• Mentalist
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:11
Digitale televisie via de satelliet
Satelliet? De meeste Nederlanders kijken televisie via de digitale kabel, sommigen kijken nog analoog via de kabel. KPN heeft een televisieaanbod via de digitale ether genaamd Digitenne. Maar ook satelliet is een mogelijkheid die men vooral veel gebruikt in buitengebieden waar kabelontvangst niet beschikbaar is, in het buitenland of op vakantie. Maar satelliet heeft meer te bieden dan alleen een kabelvervanger.

Ik zal stapje voor stapje uitleggen wat satelliet is, hoe het ongeveer werkt, wat je nodig hebt om het te ontvangen en meer :). Ik begin bij het begin en behandel alle onderdelen stap voor stap.
Het uplinkstation
De uplink facility: satellietontvangst begint hier. De uplink staat ergens op de grond, ontvangt hier televisiekanalen via b.v. glasvezel en stuurt ze de lucht in naar de satelliet. Omdat de signalen digitaal zijn passen er meerdere kanalen op één frequentie, in het uplinkstation (of soms in de satelliet zelf) worden deze gemultiplexed. Bij het multiplexen worden alle kanalen in één transponder gestopt zodat ze op één frequentie uitgezonden kunnen worden. Bij multiplexen op de grond kan men rekening houden met de hoeveelheid beweging in de video. Zo zal een kanaal als het op een bepaald moment veel actie laat zien wat extra bandbreedte krijgen, en tekst-TV een stuk minder. Ook reclame krijgt vaak een lagere bitrate omwille van kostenbesparing.

SES Astra heeft in Luxemburg het uplinkstation met o.a. de Nederlandse zenders: SES Astra uplinkstation en plaatjes van de uplink facilities.
De satelliet
De satelliet is op zich niet eens zo'n heel interessant apparaat: het is simpel gezegd gewoon een reflector/versterker. Hij ontvangt het signaal van het uplinkstation, versterkt het enorm, en zendt het terug naar de aarde met een beam die bijvoorbeeld heel Europa kan bedekken.

Waar is zo'n satelliet te vinden dan? In de geostationaire baan rond de aarde, ook wel bekend als de clarkbelt. Door de satelliet hier te plaatsen heeft deze geen straalmotoren nodig om constant met de aarde mee te draaien. Er hangen verschillende satellieten in de lucht, deze illustratie geeft daar een idee van:Dit plaatje is te klein om de namen van de satellieten te lezen, maar dat maakt niet uit omdat dit soort plaatjes altijd veel te snel outdated raken. (er komen nieuwe satellieten bij, en oude worden weggehaald) Je hebt er verder ook niet echt veel aan want je kan voor actuele positieinformatie beter even op Lyngsat kijken.

Waar is zo'n satelliet dan ten opzichte van zeg, je tuin te vinden? Pak een kompas, en kijk naar het zuiden. Wijs recht naar voren met je arm horizontaal. Wijs ongeveer 30 graden omhoog. Draai nu 19,2 graden naar het oosten. Dit kan je allemaal gewoon met een geodriehoek doen. Nu wijs je naar Astra 1, de satelliet met o.a. Nederlandse kanalen. De 30 graden omhoog heet de elevation, de 19,2 graden naar het oosten is de azimuth. De elevation en azimuth kan je voor meer locaties en satellieten uitrekenen op Satlex.
De schotel en DiSEqC enzo
Het eerste onderdeel wat je zelf moet kopen. De schotel vangt het signaal van de satelliet op, en reflecteert dat vervolgens allemaal in de ontvangstkop. Je hebt vast wel eens vroeger met een vergrootglas op de stoep gezeten om mieren te koken. De zon valt in de lens, en de lens concentreert alle energie in één heel klein puntje. In de normale zon zal de mier niks gebeuren, maar onder het vergrootglas is het snel afgelopen. Een schotel werkt eigenlijk hetzelfde: de schotel (de lens) vangt zoveel mogelijk signaal van de satelliet (de zon) op, en zal dit vervolgens reflecteren in de ontvangstkop (de mier). Net zoals je geen mieren in de zon kunt koken zonder vergrootglas heb je ook niets aan een losse ontvangstkop, zonder de schotel heb je nooit voldoende signaal.

Algemeen weetje: let op dat de mast waar je de schotel aan bevestigd waterpas rechtop staat. Vooral bij ontvangst van meerdere satellietposities is dit belangrijk. Doe je dit niet, dan zal je ontvangst een stuk slechter zijn of ontvang je zelfs helemaal niets.

Voor Astra 1/2 (19,2 oost/28,2 oost) of Hotbird (13 oost) in Nederland kan je best af met een schotel van +/- 55 centimeter. Iets groter is altijd aan te raden voor slecht weer. Voor meerdere satellietposities tegelijk heb je meestal ook een grotere schotel nodig.

Er zijn verschillende soorten schotels. Hier een illustratie van sattaz van het sat4all forum (zie de links helemaal onderaan):Het meest populaire model is de offsetschotel. Deze schotel staat in Nederland meestal bijna verticaal rechtop, in tegenstelling tot de primefocus en cassegrain die 30 graden omhoog kijkt. Een voordeel hiervan is dat de arm met de ontvangstkop het signaal niet in de weg hangt, en dat sneeuw minder makkelijk op de schotel blijft liggen.

Een bekende leverancier van offsetschotels is Triax, leverbaar in formaten van 54cm tot 110cm. Verkrijgbaar vanaf een euro of 25.Laat me direct een misverstand uit de wereld helpen: een grotere schotel geeft geen betere beeldkwaliteit. Dat was in het analoge tijdperk nog wel zo, maar digitale signalen kennen foutcorrectie waardoor de kwaliteit altijd hetzelfde is. Is het signaal zó slecht dat de foutcorrectie het ook niet meer op kan lossen, dan valt het beeld in zijn geheel weg of komen er grote artefacten in beeld die het kijken onmogelijk maken. De enige redenen om een grotere schotel te kopen zijn om: 1. satellieten te ontvangen waarvan het signaal niet zo sterk is en 2. een betere slechtweerreserve. De Triax schotel is zo ongeveer de "standaard" schotel, het is een bekend merk, vrij goedkoop en relatief makkelijk te monteren. Door middel van een speciale apart verkrijgbare houder kan je meerdere satellietposities ontvangen op een Triax schotel. Alleen heeft de schotel maar 1 brandpunt waardoor met een dergelijke houder de signaalsterkte terug zal lopen omdat slechts een deel van de schotel gebruikt kan worden. (de ontvangstkoppen worden dan naast het brandpunt geplaatst)

Populair bij mensen die last hebben van woningcorporaties is de Cubsat, prijs mij onbekend:De ontvangst van dit ding is eigenlijk best matig, maar waar een normale schotel niet mag mag een Cubsat soms wel. Er zijn ook andere schotels-die-niet-op-een-schotel-lijken, zoek bijvoorbeeld eens naar een vlakschotel. Maar ook daar: de ontvangst is meestal maar matig.

Er zijn ook schotels die zijn ontworpen om meerdere satellietposities te ontvangen (als ze niet tever uit elkaar liggen). Ik laat er 3 zien: de Visiosat Bi-satellite, Technisat Multytenne en Wavefrontier.

De Visiosat Bi-satellite G2/G3/G4 heeft meerdere brandpunten en is ook een offsetschotel. Prijs rond de 120 euro afhankelijk van het model.Hierdoor kan deze minder groot zijn dan een Triax met vergelijkbare signaalsterkte bij meerdere ontvangstkoppen. De Visiosat is gemaakt van plastic, dit is een voordeel vooral aan de kust omdat plastic niet kan roesten.

Hier is een overzicht van de posities die de Visiosat met één van de standaard houders kan ontvangen:

Positie: Model:Astra 1 (19,2 oost)Astra 2 (28,2 oost)Astra 3 (23,5 oost)Hotbird (13 oost)Sirius (5 oost)Atlantic Bird 3 (5 west)
G2
G3
G3B
G3C
G4
G4 Quadro


Je kan er ook zelf aan knutselen om nog meer posities te ontvangen, maar dan moet je echt denken aan multifeedhouders of gerommel met duct tape. Door het extra gewicht ook niet echt aan te raden.

Een populaire nieuwkomer is de Technisat Multytenne, in Nederland rond de 160 euro:Deze schotel meet slechts 45 centimeter, maar weet toch 4 satellietposities te ontvangen. Dit zijn Hotbird (13 oost), Astra 1 (19,2 oost), Astra 3 (23,5 oost) en Astra 2 (28,2 oost). De Multytenne is niet verstelbaar, alles zit op z'n plek en kan niet aangepast of vervangen worden. Je kan hem dus ook niet op andere satellieten richten dan de genoemde. Hij is ontworpen voor Zuid-Duitsland en werkt in Nederland dan ook vooral in het zuiden/oosten vrij goed. Voor het noorden is deze schotel waarschijnlijk niet aan te raden. De ontvangstkwaliteit tot nu toe is door verschillende mensen als verrassend goed ervaren. Een behoorlijk nadeel is dat je maar één ontvanger kan aansluiten op de Multytenne. Met 2 ontvangers heb je dus ook 2 Multytennes nodig. Een twin-versie waar je twee (twin, twee, jawel) ontvangers op kan aansluiten is sinds kort verkrijgbaar in Duitsland voor zo'n 220 euro.

Last but not least: de WaveFrontier Toroidal T55/T90, +/- 65 euro voor het T55 model, het dubbele voor de T90:De T55 en T90 zijn gemaakt volgens hetzelfde principe, de T90 is gewoon groter. Dit is een gregorian model met dubbele reflector. Pas op voor woningcorporaties als je deze gaat plaatsen! De WaveFrontier kan veel meer satellietposities ontvangen dan een Visiosat of Multytenne.. Maar daar krijg je dan ook een schotel voor terug met een uitzonderlijk lage WAF. Ook is de WaveFrontier relatief moeilijk om te plaatsen. Het uitrichten ervan komt heel nauw.

Bij alle bovengenoemde oplossingen gebruik je in geval van meerdere satellietposities en ontvangstkoppen een DiSEqC-switch (met als uitzondering de Multytenne, die heeft de switch geïntegreerd):Van alle ontvangstkoppen voor iedere positie gaat er een korte kabel naar de switch, en vanaf de switch loopt er één kabel naar de ontvanger. Over switches valt niet zoveel spannends te vertellen, behalve dat wanneer je meerdere ontvangers en switches gebruikt je Spaun switches kan overwegen. Met goedkope switches kan het gebeuren dat je op één ontvanger overschakeld op een andere ontvangstkop, en het signaal lekt naar de andere switches. Als gevolg schakelen alle switches voor alle ontvangers over op die ontvangstkop, waardoor het beeld op de andere ontvangers zwart zal worden. Ik heb dit zelf met allerhande goedkope èn dure switches nog nooit meegemaakt, maar mocht je hier tegenaan lopen, dan kan het helpen om een Spaun of andere merkswitch te kopen. Heb je maar 1 ontvanger, dan maakt dit niet uit.

Er is nog een andere manier om meerdere satellietposities te ontvangen: een motor.Een motor moet je één keer goed uitrichten (wat vrij nauw komt), en deze zal vervolgens langs de baan van de satellieten kunnen draaien. Het nadeel van een motor is dat je er bijna onmogelijk op een zinnige manier meer dan één ontvanger op aan kan sluiten. Ook zal het langer duren als je van de ene positie naar de andere zapt. Verder maakt een motor ook geluid, waardoor nachtelijk gebruik soms niet mogelijk is. Wel kan je in één klap heel veel satellieten ontvangen.

De ontvangstkopBeter bekend als LNB of LNC. De frequentieband die een satelliet gebruikt ligt in de meerdere gigahertzen. De afstand van de satelliet tot aan je schotel is gigantisch, zo'n 40.000 kilometer, maar op deze frequentie kan het signaal ver gedragen worden. Eenmaal op aarde is er wel een probleem: zulke hoge frequenties gaan bijna niet door kabels.

De LNB zet de frequentie van de satelliet om naar een veel lagere frequentie die wel door goedkope kabels te leiden is. Er zijn LNB's met meerdere uitgangen, hier kan je meerdere ontvangers (en/of DiSEqC-switches) op aansluiten. De LNB's van het merk Smart, de "0,2db Titanium edition" ervaren veel mensen als een LNB met goede ontvangst. Ze zijn goedkoop en er zit 5 jaar garantie op. Er zijn nog andere merken, maar het verschil is bij de goede merken niet echt groot. Let op: als je tules gebruikt (een soort rubberen buisjes dat je over de F-connector kan schuiven) gebruikt om de connector tegen regen te beschermen, controleer die dan na een paar weken nog eens. Sommige tules zijn van slecht rubber gemaakt en rotten haast compleet weg in de zon of zitten na een poosje vol scheurtjes.

Low-Noise Block/Converter op wikipedia

Als je een schotel hebt die alleen 19,2 oost ontvangt kan je deze voorzien van een duoblok:Deze kan je op een normale schotel vanaf 60cm plaatsen. Ook een hele mooie oplossing is natuurlijk een Visiosat schotel met LNB houder voor o.a. 23,5 oost erop, of de Multytenne.
De coaxkabel en connectors
Satellietontvangstsystemen maken gebruik van F-connectors:Instructievideo hoe die op je kabel te krijgen:Voor de kabel, bij korte afstanden maakt het niet zoveel uit welke coax je neemt. Bij langere afstanden (>25 meter) of zwakkere satellieten is kabel van bovengemiddelde kwaliteit zoals Hirschmann Koka799 aan te raden.
De ontvanger
Voor velen het spannendste onderdeel. Ik kan echter niets specifiek aanraden omdat ontvangerkeuze erg afhankelijk is van wat je wilt.

Wil je een betaalbare ontvanger zonder gezeur en alleen de Nederlandse zenders, dan kan je uitkijken naar een goedgekeurde ontvanger. Wil je spannnendere dingen doen, dan kan je uitkijken naar een Dreambox. Wil je televisie op de PC, dan kan je zoeken naar een PCI-insteekkaart. Onder andere KNC1, Technotrend, Technisat en Twinhan maken daar kaarten voor. Let als je de Nederlandse zenders wilt ontvangen op dat de kaart een Common Interface heeft. Hierdoor kan je de CAM (Conditional Access Module) van Canal Digitaal gebruiken. Je kan ook een andere CAM gebruiken die met de Seca3 codering overweg kan, Canal Digitaal ondersteund deze niet maar weert ze ook niet. Bij alle kaarten behalve de Twinhan is de CI een los kaartje/doosje wat je apart moet kopen. Bij Twinhan zit dit op de kaart zelf.

Wil je meerdere satellietposities ontvangen via een DiSEqC-switch, let dan op dat je gekozen ontvanger minimaal met DiSEqC 1.0 overweg kan. Een aantal van de Canal Digitaal goedgekeurde ontvangers kan dit niet, een PCI-insteekkaart of niet-goedgekeurde ontvanger meestal wel. Als je een motor wilt gebruiken moet de ontvanger DiSEqC 1.2 aankunnen, en bij voorkeur ook USALS ondersteunen. USALS maakt het gebruik van de motor makkelijker.

Nu alleen nog een televisie of computerscherm, en je kan kijken: je hebt alles nu!
En wat valt er dan allemaal te zien nu ik alles opgesteld heb?
Op verschillende posities zijn verschillende kanalen te zien. Op Astra 3 zitten de Nederlandse kanalen, op Astra 1 (19,2 oost) zijn onder andere de Duitse kanalen te zien. Voor de Nederlandse kanalen heb je een abonnement bij Canal Digitaal nodig. Ook de Belgische zenders zijn te zien via TV Vlaanderen.

Een andere voor Nederlanders interessante positie is Astra 2 (28,2 oost). Hier staan alle zenders voor het Verenigd Koninkrijk op. Veel hiervan zijn zonder enig abonnement te ontvangen (ongecodeerd). Onder meer:
 • BBC 1, 2, 3 en 4
 • een hoop regionale BBC's
 • ITV 1, 2, 3 en 4 (commercieel, zeg maar de RTL van de UK)
 • filmzenders als Actionmax en Film Four
 • muziekzenders als The Vault
 • en nog een hoop meer.
De Franse zenders zijn eveneens te vinden op Astra 1 en ook op Atlantic Bird 3 (5 west). Sommigen zijn ongecodeerd. Een andere bekende positie is de Hotbird op 13 oost, hier zijn o.a. zenders uit Italië en Polen te vinden.

De meeste andere posities bevatten weinig gratis Nederlandstalige of Engelstalige content. Op KingOfSat kan je makkelijk zoeken op alle in Europa te bekijken satellieten. Kies als codering "FTA" (Free To Air) voor de vrij beschikbare kanalen.
De regionale zenders van Nederland
Ook de regionale zenders zijn via de satelliet te ontvangen! Niet alle regionale zenders doen mee, b.v. Omroep Flevoland vond het project te duur. De volgende omroepen doen wél mee.
 • L1 Limburg
 • Omrop Fryslân
 • TV Drenthe
 • TV Gelderland
 • TV Oost
 • TV Noord
 • Omroep Brabant
 • Omroep Zeeland
De regionale zenders zijn te ontvangen via Astra 23,5 oost.
Meerdere ontvangers tegelijk
Common pitfall: je moet voor iedere ontvanger (en dus voor iedere TV) een aparte smartcard kopen inclusief abonnement. Je kan wel je smartcard iedere keer uit de ene ontvanger halen en hem dan verplaatsen naar de andere ontvanger. Echt handig is dat echter natuurlijk niet, en dan kan je ook niet tegelijk kijken op meerdere ontvangers. Wel heb je bij Canal Digitaal de mogelijkheid om op 1 kaart een basispakket of hoger te nemen, waarna je meerdere kaartjes met settopbox voor €12 per jaar kan krijgen. (bijna niets dus) Bij familiepakket of hoger kan je een tweede/derde kaart met nog een familiepakket krijgen voor €2,50/maand. Wel betaal je voor iedere kaart weer opnieuw €70 aanschafkosten. Het is wel mogelijk om één kaart te "sharen", bijvoorbeeld via een Dreambox. Zo kan je met 1 kaart en meerdere ontvangers toch kijken door bijvoorbeeld de kaart te delen via je lokale netwerk. Hier zal je je echter wel in moeten verdiepen, daar ga ik hier niet verder op in. Met een PC kan je op soortgelijke manier sharen. Een paar zoekwoorden: Evo, mg, newcs, cccam, Scam, Gbox, Dccamd, oscam. Een voor de meesten betere optie is de SmartWi (info), een draadloze cardsplitter. Als laatste zou je een goedkope Splitty kunnen nemen, met kabel ipv. wireless. Let op dat de laatste 2 oplossingen niet met iedere receiver goed samenwerken, en dat dit geen ondersteunde oplossingen zijn. Er is dus een kans dat deze oplossingen in de toekomst niet meer werken.
Final word, links, etc
De layout van deze topicstart is gejat van iemand anders uit AVH die hem waarschijnlijk ook weer gejat heeft. Voor de tekst gaat dank uit naar: me, myself and I en Aikeleer en F_J_K die wat taalsuggesties hebben gegeven. Natuurlijk heb ik mijn kennis ook weer elders opgedaan, dus hier wat links:

Sat4all, een forum over satelliettechniek.
KingOfSat, alle TV-kanalen op een rij.
Lyngsat, alle TV-kanalen en overzichten van satellieten.
SatCoDX, handig voor recente transponderlijsten.
Satlex calculator, om uit te rekenen waarop je je schotel moet richten.
Dishpointer.com, schotel uitrichten m.b.v. Google maps.
Canal Digitaal, Nederlandse zenders op de satelliet.
TV-Vlaanderen, Belgische zenders op de satelliet.
Cardwriter, een bekende redelijk betaalbare Nederlandse winkel voor satellietontvangst.
DVB-shop, Duitse winkel die ook vlot naar Nederland kan versturen. Groot aanbod van Technotrend DVB-kaarten voor de PC en CAMs.
Satshopper, pricewatch voor satellietontvangstonderdelen.
Televisie via de satelliet: DVB-S, deel 1 van dit topic.

Final word: je hoeft natuurlijk niet meteen kabel je huis uit te gooien wanneer je kijkt naar satellietontvangst. Vooral met meerdere televisies is satelliet vaak duurder. Maar voor minder dan €100 kan je al een complete set aanschaffen waarmee je uitstekend naar het uitgebreide aanbod van het Verenigd Koninkrijk kan kijken. Hartstikke leuk als je een beetje Engels kan verstaan. Op die manier kan je ook andere hobbysets voor een redelijk bedrag aanschaffen.

Veel plezier met televisie via de satelliet!

28 mei 2018: paar kleine updates, nog niet alles is bij de tijd.

Deze tekst kan vrijelijk gebruikt worden, CC0. Afbeeldingen zijn afkomstig uit diverse bronnen en vallen hier niet onder.

[Voor 5% gewijzigd door Mentalist op 28-05-2018 18:29]

Verstuurd vanaf mijn Computer®
Thomas Edison was een stuk uitschot.


 • Illusion
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 23:14

Illusion

(the art of)

Mooie startpost, bedankt.
W3ird_N3rd schreef op zondag 09 augustus 2009 @ 00:48:
Digitale televisie via de satelliet
Het uplinkstation
De uplink facility: satellietontvangst begint hier. De uplink staat ergens op de grond, ontvangt hier televisiekanalen via b.v. glasvezel en stuurt ze in de lucht naar de satelliet. Omdat de signalen digitaal zijn passen er meerdere kanalen op één frequentie, in het uplinkstation (of soms in de satelliet zelf) worden deze gemultiplexed. Bij het multiplexen worden alle kanalen in één transponder gestopt zodat ze op één frequentie uitgezonden kunnen worden. Bij multiplexen op de grond kan men rekening houden met de hoeveelheid beweging in de video. Zo zal een kanaal als het op een bepaald moment veel actie laat zien wat extra bandbreedte krijgen, en tekst-TV een stuk minder. Ook reclame krijgt vaak een lagere bitrate omwille van kostenbesparing.

SES Astra heeft in Luxemburg het uplinkstation met o.a. de Nederlandse zenders: SES Astra uplinkstation en plaatjes van de uplink facilities.
De link naar de plaatjes van de uplink facitlities is dood.

Soms ben ik er wel, en soms ook weer niet.


 • MegaTronics
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 03-12-2021

MegaTronics

Chef WiFi Kabels

Inderdaad een erg mooie startpost. Zijn hier trouwens al mensen die de nieuwe Rebox RE-9000HD PVR hebben. Qua prijs en mogelijkheden lijkt het mij een goedkopere optie dan bijvoorbeeld een Dreambox DM-8000.

Vroeger, toen de Batavieren nog met zijn vijven waren.


 • Mentalist
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:11
:)
[...]

De link naar de plaatjes van de uplink facitlities is dood.
Fixed. :)

Verstuurd vanaf mijn Computer®
Thomas Edison was een stuk uitschot.


 • Puch-Maxi
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 21:59
TS ziet er goed uit, om even terug te komen op:
Icekiller2k6 schreef op zondag 09 augustus 2009 @ 00:38:
Ja en neen..

Er komen geen nieuwe firmwares uit van de makers van de Azbox enkel wijzigen aan het uiterlijk...

en daar is de 'community' niet blij mee (de mensen die dus plugins, addons, andere programma's porten,..) niet blij mee en 'weigeren' ze nu om nog voor dit systeem dingen te maken..

Met andere woorden de community support, wat een box groot maakt (dreambox).. of laat vallen (reeelbox) is weg..

Dit is feitelijk een 'verkoop uw azbox zo snel mogelijk voor dat bepaalde 'bekende' progs niet meer werken.. '

edit:
"er komen geen nieuwe updates van de makers omdat ze bezig zijn met een nieuwe box waardoor de support voor het oude gaat vallen .." staat er ook bij.. Dus beetje van.. hé jij ons kloten wij niets meer maken en koopt niemand uw box meer..
Bedankt voor de verduidelijking. Ik vind dit erg vervelende ontwikkeling, in mijn ogen heeft de AZBox HD Premium/Elite juist heel veel potentie! En dit net terwijl ik er één juist aan wilde schaffen, niet doen dus?
En hoe zit het dan met die tweede tuner die er zou komen, die komt er dus ook niet?

Raar dat je dit alles via z'n Duits forum moet lezen, op de site van de fabrikant staat niets ook niets over een nieuw product dat nog in ontwikkeling is.

Grote kans dat de volgende functies nu ook niet uitkomen: (Bron)
AZBox Control Center (AZCC) (In Kürze verfügbar)

Mit dem AZBox Control Center für Windows PC kann die AZBox Preminium/Elite per Netzwerk genutzt werden. Die Software kann z.B. verwendet werden, um Kanallisten komfortabel zu bearbeiten, Nutzereinstellungen auf den PC zu sichern, Timer-Aufnahmen zu programmieren oder TV-Aufzeichnungen von der AZBox auf den PC zu kopieren.


TV- und Radio Streaming: Media Player und Zapper (In Kürze verfügbar)

Mit der Kombination aus dem VDR Zapper und dem VLC Media Player empfangen Sie das TV- und Radioangebot der AZBox Preminium/Elite per Netzwerk auf Ihrem Windows PC! Inklusive komfortabler Kanalwechsel per Mausklick und Anzeige der TV-EPG-Daten auf dem PC.

[Voor 2% gewijzigd door Puch-Maxi op 09-08-2009 19:55. Reden: Toevoeging]

My favorite programming language is solder.


 • DSK
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 28-01 22:36

DSK

boeiend...

Ben dit al een tijdje aan het volgen en binnenkort van plan om één en ander aan te kopen.

Mijn wensen:
- Tv Vlaanderen ontvangen (ook in HD)
- Mogelijkheid tot later toevoegen van een CI & smartcard van een Russische (vriendin) leverancier (op Astra 1)
- HDMI-aansluiting

Optioneel:
- PVR

Zelf heb ik al uitgezocht dat ik dus een schotel nodig heb (iets groter dan 55cm), een dual LNB (astra 1 & 3) met minstens twee aansluitingen, CI-kaart & smartcard van TV-Vlaanderen, kabeltjes, een houder en een ontvanger.

Dat laatste is een probleem... Heb al zitten rondkijken maar er zijn zoveel modellen dat ik er niks meer van snap.

Is alles zomaar compatibel met zo'n dual LNB?
Is het mogelijk om later de 2 kaarten te combineren?
Heb ik zowieso zo'n CI-module nodig van TV-Vlaanderen of zijn er alternatieven? Kan het ook zonder?
Waar moet ik op letten? Sommige ontvangers lijken technisch hetzelfde maar kosten 3x zoveel, waar zit dan het verschil?

Hopelijk kan iemand me wat advies geven wat voor mijn situatie interessant kan zijn. Of nog beter iemand die soorgelijke situatie heeft en zijn ervaringen wil delen.

Qua prijzen had ik gedacht aan:
Schotel + houder: +-€40
Dual LNB: +-€40
Kabels: +-€10
CI + smartcard TV-Vlaanderen: €130
Ontvanger: +-€250

klopt dit een beetje?

Blog (Linux-related)


 • Mentalist
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:11
DSK schreef op maandag 10 augustus 2009 @ 13:43:
- Mogelijkheid tot later toevoegen van een CI & smartcard van een Russische (vriendin) leverancier (op Astra 1)
Er zitten geen Russische gecodeerde kanalen op Astra 1? :?
Is alles zomaar compatibel met zo'n dual LNB?
Alles wat met DiSEqC overweg kan wel, en dat is ook praktisch alles. :)
Is het mogelijk om later de 2 kaarten te combineren?
Je zal waarschijnlijk twee CI modules tegelijk moeten gebruiken.
Heb ik zowieso zo'n CI-module nodig van TV-Vlaanderen of zijn er alternatieven? Kan het ook zonder?
Aston 1.07 en Matrix onder andere. Er zijn ook ontvangers waarbij je een softcam kan gebruiken (b.v. Dreambox), daarbij is de afweging dan of je meer de hobbyrichting op wilt met een Dreambox, of meer kant-en-klaar kijken met CI-modules.

Met twee CI-modules gaat het zappen vaak trouwens niet zo bijster snel meer. Overigens zijn losse smartcards binnenkort niet meer verkrijgbaar.
Waar moet ik op letten? Sommige ontvangers lijken technisch hetzelfde maar kosten 3x zoveel, waar zit dan het verschil?
Welke? Dit kan in beeld- en geluidskwaliteit zitten, maar ook in kwaliteit/stabiliteit van de firmware. Zo heb ik eens een goedkope ontvanger gekocht die op sommige kanalen net geen perfecte A/V sync heeft. Er kunnen ook goedkopere onderdelen inzitten zoals een voeding die het na verloop van tijd begeeft. En bij sommige ontvangers betaal je ook gewoon voor de naam natuurlijk.
Qua prijzen had ik gedacht aan:
Schotel + houder: +-€40
Dual LNB: +-€40
Kabels: +-€10
CI + smartcard TV-Vlaanderen: €130
Ontvanger: +-€250

klopt dit een beetje?
Lijkt wel zo ongeveer te kloppen. :)

Verstuurd vanaf mijn Computer®
Thomas Edison was een stuk uitschot.


 • Jazzy
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 28-01 23:03

Jazzy

Moderator SSC/PB

Moooooh!

Mijn wensen: De standaard Nederlandse zenders kijken en zo veel mogelijk BBC's. :) Verder wil ik het ding op mijn HD TV aansluiten met zo goed mogelijke beeldkwaliteit.

Mijn lijstje:
1 x Visiosat BiSatellite G3C schotel (€ 125): € 125
3 x Smart Titanium 0.2 db twin LNB 2nd Edition (€ 20): € 60
1 x Maximum Digiality DiSEqC switch 4/1 (€ 15): € 15
3 x 1.5 meter HIGH END WIT Coax Kabel op maat (€ 6): € 18
Canaal Digitaal Basis Pakket
10 meter kabel naar binnen + F-connectors

Dan mis ik nog een ontvanger. Graag zou ik voor de flexibiliteit gaan van een Dreambox maar zie nergens een overzicht van welke modellen je nou hebt en hoe de opbouw is. Die typenummers slaan ook nergens op, voor mij niet tenminste.

Kan iemand mij adviseren wat nu een goede ontvanger voor een beginner is met voldoende mogelijkheden, zonder gelijk het duurste van het duurste te nemen?:)

Exchange en Office 365 specialist. Mijn blog.


 • MegaTronics
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 03-12-2021

MegaTronics

Chef WiFi Kabels

Je mist nog wat onderdelen, tenminste als je een twin tuner wilt gebruiken. Je gebruikt twin LNB's maar daarvan gebruik je zo te zien maar 1 poort. Om beide te kunnen gebruiken moet je nog een extra DiSEqC switch hebben, 3 extra kabeltjes van 1,5 meter en een extra 10 meter kabel naar binnen plus connectoren.

Qua ontvanger heb je een redelijke keuze. Aangezien je hem op je HD TV wilt aansluiten zou ik voor een HD ontvanger gaan. Als ik de specificaties van de Rebox RE-9000HD PVR lijkt het mij een redelijk betaalbare ontvanger met diverse mogelijkheden, echter heb ik er nog niet echt gebruikerservaringen van gehoord.

Vroeger, toen de Batavieren nog met zijn vijven waren.


 • Jazzy
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 28-01 23:03

Jazzy

Moderator SSC/PB

Moooooh!

megatronics schreef op dinsdag 11 augustus 2009 @ 08:20:
Je mist nog wat onderdelen, tenminste als je een twin tuner wilt gebruiken. Je gebruikt twin LNB's maar daarvan gebruik je zo te zien maar 1 poort.
Vergeten te zeggen: in eerste instantie één ontvanger, misschien later een tweede. :)

Exchange en Office 365 specialist. Mijn blog.


 • MegaTronics
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 03-12-2021

MegaTronics

Chef WiFi Kabels

Aha, voorbereid op de toekomst.

Vroeger, toen de Batavieren nog met zijn vijven waren.


 • tjerkpolle
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 27-01 13:43
Ik heb een vraag over de plaatsing van een schotel.

Via de site http://www.uksatellitehel...-alignment-calculator-v2/
heb ik gekeken waar ik mijn schotel op moet richten. Ik wil de schotel op het platte dak van mijn aanbouw zetten, zodat hij niet zo opvalt. Laat het nu zo zijn dat de kap van de buurman een beetje in de weg zit.
In het gunstigste geval zit de nok van het huis van mijn buurman op ong. 12,5 m afstand. De nok zit op ongeveer 5,0 m boven het punt waar de schotel komt te staan. Volgens mij zitten de schotels op 28-30 graden, wat wil zeggen dat de sateliet op 12,5 m zo'n 6,6 - 7,2 m hoog uitgericht wordt, hoger dan de nok van mijn buurman dus.

Een offsetschotel staat echter redelijk vertikaal uitgericht. Nu staan aan het begin van dit topic wel alternatieve schotelvarianten genoemd, maar wat is in mijn geval aan te raden?? Kan bijv. een schotel met een waveguide wel op 30 graden uitericht worden of staat deze ook bijna vertikaal?

graag jullie advies!

edit: volgens mij maak ik een denkfout: ook al is een offsetschotel bijna vertikaal uitgericht... hij 'kijkt' altijd nog onder een hoek van bijna 30 graden omhoog ??

[Voor 7% gewijzigd door tjerkpolle op 14-08-2009 13:00]


 • Jazzy
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 28-01 23:03

Jazzy

Moderator SSC/PB

Moooooh!

Ontzettend nuttige site is dat, daar was ik echt naar op zoek. De nieuwste versie staat trouwens hier: http://www.dishpointer.com/

Exchange en Office 365 specialist. Mijn blog.


 • Mentalist
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:11
tjerkpolle schreef op vrijdag 14 augustus 2009 @ 12:50:
edit: volgens mij maak ik een denkfout: ook al is een offsetschotel bijna vertikaal uitgericht... hij 'kijkt' altijd nog onder een hoek van bijna 30 graden omhoog ??
Correct. :)

Vergelijk het maar hiermee: als ik een spiegel ophang aan een muur 1 meter boven me, en ik sta 1 meter van de muur af, dan kan ik zien wat er 2 meter boven me gebeurd daardat ik met een hoek in de spiegel kijk. (in dit voorbeeld ben ik de LNB en de plek 2 meter boven me is de satelliet en de spiegel hangt verticaal :P)

Verstuurd vanaf mijn Computer®
Thomas Edison was een stuk uitschot.


 • DSK
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 28-01 22:36

DSK

boeiend...

Jazzy schreef op vrijdag 14 augustus 2009 @ 13:38:
Ontzettend nuttige site is dat, daar was ik echt naar op zoek. De nieuwste versie staat trouwens hier: http://www.dishpointer.com/
Net ook even bekeken en mn eigen "berekeningen" kloppen dan toch goed :)
Maar deze site is gerust TS-waardig.

Ondertussen ook bij toeval een tweedehands-set tegengekomen en maar beslist om die aan te kopen (goede deal).

Set bestond uit: 4 single LNB's, Visiosat G3D, CI-kaart van TV-Vlaanderen en een Topfield 7700 HSCI. Deze had mijn aandacht al getrokken zeker voor de verhouding prijs/mogelijkheden (en volgens verschillende reviews ook kwaliteit).

Voorlopig heb ik alles vlug-vlug opgesteld en heb ik al goede ontvangst voor Astra 1, 2 & 3. De plaatsing en positie van LNB's vond ik maar verwarrend, heb hier dus een klein overzichtje van gemaakt (voor mijn opstelling) en dat wil ik natuurlijk delen:In de praktijk valt het allemaal heel erg mee (behalve het gat door de 30cm dikke betonnen murr :p).
Vanavond ook maar eens zien om een TV-Vlaanderen smartcard te kopen.

Voor de Russische zenders kijken we later.

Blog (Linux-related)


 • OCTiMod
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 28-01 15:19
DSK handige tekening! :)

Ik ben nog steeds aan het proberen deze 4 satellieten te krijgen met een Triax110 en multifeed maar ik heb het idee dat de Smart LNB (Smart Titanium twin 0.1dB) kopjes te groot zijn om de 19.2 en 23.5 te pakken en krijg de boel dus niet goed afgesteld..

 • DSK
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 28-01 22:36

DSK

boeiend...

Voor de geïnteresseerden, foto's van mijn opstelling: DSK in "Post hier foto's en specs van je home ci..."

Blog (Linux-related)


 • HenkS
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 18-05-2022

HenkS

Da_king alias HenkS

Hallo

Over een tijdje ga ik in Belgie wonen, ik wil dan ook tv (HD) via de schotel via canaldigitaal (wordt alleen in Nederland aangeboden, maar kwestie van op een Nederlands adres aanmelden :9 )

Nu zie ik op canaldigitaal bij de HD pakketten dit staan:

http://www.canaldigitaal.nl/producten/hd-smartpacks.aspx (het familiepakket heeft voor mij genoeg zenders en je krijgt er een ontvanger bij)

Echter als ik op kieskeurig.nl recenties lees over de Philips DSR 7121 dan komt deze niet echt goed naar voren (of komt het omdat de meeste mensen hier geen tweakers zijn 8) ) en het meer 'onkunde' is?

Ik vroeg mij af of ik anders beter een andere combinatie kan kopen? Want als ik in de post van de TS kijk en de link van goedgekeurde ontvangers ( wij hoeven inderdaad geen super groot aanbod ) en ik wil ook geen 300-400 euro aan een ontvanger uitgeven. Maar wat zijn de ervaringen met de goedgekeurde ontvangers die de TS aangeeft? vooral de Philips DSR 7121 die dus standaard in het pakket zit?

bedankt

 • Lieuwe15
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 22:06
Ik zou ook graag wel wat reacties van mensen willen weten over die philips hd decoder (DSR7121).
Bij kieskeurig staan er twijfelende reacties.
Zou wel graag willen weten of er tweakers zijn die deze decoder hebben en hoe die bevalt.
Zit namelijk voor het dilemma: Of Canal Digitaal te nemen of Ziggo digitale televisie.. Het laatste is iets goedkoper, maar gezien de vele problemen die je her en der leest met ziggo, liever niet.

 • timdeh
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 01-05-2018

timdeh

Ducati 999R Evolution

Ik heb de DSR7121 icm TVVlaanderen. In vergelijking met mijn oudere receiver (Mvision 9080Net) kan ik al het volgende zeggen:
- zapt snel
- EPG compleet
- mooier beeld
- zenders inladen gaat snel

Alleen jammer dat er niets van opname mogelijkheden zitten (icm usb ...)

eMac overclocking ,Panta Rhei levensfilosofie


 • aart44
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 29-01 08:12
HenkS schreef op maandag 17 augustus 2009 @ 09:36:Hallo

Echter als ik op kieskeurig.nl recenties lees over de Philips DSR 7121 dan komt deze niet echt goed naar voren (of komt het omdat de meeste mensen hier geen tweakers zijn 8) ) en het meer 'onkunde' is?
Tweakers of niet het zijn natuurlijk geen softwareingenieurs allemaal die zelf programmeren kunnen.
Voorlopig zit het ding nog vol bugs ondanks dat hij al anderhalfjaar op de markt is geeft ook alleen 720p uit 1080i is (nog) niet mogelijk.
Heeft een zeer hoog verbruik in standby je kunt er haast een ei op bakken als hij uit staat verbruik is 16-17 watt dus jaarlijks 148 Kw tel uit je winst.
Ding loopt ook regelmatig vast kun je geen knop meer bedienen alleen uit en weer aan zetten lost het op.
Maar gelukkig wordt er aan gewerkt er is een roadmap die veel dingen gaat oplossen als het goed is ziet het er eind van het jaar beter uit het probleem dat hij zo onstabiel is hebben ze gevonden en deze maand komt de eerste nieuwe software die een aantal bugs zal oplossen.
Voor de roadmap en wanneer de bugs aan de beurt zijn kun je deze site lezen,

http://www.satellitemagaz...alDigitaal%20HDTV%20ontva

 • Devrim
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 21:32
Puch-Maxi schreef op zondag 09 augustus 2009 @ 19:52:
TS ziet er goed uit, om even terug te komen op:

[...]

Bedankt voor de verduidelijking. Ik vind dit erg vervelende ontwikkeling, in mijn ogen heeft de AZBox HD Premium/Elite juist heel veel potentie! En dit net terwijl ik er één juist aan wilde schaffen, niet doen dus?
En hoe zit het dan met die tweede tuner die er zou komen, die komt er dus ook niet?

Raar dat je dit alles via z'n Duits forum moet lezen, op de site van de fabrikant staat niets ook niets over een nieuw product dat nog in ontwikkeling is.

Grote kans dat de volgende functies nu ook niet uitkomen: (Bron)

[...]
Blijkbaar zijn die berichten niet waar :)
Monção, Portugal, 28 July 2009
Dear valuable Azbox users,
In order to calm down some opinions that appeared on internet, Opensat wants to clarify its position
referring to those issues:
1) We frankly don’t understand why this excitement around AzBox arises now, but we have strong reasons to
believe that it is only a commercial retaliation.
2) It is false that OPENSAT plans release new models based on other processor than the Sigma, we even announce
that our integration with Sigma chipsets are bigger every day.
3) It is true that Opensat will launch a new model, called media player without any possibility to plug tuners (the
model already presented at ANGA CABLE 2009), the target is to compete with MMP devices (like Popcorn, egreat,
…) and will be used a Sigma design chipset.
4) Obviously in the future some new models can be launched to better fulfill our customer’s needs. At the moment
we don’t plan to release any new model soon, and even if this happens in the future, definitively will be a Sigma
Chipset device and software will be compatible with all other HD receivers (Premium and Elite).
5) About Hardware issue, is true that with time we discovered some problem mostly with some non official cam’s.
In order to increase compatibility we decided to use the 2 slots with different voltage in the newer productions, so
all kind of cam's should work now. Due to this problem some of our distributors suggested to make those changes
manually in some motherboards previously sold, free of charge to the customers that requested the modification.
Opensat will fully support those distributors sending all the needed components to make the Hardware changes
and also support them technically to solve the issues. If user want to make the modification by at home can
download instructions at Link censored, click here to view our rules.
6) Opensat Never run away from its responsibilities with users and society, probably Opensat is in the restricted
number of companies that have all portfolio licenses such as: MPEG LA (MPEG 2 VIDEO, MPEG 4 VISUAL,
AVC/H.264); VIA LICENSING (MPEG 2/4 AUDIO AAC); SISVEL (MPEG AUDIO); HDMI ADAPTER; DOLBY AC3; DIGITAL
DTS and finishing IGR licensing.
As is public knowledge, in case of DTS license we pay 3 USD per each sold receiver so users can enjoy this
technology. Probably AzBox it’s the only Set top box at free market with DTS output by HDMI. Our biggest concern
is the satisfaction of our users needs.
7) About Twin tuner issue, as is public knowledge in the datasheet from Sigma chipset, it's possible, and we follow
all chipset manufacturer recommendations, however at the moment Sigma didn't presented us with a working
solution, se we are working very hard developing it by ourselves (actually this is the reason of so few updates on last
3 weeks). Soon we will have solution to this problem.
8) In order to provide best support to the users we are planning to launch an official forum where people can report
their problems faster and also help us to find the correct solutions.
With Best regards,
Hugo Condessa
Opensat C.E.O.
Ik blijf het voorlopig ff van een afstand volgen...Als de Azbox software matig goed werkt ga ik er misschien ook een aanschaffen :)

 • kyddil
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 18-01-2021
Ik vraag me af, hoe belangrijk is een LNB? Is een lnb het belangrijkst van alles of? Red ik het met een SMART LNB voor Turksat 2a/3a of heb ik een beter merk nodig? Nu zag ik hier dat GN-Serie von Neuling "Sehr Gut" is getest..

Tevens vraag ik me af welk formaat schotel ik nodig heb? Is een 64 cm genoeg? Verder twijfel ik of ik voor een TRIAX moet gaan of een VISIOSAT..

Ik ben nieuw met alles omtrent satteliet en ik heb vandaag gegoogled maar ik denk dat jullie mij beter kunnen helpen..

 • Mentalist
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:11
Neuling = onzin.

Zie ook http://www.sat4all.com/fo...b/showflat/Number/1447723 en mijn post aldaar. De enige LNB die merkbaar beter is dan de standaard merken als Smart/Edision/etc is de MTI Highline.

De schotel is het belangrijkste. Hoe groter hoe beter. Wat ik heb gehoord zou je voor de west beams van Turksat wel 80cm nodig hebben en de east beams zouden zelfs met 1 meter niet altijd werken. Ik heb het zelf nooit getest, volgens de footprint zou je met 64cm een eind moeten komen maar dat schijnt in de praktijk tegen te vallen.

Ook je lokatie binnen Nederland is van belang, Limburg schijnt een heel ander verhaal te zijn dan Noord-Holland.

[Voor 8% gewijzigd door Mentalist op 29-08-2009 15:22]

Verstuurd vanaf mijn Computer®
Thomas Edison was een stuk uitschot.


 • kyddil
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 18-01-2021
W3ird_N3rd schreef op zaterdag 29 augustus 2009 @ 14:06:
Neuling = onzin.

Zie ook http://www.sat4all.com/fo...b/showflat/Number/1447723 en mijn post aldaar. De enige LNB die merkbaar beter is dan de standaard merken als Smart/Edision/etc is de MTI Highline.

De schotel is het belangrijkste. Hoe groter hoe beter. Wat ik heb gehoord zou je voor de west beams van Turksat wel 80cm nodig hebben en de east beams zouden zelfs met 1 meter niet altijd werken. Ik heb het zelf nooit getest, volgens de footprint zou je met 64cm een eind moeten komen maar dat schijnt in de praktijk tegen te vallen.

Ook je lokatie binnen Nederland is van belang, Limburg schijnt een heel ander verhaal te zijn dan Noord-Holland.
Mijn locatie is utrecht.. :)

Heel erg bedankt.. wij gaan thuis dus 2 recievers plaatsen.. dus ik heb alleen een lnb nodig met 2 coax aansluitingen toch?

En bij welk goedkoop decoder zweren jullie bij? Ik ga voor mijnzelf een dreambox DM 600 PVR nemen maar mijn ouders willen een goedkoop maar toch goed/sterk reciever.. is een dreambox DM 100 goed genoeg voor hun?

[Voor 9% gewijzigd door kyddil op 29-08-2009 19:29]


 • Jazzy
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 28-01 23:03

Jazzy

Moderator SSC/PB

Moooooh!

Ik snap iets nog steeds niet goed. Iedereen zegt dat een HD tv pas goed tot zijn recht komt als je een schotel hebt, dat geeft het beste beeld. Maar wat is dan de beste manier om je ontvanger op de tv aan te sluiten? Ik had HDMI verwacht maar dat is zeldzaam. SCART dan?

Exchange en Office 365 specialist. Mijn blog.


 • HenkS
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 18-05-2022

HenkS

Da_king alias HenkS

Jazzy schreef op zaterdag 29 augustus 2009 @ 17:58:
Ik snap iets nog steeds niet goed. Iedereen zegt dat een HD tv pas goed tot zijn recht komt als je een schotel hebt, dat geeft het beste beeld. Maar wat is dan de beste manier om je ontvanger op de tv aan te sluiten? Ik had HDMI verwacht maar dat is zeldzaam. SCART dan?
hoezo is dat zeldzaam? ik neem aan dat de laatste series ontvangers toch HDMI hebben? en een hd-tv sowieso...

 • Devrim
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 21:32
W3ird_N3rd schreef op zaterdag 29 augustus 2009 @ 14:06:
Neuling = onzin.

Zie ook http://www.sat4all.com/fo...b/showflat/Number/1447723 en mijn post aldaar. De enige LNB die merkbaar beter is dan de standaard merken als Smart/Edision/etc is de MTI Highline.

De schotel is het belangrijkste. Hoe groter hoe beter. Wat ik heb gehoord zou je voor de west beams van Turksat wel 80cm nodig hebben en de east beams zouden zelfs met 1 meter niet altijd werken. Ik heb het zelf nooit getest, volgens de footprint zou je met 64cm een eind moeten komen maar dat schijnt in de praktijk tegen te vallen.

Ook je lokatie binnen Nederland is van belang, Limburg schijnt een heel ander verhaal te zijn dan Noord-Holland.
De East beam van Turksat is helemaal niet bedoeld voor (West)-Europa, het is dan ook erg moeilijk om die beam hier op te vangen

 • kyddil
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 18-01-2021
Devrim schreef op zaterdag 29 augustus 2009 @ 20:11:
[...]


De East beam van Turksat is helemaal niet bedoeld voor (West)-Europa, het is dan ook erg moeilijk om die beam hier op te vangen
Als ik naar je naam kijk assumeer ik dat je turks bent? Kan jij mij misschien helpen?

 • aart44
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 29-01 08:12
Jazzy schreef op zaterdag 29 augustus 2009 @ 17:58:
Ik snap iets nog steeds niet goed. Iedereen zegt dat een HD tv pas goed tot zijn recht komt als je een schotel hebt, dat geeft het beste beeld. Maar wat is dan de beste manier om je ontvanger op de tv aan te sluiten? Ik had HDMI verwacht maar dat is zeldzaam. SCART dan?
Alle HD ontvanger hebben naar ik weet HDMI behalve de Dreambox (maar dat is een andere zaak) dus leg eens even uit wat er zeldzaam is dan.??

 • Jazzy
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 28-01 23:03

Jazzy

Moderator SSC/PB

Moooooh!

aart44 schreef op zondag 30 augustus 2009 @ 08:23:
[...]


Alle HD ontvanger hebben naar ik weet HDMI behalve de Dreambox (maar dat is een andere zaak) dus leg eens even uit wat er zeldzaam is dan.??
Laat ik nou net met name naar een dreambox kijken. :) Ik dacht eigenlijk dat dat de meest geavanceerde apparaten zijn. Niet wat dit betreft dus?

Exchange en Office 365 specialist. Mijn blog.


 • aart44
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 29-01 08:12
Jazzy schreef op zondag 30 augustus 2009 @ 09:11:
[...]
Laat ik nou net met name naar een dreambox kijken. :) Ik dacht eigenlijk dat dat de meest geavanceerde apparaten zijn. Niet wat dit betreft dus?
Dreambox die krijgen geen licentie om HDMI te gebruiken daar zit een verloop DVI stekker bij overigens merk je daar niets van alles werkt.

 • kyddil
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 18-01-2021
aart44 schreef op zondag 30 augustus 2009 @ 09:36:
[...]


Dreambox die krijgen geen licentie om HDMI te gebruiken daar zit een verloop DVI stekker bij overigens merk je daar niets van alles werkt.
Hoe gaat dat met geluid? Bedoel DVI is toch alleen beeld?

En nogmaals.. welk reciever is aan te raden (rond de prijs 150 euro)?

[Voor 10% gewijzigd door kyddil op 30-08-2009 12:03]


 • Crusader
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 16-01 23:56

Crusader

Arc Nature

kyddil schreef op zondag 30 augustus 2009 @ 11:45:
[...]


Hoe gaat dat met geluid? Bedoel DVI is toch alleen beeld?

En nogmaals.. welk reciever is aan te raden (rond de prijs 150 euro)?
Geluid hebben ze ook door die DVI connector/adapter weten te krijgen, dus met die HDMI adapter heb je een volwaardige HDMI aansluiting.

If it ain't broken, play with it till it breaks.


 • Jazzy
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 28-01 23:03

Jazzy

Moderator SSC/PB

Moooooh!

aart44 schreef op zondag 30 augustus 2009 @ 09:36:
[...]


Dreambox die krijgen geen licentie om HDMI te gebruiken daar zit een verloop DVI stekker bij overigens merk je daar niets van alles werkt.
Ah, dat verklaart wat. Maar DVI aansluiting zit ook niet op alle modellen toch? Ik kijk bijvoorbeeld naar de 7025+ omdat ik ook graag op zou willen nemen. Omdat hij twee ontvangers heeft neem ik aan dat ik van de ene zender op kan nemen en naar de andere zender kan kijken namelijk.

Exchange en Office 365 specialist. Mijn blog.


 • aart44
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 29-01 08:12
Jazzy schreef op maandag 31 augustus 2009 @ 08:51:
[...]
Ah, dat verklaart wat. Maar DVI aansluiting zit ook niet op alle modellen toch? Ik kijk bijvoorbeeld naar de 7025+ omdat ik ook graag op zou willen nemen. Omdat hij twee ontvangers heeft neem ik aan dat ik van de ene zender op kan nemen en naar de andere zender kan kijken namelijk.
Ja bij de DM 7025 die heeft twee tuners kun je met de ene kijken en met de andere opnemen.
Maar je haalt nu een beetje alles door elkaar de 7025 is een gewone SD ontvanger geen HD en heeft dan ook alleen scart aansluiting geen DVI of HDMI.

 • Jazzy
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 28-01 23:03

Jazzy

Moderator SSC/PB

Moooooh!

aart44 schreef op maandag 31 augustus 2009 @ 10:32:
[...]


Ja bij de DM 7025 die heeft twee tuners kun je met de ene kijken en met de andere opnemen.
Maar je haalt nu een beetje alles door elkaar de 7025 is een gewone SD ontvanger geen HD en heeft dan ook alleen scart aansluiting geen DVI of HDMI.
Crap, je hebt gelijk. Ja, ik vind het behoorlijk verwarrend allemaal. Wat ik mis bij Dreambox is dat ze niet een duidelijke feature matrix hebben en die onlogische typenummers maken het ook niet echt duidelijker.

Okay, als ik dus HD kwaliteit wil en ook PVR dan kom ik op de Dreambox 800 HD PVR. Maar die heeft maar 1 tuner dus iets kijken en iets anders opnemen gaat niet tegelijk. Verder is die met 400 euro ook wel aardig aan de prijs. En dan moet er dus nog een 2,5" harddisk bij komen.

Ik dacht dat als ik PVR laat vallen, dat het dan wel goedkoper kan. Maar zie nu dat alleen de 800 en 8000 HD ontvangers zijn.

Exchange en Office 365 specialist. Mijn blog.


 • Lizard
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 28-01 23:17
Er komt ook nog een Dreambox 500HD aan:


En nog een feature matrix:


 • murata
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 18:06
kyddil schreef op zaterdag 29 augustus 2009 @ 13:35:
Ik vraag me af, hoe belangrijk is een LNB? Is een lnb het belangrijkst van alles of? Red ik het met een SMART LNB voor Turksat 2a/3a of heb ik een beter merk nodig? Nu zag ik hier dat GN-Serie von Neuling "Sehr Gut" is getest..

Tevens vraag ik me af welk formaat schotel ik nodig heb? Is een 64 cm genoeg? Verder twijfel ik of ik voor een TRIAX moet gaan of een VISIOSAT..

Ik ben nieuw met alles omtrent satteliet en ik heb vandaag gegoogled maar ik denk dat jullie mij beter kunnen helpen..
voor Turksat zou ik je aanraden om minimaal 100cm te nemen, verschil merk je snel met slecht weer.
SMART lnb is meer dan voldoende, alle zender zijn dan wel te ontvangen.

 • kyddil
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 18-01-2021
murata schreef op maandag 31 augustus 2009 @ 15:50:
[...]


voor Turksat zou ik je aanraden om minimaal 100cm te nemen, verschil merk je snel met slecht weer.
SMART lnb is meer dan voldoende, alle zender zijn dan wel te ontvangen.
Ik ga denk ik toch voor de MTI High Line Pro Twin LNB.. heb alleen 1 plek gevonden die het verkoopt..

Voor Turksat heb ik dus:

- Triax 110 cm schotel
- MTI High Line Pro Twin LNB (voor 2 recievers)
- Rebox 2701 OF Ubox 100 XCI OF Dreambox DM 100 voor mijn ouders (welk raden jullie aan)
- Dreambox 600 (of eventueel wachten op de 500 HD) voor mijzelf

Heb ik iets over het hoofd gezien of eventuele aanpassingen? Ik wil dit weekend alles namelijk al kopen/monteren :)

[Voor 5% gewijzigd door kyddil op 31-08-2009 18:43]


 • Mentalist
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:11
kyddil schreef op maandag 31 augustus 2009 @ 17:26:
[...]

Ik ga denk ik toch voor de MTI High Line Pro Twin LNB.. heb alleen 1 plek gevonden die het verkoopt..
Kijk ook eens op ebay.de. Verkrijgbaar vanaf zo'n 35 euro ex. verzenden. Ik weet niet voor welke prijs jij hem waar hebt gevonden maar Duitsland is vaak goedkoop met dit soort dingen. :) Ook met kabels en connectors.
- Rebox 2701 OF Ubox 100 XCI OF Dreambox DM 100 voor mijn ouders (welk raden jullie aan)
Dream is een bekend merk, dus softwareondersteuning is haast altijd in orde. Verder kan je nog wat zoeken op sat4all, daarop is wel het een en ander over die ontvangers geschreven.
Heb ik iets over het hoofd gezien of eventuele aanpassingen? Ik wil dit weekend alles namelijk al kopen/monteren :)
Vergeet spullen als kabels en F-connectors niet, maar dat spreekt voor zich. Verder kan je er nog een satbeepertje bijdoen, dat kan wel eens handig zijn als je de schotel zelf uit gaat richten. Op Dishpointer kan je ruwweg zien waar je de schotel op moet richten, met het satbeepertje kan je hem dan wat fijner afstellen. Voor een nog betere afstelling zou je de kwaliteitsmeter op je ontvanger moeten bekijken, maar dat is niet altijd praktisch. Met Turksat en zulke grote schotels heb ik overigens geen ervaring, dus het kan best dat het wat nauwer komt daarmee.

Verstuurd vanaf mijn Computer®
Thomas Edison was een stuk uitschot.


 • kyddil
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 18-01-2021
W3ird_N3rd schreef op maandag 31 augustus 2009 @ 20:24:
[...]

Kijk ook eens op ebay.de. Verkrijgbaar vanaf zo'n 35 euro ex. verzenden. Ik weet niet voor welke prijs jij hem waar hebt gevonden maar Duitsland is vaak goedkoop met dit soort dingen. :) Ook met kabels en connectors.

[...]

Dream is een bekend merk, dus softwareondersteuning is haast altijd in orde. Verder kan je nog wat zoeken op sat4all, daarop is wel het een en ander over die ontvangers geschreven.

[...]

Vergeet spullen als kabels en F-connectors niet, maar dat spreekt voor zich. Verder kan je er nog een satbeepertje bijdoen, dat kan wel eens handig zijn als je de schotel zelf uit gaat richten. Op Dishpointer kan je ruwweg zien waar je de schotel op moet richten, met het satbeepertje kan je hem dan wat fijner afstellen. Voor een nog betere afstelling zou je de kwaliteitsmeter op je ontvanger moeten bekijken, maar dat is niet altijd praktisch. Met Turksat en zulke grote schotels heb ik overigens geen ervaring, dus het kan best dat het wat nauwer komt daarmee.
Ja zag het idd op ebay.de en ik ga het ook via daar halen...

Ik ga daarnaast voor mijn ouders voor de dream.. ze hebben sowieso geen linux nodig maar een betrouwbaar merk die toch goedkoop is..

Ik denk dat ik het ga proberen af te stellen via de kwaliteitsmeter omdat de schotel in ons voortuin komt dus ik draai de tv gewoon :P

EDIT:

Wat ik me trouwens afvraag is hoe moet ik het doen met de kabels buiten.. bedoel als ik het op de LNB wil gaan aansluiten moet het waterdicht zijn toch of? Want ik zie op ziezotec webshop bijvoorbeeld waterdichte kabels... dus ik dacht eraan om 2x 1.5 meter te kopen.. want de kabels gaan vanuit de lnb de schuur in en dan via een koppelstuk, aangesloten op normale kabels naar ons huis...

[Voor 11% gewijzigd door kyddil op 31-08-2009 21:30]


 • murata
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 18:06
kyddil schreef op maandag 31 augustus 2009 @ 20:43:
[...]


Ja zag het idd op ebay.de en ik ga het ook via daar halen...

Ik ga daarnaast voor mijn ouders voor de dream.. ze hebben sowieso geen linux nodig maar een betrouwbaar merk die toch goedkoop is..

Ik denk dat ik het ga proberen af te stellen via de kwaliteitsmeter omdat de schotel in ons voortuin komt dus ik draai de tv gewoon :P

EDIT:

Wat ik me trouwens afvraag is hoe moet ik het doen met de kabels buiten.. bedoel als ik het op de LNB wil gaan aansluiten moet het waterdicht zijn toch of? Want ik zie op ziezotec webshop bijvoorbeeld waterdichte kabels... dus ik dacht eraan om 2x 1.5 meter te kopen.. want de kabels gaan vanuit de lnb de schuur in en dan via een koppelstuk, aangesloten op normale kabels naar ons huis...
van de kabels weet ik het niet maar wat je wel moet doen is afstellen ahv de zender met het minst sterke signaal dus bij turksat 42 is dat ATV of Show TV.
als je bij die zenders goede ontvangst kan krijgen zullen de andere ook meteen goed zijn.

 • kyddil
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 18-01-2021
Bedankt.. ik ga gewoon een krimpkous voor de zekerheid gebruiken...

Ik ga voor een:

- Belden H125 GRONDKABEL 60 meter.. (omdat het 5 meter onder de grond (tuin) moet gaan)...
- Krimpkous (om water tegen te houden)

Nu heb ik nog een vraag en denk wel dat het de laatste zal zijn.. Ik wilde bijna boren naar boven en de woonkamer... maar nu zag ik dat je een SAT/TV cable combiners kan halen waardoor je op de coax kabel die al naar de kamers gaan die 2 signalen zend.. Dit bespaart mij kabels doortrekken en boren.. wat zeggen jullie ervan.. is dit om te doen? Heb ik kwaliteit verlies?


EDIT:
Had het op sat4all ook gevraagd/gezocht en het is te doen:
Die gebruik ik zelf ook.
Geeft geen kwaliteitsverlies, wel een klein beetje signaal sterkte, maar daarvan heb je genoeg reserve.

Wel een cai/sat uitkoppeldoos gebruiken.
Mooi!! Hoef ik niet te boren.. was daar namelijk bang voor.. heb net alles besteld.. dat wordt dit weekend klussen!

[Voor 24% gewijzigd door kyddil op 01-09-2009 21:19]


 • Dreamvoid
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 18-01 23:26
Ben een beetje aan het kijken om een sat-HTPC in elkaar te gaan klussen (uiteraard met CD abo), iemand ervaring met de Terratec Cinergy S7 tuner (USB DVB-S2 tuner met CI, aka EyeTV Sat)? Ik weet dat de Fire/FloppyDTV het populairst is maar ik heb op mijn kleine HTPC mobo geen firewire zitten. Deze Terratec is nogal nieuw en ik zie er weinig discussie over op de gebruikelijke forums. Nu Technotrend de pijp aan Maarten heeft gegeven en de nieuwe eigenaar X3MTV de S2-3650 CI niet meer voert is dit volgens mij de enige USB tuner met CI op de markt...

[Voor 15% gewijzigd door Dreamvoid op 02-09-2009 00:15]

specs


 • Mars Warrior
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 02:00

Mars Warrior

Earth, the final frontier

Dreamvoid schreef op woensdag 02 september 2009 @ 00:01:
Ben een beetje aan het kijken om een sat-HTPC in elkaar te gaan klussen (uiteraard met CD abo), iemand ervaring met de Terratec Cinergy S7 tuner (USB DVB-S2 tuner met CI, aka EyeTV Sat)? Ik weet dat de Fire/FloppyDTV het populairst is maar ik heb op mijn kleine HTPC mobo geen firewire zitten. Deze Terratec is nogal nieuw en ik zie er weinig discussie over op de gebruikelijke forums. Nu Technotrend de pijp aan Maarten heeft gegeven en de nieuwe eigenaar X3MTV de S2-3650 CI niet meer voert is dit volgens mij de enige USB tuner met CI op de markt...
Die tuner was ik nog niet tegengekomen. Lijkt me een prachtige combi met een ION bord en een CD Cam. ALs je dan ook nog cardsharing kunt doen voor een tweede USB tuner, dan is het natuurlijk helemaal mooi.

Ervaringen zijn inderdaad welkom, maar moeilijk te vinden dus :X

Herstel, voor diegene die Duits kunnen lezen, hier wat ervaringen met de S7. Allesbehalve positief dus...

Dan toch maar een Tevii? Maar hoe dan met een CI/CAM ?? Zo een losse USB CI werken met een willekeurige tuner?

[Voor 12% gewijzigd door Mars Warrior op 02-09-2009 13:05]

Material 3 Thema's voor HA | Swiss Army Knife custom card voor HA | AmoebeLabs


 • Dreamvoid
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 18-01 23:26
Ik wil 'm gaan combineren met ofwel een Aspire Revo (de Atom 330 versie) of de Asus EEEbox EB1012. Geen fancy trucs met softCAMs en sharing, ik wil 'm achterop mijn TV schroeven als de enige decoder. Zonder al te veel in de HTPC details (ander forum O-) ) te verzanden: dat er problemen zijn met die Terratec S7 en Vista is duidelijk na het lezen van dat Duitse forum. Op de Mac met EyeTV lijkt het wel te werken dus dan maar dual booten naar Hackintosh? EyeTV kan m.i. niet in de schaduw staan van MCE (zeker Windows 7) maar tis beter dan niks.

Als ik het zo lees is beter te wachten tot na de Windows 7 release: Terratec is volgens een post op avforums.com met drivers bezig (eerst wachten of die een beetje fatsoenlijk zijn) en in het algemeen lijkt W7 MCE een stuk stabieler/sneller te zijn dan Vista+TV Pack. Die Technotrend 3650 waar die kerel in het Duitse forum zo lovend over is, is helaas geschiedenis nu TT failliet is gegaan. Tweedehands kan ik er misschien wel 1 vinden, maar op W7 drivers zal ik ws kunnen blijven wachten tot ik een ons weeg.

Alternatieve optie is zo'n Zotac mITX bordje + losse firewire kaart + FireDTV. Ik wilde eigenlijk niet aan de zelfbouw gaan, maar misschien moet dat maar....

specs


 • Mars Warrior
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 02:00

Mars Warrior

Earth, the final frontier

Tja, wachten op W7 drivers kan natuurlijk ook, maar er zijn toch wel meer USB HD met CI kaartjes in omloop:TT valt af, dat was al duidelijk. Zit nu te kijken of de kaartjes waar geen CI slot bijzit, of daar nog een losse CI gebruikt kan worden, maar de keus is nog iets groter dan enkel de S7...

[Voor 23% gewijzigd door Mars Warrior op 03-09-2009 08:28]

Material 3 Thema's voor HA | Swiss Army Knife custom card voor HA | AmoebeLabs


 • Dreamvoid
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 18-01 23:26
Hee die Technisat had ik nog helemaal niet ontdekt, die heeft ook een CI!

Hmm als ik die minimum cpu specs van al die decoders zo zie, is een dual core Atom niet snel genoeg of in elk geval heel krap aan. Benieuwd of die nieuwe Dell Zino HD met een iets meer potente cpu komt...

[Voor 58% gewijzigd door Dreamvoid op 03-09-2009 21:13]

specs


 • kyddil
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 18-01-2021
Fijn nieuws over mijn MTI High Line LNB :(
Guten Tag,

leider muss ich Ihnen mitteilen das wir den gewünschten Artikel ( MTI High Line Uni Twin LNB 0,2 dB ) nicht schnell ausliefern können, wir haben die Lieferung erhalten und bei der Stichprobe haben wir feststellen müssen das es nicht Ordnungsgemäß bearbeitet wurde, wir bitten vielmals um Entschuldigung für die entstandene Umstände. Wir sollen die neue Lieferung in nächster Zeit bekommen und liefern die Ware dann umgehend an Sie aus. sollten Sie vielleicht was anderes wünschen dann teilen Sie es mir bitte mit damit ich es bearbeiten kann. Vielen Dank.

eWerk GmbH wünscht Ihnen einen schönen Tag.
Zijn dus problemen ofzo.. hmmm

 • Mentalist
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:11
Gewoon levertijd. Eventjes wachten maar denk ik?

Verstuurd vanaf mijn Computer®
Thomas Edison was een stuk uitschot.


 • Devrim
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 21:32
kyddil schreef op zaterdag 05 september 2009 @ 00:35:
Fijn nieuws over mijn MTI High Line LNB :(


[...]


Zijn dus problemen ofzo.. hmmm
Als ik jou was zou ik gewoon een random Twin LNB kopen. Die dingen maken echt geen groot verschil bij Turksat..Al helemaal niet met een grote schotel. Ik heb hier een oude 90cm schotel hangen met een zeer oude LNB en zelfs bij slecht weer werkt het gewoon goed. Waar je op moet letten als je een schotel wilt gaan ophangen is dat er geen bomen in de weg zitten van je signaal.

 • kyddil
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 18-01-2021
Devrim schreef op zaterdag 05 september 2009 @ 01:57:
[...]


Als ik jou was zou ik gewoon een random Twin LNB kopen. Die dingen maken echt geen groot verschil bij Turksat..Al helemaal niet met een grote schotel. Ik heb hier een oude 90cm schotel hangen met een zeer oude LNB en zelfs bij slecht weer werkt het gewoon goed. Waar je op moet letten als je een schotel wilt gaan ophangen is dat er geen bomen in de weg zitten van je signaal.
Heb het al gekocht haha dus moet sowieso hierop wachten.. heb geen bomen in de buurt dus ik heb het goed :)

 • Mentalist
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:11
Devrim schreef op zaterdag 05 september 2009 @ 01:57:
[...]

Als ik jou was zou ik gewoon een random Twin LNB kopen. Die dingen maken echt geen groot verschil bij Turksat..
Op de zwakkere transponders zou het wel wat uit kunnen maken.
Ik heb hier een oude 90cm schotel hangen met een zeer oude LNB en zelfs bij slecht weer werkt het gewoon goed.
Vergis je hier niet in: juist vroeger waren er meer betere kwaliteits LNB's op de markt. Een LNB kostte dan ook een paar honderd euro (heel vroeger zelfs een paar duizend).

Tegenwoordig zijn alle LNB's heel goedkoop en zijn ze ook bijna allemaal van ongeveer dezelfde kwaliteit. Er zijn nog maar een paar uitschieters, en de MTI is er daar één van.
Waar je op moet letten als je een schotel wilt gaan ophangen is dat er geen bomen in de weg zitten van je signaal.
Dat is inderdaad wel belangrijker dan de LNB. Een dure MTI heeft geen zin als er bomen in de weg staan of als je schotel te klein is.

Verstuurd vanaf mijn Computer®
Thomas Edison was een stuk uitschot.


 • kyddil
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 18-01-2021
Devrim schreef op zaterdag 05 september 2009 @ 01:57:
[...]


Als ik jou was zou ik gewoon een random Twin LNB kopen. Die dingen maken echt geen groot verschil bij Turksat..Al helemaal niet met een grote schotel. Ik heb hier een oude 90cm schotel hangen met een zeer oude LNB en zelfs bij slecht weer werkt het gewoon goed. Waar je op moet letten als je een schotel wilt gaan ophangen is dat er geen bomen in de weg zitten van je signaal.
Welk turksat moet ik trouwens te pakken krijgen? De nieuwe: "3A"?

 • Mentalist
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:11
kyddil schreef op zaterdag 05 september 2009 @ 20:30:
[...]

Welk turksat moet ik trouwens te pakken krijgen? De nieuwe: "3A"?
Vaak staan er meerdere satellieten op één positie. In dit geval Turksat 2A en 3A. Die ontvang je gewoon tegelijk.

Hier zijn de footprints:
http://www.lyngsat-maps.com/turk2a.html
http://www.lyngsat-maps.com/turk3a.html

Zenderoverzicht:
http://www.lyngsat.com/turk2a.html
http://www.lyngsat.com/turk3a.html

Zoals je ziet is de eastbeam wel tricky, de westbeam zal echter sowieso wel lukken. Als ik het zo zie is b.v. de TRT dubbel aanwezig, op de westbeam van 2A en op de eastbeam van 3A. Die eerste zal je wel krijgen, de tweede is niet zeker. Waarom die dubbel aanwezig is weet ik niet zeker, misschien om het uitzendgebied te vergroten. Er zitten wel wat verschilletjes in dus wellicht ook content voor bepaalde regio's.

[Voor 4% gewijzigd door Mentalist op 06-09-2009 02:26]

Verstuurd vanaf mijn Computer®
Thomas Edison was een stuk uitschot.


 • murata
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 18:06
W3ird_N3rd schreef op zondag 06 september 2009 @ 02:24:
[...]

Vaak staan er meerdere satellieten op één positie. In dit geval Turksat 2A en 3A. Die ontvang je gewoon tegelijk.

Hier zijn de footprints:
http://www.lyngsat-maps.com/turk2a.html
http://www.lyngsat-maps.com/turk3a.html

Zenderoverzicht:
http://www.lyngsat.com/turk2a.html
http://www.lyngsat.com/turk3a.html

Zoals je ziet is de eastbeam wel tricky, de westbeam zal echter sowieso wel lukken. Als ik het zo zie is b.v. de TRT dubbel aanwezig, op de westbeam van 2A en op de eastbeam van 3A. Die eerste zal je wel krijgen, de tweede is niet zeker. Waarom die dubbel aanwezig is weet ik niet zeker, misschien om het uitzendgebied te vergroten. Er zitten wel wat verschilletjes in dus wellicht ook content voor bepaalde regio's.
Beste is om in te voeren:
Türksat Otomatik arama frekansı (Şebeke aramayı açınız) 11962 V 3333 [3/4]

als je deze handmatig invoert wordt de rest automatisch gevonden.

 • Jazzy
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 28-01 23:03

Jazzy

Moderator SSC/PB

Moooooh!

Toeval, ik heb een gebruikte set van iemand gekregen waardoor ik in ieder geval zeker weet dat ik vrij zicht op Astra1 heb. Omdat ik weet dat jullie gek zijn op plaatjes van een vette set up, heb ik hier een foto van de mijne:Mijn vrouw lachte me uit toen ik er mee bezig was, maar het werkt mooi wel! :)

Exchange en Office 365 specialist. Mijn blog.


 • kyddil
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 18-01-2021
W3ird_N3rd schreef op zondag 06 september 2009 @ 02:24:
[...]

Vaak staan er meerdere satellieten op één positie. In dit geval Turksat 2A en 3A. Die ontvang je gewoon tegelijk.

Hier zijn de footprints:
http://www.lyngsat-maps.com/turk2a.html
http://www.lyngsat-maps.com/turk3a.html

Zenderoverzicht:
http://www.lyngsat.com/turk2a.html
http://www.lyngsat.com/turk3a.html

Zoals je ziet is de eastbeam wel tricky, de westbeam zal echter sowieso wel lukken. Als ik het zo zie is b.v. de TRT dubbel aanwezig, op de westbeam van 2A en op de eastbeam van 3A. Die eerste zal je wel krijgen, de tweede is niet zeker. Waarom die dubbel aanwezig is weet ik niet zeker, misschien om het uitzendgebied te vergroten. Er zitten wel wat verschilletjes in dus wellicht ook content voor bepaalde regio's.
murata schreef op zondag 06 september 2009 @ 11:57:
[...]


Beste is om in te voeren:
Türksat Otomatik arama frekansı (Şebeke aramayı açınız) 11962 V 3333 [3/4]

als je deze handmatig invoert wordt de rest automatisch gevonden.
Oke heel erg bedankt.. ik hoop dat ik deze week alle spullen binnen krijg.. !

 • Jazzy
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 28-01 23:03

Jazzy

Moderator SSC/PB

Moooooh!

Dreambox 500 (oud model) voor $ 79 bij DealExtreme. Besteld. :)

Exchange en Office 365 specialist. Mijn blog.


 • kyddil
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 18-01-2021
Jazzy schreef op zondag 06 september 2009 @ 16:13:
Dreambox 500 (oud model) voor $ 79 bij DealExtreme. Besteld. :)
Is dat niet een neppe chineze ripoff dreambox? 8)7

 • Jazzy
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 28-01 23:03

Jazzy

Moderator SSC/PB

Moooooh!

Eh, ja dus. Nou ja, ik laat hem gewoon overkomen en zie wel wat ik krijg.

Exchange en Office 365 specialist. Mijn blog.


 • MegaTronics
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 03-12-2021

MegaTronics

Chef WiFi Kabels

Laat wel even horen of het werkt, want zo ja, dan is het wel een erg goedkope Dreambox :+

Vroeger, toen de Batavieren nog met zijn vijven waren.


 • Lizard
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 28-01 23:17
En ook een illegale.

 • Pannekoek81
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 20:14
Weet niet of dit juiste topic is, maar goed...

Heb op dit moment nog alles via Tele2 lopen. Echter zag ik nou die nieuwe actie van online.nl Dus internet/bellen/hdtv. Hdtv gaat via canaldigitaal. Nu vraag ik me af is het beeld een stuk beter? De schotel kan volledig vrij komen te hangen en eventueel nog onder een afdakje, weleens gehoord dat het scheelt met slecht weer. Wat dus ook mn andere vraag is. Ben je snel beeld kwijt als het regent/hagelt/sneeuwt?

 • aart44
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 29-01 08:12
Pannekoek81 schreef op maandag 07 september 2009 @ 15:01:
Ben je snel beeld kwijt als het regent/hagelt/sneeuwt?
Wat dacht je zelf als hij onder een afdakje hangt??
Een goed uitgerichte schotel zal bij regen gewoon beeld blijven geven alleen bij onweer en dat is altijd in de zomer dat stoort het signaal en dan komt het er vaak niet door een 5-10 minuten en reken dan op een 3-4 keer per jaar.
Als het dan gaat regenen is er meestal weer gewoon beeld maar als je het via "online" wil aanschaffen krijg je wel een kleine schotel het is nog altijd zo hoe groter hoe beter en dus minder uitval.

 • Mentalist
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:11
aart44 schreef op maandag 07 september 2009 @ 21:42:
[...]

Wat dacht je zelf als hij onder een afdakje hangt??
Uitval komt vooral door veel water in de lucht tussen schotel en satelliet, niet door die paar druppels op de schotel.
Een goed uitgerichte schotel zal bij regen gewoon beeld blijven geven alleen bij onweer en dat is altijd in de zomer dat stoort het signaal en dan komt het er vaak niet door een 5-10 minuten en reken dan op een 3-4 keer per jaar.
Inderdaad. Ik heb wel eens het idee dat de kabel vroeger vaker uitviel bij slecht weer dan mijn Visiosat schotel nu.

Soms zet ik mijn ontvanger aan als het heel hard stormt (wat je misschien een paar keer per jaar hebt), gewoon om te kijken of er nog beeld is. Ik zet hem dan op een hele zwakke zender (meestal de Duitsers) en die vallen tijdens zulk noodweer dan soms weg.

Verstuurd vanaf mijn Computer®
Thomas Edison was een stuk uitschot.


 • Pannekoek81
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 20:14
Thnx voor de antwoorden. Schotel kan vrij hangen of onder het afdakje. Beide opties mogelijk. Geloof dat er zo'n 60cm schotel geleverd word met zo'n philips decoder.

 • nwagenaar
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 19:56

nwagenaar

God, root. What's the differen

Zolang onze vrienden van DMM niet het merk Dreambox of de verschillende edities hebben geregistreerd als handelsnaam op Europees en/of wereldwijd niveau, dan mogen onze vrienden uit China deze ontvangers gewoon blijven produceren en verkopen aan alle mensen die op deze wereldbol rondlopen. Mogelijk alleen niet in Duitsland omdat zij daar wel hun merknaam hebben geregistreerd. Dus gewoon importeren en de laatste firmware erop zetten. Pas wel even op de nieuwere Gemini firmwares, dit zorgen er namelijk voordat dat je DM500s wel een enorme dure boekensteun wordt :P

En ben ik de enige persoon, die het vindt dat hier gesproken wordt over een illegale Dreambox terwijl men eigenlijk de Dreambox hoofdzakelijk alleen maar gebruikt voor uhm.. educatieve mogelijkheden? :+

Mijn Neo Geo MVS collectie


 • MegaTronics
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 03-12-2021

MegaTronics

Chef WiFi Kabels

nwagenaar schreef op dinsdag 08 september 2009 @ 15:39:
[...]
En ben ik de enige persoon, die het leek vindt dat hier gesproken wordt over een illegale Dreambox terwijl men eigenlijk de Dreambox hoofdzakelijk alleen maar gebruikt voor uhm.. educatieve mogelijkheden? :+
Nope, ik dacht precies hetzelfde. :+

Vroeger, toen de Batavieren nog met zijn vijven waren.


 • Lizard
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 28-01 23:17
Het probleem is dat de illegale DM500's bijna dezelfde hardware bevatten.
En in sommige gevallen worden ze zelf als orginele DM500 verkocht.
En vervolgens nog gebruik maken van drivers waar wel copyright op zit.
Ik zou er geen problemen mee hebben als de kloonmakers hun eigen software mee zouden leveren.
Maar dat is weer te moeilijk. Daarom kan deze nu ook voor zo'n lage prijs verkocht worden. Support 0,0.
En niet alleen de Gemini firmwares hebben die check. De klooncheck zit in een driver van DMM zelf.

Verder moet iedereen weten wat hij doet, maat vervolgens niet bij DMM aankloppen als het een baksteen is. ;)

 • Jazzy
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 28-01 23:03

Jazzy

Moderator SSC/PB

Moooooh!

Lizard schreef op dinsdag 08 september 2009 @ 17:04:
Verder moet iedereen weten wat hij doet, maat vervolgens niet bij DMM aankloppen als het een baksteen is. ;)
Ik had je eerste opmerking genegeerd, maar zal nu toch even reageren. Zoals je hierboven kunt lezen heb ik hem per ongeluk gekocht, was in de veronderstelling dat het een Dreambox was. Gewoon niet goed gelezen want het ding heet anders op de website.

Of hier copyrights geschonden worden is mij niet duidelijk, ik heb geen idee waar Dream Multimedia GmbH rechten op heeft. En inderdaad is je opmerking een beetje hypocriet. Deze firma dankt zijn succes vooral aan het feit dat haar producten zo goed geschikt zijn om copyrights te schenden.

Exchange en Office 365 specialist. Mijn blog.


 • Lizard
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 28-01 23:17
Het was niet mijn bedoeling om hypocriet te zijn Eerder als waarschuwing omdat mensen er te snel intrappen om een kloon te kopen. Natuurlijk weet ik ook dat de dreambox vooral voor creatief kijken gebruikt wordt. Zelf heb ik daar ook wel mee gespeeld. Verder heb ik hier een DM500 staan en een DM8000, (Met een CD basis pakket) En ik vind op dit moment de veelzijdigheid en het spelen met alternatieve images leuk.

 • Jazzy
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 28-01 23:03

Jazzy

Moderator SSC/PB

Moooooh!

Nou ja, is ook geen probleem. Ik laat mijn ervaringen weten zodra ik hem binnen heb. Eerst maar even mijn bevestigingssteun afwachten zodat we de tuinset weer kunnen gebruiken. :)

Exchange en Office 365 specialist. Mijn blog.


 • Mentalist
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:11
Jazzy schreef op dinsdag 08 september 2009 @ 17:29:
[...]
Ik had je eerste opmerking genegeerd, maar zal nu toch even reageren. Zoals je hierboven kunt lezen heb ik hem per ongeluk gekocht, was in de veronderstelling dat het een Dreambox was. Gewoon niet goed gelezen want het ding heet anders op de website.
Om je vast voor te bereiden, de waarde van dat pakket is meer dan €22 dus mogelijk krijg je er een factuur bij om BTW te betalen en mogelijk kosten van de vervoerder omdat ze zo'n mooie BTW-factuur hebben uitgeprint voor je.

Een tandje erger: als je pech hebt dan komt je pakket nooit aan en neemt de douane het ding in beslag omdat het namaak is. Dan kan je nog een boete krijgen ook.

Laat het nog maar weten hier, want ik ben wel benieuwd of hij gewoon aankomt.

Verstuurd vanaf mijn Computer®
Thomas Edison was een stuk uitschot.


 • Jazzy
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 28-01 23:03

Jazzy

Moderator SSC/PB

Moooooh!

W3ird_N3rd schreef op woensdag 09 september 2009 @ 01:10:
[...]

Om je vast voor te bereiden, de waarde van dat pakket is meer dan €22 dus mogelijk krijg je er een factuur bij om BTW te betalen en mogelijk kosten van de vervoerder omdat ze zo'n mooie BTW-factuur hebben uitgeprint voor je.
Bedankt voor de voorbereiding, maar ik bestel voortdurende spullen uit andere landen. :)

Exchange en Office 365 specialist. Mijn blog.


 • kyddil
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 18-01-2021
Waarschijnlijk komt mijn LNB morgen of maandag binnen!

Ik heb gister avond even in de meterkast de combiners geplaatst.. ik zag dat wij 5 verdelers hebben voor kabeltelevisie.. moet er een versterker tussen of? Ik heb in de woonkamer dat wandkastje ook veranderd naar 1tje met sat.. als ik via digitale tv naar signaalsterkte kijk zie ik tot mijn verbazing 8% staan.. maar quality is gewoon 100%.. doe ik iets verkeerd of?

 • Mentalist
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:11
kyddil schreef op vrijdag 11 september 2009 @ 14:59:
Waarschijnlijk komt mijn LNB morgen of maandag binnen!

Ik heb gister avond even in de meterkast de combiners geplaatst..
Let op dat tussen de combiners alleen kabel mag zitten, geen aftakkingen. Anders kan je satellietontvanger zomaar 13-18V op de antenneingang van een TV zetten en da's niet de bedoeling. (of het kwaad kan weet ik niet maar ik zou het niet doen)

Verstuurd vanaf mijn Computer®
Thomas Edison was een stuk uitschot.


 • kyddil
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 18-01-2021
W3ird_N3rd schreef op vrijdag 11 september 2009 @ 23:36:
[...]

Let op dat tussen de combiners alleen kabel mag zitten, geen aftakkingen. Anders kan je satellietontvanger zomaar 13-18V op de antenneingang van een TV zetten en da's niet de bedoeling. (of het kwaad kan weet ik niet maar ik zou het niet doen)
Heb het even in photoshop getekend hoe het eruit ziet:EDIT: via sat4all heb ik te horen gekregen dat het goed uitziet! Ik kan verder :)

[Voor 8% gewijzigd door kyddil op 12-09-2009 17:03]


 • rookie no. 1
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 19:40
Het satelliet-tv wereldje is een beetje apart voor een gewone tv-kijker als je toch een niet-standaard receiver wilt hebben...

Het is lastig om goede informatie te krijgen, bv. of een Topfield TF7710HDPVR/TF7700HDPVR goed gaat werken met Canaldigitaal en of die nog aangepast moet worden hiervoor.

Ik heb nu een Humax 5400 staan met een CI-module UCAS versie 3.0 en software 1.7.12.2.1. In het geval een de bovenstaande Topfields een CI-module nodig heeft, ben ik benieuwd of het met mijn huidige CI-module gaat werken of dat ik nog een nieuwe moet kopen (bv. de Canaldigitaal module).

Is er iemand hier met ervaring / kennis van deze producten?

Heb trouwens niet een verschil kunnen ontdekken aan de 7710 t.o.v. de 7700, is de 7710 gewoon nieuwer o.i.d.?

TF7710HDPVR: http://www.topfield.co.kr...=&cate4=&cate5=&mainmenu=
TF7700HDPVR:http://www.topfield.co.kr...=&cate4=&cate5=&mainmenu=

[Voor 20% gewijzigd door rookie no. 1 op 13-09-2009 17:48]


 • tjerkpolle
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 27-01 13:43
Vraag:

ik wil een tegelvoet op mijn 'nieuwe' platte dak zetten. Nu wil ik het nieuwe bitumen dak niet beschadigen, dus wil ik iets onder de metalen tegelvoet leggen. Wat is het meest geschikt hiervoor? Ik kan bijv. wel rubberen tegels eronder leggen, maar bij een beetje wind kan het dan misschien gaan wiebelen??

Graag jullie commentaar.

 • Mentalist
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:11
tjerkpolle schreef op donderdag 17 september 2009 @ 13:11:
Vraag:

ik wil een tegelvoet op mijn 'nieuwe' platte dak zetten. Nu wil ik het nieuwe bitumen dak niet beschadigen, dus wil ik iets onder de metalen tegelvoet leggen. Wat is het meest geschikt hiervoor? Ik kan bijv. wel rubberen tegels eronder leggen, maar bij een beetje wind kan het dan misschien gaan wiebelen??

Graag jullie commentaar.
De tegelvoet die hier op het dak staat had van zichzelf rubberen voetjes/pootjes.

Verstuurd vanaf mijn Computer®
Thomas Edison was een stuk uitschot.


 • kyddil
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 18-01-2021
Heb gister eindelijk mijn satteliet opgesteld.. had de decoder van een vriend van mij geleend (die al op turksat was ingesteld) en zo de satteliet opgezocht.. ik moet hem nog fijnstellen maar ik moet eerst mijn stalenbuis goed vastzetten..

Ik heb de dreambox DM600 kunnen instellen.. hij vond niet alle kanalen maar denk dat de satteliet niet helemaal juist staat (?) ik weet het niet.. ik doe een blindscan en hij vindt wel veel maar niet alles..

Tot mijn verbazing.. de DM100 vind helemaal niks! ik heb het in de slaapkamer en woonkamer aangesloten.. maar doet helemaal niks! Ik heb van alles geprobeerd maar hij vindt gewoon helemaal niks.. ik snap niet wat er aan de hand is met mijn DM100..

Daarnaast.. als ik gewoon op turksat 2a/3a zoek.. dan zoekt die automatisch op de east en west beam toch? Of moet ik voor de een iets anders doen?

[Voor 9% gewijzigd door kyddil op 20-09-2009 11:10]


 • Crusader
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 16-01 23:56

Crusader

Arc Nature

tjerkpolle schreef op donderdag 17 september 2009 @ 13:11:
Vraag:

ik wil een tegelvoet op mijn 'nieuwe' platte dak zetten. Nu wil ik het nieuwe bitumen dak niet beschadigen, dus wil ik iets onder de metalen tegelvoet leggen. Wat is het meest geschikt hiervoor? Ik kan bijv. wel rubberen tegels eronder leggen, maar bij een beetje wind kan het dan misschien gaan wiebelen??

Graag jullie commentaar.
Ik heb wel gewoon die rubberen tegels gebruikt, geen enkel probleem. Staat toch nog goed stevig hoor :)

If it ain't broken, play with it till it breaks.


 • Mentalist
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:11
Probeer eens de frequenties van de gewenste zenders handmatig in te voeren, en probeer het eens zonder de combiners.

Verstuurd vanaf mijn Computer®
Thomas Edison was een stuk uitschot.


 • kyddil
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 18-01-2021
W3ird_N3rd schreef op zondag 20 september 2009 @ 17:25:
[...]

Probeer eens de frequenties van de gewenste zenders handmatig in te voeren, en probeer het eens zonder de combiners.
Zonder combiners geprobeerd.. nothing
Bij een vriend van mij aangesloten (direct op zijn lnb).. nothing
Paar keer opnieuw laten opstarten... zag opeens dat de STRENGT percentage van 10 naar 39-45 ging.. weer laten zoeken.. niks..

blind scan.. niks..

ga morgen gewoon terug naar de winkel.. :S

 • Raymond
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 22:39
Hoeveel lnb's zitten er op je schotel?

Weet je zeker dat de schotel op de turksat gericht staat?
Als ik hier een andere satelliet invoer dan waar de schotel daadwerkelijk op gericht staat, dan wil hij ook niks vinden.

 • DirkZzZ
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 13-12-2022
Heeft iemand trouwens al iets gehoort over de nieuwe 500HD?
Ben toch benieuwd of deze binnenkort verkocht word, en wat de prijs hiervan ongeveer zal zijn.

 • kyddil
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 18-01-2021
Raymond schreef op zondag 20 september 2009 @ 21:16:
Hoeveel lnb's zitten er op je schotel?

Weet je zeker dat de schotel op de turksat gericht staat?
Als ik hier een andere satelliet invoer dan waar de schotel daadwerkelijk op gericht staat, dan wil hij ook niks vinden.
Nogmaals.. mijn DM600 is ook aangesloten op dezelfde satteliet.. en dat werkt wel erg goed.. heb de DM100 bij een vriend van mij aangesloten (direct op de lnb).. ook niks...

 • murata
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 18:06
DirkZzZ schreef op zondag 20 september 2009 @ 21:55:
Heeft iemand trouwens al iets gehoort over de nieuwe 500HD?
Ben toch benieuwd of deze binnenkort verkocht word, en wat de prijs hiervan ongeveer zal zijn.
prijs 299 euro, specifaties ook te vinden op internet alleen nog niet zeker wanneer het te koop is in NL.

 • kyddil
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 18-01-2021
Vandaag de DM100 teruggebracht naar de winkel... Was vandaag met de schotel een beetje aan het spelen.. heb em nu iets hoger geplaatst en de planten die ervoor stonden geknipt en ik ontvang nu veel meer zenders..

Ik probeer dus east-beam zender te pakken te krijgen.. Bijvoorbeeld FOX Turkiye.. ik voer de transponder settings in... hij vind een signaal van 60-65%.. maar heb toch zwart beeld? Wat moet ik doen?

 • Mentalist
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:11
kyddil schreef op maandag 21 september 2009 @ 15:58:
Ik probeer dus east-beam zender te pakken te krijgen.. Bijvoorbeeld FOX Turkiye.. ik voer de transponder settings in... hij vind een signaal van 60-65%.. maar heb toch zwart beeld? Wat moet ik doen?
Kan je de zender wel inscannen?

Waarschijnlijk toch beter uitrichten. Controleer ook je skew.

Verstuurd vanaf mijn Computer®
Thomas Edison was een stuk uitschot.


 • kyddil
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 18-01-2021
W3ird_N3rd schreef op maandag 21 september 2009 @ 18:48:
[...]

Kan je de zender wel inscannen?

Waarschijnlijk toch beter uitrichten. Controleer ook je skew.
Ik heb een plugin gedowload.. satfinder pro.. met sound.. ik ga van de week de transponder selecteren waarop niks te zien is.. en dan uitrichten.. denk dat ik dan van alles heb..

Voor de rest ben ik zeer blij met mijn setup.. heb vandaag de DM100 omgewisseld en dat werkt ook weer _/-\o_ ... Signaal en Quality is tussen de 95-100%.. ik heb mijn satteliet vrij laag! Denk dat 110 cm + mti highline gewoon een ideaal combinatie is lol!

 • murata
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 18:06
kyddil schreef op maandag 21 september 2009 @ 19:39:
[...]


Ik heb een plugin gedowload.. satfinder pro.. met sound.. ik ga van de week de transponder selecteren waarop niks te zien is.. en dan uitrichten.. denk dat ik dan van alles heb..

Voor de rest ben ik zeer blij met mijn setup.. heb vandaag de DM100 omgewisseld en dat werkt ook weer _/-\o_ ... Signaal en Quality is tussen de 95-100%.. ik heb mijn satteliet vrij laag! Denk dat 110 cm + mti highline gewoon een ideaal combinatie is lol!
als je deze heb geprobeerd zul je het niet ontvangen
FOX TV 11972 H 7200 [3/4]
die kan je alleen vanuit turkije ontvangen en niet vanuit europa

 • kyddil
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 18-01-2021
murata schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 08:20:
[...]


als je deze heb geprobeerd zul je het niet ontvangen
FOX TV 11972 H 7200 [3/4]
die kan je alleen vanuit turkije ontvangen en niet vanuit europa
Naja ik ontvang ATV ook? (niet de europese dus).. dus daarom dacht ik laat ik het gewoon proberen..

EDIT: vandaag even aan de slag geweest.. hogerop neerzetten.. beetje kantelen.. maar het lukt niet.. ik kom uit op een signaal van 67-70% en blijkbaar is dat niet genoeg.. jammer :(... had ook liever paar echte turkse kanalen...

[Voor 23% gewijzigd door kyddil op 22-09-2009 21:04]


 • Chevy454
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online
ARGH :(

Ik heb een DM600 gekocht want ik ben zeer tevreden over mijn DM800HD. Alleen loop ik meteen tegen 2 problemen aan.

De DM600 kan geen lock krijgen op Astra 3. SNR is rond de 78% maximaal. Denk dat ik wat aan mijn LNB moet gaan liggen draaien (roteren rond de arm tussen de LNB en schotel denk ik)? Astra 1 doet het overigens wel goed.

Ik krijg er geen image op geflashed met DreamUp over het netwerk. Tig keer geprobeerd en de netwerk settings staan juist. Denk dat ik het beste met een null modem kabel kan gaan flashen dan?

[Voor 5% gewijzigd door Chevy454 op 22-09-2009 22:22]

Wanneer iedereen zijn hoofd verliest en jij houdt het hoofd koel dan heb jij het probleem niet begrepen. You think I'm expensive, try hiring an amateur.


 • kyddil
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 18-01-2021
Chevy454 schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 21:46:
ARGH :(

Ik heb een DM600 gekocht want ik ben zeer tevreden over mijn DM800HD. Alleen loop ik meteen tegen 2 problemen aan.

De DM600 kan geen lock krijgen op Astra 3. SNR is rond de 78% maximaal. Denk dat ik wat aan mijn LNB moet gaan liggen draaien (roteren rond de arm tussen de LNB en schotel denk ik)? Astra 1 doet het overigens wel goed.

Ik krijg er geen image op geflashed met DreamUp over het netwerk. Tig keer geprobeerd en de netwerk settings staan juist. Denk dat ik het beste met een null modem kabel kan gaan flashen dan?
Flashen met DM600:

- Sluit je Dm600 aan op je router
- Kijk welk ip adres je hebt
- Doe de stekker uit de DM600
- Hou de aan/uit knop (op je DM600) ingedrukt en doe de stekker erin
- Laat los na 15 seconden
- Vul in firefox het ip adres van je DM600

je kan gaan flashen :)

Ik heb alle soorten images gebruikt.. gemini is imo beste!! _/-\o_

 • Chevy454
 • Registratie: Augustus 2001
 • Niet online
kyddil schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 22:44:
Flashen met DM600:

- Sluit je Dm600 aan op je router
- Kijk welk ip adres je hebt
- Doe de stekker uit de DM600
- Hou de aan/uit knop (op je DM600) ingedrukt en doe de stekker erin
- Laat los na 15 seconden
- Vul in firefox het ip adres van je DM600

je kan gaan flashen :)

Ik heb alle soorten images gebruikt.. gemini is imo beste!! _/-\o_
Ah, gaat dat ook al met de 600? Met de 800 doe ik het idd op die manier.
En ik gebruik PLI image, waarom? geen fucking idee, heb het ook op de 800hd staan.

[Voor 7% gewijzigd door Chevy454 op 22-09-2009 23:24]

Wanneer iedereen zijn hoofd verliest en jij houdt het hoofd koel dan heb jij het probleem niet begrepen. You think I'm expensive, try hiring an amateur.


 • kyddil
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 18-01-2021
Chevy454 schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 23:23:
[...]


Ah, gaat dat ook al met de 600? Met de 800 doe ik het idd op die manier.
En ik gebruik PLI image, waarom? geen fucking idee, heb het ook op de 800hd staan.
yes 600 kan het ook..

ik had hiervoor pli.. maar ik merk dat plugins mijn pli lieten crashen (sat finder plugin etc).. dus heb gewoon gemini..

 • Mentalist
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:11
kyddil schreef op dinsdag 22 september 2009 @ 15:58:
EDIT: vandaag even aan de slag geweest.. hogerop neerzetten.. beetje kantelen.. maar het lukt niet.. ik kom uit op een signaal van 67-70% en blijkbaar is dat niet genoeg.. jammer :(... had ook liever paar echte turkse kanalen...
Heb je de skew nou ook gecheckt? Daarnaast kan je de LNB ook iets naar voren/achteren schuiven in de houder, dat maakt soms ook nog een verschilletje.

Probeer het ook op verschillende dagdelen, sommige hele zwakke zenders komen bij sommige mensen b.v. 's avonds wel door maar in de middag niet. Dit komt vooral voor bij zenders waarbij je op de rand van de footprint zit.

[Voor 18% gewijzigd door Mentalist op 23-09-2009 21:22]

Verstuurd vanaf mijn Computer®
Thomas Edison was een stuk uitschot.

Pagina: 1 2 3 ... 7 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee