Ik hoop het, want elektrische ondersteuning is niet echt te verenigen met de rest van mijn wensenpakket

sowieso iets voor de lange termijn, misschien verandert het in de tussentijd. En wat betreft een lang stuk fietsen over onbekend terrein met een onbekend voertuig: het zou moeten kunnen (zelfs een technisch suboptimale FAW moet toch gewoon 200km kunnen afleggen met een enigszins handig persoon erin?), dus gaan met de banaan

Genoeg mensen hier gaan elk weekend ook een random kant op fietsen en komen pas 100+ km weer thuis, soms met onvoorziene omstandigheden.
Enne: wij willen foto's!!!

vlnr: Flevobike, Gazelle Impala (vriendin), Cumberland XTS, HEMA-fiets, M5 blue glide, alleweder, M5 black glide (vriendin). Op de achtergrond staat nog een lowracerframe verborgen.
Foto van het ding zelf, niet heel erg veel spannends aan te zien. Later (als ik weer in staat ben om erin te klimmen, auw) maak ik nog wel fietsende foto's of filmpjes

nsa1984 schreef op maandag 02 april 2012 @ 19:41:
Wauw dat is heftig, ben je wel blijven eten en drinken onderweg of heb je op een droogje gestaan (wat ik eerder wel deed).? Zelf heb ik sinds enige tijd wat meer ervaring met langere ritten en het belang van regelmatig "iets" blijven eten en drinken ontdekt, dat scheelt echt.
Drinken ja, eten nee. Ik heb niet echt de ervaring op lange stukken dat eten helpt, ik heb altijd met suiker volgepompte frisdranken om dat gemis op te vullen. Fun fact: onderweg was het in de buurt van Roosendaal-lage zwaluwe net iets onder nul en zat er ijs in m'n drinken

Verder brug/heuvel op is zeker in het begin gewoon een rotklus, maar naar mate je meer (klim)kilometers gereden hebt leer je daar ook mee omgaan. Voor mezelf is het gewoon opzoek gaan naar een redelijk versnelling en rustig door buffelen tot je boven bent. Liefst geen onderbrekingen maar gewoon domweg "gaan".
Yep, helaas had deze fiets geen voldoende laag verzet, dus ik kon niet voldoende kadans draaien om vlot de bruggen over te komen. En bij veel kracht op de ketting kwamen er problemen met de aandrijving... erg suboptimaal.
Wel mooi dat je nu ook de voordelen al aan het waarderen bent. Er zijn zeker nadelen aan velomobielen (ik rijd niet voor niks woon-werk op een open tweewielige ligfiets) maar met name voor langere afstanden hebben velomobielen geweldige mogelijkheden.
Ik heb hem gekocht met het doel dat het een gemaksfiets is, ik hoop hem ook dagelijks te kunnen gebruiken op middellange afstanden. Daartoe komen er wat extra gemakken in. Voor de rest heb ik een Flevobike (ik denk dat ik m'n M5 verkoop).
Electrische ondersteuning zou voor het wegrijden / optrekken vanuit stilstand een geweldige hulp kunnen zijn, eenmaal op snelheid is de electrische ondersteuning vrijwel nutteloos en ook als je vermoeid bent is het op snelheid houden wel te doen. Als je het nog wilt inbouwen, zorg dan voor een zo licht mogelijke vrijloop als de motor is uitgeschakelt. Dat is immers de meest gebruikte stand, ik vermoed zelfs dat je beter een kleinere actieradius kunt accepteren als dat een lichtere vrijloop op levert.
Het was maar een gedachte, de ervaring over de komende paarduizend kilometer zal me vertellen of het wel of geen goed idee is. Ik weet sowieso dat het ontzettend persoonlijk is; sommige mensen vinden het geweldig, anderen totaal nutteloos. Het ligt er ook aan of ik me aan m'n woord houd en een paar keer met de Gentse Liggers meefiets

daar is het een stuk heuvelachtiger.