• eXisTa
 • Registratie: April 2006
 • Niet online
Mede-auteurs:
 • psy
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 08-12 10:15

psy

 • layzzzz
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 05-12 14:00

layzzzz

LET OP:

• De methode(n) die hier genoemd worden werken nu, maar worden niet ondersteund door de kabelleveranciers. Er bestaat dus altijd een mogelijkheid dat het in de toekomst onverwacht ophoudt te werken, wanneer de kabelleveranciers overstappen op een ander systeem.

De kans hierop lijkt echter klein, omdat hun pas geintroduceerde HDTV en PVR set-top boxen nog volgens hetzelfde principe werken. Dat men na zo'n investering op korte termijn alle decoders vervangt voor weer een ander systeem, is onwaarschijnlijk. Maar garanties kan niemand geven.

• De meeste kabelaars zijn niet al te blij met "niet-gecertificeerde" oplossing (lees mensen die Digitale TV willen ontvangen met apparatuur die niet door de kabelaar word verkocht ondanks dat deze aan alle specificaties voldoet). Ze werken dit tegen door oa apparatuur geen kanalenlijsten te voorzien zoals dat in de DVB specs is vastgelegd, waardoor je zelf de software moet voorzien van de frequenties (ook wel transponders genoemd) waarop Digitale TV word uitgezonden.

• Voor UPC (Nagravision 2 encryptie) is nog (steeds) geen methode bekend om het versleutelde pakket op de computer te kunnen bekijken!
Geruchten gaan wel dat UPC af gaat stappen van deze encryptie.Index
 1. Waarom dit topic?
 2. Waarom TV op de computer?
 3. Hoe werkt digitale kabel TV?
 4. Hoe werkt het op de computer?
 5. Tuners: PCI kaarten en meer...
 6. Software: spelers en recorders
 7. Overige links


http://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/h1.gif
De meeste sites over dit onderwerp gaan uit van satelliet hobbyisten of de set-top boxen die voor de TV beschikbaar zijn. Het doel van deze startpost is dan ook een startpunt voor tweakers te maken, waarin begrippen worden verklaard en in een voor hen relevante context worden geplaatst. De nadruk zal liggen op praktijk vragen, tips en ervaringen; minder op theoretische discussies over welke digitale TV standaard bijvoorbeeld het beste is.

Deze startpost is nooit compleet, dus draag vooral ideeën voor wijzigingen en toevoegingen bij (in de topic of door naar mij, eXisTa, te messagen).


http://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/h2.gif
Waarom TV via de computer
 • Editing - Achteraf opnames bewerken, reclames wegknippen.
 • Multi-tasking - De TV kan in een venster meedraaien terwijl je iets anders doet. De TV integreert dus geheel in de werkomgeving van je computer.
 • Time-shifting - Op een willekeurig moment live televisie pauzeren of terugspoelen.
 • Hercompressie naar keuze - DVD- en harddisk recorders slaan alleen naar MPEG2 op. Op de computer kan je altijd zelf de modernste (en efficiëntste) codec kiezen, zodat ruimte bespaard blijft.
Waarom digitaal TV via de computer
 • Hogere beeldkwaliteit - De gebrekkige beeldkwaliteit van een analoog TV signaal wordt op de hoge resolutie van een LCD- of plasmascherm al snel duidelijk. Het digitale beeld is door het gebrek aan ruis ook een stuk rustiger.
 • Directe opname - De opname is een exacte kloon van het originele MPEG2/MPEG4 signaal, waardoor de beeldkwaliteit identiek is. Er zijn dus geen conversies, zoals dat bij de PVR kaarten en DVD/harddisk-recorders voor analoge kabel TV wel gebeurt.
 • EPG - De digitale TV gids.
 • Efficiëntere hercompressie - Doordat digitale TV geen ruis of sneeuw kent is het beeld gladder. Hierdoor zal bij hercompressie met een gelijke bitrate de beeldkwaliteit bij gebruik van een DVB-C bron aanzienlijk hoger zijn, dan bij een analoge bron.

http://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/h3.gif

http://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/dvb.gif

DVB staat voor Digital Video Broadcasting; een internationale standaard voor de transmissie van digitale televisie. Het is ongeveer te vergelijken met netwerkprotocollen als TCP/IP: het gaat niet over de inhoud van de data zelf (text, geluid, video), maar wel over de manier waarop een bepaald type data het beste kan worden verzonden.

De bekendste varianten van DVB zijn:Minder bekend/nog niet in gebruik zijn:
 • DVB-C2 - Opvolger van C. Momenteel uit ontwerpfase maar nog niet in gebruik nieuws: Ziggo steunt komst dvb-c2-standaard voor digitale televisie .
 • DVB-S2 - Verbeterde versie van S, die oa meer bandbreedte en verbeterde error-correctie levert. Beperkt in gebruik.
 • DVB-T2 - Opvolger van T, die meer bandbreedte voor HDTV moet opleveren en verbeterde mobiele ontvangst. Nog geen teken van KPN dat zij dit in gebruik gaan nemen.
 • DVB-SH - Verbetere versie van H, die eveneens ontvangst van Satelliet-uitzendingen door een handheld mogelijk maakt. Momenteel in pilot-fase, ook in NL.
Encryptie
De kabelaars bieden digitale TV niet voor niks aan, daarom wordt het DVB-C signaal versleuteld met een regiogebonden Irdeto 2 encryptie (UPC vormt met Nagravision 2 een uitzondering; zie de waarschuwing bovenaan de topic).

Deze encryptie wordt normaal gesproken bij de set-top boxen intern gedecodeerd, samen met de smartcard van je kabelaar. Op de computer gaat dit anders, zoals je straks zult lezen.

HDTV en videocodecs
Op dit moment zenden de kabelaars in zowel SDTV (standaard) als HDTV resoluties uit. SDTV van MPEG2 video; HDTV gebruikt H264 (MPEG4 AVC) en bij uitzondering (Discovery Channel HD) nog van het oudere MPEG2.


http://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/h4.gif
Systeemeisen
Een PC/Mac die vloeiend MPEG2 en H264/MPEG4 AVC video in DVD resolutie kan afspelen, is waarschijnlijk bruikbaar. Let op dat HDTV resoluties aanzienlijk hogere systeemeisen hebben, vooral wanneer deze gebruik maakt van H264. Codecs die MPEG2 en H264 transport streams kunnen decoderen zijn over het algemeen geschikt (graag bijdragen voor een codec lijst!).

Voor het opnemen van het signaal heb je aan een oude PC genoeg, omdat dit bij digitale TV niet meer is dan het downloaden van een videobestand/stream...zoals een willekeurige .mpg of .avi op internet.

Bekabeling
DVB-C is bij goede ontvangst beter dan analoge kabel TV, maar bij een zwak signaal slecht te bekijken. Bij langere afstanden (ca. +7m) en/of het gebruik van splitters valt aan te raden:
 • Een coax kabel met een dikke koperen kern en goede afscherming.
 • Hirschmann connectoren en eventueel een versterker
Deze zijn verkrijgbaar bij de betere satelliet- en hobby electronicazaak. Bouwmarkten verkopen over het algemeen rommel!
DVB-C Hardware


Op dit moment zijn er 3 methodes om digitale tv op de pc te krijgen, deze betreffen dan ook verschillende hardware.
 • Smartcard => CAM => CI-module => DVB-C Tuner
 • Smartcard => Phoenix Card Reader => SOFTCAM => DVB-C Tuner
 • Smartcard => DVB-C Tuner met ingebouwde CAM
Smartcard
De Smartcard krijg je van je kabelaar bij aanvraag van digitale kabel TV. Dit is als het ware je unieke sleutel.

Normaal gesproken steek je deze in de set-top box voor de TV. In dit geval steek je hem in de CAM, Phoenix Card Reader of Tuner.CAM - Conditional Access Module

Alphacrypt Classic 3.05 of hoger

Waar de Smardcard de sleutel is, is de CAM het slot. De Alphacrypt Classic 3.05 (of hoger) CAM is de enige CAM die de regiogebonden Irdeto 2 encryptie direct kan decoderen waar je geen CI+ slot voor nodig hebt. De Alphacrypt Light en Alphacrypt TC zijn niet geschikt, evenals alle andere CAMs voor CI sloten met Irdeto ondersteuning.
Let erop dat er regelmatig updates voor de Alphacrypt uitkomen, en deze vaak fixes bevatten voor nieuwe series smartcards. Hierbij gaat het vooral om de Duitstalige markt, maar het is niet ondenkbaar dat ook hier smartcards uitkomen die alleen met de nieuwste firmwares werken. Vooralsnog maakt het voor Ziggo niet uit welke versie de Alphacrypt heeft.
De meest recente versie is: 3.23Softcam

Dit wordt bijna overcompleet uitgelegd in de blogpost van The Zep Man:
Zep en de Kunst van het Computeronderhoud: Ziggo Digitale TV op de PCOriginele CAM van Kabelaanbieder

Sinds 2010 worden er ook originele CAM's aangeboden door bijvoorbeeld Ziggo.
Deze zijn vrij verkrijgbaar: pricewatch: Ziggo CI+ Cam Module
CI (Common Interface)
De CI is het slot voor de CAM, zoals op afbeelding met blauw is aangegeven. Hij vormt de brug tussen de DVB-C tuner en de CAM. Bij sommige tuners is de CI al aanwezig, bij andere wordt er een losse CI module aan verbonden.
Sinds 2008 zijn er naast CI-modules die rechtsstreeks op de PCI-kaarten worden aangesloten, ook CI-modules op de markt die je via USB kan aansluiten.DVB-C Tuner (geschikte producten)
Dit is de daadwerkelijke tuner, waarmee men zenders kan zoeken en bekijken. Ze zijn beschikbaar in alle vormen PCI, USB en FireWire.

Belangrijk is de aanwezigheid van een CI (voor de CAM) of een softwarematige, omdat anders de zenders niet gedecodeerd kunnen worden! Hoewel kabelaars sommige zenders zonder encryptie uitzenden ("Free-to-Air" of "Free-to-Cable"), wisselt het aanbod hiervan voortdurend. Het valt dus sterk af te raden een DVB-C tuner te kopen zonder CI en de daarbij behorende CAM en Smartcard.
http://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/h5.gif
Zoals hierboven is uitgelegd, is een decoderingsmodule noodzakelijk voor het bekijken van het volledige Nederlandse digitale kabelpakket.
Daarom worden in dit overzicht alleen tuners genoemd die al iets in die vorm hebben, of de mogelijkheid hebben er eentje aan te sluiten.

CheckedMerk/TypeAansluitingCIChipsetDecodingBijzonderhedenShop
Y
18-09-09
Anysee E30TC PlusUSB (extern)Ingebouwde CAMCypress FX2LPSoftwareTuner ook geschikt voor DVB-Thttp://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/pricewatch.gif
Y
10-02-'15
FloppyDTVFirewire (intern)IngebouwdOnbekendSoftwareEOL; leverbaar zolang voorraadhttp://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/pricewatch.gif
Y
18-09-'09
FireDTVFirewire (extern)IngebouwdOnbekendSoftwareWordt niet meer geproduceerd
NDigitalRise DigitalTV PCI Cab-CIPCIOptioneel, PCIDigimove MantisSoftwareRebranded Twinhan AD-CP400
NKNC One TV-Station DVB-CPCIOptioneel, PCIPhilips SAA7146AHSoftwareAnaloog video-in bij Plus-versiehttp://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/pricewatch.gif
NSatelco EasyWatch HDTV PCI DVB-CPCIOptioneel, PCIPhilips SAA7146SoftwareRebranded KNC One
Y
24-09-'09
TechniSat CableStar HD2PCIOptioneel, PCIDigimove MantisSoftwareRebranded Twinhan AD-CP400http://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/pricewatch.gif
NTechnotrend Budget C1501PCIOptioneelPhilips SAA7146ASoftwarehttp://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/pricewatch.gif
NTerratec Cinergy C PCIPCIOptioneel, PCI of USBDigimove MantisSoftwareRebranded Twinhan AD-CP400
NTwinhan AD-CP300PCIIngebouwdDigimove MantisSoftwarehttp://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/pricewatch.gif
NTwinhan AD-CP400PCIOptioneel, PCIDigimove MantisSoftware
NCinerygy HTC USB XS HDUSB2Optioneel, USBEmpia EM28xxSoftwareEveneens DVB-T en analoog
NTechnoTrend Connect CT-3650 CIUSB2IngebouwdOnbekendSoftwareTuner ook geschikt voor DVB-T
NElgato Eye-TV 610Firewire (extern)IngebouwdOnbekendSoftwareMac compatible, Afstandbedieninghttp://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/pricewatch.gif
NTerratec H7USB (extern)IngebouwdOnbekendSoftwarehttp://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/pricewatch.gif
NTechniSat CableStar Combo HD CIUSB (extern)IngebouwdOnbekendSoftwarehttp://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/pricewatch.gif


Conclusie: Op dit moment zijn de meest populaire (werkende) modellen die van Anysee (E30TC) welke probleemloos werkt (mits de nieuwe drivers gebruikt worden).
De FloppyDTV's zijn EOL, echter nog leverbaar zolang voorraad strekt. Een beter alternatief is de DuoFlex lijn (dubbeltuner) van Digital Devices (slechts één CI benodigd voor maximaal 4 tuners). Hier zijn verschillende componenten voor verkrijgbaar om een multi-tuner oplossing te maken.

Let erop dat een aantal fabrikanten wel eens van componten op PCI-kaarten willen wisselen zonder ander versie/revisie-nummer. Onder Windows zul je hier geen last mee hebben omdat de nieuwe drivers meestal gelijktijdig gereleased worden. Onder Linux en ander besturingssystemen kan dit wel voor problemen zorgen, omdat de componenten net iets anders moeten worden aangesproken en dat pas in drivers kan worden opgenomen als iemand het tegenkomt.

Oudere kaarten (niet meer vermeld in het overizcht, zie vorige delen) met hardware decoding chips zijn niet aan te raden, aangezien deze alleen MPEG2 ondersteunen. Tevens word de decoding van MPEG2 en h264 tegenwoordig vooral door de videokaart afgehandeld, waardoor er geen noodzaak voor kaarten met hardware decoding bestaat. Let er wel op dat oudere videokaarten (2008 en eerder) maar 1 HDTV-stream tegelijk hardwarematig kunnen decoderen.


http://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/h6.gif

Windows

Windows Media Center ("MCE")
Er zijn een aantal limiteringen in het gebruik van MCE:
 • eigen driver model, genaamd BDA (Broadcast Driver Archictecture)
 • ondersteunt van zichzelf geen CI's, die noodzakelijk zijn voor digitale kabel TV in NL
Toch komen een aantal fabrikanten nu met BDA drivers voor hun DVB-C kaarten en het CI gedeelte intern op te lossen. Een lijst met compatibele kaarten:Sinds kort worden de mogelijkheden steeds uitgebreider met de betaalde DVB Source van DVBLogic.
Deze ondersteund namelijk bijna elke vorm van TV Tuner ondanks dat de TV Tuner fabrikant geen MCE ondersteuning biedt.
DVB Source stuurt alles data door naar MCE door hun eigen driver.


Ik vermoed dat er voor Skystar 1 kaarten nooit MCE ondersteuning komt, omdat zowel Technotrend en Hauppauge zich nu richten op de nieuwere Philips SAA7146A chip.

[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=BBJy11C-fgU]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=3iZFzOPoM-8]
MediaPortal
Ondersteuning: zie deze lijst en de BDA drivers hierboven.

www.team-mediaportal.com: MediaPortal turns your PC and TV into a very advanced home media center. Our software allows you to listen to your favorite music and radio stations; watch and store your videos and DVDs; view, schedule and record live TV as a digital video recorder; and much, much more. MediaPortal is open source software. This means you can help develop MediaPortal or tweak it for your own needs with lots of innovative plugins from our great community.
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=tzi1veB9Vn8]
DVBViewer Pro
Ondersteuning: zie deze lijst
www.dvbviewer.com: DVBViewer allows you to experience Digital TV on your PC. With a proper DVB card you can enter the world of digital entertainment and experience high quality, incredibly sharp TV pictures and near CD quality radio!
Het wordt pas van 1m52s boeiend.
MyTheatre/DVB Core
Ondersteuning: zie deze lijst
www.dvbcore.com: MyTheatre is a modern multimedia application for end user which allows watch Satellite TV and Radio, playback multimedia files (mpg, mp3, DivX and many others) and DVD. MyTheatre is highly integrated application. Main purpose of this application is to turn PC to Home Theatre PC (HTPC). Sitting on sofa, management by remote control and see on TV-Set :)
DVB Dream
www.dvbdream.org: DVB Dream is DVB player with many nice and unique features (more below), it supports standards DVB-S, DVB-C, DVB-T.
WatchTVPro
www.watchtvpro.net: WatchTVPro is one of the most powerful applications for DVB (Digital Video Broadcasting) reception on the PC.
It all started back in 2001 as little freeware project. Since then WatchTVPro became one of the best alternative PCTV applications available on the market. WatchTVPro supports almost any DVB-s/c/t device available today.
GB-PVR mediacentre
www.gbpvr.com : GB-PVR is a mature, robust, full-featured Personal Video Recorder (PVR) or Media Center which runs on Microsoft Windows. It's main function is scheduling tv recording and watching live tv, but it can also playback a wide variety of media types across music, videos and photos. The application is made even more useful with a wide range of plugins available, providing features like weather, music jukeboxes, netflix etc


GB-PVR supports the latest technologies, including ATSC/ClearQAM/DVB-C/DVB-T/DVB-S capture devices, high definition MPEG2 and H.264 television channels, media extenders (Popcorn Hour, Hauppauge MediaMVP etc), multidec support, multi-record (recording multiple digital channels with one tuner), etc
For The Record
Easily record your favorite TV programs with a push of a button. Never miss your favorite show again!

- Smart Program Guide: automatically handle schedule-time changes and recording conflicts.


- Worldwide Access: take control of your PVR system from anywhere in the world.


- TV Extenders: enable playback on any TV in your home, with access to your central recordings.


- Auto Record: have your PVR record a recurring show like the daily news for later playback, automatically removing older recordings.Als je MediaPortal als front-end wilt gebruiker en ForTheRecord als TV-Engine dan dien je deze DLL-te gebruiken: http://www.4therecord.eu/...4671075ed6eb56f24b63d5076
Linux


TV Headend
Linux TV Project
Ondersteuning: zie deze lijst
VDR
Ondersteuning: alleen Skystar 1 kaarten, met daarnaast eventueel een budget kaart.
MythTV
MythTV is a Free Open Source software digital video recorder (DVR) project distributed under the terms of the GNU GPL. It has been under heavy development since 2002, and now contains most features one would expect from a good DVR (and many new ones that you soon won't be able to live without).

If you are interested in learning more about MythTV (or just want to check out some screenshots), please take a look at MythTV In Detail.


Hardware versus Software (friend or foe?)
Hieronder vind je een tabel met de compatibaliteit tussen de verschillende decoders en de software-paketten.
Samen kunnen we deze lijst up-to-date houden dus geef je ervaringen door!

MCEVMCVMC+TV-Pack7MCMediaPortalMythTVGBPVR
Anysee E30TC PlusFriendFriendFriendFriendFriend??
FloppyDTVFriendFriendFriendFriendFriend??
FireDTVFriendFriendFriendFriendFriend??
DigitalRise DigitalTV PCI Cab-CI???????
KNC One TV-Station DVB-C?????friend?
Satelco EasyWatch HDTV PCI DVB-C???????
TechniSat CableStar HD2???????
Technotrend C1501?????Friend?
Terratec Cinergy C PCI????friend??
Twinhan AD-CP300???????
Twinhan AD-CP400???????
Cinerygy HTC USB XS HDfriendfriendfriendfriendfriend??
TechnoTrend Connect CT-3650 CI???????
Elgato Eye-TV 610???????http://www.xs4all.nl/~rdgraaff/misc/got/dtv/h7.gif
AlgemeenFabrikantenFora - Nederlands/VlaamsFora - InternationaalWinkels

[Voor 255% gewijzigd door psy op 10-02-2015 21:43]


 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 04-12 12:37

mace

Sapere Aude

Ik had deze cardreader gekocht op ebay:


http://www.tbsdtv.com/english/product/3102.html

Alleen deed hij het eerst niet, bleek dat van de 5 kristallen die er in zitten, nou net de 6MHz kapot was. :/

Ik heb hem nu vervangen en hij werkt goed! :) Alleen heb ik nu wel een gat in de behuizing gemaakt want ik had alleen zo'n groot type kristal en niet een miniatuurtje die er inzit. Dus ik heb nu een gat met een zilveren tonnetje wat er iets uitsteekt. :P

Achja als het maar werkt.

 • Megamind
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 08-12 06:17
Stomme vraag waarschijnlijk, maar als ik nu die Anysee E30 combo koop, waar doe ik dan de antenne in?:P

Moet ik dan nog een capturecard erbij kopen?


Edit: stomme vraag idd, heb het op google images geprobeerd, toen werd het wel duidelijk

[Voor 38% gewijzigd door Megamind op 16-08-2010 15:29]


 • JustAnotherDev
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 13:26
Ben zelf ook aan het avontuur van digitale tv op de PC begonnen, met een Smartmouse Phoenix en Terratec Cinergy C pci HD. Had al een fileserver (2TB ext4 data) draaien met Ubuntu Server en in het verleden een goede ervaring met MediaPortal, dus na het lezen van dit topic leek het mee een leuk hobby project.

Zover:

- Er achter komen dat een Linux server in combinatie de MediaPortal TV server niet werkt, en het zoeken naar een alternatief al dan niet tijdelijk, waarbij voor elk alternatief concessies gedaan moet worden. duur: nog steeds mee bezig ^^
- Smartmouse Phoenix aan de praat krijgen en er achter komen dat de USB controller defect is: +/- 5 uur
- Smartmouse Phoenix op een ander moederbord aan de praat krijgen en erachter komen dat de schakelaartjes niet goed stonden (kon de kleine letters niet lezen op het PCB) +/- 2 uur
- MediaPortal werkend krijgen. (ben de MYSQL set password error, kan graph niet starten al tegengekomen) duur: nog steeds bezig.

Dus rest nu;

- MediaPortal werkend krijgen
- Kijken naar en uitproberen van alternatieven voor MediaPortal, mbt gemak,snelheid, betrouwbaarheid en eisen (suggesties?)
- Misschien nieuwe server in elkaar zetten die PCI-passthrough ondersteund ( en er dan achter komen dat dat ook niet werkt zoals ik wil. Op papier lijkt het altijd een goed idee ^^)

Dus ja het blijf leuk hobbyen :D

 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 04-12 12:37

mace

Sapere Aude

^^ Ik heb dus dezelfde kaartlezer. En ik was dus ook aan het kloten met die knopjes (ik kon het alleen prima lezen :P ). Alles ingesteld zoals het moest, werkte nog steeds niet.

Had een oude phoenix interface opgesnord die op de compoort werkt en die kreeg ik met een half uur aan de gang (die had ongelabelde jumpertjes, leuk!) dus mijn NewCS instellingen waren wel goed gelukkig.

Tijdens het prutsen vergis ik me en begin ik aan het bovenste kristalletje te morrelen ipv het schakelaartje. Wat blijkt, 6 MHz kristal zit los. :| Was ik ook een hele avond aan kwijt.

Trouwens, weet iemand op welke spanning deze kaartjes moeten lopen? Ik denk 5v maar hij doet het opzich al op 3.3v Kan geen kwaad denk ik?

 • JustAnotherDev
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 13:26
mace schreef op maandag 16 augustus 2010 @ 15:43:
^^ Ik heb dus dezelfde kaartlezer. En ik was dus ook aan het kloten met die knopjes (ik kon het alleen prima lezen :P ). Alles ingesteld zoals het moest, werkte nog steeds niet.

Had een oude phoenix interface opgesnord die op de compoort werkt en die kreeg ik met een half uur aan de gang (die had ongelabelde jumpertjes, leuk!) dus mijn NewCS instellingen waren wel goed gelukkig.

Tijdens het prutsen vergis ik me en begin ik aan het bovenste kristalletje te morrelen ipv het schakelaartje. Wat blijkt, 6 MHz kristal zit los. :| Was ik ook een hele avond aan kwijt.

Trouwens, weet iemand op welke spanning deze kaartjes moeten lopen? Ik denk 5v maar hij doet het opzich al op 3.3v Kan geen kwaad denk ik?
Blij dat dat niet bij mij was gebeurt, mocht de Smartmouse kapot geweest zijn in tegenstelling tot alleen een verkeerde jumper/schakelaar setting, was ik nu nog bezig geweest. Had al bijna een Smargo gekocht :| .
Ik las in het vorige topic dat men hem ook op 5v liet lopen, dus neem aan van niet, maja ik zou niet uitgaan van mijn ervaringen :+

 • CAD-tekenaar
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 08-12 22:14
@ BabyXL:

Kan je in de startpost ook nog uitleggen hoe je ForTheRecord moet installeren/configureren voor MP 1.1.0 Final (of hoger) als alternatief voor MP TV-server?
Heb je inmiddels ook al een aangepaste TvPlugin.dll voor ForTheRecord 1.5.0.1 i.c.m. MP 1.1.0 Final?
(zie deze post en deze post)

[Voor 6% gewijzigd door CAD-tekenaar op 17-08-2010 00:04]


 • The_Doman
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 12:39
Ik zie dat het programma ProgDVB er nog niet bij staat?
Deze mag uiteraard niet ontbreken in het overzicht.

CAD-tekenaar schreef op maandag 16 augustus 2010 @ 23:56:
Heb je inmiddels ook al een aangepaste TvPlugin.dll voor ForTheRecord 1.5.0.1 i.c.m. MP 1.1.0 Final?
Die kun je ook vinden op het FtR forum.

 • michielvz
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 08-12 21:40
Ik heb vandaag de anysee geinstalleerd en met WMC tv gekeken. Het werkt perfect behalve met HD zenders. 9 van de 10 keer hapert zowel het geluid als het beeld en loopt het beeld uiteindelijk vast. Ik heb een HD ready tv van JVC en een All in One Plus abbonnement van Ziggo. Hieronder mijn htpc configuratie:

#ProductPrijsSubtotaal
1Anysee E30TCPlus€ 149,-€ 149,-
2Western Digital Caviar Green WD15EARS, 1.5TB€ 70,13€ 140,26
1Antec Fusion Remote Zwart€ 130,-€ 130,-
1Silverstone LC17€ 94,01€ 94,01
1Scythe Big Shuriken€ 24,-€ 24,-
2Nexus Real Silent D12SL-12 BW, 120m€ 4,-€ 8,-
1Enermax Aurora Micro Wireless€ 72,-€ 72,-
1Logitech Harmony 900€ 211,-€ 211,-
1Intel Core i3 530€ 98,50€ 98,50
1Onkyo TX-SR508 Zwart€ 299,-€ 299,-
1Linksys WRT320N Dual-Band Wireless-N Gigabit Router€ 69,90€ 69,90
1Nexus Value 430€ 55,50€ 55,50
1Kingston ValueRAM KVR1333D3N9K2/4G€ 81,75€ 81,75
1MSI H55M-ED55€ 89,20€ 89,20
Bekijk collectie
Importeer producten
Totaal€ 1.522,12
michielvz schreef op dinsdag 17 augustus 2010 @ 01:25:
Ik heb vandaag de anysee geinstalleerd en met WMC tv gekeken. Het werkt perfect behalve met HD zenders. 9 van de 10 keer hapert zowel het geluid als het beeld en loopt het beeld uiteindelijk vast. Ik heb een HD ready tv van JVC en een All in One Plus abbonnement van Ziggo. Hieronder mijn htpc configuratie:

#ProductPrijsSubtotaal
1Anysee E30TCPlus€ 149,-€ 149,-
2Western Digital Caviar Green WD15EARS, 1.5TB€ 70,13€ 140,26
1Antec Fusion Remote Zwart€ 130,-€ 130,-
1Silverstone LC17€ 94,01€ 94,01
1Scythe Big Shuriken€ 24,-€ 24,-
2Nexus Real Silent D12SL-12 BW, 120m€ 4,-€ 8,-
1Enermax Aurora Micro Wireless€ 72,-€ 72,-
1Logitech Harmony 900€ 211,-€ 211,-
1Intel Core i3 530€ 98,50€ 98,50
1Onkyo TX-SR508 Zwart€ 299,-€ 299,-
1Linksys WRT320N Dual-Band Wireless-N Gigabit Router€ 69,90€ 69,90
1Nexus Value 430€ 55,50€ 55,50
1Kingston ValueRAM KVR1333D3N9K2/4G€ 81,75€ 81,75
1MSI H55M-ED55€ 89,20€ 89,20
Bekijk collectie
Importeer producten
Totaal€ 1.522,12
Je zou eens kunnen kijken of je wel al de nieuwste drivers hebt geinstalleerd van MSI.
Als dit niet werkt kun je proberen om Shark007 Codec Pack te installeren, deze draait bij mij als een zonnetje (Deze codec pack is niet zoals alle andere).
Maak ook zeker gebruik van de x64 uitbreiding van Shark007 als je Windows 7 X64 draait.
Nielson schreef op dinsdag 17 augustus 2010 @ 00:32:
[...]
Die kun je ook vinden op het FtR forum.
Informatie toegevoegd aan eerste post:
Als je MediaPortal als front-end wilt gebruiker en ForTheRecord als TV-Engine dan dien je deze DLL-te gebruiken: http://www.4therecord.eu/...4671075ed6eb56f24b63d5076

 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 04-12 12:37

mace

Sapere Aude

Weet iemand of er al DVB-C kaarten zijn in PCI-express? Of met Dual Tuner eventueel?

Als ik bijv. zo'n ION moederbordje zou kopen voor het frontend gebeuren bij de TV dan zit er geen PCI meer op, dan moet ik al met een losse tuning server gaan werken die PCI heeft.

Ik voel er weinig voor om USB tuners te gebruiken.
mace schreef op dinsdag 17 augustus 2010 @ 09:25:
Weet iemand of er al DVB-C kaarten zijn in PCI-express? Of met Dual Tuner eventueel?

Als ik bijv. zo'n ION moederbordje zou kopen voor het frontend gebeuren bij de TV dan zit er geen PCI meer op, dan moet ik al met een losse tuning server gaan werken die PCI heeft.

Ik voel er weinig voor om USB tuners te gebruiken.
Ik heb ze nog niet gezien in PCI-Express, anders had ik die waarschijnlijk al gekocht.

 • Swerfer
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 10-09 08:47

Swerfer

Hmm...

Heeft iemand al ervaring met een Zotac ION-ITX-A of vergelijkbaar bordje in combo met een Anysee E30TCplus en HD van Ziggo? Ik lees tegenstrijdige meningen op internet. De één zegt dat een ATOM N330 icm ION niet voldoende is, en andere hebben weer geen problemen...

Crypto.com


 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 04-12 12:37

mace

Sapere Aude

Ik kom overigens net deze tegen: http://www.beaglesoft.com/pcie2pci.htm

Een haakse riser-versie van dit ding zou ideaal zijn. Ben benieuwd of het werkt.

edit: wel duur. edit3: http://www.virtuavia.eu/s...o-pci-adapter-p29855.html 50 euro

edit2: http://www.virtuavia.eu/s...expansion-box-p29809.html
PCI-e naar 4 PCI kaarten, kun je 4 tuners aansluiten, wel die box wegmoffelen achter de kast. :P

[Voor 49% gewijzigd door mace op 17-08-2010 10:21]

Swerfer schreef op dinsdag 17 augustus 2010 @ 10:14:
Heeft iemand al ervaring met een Zotac ION-ITX-A of vergelijkbaar bordje in combo met een Anysee E30TCplus en HD van Ziggo? Ik lees tegenstrijdige meningen op internet. De één zegt dat een ATOM N330 icm ION niet voldoende is, en andere hebben weer geen problemen...
nou, daar heb je je antwoord ook al :), bij de ene werkt het goed, bij de andere niet. Zal vast en zeker een codec probleem zijn of iets, maar feit blijft.. niet bij iedereen werkt het top..
mace schreef op dinsdag 17 augustus 2010 @ 09:25:
Weet iemand of er al DVB-C kaarten zijn in PCI-express? Of met Dual Tuner eventueel?

Als ik bijv. zo'n ION moederbordje zou kopen voor het frontend gebeuren bij de TV dan zit er geen PCI meer op, dan moet ik al met een losse tuning server gaan werken die PCI heeft.

Ik voel er weinig voor om USB tuners te gebruiken.
wat is er mis met USB tuners? Puur gevoelskwestie?

 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 04-12 12:37

mace

Sapere Aude

Ik wil geen bungelende dingen erachter en heb liever een kaart met een chips waarvan ik weet dat hij werkt onder Linux. Saa7146 bijv.
mace schreef op dinsdag 17 augustus 2010 @ 10:32:
Ik wil geen bungelende dingen erachter en heb liever een kaart met een chips waarvan ik weet dat hij werkt onder Linux. Saa7146 bijv.
Persoonlijk vind ik het niet erg om een los apparaatje te hebben.
Zo kan ik aan het lampje van de AnySee zien als er connectie-problemen zijn en betere toegang tot de smartcard

 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 04-12 12:37

mace

Sapere Aude

Zoals je zegt, persoonlijke voorkeur. :)

 • ThinkPad
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 13:28

ThinkPad

Moderator Wonen & Mobiliteit
Iemand nog belang bij een FloppyDTV + Alphacrypt CAM + Firewire PCI kaart?

[Voor 46% gewijzigd door ThinkPad op 17-08-2010 11:07]

Gas besparen door CV-tuning | Elektriciteit besparen
Geen vragen via privébericht die ook via het forum kunnen a.u.b.

eXisTa schreef op dinsdag 17 augustus 2010 @ 07:52:
[...]


Je zou eens kunnen kijken of je wel al de nieuwste drivers hebt geinstalleerd van MSI.
Als dit niet werkt kun je proberen om Shark007 Codec Pack te installeren, deze draait bij mij als een zonnetje (Deze codec pack is niet zoals alle andere).
Maak ook zeker gebruik van de x64 uitbreiding van Shark007 als je Windows 7 X64 draait.
wat maakt deze pack anders dan andere?, ik heb hem nu geinstalleerd en alles gerest naar de shark recommended maar, what does it do :)

 • CAD-tekenaar
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 08-12 22:14
eXisTa schreef op dinsdag 17 augustus 2010 @ 08:09:
[...]

Informatie toegevoegd aan eerste post:

[...]
Ik heb gisteren al deze 2 dll's naar de juiste map gekopieerd, maar ik krijg het nog niet voor elkaar.

FTR heb ik (zonder de RC4 plugin) geïnstalleerd.
Beide dll's uit je zip-file zitten in map "C:\Program Files (x86)\Team MediaPortal\MediaPortal\Plugins\windows\"
Windows 7 x64, MP 1.1.0 Final, FTR 1.5.0.1, Windows UAC aan

Wat mij opvalt:
De TvPlugin.dll heeft de datum 2-7-2010 en is ouder dan de geleverde van MP 1.1.0 Final
In MediaPortal TV-server configuration - Plugins: plugin FTR staat niet in de plugin-lijst om aan te vinken. (wat toch zou moeten?) Plugin WebEPG heb ik uitgevinkt.
MP TV-server is nog geïnstalleerd.

Waar gaat het bij mij fout?

[Voor 10% gewijzigd door CAD-tekenaar op 17-08-2010 11:23]


 • piele77
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 22-07-2020
Ik heb in het mediaportal topic een vraag gesteld over het werkend krijgen van 2 Anysee's E30C kastjes, maar misschien dat ik die beter hier had kunnen stellen??

Dit is een link naar het betreffende topic piele77 in "Media Portal alternatief voor Windows Me..."

het zou mooi zijn indien er iemand hier mij verder kan helpen.

 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 04-12 12:37

mace

Sapere Aude

Is er trouwens ergens een overzichtje welke camkey je moet gebruiken voor welke kaart?
Ik heb 3 verschillende ziggo kaarten, waarvan eentje een oude TVHome 4004 kaart is, die wil ik graag gaan gebruiken.
Sa1 schreef op dinsdag 17 augustus 2010 @ 11:09:
[...]
wat maakt deze pack anders dan andere?, ik heb hem nu geinstalleerd en alles gerest naar de shark recommended maar, what does it do :)
Shark007 heeft een config tool welke verschillende onderdelen tegelijk aanspreekt en ervoor zorgt dat conflicterende instellingen niet mogelijk zijn.
Ook wordt deze wekelijks ge-update.
Kijk op hun site voor meer informatie.
eXisTa schreef op dinsdag 17 augustus 2010 @ 13:51:
[...]


Shark007 heeft een config tool welke verschillende onderdelen tegelijk aanspreekt en ervoor zorgt dat conflicterende instellingen niet mogelijk zijn.
Ook wordt deze wekelijks ge-update.
Kijk op hun site voor meer informatie.
:) had ik inderdaad al gedaan.. ziet er goed uit.

wel vind ik dit altijd spannend, even snel op m'n laptop geinstalleerd en het lijkt goed te werken. Maar goed, daar draait geen mediacenter op.. ik ga het binnenkort wel een keer proberen, hoewel het nu ook al weer een poos gewoon goed draait... ahhhh keuzes keuzes...
CAD-tekenaar schreef op dinsdag 17 augustus 2010 @ 11:17:
[...]


Ik heb gisteren al deze 2 dll's naar de juiste map gekopieerd, maar ik krijg het nog niet voor elkaar.

FTR heb ik (zonder de RC4 plugin) geïnstalleerd.
Beide dll's uit je zip-file zitten in map "C:\Program Files (x86)\Team MediaPortal\MediaPortal\Plugins\windows\"
Windows 7 x64, MP 1.1.0 Final, FTR 1.5.0.1, Windows UAC aan

Wat mij opvalt:
De TvPlugin.dll heeft de datum 2-7-2010 en is ouder dan de geleverde van MP 1.1.0 Final
In MediaPortal TV-server configuration - Plugins: plugin FTR staat niet in de plugin-lijst om aan te vinken. (wat toch zou moeten?) Plugin WebEPG heb ik uitgevinkt.
MP TV-server is nog geïnstalleerd.

Waar gaat het bij mij fout?
Heb je de nieuwe dll wel in de juiste map ("%ProgramData%\Team MediaPortal\MediaPortal\plugins\Windows\") geplaatst?
mace schreef op dinsdag 17 augustus 2010 @ 12:11:
Is er trouwens ergens een overzichtje welke camkey je moet gebruiken voor welke kaart?
Ik heb 3 verschillende ziggo kaarten, waarvan eentje een oude TVHome 4004 kaart is, die wil ik graag gaan gebruiken.
Is dat nog zo'n zwart kaartje met groene letters oid? Heb ik ook gehad, werkte perfect in een decoder maar ondanks gegoochel met verschillende camkeys nooit aan de praat kunnen krijgen in een cardreader. Uiteindelijk kaartje bij m'n ouders in de decoder gedrukt en hun (recenter) kaartje in m'n cardreader gebruikt.

 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 04-12 12:37

mace

Sapere Aude

Ja klopt, dat is zo'n oude TVHome kaart, die waren zwart met groen.

Ach ik heb 3 kaarten, eentje moet vast werken.

Ik zat door de code van OScam te kijken en blijkbaar heeft deze een algoritme om zelf de camkey uit te vogelen aan de hand van 3 verschillende ingebakken codes, straks even mijn kaartlezer aan mijn linux laptopje hangen en kijken wat hij doet. :P

[Voor 13% gewijzigd door mace op 17-08-2010 16:21]

Ben benieuwd, heb 't toendertijd alleen geprobeerd met newcs. 't Werkte iig oa niet met de huidige 'standaard' Irdeto camkey (3C8...76A).

 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 04-12 12:37

mace

Sapere Aude

Wel maf want het is echt een hele oude kaart dus je zou denken dat ze het wel zouden weten.

Ik ben ook erg benieuwd HOE men die key eruit haalt, want dan kan ik het ook gewoon zelf doen.
Voor de AnySee bezitters:
Dit document laat zien hoe u MDAPI 8.2 plugins kunt toevoegen in de CNO driver.
http://www.anysee.nl/index.php?sct=downloads&file=162

Iemand enig idee wat het is en waar het voor is?

[Voor 12% gewijzigd door eXisTa op 17-08-2010 17:04]


 • CAD-tekenaar
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 08-12 22:14
Nielson schreef op dinsdag 17 augustus 2010 @ 16:07:
[...]
Heb je de nieuwe dll wel in de juiste map ("%ProgramData%\Team MediaPortal\MediaPortal\plugins\Windows\") geplaatst?
Je verwijst zeker naar deze pagina?
Daar staat: "Vista/7 probably: %ProgramData%\Team MediaPortal\MediaPortal\plugins\Windows\"
Die map bestaat niet eens, dus ik denk dat dit een fout is.
In welke map zouden beide dll's moeten staan?

 • piele77
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 22-07-2020
eXisTa schreef op dinsdag 17 augustus 2010 @ 16:53:
Voor de AnySee bezitters:
[...]

http://www.anysee.nl/index.php?sct=downloads&file=162

Iemand enig idee wat het is en waar het voor is?
Ik weet ook niet waarvoor het is maar er is wel een nieuwe driver uit voor de E30 en E7 modellen, de 1.2.5 beta 1 driver.

http://www.anysee.nl/index.php?sct=downloads&file=161

zal zo eens zien of deze driver mij meer resultaat bied in MediaPortal.

 • CAD-tekenaar
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 08-12 22:14
@eXisTa:

Als ik kijk naar de zip-file met daarin bestand TvPlugin.dll voor MP 1.1.0 dan vallen mij 2 dingen op: de datum én bestandsgrootte.

Origineel bestand: 15-7-2010, 368kB
in zip bestand: 2-7-2010, 4kB

Klopt dit?
CAD-tekenaar schreef op dinsdag 17 augustus 2010 @ 19:37:
[...]


Je verwijst zeker naar deze pagina?
Daar staat: "Vista/7 probably: %ProgramData%\Team MediaPortal\MediaPortal\plugins\Windows\"
Die map bestaat niet eens, dus ik denk dat dit een fout is.
In welke map zouden beide dll's moeten staan?
Jup, verwees daarnaar aangezien ik zelf ook zoiets had gehad met een configfile van dbviewer onder Vista/7 dus klonk logisch. Net om te testen toch maar even MP op laptop geinstalleerd + FtR plugin + die twee tvplugin dll's naar "C:\Program Files (x86)\Team MediaPortal\MediaPortal\plugins\Windows" en MP werkt perfect als client voor m'n htpc.
CAD-tekenaar schreef op dinsdag 17 augustus 2010 @ 19:45:
@eXisTa:

Als ik kijk naar de zip-file met daarin bestand TvPlugin.dll voor MP 1.1.0 dan vallen mij 2 dingen op: de datum én bestandsgrootte.

Origineel bestand: 15-7-2010, 368kB
in zip bestand: 2-7-2010, 4kB

Klopt dit?
Kan gerust kloppen, ik zie het wel vaker. Het lijkt erop dat ze best uitgebreid testen alvorens ze het online gooien.

 • gjs
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 13:27

gjs

Scoobydoobydoo

mace schreef op dinsdag 17 augustus 2010 @ 16:45:
Wel maf want het is echt een hele oude kaart dus je zou denken dat ze het wel zouden weten.

Ik ben ook erg benieuwd HOE men die key eruit haalt, want dan kan ik het ook gewoon zelf doen.
Dat kan met een season interface en geschikte software + een hoop kennis van het Irdeto protocol en key meganismen.

GA-Z68X-UD3H-B3 I7-2600K@4.4GHz 24Gb Ram 7Tb HDD


 • gjs
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 13:27

gjs

Scoobydoobydoo

mace schreef op dinsdag 17 augustus 2010 @ 12:11:
Is er trouwens ergens een overzichtje welke camkey je moet gebruiken voor welke kaart?
Ik heb 3 verschillende ziggo kaarten, waarvan eentje een oude TVHome 4004 kaart is, die wil ik graag gaan gebruiken.
Zover ik weet is er maar 1 key. Ik heb 3 verschillende Ziggo kaarten, waarvan een heel oude zwart met oranje
4005 Casema kaart, een grijs blauwe Casema kaart en een 'nieuwe' Oranje Ziggo kaart, allen werken met dezelfde key. Maar wellicht dat @home in het verleden nog iets anders heeft gedaan.

@eXisTa, mooie startpost weer, ik lees bij de Alphacrypt dat de laatste versie 3.19 is, dat klopt niet. Er is al een tijdje 3.20 echter is deze alleen beschikbaar via een satelliet transponder van de Österreichischen Rundfunks (ORF).

[Voor 16% gewijzigd door gjs op 17-08-2010 23:06]

GA-Z68X-UD3H-B3 I7-2600K@4.4GHz 24Gb Ram 7Tb HDD

gjs schreef op dinsdag 17 augustus 2010 @ 22:57:
[...]

Zover ik weet is er maar 1 key. Ik heb 3 verschillende Ziggo kaarten, waarvan een heel oude zwart met oranje 4005 Casema kaart, een grijs blauwe Casema kaart en een 'nieuwe' Oranje Ziggo kaart, allen werken met dezelfde key. Maar wellicht dat @home in het verleden nog iets anders heeft gedaan.
Ja, hoe het nu precies zit met die camkeys weet ik niet, maar bv degene in dit artikel kwam aardig vaak voor, en soms werkte het ook met alleen maar nullen.

 • CAD-tekenaar
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 08-12 22:14
Ondertussen ben ik al wat verder met FTR installeren.
Het blijkt dat je ondanks de melding van FTR altijd de RC4 plugin moet installeren wanneer je MP 1.1.0 Final op je pc hebt staan.
Alleen bij het scannen (symbolrate 6875) vindt hij nog geen kanalen. (probleem 1)
Ik woon in ziggo gebied 9003. Ik heb FTR client/server geïnstalleerd op mijn MP singleseat computer.

Enig idee wat er fout gaat ?

[Voor 27% gewijzigd door CAD-tekenaar op 18-08-2010 00:47]


Anoniem: 96802

babyxl schreef op maandag 19 juli 2010 @ 23:44:
Ikzelf had al MySQL draaien/installed, maar dit is geheel naar je eigen wens in te vullen. Voor meer info hierover moet je even googelen. Ik raad in ieder geval MySQL aan als database server.
Ik ben bezig met je handleiding van For The Record waar ik erg content mee ben, maar hier loop ik even spaak.

MySQL is bij mij ook geinstalleerd, ik mag een n00b zijn maar wat moet ik invullen bij "Server" en "Used ID" als er gevraagd wordt naar For The Record Database tijdens de install van FTR?
CAD-tekenaar schreef op woensdag 18 augustus 2010 @ 00:18:
Ondertussen ben ik al wat verder met FTR installeren.
Het blijkt dat je ondanks de melding van FTR altijd de RC4 plugin moet installeren wanneer je MP 1.1.0 Final op je pc hebt staan.
Klopt, recentste complete FtR setup package is compatible met RC4, dmv de handmatig na te installeren aangepaste dll's met 1.1.0 final.
Alleen bij het scannen (symbolrate 6875) vindt hij nog geen kanalen. (probleem 1)
Ik woon in ziggo gebied 9003. Ik heb FTR client/server geïnstalleerd op mijn MP singleseat computer.
Je hebt een eventuele nog geinstalleerde MP TV service wel disabled? Hoe ziet je gebruikte transponder file (in "C:\Program Files\For The Record\RecorderTuner Service\Tuning") eruit? Gebruik zelf deze (ook Ziggo 9003):

Cables.xml:

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?>
<cables>
 <cable name="Ziggo 9003" satfeed="true" flags="9">
  <transponder frequency="626000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>
  <transponder frequency="682000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>
  <transponder frequency="554000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>
  <transponder frequency="778000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>
  <transponder frequency="818000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>
  <transponder frequency="738000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>
  <transponder frequency="810000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>
  <transponder frequency="586000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>
  <transponder frequency="762000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>
  <transponder frequency="618000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>
  <transponder frequency="610000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>
  <transponder frequency="490000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>
  <transponder frequency="714000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>
  <transponder frequency="385000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>
  <transponder frequency="393000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>
  <transponder frequency="401000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>
  <transponder frequency="369000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>
  <transponder frequency="506000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>
  <transponder frequency="377000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>
  <transponder frequency="754000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>
  <transponder frequency="642000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>
  <transponder frequency="650000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>
  <transponder frequency="794000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>
  <transponder frequency="409000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>
  <transponder frequency="634000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>
  <transponder frequency="425000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>
  <transponder frequency="417000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>
 </cable>
</cables>
gjs schreef op dinsdag 17 augustus 2010 @ 22:57:
[...]

Zover ik weet is er maar 1 key. Ik heb 3 verschillende Ziggo kaarten, waarvan een heel oude zwart met oranje
4005 Casema kaart, een grijs blauwe Casema kaart en een 'nieuwe' Oranje Ziggo kaart, allen werken met dezelfde key. Maar wellicht dat @home in het verleden nog iets anders heeft gedaan.

@eXisTa, mooie startpost weer, ik lees bij de Alphacrypt dat de laatste versie 3.19 is, dat klopt niet. Er is al een tijdje 3.20 echter is deze alleen beschikbaar via een satelliet transponder van de Österreichischen Rundfunks (ORF).
Maar 3.20 is dus nog niet echt officieel uitgebracht begrijp ik? Of is deze ook op een andere manier verkrijgbaar.
Volg hier een discussie over UPC en de mogelijke overgang naar CI+ met eventuele CAM.
http://www.sat4all.com/forums/ubbthreads.php/topics/1879111

 • RgR
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 07-12 17:17
@ eXisTa: Misschien nog een kleine aanvulling voor de TS onder het kopje Software, en dan bij Windows Media Center: Met behulp van de software DVBLink kan je elke goedkope DVB-C tuner met BDA-drivers aan de praat krijgen in Windows Media Center, ook te combineren met softcam.

 • Skinkie
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 09-06-2020

Skinkie

Op naar de 500

Net m'n nieuwe DVB-C kaart binnen gehad O+

Oude was het DVB-C prototype van Philips en Siemens (ja die uit de Centerparcs pcs). Nu de TechniSat CableStar HD 2 ik kan niet anders dan super zeggen. (Natuurlijk net als ik dit berichtje tik valt m'n stream uit ;)

Het gewoon een Twinhan, zelfde als je bij een Terratec krijgt.
00:14.0 Multimedia controller: Twinhan Technology Co. Ltd Mantis DTV PCI Bridge Controller [Ver 1.0] (rev 01)

Draait op de Mantis driver, nog niet (werkende) ondersteuning voor de PCMCIA interface, de code daarvoor staat al wel in de git repo, maar die crasht hard. Ik draai dus m'n scrambled meuk via sasc-ng. En totdat ik net even een lspci deed ging dat als een trein op een Epia met mumudvb ;)

Even de howto dan:
code:
1
2
modprobe dvbloopback
modprobe mantis

Zo zorg je er voor dat je normale dvbtools gewoon de virtuele kaart 0 pakken.

code:
1
sasc-ng -j 1:0 --cam-dir /var/keys

De config om naar cccam of newcamd te gaan (laatste gebruik ik om m'n kaartje uit te lezen). Dit is dus de softcam.

RTL4-c.conf:
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
autoconfiguration=1
freq=316000
modulation=QAM64
srate=6875
autoconf_radios=0
ip_http=0.0.0.0
unicast=1
multicast=0
delivery_system=DVBC_ANNEX_AC

channel_next
name=RTL4
pids=58 80


En die start ik dan weer met:
code:
1
mumudvb -d -t -s -c /etc/mumudvb/rtl4-c.conf


En vervolgens op m'n eigen pc:
code:
1
http://epia:4242/bynumber/1

Steun Elkaar, Kopieer Nederlands Waar!


 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online

Boudewijn

omdat het kan

Hoi ,


Ik zit momenteel bij een vriend een mediacenter te installeren en we hebben de volgende setup:

Ziggo (voormalige Casema) digitaal.
FloppyDTV + alphacrypt (firmware niet geupdate)
Mythbuntu 10.04, compleet geupdate.


We krijgen nu met deze pagina gelezen te hebben: http://wiki.mythtv.nl/index.php/Zenders#Digitaal
wel een hele berg zenders gevonden, zowel radio als tv. We hebben inversie op auto laten staan en de rest uit de tabel overgenomen van die wiki.

Echter weigert alles om beeld te geven, waarbij we het vermoeden hebben dat deze zenders nog gecodeerd zijn (partial locked staat er in de interface, en soms vergrendeld (heel consequent is het qua vertaling niet :P)). Op de floppydtv brandt echter wel een rood ledje.

Weet iemand hoe ik dit het beste kan troubleshooten of mis ik hier een en ander qua configuratie/software?

Voor alle duidelijkheid:
de scan tool vindt dus wel de kanalen, maar het lijkt erop dat de zaak niet wordt gedecordeerd.

Weet iemand wat hier aan de hand is?

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


Anoniem: 187577

@Boudewijn:
Ik heb een blog gemaakt, deze blog is nog niet af. Scan eens met w_scan op kanalen en kies Only free & Test Decrypt bij het binnenhengelen van kanalen (zo ging het bij mij met softcam). Ik heb het net gisteren weer werkend gekregen, dus stuur mij maar een PM als je meer nodig hebt ;).

Kan je het misschien met newcs proberen (softcam)? Je krijgt het volgende te zien als de zender niet gedecodeerd kan worden: LAMc, en je krijgt LAMC als ze wel succesvol gedecodeerd kunnen worden. Zonder C is niet encrypted zoals NL1 en NL1HD. Ik heb overigens een smartmouse phoenix.

 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online

Boudewijn

omdat het kan

Mja volgens mij doet de mythtv interface dat ook. Als ik echter ga zoeken vindt hij dus wel reeele kanalen (SBS, RTL, publieke omroep etc) maar kan hij die kennelijk niet decoderen.


In hoeverre doet newcs dan wat ik wil, het lijkt mij een cardsharing server. Ik neem aan dat ik die eventueel kan gebruiken om gecodeerde kanalen te decrypten. In principe zou ik met een flopypdtv + alphacrypt module toch net zo ver moeten komen qua decryptie.

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


 • Boudewijn
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online

Boudewijn

omdat het kan

Kan iemand mij trouwens vertellen in hoeverre dit problematisch voor ons is:
http://www.mythtv.org/wiki/Channel_tuning_broken_with_DVB-C


Dit lijkt erop dat we dus die patch uit moeten voeren. Omdat het uren schijnt te duren *en* ik momenteel die machine niet thuis heb staan (geen kabelaansluiting) vraag ik me eerst even af of dit zin heeft om die patch te draaien. Iemand?

Ik ben verslaafd aan koken. Volg me op https://www.kookjunk.nl


 • CAD-tekenaar
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 08-12 22:14
Nielson schreef op woensdag 18 augustus 2010 @ 10:04:
[...]
Klopt, recentste complete FtR setup package is compatible met RC4, dmv de handmatig na te installeren aangepaste dll's met 1.1.0 final.
[...]
Je hebt een eventuele nog geinstalleerde MP TV service wel disabled? Hoe ziet je gebruikte transponder file (in "C:\Program Files\For The Record\RecorderTuner Service\Tuning") eruit? Gebruik zelf deze (ook Ziggo 9003):

Cables.xml:
Bedankt voor de gericht zoekactie voor Ziggo 9003, maar er is iets vreemds aan de hand bij het scannen naar kanalen.
Het is me al 2x voorkomen dat hij alleen bij de 1e stream nieuwe kanalen vind en bij de rest niets. (Terwijl hij wel wat moet vinden. En bij nog een keer scannen vind het zelfs helemaal niks meer. (no signal)
Maar bij het scannen met MP TV-server gaat alles wel goed. (Hij vindt alle kanalen)
Verder zou het niet aan de signaalsterkte liggen (20%-40%), kabels (Hirschmann) of kabellengte (10-15m)
en bedoel je nou Windows service: TVservice stoppen of uitschakelen?

Iemand een idee om mij verder te helpen?
Anoniem: 187577 schreef op woensdag 18 augustus 2010 @ 17:28:
@Boudewijn:
Ik heb een blog gemaakt, deze blog is nog niet af. Scan eens met w_scan op kanalen en kies Only free & Test Decrypt bij het binnenhengelen van kanalen (zo ging het bij mij met softcam). Ik heb het net gisteren weer werkend gekregen, dus stuur mij maar een PM als je meer nodig hebt ;).

Kan je het misschien met newcs proberen (softcam)? Je krijgt het volgende te zien als de zender niet gedecodeerd kan worden: LAMc, en je krijgt LAMC als ze wel succesvol gedecodeerd kunnen worden. Zonder C is niet encrypted zoals NL1 en NL1HD. Ik heb overigens een smartmouse phoenix.
Ik heb je Tweakblog toegevoegd aan het "Hardware versus Software (friend or foe?)"-tabel.
Goed bezig met je blog, daar moeten we er meer van hebben.
RgR schreef op woensdag 18 augustus 2010 @ 15:14:
@ eXisTa: Misschien nog een kleine aanvulling voor de TS onder het kopje Software, en dan bij Windows Media Center: Met behulp van de software DVBLink kan je elke goedkope DVB-C tuner met BDA-drivers aan de praat krijgen in Windows Media Center, ook te combineren met softcam.
Deze informatie is ook weer toegevoegd, bedankt voor je aanvulling.

 • piele77
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 22-07-2020
Is er iemand op dit forum die inmiddels de multituner oplossing met 2 anysee E30 tuners werkend heeft gekregen in MediaPortal?

Ik heb het tot nu toe geprobeerd op de manier die eXisTa op zijn blog heeft besproken, maar ik heb het nu 2 keer werkend gekregen (opnemen en tegelijk afspelen van een gecodeerd kanaal) voor een paar minuten maar na een herstart van MediaPortal werkt het niet meer. Daarna krijg ik alleen maar tsbuffer foutmeldingen.

Ik werk met Win7 64bit, MediaPortal 1.1 FINAL, 2 Anysee E30C Plus tuners, Anysee 1.2.5 Beta 1 drivers, MdapiSetup van eXisTa en SPLUG.dll 1.1.1.2.

Alvast bedankt
piele77 schreef op donderdag 19 augustus 2010 @ 11:41:
Is er iemand op dit forum die inmiddels de multituner oplossing met 2 anysee E30 tuners werkend heeft gekregen in MediaPortal?

Ik heb het tot nu toe geprobeerd op de manier die eXisTa op zijn blog heeft besproken, maar ik heb het nu 2 keer werkend gekregen (opnemen en tegelijk afspelen van een gecodeerd kanaal) voor een paar minuten maar na een herstart van MediaPortal werkt het niet meer. Daarna krijg ik alleen maar tsbuffer foutmeldingen.

Ik werk met Win7 64bit, MediaPortal 1.1 FINAL, 2 Anysee E30C Plus tuners, Anysee 1.2.5 Beta 1 drivers, MdapiSetup van eXisTa en SPLUG.dll 1.1.1.2.

Alvast bedankt
Heb je het al geprobeerd met DVB-Source van DVBLogic?

 • piele77
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 22-07-2020
eXisTa schreef op donderdag 19 augustus 2010 @ 12:53:
[...]
Heb je het al geprobeerd met DVB-Source van DVBLogic?
Nee dat heb ik nog niet geprobeerd daar ik hier gelezen had dat het met de nieuwe versie niet meer werkte. Of is dat niet zo?
piele77 schreef op donderdag 19 augustus 2010 @ 13:12:
[...]


Nee dat heb ik nog niet geprobeerd daar ik hier gelezen had dat het met de nieuwe versie niet meer werkte. Of is dat niet zo?
Voor zover ik weet niet gewoon de nieuwste gebruiker DVB-Source 3.1, probeer ook maar eens de nieuwste beta (deze biedt ondersteuning voor EPG via DVB-Stream).

Hier ook een korte handleinding hoe je het voor elkaar kunt krijgen.

[Voor 8% gewijzigd door eXisTa op 19-08-2010 13:27]


 • piele77
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 22-07-2020
eXisTa schreef op donderdag 19 augustus 2010 @ 13:24:
[...]


Voor zover ik weet niet gewoon de nieuwste gebruiker DVB-Source 3.1, probeer ook maar eens de nieuwste beta (deze biedt ondersteuning voor EPG via DVB-Stream).
En dan alles nog steeds op de manier van Phoenix-69 installeren??
piele77 schreef op donderdag 19 augustus 2010 @ 13:27:
[...]

En dan alles nog steeds op de manier van Phoenix-69 installeren??
Ik heb het nog niet uitgeprobeerd maar je kunt de manier van Phoenix-69 proberen & deze manier "Hier ook een korte handleinding hoe je het voor elkaar kunt krijgen.".

Deel je bevindingen!

 • piele77
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 22-07-2020
Alles precies zo gevolgd zoals hier en hier beschreven staat.

Het was een heel gedoe om mijn ziggo transponderlijst (ziggo 8600) toe te voegen (welke extentie heeft een transponderlijst eigenlijk in TVSource?) maar uit eindelijk is dit gelukt.

Daarna MP geïnstalleerd alles gaat tot nu toe goed.

Hierna de exporttool welke genoemd is in het topic van Phoenix uitgevoerd en de juiste bestanden toegevoegd en aangepast in de mediaportal mappen.

En hier gaat het mis, als ik de door de exporttool gegenereerde xml bestanden bekijk staat daar helemaal geen transponder info in. Wanneer je nu een scan in MP TV Server doet vind hij geen kanalen.

Blijf hetzelfde probleem zoals hier staat houden.

Oplossing lijkt me een goeie exporttool voor TVSource 3.1 te hebben.

Of is er een andere oplossing, alvast weer bedankt voor het meedenken.

 • Satch
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online
Vraagje aan de experts hier. Een kennis heeft de wens digitale tv te kijken op haar pc. De pc heeft alleen een pci-e 16x en een pci-e 1x aansluiting (beiden low-profile). Ik heb er nu een Asus My cinema ES2-750 tv kaart met pci-e 1x aansluiting ingestopt. Deze geeft analoog al stukken beter beeld dan de Pinnacle USB stick die we hiervoor geprobeerd hebben. Alleen is er nu toch de wens ook digitaal via Ziggo te kunnen kijken. Wat dient er aangeschaft te worden? Is een Hauppauge WinTV CI - CAM-adapter (linkje: http://www.paradigit.nl/P..._adapter/228/default.aspx) + pricewatch: Ziggo CI+ Cam Module + ziggo kaart voldoende of zal dat niet gaan werken met deze tv kaart? Ik heb geprobeerd te zoeken maar het is allemaal nogal onoverzichtelijk wat nou werkt. :)

[Voor 15% gewijzigd door Satch op 19-08-2010 23:35]


 • Speedy_Gonzalez
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 08-12 21:05

Speedy_Gonzalez

Aaribaaaaaa

Satch schreef op donderdag 19 augustus 2010 @ 23:30:
Vraagje aan de experts hier. Een kennis heeft de wens digitale tv te kijken op haar pc. De pc heeft alleen een pci-e 16x en een pci-e 1x aansluiting (beiden low-profile). Ik heb er nu een Asus My cinema ES2-750 tv kaart met pci-e 1x aansluiting ingestopt. Deze geeft analoog al stukken beter beeld dan de Pinnacle USB stick die we hiervoor geprobeerd hebben. Alleen is er nu toch de wens ook digitaal via Ziggo te kunnen kijken. Wat dient er aangeschaft te worden? Is een Hauppauge WinTV CI - CAM-adapter (linkje: http://www.paradigit.nl/P..._adapter/228/default.aspx) + pricewatch: Ziggo CI+ Cam Module + ziggo kaart voldoende of zal dat niet gaan werken met deze tv kaart? Ik heb geprobeerd te zoeken maar het is allemaal nogal onoverzichtelijk wat nou werkt. :)
Een externe usb anysee ontvangertje niks ?
Werkt prima met mediacenter.
Ziggo kaartje erin en kijken maar.

 • Satch
 • Registratie: Mei 2004
 • Niet online
pricewatch: Anysee E30TCPlus
Aan alleen dit apparaatje (en een ziggo smartcard) heb ik dus al genoeg? De tv kaart kan ik nog terug brengen naar de winkel namelijk. :)

 • Speedy_Gonzalez
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 08-12 21:05

Speedy_Gonzalez

Aaribaaaaaa

Satch schreef op donderdag 19 augustus 2010 @ 23:59:
pricewatch: Anysee E30TCPlus
Aan alleen dit apparaatje (en een ziggo smartcard) heb ik dus al genoeg? De tv kaart kan ik nog terug brengen naar de winkel namelijk. :)
Yep, dat is alles.
Drivertje installeren, zenderlijst maken mbv deze site, mediacenter laten scannen en je bent klaar
Speedy_Gonzalez schreef op vrijdag 20 augustus 2010 @ 06:46:
[...]


Yep, dat is alles.
Drivertje installeren, zenderlijst maken mbv deze site, mediacenter laten scannen en je bent klaar
Om Speedy_Gonzalez nog even aan te vullen:

YouTube: Installatie Anysee E30TC Plus

 • Rubke
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 13:08
vraagje over multiple tuner setup

ik heb laatst getest met 2x terratec cinergy xs USB tuner i.c.m.m MediaPortal 1.1.0
i.c.m. the zepman guide

werkt in eerste instantie prima, maar het lijkt erop of de BDA driver van de Cinergy het moeilijk heeft als de 2 kaarten gelijktijdig worden aangesproken, is dat mogelijk?

mijn vraag daarom is dan ook is het beter om meerder tuners van verschillende merken te nemen, en zo dus verschillende drivers aan boord te hebben.

of waar ik aan zat te denken, per interne USB 2.0 hub 1 enkele tuner aan te sluiten?

ik hoor graag of iemand hier iets meer van weet
Off-topic:

Ik heb een all-in-one guide gemaakt voor digitale tv op de pc (ongeacht de bron).
Deze kan als verwijzing gebruikt worden voor de beginners onder ons.

eXisTa's BLOG: TV op je PC AIO-Guide

Aanvullingen zijn meer dan welkom! :D

On-topic:
Werkt in eerste instantie prima, maar het lijkt erop of de BDA driver van de Cinergy het moeilijk heeft als de 2 kaarten gelijktijdig worden aangesproken, is dat mogelijk?
Wat bedoel je met dat hij het moeilijk heeft :S

[Voor 30% gewijzigd door eXisTa op 20-08-2010 12:01]


 • gjs
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 13:27

gjs

Scoobydoobydoo

eXisTa schreef op woensdag 18 augustus 2010 @ 11:27:
Maar 3.20 is dus nog niet echt officieel uitgebracht begrijp ik? Of is deze ook op een andere manier verkrijgbaar.
De update is wel officieel maar niet downloadbaar als bestand om via een laptop te updaten. Je kan vooralsnog alleen updaten als je de Alphacrypt in een satelliet ontvanger steekt en afstemt op een kanaal die in de tranponder van de Österreichischen Rundfunk zit, zoals ORF 1. Dan vanuit het Alphacrypt menu een update starten.
Het lijkt er op dat de update iets te maken heeft met ORF smartcards en dus niet nodig is voor gebruikers die dat niet kijken. Zie ook hier.

[Voor 21% gewijzigd door gjs op 20-08-2010 12:09]

GA-Z68X-UD3H-B3 I7-2600K@4.4GHz 24Gb Ram 7Tb HDD


 • Rubke
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 13:08
eXisTa schreef op vrijdag 20 augustus 2010 @ 11:41:
Wat bedoel je met dat hij het moeilijk heeft :S
in de meeste gevallen werkt het prima, dus 2 tuners, MDAP enabled = 2 , dus pe rtransponder 2 kanalen.
Maar soms 1 van de twee tuners niet naar de client, en door te blijven proberen weer wel.

wat me ook opvalt is dat als de tweede tuner voor de eerste keer wordt aangesproken, je het beeld bij een TV client ff ziet stotteren,

en blokjes in het beeld, waar kan hem dat inzitten? timeshift buffer? database ? signaal?
Rubke schreef op vrijdag 20 augustus 2010 @ 12:32:
[...]


in de meeste gevallen werkt het prima, dus 2 tuners, MDAP enabled = 2 , dus pe rtransponder 2 kanalen.
Maar soms 1 van de twee tuners niet naar de client, en door te blijven proberen weer wel.

wat me ook opvalt is dat als de tweede tuner voor de eerste keer wordt aangesproken, je het beeld bij een TV client ff ziet stotteren,

en blokjes in het beeld, waar kan hem dat inzitten? timeshift buffer? database ? signaal?
Met het eerste kan ik je niet helpen, je tweede probleem (blokjes) waarschijnlijk wel.

De blokjes komen bij mij ook wel eens voor, dit kan of slecht signaal zijn of het is het decoderingsproces wat een soort van opstarten moet.
Het scheelt om een andere decoder te proberen.

 • Rubke
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 13:08
maar het signaal staat in MP altijd op 100%, denk dat de drivers het niet goed doorgeven.

zou SSD voor timeshiften het e.a. sneller kunnen maken?

he decoden bedoel je aan de client kant toch?

 • gjs
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 13:27

gjs

Scoobydoobydoo

Een tijde terug had ik bij DealExtreme deze lezer besteld, hij heeft een lange levertijd gehad, maar is dus niet werkend te krijgen onder Windows/Linux/NewCS/OSCam.
De lezer is een "Alcor Micro AU9520" en is een pcsc device. Ik denk dat het te maken heeft met de clockfrequentie, die niet in te stellen is. De lezer heeft zelf 1 kristal van 12MHz, maar die is voor de chip die verder de hele boel regelt. Ik kan er wel een oude Surfnet ID kaart in lezen, maar daar kan je weinig kanalen mee kijken :+

[Voor 4% gewijzigd door gjs op 21-08-2010 13:12]

GA-Z68X-UD3H-B3 I7-2600K@4.4GHz 24Gb Ram 7Tb HDD


 • michielvz
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 08-12 21:40
eXisTa schreef op dinsdag 17 augustus 2010 @ 07:52:
[...]


Je zou eens kunnen kijken of je wel al de nieuwste drivers hebt geinstalleerd van MSI.
Als dit niet werkt kun je proberen om Shark007 Codec Pack te installeren, deze draait bij mij als een zonnetje (Deze codec pack is niet zoals alle andere).
Maak ook zeker gebruik van de x64 uitbreiding van Shark007 als je Windows 7 X64 draait.
Ik heb gedaan wat je zei maar het helpt helaas niet. Zou het kunnen liggen aan het feit dat ik geen losse videokaart in het systeem heb zitten?

 • piele77
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 22-07-2020
eXisTa schreef op donderdag 19 augustus 2010 @ 16:25:
[...]


Ik heb het nog niet uitgeprobeerd maar je kunt de manier van Phoenix-69 proberen & deze manier "Hier ook een korte handleinding hoe je het voor elkaar kunt krijgen.".

Deel je bevindingen!
Ik heb het geheel nu half werkend gekregen, krijg alleen de tweede tuner niet aan de gang. Zodra ik een tweede tuner toevoeg aan dvb tvsource dan werken ze beide goed in tvsource in samenwerking met vlc, maar ik kan niet kijken en opnemen tegelijk in mediaportal. Is er iemand die hier ervaring mee heeft?

Alvast voor het meedenken.

 • fmulders
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 12-01 22:18
michielvz schreef op zaterdag 21 augustus 2010 @ 15:50:
[...]


Ik heb gedaan wat je zei maar het helpt helaas niet. Zou het kunnen liggen aan het feit dat ik geen losse videokaart in het systeem heb zitten?
Nee hoor, ik heb hier ook de i3 530 (zonder extra video kaart). Werkt perfect.
 1. Heb je er wel aan gedacht om in de MP configuratie automatic decoder settings aan te vinken? Anders heeft shark007 weinig zin.
 1. Bij Shark 007 moet je nog even alle filetypes aan WMP toewijzen op het tabblad help.
Kijk maar of je hier uit komt, anders moet je het maar even laten weten.
Dan zal ik wat screenshots van mijn setup maken.

Groet Frank

 • gjs
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 13:27

gjs

Scoobydoobydoo

Ik heb zojuist even een up to date logofile voor MediaPortal gemaakt. Hij is gebasseerd op de transparent mp-dutch-rtv-logos. Mijn versie geldt voor het Ziggo west (Casema/Multikabel) gebied. Alle radio en tv kanalen krijgen een logo. Uitpakken in c:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal.

GA-Z68X-UD3H-B3 I7-2600K@4.4GHz 24Gb Ram 7Tb HDD


 • Cybergamer
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 08-12 23:56

Cybergamer

Wanna Play a Game?

CAD-tekenaar schreef op maandag 16 augustus 2010 @ 23:56:
@ BabyXL:

Kan je in de startpost ook nog uitleggen hoe je ForTheRecord moet installeren/configureren voor MP 1.1.0 Final (of hoger) als alternatief voor MP TV-server?
Heb je inmiddels ook al een aangepaste TvPlugin.dll voor ForTheRecord 1.5.0.1 i.c.m. MP 1.1.0 Final?
(zie deze post en deze post)
Op het moment zit ik in Duitsland, maar volgende week zal ik even tijd maken voor een goeie guide. Ondertussen kunnen mensen gewoon deze stappenplan aanhouden met MP 1.1.0. En ik zal dan ook de aangepaste dll bestand uploaden.

Nog geen lid van Gifts For Tweakers en voldoe je aan de eisen? Stuur een DM naar 1 vd Mods! | MaakJeSmaak | YouTube | Twitch


 • piele77
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 22-07-2020
eXisTa schreef op donderdag 19 augustus 2010 @ 16:25:
[...]


Ik heb het nog niet uitgeprobeerd maar je kunt de manier van Phoenix-69 proberen & deze manier "Hier ook een korte handleinding hoe je het voor elkaar kunt krijgen.".

Deel je bevindingen!
Het is me gisteren eindelijk gelukt om met DVBLink TVSource 2 anysee E30C Plus tuners aan het werk te krijgen in MediaPortal. Ik kan nu eindelijke opnemen en tv kijken tegelijk via MP. Ik zal kijken of dat ik voor mijn vakantie nog tijd heb om een tutorial te maken om andere te kunnen helpen. Aan de hand van Phoenix zijn stappenplan liep ik toch tegen heel wat vraagtekens op, vandaar dat het misschien verstandig is om zelf een stappenplan te presenteren.

Helaas lukt het niet om via de nieuwe EPG update van DVBLink TVSource om EPG in Mediaportal te krijgen. Misschien dat iemand anders het wel gelukt is, dan hoor ik dat graag. Zoals het nu staat schakel ik over naar WebEPG of XMLTV.
piele77 schreef op maandag 23 augustus 2010 @ 09:11:
[...]

Het is me gisteren eindelijk gelukt om met DVBLink TVSource 2 anysee E30C Plus tuners aan het werk te krijgen in MediaPortal. Ik kan nu eindelijke opnemen en tv kijken tegelijk via MP. Ik zal kijken of dat ik voor mijn vakantie nog tijd heb om een tutorial te maken om andere te kunnen helpen. Aan de hand van Phoenix zijn stappenplan liep ik toch tegen heel wat vraagtekens op, vandaar dat het misschien verstandig is om zelf een stappenplan te presenteren.

Helaas lukt het niet om via de nieuwe EPG update van DVBLink TVSource om EPG in Mediaportal te krijgen. Misschien dat iemand anders het wel gelukt is, dan hoor ik dat graag. Zoals het nu staat schakel ik over naar WebEPG of XMLTV.
Kijk aan! Mooi dat je het werkend hebt gekregen, een tutorial zou geweldig zijn.
Waarschijnlijk zal de EPG update via DVB-Stream geïmplementeerd worden in de volgende versie van DVB-Source.

 • piele77
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 22-07-2020
eXisTa schreef op maandag 23 augustus 2010 @ 13:13:
[...]


Kijk aan! Mooi dat je het werkend hebt gekregen, een tutorial zou geweldig zijn.
Waarschijnlijk zal de EPG update via DVB-Stream geïmplementeerd worden in de volgende versie van DVB-Source.
Oke dat is dus nog even afwachten. Op dit moment zit er dus niks anders op dan gebruik te maken van WebEPG, xmlTV of WebGrab.

[Voor 8% gewijzigd door piele77 op 23-08-2010 14:34]


 • michielvz
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 08-12 21:40
fmulders schreef op zondag 22 augustus 2010 @ 14:30:
[...]


Nee hoor, ik heb hier ook de i3 530 (zonder extra video kaart). Werkt perfect.
 1. Heb je er wel aan gedacht om in de MP configuratie automatic decoder settings aan te vinken? Anders heeft shark007 weinig zin.
 1. Bij Shark 007 moet je nog even alle filetypes aan WMP toewijzen op het tabblad help.
Kijk maar of je hier uit komt, anders moet je het maar even laten weten.
Dan zal ik wat screenshots van mijn setup maken.
Groet Frank
Hartstikke bedankt voor je hulp. Ik kan de "automatic decoder settings" in media player niet vinden. Ik neem aan dat het gewoon onder de opties staat?
michielvz schreef op maandag 23 augustus 2010 @ 20:56:
[...]


Hartstikke bedankt voor je hulp. Ik kan de "automatic decoder settings" in media player niet vinden. Ik neem aan dat het gewoon onder de opties staat?
Tweede knopje van onder:

 • michielvz
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 08-12 21:40
Aha, nou snap ik waarom ik het niet kon vinden. Ik gebruik windows mediacenter en ik dacht dat je met mp, mediaplayer bedoelde. Jij gebruikt dus mediaportal. Werkt dat beter dan wmc?
michielvz schreef op dinsdag 24 augustus 2010 @ 16:47:
Aha, nou snap ik waarom ik het niet kon vinden. Ik gebruik windows mediacenter en ik dacht dat je met mp, mediaplayer bedoelde. Jij gebruikt dus mediaportal. Werkt dat beter dan wmc?
Nou ja ik wil niet zeggen beter, het is een andere ervaring.
MediaPortal heeft VEEEL MEEER om in te stellen en is leuker om mee te spelen voor een tweaker.

Windows Media Center is weer gebruiksvriendelijker voor vrouw en kroost.
Echter kun je MediaPortal ook best inrichten voor vrouw en kroost maar je bent er even mee bezig.

Ik gebruik sinds een paar maanden weer Windows Media Center omdat MediaPortal nog problemen heeft met encrypted kanalen en ik gebruik maak van Windows Media Center Extenders.

 • michielvz
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 08-12 21:40
Oké, maar dan ben ik eigenlijk weer terug bij af. Mijn HD zenders lopen vast en ik heb veel last van blokjes. Hoe weet ik zeker dat mc de juiste codecs gebruikt?

 • bouncing_tom
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 28-01-2013

bouncing_tom

Neeeee....

Heb vandaag de AnySee 30tc plus aan de praat gekregen in vista MCE, scant netjes alle kanalen, maar lijkt de hd versies van bijvoorbeeld sbs6 etc niet te pakken. Nu weet ik dat er problemen zijn met h264 gecodeerde kanalen, maar kom daar in dit topic niet zoveel over tegen. Er schijnt wel een fix te zijn met een alternatieve dll, maar die oplossing werkt helaas niet bij mij. Is het nou zou dat het echt alleen in windows 7 gaat werken of zijn er toch oplossingen om het in vista mce aan de praat te krijgen?

Danspolitie.nl - Twitter - Double Exposure

Je hebt wel een hd abonnement bij ziggo? Schijnt dat TV Pack 2008 voor Vista wel wat veranderingen doorvoert, maar geen extra h264 ondersteuning zonder die dll hack die je al gevonden had. Wat dat betreft zijn de in Win7 ingebouwde codecs wel ideaal, 't meeste werkt gewoon zonder vieze codecpacks te installeren.

 • Swerfer
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 10-09 08:47

Swerfer

Hmm...

michielvz schreef op dinsdag 24 augustus 2010 @ 20:18:
Oké, maar dan ben ik eigenlijk weer terug bij af. Mijn HD zenders lopen vast en ik heb veel last van blokjes. Hoe weet ik zeker dat mc de juiste codecs gebruikt?
Theoretisch gezien is jouw configuratie snel zat, en als je Windows 7 hebt zou je geen problemen moeten hebben met HD.

Het kan zijn dat het signaal op je kabel onvoldoende is om HD goed door te krijgen. Je zou kunnen kijken als je meer apparaten op je kabel hebt om die allemaal los te koppelen van de kabel, en je HTPC zo dicht mogelijk met een korte goede kabel aan te sluiten, om te kijken of het probleem dan weg is...

Crypto.com

bouncing_tom schreef op dinsdag 24 augustus 2010 @ 20:50:
Heb vandaag de AnySee 30tc plus aan de praat gekregen in vista MCE, scant netjes alle kanalen, maar lijkt de hd versies van bijvoorbeeld sbs6 etc niet te pakken. Nu weet ik dat er problemen zijn met h264 gecodeerde kanalen, maar kom daar in dit topic niet zoveel over tegen. Er schijnt wel een fix te zijn met een alternatieve dll, maar die oplossing werkt helaas niet bij mij. Is het nou zou dat het echt alleen in windows 7 gaat werken of zijn er toch oplossingen om het in vista mce aan de praat te krijgen?
Vista ondersteund geen HD kanalen, is er geen mogelijkheid tot upgraden naar Windows 7 (financieel/principieel gezien)?

 • bouncing_tom
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 28-01-2013

bouncing_tom

Neeeee....

ohw jazeker wel, en die heb ik ook al in overweging, maar ik heb geen zin om weer een middag te moeten zitten om from scratch te moeten beginnen (upgraden ben ik niet zo'n fan van). Dus een work-around zoals met die dll had dan mooi geweest.

Het HD extra pakket heb ik, maar de zenders worden al niet gevonden bij het scannen. Het gaat trouwens om een tweede smartcard binnen het abonnement, ik heb vreemd genoeg trouwens ALLE zenders, is dit weer een nieuwe proefperiode die per smartcard ingaat? Voor de duidelijkheid, ik ontvang dus alles á la film 1, eredivisie live etc, maar sbs6 hd en net 5 hd etc komen niet in de scan naar boven. Lijkt mij dan dus een h264 issue?

Danspolitie.nl - Twitter - Double Exposure

bouncing_tom schreef op woensdag 25 augustus 2010 @ 09:27:
ohw jazeker wel, en die heb ik ook al in overweging, maar ik heb geen zin om weer een middag te moeten zitten om from scratch te moeten beginnen (upgraden ben ik niet zo'n fan van). Dus een work-around zoals met die dll had dan mooi geweest.

Het HD extra pakket heb ik, maar de zenders worden al niet gevonden bij het scannen. Het gaat trouwens om een tweede smartcard binnen het abonnement, ik heb vreemd genoeg trouwens ALLE zenders, is dit weer een nieuwe proefperiode die per smartcard ingaat? Voor de duidelijkheid, ik ontvang dus alles á la film 1, eredivisie live etc, maar sbs6 hd en net 5 hd etc komen niet in de scan naar boven. Lijkt mij dan dus een h264 issue?
Ik heb een poos met vista gewerkt met die gehackte DLL, het werkt weldegelijk. Alleen wat ontzettend ruk is, is dat met elke update die je doet (windows update) dan wordt de DLL weer overschreven door de oorspronkelijke. Heel irri.

Verder heb je met al je andere vragen gelijk. Ja, het is weer een preview periode, Ja het is een h264 issue.

Het advies is echt om te upgraden naar Win7 of gaan werken met mediaportal. Heb het zelf ook gedaan en moet zeggen, goede keuze geweest :)

 • bouncing_tom
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 28-01-2013

bouncing_tom

Neeeee....

Ok ok, de nieuwsgierige nerd in mij heeft het gewonnen van de work-around nerd, windows 7 is besteld...

Danspolitie.nl - Twitter - Double Exposure


 • michielvz
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 08-12 21:40
Swerfer schreef op woensdag 25 augustus 2010 @ 07:29:
[...]

Theoretisch gezien is jouw configuratie snel zat, en als je Windows 7 hebt zou je geen problemen moeten hebben met HD.

Het kan zijn dat het signaal op je kabel onvoldoende is om HD goed door te krijgen. Je zou kunnen kijken als je meer apparaten op je kabel hebt om die allemaal los te koppelen van de kabel, en je HTPC zo dicht mogelijk met een korte goede kabel aan te sluiten, om te kijken of het probleem dan weg is...
Dat heb ik toevallig eergisteren al geprobeerd. Ik heb een wat duurdere kabel bij de MM gekocht maar dit maakte geen verschil. Volgens de anysee viewer is mijn signaal goed. Dat zie je linksonder in het anysee configuratiescherm (q100 s80). Ik krijg trouwens wel telkens de Windows 7 melding te zien dat ik niet de optimale resolutie gebruik. Als ik dan in mijn configuratiescherm kijk staat hij gewoon op de aanbevolen 1920x1080.

 • Swerfer
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 10-09 08:47

Swerfer

Hmm...

Heb je al gekeken wat je processorgebruik is tijdens HD?

Start de taskmanager (taakbeheer) start dan MC7 en kies een HD zender. Als de taskmanager niet 'on top' is dan kan je na een tijdje HD kijken MC7 verkleinen en dan kan je in taskmanager de historie zien...

Misschien is er een driver probleem met je videokaart, waardoor je processor de HD content volledig op zich neemt en misschien daar moeite mee heeft...

Crypto.com


Anoniem: 199986

Weet hier toevallig iemand hoe ik de kanalen via For the record (argus) als tv server. Kan ordenen in MediaPortal? Ik ben overgestapt van TV Service van MP naar Argus. Alle kanelan staan nu op alfabetisch volgorde en ik heb geen idee waar ik dat kan aanpassen?
Bij mij neemt ie in MP de volgorde over zoals ingesteld in 4tR Management Console -> Channel Administration -> Channels.

Ik zag trouwens net dat For The Record 1.5.0.2 uit is.

 • piele77
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 22-07-2020
eXisTa schreef op maandag 23 augustus 2010 @ 13:13:
[...]


Kijk aan! Mooi dat je het werkend hebt gekregen, een tutorial zou geweldig zijn.
Waarschijnlijk zal de EPG update via DVB-Stream geïmplementeerd worden in de volgende versie van DVB-Source.
Ik een installatiehandleiding gemaakt voor het installeren van 2 Anysee E30 tuners met MediaPortal aan de hand van DVBLink TVSource.

Download het hier
piele77 schreef op donderdag 26 augustus 2010 @ 13:13:
[...]

Ik een installatiehandleiding gemaakt voor het installeren van 2 Anysee E30 tuners met MediaPortal aan de hand van DVBLink TVSource.

Download het hier
Met je toestemming wil ik deze handleiding op mijn site zetten als backup.
Pagina: 1 2 3 ... 62 Laatste

Let op:
M.b.t. het bespreken van 'Card Sharing' en omzeilen van encryptie:

Het aan de praat krijgen van een gecodeerd signaal op de computer d.m.v. tweaks is geheel toegestaan. Daar draait het tweaken om.

Echter, probeer het verhaal rond card sharing zo te kanaliseren, dat het puur betrekking heeft op het bekijken van een uitzending op je eigen toestel. Dus geen uitstapjes naar cardsharing over ethernet, bijvoorbeeld. Dat mag namelijk niet van de aanbieders.

Zo houden we alles netjes.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee