediaPortal :) (dus friend?)

WP: ME PUHZ-SW75YAA + ERST30D-VM2ED | Solar: 17x TSM-340-DE06M.08 (5780Wp ~6200kWh), Azimuth 179°, Hellingshoek: 34° | PC specs


 • Razor109
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 19:57
thestiffmeister schreef op vrijdag 18 september 2009 @ 15:20:
[...]


Ik heb net zo'n Zotac ION (Atom 330) aangeschaft en gebruik nu succesvol Ubuntu 9.04 en XBMC.
M.b.v. VDPAU kan ik full hd films probleemloos afspelen.

Nu ben ik idd. geinteresseerd ook mijn HTPC te gebruiken als Recorder m.b.v. DVB-C van Ziggo.
(dit met een softcam oplossing om CI+ probs te omzeilen).

Nu zit ik te kijken naar een Linux oplossing. Daarbij heb ik die AnySee EC30TC ook gezien.
Is dit een goede keuze i.c.m. MythTV(incl. XBMC) of MediaPortal?

Heeft iemand dit uberhaupt aan de gang met MythTV for Linux?
Ik heb al tijden mijn mediacenter lopen op XBMC.. en heb nu sinds kort ook een DVB-C kaart + Cardreader gekocht om op Ubuntu een softcam oplossing te draaien. Ik ben vanplan om Tvheadend te gaan gebruiken. (http://www.xbmc.org/forum/showthread.php?t=31567) schijnt goed te werken en wordt nog volop aan ontwikkeld..

Verder heb ik gekozen voor de Technotrend Budget C-1501. Schijnt goed te werken onder linux. Verwacht de spullen komende week binnen dan ga ik ermee aan de slag..

 • The Zep Man
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 19:11
Tha_Butcha schreef op vrijdag 18 september 2009 @ 23:47:
Ik heb inmiddels een smartreader plus binnen, van cardwriter.nl, echter als ik deze in mijn USB stop flipt mijn windows (WinXP SP3) door. Hij blijft maar zeuren dat het een unrecognized USB device is, (onderdeel van een USB Root hub). En ook als ik de drivers probeer te installeren geeft dezen geen sjoeche: nog de .exe niet en handmatig via de device manager updaten en dan zelf de cab-files aan wijzen, kan ie niks mee.

Mijn mac (Snow Leopard op een Unibody macbook) laat niks zien in mijn messages en in linux krijg ik error -62 te zien.

Ieamand een idee? Doe ik iets fout, of is gewoon mijn reader een DOA?
Dit klinkt alsof je Smartreader Plus een DOA is, gezien dat je in Linux zo'n error krijgt. Ik denk dat dat een garantiegevalletje wordt.

Voor de startpost: Een Technotrend Terratec Cinergy C PCI is een 'friend' van MediaPortal (let op de hoofdletter P in MediaPortal ;) ). Wel een algemene opmerking bij deze kaart: om onder Windows XP/2003 van meerdere van deze kaarten gebruik te maken is deze driver nodig. Anders zullen BSOD's optreden. De laatste drivers van de fabrikant lossen dit probleem niet op.

[Voor 22% gewijzigd door The Zep Man op 08-10-2009 23:26]

Dat is irritant zeg, 7MC haalt geen kanalen (services) binnen met een AnySee E30TC.
Ik gebruik de nieuwste drivers van 20-08-2009, CNO draait prima.
CNO ingesteld op Cable - 1111, is dit correct?
Ik zit in Roosendaal (Ziggo gebied).

Het vreemde is dat ie het met het meegeleverde programmaatje AnySee viewer wel doet :S, beats me!

 • gjs
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22-01 13:06

gjs

Scoobydoobydoo

Anoniem: 307302 schreef op vrijdag 18 september 2009 @ 13:01:
Mooi gedaan! Ik mis alleen GBPVR in de lijst van software. Sinds de laatste versie heeft GBPVR ondersteuning voor CI CAM's en tevens ondersteuning voor softcam's. Ik gebruikte het een aantal jaren naar volle tevredenheid in combinatie met een MediaMVP bij de TV en sinds anderhalf jaar met een Popcorn Hour A-100 (NMT). Zie http://gbpvr.com/ voor meer info. En nee, ik heb geen aandelen van deze firma. Het is overigens freeware en wordt gemaakt door één persoon.
Ik ben ook een beetje met gbpvr aan het stoeien, ned1 heb ik gewoon beeld, maar acamd 0611 wil nog niet (via dvbviewer werkt die prima).
Welke versie van mdapi.dll gebruik je en waar heb je welke files neer gezet ?

GA-Z68X-UD3H-B3 I7-2600K@4.4GHz 24Gb Ram 7Tb HDD


Anoniem: 307302

gjs schreef op zaterdag 19 september 2009 @ 12:42:
[...]

Ik ben ook een beetje met gbpvr aan het stoeien, ned1 heb ik gewoon beeld, maar acamd 0611 wil nog niet (via dvbviewer werkt die prima).
Welke versie van mdapi.dll gebruik je en waar heb je welke files neer gezet ?
Ik gebruik de mdapifilter.ax en ffdecsa van deze plek: http://dvbn.happysat.org/viewtopic.php?t=47290. Deze zet je in de map gbpvr. Registreer vervolgens mdapifilter.ax met regsvr32. De acamd bestanden staan in de map MDPlugins. Belangrijk met deze versie van het filter is dat je optie "Reuse MDAPI filer" in de config van gbpvr uitschakelt. En bij de betreffende capture source moet je wel aangeven dat de Common Interface MultiDec (MDAPI) is. Helaas is er nog geen ondersteuning voor opnames van meerdere DVB-C kaarten met dit filter, maar dat zit er geloof ik wel aan te komen.

[Voor 5% gewijzigd door Anoniem: 307302 op 19-09-2009 13:26]


 • bitsimman
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 30-12-2022
Hoi iedereen,

De smartcard bevat toch vaste info die niet gewijzigd wordt, toch? Als je vervolgens de keys uitleest met de smargo cardreader, klopt het dat dit dan in de newcs.xml wordt gezet? Is het op deze manier ook gewoon mogelijk domweg éénmaal de key uit te lezen, vervolgens de smargo-cardreader en smartcard uit de computer te halen en newcs de rest laten doen? of wordt er in de smargo al het werkelijke werk gedaan?

Is de " <irdeto-camkey> " en " <irdeto-camkey-data> " hetgeen wat ik hiervoor slechts nodig heb of moet er ergens anders één of andere code gezet worden om te doen alsof er een reader en card zijn?

Zou erg handig zijn als deze 'methode' werkt, wil namelijk op laptop met erg weinig usb-poorten het geheel installeren. (volgens thezepman's guide en met de Cinergy HTC USB XS)

alvast dank voor het antwoord. :)

 • The Zep Man
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 19:11
bitsimman schreef op zaterdag 19 september 2009 @ 16:06:
Hoi iedereen,

De smartcard bevat toch vaste info die niet gewijzigd wordt, toch?
Nee (dubbele ontkenning: de smartcard bevat wel info die gewijzigd wordt).
Als je vervolgens de keys uitleest met de smargo cardreader, klopt het dat dit dan in de newcs.xml wordt gezet? Is het op deze manier ook gewoon mogelijk domweg éénmaal de key uit te lezen, vervolgens de smargo-cardreader en smartcard uit de computer te halen en newcs de rest laten doen? of wordt er in de smargo al het werkelijke werk gedaan?

Is de " <irdeto-camkey> " en " <irdeto-camkey-data> " hetgeen wat ik hiervoor slechts nodig heb of moet er ergens anders één of andere code gezet worden om te doen alsof er een reader en card zijn?

Zou erg handig zijn als deze 'methode' werkt, wil namelijk op laptop met erg weinig usb-poorten het geheel installeren. (volgens thezepman's guide en met de Cinergy HTC USB XS)

alvast dank voor het antwoord. :)
Irdeto2 kaarten zijn vooralsnog niet te emuleren (de ingebouwde vaste sleutels zijn er niet uit te halen). Een kaart is nog steeds daadwerkelijk nodig. De 'camkey' is nodig om toegang te krijgen tot de geboden functionaliteit van de kaart. Deze sleutel is voor alle Ziggo kaarten hetzelfde en zit bijvoorbeeld ook in de AlphaCrypt Classic en in de decoders van Ziggo.

[Voor 4% gewijzigd door The Zep Man op 19-09-2009 16:41]


 • gjs
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22-01 13:06

gjs

Scoobydoobydoo

Anoniem: 307302 schreef op zaterdag 19 september 2009 @ 13:24:
[...]

Ik gebruik de mdapifilter.ax en ffdecsa van deze plek: http://dvbn.happysat.org/viewtopic.php?t=47290. Deze zet je in de map gbpvr. Registreer vervolgens mdapifilter.ax met regsvr32. De acamd bestanden staan in de map MDPlugins. Belangrijk met deze versie van het filter is dat je optie "Reuse MDAPI filer" in de config van gbpvr uitschakelt. En bij de betreffende capture source moet je wel aangeven dat de Common Interface MultiDec (MDAPI) is. Helaas is er nog geen ondersteuning voor opnames van meerdere DVB-C kaarten met dit filter, maar dat zit er geloof ik wel aan te komen.
Ik heb mdapifilter.ax en ffdecsa.dll ook van bovenstaande download er op gezet en opnieuw geregistreerd. Moet de acamd in MDPlugins of in MDPlugins/AV1 ? Als ik live tv opstart dan gaat hij meteen weer terug naar het hoofd scherm. Met deze versies krijg ik ook geen mdapi.ini en mdapi.log meer. Ik gebruik Windows7 x64.

[edit] Hij doet het nu wel, ik had net ook even met m'n driver lopen goochelen, dus ik moest m'n capture source ook weer even opnieuw instellen. De acamd staat gewoon in de MDPlugins dir.
Alleen krijg ik nu iedere keer een windows setup schermpje (please wait while windows configures gbpvr) als ik naar live tv ga.

[Voor 14% gewijzigd door gjs op 19-09-2009 17:12]

GA-Z68X-UD3H-B3 I7-2600K@4.4GHz 24Gb Ram 7Tb HDD

The Zep Man schreef op zaterdag 19 september 2009 @ 16:14:
[...]
Nee (dubbele ontkenning: de smartcard bevat wel info die gewijzigd wordt).


[...]
Irdeto2 kaarten zijn vooralsnog niet te emuleren (de ingebouwde vaste sleutels zijn er niet uit te halen). Een kaart is nog steeds daadwerkelijk nodig. De 'camkey' is nodig om toegang te krijgen tot de geboden functionaliteit van de kaart. Deze sleutel is voor alle Ziggo kaarten hetzelfde en zit bijvoorbeeld ook in de AlphaCrypt Classic en in de decoders van Ziggo.
En in de ingebouwde CAM van AnySee.

Anoniem: 307302

gjs schreef op zaterdag 19 september 2009 @ 16:52:
[...]

Ik heb mdapifilter.ax en ffdecsa.dll ook van bovenstaande download er op gezet en opnieuw geregistreerd. Moet de acamd in MDPlugins of in MDPlugins/AV1 ? Als ik live tv opstart dan gaat hij meteen weer terug naar het hoofd scherm. Met deze versies krijg ik ook geen mdapi.ini en mdapi.log meer. Ik gebruik Windows7 x64.

[edit] Hij doet het nu wel, ik had net ook even met m'n driver lopen goochelen, dus ik moest m'n capture source ook weer even opnieuw instellen. De acamd staat gewoon in de MDPlugins dir.
Alleen krijg ik nu iedere keer een windows setup schermpje (please wait while windows configures gbpvr) als ik naar live tv ga.
OK, mooi dat je het gedeeltelijk voor elkaar hebt. Met Windows 7 en gbpvr heb ik nog geen ervaring en heb helaas dus ook geen oplossing. Maar ik raad je aan om dit op het gbpvr forum te vragen. Meestal krijg je snel antwoord en dan vaak nog van de ontwikkelaar (sub is zijn naam) ook.

 • Swerfer
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 31-01 18:47

Swerfer

Hmm...

Ik heb net MediaPortal geinstalleerd, en zal vanavond even posten of ik mijn Anysee E30TCPlus werkend heb gekregen...

Crypto.com


 • Bass64
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 23-12-2022

Bass64

Be Good, Be There, Bye Bye

help me :)

heb een leuke tv kaart gekocht: Techinisat Cablestar HD2 met CI slot
nu heb ik ook de CI module gekocht van ziggo (zit ook een smartcard bij)

maar als ik nu scan met het programma DVBviewer (wat standerd bij de kaar zat)
vind hij maar 14 kanalan zegt hij.
en alleen AlphenTV kan ik normaal kijken
Nederland 1 HD goed geluid maar stotterend beeld (maar dit komt misschien omdat me tv de HD beelden niet aan kan)
andere kanalen zijn zwart en dat komt denk ik omdat hij de CI kaart niet ziet ?

nu heb ik in gevuld om tescannen:

Target root: ziggo
Reception Type: Cable
Transponder List: Kabel (QAM 64) 6875 MS/s

Symbolrates: 6900,6111,6875,5555
Frequance (Khz) 50500
End Frequance (Khz) 858000

nu heb ik de pc zelf direct om de muur aangesloten en ook hierbij vind hij maar 14 kanalen.


weet iemand wat ik fout doe? of is er een "hoe sluit ik dvb-c op de pc aan voor dummies" website
want informatie is moeilijk tevinden op internet
ook op tweakers is het niet tevinden omdat er teveel informatie staat in een topic (40 pagina's) over dvb-c x3
want als je zoek kom je dus op pagina 1 uit van de zoek opdracht en niet op de pagina waar iemand het er over heeft.

AMD XP2400+, ASUS A7V333, ATI 9800 Pro 128mb, SBlive Audigy 2, 768MB DDR 2700, 96.4GB HDD + 120 GB in raid 2+0


Anoniem: 307302

Bass64 schreef op zondag 20 september 2009 @ 14:14:
help me :)

heb een leuke tv kaart gekocht: Techinisat Cablestar HD2 met CI slot
nu heb ik ook de CI module gekocht van ziggo (zit ook een smartcard bij)

maar als ik nu scan met het programma DVBviewer (wat standerd bij de kaar zat)
vind hij maar 14 kanalan zegt hij.
en alleen AlphenTV kan ik normaal kijken
Nederland 1 HD goed geluid maar stotterend beeld (maar dit komt misschien omdat me tv de HD beelden niet aan kan)
andere kanalen zijn zwart en dat komt denk ik omdat hij de CI kaart niet ziet ?

nu heb ik in gevuld om tescannen:

Target root: ziggo
Reception Type: Cable
Transponder List: Kabel (QAM 64) 6875 MS/s

Symbolrates: 6900,6111,6875,5555
Frequance (Khz) 50500
End Frequance (Khz) 858000

nu heb ik de pc zelf direct om de muur aangesloten en ook hierbij vind hij maar 14 kanalen.


weet iemand wat ik fout doe? of is er een "hoe sluit ik dvb-c op de pc aan voor dummies" website
want informatie is moeilijk tevinden op internet
ook op tweakers is het niet tevinden omdat er teveel informatie staat in een topic (40 pagina's) over dvb-c x3
want als je zoek kom je dus op pagina 1 uit van de zoek opdracht en niet op de pagina waar iemand het er over heeft.
De Ziggo CAM wordt geblokkeerd in CI sloten, net zoals een CI CAM wordt geblokkeerd in CI+ sloten. Technisch gezien is dit niet nodig, maar Ziggo kiest daarvoor. Je zult gebruik moeten maken van een Alphacrypt of softcam. Maar zenders zouden altijd gevonden moeten worden, dus met of zonder CAM. Helaas weet ik niets van DVBviewer, dus daarbij kan ik je niet helpen.

 • Crewlie
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 23-01 14:43
eXisTa schreef op zaterdag 19 september 2009 @ 11:16:
Dat is irritant zeg, 7MC haalt geen kanalen (services) binnen met een AnySee E30TC.
Ik gebruik de nieuwste drivers van 20-08-2009, CNO draait prima.
CNO ingesteld op Cable - 1111, is dit correct?
Ik zit in Roosendaal (Ziggo gebied).

Het vreemde is dat ie het met het meegeleverde programmaatje AnySee viewer wel doet :S, beats me!
Bij mij doet hij het met de laatste driver ook niet, ik kan wel de channels toevoegen, maar ze staan op slot, en als ik probeer te kijken zegt ie "scrambled signal". Met de anysee viewer doet hij het trouwens maar 1 sec, om vervolgens vast te lopen. |:( Ik zit in netwerk 8888 van Ziggo. Vreemde is dat ik wel 2 kanalen werkend krijg in MCE win7. Het Sicko service kanaal, en Ned 1 HD.

Ik word gek. Speciaal Windows 7 hiervoor installed, dit apparaat gekocht, ziggo analoog + digitaal aangeschaft, en nu niet werken ??? argh! Iemand een oplossing?

 • Freekazoid
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 24-11-2018

Freekazoid

PSN: FreekVR

Iemand dit artikel gelezen?
http://www.hardware.info/...n_Media_Center_DVBC_soap/

Heb zo mijn twijfels of het klopt (geen bronnen)

Edit via Reuters:
Bringing TV to the Personal Computer
Microsoft is making Windows Media Center the best place to experience TV on a
PC, regardless of broadcast network. Enhancements to Windows Media Center in
Windows 7 include a new electronic program guide (EPG) that brings consumers
Internet and broadcast TV all in one place. There is also additional broadcast
network support enabling more consumers to turn their PC into a digital video
recorder (DVR) and record broadcast TV, delivered securely through the
Protected Broadcast Driver Architecture (PBDA). Windows 7 natively supports
ATSC, DRI (US Cable), DVB-T, DVB-T2, DVB-S, DVB-S2, ISDB-S, ISDB-T and QAM. At
IBC 2009 Microsoft's hardware partners, including AVerMedia, Hauppauge, NXP
Semiconductors and ViXS Systems, will announce Windows 7-ready product lines
for additional digital formats, including DMB-TH in China, Premium DVB-C TV in
China and Europe
, and improved support for US Cable and Switched Digital Video
(SDV).

[Voor 76% gewijzigd door Freekazoid op 20-09-2009 17:39]


 • Swerfer
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 31-01 18:47

Swerfer

Hmm...

Ik heb Mediaportal met de Anysee E30TCPlus uitgeprobeerd, tot nog toe alleen de free to air kanalen kunnen bekijken (digitenne). Kabel heb ik nog niet, dus dat kan ik nog niet uitproberen.

Als ik tijd heb ga ik kijken of ik de overige zenders ook aan de praat krijg...

Crypto.com

Bass64 schreef op zondag 20 september 2009 @ 14:14:
maar als ik nu scan met het programma DVBviewer (wat standerd bij de kaar zat)
vind hij maar 14 kanalan zegt hij.
Voor het zoeken naar zenders kun je het beste een aangepast ini filetje maken met daarin de frequenties van alle transponders. Deze plaats je dan in de Transponders map in de DVBViewer installatiemap, waarna je 'm in DVBViewer kunt selecteren om mee te scannen. Indien je Vista of Win7 gebruikt moet je degene in de ProgramData map ipv ProgramFiles map gebruiken. Dit is een voorbeeld van zo'n ini file (Ziggo/@home 9003):

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
[SATTYPE]
1=4000
2=Ziggo Transp.Scan 09-09-09

[DVB]
0=28
1=369000,3,6875
2=377000,3,6875
3=385000,3,6875
4=393000,3,6875
5=401000,3,6875
6=409000,3,6875
7=417000,3,6875
8=425000,3,6875
9=490000,3,6875
10=506000,3,6875
11=546000,3,6875
12=554000,3,6875
13=586000,3,6875
14=610000,3,6875
15=618000,3,6875
16=626000,3,6875
17=634000,3,6875
18=642000,3,6875
19=650000,3,6875
20=682000,3,6875
21=714000,3,6875
22=738000,3,6875
23=754000,3,6875
24=762000,3,6875
25=778000,3,6875
26=794000,3,6875
27=810000,3,6875
28=818000,3,6875

Opmaak is vrij simpel, onder het DVB kopje zie je het totaal aantal transponders (0=28) met daaronder per transponder respectievelijk de frequentie (in MHz), de Modultatie (3=QAM64) en de Symbolrate (6875). Parameters van de transponders verschillen per aanbieder/gebied/postcode/regio etc, en kun je hier vinden (klik aan de linkerkant op je aanbieder).

Dit helpt dus alleen voor het vinden van de zenders, voor het decoderen heb je zoals hierboven al wred gezegd een Alphacrypt of softcam + cardreader nodig.
Crewlie schreef op zondag 20 september 2009 @ 16:39:
[...]


Bij mij doet hij het met de laatste driver ook niet, ik kan wel de channels toevoegen, maar ze staan op slot, en als ik probeer te kijken zegt ie "scrambled signal". Met de anysee viewer doet hij het trouwens maar 1 sec, om vervolgens vast te lopen. |:( Ik zit in netwerk 8888 van Ziggo. Vreemde is dat ik wel 2 kanalen werkend krijg in MCE win7. Het Sicko service kanaal, en Ned 1 HD.

Ik word gek. Speciaal Windows 7 hiervoor installed, dit apparaat gekocht, ziggo analoog + digitaal aangeschaft, en nu niet werken ??? argh! Iemand een oplossing?
Ik heb het werkend gekregen door 32bit versie te installeren van Windows 7 en dan vervolgens de nieuwste driver gebruiken van AnySee. Dan CNO instellen en in 7MC netjes voor antenne kiezen, hij vond meteen alle kanalen.
Kan nu ook mooi in HD NL1-2-3 kijken ;) dat ziet er goed uit zeg (1080i).

 • Jeronimusius
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 31-01 22:10
Ik heb veel lopen stoeien met de handleiding van the zepman.
Maar ik heb het nu aan de praat met Mediaportal!

Mediaportal heeft sinds begin september een nieuwe versie v1.1.0 beta 1. ik heb deze op Vista 64bit en mediaportal vind bijv. ingebouwd mijn ziggo kanalen direct. Samen met newcs server en Acamd op een technotrend 1501. Ik heb nog wel af en toe dat de kanalen niet worden gelinkt aan de kaart maar als ik dan een truc uithaal door de ingebouwde tuner weg te gooien en opnieuw de tvserver service te starten en de tuner te deselecteren koppelt hij wel. beetje opslachtig maar als gaat goed. ook HD kanalen.
- ik wil nu eigenlijk nog dat hij standby kan staan maar hier zijn nog wat problemen met de cardreader zoals al eerder in dit forum is gemeld door anderen. misschien iets met scripts ofzo. ik moet dit nog even nakijken.
- binnenkort een tweede tuner erbij zetten. ik verwacht hier geen problemen mee.

 • gjs
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22-01 13:06

gjs

Scoobydoobydoo

Anoniem: 307302 schreef op zaterdag 19 september 2009 @ 19:59:
[...]

OK, mooi dat je het gedeeltelijk voor elkaar hebt. Met Windows 7 en gbpvr heb ik nog geen ervaring en heb helaas dus ook geen oplossing. Maar ik raad je aan om dit op het gbpvr forum te vragen. Meestal krijg je snel antwoord en dan vaak nog van de ontwikkelaar (sub is zijn naam) ook.
Probleem is opgelost ik miste de msvcr71.dll in m'n gbpvr directory.

GA-Z68X-UD3H-B3 I7-2600K@4.4GHz 24Gb Ram 7Tb HDD


 • thestiffmeister
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 31-01 22:16
Razor109 schreef op zaterdag 19 september 2009 @ 01:29:
[...]


Ik heb al tijden mijn mediacenter lopen op XBMC.. en heb nu sinds kort ook een DVB-C kaart + Cardreader gekocht om op Ubuntu een softcam oplossing te draaien. Ik ben vanplan om Tvheadend te gaan gebruiken. (http://www.xbmc.org/forum/showthread.php?t=31567) schijnt goed te werken en wordt nog volop aan ontwikkeld..

Verder heb ik gekozen voor de Technotrend Budget C-1501. Schijnt goed te werken onder linux. Verwacht de spullen komende week binnen dan ga ik ermee aan de slag..
Heb je uberhaupt de softcam oplossing al draaiend? Zo ja, met welke spullen en heb je evt. hiervoor een werkende link. Of krijg je de spullen nog binnen en moet je tweaken om het spul draaiend te krijgen :)
Swerfer schreef op zondag 20 september 2009 @ 12:29:
Ik heb net MediaPortal geinstalleerd, en zal vanavond even posten of ik mijn Anysee E30TCPlus werkend heb gekregen...
Is dit toevallig de Linux variant of de Windows?

[Voor 14% gewijzigd door thestiffmeister op 22-09-2009 11:48]


 • Razor109
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 19:57
thestiffmeister schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 11:41:
[...]


Heb je uberhaupt de softcam oplossing al draaiend? Zo ja, met welke spullen en heb je evt. hiervoor een werkende link. Of krijg je de spullen nog binnen en moet je tweaken om het spul draaiend te krijgen :)
Ik heb de spullen sinds gister binnen, ik heb een Technotrend Budget C-1501 kaart met een Smargo-usb cardreader. Als leek op het gebied van dvb-c heb ik er 3 uurtjes over gedaan om de softcam NewCS op te zetten, op ubuntu, en vervolgens TVHeadend te gebruiken om de kanalen af te spelen. Enkele kanalen werken al, nog niet alles. Ik ben er nog mee bezig.. weet niet waar dit exact aan ligt.. maar goed.. volgende post vraag ik hulp, kijken of mensen hier iets weten! ;) Maar alst goed is moet het dus wel lukken met deze hardware!

 • Razor109
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 19:57
Hardware
 • Technotrend Budget C-1501 DVB-C Card
 • Smargo Cardreader
Software
 • Ubuntu
 • NewCS (Softcam)
 • TVHeadend
 • XBMC
Ziggo Network-ID 1111 (voorheen @home)

Ik heb het volgende probleem, en ben benieuwd naar jullie visie.

Softcam heb ik draaien, en start goed op na mijn inziens vind enkele sleutels. Het probleem is als volgt. Hij scant 280 kanalen (incl radio) maar hij kan er maar 17 afspelen. Voor alle andere kanalen wordt er geen geldige sleutel verkregen door de smartcard of softcam.

Nederland 2 HD, Nederland 3 HD, Nederland SD doen het bijvoorbeeld, maar Nederland 1 HD weer niet, Nederland 2/3 SD ook niet. En RTL, Veronica, SBS doen het ook allemaal niet. Wordt door NewCS geen geldige sleutel gevonden, natuurlijk heb ik die kanalen wel in het pakket en doen ze het ook gewoon op de reguliere decoder..

Zenders die werken:

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
13TH STREET
Aljazeera International
Arte
Brabant 10
Eurosport HD
Ziggo, HDTV, TV channels
Family 7
Goed TV
Het Gesprek
Nederland 1
Nederland 2 HD
Nederland 3 HD
Nickelodeon/Comedy Central
Omrop Fryslân
TV Limburg
TV Noord
Zenderoverzicht
Ziggo TV

Enig idee waar ik naar moet kijken?

Als er logs, configfiles gewenst zijn hoor ik het graag,

Razor109
[b][message=32617307,noline]Razor109 schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 15:15

Zenders die werken:

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
13TH STREET
Aljazeera International
Arte
Brabant 10
Eurosport HD
Ziggo, HDTV, TV channels
Family 7
Goed TV
Het Gesprek
Nederland 1
Nederland 2 HD
Nederland 3 HD
Nickelodeon/Comedy Central
Omrop Fryslân
TV Limburg
TV Noord
Zenderoverzicht
Ziggo TV
Dit lijken voor het merendeel FTA zenders, maar Ned 2/3 zijn normaal wel gecodeerd. Welke softcam heb je gebruikt ?

[Voor 137% gewijzigd door Nielson op 22-09-2009 15:32]


 • Razor109
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 19:57
Nielson schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 15:17:
[...]

Dit lijken voor het merendeel FTA zenders, maar Ned 2/3 zijn normaal wel gecodeerd. Welke softcam heb je gebruikt ?
Ja viel mij ook al op.. NewCS heb ik als softcam..

 • tomhuuuuu
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 11-10-2019
Voor de startpost:

- Ik zou de CAM van Ziggo toevoegen
- De link naar de tv kaarten (BDA) van MediaPortal werkt niet

Verder is het mooi topic.
Razor109 schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 15:38:
[...]


Ja viel mij ook al op.. NewCS heb ik als softcam..
NewCS kan zelf toch geen zenders decrypten? Dacht dat newcs er alleen voor zorgt dat een client (welke decrypting doet) via het netwerk met de cardreader kan communiceren. Onder Windows heb je daar bv Acamd voor nodig, onder Linux wordt in het geval van MythTV daar vaak sas-ng voor gebruikt. TVheadend ken ik verder niet maar neem aan dat die vergelijkbaar werkt.

 • brtk
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 16:42
Gisteravond eindelijk, na een week frotten en heel veel schelden, Windows 7 MCE aan de praat gekregen met de Technotrend C-1501 in CAIWAY gebied (onversleuteld basispakket).

Is me gelukt met TTMCETools (DVB-T emulator), vervolgens DreamDVB, networkscan, modulatie 6900.

Daarna DVBLink for DVB Dream installeren en de scan uit DreamDVB gebruiken. Kanalen linken, W7 plugin DVBLink installeren. Dan in W7 de plugin opstarten en kanalen synchroniseren. EPG per zender instellen op Digitale Satelliet (DVBLink emuleert weer DVB-S).

Zo ga je dus van DVB-C naar DVB-T en dan weer naar DVB-S, maar het werkt, super beeld- en geluidskwaliteit !

Alleen NED 1, 2 en 3 HD zenders trekt de Mediacenter net niet, iemand nog een tip wat een goeie upgrade zou zijn om dit wel aan te kunnen ?

Specs :
Silverstone LC-17 Black
Asus M2N-VM HDMI met Nforce 630a en GeForce 7050PV
AMD AM2 4600+
4 GB DDR2
2 x 1tb Samsung
1 x TechnoTrend C-1501 Budget PCI


Alles uiteraard met de nieuwste drivers en Windows Updates.

Draai dus met onboard videokaart en de Nvidia PureVideo decoder. Andere codecs geven geen prestatieverbetering.

Zou een PCI-E videokaart nog een goede upgrade zijn om HD zenders/Bluray af te spelen of gelijk maar het hele zaakje op de schop gooien ?

[Voor 15% gewijzigd door brtk op 22-09-2009 16:07]


 • Razor109
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 19:57
Nielson schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 15:56:
[...]
NewCS kan zelf toch geen zenders decrypten? Dacht dat newcs er alleen voor zorgt dat een client (welke decrypting doet) via het netwerk met de cardreader kan communiceren. Onder Windows heb je daar bv Acamd voor nodig, onder Linux wordt in het geval van MythTV daar vaak sas-ng voor gebruikt. TVheadend ken ik verder niet maar neem aan dat die vergelijkbaar werkt.
Zover ik het begrepen heb zou TvHeadend direct te verbinden zijn met NewCS, dmv CWC protocol (Code Word Client) en ik nam aan dat hierdoor geen ander programma meer nodig was.
Razor109 schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 16:26:
[...]


Zover ik het begrepen heb zou TvHeadend direct te verbinden zijn met NewCS, dmv CWC protocol (Code Word Client) en ik nam aan dat hierdoor geen ander programma meer nodig was.
Je hebt gelijk, er zit een ingebouwde softcam in. Geen idee voor je probleem verder maar dat programma ziet er goed uit.

Anoniem: 307302

tomhuuuuu schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 15:45:
Voor de startpost:

- Ik zou de CAM van Ziggo toevoegen
Lijkt me niet, aangezien dit gaat om DVB-C op je PC en dat gaat met de Ziggo CAM niet lukken, aangezien de werking hiervan in CI-sloten door Ziggo wordt geblokkeerd. En er zijn geen DVB-C ontvangers voor in de PC met een CI+ slot.

Anoniem: 309701

brtk schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 16:05:
Alleen NED 1, 2 en 3 HD zenders trekt de Mediacenter net niet, iemand nog een tip wat een goeie upgrade zou zijn om dit wel aan te kunnen ?
Het probleem zit hem in de playback/rendering, en niet in de TV kaart. Ik heb probleemloos Nedx HD van Ziggo met een Cinergy USB HD, DVBLink op DVBViewer in MC7 en een atom/ion POV/ION330-1 mobo. Ik zou zeggen upgrade de video kaart.

fenschop
Anoniem: 309701 schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 22:03:
[...]

Het probleem zit hem in de playback/rendering, en niet in de TV kaart. Ik heb probleemloos Nedx HD van Ziggo met een Cinergy USB HD, DVBLink op DVBViewer in MC7 en een atom/ion POV/ION330-1 mobo. Ik zou zeggen upgrade de video kaart.
@brtk Op zich zou je cpu met een goede softwarematige decoder snel genoeg moeten zijn om 1080i te decoden, dus eventueel zou je CoreAVC nog kunnen proberen, maar met een goedkoop PCI-e kaartje (bv ATI 4350) ben je er ws ook. Welke resolutie draait je scherm op?

[Voor 43% gewijzigd door Nielson op 23-09-2009 00:05]


 • tomhuuuuu
 • Registratie: Januari 2005
 • Laatst online: 11-10-2019
Anoniem: 307302 schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 19:34:
[...]

Lijkt me niet, aangezien dit gaat om DVB-C op je PC en dat gaat met de Ziggo CAM niet lukken, aangezien de werking hiervan in CI-sloten door Ziggo wordt geblokkeerd. En er zijn geen DVB-C ontvangers voor in de PC met een CI+ slot.
Ja idd 8)7. bedankt voor je correctie!

 • brtk
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 16:42
Nielson schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 23:56:
[...]
@brtk Op zich zou je cpu met een goede softwarematige decoder snel genoeg moeten zijn om 1080i te decoden, dus eventueel zou je CoreAVC nog kunnen proberen, maar met een goedkoop PCI-e kaartje (bv ATI 4350) ben je er ws ook. Welke resolutie draait je scherm op?
Ik zal CoreAVC nog eens proberen, die had ik idd nog niet getest. (Wel diverse andere decoders)

Het scherm is een Panasonic TH42PV70 Plasma (42") die draait op een custom resolutie van 1288 x 692 op 50Hz.

Had ook gehoopt dat de processor snel genoeg zou zijn voor 1080p (das max wat de TV aankan) of zelfs 1080i.

 • AOC
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
Ik las in een post van thezepman iets over digitale televisie van Ziggo wat met 'NMT' te maken had. Ben best benieuwd of er al NMT's zijn die digitale televisie kan opnemen en dan met name van Ziggo. Iemand al op de hoogte van deze ontwikkeling?

 • gertjan!
 • Registratie: December 2003
 • Niet online
Dark0z schreef op woensdag 23 september 2009 @ 12:31:
Ik las in een post van thezepman iets over digitale televisie van Ziggo wat met 'NMT' te maken had. Ben best benieuwd of er al NMT's zijn die digitale televisie kan opnemen en dan met name van Ziggo. Iemand al op de hoogte van deze ontwikkeling?
Die zijn er al een tijdje hier staat al bijna 2 jaar een dreambox 7025+ met 2 dvb-c tuners, maar deze kan geen hd-video afspelen. De nieuwe twin/quad tuner 8000 kan dit wel of de goedkopere single tuner 800 HD.

 • Freekazoid
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 24-11-2018

Freekazoid

PSN: FreekVR

Heb nu sinds twee dagen de Anysee E30TC en hij werkt perfect op Windows 7 Mediacenter (DVB-C) Gewoon de laatste - beta - drivers gepakt van augustus en met het CNO tooltje goed ingesteld, MCE vond vervolgens gewoon alle zenders.

Daarbij moet ik zeggen dat ik een gewoon basispakket heb van Caiway en dus geen gekloot met de CAM or CI

 • thestiffmeister
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 31-01 22:16
Razor109 schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 16:26:
[...]


Zover ik het begrepen heb zou TvHeadend direct te verbinden zijn met NewCS, dmv CWC protocol (Code Word Client) en ik nam aan dat hierdoor geen ander programma meer nodig was.
Interessante discussie dit :) Ga hierop ff rondgooglen in de hoop dat dit aan de praat is te krijgen.
XBMC + TVHeadend + Zotac ION (VDPAU) is super mediaplatform :)

 • brtk
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 16:42
Freekazoid schreef op donderdag 24 september 2009 @ 08:53:
Heb nu sinds twee dagen de Anysee E30TC en hij werkt perfect op Windows 7 Mediacenter (DVB-C) Gewoon de laatste - beta - drivers gepakt van augustus en met het CNO tooltje goed ingesteld, MCE vond vervolgens gewoon alle zenders.

Daarbij moet ik zeggen dat ik een gewoon basispakket heb van Caiway en dus geen gekloot met de CAM or CI
werkt de EPG ook helemaal goed ? En hoe heb je dat ingesteld als ik vragen mag ? Bij mij werken alle zenders perfect, maar heb o.a. al bij RTL5 gemerkt dat de Gids niet klopt. Zo komt nu dagelijks Take me Out om 20:00u, terwijl mijn gids dan een ander programma aangeeft... lastig lastig

[Voor 16% gewijzigd door brtk op 24-09-2009 13:54]


 • Driek
 • Registratie: Maart 2002
 • Nu online
brtk schreef op donderdag 24 september 2009 @ 13:38:
[...]


werkt de EPG ook helemaal goed ? En hoe heb je dat ingesteld als ik vragen mag ?
Hier ben ik ook wel erg benieuwd naar

Tijd van werken, tijd van rusten


 • Razor109
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 19:57
heeft er iemand nog een mirror waar ik sasc-ng zou kunnen downloaden?

de normale svn is niet te bereiken namelijk

http://140.112.172.10/opensascng/open-sasc-ng/
Verder geen idee of deze qua versie up to date is: http://svn.assembla.com/svn/open-sasc-ng/

 • jayless82
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 16-01 11:16
Hebben jullie ook problemen mbt het downloaden van plugins op de mediaportal website?
bij mij komt de download niet boven de 20kb en loopt die gewoon vast

Zou iemand mij aan de plugin met de NL logos kunnen helpen aangezien downloaden gewoon niet gaat :
http://www.team-mediaport...gos/DutchTVandRadiologos/

en eventueel de :
http://www.team-mediaport...8MPI%29/Web/OnlineVideos/

dat waren ze, bij voorbaat dank.

groeten,

Jeroen

 • Tommert38
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 19:58
jayless82 schreef op donderdag 24 september 2009 @ 19:54:
Hebben jullie ook problemen mbt het downloaden van plugins op de mediaportal website?
bij mij komt de download niet boven de 20kb en loopt die gewoon vast

Zou iemand mij aan de plugin met de NL logos kunnen helpen aangezien downloaden gewoon niet gaat :
http://www.team-mediaport...gos/DutchTVandRadiologos/

en eventueel de :
http://www.team-mediaport...8MPI%29/Web/OnlineVideos/

dat waren ze, bij voorbaat dank.

groeten,

Jeroen
Werkt gewoon hoor..

http://www.team-mediaport...35/func,fileinfo/id,1658/

 • jayvol09
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 02-09-2020
Is het onwaarschijnlijk is dat er een softcam oplossing voor MCE komt?

Moet er nog een friend/foe kolom bijkomen voor xmbc? ik lees op eerste pagina Tvheadend voor xbmc.
Wel fijn want ik wil eigenlijk niet aan windows vastzitten voor mn server als ik tv wil opnemen met softcam.

Edit:
Ik zie dat MythTv ook een optie is. Ook las ik hier dat mediaportal op linux kan? als dit klopt werkt de softcam oplossing dan hetzelfde als op windows?

XBMC lijkt mij na dit gelezen te hebben het makkelijkst om helemaal aan de praat te krijgen op een linux server met windows client.

[Voor 34% gewijzigd door jayvol09 op 28-09-2009 00:20]

"Between the weak and the strong one it is the freedom which oppresses and the law that liberates" [Jean Jacques Rousseau]


 • Tha_Butcha
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 13:36
Iemand al Windows 7 i.c.m. MediaPortal + een softcam (adhv zepman's guide) aan de gang gekregen?

Ik heb de laatste Beta (BETA-1_rev23491) getracht aan het werk te krijgen onder win 7 ulti, echter strand hij bij het proberen te timeshiften van een niet FTA kanaal zoals NED2, hij klapt er uit met een "unknown error" en ook de logs van newcs laten niks zien.
Ned1 geeft geen problemen.

Compromises are for the weak


 • Willem2
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 14:36

Willem2

Ω is futile

Als ik in Windows 7 Mediacenter (32-bits) via DVB-C Nedx HD bekijk (via Ziggo) staat het geluid standaard op DoblyDigital Plus. Met de hand kun je dat op de 'default' audio zetten; namelijk een gewone MPEG2 (neem ik aan) audio stream. Na heen en weer schakelen tussen kanalen staat hij dan echter weer gewoon op het DD Plus geluid; hij onthoudt de audio instelling dus niet. Zijn er meer mensen die daar tegenaan lopen? Of zijn er misschien mensen die weten hoe je dit aan kunt passen?

Ik heb al in de MC instellingen zitten wroeten en ook in het register gekeken, maar kom er niet achter hoe je dit goed kunt zetten. Het probleem is namelijk dat mijn TV geen DD Plus geluid ondersteunt en ik dus standaard geen geluid krijg bij Nedx HD kanalen, todat ik het geluid heb omgeschakeld...

Ik werk overigens met FloppyDTV, laatste drivers en firmware, maar ik vermoed dat dit eerder een 7MC probleem is dat een TV kaart issue.

en nee, ik houd niet van voetbal... :)


 • Tha_Butcha
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 13:36
Tha_Butcha schreef op maandag 28 september 2009 @ 12:06:
Iemand al Windows 7 i.c.m. MediaPortal + een softcam (adhv zepman's guide) aan de gang gekregen?

Ik heb de laatste Beta (BETA-1_rev23491) getracht aan het werk te krijgen onder win 7 ulti, echter strand hij bij het proberen te timeshiften van een niet FTA kanaal zoals NED2, hij klapt er uit met een "unknown error" en ook de logs van newcs laten niks zien.
Ned1 geeft geen problemen.
Inmiddels al wat verder, ik was eerst vergeten de mdapi drivers in mijn tuner map te zetten. Toen werkte het, echter na een reboot niet, heel vreemd. Het probleem blijft (af en aan): FTA channels altijd wel, en de connectie naar mijn NewCS server werkt niet altijd even goed, waardoor weet ik niet. Any ideas?

Maar goed, tis een beta.

[Voor 10% gewijzigd door Tha_Butcha op 28-09-2009 14:08]

Compromises are for the weak


 • Colfax
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 25-01 17:06
Willem2 schreef op maandag 28 september 2009 @ 13:07:
Als ik in Windows 7 Mediacenter (32-bits) via DVB-C Nedx HD bekijk (via Ziggo) staat het geluid standaard op DoblyDigital Plus. Met de hand kun je dat op de 'default' audio zetten; namelijk een gewone MPEG2 (neem ik aan) audio stream. Na heen en weer schakelen tussen kanalen staat hij dan echter weer gewoon op het DD Plus geluid; hij onthoudt de audio instelling dus niet. Zijn er meer mensen die daar tegenaan lopen? Of zijn er misschien mensen die weten hoe je dit aan kunt passen?

Ik heb al in de MC instellingen zitten wroeten en ook in het register gekeken, maar kom er niet achter hoe je dit goed kunt zetten. Het probleem is namelijk dat mijn TV geen DD Plus geluid ondersteunt en ik dus standaard geen geluid krijg bij Nedx HD kanalen, todat ik het geluid heb omgeschakeld...

Ik werk overigens met FloppyDTV, laatste drivers en firmware, maar ik vermoed dat dit eerder een 7MC probleem is dat een TV kaart issue.
Klopt,
Dit ontstaat ook bij de Anysee 30TC
http://www.degroeneknop.nl/forum/index.php/topic,5243.msg31637.html#msg31637

Colfax

 • Willem2
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 14:36

Willem2

Ω is futile

Ah, thanks, nog niet goed genoeg gezocht klaarblijkelijk... Nou, hopelijk dient op termijn zich dan een oplossing aan.

en nee, ik houd niet van voetbal... :)


 • brtk
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 16:42
met de Technotrend C-1501 heb ik hetzelfde probleem op NED1, 2 en 3 HD... geen geluid via Dolby Digital Plus, receiver (Onkyo 507) zou dit overigen wel moeten kunnen slikken als ik het goed begrijp... misschien een speciale decoder installeren ?

 • Willem2
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 14:36

Willem2

Ω is futile

brtk schreef op maandag 28 september 2009 @ 16:41:
met de Technotrend C-1501 heb ik hetzelfde probleem op NED1, 2 en 3 HD... geen geluid via Dolby Digital Plus, receiver (Onkyo 507) zou dit overigen wel moeten kunnen slikken als ik het goed begrijp... misschien een speciale decoder installeren ?
Nou, ik krijg wel geluid op mijn versterker met Dolby Digital Plus, alleen geen geluid op mijn TV. En mijn vrouw wil niet de versterker aan moeten zetten om TV te kunnen kijken. WAF factor speelt dus een rol! :-)

Ik denk dat jij dus een ander probleem hebt... Ik heb wel in AC3 filter aangegeven dat AC3 en DTS geluid via SPDIF pass through naar mijn optische uitgang moet (en dus bij mijn versterker uitkomt). Al het andere geluid (voornamelijk dus stereo MPEG streams) gaat via HDMI naar de TV. Daarom gaat bij mij dus de default audio van Nedx HD naar mijn optische uitgang en pas als ik hem met de hand op de andere audio stream zet naar mijn TV.

en nee, ik houd niet van voetbal... :)


 • jayvol09
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 02-09-2020
Ik twijfel tussen USB en PCI tuner voor mn Ubuntu Tvserver.
Deze zal over thuisnetwerk tv streamen naar frontend windows client, dus lijkt me USB beter omdat de gbit LAN niet belast wordt door de PCI bus?
Kheb t liefst firewire maar daar zijn geen tv-kaarten meer voor denk ik.
Wat moet ik doen ^-^'

"Between the weak and the strong one it is the freedom which oppresses and the law that liberates" [Jean Jacques Rousseau]


 • Tha_Butcha
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 13:36
jayvol09 schreef op maandag 28 september 2009 @ 17:12:
Ik twijfel tussen USB en PCI tuner voor mn Ubuntu Tvserver.
Deze zal over thuisnetwerk tv streamen naar frontend windows client, dus lijkt me USB beter omdat de gbit LAN niet belast wordt door de PCI bus?
Kheb t liefst firewire maar daar zijn geen tv-kaarten meer voor denk ik.
Wat moet ik doen ^-^'
USB en linux is IMHO nog steeds een combi die ik liever mijd. Ten tweede: voor zover ik weet is PCI sneller dan USB (zeker USB 1.0) en daarnaast is de belasting waar je je weinig zorgen over hoeft te maken. Weet niet welk software pakket je gebruikt op wat voor hardware?

Ik had een Hauppauge MCE 500 (PCI dus) op een Athlon XP 2600 draaien i.c.m. mythtv en dat trok ie prima, en zelf mijn netwerk was wireless. But then again, het was natuurlijk geen HD.

Compromises are for the weak


 • jayvol09
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 02-09-2020
Tha_Butcha schreef op maandag 28 september 2009 @ 17:47:
[...]


USB en linux is IMHO nog steeds een combi die ik liever mijd. Ten tweede: voor zover ik weet is PCI sneller dan USB (zeker USB 1.0) en daarnaast is de belasting waar je je weinig zorgen over hoeft te maken. Weet niet welk software pakket je gebruikt op wat voor hardware?

Ik had een Hauppauge MCE 500 (PCI dus) op een Athlon XP 2600 draaien i.c.m. mythtv en dat trok ie prima, en zelf mijn netwerk was wireless. But then again, het was natuurlijk geen HD.
Het is nog in planning fase, als ik geen windows RAID 5 oplossing kan vinden wordt het denk ik xbmc op ubuntu als tvserver voor een windows client. Nou nog een tuner vinden die op linux werkt, graag zonder CI en CAM zodat ik niet teveel betaal...

[Voor 6% gewijzigd door jayvol09 op 28-09-2009 21:19]

"Between the weak and the strong one it is the freedom which oppresses and the law that liberates" [Jean Jacques Rousseau]


 • Tha_Butcha
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 13:36
jayvol09 schreef op maandag 28 september 2009 @ 19:38:
[...]

Het is nog in planning fase, als ik geen windows RAID 5 oplossing kan vinden wordt het denk ik xbmc op ubuntu als tvserver voor een windows client. Nou nog een tuner vinden die op linux werkt, graag zonder CI en CAM zodat ik niet teveel betaal...
Hoezo? windows ondersteunt toch softraid 5 of niet? ubuntu als tv server heb ik geen ervaring mee. De terratec cinergy die zepman eerder aanhaalde, schijnt ook onder linux te werken. En anders moet je deze tweakblog es lezen, van een gast die VDR draait, misschien helpt dat je nog

Compromises are for the weak


 • jayvol09
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 02-09-2020
VDR zal denk niks uitmaken met het wel of niet werken van een kaart op linux, maar bedankt voor de tip, die terratec had ik ook op t oog. Ik hoor dat softraid 5 slecht te doen is op windows (zou btw niet eens weten wat voor software). En raid5 van het moederbord chipset hoef ik ook niet want als mn moederbord ermee ophoudt moet ik eentje zoeken met dezelfde chipset. Dus vandaar linux, ook is deze stabieler en minder zwaar op t systeem.

Edit:
Windows server 2003/2008 is een optie als dat mediaportal en mn tuner support.

[Voor 9% gewijzigd door jayvol09 op 29-09-2009 14:49]

"Between the weak and the strong one it is the freedom which oppresses and the law that liberates" [Jean Jacques Rousseau]


 • jayvol09
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 02-09-2020
ligt het aan mij, of zijn er geen pci dvb-c kaarten te koop in nederland?!! Nou wist ik t van floppydtv, maar ook de terratec cinergy is spoorloos.
Tijd gezocht, Hauppauge WinTV HVR-930C USB tuner vond ik als enige bij azerty. Nu is de enige reden waarom ik deze usb tuner overweg zn prijs, en het feit dat er nergens eentje is met pci.
Kan iemand me helpen zoeken? Tuner komt in een linux systeem.

"Between the weak and the strong one it is the freedom which oppresses and the law that liberates" [Jean Jacques Rousseau]


Anoniem: 307302

jayvol09 schreef op dinsdag 29 september 2009 @ 21:05:
ligt het aan mij, of zijn er geen pci dvb-c kaarten te koop in nederland?!! Nou wist ik t van floppydtv, maar ook de terratec cinergy is spoorloos.
Tijd gezocht, Hauppauge WinTV HVR-930C USB tuner vond ik als enige bij azerty. Nu is de enige reden waarom ik deze usb tuner overweg zn prijs, en het feit dat er nergens eentje is met pci.
Kan iemand me helpen zoeken? Tuner komt in een linux systeem.
Alternate verkoopt de KNC One, maar ik weet niet of die aan je wensen voldoet.
jayvol09 schreef op dinsdag 29 september 2009 @ 21:05:
ligt het aan mij, of zijn er geen pci dvb-c kaarten te koop in nederland?!! Nou wist ik t van floppydtv, maar ook de terratec cinergy is spoorloos.
Tijd gezocht, Hauppauge WinTV HVR-930C USB tuner vond ik als enige bij azerty. Nu is de enige reden waarom ik deze usb tuner overweg zn prijs, en het feit dat er nergens eentje is met pci.
Kan iemand me helpen zoeken? Tuner komt in een linux systeem.
C-1501 bij cardwriter.nl, maar dat is met CI dus onnodig duur indien je softcam wil gebruiken. Dvbshop.net heeft ook een ruime sortering en levert ook aan nl, en anders een willekeurige duitse webshop. Heb zelf besteld bij www.smartcard24.com omdat ze niet duur waren en normale verzendkosten naar nl rekenen.

 • jayvol09
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 02-09-2020
thanks, ook loop ik tegen een struikelbok mbt smartcard reader. Waar moet ik naar kijken in een smartcard reader? ze onsteunen allemaal zoveel: CF I, CF II, MD, SM, SD, Mini SD, MMC, RS-MMC, XD, MS ga zo maar door (of is er een verschil tussen cardreaders en smartcard readers?) Die in Zeps post kost 30€ terwijl hier op pricewatch haast geen enkele usb variant boven 10€ komt, dus vandaar dat ik t verdacht vind :P

"Between the weak and the strong one it is the freedom which oppresses and the law that liberates" [Jean Jacques Rousseau]

Ja, dat zijn twee heel verschillende dingen, de een leest smartcards, de ander memory/flash cards. Als ik het goed heb moet de smartcard reader een 'phoenix' mode hebben en op 6MHz kunnen draaien. Een vrij goede is de Smargo USB SmartReader Plus, dacht ook genoemd in Zepman's blog. Deze heeft als voordeel dat 'ie alleen een usb-poort nodig heeft, de seriele poort waarmee software communiceert met de reader wordt geëmuleerd. Er zijn ook readers die een usb en seriele aansluiting nodig hebben, de eerste alleen voor de voeding, de tweede voor de data communicatie. Dacht dat die iets goedkoper zijn maar heb ik zelf geen ervaring mee.

 • jayvol09
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 02-09-2020
k dat zal wel lukken dan. Zit nu te kijken naar 2 technotrend kaarten. Die C-1501 en de premium 2300. Is decoding een probleem met een 760 chipset? Of kan je met (deze) tuners zelf kiezen welke software decoder je wilt gebruiken, want dan zal het wel lukken denk ik met mn BE-2400.
http://www.smartcard24.co...premium-c-2300-a7496.html
http://www.smartcard24.co...-budget-c-1501-a7484.html

Ik neig naar de C-1501 omdat hardware decoding van mpeg2 niet nodig zal zijn, eerder de mpeg4 HDTV zal problemen geven.

[Voor 12% gewijzigd door jayvol09 op 29-09-2009 22:33]

"Between the weak and the strong one it is the freedom which oppresses and the law that liberates" [Jean Jacques Rousseau]

Die 2300 is een erg verouderde kaart, betwijfel of daar wel eens bda-drivers voor zijn. Mpeg2 decoding kan elke P3 met gemak, daar hoef je het niet voor te doen. 760G chipset heeft volgens mij niet echt ondersteuning voor Mpeg4 decoding en weet ook niet zeker of je cpu snel genoeg is. Mogelijk dat het gebruikte 1080i wel minder zwaar is dan 1080p. Heb trouwens daar m'n setje gekocht (2 x C-1501 + Smargo), maar dacht dat inmiddels de Smargo in nl wat goedkoper was. Ook is Technotrend enige tijd geleden overgenomen, dus weet niet hoe het straks qua drivers gaat. Onder Linux maakt dat natuurlijk niet uit.
brtk schreef op maandag 28 september 2009 @ 16:41:
met de Technotrend C-1501 heb ik hetzelfde probleem op NED1, 2 en 3 HD... geen geluid via Dolby Digital Plus, receiver (Onkyo 507) zou dit overigen wel moeten kunnen slikken als ik het goed begrijp... misschien een speciale decoder installeren ?
Had laatst ook problemen met het geluid bij het afspelen van een NED3 stream in Win7, dacht dat 't aan AC3 Filter lag maar bleek uiteindelijk Haali mediasplitter. Heb ze er allebei nu af en geluid werkt goed.

 • jayvol09
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 02-09-2020
Ja denk dat ik voor een C-1501 ga, hoeveel zenders kan je tegelijk opnemen dan dat je er twee nodig had^^
Kan mn Tv server het ook streamen dusdanig dat mn front end htpc met 4550 graka het kan decoderen?

"Between the weak and the strong one it is the freedom which oppresses and the law that liberates" [Jean Jacques Rousseau]

Hoeveel zenders je kan opnemen ligt aan de software die je gebruikt. Indien de zenders niet encrypted zouden zijn kun je meerdere zenders in één stream opnemen. Echter de meeste zijn dat wel en met DBViewer kun je dan maar één zender per tuner opnemen, vandaar twee tuners. MP kan er dacht ik meer. Backend pikt alleen de juiste zender uit de stream, decrypt 't en gooit 'm op het netwerk, de client moet 't nog steeds het video decoderen doen.

 • CAD-tekenaar
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 29-01 20:36
Bij het configureren van de TV-server: first time configuration doe ik waarschijnlijk iets fout.
Met de handleiding van The Zep Man probeer ik TV te kijken maar het lukt (nog) niet.
Ik heb gekozen voor: MediaPortal 1.0.2 single-seat met MicroSoft SQLSERVER
Wat moet ik invullen bij Database location - Hostname invullen?Moet het zijn: '127.0.0.1\SQLEXPRESS' ?
of moet het zijn: '192.168.1.50\SQLEXPRESS' ?
En klopt het dat het deel achter de '\' goed ingevuld is ?

Overige gegevens:
router LAN IP = 192.168.1.254
computer LAN IP = 192.168.1.50
LAN-IP bereik = 192.168.1.30 - 192.168.1.254
single-seat met TV-server

[Voor 3% gewijzigd door CAD-tekenaar op 30-09-2009 13:17]


 • petillan
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 24-12-2017
Moet het ip zijn van de computer, doe anders eens die \sqlexpress weg.
Of geef de naam van de computer op, start > computer > rechtermuisklik > eigenschappen > computer naam: ...

Is het hier iemand gelukt om MDAPIfilter te installeren op windows7 64bit?
Heb dat script proberen te volgen en handmatig alles te registeren maar geen resultaat.
Iemand die een procedure hiervoor kent?

 • CAD-tekenaar
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 29-01 20:36
petillan schreef op woensdag 30 september 2009 @ 15:34:
Moet het ip zijn van de computer, doe anders eens die \sqlexpress weg.
Of geef de naam van de computer op, start > computer > rechtermuisklik > eigenschappen > computer naam: ...

Is het hier iemand gelukt om MDAPIfilter te installeren op windows7 64bit?
Heb dat script proberen te volgen en handmatig alles te registeren maar geen resultaat.
Iemand die een procedure hiervoor kent?
Wat bedoel je dan met "IP van de computer"?
Is het de loopback IP-adres van mijn computer (127.0.0.1) of de LAN IP-adres (192.168.1.50)

Windows Vista x64 NL, MediaPortal 1.0.2
router LAN IP = 192.168.1.254
computer LAN IP = 192.168.1.50 (full computername: htpc)
single-seat met TV-server (ofwel: alles op 1 computer)
aparte pc met TV-server: nee

 • V_ger
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 31-01 19:33
Help!

Ik krijg het niet voor elkaar om mijn DVB-C aan de praat te krijgen met mythtv.
Mijn systeem bestaat uit het volgende

Backend:
AMD 4850 BE
KNC one DVB-C tuner
Smargo USB cardreader
Debian testing
+ mythtv
+ mysql
+ newcs
+ open-sasc-ng

Frontend:
Intel E5300 + NVidia 9400 integrated graphics
Mythbuntu + patches (avenard.org)

Zowel de frontend als de backend draaien prima en praten met elkaar, MP3 afspelen gaat, 1080P films afspelen gaat met nauwelijks CPU belasting, audio uit over HDMI gaat.

Nu DVB-C. Ik heb newcs draaien, open-sasc-ng gecompileerd, de dvbloopback module geinsert.

Ik kan FTA kanalen kijken op de virtuele adapter die door open-sasc-ng wordt aangemaakt. Het lijkt dus alsof de virtuele adapter goed werkt.
Als ik echter afstem op een gecodeerd kanaal, kan mythtv niet locken en werkt het dus niet.

Als ik met czap afstem op een gecodeerd kanaal, zie ik dat sasc een key opvraagt bij newcs, dat lijkt ook te werken. Via de webinterface van newcs zie ik dat er juiste ECM's worden ontvangen.

Als ik dmv cat /dev/dvb..... de getunede stream op neem, ontstaat er wel een bestand, maar ik kan het nergens mee afspelen.

Wie kan mij helpen?

Voor de volledigheid, ik heb een betaalde smartcard die in de losse decoder werkt. Ik wil niet cardsharen, slechts mijn dvb-c tuner in de pc werkend krijgen zonder daarvoor een dure alphacrypt te moeten kopen.

[Voor 8% gewijzigd door V_ger op 02-10-2009 18:06]


 • jayvol09
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 02-09-2020
Om even zeker te zijn, ik kan gewoon hdtv ontvangen op elke tv tuner dmv softwarematige decoding? Of ligt het ook aan de bijgeleverde software? Want ik zie kaarten met HD in de naam, maar dit maakt toch niks uit, gewoon marketing? En kan ik met alles gebruik maken van EPG of zijn daar ook nog eisen aan?

"Between the weak and the strong one it is the freedom which oppresses and the law that liberates" [Jean Jacques Rousseau]


Anoniem: 320630

hallo,

ik ben nu al heel lang aan kijken nar de mogelijkheden om digitale telvisie van Ziggo te kijken via een macmini als htpc.

Ik kom er alleen niet uit wat ik nodig aan apparatuur om dit draaiend te krijgen. momenteel heb ik een elgato hybrid om analoog te kijken, maar dat is absoluut niet te vergelijken met rechtstreeks via de samsung van ziggo.

Ik begrijp dat ik een cardreader nodig heb. mar welke is geschikt voor apple.
daarnaast zal ik dus een dvb-c tuner moeten hebben, firewire of usb het liefst en dan sofware om dit te draaien.

mogelijk heb ik dus de dvb-c tuner al, de elgato hybrid en sotware van Eyetv.
Maar ik heb het idee dat als ik een cardreader koop (als ik iets vind wat apple compatible is) dat dit niet gaat werken.

ik hoop dat iemand advies heeft, want langzamerhand raak ik gefrusreerd in wat ik allemaal lees en zie.

ik heb ondertussen Zep en de Kunst van het Computeronderhoud: Ziggo Digitale TV op de PC gelezen, maar daar wordt niet echt uitgewijd over mogelijkheden met apple.

ik hoor graag van jullie

 • JePe
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 22-01 09:44
*weg*

[Voor 104% gewijzigd door RoD op 08-10-2009 23:17]

Beam me up Scotty...


 • deraaij
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 20-02-2021
The Zep Man, hulde voor de handleiding.

Mede op basis van de heldere uitleg ben ik overstag gegaan. Ik heb een htpc gekocht (met windows xp sp3) en dezelfde tv kaart als in de handleiding (2x).

Mijn probleem is dat newcs erg onstabiel is. Wanneer ik het opstart doet hij het de ene keer wel en de andere keer niet (o.a. card 0000 on port com failed). Ik heb meerdere com poorten geprobeerd.

Hierdoor hangt mediaportal tv server ook na een tijdje tv kijken.

[edit]
Ik heb geprobeerd of hij stabiel is zonder newcs (direct met ACamd) ook dan is hij helaas niet stabiel (de cominatie met mediaportal server zonder client) maar wel stabieler.

1.) Heb jij als goeroe tips hoe ik newcs stabieler krijg?
2.) Waar kan het nog meer aan liggen?

Alvast super bedankt!

[Voor 33% gewijzigd door deraaij op 07-10-2009 13:51]


 • MikeKiller
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 31-01 10:55
Nou, eindelijk mijn DVB-C kaartje binnen, DVBViewer erop gezet en alles werkt perfect!

Nu probeer ik het in Mediaportal te laten werken, maar bij het zoeken naar kanalen gaat het mis. Bijna alle transponders kunnen gevonden worden inclusief kanalen, maar bij twee transponders ziet hij geen kanalen. In álle andere programma's gek genoeg wel.

Het gaat hier om de "TerraTec Cinergy C PCI".

Weet iemand hier een oplossing voor?

 • The Zep Man
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 19:11
deraaij schreef op zondag 04 oktober 2009 @ 19:54:
The Zep Man, hulde voor de handleiding.

Mede op basis van de heldere uitleg ben ik overstag gegaan. Ik heb een htpc gekocht (met windows xp sp3) en dezelfde tv kaart als in de handleiding (2x).

Mijn probleem is dat newcs erg onstabiel is. Wanneer ik het opstart doet hij het de ene keer wel en de andere keer niet (o.a. card 0000 on port com failed). Ik heb meerdere com poorten geprobeerd.

Hierdoor hangt mediaportal tv server ook na een tijdje tv kijken.

[edit]
Ik heb geprobeerd of hij stabiel is zonder newcs (direct met ACamd) ook dan is hij helaas niet stabiel (de cominatie met mediaportal server zonder client) maar wel stabieler.

1.) Heb jij als goeroe tips hoe ik newcs stabieler krijg?
2.) Waar kan het nog meer aan liggen?

Alvast super bedankt!
Het lijkt erop alsof je card reader zelf niet stabiel is (omdat je het ook getest hebt met ACamd en dit ook onstabiel was). Welk merk en model heb je?
MikeKiller schreef op maandag 05 oktober 2009 @ 22:38:
Nou, eindelijk mijn DVB-C kaartje binnen, DVBViewer erop gezet en alles werkt perfect!

Nu probeer ik het in Mediaportal te laten werken, maar bij het zoeken naar kanalen gaat het mis. Bijna alle transponders kunnen gevonden worden inclusief kanalen, maar bij twee transponders ziet hij geen kanalen. In álle andere programma's gek genoeg wel.

Het gaat hier om de "TerraTec Cinergy C PCI".

Weet iemand hier een oplossing voor?
Welke kabelmaatschappij heb je? In welk gebied woon je van die kabelmaatschappij? Om welke transponders (frequentie, modulatie, symbol rate) gaat het?

[Voor 25% gewijzigd door The Zep Man op 08-10-2009 23:16]


 • Steenvoorde
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 25-01 13:00
Ik heb nu een paar weken mijn nieuwe Windows Vista MCE machine met 1 floppyDTV kaart draaien i.s.m. met een Ziggo digitale tv abo. Ben helemaal tevreden, echt mooi beeld. Nu heb ik veel problemen met het weergeven van HD kanalen, alleen Discovery werkt. Komt omdat Vista native geen MPG4 kanalen weergeeft begreep ik. De DLL hack werkt bij mij niet, dus ik ga upgraden naar Windows 7 want die ondersteund het native. Heb gisteren mijn productcode ontvangen. Nu wil ik ook een tweede tvkaart erbij, altijd lekker met mijn film1 abo om 2 films op te nemen, maar de floppydtv's zijn schaars en de Windows 7 drivers zijn in beta (en gaan daar waarschijnlijk nooit uitkomen)

Dus ik zit er aan te denken om m te verkopen en 2 anysee modules te kopen. Maar dat moet dan wel allemaal goed werken, anders kan ik beter een 2e hands floppydtv aanschaffen.
 • Wie heeft er ervaring met een dual anysee e30 setup onder Windows 7 x64? Werkt dit net zo goed als de FloppyDTV?
 • Bij de FloppyDTV wordt het signaal intern doorgelust bij een dual tuner setup, hoe werkt dat met de anysee e30? Moet ik dan zelf de kabel splitsen?
Bedankt alvast! :)

Anoniem: 307302

Steenvoorde schreef op vrijdag 09 oktober 2009 @ 11:22:
Ik heb nu een paar weken mijn nieuwe Windows Vista MCE machine met 1 floppyDTV kaart draaien i.s.m. met een Ziggo digitale tv abo. Ben helemaal tevreden, echt mooi beeld. Nu heb ik veel problemen met het weergeven van HD kanalen, alleen Discovery werkt. Komt omdat Vista native geen MPG4 kanalen weergeeft begreep ik. De DLL hack werkt bij mij niet, dus ik ga upgraden naar Windows 7 want die ondersteund het native. Heb gisteren mijn productcode ontvangen. Nu wil ik ook een tweede tvkaart erbij, altijd lekker met mijn film1 abo om 2 films op te nemen, maar de floppydtv's zijn schaars en de Windows 7 drivers zijn in beta (en gaan daar waarschijnlijk nooit uitkomen)

Dus ik zit er aan te denken om m te verkopen en 2 anysee modules te kopen. Maar dat moet dan wel allemaal goed werken, anders kan ik beter een 2e hands floppydtv aanschaffen.
 • Wie heeft er ervaring met een dual anysee e30 setup onder Windows 7 x64? Werkt dit net zo goed als de FloppyDTV?
 • Bij de FloppyDTV wordt het signaal intern doorgelust bij een dual tuner setup, hoe werkt dat met de anysee e30? Moet ik dan zelf de kabel splitsen?
Bedankt alvast! :)
Met anysee heb ik geen ervaring, maar waarom probeer je niet eerst Mediaportal uit? Dan kun je zelfs meerdere kanalen tegelijk opnemen met je FloppyDTV, mits de zenders op dezelfde transponder zitten. En volgens mij kan MP alles wat WMC kan plus de rest.
Pagina: 1 2 3 ... 19 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee